ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 18:01:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε trexagireve, μη ζητά πολλά! Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κόμπλεξ! Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το ότι επικαλούνται τάχα την ιστορία για να αποδείξουνε τον πόλεμο των Χριστιανών εναντίων των Ελλήνων και των άλλων θρησκειών-αιρέσεων.
Έτσι ο sesostris λέει για τους διωγμούς που έκανε ο Ιουστινιανός εναντίων των Μονοφυσιτών! Και αποκρύβει ότι ο ίδιος πάλι ο Ιουστινιανός σύμφωνα πάντα με τον Γ.Κορδάτο το 543 κα΄νει στροφή και υποστηρίζει τους μονοφυσίτες. Κάλεσε μάλιστα Εκκλησιαστική σύνοδο το 533, στην οποία πάρθηκαν αποφάσεις, που έμμεσα αποδοκίμαζαν το τριαδικό δόγμα, που καθιέρωσε η σύνοδος της Χαλκηδόνας.Οι ορθόδοξοι κληρικοί θέλοντας και μη, έκαναν το χατίρι του Ιουστινιανού. Το κόμμα των ορθοδόξων δεν ήταν πια ισχυρό για να επιβάλη τη δική του πολιτική......
Όπως και νάνε, ο Ιουστινιανός τέλειωσε το βίο του υποστηρίζοντας τους μονοφυσίτες. Με τις τελευταίες του μάλιστα ενέργειες υπόταξε πέρα για πέρα την εκκλησιαστική εξουσία στην κοσμική-μοναρχική.
Όσους πατριάρχες έδειχνα πως είχαν γνώμη και διαφωνούσαν μαζί του τους έπαυε και έβαζε δικούς του, που του ήσαν υποταχτικοί.

Μας παρουσιάζει έναν Ρωμαίο αυτοκράτορα για πρεσβευτή της Ορθοδοξίας!............και ποιον τον Ιουστινιανό!

Ο macedon πάλι! Μέχρι και τους Γότθους εφεύρε προκειμένου να χτυπήσει το Χριστιανισμό! Παρόλο που ο Κορδάτος γράφει : -σελίδα 56: ......<<Στην αρχή οι Γότθοι βαδίσανε κατά της πρωτεύουσας μα, για μια ακόμη φορά το κάστρο την έσωσε. Γι' αυτό λοξοδρόμησαν, πέρασαν στη Μακεδονία κατέβηκαν στη Θεσσαλία και έφτασαν ως την Πελοπόννησο. Οι καλόγεροι τους υποδέχονταν παντού και τους έβαζαν να χαλούν τα μνημεία. Μόνο στη Θήβα και στην Αθήνα δεν μπήκαν.
-Για να μη βρουν όμως καμία αντίσταση φαίνεται πως οι κόλόνοι, οι δούλοι και οι αγρότες τους δέχονταν ως απελευθερωτές, μην ξέρωντας πως αυτοί ήσαν γδάρτες και καταπιεστές.>>

Και τι με αυτό? Για τον macedon! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
<<Tο βέβαιο και το σωστό είναι ότι οι Ίσαυροι και οι διάδοχοί τους διαλύσανε τα ποιο πολλά μοναστήρια, κρατικοποιήσανε τις μοναστηριακές και εκκλησιαστικές περιουσίες σταμάτησαν την παραπέρα ασυδοσία των δυνατών και υποστήριξαν τους ελευθέρους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες. >>
Και το παράδοξο βρισκόμαστε στο 9ο αιώνα και ο Νικηφόρος με νέα διατάγματα τα μοναστηριακά κτήματα, που στο αναμεταξύ είχαν ξαναδοθεί στους καλογέρους, δεσμεύτηκαν πάλι και δόθηκαν στο στρατό. Ακόμα καταργήθηκαν οι φορολογικές ατέλειες και όσα άλλα προνόμια πήραν οι καλόγεροι τον καιρό που κυβερνούσε η Ειρήνη.


Από δω φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αυτοκράτορες αυτό που κάναν ήταν να πηγαίνουν με τα πλειοψηφικά ρεύματα προσκειμένου να πετυχαίνουν το καλύτερο για αυτούς! Κανένας τους δε νοιάστηκε για τα θρησκευτικά ζητήματα στην ουσία τους παρά μόνο στην επιφάνειά τους και αυτό γιατί το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η συνοχή της αυτοκρατορίας και τίποτα άλλο! Αυτοκράτορες ήσαν και όχι Πατριάρχες!
Πέρα από αυτά! όμως Γ.Κορδάτος <<Μα εκέινον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
.....Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>

-Και έχουμε στο τέλος του ήρωες του 1821 να πολεμάνε με την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού για φυλαχτό τους!

Εγώ δεν είδα κανένα από τα παιδιά που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη! Αντιθέτως από macedon και sesosistris οι οποίοι επιμελώς κρύβουν και παρουσιάζουν μόνο ότι τους βολεύει. Και καλά ο macedon! Εσύ sesostris στο ίδιο βιβλίο που έχουμε αυτά που μόλις έγραψα δεν τα έχεις διαβάσει? Αν ναι τότε γιατί συνεχίζεις το ίδιο τροπάριο? Αν όχι διέψευσε με να τα σκανάρω!
-Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κόμπλεξ! Εναντίων του Χριστιανισμού! Ίσως τοι ότι είστε η ελάχιστη από τις μειοψηφίες να σας κάνει να αισθανόσαστε άσχημα! Αλλά δε νομίζω αυτός να είναι επαρκής λόγος για τέτοιες διαστρεβλώσεις!
-Οι διωγμοί έγιναν τόσο εναντίων των πρώτων Χριστιανών από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες, οι οποίοι ήσαν και σαφώς πολύ χειρότεροι από τους μετέπειτα που έκαναν πάλι Ρωμαίοι αυτοκράτορες εναντίων είτε των άλλων θρησκειών είτε ενάντια των αιρέσεων και οι δύο όμως έγειναν για πολιτικούς λόγους!.
-Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν έγιναν διωγμοί εναντίων των Ελλήνων ως έθνος!
-Προσπαθείτε να αποκοπεί η Βυζαντινή συνείδηση των Ελλήνων προκειμένου είτε να πληγεί είτε η εθνική είτε η θρησκευτική περηφάνια του είτε και τα δύο!.
Η προσπάθεια αυτή μόνο για γέλια είναι για αυτό και δεν πρόκειται να τελεσφορήσει. Η ιστορία των Ελλήνων είναι χαραγμένη τόσο στη συνείδησή του όσο και στην ψυχή του.
-Υ.Γ. άσε που οι πηγές όπως ο χρονογράφος Σύριος, ο οποίος δικαίως έγραφε ότι ήθελε αφού η α πατρίδα του είχε κατακτηθεί από τους Ρωμαίους δεν είναι καθόλου μα καθόλου αξιόπιστες.

σελ. 102..<<Ξέχωρα από την ιστοριογραφία καλλιεργήθηκε και η χρονογραφία...αν και οι χρονογράφοι γράφουν στην ομιλούμενη γλώσσα και από την άποψη αυτή το ύφος τους, είναι ζωντανό,ο ένας ανιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιόντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία.
Ένας από αυτούς είναι ο Σύρος Ιωάνννης Μαλάλας. Γράφει ότι του κατέβει για την αρχαία ιστορία και από μία άποψη οι <<παραδοξολογίες και φλυαρίες του αντικαθρφτίζουν τη διανοητική κατάσταση της εποχής του. Ωστόσο οι πληροφορίς που μας δίνει για τα ήθη και τα έθιμα του ΣΤ' αιώνα είναι χρήσιμες και κατατοπιστικές.>>

Όπως και όλοι οι άλλοι λαοί (Εβραίοι Αιγύπτιοι κλ.π. μισούσαν την αυτοκρατορία και κάναν ανταρσίες επαναστάσεις και πολύ καλά έκαναν και αυτοί για τα δικά τους συμφέροντα, αλλά και οι αυτοκράτορες για τα δικά τους συμφέροντα τους κυνηγούσαν και προσπαθούσαν να τους κάνουν Χριστιανούς μήπως και έτσι νιώσουν υπήκοοι της αυτικρατορίας)
-Ο Ιουστινιανός κυνήγησε και τους πράσινους sesostris! ήταν με τους Βένετους οι οποίοι φθάναν σε σημείο επειδή ήσαν οι αγαπημενοι του Ιουστινιανού όχι μόνο να δολοφονούν αλλά και να βιάζουν τις γυναίκες των πρασίνων! .....πως σου ξέφυγε? ή μήπως οι πράσινοι ήσαν Χριστιανοί οπότε το ξεχνάμε? Να γράψεις και για την εικονομαχία όπου εκεί υπήρχαν μόνο 2 χριστιανά αντίπαλα στρατόπεδα, να δω πως θα το χειρηστείς...

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 11/04/2008 18:24:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 21:32:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Europaios2, έχουμε τόσο μεγάλους συγγραφείς
βιβλίων τρόμου στο φόρουμ και συ δεν αναγνωρίζεις
το ταλέντο τους;
Τι σημασία έχει λίγη παραχάραξη της ιστορίας μπροστά
στη δόξα; Εζήλωσαν το δρόμο προς το χόλουγουντ ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 22:04:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

.....Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>


Από πού προκύπτει το συμπέρασμα αυτό? Ρωτάω γιατί δεν έχω το συγκεκριμένο έργο του Κορδάτου. Σε ποια στοιχεία στηρίζει το συμπέρασμά του ότι ίσως η κατάργηση των αρχαίων θρησκειών θα γινόταν χωρίς τα μέτρα του Θεοδόσιου και χωρίς αίμα και καταστροφές αρχαίων μνημείων?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 22:51:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
4ον Κατά Σαμαρειτών

Οι διωγμοί κατά των Σαμαρειτών στο Βυζάντιο , είχαν αρχίσει όπως αναφέρει ο Γ.Κορδάτος στο «Ακμή και παρακμή του Βυζαντίου» στη σελ.118 . από την εποχή του Ζήνωνα , και ανάγκασαν πολλούς πλούσιους Σαμαρίτες να γίνουν Ορθόδοξοι για να ησυχάσουν , όμως οι αγρότες αντιστεκόντουσαν και δεν άλλαζαν την πίστη τους .

Το μίσος του Ιουστινιανού εναντίον των Σαμαρειτών ήταν απερίγραπτο , ίσως γιατί στο κατά Ματθαίο ευαγγέλιον ο Ιησούς λέγει στους μαθητές του «…εις οδόν εθνών μη απέλθητε και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθητε …» . Γι΄ αυτό τους θεωρούσε μιαρούς και είχε βάλει σαν σκοπό του να τους αφανίση παντελώς . Αυτό φαίνεται από τις Νεαρές που εκδόθηκαν ειδικά για τους Σαμαρείτες στις οποίες χειροτερεύει τις εις βάρος τους διακρίσεις .
Έτσι λοιπόν στην Νεαρά ρμδ’ (144) μεταξύ άλλων διατάσσει τα εξής :


[Σαμαρείτην δε στρατεύεσθαι παντελώς ου συγχωρούμεν , αλλ’ ουδέ πολιτικόν μετιέναι φρόντισμα , ουδέ μη συνηγορείν ή συνεδρεύειν ή τοις λογιοτάτοις συνίστασθαι ρήτορσιν όλως ή νέους παιδεύειν . …
Ει δε καί τινες εκ τούτων τυχόντες του σωτηριώδους βαπτίσματος φανείεν επί την προτέραν πλάνην επανελθόντες , δημεύσθαι τούτους κελεύομεν και προς εξορίαν διηνεκή παραδίδοσθαι ….φυλαττομένου κάνταύθα τοις μεταμελείσθαι βουλομένοις του δύνασθαι της ισότητος απολαύειν προς τους εξ αρχής Χριστιανούς ….

Ιουστινιανού Νεαρά ρμδ’

Εκτός από το ότι απαγορεύει την στράτευσή τους και τους αφαιρεί τα πολιτικά τους δικαιώματα , τους απαγορεύει να συνηγορούν , να διδάσκουν , να έχουν περιουσιακά στοιχεία , ή να τα κληροδοτούν σε μη Ορθοδόξους Χριστιανούς , και όσοι από αυτούς βαφτίστηκαν Χριστιανοί αλλά επέστρεψαν στην παλαιά τους θρησκεία να εξορίζονται δια παντός , εκτός και αν μετανοήσουν και επιστρέψουν στην «ορθή πίστη» .

Όπως έγραψα πιο πάνω , ο Ιουστινιανός είχε βάλει σαν σκοπό .η να εκχριστιανιστούν οι Σαμαρείτες ή να τους εξαλείψη από προσώπου γης . Και η ευκαιρία δεν άργησε να του δοθή . Με τόση καταπίεση και εξοντωτικά μέτρα εναντίον τους , τον Μάϊο του 529 οι Σαμαρείτες δεν άντεξαν και εξεγέρθηκαν . Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής τους , φαίνεται ότι προήλθε από κάποιο έθιμο των Χριστιανών της Παλαιστίνης , σύμφωνα με το οποίο κάθε Σάββατο οι νεαροί Χριστιανοί , μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου , έβγαιναν από την Εκκλησία και λιθοβολούσαν τα σπίτια και τις Συναγωγές των Σαμαρειτών .

Κάποιο Σάββατο λοιπόν οι Σαμαρείτες βλέποντας τους νεαρούς Χριστιανούς να τους λιθοβολούν και να τους κοροϊδεύουν με σκωπτικά τραγούδια , βγήκαν στους δρόμους και επιτέθηκαν στους νεαρούς , σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς .
Η εξέγερση είχε αρχίσει . Οι Σαμαρείτες κατέλαβαν την Νεάπολη όπου σκότωσαν αρκετούς Χριστιανούς και έκαψαν κτήματα και εκκλησίες , και ανακήρυξαν βασιλιά έναν Σαμαρείτη ονόματι Ιουλιανό .

Εξωργισμένος ο Ιουστινιανός από τα γεγονότα , αντικατέστησε αμέσως τον διοικητή της περιοχής Βάσσον και τον αποκεφάλισε , ενώ ταυτόχρονα έστειλε τον στρατηγό της Παλαιστίνης Θεόδωρο με πολύ στρατό , και τη βοήθεια Σαρακηνών , για να καταπνίξη στο αίμα αυτή την εξέγερση .
Ο Θεόδωρος σύμφωνα με τον Ι Μαλάλα , έσφαξε 20.000 , κατ’ άλλους 50.000 και σύμφωνα με τον Προκόπιο 100.000 , και άλλες 20.000 νέους και νέες τους αιχμαλώτισε και τους έδωσε σαν αμοιβή στον Σαρακηνό σύμμαχό του , ο οποίος με τη σειρά του τους πούλησε σκλάβους στα παζάρια της Περσίας και της Ινδίας .


Οι υπόλοιποι γεωργοί Σαμαρείτες προκειμένου να αποφύγουν την σφαγή ή τον εκχριστιανισμό το’ σκασαν στα γύρω βουνά , και άρχισε ένας αγώνας από τον στρατηγό Θεόδωρο και τους στρατιώτες του για την ολοσχερή εξόντωσή τους .
Σε μία από τις μάχες αυτές οι στρατιώτες έπιασαν τον αρχηγό των Σαμαρειτών Ιουλιανό , και ο Θεόδωρος αφού τον αποκεφάλισε επιτόπου , έστειλε το κεφάλι του μαζί με το διάδημα στον Ιουστινιανό . Παράλληλα κατάστρεψε όλες τις Συναγωγές τους και διέταξε να θανατώνονται όσοι επιχειρήσουν να τις λειτουργήσουν ξανά .

Ας δούμε όμως πως περιγράφει ο Ι Μαλάλας την γενοκτονία αυτή των Σαμαρειτών , χωρίς να κρύβη την ικανοποίησή του , δίχως να αναφέρη τα αίτια για την πρόκληση της εξέγερσης , και αποδίδοντας σε θεϊκή ενέργεια την σύλληψη και τον αποκεφαλισμό του Ιουλιανού από τον Θεόδωρο .

[ Τω δε Δαισίω τω και Ιουνίω μηνί της εβδόμης ινδικτιώνος ταραχής γενομένης εθνικής , συμβαλόντων γαρ Σαμαρειτών μεταξύ Χριστιανών και Ιουδαίων , πολλοί τόποι ενεπρήσθησαν εν Σκυθοπόλει εκ των αυτών Σαμαρειτών , και τούτο ακούσας ο αυτός βασιλεύς ηγανάκτησε κατά του άρχοντος Βάσσου ‘ όντινα διαδεξάμενος απεκεφάλισεν εν αυτή τη χώρα .

Οι δε Σαμαρείται γνόντες την καθ’ εαυτόν αγανάκτησιν ετυράννησαν και έστεψαν λησταρχον ονόματι Ιουλιανόν , Σαμαρείτην , και έκαυσαν κτήματα και εκκλησίας και εφόνευσαν πολλούς Χριστιανούς ‘ και εισελθών εν Νεαπόλει εθεώρησεν ιπποδρόμιον μετά πλήθους Σαμαρειτών και το πρώτον βάϊον** ενίκησε Νικέας τις ηνίοχος Χριστιανός , ήσαν δε και άλλοι εν τη αυτή Νεαπόλει ηνίοχοι , Σαμαρείται και Ιουδαίοι , ούστινας ενίκησεν ο αυτός Νικέας ηνίοχος και ελθών προς το τύραννον* , οφείλων τιμηθήναι , επηρώτησε δε αυτόν ποίας υπάρχει θρησκείας ; και μαθών ότι Χριστιανός εστί , και εις σύμβολον δεξάμενος την των Χριστιανών πρώτην νίκην κατ΄αυτού , όπερ και γέγονεν , ευθέως πέμψας απεκεφάλισε τον ηνίοχον εν τω ιπποδρομίω .

Εχρήσατο κακώς και τω επισκόπω της αυτής πόλεως . Τούτο δε γνόντες οι άρχοντες Παλαιστίνης και ο δούξ Θεόδωρος ο σιμός το της τυραννίδος τόλμημα εμήνυσεν ευθέως τω βασιλεί Ιουστινιανώ και απελθών ο δουξ κατ’ αυτού μετά πολλής βοηθείας , λαβών μεθ’ εαυτού και το φύλαρχον Παλαιστίνης ‘ και γνούς τούτο ο τύραννος Ιουλιανός ο Σαμαρείτης , φυγών εξήλθεν από Νεαπόλεως και κατεδίωξεν αυτόν ο δουξ μετά της
εαυτού βοηθείας , και συνέκρουσαν πόλεμον και έκοψεν ο δουξ εκ των Σαμαρειτών πλήθος , και παρέλαβε αυτόν Σαμαρείτην Ιουλιανόν , του Θεού παραδόντος αυτόν , και αποκεφαλίσας αυτόν έπεμψε την κεφαλήν αυτού μετά του διαδήματος τω βασιλεί Ιουστινιανώ ………..

……….έπεσον δε εκ των Σαμαρειτών εν τω πολέμω χιλιάδες είκοσι και οι μεν έφυγον εις το όρος το λεγόμενον Αρπαρίζιον , άλλοι δε εις τον Τραχώνα εις το λεγόμενον σιδηρούν όρος . Έλαβε και ο φύλαρχος Σαρακηνός ο των Ρωμαίων πραίδαν*** εξ ‘ αυτών χιλιάδας είκοσι παίδων και κορασίων ‘ ούστινας λαβών αιχμαλώτους επώλησεν εν τοις Περσικοίς και Ινδικοίς μέρεσιν .]
Ι Μαλάλα «Χρονογραφία» σελ. 354 και επ.

*τύραννος = ηγέτης **βάϊον = γέρας , βραβείο *** πραίδα = αμοιβή

Τα ίδια με τον Ι. Μαλάλα , γράφουν πάνω κάτω και οι άλλοι χρονογράφοι , ο Γ. Κεδρινός γράφει ότι ο Ιουστινιανός έστειλε κάποιον Αδάμαντα εναντίον των Σαμαρειτών , ενώ σύμφωνα με τον Θεοφάνη τους επαναστάτες Σαμαρείτες τους παρέδωσε ο Θεός στα χέρια του Ιουστινιανού ο οποίος τους έσφαξε όλους και αποκεφάλισε τον βασιλιά τους Ιουλιανό .

Συνεχίζεται με διωγμούς άλλων αιρέσεων .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2008, 23:20:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[ Τω δε Δαισίω τω και Ιουνίω μηνί της εβδόμης ινδικτιώνος ταραχής γενομένης εθνικής , συμβαλόντων γαρ Σαμαρειτών μεταξύ Χριστιανών και Ιουδαίων , πολλοί τόποι ενεπρήσθησαν εν Σκυθοπόλει εκ των αυτών Σαμαρειτών , και τούτο ακούσας ο αυτός βασιλεύς ηγανάκτησε κατά του άρχοντος Βάσσου ‘ όντινα διαδεξάμενος απεκεφάλισεν εν αυτή τη χώρα .
Οι δε Σαμαρείται γνόντες την καθ’ εαυτόν αγανάκτησιν ετυράννησαν και έστεψαν λησταρχον ονόματι Ιουλιανόν , Σαμαρείτην , και έκαυσαν κτήματα και εκκλησίας και εφόνευσαν πολλούς Χριστιανούς ‘ και εισελθών εν Νεαπόλει εθεώρησεν ιπποδρόμιον μετά πλήθους Σαμαρειτών και το πρώτον βάϊον** ενίκησε Νικέας τις ηνίοχος Χριστιανός , ήσαν δε και άλλοι εν τη αυτή Νεαπόλει ηνίοχοι , Σαμαρείται και Ιουδαίοι , ούστινας ενίκησεν ο αυτός Νικέας ηνίοχος και ελθών προς το τύραννον* , οφείλων τιμηθήναι , επηρώτησε δε αυτόν ποίας υπάρχει θρησκείας ; και μαθών ότι Χριστιανός εστί , και εις σύμβολον δεξάμενος την των Χριστιανών πρώτην νίκην κατ΄αυτού , όπερ και γέγονεν , ευθέως πέμψας απεκεφάλισε τον ηνίοχον εν τω ιπποδρομίω ….
Φίλε Sesostris, από αυτό το κείμενο εσύ βγάζεις το νόημα ότι οι Σαμαρείτες αδικήθηκαν; Ελληνικά ξέρεις;
Οι τόποι που κάηκαν κάηκαν από Σαμαρείτες,
ο χριστιανός ηνίοχος αποκεφαλίστηκε απο Σαμαρείτες…
Αυτοί είναι οι καλοί επειδή σκοτώνουν χριστιανούς;
φίλε μου σε χόχαλους απευθύνεσαι;…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2008, 00:36:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Ο Ιουστινιανός κυνήγησε και τους πράσινους sesostris! ήταν με τους Βένετους οι οποίοι φθάναν σε σημείο επειδή ήσαν οι αγαπημενοι του Ιουστινιανού όχι μόνο να δολοφονούν αλλά και να βιάζουν τις γυναίκες των πρασίνων! .....πως σου ξέφυγε? ή μήπως οι πράσινοι ήσαν Χριστιανοί οπότε το ξεχνάμε? Να γράψεις και για την εικονομαχία όπου εκεί υπήρχαν μόνο 2 χριστιανά αντίπαλα στρατόπεδα, να δω πως θα το χειρηστείς...
quote:
Agnostic:
Από πού προκύπτει το συμπέρασμα αυτό? Ρωτάω γιατί δεν έχω το συγκεκριμένο έργο του Κορδάτου. Σε ποια στοιχεία στηρίζει το συμπέρασμά του ότι ίσως η κατάργηση των αρχαίων θρησκειών θα γινόταν χωρίς τα μέτρα του Θεοδόσιου και χωρίς αίμα και καταστροφές αρχαίων μνημείων?

-To αναφέρει στο ίδιο του το έργο.
-Σκέψου απλά ποια θρησκεία ξεριζώθηκε χωρίς τη θέλησή της? 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους.......τίποτα
-Διωγμοί εναντίων των πρώτων Χριστιανών! όταν δηλαδή η θρησκεία ήταν στα σπάργανα και πολύ εύκολα μπορούσε να κατασταλεί........τίποτα
-Διωγμοί εναντίων των Εβραίων...........τίποτα
Ο λόγος που οι αυτοκράτορες στο όνομα του Χριστιανισμού κάναν τους διωγμούς ήταν ο κάτωθι:
Koρδάτος.......σελ.44 <<...Εξάλου η πολυεθνική σύνθεση της Ανατολικής αυτοκρατορίας εκείνα τα χρόνια χρειαζόταν κάποιο ιδεολογικό σύνδεσμο για να μείνουν πειθαρχικές οι διάφορες φυλές κάτω από το ζυγό της. Και μια που η χριστιανική ιδεολογίαήταν η ισχυρότερη ιδολογική δύναμη σε όλη τη χώρα, η πλειοψηφία της άρχουσας τάξης είχε συμφέρον να εγκολπωθεί το ορθόδοξο δόγμα, που ένωνε τις 3 εξουσίες.
Γι αυτό καταδίωξε τους αντιφρονούντες για να επιτύχη την εσωρερική ενότητα της Αυτοκρατορίας πάνω σε θρησκευτική βάση, αφού το παλιό διάταγμα του Καρακάλα (212) που χορηγούσε τον τίτλο του ρωμαίου πολίτη στους λαούς της Ανατολής δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Αντίθετα η ιδιότητα του Χριστιανού ανεξάρτητα από θρησκευτικές διαφορές ένωνε τους πιστούς της νέας θρησκείας και δημιουργούσε ανάμεσά τους αδιάσπαστο σύνδεσμο.
Μα για να υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος έπρεπε να μην υπάρχουν οι αιρέσεις που διασπούν την ενότητα των Χριστιανών, που στα κατοπινά (μετά τον Δ΄αιώνα)χρόνια αποτελούσαν την πλειοψιφία του πληθυσμού της Ανατ.Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Από όλες λοιπόν αυτές τις αιρέσεις το δόγμα της Ορθοδοξίας χρησίμευε ως ενωτικός κρίκος στους λαούς του Βυζαντίου, που ανήκανε σε πολλές εθνότητες και εξασφάλισε ως ένα σημείο την εσωτερική του συνοχή.>>

Σε άλλο σημείο Agnostic αναφέρει<<Οι αρχαίες θρησκείες λοιπόν είχαν εκπληρώσει την αποστολή τους. Ο ρόλος τους τελείωσε. Με του τύπους και τις διαφορετικές λατρείες τους χώριζαν τους μεσογειακούς λαούς και έφεραν ένα σωρό εμπόδια στην κανονική ανάπτυξη των ανταλλαχτικών και εμπορικών τους σχέσεων, ενώ ο χριστιανισμός κατάργησε τα μεσοτείχια αυτά που ύψωναν οι τύποι της λατρείας, έδωσε απαντήσεις-αδιάφορο σωστές ή όχι- για τη λύση του κοινωνικού προβλήματος της εποχής του και πρόβαλε ως παγκόσμια θρησκεία πάνω από φυλές και έθνη, γιατί και το Ρωμαικό κράτος, πρώτα και το Βυζάντιο ποιο ύστερα, στη μεσογειακή περιοχή υπήρξαν παγκόσμια δύναμη.
Αν έχασε τη μάχη ο εθνισμός την έχασε όχι γιατί το θέλησε ο θεοδόσιος και η άρχουσα τάξη, αλλά γαιτί η θρησκευτική μεταβολή ήταν συνέπεια της οικονομικοκοινωνικής και πολιτικοκοινωνικής εξέλιξης που είχε αρχίσει πριν από αιώνες και που ακολουθούσε την πορεία της>>.........
.........-Μην ξεχνάς και το κυνήγι φιλοσόφων για λόγους αθείας!
-Ε! Δεν γινόταν οι άνθρωποι να συνεχίσουν να πιστεύουν στις πέτρες, στα ποτάμια, στον κεραυνό ή στη θεά Παλλάδα! ο κόσμος πήγαινε μπροστά όχι πίσω!

Οι λόγοι ήσαν καθαρά πολιτικοί! Οι πράσινοι για παράδειγμα ήσαν μονοφυσίες Οι Βένετοι Ορθόδοξοι! οι Βένετοι στήριζαν τον αυτοκράτορα οι πράσινοι την αντιπολίτευση! Τι το ποιο φυσικό ο αυτοκράτορας να αρχίσει το κυνηγητό εναντίον του κόμματος των Πράσινων (μονοφυσιτών).
-Τά πάντα ήταν μια πολιτική σκακιέρα. Για παράδειγμα οι εθνικοί που από παλιά μισούσαν τους Χριστιανούς γιατί κάθε τόσο πρόβαλλαν ένα σωρό απαιτήσεις όσοι από αυτούς κατείχαν επίκαιρες θέσεις στα φανερά και στα κρυφά υποστήριζαν τους αρειανιστές. Άλλοι για να δημιουργήσουν αγεφύρωτο χάσμα μέσα στο Χριστιανισμό, άλλοι απέβλεπαν σε χωριστικούς σοπούς.
-Την αυτοκρατορία τη μισούσαν όπως ήταν φυσικό όλοι οι κατεκτημένοι λαοί! οι οποίοι και κάτω από το πρίσμα των αιρέσων είχαν αναπτύξει μαι επαναστατική ψυχολογία. Έτσι Agnostic ο Μονοφυσιτισμός όπως και ο Νεστοριανισμός είχε πολλούς οπαδούς στην Ασιά (Αίγυπτο, Συρία κ.λ.π.) Για αυτό πολλές φορές ξέσπασαν εξεγέρσεις και επαναστάσεις και κάθε τόσο οργανώνοταν εκκλησιαστικές Συνόδοι για να λύσουν τα δογματικά αυτά προβλήματα. Έμεναν όως άλυτα γιατί οι αιρέσεις αυτές αντανακλούσαν φυλετικές και οικονομικές αντιθέσεις και χωριστικές τάσεις.
- Δεν μπορώ να γράψω όλο το βιβλίο του Κορδάτου αλλά σου το συστείνω. Θα μάθεις πολλά!


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2008, 00:57:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
-Σκέψου απλά ποια θρησκεία ξεριζώθηκε χωρίς τη θέλησή της? 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους.......τίποτα

Η ορθοδοξία ήταν υπό την προστασία του Σουλτάνου. Ο ίδιος ο Μωάμεθ έστεψε σε μια λαμπρή τελετή τον Πατριάρχη Γενάδιο το 1454.

Ο αρχηγός των ορθοδόξων, ο πατριάρχης, είχε ασυλία έναντι των αρχών (όπως και οι απεσταλμένοι του), είχε τον τίτλο του πασά τριών ιππουρίδων (όπως ο Ιμπραήμ της Αιγύπτου), είχε ένα σώμα γενιτσάρων για την προστασία του (ευγενής προσφορά του σουλτάνου), δεν πλήρωνε φόρους στο σουλτάνο (ούτε τα μέλη της συνόδου), είχε το δικαίωμα να έχει φυλακές στο πατριαρχείο και είχε δικαστική εξουσία πάνω στους ορθοδόξους.

Σου φαίνεται εσένα για δίωξη του χριστιανισμού; Γιατί σε μένα μου φαίνεται σαν συνεταιρισμός.

Α, ναι! Ο Πατριάρχης είχε μόνο μία υποχρέωση: Να κρατάει τους ραγιάδες με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στον Τούρκο. Κάτι που το κατάφερε καλά για 400 χρόνια.

quote:
europaios2
-Διωγμοί εναντίων των πρώτων Χριστιανών! όταν δηλαδή η θρησκεία ήταν στα σπάργανα και πολύ εύκολα μπορούσε να κατασταλεί........τίποτα

Ισως γιατί η Ρώμη ποτέ δεν έκανε θρησκευτικούς διωγμούς εναντίον των χριστιανών.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2008, 01:04:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε, είμαι ένας απ' αυτούς που σε παρότρυναν να πάρεις βιβλία και να διαβάσεις, μη με κάνεις να το μετανοιώσω...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2008, 01:52:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
H ορθοδοξία ήταν υπό την προστασία του Σουλτάνου. Ο ίδιος ο Μωάμεθ έστεψε σε μια λαμπρή τελετή τον Πατριάρχη Γενάδιο το 1454.

Ο αρχηγός των ορθοδόξων, ο πατριάρχης, είχε ασυλία έναντι των αρχών (όπως και οι απεσταλμένοι του), είχε τον τίτλο του πασά τριών ιππουρίδων (όπως ο Ιμπραήμ της Αιγύπτου), είχε ένα σώμα γενιτσάρων για την προστασία του (ευγενής προσφορά του σουλτάνου), δεν πλήρωνε φόρους στο σουλτάνο (ούτε τα μέλη της συνόδου), είχε το δικαίωμα να έχει φυλακές στο πατριαρχείο και είχε δικαστική εξουσία πάνω στους ορθοδόξους.

Σου φαίνεται εσένα για δίωξη του χριστιανισμού; Γιατί σε μένα μου φαίνεται σαν συνεταιρισμός.-Όχι μόνο τον έβαλε! αλλά έψαξε για να τον βρει! Ο άνθωπος ήταν τιποτένιος! τέτοιον ήθελε ο Σουλτάνος.
-Υπό την προστασία ήταν στα πρώτα χρόνια γιατί ο Σουλτάνος το είχε υποσχεθεί όταν έπεσε η μισή πόλη και αντιστεκόταν η άλλη μισή!
-Στη συνέχεια όταν κατά καιρούς αναλάμβαναν Έλληνες στη συνείδηση όπως ο Γρηγόριος για παράδειγμα! τα πράγματα άλλαζαν γινόντουσαν οι Τούρκοι <<Τούρκοι>> με όλη τη σημασία της λέξεως ξεχνούσαν υποσχέσεις και άχιζαν το σούβλισμα!
-400 χρόνια λογικό ήταν να είμασταν σκλαβωμένοι! για την ελευθερία μας, πέρα της θρησκεία, που αυτή η διαφορετικότητα βοήθησε στο να διατηρήσουμε και το Εθνικό μας φρόνημα υψιλό! βοήθησαν και οι διεθνείς συγκυρίες, Η Οθωμανική αυτοκρατορία κατέρεε παντού!.......
-Μία θρησκεία που συνετερίζεται με μια άλλη, δεν καταστέφονται τα ιερά της δε βεβυλώνονται από την άλλη και οι ιερείς δε σηκώνουν τα φλάμπουρα όπως έκαναν οι δικοί μας! Χάρη στα μοναστήρια διδασκόταν στα κρυφά η πραγματική ιστορία των ΕΛΛΉΝΩΝ. Ξέρετε εσείς να διδασκόταν επίσημα η ιστορία μας σε κάποιο σχολείο επίσημα? υπό την ανοχή των Τουρκικών αρχών?
-Άσε τα παιδομαζώματα που έκαναν για να τους κάνουν Οθωμανούς!

-Γιαπετ τα βιβλία τα έχω εκ γενητής στη συνείδησή μου! και που τα διαβάζω τώρα στη βιβλιοθήκη! δε βλέπω και καμιά διαφορά! μόνο ψιλολόγια! τα οποία τα μαζέψατε για να τα πουλήσετε ως μεταξωτές κορδέλες! αλλά δεν παύουν να είναι φύκια!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2008, 02:12:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε, αυτό που γράφεις

quote:
-Γιαπετ τα βιβλία τα έχω εκ γενητής στη συνείδησή μου! και που τα διαβάζω τώρα στη βιβλιοθήκη! δε βλέπω και καμιά διαφορά! μόνο ψιλολόγια! τα οποία τα μαζέψατε για να τα πουλήσετε ως μεταξωτές κορδέλες! αλλά δεν παύουν να είναι φύκια!

ομολογουμένως δεν το κατάλαβα, ειδικά αυτό το "εκ γενετής", που κάνεις το διάβασμα να φαίνεται σαν ασθένεια ή βλάβη.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2008, 14:19:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε trexagireve στη απάντησή σου για τους διωγμούς κατά των Σαμαρειτών που έγραψα , δεν δίνεις σημασία και προσπερνάς το ότι :

[Σαμαρείτην δε στρατεύεσθαι παντελώς ου συγχωρούμεν , αλλ’ ουδέ πολιτικόν μετιέναι φρόντισμα , ουδέ μη συνηγορείν ή συνεδρεύειν ή τοις λογιοτάτοις συνίστασθαι ρήτορσιν όλως ή νέους παιδεύειν . …
Ει δε καί τινες εκ τούτων τυχόντες του σωτηριώδους βαπτίσματος φανείεν επί την προτέραν πλάνην επανελθόντες , δημεύσθαι τούτους κελεύομεν και προς εξορίαν διηνεκή παραδίδοσθαι ….φυλαττομένου κάνταύθα τοις μεταμελείσθαι βουλομένοις του δύνασθαι της ισότητος απολαύειν προς τους εξ αρχής Χριστιανούς ….

Ιουστινιανού Νεαρά ρμδ’

Εκτός από το ότι απαγορεύει την στράτευσή τους και τους αφαιρεί τα πολιτικά τους δικαιώματα , τους απαγορεύει να συνηγορούν , να διδάσκουν , να έχουν περιουσιακά στοιχεία , ή να τα κληροδοτούν σε μη Ορθοδόξους Χριστιανούς , και όσοι από αυτούς βαφτίστηκαν Χριστιανοί αλλά επέστρεψαν στην παλαιά τους θρησκεία να εξορίζονται δια παντός , εκτός και αν μετανοήσουν και επιστρέψουν στην «ορθή πίστη» .

Δεν δίνεις σημασία και προσπερνάς το ότι :

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής τους , φαίνεται ότι προήλθε από κάποιο έθιμο των Χριστιανών της Παλαιστίνης , σύμφωνα με το οποίο κάθε Σάββατο οι νεαροί Χριστιανοί , μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου , έβγαιναν από την Εκκλησία και λιθοβολούσαν τα σπίτια και τις Συναγωγές των Σαμαρειτών .

Δεν δίνεις σημασία και προσπερνάς το ότι :

Ο Θεόδωρος σύμφωνα με τον Ι Μαλάλα , έσφαξε 20.000 , κατ’ άλλους 50.000 και σύμφωνα με τον Προκόπιο 100.000 , και άλλες 20.000 νέους και νέες τους αιχμαλώτισε και τους έδωσε σαν αμοιβή στον Σαρακηνό σύμμαχό του , ο οποίος με τη σειρά του τους πούλησε σκλάβους στα παζάρια της Περσίας και της Ινδίας .

Με άλλα λόγια δεν δίνεις σημασία στα αίτια που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στο να εξεγερθούν κατά των καταπιεστών τους , και το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν για την εξέγερσή τους αυτή , και απαντάς :


quote:
trexagireve
[ Τω δε Δαισίω τω και Ιουνίω μηνί της εβδόμης ινδικτιώνος ταραχής γενομένης εθνικής , συμβαλόντων γαρ Σαμαρειτών μεταξύ Χριστιανών και Ιουδαίων , πολλοί τόποι ενεπρήσθησαν εν Σκυθοπόλει εκ των αυτών Σαμαρειτών , και τούτο ακούσας ο αυτός βασιλεύς ηγανάκτησε κατά του άρχοντος Βάσσου ‘ όντινα διαδεξάμενος απεκεφάλισεν εν αυτή τη χώρα .
Οι δε Σαμαρείται γνόντες την καθ’ εαυτόν αγανάκτησιν ετυράννησαν και έστεψαν λησταρχον ονόματι Ιουλιανόν , Σαμαρείτην , και έκαυσαν κτήματα και εκκλησίας και εφόνευσαν πολλούς Χριστιανούς ‘ και εισελθών εν Νεαπόλει εθεώρησεν ιπποδρόμιον μετά πλήθους Σαμαρειτών και το πρώτον βάϊον** ενίκησε Νικέας τις ηνίοχος Χριστιανός , ήσαν δε και άλλοι εν τη αυτή Νεαπόλει ηνίοχοι , Σαμαρείται και Ιουδαίοι , ούστινας ενίκησεν ο αυτός Νικέας ηνίοχος και ελθών προς το τύραννον* , οφείλων τιμηθήναι , επηρώτησε δε αυτόν ποίας υπάρχει θρησκείας ; και μαθών ότι Χριστιανός εστί , και εις σύμβολον δεξάμενος την των Χριστιανών πρώτην νίκην κατ΄αυτού , όπερ και γέγονεν , ευθέως πέμψας απεκεφάλισε τον ηνίοχον εν τω ιπποδρομίω ….
Φίλε Sesostris, από αυτό το κείμενο εσύ βγάζεις το νόημα ότι οι Σαμαρείτες αδικήθηκαν; Ελληνικά ξέρεις;
Οι τόποι που κάηκαν κάηκαν από Σαμαρείτες,
ο χριστιανός ηνίοχος αποκεφαλίστηκε απο Σαμαρείτες…
Αυτοί είναι οι καλοί επειδή σκοτώνουν χριστιανούς;
φίλε μου σε χόχαλους απευθύνεσαι;…

Τι να πω …………;

Πάντως σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αυτή , όχι για τίποτε άλλο , άλλά γιατί απαντώντας έτσι δικαιώνεις τον τίτλο του παρόντος θέματος .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2008, 00:34:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
Δεν δίνεις σημασία και προσπερνάς το ότι :

Ο Θεόδωρος σύμφωνα με τον Ι Μαλάλα , έσφαξε 20.000 , κατ’ άλλους 50.000 και σύμφωνα με τον Προκόπιο 100.000 , και άλλες 20.000 νέους και νέες τους αιχμαλώτισε και τους έδωσε σαν αμοιβή στον Σαρακηνό σύμμαχό του , ο οποίος με τη σειρά του τους πούλησε σκλάβους στα παζάρια της Περσίας και της Ινδίας .-Tα βλέπεις? να έλεγε ο ένας 20.000 άλλος 22.000 και άλλος 25.000... να λέγαμε εντάξει...........αλλά 20.000 με 100.000 μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον ψαρά και τον κυνηγό! ξέρεις ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα! για αυτό ο Κορδάτος έγραψε!: σελ. 102..<<Ξέχωρα από την ιστοριογραφία καλλιεργήθηκε και η χρονογραφία...αν και οι χρονογράφοι γράφουν στην ομιλούμενη γλώσσα και από την άποψη αυτή το ύφος τους, είναι ζωντανό,ο ένας ανιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιόντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία.
Ένας από αυτούς είναι ο Σύρος Ιωάνννης Μαλάλας>>

-Τώρα?........

quote:
Sesostris: Τι να πω …………;

-Τίποτα..........συνέχισε.......να γράψεις για τους Πράσινους! μη το ξεχάσεις!!!!!!!!!!!!!!!
quote:
γιαπετ: Ευρωπαίε, αυτό που γράφεις


europaios:
-Γιαπετ τα βιβλία τα έχω εκ γενητής στη συνείδησή μου! και που τα διαβάζω τώρα στη βιβλιοθήκη! δε βλέπω και καμιά διαφορά! μόνο ψιλολόγια! τα οποία τα μαζέψατε για να τα πουλήσετε ως μεταξωτές κορδέλες! αλλά δεν παύουν να είναι φύκια!

γιαπετ:
ομολογουμένως δεν το κατάλαβα, ειδικά αυτό το "εκ γενετής", που κάνεις το διάβασμα να φαίνεται σαν ασθένεια ή βλάβη.-Eκ γενετής έχεις 2 χέρια και 2 πόδια...δε νομίζω να σε χαλάει!
-Εν παση περιπτώση..........χωρίς να έχω διαβάσει ποτέ μου τον Κορδάτο ή την Καινή Διαθήκη πίστευα αυτά ακριβώς που πιστεύω και τώρα που τα έχω διαβάσει! δεν μου είπαν τίποτα καινούριο! απλά επιβεβαίωσαν αυτά που πιστεύω! .......αυτό δείχνει ότι η ιστορία αλλά και η θρησκεία μας οφείλει να μελετηθεί από αυτούς που δεν πιστεύουν και όχι από αυτούς που πιστεύουν τόσο στη μία όσο και στην άλλη!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 13/04/2008 00:38:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2008, 01:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
χωρίς να έχω διαβάσει ποτέ μου τον Κορδάτο ή την Καινή Διαθήκη πίστευα αυτά ακριβώς που πιστεύω και τώρα που τα έχω διαβάσει!

Πού να τα καταλάβαινες κιόλας...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2008, 02:53:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε,δεν σε παραξενεύει το γεγονός ότι τώρα που τα διάβασες δεν έχεις καμμία διαφορά με πριν που δεν τα είχες διαβάσει;

Το θεωρείς φυσιολογικό αυτό;

Τι μπορεί να έχει συμβεί για να ισχύει κάτι τέτοιο;

Εκτός κι αν νομίζεις ότι γεννήθηκες... πεφωτισμένος.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2008, 22:08:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίε,δεν σε παραξενεύει το γεγονός ότι τώρα που τα διάβασες δεν έχεις καμμία διαφορά με πριν που δεν τα είχες διαβάσει;

Το θεωρείς φυσιολογικό αυτό;

Τι μπορεί να έχει συμβεί για να ισχύει κάτι τέτοιο;

Εκτός κι αν νομίζεις ότι γεννήθηκες... πεφωτισμένος.Έγραψα:<<πίστευα αυτά ακριβώς που πιστεύω και τώρα που τα έχω διαβάσει! δεν μου είπαν τίποτα καινούριο>>
-Η μόνη διαφορά γιαπετ είναι οι λεπτομέρειες η κεντρική ιδέα το συμπέρασμα και η περίληψη είναι ακριβώς τα ίδια!
-Για πες μου εσύ! σε σχέση με αυτά που ήξερες από το σχολείο! και διαβάζοντας τον Κορδάτο! για παράδειγμα, έστω και πάρα πολύ λίγο μέσα από αυτό το θέμα!.......Αλλάζει κανά συμπέρασμα σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε μόνο από το σχολείο?


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2008, 23:03:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
5ον Κατά των Μοντανιστών

Ο μοντανισμός ή «Κατά Φρύγας» αίρεση , ή αίρεση των «πεπυζιτών» , καθώς το σημαντικότερο κέντρο των πιστών της είχαν γίνει τα Πέπυζα της Φρυγίας , ήταν μια έκφανση του χριστιανισμού που διαμορφώθηκε στα μέσα του 2ου αιώνα ,και βρήκε απήχηση τόσο στην υπόλοιπη Μικρά Ασία όσο και σε όλη τη ρωμαϊκή επικράτεια , ιδιαίτερα δε στη Ρώμη και τη Βόρεια Αφρική . Στην αίρεση αυτή μάλιστα το 212 είχε προσχωρήσει και ο Τερτυλιανός απογοητευμένος από την ηθική κατάπτωση που παρατηρούσε στις χριστιανικές εκκλησίες και την επιείκεια στο ζήτημα των αμαρτωλών και των πεπτωκότων .

Η αίρεση πήρε το όνομά της από το Μοντανό , έναν πρώην ιερέα της Κυβέλης και μετέπειτα χριστιανό που το 156 επί υπατείας Γράτου , εγκαταστάθηκε σύμφωνα με τον Ευσέβιο , στην κώμη Αρδαβαύ στα σύνορα Μυσίας-Φρυγίας . Εκεί άρχισε να παριστάνει τον Παράκλητο διακηρύσσοντας ότι έφερνε στον κόσμο τη «νέα προφητεία» , και ότι το Άγιο Πνεύμα εκδηλωνόταν μέσω αυτού όταν έπεφτε σε έκσταση.

Σύντομα πλαισιώθηκε και από δύο «προφήτισσες» την Πρίσκιλλα και τη Μαξιμίλλα , οι οποίες, επίσης σε κατάσταση έκστασης έδιναν χρησμούς . Ο προφητικός-εκστατικός χαρακτήρας της αίρεσης βρήκε μεγάλη απήχηση στη Φρυγία , κυρίως μεταξύ των ορεινών αγροτικών πληθυσμών .
Οι Μοντανιστές ήταν οπαδοί του μυστικισμού , ήταν πιστοί στους προφήτες , δεν αναγνώριζαν τη μετάνοια , δεν έδιναν συγχώρεση για αμαρτίες , δεν αναγνώριζαν την εκκλησιαστική κυριαρχία και ωθούσαν τους οπαδούς τους να διακηρύσσουν δημόσια την πίστη τους ακόμη και με την απειλή μαρτυρίου .

Κατά τα φαινόμενα η διδασκαλία του Μοντανού δημιουργούσε έλξη προς το θάνατο που προφανώς αντιμετωπιζόταν από τους πιστούς ως λύτρωση , καθώς όπως αναφέρεται οι δύο προφήτισσες έδωσαν οι ίδιες τέλος στη ζωή τους .

Οι μεγάνες διώξεις κατά των Μοντανιστών σημειώθηκαν επί της βασιλείας του Ιουστίνου , όταν συγκυβερνούσε ο Ιουστινιανός . Οι Μοντανιστές που όπως αναφέρεται δεν αποδέχονταν την εκκλησιαστική ιεραρχία των επισκόπων και του πατριάρχη , σφάχτηκαν ή κάηκαν κατά εκατοντάδες ζωντανοί μέσα στους ναούς τους που είχαν καταφύγει , όπως γράφει ο Προκόπιος .
(Βλέπε Προκοπίου «Απόκρυφη Ιστορία» εκδ. Άγρα)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2008, 23:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε, αυτό που λες μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα και μόνο εσύ ξέρεις ποιό ισχύει.

Πρώτον, έχεις μείνει σε επίπεδο σχολικών γνώσεων, σε πολλά θέματα και

δεύτερον, ότι δεν κατάλαβες ή δεν μελέτησες, όποιο τυχόν βιβλίο (και αν) διάβασες, απ' το σχολείο και μετά.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2008, 23:36:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris,αν κατάλαβα καλά, έχεις σκοπό να
ξαναζήσεις
τις παλιές αιρέσεις πιστεύοντας ότι έτσι θα
πολεμήσεις τον χριστιανισμό;…
Νοιώθεις ότι πολεμώντας κάτι που δεν σε πολεμάει
σε κάνει να νοιώθεις υγιής;
Πίστευα πάντα ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει πολεμώντας
κάτι που έχει αξία χωρίς αντίπαλον δέος εις βάρος του...Εσύ θα σηκώσεις το δέος ενός χριστιανισμού;
Η έννοια του πολεμείν είναι αξία όχι ανοησία...
…Όχι το να δημιουργείς συνθήκες πολέμου, μόνο για να πολεμάς..
Από κει και έπειτα υπάρχει το «σκληρόν λακτίζειν προς κέντραν..»
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2008, 00:37:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίε, αυτό που λες μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα και μόνο εσύ ξέρεις ποιό ισχύει.

Πρώτον, έχεις μείνει σε επίπεδο σχολικών γνώσεων, σε πολλά θέματα και

δεύτερον, ότι δεν κατάλαβες ή δεν μελέτησες, όποιο τυχόν βιβλίο (και αν) διάβασες, απ' το σχολείο και μετά.-Aς δούμε εσύ πως σκέφτεσαι! Τώρα στο εν λόγω βιβλίο με τον Κορδάτο έχω την ίδια άποψη με τον ίδιο το συγγραφέα! Εσύ συμφωνείς μαζί μου? Συμφωνείς με το συγγραφέα? με κανέναν? Εν μέρει? (δηλαδή με όσα μας βολεύει?) Με τι? Γιατί ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος...........και δεν είναι σχολικό βιβλίο το έργο του! Αν και θα έπρεπε γιατί είναι ιδιαίτερα διδακτικό όσον αφορά τα πολιτκά παιχνίδα αλλά και τα διχαστικά πάθη!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2008, 22:39:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Φίλε Sesostris,αν κατάλαβα καλά, έχεις σκοπό να
ξαναζήσεις
τις παλιές αιρέσεις πιστεύοντας ότι έτσι θα
πολεμήσεις τον χριστιανισμό;…
Νοιώθεις ότι πολεμώντας κάτι που δεν σε πολεμάει
σε κάνει να νοιώθεις υγιής;

Φίλε trexagireve , δεν έχω σκοπό να ξαναζήσω τίποτα , απλώς αντιγράφω από τους Βυζαντινούς ιστορικούς και χρονογράφους για τα όσα συνέβησαν στην εποχή τους , και αφηγούνται το πως επιβλήθηκε και επεκράτησε η θρησκεία αυτή (της αγάπης προς τον συνάνθρωπο) , στην ανθρωπότητα . Τωρα αν αυτές οι ιστορικές αλήθειες ενοχλούν κάποιους , αυτό με αφήνει παντελώς αδιάφορο γιατί αφορά εκείνους και την θρησκεία τους .
quote:
trexagireve
Πίστευα πάντα ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει πολεμώντας
κάτι που έχει αξία χωρίς αντίπαλον δέος εις βάρος του...Εσύ θα σηκώσεις το δέος ενός χριστιανισμού;
Η έννοια του πολεμείν είναι αξία όχι ανοησία...

Αν θέλεις να αντικρούσης τα γραφόμενά μου σαν ψευδή και συκοφαντικά για τον τρόπο επικράτησης του Χριστιανισμού , δεν έχεις παρά να με παραπέμψης σε άλλους ιστορικούς και στα ανάλογα ιστορικά κείμενα , ή να αποδείξης ότι οι "Νεαρές" του Ιουστινιανού έγραφαν άλλα από αυτά τα οποία παραθέτω εγώ .
Ποτέ μου δεν ένοιωσα δέος όχι μόνο για τον Χριστιανισμό , αλλά για καμία θρησκεία . Αυτό το συναίσθημα είναι το γνώρισμα των φανατικών πιστών της εκάστοτε θρησκείας προς την θρησκεία τους .
quote:
trexagireve
…Όχι το να δημιουργείς συνθήκες πολέμου, μόνο για να πολεμάς..
Από κει και έπειτα υπάρχει το «σκληρόν λακτίζειν προς κέντραν..»

Το τελευταίο θα πρέπη να το εκλάβω ως έμμεση απειλή ;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2008, 23:44:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
απλώς αντιγράφω από τους Βυζαντινούς ιστορικούς και χρονογράφους για τα όσα συνέβησαν στην εποχή τους , και αφηγούνται το πως επιβλήθηκε και επεκράτησε η θρησκεία αυτή (της αγάπης προς τον συνάνθρωπο) , στην ανθρωπότητα . Τωρα αν αυτές οι ιστορικές αλήθειες ενοχλούν κάποιους , αυτό με αφήνει παντελώς αδιάφορο γιατί αφορά εκείνους και την θρησκεία τους .

-Aντιγράφεις επιλεκτικά κομάτια ώστε να δημιουργήσεις εντυπώσεις! αποκρύπτοντας άλλα ποιο βασικά. Εδώ παρουσιάζεις τον Ιουστινιανό ως Χριστιανό!

quote:
Sesostris:
Αν θέλεις να αντικρούσης τα γραφόμενά μου σαν ψευδή και συκοφαντικά για τον τρόπο επικράτησης του Χριστιανισμού , δεν έχεις παρά να με παραπέμψης σε άλλους ιστορικούς και στα ανάλογα ιστορικά κείμενα , ή να αποδείξης ότι οι "Νεαρές" του Ιουστινιανού έγραφαν άλλα από αυτά τα οποία παραθέτω εγώ .


-Δε χρειάζονται άλλοι ιστορικοί! ο Κορδάτος που επικαλείσαι μια χαρά είναι! και τι είχε πει?....Γ.Κορδάτος
- Γ.Κορδάτος …<<Μα εκείνον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
.....Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>> >>

quote:
Sesostris:
Ποτέ μου δεν ένοιωσα δέος όχι μόνο για τον Χριστιανισμό , αλλά για καμία θρησκεία . Αυτό το συναίσθημα είναι το γνώρισμα των φανατικών πιστών της εκάστοτε θρησκείας προς την θρησκεία τους

Φυσικό είναι αφού είσαι άθεος ή άθρησκος (είναι της μόδας!)
-Των <<πιστών>> ναι!......... των <<φανατικών>> στο επιστρέφω! γιατί............μόνο ένας φανατικός θα έγραφε τη μισή αλήθεια και θα έδεινε τέτοια σημασία...σε ποιον? στον Μαλάλα!
σελ. 102..<<Ξέχωρα από την ιστοριογραφία καλλιεργήθηκε και η χρονογραφία...αν και οι χρονογράφοι γράφουν στην ομιλούμενη γλώσσα και από την άποψη αυτή το ύφος τους, είναι ζωντανό,ο ένας ανιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιόντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία.
Ένας από αυτούς είναι ο Σύρος Ιωάνννης Μαλάλας . Γράφει ότι του κατέβει για την αρχαία ιστορία και από μία άποψη οι <<παραδοξολογίες και φλυαρίες του αντικαθρφτίζουν τη διανοητική κατάσταση της εποχής του. Ωστόσο οι πληροφορίς που μας δίνει για τα ήθη και τα έθιμα του ΣΤ' αιώνα είναι χρήσιμες και κατατοπιστικές.>>

Και το σημαντηκότερο! πάλι από τον Κορδάτο <<Αν έχασε τη μάχη ο εθνισμός την έχασε όχι γιατί το θέλησε ο θεοδόσιος και η άρχουσα τάξη, αλλά γαιτί η θρησκευτική μεταβολή ήταν συνέπεια της οικονομικοκοινωνικής και πολιτικοκοινωνικής εξέλιξης που είχε αρχίσει πριν από αιώνες και που ακολουθούσε την πορεία της>>.........

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 15/04/2008 00:02:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 01:38:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ευρωπαίε, στην προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις τα εγκλήματα του χριστιανισμού, καταλήγεις σε γελοία, γελοιότατα συμπεράσματα του τύπου:

"Εδώ παρουσιάζεις τον Ιουστινιανό ως Χριστιανό! "

Δηλαδή ρε ευρωπαίε, τί ήταν ο Ιουστινιανός; Μωαμεθανός; Ινδιάνος; Βουδιστής; Μάρτυρας του Γιαχωβά; Χριστιανός ήταν. Χριστιανός ορθόδοξος, τιμώμενος μέχρι σήμερα απ'όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς.

Θα προσπαθήσω, σε μια προσπάθεια να διαλεγώ μαζί σου, να καταδείξω μερικά σημεία της σκέψης σου, που (εσκεμμένα πιστεύω) διαστρέφεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τους εγκληματίες και τα εγκλήματά τους. Κι αυτό γιατί ούτε ένας χριστιανός δεν έχει τουλάχιστον τη μαγκιά που είχε ο πάπας (όταν ζήτησε δημόσια συγνώμη για τις καταστροφές των σταυροφόρων στην Κωνσταντινούπολη) και να ζητήσει συγνώμη από τους Ελληνες για τα εγκλήματα εναντίον τους. Αναγνωρίζω πως οι ελπίδες μου για σοβαρό διάλογο επί της ουσίας μαζί σου είναι μηδαμινές έως μηδενικές αλλά ... ποτέ δεν ξέρεις.

Παρουσιάζεις λοιπόν μερικά συμπεράσματα του ιστορικού Κορδάτου, των οποίων όμως το νόημα δε φαίνεται να καταλαβαίνεις και, κυρίως, δε φαίνεται να κατανοείς πως αυτά που λέει ο Κορδάτος, όχι μόνο δεν αναιρούν τα παρουσιαζόμενα εδώ αλλά τα επικυρώνουν και τα ενισχύουν. Δεν γνωρίζω αν αυτή η αδυναμία κατανόησης είναι φυσική (όντως δηλαδή ελλείπουν οι μηχανισμοί κατανόησης απλών νοημάτων) ή τεχνητή (δεν ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις κάτι που ο Κορδάτος λέει καθαρά).

Ας τα πάρουμε από την αρχή τα περίφημα εδάφια του Κορδάτου.

Λέει:
"Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης."

Το θέμα μας δεν είναι η κατάργηση των αρχαίων θρησκειών. Το θέμα είναι η βίαιη επικράτηση του χριστιανισμού. Οι αρχαίες θρησκείες μπορεί να κατέρρεαν, μπορεί και όχι. Όπως λέει ο Κορδάτος "ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης". Απλό δεν είναι το νόημα; Δεν αρνείται ούτε το αίμα ούτε τις καταστροφές. Απλά λέει ότι ίσως δεν ήταν απαραίτητο για να εξαλειφθούν οι αρχαίες θρησκείες. Αλλά έγιναν!

Φυσικά άλλο θέμα η κατάρρευση μιας θρησκείας και άλλο θέμα η υιοθέτηση μιας άλλης. Η υιοθέτηση λοιπόν του χριστιανισμού έγινε πολύ απλά με νόμους που τον έκαναν υποχρεωτικό. Και αυτό δεν το αρνείται ούτε ο Κορδάτος ούτε καν η εκκλησία η ίδια.

Ενα δεύτερο θέμα που εξετάζεις και επιμένεις, είναι οι λόγοι που διώχθηκαν οι μη χριστιανοί. Ενδεχομένως να ήταν πολιτικοί λόγοι. Ενδεχομένως, ο φανατισμός των χριστιανών. Ενδεχομένως η πίεση του κλήρου προς τον αυτοκράτορα. Το θέμα είναι ότι οι μη χριστιανοί διώχτηκαν ανελέητα από τους χριστιανούς. Αυτό είναι το γεγονός! Αυτά που συζητάς εσύ είναι οι αιτίες που όμως δεν αναιρούν το ίδιο το γεγονός, απλά προσπαθούν ανεπιτυχώς να το δικαιολογήσουν. Το ίδιο έκαναν και οι Αμερικανοί, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις ατομικές βόμβες. "Ιστορική αναγκαιότητα", είπαν. "Για να σώσουμε τους Αμερικανούς" είπαν. Οποιαδήποτε όμως δικαιολογία δεν αναιρεί το γεγονός πως η χρήση των ατομικών όπλων ήταν το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα του 20ού αιώνα οποιεσδήποτε δικαιολογίες κι αν προβλήθηκαν.

Οσους λόγους και να φέρει ένας φονιάς στο δικαστήριο, δεν παύει να είναι φονιάς και το έργο του να είναι ο φόνος.

Ούτε λοιπόν οι λόγοι των διωγμών, ούτε η ισχύς των αρχαίων θρησκειών αναιρούν το ίδιο το γεγονός: Πως ο χριστιανισμός επικράτησε διά της βίας, με μαζικές διώξεις, νομοθετημένες στους επίσημους αυτοκρατορικούς νομοθετικούς κώδικες της αυτοκρατορίας και επιβλήθηκε ως υποχρεωτική θρησκεία στους υπηκόους της αυτοκρατορίας.

Τα ερωτήματα λοιπόν που σου απευθύνω, είναι απλά, πολύ απλά, και οι απαντήσεις επίσης απλές.

1. Θεωρείς ότι ο χριστιανισμός επικράτησε με τη βία, όπως παρουσιάζουν οι ιστορικοί, ή το δέχτηκαν οι λαοί οικειοθελώς, όπως διατείνεται η εκκλησία;

2. Θεωρείς πως οι οργανωμένοι και νομοθετημένοι διωγμοί εναντίον των μη χριστιανών έγιναν, ναι ή όχι;

3. Θεωρείς πως το εύρος των διωγμών ήταν μικρότερο, μεγαλύτερο ή αυτό που περιγράφεται εδώ και πού το στηρίζεις;

Θα παρακαλούσα να παρέξεις μια βασική τεκμηρίωση στις απαντήσεις σου, αν τελικά απαντήσεις.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 11:16:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris, έλα μωρέ τώρα που θέλεις να κάνεις
και τον μάρτυρα, πάλι τον χριστιανισμό αντιγράφεις…
Το «σκληρόν λακτίζειν προς κέντραν» είπε στον Παύλο
ο Χριστός στο όραμα που είχε ο πρώτος όταν κυνηγούσε
χριστιανούς…Αν δεν το καταλαβαίνεις, μην βγάζεις
αυθαίρετα συμπεράσματα… Ρώτα, δεν είναι κακό…
Όσο για τον Ιουστινιανό, εγώ λέω να γράψω τα
καλά του που δεν πιστεύω ότιθα αμφισβητήσεις…
Έτσι κάποιοι νόμοι που λες ότι έγιναν έγιναν για
το απάνθρωπο του χαρακτήρα που αποδίδονταν σε
ειδωλολάτρες,όπωςαυτό του να σκοτώνουν τα αδύνατα παιδιά…
Η βρεφοκτονία ήταν τόσο διαδεδομένη στην αρχαία
Ελλάδα, που ο Πολύβιος (205-118 π.Χ.) αποδίδει
την ελάττωση του πληθυσμού της Ελλάδας σε αυτήν
[Ιστορία 6]. Ο Κικέρων (106-43 π.Χ.) αποδέχεται
την βρεφοκτονία, τουλάχιστον για τα ανάπηρα βρέφη,
παραθέτοντας την Δωδεκάδελτο του νόμου των
Ρωμαίων Εθνικών [De Legibus 3.8]. Ακόμα και
ο στωικός φιλόσοφος Σένεκας (4 π.Χ.-65 μ.Χ.) έλεγε:
«πετάμε όσα παιδιά γεννιούνται αδύναμα»
[De Ira 1.15]. Από την άλλη πλευρά, υπό την
επιρροή του χριστιανισμού οι Αυτοκράτορες
Μέγας Κωνσταντίνος, Βαλεντιανός Α΄, Γρατιανός,
Ωνώριος, Μέγας Ιουστινιανός νομοθέτησαν την
ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ στους γονείς που εξέθεταν τα μωρά τους.
Και φυσικά να και κάποια κείμενα για το ότι δεν
έγιναν διωγμοί ,όπως το λες τουλάχιστον,
από τους χριστιανούς.:
Μεγάλα ψεύδη, πως δήθεν, ο Χριστιανισμός
επεκράτησε με σφαγές και εξανδραποδισμούς και
όχι με την αξία του. Πως, δήθεν, διέλυσε
οτιδήποτε ελληνικό και υπονόμευσε την
επιστήμη και τον πολιτισμό. Πολλοί,
έχουν επηρεαστεί από αυτά τα ψευδή, με
συνέπεια είτε να απομακρυνθούν από την πίστη
είτε πιστέψουν πως η πίστη μας διαδόθηκε με
μέσα δόλια και ποταπά. Εδώ θα αποδείξουμε,
πως όχι μόνο αυτά δεν στέκουν, αλλά πως παρά
τις ψευδολογίες που διαδίδονται, οι Χριστιανοί
σεβάστηκαν τον αρχαίο πολιτισμό, και διατήρησαν
την πνοή και την δύναμη του. Στην πραγματικότητα,
αν δεν υπήρχαν οι Χριστιανοί και ο πολιτισμός τους,
σήμερα θα είχε επιβιώσει μόνο ένα πολύ μικρό
κομμάτι του αρχαίου πολιτισμού.
Ο Μέγας Κωνσταντίνος κατηγορείται ότι απαγόρευσε
τη λατρεία και έκλεισε ναούς. Οι μόνοι ναοί που
έκλεισε ήταν της Αφροδίτης στην Ηλιούπολη, για
συγκεκριμένους λόγους . Εξάλλου, ο Μέγας Κωνσταντίνος
επέτρεψε την ίδρυση εθνικών ναών [Ζώσιμος, 2,31
- Aurel. Victor, Caesares, 40 - Orelli,
Iscriptiones latinae, III, αρ. 55880]
Αλήθεια είναι ότι μόνο το ιερό της Αφροδίτης
στην Άφακα του Λιβάνου κατεδάφισε ο Μέγας
Κωνσταντίνος [Ευσέβιος, Βίος Κωνσταντίνου, Γ’, 55],
διότι εκεί εκπορνεύονταν όχι μόνο γυναίκες αλλά και
άνδρες γύννιδες (τραβεστί) [Οι τελευταίοι Εθνικοί,
Pierre Chuvin, Harvard University Press /
μετάφραση Ο. Χειμωνίδου, ελλ. εκδ. Θύραθεν (σ. 47)].
Στην Ηλιούπολη της Φοινίκης, όπου φαίνεται πως
υπήρχαν μόνο γυναίκες ιερόδουλοι της Αφροδίτης,
ο Κωνσταντίνος περιορίστηκε στο να συστήσει στον
πληθυσμό μεγαλύτερη εγκράτεια και να χτίσει μια
εκκλησία. Στην Αίγυπτο ο αυτοκράτορας απλώς
απαγόρευσε τον ευνουχισμό των ιερέων του...
θεού Νείλου, όμως επέτρεψε τις τελετές και εορτές
που εξασφάλιζαν τις πλημμύρες του ιερού ποταμού
[Ευσέβιος, Δ’, 25. Λιβάνιος, Υπέρ των Ιερών, Λ’,
35. Γρηγόριος Θεολόγος PG 35, 705]
Στην πραγματικότητα , πολύ πιο εκτενέστερο διωγμό
κατά της μαγείας, διεξήγαγε ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ αυτοκράτορας
Ο παγανιστής αυτοκράτωρ Αύγουστος είχε συγκεντρώσει
και κάψει πάνω από 2.000 μαντικά και προφητικά
βιβλία [Σουητώνιος, Div. August., 31.]
Γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός ιστορικός F. Gregorovius:
«από τους βανδαλισμούς αυτούς [που έγιναν βάσει
των διατάξεων του Θεοδοσίου] η αρχαία Ελλάδα
έπαθε ελάχιστα, συγκριτικά με όλες τις άλλες
χώρες της Αυτοκρατορίας. Κυρίως η Αθήνα έμεινε
απαλλαγμένη από καταστροφές. Κανένα από τα εν
Αθήναις μεγάλα κι ονομαστά ιερά δεν γκρεμίστηκε.
(...) Ο Χριστιανισμός ανεδείχθη ίσως ευλαβέστερος
προς τα μνημεία της αρχαίας τέχνης στην Αθήνα απ’
ότι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εξαιρουμένων ορισμένων καταστροφών καλλιτεχνημάτων
και ιερών προς τα οποία είχε μετά ιδιάζουσας εμμονής
συμφυή η παγανιστική πίστη, η νικώσα θρησκεία
φαίνεται να έλαβε κατοχήν των Αθηνών ειρηνικά. (...)
Η καταστροφή του ναού του Ολυμπίου Διός δεν δύναται
να αποδοθεί εις τον βανδαλισμό βυζαντινού ανθύπατου
ή εις τον ευσεβή ζήλο κάποιου επισκόπου. (...)
Πολλοί ναοί κατέπεσαν υπό σεισμών και μάλιστα σε
μεταγενέστερα χρόνια. Ο ναός του Διός εν Ολυμπία
κατέπεσε τον 6ο αιώνα, ο ονομαστός εν Κυζίκω μετά
τον 11ο αιώνα υπερμεσούντα.» [Ιστορία των Αθηνών»,
F. Gregorovius, Βιβλιοθήκη Μαρασλή, Αθήναι 1904,
τ. 1, σ. 97, 128, 133]
Θα σου γράψω και γω κι άλλα που φυσικά άσχετα από
πού προέρχονται , αφορούν σε ιστορικές πηγές και
δεν είναι εκτιμήσεις… Έτσι φίλε μου; Δεν έχει
σημασία η πηγή,εκτός αν είσαι ρατσιστής και δεν σ’
ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια, αλλά ποιος τα γράφει,
στην ποια ιστοσελίδα…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zephyr
Μέλος 2ης Βαθμίδας


252 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 12:54:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;

ΤΟΤΕ:

1.ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΧΕΔΟΝ ΩΣ ΑΓΙΟΙ (ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ) ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΛΑΤΩΝ Κ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ;

2.ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ (Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ;

3.ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΩΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;(ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΝΕΥΕ Κ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;)

4.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ Κ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ;(ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ)

ΑΠΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 13:50:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Zephyr, οι φιλόσοφοι όχι απλά αγιοποιηθήκαν,
αλλά κατά το πλείστον, ήταν μονοθεϊστές και
πίστευαν στον έναν αληθινό Θέο, τους 12 τους
πίστευαν μόνο οι δεισιδαίμονες χωρικοί κι
οι ..κωμικοί…
Γιορτάζουν ως όσιοι οι φιλόσοφοι που λες, αλλά οι
τωρινοί παγανιστές δεν ξέρουν τίποτε άλλο από τα
ψέματα που τους σερβίρουν όσοι θέλουν την
Ελλάδα διχασμένη…
Φίλε μου τα άτομα που γράφουν αυτές τις αναλήθειες
είναι ημιμαθείς και μεταφέρουν συγκεκριμένων κύκλων
τις δοξασίες…Δεν γεμίζουν, δε, ούτε ταξί,
όλοι μαζί…Οπότε μην τους παίρνεις στα σοβαρά,
απλά είναι καλοί για άσκηση των πνευματικών γνώσεων,
τίποτε άλλο. .Άντε και για να φρεσκάρεις πράγματα
που έχεις καιρό να ασχοληθείς…
Η Ελλάδα είναι ο νέος Ισραήλ και ο περιούσιος λαός του Θεού, ο ..Δίας κι οι άλλο ήταν ξένοι θεοί που ποτέ δεν νοιάστηκαν πραγματικά για την χώρα μας και δεν πρόβλεψαν
τίποτε καλό για μας… Ούτε ήταν τίποτε άλλο
απο ανθρωπόμορφοιθεοί, με τα χειρότερα των ελατωμάτων...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 15:16:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ανοίξανε οι μεγάλες βιβλιοθήκες με τα βαριά ιστορικά βιβλία, πάλι...


http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/2romanity/nonexistent_persecutions.htm


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 16:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zephyr
4.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ Κ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ;(ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ)

Μύθοι φίλε μου. Δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Δεν καταγράφεται πουθενά. Μύθος που εφευρέθηκε 60 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Τις γνώσεις τους τα Ελληνόπουλα τα έπαιρναν από τα σχολεία που λειτουργούσαν ελεύθερα στην Τουρκοκρατία.

Πιο αληθινή είναι η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας και του κακού λύκου παρά εκείνη του κρυφού σχολειού....

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zephyr
Μέλος 2ης Βαθμίδας


252 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 19:31:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Μακεδόνα (με την σωστή έννοια του όρου "Μακεδών", μην παρεξηγηθώ μέρες -του veto- που είναι!),
κατάγομαι από την Αιτωλοακαρνανία και έχω επισκεφτεί πολλούς χώρους σε μοναστήρια,υπόγεια που λειτουργούσαν σαν κρυφά σχολειά.
Αυτό που λες, για ελεύθερα σχολεία που λειτουργούσαν κανονικά,ούτε το έχω ακούσει ούτε το έχω δει σε βιβλίο.
Αν μπορείς να παραθέσεις κάποιο στοιχείο που να το αποδεικνύει...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 19:40:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
macedon:
Αγαπητέ ευρωπαίε, στην προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις τα εγκλήματα του χριστιανισμού, καταλήγεις σε γελοία, γελοιότατα συμπεράσματα του τύπου:

"Εδώ παρουσιάζεις τον Ιουστινιανό ως Χριστιανό! "

-Δηλαδή ρε ευρωπαίε, τί ήταν ο Ιουστινιανός; Μωαμεθανός; Ινδιάνος; Βουδιστής; Μάρτυρας του Γιαχωβά; Χριστιανός ήταν. Χριστιανός ορθόδοξος, τιμώμενος μέχρι σήμερα απ'όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς.-Γιατί ήταν? εκ των υστέρων κάποιος Πατριάρχης τον ανακύριξε άγιο μόνο και μόνο επειδή έχτησε την Αγία Σοφία! Και τον Κων/νο τον έχουν ανακυρίξει άγιο! και τι μ' αυτό? ήταν?
-Αν δηλαδή ο Βαρδινογιάννης χαρίσει τη μισή του περιουσία στην εκκλησία και ανακυριχτεί άγιος! θα είναι?
-Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι.
-Η εκκλησία για διαφόρους λόγους έχει κατά καιρούς αναδείξει <<άγιους ανύπαρκτους>> θα πρέπει να τους δεχτούμε?. Εγώ όχι! αλλά και κανένας Χριστιανός δεν τους δέχεται. Άγιος σημαίνει να μαρτυρήσεις για την πίστη σου! όταν κάποιος έδωσε την ίδια του τη ζωή για τη θρησκεία του! ενώ θα μπορούσε να την είχε απαρνηθεί και έτσι να ζήσει! τότε η εκκλησία τον ανακυρίσει άγιο για λόγους απόδοσης τιμής. Όταν όμως κάποιος λόγω του ενάρετου βίου του καταφέρνει και κάνει θαύματα είτε ως ζωντανός είτε ως νεκρός τότε πρόκειται για πραγματικό άγιο. Ούτε στη μια ούτε στην άλλη κατηγορία ανήκουν οι εν λόγω.
-Ο Ιουστινιανός, ο Κων/νος αλλά και άλλοι απλά ανακυρίχτηκαν άγιοι ευκαιριακά θα έλεγα. Άν ο Κων/νος δεν είχε κάνει κύρια θρησκεία το Χριστιανισμό, αν ο Ιουστινιανός δεν έιχε κτήσει την Αγία Σοφία, φυσικά και δε θα είχαν ανακυριχτεί άγιοι! Έχεις ακούσει για κανά θαύμα του Αγιού Κων/νου ή του Αγίου Ιουστινιανού?
quote:
macedon:
Θα προσπαθήσω, σε μια προσπάθεια να διαλεγώ μαζί σου, να καταδείξω μερικά σημεία της σκέψης σου, που (εσκεμμένα πιστεύω) διαστρέφεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τους εγκληματίες και τα εγκλήματά τους. Κι αυτό γιατί ούτε ένας χριστιανός δεν έχει τουλάχιστον τη μαγκιά που είχε ο πάπας (όταν ζήτησε δημόσια συγνώμη για τις καταστροφές των σταυροφόρων στην Κωνσταντινούπολη) και να ζητήσει συγνώμη από τους Ελληνες για τα εγκλήματα εναντίον τους. Αναγνωρίζω πως οι ελπίδες μου για σοβαρό διάλογο επί της ουσίας μαζί σου είναι μηδαμινές έως μηδενικές αλλά ... ποτέ δεν ξέρεις.

-Έλα ρε Σωκράτη!................
-Κατά αρχάς ξεκινάς με λάθος συνειρμό! Γιατί αναφέρεις τον πάπα και τη συγνώμη του? και τον συγκρίνεις με τι? με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για παράδειγμα?..................
-Ο πάπας Ιννοκέντιος ο Γ΄θέλησε να εκμεταλευτεί τη μεγάλη παρακμή του Βυζαντίου και τα τεράστια εσωτερικά αλλά και εξωτερικά προβλήματα που είχε ώστε να επιβληθεί στην Ανατολή.
Αυτός διοργάνωσε την τέταρτη σταυροφορία. Δήθεν για την ελευθέρωση των αγίων τόπων συνεργάστηκε με τους μεγάλους φεουδάρχες και βασιλιάδες της Δύσης ώστε να καταλάβουν τελικά την Κων/λη και όχι τους αγίους τόπους. Αυτός ήταν ο μαέστρος στην τέταρτη σταυροφορία, δεν ήταν κάποιος βασιλιάς! Αυτός έπιασε ανθρώπους προδότες μέσα στο Βυζάντιο και μεθόδευε την κατάρευσή του.

Και όχι μόνο!, η μεγαλήτερη καταστροφή που έπαθε ποτέ η Πόλη οφειλόταν στους σταυροφόρους! χιλιάδες σφαγιάστηκαν, χιλιάδες μεταφέρθηκαν ως δούλοι στη Δύση! όλα τα σπίτια ριμάχτηκαν βιάστηκαν γυναίκες καταστράφηκαν άγια σκύεη σπάσαν την αγία Τράπεζα στην Αγία Σοφία, στον επάνω στον πατριαρχικό θρόνο γινόντουσαν όργια!
-Ποτέ βάρβαροι δεν διέπραξαν τέτοιες βαρβαρότητες.

-Όφειλε λοιπόν συγνώμη ο Πάπας! κατέκτησε και σύλησε μια ξένη χώρα!
- Δε γίνεται να συγκριθούν οι διωγμοί αυτοί με τους διωγμούς εναντίων των εθνικών και των ειδολολατρών από τον αυτοκράτορά τους.
1)Οι διωγμοί αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με τις βιαιοπραγίες των σταυροφόρων υπό την αρχηγία του πάπα.
2)Πραγματοποιήθηκαν εντός την αυτοκρατορικής επικράτειας οπότε ήσαν αναγκαστικά και περιορισμένοι αφού κανείς δε θέλει τη φυσική εξόντωση των υπηκόων του!
3) Δεν πραγματοποιήθηκαν με εντολή από τον Πατριάρχη αλλά με εντολή του αυτοκράτορα χωρίς καν να ρωτήσει τον Πατριάρχη.
4)Οι πατριάρχες δεν τολμούσαν να φέρουν αντίσταση στον αυτοκράτορα.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι αν δεν ήσουν αρεστός του αυτοκράτορα δεν διοριζόσουν Πατριάρχης. Και από κει και έπειτα εάν δεν γινόταν αλλιώς ή στην πορεία κάποιος γινόταν μή αρεστός τότε τον εξόριζαν όπως έγινε με τον Ιωάννη τον Χρισόστομο. Ο Ιωάννης επειδή στηλίτευε τη διαφθροά του παλατιού εξορίστηκε και επανήλθε στη θέση του μετά από λαϊκή εξέγερση!
5)Ο αυτοκράτορας, αυτό που ήθελε και τον ενδιέφερε ήταν η <<συνοχή>> της αυτοκρατορίας και όχι η διάλυσή της. Προσπάθησε να <<επιβάλει>> μιά θρησκεία την πολυπληθέστερη με στόχο να δημιουργηθεί κρατική συνείδηση από όλους τους υπηκόους! Σύρους, Ισραηλινούς Παλαιστήνιους, Αιγύπτιους, κ.ο.κ. δεν τους σφάγιασε ποτέ επειδή δεν ήσαν Χριστιανοί.
Όταν όμως προσπαθούσε να τους αλλάξει τη θρησκεία απαγορεύοντας για παράδειγμα τη λατρεία των Θεών τους! αυτή η προσπάθεια επιβολής! σε συνδιασμό με τη μεγάλη και αβάσταχτη φορολογία που υπήρχε για τη συντήρηση του στρατού! αυτοί οι λαοί ξεσηκώνονταν και επαναστατούσαν κατά της αυτοκρατορίας και πολλές φορές συμαχούσαν για παράδειγμα με τους Πέρσες στην αρχή και αργότερα με τους Άραβες.
Την αυτοκρατορία τη μισούσαν όπως ήταν φυσικό όλοι οι κατεκτημένοι λαοί! οι οποίοι και κάτω από το πρίσμα των αιρέσων είχαν αναπτύξει μια επαναστατική ψυχολογία. Έτσι ο Μονοφυσιτισμός όπως και ο Νεστοριανισμός είχε πολλούς οπαδούς στην Ασιά (Αίγυπτο, Συρία κ.λ.π.) Τότε γινόταν το λεγόμενο νταβαντούρι.
Τότε λοιπόν πήγαινε ο στρατός και επέβαλε με σφαγές την <<τάξη>> για τη μη απόσχηση των επερχιών αυτών. Τότε γινόντουσαν όντως διωγμοί! μόνο που δεν τους έκανε ο Πατριάρχης! ο αυτοκράτορας ενδιαφερόταν για την κατοχή των επαρχιών. Σε αυτά τα συμβάντα πολλές φορές άνθρωποι που ήδη είχαν ασπαστεί τον Χριστιανισμό άρπαζαν την ευκαρία και επιδίδονταν σε λεηλασίες προς ίδιον όφελος.

-Οι αυτοκράτορες και τα συμφέροντά τους είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τους διωγμούς εναντίων άλλων θρησκειών.
Από όλα αυτά τα παραπάνω συνάγεται ότι η θηριοδία του πάπα, καμία σχέση δεν έχει με κάποια αντίστοιχη και ανύπαρκτη θηριοδία, Ορθόδοξου Πατριάρχη ώστε να είναι υποχρεομένος ο τελευταίος να ζητήσει συγνώμη.
Πως είναι δυνατόν αφού επιβλήθηκε η Ορθοδοξία! σήμερα στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας να υπάρχουν Ορθόδοξοι, Καθολικοί, άθεοι και Μουσουλμάνοι? Απόδειξη ότι η θρησκεία δε ξεριζόνεται χωρίς τη θέλησή μας.

quote:
macedon:
Θεωρείς ότι ο χριστιανισμός επικράτησε με τη βία, όπως παρουσιάζουν οι ιστορικοί, ή το δέχτηκαν οι λαοί οικειοθελώς, όπως διατείνεται η εκκλησία;

2. Θεωρείς πως οι οργανωμένοι και νομοθετημένοι διωγμοί εναντίον των μη χριστιανών έγιναν, ναι ή όχι;

3. Θεωρείς πως το εύρος των διωγμών ήταν μικρότερο, μεγαλύτερο ή αυτό που περιγράφεται εδώ και πού το στηρίζεις;

Θα παρακαλούσα να παρέξεις μια βασική τεκμηρίωση στις απαντήσεις σου, αν τελικά απαντήσεις.


-Θεωρώ κατά αρχάς ότι οι ιστορικοί δεν παρουσιάζουν ότι ο χριστιανισμός επικράτησε με τη βία! το λέει ο Κορδάτος όπως και εσύ έγραψες:
<<Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>

Koρδάτος.......σελ.44 <<...Εξάλου η πολυεθνική σύνθεση της Ανατολικής αυτοκρατορίας εκείνα τα χρόνια χρειαζόταν κάποιο ιδεολογικό σύνδεσμο για να μείνουν πειθαρχικές οι διάφορες φυλές κάτω από το ζυγό της. Και μια που η χριστιανική ιδεολογία ήταν η ισχυρότερη ιδολογική δύναμη σε όλη τη χώρα, η πλειοψηφία της άρχουσας τάξης είχε συμφέρον να εγκολπωθεί το ορθόδοξο δόγμα, που ένωνε τις 3 εξουσίες.
Γι αυτό καταδίωξε τους αντιφρονούντες για να επιτύχη την εσωρερική ενότητα της Αυτοκρατορίας πάνω σε θρησκευτική βάση, αφού το παλιό διάταγμα του Καρακάλα (212) που χορηγούσε τον τίτλο του ρωμαίου πολίτη στους λαούς της Ανατολής δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Αντίθετα η ιδιότητα του Χριστιανού ανεξάρτητα από θρησκευτικές διαφορές ένωνε τους πιστούς της νέας θρησκείας και δημιουργούσε ανάμεσά τους αδιάσπαστο σύνδεσμο.>>

-Για να επικρατήσει μια θρησκεία αναγκαία προυπόθεση είναι η έκλειψη μιας άλλης. Οι παλιές θρησκείες φύγανε η καινούρια ήρθε!

quote:
macedon:
Το θέμα μας δεν είναι η κατάργηση των αρχαίων θρησκειών. Το θέμα είναι η βίαιη επικράτηση του χριστιανισμού. Οι αρχαίες θρησκείες μπορεί να κατέρρεαν, μπορεί και όχι. Όπως λέει ο Κορδάτος "ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης". Απλό δεν είναι το νόημα; Δεν αρνείται ούτε το αίμα ούτε τις καταστροφές. Απλά λέει ότι ίσως δεν ήταν απαραίτητο για να εξαλειφθούν οι αρχαίες θρησκείες. Αλλά έγιναν!

O Koρδάτος λοιπόν δε λέει ότι μπορεί να κατέρεαν , λέει ότι το τέλος τους ήταν προτετελεσμένο.. << Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο>> ήταν δηλαδή θέμα χρόνου. Ο Θεοδόσιος όπως και άλλοι αυτοκράτορες, απλά επιτάχυναν το τέλος τους. Ο κόσμος πήγαινε μπροστά δε μπορούσε πια να πιστεύει στα βουνά και στα ποτάμια! σε τρίαινες και κεραυνούς. Εξάλου οι Θεοί της παλιάς θρησκείας ήσαν μέσα στη χλιδή! και στην καλοπέραση, ο Χριστός όμως με τη λητή και απλοϊκή ζωή τους πήγαινε γάντι που λένε! αν ααναλογιστούμε ότι η εκμετάλευση από τους Φεουδάρχες ήταν στο απόγειό της εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα λόγια του Ιησού για δικαιοσύνη έπιαναν τόσο τόπο και είχαν τόση πέραση.

Οι καταστροφές που σαφώς ήσαν πολύ μικρότερες! και οι μαρτυρίες τους στηρίζονται σε χρονογράφους της εποχής <<που αρέσκονταν σε παραμύθια>> όπως ο Κορδάτος λέει! και μάλιστα για παράδειγμα ο Μαλάλας ήταν Σύρος! τι ήθελες δηλαδή? να μην έκανε την τρίχα τριχιά? Το έθνος του ήταν υπό την κατοχή της αυτοκρατορίας τι ήθελες να έγραφε?

quote:
macedon:
Φυσικά άλλο θέμα η κατάρρευση μιας θρησκείας και άλλο θέμα η υιοθέτηση μιας άλλης. Η υιοθέτηση λοιπόν του χριστιανισμού έγινε πολύ απλά με νόμους που τον έκαναν υποχρεωτικό. Και αυτό δεν το αρνείται ούτε ο Κορδάτος ούτε καν η εκκλησία η ίδια.

-Mεγάλο λάθος! πολύ μεγάλο! Ο άνθρωπος πάντα είχε την ανάγκη της στέγης κάτω από έναν Θεό! δεν είναι δυνατόν να έμενε ορφανός χωρίς τν εύρεση του νέου του Θεού!
-Και ξανακάνω το ερώτημα με ένα παράδειγμα από την περιοχή μας! Πως είναι δυνατόν αφού επιβλήθηκε η Ορθοδοξία! από τότε! σήμερα στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας να υπάρχουν Ορθόδοξοι, Καθολικοί, άθεοι και Μουσουλμάνοι?
-Η απάντηση είναι απλή! Η θρησκεία δε ξεριζόνεται χωρίς τη θέλησή μας, δεν είανι ρυχή macedon! βρίσκεται στην καρδιά του ανθρώπου.
-Εξάλου οι Σύριοι για παράδειγμα κατά 70% είναι Μουσουλμάνοι! ενώ στο Λίβανος το 60% είναι Χριστιανοί! πως εξηγήται? Δίπλα-δίπλα είναι. Και τα δύο ήσαν επαρχίες για αιώνες της Ανατ. αυτοκρατορίας. Τι έγινε? και δεν είναι ομόθρησκοι?

quote:
macedon:
Ενα δεύτερο θέμα που εξετάζεις και επιμένεις, είναι οι λόγοι που διώχθηκαν οι μη χριστιανοί. Ενδεχομένως να ήταν πολιτικοί λόγοι. Ενδεχομένως, ο φανατισμός των χριστιανών. Ενδεχομένως η πίεση του κλήρου προς τον αυτοκράτορα. Το θέμα είναι ότι οι μη χριστιανοί διώχτηκαν ανελέητα από τους χριστιανούς. Αυτό είναι το γεγονός! Αυτά που συζητάς εσύ είναι οι αιτίες που όμως δεν αναιρούν το ίδιο το γεγονός, απλά προσπαθούν ανεπιτυχώς να το δικαιολογήσουν. Το ίδιο έκαναν και οι Αμερικανοί, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις ατομικές βόμβες. "Ιστορική αναγκαιότητα", είπαν. "Για να σώσουμε τους Αμερικανούς" είπαν. Οποιαδήποτε όμως δικαιολογία δεν αναιρεί το γεγονός πως η χρήση των ατομικών όπλων ήταν το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα του 20ού αιώνα οποιεσδήποτε δικαιολογίες κι αν προβλήθηκαν.

Οσους λόγους και να φέρει ένας φονιάς στο δικαστήριο, δεν παύει να είναι φονιάς και το έργο του να είναι ο φόνος.

Ούτε λοιπόν οι λόγοι των διωγμών, ούτε η ισχύς των αρχαίων θρησκειών αναιρούν το ίδιο το γεγονός: Πως ο χριστιανισμός επικράτησε διά της βίας, με μαζικές διώξεις, νομοθετημένες στους επίσημους αυτοκρατορικούς νομοθετικούς κώδικες της αυτοκρατορίας και επιβλήθηκε ως υποχρεωτική θρησκεία στους υπηκόους της αυτοκρατορίας.-Για τις ατομικές βόμβες φταίει για παράδειγμα ο κάτοικος τη εποχής εκείνης της Ν.Υόρκης ή ο Πρόεδρος των Αμερικανών? Θα μου πεις δεν έχει σημασία η Αμερική φαίνεται στο σύνολό της! Πολύ σωστά, όχι όμως την εντολή δεν την έδωσε ο πατριάρχης για παράδειγμα της Αμερικής αλλά ο Πρόεδρός της! έτσι έκρινε έτσι έπραξε.
-Το ίδιο και εδώ την ευθύνη δεν τη φέρουν οι πατριάρχες! αλλά οι αυτοκράτορες! και δεν πρέπει να ξεχνάμε το σημαντικότερο ότι συνήθως ήσαν υπό τον έλεγχο του αυτοκράτορα!
-Πέραν τούτου όμως δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι επρόκειτο για μια νέα θρησκεία! και ως νέα φυσικό ήταν να δημιουργηθούν και οι αιρέσεις οι οποίες πολλές φορές είχαν και εθνικό χαρακτήρα κάτι που φαίνεται ακόμη πιο καθαρά στις μέρες μας.
-Από τους διωγμούς έστω και στο μικρό βαθμό που έγιναν! (δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά) και αυτοί για λόγους συνοχής, φυσικό ήταν κάποιοι πατριάρχες να <<γελάγαν>> κάτω από τα μούσια τους! ή ακόμη και να παροτρύναν προς αυτούς. Αυτό όμως δεν μας εξουσιοδοτεί να τους φορτώσουνε και την πολιτική του εκάστοτε αυτοκράτορα!
-Τρανό παράδειγμα ο Ιουστινιανός στην αρχή εχθρός του Μονοφυσιτισμού και μετά οπαδός! ανάλογα με τα συμφέροντά του!
<<Tο βέβαιο και το σωστό είναι ότι οι Ίσαυροι και οι διάδοχοί τους διαλύσανε τα ποιο πολλά μοναστήρια, κρατικοποιήσανε τις μοναστηριακές και εκκλησιαστικές περιουσίες σταμάτησαν την παραπέρα ασυδοσία των δυνατών και υποστήριξαν τους ελευθέρους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες. >>

-Και το παράδοξο ................Κορδάτος:<<Βρισκόμαστε στο 9ο αιώνα και ο Νικηφόρος με νέα διατάγματα τα μοναστηριακά κτήματα, που στο αναμεταξύ είχαν ξαναδοθεί στους καλογέρους, δεσμεύτηκαν πάλι και δόθηκαν στο στρατό. Ακόμα καταργήθηκαν οι φορολογικές ατέλειες και όσα άλλα προνόμια πήραν οι καλόγεροι τον καιρό που κυβερνούσε η Ειρήνη.>>
-Άλλη μια απόδειξη ότι το συμφέρον της αυτοκρατορίας ήταν πάνω από όλα!

Υ.Γ. Από το θαυμάσιο βιβλίο του Κορδάτου άλλα θα έπρεπε να είναι τα θέματα άξια προς συζήτηση!............. Οι λόγοι της παρακμής, η αιτία δάσκαλε! .............το μικρόβιο της διχόνοιας και η εκμετάλευση των λαϊκών μαζών από την elit της αυτοκρατορίας!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 20:28:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Καθόλου μύθος δεν ήταν! στο κρυφό σχολείο που συνήθως λειτουργούσε στα μοναστήρια μακρυά από τον Τούρκο, μάθαιναν για την ιστορία της αρχαία ένδοξης Ελλάδας και για την πτώση της Πόλης. Εκεί μάθαιναν για τη χαμένη αίγλη. Στα σχολεία της αυτοκρατορίας κάτι τέτοιο ήταν απαγορευμένο! Εδώ έκαναν το λεγόμενο παιδομάζωμα για να τα αλλάξουν από τη νηπιακή τους ηλικία και να τα κάνουν γενίτσαρους! την ιστορία θα τους μάθαιναν?...........
-Ούτε είναι τυχαίο το μίσος εναντίων των μοναχών και τα πολύ γνωστά βασανιστήρια που τους έκαναν οι Τούρκοι αφού όποτε ξσπούσε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατας κάποια επανάσταση, με την καταστολή της έτρεχαν οι Έλληνες να κρυφτούν ή στα μοναστήρια ή κοντά σε αυτά για να τους παρέχετε φροντίδα.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 15/04/2008 20:30:41

Edited by - europaios2 on 15/04/2008 21:35:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2338867
Maintained by Digital Alchemy