ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2007, 08:23:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε kostakis, μια πιθανή αιτία που μπορεί να αποτρέπει κάποιους συνομιλητές μας από την συμμετοχή σ' αυτό το θέμα είναι η δυσφορία που προκαλεί η έννοια και μόνο της πολιτικής εξαιτίας της κομματικής κατάστασης στην χώρα μας ή μια παρεξηγημένη θεώρηση για την πολιτική.

quote:
Εφόσον λοιπόν αποδεχόμαστε τις "χορηγίες" στην πολιτική, εφόσον τις γνωρίζουμε, εφόσον αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται περί παιχνιδιού "δούναι και λαβείν" το οποίο δεν έχει σε τίποτα να κάνει με ιδεολογικές τοποθετήσεις, γιατί παθιαζόμαστε τόσο με τα κόμματα; μήπως γιατί υπάρχει απλά η ανάγκη της οπαδοποίησης (όπως στον αθλητισμό) και της κοινής πίστης (όπως στη θρησκεία); αυτή όμνως είναι η σημασία του "πολιτικού όντος";

Μια εξήγηση για το πάθιασμα μιας μεγάλης μερίδας του λαού με τα κόμματα μπορεί να είναι και μια λανθάνουσα ανάγκη για ομαδοποίηση - δεν ξέρω για οπαδοποίηση - προκειμένου να εκφραστούν καλύτερα τα συμφέροντα κι οι ανάγκες τους.
Από την άλλη, πιστεύω πως αυτή η κατάσταση αποτελεί ένα κατάλοιπο του παρελθόντος που κορυφώθηκε ιδιαίτερα την δεκαετία του '80.
Η πόλωση ενός πολύ μεγάλου μέρους του λαού σε κάποιο από τα πολιτικά κόμματα ήταν πάρα πολύ έντονη κι αυτό δυστυχώς αποτελεί ένα είδος "κληρονομιάς" και στις μέρες μας.
Παρά την συσπείρωση λοιπόν που γίνεται βλέπουμε συνεχώς ότι γίνονται απεργίες, συλλαλητήρια, πορείες κλπ κι απορώ πραγματικά πως γίνεται να υπάρχει πάθιασμα με τα κόμματα - αν κι η αποχή στις φετινές εκλογές ήταν ένα σημαντικό ποσοστό - κι από την άλλη να εκδηλώνονται συνεχώς αντιδράσεις.
Αυτό που κατά την γνώμη μου δεν προσδίδει δυναμική στις αντιδράσεις αυτές είναι ότι τις περισσότερες φορές η συμμετοχή σ' αυτές για πολλούς ανθρώπους υποκινείται από τον φόβο για τα δικά τους συμφέροντα.
Ενώ υπάρχει μια φαινομενικά ισχυρή ατομική προσπάθεια, από τις συλλογικές αντιδράσεις εκλείπει το στοιχείο της ομαδικότητας.
Αν πχ με κάποιο νόμο πλήττονται 10.000 άνθρωποι θα αντιδράσουν έντονα.
Αν με κάποιο νόμο πλήττονται κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι τους, θα αντιδράσουν;
Κι αυτό φυσικά έχει να κάνει με την παιδεία που έχουμε ως λαός κι οι ρίζες του ξεκινούν από την αντίληψη ή μη της πολιτικής συνειδητοποίησης σε εθνικό επίπεδο.

Για τους αρχαίους Αθηναίους ο ιδανικός πολίτης ήταν αυτός που συμμετείχε στα "κοινά".
Τι σήμαινε αυτό;
Ότι ο πολίτης έπρεπε να έχει την συνείδηση αυτή ώστε να σχηματίζει άποψη και να αποφασίζει για τα κοινά, για όλα αυτά δηλαδή που αφορούσαν την πόλη και τους συμπολίτες του κι όχι μόνο εκείνον.
Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που λείπει από το σημερινό πολίτευμα - ας το ονομάσουμε χάριν λόγου Δημοκρατία...

Για μένα αυτό είναι το πολιτικό ον κι αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Πιστεύεις/ετε ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2007, 01:53:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι απαντήσεις τους πραγματικά θα σε καταπλήξουν (ο υποφαινόμενος είναι έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις, ζιζάνιο ων). Από το "τι να τα κάνουμε τα μικρότερα κόμματα, αφού δε θα μπουν που δε θα μπουν στη Βουλή"

Έχεις δίκιο υπάρχει αυτή η νοοτροπία ισχύει και αυτό που έγραψε ο
Dying η ανάγκη για ομαδοποίηση συνήθως από όχι πολύ σκεπτόμενα
Άτομα πχ κόλλες φορες πριν από τις εκλογές συζητώ με δυσαρεστημένους
Από τον δικομματισμό λένε λένε αλλα πάνε και ψηφίζουν ξανά αυτούς τους δυο
Όταν τους ρωτώ γιατί τους ψηφίσατε ξανά η απάντηση είναι και ποιον να
Ψηφίσεις ? αν ψηφίσω μικρό κόμμα πάει η ψήφος μου χαμένη .
Παρτε τώρα την ψήφο σας που δεν πήγε χαμένη και περαστικά.
Αυτά για σήμερα γιατί επιτελούς μου ηρθε ούπνος καληνύχτα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2007, 15:18:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Open Mind, η σκηνή που περιγράφεις - την έχω παρατηρήσει κι εγώ σε δικές μου επαφές με κάποιους ανθρώπους - μου δίνει την αίσθηση ότι για πολλούς ανθρώπους υπάρχει ένα αρχικό στάδιο "αφύπνισης" όσον αφορά την πολιτική συνείδηση ενός πολίτη σε μια χώρα.
Από την άλλη, υπάρχει η έλλειψη διάθεσης για δράση οπότε αυτή η "αφύπνιση" δε μπορεί να ενδυναμωθεί προκειμένου να ωθήσει τους πολίτες σε αλλαγές, προτάσεις σε μακροπρόθεσμα επίπεδα, ορθή ζήτηση δικαιωμάτων και καθαρή κρίση.
Δεν αναφέρομαι στον δικομματισμό και στα μικρότερα κόμματα, αναφέρομαι σε μια γενικότερη στάση απέναντι στα πράγματα.

Έχω μια πρωταρχική αίσθηση του προβλήματος, κατανοώ σε κάποιο βαθμό ότι υπάρχει ανάγκη για αλλάγές αλλά συνεχίζω να παραμένω αδρανής και συμβιβάζομαι σ' αυτήν.
Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η αδράνεια.
Στον φόβο για την δραστηριοποίηση;
Τα θέλουμε όλα έτοιμα;
Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από μόνα τους από τη μια μέρα στην άλλη;
Θέλουμε να ρίξουμε το μπαλάκι σε άλλους κι εμείς απλά να καρπωθούμε τα όποια οφέλη προκύψουν από τις αλλαγές;
Μας έχουν "κοιμίσει" τόσο καλά ώστε να μην είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε ότι δυνητικά μπορούμε να αλλάξουμε κι εμείς τα πράγματα;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2007, 17:51:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες υπάρχει μια γενική αδράνεια ενώ το
Πιο δυσάρεστο από όλα είναι ότι οι πολίτες επαλαναμβανουν τα λάθη τους
Δεν μαθαίνουν από αυτά το που οφείλεται τώρα αυτό είναι μεγάλη συζήτηση
Μάλλον είναι λίγο απ όλα όσα έγραψες
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 00:23:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, κάποτε υπήρχε έντονη πολιτικοποίηση και κοματικοποίηση, κατά συνέπεια η αντίσταση στην αυταρχική εξουσία, ήταν πιο μεγάλη και πιο μαζική.

Οι πολιτικοί έντεχνα δημιούργησαν απαξίωση της πολιτικής, με σκοπό να μην ασχολούνται μαζί τους ούτε έντονα, ούτε σοβαρά.

Και επειδή δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα που λέγεται αλαζονία της εξουσίας, μόνο διαπιστώσεις μπορούμε να κάνουμε, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις.

Είναι φυσικό αυτό, αφού κάθε μορφή εξουσίας και σε όποιο μέτρο μπορεί να την έχει κανείς, γίνεται αφορμή να την χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος πρωτίστως και έπειτα, εντελώς τυπικά, να κάνει και τη δουλειά του, η οποία ενδεχομένως να αφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το θεωρώ εντελώς φυσιολογική πρακτική ανθρώπων που μεγαλώνουν με γνώμονα το άτομο και όχι το σύνολο και σ’ αυτό συμβάλλουν όλα. Απ’ την εκπαίδευση και τα παιγνίδια που παίζουν τα παιδιά, έως την οικογενειακή διαπαιδαγώγιση.

Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει απ’ όλα όσα μας κάνουν να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και στον κλειστό κοινωνικό μας περίγυρο, χωρίς συνέπειες για τον ίδιο και για την οικογένειά του.

Πολιτικά, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να γίνει κάτι μέσω της ουσιαστικής αναβάθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν άνθρωποι ανιδιοτελείς και ίσως αδύνατο να διατηρηθούν τέτοιοι, μετά από την αναρρίχηση στην τοπική εξουσία, χωρίς να υπολογίζουμε και το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία πάντοτε, θα αποφεύγει να δώσει πραγματικά χώρο, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και βέβαια αυτό, δεν αφορά μόνο στην πατρίδα μας, είναι παγκόσμιο φαινόμενο και γι’ αυτό δεν συμφωνώ με την άποψη ότι όλα τα κακά συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπως αρέσκονται κάποιοι να λένε.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2007, 08:53:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Καιρός να επαναξυπνήσει αυτό το ωραίο θέμα...
Μία που μιλάμε περί την κατά το δυνατόν ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, έκανε κανείς (πλην του ομιλούντος) κάποια προσπάθεια να παρακολουθήσει αυτές τις μέρες τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό;
Αν εξαιρέσει κανείς την τραγωδία του ποιος έφταιγε, ποιος φταίει και ποιος θα φταίει, το οποίο είναι το αγαπημένο σουξέ των περισσοτερών, εγώ μέχρι στιγμής έχω βγάλει μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα (και όχι μόνο ότι η Καϊλή είναι ωραία γυναίκα και με κράτησε στην οθόνη, παρότι περασμένες 12:30 χτες το βράδυ... ) :
α) Η αύξηση των έμμεσων φόρων (χωρίς απαραίτητα την αύξηση του Φ.Π.Α., όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός) δημιουργεί μικρότερες αρνητικές συνέπειες από τις θετικές της μείωσης των άμεσων φόρων για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα (!)
β) Ο νέος φόρος ιδιοκατοίκησης, που αντικαθιστά τον Φ.Μ.Α.Π. κρίνεται από δίκαιος ως άδικος, ανάλογα με ποιο αυτί ακούς τις διαλέξεις. Προσωπικά, προτιμώ την προσέγγιση (όχι την εφαρμογή) του προηγούμενου καθεστώτος ή έστω μία προοδευτικά αυξανόμενη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας από αυτό το απλουστευτικό και κάπως μηδενιστικό 1 τοις χιλίοις.
γ) Η μείωση των δαπανών στην Άμυνα (αν δεχτούμε τον καθόλα "διαβασμένο" αρμόδιο υπουργό), σε συνδυασμό με την αύξηση του μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, σημαίνει είτε μείωση των οπλικών πρμηθειών σε αριθμό, είτε σε τιμολόγηση. Μήπως πρέπει να το συνδυάσω αυτό με τη στροφή στα εκ Ρωσίας άρματα που συμφωνήσαμε; ή είμαι αδαής να πιστεύω ότι, σε αυτή τη φάση, και με σκοπό την καλύτερη διείσδυση στην πίτα των ελλληνικών αμυντικών δαπανών, το "ξανθόν γένος" κάνει εκπτώσεις σε σχέση με τον εθνικό προμηθευτή (μην πάει ο νους σας στον εγχώριο, για τον πέραν του Ατλαντικού ομιλώ).
δ) Αυτό το άτιμο το 2004 έδωσε ένα πολύ ωραίο αριθμό για εκμετάλλευση χωρίς κόστος (έλλειμμα προϋπολογισμού = 7,3% του Α.Ε.Π.). Και μπορεί να κατακρίνω την τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση για πολλά, αλλά τέτοιο μαγείρεμα από την πρώτη στιγμή της νέας διακυβέρνησης δεν μπορώ να το καταπιώ, συγχωρήστε με.
ε) Όταν θες να βρεις θετικά ή αρνητικά για μία πολιτική, δικαιούσαι να γυρνάς και τριάντα χρόνια πίσω (όπως κάποιοι έκαναν με την πρώτη περίοδο του Αντρέα Παπανδρέου) και να ταιριάζεις ομοιότητες ή διαφορές με τους σημερινούς ή έστω τους χθεσινούς κυβερνώντες (εγώ προσωπικά δε βρίσκω).
στ)Η έκδοση του ομολόγου, βάσει του οποίου ξεκίνησε το ομώνυμο σκάνδαλο ήταν σύννομη (το σκάνδαλο ήταν;). Η ηθική της τοιαύτης διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν εντάσσεται στις κορώνες των μεγάλων κομμάτων. Μήπως φαντάζεστε το γιατί;
ζ) Τόσο το 2004, όσο και το 2007 προεκλογικά έγιναν δωράκια σε συγκεκριμένο τραπεζικό όμιλο (δεν κατονομάζω). Γιατί όμως σε συγκεκριμένο;
η) Ο Ο.Τ.Ε. κρίνεται ως Επιχείρηση Εθνικού Συμφέροντος όταν χρειάζεται και ως Α.Ε. όταν επίσης χρειάζεται. Η εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote είχε σκιές (ευτυχώς μόνο αυτή). Η MIG είναι πολύ κακή όταν θέλει το 20% για να κάνει το λογιστικό της κολπάκι, αλλά πολύ καλή όταν διενεργεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διπλάσια από τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Τράπεζα (που έχει και καμία 150αριά χρόνια ιστορίας στην αγορά).
θ) Οι διοικητές της Δ.Ε.Η. και της Εθνικής Τράπεζας παίρνουν μόνο 700.000 το χρόνο. Εγώ νόμιζα ότι παίρνουν λιγότερα, τελικά υπερβαίνουν κάθε προσδοκία.
ι) Υπάρχουν πολλές ξανθιές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό έχει διττή σημασία : ομορφαίνουν το χώρο, αλλά εξασθενούν την (όποια) πολιτική βούληση των αρρένων συναδέλφων τους, αλλά και του πολίτη. Εκτός αν υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν κατάλαβα τα λεχθέντα υπό της Έλενας Ράπτη ήτανε το σταθερής έντασης εισηγητικό της προφίλ.
ια)Τελικά υπάρχουν και μερικοί βουλευτές που έχουν κάτι να πουν. Μου προξένησε έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη φορά, αλλά έχουν αυξηθεί. Καλά... έπαθα το κατιτίς μου.
Αυτά, περιμένω τις απόψεις σας. Μην το σκοτώνουμε το θέμα, έχει ουσία.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2007, 11:51:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Έχει ουσία Κostaki αλλά όπιος έχει τη φωλιά του λερωμένη δεν μπορεί και να συμμετέχει! Όπιος δηλαδή ανήκει στο περίπου 40% των ψηφοφόρων και των δύο κομμάτων είναι γνωστό ότι έχει βολευτεί είτε με διορισμό στο Δημόσιο είτε με προγράμματα, είτε με ανάληψη έργων! άρα....μόκο
-Αφαίρεσε ένα άλλο 40% που είναι οι λεγόμενοι φανατισμένοι (εγώ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω! και δεβλέπουν ή δεθέλουν να δουν πέρα από τη μύτη τους!)
-Αφαίρεσαι τώρα όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ!
-Αφαίρεσαι όσους δεν έχουν χρόνο!
-Έμεινες μπουκάλα!!!!!!!!!!!!!!!
-Άσε τα γκάλοπ! αν γίνουν αύριο πρωί εκλογές πάλι το 80% θα πάρουν οι δυό τους! η κοινωνία μας είναι ακόμη ανόριμη, κυρίως για τους παραπάνω λόγους, για να καταλάβει τι σημαίνει κράτος τι δικαιώματα τι υποχρεώσεις, τι κοινωνικό σύνολο! τι κράτους δικαίου και πρόνοιας!τι παρακαταθήκη τι πατρίδα και τι δημοκρατία!
-Τζάμπα καίει η λάμπα τζάμπα σ'αγαπώ! δεν είμαι απαισιόδοξος, απλά ορθολογιστής!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2007, 10:57:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση του Προϋπολογισμού. Με έκπληξη (!) διαπίστωσα στο τέλος ότι 152 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 148 κατά. Λες και ανεμένετο κάτι άλλο...
Αυτό που εμένα μου έμεινε από τη χτεσινή συνεδρίαση ήταν μία αποστροφή κομματάρχη της αντιπολίτευσης ότι σύμφωνα με τη νέα Συνθήκη της Ε.Ε. (που φυσικά ως πρόβατα δεν έχουμε δικαίωμα σε δημοψήφισμα για την έγκρισή της ή μη, γι' αυτό υπάρχουν οι Πατέρες του Έθνους) ο επίτροπος της Ένωσης έχει την ισχύ να οδηγήσει την Ε.Ε. σε πόλεμο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Θα διαβάσω αυτές τις μέρες το κείμενο της Ευρωσυνθήκης (καλά θα κάνουμε να το διαβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, αν και αρχίζω και απογοητεύομαι για τη διάθεση ενημέρωσής μας ως πολίτες), για να ξεκαθαρίσω τα βασικά σημεία. Ο ίδιος κομματάρχης πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος (βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν θα έκανε το ίδιο σε περίπτωση που ήταν Ελλαδάρχης...).
Ένα άλλο σημείο που μου έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν η τοποθέτηση - ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης προς τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τη συμμετοχή του σε συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμεργκ. Πραγματικά δεν περίμενα να ειπωθεί κάτι τέτοιο μέσα στο Κοινοβούλιο, για μένα είναι ένδειξη δυναμισμού και θάρρους και καλό θα ήταν να είχαμε ως λαός την απαίτηση να "ρωτάμε" τέτοια πράγματα μερικές φορές. Αν διεκδικούσαμε τις απαντήσεις, δε θα αναρρωτιόμασταν αν "συμβαίνει κάτι με τους πολιτικούς μας".
Πολλή επιμονή στη φράση "ταξικός προϋπολογισμός" διαπίστωσα από την αντιπολίτευση. Αλήθεια... τώρα το κατάλαβαν;
Σα βασικά στοιχεία από τις περίπου 30 ώρες που παρακολούθησα αυτές τις μέρες τις συνεδριάσεις μου μένουν ο απαράδεκτα ξύλινος λόγος αρκετών βουλευτών, όχι απαραίτητα νέων, η προσκόλληση στο παρελθόν με σκοπό την κάλυψη των τωρινών δράσεων ή θέσεων (για τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως), η κακή συνήθεια των βουλευτών να μην έχουν οργάνωση του χρόνου ομιλίας των, η απαράδεκτη τακτική των αποχωρήσεων των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων στις ομιλίες των εκπροσώπων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και η αηδιαστική εικόνα της κομματικής γραμμής. Στα θετικά καταγράφεται κυρίως η ορμή και ο δυναμισμός που έδωσαν ορισμένοι νέοι (σε ηλικία κυρίως) βουλευτές και η συνετή διαχείριση από το προεδρείο της Βουλής.
Άντε και του χρόνου... πάλι με 152-148 τελικό αποτέλεσμα.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2007, 18:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Δυστηχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα! Οι τύχες είναι στα χέρια των πλουσίων οι οποίοι και μέσα από τη λέσχη Μπίλντερμεργκ αλλά και από τη λέσχη της βουλής κάνουν ότι θέλουν και λογαριασμό δε δίνουν! -Ο κόσμος δε νομίζω να ξυπνίσει επαρκώς και εγκαίρως οπότε τελικά πέφτει στην παγίδα και ηθελημένα γίνεται δούλος!
-Αλήθεια πιος νοήμων δεν ήξερε και δεν ξέρει για τα φτωχικά στυλ Μαγκίνα? ή Σουφλιά? ή Τσοχατζόπουλου? ή Λαλιώτη? Ε! ΚΑΙ?
-Τζάμπα καίει η λάμπα τζάμπα σ' αγαπώ!
-Προσωπική μου πάντως άποψη είναι ότι μέσω ενός άλλου παγκοσμίου πολέμου και εφόσον βέβαια επιζήσει ο άνθρωπος μόνο τότε ίσως να αλλάξει η κατάσταση εφόσον δηλαδή ξεκινήσει από την αρχή αλλά έχοντας ως Ευαγγέλιο τα λάθη του παρελθόντος!
-Η εξουσία δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει χέρια παρά μόνο επίθετα! οπότε καλή προσαρμογή!
-Βλέπετε εξάλου πόσοι συμετέχουν σε θέματα θρησκείας και πόσοι σε θέματα πολιτικής! Βλέπεις οι θρησκείες είναι το όποιο του λαού και για αυτό ξέρουν και τη χειρήζονται ανάλογα οι κυβερνώντες!
-Για σκεφτείται ένα θέμα με πληροφορείες για τους πολιτικούς της περιοχής του καθενός! Ας πούμε εγώ να έγραφα για τους πολιτκούς της Κορίνθου, τι έχω ακούσει, τι έχει πέσει στην αντίληψή μου! Το ίδιο να έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη του forum!
-Το θέμα αμέσως θα έκλεινε είτε ηθελημένα είτε αθέλητα από τους διαχειρηστές! Σου λέει.....χωρίς αποδείξεις πως συκοφαντείς?
-Έτσι κανείς να μην αγκίζει τα τομάρια γιατί άμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του στοπάνη................................................

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2007, 21:56:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα πάω λίγο πιο μακριά...
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας.
Είναι πρόβλημα όλων των, δήθεν, δυτικού τύπου δημοκρατιών.
Βλέπετε ουσιαστικά το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία - είναι ένα πολίτευμα τύπου republic. Η προπαγάνδα και η ύπαρξη πολιτευμάτων που δεν ήταν δημοκρατίες ή και ανάρρωση χωρών που πριν είχαν πιο αυταρχικά πολιτεύματα από το republic, έκανε αυτές τις γιαλαντζί δημοκρατίες να φαίνονται κάπως ιδανικές.
Μόλις έφυγαν τα μη republic-α πολιτεύματα από την μέση και άρχισε η ορίμανση των republic-ων πολιτευμάτων, φάνηκε καθαρά που οδηγούμαστε.
Η δήθεν δημοκρατία που ευαγγελίζονται σχεδόν όλοι που πέρνουν μέρος στην εξουσία, είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να ακολουθεί ένα σκεπτικό: έφυγαν αυτοί, ήρθαμε εμείς στο όνομα του λαού...
Κάτι περίπου με την φάρμα των ζώων του Γουέλς...

Με λίγα λόγια, ότι και να λέμε, ότι και να παρατηρούμε είναι φυσικό επακόλουθο της πτώσης των μη δημοκρατικών καθεστώτων της φθοράς των republic-ων δημοκρατιών και της ανυπαρξίας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ κουλτούρας ανάμεσα στα πρόβατα - ε, συγγνώμη πολίτες ήθελα να πω...
Απλά τα προβλήματα θα φανερωθούν σιγά, σιγά και σε άλλες χώρες που είναι, όχι πιο δημοκρατικές, αλλά πιο πειθαρχημένες σε σχέση με το μπάχαλο των Ελλήνων, π.χ. στην Σουηδία.

Τρία πράγματα μπορώ να παρατηρήσω:
Α) Η συζήτηση που κάνουμε εδώ, δεν θα γινόταν το 1982 γιατί όλοι θα είμασταν σίγουροι ότι έχουμε δημοκρατία (ασχέτως του τι γινόταν γύρω μας), και φυσικά θέσεις όπως οι δικές μου θα ήταν "φασιστικές", γιατί η προπαγάνδα είχε δουλέψει πολύ καλά (κάτι που φυσικά ισχύει ακόμα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μας). Άρα η κοινωνία έχει αρχίσει να αλλάζει προς το επόμενο βήμα.
Β) Η συζήτηση και μόνο δείχνει την επιθυμία προς μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δημοκρατία την οποία δεν θα την σφετερίζονται οι διοικούντες - μία κίνηση η οποία έχει αρχίσει αργά σε όλο τον κόσμο... Κάτι τέτοιο θα ήταν ουτοπικό πριν από 7 χρόνια π.χ.. Βέβαια υπάρχουν ακόμα οι (βρισιά βαριά), οι οποίοι είναι τόσο ανεγκέφαλοι που ψηφίζουν κατά παράδοση ή ιδεολογία ή για μπούνε σε κάποια θέση ή τέλος πάντων νομίζουν ότι έχουν μία εμπορική σχέση με τους κρατούντες και διοικούντες ή σχέση συνδρόμου έλλειψης πατέρα...
Γ) Η τρίτη παρατήρηση είναι περισσότερο επιστημονική. Δεδομένου ότι δεν έχουμε στοιχεία για το επόμενο στάδιο, παρά μόνο τις Ελληνικές δημοκρατίες, οι οποίες φυσικά και ήταν τοπικό φαινόμενο (γύρω από Ελλάδα), έχει μεγάλο ενδιαφέρων το πως θα εξελιχτεί, θα αναπτυχθεί, θα ξεδιπλωθεί, θα αντικαταστήσει (ή θα ανατρέψει), το νέο σύστημα το παλιό του republic. Δεδομένου ότι το republic ήταν μεταβατικό στάδιο, έχει μέσα του στοιχεία (όπως η οικονομία), που δεν ανήκουν σε ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα. Δεδομένου επίσης και των νέων τεχνολογιών που συμβάλουν στην ενίσχυση των κρατούντων και διοικούντων (π.χ. παράταση ζωής, γονιδιακή θεραπία, κλονισμός των πλουσίων) είναι πολύ ενδιαφέρων το πως θα γίνει τελικά αυτή η μετάβαση...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 10:18:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Φίλη OANNHSEA χρόνια πολλά και καλά!
-Συμφωνώ μαζί μου αλλά σε βλέπω λίγο αισιόδοξη! αν κρίνω από τη συμμετοχή στο θέμα................ εγώ μόνο απαισιόδοξος είμαι!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 12:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2,
Να σου πω χρυσό μου, μήπως ξέρεις κάτι που οι άλλοι δεν ξέρουν;
Ή μήπως με έχεις δει με τον κούκλο μου αγκαλιά;;;

Κατά τα άλλα που έχεις δει την αισιοδοξία;
Η κάθε μορφής αλλαγή ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έρχεται χωρίς τζερτζελέ και γενικά χωρίς να χυθεί αίμα.
Και στην μετάβαση για την οποία γράφω, θα χυθεί πολύ αίμα...

Εντωμεταξύ ας κρατήσουμε την αισιοδοξία μας.
Χρόνια πολλά σε όλους και καλές γιορτές (όσες μέρες απέμειναν), να έχουμε...

Edited by - OANNHSEA on 27/12/2007 12:14:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 14:36:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

europaios2,
Να σου πω χρυσό μου, μήπως ξέρεις κάτι που οι άλλοι δεν ξέρουν;
Ή μήπως με έχεις δει με τον κούκλο μου αγκαλιά;;;

Κατά τα άλλα που έχεις δει την αισιοδοξία;
Η κάθε μορφής αλλαγή ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έρχεται χωρίς τζερτζελέ και γενικά χωρίς να χυθεί αίμα.
Και στην μετάβαση για την οποία γράφω, θα χυθεί πολύ αίμα...

Εντωμεταξύ ας κρατήσουμε την αισιοδοξία μας.
Χρόνια πολλά σε όλους και καλές γιορτές (όσες μέρες απέμειναν), να έχουμε...

Edited by - OANNHSEA on 27/12/2007 12:14:09-Δεν πήγες Καζαμπλάνκα που έλεγες για την αλλαγή φύλου?
-Συγνώμη ρε φίλε! Παρόλο που το έχεις ξαναγράψει μπερδεύτικα απο την κατάληξη του nicname!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2007, 18:29:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Να σου πω χρυσό μου, μήπως ξέρεις κάτι που οι άλλοι δεν ξέρουν;
Ή μήπως με έχεις δει με τον κούκλο μου αγκαλιά;;;

Να είσαι καλά ρε oannhsea με έκανες και γέλασα.
Στο θέμα τώρα Συμφωνώ πάνω κάτω σε αυτά που έγραψες .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2007, 14:43:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Μετά και από τα νέα που κυκλοφόρησαν με το Ζαχόπουλο! ΕXTRA CHANEL!: Γυμνός με λουρί και κάνοντας το σκυλάκι περιφερόταν και έλεγε στην ερωμένη του καμαρώνοντας: <<Kοίτα σε τι πλάτες στηρίζεται η κυβέρνηση Καραμανλή!>>
-Nα ευχηθούμε από του χρόνου τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι να μην ασχολολούντε με το δημόσιο και μη βίο των πολιτικών μας! να μην ξέρουμε τις κομπίνες και τις απατεωνιές τους και επιτέλους να κοιμόσμαστε ήσυχοι!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2007, 20:06:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους και καλή υγεία για το νέο έτος

quote:
Nα ευχηθούμε από του χρόνου τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι να μην ασχολολούντε με το δημόσιο και μη βίο των πολιτικών μας! να μην ξέρουμε τις κομπίνες και τις απατεωνιές τους και επιτέλους να κοιμόσμαστε ήσυχοι!

1) Κοιμόμαστε ήσυχοι (τον ύπνο του δικαίου ή το "ταξίδι" της κουλτουριαρέ - νεοπλουτίστικης πρέζας) εδώ και κάμποσα χρόνια, εν γνώσει των "γεγονότων". Λες να χρειάζεται και πλήρης απόκρυψη αυτών; μπορεί... αρκεί στη θέση τους να μαθαίνουμε και τα πραγματικά νέα!
2) Να ευχηθούμε από του χρόνου τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι να θυμηθούν το θεσμικό τους ρόλο, γιατί σύντομα τους βλέπω στο κρεβάτι μας αγκαλιά με τις/τους συντρόφους μας.

quote:
Για σκεφτείται ένα θέμα με πληροφορείες για τους πολιτικούς της περιοχής του καθενός! Ας πούμε εγώ να έγραφα για τους πολιτκούς της Κορίνθου, τι έχω ακούσει, τι έχει πέσει στην αντίληψή μου! Το ίδιο να έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη του forum!
-Το θέμα αμέσως θα έκλεινε είτε ηθελημένα είτε αθέλητα από τους διαχειρηστές! Σου λέει.....χωρίς αποδείξεις πως συκοφαντείς?

Κάποιος σοφός είπε ότι : οι μεγάλοι ασχολούνται με ιδέες, οι μεσαίοι με γεγονότα και οι μικροί με τους άλλους. Καλύτερα λοιπό να διοχετεύσουμε τη φαιά ουσία μας σε ιδέες και πράξεις, παρά σε κακώς δρώντες. Αυτούς ας τους κρίνει η ιστορία.
(Οπότε καλώς θα το έκλειναν το θέμα, κατά τη γνώμη μου)

Φίλε OANNHSEA

quote:
είναι ένα πολίτευμα τύπου republic

Τι εννοείς με αυτό;

quote:
Δεδομένου ότι το republic ήταν μεταβατικό στάδιο, έχει μέσα του στοιχεία (όπως η οικονομία), που δεν ανήκουν σε ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα.

Ενδιαφέρουσα η θέση αυτή. Όταν λες ότι η οικονομία δεν ανήκει σε μία πραγματική δημοκρατία, τι ακριβώς πρεσβεύεις;

Προσωπικά, δε διαφωνώ ότι υπάρχει σήψη γύρω από το υπάρχον σύστημα. Το θέμα είναι ότι η σήψη δεν είναι εκ του συστήματος, αλλά διά των εκφραστών του, δηλαδή όλων ημών. Το γεγονός ότι η ανάληψη της εξουσίας είναι ο σκοπός, ότι η καταρράκωση της αντίπαλης "φατρίας" και η υποβάθμιση του επιπέδου είναι το βασικότερο όπλο και ότι η εντιμότητα και η πίστη σε μία ιδεολογία αποτελούν αποτρεπτικά στοιχεία για τη συμμετοχή στα κοινά δεν αποτελούν συστημικές ανωμαλίες της δημοκρατίας ή έστω της "δημοκρατίας" που έχουμε, αλλά ανθρώπινα στερεότυπα που καλύπτονται είτε πίσω από τη μαζοποίηση και την οχλοβοή, είτε από την παραίτηση από οιαδήποτε ατομική δράση, είτε από τους λογής λογής "απογοητευτές". Η πολιτική σκέψη ενυπάρχει στον εγκέφαλο κάθε νοήμονος όντος (λες να έχουν μείνει τόσο λίγα πλέον;), ασφαλώς χρειάζεται τη σχετική καλλιέργεια και παιδεία, αλλά δεν παύει να είναι ζωτικής σημασίας για τις εκάστοτε κοινωνίες. Το πρόβλημα είναι τι ακριβώς αποζητούμε από την πολιτική σήμερα.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2008, 00:50:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κάποιος σοφός είπε ότι : οι μεγάλοι ασχολούνται με ιδέες, οι μεσαίοι με γεγονότα και οι μικροί με τους άλλους. Καλύτερα λοιπό να διοχετεύσουμε τη φαιά ουσία μας σε ιδέες και πράξεις, παρά σε κακώς δρώντες. Αυτούς ας τους κρίνει η ιστορία.
(Οπότε καλώς θα το έκλειναν το θέμα, κατά τη γνώμη μου)


-Το πρόβλημα φίλε μου είναι ότι αυτοί γράφουν την παρούσα ιστορία που εμείς παρακολουθούμε! και ζούμε μέσα σε αυτήν!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2008, 14:48:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τι εννοείς με αυτό; "είναι ένα πολίτευμα τύπου republic"

Republic είναι η αντιπροσωπευτική διακυβέρνηση μίας χώρας με οποιοδήποτε τρόπο, στην οποία εφαρμόζονται κάποιες δημοκρατικές διαδικασίες.
Το πολίτευμα της αρχαίας Ρώμης (πριν τους αυτοκράτορες), ήταν republic - άλλωστε από εκεί πήρε και την ονομασία του.
Στην αρχαία Ρώμη δεν συμμετείχε ο λαός στην διακυβέρνηση, είχαν όμως δημοκρατία!!!, κατά πολλούς, δήθεν ιστορικούς και δη πολιτικούς...
Αυτό εννοώ με τον όρο "τύπου republic".
Δίνεται στο πόπολο (σε μία παρωδία δημοκρατίας), κάθε 4 χρόνια η "ευκαιρία" να ζήσει και να πάρει "μέρος" στην διακυβέρνηση της χώρας...
Τώρα η γελοιότητα αυτή λέγεται δημοκρατία και σχεδόν το 95% του ελληνικού λαού το πιστεύει!!!!

quote:
Ενδιαφέρουσα η θέση αυτή. Όταν λες ότι η οικονομία δεν ανήκει σε μία πραγματική δημοκρατία, τι ακριβώς πρεσβεύεις;

Το οικονομικό στοιχείο θέλει πάντα να ελέγχει αυτόν που ελέγχει τα πλήθη. Συμβαίνει πάντα. Όσο πιο πλούσιο είναι το οικονομικό στοιχείο, τόσο πιο άμεσος έλεγχος υπάρχει στο πολίτευμα και τόσο πιο πολλοί νόμοι υπάρχουν που δίνουν μέρισμα (το ένα χέρι νίβει το άλλο), στο οικονομικό στοιχείο.
Σε μία πραγματική δημοκρατία όμως, οι γελοιότητες του τύπου "είμαι οικονομικός παράγοντας, έχω και κανάλι(α) και άλλα μέσα ΜΜΕ", δεν μπορεί να υπάρχει, γιατί κανείς δεν μπορεί να σφετεριστεί επί μακρόν το πλήθος που ψηφίζει ΟΛΑ τα θέματα. Με λίγα λόγια οι πόλοι ενδιαφέροντος αυξάνονται, το ίδιο και οι συγκρούσεις και επιτυγχάνεται μία ισορροπία.
Πάρε για παράδειγμα την φεουδαρχία.
Ένα κοινωνικό σύστημα στο οποίο υπήρχαν οι κληρονομικοί άρχοντες, οι οποίοι είχαν και την οικονομική κυριαρχία - μαζί με την εκκλησία. Η άνοδος του εμπορίου οδήγησε τους αστούς να ζητήσουν και αυτοί δικαιώματα στην εξουσία. Έμεινε το ίδιο το κοινωνικό σύστημα; Όχι. Γιατί;
Όταν αυξηθούν οι πόλοι της εξουσίας, το οικονομικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε να ικανοποιεί όλους τους πόλους.

Αυτή λοιπόν την στιγμή, υπάρχουν χιλιάδες αναδυώμενοι πόλοι.
Είναι οι πολίτες της Κίνας, της Ινδίας, της Ινδονησίας και των τόσων άλλων κρατών που χρόνια ήταν ανύπαρκτοι - το ίδιο και τα κράτη.
Βλέπετε τι γίνεται σε επίπεδο κρατών, πως μοιράζεται η οικονομική πίτα ανάμεσα στα κράτη (υπάρχοντα και αναδυώμενα).
Φανταστείτε τι έχει να γίνει σε λίγα χρόνια που τα αναδυώμενα κράτη ζητήσουν και πολιτικό μέρισμα...
Το ίδιο θα γίνει με τους πολίτες.
Με τον ένα τρόπο - εκλογές.
Ή τον άλλο - ταραχές και γενικά τζερτζελές.

quote:
2) Να ευχηθούμε από του χρόνου τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι να θυμηθούν το θεσμικό τους ρόλο, γιατί σύντομα τους βλέπω στο κρεβάτι μας αγκαλιά με τις/τους συντρόφους μας.

Για στάσου βρε Kostakis - εδώ μπορεί να βγει χρήμα με έναν καλό εκβιασμό...
Εκτός εάν εννοάς κάτι τρομερούς δημοσιογράφους, που το παίζουν δημοκράτες στα κανάλια και στο γήπεδο βρίζουν σαν παρακμοιακά στοιχεία και πετάνε μπουκάλια σε όποιον αντίπαλο βρουν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2008, 10:50:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Φίλε ευρωπαίος : μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε δράσεις ώστε η ιστορία των 10 εκατ. (μιλάω για την ΕΛλάδα, χωρίς να αγνοώ το εξωτερικό) να μη γράφεται από τους 300, αλλά από τα 10 εκατ.;
Φίλε OANHHSEA σ' ευχαριστώ για την ερμηνεία. Το πρόβλημα του άριστου ή έστω του βέλτιστου αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί στα μεγέθη των σημερινών κοινωνιών, πόλεων και κρατών. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε καλύτερα τις βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης και το ρόλο τους; Όσο για τη διαπλοκή μεταξύ οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, το δεδομένο είναι ότι αποτελεί μία ακόμη βλαβερή συνέπεια της εμμονής στον καπιταλιστικό νεοφιλελευθερισμό και τη "μονεταροκρατία". Οι επιλογές αχρήματων οικονομιών (όπως παρατίθεται σε άλλο forum) έχουν σημαντικες δυσχέρειες εφαρμογής στη σύγχρονη πράξη, εντούτοις ίσως θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης. Αλλά που...;

quote:
Για στάσου βρε Kostakis - εδώ μπορεί να βγει χρήμα με έναν καλό εκβιασμό...
Εκτός εάν εννοάς κάτι τρομερούς δημοσιογράφους, που το παίζουν δημοκράτες στα κανάλια και στο γήπεδο βρίζουν σαν παρακμοιακά στοιχεία και πετάνε μπουκάλια σε όποιον αντίπαλο βρουν...

Χρήμα; άρα και πολιτική εξουσία; μέσα...
Όντως είναι παρακμιακός αυτός που πετάει μπουκάλια στο γήπεδο. Μα τόση κακομοιριά πια!!! Ούτε ένα κινητό δεν μπορεί να πετάξει, ένα χρυσό αναπτήρα, κάτι γκλαμουράτο τέλος πάντων.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2008, 00:07:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Kostaki σε ένα θέμα για το Μακεδονικό μαζί με τον αδιάβαστο καλέσαμε πέρα από τα ευχολόγια και τις προτάσεις τα λοιπά μέλη του forum ή έστω του θέματος, για δράση πραγματική!
-Απάντηση ή μάλον προσφορά καμία!
-Για πια δράση μιλάς?
-Το καληνύχτα Ελλάδα καθόλου τυχαίο δεν είναι!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2008, 08:24:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
-Kostaki σε ένα θέμα για το Μακεδονικό μαζί με τον αδιάβαστο καλέσαμε πέρα από τα ευχολόγια και τις προτάσεις τα λοιπά μέλη του forum ή έστω του θέματος, για δράση πραγματική!
-Απάντηση ή μάλον προσφορά καμία!
-Για πια δράση μιλάς?

Αγαπητέ europaios2, μάλλον έχεις ασθενή μνήμη στην προκειμένη περίπτωση.
Κι απάντηση υπήρξε και προσφορά και κάποια πρόταση.
Μπορείς να δεις και το μήνυμα που είχα στείλει στις 12/10/2007, 09:02:59.

Η πραγματική δράση που αναφέρεις είναι πολλές φορές απαραίτητη κι επιβεβλημένη αλλά για να είναι κι αποτελεσματική θα πρέπει η διάκριση μας να μας υποδείξει τον ορθότερο τρόπο δράσης κι όχι οποιαδήποτε δράση, η οποία μπορεί να υποκινείται καθαρά από μια συναισθηματική αντίδραση και να μην είναι αποτέλεσμα στοχασμού επάνω σε όλες τις παραμέτρους ενός ζητήματος.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2008, 15:48:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dying_Incubus: Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, σχετικά με την πρόταση σου για την αποστολή του υπομνήματος στα αρμόδια όργανα (Ευρωβουλευτές κλπ), θα ήταν καλό καταρχάς να παρατεθούν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την τροποποιημένη έκθεση.
Για παράδειγμα, να δοθεί κάποια επίσημη πηγή για την έκθεση, να μάθουμε ποιοί είναι οι όροι της, το πλαίσιο της κλπ.
Αυτά τα στοιχεία μπορείς φυσικά να μας τα συγκεντρώσεις είτε εσύ αλλά κι όποιος άλλος συμμετέχοντας επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Οπότε θα μπορούσε το θέμα αυτό να εστιαστεί στα στοιχεία αυτά και στην έκθεση καθεαυτή, ξεφεύγοντας λίγο από το ζήτημα πχ της ονομασίας των Σκοπίων.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι η τέχνη της διπλωματίας κι ειδικότερα η άσκηση της στα πλαίσια της πολιτικής.
Η οποιαδήποτε πολιτική θέση της Ελλάδος μπορεί να αποτελεί μέρος κάποιου διπλωματικού σχεδίου το οποίο ως απλοί πολίτες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.
Αν συμβαίνει πράγματι κάτι τέτοιο, δεν θα ήταν κάπως παρακινδυνευμένο να αναφερθούμε σε μια διπλωματική κίνηση την στιγμή που δεν γνωρίζουμε και τις επόμενες διπλωματικές κινήσεις αλλά και το τυχόν διπλωματικό σχέδιο της Ελλάδας?


-Ειλικρινά δε βλέπω κάποια δράση! μία προτροπή ίσως<<Αυτά τα στοιχεία μπορείς φυσικά να μας τα συγκεντρώσεις είτε εσύ αλλά κι όποιος άλλος συμμετέχοντας επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο.>>
-Και εγώ θα επιθημούσα αλλά που να τα βρώ! Από κει και έπειτα μάλον έχουμε διαφορετική θεώρηση σε ότι αφορά τη δράση! Για αυτό και είχα προτείνει όσοι θέλαν <<δράση>>! αρχικά να το δήλωναν και εν συνεχεία να βρισκόμασταν από κοντά για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα! Από τον καναπέ και το Ίντερνετ δε γίνεται δράση! Σαν ταινία του Αγγελόπουλου θα ήταν!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2008, 10:08:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ europaios2, προφανώς έχουμε μια διαφορετική θεώρηση της έννοιας της δράσης.

Η προτροπή για συγκέντρωση στοιχείων κι ενδελεχούς σκέψης γύρω από αυτά προκειμένου να λάβουμε υπόψιν μας όλες τις πιθανές παραμέτρους ενός θέματος, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για μια ορθότερη δράση κι όχι απλά για δράση...
Όταν όμως παρακινούμε ένα σύνολο ανθρώπων να δράσει θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε στα χέρια μας όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται ώστε να ξέρουμε σε τι αντιδρούμε τελικά.
Εάν εγώ πχ προτείνω σε 10 ανθρώπους να αντιδράσουμε για μια Χ συμπεριφορά/απόφαση που ανέλαβε μια ομάδα ανθρώπων κι οι 5 από αυτούς δράσουν αλλά στην ουσία δεν ξέρουν απέναντι σε τι ακριβώς αντιδρούν, έχουμε να κάνουμε με μια ανάληψη ορθής δράσης ή με μια περίπτωση παροδικής συναισθηματικής αντίδρασης;
Πως θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα - στο σύνολο τους ή σε κάποιο βαθμό - όταν δεν γνωρίζουμε αρκετά καλά ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια αυτού στο οποίο δυσανασχετούμε;

Το "Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα!" σίγουρα αποτελεί μια δράση αλλά μπορεί να απέχει παρασάγγας από την έννοια της ορθής δράσης, οπότε και δεν γνωρίζω εάν θα έχει θετικά αποτελέσματα ή καταστροφικά εντέλει.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2008, 08:17:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Φίλε europaios2, αυτό που θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσεις είναι το τι ακριβώς εννοείς εσύ ως δράση απέναντι στο συγκεκριμένο σύστημα.
Προσωπικά, θεωρώ πως εξαιτίας της απόλυτης αποχαύνωσης στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σε αυτή τη φάση η δράση θα πρέπει να κινείται στα πλαίσια της διαλογικής σύγκρουσης με κάθε "ευτυχή", σε κάθε ευκαιρία και για οποιαδήποτε αφορμή. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ύπαρξη παγιωμένων και επαρκώς τεκμηριωμένων λύσεων και απαντήσεων σε μία μεγάλη μερίδα ερωτημάτων, ούτως ώστε ακόμα και αν ο "άλλος" δε συμφωνήσει, τουλάχιστον να αναγκαστεί να σκεφτεί. Από δικές μου αντίστοιχες προσπάθειες θα πρέπει να σου πω ότι οι εντάσεις υπήρξαν πολλές, ο νεοέλληνας έχει μάθει στα σίγουρα, σε όσα του παρέχονται από τη μικρή οθόνη, από στερεότυπες (πολλάκις δήθεν αξιωματικές) αντιλήψεις ή από το ρουσφέτι του. Είναι πολύ δύσκολο να "ερεθίσεις" έναν εκ γενετής (!) κομματικοποιημένο πολίτη για τα δεινά όχι του συστήματος, αλλά της ιδεολογίας την οποία πολλάκις αστόχαστα ενισχύει, ενώ είναι και επαρκώς δυσχερές να του δημιουργήσεις ενδιαφέρον για εναλλακτικές προσεγγίσεις. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην καθημερινότητά του, με απίστευτες πνευματικές, επαγγελματικές και κοινωνικές ανασφάλειες και προτιμά τη λύση της απόλυτης νιρβάνα ως διέξοδο στους όποιους προβληματισμούς του (αυτό που λένε, πίνει για να ξεχάσει, ε, κάτι αντίστοιχο). Ο μεγάλος κίνδυνος βρίσκεται στις νεώτερες γενιές, οι οποίες ελλείψει πραγματικά αγωνιστικών κινήτρων και συμπαρασυρθείσες από τη γενικότερη λογική του "υπέρ πάντων χρήμα" ακολουθούν διεξόδους εντελώς παρανοϊκές (και δεν αναφέρομαι μόνο στους δήθεν μοδάτους emotional, trendy, κάγκουρες, άγγουρες και λοιπά ζαρζαβατικά, αλλά και σε όλα τα παιδιά και τους έφηβους που, βιώνοντας την έλλειψη της οικογενειακής προστασίας και κάλυψης, επιλέγουν άλλες ακραίους ατραπούς π.χ. απίστευτα φορτωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα δήθεν μάθησης, υπερβολικό χρόνο προσήλωσης σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, "συμμοριοπόλεμο"). Στην εκπαίδευση της νεώτερης γενιάς και στην πνευματική σύγκρουση με τους γύρω μας πιστεύω ότι βρίσκεται η απαρχή μίας πιθανής αλλαγής. Σκοπός δεν είναι η αντικατάσταση του συστήματος, στόχος είναι η κατανόηση των συστατικών του και η σταδιακή προσπάθεια απάλειψης κάποιων εκ των προβληματικών του στοιχείων.
Θα ήθελα τις απόψεις σας επ αυτού.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2008, 09:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το "Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα!" σίγουρα αποτελεί μια δράση αλλά μπορεί να απέχει παρασάγγας από την έννοια της ορθής δράσης, οπότε και δεν γνωρίζω εάν θα έχει θετικά αποτελέσματα ή καταστροφικά εντέλει.

-M' έχεις παρεξηγήσει. Δεν είμαι φίλος της βίας!
quote:
Φίλε europaios2, αυτό που θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσεις είναι το τι ακριβώς εννοείς εσύ ως δράση απέναντι στο συγκεκριμένο σύστημα.


-Αυτά που παρέθεσες!
quote:
Σκοπός δεν είναι η αντικατάσταση του συστήματος, στόχος είναι η κατανόηση των συστατικών του και η σταδιακή προσπάθεια απάλειψης κάποιων εκ των προβληματικών του στοιχείων.
Θα ήθελα τις απόψεις σας επ αυτού.

-Για να υφίστανται αυτά τα προβλήματα σημαίνει ότι ή το σύστημα είναι ακατάλληλο ή απλά δεν μπορεί να αμυνθεί! Τουτ΄ έστιν.....ακατάλληλο!
quote:
Στην εκπαίδευση της νεώτερης γενιάς και στην πνευματική σύγκρουση με τους γύρω μας πιστεύω ότι βρίσκεται η απαρχή μίας πιθανής αλλαγής

-Αλλαγή προς σε τί?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2008, 18:38:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σκοπός δεν είναι η αντικατάσταση του συστήματος, στόχος είναι η κατανόηση των συστατικών του και η σταδιακή προσπάθεια απάλειψης κάποιων εκ των προβληματικών του στοιχείων.
Θα ήθελα τις απόψεις σας επ αυτού.

Όταν αρχίζει να νοσεί ένας οργανσμός, αρχίζουν και τα συμπτώματα.
Αυτό είναι τα φαινόμενα που περιγράφεις - συμπτώματα της νόσου.
Αλλά επειδή βολεύει ΠΟΛΥ κόσμο η νόσος, απλώς αγνοούμε τα συμπτώματα.

Το δε "βολεύει", μπορεί να ερμηνευτεί με τους εξής τρόπους:
α) βγαίνει χρήμα από αυτό - έμμεσα ή άμμεσα. Τα όποια καθίκια που νέμονται προμήθειες ή κατασκευές του δημοσίου ή θέλουν να κυβερνούν πίσω από τους σάπιους πολιτικούς και φυσικά οι λακέδες τους, που μυρίζονται χρήμα και εξουσία...
Αλήθεια έχετε προσέξει πόσο δυνατοί και πόσο τουπέ έχουν αποκτήσει οι δημοσιογράφοι τα τελευταία χρόνια; Ένα από τα άχρηστα επαγγέλματα έχει αποκτήσει τόση δύναμη που να τα βάζει με πολιτικούς... Ίσως γιατί οι τελευταίοι έχουν την φωλιά τους μόνιμα λερωμένη...

β) Για δήθεν πολιτικούς ιδεολογικούς σκοπούς.
Είναι η γελοιότητα που εφαρμόζεται ακόμα και στην βουλή - δεξιά, κέντρο, αριστερά...
Οι γελοίες συζητήσεις του τύπου: είσαι κουμουνουστής ρε - μαύρο στην δεξιά...
Εάν κάποιος κάτσει και σκεφτεί ΣΗΜΕΡΑ τι σημαίνουν αυτά τα δύο δεν θα βγάλει άκρη... Είναι τόσο γελοίο.
Όσο γελοίο να έχουν φωτογραφίες (και να υμνούν) από πολιτικούς μέσα στο σπίτι τους...

γ) Για δήθεν γενικά ιδεολογικούς σκοπούς.
Πάρτε για παράδειγμα την γελοιότητα που ονομάζεται ποδόσφαιρο ΑΕ...
Έχουμε προέδρους που τα οικονομούν χοντρά και φυσικά κατέχοντας μία ομάδα έχουν ΚΑΙ πολιτική δύναμη.
Έχουμε ηλίθιους (τους λένε οπαδούς) που μην έχοντας κάτι άλλο να κάνουν, τρέχουν να παρακολουθήσουν κάθε παιχνίδι ασχέτως κόστους εισητηρίου, με συνθήματα του τύπου "ομάδα μου, θεέ μου" και φυσικά να συμπλέκονται μέχρι θανάτου με άλλους ηλίθιους.
Η λογική πάει περίπατο στο βωμό του χρήματος και της εξουσίας...

Με λίγα λόγια η απάντηση σου Kostakis είναι η εξής:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να απαλείψουμε κάποια από τα στοιχεία.
Πρέπει να πέσει μαχαίρι, γιατί έχει εξελειχτεί σε γάγραινα...
Με λίγα λόγια, πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι...

Ποιό όμως από τα 301 άχρηστα υποκείμενα που μας κυβερνούν, είναι ικανό να το πράξει αυτό, όταν είναι ΤΜΗΜΑ της γάγραινας;
Την προηγούμενη Κυριακή ένα από τα 301 άχρηστα όντα, μπήκε στον αγωνιστικό ποδοσφαιρικό χώρο για ζητήσει εξηγήσεις!!!
Και αντί να τον πετάξουν έξω από την βουλή, το μόνο που έκαναν ήταν να το νουθετούν!!!
ΣΗΨΗ, ΓΑΓΡΑΙΝΑ, ΑΗΔΙΑ...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2008, 22:58:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άχ! OANNHSEA πόσο δίκιο έχεις! και πόσο μόνοι μας είμαστε!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2008, 10:10:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Παραθέτω άρθρο που δημοσίευσα σε δύο ιστοσελίδες σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Θα με ενδιέφερε η άποψή σας.

"Έλληνες γρηγορείτε

Είναι στιγμές που πραγματικά αναρρωτιέμαι αν ο δυστυχής μέσος Νεοέλληνας έχει περιέλθει σε τέτοια ανυποληψία από τα διάφορα κέντρα εξουσίας ένεκα της ικανότητας αυτών να τον αποκοιμίζουν, παρεκτρέποντάς τον από τις επιταγές της κοινής λογικής ή εξαιτίας της δικής του αμορφωσιάς αφενός και έλλειψης ενδιαφέροντος για τα κοινά αφετέρου. Ενδέχεται να είναι και ο συνδυασμός των δύο ή, ακόμα περισσότερο, να υπεισέρχονται και εξωγενείς παράγοντες, όπως η κοινωνικοοικονομική συγκυρία ή οι προσωπικές επιλογές του καθενός. Η ουσία είναι ότι ο μέσος πολίτης αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα κατά το τελευταίο διάστημα, τόσο εντός των συνόρων, όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ξεκινώντας από τα καθ’ ημάς, η ροζ θεατρική παράσταση με τίτλο «Η συμβασιούχα κι ο γραμματέας» καλά κρατεί, υποβιβάζοντας το μείζον πολιτικό σκέλος της υπόθεσης σε γαργαλιστικές αφηγήσεις και κατασκοπικά σενάρια δημοσιογραφικής αθιξίας. Ο υποβιβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο αντίτιμο μίας έκνομης μονιμοποίησης, ως προέκταση του ελληνοπρεπούς θεσμού του «βύσματος – μέσου» ελάχιστους απασχόλησε, ακόμα και υπό το πρίσμα της ειδεχθούς μεν, ρεαλιστικής δε, απεικόνισης της εργασιακής ανασφάλειας που βιώνει η κοινωνία μας. Η οικογενειοκρατική αντίληψη περί αξιοκρατίας για κατάληψη θέσεων δημόσιας ευθύνης, σε συνδυασμό με τη διαχείριση - νομή της εξουσίας και την καταπάτηση της ιεραρχίας, πέρασε από τα μάτια μας μέσω των Μ.Μ.Ε. και δεν ακούστηκε! Όροι όπως ευθιξία, νομιμότητα, ανθρωπιά, φιλοτιμία τείνουν να καταργηθούν στο λεξικό του σύγχρονου Νεοέλληνα, αντικαθιστούμενες με μακιαβελικές έννοιες όπως σκοπός, μέσο, εξουσία και τα λοιπά παράγωγά τους. Μολαταύτα, ο μέσος πολίτης προσπαθεί να λύσει το παζλ του «προδότη» δημοσιογράφου ή του αριθμού και του χρώματος των DVD.
Φορολογικής μεταρρύθμισης το ανάγνωσμα : Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα στην περίφημη αναδιανομή των εισοδημάτων μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής (το μόνο κατ’ ουσίαν οικονομικό εργαλείο που δύναται πλέον να επηρεάσει στο πλαίσιο της Ε.Ε.). Σύμφωνα λοιπόν με το νέο σύστημα φορολογίας εισοδήματος, αυξάνεται το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2007 (από 11.000 το 2006), ενώ ο συντελεστής φορολογίας για τα εισοδήματα από 12.000 – 30.000 ευρώ ανέρχεται στο 29%, για 30.000 – 75.000 ευρώ στο 39% και για υψηλότερα στο 40% (πάντα πέραν του αφορολογήτου ορίου). Η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργού, διαβεβαίωνε για τα οφέλη όλων και κυρίως «των μη εχόντων» από το νέο σύστημα. Η πραγματικότητα είναι (και εύκολα μπορεί να αποδειχτεί με αριθμητικά παραδείγματα) ότι το όφελος ως ποσοστό του εισοδήματος βαίνει γνησίως αυξανόμενο για τα εισοδήματα πλέον των 20.000 ευρώ (σε ποσοστά υψηλότερα του επίσημου πληθωρισμού) και παραμένεις σε υψηλά επίπεδα ακόμα και για τα εισοδήματα πλέον των 100.000 ευρώ, ενώ τα οφέλη της εισοδηματικής κατηγορίας μέχρι 16.000 ευρώ (της συντριπτικής πλειοψηφίας των μισθωτών δηλαδή) είναι από μηδαμινά ως επουσιώδη.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων (οι οποίες με το πρόσχημα της μη φορολόγησης της πρώτης κατοικίας, ουσιαστικά εξισώνουν φορολογικά τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας με τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας) και τη σιγουριά του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 6 δις. ευρώ συνολικά, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της κοινωνικά άδικης έμμεσης φορολογίας, κάτι που άλλωστε υπονόησαν οι αρμόδιοι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, χωρίς να το εκφράσουν «ανοιχτά». Εντούτοις, ο στόχος για αύξηση κατά 13,8% των εσόδων από την έμμεση φορολογία, που έχει θέσει το υπουργείο, είναι προφανές και από πού θα προέλθει (λέγε με Φ.Π.Α.) και ποιον θα θίξει κυρίως (την ανελαστική ζήτηση για είδη πρώτης ανάγκης των μικρομεσαίων εισοδημάτων).
Στις εξωτερικές σχέσεις, μετά από τη διαφαινόμενη στροφή προς Ανατολάς της κυβερνητικής διπλωματίας δημιουργείται μία διττή - διεθνής, αλλά και εγχώρια - εύθραυστη ισορροπία : στο εξωτερικό, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μερική απαγκίστρωση από το ρόλο του βαλκανικού δορυφόρου των Η.Π.Α. και απόπειρα αξιοποίησης της ενίσχυσης της Ρωσίας, με τις όποιες θετικές ή αρνητικές συνέπειες η στροφή αυτή συνεπάγεται. Στο επίπεδο των εγχώριων ισορροπιών, η εμφανής αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού από τη μία πλευρά και της υπουργού εξωτερικών από την άλλη, η οποία εκφράστηκε τρις κατά το τελευταίο διάστημα (διάσταση απόψεων στο θέμα του Κοσόβου, διαφωνία στην ελληνορωσική προσέγγιση και απόψεις περί κρίσης στην πολιτική σκηνή από την αρμόδια υπουργό), δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για την πορεία των Εθνικών μας θεμάτων. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές ευρωπαίων αξιωματούχων για ενδεχόμενο ανασχηματισμό ή και διεξαγωγή πρόωρων εκλογών (!) με δήθεν αφορμή το γνωστό σκάνδαλο.
Στα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το σκηνικό του «μαζί δεν κάνουμε» καλά κρατεί : το δίπολο των εσωκομματικών ρευμάτων και τα συντροφικά μαχαιρώματα έχουν αντικαταστήσει το θεσμικό ρόλο που καλείται να παίξει η μείζονα μειοψηφία, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες για παρουσίαση θέσεων (όπως συνέβη π.χ. με το εκλογικό σύστημα). Ταυτόχρονα, η διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της σοσιαλιστικής παράταξης για σημαντικά ζητήματα, όπως η παιδεία, οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας και η εξωτερική πολιτική οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αποχώρηση από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης (και όχι στην υποβολή αντιπροτάσεων για ουσιαστική αντίθεση στις κυβερνητικές εισηγήσεις), αλλά και στα πρόθυρα της διχοτόμησης. Το τελευταίο ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενο, καθώς η απομάκρυνση του συγκεκριμένου φορέα από τις σοσιαλιστικές παρακαταθήκες της ιδρυτικής του διακήρυξης, με σκοπό τον προσεταιρισμό του λεγόμενου μεσαίου χώρου, ήταν λογικό να δημιουργήσει φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του, υποψήφιους διαχειριστές της αρχηγικής μονοκρατορίας.
Στα πλαίσια αυτά, η φαινομενική ενίσχυση των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές και αποτυπώνεται στις (ανούσιες και επιστημονικά προβληματικές κατά τη γνώμη του γράφοντος) δημοσκοπήσεις – σφυγμομετρήσεις, δημιουργεί συνθήκες μεταβολής του κοινωνικού status quo.
Η καταγραφή όλων αυτών των στοιχείων έγινε με αποκλειστικό σκοπό να διαφανούν ορισμένες επικίνδυνες ομοιότητες με κάποιες, ιστορικά ταραγμένες, περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του Ελληνικού Κράτους. Η απόπειρα περαιτέρω μείωσης της εκλογικής αναλογικότητας, με προφανή σκοπό την κυβερνητική σταθερότητα (και μεσοπρόθεσμο αφανή στόχο το δυτικό, αμερικανόφερτο διπολικό μοντέλο), αποδεικνύει την πολιτική ανωριμότητα και τις συστημικές φοβίες των κυβερνήσεων του σήμερα απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας, στοιχείο που οδηγεί αναπόφευκτα σε τραγικά δήθεν διλήμματα επιλογής μεταξύ απόλυτου δικομματισμού και ολοκληρωτισμού. Ο κίνδυνος για το πολίτευμα, παρά τις ασφαλιστικές δικλείδες του μεταπολιτευτικού Συντάγματος του 1975 και όλων των έκτοτε αναθεωρήσεων αυτού, υποβόσκει : η κρίση των θεσμών που προσχηματικά χρησιμοποιήθηκε ως κρίση του ιδίου του συστήματος (και η οποία είναι συνέπεια δράσης ατόμων και όχι ιδεολογική), η οικονομική δυστοκία και η συνεπαγόμενη αλλοτριωθείσα κοινωνική συνοχή (ως αποτέλεσμα της νεοελληνικής αντίληψης του καπιταλισμού), το ρευστό πολιτικό σκηνικό (για το οποίο δεν ευθύνεται ασφαλώς η έκφραση διαφορετικών απόψεων εντός των σχηματισμών, αλλά η έλλειψη διάθεσης για συνεννόηση και ορθολογική κατανομή εξουσιών), η αυξανόμενη επιθετικότητα κάποιων γειτονικών κρατών (που ενισχύεται τόσο από τα πολιτικά, όσο και από τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό τους, αλλά και από τον κατακερματισμό αυτών, στο πλαίσιο του νέου βαλκανικού χάρτη), η ενίσχυση των κάθε μορφής εξτρεμιστικών ιδεολογιών και η βούληση των δυνατών του παγκόσμιου χάρτη για επιστροφή της χώρας στον ασφυκτικό εναγκαλισμό τους, με κάθε μέσο, δύνανται να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικού εκτροχιασμού. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!"

Πιστεύετε ότι όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εσχάτως στο πολιτικό σκηνικό θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες, πολιτειακά, καταστάσεις και ποιος ο ρόλος μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο;

Φιλικά
Κωστάκης


Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2008, 10:50:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πιστεύετε ότι όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εσχάτως στο πολιτικό σκηνικό θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες, πολιτειακά, καταστάσεις και ποιος ο ρόλος μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο;


-Πολιτιακές επικίνδυνα καταστάσεις το αποκλείω!
-Ο ρόλος μας είναι κάθε 4 χρόνια. Αλλά........ηγρόν ηγοράζει ο Νεοέλληνας!
-Η ΣΑΠΙΛΑ και Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
-Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ!
-Γι αυτό φίλε kostakis! έχω γράψει .......τζάμπα καίει η λάμπα, τζάμπα σ΄αγαπώ!
-Πως θα ξυπνήσουν???????????

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 19:27:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει πρόβλημα με τους πολιτικούς..

Τους ψηφίσουμε .. και μετά κάνουν ότι τους αρέσει… μετά τους ξαναψηφίζουμε … και κάνουν τα ιδία …και …..ξαναψηφίζουμε…

Τι άλλο να κάνουν δηλ .. ….!!! Και εγώ το ίδιο θα έκανα… easy life


Μίλαγα την περασμένη βδομάδα στο chat… με έναν γνωστό μου από U.S

Ζητάγαμε για τις προεδρικές… του έλεγα ότι την τελευταία εικοσαετία .. έχουν στον Λευκό Οίκο … δύο μόνο οικογένειες…

Τους Bush και τους Clinton

Έχουμε Μπούς ( ο πατέρας) – Κλιντον – Κλίντον – Μπούς ( ο τζουνιορ) - Μπους - και πολύ πιθανών Κλίντον (χίλαρυ)

Κατά άλλα πίστευε ότι έχουν ισχυρή δημοκρατία .. - ας μην αναφέρουμε το φιάσκο με τους ψήφους του Αλ Γκορ ….. που στα βαλκάνια φυσικά θα είχαμε βγάλει τα πιστόλια .. ) - και είναι και πολιτικός επιστήμονας… τρομάρα του…

Και στην Ελλάδα έχουμε Παπανδρέου – Καραμανλής μετά από είκοσι χρόνια …
τα ίδια ονόματα τις ίδιες φάτσες ..

το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στην campaign της Χίλαρι .. το μήνυμα είναι « Ωρα για Αλλαγή»

το ίδιο θα κάνει και ο Γιωργάκης .. στις επόμενες εκλογές …. « Εδώ και τώρα αλλαγή» (είμαι σίγουρος θα πει) … και μετά ξανά έχουμε πρωθυπουργό Παπανδρέου

το πρόβλημα δεν είναι με τους πολιτικούς .. είναι με αυτούς που ψηφίζουν


Γιώργος
αλλά αυτή την φορά θα είναι «διαφορετικά» …. έτσι δεν είναι…?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy