ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 01:05:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι Μινύες(περισσότερα http://www.diadrasis.gr/orchomenos/Default.aspx?tabid=113)από europaios2.

Λέει κάπου μέσα στο κείμενο ότι οι Μινύες ήρθαν από την Αίγυπτο στο τέλος της 3ης π.Χ. χιλιετηρίδας, όπως υποστηρίζει ο γερμανός αρχαιολόγος Κ. Ο. Μύλερ και άλλοι (Βοίκιος, Κρούσιος), και τη γνώμη τους παραδέχονται και νεότεροι ερευνητές (Θ. Σπυρόπουλος).
Νομίζω ότι αυτό βοηθά και τον Djedef που χάθηκε στην Αυστραλία να ήταν Μινύας, δηλαδή Αργοναύτης.

Ερίωπας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 08:35:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Πρόλαβες και το έσβησες..... πάλι καλά!!

Δεν είπαμε να αποφεύγεις τις ποτηριοσυνάξεις πριν το γράψιμο!!!Έχω ένα λικεράκι που φτιάχνει η μαμά μου και τώρα το έχει μάθει και η κυρά μου......άλλο πράγμα! ........εάν το μοιράσω στους κωπηλάτες σου....θα πάθετε χειρότερα από τον Οδυσσέα!


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 12:59:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εντάξει φίλε Ευρωπαίε2, η ιστοσελίδα που αντέγραψες copy/paste στο μήνυμα της 25/02/2009, 08:35:35 είναι αυτό: http://www.styga.gr/index.php?sid=6721078293fe9ca5d8efd5bdf9b68922&act=detail&article=5694

..αλλά για πες μας ποιος ήταν ο Ήλιας και ποιος ο Ήλιθος, γιατί αυτούς τους εκλεκτούς κυρίους δεν τους γνωρίζει κανένας.
Στο ξαναλέω φίλε μου, το λικεράκι της μανούλας καλό μπορεί να είναι, αλλά δεν βοηθά για να αντιμετωπίζεις τον Ερίωπα. Χρειάζεσαι πιό δυνατό ποτό.


Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 13:24:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA
Το Τυφώνιε δεν κατάλαβα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω και την συνθηματική σας γλώσσα...

Να σου το λύσω εγώ το μέγα μυστήριο φίλε μας. Πρέπει όμως πρώτα να πάρουμε γραπτή κατάθεση απ' την Υπατία8 ότι δεν ορκίζεται ...στο όνομά σου, αν και προκαταβολικά πολύ το αμφιβάλλω.

Αν η Υπατία έχει παρουσιαστεί έστω και μιά φορά σε δικαστήριο της Αυστραλίας τότε σου υπογράφω σε λευκή σελίδα ότι έχει ορκιστεί στον "Παντοδύναμο Τυφώνα".
Δεν έχει παρά να την ρωτήσουμε αν θυμάται τα λόγια του όρκου που έκανε πριν αρχίσει το δικαστήριο.

Για να την βοηθήσω της υπενθυμίζω ότι αρχίζει κάπως έτσι: "..I swear by Allmighty God...κλπ"


Φίλε μου πολύ θα καμαρώνεις αν πράγματι σε απεκάλεσε Τυφώνιο έτσι όπως πράγματι είναι η σημασία του.

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 14:28:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
αλλά για πες μας ποιος ήταν ο Ήλιας και ποιος ο Ήλιθος, γιατί αυτούς τους εκλεκτούς κυρίους δεν τους γνωρίζει κανένας.
Στο ξαναλέω φίλε μου, το λικεράκι της μανούλας καλό μπορεί να είναι, αλλά δεν βοηθά για να αντιμετωπίζεις τον Ερίωπα. Χρειάζεσαι πιό δυνατό ποτό.

Από την Εφύρα και τον Ήλιο γεννήθηκαν ο Αιήτης και Αλωέας.
Στον Αιήτη δόθηκε η περιοχή της Εφύρας και στον Αλωέα η Ασωπία.

Ο Αιήτης επειδή θεώρησε ότι η περιοχή ήταν μικρή, πήγε στην Κολχίδα και βασίλεψε εκεί. Τη γη της Εφύρας παραχώρησε μέχρι να γυρίσει στο Βούνο.

Ο Βούνος ήταν γιος του Ερμή και της Αλκυδάμειας και ίδρυσε στο δρόμο προς τον Ακροκόρινθο, το ιερό της Ήρας. Όταν πέθαναν ο Βούνος και ο Αλωέας, όλη την περιοχή κληρονόμησε ο γιος του Αλωέα, ο Ενωπέας.

Η κακή συμπεριφορά του Ενωπέα, ανάγκασε το γιο του Μαραθώνα να φύγει, κι όταν πληροφορήθηκε στην Αττική όπου είχε εγκατασταθεί, το θάνατο του πατέρα του, γύρισε και μοίρασε τον τόπο στα παιδιά του.

Στον Κόρινθο άφησε την Εφύρα και στο Σικυώνα την Ασωπία. Αυτός λοιπόν ο Κόρινθος ίδρυσε την πόλη της Κορίνθου και τη δυναστεία των Ηλιαδών (Ήλιος).

Όταν πέθανε ο Κόρινθος χωρίς να αφήσει απογόνους, οι Κορίνθιοι κάλεσαν από την Ιωλκό, την κόρη του Αιήτη, Μήδεια και τον άντρα της Ιάσονα. Η Μήδεια μετά τις τραγικές της περιπέτειες, εγκατέλειψε το θρόνο στο Σίσυφο.

Εδώ βέβαια ανάμεσα στον πρόγονο Ήλιο πατέρα του Αιήτη και την Μήδεια κόρη του Αιήτη υπάρχει ένα κενό........γιατί ο Κόρινθος που δεν έκανε παιδιά και έτσι οι Κορίνθιοι αναζήτησαν την Μήδεια βρίσκεται 3 γεννιές πίσω από την Μήδεια.


Ηλιος γενάρχης

1)Αιήτης Αλωεας αδελφια
2)Μηδεια Ενωπέας ξαδέρφια
3) πρώτα ανήψια Μαραθώνας
4) δεύτερα ανήψια Κορινθος
5) τρίτα ανήψια παιδιά εφόσον είχε κάνει ο Κόρινθος

Θα πρέπει λοιπόν μάλλον εκείνη την εποχή να ζούσαν πάρα πολλά χρόνια....δεν εξηγήται αλλιώς.....εσύ τι πιστεύεις?


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 25/02/2009 14:47:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 19:12:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

To «Χρυσόμαλλο Δέρας» δεν ήταν παρά ο μεταξοσκώληκας και ο Δράκος που τον φύλαγε οι Κινέζοι, που δεν τον έδιναν.


quote:
Agnostic

Επομένως ο Αιήτης ήταν ο "Ντι Ξιν" της δυναστείας των Σανγκ και η Κολχίδα η "Ανγιάνγκ"....

quote:
europaios2

Τι είναι ποιο πιθανό? Να πήγαν να κλέψουν ένα χρυσό τομάρι? ένα βιβλίο των γνώσεων? που λέει ο Λουκάς?(σαν το χαμένο δισκοπότηρο, που έψαχνε ο Χίτλερ!) ή τον μεταξοσκώληκα?

Τα ονόματα δεν έχουν καμία σημασία. Δε θα κολλήσουμε στους τύπους για να χάσουμε την ουσία.
Από την Κολχίδα ο Ιάσονας έφερε τη «βάρβαρη» Μήδεια, μάγισσα και φαρμακεύτρα! Η Γεωργία γενικά δε θυμάμαι ποτέ να είχε μάγους και φαρμακοποιούς! αντιθέτως η Κίνα ήταν γεμάτη με τέτοιες ιστορίες!
Μη ξεχνάμε ότι το όνομα Μήδεια σημαίνει «αυτή που φροντίζει, που νουθετεί»,

Στην Κίνα υπήρχαν φλάουτα, τύμπανα και καμπάνες για τα οποία ξέρουμε από κείμενα κι αρχαιολογικές ανασκαφές, και τα οποία πιθανό να χρονολογούνται από την περίοδο ανάμεσα στο 1500 και το 1000 π.Χ.

Ο Ορφέας πήρε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία με τον Ιάσονα και τους άλλους μυθικούς ήρωες, ήταν απαραίτητος για να νοικηθεί η Κινέζικη μουσική!

Με τη μουσική της λύρας του λοιπόν, κοίμισε τον Κινέζο, "δράκο", που φύλαγε το χρυσόμαλλο δέρας και έτσι μπόρεσε να το κλέψει ο Ιάσονας. Στον δρόμο της επιστροφής, γλίτωσε τους Αργοναύτες από τις Σειρήνες και την παγίδα τους παίζοντας τόσο δυνατά και αρμονικά που ξεπέρασε σε ομορφιά, δύναμη και μαγεία το τραγούδι των Σειρήνων.

Στην Κίνα λοιπόν η μαγεία της μουσικής είναι διάχυτη, κάτι που ο ίδιος ο Κομφούκιος είχε τονίσει.......Στη Γεωργία? τι ξέρουμε?

Μην ξεχνάς ότι η Κασπία θάλασσα ενώνεται με τη μαύρη θάλασσα ακόμη και σήμερα με ποταμό. Ενδεχομένως τότε με ποταμό από την Κασπία θάλασσα να εισήλθαν στην Κίνα!quote:
europaios2

Η Αργοναυτική εκστρατεία είναι η προσπάθεια
των Μινύων να ελέγξουν και πάλι το Χρυσό που παράγονταν στην Κολχίδα. Μια χαρακτηριστική μαρτυρία για το χρυσό της περιοχής αυτής φωτίζει αρκετά έντονα την Αργοναυτική Εκστρατεία.
Ο καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού του University ΙΙ του Clernont-Ferrand Πολ Φορ (Paul Faure) στο βιβλίο του «Η καθημερινή ζωή στις Ελληνικές Αποικίες», γράφει:
«Κοιτάζω τη μεγάλη σκουρόχρωμη, μαβιά, ακρογιαλιά στους πρόποδες των δασωμένων λόφων από σχιστόλιθο και το μικρό λιμάνι Χόπα, 28 χλμ στα νοτιοανατολικά των συνόρων της σοβιετικής Γεωργίας. Τα καράβια φορτώνουν τις χελώνες χαλκού από τα ορυχεία του Μουργκούλ που απέχουν 50 χλμ από κει.
Και σκέφτομαι την απογοήτευση, την τελική κατάρρευση, που ένοιωσαν αυτοί οι Έλληνες εξερευνητές και τυχοδιώκτες, που πίστευαν ότι θα θα έυρισκαν από τη μεριά αυτή στην χώρα των Κόλχων, ανάμεσα στην τραπεζούντα και τη Διοσκουριάδα(το Σουχούμ των Αβχαζών) το μυστικό για το Χρυσόμαλλο Δέρας.»


quote:
europaios2

Και τότε γύρω στο 1300 π.Χ. θα ετοιμαστεί η Αργοναυτική Εκστρατεία με σκοπό να ελέγξουν οι Μινύες την Κολχίδα και όχι η Κόρινθος. Αυτό το νόημα είχε η Αργοναυτική Εκστρατεία. Αλλά και αυτή τη φορά απότυχαν.-


Αφού απαντάς μόνος σου για το τι ήταν η Αργοναυτική εκστρατεία! Ποια Κίνα, ποιοι μεταξοσκώληκες και κουραφέξαλα μου λες?

Επειδή είπε ο Κομφούκιος ότι στην Κίνα η μαγεία της μουσικής είναι διάχυτη, αμέσως κότσαρες τους Αργοναύτες στο σκηνικό? Πόσα άλματα λογικής θα κάνεις ακόμα?

Ρε συ ευρωπαίε...πολύ λιακοπουλίζεις τώρα τελευταία και ανησυχώ..

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 25/02/2009 19:18:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 20:15:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic:
Αφού απαντάς μόνος σου για το τι ήταν η Αργοναυτική εκστρατεία! Ποια Κίνα, ποιοι μεταξοσκώληκες και κουραφέξαλα μου λες?

Επειδή είπε ο Κομφούκιος ότι στην Κίνα η μαγεία της μουσικής είναι διάχυτη, αμέσως κότσαρες τους Αργοναύτες στο σκηνικό? Πόσα άλματα λογικής θα κάνεις ακόμα?

Ρε συ ευρωπαίε...πολύ λιακοπουλίζεις τώρα τελευταία και ανησυχώΜην ανησυχείς!
Απλά ήθελα να τονίσω ότι ποιο πιθανό είναι να ήταν ο μεταξοσκώληκας παρά ένα βιβλίο γνώσεων και μάλιστα αλχημείας.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 21:18:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρώτον να ενημερώσω ότι θα ανοίξω ένα νέο θέμα στο παράξενο με θέμα της Αιγυπτιακές πυραμίδες και είσαστε όλοι προσκαλεσμένοι - έσω έτοιμοι για σκληρή κόντρα με λογική και αποδείξεις...
Agnostic σε περιμένω (μην μου την κάνεις...).

Δεύτερων:
europaios2, που βρήκες όλη αυτή την αρχαία γενεαλογία;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 22:40:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA
Δεύτερων:
europaios2, που βρήκες όλη αυτή την αρχαία γενεαλογία

E! σαν Κορίνθιος........."Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 25/02/2009 22:43:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 00:56:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ερίωπα

Θέλοντας να κάνω μία σύνδεση μεταξύ Αιήτη, Αίας, Αιαίας, Ιάσωνα, καταθέτω αμέσως παρακάτω αυτά που γνωρίζω. Θα ήθελα να μου πεις αν κάπως έτσι έχουν τα πράγματα ή υπάρχουν και άλλες εκδοχές:

Στα ολόχρυσα διαμερίσματα του Αιήτη , έτσι λεγόταν σε μια παλιά αφήγηση , αναπαύονταν τη νύχτα οι ακτίνες του ήλιου .

Σίγουρα , δεν είχε σχεδιασθεί σαν ένας τόπος για ανθρώπους η διαμονή του Αιήτη στις όχθες του Φάσιος ποταμού , που σύμφωνα με τις διηγήσεις των ναυτικών από τον Καύκασο χυνόταν στη Μαύρη θάλασσα .

Αία ονομαζόταν η πόλη – από το όνομα «Αία» πήρε ο Αιήτης το δικό του όνομα – έτσι επίσης λεγόταν η χώρα , που ταυτιζόταν με την Κολχίδα του Καυκάσου , αρχικά όμως σήμαινε ίσως τη χώρα της αυγής , της Ηούς .

Πρέπει να ήταν μια θέση για αθάνατα , θεία πλάσματα .

Γνωρίζουμε ότι ο Αιήτης ήταν γιος του Ηλίου και της συζύγου του Ηλίου , της Πέρσης ή Περσηίδος , αδελφός της βασίλισσας της Κρήτης Πασιφάης και της Κίρκης , της οποίας το νησί , η Αιαία ανήκε στην Αία , είτε βρισκόταν ανατολικά είτε δυτικά από εκείνη τη χώρα , όπου οι ακτίνες του ήλιου αναπαύονταν και πάλι ξυπνούσαν .

Θα πρέπει να παραδεχθούμε , ότι τα διαμερίσματα του Αιήτη , όπως ήταν οίκος του Ηλίου , παρόμοια ταυτόχρονα ήταν και τόπος που δεν μπορούσε να δει κανείς , δηλ. τόπος Άδη . Έκρυβαν το χρυσόμαλλο δέρας , καλά φυλαγμένο στην προστασία ενός πελώριου φιδιού .

Σύμφωνα με όλες τις διηγήσεις , ο Ιάσων ανέλαβε μονάχα αυτό που κάπως το είχε επιζητήσει : την εντολή να ξανακερδίσει το χρυσόμαλλο δέρας από εκείνο το σπίτι πέρα από τον κόσμο των θνητών.

Λεγόταν , ότι αυτό το χρέος βάραινε σαν μια κατάρα τη γενιά του Αιόλου , από τότε που ο Αθάμας θέλησε να θυσιάσει το γιο του Φρίξο και τον ανάγκασε να διαφύγει στο υπερκόσμιο βασίλειο του Αιήτη . Η θυσία του γιού του βασιλιά ολοκληρώθηκε έτσι κάπως , η οργή του Δία ενάντια στους θυσιαστές αφυπνίστηκε και η εξιλέωση ήταν αναγκαία .

Μια συνέπεια αυτού ήταν η σύναξη της ομάδας που θα συνόδευε τον Ιάσωνα .

Χρειαζόταν για να φθάσει αυτός μέχρι τον Αιήτη και να μπορέσει να επιστρέψει , ένα εξαιρετικά γρήγορο πλοίο και συντρόφους έτοιμους για το θάνατο σαν πλήρωμα .

Αυτό το πλοίο , που τόσο θαυμάστηκε , κατασκευάστηκε γι’αυτόν με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς , αν δεν έγινε από αυτήν την ίδια . Ονομαζόταν η γοργή , η «Αργώ» .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 04:46:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς :
παρόμοια ταυτόχρονα ήταν και τόπος που δεν μπορούσε να δει κανείς

Αγαπητέ φίλε Κηφέα, η ιστορία της Αργοναυτικής εκστρατείας και η αλληγορία της Κολχίδος αγγίζει άμεσα την ιστορία του Προμηθέως ο οποίος όπως είπαμε ήταν και ο γενάρχης των Κόλχων.

Κλειδί σ’ όλη αυτή την αλληγορία είναι τα ονόματα τα οποία έφτασαν μέχρι την εποχή μας άλλα απείραχτα και άλλα ελαφρά αλλοιωμένα.

Επειδή έφτασες και μας ανέφερες ότι έχεις ιδία γνώση των Αιγυπτιακών εθίμων θα σε βοηθήσω να κάνεις ένα οικείο πέρασμα στο όνομα Κόλχες.
Οι ναζιάρες οι Αιγύπτιες όπως και οι υπόλοιπες γυναίκες της Μέσης Ανατολής βάζουν στα μάτια τους μια «σκιά» (είδος μασκάρα) το οποίο ονομάζουν Κohli. Η σκιά με το αναγραμματισμένο Κόχλι είναι όμως ένας δυνατός «κρίκος» για να φτάσουμε στην Κίρκη και στον Αιήτη.

Αρκετά διαβασμένοι άνθρωποι και με καλές γνώσεις της Αραβικής δεν μπόρεσαν ποτέ να μου δώσουν καλύτερη ετυμολογική βάση απ’ αυτήν της «σκιάς». Προσωπικά είμαι υπέρ της άποψης ότι οι Κόλχες είναι οι Γόλγες που υπήρχαν κάποτε σαν κατακτητές στην Κύπρο και οι οποίοι λάτρευαν την θεά Αφροδίτη. Έχω ήδη αναφέρει ότι ο Κηφεύς αν δεν τους εκτόπισε τουλάχιστον τους παραμέρισε ιδρύοντας την Κερύνεια ακριβώς εκεί όπου ήταν ο ναός της θεάς την οποία ονομάζει και άνασσα δηλαδή βασίλισσα των Γόλγων.
Μάρτυρα υπεράσπισης για όσα υποστηρίζω καλώ τον «Καραγκιόζη» με τον οποίον διασκεδάζουν εδώ και 30 τουλάχιστον αιώνες οι Αιγύπτιοι. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι Ελληνική ή Τουρκική εφεύρεση αλλά δυστυχώς υπάρχουν γραπτές αναφορές της ύπαρξης του «Καραγκόζ» (θέατρο σκιών) στην Αίγυπτο πριν 1000 χρόνια.
«Golge» στα τουρκικά σημαίνει «σκιά» και κατά προέκταση «Σκότος». Επομένως το όνομα Καρά-Γκόλγκε σημαίνει μαύρη σκιά, έτυμο που μας έδωσε το θέατρο σκιών (Γκόλγκε).
Οι ίδιοι οι τούρκοι μας πληροφορούν ότι το Golge (σκιά) παλιότερα το έλεγαν Kolge.
Κόλγες λοιπόν ή ορθότερα Κόλχες και αν θες ακόμα πιο σωστά Κόχλες ή σκουρόχρωμοι άνθρωποι.
Με το τελευταίο δικαιώνεται και η Αιγυπτία που δεν της αλλάζεις το κόχλι και την γλώσσα να χτυπιέσαι από την Γή μέχρι την Κίρκη.
Απομένει φίλε μου τώρα να δικαιολογήσω το «Κόχλες» που κατέθεσα αντί του αναγραμματισμένου Κόλχες.
Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι η «σπείρα» ήταν ένας δημοφιλής τρόπος δημιουργίας στοών μέσα στα ορυχεία, επίσης σπείρες έλεγαν και τα τρυπάνια κλπ. Επομένως η περιοχή των Χαλύβων που αναφέρει για παράδειγμα ο Ορφεύς βοηθά στην εδραίωση του ονόματος Κόλχες (Κόχλες) δηλαδή των ανθρώπων που εργαζόντουσαν ή ζούσαν μέσα στο σκοτάδι (Kolge).
Λέξη κλειδί και για την αλληγορία της Αργοναυτικής εκστρατείας.

Tο όνομα Golge το συναντάμε ακόμα και σήμερα στην σημερινή Τουρκία. Μας πληροφορούν όμως οι Τούρκοι ότι το όνομα αυτό έχει Ιβηρική καταγωγή.
Γιόρκες λοιπόν το γλωσσικό απομεινάρι για τους Γόλγες στην Κύπρο και Γιώργος ή Γεώργιος στην εξέλιξή του.
Αλλά και αυτό το όνομα κρύβει εργασία μέσα στην γη, ( Γη + οργάω). Οργία λοιπόν και τα μυστήρια της Δήμητρας πριν γίνουν του Αϊ Γιώργη, και Οργεώνη η ιέρεια.
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί οι Γεωργιανοί δεν ονομάζουν τον εαυτό τους έτσι αλλά προτιμούν το Καρτβελέμπι.
Κίρκη, τέλος σημαίνει δακτύλιος δηλαδή δαχτυλίδι. Η Κίρκη σίγουρα στο διαστημικό ταξίδι ήταν ο αστεροειδής δακτύλιος η καταγωγή των «Hanazir».
• Hanazir, σημαίνει χοίροι. Η Κίρκη και οι χοίροι πάνε μαζί. Ακόμα και ο Ιησούς έκανε νύξη στην καταστροφή των χοίρων. Σίγουρα όχι τυχαία. Και στα Ελευσίνια Μυστήρια εμφανίζονται οι χοίροι την ώρα που απαγάγουν την Περσεφόνη. Σίγουρα όχι τυχαία.
• Κίρκη είναι και το ιερό δακτυλίδι στο οποίο ορκιζόντουσαν οι Άτλαντες και έχει φτάσει μέχρι τις μέρες με διάφορα ονόματα. Μέχρι και έργο το έκαναν για να παραμυθιάζουν τα παιδάκια μας.
• Γολγοθάς και ο τόπος που κάποτε ένας φωτισμένος Έλληνας ιερέας του Ηλίου οδηγήθηκε για να σταυρωθεί για τα όσα έλεγε.


Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 05:37:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(7 λεπτά & 20 δευτερόλεπτα διαφορά... )

Ωραίος...go on!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 07:19:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
helios2012:
Ωραίος...go on!

Θέλω μια ...ζεμπεκιά για την Κίρκη ή καλή πάσα


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 08:16:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tαλαιπωρια ή για να ειμαι εντος κλιματος η οπη που χυθηκε ο ορος του ταλου και εξουθενωθηκε,σε αυτα δηλαδη απο τα οποια προηλθε.
Εδω απο που προηλθαμε,απο ενα βιβλιο απο τα πλειστα οσα εχει διαβασει ο φιλος μας ο εριωπας που ανεφερε οτι ενας Ελληνας θα βγαλει και παλι το φιδακι απο την τρυπα του,μια τρυπα στην οποια αρχισαμε να περιφαιρομαστε αλλα που ο δασκαλος και πρωτοπορος του θεματος αρνειτε να προχωρησει αν δεν τη δουμε ολοι μας*.
Απο στοιχεια για τις πυραμιδες αλλο τιποτα,οπως και για ολη την ιστορια καταγεγραμμενη και μη(μη μεχρι που και αυτη αν δεν εχει ηδη σιγουρα στο μελλον κατι θα γραφτει),τα χαρτια μιλανε απο μονα τους...ειναι περιεργο μου ειχε πει καποτε ενας φιλος γιατι εγω δεν εχω ακουσει κανενα να μιλαει και εγω ειχα συμφωνησει τοτε μαζι του,μονο που θα επρεπε να ειχα συμπληρωσει τοτε, οτι αυτοι που τα κρατουν μιλουν και λενε οτι αυτους βολευει οπως συνεβαινε και μ'αυτους που τα γραψανε,ο πρωτος αμεροληπτος την αληθεια ας πει...
*εκτος και αν περιμενει να μαζευτει το πληρωμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 08:40:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε geostat, εσύ νοερά θα μπορούσες να παίξεις έστω και για λίγο αυτό τον ρόλο ή προτιμάς οι άνθρωποι να αλληλοσκοτώνονται για το ποιός είναι ο καλύτερος θεός, οι καλύτεροι προφήτες και ιερείς του;

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 08:46:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...Πάντως, υπάρχει ορθόδοξη προφητεία που λέει
για ένα καράβι που θα περάσει απο μέρη της Ελλάδας και
θα μαζεύει κόσμο....Για την τελική μάχη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 12:07:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ φίλε Ερίωπα, για το πολύ κατατοπιστικό σου μήνυμα. Το μόνο ... "κακό" στην ιστορία αυτή είναι ότι με ... στρώνεις στη δουλειά να αρχίσω να ψάχνω.

quote:
Επειδή έφτασες και μας ανέφερες ότι έχεις ιδία γνώση των Αιγυπτιακών εθίμων θα σε βοηθήσω να κάνεις ένα οικείο πέρασμα στο όνομα Κόλχες.
Οι ναζιάρες οι Αιγύπτιες όπως και οι υπόλοιπες γυναίκες της Μέσης Ανατολής βάζουν στα μάτια τους μια «σκιά» (είδος μασκάρα) το οποίο ονομάζουν Κohli. Η σκιά με το αναγραμματισμένο Κόχλι είναι όμως ένας δυνατός «κρίκος» για να φτάσουμε στην Κίρκη και στον Αιήτη.

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Σαν να βλέπω μπροστά μου τις Αραπίνες (έτσι λέγαμε τις ιθαγενείς Αιγυπτίες στην Αίγυπτο) να έχουν αυτή τη σκιά (την Kohli όπως σωστά την αναφέρεις), γύρω από τα μάτια τους. Αν θυμάμαι καλά ήταν μια σκούρα μπλε απόχρωση (ας το επιβεβαιώσει και ο φίλος Sesostris, του οποίου την βοήθεια θα ζητήσω στο επόμενο μήνυμα). Τον μικρότερο αδελφό μου, επίσης, τον λένε Γιώργο και πράγματι οι Αραπάδες τον φώναζαν Γκόργκι. Το λέω γιατί η μεγαλοπρεπής εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στα περίχωρα του Καίρου έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία στην οποία όταν μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον θα σας την περιγράψω. Σταματώ εδώ προς το παρόν για να αρχίσω να ψάχνω πρώτα για την ετυμολογία της λέξης Kohli.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Michael Design
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uganda
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 12:39:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Michael Design  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 13:31:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris

Επειδή το μόνο "εφόδιο", που έχω φέρει μαζί μου από την Αίγυπτο, όταν ήρθα στην Ελλάδα (αναφέρομαι σε Λεξικά), είναι μόνο το περίφημο παλιό Αραβο-Ελληνικό λεξικό των Αρτέμιου Θαλασσινού και Σαμουήλ Κάμελ (ημερομηνίας εκδόσεως: 2/3/1950) που μπορεί να το έχεις και εσύ, για όποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρησιμοποιώ τη μνήμη μου, ή πληροφορίες από τους λίγους Αιγυπτιώτες συγγενείς μου, θα ήθελα να ανταλλάξομε γνώμες πάνω στις λέξεις που κατέθεσε ο Ερίωπας.

Θέλω λοιπόν τη γνώμη σου (για αρχή) της λέξης Kohli.

1) Τη σκιά αυτή την έβαζαν οι Αιγύπτιες κάτω από τα βλέφαρα (όχι κάτω από τα μάτια. Καλά θυμάμαι ;

2) Το χρώμα της σκιάς ήταν πολύ σκούρο μπλε που έτεινε προς το μαύρο ή ήταν τελείως μαύρο ; Δεν το θυμάμαι καλά.

3) Η λέξη Kohli είναι με βαρύ "Χ". Έτσι δεν είναι ;

4) Επειδή το "Ο" (όμικρον) στα Αραβικά (όπως ξέρεις) δεν υπάρχει, θα πρέπει να γράφεται ή Kahli ή Kouhly. Είναι έτσι ; Παρ'όλ'αυτά εγώ θυμάμαι ότι όταν προφέρανε αυτή τη λέξη είχε πράγματι μια φωνητική απόχρωση που περισσότερο έμοιαζε στο Kohli. Μήπως ήταν επειδή χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη γλώσσα (την μπάλαντι ή όπως αλλιώς την λέγανε), ή μήπως ήταν αντιθέτως λέξη της καθαρεύουσας (nahaoui);

5) Όπως και νάχει το πράγμα, αν έχεις το λεξικό του Θαλασσινού που προανέφερα, και βρεις τη λέξη γράψε μου τη σελίδα που τη βρήκες.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 14:15:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ geostat

quote:
Απο στοιχεια για τις πυραμιδες αλλο τιποτα,οπως και για ολη την ιστορια καταγεγραμμενη και μη(μη μεχρι που και αυτη αν δεν εχει ηδη σιγουρα στο μελλον κατι θα γραφτει),τα χαρτια μιλανε απο μονα τους...ειναι περιεργο μου ειχε πει καποτε ενας φιλος γιατι εγω δεν εχω ακουσει κανενα να μιλαει και εγω ειχα συμφωνησει τοτε μαζι του,μονο που θα επρεπε να ειχα συμπληρωσει τοτε, οτι αυτοι που τα κρατουν μιλουν και λενε οτι αυτους βολευει οπως συνεβαινε και μ'αυτους που τα γραψανε,ο πρωτος αμεροληπτος την αληθεια ας πει...

Στο "forum" "ΓΝΩΣΗ" και στο επιμέρους topic "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ-εφεύρεση ή ανακάλυψη" αναφέρω εκτενώς σε μία σειρά μηνυμάτων τις μαθηματικές αποδείξεις που αφορούν στην αποτύπωση που έκαναν οι αρχαίοι στην Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, των τριών παγκοσμίων σταθερών π = 3,14... (η γνωστή σταθερά υπολογισμού της περιφερείας και του εμβαδού του κύκλου) , Φ = 1,618 ... (η τιμή της Χρυσής Τομής) και e = 2,718 ... (η βάση του Νεπερείου λογαρίθμου). Υπάρχουν και πολλά άλλα που αφορούν τις Πυραμίδες, που εν καιρώ (αργότερα), αν συνδέονται με το θέμα μας και αν συμφωνούν και οι λοιποί συνομιλητές, μπορουν να αναφερθούν.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 15:52:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχουν και πολλά άλλα που αφορούν τις Πυραμίδες, που εν καιρώ (αργότερα), αν συνδέονται με το θέμα μας και αν συμφωνούν και οι λοιποί συνομιλητές, μπορουν να αναφερθούν.

Άνοιξα το θέμα με τις πυραμίδες (ανά την υφήλιο)...
Εάν θέλετε να τα μαζέψουμε (και να τα συζητήσουμε) όλα εκεί...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 22:50:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι

http://img142.imageshack.us/img142/5971/77012316.jpg

Αυτή είναι η αραβική γραφή του Kohli ή Κόχλι (προφέρεται με το χ = h, βαθύ)

Από το Αραβο-Ελληνικό λεξικό Θαλασσινού - Κάμελ (σελίδα 310).

Από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ", διαβάζομε:

ψιμύθιον: Κόνις ή αλοιφή καλλωπιστική ιδίως προσώπου, κοινώς φκιασίδι.

Φαίνεται ότι με αναγραμματισμό γίνεται Κολχίς.

Φιλικά

ΚηφεύςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 23:28:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς:
Το λέω γιατί η μεγαλοπρεπής εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στα περίχωρα του Καίρου έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία στην οποία όταν μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον θα σας την περιγράψω.

Νομίζω τώρα που είμαστε στο κεφάλαιο "Γεωργία" Γεωργιανοί, Gorgons ότι είναι η πιό κατάλληλη στιγμή να το καταθέσεις.

Α.. και πρίν το ξεχάσω "τι ήταν η Μήδεια";

-Μήπως, Kolkha, Qulha; (ονομασία φαρμακευτριών)Πιτσιρικάδες τις λέγαμε Χαλχούλ.

Α.. και η Μέδουσα;
-Μήπως έχει κάτι να κάνει με την άνασσα των Gorgons αφού Μέδων σημαίνει και κυβερνήτης? Υπήρχαν στην περιοχή και κάτι ατίθασα κορίτσια δεν είναι έτσι;

Α.. και κάποιοι άλλοι φαρμακευτές στην Ευρώπη, με πάπες, με φαρμακεία, με τράπεζες;
_...........μήπως τους έλεγαν Medici?


Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 00:53:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επαναλαμβάνω το μήνυμα γιατί έκανα ένα λάθος προηγουμένως και δεν κατέβηκε η εικόνα:

Αυτή είναι η αραβική γραφή του Kohli ή Κόχλι (προφέρεται με το χ = h, βαθύ)

Από το Αραβο-Ελληνικό λεξικό Θαλασσινού - Κάμελ (σελίδα 310).

Από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ", διαβάζομε:

ψιμύθιον: Κόνις ή αλοιφή καλλωπιστική ιδίως προσώπου, κοινώς φκιασίδι.

Φαίνεται ότι με αναγραμματισμό γίνεται Κολχίς.

Φιλικά

Κηφεύς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 01:56:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η λέξη που πλησιάζει περισσότερο την Qulha είναι η:

Kuluha ή Kuluh (Κουλούχ, με το "χ" = h, βαθύ).

Είναι κοινή δε η ρίζα: Σκυθρωπός, σκυθρωπιάζω.

Τι λες, μας λέει τίποτα ;

Κηφεύς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 02:11:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ερίωπα

Για τα άλλα δεν βρήκα τίποτα. Μήπως μπορεί να μας βοηθήσει ο Sesostris.

Για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου θα γράψω αύριο.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 03:13:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν φίλε μου Κηφέα είσαι πραγματικός θησαυρός σαν το «Χρυσό το Δέρας».
Αναφέρεις ότι το Κόχλι μας δίνει τον «Σκυθρωπό» θέση που μας βοηθά να πάμε για λίγο πίσω και να θυμηθούμε τους Σκύθες που είχα αναφέρει νωρίτερα.
Το όνομα Σκύθης είχε την έννοια του σκοτεινού, αυτού που είχε σκυθρή την όψη (ώψ), του θυμομένου, του άγριου, του δολοφονικού.
Σκυθικό Πόντο ονόμαζαν και την Μαύρη θάλασσα.
Τους Σκύθες τους τοποθετούν οι αρχαίοι συγγραφείς ακριβώς εκεί που είναι σήμερα η Γεωργία και τα υπόλοιπα παραμάγαζα. Λένε μάλιστα ότι ο Σκύθης ήταν πατέρας του Κάδμου.
Συνώνυμα του Σκύθη είναι ο Χάλυψ (ο Ορφέας αναφέρει τους Χάλυβες) οι οποίοι ήταν βίαιοι άνθρωποι. Ως φαίνεται το χούϊ δεν αλλάζει με τίποτα.
Τέλος το όνομα «Σκόλοτοι» για τους Σκύθες επιβεβαιώνει ακόμα περισσότερο το «σκότιον», σκιερό, σκοτεινωπό, σκληρό, κακό πρόσωπο του Κόλχα ή Κοχλία ή ανθρακωρύχου (Σμινθέα) κάτοικου αυτής της περιοχής.
Σμινθείς και οι Smiths και θεός τους ο «ποντικός» ο άρουρος. Χρυσούς ποντικούς είχαν και κάποιοι για τις συναλλαγές τους. Γνωρίζει κανείς;

Έχουμε λοιπόν Σήθ , απ’ το Σκύθης, σκότιος, σκοτάδι, μαυρίλα, υποχθόνιο, το διάολο μέσα του, Κόλχες, κοχλίες, ορυχεία, χάλυβες, Κολχίδα, Κάδμος, (Σετ, Σηθ, και ο Τυφώνας ο δολοφόνος του Οσίρι), και μαυροφόροι, να μη τους πω, οι ιερείς του (αυτό για τον φίλο Macedon αν μας διαβάζει)....

.....μα την αλήθεια φίλε hellios2012 όλα μία μαύρη τρύπα είναι, έτοιμα να αρπάξουν τον Ερίωπα, μα η Εριώπιδα Θεά δεν θα τους κάνει το χατίρι.


Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 04:59:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Ερίωπα, τίποτα δε μπορεί να σ'αρπάξει και κυρίως μια μαύρη τρύπα!
Το μοναδικό που θα μπορούσε να σ'αρπάξει είναι η πυραμίδα...
Αλήθεια έχεις μπεί ποτέ στο εσωτερικό καμιάς πυραμίδας και ιδιαίτερα σε καμία απ'αυτές που βρίσκονται στο Κάϊρο?
Μήπως όλοι βρισκόμαστε μέσα σ'ένα σιτοβολώνα?
Όσο δε για τις μαύρες τρύπες...
Υπάρχουν σκοτεινά φώτα και φωτεινά σκοτάδια...
Οπότε τα πάντα είναι σχετικά...
Αλλά, παρακαλώ συνεχίστε...
(Δεν πρόκειται να επεκταθώ σε πλακούντες, πυρήνες, σίτους, τροφές και ανακυκλώσεις γιατί θα παρεκτραπεί το θέμα...)

Ενα τελευταίο απο μένα όσον αφορά τις πυραμίδες...
Σε μια απο δαύτες, τις περιβόητες κόντεψα να "χάσω" το "φώς" μου, ένιωσα να "σβήνω", να "χάνομαι" και δεν είμαι διόλου κλειστοφοβικός, ούτε έκανε πολλή ζέστη...
Μήπως προσπάθησε να μ'αρπάξει ο Πήχυς(ε) του Ωρίωνα για να τραφεί?
Μήπως γεύτηκε λίγο πύρ?
Μήπως η ζώνη του Ωρίωνα έκτοτε λάμπει λίγο περισσότερο?
Αναρωτιέμαι....
Καλή Μαίρα σε όλους!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 07:52:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
helios2012:
Υπάρχουν σκοτεινά φώτα και φωτεινά σκοτάδια...

Ουδεμία αμφιβολία.

quote:
helios2012:
Το μοναδικό που θα μπορούσε να σ'αρπάξει είναι η πυραμίδα...


....κάποια ψυχή που σε διαβάζει θα γελάει με το παραπάνω, γνωρίζοντας που ακριβώς έχω γεννηθεί και αν μπορούσε θα σου έλεγε:
"Όχι αγαπητέ φίλε, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί!!!"

quote:
Αλήθεια έχεις μπεί ποτέ στο εσωτερικό καμιάς πυραμίδας και ιδιαίτερα σε καμία απ'αυτές που βρίσκονται στο Κάϊρο?

Έχω γεννηθεί στο σπίτι που αντιστοιχεί στον βασιλικό θάλαμο εκεί που βρίσκεται με κάθε λεπτομέρεια απαθανατισμένη σε πολεοδομικό σχέδιο η δισδιάστατη μορφή της. Εκεί όπου βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με την κορυφή της τρισδιάστατης. Εκεί όπου κάποτε βρισκόταν ξεχασμένο το "Χρυσό Δέρας".

Όταν μπαίνεις σε ακατάλληλες ώρες και εποχές στο εσωτερικό της Τρισδιάστατης Πυραμίδος κινδυνεύεις να χάσεις το 66,6% του βάρους σου. Δηλαδή να γίνεις Ιαπετός. Αυτό που έπαθες ήταν ραγδαία αφυδάτωση.

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 12:37:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλέ μου Ερίωπα, τίποτα δε μπορεί να σ'αρπάξει και κυρίως μια μαύρη τρύπα!
Το μοναδικό που θα μπορούσε να σ'αρπάξει είναι η πυραμίδα...

Ποια πυραμίδα και πράσινα άλογα, καλέ μου ήλιε... Τη γυναικεία ψυχή κάπου την αφήσατε πίσω να περιμένει...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ερίωπα, έχω την εντύπωση ότι μόνο μια Αραπίνα ερωτιάρα είναι ικανή να τον αρπάξει... αν δεν το έχει κάνει ήδη, φυσικά.

Συνεχίστε, συνεχίστε! Ορέγομαι να σας γροικώ!

Edited by - Terity on 27/02/2009 12:38:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy