ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2008, 22:44:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gurdjieff έχεις ένα δίκιο με την ερώτησή σου!Ο ποιό απλός δρόμος είναι και ο καλύτερος και σίγουρα το να ασχοληθεί κανείς με "όλα αυτά" δεν αποτελεί προϋπόθεση για να εξελιχθεί πνευματικά.
Όμως από την άλλη,αυτή η επικοινωνία με τον Θεό-Άτμαν κτλ όπως λες δεν μπορεί να γίνει απλά.Θέλω να πω ότι δεν μπορεί να γίνει απλά με το να κάνουμε την προσευχή μας κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε.

Η πνευματική ανέλιξη όπως και να γίνει θέλει προσπάθεια και συντονισμό με ανώτερες σφαίρες.Ακόμα λοιπόν κι αν πάρεις μόνο την Καμπαλλά πχ και δεν ασχοληθείς με το τελετουργικό κομμάτι και όλα αυτά, θα πρέπει και διαλογίζεσαι και να προσπαθείς με συγκεκρημένους τρόπους να διευρύνεις τη συνείδησή σου.Τα λέω όλα αυτά απλά για να δείξω ότι τον κόπο δεν τον γλυτώνεις..

Αυτή τη διεύρυνση μπορείς να την κάνεις με πολλούς τρόπους.Τώρα το τι θα ακολουθήσεις εξαρτάται από πολλά πράγματα μερικά από τα οποία είναι ο λόγος που είσαι ενσαρκωμένος εδώ,οι φοβίες σου και τα ψυχικά "μπλοκαρίσματά" σου κτλ.Και λέω "μπλοκαρίσματα" γιατί μπορεί κάποιος να ασχολείται με τον μυστικισμό και τη μαγεία επειδή προσπαθεί να έρθει σε επαφή(ασυνείδητα)με μια κρυφή και άγνωστη πλευρά του...

Νομίζω ότι οι περισσότεροι στην ερώτηση "γιατί ασχολούνται" θα σου απαντούσαν ότι έτσι νιώθουν.Έχουν μια τάση από μέσα τους να εξερευνήσουν και να περπατήσουν αυτόν το δρόμο.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2008, 08:31:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τη "Μυστική Καμπάλα" της Dion Fortune την έψαχνα κι εγώ και μάλιστα για καιρό αλλά δε μπόρεσα να την βρω πουθενά γιατί έχει εξαντληθεί κι είναι ένα βιβλίο αρκετά κατατοπιστικό για κάποιον ερευνητή.
Οπότε ίσως να μπορεί να το βρει κάποιος από κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο ή από κάποιον φίλο - γνωστό για να το δανειστεί ή στην ανάγκη να το βγάλει φωτοτυπίες.

Αγαπητέ EL04, εύχομαι να παραλάβεις και τα 13 βιβλία που παρήγγειλες και σου εύχομαι καλή δύναμη στη μελέτη σου.
Υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην παραλάβεις όλα τα βιβλία αλλά κάποια από αυτά εάν τα υπόλοιπα έχουν εξαντληθεί.
Αυτό στο λέω εμπειρικά διότι όσες φορές έχω παραγγείλει πολλά βιβλία ποτέ δε μου έρχονται όλα.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 00:30:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σε ολους το Μυστικη Καμπαλα της Φορτσουν το ειχε WICCAN 89 σε pdf και μπορουσε να το στειλει σε οποιον επιθυμουσε αλλα εξαφανιστηκε ξαφνικα απο το θεμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Gurdjieff
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 01:52:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gurdjieff  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H μυστική καββάλα της ΦΟΡΤΣΟΥΝ έχει ένα προτέρημα σε σύγκριση με άλλες εργασίες εσωτεριστών πάνω στην Καμπαλά.

έχει φρέσκες ιδέες,πρακτικό πνεύμα και όχι στείρα γνώση και ακαδημαική παρουσίαση.

η ΦΟΡΤΣΟΥΝ σου δείχνει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς
να δουλέψει πάνω στο δέντρο της ζωής είτε πρόκειται για διαλογισμό-οραματισμό είτε ταλισμανική μαγεία.
ίσως ετοιμάζουν κάποια επανέκδοση γι'αυτό και το απέσυραν.

για τελετουργική μαγεία πιστεύω το βιβλίο του Αμπραμελίν είναι ότι καλύτερο.
προσωπικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη μαγική εργασία που μπορεί να ακολουθήσει κανείς.

και αυτό διότι σε βγάζει από την κλασική ατμόσφαιρα των μαγικών εγχειριδίων,δηλαδή απλώς να σε προετοιμάσει για την επίκληση.
το τυπικό του αμπραμελίν σου ζητάει πλήρη εξαγνισμό,αφοσίωση και αγνή αγάπη προς τον θεό και στον προστάτη άγγελό σου.οι προσευχές πρέπει να βγαινουν μέσα από την καρδιά σου και δεν χρείαζεται να διαβάζεις έτοιμες.Ενα είδος Μπάκτι Γιόγκα δηλαδή που βοηθάει τον τελετουργό να αναπτύξει μια ποιο αγνή
συμπεριφορά και να μην αρχίσει αργότερα τις επικλήσεις σαν ρομποτάκι απλά διαβάζοντας στίχους από τα γριμόρια.

Βέβαια κάτι που μου κάνει μεγάλη εντύπωση και προβληματισμό είναι το εξής.
από την στιγμή που πετυχαίνεται η πολυπόθητη ένωση με τον φύλακα Άγγελο ποιος ο λόγος να συνεχίσουμε την εργασία με τα πονηρά πνέυματα(ηγεμόνες,πρίγκιπες κτλ)

τι μπορεί να μας προσφέρει παραπάνω?ίσα ίσα μου φαίνεται πως είναι το ίδιο με τα σίντις(υπερφυσικές δυνάμεις)που αποκτούν οι γιόγκι με την
πρόοδο του διαλογισμού τους.οι ασκητές αποφέυγουν να τα χρησιμοποιούν για τον
απλούστατο λόγο ότι αυτά μας επαναφέρουν στον δρόμο του εγωισμού και της αχαλίνωτης επιθυμίας.το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκόπτουν κάθε πνευματική πρόοδο που κάνουμε

επομένως αν σκοπός όλων των συστημάτων-είτε είναι ανατολικής ατραπού,είτε δυτικής-είναι η διεύρυνση της συνείδησης μέχρι την τελική έκβαση προς την μονάδα,την θέωση όπως συνηθίζουμε να λέμε,
όπου κάθε πολλαπλότητα πλέον εκλείπει και το Εγώ μας έχει αποροφηθεί
ή ακόμα καλύτερα μεταμορφωθεί σε κάτι ανώτερο ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε με αυτά?(αναφέρω κεφάλαια από το βιβλίο του αμπραμελίν)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17-ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20-ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ,ΕΧΘΡΑΣ ΚΤΛ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21-ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

και φίλε μου FRC ένας λόγος που εκνευρίζομαι με την τελετουργική μαγεία είναι ότι εισβάλλουν σε αυτήν πολλοί άσχετοι και εντελώς βλακώδη άτομα
που δεν ενδιαφέρονται για την πνευματική της ωρίμανση αλλά μόνο για
την υλική τους πρόοδο.χρησιμοποιούν λοιπόν,την υψηλή αυτή τέχνη για
ηλίθια πράγματα,μπας και βρουν καμιά γκόμενα,να τους δώσει κανά πνεύμα λεφτά να έχουν για τα τσιγάρα
να το παίξουν λίγο ψαγμένοι αποκρυφιστές,αφου δεν χρειάζεται και πολύ μόχθο να μάθεις κάποια πραγματάκια όπως να κάνεις κανά lbrp άντε και κάτι εναλλακτικό να το παίξουμε και Κροουλική(star ruby)και έτοιμος ο μάγος μας.

αν έχετε μπει στο youtube θα δειτε πολλούς τέτοιους.
ένας είχε παραφράσει το lbrp με δικά του ονόματα σουμεριακής προέλευσης.αν δειτε πως έκανε θα τρελαθείτε.λες και ήταν σε συναυλία black metal και ούρλιαζε επειδή η μπύρα του ήταν ζεστή.ο τέλειος εκχυδαισμός!Έλεος δηλαδή....

www.excoco.nl/images/enneagram.gifΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 15:38:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gurdjieff,(μα τι όνομα είναι αυτό βρε παιδάκι μου) το πρόβλημα που αναφέρεις στο τέλος του post σου είναι πιστεύω δημιούργημα της New Age σκέψης. Μια φιλοσοφία δηλαδή του τύπου "ανακάτεψε αυτό...ρίξε και λίγο από αυτό...".

Για αυτό το λόγο ξεχωρίζω και εγώ το σύστημα του Αμπραμέλεν διότι ακολουθεί έναν πολύ απλό δρόμο και πολύ ουσιαστκό κατά τη γνώμη μου βασισμένος στο Παλαιό Σύστημα(στο οποίο βασίζονται και παλαιά Γριμμόρια όπως το Επτάμερον).
Τώρα γιατί συνεχίζει με την καθυπόταξη των δαιμόνων είναι ένα ζήτημα. Κατά τη γνώμη μου η επαφή με ένα πνεύμα είναι τόσο πραγματική όσο και μεταφορική.Η επαφή δηλαδή με τον Φύλακα Άγγελο είναι τόσο μια επαφή με ένα ον ανεξάρτητο από τη συνείδηση του Λειτουργού όσο και η επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό του.Κατά ανάλογο τρόπο η επαφή με αυτές τις δαιμονικές οντότητες είναι,μεταξύ άλλων, και μια επαφή με τη σκοτεινή πλευρά του Λειτουργού η οποία πρέπει να καθυποταχτεί.
Υποψιάζομαι ότι ο πλήρης εξαγνισμός έρχεται με την καθυπόταξη αυτών των δαιμόνων και όχι με την κατόρθωση της επαφής με τον Φύλακα Άγγελο.Η τελική "νίκη" έρχεται με την επιβολή του Λειτουργού πάνω στις "κακοποιές" δυνάμεις σαν απόδειξη της Θείας(αποκεκαλημένης πλέον) φύσης του.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Gurdjieff
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 17:48:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gurdjieff  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το όνομα Gurdjieff το πήρα από αυτον τον κύριο

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/esoteric/gurdjief/gurdjief.htm

κάποια στιγμή θα ανοίξω ένα θέμα όπου θα αναλύονται οι πτυχές της διδασκαλίας του.

Αγαπητέ F.R.C,σωστά τα όσα λες αλλά εμένα παραμένει ο προβληματισμός μου.
λες λοιπόν

quote:
Υποψιάζομαι ότι ο πλήρης εξαγνισμός έρχεται με την καθυπόταξη αυτών των δαιμόνων και όχι με την κατόρθωση της επαφής με τον Φύλακα Άγγελο.Η τελική "νίκη" έρχεται με την επιβολή του Λειτουργού πάνω στις "κακοποιές" δυνάμεις σαν απόδειξη της Θείας(αποκεκαλημένης πλέον) φύσης του.

πολύ σωστά,αλλά ζητώντας από τις "κακοποιές" δυνάμεις να μας βοηθήσουν σε υλικές αναζητήσεις δηλαδή να βλάψουμε κάποιο πρόσωπο ή να βρούμε κάποιον θησαυρό,πόσο βοηθάει στην πραγμάτωση της εσωτερικής μας πληρότητας?το ότι τα υποτάσσουμε να κάνουν για μας θελήματα αυτό δεν σημαίνει ότι εξαγνίζουμε και μεταμορφώνουμε την σκοτεινή πλευρά μας...είναι άξιο απορίας εκ μέρους μου εδώ και χρόνια που μελετάω τα διάφορα εσωτερικά συστήματα.

για να τελειώσω και με το θέμα της βιβλιογραφίας που ενδιαφέρεται ο ELO4 άλλο ένα βιβλίο για την τελετουργική μαγεία είναι το "περί μυστηρίων" του Ιάμβλιχου όπου αναλύονται οι μαγικές τελετουργίες και η επαφή με τα δαιμονικά όντα.Το σύστημα που πρεσβεύει ονομάζεται Θεουργία.

www.excoco.nl/images/enneagram.gifΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 18:43:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σε ολους φιλοι μου αυτο που συζητατε νομιζω πως αποσχολει καθε ενα που ασχολειται με το θεμα της τελετουργικης μαγειας εστω και σε θεωρητικο επιπεδο.Σιγουρα η υποταγη δαιμονων και ο εξαναγκασμος τους να κανουν κατι για εμας δεν φαινεται να μας ανεβαζει πνευματικα η να μας εξαγνιζει.Λογικο ομως ειναι πως για να φτασεις "ψηλα" και να εχεις ισορροπια ωστε να μην πεσεις πρεπει να ξεκινησεις απο χαμηλα.Να γνωρισεις και να υποταξεις το κατωτερο σου μερος ωστε να γνωρισεις τον εαυτο σου τα ορια σου τα στραβα σου και αν νικησεις τοτε εισαι ανοιχτος να δεχτεις το Φως.Η επαφη αρχικα με τους εκπτωτους δεν θα μπορουσε να ειναι μονο για επαφη και επικοινωνια με σκοπο την γνωση και οχι το να ζητησουμε κατι υλικο?Η "κουβεντα" με καποιον απο αυτους ισως σου εδινε καποια αληθεια μεσα στα απειρα ψεμματαπου πρεπει μονοι να την βρουμε.Επισης δεν ειναι δυνατο με την βοηθεια τους να κανουμε κατι καλο για καποιον συνανθρωπο μας.Αυτο δεν ειναι ηθικα σωστο?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 18:53:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικα με το τυπικο του Αβραμελεν θα συμφωνησω οτι ειναι το "καλυτερο" αλλα οπως ειπαμε και παλιοτερα ειναι δυσκολο να εφαρμοστει λογω του τροπου ζωης μας.Οπως βλεπουμε και στο τυπικο αυτο αυτο τους κυριους εκπτωτους δεν τους γλυτωνουμε.Μηπως τελικα πρεπει να τους αντιμετωπισουμε οποιο τυπικο και αν ακολουθησουμε?Και απλα στου Αβραμελεν ακολουθουμε αλλο δρομο αναποδο?Μηπως σκοπος της τεχνης ειναι η υποταγη τους απο εμας και στην συνεχεια αναλογα την χρηση που θα κανουμε σε αυτα που αποκτουμε θα προχωραμε η θα καταστραφουμε?Οποτε στον Αβραμελεν αφου τους καλουμε χωρις κυκλους η οτιδηποτε αλλο για την προστασια μας για αυτο πρεπει να ετοιμαστουμε καλα και να γνωρισουμε τον Αγγελο μας για να μπορεσουμε να αντιμετωπισουμε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 19:25:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
A φιλε Γκουρτζιεφ το βιβλιο που αναφερεις ειναι του Ιαμβλιχου του Θεουργου η ειναι απο τις εκδοσεις Ιαμβλιχος?Αν ειναι το πρωτο υπαρχει στα Ελληνικα και απο ποιες εκδοσεις?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 20:23:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
συγνώμη , να κάνω μια ερώτηση...

και τι προτείνετε τότε να κάνει ο "μυημένος" που έχει κατορθώσει την επαφή με τον Φύλακα Αγγελο

να δουλεύει ίσως με 700 -1000 Ευρώ τον μήνα .. για να βγάλει τα προς το ζην...... θα βοηθήσει λέτε την πνευματική αναζήτηση και εσωτερικήν πληρότητα...?
περιμένοντας να βγει στην σύνταξη ίσως στα 70..?
να πάρει τις έρημους και τα βουνά ... ?

να βασίζεται μήπως στην γενναιοδωρία των ξένων ?


Γιώργος
πάμε Κάιρο ...? .... πώς λέμε "πάμε πλατεία..."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 02:43:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
την υλική τους πρόοδο.χρησιμοποιούν λοιπόν,την υψηλή αυτή τέχνη για
ηλίθια πράγματα,μπας και βρουν καμιά γκόμενα,να τους δώσει κανά πνεύμα λεφτά να έχουν για τα τσιγάρα

χμ.. ξέχασα να βάλω τα quotes

anyway... πάντως υπονοείτε από το "υψηλό" ..Βιβλίο του Αμπραμελήν .. όσο αφορά τις δυνατότητες που πιθανών αποκτά ... ο μυημένος ...ότι ούτε αγάμητος θα πρέπει να είναι - συγκεκριμένα αναφέρει "να έχεις επιτυχίες με το αντίθετο φύλο"


αλλά και ούτε σκλάβος του μισθού - βρες και εσύ έναν θησαυρό... ... εξάλλου πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με τον σημερινό πανίσχυρο δαίμονα που ονομάζεται ΧΡΩΣ-ΤΑΩ

για να μην αναφέρουμε και τα πιθανά αποτελέσματα στην εξωτερική πολιτική "να στείλεις 10.000 στρατό για να βοηθήσει τον Εκλέκτορα της Σαξονίας ..√" εμείς θα τους στείλουμε στο Ιρακ...ντάξει

Γιώργος
και τώρα σε απόκρυφο DVD με τίτλο "Δείξε μας την Υψηλή Μαγεία.. Παίδαρε.."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ioannis_k_q
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 06:22:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ioannis_k_q  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
και ρώτώ και εγώ
γιατί να μην ζητήσουμε βοήθεια από τον θεό-διάνοια-ατμαν-Εαυτό-πείτε το όπως θέλετε εσείς.
Γιατί πάντα κοιτάμε αντί να απλουστεύουμε την εσωτερική μας εργασία
να την περιπλέκουμε με χιλιάδες Αγγέλους,Δαίμονες(και είναι και 72 πανάθεμά τους)

Λοιπόν μπορω να προτεινω δυο λογους.
1. Πρωτα απ'ολα οι επικλησεις δεν ειναι εσωτερική εργασια αφου προσπαθουμε να επικοινωνησουμε με κατι που υπαρχει εξω απο μας (ενταξει εδω σηκωνει φιλοσοφικη συζητηση..) Εξ άλλου εάν ο σκοπος που εχει καποιος που κανει τελ. μαγεια ειναι η πνευματικη ανυψωση φανταστειτε τι οφελος θα ειχε εαν καταφερνε να επικοινωνησει με καποιον αγγελο. Ακομα, για οσους προσπαθουν να πετυχουν ανωτερα επιπεδα συνειδητοτητας (ειτε κανοντας ρεικι, ειτε διαλογισμο, γιογκα κλπ) ειναι καλυτερο στην ολη διαδικασια (η σε μερος της) εαν μπορει να υπαρχει καποιος που να μπορει να συμβουλευσει και να βοηθησει. Εαν ριξετε μια ματια στο φορουμ της αστρικής προβολης θα δειτε οτι ολοι λενε οτι ειναι επικινδυνο και θα πρεπει κανεις να το κανει με βοηθεια δασκαλου εαν ειναι δυνατον (αλλα και αυτο είναι ρισκο - ποιον να εμπιστευθεις). Ποιος θα μπορουσε να ηταν καλυτερος συμβουλος απο ενα ον που δεν θελει κακο και γνωριζει τα παντα περι πνευματος; Χωρια το οτι λογικα προσφερει και προστασια στις οποιες πνευματικες - ενεργειακές αναζητησεις.

Βεβαια ολα αυτα τα λεω χωρις ιδιαιτερη πειρα άρα τα πραγματα μπορει να μην συμβαινουν οπως τα λεω. Αλλά νομιζω οτι καταλαβαινετε την βασικη ιδεα.

2. Εννοειται οτι οι περισσοτεροι που ασχολουνται με τελ. μαγεια δεν αποσκοπουν στον ανωτερο εσωτερικο εαυτό. Αλλιως θα εκαναν γιογκα.Και επιτελους αλλο ο εσωτερικος "θεος" και άλλο ο Θεος δημιουργός ( τον οποιο υπακουν οι αγγελοι

quote:
Όμως από την άλλη,αυτή η επικοινωνία με τον Θεό-Άτμαν κτλ όπως λες δεν μπορεί να γίνει απλά.Θέλω να πω ότι δεν μπορεί να γίνει απλά με το να κάνουμε την προσευχή μας κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε.

Βασικά ειναι επικοινωνια αλλά μονόπλευρη (outgoing). Ειναι το κλασικο που ζητας (και λογικα θα σου δοθει). Βεβαια καποιοι προσπαθουν να επιχειρησουν πιο αμεση επικοινωνια. Ενταξει

quote:
Βέβαια κάτι που μου κάνει μεγάλη εντύπωση και προβληματισμό είναι το εξής.
από την στιγμή που πετυχαίνεται η πολυπόθητη ένωση με τον φύλακα Άγγελο ποιος ο λόγος να συνεχίσουμε την εργασία με τα πονηρά πνέυματα(ηγεμόνες,πρίγκιπες κτλ)

Μα ο αμπραμελεν δεν εγραψε βιβλιο για "την πνευματικη ανυψωση, την υπερτατη συνειδηση, κλπ". Βιβλιο με οδηγιες για μαγεια εγραψε.

Ειναι και αυτο που ειπε ο lousipan:

quote:
Επισης δεν ειναι δυνατο με την βοηθεια τους να κανουμε κατι καλο για καποιον συνανθρωπο μας.Αυτο δεν ειναι ηθικα σωστο?

Δηλαδη μπορει κανεις να βοηθησει τους αλλους με χρηση μαγειας. (Φαντασου δηλαδη να βρει κανεις χρηματα και να τα κανει δωρεα για τα ορφανά - λέμε τωρα) Αυτό δεν αξιζει;

quote:
για να μην αναφέρουμε και τα πιθανά αποτελέσματα στην εξωτερική πολιτική "να στείλεις 10.000 στρατό για να βοηθήσει τον Εκλέκτορα της Σαξονίας εμείς θα τους στείλουμε στο Ιρακ...ντάξει

χα χα, καλό!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Gurdjieff
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 23:17:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gurdjieff  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
λοιπόν πάμε ένα ένα

quote:
anyway... πάντως υπονοείτε από το "υψηλό" ..Βιβλίο του Αμπραμελήν .. όσο αφορά τις δυνατότητες που πιθανών αποκτά ... ο μυημένος ...ότι ούτε αγάμητος θα πρέπει να είναι - συγκεκριμένα αναφέρει "να έχεις επιτυχίες με το αντίθετο φύλο"

Αγαπητέ ΓΊΩΡΓΟ όταν λέω υψηλή τέχνη δεν εννοώ το βιβλίο του Αμπραμελίν αλλά την τέχνη της θεουργίας σαν έννοια.όσον αφορά τις επιτυχίες με το αντίθετο φύλο,τον στρατό για να βοηθήσει τον Εκλέκτορα της Σαξονίας και αλλά τέτοια τραγελαφικά,σε προηγούμενο post μου είπα ότι μου φαίνονται περίεργα....άλλωστε εγώ δεν είπα ΠΟΤΕ ότι το βιβλίο του Αμπραμελίν είναι αλάθητο.και βέβαια έχει πολλές ανακρίβειες και αυτό,αλλά σε σύγκριση με τα διάφορα γριμμόρια που κυκλοφορούν είναι σαφώς ανώτερο

και ρε γαμώτο πώς να το κάνουμε,αν κάποιος θέλει να βρει γκόμενα ας πάει σε ένα κλαμπάκι να κάνει λίγο καμάκι ρε παιδί μου.
Αν θέλει να βγάλει λεφτά ας στρώσει τον κώλο του κάτω να δουλέψει και να μην ψάχνει θησαυρούς με την βοήθεια του Astaroth.

πάμε παρακάτω...

quote:
Πρωτα απ'ολα οι επικλησεις δεν ειναι εσωτερική εργασια αφου προσπαθουμε να επικοινωνησουμε με κατι που υπαρχει εξω απο μας (ενταξει εδω σηκωνει φιλοσοφικη συζητηση


φίλε ioanni_k_q είσαι σίγουρος ότι επικοινωνούμε με κάτι έξω απο εμάς??
ο ALEISTER CROWLEY κάποτε είπε."τα πνέυματα της γητείας είναι τμήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου"

βέβαια μην μπλέξουμε την κουβέντα περί αυθυπαρξίας υπερφυσικών οντοτήτων γιατί καταλαβαίνεις ότι θα μας πάρει μερόνυχτα.

λες παρακάτω

quote:
Εννοειται οτι οι περισσοτεροι που ασχολουνται με τελ. μαγεια δεν αποσκοπουν στον ανωτερο εσωτερικο εαυτό. Αλλιως θα εκαναν γιογκα.Και επιτελους αλλο ο εσωτερικος "θεος" και άλλο ο Θεος δημιουργός ( τον οποιο υπακουν οι αγγελοι.....

Άλλο μεγάλο θέμα εδώ.τι είναι τελικά η τελετουργική μαγεία.έχει άλλο σκοπό από αυτόν της Γιόγκα άραγε?στηρίζεται στο μυστικισμό(δηλαδή την ένωση με το θείο)ή όχι?
επειδή αυτόν το καιρό διαβάζω το "δέντρο της ζωής"του Regardie(ήταν γραμματεάς του Crowley)νά σου που πέτυχα πάνω σε ένα ενδιαφέρον κομμάτι.

"Η τέχνη του μυστικισμού διαιρείται σε 2 τμήματα.το ένα είναι η Μαγεία το άλλο η Γιόγκα.....Η Μαγεία δεν είναι η κοινώς νοούμενη πρακτική που προέρχεται από την παραίσθηση και την άγνοια και η οποία υποθάλπει τους ΠΟΘΟΥΣ ΜΙΑΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.Εξαιτίας της ΑΜΑΘΟΥΣ αντιγραφής από τους τσαρλατάνους και της επιφυλακτικότητας των συγγραφέων και των αυθεντιών της,η Μαγεία ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ".

κατανοητά πιστεύω μεχρι εδώ..
και συνεχίζει
"αυτό το έργο δεν προτίθεται κατά κανέναν τρόπο να ασχοληθεί με ερωτικά φίλτρα καταπότια ή ξόρκια,ούτε με φυλαχτά που εμποδίζουν την αγελάδα του γείτονα να κατεβάσει γάλα,που του κλέβουν την γυναίκα ή που φανερώνουν πού υπάρχει χρυσάφι ή κάποιος θησαυρός.Τέτοιες πρόστυχες τεχνικές αξίζουν τον όρο ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ....
ΕΆΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,τότε ας στραφεί πρόθυμα στην Μαγεία"

σε προηγούμενα post μου πάνω κάτω αυτά είχα επισημάνει και εγώ.

πάμε παρακάτω

quote:
Βασικά ειναι επικοινωνία αλλά μονόπλευρη (outgoing). Ειναι το κλασικο που ζητας (και λογικα θα σου δοθει)

Αναφέρεσαι στον Διαλογισμό?γιατί επικοινωνία με τον Θεό-Άτμαν ΑΥΤΌ ΕΝΝΟΟΎΜΕ και όχι την προσευχούλα που έχει καθιερωθεί από τις μονοθειστικές θρησκείες προς έναν τύπο με γενειάδα που βρίσκεται κάπου ψηλά στον ουρανό και αγναντεύει,αλλά ακούει και ότι του ζητάμε.....(ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ,ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ)

quote:
Μα ο αμπραμελεν δεν εγραψε βιβλιο για "την πνευματικη ανυψωση, την υπερτατη συνειδηση, κλπ". Βιβλιο με οδηγιες για μαγεια εγραψε.

εν μέρει έγραψε βιβλίο με οδηγίες μαγείας.
το πρώτο μισό του βιβλίου ασχολείται με την επαφή με τον ανώτερο Εαυτό μας(Φύλακα Άγγελο)δηλαδή γα πνευματική ανύψωση που λέγαμε...
άλλωστε γιαυτό διαφέρει το βιβλίο του εν συγκρίσει με άλλα μαγικά εγχειρίδια.

φίλτατε LOUCIPAN,ναι τον Ιάμβλιχο τον θεουργό εννοώ.
το "περι μυστηρίων"κυκλοφορεί από τις εκδόσεις κάκτος σε έναν τόμο.
μου φαίνεται ότι έχει βγει και από εκδόσεις ιάμβλιχος αλλά σε 3 ή 4 τόμους με τον τίτλο "περί των αιγυπτίων μυστηρίων"
εγώ πάντως το έχω από εκδόσεις κάκτος και πιστεύω ότι είναι προτιμότερο....

www.excoco.nl/images/enneagram.gifΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ioannis_k_q
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2008, 13:22:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ioannis_k_q  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
φίλε ioanni_k_q είσαι σίγουρος ότι επικοινωνούμε με κάτι έξω απο εμάς??
ο ALEISTER CROWLEY κάποτε είπε."τα πνέυματα της γητείας είναι τμήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου"

Ε και; οτι λεει ο κρόουλι είναι αυτό που συμβαίνει; τι είναι ο πιο φωτισμένος; Δηλαδή ο Τζον Ντι που έγραψε οτι τις οδηγίες για την ενωχιανή μαγεία του τις έδωσε ο αρχάγγελος Ουριέλ στην πραγματικότητα τις έβγαλε από το κεφάλι του;

quote:
και συνεχίζει
"αυτό το έργο δεν προτίθεται κατά κανέναν τρόπο να ασχοληθεί με ερωτικά φίλτρα καταπότια ή ξόρκια,ούτε με φυλαχτά που εμποδίζουν την αγελάδα του γείτονα να κατεβάσει γάλα,που του κλέβουν την γυναίκα ή που φανερώνουν πού υπάρχει χρυσάφι ή κάποιος θησαυρός.Τέτοιες πρόστυχες τεχνικές αξίζουν τον όρο ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ....

Ναι αλλά δεν σημαίνει οτι δεν μπορούν να συμβούν. η γνώση υπάρχει. το πως την χρησιμοποιεί ο καθένας είναι η ουσία.

quote:
ΕΆΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,τότε ας στραφεί πρόθυμα στην Μαγεία"
σε προηγούμενα post μου πάνω κάτω αυτά είχα επισημάνει και εγώ.

Κανένα πρόβλημα φίλε. Είμαστε μαζί σου.

quote:
quote:

Βασικά ειναι επικοινωνία αλλά μονόπλευρη (outgoing). Ειναι το κλασικο που ζητας (και λογικα θα σου δοθει)

Αναφέρεσαι στον Διαλογισμό?γιατί επικοινωνία με τον Θεό-Άτμαν ΑΥΤΌ ΕΝΝΟΟΎΜΕ και όχι την προσευχούλα που έχει καθιερωθεί από τις μονοθειστικές θρησκείες προς έναν τύπο με γενειάδα που βρίσκεται κάπου ψηλά στον ουρανό και αγναντεύει,αλλά ακούει και ότι του ζητάμε.....(ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ,ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ)


Εχε υπόψιν σου οτι στα βιβλια τυπου Αρς Αλμαδέλ, επτάμερον και ακόμα και αμπραμελέν κλπ αναφέρουν τον Θεό όπως τον γνωρίζουμε μέσα από τον χριστιανισμό μαζί με τους αγγέλους και δαίμονες. Για το άτμαν εγώ δεν ξέρω.Από ινδουισμό έχω μόνο πληροφοριακά ασχοληθεί με διαλογισμό αλλά από οτι έχω καταλάβει απλά έχει γίνει τώρα τελευταία της μόδας η ινδουιστική φιλοσοφία. Δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι λαοί έκαναν λάθος ή ήταν χαζοί και οι ινδοί ξαφνικά ήταν οι έξυπνοι φιλόσοφοι
Α, και αναφερόμουν στην προσευχή που πραγματικά με έχει βοηθήσει (γνώμη μου).

Παρόλα αυτά όσον αφορά τον διαλογισμό και το τσάκρα μπορεί κανείς να προτείνει κανά βιβλίο, κείμενο ή ιστοσελίδα με πρακτικές ασκήσεις ( είχα ακούσει κάτι για μια άσκηση με την "φλόγα της καρδιάς" ή κάτι τέτοιο,γνωρίζει κανείς;)

Προς θεού δεν αντιτίθεμαι σε κανέναν. Απλά πιστεύω οτι εκτός από την εσωτερική μας δύναμη (νους, ψυχή, θέληση) υπάρχουν και εξωτερικές δυνάμεις (πχ τα ζώδια). Τα πράγματα θα είναι πάντα πιο πολύπλοκα από οτι νομίζουμε. Εξ΄άλλου το "όλον" μπορούμε να το δούμε μόνο από την δική μας οπτική γωνία.
Αυτά
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2008, 21:59:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αγαπητέ ΓΊΩΡΓΟ όταν λέω υψηλή τέχνη δεν εννοώ το βιβλίο του Αμπραμελίν αλλά την τέχνη της θεουργίας σαν έννοια.όσον αφορά τις επιτυχίες με το αντίθετο φύλο,τον στρατό για να βοηθήσει τον Εκλέκτορα της Σαξονίας και αλλά τέτοια τραγελαφικά,σε προηγούμενο post μου είπα ότι μου φαίνονται περίεργα....άλλωστε εγώ δεν είπα ΠΟΤΕ ότι το βιβλίο του Αμπραμελίν είναι αλάθητο.και βέβαια έχει πολλές ανακρίβειες και αυτό,αλλά σε σύγκριση με τα διάφορα γριμμόρια που κυκλοφορούν είναι σαφώς ανώτερο
και ρε γαμώτο πώς να το κάνουμε,αν κάποιος θέλει να βρει γκόμενα ας πάει σε ένα κλαμπάκι να κάνει λίγο καμάκι ρε παιδί μου.
Αν θέλει να βγάλει λεφτά ας στρώσει τον κώλο του κάτω να δουλέψει και να μην ψάχνει θησαυρούς με την βοήθεια του Astaroth.


Φίλε Gurdjieff καταλαβαίνω τι λες .. αλλά εμένα από την άλλη πλευρά δεν μου φαίνονται καθόλου περίεργα ,

το μονό που με εντυπωσιάζει είναι αυτή η εμμονή στα Ιουδαϊκά-χριστιανικά χαρακτηριστικά που έχει καταλήξει να διαθέτει ή Τελετουργική μαγεία … (και φυσικά τα αντίστοιχα ηθικά και σεξουαλικά προβληματάκια που προκύπτουν)


και γιατί Astaroth ..? και όχι ΙΣΤΑΡ ή Αστάρτη .. και μετά τσούπ… έχεις και τα γκομενάκια σου …και τον πόλεμο σου … και .. τον Big J. να κάνει παρέα με την Μαγδαληνή ..

quote:
ο ALEISTER CROWLEY κάποτε είπε."τα πνέυματα της γητείας είναι τμήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου"

ναι ο Θείος έχει δίκαιο .. και αυτή είναι η δουλειά του μάγου… να βάλει αυτά τα πνεύματα να δουλέψουν για αυτόν ..
αλλά ξεκινάς πρώτα …με το να διαλέξεις την σημασία ή την Goητεία (δηλ “δέσιμο” που θα κάνεις… τα τμήματα του εγκεφάλου σου με τον αόρατο κόσμο…) …
….γιατί νομίζετε το λένε Goetia ..?

Γιώργος
All hail to the goddess!!!... (μου αρέσει η καινούργια version)
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Gurdjieff
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2008, 01:39:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gurdjieff  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προς θεού δεν αντιτίθεμαι σε κανέναν.

μα φίλε μου κουβέντα κάνουμε.δεν παίρνουμε κεφάλια.και να αντιτίθεσαι δεν τρέχει τίποτα

quote:
Ε και; οτι λεει ο κρόουλι είναι αυτό που συμβαίνει;

φυσικά και όχι.Απλά μέσω του Crowley βρήκα ευκαιρία να επισημάνω και την άλλη άποψη

quote:
Εχε υπόψιν σου οτι στα βιβλια τυπου Αρς Αλμαδέλ, επτάμερον και ακόμα και αμπραμελέν κλπ αναφέρουν τον Θεό όπως τον γνωρίζουμε μέσα από τον χριστιανισμό μαζί με τους αγγέλους και δαίμονες. Για το άτμαν εγώ δεν ξέρω.Από ινδουισμό έχω μόνο πληροφοριακά ασχοληθεί με διαλογισμό αλλά από οτι έχω καταλάβει απλά έχει γίνει τώρα τελευταία της μόδας η ινδουιστική φιλοσοφία. Δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι λαοί έκαναν λάθος ή ήταν χαζοί και οι ινδοί ξαφνικά ήταν οι έξυπνοι φιλόσοφοι
Α, και αναφερόμουν στην προσευχή που πραγματικά με έχει βοηθήσει (γνώμη μου).

ναι έχει γίνει της μόδας ο Ινδουισμός,εντάσσεται στο πλάσιο της new age φιλοσοφίας δυστυχώς.και οι χίππιδες γνώρισαν τους Hare Krishna και ήρθε και έδεσε η κομπόστα
τώρα για το αν οι Ινδοί ήταν πιο έξυπνοι από άλλους λαούς με προκαλείς
να ανοίξω θέμα Ανατολή vs Δύση.Μάλιστα προτείνω να χωριστούμε σε στρατόπεδα απο τώρα!

φίλε ΓΙΩΡΓΟ

quote:
το μονό που με εντυπωσιάζει είναι αυτή η εμμονή στα Ιουδαϊκά-χριστιανικά χαρακτηριστικά που έχει καταλήξει να διαθέτει ή Τελετουργική μαγεία … (και φυσικά τα αντίστοιχα ηθικά και σεξουαλικά προβληματάκια που προκύπτουν)

συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.και το χειρότερο που μετέδωσαν αυτές οι μονοθειστικές θρησκείες είναι η " θλιβερή καρικατούρα"του Πάντα-Άγνωστου που έλεγε και η Μπλαβάτσκυ.
τώρα όσον αφορά την τελετουργική μαγεία υπήρξαν τύποι όπως ο Crowley και το σύστημα της Chaos magic(AUSTIN OSMAN SPARE παράδειγμα) που ξέφυγαν από την τετριμμένη οδό της Καμπαλά και πραγματικά αναζωογόνησαν τον χώρο της Δυτικής Μαγείας.

www.excoco.nl/images/enneagram.gifΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EL04
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2008, 23:51:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EL04  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΕ DYING INCUBUS
ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ PERIZITITO.GR KAI ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ
KAI EINAI TA ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1)Κάλεσε τον φύλακα άγγελό σου Εκδότης: Δίδυμοι
2)Πρακτική και θεωρητική μαγεία Εκδότης: Δίδυμοι
3)Ο μάγος Ή ουράνιος ερευνητής Εκδότης: Δίδυμοι
4)Μαγεία λευκή και μαύρη Εκδότης: Δίδυμοι
5)Η τέχνη της γητειάς Εκδότης: Δίδυμοι
6)Το κλειδί του βασιλιά Σολομώντα Εκδότης: Δίδυμοι
7)Το δέντρο της ζωής Εκδότης: Ιάμβλιχος
8)Εισαγωγή στην τελετουργική μαγεία Εκδότης: Ιάμβλιχος
9)Η φιλοσοφική λίθος και το δέντρο της ζωής Εκδότης: Ιάμβλιχος
10)Το μαγικό τυπικό του Αβραμελέν Εκδότης: Βιβλιοθήκη του Ρόδου ΤΟ ΒΡΗΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΙΛΕ F.R.C. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ
11)Το κλειδί των μεγάλων μυστηρίων Εκδότης: Βασδέκης
12)7 βιβλία μαγείας Εκδότης: Αρχέτυπο
13)Πως ν αναπτύξετε την μαγική δύναμη του νου σας Εκδότης: Δίδυμοι
ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΠΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ
ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ DYING INCUBUS.F.R.C KAI LOUSIPAN


EL04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2008, 13:38:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
EL04

Κατά την άποψή μου μια καλή σειρά είναι
Μαγεία Λευκή και Μαύρη
(εδώ θα ήταν ότι έπρεπε η Μυστική Καββάλα της Fortune, βρες κάποιο απλό να αγοράσεις, απέφυγε τον PAPUS. Νομίζω ότι του Regardie «Η Καββάλα και τα σύμβολά της» είναι καλό, δεν θυμάμαι τώρα το έχω διαβάσει καιρό)
Η φιλοσοφική λίθος και το δέντρο της ζωής
Το μαγικό τυπικό του Αβραμελέν (μην δώσεις σημασία στα τελευταία με τους πίνακες, απλώς διάβασε τα πρώτα)
Το δέντρο της ζωής(μην δώσεις ιδιαίτερη σημασία στους ύμνους, δεν χρειάζεται να τους καταλάβεις)
Εισαγωγή στην τελετουργική μαγεία(εάν βαρεθείς τα μακροσκελή κείμενα στην δραματουργία μην τα διαβάζεις δεν έχουν κάτι να σου προσφέρουν)

Για τα υπόλοιπα βιβλία που αναφέρεις δεν έχω να πω κάτι.

Βεβαίως οι σημειώσεις που έχω κάνει είναι μόνο δικές μου απόψεις κάνε τις δικές σου εκτιμήσεις και προχώρα σε ότι θεωρείς καλύτερο και ασφαλές για σένα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EL04
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2008, 17:35:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EL04  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΘΑΘΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤAI ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ,ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ THN ΕΝΩΧΙΑΚΗ ΜΑΓΙΑ(ΒΙΒΛΙΑ,SITE)

EL04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EL04
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2008, 17:45:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EL04  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΥΓΝΩΜΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΓΙΑ
ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΦΙΛΕ PYRAMID

EL04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Nikos1298
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 06:57:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Nikos1298  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
λετε λετε λετε

αν ειχατε ιδεα τι συμβαινει εξω απο το σωμα σας ισως ειχατε τρελαθει η αυτοκτονησει.

οσο δε για τη μαγεια αυτο που εχω να πω ειναι οτι οσοι πραγματικα γνωριζουν ουτε το διαλαλουν ουτε το εκμεταλευονταιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Gurdjieff
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 12:56:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gurdjieff  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
λετε λετε λετε

αν ειχατε ιδεα τι συμβαινει εξω απο το σωμα σας ισως ειχατε τρελαθει η αυτοκτονησει.


Μην νομίζεις όλοι τρελοί είμαστε....
μάλιστα αν μας πληροφορήσεις τι συμβαίνει έξω από το σώμα μας...
Ε δεν τον γλιτώνουμε τον χορό του Ζαλόγγου....

"Life is Real Only Then, When I Am"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 13:11:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολους φιλε EL04 θα σου προτεινα να τα διαβασεις οπως εσυ θελεις θετοντας ως προτεραιοτητα οτι σε τραβαει πιο πολυ.Σ εκαποια απο αυτα θα δεις γριμμορια σε αλλα θεωρια.Για καποια βιβλια δεν μπορω να σου πω γιατι δεν τα διαβασα και οσον αφορα το εισαγωγη στην τελετουργικη μαγεια συμφωνω απολυτα με τον Pyramid μολις πριν λιγο καιρο το διαβασα και δεν μου αρεσε και με κουρασε αρκετα χωρις να παρω αυτο που θελω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 13:13:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολους φιλε EL04 θα σου προτεινα να τα διαβασεις οπως εσυ θελεις θετοντας ως προτεραιοτητα οτι σε τραβαει πιο πολυ.Σ εκαποια απο αυτα θα δεις γριμμορια σε αλλα θεωρια.Για καποια βιβλια δεν μπορω να σου πω γιατι δεν τα διαβασα και οσον αφορα το εισαγωγη στην τελετουργικη μαγεια συμφωνω απολυτα με τον Pyramid μολις πριν λιγο καιρο το διαβασα και δεν μου αρεσε και με κουρασε αρκετα χωρις να παρω αυτο που θελω.Φιλε Νικο μπορεις να μας το κανεις πιο λιανα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 17:49:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Νικο δεν βλεπω να μας απαντας και να μας το κανεις πιο λιανα.Επισης δεν νομιζω ποτε να ειπε καποιος οτι ξερει αλλα ολοι μαζι κανουμε μια προσπαθεια καταθετοντας αποψεις και γνωσεις που αποκτησαμε απο το διαβασμα ωστε να μαθουμε κατι εστω και λιγο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
EL04
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2008, 20:40:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EL04  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΘΑΘΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤAI ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ,ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ THN ΕΝΩΧΙΑΚΗ ΜΑΓEΙΑ(ΒΙΒΛΙΑ,SITE)

EL04
ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΡΘΑΝ,ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

EL04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2008, 20:41:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την Μυστικη Καμπαλα στα Ελληνικα που την βρηκες ρε θηριο?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
EL04
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2008, 22:09:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EL04  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ LOUSIPAN ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑIΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ(ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΙΧΕ 2)ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΡΝΕΙ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ.

EL04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2008, 13:12:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
EL04 πιο είναι αυτό το παλαιοπωλείο στο Παγκράτι που δεν το ξέρω???
Με έστειλες τώρα, στην περιοχή μου και να μην το ξέρω!!!
Για δώσε στοιχεία να κάνουμε μια επίσκεψη

Lousipan σχετικά με το βιβλίο που λες ότι δεν σου άρεσε και δεν πήρες αυτό που ήθελες. Δεν γινόταν να το πάρεις γιατί είναι ένα εισαγωγικό βιβλίο.
Εν ολίγοις αυτό που λέει είναι: ηρεμία του νου, εστίαση για αρκετό χρονικό διάστημα, οραματισμός, είναι απαραίτητο να τα έχεις κατακτήσει και μετά να προχωρήσεις παρακάτω.
Αυτό κατά την άποψή μου είναι το βασικό μήνυμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα μηνύματα, που ο κάθε ένας θα διακρίνει, είναι λιγότερο σημαντικά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2008, 11:44:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Την Μυστικη Καμπαλα στα Ελληνικα που την βρηκες ρε θηριο?

Φίλε lousipan, το βιβλίο υπάρχει και από τις εκδόσεις "Ιάμβλιχος"...

Επίσης, καλό θα ήταν το μέλος Nikos 1298 να μας εξηγήσει λίγο την άποψή του για να μην γίνουν παρεξηγήσεις

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy