ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ANUBIS
Νέο Μέλος

Greece
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2002, 03:58:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ANUBIS
quote:

Μετά τον χαρακτηρισμό μου ώς μισέλληνα και προβοκάτορα σταματάω οποιαδήποτε ενασχόληση με το θέμα γιατι μπαίνουμε ολοταχώς στο χώρο του cult και διαισθάνομαι οτι σε λίγο θα διαβάσω οτι είμαι πράκτορας των "τουρανομόγγολων" και οτι στην μεγάλη υφαρπαγή που η γή θα τρέμει θα με αφήσουν εδώ μόνο μου και έρημο .
Ας αφήσω λοιπον τους Ελληναράδες power rangers να κάνουν παιχνίδι και ας αποσυρθώ στα ιδιαίτερα δωμάτια μου (μαζί με την ουρά μου και το χαλασμένο dna μου).


Οι σιωπηλοί αναγνώστες του φόρουμ όμως, επρόσεξαν πως η αξιοπρεπής σας αποχώρηση, έγινε, χωρίς να παραθέσετε τις πηγές που σας ζήτησε ο Ερμοκράτης. Ανέντιμη και πονηρή η συμπεριφορά σας ΕοΝ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2002, 20:38:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous
Την καλησπέρα μου και από αυτή τη γωνιά του esoterica.
Ειλικρινά, αγαπητοί μου Κέλσο και Ερμοκράτη, επιτύχατε να κάνετε το Forum αρένα, μιας και αυτό που βγαίνει προς τα έξω, είναι η σαρκαστική και μερικές φορές ανάγωγη ανταλλαγή απόψεων, κάτι που εκτιμώ πως κουράζει πολύ τους αναγνώστες. Ξεχνάμε δυστυχώς πως εδώ μέσα μαζευόμαστε, για να μιλάμε με σεβασμό προς τον συνομιλητή μας αλλά και τους παρακολουθούντες την συζήτηση, χωρίς φανατισμούς και ακρότητες.
Αυτό όμως που περισσότερο με λυπεί, είναι πως πέσανε στο κενό οι πολύ καλές προτάσεις του Thoth, που θα οριοθετούσαν ένα θέμα και έτσι θα έκαναν πολύ πιο ουσιαστική τη κουβέντα μας.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να γυρίσω λίγο πίσω και να παραθέσω κάποια βιβλία που ίσως αγαπητέ φίλε Ερμοκράτη να απαντήσουν σε κάποια από τα ερωτήματά σου.
Αναφέρθηκες κάποια στιγμή στην χρησιμότητα του Χριστιανισμού, στον τρόπο με τον οποίο εγκαθιδρύθηκε ως επίσημη θρησκεία, στις επιρροές που έχει δεχθεί από άλλες θρησκείες και παλαιότερες παραδοσεις. Προτείνω να μελετήσεις, αν θέλεις βέβαια, το βιβλίο των Timothy Freke & Peter Gandy, ''Τα μυστήρια του Ιησού'', ιστορικό δοκίμιο από τις εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ.
Η τελευταία μου πρόταση αναφέρεται σε ένα βιβλίο που περιγράφει με τρόπο επιτυχημένο, το πως και το γιατί ο Χριστιανισμός γεννήθηκε στη συγκεκριμένη εποχή και στον συγκεκριμένο τόπο, ποιος ήταν ο μεγάλος μύστης '' ΧΡΙΣΤΟΣ'',ποιοι ήταν οι διδάσκαλοί του και ο σκοπός που έπρεπε να επιτελέσει σε αυτήν τη Γη.Είναι το βιβλίο του Εδουάρδου Συρέ,'' Από τη Σφίγγα στο Χριστό'', εκδόσεις Πύρινος Κόσμος. Εκεί, γίνεται πλήρως κατανοητό, πως ο Χριστιανισμός όπως άλλωστε και κάθε άλλη θρησκεία, αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι στο πάζλ της εξέλιξης της ανθρώπινης ψυχής, που είχε συγκεκριμένο σκοπό να επιτελέσει για το καλό ΟΛΗΣ της ανθρωπότητας.

ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2002, 08:04:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλη Εlenbous καλημέρα, να σου προτείνω κι εγώ μερικά βιβλία σχετικά με τον χριστιανισμό και την ουσία του:

* Η ουσία του χριστιανισμού - του Λουδοβίκου Φώϋερμπαχ, εκδόσεις Αναγνωστίδη

* Ο ιουδαισμός σαν πρόδρομος του χριστιανισμού - του Adolphe Lods, εκδόσεις Νέος Σταθμός

* Προχριστιανική εποχή - του Adolphe Lods, εκδόσεις Νέος Σταθμός

* Τα χειρόγραφα της νεκρής θάλασσας - του Μάριου Βερέττα, εκδόσεις Μάριος Βερέττας

Αυτά για αρχή (μια και υπάρχουν δεκάδες άλλοι τίτλοι προς εξερεύνηση) όπου μπορείς να διαβάσεις συναρπαστικά πράγματα ....

Υγιαίνετε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2002, 15:04:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous
Φίλε μου dix, την καλησπέρα μου.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Είναι γεγονός πως υπάρχουν εκατοντάδεις βιβλία που διαπραγματεύονται αυτό το θέμα, προσεγγίζοντας το με διάφορους τρόπους, κοινωνιολογικά, θεολογικά,φιλοσοφικά. Λίγα όμως αυτά που το ερευνούν από καθαρά εσωτερική σκοπιά, και δεν σου κρύβω πως ειδικά αυτή τη περίοδο, αυτός είναι ο τόπος που με ενδιαφέρει άμεσα. Από όλες σου λοιπόν τις προτάσεις, επέτρεψέ μου να ξεχωρίσω την τελευταία. Το βιβλίο είναι ήδη αγορασμένο και να είσαι σίγουρος πως μελετώντας το,όσο βέβαια μπορώ, θα είμαι σε θέση να το κουβεντιάσουμε καλύτερα.

ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2002, 23:26:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Επειδή με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους θέματα έκανα μια προσπάθεια να μπω και εγώ στη συζήτηση.
Το μόνο που θέλω να πω είναι πως συμφωνώ με την άποψη του DARKANGEL 78 και ότι ξέχασα τι είπατε στην αρχή δεν έδωσα καμία σημασία στο μέσο ενώ το μόνο που με ικανοποίησε είναι ότι τελειώσατε.
ευχαριστώ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2002, 14:34:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78
Καλησπέρα φίλε μου Νότη και από αυτή τη γωνιά του site.Μόνη διόρθωση είναι ότι είμαι φίλη Darkangel!!Σε χαιρετώ!!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 23/07/2002 14:35:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2002, 22:16:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29
Αγαπητή φίλη Dark angel, είναι σπάνιο φαινόμενο να συναντά κανείς γυναίκες που να ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα. Και μάλιστα με τόση απλότητα να δίνουν τόσο σοφές, σταθερές και σύντομες απαντήσεις. Δηλώνω γοητευμένος φιλικά Νότης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2002, 15:50:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78
Καλησπέρα σε όλους.
Φίλε Νότη σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν "γνωρίσεις" μέσα από τις συζητήσεις και τις υπόλοιπες κυρίες της διαδικτυακής μας παρέας!Όλοι επηρεασμένοι από το πολιτισμένο κλίμα και τον εποικοδομητικό διάλογο,δε θα μπορούσαμε να γράφουμε διαφορετικά.Σε χαιρετώ,ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2002, 17:56:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Kαλησπέρα σε όλους,αν και μου φαίνεται ότι αυτό το θέμα μάλλον έχει λήξει!!
Τέλος πάντων,εάν υπάρχει κανείς που ακόμα το παρακολουθεί,είδα κάπου εν μέσω αίματος και θυσιών κάτι περί "Έλληνες κατά το θρήσκευμα".
Επειδή δεν έχω ακούσει την έννοια αυτή πουθενά,θα μπορούσε κανείς να με διαφωτίσει??

Άντε γεία

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2002, 12:04:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε Υάκινθε όσο (πιθανόν) και να σου φαίνεται παράξενο υπάρχουν ακόμη Έλληνες που τιμούν τα Πάτρια και τους Προγόνους τους παρά τίς υπερδιχιλιετείς διώξεις των εβραιοχριστιανών.

Παρά την σκοτεινή παραπληροφόρηση των νεοελλήνων από την εκκλησία λοιπόν συνεχίζουμε να υπάρχουμε και να τιμούμε Θεούς και Προγόνους.
Ο όρος βέβαια "θρησκεία" είναι αδόκιμος (αλλά δυστυχώς ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για λόγους συμβατότητας και διάκρισης) διότι η λέξη «Έλλην» και μόνο με την πραγματική της έννοια δηλώνει κοσμοθεώρηση, φιλοσοφία, επιστήμες και πολιτισμό που στο σύνολό τους αποτελούν την ουσία του Έλληνα και του Ελληνισμού.
Οι ενότητες αυτές είναι αρμονικά δεμένες μεταξύ τους και η μία στηρίζει και ανυψώνει την άλλη και δεν μπορεί να υπάρξει από μόνη της σαν ξερό κλαδί, έτσι λοιπόν δεν μπορεί να υπάρξει "Ελληνική θρησκεία", ιουδαικού τύπου, ξερά στραβά σαν θεολογικό δόγμα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2002, 15:43:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Ο φανατισμός και ο αυθαίρετος διαχωρισμός κάποιων ως πιο έλληνες απο κάπιους άλλους είναι επικίνδυνος και κοντόφθαλμος. Η λογική το "θύμα" να μετατραπεί σε "θύτη" το ίδιο επικίνδυνη. Όλες οι θρησκείες αποτελούν κανάλια προς το Θείοο , ταυτόχρονα όμως με την κατάλληλη "χειραφέτηση" μπορούν να χρησιμοποιηθουν απο την εκάστοτε "εξουσία". Ενας που ασχολείται με την θεολογία μπορεί να αναγνωρίσει τα κοινά στοιχεία των θρησκειών και το "άρρητο" του Θεού. Το κλειδί για την ανάπτυξη του ανθρώπου είναι η γνώση. Ο άκριτος αρχαιολατρισμός μόνο ρομαντικός μπορεί να αποδειχθεί, και δεν μπορεί να προσφέρει στην πολιτισμική ανάπτυξη της πατρίδας μας. "Ο έχων τον πολιτισμό , έχει στα χέρια του τον κόσμο", είπε ο Κάντ και αυτό πρέπει να επιδιώκουμε, εμείς η νέα γενιά. Οι αφορισμοί τύπου είμαστε πιο έλληνες απο κάποιους αλλους δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά και τα δίκια των Ελλήνων Εθνικών, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι σε όλα τα forum που έχω συμετάσχει ο φανατισμός τους υπήρξε τροχοπέδη για την συζήτηση....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2002, 21:21:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Ελπίζωντας φίλε Ντίξ να ξεκουράστηκες στις διακοπές σου και να γέμισες τις μπαταρίες σου με μπόλικη ενέργεια. Το λέω αυτό΄γιατί θα σε καλούσα να ανοίξουμε ένα θέμα περίσοτερο "ΕΡΕΥΝΑΣ" παρά "ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ" που θα έχει να κάνει με τη χρονική στιγμή που η πατρογονική λατρεία, "έβγαλε μόνη της τα μάτια της" (κατα τη δική μου υποκειμενική άποψη) και που έδωσε ΧΩΡΟ στο να ευδοκιμήσει ο Χριστιανισμός στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Βλέπεις φίλε μου, χρησημοποιώ τη λέξη "πατρίδα" γιατί αυτό που κατα την άποψή σου, "έπαθε η Ελλάδα" το "έπαθαν" και άλλες χώρες. 'Ομως εδώ θέλω να μιλήσουμε για τον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι για τα εθνολογικά συστήματα που το ΜΟΝΟ που καταφέρνουν είναι να τον "κρατά από κάτω"...

Προτείνω λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπικ, που θα παραθέσουμε ΣΤΟΙΧΕΙΑ για να ανακαλύψουμε ΟΛΟΙ μας την ΑΚΡΙΒΗ ΑΙΤΙΑ που εσύ θεωρείς ότι μας υποβίβασε σα λαό...

Περιμένω μια απάντηση για έναν πολύ φιλικό και ΓΟΝΙΜΟ πάνω απο όλα διάλογο που θα ρίξει φώς σε ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ της Ιστορίας μας και που ίσως να αντιληφθούμε ΟΛΟΙ μας, τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε στο μέλλον μας.

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2002, 22:40:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε Πλωτίνε δεν με κατάλαβες γι αυτό και εξηγούμαι, δεν αναφέρομαι σε έλληνες και σε πιο έλληνες αλλά σε Έλληνες και μη.
Και δεν το λέω περιφρονητικά για τους άλλους, μια και όταν αναφέρομαι στον Έλληνα δεν εννοώ τον κάτοικο της νεοΕλλάδος αλλά σε ότι αυτή η λέξη πραγματικά σημαίνει (και σήμαινε στην αρχαιότητα), η λέξις Έλλην είναι ο χαρακτηρισμός ανθρώπου που άκολουθεί την Εθνική Παράδοση ("θρησκεία", ήθος, τρόπο σκέψης και ανάλυσης, ...) των προγόνων του.
Δεν ξεχωρίζω λοιπόν με το ποιός είναι πιο καλός Έλληνας ή όχι αλλά διευκρινίζω την λεπτή διαφορά της αντίληψής μας περί της λέξεως Έλλην.

Το μόνο που δεν βλέπω στον Ελληνισμό είναι ο φανατισμός, ποτέ στην ιστορία τους οι Έλληνες δεν προσπάθησαν να διώξουν ή να προσηλυτήσουν άλλους (ο ναός του αγνώστου θεού στην Αθήνα ήταν για την εκπλήρωση των θρησκευτικών αναγκών των ξένων επισκεπτών), η ελευθερία κι η ανοχή είναι ουσιαστικό στοιχείο του Ελληνισμού (μην ξεχνάμε και τις "ξένες επιρροές στην θεολογία των Ελλήνων") και της ανέλιξης.
Και δεν θα το κάνουμε εμείς τώρα, αλλά άλλο ο φανατισμός κι άλλο η υπεράσπιση βωμών και εστιών και τα σκληρά λόγια που μπορεί να ακούγονται κατά καιρούς, κι από εμένα, είναι ανθρώπινες εκρήξεις στις συνεχιζόμενες διώξεις της εκκλησίας και των Ύβρεων από αυτήν προς τους προγόνους μας.

Ελπίζω Πλωτίνε να έγινα πιο κατανοητός τώρα.
Το ότι εσύ, πιθανόν, προσπαθείς να κατανοήσεις το " θείο" με την καρδιά κι εγώ με τον νου δεν μας κάνει εχθρούς, απεναντίας συνοδοιπόρους και συνεταίρους στο ταξίδι της γνώσης αρκεί να υπάρχει σεβασμός κι Αρετή.

Φίλε Κέλσο βρίσκω την ιδέα σου πολύ καλή και σίγουρα θα υπάρξει γόνιμος διάλογος και πιστεύω όλοι θα ωφεληθούμε.
Αλλά σε ποιά κατηγορία θα το ανοίξουμε ???

Καλό χειμώνα σε αυτούς που πήραν όλη την άδειά τους ...

Edited by - dix on 22/08/2002 22:43:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2002, 02:39:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Γειά χαρά σε όλους.
Πρώτα πρώτα συγχαρητήρια στους συντελεστές του esoterica γιά το υψηλό
επίπεδο διαλόγων στα forums.
Και γιά συνέχεια θα ήθελα να κάνω μία απλή ερώτηση στους Έλληνες το
θρήσκευμα....
Στο karma και στη μετενσάρκωση δεν πιστεύετε παρά τις παροτρύνσεις
κάποιων σπουδαίων προγόνων σας.
Σε κόλαση και παράδεισο δε νομίζω να πιστεύετε...
Τι γίνεται μετά το θάνατο;Τι λένε οι πρόγονοι σας;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2002, 02:59:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Χαιρετώ το νέο μέλος και τον ευχαριστώ εκ μέρους των συντελεστών του Esoterica.gr.

Αυτήν την ερώτηση την έχω κάνει παλιότερα, σε αρκετούς Έλληνες κατά το θρήσκευμα.

Απλά έχω μια απορία. Ποιοι είναι αυτοί οι πρόγονοί τους; Δεν είναι και δικοί σου και δικοί μας πρόγονοι; Ή απλώς είναι μια ειρωνική έκφραση;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2002, 10:08:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ..


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
Περί (Σύγχρονης) Θρησκείας


του Λυκαίου

Είχα αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο, στους λόγους εκείνους που έχουν φέρει τον σημερινό κόσμο στην απελπιστική -από κάθε πλευρά- κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ανέκαθεν ο άνθρωπος μέσα από τη θρησκεία δεν αναζητούσε μόνο τις αρχέγονες αιτίες των πάντων αλλά και συγκεκριμένους κώδικες συμπεριφοράς, πρότυπα αν θέλετε, μέσα από τα οποία θα διεμόρφωνε τη δική του στάση ζωής. Έτσι, πολύ απλά, οι επικρατούσες μονοθεϊστικές θρησκείες που έχουν όλες ως κοινό σημείο αναφορά την Εβραϊκή Θεογονία και Θεοσοφία, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια του μέσου ανθρώπου.


Τα τελευταία όμως χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αγωνιώδους προσπαθείας από μέρος "σοφών" Ορθόδοξων Χριστιανών, να διαχωριστή η επίσημη θρησκεία που κυριαρχεί στην Ελλάδα, από την Εβραϊκή της μήτρα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχουμε ακούσει -και ακούμε καθημερινά- πραγματικά εκτρώματα του τύπου: "Τώρα εμείς οι Έλληνες είμεθα η εκλεκτή φυλή του Κυρίου, γιατί οι Εβραίοι του γύρισαν την πλάτη (!)", και "Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη είναι κατά βάσιν Ελληνική, γιατί πρόδρομοί της υπήρξαν ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και άλλοι σοφοί που ήσαν μονοθεϊστές(!) και όχι πολυθεϊστές" και άλλα πολλά, μάλιστα δε έχυν κυκλοφορήσει και βιβλία που φέρεται ότι ο Ιησούς ή αν προτιμάτε στη γλώσσα του, ο Τζεσουά, δεν ήταν καν Ιουδαίος αλλά Έλλην...


Για το βλακώδες του διαχωρισμού μονοθεϊσμού-πολυθεϊσμού θα αναφερθώ στο μέλλον (αν και πολλοί σοφότεροι από τον υποφαινόμενο έχουν αναπτύξει αυτό το θέμα). Όμως για το κατά πόσο ο Χριστιανισμός και κατ' επέκταση η Ορθοδοξία δεν αποτελεί εβραϊκό κατασκεύασμα, σας παραθέτω το παρακάτω κείμενο που εγράφη πολλές δεκαετίες πριν από πολύ γνωστό Εβραίο ραββίνο και βιογράφο των Ρότσιλντς.


Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε, ότι πράγματι ο ραβίνος Τζεσουά προσπάθησε να φέρει κάτι καινούργιο. Όχι όμως στον κόσμο και σε όλους τους ανθρώπους αλλά στους δικούς του ανθρώπους, στους Ιουδαίους και μόνο, σε μια προσπάθεια να "εξαγνίση" την Ιουδαϊκή θρησκεία που είχε πάρει τον "κακό δρόμο". Η δε τελική επικράτηση του Χριστιανισμού σε όλον τον πλανήτη, ήταν το έργο και το όραμα του αρχι-ραββίνου Σαούλ, στην προσπάθειά του να διαβρώση τους κατακτητές Ρωμαίους -κάτι βέβαια που το κατάφερε και με το παραπάνω-.


Διαβάστε με προσοχή τα όσα εξιστορούνται παρακάτω και συνειδητοποιήστε ότι όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε το ποιός και το γιατί του Χριστιανισμού, τόσο γρηγορότερο ο Κόσμος θα κάνη εκείνη τη στροφή που χρειάζεται για να γλυτώση από τον αυτοκαταστροφικό δρόμο που έχει πάρει.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Από πού ήρθε αυτή η Θρησκεία; Ποιος την δημιούργησε; Και ΓΙΑΤΙ;


Το παρακάτω άρθρο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό διότι έχει γραφεί από τον Marcus Eli Ravage, έναν ραββίνο συγγραφέα που "ετιμάτο υπό την εύνοια των Rothschilds (των εβραίων τραπεζιτών) σαν ο μόνος εγκεκριμένος βιογράφος τους". Αυτό που ακολουθεί αποτελεί μια πιστή μεταφορά. Μπορείτε να ελέγξετε το άρθρο αυτό σε οποιαδήποτε μεγάλη βιβλιοθήκη - αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία.

Δημοσιεύτηκε στο THE CENTURY MAGAZINE, τον Ιανουάριο του 1928.

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ


από τον ραββίνο Marcus Eli Ravage


"Φυσικά και μας απεχθάνεστε. Δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητείτε αυτό. Γι' αυτό ας μη χάνουμε τον καιρό μας με αμφισβητήσεις και δικαιολογίες. Ξέρετε πολύ καλά ότι έτσι είναι, και εγώ το γνωρίζω αυτό και εμείς καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα, κάποιοι από τους καλύτερους φίλους σας είναι Εβραίοι και όλα τα σχετικά. Το έχω ξανακούσει αυτό και πάνω από μια φορά, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Και γνωρίζω επίσης, ότι δεν εννοείτε εμένα προσωπικά -"εμένα" εννοώντας οποιονδήποτε Εβραίο σαν ατομική προσωπικότητα- όταν εκτοξεύετε αυτά εναντίον μας με τον υγιεινό σας τρόπο, γιατί εγώ είμαι, τέλος πάντων, τόσο διαφορετικός, σαν να μην το ξέρατε, σχεδόν εξίσου καλός σαν εσάς. Η μικρή αυτή εξαίρεση δεν με γεμίζει, ωστόσο, με ευγνωμοσύνη -αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για τώρα. Είναι το επιθετικό, ανερχόμενο, καταπιεστικό, υλιστικό είδος που απεχθάνεστε- αυτούς, που με μια λέξη, σας υπενθυμίζουν τόσο πολύ τη δική σας ανερχόμενη γενιά. Κατανοούμε απόλυτα ο ένας τον άλλον. Δεν σας κατηγορώ.


Μα το Θεό, δεν κατηγορώ κανένα που δεν του αρέσει κάποιος. Αυτό όμως που μου προκαλεί το ενδιαφέρον σε όλη αυτήν την αντι-Εβραϊκή υπόθεση, όπως εσείς το παρουσιάζετε, είναι η πλήρης έλλειψη θάρρους. Αυτός ο πλάγιος και σχετικός τρόπος τον οποίο χρησιμοποιείτε, μεταχειριζόμενοι τέτοιες διάτρητες δικαιολογίες που φαίνεστε να πάσχετε από προβλήματα ευσυνειδησίας τόσο έντονα, που αν η όλη παράσταση δεν ήταν τόσο τραγελαφική, θα ήταν εκνευριστική.


Δεν είναι ότι είστε ερασιτέχνες: ασχολείστε με αυτό πάνω από δεκαπέντε αιώνες. Όμως παρακολουθώντας και ακούγοντας τα παιδικά σας προσχήματα, σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε για πιο πράγμα πρόκειται. Μας σιχαίνεστε, αλλά δεν μπορείτε ξεκάθαρα να πείτε το γιατί. Σκέφτεστε μια νέα δικαιολογία -αιτία την ονομάζεται- κάθε μέρα. Έχετε συσσωρεύσει δικαιολογίες για τον εαυτό σας αυτά τα εκατοντάδες χρόνια και κάθε νέο σας εύρημα είναι περισσότερο γελοίο από το προηγούμενο και κάθε καινούρια δικαιολογία αντιφάσκει και εξουδετερώνει την προηγούμενη.


Πριν από λίγα σχετικά χρόνια, συνήθιζα να ακούω ότι ήμαστε σκαφτιάδες χρημάτων και εμπορικοί υλιστές. Τώρα διαδίδεται το παράπονο ότι κανένα έργο τέχνης και κανένα επάγγελμα δεν είναι ασφαλές ενάντια στην Εβραϊκή εισβολή.


Εμείς είμαστε, αν σας πιστέψει κανείς, συγχρόνως και προσηλωμένοι στη φυλή μας και αφιερωμένοι σε αυτήν και μη αφομοιώσιμοι επειδή δεν συνάπτουμε γάμους με σας, και ταυτόχρονα είμαστε αναρριχητές και καταπιεστές και μια απειλή στην φυλετική σας ακεραιότητα.


Το επίπεδο διαβίωσής μας είναι τόσο χαμηλό που εμείς δημιουργούμε τις δικές σας εξαθλιωμένες συνοικίες και τις απάνθρωπες βιομηχανίες σας, και ταυτόχρονα τόσο υψηλό που σας διώχνουμε από τις ακριβότερες περιοχές σας.


Αποφεύγουμε το πατριωτικό μας καθήκον σε καιρό πολέμου γιατί είμαστε ειρηνόφιλοι από τη φύση μας και από παράδοση, αλλά ταυτόχρονα είμαστε οι αρχι-συνωμότες των συμπαντικών πολέμων και οι κύριοι χρηματοδότες των πολέμων αυτών - ανατρέξατε στο τελευταίο Dearborn Independent καθώς και στα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών.


Είμαστε συγχρόνως οι ιδρυτές και ηγέτες του καπιταλισμού αλλά και οι κύριοι υποκινητές των επαναστάσεων εναντίον του καπιταλισμού.


Δίχως αμφιβολία, η ιστορία δεν έχει να επιδείξει άλλο παράδειγμα, σαν εμάς, για την προσαρμοστικότητα!


Και ναι! Παρ' ολίγο να ξεχάσω την αιτία όλων των αιτιών. Εμείς είμαστε οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι που ποτέ δεν δέχθηκαν τον χριστιανισμό, και εμείς είμαστε οι εγκληματίες που σταύρωσαν τον ιδρυτή του.


Όμως μπορώ να σας πω ότι αυτόαπατάστε. Σας λείπει είτε η αυτογνωσία είτε το θάρρος να αντιμετωπίσετε με αντικειμενικότητα τα γεγονότα και να σταθείτε μπρος στην αλήθεια. Απεχθάνεστε τον Εβραίο όχι επειδή, όπως ίσως κάποιοι από σας να νομίζουν, αυτός σταύρωσε τον Ιησού αλλά γιατί αυτός τον γέννησε. Η πραγματική αντιμαχία σας με μας δεν είναι γιατί εμείς απορρίψαμε τον Χριστιανισμό, αλλά γιατί σας τον επιβάλλαμε!


Οι χλιαρές, αντικρουόμενες κατηγορίες σας εναντίον μας δεν είναι ένα μπάλωμα στην μαυρίλα της αποδεδειγμένης ιστορικής μας επιθετικότητας. Μας κατηγορείτε για την ανακίνηση της επανάστασης στη Μόσχα. Ας υποθέσουμε ότι αποδεχόμαστε την κατηγορία. Και λοιπόν; Συγκρινόμενο με το τι κατάφερε ο Παύλος, ο Εβραίος της Ταρσού, στη Ρώμη, ο ρωσικός ξεσηκωμός δεν αποτελεί παρά ένα καβγά του δρόμου.


Δημιουργείτε πολύ θόρυβο και εκφράζετε μεγάλη οργή για την ανάρμοστη Εβραϊκή επιρροή στα θέατρα και στους κινηματογράφους σας. Πολύ καλά. Δεκτό, το παράπονό σας, είναι βάσιμο. Αλλά τι είναι αυτό συγκρινόμενο με την συγκλονιστική μας επιρροή στις εκκλησίες σας, στα σχολεία σας, στους νόμους σας και στις κυβερνήσεις σας, και ακόμα και στις ίδιες τις σκέψεις σας που κάνετε κάθε μέρα;


Ένας αδέξιος Ρώσος παραχαράζει ορισμένα έγγραφα και τα δημοσιεύει σε ένα βιβλίο με το όνομα Τα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών, που δείχνουν ότι εμείς συνωμοτήσαμε για να επιφέρουμε τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εσείς πιστεύετε αυτό το βιβλίο. Εντάξει. Για χάρη της συζήτησης εμείς υπογράφουμε την κάθε λέξη του. Είναι γνήσιο και αυθεντικό. Αλλά τι είναι αυτό πέρα από την αναμφισβήτητη ιστορική συνωμοσία που έχουμε πραγματοποιήσει, που δεν έχουμε ποτέ αρνηθεί γιατί εσείς δεν είχατε ποτέ το θάρρος να μας κατηγορήσατε γι' αυτό, και του οποίου η πλήρης καταγραφή υπάρχει για τον οποιοδήποτε να διαβάσει;


Αν πράγματι εννοείτε αυτά που λέτε όταν μιλάτε για Εβραϊκά σχέδια, να μην σας στρέψω την προσοχή σε ένα που αξίζει να αναφερθεί; Σε τι ωφελεί να χάνετε τα λόγια σας για τον ισχυριζόμενο έλεγχο της δημόσιας γνώμης από Εβραίους χρηματοδότες, ιδιοκτήτες εφημερίδων και κινηματογραφικούς μεγιστάνες, όταν μπορείτε πολύ απλά δίκαια να μας κατηγορήσετε για τον αποδεδειγμένο έλεγχο ολόκληρου του πολιτισμού σας από τα Εβραϊκά Ευαγγέλια;


Δεν έχετε ακόμα ξεκινήσει να εκτιμάτε το πραγματικό βάθος της ενοχής μας. Εμείς είμαστε παρείσακτοι. Εμείς είμαστε ταραξίες. Εμείς είμαστε υπονομευτές. Έχουμε πάρει τον φυσικό σας κόσμο, τα ιδανικά σας, τον προορισμό σας και έχουμε προκαλέσει τον όλεθρο. Εμείς βρισκόμαστε πίσω όχι μόνο από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο αλλά πίσω σχεδόν από όλους σας τους πολέμους , πίσω όχι μόνο από τη Ρωσική αλλά και από κάθε μεγάλη επανάσταση της ιστορίας σας. Εμείς έχουμε επιφέρει τη διχόνοια και τη σύγχυση και την αγανάκτηση στην ιδιωτική και στην δημόσιά σας ζωή. Εξακολουθούμε να το κάνουμε. Κανείς δεν μπορεί να πει για πόσο καιρό θα εξακολουθούμε να το κάνουμε.


Ανατρέξετε λίγο πίσω και αναλογιστείτε τι έχει συμβεί. Δεκαεννέα αιώνες πριν, ήσαστε μια αθώα, ανέμελη, παγανιστική φυλή. Λατρεύατε αναρίθμητους θεούς και θεές, τα πνεύματα του αέρα, των τρεχούμενων νερών και του δάσους. Νιώθατε αδιάντροπη περηφάνια στη ομορφιά των γυμνών σας κορμιών. Χαράζατε μορφές των θεών σας καθώς και του προκλητικού ανθρωπίνου σώματος. Γοητευόσαστε με τις μάχες στις πεδιάδες, στις αρένες και στα πολεμικά εδάφη. Πόλεμος και σκλαβιά αποτελούσαν καθιερωμένους θεσμούς στα κοινωνικά σας συστήματα. Διασκεδάζοντας στις βουνοπλαγιές και στις πεδιάδες της εξοχής, ασχοληθήκατε με τη θεώρηση του θαύματος και του μυστηρίου της ζωής και θέσατε τα θεμέλια της φυσικής επιστήμης και φιλοσοφίας. Είχατε μια ευγενική, αισθησιακή κουλτούρα, ανεπηρέαστη από τις όποιες ενοχλήσεις μιας κοινωνικής συνειδήσεως ή από οποιεσδήποτε συναισθηματικές αμφισβητήσεις περί ανθρώπινης ισότητας. Ποιος ξέρει ποιο μεγάλο και δοξασμένο πεπρωμένο θα ήταν δικό σας αν σας αφήναμε ήσυχους.


Αλλά δεν σας αφήσαμε ήσυχους. Σας πήραμε από το χέρι και γκρεμίσαμε το όμορφο και ευγενικό οικοδόμημα που είχατε εγείρει, και αλλάξαμε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας σας. Σας κατακτήσαμε όπως ποτέ καμιά δικιά σας αυτοκρατορία δεν υπέταξε την Αφρική ή την Ασία. Και το καταφέραμε αυτό δίχως στρατούς, δίχως σφαίρες, δίχως αίμα και αναταραχές, δίχως κανένα είδους εξαναγκασμού. Το καταφέραμε αποκλειστικά και μόνο με την ακαταμάχητη δύναμη του πνεύματός μας, των ιδεών μας, της προπαγάνδας μας.


Σας κάναμε τους πρόθυμους και ασυνείδητους φορείς της αποστολής μας σε ολόκληρο τον κόσμο, στις βαρβαρικές φυλές της γης, στις αναρίθμητες αγέννητες γενιές. Χωρίς να καταλάβετε πλήρως το τι σας κάναμε, γίνατε οι ενεργοί πράκτορες της φυλετικής μας παράδοσης, μεταφέροντας το ευαγγέλιο μας στις ανεξερεύνητες γωνιές του κόσμου.


Τα έθιμα της φυλής μας έχουν γίνει ο πυρήνας του ηθικού σας κώδικα. Οι νόμοι της φυλής μας έχουν μορφοποιήσει τη βάση όλων των συνταγμάτων σας και των νομικών σας συστημάτων. Οι θρύλοι μας και τα λαϊκά μας παραμύθια αποτελούν την ιερή, (απόρρητη) από γενεά σε γενεά γνώση, την οποία σιγοτραγουδάτε στα νήπιά σας. Οι ποιητές μας έχουν γεμίσει τα υμνολόγιά σας και τα προσευχητάριά σας. Η εθνική μας ιστορία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των παστόρων σας και των ιερέων σας και των μελετητών σας. Οι βασιλιάδες μας, οι πολιτικοί μας, οι προφήτες μας, οι πολεμιστές μας αποτελούν τους ήρωές σας. Η μικρή αρχαία μας χώρα είναι ο Ιερός σας Τόπος. Η εθνική μας λογοτεχνία είναι το Ιερό σας Βιβλίο (Βίβλος). Αυτά που σκέφτηκε και δίδαξε ο λαός μας έχουν ανεξίτηλα ενσωματωθεί τόσο στην ίδια σας την ομιλία όσο και στην παράδοσή σας, ώστε κανείς από σας δεν μπορεί να αποκαλείται μορφωμένος αν δεν γνωρίζει την εθνική μας κληρονομιά.


Εβραίοι τεχνίτες και Εβραίοι ψαράδες αποτελούν τους δασκάλους και τους αγίους σας, με αμέτρητα αγάλματα λαξευμένα με την μορφή τους και αναρίθμητες εκκλησίες αναγερμένες στην μνήμη τους. Μια Εβραία παρθένα ενσαρκώνει το ιδανικό σας για την γυναίκα. Ένας εβραίος επαναστάτης-προφήτης είναι η κεντρική μορφή της θρησκευτικής σας λατρείας. Έχουμε γκρεμίσει τα είδωλά σας, έχουμε παραμερίσει την εθνική σας κληρονομιά, και τα έχουμε αντικαταστήσει με το δικό μας Θεό και τις δικές μας παραδόσεις. Καμία κατάκτηση στην ιστορία μπορεί έστω αμυδρά να συγκριθεί με αυτήν την απόλυτη κατάκτησή μας πάνω σε σας.


Πώς το καταφέραμε; Σχεδόν κατά λάθος. Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν, στην μακρινή Παλαιστίνη, η θρησκεία μας είχε παραπέσει στην παρακμή και στον υλισμό. Έμποροι-χρηματιστές είχαν στην κατοχή τους τον ναό. Διεφθαρμένοι, εγωιστές ιερείς επέβαλλαν πρόστιμα στον λαό μας και πάχαιναν. Τότε ένας νεαρός ιδεαλιστής-πατριώτης ήρθε στην επιφάνεια και περιόδευσε τη χώρα καλώντας για μια αναγέννηση της πίστεως. Δεν είχε καμία πρόθεση να ιδρύσει κάποια νέα εκκλησία. Όπως όλοι οι προφήτες πριν από αυτόν, ο μόνος του στόχος ήταν να εξαγνίσει και να αναζωογονήσει την παλιά θρησκεία. Επιτέθηκε στους ιερείς και απομάκρυνε τους εμπόρους-χρηματιστές από τον ναό. Αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με την καθιερωμένη τάξη και τα στηρίγματά της. Οι Ρωμαϊκές αρχές, που είχαν υπό την κατοχή τους τη χώρα, φοβούμενοι την επιθετική του επαναστατικότητα και εκλαμβάνοντάς την ως μια πολιτική προσπάθεια απομακρύνσεώς τους, τον συνέλαβαν, τον πέρασαν από δίκη και τον καταδίκασαν σε θάνατο δια της σταυρώσεως, έναν συνηθισμένο τρόπο εκτέλεσης της εποχής εκείνης.


Οι ακόλουθοι του Ιησού της Ναζαρέτ, κυρίως σκλάβοι και φτωχές γυναίκες, μέσα στο πένθος και την απογοήτευσή τους, στράφηκαν μακριά από τον κόσμο και μετασχηματίστηκαν σε μια αδελφότητα αποτελούμενη από ειρηνιστές μη-αντιδρώντες, μοιράζοντας την μνήμη του εσταυρωμένου ηγέτη τους και διαβιώνοντας μαζί κατά τρόπο κομμουνιστικό. Δεν ήταν παρά μια νέα αίρεση στην Ιουδαία, δίχως δύναμη και σημασία, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.


Μόνο μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, η νέα αυτή πίστη απέκτησε σημασία. Τότε, ένας πατριώτης Εβραίος ονομαζόμενος Παύλος ή Σαούλ συνέλαβε την ιδέα να ταπεινώσει την Ρωμαϊκή ισχύ καταστρέφοντας το ηθικό των στρατιωτών της με δόγματα αγάπης και μη-αντίστασης, κηρυγμένα από την μικρή αίρεση των Εβραίων Χριστιανών. Έγινε ο Απόστολος των Εθνικών, αυτός που μέχρι τότε ήταν από τους πλέον δραστήριους διώκτες αυτής της ομάδας. Και τόσο καλά εκτέλεσε ο Παύλος την αποστολή του ώστε μέσα σε τέσσερις αιώνες η μεγάλη αυτοκρατορία που είχε κυριέψει την Παλαιστίνη μαζί με τον μισό κόσμο, μετατράπηκε σε σωρό από ερείπια. Και ο νόμος που βγήκε από τη Σιών έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρώμης.


Αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας μας στον κόσμο σας. Μα ήταν μόνο μια αρχή. Από αυτό το σημείο και μετά, η ιστορία σας δεν παρά μια διαμάχη για κυριαρχία μεταξύ της παλαιάς παγανιστική σας ψυχή και της δικής μας Εβραϊκής ψυχής. Οι μισοί σας πόλεμοι, μεγάλοι και μικροί, είναι θρησκευτικοί πόλεμοι, που έχουν πραγματοποιηθεί βασιζόμενοι στην ερμηνεία ενός ή άλλου εδαφίου της διδασκαλίας μας. Δεν προλάβατε καλά καλά να απελευθερωθείτε από την πρωτόγονη θρησκευτική σας απλοϊκότητα και να επιχειρήσετε την εξάσκηση της παγανιστικής Ρωμαϊκής διδασκαλίας όταν ο Λούθηρος, οπλισμένος με τα δικά μας ευαγγέλια, σηκώθηκε να σας ρίξει κάτω και να ενθρονίσει την δική μας κληρονομιά. Πάρτε τις τρεις κύριες επαναστάσεις των σύγχρονων καιρών - την Γαλλική, την Αμερικάνικη και την Ρωσική. Τι αποτελούν παρά τον θρίαμβο της Εβραϊκής ιδέας για κοινωνική, πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη.


Και το τέλος είναι ακόμα πολύ μακριά. Εξακολουθούμε να κυριαρχούμε πάνω σας. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή οι εκκλησίες σας είναι τεμαχισμένες από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Φανατικών και Μοντερνιστών, ή με άλλα λόγια μεταξύ αυτών που κρέμονται κατά γράμμα στις διδασκαλίες μας και στις παραδόσεις μας και αυτών που προσπαθούν με αργά βήματα να μας αποβάλλουν. Στην Dayton, Tennessee, μια κοινωνία μεγαλωμένη με την Βίβλο, απαγορεύει την διδασκαλία της επιστήμης σας γιατί έρχεται σε αντίθεση με την δική μας Εβραϊκή εκδοχή για την προέλευση της ζωής. Και ο Mr.Bryan, ο αρχηγός του αντί-Εβραϊκού Ku Klux Klan στο Εθνικό Δημοκρατικό Συνέδριο, δίνει την υπέρτατη μάχη της ζωής του για δικό μας λογαριασμό, χωρίς να αντιληφθεί την αντίφαση. Ξανά και ξανά η Πουριτανική κληρονομιά της Ιουδαίας ξεσπά κατά κύματα στην λογοκρισία των θεαμάτων, σε Κυριακάτικους ηθικούς νόμους και σε εθνικά απαγορευμένες πράξεις. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εσείς σαχλαμαρίζετε με την Εβραϊκή επιρροή στις ταινίες!


Είναι να απορεί κανείς γιατί μας απεχθάνεστε; Έχουμε βάλει εμπόδιο στην πρόοδό σας. Σας έχουμε επιβάλλει ένα ξένο βιβλίο και μια ξένη πίστη που δεν μπορείτε να χωνέψετε, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την γηγενή σας ψυχή, που σας έχει μόνιμα σε μια κατάσταση ασθενείας και που δεν έχετε τη δύναμη ούτε να απορρίψετε ούτε όμως και πλήρως να αποδεχτείτε.


Στην ουσία, βέβαια, ποτέ δεν δεχτήκατε τα Χριστιανικά μας διδάγματα, Στην καρδιά σας παραμένετε παγανιστές. Εξακολουθείτε να αγαπάτε τον πόλεμο, τις χαραγμένες μορφές και τον ανταγωνισμό. Εξακολουθείτε να περηφανεύεστε για το γυμνό ανθρώπινο σώμα. Η εθνική σας συνείδηση, παρ' όλη την δημοκρατία και τις κοινωνικές επαναστάσεις, παραμένει ένα αξιολύπητο ατελές αντικείμενο. Εμείς απλά έχουμε διαιρέσει την ψυχή σας, έχουμε προκαλέσει σύγχυση στις ορμές σας, έχουμε παραλύσει τις επιθυμίες σας. Στη μέση της μάχης είστε υποχρεωμένοι να γονατίζετε κάτω σε αυτόν που σας πρόσταξε να γυρίσετε το άλλο μάγουλο, που είπε να μην Αντισταθείτε σε κανένα κακό και Ευλογημένοι είναι οι ειρηνοποιοί. Μέσα στον πόθο σας για απόκτηση, ενοχλείστε ξαφνικά από κάποια ανάμνηση από τις ημέρες του κατηχητικού περί καμία έγνοιας για την επόμενη μέρα. Στις βιομηχανικές σας μάχες, όταν θα τσακίζατε μια απεργία δίχως τύψεις, ξαφνικά θυμόσαστε ότι οι φτωχοί είναι ευλογημένοι και ότι οι άνδρες είναι αδέλφια στην Πατρότητα του Κυρίου. Και καθώς είστε έτοιμοι να υποκύψετε στον πειρασμό, η Εβραϊκή σας εξάσκηση ακουμπά ένα αποτρεπτικό χέρι στον ώμο σας και εκσφενδονίζει το υπερχειλισμένο ποτήρι μακριά από τα χείλη σας. Εσείς οι Χριστιανοί δεν έχετε ποτέ εκχριστιανιστεί. Σε αυτό το σημείο έχουμε αποτύχει. Αλλά όμως έχουμε καταστρέψει για πάντα τη χαρά του παγανισμού για σας.


Έτσι λοιπόν γιατί να μην μας απεχθάνεστε; Αν βρισκόμαστε εμείς στη δική σας θέση κατά πάσα πιθανότητα θα απεχθανόμαστε εσάς πιο έντονα απ' ότι εσείς εμάς. Όμως εμείς δεν θα είχαμε πρόβλημα να σας πούμε το γιατί. Δεν θα ανατρέχαμε σε υπεκφυγές και σε διάφανα προσχήματα. Με εκατομμύρια αξιοσέβαστους Εβραίους καταστηματάρχες γύρω μας δεν θα προσβάλλαμε την νοημοσύνη σας και την δική μας εντιμότητα ισχυριζόμενοι ότι ο κομμουνισμός είναι μια Εβραϊκή φιλοσοφία. Και με εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους και αδέκαρους Εβραίους μικροπωλητές και εργάτες δεν θα γελοιοποιούμασταν ισχυριζόμενοι ότι ο καπιταλισμός είναι ένα Εβραϊκό μονοπώλιο. Όχι, θα πηγαίναμε κατευθείαν στο θέμα. Θα ατενίζαμε σκεπτικά αυτήν την μπερδεμένη, αναποτελεσματική αταξία που ονομάζουμε πολιτισμό, αυτό μισό-Χριστιανικό μισό-παγανιστικό συνονθύλευμα, και - με τις θέσεις μας αντεστραμμένες - θα σας λέγαμε στα ίσα: Για αυτό τα χάλι, ευχαριστούμε εσάς, τους προφήτες σας και την Βίβλο σας."

[ Πίσω ]


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2002, 11:36:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε nagual οι Έλληνες κατ'αρχάς ΔΕΝ πιστεύουν αλλά Θεωρούν και νομίζουν, διότι η γνώση αυξάνει, η αντίληψη μεγαλώνει κι ο πολιτσμός ανελίσεται. Η (δογματική) πίστη παραμένει ως έχει και ναι μεν μπορούμε να δούμε την αρχή της αλλά η προσφορά της με την πάροδο του χρόνου χάνεται γιατί αυτό που "δουλεύει" σήμερα αύριο μπορεί να είναι άχρηστο.

Η δικιά μου θέση πάνω στο karma και στη μετενσάρκωση, αναξάρτητα βέβαια από παρόμοιες φιλοσοφικές θέσεις που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, είναι η εξής:

-- το Κάρμα δεν το δέχομαι γιατί είναι δεσμευτικό και αντίθετο στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, η αγαθότητα των θεών δε ζητεί εκδίκηση -εξ άλλου και της ζωής τα παραδείγματα δείχνουν να περιφρονούν το κάρμα, και σαν παράδειγμα το εθνικό κάρμα των Γερμανών που παρά τις θηριωδίες που έκαναν η Γερμανία ακμάζει και ευημερεί.
Εκτός αν το κάρμα έχει συγκεκριμένο χρόνο δράσης ή νόμους που δεν γνωρίζω. Γι αυτό κι η Αρετή έχει μέγιστη αξία αφού την κατέχεις χωρίς το φόβο τιμωρίας αλλά επειδή πραγματικά το θέλεις.

-- για την μετενσάρκωση (παλλιγεννεσία) το συζητάμε, είναι ένα μεγάλο, βαθύ και δύσκολο στην ερμηνεία θέμα.

Σε κόλαση και παράδεισο δε νομίζω να πιστεύετε...
εσύ τι λες

Τι γίνεται μετά το θάνατο;Τι λένε οι πρόγονοι σας;
αυτό είναι απόρροια των ανωτέρω, εκτός αν εννοείς ποιά στάδια περνάει η ψυχή πρίν την επανέλευσή της, οπότε δηλώνω αναρμόδιος διότι δεν κατέχω τέτοια γνώση ακόμη.

Είδες φίλε Θώθ τι γίνεται, έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και δεν ξέρουμε ούτε ποιοί είναι οι πρόγονοί μας πλέον, κι όταν βγαίνει ο κάθε χριστιανός ιερέας και λέει ότι ο γενάρχης μας είναι ο Αβραάμ τι περιμένεις ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2002, 23:05:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Καλησπέρα σε όλους.
Φίλε Τhoth τα τελευταία 2000 χρόνια οι πρόγονοι μου ήταν όλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι-ίσως με κάποιες εξαιρέσεις,δε ξέρω.
Εγώ μεγάλωσα με Χριστιανικά «είδωλα» και ιδεώδη (ταπεινότητα,καλοσύνη,αγάπη γιά τον πλησίον κ.λ.π) με τα οποία προσπαθώ να εμποτίσω τη ζωή μου.Αλήθεια ποιός Άλλος είχε διδάξει να αγαπάμε τους εχθρούς μας;
Οι πρώτες μου προσευχές-και οι μετέπειτα-ήταν προς τον Χριστό και την Παναγία οι οποίοι με συντρόφευαν στις δύσκολες στιγμες μου με τη γλυκύτητα του βλέματος τιυς μιλώντας μου γιά αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων και ΑΓΑΠΗ.
Αυτά όλα πρέπει να τα σβήσω;Και αν ναι γιατί;Είναι Εβραϊκά;Ας είναι.Δε λένε τίποτα κακό.Και η YOGA ινδική είναι,δε πρέπει να κάνουμε;Και το ποδόσφαιρο αγγλική ανακάλυψη είναι ...
Πριν από αυτούς είχα και άλλους προγόνους.Τους ίδιους με τον φίλο μου τον Dix τους οποίους και ανακάλυψα στο βάθος τους πολύ αργότερα (λόγω ελληνικής παιδείας) και θαύμασα το μεγαλείο της σκέψης τους,τον πλούτο και εύρος των γνώσεων και τα ασύλληπτα δημιουργήματα τους.
Πριν από αυτούς τους προγόνους είχα και άλλους βέβαια οι οποίοι χάνονται στα βάθη του Χρόνου.
Γιά να μη πολυλογώ.Φίλε Dix κανείς ρεν μπορεί να αμφισβητήσει τα εγκλήματα που έγιναν στο όνομα του Χριστού-δε θα μπορούσε άλλωστε-.Κανείς δεν αμφισβητεί την κατάντια της παπαδοεκκλησίας.Σε όλα αυτά έχεις δίκιο.Και μαζί θα πολεμήσουμε αν θέλεις αυτούς που δε σε αφήνουν να εκφραστείς.Αλλά άφησε και εμένα να μπορώ να κοιτάζω το γεμάτο ΑΓΑΠΗ βλέμμα του Ιησού να κάνω yoga να διαβάζω Πυθαγόρα και να παίζω μπάλα.
Όσον αφορά το karma μάλλον έχεις μπερδευτεί λιγάκι.Δεν έχει σχέση με τιμωρούς θεούς και εκδίκηση.Έχει σχέση με μάθηση και εξέλιξη.Δεν έχεις προσέξει ποτέ οτι πρέπει να βιώσεις κάτι γιά να το μάθεις;
Ούτε παραβιάζει την ελεύθερη βουληση.Απλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο παιχνίδι.
Συγνώμη γιά την πολυλογία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2002, 10:09:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Ξεκινώ απο τα απλά ..Το ποδόσφαιρο προέρχεται απο την αρχαία Ελλάδα, έχουν σωθεί και παραστάσεις απο το παιχνίδι αλλά δεν θυμάμαι την ονομασία του.
Τώρα όσο αναφορά τον Λυκαίο τον γνωρίζω απο άλλα forum, έχω αναφερθεί σε στοιχεία που αποδικνείουν την ΜΙΑ και μοναδική άρρητη αρχή το αγαθο -το ΜΗ ΟΝ των αρχαίων Ελλήνων απο όπου όλες οι θεότητες προήλθαν. Ουσιαστικά και ο Χριστιανισμός μιλάει για Θεούς -Ελοχίμ , αγγέλους και ιεραρχίες...
Δεν είναι τυχαία βέβαι η παραμονή του Μωησή στην Αίγυπτο, στην οποία γύρω στο 1300 π.χ όταν δηλαδή έζησε και ο Μωησής ο Ακενάτον είνχε επιβάλει τον μονοθεισμό.(την ίδια περίπου εποχή πρέπει να έζησε και ο Ορφέας..!!). Λίγα αποσπάσματα απο Αιγυπτιακούς ύμνους...
«Πόσο πολύμορφα είναι τα έργα σου!. Είναι κρυμμένα από την όραση του ανθρώπου. Ω μοναδικέ Θεέ, που όμοιος σου δεν υπάρχει κανείς. Εσύ δημιούργησες τη γη σύμφωνα με την επιθυμία σου όταν ήσουν μόνος. Όλους τους ανθρώπους, όλα τα ζώα, μεγάλα και μικρά, και ότι στέκεται στα πόδια του πάνω στην γη και τρέχει ή πετάει ψηλά με τις φτερούγες του. Και στις χώρες της Συρίας, της Κούς (Αίγυπτος η υπό του αιγαίου χώρα) –εσύ τοποθέτησες τον κάθε άνθρωπο στην θέση του και κάλυψες τις ανάγκες του…»,
«Ο Θεός είναι ένας και μόνος, και δεν υπάρχει άλλος μαζί του. Ο Θεός είναι ο ένας, ο ένας που έπλασε όλα τα πράγματα»,
«Ο Θεός είναι το αιώνιο ΕΝ, είναι αιώνιος και άπειρος. Διαρκεί εις τους αιώνες των αιώνων. Διήρκησε αμέτρητους αιώνες και θα διαρκέσει μία αιωνιότητα».

Χαρακτηριστική είναι η ομοιότητα που παρουσιάζει η περιγραφή των δέκα πληγών της Βίβλου και του Αιγυπτιακού πάπυρου «Ίπουερ» που χρονολογήται από την 19η δυναστεία , αλλά που το στυλ γραφής είναι Μεσοαιγυπτιακό (2134-1786) π.χ. Όπως όμως οι ενδείξεις δείχνουν, αντιγράφηκε από πολύ παλαιότερο πάπυρο και αναφέρεται σε μία περόδο μεγάλης αναρχίας στην Αίγυπτο.

Πάπυρος: Πράγματι ο ποταμός είναι αίμα, και όμως άνδρες πίνουν από αυτόν.Οι άνδρες αποτραβιούνται από ανθρώπινα όντα και διψούν για νερό.

Έξοδος: Και μετέβαλε παν το ύδωρ το εν τω ποταμώ είς αίμα…Και ούκ ηδύναντο οι Αιγύπτιοι πιείν ύδωρ εκ του ποταμού, και ήν το αίμα εν πάση γη Αιγύπτου.

Πάπυρος: Πράγματι, πύλες, στήλοι, και τοίχοι έχουν καεί…Προσέξτε, η φωτιά ανέβηκε ψηλά, και η φλόγα της προχωρά κατά των εχθρών της χώρας.

Έξοδος: Και διέτρεχε το πύρ επι της γής, και έβρεξε Κύριος χάλαζαν επί πάσαν γήν Αιγύπτου.

Πάπυρος: Πράγματι δέδρα έπεσαν και κλαδιά έσπασαν.

Έξοδος: Επάταξε δε η χάλαζα εν πάση γή Αιγύπτου από ανθρώπου έως κτήνους, και πάσαν βοτάνην την εν τω πεδίω επάταξεν η χαλάζα, και πάντα τα ξύλα τα εν πεδίοις συνέτριψεν η χάλαζα.

Πάπυρος: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ανεύρετα..παντού η βρώμη έχει καταστραφεί.

Έξοδος: Ούχ υπελείφθει χλωρόν ουδέν εν τοις ξύλοις και εν πάση βοτάνη του πεδίου, έν πάση γή Αιγύπτου.

Πάπυρος: Η γή δεν λάμπει από αυτήν την αιτία.

Έξοδος: Και εγένετο σκότος γνόφος, θύελλα επί πάσαν γήν αιγύπτου τρείς ημέρας.

Πάπυρος: Πράγματι όλα τα ζώα , κλαίνε γοερά, τα κοπάδια μυκώνται για την κατάσταση της γής.


Έξοδος: Και ετελέυτησε πάντα τα κτήνη των Αιγυπτίων.

Ενδιαφέρον επίσης σε σχέση με την έξοδο παρουσιάζει και η ιστορία του Δαναού και του Αιγύπτου γιούς του Βήλου και της Αγχιρόης κόρης του Νείλου στην αρχαιοελληνική μυθολογία ,που περιγράφει την απόδραση της οικογένειας του Δαναού από την Αίγυπτο, την καταδίωξη τους από τους Αιγύπτιους- τους γιούς του αδελφού του Αιγύπτιου δηλαδή- , και την δολοφονία όλων σχεδόν των Αιγυπτίων τελικά από τις κόρες του Δαναού..

Άγιος Αυγουστίνος «Αυτό που σήμερα αποκαλείται Χριστιανική θρησκεία, υπήρχε ήδη ανάμεσα στους αρχαίους και δεν έλειπε και στις απαρχές της ανθρώπινης φυλής. Όταν ο Χριστός εμφανίστηκε ένσαρκος , η αληθινή θρησκεία που ήδη υπήρχε, έλαβε την ονομασία Χριστιανική ».

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2002, 16:34:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε Dix κανείς ρεν μπορεί να αμφισβητήσει τα εγκλήματα που έγιναν στο όνομα του Χριστού-δε θα μπορούσε άλλωστε-.Κανείς δεν αμφισβητεί την κατάντια της παπαδοεκκλησίας.Σε όλα αυτά έχεις δίκιο.Και μαζί θα πολεμήσουμε αν θέλεις αυτούς που δε σε αφήνουν να εκφραστείς.
Φίλε nagual με εκπλήσει ευχάριστα η ειλικρίνειά σου κι η αντικειμενικότητά σου και πραγματικά αν οι περισσότεροι σκέφτονταν όπως εσύ η Ελλάδα θα ήταν "αγνώριστη" !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλά άφησε και εμένα να μπορώ να κοιτάζω το γεμάτο ΑΓΑΠΗ βλέμμα του Ιησού να κάνω yoga να διαβάζω Πυθαγόρα και να παίζω μπάλα.
Εδώ διαφωνήσω και θα σε παρακαλούσα να μου εξηγήσεις τι εννοείς "να σε αφήσω", αφού η ελευθερία της επιλογής είναι βασικό συστατικό του Ελληνισμού και ποτέ ως σήμερα δεν επενέβηκα στις αποφάσεις κάποιου κι ούτε στο μέλλον πρόκειται να το κάνω έστω κι αν τα παιδιά μου θελήσουν να γίνουν χριστιανοί, δικαίωμά τους.
Ξανατονίζω ότι η "πολεμική" μου στάση είναι εναντίον αυτών που με καταπιέζουν, ήτοι η βυζαντινή εκκλησία κι όχι οι άνθρωποι, αλλιώς θα έπρεπε να αρχίσω να δέρνω την μάνα μου τον πατέρα μου ....

[redΌσον αφορά το karma μάλλον έχεις μπερδευτεί λιγάκι.Δεν έχει σχέση με τιμωρούς θεούς και εκδίκηση.Έχει σχέση με μάθηση και εξέλιξη.Δεν έχεις προσέξει ποτέ οτι πρέπει να βιώσεις κάτι γιά να το μάθεις; Ούτε παραβιάζει την ελεύθερη βουληση.Απλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο παιχνίδι.[/red]
Μπορεί να το βλέπω διαφορετικά αλλά έχω την εντύπωση ότι το κάρμα είναι ο συμπαντικός νόμος της ανταπόδοσης των "κακών" πράξεών μας σε τούτη ή σε επερχόμενη ζωή, σωστά ?
Αν είναι έτσι τότε σύμφωνα με την δική μου κοσμοθεώρηση οι θεοί που είναι υπεύθυνοι για την τάξη και λειτουργία του κόσμου είναι κι οι υπαίτιοι ύπαρξης του καρμικού νόμου αλλά είναι άτοπον γιατί οι θεοί είναι αγαθοί. Δεν υπάρχει καλό ή κακό για τον Κόσμο παρά μόνο αυτό που βοηθά στην συντήρηση της ζωής και την εξέλιξη ή όχι.
Αν το έχω συλλάβει λάθος ή υπάρχει διαφορετική άποψη θα ήθελα να την ακούσω.

Υ.Γ. Θα σου συνιστούσα αν πέσει στα χέρια σου το βιβλίο "Η Αρχαία Ελλάδα εναντίον της Βίας" της Jacqueline de Romilly να το διαβάσεις και να συζητήσουμε περί "αγάπης" των χριστιανών και Δικαίου των Ελλήνων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2002, 16:46:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Εν Χριστώ Αδελφέ Dix.
Ο φανατισμός νόμιζα μέχρι σήμερα οτι αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των απανταχού Χριστιανών.Καλό θα ήταν να μη γίνει και δικό σας.Αν και βλέπω το αντίθετο.Οχι τόσο από εσένα θα πρέπει να ομολογήσω αλλά γενικώς από τους Ελληνες το θρήσκευμα (τελείως αδόκιμος ο όρος).
Βλέπω και κάποια πράγματα γιά ομάδα Ε,αστέρισμους της Ανδρομέδας και Όλυμπιους, γονίδια,εκλεκτές φυλές και τρομάζω.Τρομάζω περισσότερο γιά τον καταιγισμό ασυνάρτητων πληροφοριών που δέχεται όποιος μπαίνει στον χώρο σας.Αλλά και στον χώρο του «μεταφυσικού».Αλλά ίσως και να χρειάζεται.Δεν ξέρω.
«Εν Χριστώ» αναφέρομαι στο Χριστικό στοιχείο.
Αγαπητέ Πλωτίνε σε παρακολουθώ σε όλα τα topic (έτσι δε τα λένε;)και σε θαυμάζω γιά το ήθος σου και τον ακριβή σχολιασμό σου.
Θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου υποδείξεις κάποια βιβλία γιά τον Αγιο Αυγουστίνο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2002, 17:39:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Αγαπητέ Dix το «άφησε με» ηταν λανθασμένο.Αυτό που εννοούσα ήταν να μπορέσουμε να τα βάλουμε όλα στην αγκαλιά μας και να προχωρήσουμε στο όνομα του Αληθινού του Ωραίου και του Δίκαιου.
Το karma δες το σαν το νόμο του αιτίου και αποτελέσματος στον οποίο νόμο υπακούουν και οι δημιουργοί θεοί που επαναλαμβάνω δεν έχει σχέση με τιμωρία αλλά με μάθηση μέσω βιώματος΄η οποία ειναι και η αληθινή μάθηση.
Νομίζω οτι συμφωνει και με το Δίκαιο των Ελλήνων.
Εγώ πάντως θα ήθελα αν έκανα κάτι κακό (που έκανα) να μπορέσω να το επανορθώσω
Ευχαρίστως να το διαβάσω αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοδιαβάσω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2002, 11:36:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε nagual είσαι ο πρώτος "διαδικτυακός χριστιανός" που συναντώ και διαθέτει συγκροτημένη σκέψη και αντικειμενικότητα, Εύγε !

Κι όπως μπορείς να καταλάβεις με τέτοιου ήθους και ύφους ανθρώπους (σαν εσένα) από την χριστιανική πλευρά μπορεί να υπάρξει προκοπή κι όπως ΟΡΘΟΤΑΤΑ έγραψες να μπορέσουμε να τα βάλουμε όλα στην αγκαλιά μας και να προχωρήσουμε στο όνομα του Αληθινού του Ωραίου και του Δίκαιου κι όχι με "Ε", Ανδρομέδιους, DNAστές, Λουκάδες, Μάξιμους και παπαΤσάκαλους

Edited by - dix on 25/08/2002 11:36:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2002, 12:39:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καταρχάς να καλοσωρίσω το νέο μας μέλος, το φίλο Νάγκουαλ.
Η τοποθέτησή του στο θέμα με βρίσκει σε πάρα πολλά, αν όχι σε όλα σύμφωνο.

Φίλε Ντίξ, πράγματι κάνεις λάθος στα περί ΚΑΡΜΑ.
Δεν υπάρχει "ΚΑΚΟ" ή "ΚΑΛΟ" Κάρμα.
Κάρμα είναι ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΜΟΣ του Αιτίου και του Αποτελέσματος όπως είπε πολύ σωστά ο φίλος Νάγκουαλ ή αλλιώς ο Νόμος της Ανταποδωτικής Δικαιοσύνης.
Στην προσωπική σου κοσμοθεώρηση κάνεις πράγματι "λάθος" (αν μου επιτρέπεις φυσικά) να θεωρείς ότι οι Θεοί είναι ΟΛΟΙ "Αγαθοί"...
Αυτό θα το συζητήσουμε εκτενέστερα αργότερα όμως...

Η Ελληνική Μυθολογία μιλά για τους "Κριτές του Αδη", τον Μίνο, τον Ραδάμανθυ και τον Αιακό.
Αυτοίοι τρείς αποτελούν τη ΚΑΡΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ κατα την Ελληνική Μυθολογία. Εργο της είναι να "κρίνει" και να αποδίδει δικαιοσύνη στους νεκρούς, δηλαδή στις ΨΥΧΕΣ για τα λάθη που έπραξαν όταν ήταν ενδεδυμένες τον ΣΑΡΚΙΚΟ ΧΙΤΩΝΑ ΤΟΥΣ.
Σε άλλους λαούς έχουν μια διαφορετική ονομασία, αλλά η ΟΥΣΙΑ είναι ότι ΠΑΝΤΟΥ υπάρχουν. 'Αλλωστε εδώ μιλάμε για ΑΡΧΕΤΥΠΑ...

Φυσικά ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ΧΩΡΙΣ άλλους δύο παράγοντες ή παραμέτρους.
Μιλάω για τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ καθώς και για τον ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΣΕΩΣ.
Αυτοί οι τρείς παράμετροι είναι που "ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΩΡΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ"...
Μην λοιπον "μπερδεύεσαι" με σοφιστείες του τύπου "οι Γερμανοί με τις θηριωδίες που έκαναν, τώρα ευημερούν" κλπ. Το αποκαλώ αυτό σοφιστεία, μιάς και στην "υπόθεσή σου" δεν συνυπολόγισες ότι οι ΑΝΘΡΩΠΟΨΥΧΕΣ που έκαναν αυτές τις θηριωδίες ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΡΚΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ καθώς και δεν έχεις συνυπολογίσει ένα πλήθος απο ερωτήματα....

Ανέφερα ότι οι Θεοί δεν είναι όλοι αγαθοί. Θέλω να πώ πως ο Θεός, ο Ενας και ο Μοναδικός των Ελλήνων, το ΜΗ ΟΝ απο Τον οποίον προήλθαν οι εκδηλώσεις Του, οι εκπορεύσεις Του τους οποίους αποκαλούν "ΘΕΟΥΣ" είναι ΟΝΤΩΣ αυτό που αναφέρει ο φίλος μου Πλωτίνος. Οτι οι ΘΕΟΙ των αρχαίων έγιναν οι ΑΓΙΟΙ τις Χριστιανικής Θεολογίας.
Ας μην ξεχνάμε τα λόγια που απευθηνε ο Ιησούς στον νεανία που τον αποκάλεσε "Διδάσκαλε ΑΓΑΘΕ"...
Του απάντησε με έντονο (μάλλον) ύφος:

"...Τίνα με λέγεις ΑΓΑΘΟ;
Ουδείς ΑΓΑΘΟΣ, ειμή είς ο ΘΕΟΣ..."

Ματθαίος ΙΘ 16-17

Ο Πρόκλος στο έργο του "ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ" αναφέρει το εξής:
"...Παντών των όντων αρχή ΚΑΙ αιτία πρωτίστη,
το ΑΓΑΘΟΝ έστιν..."

Φίλε Πλωτίνε, μια μικρή "διώρθωση" αν μου επιτρέπεις...
Οι Ελωχίμ που αναφέρεις, ΔΕΝ τους αποδέχεται η Χριστιανική Πίστη, αλλά η Εβραϊκή.
Οι Ελωχίμ είναι ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ της Γενέσως του Αιγύπτιου πρίγκηπα ΟΣΑΡΣΙΦ που εμείς τον γνωρίζουμε ώς τον ΜΩΥΣΗ, που μυήθηκε στην Μεγάλη Πυραμίδα απο τον Αρχιερέα ΜΕΜΠΡΑ.
Κατα τους ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ, τους αληθινούς χριστιανούς τους οποίους και αποδέχομαι προσωπικά, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Δημιουργία είναι κατασκεύασμα όντων ΜΗ ΑΓΑΘΩΝ, αυτών των ΕΛΩΧΙΜ....
Οι χριστιανοί δέχονται τον "Θεό" που έπλασε σε 7 ημέρες τον κόσμο και όχι τους "Θεούς"......

Αν μάθουμε να μελατάμε και να ερευνούμε ΠΙΣΩ απο τις λέξεις και ΜΕΣΑ απο τα γράμματα, τότε θα μας αποκαλυφθεί μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ απο αυτή που "κάποιοι" μας μάθανε....

Πάντως φίλε μου Ντίξ, ΚΑΝΕΝΑΣ απο εμάς δε νομίζω να μην παραδέχεται όχι απλά τα εγκληματα που ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ στο όνομα του Χριστού απο την παπαδοκρατούμενη ΕΚΚΛΗΣΙΑ (με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης εκκλησία), αλλά και ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ στο ίδιο όνομα απο τους ίδιους εγκληματίες.
Πραγματικά, το Βυζάντιο, κατέστρεψε τα ΠΑΝΤΑ....

Αλλά θα ήθελα να βρούμε και τις "αιτίες" που το προκάλεσαν, για να είμαστε ΤΙΜΙΟΙ και με τους προγόνους μας και πολύ περισότερο με τους απογόνους μας, ΔΗΛΑΔΗ με ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ που "τότε" σαρκωθήκαμε και πράξαμε λάθη, που "τώρα" σαρκωμένοι πράτουμε λάθη και που "αυριο" ΞΑΝΑΣΑΡΚΟΥΜΕΝΟΙ θα συνεχίζουμε να πράτουμε, ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΑΘΗ και που κερδισμένος απο αυτά τα λάθη, του παρελθόντος του παρόντος και ΙΣΩΣ και του μέλλοντος (αν τα πράξουμε) δεν είναι παρά εκείνος ή εκείνοι ορθότερα, που δημιούργησαν τον κόσμο..... οι ΕΛΩΧΙΜ, που ήθελαν τον άνθρωπο κλεισμένο σε ένα κλουβί... παράδεισο νομίζω πως το αποκαλούσαν!!!

Πάντα φίλος και εραστής της Αλήθειας.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2002, 14:22:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Φίλε Κέλσο σε ευχαριστώ για την διόρθωση, έχεις δίκιο, αν και δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Ο Γνωστικισμός και τα απόκρυφα ευαγγέλια, όντως δίνουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα πρωτοΧριστιανικά χρόνια.

Οσον αναφορά το Κάρμα τόσο για το ατομικό, πόσο μάλλον για το φυλετικό αλλά και για την εξελεκτική πορεία της ανθρωπότητας στο σύνολο της , δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να γνωρίζουν τους κανόνες του, μιάς και όπως φαίνεται οι αλληλοεπιδράσεις και αλληλοεξαρτήσεις στην αλυσίδα των διάφορων "επιπέδων" ύπαρξης είναι άναρίθμητες..
Το θέμα είναι σχετικά απλό όσο αναφορά το ατομικό. Με τον ίδιο τρόπο που οι σημερινές μου πράξεις εξαρτώνται απο τις χθεσινές μου ενέργειες, έτσι και η επόμενη ζωή θα είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2002, 14:31:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Πάντα ήμουν μπερδεμένος με το Κάρμα ή τον νόμο του Αιτίου και του Αποτελέσματος ή τον Νόμο της Ανταποδωτικής Δικαιοσύνης, διότι ανάλογα από πια πλευρά το αναλύεις (ανατολική, δυτική,...) υπάρχουν μικρές διαφορές που αλλάζουν όμως το νόημα.

Κέλσε ονομάζοντας του θεούς αγαθούς εννοώ ότι λειτουργούν ενσυνείδητα για την ευταξία και εξέλιξη του Κόσμου κι όχι για την καταστροφή του.

Όπως προείπα πολύ θα ήθελα να έχω μια ολοκληρωμένη εξήγηση για την λειτουργία του Κάρμα, πως δηλαδή ενεργεί γιατί εκτός του δυισμού καλού/κακού όπου μπορεί να έχει εφαρμογή (όπως οι νόμοι ενός κράτους, παρανόμησες θα πληρώσεις) δεν μπορώ να εννοήσω πως λειτουργεί εφ'όσον θεωρητικά δεν υπάρχει η έννοια του καλού και του κακού (τουλάχιστον κατ'εμέ). Ποιός ή τι είναι αυτό που κατηγοριοποιεί τις πράξεις και τις σκέψεις μας σαν αποδεκτές ή όχι και με πια κριτήρια ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αυτός ο νόμος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2002, 22:27:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Φίλε nagual σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για τον Αυγουστίνο μπορώ να σου υποδείξω μόνο ιστοσελίδες, αλλά στα Αγγλικά. Το βιβλίο όμως που συστήνω ανεπιφύλακτα γενικότερα είναι το "ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ" του RUDOLF STEINER ΕΚΔΌΣΕΙΣ Ιάμβλιχος.
(Ο φίλος Κέλσος σίγουρα θα ξέρει να μας προτείνει κάτι για τον Α. Αυγουστίνο)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2002, 00:05:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
quote:

Κέλσε ονομάζοντας του θεούς αγαθούς εννοώ ότι λειτουργούν ενσυνείδητα για την ευταξία και εξέλιξη του Κόσμου κι όχι για την καταστροφή του.

Όπως προείπα πολύ θα ήθελα να έχω μια ολοκληρωμένη εξήγηση για την λειτουργία του Κάρμα, πως δηλαδή ενεργεί γιατί εκτός του δυισμού καλού/κακού όπου μπορεί να έχει εφαρμογή (όπως οι νόμοι ενός κράτους, παρανόμησες θα πληρώσεις) δεν μπορώ να εννοήσω πως λειτουργεί εφ'όσον θεωρητικά δεν υπάρχει η έννοια του καλού και του κακού (τουλάχιστον κατ'εμέ). Ποιός ή τι είναι αυτό που κατηγοριοποιεί τις πράξεις και τις σκέψεις μας σαν αποδεκτές ή όχι και με πια κριτήρια ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αυτός ο νόμος.


Φίλε Ντίξ, πραγματικά τα έχεις λίγο (ή πολύ) μπερδεμένα!!!!

Καταρχάς στα περί Θεών.
Κατα την άποψή μου, κάνεις λάθος λέγοντας περί ΑΓΑΘΟΤΗΤΑΣ και περί ΕΥΤΑΞΙΑΣ, αλλά που δεν δέχεσαι μέσα στην ΕΥΤΑΞΙΑ την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Δηλαδή αρνήσαι την δυαδική υπόσταση του Παμέγιστου Διός;;;
Την μία εμφανίζεται ΖΩΟΔΩΤΗΣ του κόσμου και την άλλη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ του.
Θα πρέπει όντως μέσα στην κοσμοθωρία σου να εντάξεις την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ αρνητική όψη της Θεότητας.... σκέψου το λίγο.....

Σε κάποιο άλλο τόπικ, είχα αναφέρει ότι η ΕΞΕΛΙΞΗ που πολύ σοφά συμβολίζεται ώς ΣΠΕΙΡΑ, κρύβει απο μόνη της μέσα της την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ αυτού που την παρακολουθεί!!!!
Η Σπείρα, όταν την παρατηρούμε κάθετα και απο επάνω, τότε αναλόγος το πώς ΕΜΕΙΣ οι παρατηρητές την κοιτάζουμε, την βλέπουμε ή να ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ή να ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ... Πειραματίσου και θα δείς....

Τώρα στο περί κάρμα, πολύ ευχαρίστως να το αναπτύξουμε όσο εσύ θές. Πάντως είπαμε ότι ΔΕΝ έχει να κάνει με το "ΚΑΛΟ" ή το "ΚΑΚΟ". 'Αλλωστε αυτές οι δύο έννοιες είναι εντελώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ...
Το ΚΑΡΜΑ έχει να κάνει απλά με την "διασαλευθήσα αρμονία" και την "ισοροπία" που ΚΑΙ τα δύο τα διαταράζουν οι ΠΡΑΞΕΙΣ μας...

Τώρα το "ποίος" τις κατηγοριοποιεί αυτές τις ΠΡΑΞΕΙΣ μας, αυτό στο είπα. Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Τα μέτρα και τα σταθμά ΦΥΣΙΚΑ, δέν είναι τα δικά μας τα ανθρώπινα, αλλά τα θεϊκά.
Θα μπορούσα να πώ ότι μία παράμετρος είναι το κατά πόσο οι ΠΡΕΞΕΙΣ μας, εξελίσουν τον κόσμο κατα το θείο πρότυπο ή κατά πόσο τον αργοπορούν απο την εξέλιξη.
Αλλά για να το μάθει κανείς αυτό, θα πρέπει να έχει δώσει κάποιον ορισμό ή αιτία στην ΥΠΑΡΞΗ μας, τον λόγο που ερχόμαστε καιφεύγουμε απο τον γκρίζο αυτό πλανήτη...

Αλήθεια, ποιός ο λόγος στο να γεννιόμαστε και να πεθένουμε;
Το έχετε σκεφθεί;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2002, 00:23:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Να αναφέρω καταρχάς ότι τα κείμενα του πολυγραφώτατου Αυγουστίνου, υπάρχουν στην Ελληνική Πατρολογία.
Ο Αυγουστίνος (354 - 430 μ.Χ) υπήρξε επίσκοπος Ιππώνος και 'Αγιος. Ηταν απο τη Νουμιδία.
Μελέτησε τις απόψεις των Μανιχαίων, του Πλωτίνου, του Πλάτωνος και του Χριστιανισμού, στον οποίο και κατέληξε έντονα επιρεασμένος απο τα κυρήγματα του Αμβροσίου του επισκόπου των Μεδιολάνων.
Η βαθειά θρησκευτικότητα του καθώς και η καταπληκτική διανόησή του τον κατατάσουν στους μεγάλους Μυστικηστές.
Αγαπημένο μου απόφθεγμα του Αγίου Αυγουστίνου (και σχετικό με το ΚΑΡΜΑ που σε μπερδεύει φίλε Ντίξ), είναι το εξής:
"'Ενα πράγμα ΔΕΝ είναι δίκιο, επιδή το θέλει ο Θεός.
Αλλά ακριβώς επιδή το θέλει ο Θεός, ΕΙΝΑΙ δίκιο"


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2002, 00:38:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Γεια σας και από τον... ξαφνιασμένο ΤΗΟΤΗ

Ξαφνιασμένος γιατί βλέπω ότι αντιπαρατιθέμεθα με ένα πολύ καλό επίπεδο διαλόγου σε τόσο "κρίσιμα" και "καυτά" ζητήματα.

Ως Esoterica.gr προσπαθούμε εδώ και καιρό να το καταφέρουμε αυτό, αλλά τώρα σε λίγα μηνύματα βλέπω πόσο "φλογερά" υπερασπίζει ο καθένας διαφορετικές απόψεις αλλά και πόσο "πολιτισμένα" προσπαθεί να φερθεί στους συζητητές του.

Φτου να μην μας ματιάξω

Λοιπόν για το "Αγαθόν" παραθέτω αποσπάσματα:

“Αλλά το καλό [“το αγαθόν”] είναι αρχαιότερο [“πρεσβύτερο”] όχι κατά τον χρόνο, αλλά κατά την αλήθεια κι έχει πρωτύτερη δύναμη, στ’ αλήθεια έχει την όλη δύναμη, ενώ αυτό που έρχεται ύστερα δεν έχει την όλη δύναμη, παρά μόνο όση υπάρχει μετά από αυτό και όση απορρέει από αυτό.” ΠΛΩΤΙΝΟΣ, Το Μεγάλο Βιβλίο, V 5,12.

“Είναι ποθητό το κάλλος ως αγαθόν και ο πόθος προς αυτό κατατείνει, το αποκτούν όμως μόνο οι ανερχόμενοι στην υψηλή σφαίρα, εκείνοι, οι οποίοι στρέφονται προς αυτό και αφαιρούν τα ενδύματα που πήραν κατερχόμενοι, καθώς ακριβώς οι ανερχόμενοι στα άδυτα των ναών οφείλουν να καθαρθούν, να αφαιρέσουν τα ενδύματά τους και να ανέλθουν γυμνοί, μέχρις ότου εγκαταλείποντας κατά την ανάβαση αυτή, κάθε τι ξένο προς τον θεό, δουν μέσα σε απόλυτη γνησιότητα, απλότητα και καθαρότητα το Ον εκείνο, από το οποίο εξαρτώνται τα πάντα, προς το οποίο αποβλέπουν τα πάντα κει εκ του οποίου εκπορεύεται η ύπαρξη, η ζωή και ο νους”. Πλωτίνου Εννεάδες, Α 6, 7.


“Αγαθό είναι εκείνο από το οποία εξαρτώνται τα πάντα, αλλά το οποίο δεν εξαρτάται από τίποτε”. Πλωτίνου Εννεάδες, Α.7, 1.


...Εμείς δεν είμαστε πλασμένοι από την ψυχή, την εκπορευόμενη από τους ουράνιους θεούς και από αυτόν τον ουρανό, από την άποψη αυτή είμαστε ενωμένοι με το σώμα. Υπάρχει όμως μία άλλη ψυχή η οποία κάνει να ώστε να είμαστε εμείς οι ίδιοι [“Τίμαιος” 69c], η ψυχή αυτή δεν είναι η αιτία της ύπαρξης μας, αλλά του εμφιλοχωρούντος σε εμάς αγαθού. Αυτή επέρχεται όταν έχει ήδη διαμορφωθεί το σώμα, αποτελεί την μικρή νόηση, την οποία έχουμε και συντελεί στην ύπαρξή μας”. Πλωτίνου Εννεάδες, Β,1, 5.

Όπως επισήμανε και ο Συντονιστής των Forums "Κέλσος", και όπως βλέπουμε από τα παραπάνω αποσπάσματα το Αγαθόν είναι η ανώτερη Αρχή για τους Φιλοσόφους. Ο Πρόκλος λέει ότι στην αρχή υπάρχει το ΕΝΑ το οποίο δημιουργεί το πλήθος και όταν το πλήθος επιστρέφει στην Αρχή μετονομάζεται το ίδιο (το ΕΝΑ) σε Αγαθόν. Έτσι είναι χρειάζεται πολύ προσοχή όταν αναφερόμαστε σε αυτήν την έννοια.

Για το Κάρμα θα αναφέρω κάποια αποσπάσματα:

“Αφού δε το συνέθεσε σε ένα όλον, διαίρεσε αυτό σε ψυχές ισάριθμες με τα άστρα και διαμοίρασε κάθε ψυχή σε κάθε άστρο και επιβίβασε αυτές καθώς μέσα σε όχημα, τους έδειξε την φύση του παντός και τους ανακοίνωσε τους υπό της μοίρας τεταγμένους νόμους του, ότι δηλαδή η πρώτη γένεση θα είναι καθορισμένη μία για όλα τα όντα, για να μην στερηθεί κανείς τίποτε υπό αυτού..

... Και όποιος ζήσει καλά τον καθορισμένο δι' αυτού χρόνο θα επανέλθει πάλι στην κατοικία του οικείου άστρου και θα ζήσει εκεί ζωή ευδαίμονα και όμοια με αυτήν του άστρου...

... και κατά τις μεταμορφώσεις αυτές δεν θα βρει τέλος των βασάνων του παρά όταν υποτάξει στην περιφορά του ταυτού και ομοίου μέσα του όλη την μεγάλη και αργότερα προσκολληθείσα μάζα από πυρ, ύδωρ και αέρα και γη, μάζα θορυβώδη και άλογη. Μόνο εάν με το λογικό καθυποτάξει την μάζα αυτή θα επανέλθει στην μορφή της πρώτης και άριστης κατάστασής του.” ΠΛΑΤΩΝ, Τίμαιος 41c, 42a,b,c,d.

“Βλέπουμε, λοιπόν, ότι δεν δημιουργήθηκαν τα πάντα για χάρη του ανθρώπου, όπως δεν δημιουργήθηκαν για χάρη του λιονταριού ή του αετού ή του δελφινιού. Ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό κατά τρόπο ώστε όλα τα μέρη του να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση και την τελειότητά του. Τα πάντα έχουν υπολογιστεί ώστε να εξυπηρετούν, όχι το ένα το άλλο αλλά το Όλον. Κι ο Θεός γι’ αυτό ενδιαφέρεται, κι έτσι το Όλον δεν το εγκαταλείπει η πρόνοια και δεν εξελίσσεται προς το χειρότερο, ούτε ο Θεός αποφασίζει ύστερα από κάποια χρονική περίοδο απραξίας να το στρέψει προς τον εαυτό του, ούτε κι εξοργίζεται με τους πιθήκους και τα ποντίκια.” ΚΕΛΣΟΣ, Αληθής Λόγος, σελ. 89.


“Διότι κάθε ηδονή και θλίψη, σα να κρατάει ένα καρφί, καρφώνει την ψυχή στο σώμα, τη στερεώνει, την κάνει σωματική και την κάνει να θεωρεί ότι αληθινά είναι όσα και το σώμα λέει ότι είναι. Καθώς λοιπόν συμμερίζεται πλήρως την γνώμη του σώματος και χαίρεται με τα ίδια πράγματα, αναγκάζεται, πιστεύω, να αποκτήσει τους ίδιους τρόπους και την ίδια ζωή με αυτό και να είναι τέτοια που ποτέ δεν θα φτάσει στον Άδη αγνή, αλλά πάντα βγαίνει μολυσμένη από το σώμα, έτσι που γρήγορα ξαναπέφτει σε άλλο σώμα και, σαν να την έσπειραν, ριζώνει σε αυτό και εξαιτίας αυτών δεν έχει μερίδιο στην συναναστροφή με το θείο, το καθαρό και με αυτό που έχει μία μορφή”. ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Φαίδων 83 D.

“Τώρα, όμως, το ξέρετε ελπίζω να φτάσω και κοντά σε αγαθούς ανθρώπους - πράγμα βέβαια που δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω με πεποίθηση. Το ότι όμως ελπίζω να φτάσω κοντά σε δεσπότες θεούς εξόχως αγαθούς, να το ξέρετε, αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να υποστηρίξω με πεποίθηση είναι αυτό. Συνεπώς, γι’ αυτό και δεν αγανακτώ όπως οι άλλοι, αντίθετα ευελπιστώ ότι υπάρχει κάτι για όσους έχουν πια πεθάνει και, όπως λέει και η αρχαία παράδοση, πολύ καλύτερο για τους αγαθούς, παρά για τους κακούς”. ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Φαίδων, 63 B,C.

“Εσείς [οι Γνωστικοί] άλλωστε δεν τον χρειάζεστε τον θεό αλλά ο κόσμος τον χρειάζεται και γνωρίζει πού είναι η κόσμια θέση του και πού έχουν θέση οι μέσα του κάτοικοι και πώς μπορούν αυτοί να εισδύσουν στον νοητό κόσμο. Αυτό το γνωρίζουν και οι άντρες που είναι αγαπητοί στον θεό, υποφέρουν υπομονετικά όσα αναπόφευκτα τους συμβαίνουν εξαιτίας της περιφοράς του παντός, γιατί δεν πρέπει να βλέπουμε ότι είναι ευχάριστο στον καθένα, αλλά προς το σύμπαν ολόκληρο.” ΠΛΩΤΙΝΟΣ, Το Μεγάλο Βιβλίο, ΙΙ 9,9.

“Αφού στην αρετή απονέμεται τιμή και η κακία τιμωρείται όπως αρμόζει, αφού όχι μόνο τα αγάλματα των θεών αλλά και οι ίδιοι θεοί επιτηρούν από τα ύψη, οι οποίοι, όπως λέγεται εύκολα θα αποφύγουν τις μομφές των ανθρώπων, αυτοί κατευθύνουν καθετί με τάξη εξαρχής μέχρι τέλους και αποδίδουν σε καθένα όσα του αρμόζουν, ως επακόλουθα από τις πράξεις παλαιοτέρων τρόπων ζωής.” ΠΛΩΤΙΝΟΣ, Το Μεγάλο Βιβλίο, ΙΙ, 9,9.

Σε αυτά τα αποσπάσματα (ειδικότερα στο πρώτο και στο τελευταίο όπου υπονοείται και η μετενσάρκωση) μπορούμε να δούμε την μεγαλειώδη έννοια που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες για αυτό που τώρα ονομάζουμε νόμο του Κάρμα.

Ελπίζω πέρα από το να σας κούρασα (εξυπακούεται, αν θέλουμε να εμβαθύνουμε) να σας βοήθησα να διαλογιστείτε πάνω στα λόγια αυτών των αρχαίων σοφών.

Ειδικά σε σένα Dix έχω παραθέσει κι άλλη φορά κάποια αποσπάσματα από αρχαίους Έλληνες αλλά δεν θυμάμαι να τα σχολίασες. Σου είχα ξαναπεί τότε ότι ίσως η δυσπιστία σου για αυτόν τον νόμο είναι το ότι προσεγγίζεις την αρχαία ελληνική ηθική περισσότερο από την Στωικιστική της πλευρά, η οποία είναι απαράμιλλη αλλά (μάλλον σκόπιμα) δεν τονίζει τόσο αυτόν τον νόμο.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy