ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 02:55:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μάνο

Μόνο για σένα.

Τα λινκ που παρέθεσες, δεν τελειώνουν στο τέλος της σελίδας.Εχουν και συνέχεια, την οποία δεν μπορείς να γνωρίζεις.Η κατάσταση έχει ως εξής:

Πρόκειται για το Γεωδιάστημα.Περιλαμβάνει τον χώρο μεταξύ των ανωτέρων στρωμάτων της ατμόσφαιρας, μέχρι και την πρώτη Ζώνη Βαν Αλλεν.Δεν έχει καθορισθεί κάποιο σταθερό όριο διαχωρισμού μεταξύ ατμόσφαιρας και διαστήματος και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους.

Σε αυτά τα ανώτερα στρώματα, υπάρχουν πολύ λίγα διάσπαρτα μόρια ύλης, μεταξύ των οποίων και τα άτομα του υδρογόνου, ηλίου και άλλων αερίων που "διαφεύγουν".Τι γίνεται όμως σε εκείνο το σημείο?

Τα άτομα αυτά, αναμιγνύονται με τα άτομα του ηλιακού ανέμου, των σωματιδίων δηλαδή που εκπέμπονται από τον ήλιο και των σωματιδίων που έχουν συμπαρασύρει στην πορεία τους προς την Γη.Αυτό σε συνδυασμό με την δύσκολη διαπερατότητα της Ζώνης Αλλεν, επαναφέρει προς την ατμόσφαιρα όλο αυτό το υλικό.

Εκεί αρχίζει η δράση του μαγνητικού πεδίου και το παιχνίδι της απόκρουσης και της μερικής επανεισδοχής των σωματιδίων, ενισχυμένα από την ταχύτητα του ηλιακού ανέμου.Η δυναμική άνωση της ατμόσφαιρας αποκρούει και κατακαίει τα μόρια των υλικών αυτών, μαζί με τα άτομα του υδρογόνου που "προσπάθησαν" να διαφύγουν.

Κάτι που διαφεύγει από την ατμόσφαιρα, αλλά δεν ξεπερνά τα όρια του Γεωδιαστήματος, ουσιαστικά δεν έχει διαφύγει από την γήϊνη έλξη, λόγω των ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων του Γεωδιαστήματος, των οποίων η κίνηση καθορίζεται από το μαγνητικό πεδίο της Γης.Αυτό σημαίνει πως αν η ύλη που περιφέρεται στο Γεωδιάστημα, δεν έχει μηχανισμούς διόρθωσης πορείας ( και φυσικά δεν έχει ), τότε βαθμιαία επιστρέφει στην Γη.

Ετσι ουσιαστικά τίποτα δεν διαφεύγει Μάνο.

ΣΗΜ:
Αν ζητήσεις λινκ, θα σου πω να πας να...!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 02:55:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καμία σκηνοθεσία κύριε Μάνο. Ήμουνα απογοητευμένος και αηδιασμένος τότε. Και εξακολουθώ να είμαι απογοητευμένος από την συνολική εικόνα του φόρουμ. Έχω όμως μία ευθιξία και έναν εγωισμό. Θέλω να έχω την τελευταία κουβέντα σε μία κατάσταση. Είναι το χούι μου. Και γι΄αυτό φρόντισα να κλείσω τους λογαριασμούς μου με το Νικόμαχο πριν φύγω σε ειρηνικό τόνο αν θυμάσαι.

Όσες φορές και αν αναφέρεις την παλιά βρισιά Μάνο δεν καταφέρνεις τίποτα. Είσαι ο μόνος που έχει πειραχτεί! Ακόμα και ο Νικόμαχος τότε γέλαγε (τονίζοντας ότι δεν τον είχε πειράξει), άλλωστε είχε καταλάβει υπό ποιές συνθήκες το είπα.

Μόνο εσύ το μνημονεύεις διαρκώς. Κοίταξέ το αυτό φίλε...είναι θέμα αυτό που έχεις...απομονώνεις μία φράση του Πύρινου, του Admin ή του kost και την τσαμπουνάς για ένα χρόνο...Λες και οι διαχειριστές είναι τίποτα παιδάκια που θα με διώξουν μόνο και μόνο για μία χοντρή βρισιά (την οποία είπα αφού κάποιος με έβρισε σε θηλυκό γένος)...


Το θέμα λοιπόν είναι ότι ακριβώς επειδή είμαι εγωίσταρος, και επειδή τυχαίνει να είμαι πιο μορφωμένος από τον Μάριο, και γι'αυτό τις προσβολές του θα τις ανταποδίδω πάντα με δημιουργικό τρόπο αλά Σείριο και υδρογόνο!

Θα τού δείχνω δηλαδή με ευγενικό τρόπο ότι κάνει λάθος και παραπληροφορεί! Όχι ότι θα τον αλλάξω εγώ βέβαια, μάλλον χειρότερο γίνεται μετά, διότι το να σε διορθώνει 'αστρολόγος' είναι όντως βαριά προσβολήΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 02:59:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κοστ
Το θέμα λοιπόν είναι ότι ακριβώς επειδή είμαι εγωίσταρος, και επειδή τυχαίνει να είμαι πιο μορφωμένος από τον Μάριο, και γι'αυτό τις προσβολές του θα τις ανταποδίδω πάντα με δημιουργικό τρόπο αλά Σείριο και υδρογόνο!

Παραμορφωμένος είσαι, όχι μορφωμένος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 03:09:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οσο ο αστρολόγος ψάχνει πληροφορίες για το γεωδιάστημα, εγώ πάρω να πάρω το αστρόπλοιο για Πλειάδες.
Καληνύχτα σας και με τις υγείες σας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 03:15:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγγνώμη ρε μάγκες, αλλά κοιτάξτε τί βλέπω.

Ένας καραγκιόζης τα ξέρει όλα, αλλά όχι ακριβώς, εκτός κι αν δεχτεί πως υπάρχουν διαρροές στα στεγανά, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο να κάνει, που όμως, όταν το κάνει βγαίνει κάποιο νόημα, ακόμα κι αν δεν είναι στα όρια του αρχικού του ισχυρισμού.

Ένας καραγκιόζης, που αν και δεν τα ξέρει όλα, έχει πολύ καλή άκρη για να τα μπακάρει, επιμένει, ειρωνεύεται, υπονοεί θέσεις κι αναφορές, έχει εκπλήξει στο παρελθόν με την ευθικρισία και την αντίληψή του, δεν διστάζει να επιτεθεί επί προσωπικού κι ακκίζεται μονίμως.

Αναφέρομαι στους δυο σας. Αν ρωτήσετε τους αναγνώστες, αλλά και τον εαυτό σας, μάλλον δεν θα βγάλετε άκρη στο ποιός είναι ποιός.

Άντε να το ξαναπώ. Αν γουστάρετε τσίρκο για πάρτη σας, πείτε το. Και βάλτε διαγωνισμό με έπαθλο μια ασυλία, ποιός είναι ποιός.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 03:36:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

είπαμε, από ανώτερη θερμόσφαιρα και μεσόσφαιρα την κοπανάνε τα άλλα...και επίσης η Γη δεν κερδίζει μόνο σε μάζα αλλά χάνει κιόλας...οι διαρκείς αναδιπλώσεις που κάνεις δεν βγάζουν πουθενά.

Dsm στο τελευταίο σου μήνυμα ήσουν πιο δίκαιος, χώνοντάς τα εξίσου.

Ωστόσο εγώ το έχω πει από παλιά, ίσως πιο παλιά και από τότε που γράφτηκες στο φόρουμ. Τον Νικόμαχο δεν τον πάω...τον θεωρώ μισαλλόδοξο, ρατσιστή και απαίδευτο...δεν ξέρω, ίσως αν τον γνώριζα από κοντά να άλλαζα γνώμη, ίσως να κάναμε και χαβαλέ...από εδώ που τον βλέπω όμως είναι το είδος του Έλληνα που δεν μού πάει καθόλου...το έχω πει και το ξαναλέω ευθέως...όταν λοιπόν τυχαίνει να συμμετάσχω στην ίδια συζήτηση με ένα τέτοιο μέλος είναι μοιραίο κάποιες φορές να πέφτω στο επίπεδό αυτό...μοιραίο και αναπόφευκτο...τυχαίνει να είναι φίλος σου οπότε δεν έχω ουδεμία απαίτηση να έρθεις στα λόγια μου...εντελώς αδιάφορο...μη λες όμως για 'ασυλία' διότι ο Νικόμαχος έχει λάβει μακράν τη μεγαλύτερη επιείκια στο φόρουμ αυτό!

καληνύχτα σαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 04:54:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κώστα, αν ήμουν δίκαιος στις περιγραφές, μπορείς να βρεις ποιός είναι ποιός?

Κοίτα τώρα, πώς έχει η φάση. Στο άλλο topic ο Μπερνάρ είπε πέντε πράγματα. Προφανώς κι έχουμε ποτίσει το forum με πολλή πίκρα και προσωπική αντιπαράθεση. Ο Μάριος? Είναι προσωπικός μου φίλος. Καλά τα λες. Δεν χρειάστηκε να το ψάξεις αυτό. Και γράφει διάφορα. Όπως κι εσύ.

Ίσως χειρότερος υπήρξα εγώ, καθώς, ενώ μου είχε επισημανθεί ιδιωτικώς από την ΔΟ, επέλεξα έναν τρόπο γραφής εντελώς ελεύθερο στην διατύπωση. Δεν είμαι βέβαιος πως είχαν διαγνώσει τον ερχομό του τέρατος ακριβώς, οπωσδήποτε όμως, δεν τον είχα διαγνώσει εγώ.

Θεωρώ πως, όσα σε εκνευρίζουν, είναι αυτά που θα εξενεύριζαν καθέναν. Η φάση παίζει αμφίδρομα δηλαδή.

Ακόμα κι αν δεν μπορείς να διακρίνεις τη διάθεση αυτοκριτικής μου, κάνε μια προσπάθεια, μήπως και παρουσιάσεις την δική σου. Όχι αυτές τις πίπες περί διακαιολογημένου εκνευρισμού, αυτοδίκαιης έκρηξης, κλπ. Μην ξανακάνεις την μοντέλα, που το βασικό της ελάττωμα είναι η καλοσύνη. Στην τελική, κανείς δεν είναι πάνω από τον λόγο. Όλοι παίζουμε μεταξύ της αιτιάσεως και της πειθούς.

Η μπέσα είναι αρβανίτικη λέξη, καμμία σχέση με την καταγωγή μου, είναι όμως μια λέξη πολύ πιο ελληνική από όλες τις άλλες ελληνικές, εκτός μίας. Μπορεί οι Γερμανοί να μην επικαλούνται το φιλότιμο, καθώς ψάχνουν τον τρόπο απελευθέρωσης του ανθρώπου, ωστόσο, οι εύκολες κουβέντες που πετάς κατά καιρούς για πάντσερ κι άλλες του τύπου προτιμήσεις, είναι εξίσου φάουλ με τα ξεκωλιάσματα μανάδων, αδερφών κλπ. Δεν είναι που επαναλαμβάνω κουβέντες, αλλά μάλλον που δεν κατανοείς τις έννοιες επαρκώς, δηλαδή το βάθος και την έκταση που έχουν. Στην τελική, θα ήταν πολύ κρίμα για όλους τους Έλληνες, ένας σχεδόν Έλληνας να διορθώνει διαρκώς της γραμματική και το συντακτικό με την ορθογραφία τους.

Κάνω ανάλυση της σκέψης μου, καθώς σε πιστώνω με την αξία της. Ένας πίθηκος με αποκάλεσε ανθέλληνα εδώ στο forum. Κι εσύ δικαιολόγησες την κρίση του, καθώς γνώριζες την καταγωγή μου. Επειδή μόνος μου την δήλωσα, σε ανύποπτο χρόνο. Μεγάλο φάουλ. Εκτός που παραβιάσατε ανοιχτές θύρες, δεν φροντίσατε να διαβάσετε στα αλήθεια τις τοποθετήσεις μου. Αλλά δεν θέλω να απομακρυνθούμε από το θέμα.

Κώστα, κάνε μια μπέσα επιτέλους. Κι ας μιλάμε προσωπικά. Μην χρεώνεις τη μαλακία μου στον Μάριο, και μην πιστώνεις την ευστοχία μου στον Μπερνάρ. Κυρίως, μην κάνεις γαργάρα τις ερωτήσεις μου.

Μπέσα: Χωρίς καταγωγές, πάντσερ και φιλίες, θα τεκμηριώσεις με σύγχρονα επιστημονικά links τις αιτιάσεις σου περί ζώντων πλανητών?


There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 09:57:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ένας καραγκιόζης τα ξέρει όλα, αλλά όχι ακριβώς, εκτός κι αν δεχτεί πως υπάρχουν διαρροές στα στεγανά, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο να κάνει, που όμως, όταν το κάνει βγαίνει κάποιο νόημα, ακόμα κι αν δεν είναι στα όρια του αρχικού του ισχυρισμού.

Χοχοχο
Εγινα και καραγκιόζης τώρα?

Αμα ξαναδείς λεπτομερή ανάλυση από μένα, να μου τρυπήσεις την μύτη.

Ο "άλλος" όμως, είναι πραγματικός καραγκιόζης.Δίπλα ακριβώς από το Σεράϊ της γνώσης, ευρίσκεται η καλύβα της νοημοσύνης του.


quote:

Ίσως χειρότερος υπήρξα εγώ, καθώς, ενώ μου είχε επισημανθεί ιδιωτικώς από την ΔΟ, επέλεξα έναν τρόπο γραφής εντελώς ελεύθερο στην διατύπωση. Δεν είμαι βέβαιος πως είχαν διαγνώσει τον ερχομό του τέρατος ακριβώς, οπωσδήποτε όμως, δεν τον είχα διαγνώσει εγώ.

Αυτό μου αρέσει.
Μου αρέσει πολύ.


quote:
Kost
Τον Νικόμαχο δεν τον πάω...τον θεωρώ μισαλλόδοξο, ρατσιστή και απαίδευτο.

Κι αυτό μου αρέσει.
Είπεν ο γάϊδαρος τον πετεινό...κεφάλα.

Και τώρα ακολουθεί η παρουσίαση του "άλλου καραγκιόζη", περί ζώντων πλανητών.
Εν αναμονή...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 12:21:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μάνο αν θες να κάνεις αυτοκριτική ξεκίνα από το να σταματήσεις να είσαι ο αυτόκλητος -και καλά υπεράνω- δικαστής.


1) η τρίχα δεν μπορεί ποτέ να κοπεί στη μέση, ειδικά όταν απλώς αποκαλείς και τους δύο καραγκιόζηδες (σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό).
2) όση καλή και σολομώντεια διάθεση κι αν υποθέσουμε ότι έχεις πάντα στο τέλος θα είσαι το φιλαράκι του άλλου όποτε ζορίζεται. Πώς να το κάνουμε; Εξ ορισμού δεν μπορείς να είσαι 'αμερόληπτος', και κανείς δεν σού ζήτησε να λειτουργείς σαν γραφικός δικαστής...

Και δεν μπορείς καν να καταλάβεις ότι παρεμβαίνοντας τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα! Δεν το καταλαβαίνεις ρε αγόρι μου? Άσε την κατάσταση να εκτονωθεί μεταξύ εμού και του άλλου, τι μπαίνεις δήθεν σαν σοφός ειρηνοποιός?? Αρχίζεις τις ανόητες μπηχτές σου και τα σκατώνεις χειρότερα τα πράγματα μεταξύ εμού και του Νικόμαχου!


Tα υπόλοιπα που λες είναι ακατανόητα και ανούσια...τι να απαντήσω σ'αυτά που λες...

Μού ζητάς επιστημονικά λινκς "περί ζώντων πλανητών? Εδώ συναγωνίζεσαι σε όσκαρ ανοησίας τον φίλο σου.Άλλο αγόρι μου η μεταφυσική, και άλλο η επιστήμη. Άλλο οι νοητικές παραστάσεις ή και εικασίες, και άλλο τα αισθητά δεδομένα.

Είναι σαν να λες σε κάποιον "φέρε μου λινκς που να αποδεικνύουν την ύπαρξη θεού"! Φέρε μου λινκς που να ενισχύουν τα περί "μετενσάρκωσης". Αυτά είναι μη-διαψεύσιμα πράγματα και ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει.

Όταν όμως κάποιος κάνει μία διατύπωση περί φυσικής λέγοντας ότι τίποτα δεν διαφεύγει της γήινης βαρύτητας" τότε ή θα φέρει στοιχεία και πηγές ή θα διορθώνεται. Επί μια βδομάδα κανείς δεν τού έλεγε τίποτα, είτε από ευγένεια είτε από άγνοια, και γι'αυτό ήρθα να του το πω εγώ.


To μόνο άξιο σχολιασμού που έγραψες Μάνο είναι αυτό περί "πάντσερ". Εδώ έχουμε ένα θέμα και καλό είναι να το δούμε λίγο πιο κοντά. Βλέπω ότι σε ενόχλησε!

Καταρχάς ο όρος "πάντσερ" είναι ποδοσφαιρικός...ξέρεις από ποδόσφαιρο έτσι δεν είναι; είναι λοιπόν παρατσούκλι της εθνικής Γερμανίας...στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται κατάχρηση της λέξης από τους σπίκερ, όμως και σε άλλες χώρες χρησιμοποιείται...πλην των Γερμανών για ευνόητους λόγους....Όπως λοιπόν αποκαλούμε τους Γάλλους πετεινούς, τους Ολλανδούς ιπτάμενους και τουλίπες, έτσι αποκαλούμε και τους Γερμανούς πάντσερ. Όπως λέμε και άλλα ωραία, του τύπου "στο τέλος νικάνε πάντα οι Γερμανοί".

Η ποδοσφαιρική Γερμανία είναι κατά κάποιο τρόπο αντανάκλαση της ίδιας της χώρας, μία αξιοθαύμαστη 'πολεμική μηχανή' (ή 'βιομηχανία' αν δεν σ'αρέσει η λέξη), η οποία ωστόσο φημίζεται για την ψυχρότητα και τον κυνισμό.


Ανέβασες Μάνο ένα ηλίθιο σκιτσάκι στερεοτύπων (βορειο-ευρωπαϊκής προέλευσης) το οποίο ήταν τιμητικό για τους Γερμανούς και προσβλητικό για τους Έλληνες. Ωστόσο εγώ πρώτος είπα στον Αίολο να μην σκούζει γι'αυτό, διότι πρόκειται για χιούμορ. Κακής ποιότητας μεν, αλλά χιούμορ.


Αυτά λοιπόν περί ρατσισμού κύριε Μάνο πήγαινε πες τα αλλού. Εγώ εδώ που είμαι έχω μια χαρά σχέσεις με Γερμανούς, οπότε τα δικά σου θέματα (είτε ενοχικά είτε και γω δεν ξέρω τι άλλο) πες τα στο Μάριο που σκέφτεται πάντα ρατσιστικά και όχι σε μένα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 12:53:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Άλλο η μεταφυσική, και άλλο η επιστήμη. Άλλο οι νοητικές παραστάσεις ή και εικασίες, και άλλο τα αισθητά δεδομένα.


Κάτι τέτοιο ισχυρίζομαι κι εγώ, αλλά η εικασία για πλανήτες σαν "θεία όντα" ανήκει ξεκάθαρα στον χώρο του αποκρυφισμού. Η μεταφυσική θα έλεγα ότι είναι φιλοσοφικό πεδίο. Απαξ και δεν το έθεσες με αυτή την οπτική, δηλαδή ας ξαναεξετάσουμε την έννοια του όντος και αν μπορεί να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει πλανήτες, τότε ισχύει το πρώτο. Επίσης, η εικασία σου αυτή προσπαθεί να αλιεύσει επιστημονικά ερείσματα, χρησιμοποιώντας τις αναπόδεικτες επίσης εικασίες της αστρολογίας, που βασίζονται πάνω στην χαρακτηριολογική ανάλυση και πρόβλεψη με βάση τον ζωδιακό κύκλο και άλλα.

Τώρα για να είμαστε λίγο αντικειμενικοί, η ενασχόλησή σου με την αστρολογία χρησιμοποιείται συστηματικά από τον Nikomaxos σαν ανταποδοτικό χτύπημα επειδή θίγεις επίσης συστηματικά τις επιστημονικές του εικασίες. Όπως έχω αναφέρει, εγώ σαν μη σχετικός με αστρονομία και φυσική, δεν μπορώ να εκφράσω τεκμηριωμένη άποψη εύκολα. Εσύ φαντάζομαι θα μπορείς ακόμα λιγότερο, μιας και οι βασικές σου σπουδές είναι ακόμα πιο μακριά από το αντικείμενο.

Παρόλα αυτά η συνεχής κόντρα των δυο σας είναι σε βάρος του φόρουμ, γιατί θεωρώ ότι και οι δύο προσφέρετε πολλά όταν γράφετε σοβαρά ή όταν δεν κράζετε ο ένας τον άλλο, οπότε καλύτερα να ξαναδείτε κάποια θέματα. Εγώ θα πρότεινα να βρεθείτε κατ' ιδίαν στην πρώτη ευκαιρία, να βρεθούμε όλοι μάλλον μαζί. Έχω παρατηρήσει ότι η δια ζώσης επαφή έχει την ιδιότητα να δεσμεύει σε πιο κόσμια γραπτή συμπεριφορά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 14:46:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

χρησιμοποιείται συστηματικά από τον Nikomaxos σαν ανταποδοτικό χτύπημα επειδή θίγεις επίσης συστηματικά τις επιστημονικές του εικασίες.

Εικασίες κυρ-Γιάννη?

ντρέπομαι τόσο πολύ που εικάζω διάφορα..., κοκκινίζω και , αλλά μετά συγκαταβατικά.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2116 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 15:29:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπαίνω λίγο βιαστικά
και γι'αυτό προς το παρόν δεν θα χει ....πλήρη ανάλυση

quote:
Τα μόνα εξερχόμενα υλικά είναι οι δορυφόροι και οι πύραυλοι.Τίποτα άλλο δεν την κοπανάει από την Γη.Η αρχιδεσμοφύλακας η κυρά-Βαρύτητα δεν το επιτρέπει.Εχει μετρηθή η ποσότητα των εισερχομένων υλικών ανά έτος στην Γη, από διαστημική σκόνη, θραύσματα χονδριτών κυρίως και μετεωρίτες διαμέτρου μερικών εκατοστών.Στην ποσότητα αυτή προσθέτουμε και τις περιοδικές επισκέψεις των υπολειμάτων κομητων π.χ περσίδες).Η συνολική ποσότητα είναι 100 τόννοι ημερησίως.
Πως εξάγεται αυτό?
Εδώ μετράμε την μάζα στον Σείριο 8 χρόνια φωτός στου διαόλου την μάνα και δεν θα μετράγαμε το βάρος του σπιτιού μας?

Aυτό βασικά με κάλυψε διότι επιβεβαίωσε την υποψία μου ότι τα χιλιάδες διαστημικά 'χαλίκια', πετραδάκια, σκουπίδια, σκόνη, 'διαστημόσκονη', μετεωρίτες κλπ που εγκλωβίζονται στην εμβέλεια της βαρυτητας της Γης και τελικώς πέφτουν σε κάποια θάλασσα ή έρημο ή δάσος και δεν γίνονται αντιληπτά,
αθροιζόμενα προσθέτουν κάποια επιπλέον μάζα στον όλο πλανήτη.

Για τα 'διαφυγόντα' υπέθετα κάποια αέρια, και πιθανά σωματίδια από τέφρα ηφαιστείων σε περίπτωση μεγάλων εκρήξεων, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν όλα, και τί και πόσο καταφέρουν να διαφεύγουν.

Επιπλέον με ενδιέφερε να το περιορίσω κάπως περισσότερο στο "Γήινο" κομμάτι, ήτοι τον πλανήτη μέχρι την επιφάνειά του/φλοιό
και να μην αρχίσουμε να ψάχνουμε τα όριά μας στις ατμόσφαιρες και στα 'άνω΄' διαζώματα (απροσδιόριστα, αερικά).

Δηλαδή με άλλα λόγια όταν στην εξίσωση πάμε να βάλουμε ξέμπαρκο χαλίκι από τη ζώνη Αστεροειδών, που αν σε βρει κατακέφαλα σε σκοτώνει με διαμπερές κρανιακό τραύμα και από την άλλη αέρια μόρια της υπερ-εξω-παραεξω-στρατοσφαιρας/ιονόσφαιρας/διασημόσφαιρας της Γης,
προφανώς, για εκείνα τα αλητομόρια, χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί.....
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 15:29:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν καταλαβαίνω τι αρνητική προέκταση μπορεί να έχει μια επιστημονική εικασία. Μια τέτοια είναι του ... Πουανκαρέ
Το πρόβλημα ακόμα και στις πιο απλές είναι πως χρειάζονται ειδικοί του χώρου για να κρίνουν την ορθότητά της και να αξιολογήσουν την απόδειξή της. Δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε επιστήμονας, πόσο μάλλον ο κοινός άνθρωπος, ο layman που λένε οι Αμερικάνοι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 16:44:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Κάτι τέτοιο ισχυρίζομαι κι εγώ, αλλά η εικασία για πλανήτες σαν "θεία όντα" ανήκει ξεκάθαρα στον χώρο του αποκρυφισμού.


Ok Γιάννη, ο Πλάτωνας λοιπόν ήταν αποκρυφιστής! Μαζί του κι εγώ λοιπόν. Κοίτα, εγώ προσωπικά, αν υποθέσουμε ότι πιστεύω σε κάποιου είδους μεταφυσική θεώρηση αυτή είναι ο πανθεϊσμός. Ζούμε σε ένα έμψυχο, συνειδητό σύμπαν, όλη η φύση διαπερνιέται από το 'Θείο' και σε αυτό συμφωνεί όλη η χιλιόχρονη γραμμή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων από τον Θαλή (6ος αι. πΧ.) και τον Εμπεδοκλή έως τους Νεοπλατωνικούς (4ος-5ος αι. μΧ.).

Εάν εσύ όλους αυτούς τούς θεωρείς 'αποκρυφιστές' τότε οκ, ό,τι πεις...
Λέει ας πούμε κάποιος σήμερα ότι η Γη είναι μία ζωντανή οντότητα, η οποία έχει τους δικούς τους βιορυθμούς και νοητικούς μηχανισμούς τους οποίους δεν μπορούμε να καταλάβουμε, και ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους πλανήτες. Αν αυτό σού φαίνεται αποκρυφισμός τότε οκ...εμένα μού ακούγεται ως μεταφυσικός ισχυρισμός...και τελικά όμως τι θα πει 'αποκρυφισμός'? Θέλεις να μάς εξηγήσεις;


και να σου πω κάτι Γιάννη, το ξέρω ότι είσαι μορφωμένο άτομο, και η κριτική σου είναι πάντα σοβαρή, ωστόσο άλλα άτομα εδώ μέσα είναι πολύ μικρά για να πιάνουν στο στόμα τους ιδέες και ανθρώπους για τους οποίους δεν έχουν την παραμικρή ιδέα. Και τουλάχιστον ας κοιτάξουν να αφομοιώσουν τις επιστημονικές τους θεωρίες καλύτερα διότι και εκεί μεσάνυχτα έχουν...εδώ ρε συ ακούσαμε το τρελό, 'φέρε μάς λέει πηγές που να επιβεβαιώνουν ή να ενισχύουν όσα λες περί πλανητών'...δηλαδή οι άνθρωποι έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια...


Επίσης Γιάννη θα σoυ ζητήσω μία χάρη. Να χαρείς μη με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με το Μάριο. Υπάρχει διαφορά επιπέδου και η όποια σύγκριση μαζί του είναι ατυχής και άστοχη. Δεν ξέρω ποιά είναι τα θέματά του και τα ζόρια του, αυτό που ξέρω είναι ότι οι ελιτίστικες, ρατσιστικές του ιδέες, η χυδαία φρασεολογία, και γενικώς η συμπλεγματική εικόνα που βγάζει εδώ και χρόνια δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου παιδεία και κουλτούρα. Και εάν καμιά φορά κατεβαίνω για να τον ταπώσω το κάνω επειδή έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε μένα απαξιωτικά. Όσο όμως το συνεχίζει εγώ θα τον κάνω ρόμπα...είναι απλό...βάλτε του φίμωτρο και θα είναι όλα μια χαρά...και ούτε θα ξαναασχοληθώ...όσο όμως έχει το θράσος να αναφέρεται διαρκώς σε μένα θα τρώει το ένα χουνέρι μετά το άλλο...δοκίμασα ευγενικά να τον κάνω άνθρωπο μία, δύο, τρεις, άει στο διάολο...θεωρεί την ευγένεια αδυναμία και τη σιωπή υποχώρηση...θα τον μάθω εγώ λοιπόν με τον άσχημο τρόπο...για ό,τι λέει θα τρώει το ξευτύλισμα επί τόπου...

Για χάρη λοιπόν της ηρεμίας του φόρουμ θα απέχω για δυο-τρεις εβδομάδες...ούτως ή άλλως η επιθυμία μου να αποχωρήσω οριστικά είναι δεδομένη λόγω του χαμηλού επιπέδου των διαλόγων...όταν όμως ξαναμπώ για να διαβάσω κανά θέμα ελπίζω να μη δω πάλι σωρεία αναφορών σε μένα...διότι τότε θα φάει νέο ξευτύλισμα, το βαρύτερο από όλα όσα έχει φάειΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 17:18:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Επίσης Γιάννη θα σoυ ζητήσω μία χάρη. Να χαρείς μη με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με το Μάριο. Υπάρχει διαφορά επιπέδου και η όποια σύγκριση μαζί του είναι ατυχής και άστοχη. Δεν ξέρω ποιά είναι τα θέματά του και τα ζόρια του, αυτό που ξέρω είναι ότι οι ελιτίστικες, ρατσιστικές του ιδέες, η χυδαία φρασεολογία, και γενικώς η συμπλεγματική εικόνα που βγάζει εδώ και χρόνια δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου παιδεία και κουλτούρα. Και εάν καμιά φορά κατεβαίνω για να τον ταπώσω το κάνω επειδή έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε μένα απαξιωτικά. Όσο όμως το συνεχίζει εγώ θα τον κάνω ρόμπα...είναι απλό...βάλτε του φίμωτρο και θα είναι όλα μια χαρά...και ούτε θα ξαναασχοληθώ...όσο όμως έχει το θράσος να αναφέρεται διαρκώς σε μένα θα τρώει το ένα χουνέρι μετά το άλλο...δοκίμασα ευγενικά να τον κάνω άνθρωπο μία, δύο, τρεις, άει στο διάολο...θεωρεί την ευγένεια αδυναμία και τη σιωπή υποχώρηση...θα τον μάθω εγώ λοιπόν με τον άσχημο τρόπο...για ό,τι λέει θα τρώει το ξευτύλισμα επί τόπου...

Να δεις πως το λένε αυτό στην ιατρική της...ψυχής!

Εκτός φυσικά από παραλήρημα και ανοησία.

OCD, αλλά δεν πειράζει.Ετσι κι αλλιώς, YOLO!!!


Προς Δ.Ο

Ειλικρινώς, η συμπεριφορά του Kost δεν με ενοχλεί ούτε κατ' ελάχιστο.Θεωρώ πως δεν χρειάζεται προσωρινή απενεργοποίηση του θέματος, ή κάποιο άλλο μέτρο.
Ας τον αφήσουμε να εξωτερικεύει όλα αυτά που νομίζει πως πρεσβεύει.
Ισως του κάνει καλό.
Θα συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 17:29:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Περί ιατρικών διαγνώσεων πολλά μπορούμε να πούμε εδώ. Εξάλλου τα θέματα του καθενός κάνουν μπαμ. Το θέμα λοιπόν εδώ είναι άλλο.

Στο έχω πει άνθρωπέ μου επανειλημμένα: διαρκώς προβάλλεις θέματα περί "ανώτερων" και "κατώτερων ανθρώπων", διαρκώς υποβαθμίζεις τη νοημοσύνη των συνομιλητών σου, διαρκώς ρίχνεις στον Καιάδα θρησκευτικές, μεταφυσικές και εσωτερικές απόψεις...διαρκώς τρολάρεις και βρίζεις. Στο έχουν πει συντονιστές, φίλοι και 'αντίπαλοι'. Και η ειρωνία είναι πως όταν έρχεται η ώρα να πεις τις δικές σου απόψεις είτε είσαι ανεπαρκώς ενημερωμένος από επιστημονικά συγγράμματα, είτε δεν θυμάσαι πολύ καλά πράγματα που ήξερες, είτε συμπλέκεις καθαρά επιστημονικές απόψεις με συνωμοσιολογικές παπάτζες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχεις μάθει τόσα χρόνια να σέβεσαι τον συνομιλητή σου..δυστυχώς...εγώ λοιπόν έχω ήδη πει ότι αποχωρώ από το φόρουμ ώστε να ηρεμήσει κάπως από αυτές τις αντιπαραθέσεις. Όσο όμως έβλεπες ότι δεν γράφω και απέχω τόσο λύσσαγες για να τσιμπήσω. Όσο όμως με κάνεις να τσιμπάω εγώ θα σε κράζω...και θα σε κράζω όχι με γηπεδικές κραυγές και γυναικουλίστικες ειρωνίες αλλά με επιχειρήματα...Κάνε λοιπόν μία τουλάχιστον προσπάθεια να παραμερίσεις τις διαφορές σου μαζί μου και μην ασχολείσαι. Προσπάθησε. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, έχεις μπει σε χοντρό τριπάκι με την πάρτη μου, προσπάθησε τουλάχιστον όμως να μην ασχολείσαι και θα σε αφήσω και εγώ ήσυχο. Να αφήσουμε και το φόρουμ ήσυχο.

κατανοητό?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 17:48:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Προς Δ.Ο

Ειλικρινώς, η συμπεριφορά του Kost δεν με ενοχλεί ούτε κατ' ελάχιστο.


Ναι, πες μας ότι έχεις και παράπονα...

quote:
Θα συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση.


Αυτό που είπες μόλις καταγράφηκε.

Για να σε δούμε.

Μέχρι τώρα δεν έχεις δείξει μπέσα. Όποτε σού γίνεται μία παρατήρηση δείχνεις μία υποκριτική μεταμέλεια και μετά αρχίζεις πάλι τα ίδια.

Να δούμε λοιπόν την αξιοπρέπειά σου. Θα συνεχίσεις να ασχολείσαι μαζί μου? Και επίσης θα σοβαρευτείς ποτέ εδώ μέσα, ή θα ποντάρεις στη στήριξη των φίλων και την επιείκια των συντονιστών;


Αν θυμάσαι, είχα σεβαστεί την αγάπη και εμμονή που έχεις με το φόρουμ, και γι'αυτό δεν σε είχα διώξει για 6 μήνες (όπως θα όφειλες να έχεις κάνει από μόνος σου). Το σεβάστηκα. Για να δούμε κατά πόσο πλέον σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3392 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 18:21:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AitheroVamon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι ολα αυτά ξεκίνησαν ...απο το οτι:
quote:
...και άλλοι "μικροπαράγοντες", όπως η αύξηση της γήϊνης μάζας από την ύλη που δέχεται καθημερινώς

...Λάβε υπ' όψιν πως κάθε ώρα, η μάζα της Γης αυξάνεται κατά 5 τόνους από εισερχόμενα υλικά....και επηρεάζει την αυξομείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη
Αστέρια μου!

Τον βλέπετε τον Όλυμπο; μόλις του πήρα δυο φτιαριές χώμα... εμφανής η διαφορά ε;

Ναι και εκπνοη μου, μόλις τώρα, σίγουρα επηρέασε την θερμοκρασία του πλανητη! το πόσο; θα πρέπει να δουλέψει ο Titan*
μερικές δεκάδες χρόνια για να βγάλει το ποσοστό (το οποίο δεν θα είναι και ασφαλές))

*Υπερυπολογιστής

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3392 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 18:28:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AitheroVamon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
kost
Δείξε λίγο έλεος (σε όλους μας) ασε και τίποτα να πέσει κάτω!
Πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 19:33:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-- Ζούμε σε ένα έμψυχο, συνειδητό σύμπαν, όλη η φύση διαπερνιέται από το 'Θείο' και σε αυτό συμφωνεί όλη η χιλιόχρονη γραμμή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων από τον Θαλή (6ος αι. πΧ.) και τον Εμπεδοκλή έως τους Νεοπλατωνικούς (4ος-5ος αι. μΧ.).

Αν και ο πανθεϊσμός είναι μια φιλοσοφική ομπρέλα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος πεποιθήσεων, θα μπορούσε επίσης να συμπεριλάβει και ένα είδος αθεΐας, στο οποίο θα ισχύει η απλή παραδοχή "εν το παν", χωρίς λατρευτικές προεκτάσεις. Μετά εισέρχονται οι εσωτερικές ανάγκες του καθενός.

--Εάν εσύ όλους αυτούς τούς θεωρείς 'αποκρυφιστές' τότε οκ, ό,τι πεις...
Λέει ας πούμε κάποιος σήμερα ότι η Γη είναι μία ζωντανή οντότητα, η οποία έχει τους δικούς τους βιορυθμούς και νοητικούς μηχανισμούς τους οποίους δεν μπορούμε να καταλάβουμε, και ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους πλανήτες. Αν αυτό σού φαίνεται αποκρυφισμός τότε οκ...εμένα μού ακούγεται ως μεταφυσικός ισχυρισμός...και τελικά όμως τι θα πει 'αποκρυφισμός'? Θέλεις να μάς εξηγήσεις;

Η διαφορά ανάμεσα στον μεταφυσικό και τον αποκρυφιστή βρίσκεται στις παρακάτω προτάσεις. Ο μεταφυσικός θα έγραφε: "αναζητώ τη διεύρυνση της έννοιας της οντότητας. Αυτή θα μπορούσε να συμπεριλάβει και την ίδια τη Γη και τους υπόλοιπους πλανήτες, αν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε ξεκάθαρους βιορυθμούς και νοητικούς μηχανισμός".
Ενώ ο αποκρυφιστής θα εκφράζονταν από το παρακάτω: "εργάζομαι πάνω σε μια ιδιαίτερη σχέση του Άρη πάνω στην προσωπικότητά μου.
Προκειμένου να εξισορροπήσω τις αρνητικές προεκτάσεις της θα χρειαστώ τη συνδρομή της Αφροδίτης σε συγκεκριμένη φάση της Σελήνης" (κάτι στην τύχη έγραψα, το καταλαβαίνεις το πνεύμα).

Ο μεταφυσικός αναζητά απαντήσεις, ο αποκρυφιστής θεωρεί τις θεωρεί δεδομένες (κάποιες παραδοχές) και με αυτές προχωρά σε πρακτική άσκηση. Αν κρίνω λοιπόν από τα γραπτά των αρχαίων φιλοσόφων που ανέφερες, αρκετά λίγοι ήταν αυτοί που εφάρμοζαν και τη δεύτερη πρακτική, τους νεοπλατωνιστές μάλλον θα φωτογραφήσω. Οι προγενέστεροι ήταν καθαρά μεταφυσικοί.

Ο τρόπος τώρα που ανάπτυξες το θέμα "Οι πλανήτες σαν θεία όντα" έχει τη δεύτερη προσέγγιση. Πρόσεξε, δεν θεωρώ ότι είναι λάθος ή σωστό, αυτές είναι οι θέσεις σου και είναι σοβαρά διατυπωμένες. Απλά διαχωρίζω τη γραμμή των αρχαίων μεταφυσικών από την προσέγγισή σου. Αν θυμάσαι, σου είχα ξαναπεί ότι ο τρόπος σου είναι συγγενής με την Ερμητική Καμπάλα, μπορεί το Ελληνικό δένδρο στης ζωής να είναι ουσιαστικά αυτού του τύπου η "εσωτερική αστρολογία". Έτσι κι αλλιώς ανάμεσα στον μικρόκοσμο, τον άνθρωπο, και τον μακρόκοσμο, τα σεφιρόθ, οι σφαίρες του Πυθαγόρα, οι πλανήτες του δικού μας ηλιακού συστήματος μπορεί να αποτελούν ένα ενδιάμεσο στάδιο ή μοντέλο για την προβολή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 20:00:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αιρετικε

Αν υπάρχει κάποια πιθανότητα, οι πλανήτες να είναι νοήμονα όντα, τότε και οι...μετωρίτες, πρέπει να έχουν νοημοσύνη.
Σκέπτομαι κάτι αιχμηρούς χονδρίτες με μυαλό και με λούζει κρύος ιδρώτας.

Η Ερμητική Καμπάλα είναι ένα αμάλγαμα πνευματικού συγκρητισμού αποτελουμένου από Αστρολογία, Ταρώ, Αλχημεία, παγανιστικές θρησκείες (κυρίως την Αιγυπτιακή και την Ελληνική), Νεοπλατωνισμό, Γνωστικισμό, Χριστιανισμό, Ερμητισμό, Ροδοσταυρισμό, Ελευθεροτεκτονισμό, Θεοσοφία, Τάο, Τάντρα και Ενωχιακή αγγελική μαγεία.

Από εδώ:
https://poemander.wordpress.com/2016/01/14/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC/

Δηλαδή με απλά λόγια, πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Αποκρυφισμός και εσωτερική αστρολογία, ουδεμία σχέση έχουν με το μετα-φυσικό, το οποίο είναι ήδη επιστημονικό πεδίο έρευνας.

Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 20:40:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικόμαχε, είναι θέμα γνωσιακής θεώρησης τι ονομάζουμε νοημοσύνη. Δεν αναφέρομαι σε νοήμων πλανήτη κάτι σαν τον Σολάρις του Στάνισλαβ Λεμ, αυτό είναι επιστημονική φαντασία. Αν μιλήσουμε για ανθρωποκεντρική νοημοσύνη είμαστε εκτός. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Επίσης, αυτά που γράφει αυτός ο Φίλιππος Σάννος στη σελίδα του είναι προσωπικές εκτιμήσεις και κυρίως ανιστόρητα και λανθασμένα. Η Ερμητική Καμπάλα ιχνηλατείται τουλάχιστον από τους νεοπλατωνικούς, οπότε τα "Γνωστικισμό, Χριστιανισμό, Ερμητισμό, Ροδοσταυρισμό, Ελευθεροτεκτονισμό, Θεοσοφία, Τάο, Τάντρα και Ενωχιακή αγγελική μαγεία", μάλλον έχουν επηρεαστεί από την Ερμητική Καμπάλα, παρά αυτή από αυτούς.
Επίσης τίθεται σε αμφισβήτηση ποιο είναι πιο παλιό σύστημα, η Ερμητική ή η Εβραϊκή, οπότε οι ρίζες της ενδέχεται να ξεκινούν πολύ πριν τον Πυθαγόρα. Ετσι κι αλλιώς το σύστημα του, Τετρακτύς, είναι κι αυτό μια μορφή Δένδρου της Ζωής.

quote:
Αν υπάρχει κάποια πιθανότητα, οι πλανήτες να είναι νοήμονα όντα, τότε και οι...μετωρίτες, πρέπει να έχουν νοημοσύνη. Σκέπτομαι κάτι αιχμηρούς χονδρίτες με μυαλό και με λούζει κρύος ιδρώτας.

Χμμ... ατυχές παράδειγμα. Επειδή έχω εγώ νοημοσύνη, τότε έχουν και οι τρίχες που μου πέφτουν ή τα νύχια μου που κόβω;

Edited by - Heretic on 18/04/2016 20:45:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 20:56:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
kost
Δείξε λίγο έλεος (σε όλους μας) ασε και τίποτα να πέσει κάτω!
Πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Είμαι ανελέητος ρε συ Αντρέα τι να κάνουμε...

Πέρα από την πλάκα, Αντρέα μεροληπτείς. Ο άλλος αναφέρθηκε πάνω από δέκα φορές σε μένα με τρόπο άσχημο σε θέματα που δεν έγραφα. Του το είπα ευγενικά...δεν καταλαβαίνει από ευγένειες...ακόμα και χθες το βράδυ, σ'αυτό το θέμα, αν κοιτάξεις τον προσέγγισα χωρίς φωνές και με επιχειρήματα. Μάταιος κόπος.

Όλα αυτά απέτυχαν. Μην ανησυχείς όμως, ο Μάριος δεσμεύτηκε ότι θα σοβαρευτεί, τουλάχιστον απέναντί μου, και δεν θα ξαναπροκαλέσει. Kαι εγώ από την πλευρά μου δεν θα δημιουργήσω άλλο θέμα, ούτε και θα ξαναασχοληθώ γενικώς. Επομένως όλα αυτά για καλό γίνονται, προς γνώση και συμμόρφωση που λέμε. Είναι όμως κρίμα πράγματα τόσο αυτονόητα και δεδομένα, όπως ο στοιχειώδης αμοιβαίος σεβασμός να κατορθώνονται μόνο με κόπο και φωνές...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 20:57:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Χμμ... ατυχές παράδειγμα. Επειδή έχω εγώ νοημοσύνη, τότε έχουν και οι τρίχες που μου πέφτουν ή τα νύχια μου που κόβω;

Αυτό ομολογώ δεν το ξέρω.
Είμαι ο καραγκιόζης που τα ξέρει όλα, αλλά όχι ακριβώς.

Για Καμπάλες και τα σχετικά δεν έχω αντίρρηση περί της καταγωγής τους.
Αντιρρήσεις έχω, στο να εξετάζουμε σήμερα σοβαρά τέτοιες Δοξασίες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 21:54:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καμπάλα και Πυθαγορισμός έχουν μεγάλη ιστορία πίσω τους. Όταν όμως κάποιος πιστεύει πως οτιδήποτε έχει εβραϊκή προέλευση είναι εξορισμού απατηλό και κακό τότε τι να συζητήσεις;;

Γιάννη, οκ καταλαβαίνω τους ορισμούς σου. Και νομίζω είναι εύστοχοι. Πιο ευρεία, θεωρητική και αφηρημένη η μεταφυσική, πιο συγκεκριμένος και πρακτικός ο αποκρυφισμός. Ωστόσο καταλαβαίνεις ότι η μία 'ταμπέλα' δεν αναιρεί την άλλη. Οι διακρίσεις αυτές δεν υπήρχαν για τους αρχαίους.

Οι Νεοπλατωνιστές και οι Νεοπυθαγόρειοι δεν ήταν μόνο αποκρυφιστές! Ήταν πρωτίστως φιλόσοφοι.

Ο Πλάτωνας επίσης υπό την οπτική αυτή είχε ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό όταν έλεγε ότι πρέπει να γίνονται δεήσεις και να πλέκονται ύμνοι προς κάθε θεότητα. Και ο οποίος επίσης έλεγε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει έναν κυρίαρχο (αστρικό) δαίμονα που τον καθοδηγεί.

Με αυτή την έννοια και ο Σωκράτης ήταν οπωσδήποτε αποκρυφιστής επειδή λέγεται από τον Πλάτωνα πως ακολουθούσε μία εσώτερη θεότητα που τον καθοδηγούσε και απέτρεπε.

Το ίδιο και ο Φιτσίνο, ο κορυφαίος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο οποίος ασχολήθηκε αρκετά με τον αποκρυφισμό. Και ο οποίος είχε ταυτιστεί με τον πλανήτη Κρόνο τον οποίο θεωρούσε την ισχυρότερη επενέργεια πάνω του.

Επίσης ο Παράκελσος, ο πατέρας της σύγχρονης Επιστήμης είχε ασχοληθεί πάρα πολύ με τον αποκρυφισμό, έτσι όπως τον ορίζεις.

Επίσης και ο Carl Jung υπό αυτή την έννοια ήταν αποκρυφιστής διότι γνωρίζουμε από τις σημειώσεις του ότι τον είχε απασχολήσει πάρα πολύ το αρχέτυπο του Ερμή και με το οποίο είχε ταυτιστεί (ειδικά όσον αφορά την υπερ-αναλυτική διάστασή του).

Επίσης είναι προφανές από τον ορισμό σου πως όλα τα θρησκευτικά μυστήρια ορίζονται κατευθείαν ως αποκρυφιστικά, έτσι δεν είναι?


Με αυτή την έννοια και εγώ λοιπόν είμαι εν μέρει αποκρυφιστής διότι έχω την ικανότητα (ή την ψευδαίσθηση για εσένα αν προτιμάς) να κατανοώ ένα μέρος της αρχετυπικής φύσης του κάθε πλανήτη και του πώς συνδέεται με εμάς εδώ κάτω. Για κάποιον άλλο μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, για εμένα όμως είναι πολύ απλό.

Μάς μάθαιναν παιδάκια ότι ο Ερμής είναι ο θεός του λόγου και της επικοινωνίας, η Αφροδίτη του έρωτα, ο Άρης θεός του πολέμου και ούτω καθεξής. Και νομίζουν φυσικά όλοι ότι οι αρχαίοι δεν είχαν τι να κάνουν και από βαρεμάρα έγραφαν ηλίθια παραμυθάκια...εγώ λοιπόν είχα την τύχη να καταλάβω σταδιακά και βάσει μελέτης πως οι ιδιότητες και τα επαγγέλματα των 'θεών' ορίστηκαν από σοφούς ανθρώπους που είχαν διερευνήσει για αιώνες κάποια ζητήματα.


Η Μεταφυσική από την άλλη έχει πολλά κλαδιά, πολλές προεκτάσεις και πτυχές (όλα αυτά που αναφέραμε αποτελούν μία σημαντική πτυχή της), και αλίμονο αν θεωρήσουμε ότι μπορεί να εγκλωβιστεί στα αυστηρά στεγανά μιας επιστημονικής μεθοδολογίας!

Η Μεταφυσική όπως λες τείνει προς το Όλον, άρα εξ'ορισμού οφείλει να υπερβεί τα όρια της αναλυτικής διάκρισης. Ο τελικός της σκοπός είναι μία καθαρή, απρόσκοπτη ενατένιση χωρίς φίλτρα και ενδιάμεσες παρεμβολές.

Ενατένιση των πρώτων Αρχών? Ενατένιση του μέλλοντος? Ενατένιση της θεότητας? Ενατένιση των Αριθμών, που θα λέγανε και οι Πυθαγόρειοι και οι καμπαλιστές? Ο καθένας ας του δώσει ό,τι ορισμό θέλει.


Ο τελικός της σκοπός Γιάννη έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι ο τελικός σκοπός του ίδιου του ανθρώπου, δηλαδή η θέωση! Η ομοίωση με το θείο που έλεγε και ο γερο-Πλάτωνας. Αν όλα αυτά ακούγονται 'αποκρυφιστικά' τότε κανένα πρόβλημα, ο καθένας ας του δώσει ό,τι ορισμό θέλει. Εγώ από την πλευρά μου είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι και ψυχή υπάρχει, και μετά θάνατον συνεχίζεται το ταξίδι, και ότι εκτός από τα άτομα υδρογόνου και ηλίου και οι ψυχές όταν απογειώνονται από εδώ ξεπερνάνε τη δύναμη της βαρύτητας βάζοντας πλώρη για αλλού

Για αυτή την ενατένιση λοιπόν που λέγαμε, χιλιάδες συνταγές και οδηγοί έχουν γραφτεί για το πώς να κατορθωθεί αυτό το πράγμα. Και πιθανόν και να υπάρχουν και κάποιοι σωστοί μπούσουλες, ωστόσο όλα αυτά δεν είναι παρά εργαλεία. Η Μεταφυσική υπερβαίνει την έννοια της αποδεικτικότητας, και μας αρέσει δεν μας αρέσει περιλαμβάνει το στοιχείο της 'αποκάλυψης' ή τέλος πάντων 'της άμεσης κατανόησης' κάποιων πραγμάτων.

Όπως έλεγε ο Αριστοτέλης το θείο κομμάτι εντός του ανθρώπου είναι ανώτερο της λογικής. Την υπερβαίνει. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι πρέπει ο καθένας να αφήνεται έρμαιο των παράλογων διαισθήσεων και φαντασιών του. Λεπτές οι ισορροπίες αυτές, και μόνο μία καθαρή, δυνατή λογική είναι νομίζω σε θέση να ξεχωρίζει φερ'ειπείν μία σωστή διαίσθηση από μία απατηλή εντύπωση διαίσθησης.

ξέφυγα νομίζω...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3392 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 21:54:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AitheroVamon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πέρα από την πλάκα, Αντρέα μεροληπτείς

Το λες κι ετσι,
έπρεπε να είχαν επιβληθεί απενεργοποιησεις, όσο ήταν νωρίς,
αλλά (πιστεύαμε) οτι θα συνετιστείτε... με τα λόγια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 22:05:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα με τις δοξασίες αυτές ή τις δοξασίες γενικά δεν είναι αν ισχύουν ή αν περιγράφουν με σαφήνεια την "κατάσταση των πραγμάτων", όσο αδύνατο αυτό κι αν φαντάζει ακόμα και για την επιστήμη. Προφανώς και δεν είναι, γιατί πρόκειται για μια ανθρωποκεντρική θεώρηση κάποιων θεμάτων και εννοιών με σαφή προέλευση και προσανατολισμό. Το θέμα είναι με όλες αυτές τις τεχνικές που σαφώς θα ονομάσω αποκρυφιστικές , το εξαγόμενο αποτέλεσμα. Αν δηλαδή λειτουργούν για σένα, σε αυτό για το οποίο τις χρησιμοποιείς. Αν εσύ ισορροπείς, βρίσκεσαι για παράδειγμα σε ενδοσκόπηση και συνεχή βελτίωση με διαλογισμούς πάνω στο Δέντρο της Ζωής, τότε το ΔτΖ είναι χρήσιμο για εσένα.

Για να το διαπιστώσεις αυτό, χρειάζεσαι ανατροφοδότηση και κυρίως αρνητική (negative feedback) από άλλους που δεν ασπάζονται τις θέσεις σου. Αυτό είναι το απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας ενός συστήματος που ονομάζεται άνθρωπος, αν σκοπεύσει να κινηθεί στην περιφέρεια της καθιερωμένης λογικής. Η θετική ανατροφοδότηση (positive feedback) προσφέρεται από τους συνοδοιπόρους σου, τους ομοτράπεζους σε αυτά που πιστεύεις και ακολουθείς. Στους πρώτους θα απευθυνθείς ο ίδιος, ρωτώντας τους με τρόπο "πες μου τι βλέπεις" ενώ από τους δεύτερους θα ακούς τα όχι και τόσο χρήσιμα "μπράβο καλά τα πας" ή "δεν τα πας καλά", αναλόγως με το πόσο συντονίζεσαι με το κοινό στόχο. Που μπορεί να είναι και εξ αρχής εσφαλμένος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 22:26:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Το λες κι ετσι,
έπρεπε να είχαν επιβληθεί απενεργοποιησεις, όσο ήταν νωρίς,
αλλά (πιστεύαμε) οτι θα συνετιστείτε... με τα λόγια.

Το θέμα λύθηκε Αντρέα. Δεν θα ασχοληθεί κανένας με τον άλλον. Κομμένες οι απαξιώσεις από τη μία πλευρά, κομμένες και από την άλλη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 22:34:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Συμφωνώ απόλυτα Γιάννη. Και για αυτό ακριβώς το λόγο απέχω συνειδητά από πολλών ειδών 'θετικές ανατροφοδοτήσεις' που παραμυθιάζουν εύκολα τον καθένα για την αλήθεια της πλάνης του (δεν γνωρίζω κανέναν που να μοιράζεται παρόμοιες απόψεις μαζί μου και απέχω συνειδητά από αυτό που λέμε οργανωμένος εσωτερισμός). Σαν το Λούκυ Λουκ πορεύομαι και πάντα είμαι ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μου

Και θα σου πω ένα παράδειγμα. Είναι μία σειρά από ανακαλύψεις που έχω κάνει στο εικονολογικό κομμάτι της ιστορίας της τέχνης. Βάσει εξαντλητικής έρευνας. Και τις οποίες σίγουρα θα παρουσιάσω κάποια στιγμή και στο esoterica (στο μακρυνό μέλλον καλά να'μαστε).

Ακριβώς επειδή δεν έχω χειρότερο από την αφηρημένη σπέκουλα, τις προκρούστειες ερμηνείες και τα ασύνδετα επιχειρήματα, διαρκώς επιχειρώ 'αρνητική κριτική' στον εαυτό μου, προσπαθώ δηλαδή να δω το έργο από όσο περισσότερες οπτικές, να ζητήσω διαφορετικές γνώμες ώστε να βεβαιωθώ ότι αυτό που έχω βρει είναι αληθές και όχι παραμύθιασμα...διότι εάν δεν είναι αληθές τότε στην πρώτη ευκαιρία (είτε σε μία παρουσίαση είτε ένα άρθρο) κάποιος άλλος θα με αδειάσει με την κριτική του. και αυτό θα είναι απογοητευτικό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2016, 22:40:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μην ανησυχείς όμως, ο Μάριος δεσμεύτηκε ότι θα σοβαρευτεί, τουλάχιστον απέναντί μου, και δεν θα ξαναπροκαλέσει.

Eχεις φαντασιώσεις τελικά.
Δεν δεσμεύθηκα για τίποτα.Θα συμβάλλω είπα.
Εχει διαφορά.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy