ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 39
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 10:41:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OANNHSEA
quote:
Κοίτα να δεις που έχει χαλασμένες βίδες αυτός που λέει: μπορείς να το κάνεις με τα ίδια σου τα χέρια, ενώ οι "άλλοι" που θαλασσοδέρνουν με τους μύθους, μην έχοντας καμία απόδειξη ανά χείρας, είναι λογικοί!!!
Κοίτα να δεις που έχει χαλασμένες βίδες αυτός που χρησιμοποιεί την μαθηματική λογική και τις θετικές επιστήμες, ενώ οι "άλλοι" (τύπoυ allzzaro και κούφια γη) που σκοτώνουν όλη την φυσική είναι λογικοί!!!

Αυτό ρε φίλε μας το τσαμπουνάς συνέχεια λέγοντας μας οτι θα το πράξεις. Μετά άφαντος κάνεις την πάπια Ασε τα σάπια λοιπόν.
Θεωρείσαι λογικός!! Δηλαδή εμείς είμαστε παράλογοι?
Αντε να το ακούσουμε και αυτό..
Ακόμα περιμένω εκείνη τη συνάντηση.
Α ρε μπαγάσα να σε δώ να ιδρώνεις..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 10:56:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε OANNHSEA, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που ικανοποιεί τις εκάστοτε ανάγκες του και καλύπτει τα οποιαδήποτε ερωτήματα που μπορεί να έχει είτε για τον ίδια την ανθρώπινη φύση, για την ζωή, για τον κόσμο κλπ.
Το αν θα επιλέξει να στηριχτεί στη λογική, στις επιστήμες, στην θρησκευτική πίστη είναι ένα καθαρά προσωπικό του ζήτημα και δε μπορεί κανείς να του επιβάλλει την δική του θέαση.
Πως γίνεται να επιβάλλεις σε έναν άνθρωπο τι τον ικανοποιεί και τι καλύπτει τις δικές του ανάγκες;
Δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο τρόπος που βλέπεις εσύ τα πράγματα κι οι απαντήσεις που εσύ - κι όταν λέω "εσύ" αναφέρομαι στον κάθε άνθρωπο - έχεις βρει τις απαντήσεις σου, καλύπτει και τον κάθε άνθρωπο.
Είμαστε τόσο ίδιοι μεταξύ μας ώστε να έχουμε σχεδόν τις ίδιες ανάγκες αλλά και τόσο διαφορετικοί οπότε σαφώς και θα υπάρχουν διαφορετικές κοσμοθεάσεις κι ερμηνείες.

Εάν εγώ λοιπόν επιλέγω να ερμηνεύω τον κόσμο και την ζωή με βάση την πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, σε μια εξωγήινη παρέμβαση ή κι εγώ δεν ξέρω τι κι από την στιγμή που δε μπαίνω στην διαδικασία να πείσω κανέναν συνάνθρωπο μου για το αληθές των πεποιθήσεων μου, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να με κατακρίνει για αυτό ή να προσπαθήσει να επέμβει σε αυτό μου το δικαίωμα.

Από την άλλη, βεβαίως κι έχουν υπάρχει περιπτώσεις στην Ιστορία της ανθρωπότητας όπου κυνηγήθηκαν φορείς των επιστημών, φωνές της λογικής όμως εάν πούμε ότι ένας άνθρωπος έχει την υποχρέωση να πιστεύει μόνο σε ότι προστάζει η λογική κι η επιστήμη, φτάνουμε ακριβώς σε αυτό το σημείο στο οποίο ήταν η ανθρωπότητα πριν από κάποιους αιώνες...
Κάποιες φορές λοιπόν τα όρια είναι τόσο λεπτά μεταξύ τους που ο άνθρωπος μπορεί να περάσει σε μια συμπεριφορά την οποία απεύχεται και κατακρίνει.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 11:49:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
agnostic
quote:
Απαντώ και στους δύο μιας και οι ενστάσεις σας αφορούν στην ίδια προηγούμενη δημοσίευσή μου. Κατ'αρχήν σου θυμίζω φίλε allzzaro ότι η απάντησή μου σχετιζόταν με τους υποτιθέμενους πανάρχαιους Ελληνες εκπολιτιστές που έγραψες σε προηγουμενη φάση της, συνδέοντάς τους με τις πυραμίδες της Κίνας και κατόπιν την επίκληση 2 συγγραφέων που απ'ότι κατάλαβα θεωρείς ότι προσφέρουν στήριξη στην βασική σου θέση. Εκανα και μια γενικότερη τοποθέτηση για την επινόηση μύθων προκειμένου να εξηγηθούν καταστάσεις και φαινόμενα για τα οποία οι αρχαίοι δεν διέθεταν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά από αυτό δεν προκύπτει ότι κανένας μύθος από το corpus της αρχαίας γραμματείας δεν διαθέτει ιστορικό πυρήνα. Μάλλον παρερμηνεύσατε τα γραφόμενά μου

Aν εξαιρέσω τη γνωστή αυτή ανθελληνική νοοτροπία ολα τα αλλα είναι άστοχα και δυσνόητα.
Ποιός επικαλέστηκε οτι οι αρχαίοι δεν διέθεταν τις απαραίτητες γνώσεις? Ποιός εγώ? οι ελληνοκεντρικοί? ποιός?
Πήγες να τα μπαλώσεις agnostic και τα ξήλωσες περισσότερο.
Τι εννοείς είχαν ή δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις?
Η αρχαία ελληνική γραμματεία διαθέτει ιστορικό πυρήνα ή οχι?
Λογικό είναι να παρερμηνεύουμε το σκεπτικό σου γιατί στην προσπάθεια σου να στηρίξεις τα αστήριχτα συμπεριφέρεσαι όπως οι ομοιδεάτες σου.
Αλαλούμ αλούμ..

quote:
Αλλη η δυνατότητα επιβεβαίωσης ενός μύθου για την ύπαρξη ενός ή περισσότερων ανακτόρων στον ελλαδικό χώρο λίγους αιώνες πριν το 1180 π.Χ. και άλλο η ελληνοκεντρική φαντασίωση περί πανάρχαιων Ελλήνων εκπολιτιστών της οικουμένης, η σαθρότητα της οποίας συναγωνίζεται ανάλογους εθνικούς μύθους άλλων λαών που νομίζουν ότι o δικός τους πανάρχαιος πολιτισμός γονιμοποίησε όλους τους άλλους ή πολλούς άλλους όπως συμβαίνει για παράδειγμα με μερικούς Ινδούς "διανοούμενους" και φιλικά προσκείμενους στον Ινδουισμό και στον Ινδικό πολιτισμό "ερευνητές".

Μάλιστα..
Δηλαδή κολλάς μόνο στον ελληνοκεντρισμό?
Σε οτι αφορά τους πρώτους μυθικούς βασιλείς θεωρείς οτι έχουν κάποια βάση? (Δεν το νομίζω). Και πρίν απο αυτούς ενώ σε ολη τη μεσόγειο Αιγύπτιοι, Χετταίοι, Σουμέριοι εκστράτευαν εμείς εδώ δεν υπήρχαμε?
Πολύ καλό το σκεπτικό σου agnostic.

quote:
Ας μην βάζουμε λοιπόν όλα τα δεδομένα στο ίδιο τσουβάλι αγαπητοί φίλοι. Άλλο ζήτημα η εύρεση πόλεων και ανακτόρων την εποχή του Χαλκού (πρόκειται για κάτι αναμενόμενο και φυσιολογικό να βρεθεί) και άλλο η ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού εν είδει εκπολιτιστών ή η ύπαρξη αναπτυγμένου πολιτισμού, ελληνικού ή μη πολύ πριν το 10.000 π.Χ.(και ειδικότερα σε παγκόσμια κλίμακα). Άλλο θέμα η σοβαρότητα της αρχαιολογικής έρευνας για τα πραγματικά ευρήματα της προϊστορίας και άλλο η καταβύθιση ολόκληρων ηπείρων, τον αναπτυγμένο πολιτισμό των οποίων αντιμετώπισαν επιτυχώς οι...κηνυγοί τροφοσυλλέκτες της Αττικής του 10.000 π.Χ. - αν υπήρχαν κιόλας στην περιοχή

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει εσείς εδώ είναι οτι εμείς δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή την αρχαιολογική έρευνα.
Αυτή δεν έχει κανένα στοιχείο να εξετάσει.
Εμείς εξετάζουμε τους μύθους και προσπαθούμε να τους ερμηνεύσουμε.
Εσείς επικαλείσθε συνεχώς την επιστήμη με αποτέλεσμα να μας χαλάτε τη σούπα.

quote:
Δεν καταλαβαίνω ποιος ακριβώς είναι ο τρόπος αντίδρασής μου, γιατί είναι κρίμα η εκδήλωσή του, όπως δεν καταλαβαίνω και το γενικότερο νόημα της επισήμανσής σου.

Είσαι πολύ αντιδραστικός σε οτι αφορά αυτά τα θέματα.
Το κρίμα έχει να κάνει με τις αστοχίες των επιχειρημάτων σου και είναι παρόμοιο με αυτό των ομοιδεατών σου.
Εμείς σου εξηγήσαμε, ούτε ελληνοκεντρικοί είμαστε ούτε βλέπουμε εξωγήινους γκρίζιους και ΕΛ. Απλά εξετάζουμε τους μύθους.
Και μας επιτίθεστε συνεχώς, δεν μας αφήνετε να ολοκληρώσουμε, μας διακόπτετε συνεχώς τσαμπουνώντας την επιστήμη την αρχαιολογία, απαξιώνοντας οποια εθνική κληρονομιά μας άφησαν οι προγονοί μας.
Ελεος ρε παιδιά αφήστε για μία φορά, ρε για μια φορά να πάρει ενα τόπικ το δρόμο του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 12:09:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαι για να τελειώνουμε agnostic φίλε, με αυτά τα σεντόνια αντιπαραθέσεων, μην δημιουργηθεί και καμμία παρεξήγηση (απο την πλευρά μου δεν υπάρχει περίπτωση) καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου.
Δέχεσαι κάποιους μύθους οτι έχουν ιστορικό υπόβαθρο αλλά κάποιους που έχουν καθαρά (μυθολογική υπόσταση) τους καταρρίπτεις.
Μόνο σταματήστε αυτή την ενοχλητική επισήμανση περί αρχαιολογικών ευρημάτων και επιστημονικών αποδείξεων. Τη γνωρίζουμε Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 14:13:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό ρε φίλε μας το τσαμπουνάς συνέχεια λέγοντας μας οτι θα το πράξεις. Μετά άφαντος κάνεις την πάπια Ασε τα σάπια λοιπόν.
Θεωρείσαι λογικός!! Δηλαδή εμείς είμαστε παράλογοι?
Αντε να το ακούσουμε και αυτό..
Ακόμα περιμένω εκείνη τη συνάντηση.
Α ρε μπαγάσα να σε δώ να ιδρώνεις.

Εκεί είναι η πλάκα...
Ότι εγώ το έχω κάνει και δεν πρόκειται να το ξανακάνω...
Το θέμα είναι να το κάνετε ΕΣΕΙΣ για να καταλάβετε τι είναι η επιστήμη και η λογική και το κυριότερο: το ότι δεν λειτουργούν από τον καναπέ που είσαστε ξαπλωμένοι....
Μέχρι να πρόξετε, μέχρι να χρησιμοποιήσετε πλήρως τις βασικές επιστήμες, ναι, είσαστε παράλογοι...

quote:
Σε οτι αφορά τους πρώτους μυθικούς βασιλείς θεωρείς οτι έχουν κάποια βάση? (Δεν το νομίζω). Και πρίν απο αυτούς ενώ σε ολη τη μεσόγειο Αιγύπτιοι, Χετταίοι, Σουμέριοι εκστράτευαν εμείς εδώ δεν υπήρχαμε?

Τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν άλλα, τα οποία είναι αρνητικά προς το εμείς οι Έλληνες...
Οπότε το ξαναγράφω: άλλο τι θέλουμε να πιστεύουμε και άλλο τι αποδείξεις έχουμε από την αρχαιολογία...

quote:
Ελεος ρε παιδιά αφήστε για μία φορά, ρε για μια φορά να πάρει ενα τόπικ το δρόμο του.

Ποιό δρόμο; Το δρόμο του παραμυθιού και της ανοησίας;;;
Επειδή έχετε ένα κόλλημα και θέλετε να πιστεύετε σε μη λογικά θέματα, σε μη αποδεδειγμένα θέματα και το κυριότερο σε ψεύδη και μάλιστα να τα διαδίδετε, θεωρείτε ότι κανείς άλλος δεν πρέπει να επέμβει;;;
Σοβαρά μιλάς τώρα allzzaro;;;
Όλοι είδαν τι ανοησίες έγραψες για την πυραμίδα του Djozer, και τι έγραψα εγώ. Λοιπόν; Να αφήσω όλο τον κόσμο που μας διαβάζει να θεωρεί ότι η λαθεμένη θέση σου είναι αλήθεια, και όχι να γράψω την πραγματικότητα;;;

quote:
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει εσείς εδώ είναι οτι εμείς δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή την αρχαιολογική έρευνα.
Αυτή δεν έχει κανένα στοιχείο να εξετάσει.
Εμείς εξετάζουμε τους μύθους και προσπαθούμε να τους ερμηνεύσουμε.
Εσείς επικαλείσθε συνεχώς την επιστήμη με αποτέλεσμα να μας χαλάτε τη σούπα

Έλα μαϊμού στον τόπο σου, και έλα και ξυρισμένη!!!
Ερμήνευση των μύθων χωρίς να χρησιμοποιούμε ότι έχουμε μάθει αυτή την στιγμή από την αρχαιολογία και χωρίς να χρησιμοποιούμε τις επιστήμες και την λογική!!!
Τι άλλο θα διαβάσουμε!!!
Και φυσικά ερμήνευση των μύθων κατά το δοκούν - να οι εξωγήινοι, να οι προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί, να οι ενδωγήινοι, να σε κάποια γωνιά και ο καραγκιόζης φούρναρης...

quote:
Το κρίμα έχει να κάνει με τις αστοχίες των επιχειρημάτων σου και είναι παρόμοιο με αυτό των ομοιδεατών σου.

Δεν υπάρχουν αστοχίες στην λογική και στην επιστήμη - για αυτό και πάντα οι παραμυθάδες και οι οπαδοί τους είναι οι χαμένοι.
Π.χ. Ψάχνουν εδώ και 200 χρόνια την Ατλαντίδα (το παραμύθι πουλάει ακόμα είναι η αλήθεια), και το μόνο που έχουν βρει είναι ένα μεγάλο τίποτα. όπου και εάν κοιτάξουν... Και κοιτάζουν παντού οι φουκαριάρηδες οι πιστοί, από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, μέχρι την Ιάβα!!!
Ε ρε γλέντια!!!

Edited by - OANNHSEA on 22/04/2011 14:14:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 14:44:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mάλιστα.
Δηλαδή ρε oannhsea να μην μιλάμε για τίποτα αλλο παρά για την επιστήμη
Δηλαδή μας απαγορεύεις να μιλάμε για τίποτα αλλο εκτός απο την επιστήμη.
Και το κρίνεις λογικό αυτό εσυ ο λογικός να σε έχουμε μπάστακα εδώ για να κρίνεις τι θα συζητάμε.

Τι λές ρε φίλε

quote:
Όλοι είδαν τι ανοησίες έγραψες για την πυραμίδα του Djozer, και τι έγραψα εγώ. Λοιπόν; Να αφήσω όλο τον κόσμο που μας διαβάζει να θεωρεί ότι η λαθεμένη θέση σου είναι αλήθεια, και όχι να γράψω την πραγματικότητα;;;

Μαλακίες έγραψες αγόρι μου όπως πάντα
Δεν είδες την επισήμανση που έκανα ή κάνεις πως δεν τις διάβασες ολοι γέλασαν. Τι μας είπες που δεν το ξέραμε.
Με συγχωρείς, νομίζεις οτι έγραψες κάτι το πρωτόγνωρο?
Δεν σε καταλαβαίνω, πραγματικά υποτιμάς τη νοημοσύνη μας όπως λέει και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ.

Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαιμού, τόσο φαίνεται το βρακί της.
Εχεις φτάσει στην κορυφή της έπαρσης oannhsea.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 14:47:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ελα, ξανατσίμπατην έτσι για να γελάσεις και εσύ με τις μαλακίες που γράφεις..

[quote]
oanhssea λέει...

Η μέθοδος είναι η ίδια τα μηχανήματα αλλάζουν
Δεν το έκαναν με φυσοκάλαμα αλλά με τα χεράκια τους.
Π.χ. παίρνεις ένα κομμάτι δέρμα και χοντρή άμμο για να κάνεις το ξεχόνδρισμα. Μετά προχωράς όλο και με πιο λεπτή άμμο για να κάνει το φινίρισμα.
Στο τέλος το lapping και το pilling θα γίνουν με κάποιο πολύ μαλακό κόκκο - ίσως με αλεύρι με σκέτο πανί και μετά με ένα μαλακό ύφασμα.
Μειονέκτημα ο χρόνος κατεργασίας. Περίπου 5 με 6 χρόνια με 12 ώρες την ημέρα...
Ίσως και πιο γρήγορα, γιατί δεν έχω κατεργαστεί ποτέ χαλαζία και ξέρω μόνο την σκληρότητα του και την εμπειρία που έχω από τα υπόλοιπα υλικά...


ΔΙΝΕΙΣ ΡΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 14:51:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλά σου λέει OANNHSEA, άκου εκεί που θα πρέπει να βασιζόμαστε στην επιστήμη και στην λογική, εμείς θέλουμε να πετάει ο γάιδαρος, αλλά όταν χρειάζεται, θα επικαλούμαστε την επιστήμη και την λογική που έχουμε αφορίσει

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Edited by - αθεος on 22/04/2011 14:52:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 15:48:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Νομίζω πώς όλοι μας έχουμε σε αρκετά υψηλά επίπεδα το iq μας για να καταλάβουμε τί σημαίνει ελεύθερια λόγου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 15:53:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι να σας πώ βρε παιδια!!
Νομίζετε οτι κατέχετε την επιστήμη και ότι
εμείς δεν είμαστε επιστήμονες.Δεν περάσαμε
ούτε απ έξω απο το πανεπιστήμιο,έτσι?

Μήπως θέλετε τα πτυχία επικυρωμένα απο το ΚΕΠ? όπως
πολύ σωστά είπε ο Αιθεροβάμων!!!

Βαλτοί είσαστε?Σας πληρώνουν να έχετε παρωπίδες?
Φοβάστε κάτι?Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Πόσταρα μερικά περί άρνησης του κατεστημένου εναντίον
προοδευτικών επιστημόνων.Θέλετε κι άλλα?
Πάρτε:

Η επιστήμη δεν ασχολείται πια με τη συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, αλλά με την παθολογική υπεράσπιση και διατήρηση του ισχύοντος δόγματος, δημιουργώντας το δικό της ιερατείο: το επιστημονικό ιερατείο - μια ιδιαίτερη κάστα επιστημόνων που διαχειρίζεται και υπερασπίζεται το κατεστημένο δόγμα, πολεμώντας τους «αιρετικούς» που το αμφισβητούν. Η διαρκής επιστημονική αμφισβήτηση έχει αντικατασταθεί πλέον από τον διωγμό των αμφισβητιών.

Στο βιβλίο του Εργασία και Επιστήμη στον 20ο και 21ο αιώνα: Σκέψεις και Προβολές, ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Robert G. Jahn παρατηρεί: «Στην αυγή του 21ου αιώνα, βρίσκουμε πάλι μια ελίτ, ένα αυτάρεσκο επιστημονικό κατεστημένο, το οποίο όμως είναι τώρα προικισμένο με πολύ περισσότερη δημόσια εξουσία και σεβασμό από την προγενέστερη έκδοση του. Ένα αληθινό ιερατείο υψηλής επιστήμης ελέγχει σημαντικά τμήματα της δημόσιας και ιδιωτικής πολιτικής για την έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την παραγωγή, την εκπαίδευση και τη δημοσίευση σε όλο τον κόσμο, απολαμβάνοντας πολιτιστική εμπιστοσύνη και σεβασμό που επεκτείνονται πολύ πιο πέρα από την πραγματική του αξία... Επιμένει να αποκρύβει μανιωδώς τις συσσωρευόμενες ανωμαλίες... αρνούμενο την καλά τεκμηριωμένη κληρονομιά του - ότι οι ανωμαλίες είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη, από την οποία σχηματίζεται η μελλοντική επιστήμη.»

Κάτι απο τον κύκλο μου:
Ο -επίσης απορριφθείς από το arXiv.org- φυσικός του πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, δρ. Florentin Smarandache, δεν δίστασε να μιλήσει καθαρά για μία «διεθνή επιστημονική μαφία» και κατήγγειλε ότι: «...Στη Φυσική είναι ακόμα χειρότερα! Οποιοδήποτε έγγραφο προκαλεί τη θεωρία της σχετικότητας ή άλλη επικρατούσα ιδέα απορρίπτεται πάραυτα, όπως ακριβώς συνέβη με πολλές εργασίες μου... Στη Φυσική, κάθε έγγραφο που φέρει το όνομα μου διαγράφεται αυτόματα από το arXiv»(http://www.ad-astra.ro/whoswho/view_profile.php?user_id=91).

Ο γνωστός αστρονόμος και φυσικός, Paul LaViolette (δημιουργός της Υποκβαντικής Κινητικής) έχει απορριφθεί δύο φορές για επικυρωμένες από πολλούς συναδέλφους του εργασίες. Μία τρίτη, τελευταία εργασία του έγινε μεν δεκτή, αλλά μεταφέρθηκε σε μία άλλη, άσχετη με το θέμα της, κατηγορία.
http://www.etheric.com/physarchive/suppression.html


Μερικοί από τους διωγμένους επιστήμονες αποφάσισαν να αντιδράσουν δημιουργώντας τον ιστοχώρο ArchiveFreedom

(http://archivefreedom.org),


Οι «ανωμαλίες», λοιπόν, που απειλούν τις καθιερωμένες θεωρίες αρχικά αγνοούνται. Αν κάποιοι «σηκώσουν κεφάλι» και παρουσιαστούν δημόσια, γελοιοποιούνται. Ο «αντιφρονών» επιστήμονας θα απορριφθεί από τα επιστημονικά συνέδρια και τα επιστημονικά περιοδικά. Θα εξοντωθεί με εξαναγκαστική απουσία δημοσιεύσεων και επαγγελματική δίωξη. Αν τολμήσει να εκφραστεί δημόσια, θίγοντας τα κεκτημένα συμφέροντα ισχυρών οικονομικών ομάδων και παραγόντων, θα ακολουθήσουν προσωπικές απειλές, ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί και βανδαλισμοί - ίσως και η δολοφονία του!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής τέτοιων πρακτικών αποτελούν οι επιστήμονες Alexander Chernetski και Stanley A. Meyer. Ο Ρώσος καθηγητής Alexander Chernetski, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '90 εργαζόταν στο Ινστιτούτο Εθνικής Οικονομίας Georgi Plekhanov της Μόσχας, δημιούργησε μία γεννήτρια πλάσματος υψηλής συχνότητας που μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερη ενέργεια από όση έπαιρνε (με απόδοση δηλαδή πολύ μεγαλύτερη της μονάδας), αντλώντας ίσως ενέργεια από το κενό (Ενέργεια Μηδενικού Σημείου ή ΖΡΕ - δείτε Novosti Press release 03NTO-890717CMO4, 1989).
Όταν ο γνωστός Αμερικανός φυσικός και ερευνητής Hal Puthoff τον επισκέφτηκε το 1991 για μία προσωπική επίδειξη της συσκευής του εντυπωσιάστηκε τόσο, ώστε τον προσκάλεσε στις ΗΠΑ για να κάνουν περαιτέρω έρευνα. Ωστόσο ο Chernetski σκοτώθηκε σύντομα μετά από αυτό, το 1992.


Συνεχεια και δώστε προσοχή αντιρησίες φίλοι μου:

Μία άλλη δημοφιλής μέθοδος για την κατάπνιξη νέων επαναστατικών εφευρέσεων είναι η παραποίηση των στοιχείων. Τον Μάρτιο του 1989, οι φυσικοί Stanley Pons και Martin Fleischman ανήγγειλαν ότι είχαν επιτύχει πυρηνική σύντηξη με ηλεκτροχημικό τρόπο. Μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια (Caltech, MIT, Yale κ.λπ.) επανέλαβαν τα πειράματα των δύο επιστημόνων, αλλά ανέφεραν αρνητικά αποτελέσματα σε σχέση με τον ισχυρισμό τους περί «ψυχρής σύντηξης», κατηγορώντας τους για παρανόηση και κακής ποιότητας πειραματική εργασία (βλ. ΗΝ τ. 24, Ψυχρή Πυρηνική Σύντηξη).

Ο Eugene Mallove (δολοφονήθηκε με ξυλοδαρμό), βασικός επιστημονικός συντάκτης στο γραφείο ειδήσεων του ΜΙΤ, παραιτήθηκε από τη θέση του καταγγέλλοντας ότι τα υποτιθέμενα «μηδενικά αυτά πειράματα» είχαν πολλαπλά λάθη στα πειραματικά τους πρωτόκολλα, στην εκτίμηση των δεδομένων και την παρουσίαση τους. Όλα, στην πραγματικότητα, περιελάμβαναν στοιχεία έκλυσης μίας υπερβολικής θερμότητας, όπως ακριβώς απαιτούνταν από τους Fleischmann και Pons. Υπάρχουν στοιχεία ότι το ΜΙΤ παραποίησε σκόπιμα αυτά τα δεδομένα για να διαγραφεί η ένδειξη της υπερβολικής θερμότητας.

Η επίσημη αναφορά του ΜΙΤ άσκησε δραματική επίδραση στην αντίληψη πολλών επιστημόνων και δημοσιογράφων για την αδυνατότητα της ψυχρής σύντηξης. Οι περισσότεροι, ακόμα και σήμερα, δυσπιστούν ως προς τη δυνατότητα των πυρηνικών αντιδράσεων χαμηλής ενέργειας (LENR), παρότι αυτές έχουν πια επιβεβαιωθεί σε εκατοντάδες πειράματα.

Εκτός από την ψυχρή σύντηξη, το επιστημονικό κατεστημένο που διαχειρίζεται επί δεκαετίες τα κονδύλια της χρηματοδότησης, αντιδρά και εναντίον της νέας μεθόδου θερμής σύντηξης (Focus Fusion) υδρογόνου και βορίου, η οποία, αντίθετα από τη διερευνούμενη μέχρι τώρα πυρηνική σύντηξη δευτερίου και τριτίου, δεν δημιουργεί κανένα θανατηφόρο νετρόνιο, ενώ είναι αποδοτικότερη της δεύτερης.

Ωστόσο, η δωρεάν ενέργεια, το νερό ως καύσιμο, η ψυχρή σύντηξη, ακόμα και η ενέργεια από το κενό είναι «απαράδεκτοι» όροι που προκαλούν ανησυχία στη διεθνή οικονομική ελίτ, όπως κάθε τι που θα μπορούσε να συνδυαστεί με την απελευθέρωση από την ενεργειακή και οικονομική σκλαβιά.

Ωστόσο, η δωρεάν ενέργεια, το νερό ως καύσιμο, η ψυχρή σύντηξη, ακόμα και η ενέργεια από το κενό είναι «απαράδεκτοι» όροι που προκαλούν ανησυχία στη διεθνή οικονομική ελίτ, όπως κάθε τι που θα μπορούσε να συνδυαστεί με την απελευθέρωση από την ενεργειακή και οικονομική σκλαβιά.

Εξάλλου, παρόλο που το επιστημονικό ιερατείο σιχαίνεται και αφορίζει κάθε τι που σχετίζεται με ψυχικά ή παραφυσικά φαινόμενα, εναλλακτικές θεραπείες, UFO κ.λπ., ο Αμερικανικός Στρατός δεν επηρεάζεται καθόλου, αφήνοντας ελεύθερους τους δικούς του επιστήμονες να πειραματιστούν σε όλα τα προσφερόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε τελευταία μία έρευνα για τέτοια «εξωτικά» θέματα, όπως οι τηλεμεταφορείς τύπου «Star Trek», οι διαστημικές σκουληκότρυπες και η ψυχική τηλεμεταφορά (http://paranormal.about. com/od/telekinesispsychokinesis /a/aall0804.htm και www.daviddarling.info/encyclopedia/P/ psychic_teleportation.html).

Όταν το περιοδικό USA Today ρώτησε γιατί η Αεροπορία ξόδεψε τόσα χρήματα για τέτοιες «περιθωριακές» μελέτες, ο εκπρόσωπος της, Ranney Adams, απάντησε ότι «εάν δεν αναποδογυρίσουμε τις πέτρες, δεν θα ξέρουμε ποτέ αν χάσαμε κάτι ή όχι» (2004, www.wintersteel.com/Sinth_Sense.html)! Αλλά και οι ιδιωτικές εταιρίες δείχνουν να ενδιαφέρονται για εναλλακτικά θέματα: η γνωστή αεροναυπηγική εταιρία Boeing ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα της αντιβαρύτητας (Cook, Ν. Boeing challenges the laws of physics. London Financial Times. July 29, 2002)- μίας... αίρεσης για τους πατέρες του επιστημονικού ιερατείου!


Από τη σελίδα των ελεύθερων επιστημόνων.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 16:07:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
καλά σου λέει OANNHSEA, άκου εκεί που θα πρέπει να βασιζόμαστε στην επιστήμη και στην λογική, εμείς θέλουμε να πετάει ο γάιδαρος, αλλά όταν χρειάζεται, θα επικαλούμαστε την επιστήμη και την λογική που έχουμε αφορίσει

Tώρα εσύ ρε φίλε τον πονηρό θέλεις να κάνεις?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 16:09:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα μπορούσα να βάλω μόνο τα λινκς,αλλά προτιμώ να υπάρχουν
γραμμένα να τα βλεπει,ο κάθε αμφισβητίας σκεπτικιστής,μήπως
και αποφασίσει επιτέλους,οτι κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο μας.

Καταπίεση της γνώσης ανα τους αιώνες

Το πρόβλημα της καταπίεσης των νέων ιδεών δεν είναι κάτι το καινούργιο. Είναι γνωστή η περιπέτεια του Γαλιλαίου, στις αρχές του 17ου αιώνα, και η δίωξη-φυλάκισή του ως αιρετικού, επειδή τόλμησε να πει ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο! Είναι γνωστή, επίσης, η ιστορία των αδελφών Ράιτ, οι οποίοι πετούσαν επί ένα χρόνο με τη συσκευή τους στους αγρούς και κανένας επιστήμονας ή δημοσιογράφος δεν τους πίστευε. Σύμφωνα με τις επιστημονικές αυθεντίες της εποχής, ήταν αδύνατον να πετάξει μία μηχανή βαρύτερη από τον αέρα! Οι αδελφοί Ράιτ απηύδησαν με την αδιαφορία τους και τράβηξαν τελικά για την Ευρώπη...

Μεγάλα ονόματα και αυθεντίες του παρελθόντος έπεσαν σε τρομακτικά σφάλματα, προσπαθώντας να εμποδίσουν πρωτοποριακές ιδέες. Ο Αντουάν Λαβουαζιέ, πατέρας της σύγχρονης Χημείας, διαβεβαίωσε τους ακαδημαϊκούς ότι οι μετεωρίτες δε μπορούν να πέσουν από τον ουρανό, διότι δεν υπάρχει «καμιά πέτρα στον ουρανό»! Οι συνεχείς αναφορές των χωρικών αγνοήθηκαν, τα μουσεία και οι ιδιωτικοί συλλέκτες πίστεψαν τα λόγια του «μεγάλου επιστήμονα» και άρχισαν να πετάνε στα σκουπίδια τις «άχρηστες πέτρες» που διατηρούσαν μέχρι τότε στις συλλογές τους. Γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχουν ελάχιστα δείγματα μετεωριτών πριν από το 1790. Χρειάστηκε η επισταμένη μελέτη του Ernst Chladhi, στις αρχές του 1800, για να αποδειχθεί τελικά η αλήθεια.


Δρ.Florentin Smarandache: «Οι προδιαγεγραμμένοι επιστήμονες υφίστανται χλευασμό, προσβολές. συκοφάντηση, προσωπικές επιθέσεις, αρνήσεις βραβείων, υποτροφιών, υψηλών Θέσεων Κ.Ο.Κ. Τα πάντα τα διαχειρίζεται αυτή η διεθνής μαφία στην επιστήμη, που απορρίπτει κάθε διαφωνούντα επιστήμονα».


Απο την αρχή πού αποφάσισα να λάβω μέρος στο φόρουμ esoterica.gr
αν θυμάστε,εξέφρασα δειλά-δειλά κάποιες επιφυλάξεις για την
ορθότητα των θεωριών του Αινσταιν και πολλοί συνδίκτυοι,αμέσως
έσπευσαν να με <φάνε>.Προσπάθησα να εξηγήσω το γιατί,απο μερικούς
ευτυχώς έγινα κατανοητός,απο άλλους...με κυνηγάνε ακόμη.
Συγνώμη πού σας ζαλίζω με πολλά θέματα φυσικής,αλλά αυτός είναι
ο κόσμος μου και αυτόν ξέρω καλύτερα.Σίγουρα και σε άλλους κλάδους
συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα.

Τα μεγαλύτερα ταμπού για το σύγχρονο επιστημονικό κατεστημένο, η αμφισβήτηση των οποίων απαγορεύεται ρητά είναι η Θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας και η Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης της σύγχρονης κοσμολογίας.
Η Ειδική Σχετικότητα στηρίζεται στο θεμελιώδες αξίωμα ότι η ταχύτητα του φωτός στο κενό παραμένει παντού σταθερή, για όλα τα μη επιταχυνόμενα συστήματα αναφοράς. Και όμως, το θεμελιώδες αυτό αξίωμα κινδυνεύει να καταρριφθεί μετά την καταγραφή, τον Σεπτέμβριο του 2007,4 λεπτών καθυστέρησης των φωτονίων που προέρχονταν από τον γαλαξία Markarian 501 (απέχει μισό δισεκατομμύριο έτη φωτός από τη Γη) από το τηλεσκόπιο ακτινών γάμα MAGIC, στο Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων (www.physics4u.gr/news/2007/scnews3030.html).

Όσον αφορά τη Θεωρία της Μεγάλης'Εκρηξης, αξίζει να σημειωθεί ότι, ουσιαστικά, αυτή δεν κάνει καμιά πρόβλεψη (το άμεσα αναμενόμενο από κάθε αποδεκτή επιστημονική θεωρία), αλλά προσαρμόζεται συνεχώς a posteriori στα δεδομένα, έτσι ώστε να συμφωνεί πάντα με αυτά. Υιοθετεί, λοιπόν, όλο και πιο παράξενες υποθέσεις, όπως η «διόγκωση», η «σκοτεινή ύλη» (ένα είδος ύλης που δεν μπορεί να ανιχνευθεί, αλλά που εντούτοις πρέπει να υπάρχει για να διασωθεί η θεωρία) και, τελευταία, η «σκοτεινή ενέργεια» (μία επίσης μη παρατηρήσιμη ποσότητα).

Όσο για την περίφημη «διαστολή του σύμπαντος», είναι πια ισχυρά αμφισβητήσιμη. Η μετατόπιση προς το ερυθρό του φάσματος του φωτός των μακρινών γαλαξιών δεν εξηγείται μόνο με την απομάκρυνση αυτών των γαλαξιών από εμάς, με μεγάλη ταχυτητα, άλλα και με πλείστες άλλες θεωρίες, όπως τη θεωρία του κουρασμένου φωτός, σύμφωνα με την οποία το φως χάνει ενέργεια κατά τη δίοδο του από τον διαστρικό χώρο.

Από την άλλη μεριά, ο διάσημος παλαίμαχος αστρονόμος, Halton Arp (που τελεί υπό δυσμένεια από το επιστημονικό κατεστημένο), έχει παρατηρήσει ζεύγη κβάζαρς σχετικά κοντά σε μας, που δίνουν όμως πολύ μεγάλες μετατοπίσεις προς το ερυθρό (και όφειλαν έτσι να είναι πολύ μακρύτερα), εμφανίζοντας νέες ανωμαλίες στη θεωρία.

Εκτός από τις βασικές αυτές θεωρίες, διακυβεύονται άμεσα ακόμα και οι περίφημοι «θεμελιώδεις νόμοι της φυσικής», όπως ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, σύμφωνα με τον οποίο η ωφέλιμη ενέργεια αποσυντίθεται τελικά σε θερμότητα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Σε ένα σχετικά πρόσφατο έγγραφο με τίτλο Ένας Δαίμονας Στερεάς κατάστασης του Maxwell, οι φυσικοί D.P. Sheehan και A.R. Putnam, και ο μαθηματικός J.H. Wright έχουν προτείνει μία συσκευή ημιαγωγών που θα μπορεί να παράγει ωφέλιμη ενέργεια από τον θερμικό θόρυβο ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος. Το εργαστηριακό μοντέλο τους αναμενόταν το 2007 και, λογικά, θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί.

Το επιστημονικό ιερατείο καταλαβαίνει ότι οι συσσωρευμένες ανωμαλίες και αντιφάσεις των δογματικών θεωριών του γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές. Αυτός είναι και ο λόγος που αμύνεται τόσο λυσσαλέα εναντίον των επίδοξων καταλυτών του περιγελώντας τους' διότι, όπως λέει και το εκκλησιαστικό ρητό: «Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι». Είναι η τελευταία αντίσταση πριν την πτώση. Πλησιάζει πλέον το τέλος - όχι όμως της Φυσικής όπως νομίζουν ορισμένοι, αλλά του κατεστημένου δόγματος!

Από την σελίδα των ελεύθερων επιστημόνων,όπου υπάρχουν και άλλες
πηγές για όποιον ενδιαφέρεται.

Δεν σας ζητώ να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας,ούτε να ασπασθείτε
την δική μου.Απλά ψαχτείτε και μην είστε δογματικοί.
Δεν τα απαξιώνω όλα.Τα ερευνώ όμως και με άλλη οπτική.

Το οτι δεν εχουμε αρχαιολογικά ευρήματα να υποστηρίξουμε ένα μύθο
δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.Αρκεί και μόνο η ύπαρξη του μύθου
για να κρατάμε<πισινή>.
Εγώ αυτό ισχυρίζομαι και τίποτα περισότερο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 16:22:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μετά από όλα αυτά,αν τώρα σας πω οτι τα 5 από
τα 7 θέματα πού έθεσα ως ερωτήματα πιό πάνω,έχουν
ήδη συμβεί,θα γελάσετε,θα κοροιδέψετε,θα αμφισβητήσετε,
θα λοιδωρήσετε και για αυτούς τούς λόγους δεν σάς λέω
τίποτα.
Ούτε εγώ θα το πίστευα,αν δεν συνέβαιναν αυτά πού έγραψα
στα σεντόνια πρίν.Τώρα όμως δεν απορίπτω τίποτα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 16:50:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μετά από όλα αυτά,αν τώρα σας πω οτι τα 5 από
τα 7 θέματα πού έθεσα ως ερωτήματα πιό πάνω,έχουν
ήδη συμβεί,θα γελάσετε,θα κοροιδέψετε,θα αμφισβητήσετε,
θα λοιδωρήσετε και για αυτούς τούς λόγους δεν σάς λέω
τίποτα.

Ακριβώς

Τώρα καταλαβαίνεις ΝΙΚΟΜΑΧΕ την έννοια του απόκρυφου

quote:
Το οτι δεν εχουμε αρχαιολογικά ευρήματα να υποστηρίξουμε ένα μύθο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αρκεί και μόνο η ύπαρξη του μύθου
για να κρατάμε<πισινή>.
Εγώ αυτό ισχυρίζομαι και τίποτα περισότερο.


Aρκεί και μόνο η ύπαρξη του φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ.


Edited by - allzzaro on 22/04/2011 16:58:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 20:20:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δηλαδή μας απαγορεύεις να μιλάμε για τίποτα αλλο εκτός απο την επιστήμη.
Και το κρίνεις λογικό αυτό εσυ ο λογικός να σε έχουμε μπάστακα εδώ για να κρίνεις τι θα συζητάμε.

Εάν το ψυχολογικό σας πρόβλημα είναι να γράφετε για ψέματα και να βαυκαλίζεστε με αυτά, τότε δημιουργήστε ένα δικό σας φόρουμ, δώστε την ονομασία "εδώ μόνο ψέματα και φαντασιώσεις" και παίξτε το παιχνίδι που σας αρέσει.
Δεν έχετε το δικαίωμα όμως να πουλάτε τα ψέματα αυτά και τα παραμύθια σε δεκάδες άλλους άσχετους ανθρώπους, οι οποίοι μπήκαν για λίγο στο φόρουμ ή σε νέα άτομα στο χώρο του αγνώστου. Δεν θα δηλητηριάζετε την ψυχή τους, και θα καταστρέφετε την κρίση τους με ψέματα, με διαστρεβλωμένα στοιχεία, με υποθέσεις και ότι άλλο αντιεπιστημονικό έχετε στον εγκέφαλο σας...

Και ναι, είτε το θέλει, είτε όχι ο εγκέφαλος σου, τα πάντα είναι επιστήμη. Χάρη στην επιστήμη τρως, ντύνεσαι, μετακινήσαι, γιατρεύεσαι και το κυριότερο, επικοινωνείς...
Τώρα πως γίνεται όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας να υπάρχουν χάρη στις θετικές επιστήμες και στην λογική, και να μην υφίσταται το ίδιο για το χώρο του αγνώστου, μόνο ένας "περίεργος εγκέφαλος" που ζει σε ένα άλλο κόσμο, θα μπορούσε να το πει...

quote:
Μαλακίες έγραψες αγόρι μου όπως πάντα
Δεν είδες την επισήμανση που έκανα ή κάνεις πως δεν τις διάβασες ολοι γέλασαν. Τι μας είπες που δεν το ξέραμε.
Με συγχωρείς, νομίζεις οτι έγραψες κάτι το πρωτόγνωρο?
Δεν σε καταλαβαίνω, πραγματικά υποτιμάς τη νοημοσύνη μας όπως λέει και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ.

Μπα, αλήθεια αγόρινα μου;;;
Και τότε γιατί έβαλες μόνο αυτό που σε συνέφερε και όχι όσα ξέρεις;;;
Μήπως τελικά θέλεις να οδηγήσεις τους αναγνώστες στο δρόμο που ακολουθείς και ηθελημένα βάζεις το ένα ψεύδος πίσω από το άλλο και φυσικά αποκρύπτεις ή διαστρευλώνεις στοιχεία;
Βάζεις μία φωτογραφία, γράφεις δύο υποτιμητικά σχόλια και όταν βάζω εγώ στοιχεία για το πόσο σπουδαία είναι η πυραμίδα του Djozer και πόσο κόπο χρειάστηκε για να χτιστεί, έρχεται το, "καλέ χρυσό μου αυτά τα ξέραμε, μην σχίσουμε και το καλσόν μας τώρα"... Τα ξέραμε, αλλά τα κρύψαμε, για να παραπλανήσουμε τους αδαείς και να προωθήσουμε τα παραμύθια που πιστεύουμε. Γιατί ακόμα και ένας μικρός τάφος, όπως του Djozer, δείχνει πραγματικά τις δυνατότητες κατασκευής που είχαν στην αρχαία Αίγυπτο... Και το τελευταίο δεν θέλουμε να το ξέρουνε οι αφελείς άσχετοι, για να μπορούμε να πουλήσουμε τα παραμύθια μας...

quote:
Ελα, ξανατσίμπατην έτσι για να γελάσεις και εσύ με τις μαλακίες που γράφεις..

Όταν μία εκκλησία θέλει 20+ χρόνια για να χτιστεί, και 500 εργάτες κάθε μέρα για όλα αυτά τα χρόνια, είναι κάτι πολύ λογικό για όλους τους λάτρεις του καναπέ...
Όταν κάποιος γράφει ότι με την εμπειρία που έχει στην κατεργασία υλικών τα τελευταία 20 χρόνια, θα χρειάζονταν 5-8 περίπου χρόνια και 8 τεχνίτες για να κατασκευάσουν ένα μοναδικό αντικείμενο είναι γελοίος και τον ειρωνευόμαστε...
Και σε ρωτάω: έχεις κατεργαστεί κάποιο υλικό, εκτός από το χαρτί τουαλέτας και το βουρτσάκι του πιγκάλ;;;
Μάλλον όχι!!! Τι γράφω; Σίγουρα όχι!!!
Για αυτό και δεν τολμάς να έρθεις να τρίψεις μπροστά στην κάμερα τα υλικά με τον τρόπο που γράφω: γιατί θα δούνε όλοι ότι ο OANNHSEA γράφει την αλήθεια και ο allzzaro και οι υπόλοιποι "τρομεροί ερευνητές του καναπέ" είναι απλά λάτρεις των παραμυθιών και των ψυχοπαθών συγγραφέων...

Edited by - OANNHSEA on 22/04/2011 20:21:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 20:26:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν βλέπω καμιά άποψη απο τους σκέπτικς σε αυτά που ανέφερε ο Νικόμαχος.Είναι και αυτά "μπούρδες" έ .

OANNHSEA να σε ρωτήσω κάτι? Είσαι άντρας ή γυναίκα,γιατί ώς γυναίκα μου θυμίζεις πολύ την medtech.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2011, 21:15:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OANNHSEA
quote:
Για αυτό και δεν τολμάς να έρθεις να τρίψεις μπροστά στην κάμερα τα υλικά με τον τρόπο που γράφω: γιατί θα δούνε όλοι ότι ο OANNHSEA γράφει την αλήθεια και ο allzzaro και οι υπόλοιποι "τρομεροί ερευνητές του καναπέ" είναι απλά λάτρεις των παραμυθιών και των ψυχοπαθών συγγραφέων...

Οπως τα λές είναι
Κοίτα μη φάς πολύ αυτές τις μέρες και παραγίνει το κακό!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 01:42:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
allzzaro

Aν εξαιρέσω τη γνωστή αυτή ανθελληνική νοοτροπία ολα τα αλλα είναι άστοχα και δυσνόητα.


Ποια ακριβώς είναι η ανθελληνική νοοτροπία? Ας πούμε η λογική απόρριψη των ψευτοϊστορικών προσεγγίσεων μέσω διαστρέβλωσης της ιστορίας της Κίνας είναι ανθελληνική νοοτροπία? Εθνικό δεν είναι το αληθές?

quote:
allzzaro

Ποιός επικαλέστηκε οτι οι αρχαίοι δεν διέθεταν τις απαραίτητες γνώσεις? Ποιός εγώ? οι ελληνοκεντρικοί? ποιός?


Εγώ. Και αναφέρθηκα σε περιπτώσεις που δεν γνώριζαν το παρελθόν και την πραγματική ιστορία ξένων λαών όπως έγινε π.χ. με τους λαούς της Ινδίας όπου βρήκαν πάτημα οι φανταστικές ιστορίες Διονυσιακών εκπλοτιστών στην ατζέντα των μυθογράφων.

quote:
allzzaro

Πήγες να τα μπαλώσεις agnostic και τα ξήλωσες περισσότερο.
Τι εννοείς είχαν ή δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις?Απλό είναι το θέμα allzzaro. Ας πάρουμε το ζήτημα των μυθοπλασιών περί Ηρακλή και Διονύσου στην Ινδία. Η άγνοια για το ιστορικό-πολιτισμικό παρελθόν της χώρας εκ μέρους των Ελλήνων (και όχι μόνο) γονιμοποιούσε την φαντασία με αποτέλεσμα να επινοούνται αιτιολογικοί μύθοι ειδικότερα όπου υπήρχαν αφορμές όπως ένα έθιμο που παρουσιαζε ομοιότητες μεταξύ των δύο λαών. Δεν υπήρχε και αρχαιολογία τότε,κανείς δεν έκανε αρχαιολογική έρευνα οπότε είναι ευνόητο το σκοτάδι που διακατείχε τους αρχαίους για άγνωστες χώρες. Βέβαια άγνοια δεν υπήρχε μόνο εκεί αλλά και για το μακρινό παρελθόν του ελλαδικού χώρου αν και σε μικρότερο βαθμό. Αυτά όμως σηκώνουν ξεχωριστό θέμα προς συζήτηση διότι εδώ δεν μπορούμε να τα πιάσουμε όλα.

quote:
allzzaro

Η αρχαία ελληνική γραμματεία διαθέτει ιστορικό πυρήνα ή οχι?


Ανάλογα το περιεχόμενο του κάθε κειμένου ρε συ allzzaro και τα ευρήματα της νεότερης έρευνας.

quote:
allzzaro

Μάλιστα..
Δηλαδή κολλάς μόνο στον ελληνοκεντρισμό?


Οχι μόνο. Απλά τον θεωρώ χείριστη μορφή ψευτοϊστορίας η απάτη της οποία πρέπει να επισημαίνεται αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για την ιστορική αλήθεια.

quote:
allzzaro

Σε οτι αφορά τους πρώτους μυθικούς βασιλείς θεωρείς οτι έχουν κάποια βάση? (Δεν το νομίζω). Και πρίν απο αυτούς ενώ σε ολη τη μεσόγειο Αιγύπτιοι, Χετταίοι, Σουμέριοι εκστράτευαν εμείς εδώ δεν υπήρχαμε?
Πολύ καλό το σκεπτικό σου agnostic.


Αλλο ζήτημα οι μυθικοί βασιλείς και άλλο η ίδια η ύπαρξη του ελληνικού λαού. Μη τα συγχέεις. Για τους πρώτους μυθικούς βασιλείς έχω πολλές επιφυλάξεις, τους περισσότερους τους θεωρώ φανταστικά πρόσωπα των μυθογράφων, ειδικότερα αυτούς που είναι διανθισμένοι με μια σειρά μυθικών κατορθωμάτων ή λοιπών μη ρεαλιστικών στοιχείων (π.χ. φιδάνθρωποι). Οι εκστρατείες των Χετταίων είναι καταγεγραμμένες στα αρχεία τους και μπορούμε να παρακολουθήσουμε την επέκταση της αυτοκρατορίας τους, την διπλωματική αλληλογραφία τους με άλλους λαούς συνθέτοντας ένα γενικότερο ιστορικό περίγραμμα. Κι εμείς εκστρατεύσαμε αλλά όχι με τον Διόνυσο και τον Ηρακλή σε υποτιθέμενες πανάρχαιες εποχές αλλά με τους Μυκηναίους στη βορειοδυτική Μικρά Ασία κάπου στα τέλη του 13ου αιώνα π.Χ. ή στις αρχές του 12ου. Μη μου παραπονιέσαι λοιπόν βρε.

quote:
allzzaro

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει εσείς εδώ είναι οτι εμείς δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή την αρχαιολογική έρευνα.
Αυτή δεν έχει κανένα στοιχείο να εξετάσει.
Εμείς εξετάζουμε τους μύθους και προσπαθούμε να τους ερμηνεύσουμε.
Εσείς επικαλείσθε συνεχώς την επιστήμη με αποτέλεσμα να μας χαλάτε τη σούπα.


Εφόσον στο ντοκιμαντέρ που είναι και το κεντρικό αντικείμενο της κουβέντας χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για δραστηριοποίηση εξωγήινων τα αρχαία κείμενα και διάφορα αρχαία μνημεία είναι επόμενο η κριτική που θα ασκηθεί να περιλαμβάνει και αρχαιολογική επιχειρηματολογία (εφόσον κιόλας φάνηκε να προβληματίζονται μερικοί συμμετέχοντες). Από τη στιγμή που έγιναν νύξεις και για εξελιγμένο γήινο πολιτισμό πριν το 10.000 π.Χ. ειναι αναμενόμενο και λογικότατο να εξεταστεί η αρχαιολογική πλευρά του θέματος. Η άποψη ότι δεν έχει στοιχεία η αρχαιολογία να μελετήσει μου φαίνεται από τις πιο άστοχες που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Καλά κάνεις και προσπαθείς να ερμηνεύσεις τους μύθους αλλά θα πρέπει να σκεφτείς ότι για τη σωστή ερμηνεία ενδεχομένως να βοηθάνε και τα στοιχεία της αρχαιολογίας όπως βοηθήσανε για παράδειγμα στην περίπτωση του Τρωικού πολέμου. Δεν θα 'λεγα λοιπόν ότι χαλάει κάποια σούπα και προφανώς σε μία δημόσια συζήτηση όπου εκφράζονται ισχυρισμοί και θέσεις πιθανόν να υπάρξει και η ένσταση, η αμφισβήτηση ή και η απόρριψη βάσει στοιχείων και αντενδείξεων μέσα από χειροπιαστά δεδομένα.

quote:
allzzaro

Είσαι πολύ αντιδραστικός σε οτι αφορά αυτά τα θέματα.
Το κρίμα έχει να κάνει με τις αστοχίες των επιχειρημάτων σου και είναι παρόμοιο με αυτό των ομοιδεατών σου.
Εμείς σου εξηγήσαμε, ούτε ελληνοκεντρικοί είμαστε ούτε βλέπουμε εξωγήινους γκρίζιους και ΕΛ. Απλά εξετάζουμε τους μύθους.
Και μας επιτίθεστε συνεχώς, δεν μας αφήνετε να ολοκληρώσουμε, μας διακόπτετε συνεχώς τσαμπουνώντας την επιστήμη την αρχαιολογία, απαξιώνοντας οποια εθνική κληρονομιά μας άφησαν οι προγονοί μας.
Ελεος ρε παιδιά αφήστε για μία φορά, ρε για μια φορά να πάρει ενα τόπικ το δρόμο του.


Διάλογος και έρευνα γίνεται φίλε allzzaro. Αν κάποιος διαφωνεί με ορισμένες θέσεις ή μαρτυρίες και θέλει να το επισημάνει με επιχειρήματα και στοιχεία, τότε δεν χαλάει κανένα θέμα. Αντιθέτως εμπλουτίζεται και αποκτά νέο ενδιαφέρον αρκεί να απουσιάζουν τα αχρείαστα υποτιμητικά σχόλια όσο γίνεται από όλους. Θα πρέπει να αποδεχτούμε και την έννοια της γόνιμης κριτικής και όχι να την βαφτίζουμε "αντιδραστικότητα". Η εξέταση των μύθων δεν είναι και τόσο αθώα όταν περιλαμβάνει παραποίηση της ιστορίας άλλων τόπων και δεδομένων. Και οπωσδήποτε η προσπάθεια τοποθέτησης της μυθολογίας στη σωστή της διάσταση δεν συνιστά απαξίωση της εθνικής κληρονομιάς.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 02:08:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα agnostic,χρόνια πολλά με υγεία.

Φαίνεται ότι είσαι σίγουρος γιά όλα αυτά που λές στον Allzzaro.
Φαίνεται πώς είναι σίγουρος ο πιστός για τον θεό της θρησκείας του.

Κοινό σημείο τών ανωτέρω: Δογματισμός!!

Ο Allzzaro δεν είναι σίγουρος για αυτά πού λέει.Πιθανά τα θεωρεί.
Πιθανή ερμηνεία,την οποία εσύ απορίπτεις με σιγουριά.Με δόγμα.
Πού βασίζεται αυτό το ισχυρό δόγμα? Στήν επιστήμη προφανώς.Στήν
λογική,του δεν βρήκαμε=δεν υπάρχει.
Μήπως στην εξίσωση αυτή χωρεί κι άλλη λύση?

Οπως π.χ: χ-ψ=α
Οπου χ=βρήκαμε,ψ=κρύψαμε,α=δεν υπάρχει.


Μιά και το έφερε η κουβέντα,τι θα έκανε η αρχαιολογία,η ιστορία,
η θεολογία,η ανθρωπολογία,η γεωλογία,αν μιά ομάδα 10-20 ατόμων
ανακάλυπτε στοιχεία που αποδείκνυαν την εκστρατεία Διονύσου-
Ηρακλέους στην Κίνα?
Υποθετική ερώτηση και εσύ απαντάς υποθετικά,τι νομίζεις θα γινόταν?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 02:17:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
alex22

Δεν βλέπω καμιά άποψη απο τους σκέπτικς σε αυτά που ανέφερε ο Νικόμαχος.Είναι και αυτά "μπούρδες" έ


Ε κάτσε βρε alex22 δεν είναι όλοι στο pc την ώρα που θες εσύ
Τέλος πάντων τα πράγματα είναι απλά. Ανοίγεις ένα βιβλίο με την ιστορία των επιστημών και μαθαίνεις μία προς μία τις κολοσσιαίες ανακαλύψεις που άλλαξαν άρδην την εικόνα του κόσμου. Εδωσα μερικά παραδείγματα νωρίτερα.
Πέρα απ'αυτο, ορισμένα απ'όσα κατέθεσε ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ είναι σκέτες απόψεις-κατηγορίες των "αδικημένων" και όταν δεν γνωρίζουμε όλο το background τους ας κρατάμε πισινή για το σκοπό των παραπονούμενων. Η ουσία είναι πως όταν κάτι αποδεικνύεται με αδιάσειστα στοιχεία, θα καθιερωθεί σ'ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 02:41:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ. Χρόνια πολλά.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Φαίνεται ότι είσαι σίγουρος γιά όλα αυτά που λές στον Allzzaro.
Φαίνεται πώς είναι σίγουρος ο πιστός για τον θεό της θρησκείας του.

Κοινό σημείο τών ανωτέρω: Δογματισμός!!


Δεν καταναοώ πώς προκύπτει αυτή η συσχέτιση. Η σιγουριά δεν συνιστά δογματισμό απαραίτητα.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Ο Allzzaro δεν είναι σίγουρος για αυτά πού λέει.Πιθανά τα θεωρεί.
Πιθανή ερμηνεία,την οποία εσύ απορίπτεις με σιγουριά.Με δόγμα.
Πού βασίζεται αυτό το ισχυρό δόγμα? Στήν επιστήμη προφανώς.Στήν
λογική,του δεν βρήκαμε=δεν υπάρχει.


Άρα αυτό είναι απόρροια της προηγούμενης εσφαλμένης ταύτισης οπότε πρέπει ή να επαναδιατυπωθεί διαφοροποιημένο ή και καθόλου

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Μιά και το έφερε η κουβέντα,τι θα έκανε η αρχαιολογία,η ιστορία,
η θεολογία,η ανθρωπολογία,η γεωλογία,αν μιά ομάδα 10-20 ατόμων
ανακάλυπτε στοιχεία που αποδείκνυαν την εκστρατεία Διονύσου-
Ηρακλέους στην Κίνα?
Υποθετική ερώτηση και εσύ απαντάς υποθετικά,τι νομίζεις θα γινόταν?


Ο,τι θα έκαναν και στην περίπτωση που αποδεικνυόταν ότι τα βουνά γεννήθηκαν από τα κόκαλα του γίγαντα Υμίρ: θα ξύπναγαν από το όνειρο που βλέπουν.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 02:54:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μάλιστα Agnostic!

ΣΚΟΠΟΣ: Υπεκφυγή απάντησης.
ΣΤΟΧΟΣ: Επετεύχθη.

Καταλαβαίνω την ανάγκη παράκαμψης...επικινδυνων
ατραπών και δεν επιμένω!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 03:10:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρίν σε καληνυχτήσω αγαπητέ Agnostic,λύσε μου
μιά μικρή αποριούλα,μικρούλα όσο πατάει η γατούλα.
[ποιητής θα γίνω].


Γιά τούς επιστήμονες πού αντιμάχονται το ακαδημαικό
κατεστημένο,κρατάς πισινή.
Για την εκστρατεία Διονύσου-Ηρακλέους όχι.

Νά εχω κάτι να διαβάσω μόλις ξυπνήσω!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 11:09:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εγώ. Και αναφέρθηκα σε περιπτώσεις που δεν γνώριζαν το παρελθόν και την πραγματική ιστορία ξένων λαών όπως έγινε π.χ. με τους λαούς της Ινδίας όπου βρήκαν πάτημα οι φανταστικές ιστορίες Διονυσιακών εκπλοτιστών στην ατζέντα των μυθογράφων.

Αυτό εννοείς?
Εγώ πάντως ξέρω οτι γνώριζαν
Και μην με ρωτήσεις πως το ξέρω.
Αν ψάξεις θα καταλάβεις πως γνώριζαν και δεν το έλεγαν αλλά και το γιατί δεν το έλεγαν. Τι είναι αυτό που πέρασαν στο άνθρωπο μέσα απο το μύθο και γιατί το πέρασαν μέσα στο μύθο.
Κάπου τα έχω παραθέσει αυτά agnostic αν έτυχε να τα διαβάσεις έχει καλώς αλλά να μπώ πάλι στη διαδικασία να σπάσω τα δάκτυλα μου να σου εξηγώ για να απορριφθούν ή να χλευασθούν εε.. δεν το κάνω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 11:16:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρόνια πολλά σε όλους..

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Ο Allzzaro δεν είναι σίγουρος για αυτά πού λέει.Πιθανά τα θεωρεί.
Πιθανή ερμηνεία,την οποία εσύ απορίπτεις με σιγουριά.Με δόγμα.
Πού βασίζεται αυτό το ισχυρό δόγμα? Στήν επιστήμη προφανώς.Στήν
λογική,του δεν βρήκαμε=δεν υπάρχει.

agnostic
Άρα αυτό είναι απόρροια της προηγούμενης εσφαλμένης ταύτισης οπότε πρέπει ή να επαναδιατυπωθεί διαφοροποιημένο ή και καθόλου


Παίζεις με τις λέξεις agnostic? ή παίζεις με τη νοημοσύνη μας?
Εκτός απο ανθελληνική συμπεριφορά έχεις και φασιστική
Καθόλου?
Μετά τον oannhsea ιδού και ο έτερος καπαδόκης.
Να μην διατυπώνουμε τίποτα που δεν εγκρίνεις?
Βρε agnostic πραγματικά αναρρωτιέμαι αν μας κάνεις πλάκα ή μιλάς σοβαρά.. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 17:06:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ναι ναι χρόνια πολλά.


Παιδιά,Δημήτρη και Αντώνη, ΑΦΗΣΤΕ το γείτονα μου, τον allzzaro, να πει αυτά που θέλει. Νιώθω ότι καταπιέζεται.


Αφήστε τον να μας πει επιτέλους πώς τελικά ΟΛΑ αυτά τα σκόρπια δεδομένα συνδυάζονται. Μπας και γίνουμε όλοι σοφότεροι. Και μετά πείτε που διαφωνείτε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 18:05:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ γλυκόξυνο μου!
Δεν ήξερα οτι για να με αφήσουν να μιλήσω έπρεπε να επέμβεις
Τι πράγμα είναι το μέσον ρε παιδί μου..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 19:24:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νικόδημος
Μιά και το έφερε η κουβέντα,τι θα έκανε η αρχαιολογία,η ιστορία,
η θεολογία,η ανθρωπολογία,η γεωλογία,αν μιά ομάδα 10-20 ατόμων
ανακάλυπτε στοιχεία που αποδείκνυαν την εκστρατεία Διονύσου-
Ηρακλέους στην Κίνα?
Υποθετική ερώτηση και εσύ απαντάς υποθετικά,τι νομίζεις θα γινόταν?
Φίλε Νικόδημε χρόνια πολλά

Αν και η ερώτηση απευθύνεται στον Agnostic, επέτρεψέ μου να απαντήσω στην υποθετική ερώτησή σου, λέγοντας και εγώ την γνώμη μου.
Αν φίλε μου μια ομάδα επιστημόνων (ανεξαρτήτου αριθμού μελών) ανακάλυπτε στοιχεία που αποδείκνυαν την εκστρατεία Διονύσου-Ηρακλέους στην Κίνα (και ενδεχομένως και στην Αμερική), τότε θα άλλαζαν την γνωστή ιστορία τροποποιώντας και προσαρμόζοντας την στα νέα – αποδεδειγμένα - στοιχεία .
Γιατί να το κρύψουν?

Με υποθετικές όμως ερωτήσεις δεν οδηγούμεθα στην αλήθεια, αλλά στην θόλωση της αλήθειας.

Αντιστρέφω την ερώτηση.

Ποιοι θέλουν ν θολώσουν την ιστορία?
Μήπως κάποιοι εκδότες βιβλίων (σαν κάποιους Ολλανδούς αλλά και ντόπιους)?
Μήπως κάποιοι παραγωγοί τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ που θέλουν να τα πλασάρουν στην διεθνή αγορά TV κάποια έργα τους. ?
Υποθετική η ερώτηση.

Υ.Γ
Όσο για τα 7 στα 5 ερωτήματα, σωστά την εσχάτη ώρα επικράτησε η σύνεση και το μέτρο.

Καλά να περάσεις, και προσοχή στα γλυκάδια (δεν εννοώ τα γλυκανάλατα μην με παρεξηγήσεις)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 22:39:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
gianipseftis:

Αν και η ερώτηση απευθύνεται στον Agnostic, επέτρεψέ μου να απαντήσω στην υποθετική ερώτησή σου, λέγοντας και εγώ την γνώμη μου.
Αν φίλε μου μια ομάδα επιστημόνων (ανεξαρτήτου αριθμού μελών) ανακάλυπτε στοιχεία που αποδείκνυαν την εκστρατεία Διονύσου-Ηρακλέους στην Κίνα (και ενδεχομένως και στην Αμερική), τότε θα άλλαζαν την γνωστή ιστορία τροποποιώντας και προσαρμόζοντας την στα νέα – αποδεδειγμένα - στοιχεία .
Γιατί να το κρύψουν?
============================================
Να σου πω μερικούς λόγους:

Πρέπει να ξαναγράψουν απο την αρχή όλη την Αρχαία Ιστορία,όχι
μόνο ενός λαού,αλλά και τίς Ιστορίες όλων των εμπλεκομένων λαών.

Θα παραδεχθούν ότι 100 χρόνια τώρα οι καθηγητές δίδασκαν μαλακίες?

Αν βρεθούν τέτοια στοιχεία,παίρνει η μπάλα και σωρεία άλλων επιστημών
με αποτέλεσμα,να θεωρηθούν όλα τα επιστημονικώς παραδεκτά,μέχρι
σήμερα <αρλούμπες>,οπότε χαίρετε επιστημονική αξιοπιστία.

Φυσικά με τέτοια εύρεση στοιχείων,θα αποδειχθεί και τυχόν θεική
καταγωγή των Διονύσου-Ηρακλέους,με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και κλάμα ο Πάπας,οδυρμός ο Πατριάρχης,αντε να βρούν φόρμουλα
να ταιριάξουν τα δεδομένα στίς θρησκείες τους.Πάει το πουλάκι
[ο υποτακτικός λαός],πέταξε!


Τεχνολογικά τι θα γίνει?Υπήρχε πυρηνική τεχνολογία τότε?
Αντιβαρύτητα?Ολα τούμπα θα γίνουν.Παγκόσμια αναταραχή με
πραγματικά αλυσιδωτές αντιδράσεις.Θα λέει ο επιστήμονας:
αυτό είναι έτσι,διότι τούτο και το άλλο...και θα δοκιμάζει τα
γιαούρτια όπως ο Πάγκαλος.

Αν δεν φθάνουν αυτοί οι λόγοι να το κρύψουν,εχω κι άλλους.
Αλλά θα τούς αντιλαμβάνεσαι.Χαζός δεν είσαι.

gianipseftis:

Αντιστρέφω την ερώτηση.

Ποιοι θέλουν ν θολώσουν την ιστορία?
Μήπως κάποιοι εκδότες βιβλίων (σαν κάποιους Ολλανδούς αλλά και ντόπιους)?
Μήπως κάποιοι παραγωγοί τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ που θέλουν να τα πλασάρουν στην διεθνή αγορά TV κάποια έργα τους. ?
Υποθετική η ερώτηση.
=======================================================

Καλά με τα δεδομένα πού εχεις παγκοσμίως δεν ξέρεις ποιοί θέλουν
να θολώσουν την ήδη θολωμένη Ιστορία?
Ποιοί θέλουν να ελέγχουν τον κόσμο?
ποιοί μας θέλουν εργατικά μη σκεπτόμενα,ανελεύθερα όντα?
Ρίξε μιά ματιά πιό πανω να δείς μερικά Ιδρύματα πώς απορίπτουν
κάθε τι πού δεν συμφωνεί με την Νέα Τάξη.
Ποιός τούς καλύπτει αυτούς τούς κυρίους,οτι αν αποδειχθεί αυτή
η εκστρατεία,δεν θα αποδειχθεί και ο Αιθέρας και θα τρέχουν
και δεν θα φθάνουν?
Οπότε καλύτερα να είναι έτσι ποιμνιακός ο λαός,παρά λύκος.


gianipseftis:

Καλά να περάσεις, και προσοχή στα γλυκάδια (δεν εννοώ τα γλυκανάλατα μην με παρεξηγήσεις)
=======================================

Σιγά μη σε παρεξηγήσω!Είδικά τα γλυκάδια είναι θανατηφόρα για μένα.
Υπάρχουν και άλλα νόστιμα μέρη και θα τα τιμήσω δεόντως.
Καλά να περάσεις και κράτα πισινή για το Αστρόπλοιο του Μενέλαου
πού έλεγε ο Αμοθεν!ποτέ δεν ξέρεις.


ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2011, 22:48:48  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Nικομαχε αποψη μου στο ονομα τις αληθειας να ανατραπουν ολα τα δεδομενα ,αξιοπιστια κ.λ.π που ανεφερες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 39 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy