ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2005, 10:30:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με τις γνώμες και τις εμπειρίες σας, αλλά και τα Links που παραθέτετε είναι φανερό ότι αν το δούμε "ολιστικά" το θέμα τότε παίρνουμε αρκετές "ενδείξεις" για το ότι κάτι γύρω μας αλλάζει σχετικά με το περιβάλλον και το φυσικό μας κόσμο και δεν ξέρουμε κατά πόσο τελικά οι συνέπειες αυτού του γεγονότος μπορεί να είναι προβλέψιμες, ελεγχόμενες και αντιμετωπίσιμες...

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα έχετε δει και την ταινία "Η Επόμενη Μέρα", που ναι μεν ήταν μια "χολυγουντιανών δεδομένων" παραγωγή πλην όμως κάποια μηνύματα ήταν αρκετά σαφή, για το πού πηγαίνουμε με τις αλόγιστες επεμβάσεις μας και τα "πειράματά" μας στο περιβάλλον...

Περιμένω ανάλογη συνέχεια και συμμετοχή και άλλων μελών


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2005, 22:33:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ιταλέ, δυστυχώς για τα σκυλιά ειδικά φταίμε εμείς. Τα παίρνουμε σπίτι μας όταν είναι μικρά και μετά από λίγο τα βαριόμαστε ή δεν αντέχουμε την ευθύνη και τα παρατάμε στον δρόμο. Ιδίως το καλοκαίρι αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Το πιό πιθανό με το σκυλί που αναφέρεις, είναι να έχει μεγαλώσει σε σπίτι, να το έχουν διώξει και να ψάχνει ένα καινούργιο. Ισως και να μην ισχύει βέβαια, αλλά όλα τα "αδέσποτα" που έχω δει τελευταία κάνουν σαν τρελλά για να τα πάρεις σπίτι σου ή έστω να ασχοληθείς λίγο μαζί τους.

Αγαπητέ Πυθαγόρα, μόλις βρήκα και ένα άρθρο από την ΕΡΤ στο Pathfinder.

"Επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να εντοπίσουν και "να κοστολογήσουν" τις συνέπειες που θα φέρουν στη Γη, οι κλιματικές αλλαγές."
http://news.pathfinder.gr/periscopio/226760.html


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 28/08/2005 22:34:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1655 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2005, 02:40:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ αγαπητή μου Ostria...Ειχα και εγώ δυο φορές σκύλο και γενικά είμαι αρκετα φιλόζωος και μάλλον έχεις δίκιο... Παντως με κοιτούσαν περίεργα...ήταν και αργά βλέπεις,λίγο και η ψυχολογία μου...Σήμερα μου την έπεσε μία γάτα!Με πήρε από πίσω μέχρι την πόρτα... Προφανώς θα πεινούσε η κακομοίρα,αλλά έχω αρχίσει να ανησυχώ με την πάρτη μου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Atva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
153 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2005, 15:25:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Atva  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χωρίς να θέλω να ξεφύγω από το αρχικό topic (ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ) και πάντα μέσα στα πλαίσια της εξέλιξης που έχει πάρει η συζήτηση, παραθέτω μία πρόσφατη δημοσίευση σχετικά με την υπόδειξη που έθεσε ο PY8AGORAS:
quote:

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα έχετε δει και την ταινία "Η Επόμενη Μέρα", που ναι μεν ήταν μια "χολυγουντιανών δεδομένων" παραγωγή πλην όμως κάποια μηνύματα ήταν αρκετά σαφή, για το πού πηγαίνουμε με τις αλόγιστες επεμβάσεις μας και τα "πειράματά" μας στο περιβάλλον...

Ο Κόσμος του Επενδυτή
Σάββατο 27 – Κυριακή 28 Αυγούστου 2005

Ξηρασία, πυρκαγιές και αύξηση της θερμοκρασίας οι τρεις παράμετροι του εφιάλτη
Απειλή ερημοποίησης στα παράλια της Μεσογείου
Το έδαφος «πεθαίνει» και βρισκόμαστε μπροστά σε μια Ευρωπαϊκή Σαχάρα

Η στάθμη των ποταμών κατεβαίνει, οι καλλιέργειες καταστρέφονται, τα κοπάδια των ζώων πεθαίνουν από την πείνα και τη δίψα, ενώ χιλιάδες στρέμματα γης βρίσκονται στο έλεος της αδυσώπητης φωτιάς. Οι εικόνες της Αποκάλυψης από την Πορτογαλία και την Ισπανία κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες. Όμως, αν και η Ιβηρική χερσόνησος είχε το θλιβερό προνόμιο να αποτελέσει φέτος το κυριότερο πεδίο δράσης της καλοκαιρινής ξηρασίας, η ραγδαία ενδυνάμωση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια παραπέμπει σε ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο σενάριο για το μέλλον της Μεσογείου.

Ανησυχία
Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων εξήντα ετών στην Ιβηρική αποτελεί ένα ακόμη σημάδι της ερημοποίησης, που πλήττει μια περιοχή, όπου ήδη η άνοδος της θερμοκρασίας επιδεινώνει τις συνέπειες της διάβρωσης των εδαφών. Αν και οι καλοκαιρινές ξηρασίες αποτελούν αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, οι επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι για τη σταδιακή μείωση της αντίστασης του εδάφους, άρα και την αντίστοιχη αύξηση της απειλής της ερημοποίησης. Ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η φετινή ξηρασία αποτελεί μόλις την αρχή ενός πενταετούς κύκλου έντονης ξηρασίας, ο οποίος επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο ότι τα δυσμενή αποτελέσματα του φαινόμενου του θερμοκηπίου επιταχύνονται, εντείνοντας με υψηλότερο από τον αρχικά προβλεπόμενο ρυθμό την επέκταση της ερημοποίησης στη Νότια Ευρώπη και δη την Ιβηρική. Ήδη στην Ισπανία ο μέσος ετήσιος όγκος των βροχοπτώσεων έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 10% μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια, με τις μετρήσεις να δείχνουν ότι το 67% των εδαφών της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά ερημοποίησης και ένα 11% έχει ήδη επηρεαστεί σε υψηλότατο βαθμό. Αντιστοίχως, πρόσφατη έκθεση από το Ινστιτούτο Νερού της Πορτογαλίας υποστήριξε ότι όλη η χώρα έχει εισέλθει πλέον στο στάδιο της «σοβαρής» ή «ακραίας» ξηρασίας Όσον αφορά το οικονομικό κόστος, μόνο φέτος οι ζημιές για την ισπανική γεωργία εκτιμώνται στα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ στη γειτονική Πορτογαλία ο συνδυασμός των πυρκαγιών και της ξηρασίας έχει μειώσει τις οικονομικές προβλέψεις για τον κλάδο κατά 35%, ποσοστό που μεταφράζεται σε πτώση του ΑΕΠ κατά 1,5%. Σύμφωνα επίσης με την Κομισιόν, το κόστος κάθε εκταρίου δάσους που χάνεται από πυρκαγιές κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 5.000 ευρώ. Το δορυφορικό πρόγραμμα «Desert Watch» της European Space Agency κατέδειξε, κατά τις τελευταίες μετρήσεις του, ότι περίπου 300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της μεσογειακής ακτής - μια περιοχή μεγαλύτερη από τη Βρετανία, που αριθμεί 16,5 εκατομμύρια κατοίκους – απειλείται άμεσα με ερημοποίηση.

Επέκταση
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι γεωργικές εκτάσεις της Μεσογείου θα μεταβληθούν σε αμμόλοφους, παρά το γεγονός ότι η ξηρασία της Ιβηρικής έκανε πολλούς να μιλήσουν για την επέκταση της Σαχάρας στη Νότια Ευρώπη. Ο όρος «ερημοποίηση» σημαίνει ότι το έδαφος πολύ απλά πεθαίνει και, ενώ μπορεί θεωρητικά να κατοικηθεί, γίνεται τελείως ακατάλληλο για γεωργικές καλλιέργειες. Όμως, από την άλλη πλευρά, πώς μπορεί να κατοικηθεί όταν πρόκειται κυρίως για περιοχές της περιφέρειας όπου συνήθως ζουν και εργάζονται οικογένειες γεωργών; Χωρίς νερό δεν υπάρχει και ζωή και αυτό φαίνεται από τη σταδιακή μείωση των γεωργικών εκτάσεων και την αντίστοιχη υποχρεωτική μετακίνηση των πληθυσμών προς τα αστικά κέντρα.
Αν και, σημειωτέον, η μετακίνηση αυτή των πληθυσμών εντείνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο της διάβρωσης των εδαφών και της ερημοποίησης σε ένα φαύλο κύκλο που μόνο καταστροφικές συνέπειες επιφέρει.
Πέραν αυτού, άμεσες συνέπειες από την έλλειψη νερού υπάρχουν και για τις βιομηχανίες και βέβαια τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ενώ ο διακρατικός ανταγωνισμός για τη διαχείριση των υδάτων δημιουργεί πολιτικό και διπλωματικό πρόβλημα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με ενδεικτικό παράδειγμα την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τον περασμένο μήνα με εντολή της Κομισιόν μία ομάδα από διακεκριμένους διεθνείς επιστήμονες ξεκίνησαν έναν γενικό απολογισμό των προγραμμάτων που τρέχουν σε όλη την Ευρώπη αναφορικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατακλυσμός στην Κεντρική Ευρώπη
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις – που έπληξαν την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Ρουμανία – στοίχισαν τη ζωή 36 ανθρώπων, ενώ τεράστιες εκτάσεις κατακλύστηκαν από ορμητικά νερά. Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στη Ρουμανία, όπου – σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών - τις τελευταίες ημέρες 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι. Την ίδια στιγμή, 2.800 σπίτια πλημμύρισαν, εκ των οποίων τα 8ΟΟ καλύφθηκαν ολοκληρωτικά από τα νερά. Αγώνα δρόμου δίνουν πλέον οι Αρχές των χωρών για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Στην Ελβετία, οι καταστροφές από τις πλημμύρες εκτιμάται πως ξεπέρασαν τα 640 εκατομμύρια ευρώ και στην Αυστρία τα 500 εκατομμύρια.

Θερμόμετρο στο κόκκινο
Ανεβαίνει ο υδράργυρος, μειώνονται οι βροχές

Στην εικόνα αυτή θα πρέπει βεβαίως να προστεθεί και η ολοένα αυξανόμενη άνοδος της θερμοκρασίας. Στη Γαλλία ο καύσωνας – φονιάς του 2003, ο χειρότερος των τελευταίων 150 ετών, οδήγησε τις Αρχές να λάβουν από νωρίς φέτος έκτακτα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες. Όμως, αν και το φετινό καλοκαίρι δεν έφερε νέες θερμοκρασίες ρεκόρ, οι παρατεταμένες αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στη Νότια Ευρώπη και οι εκ διαμέτρου αντίθετες τρομακτικές βροχοπτώσεις που παρατηρήθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, καθιστούν σαφές ότι η αλλόκοτη μεταστροφή του καιρού δεν είναι ένα τυχαίο ή παροδικό φαινόμενο. Εκτιμήσεις του IPCC (του διεθνούς καιρικού πάνελ για τις κλιματολογικές αλλαγές που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη του αιώνα οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε περιοχές της Μεσόγείου, όπως ενδεικτικά η Ιταλία, αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 7 – 8 βαθμούς Κελσίου. Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος αν αναλογιστούμε ότι τον προηγούμενο αιώνα ο μέσος όρος της θερμοκρασίας παγκοσμίως αυξήθηκε μόλις κατά 0,7 βαθμούς και στην Ευρώπη κατά έναν βαθμό Κελσίου, κατορθώνοντας παρ όλα αυτά να προκαλέσει την πιο θερμή δεκαετία του αιώνα, τη δεκαετία του ‘90. Ένα ρεκόρ που ξεπεράστηκε τα αμέσως επόμενα χρόνια, με την τριετία 2001 – 2003 να αποτελεί την πιο θερμή περίοδο της περιοχής που έχει καταγραφεί ποτέ. Μάλιστα κατά το θανατηφόρο 2003 εκτιμάται ότι συνολικά 40. 000 θάνατοι σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν αποτέλεσμα (άμεσο ή έμμεσα) της ζέστης. Όσον αφορά τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν για το φυσικό οικοσύστημα, είναι ευνόητες. Σύμφωνα πάλι με το IPCC, ο μέσος όρος των βροχοπτώσεων θα μειωθεί ετησίως μέχρι τα τέλη του αιώνα κατά 15% και έως και κατά 40% για τους καλοκαιρινούς μόνες. Η αλυσίδα ζωής χλωρίδας και πανίδας θα διαταραχθεί, ενώ το λιώσιμο των πάγων θα ανεβάσει τη στάθμη της θάλασσας επηρεάζοντας κυρίως της ακτές της Μεσογείου. Παράλληλα η μεταβολή της θερμοκρασίας θα διευκολύνει την αναζωπύρωση ξεχασμένων για τον δυτικό κόσμο ασθενειών από τη γειτονική Αφρική, όπως για παράδειγμα η ελονοσία. Ήδη το περασμένο καλοκαίρι γιατροί στην περιοχή του Πουέρτο Σαγκούντο, κοντά στην ισπανική πόλη Βαλέντσια, κατέγραψαν κρούσματα που αποδόθηκαν σε ένα τροπικό κουνούπι με αφρικανικές ρίζες, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές.


Προσωπική σημείωση: Οδεύουμε άραγε σε ένα επικείμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι άνθρωποι θα πολεμούν για την διαχείριση - εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων;!
Μήπως όλη αυτή η "αναταραχή" διαφόρων εκπροσώπων του ζωϊκού βασιλείο, μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επερχόμενες καταστροφές;


"Κονξ Ομ Πανξ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2005, 23:24:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Atva το άρθρο που παραθέτεις είναι συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό...

quote:
Μήπως όλη αυτή η "αναταραχή" διαφόρων εκπροσώπων του ζωϊκού βασιλείο, μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επερχόμενες καταστροφές;

Όσο και αν δεν μ'αρέσει η κινδυνολογία και η απαισιοδοξία, νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να συμβαίνει. Τα ζώα εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια ένστικτα. Λογικά και η συμπεριφορά τους θα έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτη. Όμως το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν με το περιβάλλον στο οποίο ζούνε δεν έχει καμία σχέση πλέον και αυτή είναι η κρίσιμη αλλαγή που τα συμπαρασύρει.

Αν μη τι άλλο είναι "συμπεριφορές" ανώμαλης προσαρμογής στα νέα δεδομένα από πλευράς των κακόμοιρων και αθώων ζώων...


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2005, 13:52:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Προσωπική σημείωση: Οδεύουμε άραγε σε ένα επικείμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι άνθρωποι θα πολεμούν για την διαχείριση - εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων;!σε μια εφαρμοσμενη παγκοσμια δικτατορια δεν γινονται τοπικοι πολεμοι.


και εχει αρχισει να επιβαλεται ηδη απο τις 11-9.


( με τρια κεντρα ελεγχου - αμερικη, ρωσια και κινα - και τρεις αναλογες ζωνες επιροης)


αναμενεται ομως καποια στιγμη αναποφευκτη καταρευση του οικονομικου συστηματος...

.

να κανω τον προφητη φιλτατε Atva?


η επομενη επανασταση θα ειναι των πεινασμενων και των διψασμενων...


και θα ξεκινησει με λεηλασιες στα σουπερ μαρκετ.


.


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.grΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2005, 14:07:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
η επομενη επανασταση θα ειναι των πεινασμενων και των διψασμενων...

και θα ξεκινησει με λεηλασιες στα σουπερ μαρκετ.


ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΤΟ ΑΥΤΙ

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2005, 14:49:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
η επομενη επανασταση θα ειναι των πεινασμενων και των διψασμενων...

και θα ξεκινησει με λεηλασιες στα σουπερ μαρκετ.


Εγώ απορώ πώς και δεν έχει ξεκινήσει αυτή η επανάσταση ακόμα, με όλα αυτά τα συσσωρευμένα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα και τους μισθούς της ξεφτίλας των 500-600 Ευρώ/μήνα...

Αλλά από την άλλη αν αρχίσουμε και καταπιανόμαστε με αυτά τα θέματα στο παρόν topic τότε ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου!

Γι'αυτό παρακαλώ όλους τους αγαπητούς φίλους που είτε δημοσίευσαν απάντηση είτε πρόκειται να το κάνουν, από εδώ και στο εξής να μείνουμε εντός των πλαισίων του θέματος σχετικά με την περίεργη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των ζώων όπου και όπως αυτή παρατηρείται χωρίς να προεκτείνουμε τόοοσο πολύ και μακριά...

Ευχαριστώ
(και ...συγγνώμη, που λέει και ο αγαπητός Ριζίτης)


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Atva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
153 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2005, 17:08:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Atva  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σημείωση: Το παρακάτω post το παραθέτω απλά και ΜΟΝΟ σαν μία «παρένθεση» στο topic με σκοπό μόνο να διαχωρίσω την θέση μου και όχι για να ανοίξω νέο θέμα και για να είμαστε καλυμμένοι όσον αφορά τα «ψιλά γράμματα».

Ξαναγυρνώντας λοιπόν στο αρχικό topic (ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ) πιστεύω ότι καλό είναι να κάνουμε έναν σαφή διαχωρισμό μεταξύ της «περίεργης συμπεριφοράς των ζώων » και του θέματος του topic. Και αυτό γιατί, επιστημονικά τουλάχιστον, δεν είναι αποδεκτός ο όρος «αυτοκτονίες ζώων» καθώς η αυτοκτονία προϋποθέτει μία συνειδητή επιλογή, μέσα από σκέψη, διεργασία καταστάσεων – δεδομένων και παρεμβολής του συναισθηματικού νου. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο ζωικό βασίλειο που με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνονται σαν αυτοκτονίες, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις κάποιων ειδών χταποδιών, εντόμων και ορισμένων τρωκτικών (π.χ. λέμμος ο νορβηγικός), σε αυτά τα είδη παρατηρείται πολλές φορές το φαινόμενο της «αυτοκτονίας» αλλά μέσα από επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελούν «αυτοκτονία» σαν αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής αλλά λόγω κάποιων εξωγενών (υπερπληθυσμός, μείωση χώρου – τροφής, αναπαραγωγικοί λόγοι κτλ.) ή ενδογενών (προσβολή από ιούς – βακτήρια, χημικές διεργασίες κτλ.) παραγόντων, τα ενήλικα άτομα (τις περισσότερες φορές) πεθαίνουν, χωρίς να σημαίνει ότι το κάνουν συνειδητά και έτσι δημιουργείται χώρος (sic) για να μπορέσουν τα νεαρά άτομα να μεγαλώσουν. Ακόμη και στις περιπτώσεις θηλαστικών όπως οι φάλαινες, που έχουν σημειωθεί περιπτώσεις όπου ένα κοπάδι έχει εξοκείλει στην στεριά, οι ειδικοί δεν θεωρούν ότι έχουν διαπράξει μαζική αυτοκτονία, απλά όταν το γηραιότερο ενήλικο το οποίο ηγείται του κοπαδιού, λόγω κάποιας ασθένειας, πάει σε κάποια ακτή να πεθάνει τα υπόλοιπα το ακολουθούν χωρίς να σημαίνει ούτε ότι ο σκοπός του ενήλικου ήταν να το ακολουθήσουν στον θάνατο, ούτε ότι τα υπόλοιπα έχουν επίγνωση της κατάστασης και του κινδύνου. ΑΛΛΑ (και το τονίζω αυτό!) στις περιπτώσεις της περίεργης συμπεριφοράς των ζώων που δεν άγεται αποδεδειγμένα σε κάποιο συγκεκριμένο αίτιο, συμφωνώ ότι τα ζώα σαν πιο ευαίσθητοι πομποί λόγω των ιδιαίτερα οξυμένων αισθήσεών τους, διαισθάνονται πολύ καλύτερα κάποιες αλλαγές ιδιαίτερα όσον αφορά το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκονται.


"Κονξ Ομ Πανξ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2005, 00:16:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ σωστές οι επισημάνσεις του αγαπητού Atva με τις οποίες συμφωνώ στο σύνολο.
Εχω την ίδια άποψη για τις "αυτοκτονίες", απλώς επειδή αντέγραψα το άρθρο από πρακτορείο ειδήσεων διατήρησα την ορολογία και τη στίξη του. Νομίζω πάντως ότι και αυτοί έβαλαν τον όρο "αυτοκτονία" εντός εισαγωγικών.

quote:
ΑΛΛΑ (και το τονίζω αυτό!) στις περιπτώσεις της περίεργης συμπεριφοράς των ζώων που δεν άγεται αποδεδειγμένα σε κάποιο συγκεκριμένο αίτιο, συμφωνώ ότι τα ζώα σαν πιο ευαίσθητοι πομποί λόγω των ιδιαίτερα οξυμένων αισθήσεών τους, διαισθάνονται πολύ καλύτερα κάποιες αλλαγές ιδιαίτερα όσον αφορά το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκονται.

Από την άλλη εννοείται ότι εμάς μας ενδιαφέρουν όλες οι περιπτώσεις τέτοιων συμπεριφορών από τα ζώα, και φυσικά διερευνούμε στοχαστικά τα πιθανά τους αίτια (που μακάρι να είχαν όλα τις εξηγήσεις που αναφέρθηκαν ως "φυσιολογικές" και να μην οφειλόταν στις περιβαλλοντολογικές αλλαγές).

Δυστυχώς όμως θεωρώ ότι αρκετές περιπτώσεις πλέον οφείλονται μάλλον στο περιβάλλον και τις αλλοιώσεις που υπέστη και δεν έχουν άλλου είδους εξήγηση.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2006, 16:08:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξαναθυμήθηκα αυτό το θέμα, γιατί τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ένα φαινόμενο για το οποίο θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.

Λόγω της δουλειάς μου που απαιτεί πολλές μετακινήσεις ημερησίως εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, κυκλοφορώ αρκετές ώρες κάθε μέρα στους δρόμους και σε μεγάλα τμήματα και δήμους της ευρύτερης περιοχής.

Επειδή μάλιστα δεν χρησιμοποιώ αυτοκίνητο, αλλά μηχανή,
η προσοχή μου στο οδόστρωμα είναι ίσως πιο αυξημένη από ότι ενός οδηγού αυτοκινήτου (για πιθανές κακοτεχνίες, λακούβες, διαφορα εμπόδια,κλπ).

Έτσι λοιπόν είναι φυσικό να εντοπίζω στο δρόμο και τα πτώματα διαφόρων ζώων (κυρίως γάτες και σκύλοι, αλλά και περιστέρια), τα οποία πέφτουν θύματα των τροχοφόρων.

Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο και το ασυνήθιστο, αν και είναι όντως πολύ θλιβερή η εικόνα των ξεκοιλιασμένων και ισοπεδωμένων κακόμοιρων ζώων επάνω στην άσφαλτο. Ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλα ζώα (τις προάλλες είδα χτυπημένο/νεκρό σκύλο ράτσας "χάσκεϊ" στην Λεωφόρο Πειραιώς -και ήταν ιδιαίτεα αποκρουστικό!).

Επειδή όπως προείπα, γράφω πολλά χιλιόμετρα στο αστικό οδικό δίκτυο (περί τα 80 με 100 ημερησίως) και είναι αρκετές οι ώρες που περνάω στο τιμόνι, βρίσκω διάφορους τρόπους να απασχολώ τον εαυτο μου και την προσοχή μου, ώστε να μην βαριέμαι και πλήττω από την όλη ρουτινιασμένη διαδικασία.

Άλλες φορές κοιτώ τις πινακίδες των αυτοκινήτων αναζητώντας των τόπο προέλευσης, αν αυτές δεν είναι Αθηναϊκές, άλλες φορές κοιτάζω τις επιγραφές στις τέντες των φορτηγών -ιδιαίτερα των ξένων- και άλλες φορές μετρώ τα δύσμοιρα ζωάκια που σκοτώθηκαν στην άσφαλτο.

Ειδικά το τελευταίο, έχει κάποιους μήνες που το κάνω, σχεδόν συστηματικά, και αυτό που παρατηρώ είναι μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των χτυπημένων ζώων!

Για να δώσω ένα μέτρο αυτής της άυξησης, θα πω ότι πχ. σε ένα συγκεκριμένο τμήμα δρόμου,πχ μήκους 2km ενώ παλαιότερα παρατηρούσα 3 νεκρά ζώα, τον τελευταίο μήνα παρατηρώ 12 ή 15! (μιλάω για διαφορετικές περιπτώσεις ζώων, εννοείται πως δεν ξαναμετράω τα ίδια)

Χοντρικά λέω από τις πρόχειρες στατιστικές μου ότι τα νεκρά ζώα στο οδόστρωμμα έχουν τετραπλασιαστεί ή πενταπλασιαστεί!

Και εδώ θέλω να υποβάλλω μερικές ερωτήσεις:
1) Αν και το βλέπω καθημερινά μόνος μου και δεν το αμφισφητώ, θα ήθελα να επιβεβαιωθεί και από άλλους οτι υπάρχει σημαντική αύξηση των χτυπημένων ζώων

2) Εφόσον υπάρχει αυτή η αύξηση κι θεωρείται ως δεδομένο, να αναζητήσουμε πιθανες αιτίες και εξηγήσεις:

2α) Αυξήθηκε ο πληθυσμός των ζώων (αδέσποτων,κλπ) ώστε κατά συνέπεια να αυξηθούν {σε απόλυτα μεγέθη} αυτά τα περιστατικά ενώ το "ποσοστό τροχαίας θνησιμότητας ζώων" παραμένει ουσιαστικά το ίδιο?

2β) Τα ζώα έγιναν λιγότερο προσεκτικά και περισσότερο ριψοκίνδυνα στις μέρες μας? Και αν τυχόν ναι, τότε γιατί?

2γ) Οι οδηγοί βάζουν στοιχήματα και έγιναν σκυλο- ή γατο-θηρευτές, και πατάνε το γκάζι περισσότερο μόλις δουν ζώο στην άσφαλτο?

Βέβαια δεν το συνδέω άμεσα με το θέμα, απλως δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο και θεώρησα ότι μπορεί να αναφερθεί και εδω.
Περιμένω σχόλια, παρατηρήσεις και εξηγήσεις


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mariha2912
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
619 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2006, 17:21:42  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος mariha2912  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΜΑΙ,ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ(Π.Χ. ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ,ΣΤΕΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ),ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ. ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ,ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΠΟΤΕ "ΛΟΓΙΚΟ" (?) ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
prioxxx
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2006, 14:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους prioxxx  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Απλά τα πράγματα ρε παιδιά... η γη καταστρέφεται. Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε καμια εικοσαριά χρόνια ανθρωπότητας ακόμα...
Αφιερώνω στις "εφτά αδελφές" του πετρελαίου το προφητικό τραγουδι των Kreator. Τα λέμε στην κόλαση!

When The Sun Burns Red (1990)

Savage heat is searing
Global warming has begun
Mother Earth is reeling
No protection from the sun
Forest fires are raging
While the rivers turn to ice
Foolish man creating
Mother Nature's cruel demise

Hailstorms, tornadoes
Cold spells, untimely frosts
Heat waves and blizzards
Global death's the cost

Face the end of time
As we plunge headlong towards the day
Can't deny the signs
When the sun burns red
The earth will turn
From blue to gray

Winter turns to summer
Then the seasons disappear
No one needs a prophet
To explain what's all too clear
Oceans overflowing
Islands drowning everywhere
Leaders wouldn't admit it
Now they're crying in despair

Hailstorms, tornadoes
Cold spells, untimely frosts
Heat waves and blizzards
Global death's the cost

Face the end of time
As we plunge headlong towards the day
Can't deny the signs
When the sun burns red
The earth will turn
From blue to gray

[SOLO - FRANK]
[SOLO - MILLE]

Now rain shall wash away sad remains of man
Cities once so proud will crumble into sand
Buildings all collapse when all is done and said
The guilty ones will die with the innocent...
When the sun burns red


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
prioxxx
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2006, 14:30:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους prioxxx  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Απλά τα πράγματα ρε παιδιά... η γη καταστρέφεται. Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε καμια εικοσαριά χρόνια ανθρωπότητας ακόμα...
Αφιερώνω στις "εφτά αδελφές" του πετρελαίου το προφητικό τραγουδι των Kreator. Τα λέμε στην κόλαση!

When The Sun Burns Red (1990)

Savage heat is searing
Global warming has begun
Mother Earth is reeling
No protection from the sun
Forest fires are raging
While the rivers turn to ice
Foolish man creating
Mother Nature's cruel demise

Hailstorms, tornadoes
Cold spells, untimely frosts
Heat waves and blizzards
Global death's the cost

Face the end of time
As we plunge headlong towards the day
Can't deny the signs
When the sun burns red
The earth will turn
From blue to gray

Winter turns to summer
Then the seasons disappear
No one needs a prophet
To explain what's all too clear
Oceans overflowing
Islands drowning everywhere
Leaders wouldn't admit it
Now they're crying in despair

Hailstorms, tornadoes
Cold spells, untimely frosts
Heat waves and blizzards
Global death's the cost

Face the end of time
As we plunge headlong towards the day
Can't deny the signs
When the sun burns red
The earth will turn
From blue to gray

[SOLO - FRANK]
[SOLO - MILLE]

Now rain shall wash away sad remains of man
Cities once so proud will crumble into sand
Buildings all collapse when all is done and said
The guilty ones will die with the innocent...
When the sun burns red

RE TI MALAKIES LETE !!!EINAI DYNATON NA LETE OTI EXOUME 20XRONIA AKOMA ZWI!!!!XUPNISTE RE PISTEUETE TIS KATHE MALAKIES.....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2006, 15:08:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ prioxxx, θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου.
Εάν έχεις ενστάσεις για το οποιοδήποτε θέμα καλό θα ήταν να τις ανέλυες αφενός με επιχειρήματα κι αφετέρου με τον πρέποντα σεβασμό.

In anticipation of my resurrection...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2006, 15:49:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση των κατοικιδίων...
Βέβαια οι "ιδιοκτήτες" τους λόγω φόρτου εργασίας και ελλείψη ελεύθερου χρόνου τα αφήνουν να βολτάρουν στους δρόμους ξέροντας ότι θα ξαναγυρίσουν σπίτι.
Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τροχοφόρα... Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε μόνο οι μεγαλοαστικές οικογένειες είχαν δεύτερο αυτοκίνητο ενώ τώρα έχουν οι μισοί από τους μικροαστούς.

Αν τώρα βάλετε τους δυο αυτούς παράγοντες μαζί θα έχετε νομίζω ένα πιθανό συμπέρασμα του τι συμβαίνει στα ζώα...
Δε θέλω να σκέπτομαι αρνητικά και δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο... Τα ζώα που ζουν στη φύση άλλωστε είναι αρκετά για να μας δώσουν ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση και έτσι δε χρειάζεται να ψάχνουμε "θεωρίες" στις συμπεριφορές των οικόσιτων...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2006, 00:56:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

PY8AGORAS

Χοντρικά λέω από τις πρόχειρες στατιστικές μου ότι τα νεκρά ζώα στο οδόστρωμμα έχουν τετραπλασιαστεί ή πενταπλασιαστεί!εχεις δικιο!


δεν θυμαμαι ποτε το πρωτοσυνειδητοποιησα, γιατι εγω δεν τα μετρουσα.


η αυξηση αρχισε σιγουρα πριν τουλαχιστον 3-4 μηνες στις διαδρομες που κανω.

.


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.grΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scar_face
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
183 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2006, 13:23:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scar_face  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι αν μπορούαμε να πάμε 12 ή 24 μήνες πίσω θα βλέπαμε τα ίδια.
Από πρόπερσυ είχα δει αύξηση θανάτων ζώων στους δρόμους την περίοδο Σεπτέμβριος-Μάρτιος. Ο ΄λογος άγνωστος...
The love is like a ball. Ul c
.|.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2006, 14:01:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ τώρα γιατί μου το είπατε... Δηλαδή επιβεβαιώνονται οι φόβοι του Πυθαγόρα? Δε κυκλοφορώ πολύ εκτός σπιτιού για να ξέρω...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2006, 18:01:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ο λογαριασμός prioxxx απενεργοποιήθηκε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2006, 23:05:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση των κατοικιδίων...
Βέβαια οι "ιδιοκτήτες" τους λόγω φόρτου εργασίας και ελλείψη ελεύθερου χρόνου τα αφήνουν να βολτάρουν στους δρόμους ξέροντας ότι θα ξαναγυρίσουν σπίτι.
Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τροχοφόρα... Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε μόνο οι μεγαλοαστικές οικογένειες είχαν δεύτερο αυτοκίνητο ενώ τώρα έχουν οι μισοί από τους μικροαστούς.

Αν τώρα βάλετε τους δυο αυτούς παράγοντες μαζί θα έχετε νομίζω ένα πιθανό συμπέρασμα του τι συμβαίνει στα ζώα...


Κι εγώ, επειδή είμαι ορθολογιστής και πριν και πάνω από όλα ψάχνω την "απλή", "φυσική" και "λογική" εξήγηση, συγκλίνω προς την αιτιολόγηση αυτή...

Αν στα 100 ζώα που κυκλοφορούν έξω για διαφόρους λόγους,
τα 10 πέφτουν θύματα τροχαίων κατά μέσο όρο (10% ποσοστό τροχαίας θνησιμότητας) τότε αν εγώ δω 50 σκοτωμένα ζώα και υποθέσω ότι λίγο πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό διατηρείται σταθερό ανά μήνα ή ανά έτος, πάει να πει οτι τα αρχικά "ελευθέρως κυκλοφορούντα" ζώα ήταν περί τα 500 τον αριθμό...

quote:
Αγαπητοί φίλοι αν μπορούαμε να πάμε 12 ή 24 μήνες πίσω θα βλέπαμε τα ίδια.
Από πρόπερσυ είχα δει αύξηση θανάτων ζώων στους δρόμους την περίοδο Σεπτέμβριος-Μάρτιος. Ο ΄λογος άγνωστος...

Αυτό που είπε ο φίλος scar_face με έβαλε σε σκέψεις...
Μήπως πρόκειται για περιοδικό φαινόμενο?
Μήπως πχ κατά τις περιόδους αναπαραγωγής ή άλλες, τα ζώα αλλάζουν συμπεριφορά, γίνονται πιο επιθετικά ή πιο ριψοκίνδυνα και κατ'επέκταση σκοτώνονται "πιο εύκολα" από τα αυτοκίνητα από ότι σε "νορμάλ" περιόδους?
Δεν ξέρω...

quote:
Αχ τώρα γιατί μου το είπατε... Δηλαδή επιβεβαιώνονται οι φόβοι του Πυθαγόρα? Δε κυκλοφορώ πολύ εκτός σπιτιού για να ξέρω...

Πάντως το μόνο σίγουρο αγαπητή Avallon είναι ότι -δυστυχώς!- δεν είναι "φόβοι μου" αλλά αδιάσειστο γεγονός ότι (και) τα ζώα πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο, που μάλιστα βαίνει και αυξανόμενος...


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2006, 07:33:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ PY8AGORAS, τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει κι εγώ περισσότερα σκοτωμένα ζώα στο οδόστρωμα.
Για παράδειγμα, ένας πολύ καλός μου φίλος μένει σε μια απόσταση 29 km από εμένα.
Όποτε πηγαίνω να τον δώ το τελευταίο δίμηνο περίπου (πηγαίνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) υπάρχουν μερικά σημεία που βλέπω κάθε φορά σχεδόν κάποια σκοτωμένα ζώα.
Το ίδιο παρατηρώ συχνά και στον δρόμο που κάνω κάθε πρωΐ για να έρθω στην δουλειά μου, μια απόσταση 3-4 km από το σπίτι μου.
Φυσικά έβλεπα τέτοια περιστατικά και παλιότερα όμως τον τελευταίο καιρό το βλέπω με μεγαλύτερη συχνότητα.
Μιλώντας δε με τον φίλο μου που προανέφερα και λέγοντας του για αυτό, μου είπε οτι έχει παρατηρήσει κι εκείνος αυτό που παρατήρησα κι εγώ για "την γειτονιά του".
Πιστεύω οτι ίσως οφείλεται αυτό το γεγονός σε μια πληθυσμιακή αύξηση κάποιων ζώων πχ σκυλιά, γατιά.
Ίσως οφείλεται, όπως προείπες, στο οτι μπορεί να έχουν γίνει πιο επιθετικά ή ριψοκίνδυνα...
Δεν είμαι ο καταλληλότερος να δώσω μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο απλά ήθελα να το πώ.

In anticipation of my resurrection...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2006, 08:25:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μήπως πχ κατά τις περιόδους αναπαραγωγής ή άλλες, τα ζώα αλλάζουν συμπεριφορά, γίνονται πιο επιθετικά ή πιο ριψοκίνδυνα και κατ'επέκταση σκοτώνονται "πιο εύκολα" από τα αυτοκίνητα από ότι σε "νορμάλ" περιόδους?

Αυτό είναι δεδομένο! Σε εποχή οίστρου τα ζώα γίνονται τόσο επιθετικά που μπορεί να δαγκώσουν ακόμη και τον ιδιοκτήτη αν προσπαθήσει να τα αποτρέψει από το να φύγουν τραβώντας τα από το περιλαίμιο...
Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα αρσενικά σκυλιά και έχω προσωπική πείρα επ αυτού ενώ αντίθετα τα θηλυκά την εποχή αυτή βιώνουν την έλλειψη του ερωτικού συντρόφου με μελαγχολία...
Αν λοιπόν τα κατοικίδιά μας γίνονται τόσο επιθετικά φανταστείτε τα άμοιρα τα αδέσποτα που εκτός από την έλλειψη συντρόφου βιώνουν ταυτόχρονα την έλλειψη τροφής, τα προβλήματα υγείας και τη βιαιότητα του ανθρώπου.

Τώρα για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη επειδή τα γνωρίζω από πρώτο χέρι επιτρέψτε μου να σας πω το εξής:
Tα αδέσποτα ζώα δεν έχουν αυξηθεί!!
Λέτε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός που βλέπετε να κινείται στο δρόμο.
Καθίστε να αναλογιστείται όμως πολύ προσεχτικά αυτό που θα σας πω:

Πότε είδατε τελευταία φορά μια αδέσποτη σκύλα να γεννάει κουτάβια?
Πότε είδατε αγέλες σκύλων της τάξης των 10-15 σκυλιών όπως αυτές που βλέπατε πριν από 10-20 χρόνια???
Ο αριθμός των αγελων αυτών πλέον -όταν υπάρχουν- δεν ξεπερνά τα 4-6 σκυλιά από τα οποία το ένα είναι θηλυκό και τα άλλα ακολουθούν (μόνο στην περίοδο οίστρου ισχύει αυτό).
Οι περισσότεροι δήμοι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν προγράμματα στείρωσης των αδέσποτων και οι φιλόζωοι το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται εις το έπακρον! Συγκεκριμένα στο δήμο που είμαι και είναι ο μικρότερος της χώρας κυκλοφορώ και δε μπορώ πλέον να βρω σκυλί αδέσποτο μη στειρωμένο! Και επειδή είμαι Περιστεριώτισα ακόμη και στον "πατρικό" μου δήμο που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα είναι δύσκολο πλέον να βρεις σκυλί που να μην είναι στειρωμένο.

Εννοείται βέβαια πως ξέρω να ξεχωρίζω τα στειρωμένα ζώα ακόμα και όταν αυτά δε φοράνε ειδική σήμανση ή λουρί...

Ενα χαρακτηριστικό είναι ότι μέσω του δήμου μου έχω στειρώσει πάνω από 300 σκυλιά τα τελευταία 3 χρόνια και αυτό γιατί όταν κατά διαστήματα σταματάνε τα προγράμματα στους άλλους δήμους (γιατί σταματάνε για 4-5 μήνες κάθε χρόνο μέχρι να πληρωθεί ο έρμος ο κτηνίατρος για τις υπηρεσίες που παρείχε)τότε οι φιλόζωοι που είναι δικτυωμένοι πιστέψτε με καλύτερα και από τους τρομοκράτες βρίσκους άλλους φιλόζωους για να συνεχίσουν το έργο τους... Ετσι κατά καιρούς στο πρόγραμμα του δικού μου δήμου έχω βάλει σκυλιά από το Περιστέρι και από τον Ταύρο... τι σημασία έχει άλλωστε? Τα σκυλιά δε γνωρίζουν σύνορα... την μια στιγμή είναι Κηφισιά την άλλη στιγμή περνάνε το φανάρι και βρίσκονται Ερυθραία...

Και καλά όλα αυτά... έχει όμως αναλογιστεί κανείς τι επίπτωση έχει αυτό για τα άλλα σκυλιά τα μη στειρωμένα? Που συνήθως τα μη στειρωμένα ανήκουν σε "ιδιόκτητα" σκυλιά τα οποία όταν έλθει η ώρα αναπαραγωγής στην κυριολεξία τρελλαίνονται στην προσπάθειά τους να ζευγαρώσουν!! Διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα καθημερινά σε δρόμους γεμάτα αυτοκίνητα και κινδύνους που δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν με τον τρόπο που ξέρουν τα αδέσποτα... Γυρνάνε όλο το λεκανοπέδιο για να βρούν ένα σύντροφο "άξιο" για να ζευγαρώσει μαζί τους ενώ πριν από δέκα χρόνια θα το έσκαγαν για λίγες μόνο ώρες από το σπίτι και θα επέστρεφαν ξεχαρμανιασμένα...

Σήμερα το ταξίδι τους αυτό κρατάει μέρες ή και μήνες και είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότερα χιλιόμετρα διανύουν τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να τα καταφέρουν να γυρίσουν σπίτι.
Και δεν εννοω βέβαια για την ικανότητα προσανατολισμού αλλά για το παράγοντα ατύχημα που θα τελειώσει άδοξα αυτή τους την εξόρμηση.


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2006, 23:18:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Avallon

Tα αδέσποτα ζώα δεν έχουν αυξηθεί!!


οχι μονο δεν εχουν αυξηθει, αλλα εχουν μειωθει!


περαν καποιων δημων που στην ζουλα προ Ολυμπιακων φολιασαν πολλα αδεσποτα, υπαρχουν και οι ανεγκεφαλοι καλοθεληταδες νεοελληνες.


στην περιοχη μου οι γατες εχουν μειωθει δραματικα με αποτελεσμα να εχουν πολλαπλασιαστει ξαφνικα τα ποντικια σους ακαλυπτους χωρους των πολυκατοικιων.


απο 13 αδεσποτες που ταϊζα στον ακαλυπτο, απεμειναν απο τον Σεπτεμβρη μεχρι τωρα μονο δυο - τωρα ο ιδιος προφανως πυροβολημενος φολιαζει τα αγρια πουλια.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.grΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scar_face
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
183 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2006, 10:22:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scar_face  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

τωρα ο ιδιος προφανως πυροβολημενος φολιαζει τα αγρια πουλια.

Να τον στείλουμε στην Σιγαπούρη βρε συ. Και εκεί αυτηνής της σχολής είναι.The love is like a ball. Ul c
.|.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2006, 12:48:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
οχι μονο δεν εχουν αυξηθει, αλλα εχουν μειωθει!

Δυστυχώς θα συμφωνήσω!
Βρε Τζώνη κάνε κάτι σε αυτόν τον ανεγκέφαλο...
Εγώ κάποιον που ήξερα ότι το κάνει συστηματικά του είπα ότι κάποιοι φιζόζωοι της γειτονιάς στο παρελθόν έσκισαν τα λάστιχα ενός ανθρώπου που έκανε το ίδιο για να τον εκδικηθούν... Από τότε δεν ξαναέριξε φόλες... Ο φόβος φυλάει τα έρμα...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2006, 17:06:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μία ερώτηση για την amalia:
είπες amalia ότι είδατε εσύ κι η παρέα σου, σε ένα λόφο επαρχιακής πόλης,στις δύο μετά τα μεσάνυχτα "3-4 άγρια ζώα".
Δηλαδή...τι ζώα ήταν αυτά ? Λύκοι ? Αρκούδες ? Λιοντάρια ?
Έτσι όπως το έγραψες, έχει οργιάσει η φαντασία μου !!
Επίσης, κάτι που έγραψε ο atva και το οποίο δεν αληθεύει (κι εγώ το έμαθα σχετικά πρόσφατα σε ένα σάιτ που έχει σχέση με urban legends).
Ο λέμμος ο Νορβηγικός, το τρωκτικό lemming, έχει τη φήμη ότι παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά, δηλαδή ότι πολλά lemmings αυτοκτονούν μαζικά, πέφτοντας στον πιο κοντινό γκρεμό.
Λοιπόν, η ιστορία είναι ότι αυτό το πράγμα παρουσιάστηκε κάποια φορά σε ένα ντοκιμαντέρ της Disney, σχετικό με ζώα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στο οποίο μπορούσε κανείς να δει τα τρωκτικά να βουτούν στο κενό.
Το μόνο κακό είναι ότι τα ζώα το έκαναν αυτό παρακινημένα από οπτικά σήματα με καθρέφτες και ηχητικά με υπέρηχους, τα οποία βέβαια τα δημιούργησαν οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές ! Και φυσικά φαντάζεστε για ποιο λόγο : τηλεθέαση...
Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι, τουλάχιστον ο λέμμος ο Νορβηγικός, ένα συμπαθέστατο ποντικάκι, ΔΕΝ παρουσιάζει τάσεις αυοκτονίας.
Εννοείται βέβαια ότι οι τύποι που το έκαναν αυτό δεν μπορεί να λέγονται άνθρωποι.
Αυτά όλα απλά προς ενημέρωσή σου φίλε atva, διότι κι εγώ αρχικά είχα πιστέψει το όλο concept.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2006, 22:09:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Λοιπόν, η ιστορία είναι ότι αυτό το πράγμα παρουσιάστηκε κάποια φορά σε ένα ντοκιμαντέρ της Disney, σχετικό με ζώα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στο οποίο μπορούσε κανείς να δει τα τρωκτικά να βουτούν στο κενό.
Το μόνο κακό είναι ότι τα ζώα το έκαναν αυτό παρακινημένα από οπτικά σήματα με καθρέφτες και ηχητικά με υπέρηχους, τα οποία βέβαια τα δημιούργησαν οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές ! Και φυσικά φαντάζεστε για ποιο λόγο : τηλεθέαση...


Καλά, αυτό δεν το γνώριζα αλλά απ ότι έψαξα και γω τώρα, ισχύει!
Τι να πει κανείς... πάντως δεν τα "σκότωσαν" αλλά πίσω από τον γκρεμό υπήρχε ένα ποτάμι όπου έπεσαν μέσα -απ ότι βρήκα- τα λέμιγκς είναι άριστοι κολυμβητές. Το άλλο κουλό που βρήκα, είναι ότι οι κινηματογραφιστές δεν ακολούθησαν μια ομάδα λέμιγκς για να τα κινηματογραφήσουν (ως γνωστό μεταναστεύουν κατά ομάδες) αλλά έστησαν όλη την σκηνή με μερικά ζωάκια που αγόρασαν! Τα πολλαπλασίασαν δε, με κινηματογραφικά κόλπα (εφφέ).


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2006, 00:13:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PATHETIC!!


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2006, 12:33:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είχα σκύλο 16 χρόνια και ποτέ δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας. Το ότι ήθελε να περάσει τον δρόμο την ώρα που διέρχονταν αυτοκίνητα οφειλόταν στο ότι ήταν λιγάκι μπούφος και χαζούλης και δεν καταλάβαινε ότι τα αμάξια θα τον έκαναν πολτοποιημένη μάζα. Ευτυχώς που απεβίωσε απο φυσικά αίτια (εγκεφαλικό)και δεν έπεσε θύμα της απροσεξίας του στους δρόμους. Α ρε Γκούφη R.I.P. (4/5/2004)

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy