ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Ποιός παίζει παιχνίδια με τον εγκέφαλό μας;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2007, 13:09:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να συμπληρώσω στα "επιτερεπτά όρια" δείτε στο άρθρο του Οικο ΝΕΑ τι συμβαίνει με τους ρύπους όταν ούτε και τα θεσπισμένα όρια δεν τηρούνται...

http://www.enouranois.gr/ygeia/atmosfrypansi.htm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2007, 15:59:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πηγή: http://fishki.net/comment.php?id=21722


φίλε ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ τι απεικονίζουνε αυτές οι φώτογραφίες? Τι κάνουν οι Ρώσοι με αυτά?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2007, 02:51:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ έχω την εντύπωση τα ρινίσματα σιδήρου ή αλουμινίου σε μια επιφάνεια, αν έχουν αποστάσεις πολύ μικρότερες από το μήκος κύματος, είναι ισοδύναμα με πλέγμα. Αυτό μπορούμε να το δοκιμάσουμε και πειραματικά, βάζοντας ένα κινητό μέσα σε κουτί από μπογιά ή κονσέρβα. Το κινητό δεν πιάνει σήμα και δεν χτυπάει αν το πάρουμε τηλέφωνο με το κουτί κλειστό. Αν αντί για καπάκι βάλουμε από πάνω ένα χαρτί με ρινίσματα σιδήρου, θα πιάνει σήμα;

Πάντως ας μη κολλήσουμε στα σωματίδια, χάριν του Απέριττου τα ανέφερα μόνο. Γιατί το Frey Effect, η ακοή χωρίς πραγματικό ήχο, δεν έχει καμία σχέση με σωματίδια αλουμινίου. Μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να έκανε ο ερευνητής που μίλησε για σωματίδια αλουμινίου μέσα στον εγκέφαλο. Ή δεν καταλάβαμε εμείς καλά τι ήθελε να πει.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2007, 20:24:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

φίλε ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ τι απεικονίζουνε αυτές οι φώτογραφίες? Τι κάνουν οι Ρώσοι με αυτά?

libero, είναι συστοιχίες γιγαντιαίων πηνίων Τέσλα. Η τάση της Δεη στην Πτολεμαϊδα ας πούμε, φαντάζει αστεία μπροστά τους.

gentleman την "κονσέρβα" εδώ και 150 χρόνια την λέμε κλωβό Faraday. Όταν μάλιστα είναι και γειωμένη, είναι πρακτικά αδιαπέραστη από κάθε ηλεκτρομαγνητικό κύμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2007, 22:01:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
gentleman, αν και παρήλθε χρόνος από το μήνυμά σου (Απεστάλη: 22/06/2007, 03:22:31) και η ωριμότητα των συνομιλητών στην παρούσα συζήτηση ήταν τέτοια, ώστε να μην αφήσουν να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση, ή να παρεκλίνει το θέμα από την πορεία του, αναλωνόμενο σε παλιές γνωστές ιστορίες, θα ήθελα από την πλευρά μου να σου συστήσω και συμβουλέψω:

Προσπάθησε να μη δίνεις σημασία για τα όσα γράφονται σε άλλους χώρους για σένα. Καταλαβαίνω ότι οι προκλήσεις είναι πολύ ενοχλητικές, καταλαβαίνω πως νιώθεις ότι η προσωπικότητά σου μοιάζει να εξευτελίζεται. Προχώρα παρά πέρα και άσε τα όλα αυτά πίσω. Μην προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, γιατί δεν είσαι και δε χρειάζεται να κάνεις κάτι για να το αποδείξεις. Μην πέφτεις στην παγίδα ψυχολογικών παιχνιδιών, που τρέφονται από τις αντιδράσεις σου.
Απλά, άσε τις ιστορίες αυτές πίσω σου. Όπως τις έχουμε αφήσει κι εμείς και δεν επιθυμούμε, ούτε και επιτρέπουμε να ανακυκλώνονται μέσα στα forums.

Ας συνεχίσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ξεκίνησε ο Απέριττος, χωρίς άλλες τέτοιες παρεμβολές.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Rankett
Μέλος 2ης Βαθμίδας


410 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2007, 22:08:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Πολύ σωστό αυτό που αναφέρεις. Μάλιστα κάπου είχα διαβάσει - δεν ξέρω βέβαια αν είναι αλήθεια - οτι τα εκκλησιαστικά όργανα σε πολλές καθολικές εκκλησίες εδώ και αιώνες, έχουν και πλήκτρα που βγάζουν βαρείς ήχους στο όριο της ανθρώπινης ακοής η και λίγο πέρα.. Με αποτέλεσμα να προκαλούν το δέος στους πιστούς την ώρα της Θείας λειτουργίας... Αυτό ναι, είναι ένα σχέδιο ελεγχου νου χειροπιαστό...

Υπάρχει αλήθεια και μισή αλήθεια σε όσα διάβασες. Θα επανέλθω όταν θα έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου.


Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Το εκκλησιαστικό όργανο είναι ένα πληκτροφόρο πνευστό όργανο, που παράγει ήχο όταν, πιέζοντας τα πλήκτρα του, απελευθερώνεται η δίοδος αέρα προς τους αυλούς του που ανάλογα με το είδος και το μήκος τους παράγουν και διαφορετικούς ήχους. Για κάθε μια νότα κάθε μιας από τις διαφορετικές φωνές του, υπάρχει και ένας ή περισσότεροι αυλοί. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμα και ένα όργανο μεσαίων διαστάσεων μπορεί να έχει και χιλιάδες αυλούς με τους οποίους παράγει το πλούσιο ηχόχρωμά του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το όργανο αυτό συνδέθηκε με τεράστιους χώρους και κυρίως με τις ογκώδεις εκκλησίες.

Τώρα το μέγεθος των αυλών μπορεί να ποικίλει πολύ. Αν και γενικά κυμαίνεται από λίγα εκατοστά ως 2.5 ή 5 μέτρα, στα μεγάλα όργανα μπορεί να είναι από 1 εκατοστό μέχρι και 10 περίπου μέτρα (32 πόδια). Υπάρχουν δύο μόνο όργανα στον κόσμο με μέγιστο μήκος αυλού (ή καλύτερα ύψος, γιατί οι αυλοί στέκονται όρθιοι) κάτι λιγότερο από 20 μέτρα (64 πόδια). Οι συστοιχίες των μεγάλων αυλών γενικά ελέγχονται από ειδικό πληκτρολόγιο μεγάλου μεγέθους στο οποίο παίζει κανείς μόνο με τα... πόδια! Είναι το λεγόμενο ποδοπληκτρολόγιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κονσόλας του οργάνου, στην περιοχή όπου κανονικά φτάνουν τα πόδια. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, καθώς ακόμα και σε μικρά όργανα, είναι δυνατό μια ή και περισσότερες συστοιχίες μεγάλων αυλών (π.χ. Bourdon 16 ποδιών) να ελέγχονται από ένα ή περισσότερα κανονικά πληκτρολόγια. Αυτό συνήθως γίνεται με το λεγόμενο πληκτρολόγιο του Μεγάλου Οργάνου, χωρίς να αποκλείονται και άλλα βέβαια, όπως το Αφηγηματικό-Εκφραστικό Πληκτρολόγιο κλπ (ναι, τα πληκτρολόγια του εκκλησιαστικού οργάνου έχουν ονόματα!).

Αλλά νομίζω ότι αρχίζω να ξεφεύγω από το θέμα. Ας επανέλθουμε λοιπόν.

Υπόψην τώρα ότι ένας αυλός με μήκος 32 πόδια παράγει ήχο συχνότητας 16 Hz και δοθέντος ότι το ανθρώπινο αυτί γενικά δεν αντιλαμβάνεται ήχους με συχνότητα κάτω των 20 Hz, μιλάμε πλέον για υπόηχους. Ακόμα κι έτσι όμως, αν ακούσει κανείς από κοντά έναν τέτοιο αυλό, θα αντιληφθεί κάτι. Αυτό οφείλεται στο ότι ο ήχος των αυλών δεν είναι μια καθαρή ημιτονοειδής κυματομορφή με την ονομαστική συχνότητα, αλλά περιέχει και άλλες συχνότητες που είναι ακουστές. Επίσης από κάποιο σημείο και μετά, ακόμα και για ήχους με ελάχιστη παρουσία επιπλέον συχνοτήτων εκτός της θεμελιώδους (όπως για παράδειγμα ενός Soubasse 32 ποδιών), νιώθουμε τον ήχο και με το σώμα γιατί αυτός είναι μηχανικά παραγόμενος και μάλιστα με ρεύμα αέρα που μεταφέρει μεγάλη ενέργεια (συγκριτικά πάντα). Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι του δίνουν έναν αυλό 10 μέτρων μήκους και διαμέτρου π.χ. 40 εκατοστών και του λένε να φυσήξει τόσο, ώστε να βγει ήχος! Αυτή τη δουλειά εννοείται ότι την κάνουν ειδικά φυσερά.

Υπάρχουν επίσης και ειδικοί τύποι αυλών με πολύ πλούσιο ήχο που προσδίδουν ιδιαίτερο χρώμα. Τέτοιοι είναι οι λεγόμενοι γλωττιδόφωνοι αυλοί. Π.χ. ένα Kontra Bombarde στα 32 πόδια ακούγεται πολύ περισσότερο από το Soubasse 32' γιατί είναι πολύ πλουσιότερο σε "αρμονικές" (επιπλέον συχνότητες). Ο συνδυασμός όμως Sοubasse 32' + Kontra Bombarde 32', ή ακόμα καλύτερα Principal 32' + Kontra Bombarde 32' (το Principal είναι σημαντικά πλουσιότερο από το Soubasse σε ηχητική υφή), στον οποίο αναδεικνύονται καλύτερα οι αρμονικές αυτής της κλάσης, δεν έχει όμοιο στη μουσική. Είναι ογκωδέστατος ήχος που με την κατάλληλη ένταση μπορεί να "γεμίσει" τον όγκο μιας τεράστιας αίθουσας χωρίς άλλη υποστήριξη. Εννοείται ότι πάνω στις χαμηλές αυτές συχνότητες μπορεί κανείς να προσθέσει κατά βούληση ό,τι άλλο του παρέχει το συγκεκριμένο όργανο και να δημιουργήσει μουσική. Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν τόσο χαμηλοί ήχοι, πραγματικά στη ζώνη του λυκόφωτος των ακουστών από τον άνθρωπο συχνοτήτων, έχουν κάποιο υπαρκτό/αντιληπτό αποτέλεσμα στην ανθρώπινη ψυχολογία. Εκτός από την ιδιαίτερη μουσική εμπειρία βέβαια. Προσωπικά, πέρα από αυτό το τελευταίο δεν έχω αντιληφθεί τίποτε άλλο.

Ας έρθουμε τώρα στη μισή αλήθεια, όπως την ονόμασα σε προηγούμενο μήνυμά μου, και η οποία είναι ότι οι "σχεδόν υπόηχοι" του εκκλησιαστικού οργάνου χρησιμοποιούνται για να υποβάλλουν τον ακροατή την ώρα της Λειτουργίας. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Γενικά στις Λειτουργίες οι ήχοι που χρησιμοποιούνται δεν καταβαίνουν κάτω από τα 32 Hz, συχνότητα τέλεια ακουστή. Βέβαια 32 Hz είναι ήδη στη ζώνη των βαθέων μπάσων. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα εκεί δε βασίζεται σε υπόηχους, αλλά στη λαμπρότατη μουσική κληρονομιά θρησκευτικού περιεχομένου που μας άφησαν μεγάλοι συνθέτες του παρελθόντος, με κύριο εκπρόσωπο τον J. S. Bach, με τη μορφή μεγάλου αριθμού χορικών πρελούδιων πάνω σε θρησκευτικά θέματα. Ας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό από αυτά, βαθυστόχαστο, με υψηλό συγκινησιακό περιεχόμενο και ιδιαίτερα περίτεχνη πολυφωνία, το χορικό στο θέμα "Vater unser im Himmelreich" ("Πάτερ ημών ο εν τοις Ουρανοίς") BWV 682.

Πού χρησιμοποιούνται τώρα οι χαμηλοί ήχοι του εκκλησιαστικού οργάνου αν όχι στις Λειτουργίες; Μα πού αλλού, στην ερμηνεία άλλων (κοσμικών, ας το πω έτσι) έργων. Ως τις μέρες μας έχει διασωθεί ένας ολόκληρος θησαυρός αιώνων μουσικής για το εκκλησιαστικό όργανο, από διαφορετικές χώρες, διαφορετικές εποχές, με ποικίλες αντιλήψεις γύρω από τεχνικές ερμηνείας και επιδιώξεις, με αξεπέραστα δείγματα απόλυτης αλλά και θρησκευτικής μουσικής, αιώνια σύμβολα αστείρευτης έμπνευσης και φαντασίας και κατά συνέπεια της ελευθερίας του ανθρώπινου πνεύματος. Μέσα σ' όλα αυτά διακρίνουμε και τη σταδιακή εμφάνιση συστοιχιών αυλών ως τα 32', κάτι που αξιοποιήθηκε κυρίως από τη ρομαντική εποχή και μετά σε "κοσμικά" έργα. Και για να καταλήξω με το θέμα αυτό γιατί φοβάμαι πως έγινα υπερβολικά κουραστικός, συνοψίζω λέγοντας πως οι πολύ βαθείς ήχοι του οργάνου χρησιμοποιούνται περισσότερο στην ερμηνεία συνθέσεων που δεν έχουν σχέση με τη Θεία Λειτουργία παρά στην ερμηνεία θρησκευτικών έργων (χωρίς αυτό να αποκλείεται βέβαια).

Κλείνοντας, παραθέτω για όποιον ενδιαφέρεται ένα σύνδεσμο στον οποίο υπάρχει ένα πανδαιμόνιο φωτογραφιών από διάφορα όργανα (αυλοί, πληκτρολόγια, ποδοπληκτρολόγια, διακοσμήσεις) και πληροφορίες για τη λειτουργία τους.

http://www.die-orgelseite.de/index_e.html

Για παράδειγμα, στην ακόλουθη σελίδα του οργάνου Geissler-Kuhn στην Hofkirche St. Leodegar, Lucern,

http://www.die-orgelseite.de/specials/hofkirche/hofkirche_e.htm

θα βρει κανείς εκτός από φωτογραφίες του οργάνου, και μερικά ηχητικά δείγματα όπως μέρος του χορικού πρελούδιου πάνω στο θέμα "Herr Christ, der ein'ge Gottes-Sohn", BWV 601 του J. S. Bach, και μέρος της Τοκκάτας σε ΡΕ ελάσσονα Op. 59 του Μ. Reger, στην ερμηνεία της οποίας μπορεί να θαυμάσει τα υπέροχα γλωττιδόφωνα του μεγάλου αυτού οργάνου. Στο τέλος της σελίδας υπάρχει και το κόστος του οργάνου αυτού αν φτιαχνόταν σήμερα από την αρχή.

Για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω, η πλήρης Τοκκάτα που προανέφερα είναι διαθέσιμη εδώ:

http://www.hoforgel-luzern.ch/audio/mp3_128kbps/toccata_dmoll.mp3

ενώ μια σπάνια ιστορική φωτογραφία του 1910 με το Μ. Reger στην κονσόλα ενός οργάνου βρίσκεται στην περιγραφή του αντίστοιχου CD εδώ:

http://www.hoforgel-luzern.ch/pdf/CD_MaxReger.pdf

ΥΓ. Ελπίζω το προηγούμενο παράδειγμα να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Ο σκοπός του είναι απλά μια πιο παραστατική παρουσίαση του θέματος σε όσους δεν το γνωρίζουν.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2007, 22:19:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Οκτινόμε, νομίζω δεν με κατάλαβες. Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός τηλεπικοινωνιών, είναι ο τίτλος του πρώτου πτυχίου μου. Άλλο κλωβός Faraday, άλλο ηλεκτρομαγνητική απομόνωση. Ο κλωβός Faraday μπορεί να έχει παράθυρα ανοιχτά (αυτοκίνητο). Το κινητό λειτουργεί κανονικά μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν τα ρινίσματα αλουμινίου ριγμένα σε μία επιφάνεια, θα εμπόδιζαν τις συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας.

Τα σύννεφα των ψεκασμών πάντως, δεν εμποδίζουν τα μικροκύματα. Το φως εμποδίζουν.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν δεν σχηματίζουν αλυσίδες τα ρινίσματα, δεν πρέπει να εμποδίζουν καθόλου τα μικροκύματα.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2007, 22:53:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι υπόηχοι έχει ενδιαφέρον και για άλλο ένα λόγο.

Λέγεται πως σε ορισμένα σημεία σε βουνά υπάρχουν υπόηχοι, κατά μερικούς γεωλογικής προέλευσης, κατ' άλλους πιο φευγάτους προέλευσης από υπόγειες κοιλότητες / βάσεις.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου έχουν ανιχνευθεί, υποτίθεται, υπόηχοι, και θα δώσω μερικά αν ενδιαφέρεται κανείς.

Προτείνω να μεταφερθούνε τα σχόλια περί υποήχων σε νέο topic, μόνο για τους υπόηχους.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΓΑΠΗ
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2007, 13:56:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΓΑΠΗ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ένας είναι ο θεός,
ένας και μοναδικός.
Κύριε ελέησον..

Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2007, 21:44:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ένας είναι ο θεός,
ένας και μοναδικός.
Κύριε ελέησον..

Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά..


Και αυτό τώρα που κολλά; Τραλάλα Τραλαλά! Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2007, 22:16:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πράκτορας των χριστιανών είναι.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2007, 22:23:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ένας είναι ο θεός,
ένας και μοναδικός.
Κύριε ελέησον..

Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά..Ια, Ια.
Νυαρλαθοτεπ, Ναφλ Θαγκν!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2007, 22:46:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ gentleman. Η δουλειά του κλωβού Faraday είναι αυτή ακριβώς. Η φραγή της διάδοσης των H/M κυμάτων σε συγκεκριμένο χώρο. Από την ονομασία του και μόνο ως "κλωβός" είναι αυτονόητο ότι μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διακριτά στοιχεία και δεν χρειάζεται να είναι συμπαγής.
Το αυτοκίνητο σου δεν είναι κλωβός γιατί:
α) Δεν είναι γειωμένο. Πατάει στα λάστιχα που είναι μονωτές.
β) Τα τζάμια του είναι διαπερατά από την ακτινοβολία.
γ) Τα ανοιχτά σου παράθυρα αποτελούν τεράστια χάσματα για το μήκος κύματος της κινητής τηλεφωνίας, (περίπου 30 cm)

Αφού έχεις σχετικό πτυχίο τότε σίγουρα θα ξέρεις:
α) Ότι τα μικροκύματα δεν διαδίδονται πέραν του ορίζοντα (οπτικής επαφής) και άρα αποκλείεται να μας βομβαρδίζουν με αυτά οι κακοί Αμερικάνοι από την Αλάσκα χωρίς αναμεταδότες
β) Τα βραχέα κύματα 100KHz-30 MHz που έχουν αυτή την υπερατλαντική ικανότητα μετάδοσης, ακούγονται από χιλιάδες ερασιτέχνες στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ένα σήμα τέτοιας ισχύος θα γινόταν αμέσως αντιληπτό, όπως ακούγαμε κάποτε τον ρωσικό "τρυποκάρυδο", ή τις εκπομπές στον πρώτο πόλεμο του κόλπου.
γ) Αν έχεις ακόμη πρόσβαση στη σχολή σου, πήγαινε και ζήτα τους να χρησημοποιήσεις έναν spectrum analyzer. Οι καλοί σαρώνουν όλη τη μπάντα 0-2,5GHz και κάνουν και αποδιαμόρφωση. Αν υπάρχει ένα τέτοιο φοβερό και τρομερό σήμα, θα το δεις αμέσως. ΔΕΝ θα το δεις!!

Υπάρχουν στην αγορά (αλλά και ιδιοκατασκευές), converters με τους οποίους μπορείς να ακούσεις τόσο τους υπόηχους όσο και τους υπέρηχους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ChristosGR
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2007, 23:03:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ChristosGR  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος ChristosGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ πάλι μερικές φορές ακούω έναν περίεργο ήχο, που δεν ακούει κανείς άλλος. Δε θα τον χαρακτήριζα βόμβο όμως, περισσότερο σε συνεχόμενο σφύριγμα φέρνει. Το παράξενο είναι πως δεν μου συμβαίνει πχ όταν έχω προηγουμένως υποστεί θόρυβο(δυνατή μουσική πχ,αμάξια κλπ).

Θυμάμαι η πρώτη φορά που το παρατήρησα ήταν όταν ήμουν 14. Άκουγα αυτόν τον ήχο για μέρες, μεσημεριανές κυρίως ώρες. Έπιανα την μητριά μου και της έλεγα συνέχεια:" το ακούς; το ακούς;". Εκείνη προφανώς δεν άκουγε τίποτα, θα πίστευε πως είναι παιδικές ανοησίες, μπορεί να σκεφτόταν πως τρελάθηκα κιόλας. Το θέμα είναι πως τότε μου είχε δημιουργηθεί έντονα η αίσθηση πως κάποιος θα πεθάνει. 9 μέρες μετά τη πρώτη φορά που ένιωσα το θόρυβο, πέθανε ο ένας μου παππούς. Στη συνέχεια μετά απο μερικές μέρες, πέρασε αυτό το φαινόμενο.

Μετέπειτα το φαινόμενο αυτό ξαναέκανε την εμφάνισή του, και σχεδόν πάντα μπορούσα να το συνδέσω με κάποιο σημαντικό γεγονός. Τελευταία φορά πριν ένα χρόνο, όπου έφυγε και ο άλλος μου παππούς.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δε σκέφτηκα πως μπορεί να προέρχεται απο κάποια μεταλλικά ρινίσματα ή κάποια ακτινοβολία. 2 εξηγήσεις είχα πάντα,είτε πως είναι κάποιος θόρυβος φυσιολογικός που απλά εγώ δε μπορούσα να προσδιορίσω, είτε ήταν μεταφυσικός.

Δε ξέρω ίσως φανεί εκτός θέματος η εμπειρία μου, αλλά σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Στο θέμα των ψεκασμών όμως, και στο οτι μπορεί να προκαλείται βόμβος απο σωματίδια που εισπνέουμε και προφανώς φτάνουν στον εγκέφαλο, έχω να παρατηρήσω το εξής:

Το αισθητήριο της ακοής, βρίσκεται εκτός εγκεφάλου, και τα αυτιά έχουν σίγουρα προσανατολισμό αντίθετο προς το κρανίο. Άρα μου προκαλεί εντύπωση να συλλαμβάνεται κάποιος ήχος που συμβαίνει στον εγκέφαλο. Άμα ήταν έτσι, θα έπρεπε να ακούμε τις εκατομμύρια αντιδράσεις τον νευρώνων ανά δευτερόλεπτο, καθώς σκεπτόμαστε. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Επίσης δε γνωρίζω κατά πόσο ένα μεταλλικό σωματίδιο μπορεί να δώσει οποιοδήποτε είδους ήχο, απο μόνο του, αν επιδράσει ακτινοβολία πάνω του. Ο ήχος ως γνωστόν προκαλείται απο ταλαντώσεις, και δε πιστεύω πως είναι δυνατόν μια ακτινοβολία να προκαλέσει ταλαντώσεις τέτοιες σε σωματίδια στον εγκέφαλο κάποιου, απο μεγάλη απόσταση κιόλας, και να μην τον σκοτώσει έτσι κι αλλιώς...

Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δωθεί λοιπόν αν αποκλείσουμε το αισθητήριο του αυτιού, είναι είτε τα σωματίδια-η ακτινοβολία να επιδρούν κατευθείαν στο κέντρο ακοής του εγκεφάλου παρακάμπτοντας το αυτί, είτε ο βόμβος να προκαλείται ως ψευδαίσθηση απο των εγκέφαλο για να μας δείξει πως κάτι τρέχει. Το πρώτο μου φαίνεται μάλλον απίθανο, γιατί αν επιδρούσαν στο αισθητήριο της ακοής θα επιδρούσαν και σε άλλα, πχ της όρασης, οπότε θα είχαμε και διαταραχές στην όραση. Το δεύτερο, είναι και το μόνο που πιστεύω πως δε μπορούμε να αποκλείσουμε, αν όντως συμβαίνουν αυτοί οι ψεκασμοί.

Edited by - ChristosGR on 25/06/2007 23:51:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2007, 23:35:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> Η δουλειά του κλωβού Faraday είναι αυτή ακριβώς. Η φραγή της διάδοσης των H/M κυμάτων σε συγκεκριμένο χώρο.

O κλωβός Faraday εφευρέθηκε το 1836 για στατικά φορτία και κεραυνούς, όχι για Η/Μ κύματα. Η γείωση δεν χρειάζεται όταν βρίσκεσαι μέσα σε κλωβό Faraday για να προστατευθείς από κεραυνούς ή άλλες εκκενώσεις, σε προστατεύει η αλληλο-απώθηση των φορτίων προς την επιφάνεια. Αυτή είναι η αρχή του κλωβού Faraday, η αλληλο-απώθηση των φορτίων.

Στο θέμα αυτό μιλάμε για ηλεκτρομαγνητική απομόνωση, όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από τον κλωβό Faraday και οι αρχές διαφορετικές.

> τεράστια χάσματα για το μήκος κύματος της κινητής τηλεφωνίας, (περίπου 30 cm)

Τελικά τα μικροκύματα περνάνε και από πολύ μικρές τρύπες, 3 mm, έκανα σχετικό πείραμα χτες:

Βάλε ένα κινητό μέσα σε κονσέρβα και από πάνω βάλε αλουμινόχαρτο. Αν δεν είναι καλά σφιγμένo το αλουμινόχαρτο, το κινητό χτυπάει αν το πάρεις τηλέφωνο. Αν το σφίξεις καλά με σελοτέιπ, το κινητό δεν χτυπάει.

Κάνεις λοιπόν μια μικρή τρύπα στο αλουμινόχαρτο, με τη μύτη του μολυβιού. Στρέφεις την τρύπα προς τον πλησιέστερο αναμεταδότη κινητής τηλεφωνίας. Το κινητό χτυπάει.

> τα μικροκύματα δεν διαδίδονται πέραν του ορίζοντα (οπτικής επαφής) και άρα αποκλείεται να μας βομβαρδίζουν με αυτά οι κακοί Αμερικάνοι από την Αλάσκα χωρίς αναμεταδότες

Δεν λέει έτσι η θεωρία, λέει ότι το HAARP δημιουργεί τεράστιους ασπιδοειδείς "καθρέφτες" στην στρατόσφαιρα, στους οποίους τα μικροκύματα από άλλες πηγές αντανακλώνται και με τον τρόπο αυτό εστιάζονται σε οποιοδήποτε σημείο της γης.

> γ) Αν έχεις ακόμη πρόσβαση στη σχολή σου, πήγαινε και ζήτα τους να χρησημοποιήσεις έναν spectrum analyzer. Οι καλοί σαρώνουν όλη τη μπάντα 0-2,5GHz και κάνουν και αποδιαμόρφωση. Αν υπάρχει ένα τέτοιο φοβερό και τρομερό σήμα, θα το δεις αμέσως. ΔΕΝ θα το δεις!!

Τα σήματα της κινητής τηλεφωνίας θα φαίνονται σίγουρα. Στις ίδιες συχνότητες περίπου λέγεται ότι στέλνονται τα σήματα σε συνεργασία με το HAARP. Όταν στέλνονται, γιατί δεν στέλνονται συνέχεια. Δεν είναι όπως ο "τρυποκάρυδος".

> Υπάρχουν στην αγορά (αλλά και ιδιοκατασκευές), converters με τους οποίους μπορείς να ακούσεις τόσο τους υπόηχους όσο και τους υπέρηχους.

Εννοείται πως η δυσκολία δεν είναι οι AD converters, όλοι φτάνουν μέχρι dc, και νομίζω πως και η είσοδος της κάρτας ήχου σε υπολογιστή φτάνει σε πολύ χαμηλές συχνότητες, η δυσκολία είναι το ειδικό μικρόφωνο.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 26/06/2007 00:20:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 01:00:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
gentleman μπορείς να κατεβάσεις το spectrogram που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να ακούσουν νυχτερίδες κ.τ.λ. Με αυτό μπορείς να κάνεις και την αναγνώριση VLF σημάτων. Δες και τα παραδείγματα:
http://www.visualizationsoftware.com/gram/examples.html
Είναι trial, αν και εγώ έχω την πλήρη έκδοση

Κάνεις λάθος για το μικρόφωνο. Υπάρχουν φθηνές κάψες electret με απόκριση συχνότητας 20Hz-200KHz. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας μικρός προενισχυτής της τάξης των 20-30 ευρώ.

Πολύ τεχνικό το κάναμε το τοπικ και λέω να την κάνω για λίγο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 01:33:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ νόμιζα ότι όλα τα μικρόφωνα ξεκινούν όπως και η ακοή του ανθρώπου, στα 20-50 Hz. Αλλά παρακάτω από τις ακουστικές συχνότητες πως βρίσκουμε μικρόφωνο, εδώ σε θέλω.

Το link δεν λειτουργεί, βγάζει "You don't have permission to access /gram/examples.html on this server."

Ήθελα να παίξω με κάτι τέτοιο όπως η οπτικοποίηση ήχων, έλεγα να φτιάξω δικό μου λογισμικό για αυτή τη δουλειά αλλά το παράτησα. Θα ήταν καλή ιδέα αντί να διαβάζουμε μια σελίδα, να περνάμε το ποντίκι από πάνω και να ακούμε τι γράφει, χρησιμοποιώντας οπτικοποίηση ήχων αντί για γράμματα.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 05:17:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εμένα το link μου δουλεύει κανονικά. Μπες από την κεντρική:
http://www.visualizationsoftware.com/
και πάτα examples. Αν πάλι δεν σου δουλευει πες το να σου το στείλω με email.
Τέλος υπάρχει ότι mic θεςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 11:33:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μου, μην σας απασχολεί καλά κάνετε και το κάνετε και τεχνικό το θέμα γιατί από τη φύση του είναι και τέτοιο.

Δεν νομίζω πως είναι σωστό να πιστεύουμε πως μόνο το ΗΑΑRP έχει τη δυνατότητα πρόκλισης βόμβων. Όλες οι πολύ χαμηλές συχνότητες νομίζω πως κάποια στιγμή γίνονται εντιληπτές με αυτό τον τρόπο.

Άσχετα από την πηγή προέλευσής τους. Ακόμη και οι ναοί, με τη συνολική δομή και τις λατρευτικές τεχνικές τους, προκαλούν παρεμβάσεις στο ανθρώπινο ενεργειακό ισοζύγιο με σκοπό την αρχική ενεργειακή αποφόρτιση του, ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί ενέργεια μέσα στο ναό. Στο Βατικανό η συνειδησιακή ενέργεια μάλιστα "δένετε" με ιδιαίτερα συστηματικό τρόπο.

Επίσης δεν είναι φρόνιμο να "απενεοχοποιούμε" τους ήχους, καθώς και οι ήχοι αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες συχνότητες. Οι συχνότητες, άσχετα από την πηγή προέλευσης τους, έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν τόσο με τον εγκέφαλο, όσο και με το DNA μας ή το περιβάλλον και προκαλούν συγκεκριμένες επιδράσεις, ανάλογα με τον επιδιωκόμενο στόχο.

Μάλιστα σε πειράματα στη Γερμανία μέσω ραδιοφωνικών σταθμών έγιναν πειράματα μαζικής επιρροής συνειδήσεων.

Θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει κανόνας μας μια σφαιρική θέαση των γεγονότων και των φαινομένων γιατί τίποτε δεν είναι αυτόνομο. Όλα σχετίζονται μεταξύ τους και αλληλεπιδρούν. Οπότε οι επιμέρους γνώσεις των διαφόρων ειδηκοτήτων σε συνεργασία και ανταλλαγή γνώσης μπορούν να κάνουν θαύματα στην κατανόηση.

Επίσης ας μην ξεχνάμε πως ο πλανήτης μας και όλοι οι οργανισμοί που φιλοξενεί συνεργάζονται μεταξύ τους σε συγκεκριμένες συχνότητες (Schumann). οπότε οποιαδήποτε μεταβολλή σε αυτές δεν επιρρεάζει μόνο μία ομάδα έμβιων οργανισμών ή μόνο τον πλνήτη, αλλά το πλανητικό οικοσύστημα στο σύνολο του.

Δεν είναι τυχαίο πως οι πολύ χαμηλές συχνότητες χρησιμοποιούνται τόσο στην πρόκληση τεχνιτών σεισμών, όσο και σε συστήματα επικοινωνίας, όσο και σε mind control ή επεμβάσεις για την τροποποίηση και χειραγώγιση του καιρού.

Η κινητή τηλεφωνία-οι συχνότητες της- κατηγορούνται επίσης για το φαινόμενο "εξαφάνισης" των μελισσών, για τη νόσο των τρελών αγελάδων, αλλά και για μία σειρά από δυσάρεστα αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό... Οι φούρνοι μικροκυματικής ακτινοβολίας επίσης λειτουργούν στα πλαίσια αυτών των συχνοτήτων και δεν είναι τυχαίο πως κατηγορούνται για αμετάκλητες ζημιές στη νευρο-ηλεκτρική ακεραιότητα του νευρικού συστήματος και τον απομαγνητισμό του ανθρώπινου εγκεφαλικού ιστού...

Τα ραντάρ επίσης λειτουργούν σε χαμηλές συχνότητες...

Οπότε ας μην περιορίζουμε την πηγή προέλευσης των χαμηλών συχνοτήτων γιατί ο εντοπισμός της πηγής απαιτεί συστηματική έρευνα και ειδικές μετρήσεις. (Χωρίς να θέλω να απενοχοποιίσω το ΗAARP βέβαια, απλά θέλω να επισημάνω το γεγονός πως δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για "εξωτική" πηγή προέλευσης, καθώς είμαστε περικυκλωμένοι από "οικίες" τεχνολογίες, οι οποίες κάλλιστα μπορούν να προκαλέσουν βώμβο ή ασθένειες σε ψυχικό ή σωματικό επίπεδο...)

Την καλημέρα μου σε όλους σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 11:35:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μου, μην σας απασχολεί καλά κάνετε και το κάνετε και τεχνικό το θέμα γιατί από τη φύση του είναι και τέτοιο.

Δεν νομίζω πως είναι σωστό να πιστεύουμε πως μόνο το ΗΑΑRP έχει τη δυνατότητα πρόκλισης βόμβων. Όλες οι πολύ χαμηλές συχνότητες νομίζω πως κάποια στιγμή γίνονται εντιληπτές με αυτό τον τρόπο.

Άσχετα από την πηγή προέλευσής τους. Ακόμη και οι ναοί, με τη συνολική δομή και τις λατρευτικές τεχνικές τους, προκαλούν παρεμβάσεις στο ανθρώπινο ενεργειακό ισοζύγιο με σκοπό την αρχική ενεργειακή αποφόρτιση του, ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί ενέργεια μέσα στο ναό. Στο Βατικανό η συνειδησιακή ενέργεια μάλιστα "δένετε" με ιδιαίτερα συστηματικό τρόπο.

Επίσης δεν είναι φρόνιμο να "απενεοχοποιούμε" τους ήχους, καθώς και οι ήχοι αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες συχνότητες. Οι συχνότητες, άσχετα από την πηγή προέλευσης τους, έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν τόσο με τον εγκέφαλο, όσο και με το DNA μας ή το περιβάλλον και προκαλούν συγκεκριμένες επιδράσεις, ανάλογα με τον επιδιωκόμενο στόχο.

Μάλιστα σε πειράματα στη Γερμανία μέσω ραδιοφωνικών σταθμών έγιναν πειράματα μαζικής επιρροής συνειδήσεων.

Θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει κανόνας μας μια σφαιρική θέαση των γεγονότων και των φαινομένων γιατί τίποτε δεν είναι αυτόνομο. Όλα σχετίζονται μεταξύ τους και αλληλεπιδρούν. Οπότε οι επιμέρους γνώσεις των διαφόρων ειδηκοτήτων σε συνεργασία και ανταλλαγή γνώσης μπορούν να κάνουν θαύματα στην κατανόηση.

Επίσης ας μην ξεχνάμε πως ο πλανήτης μας και όλοι οι οργανισμοί που φιλοξενεί συνεργάζονται μεταξύ τους σε συγκεκριμένες συχνότητες (Schumann). οπότε οποιαδήποτε μεταβολλή σε αυτές δεν επιρρεάζει μόνο μία ομάδα έμβιων οργανισμών ή μόνο τον πλνήτη, αλλά το πλανητικό οικοσύστημα στο σύνολο του.

Δεν είναι τυχαίο πως οι πολύ χαμηλές συχνότητες χρησιμοποιούνται τόσο στην πρόκληση τεχνιτών σεισμών, όσο και σε συστήματα επικοινωνίας, όσο και σε mind control ή επεμβάσεις για την τροποποίηση και χειραγώγιση του καιρού.

Η κινητή τηλεφωνία-οι συχνότητες της- κατηγορούνται επίσης για το φαινόμενο "εξαφάνισης" των μελισσών, για τη νόσο των τρελών αγελάδων, αλλά και για μία σειρά από δυσάρεστα αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό... Οι φούρνοι μικροκυματικής ακτινοβολίας επίσης λειτουργούν στα πλαίσια αυτών των συχνοτήτων και δεν είναι τυχαίο πως κατηγορούνται για αμετάκλητες ζημιές στη νευρο-ηλεκτρική ακεραιότητα του νευρικού συστήματος και τον απομαγνητισμό του ανθρώπινου εγκεφαλικού ιστού...

Τα ραντάρ επίσης λειτουργούν σε χαμηλές συχνότητες...

Οπότε ας μην περιορίζουμε την πηγή προέλευσης των χαμηλών συχνοτήτων γιατί ο εντοπισμός της πηγής απαιτεί συστηματική έρευνα και ειδικές μετρήσεις. (Χωρίς να θέλω να απενοχοποιίσω το ΗAARP βέβαια, απλά θέλω να επισημάνω το γεγονός πως δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για "εξωτική" πηγή προέλευσης, καθώς είμαστε περικυκλωμένοι από "οικίες" τεχνολογίες, οι οποίες κάλλιστα μπορούν να προκαλέσουν βώμβο ή ασθένειες σε ψυχικό ή σωματικό επίπεδο...)

Την καλημέρα μου σε όλους σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 22:50:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α το έχω ξαναδει αυτό το site Oκτινόμε. Πήγα να κατεβάσω το λογισμικό κάποτε αλλά κάτι δεν πήγε καλά και το παράτησα. Θα έχει ενδιαφέρον με δείγματα υποήχων ανεβασμένα σε ακουστικές συχνότητες, αν βρούμε τίποτα.

Κάπου στο Πήλιο λέγεται ότι υπάρχουν υπόηχοι, αλλά ποιος φτάνει μέχρι εκεί.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 22:54:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> Τα ραντάρ επίσης λειτουργούν σε χαμηλές συχνότητες

Αγαπητή toxotis, αυτό νομίζω ότι δεν ισχύει. Μικροκύματα και ραδιοκύματα υψηλών συχνοτήτων χρησιμοποιούν, γιατί η ευκρίνεια είναι ίση με το 1/4 του μήκους κύματος.

Ή μιλάς για τίποτα ειδικά ραντάρ, πέραν-του-ορίζοντος κλπ;


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2007, 23:43:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου gendleman, η ζέστη φταίει... υψιλόσυχνες μικροκύματικές ακτινοβολίες των ραντάρ ήθελα να γράψω...

όχι δεν αναφερόμουν σε ειδικά ραντάρ, γιατί υπ' αυτή την έννοια "ραντάρ" πέραν του ορίζοντα είναι κατα κάποιο τρόπο και το HAARP

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2007, 15:33:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ...
quote:
libero, είναι συστοιχίες γιγαντιαίων πηνίων Τέσλα. Η τάση της Δεη στην Πτολεμαϊδα ας πούμε, φαντάζει αστεία μπροστά τους.


Κι εγώ αυτό κατάλαβα. Απλά έτσι όπως το είπες:
quote:
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ:
Λοιπόν αγαπητΗ toxotis μιας και ανέφερες τους καλούς-κι-αγαθούς ρώσους με τα χαμηλά τους όρια, και επειδή συνηθίζω να σερφάρω στα φόρουμ τους, δες και το αντίπαλο δεος:
νόμισα ότι έχει σχέση με το θέμα του τόπικ ή κάτι αντίστοιχο με το HAARP.
Δηλαδή οι ρώσοι έχουν την τεχνολογία Τέσλα για παραγωγή ενέργειας?

quote:
Πολύ τεχνικό το κάναμε το τοπικ και λέω να την κάνω για λίγο.


Μην μασάτε… κι ότι καταλάβουμε
quote:
Αφού έχεις σχετικό πτυχίο τότε σίγουρα θα ξέρεις:
α) Ότι τα μικροκύματα δεν διαδίδονται πέραν του ορίζοντα (οπτικής επαφής) και άρα αποκλείεται να μας βομβαρδίζουν με αυτά οι κακοί Αμερικάνοι από την Αλάσκα χωρίς αναμεταδότες
β) Τα βραχέα κύματα 100KHz-30 MHz που έχουν αυτή την υπερατλαντική ικανότητα μετάδοσης, ακούγονται από χιλιάδες ερασιτέχνες στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ένα σήμα τέτοιας ισχύος θα γινόταν αμέσως αντιληπτό, όπως ακούγαμε κάποτε τον ρωσικό "τρυποκάρυδο", ή τις εκπομπές στον πρώτο πόλεμο του κόλπου.
γ) Αν έχεις ακόμη πρόσβαση στη σχολή σου, πήγαινε και ζήτα τους να χρησημοποιήσεις έναν spectrum analyzer. Οι καλοί σαρώνουν όλη τη μπάντα 0-2,5GHz και κάνουν και αποδιαμόρφωση. Αν υπάρχει ένα τέτοιο φοβερό και τρομερό σήμα, θα το δεις αμέσως. ΔΕΝ θα το δεις!!

Υπάρχουν στην αγορά (αλλά και ιδιοκατασκευές), converters με τους οποίους μπορείς να ακούσεις τόσο τους υπόηχους όσο και τους υπέρηχους.Υπάρχουν στην αγορά συσκευές που να εντοπίζουν ακτινοβολία μικρής συχνότητας, συχνότητες αυτές που υποτίθεται ότι επηρεάζουν την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου (1-2000Hz)?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2007, 19:21:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δηλαδή οι ρώσοι έχουν την τεχνολογία Τέσλα για παραγωγή ενέργειας?

Η Ρωσία είναι ενεργειακή υπερδύναμη με το φυσικό της αέριο που τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη, αλλά και τα πυρηνικά της εργοστάσια. Δεν είναι πιθανόν να έδωσαν τέτοια τεράστια κονδύλια γι'αυτό το έργο μόνο και μόνο για ενεργειακή χρήση.

quote:

Υπάρχουν στην αγορά συσκευές που να εντοπίζουν ακτινοβολία μικρής
συχνότητας, συχνότητες αυτές που υποτίθεται ότι επηρεάζουν την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου (1-2000Hz)?

Υπάρχουν εξειδικευμένες (και πανάκριβες συσκευές) σαν αυτές:

και υπάρχουν και κάποιες απλούστερες και φθηνές, που προσαρμόζονται σε πολύμετρο ή σε υπολογιστή:

http://www.lessemf.com/probe.html
(δεν κάνω διαφήμιση του μαγαζιού, απλά μια τυχαία επιλογή)

Αν πάντως τις χρησιμοποιήσεις ποτέ, θα σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Το ηλεκτρικό πεδίο μέσα στις πόλεις είναι ιδιαίτερα υψηλό. Υπάρχει μάλιστα μια συσκευή, το Ambient Power Module του Joe Tate, η οποία χρησιμοποιεί αυτή την τάση του χώρου για να λειτουργήσει μικροσυσκευές όπως ρολόγια. Έχουν αναφερθεί μέχρι και τάσεις της τάξης των 36Volts/ 9watts. Έχεις δηλαδή μια κεραιούλα στον αέρα, κι αυτή σου βγάζει αρκετή τάση ώστε να φορτίζει μπαταρίες.
Κι όλα αυτά από τον "καθαρό" σου αέρα, ε;
Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 27/06/2007 19:26:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2007, 22:50:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχουν εξειδικευμένες (και πανάκριβες συσκευές) σαν αυτές:

Όταν λέμε "πανάκριβες"?

quote:
Κι όλα αυτά από τον "καθαρό" σου αέρα, ε;

Από καθαριότητα άλλο τίποτε... electrosmog σας λέει κάτι?
Είναι η νέα διάσταση της περιβαλλοντικής μόλυνσης (παράλληλα με την χημική μόλυνση), η οποία κατηγορείται για ολόκληρη σειρά από ασθένειες τύπου CFIDS...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2007, 23:29:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όταν λέμε "πανάκριβες"?


Μιλάμε πάντα για 4ψήφια και 5ψήφια ευρώ πάντα
Το μοντέλο της φωτο το φτιάχνει η Narda: http://www.narda-sts.de

quote:

... electrosmog σας λέει κάτι?

Μου λέει ότι στην Γερμανία πωλούνται ειδικοί ηλεκτρικοί πίνακες σπιτιών. Όταν σε μια μπρίζα δεν έχει συνδεθεί κάποια συσκευή, ο πίνακας αποσυνδέει αυτή την μπρίζα ώστε τα καλώδια της να μην δημιουργούν Η/Μ πεδία. Στην Ελλάδα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aspirin
Μέλος 1ης Βαθμίδας


119 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2007, 00:34:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aspirin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν έχει νόημα να απομωνόνει γραμμές γιατί αν δε μπεί σε μπρίζα συσκευή δε παράγεται ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Κοινώς αν δε κλείσει το κύκλωμα, είναι σαν να έχεις μια απενεργοποιημένη γραμμή. Μήπως σου είπε κάτι άλλο?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2007, 01:11:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μάλλον λειτουργεί σαν κεραία το ενεργό καλώδιο, γιατί έχει τάση σε σχέση με τη γη.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2007, 01:19:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Electrosmog, άλλος ένας λόγος για μετακόμιση στην επαρχία. Βέβαια έχουν κι αυτοί τη δική τους μόλυνση, και λέγεται ψεκαζόμενα φυτοφάρμακα, έχουν μεγάλο ποσοστό καρκίνου. Για να μη πω και τη μπόχα από τα κόπρανα των ζώων. Άραγε εκτός Αθηνών και εντός Αττικής, υπάρχει κατοικημένη περιοχή αρκετά καθαρή από την ηλεκτρομαγνητική μόλυνση;


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1855469
Maintained by Digital Alchemy