ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Όρος Πεντελικόν
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 39
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 06:28:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
Χαίρε πνεύμα ζωντανό και αληθινό που οδηγείς τους ανθρώπους του esoterica.gr.
Χαίρε Ntavellis666.
Χαιρετώ και όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος σε τούτο το topic.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του esoterica που έδωσαν πάλι πνοή στο topic της Πανίερης Πεντέλης.
Admin, σιντονιστές, διαχειριστές σας ευχαριστώ και εγώ για την ενεργοποίηση ενός απ'τα πιο αγαπημένα μου θέματα των forums.
Συγχαρητήρια και σε σένα Μεγάλε Λάτρη Ntavellis για την απόφαση σου ετούτη.
Σε ευχαριστώ που μας άνοιξες πάλι, την θύρα του "σπιτιού" σου.

Εύχομαι να βοηθήσει πολλες/ούς στο μέλλον η ανάγνωση του topic για την κατανόηση της φύσης και της αναβλύζουσας ζώσας ενέργειας του Ιερότατου Βουνού της Πεντέλης.
Φιλικά σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 09:09:38  Εμφάνιση Προφίλ
Wow! WE ARE BACK ON TRACK!!


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 17:01:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Εmerson και Εndorama καλώς σας βρίσκω ! Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Φιλαράκο Endorama, εύχομαι και'γώ ολόψυχα να παραμεριστούν τα "φτυάρια" και να μην γίνει πάλι το τόπικ "γραφείο τελετών".
Τρισαγαπημένη μου Ζezberg, αν και τα λόγια σου αυτά δεν μου αξίζουν, εντούτις σε ευχαριστώ πολύ. Όπως είπες και 'σύ Αδελφούλα μου, "η πόρτα του σπιτιού μου", αλλά και της καρδιάς μου, είναι και πάλι ανοιχτή. Για όλους.

Σας ευχαριστώ όλους !
Νταβέλης666

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 17:12:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 21:41:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Ελα..! Τι έγινε;!

Καλό δεύτερο ξεκίνημα για το θέμα!
Εχουμε πολλά να πούμε ακόμα...

Welcome Back!
---<--@

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 06:52:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
Να λοιπόν που έρχομαι να καταθέσω κάποιες εμπειρίες και για την Ιερή Πεντέλη.
Και αρχίζω με μια γνωριμία που λειτούργησε καταλυτικά ως προς την εσωτερική αναζήτηση για μένα.

Μια πολύ αγαπημένη μου τοποθεσία είναι το μικρομονάστηρο του Αγ.Νικολάου (Καλήσια) 340μ. υψ. περίπου, όπου κοντά είχε και τη μικρή πηγή Καλήσια και που τα τελευταία χρόνια δεν έχει την ροή που θα έπρεπε για πηγή.
Η ενέργεια που αναβλύζει σε εκείνο τον τόπο είναι μόνο θετική.
Κάποτε ήταν κυριολεκτικά πνιγμένη στο πευκοδάσος η περιοχή και για κάποιον άγνωστο προς εμέ λόγο, ο κόσμος δεν έφτανε εώς εκεί.
Αρκετές φορές δε, είχα και κάποιες "κοινωνικές επαφές" με έναν Ασκητή-Γέροντα που άνηκε στη Μονή Πεντέλης, αλλά ζούσε απομονωμένος στον Αγ.Νικόλαο, μακριά απ'την κοσμική αρχομανία, όπως μου έλεγε.
Αργότερα έμαθα, μετά τις πυρκαγιές στη δεκαετία του '90, πως ο πολύ καλός Γέροντας, έχει "κρυφθεί" σε άλλη τοποθεσία της Μονής Πεντέλης, αρνούμενος να δεχτεί την επικοινωνία με ανθρώπους!!!
Κάποιες φορές πάλι, χωρίς λόγο για μένα, δεν μου μιλούσε και όση ώρα καθόμουν μαζί του το βλέμμα του ήταν στραμμένο στο κενό σαν να έβλεπε οράματα που δεν μου επιτρεπόταν να βιώσω!
Δεν ξέρω από που πήγαζε, μα πάντα ένιωθα ένα απέραντο σεβασμό μπροστά του και όσες φορές μιλούσαμε τα λόγια του εμπεριείχαν την αγάπη για την επιστροφή προς τον Θεό.
Δεν ξέρω ακόμα εάν ο καλός μου Ntavellis666 ευτύχισε να συναντήσει τον Ασκητή του Αγ.Νικολάου; Εάν ναι, θα ήθελα να μάθω πια συναισθήματα του έχει αφύσει ετούτη η γνωριμία του;

Σήμερα για να φθάσεις στα Καλήσια είναι πάρα πολύ απλά. Φθάνει να βρεθείς στο Καραούλι 721μ. υψ., περιοχή στο δεξί μας χέρι, από τον δρόμο που πάει για Αγ.Πέτρο και Νέα Μάκρη. Από εκεί εάν κοιτάξεις λίγο νότια και ανατολικά, θα δεις εύκολα το μικρομονάστηρο στα Καλήσια και μια που δεν υπάρχουν πια μονοπάτια μπορείς να μπεις στην κοίτη ενός μικρού ρέματος που αρχίζει από τα πόδια του Καραούλι και ενώνεται με το ρέμα Βαλανάρης. Στη πρώτη διασταύρωση που έρχεται από αριστερά με ένα άλλο μικρό ρεματάκι, είναι η πηγή Καλήσια και λίγο πιο πάνω ο Αγ.Νικόλαος.

Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Omni
Νέο Μέλος

Greece
27 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 14:44:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Omni
Λοιπόν Φίλτατε Ntaveli, αν σου πω οτι περίμενα το μήνυμά σου εδώ και καιρό, μάλλον δεν θα με πιστέψεις. Δεν λέω την επιστροφή σου, γιατί γνωρίζω οτι ποτέ δεν έφυγες ...
Συνεχίζοντας ωριμότεροι, μετά από αυτή την ανάπαυλα, όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να συζητήσουμε. Επειδή όμως διακρίνω ακόμα κάποια ίχνη πικρίας στα γραφόμενά σου, σε καλώ να τα αφήσεις πίσω σου. Για όλες τις επιθέσεις και τα κακόβουλα σχόλια που δέχτηκες από κάποιους, τόσο εσύ όσο και άλλοι φίλοι του τόπικ, υπάρχει μόνο ένας τρόπος αντίδρασης : Να τους ευχαριστήσεις ! Οτιδήποτε άλλο και αν κάνεις, θα σε εμπλέξει σε ένα ατέρμονα κύκλο έχθρας και άρνησης και θα γίνει βαρίδι για την ψυχή σου. Δύσκολο θα μου πείς, και έτσι είναι βέβαια. Πρόκειται για την διαρκή πάλη του Εγώ με τον Εαυτό και πίστεψέ με, είναι αποκλειστικά πάλη δική σου. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν ασήμαντο ρόλο και ... καμμιά φορά ευεργετικό (!) γιατί βοηθούν στο να γυμναστεί το πνεύμα.
Σε άλλο τόπικ και μετά από το προσωρινό κλείδωμα του παρόντος, σου είχα γράψει ένα απόσπασμα του Καβάφη που είναι γεμάτο φως. Στο ξαναγράφω ...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη ...
...........................................................
Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα μη φοβάσαι
Τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρείς, αν μένει η σκέψη σου υψηλή, αν υψηλή συγκίνηση το σώμα και το πνεύμα σου αγγίζει
Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον θυμωμένο Ποσειδώνα δε θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβαλείς μεσ' την ψυχή σου, κι αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου
.........................................................

Καλή συνέχεια λοιπόν, θα τα πούμε στην πορεία
Εύχομαι σε όλους Αγάπη

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 01:43:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Kαλησπέρα σας.
Αδελφή μου Zezmperg, πάνω που ετοιμαζόμουν να σε παρακαλέσω να μας διηγηθείς κάποιες ιστορίες σου απο την Πεντέλη, να που με πρόλαβες και έκπληκτος αντίκρυσα την αναφορά σε ένα απο τα πιο ονειρεμένα τοπία του Όρους της Αθηνάς : Την Αρχαία Εκάλη. Ένας τόπος με μεγάλη ιστορία και...αρκετά παράδοξα.
Παρόλη την πυρκαγιά που υπέστη το μέρος, έχει ξεφυτρώσει ένα πυκνό και αδιάβατο δάσος, ενώ τα παγωμένα νερά του Βαλανάρη συνεχίζουν να τρέχουν αστείρευτα χειμώνα-καλοκαίρι.
Καλή μου Φίλη, όχι δεν τον έχω συναντήσει τον παπά που μου λές. Γνώριζα πάντως την ύπαρξη του στην εν λόγω μονή. Το μοναστήρι έχει πλέον ερημωθεί.

Φίλτατε Όmni, λυπάμαι για αυτό το ομολογουμένως βλακώδες ψυχολογικό μου σκαμπανέβασμα. Σε ευχαριστώ πάντως, για την κατανόηση αλλά και για τη θερμότατη συμπαράσταση σου και έχεις δίκιο οτι πρέπει να τ'αφήσω όλα πίσω μου. Όπως σε ευχαριστώ ιδιαίτερα, για το υπέροχο απόσπασμα το οποίο δεν σου κρύβω, μου "ψιθύρισε" πολλά.
Καλώς σε βρίσκω λοιπόν Αγαπητέ !

Χαιρετώ.
Νταβέλης666


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 08:02:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
Χαίρε αδελφέ Ntavellis666.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα μικρό αλλά έντονο φως που με καθοδήγησε (ήταν ημέρα) σ'ένα τόπο χωρίς τίποτα το ενδιαφέρον, μα όμως με απομάκρυνε από ένα μεγάλο κύνδινο!
Είχα πάει στο μικρό εκκλησάκι του Αγ.Ιωάννου, λίγο πιο πάνω από τον γνωστό σπήλαιο του Νταβέλη. Όπως έφευγα από την πάνω μεριά για τους Αγ. Ασώματους, καθώς εκεί είχα ραντεβού με φίλους για να κατέβουμε μαζί Αθήνα. Είχε τότε η περιοχή, (ίσως ακόμα να έχει), μικρά λατομία. Ξαφνικά όπως βάδιζα, στο καταφαγωμένο έδαφος απ'την εξόρυξη μαρμάρων, μπροστά στα μάτια μου, άναψε μια δέσμη φωτός!
Κάτι σαν τα λέϊζερ που τότε όμως δεν υπήρχαν...
Σκέφτηκα πως θα ήταν κάποιο αντικείμενο που θα αντανακλούσε το φως του Ήλιου και άλλαξα λίγο θέση στην πορεία μου, μα και πάλι, να το φως πιο έντονο...Όταν πήγαινα προς τα πάνω, δηλαδή προς την κορυφή, σχεδόν με τύφλωνε! Ενω προς τα κάτω, γινόταν πιο απαλό και παλλόταν σαν κάτι να μου έδειχνε προς εκείνο το μέρος, που δεν σας κρύβω ήταν το γνωστό σπήλαιο.
"Έπαιξα" λίγο μαζί του, μα απ'την άλλη βιαζόμουν να φθάσω στο ραντεβού μου. Είπα να προσπαθήσω να το ξεπεράσω, να το αγνοήσω, γιατί ήδη ο χρόνος ήταν περιορισμένος (4:30μ.μ.) και οι φίλοι μου, που ερχόντουσαν από Μαραθώνα μου είχαν πει, στις 6:00 το απόγευμα να είμαι στους Αγ.Ασώματους.
Τότε λοιπόν όπως, αντιδρούσα σπασμωδικά, έφαγα μια τούμπα! Δεν έβλεπα που πήγαινα από το έντονο φως και σκόνταψα σε μια πέτρα. Μέχρι που με πήραν τα αίματα...
Τώρα τι κάνουμε; Σκέφτηκα.
Άρχισα όμως να κατεβαίνω προς τα κάτω, (ετούτο θα με έκανε να χάσω το ραντεβού), με τις σκέψεις μπερδεμένες και το φως να με οδηγεί πάντα.
Ήταν παράξενο, δεν με άφηνε ούτε προς την άσφαλτο να βγώ, παρά μόνο προς μια κατευθυνση με καθοδηγούσε.
Δεν θα είχα κατέβει ούτε 50 μέτρα από το μονοπάτι που ήθελα να πάρω, (σε μια πορεία, όμως γύρω στα 300μ.), όταν άκουσα μια τρομακτική έκρηξη και τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια μου, όπου χώματα και χαλίκια έπεφταν προς όλες τις μεριές!!!
Σώθηκα τότε, γιατί η ανατίναξη είχε γίνει ακριβώς πάνω στο μονοπάτι που θα έπρεπε να βαδίζω...
Το φως χάθηκε και εγώ σαστισμένη και να μην ξέρω ποιον να πρωτοευχαριστήσω, τον Αγ.Ιωάννη, τους Αγ.Ασώματους, την ζώσα ενέργεια της Ιερής Πεντέλης ή την Παλλάδα Αθηνά;
Τελικά είπα ένα απλό ευχαριστώ, σε εκείνο το ουράνιο φως και με πονεμένα τα γόνατα κατηφόριζα για την πλατεία της Παλιάς Πεντέλης όπου θα έπερνα το λεωφορείο.
Τα θαύματα εκείνης της ημέρας όμως, τελείωσαν με το να βρώ τους φίλους μου σ'ένα χωματόδρομο λίγο πιο πάνω απ'την Νέα Πεντέλη!!!
Όπως μου είπε ο οδηγός, για άγνωστο προς αυτόν λόγο, έχασε τον δρόμο για Αθήνα και περιφερούντουσαν πάνω από μια ώρα στους πρόποδες της Πανίερης Πεντέλης.
Τα συμπεράσματα δικά σας....
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 18:29:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Αγαπητή μου Zezmperg χαίρε !
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απίστευτη ιστορία που μας διηγήθηκες. Απ'όσο μπορώ να συμπεράνω, απο τα γραφόμενα σου εδώ αλλά και στο τόπικ της Μαγικής Πάρνηθας, μάλλον Καλή μου, έχεις λάβει την Αγάπη και ευλογία των δύο Τρισμέγιστων και ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΩΝ Βουνών της Αττικής Γής, αλλά δεν το΄χεις καταλάβει ακόμα, ή το'χεις καταλάβει, αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Είσαι πολύ τυχερή για αυτό. Σε συγχαίρω !

Η περιοχή όπου περιπλανήθηκες, έχει να καυχιέται για την παραδοξότητα της. Οι μαρτυρίες φαινομένων αμέτρητες, παλιές, καινούριες, γραπτές, προφορικές αλλά και προσωπικές. Η δικιά σου όμως, με εξέπληξε περισσότερο απ'όλες.

Αρχαία Λατομεία λοιπόν...εκεί όπου περπάτησε η Φίλη μας Zezmperg. Είναι πράγματι φοβερή, εξωπραγματική θα έλεγα, η σταδιακή μεταμόρφωση τους σ' ένα άγριο, πρωτόγονο τοπίο, που φέρνει στο νού εικόνες του Κάτω Κόσμου, όταν τα μαύρα σκοτάδια της Λύκαινας Εκάτης τυλίγουν με τα πυκνά πέπλα τους τα στοιχειωμένα αυτά μνημεία. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις νυχτερινές περιπλανήσεις μου στη Σπηλιά, τα Αρχαία Λατομεία με τελικό προορισμό το ερημοκκλήσι του Αγ.Ιωάννη για διανυκτέρευση. Θείος Φόβος ! Τό μόνο που με συντρόφευε στις περιπλανήσεις μου αυτές.

Ένας τόπος φοβερός, ΙΕΡΟΣ, μιάς και απο κεί πρόσφεραν οι Πρόγονοι μας τα χιονόλευκα σπλάχνα της αγέρινης Πεντέλης, στην Αιώνια Προστάτιδα της, Αθηνά ! Κανένα άλλο Ελληνικό Βουνό δεν δόξασε τόσο πολύ την Παρθένο Θεά όσο η Πεντέλη δωρίζοντας σ' Αυτήν, την ίδια της τη Σάρκα !

Ποιά άγια δύναμη κρύβεται εκεί προσφέροντας προστασία στους εκλεκτούς της όπου που μία απο αυτούς ήσουν κι'ΕΣΥ Αδελφή μου ; Κατά τη γνώμη μου δεν σε βοήθησαν οι μεταγενέστεροι, ξενόφερτοι και ουσιαστικά ασύνδετοι με την Ιερότητα του Πεντελικού Βουνού, Αγ.Ιωάννης και Αγ.Ασώματοι. Αυτήν πρέπει να ευχαριστείς, αλλά και το ίδιο το Βουνό του οποίου η αστείρευτη Θεία Δύναμη, πηγάζει απο τα πελώρια καταγάλανα μάτια Της.


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 05:48:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
quote:

Διαβάζοντας για τον Παρθενώνα και την κατασκευή του έπεσα πάνω στα εξής που έχουν να κάνουν με την δομή του μαρμάρου της Πεντέλης και φυσικά με το ίδιο το βουνό αφού αποτελείται εξ ολοκλήρου απο αυτό.

Η Πεντέλη είναι γνωστότατος τόπος δυνάμεως συγκρινόμενος με τον Άθω, την Δήλο και τους λόφους Μορύα και Σιών στα Ιεροσόλυμα. Οι ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες της κρυσταλλικής δομής του πεντελικού μαρμάρου είναι τελείως ιδιαίτερες. Δυνάμει της δομής του αυτής ( σε αρχικό στάδιο είναι η κατάλληλη κοπή του βάσει των νερών του) μπορεί να παράγει απεριόριστες ποσότητες δυναμικής ενέργειας, της ονομαζόμενης ενέργειας Βριλλ.

Όσον αφορά τον Παρθενώνα, ο οποίος είναι εξ ολοκλήρου χτισμένος με Πεντελικό μάρμαρο, με κυρτές πλευρές αντίθετα απο τις πυραμίδες που οι πλευρές τους είναι κοίλες χτίστηκε έτσι για να διαχέει ενέργεια στον χώρο γύρω του. Δηλαδή χρησιμοποιώντας την ενέργεια του μαρμάρου αλλά και την τελλουρική ενέργεια του Ιερού Βράχου οι Αθηναίοι θέλησαν να διοχετεύσουν δύναμη και ενέργεια στην πόλη τους.

Απο έρευνες που έχουν γίνει αλλά και απο την απλή παρατήρηση ότι τα πουλιά άρχισαν πιά να κάθονται στα μάρμαρα του Παρθενώνα φαίνεται ότι μέσα απο τα υποτιθέμενα έργα καθαρισμού και αναστήλωσης του έχουν αλλαχθεί πολλά κομμάτια μαρμάρων πράγμα που έχει μεταβάλλει την ενέργεια του χώρου!!!Φιλικά σε χαιρετώ Σοφία.
Χαίρε πνευματικέ αδελφέ Ntavellis666

Στις αρχές Μαϊου η καλή μας Σοφία, στη σελίδα 12, είχε δώσει κάποιες πληροφορίες για την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που απελευθερώνεται από τα μάρμαρα της Ιερής Πεντέλης όταν κοπούν με σωστή μέθοδο!
Τότε που το έγραψε, υπήρχε η "ένταση" με τα μεταφυσικά γεγονότα του σπηλαίου Νταβέλη και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η τόσο αληθινή (και συνάμα παράξενη για τους πολλούς) πληροφορία ετούτη.

Είχα γράψει και στο topic της μαγικής Πάρνηθας για τις "θείες" ενέργειες που εκπέμπουν τα δύο Πανίερα βουνά και ό,τι δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Με τον γεννήτορα τόπο της Αθήνας, του Αττικού λόγου, του απαύγασμα του πνεύματος, των μεγάλων φιλοσόφων, της Δημοκρατίας αλλά και πάντοτε να ηγείται τούτη η Πόλη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, γενικά στον πνευματικό κόσμο του πλανήτη μας όλου!!!

Δεν είναι τυχαίο που οι ολύμπιοι Θεοί και οι περισσότεροι Θεοί του τότε γνωστού κόσμου, εδώ βρήκαν το κατάλληλο πνεύμα να προσαρμοστούν με την εσωτερική πνευματική διαδρομή και να διαμορφώσουν τις ιδέες περι των "αγνώστων" ερωτήσεων, να δώσουν πνευματική τροφή σε μια μεγάλη σειρά απαντήσεων.... Όπου ακόμα και σημερινοί φιλόσοφοι και εσωτερικοί διδάσκαλοι να αναφέρονται με δέος.

Ο Περικλής κατηγορήθηκε, διότι θέλησε να αναμορφώσει με Πεντελικό μάρμαρο τον Ναό της Παρθένου Αθηνάς!
Τι ήταν όμως ετούτο που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση για να κτισθεί ο Παρθενώνας με Πεντελικό μάρμαρο;
Την απάντηση μας την δίνει πάλι η καλή μας Σοφία, που γράφει: <<Χτίστηκε έτσι, για να διαχέει ενέργεια στο χώρο γύρω του...>>

Και τα δύο Πανιέρα βουνά βρίσκονται εκεί, στεφανώνοντας το Αττικό λεκανοπέδιο, στέλνοντας παντοτινά της ενέργειά τους...
Μόνο που εμείς σήμερα γίναμε πολλοί και μικρύναμε της χάρης. Ανάμεσα στην εκρέουσα ενέργεια των δύο Ιερών βουνών και σε μας, ορθώσαμε άλλες ενέργειες που σιγά μα σταθερά μας απομακρύνουν της ευλογούσας ετούτης φυσικής χάρης!

Με τούτα σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2003, 11:38:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama
γεια σου φιλε Νταβελη

κανενα νεο απο την Πεντελη?

θα ηθελα πολυ να δω καποιο post σου που να περιγραφει καποια σου εξορμηση.

δυστηχος δεν βλεπω και πολυ ενδιαφερον για την Πεντελη

μηπως περασε το ενδιαφερον για τα παραξενα? και ετσι τελειωσε και το ενδιαφερον για το υπεροχο αυτο βουνο?

κριμα,κριμα,κριμα

ετσι χανεται και η ουσια

που ειναι το βουνο και οχι ο εντυπωσιασμος της παρεας


Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in itΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dolixopodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2003, 13:10:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dolixopodos
Παιδιά καλημέρα σε όλους ,είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω ξανά αυτό το θέμα ενεργοποιημένο,να εισαι καλα Nταβέλη:-)
Θα ήθελα να σας ενημερωσω σχετικα με κατι που ειναι βεβαια λιγο ασχετο με τη Πεντέλη, πιστεύω όμως οτι θα ενδιαφέρει πολλους απο εδώ.
Tην παρασκευη στις 8:30 γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης "Σπηλαιολογία και Tέχνη" στη gallery Πιερίδη ,λεωφόρος Ποσειδώνος 29. Έκθεση φωτογραφίας,χαρτογράφησης, εικονογάφησης και παρουσιασεις θεματων που σχετίζονται με σπηλαιολογια, σπηλαιοκαταδυση, σπηλαιοδιασωση κτλ. Όσοι πιστοι προσέλθετε..!

Eλπιζω να με συγχωρέσετε για αυτη τη μικρη παραφωνια..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2003, 14:40:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama
εγω θα το ελεγα

ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ


Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in itΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2003, 19:30:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Kαλησπέρα σας !

Φιλαράκο Endorama, δεν χάθηκε κανένα ενδιαφέρον για την Πεντέλη και τα φαινόμενα της. Το οτι δεν έχω γράψει κάτι, δεν σημαίνει οτι αδιαφορώ ή οτι δεν έχω κάτι να πώ.... Απλώς, ανυσηχώ μην καταντήσει ξανά το τόπικ πεδίο μάχης όπως στο παρελθόν. 29 ολόκληρες σελίδες και τα'κανα σα τα μούτρα μου. 29 σελίδες, γεμάτες τσακωμούς και απο προσφορά στη γνώση, μηδέν. Μωρέ μπράβο. Σ'αρέσει αυτό δηλαδή ; Να μπαίνει ο καθένας εδώ να μάθει κάτι για το βουνό και το μόνο που να συναντά να' ναι βρισιές και τσακωμοί ;
Ο λόγος που άνοιξα ξανά το θέμα, δεν ήταν να γράψω για την Πεντέλη, αλλά να μιλήσω με ΕΣΑΣ. Απλώς ήθελα ένα οικείο πια για'μένα χώρο στο απέραντο Esoterica και που δεν είναι άλλο απο αυτό το τόπικ.
Θα ήθελα λοιπόν να παραδώσω τη σκυτάλη σ'ενα μοναδικό άνθρωπο, ο οποίος σίγουρα έχει όχι μόνο πολύ περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, αλλά που έζησε την Πεντέλη σε εποχές που οι γονείς μου, δεν είχαν κάν σκεφτεί να με φέρουν στον κόσμο. Κι επειδή (όπως και να το κάνουμε) μπροστά σε κάποιους άλλους φαντάζουμε μικροί και ασήμαντοι κι επειδή σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτό τον άνθρωπο, τον καλώ να αναλάβει το τόπικ της Πεντέλης. Σίγουρα έχει πολύ περισσότερα και πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα να μας πεί. Δεν πρέπει να δυσκολεύτηκες πολύ να καταλάβεις για ποιάν σου μιλάω. Μα, ποιά άλλη...η πολυαγαπημένη μας Zezmperg !!!


Γειά σου και απο'μένα Δολιχόποδε ! Καλά το'χα καταλάβει λοιπόν, απο παλιότερες κουβέντες που είχαμε ανταλλάξει, οτι σχετίζεσαι με τη Σπηλαιολογία.
Σ'ευχαριστούμε πολύ για την ανακοίνωση. Να΄σαι καλά !

Σας χαιρετώ !

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2003, 17:58:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Γειά σας.

Απ'οτι καταλαβαίνω, η Αδελφή μου Zezmperg, μάλλον δεν επιθυμεί να μας διηγηθεί κάποια ιστορία της. Σίγουρα θα'χει τους δικούς της προσωπικούς - και φυσικά σεβαστούς απο εμάς - λόγους. Εγώ απ'την πλευρά μου, την παρακαλώ να εμφανισθεί.
Μέχρι τότε, θα σας πώ μια ιστορία η οποία ελπίζω να δώσει στη Zezmperg το έναυσμα να ξεκινήσει να μας γράφει.
Η ιστορία, έχει να κάνει με αυτό που λέμε "συγχρονικότητα" μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το εν λόγω φαινόμενο, ξεπέρασε εκείνη τη νύχτα τα όρια της υπερβολής.

Είχα ξεκινήσει μια νυχτερινή πεζοπορεία απο Κρύα Βρύση, κατευθηνόμενος πρός Αγ.Ασωμάτους, κορυφογραμμή-ραντάρ κορυφής, Αρχαία Λατομεία, και απο'κεί κάθοδος για Σπήλαιο Νταβέλη με τελικό προορισμό τον Αϊ Γιάννη για διανυκτέρευση.
Ήταν λίγο πρίν τα μεσάνυχτα και το φώς της πανσέληνου άστραφτε πάνω στα κατάλευκα μάρμαρα δίνοντας στο τοπίο ένα φώς απόκοσμο, μυστηριακό. Το μόνο πρόβλημα ήταν το κρύο, αλλά κι'αυτό, με λίγο ζόρι, το καταπολεμούσα. Ξέρω οτι σας ακούγεται εντελώς γραφική αυτή η κατάσταση, αλλά - ψέμματα να πώ ; - τέτοιες καταστάσεις είναι που κυνηγάω. Αλήθεια σας λέω, και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα : Μια νυχτερινή πεζοπορεία στα Αρχαία Λατομεία του Πεντελικού υπό τη λάμψη της πανσέληνου, θα σας μείνει αξέχαστη. Δεν είναι ανάγκη να δείτε και να βιώσετε καμιά παράδοξη εμπειρία. Και μόνο η εικόνα που θα έχετε μπροστά σας, είναι ο'τι πρέπει.

Συνήθως, όταν είμαι μόνος μου εκεί τις νυχτερινές ώρες και δεν ψάχνω για κάτι, σιγοτραγουδώ ή πιάνω εσωτερική κουβέντα με τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι με'πιασε εκείνο το βράδυ και έλεγα απο μέσα μου μια επίκληση στην Εκάτη που συνάντησα σε ένα βιβλίο του Θανάση Μαργαρίτη σχετικά με την Αρχαιοελληνική Μαγεία :

"Για'σένα τραγουδώ ήσυχο Δαιμόνιο, Χθονία Εκάτη που φθάνεις απο της γής τα βάθη και πάνω απο τους νεκρούς περνάς, διαβαίνεις τα μνήματα και τις λίμνες τις μαύρες των αιμάτων, που οι σκύλοι σαν σε καταλάβουν τρεμουλιάζουν.
Χαίρε Εκάτη φοβερή, κάνε με τη βοήθεια σου τα μαγικά μου να στεριώσουν, να μην βρεθούν χειρότερα ούτε απο τα μάγια της Κίρκης, ούτε της Μήδειας ούτε και της ξανθωπής Περίμηδας."

Απορούσα πως μου "κόλλησε" αυτή η επίκληση. Συνήθως, απο αμηχανία ίσως, μου κολλάει κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι και το λέω συνέχεια απο μέσα μου. Αυτή τη φορά όμως, κάθε άλλο παρά τραγούδι ήταν. Και έλεγα στον εαυτό μου : "ήταν ανάγκη τώρα να έχεις στο μυαλό σου την Εκάτη ;" Με το που το λέω αυτό, θυμάμαι οτι είναι...πανσέληνος ! Και φυσικά η Εκάτη, είναι μια θεότητα που συνδέεται άμεσα με τη Σελήνη. "Ωραία" είπα, "το μόνο που μας μένει τώρα για ν΄αρχίσει το γλέντι, είναι να εμφανιστούν τα σκυλιά της". Δεν προλαβαίνω να κάνω αυτή τη σκέψη, και στα πενήντα μέτρα αριστερά μου, μέσα σε κάτι βαθιά λατομεία, σα φαράγγια, ακούστηκαν ουρλιαχτά σκύλων !!! ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΕΕΕΕΣ ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ !!! Δεν θα πρέπει να'κανα παραπάνω απο ένα τέταρτο για να κατέβω απο τα λατομεία της κορυφογραμμής στη Σπηλιά. Εκείνη τη βραδιά, πρέπει να απέκτησα τραγοπόδαρα. Τα σκυλιά αυτά τα έχω ακούσει πολλές φορές, φέρνουν βόλτες στην περιοχή, αλλά τη στιγμή εκείνη δεν είχα περιθώρια για καθυσηχαστικές σκέψεις. Φτάνωντας στη Σπηλιά, έκανα μια στάση κάτω απο τα πεύκα για να ξεκουραστώ απο τον Μαραθώνιο, αλλά και να συνέλθω απο το σόκ της διαβολικής συγχρονικότητας. Ήμουν εντελώς μόνος μου, όταν σε κάποια στιγμή ψιθύρησα : "Μακάρι να'ταν κάποιος εδώ". Ένα λεπτό αργότερα εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο !Ήταν ένα περιπολικό. Όπως καταλαβαίνετε δεν είχα καμιά διάθεση να κάνω αισθητή την παρουσία μου και έτσι έγινα καπνός. Πιο πάνω απο τη Σπηλιά είδα δύο τύπους με κάτι φακούς να ψάχνουν κάτι μέσα σ'ένα λατομείο. Τους αγνόησα παντελώς, λέγοντας μέσα μου : "Η ώρα είναι τρείς. Ώρα για ύπνο. Ο Αϊ ΓΙΑΝΝΗΣ μας περιμένει."
Με το που τέλειωσα κι αυτή μου την κουβέντα, άκουσα έναν απο τους δύο τύπους να λέει : "Ρε ΓΙΑΝΝΗ, πιάσε και τον άλλο φακό" (!!!) "Και το πάρτυ συνεχίζεται" ψέλλισα και συνέχισα. Φτάνωντας εκεί, ξεράθηκα στον ύπνο. Εκείνο το βράδυ, ανάμεσα στα πολλά όνειρα μου, είδα οτι ήμουν - όπως ήμουν πραγματικά δηλαδή-ξαπλωμένος στο πάτωμα του ναού και κοιτώντας έξω απ' το παράθυρο, είδα την... αδελφή μου με το φίλο της. Μου είπαν "ερχόμαστε μέσα". Και να, πως μπλέκεται το όνειρο με την πραγματικότητα Αγαπητοί Φίλοι. Με το που ακούω "ερχόμαστε μέσα" ανοίγει η...πόρτα (!) και μπαίνει μέσα ένας τύπος γύρω στα 65 που είχε έρθει εκεί για ν'ανάψει τα καντήλια !!
Η ώρα 6:30 το πρωϊ...

Τίποτα το ανεξήγητο, τίποτα το υπερφυσικό σε όλα αυτά. Τα ουρλιαχτά των σκύλων, το αυτοκίνητο στη Σπηλιά, οι δύο τύποι με τους φακούς και ο κύριος που 'ρθε ν'ανάψει τα καντήλια του Αϊ Γιάννη, οτι πιο φυσιολογικό. Είδατε όμως, πώς τόσο ασήμαντα και κοινά πραγματάκια, μπορούν να σταθούν ικανά να δημιουργήσουν τέτοιες καταστάσεις ;
ΤΙ μπορεί να είναι όμως, αυτό που προκαλεί τέτοιου είδους συμβάντα ; Είναι αλήθεια, οτι απο μόνο του, ένα φαινόμενο συγχρονικότητας μπορεί κάλλιστα να είναι μια εντελώς τυχαία σύμπτωση, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με πέντε διαφορετικές εκδηλώσεις του φαινομένου μέσα σε πέντε ώρες, το ίδιο βράδυ, αλήθεια, κατά πόσο μπορούμε να είμαστε σίγουροι οτι πρόκειται για "τυχαία σύμπτωση" ακόμα κι αν προέρχεται απο όνειρο ; ; ;
Όμως για μια στιγμή...πέντε εκδηλώσεις του φαινομένου, μέσα σε πέντε ώρες...πέντε...???!!!


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2003, 00:09:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
Χαίρε αδελφέ Ntavellis666.
Όντως κάτι μικροπροβλήματα με το p.c. και λόγο των εωρτών ,) Βλέπε δώρα), αλλά και η δουλέιά με κράτησαν μακριά σας. Αύριο είμαι από τις 07:00 εώς τις 23:00 συνέχεια (δυο βάρδιες) και από Δευτέρα θα σας γράψω πάλι.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2003, 19:25:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Θέλω να ευχηθώ καλά χριστούγεννα για τους χριστιανούς και ο νέος χρόνος να σας βρεί όλους με το πιο πλατύ χαμόγελο. Να είστε όλοι καλά και ευχές για 'ο'τι επιθυμείτε. Χρόνια πολλά και καλά !
Απο αύριο ξεκινώ μια τετραήμερη περιήγηση στο Πανμέγιστο Βουνό μας, οπότε τα ξαναλέμε σε λίγες μέρες.
Να'στε καλά !
Σας χαιρετώ.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πετρος
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
256 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2003, 19:17:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πετρος
Aγαπητοί φίλοι,

Με πολύ χαρά είδα ότι το δημοφιλές topic άνοιξε πάλι.Στέλνω
σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ τις θερμώτερες ευχές μου με την ευκαιρία των ημε-
ρών.
Πιστεύω η ανακίνηση του θέματος να μας οδηγήσει σε θετικώτερα
αποτελέσματα και σε νέες καταθέσεις εμπειριών.


Φιλικώτατα
Πέτρος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χείρων
Μέλος 2ης Βαθμίδας


175 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2003, 20:05:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χείρων
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΑΛΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ
ΚΑΘΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ , ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ,
ΧΕΙΡΩΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 23:58:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Πρόσφατα, κάποιος φίλος, με παρότρυνε να κοιτάξω μέσα στην ιστοσελίδα πασίγνωστου και αρκετά παλιού συγγραφέα-ερευνητή, στην οποία ο κύριος αυτός, με χλευάζει έμμεσα γράφοντας ένα ποιηματάκι με ειρωνικότατους στίχους. Το τι είναι αυτό που μ' έκανε να συμπεράνω οτι αναφέρεται σε'μένα, σηκώνει πολύ συζήτηση.
Θέλω μόνο να πώ σ'αυτό τον άνθρωπο, οτι πραγματικά λυπάμαι για λογαριασμό του κι έχω χάσει πάσα ιδέα γι'αυτόν. Κρίμα, γιατί λόγω της πολύχρονης πείρας του και των πολύτιμων γνώσεων του πάνω σε κάποια πράγματα, τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Τώρα όμως, κατάλαβα οτι η πείρα και η γνώση πάνε στο διάολο όταν ο άνθρωπος που τις κατέχει δεν είναι τελικώς παρά ένας δυστηχής "βασιλιάς", που τρέμει μη του φάνε το "θρόνο" και το "στέμμα" που με τόσο κόπο απέκτησε.
Ηρέμησε καλέ μου άνθρωπε, εσύ και οι πιστοί ακόλουθοι σου, (που ακόμα συνεχίζουν να με βρίζουν μέσα απ' τη δικιά τους ιστοσελίδα) δεν έχω καμία πρόθεση να κλέψω τη μοναδικότητα που χάρη σ'ένα Βουνό απέκτησες. Κράτα τη για'σένα. Σου ανήκει.
Απο ΕΣΕΝΑ όμως ΕΙΔΙΚΑ, δεν περίμενα τέτοια ανάρμοστη για το πνεύμα σου αντίδραση. Κρίμα τα χρόνια σου, την ομολογουμένως τεράστια μόρφωση σου και την πολυετή πείρα σου άνθρωπε...ειλικρινά λυπάμαι, αλλά πιο πολύ λυπάμαι που έφτασα στο σημείο να εκφράσω την πικρία μου για έναν άνθρωπο του οποίου λάτρευα τη μαγική του πένα.


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bladerunner
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 00:01:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bladerunner
Καλησπέρα σε όλους και όλες...

Να σας πω την αλήθεια δεν έχω κατορθώσει να διαβάσω όλο το θέμα (2-3 σελίδες μου έχουν μείνει ακόμη...)κι ούτε θυμάμαι αν έχω απαντήσει..... Όμως δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό ενός καλωσορίσματος του Ntavelis666. Δεν γνωριζόμαστε, δεν έχουμε μιλήσει, αλλά έχω παρακολουθήσει τις σκέψεις σου και μπορώ να πω ένα "ευτυχώς" που γύρισες...

Η επαφή σου με την φύση, σε έχει μετατρέψει σε Άνθρωπο (με την βαθύτερη ερμεινία...). Και ξέρεις πως να δίνεις μικρές δόσεις Ανθρωπιάς σε αυτό το forum. Σε ευχαριστούμε....

Υ.Γ.: Ο καινούριος χρόνος να σου φέρει υγεία και ευτυχία, σε εσένα και όσους (και ό,τι ) αγαπάς...

-------------
ΤΟΛΜΗΣΤΕ!!!! ΣΕ ΟΛΑ!!!

-Αν χάσετε θα έχετε πάρει ένα ωραίο μάθημα.
-Αν νικήσετε θα έχετε την χαρά την νίκης (ίσως της πρωτοπορίας).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χείρων
Μέλος 2ης Βαθμίδας


175 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 00:56:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χείρων
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να σχολιάσω την αναφορά της zezmperg:

quote:

"... Σκέφτηκα πως θα ήταν κάποιο αντικείμενο που θα αντανακλούσε το φως του Ήλιου και άλλαξα λίγο θέση στην πορεία μου, μα και πάλι, να το φως πιο έντονο...Όταν πήγαινα προς τα πάνω, δηλαδή προς την κορυφή, σχεδόν με τύφλωνε! Ενω προς τα κάτω, γινόταν πιο απαλό και παλλόταν σαν κάτι να μου έδειχνε προς εκείνο το μέρος, που δεν σας κρύβω ήταν το γνωστό σπήλαιο ..."


και
quote:

"... Δεν θα είχα κατέβει ούτε 50 μέτρα από το μονοπάτι που ήθελα να πάρω, (σε μια πορεία, όμως γύρω στα 300μ.), όταν άκουσα μια τρομακτική έκρηξη και τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια μου, όπου χώματα και χαλίκια έπεφταν προς όλες τις μεριές!!! ..."


και
quote:

"...Όπως μου είπε ο οδηγός, για άγνωστο προς αυτόν λόγο, έχασε τον δρόμο για Αθήνα και περιφερούντουσαν πάνω από μια ώρα στους πρόποδες της Πανίερης Πεντέλης.
Τα συμπεράσματα δικά σας...."

Φίλη zezmperg, θα ήθελες να πεις κάτι περισσότερο για τα παραπάνω που ανέφερες;
Το δικό μου συμπέρασμα:
Αν συνέβαινε σε εμένα κάτι τέτοιο και δεν κατάφερνα να δώσω μαι εξήγηση (φυσική ή μή) υποθέτω πως στη συνέχεια θα είχα αρκετά προβλήματα με το εγκέφαλό μου, πιθανότατα όχι και ιδιαίτερα ευχάριστα .Εχεις καταλήξει σε μια ικανοποιητική εξήγηση π.χ. για την πηγή του φωτός;

Οσο για την εκρηξη θα μπορούσε π.χ. να ήταν ελεγχόμενη έκρηξη για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου.
Όσο για τον οδηγό, θα μπορούσα να αμφισβητήσω τις ικανότητες προσανατολισμού του.

Φιλικά,
Χείρων

Υ.Γ. Ο μοναχός στο Αγ.Νικόλαο λεγόταν "παπα" Φώτης. Φήμες τον ήθελαν πολύ αυστηρό. Δεν ξέρω αν ζει ακόμα ή αν λειτουργεί η "σκήτη" του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 09:59:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
quote:

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να σχολιάσω την αναφορά της zezmperg:
......
Φίλη zezmperg, θα ήθελες να πεις κάτι περισσότερο για τα παραπάνω που ανέφερες;
Το δικό μου συμπέρασμα:
Αν συνέβαινε σε εμένα κάτι τέτοιο και δεν κατάφερνα να δώσω μαι εξήγηση (φυσική ή μή) υποθέτω πως στη συνέχεια θα είχα αρκετά προβλήματα με το εγκέφαλό μου, πιθανότατα όχι και ιδιαίτερα ευχάριστα .Εχεις καταλήξει σε μια ικανοποιητική εξήγηση π.χ. για την πηγή του φωτός;


Χαιρετώ και σένα φίλε Xείρων.
Η συγραφή μου στα forums του esoterica, σαν αρχή είχε το topic της μαγικής Πάρνηθας. (Και που δεν σε παροτρύνω να διαβάσεις, διότι θα αναγνώσεις περισσότερες μεταφυσικές και πολύ δυνατότερες εμπειρίες μου, από τούτη που εξιστόρησα εδώ...).
Κάποιοι άνθρωποι καλέ μου φίλε, έμαθαν να μελετούν διαισθητικά τα γεγονότα που συμβαίνουν γυρώ τους.
Προσπαθώ λοιπόν, να καταγράψω όσο απλά γίνετε τα αυτά γεγονότα όχι με δόλο δια προσωπικό όφελος, (ήδη, εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις, απόρριψα συγγραφική συνεργασία, με εκδοτικό οίκο αλλά και με κάποιο μηνιαίο περιοδικό), για τον εξής και μοναδικό λόγο.

Γνωρίζω ότι υπάρχει μια ενεργειακή εκπομπή στα δυό βουνά της Αττικής Γης, τις Πανιέρες Πεντέλη και Πάρνηθα. Όπου για μένα είναι Ιερά βουνά! Ετούτα ήταν και η αφορμή εγραφής μου στο esoterica και όχι η όποια εγκεφαλική μου βλάβη... Δεν διακατέχομαι καλέ μου φίλε, από ανασφάλειες που αναζητούν διεξόδους σε κάποιους -γνωρίζοντας πολύ καλά- επικίνδυνους ισορροπισμούς στη μεταφυσική.
Προσπάθησα να μην δίνω τις δικές μου όποιες εξηγήσεις για τα αυτά τα μεταφυσικά γεγονότα και όσο μπορώ δε, με τη "ματιά" μιάς άλλης, "τρίτης", και όσο γίνετε με αντικειμενικότητα να τα παρουσιάσω...


quote:

Οσο για την εκρηξη θα μπορούσε π.χ. να ήταν ελεγχόμενη έκρηξη για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου.
Όσο για τον οδηγό, θα μπορούσα να αμφισβητήσω τις ικανότητες προσανατολισμού του.

Φιλικά,
ΧείρωνΣου απάντησα και στο e-mail (αν και αποφεύγω τούτον τον τρόπο επικοινωνίας), ότι τα γεγονότα είναι ακριβώς αυτά όπως συνέβησαν.

quote:

Υ.Γ. Ο μοναχός στο Αγ.Νικόλαο λεγόταν "παπα" Φώτης. Φήμες τον ήθελαν πολύ αυστηρό. Δεν ξέρω αν ζει ακόμα ή αν λειτουργεί η "σκήτη" του.


Λυπάμαι μα δεν γνωρίζω το όνομα του Ασκητή που συναντούσα στο Μικρομονάστηρο του Αγ. Νικόλαου, γιαυτό τον λόγο και δεν έγραψα το όνομά του. Εάν λέμε για τον ίδιο Ασκητή, έμαθα πως βρισκόταν σε κάποιο άλλο μέρος της Μονής Πεντέλης και δεν ήθελε να επικοινωνεί με ανθρώπους πλέων .
Νομίζω να σου απάντησα στις απορίες σου.
Ευχές για το 2004
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 18:06:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Αγαπητέ μου Bladerunner,
σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια, τις ευχές και για το καλοσώρισμα σου. Μυνήματα σαν το δικό σου, τα'χω πάντα σε εκτυπωμένα σε χαρτί για να τα διαβάζω όταν βρίσκομαι στην Πεντέλη μας. Είναι πολύ καλή συντροφιά. Κοιτώντας πότε τα φώτα της πόλης και πότε τα γλυκά μυνήματα σας, όσο μόνος μου και να νιώθω εκεί πάνω, εντούτις ξέρω οτι κατά βάθος δεν είμαι. Μπορεί να μην έχω εσάς δίπλα μου, αλλά έχω τα λόγια σας. Και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Έχω λάβει τόσα πολλά μυνήματα αγάπης και συμπαράστασης απο εσάς, που πλέον νιώθω απαίσια, γιατί δεν ξέρω τι να κάνω για να σας ευχαριστήσω. Δεν ξέρω πως να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και αυτό είναι που με λυπεί. Πάντως να ξέρετε οτι θα σας είμαι πάντοτε υποχρεωμένος. Και δεν μιλώ μόνο για αυτούς που είχα την μεγάλη ευτυχία να γνωρίσω κι'απο κοντά, αλλά και όλους αυτούς τους άγνωστους που δεν γνώρισα ακόμα και που ελπίζω να γίνει στο μέλλον.
Φιλάρα Bladerunner, να'σαι καλά και σου εύχομαι ό'τι καλύτερο!

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bladerunner
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2003, 00:12:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bladerunner
quote:

Μυνήματα σαν το δικό σου, τα'χω πάντα σε εκτυπωμένα σε χαρτί για να τα διαβάζω όταν βρίσκομαι στην Πεντέλη μας. Είναι πολύ καλή συντροφιά. Κοιτώντας πότε τα φώτα της πόλης και πότε τα γλυκά μυνήματα σας, όσο μόνος μου και να νιώθω εκεί πάνω, εντούτις ξέρω οτι κατά βάθος δεν είμαι. Μπορεί να μην έχω εσάς δίπλα μου, αλλά έχω τα λόγια σας. Και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Έχω λάβει τόσα πολλά μυνήματα αγάπης και συμπαράστασης απο εσάς, που πλέον νιώθω απαίσια, γιατί δεν ξέρω τι να κάνω για να σας ευχαριστήσω. Δεν ξέρω πως να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και αυτό είναι που με λυπεί. Πάντως να ξέρετε οτι θα σας είμαι πάντοτε υποχρεωμένος. Και δεν μιλώ μόνο για αυτούς που είχα την μεγάλη ευτυχία να γνωρίσω κι'απο κοντά, αλλά και όλους αυτούς τους άγνωστους που δεν γνώρισα ακόμα και που ελπίζω να γίνει στο μέλλον.

Η περίπτωση τα λόγια μας να σου κρατάνε συντροφιά, είναι ήδη μια καλή απάντηση για όλους μας. Το γεγονός να έχεις παρέα στην Πεντέλη τις σκέψεις κάποιων φίλων (γνωστών και αγνώστων) είναι μια θετική (αν και μελαγχολική) σκηνή. Αν μάλιστα αυτήν τη στιγμή είσαι μόνος, νύχτα, κοιτάς τα φώτα της πρωτεύουσας και κρατάς το χαρτί με τυπωμένες τις αράδες τούτες, κοίτα προς Πειραιά μεριά, χαμογέλασε, και πες ένα "γειά" σε κάποιο άτομο που ίσως να μην γνωριστείτε ποτέ, ίσως να έχετε καθήσει δίπλα-δίπλα στο τραίνο ή στο λεωφορείο, ένα άτομο που κατά καιρούς έχει περάσει περιόδους "ψυχικής πτώσης" (αλλά και ανάτασης!!) όπως αυτές που περιγράφεις. Στείλε έναν χαιρετισμό. Σοβαρολογώ....

Όπως θα κατάλαβες, όπως και όλοι σας εδώ, τόσο καιρό δεν ανέβαζα μήνυμα γιατί δεν έχω κάτι να πω για το θέμα. Απλά ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε μια τέτοια ευγένια ψυχής που συμμετέχει μαζί μας εδώ μέσα. Από εσάς μαθαίνω. Και σας ευχαριστώ.

-------------
ΤΟΛΜΗΣΤΕ!!!! ΣΕ ΟΛΑ!!!

-Αν χάσετε θα έχετε πάρει ένα ωραίο μάθημα.
-Αν νικήσετε θα έχετε την χαρά την νίκης (ίσως της πρωτοπορίας).

Edited by - bladerunner on 31/12/2003 00:14:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2004, 22:59:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Kαλή χρονιά εύχομαι σε όλους σας και είθε το νέο αυτό έτος να σας φέρει ό'τι ποθείτε.
Άγνωστε Φίλε Bladerunner, τα λόγια σου μ'έχουν κάνει να νιώθω αρκετά αμήχανα. Σε ευχαριστώ και πάλι για τη δύναμη που μου προσφέρεις. Ούτε κάν φαντάζεσαι πόσο με βοηθάς.Πάντως, σου δίνω το λόγο μου οτι στην επόμενη εξόρμηση μου, θα στείλω οπωσδήποτε τον εγκάρδιο χαιρετισμό μου πρός εσένα. Μείνε εδώ για να τα λέμε.

Ήθελα να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που έζησαν η αδελφή μου με το φίλο της, όταν ένα βράδυ κάνοντας περιπολίες με όχημα της κοινότητας Πεντέλης για τυχόν άτομα που πετάνε μπάζα, πέρασαν μια βόλτα κι'απο τη Σπηλιά. Είπαν να κάτσουν λίγο εκεί και πάρκαραν το αυτοκίνητο σε ένα λοφάκι με πεύκα, απέναντι απο την είσοδο του Σπηλαίου. Έξω είχε υπερβολικό κρύο και αποφάσισαν να μείνουν μέσα στο αυτοκίνητο. Λίγα λεπτά αργότερα, ομίχλη πυκνή τύλιξε ολόκληρη την περιοχή.
Η αδελφή μου και ο φίλος της, άρχισαν να νιώθουν αμήχανα. Η θέα της Σπηλιάς που πότε χανόταν και πότε εμφανιζόταν μέσα απο την ομίχλη δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το ιδανικό θέατρο τρόμου.
Σε κάποια στιγμή λοιπόν, μπρός στα έκπληκτα μάτια τους, είδαν να περνάει απο μπροστά τους ένα..."σκυλί" το οποίο χαρακτήρισαν έτσι, μιάς και δεν έβρισκαν καταλληλότερη λέξη. Η αδελφή μου, μου είπε οτι στην πραγματικότητα, κάθε άλλο παρά σκυλί ήταν απλά έμοιαζε με κάτι τέτοιο. Χαριτολογώντας, μου είπε οτι της θύμισε πολύ τους Λύκους του Isengard απο τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών". Μου περιέγραψε ακριβώς πως ήταν : Το μέγεθος του ήταν μεγαλύτερο απο ένα κανονικό σκύλο, είχε σχήμα αλλόκοτο, στο στήθος του είχε πάρα πολύ τρίχωμα, παραπάνω απο αυτό που αρμόζει στο συμπαθέστατο τετράποδο και ήταν τόσο μακρύ που σερνόταν στο χώμα ! Πιο πολύ έμοιαζε με τρίχωμα τράγου. Το "σκυλί" αυτό περπατούσε πολύ αργά και με σταθερό βήμα ! Πέρασε μπροστά απο το αυτοκίνητο και τους κοίταζε συνέχεια με άγριο, απειλητικό βλέμμα. Δεν γύρισε καθόλου το κεφάλι του πρός αυτούς, αλλά τους κοίταζε πλαγίως ! Αυτό που παρατήρησαν, ήταν οτι απο τη στιγμή που εμφανίστηκε, άρχισαν αμέσως να ακούγονται δυνατά γαυγίσματα. Μόλις το "σκυλί" αυτό πέρασε απο μπροστά τους, τα γαυγίσματα σταμάτησαν αυτομάτως !!! Όταν ο φίλος της αδελφής μου έριξε πάνω του το φώς του φακού, είχε εξαφανιστεί. "Μα δεν είναι δυνατόν" της είπε, "τόσο αργά που περπατούσε, οπωσδήποτε θα προλάβαινα να το δώ." Μου είπε επίσης οτι δεν θυμάται πόση ώρα είχαν καθήσει μέσα στ'αμάξι ακίνητοι χωρίς, να μιλάει ο ένας στον άλλο.
Τολμώ να κάνω μια σύνδεση του συμβάντος με τα ουρλιαχτά των σκύλων που σας έλεγα σε προηγούμενο post. "Τα σκυλιά της Εκάτης..." ;;; Μα θα μου πείτε, τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην Εκάτη και το Βουνό της Πεντέλης ; Αμ, υπάρχει και παρα υπάρχει.

Σας χαιρετώ.


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2004, 23:02:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Εδώ και αρκετό καιρό τα ρασοφόρα αποβράσματα της Μονής του Αγ.Παντελεήμωνα, έχουν προχωρήσει σε αυθαιρεσίες και καταπατήσεις τις οποίες κατήγγειλε πρώτος ο Θεμιστοκλής Καράλης, μέλος του Συλλόγου Εθελοντικής Πυροπροστασίας "Ρομπέν των Δασών", στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης". Οι εκπρόσωποι της Μονής, απαντώντας στις καταγγελίες, είπαν οτι δεν αυθαιρετούν, ούτε επεκτείνουν το Μοναστήρι, αλλά απλώς..."συμμάζεψαν" τα χώματα απο τις κατολισθήσεις του χειμώνα που πέρασε και τα χώματα αυτά, απλά τοποθετήθηκαν στο περιβόλι της Μονής.
Ο Ριζοσπάστης πήγε εκεί και κατέγραψε τις αυθαιρεσίες οι οποίες πραγματοποιούνται με τη βοήθεια τεράστιων "ιερών" μηχανημάτων. Οι εργασίες επέκτασης της Μονής, άρχισαν την Άνοιξη του 2003. Ένα μικρό μέρος του Βουνού είναι αδικαιολόγητα φαγωμένο. Στο χώρο της Μονής, έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία 15 χρόνια μικρά παράνομα κτίσματα τα οποία ευτηχώς μετά απο παρεμβάσεις έμειναν ανολοκλήρωτα.
Ο δασάρχης κ.Καζάζης, του Δασαρχείου Πεντέλης, διαβεβαίωσε στο Ριζοσπάστη οτι έχει ασκήσει μυνήσεις εναντίον της Μονής για τα κτίσματα τα οποία είναι αυθαίρετα. Όσο για τις σημερινές εργασίες, είπε οτι έχει ξεκινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να εξακριβώσει το σκοπό των εργασιών της Μονής.
Ιδού τι είπε επ'ακριβώς ο Θεμιστοκλής Καράλης, που χάρη σ'αυτόν γνωστοποιήθηκε το γιγάντιο τούτο σκάνδαλο :

"Οι επεκτάσεις που γίνονται εδώ είναι τεράστιες, σε δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης, μπαζώνοντας μέρος του Βουνού και πιθανότατα να έχουν κόψει και κάποια δέντρα για τις ανάγκες της επέκτασης. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει σταματήσει κανείς. Το μοναστήρι ισχυρίζεται οτι παίρνει χώμα απο μια κατολίσθηση που έγινε το χειμώνα απο τις πολλές βροχές και το βάζει μπροστά στο μοναστήρι, γιατί δεν έχει που αλλού να το βάλει. Έφεραν μάλιστα μπάζα και απο έξω και τα ρίχνουν απο την κάτω μεριά του μοναστηριού ισχυριζόμενοι οτι θέλουν να μεγαλώσουν το χώρο και να φτιάξουν πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των πιστών που θα επισκεφθούν τη Μονή".

Απο την άλλη μεριά, ο πάτερ Ισαάκ, που ζεί στη Μονή, σπεύδοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέει :

"Κανένα έργο δε γίνεται μέσα στο χώρο (δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά) ενώ τα χώματα που βρίσκονται εκεί είναι απο τις κατολισθήσεις που έγιναν το χειμώνα. (σημ. Δεν έγινε καμιά κατολίσθηση στην περιοχή) Τα τοποθετήσαμε εκεί για να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα με το Δασαρχείο. Οι εργασίες που έγιναν εκεί ήταν για να βγάλουμε τη λάσπη που είχε δημιουργηθεί μπροστά απο το Μοναστήρι και η οποία αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια".

Όπως καταλάβατε ο ιερωμένος μας, φάσκει και αντιφάσκει. Τη μία λέει οτι καμιά ενέργεια δεν έγινε στο χώρο της Μονής και απο την άλλη παραδέχεται οτι έγιναν εργασίες μόνο και μόνο, για να μη φάει κανείς τα μούτρα του στη λάσπη.
Σε ερώτηση επίσης σχετικά με τα αυθαίρετα κτίσματα, ο "πανάγιος" πατήρ Ισαάκ, απάντησε λέγοντας πως τούτα έγιναν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών και μάλιστα, οτι ένα απο αυτά προοριζόταν για τα παιδιά που έρχονταν εκεί απο τα κατηχητικά. Ε, αυτό κι'αν είναι τρανή απόδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος των παπάδων πρός το ταπεινό κοπάδι τους.
Να'στε καλά μεγάλοι μας πατέρες και ευεργέτες μας, η μεγαλοψυχία σας πραγματικά δεν έχει όρια. Γκρεμίζει μέχρι και βουνά !


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2004, 07:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Φίλοι της φύσης και του Ιερού Βουνού της Πεντέλης σας χαιρετώ.
Χαίρε αδελφέ Ntavellis666.
Συγνώμη αδερφέ μου που λαμβάνω την πρωτοβουλία, αλλά να, πιστεύω πως θα ήταν μια όμορφη ιδέα να συναντηθούμε (όσοι βέβαια το επιθυμούν), την Τρίτη 06/01/2004 εκεί ψηλά στον Αγ.Ιωάννη (λίγο πιο πάνω απ'την σπηλιά του Νταβέλη).
Δεν είναι ανάγκη να φυτέψουμε όλοι δενδράκια, φτάνει όμως που θα γνωρίσουμε από κοντά το μεγάλο έγκλημα κατά της Πανίερης Πεντέλης και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας.
Προτείνω λοιπόν, μια που ο καιρός θα το επιτρέψει, την ερχόμενη Τρίτη στις 10:00π.μ. να βρεθούμε στον Αγ.Ιωάννη.
Όσοι λοιπόν το επιθυμείτε θα σας περιμένουμε εκεί.
Χαίρε αδελφέ και καιρός είναι για κάποια κίνηση αγάπης για την φύση.
Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2004, 14:02:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Έτσι γράφτηκε κι'έτσι θα γίνει!
Αδελφή μου Ζεzmperg, ραντεβού την Τρίτη στον Αϊ Γιάννη. Θα'χω και μεγάλη παρέα μαζί μου : πεύκα, πλατάνια, κυπαρρίσια και βελανιδιές. Νομίζω Καλή μου, πως καλούμαστε να τους γνωρίσουμε το νέο τους σπίτι.
Η περιοχή του Αϊ Γιάννη έχει ήδη ντυθεί στα πράσινα ύστερα απο δύο δεντροφυτεύσεις και χάρη βέβαια στο νερό που ρέει εκεί.
Με χαρά μου πάντως είδα, οτι απο την τελευταία πυρκαγιά της Πεντέλης το καλοκαίρι του 2000, όπου κάηκε το δάσος των Λατομείων-Σπηλιάς-Αγ.Ιωάννη, φύτρωσαν αμέσως νέα πευκάκια. Το έδαφος δεν είναι πια μαύρο αλλά έχει γεμίσει πάλι φυτά και θάμνους και με λίγη βοήθεια απο μας, η περιοχή μπορεί εύκολα να γίνει ξανά ένας νέος παράδεισος. Εύχομαι να ζούμε για να προλάβουμε να δούμε το νέο δάσος μας, να σκεπάζει και πάλι τις καλίγραμμες πλαγιές της Πεντέλης. Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Θα τα πούμε εκεί,ελπίζω.


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 39 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy