ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Είχε ο Χριστός απογόνους;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
hrismig
Μέλος 2ης Βαθμίδας


325 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 16:41:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hrismig  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...Αλλά με βαριά καρδιά το κάνω αυτό.

Γιατί; Δεν είμαι άξιος;
quote:

Και επιτέλους συγχώρεσε τους ανθρώπους μόλις ανακαλύψεις τι θέλω να πω μ αυτό.


Μα...δεν μου έκανε κάποιος κάτι για να τον "συγχωρήσω"! (ή μήπως μου έκανε και τον έχω ήδη συγχωρήσει...)

Καλά...από που ορμώμενος μου τα λες αυτά;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 23:47:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γιατί; Δεν είμαι άξιος;

Μα που πάει το μυαλό σου;
Εγώ απλά εννοώ ότι τα βιβλία με τις απόψεις και τις ιδέες των άλλων, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό και σαν συμπλήρωμα, των ευρημάτων των δικών μας αναζητήσεων. Αλλιώς οδηγούν σε τυφλή αποδοχή και φανατισμό ή πλήρη απόρριψη και φανατισμό. Παρατήρησε μόνος σου τον κόσμο και τον εαυτό σου, και σίγουρα εκεί θα βρεις όλες τις απαντήσεις. Αλλά κάνε τα όλα αυτά, αφού πρώτα ελευθερωθείς από οποιαδήποτε δογματικά στεγανά, και αμφισβητώντας το αλάθητο όλων. ΟΛΩΝ.
quote:
Μα...δεν μου έκανε κάποιος κάτι για να τον "συγχωρήσω"! (ή μήπως μου έκανε και τον έχω ήδη συγχωρήσει...)
Καλά...από που ορμώμενος μου τα λες αυτά;;;

Κοίταξε φίλε μου hrismig. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οπαδών του Γιαχβέ (Μη με παρεξηγείς. Τον αναφέρω έτσι για να ξέρουμε για τι μιλάμε) ισχύει το εξής:
Επειδή οι άνθρωποι όπως όλα τα υπαρκτά είναι συνέχεια σε πόλεμο και ανταγωνισμό προσπαθώντας να διασφαλίσουν το δικαίωμα να υπάρχουν, συχνότατα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από όλη αυτή την πάλη, και παραπονεμένοι επειδή το δίκαιο τους παραβιάζεται συνέχεια. Ξέρεις. . . ο καθένας δίνει πάντα στον εαυτό του το δίκαιο. Και επειδή συχνότατα δεν μπορεί να επιβάλει το . . δίκαιο του, την ιδιοτροπία του με άλλα λόγια, βρίσκει διέξοδο σε ένα θεό τιμωρό της αδικίας τάχα, και διοχετεύει εκεί τις πικρίες και απογοητεύσεις του. Τι εύχεται και τι προσδοκά; Εύχεται και προσδοκά να επιβάλει εκείνος ο θεός το δίκαιο και να τιμωρήσει τους άδικους. Ξέρεις. . . . οι άδικοι είναι πάντα οι άλλοι. Και επειδή μια τέτοια προσδοκία αν γινόταν ξεκάθαρα αποδεκτή ως συνειδητή έχθρα, μίσος, κακία κλπ θα τον υποχρέωνε να υποστεί και την ανάλογη ζημιά του εαυτού του από την παραγωγή-αποδοχή τέτοιων αρνητικών και βλαβερών συναισθημάτων ( το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τον προειδοποιεί δια του ασυνειδήτου) κατέληξε να παίρνει πότε-πότε το αναποτελεσματικό αντίδοτο της αγάπης και των αγαθών τάχα προθέσεων του. Παρουσιάζεται δηλαδή αγαπησιάρης απλά και μόνο για να κρύψει τα αρνητικά του συναισθήματα. Θέλει να κάνει πως δεν τα βλέπει. Ή πολλές φορές η αυθυποβολή του είναι τόσο δυνατή, που ενώ μισεί και απορρίπτει το κάθε τι (βλέπε μοναχισμός), στο τέλος το πιστεύει κι ο ίδιος ότι είναι γεμάτος. . . . .αγάπη. Φυσικά και κάνει μια τρύπα στο νερό.
Κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι οι γεμάτοι αγάπη χριστιανοί, γεμίζουν με χαρά και αγαλλίαση όταν επέλθει μια καταστροφή σε εχθρούς αλλά και . . .φίλους. Προ πάντων στους δεύτερους
Σε σκανδαλίζω; Ξανακοίταξε τον κόσμο φίλε hrismig. Πολύ γρήγορα θα επιβεβαιωθείς ότι στις χριστιανικές κοινότητες, πιο πολλή είναι η χαρά όταν καταστρέφεται ο φίλος παρά ο εχθρός. Και μιλάμε πάντα για λιγότερη ή περισσότερη χαρά. Ποτέ για λύπη. Όσο πιο πιστοί είναι, τόσο πιο πολύ θα βρίσκεις αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τα λόγια μου. Ψάξε τους λίγο βαθύτερα. Μην μείνεις στην επιφάνεια. Είναι καλοί ηθοποιοί. Δοκίμασε τους.
Αυτά για την . . . . χριστιανική αγάπη, και του τι στην πραγματικότητα είναι.

Βρεθήκαμε έξω από το θέμα μας πάλι. Καλά κάνουν οι φίλοι να με συνηθίσουν έτσι γιατί μάλλον δεν θα τα καταφέρω να διορθωθώ ποτέ μου..

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 23:49:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άχ, αυτοί οι νεο-χριστολόγοι με τις "εσωτερικές" τους αναζητήσεις και τις ετσιθελικές τους "άλληγορικές" αναλαμπές, άχ!

Με τον ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπο, με τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ πολυπληθέστατες "διδαχές αγάπης", κατασφάχτηκαν αναμεταξύ τους έως ότου επικράτησε....Ο ΝΙΚΗΤΗΣ!

Και άξαφνα, ο "νικητής" έγινε και...Ο ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

Μα, δέν είναι ενα....απίστευτο story!

Ας σοβαρευτούνε οι "ερμηνευτές" λιγάκι διότι ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ. Είπαμε, όλοι έχουνε το δικό τους ΠΑΡΑΜΥΘΙ, και αυτό είναι ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Αλλα και λίγο ΜΕΤΡΟ δέν βλάπτει...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

poet
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
163 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2003, 09:28:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους poet  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναί καλά. Και η απαξίωση των ανθρώπων επειδή ακολουθούν αυτό που αυτοί πιστεύουν ως αλήθεια επειδή βλέπουν ως προφανές αυτό που εσύ δεν θέλεις και δικαίωμα σου να ακολουθήσεις είναι τί;
Ωριμότητα;
Στάση ζωής;
Φιλοσοφικό ρεύμα;
Δεκτικότητα;
Ελληνική παιδεία (επειδή τόσο πολύ ενδιαφέρεσαι να την προάγεις);
Σημαντικότατο πράγμα σε έναν διάλογο είναι η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων προκειμένου να πειστεί ο συνομιλητής μας ή εμείς.
Μάλιστα ο γόνιμος διάλογος, απαλλαγμένος από προκαταλήψεις προϋποθέτει ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τις δικές μας θέσεις εφ'όσον πειστούμε από τους συνομιλητές μας. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται διάλογος. Η ύπαρξη αυτού του εδάφους εκφράζεται σαφώς μέσα από τα λεγόμενα μας και από το ύφος τους. Πάντως η απαξίωση των συνομιλητών μας ως πρόσωπα μόνο ύπαρξη τέτοιου γόνιμου υπέδαφους δεν υποδηλώνει.
Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει.
Είναι όμως υποχρέωση του, αυτό που πιστεύει να μην θέλει να το επιβάλλει και μάλιστα με τρόπο που αντίκειται στις αρχές αυτού που δηλώνει ότι ευαγγελίζεται.
Επειδή λοιπόν φίλε schwabe διαβάζοντας τα μηνύματα σου διακρίνω διαρκώς τέτοιο πνεύμα, αν και σε θεωρώ όντως αξιόλογο άτομο, αποφεύγω να σου απαντώ. Παίρνω όμως την ευκαιρία από το μήνυμα σου αυτό να σου το γνωστοποιήσω μπας και γίνει κάνα θαύμα και αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά, που τόσο τόχουμε ανάγκη όλοι μας (αλλιώς δεν θα βολοδέρναμε στο esoterica)

Φιλικά

poet

ΥΓ. Το φιλικά δεν είναι ρητορική προσφώνηση. Εγώ θεωρώ φίλο μου όποιον θέλει ή μπαίνει στον κόπο να με διορθώνει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2003, 12:03:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Poet,

έχεις δίκιο φίλε μου σε αρκετά απο αυτά που λές.

Το θέμα για μένα ξεκινάει απο αλλού όμως. ΝΑ ΛΥΘΟΥΝΕ ΟΙ ΖΥΓΟΙ!

Να σταματήσει η ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ υπέρ ΜΙΑΣ "ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ". Να ξεκαθαρίσει το καρκίνωμα του καισαροπαπισμού.

Το έχω ξαναπεί ότι καταλαβαίνω την ανάγκη για την λατρεία του Θείου. Αλλα η μαυρίλα δέν καθαρίζει με ευχολόγια!

Θέλει...ζόρι!

Να'σαι καλά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

poet
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
163 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2003, 12:39:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους poet  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δεν μπορείς να φανταστεί πόσο μου τη δίνει να βλέπω πολλά θέματα τα οποία είναι ωραιότατα και φλέγοντα και μας απασχολούν και απασχόλησαν την ανθρωπότητα επί αιώνες, για να μήν πώ ότι την εξέθρεψαν, να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης και ο ένας να πετάει πέτρς στον άλλο. Μα άν τους κάνουμε όλους σαν τα μούτρα μας τότε ο κόσμος δεν θα μας αρέσει, εμένα προσωπικά σίγουρα όχι γιατί και τα μούτρα μου δεν μπορώ να τα ανεχτώ πολλές φορές.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2003, 20:45:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλές οι παράλληλες απόψεις, αλλά να μη ξεφεύγουμε ρε παιδιά. Έχετε κάτι άλλο (καινούργιο;) που θα βοηθήσει;

Sub rosa

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρόδο
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2005, 15:48:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρόδο  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΓΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ. ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ; ΜΗΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ; ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΟΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ. 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΥΠΛΑΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟ ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ;; ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ;;; Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ...ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΓΑΙ ΑΙΩΝΕΣ.. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ..ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ.. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ!!!

Αν είναι να 'ρθει θε να 'ρθει. . .
Αλλιώς θα προσπεράσει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2005, 17:23:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρόδο, συμφωνώ με όλα αυτά που είπες, είναι σωστές ως σκέψεις.
Και για να πώ τη γνώμη μου για το topic, ναι, πιστεύω πως ο Ιησούς είχε απογόνους...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρόδο
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2005, 22:15:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρόδο  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα το παράξενο θα ήταν να μην είχε!!! Ανέκαθεν τον αποκαλούσαμε Θεάνθρωπο, είτε αυτό ισχύει είτε όχι, αλλά πάντα επικεντρωνόμασταν στη θεική του πλευρά, που παρεπιπτόντως πιθανών εμεις οι ίδιοι να δημιουργήσαμε, τον άνθρωπο Ιησού ουδέποτε δεν καθίσαμε να τον αναλύσουμε.. Η εκκλησία βέββαια κάνει σημαντικές και φιλότιμες προσπάθειες για να αφανίσει και κυριολεκτικά να πνίξει την ανθρώπινη φύση του. Μα αν είναι δυνατόν, σαν άνθρωπος και ιδιαίτερα ως Ιουδαίος το παράξενο θα ήταν να μην ήταν παντρεμένος και να μην είχε απογόνους.. Στο κάτω κάτω της γραφής ο ίδιος ευλόγισε τον γάμο και την διαιώνιση του είδους μας!!! Τώρα γιατί όλοι το θεωρούν τόσο αφύσικο το γεγονός να ήταν παντρεμένος και να είχε παιδιά καλύτερα ας ερευνηθεί το θέμα εις βάθος...και ας βρεθούν οι ρίζες αυτής της άποψης που έχει καθιερωθεί ως δεδομένο, οι οποίες κατα τη γνώμη μου βρίσκονται για μία άλλη φορα στα συμφέροντα κράτους και εκκλησίας και στους απόλυτα ιδιοτελής σκοπούς τους!!!

Αν είναι να 'ρθει θε να 'ρθει. . .
Αλλιώς θα προσπεράσει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2005, 22:59:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κοίτα, φίλτατη!
Διάβασα ένα βιβλίο από μία συγγραφέα, την Starbird, που αναφέρει πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία τη Μαγδαληνή.
Αναφέρει πχ οτι το πλύσιμο των ποδιών του με μύρο από εκείνη, παραπέμπει στο τελετουργικό του Ιερού Γάμου των Βασιλιάδων διάφορων Μεσανατολικών θρησκειών.
Έχω διαβάσει κι αλλού οτι όταν ο Ιησούς σταυρώθηκε η Μαρία ήταν έγκυος στο παιδί τους και μαζί με τον Ιωσήφ της Αριμαθαίας, που είχε αναλάβει την προστασία της, διέφυγαν στην Αίγυπτο οπου έφερε στον κόσμο την κόρη της, Σάρρα.
Μετά από περίπου 12 χρόνια πήγαν στη Νότιο Γαλλία κι έτσι διαδόθηκε η γενιά του Ιησού και της Μαγδαληνής.
Το τάγμα των Καθαρών, πίστευε το ίδιο πράγμα.
Στη Νότιο Γαλλία υπήρχαν θρύλοι που υποστήριζαν το ίδιο.
Διάφοροι πίνακες διάσημων ζωγράφων κρύβουν συμβολισμούς (Da Vinci, Georges de la Tourre, Boticielli).
Ο Ζώρζ ντε λα Τούρ μάλιστα, σε όλους τους πίνακες του απεικονίζει τη Μαγδαληνή σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
Γράφτηκαν ωδές από αρκετούς βάρδους για την "Κυρά" (που μετά από παρέμβαση του Βατικανού τον 12ο αιώνα ειπώθηκε πως αναφέρονταν στη μητέρα του Ιησού) κι υπάρχουν συμβολισμοί από πίνακες ζωγραφικής, ως τις κάρτες ταρώ!
Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ πιθανό να ήταν παντρεμένοι οι 2 τους και να αποκρύφθηκε από τους εκπροσώπους του Χριστιανισμού για να δοθεί στον ιησού μία πιο θεάνθρωπη υπόσταση.
Από τα 12 του ως τα 30 του περίπου δεν αναφέρεται τίποτα στη Καινή Διαθήκη κι επιπλέον, όπως παρατήρησες, ήταν ανεπίτρεπτο ένας Ιουδαίος και δή ραββίνος να ήταν ανύπαντρος...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 02:02:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πουθενά στην ΚΔ δεν αναφέρεται να έχει γεννήσει η Παναγία και άλλα παιδιά.
Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για τις αναφορές που γίνονται στους "αδελφούς" του Ιησού στην ΚΔ.
1. Αυτή που φαίνεται να πλησιάζει την αλήθεια περισσότερο είναι ότι τα τα άτομα αυτά που να ήταν παιδιά του Ιωσήφ από προηγούμενο γάμο του, μιας που ξέρουμε ότι ο Ιωσήφ ήταν αρκετά μεγαλύτερος της Παναγίας.
2. Ορισμένοι γνώστες της ιστορίας και των συνηθείων του τόπου και της εποχής εκείνης, λένε πως ενδέχεται να ήταν και ξαδέρφια ή και συγγενικά πρόσωπα του Ιησού οι οποίοι και, λόγω των παραδόσεων του τόπου και της εποχής, αποκαλούνταν μεταξύ τους, αλλά και οι άλλοι τους αποκαλούσαν, αδέλφια. Αυτό το συγκεκριμένο το είχα διαβάσει κάπου αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόχειρη την πηγή.

***Βρήκα αυτό από το www.oodegr.com:

quote:
"Στην Αγία Γραφή, «αδέλφια» λέγονται και οι μακρυνότεροι συγγενείς, και όχι μόνο τα παιδιά των ιδίων γονιών. Δέστε ένα παράδειγμα από τον Αβραάμ και το Λωτ. Ο Αβραάμ ήταν θείος του Λωτ, όμως η Αγία Γραφή τους λέει: «αδέλφια». Βρίσκεται στο εδάφιο: Γένεσις 13/ιγ΄ 8. Εκεί λέει ο Αβραάμ στο Λωτ: «…άνθρωποι αδελφοί ημείς εσμέν».

Άλλο παράδειγμα, από πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε: «Είπε δε Λάβαν τω Ιακώβ, ότι γαρ αδελφός μου εί, ου δουλεύεις μοι δωρεάν». Δεν ήταν όμως αδελφός του, με τη σημερινή έννοια!"Πιστεύω να γίνονται πιο σαφή τώρα αυτά που είπα πιο πάνω περί συγγενικών προσώπων.


Το να στηρίζουμε όμως σε θρύλους ή σε εφάνταστους μυθιστοριογράφους τις πεποιθήσεις μας ότι και καλά η Παναγία είχε και άλλα παιδιά, μόνο και μόνο γιατί αυτό μας χαϊδεύει τα αφτιά και συμβάλλει περισσότερο στο να δικαιολογεί την αποστροφή μας προς οτιδήποτε Χριστιανικό, λόγω άσχημων πρότερων εμπειριών μας, δεν βρίσκω να αποτελεί στοιχείο αντικειμενικής προσέγγισης των γεγονότων που περιέχονται στην ΚΔ.

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 13/08/2005 02:15:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 02:07:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Άσχετο!!!!!!!!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 02:22:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εβραϊσμοί.....
Κόβεται η Αγία Γραφή σε 1000 κομμάτια κι ο κάθε άσχετος γράφει ό,τι εξήγηση θέλει και του κατεβαίνει στο κεφάλι.
Δίνει υποθέσεις για το τι μπορεί να υποννοείται στη Βίβλο και του φταίνε δήθεν προπαγανδιστές....
Α, ρε μπουρλότο!!!!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 02:30:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dying_Incubus

Άσχετο!!!!!!!!


Καλά μιλάμε, τι επιχειρήματα είναι αυτά;;; Με κόλλησες στον τοίχο τώρα!!!

Φτου ρε εβραιστές άσχετοι να δίνετε ότι εξήγηση θέλετε εσείς στα γραπτά.

Δεν βλέπετε εμείς πόσα επιχειρήματα φέρνουμε, γιατί δεν μας πιστεύετε βρε;;

Τόσοι θρύλοι και πίνακες ζωγραφικής, τόσα μυθιστόρηματα 15 ευρώ το βιβλίο, τόσες συνήθειες στο Τινανιστάν και στο Τουκουρουτού που πλένουν πόδια με μύρο, τόσες ωδές μα κλαρίνα και βιολιά , ...... και εσείς οι φανατικοί εκεί να μας λέτε τα ίδια και τα ίδια.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΒΡΕ!!

Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 02:41:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απορώ πόσο γελοίος μπορεί να γίνει κάποιος όταν δεν του απευθύνει κάποιος το λόγο εδώ και μέρες κι αυτός συνεχίζει να ασχολείται μαζί του...
Μάλλον μιλάμε για κάλλο στο κεφάλι, δεν εξηγείται αλλιώς.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Edited by - Dying_Incubus on 13/08/2005 02:42:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 02:51:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στις κοτσάνες που αμολάς, και τις αμολάς προπαγανδίζοντας, θα με βρίσκεις απέναντί σου.
Δεν έχω πρόθεση να σε προσβάλω, ούτε και κάτι προσωπικό έχω απέναντί σου.
Θα αντικρούω μόνο τις χονδοειδείς ανακρίβειες και παραμύθια(θρύλους) που λες.

Μήπως άραγε δεν συνειδητοποιείς ότι εκεί που αμολάς τις λασπούλες σου, εκεί μέσα βρίσκομαι και εγώ αγνέ και αντικειμενικέ ερευνητή;;

Και άλλος να έγραφε τα όσα γράφεις και όπως τα γράφεις εσύ, την ίδια αντιμετώπιση θα είχε από την πλευρά μου. Μην το πάρεις και επάνω σου!!

Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 02:58:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μπόγια κάποιος....
Δαγκώνει, όπως είχε πεί κάποτε ο φίλος Αριστέας...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρόδο
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 12:08:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρόδο  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ. ΛΟΙΠΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΛΙΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΡΩΜΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ 325μ.Χ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΚΡΕΒΑΤΟ ΤΟΥ.

Αν είναι να 'ρθει θε να 'ρθει. . .
Αλλιώς θα προσπεράσει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 12:30:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά γίνεστε πολύ κουραστικοί με τις αντιπαραθέσεις σας.
Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 12:33:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ελεύθερος,
έχεις πει την πιο σωστή κουβέντα μέχρι στιγμής:
χαιρόμαστε με το κακό που μπορεί να πάθει κάποιος εχθρός ή -ακόμη χειρότερα- και φίλος μας.
Αυτό δείχνει πολλά για τη φύση μας,είτε είμαστε Χριστιανοί είτε οπαδοί της μητρώας θρησκείας.
Τα ίδια σκ....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 13:27:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν είδατε καλά, δεν απαάντησα στα λεγόμενα του τύπου για άλλη μία φορά....
Οπότε δεν προκάλεσα εγώ τίποτα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρόδο
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 15:26:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρόδο  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ (Η ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ). ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΝ Η ΙΔΙΑ Η ΒΙΒΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΘΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΟΣΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΙΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, Ρόδο

H τυφλή άγνοια μας παρασύρει σε λάθος δρόμους. Ω άθλιοι θνητοί, ανοίξτε τα μάτια σας!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 16:03:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Αυτό λέω κι εγώ!
Δέχθηκα μία επίθεση στα ξαφνικά, που ήταν κι εντελώς άσχετη με τα όσα έλεγα.
Με το συγκεκριμένο άτομο υπάρχει μία προϊστορία και του έχω ζητήσει επανειλημμένως να μην ασχολείται μαζί μου.
Φαίνεται έχει πρόβλημα στο να κατανοεί τι του λένε και δε νομίζω να του απάντησα καν έμμεσα...

quote:
ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ (Η ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ). ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΝ Η ΙΔΙΑ Η ΒΙΒΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΘΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΟΣΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΙΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Αυτό πιστεύω κι εγώ, φίλτατη!
Όταν μου λένε πράγματα υποκειμενικά επειδή εγώ παραθέτω εδάφια που δε συμφέρουν την θρησκεία όπως την έχουν κατασκευάσει, τι να πώ?
Ας ψάξει κάποιος μέσα στην Αγία Γραφή κι αν βρεί πουθενά οτι τα αδέλφια αυτά του Ιησού είναι από προηγούμενο γάμο του Ιωσήφ ή οτι αναφέρονται ως "ξαδέλφια" του, εγώ τον χρυσώνω...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2005, 01:24:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο Αλτερ, η εκπομπή του Χαρδαβέλλα (σε επανάληψη) για την Μαγδαληνή και την πιθανότητα να είχε παντρευτεί με τον Ιησού...


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

menas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2005, 02:22:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στο Αλτερ, η εκπομπή του Χαρδαβέλλα (σε επανάληψη) για την Μαγδαληνή και την πιθανότητα να είχε παντρευτεί με τον Ιησού...Στο Alter, σε επανάληψη "Sex and the City".
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2005, 11:39:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Στο Αλτερ, η εκπομπή του Χαρδαβέλλα (σε επανάληψη) για την Μαγδαληνή και την πιθανότητα να είχε παντρευτεί με τον Ιησού...Στο Alter, σε επανάληψη "Sex and the City".χαχαχα σωστό κι αυτό!


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Elpidoforos ouragos
Νέο Μέλος


27 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2005, 12:34:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Elpidoforos ouragos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καλη σαs ημερα και Ειρηνη σε ολουs σαs.

Κατα Ματαιον κεφ. α' 18 . ΤΟΥ δε Ιησου Χριστου η γεννησιs ουτω ητο' αφου ηρραβωνισθη η μητηρ αυτου Μαρια μετα του Ιωσηφ, πριν συνελθωσιν, ευρεθη εν γαστρι εχουσα εκ Πνευματοs Αγιου.

Κατα Λουκαν κεφ.α' 34. η Ειπε δε η Μαριαμ προs τον αγγελον, Πωs θελει εισθαι τουτο, επειδη ανδρα δεν γνωριζω? 35. Και αποκριθειs ο αγγελοs, ειπε προs αυτην, Πνευμα Αγιον θελει επελθει επι σε, και δυναμιs του Υψιστου θελει σε επισκιασει' δια τουτο και το γεννωμενον εκ σου αγιον, θελει ονομασθη Υιοs Θεου.

Η Θεοτοκοs ηταν αραβωνιασμενη και οχι γυναικα
τουΙωσηφ, επισηs τα παιδια ηταν του Ιωσηφ αλλα φυσικα κατοπιν ειναι παιδια και τηs Παναγιαs και αδελφια του Ιησου Χριστου.
Ετσι δεν ειναι και στιs μερεs μαs η κατι αλλαξε?

Αλλα αν αυτο ειναι εναs λογοs που καποιουs στενοχωρει και τουs ειναι εμποδιο σε μερικα, αs δουν και την απαντηση του Κυριου Ιησου Χριστου.

Κατα Μαρκον κεφ. γ' 33. Και απεκριθη προσ αυτουσ, λεγων, Τιs ειναι η μητηρ μου, η οι αδελφοι μου?
34. Και περιβλεψαs κυκλω προs τουs καθημενουs περι αυτον, Ιδου η μητηρ μου και οι αδελφοι μου'
35. διοτι οστιs καμη το θελημα του Θεου, ουτοs ειναι αδελφοs μου, και αδελφη μου, και μητηρ.

Zei Kurios o Qeos mou!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2005, 13:03:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάλι τα ίδια....
Βρές μου το εδάφιο που αναφέρει οτι αυτά τα παιδιά ήταν παιδιά ΜΟΝΟ του Ιωσήφ και θα σε παραδεχθώ...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2005, 16:07:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πάλι τα ίδια....
Βρές μου το εδάφιο που αναφέρει οτι αυτά τα παιδιά ήταν παιδιά ΜΟΝΟ του Ιωσήφ και θα σε παραδεχθώ...

Τόσες παραπομπές έχουν γίνει από την Αγία Γραφή, δεν σου αρέσουν;;
Γιατί, λέει κάπου ότι τα παιδιά αυτά ήταν τέκνα της Παναγίας και δεν το ξέρουμε;;
Δεν υπάρχει αναφορά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ότι τα παιδιά αυτά ήταν τέκνα μόνο του Ιωσήφ. Στα συμπεράσματα αυτά, καταλήγουν μόνο κάποιοι "ανεξάρτητοι καλόβουλοι ερευνητές"

Ενώ υπάρχουν πλήθος αναφορών στην Αγία Γραφή που συνηγορούν στο γεγονός ότι με την έκφραση "αδέλφια του Ιησού" δεν εννοεί απαραίτητα τα φυσικά τέκνα της Παναγίας, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά που να αναφέρει σαφώς ότι επρόκειτο ΟΝΤΩΣ για φυσικά τέκνα της.

Η όποια προσπάθεια ισοπέδωσης και βάλσιμο στο ενιαίο χωνευτήρι αντιλήψεων, όψεων, ..... δεν βοηθά τη συζήτηση, αλλά ούτε και εμάς στις αναζητήσεις μας.

Φιλικά όπως πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy