ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2009, 09:08:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βλέπω ότι έχει γίνει πτώση Ηλίου και το σκοτάδι έχει πλακώσει το εσοτέρικα αυτό τι σας διδάσκει?????
Μόνο ένας ΗΛΙΟΣ φωτίζει και εκπέμπει θετική ενέργεια. Αυτός ο Ηλιος ίσως είναι ο Ερίωπις που με την εξαφάνισή του όλοι παγώνουν.
Να είσαι καλά Ερίωπις και να έρθεις πισω να μας ζεστάνεις.

Και για να γεμίσω λίγο την σελίδα γιατί όλοι υποφέρουμε από βαθιά κατάθλιψη, ας μην δεχόμαστε τις ταμπέλες έτσι άκριτα και να βλέπουμε πίσω από τα γεγονότα, τα λάθη που έγιναν από τους υπερανθρώπους πολιτικούς δημοκρατικών συστημάτων ανά την υφήλιο όταν η δικιά μας δημοκρατία μοιάζει με ένα λαστιχιένιο βρακί που παίρνει τις διαστάσεις κάθε έδρας ανεξάρτητα από το μέγεθος αλλά μόνο της άρχουσας τάξης ώστε να κρύβει τις πομπές της όπως θάλεγε και ο φίλος μας ο Ερίωπις από τα τρελά νερά της Αργούς.

Η δημοκρατία του Περικλή βασιζόταν πάνω στην αρετή και όχι στην φιλοδοξία του κάθε πολίτη.

Ο ισοκράτης όταν μιλούσε θέριζε =

< η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διοτι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία>

Βασικά υπάρχουν δυο μεγάλοι πολιτισμοί, αυτοί είναι =

Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

Ο πρώτος είναι κυρίως υλιστικός και βασίζεται στην πίστη

Ο δεύτερος βασίζεται στην γνώση, την παρατήρηση και την εξέταση

Εμένα μου ταιριάζει ο δεύτερος και νομίζω πως τελικά όποιος σκέφτεραι ελληνικά εξετάει τα πάντα και δεν πιστεύει τίποτα χωρίς εξέταση.

Ο Νώε υπάκουσε στις φωνές του Θεόυ

Ο Προμηθέας παράκουσε και έφερε τη γνώση στους ανθρώπους.

Κάπου διάβασε σε ένα πολύ σοφό βιβλίο του καλύτερου μου φίλου ότι οι Ελληνες ιδιαίτερα που γνώριζαν το ΝΟΜΟ όταν έβλεπαν να αναπτύσσονται γύρω τους βασίλεια του πλούτου, ένοιωθαν ιδιαίτερα αναστατωμένοι. ΠΙστευαν ότι αν επέτρεπαν να συνεχιστθεί η ανάπτυξη του πλούτου είτε σε φιλικές είτε σε εχθρικές πόλεις, αργά ή γρήγορα η ανθρωπότητα θα έφθανε πάλι εκει που είχε φθάσει κάποτε στον Ωρίωνα, το Σείριο, τον ¨Αρη και την Σελήνη.
Ο λεγόμενος Ιαπετισμός δεν είναι τίποτα άλλο από τη δομή του βάρβαρου και ανθρωποκτόνου βασιλείου του πλούτου των Περσών που είχε καταργήσει κάθε έννοια ελευθερίας στους υπηκόους του,και είχε εισβάλλει στο χώρο του μεγάλου Ηλιακού κύκλου.

Σήμερα το βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτή η εικόνα ξαναπαρουσιάζεται με άλλο τύπο μάσκας αλλά έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

Για μένα αυτός είναι ο ιδεολογικός πόλεμος μιας παλιάς ιστορίας της ανθρωπότητας.

Απλά ντύθηκε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλοιώς.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ ΕΡΙΩΠΙΣ .......ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....ΑΝ ΘΕΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΕΜΠΕΚΙΑ......

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2009, 10:10:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και είσαι καθιστή, πολυ ορθά έθεσες το θέμα, φίλη ypatia8,
αφού οι δυο πολιτισμοί που αντιμάχονται, ο ένας πεθαίνει και ζει
ο Θεός του κι ο άλλος ζει και πεθαίνουν οι θεοί του...Μπορείτε
να δείτε το αποτέλεσμα, ώς παλιό που φεύγει και νέο που έρχεται;
Γιατί αυτο συμβαίνει..Ο εβραικός πολιτισμός φεύγει,ώς πολιτισμός που
κράτησε αρχές Θεού,αλά δεν μπόρεσε να τις διατηρήσει, κι έρχεται ο
ελληνικός, αλλά μ νέα μορφή και διάσταση: Πανανθρώπινη και πάλι,
αλλά με μεγαλύτερες αξιώσεις...Να απογειώσει τον άνθρωπο απο αυτο
τον πλανήτη που έχουμε κολλήσει, όχι ως σώματα, αλλά σαν πνεύματα.....
Στον πόλεμο πάντως, αυτόν, έχει προδιαγραφεί τι θα γίνει.Θα νικήσει
το φώς....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2009, 20:08:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Βασικά υπάρχουν δυο μεγάλοι πολιτισμοί, αυτοί είναι =
Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ
Ο πρώτος είναι κυρίως υλιστικός και βασίζεται στην πίστη
Ο δεύτερος βασίζεται στην γνώση, την παρατήρηση και την εξέταση
Εμένα μου ταιριάζει ο δεύτερος και νομίζω πως τελικά όποιος σκέφτεραι ελληνικά εξετάει τα πάντα και δεν πιστεύει τίποτα χωρίς εξέταση.
Ο Νώε υπάκουσε στις φωνές του Θεόυ
Ο Προμηθέας παράκουσε και έφερε τη γνώση στους ανθρώπους.

Αγαπητή Ypatia8.
Πρώτα απ'όλα να πούμε ότι υπάρχουν άλλοι σπουδαίοι πολιτισμοί Αζτέκοι, Κινέζοι, Σουμέριοι, Χμερ, Ινδοί, Αιγύπτιοι, Μάγια, Ίνκα, Ζιμπάμπουε, κ.α. το ίδιο σημαντικοί και κάποιοι παλαιότεροι. Οι δύο πολιτισμοί που αναφέρεις όμως είναι αυτοί που διαμόρφωσαν τη σημερινή ευρωπαίκή σκέψη.
Ο Προμηθέας έφερε την "γνώση" στους ανθρώπους και καταδικάστηκε σε αιώνια δεσμά, όπως και ο Εως-Φέρων (Μαλέκ μπεν Χαλήλ=Υιός της Αυγής) στην εβραϊκή παράδοση.
Ο Εριώπας ξεκίνησε ένα πολύ ενδιαφέρων θέμα με κάποια υποτιθέμενη προφητεία (πιθανόν να αναφέρεται στον Benjamin of Tudela, Βενιαμήν εκ Τουδέλης, αν και δεν είχα το χρόνο να το ελέγξω). Στην συνέχεια όμως το θέμα έφυγε εντελώς από τον αρχικό του προορισμό. Αντί για τον "Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο" είχαμε μια λιακοπουλική νεοφιλολογία για την έλευση των "Ελ", για το διαστημόπλοιο Αργώ κι άλλα παρόμοια κατάλοιπα Νταϊνικενικής θεώρησης.
Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την απαξίωση που κάνουν στους αρχαίους μας προγόνους, με το να καταλογίζουν τα επιτεύγματα της σκέψης τους, σε δήθεν εξωγήινους πολιτισμούς. Θεωρούμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι από αυτούς, ότι είμαστε οι μόνοι ικανοί για πνευματικά επιτεύγματα, και θεωρούμε την κάθε ανθοφορία της σκέψης και του πολιτισμού ως έξωθεν παρέμβαση. Η αρχαιολογία είναι πλέον επιστήμη ενώ οι θεωρείες του κάθε Λιακόπουλου είναι απλά παρωδίες ερευνών.
Θα έπρεπε να διαβάσεις τις ενστάσεις που γράφτηκαν παραπάνω ενάντια στα πολλαπλά λάθη του Ερίωπα και τους λεκτικούς ακροβατισμούς του. Ο Ερίωπας προτιμούσε κάθε φορά να αγνοεί τις διορθώσεις που του έκαναν οι άλλοι, προχωρώντας ακάθεκτος και σίγουρος για την ορθότητα της θεωρίας του. Ειλικρινά μου θύμησε κάποιον παρόμοιο που έγραφε στο Εσωτέρικα μια θεωρία περί του Ύπσους, Ύψους βουνών (τα παλαιότερα μέλη τον θυμούνται). Ο Ερίωπας όπου έβρισκε ομόηχες λέξεις στα εβραϊκά, αραβικά, σανσκριτικά, μέχρι και αρχαία αιγυπτιακά!, έσπευδε να τις ταυτίσει. Προφανώς βέβαια διαβάζοντας κάποια προφορά τους στα αγγλικά, γιατί δεν κατάφερε να μας πείσει ότι κατέχει κάποια από τις προαναφερόμενες γλώσσες.
Πρόσεχε με. Δεν θέλω να πω ότι ο άνθρωπος δεν έχει γνώσεις, ή ότι δεν ξέρει την αρχαιοελληνική γραματεία... Οι γνώσεις αυτές όμως, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αποτελούν εφαλτήριο για την προάσπιση της κάθε παλαβής θεωρίας.
Αν εσύ τώρα θες να υπερασπιστείς αυτή τη θεωρία του "διδασκάλου" σου, τότε να τα πούμε. Κάνε όμως σε παρακαλώ μια περίληψη ή επισκόπηση αυτής της θεωρίας μην τυχών και δεν καταλάβαμε τι ήθελε να πει ο Ερ.
Για μένα η θεωρία του Ερίωπα έχει ως εξής:
"Οι πρόγονοι των Ελλήνων Ζεύς και Κόρη, αφού πολέμησαν με τους ονόμορφους Τυφώνιους αντίπαλους τους με αποτέλεσμα την καταστροφή του πλανήτη τους, διέφυγαν με το διαστημόπλοιο Αργώ και περνώντας μέσα από μια μαύρη τρύπα (την Εριώπις) έφθασαν στη γη, την περιέτρεξαν (αυστραλία κ.τ.λ) και δημιούργησαν τον πολιτισμό. Έναν πολιτισμό που χρησιμοποιούσε τις πυραμίδες ως παραγωγό ενέργειας και που δημιούργησε όλες τις γνωστές θρησκείες. Μια από αυτές κατά τον Ερίωπα ήταν και ο χριστιανισμός, με τον Ιησού να αποτελεί έναν απλό ιερέα του Ιεύος Διός."
Για όλα τα παραπάνω μπορώ βέβαια να σε παραπέμψω στις αντιστοιχες σελίδες που αναφέρονται. Εσύ λοιπόν τι λες; Ασπάζεσαι την παραπάνω θεωρία; Είναι έτσι ή διαστρέβλωσα εκουσίως ή ακούσιως κάτι; Μπορείς να την διατυπώσεις εσύ καλύτερα ή με περισσότερη σαφήνεια; Αν ναι, σε παρακαλώ εγώ και τα άλλα μέλη να το κάνεις, και μετά αν θες την σχολιάζουμε. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2009, 20:41:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο λόγος που αναφέρονται οι δύο αυτοί πολιτισμοί,αγαπητέ
veritas, είναι γιατί αυτοί οι δύο επηρεάζουν ακόμη τον κόσμο,
ο ένας, πολιτισμικά κι ο άλλος, οικονομικά και εξουσιαστικά...
Κι οι άλλοι πολιτισμοί, προσφέραν στην παγκόσμια κουλτούρα,
αλλά,δεν είναι παρόντες σήμερα, σε αυτον τον ιδεολογικό πόλεμο,
που κάποιοι εδώ μέσα ακόμη προσπαθούμε να συζητήσουμε...
Το θέμα είναι ότι πρέπει να δούμε αυτόν τον πόλεμο, που
αναφέρεται σε όλους τους πολιτισμούς και θρησκείες,να
δούμε που βρίσκονται σήμερα οι δυο πλευρές και πως θα γίνει αυτός
ο πόλεμος...
Αν μας αφήσουν βέβαια....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2009, 22:28:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξέρετε τί μου λένε εμένα όλα αυτά?

Λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια!

veritas και τρέχα!
Απευθύνομαι και στους δύο γιατί βλέπω ότι αποφασίσατε να μιλήσετε αφού ο Ερίωπας μας αποχαιρέτησε.
Πού είσασταν όλες αυτές τις φορές που σας κάλεσε σε διάλογο?
Για όλους όσους παρακολούθησαν ανελλιπώς το συγκεκριμένο θέμα, το να βγαίνετε τώρα και να μονολογείτε, φαίνεται ανούσιο και φαιδρό.
Veritas ακόμα και δίκιο να έχεις στα συμπεράσματα που έβγαλες για την Εριωπική θεώρηση των πραγμάτων, το χάνεις λόγω καθυστέρησης!
Αφού τόσο καιρό έβλεπες λάθη και ανακρίβειες στα λεγόμενα του Ερίωπα γιατί όλον αυτό τον καιρό έκανες τουμπεκί και δεν επενέβαινες?
Και στην τελική αφού ο Ερίωπας αποχώρησε χωρίς να γράψει επίλογο και κατακλείδα,veritas δεν αυθαιρετείς προσπαθώντας να γράψεις εσύ τον επίλογο του θεματοθέτη?
Εκ των υστέρων και όταν αποχωρεί ένας ομιλητής μπορούμε να διαστρεβλώσουμε τα λόγια του, αλλά αυτό είναι απλή αυθαιρεσία!
Ας μιλούσατε όταν βλέπατε ότι έλεγε πράγματα που δεν στέκουν...
Τώρα τι προσπαθείτε να κερδίσετε?
Εντυπώσεις?
Κύριοι αυθαιρετείτε και λυπάμαι...
Ακόμα και δίκιο να'χετε, το χάσατε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2009, 23:46:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάλι συκοφαντείς helios 2012; Εμείς λέμε να γράφουμε
για το θεμα, αφού εσείς αναλάβατε τα ψυχαγωγικά διαλείμματα,
πάλι εμάς κατηγορείς;
Λέμε για τον πόλεμο και τις διαστάσεις του...Ας δούμε το τώρα και αν
χρειάζετια γίνονται και οι αναδρομές...Αλλά, για τον πόλεμο,
να μιλήσουμε και λίγο...Αν έχεις να πεις κάτι πές, αλλά,
πλήζ, δίχως σοφιστείες...
...Και θα γυρίσει κι ο ΕΡΙΩΠΑΣ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2009, 23:50:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Veritas ακόμα και δίκιο να έχεις στα συμπεράσματα που έβγαλες για την Εριωπική θεώρηση των πραγμάτων, το χάνεις λόγω καθυστέρησης!
Αφού τόσο καιρό έβλεπες λάθη και ανακρίβειες στα λεγόμενα του Ερίωπα γιατί όλον αυτό τον καιρό έκανες τουμπεκί και δεν επενέβαινες?


Κάνεις λάθος αγαπητέ μου. Από την αρχική σελίδα του έγραφα τα λάθη του. Μάλλον εσύ είσαι όψιμος παρατηρητής

quote:

Και στην τελική αφού ο Ερίωπας αποχώρησε χωρίς να γράψει επίλογο και κατακλείδα,veritas δεν αυθαιρετείς προσπαθώντας να γράψεις εσύ τον επίλογο του θεματοθέτη?


Αυτό είναι μάλλον άστοχο. Καμιά κατακλείδα δεν θέλησα να γράψω. Απευθύνθηκα στην ypatia8, αλλά αν θες μπορείς να απαντήσεις κι εσύ στην ερώτηση μου για το ποιά τέλος πάντων είναι η οριστική ή τελική ή συγκεντρωτική, όπως θες πες τη, θεωρία του Ερίωπα. Όσο για τον θεματοδότη, αν δεις τα μισά μην πω τα περισσότερα θέματα του Εσωτέρικα, δημιουργήθηκαν από: "Νέο Μέλος, 1 μήνυμα" . Συχνά από έναν πιτσιρικά που κάνει μια ερώτηση από ένα internet cafe.
π.χ κοιτώντας μόνο τα σημερινά "Ενεργά θέματα":
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? -----> petros1961 Νέο Μέλος Greece 8 Μηνύματα
ΠΡΟΣΕΥΧΗ -----> Rira Νέο Μέλος 5 Μηνύματα
Αγιασμός και πρόσφορα (Άρτος θείας ευχαριστείας) -----> Hercurlitos Νέο Μέλος 1 Μήνυμα
αλφαβητα -----> kail Νέο Μέλος 3 Μηνύματα
αστρολογικές αναλύσεις -----> medoysa Νέο Μέλος Greece 5 Μηνύματα
κ.α
χωρίς βέβαια να λογαριάσουμε τις (δωρεάν) διαφημίσεις:
Σεμινάρια Οριζόντιας Σπηλαιολογίας 2009 από τον ΦΟΣ----> Nikolas_FOS Νέο Μέλος 2 Μηνύματα (φταίει το εσωτέρικα που δεν τους στέλνει ένα τιμολογιάκι για ενοικίαση διαφημιστικού χώρου).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δηλ. φίλε Helios, αυτά τα topic έπρεπε να έχουν σταματήσει άμα την αποχώρηση του θεματοδότη, ή να έχουν κλειδωθεί από τους διαχειριστές. Αυτό όμως θα στερούσε από τους υποιπους συνφορουμίτες την έκφραση της άποψης τους μιας και αν κοιτάξεις τα θέματα που ανέφερα έχουν από 140 ποστ το καθένα. Έτσι λοιπόν δεν είναι άτοπο να συνεχίζουμε την κουβέντα παρά την αποχώρηση του θεματοδότη. Στο κάτω κάτω δεν πέθανε ο άνθρωπος (χτύπα ξύλο). Λογικά μας διαβάζει κι όποτε θέλει μπορεί να ξαναγράψει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 02:42:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αναμενόμενες οι απαντήσεις σας κύριοι.
Βλέπετε δύσκολα παραδεχόμαστε ατοπήματα.
veritas απ'την πρώτη κιόλας σελίδα του θέματος, συμμετέχω σ'αυτό όπως και συ...οπότε μη μου μιλάς για όψιμο ενδιαφέρον.
Οσον αφορά τη τελική θεωρία του Ερίωπα, αυτήν μόνο αυτός μπορεί να τη γράψει και προφανώς για να μην το'κανε, κάτι προέκυψε που μόνο αυτός γνωρίζει.
Σαφώς και μας άφησε με πολλά ερωτηματικά και σταμάτησε απότομα χωρίς να ολοκληρώσει.Αυτό όμως δε μας δίνει το δικαίωμα να ερμηνεύουμε τα λόγια ενός Ανθρώπου που αναπτύχθηκαν μέσα σε 27 σελίδες, μέσα σε 5 προτάσεις και μάλιστα κοροϊδευτικές και ιδιαίτερα όταν ο ίδιος έχει αποχωρήσει απ'το θέμα.
Τόσο καιρό δεν είχες το σθένος να ρωτήσεις τον ίδιο τον Ερίωπα για το ποιά είναι, με λίγα λόγια, η θεωρία του?
Ή μήπως έχεις πρόσβαση στο μυαλό του και γνωρίζεις τη θεωρία του?
Αυτό λέγεται σπίλωμα...

Υ.Γ. Ο εισβολέας geostat μήπως πήγε απο κεί που'ρθε? Δηλαδή στον αγύριστο?
Αν όχι, το εύχομαι.

Κυρίες και κύριοι, ο κυβερνήτης του σκάφους, το εγκατέλειψε, για άγνωστους λόγους...
Ποιό αρπακτικό θ'αναλάβει τα ηνία?
Τρέχα μήπως εσύ?
veritas?
Anyone else?

Υ.Γ.2. Υπατία, αν θεωρείς ότι το παρόν θέμα μπορεί να συνεχιστεί χωρίς την παρουσία του Ερίωπα και μάλιστα σε ρόλο συντονιστή (κυβερνήτη), κάντο ελεύθερα. Εγώ προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να συνεχίσω χωρίς τον Ερίωπα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 07:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
oxi φιλε μου,καλημερα και σε σενα αν και θα ισχυει με διαφορα φασης αν κρινω απο τις ωρες που συμμετεχεις.
Εισβολεας σε ανοιχτο θεμα,δε νομιζω.Εκτος και αν τυπωσατε καρτες μελους και το εχασα. Την εισοδο παντως την πληρωσα,οχι εδω, παλιοτερα οταν οι αναζητησεις μου και η αναγκη να πιστεψω σε κατι με εκαναν να τασσομαι υπερ ή κατα συμμαχητης ή αντιπαλος θεωρειων ακομα και ανθρωπων.Τωρα απλα διεκδικω τον αερα που αναπνεω.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 13:55:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αναμενόμενες οι απαντήσεις σας κύριοι.
Βλέπετε δύσκολα παραδεχόμαστε ατοπήματα.
veritas απ'την πρώτη κιόλας σελίδα του θέματος, συμμετέχω σ'αυτό όπως και συ...οπότε μη μου μιλάς για όψιμο ενδιαφέρον.
Αν όχι, το εύχομαι.

Κυρίες και κύριοι, ο κυβερνήτης του σκάφους, το εγκατέλειψε, για άγνωστους λόγους...
Ποιό αρπακτικό θ'αναλάβει τα ηνία?
Τρέχα μήπως εσύ?
veritas?
Anyone else?

Υ.Γ.2. Υπατία, αν θεωρείς ότι το παρόν θέμα μπορεί να συνεχιστεί χωρίς την παρουσία του Ερίωπα και μάλιστα σε ρόλο συντονιστή (κυβερνήτη), κάντο ελεύθερα. Εγώ προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να συνεχίσω χωρίς τον Ερίωπα.Αγαπητέ φίλε -Hellios2012,
Δυστυχώς η παρουσία γυναικών στην «Αργώ» ήταν απαγορευμένη επομένως ο κλήρος πέφτει τώρα σε σένα να οδηγήσεις για λίγο την Αργώ. Ο Ερίωπις κατάθεσε ένα καράβι θέματα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί εξαφανίστηκε. Μπορεί να νόμισε ότι μας κούρασε, ή μπορεί να θέλει να δει τι είδους διάλογο μπορούμε να κάνουμε οι υπόλοιποι πριν γυρίσει. Στο κάτω-κάτω της γραφής τα φόρουμ είναι για να γράφουν όλοι οι άνθρωποι την γνώμη τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αναγκαία η μόνιμη παρουσία του θεματοθέτη.
Προσωπικά θέλω ο Veritas να δείξει λίγο τις ικανότητες του και να απαντήσει στα θέματα που μπορεί πραγματικά να απαντήσει και όχι να μας το παίζει τώρα Κριτικός Θεάτρου κατόπιν εορτής. Ο Ερίωπις έχει δείξει ότι επιθυμεί τον διάλογο, ποτέ δεν υποτίμησε κανέναν συνομιλητή του με τον τρόπο που το κάνει ο ιδιοκτήτης του Εσωτέρικα, κύριος Veritas. Όχι για να μη νομίζει ότι τρώει κουτόχορτο ο κόσμος.
Προσωπικά πιστεύω ότι όσα και να γράψει ο κύριος Veritas και οι φίλοι του που τον γέμιζαν εγκώμια (χα-χα) δεν πρόκειται να σκιάσουν τον Ερίωπις. Πολύ δύσκολο νομίζω. Πολύ δύσκολο!!!
Μην ξεχνάς ότι έχω αναφέρει ότι εγώ τώρα έχω μυηθεί στα Ελευσίνια Μυστήρια και επομένως έχω πολλά να μάθω ακόμη από αυτούς που κατέχουν καλά το θέμα μας.
Δεν έχω τίποτα να προσθέσω απλά συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 14:12:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ παντως, απο ότι καταλαβαίνω, κάποιοι πληγώθηκαν
γιατί άλλα περίμεναν και άλλα τους βγήκαν, όχι σε θεματική ενότητα, αλλά με τον τρόπο που το ήθελαν....Και φυσικά, το θέμα δεν συζητείται απο τα εν λόγω άτομα ,με επιδείξεις σοφιστιών, αλλά ούτε
αφήνοντας τους ΆΛΛΟΥΣ καταραμένους, να το συνεχίσουν...
Όπως λέει κι φίλος geostat,το θέμα είναι ανοιχτό και δίχως
πριβέ συμμετοχές, ή έλεγχο φαντασίας..Συμμετέχουμε, εκφράζοντας
απόψεις..Δεν νομίζω να είναι και πρωτότυπο...
Για τον πόλεμο θα πούμε τιποτε;Θα γίνει; Απο ποιούς και τι
συμβολίζουν αυτοί οι δυο πολιτισμοι που προαναφέρθηκαν;...
Άλλος ;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 19:42:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Υπατία

Μου έρχεται να σου στείλω μια χιουμουριστική απάντηση, αλλά άστο καλύτερα γιατί μπορεί κάποιοι να προσβληθούν. Λοιπόν, όχι κοπελιά μου (και συγνώμη για το μου) δεν έχω καμία σχέση με το Εσωτέρικα. Τα στοιχεία μου στη διάθεση σου με pm όποτε θες (και μην φοβάσαι παντρεμένος άνθρωπος είμαι). Δεν έχω σχέση με τον webmaster ή τους συντονιστές ή το εσωτέρικα γενικότερα. Το ίντερνετ είναι για μένα σημαντικό γιατί αποτελεί πηγή δευτέρου εισοδήματος, όχι όμως από αυτό το site που μπαίνω μόνο και μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον.
Για μένα οι γνώσεις δεν κρίνονται από το φύλο του φέροντος, αλλά από την ποιότητά τους. Αν εσύ λοιπόν θέλεις να συνεχίσεις το παρόν θέμα, εμπρός κάνε το και πιστεύω ότι θα γίνει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα. Ο λόγος που αυτό το θέμα είναι κρίμα να σβήσει είναι ότι αποτελεί όαση διαλόγου στο εσωτέρικα. Χορτάσαμε άλλωστε από ξεκατινιάσματα χριστιανών με εθνικούς (κι ο αναμάρτητος ας ρίξει την πρώτη πέτρα). Λοιπόν εδώ είμαστε γεμάτοι αυτιά, ή μάλλον μάτια. Και κάτι άλλο, αν συνεχίσεις το θέμα και δεν θες την παρουσία μου, απλά πες το και δεν θα συμμετέχω.
Σε κάθε περίπτωση τα σέβη μου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 21:15:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί μου ypatia8 και helios2012

Συμφωνώ με τις καταθέσεις που κάνατε στα προηγούμενα μηνύματά σας, (τα διάβασα τώρα γιατί απουσίαζα δύο μέρες), και εφόσον επιστρέψει ο φίλος Ερίωπας, ή συνεχισθεί το ενδιαφέρον αυτό θέμα με οιονδήποτε άλλο τρόπο, θα συνεχίσω να συνεισφέρω και εγώ σε ό,τι περιλαμβάνεται μέσα στο γνωστικό μου πεδίο.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 22:19:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή τώρα, θα το γυρίσουμε πάλι στο χριστιανοι
εθνικοί, ή προοδευτικοί;Φτού, κι έλεγα κι εγώ ότι γλυτώσαμε...
Αυτον τον έρμο τον πολεμο τι τον κουβαλάτε βόλτες; Θα
κάνετε τίποτε, θα μιλήσετε γι αυτόν, ή θα αρχίσετε πάλι
τις αναπολήσεις και τα δικαστήρια;
Μανία καταδιώξεως έχετε τέλος πάντων;..
Μ αυτόν τον πόλεμο τι θα γίνει; Αργεί ακόμη;..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 23:17:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δηλαδή τώρα, θα το γυρίσουμε πάλι στο χριστιανοι
εθνικοί, ή προοδευτικοί;Φτού, κι έλεγα κι εγώ ότι γλυτώσαμε...
Αυτον τον έρμο τον πολεμο τι τον κουβαλάτε βόλτες; Θα
κάνετε τίποτε, θα μιλήσετε γι αυτόν, ή θα αρχίσετε πάλι
τις αναπολήσεις και τα δικαστήρια;
Μανία καταδιώξεως έχετε τέλος πάντων;..
Μ αυτόν τον πόλεμο τι θα γίνει; Αργεί ακόμη;..

Μην παρασύρεσαι από τον τίτλο του θέματος.

Εδώ διδάσκομε και διδασκόμαστε πολιτισμένο διάλογο...

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2009, 23:55:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αγαπητή Υπατία

Μου έρχεται να σου στείλω μια χιουμουριστική απάντηση, αλλά άστο καλύτερα γιατί μπορεί κάποιοι να προσβληθούν. Λοιπόν, όχι κοπελιά μου (και συγνώμη για το μου) δεν έχω καμία σχέση με το Εσωτέρικα. Τα στοιχεία μου στη διάθεση σου με pm όποτε θες (και μην φοβάσαι παντρεμένος άνθρωπος είμαι).@Veritas
Νάτος ο κ. σωβινιστάκος μας μόλις στριμώχτηκε ανέβηκε στο φαλλικό του κάγκελο για να επιπλεύσει.
«Άκου κοπελιά μου» (ευτυχώς που δεν μας διαβάζει ο ούνος με το ρόπαλο)…(χα-χα). Λοιπόν για δώσε γρήγορα το τηλέφωνο της κ. Veritous και ετοιμάσου για άλλο ιδεολογικό κόπανο. Σε κατάλαβα τι Μουγκάμπε είσαι εσύ όταν μιλάγαμε για την Λίλιθ. Εσύ με την Ευούλα, σίγουρα εε; Μη μας πονηρέψει με καινούργια κόλπα.
Τα δικά σου στοιχεία, καλέ κύριε Veritas μας, δεν μας ενδιαφέρουν ούτε πως βγάζεις την φραντζολίτσα σου. Εμείς δόξα τον Ζευ έχουμε, έχουμε. Στο θέμα, δεν μας λες τίποτα. Πότε απ’ εδώ και πότε απ’ εκεί. Δεν λυπάσαι τον κ. Τρεχαγύρευε που περιμένει νε αρχίσει κάποτε αυτός ο ιδεολογικός πόλεμος και ποτέ δεν τον αρχίζεις. Αχ τι να τραβάει η κ. Τρεχαγυρευού ..
Ο Ερίωπις πίστευε ότι οι Έλληνες μπορούν να τα βρούν με τους Εβραίους. Εσύ δεν φαίνεσαι να το πιστεύεις. Ο Τρεχαγύρευε διαφωνεί. Ποτισμένοι φαίνεται όλοι σας με μεγάλες ιδέες. Εσύ φαίνεσαι και πολύ καλός κριτικός θεάτρου. Το δικό σου θέατρο πότε θα το δούμε; Ο ιδεολογικός πόλεμος κ. Μουγκάμπε της κουζίνας του θεάτρου σκιών από την κρεβατοκάμαρα αρχίζει. Μάλλον κάτι μώλ-ωπες ή μαυρίσματα, Κόχλι γύρω απ' τα μάτια βλέπω και ντρεπόμαστε να βγούμε έξω. Μωρέ δώσε μου σου ξαναλέω το τηλέφωνο της κ. Βεριτούς και θα δεις τι θα πάθεις εσύ. Δυό βήματα είναι και η Terity, την φέρνουμε εξπρές και τότε να δείτε εσείς ιδεολογικό κόπανο (χα-χα), στα υπόγεια καταφύγια της Λήμνου όλοι.
Λυσιστράτη, το σύνθημα, γουδοκόπανος το παρασύνθημα, κυβόπονος το αποτέλεσμα.
Λυσιστράτη και Κλεονίκη και θα πληρώνετε και νοίκι.

Να περνάτε όλοι καλά, όσοι πληρώνετε νοίκη στην Κλεονίκη και φοβάστε μη σας πάρουν οι Σκοπιανοί την Σαλονίκη.

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 00:06:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή μου Υπατία.

Όλοι όσοι συμμετείχαμε σ'αυτό το θέμα, το κάναμε διότι θέλαμε να ρωτήσουμε κάτι τον Ερίωπα ή να συνδιαλλαγούμε μαζί του.
Απ'τη στιγμή που ο κεντρικός ομιλητής αποχώρησε, για μένα το παρόν θέμα έχει σταματήσει στην 27η σελίδα.
Ο Ερίωπας μας κάλεσε και σ'αυτόν απευθυνθήκαμε όλοι ανεξαιρέτως!
Θα ήταν έλλειψη σεβασμού ως πρός τον Ερίωπα ή και ανταρσία να συνεχίσω το παρόν θέμα...(αρπακτικό δεν είμαι!)
Είχε δίκιο ο veritas όταν είπε πως το παρόν θέμα υπήρξε "όαση" γι'αυτό και "παγώσαμε" όλοι με την ξαφνική αποχώρηση του Ερίωπα.

Υ.Γ.1. geostat μπορείς ν'αναπνεύσεις ελεύθερα! Τώρα δε που "έφυγε" και ο Ερίωπας...Κανά 8ο, 9ο, 10ο ή και 20ο μήνυμα θα δούμε από σένα ή γράφτηκες αποκλειστικά για τον Ερίωπα???

Υ.Γ.2. Τα σέβη μου αγαπητέ μου Κηφέα!

Υ.Γ.3. Τονίζω για τελευταία φορά πως εκφράζω προσωπικές απόψεις και συναισθήματα. Για μένα το συγκεκριμένο θέμα έχει "παγώσει" στην 27η σελίδα εκτός και αν εμφανιστεί ξανά ο Ερίωπας.Τέλος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 00:19:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
χα χα χα χα χα Υπατία δεν παίζεσαι!
Φαίνεται γράφαμε ταυτόχρονα καλή μου!
Μόλις είδα το μήνυμά σου κόντεψα να πνιγώ απ'τα γέλια!
Να'σαι καλά φιλενάδα, μ'έκανες και γέλασα!
Αχ βρέ Ερίωπα, ξέρω, και σύ γελάς!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 01:38:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@Υπατία: Για τη φρατζολίτσα μου:
Χόντ Βασέρ Μπεβιθό Βεζιντκαθό ομεντέθ λαάντ
Ο εγείρων από γης πτωχών κ.τ.λ
Για την ...Βεριτού και τον κόπανο, δεν πειράζει με έκανες και γέλασα (τηγάνι όμως, κόπανος που να βρεθεί πλέον).

Τρεχαγύρευε ο αληθινός ιδεολογικός πόλεμος έχει αρχίσει κατά τη γνώμη μου πριν πολλά, πολλά χρόνια. Ίσως σε κάποιο άλλο τόπικ δωθεί η ευκαιρία να πω την άποψή μου.

Λοιπόν... Υπατία, Ήλιος
Όλο δικό σας το θέμα και η ανάπτυξη. Καλή συνέχεια σας εύχομαιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 06:21:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ααα βέβαια έτσι είναι. Πως δεν το κατάλαβα η χαζή. Εσείς οι άνδρες δεν καταδέχεστε να σπαταλάτε την «κυβική» σας ενέργεια κάνοντας κουβέντα με μια γυναίκα. Πέφτει η υπόληψή σας, χάνουν αξία οι μετοχές σας, χαλάει βρε παιδί μου το πρεστίζ σας. Αυτό έλειπε να κάτσουμε να συζητούμε με τις «γυναικούλες» για μεγάλες ιδέες κύριε Verita μας. Τι θα πει ο κόσμος; Ρεζίλι θα γίνουμε. Ενώ με τον Ερίωπις, μεγάλη μας τιμή.

Φτιάχνετε εκεί ένα σύστημα, το λέτε θρησκεία, βάζετε δράκους, φίδια, αμαρτωλά μήλα, αχλάδια, όλο τα παραμύθια του κόσμου για να ελέγξετε μια απλή «γυναικούλα». Κούνια που σας κούναγε και Αργώ, άντε και Μερκάμπα, που σας ταξίδευε.

Το μπαούλο το άνοιξε η Πανδώρα, το μήλο το έφαγε η Ευούλα η χαζή, όπου ζημιά «μαμά δεν το έκανα εγώ, η Ευούλα το έκανε», τις σπατάλες οι γυναίκες πάντοτε τις κάνουν, την αμαρτία την έκανε κοντράτο εξκλούσιφ η γυναίκα με τον θεό, για τους πολέμους οι γυναίκες ήταν πάντα η κρυφή αιτία, τα καζίνα και τα πορνεία οι γυναίκες τα ανοίγουν, α.., να δεις τώρα που πέφτουν και τα χρηματιστήρια πάλι οι γυναίκες θα φταίνε. Επιτέλους πότε θα σοβαρευτείτε για να κοιτάξετε το χάλι που έχετε φτιάξει παντού γύρω σας με την αλληλοφαγομάρα σας; Δεν λέω και μεις πετάμε μεταξύ μας που και που κανένα αθώο νυχάκι (για κανένα όμορφο Αργοναύτη) αλλά όχι βρε παιδί μου στο χάλι το δικό σας.

Και εσύ κύριε Ήλιε μας 2012, τι θα πει έφυγε ο Ερίωπις και δεν παίζω άλλο. Για δώσε μου και συ γρήγορα το τηλέφωνο της κυρίας Ηλιούς2012 να σε ψάξουμε και σένα λιγουλάκι. Όλο ξημερώματα σε βλέπω στο Εσωτέρικα. Δεεεν μας τα λες καλά. Έχεις και παραέχεις καθυστερημένες εργασίες να παραδώσεις. Για πες μας τι δουλειά είχε ο Ιάσωνας να κάνει τέτοιες βρομοδουλειές με την δύστυχη την Μήδεια; Τι τούφταιγε το κακόμοιρο το κοριτσάκι να το την ρίξει στην ξενιτειά, να το φορτώσει ένα κάρο παιδιά και μετά ο κύριος Ιάσων να το παίζει φίρμα και γαμπρός στα Αθηναϊκά σαλόνια; Του βρώμισε βλέπεις η Ρωσοπόντια. Μωρέ καλά τούκανε, α.. όχι μωρέ τώρα το θυμήθηκα, κρίμα ήταν τα παιδάκια.

Λοιπόν, εφιάλτες την Εύα να βλέπει όποιος αποχωρήσει απ’ το φόρουμ (τώρα που εγώ έπιασα δουλειά στην Αργώ) και ρόδα κάθε μισή ώρα να αλλάζει στην μερκάμπα του.

Εδώ κύριοι Αργοναύτες θα τα καταθέσετε όλα. Διαφορετικά θα σας χαρακτηρίσει η παγκόσμια ιστορία φοβητσιάρηδες και πως το έλεγε ο Εριώπις, α ναι, «μαμάκηδες». Αχ αυτό πολύ μου άρεσε.

Ορίστε κύριοι, αποστειρωμένος πάγκος, γάντια για τα ευαίσθητα χεράκια σας, κουπί, χαρτί τουαλέτας για την μύξα να μην τη ρουφάτε και πνιγείτε, και θέα την Κολχίδα.

Που είναι οι Αργοναύτες;

mc


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 08:06:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι με μαγεψε ο Εριωπας,οπως μαγευομαι απο καθε εναν που κουβαλαει δυο δραμια γνωση και εκει ακριβως μπαινουν μπροστα οι αντιστασεις μου.Ισως γιατι εχω καει απο τετοιους ανθρωπους που αμπαλαρουν μια ωραια ιδεα και στην πασαρουν,αναλαμβανοντας απο εκει και περα τα ινια της σκεψης σου.
Γνωριζεις πως συλλαμβανουν τη μαϊμου;Να σου πω,σε ενα πυθαρι με στενο στομιο βαζουν κατι αστραφτερο μεσα, ενα κομματι μεταλλο ενα πετραδακι λιγη γνωση τελος παντων...παει η ερμη η φιλη μας βλεπει το γυαλιστερο αντικειμενο και βαζει το χερακι της και το αρπαζει,καπου εκει κοντα ο θυρευτης βλεπει τη φιλεναδα μας να πασχιζει να βγαλει το χερακι της απο εκει που η ιδια το εχωσε...αμ δε.Αντι για το πολυτιμο αντικειμενο του ποθου της καταληγει τσουβαλατη με τον κυρηκα να διαλαλλει'κοιταξτε πως χορευει η μαϊμου'...Το βημα για την ελευθερια ειναι απλο αρκει να ανοιξει το χερακι της και να αφησει το αντικειμενο του ποθου της και τα υπολοιπα θα τα φροντισει η μητερα φυση.
Οσο για την ιστορια υπαρχουν πολλοι τροποι να τη χρησιμοποιησει κανεις.Συνηθως επειδη τα ιστορικα βιβλια εχουν και καποιο ογκο τα εκσφενδονιζει ο ενας στον αλλο με την ελπιδα οτι θα βρουν καποιο καιριο σημειο και ο 'αντιπαλος' θα βρεθει τ'ανασκελα να αναρωτιετε μην ηταν η αρχαια ελληνικη ή κατι νεοτερο;Εγω παντως και με κινδυνο να χαρακτηριστω μισ'ο-γυνης-ανθρωπος εχω κολλησει στα τρια πρωτα μαθηματα της ιστοριας και αρνουμαι να προχωρησω παρακατω αν δεν ξεμπερδεψω πρωτα μ'αυτα,1.ο αντρας εφαγε το μηλαρακι εξαιτιας της Ευας.Ναι φιλη Υπατια ,οπως μου ειπε και η παιδιατρος του γιου μου στο χωριο της λενε ο αντρας ειναι το κεφαλι αλλα η γυναικα ειναι ο λαιμος και οπου θελει ο λαιμος στριβει το κεφαλι.2.Αδερφος σκοτωσε αδερφο γιατι ετσι του καπνισε,σκεφτητε να ειχε και πιο σοβαρο λογο 3.Καποιος φωναξε αγαπατε αλληλους και τον σταυρωσανε μεχρι να στεγνωσει το σαλιο του να μαθει αλλη φορα να λεει λαλακιες...Αν δεν λυθουν αυτα οτι και να μου παραθετετε πετατε κλπ τα διαβαζω ως bed time stories.Ο λογος βρισκετε στο χαρτη προηγουμενης παραθεσης,σκεφτειτε ποιοι γραφουν την ιστορια,οι νικητες και λογο του οτι παντα ο θεατης ταυτιζετε με τον ηρωα και στη ζωη ειναι παντα οι χαμενοι ,σε αντιθεση με το υποκαταστατο,δεν προκειτε ποτε να μαθουμε την ιστορια τους.Γι'αυτο και το ανικανοποιητο του ανθρωπου γιατι δεν θα μαθει ποτε τη πρεσβευαν οι ηρωες παρα τη διαστρευλωμενη εκδοχη των νικητων.
Οσο για τον φιλο Εριωπα 7x7=49=13=4 κανε μου τζα,Ακριβως.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 09:45:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Κηφέα, συμφωνούμε απολυτα ότι ο πολιτισμένος
διάλογος είναι προαπαιτούμενο, άλλως, όποιο αποτέλεσμα
και να υπάρξει θα μειωθεί η αξία και η ποιοτητα του, αν
δεν υπάρχει σωστός τρόπος διεξαγωγής του διαλόγου...
Αλλά, αυτό απαιτεί, ένα καλό τρόπο παρουσίασης και ένα σκελετό
που θα κινηθεί το θέμα,ώστε να συντονιζόμαστε...
Όχι να λέει ο καθένας ότι θυμάται..Δεν είναι τέστ γνώσεων και
συνειρμών...
Συζητάμε, για να φτάσουμε κάπου, στο θέμα ενός μεγάλου ιδεολογικού
πολέμου, που ήδη συντελείται...Κι εμείς, δεν μπορούμε κάν να τον
δούμε, αφού δεν τον αναφέρουμε πουθενά....
Τον Τέρενς Κουίκ με την Κανέλλη " θυμάσαι τον Μάη του '68;...παρε ένα λουλούδι" μου θυμίζουν....Κοινώς, όλα εκτός απο τον πολεμο...
Ορισμένοι,΄ομως, φίλε μου, κοιτάουν την πασαρέλα τους και μοστράρονται ως άτομα κι αυ΄το μόνο τον διάλογο δεν έχει ώς σκοπό του..
Τα φλιναφήματα των λοιπών, δεν τασχολιάζω, θα σταθώ μόνο στον φίλο
veritas, για να του πω ότι συμφωνώ ότι ο πόλεμος έχει αρχίσει εδώ και καιρό,αλλά εδώ, όπως κάποτε στην αρχαία Αθήνα, δεν κοιτάμε τα
σύννεφα που έρχονται απο τη δύση...
Εδώ θα συζητησουμε και αλλού, φίλε,δεν έχει όρια η ελευθερία του
νου και το θέμα, είναι καλό πεδίο συζήτησης...
Όπως εγραψα, ο ΕΡΙΩΠΑΣ θα επιστρέψει.Ας πούμε λίγα περι του πολέμου,
που η πιο μεγάλη του τέχνη, είναι ότι είναι μυστικός...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 19:51:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ βρε Αμαζόνα μου, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται!
Είεν!
Τώρα θυμήθηκα ότι στις πρώτες σελίδες του θέματος κάτι πήγα να πώ για το Χάος, για το Σκότος, για μαύρες τρύπες και σκοτεινά φώτα και "παγωσαν" όλα τα μέλη!
Από τότε το βούλωσα και τήρησα διακριτική στάση...
Τί θές τώρα να πάρω τα ηνία στα χέρια μου?
Μπά, το μάθημά μου τό'χω πάρει...(βλέπε Ίκαρος)
Θα τη φουντάρω την Αργώ!
Όσο για την κα. ηλίου(χα χα χα) πολύ απλά δεν υπάρχει καθότι σαν ήλιος που είμαι, είμαι αυτόφωτο όν! (βέβαια για περισσότερες λεπτομέρειες ρώτα τον Ερίωπα-τσάκαλο που μυρίστηκε κάτι...εξάλλου κοντά είστε...)

geostat: συνοπτικά θα σου απαντήσω στα 3 προβλήματα που σε ταλανίζουν.
Ο τύπος σταυρώθηκε γιατί Γνώριζε.
Τί γνώριζε?
Γνώριζε γιατί ένας αδερφός μπορεί να σκοτώσει έναν αδερφό και τί ήταν αυτό που έδωσε το μήλο(σαφώς γνώριζε τί ήταν και το μήλο) στην εύα!
Και γιατί σταυρώνεται όποιος γνωρίζει?
Γιατί όλοι μα όλοι θεωρούν πως ο Δημιουργός έκανε όλες τις Δημιουργίες!
χα χα χα σας το'πα, θα το βουλιάξω το καράβι!
Μπορεί να είμαι και πειρατής!
Δημιουργία-Πειρατεία?
Εν ή πολλά?
Μονοδιάστατα(τρισδιάστατα) ή πολυδιάστατα!
Προσπάθησε ο Ερίωπας να ενοποιήσει!
Ουτοπικό αλλά συναρπαστικό!
Και γι'αυτό συνέπλευσα μαζί του...
Κυρίες και κύριοι καληνύχτα μας!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2009, 23:44:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8
Αγαπητέ φίλε -Hellios2012,
Δυστυχώς η παρουσία γυναικών στην «Αργώ» ήταν απαγορευμένη επομένως ο κλήρος πέφτει τώρα σε σένα να οδηγήσεις για λίγο την Αργώ.

Φίλη ypatia8 , η Αταλάντη είναι έτοιμη να σου βάλη τις φωνές από την αγανάκτησή της που την πέταξες έξω από την Αργώ , και δεν θα’ χει άδικο .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2009, 00:04:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και αναφέρθηκες στην Αργώ φίλη ypatia8 , έχω να προσθέσω τα εξής . Στην τελευταία απάντησή μου στον καλό μας φίλο Ερίωπα , είχα αναφέρει ότι είχα μερικές (ελάχιστες) επιφυλάξεις επάνω στα όσα έγραφε , και είχα την πρόθεση να αναφερθώ σ’ αυτές εν ευθέτω χρόνω , περιμένοντας την ολοκλήρωση του σκεπτικού του .
Μία από αυτές τις επιφυλάξεις που είχα ήταν σχετικά με την αναφορά του στους Κόλχους , οι οποίοι σύμφωνα με αυτά που έγραφε είχαν μεταναστεύσει εκεί από την Αίγυπτο και έμμεσα υπονοεί ότι κατείχαν υψηλό πολιτισμό .
Όμως στα «Αργοναυτικά» του Ορφέως στους στίχους 75-103 , υπάρχει μια στιχομυθία μεταξύ Ιάσονος και Ορφέα , όταν ο πρώτος επισκέπτεται τον Ορφέα στο σπήλαιό του και του ζητά να πάρη μέρος στην αργοναυτική εκστρατεία .

- Θεσσαλός Αισονίδης’ ξείνος δε σοι εύχομαι είναι . Αλλά φίλος , πρόφρων μ’ υποδέχνυσο και κλύε μύθον μειλίχιαις ακοαίς , και λισσομένω υπάκουσον , Αξένου ες πόντοιο μυχούς και Φάσιν εραννόν νηί συν Αργώη πελάσαι , δείξαι τε θαλάσσης Παρθενίης ατραπούς , επιήρανον ηρώεσσιν οι ρα τεήν μίμνουσιν χέλυν και έσκελον ομφήν ελδόμενοι ξυνών πελάγη επαρηγόνα μόχθων ου χαρ δη πλεύσαι προς βάρβαρα φύλα μέδονται νόσφι σέθεν’ και γαρ ρα ποτί ζόφον ηερόεντα νειατόν εις κευθμώνα , λιτής εις πυθμένα γαίης , μούνον απ’ ανθρώπων πελάσαι και νόστον ανευρείν ..............ων ένεκα ξυνήν τε δύην Μινύησιν αρέσθαι , και κλέος ανθρώποισιν επ’ εσσομένοισι πυθέσθαι .

- Τον μεν εγώ μύθοισιν αμειβόμενος προσέειπον’ Αισονίδη , τι με ταύτα παραιφάμενος ερεείνες , όφρα κεν ες Κόλχους Μινύαις επιήρανος έλθω νηί συν ευσέλμω πλείων επί οίνωπα πόντον ; ήδη γαρ μοι άλις καμάτων , άλις έπλετο μόχθων ων ικόνην επί γαίαν απείριτον ηδέ πόληας , Αιγύπτω , Λιβύη τε βροτοίς άνα θέσφατα φαίνων .

Σε ελεύθερη μετάφραση :
- (Ιάσων) Είμαι Θεσαλλός γιός του Αίσονα και χαίρομαι που με φιλοξενείς , όμως σε παρακαλώ να ακούσης με ευμένεια και σε παρακαλώ να με ακολουθήσης στους μυχούς του αφιλόξενου πόντου , και στον ευχάριστον Φάσιν να προσεγγίσουμε , δείχνοντάς μας τους δρόμους της Παρθενίας θάλασσας , βοηθώντας τους ήρωες οι οποίοι περιμένουν την (από χελώνα) λύρα σου και την θαυμαστή φωνή σου να παρηγορήσης τους συντροφικούς τους μόχθους , γιατί δεν χαίρονται που θ'αποπλεύσουν μακριά για βάρβαρους λαούς και δίχως εσένα στο σκοτεινό άγνωστό , και στο άδυτο στα βάθη της ακαλλιέργητης γης που μόνο εσύ από τους ανθρώπους μπορείς να προσεγγίσης και να βρης τον δρόμο της επιστροφής αναλαμβάνοντας την κοινή με τους Μίνυες προσπάθεια , και να αποκτήσης φήμη στις επερχόμενες γενεές των ανθρώπων .

- (Ορφεύς) Γιατί μου τα λέγεις αυτά γιε του Αίσονα προσπαθώντας να με πείσης για να έλθω βοηθός των Μινύων στο ταξίδι προς τους Κόλχους διαπλέοντας τον σαν το κρασί μαύρο , πόντο πάνω στο πλοίο με το καλοφτιαγμένο κατάστρωμα ; Ήδη τώρα πια είναι αρκετοί οι κόποι και οι ταλαιπωρίες που πέρασα διερχόμενος την απέραντη γη και τις πόλεις της Αιγύπτου και της Λυβίης αποκαλύπτοντας στους θνητους ανθρώπους τους θεϊκούς χρησμούς .


Από τα παραπάνω φίλη ypatia8 , κατά την γνώμη μου συμπεραίνονται τα εξής :

Πρώτον ότι ο Ορφέας είχε μεταβεί στην Κολχίδα και γνώριζε τον τόπο , αφού ο Ιάσονας του λέγει ότι δεν τον θέλει μόνο για να εμψυχώνη τους αργοναύτες με τα τραγούδια και την λύρα του , αλλά και για να του δείξη τον δρόμο για την Κολχίδα , επειδή ήταν ο μόνος μεταξύ των ανθρώπων που γνώριζε πως θα μεταβούν και πως θα επιστρέψουν από εκεί στην πατρίδα .

Δεύτερον ότι οι Κόλχες δεν πρέπει να είχαν και τόσο ανεπτυγμένο πολιτισμό αφού χαρακτηρίζονται βάρβαροι , και η γη τους χέρσα και ακαλλιέργητη .

Τρίτον ότι ο Ορφέας όχι μόνο είχε ταξιδέψει ανά τον κόσμο , αλλά δίδαξε τον πολιτισμό στους Αιγυπτίους επισκεπτόμενος τις πόλεις της Αιγύπτου και της Λιβύης , οπότε ακυρώνει τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που διδάχτηκαν τον πολιτισμό από τους Αιγυπτίους .

Δυστυχώς δεν περίμενα να διακοπή το θέμα τόσο απότομα , και θα ‘θελα να είχα την ευκαιρία να το θέσω απ’ ευθείας στον καλό μας φίλο Ερίωπα . Ας ελπίσουμε ότι όταν επιστρέψει με το καλό θα απαντήση ανάμεσα στα άλλα και σ’ αυτό .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2009, 02:38:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αχ βρε Αμαζόνα μου, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται!
Είεν!
Τώρα θυμήθηκα ότι στις πρώτες σελίδες του θέματος κάτι πήγα να πώ για το Χάος, για το Σκότος, για μαύρες τρύπες και σκοτεινά φώτα και "παγωσαν" όλα τα μέλη!
λεπτομέρειες ρώτα τον Ερίωπα-τσάκαλο που μυρίστηκε κάτι...εξάλλου κοντά είστε...)Αγαπητέ Φίλε το να με αποκαλέσεις Αμαζόνα δεν είναι τυχαίο, ειδικά άμα προέρχεται από έναν Ηλιο.....θα πρεπε να το αναλύσουμε το θέμα.
Την αντιπάθεια του Ορφέα για την ιαπετική γυναίκα την ξέρουμε από την περιγραφή στην Οδύσσεια του Ομηρου εφόσον γράφει κατηγορηματικά ότι "δεν υπάρχει άλλο αναισχυντότερο και φοβερότερο από την γυναίκα"(οχι πως συμφωνώ με αυτό - μάλλον διαφωνώ)
Η παράδοση λέει ότι μερικές συνωμότησαν να τον δολοφόνήσουν και τον κάνανε και κομματάκια και τον σκόρπισαν παντού στη γή.
Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος των δυο φύλλων ανά την ιστορία....της ανθρωπότητας??????
ΝΑ τος και ο ιδεολογικός Πόλεμος που ζητά ο Τρεχαγύρευε>>>

Ακόμα και οι Ηλιοι φοβούνται μια Γυναίκα.
Πόσο έχουμε παρεξηγηθεί από το άλλο ήμυσι.
Αν δεν γεφυρωθεί αυτό το χάσμα θα υπάρχει αιώνιος ιδεολογικός πόλεμος.
Ο μισογυνισμός είναι αρρώστια όπως η ζήλια στις γυναίκες.

Μην ξεχνάμε και την ιστορία της Λήμνου, που έριχναν τους άνδρες τους από τον γκρεμό γιατί τις απατούσαν με τις νεοφερμένες αμαζόνες της Θράκης.

Αλλά εγώ δεν έχω τέτοιες προθέσεις να δολοφονήσω τους ¨Ηλιους του εσωτέρικα που τόσο αγάπησα. Μου έδωσαν την πιο όμορφη και γλυκειά τροφή της γνώσης και του γέλιου και κατ'επέκταση την ψυχαγωγία του πνεύματος.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2009, 02:58:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πρώτον ότι ο Ορφέας είχε μεταβεί στην Κολχίδα και γνώριζε τον τόπο , αφού ο Ιάσονας του λέγει ότι δεν τον θέλει μόνο για να εμψυχώνη τους αργοναύτες με τα τραγούδια και την λύρα του , αλλά και για να του δείξη τον δρόμο για την Κολχίδα , επειδή ήταν ο μόνος μεταξύ των ανθρώπων που γνώριζε πως θα μεταβούν και πως θα επιστρέψουν από εκεί στην πατρίδα .

Δεύτερον ότι οι Κόλχες δεν πρέπει να είχαν και τόσο ανεπτυγμένο πολιτισμό αφού χαρακτηρίζονται βάρβαροι , και η γη τους χέρσα και ακαλλιέργητη .

Τρίτον ότι ο Ορφέας όχι μόνο είχε ταξιδέψει ανά τον κόσμο , αλλά δίδαξε τον πολιτισμό στους Αιγυπτίους επισκεπτόμενος τις πόλεις της Αιγύπτου και της Λιβύης , οπότε ακυρώνει τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που διδάχτηκαν τον πολιτισμό από τους Αιγυπτίους .


Φίλε Σεσωστρις,
Το θέμα αυτό νομίζω το έχουμε εξαντλήσει στην σελίδα 24,
Πάντως τα συμπεράσματα που βγάζει κάθε ένας στηρίζονται σε κάποιες ερμηνείες που ενδέχονται να διαφέρουν.

Πάντως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι με τη λέξη βάρβαρους τι ακριβώς εννοούσε?????

Στην Κολχίδα που μπορεί κανείς να την ονομάσει και Μιγγρελία που είναι η σημερινή δημοκρατία της Γεωργίας υπήρχαν διάσπαρτες οι αποικίες των Μιλησέων. Υπήρχε πολυεθνικότητα, υπήρχε πλούτος, απληστία, εκμετάλλευση, απάτες, αισχρα κέρδη δηλαδή ο ιαπετισμός στην καλύτερή του. ΣΣΣΣου θυμίζει κάτι????? Η σημενινή πτώση του χρηματιστηρίου και η ξαφνική ανάταση της τιμής του χρυσού??????

Αυτό δεν είναι μια ένδειξη βαρβαρότητας???????
Εσύ τι λες??????

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2009, 11:30:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεύτερον ότι οι Κόλχες δεν πρέπει να είχαν και τόσο ανεπτυγμένο πολιτισμό αφού χαρακτηρίζονται βάρβαροι , και η γη τους χέρσα και ακαλλιέργητη .

Τρίτον ότι ο Ορφέας όχι μόνο είχε ταξιδέψει ανά τον κόσμο , αλλά δίδαξε τον πολιτισμό στους Αιγυπτίους επισκεπτόμενος τις πόλεις της Αιγύπτου και της Λιβύης , οπότε ακυρώνει τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που διδάχτηκαν τον πολιτισμό από τους Αιγυπτίους .Για το δεύτερο έχεις δίκιο, μια και ήταν πολεμιστές οι άποικοι Αιγύπτιοι και όχι πολίτες και επίσηςν δεν έχουμε βρει αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία να συνδέουν εκείνη την περιοχή με την βάση των πολιτισμών της Ελλάδας ή της Αιγύπτου εκείνης της εποχής...

Για το τρίτο όμως μάλλον πιστεύω ότι προτρέχεις...
Πρώτον τα Ορφικά κείμενα είναι πολύ μετέπειτα γραμμένα για να ξέρουν τι έκανε ο Ορφέας...
Δεύτερον το γράφει καθαρά: τον μάντη έκανε ο άνθρωπος στην Αίγυπτο και όχι τον εκπολιτιστή... Φούμαρα πουλούσε στους ανθρώπους για να ζήσει...
Εκτός εάν εσύ μεταφράζεις το "άλις έπλετο μόχθων ων ικόνην επί γαίαν απείριτον ηδέ πόληας , Αιγύπτω , Λιβύη τε βροτοίς άνα θέσφατα φαίνων ." ως έκανα τον εκπολιτιστή σε ολόκληρη την βόρεια Αφρική...

quote:
υπήρχαν διάσπαρτες οι αποικίες των Μιλησέων

Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο κενό:
Ποιά είναι η πρώτη αποικία που έγινε σε αυτή την πλευρά της Μαύρης θάλασσας;
Γιατί ακόμα και οι ιστοριογράφοι επί Ιουστινιανού γράφουν ότι αυτή η περιοχή είναι βάρβαρη και οι κάτοικοι της δεν καλλιεργούν την γη;
Πως εξαφανίστηκαν οι Κιμμέριοι την στιγμή που έφτασαν να καταστρέψουν και την Φρυγία;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2009, 12:28:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris

Δεν θέλω να μπερδέψω τις απόψεις που έχουν αναφερθεί στο θέμα που αφορούν στη θέση της Κολχίδος, αλλά θα ήθελα να μου πεις αν έχεις διαβάσει το έργο της Henriette Mertz, που έχει τίτλο "The Wine Dark sea". Αυτό το έργο μεταφράστηκε στα Ελληνικά το 1995 με τίτλο "Οίνωψ Πόντος" - Εκδόσεις "Νέα Θέσις".

Εάν το έχεις διαβάσει, θα ήθελα τη γνώμη σου για το περιεχόμενο αυτού του έργου, διότι εκεί αποδεικνύει ότι η "Αργοναυτική εκστρατεία", όπως και η "Οδύσσεια", αναφέρονται σε υπερατλαντικά ταξίδια, (παραθέτει ενδιαφέρουσες αποδείξεις).

Επίσης στην Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ" (Έκδοση 1983), και στον ΙΔ΄ τόμο (σελίδα 482) αναφέρεται σχετικά για την Ενριέττα Μερτζ (έτσι μεταφράζει εκεί το όνομά της, στα ελληνικά). Πάλι δε, στον "ΗΛΙΟ", και στον τόμο "ΕΛΛΑΣ Γ΄", έχει ενδιαφέροντα άρθρα με χάρτες για το ίδιο έργο (στην σελίδα 656).

Μπορούμε, βέβαια, να παρακάμψομε αυτή την άποψη, και να συνεχίσομε κανονικά όπως μέχρι τώρα.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2009, 00:36:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA
Πρώτον τα Ορφικά κείμενα είναι πολύ μετέπειτα γραμμένα για να ξέρουν τι έκανε ο Ορφέας.

Φίλε OANNHSEA τα Ορφικά κείμενα δεν γράφτηκαν , αλλά συγκεντρώθηκαν και ταξινομήθηκαν μεταξύ των ετών 527 και 514 παχχ , από μία επιτροπή που όρισε ο γιός του Πεισιστράτου Ίππαρχος , στην οποία προΐστατο ο Ονομάκριτος ο οποίος είχε εμπειρία στην συλλογή τέτοιων έργων , επειδή παλαιότερα ο Πεισίστρατος του είχε αναθέσει την συγκέντρωση και την καταγραφή των Ομηρικών Επών . Πάντως σύμφωνα με τον Dils οι πανάρχαιοι Έλληνες κατέγραφαν τα διανοήματά τους επάνω σε λεπτά σανίδια , οπότε ενδέχεται ορισμένα από αυτά να ήταν καταγεγραμμένα .
quote:
OANNHSEA
Δεύτερον το γράφει καθαρά: τον μάντη έκανε ο άνθρωπος στην Αίγυπτο και όχι τον εκπολιτιστή... Φούμαρα πουλούσε στους ανθρώπους για να ζήσει...
Εκτός εάν εσύ μεταφράζεις το "άλις έπλετο μόχθων ων ικόνην επί γαίαν απείριτον ηδέ πόληας , Αιγύπτω , Λιβύη τε βροτοίς άνα θέσφατα φαίνων ." ως έκανα τον εκπολιτιστή σε ολόκληρη την βόρεια Αφρική...

Το ρήμα φαίνω από όσο γνωρίζω έχει την σημασία του φανερώνω , φέρνω στο φως , φωτίζω , εξηγώ και δεν έχει καμία σχέση με το μαντεύω .
Όσο για την λέξη θέσφατον , είναι οι θείες αποφάσεις , το από τον θεό προορισμένο . Είναι βέβαια και ο χρησμός αλλά τότε θα μιλούσε για μαντική και όχι για φώτιση , εξήγηση .
Πάντως σημασία έχει ότι , κατά την γνώμη μου , ανατρέπεται ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες πήραν τους Θεούς τους από τους Αιγυπτίους , γιατί σύμφωνα με τα Αργοναυτικά έγινε το αντίθετο .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171999
Maintained by Digital Alchemy