ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 19:47:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλησπέρα και πάλι

Φίλε allzzaro, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι "πιθανόν, αλλά δεν έχω απτές αποδείξεις". Πάντως ότι αποφάσεις σαν και αυτές που λαμβάνονται στις κλειστές λέσχες ή σκέψεις όπως της εξόντωσης του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είχε προτείνει κάποιος κύριος (διδάκτωρ), αδυνατώ να κατανοήσω ότι λαμβάνονται από ανθρώπινα όντα. Ίσως από υπανθρώπους (με τη κυριολεκτική έννοια της λέξης), ίσως από ανθρωποειδή, αλλά από ανθρώπους, το αποκλείω, σε όποιο επίπεδο σχιζοφρένειας και να έχουν φτάσει.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 20:59:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Φίλε allzzaro, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι "πιθανόν, αλλά δεν έχω απτές αποδείξεις".

Η τοποθετησή σου με καλύπτει πλήρως.
Το οτι οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται απο τις γνωστές λέσχες αυτό είναι σίγουρο.
Εαν ομως αυτοί που δίνουν τις διαταγές δεν είναι άνθρωποι, οπως εμείς, και είναι κάποιοι που διαθέτουν κάποιες υπερφυσικές ιδιότητες οπου εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια καταδυναστεύουν το ανθρώπινο γένος, τότε νομίζω οτι δεν έχουμε καμμία ελπίδα.
Το σχέδιο τους φαίνεται οτι είναι πολύ καλά οργανωμένο, εχουν πάρει τα ηνία πλέον στα χέρια τους και αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους.
Και οταν λέω τα δόντια τους ακριβολογώ.
Ισως κάτι τέτοιο να είναι μακροπρόθεσμο αλλά ετσι οπως διαδραματίζονται τα γεγονότα ίσως και να μην είναι.
Πιστεύεις οτι τα σχέδια τους μπορεί να ανατραπούν?
Και αν ναί σίγουρα δεν θα μπορέσει να τους ανατρέψει κάποια στρατιωτική δύναμη. Ούτε νομίζω κάποιοι απο εμάς να μπορέσουν με κάποο εξειδικευμένο τρόπο.
Αραγε υπάρχει κάποια αλλη αντίστοιχη δύναμη με διαφορετικές αντιλήψεις σε οτι αφορά το ανθρώπινο γένος.
Νομίζω οτι θα είναι η μοναδική μας ελπίδα.
Αν και πάλι νομίζω οτι και να γίνει έτσι.. που θα γίνει δεν θα είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε τους καλούς απο τους κακούς..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 21:49:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Εκτός αν τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Τι θέλω να πώ.
Μήπως δεν είναι απλά προγραμματισμένο αλλά είναι ένα θεόπνευστο σχέδιο.
Μήπως αυτοί που εκτελούν τις διαταγές, λαμβάνουν διαταγές από κάποιους που ίσως εμείς τους θεωρούμε υποχθόνιους αλλά και αυτοί να έχουν κάποιες άλλες διαταγές από κάποιον που εμείς δεν μπορούμε να νοήσουμε ούτε την ύπαρξη του ούτε το σχεδιό του.
Και αυτό το λέω με το σκεπτικό ότι μπορεί να είμαστε άνθρωποι, μπορεί να είμαστε προσωρινοί , μπορεί να μην σεβόμαστε το ότι υπάρχουμε , μπορεί να μην σεβόμαστε ότι όλα τα πλάσματα στον πλανήτη αυτόν εχουν δικαίωματα , γιατί σε αυτό είμαστε πρωταθλητές , μπορεί να μην σεβόμαστε και το ότι δεν μας πέφτει λόγος για τίποτα μιας και είμαστε …. Αναλώσιμοι.
Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε και θέλουμε αν είναι δυνατόν να τα κάνουμε όλα δικά μας ή ακόμα να τα πάρουμε μαζί μας στον υποτιθέμενο άλλο κόσμο.
Ισως να μας θεωρούν επικίνδυνους, ίσως να είμαστε επικίνδυνοι.
Ισως και να πρέπει να γίνει έτσι και να μην μπορούμε να καταλάβουμε το ότι ετσι πρέπει να γίνει. Ισως όπως το πρόβατο που οδηγείτε στη σφαγή ώστε να γίνει έδεσμα ενόψει των εορτών του Πάσχα ετσι ώστε να γιορτάσουμε τις Αγιες Μέρες χορεύοντας μεθυσμένοι τρώμε και πίνουμε θεωρώντας δεδομένο το ότι το πρόβατο είναι ένα κτήνος που δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να θυσιαστεί .. γιατί έτσι είναι το θέλημα του Θεού.
Και αυτό το λέω γιατί.
Στο έργο του Πλάτωνα ``Η περί Φύσεως`` στους διαλόγους Σωκράτη-Τίμαιος-Κριτίας αναφέρει ο φιλόσοφος από τους Λοκρούς…
Επιτρέψτε μου να παραθέσω το αρχαίο κείμενο για ευνόητους λόγους…

``Επεί δ'ούν πάντες όσοι τε περιπολούσιν φανερώς και όσοι φαίνονται καθ'όσον αν εθέλωσιν θεοί γένεσιν έσχον, λέγει προς αυτούς ο τόδε το παν γεννήσας τάδε.
"Θεοί θεών, ων εγώ δημιουργός πατήρ τε έργων, δι'εμού γενόμενα άλυτα εμού γε μη εθέλοντος. Το μεν ούν δη δεθέν παν λυτόν, το γε μην καλώς αρμοσθέν και έχον ευ λύειν εθέλειν κακού δι'α και επεί περ γεγένησθε, αθάνατοι μεν ούκ εστέ ούδ'άλυτοι το πάμπαν, ούτοι μεν δηλυθήσεσθέ γε ουδέ τεύξεσθε θανάτου μοίρας, της εμής βουλήσεως μείζονος έτι δεσμού και κυριοτέρου λαχόντες εκείνων οίς οτ'εγίγνεσθε συνειδήσθε. Νύν ούν ο λέγω πρός υμάς ενδεικνύμενος, μάθετε.
Θνητά έτι γένη λοιπά τρία αγέννητα τούτων δε μη γενομένων ουρανός ατελής έσται τα γαρ άπαντ'εν αυτώ γένη ζώων ούχ έξει, δεί δε, εί μέλλει τέλεος ικανώς είναι. Δι'εμού δε ταύτα γενόμενα και βίου μετασχόντα θεοίς ισάζοιτ'αν ίνα ούν θνητά τε η το τε παν τοδε όντως άπαν η, τρέπεσθε κατά φύσιν υμείς επί την των ζώων δημιουργίαν, μιμούμενοι την εμήν δύναμιν περί την υμετέραν γένεσιν. Και καθ'όσον μεν αυτών αθανάτοις ομώνυμον είναι προσήκει, θείον λεγόμενον ηγεμονούν τε εν αυτοίς των αεί δίκη και υμίν εθελόντων έπεσθαι, σπείρας και υπαρξάμενος εγώ παραδώσω το δε λοιπόν υμείς, αθανάτω θνητόν προσυφαίνοντες, απεργάζεσθε ζώα και γεννάτε τροφήν τε διδόντες αυξάνετε και φθίνοντα πάλιν δέχεσθε.``

Και η μετάφραση
Όταν γεννήθηκαν λοιπόν όλοι οι θεοί, κι εκείνοι που περιφέρονται φανερά κι εκείνοι που εμφανίζονται όποτε θέλουν, ο δημιουργός του σύμπαντος τους είπε:
«Θεοί θεών, που εγώ δημιούργησα και γέννησα, θα είστε άφθαρτοι όπως τα έργα μου, όσο θέλω να υπάρχετε και να μην εξαφανιστείτε. Ό,τι είναι συναρμολογημένο μπορεί να λυθεί, αλλά αυτός που θα επιχειρήσει να χαλάσει κάτι φτιαγμένο σωστά ασφαλώς κάνει κακή πράξη. Επομένως κι εσείς, επειδή ακριβώς γεννηθήκατε κάποτε, δεν είστε ούτε αθάνατοι ούτε άφθαρτοι. Δεν θα φθαρείτε όμως ποτέ ούτε θα υποκύψετε στον θάνατο, γιατί με τη θέλησή μου διαθέτετε δεσμό πολύ μεγαλύτερο και στερεότερο από εκείνους με τους οποίους συνδεθήκατε κατά τη στιγμή της γέννησής σας.
Ακούστε λοιπόν τι έχω να σας πω. Απομένουν αγέννητα ακόμη τρία θνητά γένη, που αν δεν δημιουργηθούν ο κόσμος δεν θα είναι τέλειος, καθώς θα του λείπουν πολλά είδη πλασμάτων. Πρέπει λοιπόν να δημιουργηθούν, αν θέλουμε να είναι απόλυτα τέλειος. Αν αυτά τα γένη γίνουν από μένα και τους δώσω εγώ ζωή, θα είναι ίδια με τους θεούς. Για να γίνουν θνητά και για να είναι το σύμπαν πραγματικό σύμπαν, πρέπει ν’ αναλάβετε εσείς, όπως προστάζει η φύση, να δημιουργήσετε τα ζωντανά πλάσματα, έχοντας για παράδειγμα τη δική μου ενέργεια, όταν σας δημιούργησα.


Μήπως λοιπόν το σκεπτικό του trexagireve οπου διερωτάται που πάει η μεσαία τάξη ,εχει να κάνει μετο σκεπτικό του προβάτου το οποίο βόσκει ανέμελα χωρίς να αντιλαμβάνεται οτι το τρέφουμε για να το φάμε.
Συγχωρείστε με για τις σκέψεις μου γνωρίζω οτι είναι αντιανθρωπιστικές αλλά και το πρόβατο είμαι σίγουρος οτι εχει κάποια σχετική νοημοσύνη και δεν θα ήθελε με κανέναν τρόπο να καταλήξει στη σούβλα και αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε αλλά το θεωρούμε κτήνος και έτσι το τρώμε. Μάλιστα με θεία εντολή.
Τώρα αν είναι να με βρίσετε θα ήθελα να σας παρακαλέσω να το κάνετε με ολη τη δέουσα αβροφροσύνη που σας διέπει..


Edited by - allzzaro on 16/05/2008 22:04:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 22:21:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Σύμφωνα με το διάλογο αυτό έχουμε τον ``γεννήσας το πάν`` να λέγει στους θεούς των θεών.
Δηλαδή ο Δημιουργός του Σύμπαντος δίνει διαταγές σε κάποιους που είναι θεοί των θεών να δημιουργήσει τους ανθρώπους και να τους εξουσιάσει προσθέτοντας ...

``Και καθ'όσον μεν αυτών αθανάτοις ομώνυμον είναι προσήκει, θείον λεγόμενον ηγεμονούν τε εν αυτοίς των αεί δίκη και υμίν εθελόντων έπεσθαι, σπείρας και υπαρξάμενος (d) εγώ παραδώσω
το δε λοιπόν υμείς, αθανάτω θνητόν προσυφαίνοντες, απεργάζεσθε ζώα και γεννάτε τροφήν τε διδόντες αυξάνετε και φθίνοντα πάλιν δέχεσθε."

Το ερώτημα μου είναι ποιοί είναι οι θεοί των θεών και αν αυτοί οι δεύτεροι θεοί εχουν κάποια σχέση με τη μεσαία τάξη που εξαφανίζετεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 23:55:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου Kostakis, έχει πιάσει κάποιο νόημα και βλέπω ότι
καταλαβαίνεις πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μας...
Θα ήθελα΄ομως την τοποθέτηση σου κια επ΄αύτών που νομίζουν ότι ελέγχουν την κατάσταση και δεν καταλαβαίνουν ότι κι αυτοί
παίζουν τον ρόλο του προβάου και θα περάσει η ώρα τους...
Το πιο άσχημο από όλα είναι ότι αυτοί θα φαγωθούν μεταξύ τους...
Η μεσαία τάξη, φίλε alzzaro, είνια ο μέσος άνθρωπος, αυτός που
είναι μικρός θεός, αλλά τώρα πάνε να του στερήσουνε αυτή την ιδιότητα..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 09:18:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Θα ήθελα΄ομως την τοποθέτηση σου κια επ΄αύτών που νομίζουν ότι ελέγχουν την κατάσταση και δεν καταλαβαίνουν ότι κι αυτοί
παίζουν τον ρόλο του προβάου και θα περάσει η ώρα τους...

Μην προτρέχεις βρε trexagireve.
Ας βάλουμε μια σειρά για να βγάλουμε μία ακρη.
Ο Kostakis τοποθετήθηκε οτι ``ίσως`` αλλά δεν εχει ``απτές αποδείξεις`.
Αυτό είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συζήτηση.
Τοποθετήσου και εσύ επι του θέματος για να δούμε αυτοί η άρχουσα τάξη που αναφέρεις πιστεύεις οτι είναι μια όργάνωση μαφιόζων ή είναι μια οργάνωση που εχει ενα στρατηγικό σχέδιο καθοδηγούμενο απο κάποιους με υπερφυσικές δυνάμεις, με λίγα λόγια καθοδηγείτε απο τους πρώτους ή απο τους δεύτερους θεούς οπως αναφέρεται.
Αν καταλήξουμε οτι είναι μια ομάδα μαφιόζων η συζήτηση θα διαφορετική τροπή οπως και αν καταλήξουμε εάν ισχύει το αντίθετο.
Δεν θέλουμε να αποδείξουμε το τι απο τα δύο είναι. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον μιας και εχουν ανοίξει εκατοντάδες τόπικ για αυτό το θέμα. Υποθέσεις θα κάνουμε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 09:25:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Η μεσαία τάξη, φίλε alzzaro, είνια ο μέσος άνθρωπος, αυτός που είναι μικρός θεός, αλλά τώρα πάνε να του στερήσουνε αυτή την ιδιότητα..

Ποιοί βρε trexagireve?
Εχουμε γεμίσει θεούς. Θα κάνουμε και τη μεσαία τάξη μικρούς θεούς?
Εαν θεωρείς τη μεσαία τάξη ``μικρούς θεούς`` τότε η πλούσια τάξη τί είναι μεγάλοι θεοί?
Και αν είναι έτσι τότε η άρχουσα τάξη τί ειναι θεοί παντοκράτορες?

Και οι αλλοι τι είναι?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 09:46:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Είναι εύκολο αγαπητέ μου Alzzaro… Οι πολύ πλούσιοι δεν είναι
θεοί γιατί έχουνε τόσα λεφτά που δεν σκέφτονται, είναι σκέτα
ζόμπι. Οι φτωχοί, ακριβώς επειδή δεν έχουν λεφτά και δη καθόλου,
δεν κάνουν όνειρα, κοιτάνε μόνο τη ζωή.
Αυτοί που είναι μικροί θεοί, όπως προείπα είναι η μεσαία τάξη, επειδή μπορεί κι επιθυμεί ακόμη, χωρίς να έχει πορωθεί ακόμη λόγω χρημάτων…
Όσο γι’ αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτή την κατάσταση και πιστεύουν ότι ελέγχουν τα πράγματα, αυτοί έχουν υπερεκτιμήσει
τις δυνάμεις τους και αν γίνει ένα μεγάλο μπάμ ή κραχ που λέγαμε, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τις συνέπειες του, ούτε κι αυτοί
κι ας νομίζουν ότι ελέγχουν κάτι…
Ποιοι είναι; Μα φυσικά οι νεοεποχίτες, αυτοί που πιστεύουν ότι θα γίνουν θεοί με τα σχέδια που κάνουν για να μείνουν μόνιμα επί της γης και να μακρύνουν τη ζωή, να γίνουν κατά καποιο τρόπο αθάνατοι… Κοινώς ουτοπία ή επιχειρούν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου και πιστεύουν ότι θα τη βγάλουν καθαρή…
Ποιοί είναι; Δεν είναι ΄μονο ο Μπίλ Γκέιτς, ο Αμπράμοβιτς,κλπ, είναι ακόμη΄οσοι έχουν όνειρα για έναν τέτοιο κόσμο....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 11:58:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Ποιοι είναι; Μα φυσικά οι νεοεποχίτες, αυτοί που πιστεύουν ότι θα γίνουν θεοί με τα σχέδια που κάνουν για να μείνουν μόνιμα επί της γης και να μακρύνουν τη ζωή, να γίνουν κατά καποιο τρόπο αθάνατοι…

Για να έχουν τέτοιες βλέψεις ή κάπου θα πρέπει να βασίζονται οι να είνα κουνημένοι
Σε οτι αφορά το να μακρύνουν τη ζωή τους το βλέπω χλωμό
Στο παρελθόν είχαμε πολλούς απο αυτούς αυτοκράτορες της Ρώμης και της Αιγύπτου που θεωρούσαν τους εαυτούς τους θεούς.
Ολοι ομως πήγαν καλιά τους..
Στο να γίνουν αθάνατοι ομως εκεί κάπου πρέπει να βασίζονται.
Πού ομως?
Μήπως στον τρόπο που τους υποδεικνύουν αυτοί που τους καθοδηγούν?
Στην μετενσάρκωση?
Σήμερα εχουμε φτάσει σε ενα σημείο ωστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κλώνους ωστε να ενσαρκωθούν στον ιδιο τους τον κλώνο.
Εχουν ομως τέτοιες δυνατότητες?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 13:39:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου Alzzaro,εδώ και χρόνια η τηλεόραση έχει
δείξει ότι η επιστήμη έχει κάνει θάυματα... Μεταμοσχεύσεις
κεφαλιού(!!!) σώματος(!!!) κλώνοι και άλλα που πλέον δεν τα δείχνουν...
Φίλε, η ααζονία τους βασίζεται στο ότιέχουν πλέον τη δυνατότητα ναζήσουν αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για πολύ , πολύ καιρό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 14:21:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind
Όσο αφορά την ανθρωπινή αλαζονεία θα έλεγα του να ζήσουν για πάντα είναι αυξημένη
Στους πλούσιους αφού ζουν μια ζωή που εμείς δεν την ονειρευόμαστε τους είναι
Δύσκολο να δεχτούν ότι κάποια μέρα θα αποχωριστούν όλα αυτά τα προνομία έτσι
Έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που επιζητούν την επίγεια αιωνία ζωή όπως πχ
Στ ην κρυογενιτικη οπου στην Αμερική υπάρχουν εταιρίες έναντι ενός σεβαστού ποσού βεβαία που διατηρούν το νεκρό σώμα Η άρρωστο από ανίατη ασθένεια στο απολυτό μηδέν με την ελπίδα ότι όταν ανακαλυφθεί η θεραπεία της νόσου η ακόμα πιο περά
Τρόπος επαναφοράς στη ζωή να αποψύξουν το σώμα και να συνεχίσει τη ζωή του
Βεβαία όλα είναι θεωρητικά καθώς δεν έχουν αποψύξει κανέναν ώστε να διαπιστώσουμε
Αν είναι εφικτή η επαναφορά του .
Ένας απ τους διάσημους που έχει μπει σε αυτή την διαδικασία είναι ο Disney .
Τώρα για το ποιοι κινούν τα νήματα πίσω απ την όλη κατάσταση που επικρατεί και
Ιδιαίτερα στο αν υπάρχει κάποιο άλλο είδος που αποσκοπεί στο να την εκμεταλλευτεί
Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις το ζήτημα
Είναι ότι ότι είτε πρόκειται για άπληστους αδίστακτους ανθρώπους είτε για κάποιο
Άλλο είδος που κρύβεται στο παρασκήνιο είτε είναι κάποια συνεργασία μεταξύ τους
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο που μας θέλει εμάς τους απλούς ανθρώπους
Υπόδουλους έστω και έμμεσα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 14:59:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το άκρως ανησυχητικό φίλε Open mind, είναι ότι αυτά δεν
είναι θεωρία, αλλά αλήθεια... Άσχετα από το πόσα ξέρουμε
εμείς... Το άσχημο είναι οτι υπάρχουν ήδη δυο κόσμοι: Ένας
για τους πολύ λίγους που μπαίνεις υπό δυσκολες προυποθέσεις
( κάτι σαν πριβέ club, ας πούμε...) κι έπειτα υπάρχουμε εμείς
οι υπόλοιποι, κοινοί θνητοί..
Βέβαια, η ζωή των λίγων, είναι δίχως νόημα, γιατί το θέμα δεν
είναι οι εμπειρίες, αλλά η ουσία, που από ότι ξέρω,μάλλον δεν έχουν.
Εμείς οι απλοί ανθρωποι ζούμε την πραγματική ζωή και αυτοί οι κακόμοιροι δεν το καταλαβαίνουν...Εμείς ζούμε μια ζωή που δεν αγοράζεται όσα λεφτά κι αν έχεις. Ζούμε μια ζωή ανθρώπινη που αυτοί
δεν μπορούν να αγοράσουνε κι αυτοί ζούνε το ανέβασμα του πιθαριού
στον Άδη που ο αρχαίος νεκρός δεν μπορούσε ποτέ να ανεβάσει γεμάτο
και ξαναγυρνούσε να το γεμίσει και να επιχειρήσει πάλι να το
ανεβασει...
Φίλοι μου το αν χάθηκε η μεσαία τάξη δεν είναι το νόημα που ζητάμε...Το θέμα είναι ότι πάμε σε έναν απάνθρωπο και φρικτό κόσμο
που για μένα αυτή είναι η κόλαση, σε πνευματικό επίπεδο και σωματικό , αν το δει κανείς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 17:40:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind
quote:
Το άκρως ανησυχητικό φίλε Open mind, είναι ότι αυτά δεν
είναι θεωρία, αλλά αλήθεια... Άσχετα από το πόσα ξέρουμε
εμείς... Το άσχημο είναι οτι υπάρχουν ήδη δυο κόσμοι: Ένας
για τους πολύ λίγους που μπαίνεις υπό δυσκολες προυποθέσεις
( κάτι σαν πριβέ club, ας πούμε...) κι έπειτα υπάρχουμε εμείς
οι υπόλοιποι, κοινοί θνητοί..


Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δυο κόσμοι ο δικός μας ο αληθινός των κοινών θνητών
Και ο παραμυθένιος της μειοψηφίας μπορεί να υπερτερούν στον τρόπο ζωής και στις
Υλικές εμπειρίες αλλα συμφωνώ μαζί σου εμείς υπερτερούμε σε ψυχικές καθώς εκτιμούμε
Καλυτέρα τα πράγματα και το τι πραγματικά έχει αξια στην ζωή.


quote:
Το θέμα είναι ότι πάμε σε έναν απάνθρωπο και φρικτό κόσμο
που για μένα αυτή είναι η κόλαση, σε πνευματικό επίπεδο και σωματικό , αν το δει κανείς...

Ένας κόσμος χωρίς ηθικές άξιες όπως οδεύει να γίνει ο δικός μας σήμερα σίγουρα
Δεν είναι ότι θα θέλαμε αλλα από κει και περά ανεξάρτητα το τι θέλει να επιτύχει
Αυτή η ελίτ ας πούμε είναι στο δικό μας χέρι, στο χέρι του καθένα μας να βρει τις
Ψυχικές δυνάμεις να αντισταθεί σε αυτό το απευκταίο μοντέλο διακυβέρνησης .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2008, 23:07:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου φίλε Open mind, ότι γίνεται έχει εκτός
από τους δυο μαζικούς πρωταγωνιστές που αναφέραμε (την εκφυλισμένη αριστοκρατία και τον λαό) ακόμη ένα συμμέτοχο στη δράση
κι αυτός δεν έχιε παίξει ακόμη...
Δεν θα πούμε ποιός είναι, ας το φήσουμε προς το παρόν διάφορο...
Αυτό που θα έλεγα είναι ότι από ότι ξέρω κι έχω διαβάσει,
μια ανώτερη δύναμη, όταν τα πράγματα ζορίζουν την φυσιολογική
σειρά των πραγμάτων, παρεμβαίνει, αν ισχύει αυτή η λέξη,
με κάποιο περίεργο τρόπο, κάτι κάνει και τα πράγματα μπαίνουν
πάλι στη θέση τους...
Αυτό όμως που καταλαβαίνω για το τώρα, είναι ότι η εποχή μας
είναι το τέλος μιας βιομηχανικής εποχής που πάει σε κάτι άλλο
το οποίο ακόμη δεν μπορούμε να δούμε κι εννοήσουμε...
Εξέλιξη, θές, βελτίωση, θές, πες το όπως θες, αλλά, έρχεται
και δεν μπορεί κανείς να του ανισταθεί...
Αυτοί που θα μείνουν, είνια για μένα όσοι είναι αληθινοί.
Το ψεύτικο (και ξέρεις πως εννοώ τους λίγους...) δεν είναι να
μείνουν...Αυτοί θα φύγουν όχι εμείς, αλλά και μεις θα ταρακουνηθούμε.¨΄Ετσι, για να γίνει καλύτερα η αλλαγή...
Οπότε προσδεθείτε στα καθίσματα σας κι ετοιμαστείτε για την απογείωση ή προσγείωση, θα σε- σας γελάσω...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2008, 15:39:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
kostakis:
<<1) Αυτοί που το κάνουν είναι αυτοί που εισήγαγαν κάποτε τη λογική του χρήματος ως μέσου συσσώρευσης πλούτου και το αντικατοπτρίζουν σε κοινωνική ισχύ.
2) Σκοπός τους είναι η εξαθλίωση των υπολοίπων και η υποταγή τους, ακόμα και σε πνευματικό επίπεδο.
3) Γιατί τέτοιου τύπου συζητήσεις σαν και αυτή έχουν μικρότερη συμμετοχή απ' ότι μία θρησκευτική αντιπαράθεση. Γιατί θεωρούμε αυτές τις συζητήσεις "υψηλή φιλοσοφία" και όχι αναζήτηση της καθημερινότητας. Γιατί θεωρούμε εαυτούς αδύναμους και τα φορτώνουμε στον κόκορα (πολλάκις και στο Θεό, τι μας φταίει, αναρρωτιέμαι...). Γιατί... έχω ακόμα 1.000 γιατί, ας μη συνεχίσω
4) Αν αντιδράσουμε, μπορεί να γίνουν διάφορα. Από το να χαλάσουν τα φρένα του αυτοκινήτου μας ή να ξεχάσουμε το κολύμπι και να πνιγούμε (προσωπικό παράδειγμα, γιατί δεν οδηγώ...) στο να μας γράψουν εντελώς, γιατί δε μας φοβούνται ανοργάνωτους, μέχρι να γίνει κοινωνική επανάσταση, αν τα "ταραχοποιά" στοιχεία διεκδικήσουν πολύ αποφασιστικά (ακόμα και με τη θυσία της ζωής τους) τη μεταβολή των εγχώριων, σε πρώτη φάση, συνθηκών. Τι έχουν σκεφτεί να κάνουν; δεν έχουν σκεφτεί, ήδη κάνουν.... γι' αυτό και το παρόν θέμα, εκτός esoterica, θα αντιμετωπιζόταν από το 85-90% του πληθυσμού ως γραφικότητες ορισμένων αργόσχολων.>>

Πολύ σωστά αγαπητέ kostaki θα διαφοροποιηθώ όμως πολύ λίγο στο 2! και στο 4!
Στο 2! σκοπός τους είναι ο παραπέρα πλουτισμός τους! η εξαθλίωση των άλλων είναι παράπλευρη απώλεια αναγκαστικό επακόλουθο και όχι σκοπός!
Στο 4! Μπορούμε να αντιδράσουμε στις εκλογές! μη ψηφίζοντας τα 2 μεγάλα κόμματα και κάνοντας συζητήσεις με το κοινωνικό μας περιβάλλον εκθέτοντας τις απόψεις μας!

kostakis:
<< Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κοινωνική επανάσταση από τα κάτω προς τα πάνω, είτε με στρατιωτικές συγκρούσεις από τα πάνω προς τα κάτω. Τι θεωρώ εγώ πιο πιθανό; φοβάμαι πως το δεύτερο...>>

Εάν συμβεί τώρα κοντά (1-4 δεκαετίες) σίγουρα είμαστε στην δεύτερη περίπτωση εάν αργότερα παίζει πολύ και η πρώτη.

Το 3 είναι πολύ περίπλοκο! Μα πάρα πολύ περίπλοκο!

Αργότερα θα τοποθετηθώ αλλά ήδη με έχετε καλύψει!
Πάντως η έντεχνη και σκόπιμη χαλάρωση των ηθικών φραγμών και η διάλυση της οικογένειας και του προγραμματισμού της, "είναι ιδιαίτερα επιτυχής και άξια θαυμασμού"!


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2008, 17:39:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου φίλε Europaios2, το τι έχει συντελεστεί,
κατά την προσωπική μου άποψη, δεν είνια τυχαίο...
Νόμος του Θεού είναι ότι ότι γίνεται, δεν μπορεί να γίνεται
εις βάρος κανενός, πλούσιοι, φτωχοί, ή άσχετοι, δεν μπορεί
να έχουν εναλλα<γή στο όφελος και το χάσιμο, ή μη μόνο χάρην
του διαβόλου...
Δηλαδή αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτό που συμβαίνει έχει σχέση
με το κακό το ίδιο και γι' αυτό συμβαίνει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 10:05:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλημέρα σε όλους

Αρκετές οι τοποθετήσεις, αρκετές και οι ιδέες και επιτέλους ένα ενδιαφέρον θέμα έχει κίνηση... πάμε να δούμε :
Φίλε allzzaro, όσον αφορά στην τοποθέτησή σου περί όντων - εντολέων με δυνάμεις μεγαλύτερες από αυτές του κοινού ανθρώπου, για τα οποία όντα τοποθετήθηκα επιφυλακτικά, είμαι της γνώμης ότι ακόμα και αν ήταν δεδομένο - αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν, δε θα έπρεπε να είμαστε μοιρολάτρες απέναντί τους, αν κρίναμε ότι οι σκοποί τους δεν εξυπηρετούν το συνάνθρωπό μας. Προτιμώ να υπερασπιστώ το δικαίωμα των συνανθρώπων μου σε κάτι καλύτερο (όπως τουλάχιστον το αξιολογώ εγώ, όχι ότι είναι απαραίτητα και το σωστό) με οποιοδήποτε τίμημα, παρά να αποδεχθώ παθητικά την περιορισμένη (;) μου ισχύ, συμβιβαζόμενος με ένα πεπρωμένο, το οποίο ήδη έχει προγραφεί. Άλλωστε, πιστεύω ότι ο μακρόκοσμος, τον οποίο έκαστος εξ ημών πιστεύει ότι δεν μπορεί να αλλάξει από μόνος του, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το άθροισμα δισεκατομμυρίων μικροκόσμων, μειωμένο κατά τις κατά ζεύγη αλληλεπιδράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ας εργαστούμε για τη βελτίωση του μικρόκοσμου μας και θα πετύχουμε μία μερική αλλαγή σε μέρος του μακρόκοσμου.
Όσον αφορά στην τοποθέτησή σου, που βασίζεται στο Πλατωνικό κείμενο, δεν έχω γνώση επ' αυτού και συνεπώς δεν εκφέρω άποψη. Εντούτοις, η γενικότερη έννοια της Δημιουργίας (όχι απαραίτητα βάσει κάποιου συγκεκριμένου δόγματος, γενικά μιλάω) με βρίσκει αντίθετο.
Φίλε trexagireve, δε θα ήθελα να εντάξω τον παγκόσμιο πληθυσμό στην κατηγορία του - συμπαθέστατου κατ' εμέ - τετραπόδου. Πιστεύω προσωπικά ότι "πρόβατα" χαρακτηρίζονται μόνο αυτοί που δεν αποζητούν τη γνώση, απ' όποια πλευρά και αν προέρχεται, αλλά ακολουθούν απλά μόδες ή θέσφατα με την ελπίδα να ανήκουν στο ρεύμα που τελικά θα επικρατήσει. Όσο για τους κυρίους/ες που παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις, επαναλαμβάνω ότι απλά δε θα τους ενέτασσα, βάσει των σκέψεών τους, στην κατηγορία του ανθρώπου, όχι τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ.
Γράφεις

quote:
Αυτοί που είναι μικροί θεοί, όπως προείπα είναι η μεσαία τάξη, επειδή μπορεί κι επιθυμεί ακόμη, χωρίς να έχει πορωθεί ακόμη λόγω χρημάτων…

Φοβάμαι πάντως ότι αν το ψάξουμε, δε θα βρούμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων πραγματικά ανεξάρτητων πνευματικά από το χρήμα, είτε στη μεσαία τάξη, είτε σε οποιαδήποτε. Δυστυχώς...
Το θέμα της κλωνοποίησης που θίγετε, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο απλό. Μην ξεχνάμε ότι μπορείς να κλωνοποιήσεις παρουσιαστικό, ίσως να κλωνοποιήσεις και κάποια στοιχεία προσωπικότητας, ακόμα - ακόμα και να αντιγράψεις κάποια στοιχεία εκπαίδευσης ενός κλώνου, αλλά δεν μπορείς με τίποτα να δημιουργήσεις τις ίδιες συνθήκες που οδήγησαν το πρωτότυπο στη λήψη των όποιων αποφάσεών του, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να κλωνοποιήσεις το χρόνο. Ταξίδι πίσω στο χρόνο, ποσώ μάλλον με δυνατότητα παρέμβασης, δεν μπορεί να γίνει, οπότε αυτή η "πανέξυπνη" λογική του τύπου "επαναδημιουργούμε τον Αϊνστάϊν, το Χίτλερ ή το Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ (ωχ)" είναι απλά χίμαιρα. Τοποθετήστε υποθετικά οποιονδήποτε από αυτούς ή άλλους μεγάλους της Ιστορίας σε μία διαφορετική εποχή και θα διαπιστώσετε από μόνοι σας ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Για το δε θέμα της κρυογενετικής, πολύ θέλω να δω το φίλο Disney να "ανασταίνεται" και να προσπαθεί να μετατρέψει το Σκρουτζ σε πετρελαιά ή hichtech καραστελεχάρα, το donald σε εργατοπατέρα και τα ανήψια σε βομβιστές αυτοκτονίας!!!!
Φίλε trexagireve, γράφεις μία πολύ μεγάλη αλήθεια

quote:
Βέβαια, η ζωή των λίγων, είναι δίχως νόημα, γιατί το θέμα δεν
είναι οι εμπειρίες, αλλά η ουσία, που από ότι ξέρω,μάλλον δεν έχουν.
Εμείς οι απλοί ανθρωποι ζούμε την πραγματική ζωή και αυτοί οι κακόμοιροι δεν το καταλαβαίνουν...Εμείς ζούμε μια ζωή που δεν αγοράζεται όσα λεφτά κι αν έχεις.

Ειλικρινά υποκλίνομαι. Η ζωή είναι η εναλλαγή, η ζωή είναι το ταξίδι, η ζωή έχει Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, αλλά και την Καλυψώ και τη Ναυσικά... μία ζωή αποκλειστικά με "απολαύσεις" είναι μία ζωή εκνευριστικά λεία, ανεξαρτήτως αν πολλοί παθιάζονται, προφανώς ελλιπώς αναλογισθέντες, με τη χλιδή και το μεγαλείο του διεθνούς τζετ σετ. Τη ζωή την ζεις όταν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις (στο βαθμό του ανθρωπίνως δυνατού και με την προσδοκία να έχεις την υγεία σου φυσικά, γιατί δυστυχώς όλοι οι άνθρωποι δεν ξεκινούν από την ίδια βάση) τις δυσκολίες που θα βρεις και να φιλοσοφήσεις ως προς το τι θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο ρεαλιστικά... και όχι όταν κυνηγάς μάγισσες, βλέποντας απλά το δέντρο.

quote:
Αυτό όμως που καταλαβαίνω για το τώρα, είναι ότι η εποχή μας
είναι το τέλος μιας βιομηχανικής εποχής που πάει σε κάτι άλλο
το οποίο ακόμη δεν μπορούμε να δούμε κι εννοήσουμε...
Εξέλιξη, θές, βελτίωση, θές, πες το όπως θες, αλλά, έρχεται
και δεν μπορεί κανείς να του ανισταθεί...
Αυτοί που θα μείνουν, είνια για μένα όσοι είναι αληθινοί.
Το ψεύτικο (και ξέρεις πως εννοώ τους λίγους...) δεν είναι να
μείνουν...Αυτοί θα φύγουν όχι εμείς, αλλά και μεις θα ταρακουνηθούμε.¨΄Ετσι, για να γίνει καλύτερα η αλλαγή...
Οπότε προσδεθείτε στα καθίσματα σας κι ετοιμαστείτε για την απογείωση ή προσγείωση, θα σε- σας γελάσω...

Θα ήθελες να το κάνεις λίγο πιο σαφές αυτό; τι ακριβώς προσδοκάς και σε τι ορίζοντα;

Φίλε europaios2, στην τοποθέτησή σου ως προς τον τελικό σκοπό (πλουτισμός κάποιων, εξαθλίωση πολλών, πνευματική υποταγή), ουσιαστικά δε διαφωνούμε. Εσύ απλά το βλέπεις υπό την καθαρά οικονομική προσέγγιση, ενώ εγώ το βλέπω στο επίπεδο της φιλοσόφησης. Το ίδιο πράγμα από διαφορετική γωνία. Στη δε τοποθέτησή σου για τα κόμματα, παρότι κι εγώ είμαι κατά του δικομματισμού (και όχι μόνο), πιστεύω ότι η αντίδραση μας πρέπει να είναι περισσότερο στο κοινωνικό - διαπροσωπικό επίπεδο πρώτα και μετά στο καθαρά πολιτικό. Θα προτιμούσα μία επανάσταση από κάτω προς τα πάνω, παρά ένα μερικό επαναπροσδιορισμό του επάνω, που δε μου εγγυάται την αλλαγή των συνθηκών ζωής του κάτω. Με αυτό εννοώ ότι η αντίδρασή μας πρέπει να είναι συνεπής πρώτα απ' όλα στην καθημερινότητά μας : να είμαστε πιο έντιμοι, λιγότεροι φιλόνικοι, λιγότερο φιλοχρήματοι, περισσότερο αλτρουιστές, πιο φυσικοί και αληθινοί, πραγματικά (και όχι απαραίτητα κομματικά) οικολόγοι, πιο φιλοσοφημένοι. Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα, ούτε στο επίπεδο του δικού σου μικρόκοσμου... αλλά μπορείς να κάνεις πολλά για σένα, αρκετά για τους κοντινούς σου και λίγα, αλλά επαρκή για τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Ένας ή δύο ή τρεις στους δέκα να σε ακολουθήσουν σε πρώτη φάση, η διαφορά θα γίνει προφανής, τόσο στο κλειστό περιβάλλον (λ.χ. της εργασίας ή της παρέας), όσο και - λιγότερο - σε ευρύτερο ορίζοντα.

quote:
Το 3 είναι πολύ περίπλοκο! Μα πάρα πολύ περίπλοκο!

Είναι, αλλά πως το προσεγγίζεις εσύ; θα ήθελα την άποψή σου.

quote:
Πάντως η έντεχνη και σκόπιμη χαλάρωση των ηθικών φραγμών και η διάλυση της οικογένειας και του προγραμματισμού της, "είναι ιδιαίτερα επιτυχής και άξια θαυμασμού"!

Για το δεύτερο ειδικά δεν το συζητάω. Ο σχεδιασμός ήτανε πραγματικά έργο "Επιτροπής Σοφών" και εμείς οι ηλίθιοι δεν το πήραμε χαμπάρι. Και για να μη σπεύσει κανείς να με κατηγορήσει ότι φάσκω και αντιφάσκω (λόγω συμμετοχών μου σε άλλα θέματα, σχετικά με το γάμο), για μένα η ένωση δύο ανθρώπων με σκοπό τη δημιουργία μίας μικρής κοινωνίας, που απλά ονομάστηκε οικογένεια, από το "οίκος" (δηλαδή διαβίωση στον ίδιο χώρο) και "γένος" (δηλαδή άμεση σχέση αίματος των συμμετεχόντων), είτε προέρχεται από το μυστήριο του γάμου, είτε αποτελεί απλή κοινωνική επιταγή, δεν παύει να είναι μία προαιώνια πανανθρώπινη επιθυμία, όχι απαραίτητα υπό το εγωιστικό πρίσμα της διαιώνισης του είδους, αλλά με την έννοια της αγαπητικής σχέσης. Και τελικά, αυτή η αγαπητική σχέση είναι που καταπολεμάται μέσα από αυτή τη διάβρωση των ανθρώπων... όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (γάμοι, συμβόλαια, διαζύγια, κληρονομιές), θρησκευτικού ή πολιτικού χαρακτήρα είναι απλά κοινωνικές ανάγκες που έρχονται (και πολλάκις παρέρχονται, στην ανάγκη θα βρεθεί κάτι άλλο). Το θαύμα της φύσης όμως, η αγαπητική σχέση μεταξύ των δύο φύλων, είναι ο μεγάλος εχθρός των κυρίαρχων τάξεων και αυτή θα πρέπει να υπερασπίζουμε καθημερινά στη ζωή μας.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 14:19:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind
quote:
Μπορούμε να αντιδράσουμε στις εκλογές! μη ψηφίζοντας τα 2 μεγάλα κόμματα και κάνοντας συζητήσεις με το κοινωνικό μας περιβάλλον εκθέτοντας τις απόψεις μας!


Θα συμφωνήσω μαζί σου πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι η τύχη τους βρίσκεται
Στα χέρια τους αν θέλουν να αλλάξουν αυτό που δεν του αρέσει τότε η καλύτερη
Λύση είναι η ψήφος στις εκλογές .
quote:
σκοπός τους είναι ο παραπέρα πλουτισμός τους! η εξαθλίωση των άλλων είναι παράπλευρη απώλεια αναγκαστικό επακόλουθο και όχι σκοπός

Ναι αλλα επειδή η απληστία τους δεν έχει όρια για επιτευχτεί ο στόχος τους θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εξαθλίωση ανοίγοντας την ψαλίδα και πηγαίνοντας σε μια έμμεση σκλαβιά μειώνουν και τις αντιδράσεις .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 23:40:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου Κοστάκις. Για μένα,πέρα από το τι συμβαίνει γύρω μας, υπάρχει και κάτι άλλο που συμβαίνει μέσα μας... Πιστεύω δηλαδή
ότι ο άνθρωπος καθαρίζει από το ζώο και γινεται αυτό που τον
έφτιαξε ο Πανάγαθος Θεός, ο άνθρωπος-θεός, δηλαδή και σύντομα,
έστω και μετά από έντονες καταστάσεις...
Ο άνθρωπος θα ακολουθήσει την πορεία που είναι να ακολουθήσει, άσχετα από τους όποιους απεργάζονται δικά τους σχέδια..
Σχέδια που έχουν μέλλον, αλλά δεν είναι απαραίτητο να λάβουν χώρα...
Πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες... Γι' αυτό και δεν είμαστε
θεοί, γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε αυτους τους παράγοντες...
Επιστρέφοντας όμως στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, θα ήθελα να πω ότι είναι εντυπωσιακό το πως πετύχαν να μας φυλακίσουν στις
πόλεις, να μας ελέγχουν στο τι θέλουμε, να ξέρουν πως να μας κάνουν φτωχούς και να ελέγξουν τη μοίρα μας...
Ετυπωσιακό,΄οταν ο άνθρωπος αποφασίζει να ελέγξει κάτι... απλά όπως είπα: Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες....
Φίλε Open mind,o άνθρωπος μπορεί να γίνει τέρας όταν θέλει
να μείνει με το ζόρι στη γη βασιλιάς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2008, 11:46:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind
quote:
Φίλε Open mind,o άνθρωπος μπορεί να γίνει τέρας όταν θέλει
να μείνει με το ζόρι στη γη βασιλιάς.

Ήδη έχει γίνει η μάλλον σωστότερο είναι αν δούμε την ιστορία ότι πάντα ήταν τέρας .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2008, 00:26:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητε μου Open mind, ο άνθρωπος είναι ένας γιος Θεού
και σαν όλα τα παιδιά, φέρεται σαν κακομαθημενο...
Αλλά ποιός μπορέι να κατηγορήσει ένα παιδί;
Βλέπεις παιδιά είμαστε κι ερχόμαστε στη ζωή για να
μάθουμε...Απλά κάποιες φορές κάνυμε κι άσχημα πράγματα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2008, 15:22:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
europaios2:
Το 3 είναι πολύ περίπλοκο! Μα πάρα πολύ περίπλοκο!

kostakis:
Είναι, αλλά πως το προσεγγίζεις εσύ; θα ήθελα την άποψή σου.Είναι πολύ απλό! αλλά και πολύπλοκο μαζί. Δεν ξέρω εάν μετά την τοποθέτησή μου! αρχίσουν να γράφουν και άλλοι στο συγκεκριμένο θέμα!
Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα! όμως, βλέπω ότι δεν ενδιαφέρει και πολύ κόσμο το χάλι της Ελλάδας!
Κοίτα τι γίνεται στις προφητείες! πόσοι συμμετέχουν εκεί? και για ποιο λόγο?
-Οι λόγοι (για μένα) που συμμετέχουν εκεί και "όχι εδώ" ή "και εδώ" είναι δύο! Πρώτον κουτσομπολίστικοι! (να περάσει η ώρα! και περιέργεια! χαρακτηριστικό του κουτσομπόλη!) και δεύτερον άγνοια υπάρξεως των λοιπών σοβαρών θεμάτων όπως αυτό! ή έλλειψη αντιληπτικότητας των πραγματικών προφητειών που έρχονται! βάση της καθημερινής πτώσης του βοιωτικού επιπέδου.

Όσοι όμως συμμετέχουν στο μύθος και θρησκεία και όχι εδώ! οι λόγοι που το κάνουν είναι πολλοί! και έτσι γίνονται πολύπλοκοι!
Μερικοί:
1)Δεν τους ενδιαφέρει η κατάσταση της Ελλάδας και του Έλληνα αλλά μόνο πως θα περάσουν τη γραμμή τους! Εδώ τώρα έρχεται το "γιατί?" και "ποια είναι η γραμμή τους", αλλά και τι κερδίζουν? η απάντηση στο γιατί έχει πολλά παρακλάδια:

α) Αυτό που τους νοιάζει είναι μόνο και μόνο να πληγεί η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα και εμμέσως πλην σαφώς! η ίδια η Ελλάδα! Μην ξεχνάς (γιατί συμμετέχεις, οπότε παρακολουθείς!) ότι μέσα από εκεί βάλετε και η ιστορία της Ελλάδας! την οποία θέλουν να την σπιλώσουν λέγοντας ότι το Βυζάντιο δεν ήταν ποτέ Ελληνικό! άρα έχουμε μετά μία αλυσίδα.....ούτε ο Πόντος ούτε η Μικρα Ασία εν γένει.
Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να μειώσουν από τη συνείδηση του Έλληνα φαντάρου και πολίτη, το πάθος σε έναν πόλεμο (για παράδειγμα με τους Τούρκους) αλλά και να μειώσουν το ενδιαφέρον για τις Ελληνικές μειονότητες εκεί. Έτσι περιοριζόμαστε αμέσως σε έναν ρόλο θεματοφύλακα μιας ιστορίας που δεν ήταν "μόνο" δική μας! Άρα η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι παρά Τουρκική! Η δυτική Θράκη! και αυτή δεν ήταν ποτέ Ελληνική! (οπότε λογικό οι μειονότητες εκεί να έχουν τις διεκδικήσεις τους, εξυπηρετώντας τα Αμερικανικά συμφέροντα.......που μακροπρόθεσμα θέλουν την αλλαγή των συνόρων εκεί! μέσα από έναν νέο Βαλκανικό πόλεμο που σχεδιάζουν και ονειρεύονται με ανακατανομή των συνόρων). Με αυτόν τον τρόπο και όπλα θα πουλήσουν και τα εδάφη σταυροδρόμια της ενέργειας θα τα αλλάξουν κατά το δοκούν.
Εδώ βρίσκονται αυτοί που κερδίζουν! (χρηματικά ανταλλάγματα, διοικητικές θέσεις)

β) Έχουμε τους ρομαντικούς που στα πλαίσια του στόχου για την κατάρρευση της επικρατούσας θρησκείας <<βλέπουν>> την αποκατάσταση της αλήθειας από το δικό τους "μόνο" οπτικό πεδίο, που χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα πραγματικά αίτια, τις προεκτάσεις τη σημασία, αλλά και τη συνέχειά της, βρίσκονται σε μια κατάσταση νιρβάνας! (χάνομαι γιατί ρεμβάζω!)
Όπότε μην περιμένεις κάποιον ρομαντικό να συμμετέχει εδώ.
Αυτοί δεν κερδίζουν τίποτα!

γ) Έχουμε όσους νιώθουν περήφανοι! ότι ανακάλυψαν την Αμερική! και επιτέλους θα μπορέσουν να πουν και <<αυτοί>> << κάτι>> προκαλώντας "ίσως" το <<δέος>> στους γύρω τους!
Ούτε αυτοί κερδίζον τίποτα!

Οι δύο όμως τελευταίοι με το να μη συμμετέχουν σε τέτοια θέματα! δείχνουν εμπράκτως ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά η ικανοποίηση ενός <<περίεργου>> εγωϊσμού! Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πορεία της Ελλάδας αλλά ούτε και η αλλαγή πλεύσης της.
Κοιμούνται στο ίδιο πλευρό μαζί της και ανοίγουν το στόμα μόνο για να χασμουρηθούν και να πετάξουν πολύχρωμα φύκια!.

2)Άλλες θρησκείες ορέγονται ανακατανομή του ποιμνίου! για ίδιο όφελος οπότε για ποιον λόγο να έρθουν εδώ?

3)Πίσω από ένα FORUM! κρύβονται ακόμη και αλλοεθνής εγκάθετοι, με εθνικά κίνητρα! Που ξέρεις από που κρατάει η σκούφια του καθενός? οπότε λογικό είναι να αδιαφορούν πλήρως για τα εθνικά-κοινωνικά προβλήματά μας.

Μπορεί λόγω των αδιάψευστων και πολλών ιστορικών στοιχείων μια τέτοια προσπάθεια να πέφτει στο κενό! αλλά το θέμα είναι ότι εδώ! στο παρόν θέμα! δεν βλέπω (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων), παρά μόνο τα ίδια και τα ίδια παιδιά, που και στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε παρόμοια θέματα επιβεβαιώνοντας έτσι τις υποψίες μου! ότι πολλοί λίγοι παραμένουν με τα μάτια ανοιχτά, ενώ πολλοί περισσότεροι ψάχνουν για πασατέμπο περιμένοντας κανά πόλεμο! να χαζέψουν στην τηλεόραση! ή το Δία με τον Απόλλωνα να έρχονται με το σκάφος τους από το υπερ-πέραν για να βάλουν "αυτοί" τα πράγματα στη θέση τους!

Αυτά εν ολίγης!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2008, 08:56:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλημέρα σε όλους

Φίλε τrexagireve, δε θα αναφερθώ στη θεολογική σκοπιά της προσέγγισής σου, γιατί δεν έχω ακουμπήσει το συγκεκριμένο θέμα από αυτή την πλευρά. Γι' αυτό που λες ότι είναι εντυπωσιακό το πως κατάφεραν να μας φυλακίσουν μέσα στις πόλεις, έχω να πω ότι πράγματι αποτελεί παράμετρο ενός ιδιοφυούς (με την κακή έννοια) σχεδιασμού, που, βασισμένος στην έννοια της μαζοψυχολογίας, μας έβαλε στην κατάσταση του ανώνυμου όχλου, στη ζωή του επαγγελματία αστού, σε ένα χώρο όπου όλοι έχουν αριθμό και ελάχιστοι ταυτότητα. Το πρόβλημα είναι ότι ο πολύς κόσμος πείστηκε από τα δήθεν θέλγητρα του αστικού τρόπου ζωής (είναι αλήθεια ότι το μυστήριο άγνωστο πάντα είναι ελκυστικό), αλλά το χειρότερο είναι ότι, άπαξ και είδαν και έπαθαν, πολλοί εξ αυτών δεν επιχειρούν το μεγάλο βήμα για την επιστροφή, είτε γιατί αδυνατούν να κατανοήσουν το λάθος τους, είτε γιατί παραείναι πνευματικά σκλαβωμένοι για να επαναστατήσουν. Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι μεγάλο μέρος της νέας γενιάς ζει και μεγαλώνει με τα αστικά πρότυπα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μεσοπρόθεσμα οι πιθανότητες επιστροφής στην ύπαιθρο θα μειώνονται, ενώ παράλληλα η ζωή στις πόλεις θα γίνεται τόσο απαιτητική που θα αφαιρεί τη δυνατότητα έστω και του υποψιασμού.
Φίλε europaios2, θα συμφωνήσω ως προς το μέρος του post σου που αφορά στην κουτσομπολίστικη (εγώ θα την έλεγα και φιλόνικη) στάση που ίσως τηρούν κάποιοι εκ των συμμετεχόντων σε ορισμένα topics (όχι όλοι, κατά τη γνώμη μου). Φοβάμαι ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος για το παρόν, αλλά και για άλλα αντίστοιχα θέματα (κάποια τα έχω ανοίξει και εγώ και ειλικρινά απογοητεύτηκα) έχει να κάνει τόσο με την έλλειψη γνώσης επί των συγκεκριμένων θεμάτων, όσο και με την απουσία διάθεσης και προσφοράς μέσα σε ένα συναινετικό πλαίσιο, που χαρακτηρίζει πολλούς συνέλληνες. Θα συμφωνήσω επίσης μαζί σου όσον αφορά στην αδιαφορία ορισμένων για τα προβλήματα του τόπου (είτε είναι αλλοεθνείς, είτε όχι), αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα του νεοέλληνα και ελάχιστα συναρτάται με τη θρησκευτική του συνείδηση. Μάλλον έχει να κάνει με το dna μας, δεν εξηγείται αλλιώς τη μία στιγμή να βρίζουμε θεούς και δαίμονες για τα κακά της μοίρας μαςσε αυτή τη χώρα και την άλλη να υποστηρίζουμε με πάθος αυτούς που προηγουμένως θεωρούσαμε ότι τα δημιουργούν και να απέχουμε από την αναζήτηση (έστω και σε επίπεδο απλής κουβέντας) λύσεων και τοποθετήσεων.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2008, 12:47:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind
Ανεξάρτητα απ τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός μας το ζήτημα είναι ότι υπάρχει
Μια κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση
Μας αφορά όλους ανεξάρτητα του τι θρησκεία είναι ο καθένας είτε είναι χριστιανος
Ειτε αθεος είτε βουδιστής είτε άθρησκος τα ιδία λεφτά θα πάρει οπού και να πάει να
Πιάσει δουλεία 700 ευρώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2008, 15:36:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Δε διαφωνώ Open Mind! απλά προβληματίζομαι και κάνω "πονηρές" σκέψεις!
Είναι κρίμα, αλλά είναι και πραγματικότητα και αυτά που γράφεις εσύ και τα άλλα παιδιά, αλλά και αυτά που γράφω εγώ μαζί σας!


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2008, 17:55:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Εμένα αυτό που με ενοχλεί και με κάνει να πιστεύω οτι
κάτι παίζεται εις βάρος του ανθρώπου είνια ότι ενώ ο πολοτισμός μας εξελίσεται, ενώ όλα γίνονται πιο προηγμένα, ο άνθρωπος, σε όλο τον πλανήτη, γίνεται πιο πολύ σκλάβος από ότι ποτέ...
Ενώ πριν λίγα χρόνια είχαμε λιγότερα αγαθά αλλά την ελευθερία μας, σήμερα είμαστε πιο πολύ σκλάβοι από ότι πρώτα και αυτό δεν το θεωρώ τυχαίο ή κατα λάθος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2008, 18:28:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Το πρόβλημα είναι ότι ο πολύς κόσμος πείστηκε από τα δήθεν θέλγητρα του αστικού τρόπου ζωής (είναι αλήθεια ότι το μυστήριο άγνωστο πάντα είναι ελκυστικό), αλλά το χειρότερο είναι ότι, άπαξ και είδαν και έπαθαν, πολλοί εξ αυτών δεν επιχειρούν το μεγάλο βήμα για την επιστροφή, είτε γιατί αδυνατούν να κατανοήσουν το λάθος τους, είτε γιατί παραείναι πνευματικά σκλαβωμένοι για να επαναστατήσουν.

Για ποιό λάθος τους μιλάς φίλε kostakis?
Γιά ποιά επιστροφή μιλάς?
Επιστροφή πού?
Στο Φυσικό Περιβάλλον?
Πιστεύεις οτι ο άνθρωπος θα μπορούσε να ζήσει ειρηνικά με το περιβάλλον.
Εδώ φίλε μου kostakis ο άνθρωπος είναι μακρυά απο το Φυσικό Περιβάλλον και παρόλα αυτά η επιδρασή του σε αυτό δεν είναι και οτι το καλύτερο.
Οχι απλά δεν θέλει να το συναντήσει, θέλει να το αφανίσει.
Σε αυτό δεν ευθύνεται κανείς φυσικά παρά μόνο ο ιδιος καθώς ΑΙΤΙΑ ΕΛΟΜΕΝΟΥ ΘΕΟΣ ΑΝΑΙΤΙΟΣ σύμφωνα με τη θεωρία του ερμητισμού..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2008, 18:48:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind
Το συμπέρασμα που βγαίνει απ την όλη συζήτηση είναι ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε
Σε αυτή συμφωνούμε ότι υπάρχει μια δυσάρεστη κατάσταση που δεν είναι τυχαία
Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας ώστε να αλλάξει αυτή την κατάσταση προς
Το καλύτερο .
Προσωπικά εκτος του να εκφράζω ελευθέρα τη γνώμη μου δείχνω την δυσαρέσκεια μου
Και στις εκλογές ψηφίζοντας μικρότερο κόμμα που θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στα προβλήματα του λαού .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2008, 21:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου open mind, ότι είναι να γίνει γίνεται.
Απλά,όπως ξέρεις, ότι πάει ενάντιαστη φύση, η ίδια η φύση
βρίσκει τρόπο και επαναφέρει τα πράγματα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2008, 08:20:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλημέρα σε όλους

(Είναι τυχαίο το ότι το συγκεκριμένο topic είναι το μόνο που συμμετέχω τόσο ενεργά;)
Φίλε trexagireve, με αφορμή αυτό που λογικά γράφεις

quote:
ενώ ο πολοτισμός μας εξελίσεται, ενώ όλα γίνονται πιο προηγμένα, ο άνθρωπος, σε όλο τον πλανήτη, γίνεται πιο πολύ σκλάβος από ότι ποτέ...

αναρρωτιέμαι αν τελικά η πλήρης απουσία τεχνολογικής (και μόνο) εξέλιξης είναι το ίδιο κακή για τον άνθρωπο με την αποκλειστική και έντονη παρουσία της. Μήπως τελικά, επ' αφορμή μίας κακώς εννοούμενης εξέλιξης, στείλαμε περίπατο τα βασικά στοιχεία της υπόστασής μας ως όντων, δηλαδή την ανθρώπινη επαφή, την επικοινωνία με το περιβάλλον και το σεβασμό της φύσης (ακόμα - ακόμα και την αναζήτηση του "Θείου") και τα αντικαταστήσαμε με την εφήμερη απόλαυση μίας επίπλαστης πραγματικότητας; και αναφέρομαι σε πολλές κατακτήσεις της τεχνολογίας, οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς άχρηστες και το μόνο που προσθέτουν είναι ακόμα περισσότερο μπέρδεμα στον τρόπο απόκτησης και κατανομής των υλικών αγαθών. "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, γιατί σχεδόν όλοι σήμερα θέλουν διπλότριπλες τηλεοράσεις, διπλότριπλα κινητά, τον καλύτερο υπολογιστή, πολλά αυτοκίνητα; και όλο αυτό πιστεύω συμφωνει με αυτό που γράφεις

quote:
Ενώ πριν λίγα χρόνια είχαμε λιγότερα αγαθά αλλά την ελευθερία μας, σήμερα είμαστε πιο πολύ σκλάβοι από ότι πρώτα και αυτό δεν το θεωρώ τυχαίο ή κατα λάθος.

Ετσι είναι... τίποτα δεν είναι ουρανοκατέβατο, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο παράγοντας τύχη μπορεί να δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις ή να ενισχύσει μία υποβόσκουσα κατάσταση, δε δημιουργεί όμως γεγονότα από μόνος του.

Φίλα allzzaro όταν μιλάω για λάθος των σύγχρονων αστών, εννοώ την άρνηση της ζωής στη φύση με ο,τι αυτή δίνει, την επιστροφή στην περιφέρεια και την αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας και της οικονομικής επάρκειας. Ο απλός, καθημερινός άνθρωπος θα μπορούσε κάλλιστα να ζήσει με το περιβάλλον, δεν τον αφήνει το τέρας της πληροφορίας να το κάνει... του δημιουργεί ανάγκες και απαιτήσεις, ψεύτικες στην πλειοψηφία τους, που επιδρούν όμως και "μιλάνε" στη χροία καταξίωσης και τον εγωισμό του. Όσο για το γεγονός ότι, όντες μακριά από το περιβάλλον, είμαστε οι χειρότεροι εχθροί του, είναι απολύτως λογικό, φαύλος κύκλος : Όσο πιο μακριά βλέπουμε κάτι, τόσο περισσότερο αδιάφοροι είμαστε στη φθορά του και όσο πιο ελεύθερα βλέπουμε τρίτους να το φθείρουν, τόσο πιο έντονη είναι η τάση μας να τους μιμηθούμε, για λόγους "μόδας".
Πάμε τώρα και στο φίλο open mind

quote:
Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας ώστε να αλλάξει αυτή την κατάσταση προς
Το καλύτερο .
Προσωπικά εκτος του να εκφράζω ελευθέρα τη γνώμη μου δείχνω την δυσαρέσκεια μου
Και στις εκλογές ψηφίζοντας μικρότερο κόμμα που θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στα προβλήματα του λαού .

Ο καθείς από την πλευρά του ας κάνει το λίγο που μπορεί. Το να ψηφίζεις ένα μικρό κόμμα είναι η καθαρά πολιτική σκοπιά της διαδικασίας και με βρίσκει, υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνο.
Στην καθημερινότητά μας όμως, υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα να κάνουμε, πριν μάλιστα να μας το ζητήσουν οι φωστήρες περιβαντολλόγοι του διεθνούς κατεστημένου. Μερικές λύσεις... σεβασμός στην εναπομείνασα φύση, σεβασμός στις ακτές και στο θαλάσσιο ορίζοντα, το τσιγάρο και τα σκουπιδάκια μας σε κάδους και όχι στο δρόμο, κλείνουμε το νερό του μπάνιου ή της κουζίνας όταν δεν το χρησιμοποιούμε, χρησιμοποιούμε τα πόδια μας αντί για το αυτοκίνητο σε αποστάσεις μικρότερες των 500 μέτρων, επιλέγουμε εκδρομές στη φύση αντί εξορμήσεις στα κάθε λογής σκυλάδικα, για να γνωρίσουμε αυτό που μας περιβάλλει και να μάθουμε να ζούμε χαρούμενα μαζί του, είναι μερικές μόνο επιλογές, που πρωτίστως δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό ή κοινωνικό κόστος σε μας τους ίδιους, αλλά έχουν τεράστια συνεισφορά στο περιβάλλον. Όπως βλέπετε δε μιλάω ούτε για περιορισμό στην κατανάλωση ενέργειας, ούτε για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ούτε για λοιπές διαδικασίες που συνίστανται σε ομαδικές δράσεις, κυρίως θεσμοθετούμενες και καθαρά βασισμένες σε πολιτικές γραμμές και τάσεις. Αναφέρομαι σε μικρά καθημερινά πράγματα, η εκτεταμένη εφαρμογή των οπίων θα μας καθιστούσε περισσότερο εξοικειωμένους και "ερωτευμένους" με τη φύση, ώστε να απαιτήσουμε στη συνέχεια το παραπάνω.
Θα επανέλθω...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1865234
Maintained by Digital Alchemy