ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Το πείραμα της Philadelphia
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
sailor
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2003, 01:34:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sailor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Morris Jessup ήταν μεν επιστήμονας, κάτοχος πτυχιακού τίτλου στα μαθηματικά και την αστρονομία, όμως πολύ απείχε από το να θεωρείται αναγνωρισμένος επιστήμονας. Η ψύχώσή του και το κύριο αντικείμενο μελέτης του ήταν τα UFO.
Την εποχή της πρώτης επαφής του με την ιστορία του πειράματος της Φιλαδέλφεια εργαζόταν ως πωλητής σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Ο Valentine, φίλος του Jessup ήταν αρχαιολόγος και μανιώδης ερευνητής του Τριγώνου των Βερμούδων και των UFO. Κανένας από τους δύο δεν είχε σημαίνουσα θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αντίθετα ήταν αρκούντως άγνωστοι πριν έρθουν στη "μόδα" τα θέματα των UFO και του Τριγώνου των Βερμούδων.
Όμως ακόμη κι έτσι ο Jessup δεν υπήρξε ποτέ μάρτυρας, απλά παραλήπτης των επιστολών του Allen-Allende, οι οποίες αποτελούν και την αρχή της ιστορίας. Μάλιστα η πρώτη αντίδρασή του ήταν εντελώς αρνητική και απορριπτική θεωρώντας το ζήτημα εντελώς αβάσιμο και αστείο.
Αξίζει να διαβάσει κανείς τις 2 επιστολές του Allen-Allende οι οποίες δημιούργησαν την ιστορία, ώστε να διαμορφώσει ιδία άποψη για το ύφος και το περιεχόμενό τους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stranger
Νέο Μέλος

Greece
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2003, 02:06:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stranger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάποια στιγμή είχα συζητήσει με κάπιοιον καθηγητή για το θέμα, και μου είχε πει πως είχε διαβάσει σε ένα βιβλίο τις εξισώσεις που χρησιμοποιήθηκαν για το πείραμα και δεν μπόρεσε να τις καταλάβει παρά μόνο με τη βοήθεια κάποιου άλλου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mariha2912
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
619 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2003, 12:04:30  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος mariha2912  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΑΙ ΣΑΙΛΟΡ,ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ,ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΖΗΣΑΠ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ,ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ,ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sailor
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 13:32:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sailor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ(ή) mariha, από όσα έχω διαβάσει (φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ο πλέον ενημερωμένος στο θέμα), πουθενά δεν είδα κάτι για εμπλοκή του Jessup σε μυστικά πειράματα πριν ή, κυρίως, μετά τις επιστολές του Allen. Άλλωστε η ακαδημαική του μόρφωση και η επαγγελματική του δραστηριότητα, κάθε άλλο παρά τεκμηριώνουν γνώση και ικανότητα για να τον καταστήσουν μέλος οποιουδήποτε ερευνητικού προγράμματος.
Η μοναδική περίπτωση που κάποιος επιστήμονας, εμπλεκόμενος στο πείραμα, έδωσε μαρτυρία για το γεγονός, είναι η συνέντευξη του ονομαζόμενου Reinhart στους Moore και Berlitz. Βέβαια και στην περίπτωση αυτή υπάρχει ένα σημαντικό αδύναμο σημείο: ποτέ κανείς άλλος δεν μίλησε με τον Reinhart (οι Moore-Berlitz λένε ότι πρόκειται για ψευδώνυμο), καθώς ο εν λόγω μάρτυρας πέθανε λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη, όπως ανφέρουν οι συγγραφείς. Μάλιστα ο Moore σε συνεντεύξεις του στη δεκαετία του 80 παραδέχθηκε ότι η έρευνα που είχε κάνει με τον Berlitz κατά τη συγγραφή του βιβλίου είχε πολλά κενά και ανακρίβειες. Τις περιπτώσεις των Bielek, Nichols, Drue, τις θεωρώ εντελώς γραφικές, και σε κάθε περίπτωση λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα σε σχέση και με την αφήγηση του Reinhart, αλλά και τις επιστολές του Allen.
Συνεπώς δε μπορώ να αναγνωρίσω κάποιον όχι διακεκριμένο, αλλά απλά επιστήμονα, που να έχει αποδεδειγμένα, ή έστω διασταυρωμένα, απασχοληθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Θέλοντας να διακιολογήσω την αρνητική μου στάση στο ζήτημα, σημειώνω ότι το "Πείραμα της Φιλαδέλφεια" ήταν μια ιστορία που "μου άρεσε" και την πίστευα στα νεανικά μου χρόνια. Όταν, από σπόντα σχεδόν, διάβασα κείμενα στο διαδίκτυο και απέκτησα πληροφόρηση πέρα από το βιβλίο των Moore και Berlitz, διαπίστωσα ότι η ιστορία έχει τεράστια κενά, και ούτε μία διασταυρωμένη πληροφορία, πολύ δε περισσότερο, απόδειξη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2003, 14:49:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Sailor,
Reinhart υποτίθεται πως ήταν το όνομα του Δρα John von Neumann, εκείνου δηλαδή που (πάντα υποτίθεται) ότι διεξήγαγε το Πείραμα, μετά την παραίτηση του Nikola Tesla. O von Neumann μάλιστα (υποτίθεται...) ανέλαβε και το 2ο μέρος του Πειράματος ("Project Phoenix") μετά το 2ο Π. Πόλεμο στο θρυλικό Montauk, με αποτέλεσμα τα δυο πειράματα να συμπλακούν στο υπερδιάστημα (συμπρωταγωνιστούν εξωγήινοι, θεωρίες συνωμοσίας και άλλα γνωστά ονόματα). Τι να πρωτογράψεις... Επιπλέον, ο Reinhart/von Neumann (μην ξεχνάμε ότι υποτίθεται) είχε αποκτήσει ένα είδος αθανασίας!
Και εις άλλα με υγεία,
ReoΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2003, 15:13:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βίντεο; Εδώ δεν ξέρουμε αν υπήρξε και το ίδιο το Πείραμα. Υπάρχουν όμως σε ελληνικά βίντεο οι δύο κινηματογραφικές ταινίες: The Philadelphia Experiment (ελληνικός τίτλος "Φιλαδέλφεια ώρα μηδέν", και σε dvd) και το αντίστοιχο Νο 2.
Σάιτ (τρία-τέσσερα ελληνικά και δεκάδες ξένα) θα βρεις με οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης.

quote:

ξερει κανεις εδω καποιο site που να μπορω να κατεβασω το video με το πειραμα? υπαρχει αυτο το video απο οτι ξερω. επισεις ξερει κανεις κανενα Ελληνικο site που να εχει κανενα αρθρο σχετικα με το θεμα?

nitro912gr UNLIMITED !!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nitro912gr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
488 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2003, 16:09:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nitro912gr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Βίντεο; Εδώ δεν ξέρουμε αν υπήρξε και το ίδιο το Πείραμα. Υπάρχουν όμως σε ελληνικά βίντεο οι δύο κινηματογραφικές ταινίες: The Philadelphia Experiment (ελληνικός τίτλος "Φιλαδέλφεια ώρα μηδέν", και σε dvd) και το αντίστοιχο Νο 2.
Σάιτ (τρία-τέσσερα ελληνικά και δεκάδες ξένα) θα βρεις με οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης.

basika epidi to 8ema to ani3a prin apo arketo kairo den 8imame pleon pou diabasa oti uparxei kai binteo(me toses piges pou epsa3a apo ti stigmi pou ani3e to 8ema exasa merikes mikroleptomeries). alla pote den 3ereis file mou.

erebna kai min pistebeis an den deis tekmiriaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2003, 13:23:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γιατί επελέγη ένα ολοκαίνουριο και πολύτιμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αντιτορπιλικό συνοδείας, και όχι κάποιο γερασμένο πλοίο της ακτοφυλακής ή άλλο λιγότερο χρήσιμο πλοίο;


Υποτίθεται ότι ένα καινούργιο πλοίο προσαρμόστηκε ακριβώς ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του πειράματος. Τώρα, γιατί το έδωσαν στην Ελλάδα... (αν το έδωσαν). Ίσως πια να το θεωρούσαν άχρηστο.

Πάντως σημειώνω κι αυτά:

Ένας νέος -και μοναδικός ως τώρα στο είδος του- μάρτυρας, ο Mπομπ Mπέκγουιδ, ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος που στον πόλεμο είχε ασχοληθεί με την τεχνολογία Σόναρ, καταθέτει μια καινούργια άποψη. Iσχυρίζεται ότι ο πραγματικός στόχος του Πειράματος δεν ήταν η αφάνεια των πλοίων από τα ραντάρ αλλά η προστασία των ακτών των HΠA από τις εξελιγμένες γερμανικές μαγνητικές νάρκες. Για την εξουδετέρωσή τους χρησιμοποιούνταν ναρκαλιευτικά που συχνά καταστρέφονταν απ' αυτές. Έτσι καταστρώθηκε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, με τεχνολογία ακουστικής επισήμανσης των ναρκών. Oι δοκιμές έγιναν αρχικά σε μια άγνωστη λίμνη του Nιου Tζέρσεϋ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Λονγκ Άιλαντ, χρησιμοποιώντας το πειραματικό ναρκαλιευτικό IX-97 και την ιδιωτική θαλαμηγό Sardonix, αλλά δεν απέδωσαν. Tον Iανουάριο 1943 παρενέβη ο πατέρας της ατομικής βόμβας, ο Έντουαρντ Tέλλερ, που σκέφτηκε να αναπτύξει μια ιδέα τηλεμεταφοράς του Nίκολα Tέσλα.
O Tέσλα το 1907 είχε παρουσιάσει ένα πείραμα: Mετακίνησε ένα αντικείμενο πάνω σε ένα εργαστηριακό πάγκο και έβαλε σε λειτουργία ένα ηλεκτρικό πεδίο κάνοντας το αντικείμενο «να επιστρέψει στο χρόνο», στην αρχική του θέση. Όταν το ηλεκτρικό πεδίο διακόπηκε, το αντικείμενο επέστρεψε στη θέση όπου είχε μετακινηθεί.
H αντίστοιχη ιδέα του Tέλλερ ήταν το πλοίο να μπορεί να μετακινηθεί από το χωροχρόνο του την κρίσιμη στιγμή και να γλιτώσει από τη μαγνητική νάρκη που θα κατεθυνόταν πάνω του.
Tον Iούνιο 1944, ενώ συνεχίζονταν δοκιμές με το IX-97, ακούστηκαν φήμες για παρενέργειες όμοιες με το μύθο του Πειράματος της Φιλαντέλφια, όπως η απροσδόκητη τηλεμεταφορά ενός πλοίου από τη Φιλαντέλφια σε μια ναυτική βάση στη Bιρτζίνια, που υποχρέωσαν τον καπετάνιο και τους πειραματιζόμενους να διακόψουν τη δοκιμή, και το «σφήνωμα» ενός ναύτη στο κύτος του πλοίου (που ήταν γεγονός αλλά οφειλόταν σε πτώση). O Mπέκγουιδ πιστεύει ότι όλες αυτές οι φήμες ήταν ναυτικά ανέκδοτα, που συνηθίζονταν στον πόλεμο, και η μεγαλοποίησή τους δημιούργησε το μύθο. Kαμμία σχέση βέβαια με Eldridge. O Mπέκγουιδ πιστεύει ακόμα ότι η παραπληροφόρηση ήταν μια σκόπιμη ενέργεια του Nαυτικού για να αποπροσανατολίσει από το πραγματικό πείραμα με το IX-97.
Tο IX-97 ήταν το USS Martha's Vineyard που χρησιμοποιήθηκε ως πειραματικό ναρκαλιευτικό, αν και δεν είχε σχεδιαστεί από την αρχή για το σκοπό αυτό αλλά ήταν ιδιωτική θαλαμηγός με το όνομα Thelma. Παραχωρήθηκε στο Nαυτικό από τον ιδιοκτήτη του την 30 Mαρτίου 1943. Tη 18 Aπριλίου 1946 αποσύρθηκε από τη στρατιωτική αποστολή του, απαλλάχθηκε από το στρατιωτικό εξοπλισμό του και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Oι κινήσεις του και η ναρκαλιευτική του δραστηριότητα επιβεβαιώνονται από τα αρχεία.
O Mπέκγουιδ δίνει ιστορικές και τεχνολογικές λεπτομέρειες στο βιβλίο του «Hypotheses» (1996).
Ένα χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου, ένας αξιωματικός σε αποστρατεία, ο Φίλλιπ Kόρσο, που φαίνεται ότι γνώριζε πολλά για το (πραγματικό;) πείραμα, κυκλοφόρησε το δικό του βιβλίο «The Day After Roswell», πετυχαίνοντας (παράδοξα για τέτοιο βιβλίο) ένα μπεστ-σέλλερ. Aνέφερε ότι υλικά όπως οι οπτικές ίνες και οι δίσκοι λέιζερ είναι τεχνολογία εξωγήινων που αποκτήθηκε από τη συνεργασία των στρατιωτικών υπηρεσιών των HΠA μαζί τους. Tον επόμενο χρόνο, ο Kόρσο πέθανε (περίεργο;).
O Mπέκγουιδ πάντως έχει να δηλώσει ότι η τεχνολογία της αφάνειας εφαρμόζεται από το αμερικανικό ναυτικό σήμερα. Aναφέρει χαρακτηριστικά τα 10 περίπου ναρκαλιευτικά της κλάσης Osprey (της τελευταίας δεκαετίας). Tα κύτη τους είναι από επικολλημένα στρώματα φάιμπεργκλας και ρητίνης, εύκολα στη συντήρηση και με την ικανότητα να αποσοβούν μια ενδεχόμενη έκρηξη υποβρύχιας νάρκης. Eπιπρόσθετα, τα πλοία είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μεταδίδουν πολύ χαμηλά μαγνητικά και ακουστικά σήματα (θυμίζοντας την τεχνολογία Στελθ των αερομαχητικών, μη ανιχνεύσιμη από τα ραντάρ). Δεν επιτρέπεται κανένα είδος μετάλλου στα πλοία... ούτε καν συνδετήρες. Kι ακόμα, ο Mπέκγουιδ πιστεύει ότι τα πλοία αυτά, χρησιμοποιώντας ένα είδος τεχνολογίας νετρίνων, ενεργοποιούν ένα πεδίο γύρω τους που τα προωθεί κατά ένα δευτερόλεπτο μπροστά από το «φυσικό» χρόνο, ώστε πρακτικά να γίνονται αόρατα.
Reo


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2003, 13:42:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το πειραμα της φιλαδελφειας όπως και τα προηγουμενα από αυτό πειραματα αυτου του ειδους είναι δημιουργεια του Τεσλα που όπως ειχε δηλωσει και ο ιδιος πως επικοινωνουσε με εξωγηινους από το 1988.Το ραινμποου όπως λεγετε το δευτερον κατά σειρα πειραμα αυτου του ειδους διοτι το πρωτο δεν ειχε καμια απολυτος επιτυχεια ηταν πιο πετυχημενο από όλα,καθως ο δημιουργος του ο οποιος και τροποποιησε τις θεωριες του Τεσλα οταν διαπραχτηκε το πειραμα ηταν μεσα στο καραβι και ανεβαινωντας στο καταστρωμα ειδε τα υπολοιπα μελη που ηταν σε κατασταση παραφρωσηνης ετσι πηδησε από το καραβι οπου μεταφερθηκε σε μια στρατιωτικη βαση 40 χρονια στο μελλον οπου το γεγονος οπως λεγετε ειχε προβλευθει και συλεχτηκε από στρατιωτικους σωος .Τελικα όλα είναι ενας μυθος η` παρασκευασμα τις πραγματικοτητας?
Ετσι απλα είναι τα πραγματα παντα!

Το Πείραμα βασίστηκε σε θεωρίες του Τέσλα ο οποίος μάλιστα καταλαβαίνοντας τους κινδύνους, ειδικά για τους επιβαίνοντες, αποσύρθηκε (ή... τον απέσυραν). Στη συνέχεια το ανέλαβε ο μαθηματικός Tζον Έριχ φον Nόυμανν, που επανεπεξεργάστηκε τις θεωρίες και πίεσε τους χρόνους, με αποτέλεσμα τις φημολογούμενες καταστρεπτικές συνέπειες για το πλήρωμα. Ο τύπος που πήδησε από το πλοίο δεν ήταν ο δημιουργός του Πειράματος, αλλά ο Αλ Μπιέλεκ, που δήλωσε ότι ήταν ναύτης του Eldridge στη φάση του Πειράματος. Ο Μπιέλεκ έχει διηγηθεί μια ασύλληπτη ιστορία για το πώς μεταφέρθηκε στο χωροχρόνο (στην ουσία επανέλαβε με δικά του λόγια το σενάριο της ταινίας "Το Πείραμα της Φιλαντέλφια") και έχει προσθέσει ένα σωρό προεκτάσεις σχετικά με το ότι το Πείραμα συνεχίζεται και σήμερα. Δικαίως ή αδίκως, ο Μπιέλεκ έχει αναχθεί σε σούπερ-σταρ της ιστορίας.
Reo

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demosthenis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
97 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2003, 01:51:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demosthenis  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος demosthenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΤΡΕΑ ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ...
...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡ\ΜΑΓΝΙΤΙΣΜΟΥ!
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΣΛΑ ΣΤΟ Τ Ε Ι
ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ...
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ Σ'ΕΝΑ ΑΤΣΑΛΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΗΛΕΚ.ΕΠΑΓΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΤΟ ΜΕΤΑΛΟ ΑΥΤΟ 8Α ΓΕΙΝΕΙ ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ...(ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ)
...ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΠΗΝΙΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΙΣΗΣ ΕΠΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ
(ΟΘΟΝΗ ΤV?)ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩΝ...
...ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΣΤΟ ΟΤΑΝ Η8ΕΛΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ 8ΑΛΛΑΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ...
ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΩ... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΑ ...ΑΝ ΤΟ ΛΕΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΠΥΚΝΩΤΗΣ -ΗΛΕΚΡΟΜΑΓΝΙΤΗΣ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ-Η ΠΗΝΙΟΔΕΣ ΑΠΟΛΗΞΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ Η ΜΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΛΙΓΑ...ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ


D.Β15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kotsos
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2003, 02:32:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kotsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια χαρα σε όλους!Σε λίγεσ μέρες θα σας στείλω αρκετά links και θα δώσω αρκετά στοιχεία και πληροφορίες για αυτό το πείραμα.Έπεσα σε καλές και εμπιστες πηγές.Τα ανεβάζω σε ένα δικό μου site.Υπομονοί φίλο μου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2003, 23:08:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έτσι, για να ξαναζεστάνουμε το topic… Ανακεφαλαιώνω ότι λίγο ως πολύ η μοναδική πηγή πληροφόρησης ήταν οι μαρτυρίες του Κάρλος Αλλέντε, που δεν ξέρουμε αν ήταν ειλικρινής ή φαντασιόπληκτος. Το πιθανότερο είναι ότι το αμερικανικό ναυτικό έκανε πειράματα για ένα είδος ηλεκτρονικού καμουφλάζ των πλοίων. Η σχετική «μυθολογία» λέει ότι τα πειράματα είχαν ως αποτέλεσμα αντί για την απόκρυψη του πειραματικού πλοίου, την τηλεμεταφορά του στο υπερδιάστημα! Ή λοιπόν έγινε ένα προχωρημένο πείραμα που οι συνέπειές του αποσιωπήθηκαν με εξαιρετική δεξιοτεχνία, ή το όποιο πείραμα (συμβατική εν μέρει παραδοχή του υπάρχει από το αμερικανικό ναυτικό) από στόμα σε στόμα πήρε τις γνωστές διαστάσεις. Και, προφανώς, δεν μπορούμε να μάθουμε τίποτα περισσότερο. Είτε γιατί τίποτα περισσότερο δεν υπάρχει, είτε γιατί έχει πέσει βαθιά σιωπή!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
demosthenis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
97 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2003, 01:00:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demosthenis  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος demosthenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αν ...λεω αν δεν ειχαμε τωρα ''λεων''
και αν...λεω αν μας λεγανε οτι ειναι αποσυρμενο σε παρακειμενο
τοπο στην ουκρανια 8α το πιστευαμε???
οτι εγινε παλιοσιδερα το εν λογο πλοιο??
εγω 8α το πιστευα,...αφου σε ερευνες μου μετα το 1990 δεν βρηκα Τ Ι Π Ο Τ Α ...απολυτος.....ασχετα αν ειχα πατησει το σκαρι του...επι μηνες...
κανεις ομως δεν λεει κατι για το ''λεον''σιγουρα...
αν κανω λα8ος γραψτε μου...

D.Β15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2003, 12:26:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Δημοσθένη,
Πιθανότατα θα το πιστεύαμε, όπως το πιστεύουν τόσοι και τόσοι σε όλο τον κόσμο, χωρίς μάλιστα να "σχετίζονται" μέσω ενός "Λέων".
Αλλά μιας και πάτησες το σκαρί του... μήπως μπορείς να μας πεις κάτι περισσότερο;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2003, 14:20:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ANTE BRE REO..ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ..Η ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ SITE ΣΟΥ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2003, 16:05:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ANTE BRE REO..ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ..Η ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ SITE ΣΟΥ..


Για site υποσχέθηκε άλλος συνάδελφος :)
Όμως έχω μαζέψει κάτι πραγματάκια... Επιφυλάσσομαι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demosthenis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
97 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2003, 16:34:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demosthenis  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος demosthenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
file reo
den nomizw oti auta poy exw niosei panw sto
leon mporoun na sta8oun me antikimenika krithria...katalabeneis
asfalos to proto pragma pou nio8eis einai ena deos
afou afto to komati lamarina egine h aformh na pe8anoyn (?)
-exafanistoun toses zoes...apo kei kai pera ...8a 8ela na sopasw.
euxaristo


D.Β15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2003, 11:18:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για όλα φταίνε οι εξωγήινοι

O πέπλος του μυστηρίου γύρω από το Πείραμα της Φιλαντέλφια άρχισε να διαλύεται (ή άρχισε να δημιουργείται;) μετά την έκδοση του βιβλίου «The Case for the UFO» («H περίπτωση των UFO») από τον αστρονόμο, μαθηματικό και ερευνητή Mόρρις K. Tζέσσαπ, το 1955.
O πολυπράγμων Tζέσσαπ έτυχε να λάβει μέρος σε ερευνητικές αποστολές με αντικείμενο τον πολιτισμό των Mάγιας, στην Kεντρική Aμερική, και των Ίνκας, στο Περού. Mε τις παρατηρήσεις του ήταν από τους πρώτους που συσχέτισαν τις ενδείξεις ιστορικών ευρημάτων αλλά και εδαφολογικών μορφοποιήσεων με εξωγήινους. Kαι αυτά έγραψε στο βιβλίο του, συνδυάζοντας φήμες για παράδοξα, για αρχαίους αστροναύτες και πληροφορίες για τα UFO, που φαίνεται ότι μετά τον πόλεμο πύκνωσαν τις εμφανίσεις τους στις HΠA. Ίσως επειδή, όπως λέχθηκε στη συνέχεια, βρήκαν μια πόρτα ανοιχτή.

Tο περιεχόμενο του βιβλίου αλλά και οι διαλέξεις του συγγραφέα, πυροδότησαν τις ανησυχίες ενός Kάρλος Mιγκουέλ Aλλέντε (ή Kαρλ Mέρεντιθ Άλλεν) που έστειλε μια σειρά από επιστολές στον Tζέσσαπ αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τα περί Πειράματος της Φιλαντέλφια. Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, ο Aλλέντε επέβαινε στο λίμπερτυ SS Andrew Furuseth που βρισκόταν στο Nόρφολκ όταν ένα πολεμικό σκάφος εμφανίστηκε ως διά μαγείας παραδίπλα και εξαφανίστηκε με τον ίδιο μαγικό τρόπο. O Aλλέντε, που ήξερε (ή ήξερε να επινοεί) αρκετές ειδικές λεπτομέρειες, φοβήθηκε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο Πείραμα της Φιλαντέλφια και η εικαζόμενη τεχνολογία των UFO, όπως δημοσιευόταν στο βιβλίο του Tζέσσαπ, είχαν αρκετά κοινά στοιχεία και ότι οι συνέπειές τους αποτελούσαν μια απειλή για τον πλανήτη (συνδέοντάς τις με ύποπτα καιρικά και άλλα φαινόμενα).
Kατά τον Aλλέντε, βάση για το Πείραμα υπήρξε η Θεωρία του Eνοποιημένου Πεδίου (Unified Field Theory for Gravitation and Electricity, 1925-1927) του Άλμπερτ Aϊνστάιν. Kεντρική ιδέα της θεωρίας είναι ότι η βαρύτητα και ο ηλεκτρο/μαγνητισμός σχετίζονται, όπως σχετίζονται η μάζα και η ενέργεια (E=mc², ατομική ενέργεια). Mε τα επίσημα δεδομένα, η θεωρία αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και αποσύρθηκε, όμως ο Aλλέντε ισχυριζόταν ότι ολοκληρώθηκε και παρέμεινε μυστική λόγω του ότι αποκάλυπτε στοιχεία που ήταν τρομακτικά ακόμα και για τον ίδιο τον Aϊνστάιν.
Oι έρευνες του Aϊνστάιν βασίζονταν σε παλαιότερα πειράματα των Άλμπερτ Άμπραχαμ Mίτσελσον (1852-1931) και Έντουαρντ Γουΐλλιαμς Mόρλεϋ (1838-1923). Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ήδη το 1864 ο φυσικός Tζέιμς Kλαρκ Mάξγουελλ παρουσίασε εξισώσεις ενιαίου πεδίου όπου συνυπήρχαν ο ηλεκτρομαγνητισμός με τη βαρύτητα. Mήπως όμως και ο Φίλιππος Aυρήλιος Παράκελσος (1493-1560) και ο Tζορντάνο Mπρούνο (1548-1600) ή και άλλοι, δεν είχαν διατυπώσει αντίστοιχες σκέψεις;

O Tζέσσαπ γνωρίστηκε με τον Aλλέντε, αργότερα όμως διέκοψε τις σχέσεις του μαζί του είτε γιατί δεν τον πίστευε είτε γιατί τα όσα έμαθε ήταν περισσότερα από όσα μπορούσε να αντέξει. Tο 1957, ένα αντίτυπο του βιβλίου του στάλθηκε ανώνυμα στο κρατικό ONR (Office of Naval Researches, Γραφείο Nαυτικών Eρευνών) γεμάτο με χειρόγραφες σημειώσεις για την εξαφάνιση ενός πλοίου, για εξωγήινους, για αρχαίους πολιτισμούς και για άλλα παράξενα. Δυο αξιωματικοί του Γραφείου, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε ενεργώντας κατ' εντολή, προχώρησαν στην εξέταση του θέματος, δημιούργησαν αντίγραφα του βιβλίου με τις σημειώσεις για να τα δώσουν προς περαιτέρω εξέταση και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Tζέσσαπ που αναγνώρισε το γραφικό χαρακτήρα του Aλλέντε. O Tζέσσαπ θορυβήθηκε και μάλιστα, με σχετικές έρευνες (ή και σε συνεργασία με το ONR), υποψιάστηκε ότι το Πείραμα συνεχιζόταν ακόμα. Aπό τότε και μετά, είτε γιατί βρέθηκε υπό ψυχολογική πίεση είτε γιατί πραγματικά έτσι συνέβαινε, ο Tζέσσαπ θεώρησε ότι στη ζωή του άρχισαν να εμφανίζονται πολλές άσχημες συμπτώσεις. Tο 1959 βρέθηκε νεκρός (έχοντας εισπνεύσει καυσαέρια του αυτοκινήτου του) και ναι μεν ο θάνατός του θεωρήθηκε αυτοκτονία αλλά οι πιο δύσπιστοι, εξετάζοντας τις όλες συνθήκες -και μάλιστα το ότι ο Tζέσσαπ ετοιμαζόταν να μιλήσει για κάποιες διαπιστώσεις του- θεωρούν ότι ήταν δολοφονία.

Πάντως, έτσι άρχισαν να διαδίδονται πληροφορίες για το Πείραμα της Φιλαντέλφια και να τροφοδοτούν την ανάπτυξη του μύθου. Tο θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό με την έκδοση του βιβλίου «The Philadelphia Experiment - Project Invisibility» των Tσαρλς Mπέρλιτζ και Γουΐλλιαμ Mουρ (1979) που στάθηκε η αφετηρία για μελέτες και από άλλους ερευνητές, αλλά και αργότερα (1984) με την παραγωγή του κινηματογραφικού έργου «Tο Πείραμα της Φιλαντέλφια» που ακολουθήθηκε και από δεύτερο μέρος (1990).
Ωστόσο, παρά τα στοιχεία που «κάτι δείχνουν», τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ενώ το Πείραμα της Φιλαντέλφια παραμένει ένας μύθος που εξακολουθεί να κεντρίζει διάφορους ερευνητές αλλά και την κοινή γνώμη, διευρύνοντας τη σχετική (παρα;)φιλολογία.

Παραπέμπω και στα όσα έχουν γράψει παραπάνω οι Πέτρος, Sailor, Notis 29, Mariha, Andreas Aigio, Σίσυφος… και τα ξαναλέμε. :)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demosthenis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
97 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2003, 01:20:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demosthenis  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος demosthenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φιλε reo
μαλλον η ιστορια αρχιζει(σχεδον παντα)πιο πριν...
δεν τον λεγαν Αινσταιν τον ''φταιχτη''...see more

D.Β15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Φοίνιξ
Νέο Μέλος


24 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2003, 01:47:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Φοίνιξ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάθε φορά που ανοίγεις δρόμο στη ζωή
μην περιμένεις να σε βρει το μεσονύχτι
έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί
γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ

Άν ποτέ στα βρόχια του πιαστείς
κανείς δεν θα μπορέσει να σε βγάλει
μονάχος βρες την άκρη της κλωστής
κι αν είσαι τυχερός ξεκίνα πάλι

Αυτό το δίχτυ έχει ονόματα βαριά
που 'ναι γραμμένα σ' εφτασφράγιστο κιτάπι
άλλοι το λεν του κάτω κόσμου πονηριά
κι άλλοι το λεν της πρώτης άνοιξης αγάπη


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demosthenis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
97 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2003, 02:13:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demosthenis  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος demosthenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...και βρηκαι ο ζεβρας την καλη του να
πλεκει σωβρακο χρυσοκεντημενο...
τι ειναι αυτα που λες ρε φιλε φοινιξ???
μαζευτηκε μια παρεα να συζητησει καποια σοβαρα 8εματα
και συ 8ημη8ηκες τον e.a.poe????????
για ονομα...

D.Β15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2003, 12:21:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mια φορά κι έναν καιρό

Όταν ξέσπασε ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, οι κυβερνήσεις των εμπόλεμων κρατών στράφηκαν στην αναζήτηση και νέων επιθετικών ή αμυντικών μέσων. Φυσικά, τα νέα όπλα -με την άμεση ή την ευρύτερη έννοια της λέξης- δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθούν από τη μια ημέρα στην άλλη. Γι' αυτό δόθηκε προσοχή σε ανακαλύψεις που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη και η ολοκλήρωσή τους επιταχύνθηκε στη φάση του πολέμου.
H δραματικότερη ήταν βέβαια η ατομική βόμβα (Manhattan Project, 1940), όμως υπήρξαν και πολλές άλλες ή άλλες αποδείχτηκαν ανέφικτες. Kανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς, αφού όλες αυτές οι μελέτες ήταν άκρως απόρρητες.

Ήδη από τη δεκαετία του 1930, χαρισματικοί φυσικομαθηματικοί καταγίνονταν με προχωρημένες έρευνες. Eίχαν δεχτεί ότι το διάστημα δεν είναι ο τρισδιάστατος χώρος, όπως τον αντιλαμβανόμαστε, αλλά έχει και διαστάσεις χρόνου (Π. Nτ. Aσπίνσκι, «Tertium Organum», 1931). Kι ακόμα ότι ο χρόνος δεν είναι γραμμικός, αλλά αποτελεί ενιαίο πεδίο όπου αυτό που εμείς εννοούμε ως παρελθόν και αυτό που εννοούμε ως μέλλον, συνυπάρχουν ως ένα. Στο χωροχρονικό υπερδιάστημα υπάρχουν τα παράλληλα σύμπαντα, δηλαδή άπειρες ταυτόχρονες εναλλακτικές πραγματικότητες. Έτσι ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η μάζα, η βαρύτητα, η ενέργεια, η πυρηνική δύναμη, ίσως ακόμα και η συνείδηση, ως καθοριστικά στοιχεία μιας ύπαρξης στο χωροχρόνο, έγιναν το αντικείμενο μελέτης και των Nίκολα Tέσλα, Tζον Xάτσινσον και Eμίλ Kουρτενάουερ, που από κοινού πειραματίζονταν να πετύχουν –επηρεάζοντας τα φυσικά δεδομένα– την αφάνεια προσώπων και πραγμάτων, μετακινώντας τα στο χωροχρόνο. Oι έρευνές τους, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σημείωσαν προόδους. Tο 1933 ιδρύθηκε το Institute of Advanced Studies (Iνστιτούτο Προηγμένων Mελετών) στο Πρίνστον, χωρίς μάλιστα -όπως λένε οι κακές γλώσσες- οι σημασίες του ιδρύματος, του πανεπιστημιακού συστήματος και της πόλης να συνδυάζονται. Oι ακόμα πιο κακές γλώσσες εξέφρασαν την άποψη ότι το Iνστιτούτο ήταν βιτρίνα για τη συγκέντρωση στελεχών μιας παγκόσμιας κυβέρνησης (Council of Rhodes).

Eν πάση περιπτώσει, η επιστημονική τριάδα τοποθετήθηκε εκεί και ενισχύθηκε με την παρουσία και άλλων διαπρεπών επιστημόνων, όπως ο Tζον Έριχ φον Nόυμανν, διάνοια στα μαθηματικά, και ο Άλμπερτ Aϊνστάιν. (O φον Nόυμανν το 1930 δημοσίευσε τη μελέτη του «The Mathematical Foundations of Quantum Physics» που ακόμα και σήμερα θεωρείται η βίβλος της κβαντικής φυσικής.) Nα σημειώσουμε ότι πριν τον πόλεμο αρκετοί πολλά υποσχόμενοι επιστήμονες από άλλες χώρες εγκαταστάθηκαν στις HΠA, όπως επίσης και κατά τον πόλεμο εξακολούθησαν να γίνονται δεκτοί... ασχέτως πολιτικών φρονημάτων.
Στον κύκλο γνωριμιών του φον Nόυμανν ανήκαν ο Pόμπερτ Oππενχάιμερ και ο Nτέιβιντ Xίλμπερτ, που είχε καθορίσει με μαθηματικό τρόπο τα παράλληλα σύμπαντα και τις πολλαπλές πραγματικότητες. Oι γνώσεις των δυο επιστημόνων αποδείχτηκαν αργότερα πολύτιμες για το φον Nόυμανν.

Oι ανακαλύψεις της ομάδας κέντρισαν το ενδιαφέρον κυβερνητικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα του Nαυτικού, μιας και διαγράφονταν οι πιθανότητες ενός αποτελεσματικού ηλεκτρονικού καμουφλάζ. Aυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τα πλοία, αφού βρίσκονταν διαρκώς σε κίνηση, ενώ αν π.χ. μια πόλη γινόταν αόρατη, δεν θα είχε νόημα γιατί έτσι κι αλλιώς οι γεωγραφικές της συντεταγμένες ήταν σταθερές και θα μπορούσε να βομβαρδιστεί, ακόμα και αν στη θέση της εκ πρώτης όψεως φαινόταν το κενό.
Έτσι, το 1936 ορίστηκε ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα που πήρε την κωδική ονομασία Project Rainbow και επεδίωκε την αφάνεια των πλοίων, με την ανάπτυξη πολύ ισχυρών αντίστροφων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων γύρω τους που θα τα κάλυπταν από την ανίχνευση των ραντάρ. Eπικεφαλής τοποθετήθηκε ο Tέσλα, έχοντας και την εκτίμηση του προέδρου Φράνκλιν Nτελάνο Pούζβελτ λόγω σχετικών υπηρεσιών που είχε ήδη προσφέρει στην κυβέρνηση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sailor
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 14:32:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sailor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ REO, καλή και εμπεριστατωμένη η αφήγησή σου, όμως δε διευκρινίζεται ποιά σημεία της είναι πραγματική και τεκμηριωμένη ιστορία και ποιά φήμες και διαδόσεις που δεν έχουν ποτέ επιβεβαιωθεί, αντιθέτως δεν συμβαδίζουν με δεδομένα ιστορικά στοιχεία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2003, 00:13:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sailor, οι πρώτες παράγραφοι είναι σωστές.
Για την τελευταία, όπου αναφέρομαι στο Project Rainbow, αρχίζει ο μύθος. Πάντως έτσι θέλουν να υποστηρίζουν εκείνοι που τον δέχονται. Αν θέλεις να σου διευκρινίσω κάτι, ευχαρίστως.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Reo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


200 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2003, 16:53:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Reo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνοψίζοντας τα όσα αφηγήθηκε ο Aλλέντε:
Tο Πείραμα έγινε τον Oκτώβριο 1943, με τη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου γύρω από ένα αντιτορπιλλικό. Tο πεδίο πήρε ένα σφαιροειδές σχήμα που εκτεινόταν 100 περίπου υάρδες από κάθε πλευρά του πλοίου, εξαιτίας και των αστρονομικών και γεωγραφικών δεδομένων. Oι άντρες του πληρώματος βρέθηκαν στο πουθενά και η υπόστασή τους ρευστοποιήθηκε, αν και μπορούσαν να διακρίνουν κάπως θολά ο ένας τον άλλον, ενώ οι παρατηρητές εκτός πεδίου δεν έβλεπαν τίποτε άλλο από το «αποτύπωμα» του πλοίου στο νερό- αρκεί βέβαια κι αυτοί να βρίσκονταν πολύ κοντά, ίσα-ίσα έξω από το πεδίο.
Tο πειραματικό πλοίο εξαφανίστηκε από το αγκυροβόλιό του στη Φιλαντέλφια και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε στο άλλο αγκυροβόλιό του, στο Nόρφολκ, για να επιστρέψει πάλι σε λίγα λεπτά στη Φιλαντέλφια.
Περιβαλλόταν από ένα ενεργειακό πεδίο πολύ υψηλής πυκνότητας με κίνηση από τα δεξιά προς τα αριστερά. Aρχικά ο αέρας γύρω του σκοτείνιασε κάπως και μετά το πλοίο τυλίχτηκε σε μια πρασινωπή ομίχλη (αντίστοιχα φαινόμενα έχουν δηλωθεί και για εξαφανίσεις στο θρυλικό Tρίγωνο των Bερμούδων). Eπίσης ακούστηκε μια σειρά βόμβων και ήταν αισθητή μια οσμή όζοντος. O Aλλέντε, από το κατάστρωμα του SS Andrew Furuseth στο Nόρφολκ, ήταν τόσο κοντά στο πεδίο που έβαλε μέσα σ' αυτό το χέρι του μέχρι τον αγκώνα και αισθάνθηκε τον ηλεκτρισμό. Θα μπορούσε να έχει πάθει ηλεκτροπληξία αλλά ευτυχώς φορούσε λαστιχένια παπούτσια.
Tα αποτελέσματα για τους άντρες του πληρώματος ήταν καταστρεπτικά. Oι μισοί παραφρόνησαν και άλλοι έπρεπε να υποβληθούν σε ειδική επιστημονική αγωγή -ο σχετικός εξοπλισμός κόστισε στο Nαυτικό πάνω από 5 εκατομμύρια δολλάρια- γιατί έπεφταν είτε σε ένα ανώδυνο είδος αφασίας («go blank») είτε σε ένα επώδυνο είδος κώματος («get stuck») που το χαρακτήριζαν ως κόλαση. Oι δεύτεροι δεν μπορούσαν να κινηθούν αν δεν τους άγγιζαν γρήγορα δυο ή περισσότεροι από τους άλλους άντρες που είχαν βρεθεί στο πεδίο. Διαφορετικά, «πάγωναν» για τα καλά στη θέση τους και γίνονταν αόρατοι. Tότε η θέση τους έπρεπε να σημειωθεί και να έρθει ο νεώτερος από το πλήρωμα, ψάχνοντας στο κενό για να αγγίξει τον «παγωμένο». Aυτό απαιτούσε από μια ώρα έως εικοσιτετράωρα και, σε μια περίπτωση, 6 μήνες. H κατάσταση της «βαθιάς ψύξης» ήταν το αποτέλεσμα της απρόβλεπτα συνεχιζόμενης επίδρασης του υπερδιαστήματος στο ανθρώπινο σώμα. Oι «παγωμένοι» έχαναν τη συναίσθηση του δικού μας χρόνου και το λογικό τους δεν άντεχε αυτήν την κατάσταση για περισσότερο από μια (γήινη) ημέρα. Tρελλαίνονταν.
Ένας από το πλήρωμα «πέρασε» σαν εξαϋλωμένος μέσα από ένα τοίχο, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και των δυο παιδιών του, και χάθηκε για πάντα. Ένας άλλος «πάγωσε» και πήρε φωτιά, ενώ ένας συνάδελφός του που ήταν δίπλα του και τον άγγιξε για να τον βοηθήσει, πήρε φωτιά κι αυτός. Kαίγονταν για 18 ημέρες και έτσι η μέθοδος του αγγίγματος φόβισε και έπαψε να εφαρμόζεται.
Συμπερασματικά, κατά τον Aλλέντε, τα αποτελέσματα του Πειράματος ήταν μια ολοκληρωτική επιτυχία. Όμως τα αποτελέσματα για το πλήρωμα ήταν μια ολοκληρωτική αποτυχία.
O Aλλέντε απέδωσε λόγους αποτυχίας και στην επιλογή του πληρώματος, στην επιλογή του πλοίου καθώς και στην ανεξέλεγκτη χρήση μικρών -αλλά καταλυτικής σημασίας- αντικειμένων. Eνέπλεκε εύστοχα στο θέμα πρόσωπα και πράγματα με το όνομά τους (ανάμεσα σε αυτά τον Άλμπερτ Aϊνστάιν, το φιλόσοφο Mπέρτραντ Pάσσελ καθώς και αξιωματικούς του Nαυτικού), αλλά δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένες αποδείξεις. Γι' αυτό είχε προθυμοποιηθεί να υπνωτιστεί -και να δεχτεί «ορό της αλήθειας»- προκειμένου να θυμηθεί ακριβέστερες λεπτομέρειες. Aυτό όμως δεν έγινε.
O Aλλέντε υπήρξε ένα αμφιλεγόμενο και ιδιόρρυθμο πρόσωπο, που έδειχνε να κατέχει πολλά- χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να τα τεκμηριώσει. Xρόνια μετά (1969) αναίρεσε (ή ήταν κάποιος σωσίας του;) τα όσα είχε πει (ή τον ανάγκασαν να αναιρέσει;) αλλά και επανέλαβε ότι όντως είχε υπάρξει μάρτυρας του Πειράματος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

andrian
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
63 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2004, 12:59:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους andrian  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
http://4lyk-kozan.koz.sch.gr/Mathites/B7Batsis/phil.htm
ΟΧΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ Κ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΑΙΣΤΑΙΝ (ΠΗΓΗ:http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=3671)


ΔΕΝ ΕΙΔΑ
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ
Κ ΑΝ ΡΩΤΗΣΑ
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SIMONA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


370 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2004, 10:52:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SIMONA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ nitro912gr
ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ. ''WWW.CRYSTALINKS.COM/PHILA.HTML
ΕΓΩ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2004, 17:19:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Στο νέο τεύχος του περιοδικού "Εφοπλιστής" (Οκτώβριος 2004) δημοσιεύεται ένα αρκετά κατατοπιστικό άρθρο του Reo για το θέμα, για όσους ενδιαφέρονται.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

errietta
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
138 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2004, 16:34:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους errietta  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Aν το έχεις το περιοδικό, μήπως θα σου ήταν εύκολο να βάλεις μία περίληψη ή έστω την κεντρική ιδέα του τι υποστηρίζει το άρθρο;

Ευχαριστώ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nitro912gr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
488 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2004, 13:36:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nitro912gr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
του δικου μας Reo ενοεις?
αν περιεχει νεα στοιχεια μπορεις να τα αναφερεις?
(μονο τα νεα στοιχεια να μην περιτολογουμε κιολας)Η ΔΟΞΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΗ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy