ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2"
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 43
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2015, 23:43:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
kost
Το να δέχεται κάποιος την κλίμακα Καρντάσεφ, καθώς και το να δέχεται γενικότερα την ύπαρξη ζωής πολύ πιο έλλογης από την δική μας ουσιαστικά αποδέχεται ΑΜΕΣΩΣ την ύπαρξη Θεοτήτων (με την ευρύτερη έννοια)...διότι στις συμπαντικές κλίμακες της 'υψηλής διανόησης' οι πολιτισμοί αυτοί είναι ούτε λίγο ούτε πολύ οι θεοί του σύμπαντος, έχουν δηλαδή την ικανότητα να κάνουν ο,τι θέλουν με την ενέργεια του σύμπαντος.

quote:
kost
Και έρχομαι εγώ και συμπληρώνω "ένας επαρκώς αναπτυγμένος πολιτισμός είναι πανομοιότυπος με θεό"! είτε δηλαδή πιστεύει κάποιος σε έναν δημιουργό Νου, είτε πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, τότε τον διέπει η ίδια, ή έστω μία παρόμοια θεϊστική αντίληψη του κόσμου:


Τρίχες.
Δεν είναι θεοί με καμία έννοια.Απλώς προηγμένοι ημών είναι.
Ενας υποσαχάριος αμόρφωτος μπονόμο, μπορεί να σε βλέπει σαν θεό, επειδή είσαι προηγμένο 'είδος".
Ενας υποσαχάριος μπονόμο, που έχει κάποια "μόρφωση" επειδή τον εκπαίδευσες, δεν σε βλέπει καθόλου σαν θεό, αλλά σαν πρότυπο που θέλει να φθάσει.

Προσωπικά έτσι βλέπω τέτοιους πολιτισμούς.Αλλά εγώ ανήκω στο ποσοστό που εσύ θεωρείς θεϊκό και θα θέλεις να φθάσεις φαντάζομαι.
Με τέτοιες τρίχες δεν ενσωματώνεσαι στο 2%.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 24/10/2015 23:46:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2015, 23:44:59  Εμφάνιση Προφίλ
Το δύσκολο είναι να πεισθείς κι εσύ, πως έγραψες μπουρδίτσες!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 00:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

quote:
Τρίχες.
Δεν είναι θεοί με καμία έννοια.Απλώς προηγμένοι ημών είναι.
Ενας υποσαχάριος αμόρφωτος μπονόμο, μπορεί να σε βλέπει σαν θεό, επειδή είσαι προηγμένο 'είδος".
Ενας υποσαχάριος μπονόμο, που έχει κάποια "μόρφωση" επειδή τον εκπαίδευσες, δεν σε βλέπει καθόλου σαν θεό, αλλά σαν πρότυπο που θέλει να φθάσει.

Από επιχειρήματα σκίζεις...και προφανώς ξεχνάς τις αχανείς διαφορές μεταξύ των πολιτισμών που εσύ ο ίδιος ανέφερες...και επίσης παραβλέπεις ότι τόσο ο υποσαχάριος όσο και εσύ ο μονδέρνος ανήρ είστε ακόμα τριχωτά δίποδα που τρώνε, πίνουν, κλάνουν, χέζουν και πηδάνε...δηλαδή εσύ μου συγκρίνεις Γ με Δ τοπικό ενώ εδώ μιλάμε για το πάνθεον του διαγαλαξιακού champion's league...

Θα προσπεράσω λοιπόν τα αυστηρώς 'πεπερασμένα' όρια της αντίληψής σου (καθώς και την ανάλογη γραφική αυταρέσκεια που συνοδεύει πάντα τα πλάσματα αυτά) και θα στο κάνω πιο νιανιά...η απευθείας και συνειδητή επαφή ενός ανθρώπου με ένα ον (ή με κάποιο εργαλείο ή μηχάνημα του όντος αυτού) προερχόμενο από έναν πολύ ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό θα προσομοίαζε σε μυθολογικο-αρχετυπικές επαφές όπως του Μωυσή με το Γιαχβέ, του έλληνα ήρωα με το Δία και ούτω καθ'εξής...δέος. Το δείχνει εξαιρετικά η εκπληκτική 'Οδύσσεια' του Κιούμπρικ (σε σενάριο που έγραψε μαζί με τον Κλαρκ) όπου παρουσιάζει τον υποσαχάριο πίθηκο και τον εξελιγμένο αστροναύτη να έχουν το ίδιο δέος απέναντι στο εξωγήινο Μονόλιθο, και με διόλου τυχαίες αναφορές βέβαια στη 'Δημιουργία του Ανθρώπου' του Μικελάντζελο.

Όταν λοιπόν ο Νικόμαχος φερ'ειπείν λέει ότι 'είμαι βέβαιος για την ύπαρξη πολιτισμών πολύ πιο προηγμένων από τον δικό μας' ουσιαστικά λέει ότι 'υπάρχει σίγουρα εκεί έξω νοημοσύνη πολύ ανώτερη από την ανθρώπινη'. Στην ερώτηση όμως 'έχουν παρέμβει ή επικοινωνήσει αυτοί οι πολιτισμοί με τον δικό μας;' εσύ απαντάς εντελώς υποκειμενικά και αυθαίρετα λέγοντας 'όχι, διότι εγώ στη θέση τους θα σεβόμουν την αυτοδιάθεση του κάθε πολιτισμού'...προσπερνώντας την χαριτωμένα ανθρώπινη (πολύ ανθρώπινη) φράση 'σεβασμός στην αυτοδιάθεση' που χρησιμοποίησες θα σου απαντήσω ότι δεν αποκλείεται αυτό που λες, ωστόσο είναι εικασία.

Το σίγουρο όμως είναι ότι αναγνωρίζεις την ύπαρξη πολιτισμών που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ή έστω σχεδόν ό,τι θέλουν στο σύμπαν, πράγματα που αν τα έβλεπες ή τα βίωνες, έστω και σε ένα όνειρο θα είχες μείνει μάρμαρο και κάγκελο μαζί από την έκσταση... Επομένως το ερώτημά που σου έθεσα προσομοιάζει στο ερώτημα των παραδοσιακών θεϊστών "παρεμβαίνει ο Θεός στον κόσμο μας, ναι ή όχι?" όπου οι μεν λένε σαφώς και παρεμβαίνει ενώ οι άλλοι λένε ότι όχι, μπορεί να γνωρίζει και να εποπτεύει αλλά δεν παρεμβαίνει στις ανθρώπινες υποθέσεις. Ε λοιπόν τα δύο αυτά σενάρια μοιάζουν τόσο πολύ για να μην πω σχεδόν ίδια.

Και όπως λοιπόν κάθε εποχή έχει τους αρχετυπικούς μύθους της έτσι και η δική μας, η εποχή του Διαστήματος, έχει τα δικά της μεγάλα παραμύθια. Οι προφήτες της παλιάς εποχής ήταν οι Όμηροι, οι Μωυσήδες, οι Ερμήδες κτλ, ενώ οι 'προφήτες της νέας εποχής του διαστήματος' είναι πρωτίστως οι Κλαρκ και Ασίμοφ (καθόλου τυχαίο που ονομάστηκαν έτσι).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:05:44  Εμφάνιση Προφίλ
καλά kost,
δεν περίμενα τίποτα περισσότερο να πεις.

κοίτα αυτό:

Εσύ με τα καλάσνικωφ και εγώ με την πορτοκαλί στολή.
Τι να κάνουμε? Η πλειοψηφία βλέπεις!

Διέγραψα ένα βίντεο που δεν έπρεπε να ανεβάσω, για λόγους άλλους και όχι αυτούς που επικαλείται ο γιδοβοσκός ο kost.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 25/10/2015 01:46:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:11:47  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Αμάν, ρε Αιρετικέ! Γίνεσαι εντελώς ισοπεδωτικός μερικές φορές!


dsm, όχι καθόλου. Εχουμε υποτιμήσει αυτο που ονομάζουμε φύση γιατί το ταυτίζουμε με την ύλη. Και θεωρούμε την νοημοσύνη κάτι το ξεχωριστό, μιας και είναι σαφώς διαχωρισμένη απο την άψυχη ύλη. Ακομα και οι fan της νευροεπιστήμης, θεωρούν μεν την συνείδηση μια ιδιότητα της ύλης, που προκύπτει όμως μετά απο εξαιρετικά πολύπλοκες βιολογικές διαδικασίες.
Οπως έχει φανεί απο τις αρχές του εικοστού αιώνα, ύλη και ενέργεια είναι δυο όψεις της ίδιας ουσίας, που πολύ ισοπεδωτικά ονομάζουμε πια "ενέργεια" τις τελευταίες δεκαετίες. Όρος που του έχει γίνει και κακή χρήση από επιστήμονες εκλαϊκευτές, έως new agers και αστρολόγους. Μήπως η νοημοσύνη, η συνείδηση ή η επίγνωση είναι μια ακόμα ιδιότητα αυτής της ουσίας (που ακόμα αδυνατούμε να βαφτίσουμε), και εμείς απλά σαν φορείς της ανθρώπινης ιδιότητας, αδυνατούμε να την αναγνωρίσουμε έξω απο εμάς (ή οπουδήποτε αλλού) και ψάχνουμε ματαίως για το ανώτερο της κλίμακας Καρντάσεβ;

kost, ο όρος "άθεος" είναι κατασκευασμένος απο τους Θεϊστές και πιο συγκεκριμένα αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου του κλήρου, ενάντιων των εκτάστοτε αντιπάλων του. Ετσι, εγω δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε ένθεο, ούτε άθεο. Σαφώς έχω απορρίψει την θρησκεία, αλλά για άκου τα παρακάτω:

Εχουμε γύρω μας ενα σύμπαν "φωτεινής" ύλης και ενέργειας, έκτασης δισεκατομυρίων ετών φωτός, το οποίο τον τελευταίο καιρό σαφώς υπαινίσσεται πως υπερτίθεται σε ενα ακόμα μεγαλύτερο σύμπαν "σκοτεινής" ύλης και ενέργειας, πιθανώς τμήμα και αυτό κάποιου ακόμα ευρύτερου συνόλου.
Ολοι μας λίγο ή πολύ μπορούμε να παραδεχτούμε οτι πιθανόν να έχει κι άλλους κατοίκους, λιγότερο ή περισσότερο εξελιγμένους απο εμάς. Κάπου στην πάροδο του χρόνου απο το σημείο μηδέν ή απο κάποια "μοναδικότητα", όλοι αυτοί οι "κάτοικοι" μπορεί να γνωρίζονται μεταξύ τους, άλλοτε εχθρικά και άλλοτε αρμονικά, με τον καιρό να ωριμάζουν και να μαθαίνουν να συνυπάρχουν, να οργανώνονται, να μετέχουν σε μια συμμαχία ή μια κοινωνία, και τελικά να ομογενοποιούνται.

Ενώνονται λοιπόν όλοι μαζί, μπορεί σε κάτι σαν τον Υπερνού του Αρθουρ Κλάρκ, μπορεί σε κάτι ασύλληπτο για τα σημερινά δεδομένα, και τότε καταφέρνουν το αδιανόητο, πετυχαίνουν να βγούν έξω απο τα δεσμά του σύμπαντος μας, τον γνωστό χωροχρόνο. Αποτελούν πια τη συλλογική νοημοσύνη (Σ.Ν) του σύμπαντος αυτού, αυτής που δημιούργησε το ίδιο το σύμπαν, η ουσία αυτή που σημερα ονομάζουμε τεχνικώς υλοενέργεια, και γίνεται αυτή (η Σ.Ν) που παρατηρεί το σύμπαν απ' έξω, από το τέλος του, πίσω στην αρχή του.
Πραγματοποιεί δηλαδή το παράδοξο, το αδύνατο, να καταρρίπτει την αρχή του αιτίου-αιτιατού. Παρεμβαίνει όπου θέλει, όποτε θέλει, στα χρονικά στάδια εξέλιξης του σύμπαντος μας, αλλάζοντας την πορεία του, άρα και την ουσία του, και τελικά τον ίδιο της τον εαυτό. Έτσι όπως εσυ ντύνεσαι και χτενίζεσαι το πρωί και φτιάχνεις την εμφάνισή σου. Γιατί λοιπόν να ψάχνουμε για "θεότητες", και ειδικά έξω απο το ίδιο και το αυτό, όταν το έχουμε ήδη μπροστά μας;

Edited by - Heretic on 25/10/2015 01:16:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:24:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Καταρχάς το βίντεο που ανέβασες κατέβασέ το επι τόπου γιατί προσβάλλει το φόρουμ που σε φιλοξενεί γίδι και προσβάλλει και όσους διαβάζουν το θέμα...δηλαδή τι να πω...φαιδρός μπορεί να είσαι ρε συ Νικόμαχε αλλά τόσο ταγάρι δεν περίμενα να'σαι ρε φίλε...ειλικρινά...και επειδή είσαι και πολύ μπετόβλακας το 'ανθρώπνιο, πολύ ανθρώπινο' που έγραψα είχε πιο βαθιά σημασία από αυτή που κατάλαβες...πρώτον, διότι οι επιστήμονες που συζητούν πάνω σ'αυτά έχουν βαθιές αμφιβολίες για το αν οι άλλοι πολιτισμοί θα είναι φιλικά, εχθρικά ή ουδέτερα προσκείμενα απέναντί μας...και δεύτερον, ειδικά εσύ, που έχεις κηρύξει 'πόλεμο' με όλα τα τρολ και όσους θρησκόληπτους θεωρείς 'κατώτερους' δεν έχεις την παραμικρή σχέση με τον βολταιρικό σεβασμό στην αυτοδιάθεση και αυτοέκφραση των άλλων που χαρακτηρίζει τους καλλιεργημένους ανθρώπους...


και σου ξαναλέω, το βίντεο βρες τρόπο να το σβήσεις και άργησες κιόλας, όχι γιατί αναφέρεσαι σε εμένα ως τζιχαντιστή (δεν είσαι σε θέση να με προσβάλλεις), αλλά επειδή με τους τζιχαντιστές και τους κάθε είδους 'τζιχαντιστές' έχω μεγάλο θέμα και αηδία...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:39:42  Εμφάνιση Προφίλ
Φάουλ, Μάριε. Χοντρό.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:45:17  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Φάουλ, Μάριε. Χοντρό.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.


Εχεις δίκιο, δεν είναι σωστό.Το κατευάζω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:46:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost


τι να πω ρε συ Dsm...

κάνει και την πάπια τώρα o Νικόμαχος...άστο κει λοιπόν να καμαρώνει το βίντεο...μπράβο, δείχνει γλαφυρά το πώς απαντάς σε επιχειρήματα. Απογοήτευση, αυτό έχω να πω...εντάξει ξέρω τσίνησες τις τελευταίες μέρες με κάποιες ίσως άσκοπες κριτικές που μπορεί να έκανα (είναι που μας τα έχεις κάνει τούμπανα με τα περί δικαιώματος ψήφου και του 2% εδώ και χρόνια), ήταν και το θέμα του Κηφέα που σε εξέθεσε κι εσένα κατά κάποιο τρόπο...αλλά και πάλι και μόνο που ανεβάζει κάποιος ένα τέτοιο βίντεο χωρίς σκέψη δείχνει κάππια πράγματα για τον ψυχισμό του.

Λέω να πάρω off ένα διάστημα από το φόρουμ...τις τελευταίες μέρες το καψα λόγω του άλλου θέματος που προέκυψε και είχα ξεχάσει ότι όσο περισσότερο συμμετέχεις στο φόρουμ τόσο περισσότερο λούζεσαι τα θέματα του καθενός...κάτι ξέρω που το πάω αλάργα αλάργα τόσο καιρό, με χαλαρή συμμετοχή να'χει και νοστιμάδα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:47:58  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν μας γαμάς ρε kost να ασπρίσουμε?

Αρκετά σε ανέχομαι με την επική βλακεία σου.Επίπεδο Χριστου Ελ είσαι, μόνο που δεν το ξέρεις!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:48:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

έπρεπε να στο πει ο άλλος δηλαδή...τέλος πάντων, γεια και χαρά σας μάγκε, μπορεί και να τα ξαναπούμεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:49:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost
κοίτα αν παραμείνω μερικές ακόμα μέρες στο φόρουμ υπό αυτές τις συνθήκες το ενδεχόμενο να σε 'πηδήσω' δεν αποκλείεται και πολύ...γι'αυτό λέω να αποχωρήσω για ένα διάστημα, γιατί δεν έχω όρεξη για χριστούς, παναγίες, καντήλια και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει

Edited by - kost on 25/10/2015 01:50:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:51:13  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

κοίτα αν παραμείνω μερικές ακόμα μέρες στο φόρουμ υπό αυτές τις συνθήκες το ενδεχόμενο να σε 'πηδήσω' δεν αποκλείεται και πολύ...γι'αυτό λέω να αποχωρήσω για ένα διάστημα, γιατί δεν έχω όρεξη για χριστούς, παναγίες, καντήλια και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει

Edited by - kost on 25/10/2015 01:50:08


Φυσικά.
Ο μόνος τρόπος να με αντιμετωπίσεις είναι να...φύγεις!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:55:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

ποιόν να αντιμετωπίσω βρε κατακαμμένη ρούμελη, που σου παραθέτω κάποια σοβαρά επιχειρήματα και απαντάς με βίντεο τζιχαντιστών που ποδοπατάνε άνθρωπο με τανκ;;; την δε καζούρα εσύ την ξεκίνησες πρώτος για να μην νομίζεις ότι είχα και όρεξη να πλακωθώ μαζί σου, νούμερο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 01:57:17  Εμφάνιση Προφίλ
Είσαι κόπανος.
Και είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε έναν κόπανο, ότι είναι κόπανος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 02:11:52  Εμφάνιση Προφίλ
Χρωστώ μια εξήγηση στο κοινό του φόρουμ.

Η οπτική μου για το βιντεο:

Παρομοίωσα το χαμηλό επίπεδο μερικών ανθρώπων, με το επίσης χαμηλό επίπεδο των τζιχαντιστών.
Δηλαδή η πλειοψηφία των ηλιθίων, που διαφεντεύει και γιατί όχι, σκοτώνει την νοημοσύνη.Δηλαδή εμάς.

Ετσι το σκέφθηκα και φυσικά δεν χρειάζομαι να καταλάβω, τον ατυχή παραλληλισμό, λόγω των εγκληματιών με τα καλάσνικωφ.Και είναι ατυχής, όχι επί της ουσίας, αλλά για το νοητικό επίπεδο των πολλών.

Το επίμαχο βίντεο, μπορείτε να το δείτε εδώ:

http://www.defencenet.gr/defence/20151024/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CF%86%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-isis-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Δεν αποκάλεσα τον kost τζιχαντιστή επί προσωπικού.Αν αυτός θέλει να το βλέπει έτσι, είμαι στην διάθεσή του για όποιες νομικές ενέργειες επιθυμεί.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 25/10/2015 02:26:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 02:35:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

quote:
το νοητικό επίπεδο των πολλών.


Το νοητικό επίπεδο των πολλών -που είναι προφανώς υψηλότερο από το δικό σου- έχει ήδη καταλάβει από τα προηγούμενα μηνύματα τι βίντεο ανέβασες επομένως δεν υπήρχε λόγος να το ξανανεβάσεις!!


Λοιπόν για να τελειώνουμε...θα ξεκινήσω με μια αυτοκριτική και να πω ότι έχουν δίκιο οι Αμεινίας και DSM όταν μου λένε ότι γίνομαι ερειστικός και τρώγομαι με την κριτική ώρες-ώρες...γενικά πάντως η συμμετοχή μου σ'αυτό το φόρουμ είναι πολύ θετική, αρκετά κόσμια θα έλεγα, και συνοδεύεται πάντα με επιχειρήματα, ασχέτως αν είναι σωστά ή όχι (και αυτό δεν είναι επειδή το λέω εγώ, είναι κάτι που οποιοσδήποτε αμερόληπτος το βλέπει). Κατά τ'άλλα και την καζούρα δέχομαι και το χαβαλέ γουστάρω, ασχέτως αν με εκνευρίζει όταν επικρατούν αυτά και όχι ο σοβαρός διάλογος...υπάρχει όμως και ένα όριο και στην καζούρα και στην προσπάθεια του καθενός να απαξιώσει τον άλλον (και τη συζήτηση γενικότερα) με κάθε τρόπο...εκεί όμως σε θέλω ρε μάγκα, εκεί θέλω να δω πως αντιδράς, όταν έχεις ζοριστεί και ο άλλος στη μπάινει με δυνατά επιχειρήματα...ο τρόπος που αντιδράμε εκεί δείχνει πολλά...κατά τ'άλλα να πω ότι είναι κρίμα που υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω που διαβάζουν το φόρουμ και δεν γράφουν (μαγκιά τους δεν τους κατηγορώ, και εγώ από το 2002-2004 απλώς διάβαζα το φόρουμ)...αλλά λέω ρε γαμώτο, κοίτα να δεις αντί να υπάρχει πλουραλισμός και ποικιλία να έχεις 10 ενεργά μέλη, και τα πιο ενεργά και 'εμβληματικά' αν θέλετε όλων να είναι οι Σκυλόσοφοι και οι Νικόμαχοι...οι μασκότ και τα αιώνια τοτέμ του φόρουμ...και συ να τούς λούζεσαι αναγκαστικά...μέλη με νοοτροπία του τύπου το φόρουμ είναι δικό μου τσιφλίκι και γράφω ό,τι γουστάρω και όποτε γουστάρω χωρίς κανένα ΦΙΛΤΡΟ και χωρίς καμια ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ...θα μου πεις αυτό είναι το φόρουμ, με τα καλά του και τα στραβά του, τι να κάνουμε...να τους εξοστρακίσουμε, δε γίνεται...θα γινόμασταν σαν τα μούτρα τους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 02:37:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost
quote:
Αν αυτός θέλει να το βλέπει έτσι, είμαι στην διάθεσή του για όποιες νομικές ενέργειες επιθυμεί.


ποιά νομική ενέργεια μωρέ, μάς δουλεύεις;; σιγά μην το πω και στη μαμά μου...έλα πήγαινε για ύπνο, δεν είναι η μέρα σου απόψε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 02:41:36  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ποιά νομική ενέργεια μωρέ, μάς δουλεύεις;; σιγά μην το πω και στη μαμά μου...έλα πήγαινε για ύπνο, δεν είναι η μέρα σου απόψε..

Αυτή είναι μια αλήθεια.

Η άλλη είναι, πως ο γραπτός λόγος έχει...μειονεκτήματα!

Και για τους Σκυλόσοφους και για τους Νικόμαχους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 03:09:00  Εμφάνιση Προφίλ
Kost
quote:
Λοιπόν για να τελειώνουμε...θα ξεκινήσω με μια αυτοκριτική και να πω ότι έχουν δίκιο οι Αμεινίας και DSM όταν μου λένε ότι γίνομαι ερειστικός και τρώγομαι με την κριτική ώρες-ώρες...

Για τον Αμεινία έχεις απόλυτο δίκιο, καθώς ο ίδιος ποτέ δεν την έχει πέσει σε κανέναν. Σχεδόν.

Όσον αφορά στη πάρτη μου, είμαι μάλλον το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εριστικού μέλους. Ωστόσο, προσπαθώ να βλέπω πάντοτε τον άνθρωπο στον οποίο απευθύνομαι. Αυτόν, που είναι πίσω από το nick. Κατά περίπτωση, γίνομαι κι εντελώς χυδαίος, αν και προσπαθώ κατά το δυνατόν, να το κάνω με πολιτικώς ορθούς τρόπους. Τις περισσότερες φορές αποτυχημένους.

Προφανώς και ο Μάριος έκανε χοντρή μαλακία. Τί κι αν είναι φίλος? Αλλά εδώ είναι που κι εσύ θα πρέπει να δεις τη λειτουργία της Αγοράς. Δεν φεύγεις από την Αγορά. Ζητάς τα ίσα, από τους ανθρώπους που θεωρείς ίσους. Αυτό ακριβώς δηλαδή, που σου στέρησε ο Κηφέας.

Θεωρώ πως πρέπει να παραμένουν -σχετικώς- ήρεμοι οι νουνεχείς. Και για να ευθυμήσωμεν ολίγον τι, με αυτά που συμβαίνουν στο forum τις τελευταίες μέρες, θα αρχίσω να παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά. Ούτε εγώ το επιθυμώ αυτό, ούτε εσείς.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 03:16:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

εντάξει έγινε, το προσπερνάμε...τους έχω αποδεχτεί πάντως τους κανόνες της Αγοράς Dsm και προφανώς οι κακές στιγμές των τσακωμών δεν είναι μόνο για τους άλλους για να γελάμε αλλά και για τα μούτρα μας...κατά τ'αλλα πάντως δε φεύγω από το φόρουμ, απλά λέω να πάρω off ένα μικρό διάστημα διότι τις τελευταίες μέρες το'καψα και αυτο με αποσυντονίζει από άλλα πράγματα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 03:21:12  Εμφάνιση Προφίλ
Καλό ξημέρωμα λοιπόν.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 03:38:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Επίσης! Να απαντήσω και σε σένα heretic (όλο φεύγω κι όλο εδώ είμαι), συμφωνώ απολύτως με τις περιγραφές σου, και αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ την αρχαιοελληνική θεϊστική άποψη πιο ψαγμένη από την καθιερωμένη...δηλαδή οι θεότητες ως ενδοκοσμικά και υπερσυνειδητά όντα, ως αποτέλεσμα της εξέλιξης του κόσμου, 'γεννήματα' του κόσμου και όχι προϋπάρχοντα αυτού ή έξω από αυτόν (!), έχοντας ανελιχθεί σε καθαρή ενέργεια, χωρίς να περιορίζονται από τον χωροχρόνο κτλ...θυμίσου πχ. τις ομηρικές θεότητες πώς κατέρχονται αστραπιαία και ενεργούν χωρίς να γίνονται αντιληπτές...και δεν είναι τυχαίο που οι σεναριογράφοι των σύγχρονων μύθων (ειδικά οι sci-fi ταινίες συμβουλεύονται επιστήμονες στα σενάριά τους) παρουσιάζουν τους εξωγήινους περίπου σαν τους αρχαίους θεούς, δηλαδή όποτε προσεγγίζουν έναν άνθρωπο προσαρμόζονται στις δικές τους διαστάσεις και παίρνουν κάποια γνώριμη σε αυτούς μορφή, διότι σίγουρα έτσι πάει, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν αυτοί οι πολιτισμοί και θέλουν να έρθουν σε επαφή σε επαφή μαζί μας (συνειδητή εκ μέρους μας επαφή) τότε αυτό θα πρέπει να γίνεται στη δική μας γλώσσαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 06:09:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

quote:
Σχετικά με το "ποιος έκανε τον Θεό", κανείς δεν τον έκανε. Ο Θεός δεν είναι ύλη και δεν έχει σάρκα. Το πνεύμα δεν έχει αρχή και τέλος. Από το πνεύμα εκπορεύονται τα πάντα.

Τελικά ό θεός είναι ότι σάς βολεύει.Πότε είναι πνεύμα καί πότε περπατάει "εν μέσω τού παραδείσου".Πότε είναι άϋλος καί πότε φτιάχνει τόν άνθρωπο "κατ'εικόνα καί ομοίωση".
Εκτός από αυτό άν ο θεός είναι μόνο πνεύμα χωρίς αρχή καί τέλος,τότε από πού προήλθε ο υλικός κόσμος;Όπως τό σκέπτομαι εγώ,αυτό μπορεί νά σημαίνει είτε ότι τό σύμπαν είναι κομμάτι του,είτε ότι τό σύμπαν είναι ανεξάρτητο οπότε επίσης δέν έχει αρχή καί τέλος.Εάν συμβαίνει τό πρώτο τότε ο θεός δέν είναι τέλειος διότι τά πράγματα μέ τήν ύλη συνεχώς εξελίσσονται καί αλλάζουν καί επίσης ούτε πανάγαθος διότι τότε από πού προήλθε τό κακό;
Εάν συμβαίνει τό δεύτερο τότε δέν είναι πανταχού παρών.Διαλέγετε καί παίρνετε.Από την λαική αγορά;

Γιατί βάζεις όρους στον Θεό; Το πνεύμα επενεργεί πάνω στην ύλη. Ο Θεός ως παντοδύναμος δεν μπορεί εκτός από το να υλοποιήσει και να υλοποιηθεί ή έστω να πάρει μια εικονική μορφή; Και όχι μόνο μια αλλά χιλιάδες.

Το κακό, η φθορά και ο θάνατος...τα έχουμε πει αυτά.

Για στείλε κάποια σελίδα που να λέει για την αυτοργάνωση της ύλης στην οποία πιστεύεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 06:16:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

Ναι δηλαδή όσο το σκέφτομαι είναι τόσο απλό...πάρτε το χαμπάρι μάγκες, το παράδειγμα του παλιού θεού πέθανε, ο νέος θεός είναι αποτέλεσμα εξέλιξης..ο άνθρωπος ο ίδιος γίνεται θεούλης μπορώντας να κάνει ένα σωρό πράματα εξ'αποστάσεως που αν τα βλέπανε οι παλιότεροι θα πέφτανε κάτω και θα προσκυνάγανε από δέος...είναι όμως μικρός ακόμα αυτός ο θεός, νεογέννητος...και μετά και την επίσημη ανακοίνωση της πρώτης επαφής με κάποιους άλλους πιο προχωρημένους εκεί όξω, στα μάτια των οποίων είμαστε βεβαίως πίθηκοι σαν το θεό και τον άνθρωπο του Ηρακλείτου (και ανεξάρτητα από το αν η επαφή θα γίνει σε 5 ή 500 χρόνια), το νέο δοξαστικό τροπάριο που θα λένε όλα τα παιδιά θα'ναι του στυλ πιστεύω εις ένα θεό Εξωγήινο, πατέρα παντοκράτορα, ποικιλόμορφο, ποικιλότροπο και παντογνώστη δάσκαλο


Θα πέφτανε κάτω επειδή δεν θα ξέρανε.

Νομίζω δεν έχετε καταλάβει γιατί λέμε. Ακόμη και αν βρεθούν εξωγήινοι πολιτισμοί, ακόμη και αν ο άνθρωπος δημιουργήσει ζωή...αυτό δεν θα σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν έχει δημιουργηθεί από νοήμων παράγοντα. Ίσα ίσα το να δημιουργήσει ο άνθρωπος ζωή θα αποδεικνύει ότι η νοημοσύνη και μόνο αυτή μπορεί να το πράξει...και όχι τα λασπόνερα. Και όσο για τους εξωγηίνους, πολλοί θα τους ταυτίσουν με τον Θεό αφού και ο Θεός "εξωγήινος" είναι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 06:40:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

θεωρώ την αρχαιοελληνική θεϊστική άποψη πιο ψαγμένη από την καθιερωμένη...δηλαδή οι θεότητες ως ενδοκοσμικά και υπερσυνειδητά όντα, ως αποτέλεσμα της εξέλιξης του κόσμου, 'γεννήματα' του κόσμου και όχι προϋπάρχοντα αυτού ή έξω από αυτόν (!), έχοντας ανελιχθεί σε καθαρή ενέργεια, χωρίς να περιορίζονται από τον χωροχρόνο κτλ...θυμίσου πχ. τις ομηρικές θεότητες πώς κατέρχονται αστραπιαία και ενεργούν χωρίς να γίνονται αντιληπτές...και δεν είναι τυχαίο που οι σεναριογράφοι των σύγχρονων μύθων (ειδικά οι sci-fi ταινίες συμβουλεύονται επιστήμονες στα σενάριά τους) παρουσιάζουν τους εξωγήινους περίπου σαν τους αρχαίους θεούς, δηλαδή όποτε προσεγγίζουν έναν άνθρωπο προσαρμόζονται στις δικές τους διαστάσεις και παίρνουν κάποια γνώριμη σε αυτούς μορφή, διότι σίγουρα έτσι πάει, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν αυτοί οι πολιτισμοί και θέλουν να έρθουν σε επαφή σε επαφή μαζί μας (συνειδητή εκ μέρους μας επαφή) τότε αυτό θα πρέπει να γίνεται στη δική μας γλώσσα

Εάν δεν είναι "έξω" από τον κόσμο έχουν εξαρτημένη ύπαρξη και υπόκεινται στους περιορισμούς και τους νόμους του. Σε τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσαν να πάρουν ότι μορφή θέλουν και θα δεσμεύονταν από τον χωροχρόνο.

Σχετικά με την "ανέλιξη" δεν συναντάται πουθενά στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ είναι άμεση μεταμόρφωση(και όχι σταδιαξή εξέλιξη) ζώου ή ανθρώπου που αφήνει την Γη σε άστρο ή αστερισμό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 13:52:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
Πονηρή και η Χρυσή, το πήγε εκεί που το πάνε όλοι οι αντιβιβλικοί, δηλαδή στην ιερατική απαγόρευση της έρευνας και της γνώσης λόγω συμφερόντων κτλ. Δεν σας αφήνουμε δηλαδή να μάθετε για να μην μας φύγετε από σκλαβοι.

Ας δούμε όμως πως στο όνομα της "γνώσης" έχουν υποτιμήσει και έχουν ασεβήσει πάνω στην ζωή. Άπειρα πειραματόζωα αλλά και πειραματάνθρωποι έχουν "θυσιαστεί" στο όνομα της <<επιστήμης>>. Αντίθετα ο Χριστιανισμός θεωρεί το σώμα ως ναό του αγίου πνεύματος.

Νομίζουν κάποιοι πως όταν απαγορεύεται κάτι είναι επειδή φοβόμαστε την γνώση των <<σκλάβων>>. Αγνοούν τον σεβασμό στην κτίση.

Προσέξτε εσείς που θέλετε να ανεβείτε στα ουράνια μην κατακρημνιστείτε σαν το πύργο της Βαβέλ και μη σας ρίξει ο Θεός στα Τάρταρα, όπως έκανε στους Τιτάνες. Προσέξτε μην συγκριθείτε με τον Απόλλωνα και την Άρτεμη γιατί θα σας τοξεύσουν.

Αυτός που θέλει να γίνει θεός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ αγνοώντας και υποτιμώντας τον Ποιητή Του, θα τιμωρηθεί.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 14:28:32  Εμφάνιση Προφίλ
Παρακαλώ, βίντεο που απεικονίζουν πράξεις που υποβιβάζουν το ανθρώπινο είδος δεν έχουν θέση εδω μέσα. Οποιος θέλει να τα χώσει σε κάποιον, είτε γιατί πιστεύει πως κάνει καλά είτε απλά για να το φχαριστηθεί, υπάρχουν λιγότερο γραφικοί και πιο διεισδυτικοί τρόποι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 14:53:28  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Παρακαλώ, βίντεο που απεικονίζουν πράξεις που υποβιβάζουν το ανθρώπινο είδος δεν έχουν θέση εδω μέσα. Οποιος θέλει να τα χώσει σε κάποιον, είτε γιατί πιστεύει πως κάνει καλά είτε απλά για να το φχαριστηθεί, υπάρχουν λιγότερο γραφικοί και πιο διεισδυτικοί τρόποι.Το καταλάβαμε κυρ-Γιάννη και για αυτό έγινε όλο το χθεσινοβραδυνό σούσουρο.Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αν και θα...έπρεπε!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 16:02:43  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Πονηρή και η Χρυσή, το πήγε εκεί που το πάνε όλοι οι αντιβιβλικοί, δηλαδή στην ιερατική απαγόρευση της έρευνας και της γνώσης λόγω συμφερόντων κτλ. Δεν σας αφήνουμε δηλαδή να μάθετε για να μην μας φύγετε από σκλαβοι.

Ακριβώς έτσι είναι..Διότι εξ ορισμού η έρευνα καί η γνώση είναι τό ακριβώς αντίθετο τής πίστης.Δές τό κι έτσι:Όποιος ερευνά ή όποιος γνωρίζει δέν πιστεύει,καί όποιος πιστεύει δέν ερευνά.γνώριζαν λοιπόν οι πονηροί "ποιμένες" ότι αυτό πού έκοψαν καί έραψαν καί τό παρουσίασαν ως θρησκεία δέν αντέχει σέ καμμιά κριτική ή έρευνα ή λογική επεξεργασία καί γι αυτό απαγόρευσαν καί τήν έρευνα καί τήν μάθηση καί τήν αμφισβήτηση καί αναγόρευσαν τήν πίστη σέ εισιτήριο γιά τήν σωτηρία.Απαγόρευσαν τήν έρευνα διότι υπεισέρχεται στά χωράφια τού θεού,τήν γνώση ως αχρείαστη αφού όλα όσα πρέπει νά γνωρίζει κάποιος περιέχονται στίς γραφές καί απέναντι από τήν αμφισβήτηση ώρθωσαν τό σκιάχτρο τής βλασφημίας.Όλα καλά λοιπόν καί όλα τακτοποιημένα.ονομάζουμε τήν Επιστήμη καί τήν μόρφωση "μωρία",τούς αμφισβητίες αιρετικούς καί βλάσφημους-κάποτε τούς έκαιγαν αυτούς,μήν τό ξεχνάμε-καί καθαρίσαμε..
quote:
Ας δούμε όμως πως στο όνομα της "γνώσης" έχουν υποτιμήσει και έχουν ασεβήσει πάνω στην ζωή. Άπειρα πειραματόζωα αλλά και πειραματάνθρωποι έχουν "θυσιαστεί" στο όνομα της <<επιστήμης>>. Αντίθετα ο Χριστιανισμός θεωρεί το σώμα ως ναό του αγίου πνεύματος.


Εντάξει,κράτα τά δάκρυά σου γιά τά "αμέτρητα πειραματόζωα" τής Επιστήμης,καί σκέψου λιγάκι τά εκατομμύρια ανθρώπων πού σφαγιάστηκαν βασανίστηκαν καί κάηκαν ζωντανοί-ομόθρησκοι,αλλόθρησκοι καί άθεοι ή άθρησκοι- στό όνομα τής θρησκείας καί τού θεού τής αγάπης.
Καί η επιστήμη έχει προκαλέσει πόνο καί θανάτους ανθρώπων καί ζώων καί πάρα πολλές φορές μάλιστα μέ αχρείαστα απάνθρωπους τρόπους στό όνομα τής έρευνας,αλλά η απέναντι πλευρά άς μήν παριστάνει τήν αθώα περιστερά.
Αυτό τώρα μέ τόν ναό τού πνεύματος ακούγεται κάπως παράδοξο διότι γιά ποιόν ναό τού πνεύματος μιλάμε όταν τό σώμα θεωρείται ακάθαρτο;Ούτε νά πλυθούν δέν επιτρεπόταν,καί ακόμα ισχύει αυτό γιά κάποιους μοναχούς.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 43 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy