ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2009, 20:27:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

"καλά αν δεν ήταν οι Τρώες υποχθόνιοι σαν τα αφεντικά τους γιατί λάτρευαν τον θεό ποντικό. Ξέρεις να λάτρευαν κανένα θεό ποντικό στην Ελλάδα;

Στην Τρωάδα δεν λατρευόταν ο "θεός ποντικός"αλλά ο Απόλλων Σμινθεύς του οποίου το άγαλμα κρατούσε έναν ποντικό. Σμινθεύς σημαίνει ο προερχόμενος από την πόλη της τροίας Σμίνθη, αλλά το τοπωνύμιο συναντάται και σαν Μίνθυ στην πελλοπόνησο. Ας μην το προχωρήσουμε ετυμολογικά γιατί θα βγούμε εκτός θέματος. Οι Έλληνες και οι Τρώες πάντως λάτρευαν τους ίδιους θεούς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2009, 06:42:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στην Τρωάδα δεν λατρευόταν ο "θεός ποντικός"αλλά ο Απόλλων Σμινθεύς του οποίου το άγαλμα κρατούσε έναν ποντικό. Σμινθεύς σημαίνει ο προερχόμενος από την πόλη της τροίας Σμίνθη, αλλά το τοπωνύμιο συναντάται και σαν Μίνθυ στην πελλοπόνησο. Ας μην το προχωρήσουμε ετυμολογικά γιατί θα βγούμε εκτός θέματος. Οι Έλληνες και οι Τρώες πάντως λάτρευαν τους ίδιους θεούς.Σμίνθος = ποντικός

ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Β, [Ευτέρπη], παράγραφος 141.

Μετά τον Άνυσιν εβασίλευσεν ο ιερεύς του Ηφαίστου Σεθών. Ούτος περιφρονών παρημέλησε τους πολεμιστάς των Αιγυπτίων, διότι ουδεμίαν είχεν ανάγκην αυτών. Επέβαλε λοιπόν εις αυτούς πολλάς ατιμίας και μεταξύ άλλων αφήρεσε παρ’ αυτών τους εξαιρέτους αγρούς, οίτινες είχον δοθεί επί των πρώτων βασιλέων ανά δώδεκα στρέμματα εις έκαστον οικογενειάρχην.
Μετά ταύτα ο βασιλεύς των ΑΡΑΒΩΝ και των ΑΣΣΥΡΙΩΝ Σαναχάριβος οδήγησε πολύ στρατό κατά της ΑΙΓΥΠΤΟΥ, και οι Αιγύπτιοι πολεμιστές δεν θέλησαν να πολεμήσουν. Έτσι ο ιερεύς, ευρισκόμενος εις αμηχανία, εισήλθε εις τον ναόν, και ενώπιον του αγάλματος ωδύρετο δια τους κινδύνους, τους οποίους διέτρεχεν. Ενώ δε εθρήνει, του ήλθε ύπνος και του εφάνη εις το όνειρό του ότι κάποιος θεός στάθηκε πλησίον του, τον ενεθάρρυνε και του υποσχόταν ότι δεν επρόκειτο να πάθει τίποτα ανθιστάμενος εις τον στρατόν των Αραβίων, διότι αυτός θα του έστελνε βοηθούς.
Πιστεύοντας στο όνειρο αυτό παρέλαβε εκ των Αιγυπτίων εκείνους όσους ήθελαν να τον ακολουθήσουν και τους ωδήγησε ενόπλους εις το Πηλούσιον, όπου είναι η εκ της Αραβίας εις την Αίγυπτον είσοδος. Και εκ μεν των πολεμιστών ουδείς τον ακολούθησε, αλλά οι κάπηλοι, οι χειρώνακτες και οι αγοραίοι άνθρωποι. Αφού έφθασαν εκεί, ΑΠΕΙΡΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ των αγρών ξεχύθηκαν στο εχθρικό στρατόπεδο και κατέφαγαν τις φαρέτρες των αντιπάλων [Αράβων], τα τόξα και τις λαβές των ασπίδων, ώστε την επόμενη ημέρα, φεύγοντες αυτοί γυμνοί από από τα όπλα τους, σκοτώθηκαν πολλοί. Και σήμερα είναι στημένος μέσα στον ναό του Ηφαίστου ο λίθινος ανδριάς τους βασιλέως τούτου, κρατώντας στο χέρι ΜΥΝ και λέγων δια γραμμάτων τα εξής : «ΕΣ ΕΜΕ ΤΙΣ ΟΡΕΩΝ ΕΥΣΕΒΗΣ ΕΣΤΩ».

Φίλε veritas, πρέπει να καταλάβεις την μεταφορική έννοια της λέξης Μυς (ποντικός). Το λέει ξεκάθαρα ο Ηρόδοτος. Οι «Ποντικοί» ήταν οι εργάτες, οι χειρώνακτες, οι δούλοι, οι σμινθείς (κόλχες) εργάτες λατομείων, ο όχλος, οι κάπηλοι, οι σιδεράδες που λέει και ο Ερίωπις γι’ αυτό τον λόγο και το άγαλμα ήταν στημένο στον ναό των εργατών του Ήφαιστου.
Για διάβασε το όνομα του ιερέα. Σεθ-ών, σου θυμίζει τίποτα ο Σεθ; Οι Εβραίοι δεν ήταν εκείνοι που ζήταγαν τις πολεμικές αποζημιώσεις να τις πληρώνονται σε χρυσούς ποντικούς;

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2009, 21:16:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το κείμενο του Ηροδότου το γνωρίζω, αλλά αναφέρεται στην Αίγυπτο κι όχι στην Τροία, έτσι;
Μιας και η Υπατία ανέφερε ξανά τη θεωρία του Ερίωπα για τους κόλχες, ας πούμε κάποια πράγματα γι' αυτό.

Όταν ο Αρχιμήδης εφηύρε τον ατέρμονα και τη βίδα (έλικα), ο καλύτερος τρόπος να τα περιγράψει ήταν να χρησιμοποιήσει ένα φυσικό ανάλογο. Ίσως δε και να εμπνεύστηκε από αυτό. Το φυσικό αυτό ανάλογο δεν ήταν άλλο από τον κοχλία. Η λέξη σήμαινε το τόσο διαδεδομένο όστρακο με το οποίο βάφονταν τα πορφυρά ενδύματα, το γνωστό σήμερα ως στρομπάρι.

Η πορφύρα (Haustellum brandaris ) ήταν είδος ιδιαίτερα διαδεδομένο στη μεσόγειο με ονομαστά κέντρα επεξεργασίας της, την Τύρο και τη Σιδώνα. Ακόμη και σήμερα σώζονται οι τεράστιοι σωροί των οστράκων μιας και χρειάζονταν εκατοντάδες για να βαφεί ένα πορφυρό ένδυμα καθιστώντας το έτσι προνόμιο των ανωτέρων τάξεων. Σε Ασσυριακές επιγραφές η λέξη εμφανίζεται ως gukhli ή kukhli. Κόχλη, κόχλις, κόχλιον, κόχλος. Οι πρόγονοί μας εμπορεύονταν αυτό το είδος σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο κάνοντας έτσι την λέξη διεθνή. Αργότερα η ονομασία επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα όστρακα. Κοχλίας λοιπόν για τους αρχαίους ήταν ΜΟΝΟ αυτό:

(“Μπουρού” τρόπαιο του γράφοντος). Ετυμολογικά κοχλίας προέρχεται από το κάλχη, καλχαίνω= βάφω αλλά και σκέπτομαι εξ ου και Κάλχας.
Τώρα γιατί μια παραλιακή πόλη μπορεί να λέγεται Κοχλίδα, Κολχίδα, δεν νομίζω να χρειάζεται και μεγάλη φαντασία...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2009, 23:24:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περί Κυβέλης...

Είναι αμφίβολο κατά πόσον το όνομα Κυβέλη προέρχεται από το κύβη (κεφαλή), αν και οι Έλληνες πρόθυμα υιοθέτησαν αυτό τον συσχετισμό. Γνωρίζουμε ότι οι Βαβυλώνιοι λάτρευαν τη μητέρα Γη με τα ονόματα Ri και Kuvla, πράγμα που μας θυμίζει έντονα τα Ρέα και Κυβέλη. Η ιστορία της όμως αρχίζει λίγο δυτικότερα.
Η πιο γνωστή Μαύρη Πέτρα είναι σαφώς η Καάμπα που βρίσκεται στο μεγάλο τζαμί Masjidul Haram στο κέντρο της Μέκκα. Το όνομα σαφώς σημαίνει κύβος εξαιτίας της μορφής του οικήματος


ένα κτήριο 13 x 11 μέτρα περίπου, από γρανίτη και μάρμαρο καλυμμένο με μαύρο ύφασμα. Στην πραγματικότητα όμως η πέτρα είναι πολύ μικρότερη όπως φαίνεται από παλαιότερες απεικονίσεις. Η φωτο και το σχόλιο από τη wikipedia:

(A 1315 illustration from the Persian Jami al-Tawarikh, inspired by the story of Muhammad and the Meccan clan elders lifting the Black Stone.)

Η πρόσβαση σε αλλόθρησκους και η φωτογράφηση απαγορεύεται, αλλά ο Rufus Camphausen κατάφερε κι έβγαλε τρεις φωτογραφίες όπου φαίνεται η σπασμένη από καιρό πια πέτρα να περιβάλλεται από ασημένια θήκη. Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση η πέτρα ήταν κάποτε λευκή αλλά μαύρισε από τις αμαρτίες των ανθρώπων. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει τη μετεωρική της προέλευση μιας και ομοίως οι ανοιχτόχρωμοι μετεωρίτες με την οξείδωση γίνονται μαύροι.


Μια τριπλή θεά λατρευόταν στον προισλαμικό κόσμο με τα ονόματα Al'Lat που μετέπειτα έδωσε το όνομα Αλλάχ, Qure εδώ οι ελληνιστές θα πούνε Κόρη, και Al'Uzza που λατρευόταν σαν θεά της ημισελήνου στην Καάμπα. Η Καάμπα είναι προσανατολισμένη σε σχέση με την σελήνη και το άστρο Κάνωπος (δεύτερο λαμπρότερο άστρο μετά το Σείριο) και ο συνδυασμός αυτός απεικονίζεται στις σημαίες πολλών ισλαμικών κρατών. Υπάρχει σχέση και με την αρχαία πόλη Κάνωπος της Αιγύπτου, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η λατρεία των βαίτυλων στην περιοχή ξεκινάει από πολύ παλιά. Με το όνομα Βαίτυλος (εκ του Μπεθ Ελ= Οίκος Θεού) εννοούμε κωνικές πέτρες πάνω στις οποίες προσφέρονταν χοές και θυσίες. Δεν επρόκειτο πάντα για λιθολατρεία αλλά συχνά η στήλη αντιπροσώπευε την αφηρημένη έννοια του θεού. Παρόμοιο παράδειγμα έχουμε στο ναό του Επικουριου Απόλλωνα στις Βάσσες, όπου ο θεός παριστάνεται με έναν απλό δωρικό κίονα.
Στην περιοχή αυτή λοιπόν όπου άκμασαν οι Ναβαταίοι, οι βαίτυλοι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Οι Ναβαταίοι είναι γνωστοί σε εμάς κυρίως από την πόλη Πέτρα αλλά υπήρξαν σημαντική δύναμη κάποτε φτάνοντας στη μέγιστη δύναμή τους με τον βασιλιά τους Αρέτα τον Φιλέλληνα. Ήταν συχνά εχθρικοί προς τους Ισραηλίτες. Σύμφωνα με την εκδοχή που παραδίδει ο Ιερώνυμος οι τρεις Μάγοι ήταν Ναβαταίοι, ενώ στην επικράτεια του Αρέτα κρύφθηκε ο απόστολος Παύλος για να ξεφύγει από τους Ιουδαίους. Το μέχρι πότε οι Ναβαταίοι κατείχαν την Μαύρη Πέτρα δεν το γνωρίζουμε αλλά ξέρουμε ότι βρισκόταν στην πόλη Έμεσα γνωστή σήμερα σαν Hims ή Homs http://en.wikipedia.org/wiki/Homs και αργότερα στην Πέσσινο http://en.wikipedia.org/wiki/Pessinus στον ποταμό Σαγγάριο. Το 205 μ.Χ οι Ρωμαίοι πολέμησαν στην Πέσσινο και στην Πέργαμο ενάντια στον Αννίβα και νίκησαν. Θεώρησαν ότι κέρδισαν τη νίκη χάρη στην βοήθεια της Μεγάλης Μητέρας (Magna Mater) και μετέφεραν την Μαύρη Πέτρα στη Ρώμη. Το πλοίο που τη μετέφερε (Navis Salvia) κόλλησε στη λάσπη του Τίβερη και τότε σύμφωνα με το θρύλο μια εταίρα (ή Βεστιάδα παρθένα σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή) η Claudia Quinta, ζώστηκε με λουριά την πέτρα και τη μετέφερε στον Παλατινό λόφο. Αυτό ήταν κάτι το πολύ σημαντικό γιατί εκεί βρισκόταν το ιερότερο μέρος της Ρώμης το Lupercal η περίφημη σπηλιά του Ρωμύλου και του Ρώμου που θήλασε η λύκαινα. Σήμερα μεγάλο μέρος του παλατινού λόφου βρίσκεται κάτω από το Βατικανό. Τι μας κάνει τώρα να πιστεύουμε ότι η πέτρα αυτή είναι η Καάμπα;
Δεκατρία χρόνια μετά τη μεταφορά της στη Ρώμη, στέφθηκε αυτοκράτορας ο Ηλιογάβαλος ένας δεκατετράχρονος (έζησε μεχρι τα 22) του οποίου ένα από τα πρώτα μελήματα ήταν η έκθεση της Μαύρης Πέτρας, η αντικατάστασή της με ένα άγαλμα της Κυβέλης, και η αποστολή της πίσω στην Έμεσα. Γιατί το έκανε αυτό; Ο Ηλιογάβαλος ( Elagabalus) αν και σπουδαγμένος στην Αθήνα, ήταν ιερέας του El-Gabal ενός σημιτικού θεού. Μισούσε τους Έλληνες γιατί τον κορόιδευαν στην Αθήνα για τη βαριά σημιτική του προφορά. Ήταν ο πρώτος από τη σύντομη δυναστεία των Σημιτών αυτοκρατόρων της Ρώμης. Το πόσο σημαντική ήταν η Μαυρη Πέτρα φαίνεται στο νόμισμα της Έμεσας που απεικονίζεται μέσα στο ναό του El-Gabal.

Και τη σχέση έχει με την αποκάλυψη:

“12. Και προς τον άγγελον της εν Περγάμω εκκλησίας γράψον· Ταύτα λέγει ο έχων την ρομφαίαν την δίστομον, την οξείαν·
13. Εξεύρω τα έργα σου και που κατοικείς· όπου είναι ο θρόνος του Σατανά·
17. Όστις έχει ωτίον, ας ακούση τι λέγει το Πνεύμα προς τας εκκλησίας. Εις τον νικώντα θέλω δώσει εις αυτόν να φάγη από του μάννα του κεκρυμμένου, και θέλω δώσει εις αυτόν ψήφον λευκήν, και επί την ψήφον όνομα νέον γεγραμμένον, το οποίον ουδείς γνωρίζει ειμή ο λαμβάνων.

Ψήφος λευκή = μιά λευκή πέτρα μιας και η ψήφος γινόταν σε θραύσματα αγγείων ή πέτρες
Αυτά τα ολίγα ιστορικά...

Edited by - veritas on 18/03/2009 23:46:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 08:59:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ενδιαφερουσα άποψη. Και να υποθέσω Ηλιος=Γιαχβε.
Ο "Ηλιος" έχει να κάνει και με το πνεύμα του Ήλιου?


Το Γιαχβέ είναι το ΙΕΥΣ = Ζευς


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 09:07:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Μιας και η Υπατία ανέφερε ξανά τη θεωρία του Ερίωπα για τους κόλχες, ας πούμε κάποια πράγματα γι' αυτό.


Φίλε Veritas κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται για να αποφεύγεις τα δύσκολα. Εγώ αναφέρθηκα στον ποντικό και εσύ μου μιλάς ακόμα για τους Κόλχες. Θα πάρω την μπουρού μου φαίνεται και θα καθαρίσω τον κοχλία του αυτιού σου (χα-χα). Έμαθα τι είναι και η μπουρού, από ένα Κύπριο που του έκανα διερμηνεία στο δικαστήριο. Μπουρού έλεγε το κλάξον ή κόρνα του αυτοκινήτου. Η κόρνα όμως βγαίνει απ’ το κέρατο; Είχα δεί κάποτε μία φωτογραφία ένα Εβραίο που κράταγε στο στόμα του ένα κέρατο και το φυσούσε. Ξέρεις τίποτα γι’ αυτό το έθιμο;
Το κείμενο που έγραψες στα εβραϊκά δεν το καταλαβαίνω. Δεν γνωρίζω Εβραϊκά. Αν μπορείς γράψε το στα Ελληνικά.
Ο Ποντικός είναι το θέμα μας προς το παρόν και η σχέση του με τα ιερατεία των αρχαίων. Οι Έλληνες είχαν θεό ποντικό σε κάποια περιοχή της Ελλάδας; Οι Εβραίοι λένε ότι χρησιμοποιούσαν τον ποντικό σαν νόμισμα, μήπως γνωρίζεις γιατί; Αν δεν γνωρίζεις δεν είναι ντροπή, δεν θα χαλάσει το προξενιό.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 11:22:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8:
Το Γιαχβέ είναι το ΙΕΥΣ = Ζευς


Aπό που κι ως που?

Πάντως με ψευδισμό, όντως μπορούμε να ταιριάξουμε κάτι.

-Και γιατί να είναι το ΙΕΥΣ = Ζευς και να μην είναι το ΘΗΣΕΥΣ=Ζευς?

Αγαπητή ypatia8 ο Θησέας ήταν ο Γιαχβέ δηλαδή ο Ζεύς. Απλά ψεύδιζε και όταν τον ρωτούσαν πως τον λένε απαντούσε μεν ΘΗΣΕΑ, αλλά ο άλλος άκουγε ΖΕΑ.
Εξάλλου, εδώ στην Ελλάδα δε θέλει και πολύ για να βγει το παρατσούκλι.......μόλις τον έβλεπαν έλεγαν "να ο ΖΕΥΣ". (περιπαιχτικά ίσως κι από φθόνο γιατί ζήλευαν τα κατορθώματά του.)

Δοκίμασέ το πες σε κάποιον ψευδό να προφέρει γρήγορα το ΘΗΣ θ' ακούσεις το "Ζ".......οπότε έχουμε
(ΘΗΣ=Ζ)-ΕΥΣ==>Ζευς


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 19/03/2009 11:25:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 13:18:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα θερμά μου συγχαρητήρια, αγαπητέ μου veritas και μπορώ
να πω ότι πραγματικά χρωματιζεις ιδανικά την μουντή ιστορία,
που αλήθειες να λές, θέλει και τον τρόπο του...
Για τα στοιχεία που παραθέτεις, μια ερώτηση μονάχα:
Συμφωνείς ότι ο πόλεμος που λέμε, αφορά σε αντιπαράθεση
Ελλήνων, εβραίων;Και φυσικά, δεν παραβλέπω τις συμμαχίες που
υπάρχουν μεταξύ των πλευρών και των άλλων, θεωρητικά άσχετων,
ή και δήθεν αντίθετων των εβραίων....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 13:47:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πάντως με ψευδισμό, όντως μπορούμε να ταιριάξουμε κάτι.

-Και γιατί να είναι το ΙΕΥΣ = Ζευς και να μην είναι το ΘΗΣΕΥΣ=Ζευς?
Edited by - europaios2 on 19/03/2009 11:25:13Δεν θάπρεπε να χλευάζεις αυτούς που ψευδίζουν. Να λυπάσαι αυτούς που μπερδεύουν και διαστρεβλώνουν αμφισβήτητες αλήθειες.
Σχεδόν όλοι οι μορφωμένοι Ιουδαίοι διαβάζουν τα ιερά βιβλία του
ΖΟΗΑR=(ΙΑΟ-Αρ) σημαίνει φωτεινός. Πόσο λάθος όμως κάνουν!!!!!!!(ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΕΝΝΟΩ)

Πιστεύω να έχεις καταλάβει ότι συσχετίζουν το γράμμα Ζ=Ι και όχι με το Θ.....

Ακουσε λοιπόν !!!!! εχουμε χειροπιαστές αποδείξεις δηλαδή αρχαιολογικά ευρήματα από το 500-900π.χ και ειδικά από το χώρο της Παλαιστίνης, Ελλάδος και Ιταλίας στα οποία συναντάμε τις λέξεις ΙΕΥΣ, στην Εβραική γραφή προφερεται (ΥΕΗVE) και στην Φοινικική γραφή προφέρεται και αυτό (YEHVE). Στην εποχή εκείνη οι Αραβες ονομάζουν τον καλό Θεό (ΥΕΗΟΥΑ) και οι Ελληνόφωνοι λαοί τον ΔΪα ως ΖΕΥ.

Αν ξερεις τα βασικά στοιχεία γλωσσολογίας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ι είχε την φωνετική αξία εκείνη την εποχή του λατινικού (J) έτσι όπως προφέρουν και μέχρι σήμερα οι Κρητικοί το (J)έ μου και οι Κύπριοι τον Ιέρακα σε (J)έρακα. Αυτό δεν σου λέει τίποτα αγαπητέ Ευρωπαίε......???????


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 14:00:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Συμφωνείς ότι ο πόλεμος που λέμε, αφορά σε αντιπαράθεση
Ελλήνων, εβραίων;Και φυσικά, δεν παραβλέπω τις συμμαχίες που
υπάρχουν μεταξύ των πλευρών και των άλλων, θεωρητικά άσχετων,
ή και δήθεν αντίθετων των εβραίων....


Αγαπητέ Τρέχαγύρευε,

Μετά από 30 σελίδες ακόμα κολάς στον πόλεμο των πιο μεγάλων πολιτισμών?????????
Δεν νομίζεις ότι όλοι πηγάζουν από την "κοιλιά της Κυβέλης" αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν? Είναι πολύ απλά τα πράγματα, τα αδερφάκια έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους και πάνω στο σταυροδρόμι αντί να αγκαλιαστούν και να συμφυλιωθούν - ούτε καν γνωρίζονται !!!!!!!!!

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 18:29:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8:
Δεν θάπρεπε να χλευάζεις αυτούς που ψευδίζουν.
Να λυπάσαι αυτούς που μπερδεύουν και διαστρεβλώνουν αμφισβήτητες αλήθειες.
Σχεδόν όλοι οι μορφωμένοι Ιουδαίοι διαβάζουν τα ιερά βιβλία του
ΖΟΗΑR=(ΙΑΟ-Αρ) σημαίνει φωτεινός. Πόσο λάθος όμως κάνουν!!!!!!!(ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΕΝΝΟΩ)

Πιστεύω να έχεις καταλάβει ότι συσχετίζουν το γράμμα Ζ=Ι και όχι με το Θ.....

Ακουσε λοιπόν !!!!! εχουμε χειροπιαστές αποδείξεις δηλαδή αρχαιολογικά ευρήματα από το 500-900π.χ και ειδικά από το χώρο της Παλαιστίνης, Ελλάδος και Ιταλίας στα οποία συναντάμε τις λέξεις ΙΕΥΣ, στην Εβραική γραφή προφερεται (ΥΕΗVE) και στην Φοινικική γραφή προφέρεται και αυτό (YEHVE). Στην εποχή εκείνη οι Αραβες ονομάζουν τον καλό Θεό (ΥΕΗΟΥΑ) και οι Ελληνόφωνοι λαοί τον ΔΪα ως ΖΕΥ.

Αν ξερεις τα βασικά στοιχεία γλωσσολογίας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ι είχε την φωνετική αξία εκείνη την εποχή του λατινικού (J) έτσι όπως προφέρουν και μέχρι σήμερα οι Κρητικοί το (J)έ μου και οι Κύπριοι τον Ιέρακα σε (J)έρακα. Αυτό δεν σου λέει τίποτα αγαπητέ Ευρωπαίε......???????Αγαπητή ypatia8, δε χλευάζω τους ψευδούς.......τις ψευδείς ειδήσεις χλευάζω.
Να στα πω αλλιώς.
Ο Ορφέας όπως γράφεις ήταν ιερέας του ΗΛΙΟΥ όπως και ο ΙΗΣΟΥΣ.
Ο Ιησούς λοιπόν γιατί πουθενά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο?
Η διδασκαλία του και η ζωή του ήταν ίδια με του Ορφέα?
Και τελικά ποιος είναι αυτός ο Ήλιος? Ο Θεός των Χριστιανών? ο Δίας του δωδεκάθεου? Ένας άλλος?

Κολλάς στα ονόματα και συγκεκριμένα στους ήχους. Δε λαμβάνεις υπόψη σου το περιεχόμενο της κάθε διδασκαλίας.

Εάν ο Ορφέας ήταν μονοθεϊστής, τότε θα πρέπει να παραδεχτείς ότι ο Ησίοδος και ο Όμηρος δεν ήσαν παρά κοινοί απατεώνες.......και καλά ο Όμηρος, μικρό το κακό......ο Ησίοδος όμως? απατεώνας? Εάν ναι θα έρθει καταιγίδα από απορίες.

Διαβάζοντάς τα Ορφικά κάποιος μπορεί να συμπεράνει σε κάποιους στοίχους ότι ήταν πολυθεϊστής και σε κάποιους αλλούς μονοθεϊστής.
Αποδεικνύεται έτσι και αυτό που ο OANNHSEA σου γράφει, ότι επρόκειτο δηλαδή για συρραφή σε διαφόρες εποχές.


Τώρα τι έχει σημασία? ..........το όνομα? ή η διδασκαλία?
Σύμφωνα με το Διόδωρο το Σικελιώτη ο Ορφέας έζησε 100 χρόνια πριν τον Τρωικό πόλεμο.
Σύμφωνα με το λεξικό Σουίδα 11 γενεές.

Ο Ησίοδος όμως που έζησε περίπου το 700 π.Χ. τι λέει για τον Ορφέα?

Αλλά θα ήθελα να μου απαντήσεις τουλάχιστον στο εξής: O Oρφέας ήταν πολυθεϊστής ή μονοθεϊστής?

-Γιατί εάν ήταν πολυθεϊστής τότε πως ήταν ιερέας του Ηλίου με τον «μονοθεϊστή Ιησού?»
-Εάν ήταν μονοθεϊστής! τότε ποιους θεούς δίδαξε στην Αίγυπτο?

Βλέπεις πόσο εύκολα μπορείς να πέσεις σε ατόπημα?


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 18:54:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8:
Αγαπητέ Τρέχαγύρευε,

Μετά από 30 σελίδες ακόμα κολάς στον πόλεμο των πιο μεγάλων πολιτισμών?????????
Δεν νομίζεις ότι όλοι πηγάζουν από την "κοιλιά της Κυβέλης" αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν? Είναι πολύ απλά τα πράγματα, τα αδερφάκια έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους και πάνω στο σταυροδρόμι αντί να αγκαλιαστούν και να συμφυλιωθούν - ούτε καν γνωρίζονται !!!!!!!!!Mε αφορμή την ερώτηση προς τον φίλο trexagireve, θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής:
Aπό που συμπεραίνεις τον αδερφισμό ή όχι?

Τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Έλληνες αλλά και οι λοιποί λαοί, έζησαν στον ίδιο πλανήτη. Βιώσαν πάνω κάτω ίδιες καταστάσεις και γεωλογικά-φυσικά φαινόμενα.
Αυτά θα τα γράψει το κάθε έθνος, ή η κάθε φυλή με το δικό της τρόπο. Είτε μέσω των θρύλων-μύθων είτε μέσω της θρησκείας.
Ο κάθε λαός λοιπόν, κάτω από το δικό του πρίσμα θα δώσει και τη δική του ιστορία πραγματική ή όχι.

Έτσι για παράδειγμα, ένας κατακλυσμός, σίγουρα τεραστίων διαστάσεων, βιώθηκε διαφορετικά από τους Έλληνες (Δευκαλίων), διαφορετικά από τους Εβραίους (Νώε).
Ο κατακλυσμός όμως είναι το γεγονός.

Και υπάρχουν πάμπολλα τέτοια παραδείγματα.
Για μένα δεν υπάρχει ιδεολογικός πόλεμος φυλών, θρησκειών ή εθνών, αλλά ταξικός ιδεολογικός πόλεμος.
Ο φτωχός Εβραίος είναι ή πρέπει να είναι μαζί με τον φτωχό Αμερικάνο ή Έλληνα ή Τούρκο, ενάντια στο πλούσιο αφεντικό Εβραίο, Τούρκο, Έλληνα ή Αμερικάνο.
Τα άλλα περί πολιτισμικής ανωτερότητας κ.λ.π. τα θεωρώ κούφια λόγια για εσωτερική κατανάλωση........

Βέβαια υπάρχουν και οι αστάθμητοι κάθε φορά παράγοντες που ανατρέπουν τα πράγματα, όπως για παράδειγμα ο συνεχής διπλωματικός (προς το παρόν), πόλεμος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το Αιγαίο
αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι που αφορά κυρίως εμάς τους δύο λαούς.

Όσο για τις θρησκείες, αυτές βρίσκονται αλλού και όχι στη γη.......γιατί εκεί στο αλλού αποσκοπούν.
(........Χρειαζόταν νομίζω λίγο ανακάτεμα.......)

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 19/03/2009 18:56:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 20:21:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπατία: Θα πάρω την μπουρού μου φαίνεται και θα καθαρίσω τον κοχλία του αυτιού σου (χα-χα).


Άσε κάτω τη μπουρού μου. Ξέρεις τι πνευμόνια χρειάζεται για να φέρεις στην επιφάνεια ένα τέτοιο πράγμα;
quote:

Είχα δεί κάποτε μία φωτογραφία ένα Εβραίο που κράταγε στο στόμα του ένα κέρατο και το φυσούσε. Ξέρεις τίποτα γι’ αυτό το έθιμο;


Μιλάς για το Shofar. Χρησιμοποιείται σε δύο γιορτές: το Ρος Χασανά= Νέο Έτος συνήθως το Σεπτέμβριο, και το Γιόμ Κιπούρ= Γιορτή του Εξιλασμού. Κάνε μια αναζήτηση στο google το όνομα για πιο πολλά...
quote:

Ο Ποντικός είναι το θέμα μας προς το παρόν και η σχέση του με τα ιερατεία των αρχαίων. Οι Έλληνες είχαν θεό ποντικό σε κάποια περιοχή της Ελλάδας; Οι Εβραίοι λένε ότι χρησιμοποιούσαν τον ποντικό σαν νόμισμα, μήπως γνωρίζεις γιατί; Αν δεν γνωρίζεις δεν είναι ντροπή, δεν θα χαλάσει το προξενιό.


Στην αρχαία ελλάδα υπήρχε ο Σμινθεύς Απόλλων που λατρευόταν στην Τένεδο, Ρόδο, Κρήτη και Γέλα. Νομίσματα με τον ποντικό είχαν στο Μεταπόντιο της magna grecia αλλά αυτοί όλο κάτι στάχυα και αγροτικά θέματα είχαν. Υπάρχει ίσως και κάποιο λογοπαίγνιο μιας και ο ιδρυτής του Κρότωνα λεγόταν Μύσκελος = μυός σκέλη (ποντικοπόδης).
Για τους Εβραίους δεν ξέρω αυτό που λες. Υπήρχε μια τελετουργική βρώση ποντικών και άλλων ακαθάρτων ζώων από κάποιους μυστικιστές αλλά τίποτε περισσότερο. Στα εβραϊκά το ποντίκι λέγεται αΚμπάρ (γράφεται Άγιν-Καφ-Μπεθ-Ρες) και οι εβραίοι όταν ακούν τους Άραβες να λένε Αλλάχ Ακμπάρ, γελάνε (και άντε μετά να τα βρούνε).


Φίλε τρεχαγύρευε. Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά αν δεις την ιστορία του Elagabalus θα δεις ότι κάτι περίεργο συνέβη. Κάνε έναν κόπο να ψάξεις λίγο την ιστορία του. O Elagabalus ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Έμεσα και ήταν ιερέας του οργιαστικού θεού Ελ-Γκαμπάλ (δηλ. του Βαάλ) του οποίου πήρε και το όνομα. Ίσως να ήταν (όπως φαίνεται από τις πράξεις του) ένας απλός κίναιδος του ναού. Όταν κατά τον Παρθικό πόλεμο ο αυτοκράτορας Καρακάλλας σκοτώθηκε, η λεγεώνα που στάθμευε κοντά στον ναό, τον άρπαξε και τον ανακύρηξε νόθο γιό του αυτοκράτορα, διάδοχο, και του έδωσε το όνομα Marcus Aurelius Antoninus. Ο άνθρωπος αυτός που τελικά δολοφονήθηκε από τους αγανακτισμένους πραιτωριανούς, φορούσε γυναικεία ενδύματα, εκδιδόταν σε ταβερνεία και πορνεία, ήθελε να τον προσφωνούν βασίλισσα και έλεγε ότι θα έδινε το βασίλειό του με αντάλλαγμα γυναικεία όργανα. Παρόλα αυτά ήταν το υποχείριο που επέστρεψε την Μαύρη Πέτρα πίσω στην πατρίδα της. Τώρα αυτός ήταν σίγουρα κωλόφαρδος χε, χε και έγινε αυτοκράτορας; Ας μην είμαστε και τόσο αφελείς. Ο πόλεμος δεν είναι πόλεμος πολιτισμών ή γεωγραφικών διαφορών. Έξω από το πεδίο της καθημερινής μας όρασης συμβαίνουν περισσότερα απ' όσα φανταζόμαστε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2009, 20:50:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για μια ακόμη φορά αγαπητέ μου veritas,συμφωνούμε απόλυτα...
Αρχίζω να πιστεύω και πάλι στη λογική...Και φυσικά συμφωνώ,
ότι συμβαίνουν πολλά που δεν μαθαίνουμε, αλλά και πολλά
περισσότερα, που μας αφορούν και δεν μαθαίνουμε....
Αυτο το πράγμα, εντάσσεται,πιστεύω, στην οργανωμένη προπαγάνδα,
να μην μαθαίνει ο πολίτης αυτά που κάνουν γι αυτόν...
Ξέρω τι λές...Θα δούμε πολλά να αποκαλύπτονται, πιστεύω...Έχουν
ξεθαρέψει ή αποθρασυνθεί αρκετά, τους βλέπ σύντομα να λένε
πιο πολλά στον κόσμο..Και τότε θα φρικάρουν οι πάντες,αλλά,
έτσι μαντρωμένους που μας έχουν, θα έχουμε ένα κοπάδι σταυλισμένο
που αντιδρά...Πανικός και τρέξιμο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 00:19:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και τελικά ποιος είναι αυτός ο Ήλιος? Ο Θεός των Χριστιανών? ο Δίας του δωδεκάθεου? Ένας άλλος?


@Europaios
Λοιπόν Ευρωπαίε2 μου αρχίζω αμέσως φαν κλάμπ για χάρη σου. Εσύ παιδί μου αδικήθηκες που δεν έγινες «δάσκαλος» . Ξέρεις τι τετραγωνικά κεφάλια μαθητές θα έβγαζες εσύ; Τι να σου πω. Τέλεια τετραγωνικά τούβλα για να χτίσετε στην Θεσσαλία ένα θαυμάσιο ναό για τον «πίθηκό» σας.
ΙΕΥΣ και μόνο ΙΕΥΣ κ. Ευρωπαίε μου. Πώς να σου το πω αλλιώς;
Έτσι μας το δίδαξε ο Ερίωπας. Εμένα έτσι μου αρέσει γιατί έτσι το έγραφαν οι πρόγονοί μου στην Αρχαία Ελλάδα.
Έτσι θα το βρείς γραμμένο σε γραφίτη στο Λιτόχωρο.
Άντε γειά!
mc

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 08:21:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8:
@Europaios
Λοιπόν Ευρωπαίε2 μου αρχίζω αμέσως φαν κλάμπ για χάρη σου. Εσύ παιδί μου αδικήθηκες που δεν έγινες «δάσκαλος» . Ξέρεις τι τετραγωνικά κεφάλια μαθητές θα έβγαζες εσύ; Τι να σου πω. Τέλεια τετραγωνικά τούβλα για να χτίσετε στην Θεσσαλία ένα θαυμάσιο ναό για τον «πίθηκό» σας.
ΙΕΥΣ και μόνο ΙΕΥΣ κ. Ευρωπαίε μου. Πώς να σου το πω αλλιώς;
Έτσι μας το δίδαξε ο Ερίωπας. Εμένα έτσι μου αρέσει γιατί έτσι το έγραφαν οι πρόγονοί μου στην Αρχαία Ελλάδα.
Έτσι θα το βρείς γραμμένο σε γραφίτη στο Λιτόχωρο.
Άντε γειά!

IEYΣ ή ΙΕ(Ρ)ΕΥΣ?......βλέπεις τι διαφορά?

Ωστόσο δεν τοποθετήθηκες........αντ' αυτού χαρακτήρισες τον Θεό μου πίθηκο. Γιατί όμως? έχεις βρει καλύτερη διδασκαλία από τη δική Του, έτσι ώστε να ομοιάζει με πίθηκο μπροστά σε αυτή που έχεις βρει? Και εάν ναι! ποια είναι αυτή? Και δε χρειάζεται να την παρουσιάσεις όλη παρά μόνο ένα πολύ μικρό μικρό απόσπασμα.
Περιμένω με ενδιαφέρον.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 12:32:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Ωστόσο δεν τοποθετήθηκες........αντ' αυτού χαρακτήρισες τον Θεό μου πίθηκο. Γιατί όμως?
[

Δεν γίνεται ένας δάσκαλος σαν και εσένα να μην γνωρίζεις ότι όλες οι μάρκες προιόντων όταν δεν είναι η αυθεντιά τους τις λένε ΜΑΙΜΟΥ?????

ε!!!!!!!ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ////??????

παντως έχουμε αναφέρει την κωδικοποιημένη έννοια του όνου, γουρουνιού, φιδιού, κοχλία, κλπ.

Αυτά είναι του δημοτικού.......έτσι φίλε δάσκαλε να μην γινόμαστε και κουραστικοί....

Εγώ λέω να την κάνω για κανένα εξάμηνο γιατί χωρίς τον Εριωπικό Λόγο δεν αξίζει να χαλάω την ώρα μου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρέα και τις συζητήσεις που κάναμε.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και αν βρω τον φίλο μου τον Ερίωπα θα τον παροτρύνω να ξαναγυρίσει- αλλά δεν νομίζω- Ενας Ηλιος άμα χαθεί δεν ξαναγυρίζει.

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 13:19:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
....Και τώρα, τι θα γίνουμε δίχως τους βαρβάρους; Γιατί
κι αυτοί ήταν μια παρηγορία..Την κάνουνε με ελαφρά πηδηματάκια,
ολοι αυτοί που ήρθαν στο θέμα με τον αέρα του περισπούδαστου,
γνωστη σε αρχαιοελληνικές δράσεις και πρακτικά,
αλλά, για τον πολεμο μιλιά..
Πάλι ρίχνατε άδεια για να πιάσετε γεμάτα;
Για τον πολεμο κανείς;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 13:22:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλλά, προς γνώσην κι ενημέρωση, τα ....αστέρια που
εμφανίζονται ωςε διάτοντες, τα λέμε κομήτες, όχι ήλιους...
¨Ηλιος είναι κάτι σταθερό, όχι το μεταφερόμενο και περαστικό...
Ήλιος φωτίζει, δεν κρύβει....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 13:23:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8:

Δεν γίνεται ένας δάσκαλος σαν και εσένα να μην γνωρίζεις ότι όλες οι μάρκες προιόντων όταν δεν είναι η αυθεντιά τους τις λένε ΜΑΙΜΟΥ?????

ε!!!!!!!ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ////??????

παντως έχουμε αναφέρει την κωδικοποιημένη έννοια του όνου, γουρουνιού, φιδιού, κοχλία, κλπ.

Αυτά είναι του δημοτικού.......έτσι φίλε δάσκαλε να μην γινόμαστε και κουραστικοί....Ναι αλλά δε θα μας πεις για τη γνήσια μάρκα? Γιατί να μην την αποκτήσω κι εγώ? Είναι πριβέ το κατάστημα?.......ή απλά να γίνεται ντόρος?
quote:
ypatia8:
Εγώ λέω να την κάνω για κανένα εξάμηνο γιατί χωρίς τον Εριωπικό Λόγο δεν αξίζει να χαλάω την ώρα μου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρέα και τις συζητήσεις που κάναμε.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και αν βρω τον φίλο μου τον Ερίωπα θα τον παροτρύνω να ξαναγυρίσει- αλλά δεν νομίζω- Ενας Ηλιος άμα χαθεί δεν ξαναγυρίζει.Να σαι καλά!........μου φαίνεται ότι τελείωσε ο πόλεμος που όμως δεν άρχισε ποτέ.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 16:31:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να κάτι ενδιαφέρον να δείτε:
http://www.illuminati-news.com/00363.html

ypatia8
Νομίζω θα ήταν σωστό να πείς πιο καθαρά τι υποθέτεις πανω σε "Θεούς και Διαβόλους". Ο Γιαχβε τελικά τι είναι?

Είτε έχεις δίκαιο είτε άδικο, είτε οι συλλογισμοί σου είναι σωστοί είτε λάθος, αντίλογοι θα υπάρχουν.
Και ναι, οι περισσότεροι απο αυτούς θα υπάρχουν γιατι πας κόντρα στα πιστεύω τους.
Υγειής "ανταγωνισμός" (κοσμο)θεωριών βλέπεις.
Ανταγωνισμός ιδεολογιών επίσης..
Η Νέα Εποχη βλέπεις..
Λες και ποτέ τελείωσε η παλιά..

Εγώ και οι περισσότεροι αναγνωστες άλλωστε δεν έχουμε τις γνώσεις να επάληθεύσουμε οτιδήποτε όσον αφορά αυτά που, σε θεωρητικό επίπεδο, λέγονται αλλα ούτε και εσείς έχετε τη δυνατότητα πρακτικά να αποδείξετε κάτι. Είτε στον εαυτό σας είτε σε μας.


Απο κει κ πέρα είναι θέμα πίστης ή αντίληψης το τι θα "ακολουθήσει" ο καθένας. Ποια κοσμοθεωρία/ιδεολογία.

Τους συλλογισμούς σου μπορείς να τους γράφεις ελεύθερα όσο δεν υπάρχει κάτι που να τους αναιρεί άμεσα. Εγώ όπως είπα γνώσεις ιστορικές/γλωσσολογικές τέτοιου τύπου δεν έχω. Είμαι "Χαζός".
Οπότε τον ποιο θα "πιστεψω"(ΑΝ θα πιστέψω) είναι δικό μου θέμα.

Άλλωστε ένας καλός συλλογισμός απ τη μια πλευρά δεν αναιρεί έναν εξίσου καλό απ την άλλη.
Όταν μιλάμε για ιστορικά "γεγονότα" ή κείμενα, τα πάντα παίζονται στις πιθανοτητες. Κανείς δε ξέρει απο πρώτο χέρι να πει. Κανείς δεν έζησε εκείνη την εποχή ούτε ήταν παρόν στα "τεκτενόμενα".

Χρησιμοποιύμε τις πληροφορίες που έχουμε.
Αν τώρα εσύ έχεις κάποια θεωρία, δεν έχεις παρα να αρχίσεις να μειώνεις τις πιθανότητες ΛΑΘΟΥΣ. Πρέπει να δουλέψεις με συγκρίσεις και μέσα απο "συμπτώσεις" να αυξάνεις την εγκυρότητα της θεωρίας σου(όσο περισσότερες συμπτώσεις τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητες να ισχύει)
Πάλι αυτό δε σημαίνει οτι θα έχεις δίκαιο.
Μιλάμε για πιθανότητες..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2009, 18:00:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή εσπέρα σου φίλε Dr Jeckyl & Mr Hyde και θα ήθελα να
σταθώ σε κάτι που επισημαίνεις: Δεν υπάρχει Νέα Εποχή, γιατί η
παλιά είναι που ζούμε πάντα...Μένουμε στον ίδιο χώρο και ο
χρόνος κυλάει μπροστά,αλλά σε μια συνέχεια...
Οι άνθρποι για να διαφοροποιήσουν τον εαυτό τους, τον βάζουν να
ανήκει κάπου που δεν είναι άλλοι...Εγωισμός...
Ας τελειώσουμε με ότι έχουμε και το επόμενο δεν λέγεται Νέα Εποχή,
αλλά θέωση...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2009, 05:23:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ Europaios

Αα, άκου να σου πω κ. Ευρωπαίε μας, έχουμε και δουλειές εμείς οι γυναίκες, τι μας πέρασες αδειασερές σαν του λόγου σας;
Τέλος πάντων θα σου πω μιάς και σου υποσχέθηκα να σου ανοίξω φαν κλάμπ.
Αφού έμαθα πρώτα ποιος είναι ο ΙΕΥΣ ρωτώντας και εγώ η πολυάσχολη έμαθα ότι αυτός που μιλά για τον θεό (ΙΕΥ) λέγεται ΙΕΡΕΥΣ. Απλά ο «Δάσκαλος», μας είχε πει κάποτε ότι ΙΕΥΣ+ΕΡΩ μας δίνει τον ΙΕΡΕΑ. Το ρήμα Ιρώ γεννάει «τοις Ίραις» δηλαδή τους λόγους και τον «ΊΡΙ» τον αγγελιοφόρο του θεού. Ο «Δάσκαλος» μας έλεγε αν δεν έχουμε τον ΙΕΥ πώς θα λέγαμε τον ΙΕΡΟ και τον ΙΕ-ΡΑΡΧΗ;
Πως θα αναστενάζαμε και θα λέγαμε ΙΕΥ, σαν να λέμε «Χριστέ μου»;
Μη μου βάζεις όμως μπουκιές στο στόμα. Δεν είπα τον θεό σου πίθηκο. Αα όλα κι’ όλα.
Η θεωρία μου για αυτά που με ρωτάς είναι απλή. Όλα αρλούμπες είναι και ένα πολύ κακό μπέρδεμα. Προτιμώ την θρησκεία της Υπατίας. Επιστήμη και έρευνα το μοτίφ μου, μέσα απ’ την αγωνία της προσωπικής μου Αργοναυτικής εκστρατείας.
ΙΑ (μία και μόνη) η γλώσσα των Ιάνων (Ελλήνων) "κάποιος" μας είπε και όποιος δεν την έχει μέσα στην ψυχή του, πάντoτε γελοιοποιείται και γίνεται ΙΑ-ΠΕΤΟΣ, δηλαδή χαζός.
Αυτά για σήμερα.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2009, 08:48:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κοίτα να δεις που τελικά, ο πόλεμος αφορά θεούς....Κι
εγώ νόμιζα ανθρώπους...¨Ωστε, φίλη Υπάττεια 8, ο Θεός του Ευρωπαίου,
είναι άλλος απο τον δικό σου...
Φίλη μου Εις Θεός και εις διάβολος...Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα..
Δεν θα κάνουμε θεους και τους κλέφτες και αγύρτες...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2009, 22:47:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Έτσι για παράδειγμα, ένας κατακλυσμός, σίγουρα τεραστίων διαστάσεων, βιώθηκε διαφορετικά από τους Έλληνες (Δευκαλίων), διαφορετικά από τους Εβραίους (Νώε).
Ο κατακλυσμός όμως είναι το γεγονός.

Με τη διαφορά που οι Έλληνες σαν αρχαιότερη φυλή από τους Εβραίους μιλούν όχι για ένα αλλά για τρεις κατακλυσμούς (εκτεταμένες κοσμογονικές καταστροφές) , Ώγυγη , Δάρδανου , και τέλος του Δευκαλίωνα τον οποίο αντέγραψαν οι Εβραίοι , τον οικειοποιήθηκαν , και τον παρουσίασαν σαν αυτόν του δικού τους Νώε .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2009, 22:53:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
veritas
Στην Τρωάδα δεν λατρευόταν ο "θεός ποντικός"αλλά ο Απόλλων Σμινθεύς του οποίου το άγαλμα κρατούσε έναν ποντικό. Σμινθεύς σημαίνει ο προερχόμενος από την πόλη της τροίας Σμίνθη, αλλά το τοπωνύμιο συναντάται και σαν Μίνθυ στην πελλοπόνησο. Ας μην το προχωρήσουμε ετυμολογικά γιατί θα βγούμε εκτός θέματος. Οι Έλληνες και οι Τρώες πάντως λάτρευαν τους ίδιους θεούς.

Πράγματι . Ο Αθ. Σταγειρήτης γράφει για το επίθετο Σμινθεύς του Απόλλωνα στην «ΩΓΥΓΙΑ» τομ.Γ’ σελ. 245 .

Σμινθεύς δε , (ο Απόλλων) από της Σμίνθης πόλεως της Τρωάδος . Ωνομάζοντο δε πολλοί τόποι ούτω* διότι μόνο στην Τρωάδα , εκτός της πόλεως ταύτης και του Σμινθίου άλσους Ιερού του Απόλλωνος , ήσαν και άλλοι δύο τόποι περί την Αμαξιτόν Σμίνθια καλούμενοι* και άλλοι εν τη Παριανή και εν τη Λαρισαία χώρα , ως και εν τη Ρόδω , και αλλαχού . Σμίνθον δε ωνόμαζον τον ποντικόν οι Κρήτες , ή οι Αιολείς* ευρέθη όμως και κύριον όνομα Σμινθίων* όθεν , ίσως εκ τοιούτων περιστάσεων ωνομάσθησαν οι τόποι . Επειδή κατά μεν τινας , εφάνησάν ποτε εκεί εις την Χρυσήν Πόλην , όπου ήτο Ιερόν του Απόλλωνος , πολλοί ποντικοί , και έβλαπτον την χώραν* ο δε Απόλλων εφόνευσεν αυτούς* όθεν ο τότε Ιερεύς Κρίνις , κτίσας άλλον Ιερόν ωνόμασεν αυτόν ούτως , και από του συμβεβηκότος εντεύθεν ωνομάσθη και Μυοκτόνος , ως και οι Οιταίοι ωνόμαζον τον Ηρακλέα Κορνοπίωνα , επειδή εδίωξε τας ακρίδας , τας οποίας αυτοί ωνόμαζον Κόρνοπας , ως και οι άλλοι Πάρνοπας* οι δε Ερυθραίοι ωνόμαζον τον αυτόν Ιποκτόνον , ως φονεύοντα τας αμπελοφάγους ίπας .

Αυτά γράφει αγαπητή ypatia8 ο Αθ. Σταγειρήτης όχι περί θεού «Σμίνθου» στην Τρωάδα αλλά περί του «Σμινθαίου Απόλλωνος» , και κατά την γνώμη μου η άποψη του είναι ιστορικά η σωστότερη .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 02:59:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Κοίτα να δεις που τελικά, ο πόλεμος αφορά θεούς....Κι
εγώ νόμιζα ανθρώπους...¨Ωστε, φίλη Υπάττεια 8, ο Θεός του Ευρωπαίου,
είναι άλλος απο τον δικό σου...
Φίλη μου Εις Θεός και εις διάβολος...Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα..
Δεν θα κάνουμε θεους και τους κλέφτες και αγύρτες...


Κύριε «Τρεχαγύρευε» έχεις χαλάσει τον κόσμο να αρχίσει ο ιδεολογικός πόλεμος, και σαν να μου φαίνεται ότι κάπου βάζεις σε κάποιο ρόλο και τον εαυτό σου, ή ιδέα μου είναι;
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι εσύ λόγω αγραμματοσύνης και ασχετοσύνης δεν μπορείς να λάβεις μέρος.
Μπερδεύεις βρε παιδάκι μου τα πόδια σου με το «κουφό» σου.
Κάποιος «δάσκαλος» εκεί στο χωριό σου πρέπει να σου εξηγήσει ότι το όνομα είναι «ΥΠΑΤΙΑ» και όχι Υπαττεία που το έγραψες.
Η «υπατεία» με ένα ταυ και όχι δύο είναι «βαθμός». Λέγανε παλαιότερα «κατά την πρώτη του υπατεία» κλπ.
Βεβαίως μέσα στο διαδίκτυο πολλοί κάνουν αυτό το λάθος και γράφουν την δύστυχη Υπατία με «ει». Ελληνολάτρες και ανθέλληνες μαζί τσαλαβουτάνε μέσα στην ασχετοσύνη τους και βιάζουν για μια ακόμα φορά εκείνο το ηρωικό κορίτσι της Αλεξάνδρειας. Εσύ και οι μισέλληνες θεολόγοι σου, τα σκουπίδια της Καππαδοκίας, δολοφονήσατε κάποτε μια Ελληνίδα γιατί όλοι μαζί δεν φτάνατε στο ύψος του μεγαλείου της.
Σεβάσου λοιπόν αγράμματε τουλάχιστον το όνομά της και γράψε το σωστά και μετά αν θέλεις κάνουμε και τον ιδεολογικό πόλεμο. Μην νομίζεις ότι σας φοβάμαι. Έχω πολύ δυνατές πλάτες για να σας αντιμετωπίσω όλους μαζί και χωριστά και για όσο καιρό θέλετε.
Εσύ προς το παρόν κάθισε και διάβαζε φρόνιμα μέχρι να μάθεις μερικά πράγματα και τα ξαναλέμε. Δεν νομίζω να αντέχουν οι πατούσες σου να σταθείς μπροστά στο Ελληνικό Πνεύμα.
Οσο αφορά τους κλέφτες και αγύρτες δεν τους κάνουμε εμείς θεούς άλλοι όμως τους κάνουν εκείνοι θα φάνε το κεφάλι τους άμα δεν ερευνούν επομένως μπερδεύονται μέσα τους οι Θεοί και Διάβολοι!!!!
Και τότε γίνεται τρικούβερτο πανηγύρι και τότε θα βγεί και ο Λουκιανός που του άρεσαν οι τερατολογίες, τις οποίες ονόμαζε και αληθινές ιστορίες και διασκέδαζαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, μαζί του τσουπ και ο μεταγενέστερος ο Δαρβίνος που αντλεί στοιχεία μέσα από την παράδοση των Εβραίων και ασφαλώς και των πρωτόγονων Αμερικανικών φυλών που υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι κατάγονται από τον πίθηκο.
Πρόσεξε τώρα μια τρομερή αλήθεια = (Π-ίττικος, αρχική μορφή της λέξεως, που σημαίνει πατέρας των ιττ) ο 6ος Θεός.....
Τώρα μπήκες στον Θείκό Πόλεμο των Τυφώνιων Ατλαντων......και που είσαι ακόμα...εχουν να δουν τα ματάκια σου και έχουν να ακούσουν τα αυτάκια σου.....

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 07:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Με τη διαφορά που οι Έλληνες σαν αρχαιότερη φυλή από τους Εβραίους μιλούν όχι για ένα αλλά για τρεις κατακλυσμούς (εκτεταμένες κοσμογονικές καταστροφές) , Ώγυγη , Δάρδανου , και τέλος του Δευκαλίωνα τον οποίο αντέγραψαν οι Εβραίοι , τον οικειοποιήθηκαν , και τον παρουσίασαν σαν αυτόν του δικού τους Νώε .

Sesostris, προτρέχεις...
Σκέψου πιο λογικά και σφαιρικά...

quote:
Ο Αθ. Σταγειρήτης γράφει για το επίθετο Σμινθεύς του Απόλλωνα στην «ΩΓΥΓΙΑ

Να κάτι που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση:
Είναι ένα καταπληκτικό έργο και όμως εκδόθηκε σε ανατύπωση μόνο μία φορά τα τελευταία χρόνια και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο δεν έγινε η προώθηση του στην νέα ελληνική, αλλά την ανέλαβε ένας μικρός εκδοτικός οίκος, όταν άλλες δουλειές της πλάκας της αναλαμβάνουν μεγάλες εκδοτικές...

quote:
Πρόσεξε τώρα μια τρομερή αλήθεια = (Π-ίττικος, αρχική μορφή της λέξεως, που σημαίνει πατέρας των ιττ) ο 6ος Θεός.....
Τώρα μπήκες στον Θείκό Πόλεμο των Τυφώνιων Ατλαντων......και που είσαι ακόμα...εχουν να δουν τα ματάκια σου και έχουν να ακούσουν τα αυτάκια σου.....

Περιμένουμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 12:07:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή μου ypatia8, άλλος έθεσε το θέμα και ενδιαφέρον,
όπως είναι αυτό, περιμένω να δω την εξέλιξη του...Όσο για
μένα, να σου πω ένα μυστικό: Δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο
ρόλο, γιατί όποιοι θα έχουν κάποιο ρόλο, τότε θα φανεί..
Πολλοί προαλείφονται για διάφορα, αλλά σε ένα τέτοιο
πόλεμο, που θα σημάνει και το τέλος μιας εποχής,πολύ σημαντικής
για τον άνθρωπο,θα προβάλλουν άτομα, που είναι Αλλουνού Σχέδιο
και δεν μπορέι άνθρωπος να το προβλέψει...
Καλός ο ρομαντισμός και η προσπάθεια εξαιρέσεων, αλλά ο άνθρωπος
λειτουργεί σαν ΄σύνολο καλύτερα, παρά σαν μονάδα...Έχει αποτελέσματα
καλύτερα και δείχνει ότι έχει ανέβει επίπδο, αφού η επικοινωνία κι
η συνεργασία, είναι δείγμα εξέλιξης και ανωτερότητας...
Μόνο ως σύνολο αγαπητή μου, θα πετύχουμςε κάτι..Οι ατομιστές,δεν
θα έχουν καμιά ελπίδα στον κόσμο που έρχεται...
Ενονοείται, βέβαια ότι δεν μιλάω για την ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα του καθενός, που πιστεύω, αλλά, ότι μόνο όταν
συνεργάζεται ο άνθρωπος, μπορεί να είναι εκεί που είναι πραγματικά...
Φίλη μου,οι αγράμματοι κι οι εγγράμματοι, θα δείξουν σύντομα, τι
σημαίνει "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι..".
Θα δούμε ποιός γνωρίζει και τι...Θα δούμε τι γνώσεις είναι αιωνίου
ζωής και τι γνώσεις αυτοπροβολής και επίδειξης...
ΑΠΑΙΤΕΪΤΑΙ και ωριμοτητα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2009, 16:23:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σιγά αγαπητή ypatia8 με το ελληνικό πνεύμα.
Εάν περίμενε κοπέλα μου το ελληνικό πνεύμα από κάποιους που χλευάζουν ανθρώπους μόνο και μόνο για ένα «τ» και ένα «ει» δεν θα υπήρχε Ελλάδα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy