ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 19
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2003, 01:11:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η γνώμη μου είναι ότι Έλληνας είναι εκείνος που η μητρική του γλώσσα είναι η Ελληνική, ανεξάρτητα από την μετέπειτα πορεία του. Μέσα στην Ελληνική γλώσσα βάζω φυσικά και τις διάφορες Ελληνικές διαλέκτους (Πόντος, Κρήτη, Κύπρος κλπ). Γενικά για μένα έθνος είναι η μητρική γλώσσα. Αμερικανοί, Άγγλοι, Αυστραλοί, Καναδοί που έχουν σαν μητρική τους γλώσσα την αγγλική είναι το ίδιο έθνος. Δείτε τις διεθνείς εξελίξεις.
Σε ώρες εξαιρετικά μεγάλης έντασης ο άνθρωπος χωρίς να το θέλει αρχίζει να σκέφτεται στην μητρική του γλώσσα έστω και αν έχει 50 χρόνια να την χρησιμοποιήσει. Αλλά και στο υποσυνείδητο και στα όνειρα του η γλώσσα που δεσπόζει είναι η μητρική του. Άρα η γλώσσα στην ουσία είναι το operating system του εγκεφάλου. Η μητρική γλώσσα όμως όσο φτωχή μόρφωση και να έχει κάποιος, περιέχει λέξεις και νοήματα που είναι μοναδικά και διαφέρουν από όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου. Δηλαδή δίνει από μόνη της η μητρική γλώσσα την παιδεία του έθνους. Ας θυμηθούμε τους αγράμματους μεν, λέοντες δε, που έδειξε η ιστορία μας με την επίδραση της παιδείας που τους έδινε η έστω λίγη σε ποσότητα Ελληνική μητρική τους γλώσσα.

Άσχετο αλλά με ουσία. Η Ελληνική γλώσσα του σήμερα περιέχει όλο τον θησαυρό της πορείας του Ελληνικού έθνους. Μάλιστα τα υψηλά νοήματα και έννοιες που κληρονόμησε από την προχριστιανική Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που κληρονόμησε από την μεταχριστιανική Ελλάδα η οποία κιόλας δεν παρήξε και τίποτε το νέο αλλά χρησιμοποίησε κι' αυτή αυτά που βρήκε έτοιμα. Γι' αυτό και υπάρχει αυτή η μεγάλη στροφή σήμερα προς την προχριστιανική Ελλάδα από πολλούς Έλληνες. Αυτό κατά τη γνώμη μου συμβαίνει ακούσια, τουλάχιστον στην αρχή, και θα συμβαίνει συνέχεια μέχρι να επέλθει αρμονία μεταξύ του πνευματικού κόσμου που μας δίνει η γλώσσα μας και του πραγματικού κόσμου της καθημερινότητας μας. Είναι μια φυσική πορεία δηλαδή που δεν υπάρχει περίπτωση να διακοπεί. Ο νοών νοήτω.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2003, 14:43:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Πολύ καλή ερώτηση. Πιστεύω πως για κάποιους Έλληνες η απάντηση μπορεί να είναι το α) για άλλους το β) και ούτο καθεξής. Οι αρχαίοι έλεγαν και <<Πας μη Έλλην, βάρβαρος>> και <<Έλλην είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία>> πράγμα αντιφατικό. Επίσης μην ξεχνάς την πολιτική. Οι δεξιοί και ιδίως οι ακροδεξιοί και εθνικιστές δίνουν ένα στενό πλαίσιο για τον όρο Έλληνας, αντίθετα οι αριστεροί έναν πιο διευριμένο
π.χ. θυμίσου τι έγινε με τον αλβανό μαθητή που πήγε να σηκώσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση.

Kάνεις πολύ μεγάλο λάθος αγαπητέ wolfaced.
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν πολύ συγκροτημένο τρόπο σκέψης και ποτέ δεν έπεφταν σε αντιφάσεις! Πρόσεξε αυτά τα 2 που είπες και θα καταλάβεις ότι είναι ένα και το αυτό γιατί απλούστατα θεωρούσαν Ελληνα όποιον μετείχε της ελληνικής παιδείας. Αρα για αυτούς ήταν η ελληνική παιδεία που έκανε τη διαφορά και όποιος δεν την είχε ναί! ήταν βάρβαρος. Ενα και ένα κάνουν δύο (που την είδες την αντίφαση?)

Τώρα όσον αφορά στο θέμα της σημαίας με κίνδυνο να ξεφύγω από το θέμα αλλά και να χαρακτηριστώ ρατσίστρια θα ήθελα να πω ότι στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν αποδεκτό να κρατά την σημαία ένας Πακιστανός ή Νιγηριανός μετανάστης αλλά ποτέ Αλβανός... Οι λόγοι προφανείς...

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον ΕΟΝ ότι Ελληνας είναι πάνω απ'όλα ιδεολογία, τρόπος ζωής και κουλτούρα
και λιγότερο με τον Παρμενίωνα για την μοναδικότητα του ελληνικού DNA. Η γνώμη μου δηλαδή είναι ένα ποτ πουρί αναρχοεθνικιστικής ιδεολογίας...


"Τάδε έφη Avallon"


Παιδιά και οι δύο μπερδευτήκατε. Ούτε σε αντιφάσεις πέφταν, αλλά ούτε και εννοούσαν τίποτα άλλο όπως λέει ο δεύτερος φίλος μας. Απλά πρόκειται για δύο χρονολογικά διαφορετικούς περιόδους. Το πρώτο είναι προ Αλεξάνδρου και το άλλο μετά που άρχισε η διεθνοποίηση. Και το βάρβαρος δε σημαίνει κάτι τόσο φοβερό. Σημαίνει διπλό βάρος για του Έλληνες: Βαρ-Βαρ-ος και τίποτα παραπάνω. με τα χρόνια άλλαξε η εννοιολογική του σημασία.

ΠύρραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2003, 15:02:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να γυρίσουμε στις ιδέες των Ελλήνων πριν τον Αλέξανδρο. Άν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος. Γιατί είμαστε έθνος με την αρχική έννοια και όχι αυτήν που προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να περάσουν. Το έθνος έχει ίδιο αίμα, ίδιο τρόπο, ίδια ήθη, ίδια γλώσσα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να υφίστανται και κάποιες παρεκλίσεις εντός ενός έθνους (π.χ οι καθολικοί Έλληνες, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι Έλληνες). Έθνος δεν είναι κανένας λαός Ευρωπαϊκού κράτους. Είναι μπέρδεμα πολλάων εθνών. Βέβαια με τα χρόνια θα αποτελέσουν έθνος άμα πάψουν να μπασταρδεύονται μεταξύς τους. Είναι σαν τις ράτσες των σκυλιών. Ράτσα γίνεται μετά από 14 γεννεές (αν δεν κάνω λάθος στον αριθμό). Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι Έλληνες αποτελούν έθνος, και μάλιστα με μεγάλη καθαρότητα. Επομένως, Έλληνας είναι αυτός που το έχει στο DNA: μορφή, αίμα, χαρακτηριστικά, εσωτερικότητα, χαρακτήρα και όλα τα υπόλοιπα. Ακόμη και αυτοί με ελληνική παιδεία, είναι εξελληνισμένοι ή ελληνίζοντες. Όλοι μπορούν να γευτούν ελληνικά αλλά όχι να νοιώσουν. Αν όμως κάποιοι ξένοι καταφρεναν να σκεφτουν και να νοιώσουν Έλληνες, οι ίδιοι Έλληνες θα τον δεχόνταν ως ομοεθνοί κι ας μην ήταν, αν μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ του Έθνους μας. Έλληνες υπάρχουν παντού, εντός και εκτός Ελλάδος. Εκτός από του Έλληνες, Φιλλέληνες και Ελληνίζοντες υπάρχει και μια άλλη κατηγορί: Έλληνες στο αίμαι, ίσως και μερικώς στα ήθη, αλλά διαφορετικοί στον τρόπο. Ερωτώ αυτούς που δέχονται ότι το αίμα φτάνει: Θα δεχόσασταν το 1 εκ. Μουσουλμάνους Ποντίους στην Ελλάδα (μόνο και μόνο γιατι έχουν ελληνική ρίζα, αλλά η συνείδηση τους δεν είναι ελληνική *τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς)? Αν κάποιος μπορεί να επανέρθει, ναι είναι Έλληνας!!!! Αν όχι, απλά κατάγεται από τους Έλληνες (αλλιώς και Παλαιστίνιοι είναι κατά ένα τρίτο Έλληνες!). Όσο για την καθαρότητα μας, που ευλόγως κάποιοι θα τσινίσουν, προτρέπω να διαβάσουν τη διατριβή του Πουλιανού, η οποία υπογράφηκε εξαρχής από τους 150 μεγαλύτερους επιστήμονες του κόσμου και σστη συνέχεια από άλλους. Όπως και το βιβλίο του Δημόπουλου, ο οποίος παραθέτει έρευνεσ ξένων κυρίως επιστημόνων (είναι πολλές!!) για την ανθρωπολογική καθαρότητα της φυλής μας. Αυτά σημαίνουν Έλλην. Και όσο για την έκταση της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν έχει όρια σαν έννοια. Ελλάδα είναι όπου πάει ο νους ο Ελληνικός. Αλλο Έλλην και άλλο Ελλάς, και άλλο και τα δύο μαζί.

ΠύρραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/06/2003, 01:11:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΛΛΗΝ=123=1+2+3

Έλλην είναι αυτός που από το 1 πάει στο 2 και από το 2 πάει στο 3.Έλλην είναι αυτός που κοιτάει ψηλά.Έλλην είναι αυτός που δημιουργεί πολιτισμό.Έλλην είναι αυτός που δίνει το φως του παντού.

Το μεγάλο ψέμα

είναι η ανόητη θεωρία που υποστηρίζει ότι από τις επιμιξίες έχει χαθεί το προγονικό μας αίμα.Η επιστήμη έρχεται για να το καταρίψει.Μόνο το 25% του αίματός μας δεν είναι ελληνικό.Δηλαδή από τους 2 παππούδες μας και τις 2 γιαγιάδες μας μόνο ο 1 παππούς μας ή η 1 γιαγιά μας δεν ήταν Έλληνες(κι αυτό όχι πάντα).

Ποιοί από τους "Έλληνες" είναι Έλληνες σήμερα

Αυτοί που έχουν καταγωγή ελληνική ασχέτως τον τόπο διαμονής τους.Αυτοί που έχουν ελληνικά ήθη.Αυτοί που έχουν ελληνική παιδεία.Οι περισσότεροι από αυτούς που μιλούν ελληνικά.Και το κυριότερο>Αυτοί που δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα.Αυτοί που ακόμα ελπίζουν-κοιτάνε
ψηλά.

Δεν θεωρώ τον γραφικό κουτοπόνηρο νεοέλληνα,Έλληνα.Αποτελεί μάλλον μία αξιοθρήνητη αντιγραφή του.Δεν ευθείνεται όμως ο ίδιος για αυτό-τουλάχιστον πλήρως,αλλά η προδοτική στάση κάποιων που τον έμαθαν να σκέφτεται έτσι.

Η θρησκεία δεν αποτελεί κριτήριο.Αυτό είναι μία ωραία καραμέλα που έχει δημιουργηθεί σκόπιμα,για να μας διχάζει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hrismig
Μέλος 2ης Βαθμίδας


325 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/06/2003, 09:07:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hrismig  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η επιστήμη έρχεται για να το καταρίψει.Μόνο το 25% του αίματός μας δεν είναι ελληνικό.


φίλε DAGON,
Πώς και από που το γωρίζεις αυτό; Δημοσιοποιήθηκε κάπου - κάπως. Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ αν γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο γιατί σαν...όμορφο το ακούω!
σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/06/2003, 15:48:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε hrismig,
Αυτή η άποψη(παρότι κάποιοί τη θεωρούν μη συμβατική)είναι αποδεκτοί από πολλούς σύγχρονους βιολόγους και ανθρωπολόγους.Θα σε παραπέμψω στο βιβλίο του Κ.Χατζησταύρου "Κληρονομικότης και περιβάλλον" καθώς και στο έργο του Πουλιανού.Ο Πουλιανός απέδειξε ότι οι σύγχρονοι Κρήτες και οι σύγχρονοι Μακεδόνες γεννετικά είναι παρόμοιοι με τους προγόνους τους.Αυτό το υποστήριξε κάνοντας σύγκριση οστών από αρχαίους κατοίκους των περιοχών αυτών με σύγχρονους κατοίκους τους.Διαπίστωσε λοιπόν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει επέλθει γεννετικός εκφυλισμός αλλά ο σωματότυπός τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (ρινικό άνοιγμα,όγκος κρανίου κλπ)είναι ίδια.
(Απέδειξε επίσης την αυτοχθονία των Ελληνικών φύλων καθώς και ότι ο αρχαιότερος κάτοικος της Ευρώπης ήταν Έλληνας).
Πρέπει να πούμε εδώ ότι ο άνθρωπος αυτός διώχτηκε πολύ από τις εκάστοτε προδοτικές κυβερνήσεις για τις απόψεις του,που όλες βασίζονταν πάνω σε επιστημονική έρευνα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το ξωτικό
Μέλος 3ης Βαθμίδας


641 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2003, 21:55:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Το ξωτικό  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σας.

Πριν πω την αποψη μου σχετικα με το ποιος πιστευω οτι ειναι Ελληνας θα ηθελα να ζητησω συγνωμη απο ολα τα ατομα που θα δανειστω τα οσα ειπαν και θα τα βαλω στην δικη μου απαντηση κανοντας ετσι ενα <κολαζ> για πρωτη φορα, αλλα οι δικες τους αποψεις με βρισκουν απολυτα συμφωνη και δεν υπαρχει κατι παραπανω να πω εγω.

Αρχιζοντας λοιπον λεω οτι Ελληνας σημαινει και ειναι τα εξης :

- Ειναι η Ιστορια ,η παραδοση ,η ,μεγαλοψυχια και ο διαφορετικος τροπος σκεψης και αντιληψης των καταστασεων,ειναι η διαφορετικη θεωρια που εχουν για την ζωη και τους γυρω τους και σε καμια περιπτωση δεν θα τους συγκρινα με τον καθε Ινδο,Ιαπωνα,Αμερικανο και Εσκιμωο.

- Ειναι πολλα τα γνωρισματα του Ελληνα αλλα το βασικο ειναι στην ψυχοσυνθεση του.
Ηξεραν ιστορια μηπως η ειχαν Ελληνικη παιδεια οι Ελληνες επι 400 χρονια σκλαβιας? Σιγουρα οχι.
Μηπως αυτο τους εκανε λιγοτερο Ελληνες? Οπωσδηποτε οχι.

- Ο Ελληνας είναι μια ιδεολογία, τρόπος ζωής και σκέψης, τρόπος αντίδρασης, δημιουργίας και ύπαρξης.


- Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ......."ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!"ΕΝΑ ΙΔΕΩΔΕΣ!...................ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ......ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΔΕΩΝ,ΛΟΓΟΥ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ............"Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΘΕΟΥΣ"ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ......ΠΟΥ ΣΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΩΝΑ........................ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ,ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΠΙΝΔΟΥ)ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΗΤΗΤΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΑΩΝ,ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.................(ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ,ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ:"ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...........)ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΥΛΑΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ,ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΩΣ ΛΑΟΥ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΙΡΛΑΝΔΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ IRA)ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ........,"ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΧΟ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ.....ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΑ ΚΥΜΜΑΤΑ,ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...................."ΕΙΣΤΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ..............ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ...

Έλληνας είναι:
-Ο γουστάρω να είμαι καλοπερασάκιας
-Ο δανείζομαι για να περάσω καλά
-Ο γιατί να παράγω αυτοκίνητα ενώ παράγουν άλλοι
-Ο γιατί να δουλέψω αφού δουλεύουν άλλοι
-Ο δεν περιμένω στο φανάρι 1 ώρα να ανάψει πράσινο για να περάσω(γιατί αυτό δεν λειτουργεί)
-Ο εγώ που βρίζω και μισώ τον διπλανό μου άλλα μπροστά σε κάποια κοινή απειλή θα πολεμήσουμε με σαν μια ψυχή- σαν ένα σώμα

- Ελληνας λοιπόν είναι αυτός που όταν αντικρύζει τον εαυτό του στον καθρέπτη, βλέπει τον Κολοκοτρώνη, τον Μεγαλέξανδρο ή τουλάχιστον τον Ωνάση…Κι όμως στην πραγματικότητα είναι ο Καραγκιόζης που ονειρεύεται τον εαυτο του σα Μεγαλέξανδρο.

Ο Καραγκιόζης με τα πολλά επαγγέλματα, τα πολλά πρόσωπα, τη μόνιμη πείνα και τη τέχνη της ηθοποιϊας…

Αγνοεί την πραγματικότητα, ζει 2 φορές πάνω από τα οικονομικά του μέσα, υπόσχεται τα τριπλά απ’όσα μπορεί να κάνει, γνωρίζει τα τετραπλάσια απ’όσα έμαθε, αισθάνεται και συναισθάνεται τα πενταπλάσια απ’όσα νιώθει στη πραγματικότητα και αυτό γιατί η υπερβολή δεν είναι μόνο εθνικό μας ελάττωμα αλλά τρόπος ζωής…Είναι η συντεταγμένη του εθνικού μας χαρακτήρα, η βασική αιτία της δυστυχίας μας αλλά και η μεγάλη μας δόξα. Γιατί στο συναίσθημα η υπερβολή λέγεται «φιλότιμο» , στη συμπεριφορά η υπερβολή λέγεται «λεβεντιά»


· Ελληνας είναι και ο ξεριζωμένος Πόντιος

· Ελληνας είναι και ο μετανάστης που μεγαλούργησε σε 4 ηπείρους

· Ελληνας είναι και ο σημερινός κάτοικος που απέκτησε τα σύνορα του πριν από λίγες δεκαετίες

· Ελληνας είναι και ο σημερινός απόγονος αυτών που 400 χρόνια ήταν σκλαβωμένοι ( κανείς δεν υπολογίζει την σκλαβιά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και το Βυζάντιο )

· Ελληνας είναι και ο σημερινός που προσπαθεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας να επενδύσει και να παράγει μοχθώντας καθημερινά

· Ελληνας είναι και ο σημερινός που μιλάει άλλες δύο γλώσσες εύκολα τη στιγμή που στην Ευρώπη μιλάνε με δυσκολία δεύτερη γλώσσα

· Ελληνας είναι και ο σημερινός που μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς και κατατρεγμού βρίσκει ΞΑΝΑ το δρόμο των αρχαίων προγόνων του και ΜΑΘΑΙΝΕΙ σιγά σιγά αποβάλλοντας τα απομεινάρια .


- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που όλα τα σωστά γίνονται στη αυλή του και όλα τα στραβά στην αυλή του γείτονα του.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που γεμίζει την Αθήνα με σκουπίδια αλλά η χωματερή πρέπει να είναι στην γειτονιά κάποιου άλλου.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που για να εξεταστεί από τον γιατρό περιμένει στην ουρά με τις ώρες και στο τέλος του ζητάνε και φακελάκι.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που μια ζωή πληρώνει το ασφαλιστικό του ταμείο και στο τέλος παίρνει σύνταξη πείνας .
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που έκαψε και το τελευταίο δάσος στη Αττική.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που καπνίζει με πάθος εκεί που απαγορεύεται και κυρίως μέσα στα νοσοκομεία.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που πιστεύει ότι για τις επιτυχίες του μοναδικό υπεύθυνος είναι ο ίδιος , ενώ για τις αποτυχίες του πάντα φταίνε οι άλλοι.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που πιστεύει ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που πιστεύει ότι για όλα φταίει η αντιπολίτευση
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που διαδηλώνει κατά της παγκοσμιοποίησης ,υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας και το βράδυ στο σπίτι του δέρνει τη γυναίκα του.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που περνά με κόκκινο και μετά μουντζώνει τον πεζό που θα διαμαρτυρηθεί.
- Έλληνας είναι σήμερα αυτός που πιστεύει με όλο του το είναι ότι δεν είναι ρατσιστής, ο άλλος πάντα φταίει που είναι μαύρος, Αλβανός κτλ.

Αυτα ειναι για εμενα ο ορισμος του ποιος ειναι Ελληνας .
Ενα κολαζ με τις απαντησεις σας θετικες και αρνητικες οι οποιες σκιαγραφουν τον σημερινο Ελληνα.
Τον Ελληνα που μπορει να ειναι καλοπερασακιας και περα βρεχει αλλα ταυτοχρονα ειναι αυτος που δεν θα το βαλει κατω σε μια δυσκολια και θα το παλεψει.
Τον Ελληνα που μπορει να τον θεωρουν οι ξενοι γραφικη φιγουρα αλλα ειναι αυτος που θα υπερασπιστει την οικογενεια του και την πατριδα του αμα του την προσβαλλουν.

Μια συγνωμη ξανα σε ολα τα μελη που δανειστηκα τα λογια τους φτιαχνοντας την δικη μου απαντηση αλλα ολα αυτα για μενα ειναι ο ορισμος,λεω ξανα, του Ελληνα της σημερινης εποχης + μια συγνωμη σε οσους ειδαν οτι απο τα κειμενα τους εχω αλλαξει τον ορο ΝεοΕλληνας με το απλο Ελληνας αλλα το ΝεοΕλληνας μου κανει συνειρμο και μου φερνει στο μυαλο το Νεοτουρκος...το οποιο ειναι τελειως διαφορετικο.

Καλη σας εβδομαδα

Edited by - Το ξωτικό on 23/11/2003 13:11:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το ξωτικό
Μέλος 3ης Βαθμίδας


641 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2003, 22:05:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Το ξωτικό  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ερωτώ αυτούς που δέχονται ότι το αίμα φτάνει: Θα δεχόσασταν το 1 εκ. Μουσουλμάνους Ποντίους στην Ελλάδα (μόνο και μόνο γιατι έχουν ελληνική ρίζα, αλλά η συνείδηση τους δεν είναι ελληνική *τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς)?


Πυρρα δεν ξερω απο που εχεις παρει τις πληροφοριες σου αλλα σε διαβεβαιωνω οτι οι Ποντιοι μονο μουσουλμανοι δεν ηταν!
Οποιος δλδ κατα εσενα ζει σε αλλη χωρα,ντε και καλα παει να πει οτι εχει ασπαστει και την θρησκεια της?
Οι Ποντιοι καλη μου ειχαν την ιδια θρησκεια με εμας και τα ιδια εθιμα.
Αν θεωρεις τους Ποντιους Μουσουλμανους επειδη ζουσαν στην Τουρκια αυτοματως θεωρεις και τους Μικρασιατες Μουσουλμανους,σωστα?

Καλο σας βραδυ ξανα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 03:02:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
οποιος εχει φωτεινο πνευμα,διψαει για γνωση,δεν βαζει απαγορευτικα στην σκεψη και οπως πολυ σωστα ο geo1980 οποιος δεν εχει παρωπιδες


Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 03:42:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΑ..Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ..ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ,ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ..

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ..ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 13:37:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
beyond...Καλοοοοό!


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


398 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 13:51:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στα χαρακώματα θα πεθάνουν αυτοί που δεν έχουν βύσμα. Οι άλλοι θα γίνουνε φρουροί γύρω από τις κολόνες της ΔΕΗ μαζί με τους γαλονάτους μπαμπάδες τους.
Εδώ σε καιρό ειρήνης δεν παίρνουν καν όπλο, θα ενωθούν σε καιρό πολέμου;;;;;; Γιατί;;; Αφού υπάρχουν τα κορόιδα.
Όσο για τις μαλακίες περί εθνικής ενότητας να τα πείτε στους "μαύρους" του Έβρου, που κάνουν χρόνο ολόκληρο να δούν τις μανάδες τους, (και μερικές φορές δεν τις προλαβαίνουν καν) γιατί δεν έχουν κολητάρια στην εξουσία...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 14:05:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θεμα ειναι ,ποιος μπορει να αισθανθει ελευθερος ψυχικα
να παρατηρησει κατευθειαν αυτο που ειναι
και να σκεφτει κατα φυσιν,λογικα και αρμονικα
περα απο την πλυση εγκεφαλου 2000 χρονων,ιουδαιοχριστιανικης προπαγανδας...

Και μονον 118 αναγνωσεις ,στο θεμα της Αρχαιοελληνικης γραμματειας,
αλλα για κυττα συνωστισμος οταν μπαινει θεμα συζητησης
κανενα 666 η ο Χριστουλης?


Edited by - Helios on 26/11/2003 14:08:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 18:26:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το θεμα ειναι ,ποιος μπορει να αισθανθει ελευθερος ψυχικα
να παρατηρησει κατευθειαν αυτο που ειναι
και να σκεφτει κατα φυσιν,λογικα και αρμονικα
περα απο την πλυση εγκεφαλου 2000 χρονων,ιουδαιοχριστιανικης προπαγανδας...

Και μονον 118 αναγνωσεις ,στο θεμα της Αρχαιοελληνικης γραμματειας,
αλλα για κυττα συνωστισμος οταν μπαινει θεμα συζητησης
κανενα 666 η ο Χριστουλης?


Ρωτάς φίλε Helios αλλά δεν απαντάς. Εσύ νοιώθεις Έλληνας; Αισθάνεσαι ψυχικά ελεύθερος; Σκέφτεσαι κατά φύσιν, λογικά και αρμονικά;

Έως τώρα μόνο σχολιάζεις. Θα ήταν χρήσιμο να διαβάσουμε και την άποψή σου επί του θέματος.

Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 20:50:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν μιλας φιλε 3JE,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ,η απαντηση ειναι καταγραμμενη και σε αυτα που εγραψα,και εγω και αλλοι.
Για να συνοψιζουμε,αυτο γινεται,επειδη η μαγγανεια ειναι πιο πιασαρικη,γιατι αφορα φαντασιοπληξιες και φαντασιωσεις,οπως περι 666 και τα παρομοια,οπως και ενδομυχους φοβους.
Ενω ο φολοσοφικος λογος απαιτει γαληνη,αντικειμενικη παρατηρηση και ευρεση της αληθειας,μεσω της διαλυσης παραλογων πιστεων,φοβων κλπ.
Τωρα να σου πω τι ειμαι και δεν ειμαι δεν εχει νοημα.
Εσυ τι καταλαβαινεις απο αυτα που γραφω,εισαι ψυχικα ελευθερος,η ποθεις θεση συντονιστη?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2003, 13:36:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Helios έγραψες:

quote:

Εσυ τι καταλαβαινεις απο αυτα που γραφω,εισαι ψυχικα ελευθερος,η ποθεις θεση συντονιστη?

Θέλεις να καταλάβω, από αυτά που γράφεις, εάν είμαι ψυχικά ελεύθερος ή ποθώ θέση συντονιστή; Σε ρώτησα κάτι, απάντηση δεν είδα. Και θέλεις να σου απαντήσω. Τέλος πάντων, στο αν ποθώ τη θέση του συντονιστή σου έδωσα την απάντηση σε άλλο μήνυμά μου. Στο εάν είμαι ψυχικά ελεύθερος δεν το γνωρίζω.

Kαι τελικά δεν διαφωνώ με το σύνολο των παρατηρήσεων σου, διαφωνώ με τη γεμάτη ειρωνεία στάση σου. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να ασχοληθείς με αυτά που πιστεύεις. Άφησε τους άλλους να εκφράζονται όπως θέλουν και βρες ένα άλλο παιχνίδι να παίξεις. Γιατί περί παιχνιδιού πρόκειται. Έχεις πολλά απωθημένα φίλε μου.

Με συγχωρείς για τις υποδείξεις. Δεν είμαι και δεν θέλω να το παίξω ούτε ψυχολόγος, ούτε δικαστής, ούτε αστυνόμος. Απλά θέλω να συμβάλω στη διεξαγωγή μίας συζήτησης η οποία θα μας βοηθήσει να βρούμε (όπως σωστά ισχυρίζεσαι) την αλήθεια. Μπορεί ο καθένας από εμάς να κρίνει αν αυτά που διαβάζει τον καλύπτουν για την αναζήτησή του.

Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/11/2003, 18:57:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εισαι ψυχικα ελευθερος,η ποθεις θεση συντονιστη?

Eπειδή φίλε Helios δεν το κατάλαβα...το κάνεις λίγο πιο "λιανά"?
Από πότε το ένα αναιρεί το άλλο?
Οποιος δηλαδή είναι ψυχικά ελεύθερος δεν μπορεί ταυτόχρονα να ποθεί και θέση συντονιστή

Υ.Γ. Οι σοφιστείες δεν είναι το φόρτε μου...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρουφιάνος
Νέο Μέλος

Israel
8 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2003, 16:30:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρουφιάνος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έλλην είμαι εγώ .. Υπήρχα Υπάρχω και θα Υπάρχω πάντα αναλοίωτος και αμετάβλητος μέχρι να ξυπνήσετε εσείς οι Έλληνες και με απαρνηθείτε.. Αλλά ώςςςςςς τότεεεεε θα υπάρχω ώς ο μοναδικός γνήσιος Έλλην.

Με 30 αργύρια θα γίνω ο καλύτερος σας φίλος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

steelspring
Πλήρες Μέλος

Austria
829 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2003, 01:41:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους steelspring  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έλλην είναι ο φωτοδότης , ο φορέας της γνώσης και της αλήθειας .
Είναι ο μεγάλος δάσκαλος της ανθρωπότητας, ο κάτοχος του φωτός του Απόλλωνα.
Το να είσαι Έλλην μάλλον αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο και αυτοσκοπό ,παρά αντικατοπτρίζει κάποιους με ελληνική υπηκοότητα.
Αν και το τελευταίο ισως είναι μια καλή αρχή για τους περισσότερους απο μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2003, 21:47:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφου φιλε 3je καταλαβες οτι εχω πολλα απωθημενα,
πως και με το τοσο διεισδυτικο σου βλεμμα
δεν εχεις διαπιστωσει αν ειμαι ελευθερος η ανελευθερος?
Και παλι ,πως μπορεις να διαπιστωνεις κατι σε αλλον,
και με αυτον που εισαι 24 ωρες το 24ωρο,
δηλ.τον εαυτο σου,
να μην ξερεις αν εισαι ελευθερος και ποσο?
Ποιος περιμενεις να σου πει,
ο ΕΟΝ η Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ?
Και τι σημασια εχει αν εγω ειμαι ελευθερος η ανελευθερος
αν εχω κομπλεξ η δεν εχω,κι αν παιζω και ποσο,
την στιγμη που δεν εχεις την απαιτουμενη ψυχικη ενεργεια
που σου την σπαταλα το συστημα,
για να εχεις διπλη παρατηρητικοτητα
η αλλοιως αυτεπιγνωση,για να παρατηρησεις αντικειμενικα
και να διαπιστωσεις εσυ ,για σενα?
Ποιος περιμενεις να το κανει,ο Χριστουλης?
Ειδες τελικα γιατι οι μαγγανειες ειναι πιασαρικες,
τα 666 και τα συναφη?
Γιατι ειναι καλο ναρκωτικο και διαφυγη
απο την προσωπικη σου διαπιστωση για τον εαυτο σου
αν εισαι ελευθερος η δουλος ,και γιατι,
κι αφου το δεις μηπως κανεις κατι γι'αυτο
και γινεις λιγο πιο ελευθερος...
Ειδες τωρα γιατιεχει τοση αναγνωσιμοτητα το 666
η οι Χριστουληδες,
και ο φιλοσοφικος λογος ειναι...μοναχουλης?
Μαλλον τα κομπλεξ μου φταινε
η μηπως τα 666,οι συντονιστες και οι Χριστουληδες?
Θα μου πεις, αφου καταλαβαινεις τοσα?
ΥΓ.Η ολο "ειρωνεια" σταση μου εμπνεεται,
απο την ειλικρινη και αδολη
ιουδαιοχριστιανικη "αγαπη"...
Edited by - Helios on 01/12/2003 21:49:09

Edited by - Helios on 01/12/2003 21:52:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2003, 17:38:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Helios. Δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει το να μην γνωρίζω αν είμαι ψυχικά ελεύθερος με το να καταλάβω αν εσύ έχεις απωθημένα. Σε παρακαλώ, αφού εσύ ξέρεις, μπορείς να διαφωτίσεις και εμένα τον «άσχετο»; Και πάλι δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ. Ξαναδιάβασε το κείμενό μου φίλε, λίγο προσεκτικά όμως. Η λέξη «απωθημένα» σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο «συμπεριφέρεσαι» στο forum. Απλά παρατηρώ τη στάση σου και τον τρόπο που απαντάς στις ερωτήσεις. Αν κοιτάξουμε το προφίλ σου θα δούμε ότι η πλειοψηφία των μηνυμάτων σου αναφέρεται στη θεματική περιοχή «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ» και συγκεκριμένα το σύνολο των μηνυμάτων σου έχουν να κάνουν με σχολιασμούς και ειρωνείες σε σχέση με τις απόψεις των υπολοίπων που σκέφτονται διαφορετικά από σένα. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό με αυτά που πιστεύεις σε άλλες θεματικές περιοχές (π.χ., «ΓΝΩΣΗ», «ΣΟΦΙΑ»). Νομίζω πως έτσι θα μπορούμε να πούμε ότι συνεισφέρεις σε κάτι. Ας δούμε τη «συμμετοχή» σου σε άλλες θεματικές περιοχές που πιστεύεις ότι έχουν περισσότερη «ουσία». Ελπίζω να με διαψεύσεις φίλε μου.

«ΓΝΩΣΗ»
ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ
Helios Posted - 26/11/2003 : 13:55:22
http://www.anathemabooks.com/gd_regardie.shtml
Edited by - Helios on 26/11/2003 14:10:34

«MΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ»
όλη η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΛΟΓΙΑ!!
Helios Posted - 26/11/2003 : 21:06:34
Το οργανων οργανον του Αριστοτελη,υπαρχει σε φωτοτυπιες,
και μπορεις να το βρεις στο βιβλιοπωλειο του Ε.ΨΑΡΑ,τηλ.2310265042,
αν υπαρχει ακομη κανενα αντιτυπο.

«ΑΠΟΨΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»
Ελληναρες!!!!
Ηelios Posted - 01/12/2003 : 21:18:50
Geia sas.
Afou esthaneste toso ellines,tis taytotitas dil.,oso kai ego orthodoxos,dil.tis taytotitas,giati den sizitate gia tis ioudaiochristianes trans?
Exei kai stin AGIA GI trans glykes mou...

Ευτυχώς που ΕΣΥ έχεις προσφέρει πολλά στον φιλοσοφικό λόγο στο forum.

Από ότι φαίνεται (βάσει των γραπτών σου) είσαι ψυχικά ελεύθερος αφού ξέρεις τις προϋποθέσεις για να είσαι (αφού δεν περιμένεις να το κάνει ούτε ο Χριστούλης, ούτε η μαγγανείες, τα 666 και τα συναφή), και ταυτόχρονα μπορείς να κρίνεις και τους άλλους που δεν γνωρίζουν αν είναι. Σημασία έχει τι πιστεύεις για τον εαυτό σου. Απάντηση δεν δίνεις, αλλά εύκολα κρίνεις τους άλλους. Απάντηση περιμένω. Είσαι ή δεν είσαι. Και αν είσαι, πες μας πως το έχεις καταφέρει. Ή μήπως το κρατάς μυστικό; Και μην αρχίσεις πάλι τα ίδια. Έχεις γίνει κουραστικός και γραφικός. Κρίνε πρώτα το εαυτό σου και μετά σχολίασε τους υπόλοιπους.

ΥΓ: Αλήθεια πως κατάλαβες ότι εγώ περιμένω τον Χριστούλη ή τον ΕΟΝ ή τα συναφή; Μάλλον έχεις το «χάρισμα»!

Η προσφορά στο φιλοσοφικό λόγο του HELIOS. Όποιος δεν είναι γνωρίζει αν είναι ψυχικά ελεύθερος περιμένει να το μάθει από τον Χριστούλη ή τον ΕΟΝ. Μωρέ μπράβο!! Εσένα περίμενα βρε φίλε. Μου άνοιξες τα μάτια! Ουστττττ ρεεεεεε!!!

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ Το 'πιασες το υπονοούμενο φίλε;

Mε εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

Edited by - Jejeje on 02/12/2003 18:04:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2003, 22:55:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει το να μην γνωρίζω αν είμαι ψυχικά ελεύθερος με το να καταλάβω αν εσύ έχεις απωθημένα. Σε παρακαλώ, αφού εσύ ξέρεις, μπορείς να διαφωτίσεις και εμένα τον «άσχετο»;

Eγώ πάλι δεν έχω καταλάβει πως "κολλάει" το αν είμαι ψυχικά ελεύθερος με το αν ποθώ θέση συντονιστή...
Κληρονομικό ή μη πάντως ο Helios έχει ένα χάρισμα...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 00:20:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφιερωμένο στον φίλο Helios... Προφανώς γνωρίζεις από που το έχω αντιγράψει...

"Εγώ λοιπόν καθώς έφευγα σκεφτόμουν ότι από αυτόν τον άνθρωπο εγώ είμαι σοφότερος γιατί, όπως φαίνεται, κανένας από τους δυο μας δεν γνωρίζει τίποτα σπουδαίο. Όμως αυτός νομίζει ότι γνωρίζει ενώ δεν γνωρίζει, ενώ εγώ δεν γνωρίζω βέβαια τίποτα, αλλά ούτε και νομίζω ότι γνωρίζω."

Σημείωση: Το παραπάνω απόσπασμα δεν πρέπει να ταυτιστεί με συγκεκριμένα πρόσωπα ή καταστάσεις.

Με εκτίμηση
--Je^3--


..."follow me" the wise man said, but he walked behind...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VAIHINGER
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
203 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 00:43:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VAIHINGER  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος VAIHINGER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
O (E)Λ-ΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΕΣ.ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ.ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ+ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ+Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ....

ΠΒ*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 22:17:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε 3je,τι σε τραβηξε στα γραπτα μου?
Ειναι λιγο παραπανω απο τα 3-4 που παραθετεις,αν προσεξεις,
και ψαξεις θα βρεις.
Επισης πολλα που με καλυπτουν,εγραψαν και αλλοι,και δεν θα γραφουμε τα ιδια.
Οσον αφορα τα ουστ,εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις κανενα απωθημενο?
Εισαι σιγουρος επισης οτι καταλαβες τι γραφω,γιατι νομιζω οτι δεν καταλαβες και απλως αντιδρας,αμυνομενος σε φανταστικες επιθεσεις.
Η ιδεολογια ειναι λεξεις,τα ατομα ειναι ζωντανα και μπορουν να αλλαξουν.
Αυτο τουλαχιστον το καταλαβες?
ΥΓ.Απο χαρισματα ,οσα θες...

Edited by - Helios on 03/12/2003 22:19:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 00:13:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά φίλε Helios περίμενα κάτι περισσότερο για απάντηση. Δεν έχεις απαντήσει ούτε σε μία από τις ερωτήσεις μου. Δεν πρόκειται να μπω στη λογική του παραλόγου που ακολουθείς οπότε σταματάω εδώ. Άκου ότι "αντιδρώ αμυνόμενος σε φανταστικές επιθέσεις". Εκτός και όταν γράφεις "3je" δεν αναφέρεσαι σε μένα. Τότε έχω εγώ το πρόβλημα.

Ακολούθησε το δρόμο και την τακτική που πιστεύεις ότι είναι καλύτερη. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Φιλικά
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 15:15:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kυτταξε φιλε 3JE,το μονο που με ενοχλει
ειναι οτι οι ιουδαιοχριστιανοι του χωρου εδω,
δεν εχουν την τολμη να διακηρυξουν φανερα
αυτο που πιστευουν.
Ολα αυτα που με ρωτας,ειναι καρμπον ερωτησεις
απο αλλους ιουδαιοχριστιανους του χωρου,
και εχω απαντησει παλιοτερα,αρα και σε σενα,
μιας και ρωτας τετριμμενα και κοινοτυπα πραγματα,
που εχω ηδη απαντησει.
Το μονο ενδιαφερον απο αυτα που γραφεις
ειναι το αποσπασμα που γραφεις,
για να υποστηριξεις αυτα που θελεις,
πεφτεις ομως παλι στην γνωστη παγιδα,
του να προσπαθεις να ασχοληθεις με μη ιουδαιοχριστιανικες αποψεις
φορωντας ιουδαιοχριστιανικα ματογυαλια.
Απο το αποσπασμα που αναφερεις,
γνωριζουμε μονον οτι οι συνομιλουντες
δηλωνουν-για δικους τους λογους-οτι δεν γνωριζουν,
και για σενα οτι δεν γνωριζεις ...γενικα,
οπως δηλωνεις.
Τωρα ,το να δηλωνεις οτι εχω παραλογη πορεια,
εκφραζει απλως τον εαυτο σου,και την δικη σου πορεια.
Υπαρχουν πιο αξιοπρεπεις τροποι
να σταδιοδρομησει κανεις στον χωρο αυτο,
απο το να αντιπαρατιθεται σε καποιον-οπως εγω,
που η μαζικη υπνωση εχει ταμπελλοποιησει σαν "κακον",
για να γινει αρεστος,στην οποια αυλη και αυλικους,
που η ιουδαιοχριστιανικη του υποτελεια,τον εχει μαθει,
να κλινει ευλαβικα το γονυ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 15:21:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
άσε χέλιο... σε έχει στείλει για τσάι...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 15:41:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα γνωστα κολπα σου ΕΟΝ,
του γλυψειματος οσων αντιτιθενταιεναντιον
οσων αμφισβητουν την πιστη σου
και το προσωπειο σου,ειναι
απολυτα ταιριαστα με το ποιον αυτης της πιστης,
αλλα και της "ποιοτητας" της ιουδαιοχριστιανικης "παρειτσας".
Ετσι,βρες τιποτε αλλο...
Και διαβασε και κατι εμπειριες παιδιων
στην Γνωση,στις πρακτικες μεθοδους του εσωτερισμου,
οπου κατι Χριστουληδες με κοκκινα ματακια ολο αγαπη,
μοιαζουν με την φυση της οντοτητας που συναντησες,
και σου αλλαξε τη ζωη,
και απολαμβανουμε τωρα τα "αποτελεσματα της".
Καλα Βουδδουγεννα,με ζεστο σαλεπι...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 17:48:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Helios σου εξήγησα ότι σταματάω την "αντιπαράθεση" εδώ. Έχω σίγουρα καλύτερα πράγματα για να ασχοληθώ. Δυστυχώς φίλε είσαι "βαθιά νυχτωμένος" σε ότι έχει να κάνει με εμένα. Κρίμα γιατί σου έδωσα λάθος εντύπωση. Συνέχισε έτσι και είμαι σίγουρος ότι κάποτε θα καταλάβεις το λάθος στη συμπεριφορά σου (προσωπική γνώμη). Ελπίζω τουλάχιστον να είσαι "ανοιχτός" σε κάποια μορφή καλοπροαίρετης κριτικής και να μην αρχίσεις τα περί ιουδαιοχριστιανικών απόψεων.

Aπλά (για την ιστορία) να σου υπενθυμίσω ότι την ερώτηση περί ψυχικής ελευθερίας την έκανες αρχικά εσύ και εγώ σου απάντησα ότι δεν το γνωρίζω. Σου θυμίζω το σχετικό κομμάτι του κειμένου σου...

quote:

Το θεμα ειναι ,ποιος μπορει να αισθανθει ελευθερος ψυχικα
να παρατηρησει κατευθειαν αυτο που ειναι
και να σκεφτει κατα φυσιν,λογικα και αρμονικα
περα απο την πλυση εγκεφαλου 2000 χρονων,ιουδαιοχριστιανικης προπαγανδας...

Απλά σε ρώτησα να μου πεις και εσύ τι πιστεύεις για τον εαυτό σου. Οπότε στο πλαίσιο αυτό τα... τετριμμενα και κοινοτυπα πραγματα (όπως αναφέρεις πρηγουμένως) τα ρωτάς εσύ και όχι εγώ. Δηλαδή μάλλον εσύ αντιγράφεις τις ερωτήσεις από άλλους ιουδαιοχριστιανούς του χώρου.

Eπίσης σχολιάζεις το απόσπασμα που παρέθεσα...

quote:

Το μονο ενδιαφερον απο αυτα που γραφεις
ειναι το αποσπασμα που γραφεις,
για να υποστηριξεις αυτα που θελεις,
πεφτεις ομως παλι στην γνωστη παγιδα,
του να προσπαθεις να ασχοληθεις με μη ιουδαιοχριστιανικες αποψεις
φορωντας ιουδαιοχριστιανικα ματογυαλια.
Απο το αποσπασμα που αναφερεις,
γνωριζουμε μονον οτι οι συνομιλουντες
δηλωνουν-για δικους τους λογους-οτι δεν γνωριζουν,
και για σενα οτι δεν γνωριζεις ...γενικα,
οπως δηλωνεις.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την επιχειρηματολογία σου. Ίσως τελικά να έχω εγώ το πρόβλημα.

Τελειώνοντας, για την παράλογη πορεία σου δεν έχω μιλήσει. Όμως μίλησα για την παράλογη λογική σου και νομίζω ότι έχω εξηγήσει πως το εννοώ. Νομίζω ότι αρκετό χρόνο έχουμε χάσει και οι δύο στο να γράφουμε ο ένας πράγματα για τον άλλο. Θα σου αφήσω όλο το χρόνο σου να τον "αξιοποιήσεις" κριτικάροντας τους υπόλοιπους.

Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 19 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy