ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 08:24:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΕΡΙΩΠΑΣ πήρε το όπλο....
Και βγαίνει για πολεμο, όπως ο Τζώννυ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 08:36:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εκτός απο συνεχείς αναφορές σε κοινές καταγωγές κι έννοιες,
περί καινής ουσίας, θα μας πεις τίποτες φίλε ΕΡΙΩΠΑ;
Βασικά καλημέρα σας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 12:27:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κηφεύς,
Ο Ρομπέρτ Μποβάλ και το συνεταιράκι του, έχουν κάνει πολλά λάθη στους υπολογισμούς - μπορείς να το βρεις άνετα στο δίκτυο.
Επίσης:
Όταν μελετάμε μία περίοδο, δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα "τροφαντά ευρήματα" αλλά και τις δευτερεύουσες ανακαλύψεις: όπως τα νεκρικά πλοία που βρέθηκαν, τους τάφους των εργατών και την κουζίνα δίπλα στις πυραμίδες και τόσα άλλα, που οι αρχαιολόγοι τα έχουν ανακαλύψει, αλλά οι λάτρεις των ελληνοκεντρικών παραμυθιών τα παρακάμπτουν...
Επίσης πρέπει να ,μελετάμε και τις τρίτες ενδείξεις, από όλο αυτό το εγχείρημα - και μία από αυτές τις ενδείξεις είναι η τροφή και η αρχαιολογική συνέχεια. Δυστυχώς τα διατροφολογικά στοιχεία (π.χ. μελέτη του DNA από το που ξεκίνησε η καλλιέργεια του σιταριού) και οι αρχαιολογικές (π.χ. τάφοι του 10.000 π.χ - που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) δίνουν την αλήθεια...
Μία αλήθεια που όλοι οι λάτρεις των γραπτών των αρχαίων ξεχνούν και δεν ψάχνουν να βρουν στον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο...

Παρόλα αυτά όμως ακόμα περιμένω να δω που γράφουν (και κυρίως τους συγγραφείς) για όλους αυτούς τους γρίφους που αναφέρεις ΕΡΙΩΠΙΣ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 13:52:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ OANNHSEA

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να γράψω σύγγραμμα για όλη την ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου .

Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν διαπρεπή Επιστήμονα που να μην έχει κατηγορηθεί ότι έχει γράψει ανακρίβειες ή να έχει κάνει λάθη στην ανάπτυξη μιας θεωρίας του (συμπεριλαμβανομένων και των κορυφαίων επιστημόνων : Einstein , Heisenberg , Hawking κτλ.) .

Εν πάση περιπτώσει ότι γνωρίζω το καταθέτω . Σημασία έχει ότι αυτά που μεταφέρω από τη βιβλιογραφία που έχω μελετήσει , τα μεταφέρω με καλή πρόθεση, χωρίς να αποβλέπω σε τίποτα άλλο εκτός στην κατά το δυνατόν πιο σωστή πληροφόρηση των αναγνωστών και των συνομιλητών μου.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι σε καμια περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάθητο.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 14:10:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εν πάση περιπτώσει ότι γνωρίζω το καταθέτω . Σημασία έχει ότι αυτά που μεταφέρω από τη βιβλιογραφία που έχω μελετήσει , τα μεταφέρω με καλή πρόθεση, χωρίς να αποβλέπω σε τίποτα άλλο εκτός στην κατά το δυνατόν πιο σωστή πληροφόρηση των αναγνωστών και των συνομιλητών μου.

Μα και εγώ δεν σε κατέκρινα για κάτι...
Σου έγραψα απλώς ότι η θεωρία έχει σημαντικά κενά και ότι υπάρχουν οι αντικρούσεις των θέσεων σε φόρουμ και όχι μόνο στο δίκτυο και δη σε αστρονομικές σελίδες.
Μην ξεχνάς ότι 5 γράφουμε και 15 διαβάζουν χωρίς να γράφουν...
Άσε βέβαια που μία θεωρία μπορεί να αντικρούεται από άλλες πλευρές εκτός από την βάση την οποία πρεσβεύει - για αυτό έγραψα και τα υπόλοιπα.
Αλήθεια, μήπως έψαξες να δεις πως ο Σαμπολιόν μπόρεσε να μεταφράσει τα αρχαία Αιγυπτιακά;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 15:01:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αλήθεια, μήπως έψαξες να δεις πως ο Σαμπολιόν μπόρεσε να μεταφράσει τα αρχαία Αιγυπτιακά;

Σου παραθέτω την ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία μπορείς να ενημερωθείς γι'αυτό το θέμα:

http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=22541.0

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 17:16:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς (16/2/2009): Πράγματι έχω και εγώ αυτήν πληροφορία, ότι δηλαδή οι Κόπτες είναι απόγονοι των Αρχαίων Αιγυπτίων.
Επίσης αυτό που γνωρίζω, είναι ότι οι σημερινοί Κόπτες δεν έχουν δική τους γλώσσα. Μιλούν και γράφουν Αραβικά.
Δεν γνωρίζω τι γλώσσα μιλούσαν όταν έγινε η εισβολή των Αράβων στην Αίγυπτο.
Τα ευαγγέλιά τους, πάντως, είναι γραμμένα στα Αραβικά (υπάγονται, όπως είναι γνωστό, στην αίρεση των Μονοφυσιτών Χριστιανών).

Παρακάτω δίνω μερικές διευκρινίσεις (από δική μου πρωτοβουλία) στο παραπάνω παλαιότερο μήνυμά μου:

Δεν Θεώρησα σκόπιμο να διευκρινίσω την πηγή πληροφοριών αυτού του μηνύματος, γιατί αυτές ήταν από πρώτο χέρι. Όταν κατοικούσα στην Αίγυπτο, είχα την ευκαιρία να συναναστρέφομαι και με Κόπτες. Όλοι μιλούσαν και έγραφαν Αραβικά και υποστήριζαν ότι ήταν απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων.

Παρά την βεβαιότητά μου για το γεγονός ότι η σημερινοί Κόπτες μιλούν και γράφουν Αραβικά, παραθέτω παρακάτω απόσπασμα της Εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ (Εκδόσεως 1983, Τόμος ΙΒ΄,σελίς 255):

Κοπτική γλώσσα: Οι ιθαγενείς χριστιανοί της Αιγύπτου εξακολούθησαν κατ’αρχάς να μιλούν την παλαιά γλώσσα του τόπου , χρησιμοποιούντες για την γραφή της το ελληνικό αλφάβητο στο οποίο είχαν προσθέσει έξι γράμματα της δημοτικής κοπτικής για την απόδοση των φθόγγων , τους οποίους δεν έχει η ελληνική και το οποίο είχαν δανειστεί από αυτήν πριν από την εμφάνιση του Χριστιανισμού . Είχε δε η κοπτική γλώσσα σημαντικό αριθμό διαλέκτων των οποίων οι κυριότερες κατά την εποχή της αραβικής κατακτήσεως ήταν η θηβαϊκή ή σαϊτική , η του Αχμίν , η μεμφιτική , η βασχμουρική , η της Μέσης Αιγύπτου και του Φαγιούμ , η των οάσεων κ.α.

Όλες σχεδόν αυτές εξέλειψαν η μία μετά την άλλη από του 11ου αιώνα και καθ’εξής μέχρι των μέσων του 17ου , οπότε η κοπτική αντικαταστάθηκε οριστικά υπό της αραβικής .

Υπάρχει εν τούτοις κοπτική φιλολογία , αρκετά σημαντική , αλλά σχεδόν εξ ολοκλήρου θρησκευτική . Ό,τι την καθιστά κυρίως ενδιαφέρουσα , είναι τα συγγράμματα των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων , απόκρυφα έγγραφα των αποστόλων , σπάνια σημειώματα αφορώντα τις αιρέσεις κλπ. Μεταξύ των εγγράφων αυτών είναι η Αποκάλυψη του Ηλιού το βιβλίο ενός των αρχηγών των γνωστικών κ.α. Και άλλως όμως η κοπτική γλώσσα και ιδίως η διάλεκτος του Φαγιούμ βοηθεί εξαιρετικώς στην αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών .
Το 1949 βρέθηκε πλησίον της πόλεως Ναγκ – Χαμάντι , βορείως του Λούξορ και εντός σπηλαίου πίθος πλήρης πολυτίμων παπύρων , διατηρουμένων σε άριστη κατάσταση . Οι πάπυροι αυτοί διέσωσαν πλήθος θρησκευτικών βιβλίων των γνωστικών , πρακτικά συνόδων σχετικών προς την αίρεση κλπ. , και χύνουν νέο φως σ’ολόκληρη την ιστορία του τέλους της ειδωλολατρίας και των αρχών του Χριστιανισμού στην Ανατολή , διότι χρονολογούνται από του 3ου μ.Χ. αιώνος .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 20:34:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνεχίζοντας, ΄μετά τις Πυραμίδες θα αναφερθώ σήμερα στη Σφίγγα.

Πριν από την Εποχή του Κριού ήταν η Εποχή του Ταύρου , μεταξύ 4.380 π.Χ. και 2.200 π.Χ. κατά τη διάρκεια της οποίας άνθησε στη μινωική Κρήτη η λατρεία του ταύρου . Τότε εμφανίστηκε ξαφνικά στην ιστορική σκηνή και ο πολιτισμός της δυναστικής Αιγύπτου , πλήρως αναπτυγμένος , χωρίς να γνωρίζουμε κανένα στοιχείο για το παρελθόν του . Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Αιγύπτιοι στην αρχή της δυναστικής περιόδου λάτρευαν τους ταύρους Άπη και Μνέβη , τον πρώτο σαν ένα από τα πρόσωπα του θεού Όσιρι και το δεύτερο , το ιερό ζώο της Ηλιούπολης , σαν εμφάνιση του θεού Ρα .

Η Σφίγγα ήταν ισημερινός δείκτης , με το βλέμμα της καρφωμένο στο σημείο ανατολής της εαρινής ισημερίας . Αποτελούσε και αυτή τμήμα του «μεγάλου σχεδίου» της Γκίζας .

Οι αρχαίοι θεωρούσαν την εαρινή ισημερία ως δείκτη της αστρονομικής εποχής .

Γιατί όμως σε έναν ισημερινό δείκτη δόθηκε η μορφή ενός τεράστιου λιονταριού ;

Το 2000 μ.Χ. , ένας τέτοιος δείκτης θα είχε μορφή ψαριού . Και αυτό , γιατί ο Ήλιος στην εαρινή ισημερία ανατέλλει μπροστά από τον αστερισμό των Ιχθύων εδώ και 2.000 χρόνια περίπου . Η εποχή των Ιχθύων άρχισε στα χρόνια του Χριστού . Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι το βασικό σύμβολο του Χριστού για τους πρώτους χριστιανούς ήταν ο ιχθύς .

Οι αιγυπτιολόγοι υποστηρίζουν ότι σκαλίστηκε σε μονοκόμματη πέτρα γύρω στο 2.500 π.Χ. από τον φαραώ της τέταρτης δυναστείας Χεφρήνο , μονάρχη της εποχής του Ταύρου .

Για χίλια οχτακόσια χρόνια πριν από τη βασιλεία του και για τριακόσια μετά από αυτήν ο ήλιος ανέτελλε στην εαρινή ισημερία στον αστερισμό του Ταύρου .

Είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η πιο προσφιλής μορφή για έναν ισημερινό δείκτη που άρχισε να χτίζεται εκείνη την εποχή θα ήταν ο ταύρος .

Η λιονταρίσια μορφή θα ήταν σίγουρα η αντίστοιχη επιλογή την Εποχή του Λέοντος , από το 10.970 π.Χ. ως το 8.810 π.Χ.

Γιατί λοιπόν ο ισημερινός δείκτης να έχει τη μορφή λιονταριού ; Μα φυσικά γιατί κατασκευάστηκε την Εποχή του Λέοντα , σημαδεύοντας τις συντεταγμένες μιας εποχής που θα έκανε τη «μεγάλη επάνοδό» της μετά από ένα μεταπτωτικό κύκλο 26.000 χρόνων .

Γύρω στο 10.450 π.Χ. τα τρία αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα περνούσαν από το χαμηλότερο σημείο του μεταπτωτικού τους κύκλου , δυτικά του γαλαξία , 11ο 8΄ πάνω από το νότιο ορίζοντα στη μεσημβρινή διάβαση .Το αστρονομικό αυτό συμβάν αποθανατίστηκε αρχιτεκτονικά με την κατασκευή των πυραμίδων της Γκίζας , σαν αιώνια υπογραφή της εποχής εκείνης .

Αντίστοιχα το 10.450 π.Χ. η εαρινή ισημερία στον αστερισμό του Λέοντα αποθανατίστηκε με την κατασκευή της Σφίγγας , αυτού του γιγαντιαίου λιονταρίσιου ισημερινού δείκτη , που όπως η δεύτερη υπογραφή σε ένα επίσημο έγγραφο, μπορεί να θεωρηθεί σαν επιβεβαίωση αυθεντικότητας.

Με άλλα λόγια , η ενδέκατη χιλιετία π.Χ. , η Εποχή του Λέοντα , λίγο μετά το ξέσπασμα του «Ουράνιου Μύλου» (τελευταία εποχή των παγετώνων) , ήταν η μοναδική εποχή όπου η Σφίγγα υποδείκνυε την κατάλληλη συμβολική ευθυγράμμιση την κατάλληλη ημέρα : Με το βλέμμα στραμμένο κατευθείαν στην ανατολή , ατένιζε τον ήλιο στην εαρινή ισημερία να ανατέλλει μπροστά από το ίδιο της το αστρικό σύμβολο .

Εδώ δημιουργείται μια επιτακτική ερώτηση :
Δεν μπορεί να είναι συμπτωματική μια τέτοια ιδιοφυής ευθυγράμμιση γήινων κατασκευών και ουράνιων φαινομένων το 10.450 π.Χ.
Γιατί μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια τόσο μεγαλεπίβολη δήλωση για την ενδέκατη χιλιετία π.Χ. ;

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 01:04:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Δέρας, όμως είναι και "Δέρος" και το ρήμα του θα πρέπει κάποτε να ήταν το "Δέρκομαι".
Δέρκομαι, σημαίνει "βλέπω το φως του Ηλίου", φωτίζομαι, σημαίνει και "Ζω". Επομένως αφού τα ζώα ζουν μέσα στο "δέρμα" τους που το βλέπει ο Ήλιος όλη μέρα, ο αρχαίος ονοματοποιός δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερη ονομασία σ' αυτό το "ζωντανό" όργανο.

Καλέ μου φίλε ΕΡΙΩΠΑ , εδώ μάλλον σε έχει αποπροσανατολίσει η ηχητική συγγένεια των Δέρκομαι και Δέρας , γιατί μολονότι ηχητικά τουλάχιστον είναι σχεδόν όμοιες , στην πραγματικότητα εκφράζουν δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες .
Από το λεξικό της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας έχουμε τα ακόλουθα :

Δέρκομαι [ρίζα *δερκ-, δορκάς , δράκων ] μέλλ. δέξομαι , αορ.β’ έδρακον , ενεστ. δέδορκα , παθ.αορ.α’ εδράχθην , παθ.αορ.β’ εδράκην [[ βλέπω καθαρά , έχω το φως μου , ζω , αντιλαμβάνομαι .]] παράγωγα . δέργμα το = βλέμμα , ματιά , δορκάς η = ζαρκάδι .]] συνώνυμα , βλέπω , οράω .

Δέρω και δείρω ή δαίρω [ρίζα *δερω- , δέρας , δορά , δέρμα ] μελλ. δερώ , αορ. έδειρα , μες.μελλ. δαρήσομαι , παθ.αορ. εδαρθην , μες.πρκ. δέδαρμαι ]] αφαιρώ το δέρμα , γδέρνω ]] ξυλοκοπώ , μαστιγώνω ]] παράγωγα δέρας-ατος το , (ουσ.) ποιητ. αντί δέρμα ]] συνώνυμα , λέπω (γδέρνω) , μαστιγόω , παίω , πατάσσω , τύπτω , πλήττω .

Όπως βλέπεις φίλε Λουκά ουδεμία εννοιολογική σχέση υπάρχει μεταξύ των δύο αυτών λέξεων τόσο στα παράγωγα , όσο και στα συνώνυμα , και μόνο σαν λογοπαίγνιο μπορούμε κατά την γνώμη μου να τις συσχετίσουμε .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 02:17:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
________________________________________
ΕΡΙΩΠΙΣ
Δέρας, όμως είναι και "Δέρος" και το ρήμα του θα πρέπει κάποτε να ήταν το "Δέρκομαι".
Δέρκομαι, σημαίνει "βλέπω το φως του Ηλίου", φωτίζομαι, σημαίνει και "Ζω". Επομένως αφού τα ζώα ζουν μέσα στο "δέρμα" τους που το βλέπει ο Ήλιος όλη μέρα, ο αρχαίος ονοματοποιός δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερη ονομασία σ' αυτό το "ζωντανό" όργανο.
________________________________________

Sesostris:

Καλέ μου φίλε ΕΡΙΩΠΑ , εδώ μάλλον σε έχει αποπροσανατολίσει η ηχητική συγγένεια των Δέρκομαι και Δέρας , γιατί μολονότι ηχητικά τουλάχιστον είναι σχεδόν όμοιες , στην πραγματικότητα εκφράζουν δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες .
Από το λεξικό της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας έχουμε τα ακόλουθα :
Δέρκομαι [ρίζα *δερκ-, δορκάς , δράκων ] μέλλ. δέξομαι , αορ.β’ έδρακον , ενεστ. δέδορκα , παθ.αορ.α’ εδράχθην , παθ.αορ.β’ εδράκην [[ βλέπω καθαρά , έχω το φως μου , ζω , αντιλαμβάνομαι .]] παράγωγα . δέργμα το = βλέμμα , ματιά , δορκάς η = ζαρκάδι .]] συνώνυμα , βλέπω , οράω .
Δέρω και δείρω ή δαίρω [ρίζα *δερω- , δέρας , δορά , δέρμα ] μελλ. δερώ , αορ. έδειρα , μες.μελλ. δαρήσομαι , παθ.αορ. εδαρθην , μες.πρκ. δέδαρμαι ]] αφαιρώ το δέρμα , γδέρνω ]] ξυλοκοπώ , μαστιγώνω ]] παράγωγα δέρας-ατος το , (ουσ.) ποιητ. αντί δέρμα ]] συνώνυμα , λέπω (γδέρνω) , μαστιγόω , παίω , πατάσσω , τύπτω , πλήττω .
Όπως βλέπεις φίλε Λουκά ουδεμία εννοιολογική σχέση υπάρχει μεταξύ των δύο αυτών λέξεων τόσο στα παράγωγα , όσο και στα συνώνυμα , και μόνο σαν λογοπαίγνιο μπορούμε κατά την γνώμη μου να τις συσχετίσουμε .


Αγαπητέ φίλε Sesostris σεβαστή η άποψή σου αλλά οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι το «Χρυσόμαλλο Δέρας» δεν ήταν σε καμία περίπτωση προβιά. Άσε τι διδάσκουν οι τουρανομογγόλοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτοί θέλουν τα Ελληνάκια να έχουν κλειστά τα ματάκια τους και να τρώνε το κουτόχορτό τους Made in Middle East.
Τι ακριβώς ήταν το Χρυσόμαλλο Δέρας το έχουν ξεκαθαρίσει οι αρχαίοι συγγραφείς και ας μη ξεχνάμε ότι η ετυμολογική βάση του «Δέρω/γδέρνω» δεν μας είναι γνωστή. Απομένει μόνο το «Δέρκομαι» και το δέρμα μας ακριβώς αυτό κάνει και αντλεί την ενέργειά του.
Όση σχέση έχει το «Δέρας» των Αργοναυτών με τον Ήλιο και την ενέργειά του άλλη τόση έχει και η «Αιγίς/αιγίδα) της θεάς Αθηνάς.
Και τα δύο μαρτυρούν την ύπαρξη κάποιας πηγής ενέργειας ή γνώσης για την παραγωγή ενέργειας.
Το «Χρυσόμαλλο Δέρας» ήταν βιβλίο με γνώσεις υψηλού επιπέδου μας πληροφορούν οι αρχαίοι συγγραφείς.
«Δέρας το χρυσόμαλλον: Τούτο δε ην ουχ ως ποιητικώς φέρεται, αλλά βιβλίον ήν εν δέρματι γεγραμμένον, περιέχον όπως δει γίνεσθαι δια χημείας χρυσόν, εικότως ουν οι τότε χρυσούν ωνόμαζον αυτό δέρας δια την ενέργειαν την εξ αυτού(Σουϊδας)»

Επιμένω λοιπόν στο «Δέρκομαι» όσο τίποτα άλλο και στην σχέση που έχει αυτό το ρήμα με την ενέργεια του Ήλιου και στο κρυπτογραφημένο νόημα των «Αργοναυτικών» .

Φιλικά

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 08:34:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μία ερώτηση: ο Σουϊδας ποιός είναι;;;

quote:
Εδώ δημιουργείται μια επιτακτική ερώτηση :
Δεν μπορεί να είναι συμπτωματική μια τέτοια ιδιοφυής ευθυγράμμιση γήινων κατασκευών και ουράνιων φαινομένων το 10.450 π.Χ.
Γιατί μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια τόσο μεγαλεπίβολη δήλωση για την ενδέκατη χιλιετία π.Χ. ;

Και όμως είναι συμπτωματική για ένα απλό λόγο:
Οι αστερισμοί στον ουρανό ΔΕΝ είναι οι ίδιοι για τον κάθε πολιτισμό...
Π.χ. οι αστερισμοί των Κινέζων ή των Ινδών ή των Αζτέκων δεν είναι οι ίδιοι με των δυτικών...
Άρα το να ευθυγραμμίζουν σήμερα τους αστερισμούς στους οποίου εμείς δώσαμε ονόματα και υπόσταση μετά το 1.000 π.χ., με κάποιο υποθετικό πολιτισμό του 10.000 π.χ., είναι σαν να προσπαθούμε να αντιστοιχήσουμε την ζωγραφική του Ρέμπραντ με του Πικάσο...

Φυσικά τα δύο σαϊνια όπως προέγραψα δεν έχουν δώσει καμία μέχρι στιγμής ερμηνεία, ούτε για τον κυκλώπειο περίβολο των πυραμίδων, ούτε για τα νεκρικά πλοία που έχουν βρεθεί, ούτε για τα μαγειρεία και τους τάφους των χτιστών που έχουν βρεθεί, ούτε για..., για..., για...

Επίσης είχαν πει ότι κάποιος από αυτούς έφτασε στον θάλαμο που υπάρχει κάτω από την Σφίγγα και ότι είχαν και ντουκουμέντα για αυτό...
ΚΑΝΕΝΑΣ αρχαιολόγος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διαβεβαιώσει αυτή την "αποκάλυψη" - άσε βέβαια που στο τέλος δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να το βεβαιώσουν!!!
Πλάκα δεν έχει;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 09:27:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA:
Μία ερώτηση: ο Σουϊδας ποιός είναι;;;

OANNHSEA Σ Ο Β Α Ρ Ε Ψ Ο Υ .....

Με την λέξη «Σουϊδας» δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο παρ’ όλο που αναφέρεται έτσι σε διάφορες εγκυκλοπαίδειες του «Τουρανομογγολιστάν». Στον τίτλο του ομώνυμου λεξικού, αναφέρεται και το «Σούδα» το οποίο αντιπροσωπεύει κατά τον Ντέλκερ την συλλογική εργασία διαφόρων λογίων μέχρι τον 10ο αιώνα με περιλήψεις βιογραφικών και αναλύσεις ονομάτων.


Συντάκτες του λεξικού «Σούδα» ή Σουϊδα αναφέρονται οι Εύδημος ρήτωρ, Ελλάδιος, Ευγένιος Αυγουστοπόλεως, Ζώσιμος Γαζαίος, Καικίλιος Σικελιώτης, Λογγίνος ο Κάσσιος, Λούπερκος Βηρύτιος, Πωλίων Αλεξανδρεύς με την συναγωγή Αττικών λέξεων και πολλοί άλλοι.


Ένα 'Δέρας" που πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες στο σπίτι τους αντί για τα "τέρατα" του Τουρανομογγολιστάν".


OANNHSEA, μεγάλη η χάρη σου!!!


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 10:37:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[
quote:
OANNHSEA:
Μία ερώτηση: ο Σουϊδας ποιός είναι;;;

[/quote]

Θέλω να επισημάνω ότι σωστά αναφέρει ο Ερίωπις ότι η Σούδα είναι το πληρέστερον των Ελληνικών λεξικών της καθόλου αρχαιογνωσίας - (βάσει της εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ) Ανατολικής, Ελληνικής, Ρωμαικής, περιλαμβάνον άρθρον περί ΙΗΣΟΥ!!- συνταχθέν από πολλούς συγγραφείς τον 10ον αιώνα στηριζόμενον δε κατά βάση στα λεξικογραφικά και γραμματικά έργα της αρχαιότητας.
Εύστοχα χαρακτηρίστηκε έργον με απεριόριστο γνωστικό υλικό ονομαζόμενο <ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΝ ΔΕΡΑΣ> ΚΑΙ <ΒΑΡΥΣΤΑΘΜΟΤΕΡΑ ΠΗΓΗ ΧΡΥΣΟΥ>.

Θέλω να προσθέσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Κηφέα ότι ουδείς επιστήμονας και ερευνητής δεν απέφυγε την σκληρή κριτική κάποιων Τυφώνιων Ορνιθοκόρυτων όπως λέει ο Ερίωπις ή μάλλον Η Ερίωπις (αλήθεια γιατί διάλεξες θηλυκό γένος μας λες?????)

Τώρα που θα πέσουν οι μάσκες θα αποκαλυφθούν αναμφισβήτητες αλήθειες και πέρα ότι θα χρειαστούμε μεζέδες και γλέντια θα έπρεπε να πάρουμε και αγκαλιά το Χρυσόμμαλο Δέρας ειδικά όταν ο Ηλιος μας αποχαιρετά.

Η φίλη μας η Εμπνευση πάντα λειτουργεί καλύτερα με το φως του Ηλιου.

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 12:12:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και όμως είναι συμπτωματική για ένα απλό λόγο:
Οι αστερισμοί στον ουρανό ΔΕΝ είναι οι ίδιοι για τον κάθε πολιτισμό...
Π.χ. οι αστερισμοί των Κινέζων ή των Ινδών ή των Αζτέκων δεν είναι οι ίδιοι με των δυτικών...
Άρα το να ευθυγραμμίζουν σήμερα τους αστερισμούς στους οποίου εμείς δώσαμε ονόματα και υπόσταση μετά το 1.000 π.χ., με κάποιο υποθετικό πολιτισμό του 10.000 π.χ., είναι σαν να προσπαθούμε να αντιστοιχήσουμε την ζωγραφική του Ρέμπραντ με του Πικάσο...

Φυσικά τα δύο σαϊνια όπως προέγραψα δεν έχουν δώσει καμία μέχρι στιγμής ερμηνεία, ούτε για τον κυκλώπειο περίβολο των πυραμίδων, ούτε για τα νεκρικά πλοία που έχουν βρεθεί, ούτε για τα μαγειρεία και τους τάφους των χτιστών που έχουν βρεθεί, ούτε για..., για..., για...

Επίσης είχαν πει ότι κάποιος από αυτούς έφτασε στον θάλαμο που υπάρχει κάτω από την Σφίγγα και ότι είχαν και ντουκουμέντα για αυτό...
ΚΑΝΕΝΑΣ αρχαιολόγος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διαβεβαιώσει αυτή την "αποκάλυψη" - άσε βέβαια που στο τέλος δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να το βεβαιώσουν!!!
Πλάκα δεν έχει;;;


Δεν κατάλαβες τι γράφω, αγαπητέ OANNHSEA, και αυτό με αναγκάζει να περιγράψω απλές έννοιες γεωμετρίας που τα μάθαμε μικροί στο Γυμνάσιο.

Στην επιπεδομετρία όταν έχομε τρία σημεία εφ'ενός επιπέδου που οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι γνωστές τότε μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα και μόνο ένα τρίγωνο, που τα μήκη τωμ πλευρών του είναι ίσα με τις δεδομένες αποστάσεις.

Ας έλθουμε στον αστερισμό του Ωρίωνα που έχει τρία κύρια άστρα. Αυτά τα άστρα σχηματίζουν ένα τρίγωνο . Υπάρχει ένα φαινόμενο που λέγεται "πτώση των Ισημεριών" , (που αν βρω χρόνο θα το περιγράψω αναλυτικά σε επόμενα μηνύματά μου).

Προς το παρόν ας εξηγήσουμε με απλά λόγια τι είναι αυτό το φαινόμενο της "πτώσης των Ισημεριών".

Κάθε 2.500 χρόνια περίπου κατά την εαρινή ισημερία (που είναι η 21η Μαρτίου, κατά την οποία έχομε την ίδια διάρκεια της ημέρας με της νύκτας), εάν δούμε προς το σημείο πού ανατέλλει ο Ήλιος θα παρατηρήσουμε ότι ο Ήλιος βγαίνει από το σημείο του αστερισμού του ζωδίου στο οποίο βρισκόμαστε (π.χ. Τώρα στην εαρίνή ισημερία ο ήλιος άρχισε να βγαίνει στον αστερισμό του Υδροχόου).

Τα προηγούμενα 2.500 χρόνια ο ήλιος έβγαινε στον αστερισμό του Ιχθύος κ.ο.κ.

Τα σχήματα του κάθε αστερισμού μεταβάλλονται ανάλογα με το ζώδιο της χρονικής περιόδου που βρισκόμαστε. Έτσι και το τρίγωνο των τριών άστρων του Ωρίωνα αλλάζει.

Οι αστρονόμοι και οι μαθηματικοί γνωρίζουν ποιό ήταν το τρίγωνο που σχημάτιζαν τα τρία άστρα του Ωρίωνα την περίοδο του ζωδίου του Λέοντα.

Άρα το τρίγωνο που σχημάτιζαν τα τρία άσρα του Ωρίωνα όταν λόγω της μετάπτωσης των Ισημεριών βρισκόμασταν στον αστερισμό του Λέοντα και συγκεκριμένα το έτος 10.450 π.Χ. είναι ένα και μόνο ένα συγκεκριμένο τρίγωνο.

Αναλογικά το τρίγωνο που σχηματίζουν οι πυραμίδες σήμερα, (δηλαδή οι μεταξύ τους αποστάσεις), αντιστοιχούν ακριβώς στο τρίγωνο που σχημάτιζαν τα τρία άστρα τότε (δηλ. το 10.450 π.Χ.) .

Και για να γίνω πιο σαφής: Οι αποστάσεις μεταξύ των δύο τριγώνων είναι ανάλογες , οι δε γωνίες ίσες.

Αυτά διαπίστωσε ο Μποβάλ και οι συνεργάτες του.

Τώρα όσον αφορά τα θέματα με τα οποία απασχολήθηκε ο Μποβάλ δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρεις αλλά πολύ περισσότερα . Περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων: το Οσίρειο, οι υπόγειοι διάδρομοι της Μεγάλης Πυραμίδας, το δωμάτιο της βασίλισσας πάλι στην Μεγάλη Πυραμίδα, το δωμάτιο του βασιλιά με την σαρκοφάγο του Φαραώ και η Μεγάλη στοά στην καρδια της Μεγάλης Πυραμίδας, τα τρία δωμάτια της πυραμίδας του Μυκερίνου, το μοναδικό άγαλμα του Χέοπα, το άγαλμά από διορίτη του Χεφρήνου, το κύριο δωμάτιο της Πυραμίδας του Χεφρήνου, το αεροδυναμικό πλοιάριο ηλικίας 4.500 χρόνων με προηγμένη φόρμα ανοιχτής θαλάσσης που βρέθηκε θαμμένο δίπλα στη Μεγάλη Πυραμίδα, τα πλοιάρια που ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Αβύδου στην Άνω Αίγυπτο και πολλά άλλα.

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 13:32:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ο Ερίωπις ή μάλλον Η Ερίωπις (αλήθεια γιατί διάλεξες θηλυκό γένος μας λες?????)

Αγαπητή Υπατία8 καλωσόρισες και πάλι στην "σβούρα" μας.

ΕΡΙ-ΩΠΙΣ είναι η "Εικόνα" της Μέγιστης Συμπαντικής Μητέρας, Αυτής που περιέγραψα πριν από μερικά ποσταρίσματα. Η "Εστία" του σύμπαντος, το κοσμικό αυγό, το "Βηρύλλιον" της Παναγιάς, η DAR ή Δέρας ή Θώρακας του σύμπαντος, η Κάδυτις Ροή αυτή που ονομάζει ο Sesostris "KADESH), η ΑΩ των ουρανών, η Ίησις (ΙΣΙΣ)δηλαδή η κίνηση και όλα τα μυστήρια του σύμπαντος.

Η Εριώπιδα με καθοδηγεί σε κάθε λέξη, σε κάθε σκέψη, σε κάθε βήμα και ιδιαίτερα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσω βλάσφημους μισέλληνες Τουρανομογγόλους και άξεστους "Γόλγες" σαν αυτούς που συνάντησε και περιποιήθηκε ο Ιάσων στο μακρινό ταξίδι του.

Η Εριώπιδα είναι ακόμα και η ........!


Φιλικά


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 00:54:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η Εριώπιδα είναι ακόμα και η ........!


ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ???? (Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ -ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ που αναπνεουμε)

Η αργοναυτική εκστρατεία μετά από πρόσθετες περιπέτειες (καθώς ο Δίας ήταν οργισμένος για το έγκλημα της Μήδειας που έκανε και κομμάτιασε τον αδερφό της τον Αψυρτο στη θάλασσα για να διαφύγει το πλοίο από τα χέρια του πατέρα της Αιήτη) αντιμετώπησαν τον ΤΑΛΩ στην Κρήτη όταν κινδύνευσαν στον κρητικό πέλαγος. Ο Ταλώς ήταν προστάτης της Κρήτης.
Γιατί τα λέω όλα αυτά???? Γιατί θέλω να συσχετίσω τους=

ΙΑΣΩΝ - ΤΑΛΩ - ΙΗΣΟΥ

ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙς ΑΣΤΕΡΕς ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΗΦΕΥΣ (ΚΆΘΕ 2,500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑζΟΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΗς ΕΠΟΧΗΣ)

Οι Πυραμίδες είναι οι γηινες κατασκευές που αντικατροπτίζουν πόσο αρμονικά συνδέεται και επικοινωνεί το ΣΥΜΠΑΝ μεταξύ του και όμως εμείς οι άνθρωποι δεν καταφέραμε μέχρι τώρα να επιβιώσουμε αρμονικά και έντιμα όπως μας έχουν δείξει οι πρόγονοί μας κατά καιρούς....

Και αναφέρω ότι ο αστεροειδής 6063 ΙΑΣΩΝ ανακαλύφθηκε το 1984
Ο αστεροειδής 5786 ΤΑΛΩΣ ανακαλύφθηκε το 1991
Ο αστεροειδής 896 Σφίξ ανακαλύφηθκε το 1918

Νομίζω Εριώπις κούρδισα καλά τη σβούρα μας άραγε που θα μας βγάλει??
Ισως στην Πάτμο για κανένα πρωινό καφέ και κουβεντούλα με κανένα γνωστό

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 02:12:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νομίζω Εριώπις κούρδισα καλά τη σβούρα μας άραγε που θα μας βγάλει??

Στον γάμο του Καραγκιόζη... στην Κολχίδα

Υπατία8, σου ορκίζομαι ότι δεν σου κάνω πλάκα. Απλώς ανταποκρίνομαι με σοβαρό τρόπο στην προδιάθεση που έχεις για ...γλέντια φορουμικά.
Από Δευτέρας όμως....


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 08:40:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στον γάμο του Καραγκιόζη... στην Κολχίδα

Ερίωπας



Μόνο για παντριά δεν είμαστε....Μα ούτε και για γλέντια.
Αυτά είναι για αυτούς που βαράνε οι τσέπες τους.
Πάντως έχω δυο φίλες η μία είναι η Εριώπις και η άλλη Η Κυβέλη.
Δεν τις ξεχωρίζω γιατί μοιάζουν υπερβολικά σε όλα.
Είναι οι ανάλογες γωνίες που λέμε του τριγώνου.
Πάντως η Κυβήβη και η ¨Αγδιστη δεν παντρεύονται και ειδικά με τον Καραγκιόζη σου.....

Τώρα πραγματικά είμαστε για γέλια......
Πάω τώρα στα δικά μου ταξίδια μόνη μου.....Μην με ψάχνεται θα σας βρω εγώ

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 09:10:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Άρα το τρίγωνο που σχημάτιζαν τα τρία άσρα του Ωρίωνα όταν λόγω της μετάπτωσης των Ισημεριών βρισκόμασταν στον αστερισμό του Λέοντα και συγκεκριμένα το έτος 10.450 π.Χ. είναι ένα και μόνο ένα συγκεκριμένο τρίγωνο.

Μα δεν γράφω για τα τρία άστρα του Ωρίωνα.
Γράφω για το αστερισμό του Λέοντα...
Εμείς (μετά το 1500 μ.χ.) δώσαμε στον αστερισμό το όνομα του και θέσαμε τα αστέρια που τον αποτελούν. ΕΜΕΙΣ είπαμε ότι η φαντασία μας δημιουργεί ένα λέοντα στον νυχτερινό ουρανό με τα άστρα που βρίσκονται σε αυτό το σημείο του ουρανού.
Άλλοι πολιτισμοί είδαν ΑΛΛΑ σχήματα και τους έδωσαν άλλα ονόματα...
Άρα λοιπόν είναι άτοπο με δεδομένα του 1500π.χ. να γράφουμε ότι το 10.000π.χ. είχαν δώσει στον αστερισμό το ίδιο όνομα με εμάς και ευθυγράμμισαν το άγαλμα προς τα εκεί...
Εκτός βέβαια εάν μπορείς να μου αποδείξεις ότι το 10.000π.χ. οι άνθρωποι ονόμαζαν και αυτοί τον συγκεκριμένο αστερισμό "λέοντα"...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 11:24:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εμείς (μετά το 1500 μ.χ.) δώσαμε στον αστερισμό το όνομα του και θέσαμε τα αστέρια που τον αποτελούν. ΕΜΕΙΣ είπαμε ότι η φαντασία μας δημιουργεί ένα λέοντα στον νυχτερινό ουρανό με τα άστρα που βρίσκονται σε αυτό το σημείο του ουρανού.

Αυτό δεν το γνωρίζω. Θα το ψάξω.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 12:11:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το «Χρυσόμαλλο Δέρας» ήταν βιβλίο με γνώσεις υψηλού επιπέδου μας πληροφορούν οι αρχαίοι συγγραφείς.
«Δέρας το χρυσόμαλλον: Τούτο δε ην ουχ ως ποιητικώς φέρεται, αλλά βιβλίον ήν εν δέρματι γεγραμμένον, περιέχον όπως δει γίνεσθαι δια χημείας χρυσόν, εικότως ουν οι τότε χρυσούν ωνόμαζον αυτό δέρας δια την ενέργειαν την εξ αυτού(Σουϊδας)»

Πρώτον δεν είναι αρχαίοι: είναι του 10ου αιώνα μ.χ.
Δεύτερον ο συγγραφέας δεν δίνει την πηγή του - άρα μπορεί να γράφει ότι μπορεί να φανταστεί ή ότι θεωρεί αυτός ως σωστό...
Τρίτον μπορείς να μεταφράσεις ακριβώς το κείμενο;;; Βλέπεις πιστεύω ειλικρινά ότι έχεις κάνει λάθος στην μετάφραση...
Τέταρτον, μπορώ άνετα να ψάξω στο δίκτυο και να βρω ότι ζητώ ακόμα και εάν δεν το ξέρω : http://www.stoa.org/sol/
Έβαλα όμως την ερώτηση για κάποιο άλλο λόγο και μόλις πιάσαμε αυτό τον λόγο...

quote:
Αυτό δεν το γνωρίζω. Θα το ψάξω.

Κηφεύς γράψε λάθος: όπως και παραπάνω έγραψα, το 1500π.χ.
Είναι μία βάση που την πήραμε από τους Σουμέριους και τους Αιγύπτιους...

Όσο για περίεργα θέματα:
Ο ίδιος ο Ηρόδοτος γράφει:
α) ότι ο Κάδμος ήρθε στην Ελλάδα από την Αίγυπτο και οι Μινύες (γυναικοτοί) ήρθαν ουσιαστικά μαζί του - για αυτό άλλωστε και δεν έβρισκαν καταφύγιο μετά την εκδίωξη τους από την Βοιωτία, παρά μόνο στον Πειραιά...
β) Οι Κόλχες ήταν στρατιώτες που, μετά από κάποια εκστρατεία αρνήθηκαν να γυρίσουν πίσω. ΚΑΜΙΑ όμως αιγυπτιακή πηγή δεν αναφέρει ότι στρατεύματα έφτασαν μέχρι εκεί πάνω...
Εκτός βέβαια εάν δεν ήταν μόνο ο Κάδμος που έφυγε από έφυγε από την Αίγυπτο και πήγε σε άλλη χώρα - ίσως δεν είναι τυχαίο ότι και τα παιδιά του Κάδμου (με πρώτο τον Ιλλυριό) πήγαν ακόμα μακρύτερα...
Και ίσως δεν είναι τυχαίο που ΕΛΛΗΝΕΣ, κάνουν ένα εξερευνητικό ταξίδι (με κάποια πρόφαση) προς μία πόλη που δημιουργήθηκε από έναν άλλο Αιγύπτιο...

Edited by - OANNHSEA on 21/02/2009 12:14:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 12:31:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τρεχαγύρευε:
Ο ΕΡΙΩΠΑΣ πήρε το όπλο....
Και βγαίνει για πολεμο, όπως ο Τζώννυ...

Εσένα θα σε κλείσω για μιά ολόκληρη ημέρα σε ένα δωμάτιο παρέα με το "Γοργείον" και θα σε βγάλουνε "Κοχλία" από μέσα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ντυθείς επίσημα για να πας στον "Γάμο του Καραγκιόζη" που ετοιμάζω στην Κολχίδα

Σου ετοιμάζω όμως και κουστουμάκι φίρμα από γνήσιο 'Δέρας" για τα δύσκολα του ταξιδιού, μην ανησυχείς, έρχεται σύντομα.

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 12:51:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA:
Πρώτον δεν είναι αρχαίοι: είναι του 10ου αιώνα μ.χ.

...ο Λογγίνος ο Κάσσιος ήταν του 10ου μ.Χ. αιώνα;


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 14:15:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OANNHSEA, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.astro.gr/galaxy/orbits/celestial/sky.htm

Σε κάποιο σημείο γράφει:

" Πότε εισήχθησαν οι αστερισμοί και το ονοματολόγιό τους δεν είναι εύκολο να καθοριστεί.Το βέβαιο είναι ότι πολλών εξ αυτών τα ονόματα αναφέρει ο Όμηρος και ο Ησίοδος αλλά και από τους Αιγυπτίους γίνεται χρήση ακόμη. Εις τον Ιώβ της Π. Διαθήκης ανευρίσκομε τον Ωρίωνα, την Άρκτο και τις Πλειάδες ενώ κατά τη μαρτυρία Κλήμεντα του Αλεξανδρέως η διαίρεση των αστέρων σε αστερισμούς γίνηκε υπό του Κενταύρου Χείρωνα δια να διευκολυνθεί ο πλους των αργοναυτών."

Θα παραθέσω και άλλα στοιχεία που έχουν σχέση με το θέμα μας.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 14:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης, OANNHSEA, διάβασε στο link:

http://www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=680

Αναφέρει κάπου:

" 1) Κατά μήκος της νότιας πλευράς της πυραμίδας υπάρχουν δύο λάκκοι σε σχήμα βάρκας - ο ένας ακόμη σφραγισμένος αλλά έχει εξερευνηθεί με κάμερα οπτικών ινών και περιέχει ένα πλοιάριο με ψηλή πλώρη και μήκος που ξεπερνάει τα 30 μέτρα. Ο δεύτερος λάκκος έχει εξερευνηθεί από τη δεκαετία του 1950 και περιείχε ένα δεύτερο πλοιάριο μήκους 43 μέτρων που συναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε στο επονομαζόμενο Μουσείο των Πλοίων. Φτιαγμένα από ξύλο κέδρου και σε τέλεια κατάσταση μετά από 4500 χρόνια. Το παράξενο είναι το εκτόπισμά του που πλησιάζει τους 40 Τόνους, κάτι που αμέσως σε βάζει σε σκέψεις. Φανερώνει σκάφος ανοιχτής θαλάσσης κι όχι βάρκα για τα κυματάκια του Νείλου... ΠΡΩΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ...

2) Όντως ο Αλ Μαμούν εισέβαλλε στην πυραμίδα περίπου τον 9 αιώνα μ.Χ. και φυσικά δεν βρήκε τίποτα...Οι Αιγυπτιολόγοι υποστηρίζουν ότι σαν τάφος του Χέοπα κλάπηκε το περιεχόμενο της πυραμίδας περίπου 500 χρόνια μετά το θάνατο το Χέοπα - το περίεργο όμως είναι ότι η σφραγισμένη είσοδος δεν είχε παραβιαστεί ποτέ - η κοινή λογική αποκλείει οποιαδήποτε παλαιότερη εισβολή (προ Αλ Μαμούν) - εκτός και αν υπήρχε κάποια άλλη είσοδος - η μοναδική άλλη είσοδος είναι το στενό φρεάτιο, μία μυστική είσοδος που ανακαλύφτηκε πρώτη φορά το 19ο αιώνα. Το περίεργο είναι πως αν είχαν κλαπεί τα κτερίσματα και πάλι ο Αλ Μαμουν το 820 μ.Χ. θα έπρεπε νε είχε βρεί κάποια άπό τα μεγαλύτερα σε όγκο κομμάτια όπως αγάλματα, λειψανοθήκες κ.λ.π. - επίσης εάν η πυραμίδα είχε συληθεί νωρίτερα από τυμβωρους θα υπήρχε κάποιο σημάδι, ένα σχισμένο κομμάτι ύφασμα, κάποιο σπασμένο οπότε άχρηστο αγγείο, έστω κάτι...Το μοναδικό όμως αντικείμενο είναι μία "σαρκοφάγος" που χάσκει ορθάνοιχτη... ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

3) Το λεγόμενο δωμάτιο της Βασίλισσας - προφανώς άδειο από την ημέρα που χτίστηκε - η αρχική λειτουργική χρήση του δωματίου είναι ακόμη άγνωστη. ΤΡΙΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

4) Η μεγάλη στοά - από μέσα μοιάζει σαν ένα τεράστιο εργαλείο - οι πλάκες της οροφής σκαλώνουν σε εσοχές που έχουν ειδικά σκαλιστεί στους πλαϊνούς τοίχους, όπως τα ελάσματα που συγκρατούν τους οδοντωτούς τροχούς - με αυτό το τρόπο οι πλαϊνοί τοίχοι στηρίζουν κάθε πλάκα χωριστά και εκτονώνουν τυχόν πιέσεις - είναι δυνατόν ένας πολιτισμός τέτοιος να άνθησε λίγο μετά την Νεολιθική εποχή ??? Με μήκος 46,6 μέτρα και ύψος 8,5 μέτρα και κλίση 26 μοιρών, αντιπροσωπεύει ένα σχεδόν αδύνατο κατασκευαστικά αλλά και αρχιτεκτονικά επίτευγμα ... ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

5) Οι 3 πυραμίδες της Γκίζας όντως είναι σχεδιασμένες απέναντι από τα τρία άστρα του αστερισμού του Ωρίωνα. Από αστρονομικούς υπολογισμούς που έχουν γίνει και τεκμηριωθεί βγαίνει στην επιφάνεια μίσ φοβερή έκπληξη - εκτός από το γεγονός ότι κάποια στοιχεία της μεγάλης πυραμίδας σχετίζονται αστρονομικά με την εποχή των Πυραμίδων, τα μνημεία της Γκίζας σαν σύνολο ήταν διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προβάλλουν μία εικόνα του ουρανού (η οποία φυσικά άλλαξε με τα χρόνια λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών) όχι όμως όπως φαινόταν της εποχή της 4 ης δυναστείας γύρω στο 2500 π.Χ. αλλά όπως έδειχνε γύρω στο 10450 π.Χ. Ένας προηγμένος πολιτισμός στην κοιλάδα του Νέίλου το 10000 π.Χ. ή λίγο νωρίτερα ??? Οι γεωλόγοι υποστηρίζουν ότι τα μνημεία έχουν εκτεθεί στο νερό κατά την υγρή περίοδο που ακολούθησε το τέλος της εποχής των παγετώνων περίπου την 11 χιλιετία π.Χ. Η ύπαρξη αυτών των διαβρωτικών στοιχείων σημαίνει τα μνημεία έχουν κατασκευαστεί πριν από το 10000 π.Χ. κάτι που φυσικά οι Αιγυπτιολόγοι αρνούνται να δεχτούν για ευνόητους λόγους... ΠΕΜΠΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

6) Η Σφίγγα είναι ένας ισημερινός δείκτης με το βλέμμα της καρφωμένο στο σημείο στης ανατολής κατά την εαρινή ισημερία και αποτελεί ένα τμήμα του μεγάλου σχεδίου της Γκίζας.
Γιατί όμως δόθηκε σε ένα ισημερινό δείκτη το σχήμα του λιονταριού ? Το 2000 μ.Χ. ένας τέτοιος δείκτης θα είχε το σχήμα του ψαριού γιατί ο ήλιος ανατέλλει μπροστά από τον αστερισμό των Ιχθύων εδώ και 2000 χρόνια. Η εποχή αυτή άρχισε στα χρόνια του Χριστού. Η προηγούμενη εποχή - χοντρικά την 1 και 2 χιλιετία π.Χ. - ήταν το σχήμα του Κριού = βλέπε τα μνημεία που φτιάχτηκαν αυτή την εποχή στο Λούξορ και Καρνάκ - ιερό του Άμμωνα με την λεωφόρο των Κριών ...
Αντίστοιχα η εποχή του Ταύρου μεταξύ 4380 - 2200 π.Χ κατά την οποία άνθησε η λατρεία του Ταύρου στην Μινωική Κρήτη...
Και πάει λέγοντας...Πότε ήταν η εποχή του λιονταριού που ο ήλιος ανατέλλει μπροστά από τον αστερισμό του Λέοντα ? Βάσει των αστρονόμων μεταξύ του 10970 - 8810 π.Χ. Ο μόνος λόγος για να έχει αυτό το σχέδιο, σημαίνει ότι κατασκευάστηκε κατά την εποχή του Λέοντα. Επίσης γύρω στο 10450 π.Χ. τα τρία αστέρια του Ωρίωνα περνούσαν από το χαμηλότερο σημείο του μεταπτωτικού τους κύκλου . Το συμβάν αυτό αποθανατίστηκε αρχιτεκτονικά με την κατασκευή των πυραμίδων της Γκίζας, σαν αιώνια υπογραφή της εποχής εκείνης... Αντίστοιχα το 10450 π.Χ. αποθανατίστηκε με την κατασκευή της Σφίγγας η εαρινή ισημερία στον αστερισμό του Λέοντα. ΕΚΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ]

ΣΥΜΠΤΩΣΗ ???? Δεν νομίζω... Δεν μπορεί να είναι συμπτωματική μία τέτοια ιδιοφυής ευθυγράμμιση γήινων κατασκευαστών και ουράνιων φαινομένουν το 10450 π.Χ. και γιατί να μπούν στο κόπο να κάνουν μία τέτοιου μεγέθους δήλωση για την 11 χιλιετία π.Χ. αν δεν ήταν γι' αυτούς μια σημαντική εποχή ???

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Μένει στα χέρια τα δικά μας (εννοώ τους επιστήμονες της εποχής μας με όλη την τεχνολογία γνωστή και κρυφή) να ανακαλύψουν την αλήθεια και να ξαναγράψουν τα βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας για έναν λαό άγνωστο προς το παρόν, σαφώς τεχνολογικά προηγμένο που προυπήρξε των Αιγυπτίων, της βιβλικής δημιουργία του κόσμου και όλης γενικότερα της ανθρώπότητας, που άφησε για σημάδι του πολιτισμού του μόνο τον ουράνιο χάρτη της Γκίζας... "

Συνεχίζω...

Κηφεύς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 15:16:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OANNHSEA, στο ίδιο link...

http://www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=680

... γράφει αρκετά παρακάτω, κάτι σημαντικό:

" ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ... ???

Από ένα παλιό άρθρο του Ελεύθερου Τύπου

1. Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι αστρογλυφικά μνημεία, όπως έχει ειπωθεί ήδη από τους διάσημους ερευνητές Robert Baubal και Graham Hancok, κάτι ανάλογο με το μήνυμα Voyager. Δεν έχει καμία σχέση με τους Φαραώ.Ένα από τα φρεάτια καταλήγει σε μικρή πόρτα. Το 10500 π.Χ. και μόνο τότε ανέτειλε ο αστερισμός του Ωρίωνα και φωτιζόταν η είσοδος του δήθεν (έτσι τον αποκαλούν οι αιγυπτιολόγοι) εξαεριστήρα. Προφανώς σε αυτή την είσοδο – έξοδο φωτός πιθανώς να υπήρχε ένα άγαλμα της Ίσιδας ή της Αθηνάς που φωτιζόταν μόνο τότε κατά την εποχή του αστερισμού του Λέοντα. Με βάση ειδικό εγκληματολόγο Γάλλο ο οποίος έκανε αναπαράσταση (σκιτσάροντας) αποκλείεται να παριστάνει τον Χεφρήνα όπως λένε οι αιγυπτιολόγοι.

2. Γύρω στο 3000 π.Χ. Νάξιοι λιθοξόοι από λιμένα Κωφό ή Χοφό μαζί με τους Μινωίτες έκτισαν την πυραμίδα του Χέοπος. Ο ίδιος ο Χέοπας οφείλει το όνομά του στον Κωφό, όπως αναφέρουν άλλοι ιστορικοί. Γύρω στο 2500 π.Χ. υπήρχε η δυναστεία των Ναξίων στην Αίγυπτο. Ένας από αυτούς ήταν και ο Χέοπας.

3. Ο Max Nordau αναφέρει ότι αυτοί που έχτισαν την πυραμίδα του Χέοπα ήταν Φιλισταίοι, δηλαδή Παλεστίνιοι ή Έλληνες εκ Κρήτης. Ο ναός του Σολομώντα έγινε αργότερα πάλι από Έλληνες αποίκους. Ο Μωυσής χρησιμοποίησε έλληνες λιθοξόους που έμεναν μόνιμα στην Πέτρα της Αραβίας όπου ήταν ο ναός τοτ Ιάκχου στους πρόποδες του όρους Έρεβος ή Ερέμιτ στα εβραϊκά. Ο ναός είναι σκαλιστός και έχει κολόνες κορινθιακού ρυθμού.

4. Δεν αποκλείεται μαζί με τους Νάξιους λιθοξόους να ήταν μαζί τους και Κορίνθιοι, γιατί στην Κόρινθο υπάρχει ομώνυμη πόλη με την Πέτρα της Αραβίας. Η Κόρινθος ονομαζόταν Σφύρα από τους Μινύες. Οι Μινύες αποίκισαν την Ασία από πολύ παλιά. Και όχι μόνο…. Ένας γρανίτης βάρους 600 Τόνων μεταφέρθηκε από το Ασουάν. (αν διαβαστεί ανάποδα από τα δεξιά είναι η Νάουσα, όπως επίσης το Σάιδ είναι ο Δίας, το ʼντεν είναι Αθήνα, το Σουέζ είναι ο Ζέους – Ζευς).

5. Χρειάστηκε υψηλή τεχνολογία για την ανύψωση τέτοιου έργου. Την εποχή του Χαλκού κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Όχι μόνο ο χαλκός αλλά και το διαμάντι και το ατσάλι δεν τρυπούν το γρανίτη. Το διαμάντι υαλώνεται και καίγεται. Το ίδιο και τα άλλα γνωστά μέταλλα.

6. Φαίνεται λοιπόν ότι είχανε τεχνολογία ανώτερη της σημερινής. Ένας γερανός σήμερα σηκώνει μέχρι 400 Τόνους. Πως σήκωσαν 600 Τόνους ? Μία υπόθεση είναι η αντιβαρύτητα. Βρέθηκαν ίχνη από σωληνωτά τρυπάνια, αγνώστου μετάλλου, που επάνω τους ασκούσαν πίεση 400 Τόνων. Κάποια σχήματα μέσα στους τοίχους των αρχαίων μνημείων σκαλιστά μοιάζουν με γεννήτριες αντιβαρύτητας. Πάντως με σχοινιά ήταν αδύνατο να μεταφερθούν 600 Τόνοι από το Ασουάν (Νάουσα) στη Γκίζα.

7. Η πυραμίδα είχε επίχρισμα ασβεστόλιθου πάχους 3 μέτρων και δούλευε σαν κεραία εισόδου τελουριακών ρευμάτων με κοιλότητα ενός μέτρου. Ο Παρθενώνας αντίθετα, εξέπεμπε ενέργεια που λάμβανε και είχε καμπυλότητα προς τα έξω, σχηματίζοντας πυραμίδα.

8. Πρέπει όπως λένε όλο και περισσότεροι επιστήμονες, να υπήρχε ένας υψηλότερος από το σημερινό πολιτισμός πριν από το κατακλυσμό το μεγάλο, μάλλον του Ωγύγου, ίσως ο πολιτισμός του Διός.

9. Πιστεύουν λοιπόν ότι είναι έργο Ελλήνων, διότι το μαρτυρούν όλες οι ελληνικές ονομασίες.
Λιβύη = εγγονή του Άτλαντα
Αίγυπτος = εγγονός του Άτλαντα και απόγονος του Ινάχου, βασιλιά του Άργους
Ιώ (μετέπειτα Ίσιδα) προσομοιάζεται με την Αθηνά την Τριτωνίτιδα.
Άπις (από το οποίο Άππια η Πελοπόννησος) βασιλιάς του Παλαντιού Αρκαδίας
Σερ–Απις = Ιερός Άπις
Χέοψ από το λιμένα Κωφό της Νάξου

10. Όλες οι ελληνικές πόλεις της μητροπολιτικής Ελλάδας και των αποικιών συνδέονται γαιωδαιτικά και σχηματίζουν τρίγωνα σχέσεων μεταξύ τους. Η θέση της Μεγάλης Πυραμίδας καθορίστηκε από 2 πρωταρχικά τρίγωνα. Το ένα ορίζεται από τις ευθείες αποστάσεις μεταξύ Πυραμίδας και Ταινάρου (ναός του Ποσειδώνα και μία από τις εισόδους στον Άδη) και Πυραμίδας Γορδίου στην Μ. Ασία. Το δεύτερο ενώνει την πυραμίδα με την υψηλότερη κορυφή του όρους Αραράτ (Τάρταρα αν διαβαστεί ανάποδα – ένα “T” λείπει λόγω της πολυφωνίας των ελληνικών διαλέκτων. Στην συνέχεια η ευθεία περνάει από την πόλη Ζάκρος (στην Κρήτη), την τελευταία προς την ανατολή αποικία των Ελλήνων.

11. Τα δύο αυτά ισοσκελή τρίγωνα με κοινή κορυφή τη Μεγάλη Πυραμίδα αποδεικνύουν την τριγωνική γαιωδαιτική σύνδεση του αρχαίου ελληνικού χώρου με την Γκίζα. Επίσης έχουν σαν βάση τη χρυσή τομή (Φ = 1,6) σε σχέση με τη Δήλο, απ'όπου καθορίστηκαν οι τοποθεσίες του μαντείου τωβ Δελφών, της Δωδώνης, της Ρόδου και όλων των άλλων σημείων, όπου βρίσκονται 5 από τα 7 θαύματα του Κόσμου. Σάρδεις (Σαρντάνα – Σαρδηνία – Δαναοί), Δελφοί, Σιούα (Σίβα), σχηματίζουν επίσης ισοσκελή τρίγωνο.

12. Όλοι οι ναοί της Ίσιδας στην Αίγυπτο είναι προσανατολισμένοι στην πρώτη εμφάνιση του Σείριου, που γίνεται τον Ιούλιο. Αλλά και ο Παρθενώνας στις 25 Ιουλίου (τελευταία ημέρα των Παναθηναίων) δέχεται το φως του Σείριου που φωτίζει το άγαλμα της Αθηνάς, η οποία ταυτίζεται με την Ίσιδα ή Ιώ (=ανατολή).

13. Η λέξη “Αίγυπτος” προέρχεται από το Αιγαίου – υπτίως και είναι αποικία των αργοναυτών μετά τον Άτλαντα. Μινύας (Μιν) ήταν ο πρώτος φαραώ της Αιγύπτου. Λόγω των ελληνικών διαλέκτων, Ιωνικής, Δωρικής, Αιολικής κλπ. Υπήρχε πολυφωνία και γι’ αυτό η ίδια λέξη φαινόταν και φαίνεται διαφορετική.
Παραδείγματα: θνήσκω – θνάσκω, Φίλιππος – Βίλιππος, βέφυρα – γέφυρα, Lacrime – Δάκρυμε – δάκρυα. (το Lacrime θεωρείται λατινική λέξη δήθεν αλλά είναι ελληνική και λόγω της πολυφωνίας χρησιμοποιείται το δ στη θέση του λ).

14. Αναλύοντας λοιπόν την λέξη ΑΙΓΥΠΤΟΣ.
Αίγυπτος – τοσυτ, το σπυγιγα, υπγυπισαι = οικισμός πόλη Θεσσαλική, Εφύρας Ορχωμενού
Πυπίαι – Μινύαι.
Βαβυλών – βαβύλυων ονπυβαν βλουβυαν – πελασγών Ελλήνων φρούριο
Βαβυλών = Θεσσαλών
Περυα – Περυαπ = Μινύας = Φαραώ
Υπταπερυαρ = Ορχομένιος ή Απυφερ = Εφύρας
ΤαΪτή – αντεταιτ ιτατετ = οικήσεις Ιθάκης

15. Οι Έλληνες Πελασγοί είχαν απλωθεί παντού και μετέφεραν τη γλώσσα τους, τα ήθη και τα έθιμα και τον πολισμό τους γενικότερα σε όλη την οικουμένη. Ήταν γνώστες των Μαθηματικών και της Αστρονομίας και ίδρυαν τις πόλεις τους κατά γαιωδαιτικό τρόπο.

16. Έτσι η Αθήνα με τις γύρω πόλεις σχηματίζει τον αστερισμό της Παρθένου προς τιμήν της Αθηνάς. Τα ελληνικά μαντεία με αρχή τη Δωδώνη και τέλος τις αιγυπτιακές Θήβες αποτελούν προβολή πάνω στη Γη του αστερισμού της Αργούς. Αν προβάλουμε τον αστερισμό της Αργούς πάνω στη Γη με πρύμνη την ελληνική πόλη Κάνωπο στη Βόρειο Αίγυπτο και πλώρη στη Δωδώνη μπορούμε να σχηματίσουμε τον αστερισμό της Αργούς, με τα μαντεία των Δελφών, της Τάνιδος, της οάσεως Σιούα (Σίβα) και της Δωδώνης. Επειδή οι αργοναύτες είχαν την Αργώ, ονόμασαν έτσι τον αστερισμό και έφτιαξαν τα μαντεία στο σχήμα του αστερισμού και δεν είναι σύμπτωση γιατί όλες οι πόλεις του κόσμο, αποικίες των Ελλήνων, συνδέονται γαιωδαιτικά.

17. Η Πυραμίδα λοιπόν είναι ένα αστρονομικό βιβλίο και συνδέεται με την Ελλάδα, γιατί είναι όντως (?) έργο Ελλήνων, ίσως πολύ παλαιότερα από τον Διακό πολιτισμό.

18. Οι καθηγητές Ιστορίες κλπ μας διδάσκουν ότι το 1200 π.Χ. πήραμε τα γράμματα από τους Σημίτες, ενώ…

- Η πυραμίδα πριν 12000 χρόνια και πίσω χρησιμοποιεί μαθηματικούς και αστρονομικούς όρους και χωρίς γράμματα και αριθμούς δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν επιστήμες.

- Η πόλη Λάρισα γύρω στο 12000 π.Χ. στην περιοχή Σουμεριών (κάτω μεριτών – ή κατωθαλλασινών = των Κρητών Μινύων και Μινύας = Μίνωας) κάτι θα έπρεπε να μας λέει.

- Αφού η Μεγάλη Πυραμίδα συνδέεται μαθηματικά και αστρονομικά με τον Παρθενώνα κλπ “ποίαν χρείαν έχομεν μαρτύρων” για να υποστηρίξουμε ότι ελληνικός είναι ο κόσμος και οι πυραμίδες.

- Οι επιγραφές που έχουν βρεθεί από το 6000 – 7500 π.Χ. στην Ινδία με ελληνικά γράμματα και αφού οι λεγόμενοι αραβικοί αριθμοί είναι ελληνικοί, όπως προκύπτει από τον πίνακα γραμμάτων που το Η γράφεται όπως τιο 8 και το Θ όπως το 9, καταλαβαίνουμε ότι μας πατρονάρουν υπέρ των Σημιτών.
5) Επιπλέον το κινέζικο λεξικό Ξι Μπάι, που έχει και τα 24 λατινικά γράμματα από κάποια γραμμική γραφή των Ελλήνων, ανατρέπει τη θεωρία ότι πήραμε τα γράμματα από τους Σημίτες, μια και η Κίνα θεωρείται αρχαιότερη.
Ο διάσημος Εβραίος συγγραφέας Ιωσήφ Γιραχούντα απέδειξε ότι η αραβική και η εβραϊκή είναι αρχαία ελληνικά παραποιημένα.
Η κυρία Καραβά με τον αναγραμματισμό σχηματίζει λέξεις, ανατρέχει στο λεξικό των Λίντελ Σκοτ – Κωνσταντινίδη και βρίσκει την έννοιά τους,
Έτσι ο Μελικέρτης είναι ο Ηρακλής, γιατί αν διαβαστεί από το τέλος όπου το σίγμα κατέχει θέση δασείας, γίνεται Ηρακλής. Έτσι και το Γιλγκαμές γίνεται Σεμελικά, σύμφωνα με την αντικατάστασης φωνηέντων βάσει των ισοτήτων, για παράδειγμα α=ε, ι=υ,ο, β=φ, φ=π κλπ.

Αυτά σε γενικές γραμμές έλεγε το άρθρο…

Τα συμπεράσματα δικά σας"

OANNHSEA, χωρίς να επβεβαιώνω όλα τα παραπάνω, τα καταθέτω για προβληματισμό.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 16:18:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή πολύ σπάνια χρησιμοποιώ σαν πηγή πληροφοριών το Διαδίκτυο (προτιμώ τα βιβλία), παραθέτω παρακάτω ορισμένες πληροφορίες, με τις οποίες έμμεσα μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσο οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι συμβόλιζαν με τον Λέοντα τον σημερινό ομώνυμο αστερισμό, από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ".

Στον τόμο "Το Σύμπαν" (σελίδα 127), διαβάζουμε:

"Δια τους αρχαίους Έλληνας είναι οι ήρωες οι οποίοι έγιναν αστέρες και οι οποίοι φέρουν μεθ'εαυτών και τα κυριότερα των αντικειμένων ή των μεταφορικών μέσων τα οποία εχρησιμοποίουν , όπως και τα τρόπαια των κατορθωμάτων των. Μετετράπησαν εις αστέρας υπό των θεών δια να μείνουν αθάνατοι. Διότι και μέχρι σήμερον εξακολουθούν ακόμη οι αστέρες και οι αστερισμοί να φέρουν τα ονόματά των, τα ονόματα των πρωταγωνιστούντων προσώπων της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας τα οποία πρώτοι έδωσαν εις αυτά οι Ορφικοί και μετά τα παρέλαβον οι άλλοι λαοί της Ανατολής. "

Επίσης στην σελίδα 144 του ίδιου τόμου γράφει αναφερόμενος στον αστερισμό του Λέοντα:

"Ο Πτολεμαίος εσημείωσε 32 αστέρας του αστερισμού τούτου , εκ των οποίων όμως βραδύτερον, μερικοί εχωρίσθησαν υπό του Τύχωνος Βραχίου εκ του Λέοντος και εσχηματίσθη δι'αυτών ο αστερισμός της Κόμης. Φαίνεται πιθανόν ότι ο αστερισμός αυτός εισήχθη υπό των Αιγυπτίων. Ο Λέων μετα του επομένου αστερισμού, της Παρθένου εσυμβόλιζε την Σφίγγα."

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 19:18:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ OANNHSEA γιατί κουράζεσαι να αποδείξεις ότι δεν πετάει ο γαϊδαρος; Για τους πυραμιδολόγους κάθε λογής ισχύει αυτό που είχε πει ο Άρθουρ Κλάρκ για το Στόουνχεντς:
"Ένα είναι σίγουρο: Αυτοί που έκτισαν τα μνημεία, ήταν πιο έξυπνοι απ'αυτούς που γράφουν βιβλία γι' αυτά..."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 19:30:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΙΩΠΙΣ πές αλεύρι...Πές μας πόσοι
νεκροί θα λάβουν μέρος στον πόλεμο που λές..Κι
όταν λέω νεκρούς, εννοώ, πόσοι θα "αναστηθούν" για
να συμετάσχουν στον μεγάλο πόλεμο...
Κι απο ποιές εποχές και γιατί...
Μήπως όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα με τον γήινο πολιτισμό,
οι αιώνες και τα επιτεύγματα, έγιναν μόνο και μόνο για την μέρα την μεγάλη της μαχης του Απολλλυών;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 19:50:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
..ο Λογγίνος ο Κάσσιος ήταν του 10ου μ.Χ. αιώνα;

Είπα ο συγγραφέας της Σούδας...
Είναι ο Λογγίνος ο Κάσιος που αναφέρει το λήμμα για το Δέρας;
Υπάρχει παραπομπή που να γράφει ότι το λήμμα για το Δέρας είναι κάποιου αρχαίου συγγραφέα;
Αλήθεια η μετάφραση του κειμένου στα νέα ελληνικά;

Ο συγγραφέας αγαπητέ Κυφεύς αυτού του κειμένου πρέπει να είναι φιλόλογος ή εντελώς άσχετος με την πραγματικότητα - αλλιώς δεν μπορούν να εξηγηθούν οι γελοιότητες που γράφει...

quote:
ο παράξενο είναι το εκτόπισμά του που πλησιάζει τους 40 Τόνους, κάτι που αμέσως σε βάζει σε σκέψεις. Φανερώνει σκάφος ανοιχτής θαλάσσης κι όχι βάρκα για τα κυματάκια του Νείλου... ΠΡΩΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ...

http://www.egyptpyramidhistory.com/december/solarboa.htm
Αυτό το πλοίο σας φαίνεται ωκεάνιο!;!;!;!

quote:
ο μοναδικό όμως αντικείμενο είναι μία "σαρκοφάγος" που χάσκει ορθάνοιχτη... ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Όχι ακριβώς...
Ο τάφος είχε ανοιχτεί και συληθεί κατά την περίοδο της πτώσης του παλαιού βασιλείου. Η μετέπειτα δυναστεία ή οι ηγέτες της μεσοδυναστικής περιόδου ξαναέκλεισαν τον τάφο... Αυτή την διαφορά στην δομή της πυραμίδας ανακάλυψε ο Αλ Μαμούν και μπήκε μέσα, καθώτι η είσοδος δεν είναι σε εμφανές σημείο.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο...
Με τον τάφο του Ραμσή Β' δεν έγινε το ίδιο;;;

quote:
ΤΡΙΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Το ίδιο με το μυστήριο δεύτερο...

quote:
Με μήκος 46,6 μέτρα και ύψος 8,5 μέτρα και κλίση 26 μοιρών, αντιπροσωπεύει ένα σχεδόν αδύνατο κατασκευαστικά αλλά και αρχιτεκτονικά επίτευγμα ... ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Ρεσιτάλ γνώσεων αιγυπτιολογίας και κατασκευαστικής!!!
Πρώτον δεν είναι η πρώτη πυραμίδα που έχτισαν οι Αιγύπτιοι... Η εμπειρία ήρθε κλιμακωτά... ΝΑΙ!!! υπάρχουν και άλλες πυραμίδες εκτός από αυτή του Χέωπα και των διαδόχων του...
Δεύτερων ο γράψας δεν ξέρει πως οι πέτρες κατασκευάζονται, πως μεταφέρονται και πως τοποθετούνται στην θέση τους με λίγα βασικά μαθηματικά και γεωμετρία. Φαίνεται σε αυτόν τα αγάλματα της νήσουν του Πάσχα θα είναι πιο μεγάλο μυστήριο...

quote:
ύπαρξη αυτών των διαβρωτικών στοιχείων σημαίνει τα μνημεία έχουν κατασκευαστεί πριν από το 10000 π.Χ. κάτι που φυσικά οι Αιγυπτιολόγοι αρνούνται να δεχτούν για ευνόητους λόγους... ΠΕΜΠΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Έχει καταλάβει ο συγγραφέας ότι οι πυραμίδες και η σφίγγα έχουν χτιστεί πάνω σε ένα πλατό το οποίο είναι πολύ πάνω από την επιφάνεια του Νείλου σε μέγιστη πλημμύρα;;; Ξέρεις πως ακριβώς συμπεριφέρεται ο ασβεστόλιθος σε διαβρωτικά στοιχεία 4.300 ετών;
Σύμφωνα με αυτή την σκέψη τα βάντι στην Αίγυπτο δεν θα έπρεπε να υπήρχαν...

quote:
2. Γύρω στο 3000 π.Χ. Νάξιοι λιθοξόοι από λιμένα Κωφό ή Χοφό μαζί με τους Μινωίτες έκτισαν την πυραμίδα του Χέοπος. Ο ίδιος ο Χέοπας οφείλει το όνομά του στον Κωφό, όπως αναφέρουν άλλοι ιστορικοί. Γύρω στο 2500 π.Χ. υπήρχε η δυναστεία των Ναξίων στην Αίγυπτο. Ένας από αυτούς ήταν και ο Χέοπας.

Πες μου ειλικρινά, σου φαίνονται αυτά λογικά ή παραμύθια παρανοϊκών εγκεφάλων;
α) Πως ξέρουν μετά από τόσα χρόνια ακόμα και την ονομασία του χωριού;;;
β) Έχουν δώσει στοιχεία οι Ναξιώτες ή οι Μινωίτες το 3000π.χ ότι έφτιαχναν πυραμίδες;
γ) Η δυναστεία των Ναξίων σε τι αποσκοπεί;

quote:
3. Ο Max Nordau αναφέρει...

Μην αναφέρω ότι και οι Θεός για την δημιουργία του κόσμου Έλληνες χτίστες είχε... Η ψυχοπάθεια σε όλο της το μεγαλείο...

quote:
Οι Μινύες αποίκισαν την Ασία από πολύ παλιά. Και όχι μόνο…. Ένας γρανίτης βάρους 600 Τόνων μεταφέρθηκε από το Ασουάν. (αν διαβαστεί ανάποδα από τα δεξιά είναι η Νάουσα, όπως επίσης το Σάιδ είναι ο Δίας, το ʼντεν είναι Αθήνα, το Σουέζ είναι ο Ζέους – Ζευς).

Για ψάξτε να δείτε ΠΟΤΕ ΗΡΘΑΝ οι Μινύες στην Ελλάδα...
Για ψάξτε να δείτε πότε ιδρύθηκε η Νάουσα και πότε ονομάστηκε έτσι...
Για ψάξτε να δείτε τι σημαίνει Ασσουάν στα αραβικά και τι Νάουσα...

Δεν νομίζω να συνεχίσω...
Όλα αυτά είναι γραπτά ψυχοπαθούς ατόμου, το οποίο αντί να πάρε ένα βιβλίο να δει κάτι, έστω πρόχειρα, γράφει ότι του έρθει στο άρρωστο κεφάλι του...
Το κακό όμως είναι ότι τους ψυχοπαθείς αυτούς πιστεύει ο ανίδεος κόσμος...

quote:
χωρίς να επβεβαιώνω όλα τα παραπάνω, τα καταθέτω για προβληματισμό.

Αγαπητέ Κηφεύς, αν ήταν να πιάσουμε τα λεγόμενα του κάθε λαλημένου και να προβληματιστούμε πάνω σε αυτά, δεν θα βγάζαμε άκρη ούτε σε 1000 αιώνες...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy