ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 20:20:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να δούμε τα στοιχεία για τους αστερισμούς:
http://www.geocities.com/astrologymulapin/index.htm
Άρα ένα Βαβυλωνιακό κείμενο και ΟΧΙ ελληνικό αναφέρει το όνομα του άστρου και του αστερισμού ως λέων...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nabonassar
http://en.wikipedia.org/wiki/Babylonian_astronomy

http://members.optusnet.com.au/~gtosiris/page9k.html
Άρα λοιπόν ο ίδιος ο Πτολεμαίος χρησιμοποίησε βαβυλωνιακά στοιχεία για τις μελέτες του...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 20:27:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς: OANNHSEA, χωρίς να επιβεβαιώνω όλα τα παραπάνω, τα καταθέτω για προβληματισμό.

Αφού το επεξηγώ γιατί με ρωτάς.

Παρέθεσα αυτά που βρήκα. Με έντονα γράμματα σημείωσα ό,τι μας ενδιέφερε για το θέμα μας.

Εξ άλλου τόνισα ότι:

quote:
Επειδή πολύ σπάνια χρησιμοποιώ σαν πηγή πληροφοριών το Διαδίκτυο (προτιμώ τα βιβλία), παραθέτω παρακάτω ορισμένες πληροφορίες, με τις οποίες έμμεσα μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσο οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι συμβόλιζαν με τον Λέοντα τον σημερινό ομώνυμο αστερισμό, από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ".

Το μοναδικό ερώτημά μας ήταν αυτό που αναφέρω στην αμέσως παραπάνω παράθεσή μου.

Σχολιάζεις ό,τιδήποτε άλλο γράφουν οι άλλοι στο διαδίκτυο εκτός από αυτό που μας απασχολεί.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 20:49:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σχολιάζεις ό,τιδήποτε άλλο γράφουν οι άλλοι στο διαδίκτυο εκτός από αυτό που μας απασχολεί.

Εεεεε, ναι...
Αλλά παθαίνω μία παράκρουση μόλις διαβάζω ψέματα...
Ποιό είναι το θέμα μας, γιατί το έχασα;;; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 22:18:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ OANNHSEA

Γράφω στο μήνυμά μου που έστειλλα στις: 21/02/2009, 16:18:45:

"Επειδή πολύ σπάνια χρησιμοποιώ σαν πηγή πληροφοριών το Διαδίκτυο (προτιμώ τα βιβλία), παραθέτω παρακάτω ορισμένες πληροφορίες, με τις οποίες έμμεσα μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσο οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι συμβόλιζαν με τον Λέοντα τον σημερινό ομώνυμο αστερισμό, από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ"."

Αυτό ήταν το ερώτημα. Και συνεχίζω το μήνυμά μου γράφοντας:

"Στον τόμο "Το Σύμπαν" (σελίδα 127), διαβάζουμε:
Δια τους αρχαίους Έλληνας είναι οι ήρωες οι οποίοι έγιναν αστέρες και οι οποίοι φέρουν μεθ'εαυτών και τα κυριότερα των αντικειμένων ή των μεταφορικών μέσων τα οποία εχρησιμοποίουν , όπως και τα τρόπαια των κατορθωμάτων των. Μετετράπησαν εις αστέρας υπό των θεών δια να μείνουν αθάνατοι. Διότι και μέχρι σήμερον εξακολουθούν ακόμη οι αστέρες και οι αστερισμοί να φέρουν τα ονόματά των, τα ονόματα των πρωταγωνιστούντων προσώπων της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας τα οποία πρώτοι έδωσαν εις αυτά οι Ορφικοί και μετά τα παρέλαβον οι άλλοι λαοί της Ανατολής. "

Και τελειώνω το μήνυμα με τα εξής:

"Ο Πτολεμαίος εσημείωσε 32 αστέρας του αστερισμού τούτου , εκ των οποίων όμως βραδύτερον, μερικοί εχωρίσθησαν υπό του Τύχωνος Βραχίου εκ του Λέοντος και εσχηματίσθη δι'αυτών ο αστερισμός της Κόμης. Φαίνεται πιθανόν ότι ο αστερισμός αυτός εισήχθη υπό των Αιγυπτίων. Ο Λέων μετα του επομένου αστερισμού, της Παρθένου εσυμβόλιζε την Σφίγγα."

Την τελευταία φράση εγώ την ερμηνεύω με το ότι οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν τη Σφίγγα με τον αστερισμό του Λέοντα.

Δεν είναι όμως αυτό το μείζον θέμα. Το σημαντικότερο είναι ότι Οι Πυραμίδες είχαν αποτυπώσει με ακρίβεια το σχέδιο του Ωρίωνα, όπως αυτός ήταν στον Ουρανό το 10.450 π.Χ.

Η θέση της Σφίγγας απλώς ερχόταν σαν δεύτερη επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος.

Αυτό το δεύτερο επιβεβαιωτικό στοιχείο (της θέσης της Σφίγγας), δεν χρειαζόταν να υπάρχει, διότι αρκούσε το πρώτο μόνο στοιχείο (της θέσης των Πυραμίδων με το σχήμα του Ωρίωνα στον ουράνιο θόλο το 10.450 π.Χ.) για να επισημάνει του λόγου το αληθές, (δηλαδή το ότι μας έστειλαν το μήνυμα ότι "βρισκόμαστε στο 10.450 π.Χ.").

Υποσχέθηκα ότι όταν θα έχω χρόνο θα εξηγήσω τι είναι η "Μετάπτωση των Ισημεριών" και τι είναι "Ισημερινός Δείκτης". Τότε θα έβλεπες ότι επειδή η Σφίγγα είναι "Ισημερινός Δείκτης", τότε θα μπορούσε να είναι ένα οιοδήποτε σύμβολο (π.χ. ένα πέτρινο βέλος) το οποίο πάλι θα ήταν επιβεβαιωτικό του έτους 10.450!

Έτσι δεν πρέπει να μας απασχολεί το αρχικό μας ερώτημα, παρόλο ότι έχομε ενδείξεις, ότι γνώριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ότι ο αστερισμός του Λέοντος (όπως εμείς τον ονομάζουμε έτσι), είναι ομώνυμος με τον δικό τους.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 23:55:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είπα ο συγγραφέας της Σούδας...
Είναι ο Λογγίνος ο Κάσιος που αναφέρει το λήμμα για το Δέρας;
Υπάρχει παραπομπή που να γράφει ότι το λήμμα για το Δέρας είναι κάποιου αρχαίου συγγραφέα;
Αλήθεια η μετάφραση του κειμένου στα νέα ελληνικά;

Ο συγγραφέας αγαπητέ Κυφεύς αυτού του κειμένου πρέπει να είναι φιλόλογος ή εντελώς άσχετος με την πραγματικότητα - αλλιώς δεν μπορούν να εξηγηθούν οι γελοιότητες που γράφει...OANNHSEA, γιατί συνεχίζεις και εκτίθεσαι μ ' αυτό τον τρόπο.
Κατέθεσες ότι οι συγγραφείς του λεξικού Σούδα ήταν του 10ου μ.Χ. αιώνα.
Σου υπενθύμισα ότι οι συντάκτες του ήταν κατά καιρούς μέχρι τον 10ον αιώνα διάφοροι λόγιοι (ας πούμε κάτι σαν την Britannica). Στους συντάκτες αναφέρεται κα ο Λογγίνος ο Κάσσιος, φιλόσοφος, ο οποίος ήταν διδάσκαλος του Πορφυρίου. Το ίδιο το βιβλίο αναφέρει" ήν δε επι Αυρηλιανού του Καίσαρος".

Για πες μας λοιπόν πότε έζησε ο τελευταίος και άσε τις γαργάρες που ξέρεις.

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 00:05:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Όλα αυτά είναι γραπτά ψυχοπαθούς ατόμου, το οποίο αντί να πάρε ένα βιβλίο να δει κάτι, έστω πρόχειρα, γράφει ότι του έρθει στο άρρωστο κεφάλι του...
Το κακό όμως είναι ότι τους ψυχοπαθείς αυτούς πιστεύει ο ανίδεος κόσμος...

[quote]

@Oannesea

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξαφανιστείς και να πας στον γάμο του Καραγκιόζη εκεί ίσως τα βρεις με τον εαυτό σου...Τυφώνιε που νομίζεις ότι το διαδύκτιο λέει αλήθειες.
Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου δικό σου πρόβλημα αλλά μην μας βρίζεις και πρόσεχε μην τα πάρω στο κρανίο και κυρήξω το πυρ στον πόλεμο....
Σε έπιασε κρίση γιατί καλέ μου γιατί οι Ελληνες είναι πρωτοπόροι σχεδόν σε όλους τους τομείς της επιστήμης????Αυτό έχει αποδειχθεί χιλιάδες φορές. Ασ μην τα ξαναλέμε...ετσι?
ΕΣΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Τι κρίμα??????? Αν ήσουν δεν θα μας έλεγες και ψυχοπαθεις.....Πηγαινε να πάρεις κανένα αντιαχολικό να ηρεμήσουν τα νευράκια σου και μετά πήγαινε στο γάμο να ξεδώσεις ορνιθοκόρυτε..mc

Edited by - ypatia8 on 22/02/2009 00:07:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 01:13:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς:
3. Ο Max Nordau αναφέρει ότι αυτοί που έχτισαν την πυραμίδα του Χέοπα ήταν Φιλισταίοι, δηλαδή Παλεστίνιοι ή Έλληνες εκ Κρήτης. Ο ναός του Σολομώντα έγινε αργότερα πάλι από Έλληνες αποίκους. Ο Μωυσής χρησιμοποίησε έλληνες λιθοξόους που έμεναν μόνιμα στην Πέτρα της Αραβίας όπου ήταν ο ναός τοτ Ιάκχου στους πρόποδες του όρους Έρεβος ή Ερέμιτ στα εβραϊκά. Ο ναός είναι σκαλιστός και έχει κολόνες κορινθιακού ρυθμού.


quote:
OANNHSEA:
Αλλά παθαίνω μία παράκρουση μόλις διαβάζω ψέματα...


Ψεύτης ο κ. Max Nordau;
Τσσςς, δεν το περίμενα αυτό από εσένα Mr OANNHSEA....για ανακάλεσε αμέσως διότι σε βλέπω να χάνεις το διαβατήριονα σε εξορίζουν στην Λήμνο και ξέρεις τι έκαναν οι Λημνιές πριν πάνε οι Αργοναύτες.
Λημνιά μπορεί να είναι και η Υπατία8 ή να πέσεις σε εποχή που κάνει διακοπές στην Λήμνο

Βρε OANNHSEA μπάς και σε λένε Σπύρο;


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 02:27:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

OANNHSEA:
Αλλά παθαίνω μία παράκρουση μόλις διαβάζω ψέματα...


Ψεύτης ο κ. Max Nordau;
ξέρεις τι έκαναν οι Λημνιές πριν πάνε οι Αργοναύτες.
Λημνιά μπορεί να είναι και η Υπατία8 ή να πέσεις σε εποχή που κάνει διακοπές στην Λήμνο

Βρε OANNHSEA μπάς και σε λένε Σπύρο;


Ερίωπας
[/quote]

Δεν βλέπω τον λόγο να λέει ψέματα ο κ. Max. Simon Nordau.
QUOTE
IF I DESPISED MYSELF, IT WOULD BE NO COMPENSATION IF EVERYONE SALUTED ME AND IF I RESPECT MYSELF IT DOES NOT TROUBLE ME IF OTHERS HELD ME LIGHTLY

IT IS WELL TO BE ALONE IT FERTILIZES THE CREATIVE IMPULSE

ο ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ είχε απομακρυνθεί απο την Εβραική κοινότητα αλλά ήταν πιστός συνέταιρος του Herzl kαι οι δυο τους πίστευαν στην ιδέα του σιωνισμού. Συμπέρασμα είναι ότι επειδή δεν υπήρχε εβραικό κράτος, δεν υπήρχε και εβραική κοινωνία απλά υπήρχαν εβραίοι στην θρησκεία.
Η σιωνιστική ιδέα ήταν να αποκτήσουν ένα χώρο που να το αποκαλούν κράτος των Εβραίων για να υπάρχει μια εβραική οντότητα.

Τώρα όσο αφορά την καταγωγή μου ναι πραγματικά έχω Λημνιώτικο αίμα στις φλέβες μου και προσέχετε αρσενικά γιατί όταν παραβιάζεται το ζωτικό μας χώρο μπορούμε να πράξουμε και φόνο.


Το όνομα ΣΠΥΡΟΣ που κολλάει....μην βγάλει σπυράκια από το άγχος του και τον φόβο του να φθάσει στην Λήμνο.....γιατί κανείς δεν ξέρει από που θα τούρθει.....
΄

Σας προσκαλώ στον Ρωμαικό Γυαλό της Πετάσσου στην Λήμνο για μια αξέχαστη περιπέτεια σαν αυτή των Αργοναυτών και σας παρακαλώ να αφήσετε τα βιβλία και τα διαδίκτυα στα σπίτια σας γιατί οι Λημνιές ξέρουν να φιλοξενούν και να περιποιηθούν τους καλεσμένους των.
Μην ξεχνάτε είμαστε παιδιά της Αφροδίτης και του Αρη....

mc

Edited by - ypatia8 on 22/02/2009 03:11:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 10:45:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA, γιατί συνεχίζεις και εκτίθεσαι μ ' αυτό τον τρόπο.
Κατέθεσες ότι οι συγγραφείς του λεξικού Σούδα ήταν του 10ου μ.Χ. αιώνα.

O συγγραφέας της Σούδας (θες δημιουργός ή ομάδα δημιουργών;) ήταν του 10ου αιώνα μ.χ.
Πρώτον γιατί δεν έχεις καμία απόδειξη ότι το λεξικό συμπληρώθηκε με τα χρόνια και δεύτερον γιατί δεν υπάρχουν οι πηγές για να υποστηρίζουν το κάθε λήμμα.
Άρα μπορεί ο κάθε ένας να λέει ότι το αντίστοιχο λήμμα είναι του τάδε συγγραφέα ή να γράφει ότι μπορεί να φανταστεί για το π.χ. δέρας...
Βλέπεις λοιπόν δεν εκτίθεμαι όταν γράφω ότι έχει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας ένα κείμενο όταν δεν γνωρίζεις τις πηγές του ή τον δημιουργό του ή όταν δεν έχουν αποδειχτεί τα γραφόμενα του. Αντιθέτως εκτίθεται όποιος πιστεύει σε κάθε τι το οποίο δεν έχει πηγή ή δεν έχει αποδειχτεί.
Αλήθεια η μετάφραση στα νέα ελληνικά του λήμματος;
Επίσης μπορεί να αποδειχτεί αυτό που έγραψες:Το «Χρυσόμαλλο Δέρας» ήταν βιβλίο με γνώσεις υψηλού επιπέδου μας πληροφορούν οι αρχαίοι συγγραφείς.;;; Ποιοί αρχαίοι συγγραφείς το έγραψαν ή μήπως καλύτερα ήταν ο συγγραφέας της Σούδας ο οποίος το δημιούργησε;

quote:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξαφανιστείς και να πας στον γάμο του Καραγκιόζη εκεί ίσως τα βρεις με τον εαυτό σου...Τυφώνιε που νομίζεις ότι το διαδύκτιο λέει αλήθειες.

Πρόσεξε το άτοπο που δημιούργησες:
Εάν το δίκτυο δεν λέει αλήθειες, τότε και ΕΣΥ δεν λες την αλήθεια...
Γιατί λοιπόν ypatia8 γράφεις ψέματα και τα διαδίδεις;;;
Επίσης γιατί να εξαφανιστεί κάποιος που προσπαθεί να θέσει την έρευνα βάση σκληρών επιστημονικών μέτρων και αποδείξεων; Γιατί δεν συμφέρει τους λάτρεις του παραμυθιού;
Το Τυφώνιε δεν κατάλαβα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω και την συνθηματική σας γλώσσα...

quote:
Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου δικό σου πρόβλημα αλλά μην μας βρίζεις και πρόσεχε μην τα πάρω στο κρανίο και κυρήξω το πυρ στον πόλεμο.... Σε έπιασε κρίση γιατί καλέ μου γιατί οι Ελληνες είναι πρωτοπόροι σχεδόν σε όλους τους τομείς της επιστήμης????

Μια στιγμή...
Είσαι και συγγραφέας αυτών των παραμυθιών, εκτός από λάτρης φυσικά;
Επίσης τι σημαίνει ότι θα κήρυξης την φωτιά στον πόλεμο - είναι συνθηματικό και αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω;;;
Σχεδόν σε όλους τους τομείς;;; Α παπαπαπα... Θα σε πιάσουν οι άλλοι που πιστεύουν ότι είναι σε όλους του τομείς και σε μαλώσουν...
Λοιπόν Έλληνας είμαι - λάτρης του παραμυθιού δεν είμαι: όπως λέμε τα του Έλληνος, τω Έλληνι και τα του δημιουργού, τω δημιουργώ.
Εάν λοιπόν εσείς θεωρήται ότι επειδή είμαστε Έλληνες θα πρέπει να έχουμε τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου (βασιζόμενοι σε κάποια βιβλία) και να αφήνουμε στην άκρη τις θετικές επιστήμες που μας καταστρέφουν τα παραμύθια - λυπάμαι, αλλά δεν είναι δικαίωμα σας να τα διαδίδεται αυτά τα παραμύθια, γιατί καταστρέφεται την αλήθεια και δη την επιστημονική αλήθεια.

quote:
Ψεύτης ο κ. Max Nordau;

Εάν δεν κάνω λάθος μιλάς για τον Max Nordau του περασμένου αιώνα...
Εάν ναι, τότε θα "κτυπήσω τους γέλωτας" εάν τον θεωρείς σοβαρό επιστήμονα... Ίσως όμως δείχνει και με τον καλύτερο τρόπο ότι η "μελέτη σας" δεν είναι τίποτα περισσότερο από αποδοχή και "εναγκαλισμό" όλων των θεμάτων που μπορούμε να βρούμε σε αιρετικά βιβλία και μας συμφέρουν, ενώ γράφουμε στα παλαιότερα των υποδήματων μας τι όποιες ανακαλύψεις, στοιχεία ή επιστημονικές αντιρρήσεις που υπάρχουν στο πέρασμα ενός αιώνα...
Περιμένω να μου γράψεις εάν είναι αυτός ή όχι...

Κηφεύς

quote:
"Ο Πτολεμαίος εσημείωσε 32 αστέρας του αστερισμού τούτου , εκ των οποίων όμως βραδύτερον, μερικοί εχωρίσθησαν υπό του Τύχωνος Βραχίου εκ του Λέοντος και εσχηματίσθη δι'αυτών ο αστερισμός της Κόμης. Φαίνεται πιθανόν ότι ο αστερισμός αυτός εισήχθη υπό των Αιγυπτίων. Ο Λέων μετα του επομένου αστερισμού, της Παρθένου εσυμβόλιζε την Σφίγγα."

Την τελευταία φράση εγώ την ερμηνεύω με το ότι οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν τη Σφίγγα με τον αστερισμό του Λέοντα.Και εγώ σου έγραψα ότι ο Πτολεμαίος χρησιμοποίησε βαβυλωνιακά στοιχεία για τις μελέτες του...
Σου παρέθεσα κάποιες σελίδες οι οποίες όχι μόνο γράφουν για την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ αρχή της αστρονομίας και της ονοματοθέτησης των άστρων και των αστερισμών του ουρανού, αλλά και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. ότι ο πλανήτης Αφροδίτη ήταν το άστρο της Innana για τους Σουμέριους.

quote:
Δεν είναι όμως αυτό το μείζον θέμα.

Ώπα, στάκα...
Ήδη θέσαμε σοβαρές αμφιβολίες για μία από τις βάσεις της θεωρίας (έστω και δευτερεύουσας): ότι η σφίγγα έδειχνε τον αστερισμό του λέοντα όταν δημιουργήθηκε...
Έτσι λοιπόν μένει η άλλη βάση: αυτή των άστρων...

quote:
Έτσι δεν πρέπει να μας απασχολεί το αρχικό μας ερώτημα, παρόλο ότι έχομε ενδείξεις, ότι γνώριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ότι ο αστερισμός του Λέοντος (όπως εμείς τον ονομάζουμε έτσι), είναι ομώνυμος με τον δικό τους.

Μία στιγμή: ποιές είναι αυτές οι ενδείξεις και ποιάς χρονολογίας;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 11:28:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και εγώ σου έγραψα ότι ο Πτολεμαίος χρησιμοποίησε βαβυλωνιακά στοιχεία για τις μελέτες του...
Σου παρέθεσα κάποιες σελίδες οι οποίες όχι μόνο γράφουν για την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ αρχή της αστρονομίας και της ονοματοθέτησης των άστρων και των αστερισμών του ουρανού, αλλά και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. ότι ο πλανήτης Αφροδίτη ήταν το άστρο της Innana για τους Σουμέριους.

Δεν κατάλαβες τίποτα. Η απάντηση σ'αυτά που γράφεις είναι στο μήνυμά μου.

quote:
Ώπα, στάκα...
Ήδη θέσαμε σοβαρές αμφιβολίες για μία από τις βάσεις της θεωρίας (έστω και δευτερεύουσας): ότι η σφίγγα έδειχνε τον αστερισμό του λέοντα όταν δημιουργήθηκε...
Έτσι λοιπόν μένει η άλλη βάση: αυτή των άστρων...

Και πάλι δεν κατάλαβες τίποτα απ'όσα γράφω.

Διακρίνω όχι μόνο μια ιδιάζουσα μορφή χαμηλής νοημοσύνης αλλά και μια αρρωστημένη συμπεριφορά ειρωνίας και χαρακτηρισμών που τα απευθύνεις σε ανθρώπους που ούτε καν τους ξέρεις.
Σε διαβεβαιώ ότι ούτε μια λέξη δεν θα τολμούσες να πεις απ'αυτές που γράφεις, αν με είχες μπροστά σου.
Η ανωνυμία πίσω από την οποία νομίζεις ότι κρύβεσαι, μην θεωρείς ότι είναι και πολύ ... ασφαλής.

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 12:03:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσο για τον Ωρίωνα, ας αρχίσουμε από τα βασικά...
http://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=%CE%A9%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82

ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ!!!
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε με όρους του 500π.χ. και ελληνικούς αστερισμούς και όχι του 10.000π.χ. και αιγυπτιακούς...
Βλέπουμε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ζώνη του Ωρίωνα και τα τρία άστρα της.
Γιατί λοιπόν να πιάσουν την ζώνη του Ωρίωνα και να μην πιάσουν και τα μεγαλύτερα άστρα που βρίσκονται εκατέρωθεν;

Δεύτερων και σπουδαιότερο: η ευθηγράμμιση των αστεριών με τις πυραμίδες. Και γενικότερα ή όλη ευθηγράμμιση του πλατώματος και του περιβάλλοντος χώρου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 12:09:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν κατάλαβες τίποτα. Η απάντηση σ'αυτά που γράφεις είναι στο μήνυμά μου.
Και πάλι δεν κατάλαβες τίποτα απ'όσα γράφω.

Τι να κάνω ο φουκαράς...
Δεν καταλαβαίνω όταν οι άλλοι τα γράφουν με κρυπτογραφήματα...
Θα μπορούσες να το γράψεις καθαρά;;;

quote:
Διακρίνω όχι μόνο μια ιδιάζουσα μορφή χαμηλής νοημοσύνης αλλά και μια αρρωστημένη συμπεριφορά ειρωνίας και χαρακτηρισμών που τα απευθύνεις σε ανθρώπους που ούτε καν τους ξέρεις.
Σε διαβεβαιώ ότι ούτε μια λέξη δεν θα τολμούσες να πεις απ'αυτές που γράφεις, αν με είχες μπροστά σου.
Η ανωνυμία πίσω από την οποία νομίζεις ότι κρύβεσαι, μην θεωρείς ότι είναι και πολύ ... ασφαλής.

Τα βρήκες όλα... Μην ξεχάσεις να παίξεις λόττο...
Να ξέρεις ότι εάν σε είχα μπροστά μου θα έλεγα τα ίδια ακριβώς πράγματα που γράφω - δεν φοβάμαι ΚΑΝΕΝΑΝ, όποιος και να είναι...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά αρχίζω να έχω κάποιες υποψίες...
Άλλωστε το θέμα αυτό με τις πυραμίδες το είχες πιάσει και αλλού...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 12:36:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τα βρήκες όλα... Μην ξεχάσεις να παίξεις λόττο...
Να ξέρεις ότι εάν σε είχα μπροστά μου θα έλεγα τα ίδια ακριβώς πράγματα που γράφω - δεν φοβάμαι ΚΑΝΕΝΑΝ, όποιος και να είναι...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά αρχίζω να έχω κάποιες υποψίες...
Άλλωστε το θέμα αυτό με τις πυραμίδες το είχες πιάσει και αλλού...

Αυτά τα "σάπια" στους όμοιούς σου. Ή μάλλον στους ομοιοπαθείς σου.

Και νάχεις λίγο υπομονή ...

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 00:33:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε OANNHSEA , στο ότι τόσο η Σφίγγα όσο και οι τρείς μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας , δεν είναι έργο των Αιγυπτίων αλλά κάποιου χαμένου ανώτερου πολιτισμού , και η ηλικία τους είναι περίπου 12000 ετών συνηγορούν ορισμένες παρατηρήσεις νεωτέρων ερευνητών αλλά και ορισμένα γεγονότα .
Και πρώτα απ’ όλα το ότι αν τις είχαν κατασκευάσει οι Αιγύπτιοι θα γνώριζαν και το ύψος τους πράγμα που δεν συνέβαινε .

Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία , όταν ο Θαλής ταξίδεψε στην Αίγυπτο και είδε τις πυραμίδες, θέλησε να μάθει πόσο ύψος έχουν. Δυστυχώς όμως ακόμα και οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι δεν γνώριζαν το ύψος τους. Έτσι όταν τους ρώτησε, του απάντησαν ότι θα κάνουν χρησμό στους θεούς για να τους απαντήσουν , πράγμα που δε χρειάστηκε , αφού ο Θαλής συγκρίνωντας την σκιά του ραβδιού του με την σκιά των πυραμίδων , μέτρησε το ύψος της κάθε πυραμίδας και απέσπασε το θαυμασμό του φαραώ της Αιγύπτου Άμασι .

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι το σύστημα αρίθμησης που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι όπως φαίνεται στην εικόνα που παραθέτω , δεν τους επέτρεπε να κάνουν τους πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των Πυραμίδων .

Τρίτον , εάν εξετάσει κανείς την μυθική ιστορία της προέλευσης της μεγάλης πυραμίδας, ανακαλύπτει ότι το μνημείο δεν ήταν αφιερωμένο σε κανέναν Φαραώ, αλλά ήταν το προϊόν της μεγαλοφυούς υψηλής τέχνης των Θεών των Αρχαίων. Ξανά και ξανά, από τον ρωμαίο Marcellinus στον κόπτη Al Masudi και τον άραβα Ibn Abd Alhokim, οι αφηγητές των αρχαίων θρύλων αναφέρουν πως χτίστηκε η μεγάλη πυραμίδα για να προστατεύσει τη γνώση ενός μεγαλειώδους πολιτισμού από καταστροφή λόγω πλημμύρας και πως αυτή η πλημμύρα ήταν που έφερε στην εποχή των θεών το τραγικό της τέλος.

Οι διάφορες χρονολογήσεις των θρυλικών Βασιλέων της Αιγύπτου τοποθετούν την εποχή αυτή τουλάχιστον στο 10.000 π.Χ.. Αυτά είναι και τα χρόνια που ο Πλάτων στον Τίμαιο και τον Κριτία τοποθέτησε την καταστροφή της Ατλαντίδας. Και είναι επίσης η ίδια χρονολογία, όπως μπορεί να αποδειχθεί από σύγχρονες επιστημονικές μελέτες, που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές κλιματικές, γεωλογικές και γεωμαγνητικές διαταραχές, συνοδευόμενες από μαζικές παλαιο-βιολογικές εξαφανίσεις στον πλανήτη, σημειώνοντας τη μεταβατική φάση μεταξύ της εποχής των πάγων και της τωρινής εποχής .

Τέταρτον γύρω από την βάση των πυραμίδων υπάρχει ένα στρώμα ιζήματος πάχους 4 μέτρων που περιέχει πολλά όστρακα και το απολίθωμα μιας θαλάσσιας αγελάδας, τα οποία σύμφωνα με χρονολόγηση με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα, έχουν ηλικία 11.600 χρόνων (συν πλην 300 χρόνια) , που επιβεβαιώνει ότι η Μεσόγειος Θάλασσα άρχισε να γεμίζει και να υψώνεται λόγω της αύξησης του επιπέδου των νερών που προέκυψε από το λιώσιμο των πάγων του Βορά , και τα νερά της για μια περίοδο γέμισαν το κατώτερο τμήμα της κοιλάδας του Νείλου .

Και τέλος όταν το πρόβλημα της μεταφοράς και της τοποθέτησης των ογκολίθων όπως το συμπέραναν οι αφελείς αρχαιολόγοι του 18ου και του 19ου αι. για κύλιση σε κατρακύλια επάνω σε κεκλιμένα επίπεδα , όταν πέρασε στους μηχανικούς και τους υπολογισμούς τους , κατερρίφθη γιατί όπως υπολογίσαν , το χορταρένιο σκοινί που έσερνε τον ογκόλιθο , για να αντέξη θα έπρεπε να έχη διάμετρο 40 cm περίπου , πράγμα που καθιστούσε αδύνατη την χρήση του τόσο λόγω όγκου όσο και λόγω βάρους .

Τέλος , κανονικά αν οι Αιγύπτιοι ήταν οι κατασκευαστές των πυραμίδων , θα έπρεπε κανονικά να ήταν οι αρχαιότερες πυραμίδες μικρότερες και σαθρής κατασκευής , και με την πάροδο του χρόνου και την απόκτηση εμπειριών να είναι οι μεταγενέστερες τελειότερες και επιβλητικότερες . Εδώ όμως φίλε μου συμβαίνει εντελώς το αντίθετο .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 03:28:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στις 9.2.2009 είχα αναφέρει τα εξής:

«Και μιά πληροφορία για τον τελικό προορισμό της Αργοναυτικής εκστρατείας:

-Αία, Πόλη στην Κολχίδα, του Ευξείνου Πόντου, κοντά στις όχθες του ποταμού Φάσιδος (του σημερινού Ριόν). Εκεί βασίλευε ο Αιήτης (Στράβων 1,45), πατέρας της Μήδειας και κάτοχος του «χρυσόμαλλου δέρατος», που ήταν ο στόχος του ταξιδιού των Αργοναυτών. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι από την Αία ξεκινούσε κάθε πρωί ο ήλιος, παίρνοντας τις ακτίνες του που φυλάσσονταν μέσα σε χρυσό θάλαμο των ανακτόρων. Σύμφωνα με μεταγενέστερες παραδόσεις, οι κάτοικοι της κατάγονταν από την Αίγυπτο, σε αυτή δε υπήρχαν τα «δώματα της Μήδειας» και ένα Ιερό του Ιάσονα.
Περίεργη δεν νομίζετε ότι είναι η αναφορά της καταγωγής των Κόλχων απ' την Αίγυπτο;

Οι Κόλχες συν τοις άλλοις ήταν σιδεράδες ..Στα Αραμαϊκά "Maqqaba" σημαίνει σφυρί. Επομένως το όνομα "Μαccabee" δηλαδή Μακκαβαίοι σημαίνει σιδεράδες.
Άλλος ένας κρίκος για την Ρωσική καταγωγή των Τυφωνίων και την μεγάλη αυτοκρατορία των Αττουρίων που ήλεγχε τον τότε γνωστό κόσμο μέχρι να ξεσηκωθούν οι Έλληνες και να φέρουν τα πάνω-κάτω.»


Όπως θα γνωρίζετε όλοι, η Κολχίς ήταν στον γεωγραφικό χώρο που σήμερα ονομάζεται «Γεωργία», κρατίδιο μαϊμού που κόντεψαν να το εξαφανίσουν απ’ τον χάρτη πρόσφατα οι Ρώσοι. Έχει όμως την καλή του ..γκουβερνάντα που το προστατεύει και έτσι γλύτωσε την «διαγραφή». Να δούμε όμως αν γλυτώσει τον Αρμαγέδωνα.(...αυτό γιά σένα Τρεχαγύρευε).

Το περίεργο όμως είναι ότι οι γηγενείς αποκαλούν τους εαυτούς τους kartvelebi, την χώρα τους Sakartvelo, την γλώσσα τους Kartuli, και γεννήτορά τους τον Kartlo. Άν θέλετε τον λέτε και Κάρλο η ακόμα και Charlie!!!

Ο Mr Kartlo, μας πληροφορούν οι ίδιοι ήταν το τρισχαριτωμένο εγγονάκι ενός άλλου διάσημου κυρίου της παλιά καλής εποχής, του κ. Ιαπετού.
Με τον κ. Ιαπετό φαίνεται να είχαν μεγάλες κόντρες οι αρχαίοι Έλληνες και σίγουρα οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια θα πρέπει να συνεχίστηκαν και με τους εκλεκτούς απογόνους του. Άλλοι πάλι λένε ότι ο κ. Ιάπετος(666) δεν έκανε τίποτα κακό αλλά τις ζημιές τις έκαναν τα κωλόπαιδά του, κάτι «γιαπάκια» τις εποχής εκείνης που τα ήθελαν όλα έτοιμα, και αυτοί να πληρώνουν μόνο με την Πιστωτική κάρτα του μπαμπά μέχρι που βρήκανε τον μπελά τους απ΄τους Έλληνες. Είχανε μάλιστα εφεύρει και την ατομική ταυτότητα με το «τσιπάκωμα του ονόματος του παππού 666» στον καρπό και οι δουλειές πήγαιναν μια χαρά. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, δεν χρειάζεται νομίζω να σπαταλώ τον χρόνο σας.
Απλά υπενθυμίζω ότι ο «Προμηθέας» είναι απ’ ευθείας γιόκαρος του κ. Ιαπετού της «μπέλ επόκ» και φημολογείται ότι κάπου εκεί στην Κολχίδα έπινε τα τσίπουρά του και μανατζάριζε τα ορυχεία του μέχρι που τον έβαλε στην ...στενή ο Δίας για ακάλυπτες επιταγές και κάτι άλλες απάτες με σάπια κρέατα.
Με τα παραπάνω «πολύ ολίγα» αντιλαμβάνεται κανείς ότι το όνομα «Γεωργία» δεν είναι το ορίτζιναλ, και ιδού πάλι ο γρίφος του Ερίωπα:
-Μπορεί το όνομα "Κολχίς" να έχει εξελιχθεί σε "Γεωργία";

Ανέφερα πριν μερικές μέρες, έτσι ξώφαλτσα που λένε, τους «Γόλγους», αλλά το ραντάρ του «Ιεροεξεταστή» ή δεν το έπιασε ή το έπιασε και εποίησε την κ. «νίτσα» μέχρι να περάσει η μπόρα και ξαναμπούν τα ...σφυριά στην θήκη τους.

Λέγεται λοιπόν ότι ο Παππούς Κηφεύς της μπελ επόκ, δηλαδή ο Αργοναύτης, μετά το Αργοναυτικό πανηγύρι έκανε ένα ταξιδάκι μέχρι την Κύπρο και από ό,τι φαίνεται με τις μετοχές των ορυχείων στο χέρι ανέλαβε και το management της περιοχής. Λέγεται επίσης ότι ίδρυσε την πόλη Κερύνεια αυτή που κατέχουν παράνομα σήμερα τα καθάρματα και οι «Σφήκες» της οικουμένης που θέλουμε να τους κάνουμε και συγκάτοικους στην Ευρώπη (τρομάρα μας).

«Κηφεύς δε και Πράξανδρος ίξονται ες γαίαν θεάς Αφροδίτης Γόλγων ανάσσης και ιδρύουσι πόλιν Κερύνειαν», λέει το αρχαίο κειμενάκι.

Λέει όμως «Γόλγων ανάσσης» δηλαδή βασίλισσας των Γόλγων.

Ερώτημα: « ποιοι ήταν τέλος πάντων αυτοί οι Γόλγες των οποίων το όνομα παρέμεινε στην τοπική (Κυπριακή) λαλιά ως «Γιόρκες»;
Αν ρίξτε αγαπητοί αναγνώστες καμιά ματιά σε κανένα παλαιό εικονισματάκι του Αγίου Γεωργίου, θα δείτε ότι έγραφαν «Άγιος Γεόργκος». Οι κόπτες τον προφέρουν «Γκέργκες» και τον Γιώργο «Γκόργκι»
Θέατρο «Σκιών» λοιπόν το τρέχον θέμα μας και πρώτο όνομα στην φωτεινή επιγραφή ο Καραγκιόζης. Γκέστ Στάρ ο ........(ελάτε, όλοι το καταλάβατε).
Σε λίγες μέρες ανεβαίνει στην εκλεκτή «Εσωτερική Οθόνη» μας το νέο σουξέ «Ο γάμος του Καραγκιόζη στην Κολχίδα» και σας συνιστώ να προμηθευτείτε έγκαιρα εισιτήρια.


Ερίωπας

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 23/02/2009 03:34:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 11:04:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
όταν ο Θαλής ταξίδεψε στην Αίγυπτο και είδε τις πυραμίδες,

H ανωτερότητα των μαθηματικών σε σχέση με την απλή γεωμετρία και την αριθμητική που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι. Δεν είναι όμως αναγκαίο να χρησιμοποιείς μαθηματικά για να χτίσεις τις πυραμίδες.
Δες κάτι το πιο απλό: τα γεφύρια των μαστόρων της Ηπείρου ή τα κτίρια (μέχρι και 4όροφα) που χτίσανε. Πιστεύεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν με μαθηματικά;

quote:
Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι το σύστημα αρίθμησης που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι όπως φαίνεται στην εικόνα που παραθέτω , δεν τους επέτρεπε να κάνουν τους πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των Πυραμίδων .

Αυτό είναι μεγάλο λάθος.
Και τα αρχαία Ελληνικά νούμερα (βασισμένα στα γράμματα) έχουν την ίδια βάση στην σκέψη. Άλλωστε δεν είναι η απεικόνιση μίας ιδέας αυτό που θα εμποδίσει κάποιον να κάνει τους υπολογισμούς του. Παράδειγμα οι Σουμέριοι που θεώρησαν ότι το 6αδικό σύστημα αρίθμησης είναι ανώτερο από το 10δικό και έφτιαξαν με δικά τους σύμβολα μία ολόκληρη μαθηματική σειρά. Άρα λοιπόν δεν έχει σχέση πως θα ονομάσω το ιδεόγραμμα που θα συμβολίζει την μονάδα ή τις δύο μονάδες. Ακόμα και εάν το πρώτο είναι δέντρο, εάν το δεύτερο σύννεφο ή το άθροισμα τους μία καλικατζούρα, πάλι θα μπορώ να κάνω πράξεις.
Άλλωστε το ξαναγράφω: τα μαθηματικά και η γεωμετρία που χρειάζονται για την κατασκευή της πυραμίδας είναι ελάχιστα...

quote:
Ξανά και ξανά, από τον ρωμαίο Marcellinus στον κόπτη Al Masudi και τον άραβα Ibn Abd Alhokim, οι αφηγητές των αρχαίων θρύλων αναφέρουν πως χτίστηκε η μεγάλη πυραμίδα για να προστατεύσει τη γνώση ενός μεγαλειώδους πολιτισμού από καταστροφή λόγω πλημμύρας και πως αυτή η πλημμύρα ήταν που έφερε στην εποχή των θεών το τραγικό της τέλος.

Εννοείς τους ανθρώπους που πίστευαν ότι την βροχή ή της εκρήξεις των ηφαιστείων όπως και τον θάνατο τα φέρνουν οι θεοί;;;
Και καλά ότι υπήρξε μία τέτοια πιθανότητα (στο τρισεκατομμύριο):
α) Πρώτον, αυτοί πως το ήξεραν δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη γραφής και μετάδοσης της από το 10.000.
β) Για να χτίσεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη εμπειρία. Μπορείς να δείξεις τάφους, ή άλλα κτίσματα της εποχής αυτής;
γ) Για να τραφούν οι εργάτες του έργου θα πρέπει να υπάρχουν τα τρόφιμα. Που βρήκαν τα τρόφιμα όταν ΞΕΡΟΥΜΕ από το DNA ότι η καλλιέργεια των σιτηρών προήλθε από την γόνιμη ημισέλινο και μετά το 10.000 π.χ. Με λίγα λόγια οι κάτοικοι καλλιεργούσαν επί χιλιετηρίδες τα χωράφια τους πριν αποφασίσουν να κάνουν έργα... Άλλωστε σε μία παγωμένη γη, λόγω της παγετωνικής περιόδου δεν μπορείς να καλλιεργήσεις και πολλά...

quote:
Οι διάφορες χρονολογήσεις των θρυλικών Βασιλέων της Αιγύπτου τοποθετούν την εποχή αυτή τουλάχιστον στο 10.000 π.Χ..

Αυτό δεν είναι αλήθεια...
Είμαστε στην -1 δυναστεία αυτή την στιγμή και η χρονολογία είναι πολύ κοντά στον χτίσιμο των πυραμίδων παρά στο 10.000π.χ. Άλλωστε μιλάμε με αποδείξεις (αρχαιολογικές και τεχνικές - DNA) παρά με μύθους...

quote:
Τέταρτον γύρω από την βάση των πυραμίδων υπάρχει ένα στρώμα ιζήματος πάχους 4 μέτρων που περιέχει πολλά όστρακα και το απολίθωμα μιας θαλάσσιας αγελάδας, τα οποία σύμφωνα με χρονολόγηση με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα, έχουν ηλικία 11.600 χρόνων (συν πλην 300 χρόνια)

Μπορείς να μου πεις που βρήκες στοιχεία για αυτό;
Βλέπεις ίζημα 4 μέτρων είναι μερικές χιλιάδες χρόνια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας... Ακόμα όμως και μία πλημμύρα από το τήξιμο των πάγων δεν θα μπορούσε να φτάσει στο πλάτωμα της Γκίζας... Ακόμα και μία μεγάλη πλημμύρα του Νείλου είναι πολύ δύσκολο να φτάσει εκεί πάνω...

quote:
Και τέλος όταν το πρόβλημα της μεταφοράς και της τοποθέτησης των ογκολίθων όπως το συμπέραναν οι αφελείς αρχαιολόγοι του 18ου και του 19ου αι. για κύλιση σε κατρακύλια επάνω σε κεκλιμένα επίπεδα , όταν πέρασε στους μηχανικούς και τους υπολογισμούς τους , κατερρίφθη γιατί όπως υπολογίσαν , το χορταρένιο σκοινί που έσερνε τον ογκόλιθο , για να αντέξη θα έπρεπε να έχη διάμετρο 40 cm περίπου , πράγμα που καθιστούσε αδύνατη την χρήση του τόσο λόγω όγκου όσο και λόγω βάρους .

Α ναι...
Με μηχανολόγο μιλάτε...
Δεν ξέρω που βρήκες αυτά τα στοιχεία, αλλά είναι ψευδή 100%...
Όχι μόνο μπορούν να αντέξουν αυτό το βάρος, αλλά ΔΟΚΙΜΕΣ που έγιναν στο Περού με αντίστοιχα σχοινιά έδειξαν ότι τελικά είναι ακόμα πιο ισχυρά από όσο πιστεύαμε...
Επίσης οι Αιγύπτιοι είχαν το κακό συνήθειο να κάνουν τοιχογραφίες με τις συνήθειες τους και τις κατασκευές τους. Τις έχετε ψάξει όλες και δεν έχετε βρει πουθενά εικόνες να τραβούν φορτία χωρίς τροχούς και να μεταφέρουν μεγάλα φορτία με βάρκες στο Νείλο;

quote:
Τέλος , κανονικά αν οι Αιγύπτιοι ήταν οι κατασκευαστές των πυραμίδων , θα έπρεπε κανονικά να ήταν οι αρχαιότερες πυραμίδες μικρότερες και σαθρής κατασκευής , και με την πάροδο του χρόνου και την απόκτηση εμπειριών να είναι οι μεταγενέστερες τελειότερες και επιβλητικότερες .

Μα οι πυραμίδες της δυναστείας του Χέοπα ΕΙΝΑΙ οι τελευταίες...
Υπάρχει μία ολόκληρη σειρά πυραμίδων πριν τον Χέοπα και τους απογόνους του που δείχνουν την πλήρη εξέλιξη της κατασκευής και κυρίως τα λάθη που έκαναν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 13:40:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA :Α ναι...Με μηχανολόγο μιλάτε...

Τι έπαρση είναι αυτή;

Και τι σύμπτωση !

Όσον αφορά την πρώτη μου παρατήρηση (για την έπαρση): Είναι ωραίο να μετέρχεσαι σαν επιχείρημα τον κύκλο σπουδών σου για να τονίσεις την ανωτερότητα των επιχειρημάτων σου και την αυθεντία σου πάνω σε ένα θέμα που συζητάς με έναν συνομιλητή τον οποίο δεν γνωρίζεις και που αν είχες στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα, θα είχες καταλάβει από τα μέχρι στιγμής γραφόμενα του φίλου Sesostris, ότι τον χαρακτηρίζει μια ευρυμάθεια, στην οποία εγώ, προσωπικά τουλάχιστον, αποκαλύπτομαι ;

Ας πάμε τώρα στην δεύτερη παρατήρησή μου (που αφορά την σύμπτωση):

Αγαπητέ μου, είμαστε συνάδελφοι. Τελείωσα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είμαι Μηχαναλόγος - Ηλεκτρολόγος. Την εποχή μου το δίπλωμά μου κάλυπτε τέσσερις κύκλους σπουδών (του Μηχανολόγου, του Ηλεκτρολόγου, του Μηχανικού Παραγωγής και του Ναυτικού Μηχανολόγου Μηχανικού). Εκείνη λοιπόν την εποχή το Μετσόβιο είχε αρχίσει τις εγκαταστάσεις του στου Ζωγράφου. Εμείς παρακολουθούσαμε όλα τα μαθήματα στο Κεντρικό οίκημα της Πατησίων (εκεί που αργότερα έγιναν τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου επί δικτατορίας). Το μοναδικό κτίριο που λειτουργούσε, τότε, στου Ζωγράφου ήταν αυτό που στέγαζε τα ολοκαίνουργια μηχανήματα Αντοχής Υλικών, με καθηγητή τον μακαρίτη Θεοχάρη (μετέπειτα Πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Ακόμη θυμάμαι τη σκηνή που σπάγαμε στο κατάλληλο μηχάνημα, ΤΟΥΒΛΑ, για να δούμε πώς ελέγχεται ένα υλικό στην καταπόνηση σε θλίψη.
Φυσικά υπήρχε και όλη η γκάμα των υπολοίπων μηχανημάτων για να μαθαίνομε πώς γίνεται ο έλεγχος των υλικών σε όλες τις λοιπές καταπονήσεις (εφελκυσμό, διάτμηση, μικτές καταπονήσεις, στρέψη κλπ.).Όταν πήρα το πτυχείο μου έκανα το μεταπτυχιακό μου (ντοκτορά το λέγαμε τότε) με θέμα την Αντοχή στα Σύνθετα υλικά. Εδώ σταματώ και δεν συνεχίζω σε θέματα που αφορούν στην μετέπειτα επαγγελματική μου καριέρα.

Αυτά τα γράφω για να σου δείξω, ότι κάνει πολύ άσχημη εντύπωση όταν ο άλλος περιαυτολογεί με μοναδικό σκοπό το να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα και τονίζοντας την θέση ισχύος (κατά τη γνώμη του) στην οποία βρίσκεται σε μια συζήτηση που σκοπό έχει την, καλοπροαίρετη, ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων.

Ήδη (εντίμως το λέω), αυτή τη στιγμή, προσωπικά αισθάνομαι πολύ άσχημα που αναγκάστηκα να μιλήσω για τον εαυτό μου.

Το έκανα όμως για να σου στείλλω ένα μήνυμα:

Λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει. Αντιθέτως μας οφελεί γιατί δείχνει πρώτα σεβασμό προς τον εαυτό μας και στη συνέχεια προς τους συναθρώπους μας.

Και μια τελευταία συμβουλή: Μην χρησιμοποιείς εκφράσεις της μορφής "αυτό που λες είναι ψέμματα". Μπορείς την διαφωνία σου να την εκφράσεις με καλύτερο τρόπο, όπως: "Η γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι έτσι, και ίσως θα μπορούσαμε να το ξανασκεφθούμε". Αυτός είναι ένας από τους χιλιάδες τρόπους καλής συμπεριφοράς που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μην κάνομε τον συνομιλητή μας να αισθάνεται άσχημα και έτσι να προάγομε τη συζήτηση σε μια υγιή και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 16:11:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτά τα γράφω για να σου δείξω, ότι κάνει πολύ άσχημη εντύπωση όταν ο άλλος περιαυτολογεί με μοναδικό σκοπό το να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα και τονίζοντας την θέση ισχύος (κατά τη γνώμη του) στην οποία βρίσκεται σε μια συζήτηση που σκοπό έχει την, καλοπροαίρετη, ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων.

Πιστεύεις ειλικρινά Κηφεύς ότι τις περισσότερες φορές γίνεται ανταλλαγή απόψεων; Είμαι στα φόρουμ 10 χρόνια περίπου και μόνο αυτό δεν συμβαίνει και ειδικότερα στα φόρουμ με την θεματολογία του esoterica. Συμβαίνουν χιλιάδες άλλα ευτράπελα και μπορώ να πω και κατευθυνόμενα...
Πιστεύεις ειλικρινά ότι στον δρόμο της έρευνας μπορούμε να αφήσουμε το ψέμα να θριαμβεύει; Για πες μου, στην δουλειά σου είχες ποτέ "καλοπροαίρετη, ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων" ή θα έπρεπε να βρεις πάντα αυτό που δουλεύει και δη την αλήθεια (μια και δεν είμαστε πολιτικοί ή πωλητές), ειδάλλως θα ήταν άχρηστη όλη η κίνηση σου;
Πιστεύεις ειλικρινά ότι δεν πρέπει να αναφέρουμε τις γνώσεις μας;
Βλέπεις τόσα χρόνια έχω δει ακόμα και τον πλέον άσχετο να γράφει βιβλία για κάθε τι τεχνικό ή μη και τα ψεύδη που γράφει στα βιβλία να γίνονται βάση προς συζήτηση. Π.χ έγραψε ο sesostris για τα σχοινιά. Μπορώ να βάλω τους μαθηματικούς τύπους που δίνουν την αντοχή των σχοινιών ή όχι; Θα καταλάβουν όσοι διαβάζουν τους μαθηματικούς τύπους και είναι άσχετοι με την αντοχή των υλικών; Θα καταλάβουν στο τέλος ότι είναι ψέμα (και όχι από τον sesostris φυσικά);

Άλλο λοιπόν να ανταλλάσουμε απόψεις άνθρωποι που ξέρουμε γιατί μιλάμε και άλλο να γράφουμε 5, να μας διαβάζουν 15 και να αποκομίζουν λανθασμένα συμπεράσματα...
Πιστεύεις ότι αυτό είναι σωστό;
Πιστεύεις ότι μπορείς να πεις την αλήθεια κόντρα σε μία ψεύτικη ιδέα, αλλά διανθισμένη με μπόλικο "ελληνικό ιδεώδες";

Από την άλλη όμως, πες μου ειλικρινά, γιατί ενώ είσαι μηχανολόγος και μπορείς να ελέγχεις τα γραπτά που βάζεις στην συζήτηση και να βρίσκεις τα ψεύδη, δεν το πράτεις αυτό; Είναι ανταλλαγή απόψεων να βάζουμε στην συζήτηση μας θέσεις οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί και οι οποίες μπορεί να είναι ψέματα;
Ορίστε εγώ στο παραπάνω κείμενο έχω βάλει ένα σημείο που είναι ψέματα - άρα ο κάθε ένας μπορεί να το κάνει αυτό και να προωθήσει την άποψη που τον συμφέρει ή την άποψη που για κάποιο λόγο πιστεύει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 16:53:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πιστεύεις ειλικρινά Κηφεύς ότι τις περισσότερες φορές γίνεται ανταλλαγή απόψεων;

Αφού, διαπιστώνω, ότι καταλαβαινόμαστε, προς τι η μεταξύ μας σύγκρουση ;;

Εγώ θα κρατήσω τα θετικά στοιχεία του μηνύματός σου (και είναι αρκετά αυτά). Ελπίζω να κάνεις και εσύ το ίδιο με το μήνυμά μου.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 17:37:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εγώ θα κρατήσω τα θετικά στοιχεία του μηνύματός σου (και είναι αρκετά αυτά). Ελπίζω να κάνεις και εσύ το ίδιο με το μήνυμά μου

Κηφεύς,
Δεν έχω πρόβλημα με κανένα άνθρωπο, εκτός από αυτούς που εν γνώση τους λένε ψέματα...
Είμαι εδώ όχι για συζητώ απλά ή για να κάνω προπαγάνδα, αλλά για να βρω κάτι, και το ψέμα καταστρέφει και τις συζητήσεις και την έρευνα, με συνέπεια να μην υπάρχει αποτέλεσμα!!! Δεν έχω όμως χρόνο να χάσω για ατελείωτες συζητήσεις, δουλεύω 9 ώρες την ημέρα και το βράδυ παρακολουθώ σχολείο για βοηθούς νοσοκόμους...

Έγραψες:

quote:
Αυτός είναι ένας από τους χιλιάδες τρόπους καλής συμπεριφοράς που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μην κάνομε τον συνομιλητή μας να αισθάνεται άσχημα και έτσι να προάγομε τη συζήτηση σε μια υγιή και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων.

Ναι το παραδέχομαι η συμπεριφορά μου (η καλύτερα η γραπτή συμπεριφορά μου, κυρίως από το ύφος μου) είναι κάκιστη μερικές φορές - όσοι με έχουν γνωρίσει μπορούν να πούνε το αντίθετο. Όμως τις περισσότερες φορές απλώς δεν μπορώ να συγκρατηθώ.
Το ξαναγράφω: τι είναι ανταλλαγή απόψεων;
Όταν μπαίνει σαν θέμα, ότι επιστήμονες είπαν ότι τα σχοινιά δεν αντέχουν, τι μπορεί να πιστέψει κάποιος; Εσέμα που δεν με ξέρει ή τους "επιστήμονες" που φυσικά ποτέ δεν κατανομάζονται ή δεν υπάρχουν καν;
Λοιπόν εγώ, που είμαι επιστήμονας, που είμαι μηχανολόγος με σεμινάριο στα σύνθετα υλικά, σας λέω ότι τα σχοινιά αντέχουν... Μόνο που εμένα με ξέρεις, είμαι ο ΟΑNNΗSEA και όχι ο δήθεν μη κατανομαζόμενος επιστήμονας. Εδώ και 8 χρόνια σχεδιάζω μηχάνηματα και γραμμές παραγωγής. Για 4 χρόνια σχεδίαζα όλα τα βοηθητικά στοιχεία πολυκατοικιών (π.χ. ύδρευση)...
Θέλετε τα στοιχεία, θέλετε τους υπολογισμούς για να δείτε ότι έχω δίκιο; Να σας τα δώσω. Εσείς όμως τι θα κάνετε; Που θα τα δώσετε για να τα ελέγξουν; Είμαι στα φόρουμ 5 χρόνια νομίζω και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ζήτησε ποτέ υπολογισμούς για να τους εξακριβώσει...
Φτάνει το ψέμα που έχουν ανάγκη...

Μπορείς να καταλάβεις τώρα ότι δεν είναι έπαρση, αλλά κομμάτι της συζήτησης και της εξακρίβωσης των στοιχείων;
Εσένα μπορεί να σου αρέσει να γράφεις και να σου λένε ότι οι άλλοι λένε την αλήθεια και όχι εσύ. Ότι οι άλλοι "επιστήμονες" ξέρουν και ότι εσύ είσαι άσχετος. Αυτό είναι ανωτερότητα...
Εγώ δεν είμαι τόσο ανώτερος - είμαι δαίμονας...

Edited by - OANNHSEA on 23/02/2009 17:38:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2009, 19:28:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μπορείς να καταλάβεις τώρα ότι δεν είναι έπαρση, αλλά κομμάτι της συζήτησης και της εξακρίβωσης των στοιχείων;

Ναι, τώρα το καταλαβαίνω.

Ας μην συνεχίσουμε επ'αυτού, γιατί θα παρεξηγηθούμε ότι εκτρέψαμε τη συζήτηση εκτός θέματος.

Το θέμα (για μένα) το θεωρώ λήξαν.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2009, 00:13:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για 4 χρόνια σχεδίαζα όλα τα βοηθητικά στοιχεία πολυκατοικιών (π.χ. ύδρευση)...

Και με την τελευταία χτίζεις σε "σπείρα" εσωτερική θαυμάσιες Πυρα(κ)μίδες χωρίς σχοινιά και πολύ κούραση.

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2009, 03:11:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA
H ανωτερότητα των μαθηματικών σε σχέση με την απλή γεωμετρία και την αριθμητική που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι. Δεν είναι όμως αναγκαίο να χρησιμοποιείς μαθηματικά για να χτίσεις τις πυραμίδες.
Δες κάτι το πιο απλό: τα γεφύρια των μαστόρων της Ηπείρου ή τα κτίρια (μέχρι και 4όροφα) που χτίσανε. Πιστεύεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν με μαθηματικά; ………………..
Άλλωστε το ξαναγράφω: τα μαθηματικά και η γεωμετρία που χρειάζονται για την κατασκευή της πυραμίδας είναι ελάχιστα...

Φίλε OANNHSEA , σεβαστή η άποψή σου αλλά κατά την γνώμη μου είναι ατυχής η σύγκριση μεταξύ των πυραμίδων και των γεφυριών της Ηπείρου .
Το ότι για την κατασκευή της πυραμίδας χρειάζονται ελάχιστα μαθηματικά , ισχύει ασφαλώς για την κατασκευή μιας τυχαίας πυραμίδας με τσιμεντόλιθους , ή σαν την γυάλινη που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου .
Όμως φίλτατε στις πυραμίδες της Γκίζας υπάρχουν πάρα πολλοί μαθηματικοί υπολογισμοί . Παραθέτω πιο κάτω ορισμένα στοιχεία από την απάντηση που έστειλε στις 21/01/2002 ένα παλαιό μέλος του forum ο Dark angel .

Πρώτα απ’ όλα η θέση των πυραμίδων στον χώρο ξεκινά από ένα σημείο 0 και σχηματίζει δεξιόστροφη σπείρα συνεχώς διευρυνόμενη γαιωμετρικά βασισμένη στην γνωστή σ’ εμάς ακολουθία του Leonardo Fibonacci . 0,1,1,2,3,5,8 κλπ

Όμως έχουμε και συνέχεια .
Το πλάτος του βασιλικού θαλάμου επί την τετραγωνική ρίζα του π = 365,24
(Μήκος + ύψος θαλάμου) : πλάτος = π
Επίσης είτε σαν σύμβολο , είτε από γεωγραφική άποψη έχουν βρεθεί τα εξής σύμβολα .
Ο αριθμός π (κύκλος)
Ο φυσικός αριθμός ε (φυσικοί λογάριθμοι)
Ο χρυσός αριθμός φ = (ρίζα 5 -1) : 2 = 0.618....(αρμονική σταθερά αναλογίας)
Ο αριθμός γ (βάση συναρτήσεων γάμα που περιγράφουν πολλά φυσικά φαινόμενα)
Η φανταστική μονάδα i (βάση των μιγαδικών αριθμών)
Η εξίσωση ε^(π i) +1 = 0 που διατύπωσε ο Leonard Euler .Μερικά ακόμη σχέδια των ερευνητών μηχανικών John Legon και Robert Bauval.

quote:
OANNHSEA
Εννοείς τους ανθρώπους που πίστευαν ότι την βροχή ή της εκρήξεις των ηφαιστείων όπως και τον θάνατο τα φέρνουν οι θεοί;;;
Και καλά ότι υπήρξε μία τέτοια πιθανότητα (στο τρισεκατομμύριο):

Η εύρεση αντικειμένων υψηλής τεχνολογίας σε στρώματα ηλικίας άνω των 12000 ετών , μάλλον τους δικαιώνει όπως δικαιώνει και τον Πλάτωνα . Πολλοί επιστήμονες ερευνητές σήμερα πιστεύουν στην προΰπαρξη υψηλού πολιτισμού που χάθηκε λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από την αλλαγή της θέσεως περιστροφής του άξονα της γης , και ότι υπολείμματά του βρίσκονται είτε στον βυθό της θάλασσας είτε θαμμένα κάτω από τους πάγους της ανταρκτικής .
quote:
OANNHSEA
Αυτό δεν είναι αλήθεια...
Είμαστε στην -1 δυναστεία αυτή την στιγμή και η χρονολογία είναι πολύ κοντά στον χτίσιμο των πυραμίδων παρά στο 10.000π.χ. Άλλωστε μιλάμε με αποδείξεις (αρχαιολογικές και τεχνικές - DNA) παρά με μύθους...

Μια και ζητάς αποδείξεις φίλε OANNHSEA , θα σου παραθέσω πιο κάτω ένα άρθρο από εφημερίδα που αντέγραψα και έσωσα στον σκληρό μου δίσκο πριν αρκετά χρόνια , μόνο μη με ρωτήσης σε ποιά , γιατί είχα τότε την απρονοησία να μη κρατήσω ούτε τα στοιχεία της ούτε την ημερομηνία .

Το 1978, κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, μια Ιαπωνική αποστολή , κατάφερε να κατασκευάσει μία πυραμίδα που το ύψος της άγγιζε μόλις τα 10 μέτρα.
Αρχιτέκτονες, Αρχαιολόγοι, Μηχανικοί, διάφοροι Τεχνικοί και 200 ντόπιοι εργάτες, άρχισαν το 1977 να εργάζονται χρησιμοποιώντας παλιές τεχνικές, παίρνοντας υπ΄ όψη τους τις εξιστορήσεις του Ηροδότου.
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες άρχισαν να παρουσιάζονται τεχνικές δυσκολίες οι οποίες τους ανάγκασαν να χρησιμοποιήσουν μοντέρνα μηχανήματα, γιατί δεν θα κατάφερναν να τελειώσουν το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει.

Τα χάλκινα εργαλεία, που υποτίθεται χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, αποδείχτηκαν άχρηστα για την κατεργασία του γρανίτη.
Τα έλκηθρα, οι τροχαλίες και οι κορμοί των δέντρων αποδείχτηκαν ανίκανα να ξεπεράσουν τις διάφορες δυσκολίες για την μεταφορά των ογκολίθων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν το να τοποθετηθεί η τελευταία πέτρα στην κορυφή της πυραμίδας. Αυτή η πέτρα ζύγιζε μόνο 1000 κιλά. Θέλοντας να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες, υποθετικά, τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν την τεχνική των κεκλιμένων επιπέδων, με 200 άντρες να τραβάνε και να σπρώχνουν. Το μόνο που κατάφεραν είναι να εξαντληθούν και να μην έχουν καμία πρόοδο παρ όλο που ο λίθος που προσπάθησαν να τοποθετήσουν ήταν κατά πολύ μικρότερος από τον πραγματικό, της μεγάλης Πυραμίδας.

Σαν τελευταία λύση αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουν σκαλωσιές από κορμούς δέντρων και σχοινιά από φυτικές ίνες. Με τη βοήθεια τροχαλιών άρχισαν να ανεβάσουν τον τελευταίο λίθο αναπαριστάνοντας, σύμφωνα με τις επιστημονικές υποθέσεις, τον τρόπο που χρησιμοποίησαν οι Αρχαίοι.

Μόλις ο λίθος έφτασε σε ύψος 10 μέτρων, η σκαλωσιά δεν άντεξε, σπάσανε οι κορμοί και διαλύθηκε όλη κατασκευή προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών εργαζόμενων. Ο ίδιος ο Διευθυντής των εργασιών τραυματίστηκε σοβαρά και μόλις ανάρρωσε έκανε την ακόλουθη δήλωση.

"Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε πώς δεν χτίστηκαν οι Πυραμίδες"

Το άρθρο είναι εκτενέστερο αλλά σταματώ εδώ γιατί με την πυραμιδολογία καταχρώμαι τον χώρο του θέματος του φίλου ΕΡΙΩΠΙΣ τον οποίο όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε .

quote:
OANNHSEA
Α ναι...
Με μηχανολόγο μιλάτε...

Θα σου έλεγα φίλε OANNHSEA ότι είμαστε συνάδελφοι , αν δεν φοβόμουν ότι θα θίξω τον εγωισμό σου , δεδομένου ότι το δικό μου πτυχίο είναι κατώτερο .
Είμαι βλέπεις ένας απλός υπομηχανικός μηχανολόγος , από τους τελευταίους αποφοιτήσαντες από το Μικρό Πολυτεχνείο λίγο πριν την οριστική κατάργησή του , που συνταξιοδοτήθηκα προ δεκαετίας μετά από 38 χρόνια εργασίας σε τμήματα μελετών διαφόρων εργοστασίων . Αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σημασία η επαγγελματική κατάρτιση , αλλά το που και πώς αναζητά κάποιος την διεύρυνση των πνευματικών του οριζόντων μέσω της γνώσεως .

ΥΓ.
Επειδή δεν είναι σωστό να ανταλλάσσουμε απόψεις με αντικείμενο άσχετο με το παρόν θέμα , αν σε ενδιαφέρει να συνέχισης αυτήν την συζητήση δεν έχεις παρά να ανοίξης ένα από τα παλαιότερα θέματα που αφορούν τις Πυραμίδες .
Και κάτι ακόμα . Αν θεωρείς ότι αυτά που αναφέρω για τα χορταρένια σχοινιά είναι ψευδή , τα ψέμματα δεν είναι δικά μου αλλά αυτών που τα έγραψαν , δεδομένου ότι εγώ δεν έκανα κανένα τεστ αντοχής σε εφελκυσμό των χορταρένιων σχοινιών .

*

Edited by - Sesostris on 24/02/2009 03:29:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2009, 06:27:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
Το άρθρο είναι εκτενέστερο αλλά σταματώ εδώ γιατί με την πυραμιδολογία καταχρώμαι τον χώρο του θέματος του φίλου ΕΡΙΩΠΙΣ τον οποίο όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε .Αγαπητέ φίλε SESOSTRIS δεν κάνεις υπέρβαση αναφερόμενος σ’ αυτό το μέγα θέμα των Πυρ-α(κ)μίδων. Αντιθέτως εμπλουτίζεις την βάση του θέματός μας, κάτι που θα μας επιτρέψει σιγά-σιγά να φτάσουμε στην "Ακμή". Μου δίδεται επίσης και μένα η ευκαιρία να καταθέσω την άποψή μου και - μιάς και έπεσα πάνω σε μηχανικούς - αφήνω τον σχολιασμό της στην διακριτική ευχέρεια τους.

Με κάποιες καθαρά ερασιτεχνικές γνώσεις που έχω πάνω στην κατασκευή, με μεράκι ενός σχολαστικού ερευνητή, και με ανοιχτό μυαλό έβαλα πολλές φορές τον εαυτό μου σ’ αυτό το περιβάλλον και τα μέσα που διαθέτει για να χτιστεί μια Πυρακμίδα (Ακμίς πυρός).
Αφήνω προσωρινά την ετυμολογία της ονομασίας που μαρτυρά την ύπαρξη και λειτουργία υδροηλεκτρικής μονάδας και επανέρχομαι στα υλικά, την κατασκευή, και την μέθοδο μεταφοράς των υλικών.

Πρώτον, χρησιμοποιήθηκε πέτρα και όχι κάποιο άλλο μαγικό υλικό που δεν το συναντάμε πάνω στην Γη.
Απομένει λοιπόν να βρούμε από πού ήλθαν αυτές οι πέτρες.
Η απάντηση έρχεται «Απ’ τα ορυχεία της Αιγύπτου τα οποία είχαν πρόσβαση στον Νείλο.
Η επόμενη απορία είναι πως μεταφερθήκαν αυτές οι πέτρες.
Η απάντηση μου πολύ απλή: «Με πλωτά μέσα» κοινώς «μαούνες» οι οποίες οδηγούνταν μέσα από κανάλια μέχρι τα ορυχεία.
Ο τρόπος ήταν πολύ απλός. Καθώς έσκαβαν και σμίλευαν την πέτρα στο ορυχείο , τοποθετούσαν σιγά-σιγά από κάτω τα δοκάρια στα οποία θα μεταφερόταν η πέτρα πάνω στην μαούνα. Δεν χρησιμοποιούσαν ούτε σχοινιά ούτε τροχαλίες ούτε μηχανικά μέσα. Η στενόμακρη μαούνα ετοποθετείτο κάτω απ΄ την βάση της πέτρας με τα δοκάρια και στην συνέχεια γέμιζαν με νερό το καναλάκι.
Στο επόμενο και τελευταίο στάδιο αποκολλούσαν τα τελευταία κομμάτια της πέτρας δουλεύοντας από κάτω και έτσι έβγαινε η πέτρα που καθόταν πάνω σε δοκάρια με την μαούνα.
Τέτοια ορυχεία και απομεινάρια των όσων γράφω υπάρχουν μέχρι σήμερα στην Άνω Αίγυπτο.
Το ταξίδι μέσα στον Νείλο κράταγε λίγες μέρες και όταν έφτανε στην περιοχή των πυραμίδων ακολουθούσε ένα εσωτερικό κανάλι μέχρι το κέντρο της Πυρακμίδος. Με πολύ απλά μέσα σφράγιζαν την εσωτερική δεξαμενή και την συμπλήρωναν πάλι με νερό για να ανέβει η στάθμη της.
Μερικές εκατοντάδες εργάτες με κουβάδες ήταν αρκετοί για να γεμίσουν την εσωτερική δεξαμενή πάλι με νερό. Με αυτό τον τρόπο χτίστηκαν οι Πυρακμίδες εκ των έσω και με σύστημα «σπείρας» (οι μηχανικοί θα καταλάβουν τι λέω). Με τον ίδιο υδραυλικό τρόπο δηλαδή που ξεκίναγαν στο ορυχείο έτσι ακριβώς ανέβαζαν τις πέτρες και στο εσωτερικό της κατασκευής και πανεύκολα. Τα υπόλοιπα που κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί για την μέθοδο κατασκευής των πυραμίδων πράγματι είναι για γέλια, ιδιαίτερα αυτές που θέλουν το ανέβασμα των λίθων από την εξωτερική πλευρά.
Το ερώτημα όμως μεταφέρεται τώρα στους αγαπητούς αναγνώστες «γιατί ονομάσθηκε αυτή η κατασκευή «Πυρός Ακμή και πως παρήγαγαν πανεύκολα Ηλεκτρισμό μέσα σ’ αυτή την μονάδα;»
Επίσης «που δένει το θέμα του Οσίρι και η κόντρα του με τον Τυφώνα-Σεθ;»

Απόψεις είναι ρε φιλαράκια, ...κεφάλια δεν κόβουμε


Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2009, 13:35:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πρώτα απ’ όλα η θέση των πυραμίδων στον χώρο ξεκινά από ένα σημείο 0 και σχηματίζει δεξιόστροφη σπείρα συνεχώς διευρυνόμενη γαιωμετρικά βασισμένη στην γνωστή σ’ εμάς ακολουθία του Leonardo Fibonacci . 0,1,1,2,3,5,8 κλπ

Ναι, αλλά έτσι έρχεσαι σε αντίθεση με την θεωρία του Μπουβάλ...
Λοιπόν πια θεωρία θα ακολουθήσουμε;

quote:
Όμως φίλτατε στις πυραμίδες της Γκίζας υπάρχουν πάρα πολλοί μαθηματικοί υπολογισμοί . Παραθέτω πιο κάτω ορισμένα στοιχεία από την απάντηση που έστειλε στις 21/01/2002 ένα παλαιό μέλος του forum ο Dark angel .

Οι οποίοι όμως έγινα ΑΡΓΟΤΕΡΑ, τον 18ο αιώνα και δη από παραμυθάδες...
Όλα τα στοιχεία που έβαλες προκύπτουν από κάποιους υπολογισμούς - μπορείς να μας πεις πως βρήκαν π.χ. το π ή την απόσταση γης - ήλιου;

quote:
Η εύρεση αντικειμένων υψηλής τεχνολογίας σε στρώματα ηλικίας άνω των 12000 ετών , μάλλον τους δικαιώνει όπως δικαιώνει και τον Πλάτωνα

Προτρέχεις - δεν έχει βρεθεί καμία υψηλή τεχνολογία. Εκτός εάν έχεις κάποιο στοιχείο να μας δώσεις...
Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ να μας πεις που βρήκες τις πληροφορίες για το στρώμα ιλύς 4 μέτρων στις πυραμίδες...
Για του λόγου το αντίθετο:
http://www.newsweek.com/id/141635
Εάν πιάσεις και προχωρήσεις τις εικόνες θα δεις κάτι καταπληκτικό:
Την θέση της πυραμίδας του Χέωπα ως προς την επιφάνεια της θάλασσας και του Νείλου φυσικά. Άρα δεν είναι δυνατόν το πλάτωμα να ήταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ή του Νείλου τα τελευταία 12.000 χρόνια...

quote:
Τα χάλκινα εργαλεία, που υποτίθεται χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, αποδείχτηκαν άχρηστα για την κατεργασία του γρανίτη.
Τα έλκηθρα, οι τροχαλίες και οι κορμοί των δέντρων αποδείχτηκαν ανίκανα να ξεπεράσουν τις διάφορες δυσκολίες για την μεταφορά των ογκολίθων.

Αυτά παθαίνουν οι άσχετοι ερασιτέχνες που δεν έχουν ΙΔΕΑ από τεχνολογία και τις μορφές της...
Λοιπόν στα παρακάτω λινκ θα δεις ότι μόνο πως είναι δυνατόν να κόψεις γρανίτη με ΧΑΛΚΙΝΑ εργαλεία, αλλά θα δεις ότι είναι και σχετικά εύκολο, το ίδιο και η μεταφορά τεράστιων φορτίων...
http://www.geocities.com/unforbidden_geology/ancient_egyptian_introduction_tools_and_methods.html
Εάν έχεις απορίες για το ποιά πέτρα είναι πιο σκληρή από τον γρανίτη, τότε θα σου αναφέρω τον δορυλίτη... Ψάξε μόνο να βρεις τα δορυλιτικά πετρώματα στην Αίγυπτο...

Εδώ λοιπόν είναι σχεδόν όλες οι μεγάλες πυραμίδες - όχι όμως και οι μεγάλοι μασταμπάδες:
http://www.narmer.pl/indexen.htm

quote:
Επειδή δεν είναι σωστό να ανταλλάσσουμε απόψεις με αντικείμενο άσχετο με το παρόν θέμα , αν σε ενδιαφέρει να συνέχισης αυτήν την συζητήση δεν έχεις παρά να ανοίξης ένα από τα παλαιότερα θέματα που αφορούν τις Πυραμίδες .

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό...

quote:
Είμαι βλέπεις ένας απλός υπομηχανικός μηχανολόγος

Δεν έχει καμία σημασία τι είναι ο κάθε ένας - σημασία έχει η ΑΠΟΔΕΙΞΗ η οποία έρχεται μέσω της έρευνας των στοιχείων που έχουμε. Έχω δει ηλεκτρολόγο τεχνικής βραδυνής σχολής να επιτυγχάνει στην σχεδίαση κυκλώματος, εκεί που απέτυχε ηλεκτρολόγος πολυτεχνείου...
Άρα ερχόμαστε στο παρακάτω που έγραψες:
quote:
Αν θεωρείς ότι αυτά που αναφέρω για τα χορταρένια σχοινιά είναι ψευδή , τα ψέμματα δεν είναι δικά μου αλλά αυτών που τα έγραψαν , δεδομένου ότι εγώ δεν έκανα κανένα τεστ αντοχής σε εφελκυσμό των χορταρένιων σχοινιών .

Εννοείται ότι τα ψέμματα δεν είναι δικά σου!!!
Δεν έχεις ποτέ κάνει κάτι τέτοιο!!!
Όμως δεν έχεις κάνει το λογικό - ως τεχνικός να δεις εάν οι υπολογισμοί κάποιου άλλου και οι υποθέσεις του είναι πραγματικοί.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Και εγώ δεν έχω ξεφύγει από τον κανόνα, όσο και εάν το ψάχνω...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2009, 13:40:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Το «Χρυσόμαλλο Δέρας» ήταν βιβλίο με γνώσεις υψηλού επιπέδου μας πληροφορούν οι αρχαίοι συγγραφείς.
«Δέρας το χρυσόμαλλον: Τούτο δε ην ουχ ως ποιητικώς φέρεται, αλλά βιβλίον ήν εν δέρματι γεγραμμένον, περιέχον όπως δει γίνεσθαι δια χημείας χρυσόν, εικότως ουν οι τότε χρυσούν ωνόμαζον αυτό δέρας δια την ενέργειαν την εξ αυτού(Σουϊδας)»


Επιμένω λοιπόν στο «Δέρκομαι» όσο τίποτα άλλο και στην σχέση που έχει αυτό το ρήμα με την ενέργεια του Ήλιου και στο κρυπτογραφημένο νόημα των «Αργοναυτικών» .To «Χρυσόμαλλο Δέρας» δεν ήταν παρά ο μεταξοσκώληκας και ο Δράκος που τον φύλαγε οι Κινέζοι, που δεν τον έδιναν.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2009, 20:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

To «Χρυσόμαλλο Δέρας» δεν ήταν παρά ο μεταξοσκώληκας και ο Δράκος που τον φύλαγε οι Κινέζοι, που δεν τον έδιναν.


Επομένως ο Αιήτης ήταν ο "Ντι Ξιν" της δυναστείας των Σανγκ και η Κολχίδα η "Ανγιάνγκ"....

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2009, 23:31:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic:
Επομένως ο Αιήτης ήταν ο "Ντι Ξιν" της δυναστείας των Σανγκ και η Κολχίδα η "Ανγιάνγκ"....

Τι είναι ποιο πιθανό? Να πήγαν να κλέψουν ένα χρυσό τομάρι? ένα βιβλίο των γνώσεων? που λέει ο Λουκάς?(σαν το χαμένο δισκοπότηρο, που έψαχνε ο Χίτλερ!) ή τον μεταξοσκώληκα?

Τα ονόματα δεν έχουν καμία σημασία. Δε θα κολλήσουμε στους τύπους για να χάσουμε την ουσία.
Από την Κολχίδα ο Ιάσονας έφερε τη «βάρβαρη» Μήδεια, μάγισσα και φαρμακεύτρα! Η Γεωργία γενικά δε θυμάμαι ποτέ να είχε μάγους και φαρμακοποιούς! αντιθέτως η Κίνα ήταν γεμάτη με τέτοιες ιστορίες!
Μη ξεχνάμε ότι το όνομα Μήδεια σημαίνει «αυτή που φροντίζει, που νουθετεί»,

Στην Κίνα υπήρχαν φλάουτα, τύμπανα και καμπάνες για τα οποία ξέρουμε από κείμενα κι αρχαιολογικές ανασκαφές, και τα οποία πιθανό να χρονολογούνται από την περίοδο ανάμεσα στο 1500 και το 1000 π.Χ.

Ο Ορφέας πήρε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία με τον Ιάσονα και τους άλλους μυθικούς ήρωες, ήταν απαραίτητος για να νοικηθεί η Κινέζικη μουσική!

Με τη μουσική της λύρας του λοιπόν, κοίμισε τον Κινέζο, "δράκο", που φύλαγε το χρυσόμαλλο δέρας και έτσι μπόρεσε να το κλέψει ο Ιάσονας. Στον δρόμο της επιστροφής, γλίτωσε τους Αργοναύτες από τις Σειρήνες και την παγίδα τους παίζοντας τόσο δυνατά και αρμονικά που ξεπέρασε σε ομορφιά, δύναμη και μαγεία το τραγούδι των Σειρήνων.

Στην Κίνα λοιπόν η μαγεία της μουσικής είναι διάχυτη, κάτι που ο ίδιος ο Κομφούκιος είχε τονίσει.......Στη Γεωργία? τι ξέρουμε?

Μην ξεχνάς ότι η Κασπία θάλασσα ενώνεται με τη μαύρη θάλασσα ακόμη και σήμερα με ποταμό. Ενδεχομένως τότε με ποταμό από την Κασπία θάλασσα να εισήλθαν στην Κίνα!


Πρόσεξε τώρα:

Οι Μινύες κυριαρχούν από το 2800 π.Χ. μέχρι το 1200 π.Χ. περίπου, με απόγειο της ακμής τους γύρω στα 1400 π.Χ. Κατά καιρούς επικράτησαν σε όλη τη Βοιωτία, είχαν δεσμούς με όλα τα μεγάλα βασίλεια της εποχής τους, συμμετείχαν και ίσως ίδρυσαν την πιο αρχαία ναυτική συμπολιτεία, και είναι πλέον ιστορική αλήθεια οι ναυτικές τους επιχειρήσεις στον Ελλήσποντο και στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και οι αποικίες τους στη Μ. Ασία.

Την αίγλη και τους θησαυρούς τους οι Μινύες τους χρωστούσαν στην επιμελημένη καλλιέργεια της Κωπαιδικής γης και στο εκτεταμένο χερσαίο και θαλάσσιο εμπόριο και στην αποικιακή τους εξάπλωση, που πέτυχαν με προχωρημένη ναυτική βάση την γυναικοκρατούμενη Λήμνο.
Η φυλή αυτή των ικανότατων τεχνικών και θαλασσοπόρων εξαφανίστηκε μετά την εγκατάσταση στην περιοχή των Βοιωτών.

(περισσότερα http://www.diadrasis.gr/orchomenos/Default.aspx?tabid=113)

Τι ήταν λοιπόν η αργοναυτική εκστρατεία?

Η Αργοναυτική εκστρατεία είναι η προσπάθεια
των Μινύων να ελέγξουν και πάλι το Χρυσό που παράγονταν στην Κολχίδα. Μια χαρακτηριστική μαρτυρία για το χρυσό της περιοχής αυτής φωτίζει αρκετά έντονα την Αργοναυτική Εκστρατεία.
Ο καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού του University ΙΙ του Clernont-Ferrand Πολ Φορ (Paul Faure) στο βιβλίο του «Η καθημερινή ζωή στις Ελληνικές Αποικίες», γράφει:
«Κοιτάζω τη μεγάλη σκουρόχρωμη, μαβιά, ακρογιαλιά στους πρόποδες των δασωμένων λόφων από σχιστόλιθο και το μικρό λιμάνι Χόπα, 28 χλμ στα νοτιοανατολικά των συνόρων της σοβιετικής Γεωργίας. Τα καράβια φορτώνουν τις χελώνες χαλκού από τα ορυχεία του Μουργκούλ που απέχουν 50 χλμ από κει.
Και σκέφτομαι την απογοήτευση, την τελική κατάρρευση, που ένοιωσαν αυτοί οι Έλληνες εξερευνητές και τυχοδιώκτες, που πίστευαν ότι θα θα έυρισκαν από τη μεριά αυτή στην χώρα των Κόλχων, ανάμεσα στην τραπεζούντα και τη Διοσκουριάδα(το Σουχούμ των Αβχαζών) το μυστικό για το Χρυσόμαλλο Δέρας.»

Το Χρυσόμαλλο Δέρας που αναφέρεται στον μύθο υπήρξε στην πραγματικότητα το όργανο που μάζευαν τα ψήγματα χρυσού. Οι Μίνυες που έκαναν την Αργοναυτική Εκστρατεία γνώριζαν την Κολχίδα από πολύ παλιά, όταν ήταν εγκατεστημένοι στην Προποντίδα.

Από τότε είχαν επαφή με την Κολχίδα και έπαιρναν χρυσό για να το φέρουν στο Αιγαίο. Και όταν θα βρεθούν στη Θεσσαλία για να οργανώσουν στην ουσία τη ομοσπονδία φύλων που είναι γνωστοί σαν Αίολες επειδή είχαν αρχηγό των Αίολο διατηρούν επαφές με κείνους που είχαν μείνει στην Προποντίδα και κατά συνέπεια είχαν επαφές με το χρυσό της Κολχίδας. Δεν είχε διακοπεί το εμπόριο χρυσού.

Μετά τη διάλυση των Υκσώς στην Αίγυπτο (το 1468 π.Χ. στη μάχη της Μεγιδδώ) ο στρατός του αποκλείστηκε για μια στιγμή από την Κολχίδα. Και το εμπόριο χρυσού πέρασε προς την Α. Μικρά Ασία - Μεσοποταμία.

Όμως ο κόσμος του Αιγαίου δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την Κολχίδα.
Λίγο με την αναστάτωση που έφερε η ανατροπή των Υκσώς φτάνει στην Κολχίδα, στο Φάση ποταμό ο βασιλιάς της Κορίνθου (Ακροκορίνθου) Ήλιας και ο γιος του Αιήτης. Και φαίνεται να παίρνουν τον έλεγχο της περιοχής.

Ο Ήλιθος θα αφήσει το γιο του Αιήτη εκεί και ο ίδιος θα μεταφερθεί στη Ρόδο και θα αποκαταστήσει τη σχέση του με τον Μίνωα στον οποίο θα δώσει σύζυγο την κόρη του Πασιφάη. Ο Πόντος συνδέεται έτσι με τους Μίνωες που είχαν γίνει θαλασσοκράτορες.

Αν σημειωθεί ότι ο Μίνωας εμφανίζεται στην Κρήτη λίγο μετά το 1400 π.Χ. έχουμε κάποιο χρονικό εντοπισμό για την Κολχίδα του Αιήτη όταν θα γίνει η Αργοναυτική Εκστρατεία.

Οι Μινύες δεν πρέπει να πήραν τα παλιά της προνόμια παρόλο που η άφιξη εκεί του Φρίξου που είναι Μινύας ήταν μια σημαντική στιγμή. Ο Αιήτης κράτησε το Φρίξο και του έδωσε σύζυγο τη Χαλκιόπη, κόρη του. Ο Φρίξος δεν προώθησε τα αιτήματα των Μινυών.

Και τότε γύρω στο 1300 π.Χ. θα ετοιμαστεί η Αργοναυτική Εκστρατεία με σκοπό να ελέγξουν οι Μινύες την Κολχίδα και όχι η Κόρινθος. Αυτό το νόημα είχε η Αργοναυτική Εκστρατεία. Αλλά και αυτή τη φορά απότυχαν.-
(του Περικλη Ροδάκη Συγγραφέα Ιστορικού)

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 24/02/2009 23:38:44

Edited by - europaios2 on 24/02/2009 23:43:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 00:02:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
.

Edited by - europaios2 on 25/02/2009 00:09:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 00:43:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2 Απεστάλη: 25/02/2009, 00:02:43 .............................

Πρόλαβες και το έσβησες..... πάλι καλά!!

Δεν είπαμε να αποφεύγεις τις ποτηριοσυνάξεις πριν το γράψιμο!!!


quote:
«Κοιτάζω τη μεγάλη σκουρόχρωμη, μαβιά,

....kara-golge, ή Καραγκόργκου κλπ, στου οποίου τον γάμο είσαι και συ καλεσμένος

Ρε παιδιά, ...ξεχάσαμε τον Τρεχαγύρευε μέσα στο δωμάτιο με την Μέδουσα. Άντε τώρα να γλυτώσουμε από την γλώσσα του!!!

Τελικά η Πυραμίδα του Djedef-re που είδαμε στο Newseek τι μας λέει;

Djedef (κωπηλάτης/αργοναύτης) δεν ήταν και εκείνο το παλικάρι που ξέμεινε στην Αυστραλία;

Βρε παλιόφιλε Agnostic τι σουρπρίζ ήταν αυτό; Πως έτσι απ' τους ταρσανάδες μας; Κάτι σκαρώνεις μπαγάσικο εσύ!!!

Βέλκαμ... στην κρουζιέρα του Καραγόλγου.

Έχω την προαίσθηση ότι θα περάσεις καλά.

Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy