ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΑΓΙΑ ΣΙΝΔΟΝΗ (ΧΕ,ΧΕ,ΧΕ)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2003, 23:02:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά τα φρούτα, αλλά υπάρχουνε και κάποια "βαριά πεπόνια" του Μεσσιανισμού που "καίνε"!

Επομένως, στο ζουμί κύριοι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 01:15:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΙΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ...
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΤΕΥΧΟΣ 116
......................................................................
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΔΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΘΕΙ
ΠΛΗΡΩΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο STEPHEN MATTINGLY ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΠΟΥ
ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ.ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΑ...ΒΑΚΤΗΡΙΑ,ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ.ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ,ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕ ΤΑ ΑΠΛΩΣΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΥΓΡΟ ΛΙΝΟ ΥΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΛΩΘΕΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΔΙΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ,ΕΝΑ ΔΑΚΤΥΛΙΘΙ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!ΜΑΛΙΣΤΑ,ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ,Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΖΩΗΡΟΤΕΡΗ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;

......................................................................
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2003, 01:08:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Amalia: Πόσο μικρό τον φαντάζεσαι τον Θεό, ώστε να μην περιλαμβάνει
και όλη την κτίση, τα φυτά, τα ζώα, τη φύση, τους ανθρώπους,
μέσα στην ολότητά του;
==========
-Exoterica: Καταλαμβάνει με απροσδιόριστο για τις αισθήσεις μας τρόπο όλη την κτίση και είναι παρών παντού σαν Θεός.
==========
-Amalia: Πόσο μήπως δεν στερούμε από το μεγαλείο
του, όταν Τον θεωρούμε αποκλειστικότητα μιας θρησκείας (μήπως
κάποιοι διεκδικούν και το copyright;), τον περιορίζουμε μέσα
σε τόπο και χρόνο - ποιον; Εκείνον που δημιούργησε τον τόπο
και τον χρόνο, που είναι το αίτιο, η ουσία και το περιεχόμενο
όλης της δημιουργίας, την οποία δημιούργησε.
============
-Exoterica: Έχεις δίκαιο απόλυτα και συμφωνώ μαζί σου πλην όμως θα προσθέσω ακόμα κάτι εδώ. Ότι ο Θεός μέσα σε κάποιον χρόνο (πριν 2000 δλδ) πήρε σάρκα και έγινε άνθρωπος. Έκτοτε έχει αυτές τις δύο φύσεις (της θεότητας και ανθρωπότητας ενωμένες και λέγεται πλέον τέλειος θεός και ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ)
Τέλειος άνθρωπος όμως σημαίνει ότι περιορίζεται, ότι έχει αρχή, ότι μπορούμε να τον πλησιάσουμε πλέον ορατά και αισθητά. Να τον μεταλάβουμε σε μία μικρή μπουκίτσα ψωμί και κρασί. Αυτό ήρθε να κάνει εδώ στην Γη, με αυτόν τον τρόπο μας δίδει ζωή, με αυτό το Αναστημένο σωμα που μεταλαμβάνουμε αυτοί που Τον πιστεύουν και τον αγαπούν. Έτσι θα είμαστε μετά την ανάσταση και εμείς. Όπως ο αναστημένος Θεός. (χωρίς βέβαια την θειική φύση μην παρεξηγηθώ : )
============
-Amalia: Η αλήθεια φίλε exoterica, είναι η ζωντανή παρουσία του θείου
νόμου παντού και πάντα, και ο άνθρωπος μέσα στα χιλιάδες
χρόνια της ύπαρξής του, κολυμπάει πάντα μέσα σε αυτήν.
============
-Exoterica: Σύμφωνοι μέχρι εδώ.
==============
-Amalia: Αλλάζει κάποτε ο φορέας με τον οποίο αυτή η αλήθεια προσφέρεται με
σκοπό να γίνει συνειδητή, κι αυτός είναι ο ρόλος κάθε
θρησκείας ή μεγάλης διδασκαλίας.
==============
-Exoterica: Μιλάμε για πριν την ανάσταση του Χριστού βεβαίως
==============
-Amalia: Αλλά δεν είναι δυνατόν να
είναι κτήμα μόνο κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων χριστιανών. Τα
οποία ακόμα και μεταξύ τους, μέσα από τις διάφορες αποχρώσεις
και αποδόσεις της θρησκευτικής τους αλήθειας, διεκδικούν την
αποκλειστικότητα.
Σε ικανοποιεί αυτό;
================
-Exoterica: Όχι βέβαια δεν με ικανοποιεί καθόλου. Ψάξε και θα δεις ότι μέσα στην εκκλησία θα βρεις τον Χριστό. Εκεί θα μπορέσεις να τον πλησιάσεις τόσο πολύ ώστε να μπει μέσα στην καρδιά σου και να γίνεις και να γίνει το αγαπόμενο πρόσωπο. Επανερχόμενοι στο πρώτο, ότι η κινητήρια δύναμη είναι η αγάπη. Αυτό άλλωστε λέει και το ευαγγέλιο «Γιε μου δός μου την καρδιά σου.»
Πρόσεξε δεν λέει την λογική σου ούτε το εγώ σου ούτε το θέλημα σου. Την καρδιά σου. Δηλαδή δείξε μου την αγάπη σου. (από αυτή την κίνηση προέρχεται και η αγιότητα, τα μαρτύρια, η ομολογία κ.λπ. των αγίων χριστιανών).
Οι άλλες δοξασίες ζητούν το εγώ μας, την θέληση μας, το είναι μας. Ο Χριστός είναι πρόσωπο ζητά να τον αγαπήσουμε και μας κρίνει, δεν είναι κάτι το απροσδιόριστο το αχανές που περιλαμβάνει τα πάντα και χάνεται και εξαφανίζεται η προσωπικότητά μας μέσα στην απεραντοσύνη Του. Ο Θεός είναι προσωπικός που με απροσδιόριστο τρόπο (όπως σημειώθηκε και στην αρχή) παραλαμβάνει τα πάντα, δεν φανερώνει το Χάος της δυνάμεως του, για να μην πληγώσει την ελευθερία μας. Μας θέλει ελεύθερους. Σαν και Αυτόν για να κινηθούμε από το φιλότιμό μας και όχι από τον φόβο μας. (Η αγάπη έξω βάλει τον φόβο).
===============
-Amalia: Ποιος μπορεί κάτι τόσο μεγαλειώδες, να το χωρέσει σε κάτι τόσο
μικρό;
===============
-Exoterica:.Μόνο ένα θα σου πω ότι η αξία μιας ψυχής υπερβαίνει την αξία όλου του κόσμου. Είναι τόσο μεγάλη η αξία μας. Μόνο να σκεφτείς ότι ένας Θεός κατέβηκε για να σώσει αυτό το πολύτιμο που κουβαλάμε μέσα μας. Την Καρδιά μας. Είναι ο Τόπος που κατοικεί ο Θεός αυτό το μεγαλειώδες χωρά μέσα σε μας τους μικρούς ανθρώπους. Και όμως συμβαίνει.

Exot .& . Erica


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2003, 01:29:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Schwabe

Κοίτα όλα αυτά που λες είναι δικές σου θεωρίες.
Τότε μπορώ κι εγώ να ισχυριστώ οτιδήποτε. Είπα και σε προηγούμενα ποστ ότι οι μαθητές που έγραψαν τα ευαγγέλια θυσιάστηκαν γι' αυτές τις αλήθειες και πιο συγκεκριμένα για τον Χριστό. Εσύ τους περιγράφεις σαν έξυπνους ανθρώπους που ξεγέλασαν όλη την οικουμένη, και ήταν.
Αλλά τότε σε ρωτώ. Ποιος έξυπνος άνθρωπος θα έτρεχε να γλιτώσει την ζωούλα του όταν συνέλαβαν τον Χριστό. Και μετά την ανάσταση να υπογράψει με το ΑΙΜΑ του την αυθεντικότητα ενός, κατά την άποψή σου, «απατεώνα». Γιατί να κάνουν όλη αυτή την σκευωρία. Πώς ένας Παύλος που ήταν αποδεδειγμένα διώκτης των Χριστιανών άλλαξε και μαρτύρησε γι' Αυτόν. Γιατί όλα τα Ιεροσόλυμα βγήκαν να υποδεχτούν τον Χριστό μετά την ανάσταση του Λάζαρου και γιατί τον σκότωσαν οι εβραίοι μετά από αυτό το θαύμα?
Η αγία γραφή είναι απλά γραμμένη και έχει βαθιές αλήθειες μέσα της. Μην προσπαθείς να τη διαβάσεις με τον νου αλλά απλά άνοιξε την και διάβαζε την με την καρδιά σου. Τότε ίσως σε βοηθήσει ο Θεός και βρεις κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου. Έχουν σταυρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για τις αλήθειας αυτού του φοβερού βιβλίου αυτή είναι η πραγματικότητα όσα και να λες. Και ξέρεις τι έλεγε ο Πασκάλ.
Το 'χε γράψει κάποιος παλαιότερα και μου έκανε εντύπωση, το μεταφέρω όπως το θυμάμαι.
Οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε οτιδήποτε ψευδές μας σερβίρουν αλλά την ΠΡΟΦΑΝΗ αλήθεια του ευαγγελίου δεν την δεχόμαστε και ξέρετε γιατί; Επειδή το ευαγγέλιο μας ζητάει να σηκώσουμε σταυρό. Και δεν έχουν όρεξη αυτοί που το κατηγορούν να το κάνουν.

Exot.Erica


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2003, 01:49:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Exot. Erica, μιλάς δογματικά και περιμένεις να σου απαντήσουμε φιλοσοφικά;

Γιατί να αποδεχτώ ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος και τώρα είναι ένα πρόσωπο που μου ζητά την αγάπη μου;

Και ο Κρίσνα είναι ακριβώς το ίδιο αντίστοιχο με τον Χριστό. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αγάπη του και ζούν για την αγάπη του. Αν ακούσεις κάποιον πιστό του Κρίσνα να μιλάει για την σχέση του με τον Κρίσνα θα δεις ότι νιώθει τα ίδια συναισθήματα χωρίς να χρειαστεί να αποδεχτεί το αφιλοσόφητο και ανιστόρητο δόγμα του κλεισίματος του Απόλυτου Θεού στην σάρκα.

Κράτα τα συναισθήματά σου, εξάγνισέ τα, και προετοιμάσου να αγαπάς όλους τους ανθρώπους όποια θρησκεία και να έχουν. Ή πιστεύεις κι εσύ στο δόγμα ότι θα σωθούν μόνο οι βαπτισθέντες χριστιανοί;;;

Οι τρομοκράτες του Μπιν Λάντεν σκοτώνονται και σκοτώνουν για την αγάπη του Θεού τους. Είναι μεγαλύτεροι μάρτυρες της πίστης τους ακόμη κι από τους σύγχρονους χριστιανούς. Πάνε στο μαρτύριο με απόλυτη αφοσίωση και πίστη στον Θεό τους. Μήπως κι αυτοί είναι πρωτοχριστιανοί και δεν το ξέρουν;

Νομίζεις μέσα στο δικό σου κλουβάκι πίστης ότι μόνο οι χριστιανοί πιστεύουν και αφοσιώνονται στον θεό και ποτέ, συνεπώς, δεν θα δεις και δεν θα καταλάβεις ότι το ίδιο κάνουν χιλιάδες άνθρωποι στην δική τους θρησκεία. Πόσο τυφλός-ή πρέπει να είσαι για να νομίζεις ότι αυτό το κομματάκι χρυσάφι που μόλις νομίζεις ότι έπιασες δεν το έχουν κρατήσει και δεν το κρατάνε τόσοι άλλοι κι ας μην λέγονται χριστιανοί.

Ζήσε την θρησκεία σου όσο σου αρέσει. Ακολούθησε τις εντολές της και μάθε να σέβεσαι τις πίστεις των άλλων. Δεν είμαι αμαρτωλός και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να με σώσει η πίστη μου. Όσο επιμένεις τόσο δείχνεις ότι δεν σέβεσαι τις σκέψεις μου και τις προθέσεις μου.

Εγώ είμαι έτοιμος να σου πω συγχαρητήρια για αυτό που νιώθεις, καλή τύχη και καλή πορεία, όπου κι αν σε πάει. Εσύ όμως θέλεις με το ζόρι να με σώσεις, από κάτι που δεν υφίσταται για μένα.

Δέξου λίγο την πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν μόνο χριστιανοί και άπιστοι. Ο καιρός των σταυροφοριών πέρασε.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2003, 00:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
========
-Thot:
μιλάς δογματικά και περιμένεις να σου απαντήσουμε φιλοσοφικά;
Γιατί να αποδεχτώ ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος και τώρα είναι ένα πρόσωπο που μου ζητά την αγάπη μου;
Και ο Κρίσνα είναι ακριβώς το ίδιο αντίστοιχο με τον Χριστό. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αγάπη του και ζούν για την αγάπη του. Αν ακούσεις κάποιον πιστό του Κρίσνα να μιλάει για την σχέση του με τον Κρίσνα θα δεις ότι νιώθει τα ίδια συναισθήματα χωρίς να χρειαστεί να αποδεχτεί το αφιλοσόφητο και ανιστόρητο δόγμα του κλεισίματος του Απόλυτου Θεού στην σάρκα.
=========
-Exoterica:
Νομίζω πως μιλώ με επιχειρήματα και όχι δογματικά.
Μιλάμε για ιστορικά πρόσωπα Thot και όχι για μύθους και δοξασίες των Ινδιών. Άμα ήταν έτσι δεν μας χρειαζόταν ο Κρίσνα στην Ελλάδα που καταπίνει όλο το εγώ σου και εξαφανίζεσαι μέσα του. Έχουμε τους ολύμπιους θεούς που είναι ανθρώπινοι και δημοκρατικοί με τα παθάκια τους και τις αδυναμίες τους. Δεν τα μπορούμε αυτά τα τρομαχτικά φαντάσματα οι έλληνες.
Αλλά άλλο οι μύθοι και τα είδωλα και άλλο ο Χριστός που αποκάλυψε τον Εαυτό του και ελευθέρωσε τον Άνθρωπο.
Αν επικρατούσε ο Κρισνα σε όλο τον κόσμο όπως ο Χριστός, Thot ξερεις τωρα σε ποιον αιώνα θα βρισκόμαστε? Θα πληνομαστε στα ποτάμια όπως οι υποπόταμοι. Ασε να μην το σκευτόμαστε καλυτερα. Νάνε καλά η επιστήμη και η φιλοσοφία των ελλήνων που συγκεράστηκε με τον Αληθινό Θεό και γέννησε αυτό το θαύμα που λέγεται Βυζάντιο το οποίο μεταλαμπαδευτηκε σε ολο τον δυτικό κόσμο και σχεδόν σε όλο τον πλανήτη ακόμη και στην Ινδία του Κρίσνα.

Ποιος μιλά δογματικά Thot? Εδώ μιλάνε τα πράγματα από μόνα τους.

-Thot: Κράτα τα συναισθήματά σου, εξάγνισέ τα, και προετοιμάσου να αγαπάς όλους τους ανθρώπους όποια θρησκεία και να έχουν. Ή πιστεύεις κι εσύ στο δόγμα ότι θα σωθούν μόνο οι βαπτισθέντες χριστιανοί;;;
Οι τρομοκράτες του Μπιν Λάντεν σκοτώνονται και σκοτώνουν για την αγάπη του Θεού τους. Είναι μεγαλύτεροι μάρτυρες της πίστης τους ακόμη κι από τους σύγχρονους χριστιανούς. Πάνε στο μαρτύριο με απόλυτη αφοσίωση και πίστη στον Θεό τους. Μήπως κι αυτοί είναι πρωτοχριστιανοί και δεν το ξέρουν;
Νομίζεις μέσα στο δικό σου κλουβάκι πίστης ότι μόνο οι χριστιανοί πιστεύουν και αφοσιώνονται στον θεό και ποτέ, συνεπώς, δεν θα δεις και δεν θα καταλάβεις ότι το ίδιο κάνουν χιλιάδες άνθρωποι στην δική τους θρησκεία.
=====
exoterica: δεν υπάρχει τέτοιο δόγμα ότι θα σωθούν μόνο οι βαπτισμένοι, Άλλος θα κρίνει αυτή την υπόθεση. Όταν ο ίδιος ο Χριστός αναφέρει ότι ο λήσταρχος που σταυρώθηκε μαζί Του σώθηκε. Τι μπορώ να πω εγώ και συ γιαυτό το θέμα?
Και μόνο σου το λες: Ειδες οι τρομοκράτες του Λαντεν, δεν έχουν αγάπη επειδή δε πιστεύουν σε ένα Θεό αληθινό. Μπορεί να είναι φανατισμένοι πιστοί του Αλλάχ αλλά μισούν τους συνανθρωπους τους, ζώνονται εκρηκτικά και σκοτώνουν, με τι σκοπό? Να ζήσουν καλά στην άλλη ζωή (με χαρέμια από παρθένες και πιλάφια) Το ιδιο έκαναν και οι μπολσεβίκοι, οι γερμανοί το 1940 κοκ. Εδώ μιλάς για μια τρελα=αρωστια Thot που λέγεται φανατισμός και όχι λατρεία του αληθηνου θεού.
Οι χριστιανοί άγιοι σταυρώνονται και πάνω από τον σταυρό έχουν την δύναμη να συγχωρήσουν. Οποιοδήποτε σταυρό και σηκώνουν καθημερινά. Ξέρω από Κίνα. Πήγαινε και κάνε κάτι κακό σε ένα κινέζο. Ξέρεις ότι θα σου το κρατάει σαν γκαμήλα μέχρι να πεθάνεις? Πραγματικά τους λείπει η αγάπη, άλλωστε δεν την καταλαβαίνουν αυτή την λέξη. Δόξα τω Θεώ που είμαστε και γεννηθήκαμε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Ελλάδα.
======
ΤΗΟΤ:Πόσο τυφλός-ή πρέπει να είσαι για να νομίζεις ότι αυτό το κομματάκι χρυσάφι που μόλις νομίζεις ότι έπιασες δεν το έχουν κρατήσει και δεν το κρατάνε τόσοι άλλοι κι ας μην λέγονται χριστιανοί.
Ζήσε την θρησκεία σου όσο σου αρέσει. Ακολούθησε τις εντολές της και μάθε να σέβεσαι τις πίστεις των άλλων. Δεν είμαι αμαρτωλός και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να με σώσει η πίστη μου. Όσο επιμένεις τόσο δείχνεις ότι δεν σέβεσαι τις σκέψεις μου και τις προθέσεις μου.
Εγώ είμαι έτοιμος να σου πω συγχαρητήρια για αυτό που νιώθεις, καλή τύχη και καλή πορεία, όπου κι αν σε πάει. Εσύ όμως θέλεις με το ζόρι να με σώσεις, από κάτι που δεν υφίσταται για μένα.
======
exoterica: Γιατί με λες τυφλό? Ότι δήθεν δεν σέβομαι την πίστη των άλλων και στο τέλος μου δίνεις και συγχαρητήρια γι’ αυτό που νοιώθω και μου εύχεσαι καλή πορεία. Αρα κατ αρχήν δεν είμαι τυφλός , κάτι βρήκα το οποίο και συζητώ με τους άλλους όπως κάνω με σένα τώρα. Και βέβαια σέβομαι το δικαίομα να πιστεύουν ότι θέλουν οι άλλοι αλλά δεν μπορώ να σέβομαι το πιστεύω του άλλου όταν αποδεικνύεται λανθασμένο. Αυτό το θεωρώ τύφλα (θα μου επιτρέψεις).

Λες ότι δεν είσαι αμαρτωλός αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν έχεις συνηδητοποιησει κάτι ανώτερο από σένα, ώστε να σε κάνει να τρέπεσαι για την κατάσταση σου.
Τυχαίνει φίλε Thot το εξής φυσικό αποτεσμα. Ότι όσο γνωρίζεις τον Χριστό, τόσο ποιο αμαρτωλός αισθάνεσαι. Και αυτό συμβαίνει, όπως και το ξαναεγραψα, επειδή ο Χριστός είναι προσωπο και αυτός ως Πρόσωπο μας κρίνει. Γιατό τρέμουμε να τον πλησιάσουμε μην τυχόν φανεί η κατάσταση μας.
(Τωρα γίνομαι δογματικός. . . ) Αλλά δυστυχώς είτε το θέλουμε είτε όχι δεν θα την γλιτώσουμε αυτή την συνάντηση και τότε, από αγάπη στο λέω αυτό Thot και όχι για να επιβάλλω τα πιστεύω μου, τότε θα είναι πολύ οδυνηρό. Γι’ αυτό προσπαθώ όπως λες να βγω από την τύφλα μου και να αλλάξω και να κάνω φίλο μου τον Θεό, τον Αναστημένο Θεό προτού είναι πολύ αργά. Τα χρόνια τρέψουν και δεν ξέρουμε αν ξημερωθούμε (χτύπα ξύλο)
======
Thot: Δέξου λίγο την πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν μόνο χριστιανοί και άπιστοι. Ο καιρός των σταυροφοριών πέρασε.
======
Exoterica:Για εξήγησε μου τι το ενδιάμεσο υπάρχει? Οι εξωγήινοι?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2003, 00:49:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aπογοήτευση για ακόμα μια φορά. Mπαίνω να δω ένα θέμα που με ενδιαφέρει και πέφτω πάλι στον γνωστό μονόλογο του φίλτατου exoterica...

Λοιπόν αγαπητέ φίλε θα σου πω το εξής:
Σεβάσου μια φορά τα πιστεύω ή τα νομίζω των άλλων

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2003, 09:56:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α, ρε Exot. Erica...

Είπα να αφήσω ασχολίαστη την απάντησή σου (γιατί δεν περίμενα να μου απαντήσεις και κάτι άλλο), μέχρι που είδα την τελευταία σου απάντηση.

quote:
Thot: Δέξου λίγο την πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν μόνο χριστιανοί και άπιστοι. Ο καιρός των σταυροφοριών πέρασε.
======
Exoterica:Για εξήγησε μου τι το ενδιάμεσο υπάρχει? Οι εξωγήινοι?

Τώρα τι να σου πω; Με αποστόμωσες

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2003, 16:31:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Thoth
quote:
Δεν είμαι αμαρτωλός και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να με σώσει η πίστη μου.

Ισχυριζεσαι οτι δεν εισαι αμαρτωλος;;; Θα ..τιμωρηθεις!!!
Οταν εγω το ειπα αυτο, "εφαγα" 4 μερες αποβολη στο Γυμανσιο!

Πως εγινε;
Δευτερα Γυμνασιου εγω, ηρθαν στο σχολειο δυο παπαδες και μας εξομολογουσαν...Ευκαιρια να χασουμε μαθημα, τρεχαμε ομαδικα ολοι, οποτε αναγκαστηκαν λογω φορτου εργασιας, να μας εξομολογουν δυο-δυο.

Αφου εξομολογηθηκαμε και χασαμε τη μια ωρα, την αλλη ωρα μου λεει ο συμμαθητης μου..
-Δεν παμε να ξαναεξομολογηθουμε;
- Τι, λες ,ρε του λεω, γινονται αυτα;
-Ναι ρε, μου λεει, θα παμε ..στον αλλο παπα τωρα, ποιος θα το καταλαβει;
-Μου αρεσε η ιδεα (ημουν και αδιαβαστος εκεινη την ωρα) και δεν παμε, του λεω;

Πηγαμε και μετα το πρωτο δεκαλεπτο κατηχησης απο τον παπα περι αμαρτιας, μας ρωτα ο παπας..
-Εσεις τι αμαρτιες κανατε παιδια μου;
-Δεν εχουμε αμαρτιες, πεταγεται ο συμμαθητης μου!
-Δεν γινεται, παιδια μου, λεει ο παπας..Μονο ο Χριστος ηταν αναμαρτητος..
-Οχι πατερ, δεν εχουμε αμαρτιες, επεμενε ο συμμαθητης μου..
Αμαρτωλοι ο ενας, αναμαρτητοι ο αλλος, δεν προλαβαινα να πω τιποτα εγω και αφου αραδιασε ο παπας 30αρια αμαρτιες απο αυτες που κανουν σιγουρα ολα τα ..αγορακια, αγανακτισμενος ο παπας, ζητησε να του αποδειξουμε γιατι δεν εχουμε αμαρτιες..
Με αφελεια ο συμμαθητης μου του αποκαλυπτει...
-Μα πατερ, μολις εξομολογηθηκαμε στον αλλον παπα, αφου με την εξομολογηση συγχωρουνται οι αμαρτιες, αρα ειμαστε αναμαρτητοι!!!

Τι τοθελε;;;
Κοκκινισε, πρασινισε ο παπας, ειπε και καποια ακαταλληλα λογια, τελος φωναζοντας εσκουξε..
-Αλητες, στο Γυμνασιαρχη γρηγορα, 8 μερες αποβολη θα ζητησω (η ανωτερη ποινη!!)...

Τελικα πηραμε 4 μερες...

Στο Γυμνασιο Σιδηροκαστρου για πολλα χρονια λεγανε οτι ειναι το πιο αυστηρο Γυμνασιο...
Τιμωρουνται με αποβολη ακομα και οι ...αναμαρτητοι!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2003, 17:47:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να'σαι καλά Πασχάλη!


Αυτά και άλλα "καλά" συμβαίνουνε στο ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ελλαδιστάν που μας κατάντησε η ασιατική φαρσοκωμωδία.
Για σκέψου αδερφάκι μου ΤΙ γίνονταν κάποτε στόν τόπο μας όταν δρούσανε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ οι μαυροφορεμένοι αυτόκλητοι "εκπρόσωποι" του ΕΝΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ "σωρήρος"!!

Μόνο φρίκη νομίζω ότι προκαλεί η σκέψη...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2003, 19:33:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τιμωρουνται με αποβολη ακομα και οι ...αναμαρτητοι!!!

Πιπέρι, Πιπέρι Πασχάλη.

Καλά όλο το Γυμνάσιο Χριστοί ήσαστε;;;

Αφού μόνο ο Χριστός μπρε, τιμωρήθηκε αναμάρτητος!!!

Βρε τι πάθαμε, οι χριστιανοί;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2003, 21:52:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
γιατί να μη σε απαντήσω ρε Thot.
Αυτά που πιστεύω λέω, όπως κάνει και ο καθένας σε αυτόν τον ντουνιά. Ούτε εκπροσωπώ κανένα πρόσωπο, ούτε κανένα κατεστημένο για να κανω διαφήμηση. Γιαυτό και βγαίνω ανώνυμα.
Όπως λοιπόν σου είπα σέβομαι το διακαίομαι να πιστεύει κανείς ότι θέλει αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ αυτό το είδωλο που πιστεύει κάποιος και τοχει για Θεό ενώ δεν είναι.
Με αυτό το είδωλο είναι που μου την δίνει και όχι αυτοί που το ακολουθούν, αλίμονο.
Αλλιώς όπως λες θα πήγαινα να παίξω μόνο με τα παιδάκια του κατηχητικού.
Ο Χριστός είναι ο ίδιος δεν αλλάζει συμφωνά με τα λάθη μερικών εκπροσώπων του. Ιούδας και κλέφτες και μεσαίωνας πάντα θα υπάρχουν αλλά αυτό δεν αμφισβητεί τον Χριστό, θαρθει αυτωνων η ωρα.

Πασχάλη παιδικά τραύματα . . .
Δεν πιστεύω ναφαγες και ξύλο στο σπίτι :ο για την αποβολή.

Exot.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2003, 02:55:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όπως λοιπόν σου είπα σέβομαι το διακαίομαι να πιστεύει κανείς ότι θέλει αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ αυτό το είδωλο που πιστεύει κάποιος και τοχει για Θεό ενώ δεν είναι.
Με αυτό το είδωλο είναι που μου την δίνει και όχι αυτοί που το ακολουθούν, αλίμονο.

Πες το ρε... χριστιανή μου και με έφαγε η αγωνία. Με τα άπιστα είδωλα τα έχεις και όχι με τους άπιστους !!!

Άρα δεν έχεις πρόβλημα με εμένα που είμαι άπιστος αλλά όχι ειδωλολάτρης.

Μαζί είμαστε, τελικά και δεν το ξέραμε... Άπιστη...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2003, 19:16:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όπως λοιπόν σου είπα σέβομαι το διακαίομαι να πιστεύει κανείς ότι θέλει αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ αυτό το είδωλο που πιστεύει κάποιος και τοχει για Θεό ενώ δεν είναι.

Με το συμπάθειο φίλε exoterica,
ποιο είναι αυτό το είδωλο;
Μίλησε κανείς εδώ για είδωλα;

Φιλικά, και αφού σου έχω ήδη πει ότι δεν διαφωνώ και δεν απορρίπτω το έργο και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού, να κάνω μία μικρή παρατήρηση. Την οποία θα ήθελα να την σκεφτείς για λίγο, πριν αγγίξεις το πληκτρολόγιό σου για να απαντήσεις.

Η σκέψη φίλε μου, είναι αυτή η οποία αναλαμβάνει μία ιδέα, η οποία είτε γεννάται / είτε σφηνώνεται στον εγκέφαλό μας, και την επεξεργάζεται. Της δίνει μορφή, την ντίνει με λόγο, τη συνδέει με τον νοητικό πύργο που δημιουργήθηκε και δημιουργείται συνεχώς από τους ανθρώπους (επιχειρήματα), και την εξωτερικεύει τελικά.
Αυτό λοιπόν το οποίο παρατηρώ στα γραφόμενά σου είναι, ότι οι μεν ιδέες που χρησιμοποιείς (δεν κρίνω αν είναι σωστές ή λανθασμένες), προέρχονται πιθανότατα από κατήχηση σε κάποια ενορία (δεν είναι κακό αυτό). Ωστόσο, και τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιείς, φαίνονται να αντλούνται από παρόμοιες πηγές. Ετσι, οι απαντήσεις τις οποίες δίνεις, δεν με πείθουν ότι είναι προϊόν μίας ελέυθερης σκέψης, η οποία παρατηρώντας την τάξη και την αρμονία που υπάρχει και διαποτίζει όλον τον κόσμο (παρόλο που οι άνθρωποι προσπαθούμε επιμόνως να την καταστρέψουμε...), γεννά και επενδύει με καρδιά τις ιδέες.
Μπορεί τελικά, στην ίδια πίστη να κατέληγες. Θα είχες όμως ανοίξει τα φτερά σου, θα τα έσπαγες και θα τα ξανακολλούσες ίσως αρκετές φορές, μπορεί κι αυτά που σου έμαθαν να τα αμφισβητούσες... Οταν όμως από αυτό το ταξίδι καταφέρεις και γυρίσεις στην "Ιθάκη", τότε δεν θα έχει πια σημασία ούτε αν η σινδόνη είναι αληθινή, ούτε καν οι λεπτομέρειες και η πραγματική αλήθεια σχετικά με την ανάσταση του Χριστού. Δεν θα ψάχνεις υποψιασμένος για είδωλα και ψευδολατρείες, διακυρρήτοντας την μοναδική αλήθεια του χριστιανισμού.
Διάβασα (νομίζω σε κάποιο τόπικ πρόσφατα), ότι όποιος έχει πόδια, δεν χρειάζεται να πίσει τους άλλους ότι έχει.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2003, 22:16:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πασχάλη παιδικά τραύματα . . .
Δεν πιστεύω ναφαγες και ξύλο στο σπίτι :ο για την αποβολή.

Exot.


Γιατρε, υπαρχει κανενας τροπος να επουλωθουν τα τραυματα;
Αν σε καποια παγανιστικη τελετη θυσιασω κανεναν αρχιμανδριτη, τι λες γιατρε xot-erica, θα λυθει το προβλημμα;
Οχι, οχι...Τον Ιαμβλιχο α π ο κ λ ε ι ε τ α ι.Μου ειναι πολυ συμπαθης.
Για σενα το συζηταμε..
Βεβαια πρεπει νασαι ...αμωμος!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2003, 02:52:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Amalia, eilikrina soy milw to eipa kai to janalew. Den exw skopo na peisv kanena. syzhthshj kanoyme sto kafeneio poy legetai eswterika.
Mhn moy kolas ntampeles se paraklw.

Pasxalh gia poion arximadrith milas gia ayton poy se eksomolghse tote? ela re sy toso baria to pires pia?

O exoterika

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2003, 03:05:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
amalia apothikeysa to minima soy tha to dw prosektika opws moy les... ayrio teksideyw pisteyw thn kyriakh na soy apnthsw

kalh nyxta se olous..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2003, 03:41:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγνώμη φίλε exoterica αν σου κόλλησα άθελά μου ταμπέλα. Η αλήθεια είναι ότι γράφοντας το προηγούμενο μήνυμά μου, σκέφτηκα αυτόν τον κίνδυνο, και ίσως τελικά να κατάφερα να σου κάνω αυτό, το οποίο θα απεχθανόμουν να μου κάνουν στην ίδια.
Απλά, ήθελα να σου πω, να αφήσεις για λίγο τη σκέψη σου να περιπλανηθεί ελεύθερα, να πετάξει έξω από τα όρια της θρησκείας (όσο επικύνδυνο κι αν ίσως σου φαίνεται αυτό), ίσως να ξαναγυρίσεις στα ίδια πιστεύω, θα είναι όμως δικά σου πια.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2003, 21:59:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενταξει φίλη Αμαλία δεν τρέχει τιποτε, απλώς μην γίνεται το εγκλημα εκ προθεσεως, όχι τιποτε άλλο γιατί δεν εκφραζει την πραγματικότητα για μενα και γιαυτό δεν προαγει τον διάλογο. Αν κολησουμε καποια ταμπέλα «εν τη ρυμη του λόγου» που λεμε, δεν τρέχει τίποτε εξάλου και λιγη ταπεινωση δεν βλαφτει :)

Η απάντηση που εγραψα καθ οδον:

Αμαλια: Με το συμπάθειο φίλε exoterica,
ποιο είναι αυτό το είδωλο;
Μίλησε κανείς εδώ για είδωλα;
Exoterica: Μάλον δεν εχω γίνει καταοητός. . . Είδωλο εννοω, ότι λανθασμένο έxουμε μεσα στην καρδιά μας το οποιο έχει παρει μιά θέση που αρμόζει μόνο στον αληθινό Θεό.
Παραδειγμα: Τα χρήματα με τα οποια ενας Ιούδας αντικατέστησε τον Θεό, η προσωπική αναγνώριση και δόξα για την οποία οι φαρισαοι εγληματισαν κατά του θεού, η ακολασία με την οποια αποκτηνώνεται και αδειάζει ο άνθρωπος, όλα τα κτισματα (ανθρωποι, αντικειμενα , διαβολοι) που διεκδικούν άλλοτε με ψέματα άλλοτε με υποσχεσεις τον χωρο αυτο της καρδιάς μας.
Αμαλια:Η σκέψη φίλε μου, είναι αυτή η οποία αναλαμβάνει μία ιδέα, η οποία είτε γεννάται / είτε σφηνώνεται στον εγκέφαλό μας, και την επεξεργάζεται. Της δίνει μορφή, την ντίνει με λόγο, τη συνδέει με τον νοητικό πύργο που δημιουργήθηκε και δημιουργείται συνεχώς από τους ανθρώπους (επιχειρήματα), και την εξωτερικεύει τελικά.
Αυτό λοιπόν το οποίο παρατηρώ στα γραφόμενά σου είναι, ότι οι μεν ιδέες που χρησιμοποιείς (δεν κρίνω αν είναι σωστές ή λανθασμένες), προέρχονται πιθανότατα από κατήχηση σε κάποια ενορία (δεν είναι κακό αυτό). Ωστόσο, και τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιείς, φαίνονται να αντλούνται από παρόμοιες πηγές. Ετσι, οι απαντήσεις τις οποίες δίνεις, δεν με πείθουν ότι είναι προϊόν μίας ελέυθερης σκέψης, η οποία παρατηρώντας την τάξη και την αρμονία που υπάρχει και διαποτίζει όλον τον κόσμο (παρόλο που οι άνθρωποι προσπαθούμε επιμόνως να την καταστρέψουμε...), γεννά και επενδύει με καρδιά τις ιδέες.

exoterica: Όχι δεν παίρνω κατηχησεις, διότι δεν έιμαι οργανωμενος καπου σαν στρατιωτακι για να σώσω τον κοσμο.
Μιλάω απλώς μεσα από την καρδιά μου γιαυτό που ζεί κάθε χριστανός όταν πλησιαζει τον Χριστό. Δεν με νιαζει τι έκανε και πως ζεί ο παπας της ενορίας μου, ουτε πως ζει η Αμαλία, ο Thot, ο axembrotos,. . . (με τους οποιους μιλω τωρα) Διορθώνοντάς σε λεω ότι από την καρδια βγαινει μια ιδέα η οποια την επεξεργαζεται το νοητικό και εξωτερικευεται. Αυτή είναι η διαδιακασία.

Αμαλια: Μπορεί τελικά, στην ίδια πίστη να κατέληγες. Θα είχες όμως ανοίξει τα φτερά σου, θα τα έσπαγες και θα τα ξανακολλούσες ίσως αρκετές φορές, μπορεί κι αυτά που σου έμαθαν να τα αμφισβητούσες... Οταν όμως από αυτό το ταξίδι καταφέρεις και γυρίσεις στην "Ιθάκη", τότε δεν θα έχει πια σημασία ούτε αν η σινδόνη είναι αληθινή, ούτε καν οι λεπτομέρειες και η πραγματική αλήθεια σχετικά με την ανάσταση του Χριστού. Δεν θα ψάχνεις υποψιασμένος για είδωλα και ψευδολατρείες, διακυρρήτοντας την μοναδική αλήθεια του χριστιανισμού.
Διάβασα (νομίζω σε κάποιο τόπικ πρόσφατα), ότι όποιος έχει πόδια, δεν χρειάζεται να πίσει τους άλλους ότι έχει.
Exoterica: Αν αντιπαραβάλλω την σχεση με τον Χριστό με την σχεση του αντρογύνου θα επρεπε να χωρίσω με την γυναικα μου για να εκτιμήσω την αξία της ώστε να ξαναγυρίσω στην ηθάκη. Ναι για μενα θα ητνα μια εμπειρία αλλά δεν ξερω τι εμπιρία θαταν για την Κλυταιμνήστρα αυτό. Σορυ αλλά αν πραγματικά αγαπάς δεν μπορείς να κάνεις τετοια πράματα διότι σκοντάφτεις στο ερώτημα του αν καταφερεις να περάσεις τις ερινύες και να ξαναγυρίσεις.
Αν σπάσουν τα φτερα τοτε πέφτεις και μόνο ένας Θεός σε σώνει.
Το να λες ότι εχω πόδια και πατάω καλα είναι πολύ σχετικό διότι λεει το γραφικό ο δοκών εσταναι βλεπετω μη πεσει. Οπότε ποιος μπορεί να ισχυριστεί κατι τέτοιο και ας είναι ο καλύτερος χριστιανός, πολύ περισσότερο εγω ένα απλό και ασήμαντο μέλος της εκκλησίας που απλώς έτυχε να βρω την παρέα σας μέσω κάποιου μέλους του esoterica και να με δεχτείτε στις συζητήσεις σας, για το οποίο και σας ευχαριστώ.

Exot.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 22:31:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Exoterica: Αν αντιπαραβάλλω την σχεση με τον Χριστό με την σχεση του αντρογύνου
Πολυ αρρωστο...πολυ αρρωστο...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

exoterica
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Tajikistan
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 00:03:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους exoterica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
nai e?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikostheater
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
332 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2005, 19:46:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikostheater  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πω πω...ψοφησε το θεμα,και μαλιστα 3 σελιδες ασχετες με το τοπικ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2005, 13:15:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά:

1. Για τη σινδόνη η εισαγωγή του Ιάσονα μάλλον τα είπε όλα. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον και τις απόψεις του Illuminati.VE. Άλλωστε αυτές ήταν και οι μόνες απόψεις που παρουσιάστηκαν σχετικά με το θέμα.

Τα υπόλοιπα ήταν οι γνωστές δοξασίες που ακούει ο κόσμος κάθε Κυριακή και εορτή από άμβωνος.

2. Για την ανάλυση περί ανάστασης του schwabe τι να πώ, με άφησε άφωνο. Τον βλέπω να καίγεται σε καμιά πυρά με τις ερμηνείες του, πολύ λογική βάζει και ...χμμμ.... κακό πράμα αυτό αν μιλάς για θρησκευτικά πράματα... Σιγά σιγα θα μας πει ότι η γη γυρίζει κι όχι ο ήλιος.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι μου έδωσε ερέθισμα να κοιτάξω πάλι τις σημειώσεις μου και να προβληματιστώ τα μάλα. Πάντοτε απόλαυση να σε διαβάζω φίλτατε Schwabe.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2005, 16:50:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon:
«Τον βλέπω να καίγεται σε καμιά πυρά με τις ερμηνείες του, πολύ λογική βάζει και ...χμμμ.... κακό πράμα αυτό αν μιλάς για θρησκευτικά πράματα... Σιγά σιγα θα μας πει ότι η γη γυρίζει κι όχι ο ήλιος.»

Είναι βέβαιο φίλε μου ότι εάν ζούσαμε λίγα χρονάκια παλαιότερα είτε θα…..είχα πάρει τα βουνά είτε θα είχα πέσει θύμα «Θεϊκής Κατάσχεσης»!!
(πάντα κατά τα βιβλικά πρότυπα..)

Εδώ ένα e-mail έχουνε στα χέρια τους, και έχω ακούσει ότι μπορείς να φανταστείς αλλά και έχω δεχθεί ότι ιό και Trojan horse κυκλοφορεί.
(Ας είναι καλά οι φίλοι μου οι κομπιουτεράδες!)

Πάντως, θαρρώ ότι εάν υπήρχε αυτός ο κακομοίρης ο Χριστός (έτσι τον κατάντησαν τελικά..) τότε μάλλον θα χαίρονταν για όσους πάνε κόντρα στο πανίσχυρο Ιερατείο του Ναού και της πολιτικής δόξας. Στο Ιερατείο του χρήματος και της εξουσιαστικής ίντριγκας.

Αλήθεια, τι άλλαξε είπαμε από τότε??

Μάλλον θα χαίρονταν για όσους θέτουνε βασανιστικά ερωτήματα, για όσους αμφιβάλλουν για τις αυθαιρεσίες που του κόλλησαν ως λόγια στο στόμα Του («ιερά παράδοση» βάφτισαν τις αυθαιρεσίες..), για όσα αμφισβητούνε ως θαύματα και θαυματοποιούς («Άγια Φλόγα», «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ» και άλλα πολλά ευφάνταστα και πελατειακά..).

Να’σαι καλά!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2005, 17:09:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Schwabe
Αλήθεια, τι άλλαξε είπαμε από τότε??


Εχμμ... τοο.... αυτό πως το λένε.... χμμμ... κάτσε εδώ το έχω...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2005, 01:28:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πω πω...ψοφησε το θεμα,και μαλιστα 3 σελιδες ασχετες με το τοπικ...

Μπα, θα έλεγα μάλλον ότι το θέμα λύθηκε. Δεν υπάρχει πλέον θέμα συζήτησης.

Είχαμε ένα "θαύμα", εξετάστηκε, αναλύθηκε, πιστοποιήθηκε, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, θαύμα τέλος. Συνήθως έτσι γίνεται.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikostheater
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
332 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2005, 22:21:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikostheater  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θεμα λυθηκε;ποτε ρε παιδια;δεν ακουσα κατι αναλογο...χμμμ ουτε στο περιοδικο Science Illustated ειδα την λυση του θαυματος..τελικα εμεις εδω στο εσωτερικα βαζουμε τα γυαλια σε ενα σωρο ειδικους που το ψαχνουν χρονια..πωπω,ειδες τι κανουν τελικα 3 σελιδες στο τοπικ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
e_shadow
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
246 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2005, 23:00:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους e_shadow  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το θεμα λυθηκε;ποτε ρε παιδια;δεν ακουσα κατι αναλογο...χμμμ ουτε στο περιοδικο Science Illustated ειδα την λυση του θαυματος..τελικα εμεις εδω στο εσωτερικα βαζουμε τα γυαλια σε ενα σωρο ειδικους που το ψαχνουν χρονια..πωπω,ειδες τι κανουν τελικα 3 σελιδες στο τοπικ;

και κυρίως αν είναι εκτός θέματος όπως εδώ!!!


Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2005, 00:00:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
nikostheater:
«χμμμ ουτε στο περιοδικο Science Illustated ειδα την λυση του θαυματος..τελικα εμεις εδω στο εσωτερικα βαζουμε τα γυαλια σε ενα σωρο ειδικους που το ψαχνουν χρονια..πωπω,ειδες τι κανουν τελικα 3 σελιδες στο τοπικ;»

Για να την δεις την ανάλυση αγαπητέ, στο συγκεκριμένο ή σε άλλα περιοδικά, θα πρέπει πρώτα ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στην έρευνα. Όμως, αν και φωνές και προκλήσεις υπάρχουνε από ούκ ολίγους, κανένας εκεί κάτω δεν λέει να ανοίξει την πόρτα του κουβουκλίου.

Γιατί άραγε? Γιατί δεν αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να αποδείξουν σε όλους τους «άπιστους Θωμάδες» την τρομερή……επιθυμία του Κυρίου?

Εύκολο το έχεις? Και μετά………ΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ??Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikostheater
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
332 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2005, 00:27:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikostheater  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγαπητε κυριε σβαμπε μαλλον μπερδεψες το θεμα..εδω το θεμα ειναι για την αγια σινδονη,οχι για το αγιο φως..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy