ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 υπαρχει Δημιουργος;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2007, 12:38:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ schwabe

Γράφεις:
«Ακριβώς!! Και ο Ιωαχίμ ή Ιωακείμ (Jehoiakim) είναι ο γιός του Ιωσία (όπως σωστά αναφέρει ο Ματθαίος στο α’/11), και ο Ιεχωνίας (Jeconiah) ο γιός του Ιωαχίμ ή Ιωακείμ.»

Ο Ματθαίος στο 1:11 δεν αναφέρει ότι ο Ιωακείμ είναι γιός του Ιωσία, αλλά ότι...

Ματθ. 1:11
«Iωσίας απέκτησε τον Iεχονία και τους αδελφούς του τον καιρό της εξορίας στη Bαβυλώνα.»

Για κάνε λίγο πιο λιανά το σκεπτικό σου. Μήπως θέλεις να μου πεις, ότι το όνομα Ιωακείμ είναι το ίδιο με το Ιεχωνίας;;;

Εκτός απο όλα τα άλλα διαθέτεις και διαδακτορικό γλωσσολογίας ρε Σβάμπε;;

Θέλεις να μου πεις ότι το Jehoiakim είναι παράφραση του Jeconiah;;; Θέλεις να μου πεις ότι 1. Το δασύ Η γίνεται Κ, το Κ γίνεται Ν και το δασύ Η γίνεται Μ;;;

Για να βγάλεις τον Ιωακείμ το ίδιο πρόσωπο με τον Ιεχωνία;;;;

Και μετά να μου πεις ότι στη γενεαλογία που αναφέρει ο Ματθαίος, η φράση «Iωσίας απέκτησε τον Iεχονία» μπορεί να γραφτεί και σαν «Iωσίας απέκτησε τον Ιωακέιμ» Και μετά το άτομο αυτό με το διπλό όνομα (Ιεχονίας-Ιωακείμ) να μην είναι πλέον ΕΝΑ πρόσωπο, αλλά ΔΥΟ;;;

Δήλαδή θέλεις να μου πεις ότι το εδάφιο 1:11 του Ματθαίου πρέπει να ξαναγραφτεί ως εξής:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ

Αρχικό κείμενο:
«Iωσίας απέκτησε τον Iεχονία»

Λατινικοί χαρακτήρες με διεθνή γλωσσολογικά σύμβολα:
«Ιωσίας απέκτησε Ιεχωνία (Jeconiah)»

Ερμηνεία εξέλιξης της ιουδαϊκής γλώσσας σύμφωνα με τον Δρ. Σβάμπε.

Πρώτη επέμβαση:
Το Ιεχωνίας = Jeconiah, γίνεται: J e c(h) o n i a h(m) = Jehoniam, σύμφωνα με τους γλωσσολογικούς κανόνες του Δρ. Σβάμπε το δασύ Η μπορεί να μετατρέπεται σε Μ

Δεύτερη επέμβαση:
Απο το Jeho(n)iam φεύγει το κλεισμένο σε παρενθέσεις Ν κι έχουμε το όνομα Jehoiam.

Τρίτη παρέμβαση (επαναστατική μέθοδος)
Στο όνομα Jehoia(ki)m προσθέτουμε τη συλλαβή ΚΙ (στο ΚΙ θα κολλήσουμε), αυτή που είναι μέσα σε παρενθέσεις, και τι μας προκύπτει;;; Μας προκύπτει το όνομα Jehoiakim = Ιωακείμ.
‘Αρα Ιεχωνίας = Ιωακείμ.

Άρα το Ματθ. 1:11 ξαναγράφεται

Απο «Iωσίας απέκτησε τον Iεχονία» σε «Iωσίας απέκτησε τον Ιωακείμ»

Μα τώρα όμως που πήγε ο Ιεχωνίας, που είναι σύμφωνα με τον Ιερεμία καταραμένος, και κανένας του απόγονος δε θα γίνει βασιλιάς του Ισραήλ;; Μη στεναχωρείεσται δε χάθηκε.

Επειδή το όνομα Ιεχονίας είναι το ίδιο με το όνομα Ιωακείμ. Αυτό σημάινει ότι ο Ματθαίος εδω πέρα με το που έγραψε Ιεχονίας κι εννούσε Ιωακείμ, ήθελε να μας πει ότι ο Ιεχονίας είναι μέσα στον Ιωακείμ, οπως όταν κάποιος παλιός λέει σε έναν μικρότερο του «Όταν εγώ .... ,εσύ ήσουνα στα .... του πατέρα σου.»

Έτσι λοιπόν το εδάφιο του Ματθ. 1:11 μπορεί να γραφτεί:

«Iωσίας απέκτησε τον Ιωακείμ, που είχε στα ... του τον Ιεχονία»

Για να μην όμως κάνουμε καρολόγογράφημα τη Βίβλο, ας βγάλουμε της χυδαιότητες. Ας γράψουμε καλύτερα

«Ιωσίας απέκτησε Ιωακείμ, που απέκτησε Ιεχωνία, που απέκτησε Σαλαθιήλ, που απέκτησε ...τον Χριστό»

Έτσι με λίγες λεπτές, αλλά δεξιοτεχνικές παρεμβάσεις. Ο Ιεχονίας ο καταραμένος, που σύμφωνα με τον Ιερεμία είχε πατέρα τον Ιωακείμ, είναι ο ίδιος ο Ιεχωνίας, ο πρόγονος του Χριστού, που είχε πατέρα τον Ιωσία.

Άρα ο Χριστός έιναι καταραμένος, άρα δεν είναι ο Μεσσίας, άρα όλος ο Χριστιανισμός είναι κάλπικος...

Απλά πράγματα. Λίγο μυαλό χρειάζεται και λίγη καλή θεληση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2007, 13:22:37  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Ο Ματθαίος στο 1:11 δεν αναφέρει ότι ο Ιωακείμ είναι γιός του Ιωσία, αλλά ότι... Θέλεις να μου πεις ότι το Jehoiakim είναι παράφραση του Jeconiah;;; Θέλεις να μου πεις ότι 1. Το δασύ Η γίνεται Κ, το Κ γίνεται Ν και το δασύ Η γίνεται Μ;»

Τελικά η ασχετοσύνη σου σε θέματα Βιβλικής ιστορίας καταντά γελοιότητα φίλτατε! Άλλο το Jehoiakim και άλλο το Jeconiah! Είπα εγώ ότι το ένα είναι παράφραση του άλλου??

Ας τα πούμε ξανά: ο Ιωακείμ (δηλαδή Jehoiakim και όχι Jeconiah!) είναι ο γιός του Ιωσία εις τον οποίο και αναφέρεται ο Ματθαίος, και ο Ιεχωνίας (δηλαδή Jeconiah!) είναι ο γιός του Ιωακείμ (Jehoiakim)!!!.

Το καταλαβαίνεις ή να στο γράψω στα κινέζικα?

Έτσι, βλέπουμε ότι ο Ιερεμίας γράφει ακριβώς αυτά που λέω εγώ και κατά συνέπεια επακριβώς τα όσα γράφει και ο Ματθαίος:
{24 ζῶ ἐγώ, λέγει Κύριος, ἐὰν γενόμενος γένηται ᾿Ιεχονίας υἱὸς ᾿Ιωακεὶμ βασιλεὺς ᾿Ιούδα ἀποσφράγισμα ἐπὶ τῆς χειρὸς τῆς δεξιᾶς μου, ἐκεῖθεν ἐκσπάσω σε… 28 ἠτιμώθη ᾿Ιεχονίας ὡς σκεῦος, οὗ οὐκ ἔστι χρεία αὐτοῦ, ὅτι ἐξερρίφη καὶ ἐξεβλήθη εἰς γῆν, ἣν οὐκ ᾔδει.

Ο Ιεχονίας (Jeconiah) είναι δηλαδή γιός του Ιωακείμ (Jehoiakim) και ο Ιωακείμ με την σειρά του γιός του Ιωσία. Σου έρχεται τόσο δύσκολο να χωνέψεις την πατάτα σου?

samuel1974:
«Επειδή το όνομα Ιεχονίας είναι το ίδιο με το όνομα Ιωακείμ. Αυτό σημάινει ότι ο Ματθαίος εδω πέρα με το που έγραψε Ιεχονίας κι εννούσε Ιωακείμ..»

Έχω δει άτομα σαν και την αφεντιά σου, τα οποία όμως είχαν τουλάχιστον το ανάστημα να παραδεχθούνε τα λάθη τους, εσύ όμως συνεχίζεις να προσπαθείς να διαστρεβλώσεις τα όσα γράφω αλλά και να κάνεις πως τάχα δεν βλέπεις.

Αλήθεια, γιατί δεν μας λες, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Η ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΕΣΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΑΙ??

Υπάρχει έστω και μια μονάχα ιστοσελίδα που να υιοθετεί τις ανοησίες που εσύ εφευρίσκεις ώστε να δώσεις τάχα «αποστομωτική απάντηση» στον Schwabe?

Τελικά, μήπως θα πρέπει να προβληματιστείς ως προς το γιατί κανείς άλλος δεν προσπαθεί να βγάλει τον Ιεχωνία από το γενεαλογικό δέντρο του Ιησού?

Φίλτατε Σαμουήλ το έχεις χάσει το παιχνίδι, και έχει αποδειχθεί περίτρανα η ασχετοσύνη που σε μαστίζει σε θέματα Βιβλικής ιστορίας. Μπορείς να επιλέξεις να παραμείνεις, συνεχίζοντας τον κατήφορο, ωστόσο δεν πρόκειται να σου χαριστεί τίποτα απολύτως!

Επίσης, βλέπω ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΟΥ «ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ», όπου είπες τα εξής παλαβά:

samuel1974:
««Ενώ οι γιοί του Εζεκία, του βασιλιά, όχι παιδιά δεν κάνανε, αλλά σφαχτήκανε μπροστά στα μάτια του πατέρα τους απο τον κατακτητή της Ιερουσαλήμ Ναβουχοδονόσορα.»»

Και εφόσον σου απέδειξα ότι και παιδιά έκαναν οι γιοί του Εζεκία αλλά και Βασιλιάς μάλιστα στέφθηκε ο γιός του Μανασσή ο Ιωσίας, και πάλι έβγαλες απλά την μούγκα αντί να ζητήσεις δημοσίως συγνώμη για την ασχετοσύνη που σε μαστίζει!

Είναι προφανές ότι κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει καν ποιος υπήρξε ο 16ος Βασιλιάς του Ιούδα, είναι προφανές ότι κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει καν ότι ο Μανασσής είχε γιο που στέφθηκε Βασιλιάς, πως δεν είναι και σε θέση να γνωρίζει ποιος υπήρξε ο Ιεχωνίας και ποιος ο πατέρας του!!!!

samuel1974:
«Άρα ο Χριστός έιναι καταραμένος, άρα δεν είναι ο Μεσσίας, άρα όλος ο Χριστιανισμός είναι κάλπικος...»

Αυτό είναι το μοναδικό σωστό που έγραψες εδώ και πολλά μηνύματα τώρα…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2007, 13:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ schwabe

Γράφεις:
"Ας τα πούμε ξανά: ο Ιωακείμ (δηλαδή Jehoiakim και όχι Jeconiah!) είναι ο γιός του Ιωσία εις τον οποίο και αναφέρεται ο Ματθαίος, και ο Ιεχωνίας (δηλαδή Jeconiah!) είναι ο γιός του Ιωακείμ (Jehoiakim)!!!."

Δηλαδή:

1. Ο Ιεχωνίας είχε πατέρα τον Ιωακείμ (σύμφωνα με αυτό που λες) αλλά και ταυτόχρονα ΚΑΙ τον Ιωσία (σύμφωνα με τον Ματθαίο). Προφανώς γιατι μου διέφυγε ότι κάποιος μπορεί να πιαστεί και απο δυό πατεράδες. Αρκεί να πιαστεί απο τον σωστό και να μη βγει... κωλόπαιδο.

2. Ο προπροπάππος του Ιεχονία ο Εζεκίας ήτανε ταυτόχρονα και θείος του. προφανώς γιατί μου διέφυγε ότι οι Εβραίοι τεκνογονούσανε απο τα 5 τους χρόνια.

3. Εφόσον το σπέρμα (δηλαδή οι απόγονοι) του Ιεχονία ήτανε καταραμένοι, άρα ήτανε καταραμένος και ο θείος του, που ήτανε ταυτόχρονα ΚΑΙ προπροπάππους του. Προφανώς μου διέφυγε το ότι οι θείοι θεωρούνται απόγονοι των ανηψιών τους ή και των τρισεγγονών τους.

4. ο Ιεχονίας που γεννήθηκε στη Βαβυλώνα είναι ο βασιλιάς Ιεχονίας που βασίλεψε στο Ισραήλ, προτού κατακτηθούνε οι Εβραίοι απο τους Βαβυλώνιους. Προφανώς επειδή μου διέφυγε, ότι τότε έτσι γεννιότανε οι άνθρωποι, σε δυό διαφορετικά μέρη με 1000 χλμ απόσταση και 100 χρόνια διαφορά μεταξύ τους.

Αυτές τις αηδίες, μπορείς να τις λές στους αναγνώστες του διιπετές, όχι σε τα μας...

Edited by - samuel1974 on 07/11/2007 14:11:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2007, 16:06:51  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Ο Ιεχωνίας είχε πατέρα τον Ιωακείμ (σύμφωνα με αυτό που λες) αλλά και ταυτόχρονα ΚΑΙ τον Ιωσία (σύμφωνα με τον Ματθαίο).»

Πάλι τα ίδια?

Ο Ιεχωνίας είχε πατέρα τον τον Ιωακείμ, και όχι τον Ιωσία! Ο Ιωσίας είναι παππούς του Ιεχωνία. Τα ίδια λέει τόσο η Π.Δ. όσο και η Κ.Δ. Τελεία και παύλα.

samuel1974:
«Προφανώς γιατι μου διέφυγε ότι κάποιος μπορεί να πιαστεί και απο δυό πατεράδες. Αρκεί να πιαστεί απο τον σωστό και να μη βγει... κωλόπαιδο.»

Δεν υπάρχουνε «δυο πατεράδες», αλλά η δικιά σου η εμμονή μπροστά στην πραγματικότητα. Ένας είναι ο Ιεχωνίας εδώ και αιώνες, ένας είναι ο Ιωσίας που γέννησε τον Ιωακείμ και είχε εγγονό του τον Ιεχωνία!

Μην ολισθαίνεις περαιτέρω και παραδέξου απλά το λάθος σου…

samuel1974:
«Ο προπροπάππος του Ιεχονία ο Εζεκίας ήτανε ταυτόχρονα και θείος του. προφανώς γιατί μου διέφυγε ότι οι Εβραίοι τεκνογονούσανε απο τα 5 τους χρόνια.»

Αυτή την ανοησία που την σκαρφίστηκες πάλι?

Ο Εζεκίας είναι ο προπάππους του Ιωσία, του 16ου Βασιλιά του Ιούδα, και ο Ιωσίας ο οποίος Βασίλεψε για 31 ολάκερα χρόνια το Ιούδα θα λέγαμε ότι είναι φυσικότατο να είχε αποκτήσει και παιδιά, δεν νομίζεις?? Ο Ιωσίας γέννησε τον πατέρα του καταραμένου Ιεχωνία, δηλαδή τον Ιωακείμ.

Άνοιξε βρε άνθρωπε μου και καμιά φορά την Βίβλο στη ζωή σου, και τότε θαρρώ θα σταματήσεις να λες τόσες πια ανακρίβειες!

samuel1974:
«ο Ιεχονίας που γεννήθηκε στη Βαβυλώνα είναι ο βασιλιάς Ιεχονίας που βασίλεψε στο Ισραήλ, προτού κατακτηθούνε οι Εβραίοι απο τους Βαβυλώνιους. Προφανώς επειδή μου διέφυγε, ότι τότε έτσι γεννιότανε οι άνθρωποι, σε δυό διαφορετικά μέρη με 1000 χλμ απόσταση και 100 χρόνια διαφορά μεταξύ τους.»

Μιλάμε οι «γνώσεις» που έχεις αδερφάκι μου σε Βιβλικά θέματα….ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!! Έτσι βρε καλείστε να υπερασπιστείτε το δόγμα σας?

Πάμε σε άλλο μάθημα επομένως, διότι ούτως η άλλως δεν έχεις μάθε τίποτα σωστό από ότι διαρκώς μας υπενθυμίζεις.

Ο Ιεχωνίας, γιος και διάδοχος του Βασιλιά Ιωακείμ (Ο Ιωακείμ είναι γιος του Ιωσία!), υπήρξε ο 19ος Βασιλιάς του Ιούδα ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Η Βασιλεία του διήρκησε μόνο 3 μήνες και 10 μέρες, αιχμαλωτίστηκε από τον Ναβουχοδονόσορ και παρέμεινε επί 37 χρόνια στη φυλακή της Βαβυλώνας.

Μετά τον Ιεχωνία, ο οποίος υπήρξε ο προτελευταίος Βασιλιάς του Ιούδα και της Ιερουσαλήμ (με τελευταίο τον Σεδεκία ή Ματθανία) δεν ανέβηκε σε θρόνο Δαβίδ ποτέ κανείς εκ των απογόνων του. Όπως ακριβώς ανέφερε και η κατάρα που αυτός έσερνε μαζί του.

Τώρα, οι αερολογίες για «1000 χιλιόμετρα απόσταση» και άλλα ανυπόστατα και δίχως την παραμικρή παραπομπή σε σχετικές Βιβλικές αναφορές, απλά δείχνουνε τον βαθμό της απελπισίας σου φίλτατε.

Αλήθεια, νομίζεις ότι πλην του εαυτού σου ξεγελάς κανέναν άλλο??

Ωστόσο, να θυμίσω και πάλι την πατάτα την οποία συνεχίζεις να κάνεις ΓΑΡΓΑΡΑ:

samuel1974:
««Ενώ οι γιοί του Εζεκία, του βασιλιά, όχι παιδιά δεν κάνανε, αλλά σφαχτήκανε μπροστά στα μάτια του πατέρα τους απο τον κατακτητή της Ιερουσαλήμ Ναβουχοδονόσορα.»»

Και εφόσον σου απέδειξα ότι και παιδιά έκαναν οι γιοί του Εζεκία αλλά και Βασιλιάς μάλιστα στέφθηκε ο γιός του Μανασσή ο Ιωσίας, συνεχίζεις να κάνεις……τον κινέζο φίλτατε Σαμουήλ!!!!!

Δεν μου λες, θα μας δείξεις βρε άνθρωπε μου ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ ΣΕΝΑΡΙΑ???

Μόνος σου έμεινες δηλαδή σε ολάκερη την χριστιανοσύνη να.....υπαρασπίζεσαι ότι ο Ιησούς δεν κατάγεται εκ του Βασιλιά Ιεχωνία??

Σαμουήλ, για κοίτα από την στροφή, έρχομαι??Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2007, 07:27:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
Sam.

Σαμουηλ το οτι ο ανυπακουος Σατανας ζει ως ανυπακουος εδω και περιπου 6.000 χρονια, αυτο δεν σημαινει οτι καποια στιγμη δεν θα ερθει και αυτου το τελος του.
ο ατελης ανθρωπος μπορει να ζει περιπου 80 χρ.
ενα ατελη πνευματικο προσωπο, οπως ειναι πλεον ο Σατανας ποσο μπορει να ζησει;

η υπακοη ταυτιζεται απολυτα με το αν καποιος θα μπορει να ζει για παντα.

ειναι προφανες οτι εχεις μπερδεψει το τι ειναι υλικο και τι πνευματικο.

ο ανθρωπος ειναι υλικο ον, εχει ομως πνευματικοτητα, η οποια σημαινει σκεψη, λογικη, ικανοποιηση συναισθηματων, και ολα αυτα ειναι μια αναγκη για τον ανθρωπο, -μεσα απο το πνευμα του, (την λογικη σκεψη του, τη νοηση) μπορει και θελει να πλησιασει τον Δημιουργο του, τον οποιο δεν μπορει να πλησιασει διαφορετικα μια και ο Δημιουργος ειναι ενα πνευματικο προσωπο.

περα απο αυτο ο ανθρωπος με το υλικο του σωμα εχει περιορισμους ως προς τους αγγελους για παραδειγμα.
αυτοι μπορουν να ζουν σε συνθηκες διαφορετικες απο τις δικες μας, ισως στο δικο τους συμπαν.
ωστοσο ενω τα πνευματικα πλασματα μπορουν να κινουνται και στο δικο μας υλικο συμπαν, εμεις δεν εχουμε την δυνατοτητα να κινηθουμε στο δικο τους συμπαν.

γιαυτο ο Ιωαννης λεει, οτι 'οι αληθινοι προσκυνητες, θα προσκυνησουν τον Πατερα με πνευμα και αληθεια'
με την λογικη καθαρη μας σκεψη, μπορουμε να πλησιασουμε τον Δημιουργο, να τον νοιωσουμε κοντα μας παροτι δεν τον βλεπουμε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2007, 09:51:00  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
eidos
Σαμουηλ το οτι ο ανυπακουος Σατανας ζει ως ανυπακουος εδω και περιπου 6.000 χρονια, αυτο δεν σημαινει οτι καποια στιγμη δεν θα ερθει και αυτου το τελος του.

Αστον τον κερατά να πεθάνει απο γεράματα μπας και ησυχάσουμε απ'αυτόν κι από τον συνέταιρό του.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2007, 14:22:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ eidos

Το εάν ο διάβολος είναι ηλικίας μόνο 6000 ετών ή όχι άστο, γιατί δε θέλω να γίνω συνήγορος του διαβόλου και να αρχίσω να φέρνω εδάφια για να βρω την ηλικία του.

Ο διάβολος πάντως σαν πλάσμα του Θεού, είναι πεπερασμένος σε χρόνο και χώρο. Δεν μου προκαλλεί φόβο όπως νομίζεις εφαρμόζωντας την τακτικη του να λες διάβολος στους θρησκόληπτους (όπως με έκοψες) για να τους τουμπάρεις με το φόβο. Καλό θα κάνεις να προσευχηθείς να μετανοήσει και αυτός και εσύ, γιατί και αυτός και εσύ νιώθετε αγωνία και φόβο.

Και εάν η Παλαιά Διαθήκη λέει ότι μόνο το Θεό να φοβάμαι, η Καινή Διαθήκη με διδάσκει να μη φοβάμαι τον Αββα, τον Πατέρα. Επομένως κανέναν δε φοβάμαι.


Είναι νομίζω περιττό να σου επαναλάβω ότι το ανθρώπινο σώμα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Βίβλου θεωρείται ένα αντίσκηνο, ένα σκήνωμα.

Ψαλμ. 51:7
"δια τούτο ο Θεός καθέλοι σε εις τέλος· εκτίλαι σε και μεταναστεύσαι σε απο σκηνώματός σου και το ρίζωμά σου εκ γης ζώντων."

Απο ότι βλέπεις απο το παραπάνω εδάφιο, ο θάνατος είναι μία μετανάστευση. Το που πάει ο άνθρωπος και το αν εκεί που πάει είναι υπαρκτός ο άνθρωπος, το εξηγεί το πάρακάτω εδάφιο.

ψαλμ. 54:16
"ελθέτω δε θάνατος επι αυτούς, και καταβήτωσαν εις άδου ζώντες· ότι πονηρία εν ταις παροικίαις αυτών εν μέσω αυτών."

Το τι είναι η παροικία, το εξηγεί το πάρακάτω εδάφιο.

Ψαλμ. 118:19
"πάροικος εγώ ειμι εν τη γη· μη αποκρύψης απ εμού τας εντολάς σου."

Εφόσον λοιπόν η ζωή στη γη, η ύπαρξη στη γη, η ύπαρξη του ανθρώπου καθε αυτό (όπως ισχυρίζεσαι) είναι μία παροικία, πως γίνεται μετά το τέλος αυτής της παροικίας, να κατεβαίνει ο άνθρωπος ζωντανός στον άδη;;

Σε αυτό που λες ότι ο άνθρωπος πλησιάζει το Θεό με το μυαλό του είναι σα να λες ότι ο άνθρωπος μπορεί να συλλάβει με το μυαλό του το Θεό, ενώ ο Θεός είναι ασύλληπτος. Οι άγιοι που μιλούσανε με το Θεό δεν τον προσεγγίζανε με το μυάλό τους, αλλά τον αισθανότανε.

Στο άλλο θέμα της κουβέντας μας, θα ήθελα να αναρωτηθείς καλά και να μου απαντήσεις, εάν νομίζεις ότι το Πνεύμα του Θεού είναι δημιούργημά του ή όχι. Γιατί εάν υποστηρίζεις ότι ο Λόγος του Θεού είναι δημιούργημα, τότε πρέπει να κάνεις και το Πνεύμα δημιούργημα. Ο Λόγος του Θεού είναι ιεραρχικά ανώτερος απο το Πνεύμα του Θεού, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Χριστός (δεν κάθομαι να γράψω όλα τα εδάφια) και σύμφωνα και με τα παρακάτω.

Ψαλμ. 32:6
"τω λόγω του Κυρίου οι ουρανοί εστερεώθησαν και τω πνεύματι του στόματος αυτού πάσα η δύναμις αυτών·"

Ψαλμ. 147:7
"εξαποστελει τον λόγον αυτού και τήξει αυτά· πνεύσει το πνεύμα αυτού και ρυήσεται ύδατα"

Και ο λόγος του Θεού είναι αιώνιος, δηλαδη άχρονος, δηλαδή Θεός

Ψαλμ. 118:89
"Εις τον αιώνα, Κύριε, ο λόγος σου διαμένει εν τω ουρανώ."

Και εφόσον ο Χριστός στέλνει το Πνευμα του Θεού στους ανθρώπους, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Ιωάννη 16:7
"Eγώ όμως σας τη λέω την αλήθεια, ότι σας συμφέρει να αναχωρήσω εγώ. Γιατί αν δεν αναχωρήσω, δε θα έρθει σε σας ο Παράκλητος. Aν όμως αναχωρήσω, θα ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ σε σας."

Και ΜΟΝΟ ο Θεός στέλνει το Πνευμα του Θεού στη γη, σύμφωνα και πάλι με τους ψαλμούς

Ψαλμ. 103:30
"εξαποστελεις το πνεύμα σου"

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός.

Edited by - samuel1974 on 12/11/2007 14:30:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2007, 15:16:28  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε eidos,
Λες πως:
"ωστοσο ενω τα πνευματικα πλασματα μπορουν να κινουνται και στο δικο μας υλικο συμπαν,"

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, από παίρνουν τα πνευματικά πλάσματα το υλικό σώμα ή υπόσταση (όπως θες πέστο), έτσι ώστε να κινούνται στο δικό μας υλικό σύμπαν.
Που αναφέρει κάτι τέτοιο στη Γραφή;

Πώς γίνονται ορατά σε εμάς;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2007, 15:59:46  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Ο διάβολος πάντως σαν πλάσμα του Θεού, είναι πεπερασμένος σε χρόνο και χώρο.»

Από πού προκύπτει ότι ο Διάβολος είναι πεπερασμένος? Ποια εδάφια μαρτυρούν αυτό?

samuel1974:
«Και εάν η Παλαιά Διαθήκη λέει ότι μόνο το Θεό να φοβάμαι, η Καινή Διαθήκη με διδάσκει να μη φοβάμαι τον Αββα, τον Πατέρα. Επομένως κανέναν δε φοβάμαι.»

Και όμως, δίχως φόβο δεν νοείται η πίστη του χριστιανού στον Ιησού. Εφόσον όμως κάποιος είναι όντως βαθύτατα χριστιανός, και όχι απλά κατ επίφαση όπως η συντριπτική πλειοψηφία.

Και ας μην ακουστεί η γελοία καραμέλα του «σεβασμού στο Θεό», διότι σεβασμό έχουμε μπροστά σε όμοιους μας, αλλά απλά ανωτέρους μας. Φόβος του Θεού για τον χριστιανό σημαίνει αίσθηση του ποιος είσαι, ποιος είναι Αυτός που κάθεται στον Θρόνο, και του πόσο ανώτερος Αυτός είναι από εσένα.

Ο χριστιανός ζει και πεθαίνει με τον φόβο του Θεού.

Ξεκάθαρα για ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ μιλάει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη: «4 τίς οὐ μὴ φοβηθῇ, Κύριε, καὶ δοξάσῃ τὸ ὄνομά σου; ὅτι μόνος ὅσιος, ὅτι πάντα τὰ ἔθνη ἥξουσι καὶ προσκυνήσουσιν ἐνώπιόν σου, ὅτι τὰ δικαιώματά σου ἐφανερώθησαν.»

Στις Πράξεις μας μεταφέρει ο Λουκάς πως οι εκκλησίες περπατούσαν ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΙΟΥ, και πληθύνονταν με την παρηγοριά του Κυρίου: «31 Αἱ μὲν οὖν ἐκκλησίαι καθ᾿ ὅλης τῆς ᾿Ιουδαίας καὶ Γαλιλαίας καὶ Σαμαρείας εἶχον εἰρήνην οἰκοδομούμεναι καὶ πορευόμεναι τῷ φόβῳ τοῦ Κυρίου, καὶ τῇ παρακλήσει τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος ἐπληθύνοντο.»

Ο δε Πέτρος το θέτει τόσο ξεκάθαρα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ρο παραμικρό, και μας λέει πως κάθε άλλον να τον τιμάτε, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ: «17 πάντας τιμήσατε, τὴν ἀδελφότητα ἀγαπᾶτε, τὸν Θεὸν φοβεῖσθε, τὸν βασιλέα τιμᾶτε.»

Στην Προς Κορινθίους επιστολή Β’ ο Παύλος ομοίως λέει τα ίδια απολύτως, μολώντας για αγιοσύνη ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΥΡΙΟΥ: «ΤΑΥΤΑΣ οὖν ἔχοντες τὰς ἐπαγγελίας, ἀγαπητοί, καθαρίσωμεν ἑαυτοὺς ἀπὸ παντὸς μολυσμοῦ σαρκὸς καὶ πνεύματος, ἐπιτελοῦντες ἁγιωσύνην ἐν φόβῳ Θεοῦ.»

Το ίδιο ακριβώς λέει ο Πάυλος και στην Προς Κολοσσαείς επιστολή του: «22 Οἱ δοῦλοι ὑπακούετε κατὰ πάντα τοῖς κατὰ σάρκα κυρίοις, μὴ ἐν ὀφθαλμοδουλίαις, ὡς ἀνθρωπάρεσκοι, ἀλλ' ἐν ἁπλότητι καρδίας, φοβούμενοι τὸν Θεόν.»

Συνεπώς, ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό του, αλλά η Καινή Διαθήκη είναι ξεκάθαρη στο θέμα αυτό: ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ.

samuel1974:
«Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός.»

Το μεγαλείο της Βιβλικής αυθαιρεσίας!

Ο Ψαλμός 103 δεν ορίζει τον………Ιησού ως Θεό (τάχα ως το πνεύμα που θα αποσταλεί..), αλλά το πνεύμα του Κυρίου λαμβάνει έννοια και περιεχόμενο ανάλογα με την χρονική στιγμή και περίσταση.

Γνωρίζουμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ότι ο Ιησούς που περιγράφει η Καινή Διαθήκη ούτε καν τα κριτήρια που έθεσαν οι Προφήτες για τον Μεσσία δεν εκπλήρωσε, όπως και επίσης γνωρίζουμε ότι ο Μεσσίας για την θεολογία της Πεντατεύχου δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένας χρισμένος («Χριστός») θνητός Βασιλιάς.

Ο Μεσσίας είναι Υιός του Θεού, θα είναι δηλαδή υπηρέτης του θελήματος του θεού, όπως Υιοί του Θεού υπήρξαν και οι Προφήτες.

Αυτή η ακατάσχετη χάλκευση για την δήθεν «θεότητα» του Ιησού καιρός είναι είτε να αποδειχθεί είτε να παύσει.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2007, 17:19:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
ψηλε

τα πνευματικα πλασματα στη Βιβλο, ειναι ο Δημιουργος, ο Γιος του και οι αγγελοι.

τον Δημιουργο δεν μπορει να τον δει κανεις γιατι αν τον δουμε θα πεθανουμε.
τον Γιο του, τον ειδαμε ως ανθρωπο, οι δε αγγελοι εχουν την δυνατοτητα να παιρνουν ανθρωπινα σωματα, και αυτο φαινεται απο τις εμφανισεις που κατα καιρους εκαναν σε ανθρωπους.
(Αβρααμ, Λωτ, Μωυσης, Μανωε, Δανιηλ, βοσκοι την νυχτα της γεννησης του Ιησου, Ιωαννης και αλλοι)

την ειναι αυτο που θελεις περισσοτερο να σου εξηγησω;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 01:54:34  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ψηλε

τα πνευματικα πλασματα στη Βιβλο, ειναι ο Δημιουργος, ο Γιος του και οι αγγελοι.

τον Δημιουργο δεν μπορει να τον δει κανεις γιατι αν τον δουμε θα πεθανουμε.
τον Γιο του, τον ειδαμε ως ανθρωπο, οι δε αγγελοι εχουν την δυνατοτητα να παιρνουν ανθρωπινα σωματα, και αυτο φαινεται απο τις εμφανισεις που κατα καιρους εκαναν σε ανθρωπους.
(Αβρααμ, Λωτ, Μωυσης, Μανωε, Δανιηλ, βοσκοι την νυχτα της γεννησης του Ιησου, Ιωαννης και αλλοι)

την ειναι αυτο που θελεις περισσοτερο να σου εξηγησω;Δεν αντιλέγω, μόνο που αναρωτιόμουνα, αν κάπου υπάρχει κάποια μαρτυρία, για το πώς τα πνευματικά όντα, ενδύονται υλικά σώματα.

Και ο Ιησούς, μετά την ανάστασή του, εμφανίστηκε σε πλήθος ανθρώπων, συνέφαγε, τον άγγιξαν, αλλά παρόλα αυτά εσύ, αν έχω καταλάβει σωστά, υποστηρίζεις πως αναστήθηκε μόνο ως πνεύμα και όχι ως σώμα.
Γιατί οι άγγελοι ναι και ο Ιησούς, για τον οποίο έχουμε επίσης τόσες μαρτυρίες, όχι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 06:51:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
ψηλε

ο Ιησους ηρθε στη γη για να θυσιαση το ανθρωπινο σωμα του και να μας απελευθερωσει απο την αμαρτια και τον θανατο.
εφοσον το εκανε αυτο δεν μπορουσε πλεον να παρει πισω αυτο το συγκεκριμενο σωμα
ο Ιησους πριν γινει ανθρωπος ηταν ενα πνευματικο πλασμα.
αυτο εγινε και παλι μετα την ανασταση του.
στον ουρανο υπαρχει ως τετοιο πνευματικο πλασμα, τι να το κανει ενα ανθρωπινο σωμα;

μετα την ανασταση του ως πνευματικο πλασμα, ειχε την δυνατοτητα οπως ακριβως και οι αγγελοι στο παρελθον να παιρνει διαφορα ανθρωπινα σωματα για να εμφανιζεται στυους μαθητες του.
αυτο πιστοποιητε (το οτι μετα την ανασταση του επαιρνε διαφορα σωματα) απο το οτι οι μαθητες του δεν τον αναγνωριζαν αμεσως.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 11:02:30  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ψηλε

ο Ιησους ηρθε στη γη για να θυσιαση το ανθρωπινο σωμα του και να μας απελευθερωσει απο την αμαρτια και τον θανατο.
εφοσον το εκανε αυτο [b]δεν μπορουσε πλεον να παρει πισω αυτο το συγκεκριμενο σωμα[b]Από που εξάγεται ο περιορισμός αυτός που θέτεις; Που είναι γραμμένο αυτό στη Γραφή;
Εμείς, όταν θα επανέλθουμε στον επίγειο παράδεισο, ποιο σώμα θα έχουμε; Θα έχουμε σώμα ή θα είμαστε ως τα πνεύματα;


quote:

ο Ιησους πριν γινει ανθρωπος ηταν ενα πνευματικο πλασμα.
αυτο εγινε και παλι μετα την ανασταση του.
στον ουρανο υπαρχει ως τετοιο πνευματικο πλασμα, τι να το κανει ενα ανθρωπινο σωμα;

Και εδώ τίθεται το ερώτημα, πώς και από πού, σύμφωνα με τη Γραφή, ένα πνευματικό πλάσμα, λαμβάνει ανθρώπινο σώμα;
Όταν θα έλθει ως Βασιλιάς, όπως ισχυρίζεσαι, αν δεν κάνω λάθος, κατά την ανάσταση των ανθρώπων, δεν θα είναι με σώμα; Εμείς δεν θα είμαστε με σώμα;


quote:

μετα την ανασταση του ως πνευματικο πλασμα, ειχε την δυνατοτητα οπως ακριβως και οι αγγελοι στο παρελθον να παιρνει διαφορα ανθρωπινα σωματα για να εμφανιζεται στυους μαθητες του.
αυτο πιστοποιητε (το οτι μετα την ανασταση του επαιρνε διαφορα σωματα) απο το οτι οι μαθητες του δεν τον αναγνωριζαν αμεσως.


Φίλε μου, το ότι οι μαθητές δεν τον αναγνώριζαν, οφείλεται, σύμφωνα με τη Γραφή, στο γεγονός ότι δεν είχαν ανοιχθεί τα "πνευματικά" μάτια τους.
Επιπλέον, δεν μας λέει ότι δεν τον αναγνώρισαν όλοι οι μαθητές! Αν δεν κάνω λάθος, μόνο στην πορεία προς τους Εμμαούς συνέβη αυτό.
Οι υπόλοιποι μαθητές, όταν εμφανίστηκε σε αυτούς, τον αναγνώρισαν. Επομένως, αφού τον αναγνώρισαν, δεν μπορεί να είχε άλλο σώμα.
Όπως και να έχει όμως, πιστεύω πως το να παίρνει ο Ιησούς ή οι Άγγελοι όποιο σώμα θέλουν, θυμίζει περισσότερο μαγικό παρά έργο του Θεού.
Στη γραφή δεν αναφέρει για σώμα διαφορετικό από αυτό που είχε ο Ιησούς.
Φαντάζεσαι να είχε διαφορετικό σώμα όπως λες; Ποιος θα τον πίστευε ότι ήταν αυτός;
Ήδη ο Θωμάς, στην αρχή δεν πίστευε ότι ο Χριστός αναστήθηκε και ζήτησε να τον ψηλαφήσει, φαντάσου να είχε και διαφορετικό σώμα, πόσο δύσκολο θα ήταν γι' αυτόν, αλλά και για τους άλλους να πιστέψουν στην ανάσταση;
Η ανάσταση του σώματος του Ιησούς ήταν το πρώτο και κυριότερο, προς τους ανθρώπους, πειστήριο ότι ο Ιησούς αναστήθηκε


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 17:14:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
Ψηλε

Ιωαννης 20:14,15 "αφου τα ειπε αυτα, γυρισε προς τα πισω και ειδε τον Ιησου να στεκεται, αλλα δεν διεκρινε οτι ηταν ο Ιησους... αυτη, νομιζοντας οτι ηταν ο κηπουρος, του ειπε..."
γιατι η Μαρια ενω εβλεπε τον Ιησου τον νομιζε για τον κηπουρο;
γιατι οταν εκεινος τις μιλησε προφανως με καποιο χαρακτηριστικο και γνωστο της τροπο, μονο τοτε τον καταλαβε;


Ιωαννης 20:19,20 "...ηρθε ο Ιησους και σταθηκε αναμεσα τους και τους ειπε <ειθε να εχετε ειρηνη>. και αφου το ειπε αυτο, τους εδειξε και τα χερια του και την πλευρα του. ΤΟΤΕ οι μαθητες χαρηκαν, που ειδαν τον Κυριο"
γιατι οι μαθητες επρεπε να δουν τα σημαδια στο σωμα για να πιστεψουν μονο τοτε οτι ο αντρας που εβλεπαν ηταν ο Ιησους;


Ιωαννης 21:4,12 " ωστοσο, μολις αρχισε να γινεται πρωι, ο Ιησους σταθηκε στην ακρογιαλια, αλλα οι μαθητες δεν ΔΙΕΚΡΙΝΑΝ φυσικα οτι ηταν ο Ιησους... ο Ιησους τους ειπε 'ελατε να φατε το πρωινο σας' Ουτε ενας απο τους μαθητες δεν ειχε το θαρρος να τον ρωτησει 'ποιος εισαι' επειδη γνωριζαν πως ηταν ο Κυριος"
ας υποθεσουμε οτι δεν διεκριναν επειδη ηταν ακομα πολυ πρωι, η ηταν μακρια τους.
γιατι παρολα αυτα χρειαζονταν θαρρος για να ρωτησουν αυτον τον αντρα αν ηταν ο Ιησους αν πραγματικα μπροστα τους ηταν ο Ιησους με το σωμα και το προσωπο που τους ηταν γνωστο;

Ματθαιος 28:17 "και οταν τον ειδαν, τον προσκυνησαν, αλλα μερικοι αμφεβαλαν"
γιατι αραγε μερικοι να αμφιβαλουν αν αυτος που εβλεπαν ηταν ο Ιησους με την μορφη που ηξεραν;

σχετικα με το σωμα που θυσιασε ο Ιησους τι θελεις να γραφει στη Γραφη;
1 Πετρου 3:18 "μαλιστα ακομη και ο Χριστος πεθανε μια φορα για παντα σχετικα με αμαρτιες, ενας δικαιος για αδικους, για να σας οδηγησει στον Θεο, καθως θανατωθηκε ως σαρκα, αλλα ζωοποιηθηκε ως πνευμα"

αν καποιος δωσει κατι ως λυτρο και μετα το παρει πισω, τοτε το λυτρο δεν ισχυει.
επομενως ο Ιησους δεν μπορουσε να παρει πισω το σωμα που εδωσε ως λυτρο για να απελευθερωθουμε απο την αμαρτια και τον θανατο.

'παραδεισος' ειναι μια περιγραφη της γης, ως ενος πανεμορφου κηπου.
δεν υπαρχει παραδεισος στον ουρανο.
ο παραδεισος σχετιζεται με την γη, με τα δεντρα, με τα ποταμια. τετοια πραγματα δεν υπαρχουν στον ουρανο μονο στη γη.

επομενως πνευματικα προσωπα δεν μπορουν να ζουν σε ενα παραδεισο.
αυτος ειναι μονο για υλικους ανθρωπους.

ο Ιησους ηδη απο το 1914κ.χ. ειναι Βασιλιας στον ουρανο.
(Δανιηλ 4:20-27)
ο Ιησους σαν ουρανιος Βασιλιας δεν εχει αναγκη να ξαναεμφανιστει με ανθρωπινη μορφη.
και δεν θα το κανει ποτε αυτο.
1 Τιμοθεον 6:16 "ο μονος που εχει αθανασια (απο ολα τα δημιουργηματα του Θεου) ο οποιος κατοικει σε απροσιτο φως (για τα ανθρωπινα ματια) τον οποιο κανεις απο τους ανθρωπους δεν εχει δει (μετα την ανασταση του) ουτε μπορει να δει"

η προοπτικη του ανθρωπου ειναι να ειναι ζωντανος μονο οσο εχει και ενα σωμα, διαφορετικα ειναι νεκρος, δεν υπαρχει.

δεν ξερουμε τι δυνατοτητες εχει ενα πνευματικο σωμα.
ενα υλικο σωμα δεν μπορει να πεταξει, ενα πνευματικο μπορει να πεταξει;
ενα υλικο σωμα χρειαζεται τροφη. Ενα πνευματικο σωμα πως συντηρειται;
πως μπορει και παιρνει ανθρωπινη μορφη;
δεν ξερουμε τις διαδικασιες που απαιτουνται για ολα αυτα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 18:19:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ eidos

Αυτό με το λύτρο δεν το ήξερα και ομολογω ότι το ακούω και μένω αποσβολλωμένος, να κοιτάω και να αναρωτειέμαι το πόσο διεστραμμένος πρέπει να είναι κάποιος σαν τον Ρωσσέλ, για να βγάζει τέτοια θεολογικά υβριδικά τερατουργήματα.

Αυτά τα φωτισμένα λόγια τα σκέφτηκε πριν, κατα τη διάρκεια ή μετά που έκανε τις τριτούζες;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 18:42:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
sam.

ειδικα απο εσενα, δεν περιμενα να κατεχεις τετοια βαθεια γνωση!
μην αυταπατασαι λοιπον και μην αποσβολωνεσαι!!
εισαι πολυ λιγος για να κατεχεις το φως του Λογου του Θεου!!
αν ηξερες τα του Λυτρου, θα ησουν ευτυχης πιστος...
τωρα εισαι ευτυχης, αμαθης, πιστος...

το ποιος ειναι διεστραμενος, αστο καλυτερα...

αφωσιωσου εσυ στην μελετη και εντρυφηση των λογων και των εργων των 'αγιων πατερων' και ασε καποιους αλλους να ειναι στην Αληθεια!!
γιατι η αληθεια ειναι πολυ-πολυ μακρια απο σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2007, 19:11:22  Εμφάνιση Προφίλ
Καταρχήν φίλε μου, θα πρέπει να μπούμε λιγάκι στο πνεύμα των ανθρώπων που είδαν με τα μάτια τους τον αναστημένο Ιησού και να αναλογιστούμε, πόσοι από αυτούς, που τον είδαν αναστημένο, νομίζεις, είχαν καταλάβει, όσα τους έλεγε ο Ιησούς, ενόσω ζούσε, για την επικείμενη Ανάσταση Του;
Κοίτα, εμείς σήμερα, που δεν τον είδαμε αναστημένο με τα ίδια μας τα μάτια, πόσο "συγκρουόμαστε" σχετικά με το θέμα της Ανάστασης (πνεύμα, σώμα, …).

Ένα άλλο πολύ σημαντικό παράγοντα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι οι καθόλου ευνοϊκές για τους μαθητές (δεν αναφέρομαι μόνο στους 12 απόστολους αλλά και σε όλους όσοι πίστεψαν στο Χριστό) που επικρατούσαν.
Μη ξεχνάς πως, ήταν κυνηγημένοι και συναθροίζονταν κρυφά, με το φόβο και την απειλή της ίδιας τους τη ζωής.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, και με το γεγονός ότι η νέα τους Πίστη ήταν πολύ νέα/πρόσφατη, λογικό ήταν να δυσκολεύονται να πιστέψουν ακόμη και στα ίδια τους τα μάτια.
Το να μην πιστεύεις στα ίδια σου τα μάτια συμβαίνει ακόμη και σήμερα και ας μην είμαστε κυνηγημένοι.

Η Πίστη δεν είναι θέμα όρασης αλλά θέμα καρδιάς.
Κι να δεις κάτι, αν ο εγκέφαλος το επεξεργαστεί και δεν το στείλει στην καρδιά σου, θα το απορρίψεις κι ας το είδαν να συμβαίνει τα ίδια σου τα μάτια.

Κοίτα για παράδειγμα τους κατηγόρους Του που είδαν την Ανάσταση, αλλά παρόλα αυτά δεν μετανόησαν και πίστεψαν.
Κοίτα τους ίδιους τους ευεργετημένους από τον ίδιο το Χριστό (με τα θαύματα) που, όχι μόνο δεν έδειξαν καμιά ευγνωμοσύνη, αλλά ίσως να ήταν και μεταξύ αυτών που φώναζαν να σταυρωθεί.


Η πίστη, λοιπόν, είναι θέμα καρδιάς και όχι θέμα όρασης.

Ας δούμε όμως τα εδάφια που παραθέτεις:


quote:
Ψηλε
Ιωαννης 20:14,15 "αφου τα ειπε αυτα, γυρισε προς τα πισω και ειδε τον Ιησου να στεκεται, αλλα δεν διεκρινε οτι ηταν ο Ιησους... αυτη, νομιζοντας οτι ηταν ο κηπουρος, του ειπε..."
γιατι η Μαρια ενω εβλεπε τον Ιησου τον νομιζε για τον κηπουρο;
γιατι οταν εκεινος τις μιλησε προφανως με καποιο χαρακτηριστικο και γνωστο της τροπο, μονο τοτε τον καταλαβε;

Ίσως σου διέφυγε, αλλά ο λόγος για τον οποίο η Μαρία πέρασε τον Ιησού για τον κηπουρό, βρίσκεται στο εδάφιο 1 του ίδιου κεφαλαίου.

Κοίτα λοιπόν τι γράφει: " 1 Τ… δε μια των σαββάτων Μαρία η Μαγδαληνή έρχεται πρωϊ σκοτίας έτι ούσης εις το μνημείον,"

Αν σκεφτούμε λίγο τον τρόπο ένδυσης τότε, την κάλυψη της κεφαλής, το σκοτάδι, την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Μαρίας που έκλαιγε και δεν πιστεύω πως το μυαλό της θα πήγαινε στην Ανάσταση (είναι πιθανότερο να θεώρησε πως έκρυψαν το σκήνωμα του Ιησού για να μη μείνει τίποτα που να Τον θυμίζει), μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν Τον αναγνώρισε αμέσως.
Το επιχείρημα της φωνής ή να της μίλησε με χαρακτηριστικό ή/και γνωστό σε αυτή τρόπο, δεν θεωρώ πως στέκει διότι αρκετοί άνθρωποι έχουν φωνές που μοιάζουν μεταξύ τους.
Αυτό που τους ξεχωρίζει στα μάτια μας, όμως, είναι η φυσιογνωμία τους.

Εγώ νομίζω πως δεν είναι ούτε η φωνή, ούτε η φυσιογνωμία του Ιησού που έκανε τη Μαρία να καταλάβει πως μπροστά της είχε τον Ιησού.
Αυτό που την έκανε να Τον καταλάβει, ήταν κάτι μέσα της, τα εσωτερικά της μάτια άνοιξαν (κάτι σαν και αυτό που έγινε στο δρόμο για τους Εμμαούς) και η φωνή του Ιησού μίλησε στην καρδιά της.

Αυτό φαίνεται και με τη γρηγοράδα που το δέχτηκε. Δεν το αμφισβήτησε καθόλου. Έτρεξε αμέσως να το αναγγείλει στους άλλους μαθητές.
Εγώ αν ήμουν στη θέση της, για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν το δεχόμουνα τόσο εύκολα.

quote:

Ιωαννης 20:19,20 "...ηρθε ο Ιησους και σταθηκε αναμεσα τους και τους ειπε <ειθε να εχετε ειρηνη>. και αφου το ειπε αυτο, τους εδειξε και τα χερια του και την πλευρα του. ΤΟΤΕ οι μαθητες χαρηκαν, που ειδαν τον Κυριο"
γιατι οι μαθητες επρεπε να δουν τα σημαδια στο σωμα για να πιστεψουν μονο τοτε οτι ο αντρας που εβλεπαν ηταν ο Ιησους;

Ναι, εφόσον ο Κύριος έκρινες πως οι μαθητές έπρεπε να δουν τα σημάδια, υπήρχε κάποιος λόγος.
Ο λόγος αυτός, όμως, δεν βρίσκεται στο ότι δεν αναγνώρισαν τη φυσιογνωμία του.

Ο λόγος είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν πριν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, και οι μαθητές είναι "απλοί" άνθρωποι και όχι όπως τους γνωρίζουμε στη συνέχεια.

Πρέπει να καταλάβουμε πως μέσα τους λαμβάνει χώρα μια εσωτερική μάχη του παλαιού με το καινούργιο. Η θρησκεία των προγόνων τους με το Χριστό.

Όπως κάθε άνθρωπος όταν εγκαταλείπει αυτό που "παραδοσιακά" πίστευε και ασπάζεται κάτι καινούργιο και, βρίσκεται στην αρχή ακόμη, έχει να αντιμετωπίσει πλήθος αμφιβολιών και ερωτημάτων (έκανα καλά, δεν έκανα καλά, μήπως βρίσκομαι σε πλάνη, …..).
Νομίζεις πως αν τύχει σε εμάς κάτι τέτοιο, θα είναι τόσο εύκολο να δεχθούμε το καινούργιο κι ας δούμε ένα σωρό πράγματα με τα μάτια μας;
Εγώ, προσωπικά, αμφιβάλω.

Όπως και να έχει, στους εν λόγω στοίχους δεν φαίνεται πουθενά η αμφιβολία, εκ μέρους των μαθητών, ότι εμπρός στα μάτια τους είχαν τον Ιησού Χριστό.
Το γιατί ο ίδιος θέλησε να τους δώσει, χωρίς να του τα ζητήσουν, περισσότερα πειστήρια, πιστεύω το ανέλυσα, σύμφωνα με τη γνώμη μου, πιο πάνω.


Πρέπει να φύγω και δεν προλαβαίνω να δω τα άλλα εδάφια που παραθέτεις. Αν έχω χρόνο και δεν συνεχίσουμε τη συζήτηση με κάτι άλλο, ίσως επανέλθω στα εδάφια που απομένουν


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2007, 14:08:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ eidos

Γράφεις:
"αν καποιος δωσει κατι ως λυτρο και μετα το παρει πισω, τοτε το λυτρο δεν ισχυει. επομενως ο Ιησους δεν μπορουσε να παρει πισω το σωμα που εδωσε ως λυτρο για να απελευθερωθουμε απο την αμαρτια και τον θανατο."

Ο Χριστός στο μυστικό δείπνο έδωσε στους μαθητές του να πιούνε το αίμα του και να φάνε το σώμα του. Τους είπε επίσης να κάνουνε πάντα αυτήν τη Μεταλαβιά σαν ανάμνηση Του. Εάν το σώμα που έδωσε όπως λες ο Χριστός σα λύτρο δεν μπορεί να το πάρει πίσω, τότε αυτό το σώμα είναι, σύμφωνα με τις δοξασίες σου, νεκρό, σωστά;;

Δηλαδή είναι σα να λες ότι όταν κάποιος μεταλαμβάνει το σώμα και το αίμα του Χριστού, δεν μεταλαμβάνει ένα ζωντανό σώμα, αλλά ένα νεκρό σώμα. Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι ο Χριστός μας προέτρεψε να πίνουμε το αίμα ενός πεθαμένου, όπως κάνανε οι Κέλτες, που πίνανε το αίμα των νεκρών τους. ...Αναλογίσου με αυτό που λές, το ποιός έχει πάρει ειδωλολατρικά παγανιστικά στοιχεία στη θρησκεία του και το ποιός έχει την αληθινή πίστη.

Πας να βγάλεις τον Ιησού Χριστό ψεύτη, που είπε ότι ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΜΑΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ.
Είναι δυνατόν να τρώει κάποιος ένα νεκρό σώμα και να αποκτάει αιώνια ζωή;;;


Γράφεις:
"'παραδεισος' ειναι μια περιγραφη της γης, ως ενος πανεμορφου κηπου.
δεν υπαρχει παραδεισος στον ουρανο.
ο παραδεισος σχετιζεται με την γη, με τα δεντρα, με τα ποταμια. τετοια πραγματα δεν υπαρχουν στον ουρανο μονο στη γη."

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι η τρυφή του παραδείσου, που ένιωθε ο Αδάμ, ήτανε απλά η θέα των ωραίων δέντρων, των ποταμών και των τοπίων και η ανεμελιά του ότι δε χρειαζότανε να δουλεύει για να έχει φαϊ;;

Πόσοι άνθρωποι σήμερα ζούνε μέσα σε βίλες, που έχουνε ωραίους κήπους και δεν μεριμνάνε για το τι θα φάνε; Θέλεις να μου πεις ότι όλοι αυτοί ζούνε στον παράδεισο;;

Δηλαδή οι Ινδιάνοι του Αμαζόνα, που ζούσανε, πριν πάνε εκεί οι λευκοί, μέσα στα αιωνόβια δέντρα και δεν είχανε έγνοιες, ζούσανε στον παράδεισο της τρυφής, όπως ο Αδάμ;;;

Αλήθεια, το ότι ξαφνικά ο Αδάμ και η Έυα με το που φάγανε το σύκο, άρχισαν να ντρέπονται, που οφείλεται κατα τη γνώμη σου;

Πως εξηγείς το ότι ο άνθρωπος ένιωσε την ντροπή;; Μήπως ο απαγορευμένος καρπός είχε μέσα μία ουσία, που προκαλλούσε ρίγος και ο Αδάμ έντυσε το τσουτσούνι του γιατι του ζάρωσε απο το κρύο;;; Η μήπως έκανε έρωτα με την Έυα και αυτός ήτανε ο απαγορευμένος καρπός, όπως λένε μερικοί, ή όπως λένε και κάτι άλλο για πρωκτικό έρωτα και τέτοιες μα...ες;;


Γράφεις:
"ο Ιησους ηδη απο το 1914κ.χ. ειναι Βασιλιας στον ουρανο.
(Δανιηλ 4:20-27) ο Ιησους σαν ουρανιος Βασιλιας δεν εχει αναγκη να ξαναεμφανιστει με ανθρωπινη μορφη.και δεν θα το κανει ποτε αυτο.
1 Τιμοθεον 6:16 "ο μονος που εχει αθανασια (απο ολα τα δημιουργηματα του Θεου) ο οποιος κατοικει σε απροσιτο φως (για τα ανθρωπινα ματια) τον οποιο κανεις απο τους ανθρωπους δεν εχει δει (μετα την ανασταση του) ουτε μπορει να δει"

Αυτό το 1914 κ.χ. τι είναι;;;

Ναι σωστά λες, ότι είναι βασιλιάς στον ουρανό, αλλά στον ουρανό έχει ανθρώπινη μορφή. Πως τον είδε ο πρωτομάρτυρας Στέφανος να κάθεται εκ δεξιών του Πατρός;;

Καλά θα κάνεις όταν παραθέτεις εδάφια απο τη Βίβλο να μην βάζεις προσθήκες μέσα σε παρενθέσεις. Το τι γράφει η Αποκάλυψη για αυτούς που θα προσθέσουνε ή θα αφαιρέσουνε λόγια απο τη Γραφή, το ξέρεις νομίζω;;;


Γράφεις:
"δεν ξερουμε τι δυνατοτητες εχει ενα πνευματικο σωμα.
ενα υλικο σωμα δεν μπορει να πεταξει, ενα πνευματικο μπορει να πεταξει;
ενα υλικο σωμα χρειαζεται τροφη. Ενα πνευματικο σωμα πως συντηρειται;
πως μπορει και παιρνει ανθρωπινη μορφη;
δεν ξερουμε τις διαδικασιες που απαιτουνται για ολα αυτα."

Επειδή ο Χριστός δε σταμάτησε να διδάσκει και επειδή όπως εμφανίστηκε στον Απ. Παύλο, σαν Φως, εμφανίστηκε σαν Φως και στους Πατέρες. Του έλυσε πολλές απορίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών τις οποίες υπαινίσσεσαι.

Το πνευματικό σώμα λοιπόν του ανθρώπου είναι η ψυχή του. Και η ψυχή είναι σαν τα σώματα των αγγέλων αϋλη και φωτεινή.

Η ψυχή έχει σχήμα ελλειψοειδούς κυλίνδρου και πιάνει απο την κοιλιά μέχρι το κεφάλι και απο τον αριστερό μέχρι το δεξί ώμο και απο την ραχοκοκαλιά μέχρι το στήθος.

Αντίθετα όμως με τα σώματα των αγγέλων, που είναι αυτοκίνητα, δηλαδή μπορούνε να βρίσκονται σε όποιο σημείο θέλουνε μόνο με τη δύναμη της σκέψης τους, η ανθρώπινη ψυχή είναι ετεροκίνητη, δηλαδή μπορεί να κινείται απο το ένα σημείο στο άλλο, μόνο με τη βοήθεια του σώματος ή όταν βγαίνει απο αυτό, τη μεταφέρουνε οι άγγελοι απο το ένα σημείο στο άλλο.

Όπως δηλαδή στον υλικό κόσμο υπάρχουνε φυτά (ετεροκίνητα) και ζώα (αυτοκίνητα) έτσι και στον πνευματικό κόσμο υπάρχουνε άγγελοι (αυτοκίνητοι) και υπάρχουνε και ανθρώπινες ψυχές (ετεροκίνητες).

Και όπως στον υλικό κόσμο υπάρχουνε ζώα με διαφορετικό μέγεθος, σχήμα και δύναμη, έτσι και οι άγγελοι έχουνε διαφορετικό σχήμα, μέγεθος και δύναμη. Τα 9 τάγματα των αγγέλων και ο άνθρωπος δηλαδή είναι κάτι σαν τα διαφορετικά είδη ζώων του πνευματικού όμως κόσμου. Έτσι τα Χερουβίμ έχουνε σχήμα σαν δαχτυλίδια ενώ οι φύλακες άγγελοι και οι δαίμονες έχουνε κυλινδρικό σχήμα.

Η ανθρώπινη ψυχή λοιπόν είναι κάτι σαν το φυτό του πνευματικού κόσμου. Τα παραδείγματα απο τη Βίβλο όπου ο άνθρωπος παρομοιάζεται σα φυτό είναι νομίζω περιττά. Ο Χριστός παρομοιάζει τον άνθρωπο σαν κλήμα, σαν στάχυ και σαν δέντρο. Στους ψαλμούς ο άνθρωπος παρομοιάζεται σαν φοίνικας, σαν κέδρος και σαν δέντρο ελιάς.

Όλα τα πνευματικά όντα, άνθρωποι και άγγελοι έχουνε στο κέντρο του πνευματικού τους σώματος μία σφαίρα, την πνευματική καρδιά, απο όπου γεννάται ο λόγος τους. Λογική λοιπόν χωρίς πνευματική υπόσταση δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ τεχνητή νοημοσύνη. Για αυτό και ο άνθρωπος αντίθετα με όλα τα άλλα ζώα μπορεί και είναι έλλογο όν και όχι άλογο ον. Ο άνθρωπος έχει υλική και πνευματική υπόσταση.

Ο άνθρωπος διαφέρει απο τους αγγέλους στο ότι εκπορεύει απο την ψυχή του πνεύμα, με το οποίο ζωοποιεί το σώμα του, κι έτσι έχει κάτι παραπάνω απο τους αγγέλους, το ζωοποιό πνευμα, που τον κάνει να είναι μία τριάδα, (ψυχή, λόγος, πνεύμα) κατα τον τύπο της Αγίας Τριάδας.

Τα πνευματικά και τα υλικά πλάσματα του Θεού δεν ζουνε σε δύο παράλληλα σύμπαντα, αλλά σε ένα σύμπαν, σε μία πλάση. Οι άγγελοι και οι δαίμονες είναι όλοι δίπλα μας, αλλά δεν γίνονται αντιληπτοί γιατί ο άνθρωπος, όπως σου είχα γράψει και σε ένα παλιότερο μου μήνυμα έχει κλείσει τα μάτια της ψυχής του, με το που νιώθει μόνιμα εγωϊσμό (προπατορικό αμάρτημα). Επειδή όμως ακόμα και αν έχεις κλειστά τα μάτια, μπορείς να καταλαβαίνεις αμα σε έαν δωματιο υπάρχει φως ή σκοτάδι, έτσι λοιπόν και ο άνθρωπος, μπορεί μεν να νιώθει τόσο έντονα εγωϊσμό, που να μην έχει ουσιαστικά την νοητή του αίσθηση, αλλά έχει ακόμα μία σπιθα της.

Σου μιλάω για την διαίσθηση, το προαίσθημα, το οποίο στις γυναίκες δεν είναι πιο ανεπτυγμένο, αλλά απλά τα μάτια της νοητής τους αίσθησης δεν είναι τόσο σφαλιστά, γιατί δεν είναι τόσο εγωϊστριες όσο εμάς τους άντρες. Έτσι λοιπόν όταν ο άνθρωπος έχει καλό προαίσθημα κάποιος φωτεινός άγγελος είναι δίπλα του και όταν έχει άσχημο προαίσθημα είνα δίπλα του κάποιος σκοτεινός άγγελος.

Σκέψου λοιπόν αυτό το καλό προαίσθημα, να είναι χίλιες φορές εντονότερο και θα αντιληφτείς το τι είναι ο παράδεισος. Και σκέψου το άσχημο προαίσθημα να είναι χίλιες φορές εντονότερο και θα αντιληφτείς το τι είναι κόλαση.

Έυχομαι αυτά που έγραψα, να σε βοηθήσουνε. Άμα όλα αυτά είναι φαντασίες η πραγματικότητα, θα το διαπιστώσεις κάποια μέρα και ο ίδιος. Όπως το διαπιστώσανε εν ζωή οι άγιοι και όπως θα το διαπιστώσουμε μία μέρα όλοι μας.

Πάντως ένα σου λέω. Απο την πύλη του παραδείσου, που τη φυλάνε τα πολυόμματα Χερουβίμ, που χορεύουνε περιστρεφόμενα γύρω απο τον εαυτό τους και γύρω απο τη είσοδο (κύκλος εν κύκλω) και βλέπουνε και την τελευταία και πιο ασήμαντη αμαρτωλη σκέψη της ψυχής του ανθρώπου, μονο με τη Κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Ιησού Χριστού μπορείς να περάσεις.

Απο κει δε σε βοηθάει να περάσεις καμία γνώση, καμία εμπειρία, καμία εξυπνάδα και καμία περιουσία. Πρέπει να είσαι αθώος και πεντακάθαρος όσο και ένα μικρό παιδί. Ακόμα και οι ελεημοσύνες γινονται απο μέρους μας για να μας ευσπλαχνιστεί ο Θεός και να μας στέιλει καλή μετάνοια, για να περάσουμε απο κει. Αυτή είναι η ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ, για την οποία μίλησε ο Χριστός.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2007, 15:28:12  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Αλήθεια, το ότι ξαφνικά ο Αδάμ και η Έυα με το που φάγανε το σύκο, άρχισαν να ντρέπονται, που οφείλεται κατα τη γνώμη σου;

Μήλο ήτανε παιδιά. Μήλο.

Τα σύκα ήλθαν πολύ αργότερα στην... επιφάνεια...

quote:
"ο Ιησους ηδη απο το 1914κ.χ. ειναι Βασιλιας στον ουρανο.

Βρε, λες γι΄αυτό έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος;

quote:
Πως εξηγείς το ότι ο άνθρωπος ένιωσε την ντροπή;; Μήπως ο απαγορευμένος καρπός είχε μέσα μία ουσία, που προκαλλούσε ρίγος και ο Αδάμ έντυσε το τσουτσούνι του γιατι του ζάρωσε απο το κρύο;;; Η μήπως έκανε έρωτα με την Έυα και αυτός ήτανε ο απαγορευμένος καρπός, όπως λένε μερικοί, ή όπως λένε και κάτι άλλο για πρωκτικό έρωτα και τέτοιες μα...ες;;


Τελικά, δεν πρέπει νάναι άσχημα στον παράδεισο!!!

quote:
Η ψυχή έχει σχήμα ελλειψοειδούς κυλίνδρου και πιάνει απο την κοιλιά μέχρι το κεφάλι και απο τον αριστερό μέχρι το δεξί ώμο και απο την ραχοκοκαλιά μέχρι το στήθος.


Όσο ζει, μαθαίνει κανείς...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2007, 16:20:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
sam.

αυτα τα ευφυολογηματα του νου, μην τα πασσαρεις τοσο ευκολα και με περισση ευκολια σε μενα, γιατι απο βλακειες εχω ακουσει πολλες και εχω φλομωσει.

λοιπον, η σαχλαμαρες κομενες.

ολοι αυτοι που μεταλαβαινουν καθε κυριακη θεωρεις οτι ειναι αξιοι να ζουν για παντα;
η προυποθεση για αιωνια ζωη ειναι οχι η μεταληψη,
Ιωαννης 17:3 "αυτο σημαινει αιωνια ζωη, το να αποκτουν γνωση για εσενα, τον μονο αληθινο Θεο (Γιαχβε) και για αυτον που απεστειλες, τον Ιησου Χριστο"

λιγη ντροπη δεν εχετε, να λετε (οι ορθοδοξοι) οτι ο Βασιλιας Ιησους γινεται κομματια καθε Κυριακη για σας;
καννιβαλοι εισται;
ο αρτος ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ το σωμα και ο οινος το αιμα Χριστου.
ξυπνηστε!!!!!!!

ασε που ντρεπεσται να πητε το ονομα του Ιεχωβα, και μετα απαιτειται και σωτηρια!;
Ρωμαιους 10:13 "διοτι οποιος επικαλεστει το ονομα του Ιεχωβα θα σωθει" παραπομπη απο Ιωηλ 2:32

αυτα περι μεταληψης, και περι ζωντανου σωματος λειτουργουν καλα, για να κρατατε τους απαιδευτους... ...απαιδευτους.

ο Ιησους δεν εδωσε απο τον αρτο και τον οινο, που ΣΥΜΒΟΛΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, σε ολους.
τα εδωσε στους μαθητες του, οι οποιοι ηταν αξιοι να συμμετεχουν σε κατι τετοιο.

ολοι αυτοι που μεταλαβαινουν, η οι περισσοτεροι απο αυτους, εχουν ψωμοτυρι, το γ.... την π..... και τον Χ.... και κλεφτες ειναι και απατεωνες και οτι αλλο θες.
σε αυτους ο Ιησους θα δωσει αιωνια ζωη, μονο επειδη μεταλαβαινουν;;;;;;; (που δεν ξερουν και γιατι το κανουν)

βρε, τα μεγιστα ασχετε, ποιος σου ειπε οτι ο Αδαμ δεν δουλευε;
ο κηπος της Εδεμ ηταν ενα μικρο κομματι γης, και ο ανθρωπος δουλευοντας επρεπε να κανει ολη τη γη ενα παραδεισο.

οι Ινδιανοι ζουσαν σε ενα παραδεισο, η γη ηταν καθαρη, οι Ινδιανοι ομως αρωσταιναν και πεθαιναν, επομενως η ζωη τους δεν ηταν παραδεισενια.
γιατι ο πραγματικος παραδεισος ταυτιζεται μονο με τελειους ανθρωπους, στο μυαλο και στο σωμα, και ο Αδαμ με την Ευα, οταν παρηκουσαν επαψαν να ειναι τελειοι, και για αυτο και πονηρευτηκαν με την γυμνια τους.
και επειδη δεν ηταν αξιοι για αυτο ο Γιαχβε τους εβγαλε εξω απο τον κηπο της Εδεμ.

λες οτι ο Ιησους ειναι βασιλιας με ανθρωπινο σωμα στον ουρανο!!
μπουρδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το ανθρωπινο σωμα ειναι φτιαγμενο για να ανταποκρινεται σε συνθηκες διαβιωσης εδω στη γη.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
1 Κορινθιους 15:50 "...σαρκα και αιμα δεν μπορουν να κληρονομησουν την βασιλεια του Θεου..."
Ιωαννης 16:10 "επειδη πηγαινω στον Πατερα και δεν θα με βλεπετε πια"
1 Κορινθιους 15:45 "ο πρωτος ανθρωπος Αδαμ ΕΓΕΙΝΕ ζωντανη ψυχη. Ο τελευταιος Αδαμ (Ιησους) ΕΓΙΝΕ ΠΝΕΥΜΑ που δινει ζωη"

σαν φως εμφανιζεται και καποιος αλλος αλλα μαλλον αυτο σου διαφευγει
2 Κορινθιους 11:14 "...γιατι ο ιδιος ο Σατανας μετασχηματιζεται σε αγγελο φωτος"

λοιπον παψε να παιδευεις τον Λογου του Θεου, απαιδευτε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2007, 18:13:34  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε eidos,
Εφόσον στο προηγούμενο μήνυμά μου είπα πολλά, τώρα θα προσπαθήσω να δω μόνο τα εδάφια που παραθέτεις

quote:
Ιωαννης 21:4,12 " ωστοσο, μολις αρχισε να γινεται πρωι, ο Ιησους σταθηκε στην ακρογιαλια, αλλα οι μαθητες δεν ΔΙΕΚΡΙΝΑΝ φυσικα οτι ηταν ο Ιησους... ο Ιησους τους ειπε 'ελατε να φατε το πρωινο σας' Ουτε ενας απο τους μαθητες δεν ειχε το θαρρος να τον ρωτησει 'ποιος εισαι' επειδη γνωριζαν πως ηταν ο Κυριος"
ας υποθεσουμε οτι δεν διεκριναν επειδη ηταν ακομα πολυ πρωι, η ηταν μακρια τους.
γιατι παρολα αυτα χρειαζονταν θαρρος για να ρωτησουν αυτον τον αντρα αν ηταν ο Ιησους αν πραγματικα μπροστα τους ηταν ο Ιησους με το σωμα και το προσωπο που τους ηταν γνωστο;


Στα εδάφια που παραπέμπεις γράφει πως κανείς από τους μαθητές, φτάνοντας κοντά στην ακτή (το πλοιάριο ήταν μακριά από την ακτή 200 πήχεις) και αναγνωρίζοντας τη φυσιογνωμία του Ιησού, δεν τολμούσε να Τον ρωτήσει αν ήταν ο ίδιος ο Ιησούς.
Αυτό, από μόνο του, μας πιστοποιεί πως το σώμα που είδαν ήταν του Ιησού και όχι ένα άλλο σώμα.
Το γιατί, ενώ αναγνώρισαν τον Ιησού, κανείς δεν του το ρώτησε, δεν το γνωρίζω, Ίσως γιατί δεν χρειαζόταν να του το ρωτήσουν. Το σίγουρο είναι πως ο Ιησούς παρουσιάστηκε σε αυτούς με το σώμα του. Αν δεν είχε το σώμα του, θα τον ρωτούσαν, τουλάχιστον, ποιος είναι.

Αφού τον είδαν και τον αναγνώρισαν, η συμπεριφορά (πήρε το ψωμί και τους το μοίρασε, όπως έκανε και όταν ήταν εν ζωή) του ανθρώπου που είχαν μπροστά τους, πέρα από την εμφάνιση, ήταν η ίδια με εκείνη του Ιησού ενόσω ήταν εν ζωή, οπότε, θεώρησαν πως τα λόγια ήταν περιττά.


quote:

Ματθαιος 28:17 "και οταν τον ειδαν, τον προσκυνησαν, αλλα μερικοι αμφεβαλαν"
γιατι αραγε μερικοι να αμφιβαλουν αν αυτος που εβλεπαν ηταν ο Ιησους με την μορφη που ηξεραν;

Στο εδάφιο αυτό μας λέει πως οι 11 μαθητές τον προσκύνησαν, οι άλλοι όμως δίστασαν. Δεν μας λέει για ποιους άλλους/μερικούς πρόκειται.
Δεν το βρίσκω αφύσικο, όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, να αμφιβάλλει ακόμη και για αυτό που βλέπει, τον αναστημένο Ιησού, κάποιος που ασπάστηκε προσφάτως τη νέα πίστη. Κανείς έως τότε δεν τους είχε μιλήσει για ανάσταση νεκρών.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εσύ φτάνεις στο συμπέρασμα πως δεν το έκαναν (τον προσκύνησαν) γιατί ο Ιησούς είχε άλλο σώμα από το δικό του;
Ίσα ίσα, αν είχε άλλο σώμα, όχι μόνο θα δίσταζαν ή θα αμφέβαλαν, αλλά θα ήταν σχεδόν αδύνατο να πιστέψουν πως το ανθρώπινο σώμα που έβλεπαν εμπρός τους, ήταν εκείνο το Ιησού.

Δηλαδή θα είχαν δύο εμπόδια. Ένα η αμφιβολία της ανάστασης και, δεύτερο το διαφορετικό σώμα που θα έβλεπαν εμπρός τους.

Σχετικά με το υπόλοιπο του μηνύματός σου φίλε eidos, πιστεύω πως ο Σαμουήλ έδωσε μια γενική εικόνα/διάσταση που συμφωνεί με όσα περιέχονται στις γραφές.

Μπορούμε όμως να συζητήσουμε περαιτέρω και πάνω σε όσα ο Σαμουήλ παρέθεσε, τα οποία βρίσκω και άκρως "αποκαλυπτικά".


Θα ήθελα να προσθέσω, και είναι δική μου εκτίμηση, πως μέσα από τα λόγια σου, δείχνεις να φοβάσαι έναν Θεό τιμωρό και αυστηρό τελώνη που δεν κάνει τίποτα άλλο από να ελέγχει κατά πόσο τον υπακούουμε.

Ο Θεός είναι αγάπη και ελευθερία. Το να μείνουμε πιστοί στο Λόγο του, είναι κάτι που θα πρέπει να μας βγαίνει αυθόρμητα και όχι να το αισθανόμαστε ως καταναγκασμό.
Ο Πιστός Χριστιανός ζει την Ουράνια Βασιλεία, ήδη από εδώ, από αυτή τη στιγμή. Δεν περιμένει την τελευταία πνοή του για να λάβει ανταμοιβή ή να νοιώσει δικαιωμένος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2007, 18:41:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ γιάπετ

Ο απαγορευμένος καρπός, αν και κάτι τέτοιο δεν ξεκαθαρίζεται απο τη Βίβλο, πρέπει να ητανε σύκο, και όχι μήλο, για τέσσερις λόγους.

1. Το σύκο είναι συνυφασμένο στη Βίβλο με το κακό. Απο συκιά κρεμάστηκε ο Ιούδας και το δέντρο που ο Χριστός διεταξε να ξεραθεί ήτανε συκιά.

2. Μηλιές δε φυτρώνανε παλιά στη Μέση Ανατολή (Μεσοποταμία), αλλά συκιές. Τα μήλα φυτρώνανε στην Ευρώπη, απ όπου και μεταδόθηκε μέσω των Καθολικών η παράδοση του ότι ο απαγορευμένος καρπός ήτανε μήλο. Όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μας ήρθε απο την Εσπερία. Σε παλιότερους όμως ζωγραφικούς πίνακες, ακόμα και δυτικοευρωπαϊκούς, υπάρχει αναπαράσταση συκιάς.

3. Στα κλαδιά και στον πλαγιαστό κορμό απο τη συκιά μπορεί να αναρριχηθεί ένα φίδι, ενώ στον ίσιο κορμό της μηλιάς πολύ δύσκολα, αν όχι και καθόλου.

4. Στη Βίβλο αναφέρει ότι οι πρωτόπλαστοι κρυφτήκανε με φύλλα συκής.

@ eidos

Αυτά τα λόγια που σου έγραψα δεν είναι δικά μου, γιατί δεν είμαι άγιος για να έχω θείες αποκαλύψεις. Αυτοί που ήτανε άγιοι όμως και τους έδειξε ο Θεός κάποια πράγματα, μεταδώσανε αυτά τα λόγια σε εμάς τους Χριστιανούς και αυτά τα λόγια προκαλούνε, αν μη τι άλλο, ένα ξεσκέπασμα της προβειάς, με την οποία πλησιάζουνε οι ΜτΙ τους Χριστιανούς.

Δείχνεις λοιπόν το πραγματικό σου πρόσωπο, με το οποίο βρίζεις χιλιάδες άτομα με χυδαία κοσμητικά επίθετα ,λες και ξέρεις τι κάνει ο καθένας απο αυτούς στη ζωή του. Εγώ αντίθετα αναφέρθηκα στον Ρωσσέλ, του οποίου το ménage à trois (ο Ρωσσέλ, η γυναίκα του, και η υπηρέτρια) είναι γνωστό και στις πέτρες.

Το αν είναι ή συμβολίζει ο Άρτος το σώμα και το αν είνα ή συμβολίζει το κρασί το Αίμα του Χριστού, το ξεκαθαρίζει ο Ίδιος. Δε λέει η γραφή ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ.. Αλλα λέει ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ.

Και για το εάν ο Χριστός ήρθε για να σώσει τους άξους ή τους αμαρτωλούς το ξεκαθαρίζει επίσης ο Ίδιος. Δε λέει η Γραφή ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ, αλλά λέει ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ. Για αυτό ακόμα και τον Ισκαριώτη ο Χριστός, τον κοινώνησε.

Το τι κάνουνε μετά οι Χριστιανοί, έχοντας το Σώμα Του και το Αίμα Του μέσα τους, εάν δηλαδή ακολουθούνε όπως ο Ιωάννης τον Χριστό στο Γολγοθά ή εάν τον προδίδουνε σαν τον Ιούδα, αυτό άσε να το κρίνει ο Θεός, δε θα τους κρίνεις εσύ, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής δικό Του είναι το Σώμα και το Αίμα και όχι δικό σου.

Επίσης η επιστολή του Απ. Παύλου, που λέει για το όνομα του Κυρίου. Το ποιο είναι το όνομα του Κυρίου, το ξεκαθαρίζουνε τουλάχιστον 50 φορές οι Απόστολοι στις επιστολές τους. Βαρειέμαι να κάτσω να τα γράψω όλα τα εδάφια. Σε ρώτησα σε παλίο μου ποστ και ακόμα περιμένω απάντηση, για το πως εμφανίστηκε ο Χριστός στον Απόστολο Παύλο. Σαν τι φανερώθηκε και τον αποκάλεσε ο Απ. Παύλος "Κύριε";;

Λες να του εμφανίστηκε ο διάβολος, σαν φως, και να τον κορόϊδεψε και να ιδρύθηκε έτσι μετά η Εκκλησία, για να έρθει μετά απο 1900 χρόνια ο Ρωσσέλ να μας ξηγήσει την αλήθεια;;

Ο πρωτομάρτυρας Στέφανος, που είδε τον Χριστό στον ουρανό καθισμένο εκ δεξιών του Πατρός, ποιόν είδε τον διάβολο;;

Μήπως έχεις και εσύ τη λογική κάποιων εδω μέσα που λένε, ότι "ο Χριστός είναι ο αστήρ ο λαμπρός ο πρωϊνός", "ο διάβολος είναι ο αυγερινός", "άρα ο Χριστός είναι ο διάβολος"; ..Εξού και το σύνθημα "ο αστυνομικός είναι θηλαστικό", "το γουρούνι είναι θηλαστικο" ...και μας βγαίνει το αναρχικό σύνθημα...

Γράφεις:
"λες οτι ο Ιησους ειναι βασιλιας με ανθρωπινο σωμα στον ουρανο!!
μπουρδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το ανθρωπινο σωμα ειναι φτιαγμενο για να ανταποκρινεται σε συνθηκες διαβιωσης εδω στη γη.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ"

Όταν παρουσιάζει κάποιος τέτοια ατράνταχτα επιχειρήματα τετράγωνης λογικής, ιδίως αυτά τα συνθήματα με τα πολλά θαυμαστικά, νιώθω απο το φόβο μου να λύνονται τα γόνατα μου.

Και που ξέρεις εσύ πως είναι ο Ουρανός;; Πήγες καμια βόλτα απο κει;; Ο Απόστολος Παύλος, που απήχθη μέχρι τον τρίτο ουρανό, πως πήγε εκεί;; ...ή μήπως ο Απόστολος Παύλος ήτανε δήθεν φαντασιόπληκτος όπως τους Πατέρες;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 01:02:59  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974

quote:
@ γιάπετ

Ο απαγορευμένος καρπός, αν και κάτι τέτοιο δεν ξεκαθαρίζεται απο τη Βίβλο, πρέπει να ητανε σύκο, και όχι μήλο, για τέσσερις λόγους.

1. Το σύκο είναι συνυφασμένο στη Βίβλο με το κακό. Απο συκιά κρεμάστηκε ο Ιούδας και το δέντρο που ο Χριστός διεταξε να ξεραθεί ήτανε συκιά.

2. Μηλιές δε φυτρώνανε παλιά στη Μέση Ανατολή (Μεσοποταμία), αλλά συκιές. Τα μήλα φυτρώνανε στην Ευρώπη, απ όπου και μεταδόθηκε μέσω των Καθολικών η παράδοση του ότι ο απαγορευμένος καρπός ήτανε μήλο. Όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μας ήρθε απο την Εσπερία. Σε παλιότερους όμως ζωγραφικούς πίνακες, ακόμα και δυτικοευρωπαϊκούς, υπάρχει αναπαράσταση συκιάς.

3. Στα κλαδιά και στον πλαγιαστό κορμό απο τη συκιά μπορεί να αναρριχηθεί ένα φίδι, ενώ στον ίσιο κορμό της μηλιάς πολύ δύσκολα, αν όχι και καθόλου.

4. Στη Βίβλο αναφέρει ότι οι πρωτόπλαστοι κρυφτήκανε με φύλλα συκής.


Εντάξει φίλε μου, ότι πείς.

Χιούμορ έκανα, χωρίς να θέλω να βρεθώ ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, αλλά τώρα που το λες, αν άρχισαν οι στρεβλώσεις και οι εσφαλμένοι συμβολισμοί, από τόσο νωρίς, (απ' τους "πρωτόπλαστους" του παραδείσου), μήπως, λέω τώρα εγώ, υπάρχει και συνέχεια, που φθάνει μέχρι... σήμερα;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 01:52:32  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε eidos,
θα ήθελα να σε ρωτήσω αν η Ελληνική γλώσσα είναι η μητρική σου γλώσσα.

Αν ναι, τότε γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να διαβάσεις τη Γραφή από το πρωτότυπο; Τα ποιο πολλά τα καταλαβαίνεις και από το πρωτότυπο.
Υπάρχουν και μεταφράσεις στα νέα ελληνικά που είναι αξιόλογες.

Μπορείς να μου πεις ποια έκδοση της Αγίας Γραφής έχεις;

Υποψιάζομαι πως η Αγία Γραφή που έχεις πρέπει να έχει αρκετές ελλείψεις ή να είναι μετάφραση στα ελληνικά από κάποια ξένη γλώσσα, η οποία ίσως έχει αλλοιωθεί και με τη μετάφραση στα ελληνικά να παραλείπονται ή και αλλάζονται κάποιες λέξεις, πράγμα που σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 15:19:26  Εμφάνιση Προφίλ
eidos:
«ασε που ντρεπεσται να πητε το ονομα του Ιεχωβα, και μετα απαιτειται και σωτηρια!; Ρωμαιους 10:13 "διοτι οποιος επικαλεστει το ονομα του Ιεχωβα θα σωθει" παραπομπη απο Ιωηλ 2:32»

Κοίτα να δεις φίλτατε, δεν κατέχουνε το απόλυτο δίκαιο οι Χριστιανοί, ωστόσο οι Σχολαστικές ακρότητες των Χιλιαστικών τάσεων αποτελούνε ουσιαστικά μια καθολική χάλκευση της Αγίας Γραφής.

Τολμάς ΕΣΥ να καταγγέλλεις τα «λάθη» των επιχειρημάτων που άλλοι επικαλούνται, όταν παραποιείς εδάφια της Κ.Δ. ώστε να στηρίξεις την έωλη σου «θεολογία»?

Τολμάς ΕΣΥ να μέμφεσαι τρίτους, όταν στοχεύεις σε χαλκευμένους συσχετισμούς μεταξύ Π.Δ. & Κ.Δ. με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της νεόκοπης «θεολογίας» των αυτοαποκαλούμενων Μαρτύρων του Ιεχωβά?

Δεν θα αναφερθώ στο σύνολο των αυθαιρεσιών που επιδίδεσαι, ωστόσο θα εστιάζω σε ένα απλό σημείο, το οποίο και αναδεικνύει τόσο την ασχετοσύνη που βασιλεύει στους κόλπους σας όσο και το ψευδεπίγραφο της «ορθότητας» σας.

Λες λοιπόν πως ο Παύλος είπε τα άνωθεν λόγια. Τα είπε πράγματι ή απλά ψεύδεσαι ασύστολα?

Πάμε να δούμε τι λέει ο Παύλος στην Προς Ρωμαίους Επιστολή του:»13 πᾶς γὰρ ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου σωθήσεται.»

Ο Παύλος συνεπώς δεν μιλάει σε αυτό το σημείο για «Ιεχωβά», αλλά ομιλεί για την αναφορά του ονόματος του Κυρίου. Άλλο «Κυρίου» και άλλο «Ιεχωβά»!!

Επικαλείσαι μια παραπομπή από τον Ιωήλ. Σε ποιο σημείο παρακαλώ κάνει νύξη ο Παύλος για την ανάγκη συσχέτισης των όσων αυτός αναφέρει με τα όσα ο Ιωήλ σε κάποιο συγκεκριμένο στίχο γράφει?

Επίσης, γιατί προσπαθείς άκομψα και παντελώς ερασιτεχνικά να παραπληροφορήσεις τους αναγνώστες, όταν ο ίδιος ο Παύλος τον οποίο μνημονεύεις ξεκαθαρίζει στην Προς Φιλιππησίους Επιστολή του ότι ο Κύριος είναι ο Ιησούς Χριστός και με αυτό το όνομα θα δοξάζεται?

Συγκεκριμένα διαβάζουμε τα εξής:

«5 Τοῦτο γὰρ φρονείσθω ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ, 6 ὃς ἐν μορφῇ Θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα Θεῷ, 7 ἀλλ' ἑαυτὸν ἐκένωσε μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος, 8 καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δὲ σταυροῦ. 9 διὸ καὶ ὁ Θεὸς αὐτὸν ὑπερύψωσε καὶ ἐχαρίσατο αὐτῷ ὄνομα τὸ ὑπὲρ πᾶν ὄνομα, 10 ἵνα ἐν τῷ ὀνόματι ᾿Ιησοῦ πᾶν γόνυ κάμψῃ ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων, 11 καὶ πᾶσα γλῶσσα ἐξομολογήσηται ὅτι Κύριος ᾿Ιησοῦς Χριστὸς εἰς δόξαν Θεοῦ πατρός.»

Μήπως έχεις ξεχάσει να διαβάζεις την αριστερή πλευρά της Καινής Διαθήκης ή άραγε δεν την έχεις αναγνώσει ποτέ σου?

Η «γλώσσα» του Βάμβα είναι ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ, και εστιάζουμε την προσοχή μας ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ και όχι στο τι λέει ο κάθε «ερμηνευτής» τους.

Όταν ερώτησε ο Μωυσής τον Θεό για το όνομα του τότε εκείνος απεκρίθη: «14 καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς Μωυσῆν λέγων· ἐγώ εἰμι ὁ ὤν. καὶ εἶπεν· οὕτως ἐρεῖς τοῖς υἱοῖς ᾿Ισραήλ· ὁ ὢν ἀπέσταλκέ με πρὸς ὑμᾶς.»

Κατά τον ίδιο τρόπο, γνωρίζουμε πλέον φίλτατε εδώ και πολύ καιρό ότι το όνομα «Ιεχωβά» είναι ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ και όχι ακρίβειας( יְהֹוָה )!

Κατά τον ίδιο τρόπο, και για να ακούτε εσείς οι αυτόκλητοι Μάρτυρες του Ιεχωβά την ακριβή στάση της Καινής Διαθήκης ως προς το όνομα του Κυρίου, μάθε ότι για τους χριστιανούς το όνομα του Ιησού Χριστού είναι ο πλούτος της Εκκλησίας, η καθημερινή και συνεχή ενασχόληση των πιστών του Ιησού Χριστού, ενώ για τον Χριστιανό υπέρτατη χαρά είναι να η καταξίωση καθώς ταπεινώνονται και «ατιμασθήναι (Πράξεις 5:41) και "αποθανείν...υπέρ του ονόματος του Κυρίου Ιησού" (Πράξεις. 21).

Μήπως θυμάσαι να μας πεις ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ??? Μήπως αναφέρθηκε στον Πατέρα ως «Ιεχωβά» και μας διαφεύγει??

Η μήπως είπε τα εξής: «34 καὶ τῇ ὥρᾳ τῇ ἐνάτῃ ἐβόησεν ὁ ᾿Ιησοῦς φωνῇ μεγάλῃ λέγων· ᾿Ελωῒ ᾿Ελωΐ, λιμᾶ σαβαχθανί; ὅ ἐστι μεθερμηνευόμενον, ὁ Θεός μου ὁ Θεός μου, εἰς τί με ἐγκατέλιπες;»

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς, ΕΝΑΣ 100% ΙΟΥΔΑΙΟΣ, δεν δίνει καμία αξία στο υποτιθέμενο «όνομα του Θεού» αλλά επικαλείται το όνομα Ελωϊ. Λες να γνωρίζεις εσύ φίλτατε είδος καλύτερα από εκείνον τη θεολογία της Πεντατεύχου?

Να δούμε μήπως τι μας παραδίδει και ο Ματθαίος?
«46 περὶ δὲ τὴν ἐνάτην ὥραν ἀνεβόησεν ὁ ᾿Ιησοῦς φωνῇ μεγάλῃ λέγων· ἠλὶ ἠλί, λιμᾶ σαβαχθανί; τοῦτ᾿ ἔστι, Θεέ μου Θεέ μου, ἱνατί με ἐγκατέλιπες;»

Κάνε μας λοιπόν την χάρη και είτε μάθε πρώτα τις ιστορικές και θεολογικές αλήθειες, είτε παρήγαγε Χιλιαστική ρητορική σε αδαείς. Βαρέθηκα να ακούω ξανά και ξανά τις ίδιες Χιλιαστικές φαντασιώσεις!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 18:40:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
ειμαι μονος εναντιον ολων η μου φαινεται;

sch.

απο καθολα τυχαιως Ιουδαιζων, τωρα πας να υπερασπιστεις αυτους που πριν υποτιμουσες;

πως και σε πιασανε τετοιες αγαπες;

εσυ γενικα δεν παραδεχεσαι ουτε Παυλο, ουτε τις υπολοιπες Ελληνικες Γραφες (γιατι στα Ελληνικα γραφτηκαν) γιατι λοιπον τους χρησιμοποιεις, παρα μονο κατα το δοκουν;

επειδη πλεον επιβεβαιωνεις τον εαυτο σου, ως φερωμενο υπο του ανεμου ποτε απο εδω και ποτε απο κει, προσεξε αυτα που θα σου πω:

Ιωηλ 2:29,32 (αν ξερεις που βρισκεται ο Ιωηλ στη Βιβλο, ανοιξε και διαβασε το) "ακομη και πανω στους υπηρετες και πανω στις υπηρετριες, εκεινες τις ημερες, θα εκχυσω το πνευμα μου... και οποιος επικαλεστει το ονομα του Ιεχωβα θα διασωθει..."

ο Ιωηλ εγραψε το βιβλιο του περιπου το 800π.κ.χ.
η αποκρυψη του Ονοματος αρχισε απο τους Ιουδαιους μετα το 400π.κ.χ.
ηδη ομως τοτε η Εβραικες Γραφες ειχαν συμπληρωθει.
δεν εχουμε κανενα λογο να πιστευουμε οτι οι συγγραφεις της Βιβλου στα πρωτοτυπα κειμενα απεφευγαν να αναφερουν το ονομα του Ιεχωβα.
εξαλλου στο κειμενα της Νεκρας θαλασσης που αναγωνται στο 2 αιωνα π.κ.χ. το τετραγραμματο υπαρχει αφειδως.

ο Ιωηλ λοιπον εγραψε Ιεχωβα (Γιαχβε) η Κυριος;

αν υποθεσουμε οτι εγραψε Κυριος, σε ποιον Κυριο αναφεροταν;
στον Γιαχβε αναμφισβητητα.

μεγαλοσχημων υπερασπιστη του τιποτα, εκτος απο την κοκκινη, (που πολυ αμφιβαλλω αν την εχεις) εχεις και καθολου μυαλο;

γιατι αν εχεις θα συμφωνησεις με αυτο που γραφω!

ερχεται λοιπον ο Πετρος την ημερα της Πεντηκοστης, και αφου ηδη οι 120 μαθητες εχουν εμπληστει με αγιο πνευμα, λεει παραθετωντας αυτουσια τα λογια του Ιωηλ
Πραξεις 2:16-21 "...αυτο ειναι που ειπωθηκε μεσω του προφητη Ιωηλ... κ.λ.π. ....και οποιος επικαλεστει το ονομα του Ιεχωβα θα σωθει"

λες εδω ο Πετρος να επρεπε να πει αντι για Ιεχωβα, Ιησους;
με ποια λογικη;
ο Ιωηλ αναφεροταν στον Ιεχωβα, ο Πετρος και παλι στον Ιεχωβα αναφερεται.
γιατι;
γιατι αν διαβασεις την συνεχεια ο Πετρος χρησιμοποιει φρασεις οπως:
Πραξεις 2:22-24 "...τον Ιησου τον Ναζηραιο, αντρα τον οποιο Ο θΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΕΜΑΣ μεσω δυναμικων εργων και θαυμαστων προμυνηματων και σημειων ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο θΕΟΣ ΜΕΣΩ ΕΚΕΙΝΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ...ΑΛΛΑ Ο θΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗΣΕ...κ.λ.π."
απο αυτα που λεει ο Πετρος στη συνεχεια, σε ποιον πιστευεις οτι θα μπορουσε να δωσει τον τιτλο Κυριος; (αν υποθεσουμε οτι ο Ιωηλ δεν ειχε γραψει Ιεχωβα, αλλα Κυριος)
ειναι ξεκαθαρα οτι ο Πετρος θεωρει τον Πατερα ως αυτον που χρησιμοποιησε τον Γιο του για να κανει καποια πραγματα.
σε ποιον αρμοζει λοιπον ο τιτλος Κυριος, στην συγκεκριμενη περιπτωση;

πρεπει και εσυ επιτελους να καταλαβεις οτι η Γραφη ερμηνευεται απο μονη της, δεν χρειαζεται εξωθεν ερμηνεια.

το εχω ξαναπει, αλλα η περιπτωση σου χειροτερευει:
Κυριος ειμαι και εγω και εσυ, και πολλοι αλλοι.
και ο Ιησους επισης σε πολλα εδαφια αποκαλειται Κυριος.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΕΧΩΒΑ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΝΑς ΑΛΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΟΧΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ.

καποτε με εκανες και γελασα πολυ...
το θυμασαι;;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 21:03:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
Sam.

μπορεις να μου λυσεις την εξης απορια;

οταν ο Ιησους πριν θυσιαστει εδωσε τον αρτο και τον οινο στους 11 γιατι ο Ιουδας ειχε ηδη φυγει απο την παρεα τους, υποστηριζεις οτι τους εδινε στην πραγματικοτητα κομματια απο το σωμα του; και οτι οι μαθητες ηπιαν το αιμα του Ιησου, και ολα αυτα πριν ακομα ο Ιησους θυσιαστει;

δηλαδη κανιβαλοι και αιμοποτες ηταν οι μαθητες;
περιμενω απαντηση

ο Ιησους ηρθε να σωσει τους αμαρτωλους, οπως λες σωστα, αλλα ποιοι αμαρτωλοι τελικα σωζονται;
αυτοι που μετανοουν.
δεν πιστευω να νομιζεις οτι οι αμετανοητοι αμαρτωλοι (αυτοι δηλαδη που συνεχιζουν εκουσια να αμαρτανουν) θα σωθουν!

σε προηγουμενο μυνημα σου, ειπες οτι ο Ιησους ειναι βασιλιας με το ανθρωπινο σωμα του στον ουρανο.
εσυ ο ιδιος ταυτιζεις τον Ιησου με τον Γιαχβε, λες οτι ειναι το ιδιο.
δηλαδη μας λες οτι τωρα ο Θεος ειναι στον ουρανο με ενα ανθρωπινο σωμα.
μπορεις να το διευκρινεις αυτο;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 22:41:29  Εμφάνιση Προφίλ
Συγγνώμη για την ενόχληση...

Μου δημιουργήθηκε μια απορία, που ίσως μπορείτε να μου τη λύσετε, σαν ειδικοί πάνω στη αγ. γραφή.

Από τι θα σωθούν οι αμαρτωλοί αν μετανοήσουν και τι και πότε θα γίνει, μ' αυτούς που συνεχίζουν να αμαρτάνουν, τελικά;

Ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος, διότι αν δεν το κάνει, θα ρωτήσω, τι είναι αμαρτία...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2007, 22:41:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ eidos

Εάν κάποιος δεν πιστεύει στα λόγια της Γραφής, που λένε ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ...ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ...ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ, τότε δεν μπορεί να πιστέψει τίποτα και τίποτα δεν μπορεί να καταλάβει.

Εάν δεν πιστεύεις λοιπόν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ενσαρκωμένος Λόγος του Θεού, ο οποίος λόγος του Θεού είναι ο Θεός, τότε δεν πιστεύεις ότι ο Λόγος του Θεού είναι Άχρονος.

Και εάν δεν πιστευεις ότι ο Λόγος του Θεού είναι ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ, τότε δεν πιστευείς ότι ο Χριστός είναι ΚΑΙ άνθρωπος.

Εάν δεν πιστεύεις σε αυτά τα δύο, δεν πιστεύεις ότι ο Χριστός είναι ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ...κι εδώ αρχίζει το πρόβλημα να καταλάβει κάποιος το τι είναι η θυσία του Χριστού.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως και το ότι είναι άλλο πράγμα η θυσία και άλλο η προσφορά της θυσίας. Το αρνί οι Εβραίοι το σφάζανε (αυτό είναι θυσία), αλλά η προσφορά της θυσίας γινότανε μετά.

Εάν δεν πιστεψεις ότι ο Λόγος του Θεού είναι άχρονος, τότε δεν πιστεύεις ότι η θυσία του Χριστού μπορεί μεν να έγινε σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή (το 33 μ.Χ. ας πούμε), ΑΛΛΑ ο Χριστός εκτός του ότι είναι άνθρωπος και θυσιάστηκε σαν άνθρωπος είναι και ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ (Δες στην Προς Εβραίους επιστολή), προσφέρει το σώμα του για εξιλέωση των αμαρτιών σε μία ΑΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Η θυσία λοιπόν έγινε στο Γολγοθά, αλλά η προσφορά της θυσίας για εξιλέωση των αμαρτιών γίνεται ΑΙΩΝΙΑ απο τον Άχρονο και Αιώνιο Ιερέα, τον ενσαρκωμένο Λόγο του Θεού, μπροστά στο νοερό θυσιαστήριο, για όλους τους ανθρώπους όλων των εποχών. εάν δεν ήτανε έτσι, να γίνει δηλαδή η προσφορά της θυσίας σε μία άχρονη κατάσταση, τότε με τη θυσία του ο Χριστός θα πέθαινε για τις αμαρτίες των ανθρώπων που είχανε ζήσει μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή.

Δηλαδή θα είχανε κάνει οι άνθρωποι τις αμαρτίες που είχανε κάνει απο καταβολής κόσμου μέχρι το 33μ.Χ., θα θυσιαζότανε ο Χριστός για αυτούς και ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΝΕ, αλλά για εμάς δε θα ίσχυε η προσφορά της θυσίας γιατί η προσφορά θα βρισκότανε στο παρελθόν, και έτσι θα χρειαζότανε να ξαναέρθει ο Χριστός κ.ο.κ. ή για εμάς να μην ισχύει η θυσία.

Επειδή όμως ο Χριστός είναι ΚΑΙ Θεός, προσφέρει τη θυσία σε μία άχρονη, αιώνια κατάσταση, η προσφορά της θυσίας πιάνει ακόμα και εμάς στο μέλλον, και το φαϊ του αρνίου, που θυσιάστηκε μπορεί να τρώγεται και απο τους μαθητές του Χριστού, που ήτανε στο παρελθόν. Άμα προσέξεις τα λόγια του Χριστού στο μυστικό δείπνο, ο Χριστός μιλάει σε έναν άχρονο ενεστώτα. Δε λέει Αυτό είναι το αίμα μου...που ΘΑ χυθεί για σας, αλλά λέει "το οποίο χύνεται για χάρη πολλών"

Το ότι ο Θέος-Πατέρας είναι άχρονος δε σημαίνει ότι θα μπορούσε ο Χριστός (αν δεν ήτανε άχρονος), να προσφέρει τη θυσία μόνο σε μία συγκεκριμενη χρονική στιγμή και να πιάνει αυτή η προσφορά και εμάς, γιατί άμα ήταν έτσι, τότε θα μπορούσανε και οι απλοί ιερείς των Εβραίων να προσφέρουνε θυσία ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ για μελλοντικές τους πιθανόν αμαρτίες.

Ο Θεός που όρισε το αυστηρό τυπικό της θυσίας στο Λευτικό, ο ίδιος ο Θεός δεν άλλαξε ξαφνικά γνώμη και άλλαξε το τυπικό της λατρείας, για να γίνεται μετά ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2007, 06:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
sam.

η θυσια του Ιησου ΕΓΙΝΕ απαξ και δια παντος.
Εβραιους 9:28 "ετσι και ο Χριστος ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ για να βασταξει τις αμαρτιες πολλων..."

δεν στα εχουνε πει σωστα λοιπον...

δεν απαντησες στις τρεις σημαντικες ερωτησεις που σου εκανα πριν.
περιμενωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy