ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 0+@=1
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ogygos
Μέλος 2ης Βαθμίδας


261 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2004, 21:49:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
0 + άπειρον = 1
ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΨΙΛΟΝ
ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ

Για το πρώτο:
http://www.geocities.com/thiva20/Hellenic/index8a_h.htm
http://www.geocities.com/thiva20/Hellenic/index8b_h.htm

βασικά: ΜΗΔΕΝ + ΔΕΚΑ = [1/α] = 137 = ΑΡΚΑΔΙΑ

Με το Βοιωτικό αλφάβητο:
ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΨΙΛΟΝ = 1839

Λόγος μάζας νετρονίου - ηλεκτρονίου: 1838,6836598

ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ = 1893

πφe[1/α] = πφe x ΑΡΚΑΔΙΑ = πφe x 137 = 1893,008
ενώ: πφe/α = 1893,505911

Προσέξτε την αντιστροφή το 3 και του 9 στα 1839 και 1893.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2004, 20:55:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απ ότι φαίνεται το θέμα λύθηκε

Είμαστε συναρτήσεις μιας θεμελιώδους συνάρτησης. Επίσης, "..Η μόνη περίπτωση για να υπάρχει η πραγματικότητά μας , είναι να υπάρχουμε εμείς.." Και επίσης, ο χρόνος οφείλεται στην αντίληψή μας για την κίνηση! Και επίσης, η βασική διαφορά ανθρώπου-ζώων είναι το μέγεθος της μνήμης!!!

Και πολλά ακόμα τα οποία δεν αποδεικνύονται, δεν παρέχεται κανένας μηχανισμός λειτουργίας και ούτε φαίνεται πως είναι έτσι.

Επιπλέον, πολλά πράγματα μπορεί να φαίνονται λογικά, αλλά να μην είναι πραγματικά.

Επίσης, οφείλω να ομολογήσω πως πολλά από όσα ελέχθησαν δεν τα πολυκατάλαβα κιόλας, κι αυτό δεν οφείλεται σε εμένα.

Επίσης, για τους μεγάλους φυσικούς που συγκεντρώθηκαν και συμφώνησαν ότι η πραγματικότητα δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς, νομίζω καλύτερη απάντηση δεν έχει δοθεί από τον Γκαίτε, που λέει πως μάλλον εμείς δεν θα υπήρχαμε αν δεν υπήρχε η πραγματικότητα (ο ήλιος π.χ.)

Επίσης, από που προκύπτει ότι η αίσθηση του χρόνου οφείλεται στην αντίληψή μας για την κίνηση. ΄Οχι ότι ο χρόνος δεν έχει σχέση με την κίνηση, αλλά πως πρόκύπτει ότι έχει σχέση με την αντίληψή μας με την κίνηση.

Επίσης, πως προκύπτει αυτό περί της θεμελιώδους συνάρτησης. Αν ήμουν οξύς θα έλεγα πως είναι λόγια του αέρα, αλλά απλά ρωτάω, πως προκύπτει, που βασίζεται, πόθεν ...?

Επίσης, η βασική διαφορά ανθρώπου ζώων είναι το μέγεθος της μνήμης????

Ας τα πάρουμε με τη σειρά...

1. "..Το Σύμπαν λοιπόν ως υπόσταση ταυτίζεται με το Χάος ή αν θέλετε με το τίποτα υπό την έννοια του άτακτου, του «μη όντος» . Ως προς την έκτασή του ,το χάος είναι άπειρο, εξ ορισμού " .

Αυτό πως προκύπτει και πως αποδυκνείεται? Μάλλον κινούμαστε προς την αποδοχή ενός πεπερασμένου και επίπεδου σύμπαντος.

2. "..Αυτό σημαίνει ότι αν ένας παρατηρητής βρισκόταν έξω από το χάος-συμπαν δεν θα «έβλεπε» τίποτα . Επειδή όμως το χάος εξ ορισμού είναι ως χώρος άπειρος σε έκταση , θα ήταν άτοπο να μην συμπεριλαμβάνει και τον «παρατηρητή» . Ο παρατηρητής λοιπόν βρίσκεται εντός χώρου ,πράγμα που εισάγει τον περιορισμό της αλλοίωσης και της μερικής άποψης του χώρου αυτού .."

Τι να σχολιάσει κανεις?? Δεχόμαστε πράγματα που δεν ισχύουν.. Δεν κατανοούμε το πρόβλημα, αναπόφευγκτα οδηγούμαστε σε αβάσιμα συμπεράσματα.

3. "..Ποιός ή Τι μπορεί να είναι αυτό που ορίσαμε ως «παρατηρητή» .
Το Χάος ως περιέχων το Παν , αναπόφευκτα εμπεριέχει άπειρα δυνάμει σημεία , τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν και στην συνέχεια να ταξινομηθούν (τακτοποιηθούν) , σε μαθηματικές εκφράσεις , σε συμμετρίες. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις μαθηματικές εκφράσεις , ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ υπάρχει και μια που θα την ονομάσω Μοναδική –Θεμελιώδη συνάρτηση , η οποία έχει την δυνατότητα να αναπαράγει αφενός μεν μία μοναδική απεικόνιση στοιχειοθετημένη από άπειρα σημεία και αφετέρου να αναπαράγει απείρως τον εαυτό της , με αντίγραφα τα οποία διαφέρουν κατά τι. Τότε η έκφραση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί το «φίλτρο» δια μέσου του οποίου ,το χάος κατά πρώτον δημιουργεί μια απειροσύνολη μεν ως προς το πλήθος των στοιχείων πραγματικότητα , πλην όμως τακτή εφόσον προκύπτει από συγκεκριμένη έκφραση και άρα με συγκεκριμένη μορφή-απεικόνιση .Κατά δεύτερον δημιουργεί παρατηρητές κατά τι διαφοροποιούμενους "

Το χάος ως περιέχον το πάν! Από πότε ο κόσμος μας περιέχει το παν?... κλπ κλπ! Η απάντηση μου είναι πως στον κόσμο αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Επίσης, ακόμα και αυτή η μαθηματική ανάλυση οφείλει με κάποιο τρόπο να υλοποιείται μέσω κάποιου μηχανισμού. Επίσης, όλα αυτά είναι λόγια του αέρα, από τη στιγμή που δεν αποδεικνύονται. Sorry, αλλά .. "..φιλτέρα δε αληθεία"

4. "..Ο Δημιουργός Θεός λοιπόν είναι η γενεσιουργός συνάρτηση , η οποία αναπόφευκτα εμπεριέχεται στο Χάος , μέσα από την δυνάμει άπειρη έκφρασή του. Από εκεί και πέρα ένα Σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή , διαμέσου της θεμελιώδους συναρτήσεως θα ήταν μια απεικόνιση ακίνητη (Παρμενίδια θεώρηση).."

Συνάρτηση ο Θεός και εμπεριέχεται και στον κόσμο !!! Θαύμα. Και πως ο παρατηρητής προκαλεί την κίνηση .. ερώμενος, όπως λέει ο Αριστοτέλης, ο οποίος βέβαια θεωρεί τον Δημιουργό έξω από τον κόσμο?

5. "..Ένα Σύμπαν όμως μέσα από τα μάτια του παρατηρητή αναπαράγει την εικόνα μιας κινούμενης απεικόνισης (Ηρακλείτια θεώρηση) και αυτό γιατί ο παρατηρητής λαμβάνει ερεθίσματα (τιμές) από την «κατεικόνα και ομοίωσή του» γενεσιουργό συνάρτηση , με αποτέλεσμα μια αέναη επιταχυνόμενη «περιδίνηση» , υπό την επιρροή της νέας σύνθετης συνάρτησης , η μαθηματική παραγωγοποίηση («νυν») της οποίας ,μέσα στο ανθρώπινο μυαλό , δημιουργεί την αίσθηση του Χρόνου , ώστε να νιώθουμε ότι το Σύμπαν κινείται με ομαλή και όχι με επιταχυνόμενη κίνηση ..".

Τι ωραία που εξηγούνται όλα με τα μαθηματικά, ε? Το μυαλό μας κάνει αυτόματα παραγώγους της επιταχυνόμενης κίνησης μεταρέποντας της σε γραμμική.Εξηγήσαμε και τον χρόνο !!!

6. "..Το κλειδί στην κατανόηση του χρόνου είναι η έννοια «περιδίνηση» που ανέφερα παραπάνω . Για να γίνει περισσότερο κατανοητή , θα την παρομοιάσω με τα άπειρα είδωλα που σχηματίζονται από δύο καθρέπτες ,οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ο ένας απέναντι από τον άλλο. Η αίσθηση του Χρόνου λοιπόν , προκύπτει από την αντίληψη του Σύμπαντος , ως κινούμενου .."

Περισσότερες διευκρινήσεις παρακάλω, πως λειτουργεί ακριβώς αυτό? Τι εννοείτε?


7.¨".. Επειδή η γενεσιουργός συνάρτηση είναι μοναδική και για αυτό μοναδικά ΤΕΛΕΙΑ , κάθε αντίγραφο της που διαφέρει κατά τι , είναι ατελές , με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό , την διακοπή της συνέχειας . Το Θάνατο .
Τότε η συνάρτηση του παρατηρητή χάνει την επαφή με την γενεσιουργό , σταματώντας να παίρνει τιμές από το πεδίο τιμών της .
Συνεχίζει όμως να υπάρχει παίρνοντας τυχαίες , άτακτες τιμές από το Χάος .
Αυτό επιφέρει δύο τινά .
Την διακοπή απεικονίσεων (κατάρρευση του Χώρου) και την διακοπή της περιδίνησης (διακοπή του χρόνου). "

Πολύ μου άρεσε η ερμηνεία του θανάτου ως διακοπή της συνέχειας!
Αυτό είμαστε λοιπόν ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!!! Εύγε! Δεν έχει ο άνθρωπος ψυχή ή μήπως και η ψυχή είναι συνάρτηση?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2004, 02:29:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά ντε, μην κάνεις κι' έτσι. Δε σε υποχρεώνει κανείς να δεκτείς αυτές τις απόψεις. Βάλε κι' εσύ τις δικές σου και . . . βλέπουμε. Για ποιά ψυχή μιλάς; Και αφού εσύ ζητάς αποδείξεις από τους άλλους, απόδειξε μας εσύ την ύπαρξη ψυχής.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2004, 12:31:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
0 + @ = 1
Μηδεν συν Απειρο ισον Ενα.
Μητερα συν Πατερας ισον Υιος.
Φυση συν Γονιμοποιος Ουσια ισον Λογος.

Ο μονογενης (Ενα) Υιος και Λογος, ο ΗΝ ο ΩΝ και ο ΕΣΟΜΕΝΟΣ,

ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ...( Το Μεγα Απορρητο)...

Ο ανθρωπος, ως το συνολο της ανθρωποτητας που υπηρξε, που υπαρχει και θα υπαρξει στο Συμπαν, οπου αυτο φιλοξενει ζωη.

Ο Ανθρωπος, ως ΑΙΤΙΑ, ως ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ως ΣΚΟΠΟΣ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2004, 07:43:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.

Λεωνίδα που είσαι;;;

Δώσε πάλι "ζωή" σε ότι έχεις γεννήσει.

Μου λείπει το νερό του εξαγνισμού στην σκέψη....

Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2004, 23:08:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα φίλοι ,
καλησπέρα zezmperg , σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου .
Είναι αλήθεια ότι το Χάος ο καλύτερος φίλος μου και κυβερνήτης της ζωής μου με οδηγεί σε δρόμους ασυνεπείς .
Είμαι εδώ όμως τώρα για να δώσω μια τελεία συνέπειας , με την μορφή επιλόγου στο “δημιούργημά μου” το 0+@=1.
Δεν υπάρχει Ένα στοιχειώδες . Στοιχειώδης είναι μόνο η δυάδα .Διοτι οτιδήποτε είναι κάτι ,μόνο σε σχέση με κάτι άλλο (σχετικότητα). Μόνο του κάτι δεν υφίσταται , διότι δεν ορίζεται . Γεια παράδειγμα δεν υπάρχει τίποτα μονοδιάστατο μέσα στον χώρο . Μια τυχούσα ευθεία π.χ. που περνάει μπροστά από τα μάτια μας ,δεν μπορούμε να την δούμε , γιατί είναι μονοδιάστατη (έχει μόνο μήκος και όχι πλάτος ).
Η Δυάδα λοιπόν , δηλαδή η δυαδικότητα του παντός είναι το μέτρο αναφοράς και αποτελεί τον στοιχειώδη λόγο .
Η σχετικότητα του λόγου ως προς τον εαυτό του και ως προς τα στοιχεία του δημιουργεί την αρχή την δημιουργίας την “ιερή” Τριάδα .
Το Ένα είναι το δημιούργημα .
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δέχεται ερεθίσματα – πληροφορίες δια μέσου των αισθήσεών του . Τις επεξεργάζεται (συγκρίνει) και αντιδρά (συμπεραίνει) . Οι αισθήσεις του όμως είναι πεπερασμένες . Συγκεκριμένες συχνότητες ακοής , συγκεκριμένες συχνότητες όρασης , συγκεκριμένη ευαισθησία αφής κλπ .
Κάτω από αυτό το πρίσμα , συμπεραίνουμε ότι η αίσθηση της μορφής της πραγματικότητας που αντιλαμβάνεται ένας “επιστήμονας ”είναι υποκειμενική . Άρα οποιαδήποτε προσπάθεια περιγραφής (επιστημονικής) του περιβάλλοντός μας – σύμπαντος είναι επίσης υποκειμενική , εφόσον βασίζεται στην πεπερασμένη και με συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές αντίληψή μας . Σχετικότητα λοιπόν και αδιέξοδα . Εξού και η διάσημη αρχή της αβεβαιότητος .
Τι σημαίνουν όλα αυτά όμως ? Μήπως το τέλος του ορθολογισμού και την νίκη του μυστικισμού ? Όχι βέβαια !
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η επιστήμη έχει ακολουθήσει λάθος δρόμο . Βιάστηκε να υποθέσει και να πανηγυρίσει γνωσιολογικές κατακτήσεις και τεχνολογικές επιτεύξεις για το αντικείμενο (σύμπαν) , αλλά έμεινε πολύ ,μα πάρα πολύ πίσω , όσον αναφορά τις γνώσεις της για το υποκείμενο , δηλαδή τον ανθρώπινο εγκέφαλο . Αλήθεια πόσο λίγα γνωρίζουμε γι αυτόν .
Ο ορθός δρόμος κατάκτησης της γνώσης είναι ο εξής :
Α) Κατανόηση της αρχιτεκτονικής της ανθρώπινης διάνοιας
Β) Κατανόηση της αρχιτεκτονικής του σύμπαντος
Γ) Μετασχηματισμός σε απόλυτο σύστημα
(σημείωση : τα Α και Β αλληλοβοηθούνται σύμφωνα με το “κατεικόνα και ομοίωση” )
Προσωπικά είμαι στην φάση της διερεύνησης της ανθρώπινης καταγωγής , μέσα από τον μηχανισμό της εξέλιξης των ειδών . Ο ίδιος μηχανισμός οδηγει στην θεμελίωση της βασικής λογικής δομής του ανθρώπινου εγκεφάλου και την κατανόηση της ανθρώπινης πραγματικότητας .
Έχοντας επίγνωση της υποκειμενικής μου αντίληψης , υιοθέτησα την κατά χρόνο εξέλιξη , χάριν σύμβασης .
Φαίνεται ότι μια σειρά από τυχαία γεωλογικά γεγονότα κατά την λεγόμενη «κρίση αλμυρότητος του Μεσσηνίου» , μια γεωλογική περίοδο πριν 6,000,000 χρόνια , επέδρασαν καταλυτικά στους ήδη εξελιγμένους τοπικούς πληθυσμούς ανθρωπιδών της περιοχής της Αιγηίδος , αναγκάζοντάς τους να κάνουν το αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός .
Η ελληνική φύση είναι το κλειδί . Όποιος το κατέχει μπορεί να ξεκλειδώσει τα κωδικοποιημένα μορφώματα της ύπαρξης .
Λόγω φόρτου εργασίας κυρίως , δεν θα μπορέσω τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον να συνεχίσω κάποιες σκέψεις μου μέσα από τον φιλόξενο τούτο χώρο , και καταυτή την έννοια το μήνυμα αυτό έχει την μορφή επιλόγου . Άλλωστε πιστεύω ότι αν όσα έχω καταθέσει είναι αληθή , τότε έχουν αυτή καθεαυτή την αξία τους , διότι αποτελούν ολοκληρωμένη ενότητα . Αν όμως είναι αερολογίες , όπως κάποιοι φίλοι πιστεύουν τότε δεν υπάρχει και νόημα συνέχισής τους . Ευχαριστώ όσους φίλους με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχαν στην παράθεση αυτών των σκέψεων . :)
εβίβα

""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2004, 00:14:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστούμε Λεωνίδα για τις πρωτότυπες και βαθιά ενδιαφέρουσες σκέψεις σου. Προσωπικά πήρα ιδέες από αυτά που παρέθεσες και τις επεξεργάζομαι μαζί με άλλα δεδομένα που έχω μελετήσει.

Ελπίζω να σε ξαναδούμε σε αυτό το forum με νέες θεωρίες-προεκτάσεις αυτών που έχεις σκεφτεί.

Νομίζω ότι δεν έχεις πει τον τελευταίο σου λόγο.

Προσωπικά έχω μια ερώτηση. Τι θέλεις να πεις με το παρακάτω;

quote:
Το Ένα είναι το δημιούργημα .

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy