ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας .
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 11:43:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
όπου το μεν πρώτο αναγνωρίζει ότι «η έκδοση των αδειών ανέγερσης ναών γίνεται από τη Ναοδομία» το δε δεύτερο ότι «για τον έλεγχο τυχόν αυθαιρεσιών αρμόδια είναι η Πολεοδομία».

Μια και αναφέρθηκε το θέμα της αμαρτωλής Ναοδομίας, ας ρίξουμε μια ματιά στα έργα και τις ημέρες αυτής της παράπλευρης και απίθανης υπηρεσίας της Ελλαδικής εκκλησίας.

Η Ναοδομία αποτελεί τη συνέχεια του ΟΔΕΠ (Οργανισμός Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας) που καταργήθηκε το 1988.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που δεν έχει κανένα γραφείο πουθενά παρά μόνο στην αρχιεπισκοπή. Αρμοδιότητά της είναι να εκδίδει άδειες για ανέγερση λατρευτικών χώρων, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, ενώ της απαγορεύεται αυστηρά η έκδοση αδειών σε ιδιώτες.

Ομως...

1. Η Ναοδομία δίνει άδειες για ανέγερση ναού σε οποιοδήποτε μέρος, ακόμη κι αν αυτός βρίσκεται σε καταπατημένη περιοχή. Η Πολεοδομία, ανεξάρτητα από τη διαπίστωση της αυθαιρεσίας, νομιμοποιεί το κτίσμα πάντοτε. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πολίχνης που χτίστηκε αυθαίρετα σε οικόπεδο άλλου ή ο ναός του Αγίου Γεωργίου Μετεώρων που χτίστηκε σε καταπατημένη περιοχή του δημοσίου. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η Πολεοδομία νομιμοποίησε τα αυθαίρετα κτίσματα χωρίς καν να κάνει αυτοψία, ενώ για τον πρώτο ναό ήδη υπήρχε δικαστική απόφαση απόδοσης του οικοπέδου στον ιδιοκτήτη του.

2. Εκτός από ναούς, η Ναοδομία κτίζει και βίλες σε ιδιώτες. Κατατίθεται για παράδειγμα από κάποιον ιδιώτη αίτηση στη Ναοδομία για την ανέγερση ναϊσκου μετά των βοηθητικών χώρων". Η Ναοδομία βγάζει την άδεια σε δύο μέρες για την ανέγερση του ναϊσκου και μάλιστα με σύνδεση στα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ειδικά αν ο ιδιώτης δώσει ένα καλό μπαξίσι στην εκκλησία) και ο ιδιώτης χτίζει το εκκλησάκι στο οικόπεδό του και δίπλα τους "βοηθητικούς χώρους" που είναι συνήθως μια τριόροφη βίλα. Υπάρχει περίπτωση τριόροφης βίλας με άδεια της Ναοδομίας, που στην ταράτσα έχει ένα εκκλησάκι με τη βίλα να αποτελεί "τους βοηθητικούς χώρους" του ναϊσκου.

3. Ενώ οι παραπάνω άδειες δίνονται σε ιδιώτες, κατά παράβαση των νόμων, η Πολεοδομία ΠΑΝΤΟΤΕ νομιμοποιεί τα κτίσματα αυτά, ανεξάρτητα της νομιμότητάς τους και η Ναοδομία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια νόμους και διατάξεις.

4. Το θέμα των αυθαιρεσιών της Ναοδομίας έχει έλθει προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων τουλάχιστον 8 φορές τα τελευταία 7 χρόνια (Φεβρουάριο 2001, Ιούλιο 2001, Νοέμβριο 2001, Δεκέμβριο 2001, Μάρτιο 2002, Φεβρουάριο 2005, Μάρτιο 2006, Μάιο 2006) και ενώ οι αυθαιρεσίες της έχουν πιστοποιηθεί και γίνει παραδεκτές ακόμη και από υπουργούς των κυβερνήσεων (π.χ. Κακλαμάνης) εντούτοις η αυθαίρετη λειτουργία της συνεχίζει στο κράτος του Ελλαδιστάν.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 12:40:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σωστά όπως μπάζει η πολεοδομία μπάζει και η ναοδομία!!!! το ότι έχουν γίνει μηνήσεις και μάλιστα η παράνομη ανέγερση ναών ή εκκλησιαστικών χώρων όπως για παράδειγμα στο Μαρούσι, έχει σταματήσει με επέμβαση των αρμόδιων αρχών αυτό είναι θετικό.
Αυτό που χρειάζεται δεν είναι τόσο η κατάργηση νόμων, όσο η εφαρμογή τους. Αλλά το κυριότερο να λέμε όλη την αλήθεια και όχι τη μισή.
Το κράτος του Ελλαδιστάν λοιπόν δεν είναι τέτοιο λόγω της όποιας "Ναοδομίας" όπως θέλεις να παρουσιάσεις είναι λόγω της συνολικής διαφθοράς ανεξαρτήτου Υπουργείων ή θεσμών.........αλλά εσύ ως Χριστιανομάχος ποσός σε ενδιαφέρει..........παρά το μόνο πως θα κατηγορηθεί ο Χριστιανισμός!!!!! με αυτό κοιμάσαι!!!!! στο μυαλό σου και με αυτό ξυπνάς!!!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 11/08/2008 12:41:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 12:50:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
Η αεί οσφυοκάμπτουσα στους ισχυρούς και τους επωνύμους ηγεσία της εκκλησίας σου Ψηλέ , διενεργεί πάντοτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά , γιατί σε μερικούς επώνυμους που αποτεφρώθηκαν , (αυτή τη στιγμή θυμάμαι μόνο τη Μαρία Κάλας ) , όχι μόνο εψάλλη η εξόδειος ακολουθία , αλλά και κάθε χρόνο τελείται τρισάγιο στο σημείο της θάλασσας που σκορπίστηκε η τέφρα της . Φυσικά για τους υπόλοιπους ανωνύμους μπορούν να εκτοξεύουν και κατάρες .

Η Εκκλησία μερικές φορές λειτουργεί "καθ΄ οικονομία" και μπορεί, σε ειδικές περιπτώσεις, να δείξει κάποια "επιείκεια" όσον αφορά την εφαρμογή του τυπικού της.

Βέβαια, ένας καθώς πρέπει χριστιανομάχος θα δει μόνο τις περιπτώσεις επώνυμων ανθρώπων και όχι τις άλλες περιπτώσεις, γιατί έτσι τον συμφέρει.

Άλλο πράγμα είναι μια εξαίρεση σε μια ειδική περίπτωση και άλλο πράγμα είναι να αλλάξει όλο το τυπικό της Εκκλησίας γιατί το επιθυμούν κάποιοι.

quote:
Sesostris
Το αστείο όμως της υποθέσεως , είναι το από πού θα γνωρίζει ο παπάς αν ο νεκρός έχει ταφή ή έχει αποτεφρωθεί όταν οι συγγενείς του νεκρού θελήσουν να του κάνουν 40ήμερο μνημόσυνο στην εκκλησία . Εκτός αν η ιερά σύνοδος απαιτεί να εκδίδονται «Θαυτότητες».

Τότε, είτε του κάνουν μνημόσυνο, είτε δεν το κάνουν, το ένα και το αυτό είναι.
Δυστυχώς, υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τη σοβαρότητα και τη σημασία του μνημόσυνου, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τυπικό και τίποτα παραπάνω.
Τον άνθρωπο παπά τον ξεγελάς, το Θεό όμως;;

quote:
Sesostris
Σε πληροφορώ Ψηλέ ότι αυτοί που επιλέγουν το διαφορετικό , έχουν γράψει προ πολλού τους κανόνες της εκκλησίας στα παλιότερα των υποδημάτων τους γιατί απλούστατα δεν ανήκουν σ’ αυτήν , και καλά θα κάνη και η εκκλησία να πάψη να ασχολείται με τις επιλογές τους και να παρεμβάλλη εμπόδια .


Εγώ το είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, ακόμη κι αν θελήσουν, μετά το θάνατό τους, να τους σουβλίσουν και να τους ξεροψήνου, δεν πέφτει λόγος στην Εκκλησία, από τη στιγμή που οι ίδιοι ξεκαθάρισαν τη θέση τους.

Έλα όμως που είναι αυτοί που ασχολούνται με τα της Εκκλησίας και θέλουν να επιβάλλουν στην Εκκλησία για το τι πρέπει να κάνει και τι όχι, ακόμη και μετά το θάνατό τους;
Βέβαια, τις περισσότερες φορές είναι οι συγγενείς που αρχίζουν τα παρατράγουδα και όχι η επιθυμία του θανούντος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 13:14:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Incubus
Ωραία.
Παρόλα αυτά δεν έχω δει κάποια προσπάθεια μιας μερίδας ανθρώπων που να ζητούν να αποτεφρωθούν μετά θάνατον και μετά να επιθυμούν να τους ψάλλει ο παπάς την εξόδειο ακολουθία.
Ούτε σε συζητήσεις μου με διάφορους ανθρώπους για το συγκεκριμένο θέμα έχω ακούσει κάποιον να μου αναφέρει κάτι αντίστοιχο.
Αυτό που ζητείται είναι να τους επιτρέπεται η αποτέφρωση μετά θάνατον στους κατάλληλους χώρους για αυτό.
Πολύ απλό πράγμα το οποίο δεν απειλεί την Εκκλησία.

Αντιθέτως με εσένα, εγώ έχω δει και έχω παρακολουθήσει συζήτηση (π.χ. στο ΕΤ3), όπου συμμετείχε και ο γνωστός κος Μπουτάρης (των κρασιών), όπου απαιτούσαν από την Εκκλησία να αλλάξει το τυπικό της και συγκρούονταν και με έναν ιερέα που συμμετείχε και αυτός στη συζήτηση αυτή.

quote:
Incubus
Για εσένα λοιπόν ποιές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις κι υποχρεώσεις που απορρέουν από την συγκεκριμένη επιλογή ενός ανθρώπου;

Εφόσον επιλέγω να διάγω ζωή εκτός της Εκκλησίας, τότε δεν θα πρέπει να με ενδιαφέρει ή/και να απαιτώ την αλλαγή των κανόνων της Εκκλησίας.

Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δεν γίνεται.


quote:
Incubus
Και γιατί να επιθυμεί να πετσοκόψει την ιστορία του Κράτους μας, να σπείρει μισαλλοδοξία και μίσος κάποιος άλλος συνομιλητής μας;
Εσύ πχ θα πεις ότι παρατηρείς ότι αυτό κάνει.
Αυτός θα πει το ίδιο για σένα.
Τελικά ποιός θα έχει δίκιο;


Εγώ δεν θεώρησα κανένα κομμάτι της ιστορίας μας ως άχρηστο, όπως π.χ. αυτό που κάνουν για το Βυζάντιο οι χριστιανομάχοι.
Το γιατί οι άνθρωποι σπέρνουν μίσος και μεταδίδουν μισαλλόδοξα μηνύματα, επιδέχεται πολλές ερμηνείες.
Πολλές φορές το κάνουν σκόπιμα και μερικές φορές, ίσως, ασυνείδητα.
Υπάρχουν και συμφέροντα που μπορεί να κρύβονται πίσω από τέτοιες κινήσεις.

Ίσως είναι και ένα φαινόμενο της εποχής μας. Όταν κάποιος πιάνει πάτο, όπως συμβαίνει και με τους νεοέλληνες σήμερα, άλλοι και όλοι του φταίνε, εκτός από τον ίδιο βέβαια, και δημιουργεί φαντάσματα και κυνηγά μάγισσες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 13:23:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Σωστά όπως μπάζει η πολεοδομία μπάζει και η ναοδομία!!!! το ότι έχουν γίνει μηνήσεις και μάλιστα η παράνομη ανέγερση ναών ή εκκλησιαστικών χώρων όπως για παράδειγμα στο Μαρούσι, έχει σταματήσει με επέμβαση των αρμόδιων αρχών αυτό είναι θετικό.
Αυτό που χρειάζεται δεν είναι τόσο η κατάργηση νόμων, όσο η εφαρμογή τους. Αλλά το κυριότερο να λέμε όλη την αλήθεια και όχι τη μισή.
Το κράτος του Ελλαδιστάν λοιπόν δεν είναι τέτοιο λόγω της όποιας "Ναοδομίας" όπως θέλεις να παρουσιάσεις είναι λόγω της συνολικής διαφθοράς ανεξαρτήτου Υπουργείων ή θεσμών.........αλλά εσύ ως Χριστιανομάχος ποσός σε ενδιαφέρει..........παρά το μόνο πως θα κατηγορηθεί ο Χριστιανισμός!!!!! με αυτό κοιμάσαι!!!!! στο μυαλό σου και με αυτό ξυπνάς!!!!!! http://www.mysmilie.de/smilies/frech/2/img/023.gif" border=0>

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 11/08/2008 12:41:58


Kαι που να τολμήσει κανείς ιδιώτης , υπάλληλος ή και Υπηρεσία (ναι , ναι) να φέρει αντίρρηση ακόμα και άν θέλει. Μαύρο φίδι που τον-τους έφαγε. Οι πιέσεις από πολιτικής πλευράς (γιατί εκεί καταλήγει το θέμα , ψήφοι των χριστιανών γαρ) είναι πολύ μεγάλες .
Άσε και το άλλο : Δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η κατάρα επίσημη ή ανεπίσημη των ιερωμένων . Φόβος της οργής του θεού άν αντιτίθεσαι στο θέλημά του , φόβος , φόβος....
Ξεκίνησαν πρόσφατα οι διαδικασίες για την παραχώρηση δημόσιας (!) δασικής έκτασης στα όρια των Νομών Ημαθίας και Πέλλης για την ανέγερση μοναστηριού (Ιεράς Μονής επισήμως) . Προφανώς έκριναν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες και ο μοναχός που το "χειρίζεται" ότι υπήρχε έλλειψη μονών στην περιοχή και όχι ενός κοινωγελούς ιδρύματος ή έργου . Δυστυχώς τέτοια παραχώρηση προβλέπεται από τη Νομοθεσία ,όμως "για λόγους Δημοσίου συμφέροντος" . Δίνουν δε το Ο.Κ. ή λένε τις απόψεις τους πολλές Υπηρεσίες . Μαντέψτε άν έφερε καμμία αντίρρηση....
Σωστά μαντέψατε !!!
Επίσης μαντέψτε άν θα γίνει με έξοδα καθαρά της Εκκλησίας , ή από εισφορές και δωρεές πιστών...
Ξαναμαντέψατε σωστά !!!
Αυτή η τακτική που αναφέρει ο Macedon , του χτισίματος δηλ. και ενός εκκλησακίου (!) στο κτίσμα ή στην άκρη του παράνομου οικοπέδου τείνει να γενικευθεί , σαν μέτρο αποτροπής της διαδικασίας κατεδάφισης που προβλέπεται από το Νόμο . Σου λέει ο έξυπνος Νεοέλλην Χ.Ο. : ποιος θα τολμήση να γκρεμίσει εκκλησάκι ; Θα κινητοποιήσω τον κλήρο της περιοχής , το χριστεπώνυμο πλήθος ,τον ...θεό τον ίδιο , και... . Μήπως δεν τα γνωρίζεις αυτά europaios 2 ; Τακτικές και μέθοδοι του Χριστιανισμού (που "χτυπιέται" και "τον πολεμάνε"), όπως τον ξέρουμε όλοι μας είναι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 13:33:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γι αυτό ρε φίλε DPJ10 υπάρχει τόση ασυδοσία
κι ανωμαλία γύρω μας.. Γιατί τα σκιάζει η φοβέρα
του χριστιανισμού... Μιλάμε καθαρά για διαστρέβλωση...
Βλέπεις στην Ελλάδα έχουμε ελευθερία, ανάλογα με την
κουλτούρα του λαού μας. Δεν είματε στις ΗΠΑ ή Λονδίνο...
Επίσης ο κόσμος χτίζει μοναστήρια, γιατί θέλει κι όχι
γιατί υποχρεούται...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 13:58:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
D.P.J. 10:
Kαι που να τολμήσει κανείς ιδιώτης , υπάλληλος ή και Υπηρεσία (ναι , ναι) να φέρει αντίρρηση ακόμα και άν θέλει. Μαύρο φίδι που τον-τους έφαγε. Οι πιέσεις από πολιτικής πλευράς (γιατί εκεί καταλήγει το θέμα , ψήφοι των χριστιανών γαρ) είναι πολύ μεγάλες .
Άσε και το άλλο : Δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η κατάρα επίσημη ή ανεπίσημη των ιερωμένων . Φόβος της οργής του θεού άν αντιτίθεσαι στο θέλημά του , φόβος , φόβος....
Ξεκίνησαν πρόσφατα οι διαδικασίες για την παραχώρηση δημόσιας (!) δασικής έκτασης στα όρια των Νομών Ημαθίας και Πέλλης για την ανέγερση μοναστηριού (Ιεράς Μονής επισήμως) . Προφανώς έκριναν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες και ο μοναχός που το "χειρίζεται" ότι υπήρχε έλλειψη μονών στην περιοχή και όχι ενός κοινωγελούς ιδρύματος ή έργου . Δυστυχώς τέτοια παραχώρηση προβλέπεται από τη Νομοθεσία ,όμως "για λόγους Δημοσίου συμφέροντος" . Δίνουν δε το Ο.Κ. ή λένε τις απόψεις τους πολλές Υπηρεσίες . Μαντέψτε άν έφερε καμμία αντίρρηση....
Σωστά μαντέψατε !!!
Επίσης μαντέψτε άν θα γίνει με έξοδα καθαρά της Εκκλησίας , ή από εισφορές και δωρεές πιστών...
Ξαναμαντέψατε σωστά !!!
Αυτή η τακτική που αναφέρει ο Macedon , του χτισίματος δηλ. και ενός εκκλησακίου (!) στο κτίσμα ή στην άκρη του παράνομου οικοπέδου τείνει να γενικευθεί , σαν μέτρο αποτροπής της διαδικασίας κατεδάφισης που προβλέπεται από το Νόμο . Σου λέει ο έξυπνος Νεοέλλην Χ.Ο. : ποιος θα τολμήση να γκρεμίσει εκκλησάκι ; Θα κινητοποιήσω τον κλήρο της περιοχής , το χριστεπώνυμο πλήθος ,τον ...θεό τον ίδιο , και... . Μήπως δεν τα γνωρίζεις αυτά europaios 2 ; Τακτικές και μέθοδοι του Χριστιανισμού (που "χτυπιέται" και "τον πολεμάνε"), όπως τον ξέρουμε όλοι μας είναι.

Ήδη τόσο ο macedon όσο και εγώ γράψαμε ότι παράνομες υποθέσεις κατέληξαν στη δικαιοσύνη εκτός και εάν θεωρείς ότι η δικαιοσύνη μεροληπτεί γιατί στην περίπτωση του Αμαρούσιου που ανέφερα εδώ και κάμποσα χρόνια το έργο σταμάτησε, ενώ στις φυλακές υπάρχουν και ιερωμένοι...........μην λες τα πράγματα λοιπόν όπως θα ήθελες να είναι. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν το αν ενεργοποιούνται ή όχι αυτό δεν είναι θέμα της Εκκλησίας αλλά της Πολιτείας.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 14:13:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γι αυτό ρε φίλε DPJ10 υπάρχει τόση ασυδοσία
κι ανωμαλία γύρω μας.. Γιατί τα σκιάζει η φοβέρα
του χριστιανισμού... Μιλάμε καθαρά για διαστρέβλωση...
Βλέπεις στην Ελλάδα έχουμε ελευθερία, ανάλογα με την
κουλτούρα του λαού μας. Δεν είματε στις ΗΠΑ ή Λονδίνο...
Επίσης ο κόσμος χτίζει μοναστήρια, γιατί θέλει κι όχι
γιατί υποχρεούται...

Τα πράγματα αλλάζουν σιγά - σιγά , αλλά πολύ σιγά . Και ναι αυτός ο φόβος κυριαρχεί ακόμα . Φαντάζομαι καταλαβαινόμαστε έτσι ; Δεν σε βάζουν βέβαια φυλακή εάν πας κόντρα στην Εκκλησία ούτε σε βασανίζουν , όχι σωματικά τουλάχιστον .
Όταν θα φύγει αυτό ο άτιμος ο φόβος (της..επουράνιας ή και γήινης τιμωρίας) από την ψυχή, τότε θα ξεχωρίσουν αυτοί που είναι σωστοί (όσο μπορούν) γιατί έτσι πρέπει , και όσοι το έκαναν φοβούμενοι την οργή του μεγαλοδύναμου .
Για τα μοναστήρια τώρα που επιτρέπεται να ιδρύονται , ο Νόμος ΔΕΝ αναφέρει ότι πρέπει να είναι του συγκεκριμένου δόγματος , έτσι ;
Βέβαια άν τολμήσει κάποιο άλλο δόγμα να προχωρήσει σε ίδρυση μονής την συνέχεια την ξέρουμε όλοι , ή όχι ; Δεν είμαι οπαδός ή υπερασπιστής κάποιου δόγματος , απλά το αναφέρω για την ιστορία . Εδώ ορύονται παπαδομάνι Χ.Ο. οργανώσεις κ.λ.π. άν γίνει κάποια συγκέντρωση αρχαιολατρών (Ελληνικό "δόγμα" στο κάτω - κάτω !!!), στα "αλλόδοξα" μοναστήρια θα είναι ανεκτικοί ;
O κόσμος φίλε trexagireve δεν χτίζει μοναστήρια , δεν ρωτάται καν. Οι παπαδοκαλόγεροι και οι Ιερές (!) Μητροπόλεις χτίζουν .
Αλλά φαντάζομαι το ξέρεις και αυτό....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 14:53:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
D.P.J. 10:
Τα πράγματα αλλάζουν σιγά - σιγά , αλλά πολύ σιγά . Και ναι αυτός ο φόβος κυριαρχεί ακόμα . Φαντάζομαι καταλαβαινόμαστε έτσι ; Δεν σε βάζουν βέβαια φυλακή εάν πας κόντρα στην Εκκλησία ούτε σε βασανίζουν , όχι σωματικά τουλάχιστον .
Όταν θα φύγει αυτό ο άτιμος ο φόβος (της..επουράνιας ή και γήινης τιμωρίας) από την ψυχή, τότε θα ξεχωρίσουν αυτοί που είναι σωστοί (όσο μπορούν) γιατί έτσι πρέπει , και όσοι το έκαναν φοβούμενοι την οργή του μεγαλοδύναμου .
Για τα μοναστήρια τώρα που επιτρέπεται να ιδρύονται , ο Νόμος ΔΕΝ αναφέρει ότι πρέπει να είναι του συγκεκριμένου δόγματος , έτσι ;
Βέβαια άν τολμήσει κάποιο άλλο δόγμα να προχωρήσει σε ίδρυση μονής την συνέχεια την ξέρουμε όλοι , ή όχι ; Δεν είμαι οπαδός ή υπερασπιστής κάποιου δόγματος , απλά το αναφέρω για την ιστορία . Εδώ ορύονται παπαδομάνι Χ.Ο. οργανώσεις κ.λ.π. άν γίνει κάποια συγκέντρωση αρχαιολατρών (Ελληνικό "δόγμα" στο κάτω - κάτω !!!), στα "αλλόδοξα" μοναστήρια θα είναι ανεκτικοί ;
O κόσμος φίλε trexagireve δεν χτίζει μοναστήρια , δεν ρωτάται καν. Οι παπαδοκαλόγεροι και οι Ιερές (!) Μητροπόλεις χτίζουν .
Αλλά φαντάζομαι το ξέρεις και αυτό....

Λες "όταν θα φύγει αυτός ο άτιμος ο φόβος (της..επουράνιας ή και γήινης τιμωρίας) από την ψυχή, τότε θα ξεχωρίσουν αυτοί που είναι σωστοί (όσο μπορούν) γιατί έτσι πρέπει , και όσοι το έκαναν φοβούμενοι την οργή του μεγαλοδύναμου".
Τι εννοείς αγαπητέ μου? ειδικά στο γήινη τιμωρία!!! μήπως να καταργήσουμε και το ποινικό δίκαιο για να μη φοβάται κανένας? ..........για διευκρίνισε...........αν κάποιος δε θέλει να φοβάται την επουράνια δίκη δεν έχει παρά να απομακρυνθεί από το Χριστιανισμό.........οι Χριστιανοί εάν φοβόμασταν να σε σίγουρος ότι θά ήμασταν άθεοι που δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Γιατί ο άθεος φοβάται την τιμωρία και για αυτό είναι και άθεος (γνώμη μου). Λογικό εξάλλου αφού για αυτόν δεν υπάρχει Θεός ένας επιπλέον λόγος να μη φοβάται για ανήθικες πράξεις.......απομακρύνεται λοιπόν από το Θεό από φόβο προς αυτόν.........και εν συνεχεία σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά προσπαθεί να πείσει και τους άλλους να την κόψουνε.....για να μη νιώθει άβολα!!!!! (γνώμη μου).
Οι ξένες θρησκείες έχουν τους δικούς τους ναούς, που είδες εσύ ότι δεν υπάρχουν? Η Θράκη είναι γεμάτη τζαμιά, Εκκλησίες της Πεντηκοστής και Ευαγγελικές υπάρχουν παντού.......Μέχρι και το κτήριο των Ιεχωβάδων στο Μαρούσι βγάζει μάτια από απόσταση......μη λες ότι θα ήθελες να συμβαίνει αλλά ότι συμβαίνει.....το πρόβλημά τους αν εξαιρέσουμε τους μουσουλμάνους είναι ότι δεν έχουν κόσμο.......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 18:49:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε DPJ10, η υπερβολή που διακατέχει το κείμενο σου
είναι φανερή...Αυτο γιατι, είναι αλήθεια.,
πως όλες οι θρησκείες έχουν τα απαγορευτικά
τους και το να μεγενθύνουμε ειδικά για τον
χριστιανισμό, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη
επιχειρημάτων.
Αν πραγματικά θέλουμε να δειχνουμε σωστοί, πρέπει
να κοιτάμε το καλό όλων μας, όχι το αντίθετο, δλδ
να σφαζόμαστε και αλληλοκατηγουμεθα...
Αυτο το ρόλο πρέπει να παίζει η θρησκεία και ο
χριστιανισμός το προσπαθεί ανοιχτά και χωρίς μυστικές και
ειδωλολατρικές τελετές...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 18:53:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γιατί ο άθεος φοβάται την τιμωρία και για αυτό είναι και άθεος (γνώμη μου). Λογικό εξάλλου αφού για αυτόν δεν υπάρχει Θεός ένας επιπλέον λόγος να μη φοβάται για ανήθικες πράξεις.......απομακρύνεται λοιπόν από το Θεό από φόβο προς αυτόν.........και εν συνεχεία σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά προσπαθεί να πείσει και τους άλλους να την κόψουνε.....για να μη νιώθει άβολα!!!!! (γνώμη μου).

δεν ξέρεις τι σου γίνετε και αυτό δεν είναι άποψη μου αλλά κοινή διαπίστωσηΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 19:02:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλε άθεε εκτός από το να προσβάλεις καλά
θα ήταν καμιά φορά να εκφράζεις και καμιά
άποψη επι των θεματων...
Ο χριστιανισμός έχει αποτελέσει βάση για μια
καλύτερη κοινωνία και αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει
κανείς..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 19:14:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

φίλε άθεε εκτός από το να προσβάλεις καλά
θα ήταν καμιά φορά να εκφράζεις και καμιά
άποψη επι των θεματων...
Ο χριστιανισμός έχει αποτελέσει βάση για μια
καλύτερη κοινωνία και αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει
κανείς..

τι εκανε ο χριστιανισμος;;;;;;;;;;;;;;;;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 20:22:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε άθεε, μην κάνεις έτσι θα σουρθει
κολπός... Ναι ο χριστιανισμός αποτελεί
θεμέλιο της σημερινής κοινωνίας και οδηγος
της στην καλύτερη αυριανή ανθρωπότητα. Μέσα
και πέρα από όσους θέλουν τον άνθρωπο ζώο,
να υπακούει σε ένστικτα...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 20:27:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλε άθεε, μην κάνεις έτσι θα σουρθει
κολπός... Ναι ο χριστιανισμός αποτελεί
θεμέλιο της σημερινής κοινωνίας και οδηγος
της στην καλύτερη αυριανή ανθρωπότητα. Μέσα
και πέρα από όσους θέλουν τον άνθρωπο ζώο,
να υπακούει σε ένστικτα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2008, 21:18:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ άθεε χαίρομαι να με επιβεβαιώνεις..........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4900 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2008, 01:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Φίλε Sesostris, υπάρχιε αυτή η ελευθερία που
ζητάς. Τώρα αν οι 12θειστές δεν μπορούν να μαζέψουν
χρήματα για να κάνουν ναό, ή αν κι οι ίδιοι δεν πιστεύουν
ότι μπορούν να είναι ΄τιποτε άλλο από γραφικοί,
δεν είναι ευθύνη του κράτους ή του χριστιανισμού...

Από ότι είχα διαβάσει φίλε trexagireve , τα χρήματα και το οικόπεδο για την ανέγερση «Πανθέου» από τους 12Θεϊστές υπάρχουν , εκεί που σκοντάφτει το θέμα είναι ή άρνηση να τους χορηγηθή η άδεια ανέγερσης , γιατί παρεμβάλλονται εμπόδια από την εκκλησία και τους εγκάθετούς της μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες .
Ας μην υποκρινόμαστε λοιπόν και ομιλούμε περί ανεξιθρησκείας στην Ελλάδα , όταν αυτή αποτελεί κενό γράμμα και έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι σαν το μοναδικό θεοκρατικό κράτος της Ευρώπης . Όσο για τον χαρακτηρισμό του γραφικού , κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν και αυτοί γραφικούς τους χριστιανούς , σαν οστεοπροσκυνητές και πτωματολάτρες .
quote:
trexagireve
Οι φασιστικέςμέθοδοι που εφαρμόζονται, δείχνουν το που
το πανε οι νεοεποχίτες... Καλά είναι να βλέπουμε.

Δεν γνωρίζω αν οι θρησκείες που σου ανέφερα σαν παραδείγματα , Βουδισμός , Σιντοϊσμός , Ινδουιαμός , και 12θεο εφαρμόζουν φασιστικές μεθόδους , αν εσύ κατά κάποιο τρόπο έχεις εμβαθύνει στα της λατρείας τους και το γνωρίζεις , περιμένω να διαφωτίσης περί τούτου και εμάς τους υπόλοιπους . Όσο για το «νεοεποχίτες» με το οποίο αρέσκεσαι συχνά να χαρακτηρίζης τους μη Ορθοδόξους Χριστιανούς , σε πληροφορώ ότι όλες οι παραπάνω θρησκείες είναι αρχαιότερες του Χριστιανισμού , οπότε ο χαρακτηρισμός αυτός είναι μάλλον ατυχής .
quote:
trexagireve
Ο Χριστός
είχε πει μια πολύ σωστή κουβέντα "Υποκριτές,γνωρίζετε τα σημεία
του καιρού για τη γωργία, τα σημεία των καιρώνπου δείχνουν
που πάμε δεν τα βλέπετε;"

Ο Χριστός πιθανόν να τα είπε αυτά , οι Χριστιανοί δεν βλέπω να τα αντιλαμβάνονται .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4900 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2008, 01:51:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Η Εκκλησία μερικές φορές λειτουργεί "καθ΄ οικονομία" και μπορεί, σε ειδικές περιπτώσεις, να δείξει κάποια "επιείκεια" όσον αφορά την εφαρμογή του τυπικού της.
Βέβαια, ένας καθώς πρέπει χριστιανομάχος θα δει μόνο τις περιπτώσεις επώνυμων ανθρώπων και όχι τις άλλες περιπτώσεις, γιατί έτσι τον συμφέρει.
Άλλο πράγμα είναι μια εξαίρεση σε μια ειδική περίπτωση και άλλο πράγμα είναι να αλλάξει όλο το τυπικό της Εκκλησίας γιατί το επιθυμούν κάποιοι.

Όχι κατ’ οικονομίαν Ψηλέ , κατ’ οικονομισιά λειτουργεί η εκκλησία σου .
Πάντως χαίρομαι που έστω και έμμεσα παραδέχεσαι και με επιβεβαιώνεις , ότι η θρησκεία της αγάπης και της …ισότητας , έγινε για τους πλούσιους και τους ισχυρούς γιατί γι’ αυτούς γίνονται οι εξαιρέσεις , και όχι για τους αφελείς φουκαράδες που τους παραμυθιάζει για την μετά θάνατον ανταμοιβή τους , και εκμεταλλεύεται την αφέλεια και την ευπιστία τους .
Όσο αφορά τους χριστιανομάχους που αναφέρεις , μάλλον για να τους δουν οι χριστιανοί θα πρέπει να προμηθευτούν καθρέφτες και να κοιταχτούν , γιατί αυτοί κατά κύριο λόγο ευθύνονται για τον ευτελισμό της θρησκείας τους . Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία τους δεν έχουν όρια .
quote:
Ψηλός
Τότε, είτε του κάνουν μνημόσυνο, είτε δεν το κάνουν, το ένα και το αυτό είναι.
Δυστυχώς, υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τη σοβαρότητα και τη σημασία του μνημόσυνου, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τυπικό και τίποτα παραπάνω.
Τον άνθρωπο παπά τον ξεγελάς, το Θεό όμως;; .

Αυτό ακριβώς εννοούσα Ψηλέ , όταν έγραφα για τα παλαιότερα των υποδημάτων . Όσο για το Θεό δεν νομίζω ότι αυτός ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τη θρησκεία τους αλλά με τις πράξεις τους . Αλλού λοιπόν το παραμύθι .
quote:
Ψηλός
Εγώ το είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, ακόμη κι αν θελήσουν, μετά το θάνατό τους, να τους σουβλίσουν και να τους ξεροψήνου, δεν πέφτει λόγος στην Εκκλησία, από τη στιγμή που οι ίδιοι ξεκαθάρισαν τη θέση τους.

Ας τους αφήσουν λοιπόν ήσυχους και ας πάψουν να παρεμβαίνουν στο θέμα της καύσης των νεκρών .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2008, 08:35:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
Όχι κατ’ οικονομίαν Ψηλέ , κατ’ οικονομισιά λειτουργεί η εκκλησία σου .

Ώστε έτσι ψηλέ!! έχεις και δική σου εκκλησία!! και δε με κάλεσες μια φορά για
συνλειτουργία!! , ψάλτη θα βάλουμε τον trexagireve, παπαδάκι θα ψάξουμε να βρούμε τον ΝΟΥΣ, και ..........
quote:
Sesostris:
Όσο αφορά τους χριστιανομάχους που αναφέρεις , μάλλον για να τους δουν οι χριστιανοί θα πρέπει να προμηθευτούν καθρέφτες και να κοιταχτούν , γιατί αυτοί κατά κύριο λόγο ευθύνονται για τον ευτελισμό της θρησκείας τους . Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία τους δεν έχουν όρια .

Γιατί τόση φασαρία? αρκεί κανείς να διαβάσει αυτά που γράφεις!!!
quote:
Sesostris:
Αυτό ακριβώς εννοούσα Ψηλέ , όταν έγραφα για τα παλαιότερα των υποδημάτων . Όσο για το Θεό δεν νομίζω ότι αυτός ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τη θρησκεία τους αλλά με τις πράξεις τους . Αλλού λοιπόν το παραμύθι .

Σωστά!!!! αλλά τότε γιατί συνέχεια συκοφαντείς? μήπως γιατί τον έχεις γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων?
quote:
Sesostris:
Από ότι είχα διαβάσει φίλε trexagireve , τα χρήματα και το οικόπεδο για την ανέγερση «Πανθέου» από τους 12Θεϊστές υπάρχουν , εκεί που σκοντάφτει το θέμα είναι ή άρνηση να τους χορηγηθή η άδεια ανέγερσης , γιατί παρεμβάλλονται εμπόδια από την εκκλησία και τους εγκάθετούς της μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες .

Δεν το ξερα!!!! μακάρι να τους δώσουν την άδεια!!!! όσο γίνεται ποιο γρήγορα!!! θα ήθελα πολύ να δω ξέρεις μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου .....γνωστή από τις εμφανίσεις της κυρίως στην εκπομπή του Χαρδαβέλα, καστανόθανθο μαλλί και με γυαλιά αλλά μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή!.......να τη δω λοιπόν να απαγγέλει τα Ορφικά!! και να κάνει σπονδές στη Δήμητρα για τη σοδιά!!
Πάντως πολύ φοβάμαι ότι ο λόγος είναι ότι δεν απευθύνονται στις σωστές υπηρεσίες!!!! στο θέατρο σκιών θα έπρεπε να πάνε για έγκριση....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2008, 08:47:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Χριστός φίλε sesostris είπε και το άλλο που
δεν γνωρίζεις εσύ: Οι δυιλίζοντες τον κώνωπα και
καταπίνοντες την κάμηλο... για την υποκρισία, που
κυκλοφορεί..
Δηλαδή αγαπητέ μου, οι μέχρι πρότινος τσαρλατανιές
έγιναν θρησκείες; Οι θρησκείες που λένε ότι μαζι με τον άνδρα πρέπει να θάβεται ζωντανή και η γυναίκα του, αποτελούν για σένα δημοκρατικές θρησκείες;
Τόση πόρωση και μίσος για τον χριστιανισμό, ή ..ζήλια που
επικρατεί η θρησκεία του Χριστού και έχει τόσο την αγάπη ως κύριο αγαθό;
Στις επόμενες μέρες φίλε μου θσ πούμε μπόλικα περί απατεώνων και ψευτοθρησκειών.. Κάτσε στην καρέκλα σου και περιμενε... Εννοώ
αυτέ τς ...αξιοσέβαστες θρησκείες που ανέφερες και τις έχεις
σημαια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy