ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2008, 20:15:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άρα λοιπόν, αγαπητέ μου Γιάπετ, αφού δεν έχεις
δική σου κοσμοθεωρία περί της αρχής των πάντων, πως
μπορείς και αμφισβητείς τόσο στείρα, αυτήν της χριστιανικής
θρησκείας; Πιστέυω ότι πάντα ξεκινάμε απο κάτι που υπάρχει και
ερευνώντας, προσθέτουμε, αφαιρούμε, κλπ..
Εσύ γιατί απλά πολεμάς την των χριστιανών πίστη; Δεν φοβείσαι μην βγει αληθινή
και τοτε, θα ακούσεις και συ το "σκληρόν λακτίζειν προς κέντρα..." ;
Όπως και νά χει, δεν είναι θέση η άρνηση της χριστιανικής κοσμογονίας.
Περιμένω ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2008, 22:29:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ kostakis

quote:
Από το "Τα ποσά αρνητικής και θετικής ενέργειας στο σύμπαν πρέπει να είναι ίσα" μέχρι το "το σύμπαν δημιουργήθηκε απο μια ενεργειακή διακύμανση του μηδενός." υπάρχει μία διαφορά ανάφλεξης που να δικαιολογεί τη μεταβολή αυτής της διακύμανσης σε μεγαλύτερα μεγέθη.

Πως αντιλαμβάνεσαι το "μεγαλύτερα μεγέθη" σε σχέση με το τίποτα;;
Σε σχέση με τι πρέπει να είναι μεγαλύτερα τα μεγέθη;;

quote:
Ταυτόχρονα, η ύπαρξη του μηδενός, την οποία αναφέρεις ως αρχική κατάσταση προϋποθέτει ταυτόχρονα χωροχρονική οριοθέτηση, την οποία κανείς μέχρι τώρα (απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω φυσικά) δεν έχει τεκμηριώσει θετικά ή αρνητικά (κάτι σαν την εικασία του Γκόλτνμπαχ, ένα πράμα).

Που κολλάει ο Γκολντμπαχ;;

Μιλάμε για δύο αριθμούς, που μπορεί να είναι απο οριακά μηδέν, μέχρι άπειρο, αρκεί να είναι ίσοι, διαφορετικοί απο το μηδέν και αντίθετοι. Δηλαδή όλοι οι αριθμοί που ξέρουμε είναι υποψήφιοι. Το μέγεθος της ενέργειας δεν μπαίνει σε καλούπια πρώτων αριθμών και άρτιων. Αυτό με την πρώτη διακύμανση είναι σα να λες ότι όλα αρχίζουνε με την ύπαρξη μιας δυαδικότητας, τον ορισμό της αρνητικής και θετικής ενέργειας. Μπορούσε να ήτανε και τριαδικότητα ή τετραδικότητα ή πενταδικότητα, τότε θα είχαμε άλλα μαθηματικά. Μπορούσε να ήτανε και μια μοναδικότητα, αλλά τότε θα ήτανε περίεργα τα πράγματα.

Με αυτό που είπες είναι σα να μου λες ότι: Η σταθερά της απροσδιοριστίας είχε σταθερη τιμή ΠΡΙΝ δημιουργηθεί το σύμπαν, ενώ εικάζεται ότι μεταβαλλότανε και ΜΕΤΑ και ότι μπορεί να μεταβληθεί ΚΑΙ στο μέλλον.

Το τι νόμοι επικρατούσανε πριν δημιουργηθεί το σύμπαν, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αλλά η οριοθέτηση που ανέφερες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη.

quote:
Συνεπώς και μέχρι να αποδειχτεί ότι οι τέσσερεις οικείες διαστάσεις είναι πεπερασμένες και συνεπώς δεν αποτελούν διαστάσεις με την έννοια του γραμμικού άξονα, καλύτερα να υπάρχει οικονομία στη χρήση φράσεων του τύπου "αυτό που ξέρω είναι ο,τι σε αυτό που είχανε πει τότε εκείνοι οι άνθρωποι, τους οποίους μερικοί αποκαλούνε "αγράμματους καλόγερους", ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ.".

Υπάρχουνε διακυμάνσεις μέσα σε κλειστά, αλλά και σε ανοιχτά συστήματα. Απο που κι ως που πρέπει να είναι κλειστό και πεπερασμένο το σύμπαν για να υπάρχει διακύμανση;;;

quote:
Ποιος το επιβεβαίωσε και πότε; αν έχεις κάτι παραπάνω, θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος το ανέφερε, σαν την επικρατέστερη σημερινή θεωρία. Το είχε πει σε μια εκπομπή, δε θυμάμαι σε ποιό κανάλι, πάνε καμια 3 χρόνια τώρα.

quote:
Μόλις λοιπόν δω τεκμηριωμένο το ότι υπάρχει το απόλυτο άπειρο και δεν είναι απλά η προέκταση του απόλυτου "μείον άπειρο" και τούμπαλιν και όταν προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια το πέρας του σύμπαντος (όχι του γνωστού, όλου του σύμπαντος) με επαρκή ερμηνεία του τι βρίσκεται στην ds προέκτασή των ορίων του χωρίς το τελευταίο να χαρακτηρίζεται απόσταση, χώρος, όγκος και ογκοχρόνος, τότε ναι, θα δεχτώ την επιβαβίωση της δημιουργίας και θα συζητήσω θετικά για δημιουργό. Μέχρι τότε, άφησε κατ' άκρην χαρακτηρισμούς όπως "αστοιχείωτος" τουλάχιστον όσον αφορά στο άτομό μου και συνέχισε το διάλογο στο επίπεδο που πράγματι διαθέτεις. Σε εκείνο που, εμένα προσωπικά, μου αρέσει να σε "αντιμετωπίζω".

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!


Σε τέτοια θέματα δεν πρέπει να ήμαστε υπερβολικά σκεπτικιστές, γιατί αυτό θυμίζει μερικούς που θέλανε να πιστεύουνε ότι η γη είναι επίπεδη, μέχρι που είδανε φωτογραφίες της γης απο δορυφόρους. Δεν ξέρω αν το πιστεύουνε ακόμα.

Κι εγώ θα σου πω φιλικά, ότι τα μεγάλα μυαλά επιβεβαιώνουνε τους καλόγερους. Εγώ ούτε καλόγερος είμαι, ούτε μεγάλο μυαλό, αλλά το "απο που βρήκε ο Θεός τα υλικά για να φτιάξει το σύμπαν;" ένα ερώτημα που παλιότερα θεωρούντανε λογικότατο, σήμερα φαντάζει γραφικό, και η εκ τους μηδενός δημιουργία της ύλης, μια φράση που παλιά ακουγότανε παράλογη σήμερα είναι εγκυρότατη.

Και μίλησα για εκ του μηδενός δημιουργία, όχι για ύπαρξη ή μη κάποιου δημιουργού... Αλλά φυσικά κάποιος Χριστιανός, αυτό εννοούσε θα μου πεις;; Δε χρειάζεται να τον ρωτήσουμε πως το εννούσε. Ξέρουμε πως σκέφτονται οι Χριστιανοί... Έτσι;;;

Το "αστοιχείωτοι" το είπα, γιατί ακούω συνέχεια τη φράση "απο που βρήκε ο Θεός τα υλικά;;" "πως έκανε την ύλη;;" και με το ζόρι κρατιόμουνα τόσο καιρό να μην πω τίποτα. Αλλά το συγκεκριμένο το έχω ξαναπεί εδω και καιρό και άκουσα το στερεότυπο ότι είναι λόγια του απολογητή. ...Μιλάμε για πολύ ανοιχτά μυαλά.

Πρέπει να το φανταστείς κάπως έτσι. Εάν πάρεις όλη την αρνητική και θετική ενέργεια του σύμπαντος και την προσθέσεις βγαίνει μηδέν. Δηλαδή όλο το σύμπαν είναι ένα μεγάλο μηδενικό, ένα τίποτα, απλά εμείς το βλέπουμε σαν κάτι, γιατί το βλέπουμε απο "μέσα".

Το τι φιλοσοφικές προεκτάσεις έχει κάτι τέτοιο, δεν θέλω να το συζητήσω εδω μέσα, όχι ότι μου φταις εσύ.


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2008, 23:14:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974

quote:
Το "αστοιχείωτοι" το είπα, γιατί ακούω συνέχεια τη φράση "απο που βρήκε ο Θεός τα υλικά;;" "πως έκανε την ύλη;;" και με το ζόρι κρατιόμουνα τόσο καιρό να μην πω τίποτα. Αλλά το συγκεκριμένο το έχω ξαναπεί εδω και καιρό και άκουσα το στερεότυπο ότι είναι λόγια του απολογητή. ...Μιλάμε για πολύ ανοιχτά μυαλά.


Για πήγαινε λίγο πίσω στο θέμα και κοίτα ποιός αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε υλικά της Δημιουργίας...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2008, 23:44:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Ο Σαμουήλ σε ρώτησε κάτι πολύ ευγενικά χωρίς να σε προκαλέσει ή να σε προσβάλλει.

Και γω του απάντησα πολύ ευγενικά και αναλυτικά. Αυτός όμως την απάντηση την εξέλαβε ως "αντισημιτικό παραλήρημα". Δεν ήταν δικό μου το λάθος.

quote:
Ψηλός
Εσύ, αντί για απάντηση, προτίμησες να χρησιμοποιήσεις το ίδιο υφάκι που σε χαρακτηρίζει σε κάθε σου απάντηση, με το οποίο προκαλείς συνεχώς.

Δε βλέπω να είπα κάτι προκλητικό. Δε φταίω επίσης για το ότι οι πατέρες του χριστιανισμού εξέδιδαν τις γυναίκες τους επί πληρωμή, πολύ δε περισσότερο δε φταίω για το ότι τους θεωρείς προπάτορές σου.

quote:
Ψηλός
Παρόλη την προσπάθεια που καταβάλλεις, σπάνια λαμβάνεις απάντηση στο ύφος που εσύ έχεις επιλέξει και έχεις κάνει σημαία σου.

Το ύφος των απαντήσεών μου είναι ανάλογο του ύφους (και του ήθους) των ερωτήσεων που δέχομαι.

quote:
Ψηλός
Αν αλλάξουν οι καιροί και έλθει το καθεστώς που, όπως αφήνεις να εννοηθεί, επιθυμείς

Το οποίο είναι;

quote:
Ψηλός
Και εγώ σε ρώτησα κάτι αλλά δεν πήρα απάντηση. Με την ησυχία σου.

Σου απάντησα ευθέως. Δεν θεωρώ πως ο άνθρωπος δημιουργήθηκε σαν "άνθρωπος" αλλά εξελίχτηκε από άλλες μορφές ζωής, όπως ακριβώς συνέβηκε με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη. Και επίσης δεν θεωρώ πως υπήρχε κάποιος "δημιουργός" που ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον άνθρωπο ή με οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 00:32:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974 -Τα ποσά αρνητικής και θετικής ενέργειας στο σύμπαν πρέπει να είναι ίσα, κάτι που σημαίνει ό,τι εάν προστεθούνε μας βγάζουνε μηδέν. Στην ουσία δηλαδή το σύμπαν δημιουργήθηκε απο μια ενεργειακή διακύμανση του μηδενός. Το μηδέν μετατράπηκε σε ένα θετικό και σε ένα ίσου μεγέθους αρνητικό ποσό, τα οποία χωρίσανε και απο το κάθε ενα μέρος δημιουργήθηκε μετά η ύλη.

Αν κατάλαβα καλά με αυτό που γράφεις samuel, εννοείς ίσες ποσότητες ύλης και αντιύλης…

Αν εννοείς αυτό, είναι κάτι που η επιστήμη (επιστήμονες) από ότι γνωρίζω το θεωρούν απίθανο ως αδύνατο να συμβαίνει κάτι τέτοιο .

Εκτός και αν εννοείς την άποψη που είχαν κάποιοι αστροφυσικοί, ότι με κάποιο τρόπο η ύλη και η αντιύλη διαχωρίστηκαν σε μεγάλες περιοχές, καθεμία από τις οποίες περιείχε σχεδόν μόνο τη μια μορφή, δηλαδή ότι κάθε γαλαξίας ξεχωριστά περιέχει (αποτελείται) από ύλη ή αντιύλη .

Όπως και το ότι από την θετική ενέργεια (ύλη) και αρνητική ενέργεια (αντιύλη) προκύπτει το μηδέν και αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει….


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 01:02:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ elo

Η αρνητική ενέργεια δεν είναι η αντιύλη.


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 01:10:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι εννοείς λέγοντας αρνητική και θετική ενέργεια ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 01:18:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

(Ο Κωστάκης τέτοια ώρα στο esoterica; να συλληφεί πάραυτα...)

Φίλε samuel1974

quote:
Πως αντιλαμβάνεσαι το "μεγαλύτερα μεγέθη" σε σχέση με το τίποτα;;

Φίλε μου, εσύ δε μίλησες για τίποτα. Μίλησες για ενεργειακή διακύμανση του μηδενός. Η διακύμανση γύρω από σημείο ή μέσο είναι μέγεθος. Πολύ μικρό ίσως στο παράδειγμά σου, αλλά μέγεθος, έτσι το αντιλήφθηκα. Για να γίνει λοιπόν το σύμπαν εκ του διακυμαινόμενου μηδενός, θα έπρεπε να αυξηθεί αισθητά η διακύμανση αυτή, αφού εντέλει το άθροισμα των ενεργειών παραμένει μηδέν, όπως αναφέρεις.

quote:
Που κολλάει ο Γκολντμπαχ;;

Απλός παραλληλισμός, διέγραψέ το

quote:
Η σταθερά της απροσδιοριστίας

Σταθερά της απροσδιοριστίας, ήτοι;

quote:
Το τι νόμοι επικρατούσανε πριν δημιουργηθεί το σύμπαν, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αλλά η οριοθέτηση που ανέφερες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη.

Μα κάτι δε θα υπήρχε στη θέση του; δεν μπορείς να έχεις το τίποτα μέσα στο τίποτα και ξαφνικά να "χωράει" μέσα το σύμπαν, σωστά; χώρια που προσωπικά δε δέχομαι ότι "χωράει" το σύμπαν.

quote:
Υπάρχουνε διακυμάνσεις μέσα σε κλειστά, αλλά και σε ανοιχτά συστήματα. Απο που κι ως που πρέπει να είναι κλειστό και πεπερασμένο το σύμπαν για να υπάρχει διακύμανση;;;

Η τοποθέτηση στην οποία απάντησες αφορούσε στο πεπερασμένο των τεσσάρων διαστάσεων και όχι στη διακύμανση της ενέργειας γύρω από το μηδέν. Αυτή, όπως εσύ θεωρείς, μπορεί να προϋπήρχε, αλλά μεταβαλλόμενη, εντούτοις παραμένουσα σε δυαδικότητα γύρω από το μηδέν. Το "προϋπήρχε" το δικό οσυ όμως προσδιορίζεται μέχρι ενός χρονικού ορίου, αυτού της Δημιουργίας, ενώ το δικό μου δεν είναι πεπερασμένο προς τα πίσω στο χρόνο.

quote:
Ο Δημήτρης Νανόπουλος το ανέφερε, σαν την επικρατέστερη σημερινή θεωρία. Το είχε πει σε μια εκπομπή, δε θυμάμαι σε ποιό κανάλι, πάνε καμια 3 χρόνια τώρα.

Ανέφερε ο Νανόπουλος περί πεπερασμένου των τεσσάρων διαστάσεων; και πως το αποδεικνύουν αυτό οι θεωρητικοί; μου ακούγεται παράλογο, είναι σα να μπορεί κανείς να αποδείξει ότι βρήκε το οριακά μεγαλύτερο μέγεθος από το απόλυτο μηδέν, πράγμα το οποίο επίσης ουσιαστικά δεν υφίσταται. Θεωρητικά, πάνω στην ύλη ίσως να το έχουμε προσδιορίσει εμπειρικά, αλλά μαθηματικώς δεν υφίσταται.

quote:
Σε τέτοια θέματα δεν πρέπει να ήμαστε υπερβολικά σκεπτικιστές,

Μου τα χαλάς, αλλά δεν πειράζει... μου αρέσει η τοποθέτησή σου εν γένει.

quote:
και η εκ τους μηδενός δημιουργία της ύλης, μια φράση που παλιά ακουγότανε παράλογη σήμερα είναι εγκυρότατη.

Εγκυρότατη; πόθεν;

quote:
Και μίλησα για εκ του μηδενός δημιουργία, όχι για ύπαρξη ή μη κάποιου δημιουργού... Αλλά φυσικά κάποιος Χριστιανός, αυτό εννοούσε θα μου πεις;; Δε χρειάζεται να τον ρωτήσουμε πως το εννούσε. Ξέρουμε πως σκέφτονται οι Χριστιανοί... Έτσι;;;

Καλώς ή κακώς το επόμενο ερώτημα (όχι μόνο για ένα χριστιανό, για τον οποιοδήποτε) μετά την αποδοχή της δημιουργίας, είναι ο δημιουργός. Δεν είναι κακό αυτό, κατ' εμέ, άλλο αν εγώ διαφωνώ εν γένει.

quote:
Εάν πάρεις όλη την αρνητική και θετική ενέργεια του σύμπαντος και την προσθέσεις βγαίνει μηδέν. Δηλαδή όλο το σύμπαν είναι ένα μεγάλο μηδενικό, ένα τίποτα, απλά εμείς το βλέπουμε σαν κάτι, γιατί το βλέπουμε απο "μέσα".

Φοβάμαι ότι το πρώτο με το δεύτερο μέρος της συγκεκριμένης θέσης σου δεν έχουν λογική συνέχεια. Κάθε ισόρροπο σύστημα αποτελείται εντέλει από δυνάμεις ή ενέργειες που αθροίζονται στο μηδέν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ως σύστημα δεν περιέχει δική του ενέργεια ή οποία κατ' ουσίαν είναι το διπλάσιο του απολύτου εκάστης εξ'αυτών. Με τη λογική αυτή, το να θεωρήσουμε μία δημιουργία σημαίνει ξεκίνημα εκ του μηδενός, άρα στιγμιαία ανισορροπία ενός παλιότερου συστήματος και επαναφορά του σε απόλυτη ισορροπία άμεσα. Αυτό όμως προϋποθέτει τη δράση κάποιας εξωγενούς ενέργειας, η οποία ωθεί το προγενέστερο σύστημα σε αλλαγή, με την απορρόφησή της από αυτό, αλλά τότε η αντίθετη αυτής της ενέργειας παραμένει εκτός συστήματος, εκτός αν υπεισέρχεται ταυτόχρονα στο σύστημα ως παράγοντας ενίσχυσης της διακύμανσης των ενεργειών. Αυτή η εξωγενής ενέργεια για σένα προφανώς λέγεται δημιουργός, σεβαστό, για μένα απλά δεν υφίσταται ως ενέργεια, γιατί θα έπρεπε, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, να θεωρήσουμε το δημιουργό μέρος του γεννηθέντος συστήματος και άρα πεπερασμένο. Δεν είναι όμως...

quote:
Το τι φιλοσοφικές προεκτάσεις έχει κάτι τέτοιο, δεν θέλω να το συζητήσω εδω μέσα, όχι ότι μου φταις εσύ.

Παρότι με στενοχωρεί αυτό, θα σεβαστώ τη θέση σου και θα το σταματήσω εδώ. Εντούτοις με ενδιαφέρει ο φιλοσοφικός στοχασμός των συνομιλητών μου.
Να είσαι καλά.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Stelaras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
156 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 01:35:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μην μπλεχτούμε σε θέματα ανώτερης φυσικής διότι κανένας δεν είναι ικανός να εξηγήσει και όλοι θα παραθέτουμε που είδαμε το ένα και το άλλο.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση.Γιατί να τα έφτιαξε όλα αυτά κάποιος?
Δεν γίνεται απλά να προυπήρχαν?
Αφού δεν έχουμε καταλάβει το σύμπαν ακόμα με την επιστήμη και συνεχώς ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να θέτουμε ένα σημείο όπου άρχισε ο χρόνος να κυλά?Ένα big bang για παράδειγμα,και ότι από εκεί έγιναν όλα,ποιος ξέρει ότι κάπου αλλού τώρα δεν γίνεται άλλο ένα big bang.Ποιος ξέρει τις διαστάσεις του σύμπαντος?

Ποια είναι η αρχή,η μέση,το τέλος,το πάνω,το κάτω?Σύμφωνα με την θεωρία των χορδών στο σύμπαν υπάρχουν 11 διαστάσεις.Εμένα το μυαλό μου δεν το χωράει επειδή δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το καταλάβω.Όμως δεν το χρέωσα σε κανέναν θεό ακόμα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αυτές τις ερωτήσεις έχω όσον αφορά την ονομαζόμενη ''δημιουργία''.

Get up prince of troy
Get up
I will not let a stone take my glory.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 01:46:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση του σύμπαντος, τώρα ποια είναι η επικρατέστερη…

Θεωρίες για την προέλευση και την εξέλιξη του Σύμπαντος

4η θεωρία για την προέλευση και την εξέλιξη του Σύμπαντος Το σύμπαν φτιάχτηκε εκ του μηδενός

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 02:08:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

stelaras:
Σύμφωνα με την θεωρία των χορδών στο σύμπαν υπάρχουν 11 διαστάσεις.

Υπάρχει και πληρέστερη θεωρία απ'αυτή των χορδών που γεφυρώνει το χάσμα του μακρόκοσμου με τον μικρόκοσμο και κατά την οποία το σύμπαν είναι φρακταλικό!
Αλλά επειδή προφανώς δεν το χωρούσε ο νούς των περισσοτέρων επιστημόνων, (πόσο μάλλον ο δικός μας!) και η αποδοχή της θα σήμαινε την επανεγγραφή όλων των βιβλίων φυσικής,κ.τ.λ. (κοινώς ξεχάστε αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα!), δεν έγινε αποδεκτή...!

Επομένως, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!
Τι να λέμε τώρα...!

(Άκου φρακταλικό-άπειρες διαστάσεις-σύμπαντα εντός-εκτός-και επί τ'αυτά σύμπαντα...α πα πα... ήδη και μόνο στη σκέψη θυσίασα καμιά χιλιάδα απ'τα κύτταρα του φρακταλικού εγκεφάλου μου...)
Κάτι λέγατε για δημιουργό?
Κάπου ''εκτός'' θα'ναι...
Και επειδή δεν μπορώ να ευελπιστώ στη θεία επιφοίτηση, αποσύρομαι για μια αυτοεπιδιόρθωση των εγκεφαλικών μου συνάψεων...
Τα λέμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 04:29:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Antineutrino plus proton yields positron plus neutron (and vice versa)

Neutrino plus neutron yields electron plus proton (and vice versa)

I. Είναι αληθέστατον, αψευδέστατον, βεβαιότατον.
II. Το προς τα κάτω, αναλογεί τω προς τα άνω, και το προς τα άνω είναι ανάλογον τω προς τα κάτω,………κλπ.

Ο κεκτημένος τα τρία μέρη της παγκοσμίου Φιλοσοφίας. Τον θυμάται κανείς;

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 09:47:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί συμμετέχοντες, θα σας παρακαλέσω να παραμείνουμε στα πλαίσια του θέματος το οποίο είναι συγκεκριμένο - όπως το όρισε ο θεματοθέτης - οπότε κι οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι σύμφωνες μ' αυτό.

Ως εκ τούτου:

  • Η συζήτηση δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί υπό μορφή "διαμάχης" για το αν ο Χριστιανισμός είναι η κατάλληλη θρησκεία, εάν είναι λανθασμένη, εάν είναι ορθή κι αληθής ή ψευδής.
    Παρακαλούνται λοιπόν όλοι οι συμμετέχοντες να παραμείνουν στα πλαίσια του θέματος, να μην εκτρέπονται απ' αυτό και να μην οδηγούν την συζήτηση στον δυναμιτισμό της.
  • Η απόδοση υποτιμητικών, ειρωνικών,δυνάμει προσβλητικών χαρακτηρισμών επί προσωπικού (πχ "αρχαιόπληκτος, εβραιολάγνος, χριστιανόπληκτος κλπ" δεν είναι αποδεκτή επ' ουδενί ούτε στις Συζητήσεις γενικότερα ούτε και στα επιμέρους θέματα.
    Παρακαλούνται λοιπόν οι συμμετέχοντες να απέχουν από αυτήν την αρνητική έξη.

Τα δύο αυτά σημεία είναι πάρα πολύ ώστε να γίνουν κατανοητά κι εφαρμόσιμα από όλους μας, δεδομένου ότι σε ενήλικες κι ώριμους ανθρώπους μπορεί να υπάρξει η κατανόηση αυτών των σημείων κι η οριοθέτηση της συμπεριφοράς τους μέσα σ' αυτά τα πλαίσια.

Εξηγούμαστε λοιπόν από τώρα ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στο μέλλον...
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 11:11:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ κάνω κάποιες απλές πράξεις συλλογισμού και αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Όταν η έννοια ή νόμος της δημιουργίας διέπει στον κόσμο μας, δεν μπορεί, κάπου θα πρέπει να υπάρχει και ο δημιουργός ή, αν θέλετε, η δημιουργός αιτία, έτσι δεν είναι;

Όταν βλέπεις ευφυή δημιουργήματα ή με ευφυΐα δημιουργημένα δημιουργήματα ή κατασκευάσματα, δεν μπορείς παρά να υποθέσεις πως και ο δημιουργός αυτών είναι ευφυής, σωστά;

Ο φίλος μου η helios2012 τι έχει να πει επ' αυτού;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 11:37:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύω ότι θα συμφωνήσει μαζί σου αγαπητέ μου
συμπατριώτη, Ψηλέ, γιατί δημιούργημα χωρί δημιουργο
δεν μπορεί να υπάρχει. Ούτε μπορούμε να λέμε ότι πιστευουμε
σε θεούς που είναι δημιουργήματα, εφόσον, δεν καλύπτουν την
δημιουργική έναρξη του κόσμου.
Ο Δημιουργός των όλων,φυσικά, δεν μπορεί να
υπόκειται σε νόμους που έβαλε κι διέπουν τη δημιουργία του...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 11:54:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο Δημιουργός των όλων,φυσικά, δεν μπορεί να
υπόκειται σε νόμους που έβαλε κι διέπουν τη δημιουργία του...Ναι, σωστά, υπό την προϋπόθεση ότι δεχόμαστε την ύπαρξη δημιουργού-ών, είναι όντως άξιο απορίας αν "ο Δημιουργός των όλων" ή "οι Δημιουργοί", για τους πολυθεϊστές, υπόκεινται σε νόμους που ο ίδιος ή οι ίδιοι έθεσαν;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

devi_laksmi
Νέο Μέλος

Germany
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 12:10:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους devi_laksmi  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα
Με την πίστη, ως ζωντανή εμπειρία, μαθαίνει κανείς που οφείλει το είναι και πώς κατορθώνει το ευ είναι.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 14:50:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα το είπα αγαπητέ Ψηλέ!

Ο δημιουργός είναι εκτός!
Έξω..., το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί..., μόνο!
Και αν δεχτούμε ότι είμαστε ευφυή δημιουργήματα δεν έχουμε παρα να χρησιμοποιήσουμε την ευφυία μας και να τον βρούμε, αν θέλουμε.
Στο χέρι μας είναι...
Τώρα, το αν υπάρχουν θεοί, έχει γίνει αποδεκτό από όλους, ότι υπάρχουν, άσχετα με το τι χαρακτηριστικά τους προσδίδουν...
Φαντάζομαι λοιπόν πως αυτοί απλά χρησιμοποιούν την ευφυία τους,εν αντιθέσει με μας, και γι'αυτό βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, και μείς βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε...
Το να επιρρίπτουμε ευθύνες σε άλλους για τη δική μας κατάντια είναι ιδίον χαρακτηριστικό των φιλελλήνων-νεοελλήνων-νεοανθρώπων(δηλαδή ανθρώπων εμβρυϊκής ηλικίας δεμένοι με τον ομφάλιο λώρο της τεχνολογικής κοινωνίας)...
Το αν γίνουμε μετάνθρωποι ή Άνθρωποι(δηλαδή να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και να γίνουμε αυτάρκεις, περνώντας απ'το στενό σύμπαν της μήτρας σε ένα απείρως μεγαλύτερο, γεμάτο φως) εξαρτάται από μας...
Αλλιώς, εδώ είναι το σύμπαν, θα ξανάρθουμε...
Τώρα πού ακριβώς, πώς και πότε...αυτό είναι άλλο θέμα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 18:17:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
helios2012
Μα το είπα αγαπητέ Ψηλέ!

Ο δημιουργός είναι εκτός!Εννοείς δηλαδή εκτός χωροχρόνου;

quote:
helios2012
Τώρα, το αν υπάρχουν θεοί, έχει γίνει αποδεκτό από όλους, ότι υπάρχουν, άσχετα με το τι χαρακτηριστικά τους προσδίδουν...
Φαντάζομαι λοιπόν πως αυτοί απλά χρησιμοποιούν την ευφυία τους,εν αντιθέσει με μας, και γι'αυτό βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, και μείς βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε...

Τώρα με μπέρδεψες. Υπάρχει ο δημιουργός που είναι εκτός και υπάρχουν και οι θεοί, στους οποίους εμείς προσδίδουμε διάφορα χαρακτηριστικά;

Ο δημιουργός δεν είναι θεός;

quote:
helios2012
Το να επιρρίπτουμε ευθύνες σε άλλους για τη δική μας κατάντια είναι ιδίον χαρακτηριστικό των φιλελλήνων-νεοελλήνων-νεοανθρώπων(δηλαδή ανθρώπων εμβρυϊκής ηλικίας δεμένοι με τον ομφάλιο λώρο της τεχνολογικής κοινωνίας)...

Σωστά. Πάντα οι άλλοι φταίνε για την κατάντια μας.

quote:
helios2012
Το αν γίνουμε μετάνθρωποι ή Άνθρωποι(δηλαδή να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και να γίνουμε αυτάρκεις, περνώντας απ'το στενό σύμπαν της μήτρας σε ένα απείρως μεγαλύτερο, γεμάτο φως) εξαρτάται από μας...

Πώς;

quote:
helios2012
Αλλιώς, εδώ είναι το σύμπαν, θα ξανάρθουμε...
Τώρα πού ακριβώς, πώς και πότε...αυτό είναι άλλο θέμα!


Μιλάς για μετενσάρκωση;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 18:32:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε helios2012

quote:
Τώρα, το αν υπάρχουν θεοί, έχει γίνει αποδεκτό από όλους, ότι υπάρχουν,

Από τους συντριπτικά περισσότερους ναι, απ' όλους όχι.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 18:42:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και βέβαια να διευκρινίζουμε αν λέμε τον Θεό
και τους ... άλλους θεούς, ότι ήδη κάνουμε διάκριση.
Να λέμε τι εννοούμε θεός και τι ειναι πραγματικά.
Να λέμε γιατί ο Θεός των χριστιανών, Θεός και οι θεοί των εθνών, δαιμονια..
Γιατί δεν είναι θεός όποιος υπακούει σε νόμους. Δεν είναι θεός,
όποιος έχει όρια....Θεός είναι ο Δημιουργός των πάντων, όχι ημίθεοι, που απέκτησαν
κάποιες δυνάμεις... Ευτελίζουμε έτσι την έννοια Θεός...
Αν γίνεται λοιπόν, ας μιλάμε για τον Θεό, αλλοιώς θα χαθούμε στην πληθώρα
πλασμάτων....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 19:55:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσπερνώ το σχόλιο του τρέχα (που τρέχει και δε φτάνει και έχει λυώσει στο τρέξιμο, προσπαθώντας να τελέσει αυτά στα οποία έχει υπ-ακούσει...και που το συγκεκριμένο σχόλιό του είναι άκαιρο στο παρόν θέμα μιας και πραγματεύεται υποκειμενικές ερμηνείες και όχι δεδομένα) και θα προσπαθήσω ν'απαντήσω στα ερωτήματα του ψηλού!

Πολύ ωραία λοιπόν!
Αρχικά πρέπει να σκεφτούμε από ποιά οπτική γωνία πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο θέμα...
Έχουμε και λέμε, μέχρι στιγμής η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να αποδείξει κάτι απ'όλα αυτά που συζητάμε...
Υποθέσεις και κοσμοθεωρίες υπάρχουν πολλές...
Μέχρι λοιπόν ν'αποδειχτεί κάτι, έχουμε τα εξής δεδομένα.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα, υποθέσεις κάνουμε...
Η επιστήμη (και εμείς παράλληλα) τι χρησιμοποιεί?
Τη λογική.
Με βάση λοιπόν τη λογική, ούτε η επιστήμονες αλλά ούτε και μείς έχουμε κατορθώσει να βγάλουμε τελειωτικά συμπεράσματα, να πούμε, ''αυτό είναι και τέλος.''
Οπότε, αφού βλέπουμε πως η λογική κάπου χωλαίνει, τι μας μένει?
Η φαντασία!

Την έχουμε παραγκωνισμένη και διαμαρτύρεται, αλλά έχουμε υψώσει το φράγμα της λογικής και δεν την αφήνουμε να μας λύσει το πρόβλημα...
Ας της δώσουμε μια ευκαιρία, της το χρωστάμε...

Κάνω την αρχή...

Φανταστείτε λοιπόν έναν πλανήτη όπου ΟΛΟΙ οι κάτοικοί του, έχουν τηλεπάθεια!
(τώρα το γιατί η συγκεκριμένη λέξη αντηχεί στ'αυτιά μας σαν καμία αρρώστια, αυτό μου λέει πολλά, σε σας πιθανόν τίποτα...)

Φαντάσου ψηλέ έναν κόσμο όπου τα λόγια και οι λέξεις περιττεύουν...
Γιατί?
Γιατί όλοι συννενοούνται μέσω της τηλεπάθειας...
Τι μπορεί να κάνει η τηλεπάθεια?
Καταργεί την ανάγκη της ομιλίας καθότι διαβάζοντας τη σκέψη του άλλου, ξέρουμε ανα πάσα στιγμή τι θα ήθελε να πεί...
Επιπρόσθετα, αντιλαμβανόμαστε συναισθήματα, εικόνες και κυριολεκτικά είναι τόσο βαθιά η κατανόηση, που το συνάνθρωπό μας, τον ''βλέπουμε'' διάφανο.
Δεν χρειάζεται να μας αφηγηθεί μια περιπέτεια 'η ένα ταξίδι.
Αν μας επιτρέψει να εισχωρήσουμε στο μυαλό του έχουμε αυτόματα μοιραστεί τις ίδιες εμπειρίες με τον ίδιο...
Το φαντάζεσαι αυτό?
Το φαντάζεσαι να γίνεται μεταξύ 2 ανθρώπων?
Το φαντάζεσαι να γίνεται καθολικό, σ'εναν ολόκληρο πλανήτη?
Όλοι θα ήταν ένας, και ένας θα ήταν όλοι, αφού θα μοιράζονταν τις ίδιες σκέψεις και εμπειρίες...

Ωραία, θα μου πείς, πως τα παραπάνω είναι φανταστικά!
Έλα όμως που και οι ίδιοι οι επιστήμονες πλέον αποδέχονται την ύπαρξη ''ψυχικών'' και μάλιστα τους χρησιμοποιούν σε διάφορα πειράματα?
Τι μας λέει αυτό...???
Ότι απ'τη στιγμή που ένας άνθρωπος το κατέχει, το κατέχουν όλοι...
Απλά δεν το γνωρίζουν και σαφώς δεν το αποδέχονται.
Σε ακόμη χειρότερη μοίρα είναι όσοι υπ'ακούν σε διαταγές ή σοφίσματα άλλων, γιατί δεν ακούν τον εαυτό τους...Βρίσκονται υπό-''κάτι''
Το υπό- δηλώνει πως άλλος έχει τα ηνία...
Σας έχει τύχει να νιώθετε πως ''αυτό μου έχει ξανασυμβεί''?
Κάτι παίζει εδώ...
Επαναληπτικότητα να το πώ?
Παράλληλες ή ταυτόχρονες ή εναλλακτικές πραγματικότητες να το πώ?
Δεν ξέρω...

Πάμε πάλι πίσω στον υποθετικό μας κόσμο!
Ενας τέτοιος κόσμος θα είχε την ανάγκη θεού?
Θα χρειαζόταν κάποιον έξωθεν της ενωμένης Ανθρωπότητας για να τους βοηθήσει στα προβλήματα τους?
Θα επέρριπταν, ο ένας ευθύνες στον άλλο?
Θα είχαν ανάγκη την επιστήμη για να τους λύσει προβλήματα?
Θα είχαν ανάγκη διαστημόπλοιων για να πάνε σε άλλους κόσμους, έχοντας την ικανότητα της τηλεπάθειας?

Ψήλε δεν ξέρω αν σε κάλυψα...
Πάντως φαντάζομαι πως αποτελούμε μέρος μιας δημιουργίας μέσα σε πολλές άλλες...
Φαντάζομαι τον Δημιουργό ως κάτι που ασταμάτητα ποιεί σύμπαντα!
Φαντάζομαι πως η δική μας δημιουργία έχει αυτούς που αποκαλούμε θεούς γιατί κάνουν πράγματα που εμείς οι ίδιοι δεν φανταζόμαστε πως μπορούμε να τα κάνουμε, όπως φαντάζομαι πως υπάρχουν άλλες δημιουργίες ή σύμπαντα στα οποία οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι ταυτόχρονα και θεοί...
Έχω αφήσει τη φαντασία μου να οργιάζει, και τσούπ, ξεπηδούν πολλές λύσεις σε αναπάντητα ερωτήματα που ταλανίζουν τον εμβρυακό μας πολιτισμό!
Το πολύ πολύ να με πούν φαντασιόπληκτο αλλά το προτιμώ απ'το στυγνό και ρομποτικά αυτοματοποιημένο πραγματιστή...
Εσύ φαντάζεσαι ή εξακολουθείς να χρησιμοποιείς την ανάπηρη λογική?
Μήπως να την αφήσεις λίγο στην άκρη?
Κάντο σαν πείραμα βρε αδερφέ, αφού η λογική δε σε πάει πουθενά, ακόμη έχεις αναπάντητα ερωτήματα, αλλιώς δε θα συζητούσες, δε θα ψαχνόσουν, θα γνώριζες και θα σιωπούσες ή θα γνώριζες και θα προσπαθούσες να τα πείς και στους άλλους για να τους βοηθήσεις...
Ετσι δεν είναι?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 20:38:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου helios2012, είμαι απελπιστικά
αυτεξούσιος, μόνο γέλια μου προκαλεί η συκοφαντια σου
που δέιχνει αδυναμία να απαντήσεις στο αν ο Θεός που
αναφέρεις, είναι άλλος απο τους θεούς που επίσης αναφέρεις.
Εγώ έιπα την θέση μου γι αυτό... Σε πείραξε τόσο;Μην τόχω και
τύψεις....
Εκτός απο τη λογική και το φανταστικό, υπάρχει και το υπερβατικό
σενάριο, οπου, ό άνθρωπος, μιλάει, με τέτοια αρμονία, ώστε δεν εμποδίζει
τον εαυτό του απο την θέωση...Για να το πω αλλοιώς, εκτός απο την ανηφόρα
της λογικής και την κατηφόρα του φανταστικού, υπάρχει και το ...ισιάδι,
όπου ο άνθρωπος φτάνει μέσα απο τη φυσιολογική εξέλιξη του, με μια λογική
που έχει γινει κάτι άλλο που το λένε αντίληψη...
Πειράζει που δεν θέλω να πιστεύω σε ζούπερμαν;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 20:44:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΨΗΛΟΣ
quote:
Τώρα με μπέρδεψες. Υπάρχει ο δημιουργός που είναι εκτός και υπάρχουν και οι θεοί, στους οποίους εμείς προσδίδουμε διάφορα χαρακτηριστικά;
Ο δημιουργός δεν είναι θεός;

Φίλε ``Ψηλέ``.
Η λέξη ``θεός`` είναι μια γενικευμένη ορολογία μιας ανώτερης δύναμης που χρησιμοποιούμε εμείς οι άνθρωποι σύμφωνα με την ανθρώπινη αντίληψη μας. Θεός λοιπόν ονομάζουμε και τον Δημιουργό των Πάντων, θεό ονομάζουμε και τις πνευματικές οντότητες που αναφέρονται παντού, θεός ονομάστηκε και ο Δίας και ο Καίσαρας και ο Φαραώ και ο Δαρείος και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μαραντόνα θεό θα μπορούσαμε να ονομάσουμε και κάποιον πιθανό επισκέπτη απο το διάστημα, θεοί θα μπορούσαμε να ονομαστούμε και εμείς αν σε περίπτωση είχαμε κάτι ποιο διαφορετικό απο οτι τώρα πχ ``αθανασία``.
Ερωτηθείς ο Ηράκλειτος τι εστί θεός απάντησε ``άνθρωπος αθάνατος`` και τι εστί άνθρωπος απάντησε ``θεός θνητός``.
Η μοναδική περίπτωση να μάθουμε πραγματικά τι εστί θεός είναι να μας εξηγήσει κάποιος που να ανήκει σε αυτό το πάνθεον. Υποτίθεται οτι υπάρχουν, οτι είναι ανώτερες δυνάμεις , είναι πιο κοντά σε αυτό που ονομάζεται ΟΛΟΝ αλλά μας κρατούν στην άγνοια? ή οχι?
Εδώ υπάρχουν και αλήθειες και ψέμματα που ανα πάσα στιγμή τα ψέμματα μπορεί να γίνουν αλήθειες και οι αλήθειες να γίνουν ψέμματα.
Ετσι λοιπόν ο καθένας απο εμάς ακολουθεί ενα μονοπάτι σύμφωνα με την δική του αντίληψη.
Το μονοπάτι αυτό είναι οπως λέει και ενα τραγούδι ``υπάρχει και ενα μονοπάτι πονηρό που οδηγεί στην κατηφόρα τη μεγάλη``.
Το ποιοί οδηγούνται σε αυτό το μονοπάτι εχει να κάνει με το κατά πόσο ο οδοιπόρος εχει πιστέψει τα ψέμματα ως αλήθειες και τις αλήθειες ως ψέμματα.
Κατ` εμέ δεν υπάρχει μόνο ενα μονοπάτι αλλα πολλά.
Πολλά εξαυτών οδηγούν σε πολλές κατηφόρες μερικές εξαυτών εχουν τέτοια κλίση οπου η διαδικασία της πέδησης είναι ανεξέλεγκτη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 22:36:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρέχα, το πόσο αυτεξούσιος είσαι, φαίνεται απ'τα κείμενά σου.
1ον, είναι όλα πανομοιότυπα λες και έχεις βάλει repeat σε κασετόφωνο..δηλαδή επαναλαμβανόμενα με το ίδιο μήνυμα λες και τελείς υπό καθεστώς ύπνωσης!
Αυτό φαίνεται ακόμα πιό έντονα, αν κάποιος κοιτάξει προσεχτικά τα κείμενά σου.Παρατήρησα λοιπόν πως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν διαβάζεις τί σου γράφουν και φαίνεται απ΄τις απαντήσεις σου.Επιπλέον διαπίστωσα πολλά συντακτικά λάθη, που μου δείχνει πως είναι αποτέλεσμα κεκτημένης ταχύτητας, άρα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν στοχάζεσαι τί γράφεις, αλλά γράφεις αυτοματοποιημένα...τα ίδια σε όλα τα θέματα!
2ον, κατηγορείς άλλους για τα προβλήματα της ανθρωπότητας, άρα ο ίδιος μας λές πως άλλοι εξουσιάζουν και είμαστε υπό-...
Αδερφέ, μήπως σε χρησιμοποιούν?
Μήπως είσαι μαριονέττα?
Απ'την απάντησή σου κρατώ μόνο τη φράση ''είμαι απελπιστικά''...
Λυπάμαι...ίσως βέβαια να κάνω και λάθος και απλά να σκάς γιατί γελάω συνεχώς απο ''ψηλά'' όπως είπες αλλού!
Εδώ που είμαι πάντως έχω υπέροχη θέα!
Μήπως ζηλεύεις που δεν φτάνεις εδώ πάνω μιας και μόνος σου λές πως έχεις επιλέξει το ισιάδι?????????
Αλήθεια γελάς καθόλου ή παντού γύρω σου κυκλοφορούν δαίμονες????

Οσον αφορά θεο-θεούς έκανα σαφή διαχωρισμό λεγοντας πως σύμφωνα με τη δική μου κοσμοθεωρία ο Δημιουργός φτιάχνει σύμπαντα!

Οι θεοί προκύπτουν απ'το αρχαίο ''θυειν'' που σημαίνει ''τρέχω με μεγάλη ταχύτητα'' άρα δεν μπορούν να είναι το Ον-ο Ωκεανός-ο Δημιουργός-το Εν, το οποίο είναι εκτός της δικής μας δημιουργίας, όπως και εκτός όλων των άλλων και είναι ακίνητο αλλά ποιεί ασταμάτητα άρα και ταυτόχρονα κινούμενο ως πρός τα πάντα...

Και στη τελική και σύ είσαι θεός αφού τρέχεις συνεχως και με μεγάλη ταχύτητα!
Αλλά που να το πιάσεις το κομπλιμαν έτσι κολλημένος που είσαι...!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 22:38:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρομαι που ηρθες(πειτελους..) κ απ τα μερη μας αλζαρο..
Λοιπον.. αυτα που λες μου θυμιζουν τον deus deceptor

The evil d[a]emon, sometimes referred to as the evil genius, is a concept in Cartesian philosophy. In his Meditations on First Philosophy, René Descartes hypothesises the existence of an evil demon, a personification who is "as clever and deceitful as he is powerful, who has directed his entire effort to misleading me." The evil demon presents a complete illusion of an external world, including other people, to Descartes' senses, where in fact there is no such external world in existence. The evil genius also presents to Descartes' senses a complete illusion of his own body, including all bodily sensations, where in fact Descartes has no body. Most Cartesian scholars opine that the evil demon is also omnipotent, and thus capable of altering mathematics and the fundamentals of logic.

The evil demon has a parallel with Bishop Berkeley's concept of a consensus reality supported by God. It is one of several methods of systematic doubt that Descartes employs in the Meditations.[1]

Another such method of systematic doubt is the deus deceptor (French dieu trompeur), the deceptive God. Cartesian scholars differ in their opinions as to whether the deus deceptor and the evil demon are one and the same. Among the accusations of blasphemy made against Descartes by Protestants was that he was positing an omnipotent God of malevolent intent.

Καταλαβαινω με ποια λογικη το λες: Χριστος: "ύ, μήποτε συλλέγοντες τα ζιζάνια εκριζώσητε άμα αυτοίς τον σίτον· άφετε συναυξάνεσθαι αμφότερα μέχρι του θερισμού” (Ματθ. ιγ’, 24-30)"
Θυμιζει λιγο το "διαιρε και βασιλευε", ειναι βεβαια κατι που ενδεχεται πολλές ερμηνειεςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 23:08:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί εξάπτεσαι και θυμώνεις φίλε helios2012; Αυτο δεν κάνεις
εσύ γυρνώντας στα θέματα και κατηγορείς εμένα,που μένω πιστός;
Με κατηγορείς ότι γράφω τα ίδια, κάνεις λάθος, υπερασπίζομαι
τις ιδέες που πιστεύω, ποικιλοτρόπως. δεν φταίω εγώ αν οι αντίδικοι, δεν
ξέρουν πολλά να συζητήσουμε; Να βάλω κι άλλα και να μπερδευτούμε
περισσότερο; Εδώ δεν ξέρουμε να μιλάμε, θέλεις κι άλλα;
'Ας ξεκινήσουμε απο κάπου που θέλεις... Αφού λές έτσι, πές μου
εσύ κάτι που δεν περιλαμβάνει φαντασία και στείρα λογική... Εκεί
είναι κι η δύναμη του ανθρώπου, στο άνω θρώσκω, κοιτάζω ψηλά, όχι στα σύννεφα,
αλλά εκεί που πηγαίνω, σε ένα όν ανώτερο απο μένα. Κι αυτο είναι
αρκετό για ελπίδα, δύναμη κι ευχή....

Φίλε allzzaro, χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω... Αλήθειες λές,αλλά
μην κι ο άνθρωπος δεν ανήκει σε αυτή την τάξη που λές; Ξέρεις στην
Αποκάλυψη λέει σε κάποιο εδάφιο, " μέτρον αγγέλου, ήγουν ανθρώπου..."
όταν μετράνε κάποιες αποστάσεις...Αυτό το μέτρο αγγέλου, που είναι του ανθρώπου,
πιστεύω δείχνει την δυναμική του ανθρώπου κι όπως έχω ξαναγράψει, εμείς
καθυστερούμε, όχι ότι δεν υπάρχει το μετά... Μια πόρτα είναι και θα
την δρασκελίσουμε, μια πόρτα μας χωρίζει απο το αύριο ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 23:19:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χαιρομαι που ηρθες(πειτελους..) κ απ τα μερη μας αλζαρο..
Λοιπον.. αυτα που λες μου θυμιζουν τον deus deceptor

Η χαρά είναι και δική μου Dr Jekyll Mr Hyde.
Οντως η παραπλάνηση σε οτι αφορά το θείον είναι ορατή σε ολο της το μεγαλείο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 23:28:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αλήθειες λές,αλλά
μην κι ο άνθρωπος δεν ανήκει σε αυτή την τάξη που λές;

Σε χαιρετώ αγαπητέ φίλε tg νοιώθω ομορφα που με καλωσορίζεται εγκάρδια..

Δεν ξέρω αν λέω αλήθειες ούτε ξέρω αν πρόκειται για αλήθειες.
Πολύ περισσότερο σε ποιά τάξη ανήκει ο άνθρωπος.
Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος εχει αποδεικτικά στοιχεία και πάλι θα έχω τις αμφιβολίες μου.

quote:
Γιατί εξάπτεσαι και θυμώνεις φίλε helios2012; Αυτο δεν κάνεις
εσύ γυρνώντας στα θέματα και κατηγορείς εμένα,που μένω πιστός;

Δεν ξέρω γιατί μου αρέσει να σας βλέπω να τσακώνεστε.
Ισως γιατί τσακώνεστε πολύ όμορφα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2008, 23:44:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εμένα φίλε μου allzzaro, μου φέρνει κάτι απο
θέατρο.. Μην παρεξηγηθούμε, απλά υπήρξε κάποια
εποχή που πέρασα κι απο σανίδι...Τότε λοιπόν, θυμάμαι
την ένταση του ποιητικού διαλόγου, για να μεταφέρεις αίσθημα
στο κοινό. Αυτό πάλι, δημιουργούσε μια δυναμική, που θα έλεγα λείπει
απο τον σημερινό άνθρωπο...
ίσως θα έπρεπε να γίνουμε ποιο ποιητικοί...
Σε ένα κόσμο με Θεό και θρησκεία τον άνθρωπο.. Με τηνιδανική του μορφή...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy