ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2"
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 43
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 16:49:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
Ξέρεις γιατί ο Χριστός λέει εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια; Γιατί ο Θεός είναι η Γνώση, απ' Αυτόν εκπορεύονται τα πάντα.

Αυτό που καταδικάζεται λοιπόν είναι η θέληση για γνώση που στοχεύει στην "αχρήστευση" του Δημιουργού. Είναι ουσιαστικά μια μάταιη κίνηση εκ μέρους του πηλού, γιατί γνώση που καθιστά αχρείαστο τον Θεό δεν υπάρχει αφού Αυτός είναι η Γνώση.

Νομίζεις και εσύ σαν τους βλάκες άθεους Έριχ Φρομ, Βίλχελμ Ράιχ, Σίγκμουντ Φρόυντ ότι υπάρχει μυστικοπάθεια και απαγόρευση της γνώσης λόγω φόβου; Θεωρείς ότι ένας Παντοδύναμος Θεός σε έχει ανάγκη και φοβάται μην "μάθεις" και σε χάσει; Αυτά τα ταιριάζουν μόνο στους μασώνους που έχουν ανάγκη τις μάζες, όχι σε έναν Παντοδύναμο και Ανεξάρτητο Θεό.

Ελεύθερους τους άφησε στον κήπο να φάνε το μήλο, δεν τους εμπόδισε. Από εκεί και πέρα η γνώση της δημιουργίας δεν είναι κακή, ίσα ίσα ο άνθρωπος έτσι θαυμάζει τα μεγαλεία και τη σοφία του Θεού. Όμως πρέπει να υπάρχει και σεβασμός στην κτίση, κάτι στο οποίο δεν πιστεύει η ανήθικη, ρατσιστική και αθειστική θεωρία της εξέλιξης που διψάει μόνο για δύναμη και εκμηδένιση του εχθρού.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 17:08:31  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Το καταλάβαμε κυρ-Γιάννη και για αυτό έγινε όλο το χθεσινοβραδυνό σούσουρο.Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αν και θα...έπρεπε!


Μαριε, δεν το γραψα για σένα αυτό, αλλά για να βγάλει κάποιος mod το τελευταίο url σου. Ομολογώ οτι μπήκα στον πειρασμό και το είδα σήμερα και χαλάστηκα δεόντως. Καλό είναι να μην βάλουμε σε πειρασμό κι άλλους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 18:05:41  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Αυτό που καταδικάζεται λοιπόν είναι η θέληση για γνώση που στοχεύει στην "αχρήστευση" του Δημιουργού. Είναι ουσιαστικά μια μάταιη κίνηση εκ μέρους του πηλού, γιατί γνώση που καθιστά αχρείαστο τον Θεό δεν υπάρχει αφού Αυτός είναι η Γνώση.

Καί ποιός λέει ότι η θέληση γιά Γνώση υπόκειται ή πρέπει νά υπόκειται σέ οποιονδήποτε περιορισμό;άν μέσω τής γνώσης ή τής Επιστήμης αποδειχθεί ότι δημιουργός δέν υπάρχει αυτή η γνώση πρέπει νά θεωρηθεί "καταραμένη" καί νά ριφθεί στό πύρ τό εξώτερον;
Η θέληση γιά Γνώση πρέπει νά έχει μοναδικό σκοπό τήν αποκάλυψη τής Αλήθειας,ή καλύτερα τής πραγματικότητας, όποια κι άν είναι αυτή.άν λοιπόν ξεκινήσουμε νά βάζουμε περιορισμούς καί νά ποδηγετούμε αυτήν τήν θέληση προκαταβάλοντας τό αποτέλεσμα σύμφωνα μέ αυτό πού επιθυμούμε ή φοβόμαστε,τότε δέν μιλάμε ούτε γιά πραγματική έρευνα ούτε γιά πραγματική θέληση γιά Γνώση αλλά γιά αυτοεκπλήρωση τών θεωριών καί τών πιστεύω μας.
quote:
Θεωρείς ότι ένας Παντοδύναμος Θεός σε έχει ανάγκη και φοβάται μην "μάθεις" και σε χάσει; Αυτά τα ταιριάζουν μόνο στους μασώνους που έχουν ανάγκη τις μάζες, όχι σε έναν Παντοδύναμο και Ανεξάρτητο Θεό.

Θεωρώ ότι ΑΝ υπάρχει θεός-όπως τον εννοείς ως νοήμονα δημιουργό- τότε είτε θά αδιαφορεί άν εγώ "μάθω" ή ακόμη καί μπορεί νά νοιώθει ικανοποίηση πού τό δημιούργημά του προόδευσε καί εξελίχθηκε.Άν πάλι δέν υπάρχει,φυσικά δέν θά νοιάζεται.οπότε δέν είναι θέμα τής όποιας θεϊκής θέλησης ο περιορισμός καί η απαγόρευση τής γνώσης αλλά τού φόβου τών εκπροσώπων τής εκάστοτε εξουσίας μήπως τό "ποίμνιο" αφυπνιστεί καί πηδήξει τήν μάντρα.
quote:
Από εκεί και πέρα η γνώση της δημιουργίας δεν είναι κακή, ίσα ίσα ο άνθρωπος έτσι θαυμάζει τα μεγαλεία και τη σοφία του Θεού. Όμως πρέπει να υπάρχει και σεβασμός στην κτίση, κάτι στο οποίο δεν πιστεύει η ανήθικη, ρατσιστική και αθειστική θεωρία της εξέλιξης που διψάει μόνο για δύναμη και εκμηδένιση του εχθρού.

Νά είσαι σίγουρος ότι δέν χρειάζεται νά πιστεύει κάποιος σέ κάποιον θεό γιά νά θαυμάζει καί νά μαγεύεται από τό μεγαλείο καί τά μυστήρια τής Μητέρας-Φύσης,ούτε νά πιστεύει πώς είναι δημιούργημα κάποιου γιά νά τήν σέβεται.Ίσα ίσα πού ο θαυμασμός είναι ακόμη μεγαλύτερος γιά τό πώς όλο αυτός ο ποταμός φωτός καί ενέργειας πού μάς περιβάλλει προχωρεί καί εξελίσσεται όλα αυτά τά δισεκατομμύρια χρόνια σέ πείσμα τών ιδεοληψιών καί τών πιστεύω τού ανθρώπινου είδους..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 18:10:04  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

kost
…αποτέλεσμα εξέλιξης..ο άνθρωπος…

Επηρεασμένος λοιπόν ο φίλος kost από την «επιστήμη», που φαντάστηκε την εξελικτική θεωρία, η οποία λέει ότι ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι έμβιοι οργανισμοί, προήλθαν από ένα κύτταρο.

Για παράθεσέ μας φίλε kost, και της απάντηση της «επιστήμης» στο ερώτημα:
Και το κύτταρο πως προήλθε;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 20:14:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Χρυσή
Αυτό τώρα μέ τόν ναό τού πνεύματος ακούγεται κάπως παράδοξο διότι γιά ποιόν ναό τού πνεύματος μιλάμε όταν τό σώμα θεωρείται ακάθαρτο;Ούτε νά πλυθούν δέν επιτρεπόταν,καί ακόμα ισχύει αυτό γιά κάποιους μοναχούς.


Πράγματι φίλη Χρυσή. Το "Ιερόν Πηδάλιον" σ' αυτό το ζήτημα είναι σαφές και κατηγορηματικό! Η απλυσιά για τους καλούς χριστιανούς είναι θεάρεστη.

Είναι ανδρείον και σωφρονέστατον πράγμα το να απέχη τινάς από λουτρά … Η ηδονική εκείνη υγρασία του λουτρού χαυνώνει και εκθηλύνει το σώμα, και η εν τω λουτρώ γύμνωσις φέρει εις ενθύμησιν την άδοξον εκείνη γύμνωσιν, οπού έπαθεν ο Αδάμ μετά την παρακοήν. Και απλώς ειπέιν, τα λουτρά άλλο καλόν δεν προξενούσι, πάρεξ ηδονάς σαρκικάς και φαντασίας ατόπους, έξω μόνον αν λούεται τινάς δι’ ανάγκην ασθενείας.
Κανόνας ΟΖ΄ της 6ης Οικουμενικής Συνόδου

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2015, 20:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Vassilis_1
Για παράθεσέ μας φίλε kost, και της απάντηση της «επιστήμης» στο ερώτημα:
Και το κύτταρο πως προήλθε;

Αν έβγαζες τις παρωπίδες της θρησκοληψίας σου και διάβαζες και κάτι άλλο πέρα από τα ευαγγέλια, δεν θα έκανες τέτοιες βλακώδεις ερωτήσεις, γιατί η απάντηση έχει εν μέρει δοθεί. Βέβαια δεν είναι και η τελική, γιατί η επιστήμη δεν είναι νεκρό θρησκευτικό δόγμα, αλλά είναι ζωντανή και διαρκώς προχωράει ανακαλύπτει και ανοίγει καινούργιους δρόμους. Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι προς το παρόν η πιο κάτω.

Ο Στάνλεϊ Μίλλερ (Stanley Lloyd Miller 1930 - 2007) και ο Χάρολντ Ούρι (Harold Clayton Urey 1893-1981) το 1952 στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο δημιούργησαν εργαστηριακά τις συνθήκες της «πρωταρχικής αρχέγονης σούπας». Η πειραματική συσκευή που θα προσομοίωνε τις αρχικές συνθήκες στη Γη όπως φαίνεται στην εικόνα.

Το νερό (H2O) έβραζε σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα όπου οι ανερχόμενοι υδρατμοί έφταναν σε έναν άλλο όπου εκεί προσομοιωνόταν η αρχική ατμόσφαιρα. Εκεί βρίσκονταν αέρια μεθανίου, υδρόθειου, αμμωνίας, μονοξείδιου και διοξειδίου του άνθρακα. Στα δυο ηλεκτρόδια του σωλήνα διοχετεύονταν ένα υψίσυχνο ρεύμα 60 KV έτσι ώστε να δημιουργείται ένας ηλεκτρικός σπινθήρας, που θα προσομοίωνε τον ατμοσφαιρικό κεραυνό. Κάτω από το δοκιμαστικό σωλήνα ένα σύστημα ψηκτρών έψυχε τους υδρατμούς και υγροποιημένοι πια επέστρεφαν στον αρχικό σωλήνα θέρμανσης όπου η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν συνεχώς για μια βδομάδα. Σε τόσο μικρό διάστημα, όταν ο Μίλλερ και ο Ούρι άνοιξαν τον σωλήνα των αερίων, μεταξύ των άλλων αερίων βρέθηκαν και οργανικές ενώσεις: ασπαραγγινικό οξύ, αλανίνη και γλυκίνη. Σε κάποια πειράματα δε εμφανίστηκε και σάκχαρο. Αμινοξέα δηλαδή, που είναι τα δομικά υλικά από τα οποία φτιάχνονται οι πρωτεΐνες, τα ένζυμα και τα λιπίδια των πρώτων βιογενών μορίων, των κυττάρων.

Έκτοτε έγιναν κι άλλα πειράματα, αντικαθιστώντας στην «αρχέγονη ατμόσφαιρα» του σωλήνα προσομοίωσης κι άλλα ανόργανα υλικά στην οποία συντελούνταν νέες στοιχειώδεις μορφές που προσομοίαζαν στα γνωστά απλά κύτταρα.
Σ’ αυτήν, την αβιογενή φάση, πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια τα πρώτα βιομόρια εξελίχθηκαν σε πρωτόγονες κυτταρικές δομές με χαρακτηριστικά ζωντανού οργανισμού. Πρώτος φορέας γενετικών
πληροφοριών ήταν το RNA και αργότερα το DNA.
Όμως ταυτόχρονα άλλαζε και η ατμόσφαιρα. Τα πρώτα βακτηρίδια δέσμευαν άζωτο, που το χρησιμοποιούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε αζωτούχες ενώσεις, επηρεάζοντας έτσι και τη σύσταση της ατμόσφαιρας που εμπλουτιζόταν σε οξυγόνο και όζον. Η υπεριώδης ακτινοβολία οδηγούσε γρήγορα στη διάσπαση της αμμωνίας σε άζωτο. Η Γη όλο και ψύχονταν. Οι νέοι οργανισμοί είχαν περισσότερο ανάγκη μια χαμηλότερη θερμοκρασία από κείνη της αρχέγονης σούπας.
Από τα προκαρυωτικά βακτηρίδια δημιουργήθηκαν οι πρώτοι κυτταρικοί πυρήνες που σχημάτισαν τους πρώτους απλούς οργανισμούς, πρόδρομους των μιτοχόνδριων κυττάρων που άρχισαν να αναπαράγονται αναδιπλασιαζόμενοι με την γνωστή μίτωση.

Ο αβιογενής σχηματισμός των πρώτων οργανικών ουσιών από υδατάνθρακες και νουκλεϊνικά οξέα σήμερα δεν είναι μια απλή υπόθεση για την βιολογία. Όμως δεν είναι και θέμα που θα έπρεπε εκτεταμένα να απασχολήσει και μας. Ο ενδιαφερόμενος σήμερα μπορεί να βρει πολλές εργασίες σε βιβλία ή στο διαδίκτυο, ενώ τα πειράματα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για πάντα. Η γνώση δεν τελειώνει ποτέ. Μπορεί τα πραγματικά αρχέγονα υλικά των πρώτων κυττάρων να έχουν εξαφανιστεί και να μην δουν ποτέ το φως των ηλεκτρονικών μας μικροσκοπίων, όμως οι επιστημονικές θεωρίες που επιβεβαιώνουν τα δεδομένα των επιστημονικών μας μελετών μπορούν να απαντήσουν με μια σχετική βεβαιότητα. Η γνώση άλλωστε είναι σχετική και ιστορικά καθορισμένη. Σε κάποια μελλοντική εποχή θα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από σήμερα. Όμως οι απλοϊκές θεολογικές εξηγήσεις ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν διόλου. Οι θεολογικές εξηγήσεις, δεν είναι μόνο αντεπιστημονικές αλλά και βαθύτατα γελοίες, όπου ένα υπέρτατο Συμπαντικό ον δημιουργεί ζωή σε άπειρα σημεία του Σύμπαντος και όχι συχνά, λαθεύει ή μετανιώνει καταστρέφοντας τα δημιουργήματά του και αρχίζοντας από την αρχή.

*

Edited by - Sesostris on 25/10/2015 20:50:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 06:05:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
Έτσι μπράβο για να συννενοούμαστε και να μην κοροιδεύει ο ένας τον άλλο. Όπως βλέπεις λοιπόν Χρυσή, το ποστ του Σέσοστρι αποδεικνύει ότι χωρίς μια κατευθυντήρια νοήμων δύναμη(επιστήμονας), δεν πάμε πουθενά και δεν βγάζουμε αποτέλεσμα(ότι τέλος πάντων μπορούμε). Έτσι λοιπόν στο εργαστήριο έχουμε την δυνατότητα με διακόπτες, συνεχή επιτήρηση και τροποποιήσεις, να συνδυάσουμε αντιφατικές καταστάσεις και συνθήκες, πράγμα που στην φύση δεν θα μπορούσε να γίνει.

Μπράβο Σέσοστρι, επιτέλους αρχίζεις να κατανοείς τις αρχές του ευφυούς σχεδιασμού ακόμη και αν στην θέση του Θεού έχεις βάλει άλλον. Είναι και αυτό μια πρόοδος στην κατανόηση.

Σχετικά με την γνώση που θα καθιστά τον Δημιουργό και Θεό αχρείαστο, ξέχασέ την γιατί δεν υπάρχει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 13:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Μπράβο Σέσοστρι, επιτέλους αρχίζεις να κατανοείς τις αρχές του ευφυούς σχεδιασμού ακόμη και αν στην θέση του Θεού έχεις βάλει άλλον. Είναι και αυτό μια πρόοδος στην κατανόηση.

Από όλα όσα έγραψα, μόνο αυτά σου επέτρεψε η νοημοσύνη σου να καταλάβης.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 15:29:48  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

kost
…αποτέλεσμα εξέλιξης..ο άνθρωπος…

quote:

Vassilis_1
Επηρεασμένος λοιπόν ο φίλος kost από την «επιστήμη», που φαντάστηκε την εξελικτική θεωρία, η οποία λέει ότι ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι έμβιοι οργανισμοί, προήλθαν από ένα κύτταρο.

Για παράθεσέ μας φίλε kost, και της απάντηση της «επιστήμης» στο ερώτημα:
Και το κύτταρο πως προήλθε;


quote:

Sesostris
…η απάντηση έχει εν μέρει δοθεί…

Τα διάφορα εν μέρει φίλε Sesostris, δεν στοιχειοθετούν απάντηση.

quote:

Sesostris
Ο Στάνλεϊ Μίλλερ (Stanley Lloyd Miller 1930 - 2007) και ο Χάρολντ Ούρι (Harold Clayton Urey 1893-1981) το 1952 στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο δημιούργησαν εργαστηριακά τις συνθήκες της «πρωταρχικής αρχέγονης σούπας». Η πειραματική συσκευή που θα προσομοίωνε τις αρχικές συνθήκες στη Γη…

Ώστε “Η πειραματική συσκευή” φίλε Sesostris! Εμ για αυτό «επιστήμη» είναι καταδικασμένη να πορεύεται εσαεί με τα διάφορα εν μέρει, και να μη έχει ποτέ ούτε μισή αποδειγμένη θέση έναντι ΟΛΩΝ των θεμάτων που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση (= για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν, για το πώς ξεκίνησε η ζωή, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή, στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα). Διότι για την εξιχνίαση αυτών θεμάτων κατέφυγε στη χρήση των πειραμάτων. Τα οποία η επιστήμη έχει απορρίψει, όταν αυτά, σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα πάνω θέματα.
Κοίταξε εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE

Τώρα θα δούμε την πραγματική εικόνα της «επιστήμης», καθώς δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση ως προς την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων, που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση, πλέοντας σε πελάγη παντελούς σκοταδισμού και αγνωσίας. Μια έκφραση των οποίων είναι αυτή:

http://kpe-kastor.kas.sch.gr/biodiversity_site/b/article4.htm

quote:
Το… κυνήγι εκείνου του “παγκόσμιου προγόνου”, του πρώτου μορίου που αποτέλεσε συστατικό της ζωής, έχει πια αποδειχθεί μάταιο.

Το ρεζουμέ; Παραμύθι λοιπόν το πρώτο μόριο.

quote:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μυστήριο στη Γη και στο Σύμπαν από το πώς ξεκίνησε η ζωή. Κάθε νέα θεωρία (και εμφανίζονται πολλές τέτοιες τον τελευταίο καιρό) αντί να ξεδιαλύνει, περιπλέκει ακόμη περισσότρερο τα πράγματα. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε τόσο πιο δαιδαλώδεις γίνονται οι διαδρομές που οδηγούν στη λύση του μυστηρίου…

Συμπέρασμα πρώτο: Όσο προχωράει η «επιστήμη» όλο και πιο πολύ αυξάνεται ο σκοταδισμός και η αγνωσία της.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η επιστήμη όταν παράγει μεθόδους, πρέπει αυτές να τηρούνται. Διαφορετικά οι μέθοδοι τιμωρούν αλύπητα όσους τις παραβαίνουν, εν προκειμένω την «επιστήμη».

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 15:42:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

Συμπέρασμα πρώτο: Όσο προχωράει η «επιστήμη» όλο και πιο πολύ αυξάνεται ο σκοταδισμός και η αγνωσία της.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η επιστήμη όταν παράγει μεθόδους, πρέπει αυτές να τηρούνται. Διαφορετικά οι μέθοδοι τιμωρούν αλύπητα όσους τις παραβαίνουν, εν προκειμένω την «επιστήμη».


Σωστός.

Επίσης αυτό που δεν κατάλαβε ο δύστυχος ο Σέσοστρις, πέρα του ότι τα πειράματα έχουν κατευθυντήρια νοήμων δύναμη(και όχι μια τυφλή φύση), είναι ότι οι αντιφατικές συνθήκες ατμόσφαιρας του πειράματος Μiller δεν μπορούν να αναπαραχθούν στη φύση. Δεν γίνεται δηλαδή να επικρατούν σε μια δεδομένη στιγμή δυο διαφορετικές συνθήκες ατμόσφαιρας, δηλ. οι <<αρχέγονες>> και οι τωρινές(αυτές που επιτρέπουν την ζωή). Δεν γίνεται να έχω ατμόσφαιρα με οξυγόνο και ατμόσφαιρα δίχως οξυγόνο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 16:58:47  Εμφάνιση Προφίλ
Και οι ρωποπερπερήθρες, κύντεροι λεχρίοι, συνεχίζουν ακάθεκτοι τη θλιβερή πορεία τους προς την απόλυτη κατάντια...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 19:02:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
Χρυσή τί έχεις να πεις γι' αυτό; Δηλαδή για την απαίτηση 2 διαφορετικών καταστάσεων; Από την μια τα αμινοξά δεν μπορούν να επιβίωσουν σε παρουσία νερού και οξυγόνου, από την άλλη η ζωή χρειάζεται το οξυγόνο για να ζήσει. Και για να περάσουμε από την μια κατάσταση στην άλλη πρέπει να εμφανιστούν τα φυτά(ζωή και αυτά) και να περάσουν περίπου 5 χιλιάδες χρόνια. Και όμως όλα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα, γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει τόσο πολύ για να επιβιώσει...

http://www.ideacenter.org/contentmgr/showdetails.php/id/838

απόσπασμα
3. Catch-22 situation: We all have know ozone in the upper atmosphere protects life from harmful UV radiation. However, ozone is composed of oxygen which is the very gas that Stanley Miller-type experiments avoided, for it prevents the synthesis of organic molecules like the ones obtained from the experiments! Pre-biotic synthesis is in a "damned if you do, damned if you don't" scenario. The chemistry does not work if there is oxygen because the atmosphere would be non-reducing, but if there is no UV-light-blocking oxygen (i.e. ozone - O3) in the atmosphere, the amino acids would be quickly destroyed by extremely high amounts of UV light (which would have been 100 times stronger than today on the early earth).20, 21, 22 This radiation could destroy methane within a few tens of years,23 and atmospheric ammonia within 30,000 years.15


Επίσης περιμένω την γνώμη σου στο θέμα αντιφάσεις, για το πως το χάος αυτο-οργανώνεται αφού είναι χάος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 22:31:33  Εμφάνιση Προφίλ
Ειλικρινά δέν σέ καταλαβαίνω ούτε εσένα ούτε αυτόν πού έγραψε αυτό τό μακροσκελέστατο άρθρο-ομολογώ ότι δέν τό διάβασα όλο-γιά νά αποδείξει τί;ότι δέν ήταν δυνατόν νά υπάρξουν μαζεμένες όλες οι απαραίτητες συνθήκες γιά τήν εμφάνιση τής ζωής στήν γή;Βρέ εδώ οι Μίλλερ-Ούρι απέδειξαν ότι από ανόργανα συστατικά μπορεί νά παραχθούν οι βασικές οργανικές ουσίες καί τά παρήγαγαν στό εργαστήριο,κι εσύ καί κάποιοι ακόμη κολλάτε στό άν οι συνθήκες δημιουργήθηκαν στό εργαστήριο ή στό άν υπήρχε "κατευθυντηριος νούς" ή στό άν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες στήν πρώϊμη περίοδο τής γής;Δέν καταλαβαίνετε ότι τό πιό σπουδαίο απ'όλα είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η ζωή μπορεί νά δημιουργηθεί από ανόργανη ύλη;από εκεί καί μετά είναι αυταπόδεικτο ότι δημιουργήθηκαν σέ κάποια χρονική περίοδο στά δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης τής γής οι κατάλληλες συνθήκες,διότι διαφορετικά δέν θά ήμασταν εδώ νά μιλάμε τώρα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 23:11:59  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Επίσης περιμένω την γνώμη σου στο θέμα αντιφάσεις, για το πως το χάος αυτο-οργανώνεται αφού είναι χάος.

Μιά ιδέα μπορείς νά πάρεις ίσως από εδώ http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=151779
έχω πάντως νά επισημάνω ότι γιά έναν σκεπτόμενο άνθρωπο ούτε τό θέμα τής ύπαρξης ενός θεού-δημιουργού είναι απλό καί εγείρει καί αυτό μέ τήν σειρά του αναπάντητα ερωτήματα.Βέβαια οι περισσότεροι υπεραπλουστεύουν τό θέμα καλύπτοντας τήν άγνοιά τους πίσω από τό "τά αδύνατα τοίς ανθρώποις δυνατά παρά τώ θεώ εστί".Σού έχω επισημάνει μερικά από αυτά τά ερωτήματα σέ προηγούμενο πόστ καί σού τά υπενθυμίζω καί πάλι
"Εκτός από αυτό άν ο θεός είναι μόνο πνεύμα χωρίς αρχή καί τέλος,τότε από πού προήλθε ο υλικός κόσμος;Όπως τό σκέπτομαι εγώ,αυτό μπορεί νά σημαίνει είτε ότι τό σύμπαν είναι κομμάτι του,είτε ότι τό σύμπαν είναι ανεξάρτητο οπότε επίσης δέν έχει αρχή καί τέλος.Εάν συμβαίνει τό πρώτο τότε ο θεός δέν είναι τέλειος διότι τά πράγματα μέ τήν ύλη συνεχώς εξελίσσονται καί αλλάζουν καί επίσης ούτε πανάγαθος διότι τότε από πού προήλθε τό κακό;
Εάν συμβαίνει τό δεύτερο τότε δέν είναι πανταχού παρών.Διαλέγετε καί παίρνετε."
Καί βέβαια η απάντηση ότι ο θεός μπορεί νά υλοποιεί καί νά αποϋλοποιεί ή νά υλοποιείται ή νά κάνει ότι τού γουστάρει δέν απαντάει στήν ουσία αυτών τών ερωτημάτων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2015, 23:19:19  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Μπράβο Σέσοστρι, επιτέλους αρχίζεις να κατανοείς τις αρχές του ευφυούς σχεδιασμού ακόμη και αν στην θέση του Θεού έχεις βάλει άλλον.

Θα πρέπει πρώτα, εσείς οι δυο, να κατανοήσετε τον ευφυή σχεδιασμό.
Αυτή λοιπόν η ψευδοεπιστήμη, δεν αμφισβητεί την εξέλιξη, όπως κάνετε εσείς οι δυο και φυσικά, δεν αναφέρεται σε κάποιο Θεό, όπως επίσης κάνετε εσείς.
Ο Ευφυής Σχεδιασμός δεν έχει σχέση με καμία πίστη, είτε αυτή είναι Χριστιανική, είτε όχι.
Εσείς οι δυο λοιπόν, δεν είστε του Ευφυούς Σχεδιασμού, είστε Δημιουργιστές.
Πιστεύεται δηλαδή στο Θαύμα της Βίβλου και όχι στην εξέλιξη και σε αποδείξεις που προκύπτουν μέσα από τη μελέτη του φυσικού κόσμου.
quote:
το ποστ του Σέσοστρι αποδεικνύει ότι χωρίς μια κατευθυντήρια νοήμων δύναμη(επιστήμονας), δεν πάμε πουθενά και δεν βγάζουμε αποτέλεσμα

Το ποστ του Σεσόστρι αποδεικνύει ότι στο φαινόμενο της ζωής επικρατεί η εξέλιξη και όχι το Θαύμα.
Αν το φαινόμενο της ζωής ήταν θαύμα, δεν θα υπήρχε καμιά δυνατότητα λογικής εξήγησης. Το πείραμα τότε, δεν θα είχε κανένα νόημα και φυσικά, κανένα αποτέλεσμα.
Εδώ όμως, αποδεχτήκατε το πείραμα και μάλιστα το οικειοποιηθήκατε κιόλας.
Εσείς, ως οπαδοί του Δημιουργισμού που είστε, πιστεύεται στο Θαύμα και συνεπώς, η πίστη σε μία υπερφυσική παρέμβαση δεν υπόκειται σε επιστημονικό έλεγχο μέσω παρατήρησης και πειράματος.
Όπως ακριβώς κάνατε δηλαδή, με το Γεωκεντρικό σύστημα.
Όπου εκεί, μας είπατε, ότι όλο το Σύμπαν περιστρέφεται από θαύμα γύρω από την γη και δεν υφίστανται επιστημονικός έλεγχος και νόμοι.

quote:
Συμπέρασμα πρώτο: Όσο προχωράει η «επιστήμη» όλο και πιο πολύ αυξάνεται ο σκοταδισμός και η αγνωσία της.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η επιστήμη όταν παράγει μεθόδους, πρέπει αυτές να τηρούνται. Διαφορετικά οι μέθοδοι τιμωρούν αλύπητα όσους τις παραβαίνουν, εν προκειμένω την «επιστήμη».Συμπέρασμα Τρίτο...
Δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμη, αν τα φαινόμενα υφίστανται από Θαύμα ή έχουν ως βάση την εξέλιξη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 06:47:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

Ειλικρινά δέν σέ καταλαβαίνω ούτε εσένα ούτε αυτόν πού έγραψε αυτό τό μακροσκελέστατο άρθρο-ομολογώ ότι δέν τό διάβασα όλο-γιά νά αποδείξει τί;ότι δέν ήταν δυνατόν νά υπάρξουν μαζεμένες όλες οι απαραίτητες συνθήκες γιά τήν εμφάνιση τής ζωής στήν γή;Βρέ εδώ οι Μίλλερ-Ούρι απέδειξαν ότι από ανόργανα συστατικά μπορεί νά παραχθούν οι βασικές οργανικές ουσίες καί τά παρήγαγαν στό εργαστήριο,κι εσύ καί κάποιοι ακόμη κολλάτε στό άν οι συνθήκες δημιουργήθηκαν στό εργαστήριο ή στό άν υπήρχε "κατευθυντηριος νούς" ή στό άν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες στήν πρώϊμη περίοδο τής γής;Δέν καταλαβαίνετε ότι τό πιό σπουδαίο απ'όλα είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η ζωή μπορεί νά δημιουργηθεί από ανόργανη ύλη;από εκεί καί μετά είναι αυταπόδεικτο ότι δημιουργήθηκαν σέ κάποια χρονική περίοδο στά δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης τής γής οι κατάλληλες συνθήκες,διότι διαφορετικά δέν θά ήμασταν εδώ νά μιλάμε τώρα.

Lol, τί δεν κατάλαβες; Πολύ απλά σου λέει η επιστήμη ότι ο σχηματισμός των αμινοξέων(δομικών συστατικών των οργανισμών) δεν μπορεί να λάβει χώρα εκεί που βρίσκεται οξυγόνο. Και όμως η ζωή χρειάζεται οξυγόνο. Ο Μίλλερ και ο φίλος του δημιούργησαν στο εργαστήριο πολλαπλές συνθήκες, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβεί στην φύση. Η αθειστική εξήγηση είναι πως οι φυσικές συνθήκες άλλαξαν δραματικά από την στιγμή 1 στην στιγμή 2(!). Εμφανίστηκαν ξαφνικά τα φυτά(έτσι στα γρήγορα) και η πρωτοεμφανιζόμενη ζωή κατάφερε να...επιζήσει.

Και γιατί τονίζω τον κατευθυντήριο νου; Μα ο Μίλλερ όλη την ώρα είχε το βλέμμα του στο πείραμα και εκεί όπου έφτανε η στιγμή να καταστραφεί ότι είχε παραχθεί(και να ξεκινήσουμε απ' την αρχή) έβαζε το χεράκι του. Ελεγχόμενη ενέργεια...όλα υπό έλεγχο.

Μην πολυεντυπωσιάζεσαι. Μερικά αμινοξέα δίχως ζωή δεν αποτελούν ζωή. Τί είναι αυτό που θα ζωντανέψει τον οργανισμό; Τότε και μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για δημιουργία ζωής.


Δυστυχώς ο Πριγκοζίν που έστειλες στο άλλο άρθρο, αγνοεί εντελώς την ύπαρξη της πληροφορίας. Όταν μιλάει για οργάνωση από το χάος έχει στο νου του κρύσταλλους και δομές που δεν αποτελούν και δεν μεταδίδουν κάποια πληροφορία, απλώς έχουν συμμετρία.

Η οργάνωση για την οποία μιλάω εγώ έχει να κάνει με την επιστήμη της πληροφορίας(information), εδώ ανήκει το dna και όλες οι γλώσσες επικοινωνίας του κόσμου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 09:13:12  Εμφάνιση Προφίλ
(ωχ "θεέ" μου, έμπλεξε και την "επιστήμη της πληροφορίας" στις υπόλοιπες παλαβομάρες του...)

Συνοδινός, ο Ευφυής Σχεδιασμός είναι μασκαρεμένος Δημιουργισμός. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, πρέπει να προέρχεται από παραθρησκευτικές ομάδες των ΗΠΑ, όπου πολλοί από αυτούς διαθέτουν και επιστημονική κατάρτιση. Απλά συνηθίζουν να κάνουν μερικά σκόπιμα λάθη και παραλείψεις σε αυτά που αραδιάζουν, και ο αδαής πιστός δεν μπορεί να καταλάβει που έχει γίνει η φάβα και έτσι πείθεται.
Για τον συγκεκριμένο παραπάνω, που στερείται φυσικά φαιάς ουσίας, δεν έχει σημασία τι λάθη έχει στήσει ο άλλος σε επιχειρηματολογία που περιλαμβάνει βιοχημεία. Ό,τι και να 'γραφε, θα το 'χαβε και θα το παπαγάλιζε εδώ μέσα αμάσητο, για να αποδείξει ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι έργο του "θεού" και εκείνος σαν μελετητής της, κάποιος "απεσταλμένος" (στιλ Μπλαβάτσκι), που ήρθε να μας ανοίξει τα μάτια.


Η περίπτωση να έχει έρθει κάποιο εξωγήινο πλήρωμα πριν 2.4δις ηλιακά έτη, και να φύτεψε κάποια δομικά συστατικά της ζωής, δεν στερείται λογικής. Στερείται αποδείξεων. Και να το δεχτούμε σαν υπόθεση εργασίας, προκύπτουν νέα αναπάντητα ερωτήματα, όπως αυτοί οι εξωγήινοι πως δημιουργήθηκαν; Τους έφτιαξαν άλλοι εξωγήινοι; Και αυτοί με την σειρά τους, από που προήλθαν; Από άλλο σύμπαν; Εκεί τι γίνεται; Εκεί πως δημιουργήθηκε η ζωή;
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καταλήγουμε στο ον ή στα όντα που βρίσκονται έξω από το σύμπαν, που είναι δηλαδή εκτός τόπου και χρόνου και δημιουργούν σύμπαντα, ζωή και πολιτισμούς. Άλλη μια αναπόδεικτη υπόθεση δηλαδή, η οποία μπορεί να μην στερείται λογικής, είναι όμως αυθαίρετη, γιατί στηρίζεται σε υποθέσεις.


Όταν όμως έχεις μπροστά σου πιο απτά στοιχεία που λένε άλλα, είσαι υποχρεωμένος να ασπαστείς πρώτα αυτά. Αν για παράδειγμα είχαμε βρει, ταυτόχρονα με τα αρχαιολογικά ευρήματα και κάποια άλλα, που παραπέμπουν πέρα από κάθε αμφιβολία σε εξωγήινη προέλευση, και μάλιστα δεν ήμασταν ακόμα σε θέση να κατανοήσουμε περί τι ακριβώς πρόκειται, τότε θα ενισχύονταν το σενάριο κάποιας παρέμβασης εξωγήινων υπερόντων.
Επίσης η σπέκουλα ότι όλα αυτά υπάρχουν, αλλά έχουν εξαφανιστεί από τις κυβερνήσεις, τις μυστικές υπηρεσίας και τους M.I.B δεν στερείται λογικής, στερείται αποδείξεων και αυτό. Οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει έναν κρυμμένο ιπτάμενο δίσκο στο γκαράζ του και μάλιστα τον βάζει μπρος που και που και πετάγεται στο Άλφα του Κενταύρου για καφέ. Διαφέρει πολύ από αυτά που αραδιάζουν οι διάφοροι συνομωσιολόγοι μπλόγκερς;


Εντελώς υποκειμενικά, κάποιος, μπορεί ελεύθερα να πιστεύει ότι επικοινωνεί με τον Θεό ή τους θεούς, με αγίους, με αγγέλους, με εξωδιαστασιακές οντότητες, με εξωγήινους και άλλες φυλές του Γαλαξία ή του σύμπαντος. Όταν όμως αρχίσει και διαλαλεί τους ισχυρισμούς του, έχει περάσει από το υποκειμενικό, στο αντικειμενικό στάδιο, στο οποίο πρέπει να πείσει τους άλλους. Και επειδή πρόκειται για θέματα που από την φύση τους είναι αναπόδεικτα -δεν λέω παράλογα- καλό είναι να μην το κάνει. Αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να θέτει πάντα την κρίση του σε έλεγχο, γιατί η πόρτα της παράνοιας είναι πολύ κοντά στην πόρτα της ενόρασης. Επίσης, περιπτώσεις όπου η έλλειψη κοινής λογικής είναι εμφανής από τα προφανή, όπως σε μερικούς χρήστες εδώ μέσα, έχουν "κάψει" την οποιαδήποτε απόπειρα μετάδοση όποιων εμπειριών είχαν, ή νομίζουν ότι είχαν. Οπότε καλό είναι να μην σπαταλάνε τους πόρους του χώρου που τους φιλοξενεί για τέτοιους λόγους, και αν θέλουν "οπαδούς" σε κάποιες απο τις "πεποιθήσεις" τους, ας αναζητήσουν άλλους τρόπους αλίευσής τους, όπως το street preaching για παράδειγμα, που ευδοκιμεί στις ΗΠΑ από παρόμοιες “περιπτώσεις” ανθρώπων.


Edited by - Heretic on 27/10/2015 12:04:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 13:55:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
http://cosmicfingerprints.com/dna-atheists/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 14:00:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
Εδώ κάνει την σύνοψη, natural occuring patterns vs designs

http://cosmicfingerprints.com/intelligent-evolution-quick-guide/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 14:14:13  Εμφάνιση Προφίλ
Το φόρουμ ζει ημέρες ιστορικές. Καταλαβαίνεις έστω και στο ελάχιστο, τι είναι αυτά τα design patterns που αναφέρει, στον χώρο του λογισμικού; Ψάξτο λίγο πρώτα, και μετά προσπάθησε να δώσεις την καλύτερη απάντηση που μπορείς.


Edited by - Heretic on 27/10/2015 14:23:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 14:30:38  Εμφάνιση Προφίλ
Αιρετικέ, φαντάζομαι πως θυμάσαι οτι μιλάς με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει αποδείξει πως η επίπεδη και συγχρόνως κοίλη Γη βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος, το οποίο και περιστρέφεται γύρω από αυτήν...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 14:41:57  Εμφάνιση Προφίλ
Καλησπέρα.

Αιρετικέ, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, πίσω από όλους τους πολιτισμούς όσο μη υποκειμενικός να θέλω να είμαι, φαίνεται καθαρά ότι "υποννοούνται" δύο αρχετυπικά ρεύματα-χαρακτήρες. Σε κάποιους πολιτισμούς λείπει ο ένας, σε κάποιους λείπει ο άλλος., πάντα όμως το ίδιο ποίημα.

Αυτό δεν έχει να κάνει αναγκαστικά με θεούς και τριβόλους.
Υποννοεί όμως συνύπαρξη πολιτισμών πολύ διαφορετικού επιπέδου μεταξύ τους.
Προσέχω τα λόγια μου να μην εκτεθώ.
Όσο και να θέλουμε να πούμε ότι αυτοί οι αρχετυπικοί "χαρακτήρες"- ρεύματα δεν υπήρξαν, τους βρίσκουμε παντού.
Και αν κάποια πράγματα μπορούν να εξηγηθούν με την "ανάγκη" του ανθρώπου για κατανόηση του περιβάλλοντος, (φωτιά, εποχές και τα λοιπά κάποια άλλα είναι αδύνατο.

Μέχρι αυτό το σημείο μπορώ να τεκμηριώσω τη θέση μου. Από δω και πέρα αν συνεχίσω θα αρχίσουν οι υποκειμενικές απόψεις.

Δεν είναι κακό πάντως να λέμε τη γνώμη μας. Πρέπει να τη λέμε, για αυτό είμαστε εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Edited by - Italos on 27/10/2015 14:44:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 14:49:46  Εμφάνιση Προφίλ
Και είναι σαφές το γιατί η Γη πρέπει να είναι συγχρόνως επίπεδη και κοίλη.

Για να μπορεί ο Χρίστος Ελ να κυνηγάει απερίσπαστος τους εβραίους και τους κομμουνιστές στην επιφάνεια, και μετά να τους στέλνει στα μπουντρούμια της κοιλότητας.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 14:53:26  Εμφάνιση Προφίλ
Ο Χρίστος Ελ δεν εκφέρει άποψη. Τρολλάρει κατά ριπάς. Αλλες φορές φαίνεται να το κάνει επί σκοπόν, και άλλες απλά για τη χαρά του τρολλαρίσματος.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Edited by - Italos on 27/10/2015 14:53:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 15:09:48  Εμφάνιση Προφίλ
DSM, δεν θα το τράβαγα (επιστημονικά) τόσο πολύ όσο φαντάστηκες. Αν και στην ουσία γράφουμε για τους όποιους τρίτους που πιθανόν να διαβάζουν την συζήτηση μας, την όποια συζήτηση μπορεί να κάνει κανένας με τέτοιους χρήστες. Ο άνθρωπος στα τεχνολογικά και στα ευρύτερα επιστημονικά θέματα, παρατηρεί στενά την φύση και εμπνέεται από αυτή. Δεν του έρχεται μια ιδέα έτσι στο ξεκάρφωτο και απο το πουθενά, και επειδή έγινε δημιουργός μιας θεωρίας, ενός συστήματος, ή ενός λογισμικού, άρα κατά προέκταση υπάρχει στην φύση και αντίστοιχος δημιουργός και ειδικά έξω απο αυτήν.

Αντιγράφουμε τις φυσικές διεργασίες από την αυγή του πολιτισμού μας. Οπως υπάρχει κληρονομικότητα στα έμβια όντα, έτσι την εισάγαμε και στο λογισμικό, οι γενετικοί αλγόριθμοι αντιγράφονται απο την βιολογία, οι σχεδιαστές αεροπλάνων εμπνέονται από τα πουλιά και των ελικοπτέρων απο τις λιβελούλες. Δεν υπάρχει πιο αντιεπιστημονικός ισχυρισμός από το να κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, δηλαδή με βάση την τρέχουσα ανθρώπινη διανόηση και τεχνολογία, να προσπαθείς να προβάλεις κάτι αντίστοιχο σε κάποιον υποτιθέμενο κατασκευαστή συμπάντων. Μέσα απο αυτό που βρίσκεσαι εμπνέεσαι, δεν βρίσκεσαι εκτός συστήματος για να αντιπαραβάλλεις τα έργα σου με κάποιον άλλον.

Edited by - Heretic on 27/10/2015 15:18:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 15:37:31  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Heretic
Οπως υπάρχει κληρονομικότητα στα έμβια όντα...

Αυτό είναι που με προβληματίζει κι εμένα. Για αυτό και έλεγα στον Χρίστο Ελ τα περί στείρωσης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 15:49:19  Εμφάνιση Προφίλ
Φαντάζεσαι τι θα συμβεί αν ποτέ ζευγαρώσει επιτυχώς με... αντίστοιχη;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 16:15:09  Εμφάνιση Προφίλ
Γιατί? Εσύ πώς νομίζεις οτι η ΧΑ έχει φτάσει στο 7%, έ?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 16:23:09  Εμφάνιση Προφίλ
Παραβλέποντας το γεγονός ότι η άποψη μου αγνοείται, θα ξαναγράψω ότι ο Χρίστος Ελ δεν είναι χαζός όπως υπονοείτε.

Και θα ρωτησω. Είστε σίγουροι ότι με το να τον κράζετε δεν πετυχαίνει αυτό ακριβώς που θέλει, και να έχει το προφίλ του καταφρονεμένου που επιθυμεί στο Εσωτέρικα; Γιατί εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει.

Εκτός αν τον βλέπετε να ζορίζεται...

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2015, 16:33:34  Εμφάνιση Προφίλ
Λεβαντίνε, γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να δεις, πως ο τύπος είναι το απόλυτο ατύχημα της φύσης?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 43 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy