ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 08:49:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα μπορούσα να προσθέσω επίσης, ότι αυτό που αντιλήφθηκα στο φεστιβάλ, παρακολουθώντας τις ομιλίες και συζητώντας με τους ανθρώπους, δεν είναι η σύγχυση που τους προκαλείται μέσα από τα διαφορετικά είδη ρέικι!
Αλλά το ποιο από όλα τα είδη είναι το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ!
΄Ετσι έχουμε την οργάνωση “Ρέικι Αλλάιανς» της Φουρουμότο, που τονίζει την αυθεντικότητα (!) του συστήματος ουσούι-ρέικι που αυτή διδάσκει!
Και από την άλλη, μας λέει άλλα ο δάσκαλος ρέικι, ο Frank Peter Arjawa, που «ανακάλυψε» ότι ο Χαγιάσι τελικά δεν είχε την έγκριση του Μικάο Ουσούι να κάνει δική του σχολή και έτσι έφυγε μόνος του και έκανε την δική του σχολή ρέικι!!!! Πόσο «αυθεντικό» ήταν αυτό που δίδαξε, μόνο οι άνθρωποι που έχουν μυηθεί στο ένα ή στο άλλο σύστημα (!!!) μπορούν να μας το πουν.
Και επειδή εγώ έχω πάρει εκπαίδευση και από τα δύο συστήματα (Σικι και Ρυόχο) …σας λέω ότι η ενέργεια είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ!!!! Οι παραλλαγές των συμβόλων καθόλου δεν επηρέασαν την δική μου πρόθεση να στείλω ενέργεια….

Kαι μην ξεχάσω και το ...αυθεντικό ρέικι της Μπάρμπαρα Ρέι!!!

Είδα ότι αυτές οι δηλώσεις περί αυθεντικότητας, κάνουν τους ανθρώπους που έχουν πάρει την εκπαίδευση ρέικι από κάποιον «επώνυμα» να το τονίζουν και να υπερηφανεύονται γι’ αυτό!

Πόσο κρίμα!

Πόσο κρίμα που οι άνθρωποι «φυλακίζονται» σ’ αυτό που τους χαρίστηκε για να τους ελευθερώσει…

Νομίζω ότι είμαι πια σε θέση να πω ότι «αυθεντικός» είναι μόνο ο αληθινός Εαυτός μας. Και αυτός ο αληθινός Εαυτός μας αγαπά όπως ο Θεός…Αγνά και απέραντα!
Αυτόν πρέπει να βρούμε, αφήνοντας Του την αυθεντικότητα της ενέργειας!


Καλημέρα
Με αγάπη
Βάσω


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 09:40:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία Νίκο μου. Αγάπη για τον άνθρωπο χρειάζεται και αγνότητα! Μην τα τοποθετούμε όλα στην ψυχολογία. Καλή είναι η επιστήμη,. Δεν λέω! ΄Όμως η πνευματικότητα δεν στέλνεται σε debate. Oύτε ορίζεται.
Σ’ αυτόν τον δρόμο, αν υπάρχει «τονισμένο» εγώ, μιλάμε για πνευματικό εγωισμό και εδώ ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι…ο Θεός!!!
΄Ετσι υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι είναι Δάσκαλοι, με κεφαλαίο Δ και αυτοί που ενώ είναι δάσκαλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από άνθρωποι με απεριόριστη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αυτήν την διαφοροποίηση έκανα και τίποτα άλλο δεν ήθελα να υπονοήση

Η ψυχολογία λύνει τους κόμπους,πράγματι σε βοηθάει να ξεμπλοκάρεις αλλά το πρόσημο αρνητικό η θετικό το βαζει η ψυχή μας,γιατί η γνώση σε δεν σε κάνει να στρεφεσαι κατ'ανάγκη προς το Πάνω.
Ολοι ειμαστε και με τους δυο πολους εσωτερικά,το θεμα εινα τι, ποιός,και γιατί,θα μας ενεργοποιήσει ώστε να μπορεσουμε να πορευτούμε τον δρομο προς την Θέωση.
Είμαι πρωτακι στο Ρέικι,είμαι περήφανη για ότι απλόχερα μου δίνεται στηνζωή μου,ένα απο αυτά και η Ενέργεια.......δεν ξερω πολλά αλλά νοιώθω την ενεργεια έντονα να ρέει μεσα μου παντού και το μόνο που επιθυμώ εινα να μπορεσω να το γνωρίσω σε ολη του την διασταση.Ο,τι "εντασσεται" για μενα,ό,τι "οριοθετείται" αυτόματα δημιουργεί ανελευθερία και έλεγχο.Ταπεινή μου γνώμη.
Μου λειψατε ολοι αλλά παντα είμαι εδω όπως θεωρώ οτι παντα ειστε κι εσείς!
ΚαλλιόπηΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
FRA LE NUVOLE
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 09:45:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FRA LE NUVOLE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια μεγάλη καλημέρα σε όλους!
Δεν ξέρω αν με θυμάται κάποιος, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία...
Όταν έμαθα, μέσω internet, για το Φεστιβάλ Ρέικι η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη, αφού στο προηγούμενο που είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα δεν είχα την ευκαιρία να πάω και δεν σας κρύβω πως είχα ακούσει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Δυστυχώς όταν βρέθηκα την Κυριακή το πρωί στο ξενοδοχείο δεν μπορώ να πω πως ήμουν το ίδιο χαρούμενη και ενθουσιασμένη. Το κακό είναι πως δεν μπορώ να εντοπίσω τί ακριβώς ήταν αυτό που μου χάλασε τη διάθεση. Το σίγουρο είναι πάντως πως αν και μπορώ να κατανοήσω την εξήγηση της Ρωρ (με την ευκαιρία καλή μου δεν έχω καταλάβει ποιά είναι ακριβώς η δουλειά που κάνουν οι κάρτες....) για το θέμα των...''πάγκων'' που έθιξε ο nk και πάλι θεωρώ πως αυτό που ήθελαν (ή ελπίζω πως ήθελαν) να δώσουν οι διοργανωτές....(χμμμμ)....δε νομίζω πως το έδωσαν.
Όταν ανακατεύονται χρήματα, θετική ενέργεια, πάγκοι κτλ. η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη. Δυστυχώς, το μόνο πράγμα που δεν αισθάνθηκα είναι αυτή η θετική ενέργεια, όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα χώρο που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που κάνουν Ρέικι.
Η δική μου αίσθηση μέσα απ'όλο αυτό που είδα την Κυριακή ήταν μια ωραία Έκθεση σχετική με το Ρέικι και με τα αντικείμενα που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για ενεργειακές θεραπείες και με ενδιαφέρουσες ομιλίες για να παρακολουθήσει κάποιος. Από ενέργεια......και μάλιστα θετική....ας το αφήσουμε καλύτερα και δεν μπορώ να σας κρύψω πως προσωπικά το πρώτο που ήθελα να εισπράξω ήταν αυτό.

Να έχετε όλοι μια υπέροχη ημέρα!!! Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 10:14:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω σε θυμαμαι και χαίρομαι που σημερα διαφαινεται ένα "μαζεμα"...
Την καλημερα μου και περιμενω και τους υπολοιπους,ξερω ότι ειστε εδω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 13:08:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πόσο χαίρομαι που μαζευόμαστε σιγά-σιγά

Γιατί έτσι μόνο μπορούμε να μοιραστούμε!

Αγαπημένη μου Καλλιόπη
Πόσο σωστά λες ότι τίποτα δεν οριοθετείται, γιατί τότε χάνει την ελευθερία του!!! Πόσο σωστά...
Αυτή η οριοθέτηση είναι που περιόρισε τον άνθρωπο στο φυσικό του σώμα και έχασε ή καλύτερα απομακρύνθηκε από τον Θεό μέσα του!!! ΄Ετσι επικεντρώθηκε στις εξωτερικές παραμέτρους για να βρει την χαμένη πενυματικότητά του.
Και εδώ έρχονται "οι πάγκοι"...και ότι είδατε στο φεστιβάλ που δεν σας άρεσε.
Στην ουσία δεν είναι αυτό το ρέικι! ΄Ολοι μας το ξέρουμε...

Αλλά αυτό που εγώ θεωρώ σαν απαραίτητο είναι να γίνει η αρχή...και μετά θα το βάλουμε όλοι σε σε άλλες βάσεις. Θα βρούμε κάποια "φόρμουλα" ώστε οι διοργανωτές να μην χρειάζεται να παραχωρούν χώρο, για να βγάλουν τα έξοδά του φεστιβάλ!

Αγαπητή FRA LE NUVOLE, η θετική ενέργεια σε έναν χώρο προέρχεται πολύ και από την δικιά μας διάθεση. Οι περισσότεροι μου είπαν ότι ο χώρος έχει φανταστική ενέργεια, αλλά έβλεπα την χαρά τους για το ότι μπόρεσαν να βρουν μαζεμένους "δασκάλους" και να ρωτήσουν για ότι απορίες τους είχαν μαζευτεί, που είμαι σίγουρή ότι δεν θα καταλάβαιναν κάτι άλλο.
΄Οσοι όμως "απογοητεύτηκαν" από το θέαμα, αυτόματα έριξαν και την διάθεσή τους και αυτό που εισέπραξαν ήταν το όχι όμορφο.
Σ' έναν χώρο, δεν υπάρχουν αρνητικές ή θετικές ενέργειες, αλλά οι ενέργειες που απορρέουν από τις σκέψεις και τα αισθήματά μας. ΄Οσο χαμηλώνουν οι δονήσεις μας (για διάφορους λόγους) τότε αυτό που εισπράτουμε από τον χώρο μεταφράζεται ανάλογα με αυτό που έχουμε εκπέμψει στον χώρο εμείς οι ίδιοι.

Γι' αυτό και τόσες διαφορετικές γνώμες για τον ίδιο χώρο.

΄Οταν καταφέρουμε να κρατήσουμε τις δονήσεις μας σε υψηλό επίπεδο,τότε θα διαπιστώσουμε ότι δεν επηρεάζομαστε από τις ενέργειες ενός χώρου. Γιατί το συναισθηματικό και νοητικό πεδίο μας δονείται σε αυτό το υψηλό επίπεδο.
Αυτό σημαίνει ουδετεροποίηση...
Και ίσως έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε (από εσωτερικής πλευράς) το μάτι!!

Αν θέλεις αγαπητή FRA LE NUVOLE, να μιλήσουμε για τις κάρτες της Ρωρ μπορούμε από τα προσωπικά μας e-mail! Αλλιώς θα φάνταζε σαν διαφήμιση και δεν είναι αυτός ο σκοπός...νομίζω!

Πάντως χαίρομαι για όλα αυτά που λέγονται εδώ σχετικά με το φεστιβάλ. Είναι κάποιοι παράμετροι που θα "μετρήσουν" στη επόμενη φορά.
΄Οπως το θέμα με τις ομιλίες που ανάφερε ο Νίκος, για τις πόρτες που δεν έκλειναν...και για τα κινητά, θα έλεγα εγώ, που μερικοί άνθρωποι, παρ' όλες τις παρακλήσεις, τα είχαν μονίμως ανοιχτά, μήπως χάσουν κάποιο σπουδαίο ραντεβού!!!

Η ανθρωπότητα βαδίζει την πορεία της πνευματικής εξέλιξης...όσο και αν τα κινητά είναι ανοιχτά...όσο και αν μερικοί θεωρούν ότι οι κρύσταλοι θα τους φέρουν απίστευτη τύχη...όσο και αν μας δυσαρεστεί η "φανταχτερή" πνευματικότητα. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθούν οι ισορροπίες για να ολοκληρώσουμε το βήμα μας...που τώρα μοιάζει σαν το "μετέωρο βήμα του πελαργού"!
Σιγά σιγά το λίγο-λίγο γίνεται πολύ!

πολύ αγάπη
ΒάσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

FRA LE NUVOLE
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 10:32:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FRA LE NUVOLE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εύχομαι μια πολύ καλή μέρα σε όλους!!!

galazia_sfaira, αν και δεν έχω πάρει μέρος σε όλες αυτές τις όμορφες συζητήσεις που έχετε κάνει κατά καιρούς, είσαι ένας συνομιλιτής πολύ οικίος για 'μένα γιατί έχω διαβάσει πολλές από τις απόψεις σου.
Δυστυχώς,μετακινούμε συνεχώς και δεν έχω το χρόνο να συμμετέχω όσο θα ήθελα... Με χαρά διάβασα πως έχεις πάρει τον πρώτο βαθμό. Δεν είναι υπέροχη αίσθηση;!!! Δεν είναι πολύ όμορφα που μας έχει δωθεί αυτό το δώρο και δεν είναι πολύ κρίμα που τόσα χρόνια δεν το γνωρίζαμε; Όμως, για όλα έρχετε η κατάλληλη στιγμή και συναντάς τους κατάλληλους ανθρώπους, αρκεί να το θέλεις...
Καλή μου Ρωρ, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Θα καθήσω με την ησυχία μου (γράφω από το γραφείο) να σκεφτώ τα όσα έγραψες, αν και νομίζω πως δεν έχεις άδικο, αφού απέχω πολύ από το να μπορώ να κρατάω τις δονήσεις μου σε υψηλό επίπεδο και να μπορώ να παραμένω ουδέτερη. Ξέρω πως αυτή την χαρά θα μου την προσφέρει η εξάσκηση του Ρέικι και της γιόγκα, που τόσο με έχει βοηθήσει μέχρι τώρα.
Όσον αφορά τις κάρτες, φυσικά δεν περίμενα απάντηση μέσα στο Forum, αν θέλεις, όμως, και έχεις λίγο χρόνο θα χαιρόμουν να διαβάσω την απάντησή σου στο spyrko@gmail.com.
Στο παρελθόν σε αυτό το topic, είχε τεθεί το θέμα των χρημάτων σε σχέση με τους βαθμούς του Ρέικι. Όπως σας είπα μετακινούμε συνεχώς και δεν είμαι σε θέση να ξέρω που και αν έχετε καταλήξει. Θα ήθελα να βγάλω αυτό το θέμα στο προσκήνιο, γιατί πρόσφατα διάβασα το βιβλίο την κας Θάλειας Καφάτου-Λουκίδου, η οποία ζει και ενεργεί ως Ρεικι Μάστερ στην Αμερική. Η κα Καφάτου-Λουκίδου έχει πάρει τον 3ο βαθμό του Ρέικι από την κα Furumoto (Furimoto - έχω βρει το όνομά της γραμμένο και με τους 2 τρόπους) και γράφει πως η ίδια δεν έχει δικαίωμα να βγάλει το Ρέικι στις εκπτώσεις γιατί οι τιμές έχουν οριστεί από την κα Τακάτα και στη συνέχεια από την κα Φουριμότο και πως εδώ και χρόνια, τουλάχιστον στην Αμερική, παραμένουν σταθερές. Το Ρέικι δεν είναι κάτι δικό της (πολύ σωστά) για να ορίσει αυτή τις τιμές και πως τα χρήματα του πρώτου βαθμού δεν είναι εξωφρενικά, ενώ από τον δεύτερο και μετά που οι τιμές ανεβαίνουν δεν είναι ανάγκη για κάποιον να μπει σε αυτή τη διαδικασία αν δεν το θέλει πολύ. Αν το θεωρεί όμως σημαντικό τα χρήματα θα βρεθούν και πρέπει να προσπαθήσει κανείς.
Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας πάνω σε αυτό και θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη αν επαναλαμβάνω ένα θέμα που έχει ήδη συζητηθεί.

Ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο για όλους
ΡούλαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 11:42:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα σε όλους,

Καλή μου FRA LE NUVOLE, μπορείς να διαβάσεις την άποψή μου για το θέμα της πληρωμής των σεμιναρίων ρέικι, στην προηγούμενη σελίδα (19), που είναι η απάντηση στην φίλη ΕΛΘΗΤΑ.

Η άποψη αυτή περιέχει πολλές εμπειρίες. Τόσο από την δική μου μεριά «σαν μαθήτρια» και σαν «δασκάλα», όσο και από την μεριά άλλων ανθρώπων που έχουν έρθει κοντά μου!

΄Οσο εγώ μάθαινα, δεν με αφορούσε το τι πλήρωνα. ΄Ηταν τόσο σημαντική η απόφασή μου να «μάθω», που δεν με ενδιέφερε αν ο εκάστοτε δάσκαλος είχε σαν παράμετρο το χρήμα. Είχα αποστασιοποιηθεί από το «τι δίνω» και ήμουν απόλυτα επικεντρωμένη στο «τι παίρνω». ΄Ετσι η «μαθητεία» μου απέδωσε καρπούς. Γιατί δεν έμεινα μόνο σ’ αυτά που μου έμαθαν οι «δάσκαλοί» μου, αλλά όλα τα διεύρυνα με αναγωγή στον Ανώτερο Εαυτό μου που ήταν και είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ.

Σκέφτηκα λοιπόν πολύ, όταν μετά από χρόνια., αποφάσισα να δώσω τις μυήσεις στους ανθρώπους. Αφού προηγήθηκε η «θεραπεία» μου, αφού προηγήθηκε η «ισορροπία» μου, αφού προηγήθηκε η «καθοδήγηση», όλα αυτά με οδήγησαν στην διαδρομή της αγάπης, όπου όντας σ’ αυτήν την διαδρομή δεν μπορείς να κάνεις λάθος!
΄Ετσι αναπτύχθηκε η διάκριση. Η διάκριση σε βοηθά να παίρνεις μόνο εκείνα τα χρήματα που νιώθεις ότι δεν είναι «βάρος» στους ανθρώπους που θέλουν αγνά να πλησιάσουν το ρέικι! Η διάκριση επίσης σε βοηθά να διδάσκεις και δωρεάν αν χρειαστεί, κάποιους ανθρώπους, που ενώ έχουν λαχτάρα, δεν έχουν τα χρήματα.
Επίσης η διάκριση σε βοηθά να καταλαβαίνεις ποιοι θεωρούν «το δωρεάν» υποχρέωση, όχι γιατί δεν έχουν χρήματα, αλλά γιατί οι ίδιοι είναι μίζεροι και γι’ αυτήν την μιζέρια έχουν και την γνωστή δικαιολογία, την γνωστή «καραμέλα»:
«Γιατί πρέπει να πληρώνω για την ενέργεια που δόθηκε από τις πνευματικές διαστάσεις δωρεάν!»

Γιατί αγαπημένοι μου, θα απαντούσα σ’ αυτούς, εγώ περνάω ένα Σαββατοκύριακο μαζί σας, και προσπαθώ με πολύ αγάπη να κάνω εύληπτη την γνώση που σας μεταδίδω. Γιατί σας δίνω βιβλία, γιατί σας δίνω τροφή, γιατί σας δίνω cd με μουσική ρέικι, γιατί σας δίνω ένα σωρό υλικά πράγματα, τα οποία ζητούν υλική ανταμοιβή. Δεν πληρώνετε τις μυήσεις! Αυτές δεν πληρώνονται, ούτε με το βάρος μου σε χρυσάφι!!!

Αυτή είναι η δική μου άποψη και φυσικά στον όρο «πληρωμή» δεν εννοώ ποτέ, αυτά τα τρελά ποσά που ακούω κατά καιρούς! Αυτό εννοείται!
Αλλά…αγαπημένη μου FRA LE NUVOLE, το ότι οι άνθρωποι πληρώνουν αυτά τα ποσά δεν είναι και δική τους ευθύνη;
Γιατί λέμε μόνο για τους «δασκάλους» ρέκι που πληρώνονται, και δεν λέμε και για τους «μαθητές» ρέικι που πληρώνουν; Γι’ αυτό ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του σ’ αυτό!
Θεωρούν πολλοί άνθρωποι ότι αν πληρώσουν πολλά χρήματα, θα πάρουν και το «αυθεντικό» ρέικι! Πόσο κρίμα!!!

Σε απάντηση λοιπόν αυτού που λέει ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από την Ρέικι Αλάιανς (της Φουρουμότο) στο θέμα της τιμής, εγώ απλά αντιτάσσω την ελευθερία βούλησης που έχουμε σαν άνθρωποι να ορίζουμε την ζωή μας. τις αποφάσεις μας και τις διεκδικήσεις μας. Τα συστήματα και οι όροι δεν ανήκουν στην νέα ενέργεια της αγάπης. Εγώ λοιπόν προσωπικά, σέβομαι απόλυτα την παραδοσιακή διδασκαλία και τις μυήσεις που μου μεταδόθηκαν, και σταματώ εκεί. Κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να βάλω το δικό του αντίτιμο σ’ αυτό που κάνω και αγαπώ, εκτός και αν του το επιτρέψω!!!
Η ενέργεια ρέικι δεν ανήκει στην Ρέικι Αλάιανς, περισσότερο από ότι ανήκει σε μένα! ΄Οπως και ο Θεός δεν ανήκει σε κανέναν έτσι και ότι προέρχεται από τον "αόρατο" κόσμο Του, δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο!

Ευγνωμονώ την Τακάτα, αλλά περισσότερο εύγνωμονώ την μαθήτριά της που αγνόησε τους κανόνες της και μετέδωσε το Ρέικι σε μια προστιτή τιμή ώστε να φθάσει μέχρι εμάς σήμερα.
Αύριο ή το απόγευμα θα σας πω το όνομά της που βρήκα μέσα στο βιβλίο που έγραψαν μαζί ο Ραντ, ο Αργιάβα και ο Λύμπεκ!

Θα σου γράψω το βραδάκι για τις κάρτες της Ρωρ στο e-mail που μου έδωσες.

φιλιά πολλά
σίγόυρα, ένα χαμόγελο και από μένα
και μια μεγάλη φωτεινή αγκαλιά σε όλους!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

FRA LE NUVOLE
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 16:53:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FRA LE NUVOLE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω Ρωρ και να σου γράψω την δικιά μου άποψη πάνω στο θέμα....
Αυτή τη στιγμή, όμως, έχω πολύ δουλεία κι έτσι απλώς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 17:21:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ακούσω την άποψή σου πάνω σ' αυτό το θέμα!

Μέσα από αυτό το Forum έχουν βγει κατά καιρούς απίστευτες αλήθειες και για όλους μας είναι σημαντική η αναγνώριση αυτής της "ηθικής" των πολλών, που δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις στις πεποιθήσεις μας, για να την ακολουθήσουμε, αρκεί να την εμπιστευθούμε...Αυτό σημαίνει, θεωρώ, ενότητα!!! Και, βεβαίως, ελευθερία!

φιλιά
ΒάσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 19:49:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νίκο που είσαι τόσο καιρό; Καλως ήρθες πάλι!

Σε χαιρετώ και εσένα! Εργασία αλλά και το ότι χρειαζόμουνα αποστασιοποίηση από το ιντερνετ και πιο «αληθινές» (εννοώντας με τις αισθήσεις) επαφές με κράτησαν μακριά. Καλώς σε βρήκα!


quote:
Το φεστιβάλ ρέικι χρειάζεται «χορηγούς». ΄Ετσι κι εσύ και άλλοι πρέπει να δικαιολογήσετε τους διοργανωτές, για αυτό που δεν σας άρεσε…Φαντάζομαι ότι
κανείς δεν είναι διατεθειμένος «να πληρώσει» από την τσέπη του για να οργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση! Και ο Σύλλογος δεν έχει ακόμα χρήματα.Στείλε μου αν μπορείς το τηλ του συλλόγου να μάθω περισσότερα. Θα μπορούσαμε τα μέλη να δίνουμε ένα μικρό ποσό το χρόνο εφ’όσον είναι για το καλό, έτσι δεν είναι? Πιστεύω πως χρειάζεται κάποια πράγματα να τυποποιηθούν λίγο. Τι εννοώ με αυτό. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο κοσμικό ον, είναι και κοινωνικό κ.ο.κ. Η κοινωνία που ζούμε λειτουργεί με κάποιους κανόνες και χρειάζεται νομίζω να παίζουμε με αυτούς. Ο πιο πολύς κόσμος έχει μεγάλη ασάφεια για το τι είναι το Ρέικι και το παρεξηγεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια κοινή πορεία στο τι είναι και σε πολλά άλλα πράγματα χωρίς να περιορίζουμε το προσωπικό «χρώμα» του καθενός και στις απόψεις του. Θα μπορούσαμε να οργανωθούμε και να ορίσουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα που συν τοις άλλοις θα έδιναν στον απ’έξω κόσμο μια βάση να κατανοήσει καλύτερα τι είναι το Ρέικι. Ακόμη και να οριστεί βάση μέσω συζήτησης κάποια τιμή στους βαθμούς. Χωρίς υπόσταση συλλογική στην κοινωνία είμαστε σαν φωτιές από αναπτήρες που είναι μόνες τους. Αν ενωθούμε μπορούμε να γίνουμε δυνατή φωτιά σαν από τζάκι. Το συλλογικό έχει περισσότερη δυναμική από την μονάδα τουλάχιστον κοινωνικά. Για σκεφθείτε το.
quote:
Δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία Νίκο μου. Αγάπη για τον άνθρωπο χρειάζεται και αγνότητα! Μην τα τοποθετούμε όλα στην ψυχολογία. Καλή είναι η επιστήμη,. Δεν λέω! ΄Όμως η πνευματικότητα δεν στέλνεται σε debate. Oύτε ορίζεται.
Σ’ αυτόν τον δρόμο, αν υπάρχει «τονισμένο» εγώ, μιλάμε για πνευματικό εγωισμό και εδώ ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι…ο Θεός!!!


Ψυχοθεραπεία χρειάζεται Ρωρ κατά τη γνώμη μου. Η πνευματικότητα δεν μπορεί να στηριχτεί αν δεν έχει γερές βάσεις, κι αν κάποια συναισθήματα δεν επεξεργαστούν από το άτομο η πνευματικότητα μπορεί να είναι ωραία σαν τον κόσμο της γκοφρέτας στις διαφημίσεις! Πλάνη και φυγή εκ του ασφαλούς. Δεν πιστεύω πως η αγάπη αποκτά βεληνεκές αν δεν βιωθεί συναισθηματικά το μίσος που είναι ο πόλος. Η αγάπη απενεργοποιεί το μίσος όταν το άτομο του δώσει χώρο να υπάρξει. Η πηγαία αγάπη και αληθινή είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης ενέργειας και είναι κάτι που μαθαίνεται.
Πνευματικός εγωισμός δεν υπάρχει. Δεν ορίζεται αρνητικό εγώ στο άπειρο του πνεύματος. Αυτό που ονομάζεις έτσι είναι τα συναισθήματα που κρύβονται από κάτω και προκαλούν την κατάρρευση της πνευματικότητας που υποτίθεται πως έχει κάποιος. Για αυτό στηρίζω την ψυχοθεραπεία ως συμπλήρωμα. Γιατί λειτουργεί ακριβώς στην αίσθηση φόβου των διαπροσωπικών σχέσεων ψάχνοντας τη ρίζα. Για να βρεις την αυθεντικότητα που λες κι εσύ – και συμφωνώ απόλυτα - απέναντι σε ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στη ζωή σου (ή αντίγραφα αυτών) και να μπορείς να λες όχι, να διεκδικείς, να υποχωρείς κ.α συνειδητά πια. Να αντιμετωπίζεις τους συνανθρώπους σου γνωρίζοντας τις δικές σου αξίες και όχι κάποιες διαστρεβλωμένες από το περιβάλλον που μεγάλωσες (πόσοι από εσάς δεν έχουν πει: τώρα φέρομαι σαν τη μητέρα/τον πατέρα μου κλπ). Αντίστοιχα βέβαια υπάρχει και η συνειδητοποίηση του ανθρώπου- πολίτη. Δεν μπορούμε να λέμε τι ωραία και καλά όταν ο βασικός μισθός δεν φτάνει ούτε για ζήτω. Για αυτό πέταξα την ιδέα της οργάνωσης του Ρέικι στο κοινωνικό σύνολο παραπάνω.
Γαλάζια σφαίρα, σαφώς και η γνώση δεν σε κάνει να στρέφεσαι προς τα πάνω. Η επιστήμη από μόνη της δεν έχει ηθική.
Ο δρόμος προς τη θέωση έχει και πόλεμο. Αλλιώς μένεις μόνο στο ένα ρεύμα, το κατιόν και μένεις στην αρνητικότητα της θηλυκής πλευράς που δεν παίρνει έμπρακτη θέση για ζητήματα που προανέφερα.

Μου φαίνεται πως θα ήταν ωραία αν κλείναμε κάποιο chat ραντεβού οι του φόρουμ για real time συζήτηση. Τι λέτε αλήθεια?

Χαιρετισμούς προς το παρόν και όμορφες ευχές!
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 23:18:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ Νίκο,

Πόσο χαίρομαι που «ξαναγύρισες»…
Αυτές οι συζητήσεις είναι που οριοθετούν τον βαθύτερο εαυτό μας.

Κατά βάση συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα. Και κυρίως στην ιδέα της ΟΜΑΔΑΣ. Είναι η απόλυτη πίστη μου, ότι μόνο μέσα από ομαδικότητα θα καταφέρουμε να τοποθετήσουμε τον εαυτό μας αγνά απέναντι στον ίδιο μας
τον Εαυτό!!!
Κοινωνικός άνθρωπος ναι! Δεν διαφωνώ! ΄Όμως ο κοινωνικός άνθρωπος έχει την θεϊκή φύση που χρειάζεται να εκδηλωθεί μέσα στην κοινωνία και όχι στα βουνά.
Η γείωση αυτό ακριβώς κάνει, όταν ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την θεϊκότητά του και την εκδηλώνει. Αυτόν τον σκοπό έχει η αναζήτησή μας. Μία σημαντική από τις ιδιότητες του θεϊκού ανθρώπου είναι η βαθύτερη κατανόήση του ποιος είναι!

Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται για να έχεις επίγνωση. Χρειάζεται μόνο να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την νόηση αντί για την λογική. Χρειάζεται να ξέρεις τι είσαι εσύ και τι μπορείς εσύ να κάνεις για τον εαυτό σου. Και από εκεί ξεκινά η ενοποίηση. Αυτή η ενοποίηση με όλη σου την ύπαρξη σε κάνει να αναγνωρίζεις τους «κανόνες» του παιχνιδιού. Το να μπορείς να φθάσεις σε όλες τις διαστάσεις και να εργάζεσαι εκεί, το να μπορείς να αισθάνεσαι το άπειρο φως που μπορείς να φέρεις σε εκδήλωση, σε κάνει να γνωρίζεις όλες τις ενέργειες και να αντιλαμβάνεσαι την αντίθεση μέσα από την μία και μοναδική ενέργεια που υπάρχει!
Δεν χρειάζεται να βιώσεις το μίσος για να κατανοήσεις την αγάπη. Χρειάζεται μόνο να απαλλαγείς από τον φόβο. Ο φόβος είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στην γήινη μας υπόσταση και αυτός χρειάζεται να βιωθεί. ΄Όταν βιωθεί απόλυτα, τότε παύει να υπάρχει. Και τότε γίνεται η ζωή μας η εμπειρία που μας υπολείπεται για να εξελιχθούμε.

Τα οικογενειακά, θρησκευτικά και κοινωνικά πρότυπα που λειτουργούν από τις μνήμες των κυττάρων μας, καθαρίζονται. Είναι το ξεκίνημα του δρόμου! Αυτή είναι η βασική εργασία για να μπεις στην διαδικασία της ανάληψης! Αλλιώς, όντως χρειάζεται η ψυχοθεραπεία!

Και βέβαια υπάρχει πνευματικός εγωισμός! Και δεν αναφέρομαι στο Πνεύμα, αλλά στο εγώ που νομίζει ότι είναι Πνεύμα! Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Που θεωρούν ότι κατέχουν το Πνεύμα, αλλά στην ουσία η γνώση που έχουν αποκτήσει δεν είναι βιωματική, αλλά πλασματική μέσα από διηγήσεις και βιβλία!
Η βιωματική γνώση είναι η εκείνη που φέρνει το Πνεύμα σε απόλυτη αρμονία με το εγώ και σε απόλυτη ισορροπία με ολόκληρη την ΄Ύπαρξη. Η βιωματική γνώση σου δίνει την επίγνωση του πολυδιάστατου όντος που είμαστε και σου ξεκαθαρίζει τους ρόλους!

΄Όχι Νίκο θα διαφωνήσω! Ο δρόμος προς την ένωση με τον Εαυτό σου δεν έχει πόλεμο! Γιατί αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει τίποτα να πολεμήσεις, αλλά όλα για να αγαπήσεις. Και γνωρίζοντας ότι όλα είναι επιλογές μας σέβεσαι όλες τις πλευρές του ανθρώπου που έχει επιλέξει τον «ρόλο» του, μέχρι κι εκείνος με την σειρά του να αντιληφθεί ότι αυτός ο ρόλος μπορεί να αλλάξει όσες φορές θέλει.
Η αγάπη, θεωρείται (σε διαβεβαιώνω) από τους περισσότερους ανθρώπους πόλεμος! Μήπως αυτό εννοείς;

Συμφωνώ για το chat! Στην διάθεσή σου!

Φιλιά
Και αγάπη
Βάσω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2007, 23:40:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νίκο, για τον σύλλογο, μπορείς να γράψεις στον Γιώργο Μυλωνά giorgos@reiki.gr για να ζητήσεις πληροφορίες για τον σύλλογο ή να του τηλεφωνήσεις. Το τηλέφωνο υπάρχει στο περιοδικό ReikiTime.
Αν δεν το έχεις θα στο στείλω στο προσωπικό σου e-mail

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2007, 10:00:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημερα σε όλους.
Καλή μου FRA LE NUVOLE σε ευχαριστω πολύ και να ξερεις ότι και σε μενα υπάρχει αυτη η αίσθηση του οικείου.
Νίκο πολυ χαίρομαι που σε ξαναβλεπω.
Οσον αφορα την ψυχοθεραπεία θεωρώ ότι μαζί με την πνευματικότητα ειναι ένας υπέροχος συνδιασμος ώστε ο δρόμος να γίνει περισσότερο ξεκάθαρος και φωτεινός.
Οτιδήποτε σε σχεση με τον συλλογο ενδιαφερει και μενα και η ιδέα του chat ομολογώ είναι προκλητική και θα είμαι παρουσα.Παρακαλώ να με ενημερώστε οταν υπαρχει κατι συγκεκριμενο.
Μια φωτεινή καλημερα σε ολους σας.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2007, 10:36:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

καλημέρα, καλημέρα!!!

Για το θέμα του συλλόγου, νομίζω ότι έχει αποφασιστεί να συμμετέχουν άτομα από τον 2ο βαθμό!
Αυτό είχε ειπωθεί στην αρχή. Βασικά δεν έχει γίνει ακόμα η πρώτη "συνεδρίαση" για να δούμε την πορεία.
΄Οτι μάθω, θα σας το μεταβιβάσω
Είναι και δική μου βέβαια ευθύνη που δεν ζήτησα ενημέρωση ακόμα!
Θα επανορθώσω.

Εδώ στην Κηφισιά που βρίσκομαι ο καιρός είναι μουντός! Ύπάρχει όμως μέσα στα σύννεφα ένα απίστευτο φως! Σαν ακτίνες που κατεβαίνουν προς την Γη. Σας μεταφέρω αυτήν την εικόνα γιατί είναι πραγματικά θεϊκή!

μαζί με την αγάπη μου!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

FRA LE NUVOLE
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2007, 10:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FRA LE NUVOLE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σας!

Αγαπητή μου Ρωρ, όπως είπα και χθες θα ήθελα να εκθέσω την άποψή μου σχετικά με το θέμα των χρημάτων για τους βαθμούς του Ρέικι. Θα μιλήσω μόνο για το Usui Ρέικι, γιατί τα υπόλοιπα 2 (Karouna & Lightarian) δεν τα γνωρίζω, αρα δεν μπορώ να έχω άποψη.
Η πρώτη μου γνωριμία με το μεγαλείο του Ρέικι έγινε πριν από 7 χρόνια περίπου σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Τότε κατάλαβα πως βοήθεια έχεις από παντού, αρκεί να τη ζητήσει κανείς. Είδα θαύματα να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μου και θέλησα να μυηθώ.
Δυστυχώς, τότε όχι απλά δεν είχα λεφτά για το Ρέικι, αλλά με το ζόρι πλήρωνα το σπίτι που έμενα. Όπου κι αν ρώτησα σχετικά με αυτό οι τιμές για 'μένα τότε ήταν τουλάχιστον απαγορευτικές! Τότε σταμάτησα να ψάχνω, σίγουρη πιά, πως ακόμα και στον κόσμο του Ρέικι πρέπει να βάλεις το χερι σου βαθειά στην τσέπη αν θέλεις να έχεις αποτέλεσμα. Όπως πηγαίνουμε σε έναν εξαιρετικό γιατρό που μπορεί να μας κάνει καλά, αλλά πρέπει να του δώσουμε ένα στρουμπουλό φάκελο...
Ασχολήθηκα με διάφορα πράγματα από τότε που καμία σχέση δεν είχαν με αυτό. Και το καλοκαίρι, μετά απο τόσα χρόνια βρέθηκε ένας άνθρωπος (όχι απο σύμπτωση) που μου έδωσε τη χαρά της μύησης του Ρέικι χωρίς να ζητήσει τίποτα....τώρα, που θα μπορούσα να το πληρώσω!
Σκέφτομαι πολλές φορές πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούν. Πόσοι, ακόμα, έχουν απομακρυνθεί και παρεξηγήσει εξαιτίας αυτής της εκμετάλλευσης, γιατί όταν έχεις μια τάξη 10 ανθρώπων και παίρνεις (π.χ.) 120 € από τον καθένα τα χρήματα δεν είναι και λίγα....
Πόσοι άνθρωποι, επίσης, αντιμετωπίζουν τη θεϊκή ενέργεια του Ρέικι σαν εργασία. Είναι σα να πηγαίνεις στην εκκλησία να σου δώσει ο παπάς μια ευχή και να πρέπει να τον πληρώσεις.
Συμφωνώ μαζί σου...το Ρέικι ΔΕΝ πληρώνετε!!!! Τα cd, τα εγχειρήδια και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, ναι έχουν τιμή. Το Ρέικι, όμως, όχι!
Όταν πήρα τη μύηση του 1ου βαθμού στο τέλος και αφού η κοπέλα (δεν της αρέσει να τη λέω ''δασκάλα'') μου έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν, μου είπε: ''Έτσι να δίνεις το Ρέικι, όπως το πήρες κι εσύ απο 'μένα...μόνο με αγάπη!''
Όσους βαθμούς κι αν πάρω, όσα ή ό,τι κι αν δώσω για να πάρω αυτούς τους βαθμούς, χρήματα δεν θα μπορέσω να ζητήσω από κανέναν. Όχι μόνο γιατί γιατί δεν ξεχνώ τα λόγια του ανθρώπου που με μύησε, αλλά και γιατί αισθάνομαι πως αφού αυτή η Ενέργεια ήρθε σε 'μένα τη στιγμή που μπορούσα να δώσω κάτι υλικό (χρήματα) για να την ''πάρω'', δωρεάν...έτσι ακριβώς πρέπει να δίνετε, τουλάχιστον από 'μένα!
Είμαι τόσο μικρή μπροστά σε αυτό....και όπως γράφει και η κα Λουκίδου στο βιβλίο της (πολύ εύστοχη η μεταφορά), ''είμαι το λάστιχο και το Ρέικι είναι το νερό'', πως μπορεί ένα λάστιχο να εμπορευτεί το πολύτιμο αγαθό, το νερό;
Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Νίκο, κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται ψυχοθεραπείες. Θεωρώ πως αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι η κατανόηση του Ανώτερου Εαυτού μας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το επιτύχεις με ψυχοθεραπεία. Ένας από τους τρόπους, όμως, είναι το Ρέικι.
Θα συμφωνήσω με τη Ρωρ στα όσα είπε σχετικά με την αγάπη. Ο φόβος μας είναι αυτός που μας φράζει το δρόμο. Δεν ξέρω αν πρέπει να τον βιώσεις σε όλο του το μεγαλείο για να τον ξεπεράσεις, ξέρω όμως πως υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί και ο καθένας έχει τον δικό του.
Κάπου άκουσα την φράση: ''Όποιος φοβάται χάνει χρόνο'' και την σκέφτομαι καθημερινά. Μου την υπενθυμίζω και συνεχίζω.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι μια όμορφη και δημιουργική ημέρα!
ΡούλαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2007, 11:55:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρούλα μου καλημέρα σου,

είναι πραγματικά συγκλονιστικό πως "μας βρίσκει" η ενέργεια! ΄Οσους πρέπει να "μας βρει". Στον δρόμο αυτόν που βρίσκομαι έμαθα να αφουγκράζομαι τις ανάγκες των ανθρώπων και να μην έχω καμία προσδοκία για ότι κάνουν και αποφασίζουν. Απλά αποδέχομαι τις πράξεις και τις σκέψεις τους, σίγουρη και σταθερή για τις δικές μου πράξεις και σκέψεις. Και αυτό τους βοηθά να αντιληφθούν όσα θα τους έλεγα με λόγια για την αγάπη και το ανώτερο θεϊκό τους μέρος!

΄Οταν ζήτησα να μυηθώ στο ρέικι πριν από πολλά χρόνια μου ζήτησαν 5 εκ.δρχ. ΄Επαθα σοκ!
΄Ομως το ρέικι ήρθε στην ζωή μου τόσο μαγικά, που δεν θυμάμαι πια, ειλικρινά, αν πλήρωσα και πόσα! Διαγράφτηκε με μιας από το μυαλό μου η πληρωμή, γιατί αλλιώς θα το έβλεπα σαν "επένδυση". Και επειδή ακριβώς διαγράφτηκε, δεν σταμάτησα ποτέ την δουλειά μου. Γιατί, όπως είπε και ο Νίκος, αν σε κυνηγάνε τα γραμμάτια, εκμεταλλεύεσαι όχι μόνο το ρέικι, αλλά και τον Θεό΄!!!

Δεν θεωρώ, εγώ προσωπικά, το "δωρεάν" σωστό για όλους! Πρέπει να υπάρχει διάκριση. ΄Οταν ξεκίνησα και σκεφτόμουν έτσι όπως λες, δωρεάν...αντιμετώπισα τόσο άσχημα γεγονότα, που αποφάσια να το κάνω με διάκριση.
Και θα σου πω κάτι που έχω αντιληφθεί! Οι άνθρωποι πια δεν είναι στο έλεος...Γνωρίζουν αντιλαμβάνονται την έννοια "κέρδος" από αυτό που παίρνουν. Νιώθουν την αγάπη, νιώθουν αν τους κοροϊδεύουν και αυτό είναι κάτι που μου δίνει ελπίδες για τις επιλογές τους.

΄Εχουν επαναλάβει τον 1ο βαθμό σε μένα, άνθρωποι που τον πήραν "δωρεάν" από κάποιον και ούσιαστικά, μου είπαν, ότι δεν πήραν τίποτα, παρά μόνο τις μυήσεις! Και έχουν επαναλάβει τον 1ο βαθμό, άνθρωποι που τον πλήρωσαν "χρυσό" και πάλι δεν πήραν παρά μόνο τις μυήσεις.΄Ολα είναι σχετικά λοιπόν. Σημασία έχει αυτό που είπα στην αρχή. Να πλησιάζεις τον άνθρωπο με αγνότητα και αγάπη και εκεί στηρίζεται όλο το σεμινάριο για να μάθεις τι είναι αυτό που πρέπει να αγαπάς...Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους! Το θεωρούν εγωισμό!!! Και, δυστυχώς, οι μυήσεις στο ρέικι από μόνες τους δεν τους το ξεκαθάρισαν...Εκεί χρειάζονται και οι γνώσεις του "δασκάλου". Αλλιώς βγαίνουν όλοι "θεραπευτές του Σαββατοκύριακου"!!!

Τα χρήματα δεν πρέπει να είναι ο σκοπός! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.΄Εχεις αναρωτηθεί όμως ποιός είναι ο σκοπός; Ακόμα και σ' αυτό υπάρχει παρεξήγηση!

Και αν αισθάνεται κάποιος "μικρός" μπροστά στο ρέικι, σου λέγω από προσωπική εμπειρία, ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από την ενέργεια.

Δεν είσαι μικρός εσύ, εσύ είσαι η ενέργεια. Και αυτό είναι η μόνη αλήθεια, που όμως για να την βιώσεις πρέπει να έχεις "αγκαλιαστεί" με αυτό που ονομάζουμε ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ, ΠΝΕΥΜΑ, ΘΕΟ, και όπως αλλιώς το λέμε...
Μετά δεν διοχετεύεις απλά την ενέργεια, αλλά γίνεσαι η ίδια η ενέργεια και αυτό είναι η ανώτερη δόνηση που κρατά σε συνοχή όλο το φάσμα της ύπαρξής μας.
Γι' αυτό είπα, ότι οι μυήσεις δεν πληρώνονται ούτε με το βάρος μας σε χρυσάφι!


φιλιά πολλά
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2007, 23:54:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας το υποσχέθηκα:


To όνομα της δασκάλας ρέικι,που ακολούθησε την εσωτερική της καθοδήγηση και "έσπασε" την αλυσίδα της πολύ υψηλής αμοιβής για την εκπαίδευση στο ρέικι που είχε επιβάλλει η Τακάτα είναι

Iris Ishikura

Ευχαριστούμε τον Frank Peter Αrjawa που μας το αποκάλυψε. Χρειάζεται καμιά φορά να στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη μπροστά σε μια γεναία ψυχή που μπορεί και ακολουθεί την εσωτερική της καθοδήγηση και έμπνευση για το όφελος της ανθρωπότητας, ενάντια στον ρόλο που αντιπροσώπευε γι' αυτήν "η δασκάλα" της. Χάρη στην Iris, το ρέικι διαδόθηκε ταχύτατα σε όλον τον κόσμο. Γιατί εκτός από μια χαμηλή αμοιβή, πολλές φορές το έδινε και χωρίς χρήματα.΄
Δεν χρειάζεται απόλυτη υποταγή σε κάποιον γήινο δάσκαλο!
΄Αλλο σεβασμός, άλλο υποταγή!
Και θεωρώ ότι ακολουθούμε μόνο την καρδιά μας, όταν οι επιβολές από το όποιο σύστημα στηρίζονται στην αλλαζονία!

καληνύχτα
με αγάπη
ΒάσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2007, 07:33:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
…και για να μην σας πέσει «βαριά» η λέξη αλαζονεία, θα ήθελα να προσθέσω μερικές διευκρινήσεις.

Για μένα, (και ευτυχώς και για πολλούς άλλους «δάσκαλους» ρέικι), για να κάνω εκπαίδευση στο σύστημα ουσούι ρέικι, μετράνε ορισμένοι παράμετροι, τους οποίους εξηγώ και εξετάζω. Χρειάζομαι να νιώσω ότι οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν «δάσκαλοι» έχουν την λαχτάρα να μάθουν οι ίδιοι πρώτα, τι είναι η ενέργεια και σε τι μπορεί να ωφελήσει. Χρειάζομαι να νιώσω την αγάπη και την αγνότητα σε αυτό που κάνουν. Χρειάζομαι να νιώσω την ευθύνη που έχουν αναπτύξει για όσα θα μεταφέρουν στους ανθρώπους. Χρειάζομαι να νιώσω ότι αυτοί οι άνθρωποι «δουλεύουν» με τον εαυτό τους και προέχει η δική τους ισορροπία, πριν προσπαθήσουν να διδάξουν τους άλλους πως θα ισορροπήσουν.
Αυτά μετράνε για μένα, και όχι αν οι άνθρωποι είναι σε θέση να «πληρώσουν» την εκπαίδευση.

΄Όταν κάποιος «δάσκαλος» ορίζει ένα πολύ υψηλό ποσόν γι’ αυτήν την εκπαίδευση, αυτόματα βάζει σαν παράμετρο την δυνατότητα των ανθρώπων να πληρώσουν αυτό το υψηλό ποσόν. ΄Οποιος μπορεί, λοιπόν, να πληρώσει τα 10.000 Ευρώ, μπορεί και να πάρει την εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τους λόγους που τον κάνουν να την θέλει.

΄Εχω γνωρίσει τέτοιους «δάσκαλους» ρέικι. Και είναι αυτοί που, όσοι αναζητάμε την αληθινή μας ουσία, θέλουμε να τους αποφύγουμε. Γιατί στην εκπαίδευσή τους δεν συμπεριλαμβανόταν η παράμετρος «πώς να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ», παρά μόνο «πως θα δίνεις μυήσεις»!

Γι’ αυτό θεωρώ ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους εκπαίδευση στηρίζέται στην αλαζονεία του ανθρώπου που θεωρεί ότι αυτό που πλήρωσε πρέπει και να το «εκμεταλλευτεί». Και το μεταδίδει σαν «αυθεντικό» ρέικι, γιατί κάπου θέλει να στηρίξει την υψηλή αμοιβή. Είναι λοιπόν μια καλή «επένδυση», γιατί έτσι
ακριβώς το έλαβε, σαν «επένδυση», και όχι σαν βοήθεια από τις πνευματικές διαστάσεις για τον εαυτό του πρώτα!

Σ’ αυτούς τους «δασκάλους», λοιπόν, πληρώνουμε τις μυήσεις και όχι
την εκπαίδευση μας! Και εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε όλοι
«γιατί να πληρώσω γι’ αυτό που χαρίστηκε από τις πνευματικές διαστάσεις;»

μια γλυκιά ηλιόλουστη καλημέρα
ΒάσωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2007, 09:46:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μετά δεν διοχετεύεις απλά την ενέργεια, αλλά γίνεσαι η ίδια η ενέργεια και αυτό είναι η ανώτερη δόνηση που κρατά σε συνοχή όλο το φάσμα της ύπαρξής μας.


Αυτο τα λεει όλα!
Και ........
Μερικές φορες μετα απο σενα δεν εχει κανεις να πει κατι ,απλά να νοιώσει.
Μια γλυκεια καλημερα κιένα αγγιγμα ψυχής.
ΚαλλιόπηΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
FRA LE NUVOLE
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2007, 10:11:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FRA LE NUVOLE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους!!!

Καλή μου Ρωρ, σε ευχαριστούμε που μας έδωσες το όνομα της Iris Ishikura, καθώς και τον Frank Peter Αrjawa που το αποκάλυψε. Χαίρομαι και για όλα όσα διάβασα από 'σένα σχετικά με την ''πληρωμή'' του Ρέικι (άσχημη λέξη να τη χρησιμοποιούμαι εδώ - η ''πληρωμή'' όχι το ''Ρέικι'').
Θα ήθελα όμως να κάνω μια διευκρίνισει σχετικά με τη λέξη ''μικρός'' που χρησιμοποίησα προχθές....
Είπα λοιπόν, πως ''είμαι τόσο μικρή μπροστά στην ενέργεια του Ρέικι....'', για 2 λόγους.
Ο πρώτος ήταν γιατί είμαι πολύ νέα ακόμα σε αυτή την Ενέργεια και όταν αισθάνθηκα πρώτη φορά να ρέει το δέος μου, η χαρά μου, ο ενθουσιασμός μου ήταν τέτοιος που έκανα σαν χαζοχαρούμενο! Είχα ανακαλύψει τον τροχό. Και μπορεί εσύ να τον ανακάλυψες πριν χρόνια.....τον ''τροχό'', αλλά σε 'μένα συναίβει το ακλοκαίρι!
Ο δεύτερος λόγος, που έχει και άμεση σχέση με τον πρώτο, είναι πως επειδή ακριβώς η πορεία μου έχει μόλις αρχίσει, είναι σίγουρο πως δεν έχω αντιληφθεί όσα εσύ για την Ενέργεια, αλλά πιστεύω πως, οπως όλα σε αυτή τη ζωή, ο καθένας τα βιώνει και τα αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό χρόνο.
Δεν είμαι σίγουρη για το αν θέλω να βάλω το Ρέικι στο μικροσπόπειο. Αυτό που θέλω να κατανοήσω πρώτα απ' όλα είναι ο εαυτός μου.

Συμφωνώ μαζί σου για τον διαχωρισμό των δασκάλων. Ποτέ δεν βάζω τους ανθρώπους στο ίδιο καζάνι,θα ήταν τρομερά άδικο.

Ο σκοπός του καθένα είναι διαφορετικός και έχει άμεση σχέση με το τί βιώνει στη ζωή του! Όταν έγινε η πρώτη μου γνωριμία με την Ενέργεια, ήθελα να μυηθώ γιατί βασικά ήθελα να βοηθήσω κάποιον άλλον. Όταν μπόρεσα τελικά να πάρω τις μυήσεις, ήθελα να τις πάρω γιατί τις είχα μεγάλη ανάγκη εγώ η ίδια. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν στέλνω Ρέικι αν μου ζητηθεί. Το κάνω και μάλιστα με μεγάλη χαρά! Χαίρομαι γιατί μπορώ να γίνω το κανάλι της Ενέργειας που θα κάνει τον άλλον να αισθανθεί καλύτερα, σε όποιο επίπεδο κι αν συμβαίνει αυτό.

Να πω κάτι άλλο που μου συναίβει την Κυριακή στο Φεστιβάλ;
Έπιασα τις κάρτες των Αγγέλων στα χέρια μου (ή Αγγελικές κάρτες....μάλλον) και δεν έχω ακουμπίσει ξανά κάτι παρόμοιο...συνήλθα μετά από 2 μέρες! Τι είναι αυτές οι κάρτες;
Μπορεί να μου πείτε πως δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά το λέω γιατί τις βρήκα σε ένα μέρος που είχε να κάνει με το Ρέικι.

Πολλά φιλιά σε όλους
Συννεφούλα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SM-GIOTA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


150 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2007, 15:19:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SM-GIOTA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FRA LE NUVOLE,
Τι εννοείς συνήλθες με τα απο 2 μέρες; Καλό ήταν αυτό που σου συνέβει ή όχι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2007, 20:43:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους,

Ρούλα μου, ποτέ δεν θα αναφερόμουν σ’ έναν άνθρωπο που μόλις έχει έρθει σε επαφή με την ενέργεια και την αρχική της αίσθηση! Νιώθω απόλυτα το δέος που προκαλεί, γιατί κι εγώ πέρασα από αυτό το «μονοπάτι» και συνήθως αυτό που εγώ έχω βιώσει αποτελεί και τον μεγαλύτερό μου «δάσκαλο» σ’ αυτό που μπορώ να δώσω και να εξηγήσω στους άλλους ανθρώπους.
Λυπάμαι και συγνώμη που φάνηκε έτσι. Και τώρα που το ξαναδιαβάζω έχεις απόλυτο δίκιο που το εξέλαβες έτσι. ΄Όμως δεν ήταν για σένα! ΄Ηταν για όσους είναι ήδη «δάσκαλοι» και τους ακούω να λένε εξακολουθητικά την λέξη «κανάλι».
Που και γι’ αυτούς δεν το λέω με διάθεση κριτικής! Σε καμία περίπτωση.
Το λέω απλά για να δείξω το εύρος της ανθρώπινης φύσης που έχει σαν σχέδιο να
εκδηλώσει την θεϊκότητά της.

Η ενέργεια ρέικι ήταν η σύνδεση των φυσικών ανθρώπων της Ατλαντίδας με το θεϊκός τους μέρος. Τότε βέβαια δεν λεγόταν ρέικι! Δεν χρειαζόταν όνομα για κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Η διαδρομή της ανθρωπότητας την οδήγησε στο να «ξεχάσει» αυτήν την σύνδεση. Ο Ουσούι ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να «εμπνευστεί» από τις ανώτερες πνευματικές διαστάσεις αυτήν την επαναδραστηριοποίηση των λειτουργιών στον άνθρωπο. Και έτσι «γεννήθηκε» το Ρέικι. ΄Όμως, σ’ αυτήν την εποχή που ζούμε, που η εξελικτική πορεία του πλανήτη μας είναι στο ζενίθ, πολλοί άνθρωποι νιώθοντας αυτήν την «σύνδεση», «εμπνεύστηκαν» το δικό τους σύστημα και του έδωσαν ένα όνομα. Γι’ αυτό και τα τόσα πολλά πνευματικά ενεργειακά συστήματα. Οι πνευματικές διαστάσεις έχουν «κατέβει» στην γη. Και βοηθούν με ενεργειακές δονήσεις όσους ανθρώπους είναι προς την «άνοδο»!
Γιατί, φυσικά, δεν είναι όλοι! Το εξελικτικό επίπεδο μεταξύ μας διαφέρει. Δεν θα μπουν όλοι οι άνθρωποι μεμιάς στην διαδικασία της ανάληψης, αλλά όσοι είναι «έτοιμοι» γι’ αυτήν. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν την πορεία τους και τις επιλογές τους.

Τα ενεργειακά πνευματικά συστήματα είναι η αμέριστη βοήθεια των πνευματικών διαστάσεων που στέλνονται σαν ροή «έμπνευσης» σε ανθρώπους που έχουν «συμβατότητα» στις δονήσεις τους. Είναι αμέριστη βοήθεια για να «καθαρίσουμε» και να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, έτσι ώστε να επιτρέψουμε το θεϊκό μας στοιχείο να εκδηλωθεί στην γη, εδώ στον φυσικό κόσμο. Και στην έννοια «καθαρισμός» και «θεραπεία» περιλαμβάνεται η ισορροπία των αντιθέτων, ώστε η ροή της αγάπης από το κέντρο της καρδιάς να γίνει αβίαστα και χωρίς συναισθηματική φόρτιση.


Ρούλα μου σου εξήγησα για τις κάρτες. ΄Οσες έρχονται στα χέρια μας μέσα από ανώτερη πνευματική καθοδήγηση, έχουν αυτήν την δόνηση που περικλείεται στο «αρχέτυπό» τους.
Δεν είναι λοιπόν οι κάρτες που λειτούργησαν για σένα έτσι, αλλά αυτή η υψηλή δόνηση που περιέχεται στην αρχική τους σύλληψη και δημιουργεί για τις κάρτες μία δυναμική πρόθεση. ΄Ετσι κάθε τους συμβουλή ανταποκρίνεται σε δικό σου εσωτερικό προβληματισμό, ακόμα και αν αυτός δεν έχει έρθει σε συνειδητό επίπεδο.
Και λειτουργεί έτσι, γιατί η αρχική πρόθεση δημιουργίας τους ήταν ακριβώς αυτή.

Φιλιά πολλά
Βάσω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2007, 01:19:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειααα!
Ρωρ ευχαριστώ για το μέιλ του Γ.Μυλωνά, Καλλιόπη thanx για τη διεύθυνση που μου πρότεινες
quote:
Χρειάζεται μόνο να απαλλαγείς από τον φόβο. Ο φόβος είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στην γήινη μας υπόσταση και αυτός χρειάζεται να βιωθεί. ΄Όταν βιωθεί απόλυτα, τότε παύει να υπάρχει.

Να γιατί χρειάζεται το chat! Μάλλον "χαλάμε" 1 σελίδα για να πούμε μάλλον το ίδιο πράγμα.
Δεν εννοώ βιωμένο μίσος το να βγούμε με τα ρόπαλα και να βαράμε τους περαστικούς, εννοώ να μπούμε σε αυτό τό συναίσθημα όχι μόνο με το μυαλό μας αλλά με το "είναι" μας. Δηλαδή π.χ αν υποθέσουμε πως υπάρχουν δωμάτια με κλειστή πόρτα και σβηστό φως στο σπίτι μας (εαυτός) χρειάζεται να μπούμε να ανοίξουμε, να αερίσουμε, να καθαρίσουμε, να βάλουμε σε τάξη το χώρο για να τον ενσωματώσουμε. Για να τον ενώσουμε με το δυναμικό μας χρειάζεται να τον γνωρίσουμε. Για να τον αγαπήσουμε(ενοποιήσουμε)χρειάζεται να λερωθούμε, να ζήσουμε πως είναι κάτι ξένο στην αρχή, να αποδεχτούμε τον πόνο που έχει μέσα και να καταλάβουμε βάζοντας τελικά τάξη πως ήταν κλειστά για κάποιο λόγο και εξ'αιτίας κάποιων καταστάσεων. Μπορεί αρκετές φορές να παίζει το κάρμα το ρόλο του, αλλά ακόμη και στη τωρινή ζωή μέσω του περιβάλλοντος υπάρχει η επανάληψη του αποτυπώματος. Όταν είμαστε παιδάκια δεν έχουμε τη συνείδηση να καταλάβουμε τι είναι σωστό και λάθος στις πεποιθήσεις των άλλων και στις συμπεριφορές τους τις οποίες αργότερα αναπαράγουμε και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με τη λέξη μίσος ονομάζω τη ροπή απόσχισης ενός "κλειστού δωματίου" του είναι μας λόγω του ότι είναι ανενεργό μέχρι την ανακάλυψή του από εμάς τους ίδιους. Για αυτό θεωρώ δεδομένο τη στιγμή που γίνεται η ανακάλυψη,πρώτα να βιώνεται η άρνηση, ο πόνος και τελευταίο κάστρο το μίσος μέχρι να γίνει η αποδοχή. Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας εδώ είναι να αντιληφθούμε το πως προήλθε το κλείσιμο του δωματίου από το περιβάλλον μας και ποια αντικείμενα από αυτά που βρίσκονται μέσα είναι όντως δικά μας και ποια θέλουν πέταμα γιατί είναι άλλων.

Επίσης επιμένω στη άποψη πως πνευματικός εγωισμός δεν υπάρχει. Εγωιστική έκφραση της γνώσης ναι και προέρχεται από το ανιόν ρεύμα και όχι από το κατιόν.Μάλλον αυτο εννοείς

quote:
δεν αναφέρομαι στο Πνεύμα, αλλά στο εγώ που νομίζει ότι είναι Πνεύμα! Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Που θεωρούν ότι κατέχουν το Πνεύμα, αλλά στην ουσία η γνώση που έχουν αποκτήσει δεν είναι βιωματική, αλλά πλασματική μέσα από διηγήσεις και βιβλία!

Φίλη Ρούλα

quote:
Νίκο, κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται ψυχοθεραπείες. Θεωρώ πως αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι η κατανόηση του Ανώτερου Εαυτού μας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το επιτύχεις με ψυχοθεραπεία. Ένας από τους τρόπους, όμως, είναι το Ρέικι.


Ελπίζω να καλύφθηκες από τα παραπάνω για το τι εννοούσα. Μιλάω για τις διαπροσωπικές σχέσεις.
quote:
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους! Το θεωρούν εγωισμό!!!
Ναι! και νομίζουν με το να φέρονται ως "καλά παιδιά" και να "προσφέρουν" πάντα στους άλλους δείχνει πως δεν έχουν. Τα ανώριμα συναισθήματα που φέρονται στους άλλους σαν να είναι γονείς.

Κάπου αναφέρθηκαν τα χρήματα δεν θυμάμαι από ποιόν. Έχει ξαναειπωθεί εδώ πως πληρώνεται ο χρόνος και της εκπαίδευσης και του ψαξίματος του εκπαιδευτή. Τώρα αν αυτά σταθούν πραγματικό εμπόδιο και δεν γνωρίσει κάποιος το Ρέικι για εμένα είναι ντροπή για εκείνον που αρνείται να το δώσει(δηλ τον εκπαιδευτή).

Αυτά προς το παρόν. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα μηνύματα. Θα επανέλθω...
Αν ξέρει κάποιος κάπου καλά για να κάνουμε το chat meeting ας το διοργανώσει γιατί εγώ είμαι ψιλοάσχετος!
Χαιρετισμούς και ευχές για καλό ξημέρωμα!
Νίκος Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2007, 07:54:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους,


Επίσης επιμένω στη άποψη πως πνευματικός εγωισμός δεν υπάρχει. Εγωιστική έκφραση της γνώσης ναι και προέρχεται από το ανιόν ρεύμα και όχι από το κατιόν.Μάλλον αυτο εννοείς
quote:

Ανιόν πνεύμα! Ανιούσα είναι η προσωπικότητα, το εγώ μας! Ανιόν πνεύμα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το κατιόν πνεύμα! Γιατί αυτό είναι ο σκοπός του. Να κατέλθει μέσω των σωμάτων μας στην Γη και εδώ να εκδηλωθεί! ΄Οταν γίνει ανιούσα η ολότητά μας, είναι το τέλος του δρόμου μας!!! Σκοπός μας δεν είναι να αφυπνιστούμε και να ζούμε στις άλλες διαστάσεις. Αυτό είναι η πεποίθηση όσων ζουν εδώ και μέσα από την πνευματική αφύπνιση θέλουν να "δραπετεύσουν" γιατί η ζωή τους φαίνεται σκληρή. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε "ποιοί είμαστε και γιατί είμαστε εδώ". Και μέσα σ' αυτό το εδώ δεν περιέχεται η "υπηρεσία", το "καθήκον", όπως έχω ακούσει να λένε οι άνθρωποι. Περιέχεται μόνο η συνάντησή μας με το Πνεύμα και η εκδήλωσή του. Μετά από αυτό, δεν υπάρχει υπηρεσία και καθήκον, παρά μόνο η χαρά της ενότητας! Υπάρχει η κατανόηση της άγνοιας, υπάρχει η ροή της αγάπης, υπάρχει ο Θεός! Και όλα γίνονται υπηρεσία, χωρίς όμως μεγαλόπνοα σχέδια περί "σωτηρίας των ανθρώπων, περί "θεραπείας" των ανθρώπων κλπ.
΄Οσοι έρχονται στο ρέικι, ακούω να μου διηγούνται ότι έχουν μεγάλη ανάγκη να βρουν την υπηρεσία τους, τον σκοπό τους. Θεωρούν τον σκοπό της ζωής τους, λοιπόν, την "θεραπεία" των άλλων ανθρώπων.
Και βέβαια τους έρχεται στην αρχή κάπως "βαρύ" αυτό που λέω πάντα."Ναι να θεραπεύσεις τους άλλους, τον εαυτό σου τον έχεις θεραπεύσει;" ΄Ομως το κατανοούν απόλυτα! ΄Οσοι δεν το κατανοούν, δεν έρχονται σε μένα...

Σου μεταφέρω ένα απόσπασμα από λόγια διδασκάλων που έχουν μεταφερθεί μέσω channeling σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος μας τα έδωσε με ψευδώνυμο μέσα από τα βιβλία ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, που αναφέρεται στον πνευματικό εγωισμό.

"Ο Εσωτερισμός και οι σχολές του τοποθετούν μπροστά μας την μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να υπάρξει: την αφύπνιση και την γιγάντωση της χειρότερης μορφής εγωισμού, του πνευματικού εγωισμού.
Ο πνευματικός εγωισμός καλλιεργεί την ακαταδεξία, τον ελιτισμό, την χωριστικότητα, το μονοπώλιο της σωτηρίας, πράγματα που διασαλεύουν την ενότητα τον Οντων την οποία πρεσβεύει η Λευκή Αδελφότητα.
Αυτές είναι οι θέσεις της Αδελφότητας και για όσους ψάχνουν να την βρουν, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Αυτός ο δρόμος δεν ακολουθείται με παροτρύνσεις του τύπου "θα πρέπει να γίνεται καλοί ή ανεκτικοί, θα πρέπει να αποκτήσετε κατανόηση κλπ." Εάν ξεκινήσετε με παροτρύνσεις άλλων, τότε χάσατε για πάντα την πραγματική σας ευκαιρία που σας ανήκει. Ο δρόμος είναι ένας και ή τον θέλει κανείς ή δεν τον θέλει. Την απάντηση θα την βρείτε μέσα σας και όχι έξω από εσάς."

(απόσπασμα από το βιβλίο «Σύγχρονες Επιστολές των Διδασκάλων της Σοφίας» του Roger de Pins - Eκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ)


Νίκο, αυτό που αναφέρεις εσύ σαν "κλειστό δωμάτιο" εγώ το αναφέρω σαν "το πέρασμα από το λαβύρινθο"!
Εκεί μέσα όμως χρειάζεται πρωτίστως θάρρος, γιατί αυτό το "πέρασμα" πονάει!
΄Ισως έχεις δίκιο για το θέμα της ψυχοθεραπείας.
΄Ισως μόνο μερικοί καταφέρνουν, χωρίς την βοήθειά της, να το περάσουν. Ας μην το λέω σαν δεδομένο.

΄Οταν ήρθε η δική μου στιγμή να το περάσω, από συνειδητή επιλογή, το έκανα με "άλλη βοήθεια" και όχι με την βοήθεια της ψυχοθεραπευτικής.
΄Ομως δεν το καταφέρνουν όλοι! ΄Εχεις δίκιο!

Θα σας διηγηθώ όμως μερικές στιγμές από το σεμινάριο που έκανα τον Οκτώβριο, το SHKM με τον Patrick Zeigler.
Το σεμινάριο ωθούσε τους συμμετέχοντες, με ειδικές τεχνικές, να ελευθερώσουν μπλοκαρισμένα συναισθήματα. Μετά δινόταν η μύηση.

Είδα στην Αύρα των ανθρώπων που συμμετείχαν, αυτά τα μαύρα σημεία των μπλοκαρισμάτων, τα οποία διαλύονταν και ελευθερώνονταν, αφήνοντας σε εκείνο το σημείο ένα "κενό". Την στιγμή της μύησης ένα λευκό φως έπαιρνε την θέση αυτών των "κενών" και το κάλυπτε.
Οι άνθρωποι μεμιάς γίνονταν φωτεινοί. Φαινόταν στο πρόσωπό τους!
΄Ετσι βίωσα εγώ το σεμινάριο αυτό. Σαν παρατηρητής.
Και γι' αυτό ήταν για μένα μια "μεγάλη διδασκαλία"

Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, συνάντησα κάποιον συμμετέχοντα, ο οποίος μου εξομολογήθηκε ότι έκανε δύο χρόνια ψυχοθεραπεία. Γινόταν "καλά", αλλά μόλις σταματούσε, τα συμπτώματα επανέρχονταν.
Μετά το σεμινάριο, μου είπε, ότι δεν χρειάστηκε ξανά την βοήθεια της επιστήμης. Γιατί μπορούσε πια να διαχειριστεί αυτό το κομμάτι και είχε θάρρος να το αντιμετωπίσει, φέρνοντας φως μέσα από την τεχνική που μας έμαθε ο Patrick. ΄Ενιωθε ότι απελευθέρωσε αυτό το μέρος των συναισθημάτων με μεγάλη αγάπη πια! Και αισθανόταν ότι είχε και "τα μέσα" για να το κάνει.

΄Ομως αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Συμφωνώ στο ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να έρθουν αντιμέτωποι "με το λαβύρινθο"!!!
Χρειάζονται ίσως την βοήθεια της ψυχοθεραπευτικής.
Που πραγματικά δεν ξέρω, αν η επιστήμη εξετάζει την ολότητα του ανθρώπου και δεν τον οδηγεί στην θεραπεία, χωρίς την συμμετοχή του πνεύματος!!! Αυτό όμως δεν το γνωρίζω, γιατί ποτέ δεν έχω απευθυνθεί σε ειδικό επιστήμονα.

Κατά την διάρκεια της δικής μου "θεραπείας", η συμμετοχή του πνεύματος ήταν και η μεγαλύτερη βοήθεια. Το θέμα όμως είναι να την εμπιστευθείς. Και δεν ξέρω αν όλοι οι άνθρωποι είναι "έτοιμοι" γι' αυτήν την εμπιστοσύνη! Και πόσο υπομονή έχουν...
Το ρέικι βοηθά πάρα πολύ σ' αυτήν την εργασία!

Δεν ξέρω για chat! ΄Ισως όταν ανοίξει το φόρόυμ στο site, εξετάσω και αυτήν την περίπτωση. Αλλά έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν internet στο σπίτι. Οι περισσότεροι "μπαίνουν" από την δουλειά τους. Οπότε μάλλον αδύνατον πρωϊνές ώρες να συμμετέχουμε σε chat!
Θα μας "απολύσουν" όλους!

΄Εχω ένα 5ήμερο σεμινάριο Chamballa. Μόλις τελειώσει θα σας πω νέα, αν σας ενδιαφέρει. Το κάνω με τον Κέβιν Κορ και την Κριστίν Ντέμπρα, τον "εμπνευστή" του Αγγελικού ρέικι! Ο οποίος μιλάει, αλλά νιώθω ότι δεν είναι αυτός που μιλάει...
Δεν έχω δει στην ζωή μου τέτοιο ζευγάρι! Είναι σαν να έχουν και οι δυο μία ενέργεια! Και διαπίστωσα αυτό που λέω, χωρίς να το έχω όμως βιώσει! ΄Οτι η ένωση δύο ανθρώπων μέσα από την αγάπη, οδηγεί στον Θεό!!! Τώρα αντιλήφθηκα, πόσο αλήθεια περιέχουν αυτά τα λόγια μου.

Σας εύχομαι μια γλυκιά καλημέρα
με πολύ φως και αγάπη
Βάσω


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2007, 19:10:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα!
Ανιόν ρεύμα,όχι πνεύμα. Το πνεύμα σαφώς είναι καθοδικό. Όμως έχει βάλει σε τάξη την ύλη γονιμοποιώντας τη,η οποία γεννά το υλικό μας σώμα, τις πληροφορίες και(για) τις αλληλοσυχετίσεις των στοιχείων του. Ο ρόλος δηλ της ύλης δεν σταματάει στη γέννα αλλά κατέχει μερίδιο στην ανάπτυξη της ψυχής προς την ολοκλήρωσή της. Αν λέμε πως η ψυχή είναι το κέντρο, το πνεύμα και η ύλη τα δύο άκρα, η αρχή ίσως είναι από το πνεύμα όπου μέσα από την ψυχή προσπαθούμε να καθαρίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα δρόμο. Το έργο που δημιουργείται σε κάθε μας βήμα πιστεύεις πως δεν δίνει καμμία πληροφορία προς τα "πάνω"? Δεν το νομίζω. Υπάρχει δράση-αντίδραση και εφ'όσον έχουμε 3 σημεία όπου η ψυχή είναι το κέντρο και εκείνη που θα δώσει τη θέληση για να προχωρήσουμε, το να μην υπάρχει ταυτόχρονη ανιούσα πορεία είναι σαν να λέμε πως κάνουμε τραμπάλα και λέμε πως εξελισσόμαστε με το να είμαστε ακίνητοι(το ένα άκρο πάνω, το άλλο κάτω).
Ένα κλασσικό παράδειγμα ανιούσας ενέργειας είναι κατά τη διάρκεια του σεξ, όταν έχει γίνει έρωτας και έχει ανέβει οκτάβα. Το ταμπού αυτό της δήθεν απελευθερωμένης(για εμένα αποκτηνομένης) κοινωνίας. Το ότι υπάρχει η ανάγκη "ξεφορτώματος" της σεξουαλικής ενέργειας με ολιγόλεπτες πράξεις συνουσίας, με τρόπους που μόνο αγάπη δεν έχουν μέσα, έγκειται στο ότι υπάρχει άγχος στη σωματική ηδονή. Ξυπνάει τόση δύναμη που δεν αντέχεται αν δεν έχει ανοίξει ο δρόμος προς τα πάνω -στα εσωτερικά μας κανάλια- και έτσι αποβάλλεται. Έτσι μένει σεξ, μια διαδικασία που νιώθεις πως σε πνίγει και θες να ξεφορτωθείς κάτι αφήνοντας στο τέλος την αίσθηση του κενού. Αν ήταν έρωτας, (είχε περάσει την καρδιά και ανέβαινε) τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και στο χρόνο και στα συναισθήματα.
quote:
΄Οταν γίνει ανιούσα η ολότητά μας, είναι το τέλος του δρόμου μας!!!
Άμα είναι μόνο ανιούσα και απομονωθεί από την κατιούσα.
quote:
Το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε "ποιοί είμαστε και γιατί είμαστε εδώ". Και μέσα σ' αυτό το εδώ δεν περιέχεται η "υπηρεσία", το "καθήκον", όπως έχω ακούσει να λένε οι άνθρωποι. Περιέχεται μόνο η συνάντησή μας με το Πνεύμα και η εκδήλωσή του. Μετά από αυτό, δεν υπάρχει υπηρεσία και καθήκον, παρά μόνο η χαρά της ενότητας!

Είμαι και κάνω,δεν "είμαι" μόνο ούτε "κάνω" μόνο. Είμαι για να κάνω και κάνω για να είμαι. Σαφώς για μένα υπάρχει η συνάντηση με το Πνεύμα και η εκδήλωσή του, υπάρχει όμως και η αίσθηση του ψυχικού σκοπού και καθήκοντος. Το πρόβλημα είναι όταν το δεύτερο είναι ξεκομμένο.

quote:
"Ο Εσωτερισμός και οι σχολές του τοποθετούν μπροστά μας την μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να υπάρξει: την αφύπνιση και την γιγάντωση της χειρότερης μορφής εγωισμού, του πνευματικού εγωισμού.
Ο πνευματικός εγωισμός καλλιεργεί την ακαταδεξία, τον ελιτισμό, την χωριστικότητα, το μονοπώλιο της σωτηρίας, πράγματα που διασαλεύουν την ενότητα τον Οντων την οποία πρεσβεύει η Λευκή Αδελφότητα.
Αυτές είναι οι θέσεις της Αδελφότητας και για όσους ψάχνουν να την βρουν, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Αυτός ο δρόμος δεν ακολουθείται με παροτρύνσεις του τύπου "θα πρέπει να γίνεται καλοί ή ανεκτικοί, θα πρέπει να αποκτήσετε κατανόηση κλπ." Εάν ξεκινήσετε με παροτρύνσεις άλλων, τότε χάσατε για πάντα την πραγματική σας ευκαιρία που σας ανήκει. Ο δρόμος είναι ένας και ή τον θέλει κανείς ή δεν τον θέλει. Την απάντηση θα την βρείτε μέσα σας και όχι έξω από εσάς."

Βεβαίως η απάντηση είναι μέσα πρωτίστως κι όχι έξω. Η ανάγκη από μέσα σε κινεί.
Στο περί πνευματικού εγωισμού θα το δεχόμουν αν ήταν νοητικός εγωισμός. Τα χαρακτηριστικά του πνευματικού εγωισμού όπως τα γράφεις θα μπορούσε να τα πει κανείς και για τον Ιησού αν διαβάσουμε το πως εκφράζεται στα ευαγγέλια.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μέσα. Η διαφορά για μένα είναι πως το λιοντάρι θα μιλήσει σα λιοντάρι και ο λαγός σα λαγός. Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται ηγετικές φυσιογνωμίες και αυτό χρειάζεται να γίνουν.Έτσι απλά! Αν το λιοντάρι θέλει να εκφραστεί ως λαγός και ο λαγός να φέρεται ως λιοντάρι τότε...

quote:
Που πραγματικά δεν ξέρω, αν η επιστήμη εξετάζει την ολότητα του ανθρώπου και δεν τον οδηγεί στην θεραπεία, χωρίς την συμμετοχή του πνεύματος!!!
Η επιστήμη χωρίς το πνεύμα είναι τίποτα κι αντιστρόφως στην ανθρώπινη κοινωνία. Στο ίδιο ύψος τα δύο ημισφαίρια ισάξια με διαφορετική δουλειά. Το ίδιο και τα δύο φύλα. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν σημεία επαφής για να συνεννούνται και να απολαμβάνουν σε ισορροπία το Ένα. Δεν είναι μαγευτικό?

quote:
Κατά την διάρκεια της δικής μου "θεραπείας", η συμμετοχή του πνεύματος ήταν και η μεγαλύτερη βοήθεια. Το θέμα όμως είναι να την εμπιστευθείς. Και δεν ξέρω αν όλοι οι άνθρωποι είναι "έτοιμοι" γι' αυτήν την εμπιστοσύνη! Και πόσο υπομονή έχουν...
Το ρέικι βοηθά πάρα πολύ σ' αυτήν την εργασία!

Από ό,τι έχω καταλάβει για όσους γράφουμε εδώ, τουλάχιστον βοηθάει!!! Επίσης το θέμα είναι πως εσύ έτσι βιώνεις πως είσαι ΟΚ,με αυτό τον τρόπο.Τελικώς όλες οι αλήθειες είναι αλήθειες αφού η ψυχή μας τις βιώνει ως τέτοιες,ε?

Για να κλείσω το θέμα από τη μεριά μου με αφορμή τα πολύ ενδιαφέροντα βιώματα σου στο καθάρισμα που έβλεπες στην αύρα των άλλων,αυτό που τελικά ήθελα να πω είναι πως η αύρα είναι σε κάποια μπλοκαρίσματα το περίβλημα και ο πυρήνας βρίσκεται στο κύτταρο. Για αυτό δίνω τόση σημασία σε αυτό που ονομάζεται ανιόν ρεύμα.
Για λέγε αν θες τίποτα για SHKM και το πενθήμερο σεμινάριο που λες. Ακούγεται ενδιαφέρον!
ΥΓ Μην γράφεις βρε Βάσω τόσα μικρά γράμματα, θα μου βγει κανά μάτι!
Νίκος
Τελικώς όλες οι αλήθειες είναι αλήθειες αφού η ψυχή μας τις βιώνει ως τέτοιες,ε?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2007, 19:14:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ουπς!Σόρρυ για την τελευταία πρόταση που επαναλήφθηκε κατά λάθος.
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2007, 23:27:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους,

Νίκο, αισθάνομαι ότι έχουμε πιάσει από μία άκρη μιας ευθείας «ηθικής» και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το σημείο που συναντιόμαστε και οι δύο μας.

Νομίζεις ότι όσοι κάνουν πνευματικά σεμινάρια, όσοι διαβάζουν βιβλία, όσοι ανταλλάσσουν πνευματικές συζητήσεις έχουν ανοίξει την διαδρομή προς την ένωση με το πνεύμα; Εγώ θα πω όχι! Αυτοί όμως νομίζουν ότι υπερέχουν, προσπαθούν να επιβληθούν, να χειριστούν, κλπ. Είναι «πνευματικοί» κατά την γνώμη τους και κατά την γνώμη των υπολοίπων που συναναστρέφονται και δεν έχουν ιδέα για αυτά που λένε. Δεν λέω πως συμφωνώ με τον όρο «πνευματικός». Εμένα δεν μου λέει τίποτα! Αλλά αναφέρω τι θεωρείται…Αυτός λοιπόν για μένα έχει «πνευματικό» εγωισμό και
καμία σχέση με το ΠΝΕΥΜΑ. ΄Όμως θεωρείται από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων «πνευματικός». Γιατί αναμασάει τις θεωρίες που έχει ακούσει και διαβάσει και δεν έχει βιώσει καν την αρχική έστω επαφή με το Πνεύμα.

Ο Ιησούς δεν είχε ανάγκη από την ταμπέλα του «πνευματικού». Γιατί ο ίδιος ήταν το ΠΝΕΥΜΑ! Ενωμένος με τον Χριστό! Αυτά που αναφέρουν τα Ευαγγέλια, αν και δεν είναι όλα αλήθεια και το ξέρεις, δίνουν ακριβώς αυτήν την αλήθεια. Είναι ο Θεός, Αυτός που όλοι μας είμαστε, αλλά το ξεχνάμε. Και από αυτήν την θέση, δεν μπορείς να εκφράζεις εγωισμό. Εκφράζεις μόνο αγάπη! Που όσοι δεν γνωρίζόυν, θεωρούν ότι είναι εγωισμός. Αλλά δεν εννοώ αυτό, αλλά αυτόν τον εγωισμό, που βιώνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να θέσουν τα όρια της υλικής τους φύσης. Που δεν είναι κακή, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά δεν είναι μόνο…

Και βέβαια κάνω και είμαι. Το θέμα είναι όταν κάνω χωρίς να ΕΙΜΑΙ!!! Από εκεί ξεκινά και το πρόβλημα της στασιμότητας, θεωρώ εγώ!


Το κατάλαβα αργά για το ανιόν ρεύμα, που λανθασμένα αποτύπωσα στο μυαλό μου σε «πνεύμα», και δεν σήκωνε διορθωτική επέμβαση, γιατί έπρεπε να φύγω…
Σίγουρα το ρεύμα είναι και ανιόν!!! Γι’ αυτό και η ανθρωπότητα θα βαδίσει τώρα την πορεία προς τα πάνω, ακόμα και αν μερικοί (πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία) δεν ακολουθήσουν. Από την Ατλαντίδα μέχρι σήμερα ήταν καθοδική η πορεία της. Το 2012, με την μεγάλη πλανητική, συμπαντική, γαλαξιακή σύγκλιση, φθάνει στο κάτω σημείο, μπαίνει στην φωτεινό σημείο αλλαγής συνειδητότητας, για να πάρει την πορεία προς τα πάνω...

Οι πληροφορίες είναι αμφίδρομες, Νίκο. Δίνουμε και παίρνουμε.
΄Όταν δεν παίρνουμε και μόνο δίνουμε, τότε έχουμε μία μονομερή ανοδική μεταφορά που μας αφήνει στάσιμους. Χρειάζεται και η «κάθοδος» των πληροφοριών για να μπορέσουμε να πούμε ότι γίνεται ολοκληρωμένη κίνηση, που οδηγεί στην εξέλιξη.
Γιατί η άνοδος πληροφοριών κάποια στιγμή γίνεται απλά σαν μισή κίνηση που επιστρέφει από την ίδια διαδρομή, από την μία πλευρά και δεν ολοκληρώνει την κυκλική πορεία της. Γίνεται χωρίς να μεταφέρει εμπειρία και έτσι η ύπαρξη δεν επιτελεί την ολοκλήρωση του σκοπού.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες για την σεξουαλική ενέργεια. Η βίωση του σεξ σε νεαρότερη ηλικία χρειάζεται αυτό το «ξεφόρτωμα» που αναφέρεις. ΄Όταν όμως παραμένει «ξεφόρτωμα» στην ηλικία της ωρίμανσης του ανθρώπου, τότε μιλάμε πάλι για μια στατική ενέργεια που κυκλοφορεί μόνο στα 3 κάτω κέντρα και δεν ολοκληρώνει την κίνηση προς τα πάνω. Και έτσι δεν γίνεται ζωτική ενέργεια, αλλά στατική ενέργεια. Γι’ αυτό και οι εραστές με τέτοια κίνηση ενέργειας, κουράζονται γρήγορα ο ένας από τον άλλον και συνήθως κουράζονται και από το ίδιο το σεξ, το οποίο βιώνουν πια σαν επιβεβαίωση και όχι σαν θεϊκή «διαδρομή».

Μην σε ξαφνιάζει η λέξη που χρησιμοποιώ «στατική». Γιατί σίγουρα υπάρχει κίνηση έτσι όπως ορίζουμε την κίνηση εδώ στον φυσικό κόσμο.
Η κίνηση όμως για τις παραπάνω διαστάσεις ολοκληρώνεται μέσα από την κυκλική πορεία της ενέργειας, που περνά από πάνω σημείο, στο κάτω, για να ανέβει πάλι στο πάνω.

Το σεμινάριο της Chamballa έχει πολλά να μου πει. Πολλές επιβεβαιώσεις…
Αναφέρεται στην εκδήλωση των διαστάσεων μέσα μας! Και βιωματικά…
1η, 2η, 3η, 4η , 5η …εδώ σταματήσαμε σήμερα!
Αλλά έχει σημασία ότι το κάνει ο Kevin. Είναι συνέχεια σε σύνδεση και οι πληροφορίες ρέουν. Αξίζει για κάποιον, που δεν θέλει μόνο να μάθει, αλλά και να επιβεβαιώσει…
Η Chamballa είναι η δυνατότητα εκδήλωσης που έχουμε σαν ανθρώπινα όντα, και η έκφρασή μας σαν κύριοι του Εαυτού μας, όπου αυτό σημαίνει δημιούργια της ζωής μας. ΄Όταν αυτό περάσει στην κατανόηση, τότε όλοι οι Πνευματικοί Διδάσκαλοι γίνονται συνεργάτες. Και αυτό για μένα δεν είναι γνώση, αλλά επιβεβαίωση.


Αλήθεια είναι αυτό που λες για το μπλοκάρισμα στα κύταρα!!!
΄Η, τουλάχιστον, και η δική μου αλήθεια. Για να μην λέμε και τρελά, ε;;;
΄Όμως παρουσιάζεται και στην αύρα, γιατί η ανάμνηση καταγράφεται και εκεί. Και ότι το κύτταρο θυμάται, το αντανακλά! Αυτό έχω καταλάβει εγώ. Γι’ αυτό μου δόθηκε ένας διαλογισμός που «καθαρίζει» τον κυτταρικό εγκλωβισμό διαφόρων αναμνήσεων, ώστε να αναπτυχθεί το μέρος του που περιέχει τα "φωτεινά" μόρια.
Δεν ξέρω Νίκο αν το κατάλαβες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω επιστημονικά.
΄Όμως σίγουρα έχει να κάνει με το μέρος του DNA που δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφήσει οι επιστήμονες. Και περιέχει τις πληροφορίες για την θεϊκή μας υπόσταση. Αυτό το μέρος πρέπει «να τραφεί» για να έχεις το φωτεινό σώμα!

΄Όλα είναι ρέικι! Τελικά…

΄Οποια και αν είναι η δική σου αλήθεια Νίκο, την σέβομαι απεριόριστα. Και μπορεί να με βοηθήσει να αντικρίσω με πιο «καθαρή» ματιά την δική μου «ευθεία». Γι’ αυτό λέμε για εξελικτική πορεία. Μέσα από την έρευνα, την ανταλλαγή πληροφοριών, τον πειραματισμό, βρίσκουμε νέες διαδρομές και βιώνουμε την δράση. Βιώνουμε την ΖΩΗ. Αλλιώς θα ήταν κανόνας και θα ήταν πανεύκολη η «επιστροφή» μας... ΄Όμως δεν είναι έτσι!
Και η εποχή του Υδροχόου, φέρνει πάλι την ενότητα κα την ομαδικότητα. Θυμηθείτε το αυτό στους καιρούς που έρχονται…

φιλιά πολλά
με αγάπη
Βάσω

Δεν φταίω εγώ, Νίκο, για τα γράμματα. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό.Αλλά γράφοντας συμβαίνουν διαφορα...Συγνώμη!
Ελπίζω αυτή τη φορά να βγουν σώστά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2007, 01:10:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή εβδομάδα σε όλους σας!

Καλή μου Ρωρ καιρό έχω να σε δω. Γαλάζια μου σφαίρα τι κάνεις?
Ανσινούλα όλα καλά?

Να σας πω, πως η γλυκιά Ανσινούλα μου/μας με μύησε -πριν από 1 εβδομάδα- στο 2ο βαθμό του Ρεϊκι και όπως είπε και η ίδια ήταν η πιο περιπετιώδης μύηση που έχει δώσει!
Είχαμε βλέπετε στην παρέα μας την σκανδαλιάρα την κόρη μου που φοβούμενη πως η μαμά της θα έφευγε χωρίς να την πάρει μαζί της είχε κολλήσει δίπλα μας.

Βέβαια μυητικό σόκ όπως στον πρώτο βαθμό -ελπίζω να μην περάσω-, αλλά από την επόμενη κιόλας ημέρα, μέχρι και σήμερα άρχισε μια φάση "εξαγνισμού" όπως τη λέει και ο Μωρφέας μας.

Θα ήθελα να γυρίσω λίγο πίσω και να ζητήσω από την καλή μας Ρωρ να σχολιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες αυτή την παράγραφο :

"αυτήν την διαδικασία βοηθά ο "δάσκαλος" με τις γνώσεις του και με την δική του "σοφία", ώστε να μας κάνει να αντιληφθούμε την ουσία της έννοιας "θεραπείας" και να μας οδηγήσει με αγάπη στην αποδοχή της δικής μας. Ο δάσκαλος ρέικι δεν θα μας κάνει απλά ένα σεμινάριο, αλλά θα μας εξηγήσει τι μπορούμε να «θεραπεύσουμε» και πως… Δεν θα μας πει απλά την ιστορία του Μικάο Ουσούι, αλλά θα μας κάνει να αντιληφθούμε την αφύπνιση της δυνατότητας «αυτοθεραπείας» μέσω των μυήσεων, που είναι η ιερή στιγμή της συνάντησης με το φως!"

Και ιδιαίτερα τη φράση "αλλά θα μας εξηγήσει τι μπορούμε να «θεραπεύσουμε» και πως…"

Εχω δει πως οι περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται από το ρεϊκι, γιατί περιμένουν να δράσει σαν ένα "αναβράζον αναλγητικό". Γρήγορα δηλ. σταματώντας τα όποια σωματικά συμπτώματα της ασθένειας. Θεωρώ πως είναι καλό να γίνει κατανοητό, πως αυτό είναι δευτερεύον και ίσως να αργίσει σαν αποτέλεσμα της δράσης της ενέργειας του Ρεϊκι να φανεί η "θεραπεία" σωματικών συμπτωμάτων. Πράγμα που σημαίνει πως επίσης θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η ασθένεια δεν πάντα είναι αυτό που "νομίζουμε" πως είναι εμείς οι δυτικοί.

Περιμένω τις απόψεις όλων σας -κι ας απαυθύνομαι αρχικά στη Ρωρ

Αγάπη και λαμπερό Φως στις καρδιές σας
Βίκυ-Τοξότης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2007, 08:30:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα Βίκυ μου, καλημέρα σε όλους,

Τι καλά που είμαστε πάλι όλοι!

Βίκυ μου, όταν ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά με το ρέικι, πριν από …χρόνια (να μην λέμε και πόσα ), είχα την τύχη να είμαι σε ομάδα channeling με μια «δασκάλα», η οποία είχε πάρει το ρέικι από την Ινδία, πληρώνοντας αρκετά χρήματα.
Εγώ τότε δεν είχα κανέναν βαθμό, γιατί τα χρήματα που ζητούσαν ήταν πάρα πολλά για μένα. Η ίδια δεν το δίδασκε. Γιατί μου είπε ότι το ρέικι είναι πρωτίστως για τον εαυτό μας. Και θα αργούσε πολύ η ώρα που η ίδια θα αισθανόταν «έτοιμη» για αυτό. ΄Όμως κοντά της έμαθα εκτός από άλλα, ένα σημαντικό πράγμα, το οποίο το βρήκα αργότερα μπροστά μου, όταν πήρα τις μυήσεις.
Το ρέικι είναι η δυνατότητα «επναδραστηριοποίησης» της σύνδεσης με τον Θεό. Αυτή η λειτουργία που ξεχάστηκε στην πορεία της ανθρωπότητας. Και το ρέικι την επαναφέρει μέσω των μυήσεων. Η σύνδεσή μας με τον Θεό, δεν μας κάνει μόνο ένα απλό κανάλι της συμπαντικής ενέργειας. Μας κάνει να αισθανόμαστε την θεϊκότητα που είχε και ο Ιησούς όταν θεράπευε μέσα από την αγάπη! Γιατί μόνο μέσα από την αγάπη μπορούμε να θεραπεύσουμε, και αν αυτό το κατανοήσουμε θα είμαστε η ίδια η ενέργεια την στιγμή που "θεραπεύουμε", είτε με τον λόγο, είτε με τα χέρια. Η ενέργεια, έχω εντοπίσει, δεν βγαίνει μόνο από τα χέρια, αλλά από κάθε μας κύτταρο, από τα μάτια, από την ανάσα, από παντού.
Αυτή η θεϊκότητα μας δίνει και την δυνατότητα να «θεραπεύουμε». ΄Όχι το σύμτπωμα στο φυσικό σώμα, αλλά την αιτία που αυτό δημιουργήθηκε. Δίνοντας σε κάποιον ενέργεια, ανακουφίζουμε το σωματικό σύμπτωμα, το οποίο όμως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα επανέρχεται, αν ο ίδιος ο «ασθενής» δεν επιτρέψει την θεραπεία και δεν στραφεί με αγάπη στον εαυτό του. Το έχουμε δει όλοι, όσοι ασχολούμαστε με την ενεργειακή "θεραπεία", αυτό!

΄Όταν πήρα τις μυήσεις, όλο αυτό που σου είπα, δεν μου το είπε κανείς. Και έμεινα βέβαια με την απορία, πως ο άνθρωπος μπορεί να πάρει κάτι τόσο «θεϊκό» και να το χρησιμοποιήσει σαν «μαγικό ραβδί», θεωρώντας ότι ξαφνικά μπορεί να «θεραπεύσει» όλες τις ασθένειες. Και τι θα λέμε στους ανθρώπους που δεν θεραπεύονται; ΄Ηταν μια εύλογη απορία μου! Που δεν μου την έλυσε κανείς, εκτός από τον Εαυτό μου.

Ο Εαυτός μου λοιπόν μου είπε, ότι αν δεν «μειώσω» την απόσταση που με «χωρίζει» από τον Θεό, μέσω των «καθαρισμών» του συναισθηματικού και νοητικού μου πεδίου, αν δεν αισθανθώ την θεϊκότητα της σύνδεσή μου με το θεϊκό μου μέρος, δεν θα μπορώ παρά να δίνω ενέργεια. Γιατί αυτό γίνεται μέσα από το ρέικι.
Ξεκίνησα λοιπόν την «θεραπεία» του εαυτού μου, σαν πρωταρχική εργασία, πριν αποφασίσω να μυήσω και άλλους στο ρέικι.
Το ρέικι ήταν για μένα ένα «δώρο», που όμως δεν έμεινα στο περιτύλιγμα, αλλά άνοιξα «το κουτί» και το έλαβα. Και αυτό το «δώρο» προσπαθώ να δώσω στους ανθρώπους, για να κατανοήσουν ότι η «θεραπεία» του εαυτού μας, μας κάνει να συνδεόμαστε με τον πραγματικό Εαυτό μας και να «θεραπεύουμε» μέσω της αγνής αγάπης, που απορρέει από το κέντρο της καρδιά μας.

Υπάρχουν πολλά «στρώματα» που μας χωρίζουν από το θεϊκό μας μέρος. Και η επαφή με την ενέργεια ρέικι είναι μια αρχή να «συνδεθούμε» μαζί Του και να κατανοήσουμε τι σημαίνει «καθαρισμός» και τι σημαίνει «θεραπεία».

Ρωτάω λοιπόν όλους μας, κι εγώ με την σειρά μου!
΄Ένας θεραπευτής που «ζει» μέσα στον ανταγωνισμό για το ποιος θα έχει περισσότερους «πελάτες» και «μαθητές», που ζει μέσα στον φόβο της επιβίωσης για το αν θα έχει ομάδες αύριο για να πληρώσει το νοίκι του, που ζει μέσα στον εγωισμό του που τον «χωρίζει» από τους ανθρώπους και τον «διαχωρίζει» από όλους, κατατάσσοντας τον εαυτό του στους «δασκάλους» μόνο και μόνο γιατί έχει «πληρώσει» και πάρει κάποιες μυήσεις σε ένα διήμερο Σαββατοκύριακο, εσείς θεωρείτε ότι μπορεί να ονομάζει τον εαυτόν του «δάσκαλο» και «θεραπευτή»;

Γνωρίζω «δασκάλα» του ρέικι που έδιωξε από την τάξη της μία «μαθήτρια», γιατί τόλμησε να ρωτήσει «τι σημαίνει σκεπτομορφή». Και μέσα από αυτήν την κίνηση, εμένα μου είναι ξεκάθαρη η πράξη αυτή.Αλλά ας αποστασιοποιηθούμε από την πράξη. Φαντάζεστε την "μαθήτρια" αυτή τι εισέπραξε. Με πήρε τηλέφωνο γεμάτη φόβο και ενοχές! Που είναι λοιπόν, εδώ, η ευλογία του ρέικι;;;;

Πως μπορεί λοιπόν αυτή η «δασκάλα» να είναι ΔΑΣΚΑΛΑ; Που είναι η αγάπη, η συγχώρεση, η αγνότητα; Οι «μαθητές» λοιπόν αυτής της δασκάλας, θεωρώ εγώ πάντα, θα είναι «οι θεραπευτές του Σαββατοκύριακου»!
΄Όχι όλοι βέβαια, γιατί μερικοί από αυτούς θα έρθουν στην επίγνωση όλων αυτών που αναφέρω, και θα ψάξουν το «εσωτερικο» δώρο της ενέργειας ρέικι!

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ουσούι (από ότι μας είπε ο Arjawa, ερχόμενος σε επαφή με τον σύνδεσμο USUI REIKI RYOHO GAGGAI) μπορεί να μυούσε τους μαθητές του στο ρέικι, αλλά δεν τους έδινε και το δικαίωμα να διδάσκουν τους ανθρώπους, αν δεν ήταν «έτοιμοι». Τους κρατούσε κοντά του και τους εκπαίδευε, στην αναζήτηση του εαυτού τους. Γι’ αυτό και έχει επέρθει η μεγάλη παρεξήγηση με την Ρέικι Αλλάιανς!

Αυτό το αν δεν ήταν «έτοιμοι», από τον Ουσούι, μεταφράστηκε από τους «δασκάλους» ρέικι σήμερα, σαν ένδειξη της ικανότητάς τους να κρίνουν αν ο άνθρωπος είναι «έτοιμος» να πάρει τις μυήσεις! Ξεχνάνε όμως ότι ο Ουσούι ήταν ΔΑΣΚΑΛΟΣ και μπορούσε να «ανιχνεύσει» αυτό το «έτοιμος». Ποιος από εμάς έχει φθάσει σε αυτό το σημείο για να κρίνει την ετοιμότητα της ψυχής να πάρει τις μυήσεις στο ρέικι; ΠΟΙΟΣ;;;;
Το ακούω πολύ συχνά από τους ανθρώπους «είμαι έτοιμος γι’ αυτό;». Και από τους «δασκάλους» «δεν είσαι έτοιμος γι’ αυτό!»

Ας σταματήσουμε λοιπόν την κριτική! Το να είμαστε «δάσκαλοι» ρέικι δεν σημαίνει ότι είμαστε και κριτές. Αυτό μας απομακρύνει από το Πνεύμα.
Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει τον δικό του δρόμο, που το αν είναι ο σωστός μόνο ο ίδιος το ξέρει.
΄Εχω αποστασιοποιηθεί από το τι κάνουν οι άλλοι, Βίκυ μου. ΄Όμως δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι το ρέικι δεν θεραπεύει όλες τις ασθένειες του φυσικού σώματος! Επαναφέρει απλά την τάξη μέσα μας! Και όταν η «τάξη» μέσα μας επανέρθει, ερχόμαστε σε επαφή με την αληθινή ουσία του ρέικι, που είναι ο Ανώτερος Εαυτός μας! ΄Όμως αυτό αποτελεί την δική μου άποψη, τον δικό μου δρόμο, την δική μου αλήθεια. Και όσοι έρχονται σε μένα, αυτήν ακριβώς την αλήθεια ψάχνουν, αλλιώς δεν έρχονται.
Πάνε σε όποιον δάσκαλο, έχει να τους «αποκαλύψει» πράγματα και για τον εαυτό τους. Κάθε «μάθημα» είναι ευλογία για τον δρόμο μας, ακόμα και αν προέρχεται από ανθρώπους που μας οδηγούν μακριά από την αλήθεια. Δεν είναι ο «δρόμος» μια ευθεία! Τότε θα ήταν εύκολο!
΄Ετσι για κάποιο λόγο, πρέπει να υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που θεωρούν το ρέικι, σαν κάτι έξω από αυτούς, όπως πολλοί θεωρούν τον Θεό σαν μια δύναμη έξω από αυτούς. Απόψεις, αλήθειες, μύθοι για να επιλέγουμε το σωστό πάντα για το Ανώτερο καλό μας. Γιατί όποια επιλογή μας, είναι ευλογημένη, είτε σωστή, είτε λάθος. Γιατί είναι δικαίωμά μας η ζωή, θεωρώ εγώ!

Σας φιλώ
Και σας στέλνω έναν λαμπερό ήλιο
να φωτίσει κάθε πλευρά «του εσωτερικού» μας εαυτού!
Με αγάπη
Βάσω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2007, 07:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπημένη μου Βίκυ,

Δεν είπα τίποτα για τον δεύτερο βαθμό σου!

Είναι μεγάλη χαρά για μένα, να μαθαίνω ότι δύο αγαπημένα μου πρόσωπα μυήθηκαν στο ρέικι, που τόσο αγαπώ, από ένα άλλο αγαπημένο μου πρόσωπο. Σας το είχα πει και παλαιότερα, νιώθω ότι όσοι γράφουμε εδώ, έχουμε "κάτι" που μας δένει.

Την Unseen είχα την τύχη να την γνωρίσω και προσωπικά και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσατε, εσύ και η Γαλάζια Σφαιρούλα, να βρείτε καλύτερο "δάσκαλο"!!!

Πέρα από όλα αυτά περί "δασκάλων" ρέικι που λέμε εδώ, ένα είναι σημαντικό στην μετάδοση του ρέικι!
Η αγάπη!!!
Αυτή πρέπει να ρέει άφθονη και όταν ρέει όλα γίνονται μαγικά!!!

Οι αξίες του δεύτερου βαθμού, τα σύμβολα, οι έννοιες, είναι ένα εξελικτικό βήμα στην πορεία σου μέσω του ρέικι, γιατί θα "ενεργοποιήσουν" δυναμικά την πρόθεση!

Οι "καθαρισμοί" Βικάκι, έρχονται τόσο, όσο αντέχεις! Εσύ είσαι ο δημιουργός τους, εσύ και ο αποδέκτης τους.
Κανείς, έξω από εσένα, δεν "πυροδοτεί" την πρόθεσή σου να έχεις αγάπη και γαλήνη, να έχεις σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό σου, να έχεις ισορροπία, αφήνοντας πίσω συναισθήματα που δεν ήταν δικά σου. Και για να το πετύχεις αυτό, αρχίζεις να βάζεις σε λειτουργία τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας. Το πόσο θα γυρίσεις "τον τροχό" του καθαρισμού, είναι δική σου απόφαση! Γρήγορα, αργά, σημασία έχει ότι τον θέτεις σε κίνηση...

Το "μυστικό" είναι να γνωρίζεις τις επιλογές της ψυχής σου, να συμπράττεις με τον θεϊκό Εαυτό σου, και να εκδηλώνεις τις επιθυμίες σου εδώ στον φυσικο κοσμο. Μην σου ακούγεται "μεγαλειώδες"...
Είναι απλό, μόνο να σκεφτείς πόσο θεϊκοί είναι οι άνθρωποι! Και πόσο η άγνοια τους οδηγεί να κάνουν επιλογές που βασίζονται στον φόβο και όχι στην αγάπη!

Θα σου πω τι αισθάνομαι για το ρέικι. ΄Οσο περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τους μύθους και τις αλήθειες του ρέικι και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της εποχής που θέλει την "νέα ενέργεια" να μας οδηγεί στην αγάπη και την ελευθερία.
Τα ταμπού, που κρατούσαν το ρέικι στάσιμο σιγά-σιγά απομακρύνονται, τα μυστικά, η γνώση γενικότερα, δίνονται πια απλόχερα στους ανθρώπους και οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε την αλήθεια που ακούμε, γιατί πυροδοτεί τον θεϊκό σπινθήρα μέσα μας, ώστε να αναγνωρίσουμε ποιοί είμαστε και ποιά είναι η σχέση μας με την 3η διάσταση!

Το βλέπω ολοένα αυτό στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται σε μένα για 1ο βαθμό, είναι εκείνοι που θέλουν να τον επαναλάβουν, γιατί "αισθάνονται" ότι πήραν κάτι "λιγότερο" από αυτό που η "διαίσθησή" τους απαιτούσε!
"Διαίσθηση!!!! Πριν μερικά χρόνια δεν θα της είχαμε εμπιστοσύνη...
Βλέπω τώρα με χαρά, ότι η "διαίσθηση" οδηγεί τους ανθρώπους στην αλήθεια τους. Και η διαίσθηση δεν είναι τίποτα άλλο, από αυτήν την σιγανή φωνή του Εαυτού μας, που Τον ακούμε μέσα στην σιωπή...

Μια μεγάλη αγκαλιά με αγάπη
Βάσω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2265625
Maintained by Digital Alchemy