ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2009, 14:38:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Ερίωπα

Είχα ακούσει μια παλιά ιστορία για την Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο παλιό Κάιρο ( قديمة مصر = Μασρ Καντίμα), που είναι συγχρόνως και μοναστήρι , έχει δε και το παλαιότερο και μεγαλύτερο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Αιγύπτου .

Μη με ρωτάς πότε ακριβώς έγινε αυτό το συμβάν που θα διηγηθώ παρακάτω γιατί όταν το άκουσα ήμουν μικρό παιδί .

Την μεγαλοπρεπή τεράστια και πλούσια αυτή εκκλησία (μεγαλύτερη από την Μητρόπολη των Αθηνών) , την είχα επισκεφθεί πολλές φορές μαζί με τους γονείς μου και παρακολουθήσαμε την λειτουργία . Διαθέτει δε και Κατακόμβες . Κτίστηκε απ’ότι λέγανε γύρω στο 1000 με 1100 μ.Χ.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του μοναστηριού (το οποίο ήταν ελληνορθόδοξο) , είχε κτισθεί σαν απόρθητο κάστρο για τον φόβο εισβολής από τους Άραβες .

Κάποτε οι Άραβες μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κατάληψης , το πολιόρκησαν επί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποκλείοντάς το εντελώς από κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο .

Το μοναστήρι – κάστρο όμως δεν έπεφτε .

Και όπως έχει συμβεί πολλές φορές στην ιστορία , η προδοσία είναι η πιο σίγουρη λύση για τους επιτιθέμενους . Αυτή όμως τη φορά η προδοσία δεν ήλθε από μέσα από το μοναστήρι αλλά απ’έξω .

Λένε , λοιπόν ότι , μία ομάδα Κοπτών υπέδειξε μια μυστική δίοδο από την οποία κατάφεραν οι Άραβες να καταλάβουν το Μοναστήρι .

Αυτό που μου αποτυπώθηκε, τότε , στη παιδική μου μνήμη , ήταν ότι όταν κατέλαβαν το Μοναστήρι οι Άραβες , η πρώτη δουλειά τους ήταν να σφάξουν τους προδότες Κόπτες .

Μην περιμένεις τίποτα το εντυπωσιακότερο γιατί εδώ τελειώνει η ιστορία .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά .
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 03:52:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
«Ποια πυραμίδα και πράσινα άλογα, καλέ μου ήλιε... Τη γυναικεία ψυχή κάπου την αφήσατε πίσω να περιμένει...» μας φωνάζει η φίλη μας η Terity.
Και αναρωτιέται κανείς «ποιος την άφησε πίσω να περιμένει;».
Περίμενε ποτέ το θηλυκό στοιχείο για να περιμένει και μάλιστα σε τόσο μεγάλο θέμα;
Πάντοτε ανυπόμονο και ατίθασο ήταν για αυτό και όλοι οι αρχαίοι λαοί, παρ’ όλο που ήταν μαμάκηδες όλοι τους, δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ανάμιξη των γυναικών στα κοινά. Αν πάρεις τώρα τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και δεις τι γράφουν για την γυναίκα θα φρίξεις. Και εδώ είναι το οξύμωρο σχήμα σ’ όλη την ιστορία. Απ’ την μια μαμάκηδες του κερατά και απ΄την άλλη μισογύνηδες.
Τέλος πάντων, φίλη Terity τα παράπονα σου μπορείς να τα κάνεις σε ύφος «σανσκριτικής» προσευχής στην Allah η οποία μεταφραζόμενη στα Ελληνικά είναι η «Μητέρα», αν θες την λες και Γυναικεία Ψυχή.
Αν πάλι νομίζεις ότι ο RAVI θα σου δώσει μεγαλύτερη προσοχή, κάνε Του και Αυτού τα παράπονά σου. Αν δεν θέλεις να Τον ονομάζεις Ravi γιατί δεν σου κάθεται καλά το σανσκριτικό όνομα του Ήλιου, πές Του «Χριστέ μου , θέλω να επέμβεις στον «Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο» και να τους δείξεις κίτρινα κάρτα. Δεν μπορεί να επιτρέπεις Εσύ να συνεχίζεται αυτός ο διάλογος και εμείς οι δύστυχες γυναίκες να παραμένουμε αγνοημένες. Και αυτός ο Ερίωπας τώρα τελευταία δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Πότε στην Δύση είναι και πότε στην Ανατολή τον βρίσκεις.»
Λοιπόν φίλη μας, τώρα που τελείωσε ο Γάμος του Καραγκιόζη στην Κολχίδα , ο Ερίωπας ετοιμάζεται για επίσκεψη στο Κρυστάλλινο Βουνό να ρίξει μια ζεμπεκιά 52 χιλιομέτρων, …να πεί και μια καλημέρα στον φίλο του τον Shiva, να του ανάψει και 33 κεράκια, ή 3 μεγάλες λαμπάδες και 3 μικρά κεριά . Να καταθέσει και ένα «Τ-άμα», ένα χρυσό εξάκτινο «Τ» αντί για άλλα 300και αφού περάσει απ’ την Στοά Νικολούδη και πει ένα γειά στον φίλο του τον Ανδρέα, μετά να κατηφορίσει για Κάαμπα. Κάποια φιλαράκια εκεί έχουν καιρό να τον δούν και δυσανασχετούν τώρα τελευταία με την συμπεριφορά του Almattki Ass, (Allmighty Ass ή Γαδ…)ναι αυτού που οι σχέσεις του με την φίλη μας την Υπατία8 δεν φαίνεται να είναι και πολύ καλές τον τελευταίο καιρό.
Μετά θα πάει Kizil Alma γιατί του αρέσουν πολύ τα κόκκινα μήλα και μετά ξανά «Χαρ Μαγε δωνία». Το πρόβλημα εκεί μέρα με την μέρα γίνεται όλο και χειρότερο. Οι «κοχλίες» του πολέμου έχουν βγεί απ’ τα μπαούλα πάλι και η Εριώπιδα να βάλλει το χέρι της.
Οι Γκρίζοι Λύκοι ετοιμάζονται για διακοπές στην Θεσσαλία καλεσμένοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Kizil Alma . Εκεί όμως θα πάθουν δυσεντερία και θα γυρίσουν στενοχωρημένοι στις σπηλιές τους.(αυτό πολύ θα άρεσε στον Τρεαχαγύρευε)
Χαιρετίσματα απ’ την Νέα Αφασι-ολανδία

Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 12:43:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Tο όνομα Golge το συναντάμε ακόμα και σήμερα στην σημερινή Τουρκία. Μας πληροφορούν όμως οι Τούρκοι ότι το όνομα αυτό έχει Ιβηρική καταγωγή.
Γιόρκες λοιπόν το γλωσσικό απομεινάρι για τους Γόλγες στην Κύπρο και Γιώργος ή Γεώργιος στην εξέλιξή του.
Ερίωπας

Μήπως εννοείς ότι παράγωγο είναι και οι New Yorkers?????

Επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με κάποιες αναφορές που έγιναν στο παρελθόν για τους Τυφώνιους, τους ονομαζόμενους πυρρούς, τους κοκκινομάληδες και πρόσφατα με τους Κόλχιδες,τους Σκύθες τους σκοτεινούς, σκυθρωπούς, μελαχρινούς. Δεν γίνεται και οι δυο να έχουν το διάβολο μέσα τους και να είναι ιαπετικοί?????
Για διευκρίνισε την διαφορά να καταλάβω καλύτερα γιατί λίγο μπερδεύτηκα.

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 13:20:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

«Και αναρωτιέται κανείς «ποιος την άφησε πίσω να περιμένει;».
Περίμενε ποτέ το θηλυκό στοιχείο για να περιμένει και μάλιστα σε τόσο μεγάλο θέμα;
Πάντοτε ανυπόμονο και ατίθασο ήταν για αυτό και όλοι οι αρχαίοι λαοί, παρ’ όλο που ήταν μαμάκηδες όλοι τους, δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ανάμιξη των γυναικών στα κοινά. Αν πάρεις τώρα τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και δεις τι γράφουν για την γυναίκα θα φρίξεις. Και εδώ είναι το οξύμωρο σχήμα σ’ όλη την ιστορία. Απ’ την μια μαμάκηδες του κερατά και απ΄την άλλη μισογύνηδες.


Στους πολέμους πάντα οι γυναίκες έμεναν πίσω και περίμεναν τους μισογύνηδες. Και ξέρεις γιατί πολλοί ήταν μισογύνηδες γιατί δεν έπαιρναν τις γυναίκες μαζί τους.

Οι γυναίκες έπρεπε να είναι και μάνες και πατέρες για τα παιδιά τους.
Σήμερα η γυναίκα δεν διαφέρει πολύ από την αρχαία. Σήμερα η γυναίκα είναι και μητέρα και εργαζόμενη και ερωτιάρα????

quote:

Κάποια φιλαράκια εκεί έχουν καιρό να τον δούν και δυσανασχετούν τώρα τελευταία με την συμπεριφορά του Almattki Ass, (Allmighty Ass ή Γαδ…)ναι αυτού που οι σχέσεις του με την φίλη μας την Υπατία8 δεν φαίνεται να είναι και πολύ καλές τον τελευταίο καιρό.


Επειδή είμαι διερμηνέας στο επάγγελμα και όντως συνηθίζω να ορκίζομαι στα δικαστήρια λες η λέξη God = Gad = Magdala = να είναι Γαδαρος?????
Ενδιαφέρον,!!!! για συνέχισε να καταλάβουμε καλύτερα σε ποιον ορκίζομαι, γιατί θα τα πάρω στο κρανίο....


mc

Edited by - ypatia8 on 28/02/2009 13:21:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 15:36:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω θα κανω μικροτερη διαδρομη απο τον φιλο Εριωπα,ελπιζω,πεταγομαι να ψωνισω κατι απο τον Νηών και επιστρεφω εδω γιατι εκει θα παραμεινω για λιγο!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 23:18:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς
Επειδή το μόνο "εφόδιο", που έχω φέρει μαζί μου από την Αίγυπτο, όταν ήρθα στην Ελλάδα (αναφέρομαι σε Λεξικά), είναι μόνο το περίφημο παλιό Αραβο-Ελληνικό λεξικό των Αρτέμιου Θαλασσινού και Σαμουήλ Κάμελ (ημερομηνίας εκδόσεως: 2/3/1950) που μπορεί να το έχεις και εσύ, για όποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρησιμοποιώ τη μνήμη μου, ή πληροφορίες από τους λίγους Αιγυπτιώτες συγγενείς μου, θα ήθελα να ανταλλάξομε γνώμες πάνω στις λέξεις που κατέθεσε ο Ερίωπας.
Θέλω λοιπόν τη γνώμη σου (για αρχή) της λέξης Kohli.
1) Τη σκιά αυτή την έβαζαν οι Αιγύπτιες κάτω από τα βλέφαρα (όχι κάτω από τα μάτια. Καλά θυμάμαι ;
2) Το χρώμα της σκιάς ήταν πολύ σκούρο μπλε που έτεινε προς το μαύρο ή ήταν τελείως μαύρο ; Δεν το θυμάμαι καλά.
3) Η λέξη Kohli είναι με βαρύ "Χ". Έτσι δεν είναι ; 4) Επειδή το "Ο" (όμικρον) στα Αραβικά (όπως ξέρεις) δεν υπάρχει, θα πρέπει να γράφεται ή Kahli ή Kouhly. Είναι έτσι ; Παρ'όλ'αυτά εγώ θυμάμαι ότι όταν προφέρανε αυτή τη λέξη είχε πράγματι μια φωνητική απόχρωση που περισσότερο έμοιαζε στο Kohli. Μήπως ήταν επειδή χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη γλώσσα (την μπάλαντι ή όπως αλλιώς την λέγανε), ή μήπως ήταν αντιθέτως λέξη της καθαρεύουσας (nahaoui);
5) Όπως και νάχει το πράγμα, αν έχεις το λεξικό του Θαλασσινού που προανέφερα, και βρεις τη λέξη γράψε μου τη σελίδα που τη βρήκες.

Φίλε Κηφεύ , επειδή από την Τετάρτη το πρωί είχα κατεβεί στην Αθήνα , και τον υπολογιστή μου εκεί τον έχω παροπλισμένο , μόλις σήμερα το απόγευμα που επέστρεψα στην βάση μου διάβασα το μήνυμά σου .
Πράγματι θυμάσαι πολύ καλά . Την σκιά την έβαζαν στις κάτω βλεφαρίδες για να τονώσουν το σχήμα των ματιών , και το χρώμα ήταν όντως bleu-noir , προς το μαύρο . Όσο για το λεξικό που μου γράφεις , το ίδιο έχω και εγώ μόνο που δεν το έχω εδώ μαζί μου αλλά στο σπίτι μου στην Αθήνα .
Πάντως από ότι θυμάμαι από την προφορά της λέξεως , πρέπει να γράφεται όπως πολύ σωστά το υπέθεσες كحلى και πρέπει να είναι σε γλώσσα baladi .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2009, 23:38:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς Επαναλαμβάνω το μήνυμα γιατί έκανα ένα λάθος προηγουμένως και δεν κατέβηκε η εικόνα:

Αυτή είναι η αραβική γραφή του Kohli ή Κόχλι (προφέρεται με το χ = h, βαθύ)

Από το Αραβο-Ελληνικό λεξικό Θαλασσινού - Κάμελ (σελίδα 310).

Από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ", διαβάζομε:

ψιμύθιον: Κόνις ή αλοιφή καλλωπιστική ιδίως προσώπου, κοινώς φκιασίδι.

Φαίνεται ότι με αναγραμματισμό γίνεται Κολχίς.Στην βιασύνη μου να απαντήσω φίλε Κηφεύ , δεν πρόσεξα ότι στην επόμενη απάντησή σου έδωσες την σωστή Αραβική γραφή του Κόχλι , αυτό που με χαροποίησε όμως είναι το ότι μολονότι έχω γύρω στα πενήντα χρόνια ν' ακούσω αυτήν την λέξη έπεσα έξω μόνο στο τελικό γιέ που πρόσθεσα .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 00:31:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Υπατία8, φαίνεται ότι είσαι πράγματι αρκετά μπερδεμένη με το θέμα και ίσως όχι και η μόνη.
Αιτία ίσως είναι η τάση σου να καταλήγεις εύκολα σε συμπεράσματα ανακατεύοντας συνήθως και δικά σου στοιχεία. Για παράδειγμα το "Μαγδάλα" που ενσωματώνεις στο λήμμα God, Gad.
Νομίζω ότι εξήγησα σε κάποια προηγούμενη σελίδα ότι Μαγδάλα σημαίνει "Πύργος" που βρίσκεται πάνω σε κάποιο λόφο/ύψωμα.
"Μαγδαληνή" λοιπόν να ξέρεις σημαίνει "Πυργιώτισα".

Θα σε πιστώσω όμως για την καλή σου μνήμη και παρατηρητικότητα. Υποθέτω απλά και εγώ με την σειρά μου ότι επηρεάστηκες από τις δύο Μαγδάλες της Γαλιλαίας που είχα αναφέρει. Την Μαγδάλα Υουνανέϊα, δηλαδή τον Πύργο των Ελλήνων και την Μαγδάλα Γαδάρ, δηλαδή τον Πύργο των Γαδαρηνών.
Οι Γαδαρηνοί είναι όμως Ίβηρες για τους οποίους πιστεύω ότι θα μιλήσουμε σύντομα. Λένε ότι ήταν απόγονοι του Άτλαντος που είχε ιερό σύμβολο τον «Όνο». Μας είναι πιο γνωστοί με το όνομα Φοίνικες δηλαδή κοκκινωποί. Σύμφωνα με τον Στράβωνα, κοιτίδα τους η Βορειοδυτική Ευρώπη. Όπως λέμε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι.
Αυτοί οι Ίβηρες είχαν φτάσει και είχαν απλώσει μια οικονομική αυτοκρατορία κάποτε που έφτανε μέχρι την Κολχίδα και μέχρι την Ινδία και Αιθιοπία. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Μέμνων (έπαρχος της Αιθιοπίας) είχε έλθει στον Τρωικό πόλεμο που ακολούθησε την Αργοναυτική εκστρατεία όχι γιατί δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει αλλά επειδή ο πατέρας του ο Τεύταμος ήταν Αυτοκράτορας της Αττουρίας. Οι Τρώες ήταν μία πολυεθνική κοινωνία (πόλη) μέσα στα γεωγραφικά όρια της Αττουρίας. Ο Πρίαμος για να καταλάβεις ήταν κοκκινωπός άσχετα απ’ το γεγονός ότι και αυτός πριν γίνει κυβερνήτης της Τροίας ήταν και αυτός δούλος κάποιων άλλων .
Αντιθέτως οι «Δμώες» στην πλειοψηφία τους δηλαδή οι δούλοι/εργάτες εξ ού και «Κάδμος» ήσαν Ασιάτες σκουρόχρωμοι.
Το ελληνικό "Δμώος" στην Αιγυπτιακή γλώσσα παρέμεινε λίγο βαρβαρισμένο μαζί με το άρθρο του ως «hadam” δηλαδή δούλος.

Το όνομα «Χοχόλοι» που έδιναν οι παλαιότεροι εννοούσε σαλίγκαρους αλλά εννοούσε και τους Κόχλες/Σκύθες και κατ’ επέκταση τους Ρώσους.

«Χολάω» στην Κυπριακή διάλεκτο σημαίνει μαυρίζω. «Χολός» σημαίνει μαυρισμένος και όχι μαύρος. Σίγουρα κατάλοιπο του Κολχού/κοχλού που ήδη εξηγήσαμε.
Τον δύστυχο τον Ήφαιστο οι αρχαίοι παραμυθάδες που δεν είχαν κανένα ιερό και όσιο τον έλεγαν «Χωλό» δηλαδή κουτσό, ενώ στην πραγματικότητα ήταν «χολός» δηλαδή μαυρισμένος απ’ την κάπνα και το κάρβουνο και την φωτιά.
«Κάβειροι» ήταν ιερείς του ή οι λάτρεις του σιδεράδες, αλλά κάβειρος Καβούρι) είναι και ο καρκίνος (καβούρι).
Αν κάποιος γνωρίζει ότι «κάρκινα» έλεγαν τότε τις τσιμπίδες και τις μασιές των σιδεράδων δεν δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τους «Κάβειρους» στο πρόσωπο και τα χέρια των σιδεράδων με τις τανάλιες στα χέρια και τα «χολά» πρόσωπα.
Μπορεί να ήταν κονομημένος ο σιδεράς ο μαστρο-Ηφαιστος αλλά με τέτοια μουντζούρα, Αφροδίτη, δηλαδή περιποιημένη γυναίκα, δεν μπορούσε να κρατήσει. Πιάνουν πάλι δουλειά οι παραμυθάδες και δώστου καινούργιο παραμύθι. Ο Ήφαιστος λέει συλλαμβάνει την «ερωτιάρα» σύζυγο του Αφροδίτη με τον σωματοφύλακα τον κ. Άρη που ήταν παιδί ωραίο ψηλό καθαρό, με τα Armani του και τα Calvin Klein το, με τα γυμναστήρια του, τις μυστικές εισπράξεις του, τα «πιστόλια» του και με μόνιμη θεσούλα ειδικού φρουρού στον έπαρχο και τους χολένει το σβέρκο στις σφαλιάρες. Σιδεράς ήταν, βαρύ χέρι θα πρέπει να είχε.
Γι’ αυτό σου λέω καλή μου φίλη μην αγοράζεις εύκολα παραμύθι από κανένα και από όπου και αν έρχεται αυτό.
Αγάπα τους εχθρούς σου λοιπόν και μη βιάζεσαι να ...ακολουθήσεις τους άνδρες στην μάχη. Δεν είναι για σας αυτά τα ζόρια. Και να σκεφτείς ότι απ’ τους Μακκαβαίους αρχίσαμε που είχαν την Maqqaba (σφυρί) στο χέρι και κοντεύουμε να καταλήξουμε απ' την μιά μεριά στον μπάρμπα Στάλιν που έβαλε και αυτός την Maqqaba του παππού του στην Τυφώνεια σημαία της Σοβιετικής ή καλύτερα της Κολχικής Δικτατορίας και απ' την άλλη στον "Χολό" αντιπρόσωπο του Δημοκρατικού κόμματος της Αμερικής που ενώ δεν είναι Τυφώνιος κουβαλά κι αυτός στην σημαία του κόμματός του τον Γάϊδαρο, ή Τυφώνα ή Όνο.
Α ρε Κόλχα Αχμαντινεντζάντ τι έχεις να τραβήξεις έτσι και τον αρχίσεις τον δικό σου Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο. Δεν ...σου λέω τίποτα, θα αλλαξοπιστήσεις και θα βαπτιστείς επιτόπου Έλληνας.

Αυτά λοιπόν για σήμερα φίλοι και φίλες και σας συμβουλεύω να έχετε τυφώνεια υπομονή με τον Ερίωπα. Να κάνετε μόνο φωτεινές και αγαθές σκέψεις και να θυμόσαστε ότι οι πονηροί ...κάπου "χολένουν".

Ερίωπας

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 01/03/2009 00:41:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 00:54:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8:
Ενδιαφέρον,!!!! για συνέχισε να καταλάβουμε καλύτερα σε ποιον ορκίζομαι, γιατί θα τα πάρω στο κρανίο....

Για να μη σε μπερδέψω πάλι παντοιοτρόπως σου συνιστώ να αναζητήσεις στο Ιντερνετ ό,τι έχει σχέση με το Almattki Ass....που σημαίνει Allmighty God, όρκο που έδιναν μπροστά στην Κίρκη.

Αν θέλεις να το ψάξεις ακόμα περισσότερο φτάσε μεχρι τον Μέρλιν και τον ιερό του Όνο.

Είναι πιό ωραίο να το ανακαλύψεις μόνη σου παρά να ......

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 01:16:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Party_(United_States)


και μιά αναμνηστική φωτό του Allmighty Ass...........


Υ.Γ. Για να μπορέσετε να δείτε την φωτό βγείτε απ' το εσωτέρικα και μεταφέρεται την αναζήτηση απ' ευθείας για παράδειγμα στο Google search.

Ερίωπας

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 01/03/2009 01:24:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 01:48:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ερίωπα

Διαβάζοντας στο προτελευταίο σου μήνυμα ότι:

quote:
«Χολάω» στην Κυπριακή διάλεκτο σημαίνει μαυρίζω. «Χολός» σημαίνει μαυρισμένος και όχι μαύρος. Σίγουρα κατάλοιπο του Κολχού/κοχλού που ήδη εξηγήσαμε.
Τον δύστυχο τον Ήφαιστο οι αρχαίοι παραμυθάδες που δεν είχαν κανένα ιερό και όσιο τον έλεγαν «Χωλό» δηλαδή κουτσό, ενώ στην πραγματικότητα ήταν «χολός» δηλαδή μαυρισμένος απ’ την κάπνα και το κάρβουνο και την φωτιά.

...θυμήθηκα ότι όταν έψαχνα στο λεξικό για τη λέξη kohli, κάπου εκεί κοντά είχε πάρει το μάτι μου τη λέξη "μαυρομάτης".

Κοίταξα πάλι το λεξικό και πράγματι βρήκα ότι η παρακάτω λέξη από την kohli ήταν η λέξη "μαυρομάτης". Σου παραθέτω παρακάτω και τις δύο λέξεις:

Βλέπομε, λοιπόν, ότι υπάρχουν τρείς λέξεις που η μετάφρασή τους είναι: "μαυρομάτης":
kahil, kahiil και kahli που προφέρονται αντιστοίχως: κάχιλ, καχίιλ και κάχλι (με το"χ" παχύ).

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει. Πάντως εγώ στο καταθέτω.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 02:00:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάτι μου πέρασε απ'το μυαλό :

Για να έχει τρείς λέξης με την ίδια μετάφραση, μπορεί μία από τις λέξεις αυτές να σημαίνει "μαυριδερός"

ΚηφεύςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 02:10:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς
Βλέπομε, λοιπόν, ότι υπάρχουν τρείς λέξεις που η μετάφρασή τους είναι: "μαυρομάτης":
kahil, kahiil και kahli που προφέρονται αντιστοίχως: κάχιλ, καχίιλ και κάχλι (με το"χ" παχύ).


Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει. Πάντως εγώ στο καταθέτω.


Και ο Καχιασβίλι που είναι το πιό δημοφιλές όνομα των Γεωργιανών τι σου λέει;

Νομίζω ότι οι Κόλχες είναι πράγματι ο αντιπροσωπευτικός τύπος του σημερινού Πέρση. Εκείνα τα χρόνια η Σκυθία απλωνόταν σε τεράστια έκταση και είχε άμεση σχέση με το γένος των Τουρανών, τους παππούδες των Περσών. Τα αφεντικά όμως ήταν άλλη φυλή. Ό,τι ήταν δηλαδή ο Μωχάμεντ Άλι και Φαρούκ στην Αίγυπτο και οι Cloacksburg στην Ελλάδα. Οι σύγχρονοι Έλληνες τους λένε Κλύξμπουργκ.


Ερίωπας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 02:38:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κηφέα, θέλω να επανέλθω λίγο στο Kabas σαν ετυμολόγημα του Μακκαβαίου.
“Κabs” σημαίνει και σφυρηλατώ, δηλαδή κτυπώ με το σφυρί. Εξακριβωμένο αυτό που γράφω.
Οι «kabbabin” λοιπόν πρέπει να ήταν οι Σιδεράδες ή λατόμοι Σκύθες Κόλχες ή και Ίβηρες .
Οι «Λατίνοι» Ίβηρες με την σειρά τους που είχαν φτάσει μέχρι τα ορυχεία της Μαύρης θάλασσας θα πρέπει να ήταν και αυτοί Ανθρακωρύχοι/Λατόμοι. Το μαρτυρά εξ’ άλλου το όνομά τους. Μόνο που ήταν παιδιά της Ατλαντίδος (Κίρκης). Γι’ αυτό έχουμε Σκύθες που ήταν Ίβηρες (ξανθωποί) και Σκύθες μαυροκέφαλους (Κόλχες).
Μόλις φτάσουμε στους Λατόμους/Λατίνους πιστεύω να ξεκαθαρίσει το πράγμα. Τους Λατίνους πως τους καταγράφει το λεξικό;

Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 04:13:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Υπατία8, καλή η απορία σου για την «Νέα Υόρκη», αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι ξεκινάει από την «Υόρκη» της Βρετανίας, κοιτίδα των Ατλάντων.
Το παλιό της όνομα ήταν «Πυρός Άκκο», δηλαδή, πάλι «Πύργος» ή Κάστρο.
Επειδή δεν περιμένω να θυμάσαι τι είναι το Άκκο ή Άκκα σου θυμίζω αυτά που λέγαμε στις προηγούμενες σελίδες για την ΑΓΚΟ ή ΑΚΟ ή ΑΚΚΑ που σημαίνει Πυραμίδα, ή Πύργος, ή και ιερό τόπο.
Η αρχική Ελληνική ονομασία σταδιακά εξελίχθηκε σε «Burrakon» και σε κάποια εποχή όταν πολιτογραφήθηκε ο Ήλιος ο Πυρός ο «Υπερίων» σε «EBER» έγινε «Eburacun».
Να σου θυμίσω μόνο ότι ο ειδωλολάτρης πατέρας του Αβραάμ λεγόταν «EBER».
Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο το δεύτερο μέρος της λέξης δηλαδή το «ακο» που όπως είπαμε σημαίνει «τόπος» κατέληξε στην τοπολαλιά σαν “Wik”. Αποτέλεσμα να έχουμε το πρώτο μακρινό ξαδέλφι την Eborik και λίγο αργότερα την Εforik. Με τον καιρό το Eforik στην καθημερινή του χρήση έγινε Εorik το οποίο τελικά προφέρεται «York».
Πάρε τώρα την Υόρκη ντύσε την αλλιώς να και ο Μανωλιός.
Στα κόκκινα ντυμένη με τα γαϊδουράκια της για σημαία, τους παναιώνιους άπληστους Άτλαντές της, τα Χρηματιστήρια της, τους «Πύργους» της, (τώρα τελευταία έχασε δυό απ΄αυτούς) τους απατεώνες της, τους πιατάδες της, τους νεόπλουτους Ελληνοαμερικανούς της, τους Madof και τον Eber της (πρόεδρο της ENRON), την «χολή» της την ψυχή και το κακό συναπάντημα του πλανήτη, όλα μέσα εκεί.

Κάτι λέει μέσα στην Αποκάλυψη για αυτή την πόλη; Ξέρει κανένας;

Τα του Νοστράδαμου πιστεύω να τα θυμάστε. Κάτι κατέθεσε ο Sesostris στις πρώτες σελίδες.

Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 12:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μόλις φτάσουμε στους Λατόμους/Λατίνους πιστεύω να ξεκαθαρίσει το πράγμα. Τους Λατίνους πως τους καταγράφει το λεξικό;

Αυτό που βρήκα, φίλε Ερίωπα να πλησιάζει στη λέξη : Λατόμος/Λατίνος, είναι το παρακάτω:

Η πρώτη λέξη προφέρεται :

"lata" = λάτα που απ'ότι βλέπεις σημαίνει και κονιοποίησε, κονιοποίησα, κονιοποιητής = λατόμος .

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 12:18:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris

Σ'ευχαριστώ για τις επιβεβαιώσεις .

Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις (ή να απορρίψεις, συμπληρώσεις κλπ.), κάτι στο παραπάνω τελευταίο μήνυμά μου, μπορείς βέβαια να το κάνεις.

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 12:55:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

αυτοί Ανθρακωρύχοι/Λατόμοι. Το μαρτυρά εξ’ άλλου το όνομά τους. Μόνο που ήταν παιδιά της Ατλαντίδος (Κίρκης). Γι’ αυτό έχουμε Σκύθες που ήταν Ίβηρες (ξανθωποί) και Σκύθες μαυροκέφαλους (Κόλχες).
Μόλις φτάσουμε στους Λατόμους/Λατίνους πιστεύω να ξεκαθαρίσει το πράγμα. Τους Λατίνους πως τους καταγράφει το λεξικό;

Ερίωπας


Αγαπητέ Ερίωπα, ξεκαθάρισε η ομίχλη της σύγχυσης και η φωτεινή σκέψη μας οδηγεί στον Πύργο της αλήθειας.
Οι Λατίνοι στην εγκυκλοπαίδεια του Ηλιου αναφέρει ότι κατά τον Ησίοδο ο Λατίνος μετά του Αγρίου ήταν υιοι του Οδυσσέως και της Κίρκης (Ατλαντίδος) και βασιλείς των Τυρρηνών. Ο Καλλίας αναφέρει αυτόν ως υιον του Τηλεμάχου και της Κίρκης και βασιλέα των Αβοριγίνων, πρώτων κατοίκων του Λατίου.(Τμήμα της κεντρικής Ιταλίας όπου κατοικούσαν οι Σαβίνοι) και οι οποίοι αποτελούσαν τον πυρήνα του Ρωμαικού κράτους. Η Ελληνική παράδοση του τρωικού κύκλου αναφέρει όμως ότι είναι άποικοι της Τροίας που οδηγήθηκαν εκεί από τον Αινεία.
Η Μυθολογία λεει ότι ο Κρόνος εκδιώχθηκε από την Κρήτη καικατέφυγε στο Λάτιον.
Το 90 π.χ οι Λατίνοι έλαβαν απεριόριστα τα δικαιώματα του Ρωμαίου πολίτη.
ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ......ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 13:47:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

την ψυχή και το κακό συναπάντημα του πλανήτη, όλα μέσα εκεί.

Κάτι λέει μέσα στην Αποκάλυψη για αυτή την πόλη; Ξέρει κανένας;

Τα του Νοστράδαμου πιστεύω να τα θυμάστε. Κάτι κατέθεσε ο Sesostris στις πρώτες σελίδες.


ΕρίωπαςΣτην Αποκάλυψη ο Ιωάννης γράφει¨=
<και εστάθην επί της άμμου της θαλάσσης καιέίδον εκ της θαλάσσης θηρίον αναβαίνον έχον κέρατα δεκα (10)
και κεφαλάς επτά (7) και επί των
κεράτων αυτού δέκα διαδήματα.
Και ήλθε ένας άγγελος και νου είπε
έλα να σου δείξω την καταδίκη
της μεγάλης πόρνης πόλης που
κάθεται πάνω σε πολλά νερά.
Με αυτή την πόλη επόρνευσαν οι
βασιλείς της γης και μεθυσαν οι
κατοικοί της από το κρασί της πορνείας της.
Και τα δέκα κέρατα που είδες,
σημαίνουν δέκα βασιλείς οι οποίοι
βασιλεύουν ο κάθε ένας από λίγο χρόνο.>

Αυτή η πόλη που είπαμε πρέπει να είναι η New York.Τα πολλά νερά είναι οι πολλές φυλές που διαπράττουν καθημερινά εγκλήματα, διακίνηση ναρκωτικών, η απληστεία και η αλλαζωνία των κατοίκων της την μετατρέπουν σε μια ιαπετική κοινωνία που μόνη της καταστρέφεται και πολυ σύντομα η πτώση της θα μας θυμίσει βιβλική καταστροφή.

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 13:50:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό που βρήκα, φίλε Ερίωπα να πλησιάζει στη λέξη : Λατόμος/Λατίνος, είναι το
"lata" = λάτα που απ'ότι βλέπεις σημαίνει και κονιοποίησε, κονιοποίησα, κονιοποιητής = λατόμος .
Κηφεύς


Δεν νομίζω φίλε Κηφέα να μας κατηγορήσουν για υπερβολή αν πάρουμε τον Late (λατόμο) και τον μετατρέψουμε σε Latein (πληθ) λατόμοι.

Το περίεργο είναι ότι ο ΛΑΤΕΙΝΟΣ αριθμολογούμενος μας δίδει 666.

Λατίνοι λοιπόν οι υποχθόνιοι λατόμοι, απευθείας απόγονοι της Ατλάντειας "Κίρκης" και όχι μόνο.


Υπατιούλα8, βλέπω συνήλθες.


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2009, 13:55:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπατία8, βλέπω επίσης τέλειο χρονικό και θεματολογικό συγχρονισμό


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2009, 06:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το περίεργο είναι ότι ο ΛΑΤΕΙΝΟΣ αριθμολογούμενος μας δίδει 666.Η λέξη Λατείν (πληθ. στην αραβική) όμως η λέξη λατομείο ετυμολογείται στην Ελληνική από τη λέξη ΛΑΑΣ-ΛΑΣ (Λίθος-πέτρα) ΚΑΙ (ΤΕΜΝΕΙΝ = Κόπτω) άραγε ???? η Ελληνική ρίζα προηγείται της Αραβικής.
(εγκυκλοπαίδια ¨Ηλιου)


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2009, 13:15:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Περίμενε ποτέ το θηλυκό στοιχείο για να περιμένει και μάλιστα σε τόσο μεγάλο θέμα;Το θηλυκό στοιχείο, και συγκεκριμένα η μητέρα γη μας δεν μπορεί άλλο να περιμένει. Έχει εξαντλήσει τα όριά της και δεν το έχει σκοπό να αφανιστεί. Αυτή θα προχωρήσει στην επόμενη διάσταση με ή χωρίς εμάς. Γι'αυτό καλά θα κάνουμε να σταματήσουμε να το ρημάζουμε αυτό το θηλυκό που όλους μας τρέφει και τρέφεται (ή μάλλον "κατασ-τρέφεται) από μας, να βρούμε εκείνη την ισορροπία στην οποία αναφέρθηκες παλιότερα μεταξύ των δύο φύλων, να ρίξουμε και καμιά ζεμπεκιά (αφού είσαι τόσο του γλεντιού) μπας και ξεσκουριάσουμε και αυξήσουμε καμιά δόνηση και ποιος ξέρει...μπορεί να περάσουμε κι'εμείς τις εισαγωγικές μας εξετάσεις σε μια νέα πραγματικότητα...

quote:

Αν πάλι νομίζεις ότι ο RAVI θα σου δώσει μεγαλύτερη προσοχή, κάνε Του και Αυτού τα παράπονά σου. Αν δεν θέλεις να Τον ονομάζεις Ravi γιατί δεν σου κάθεται καλά το σανσκριτικό όνομα του Ήλιου, πές Του «Χριστέ μου , θέλω να επέμβεις στον «Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο» και να τους δείξεις κίτρινα κάρτα. Δεν μπορεί να επιτρέπεις Εσύ να συνεχίζεται αυτός ο διάλογος και εμείς οι δύστυχες γυναίκες να παραμένουμε αγνοημένες. Και αυτός ο Ερίωπας τώρα τελευταία δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Πότε στην Δύση είναι και πότε στην Ανατολή τον βρίσκεις.»


Εγώ στον Χριστό προσεύχομαι και Αυτόν κουβαλάω στην καρδιά μου. Είναι μάλλον και ο μοναδικός που με ακούει.

quote:

Λοιπόν φίλη μας, τώρα που τελείωσε ο Γάμος του Καραγκιόζη στην Κολχίδα , ο Ερίωπας ετοιμάζεται για επίσκεψη στο Κρυστάλλινο Βουνό να ρίξει μια ζεμπεκιά 52 χιλιομέτρων..


Θέλω να μας πεις κι'άλλα για το Κρυστάλλινο Βουνό. Μιλάς για το ίδιο βουνό που περιέχει έναν κρύσταλλο για τον καθένα μας που έρχεται σ'αυτόν τον κόσμο...;

quote:

Α ρε Κόλχα Αχμαντινεντζάντ τι έχεις να τραβήξεις έτσι και τον αρχίσεις τον δικό σου Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο. Δεν ...σου λέω τίποτα, θα αλλαξοπιστήσεις και θα βαπτιστείς επιτόπου Έλληνας.


Η ομιλία του στα ΗΕ, τον περασμένο Σεπτέμβρη για όσους δεν τη διάβασαν.
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1024097.htmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2009, 01:19:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΟΧΛΙΕΣ (τρυπάνια)
ΚΟΧΛΕΣ
ΚΟΛΧΕΣ
ΓΟΛΓΕΣ
GOLGES
ΓΟΛΓΟΣ ΛΙΘΟΣ
ΓΟΛΓΟΘΑΣ (τόπος θανάτου, κρανίου τόπος)
GOLGO-LETH ( Hebrew for Γολγοθάς)
GULGA-LETH (Anamaic for Γολγοθάς)
GILGAMESH….ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ;
ΚΥΤΟΣ (το βάθος)
ΚΥΤΟΣ (το κούφιο, το κυφό)
ΚΥΦΗ (το κεφάλι, οι Κρήτες)
ΚΥΤΑΙΑ (Πόλις της Κολχίδος, πατρίδα της Μήδειας, είσοδος στον κάτω κόσμο;)
ΚΥΤΤΑΡΟΙ (Οι Σφήκες, παλαιοί κάτοικοι της Κύπρου)
ΚΥΤΟΣ (η επιδερμίς, δηλαδή θώρακας)


Κάποιο σχόλιο;

Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2009, 03:27:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς
Φίλε Sesostris
Σ'ευχαριστώ για τις επιβεβαιώσεις .
Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις (ή να απορρίψεις, συμπληρώσεις κλπ.), κάτι στο παραπάνω τελευταίο μήνυμά μου, μπορείς βέβαια να το κάνεις.

Φίλε Κηφεύ αυτό που με έχει μπερδέψει είναι η τελευταία αναφορά σου στην λέξη "lata" = لت = "εκονιοποίησε" όπως την μετέφερες από το Αραβο-Ελληνικό λεξικό Θαλασσινού - Κάμελ .
Όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο μήνυμά μου , το λεξικό αυτό δεν το έχω εδώ , αλλά στην Αθήνα . Έτσι λοιπόν για τις μεταφράσεις μου από τα Αραβικά χρησιμοποιώ το “Google Traslate” . Αναζητώντας λοιπόν εκεί τις σχετικές λέξεις που προαναφέρθηκαν , επήρα τα κάτωθι αποτελέσματα .

Λατόμος =الحفار= al chafar
Λατομείο= المحجر = al mouchagar
Kονιορτοποιώ = هشم = hashm
Kονιοποιώ = امتزج = amtazig
Αναμειγνύω = مزيج = mouzyg

Και για μεν το "mouchagar" δεν έχω καμία αμφιβολία , αφού "chagara" είναι η πέτρα , για τα υπόλοιπα όμως δεν γνωρίζω τι να υποθέσω , ποιο από τα δύο είναι το σωστό το لت ή το امتزج ; Εκτός και αν το “Google Traslate” δίνει τις λέξεις της καθομιλουμένης .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2009, 03:29:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Terity
Θέλω να μας πεις κι'άλλα για το Κρυστάλλινο Βουνό. Μιλάς για το ίδιο βουνό που περιέχει έναν κρύσταλλο για τον καθένα μας που έρχεται σ'αυτόν τον κόσμο...;

Concerning the Crystal Mountains in Zulu oral tradition, these sacred mountains are the source of all knowledge on planet Earth. To the Zulu, knowledge is a living force. The Zulu say that when you learn something, your knowledge does not just stay in your mind. It flows like smoke to a place called the Land of the Mysteries. In the land of the Mysteries, there are huge, gigantic mountains of crystal called 'The Mountains of Light'. Smoky-like knowledge flows into the land of the mysteries, and crystallizes, attaching itself to the Mountains of Light. Thus, new knowledge adds on the shining brilliance of the Crystal Mountains.

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2009, 04:16:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
αφού "chagara" είναι η πέτρα

και ...Χαγκάρ(α) η συμπάθεια του Αβραάμ

...λες να ήταν Κόλχα;

Φίλε SESOSTRIS, με τον τρόπο που αναπτύσσουμε το θέμα τελευταία, καταφέραμε τουλάχιστον και απομακρύναμε την ορνιθοκόρυττη ταξιαρχία και τον υπόλοιπο καρνάβαλο του φόρουμ.

Τι γνωρίζεις για την Κάαμπα;ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2009, 10:02:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Terity
Θέλω να μας πεις κι'άλλα για το Κρυστάλλινο Βουνό. Μιλάς για το ίδιο βουνό που περιέχει έναν κρύσταλλο για τον καθένα μας που έρχεται σ'αυτόν τον κόσμο...;

Concerning the Crystal Mountains in Zulu oral tradition, these sacred mountains are the source of all knowledge on planet Earth. To the Zulu, knowledge is a living force. The Zulu say that when you learn something, your knowledge does not just stay in your mind. It flows like smoke to a place called the Land of the Mysteries. In the land of the Mysteries, there are huge, gigantic mountains of crystal called 'The Mountains of Light'. Smoky-like knowledge flows into the land of the mysteries, and crystallizes, attaching itself to the Mountains of Light. Thus, new knowledge adds on the shining brilliance of the Crystal Mountains.

ΕρίωπαςΈχω την εντύπωση ότι μιλάς για το Ακασικό Αρχείο. Κάνω λάθος;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2009, 11:49:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε Κηφεύ αυτό που με έχει μπερδέψει είναι η τελευταία αναφορά σου στην λέξη "lata" = لت = "εκονιοποίησε" όπως την μετέφερες από το Αραβο-Ελληνικό λεξικό Θαλασσινού - Κάμελ .
Όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο μήνυμά μου , το λεξικό αυτό δεν το έχω εδώ , αλλά στην Αθήνα . Έτσι λοιπόν για τις μεταφράσεις μου από τα Αραβικά χρησιμοποιώ το “Google Traslate” . Αναζητώντας λοιπόν εκεί τις σχετικές λέξεις που προαναφέρθηκαν , επήρα τα κάτωθι αποτελέσματα .

Λατόμος =الحفار= al chafar
Λατομείο= المحجر = al mouchagar
Kονιορτοποιώ = هشم = hashm
Kονιοποιώ = امتزج = amtazig
Αναμειγνύω = مزيج = mouzyg


Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος, φίλε Sesostris, που σου έγραψα να ρίξεις και εσύ μια ματιά.
Πρόσεξα και εγώ αυτή τη διαφορά μεταξύ της μετάφρασης του λεξικού των Κάμελ-Θαλασσινού και του “Google Translate”, και η μόνη ερμηνεία που έδωσα (για τη διαφορά αυτή της μετάφρασης) είναι ότι το λεξικό του Θαλασσινού (που είναι έκδοσης 1950) δίνει παλαιότερη ερμηνεία (θα την έλεγα καθαρεύουσας αν όχι αρχαίζουσας), ενώ το “Google Translate”, δίδει ερμηνεία της νυν καθομιλουμένης. Εξ άλλου βλέπεις στο σκανάρισμα που έκανα από το λεξικό του Θαλασσινού δείχνει του λόγου το αληθές.

Αυτή τη διαφορά, κατά τη γνώμη μου την θεωρώ θετική, διότι δείχνει παλαιότερη ερμηνεία, η οποία πιθανότατα να χρησιμοποιείται σήμερα σπάνια.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2009, 12:16:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τη λέξη "λάτα", φίλε Sesostris,, θα τη βρεις στο λεξικό των Κάμελ-Θαλασσινού στη σελίδα ٣٢٦ (326).

Φιλικά

ΚηφεύςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy