ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 00:56:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Φίλε Μακεδόν, τι θέλεις και μιλάς; Ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας, ο γέρο Σαμουήλ στο Κούγκι, ο Παλαιών Πατρών
Γερμανός
και τόσοι άλλοι παπάδες, κατά λάθος λες να
μπλέχτηκαν στην επανάσταση; Περαστικοί ήταν, είδαν
φως και μπήκαν;

Φίλε trexagireve , τους πρώτους τρείς και όχι μόνο αυτούς γιατί υπάρχουν και άλλοι απλοί παπάδες που θυσιάστηκαν , τους έχω αναφέρει και εγώ στο παρελθόν σαν τις εξαιρέσεις που αποτελούν ένα μικρό ποσοστό μέσα ανάμεσα στους ρασοφόρους που προπαγάνθιζαν την θεόθεν σταλμένη υποτέλεια στους Τούρκους .

Τον Παλαιών πατρών Γερμανό όμως τι τον θέλεις και τον αναφέρεις ;;
Και μιά και επιμένεις στο παραμύθι της Αγίας Λαύρας , μπορείς να μου υποδείξης σε ποιά σελίδα των απομνημονευμάτων του Π.Π.Γερμανού αναφέρεται ;;;
Και μη μου πείς ότι δεν το αναφέρει από μετριοφροσύνη ....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 01:46:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενα λεπτό φίλε Sesostris και τελειώνουμε

quote:
europaios2
-Όταν είσαι φιλότουρκος (επί Τουρκοκρατίας) σε κρεμάνε?

Φυσικά, άμα δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου. Δες για παράδειγμα τον Γρηγόριο τον Ε΄, για τον οποίο είπε ο Κοραής όταν έμαθε ότι το αφεντικό του τον κρέμασε:

"Τώρα άρχισε ο Σουλτάνος να κρεμάει και τους δικούς του, αντί να τους φορέσει καφτάνι".

quote:
europaios2
-Παίρνεις σβάρνα τα χωριά για να μιλήσεις για μόρφωση και σχολεία?

Για χριστιανικά σχολεία που θα έφερναν τους ανθρώπους στο μοναστήρι μίλαγε, όχι για την Ελλάδα. Χριστιανός ήταν ο άνθρωπος δεν ήταν Ελληνας.

quote:
europaios2
-Μιλάς για προφητείες που διαμελίζουν την Τουρκια? και αναζωογονούν το Εθνικό αίσθημα? ή απλά αδιαφορείς?

Οσο υπάρχουν ανόητοι και αγράμματοι να πιστεύουν σε προφητείες, τόσο θα υπάρχουν επιτήδειοι που θα τους πουλάνε αυτό που θέλουν να αγοράσουν.

quote:
europaios2
Όσο για τον Υψηλάντη που ήξερε το ρόλο του Πατριάρχη όρκισε στο όνομά του τους στρατιώτες του σελ.17 του παρόν θέματος.

Ο Υψηλάντης έκανε πολιτική και απευθυνόταν σε ανθρώπους που φοβήθηκαν από μια επανάσταση που αφορίστηκε από το πατριαρχείο του.

Ασε, η Ιστορία δεν είναι το φόρτε σου. Γιατί δεν μας μιλάς για κανά συναξάρι, καμιά προφητεία, καμια ερμηνεία της Καινής Διαθήκης; Τι πας και μπλέκεις με την Ιστορία;

Και μετά απ'αυτό το ευχάριστο διάλειμμα, προσφορά της εταιρείας "Το χαμόγελο του χριστιανού παιδιού - ό,τι θυμάμαι χαίρομαι", ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Λοιπόν, φίλε Sesostris τι έλεγες;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 02:14:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε sesostris, ξεκινώντας να γράφεις για τους διωγμούς των "ορθοδόξων" εναντίον όλων των υπόλοιπων χριστιανών στο βυζάντιο, θα έχεις κάμποση δουλειά. Και πολλοί ήταν, και πολύχρονοι και ιδιαίτερα σκληροί (μερικές φορές οι διωγμοί εναντίον των μη ορθοδόξων χριστιανών ήταν χειρότεροι από εκείνους εναντίον των Ελλήνων, όπως για παράδειγμα εναντίον των Παυλικανών).

Στο μεταξύ θα μου δοθεί και μένα η ευκαιρία να τελειώσω την κωδικοποίηση και ταξινόμηση των νόμων που εκδόθηκαν για τους διωγμούς εναντίον όλων των μη ορθοδόξων ώστε να τους παραθέσω εδώ μόλις τελειώσεις τη δική σου παρουσίαση.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 09:53:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μπορείς να πεις ότι αυτά που λέω τα λέω επειδή
έχω φτάσει σε κάποιο επίπεδο όπου οι εμπειρίες
δεν είναι πια απαραίτητες… φτάνουν όσες έχω, σχεδόν.

Εγώ πάλι θεωρώ, αγαπητέ trexagireve ότι οι εμπειρίες θα πρέπει να είναι πάντα καλοδεχούμενες διότι μπορούν να συνεισφέρουν στην γνώση που αποκομίζει ένας άνθρωπος.
Όσο ζούμε μαθαίνουμε, αυτή η διαδικασία δε μπορεί να τελματωθεί σε κάποιο σημείο.
Αυτό που λέω βέβαια είναι μια προσωπική μου πεποίθηση, εάν εσένα σε ωφελεί στην εξέλιξη σου η θεώρηση ότι σε κάποιο σημείο η γνώση κι οι εμπειρίες είναι αρκετές, τότε καλώς.

Εν πάσει περιπτώσει, έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας οπότε ας επανέλθουμε σε αυτό.

Σχετικά με την Επανάσταση του Έθνους, την Αγία Λαύρα και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό θεωρώ ότι πιάνουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να δούμε την διαφορά Ιστορίας κι "ιστορίας"...In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 10:26:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε D Incubus, κάποια στιγμή οι εμπειρίες, αρχίζουν
και σε πνίγουν και ξεχειλίζουν με την έννοια ότι δεν
είναι ο άνθρωπος μια απλή δεξαμενή που γεμίζει, γεμίζει
και ατέρμονα συνεχίζει… Υπάρχει λόγος που γίνεται, δεν
είναι αυτοσκοπός…
Αυτός ο πραγματικός σκοπός είναι να χρησιμεύσουν δεικτικά σε ανάλογες κρίσεις που θα αφορούν και άλλους ανθρώπους…
Η ιστορία έχει τη δική της πορεία και αυτό φαίνεται από
την συνέχεια της. Απλά επιμένω ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν
τέτοια διχαστικά φαινόμενα και μάλλον επειδή είμαστε τέτοιοι
από την φύση μας… Αληθώς ως παιδιά, που είμαστε…
Πιστεύω όμως ότι αυτό γίνεται εις βάρος της χώρας και
μας βλέπουν οι ξένοι και γελούν, ασταμάτητα…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 11:26:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε D Incubus, κάποια στιγμή οι εμπειρίες, αρχίζουν
και σε πνίγουν και ξεχειλίζουν με την έννοια ότι δεν
είναι ο άνθρωπος μια απλή δεξαμενή που γεμίζει, γεμίζει
και ατέρμονα συνεχίζει… Υπάρχει λόγος που γίνεται, δεν
είναι αυτοσκοπός…

Φίλε μου, το ότι οι εμπειρίες κάποτε μπορεί να σε αρχίζουν να σε πνίγουν δεν είναι ανάγκη να σε οδηγήσει στο να "κλειστείς" απέναντι στην εισροή νέων δεδομένων κι εμπειριών.
Αυτό μπορεί να είναι μια από τις πολλές πιθανές λύσεις.
Μια άλλη θα μπορούσε να είναι να διευρύνεις τα όρια σου ώστε να μπορεί να χωράει και τις επόμενες που θα έρθουν, να τις επεξεργάζεσαι, να τις μετουσιώνεις και στην συνέχεια να τις μετατρέπεις σε χρήσιμες εκροές.In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 13:36:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
Με το πρώτο του διάταγμα , εναντίον όλων των «αιρετικών» , ήθελε να επιβάλλη δια της βίας τους κανόνες και τα δόγματα που καθιέρωσε η σύνοδος της Χαλκηδόνας . Με αυτό στρέφεται κατά των Μανιχαίων , των Μονοφυσιτών , των Μοντανιστών , των Σαμαρειτών , των Νεστοριανών , των Ελλήνων και των ελληνιζόντων , των Γνωστικών κλπ .

Για να μη μονοπωλούμε την περιγραφή των διώξεων μόνο κατά των Ελλήνων και των ελληνιζόντων το θρήσκευμα , θα αρχίσω την περιγραφή μου από τις διώξεις των άλλων θρησκειών , ή των «αιρέσεων» του ιδίου του χριστιανισμού και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της Ορθοδοξίας , και των άλλων δογμάτων της κατά τα άλλα «θρησκείας της αγάπης» προς τον συνάνθρωπο .


-Nα υποθέσω ότι ο φανατικός αυτός Χριστιανός αυτοκράτορας! κυνονούσε κάθε Κυριακή! βοηθούσε τους φτωχούς και έκανε διάφορες αγαθοεργίες? ότι είχε ως στόχο την εφαρμογή της διδασκαλίας του Ιησού?

-Να υποθέσω ότι το μίσος εναντίων του Χριστιανισμού προέρχεται από τη διδασκαλία του Χριστού?

-Να υοποθέσω ότι η συνοχή της αυτοκρατορίας απαιτούσε το θάνατο όλων της των υπηκόων? Φυλετικός διωγμός εναντίων των Ελλήνων, θρησκευτικός εναντίων όλων των αιρέσεων και των ειδολολατρών!

-Να υποθέσω ότι τίποτα από αυτά δε συμβαίνει παρά μόνο πειορισμένης κλίμακας δολοφονίες ! και αυτοί μετά από εξεγέρσεις όπου τα αίτια δεν ήσαν θρησκευτικά αλλά οικονομικής εξαθλιώσης όπως πολύ σωστά ο Κορδάτος αναφέρει?

-Να υποθέσω ότι η τρίχα γίνεται τριχιά μόνο και μόνο στο βωμό της επίτευξης του σκοπού που δεν είναι άλλος από τη σπίλωση της μόνης αληθινής θρησκείας του Χριστιανισμού! διεστρεβλωνοντας τα γεγονότα και παρουσιαζοντάς τα έτσι όπως βολεύει


quote:
macedon:
1)Φυσικά, άμα δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου. Δες για παράδειγμα τον Γρηγόριο τον Ε΄, για τον οποίο είπε ο Κοραής όταν έμαθε ότι το αφεντικό του τον κρέμασε:

"Τώρα άρχισε ο Σουλτάνος να κρεμάει και τους δικούς του, αντί να τους φορέσει καφτάνι".

2)Για χριστιανικά σχολεία που θα έφερναν τους ανθρώπους στο μοναστήρι μίλαγε, όχι για την Ελλάδα. Χριστιανός ήταν ο άνθρωπος δεν ήταν Ελληνας.

3)Οσο υπάρχουν ανόητοι και αγράμματοι να πιστεύουν σε προφητείες, τόσο θα υπάρχουν επιτήδειοι που θα τους πουλάνε αυτό που θέλουν να αγοράσουν.


4)Ο Υψηλάντης έκανε πολιτική και απευθυνόταν σε ανθρώπους που φοβήθηκαν από μια επανάσταση που αφορίστηκε από το πατριαρχείο του.

5)Ασε, η Ιστορία δεν είναι το φόρτε σου. Γιατί δεν μας μιλάς για κανά συναξάρι, καμιά προφητεία, καμια ερμηνεία της Καινής Διαθήκης; Τι πας και μπλέκεις με την Ιστορία;1)Κρεμάνε τους Τούρκους που προδίδουν όχι τους φιλόΤουρκους! επειδή πρόδωσαν μερικώς! Το κρέμασμα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το ρόλο του Στην επανάσταση και τη βοήθεία της. Χάριν του Γρηγόριου και την παραπληροφόρησή του προς το Σουλτάνο όπως ήταν και ο αφορισμός! ποτε δεν έμαθε ο Σουλτάνος για τη φιλική εταιρεία και την επανάσταση που ετοιμαζότανε! παρά μόνο όταν ξέσπασε έτσι δεν είναι τυχαίο ότι μόλις
2 εβδομάδες μετά την επανάσταση τον κρέμασαν.

Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος ο Ε΄ *

του Ευαγγέλου Π. Λέκκου**

Εξέχουσα μορφή της εκκλησίας, της Παιδείας και του Έθνους αποτελεί ο διαπρεπής οικουμενικός πατριάρχης και άγιος Γρηγόριος ο Ε΄. Τρεις φορές ανήλθε στο θρόνο, δύο φορές απομακρύνθηκε και την τρίτη μαρτύρησε, απαγχονισθείς από τους Τούρκους (10 Απριλίου 1821). Άγιος ανακηρύχθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος το 1921 και η μνήμη του τιμάται στις 10 Απριλίου.

Ο Γρηγόριος, κατά κόσμον Γεώργιος Αγγελόπουλος, γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1746. Μετά τα πρώτα γράμματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, συνέχισε τις σπουδές στην Αθήνα και τη Σμύρνη (Ευαγγελική Σχολή), υπό την προστασία του θείου του Χατζή –Μελετίου και κατόπιν στην Πατμιάδα, όπου εκάρη και μοναχός. Το 1775 χειροτονήθηκε από τον Σμύρνης Προκόπιο διάκονος και υπηρέτησε εκεί επί δέκα χρόνια, ως αρχιδιάκονος και πρωτοσύγκελος, μέχρις ότου το 1875 ο μεν Προκόπιος εκλέχθηκε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο δε Γρηγόριος μητροπολίτης Σμύρνης.

Σημαντική ήταν η επίδραση που άσκησαν στη διάπλαση του χαρακτήρα του Γρηγορίου με τα εξής γεγονότα : «Η παιδεία που απέκτησε στις σχολές που σπούδασε και συμπλήρωσε με τη μελέτη του, η Μονή Φιλοσόφου της ιδιαίτερης πατρίδας του, η τρομερή καταστροφή της Πελοποννήσου μετά το αποτυχημένο κίνημα του Ορλώφ (1770) και το «ρεμπελιό» της Σμύρνης (Μάρτιος 1797) κατά το οποίο σφάχθηκαν πολλοί Έλληνες.

Ως μητροπολίτης Σμύρνης επιτέλεσε σπουδαίο έργο πνευματικής οικοδομής, φιλανθρωπίας, παιδείας. Μετέφρασε κι εξέδωσε πατερικούς λόγους, κυριακοδρόμια κ.λπ., ίδρυσε σχολεία και τυπογραφεία, αποβλέποντας στην πνευματική και ηθική αναγέννηση των υπόδουλων Ελλήνων. Το 1797 εκλέχθηκε οικουμενικός πατριάρχης και παρά το ότι στην 25ετία 1797-1821 μόλις επί 6 χρόνια άσκησε τα καθήκοντά του (1797-98, 1806-08, 1818-21), πέτυχε να αναστηλώσει τον κλονισμένο τότε θεσμό του πατριαρχείου και να ενθαρρύνει με ποικίλους τρόπους την ετοιμασία και διεξαγωγή του εθνικού αγώνα. Μερίμνησε και έφερε σε πέρας την αξιοπρεπή στέγαση του Πατριαρχείου, διαρρύθμισε τον πατριαρχικό ναό, αναδιοργάνωσε την εσωτερική ζωή της Μεγάλης Εκκλησίας, εξέδωσε πλήθος συνοδικών τόμων, πράξεων, συγιλλίων, εγκυκλίων και επιστολών, με τα οποία ρύθμισε τις σχέσεις της Εκκλησίας προς τα όργανα και το πλήρωμα της προς τους κρατούντες, και των χριστιανών μεταξύ τους, ενώ τακτοποίησε και τα της λειτουργίας των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και της πατριαρχικής Συνόδου. Κανόνισε, επίσης τη λειτουργία των σταυροπηγιακών Μονών, με την ανανέωση των προνομίων τους ή την απονομή νέων, αντιμετώπισε το ζήτημα των Κολλυβάδων (των κατά Κυριακή μνημοσύνων, την ευταξία των ναών και πολλά άλλα σχετικά θέματα.

Όταν εξερράγη η Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση, το Μάρτιο του 1821, ο Γρηγόριος θεωρήθηκε από την τουρκική Υψηλή Πύλη ύποπτος και πιέστηκε αφόρητα να αποκηρύξει την Επανάσταση. Για λόγους τακτικής λοιπόν με συνοδική απόφαση, την κατεδίκασε, γνωρίζοντας καλά ότι η ενέργειά του αυτή δεν έβλαπτε τον Αγώνα, αφού παράλληλα με μυστικές συστατικές επιστολές και μηνύματά τους προς σημαίνοντα ηγετικά στελέχη του, προέτρεπε την συνέχισή του. Οι Τούρκοι, όμως, ξέροντας και τον ρόλο τους και θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους επαναστατημένους Έλληνες, τον οδήγησαν στην αγχόνη, την ημέρα του Πάσχα τους έτους εκείνου (10 Απριλίου 1821), μετά την αναστάσιμη λειτουργία. Η αιτιολογία; Χαρακτηρίσθηκε «άπιστος και προδότης της βασιλείας» του σουλτάνου.

Το άψυχο σώμα του, μετά τρεις ημέρες, πουλήθηκε σε σπείρα Ιουδαίων, η οποία αφού το έσυρε, χλευάζοντάς το, στους δρόμους της Πόλης, το έριξε στη θάλασσα, από την οποία το ανέσυρε ο πλοίαρχος Ν. Σκλάβος και το μετέφερε στην Οδησσό. Από εκεί ανακομίστηκε στην Αθήνα, 50 χρόνια μετά. Σήμερα εναπόκειται σε περίτεχνη λάρνακα, στο μητροπολιτικό ναό των Αθηνών. Η μνήμη του άγεται τη 10η Απριλίου.


Οι Πατριάρχες Θεόληπτος και Ιερεμίας Α΄ έκαναν για την σωτηρία του Γένους μας ψεύτικους όρκους. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος έβγαζε ψεύτικα αφοριστικά - στάχτη στα μάτια του Σουλτάνου - για τον ίδιο λόγο. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Υψηλάντης παρότι ήταν ευσεβέστατος δεν τα έλαβε καθόλου υπ’ όψιν του. Δεν ταράχτηκε. Ούτε κάκιωσε εναντίων του Πατριάρχη. Τον συμπόνεσε. Ορίστε τι έγραφε στους Σουλιώτες:

«Ο Πατριάρχης βιαζόμενος υπό της Πόρτας σας στέλνει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρταν. Εσείς όμως να τα θεωρείται αυτά ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και δυναστείαν και άνευ της θελήσεως του Πατριάρχου».

Αλλά και αργότερα, όταν το στράτευμά του είχε πλέον διαλυθεί, ο Αλ. Υψηλάντης όχι μόνο δεν απέδωσε την καταστροφή του στον αφορισμό, αλλά με ημερήσιά του διαταγή 8.6.21 απεκύρηξε τους στρατιώτες του, που δεν επέμειναν στον αγώνα, να εκδικηθούν «το ιερόν αίμα των κατασφαγέντων απανθρώπως κορυφαίων "υπουργών" της θρησκείας: πατριαρχών (Γρηγορίου Ε΄ και Κυρίλλου ΣΤ΄), αρχιερέων και μυρίων άλλων αθώων αδελφών» (Σπ. Τρικούπη, Ιστορία της Ελλην. Επαναστάσεως, τόμος Α΄, σελ.128).http://www.oodegr.com/neopaganismos/pateres/grigoriosE2.htm

2)Για τον Κοσμά!«Καλύτερα αδελφέ να έχεις σχολείον Ελληνικόν, παρά βρύσες και ποτάμια, γιατί η βρύση ποτίζει το σώμα, το δε σχολείον ποτίζει την ψυχή».

3)Πούλαγε προφητείες ο Κοσμάς? και του ξέφυγε και είπε και μερικές εναντίων των Τούρκων! Το έμαθαν δεν δέχτηκαν τη συγνώμη του και τον κρέμασαν....................Λίγο τσίπα? που λέει και η θεια μου! λίγο τσίπα?...............τίποτα ποια???

4)Απαντήθηκε! ...........δεν παιρνάει αυτή η πολιτική σου macedon! όλο σκοντάφτεις!

5)Βλέπουμε τι ιστορία γνωρίζεις και τι προσπαθείς να πουλήσεις! αλλά συνέχισε! εδώ είμαστε να σπάμε πλάκα!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 15:52:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
3)Πούλαγε προφητείες ο Κοσμάς? και του ξέφυγε και είπε και μερικές εναντίων των Τούρκων! Το έμαθαν δεν δέχτηκαν τη συγνώμη του και τον κρέμασαν....................Λίγο τσίπα? που λέει και η θεια μου! λίγο τσίπα?...............τίποτα ποια???[/b]

Η λέξη αυτή - "τσίπα" - δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.
Δεν τη γνωρίζουν!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 16:17:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Ψηλέ δυστηχώς έτσι είναι τα πράγματα!!!!!!!
-Τι να πω! ο Γρηγόριος στον αφορισμό έκανε πολιτική κάτι που ο Υψυλάντης όχι μόνο διέγνωσε αλλά και όρκισε τους στρατιώτες του να πάρουν εκδίκηση στο όνομα του Πατριάρχη και των άλλων σφραγιαθέντων από τους Τούρκους.
-Την πράξη αυτή όμως ο macedon! την αντιλαμβάνεται ως πολιτική! λες και προσπαθούε να ρίξει στάχτη στα μάτια του εχθρού όπως έκανε ο Γρηγόριος!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 22:38:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
2ον Κατά Μανιχαίων .

Τον τρίτο αιώνα μαχχ ένας Πέρσης από την Βαβυλώνα ο Μάνης ίδρυσε μία θρησκεία που στηρίχθηκε στις αρχές του Ζωροαστρισμού και συμπεριλάμβανε στοιχεία του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού .
Σύμφωνα με τη θρησκεία αυτή η σωτηρία του ανθρώπου επιτυγχάνονταν με την ασκητική ζωή . Είχαν δικό τους ιερατείο και είχαν προσχωρίσει σ΄αυτούς αρκετοί ορθόδοξοι , λέγεται μάλιστα ότι για ένα διάστημα μεταξύ αυτών που είχαν προσχωρίσει στους Μανιχαίους ήταν και ο Αυγουστίνος .

Οι διωγμοί κατά των Μανιχαίων είχαν αρχίσει από την εποχή του Ιουστίνου , με εξορίες επισκόπων όπως του Ξεναΐα του Φιλόξενου , επισκόπου Ιεραπόλεως ο οποίος κατηγορήθηκε για Μανιχαϊσμό , και άλλων και είχαν πολλά θύματα .
Οι Ορθόδοξοι τους μισούσαν τόσο πολύ που ήταν η μεγαλύτερη βρισιά το να αποκαλέσει κανείς κάποιον Μανιχαίο , και συχνά την χρησιμοποιούσαν και οι επίσκοποι στις μεταξύ τους αντεκκλήσεις .

Στην Περσία επί βασιλείας Κουάδη μετά από παρότρυνση του Ορθοδόξου επισκόπου Βοαζάνη , όπως αναφέρει ο Θεοφάνης στην «Χρονογραφία» του σφάχτηκαν χιλιάδες Μανιχαίοι μέσα σε μια μέρα , και δόθηκε εντολή όποιο Μανιχαίο συλλαμβάνουν να τον καίνε μαζί με τα βιβλία του . Κάτι ανάλογο στη δική του «Χρονογραφία» αναφέρει και ο Ι. Μαλάλας ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει :

[ Εν δε τω αυτώ χρόνω ανεφάνη εν τοις Περσικοίς μέρεσι δόγμα Μανιχαϊκόν . Και μαθών ο των Περσών βασιλεύς ηγανάκτησεν . Ωσαύτως δε και οι αρχιμάγοι των Περσών . Ήσαν γαρ ποιήσαντες οι αυτοί Μανιχαίοι και επίσκοπον , ονόματι Ινδαραζάρ . Ο δε βασιλεύς των Περσών σιλέντιον ποιήσας και πάντας αυτούς κατεσχηκώς και τον επίσκοπον των Μανιχαίων , κελε’υει τη τη παρεστώση αυτώ ενόπλω σταρατιά και κατέκοψαν ξίφεσι πάντας τους Μανιχαίους και τον επίσκοπον αυτών συν τω κλήρω αυτού . Και εφονεύθησαν πάντες επ’ όψεσι του αυτού βασιλέως και του επισκόπου των Χριστιανών , εδημεύθησαν δε και αι υποστάσεις αυτών , και τας εκκλησίας αυτών δέδωκε τοις Χριστιανοίς , εκπέμψας θείας αυτού σάκρας εν τη υπ’ αυτού διοικουμένην πολιτεία , ώστε τον ευρισκόμενον Μανιχαίον πυρίκαυστον γενέσθαι και τας βίβλους δε αυτών πάσας κατέκαυσεν .*]
Ι.Μαλάλα «Χρονογραφία» , λόγος ΙΗ (18) σελ.444 κ.ε.

*Δηλαδή , όποιον Μανιχαίο βρίσκουν να τον καίνε ζωντανό μαζί με τα βιβλία του .

Όπως αναφέρει και ο Στέφανος Κωλέτας στο βιβλίο του «Ιουστινιανός η μάστιγα του Ελληνισμού» εκδ. ΕΥΑΝΔΡΟΣ , από το οποίο έχω πάρει πολλά στοιχεία , ο Ιουστινιανός ακολουθώντας το παράδειγμα του Κουάδη , δήμευε τις περιουσίες των Μανιχαίων , έκαιγε τα βιβλία τους , τους στερούσε τα πολιτικά δικαιώματα και διέταξε και αυτός μεγάλο διωγμό εναντίον τους , και διατηρούσε πάντα την θανατική ποινή τόσο γι’ αυτούς όσο και για τους υπόλοιπους που είχαν υποπέσει και πάλι σε κάποια «αίρεση» . Έτσι κατά την περίοδο αυτή σε κάθε πόλη τιμωρήθηκαν πολλοί Μανιχαίοι , μεταξύ των οποίων και η σύζυγος κάποιου συγκλητικού μαζί με άλλες γυναίκες όπως αναφέρει ο Ι. Μαλάλας στη «Χρονογραφία» .

[ Εν δε τω αυτώ καιρώ κατά πόλιν πολλοί ετιμωρήθησαν Μανιχαίοι , εν οις ετιμωρήθη και η γυνή Ερυθραίου του συγκλητικού και άλλαι άμα αυτή .]

Θα συνεχίσω με τους διωγμούς κατά των Ιουδαίων – Εβραίων , με στοιχεία από το βιβλίο του Στέφανου Κωλέτα «Ιουστινιανός η μάστιγα του Ελληνισμού» εκδ. ΕΥΑΝΔΡΟΣ , καθώς και άλλων συγγραφέων .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 23:19:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλέ, λες

quote:
Ο Πάτερ λέει επί λέξει "θα το απέτρεπαν και θα το ηρνούντο αυτό οι Άγιοι Πατέρες μας". Τι θα απέτρεπαν; Μα φυσικά αυτό που λέει παραπάνω.
Τη σταδιακή άλωση που οδήγησε στην διάβρωση των πάντων σήμερα.

Και πιό κάτω λες

quote:
Γιατί δεν άφησαν το βίντεο να παίξει για να δούμε πάνω σε τι λέει ο Πάτερ ότι οι Άγιοι Πατέρες θα "ηρνούντο", παρά έφτιαξε το ΕΧΤΡΑ, σε γραπτό κείμενο, την ερώτηση, στην οποία υποτίθεται, πως απαντούσε ο Πάτερ;

Ενώ πιο πριν είχες πει

quote:
Ο Πάτερ μιλάει για πραγματική άλωση της πνευματικής ελευθερίας που έχει αρχίσει σταδιακά από το 1821.
Λέει, πως ενώ αποκτήσαμε την πολιτική μας ελευθερία, η προσάρτησή μας στη Δύση, σιγά-σιγά μας διέβρωσε, πράγμα που είναι η αλήθεια, ή μήπως αμφιβάλλεις;

Πώς έβγαλες το συμπέρασμα της πρώτης και της τρίτης παραπομπής, ενώ αναρωτιέσαι αυτό της δεύτερης;

Αν ήσουν παρών στην ομιλία του «πατρός» Ζήση, τί εχεις να πείς για τον τρόπο που έβγαλε ο χριστιανός έξω τον αποστρατευθέντα στρατηγό (κυριολεκτικά καροτσάκι) και γιατί διαμαρτυρήθηκε αυτός γι’ αυτά που άκουγε;ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2008, 23:36:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας"
Δρ. Χένρυ Κίσιγκερ τ. ΥΠ.ΕΞ ΗΠΑ, ομιλία προς Αμερικανούς μεγιστάνες, Σεπτέμβριος 1994

-Αλήθεια πόσο επίκαιρο είναι? γιατί ότι έχει πει ανά την υφίλιο αυτός ο εχθρός της πατρίδας μας πάντα βγαίνει?
-Και το κυριότερο με τι τρόπο τον ακολουθούν πιστά κάποιοι που κόπτονται δήθεν για την αλήθεια? πως? ποιο το όφελος?

-Για να μαι ειλικρινής προσωπικά πιστεύω ότι ο τρόπος είναι παισφανής! κακοήθεια διεστρέβλωση παραποίηση και.............ότι ήθελε προκύψει. πολύ δυσοσμία........

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2008, 00:37:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κλασικό hoax η υποτιθέμενη δήλωση Κίσινγκερ, βούτυρο στο ψωμί του κάθε συνομωσιολογόπληκτου που δυστυχώς ακόμα κρατάει καλά και περιφέρεται στα ελληνικά φόρουμς. Αχ ρε Λιάνα τι μας έκανες

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12448&m=B02&aa=1

http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm

Δεν ξέρω αν μισούσε την Ελλάδα ο Κισινγκερ, αλλά τόσο αφελής ώστε να εκφράζει δημόσια τέτοιες θέσεις δε νομίζω να ήταν

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2008, 02:28:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris, μια και ανάφερες τους Μανιχαίους, θα ήταν ίσως καλό να δούμε πώς έβλεπε ο νόμος τους αιρετικούς και ειδικά τους Μανιχαίους, και πώς νομιμοποιούνταν ο διωγμός εναντίον τους.

Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο "Το Ρωμαϊκό Αστικό Δίκαιο" του S. Scott (έκδοση 2007) καθώς και από την πλήρη συλλογή "Ο Ιουστινιάνειος Κώδικας" των Fred Blume και Timothy Kearl του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν (έκδοση 2005).

Στον Ιουστινιάνειο Κώδικα, στο βιβλίο 1 κεφάλαιο 5 που επιγράφεται "Περί αιρετικών, Μανιχαίων και Σαμαρειτών" διαβάζουμε:

1.5.1: Στέρηση θρησκευτικής ελευθερίας
Τα δικαιώματα που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη τέλεση θρησκευτικών καθηκόντων, έχουν εφαρμογή μόνον στους πιστούς της καθολικής πίστης (δηλ. στους ορθόδοξους) και όχι στους αιρετικούς, από τους οποίους αφαιρούνται όλα αυτά τα προνόμια (326)

1.5.2 Απαγόρευση διά νόμου
Ολες οι αιρέσεις απαγορεύονται διά νόμου και θα παραμείνουν απαγορευμένες διά παντός (379)

1.5.3 Δήμευση περιουσιών
Ολοι οι αιρετικοί θα στερηθούν τα κτίριά τους, είτε αυτά είναι εκκλησίες είτε ακόμη ιδιωτικές οικίες, ώστε να μην έχουν τόπο συγκέντρωσης. Τα κτίρια αυτά θα περιέλθουν στην Ορθόδοξη εκκλησία (396).

1.5.4 Ειδικά για τους Μανιχαίους
Διώκουμε τους Μανιχαίους με σκληρότητα, γιατί δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, ούτε στα έθιμά τους ούτε στους νόμους τους.

i. Θεωρούμε τη θρησκεία τους δημόσιο έγκλημα. Τους τιμωρούμε με δήμευση της περιουσίας τους, δίνοντάς τους όμως το δικαίωμα να τη δωρίσουν σε κοντινό τους συγγενή, αν αυτός δεν είναι μολυσμένος από την αίρεση αυτή.

ii. Τους απαγορεύουμε να δέχονται δώρα από οποιαδήποτε πηγή.

iii. Τους αφαιρούμε το δικαίωμα να αγοράζουν, πουλάνε ή δωρίζουν οτιδήποτε, ακόμη και να κάνουν οποιοδήποτε συμβόλαιο.

iv. Η τιμωρία τους θα εκτείνεται και μετά το θάνατό τους. Αν κάποιος κατηγορηθεί ακόμη και μετά το θάνατό του ότι ήταν Μανιχαίος, ο νόμος θα επιβάλλεται στην περίπτωσή του σα να ήταν ζωντανός.

v. Σαν αποτέλεσμα, η τελευταία επιθυμία ενός Μανιχαίου είναι άκυρη, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται: Διαθήκη, κωδίκελλος, επιστολή ή άλλο.

vi. Τα παιδιά ενός Μανιχαίου δεν θα θεωρούνται απόγονοί του και δεν θα έχουν κανένα κληρονομικό δικαίωμα, εκτός αν απαρνηθούν την αίρεση αυτή.

vii. Η τιμωρία του νόμου θα επιβληθεί και σ'αυτούς που τους προστατεύουν και τους βοηθούν ή τους δέχονται στα σπίτια τους. (409)


1.5.5 Εξορία των Μανιχαίων
i. Οι Μανιχαίοι θα τιμωρηθούν δημόσια και θα εξοριστούν από τις πόλεις.

ii. Οι νόμοι που τιμωρούν τους Μανιχαίους θα εφαρμόζονται με απόλυτη αυστηρότητα και καμία εξαίρεση δεν θα γίνεται και καμία δικαιολογία δεν θα λαμβάνεται υπόψη. (428)

1.5.12 Θανάτωση των Μανιχαίων (νόμος του Ιουστινιανού)
iii. Οπως έχουμε πει, οι Μανιχαίοι πρέπει να έχουν ήδη εξοριστεί από τις πόλεις και καμία ανοχή δεν θα υπάρχει γι'αυτούς. Κάθε Μανιχαίος θα πρέπει να θανατώνεται οπουδήποτε και αν ευρίσκεται.

Νομίζω οι παραπάνω νόμοι μπορούν να απαντήσουν με ασφάλεια στο ερώτημα "πώς επικράτησε η ορθοδοξία έναντι των άλλων δογμάτων" και στην ανόητη θέση "με τη δύναμη της αλήθειας, κτλ. κτλ.".

Είναι ενδιαφέρον όμως πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος νόμος (1.5.12) τους Γότθους ... ναι, εκείνους που έστειλε ο Αρκάδιος να ρημάξουν την Ελλάδα.

xvii. Με δεδομένο ότι θεωρούμε τους Γότθους από τους πλέον αφοσιωμένους συμμάχους μας, αν και δεν είναι ορθόδοξοι, δηλώνουμε πως οι νόμοι θα είναι χαλαροί απέναντί τους και θα τους θεωρούμε συμμάχους μας και θα τους τιμούμε με όποιον τρόπο θεωρούμε καλύτερο.

Εμ... τόση δουλειά έκαναν τα παιδιά για το χριστιανισμό, πέτρα επί πέτρας δεν άφησαν στην Ελλάδα, είναι να μην τους τιμάνε οι Χριστιανοί;


macedon

Edited by - macedon on 09/04/2008 02:49:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2008, 13:50:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris, βλέπω ότι έχεις ενθουσιαστεί,
γράφοντας την δική σου «ιστορία»… Αυτό είναι το
χρόνιο πρόβλημα της Ελλάδας…Κανείς δεν κάνει κάτι
καινούργιο, παίρνουμε απλά κάτι που έχει κάνει
άλλος και το… καταρρίπτουμε!!!
Μιλάμε ρε φίλε, μόνοι μας είμαστε οι χειρότεροι
εχθροί μας , δεν χρειαζόμαστε άλλους…

Και να αν το θέλεις έτσι, επειδή οι αιρέσεις
είναι προϊόν του διαβόλου, σε εκείνα τα χρόνια
τους κυνηγούσαν για να διώξουν τον διάβολο μέσα
από τις αιρέσεις αυτές που θα παραπλανούσαν όσους
δεν ήξεραν την αλήθεια…
Ήταν πολύ συνειδητοί τότε στο τι είναι λάθος και τι
είναι σωστό, δεν βλέπανε όπως κάνουν σήμερα οι
προοδευτικοί άνθρωποι , οι οποίοι δεν διστάζουν να
παραδέχονται ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα η ύπαρξη
της Εκκλησίας του Σατανά, το Κόμμα Παιδεραστών στο Βέλγιο,
το Πορνείο με ζώα στη Φιλανδία, και δεν ξέρω πόσα άλλα,
όπως τελευταίο το να γεννήσει γυναίκα που έχει κάνει
αλλαγή φύλου, για να μπει στο Γκίννες… Ρε σεις φίλοι,
ειλικρινά εκείνο το κουτί της Πανδώρας, είστε βέβαιοι
ότι ξέρετε τι κάνετε ανοίγωντας το;
Πάντως το διαίρε και βασίλευε, στην Ελλάδα, θυμίζει
εκείνη την κολώνια που κρατάει χρόνια…

Βασικά τώρα είδα και τον …φίλο Agnostic να τοποθετείται
με το γνωστό ύφος, εγώ τα ξέρω όλα….
Φιλαράκι ο Κίσινγκερ, τα είπε γιατί εμάς μας έχει
γραμμένους και δεν μασάει να τα
λέει γιατί ελέγχει την μισή υφήλιο, λες να σε φοβάται;
Ειλικρινά είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τίποτα από ότι
γίνεται γύρω σου;
Φίλε Μακεδον, γράφεις ιστορία παραποιώντας, κατά το δοκούν
την των άλλων… Μιλάμε παιδί μου, πάντα μόνο από τα έτοιμα;
Φαντασία δεν έχεις; γράψε ότι θέλεις εσύ, γιατί να
κουράζεσαι, διαβάζοντας τους δικούς σου από το Ιχώρ
και τον Δαυλό;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2008, 18:09:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic:
Κλασικό hoax η υποτιθέμενη δήλωση Κίσινγκερ, βούτυρο στο ψωμί του κάθε συνομωσιολογόπληκτου που δυστυχώς ακόμα κρατάει καλά και περιφέρεται στα ελληνικά φόρουμς. Αχ ρε Λιάνα τι μας έκανες

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12448&m=B02&aa=1

http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm

Δεν ξέρω αν μισούσε την Ελλάδα ο Κισινγκερ, αλλά τόσο αφελής ώστε να εκφράζει δημόσια τέτοιες θέσεις δε νομίζω να ήταν-O Κίσιγκερ είναι γνωστός τόσο για την ανθελληνική στάση του όσο και για τον απάνθρωπο και μνησίκακο χαρακτήρα του. Σε εκπομπή του Παπαχελά (αν δεν κάνω λάθος) είχε παραδεχτεί ότι η αιτία τόσο για την έναρξη όσο και τη συνε΄χιση του πολέμου στο Βιετνάμ, <<αποκλειστικά>> υπεύθηνος ήταν ο ίδιος.
-Στην ίδια εκπομπή ναι μεν παραδέχτηκε ότι ήξερε για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο! .................αλλά δεν έδωσε αυτός την εντολή! λες και θα τολμούσαν ποτέ οι Τούρκοι χωρίς την έγκρισή του να κάνουν την απόβαση.
-Το ότι το διέψευσε είναι λογικό! το περίεργο θα ήταν να μην το έκανε! Και ο Ντεκτάς <<ισχυριζόταν>> ότι είχε δώσει εντολή στους Τούρκους στρατιώτες να φαίρονται με τον καλύτερο τρόπο στους Κύπριους αγνωούμενους.
-Τη σχετικήξ δήλωση την είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News»
Αυτό αποδυκνείει ότι δεν υπήρχε κανένα <<Ελληνικό συμφέρον στη δημοσίεση της εν λόγω δήλωσης. Ο Κίσιγκερ σίγουρα δεν ήταν αφελής να το πει με τα μικρόφωνα ανοικτά. Όπως σίγουρα και θα ειπώθηκε of the record!
-To ότι η για παράδειγμα η ιστοσελίδα <<http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm>> προσπαθεί να <<διελευκάνει>> το μυστήριο αρκεί να προσέξουμε ότι στην ίδια ιστοσελίδα γράφεται και το εξής <<Αν ανατρέξουμε στην κρίση μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, θα βρεθούμε μπροστά σ' ένα αναπάντεχο συμπέρασμα: η Ελλάδα συμπεριφέρεται προς την ΠΓΔΜ με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ΗΠΑ προς την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα μας συμπεριφέρεται προς τις ΗΠΑ με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ! (5/4)

-Το οποίο είναι κατάπτιστο και βλοσυρό!

-Για μια ακόμη φορά ο macedon! παραποιεί την ιστορία φέρνοντάς στη στα μέτρα του!

Γ.Κορδάτος σελ.90 <<Η μονοφυστιτική αντίθεση προς τις αποφάσεις της Συνόδου της Χαλκηδόνας στις περιοχές αυτές ήταν πολύ επικίνδυνη, γιατί έκρυβε και τις χωριστικές τάσεις των σύρων και των άλλων λαών που μισούσαν για πολλούς λόγους τη Βυζαντινή κυβέρνηση και κυριαρχία.>>
Αυτή ήταν και η αιτία που ο Ιουστιανιανός κυνηγούσε τους αιρετικούς. Οι λόγοι ήσαν ακαθαρά πολιτικοί! κάτι που αποδυκνύεται για μια ακόμη φορά περίτραν στην επόμενη σελίδα 91...για να διαβάσουμε λίγο ...σελ.91 ..<<Ολόκληρα χρόνια κράτησαν οι ανωμαλίες αυτές και μόνο στα τελευτάια του χρόνια ο Ιουστινιανός ξαναγύρισε στη συμφλιωτική του θρησκευτική πολιτική!, γιατί οι μονοφυσίτες όχι μόνο ήταν η πλειοψηφία στις Ανατολικές επαρχίες, αλλά, πότε φανερά και πότε κρυφά , συνεργάζονταν εδώ και εκεί με τους Πέρσες.
Έτσι το 543 κα΄νει στροφή και υποστηρίζει τους μονοφυσίτες. Κάλεσε μάλιστα Εκκλησιαστική σύνοδο το 533, στην οποία πάρθηκαν αποφάσεις, που έμμεσα αποδοκίμαζαν το τριαδικό δόγμα, που καθιέρωσε η σύνοδος της Χαλκηδόνας.Οι ορθόδοξοι κληρικοί θέλοντας και μη, έκαναν το χατήρι του Ιουστινιανού. Το κόμα των ορθοδόξων δεν ήταν πια ισχυρί για να επιβάλη τη δική του πολιτική......
Όπως και νάναι, ο Ιουστινιανός τέλειωσε το βίο του υποστηρίζοντας τους μονοφυσίετες. Με τις τελευταίες του μάλιστα ενέργειες υπόταξε πέρα για πέρα την εκκλησιαστική εξουσία στην κοσμικήν-μοναρχική.
Όσους πατριάρχες έδειχαν πως είχαν γνώμη και διαφωνούσαν μαζί του τους έπαυε και έβαζε δικούς του, που του είσαν υποταχτικοί.

-σελίδα 56: ......<<Στην αρχή οι Γότθοι βαδίσανε κατά της πρωτεύουσας μα, για μια ακόμη φορά το κάστρο την έσωσε. Γι' αυτό λοξοδρόμησαν, πέρασαν στη Μακεδονία κατέβηκαν στη Θεσσαλία και έφτασαν ως την Πελοπόννησο. Οι καλόγεροι τους υποδέχονταν παντού και τους έβαζαν να χαλούν τα μνημεία. Μόνο στη Θήβα και στην Αθήνα δεν μπήκαν.
-Για να μη βρουν όμως καμία αντίσταση φαίνεται πως οι κόλόνοι, οι δούλοι και οι αγρότες τους δέχονταν ως απελευθερωτές, μην ξέρωντας πως αυτοί ήσαν γδάρτες και καταπιεστές.>>

ΣΕΛΙΔΑ 52....<<Οι Γότθοι τράβηξαν για την πόλη, μα το κάστρο της την έσωσε. Άλλαξαν δρόμο, πέρσαν τη Μακεδονία και κατέβηκαν στη Θεσσαλία.
Ο αυτοκράτορας Θεοδόδιος Ά (379-395), μη μπορώντας να τους αντιμετωπίσει δυναμικά, ακολούθησε άλλη πολιτική. Τους καλόπιασε με δώρα και δωσίματα και τους παραχώρησε κιόλας μεγάλες περιοχές να καλλιεργούν με τη συμφωνία όμως να παίρνουν το τρίτο της παραγωγής και να φυλάνε τα σύνορα.>>

Πολιτική έκανε ο Θεοδόσιος για τη διατήρηση της αυτοκρατορίας και του θρόνου του.
Όμως το <<άλλα ακούνε τα αυτιά μου και άλλα η καρδιά μου>> είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των Χριστιανομάχων.

......σελ.44 <<...Εξάλου η πολυεθνική σύνθεση της Ανατολικής αυτοκρατορίας εκείνα τα χρόνια χρειαζόταν κάποιο ιδεολογικό σύνδεσμο για να μείνουν πειθαρχικές οι διάφορες φυλές κάτω από το ζυγό της. Και μια που η χριστιανική ιδεολογία ήταν η ισχυρότερη ιδολογική δύναμη σε όλη τη χώρα, η πλειοψηφία της άρχουσας τάξης είχε συμφέρον να εγκολπωθεί το ορθόδοξο δόγμα, που ένωνε τις 3 εξουσίες.
Γι αυτό καταδίωξε τους αντιφρονούντες για να επιτύχη την εσωρερική ενότητα της Αυτοκρατορίας πάνω σε θρησκευτική βάση, αφού το παλιό διάταγμα του Καρακάλα (212) που χορηγούσε τον τίτλο του ρωμαίου πολίτη στους λαούς της Ανατολής δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Αντίθετα η ιδιότητα του Χριστιανού ανεξάρτητα από θρησκευτικές διαφορές ένωνε τους πιστούς της νέας θρησκείας και δημιουργούσε ανάμεσά τους αδιάσπαστο σύνδεσμο.
Μα για να υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος έπρεπε να μην υπάρχουν οι αιρέσεις που διασπούν την ενότητα των Χριστιανών, που στα κατοπινά (μετά τον Δ΄αιώνα)χρόνια αποτελούσαν την πλειοψιφία του πληθυσμού της Ανατ.Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Από όλες λοιπόν αυτές τις αιρέσεις το δόγμα της Ορθοδοξίας χρησίμευε ως ενωτικός κρίκος στους λαούς του Βυζαντίου, που ανήκανε σε πολλές εθνότητες και εξασφάλισε ως ένα σημείο την εσωτερική του συνοχή.


-Από το μίσος προς το Χριστιαανισμό! δε βλέπετε μπρόστά σας! Ο Νικηφόρος Φωκάς κυνηγούσε τους καλογέρους! πότε? στα τέλη του 10ου αιώνα με τι? με νεαρές!
...<<Άρτι δε βλέπων την περί τα μοναστήρια και τα ιερά τούτα σεμνεία περιφανή νόσον (νόσον γαρ εγώ την απιστίαν ταύτην καλώ), ουκ οίδα.. πως κολάσω την αμετρίαν Τίσι γαρ πειθώμενοι των πατέρων.. προς τοσαύτην περιττότητα.. εξήχθησαν? γης πλέθρα μύρια, φιλότιμους οικοδομάς, ίπων αγέλας, βοών καμήλον..κτάσθαι σπουδάζοντες και την όλην μέριμναν της ψυχής περί αυτά κατατείνοντες...>> (Νεαρά ΧΙΧ ετ..964)..
-Ερώτημα αφού ο Χριστιανομός είχε επιβληθεί! και οι αυτοκράτορες νοιάζονταν μόνο να σφάξουν τους Έλληνες! πως καταφέρονταν εναντίων των ιερωμένων?
-Από το έργο ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ του Γ.Κορδατόυ.
σελ137.....<<Tο κίνημα πέτυχε και αυτοκράτορας ανακηρύχτηκε (802) ο ως τα τότε μέγας λογοθέτης (Υπουργός των Οικονομικών) Νικηφόρος..........Η κατάσταση λοιπόν δεν ήταν καθόλου καλή. Υπήρχαν πολλές αντιθέσεις μέσα στην άρχουσα τάξη, ενώ οι φτωχές μάζες στις πόλις και στην ύπαιθρο βαρυγκωμούσαν, γιατί μολονότι ο Νικηφόρος θέσπισε ορισμένα μέτρα ανακουφιστικά, στην πράξη τα μέτρα αυτά δεν εφαρμόζονταν,
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι οι στάσεις που κάθε τόσο ξεσπούσαν και τα βάρβαρα μέσα, που μεταχειρίζονταν ενάντια στους αντιπάλους τους εκείνοι που επικρατούσαν, δείχνει πως το Βυζάντιο μία πολύ σοβαρή εσωτερική κρίση.
Το κόμμα των στρατιωτικών και των παλατιανών, που ήταν στην εξουσία, άρχισε νέους διωγμούς κατά των καλογέρων και των εικονόφιλων. Με νέα διατάγματα τα μοναστηριακά κτήματα, που στο αναμεταξύ είχαν ξαναδωθεί στους καλογέρους, δεσμεύτηκαν πάλι και δόθηκαν στο στρατό. Ακόμα καταργήθηκαν οι φορολογικές ατέλειες και όσα άλλα προνόμια πήραν οι καλόγεροι τον καιρό που κυβερνούσε η Ειρήνη.
Ο Νικηφόρος....κατάστρωσε ένα σχέδιο με σοβαρές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλίσει τους χρηματικούς πόρους, που χρειάζονταν για την οργάνωση του στρατού>>
-Χιλιοεπιπωμένη απάντηση...... τους αυτοκράτορες τους ένοιαζε μόνο η συνοχή της αυτοκρατορίας και η διατήρηση του θρόνου τους, αδιαφορούσαν γαι τις θρησκείες και έψαχναν για συμαχίες που θα τους εξασφάλιζαν τα παραπάνω! Συνήθως οι καλύτερες συμαχίες ήταν με τους δυνατούς, δηλαδή τους πατρίκιους, στατηγούς, μαγίστρους, μητροπολίτες, επισκόπους, ηγουμένους κ.λ.π.) Από κει και έπειτα όταν βρισκόταν κανάς συνετός αυτοκράτορας τα έβαζε και με αυτούς με στόχο την ανακούφιση των λαικών μαζών! ένας από αυτούς ήταν και ο Νικηφόρος Φωκάς τον οποίον τον δολοφόνησαν αυτοί οι δυνατοί!

-Αυτός ο εθελοτυφλισμός και η μονόπλευρη παρουσίαση των ιστορικών αυτών γεγονότων είναι μιαρή και ανάξια ανθρώπων Β κατηγορίας, που το μόνο που τους ναοιάζει είναι να περάσουν τη λασπολογία και όχι να πουν την αλήθεια! για αυτό και φτάνουμε μέχρι και τα θλιβερά γεγονότα της σελίδας 17 του παρόν θέματος!

Ο λόγιος κ.Θ.Ζιάκας γράφει στο άρθρο του «Γιατί οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί;» (περιοδικό ΑΡΔΗΝwww.ardin.gr/html-txt/ziakas28.htm) : «Φαίνεται ότι η θεωρία της βίας μόνο στην Ελλάδα έχει οπαδούς. Οι οπαδοί της επικαλούνται τα διωκτικά μέτρα των πρώτων βυζαντινών αυτοκρατόρων εναντίον των παγανιστικών ιερών και σχολών. Επικαλούνται δηλαδή γεγονότα που συμβαίνουν μετά τον τέταρτο αιώνα, όταν η νίκη του χριστιανισμού ήταν ήδη δεδομένη. Παραβλέπουν το γεγονός ότι ο εκχριστιανισμός των μεγάλων αστικών κέντρων είχε ήδη συντελεστεί, πριν υπάρξουν χριστιανοί αυτοκράτορες να στραφούν εναντίον του αρχαίου παγανισμού. Ότι στην προβυζαντινή περίοδο συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ότι οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί παρά τους διωγμούς εκ μέρους της ρωμαϊκής εξουσίας».

Γ.Κορδάτος <<Tο βέβαιο και το σωστό είναι ότι οι Ίσαυροι και οι διάδοχοί τους διαλύσανε τα ποιο πολλά μοναστήρια, κρατικοποιήσανε τις μοναστηριακές και εκκλησιαστικές περιουσίες σταμάτησαν την παραπέρα ασυδοσία των δυνατών και υποστήριξαν τους ελευθέρους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες. >>

-Και μιλάμε τώρα για την εποχή των Ισαύρων τον 7ο-8ο αιώνα!

Γ.Κορδάτος …<<Μα εκέινον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
.....Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>

Ας δούμε όμως και κάτι άλλο σημαντικό για τους χρονογράφους της εποχής εκέινης. σελ. 102..<<Ξέχωρα από την ιστοριογραφία καλλιεργήθηκε και η χρονογραφία...αν και οι χρονογράφοι γράφουν στην ομιλούμενη γλώσσα και από την άποψη αυτή το ύφος τους, είναι ζωντανό,ο ένας ανιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιόντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία.
Ένας από αυτούς είναι ο Σύρος Ιωάνννης Μαλάλας. Γράφει ότι του κατέβει για την αρχαία ιστορία και από μία άποψη οι <<παραδοξολογίες και φλυαρίες του αντικαθρφτίζουν τη διανοητική κατάσταση της εποχής του. Ωστόσο οι πληροφορίς που μας δίνει για τα ήθη και τα έθιμα του ΣΤ' αιώνα είναι χρήσιμες και κατατοπιστικές.
[/b]

-Η Συρία ήταν υπό την κατοχή της Α. Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας επόμενο ήταν ο Μαλάλας που συνέχεια τον επικλείστε να έγραφε ότι του κατέβεαινε. Ωραίες πηγές έχετε. Είναι σα σήμερα να διαβάσουμε την Ιστορία της Ελλάδας από έναν Τούρκο χρονογράφο!......... αλήθεια τι θα έγραφε............


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2008, 23:33:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μία συνοπτική αλλά ενδεικτική εικόνα των διωγμών κατά των αιρετικών και εθνικών αλλά και της εν γένει συμπεριφοράς των χριστιανών από τον 4ο αιώνα και μετά δίνει ο Διομήδης Κυριακός, καθηγητής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ριζαρείου Σχολής, στο έργο του "Δοκίμιον Εκκλησιαστικής Ιστορίας".

Λέει ο καθηγητής στο κεφάλαιο "Εκκλησιαστικός βίος και λατρεία -2η περίοδος (313-860):

Η αρχαία χριστιανική αγάπη εκλείπει, οι δε χριστιανοί επιλανθόμενοι της αρχής της θρησκευτικής ανοχής, κατεδίωκον νυν ωμώς τους εθνικούς και τους αιρετικούς, επίσκοποι δε προέτρεπον τους αυτοκράτορες να εξαλείψωσι πάσα αίρεσιν και πάσαν άλλην θρησκείαν. Νόμοι αυτοκρατορικοί εξεδίδοντο κατά των Ιουδαίων, των εθνικών και των αιρετικών, ιδίως επί Θεοδοσίου του Α΄, Θεοδοσίου του Β΄ και Ιουστινιανού του Α΄. Ενώ δε κατ'αρχάς ηρκούντο οι αυτοκράτορες να εξορίζωσι τους αιρετικούς, καθιστώντες αυτούς ούτως αβλαβείς, ήρξαντο βραδύτερον να επιβάλλωσιν αυτοίς και σωματικάς τιμωρίας. (...) Λέων δε ο Α΄ παρεδέχετο και τον θάνατον αυτών (...)Προς τους αιρετικούς ουδεμία υφίστατο ηθική υποχρέωσις. (Διομήδης Κυριακός, "Δοκίμιον εκκλησιαστικής Ιστορίας", Έκδοσις Β΄, Αθήνα 1874, σελ. 172).

Οι Χριστιανοί, πιστοί και επίσκοποι, έκαναν τους διωγμούς και αυτοί ήταν που πίεζαν τους αυτοκράτορες να νομοθετήσουν υπέρ των διωγμών, ώστε να εξαλειφθεί "πάσα αίρεσις και πάσα άλλη θρησκεία".

Και η πίεση αυτή των οπαδών της ψευδεπίγραφης "θρησκείας της αγάπης" βρήκε πρόσφορο έδαφος στο πρόσωπο των ανθελλήνων χριστιανών αυτοκρατόρων που προσέδωσαν στους διωγμούς εναντίον όλων των μη χριστιανών τη νομική κάλυψη που ζητούσαν οι χριστιανοί.

Και ευτυχώς για όλους εμάς τους μεταγενέστερους, οι νόμοι αυτοί υπάρχουν καταγεγραμμένοι, και μπορεί ο καθένας να τους μελετήσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με τους τρόπους που επικράτησε η ασιατική λαίλαπα εις βάρος λαών, πολιτισμών και θρησκειών.

Οι δε προσπάθειες των αυτόκλητων, ανιστόρητων και ημίτυφλων σύγχρονων απολογητών (επαγγελματιών και μη) για δικαιολόγηση των πολύχρονων εγκλημάτων των χριστιανών εναντίον της ανθρωπότητας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν το γέλιο, αν δεν προκαλούσαν λύπηση για την κατάντια αυτή.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2008, 23:57:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Για γέλια και για κλάματα είσαι εσύ! που ανάγεις την πολιτική των αυτοκρατόρων της Αν. Αυτοκρατορίας σε στρατιγική των Χριστιανών!

Γ.Κορδάτος σελ.90-91 <<Η μονοφυστιτική αντίθεση προς τις αποφάσεις της Συνόδου της Χαλκηδόνας στις περιοχές αυτές ήταν πολύ επικίνδυνη, γιατί έκρυβε και τις χωριστικές τάσεις των σύρων και των άλλων λαών που μισούσαν για πολλούς λόγους τη Βυζαντινή κυβέρνηση και κυριαρχία.>>
...Όπως και νάναι, ο Ιουστινιανός τέλειωσε το βίο του υποστηρίζοντας τους μονοφυσίετες. Με τις τελευταίες του μάλιστα ενέργειες υπόταξε πέρα για πέρα την εκκλησιαστική εξουσία στην κοσμικήν-μοναρχική.
Όσους πατριάρχες έδειχαν πως είχαν γνώμη και διαφωνούσαν μαζί του τους έπαυε και έβαζε δικούς του, που του είσαν υποταχτικοί.

......σελ.44 <<...Εξάλου η πολυεθνική σύνθεση της Ανατολικής αυτοκρατορίας εκείνα τα χρόνια χρειαζόταν κάποιο ιδεολογικό σύνδεσμο για να μείνουν πειθαρχικές οι διάφορες φυλές κάτω από το ζυγό της. Και μια που η χριστιανική ιδεολογία ήταν η ισχυρότερη ιδολογική δύναμη σε όλη τη χώρα, η πλειοψηφία της άρχουσας τάξης είχε συμφέρον να εγκολπωθεί το ορθόδοξο δόγμα, που ένωνε τις 3 εξουσίες.
Γι αυτό καταδίωξε τους αντιφρονούντες για να επιτύχη την εσωρερική ενότητα της Αυτοκρατορίας πάνω σε θρησκευτική βάση, αφού το παλιό διάταγμα του Καρακάλα (212) που χορηγούσε τον τίτλο του ρωμαίου πολίτη στους λαούς της Ανατολής δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Αντίθετα η ιδιότητα του Χριστιανού ανεξάρτητα από θρησκευτικές διαφορές ένωνε τους πιστούς της νέας θρησκείας και δημιουργούσε ανάμεσά τους αδιάσπαστο σύνδεσμο.
Μα για να υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος έπρεπε να μην υπάρχουν οι αιρέσεις που διασπούν την ενότητα των Χριστιανών, που στα κατοπινά (μετά τον Δ΄αιώνα)χρόνια αποτελούσαν την πλειοψιφία του πληθυσμού της Ανατ.Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Από όλες λοιπόν αυτές τις αιρέσεις το δόγμα της Ορθοδοξίας χρησίμευε ως ενωτικός κρίκος στους λαούς του Βυζαν

Ο λόγιος κ.Θ.Ζιάκας γράφει στο άρθρο του «Γιατί οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί;» (περιοδικό ΑΡΔΗΝwww.ardin.gr/html-txt/ziakas28.htm) : «Φαίνεται ότι η θεωρία της βίας μόνο στην Ελλάδα έχει οπαδούς. Οι οπαδοί της επικαλούνται τα διωκτικά μέτρα των πρώτων βυζαντινών αυτοκρατόρων εναντίον των παγανιστικών ιερών και σχολών. Επικαλούνται δηλαδή γεγονότα που συμβαίνουν μετά τον τέταρτο αιώνα, όταν η νίκη του χριστιανισμού ήταν ήδη δεδομένη. Παραβλέπουν το γεγονός ότι ο εκχριστιανισμός των μεγάλων αστικών κέντρων είχε ήδη συντελεστεί, πριν υπάρξουν χριστιανοί αυτοκράτορες να στραφούν εναντίον του αρχαίου παγανισμού. Ότι στην προβυζαντινή περίοδο συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ότι οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί παρά τους διωγμούς εκ μέρους της ρωμαϊκής εξουσίας».

Γ.Κορδάτος …<<Μα εκέινον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
.....Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>

-Το γελίο του πράγματος είναι ότι όπως εσύ ο ίδιος έχεις γράψει οι διωγμοί που έκαναν οι Χριστιανοί εναντίων των Ελλήνων και τώρα τελευταία και σε άλλους! διέρκεσαν για 1.000 περίπου χρόνια.
Και είναι άξιον έτσι απορίας, πως αφού από το 379 όπως έγραψες είχαν απαγορευτεί δια ροπάλου οι αιρέσεις και οι άλλες θρησκείες φθάνουμε ακόμη και στον 15ο αιώνα και οι αιρέσεις εξακολουθούν να υπάρχουν! Ενώ βέβαια η ειδολολατρία είχε εξαφανιστεί αφού κατα την περίοδο αυτό το Βυζάντιο είχε περιοριστεί σε λίγα τμήματα μόνο της Ελλάδας!

-Μόνο για γέλια είναι το μύνημα που θέλεις αλλά δεν μπορείς να περάσεις..............φιλικά europios2

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 10/04/2008 00:00:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 00:03:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαίρομαι που με κάθε σου μήνυμα επιβεβαιώνεις τις απόψεις μου.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 00:07:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Φίλε Sesostris, βλέπω ότι έχεις ενθουσιαστεί,
γράφοντας την δική σου «ιστορία»… Αυτό είναι το
χρόνιο πρόβλημα της Ελλάδας…Κανείς δεν κάνει κάτι
καινούργιο, παίρνουμε απλά κάτι που έχει κάνει
άλλος και το… καταρρίπτουμε!!!
Μιλάμε ρε φίλε, μόνοι μας είμαστε οι χειρότεροι
εχθροί μας , δεν χρειαζόμαστε άλλους…

Και να αν το θέλεις έτσι, επειδή οι αιρέσεις
είναι προϊόν του διαβόλου, σε εκείνα τα χρόνια
τους κυνηγούσαν για να διώξουν τον διάβολο μέσα
από τις αιρέσεις αυτές που θα παραπλανούσαν όσους
δεν ήξεραν την αλήθεια…Φίλε trexagireve , καποτε θα πρέπη να μάθουμε να αντικρύζουμε την ιστορία κατάματα , και να μη "Δαιμονοποιούμε" ότι δεν μας αρέσει ή είναι αντίθετο με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις , όπως επίσης να μη την "Μυθοποιούμε" για την κάνουμε όπως θα θέλαμε να είναι , και να μας είναι αρεστή .

Αυτά που περιγράφω είτε σου είναι αρεστά είτε όχι , είναι γεγονότα που συνέβησαν και καταγράφηκαν από Χριστιανούς ιστορικούς της εποχής , μερικοί από τους οποίους ήταν και ιερείς .
Όπως έγραψε και ο φίλος Dying_Incubus , πρέπει κάποτε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την ιστορία , από την "ιστορία".

quote:
trexagireve
Ήταν πολύ συνειδητοί τότε στο τι είναι λάθος και τι
είναι σωστό, δεν βλέπανε όπως κάνουν σήμερα οι
προοδευτικοί άνθρωποι , οι οποίοι δεν διστάζουν να
παραδέχονται ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα η ύπαρξη
της Εκκλησίας του Σατανά, το Κόμμα Παιδεραστών στο Βέλγιο,
το Πορνείο με ζώα στη Φιλανδία, και δεν ξέρω πόσα άλλα,
όπως τελευταίο το να γεννήσει γυναίκα που έχει κάνει
αλλαγή φύλου, για να μπει στο Γκίννες… Ρε σεις φίλοι,
ειλικρινά εκείνο το κουτί της Πανδώρας, είστε βέβαιοι
ότι ξέρετε τι κάνετε ανοίγωντας το;
Πάντως το διαίρε και βασίλευε, στην Ελλάδα, θυμίζει
εκείνη την κολώνια που κρατάει χρόνια…

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου και γιατί έχεις μπερδέψει την ιστορία , με την "Εκκλησία του Σατανά" , το "Κόμα Παιδεραστών" , την Κτηνοβασία , και τον Εθνικό διχασμό . Δηλαδή όλα αυτά γίνονται επειδή αναφέρονται καταγεγραμμένα γεγονότα του παρελθόντος , για το πως επιβληθηκε ο Χριστιανισμός στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μέσω αυτής στην Ευρώπη και εν συνεχεία στον Κόσμο ; Αν είχαν καεί και καταστραφεί τα ιστορικά αυτά ντοκουμέντα , μαζί με τόσα άλλα , δεν θα συνέβαιναν αυτά που αναφέρεις ;

Από ότι γνωρίζω σε κανένα κράτος δεν υπάρχει "κόμα παιδεραστών" , η παιδεραστεία , καθώς και η καθ' οιονδήποτε τρόπο διακίνηση πορνογραφικού υλικού με παιδιά διώκονται με αυστηρότατες ποινές διεθνώς , χώρια που οι παιδεραστές καλοπερνάνε στις φυλακές από τους συγκρατούμενούς τους .

Όσον αφορά την "Εκκλησία του Σατανά" , από όσα έχω διαβάσει Σατανιστές υπήρχαν από το απώτατο παρελθόν , μη ξεχνάς ότι η έννοια αυτή μεταφέρθηκε από τον Ιουδαϊσμό στον Χριστιανισμό , και θα υπάρχουν και μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι μέλη της υψηλής λεγόμενης κοινωνίας , δεν έχω ακούσει όμως να είναι πουθενά νόμιμη και να λειτουργή .
Και αυτό κατά τη γνώμη μου , όχι τόσο για το αντικείμενο της λατρείας τους , θα μπορούσαν να λατρεύουν ελεύθερα όποιον ήθελαν , ακόμα και τον "Donalt Duck" , αλλά για τις δολοφονίες (θυσίες) βρεφών και παρθένων και τις συλήσεις τάφων και περιύβριση νεκρών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το τελετουργικό τους .

Το ίδιο αγνοώ την ύπαρξη πορνείου με ζώα , άν υπάρχει απορώ πως δεν έχουν επέμβει οι ανά τον κόσμο οργανώσεις προστασίας των ζώων , οι οποίες είναι πανίσχυρες για να το κλείσουν . Εκτός και αν είναι πορνείο "γιά ζώα" , για να ικανοποιούν τα ζώα τις σεξουαλικές τους ανάγκες , και όχι γιά κτηνοβασία .

ΥΓ

Πριν συνεχίσω φίλοι μου τους διωγμούς κατά των Εβραίων , θα ήθελα να διορθώσω ένα λάθος μου στην προηγούμενη αναφορά μου στην σφαγή των Μανιχαίων .
Η αναφορά του Ι. Μαλάλα στο γεγονός , βρίσκεται στη σελίδα 353 της «Χρονογραφίας» και όχι στην 444 όπως κατά λάθος έγραψα .
Αυτά τα μπερδέματα συμβαίνουν όταν κάποιος σκαλίζει πολλά βιβλία μαζί .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 00:23:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφού επιμένεις στον Μαλάλα sesostris...........

Ας δούμε όμως και κάτι άλλο σημαντικό για τους χρονογράφους της εποχής εκέινης. σελ. 102..<<Ξέχωρα από την ιστοριογραφία καλλιεργήθηκε και η χρονογραφία...αν και οι χρονογράφοι γράφουν στην ομιλούμενη γλώσσα και από την άποψη αυτή το ύφος τους, είναι ζωντανό,ο ένας ανιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιόντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία.
Ένας από αυτούς είναι ο Σύρος Ιωάνννης Μαλάλας. Γράφει ότι του κατέβει για την αρχαία ιστορία και από μία άποψη οι <<παραδοξολογίες και φλυαρίες του αντικαθρφτίζουν τη διανοητική κατάσταση της εποχής του. Ωστόσο οι πληροφορίς που μας δίνει για τα ήθη και τα έθιμα του ΣΤ' αιώνα είναι χρήσιμες και κατατοπιστικές. [/b]

-Η Συρία ήταν υπό την κατοχή της Α. Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας επόμενο ήταν ο Μαλάλας που συνέχεια τον επικλείστε να έγραφε ότι του κατέβεαινε. Ωραίες πηγές έχετε. Είναι σα σήμερα να διαβάσουμε την Ιστορία της Ελλάδας από έναν Τούρκο χρονογράφο!......... αλήθεια τι θα έγραφε............
-Nα γράψεις και για το κυνήγι εναντίων των αγριογούρουνων! και εκεί από πίσω ήσαν πάλι οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 04:25:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

-Τη σχετικήξ δήλωση την είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News»
Αυτό αποδυκνείει ότι δεν υπήρχε κανένα <<Ελληνικό συμφέρον στη δημοσίεση της εν λόγω δήλωσης. Ο Κίσιγκερ σίγουρα δεν ήταν αφελής να το πει με τα μικρόφωνα ανοικτά. Όπως σίγουρα και θα ειπώθηκε of the record!


Μα ούτε στην Turkish Daily News υπάρχει η είδηση! Δεν σου κάνει εντύπωση ότι η είδηση υπάρχει σε ελληνική εφημερίδα 8 χρόνια πριν την χρονολογία που υποτίθεται ότι έγινε? Εν τω μεταξεί απορώ πώς γνωρίζεις τι λέει ο καθένας off the record! Σου το σφυράει το Αγιο Πνεύμα ή κάποιος άλλος? Ευρωπαίε2 η περίπτωσή σου είναι ενδεικτική για το πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η κινδυνολογία σε ανθρώπους που καταπίνουν αμάσητες συνωμοσιολογικές ειδήσεις και συνωμοσιολογικούς εθνικούς μύθους πάσχοντας από κοντόφθαλμο πατριωτισμό. Τα υπόλοιπα που γράφεις για τον Ντενκτάς, το Βιετνάμ κτλ είναι άσχετα με το αν έγινε η συγκεκριμένη δήλωση απ'τον Κίσσινγκερ. Μην προσπαθείς να τα συνδέσεις μεταξύ τους για να σου βγει το γλυκό.

Και ο Πρετεντέρης αρνητική απάντηση έλαβε για τη δήλωση Κίσσινγκερ από το γραφείο του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=67732

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 10/04/2008 04:29:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 12:02:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
3ον Διωγμοί κατά των Ιουδαίων

(Περίληψις και στοιχεία από το βιβλίο του Στ. Κωλέτα «Ιουστινιανός , η μάστιγα του Ελληνισμού» εκδ. Εύανδρος σελ. 286 κ.ε. )

Από την εποχή του Μ. Θεοδόσιου ο οποίος είχε νομιμοποιήσει την Ιουδαϊκή θρησκεία
, λόγω του ότι οι Εβραίοι θεωρούνται από τους Χριστιανούς «Προπάτορες» και «Περιούσιος λαός» , η δε Παλαιά Διαθήκη αποτελούσε μαζί με την Καινή το «Θεόπνευστο» βιβλίο των Χριστιανών , οι Εβραίοι ασκούσαν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα , αφού ο Ιουδαϊσμός μαζί με τον Χριστιανισμό , ήταν οι μόνες επιτρεπόμενες θρησκείες στην Αυτοκρατορία .

Στην εποχή του Ιουστινιανού όμως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν , τους επέτρεπε μεν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να διαβάζουν στις Συναγωγές την Παλαιά Διαθήκη στα Εβραϊκά , τα Λατινικά ή στα Ελληνικά από την μετάφραση των Ο’ , όμως τους ήθελε να πιστεύουν και στο Χριστό !!!!

Έτσι λοιπόν εξέδωσε την ρμς’ (146) Νεαρά του , που καθώριζε ποινές εξορίας ή θανάτωσης , σε όσους δεν παραδεχόντουσαν την ανάσταση του Χριστού , την «Δευτέρα Παρουσία» , και τους Αγγέλους , και αυτό για να μην ακούγονται βλάσφημες «αιρετικές» κατ’ αυτόν φωνές που δεν συμφωνούν με τον Χριστιανισμό .

[…Ει τινες δε απαρ’ αυτοίς κενοφωνίας αθέους επεισάγειν εγχειρήσαιεν , ή αναστασιν ή κρίσιν αρνούμενοι ή το ποίημα του Θεού και το κτίσμα τους αγγέλους υπάρχειν , τούτους και απελαύνεσθαι βουλόμεθα τόπου παντός και μη αφιέναι φωνήν βλάσφημον ούτω και αυτής της περί Θεού καθάπαξ εξολισθήσασαν γνώσεως εγχειρούντας γαρ αυτούς παραφθέγγεσθαι τι τοιούτον ταις πασών εσχάταις υποβάλλομεν τιμωρίαις , της επεισαγομένης πλάνης εκ τούτου το των Εβραίων περικαθαίροντες έθνος …. ]

Και παρακάτω συνεχίζει στον επίλογο της Νεαράς ,απευθυνόμενος στον έπαρχο πραιτωρίων Αρεοβίνδο , επιφορτίζοντάς τον για την τήρηση της εφαρμογής του νόμου από τους εκάστοτε διηκητές των νομών .

[… Τα τοίνυν παραστάντα ημίν και δια τούδε του θείου νόμου δηλούμενα παραφυλάξει μεν η ση ενδοξότης και η πειθομένη σοι τάξις , παραφυλάξει δε ο κατά καιρόν επί της αυτής αρχής ταχθησόμενος , και ου συγχωρήσει παντελώς Εβραίοις παρά ταύτα ποιείν , αλλά τους ενισταμένους ή και κωλύειν όλως επιχειρούντας ται εις σώμα πρώτον ποιναίς υποθείς εξορίαν οικείν αναγκάσει , αφαιρουμένους και των ουσιών , ως μη κατά ταυτόν αυτούς Θεού τε και βασιλείας καταθρασύνεσθαι . Χρήση δε και προστάξεσι προς των επαρχιών ηγουμένους προτάττων αυτών τον ημέτερον νόμον , ώστε και αυτούς τούτον μανθάνοντας προθείναι κατά πόλιν εκάστην , ειδότας ως ταύτα παραφυλάττειν χρεών ημετέραν αγανάκτησιν δεδιότας …. ]

Με λίγα λόγια πρέπει να εφαρμόσης τον νόμο εσύ , ο αντικαταστάτης σου , και οι υφιστάμενοί σου . Όποιος προβάλλει αντιρρήσεις ή εμπόδια αφού βασανισθή , στη συνέχεια θα του κατασχέσης την περιουσία και θα το εξορίσης , για να μάθη να σέβεται την θέληση του Θεού και του βασιλιά .

Οι διωγμοί του Ιουστινιανού κατά των Εβραίων δεν σταμάτησαν στην έκδοση μόνο της ρμς’ Νεαράς αλλά συνεχίστηκαν με άλλες και επεκτάθηκαν . Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Μητροπολίτη Πισιδίας Μεθοδίου Γ.Φούγια , ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει :

[…με νεαρά του ο Ιουστινιανός ρύθμισε τις σχέσεις των Ιουδαίων με τους Χριστιανούς αλλά εις βάρος των πρώτων . Γιατί στόχος του αυτοκράτορα ήταν η προσέλευση πάντων των μη Ορθοδόξων Χριστιανών υπηκόων του στην αληθινή χριστιανική πίστη . Μεταξύ αυτών ήταν και οι Ιουδαίοι , στους οποίους , όπως και στους Εθνικούς , απαγόρευσε να καταλείπουν δια δωρεάς ή διαθήκης την περιουσία τους σε μη Χριστιανούς .

Απαγόρευσε σ’ αυτούς να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις και να έχουν δούλους Χριστιανούς . Ακόμη έκλεισε και τις υπάρχουσες στην Αίγυπτο Συναγωγές , ιδιαίτερα εκείνες των Σαμαρειτών , γιατί είχαν καταστεί ύποπτοι ότι συνεννοούντο με τους Πέρσες , αλλά επέτρεψε στους άλλους Ιουδαίους ελεύθερα την λατρεία τους …. ]

Επίσης ο Γ. Κορδάτος στη σελίδα 118 του «Ακμή και παρακμή του βυζαντίου» προσεγγίζοντας το θέμα από την πολιτική του πλευρά σημειώνει .

[ Η κεντρική κυβέρνηση , εφαρμόζωντας το οικονομικοπολιτικό πρόγραμμά της , επιδίωξε να εξοντώσει και τους Εβραίους , που στην πρωτεύουσα και τις επαρχίες είχαν μεγάλες παροικίες και μεγάλη οικονομική δύναμη . ]

H μεγάλη σφαγή των Εβραίων από το Ιουστινιανό έγινε τον Μάϊο του 529 με αφορμή την εξέγερσή τους στη Καισάρεια της Παλαιστίνης μαζί με τους Σαμαρείτες .
Αλλά τα αίτια και τη σφαγή που ακολούθησε θα τα δούμε αναλυτικότερα στους διωγμούς κατά των Σαμαρειτών .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 14:12:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά εκτός από σας (Μακεδόν, Sesostris) είναι
πραγματικά όσοι γεμίζουν ταξί οι συνοπαδοί σας,
και πλέον γραφικοί… Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να …υπάρχετε,
καθώς αλλοιώς θα ήταν μονο οι εβραίοι αντίπαλοι
και τότε θα ήταν μόνο σοβαρό το πρόβλημα, ενώ με
σας διανθίζετε με λίγο γέλιο η όλη υποθεση…
Για να καταλάβω καλά, εσείς τώρα ανακαλύψατε ότι υπάρχει
παραχάραξη της ιστορίας, ότι δεν πέθαναν δεκάδες
εκατομμύρια χριστιανοί κι αντίθετα τα θύματα σφάζανε
τους κυνηγούς και διώκτες τους…Φιλαράκια, είστε
σίγουροι ότι έχετε τέτοια πειθώ; Δεν δοκιμάζετε ρε
παιδιά να ψήσετε και την γειτόνισσα μου που την έχει
σούπερ γκόμενα ότι δεν είναι έτσι;
Πληρώνω όσο όσο να μην βλέπω τις χλαπάτσες της
με μίνι και σιθρου…
Απομονώνοντας τμήματα της ιστορίας και τεκμηριώνοντας
τα με δικές σας ανυποθέσεις , πιστεύω ότι έχετε
ξεφύγει τόσο που κάποια βόλτα σε έναν γιατρό που
ασχολειται με ψυχικές νόσους, θα βοηθούσε…
Η Ιστορία από την «ιστορία» είναι υποκειμενικά
κρινόμενο συμπέρασμα, αφού δεν βλέπετε ότι οι
υπόλοιποι άνθρωποι, δεν φαντάζομαι να τις πιστεύετε κιόλας…
Κόμμα παιδεραστών στο Βέλγιο υπάρχει νόμιμα εδώ και
5 χρόνια, ψάξτε το, αλλά όπως δεν πιστεύετε αυτά
άλλο τόσο έχετε πίστη και στις «ιστορίες» σας…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 19:11:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τρεχα...., για άλλη μια φορά ο λόγος σου είναι εύστοχος, μεστός, αποστομωτικός και γκρεμίζει κάθε επιχείρημα εναντίον της πίστης σου.

Πώς να σου φέρει κάποιος αντίρηση όταν τεκμηριώνεις τόσο σφαιρικά τις απόψεις σου, έχοντας βαθειά γνώση της ιστορίας, αφού έχεις εξαντλήσει τους ιστορικούς και η μελέτη σου δεν επιδέχεται αντίλογο;

Ειδικά αυτό για τους παιδεραστές του Βελγίου... κατέδειξε όλο το ψέμμα που υπάρχει σχετικά με τους διωγμούς των μη χριστιανών.

Υ.Γ. Αλήθεια, σήμερα τι έχεις εσύ;

Δεκαπενταύγουστο;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 21:51:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Παιδιά εκτός από σας (Μακεδόν, Sesostris) είναι
πραγματικά όσοι γεμίζουν ταξί οι συνοπαδοί σας,
και πλέον γραφικοί… Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να …υπάρχετε,
καθώς αλλοιώς θα ήταν μονο οι εβραίοι αντίπαλοι
και τότε θα ήταν μόνο σοβαρό το πρόβλημα, ενώ με
σας διανθίζετε με λίγο γέλιο η όλη υποθεση…
Για να καταλάβω καλά, εσείς τώρα ανακαλύψατε ότι υπάρχει
παραχάραξη της ιστορίας, ότι δεν πέθαναν δεκάδες
εκατομμύρια χριστιανοί κι αντίθετα τα θύματα σφάζανε
τους κυνηγούς και διώκτες τους…Φιλαράκια, είστε
σίγουροι ότι έχετε τέτοια πειθώ; Δεν δοκιμάζετε ρε
παιδιά να ψήσετε και την γειτόνισσα μου που την έχει
σούπερ γκόμενα ότι δεν είναι έτσι;
Πληρώνω όσο όσο να μην βλέπω τις χλαπάτσες της
με μίνι και σιθρου…
Απομονώνοντας τμήματα της ιστορίας και τεκμηριώνοντας
τα με δικές σας ανυποθέσεις , πιστεύω ότι έχετε
ξεφύγει τόσο που κάποια βόλτα σε έναν γιατρό που
ασχολειται με ψυχικές νόσους, θα βοηθούσε…
Η Ιστορία από την «ιστορία» είναι υποκειμενικά
κρινόμενο συμπέρασμα, αφού δεν βλέπετε ότι οι
υπόλοιποι άνθρωποι, δεν φαντάζομαι να τις πιστεύετε κιόλας…
Κόμμα παιδεραστών στο Βέλγιο υπάρχει νόμιμα εδώ και
5 χρόνια, ψάξτε το, αλλά όπως δεν πιστεύετε αυτά
άλλο τόσο έχετε πίστη και στις «ιστορίες» σας…

Τέτοια ιστορικά τεκμηριωμένη και αποστομωτική απάντηση από χριστριανό , είχα πολύ καιρό φίλε trexagireve να διαβάσω στο Forum .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 23:52:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και γω φίλε Sesostris, τέτοια μυθιστορία έχω
να διαβάσω από την εποχή που διάβαζα Λάβκραφτ
και για τους Κθούλου…
Μιλάμε έχεις φαντασία, γράψε κανένα σενάριο,
μπορεί να το κάνουν ταινία, άντε σαπουνόπερα,
το λιγότερο…
Δημιουργείς και σασπένς…
Για τα αυτονόητα, δεν χρειάζεται απάντηση,
μόνο λίγη πλάκα…Μην χάσει καιτη σοβαρότητα της η
λέξη απάντηση...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 03:32:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris, οι διωγμοί των χριστιανών εναντίον των Εβραίων κορυφώθηκαν, είναι η αλήθεια με τον Γιουτπράδα, αλλά οι διακρίσεις και οι απαγορεύσεις εις βάρος τους είχαν ξεκινήσει από τα χρόνια του Κωνστάντιου ακόμη.

Δεν είναι τυχαίο πως υπήρχε ειδική νομοθεσία σχετικά με τους Εβραίους, με τον ίδιο τρόπο που υπήρχε για τους εθνικούς, η οποία στον Κώδικα του Ιουστινιανού καταλαμβάνει όλο το ένατο κεφάλαιο του πρώτου βιβλίου και επιγράφεται: "De Judaeis et caelicolis" ("Σχετικά με τους εβραίους και τους λατρεύοντες τους ουρανούς").

Φαίνεται όμως μέσα από τη νομοθεσία αυτή πως αν και υπήρχαν περιορισμοί στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων ή στη συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο από την εποχή ήδη του Κωνστάντιου, εντούτοις το χριστιανικό Βυζάντιο ήταν πολύ πιο ανεκτικό απέναντί τους σε σχέση με άλλες "αιρέσεις" ή σε σχέση με το μεγάλο εχθρό του χριστιανισμού, τους Ελληνες και ελληνίζοντες.

Ετσι, με διάφορους νόμους ορίζονται περιορισμοί στην ελευθερία άσκησης των καθηκόντων τους, αποκλεισμοί από ορισμένες εκφάνσεις του δημόσιου βίου, περιορισμός αστικών δικαιωμάτων (για να φτάσουμε στο διωγμό τους από τον Ιουστινιανό) αλλά μέχρι τον Ιουστινιανό δεν υπήρξαν μέτρα εναντίον τους στον ίδιο ή παρόμοιο βαθμό που υπήρξαν για τους Ελληνες ή για άλλες αιρέσεις, όπως οι Μανιχαίοι ή οι Παυλικανοί.

Στη βάση αυτή έχουμε για παράδειγμα το νόμο που:

- απαγορεύει γάμους μεταξύ Εβραίων και χριστιανών (C.J. 1.9.6)

- δεν δέχεται θρησκευτικές δικαιολογίες στα δικαστήρια για τους Εβραίους (C.J. 1.9.8., CTh 2.1.10). (Σχετικά με το νόμο αυτό, μου ήρθε στο μυαλό η απάντηση που έδωσε ο νεοεκλεγείς αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγε ο έτερος διεκδικητής του θρόνου Χρύσανθος το 1938: Σε ερώτηση του προέδρου "πώς γίνεται η εκλογή του αρχιεπισκόπου", αυτός απάντησε: "μας φωτίζει το Αγιο Πνεύμα" και γέλασαν όλοι με την καρδιά τους, μια και ο αρχιεπίσκοπος δεν κατάφερε να εξηγήσει πώς το Αγιο Πνεύμα φώτισε μόνον τους 31 από τους 61 συμμετέχοντες μητροπολίτες... Για την ιστορία, η εκλογή (μαζί και η φώτιση του αγίου πνεύματος) ακυρώθηκαν).

- απαγορεύει τις τελετές τους, αν αυτές θεωρηθεί ότι προσβάλλουν τους χριστιανούς (CJ 1.9.11, CTh. 16.8.18)

- τιμωρεί με δήμευση της περιουσίας και εξορία τον Εβραίο που θα πείσει κάποιο χριστιανό να κάνει περιτομή (CJ 1.9.16, CTh. 16.8.26)

- απαγορεύει την απονομή τιμητικών τίτλων σε Εβραίους, απαγορεύει την ανέγερση νέων συναγωγών και αποκλείει επίσης τους Εβραίους από δημόσια αξιώματα, ενώ τιμωρεί με θάνατο τον Εβραίο που θα επιτεθεί λεκτικά σε άλλη θρησκεία. (CJ 1.9.18)

Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέπουμε πως υπήρχαν και νόμοι που προστάτευαν τους Εβραίους (άλλωστε οι δύο θρησκείες μοιραζόταν το ίδιο ιερό βιβλίο και την ίδια θρησκευτική ιστορία). Ετσι, ενδεικτικά, έχουμε νόμο που:

- απαλλάσει τους Εβραίους από άλλα καθήκοντα κατά το Σάββατο (CJ 1.9.2)

- Σε περίπτωση που καταδικάζονταν σε καταναγκαστικά έργα από το δικαστήριο, δεν θα εργαζόταν κατά το Σάββατο (CJ 1.9.13, CTh 2.8.26)

- Δεν θα υφίστανται διάκριση στο δικαστήριο εξαιτίας του θρησκεύματός τους και οι συναγωγές τους δεν θα καίγονται (CJ 1.9.14, CTh. 16.8.21). (Μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με τον αντίστοιχο νόμο που αφορούσε τους εθνικούς (Οι ναοί πρέπει να καταστραφούν γιατί αποτελούν τη βάση της δεισιδαιμονίας -CTh. 16.10.16, 16.10.25)

Σημ: CTh.: Codex Theodosianus - Θεοδοσιανός Κώδικας
CJ: Corpus Juris Civilis - Κώδικας Ιουστινιανού

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 10:21:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
trexagireve
Και γω φίλε Sesostris, τέτοια μυθιστορία έχω
να διαβάσω από την εποχή που διάβαζα Λάβκραφτ
και για τους Κθούλου…
Μιλάμε έχεις φαντασία, γράψε κανένα σενάριο,
μπορεί να το κάνουν ταινία, άντε σαπουνόπερα,
το λιγότερο…
Δημιουργείς και σασπένς…
Για τα αυτονόητα, δεν χρειάζεται απάντηση,
μόνο λίγη πλάκα…Μην χάσει καιτη σοβαρότητα της η
λέξη απάντηση...

Ο εκνευρισμός και η έλλειψη επιχειρημάτων στα μηνύματά σου φίλε trexagireve , αν μη τι άλλο φανερώνουν την αμηχανία στην οποία έχεις περιέλθει .
Εγώ φίλε μου δεν είμαι ούτε σεναριογράφος , ούτε συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας .
Το μόνο που κάνω είναι να αντιγράφω τα κείμενα των ιστορικών και των χρονογράφων του Βυζαντίου , οι οποίοι κατέγραψαν και διέσωσαν μέχρι τις ημέρες μας τα γεγονότα της εποχής εκείνης , και την καταγεγραμμένη ιστορία φίλε μου δεν είναι δυνατόν να την αλλάξουν ούτε οι αφορισμοί , ούτε οι εσχατολογίες των απαντήσεών σου .

Η μόνη διέξοδος για τους πάσης φύσεως «απολογητές» του διαδικτύου θα είναι , όπως εβγαλαν χριστιανή την Υπατία και την γυναίκα του Πιλάτου που την αγίασαν , έτσι να γράψουν και ότι οι Βυζαντινοί ιστορικοί ήταν κρυπτοεθνικοί και έγραφαν ψέματα .
Επίσης θα πρέπη να καταλάβης ότι με αυτά που γράφω δεν καταφέρομαι κατά του Χριστιανισμού και της όποιας φιλοσοφίας του , δεν με ενδιαφέρει άλλωστε , αλλά κατά των εγκληματιών και του τρόπου που τον επέβαλλαν στην ανθρωπότητα , των οποίων με τις απαντήσεις που δίνεις γίνεσαι ακούσιος συνήγορος .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 13:27:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris,θέλω να μου πεις
που ακριβώς στο κείμενο
μου βλέπεις την αμηχανία και τον εκνευρισμό…
Ανακαλύπτεις νέες έννοιες των λέξεων;
Για τα εγκλήματα που λες είναι που λέω
ότι πραγματικά δίνεις νέο νόημα
στις λέξεις…
Θεωρώ εμπαιγμό και σκληρότηταεκ μέρους σου
να χαρακτηρίζεις τα θύματα θύτες και τους θύτες θύματα...
Τέτοια παρερμήνευση μπορείς να επιχειρήσεις
όπου δεν ξέρουν ελληνικά,εδώ
γνωρίζουμε και τι έγινε και γιατίέγινε...
Οι αιρέσειςχαρακτηρίστηκαν επικίνδυνες γιατί
χώριζαν τον κόσμο και γιατί ΄ταν εκ του πονηρού ειδωμένες...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy