ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 27
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 23:48:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτή η περιγραφή της ανάπτυξης της μνήμης είναι τόσο διαφορετική από την προηγούμενη , η οποία αφορούσε την ανάπτυξη του Κόσμου σύμφωνα με τις αρχές της συμμετρίας , ώστε φαίνεται δυσανάλογη με αυτήν .

Η βιολογική ιστορία είναι μια τοπική σάγκα (μια μεγάλη ιστορία διαχωρισμένη σε διάφορα κομμάτια λόγω πλοκής) που , μέχρι τώρα , δεν εξιστορείται παρά μόνο πάνω στη Γη .

Είναι ιστορική , εκτυλίσσεται σε ένα πολύ περιορισμένο εύρος θερμοκρασιών , είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και χαρακτηριστική συγκεκριμένων δομών , προσλαμβάνει απρόβλεπτες και διάφορες μορφές , και προκαλεί ίλιγγο σε όποιον προσπαθεί να τη μελετήσει λεπτομερώς .

Εντούτοις , η σάγκα αρχίζει σε έναν κόσμο που διέπεται από τη συμμετρία .

Μόνο με τη ρήξη της συμμετρίας , μόνο με την εμφάνιση της χημείας και το σχηματισμό μεγάλων σταθερών μορίων , μόνο με την εμφάνιση μη αναστρέψιμων επιλεκτικών γεγονότων και την εξέλιξη των μέσων που περιγράφονται από τις επιστήμες της αναγνώρισης , θα μπορούσε η μνήμη να οδηγήσει στην εμφάνιση της νόησης .

Οι πιθανότητες να εμφανιστεί μνήμη καθορίζονται από τις αρχές της συμμετρίας , αλλά η μνήμη δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί παρά μόνο μετά τη ρήξη της συμμετρίας , που οδήγησε στην εμφάνιση της χημείας και των έμβιων και εξελισσόμενων οργανισμών .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2015, 22:38:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η μνήμη αποτελεί το υπόβαθρο της σημασίας .

Χάρη στον σημασιολογικό μετασχηματισμό στον οποίο οδήγησε η ενσάρκωση εννοιών όπως περιγράφεται από την TNGS , κατέστη δυνατόν να αναπτυχθούν πραγματικά συστήματα επεξεργασίας πληροφοριών κατά την διάρκεια της ανθρώπινης πολιτισμικής ιστορίας .

Η ανάπτυξη της επιστήμης κατά τη διάρκεια της ιστορίας μέσω της κοινωνικής μεταβίβασης στο πλαίσιο του πολιτισμού μας παρέσχε τη δυνατότητα να ανασυστήσουμε την αλήθεια διαμέσου της γνώσης .

Σε αντίθεση όμως με την ανάπτυξη της μνήμης , αυτή η εκρηκτική μεταβίβαση δεν είναι πια δαρβινική .

Ακολουθεί τις αρχές του Lamarck , λόγω του χαρακτήρα των πληροφοριακών συστημάτων και της φύσης της ίδιας της σημασίας .

Τα περιεχόμενα των πληροφοριακών συστημάτων μεταφέρονται με τη χρήση .

Δεν απαιτείται καμία γενετική κληρονομική αρχή .

Η μεταφορά γίνεται στα σωματικά συστήματα , το καθένα από τα οποία είναι μοναδικό , και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά — η μεταμόρφωση του περιβάλλοντος από την ανθρώπινη νόηση με τρόπους που είναι ταυτόχρονα πολύτιμοι και φρικτοί .

Πρόκειται για αποτελέσματα που εμπνέουν τόσο το φόβο όσο και την υπερηφάνεια .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2015, 11:45:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσπάθησα να αναπτύξω μια άποψη για τη νόηση η οποία βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία .

Με δεδομένες τις τρέχουσες γνώσεις μας , η άποψη αυτή πρέπει να παραμείνει υποθετική .

Μολονότι έχει φιλοσοφικές συνέπειες , πρόκειται βασικά για μια επιστημονική άποψη , που επιδέχεται ανασκευή .

Παρά την άγνοιά μας όσον αφορά τις λεπτομέρειες των λειτουργιών του εγκεφάλου , πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τη διατύπωση τέτοιων απόψεων τώρα .

Κάποια από αυτές θα μας οδηγήσει ως ένα βαθμό προς τη σωστή κατεύθυνση . Αυτό είναι ό,τι περισσότερο μπορεί να αναμένει κανείς από μια επιστημονική θεωρία , πέρα από την κατανόηση που μας προσφέρει .

Μια θεωρία υπάρχει ώστε να μπορέσουμε να διατυπώσουμε βάσει εκείνης μια καλύτερη θεωρία .

Στο τέλος της περιήγησης , είναι καλό να τονίσω και πάλι ότι αυτό με το οποίο ασχολήθηκα είναι μια θεωρία — η οποία μάλιστα δεν είναι αποδεκτή .

Πρέπει να ελεγχθεί αυστηρά , και έχω προτείνει τρόπους γι’ αυτό τον έλεγχο προηγουμένως , όπου πραγματεύομαι το θέμα της μορφολογίας και της νόησης .

Η θεωρία της νόησης που προτείνεται εδώ , αποκλείει την ιδέα ότι η γνώση μπορεί να είναι απολύτως ασφαλής .

Αυτό δεν πρέπει να μας απογοητεύει , με δεδομένη την ιστορία των επιτυχιών της επιστήμης κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων αιώνων .

Αν η μελλοντική πορεία της επιστήμης καθορίζεται από τις τρέχουσες κατακτήσεις της , πρέπει να προσδοκούμε μια αξιοσημείωτη σύνθεση τον τρέχοντα αιώνα .

Ωστόσο , μια “Θεωρία των Πάντων” πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τόσο μια θεωρία της νόησης όσο και μια πληρέστερη θεωρία του παρατηρητή .

Η φυσική και η νευροεπιστήμη θα ενωθούν για μια πληρέστερη κατανόηση της σχέσης που υπάρχει μεταξύ των αρχών της συμμετρίας και της μνήμης .

Η συνύπαρξή τους θα είναι ταυτόχρονα τεταμένη και αρμονική , και θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε όχι μόνο τον Κόσμο αλλά και τους ανθρώπους - παρατηρητές , καθώς και τη θέση τους μέσα σε αυτόν .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2015, 17:26:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πριν λίγο συνειδητοποίησα ότι το θέμα με το μέλος 'Κηφέας' δεν έχει ξεκαθαρίσει και ότι μπορεί αρκετοί να αποκόμισαν την εντύπωση ότι το κακόβουλο μέλος 'kost' (πώς λέμε 'κακόβουλο πρόγραμμα') με συκοφαντικό τρόπο ανάγκασε το σοβαρότατο και αξιοπρεπέστατο μέλος 'Κηφέας' να αποχωρήσει από το φόρουμ ύστερα από πολύχρονη παρουσία.

Διότι δεν είναι μόνο τα 10-15 ενεργά μέλη είναι και εκατοντάδες μέλη που διαβάζουν το φόρουμ οπότε μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι φέρθηκα σκάρτα και παλιανθρωπίστικα στον Κηφέα.

Εντάξει μπορεί βέβαια οι πιο ψυλλιασμένοι με το που είδαν τον Κηφέα να αποχωρεί νύχτα από το φόρουμ να κατάλαβαν ότι έχω δίκιο, ωστόσο και πάλι χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα.

Για τον οποίο Κηφέα πρέπει να πω ότι είναι μέλος αξιοπρεπές και δεν ενόχλησε κανέναν. Ήθελε να έχει μία γωνιά και να αραδιάζει τα κείμενά του. Μια χαρά μέχρι εδώ! Βέβαια όποτε πήγαινες να του πιάσεις κουβέντα σχολιάζοντας κάποιο μήνυμά του αντιμετώπιζες ένα παγωμένο κύμα ψυχρότητας που σου έλεγε "μείνε μακρυά" αλλά ντάξει μικρό το πρόβλημα, καθένας με τις παραξενιές του...το λέω αυτό όμως για να δείξω ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία φαινόταν αρκετά ιδιαίτερη, έως και λίγο αλλόκοτη...δηλάδή το πώς προστάτευε τα θέματά του σαν να μην πρέπει να διακοπεί η ροή από κανέναν...όλοι το είχαν παρατηρήσει, απλά δεν ενοχλούσε κανέναν γι'αυτό και δεν ασχολήθηκε κανείς...

Πριν μερικές ημέρες λοιπόν διαπίστωσα ότι ο Κηφέας στο θέμα 'Νεκραναστατικά αρχέτυπα' μετέφερε μία μεγάλη σειρά από αποσπάσματα του Carl Jung αποκρύπτοντας την πηγή. Ουσιαστικά δηλαδή έτρεχε το θέμα με μεταφρασμένα κείμενα του Γιουνγκ (δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν η μετάφραση είναι δική του ή όχι). Το σχολίασα πολύ ευγενικά και εκείνος το παραδέχτηκε αλλά με τρόπο διφορούμενο. Απέφυγε να πει ότι ουσιαστικά μετέφερε το κείμενο επακριβώς λέγοντας ότι "έχεις δίκιο, οι δύο κύριες πηγές μου για ό,τι γράφω εδώ είναι δύο βιβλία του Γιουνγκ". Ήταν δηλαδή μία αρκετά διπλωματική παραδοχή.

Την ψυλλιάζομαι τη δουλειά και τον ρωτάω ευγενικά αν έχει κάνει το ίδιο πράγμα και για άλλα θέματα (δηλαδή να παραθέτει με αφηγηματικό τρόπο κείμενα άλλων). Δεν μου απάντησε ποτέ...την επόμενη μέρα ψάχνω και βρίσκω ότι το έχει κάνει και στο θέμα "Ολογραφικό Σύμπαν". Αποφασίζω να χειριστώ το θέμα λεπτά και του στέλνω προσωπικό μήνυμα: "Κηφέα διαπίστωσα πως αρκετά από τα μηνύματα σου στο Ολογραφικό Σύμπαν τα έχεις μεταφέρει αυτούσια από το "Three Roads to Quantum Gravity" του Lee Smolin αποκρύπτοντας την πηγή. Βγες σε παρακαλώ και πες το εσύ στο φόρουμ διότι αν το πω εγώ θα είναι σαν να σε εκθέτω". Όντως, βγαίνει επί τόπου και το λέει στο φόρουμ αλλά και πάλι με τρόπο όχι ξεκάθαρο! Δεν είπε δηλαδή ότι "μετέφερα το κείμενο αυτούσιο" αλλά ότι "το χρησιμοποίησα σαν κύρια πηγή". όπου εκεί ο άλλος θα πει σιγά το πρόβλημα, ο άνθρωπος επηρεάστηκε από ένα βιβλίο (τι πιο φυσικό) και έγραψε κάποια κείμενα με το δικό του στυλ εκθέτοντας τις απόψεις αυτές...δεν ήταν έτσι όμως...

Βλέπω μετά ότι το έχει κάνει και σε άλλα θέματα και συνειδητοποιώ πλέον ότι πρόκειται για πάγια τακτική, και ότι τα βιβλία πρέπει να είναι πολλά. Του στέλνω προσωπικό μήνυμα ρωτώντας ποιά άλλα βιβλία έχει χρησιμοποιήσει. Δεν μου απαντάει...του ξαναστέλνω μήνυμα λέγοντας πως είναι αγένεια να μην απαντάει και τον ξαναρωτάω...και πάλι δεν απαντάει τίποτα...και τη συνέχεια την ξέρετε.


Βρήκα λοιπόν άλλες δύο πηγές, ωστόσο δεν πρόκειται να κάτσω να αναλώσω άλλο χρόνο για να βρω και τις υπόλοιπες, να κάνω αυτό που θα έπρεπε ο ίδιος να έχει κάνει!!!

Η μία είναι το "Emotional Intelligence: Why It Can Matter More Than IQ" του Daniel Goleman Link 1

Σόρυ για το μακρυνάρι αυτό...Ο Κηφέας λοιπόν μετέφερε δύο διαφορετικά μέρη από το κεφάλαιο "How the Brain Grew" και τα συγκόλλησε στο παρόν θέμα (Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική). Πηγαίντε στη σελίδα 14 του θέματος, μήνυμα 17/02/2014, 02:50:35.

Το αστείο είναι ότι απευθυνόμενος στον Αμεινία αρχίζει να του αραδιάζει το μεταφρασμένο κείμενο!!! "Φίλε Αμεινία, μετάφραση...", δηλαδή σαν πανεπιστημιακός που ρητορεύει τις ιδέες του!


Άλλο ένα βιβλίο είναι το 'Αrrow of Time' των Coveney kai Highfield.
link 2


Τσεκαρετε και ταυτοποιήστε τη σελίδα 17 του θέματος εδώ (μήνυμα 08/03/2014, 01:02:59), με το κομμάτι στο κεφάλαιο Grativational time dilation στην παράγραφο που ξεκινάει "Many years earlier...'. Εδώ ο Κηφέας ξεκινάει και λέει "θα πω δύο λέξεις για τους τάδε", και αραδιάζει το σεντόνι...

Αυτά όμως δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και η τακτική αυτή του Κηφέα φαίνεται πως ήταν πάγια. Προσέξτε, δε λέω πως ό,τι έγραφε ήταν παρμένο από αλλού, ή χωρίς πηγή, ωστόσο τα μεταφρασμένα κομμάτια φοβάμαι ότι είναι πολύ παραπάνω και σκόρπια παντού.

Και γι'αυτό νομίζω και ο ίδιος εγκατέλειψε το φόρουμ χωρίς έστω να υποστηρίξει κάτι, διότι το έκανε συνειδητά και επανειλημμένα. Χαμπάρι δεν πήραμε, αλλά ουσιαστικά τον εαυτό του κορόιδευε, και είναι κρίμα διότι είχε την ευκαιρία να μείνει εδώ, να το χτίσει από την αρχή και να αποδείξει ότι μπορεί να γράψει και μόνος του. Και ακόμα την έχει δηλαδή.


_________________________________________________
Έγινε επέμβαση στους υπερσυνδέσμους ώστε να
επανέλθει το πλάτος της σελίδας στο κανονικό

11/12/2015


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2015, 17:48:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

μπήκε και ο/η δόλιος/δόλια arte στη σελίδα 17 να πει τη γνώμη της και και οι Κηφέας-Νικόμαχος άρχισαν να της κάνουν μάθημα και να της σηκώνουν το δάχτυλο για το πόσο αδιάβαστη είναι, πόσο πρέπει να εμβαθύνει, ο δε Νικόμαχος μάλιστα κάπου την μαλώνει επειδή πιθανολογεί ότι έχει πάρει τα λεγόμενα της από διαδικτυακή πηγή πού να ξερε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2015, 19:22:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο δόλιος/α arte είναι εξακριβωμένο troll, μεγέθους 5 της κλίμακας Καρντάσεβ. Ο Κηφέας υποτίθεται πως δεν είναι, αν και οι προθέσεις κάποιου έχουν σημασία. Ο/Η πρώτος θεωρεί πως το κοινό που συχνάζει στα φορουμ του μεταφυσικού και του εσωτερισμού είναι ένα μάτσο ηλίθιοι, και αυτός ο έξυπνος, οπότε μπορεί να αραδιάζει εναν οχετό απο μπούρδες όποτε και όπου γουστάρει.

Και γιατί όχι; Ετσι κι αλλιώς, θυμάμαι καλά πως οι κουμπούρες και οι γκα-γκά του σχολείου θεωρούσαν τον εαυτό τους μάγκα και μερακλή που τα παράτησαν, και φυτά ή ηλίθιους τους υπόλοιπους που έφαγαν άλλα 10 χρόνια στα θρανία. Ελπίζω πάντως ο Κηφέας να μην προσπαθούσε να αποδείξει κάτι τέτοιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που είχα δει να καταφέρεται κατά της μεταφυσικής γενικά, χρησιμοποιώντως αυθαίρετα αποφθεύγματα του Wittgenstein. Αναρρωτιέμαι αν άραγε έχει κατανοήσει το έργο του W, ή αν έχει υπόψη του έργα ιδεαλιστών φιλοσόφων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2015, 21:05:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
έστω, η όλη περιρρέουσα όμως είναι αστεία ρε συ με το απαύγασμα επιστημονικότητας και σοφίας...ασχέτως αν αρκετά από αυτά που λέει ο Κηφέας είναι πολύ ωραία. Εντωμεταξύ γελάω μόνος μου Heretic, με έχει πιάσει νευρικό γέλιο, πήγαινε σελίδα 23, είναι όλοι τους υπέροχοι: σολάρει ο Κηφέας, μπαίνει η μπαμπαμ και αρχίζει να του ζαλίζει τα πρέκια με μαλακιούλες (εκεί που ρωτάει 'ποιοί είστε εσείς που τους έχετε εξολοθρεύσει όλους' πήγα να πνιγώ από τα γέλια)...στην αρχή ο Κηφέας παραμένει ψύχραιμος αλλά μετά από λίγο δεν αντέχει και τη διαολοστέλνει...και στα καπάκια αρχίζει να σολάρει από πέμπτη πηγή που βρήκα από το "Anatomy of Memory: an Anthology" εκεί για το Ντιντερό).


Πραγματικά ρε συ γελάω μόνος μου, ο killuminati να λέει τα γνωστά για άθεους, ο Νικόμαχος να κρατιέται με το ζόρι να μην αρχίσει τα μπινελίκια...είναι υπέροχο αυτό το θέμα! Και δεν το λέω κοροιδευτικά, μα την παναγία, είναι όλοι τους μοναδικοί!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 15:56:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ένα μικρό ευχάριστο διάλειμμα συμφορουμίτες.

ο φίλτατος 'Κηφέας' ('Μίλτος Παπανικολάου') μού έστειλε 20 απανωτά κενά email που περιέχουν όλα το ίδιο 'δωράκι', μία μυστήρια επισύναψη, αρχείο powerpoint με τίτλο Seville-vu.pps...και έτσι και περιέχουν κάποιον ιό την έκατσες Μιλτάκο, θα τρέχεις και δε θα φτάνεις...

υπάρχει κάποιο μέλος εδώ που να έχει κάποιες αξιόπιστες πληροφορίες για αυτόν τον κατά συρροή λογοκλόπο; τι ξέρουμε για αυτό το άτομο;; τι σόι είναι; το ονοματεπώνυμό του είναι πραγματικό;; στο f/b έχει μια φώτο ταυτότητας αλλά δεν μπορεί να βγάλει κάποιος άκρη...ο Νικόμαχος παλιά έλεγε ότι μιλάγανε, πώς όμως μιλάγανε, εξ αποστάσεως ή διά ζώσης;; οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη...επίσης αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με το περιεχόμενο αυτή της επισύναψης θα το εκτιμήσω!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 16:06:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εχμ.. και που ξέρεις οτι στα έστειλε ο Κηφέας ή κάποιος άλλος, που προσποιείται οτι είναι ο Κηφέας; Είσαι σίγουρος οτι το email είναι δικό του; Ή κάτι τέτοιο;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 17:55:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιλούσαμε με pm Kost.
Οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 18:14:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kost στείλε μου σε μήνυμα το email προέλευσης των μηνυμάτων αυτών να το τσεκάρω από πού προέρχονται.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 18:27:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic, είναι η ίδια διεύθυνση email από την οποία μού είχε στείλει μήνυμα το 2013 ως Κηφέας, και με το ίδιο ονοματεπώνυμο φυσικά.

18 email απανωτά με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο μού έστειλε χθες!!!

Οκ Νικόμαχε, ρώτησα μήπως ήξερες τίποτα παραπάνω.

Αμαλία στο στέλνω τώρα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 18:48:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το πήρα το μήνυμά σου kost, όντως το email που μου γράφεις είναι του Κηφέα.
Ωστόσο...
Τέτοια μηνύματα με αποστολέα κάποιον που γνωρίζεις και που περιέχουν ιούς είναι συνηθισμένα! Κι εγώ έχω λάβει πάμπολλα από γνωστούς μου που δεν το είχαν καν πάρει χαμπάρι ότι κάποιος ιός μάλλον, χρησιμοποιούσε το email τους για να "αναπαραχθεί" και σε άλλους χρήστες...

Γιατί δεν διερευνάς πρώτα αυτό το ενδεχόμενο;
Διότι είναι βαριά η κατηγορία για τον Κηφέα και προσωπικά το βλέπω αρκετά τραβηγμένο να κάνει κάτι τέτοιο και τόσο φανερά...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 19:00:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το είχα πάθει κι εγώ, την άνοιξη του 2010. Φεύγαν mails από τον λογαριασμό μου. Το ωραίο ήταν, που πηγαίναν και στον τότε εργοδότη μου!

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 19:04:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τότε σίγουρα κόλλησε κάποιον ιό και αυτός έχει αποσταλεί σε όλα τα contacts του. Λες να σου έστελνε και ιούς επώνυμα x18; Εγώ πάντως στη θέση του, θα σου έστελνα χριστουγεννιάτικες ευχές απο κάποια "παλιά σου φίλη" μαζί με κάποιο ransomware και πληρωμή λύτρων σε bitcoin!
Εννοείται μετά γεύμα στο Λυκαβηττό μαζί με ταμπλέτα, να απαγγέλω στην καλή μου “kost στο esoterica σε γαβ-γαβ έκδοση διαρκείας”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 21:49:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

οκ, μού απάντησε σε μέιλ πολύ φιλικά, λέει πως δεν έχει ιδέα πώς συνέβη αυτό, το ελέγχει, και ζήτησε συγγνώμη...κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις, δηλαδή από όλα τα contacts σε μένα ήρθαν...νόμος του μέρφυ.

άδραξα την ευκαιρία βέβαια να τον ρωτήσω και για τα άλλα τα ευτράπελα, διότι χρωστάει εξηγήσεις, αλλά εκεί δεν πρόκειται να απαντήσει, και εδώ που τα λέμε τι να πει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2015, 22:08:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Τότε σίγουρα κόλλησε κάποιον ιό και αυτός έχει αποσταλεί σε όλα τα contacts του.

πάντως δεν είναι αυτό που λες Heretic, διότι μου είπε πως δεν έχει ιδέα πώς συνέβη αυτό και ότι αφαίρεσε την διεύθυνσή μου από τις επαφές του ώστε να μην ξανασυμβεί (άρα ουδείς άλλος τα έλαβε εκ των επαφών του)...για καλό και για κακό πάντως εγώ το αρχείο δεν τ'ανοίγω παρ'ότι μάλλον λέει αλήθεια...και υπόψιν amalia μπορεί να τα πήρα κρανίο ωστόσο τόνισα ότι ΕΑΝ περιέχουν κακόβουλο υλικό τότε θα με βρει απέναντί του...υποθετικά μίλησα...είπαμε, προσέχω πολύ πριν κατηγορήσω κάποιον...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2015, 19:23:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kost αν είναι ιός που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του, πράγματι πιθανότατα έχουν κακόβουλο λογισμικό τα αρχεία.
ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ!!!
(Μου έχουν στείλει εμένα... δεκάδες).

Τώρα για το άλλο θέμα που λες, νομίζω πως θα ήταν ξαλαφρωτικό να κάνετε μια συζήτηση μεταξύ σας. Και ίσως βγει κάτι δημιουργικό από αυτό. Θα ήταν σίγουρα πολύ χρήσιμο να υπάρχουν αναφορές σε αυτά που έχει γράψει ο Κηφέας (εύχομαι στο εξής να το κάνει) αλλά και κάποια μηνύματα που εκ των υστέρων θα ανέφεραν πηγές, μάλλον θα ήταν χρήσιμα. Προσωπική μου άποψη αυτό, δεδομένου ότι πρακτικώς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο (πέραν από το ηθικό κομμάτι του ζητήματος).

Εάν υπάρχει καλή διάθεση φυσικά...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2015, 22:10:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Τότε σίγουρα κόλλησε κάποιον ιό και αυτός έχει αποσταλεί σε όλα τα contacts του.

πάντως δεν είναι αυτό που λες Heretic, διότι μου είπε πως δεν έχει ιδέα πώς συνέβη αυτό και ότι αφαίρεσε την διεύθυνσή μου από τις επαφές του ώστε να μην ξανασυμβεί (άρα ουδείς άλλος τα έλαβε εκ των επαφών του)...για καλό και για κακό πάντως εγώ το αρχείο δεν τ'ανοίγω παρ'ότι μάλλον λέει αλήθεια...και υπόψιν amalia μπορεί να τα πήρα κρανίο ωστόσο τόνισα ότι ΕΑΝ περιέχουν κακόβουλο υλικό τότε θα με βρει απέναντί του...υποθετικά μίλησα...είπαμε, προσέχω πολύ πριν κατηγορήσω κάποιον...


Σχεδόν κάθε μήνα παίρνω τέτοια emails απο 1-2 φίλους που δεν σκαμπάζουν μία υπολογιστές και ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν. Σε παραινέσεις του στιλ "φτιάξε το pc σου" μου απαντάνε "μπορείς να 'ρθεις να βοηθήσεις;". Δεν πηγαίνω γιατί ξέρω τι θα βρώ, κάποιο λειτουργικό σε κατάσταση format, δηλαδή χοντρή δουλειά μέχρι να ξαναστήσεις σωστά ότι είχε μέσα. Συνήθως όλοι οι αποδέκτες έχουν κάποιο antivirus που τσεκάρει τα emails ή δεν ανοίγουν συνημμένα αρχεία που φωνάζουν απο μακριά trojan. Το αστείο είναι πως οι συγκεκριμένοι μου λένε οτι μόνο εγω γκρινιάζω, πιθανότατα γιατί οι υπόλοιποι αποδέκτες, τους έχουν ήδη βάλει στην junk list :)

(κι εγω προτείνω να τα βρεις με τον Κηφέα)

Edited by - Heretic on 13/12/2015 22:12:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2015, 23:02:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
amalia :

Τώρα για το άλλο θέμα που λες, νομίζω πως θα ήταν ξαλαφρωτικό να κάνετε μια συζήτηση μεταξύ σας. Και ίσως βγει κάτι δημιουργικό από αυτό. Θα ήταν σίγουρα πολύ χρήσιμο να υπάρχουν αναφορές σε αυτά που έχει γράψει ο Κηφέας (εύχομαι στο εξής να το κάνει) αλλά και κάποια μηνύματα που εκ των υστέρων θα ανέφεραν πηγές, μάλλον θα ήταν χρήσιμα. Προσωπική μου άποψη αυτό, δεδομένου ότι πρακτικώς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο (πέραν από το ηθικό κομμάτι του ζητήματος).

Εάν υπάρχει καλή διάθεση φυσικά...


Αγαπητή Αμαλία

Θα αρχίσω από το τέλος : Να θεωρήσεις δεδομένο ότι καλή διάθεση , από μέρους μου , υπάρχει (σε περίσσεια μάλιστα) .

Να είσαι βέβαιη ότι αν σκεφθώ κάποιον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάποια εποικοδομητική συζήτηση , θα προχωρήσω στην υλοποίησή της .
Αν δεν γίνει αυτό , θα σημαίνει ότι το συμπέρασμά μου είναι ότι αυτή η συζήτηση δεν θα οδηγήσει σε κάτι το δημιουργικό .

Τα μηνύματά μου περιελάμβαναν σκέψεις που προέκυπταν από όλων των ειδών τρόπους εκφράσεως του γραπτού ή προφορικού λόγου : Δηλαδή , προσωπικές απόψεις , αντιγραφές μεγάλων ή μικρών τεμαχίων γραπτού λόγου βιβλίων , μεγάλο όγκο προσωπικών σημειώσεών μου που διαθέτω από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα , πληροφορίες από το διαδίκτυο , σημειώσεις από προφορικές συζητήσεις που κάνω με φίλους , που πολλοί απ’ αυτούς είναι : επιστήμονες , καθηγητές αλλά και απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας της ζωής . . . κλπ.

Κατά καιρούς έχω παραθέσει πληθώρα βιβλιογραφικών στοιχείων ακόμη και φωτοτυπιών εξωφύλλων βιβλίων που έχω χρησιμοποιήσει . Εξάλλου όπου δεν έχω αναφερθεί σε ακριβή αναφορά των τίτλων των βιβλίων που χρησιμοποιώ , αναφέρω πολλές φορές μέσα στα κείμενα των μηνυμάτων μου , πολλές παραπομπές , αλλά και το όνομα του συγγραφέως (πιθανόν να έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτικός ούτως ώστε να προσέχω περισσότερο , μήπως κάποτε παρέλειπα , άθελά μου , αυτήν την πληροφορία – πράγμα το οποίο θα προσπαθούσα να κάνω προσεκτικότερα μελλοντικά . Αυτό , όμως δεν έχει πλέον νόημα γιατί , ούτως ή άλλως , έχω , ήδη , παραιτηθεί από το esoterica .

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2015, 23:20:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

amalia, Heretic ξέρετε πολύ περισσότερα από εμένα για υπολογιστές, και θα τού στείλω τώρα κιόλας email του Κηφέα να του πω να κοιτάξει τον υπολογιστή του, διότι το να φεύγουν έτσι αβέρτα μηνύματα προς εμένα (και πιθανότατα και προς άλλους) αυτό σημαίνει όπως λέτε ότι μάλλον έχει αρπάξει ιό και πιθανόν και χοντρό...βέβαια κατά πάσα πιθανότητα παρακολουθεί τα θέματα εδώ οπότε μάλλον ήδη θα τσεκάρει τον υπολογιστή του αλλά εγώ θα το στείλω όπως και να'χει.


Σχετικά με τα άλλα...amalia, Heretic δεν έχω να χωρίσω κάτι με τον Κηφέα, ούτε έχω όμως και κάτι να βρω...και επίσης στα email που ανταλλάξαμε ήταν πολύ φιλικός απέναντί μου, όπως και εγώ απέναντί του.

Kαι μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι...ο Κηφέας δεν έβλαψε εμένα προσωπικά σε κάτι με αυτά που έκανε!!! τον εαυτό του έβλαψε!! και επίσης κορόιδευε το φόρουμ με τη νοοτροπία του...εμένα μού είναι εντελώς αδιάφορο να τον δικάσω...μην μπερδεύεστε λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να βρεθώ με τον Κηφέα και ούτε κι εκείνος φυσικά θα το ήθελε.


Παραδέχομαι ωστόσο ότι μάλλον κακώς έσπευσα να τα πάρω μαζί του προχθές, διότι θεώρησα ότι τα email του αυτά δεν ήρθαν για καλό, ωστόσο εκείνος φαίνεται να ένιωσε άσχημα για το άτυχο γεγονός...και εδώ που τα λέμε η σύμπτωση είναι εντυπωσιακή...το μοναδικό μέλος από το οποίο τόσα χρόνια έχω δεχτεί καταιγισμό ύποπτων μηνυμάτων είναι το μέλος το οποίο θεωρούσα ότι τον τελευταίο καιρό δεν τρέφει και τα πιο φιλικά αισθήματα για μένα...


και επί τη ευκαιρία η συζήτησή μας προχθές ήταν πάνω-κάτω η εξής: "Μίλτο με ποιά λογική έκανες αυτό που έκανες;" και εκείνος απαντάει "φίλε μου αυτό που έκανα δεν είναι ούτε αξιοπερίεργο ούτε μεμπτό"...και εγώ να του λέω "φίλε μου αυτό που έκανες λέγεται επανηλειμμένη λογοκλοπή (plagiarism) και προφανώς και είναι και μεμπτό" και μετά απ'αυτό η σιωπή...

η ουσία λοιπόν είναι ότι ο Κηφέας δεν ξαναγυρνάει στο φόρουμ (ή τουλάχιστον έτσι προβλέπω εγώ), διότι ξέρει ότι εάν γυρίσει θα αναγκαστεί να παραδεχτεί αυτό που του καταλογίζω, και επίσης θα αναγκαστώ και εγώ να ψάξω κι άλλο και τότε αντί για 5-6 κρυμμένα κείμενα θα μιλάμε μάλλον για 15-20 και βάλε...και επειδή το γνωρίζει γι'αυτό και ανέχεται εδώ τα όποια δικά μου σχόλια εδώ και σαν να μην τρέχει τίποτα.


αυτά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2015, 23:49:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καλώς τον Μίλτο.


Ουδείς υποστήριξε πως ό,τι έγραφες τόσο καιρό ήταν προϊόν αντιγραφής. Και ουδείς υποστήριξε πως ουδέποτε έκανες χρήση βιβλιογραφίας.

Αυτό που εγώ υποστήριξα (και απέδειξα κιόλας) είναι αυτό που παραδέχεσαι και εσύ για

quote:
αντιγραφές μεγάλων ή μικρών τεμαχίων γραπτού λόγου βιβλίων
.


Θέλεις λοιπόν να μας πεις όλες τις πηγές που αντέγραψες αυτολεξεί ή δεν θυμάσαι όλους τους τίτλους των βιβλίων;

Εγώ ας πούμε με ψάξιμο μερικών ωρών βρήκα πέντε.


Επίσης να σου πω ότι ουδείς επιθυμεί εδώ να σε δικάσει, απλώς η λογοκλοπή -η παράθεση δηλαδή μεγάλων ή μικρών χωρίων από βιβλία αποκρύπτοντας την πηγή- είναι ηθικώς και νομικώς μεμπτή.

Και μπορεί στην Ελλάδα τα πράγματα να είναι πολύ χαλαρά (ξέφραγο αμπέλι για την ακρίβεια) αλλά σε πιο σοβαρές χώρες αυτού του κόσμου Μίλτο δεν υπάρχει η ίδια επιείκια με αυτήν εδώ...και εντάξει μπορεί κάποιος να πει ότι "στο ίντερνετ όλα επιτρέπονται" όμως δεν πάει έτσι...1) διότι μπορείς να σε πάρει χαμπάρι το πιο τυχαίο άτομο και να σε καταγείλει σε κάποιον εκδότη ή ξένο συγγραφέα (ακραίο σενάριο αλλά όχι και αδύνατο), και 2) όσον αφορά το ηθικό κομμάτι σού λερώνει τη φήμη και σε αποτρέπει από το να συνεχίζεις να γράφεις σε ένα φόρουμ όπως αυτό εδώ...

Και επειδή μας διαβάζουν τόσο ηλίθιοι όσο και κακοπροαίρετοι θα πω το εξής: το ύφος σου του στυλ "έχω παραιτηθεί και δεν ξαναγράφω" είναι ωραίο και μπορεί και κάποιους να τους συγκινήσει...η ουσία όμως είναι ότι εσύ είσαι αυτός που έδιωξε τον εαυτό του από το φόρουμ και όχι εγώ όπως μας είπες με θράσος πριν λίγο καιρό!!!


Ωστόσο αν ποτέ θελήσεις να επιστρέψεις εννοείται οι πόρτες είναι ανοικτές.

καλές γιορτές!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2015, 00:12:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Επίσης να πούμε Κηφέα ότι αυτό που λες περί μίγματος γραφής σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ισχύει.

Για παράδειγμα στα "Νεκραναστατικά Αρχέτυπα" ό,τι γράφεις επί 3-4 σελίδες είναι αυτολεξεί κείμενα του Jung!

Όλα ανεξαιρέτως τα μηνύματά σου (40-50 μακροσκελή μηνύματα) είναι από τον Jung (χωρίς να παραπέμπεις σ'αυτόν)! Δεν υπάρχει δηλαδή η δική σου σκέψη ή τα δικά σου σχόλια σ'όλο αυτό. Και το πιο αστείο είναι ότι φαινόσουν σαν να εκνευρίζεσαι κιόλας όταν σού διακόπταμε τη ροή!

Αμφισβητείς μήπως αυτό που λέω; 40-50 μηνύματα.


Kαι εδώ είναι το περίεργο, δηλαδή οκ να πούμε ότι δεν είχες καμία πονηρή πρόθεση να κάνεις κάποια επίδειξη και να το παίξεις, ας πούμε ότι το έκανες από καθαρή αφέλεια! Επιτρέπεται ρε παιδί μου τέτοια άγνοια των βασικότερων κανόνων; Τέτοιο πράγμα δηλαδή δεν έχω ξαναδεί, ολόκληρα θέματα να τα τρέχει ένα μέλος με ξένα κείμενα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2015, 00:20:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αλλά και από την άλλη "ποιά αφέλεια" ρε συ Κηφέα;;; εντάξει δεν είσαι και τόσο βλάκας στην τελική...

Όταν έρχονται διαρκώς μέλη (περιλαμβανομένου και του εαυτού μου) και σου λένε "Κηφέα μπράβο, πολύ ωραία τα λες" και εσύ δεν έχεις την αξιοπρέπεια να πεις το αυτονόητο "παιδιά ευχαριστώ, αλλά όλα αυτά που διαβάζετε δεν είναι δικά μου" τότε τι να λέμε...είδες ότι έπιανε το κόλπο και γλυκάθηκες...διότι τελικά όταν φτιάχνουμε μία 'περσόνα' και δούμε ότι αυτή αρέσει τότε είναι δύσκολο να την εγκαταλείψουμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2015, 02:01:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

και επειδή δεν πρόκειται να μου απαντήσεις να το κλείσω συμβουλεύοντάς σε Κηφέα να κοιτάξεις τον θεματοθέτη Sir Quester του εν λόγω θέματος 'Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική".

Κύριος και σωστότατος, ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι "τοποθετώ κεφάλαιο βιβλίο, αυτούσιο" με όνομα, τίτλο, όνομα εκδότη, χρονολογία, σελίδες τα πάντα, έτσι ακριβώς όπως ορίζει η δεοντολογία όχι μόνο των ακαδημαϊκών φίλων σου Κηφέα αλλά και των "απλών καθημερινών ανθρώπων" που κάνεις παρέα

Ενώ αυτό που έκανες εσύ Κηφέα (και το έκανες επανειλημμένα σε πολλά θέματα) είναι πρότυπο προς αποφυγήν, το οποίο, όπως έχω ξαναγράψει, δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να το κάνεις σε ένα καθαρά 'επιστημονικό' φόρουμ για ευνόητους λόγους.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2015, 17:33:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Επίσης να πούμε Κηφέα πως ό,τι γράφεις στο παρόν θέμα είναι αντιγραφές από το "Bright Air, Brilliant Fire: On the Matter of the Mind" tou Gerald Edelman. Το ξεπατίκωσες αυτολεξεί χωρίς να παραπέμπεις. Και λες σε διάφορα σημεία "όπως είπαμε πριν", "όπως έδειξα παραπάνω" κτλ. Είναι δε χαρακτηριστικό πως σ'όλες αυτές τις μεταφράσεις παραλείπεις να αναφέρεις τα σημεία όπου ο συγγραφέας κάνει χρήση α' ενικού μιλώντας για προσωπικές εμπειρίες, συζητήσεις κτλ (άρα συνειδητά αντέγραφες αποκρύβοντας τις πηγές).

Και πλέον κατέληξα. Από τα κείμενά σου συνολικά, τα τρίτα τέταρτα είναι αντιγραφές χωρίς πηγή, και το υπόλοιπο τέταρτο είναι είτε κείμενα με πηγή (ιντερνετικές κυρίως) είτε δικά σου σχόλια και σύντομες ιδέες. Ο,τι όμως διαβάζουμε σε σεντόνι με επιλεγμένες τονισμένες φράσεις είναι από αλλού.

Παλιά δουλειά. Ήδη από το 2010 μεταφέρεις σε θέμα εκτεταμένα αποσπάσματα του Dawkins ως δικά σου. Και όταν κάποιος θεώρησε ότι μία εκ των φράσεων σου (του) είναι σοφιστικές άρχισες να του λες ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και ότι δεν έχει δική του γνώμη...Ήταν πάγια η τακτική αυτή...αδυνατούσες να μπεις σε διαδικασία διαλόγου διότι είχες "άλλα" να πεις και έμπαινες στον αυτόματο...και το έκανες με πειστικό στυλ και αυτοπεποίθηση...και παρότι το στυλ αυτό ήταν 'αφύσικο', φτιαχτό, ωστόσο το υποστήριζες με τον γενικότερο τρόπο γραφής σου...είχε δηλαδή μία συνέπεια αυτός ο περίεργος τρόπος γραφής...και όπως σου είχα ξαναπεί αν δεν έμπαινες στα χωράφια του Jung (εδώ ήταν η χαζή 'ύβρις' για την οποία αυτο-μουτζώνεσαι) θα ήσουν ακόμα άρχοντας...διότι στον Jung πλέον το κάνεις εντελώς άφοβα και χωρίς ενδιάμεσα κείμενα, κάποια σχόλια, παράθεση κάποιων άλλων πηγών για προκάλυμμα κτλ...

Για να σου δώσω πάντως κι ένα credit, έχει σίγουρα αξία το ότι μετέφερες ένα ογκώδες μέρος επιστημονικών απόψεων και γνώσεων, το οποίο πολύ άνθρωποι μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα ή πρόσβαση να βρουν. Αυτό δεν είναι καθόλου ασήμαντο, χωρίς βέβαια να δικαιολογεί τον τρόπο με τον οποίο το έκανες.

Γιατί τα λέω τώρα όλα αυτά;; πρώτον, διότι πλέον έχω πιο καθαρή εικόνα, δύτερον διότι η περίπτωσή σου φίλε μου έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γι'αυτό και μπήκα στη διαδικασία να καταλάβω τον τρόπο που σκέπτεσαι. Άσε που μου άρεσε από μικρός να εξιχνιάζω μυστήριες υποθέσεις και να ταυτοποιώ-συνδέω πληροφορίες μεταξύ τους Είναι όμως και το άλλο, δεν θα επέμενα με το θέμα αυτό...αλλά μπάινεις τις προάλλες και μιλάς περί "καλής διάθεσης", "ειλικρίνειας" κτλ...και το έκανες επειδή έκοψες την amalia πολύ χαλαρή απέναντί σου...ουσιαστικά όμως μάς κοροιδεύεις λέγοντας ότι τάχα οι αντιγραφές ήταν λίγες και ακούσιες...δεν απευθύνεσαι όμως σε κουτούς Κηφέα...και επίσης δεν ανέβασες καμία δική σου πηγή, αγνοώντας το ευγενικό αίτημα της διαχειρίστριας.

Γι'αυτό και μπήκα στον πειρασμό να το ψάξω λίγο παραπάνω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2015, 19:13:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν, σαν άτυπος εκπρόσωπος αναφέρω πως η σύγκλητος του esoterica.gr, συνεδρίασε ύστερα από τις γνωστές καταγγελίες του μέλους kost, και εξετάζοντας τα αναλυτικά στοιχεία που παρέθεσε πολύ προσεκτικά, αφαιρεί τον τίτλο του "πολυμαθούς" από το μέλος Κηφέας, του απονέμει τον τίτλο "αντιγραφέας" και δίνει τα εύσημα στο μέλος kost για την εξιχνίαση της απάτης. Στον δε kost προσφέρει θέση στην επιστημονική ομάδα αξιολόγησης σχολιαστών, αν φυσικά το επιθυμεί. Τώρα το μέλος kost, μπορεί να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με το έργο που ήδη επιτελεί, όπως και με τα νέα καθήκοντα

Και μια ερώτηση σαν heretic: Πιστεύεις πως ο Κηφέας το έκανε επίτηδες όλο αυτό; Πρόσεξε, θα βάλω ένα δεύτερο επίπεδο πονηριάς. Αναφέρομαι σε μια ψιλοκακοήθη πράξη, όπου πειραματίστηκε για να δει πότε θα τον ανακαλύψουν, ή για να διασκεδάζει με τα επιφωνήματα κατάπληξης και τις επιδοκιμασίες των άλλων μελών που δεν καταλάβαιναν όλα αυτά που έγραφε ή αναρωτιόταν "που πάει και τα σκέφτεται ο άτιμος..."; Η απλά την έβρισκε "προσποιούμενος" τον πολυμαθή; Δώσε μια προσωπική εκτίμηση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2015, 20:51:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Heretic πες στη σύγκλητο ότι τα εύσημά και οι προτάσεις της δεν με συγκινούν απ'ότι καταλαβαίνω εννοείς εδώ ότι το παρατραβάω και το ψιλοκούρασα...και μάλλον έχεις δίκιο...έχε πάντως υπόψιν ότι αν δεν είχε γίνει το κουλό με τα emails που μου ήρθαν δεν θα είχα ξαναασχοληθεί.

επίσης επέμεινα διότι ο Κηφέας είδα ότι συνεχίζει να πουλάει κοροιδία και με πιάνει και αντιδραστικότητα όταν διαβάζω φράσεις του τύπου "αν δεν συμμετέχω άλλο εδώ σημαίνει ότι δεν θα έχει βγει κάτι δημιουργικό" ή "έχω φίλους ακαδημαϊκούς αλλά και απλό κόσμο".


σχετικά με το ερώτημά σου, είναι ξεκάθαρο πως τον Κηφέα τον ενδιαφέρει πολύ η επιστημονική γνώση και έρευνα...και έχει σίγουρα ακαδημαϊκό υπόβαθρο...έχει όμως και αυτό το ψωνίστικο θέμα με τον 'καθηγητή' που τού βγήκε εδώ...σε συνδυασμό και με μία κατεργαρίστικη διάθεση η οποία δεν έχει να κάνει ούτε με την ηλικία ούτε με την μόρφωση...μπορεί δηλαδή κάλλιστα κάποιος να είναι μιας ηλικίας, να έχει και δυο και τρία καλά πτυχία και ωστόσο να απολαμβάνει να το παίξει φωστήρας με πλάτες άλλων (και όσο πιο πολυμαθής κάποιος τόσο πιο πιθανό εδώ που τα λέμε).

επίσης δείχνει να υιοθετεί και να ταυτίζεται με πράγματα που έχει διαβάσει, και αν κάποιος τα αμφισβητήσει δείχνει να θίγεται. Μάλλον λόγω της εντατικής μελέτης που έχει κάνει...τα θέματα που τον ενδιαφέρουν είναι σίγουρα δύσκολα και χρειάζονται επισταμένη μελέτη και επανάληψη έτσι όμως βλέπεις υπάρχει το ενδεχόμενο μιας υπέρμετρης αφομοίωσης και κυριολεκτικής εξάρτησης από βιβλία. Και από τη στιγμή κιόλας που μπήκε πιθανόν ο ίδιος στον κόπο να τα μεταφράσει στα ελληνικά τότε αυτή η αίσθηση πνευματικής ιδιοκτησίας ενισχύθηκε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2015, 21:49:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Λοιπόν, σαν άτυπος εκπρόσωπος αναφέρω πως η σύγκλητος του esoterica.gr, συνεδρίασε ύστερα από τις γνωστές καταγγελίες του μέλους kost, και εξετάζοντας τα αναλυτικά στοιχεία που παρέθεσε πολύ προσεκτικά, αφαιρεί τον τίτλο του "πολυμαθούς" από το μέλος Κηφέας, του απονέμει τον τίτλο "αντιγραφέας" και δίνει τα εύσημα στο μέλος kost για την εξιχνίαση της απάτης. Στον δε kost προσφέρει θέση στην επιστημονική ομάδα αξιολόγησης σχολιαστών, αν φυσικά το επιθυμεί. Τώρα το μέλος kost, μπορεί να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με το έργο που ήδη επιτελεί, όπως και με τα νέα καθήκοντα

Και μια ερώτηση σαν heretic: Πιστεύεις πως ο Κηφέας το έκανε επίτηδες όλο αυτό; Πρόσεξε, θα βάλω ένα δεύτερο επίπεδο πονηριάς. Αναφέρομαι σε μια ψιλοκακοήθη πράξη, όπου πειραματίστηκε για να δει πότε θα τον ανακαλύψουν, ή για να διασκεδάζει με τα επιφωνήματα κατάπληξης και τις επιδοκιμασίες των άλλων μελών που δεν καταλάβαιναν όλα αυτά που έγραφε ή αναρωτιόταν "που πάει και τα σκέφτεται ο άτιμος..."; Η απλά την έβρισκε "προσποιούμενος" τον πολυμαθή; Δώσε μια προσωπική εκτίμηση.


Αν δείτε παλιά ποστ θα δείτε ότι δεν ήταν δα και η ανακάλυψη της αμερικής.
Κάποιοι ήταν σε άρνηση https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%A1%CE%BF%CF%82

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2015, 22:32:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
panpam, τώρα βγάζεις κακία, την οποία και καταλαβαίνω μιας και ο Κηφέας σε είχε κράξει αρκετές φορές, αλλά δεν συμμερίζομαι. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά κακή η χρήση που γίνεται στο "μοντέλο της Κιούμπλερ-Ρος". Πρώτον γιατί η αρχική μελέτη έγινε πάνω σε ασθενείς στα τελευταία στάδια μιας ανίατης ασθένειας, δηλαδή μελλοθάνατους. Στην συνέχεια τα πέντε αυτά στάδια αμερικανοποιήθηκαν δεόντως και άρχισαν να εμφανίζονται σε κάθε περίσταση, κάτι σαν "όπου γάμος και χαρά…". Με αποκορύφωμα του οικονομικούς δημοσιογράφους, τους γνωστούς τενεκέδες ξεγάνωτους που φτιάχνουν ένα αρθράκι του κ.. σε στιλ "φτώχεια, πείνα και δυστυχία, το μέλλον σου Έλληνα" και από κάτω περιγράφουν πως συμβαίνουν όλα αυτά τα δεινά, επειδή δεν έχουμε θατσερικό κράτος. Και μάλιστα θα περάσουμε από τα 5 στάδια μέχρι να καταλλήξουμε στον τίτλο του άρθρου.

Αν ήρθες τώρα να γευτείς τα επινίκια «άλλος ένας ενοχλητικός μας άδειασε την γωνιά, και η παρέα του στεναχωριέται», κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Πρώτον ότι συζητάμε τώρα γίνεται υπό μορφή πλάκας, και όποιος αδυνατεί να ανεχτεί την πλάκα είναι καταδικασμένος στην δυστυχία. Είτε είναι ο Κηφέας, είτε ο kost, είτε εσύ, είτε κι εγώ. Εγώ θα περίμενα από τον Κηφέα, μια θρυλική επιστροφή του στιλ: «μπράβο σας ρε μάγκες με πιάσατε στα πράσα. Πέστε όμως τι κάνω τώρα;» Και θα του απαντούσα, άρχισε να μας λες τι έχεις καταλάβει απ' όλα αυτά τα ωραία βιβλία που διάβασες. Αυτό μπορεί και να γίνει. Του δίνω μια πιθανότητα 1%. Αυτό που δεν θα γίνει είναι να βγεις εσύ μια μέρα και να γράψεις, «μάγκες τόσο καιρό σας έλεγα μπούρδες και δυστυχώς τις λέω και έξω». Αυτό ξέρω ότι δεν θα γίνει, εσύ θα συνεχίσεις με πείσμα να τις πετάς, οπότε θα συνεχίσεις και να παραμένεις στα αριστερά της καμπύλης του Bell εσαεί. Κάποιοι άλλοι μπορεί να φύγουν από εκεί. Εσυ πότε.
Keep Walking λοιπόν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 27 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy