ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 - Κινηματογράφος -
 V For Vendetta
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
MrWIZARD
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2006, 14:48:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MrWIZARD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους, δεν θα πρέπει να βάζουμε στο ίδιο καζάνι το MATRIX το V FOR VENDETTA. Είναι δυο πολύ διαφορετικές ταινίες με δυο πολύ διαφορετικές ιδέες. Συγκρίνοντας τις δυο αυτές ταινίες είναι σαν να συγκρίνεις τον Ε.Τ. με τα Γκουνις.
Το να αρχίσω να μιλάω για το MATRIX είναι περιττό πρώτον γιατί οι ιδέες του είναι τόσες πολλές που δεν θα τελειώσω ποτέ και δεύτερον (και βασικό) γιατί εδώ είναι το forum του V.
Λοιπόν η ιδέα του V είναι απλή. Όταν ο κόσμος, ο λαός, οι πολίτες, δεν είναι σκεπτόμενοι, και απλά παίρνουν πληροφορίες από την τηλεόραση χωρίς να κρίνουν, τι του μεταφέρουν, τότε γίνετε πιόνι. Άβουλους όπως ακριβός τον θέλουν οι κυβερνήσεις. Μπορεί να φαντάζει μακρινό και σαν ιδέα και σαν πραγματικότητα αλλά μάλλον είναι πολύ κοντά μας. Το χειρότερο ακόμα είναι ότι ως Έλληνες έχουμε την περηφάνια και νομίζουμε ότι έχουμε τον έλεγχο. Το χειρότερο δεν είναι να μην έχεις τον έλεγχο αλλά να το γνωρίζεις, το χειρότερο να νομίζεις ότι τον έχεις αλλά μην τον έχεις. Εδώ καλά καλά στην Ελλάδα δεν έχει τον έλεγχο η εκάστοτε (για να μην παρεξηγούμε) Ελληνική κυβέρνηση.
Τα υποκινούμενα από ισχυρούς ΜΜΕ είναι μια πραγματικότητα εδώ και χρόνια και είναι γνωστό. Πραγματικά δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας τι πιστέψει.
Για τις άλλες ιδέες του V έχω ξαναγράψει και γενικά έχουν συζητηθεί αρκετά, περιμένω τις απόψεις σας. Μην ξεχνάτε ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αναζητητης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
179 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2006, 20:53:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αναζητητης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εχτες ειδα το V
μια απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει...
εδειξε τη μεγαλη αληθεια οτι ο φοβος που προβαλουν τηλεορασεις και κυβερνησεις κανει τους ανθρωπους αδυναμα οντα.
εδειξε απελευθερωμενους ανθρωπους.αυτο που αντιπροσωπευει ο κυριος V ειναι οτι ψαχνουμε ολοι εδω μεσα.αυτοι που ειναι στα ορη και τα βουνα αυτος προσπαθουμε να γινουμε.ειναι η πραξη της θεωριας...
ακραια βεβαια η αντιδραση του V αλλα ακραια ηταν και η εποχη του..
το λεω να το ξερουμε ολοι.αν ποτε γινουν τοσο χαλια τα πραγματα πρεπει παντα να θυμομαστε οτι ο λαος εχει τη δυναμη οχι η κυβερνηση!!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ευστράτιος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
785 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2006, 10:46:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευστράτιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
MrWIZARD
Λοιπόν η ιδέα του V είναι απλή. Όταν ο κόσμος, ο λαός, οι πολίτες, δεν είναι σκεπτόμενοι, και απλά παίρνουν πληροφορίες από την τηλεόραση χωρίς να κρίνουν, τι του μεταφέρουν, τότε γίνετε πιόνι. Άβουλους όπως ακριβός τον θέλουν οι κυβερνήσεις.

Αυτό δε βιώνουμε και σήμερα φίλε μου

Και το χειρότερο είναι αυτό που λες...

quote:
Το χειρότερο ακόμα είναι ότι ως Έλληνες έχουμε την περηφάνια και νομίζουμε ότι έχουμε τον έλεγχο. Το χειρότερο δεν είναι να μην έχεις τον έλεγχο αλλά να το γνωρίζεις, το χειρότερο να νομίζεις ότι τον έχεις αλλά μην τον έχεις. Εδώ καλά καλά στην Ελλάδα δεν έχει τον έλεγχο η εκάστοτε (για να μην παρεξηγούμε) Ελληνική κυβέρνηση.
Τα υποκινούμενα από ισχυρούς ΜΜΕ είναι μια πραγματικότητα εδώ και χρόνια και είναι γνωστό. Πραγματικά δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας τι πιστέψει.

Και δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου.

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
wainamoinen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


123 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 12:48:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wainamoinen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18793&m=N07&aa=1

" Μας βλέπουν όλους ...τρομοκράτες!

Προτάσεις - σοκ στο σχέδιο δράσης της γερμανικής προεδρίας

ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Μπαράζ μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, πολλά από τα οποία δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβάνει το «Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» που έχει επεξεργασθεί η γερμανική προεδρία της Ένωσης σε συνεργασία με τον συντονιστή κατά της Τρομοκρατίας, Ντε Βρις.
Την ίδια στιγμή, έκθεση του χρηματοδοτούμενου από την Κομισιόν ερευνητικού κέντρου Challenge, υπό τον τίτλο «Το μεταβαλλόμενο τοπίο της ευρωπαϊκής ελευθερίας και ασφάλειας», καταγράφει λεπτομερώς τη χειροτέρευση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αξιών εν ονόματι της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Παράλληλα, στο Παρίσι ακούγεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες περί τρομοκρατικού χτυπήματος παραμονές των προεδρικών εκλογών του Απριλίου, όπως είχε γίνει το 2004 στην Ισπανία, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές θα ενίσχυε τον Νικολά Σαρκοζί και θα καταδίκαζε τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία θεωρείται πιο ανεκτική προς τους μετανάστες.
Περαιτέρω μέτρα
Στο «Σχέδιο δράσης» της γερμανικής προεδρίας, το οποίο έχει ήδη σταλεί στις εθνικές αντιπροσωπείες προκειμένου να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο, περιλαμβάνονται περαιτέρω μέτρα από αυτά που ήδη υιοθετήθηκαν τους πρώτους μήνες του χρόνου - κοινές επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών, αρχείο με στοιχεία DNA και ανταλλαγή αυτών των στοιχείων, λήψη DNA από υπόπτους, αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιομετρικών χαρακτηριστικών κ.λπ.
Έτσι, στο πλαίσιο της πολιτικής καταπολέμησης της «ριζοσπαστικοποίησης» προβλέπονται μέτρα σε «περιβάλλοντα - κλειδιά» και ως τέτοια αναφέρονται οι φυλακές, τα πανεπιστήμια, οι τόποι θρησκευτικής εκπαίδευσης και λατρείας. Πρακτικά αυτό σημαίνει αυξημένη παρακολούθηση των φοιτητών και των φυλακισμένων ή πρώην φυλακισμένων, όπως και των μουσουλμάνων αδιακρίτως. Αντιστοίχως, προβλέπονται μέτρα κατά της «παράνομης εξτρεμιστικής λογοτεχνίας και άλλων μέσων ενημέρωσης», κάτι που λίγο απέχει από λογοκρισία η οποία δεν έχει εφαρμοσθεί στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο μάτι οι ακτιβιστές
Προβλέπεται επίσης η συνέχιση της διερεύνησης των δεσμών μεταξύ εξτρεμιστικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων, κάτι που βάζει αυτομάτως στο στόχαστρο κάθε κίνημα και κυρίως αυτό που αναπτύσσεται τελευταία στην Ευρώπη κατά της παγκοσμιοποίησης ως δυνάμει τρομοκρατικό. Πρόκειται για αμερικανική θεωρία την οποία πρώτη φορά εμφανίζονται να ενστερνίζονται οι Ευρωπαίοι σε επίσημο κείμενο.
Σύμφωνα με το «Σχέδιο δράσης», μέχρι τις 28 Ιουνίου 2009 στα ευρωπαϊκά διαβατήρια θα πρέπει να περιλαμβάνονται τόσο βιομετρικά χαρακτηριστικά όσο και δακτυλικά αποτυπώματα. Αντιστοίχως, μέχρι το 2009 και οι ταυτότητες θα πρέπει να περιλαμβάνουν βιομετρικά χαρακτηριστικά και αποτυπώματα.
Στο δεύτερο εξάμηνο του 2007 η Κομισιόν θα υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη - και τον τρόπο εφαρμογής - ενός συστήματος αρχειοθέτησης (σ.σ. φακέλωμα) όλων των πολιτών της Ένωσης που ταξιδεύουν αεροπορικώς. Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει αντίστοιχη πρόταση για τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να καταγράφονται η είσοδος και η έξοδος πολιτών τρίτων χωρών στα κοινά εξωτερικά σύνορα, «με ανάπτυξη των βιομετρικών στοιχείων κατά τους ελέγχους στην είσοδο και την έξοδο των πολιτών τρίτων χωρών στα σύνορα της περιοχής Σένγκεν».
Ακόμη προβλέπεται η βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών για καταδίκες πολιτών, αλλά και για πλήρη ανταλλαγή όλων των ποινικών μητρώων των πολιτών μεταξύ των χωρών - μελών. Επίσης, από τις 29 Μαρτίου, η Γιουροπόλ αποκτά το δικαίωμα να διατάξει έρευνα και ανάκριση σε μια χώρα - μέλος με βάση τις δικές της πληροφορίες.
Από τις πλέον ανησυχητικές διατάξεις του «Σχεδίου δράσης» είναι η πρόβλεψη για παρακολούθηση - φακέλωμα όσων ταξιδεύουν από και προς εμπόλεμες περιοχές, αλλά το κυριότερο η παρακολούθηση «υπόπτων για τρομοκρατία» στις κινήσεις τους εντός και εκτός Ένωσης. Τέλος, τίθεται σε εφαρμογή το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων, ανεξάρτητα από τα εθνικά προγράμματα που τυχόν υπάρχουν.
Η ανεξέλεγκτη δράση της FRONTEX
Η FRONTEX, μια μάλλον μυστηριώδης κοινοτική υπηρεσία που υποτίθεται ότι ασχολείται με την προστασία των συνόρων και δεν θα ελέγχεται ουσιαστικά από κανέναν, θα κάνει ετησίως συνολική ανάλυση των κινδύνων, η οποία θα καλύπτει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης - εννοείται, απόρρητη. Ένα παράδειγμα της «δουλειάς» που κάνει η FRONTEX: τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2006 πραγματοποίησε την επιχείρηση «Ποσειδών» στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, προκειμένου να διαπιστώσει αν γίνονται κανονικά οι έλεγχοι.
Το συμπέρασμα ήταν πως «αυτή η περιοχή είναι μια από τις πιο σημαντικές οδούς παράνομης μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Στην επιχείρηση «Ποσειδών» μετείχαν αξιωματούχοι από την Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Βρετανία. Στις δυο εβδομάδες που διήρκεσε η επιχείρηση, εντοπίστηκαν 422 άνθρωποι που προσπαθούσαν να ταξιδέψουν παράνομα. Από αυτούς εντοπίστηκαν: 86 σε λιμάνια της Ιταλίας και της Ελλάδας (περιπτώσεις ανθρώπων κρυμμένων σε οχήματα, χρήση ψεύτικων εγγράφων ή απουσία οποιουδήποτε εγγράφου και περιπτώσεις διευκόλυνσης), 73 στη θάλασσα και 263 παράνομοι μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα (περιλαμβανομένων 6 περιπτώσεων διευκόλυνσης). Από τα παραπάνω, είναι σαφές ότι η FRONTEX ουσιαστικά ελέγχει τις εθνικές αρχές, που θεωρητικά έχουν την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων.

ΤΑ ΝΕΑ , 20/03/2007 , Σελ.: N07
Κωδικός άρθρου: A18793N071
ID: 562202 "
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zemphis
Νέο Μέλος


43 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 23:19:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zemphis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλεwainamoinen,

Πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Ευρώπη είναι το άρθρο που έβαλες.

Θα πρότεινα μάλιστα να δημοσιευθεί και σε άλλο τόπικ- ενότητα, που είναι πιό σχετική με αυτό - εδώ καπου χάνεται, γιατί είναι σαν να αφορά μόνο την ταινία " V" , ενώ δείχνει - πραγματικά πιά, και όχι μόνον υποθετικά, όπως η ταινία,- τις αρνητικές εξελίξεις που μπορεί να έχουμε στον έλεγχο της ελευθερίας, και στην κατάχρηση του ελέγχου - απο τις αρχές.

- Συμβαίνει αυτή τη χρονική περίοδο, να έχουν βγεί αρκετές ταινίες, με θέμα " που μπορεί να γίνει υπερβολική χρήση,και κατάχρηση, του ελέγχου απο την κρατική εξουσία". Οι ταινίες αυτές είναι " Red road" και " οι ζωές των άλλων"- στην τελευταία, ο "ελεγχος είχε βασικά καλό αποτελεσμα, αλλά μας δέιχνει τη δύναμη που έχει ένας κρατικός φορέας πάνω στην εξέλιξη της ζωής κάποιων πολιτών.
Το " Red road" επίσης κινηθηκε λίγο-πολύ σε αυτά τα πλαίσια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy