ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Ελληνές: Ινδοευρωπαίοι ή Εξωγήινοι;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2006, 15:51:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αγαπητέ ellovos είναι σαφές ότι στην Ελλάδα υπήρχε συνεχής (ή σχεδόν συνεχής) κατοίκηση διαφόρων περιοχών από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι άνθρωποι που κατοικούσαν πχ στην Θεόπετρα Τρικάλων ή στο Φράγχθι κατά την Νεολιθική περίοδο ήταν απόγονοι αυτών που ζούσαν κατά την Μέση Παλαιολιθική (μόνο μία σοβαρή γενετική μελέτη μπορεί να το αποδείξει αυτό, αν και πού έχει συμβεί.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΛΙΝΓΚ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ.

quote:

Ο Πουλιανός έκανε μία εθνογεννετική μελέτη αλλά νομίζω ότι δεν έγινε ευρέως δεκτή από την επιστημονική κοινότητα).

ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΤΗΚΕ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2006, 17:33:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το προβλημα ειναι οτι μια ιδεα που εχει μεγαλα κενα
(ινδοευρωπαιοι)
γινετε αποδεχτη στην ελλαδα

ενω μια αλλη ιδεα που εχει και αυτη τα ιδια σε μεγεθος κενα (αρχαικος-ελληνικος πολιτισμος στην νησο του πασχα)
γινετε περιγελος στην ελλαδα

με αυτο δεν λεω οτι δεχομαι την ιδεα περι αρχαικου-ελληνικου πολιτισμου στην νησο του πασχα
απλα μπαινει κατω απο το ιδιο μικροσκοποιο που βαζω και την ιδεα των ινδοερωπαιων


δυστηχως στην ελλαδα εχουμε το φαινομενο να υποβηβαζουμε οτι πετυχαμε σαν λαος
και να δεχομαστε οτι τα παντα που εχουμε ειναι δανειο και κλοπη απο αλλους λαους

ενω να ανεβαζουμε κατα πολυ την οποια επιτυχια των αλλων λαων
και αυτο το κανουμε απο φοβο μην μας πουν εθνηκιστες

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Imperator
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
227 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2006, 00:19:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Imperator  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aν μιλάμε για τη σημερινή Ελλάδα πάντως, εγώ πιστεύω πως ισχύει η θεωρία του J.Fallmerayer. Δηλαδή ότι οι σημερινοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου όχι μόνο δεν είναι αυτόχθονες, αλλά και ότι δεν έχουν και καμιά καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα και το λαό που ήταν γνωστός τότε ως Έλληνες. Ο σημερινός λαός που έχει το όνομα Έλληνες, πιστεύω έχει ένα υπόστρωμα Σλάβων, και είναι μια μίξη με Ιλλυριούς, Ούνους, Γαλάτες, Γότθους, Λατίνους, Φράγκους και σε μικρότερο βαθμό ίσως Άραβες και Τούρκους. Αυτός ο κατά βάση σλαβικός λαός, κράτησε τη γλώσσα μόνο των προγούμενων Ελλήνων, των οποίων συνέχεια είναι σχετικά απίθανο να υπάρχει βιολογικά.Η γλώσσα όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρχει, γιατί η μετοίκηση των Σλάβων δεν έγινε πολεμικά, αλλά ειρηνικά, σε μια περιοχή ήδη εκρωμαισμένη όπου όμως μιλιόταν η ελληνική έτσι κι αλλιώς σε όλη την ανατολική μεσόγειο.
Η Ελλάδα πάρτε το χαμπάρι, σταμάτησε να υπάρχει από το 146 π.Χ. Από εκεί και πέρα ο λαός που ονομάζοταν Έλληνες, με διάφορες επιδημίες, πολέμους, σιτοδείες, μετακινήσεις πληθυσμών κλπ. και μετά τη μαζική είσοδο Σλάβων αλλά και Ιλλυριών ( Αλβανών) στα πρώτα Βυζαντινά χρόνια(πολλοί από αυτούς έγιναν υπήκοοι της Αυτοκρατορίας)και ειδικότερα μετα τη λατινική κατάκτηση του 1204, άρχισε να γίνεται η σύμπηξη ενός νέου λαού, ο οποίος από σπόντα μόνο έλαβε την ονομασία "Έλληνες" ( στα Βυζαντινά χρόνια δεν υπήρχε η ονομασία, ούτε στα οθωμανικά). Αυτός ο λαός ήταν απλά οι υπήκοοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας του χώρου αυτού που ονομάζουμε ελλαδικό. Το στοιχείο που τον έκανε να λάβει το όνομα Έλληνες ήταν η γλώσσα και μόνο. Αν και συνεκτικό στοιχείο του αποτέλεσε η ορόδοξη χριστιανική θρησκεία και η πίστη στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2006, 04:18:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
το προβλημα ειναι οτι μια ιδεα που εχει μεγαλα κενα
(ινδοευρωπαιοι)
γινετε αποδεχτη στην ελλαδα

Δεν είναι αποδεκτή μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Ο κεντρικός κορμός της θεωρίας ειναι αποδεδειγμένος. Δηλαδή, η γεννετική συγγένεια των γλωσσών που εξετάζει η ΙΕ θεωρία είναι γεγονός. Και αυτή διαπιστώθηκε απο πολυάριθμες συστηματικές μελέτες των 3 τελευταίων αιώνων από γλωσσολόγους. Υπάρχει τεράστια επιστημονική βιβλιογραφία που αναλύει τις συστηματικές ομοιότητές τους. Ας μην ξεχνάμε ότι κατά βάση η ΙΕ θεωρία είναι γλωσσολογική. Οποιαδήποτε κενά στο ιστορικό και αρχαιολογικό επίπεδο δεν ακυρώνουν τη θεωρία. Ισα ίσα που χρόνια με τα χρόνια όλο και περισσότερα στοιχεία έχουν μαζευτεί και γι'αυτούς τους τομείς. Ειδικά οι γνώσεις μας για την ευρύτερη περιοχή Πόντου-Κασπίας έχουν αυξηθεί σημαντικά με ανασκαφές που έφεραν στο φως πληθωρα αρχαιολογικών δεδομένων τα οποιά σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη θεωρία (Κουργκάν) μπορούν να ταυτιστούν με τους πρώιμους ΙΕ. Το μέλλον θα δείξει τι μπορεί να γίνει σε αυτό το κομμάτι.

quote:
ενω μια αλλη ιδεα που εχει και αυτη τα ιδια σε μεγεθος κενα (αρχαικος-ελληνικος πολιτισμος στην νησο του πασχα)
γινετε περιγελος στην ελλαδα

με αυτο δεν λεω οτι δεχομαι την ιδεα περι αρχαικου-ελληνικου πολιτισμου στην νησο του πασχα
απλα μπαινει κατω απο το ιδιο μικροσκοποιο που βαζω και την ιδεα των ινδοερωπαιων


Το θέμα είναι ότι η ΙΕ θεωρία βασίζεται σε στέρεα γλωσσολογικά δεδομένα, ενώ η άλλη απλά σε υπέρμετρη φαντασία. Κάποιοι "ερευνητές" του ελληνοκεντρικού χώρου προβάλλουν λέξεις κατοίκων των νησιών του Πάσχα και της ευρύτερης περιοχής του Ειρηνικού(και όχι μόνο) για να αποδείξουν τάχα μου ότι σχετίζονται με την ελληνική. Ωστόσο η μέθοδος που ακολουθούν είναι καθαρά αντιεπιστημονική και παραπλανητική. Αν ρίξεις μια ματιά και στο link για τις Αυστρονησιακές γλώσσες θα το επιβεβαιώσεις κι εσύ ότι οι γλώσσες στο νησί του Πάσχα δεν έχουν σχέση με την ελληνική.

quote:
δυστηχως στην ελλαδα εχουμε το φαινομενο να υποβηβαζουμε οτι πετυχαμε σαν λαος
και να δεχομαστε οτι τα παντα που εχουμε ειναι δανειο και κλοπη απο αλλους λαους

ενω να ανεβαζουμε κατα πολυ την οποια επιτυχια των αλλων λαων
και αυτο το κανουμε απο φοβο μην μας πουν εθνηκιστες


Δεν ξέρω κατά πόσο οι αρμόδιοι ελληνικοί φορείς προβάλλουν επαρκώς τα θετικά του ελληνικού πολιτισμού, αλλά το όλο θέμα των ΙΕ δεν έχει σχέση με δάνεια, κλοπή από άλλους λαούς, επιτυχίες των άλλων λαών κτλ. Πρόκειται για ένα καθαρά επιστημονικό ζήτημα, στο οποίο δεν χωράνε οποιεσδήποτε ιδεολογίες. Τι πιο φυσιολογικό, η γλώσσα μας να προέρχεται μαζί με μερικές άλλες από μια παλιότερη γλώσσα πρόγονο. Μειώνει αυτό την αξία του Ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας σε κάτι? Σαφώς και όχι.

Τώρα όσο για την προβολή του πολιτισμού μας, τι στο καλό. Τόσους ξένους βλέπουμε να επισκέπτονται με θαυμασμό τα αρχαία ελληνικά μνημεία. Αυτό δεν είναι καιαποτέλεσμα προβολής? Εδώ ο Αβραμόπουλος είχε πάει στο Hollywood για να μας διαφημίσει


Αγαπητή Ostria, μπορεί να μην είναι η περίπτωση των Λατινικών και της Αυστρονησιακής ομάδας ακριβώς η ίδια με την ΙΕ. Απλά, αυτό που ήθελα να πω είναι πως πάνω κάτω όλες οι γλώσσες κάπως έτσι προέρχονταν και επεκτείνονταν. Γενικά, εσύ αποδεχεσαι την κοινή ΙΕ πρωτόγλωσσα από την οποία προήλθαν οι γνωστές γλώσσες που εξετάζει και διαφωνείς στα επιμέρους ζητήματα? Ή απορρίπτεις και το γεγονός της πρωτογλωσσας?

Και κάτι γενικότερο τώρα, επειδή αναφέρθηκαν οι παλαιολιθικοί κτλ οικισμοί. Τέτοιοι οικισμοί της προϊστορίας υπάρχουν σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για διεισδύσεις νέων πληθυσμών στις περιοχές αυτές. Επίσης οποιαδήποτε βιολογική συνέχεια σε κάποιο ποσοστό, δεν σημαίνει και γλωσσική συνέχεια. Η γλώσσα που θα μιλήσει ένας άνθρωπος δεν έχει σχέση με DNA και βιολογικά χαρακτηριστικά, αλλά με το γενικότερο κοινωνικοϊστορικό γίγνεσθαι μιας περιοχής. Το ίδιο ισχύει και με την "εθνική συνείδηση". Δεν μπορούμε να λέμε ότι ένας άνθρωπος της παλαιολιθικής εποχής στον ελλαδικό χώρο ήταν Ελληνας, απλά και μόνο επειδή μπορεί να σχετίζεται βιολογικά με μας σήμερα. Ο Ελληνας είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και είναι αυθαίρετο να τον ταυτίζουμε έτσι απλοϊκά με τροφοσυλλέκτες, ψαράδες, τεχντίτες κτλ της προϊστορικής εποχής.

Αυτά

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 19/11/2006 04:26:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2006, 10:04:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Aν μιλάμε για τη σημερινή Ελλάδα πάντως, εγώ πιστεύω πως ισχύει η θεωρία του J.Fallmerayer. Δηλαδή ότι οι σημερινοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου όχι μόνο δεν είναι αυτόχθονες, αλλά και ότι δεν έχουν και καμιά καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα και το λαό που ήταν γνωστός τότε ως Έλληνες.

Αυτό είναι πάλι το άλλο άκρο, εξίσου επικίνδυνο με το να πούμε ότι οι σημερινοί Ελληνες είναι αποκλειστικά απόγονοι των αρχαίων. Νομίζω και εδώ ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Οι Σλάβοι, Ιλλυριοί κλπ δεν ήρθαν σε έναν άδειο τόπο, εκτός κι αν έχουμε στοιχεία για κάτι τέτοιο-που δεν έχουμε, οπότε είναι σαν να λέμε ότι οι απόγονοι αυτών των προσμίξεων, πήραν μόνο το γενετικό υλικό των εισβολέων.
Εξ άλλου και οι εισβολείς ήταν προφανώς αποτέλεσμα άλλων προσμίξεων, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καθαρούς Σλάβους, Ιλλυριούς κλπ. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να μιλήσουν για φυλετική καθαρότητα για κανένα λαό, εκτός ίσως από κάποιους πολύ μακρινούς και απομονωμένους, όπου και εκεί μπορούμε να μιλήσουμε για πλειοψηφία και όχι για ολότητα.

Από την άλλη, ας σκεφτούμε και το εξής. Το ότι έρχονται κάποιοι άλλοι λαοί να εγκατασταθούν σε έναν τόπο, δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι αυτοί θα αναμιχθούν με τους ντόπιους τόσο εύκολα όσο το θεωρούμε στις μέρες μας. Αυτό το βλέπουμε ακόμα και σήμερα, όπου σχηματίζονται γειτονιές νεοφερμένων κατοίκων (τότε σχηματίζονταν χωριά) όπου κρατούν τα δικά τους πολιτιστικά και εν πολλοίς γενετικά χαρακτηριστικά.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 19/11/2006 10:16:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2006, 11:28:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γενικά, εσύ αποδεχεσαι την κοινή ΙΕ πρωτόγλωσσα από την οποία προήλθαν οι γνωστές γλώσσες που εξετάζει και διαφωνείς στα επιμέρους ζητήματα? Ή απορρίπτεις και το γεγονός της πρωτογλωσσας?

Να σου πω την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρη, δεν το έχω ψάξει και πολύ το θέμα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι, αν οι σημερινοί μελετητές της θεωρίας, έχουν ελέγξει την βάση της θεωρίας ή αν στηρίζονται στα στοιχεία που έχουν δώσει οι παλαιότεροι (που προσπαθούσαν να αποδείξουν μια συγκεκριμένη ιδέα και γι αυτό δεν μπορούμε να τους έχουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη ως προς την χρήση των στοιχείων και ως προς τα πορίσματά τους.)
Γενικά, έχω την εντύπωση ότι ο συγκριτισμός θα έπρεπε να γίνεται μεταξύ λιγότερων γλωσσών ή αν θες μεταξύ των "μητρικών γλωσσών" και μόνο.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2006, 11:30:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν είναι αποδεκτή μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

οπως και σε ολον τον κοσμο υπαρχουν επιστημονες που δεν την δεχονται


quote:
Το θέμα είναι ότι η ΙΕ θεωρία βασίζεται σε στέρεα γλωσσολογικά δεδομένα, ενώ η άλλη απλά σε υπέρμετρη φαντασία. Κάποιοι "ερευνητές" του ελληνοκεντρικού χώρου προβάλλουν λέξεις κατοίκων των νησιών του Πάσχα και της ευρύτερης περιοχής του Ειρηνικού(και όχι μόνο) για να αποδείξουν τάχα μου ότι σχετίζονται με την ελληνική. Ωστόσο η μέθοδος που ακολουθούν είναι καθαρά αντιεπιστημονική και παραπλανητική. Αν ρίξεις μια ματιά και στο link για τις Αυστρονησιακές γλώσσες θα το επιβεβαιώσεις κι εσύ ότι οι γλώσσες στο νησί του Πάσχα δεν έχουν σχέση με την ελληνική.


μονο που αναφερομαι σε μη ελληνες ερευνητες και οχι σε "ερευνητες"

οπως και να εχει δεχεσαι η οχι την δευτερη θεωρια
(προσωπικα δεν δεχομαι καμια απο τις δυο ετσι οπως παρουσιαζονται)
εχει και αυτη τα ιδια κενα και τις ιδιες υσχηρες βασεις με την πρωτη

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2006, 11:56:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για μενα Ελληνας ειναι οποιος αγαπαει την Ελλδα και θελει να δουλεψει μαζι με τους υπολοιπους Ελληνες για να φτιαξει ενα αξιοπρεπες κρατος.

Δεν με ενδιαφερει αν ειναι καυκασιος ή νεγροειδης ή ασιατης.

Κανεις πολιτισμος και καμια ρατσα δεν προηρθε απο παρθενογενεση.Ολοι επηρεασαν και επηρεαστηκαν.

Επιπλεον η βιολογια δειχνει οτι η ενδογαμια πρεπει να αποφευγεται γιατι ΑΥΤΗ ειναι που εκφυλιζει γενετικα εναν πληθυσμο και οχι η αναμιξη.

Πρεπει επισης να σταματησουμε να στηριζομαστε στα επιτευγματα των προγονων για να τροφοδοτουμε το κυρος μας.

Πρεπει να κανουμε τα δικα μας επιτευγματα επιτελους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2006, 05:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
οπως και σε ολον τον κοσμο υπαρχουν επιστημονες που δεν την δεχονται


Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι αποδεκτή από όλους τους αρμόδιους για το θέμα επιστήμονες, δηλαδή τους γλωσσολόγους και διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου σε τμήματα συγκριτικής γλωσσολογίας.

Π.χ.

http://www.cc.uoa.gr/linguistics/index_main.htm(στα προπτυχιακά κοίτα)

http://www.humnet.ucla.edu/pies/home.html

http://www.utexas.edu/cola/centers/lrc/iedocctr/ie-ling/ie-ling.html

http://www.indo-europeansummerschool.leidenuniv.nl/

http://www.classics.cam.ac.uk/faculty/staff-ling.html

http://indoeuro.bizland.com/links1.html

http://www.slav.uni-sofia.bg/Departments/BalkanEngl.htm

http://www.fas.harvard.edu/~lingdept/events.html

http://www.gradschool.cornell.edu/catalog/fields.php?a=4&id=03

http://artsandscience1.concordia.ca/cmll/linguistics/CMLL_Linguistics_Programs.htm

http://www.linguistics.uga.edu/facdir/klein.html

Και πολλά άλλα.
Εμένα μου αρκούν. Οπως ακριβώς εμπιστεύομαι και άλλες επιστήμες για τα θέματα που άπτονται της έρευνάς τους(π.χ. τις γεωφυσικες επιστήμες για τα φυσικά/περιβαλλοντολογικά φαινόμενα/θέματα), έτσι εμπιστεύομαι και τη γλωσσολογία στο ζήτημα αυτό. Τι πιο λογικό.

Η περίπτωση Ελληνικού πολιτισμού στα νησι του Πάσχα δεν στηρίζεται σε κανένα σοβαρό στοιχείο. Δεν μπορούμε να την βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με μια θεωρία που υποστηρίζεται από πληθωρα επιστημονικών δεδομένων. Παρεπιπτόντως, για τον πολιτισμό στο νησί του Πάσχα, έχει ένα θέμα το περιοδικό Science Illustrated αυτού του μήνα. Τσεκάρετέ το.

http://en.wikipedia.org/wiki/Easter_Island

quote:
μονο που αναφερομαι σε μη ελληνες ερευνητες και οχι σε "ερευνητες"

Ποιους εννοείς?

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 20/11/2006 05:49:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Apollonios100
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2006, 21:16:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollonios100  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ»Η «ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» Η «ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» <ΙΔΕ «ΘΕΟΓΟΝΙΑ» ΗΣΙΟΔΟΥ> ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ <ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΙΔΕ ΗΣΙΟΔΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΡΟΔΙΟ-ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟ-ΥΓΙ Η ΥΓΙΝΟ ΚΛΠ> ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΔΟΝ. ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΗΣΘΕΙΤΕ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2006, 22:10:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ»Η «ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» Η «ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» <ΙΔΕ «ΘΕΟΓΟΝΙΑ» ΗΣΙΟΔΟΥ> ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ <ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΙΔΕ ΗΣΙΟΔΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΡΟΔΙΟ-ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟ-ΥΓΙ Η ΥΓΙΝΟ ΚΛΠ> ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΔΟΝ. ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΗΣΘΕΙΤΕ!

Μπουχαχαχααχχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 00:12:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ»Η «ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» Η «ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» <ΙΔΕ «ΘΕΟΓΟΝΙΑ» ΗΣΙΟΔΟΥ> ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ <ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΙΔΕ ΗΣΙΟΔΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΡΟΔΙΟ-ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟ-ΥΓΙ Η ΥΓΙΝΟ ΚΛΠ> ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΔΟΝ. ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΗΣΘΕΙΤΕ!

Μπουχαχαχααχχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kαλά βρε medtech τι γελάς;! Αφυπνήσου βρε!


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 01:02:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


"Ελληνές: Ινδοευρωπαίοι ή Εξωγήινοι;"


γηγενεις και αυτοχθονες ελεγαν οι ιδιοι οι αρχαιοι προγονοι μας

και η γλωσσα μας ειναι ζωντανη ωστε να μπορουμε να καταλαβουμε τι σημαινουν αυτες οι δυο αρχαιες λεξεις


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 01:11:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ»Η «ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» Η «ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» <ΙΔΕ «ΘΕΟΓΟΝΙΑ» ΗΣΙΟΔΟΥ> ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ <ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΙΔΕ ΗΣΙΟΔΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΡΟΔΙΟ-ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟ-ΥΓΙ Η ΥΓΙΝΟ ΚΛΠ> ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΔΟΝ. ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΗΣΘΕΙΤΕ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Apollonios100
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 13:04:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollonios100  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 120 ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 118 ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΛΟ ΔΕΟΣ 360 ΟΡΑΤΑ
ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ 600 ΑΟΡΑΤΑ ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΔΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΝΕΤΡΙΝΩΝ, ΝΗΣΟY «ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ ΠΥΛΟΥ»,ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΛΠ. ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ. ΤΑ 118 ΓΙΓΑΣΚΑΦΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 360 ΓΙΓΑΣΚΑΦΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ «MAUNA KEA» ΤΗΣ ΧΑΒΑΗΣ-ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΡΑΜΑΤΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ._
Η Ο.Ε.Α ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΩΝ 960 ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΕΙΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΨΙΛΟΝ (IΔPYΘENTEΣ AΠO ΣIΩNIΣTIKH YΠEPΣTOA "AOA" ΛONΔINOY), ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ,ΘΕΟΣΟΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕΝΟΙ Ή ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΄Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΙΚΝΟΥΜΕΝΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟ.

OI ΘEΣΠIEIΣ KAI ΠΛATAIEIΣ ΣYMMAXOI THΣ O.E.A. AΣ ΠPAΞOYN KATA ΣYNEIΔHΣIN ME TOYΣ NEOEΛΛHNEΣ._
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 14:48:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Kαλά βρε medtech τι γελάς;! Αφυπνήσου βρε!

Στα αρματα στα αρματα εμπροςςς στον αγωωωωνααα!

Μπουχαχαχαχαχαχα!!!

quote:
ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 120 ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 118 ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΛΟ ΔΕΟΣ 360 ΟΡΑΤΑ
ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ 600 ΑΟΡΑΤΑ ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΔΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΝΕΤΡΙΝΩΝ, ΝΗΣΟY «ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ ΠΥΛΟΥ»,ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΛΠ. ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ.

Μπουχαχαχαχαχαχα!

Τηλεσκοπια νετρινων??Εννοεις τις ποντισμενες στην θαλασσα συσκευες που κατασκευαστηκαν για να προσπαθησουν να ανιχνευσουν τα νετρινα,στοιχειωδη σωματιδια σχεδον μηδενικης μαζας και μηδενικου φορτιου?Δεν ειναι τηλεσκοπια αλλα ανιχνευτες αυτων των σωματιδιων.Προσπαθουν να τα ανιχνευσουν δηλ γιατι τα νετρινα ειναι τρομερα δυσκολο να ανιχνευτουν αφου λογω της απειροελαχιστης μαζας τους και του μηδενικου ηλεκτρικου φορτιου τους,δεν αλληλεπιδρουν ευκολα με την υλη.Ενα νετρινο μπορει να διαπερασει ολοκληρο τον πλανητη και να μην επηρεαστει καθολου!

Ακου εκει τηλεσκοπια νετρινων οι ανιχνευτες νετρινων ουχαχαχαχαχαχα!


quote:
ΤΑ 118 ΓΙΓΑΣΚΑΦΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 360 ΓΙΓΑΣΚΑΦΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ «MAUNA KEA» ΤΗΣ ΧΑΒΑΗΣ-ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΡΑΜΑΤΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ._

Η οποια ομαδα δεν το ανακοινωσε πουθενα αλλου εκτος απο την ΟΕΑ.

Ουχααχαχαχαχ!

quote:
Η Ο.Ε.Α ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΩΝ 960 ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ειναι και αυτη η αγνοια αποτελεσμα της γενικοτερης δρακονιας συνομωσιας ή πεσατε σε δυσμενεια εναντι των ενδοξων Ανδρομεδιων συμμαχων επειδη μπερδεψατε τους ανιχνευτες νετρινων με τα τηλεσκοπια?

quote:
ΕΙΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΨΙΛΟΝ (IΔPYΘENTEΣ AΠO ΣIΩNIΣTIKH YΠEPΣTOA "AOA" ΛONΔINOY), ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ,ΘΕΟΣΟΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕΝΟΙ Ή ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΄Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΙΚΝΟΥΜΕΝΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟ.

Περιμενουμε με αδημονια την αφιξη του Ανδρομεδιου αστροστολου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 15:56:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 120 ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 118 ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΛΟ ΔΕΟΣ 360 ΟΡΑΤΑ
ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ 600 ΑΟΡΑΤΑ ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΔΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΝΕΤΡΙΝΩΝ, ΝΗΣΟY «ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ ΠΥΛΟΥ»,ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΛΠ. ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ. ΤΑ 118 ΓΙΓΑΣΚΑΦΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 360 ΓΙΓΑΣΚΑΦΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ «MAUNA KEA» ΤΗΣ ΧΑΒΑΗΣ-ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΡΑΜΑΤΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ._

Η Ο.Ε.Α ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΩΝ 960 ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΕΙΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΨΙΛΟΝ (IΔPYΘENTEΣ AΠO ΣIΩNIΣTIKH YΠEPΣTOA "AOA" ΛONΔINOY), ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ,ΘΕΟΣΟΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕΝΟΙ Ή ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΄Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΙΚΝΟΥΜΕΝΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟ.

OI ΘEΣΠIEIΣ KAI ΠΛATAIEIΣ ΣYMMAXOI THΣ O.E.A. AΣ ΠPAΞOYN KATA ΣYNEIΔHΣIN ME TOYΣ NEOEΛΛHNEΣ._


ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΒΡΕ.

ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑ.

http://www.nilka.gr/psich-GR.htm

Edited by - ellovos on 22/11/2006 15:59:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 17:20:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


εχουν απολυτο δικιο!

δεν ειδατε στην τηλεοραση τις τελευταιες ημερες τους 3-4 δρακονιανους που τσακισαν τον φουκαρα τον ανδρομεδιο?

και η γηινη νομοθεσια δεν ειναι εναρμονισμενη με την διαγαλαξιακη νομοθεσια για να τιμωρησει δρακονιανο (οι δραστες δρακονιανοι θα φανε μια "δυσμενη" μεταθεση για κανα χρονο σε καποιο δορυφορο) και ετσι οι ανδρομεδιοι ειναι ανισχυροι στην Γη και τρωνε δημοσια χοντρο ξυλο


ΥΓ. "στο τελος θα μας πουνε και μαλακες, στο τελος θα μας πουνε και χαζους..."


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Apollonios100
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 18:01:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollonios100  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΣ medtech:
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ <<ΦΩΣΤΗΡΕΣ>> ΟΔΗΓΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΩΤΙΔΕΙΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 1.300Μ. ΕΝΑΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ <<ΝΕΤΡΙΝΩΝ>>, ΗΤΟΙ ΥΠΟ-ΥΠΟ-ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ 3ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ. ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ
ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ <<ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΝΕΤΡΙΝΩΝ>>. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΔΙΟΤΙ Η ΓΗΙΝΗ ΟΡΓΑΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΦΑΣΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΤΡΙΝΩΝ, ΗΤΟΙ 3ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ Η 3ΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΑΙΩΣΕΩΣ ,ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΥΛΗΣ.
Ο ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΝΕΤΡΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΠΡΟΣ medtech KAI ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:
ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ._
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 18:18:19  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Nα κανω μια ερωτηση? Aπο που τα γνωριζεις αυτα? Εχεις καποιες πηγες που στα αποκαλυπτουν?


GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 20:20:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΕΧΕΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΝΗ ΓΚΟΜΕΝΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 21:02:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PREDATOR για την θεωρια περι ελληνων στο νησι του πασχα
αναφερομουν στον nors sigurd joseposon
και την θεωρια αυτη την εφερα σαν παραδειγμα για να πω οτι και αυτη οπως και η θεωρια περι ινδοερωπαιων βασιζεται σε καποια γλωσσολογικα στοιχεια κατα τα αλλα και οι δυο χανουν εδαφος
τελος παντων η ινδοερωπαικη θεωρια δεχετε συνεχως χτυπηματα
ετσι οπως παρουσιαζεται πρεπει συνεχως να αναδυπλωνεται και να αλαλζει για να προσαρμοζεται στα καινουργια στοιχεια που βγαινουν

εχει αλαξει τουλαχιστον τρεις φορες η τοποθεσια/κοιτηδα της ινδοερωπαικης φυλης

εχει αλαξει αρκετες φορες το ποτε πηγε στο καθε μερος

1000πχ-1600πχ-2500πχ

και τωρα παμε στον νεο μας φιλο Apollonios100

αν μου πεις ποσα θα μου δωσεις μπορω να σου παραδωσω μια δρακονιανη πρακτορισα
ξερεις ξερεις απο αυτες τις ωραιες που παρασηρουν με τα καλη τους τους ελληνες και δεν στρατευονται στον ανδρομεδιο στρατο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 22:07:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ <<ΦΩΣΤΗΡΕΣ>> ΟΔΗΓΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΩΤΙΔΕΙΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 1.300Μ. ΕΝΑΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ <<ΝΕΤΡΙΝΩΝ>>, ΗΤΟΙ ΥΠΟ-ΥΠΟ-ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ 3ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ. ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ.


Η συσκευη ειναι υποθαλασσια οχι υπογεια.

Συμφωνα με τις ανακοινωσεις των επιστημονων (κατ εμας) πουλημενων συνεργατων των δρακονιων κατ εσε:

"Το βάθος αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να απορροφάται η κοσμική ακτινοβολία, που επίσης αφθονεί στο Σύμπαν και που δυσκολεύει την ανίχνευση των νετρίνων. Η ελπίδα είναι ότι κάποια από τα νετρίνα θα αντιδράσουν με το θαλάσσιο νερό, και η αντίδραση αυτή θα καταγραφεί απο τις πειραματικές συσκευές. Φανταστείτε στο βυθό της θάλασσας όχι ένα αλλά δέκα τουλάχιστον, δωδεκαόροφους "πύργους" με συνολικό ύψος μεγαλύτερο από τον πύργο του ΄Αιφελ. Το δάπεδο του κάθε ορόφου έχει σχήμα εξαγώνου, με ευαίσθητους φωτοπολλαπλασιαστές στην κάθε του γωνία. Είναι αυτοί που θα ανιχνεύσουν τη φωτεινή λάμψη όταν το νετρίνο αλληλεπιδράσει με τα άτομα του νερού. Στο κέντρο του εξαγώνου μία σφαίρα από τιτάνιο θα περικλείει τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά του πειράματος, που θα δέχονται τα σήματα των ανιχνευτών. Με ένα καλώδιο οπτικών ινών πρωτοποριακής τεχνολογίας (εγκατεστημένο από τον Ο.Τ.Ε) τα σήματα θα μεταδίδονται στη στεριά!

Τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα συνεργατών τους, στο πλαίσιο της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και των προγραμμάτων ΝΕΣΤΩΡ και ΛΑΕΡΤΗΣ που συνχρηματοδοτούνται απο την ΓΓΕΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση στον ελληνικό χώρο από την διεθνή επιστημονική κοινότητα."


Ακομα χειροτερα,αυτοι οι παναθλιοι δρακονιοι αναγκαζουν τους αγνους ανδρομεδιους πατριωτες οπως o Apollonios να φασκουν και να αντιφασκουν.Πχ. λιγα ποστ πιο πανω ο Apollonios ισχυριζεται οτι ο Δρακονιος στολος στο Κρονο ειναι ορατος μονο με αυτα τα "τηλεσκοπια νετρινων:


quote:
ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 120 ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 118 ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΛΟ ΔΕΟΣ 360 ΟΡΑΤΑ
ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ 600 ΑΟΡΑΤΑ ΓΙΓΑ ΣΚΑΦΗ ΔΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΝΕΤΡΙΝΩΝ, ΝΗΣΟY «ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ ΠΥΛΟΥ»,ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΛΠ. ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟ

και τωρα ισχυριζεται οτι ο ανιχνευτης νετρινων δεν ειναι τηλεσκοπιο ενω πριν λιγα ποστ ισχυριζοταν οτι ειναι τηλεσκοπιο:


quote:
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ <<ΦΩΣΤΗΡΕΣ>> ΟΔΗΓΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΩΤΙΔΕΙΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 1.300Μ. ΕΝΑΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ <<ΝΕΤΡΙΝΩΝ>>, ΗΤΟΙ ΥΠΟ-ΥΠΟ-ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ 3ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ. ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ <<ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΝΕΤΡΙΝΩΝ>>.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΔΙΟΤΙ Η ΓΗΙΝΗ ΟΡΓΑΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΦΑΣΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΤΡΙΝΩΝ, ΗΤΟΙ 3ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ Η 3ΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΑΙΩΣΕΩΣ ,ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΥΛΗΣ.
Ο ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΝΕΤΡΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.


Apolllonie λες που λες παραμυθια και ατελειωτες βλακειες,τουλαχιστον φροντιζε να ΜΗΝ πεφτεις σε τοσο καραμπινατες αντιφασεις οι οποιες γινονται αντιληπτες ακομα και απο αυτους που εχουν "αδυναμο μυαλο".

Σκοπος του Νεστωρ ειναι να ανιχνευσει νετρινα.Ακουσες εσυ τηλεσκοπιο και εβαλες την ζωηρη σου φαντασια να δουλεψει.

Για οσους θελουν να μαθουν περισσοτερα για την συσκευη ανιχνευσης νετρινων Νεστωρ:

http://www.physics4u.gr/news/2003/scnews928.html

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 01:55:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PREDATOR για την θεωρια περι ελληνων στο νησι του πασχα
αναφερομουν στον nors sigurd joseposon
και την θεωρια αυτη την εφερα σαν παραδειγμα για να πω οτι και αυτη οπως και η θεωρια περι ινδοερωπαιων βασιζεται σε καποια γλωσσολογικα στοιχεια κατα τα αλλα και οι δυο χανουν εδαφος

Η απάτη με τον Josephson και τους αρχαίους Ελληνες στην Πολυνησία, στο νησί του Πάσχα κτλ αναλύεται εδώ.

http://tilltheblog.blogspot.com/2006/08/blog-post_15.html

Επίσης, όταν βγαίνει ένας ερευνητής και παρουσιάζει μια θεωρία θα πρέπει να κοιτάμε και τι απήχηση/αποδοχή έχουν οι απόψεις του από το σύνολο των αρμόδιων επιστημόνων. Αν δεν έχουν σημαίνει ότι η θεωρία του δεν φτουράει και πολύ, αλλά μάλλον είναι προϊόν φαντασίας

Π.χ. θαυμάστε ένα Τούρκο "ερευνητή" που προσπαθεί να μας πείσει ότι οι Πελασγοί ήταν Τούρκοι!!.

http://www.compmore.net/~tntr/lemstelec.html

Αλήθεια, ποιος παίρνει στα σοβαρά αυτούς τους ευφάνταστους "ερευνητές"?

quote:
τελος παντων η ινδοερωπαικη θεωρια δεχετε συνεχως χτυπηματα
ετσι οπως παρουσιαζεται πρεπει συνεχως να αναδυπλωνεται και να αλαλζει για να προσαρμοζεται στα καινουργια στοιχεια που βγαινουν

εχει αλαξει τουλαχιστον τρεις φορες η τοποθεσια/κοιτηδα της ινδοερωπαικης φυλης

εχει αλαξει αρκετες φορες το ποτε πηγε στο καθε μερος

1000πχ-1600πχ-2500πχ


Μα ακριβώς αυτή η αναπροσαρμογή είναι που την κάνει ακόμη περισσότερο αξιόπιστη και τονίζει το επιστημονικό της υπόβαθρο. Μια επιστημονική θεωρία φυσικά αναπροσαρμόζεται και εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα. Αν δεν γινόταν αυτό, τότε δεν θα ήταν επιστημονική θεωρία, αλλά δόγμα ή θρησκεία. Αλλες γνώσεις είχαμε το 1900 και άλλες σήμερα. Σημαντικές γνώσεις προσέφεραν π.χ. οι αποκρυπτογραφήσεις των Χεττιτικών πινακίδων της Ανατολίας και της Γραμμικής Β για τη γλωσσολογική μελέτη της ΙΕ θεωρίας. Και πάει λέγοντας.

Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να πιέσω κανέναν να δεχτεί οτιδήποτε. Απλά θα πρέπει να ξεχωρίζουμε μια επιστημονική θεωρία από μια ψευδοεπιστημονική φούσκα.

Τα λέμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 02:30:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


ινδοευρωπαιοι: επινοηση των γλωσσολογων (ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ) βασισμενη στο γεγονος της κοινης προελευσης της Ελληνικης γλωσσας, της Σανσκριτικης και της Λατινικης


ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

αν την εκαναν θα διαπιστωναν οτι τα Ελληνικα προηγουνται των Σανσκριτικων που φυσικα προηγουνται των Λατινικων


οταν ρωτησαν εναν Ινδο γλωσσολογο του πανεπιστημιου της Βομβαης (καπου στο κλαμπακι μου στον παθ εχω την συνεντευξη και το ονομα του), ποια γλωσσα ειναι αρχαιοτερη, απαντησε: "αναλυστε ετυμολογικα την λεξη σανσκριτικα σαν να ειναι ελληνικη"

δηλαδη, "σαν κρητικα" - και τον δικαιωνει η "μυθολογια" που αναφερει ως πρωτο εκπολιτισαντα τις Ινδιες, τον Μινωα (ακολουθησε ο Ηρακλης)


αν αφησουμε την γλωσσολογια και πιασουμε την αρχαιολογια με την οποια εχω λοξα και καποια πρακτικη εμπειρια, θα διαπιστωσουμε οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

εδω θα σας παραπεμψω στον δικο μας Αρη Πουλιανο, πρωην διευθυντη της παλαιοντολογικης-ανθρωπολογικης ακαδημιας της Μοσχας, που ανακαλυψε τον αρχανθρωπο των Πετραλωνων και τον αρχανθρωπο της Τριλλιας, οπως και στον λιμναιο προϊστορικο οικισμο του Δισπηλιου Καστοριας (ζητώ ταπεινα συγνωμη απο τον ανθρωπο που τον ανακαλυψε, επειδη δεν θυμαμαι το ονομα του - αλτσχαϊμερ γαρ...) που ανακαλυφθηκε η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, 6000 χρονων

και επειδη ακομη αντιστεκεται η αφροκεντρικη θεωρια, ας θυμηθουμε οτι ΟΛΑ τα ευρηματα των διαφόρων Λουσυ, δεν γεμιζουν ενα φερετρο...


να περασουμε τωρα στην γεωλογικη ιστορια: οταν υποτιθεται οτι ζουσαν οι ινδοευρωπαιοι στις βορειες στεπες, αυτες ηταν καλυμενες απο τους τελευταιους παγετωνες

η χερσονησος του Αιμου (Ελλαδα, Αλβανια) και η περιοχη της Μεσογειου ηταν καθαρες απο παγους

η Μεσογειος δεχτηκε δυο πληγματα που την εκαναν απο λιμνη την θαλασσα που ειναι σημερα, απο το νερο των βορειων παγετωνων που ελιωναν

ενα κυμα ηρθε απο την υπερχειλιση της Μαυρης Θαλασσας και ενα απο την υπερχειλιση του Ατλαντικου στο στενο του Γιβραλταρ


θα αναφερω επισης την γραμμικη γραφη Βητα που μεταφραστηκε σε αψογα Ελληνικα (ναναι καλα η στηλη της Ροζετας) και την γραμμικη Αλφα που ακομη περιμενει...


και λιγη ετυμολογια για καρυκευμα:

Ελλας - Εν + λαας - ενας λιθος (το ν γινεται λ)

Ελλας - Ελ + λαας - φωτεινος λιθος


και οι δυο αποδιδουν στην λεξη την εννοια του πλανητη μας

προσωπικα θεωρω σωστη την πρωτη εκδοχη, γιατι την καλυπτει η μυθολογια μας με τον κατακλυσμο του Δευκαλιωνα

η Πύρρα μαζεψε πετρες (λιθος, λαας) και πετωντας τες στην Γη, γεννιωνταν απο αυτες ανθρωποι, ο ΛΑΟΣ, οι γηγενεις και αυτοχθονες Ελληνες

******


ας περασουμε στα σοβαρα θεματα τωρα: ειμαστε απογονοι εξωγηινων?

ως Ελλην, γηγενης και αυτοχθων πρεπει να σας αποκαλυψω οτι ΕΜΕΙΣ αποικισαμε τον γαλαξια, σας αρεσει δεν σας αρεσει κωλοδρακονιανοι!


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 03:48:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

ως Ελλην, γηγενης και αυτοχθων πρεπει να σας αποκαλυψω οτι ΕΜΕΙΣ αποικισαμε τον γαλαξια, σας αρεσει δεν σας αρεσει κωλοδρακονιανοι!

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΩΛΟΔΡΑΚΟΝΤΙΑΝΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΜΑΣΤΕ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 06:09:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τζόνυ μου δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα

Μερικές επισημάνσεις

quote:
ινδοευρωπαιοι: επινοηση των γλωσσολογων (ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ) βασισμενη στο γεγονος της κοινης προελευσης της Ελληνικης γλωσσας, της Σανσκριτικης και της Λατινικης

Και πολλών άλλων γλωσσών Τζόνυ (Χεττιτικά, Λιθουανικά, Αβεστικά, Λουβικά, Κελτικά, Σλαβικά, Ιλλυρικά, Ουμβρικά κτλ)

quote:
ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

αν την εκαναν θα διαπιστωναν οτι τα Ελληνικα προηγουνται των Σανσκριτικων που φυσικα προηγουνται των Λατινικων


Βασικά αν εννοείς γραπτές μαρτυρίες, οι Χεττιτικές πινακίδες στην Ανατολία είναι οι παλιότερες γραπτές μαρτυρίες για τις ΙΕ γλώσσες. Τώρα για τα Σανσκριτικά και γενικότερα τα αρχαία ινδικά, υπάρχουν αρχαίκές Ινδικές λέξεις στη βόρεια Συρία, στο βασίλειο των Μιτανι περίπου από το 1500 π.χ. και μετά που περιλαμβάνουν ονόματα θεών του Ινδικού πανθέου(Ιντρα, Βαρούνα, Μίτρα, Νασατύα), ινδικές λέξεις για αριθμούς που περιγράφουν διαδρομές αρμάτων και ινδικές λέξεις που περιγράφουν τα χρώματα αλόγων. Ολα αυτά προφανώς από ένα "σώμα" πρώιμων Ινδων, ή ορθότερα Ινδο-Αρειων οι οποίοι κατά το 1500 π.Χ. σουλατσάρανε στη βόρεια Συρία και είχαν επηρρεάσει τους Μιτανι.

http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-Aryans

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitanni
(προς το τέλος κοίτα, εκεί που λέει"Indo-Aryan superstrate")

Ε εκεί κάπου είχαν ξεκινήσει να γράφουν και οι Ελληνες με γραμμική Β (1500 π.Χ.).

Πάντως Τζόνυ μην κολλάς τόσο πολύ στο πότε πρωτογράφτηκαν κάποιες γλώσσες. Εντάξει οι Λατίνοι μπορεί να έμαθαν τη γραφή μετά τους Ελληνες. Αυτό τι σημαίνει? Οτι δεν μιλούσαν τη γλώσσα τους πριν τη γραφή της ή ότι ήταν μουγγοί?

quote:
οταν ρωτησαν εναν Ινδο γλωσσολογο του πανεπιστημιου της Βομβαης (καπου στο κλαμπακι μου στον παθ εχω την συνεντευξη και το ονομα του), ποια γλωσσα ειναι αρχαιοτερη, απαντησε: "αναλυστε ετυμολογικα την λεξη σανσκριτικα σαν να ειναι ελληνικη"

δηλαδη, "σαν κρητικα" - και τον δικαιωνει η "μυθολογια" που αναφερει ως πρωτο εκπολιτισαντα τις Ινδιες, τον Μινωα (ακολουθησε ο Ηρακλης)


Αυτά Τζόνυ μου είναι ανακρίβειες

Η λέξη "Σανσκριτικά" προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη samskrtam και σημαίνει "τελειοποιημένος", "κανονισμένος"

http://www.etymonline.com/index.php?search=Sanskrit&searchmode=none

http://www.encyclopedia.com/doc/1E1-Sansklit.html

quote:
αν αφησουμε την γλωσσολογια και πιασουμε την αρχαιολογια με την οποια εχω λοξα και καποια πρακτικη εμπειρια, θα διαπιστωσουμε οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία για την κοιτίδα τους(Κουργκάν) διάφοροι νεολιθικοί και χαλκολιθικοί πολιτισμοί στην ευρύτερη περιοχή Πόντου-Κασπίας οι οποίοι μπορούν να ταυτιστούν με τους πρώιμους Ινδοευρωπαίους, έχουν αφήσει πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων(χαλινά αλόγων, όπλα, τροχοί, μικροαντικείμενα, βάζα, άμαξες, τάφοι με σκελετούς σε ύπτια θέση και λυγισμένα τα γόνατα στους οποίους μερικές φορές θάβανε και άλογα μαζί με το νεκρό κτλ). Δες εδώ μερικούς τέτοιους πολιτισμούς

http://www.iras.ucalgary.ca/~volk/sylvia/Kurgans.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Yamna

http://en.wikipedia.org/wiki/Sredny_Stog_culture

http://en.wikipedia.org/wiki/Samara_culture

Τώρα αν κάποια στιγμή καταρριφθεί αυτή η θεωρία για την κοιτίδα, ευρήματα μπορούν να θεωρηθούν οποιαδήποτε προϊστορικά ευρήματα υλικού πολιτισμού στις άλλες περιοχές που θεωρούνται πιθανές για την κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων (Ανατολία, Βαλκάνια κτλ). Μην περιμένεις να γράφουν πάνω "γεια σας είμαστε οι Ινδοευρωπαίοι" γιατί ο όρος αυτός επινοήθηκε τον 18ο αιώνα μ.Χ.

Επίσης Τζόνυ στην προϊστορική περίοδο που δεν υπάρχει γραφή δεν είναι τόσο εύκολο να ταυτιστούν λαοί και εθνότητες με συγκεκριμένα ευρήματα. Ούτε οι Ούννοι άφηναν τίποτα μνημεία και "σήμα κατατεθέν" ευρήματα μιας και μετακινούνταν συνεχώς με τα καραβάνια τους. Αν δεν ήταν οι Ρωμαίοι και άλλοι ιστορικοί να μας τους αναφέρουν πιθανώς να τους ψάχναμε και αυτούς. Φαντάσου τώρα πόσο δύσκολη είναι η αναζήτηση λαών στην προϊστορική περίοδο όπου δεν υπάρχει και γραφή.

Από τη στιγμή λοιπόν που η συγκριτική γλωσσολογία επιβεβαιώνει ότι υπήρχε κοινή ΙΕ πρωτόγλωσσα, είναι απόλυτα λογικό να δεχτούμε και την ύπαρξη ανθρώπων που τη μιλούσαν στην προϊστορική εποχή

quote:
να περασουμε τωρα στην γεωλογικη ιστορια: οταν υποτιθεται οτι ζουσαν οι ινδοευρωπαιοι στις βορειες στεπες, αυτες ηταν καλυμενες απο τους τελευταιους παγετωνες

Τζόνυ οι πάγοι έχουν λιώσει ήδη από το διάστημα 9000-8000 π.Χ. και η Στέππες της Νότιας Ρωσσίας ήταν σαφώς κατοικήσιμες, καλλιεργήσιμες(αν και με όχι και τόσο καλό χορτάρι) γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους νεολιθικούς πολιτισμούς στις ιστοσελίδες που σου έδωσα παραπάνω

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=53304

Η πιο πρόσφατη παγετώδης περίοδος, η λεγόμενη Πλειστοκαινική παγοκάλυψη, άρχισε πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια και τελείωσε πριν από 10.000 χρόνια.

Λες βρε Τζόνυ μου, οι γλωσσολόγοι και οι αρχαιολόγοι που μελέτησαν τη θεωρία να ήταν τόσο αφελείς που να μην το παρατήρησαν αυτό για τους πάγους?

quote:
εδω θα σας παραπεμψω στον δικο μας Αρη Πουλιανο, πρωην διευθυντη της παλαιοντολογικης-ανθρωπολογικης ακαδημιας της Μοσχας, που ανακαλυψε τον αρχανθρωπο των Πετραλωνων και τον αρχανθρωπο της Τριλλιας, οπως και στον λιμναιο προϊστορικο οικισμο του Δισπηλιου Καστοριας (ζητώ ταπεινα συγνωμη απο τον ανθρωπο που τον ανακαλυψε, επειδη δεν θυμαμαι το ονομα του - αλτσχαϊμερ γαρ...) που ανακαλυφθηκε η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, 6000 χρονων


Τζόνυ, ο προϊστορικός παραλίμνιος οικισμός στο Δισπηλιό που ανακαλύφθηκε από τον καθηγητή Χουρμουζιάδη δεν αποδεικνύει την αυτοχθονία των Ελλήνων γιατί πολύ απλά οι προϊστορικοί αυτοί άνθρωποι δεν αποδεικνύεται από πουθενά ότι ήταν Ελληνες. Οσο για την επιγραφή που ανακαλύφθηκε στη λίμνη, περιλαμβάνει απλώς αγνωστα σύμβολα-χαράγματα, και είναι μια γραπτή προσπαθεια των προϊστορικών ψαράδων της περιοχής να επικοινωνήσουν.

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12654&m=B02&aa=2

Από τον δεύτερο κιόλας χρόνο της συστηματικής ανασκαφής, το 1993, βρέθηκε στον βυθό της λίμνης μια ξύλινη πινακίδα με σκαλισμένα επάνω της «σήματα», η οποία χρονολογήθηκε με τη μέθοδο C14 στα 5260 π.Χ.

Είναι μια πρώτη μορφή γραφής που προηγήθηκε της γραμμικής Α, η οποία επίσης ακόμη δεν έχει αποκωδικοποιηθεί; «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εδώ έχουμε μια προσπάθεια επικοινωνίας του νεολιθικού ανθρώπου που ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε» λέει ο καθηγητής Χουρμουζιάδης, χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις του, καθώς «για να αποκρυπτογραφήσει κανείς ένα κείμενο πρέπει δίπλα στα "σήματα" ή στα ιδεογράμματα να υπάρχει και κάτι το οποίο να του είναι ήδη γνωστό, όπως συνέβη με τον Σαμπολιόν και τη Ροζέτα, όπου επάνω στην πέτρα ήταν χαραγμένα σε αντιστοιχία τρία κείμενα: το ιερογλυφικό, το ελληνιστικό και το δημοτικό. Στην έφυδρη όμως πινακίδα του Δισπηλιού, στην πινακίδα δηλαδή που παρέμεινε στον βυθό της λίμνης 7.500 χρόνια, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» λέει. Ανάλογα χαράγματα με αυτά της ξύλινης πινακίδας έχουν βρεθεί και σε μικρές κεραμικές πινακίδες που επίσης κρατούν, τουλάχιστον προς το παρόν, καλά φυλαγμένο το μυστικό τους.

Οσο για τον Πουλιανό και τον Αρχάνθρωπο, ούτε αυτός αποδεικνύει την αυτοχθονία των Ελλήνων αφού ο Αρχάνθρωπος δεν είναι το δικό μας είδος ανθρώπου (Homo Sapiens Sapiens). Και να ήταν, θα έπρεπε να μας αποδείξει ότι αυτός ο "αρχάνθρωπος" είχε ελληνική συνείδηση και μιλούσε ελληνικά.

Aπ'ότι διαβάζω ο Αρχάνθρωπος είναι πιθανότατα κάποιο έίδος εξελιγμένου Homo Erectus προς Neanderdal.

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman3.html

Ο Άνθρωπος των Πετραλώνων της Χαλκιδικής θεωρείται η πιο εξελιγμένη μορφή του Ανθρώπου του όρθιου. Για αυτό και για πολλά χρόνια θεωρείται Άνθρωπος του Νεάντερταλ. Μια άλλη άποψη θέλει τον Άνθρωπο των Πετραλώνων απόγονο του Όρθιου και πριν τον Νεάντερταλ.

Επομένως ούτε τα αυρήματα του Πουλιανού αποδεικνύουν αυτοχθονία των Ελλήνων. Ενδιαφέρον ανθρωπολογικό εύρημα αλλά μέχρι εκεί. Δε νομίζω να διάβαζε και Πλάτωνα ο Αρχάνθρωπος

quote:
και επειδη ακομη αντιστεκεται η αφροκεντρικη θεωρια, ας θυμηθουμε οτι ΟΛΑ τα ευρηματα των διαφόρων Λουσυ, δεν γεμιζουν ενα φερετρο...


Τζόνυ νομίζω πως εδώ τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα

Ο Αφροκεντρισμός είναι μια ψευδοεπιστημονική θεωρία που ενθαρρύνει το μαύρο εθνικισμό. Πληροφορίες εδώ.

http://www.skepdic.gr/Entries/Alpha/afrokentrismos.htm

Η Λούσυ, η οποία ανήκει στο είδος Αυστραλοπίθηκου Αφαρένσις, και γενικότερα η επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία της προέλευσης του ανθρώπου από την Αφρική, δεν έχει σχέση με αφροκεντρισμούς, ιδεολογίες, ρατσιμούς κτλ.

Η Λούσυ θεωρείται ότι έχει κάποια συγγενική σχέση με μας διότι φέρει εμφανώς κάποια στοιχεία ανθρώπου. Π.χ. περπατούσε όρθια(χωρίς βέβαια να έχει χάσει την ικανότητα να σκαρφαλώνει στα δέντρα), είχε οδοντοφυία διαφορετική από αυτή του πιθήκου, με τα μπροστινά δόντια μεγαλύτερα από τα πίσω κτλ. Γενικά παρουσιάζει απ'ότι ξέρω ένα μείγμα στοιχείων ανθρώπου και πιθήκου πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εύρημα για την θεωρία της ανθρώπινης εξέλιξης.

Επίσης σε παραπέμπω και στο τελευταίο τεύχος του National Geographic, το οποίο φιλοξενεί ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για ένα μωρό 3,3 εκατομμυρίων ετών που ανήκει στο ίδιο είδος με τη Λούσυ. Α και οι κοιλάδες στην Αιθιοπία περιέχουν πληθώρα απολιθωμάτων και σκελετών ανθρωπιδών. Απλά δεν είναι και ότι πιο εύκολο να ψάξεις εκεί, λόγω αφόρητης ζέστης,λιονταριών, ύαινων, πλημμυρων κτλ.

Γενικά Τζόνυ μου υπάρχουν και γεννετικές μελέτες που αποδεικνύουν την αφρικάνικη καταγωγή του ανθρώπου και ακυρώνουν τις θεωρίες του Πουλιανού. Δες κι εδώ.

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman4.html

Έρευνες του 2000, από Σουηδούς επιστήμονες, δείχνουν ότι ο σύγχρονος άνθρωπος εξελίχθηκε στην Αφρική και από εκεί άρχισε να μεταναστεύει σε άλλες ηπείρους πριν από περίπου 52.000 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς, που ανέλυσαν το γενετικό υλικό των μιτοχονδρίων 53 ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων. Αυτή η θεωρία λέγεται "Πέρα από την Αφρική" ή Out of Africa hypothesis και σύμφωνα με αυτήν ο σύγχρονος άνθρωπος εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη με αφετηρία τις αφρικανικές περιοχές νότια της Σαχάρα.

Όλοι δε οι σύγχρονοι άνθρωποι προέρχονται από ένα αρχικό πληθυσμό που υπήρχε στην Αφρική πριν από 120.000 - 220.000 χρόνια και άρχισε να μεταναστεύει προς άλλες ηπείρους πριν 52.000 έτη.

quote:
προσωπικα θεωρω σωστη την πρωτη εκδοχη, γιατι την καλυπτει η μυθολογια μας με τον κατακλυσμο του Δευκαλιωνα

η Πύρρα μαζεψε πετρες (λιθος, λαας) και πετωντας τες στην Γη, γεννιωνταν απο αυτες ανθρωποι, ο ΛΑΟΣ, οι γηγενεις και αυτοχθονες Ελληνες


Τζόνυ, όλοι οι λαοί από ένα σημείο και μετά θεωρούν τους εαυτούς τους αυτόχθονες. Αυτό αποτελεί τον τέλειο αστικό μύθο τον οποίο εκμεταλλεύονται οι διάφοροι δημαγωγοί και ο οποίος δίνει στην κοινότητα άλλοθι για να διεκδικεί επ'απειρον το κληρονομικό δικαίω της περιοχής, λες και είναι τσιφλίκι της

Τώρα στα πλαίσια της ΙΕ θεωρίας, η μόνη περίπτωση για να είναι οι Ελληνες από ένα σημείο και μετά αυτόχθονες είναι να ισχύει η ευρύτερη ΙΕ κοιτίδα της Βαλκανικης και της Μικράς Ασίας. Ωστόσο εδώ πρέπει να κάνουμε δύο διευκρινήσεις.
1) Οι Ελληνες δεν είναι οι μόνοι αυτόχθονες αφού μετά τη διάσπαση των ΙΕ θα ζούσαν στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο και άλλοι λαοί πριν μετακινηθούν προς άλλες κατευθύνσεις εκτός Ελλάδος.
2) Δεν μπορούμε να μιλάμε για ξεχειλωμένη χρονικά αυτοχθονία από εποχής "Αρχανθρώπων" αλλά από ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο(π.χ. 3000 π.Χ).

Αλλά εγώ απορώ, πόση σημασία έχει να ψάχνουμε για αυτόχθονες λαούς, όταν σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία όλο το ανθρώπινο είδος προέρχεται από την Αφρική(Out of Africa).

quote:
ας περασουμε στα σοβαρα θεματα τωρα: ειμαστε απογονοι εξωγηινων?

Είμαστε και εξωγήινοι και αυτόχθονες


Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 23/11/2006 06:26:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 08:12:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σας τα χαλάσω όπως πάντα...
Όχι τα Σανσκριτικά αλλά τα Ακκαδικά και δη τα Σουμεριακά ήταν η βάση για την ανάπτηξη της γραφής. Ακόμα και οι Αυγίπτιοι άρχισαν με του Σουμέριους να γράφουν...
Τώρα εάν πιάσουμε μία λέξη και την κουρέψουμε δεν θα φτάσουμε πουθενά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2006, 01:33:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η απάτη με τον Josephson και τους αρχαίους Ελληνες στην Πολυνησία, στο νησί του Πάσχα κτλ αναλύεται εδώ.

Πάντως δεν είναι ο μόνος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

I've just had a look at the little Web page recommended for Nors Josephson's idea of Greeks in the Pacific around 950 BC. For anyone who enjoys this sort of thing, I'd like to cite a much earlier scholar who developed not only the idea of Greek words in the Pacific, but also the idea of Hawaiian words in the pre-Columbian Americas, and indeed all other conceivable permutations of such
notions:

Arnold D. Wadler (1948), One Language: Source of All Tongues, New York:American Press for Art and Science.

The late Professor Dr. Wadler, whose colorful academic career is movingly described in a brief preface, was there firstest with the mostest. Nobody who is interested in pan-global linguistic connections can afford to overlook this masterpiece of 1930s multilateral comparison, now sadly out of print. Joe Greenberg, eat your heart out. ;-)

Larry Trask
COGS
University of Sussex
Brighton BN1 9QH
UK

http://listserv.linguistlist.org/cgi-bin/wa?A1=ind9910&L=indo-european#45

Το θέμα το είχαμε συζητήσει και παλιότερα, ειδικά για τον Josephson εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=21&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3296

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2006, 04:15:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ostria και ο Λιάκουρας δεν είναι ο μόνος που πιστεύει σε έλευση των ΕΛ και προφητείες.
Αστειύομαι

Τέλος πάντων εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο πήγες όπως οι παρακάτω για το συγκεκριμένο θέμα.

http://www.ethnologue.com/14/show_language.asp?code=PBA

http://en.wikipedia.org/wiki/Rapa_Nui_language

Γενικά ελληνικές λέξεις θα έφτασαν εκεί πολύ αργότερα και δεν δηλώνουν γλωσσική συγγένεια με τις γλώσσες των νησιών της Πολυνησίας κτλ.

Νομίζω ορθά αναφέρεται στο blog που έδωσα το εξής:

"Τα ονόματα Πολυνησία,Ινδονησία,Μελανησία κτλ δώθηκαν από τους Ευρωπαίους που τα ανακάλυψαν (=κατέκτησαν).
Οι όποιες "ελληνικές" λέξεις ανακαλύπτουν υπάγονται σε τρείς κατηγορίες: 1)Ομόηχες λέξεις, καθώς οι ήχοι που βγάζει το λαρύγγι είναι πεπερασμένπου πλήθους και με όλες τις γλώσσες αν το ξεχειλώσεις κάτι θα βρείς. 2) Ευρωπαικές λέξεις που έχουν ελληνική ρίζα και έφεραν μαζί τους οι κατακτητές. 3) Ελληνικές λέξεις από το λειτουργικό της Χριστιανική εκκλησίας, καθώς η ιεραποστολή έδινε ρέστα εκείνη την περίοδο (αλλά με αγάπη και φιλότιμο, πάντα)."


Τα λέμε


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy