ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - «Κουσούρι» για την Πυρά?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 21
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 00:10:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν με ενδιαφέρει αν η ομοφυλοφιλία είναι θέμα επιλογής ή αν έχει ψυχολοπαθολογικά αίτια ή οφείλεται σε ορμονικά αίτια κλπ.

Με ενδιαφέρει αν αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό. Όχι φυσιολογικό με την έννοια του αν θα πρέπει να είναι κοινωνικά αποδεκτό κλπ. Στις σύγχρονες κοινωνίες υπάρχει(ίσως και παλαιότερα αλλά δεν νομίζω σε τόσο μεγάλο βαθμό) οπότε με τα σημερινά δεδομένα μιλάμε. Το γιατί υπάρχει σε έξαρση είναι πάλι άλλου παπά ευαγγέλιο και μπορούμε να μιλάμε ατελείωτα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι μια ομάδα που ήδη έχει ενταχτή στην κοινωνία, και αυτό είναι δεδομένο. Το να υπερπροβάλονται και να τους βλέπουμε σε προσωπικές τους στιγμές στην τηλεόραση το θεωρώ ακραίο. Αυτό φυσικά αφορά τους ομοφυλόφιλους και των δύο φύλων.

Πόσο μάλλον να παντρεύονται..
Ο γάμος είναι μία κοινωνική σύμβαση που οδηγεί στην δημιουργία οικογένειας. Οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια. Δεν μπορούν να αναπαράγουν ανθρώπους. Ποιός είναι ο λόγος που θα πρέπει να προβούν σε αυτή τη σύμβαση λοιπόν? Απλά για να λέμε πόσο προοδευτικοί είμαστε?

Στην τελική η φράση "παρά φύσιν" νομίζω ότι λέει πολλά.

Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 15:55:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο γάμος είναι μία κοινωνική σύμβαση που οδηγεί στην δημιουργία οικογένειας. Οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια. Δεν μπορούν να αναπαράγουν ανθρώπους. Ποιός είναι ο λόγος που θα πρέπει να προβούν σε αυτή τη σύμβαση λοιπόν? Απλά για να λέμε πόσο προοδευτικοί είμαστε?

Το τι μπορεί να πει ο καθένας έξω απ' τον χωρό, εκ του ασφαλούς, δεν περιγράφεται!

Ποιος είναι ο λόγος να προβούν σε σύμβαση "γάμου" αφού δεν μπορούν να αναπαράγουν ανθρώπους;;; DAGΟΝ, η αδερφή σου (λέμε τώρα) που για Χ λόγους δεν μπορεί να "αναπαράγει ανθρώπους", δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε "σύμβαση" με τον αγαπημένο της; Δεν μπορεί να έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα από την περιουσία που θα έχουν από κοινού αποκτήσει στα τόσα χρόνια συμβίωσης (είτε όταν χωρίσουν είτε όταν ο σύντροφός της πεθάνει); Δεν μπορεί να απολαμβάνει τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα που θα έπρεπε να απολαμβάνει αφού συμβιώνει, συζεί, συμπράττει σε όλα με το σύντροφό της; Δεν μπορεί να διεκδικήσει όσα προνόμια (κοινωνικά, οικονομικά, συναισθηματικά) έχουν όσοι έχουν πράξει τη "σύμβαση γάμου" επειδή δεν μπορεί να "αναπαράγει ανθρώπους"; Και στο κάτω κάτω, δεν έχει δικαίωμα να αγαπήσει και να μεγαλώσει έναν ήδη "αναπαραγμένο άνθρωπο", ένα από τα εκατομμύρια παιδιά που δυστυχούν μή έχοντας κανέναν να τους δώσει λίγη στοργή; Δεν έχει αυτό το δικαίωμα γιατί από τη φύση της, δεν μπορεί να "αναπαράγει ανθρώπους" η ίδια;

Είναι τεράστιο κοινωνικό θέμα με χιλιάδες προεκτάσεις.

Ένα παιδί που χάνει τη μάνα του από μωρό (στη γέννα ας πούμε) και μεγαλώνει μόνο με τον πατέρα του (ο οποίος έχει καταφέρει και ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο του και ο οποίος δεν έχει ξαναπαντρευτεί) είναι κατά κανόνα ένα προβληματικό παιδί;

Ένα παιδί που μεγαλώνει με μάνα και πατέρα "φυσιολογικά" και ζει τα πάνδεινα στην οικογένεια με δυο ανθρώπους που κάνανε την απαιτούμενη "σύμβαση γάμου" αλλά ποτέ δεν αγαπήθηκαν, ποτέ δεν κατάλαβαν ο ένας τον άλλον, που τσακώνονται καθημερινά, που ο πατέρας δέρνει τη μάνα, που η μάνα έχει γίνει αλκοολική και ο πατέρας βαράει ενέσεις, είναι κατά κανόνα αυτό το παιδί πιο "φυσιολογικό" παιδί από ένα άλλο που ζει σε ένα περιβάλλον με δύο ανθρώπους - ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ - ανάμεσα στους οποίους περισσεύει η αγάπη, η κατανόηση, η αλληλοεκτίμηση η στοργή προς το παιδί;

Είπαμε, είναι ένα τεράστιο θέμα με χιλιάδες προεκτάσεις.

Και η έννοια του "φυσιολογικού" επίσης.


ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Aphrodity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 15:55:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Aphrodity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε dagon χαίρεται! Δεν νομίζω όμως οτι υπερπροβάλλονται. Μια σειρά εγω δει που έδειξε εξ'ολοκλήρου μια ομοφυλοφιλική σχέση και μου φάνηκε μια σεμνή προβολή. Ενα φιλί δεν είναι και τόσο φοβερό. Δεν είναι και σωστο να κλείνουμε τα μάτια μας και να προσποιούμαστε οτι δεν συμβαίνουν τετοια πράγματα. Δεν το προέβαλε ως φυσιολογικό αφου έδειξε και τον κοινωνικο αποκλεισμό. Δεν ξέρω κατα πόσο "πιάνεις" την οπτική μου γωνία. Πως ακριβώς το βλέπεις?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kswtikoula
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
676 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 15:57:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kswtikoula  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος kswtikoula  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Εκκλησία δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως κάτι "ιδιαίτερο" μεταξύ των άλλων ψυχικών ασθενειών.
Είναι και αυτή μία από τις πολλές άλλες ασθένειες. Ψυχικά ασθενής δεν είναι μόνο ο ομοφυλόφιλος.
Ψυχικά ασθενής είναι και ο γυναικάς (ή αντίστοιχα η νυμφομανής γυναίκα).
Το να θέλει δηλαδή κάποιος να έχει σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερα από ένα άτομα του αντιθέτου φύλλου!
Ή το να έχει σεξουαλικές σχέσεις εκτός του μυστηρίου του γάμου.
Ούτε η ψυχική ασθένεια περιορίζεται μόνο στο σεξουαλικό θέμα.
Ψυχική ασθένεια είναι και η κλεπτομανία, και η πλεονεξία, και η τοξικομανία, και ο αλκοολισμός, και η πολυφαγία, και η ψευτιά, και η φιλαργυρία, και η εργασιομανία, και γενικά κάθε υπερβολή ή πάθος που υπάρχει, με κορυφαία ασθένεια ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.
Γιατί δηλαδή οι ομοφυλόφιλοι διεκδικούν το να μην θεωρούνται άρρωστοι από την Εκκλησία; Μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να παραβλέπεται το πάθος τους;
Τότε να κάνουν και οι τοξικομανείς σωματείο, και να παραπονούνται όταν τους λένε άρρωστους!
Το ίδιο να κάνουν και οι μύωπες, για να θεωρηθεί "ρατσιστικό" να τους λένε τη μυωπία "ασθένεια".
Ρατσισμός θα ήταν, αν η Εκκλησία μεταξύ όλων των παθών, παράβλεπε το πάθος της ομοφυλοφιλίας και τη μεταχειριζόταν διαφορετικά από τα άλλα πάθη.
Όμως και η ομοφυλοφιλία έχει τη θέση της μεταξύ όλων των παθών που χρειάζονται θεραπεία.
Οτιδήποτε απομακρύνει το άνθρωπο από τον Θεό, είναι ψυχική ασθένεια, και όσο πιο πολύ τον απομακρύνει, τόσο πιο σοβαρή είναι.
Και όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας από αυτή τη δήλωση, ΟΛΟΙ ΜΑΣ έχουμε το ένα ή το άλλο κουσούρι, και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη χρειάζεται θεραπεία σε κάποιο τομέα της ψυχής του.
Είτε κάποιος γεννηθεί με μια κληρονομική τάση σε κάποιο πάθος, είτε κάποιος την αναπτύξει αργότερα, δεν παύει να είναι ασθενής.
Όπως δεν παύει να είναι ασθενής, ένας που γεννήθηκε τυφλός.
Το να έχουν οι τυφλοί την απαίτηση να μη θεωρούνται άρρωστοι, είναι τόσο παράλογο, όσο η απαίτηση του ομοφυλοφιλικού σωματείου, να μη θεωρείται αρρώστια η δική τους κατάσταση.
Και αν είναι ρατσιστικό να λέμε τους ομοφυλόφιλους ασθενείς, είναι εξίσου ρατσιστικό να λέμε ασθενείς τους τυφλούς.
Βεβαίως ίσως μας πει κάποιος, ότι ένας τυφλός, είναι εμφανώς ασθενής, ενώ ένας ομοφυλόφιλος δεν φαίνεται.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι είναι υγιής;
Ένας καρκινοπαθής που ακόμα δεν έχει δει τις συνέπειες της ασθένειάς του, μήπως δεν είναι ασθενής επειδή δεν φαίνεται ο καρκίνος του;
Τι είναι "ελάττωμα" και "ασθένεια"; Ασθένεια είναι η δυσλειτουργία του σώματος.
Είμαι κουφός επειδή δεν λειτουργούν σωστά τα αυτιά μου.
Είμαι κουτσός επειδή δεν λειτουργεί σωστά το πόδι μου.
Είμαι άτεκνος, επειδή δεν λειτουργεί σωστά το γενετήσιο σύστημά μου. Ομοίως και με την ομοφυλοφιλία, έχουμε μια χρήση του γενετήσιου συστήματος, που δεν είναι σύμφωνη με την κατασκευή του.
Γιατί τα γεννητικά όργανα υπάρχουν για συγκεκριμένη χρήση:
Για τη δημιουργία απογόνων.
Όταν λοιπόν χρησιμοποιείται μεταξύ δύο ομοφύλων, δεν είναι δυνατόν να εκπληρώσει το σκοπό του, τη δημιουργία ζωής.
Από αυτό και μόνο, είναι φανερή η παρά φύσιν χρήση του σώματος.
Και ομοίως η έλξη μεταξύ των δύο φύλων, στην ίδια λειτουργία αποσκοπεί.
Όταν λοιπόν η επιθυμία του ανθρώπου στρέφεται προς τους ομοφύλους του, αυτό αποτελεί μια δυσλειτουργία της ψυχής, που παραβαίνει το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε.
Αν δεν υπήρχε Θεός, και όλα λειτουργούσαν στην τύχη, βεβαίως δεν θα ετίθετο ζήτημα παρά φύσιν λειτουργίας, γιατί σε έναν κόσμο που υπάρχει από σύμπτωση, δεν τίθεται και θέμα σωστής λειτουργίας, αλλά τα πάντα λειτουργούν αυτόνομα και τυχαία.
Τότε και οι ψυχικές ασθένειες θα ήταν απλώς "επιλογές" της τυχαιότητας της ύπαρξής μας. http://www.sitemaker.gr/christosd/assets/omofilof.doc

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18070&m=P49&aa=1


http://www-unix.oit.umass.edu/~ewelby/nature/animal.html

Αυτά τα λίγα για προβληματισμό και συζήτηση.
Ψάχνω ακόμη...
Είναι τελικά παρά φύσιν???
Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

Edited by - kswtikoula on 04/06/2005 17:19:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Aphrodity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 16:05:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Aphrodity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνίσω με τον φίλο ananasss. Και αν αυτοί νοιώθουν οτι αυτό θέλουν. οτι αυτό έχουν ανάγκη στη ζωή τους. Δεν νομίζω οτι ενοχλούν κανέναν με το να παντρευτούν και γιαυτό δεν νομίζω οτι εχουμε το δικαίομα να τους το αρνηθούμε. Θελουν να μπορούν να πούνε επίσημα οτι αυτός είναι ο ανθρωπός μου, δεν νομίζω να είναι τόσο κακό αυτο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 18:32:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή φυσικά που οδηγεί στην δημιουργία ενός
γάμου, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.

Και στο κάτω κάτω το κράτος γιατί δίνει επιχορηγήσεις σε παντρεμένα ζευγάρια, πολύτεκνουςκλπ. Γιατί η πατρίδα και η κοινωνία γενικότερα χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό.

quote:
Και στο κάτω κάτω, δεν έχει δικαίωμα να αγαπήσει και να μεγαλώσει έναν ήδη "αναπαραγμένο άνθρωπο", ένα από τα εκατομμύρια παιδιά που δυστυχούν μή έχοντας κανέναν να τους δώσει λίγη στοργή

Αλήθεια αυτό το παιδί που θα έχει ήδη υποστεί το πλήγμα να χάσει τους βιολογικούς του γονείς το ρωτάει κανείς αν θέλει να μεγαλώσει σε μία τέτοια "οικογένεια". Όση φροντίδα κι αν έχει πιστεύεις ότι θα εξελιχτεί σε έναν συκγροτημένο άνθρωπο όταν μεγαλώσει? Δεν θα του έχουν δημιουργηθεί τεράστια ψυχολογικά προβλήματα αν μεγαλώσει σε ένα σπίτι με μαμά και μαμά ή μπαμπά και μπαμπά αντί με δύο διαφορετικού φύλου γονείς που θα έχουν και διαφορετικά πράγματα να του δώσουν. Δεν θα αισθάνεται μειονεκτικά ή και άβολα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του?

Γεια σου Aphrodity

quote:
Ενα φιλί δεν είναι και τόσο φοβερό

Τίποτα δεν είναι φοβερό όταν πλασάρεται σιγά σιγά. Πάντα θα υπάρχει ένα λιθαράκι να προστεθεί. Ούτε σεμνότυφος είμαι ούτε πουριτανός. Διακρίνω όμως ότι έχουν εκφυλιστεί τα πάντα. Έχουμε κάποιες αξίες και κάποιες αρχές που μας χαρακτηρίζουν. Αυτός είναι ο πραγματικός ανθρωπισμός, το να σέβεσαι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη υπόσταση, και όχι να το παίζεις δήθεν ανοιχτόμυαλός και προοδευτικός.


Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 18:43:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Και στο κάτω κάτω, δεν έχει δικαίωμα να αγαπήσει και να μεγαλώσει έναν ήδη "αναπαραγμένο άνθρωπο", ένα από τα εκατομμύρια παιδιά που δυστυχούν μή έχοντας κανέναν να τους δώσει λίγη στοργή
--------------------------------------------------------------------------------


Αλήθεια αυτό το παιδί που θα έχει ήδη υποστεί το πλήγμα να χάσει τους βιολογικούς του γονείς το ρωτάει κανείς αν θέλει να μεγαλώσει σε μία τέτοια "οικογένεια". Όση φροντίδα κι αν έχει πιστεύεις ότι θα εξελιχτεί σε έναν συκγροτημένο άνθρωπο όταν μεγαλώσει? Δεν θα του έχουν δημιουργηθεί τεράστια ψυχολογικά προβλήματα αν μεγαλώσει σε ένα σπίτι με μαμά και μαμά ή μπαμπά και μπαμπά αντί με δύο διαφορετικού φύλου γονείς που θα έχουν και διαφορετικά πράγματα να του δώσουν. Δεν θα αισθάνεται μειονεκτικά ή και άβολα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του?ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ DAGON ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΙ ΤΟΥ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΒΟΛΑ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ
ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 21:27:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όση φροντίδα κι αν έχει πιστεύεις ότι θα εξελιχτεί σε έναν συκγροτημένο άνθρωπο όταν μεγαλώσει?

Ναι, το πιστεύω, αν συγκροτημένοι άνθρωποι είναι και αυτοί που θα το μεγαλώσουν.

quote:
Δεν θα του έχουν δημιουργηθεί τεράστια ψυχολογικά προβλήματα αν μεγαλώσει σε ένα σπίτι με μαμά και μαμά ή μπαμπά και μπαμπά αντί με δύο διαφορετικού φύλου γονείς που θα έχουν και διαφορετικά πράγματα να του δώσουν.

Από πού διασφαλίζεται ότι οι δύο διαφορετικού φύλου γονείς θα έχουν να του δώσουν διαφορετικά πράγματα; Ποια είναι αυτά τα "διαφορετικά" πράγματα που χρειάζεται το παιδί; Δύο άνθρωποι του ίδιου φύλου θα του δώσουν τα "ίδια" πράγματα ο καθένας και όχι διαφορετικά; Δύο γυναίκες είναι μόνο γυναίκες και όχι δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Δύο άντρες είναι μόνο άντρες και όχι δύο διαφορετικοί άνθρωποι;

quote:
Δεν θα αισθάνεται μειονεκτικά ή και άβολα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του?

Αν έτσι του το περάσουν να αισθάνεται, ναι, θα το αισθάνεται.

quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ DAGON ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ Σ ΥΝΟΜΙΛΗΚΟΙ ΤΟΥ(1)
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΒΟΛΑ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ
ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΟΥΜΕ(2) ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ.

Να λοιπόν οι λέξεις - φράσεις "κλειδιά"...

1. Τι θα πει ο περίγυρος, πώς θα το δεχτεί δηλαδή η κοινωνία.
2. "Βαπτίζουμε" κάτι φυσιολογικό σύμφωνα με τα δεδομένα μας.

Επί της ΟΥΣΙΑΣ δηλαδή, τίποτα!


ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2005, 22:55:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καθήστε λίγο γιατί τα έχετε μπερδέψει
Αρχικά συμφωνώ στο ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να έχουν ισότιμα δικαιώματα αλλά γάμος δέν είναι δυνατό να γίνει μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δηλαδή άντρα με άντρα ή γυναίκας με γυναίκα ούτε οποιαδήποτε νομική δέσμευση ή ένωση μεταξύ τους. Γιατί στόχος του γάμου είναι η δημιουργία απογόνων και αυτό δέν μπορεί να γίνει με τίποτα απο άτομα ίδιου φύλου αλλά μόνο διαφορετικών.
Κατα τα άλλα για το παιδί αυτό που έχει σημασία είναι άν μπορέσουν οι όποιοι προστάτες τους να τα βγάλουν πέρα στην ανατροφή του μέχρι να ενηλικιωθεί ανεξάρτητα με το φύλλο τους. Υπάρχει και μεγάλο ποσοστό απο παιδιά χωρισμένων γωνιών που έχουν μεγαλώσει μόνο με την μητέρα ή τον πατέρα και δέν υστερούν σε τίποτα απο τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου φίλε ananaa. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τον περίγυρο και το τί λένε οι άλλοι για μάς και τους γονείς μας πρέπει να κοιτάζουμε την ουσία της υπόθεσης. Και το παιδί δέν είναι απαραίτητο να δώσει καμιά αναφορά στους συνομίληκους του για την οικογενειακή του κατάσταση.


"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 00:30:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Να λοιπόν οι λέξεις - φράσεις "κλειδιά"...

1. Τι θα πει ο περίγυρος, πώς θα το δεχτεί δηλαδή η κοινωνία.
2. "Βαπτίζουμε" κάτι φυσιολογικό σύμφωνα με τα δεδομένα μας.

Επί της ΟΥΣΙΑΣ δηλαδή, τίποτα!


Σε αυτή την κοινωνία ζεις και με αυτά τα δεδομένα. Τα δεδομένα ίσως δεν θα είναι πάντα αυτά. Όμως ποιός μας λέει ότι αν καθημερινά κατεβάζουμε τον πήχυ όλο και πιο χαμηλά στο τέλος δεν θα καταντήσουμε να μιλάμε και για τα δικαιώματα των κτηνοβατών, ή δεν θα καταργήσουμε και τον ίδιο τον γάμο και θα πηδιόμαστε μεταξύ μας σαν τα σκυλιά, καταστρέφοντας έτσι το σημαντικότερο όπλο που μας έδωσε η φύση και που μας διαφοροποιεί από τα ζώα:το λόγο(λογική)

Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 00:36:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Από πού διασφαλίζεται ότι οι δύο διαφορετικού φύλου γονείς θα έχουν να του δώσουν διαφορετικά πράγματα; Ποια είναι αυτά τα "διαφορετικά" πράγματα που χρειάζεται το παιδί; Δύο άνθρωποι του ίδιου φύλου θα του δώσουν τα "ίδια" πράγματα ο καθένας και όχι διαφορετικά; Δύο γυναίκες είναι μόνο γυναίκες και όχι δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Δύο άντρες είναι μόνο άντρες και όχι δύο διαφορετικοί άνθρωποι;

Η φύση δημιούργησε τον πατέρα και την μητέρα. Δύο διαφορετικά αρχέτυπα. Δύο διαφορετικούς ρόλους. Δυο διαφορετικές υποστάσεις. Αν εσύ πιστεύεις ότι πρόκειται απλά για ανθρώπους που το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι τα γεννετικά τους όργανα...
Κι αν πιστεύεις ότι αυτό δεν επηρεάζει την ψυχοσύνθεση ενός παιδιού, τότε τώρα μιλάς περισσότερο για να αμυνθείς παρά γιατί πιστεύεις αυτά που λες.


Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 01:17:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γιατί στόχος του γάμου είναι η δημιουργία απογόνων

Krisna, κάτσε λίγο γιατί τα έχεις μπερδέψει
Στόχος του γάμου είναι η από κοινού συμβίωση δύο ανθρώπων με ό,τι αυτό νομικά και δικαιωματικά συνεπάγεται. Δεν πρέπει να παντρεύονται άνθρωποι με πρόβλημα τεκνοποίησης; Είναι δυνατόν;

DAGON, παρότι πιστεύω ότι ολοκλήρωσα τη σκέψη μου και τα πιστεύω μου, φαίνεται ότι εκτός του ότι δεν γίνονται αντιληπτά, υπάρχουν και εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές. Γι' αυτό και ο Λόγος (λογική), μάς δόθηκε για να διαφοροποιηθούμε όχι μόνο από τα ζώα αλλά και μεταξύ μας. Διαφορετικά θα είμασταν όλοι ίδιοι κι όμοιοι και δεν θα υπήρχε πρόοδος.

Η λογική ΣΟΥ είναι άλλη από τη δική ΜΟΥ και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάτι που δεν μπορεί να συλλάβει η δική σου λογική (ή η δική μου αντίστροφα).

Δεν αμύνομαι, υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε ώριμου ανθρώπου να κάνει ό,τι θέλει με οποιονδήποτε άλλο ώριμο άνθρωπο (γι' αυτό και τα περί... κτηνοβασίας είναι, σύμφωνα με τη λογική ΜΟΥ, εκτός θέματος).

Επίσης η λογική ΜΟΥ, μου λέει ότι η φύση δημιούργησε τον ΑΝΘΡΩΠΟ και οποιοδήποτε ρόλο ή ιδιότητά του είναι υπεύθυνος -συναισθηματικά ή λογικά ενεργώντας- να υπερασπιστεί ή όχι. Να δεχτεί ή όχι. Τα αρχέτυπα είναι για μένα καθαρά συντηρητικές έννοιες που δεν δέχομαι από τότε που γεννήθηκα. Μπορεί η γιαγιά, ο παππούς, ο/η υπεύθυνος/η ενός ορφανοτροφείου, ο χωρισμένος γονιός, ο χήρος ή η χήρα γονιός, ο/η θετός/ή γονιός να δώσουν πολλά περισσότερα σε ένα παιδί και στη "ψυχοσύνθεσή" του απ' ό,τι δύο αρχέτυπα -πατέρα/μητέρα- που σκυλοτρόγωνται όλη μέρα και συζούν απλά γιατί κάποτε "δέθηκαν" με ένα συμβόλαιο γάμου (και τι θα πεί ο κόσμος/κοινωνία, στα δεδομένα που ζούμε;).

Κατεβαίνει ο πήχυς ή ανεβαίνει άραγε;


ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 01:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στόχος του γάμου είναι η από κοινού συμβίωση δύο ανθρώπων με ό,τι αυτό νομικά και δικαιωματικά συνεπάγεται.

Ο γάμος ήταν πάντα ιδιαίτερα συνδεδεμένος και με την θρησκεία. Σε όλες τις κοινωνίες από την αρχαιότητα εώς σήμερα. Τί έχεις να πεις για αυτό?

quote:
Μπορεί η γιαγιά, ο παππούς, ο/η υπεύθυνος/η ενός ορφανοτροφείου, ο χωρισμένος γονιός, ο χήρος ή η χήρα γονιός, ο/η θετός/ή γονιός να δώσουν πολλά περισσότερα σε ένα παιδί και στη "ψυχοσύνθεσή" του απ' ό,τι δύο αρχέτυπα -πατέρα/μητέρα- που σκυλοτρόγωνται όλη μέρα και συζούν απλά γιατί κάποτε "δέθηκαν" με ένα συμβόλαιο γάμου

Συμφωνώ εν μέρει... Πόσες όμως είναι αυτές οι περιπτώσεις όμως? Και στην τελική εσύ δεν μιλάς για κάτι τέτοιο αλλά για ανατροφή ενός παιδιού σε μία ευαίσθητη ηλικία από δύο ομοφυλόφιλους. Άραγε ένας ψυχολόγος θα συμφωνούσε μαζί σου?


quote:
Δεν αμύνομαι, υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε ώριμου ανθρώπου να κάνει ό,τι θέλει με οποιονδήποτε άλλο ώριμο

Ένας θέλει να σκοτώσει έναν και ο άλλος θέλει κι αυτός να σκοτωθεί από αυτόν. Γιατί εδώ ο νόμος, η έγγραφη αυτή σύμβαση της κοινωνίας,
επεμβαίνει παρότι συναινούν και οι δύο?
Ίσως ακραίο παράδειγμα αλλά προβληματίσου λίγο..

Στην κοινωνία δεν υπάρχει λογική ΣΟΥ και λογική ΜΟΥ. Υπάρχει κοινή λογική, η οποία διαμορφώνεται βέβαια ανάλογα με τα σημεία των καιρών.


Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mariha2912
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
619 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 03:38:53  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος mariha2912  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΑΜΟΣ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ,ΑΛΛΑ ΕΦ ΟΣΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ. ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ananasss .
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OSIRIS_A_K
Νέο Μέλος

Greece
45 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 04:14:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OSIRIS_A_K  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ μαζί σου ananasss .
DAGON
Ο γάμος είναι μόνο για να εξυπηρετεί τα νομικά δικαιώματα και αν έχεις καμία αντίρρηση πες μου τη άλλο σου προσφέρει ο γάμος?
Η θρησκεία νομίζεις όσα λέει είναι λόγια του θεού, δεν το νομίζω, ο θεός πιστεύω κατά την γνώμη ΜΟΥ δεν θα έλεγε ποτέ μέσα στης εντολές του '
''''η γυνή να φοβείται τον άντρα
και άλλα πολλά πιστεύω ότι συμπλήρωσαν ότι τους βόλευε κατά την εποχή εκείνη, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
θέλω να πω το θέμα είναι ότι δεν είναι τι δέχεται η κοινωνία το θέμα είναι τη δέχεσαι εσύ.
ίσος να είναι κάπως παρατραβηγμένα αλλά αν έχεις ανοιχτώ μυαλό και δεις με τα μάτια της ψυχής και όχι της κοινωνίας θα διαπιστώσεις ότι τίποτα δεν επιτρέπετε και όλα επιτρέπονται.
Τι εννοώ? το να επιτρέπει σε ένα κανονικό ζευγάρι να κάνει ένα παιδί και να το εκμεταλλεύεται ψυχικά επιτρέπετε δεν νομίζω, καλύτερα να ήταν με ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλους παρά με αυτούς τους γονοίς πιστεύω θα το μεγάλωναν πολύ καλύτερα
με λίγα λόγια δεν παίζει ρόλο το έξω αλλά το μέσα.
αν κοιτάζεις με τα μάτια σου το έξω το μόνο που θα δεις είναι η εμφάνιση και όλα τα άλλα εξωτερικά προτερήματα, αλλά είναι προτερήματα??
ενώ αν κοιτάξεις μέσα με τα μάτια της ψυχής θα δεις αυτό που υπάρχει πραγματικά.
οι κοινωνία μας έχει μάθει να κοιτάζεις μόνο το έξω και όχι το μέσα αν αυτό θες να ακολουθήσει είναι δικαίωμα σου
ή
ακολούθα το όχλο με τους πολλούς που βλέπουν μόνο εξωτερικά
ή
ακολούθα τον όχλο με τους λίγους που βλέπουν εσωτερικά
είναι δυο δρόμοι
αν επιλέξεις τον πρώτο μπορείς να κρυφτής μέσα στους πολλούς και έτσι να γλιτώσεις
αν επιλέξεις τον δεύτερο το πιο πιθανό είναι να εκτεθείς
πύων θα επιλέξεις?? είναι επιλογή του καθενός να χαράξει το δρόμο του όποιος και ας είναι αυτός
μέσα , έξω.
εξω, μέσα
τελικά τι αναζητάμε το εσωτερικό μας είναι
ή
το εξωτερικό μας περίβλημα.
Δεν είναι το θέμα αν μιλάμε για τους ομοφυλόφιλους η για οποιωνδήποτε
αλλά το θέμα είναι ότι ακολουθάμε ένα λάθος δρόμο που μας διδάξαν ότι είναι αυτός ο σωστός γιατί είναι ο σωστός
δεν ακολουθάμε το δρόμο της καρδιά μας της ψυχής μας είναι κρίμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
decadance2
Νέο Μέλος


35 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 04:53:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους decadance2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρισκω την συζήτηση σας εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εχω αποφασίσει να επεμβαίνω μονο όταν το θεωρώ απαραίτητο.
Θά προσπαθίσω να απαντήσω σε αρκετά ζητήματα που τέθηκαν γενικώς κι οχι με quote και να με συγχωρέσετε γι αυτο..

Αρχίζω με τον φιλο που αναρωτιέται αν η ομοφυλοφιλια ειναι ''παρα φυσιν'' η οχι..
Πρωτα απ ολα για να απαντησει καποιος σε αυτο θα πρεπει να γνωριζει την φυση.Και ειδικα την ανθρωπινη φυση..
Υπαρχει καποιος που να ισχυριζεται πως την κατανοει απολυτα;
Μαλλον οι ψυχολογοι ειναι οι ποιο ειδικοι.Οι οποιοι απο την δεκαετια του 70 απεσυραν την ομοφυλοφιλια απο την κατηγορια των ψυχικων νοσηματων,παραδεχομενοι το γεγονος πως τα προβληματα των ομοφιλοφυλων δεν πηγαζανε απο την ομοφιλοφυλια τους αλλα απο την μη αποδοχη της ομοφυλοφιλιας τους απο το περιβαλλον τους.
Πριν απο εναν περιπου μηνα (με τεραστια καθυστερηση κατα την γνωμη μου) η Αμερικανικη Ψυχιατρικη Ενωση δηλωσε στον τυπο με αντιπροσωπο της πως στεκεται δημοσια υπερ της νομικης καλυψης του δικαιωματος γαμου των ομοφιλοφυλων για λογους ψυχικης ισσοροπιας.
Και ειναι η πρωτη φορα που μια ομαδα επιστημονων παιρνει δημοσια τον λογο σε ενα τετοιο θεμα.

Καπου αλλου διαβασα απο καποιον πως σ ολοκληρη την φυση μονο στον ανθρωπο συνανταμε την ομοφυλοφιλια.
Λοιπον φιλε μου,μαθε πως η ομοφυλοφιλια/λεσβιασμος και αμφιφιλια συναντατε σε 450 ειδη ζώων.(Ερπετά,πτηνά,έντομα και θυλαστικα..)
Περισσοτερα και για οποιον θελει να εμβαθυνει στο θεμα,μπορειτε να διαβασετε στο βιβλιο του (βραβευμενου για την συγκεκριμενη ερευνα)Βιολογου Bruce Bagemihl.Ph.D. Biological Exuberance:Animal Homosexuality and Natural Diversity (Stonewall Inn Editions)

Τωρα για το θεμα του γαμου,πιστευω πως ο ananasss ηδη με καλυψε στο ερωτημα για ποιους λογους πρεπει να παντρευονται οι ομοφυλοφιλοι..

Και σκεφτειτε και κατι αλλο.Αυτη την στιγμη ο γαμος μεταξυ ατομων του ιδιου φυλου αναγνωριζεται νομικα σε 19 πολιτειες της Αμερικης,και σε 9 χωρες της Ε.Ε.(Γερμανια,Βελγιο,Ολλανδια,Σουηδια,Πορτογαλια,Γαλλια,Δανια,Φιλανδια,Ισπανια)και ως το τελους του χρονου μπαινουν στον χορό και Νορβηγια,Ισλανδια,Ιρλανδια,Λουξενβουργο και Μ.Βρετανια.
Ολες αυτες οι χωρες κανουν λαθος;Σφαλουν;

Προβλεπω πως τελευταιες θα μεινουν η Ιταλια λογω Βατικανου και η Ελλαδα λογω Ορθοδοξιας.
Αν και η Ιταλια στο θεμα ομοφιλοφιλια βρισκεται πολυ ποιο ''μπροστα''απο την Ελλαδα,αφου οχι μονο δεν θαβονται ειδησεις και ταινιες με αναλογο θεμα απο τον τυπο αλλα υπαρχει και το gay tv δηλαδη ολοκληρο τηλεοπτικο καναλι που εκτος απο τα θεματα που παρουσιαζει παιζει μεχρι και ταινιες gay soft porno κι οποιος εχει δορυφορηκη ληψη μπορει να το διασταυρωσει.
Ενω στην Ελλαδα απαγορευονται εκπομπες ραδιοφονου(Με την δημοσιγραφο Μαρια Cyber στο ραδιο Πειραιας νομιζω )και εδω συζητατε για το αν σοκαρε η οχι ενα φιλι..

Τωρα για την Ορθοδοξία και την ομοφυλοφιλια ειναι ενα τεραστιο θεμα που θα προτιμουσα να μην το ανοιξω για την ωρα..
Παντως γενικα για οσους πιστευουν πως η ομοφυλοφιλια ειναι''καταραμενη''απο τον Χριστιανισμο θα προτεινα να ριξουν μια ματιά στο βιβλίο ''What the Bible really says about Homosexuality''του Daniel A.Helminiak Ph.D.(Alamo Square Press)
Θα εκπλαγειτε σιγουρα διαβαζοντας το, με θεσεις επισημες απο μερικους απο τους μεγαλυτερους θεολογους μεσα απο πανεπηστημια και προλογησμενο απο καποιον επισημο ιερεα του Βατικανου..
Για την Ορθοδοξια θα επανελθω καποια στιγμη και θα εκπλαγειτε σιγουρα πολλοι.Απλα δεν ανοιγω τωρα το θεμα γιατι ειναι τεραστιο..

Οσον αφορα την υιοθεσια παιδιων παραθετω μονο το εξης.
Μετα απο 30ετη ερευνα σε παιδια που μεγαλωσαν σε ομοφιλοφυλες οικογενειες η Αμερικανικη Ενωση Ψυχιατρων εδωσε το πρασινο φως σε νομοθετες για κατοχυρωση του δικαιωματος υιοθεσιας παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια.
Πανω σε αυτη την ερευνα και παραθετοντας τις δικες τους αποψεις και εμπειριες εδωσαν το πρασινο φως οι ψυχολογοι στην Ολλανδια και Γερμανια στους νομοθετες ετσι ωστε να εφαρμοζετε πληρως σημερα η υιοθεσια παιδιων στις παραπανω χωρες.

Και πεστε μου παρακαλω,αυτοι οι ψυχολογοι κανουν λαθος;
Ειναι ποτε δυνατον αν δεν ητανε σιγουρο πως τα παιδια μεγαλωνουν φυσιολογικοτατα σε μια τετοια οικογενοια οι ψυχολογοι να δινανε ποτε το πρασινο φως;
Μιλαμε για ολοκληρωμενες ερευνες κι οχι για το σκεπτικο ΄΄ας το δοκιμασουμε''
Πιστευω πως κανενας παιδοψυχολογος δεν θα εβαζε ποτε την υπογραφη του αν δεν ηταν 100% βεβαιος..
Αυτα για να μην σας κουραζω με μακροσκελη σχολια..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mariha2912
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
619 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 04:53:38  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος mariha2912  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΙΚΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΕΛΙΚΑ. Η ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙ ΚΑΛΑ Γ...Ω ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ,ΚΙ Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ Η ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΟΠΕΛΙΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝΕ GAY, ΚΙ ΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙΑ,ΚΙ ΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΦΡΟΙ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ,ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ FAME STORY. ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΜΗΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ. ΕΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ,ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΖΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ,ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ,ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΟΥΣΙΟ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.ΕΙΜΑΙ 23 ΕΤΩΝ,ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΩ. ΚΑΙ ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ GAY,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ,ΕΙΤΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ,ΕΙΤΕ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ,ΕΙΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 08:21:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Krisna, κάτσε λίγο γιατί τα έχεις μπερδέψει
Στόχος του γάμου είναι η από κοινού συμβίωση δύο ανθρώπων με ό,τι αυτό νομικά και δικαιωματικά συνεπάγεται. Δεν πρέπει να παντρεύονται άνθρωποι με πρόβλημα τεκνοποίησης; Είναι δυνατόν;

Κοιτάξτε σχετικά με τον γάμο είναι πραγματικά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ και ιδιαίτερα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Και είναι ο Χριστιανισμός αυστηρότατος σε αυτό "έσσονται δυό εις σάρκα μία" και αναφέρεται στον άντρα και στην γυναίκα και ούτε κατα διάννοια σε άντρα με άντρα απο την στιγμή που η ομοφυλοφιλία κατά την λογική του Χριστιανισμού θεωρείται το μεγαλύτερο κακούργημα. Όπως και ο Κοινωνικός ρατσισμός που παρατηρείται σήμερα στους ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα κανείς δέν αμφιβάλλει οτι οφείλεται στον Χριστιανισμό.
Άρα ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι ολοκληρωτικά αδιανόητος και απορώ άν εφαρμόζεται σε άλλα κράτη. Όσον αφορά τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ τα δεδομένα είναι πολύ ελαστικότερα αλλά μήν ξεχνάτε οτι και ο Πολιτικός γάμος απο τον Θρησκευτικό προέκυψε και δικό του παρακλάδι είναι. Άρα όσοι παντρεύονται ακόμα και με πολιτικό γάμο κατά βάση εξυπηρετούν έναν κανόνα ή μυστήριο του Χριστιανισμού, η οποιαδήποτε μορφή γάμου. Οπότε η λέξη ΓΑΜΟΣ μεταξύ ομοφυλόφιλων ακούγεται πολύ στραβά αλλά ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ μπορεί να συζητηθεί με καμιά περίπτωση όμως ο Θρησκευτικός.
Κατα τα άλλα ανεξάρτητα απο τον ακραίο κοινωνικό ρατσισμό η Νομοθεσία στην Ελλάδα σήμερα είναι εξαιρετικά δίκαιη και δέν κάνει κανέναν διαχωρισμό τους απο το κοινωνικό σύνολο, τους έχει σε ίση μοίρα και αυτό είναι που πρέπει να βλέπουν.
Όσο για το παιδί το καλύτερο είναι να μεγαλώσει με πατέρα και μητέρα αλλά άν αυτό είναι αδύνατο να γίνει προτιμότερο είναι να μεγαλώσει με δύο άντρες έστω ομοφυλόφιλους παρά να πεταχτεί στον δρόμο.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Aphrodity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 16:48:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Aphrodity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Mε την δημοσιγραφο Μαρια Cyber στο ραδιο Πειραιας νομιζω

Ράδιο Ηρακλείου ήταν αλλα χάθηκε.
quote:
Τίποτα δεν είναι φοβερό όταν πλασάρεται σιγά σιγά
Ναι αλλα με το να μην το προβάλλουν καθόλου δεν είναι σαν να αγνωούν μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα και το πως ζούν αυτοί? Ειναι κακό να δείξει κάποιος τα προβλήματα που αντιμετοπίζουν οι ομοφυλόφιλοι? Οσο για τον γάμο και το αν καταργηθεί θα πηδιόμαστε σαν τα σκυλιά η εντίπωσή μου είναι οτι ήδη αυτό συμβαίνει, δεν βλέπω και πολλουν να περιμένουν να παντρευτούν..
Θρησκευτικος ίσως να συμφωνίσω είναι too much για την εποχή αλλα πολιτικός γάμος που ενοχλεί?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Deghar Adhark
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Fiji
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 19:48:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Deghar Adhark  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όσο για το παιδί το καλύτερο είναι να μεγαλώσει με πατέρα και μητέρα αλλά άν αυτό είναι αδύνατο να γίνει προτιμότερο είναι να μεγαλώσει με δύο άντρες έστω ομοφυλόφιλους παρά να πεταχτεί στον δρόμο

δεν μιλας σοβαρα ετσι?.οταν σκεφτομαι ενα παιδι να μεγαλωνει με δυο αντρες μου ερχεται να ξερασω.οι σπαρτιατες τα παιδια που ηταν αρρωστα η καθυστερημενα,γενικως μη φυσιολογικα τα πεταγανε.και καλα κανανε.
δεν ειμαι καθολου υπερ της βιας αλλα πιστευω οτι δινανε μια ευκαιρια στο παιδι να μην ζησει μια απραδεκτη ζωη που θα γελοιοποιουταν απο τους παντες.
το να ειναι καποιος ομοφυλοφιλος ειναι κατι που με στενοχωρει παρα πολυ.αυτοι οι ανθρωποι ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι απο την φυση τους "ανωμαλοι".
δεν εχω διακαιωμα να κατκρινω κανεναν και βασει των αρχων της δημοκρατιας ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει.
σιγουρα αυτο ειναι καλο αλλα αν υπαρχει θεος και βλεπει αυτα που συμβαινουν.....δεν θα ηθελα καθολου να ημουν στην θεση του

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kswtikoula
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
676 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 20:08:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kswtikoula  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος kswtikoula  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
δεν μιλας σοβαρα ετσι?.οταν σκεφτομαι ενα παιδι να μεγαλωνει με δυο αντρες μου ερχεται να ξερασω.οι σπαρτιατες τα παιδια που ηταν αρρωστα η καθυστερημενα,γενικως μη φυσιολογικα τα πεταγανε.και καλα κανανε.
δεν ειμαι καθολου υπερ της βιας αλλα πιστευω οτι δινανε μια ευκαιρια στο παιδι να μην ζησει μια απραδεκτη ζωη που θα γελοιοποιουταν απο τους παντες.
το να ειναι καποιος ομοφυλοφιλος ειναι κατι που με στενοχωρει παρα πολυ.αυτοι οι ανθρωποι ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι απο την φυση τους "ανωμαλοι".
δεν εχω διακαιωμα να κατκρινω κανεναν και βασει των αρχων της δημοκρατιας ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει.
σιγουρα αυτο ειναι καλο αλλα αν υπαρχει θεος και βλεπει αυτα που συμβαινουν.....δεν θα ηθελα καθολου να ημουν στην θεση του


Δηλαδή συγνώμη,
εσύ σοβαρά μιλάς?
Ξεκινάς λέγοντας ότι καλό θα ήταν να τους πετάξουμε στο γκρεμό...
Αν υπάρχει Θεός εύχομαι να σε φωτίσει και να δώσεις μια ευκαιρία στους άρρωστους, καθυστερημένους, ανώμαλους να ζήσουν όσο πιο αξιοπρεπώς μπορούν.
Και αν υπάρχει να μην είναι ο θεός τιμωρός γιατί θα σωθείς μόνο αν μεταννοήσεις.
Φιλικά Ξωτικούλα


Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Deghar Adhark
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Fiji
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 20:24:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Deghar Adhark  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δηλαδή συγνώμη,
εσύ σοβαρά μιλάς?
Ξεκινάς λέγοντας ότι καλό θα ήταν να τους πετάξουμε στο γκρεμό...
Αν υπάρχει Θεός εύχομαι να σε φωτίσει και να δώσεις μια ευκαιρία στους άρρωστους, καθυστερημένους, ανώμαλους να ζήσουν όσο πιο αξιοπρεπώς μπορούν.
Και αν υπάρχει να μην είναι ο θεός τιμωρός γιατί θα σωθείς μόνο αν μεταννοήσεις.

φιανεται με παρεξηγησες,η αληθεια μερικες φορες ειναι σκληρη και αδικη.αυτοι οι ανθρωποι δεν μπορουν να ζησουν σαν τους υπολοιπους.οσο και αν προσπαθησουμε παντα θα ειναι κατωτεροι.
αυτο ειναι φυσικα πολυ λυπηρο και ακουγεται σκληρο αλλα...ειναι η αληθεια.προκειμενου λοιπον να ζουν αυτοι οι ανθρωποι σε αυταπατες και ψευδαισθησεις ειναι προτιμοτερο να ξαναρθουν να ζησουν με αξιοπρεπεια.
ευκαιριες στους ανωμαλους και στους καθυστερημενους δινω αλλα ειναι ανουσιο.η αληθεια ειναι αληθεια.
αν εινιαι τιμωρος δεν μετανοω για τιποτα.εκανα λαθη και σωστα πραγματα.θα ειμαι υπευθυνος τον πραξεων μου,και αν κρινει πως ημουν λαθος,θα μου αποδοθει η αναλογη τιμωρια.δεν θα πεσω ομως στα γονατα να ζηταω ελεος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 21:03:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
δεν μιλας σοβαρα ετσι?.οταν σκεφτομαι ενα παιδι να μεγαλωνει με δυο αντρες μου ερχεται να ξερασω.οι σπαρτιατες τα παιδια που ηταν αρρωστα η καθυστερημενα,γενικως μη φυσιολογικα τα πεταγανε.και καλα κανανε.

Θα σου απαντήσω επειδή είμαι και εγώ Σπαρτιάτης στην καταγωγή.
Το θεωρείς σωστό αυτό, και πώς εσύ μπορείς να ξεχωρίσεις ένα νεογέννητο άν είναι φυσιολογικό ή όχι? Αλλά όπως και να το κάνουμε οι Σπαρτιάτες πέταγαν τα μωρά που είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας (ακρωτηριασμένα κτλπ) και δέν μπορούσαν να ζήσουν φυσιολογική ζωή με κανένα τρόπο. Ένα υγιές παιδί για το οποίο κανείς δέν μπορεί να ξέρει τις δυνατότητες του και πού μπορεί να φτάσει τί φταίει για τις αμαρτίες των γονέων του και ποιός ο λόγος να θανατωθεί επειδή οι γονείς του αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη να το μεγαλώσουν?
Αλλά και εγώ πιστεύω οτι πλάκα κάνεις και δέν μιλάς σοβαρά γι'αυτό που είπες και γι'αυτό δέν θα συνεχίσω.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Edited by - Krisnna on 05/06/2005 21:09:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kswtikoula
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
676 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 21:21:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kswtikoula  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος kswtikoula  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
φιανεται με παρεξηγησες
Κι εγώ αυτό ήλπιζα,
αλλά δεν νομίζω.
Αυτά που λες πές τα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται παρά τα όποια ελαττώματά τους,
ή την διαφορετικότητά τους,
και είναι δημιουργικοί, ανοιχτόκαρδοι, αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι.
Και οι αδαείς περιμένουν καταννόηση για την ομοφυλοφιλία,
την στιγμή που κάποιοι διατυμπανίζουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες ότι ποτέ δεν θα ζήσουν μια φυσιολογική ζωή γιατί δεν είναι όπως πρέπει.
quote:
και δέν μπορούσαν να ζήσουν φυσιολογική ζωή με κανένα τρόπο

Αγαπητέ από σένα δεν το περίμενα αυτό.
Ποιος το κρίνει αυτό για έναν ακρωτηριασμένο άνθρωπο????
Δηλαδή να μην έχει την ευκαιρία κανγιατί εμείς οι φυσιολογικοί το λυπόμαστε.
Σιγά τόσος ανθρωπισμός θα μας βλάψει.
Σας παρακαλώ όλους να σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί αυτό το φόρουμ να το διαβάζουν ομοφυλόφιλοι, ανάπηροι, προβληματικοί, ακρωτηριασμένοι, που έχουν ακριβώς την ίδια νοητική ικανότητα με εμάς και ίσως και πολύ ανώτερη.
Λίγος σεβασμός για τους ανθρώπους που δεν είναι "φυσιολογικοί" ή είναι "προβληματικοί" είναι τουλάχιστον αναγκαίος.
Να χαρώ εγώ εσωτεριστές...

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 22:03:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το θεωρείς σωστό αυτό, και πώς εσύ μπορείς να ξεχωρίσεις ένα νεογέννητο άν είναι φυσιολογικό ή όχι?

Η επιστήμη έχει φτάσει στο σημείο να το προβλέπει αυτό, σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις.


quote:
Ένα υγιές παιδί για το οποίο κανείς δέν μπορεί να ξέρει τις δυνατότητες του και πού μπορεί να φτάσει τί φταίει για τις αμαρτίες των γονέων του και ποιός ο λόγος να θανατωθεί επειδή οι γονείς του αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη να το μεγαλώσουν?


Πολλά παιδιά γεννιούνται με διανοητική καθυστέρηση επειδή οι γονείς τους ήταν ανεύθυνοι(πχαλκολικοί,ναρκωμανείς,έπασχαν από ανίατες ασθένιεςκλπ)και παρά ταύτα αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.

quote:
Να χαρώ εγώ εσωτεριστές...

Δεν είμαι εσωτεριστής. Αυτό μου στερεί το δικαίωμα να γράφω εδώ ή με κάνει να χάνω το κύρος μου ως συνομιλητής σου?

Επειδή το θέμα είναι η ομοφυλοφιλία, αλλά σχετίζεται και με αυτά που λέμε, ξαναρωτάω

Ποιός είναι ο πραγματικός ανθρωπισμός, ο ανθρωπισμός ή ο "ανθρωπισμός"?


Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kswtikoula
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
676 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2005, 22:25:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kswtikoula  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος kswtikoula  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η απάντησή μου απευθύνεται σε εσένα μόνο στην περίπτωση που συμμερίζεσαι την άποψη του Deghar Adhark.
Ειδάλως δεν καταλαβαίνω τι υπαινίσεσαι...
Αν κι εσύ θεωρείς ανθρωπισμό το να καταδικάζουμε ως ανίκανους, δυστυχισμένους και χωρίς λόγο ύπαρξης όλους τους διαφορετικούς,
τότε κι εγώ λέω ότι ο Χίτλερ ήταν ο απόλυτος ανθρωπιστής.
Πολύ τελειότητα δεν αποδίδουμε εαυτούς όλοι εδώ μέσα???
Ας το ξανασκεφτούμε κατά πόσο έχουμε το δικαίωμα να καταδικάζουμε όλοι εμείς οι φυσιολογικοί.
quote:
Δεν είμαι εσωτεριστής. Αυτό μου στερεί το δικαίωμα να γράφω εδώ ή με κάνει να χάνω το κύρος μου ως συνομιλητής σου?


Τίποτα από τα δύο,
απλά το θέμα μερικές φορές είναι κάτι περισσότερο από άποψη,
όταν σχολιάζει κάτι με το οποίο ορισμένοι παλεύουν να ζήσουν μια ολόκληρη ζωή.
Όπως θέλεις να έχεις το δικαίωμα να λες την άποψή σου,
έτσι δεν θέλουν να διαβάζουν κι αυτοί πως είναι τέρατα χωρίς ελπίδα.
Νομίζω πως με καταλαβαίνεις.
Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OSIRIS_A_K
Νέο Μέλος

Greece
45 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 01:00:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OSIRIS_A_K  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα kswtikoula
Εσωτεριστής σημαίνει να κοιτάζεις το εσωτερικό και όχι το εξωτερικό.

quote:
η αληθεια μερικες φορες ειναι σκληρη και αδικη.αυτοι οι ανθρωποι δεν μπορουν να ζησουν σαν τους υπολοιπους.οσο και αν προσπαθησουμε παντα θα ειναι κατωτεροι

Deghar Adhark Δεν μπορείς να καταδικάζεις κάποιους ανθρώπους για αυτό που είναι και για αυτό που νιώθουν, ποίος είσαι εσύ που θα τους καταδικάσεις ως κατώτερους, σε πληροφορώ πως υπάρχουν άνθρωποι ομοφυλόφιλοι που είναι ανώτεροι και το έχουν αποδείξει με την αξία τους.
Είναι πολύ κρίμα να καταδικάζεις ένα πλήθος ανθρώπων
Τους ομοφυλόφιλους δεν τους θεωρό προβληματικούς αλλά ξεχωριστούς, δεν πάει να πει ότι τους θεωρώ ανώτερους η κατώτερους απλά Είναι ξεχωριστοί,
όπως κάθε άνθρωπος Είναι ξεχωριστός κανένας δεν Είναι όμοιος με κανένα
quote:
αλλα αν υπαρχει θεος και βλεπει αυτα που συμβαινουν.....δεν θα ηθελα καθολου να ημουν στην θεση του


οι ομοφυλόφιλοι σε πληροφορώ ότι έτσι γεννήθηκα ήταν θέλημα Του Θεού να περάσουν αυτήν την δοκιμασία και Είναι πολύ σκληρή είτε το θες είτε όχι έχουν να περάσουν πολλά, που εσύ από τα λεγόμενα σου δεν καταλαβαίνεις, δεν νιώθεις, δεν αισθάνεσαι καν, και σε λυπάμαι ειλικρινά, η ψυχή σου δεν έχει μάτια έχει τυφλωθεί, πώς μπορείς να καταδικάζεις τόσους ανθρώπους χωρίς να τους ξέρεις? πως?
ίσος δεν φταις εσύ αλλά το περιβάλλων σου σε ανάγκασε να γίνεις τέτοιος άνθρωπος, γιατί αν το παιδί σου γεννηθεί έτσι δεν πιστεύω να το σκοτώσεις,
γιατί αν το κανείς θα σκοτώσεις τον εαυτό σου και μια και δύο και εκατό φορές, γιατί άνθρωπος σημαίνει νοήμον πλάσμα και ένας άνθρωπος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, δεν θα στερούσε ποτέ μια ζωή, για πιο λόγο? με πιο δικαίωμα?
Ένα κατωτέρω ΩΝ θα το έκανε γιατί ΕΙΝΑΙ κατωτέρω και θέλει να σκοτώσει για να νιώθει ανώτερος, αλλά το ίδιο του το παιδί..! αν έκρινε έτσι Ο Θεός θα μας είχε πάρει όλους..
Και να μην στεναχωριέσαι, εξάλλου δεν θα μπεις ποτέ στην θέση Του γιατί ξέρει τι κάνει, όλα Είναι έτσι γιατί πρέπει να είναι για κάποιο λόγο που μόνο αυτός γνωρίζει.
Ο Θεός δεν παίζει ζαριά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 01:38:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aphrodity

Φυσικά δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να περιμένει να παντρευτεί κάποιος για να έχει ερωτικές-σεξουαλικές σχέσεις στην ζωή του. Για εμένα(αν και είναι όντως επιλογή κάποιων) είναι ενάντια στην φύση του ανθρώπου και προέρχεται από την ψυχική καταπίεση που ασκεί η εκκλησία(οι εκπρόσωποί της μάλλον) στους πιστούς. Εκτός κι αν είναι συνειδητή επιλογή που προέρχεται μετά από ώριμη σκέψη και γνώση του τι θες στην ζωή σου.
Εννοώ περισσότερο τον ίδιο τον θεσμό της οικογένειας. Αυτός είναι ο θεσμός που βάλλεται και τείνει να εξελειφθεί. Και δεν νομίζω να είναι και αυτός ένας ξεπερασμένος θεσμός, αλλιώς ζήτω που καήκαμε.
Εκτός και αν αγαπητέ αnanasss η οικογένεια δεν είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, η μάλλον Η αρχετυπική κοινωνία, αλλά απλά μία ομάδα ανθρώπων, διαφορετικών μεταξύ τους.


Kswtikoula


"τότε κι εγώ λέω ότι ο Χίτλερ ήταν ο απόλυτος ανθρωπιστής."

Aυτό είναι πυροτέχνημα που στοχεύει στο συναίσθημα, εκτός αν με συγκρίνεις με τον Χίτλερ

Από την στιγμή που ένα παιδί γνωρίζουμε μέσω της επιστήμης ότι πρόκειται να γεννηθεί με φοβερά προβλήματα και να ζήσει μία ζωή γεμάτη πόνο, δεν θα ήταν άδικο να το καταδικάσουμε?

Από την στιγμή που μπορούμε να το προβλέψουμε αυτό, γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο? Από σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και από αγάπη για το παιδί μας?

Ίσα ίσα πραγματική αγάπη θα δείξουμε αν δεν το φέρουμε στον κόσμο. Το ίδιο θα ήθελε και αυτή η ανθρώπινη ύπαρξη εάν είχε γνώση της κατάστασής του. Δεν είναι η δική μας αποφυγή από τα βάσανα του να μεγαλώσεις ένα τέτοιο παιδί. Είναι μία τεράστια ευθύνη. Είναι η έσχατη ανιδιοτέλεια. Όσο κι αν πονάει, όσο κι αν φθείρει την ψυχή μας.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Στην κοινωνία υπάρχουν κι αυτές οι ομάδες που αναφέρεις

" ομοφυλόφιλοι, ανάπηροι, προβληματικοί, ακρωτηριασμένοι, που έχουν ακριβώς την ίδια νοητική ικανότητα με εμάς και ίσως και πολύ ανώτερη."

Και παρατηρώ ότι βάζεις τους ομοφυλόφιλους στο ίδιο τσουβάλι με τις υπόλοιπες ομάδες ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Όλες αυτές οι ομάδες ανθρώπων έχουν να προσφέρουν πολλά και το έχουν ήδη κάνει. Στην τέχνη, στην επιστήμη και σε άπειρους άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας

Αυτή η φράση σου λοιπόν

"έτσι δεν θέλουν να διαβάζουν κι αυτοί πως είναι τέρατα χωρίς ελπίδα."

δεν θα μπορούσε να αφορά εμένα, αφού δεν νομίζω να έδειξα κάτι τέτοιο.

Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kswtikoula
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
676 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 01:51:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kswtikoula  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος kswtikoula  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όλες αυτές οι ομάδες ανθρώπων έχουν να προσφέρουν πολλά και το έχουν ήδη κάνει. Στην τέχνη, στην επιστήμη και σε άπειρους άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας

Αυτή η φράση σου λοιπόν
"έτσι δεν θέλουν να διαβάζουν κι αυτοί πως είναι τέρατα χωρίς ελπίδα."

δεν θα μπορούσε να αφορά εμένα, αφού δεν νομίζω να έδειξα κάτι τέτοιο.quote:
Η απάντησή μου απευθύνεται σε εσένα μόνο στην περίπτωση που συμμερίζεσαι την άποψη του Deghar Adhark.


Τώρα όσο για την κατηγοριοποίηση δεν είναι δική μου είναι του φίλου Deghar Adhark.
Απλά επειδή αναφέρθηκαν μέσω αυτής της κατηγοριοποίησης και άλλες "μειονότητες" που αποτελούν για πολλούς μίασμα το θεώρησα απαράδεκτο να χαρακτηρίζουμε ως απέλπιδη τη ζωή τους.
Σε καμμία περίπτωση δεν υποννοώ κάποια άλλη "συγγένεια" μεταξύ των παραπάνω ανθρώπων,
πέρα από την περιθωριοποίησή τους λόγω διαφορετικότητας.
Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

decadance2
Νέο Μέλος


35 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 03:59:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους decadance2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρωτα απ ολα να λυσουμε μια παρεξηγηση.
Η λεξη Γαμος που χρησιμοποιειτε εδω για να δηλωσει την ενωση ατομων του ιδιου φυλου,ειναι λαθος.
Μιλαμε για civil partnership ή partnerschaft στα γερμανικα το οποιο μεταφραζεται περιπου ως συντροφικοτητα.
Γινεται στο δημαρχειο καθε πολης και ειναι αντιστοιχο του πολιτικου γαμου.
Αυτο που ενδιαφερει το καθε ομοφυλοφιλο ζευγαρι ειναι η νομικη κατοχυρωση των δικαιωματων του σαν ζευγαρι,εφοσον ζουνε μαζι,εργαζονται και κανουν ονειρα για το κοινο τους μελλον.

Οι εκκλησιες και οι αποψεις της μας αφηνουν παγερα αδιαφορους.
Και αυτο βεβαιως,στην συντρηπτικη πλειψηφια,δεν θα μπορουσα να μιλησω εκ μερους ολων των ομοφιλοφυλων οπως και κανεις σας δεν μπορει να απαντησει εκ μερος ολων των ετεροφυλοφιλων..

Στην Αμερικη παντως σε ορισμενες εκκλησιες που γινονται τετοιες ενωσεις,φυσικα και δεν διαβαζεται η τελετη του γαμου,αφου αυτη αναφερετε καθαρα στην ενωση ανδρα/γυναικα.
Διαβαζετε μια ευχη απο καποιον Αγιο που δυστηχως δεν μπορω να θυμηθω το ονομα του παρα μονο το Στυλήτης.
Η συγκεκριμενη ευχη διαβαζοτανε στις εκκλησιες για την ενωση ατομων του ιδιου φυλου και ηταν ενας ορκος αγαπης και πιστης ενοπιον του θεου..Η τελετη ηταν γνωστη σαν ''Αδελφοποιηση΄΄και καταργηθηκε επισημως απο την Ιερα Συνοδο τον 7ο μ.χ.αιωνα.
Ο λογος καταργησεως της ηταν απλα του οτι η τελετη μολο που αναφερεται σε πνευματικη ενωση δυο ανθρωπων,στην πραξη ενωνε απλα δυο ομοφυλοφιλους που ζουσανε μαζι..
Και φυσικα ο τοπος που αυτο συνεβαινε;
Μην εκπλαγειτε..Ελλαδα και ειδικα στην Ηπειρο και Αττικη..

Και τελος.
Το να εμπαιζει καποιος ατομα για τα διαφορετικα ή ασυνήθη γουστα του ειναι το ιδιο παραλογο με το να εμπαιζεις καποιον επειδη γεννηθηκε πολυ ψηλος ή πολυ κοντος..
Το να θες ομως να κανεις αυτη την απλη αληθεια πιστευτη σε εναν οπαδο ή εναν βλακα,ισιδυναμει με το να θες να σταματησεις την κινηση των αστρων..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 21 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy