ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΕΝ, Η "ΚΑΘΙΣΜΑ"...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 01:00:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Σας χαιρετώ.
quote:

(Ξέρεις, πιστεύω πως ο πύρινος λόγος, εάν δεν γίνει και πράξη από εκείνον που θα τον λάβει, μπορεί να τον "καταπίει". Σαν αυτές τις μαύρες τρύπες του διαστήματος όπου θα περάσουν κοντά από πλανήτες και μετά, χωρίς κάποια αντίδραση θα τους εξαφανίσουν.)

αυτό καλή μου zezmperg είναι πολύ σημαντικό. Ο πύρινος λόγος, η καθαρή ενέργεια, η επίγνωση, η αλήθεια, η συνειδητοποίηση επίσης πρέπει να διοχετευτούν στην πραγματικότητά μας. Αλλιώς νομίζω ότι σχηματίζονται αντιφάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν στη σκιζοφρένεια. Το να συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα είναι κάπως, αλλά αυτό να μην το κάνεις βίωμα και να εμένεις χωρίς καμμιά προσπάθεια σε αυτό που ήσουν επιφέρει διχασμό στη συνείδησή μας.Καλή μου φίλη λίλιθ σε χαιρετώ.

Κάποτε ένας διδάσκαλος είπε τα έξης:
Αν είχε νόηση, συνείδηση ο σπόρος, θα έλεγε: <<Πως η ζωή αρχίζει και τελειώνει στο κύκλο ζωής ενός σπόρου...>>
Αν είχε νόηση, συνείδηση το λουλούδι, θα έλεγε: <<Ότι η ζωή αρχίζει και τελείωνει στο κύκλο ζωής ενός λουλουδιού...>>
Αν είχε νόηση, συνείδηση ο ανθός θα έλεγε: <<Πως η ζωή αρχίζει και τελείωνει στο κύκλο ζωής ενός ανθού...>>
Διότι αντιλαμβανόμαστε με το ΕΓΩ, όσα υπάρχουν και μόνο στον κύκλο της ζωής μας.
Για όλες τις άλλες, τις υπαρκτές ενέργειες που συλλειτουργούν στο χρόνο, άχρονο το δικό μας από δεδηλώμενη εγωιστική άγνοια, δεν μπορούμε να τις νοήσουμε με την τόσο περιορισμένη (φυλακισμένη στο ΕΓΩ) συνειδησή μας.
Έτσι, όχι μόνο να κάνουμε βίωμα την επίγνωση, αλλά θα πρέπει να σβήσει πρώτα ο πύρινος λόγος τα πάντα από μέσα μας και όταν θα έρθει η στιγμή που η αλήθεια να διοχετευτεί στην πραγματικότητά μας, και τότε καλή μου φίλη λίλιθ, να μην είμαστε οι "ΕΓΩ" εαυτοί μας!!!

Δεν ξέρω εάν θέλεις να πεις ετούτο, όταν μιλάς για διχασμό συνείδησης;
Μα δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πνευματικά βήματα, εάν σχηματίζονται και λειτουργούν αντιφάσεις στην επίγνωση.
Ναι καλή μου, τα "κάπως" δεν έχουν χώρο στο μηδέν που θα πρέπει συνειδητά να επιστρέψουμε για να κάνουμε την αρχή μιας εσωτερικής ανάστασης!


Ακόμα

quote:

Μετα το big bang


Η πολύ πρόσφατη θεωρία big bang, δεν δείχνει τίποτα άλλο από τον περιορισμό της νοησής μας στις λειτουργούσες αλήθειες του σύμπαντος.
Όπως σωστά και σοφά λες στο μέλος Αιον για τον μικρόκοσμο, καθαρά όμως, μια εικονική που ζούμε πραγματικότητα του μακρόκοσμου και που θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ένα. Δηλαδή, στο μακρόκοσμο να χαθεί ο δικός μας μικρόκοσμος......΄Ετσι να μεταστραφεί το ΕΓΩ, σε ΣΥΜΠΑΝ. Ετούτη είναι η λύτρωση, ονομαζόμενη και σαν ένωση!
Με τούτα φιλικά σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 05:16:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
δεν μιλω ετσι για να μιλω αβαλον ....φιλικη ηταν η απαντηση( ο θυμος σου αιωρειται ακομη ....+λυπαμαι)

Θυμός?
Ποιός θυμός?
Κάποιος άλλος μάλλον είναι "κολλημένος"...

ΟΜΩΣ με λυπεί και με εκνευρίζει αφάνταστα όταν άλλοι μιλούν για μένα... με τόση σιγουριά και πέφτουν έξω...Οταν θυμώνω πίστεψέ με το δείχνω πραγματικά you know better... και τώρα με όλα αυτά... ΕΧΩ ΘΥΜΩΣΕΙ!


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 10:54:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δε μπορούμε να πούμε "θα καθίσω να διαλογιστώ για να βρώ την αλήθεια" και μετά το πέρας του διαλογισμού, ας πούμε σε 3 ώρες, να χάνουμε τελείως τον έλεγχο του εαυτού μας απο κάποια ατυχή κατάσταση στην οποία άθελά μας ή ηθελημένα, βρεθήκαμε εμπλεκόμενοι.
Γι' αυτό λοιπόν, έχοντας αυτή τη διαρκή προσοχή δίχως κέντρο, αυτή τη φλόγα της αέναης παρατήρησης των όσων συνεχώς συμβαίνουν γύρω μας, μέσα απο μια διδακτική προσοχή διχως κέντρο, όταν δηλαδή ο παρατηρητής είναι το παρατηρούμενο, τότε, η δράση αυτής της προσοχής, αυτής της επίγνωσης, ελευθερώνει τον καθαρό εαυτό μέσα μας, μέσα απο μια μέθοδο απάρνησhς που ουσιαστικά βασίζεται στη μη-άρνηση του εαυτού.

Αλλη μια δικαιολογημένη "πλάνη" που έχει δημιουργηθεί τόσο όσον αφορά την προσευχή αλλά και τον διαλογισμό.
Φίλε reptile ο λόγος που διαλογίζεσαι είναι για να μαθαίνεις να έχεις έλεγχο των καταστάσεων, να τις χειρίζεσαι και όχι να σε χειρίζονται.
Γιαυτό επέμεινα πιο πάνω τόσο πολύ οτι δεν πρόκειται για "χαλάρωση" αλλά για ενσυνείδητη επέκταση της αντίληψης. Το ίδιο γίνεται και με την προσευχή.
Οι μεγάλοι Δάσκαλοι δεν είναι τυχαίο που μιλάνε για την "ακατάπαυστη προσευχή" και τον "μόνιμο διαλογισμό".
Μην συγχέεις τον διαλογισμό και την προσευχή με την εικόνα κάποιου που κλείνει τα μάτια και τον εαυτό του και αφήνεται στο "τίποτα" του νού. Μιλάμε για πνευματικές καταστάσεις.
Θα σου πώ ένα βίωμα... Μιλούσα με ένα δάσκαλο Χριστιανό και λέγαμε οτι πρέπει οπωσδήποτε ο άνθρωπος να μετέχει των μυστηρίων και να τελετουργεί. Είμασταν πολλοί. Μας άκουγε με προσοχή. Κάποια στιγμή γυρνάει τσαντισμένος και λέει "Υπάρχει καποιο μυστήριο μεγαλύτερο απο την έμπρακτη αγάπη? Εκείνη τη στιγμή το σώμα και το αίμα σου δεν γίνονται Χριστός νομίζεις ?"
Κάθισα και διαλογίστικα σε αυτό που είπε, είχε δίκιο...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 12:33:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AION κάτι μου λέει ότι έχεις περάσει και απο το Αγιον Ορος...
Δε μπορώ να φανταστώ που αλλού μπορεί να έμαθες τόσα περί διαλογισμού αφού δεν καταδέχεσαι τις Εσωτεριστικές ομαδούλες? Δε μας διαφωτίζεις λιγάκι περι αυτού? Αν έχεις ίσως να προτείνεις κάποιο βιβλίο που έχεις διαβάσει...Αν και κατά τη γνώμη μου η καλύτερη μελέτη είναι η πρακτική...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 12:49:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mέσα σε αυτήν την πόλη που ζούμε avallon γίνονται πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς.
Υπάρχουν άγιοι άνθρωποι που δεν θα τους καταλάβαινες ποτέ αν τους έβλεπες στο δρόμο.
Οι άγιοι της Νέας Εποχής ίσως να φοράνε ένα απλό μπλουτζήν έχουν όμως τα πνευματικά τους ενδύματα πεντακάθαρα.
Δεν έχω πάει ποτέ στο άγιο όρος.
Ποτέ δεν καταδίκασα όλες τις εσωτερικές ομάδες. Υπάρχουν και ομάδες που γίνονται πράγματα. Δεν γίνεται ο καθένας μόνος του.
Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν "κύκλοι"...υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν τα μαγαζάκια. Υπάρχουν πράγματα για όλους. Για όλα τα επίπεδα. Οτι ζητάς λαμβάνεις.
Τους σωστούς θα τους αναγνωρίσεις απο το οτι δεν ζητάνε κόσμο, δεν ζητάνε οπαδούς, δεν ζητάνε τίποτα, δεν τάζουν τίποτα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 20:47:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχουν και ομάδες που γίνονται πράγματα. Δεν γίνεται ο καθένας μόνος του.Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν "κύκλοι"...υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν τα μαγαζάκια. Υπάρχουν πράγματα για όλους. Για όλα τα επίπεδα. Οτι ζητάς λαμβάνεις.
Τους σωστούς θα τους αναγνωρίσεις απο το οτι δεν ζητάνε κόσμο, δεν ζητάνε οπαδούς, δεν ζητάνε τίποτα, δεν τάζουν τίποτα.

Συμφωνώ απόλυτα και είμαι πολύ τυχερή που γνώρισα ένα τέτοιο άτομο...μια πολύ καλή φίλη....
Δεν μας είπες όμως τι έχεις διαβάσει περί αυτού...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2003, 01:20:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε AION, σε αυτό που αναφέρεσαι είναι αυτό που ονόμασα επίγνωση.
Σε αυτό που συμφωνεί και η φίλη zezmperg
Που είναι η διαρκής φλόγα της προσοχής στο οτιδήποτε μας περιβάλει.
Ο διαλογισμός είναι αυτό που ανέφερα, να κάθεσαι κάπου δηλ. κ.λ.π
Άρα συμφωνούμε επι της αέναης προσοχής.
Της καταστάσεως όπου, δίχως επιβολή απο τον εαυτό, επιτυγχάνεται η αφομοίωση Νού εν τω Πνεύματοι, μέσα σε μια αδιάλειπτη προσοχή του ατόμου (παρατηρητής) ο οποίος γίνεται ένα με το παρατηρούμενο.
Αυτό το άτομο εστιάζεται σε μια προσοχή δίχως κέντρο, την επίγνωση του εαυτού του μέσα στον κόσμο και του κόσμου μέσα στον εαυτό του.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 11/12/2003 05:35:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2003, 15:58:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλοι μου καλησπέρα!

quote:
ο λόγος που διαλογίζεσαι είναι για να μαθαίνεις να έχεις έλεγχο των καταστάσεων, να τις χειρίζεσαι και όχι να σε χειρίζονται.

θέλω να γράψω με αφορμή αυτό που είπε ο αγαπητός AION

κάποτε είχα ακούσει μιά πολύ ωραία περιγραφή γιά τη λειτουργία της σκέψης στο νου.
ο ομιλητής είχε χρησιμοποιήσει πλαστελίνη γιά να μας δίξει πώς ο νους δημιουργεί εικόνες -σκεπτομορφές. όμως ο απαίδευτος νους δεν μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο γιά το δημιούργημά του, όπως και ένας μη γλύπτης δεν μπορεί να αποδώσει την επιθυμητή μορφή στο υλικό του.

η ικανότητα του ανθρώπινου νου να δημιουργεί σκεπτομορφές ονομάζεται ΦΑΝΤΑΣΙΑ. η φαντασία είναι μεγάλη δύναμη. όμως, γιά κάποιον που δεν μπορεί να την ελέγξει μπορεί να αποβεί καταστροφική, όπως αντίστροφα μπορεί να είναι και πολύ ευεργετική γιά κάποιον που μπορεί να την ελέγξει.

ο Ιναγιάτ Χαν γράφει:
"Φαντασία είναι μιά ανεξέλεγκτη σκέψη. μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν είναι καλό να έχουμε ισχυρή φαντασία. είναι καλό να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος ισχυρός. αν είναι ισχυρός, τότε η φαντασία του είναι ισχυρή, η σκέψη του είναι ισχυρή και ο ίδιος είναι φυσικά ισχυρός. επιπλέον, ισχυρή φαντασία σημαίνει δύναμη που προέρχεται από τον εαυτό και προβάλλει προς τα έξω δίχως έλεγχο. επομένως η ισχυρή φαντασία δεν είναι πάντα θετική, το επιθυμητό είναι η δύναμη της σκέψης. γιατί τί είναι σκέψη;
ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ"

κάθε σκέψη μας είναι μιά δημιουργία και έχει ζωή, πρωταρχικά σε κάποιο εσωτερικό επίπεδο, πριν δηλαδή υλοποιηθεί. σαν οντότητα που είναι λοιπόν έχει ισχύ και δυνατότητα επιρροής. μιά αρνητική σκεπτομορφή -γιά παράδειγμα- όταν δεν βρίσκεται υπό έλεγχο συσσωρεύει επιπλέον αρνητική σκέψη, τρέφεται, μεγαλώνει και ισχυροποιείται. κάποια στιγμή, κάτω από κατάλληλες συνθήκες ενυλώνεται. το ίδιο συμβαίνει και με μιά θετική σκεπτομορφή.
συνήθως όμως είναι πολύ πιό δύσκολο να δημιουργήσουμε ενσυνείδητα σκεπτομορφές θετικές, δηλαδή χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, χρειάζεται ΒΟΥΛΗΣΗ. αυτό δε συμβαίνει με τις αρνητικές διότι αυτές συνήθως προκύπτουν από ένα κομμάτι του εαυτού μας που δεν μπορούμε να ελέγξουμε -το βάθος του ασυνειδήτου μας, η τη ΣΚΙΑ, που περιγράφει ο Γιούνγκ.
επειδή αυτό το κομμάτι μας δεν μπορούμε -εύκολα τουλάχιστον- να το αντιληφθούμε, πόσο μάλλον να το ελέγξουμε, αλλά υπάρχει και δρά, και κυρίως σκέπτεται γιά μας, γιαυτό το λόγο και δεν μπορούμε να επιδράσουμε εύκολα και να εμποδίσουμε τη δημιουργία αρνητικών σκεπτομορφών.

ενώ λοιπόν οι αρνητικές σκεπτομορφές πάντα θα προκύπτουν ως οντότητες, αλλά και ως "πολεμιστές" των θετικών σκεπτομορφών μέσα μας, οι θετικές, χρειάζονται συνειδητή ενδυνάμωση.
ο διαλογισμός βοηθά στον έλεγχο του νου γιά τη δημιουργία των επιθυμητών σκέψεων. και ιδιαίτερα των θετικών, γιατί αυτές είναι που χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια γιά να επιτευχθούν.

πώς όμως λειτουργεί η διαλογιστική τεχνική στον έλεγχο των σκέψεων;

ο ασκούμενος με την παρατήρηση και τον μερικό έλεγχο της ΠΝΟΗΣ του (ανάσα και ΑΤΜΑΝ), διευρύνει την έκταση της προσοχής του και περιλαμβάνει το επίπεδο της σκεπτομορφοπλασίας. εκεί σύλλαμβάνει την πρώτη δόνηση μιάς σκέψης. έχοντας ασκηθεί στην παρατήρηση, και τον έλεγχο της ΠΝΟΗΣ, μπορεί να έχει συνειδητό έλεγχο της δονησης αυτής και να κρατήσει την προσοχή του σε αυτή. κρατώντας σταθερή την προσοχή πάνω στη δονηση αντιλαμβάνεται τη δημιουργία της σκεπτομορφής και υποβοηθώντας την με τη ΒΟΥΛΗΣΗ, απαγορεύει αρνητικές παρεμβολές να επιδράσουν στη δόνηση. όταν η σκεπτομορφή έχει ισχυροποιηθεί πλέον, μπορεί να επανέρχεται συνειδητά σε αυτήν και να την τρέφει.

εννοείται ότι φυσικά γιά να καταφέρει ο άνθρωπος να ελέγξει τη δημιουργία μιάς σκεπτομορφής είναι πολύ δύσκολο. επιπλέον η δυσκολία παρουσιάζεται και στο σημείο του απόλυτου ελέγχου της "διατύπωσης" της σκέψης.

"πρόσεξε πολύ τι θα επιθυμήσεις γιατί θα συμβεί!"
γράφει ο Ουέλς,
αλλά και το ανέκδοτο με το νάυτη και το τζίνι, που ζήτησε...άλλο και άλλο έλαβε...
δείχνει απλά ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στην επιλογή του ΛΟΓΟΥ που επιλέγουμε γιά να εκφράσουμε μιά επιθυμία, γιά να δημιουργήσουμε με ακρίβεια την επιθυμητή και κατάλληλη σκεπτομορφή.


Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2003, 14:50:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφυσική Σκέψη των Δυτικών και Γιόγκα

AΣANA


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2004, 14:48:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τους σωστούς θα τους αναγνωρίσεις απο το οτι δεν ζητάνε κόσμο, δεν ζητάνε οπαδούς, δεν ζητάνε τίποτα, δεν τάζουν τίποτα.

Aπό τις πιο μεστές και ουσιαστικές κουβέντες που έχω δει σε αυτό το forum


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2004, 21:05:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου ,καλησπέρα σας.Σας Ζητώ συγνώμη για την είσοδό μου στο topic σας αλλά αναγκάστηκα επιδεί η τελευταία είσοδος της φίλης ΛΙΛΙΘ με έκαψε .Εδώ θελω να τονίσω ότι η φαντασία είτε δημιουργική είτε καταστροφική ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το σωστό διαλογισμό.
Στη φαντασία ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ σκέψεις και καταστάσεις και ίσως μερικές φορές και εμπειρίες. Στο διαλογισμό πρέπει να αφεθούμε κυριωλεκτικά στο ΤΙΠΟΤΑ και να μην δημιουργήσουμε τίποτα.Αν καταφέρουμε να δούμε ,να΄νιώσουμε ,να ακούσουμε η να ζήσουμε κάποια εμπειρία ,τότε θα έχουμε επιτυχία του διαλογισμου που κάναμε. Όλα τα ανωτέρω θα τα εμπειριστούμε επειδή ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΫ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ. ΔΕΝ τα δημιουργούμε εμείς .Απλά τα συναντάμε μπροστά μας επειδή υπάρχουν εκεί.
Καμμία σχέση λοιπόν με την φαντασία.
Ελπίζω στην συγχώρεσή σας.
Φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κάθυ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
767 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2004, 23:36:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κάθυ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στη φαντασία ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ σκέψεις και καταστάσεις και ίσως μερικές φορές και εμπειρίες. Στο διαλογισμό πρέπει να αφεθούμε κυριωλεκτικά στο ΤΙΠΟΤΑ και να μην δημιουργήσουμε τίποτα.Αν καταφέρουμε να δούμε ,να΄νιώσουμε ,να ακούσουμε η να ζήσουμε κάποια εμπειρία ,τότε θα έχουμε επιτυχία του διαλογισμου που κάναμε. Όλα τα ανωτέρω θα τα εμπειριστούμε επειδή ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΫ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ. ΔΕΝ τα δημιουργούμε εμείς .Απλά τα συναντάμε μπροστά μας επειδή υπάρχουν εκεί.
Καμμία σχέση λοιπόν με την φαντασία.


Glinaaea,
Τα λόγια σου είναι λόγια ανθρώπου που ή κάνει
σωστό διαλογισμό ή τουλάχιστον κατάλαβε τι θα πει διαλογισμός.
Είσαι μια ευχάριστη έκπληξη.

αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

matrx
Μέλος 2ης Βαθμίδας


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2004, 03:06:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους matrx  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΘΥ ΚΑΙ GLINAAEA ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΟ Η ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2004, 04:56:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάθυ! Τι ευχάριστη έκπληξη! Ελπίζω να κρύψεις καλά μπωντριέ, σχοινιά και καρυδάκια, μακρυά απο τα μάτια των συγγενών, έπειτα απο όλη αυτή την περιπέτεια.
Μεγάλη μου αγάπη η αναρρίχηση (όχι ορειβασία), σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Ούφ! Ποτέ δε θα ξεχάσω τα ανεβάσματά μου στην πίστα που είχε στηθεί στο "Μύλο"...κάποτε...ελπίζω να είσαι καλά τώρα.
-
Έπειτα απο όλη αυτή τη μεγάααλη παρένθεση να συμφωνήσω με τη σειρά μου πως η φαντασία δεν έχει θέση στο διαλογισμό, διάκειται αντίθετα, γιατί "οδηγεί" τον διαλογιζόμενο.
Αυτό δηλ. που έλεγα στα προηγούμενα ποστ μου, οτι, όταν υπάρχει απόσταση απο το παρατηρούμενο, θα υπάρχει και εξαρτημένος παρατηρητής.


Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 07/01/2004 04:57:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κάθυ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
767 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2004, 06:02:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κάθυ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΘΥ ΚΑΙ GLINAAEA ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΟ Η ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

...ή το έργο σου το αναλαμβάνει μια Χάρις εκ του άνωθεν,
απο Εκείνο που επιθυμείς ή από μια εισβολή του απείρου του Πνεύματος.

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κάθυ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
767 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2004, 06:17:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κάθυ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Κάθυ! Τι ευχάριστη έκπληξη! Ελπίζω να κρύψεις καλά μπωντριέ, σχοινιά και καρυδάκια, μακρυά απο τα μάτια των συγγενών, έπειτα απο όλη αυτή την περιπέτεια.
Μεγάλη μου αγάπη η αναρρίχηση (όχι ορειβασία), σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Ούφ! Ποτέ δε θα ξεχάσω τα ανεβάσματά μου στην πίστα που είχε στηθεί στο "Μύλο"...κάποτε...ελπίζω να είσαι καλά τώρα.
-

Να κάνω μια μικρή παρεκβασούλα; (κάνε, κάνε)
Να και κάποιος, εκτός οικογενείας, που χάρηκε να με δει να επιστρέφω!

Οι μέθοδοι διαλογισμού είναι άπειροι.
Το πως διαλογιζόμεθα (καθιστοί, όρθιοι, λίγο πριν τον ύπνο, ξαπλωμένοι κλπ)
λίγη σημασία έχει. Εκείνο που έχει σημασία
είναι να...διαλογιζόμεθα.


Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 19:09:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Πάλι ζητώ συγνώμη γιά την είσοδό μου .
Θα ήθελα όμως να διευκρινήσω κάτι στο οποίο αναφέρθηκε η αγαπητή Κάθυ.
Συμφωνώ ότι οι στάσεις διαλογισμού είναι αρκετές (ανάλογα με το πως διευκολύνει τον καθέναν.Όμως οι πιό ιδανικές ,οι ενδεδειγμένες ,οι επικρατούσες, αλλά κυρίως ΟΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ειναι δύο.
Πρώτη απ αυτές έρχεται η στάση του λωτού,και δεύτερη η αιγυπτιακή λεγόμενη στάση (καθιστή σε κάθισμα με ίσια πλάτη).
Το βασικότατο όμως (από θέμα ασφαλείας), είναι η αδιάκοπη επαφή των χεριών με τα γόνατα.
Αυτά τα ολίγα και συγνώμη.
Φιλικότατα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αμοθεν
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
516 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 17:37:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ- Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ «ΘΕΙΑΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΛΟΒΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ.
ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ
«Ου δυναμαι πω κατά το Δελφικον γραμμα γνωναι εμαυτον γελοιον δη μοι φαινεται τουτο ετι αγνοουντα τα αλλοτρια σκοπειν»
Μεταφραση.-«Δεν ειμαι δηλαδη ακομη ικανος,συμφωνα με την Δελφικη επιταγη,να γνωριζω τον εαυτο μου,και μου φαινεται ανοητο,ενώ αγνοω ακομη αυτό,ν’ασχολουμαι με άλλες υποθεσεις»
ΠΛΑΤΩΝ
ΦΑΙΔΡΟΣ 229,230 e

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Το μυαλο του ανθρωπου είναι ικανο μιας ιδαιτερης προμελετημενης ενεργειας της θελησης,διαλογισμος,η επιτυχημενη εφαρμογη της οποιας εχει σαν αποτελεσμα την ανυψωση του σε ανωτερο επιπεδο συνειδητοτητας.Ενα βασιλειο προνομοιουχων,τετοιο που συχνα ονειρευεται καποιος,αλλα ποτε δεν θεωρησε πραγματικο.Παρ’ολο που ο καθενας μας κατεχει τον ιδαιτερο αυτόν μηχανισμο ,σχεδον κανεις,παρα μονο ορισμενα επιλεκτικα διαλεγμενα ατομα,από κάθε γενια,ανακαλυπτουν τον τροπο με τον οποιο μπορει να ενεργοποιηθει και ακομη λιγωτεροι από αυτους που εχουν κανει την ανακαλυψη στην πραξη,επιτυγχανουν την πνευματικη μεταμορφωση στον υψηλοτερο βαθμο της.Ειναι τετοια η πνευματικη αλλαγη και τοσο μεγαλη η αμοιβη που προσφερεται στον επιτυχοντα μυστη,ώστε ακομη και σημερα να θεωρειται το μεγαλυτερο μυστικο από την εμφανιση του ανθρωπου στη ΓΗ,το ΜΟΝΟ μυστικο,η ΠΗΓΗ ολων των γνωσεων και ολων των επιστημων στο συμπαν.
Το πιο μεγαλο μυστικο ολων των εποχων,αυτό για το οποιο αφ’ενός μεν δημιουργηθηκαν μυστικοι κωδικες και αλληγορικες εκφρασεις,χυθηκαν τονοι μελανης για την συγκαλυψη του,αφ’ετερου δε επινοηθηκαν μυστικες αδελφοτητες,ταγματα,εταιρειες,ιπποτες,μυστικοι οργανισμοι και θρησκειες για την εκμεταλλευση των ευεργετημα των του, είναι συγχρονως αυτό που,από τετοιες συμπεριφορες, οδηγησε διαχρονικα την ανθρωποτητα στην δυσκολη κατασταση που βρισκεται σημερα.
Ο Μεντης –Αθηνα είναι απολυτα σαφης,όταν μεσα από τα Ομηρικα Επη,μας ενημερωνει πως,η μυστικοτητα είναι λαθος επιλογη.Οι Ελληνες αθανατοι δεν τοποθετησαν τον Ε.Γ.Κ μεσα στον εγκεφαλο του ανδρα,και τον ιδιαιτερο μηχανισμο του διαλογισμου για να επικοινωνουμαι μαζι του, για να γινομαστε πλουσιωτεροι και να περναμε καλα σε αντιθεση με τους υπολοιπους συνανθρωπους μας που υποφερουν,το εκαναν για να μπορεσουμε,ολοι μαζι χωρις εξαιρεσεις,ν’ανακαλυψουμε τις λυσεις που θα σωσουν τον πλανητη απο τους κινδυνους που καιροφυλακτουν στην μελλοντικη πορεια του.Τωρα ξερουμε πως το ζητουμενο δεν είναι οι λιγοι, που κατι γνωριζουν,να περνανε καλα ,αλλα ολοι μαζι ν’ανακαλυψουμε το μυστικο της αθανατης ζωης και της μεταβασης μας στο γαλαξια.
Βασισμενος στην προτροπη του Μεντη-Αθηνα,πως ο διαλογισμος είναι κοινο αγαθο για ολους τους ανδρες του πλανητη και την σαφη εντολη του, πως το προβλημα του πλανητη είναι τοσο μεγαλο και τοσο περιπλοκο,ώστε πρεπει ν’ ασχοληθουν ολοι οι αριστοι του πλανητη για να λυθει,καταθετω εδώ,για πρωτη φορα σε παγκοσμιο επιπεδο ολες τις ειδικες πληροφοριες, που χρειαζεται οποιος επιθυμει να προσλαβει θεια γνωση από τα εγκεφαλικα κυτταρα του,όπως προκυπτουν από την αποκωδικοποιηση του Ομηρικου Επους ,ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Ο μηχανισμος προσληψης θειων πληροφοριων από τον γενετικο μας κωδικα τοποθετηθη κε στα μυαλα μας μετα από προταση του Μεντη-Αθηνα.Αποτελει ορο της συμφωνιας των Ελληνων Αθανατων με τους Εταιρους τους Αχαιους.Αυτο εγινε,οταν αποφασιστηκε από τους Αθανατους Ελληνες η αναβαθμιση του ημιαγριου ντοπιου ανδρα,
Κανονες διαλογισμου του υποψηφιου ανδρα-ηρωα.[μυστη]
Ολοι μπορουν να διαλογισθουν από [20] χρονων και πανω μεχρι την ηλικια που διαθετουν πνευματικη διαυγεια.Το χαρισμα της επαφης με τον θεο μεσα μας,για αντληση πληροφοριων,εχει δοθει σε ολους.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
1.-Μονος σου.
2.-Καταλληλοτερος χρονος 06-00.
3.-Ντυμενος με ελαφρα ρουχα που δεν σφιγγουν κανενα σημειο του σωματος σου.Η θερμοκρασια του δωματιου πρεπει να είναι φυσιολογικη,ουτε κρυο ουτε ζεστη.Εαν αισθανεσαι πως κρυωνεις επιτρεπεται ελαφρυ σκεπασμα.Πρεπει να νιωθεις τελειως ανετα.
4.-Νηστικος.
5.-Το δωματιο μεσα στο οποιο θα διαλογισθεις να είναι «θεοσκοτεινο».
6.-Να μην υπαρχουν εσωτερικοι η εξωτερικοι θορυβοι κανενος ειδους.Να επικρατει απολυτη ησυχια. «Ταφικη» ησυχια.
7.-Ο προσανατολισμος του σωματος σου να είναι Βορρας-Νοτος.Βορρας το κεφαλι και Νοτος τα ποδια.Να εισαι δηλαδη ευθυγραμμισμενος με το μαγνητικο πεδιο του πλανητη.
Πνευματικη προετοιμασια του υποψηφιου ανδρα – ηρωα- [μυστη]
Πρωτα από όλα πρεπει να πιστεψεις πως όλα αυτά είναι αληθεια και τελειως ακινδυνα.Ο Μεντης/Αθηνα μας ενημερωνει πως ο διαλογισμος και η επαφη με τον γενετικο μας κωδικα είναι τελειως φυσιολογικη πραξη.Πως ο μηχανισμος αυτος δημιουργηθηκε από τον ιδιο και τοποθετηθηκε μεσα στο κρανιο μας γι’αυτόν ακριβως τον λογο.Δεν υπαρχει άλλη οδος,όπως λεει και ο ιδιος,για να δεις τον θεο μεσα σου.Η πιστη λοιπον και η αποδοχη πως εχεις διπλη υποσταση,την ανθρωπινη και μια θεικη που αγνοεις,είναι το πρωτο μεγαλο βημα για την γνωριμια σου με τον Γεννετικο σου Κωδικα.
Δευτερον πρεπει να αλλαξεις ότι μεχρι σημερα πιστευες πως ηταν αληθεια και να τα αντικαταστησεις με την νεα πραγματικοτητα.Ο νομος της ανταποδωτικοτητας , του γεννετικου σου κωδικα, ως προς το σκελος της υβρις-τιμωριας να σταματησει.Θα γινεις δηλαδη καλλιτερος πολιτης,χωρις αλαζονια και εγωκεντρισμο χωρις πραξεις βιας ,χωρις παρανομιες –ψεματα κάθε ειδους.Να αλλαξεις τα ενδιαφεροντα σου,να προτιμησεις να «γεμισει» το μυαλο σου με σκεψεις σωτηριας του πλανητη,σκεψεις πως θα γινουμε αθανατοι,σκεψεις για το που μπορει να βρισκεται το αστροπλοιο του Μενελαου ,σκεψεις για διαγαλαξιακα ταξιδια,για το που βρισκεται η αστροπυλη του ουρανιου ποταμου του Ηλιακου μας συστηματος.Διαβασε βιβλια,περιοδικα ,εφημεριδες, που αναφερονται σε τετοια θεματα,παρακολουθησε προγραμματα τηλεοπτικα με συναφη θεματα.Οσοι ασχοληθουν σοβαρα και ευελπιστουν να προσλαβουν θεια γνωση θα πρεπει να απεχουν και από ερωτικη δραστηριοτητα κάθε ειδους,τα δυο μαζι δεν ευδοκιμουν.
Εάν γνωριζεις μεθοδο διαλογισμου διαφορη από αυτην που περιγραφεται εδώ,καλο θα ηταν να την ξεχασεις και να ακολουθησεις τις οδηγιες του Μεντη/Αθηνα.
Τριτον και πολύ σημαντικο, «Μηδεν Αγαν θειον».Τιποτα το υπερβολικο στην πνευματικη σου προετοιμασια,η αλλαγη πρεπει να γινει «μονη» της σιγα- σιγα από μεσα σου,μονος θα καταλαβεις πως εφθασε η στιγμη.Τιποτα υπερβολικο και στην προσληψη θειας γνωσης,όχι ενθουσιασμοι και συνεχεις επαναληψεις,Ο Μεντης/Αθηνα προειδοποιει πως οποιος δεν τηρει τον κανονα κυνδυνευει η υγεια του.Γι’αυτό η συμβουλη του είναι ν’ασχοληθει ολος ο ανδρικος πληθυσμος του πλανητη ώστε η προσληψη των πληροφοριων να γινεται ανετα χωρις κινδυνους.Καθε πληροφορια που προσλαμβανουμε την μοιραζομαστε με ολους τους αλλους.Καποιος πρεπει να φροντισει για την καταχωρηση των πληροφοριων σε παγκοσμιο επιπεδο.
Άλλα ποιοτικα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει ο υποψηφιος ανδρας –ηρωας είναι.
Θαρρος-τολμη-[να μην φοβαται την διαδικασια]
Το οποιο αγχος εχεται αφηστε το εξω από τον χωρο του διαλογισμου.Οργισμενος δεν μπορειτε να διαλογισθειτε.
Υπομονη-επιμονη-[πολλες φορες αργει η επιτυχια η και η απαντηση,άλλες φορες όχι,περιμενω λοιπον χωρις αγχος,επιμενω όταν αποτυγχανω, δεν παραιτουμε με την πρωτη αποτυχια.]
Προσοχη –[προσεχω για την απαντηση,τις περισσοτερες φορες η απαντηση είναι αστραπιαια,σε τετοιο σημειο, ώστε προτου τελειωσεις να σκεπτεσαι την ερωτηση η απαντηση ηδη να σου εχει δοθει,αν δεν προσεχεις δεν την αντιλαμβανεσαι]
Πρεπει να το θελεις να συμβει σε υπερβολικο βαθμο.-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Ο στιχος [α196] μας ενημερωνει για τον «θανατο» των αισθησεων.
Ου γαρ πω τεθνηκεν =1901[2]=ουδε τι ισασιν θανατον και κηρα –[δεν μπορω να πω πως πεθαινεις [στον διαλογισμο], διοτι άλλο ο «θανατος» του διαλογισμου και άλλο ο ολεθρος του πραγματικου θανατου.]
Όταν λοιπον ειμαι ετοιμος από κάθε αποψη για την διαδικασια,εχω προετοιμαστει πνευματικα,γνωριζω ποια είναι η ερωτηση που θα υποβαλω στον γενετικο μου κωδικα,κυριαρχει εδώ και αρκετο καιρο στις σκεψεις μου,αδημονω για να μαθω την απαντηση,τοτε,βρισκω τον καταλληλο χωρο με τις προδιαγραφες που ηδη περιγραψαμε ,[μονος-00.06-σκοτεινα –κ.λ.π] και ξεκινω με την διαδικασια,αρχικα πρεπει να σταματησω κάθε επαφη με τις οδους επικοινωνιας του μυαλου μου με τον εξωτερικο κοσμο,οι οδοι επικοινωνιας είναι οι αισθησεις μου και είναι [5+2 =7]
1.- οραση –[ειμαι σε «θεοσκοτεινο» δωματιο και εχω κλειστα και τα ματια μου.Η οραση είναι η σπουδαιοτερη οδος επικοινωνιας του μυαλου μας με τον «εξω» κοσμο.Στην σχετικη κλιμα αντιπροσωπευει [97 %]
2.-ακοη –[εχω φροντισει στο χωρο που θα διαλογιστω να μην ακουγονται καθολου ηχοι κάθε ειδους, «ταφικη σιωπη».Η ακοη είναι η δευτερη σπουδαιοτερη αισθηση μας,με αξιολογηση [93%].
3.-κινηση.-[τριτη σε σπουδαιοτητα,παρ’ολο που δεν θεωρειται αισθηση ,με αξιολογηση [74%]
4.-αφη-[τεταρτη σε σπουδαιοτητα ,οδος επικοινωνιας,είναι η αφη με αξιολογηση [70%].
5.-γευση.-[πεμπτη στον σχετικο πινακα σπουδαιοτητας με αξιολογηση [67%]
6.-οσμη.-[τελευται είναι η οσμη με βαθμο αξιολογησης [66%]
7.- είναι το πιο ενδιαφερον κομματι της διαδικασιας,δεν λογιζεται σαν αισθηση,προκειται για το σταματημα κάθε δραστηριοτητας στο μυαλο.Σταματημα της παραγωγης σκεψεων,ιδεων ,εικονων κ.ο.κ.Το ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ του μυαλου από κάθε σκεψη,ιδεα,εικονα.Μονο όταν συμβει και αυτό τα τρια μυαλα βρισκονται σε αρμονια και επιτρεπεται η επικοινωνια μεταξυ τους από το Μεσολοβιο.
Είναι [5+2] διοτι η [κινηση] και το σταματημα της δραστηριοτητας των μυαλων δεν λογιζονται για αισθησεις.
Στην συνεχεια χαλαρωνω.Ζητω δηλαδη αρχιζοντας από τους μυες του ποδιου μου να χαλαρωσουν και ανεβαινω σιγα –σιγα κανοντας το ιδιο για κάθε μυ του κορμιου μου οπου και αν βρισκεται.Η χαλαρωση πρεπει να είναι τετοια ώστε να μην αισθανομαι ότι εχω κορμι.Ειμαι ξαπλωμενος δηλαδη σε κρεββατι,δεν βλεπω,δεν ακουω,δεν κινουμαι,δεν μυριζω τιποτα,δεν γευομαι τιποτα,αυτό τον «θανατο» εννοουν όλα τα σχετικα βιβλια όταν αναφερονται στην συγκεκριμενη διαδικασια,ειμαι ετοιμος λοιπον για την πνευματικη μαχη του σταματηματος των δραστηριοτητων του μυαλου.
Σ’αυτή την φαση,υπαρχει ο «κινδυνος» να κοιμηθειται,κάθε αρχη εχει και τις δυσκολιες της.Φυσικα όλα αυτά για τον πρωταρη ακουγονται δυσκολα,όμως πιστεψε με δεν είναι.Μετα από[ 2-3] προσπαθειες,ακριβως επειδη είναι ενας μηχανισμος του μυαλου μας που ενεργοποιειται τελειως φυσιολογικα,διοτι ετσι είναι κατασκευασμενος να λειτουργει,δεν χρειαζεται καποιος να «ιδρωσει» για να το πετυχει.Οταν αποκτησεται λιγη εμπειρια,θα φθανεται στην φαση που σας περιεγραψα εως εδώ το πολύ σε [5] λεπτα της ωρας.
Εχουμε φθασει στο σημειο λοιπον,να σταματησουμε την εισοδο κάθε πληροφοριας που φθανει στα μυαλα μας από την συνηθισμενη οδο,της αισθησεις μας.Τωρα θα πρεπει να σταματησουμε τις πληροφοριες που παραγει ασυνειδητα το μυαλο μας,σκεψεις δηλαδη που εμφανιζονται από το πουθενα μεσα στο μυαλο μας.Το επιτυγχανουμαι αυτό διαταζοντας το μυαλο μας,όπως κανουμε απευθυνομενοι σε καποιον άλλο, ν’αδειασει από ολες αυτές τις σκεψεις και να επικεντρωθει σε μια μονο,αυτην που ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ μεσα στο μυαλο σας και για την απαντηση της οποιας ΑΔΗΜΟΝΕΙΤΕ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ τοσο πολύ.
Εάν όλα οσα σας εχω περιγραψει τα εχετε κανει σωστα, η απαντηση, όπως σας ανεφερα και πριν, θα εμφανισθει στην συνειδηση σας [το αριστερο μυαλο] τοσο γρηγορα που μπορει και να μην το καταλαβετε,εδώ χρειαζεται η ΠΡΟΣΟΧΗ,υπαρχει ο κινδυνος να δειτε την απαντηση σαν μια από τις σκεψεις που προσπαθειτε να διωξετε ώστε να καθαρισετε το μυαλο σας για την επαφη, ενώ θα προκειται για θεια γνωση που μολις ειχατε προσλαβει.
«Θανατος» και «Ανασταση»,περι αυτου προκειται,αυτή είναι η λεγομενη και Υψηλη Τεχνη. «Πεθαινεις» ,προσλαμβανεις θειες πληροφοριες και όταν «ξυπνας» οι πληροφοριες σε βοηθουν ν’ανεβεις σε ψηλοτερο πνευματικο επιπεδο.Οσοι μεσα στα αρχαια κειμενα,κατεβαινουν στον Αδη ,πεθαινουν δηλαδη,και κατοπιν γυριζουν πισω,είναι ανδρες –ηρωες ,είναι μυστες,γνωριζουν την Υψηλη τεχνη και ο Αδης δεν είναι τιποτα άλλο παρα η διαδικασια του διαλογισμου και ο «θανατος» των αισθησεων.
Δυστυχως όλα αυτά τα απλα πραγματα που μολις σας περιεγραψα και που επρεπε να είναι μερος της καθημερηνοτητας κάθε ανδρα του πλανητη,παντα συμφωνα με την Αθηνα,καποιοι διαχρονικα,από τους αρχαιους χρονους, περιεβαλαν με τον μανδυα του μυστηριου,κρατησαν τις γνωσεις που ειχαν μονο για τον εαυτο τους,επεβαλαν και την ποινη του θανατου,Αρχαιοι Αθηναιοι, σε οσους μιλουσαν για την διαδικασια,τα οφελη της κ.λπ.Μονο οι εκλεκτοι επρεπε να γνωριζουν και να οφελουνται.Το αποτελεσμα είναι πως εχουν περασει [3250] χρονια από την δημιουργια μας και ακομη αγνοουμε βασικα στοιχεια της ανθρωπινης ιστοριας, του πλανητη και του γαλαξια.Ακριβως επειδη ο μηχανισμος μεσα μας δεν λειτουργει,δεν τον βαζουμε να λειτουργησει,εχουμε αγνοια και ότι υπαρχει.Οσοι λιγοι γνωριζουν,το μονο που τους ενδιαφερει είναι να γινονται πλουσιωτεροι αυτοι και οι οικογενειες τους,αγνοωντας την δυστυχια που σιγουρα εχουν εισπραξει όλα αυτά τα χρονια από τα ανταποδωτικα εργα του γενετικου τους κωδικα.
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ
Τα χρωματα είναι τρια[3].ΜΑΥΡΟ –ΛΕΥΚΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ οσα και τα σταδια.
Το μαυρο –συμβολιζει το πρωτο σταδιο οπου ο υποψηφιος ανδρας-ηρωας δεν γνωριζει τιποτα για την υπαρξη του αλλου του εαυτου,ουτε για την διαδικασια επικοινωνιας μαζι του,βρισκεται στην κυριολεξια στο «σκοταδι».Ο καθημερινος μας εαυτος,το αριστερο μυαλο.
Το μαυρο συμβολιζει επισης τον σκοτεινο Αδη,τον «θανατο» δηλαδη ολων των αισθησεων.
Το λευκο.-είναι το χρωμα που αντιπροσωπευει το δευτερο σταδιο ,οπου ο υποψηφιος ανδρας-ηρωας μαθαινει για όλα αυτά που εως τοτε του ηταν αγνωστα.Ειναι σαν μια νεα αρχη στη ζωη του.Σαν το ξεκινημα μιας καινουργιας ημερας,γι’αυτό αλληγορικα το συνανταμαι σαν την ,αυγη,το πρωτο φως της ημερας μετα το σκοταδι της νυχτας.
Το λευκο συμβολιζει επισης το εμποδιο που πρεπει να ξεπερασεις για να κανεις την επαφη,το ισχυρο Μεσολοβιο.
Το κοκκινο.- Είναι το χρωμα του τριτου σταδιου.Ειναι το σταδιο που ο ανδρας –ηρωας κανει την επαφη και βλεπει τον θεο μεσα του.Καλλιτερη περιγραφη των τριων χρωματων και των τριων σταδιων δεν υπαρχει,από αυτην που μας δινει η Αθηνα στον πρωτο στιχο της [Β] ραψωδιας της Οδυσσειας.Με την απλη περιγραφη της ανατολης του Ηλιου.
Στιχος [β1]
Ημος δ’ηριγενεια φανη ροδοδακτυλος Ηως=3380[5]
Ερμηνεια.-οταν φανηκε η γεννημενη το πρωι ροδοδακτυλη Ηω.
Δηλαδη –νυχτα [μαυρο]-ξημερωμα –[λευκο]-ανατολη του Ηλιου –[κοκκινο]
Ο αριθμος των γραμματων του στιχου είναι [33] και ο αριθμος των λεξεων [6] αριθμοι που δηλωνουν τον Ελληνικο Γενετικο κωδικα.
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1.-Μια η μεθοδος αναλλοιωτη στους αιωνες διοτι ετσι κατασκευαστηκε από τους δημιουργους μας.Πρωτο σταδιο.
Μονος σου.Μια ερωτηση τη φορα.Μια η πηγη της γνωσης.Εν το παν.
2.-δευτερο σταδιο.Δυο τα μυαλα ,αριστερο και δεξι.Διπλη υποσταση .ανθρωπινη και θεικη
3.τριτο σταδιο η τρια σταδια- χρωματα [μαυρο-λευκο-κοκκινο]Τρια [3] μυαλα –[αριστερο –δεξι και Μεσολοβιο.Τρια δις γραμματα σε κάθε ελικα του Ε.Γ.Κ.
4.-τεσσερα τα σημεια του οριζοντα .Τεσσερα τα γραμματα του Ε.Γ.Κ.
5.- οι αισθησεις μας .
6-εξι δις τα γραμματα του Ε.Γ.Κ. Εξι ο αριθμος του ανθρωπου.
7.- οι αισθησεις που πρεπει να «πεθανουν».
8.- η Ελληνικη διπλη βιο-νανοελικα
9.- η ολοκληρωση της επαφης .Ο ανδρας –ηρωας.
Καλη και δημιουργικη εποχη του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 18:05:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακριβως ετσι περιγραφουν τον διαλογισμο οι Δασκαλοι του Θιβετ.
Βλεπε Ραμπα,Μορυα,κ.λ.π
Δεν ειναι καινουργιος αυτος ο δρομος.
Παντως ενδιαφερουσα η συσχετιση με Μεντη-Αθηνα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 01:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βλεπε Ραμπα,Μορυα,κ.λ.π

Ράμπα!
Ο γνωστός Λόμπσανγκ Ράμπα;
Με το τρίτο μάτι;
(πω πω, τι μου θύμησες τώρα... αστρικά ταξίδια της εφηβείας )


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 01:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι Αμαλια
Τριτη Λομπσανγκ Ραμπα.

Ηταν η αιτια εναρξης της αναζητησης.Ημουν στα 15 οταν τον διαβασα.
Δεν καταλαβα πολλα.Στα 17 τα ξαναδιαβασα ολα τα βιβλια του.Τοτε
αρχισα να πεταω τα βραδυα,ποτε κοντα ποτε μακρυα.Μετα κοπηκαν αποτομα.Υποχρεωσεις.
Ξαναρχισαν ομως,πιο ωριμα και πιο ωφελιμα!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 01:49:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αμοθεν:

Κανονες διαλογισμου του υποψηφιου ανδρα-ηρωα.[μυστη]

[...]

[...Να αλλαξεις τα ενδιαφεροντα σου,να προτιμησεις να «γεμισει» το μυαλο σου με σκεψεις σωτηριας του πλανητη,σκεψεις πως θα γινουμε αθανατοι,σκεψεις για το που μπορει να βρισκεται το αστροπλοιο του Μενελαου ,σκεψεις για διαγαλαξιακα ταξιδια,για το που βρισκεται η αστροπυλη του ουρανιου ποταμου του Ηλιακου μας συστηματος...]

[...]Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα γράμματα, δικά μου


Κάτι τέτοιες στιγμές χαίρομαι που είμαι γυναίκα!
(Να πρέπει να τα περάσω όλα αυτά και να ψάχνω και το αστρόπλοιο του Μενέλαου από πάνω!! )


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 01:56:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:

Ναι Αμαλια
Τριτη Λομπσανγκ Ραμπα.

Ηταν η αιτια εναρξης της αναζητησης.Ημουν στα 15 οταν τον διαβασα.
Δεν καταλαβα πολλα.Στα 17 τα ξαναδιαβασα ολα τα βιβλια του.Τοτε
αρχισα να πεταω τα βραδυα,ποτε κοντα ποτε μακρυα.Μετα κοπηκαν αποτομα.Υποχρεωσεις.
Ξαναρχισαν ομως,πιο ωριμα και πιο ωφελιμα!!!Εγώ είχα λυσσάξει να βρω που είναι τα υψίπεδα του "Τσανγκ Τανγκ" στο Θιβέτ (κάπως έτσι λεγόταν η εύφορη κοιλάδα που είχε επισκεφτεί ο Ράμπα σε κάποιο βιβλίο του και όπου βρισκόταν μια κοινότητα με μύστες).
Τα βιβλία του τα είχα διαβάσει από τα 12 - το πρώτο το είχα βρει στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου που πήγαινα, για φαντάσου! Αλλά μετά μου είπανε πως το όλο θέμα ήταν απάτη. Εμένα όμως τότε μου άρεσε, με ταξίδευε...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 02:04:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θυμαμαι πως εγραφε οτι δεν δινει τις σωστες ονομασιες στα βιβλια του.
Ισως να ηταν το βουνο Κ2.
Ισως να ηταν απατη,παντως αυτα που ελεγε,τα ελεγαν κι αλλοι,οπωε ειδα αργοτερα.
Και κανεις τοσο γλαφυρα,οσο ο Ραμπα.

Και σιγουρα μας βοηθησαν να διαμορφωσουμε καλυτερο χαρακτηρα,απο το
να διαβαζαμε για τους αγιους ημων πατερες Αβρααμ,Ισαακ και Ιακωβ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 02:12:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και σιγουρα μας βοηθησαν να διαμορφωσουμε καλυτερο χαρακτηρα,απο το να διαβαζαμε για τους αγιους ημων πατερες Αβρααμ,Ισαακ και Ιακωβ.

Αυτό να λέγεται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 14:46:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
amalia :

Εγώ είχα λυσσάξει να βρω που είναι τα υψίπεδα του "Τσανγκ Τανγκ" στο Θιβέτ (κάπως έτσι λεγόταν η εύφορη κοιλάδα που είχε επισκεφτεί ο Ράμπα σε κάποιο βιβλίο του και όπου βρισκόταν μια κοινότητα με μύστες).
Τα βιβλία του τα είχα διαβάσει από τα 12 - το πρώτο το είχα βρει στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου που πήγαινα, για φαντάσου! Αλλά μετά μου είπανε πως το όλο θέμα ήταν απάτη. Εμένα όμως τότε μου άρεσε, με ταξίδευε...


αmalia, παραθέτω δύο σελίδες που όταν είχα διαβάσει πριν από χρόνια στον ΜΟΡΥΑ (Φώτιση - τόμος β΄). τις είχα γεμισει με σημειώσεις χειρόγραφες γιατί είχα βρει κάτι ενδιαφέροντα πράγματα. Τις παραθέτω :

Ίσως βρείς και συ κάτι που σ' ενδιαφέρει

Φιλικά

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 14:58:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω και ένα δεύτερο δισέλιδο του ΜΟΡΥΑ που το είχα βρει, τότε, ενδιαφέρον :

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αμοθεν
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
516 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 23:17:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάτι επί της ουσίας κοπελιά έχεις;;; 
Για την συμβολή σου στην αναζήτηση της αλήθειας σου εύχομαι υγεία χαρά και ευτυχία

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 23:28:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Κάτι επί της ουσίας κοπελιά έχεις;;; 
Για την συμβολή σου στην αναζήτηση της αλήθειας σου εύχομαι υγεία χαρά και ευτυχία

------------------------------------------------------------------

Ε...Κηφεα,εχεις κοπελια?
Ειδες φιλε μου,ο γιατρος εχει δικιο οταν λεει,πως μερικοι νομιζουν
οτι εδω σερβιρουμε γαριδακια και τσιπς.

Τοσες χιλιαδες χρονια εξελιξης,που στο διαολο πανε???

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2011, 23:46:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι δύσκολο να πεις σε κάποιο, πως διαλογισμος είναι κάθε στιγμη, ακόμα και όταν πίνεις Ένα καφέ, μπορείς να διαλογισθεις, να αισθανθεις το κρύο η τι ζέστη του, το άρωμα, το πως πιάνει το χέρι το φλιτζάνι, και συγχρόνως να βλέπεις στα ματιά τη φίλη σου, να βλέπεις πίσω της τα γκαρσόνια και παραδυπλα το μικρό ζητιανο να ζητά κάποια βοήθεια, να ακούς τα πουλιά να τσιτσιβιζουν και το θόρυβο της μηχανής κάποιου αυτοκινήτου, να αισθάνεσαι το σωμα σου που ακουμπα οπως και σε τη θεση ειναι τα ποδια σου, όλα αυτα σαν μια κίνηση....με τη σκέψη σε μια ισσοροποιμενη κόψη, έτοιμη στην αναγκη να παει μέσα η έξω, παρολαυτα να μενει σιωπηλή, και αυτη η κίνηση να φτανει στην καρδιά, εκει που νους και καρδιά δεν είναι διαφορετικά....

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 20/01/2011 23:49:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy