ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2007, 03:38:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ Leporello, διαβάζοντας το κείμενο που μας παρέθεσες θα έλεγε κανείς με μια πρώτη ανάγνωση πως πρώτη φορά έπεσε μπροστά σου το θέμα αυτό του esoterica και αποφάσισες να ασχοληθείς μαζί του, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχεις μια γενικότερη σχέση με την γλωσσολογία, και έτσι σου κίνησε κάπως το ενδιαφέρον να το μελετήσεις μια και εμπίπτει στα γενικότερα ενδιαφέροντα σου…

Έχω όμως την αίσθηση ότι δεν σου ήταν καθόλου άγνωστο το θέμα …

Δεν πιστεύω βέβαια να νομίζεις πως είναι δυνατόν να μου έχει διαφύγει το ότι υπάρχει μια άλλη εκτενής συζήτηση στο διαδίκτυο γύρω από το δικό μου βιβλίο σε κάποιο άλλο site, και μάλιστα εξ’ αρχής δημιουργημένη με θέμα αυτό ειδικά το βιβλίο, και να συμβαίνει να μην την έχω διαβάσει προσεκτικά έτσι δεν είναι ; Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έλεγα πως σε διακρίνει η αφέλεια, πράγμα που δεν θέλω να το πιστέψω.. .

Παραθέτω λοιπόν την παραπομπή για τη συζήτηση εκείνη του phorum.gr τώρα, μια και φαίνεται πως υπάρχει διαπίδυση συμμετεχόντων :

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=57216&postdays=0&postorder=asc&start=0

Αν και είναι κάτι που κανονικά δεν θα το έκανα χωρίς πρόκληση, για να μην κατηγορηθώ ότι προσπαθώ να κάνω διαφήμιση στον εαυτό μου, το δίνω όμως τώρα γιατί όποιος την διαβάσει θα καταλάβει από το επίπεδο των επιχειρημάτων που παρατίθενται, ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να εμπλέκεσαι σε οργανωμένη λασπομαχία, και να συνδιαλέγεσαι επί της ουσίας με άτομα τα οποία είτε εκτελούν εντολές, είτε διακατέχονται από καλπάζουσα προκατάληψη με φανατισμό νεοφώτιστου .

Δεν θα αρνείσαι φαντάζομαι την συμμετοχή σου στη συζήτηση εκείνη ως Leporello
διότι εκτός από το ίδιο ψευδώνυμο έχεις αντιγράψει και τα ίδια ‘επιχειρήματα’ που μας παρέθεσες και εδώ !

Λες λοιπόν εκεί, τα εξής, μαζί με πολλά άλλα απαξιωτικά σχόλια :
---------------------------------
Πάντως εδώ συζητάμε επί τής ουσίας των επιστημονικών επιχειρημάτων. Παραδέχομαι ότι αυτό το επιχείρημα τού Σκανδάλη είναι τής ίδιας μορφής με τα πραγματικά επιστημονικά. Ομως τού το καταρρίψαμε, τελείωσε και πάμε γι'άλλα. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί επιμένουν οι αναξιοπαθούσες χήρες του.
----------------------------
Είναι προφανές ότι η μεγάλη ομάδα των ουσιαστικών του τελειώνουν σε -τηρ και δηλώνουν εκείνον που εκτελεί την πράξη τού ρήματος δεν υπήρχε την Κλασσική εποχή. Η μόνη τέτοια λέξη ήταν ο σωτήρ (κι'αυτή στο τέλος τής Κλασσικής Αρχαιότητας). Σ'αυτήν, το "τ" πρέπει να είναι οδοντικό σύμφωνο που υπήρχε στο θέμα τού ρήματος σώζω, αφού το "ζ" ήταν διπλό σύμφωνο σ+δ (δηλαδή συρριστικό και οδοντικό). Μυστήριο είναι πως ο Σκανδάλης βρήκε ότι όλη αυτή η ομάδα χρησιμοποιείτο από τους κατοίκους τής χαμένης Αιγηϊδος!
Μετά από αυτό, νομίζω πως και το τελευταίο ίχνος ζωής που είχε το επιχείρημα του Σκανδάλη χάθηκε.
-------------------------
Αυτό που λέω εγώ είναι η αντίκρουση τού Σκανδάλη ότι και καλά η Ελληνική είναι η γλώσσα που δημιούργησε και διέδωσε τις λέξεις πατήρ κ.λ.π. επειδή δήθεν είναι η γλώσσα που δημιουργεί λέξεις σύνθετες από ένα ρήμα και την κατάληξη -τηρ που δείχνει αυτόν που εκτελεί την ενέργεια τού ρήματος. Ε λοιπόν απέδειξα (χάρι σε αυτόν που έχει την πρόσβαση στο TLG) ότι η Ελληνική γλώσσα την εποχή που δημιουργώνταν οι ΙΕ γλώσσες δεν είχε τέτοιες λέξεις. Ε, δεν πέθανε το επιχείρημα τού Σκανδάλη;
--------------------------

Χρησιμοποιώντας την επιεικέστερη διατύπωση λοιπόν, θα έλεγε κανείς πως εδώ μπήκες έχοντας ήδη μια διαμορφωμένη θέση για το συγκεκριμένο θέμα, και ότι σε εκείνη την συζήτηση του phorum.gr εμπεδώθηκε οριστικά και αμετάκλητα η βεβαιότητα σου ότι έκανες περίπατο αντιμετωπίζοντας τα επιχειρήματα μου !

Βέβαια όταν κάποιος συζητητής σου επεσήμανε ότι δεν κατέχεις καν την απαιτούμενη ορθογραφία ώστε να αποφύγεις χονδροειδή λάθη όπως ‘επείσης’ και ‘επιμένο’ δεν μπόρεσες να του απαντήσεις κάτι έτσι δεν είναι ; πως γίνεται από τη μια να κάνεις λάθη που κάνουν παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού και από την άλλη να καταπιάνεσαι με τόσο σύνθετα θέματα όπως οι παραγωγικές καταλήξεις και το πόσες ομοιότητες έχει η δοτική της Ελληνικής με πτώσεις άλλων γλωσσών ; μήπως αυτό δείχνει ότι κι εσύ μεταφέρεις απόψεις, και γνώσεις άλλων σε συνεργασία με τον ’άγνωστο’ κύριο τον οποίο χαιρετίζεις ως παλαιό γνώριμο και σε αυτή τη σελίδα ;

Όπως δεν θέλησα να εμπλακώ σε εκείνη τη συζήτηση του phorum.gr αν και με αφορά άμεσα, όπως δεν απάντησα επί της ουσίας σε άλλους ‘αγνώστους’ νεοφώτιστους μεταφορείς απόψεων στο θέμα, έτσι δεν θα απαντήσω τώρα και σε σένα επί της ουσίας, τουλάχιστον όχι μέσα από συζητήσεις ανώνυμου χαρακτήρα στο διαδίκτυο.

Η απάντηση μου βρίσκεται μέσα στο βιβλίο μου.

Αν νομίζεις ότι τα επιχειρήματά σου μπορεί να έχουν κάποια αξία, δημοσίευσε τα κι εσύ σε όποιο γνωστό έντυπο δεχθεί να τα φιλοξενήσει -επώνυμα όμως όπως εγώ- και θα σου απαντήσω. Αλλιώς, το να προκαταλαμβάνεις μερικούς ανενημέρωτους αναγνώστες με σοφιστείες μέσα από την ασφάλεια της ανωνυμίας όπως καταλαβαίνεις είναι κάτι του οποίου η επίδραση θα περιοριστεί στους λίγους που έχουν την προδιάθεση να αγνοούν το προφανές και να ακολουθούν στα τυφλά τον πρώτο τυχόντα που κραδαίνει μια ασαφή ‘επιστημοσύνη’ στο ύφος του ως επαρκές κριτήριο και πρωτογενές επιχείρημα ...

Προβλέπεις κατά δήλωση σου ότι αφού έχω εκδώσει ένα βιβλίο θα έπρεπε λογικά να επιδιώκω να πείσω δυνητικούς αναγνώστες να το αγοράσουν, άρα συμφέρον μου θεωρείς το να προσπαθήσω να απαντήσω σε ερωτήσεις που μου τίθενται, ώστε να προσδώσω πρόσθετο κύρος στο βιβλίο μου.

Η λογική σου πράγματι παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον και πρέπει να το ομολογήσω, αλλά αυτό μάλλον εστιάζεται στον χώρο της ψυχολογίας και όχι του είδους του marketing που θεωρείς ως κίνητρο και συμφέρον !

Από τη στιγμή που εκδόθηκε το βιβλίο ‘Η Αθέατη Όψη του Ινδοευρωπαϊκού Ζητήματος’ και γνωστοποίησα την ταυτότητα μου στη συζήτηση αυτή, δεν μπορώ να συνεχίσω να αναλύω το θέμα απαξιώνοντας το βιβλίο μου με την τμηματική αναδημοσίευση του, καθώς αποτελεί πρωτογενή έρευνα.

Άλλωστε στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει να σου μένουν πολλά ερωτηματικά να αιωρούνται, την στιγμή που και σε εκείνη τη συζήτηση περί του βιβλίου μου στο phorum.gr, σου απάντησαν ικανοποιητικά οι εκεί συνομιλητές. Ο καθένας μπορεί κάνοντας μερικά κλικ να τα διαβάσει και να κρίνει τόσο την ποιότητα της αντιμετώπισης και την αξία των επιχειρημάτων της ομάδας των συνεργατών σου, όσο και εκείνα της αντίπαλης ομάδος.

Η επώνυμη αναφορά του συμπαθούς Εβραίου καθηγητή της γλωσσολογίας, γύρω από τις απόψεις μου περί παραγωγικών επιθημάτων, που προσεκόμισε στην τελευταία παρεμβολή του ο ‘άγνωστος’ μεταφορέας απόψεων, με χαροποίησε ιδιαίτερα διότι αν και τη βρίσκω ενδιαφέρουσα και αξιοπρόσεκτη, μοιραία αποβαίνει ελλιπής, διότι προφανώς περιορίζεται αποκλειστικά στην ανάλυση όσων στοιχείων παρέθεσα στην ιστοσελίδα μου και δεν δείχνει καθόλου ενήμερος για το υπόλοιπο των γλωσσολογικών ή άλλης φύσεως επιχειρημάτων μου, καθώς προκύπτει ως προφανές πως αν είχε μπει στον κόπο να διαβάσει το βιβλίο μου σίγουρα θα είχε και άλλα διαφορετικά στοιχεία να αντιμετωπίσει, και περισσότερο απαιτητικά θέματα να ζυγοσταθμίσει !

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2007, 10:25:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
quote:
Πελασγός
Χρησιμοποιώντας την επιεικέστερη διατύπωση λοιπόν, θα έλεγε κανείς πως εδώ μπήκες έχοντας ήδη μια διαμορφωμένη θέση για το συγκεκριμένο θέμα, και ότι σε εκείνη την συζήτηση του phorum.gr εμπεδώθηκε οριστικά και αμετάκλητα η βεβαιότητα σου ότι έκανες περίπατο αντιμετωπίζοντας τα επιχειρήματα μου!
Θα έλεγα ότι ορθώς αντιλήφθηκες πως έχω διαμορφωμένη θέση στο θέμα. Επίσης ορθώς αντιλήφθηκες πως πιστεύω ότι κάνω περίπατο απέναντι στα επιχειρήματά σου. Αυτή μου η πεποίθηση μάλιστα εδραιώνεται από την αδυναμία σου έστω και να άρθρώσεις αντίλογο πάνω σ'αυτά που λέω εγώ. Το μόνο που μπορώ να πω υπέρ τον επιχειρημάτων σου είναι ότι τους φέρθηκα με σεβασμό (ίσως και περισσότερο απ'ό,τι τους άξιζε) γιατί όντως τα βρίσκω πιό σοφιστικέ από π.χ. τον πρωτογονισμό τής Τζιροπούλου που ετυμολογεί το αστήρ από το ... αστήρικτος.
quote:
Πελασγός
Βέβαια όταν κάποιος συζητητής σου επεσήμανε ότι δεν κατέχεις καν την απαιτούμενη ορθογραφία ώστε να αποφύγεις χονδροειδή λάθη όπως ‘επείσης’ και ‘επιμένο’ δεν μπόρεσες να του απαντήσεις κάτι έτσι δεν είναι ; πως γίνεται από τη μια να κάνεις λάθη που κάνουν παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού και από την άλλη να καταπιάνεσαι με τόσο σύνθετα θέματα όπως οι παραγωγικές καταλήξεις και το πόσες ομοιότητες έχει η δοτική της Ελληνικής με πτώσεις άλλων γλωσσών;
Αυτά που λες είναι επιεικώς αστεία, εκτός αν είσαι ο ίδιος με τον χρήστη SOLON στο phorum, πράγμα που ειλικρινά θα με απαγοήτευε.
quote:
Πελασγός
μήπως αυτό δείχνει ότι κι εσύ μεταφέρεις απόψεις, και γνώσεις άλλων σε συνεργασία με τον ’άγνωστο’ κύριο τον οποίο χαιρετίζεις ως παλαιό γνώριμο και σε αυτή τη σελίδα;
Ασφαλώς κι'εγώ έχω στηριχθεί σ'αυτά που έχω διαβάσει. Ωστόσο δεν είναι εύκολο να βρεί κανείς είτε στο διαδίκτυο είτε σε βιβλία επιχειρήματα γιά κάτι που θεωρείται απαντημένο και δεν απασχολεί πιά την επιστημονική κοινότητα: Οτι δηλαδή δεν είναι η Ελληνική γλώσσα μητέρα όλων των ΙΕ γλωσσών. Ετσι, τα παραδείγματα τα σχετικά με το "θυγάτηρ" και "έπομαι" είναι καθαρά δικά μου.
quote:
Πελασγός
Η απάντηση μου βρίσκεται μέσα στο βιβλίο μου.
Ε δεν είναι κουτοπονηριά αυτή; Πρέπει δηλαδή να αγοράσουμε το βιβλίο σου γιά να έχουμε την απάντηση σε μία απλή ερώτηση; Τότε γιατί γράφεις στο internet και βάζεις μάλιστα και διαφημίσεις τού βιβλίου σου σ'αυτό;
quote:
Πελασγός
Αν νομίζεις ότι τα επιχειρήματά σου μπορεί να έχουν κάποια αξία, δημοσίευσε τα κι εσύ σε όποιο γνωστό έντυπο δεχθεί να τα φιλοξενήσει -επώνυμα όμως όπως εγώ- και θα σου απαντήσω.
Εγώ δεν έχω καμία φιλοδοξία να γράψω βιβλίο, αφού δεν λέω τίποτα το ιδιαίτερο: υποστηρίζω το αυτονόητο. Το ότι δεν επιχειρηματολογώ επώνυμα δεν έχει καμία σημασία. Αλλωστε δεν έχω κανένα διαπιστευτήριο στον χώρο τής γλωσσολογίας. Αυτό θα έπρεπε να σε ανησυχεί μάλλον παρά να σε καθησυχάζει. Δεν μπορείς να απαντήσεις ούτε στα επιχειρήματα ενός ερασιτέχνη γλωσσολόγου. Οσο γιά την απάντησή σου δεν με ενδιαφέρει αν είναι επώνυμη ή όχι, αφού ούτε κι'εσύ έχεις κανένα κύρος σ'αυτό τον χώρο. Απλώς η απουσία της μου δίνει το δικαίωμα να λέω ότι ξεσκέπασα άλλον έναν Ελληνοκεντρικό παραμυθά.
quote:
Πελασγός
Αλλιώς, το να προκαταλαμβάνεις μερικούς ανενημέρωτους αναγνώστες με σοφιστείες μέσα από την ασφάλεια της ανωνυμίας όπως καταλαβαίνεις είναι κάτι του οποίου η επίδραση θα περιοριστεί στους λίγους που έχουν την προδιάθεση να αγνοούν το προφανές και να ακολουθούν στα τυφλά τον πρώτο τυχόντα που κραδαίνει μια ασαφή ‘επιστημοσύνη’ στο ύφος του ως επαρκές κριτήριο και πρωτογενές επιχείρημα ...
Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι μιά πολύ καλή περιγραφή γιά το άτομό σου; Το μόνο που δεν κολάει είναι ότι έχεις δώσει ένα όνομα, το οποίο όμως δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
quote:
Πελασγός
Από τη στιγμή που εκδόθηκε το βιβλίο ‘Η Αθέατη Όψη του Ινδοευρωπαϊκού Ζητήματος’ και γνωστοποίησα την ταυτότητα μου στη συζήτηση αυτή, δεν μπορώ να συνεχίσω να αναλύω το θέμα απαξιώνοντας το βιβλίο μου με την τμηματική αναδημοσίευση του, καθώς αποτελεί πρωτογενή έρευνα.
Οσοι σοβαροί επιστήμονες εκδίδουν ένα βιβλίο επιδιώκουν να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με τα θέματα που θίγουν σε Συνέδρια κ.λ.π.
quote:
Πελασγός
Άλλωστε στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει να σου μένουν πολλά ερωτηματικά να αιωρούνται, την στιγμή που και σε εκείνη τη συζήτηση περί του βιβλίου μου στο phorum.gr, σου απάντησαν ικανοποιητικά οι εκεί συνομιλητές. Ο καθένας μπορεί κάνοντας μερικά κλικ να τα διαβάσει και να κρίνει τόσο την ποιότητα της αντιμετώπισης και την αξία των επιχειρημάτων της ομάδας των συνεργατών σου, όσο και εκείνα της αντίπαλης ομάδος.
Αν θεωρείς ότι τα επιχειρήματα τού seleykos απαντούν ικανοποιητικά στα ερωτήματά μου, σημαίνει ότι ούτε εσύ έχεις να πείς τίποτα καλύτερο. Επομένως πράγματι δεν πρέπει να απορεί κανείς που αποφεύγεις να απαντήσεις: δεν έχεις τίποτα να πείς. Οσο γι'αυτά που λες περί "συνεργατών" είναι κάτι που δεν ισχύει. Μάλιστα δεν υποτιμά και όσους εμένα και όσους έχουν απόψεις παρόμοιες μ'εμένα. Ισως να λειτουργείς εσύ έτσι στο internet και υποθέτεις ότι έτσι κάνουν κι'αλλοι. Π.χ. οι Menandros και SOLON είναι δικοί σου "συνεργάτες"; Να τους χαίρεσαι. Ο seleykos πάντως (στον οποίο μιλώ με τον τρόπο που δεν σου άρεσε) δεν είναι και τον θεωρώ πολύ πιό γνήσιο από σένα, παρά τις τρέλες που λέει και τον τρόπο με τον οποίο τού απαντώ.
quote:
Πελασγός
Η επώνυμη αναφορά του συμπαθούς Εβραίου καθηγητή της γλωσσολογίας, γύρω από τις απόψεις μου περί παραγωγικών επιθημάτων, που προσεκόμισε στην τελευταία παρεμβολή του ο ‘άγνωστος’ μεταφορέας απόψεων, με χαροποίησε ιδιαίτερα διότι αν και τη βρίσκω ενδιαφέρουσα και αξιοπρόσεκτη, μοιραία αποβαίνει ελλιπής, διότι προφανώς περιορίζεται αποκλειστικά στην ανάλυση όσων στοιχείων παρέθεσα στην ιστοσελίδα μου και δεν δείχνει καθόλου ενήμερος για το υπόλοιπο των γλωσσολογικών ή άλλης φύσεως επιχειρημάτων μου, καθώς προκύπτει ως προφανές πως αν είχε μπει στον κόπο να διαβάσει το βιβλίο μου σίγουρα θα είχε και άλλα διαφορετικά στοιχεία να αντιμετωπίσει, και περισσότερο απαιτητικά θέματα να ζυγοσταθμίσει!
Η αναφορά τού καθηγητή σ'εσένα δικαίως σε χαροποίησε αφού έκανε τον κόπο να ασχοληθεί ΄με τις απόψεις σου. Οσο γι'αυτό το παραμύθι ότι "μπορεί να καταρρίπτετε τα επιχειρήματά μου που εμφανίζονται στο internet αλλά στο βιβλίο έχω κι'άλλα" είναι εξαιρετικά κωμική: Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θέλει να προβάλλει το βιβλίο του μέσα από το internet όπως έκανες εσύ, παρουσιάζει σ'αυτό τα πιό δυνατά του σημεία γιά να προσελκύσει τον κόσμο και δεν τα κρύβει μόνο στο βιβλίο όπως υπονοείς εσύ.

Οχι Πελασγέ, δεν θα σου κάνω την χάρη να αγοράσω το βιβλίο σου. Αντιθέτως, θα προβάλλω όπου μπορώ στο internet το γεγονός ότι φυγομαχείς ώστε να προειδοποιήσω και όσους σκεφτόταν να το αγοράσουν. Αυτοί ας κρίνουν.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seleykos
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2007, 17:54:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seleykos
Λεπορελλο γιγαντα
Αρχισες σοβαρα εδω μεσα αλα φανταζομαι οτι στο τελος θα καταφυγεις στο γνωστο σου οπλοστασιο.
1) οτι τα στοιχεια ειναι τυχαια
2) οτι οι αλλοι ειναι μπιπΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2007, 21:59:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν ο κύριος Σκανδάλης(σ.σ. Πελασγός) ήταν ποδοσφαιριστής, σίγουρα θα είχε μεγάλες ικανότητες στην ντρίμπλα. Κοιτάξτε πώς προσπαθεί να αποφύγει για ακόμη μία φορά να δώσει απαντήσεις οι οποίες είναι απαραίτητες να δοθούν διότι αφορούν - τουλάχιστον οι πιο πολλές - στο ξεκίνημα, στη βάση της θεωρίας του.

Εψαξε τα σχόλια του φίλου Leporello σε άλλη διαδικτυακή συζήτηση, εντόπισε σημεία που τάχα μου δείχνουν απαξίωση προς τις απόψεις που περιγράφονται στο βιβλίο, επικαλείται ξανά το αστείο "επιχείρημα" περί ανωνυμίας, περιπαίζει τα 1-2 ορθογραφικά λαθάκια του Leporello(που φυσικά όποιος έχει λίγο μυαλό καταλαβαίνει ότι πρόκειται για φυσιολογικά ορθογραφικά λάθη που κάνουμε όλοι όταν γράφουμε είτε από απλή απροσεξιά είτε από βιασύνη)διαπράττωντας ουσιαστικά αυτό για το οποίο ο ίδιος κατηγορησε εμένα σε προηγούμεη φάση της συζήτησης, δηλαδή για δήθεν εμπάθεια και κοροϊδευτικό ύφος. Το αστείο είναι ότι νομίζει πως οι αναγνώστες μπορεί να του δώσουν δίκιο επειδή οι υπόλοιπες απαντήσεις βρίσκονται(λέμε τώρα) στο βιβλίο του!!!

Καλή η ντρίμπλα σου Πελασγέ, αλλά θα έπρεπε να ξέρεις ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται!

quote:
Πελασγός
Όπως δεν θέλησα να εμπλακώ σε εκείνη τη συζήτηση του phorum.gr αν και με αφορά άμεσα, όπως δεν απάντησα επί της ουσίας σε άλλους ‘αγνώστους’ νεοφώτιστους μεταφορείς απόψεων στο θέμα,
................................................
Η επώνυμη αναφορά του συμπαθούς Εβραίου καθηγητή της γλωσσολογίας, γύρω από τις απόψεις μου περί παραγωγικών επιθημάτων, που προσεκόμισε στην τελευταία παρεμβολή του ο ‘άγνωστος’ μεταφορέας απόψεων, με χαροποίησε ιδιαίτερα διότι

Αξιότιμε κύριε Σκανδάλη ή αλλιώς προελληνικέ κάτοικε του ελλαδικού χώρου ή αλλιώς σοφέ νομοθέτη της αρχαίας Αθήνας και εφαρμογέα της Σεισάχθειας,

Με κολλακεύει ιδιαίτερα ο χαρακτηρισμός σας ώς "άγνωστος μεταφορέας απόψεων". Σκέφτομαι μάλιστα να τον χρησιμοποιήσω σε ενδεχόμενη ανανέωση της ψηφιακής μου υπογραφής. Εχω την τιμή να σας διαβεβαιώσω ότι όπου αλλού στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, σε βιβλία, σε καφενεία, σε καφετέρειες, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε παραλίες της Αττικής και οπουδήποτε αλλού γενικά, καταφέρω να αλλιεύσω απόψεις που απομυθοποιούν τις θέσεις του βιβλίου σας, θα το πράξω με την ανάλογη ευχαρίστηση.

Σας εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές μου για καλές πωλήσεις στο βιβλίο σας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για έκδοση δεύτερου τόμου, για την απομυθοποίηση του οποίου θα ηγηθώ της προσπάθειας αναζητησης νέων απόψεων καθηγητών και άλλων επιστημονικών πηγών, διατηρώντας έτσι τον χαρακτηρισμό που μου αποδώσατε, κάτι το οποίο, όπως ανάφερα και παραπάνω, με χαροποιεί ιδιατέρως.

Πολλά φιλάκια,

Jimmy81

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 06/07/2007 22:03:25

Edited by - Agnostic on 06/07/2007 22:08:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2007, 15:19:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ μου φίλε Leporello, Kynikos, Agnostic, Jimmy81, τουκιθεμπλόμ, Junk95, Lamogio, Foscilis ή όπως αλλιώς θα μεταμφιεσθείς μελλοντικά ‘ανανεώνοντας’ την ψηφιακή σου υπογραφή, χαίρομαι που αυτοβούλως αποκάλυψες έστω και μία από τις άλλες μορφές σου. Ίσως κάποιοι να με θεωρούσαν και συνωμοσιομανή αν δεν με βοηθούσες και συ λίγο…

Το ότι δεν απαντώ επί της ουσίας δεν σημαίνει ότι δεν σου απαντώ καθόλου. Δεν σημαίνει ακόμη ότι φυγομαχώ.

Σε διαβεβαιώ κατ’ αρχάς ότι κανενός είδους ενόχληση δεν θα μπορούσε ποτέ να με ενοχλήσει λιγότερο από το γεγονός ότι δεν θα αγοράσεις το βιβλίο μου !

Αν πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να θεωρήσω ως ενόχληση και να προέρχεται από σένα, αυτό θα ήταν ακριβώς το να σταματούσες να προβάλλεις όπου μπορείς στο διαδίκτυο, την τηλεόραση, σε βιβλία, σε καφενεία, σε καφετερίες, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε παραλίες της Αττικής και οπουδήποτε αλλού γενικά, καταφέρεις να αλιεύσεις απόψεις που απομυθοποιούν τις θέσεις μου, και να προειδοποιείς με αυτοθυσία όσους τυχόν θα σκεφτόταν να αγοράσουν το βιβλίο μου ! Με δεδομένο ότι παρακολούθησα και σε άλλους δικτυακούς τόπους, τον φανατισμό και την εμπάθεια με την οποία κατασκευάζεις και διατυπώνεις τα ‘επιχειρήματα’ σου, το να σταματήσεις την καμπάνια σου θα σήμαινε την απώλεια ενός ασήμαντου μεν, αλλά ιδιόμορφου και κάπως ‘σοφιστικέ’ διαφημιστικού πόρου !

Στην πραγματικότητα για να μην φανώ αχάριστος θα έπρεπε μάλλον να σε ευχαριστήσω. Εσύ είσαι η αιτία που με έκανε να διαπιστώσω την ματαιότητα της λασπομαχίας και να διακόψω την συζήτηση αυτή πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, (ήταν η εποχή που είχα αρχίσει να σε εντοπίζω και να σε κατονομάζω ως πολύποδα και χαμαιλέοντα) για να καθίσω να γράψω αυτό το βιβλίο.

Αν ξαναδιαβάσεις τις πρώτες σελίδες αυτής της συζήτησης, θα δεις ότι και εγώ αποδεχόμενος την αληθοφάνεια της ΙΕ θεωρίας, ξεκίνησα να θεωρώντας ως δεδομένο την ύπαρξη μιας πρωτο-ΙΕ φυλής η οποία μετέδωσε με μητρογονική πορεία τα γλωσσικά χαρακτηριστικά της στις υπόλοιπες ‘ΙΕ’ γλώσσες. Η πρώτη συνειδητοποίηση που με έκανε να αρχίσω να αμφιβάλλω γι αυτήν την αποδοχή, ήταν ότι η αλήθεια γύρω από το ζήτημα –όποια και να είναι αυτή- δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να υποστηρίζεται τόσο έντονα από ανθρώπους που γράφουν με τόση εμπάθεια και τόσο μίσος ενάντια σε κάθε αντίθετη άποψη ! Η αλήθεια και η εμπάθεια συνήθως δεν συμβαδίζουν!

Εσύ με βοήθησες με τους λανθασμένους χειρισμούς σου να κατανοήσω ποιο είναι το πρόβλημα που μας εμποδίζει να διακρίνουμε το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του σχηματισμού των γλωσσικών συγγενειών. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει για πάρα πολλούς αυτή ακριβώς η αποσπασματική αντιμετώπιση των επιμέρους στοιχείων, που αποπροσανατολίζει και αποτρέπει τον κάθε ενδιαφερόμενο από το να διακρίνει την πορεία της εξέλιξης του φαινομένου, εξαναγκάζοντας τον να παραμένει τελματωμένος σε ατέρμονες αναλύσεις όπου με πάσης φύσεως σοφιστείες εύκολα του δημιουργούνται τεχνητά αδιέξοδα . Η υπερπληροφόρηση άλλωστε στηρίζει την παραπληροφόρηση προς κάθε κατεύθυνση, και δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθούσες πάντα να θάψεις τα post μου με ογκώδη κατεβατά από δηθενικά ‘επιχειρήματα’ προσθέτοντας ανάμεσα τους άφθονα τμήματα άλλων post !

Όσον αφορά την ανάμιξη μου στις διαδικτυακές συζητήσεις, καταλαβαίνω ότι για σένα μια σχετική δήλωση δεν μπορεί να σημαίνει κάτι και έτσι δεν την απευθύνω σε σένα.
Όμως επειδή η συζήτηση είναι δημόσια και μια και εσύ το έθιξες, αισθάνομαι πως οφείλω να δηλώσω σε αυτό το post ότι δεν έχω συνεργάτες στο διαδίκτυο όπως το φαντάζεσαι, είτε αυτοί θα λέγονταν Menandros, Seleykos, Solon ή οποιοσδήποτε άλλος με υποστήριξε στην μακρόχρονη αυτή συζήτηση στο esoterica. Το ότι έχεις εσύ δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έχω κι εγώ, και το ότι έχεις εσύ αποδεικνύεται στον οποιονδήποτε έχει την υπομονή να παρακολουθήσει την ενορχήστρωση των ‘απόψεων’ σας και τον χρονισμό των παρεμβάσεων σας στις συζητήσεις.

Αισθάνομαι επίσης για τους ίδιους λόγους, την ανάγκη να επαναδιατυπώσω για τους υπόλοιπους αναγνώστες το γιατί δεν απαντώ πλέον επί της ουσίας σε οποιοδήποτε μεμονωμένο στοιχείο εκσφενδονίζεται τελευταία ως ‘επιχείρημα’.

Παραμένω πάντα κατά των μεμονωμένων ‘αποδείξεων’, και εναντίον της ασύμμετρης προς το τεράστιο αυτό θέμα αποσπασματικής αντιμετώπισης στοιχείων όπως ανέλυσα παραπάνω. Οποιοδήποτε στοιχείο, όσο αληθοφανές ή τρανταχτό και αν δείχνει, δεν μπορεί ποτέ να καλύψει με την όποια μερική αλήθεια τυχόν φέρει, την συνολική αλήθεια που κρύβεται γύρω από ένα τόσο σύνθετο ζήτημα, εκτεταμένο σε πολλές χρονικές, τοπικές, γλωσσικές και εννοιολογικές διαστάσεις.

Παραφράζοντας μια παλαιότερη περιγραφή μου στην παρούσα συζήτηση, που είναι ενδεικτική για το πώς αντιλαμβάνομαι την αντιμετώπιση, την αξιολόγηση και την ενσωμάτωση στοιχείων σε ένα ενιαίο αποδεικτικό σύνολο, θα παραθέσω το κομμάτι αυτό που έγραψα προσπαθώντας τότε να παροτρύνω τους συμμετέχοντες σε συνεργασία και όχι σε στείρα αντιπαλότητα:
------------------------------------------------
Ας υποθέσουμε ότι η αλήθεια για την ύπαρξη της φυλής που ψάχνουμε είναι ένα αγγείο. Ένα αρχαίο αγγείο του οποίου τα κομμάτια είναι διάσπαρτα και θαμμένα σε μια μεγάλη περιοχή. Με βάση τα κομμάτια που ήδη έχουμε ας προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε το περίγραμμα του, εφαρμόζοντας και συγκολλώντας τα πάνω σε ένα εύπλαστο υλικό από νηφαλιότητα και συνεργατικότητα, που θα χρησίμευε ως καλούπι. .

Σε δεύτερη φάση προσκομίζουμε όσα περισσότερα κομμάτια βρίσκουμε ο καθένας σκάβοντας στο διαδίκτυο, αλλά και πιο ουσιαστικά σε βιβλία, με πρωταρχικό κριτήριο την εφαρμογή, το δέσιμο δηλαδή, με τα υπάρχοντα κομμάτια, κάτι που θα πιστοποιούσε την ύπαρξη αλήθειας. Κανένα κομμάτι δεν έχει την παραμικρή αξία εφόσον παραμένει θραύσμα. Την αποκτά αποκλειστικά και μόνον μόλις δέσει με τα άλλα διότι τότε παύει να είναι ένα απόσπασμα και γίνεται μέρος ενός συνόλου.

Ας προσπαθήσουμε να φέρουμε όσα κομμάτια μπορεί ο καθ’ ένας αρκεί τουλάχιστον με την πρώτη ματιά να δείχνουν ότι δένουν, χωρίς να τα εκθειάζουμε ή να τα απορρίπτουμε προτού βεβαιωθούμε πως εφαρμόζουν καλά, και στην πορεία τα υποβάλουμε σε σχολαστικότερο έλεγχο για να το εξακριβώσουμε. Σε ένα τόσο εκτεταμένο τόπο όπου τα περισσότερα στοιχεία είναι θαμμένα από τον χρόνο και καλυμμένα από το φως, είναι καλύτερα να πετάξουμε από πάνω τους προσπαθώντας να διακρίνουμε έστω το περίγραμμά τους, παρά να σκάβουμε τυχαία και μεμονωμένα σε μεγάλο βάθος κάθε 5 μέτρα και όπου μας βγάλει !

Το συναρπαστικό στην περίπτωσή μας είναι ότι τα κομμάτια που συγκεντρώνονται, επειδή είναι εκ φύσεως αντίγραφα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από τον καθένα για να φτιάξει το δικό του αγγείο, αφήνοντας απ’ έξω όσα κομμάτια δεν θεωρεί πως εφαρμόζουν απόλυτα με το αγγείο του ! Έχοντας την δυνατότητα παραγωγής αντιγράφων δεν χρειάζεται να πω πόσο αστείο είναι να προσπαθεί κανείς να σπάσει το αγγείο του άλλου, γιατί από μόνο του παραπέμπει συνειρμικά σε παιδικό σταθμό!

Η έρευνα τούτη ανταμείβει τον χρόνο σου όταν συναρμολογείς το δικό σου αγγείο, και όχι όταν τον σπαταλάς παρατηρώντας τον άλλο αν χτίζει το δικό του σωστά και να ωρύεσαι νομίζοντας πως ότι δεν το κάνει !!

Επίσης αν πρέπει να αξιολογήσουμε την όλη εργασία, πόση ικανότητα και πόση αντίληψη χρειάζεται να έχει αυτός που χτίζει, και πόση αυτός που καταστρέφει ; Και ποιος από τους δύο αποκομίζει κάτι στο τέλος ;
----------------------------------------------------------------------------

Η αντίληψη μου λοιπόν ήταν πάντα πως ο καθένας θα πρέπει να προσπαθεί να δομήσει μια ολοκληρωμένη αντίληψη για το θέμα και όχι να στηρίζεται στην αβεβαιότητα της όποιας αλήθειας ενός θραύσματος.

Βλέπουμε επομένως γιατί δεν πρόκειται για φυγομαχία. Η παράθεση των επιχειρημάτων μου στην ιστοσελίδα μου (www.aegean-theory.gr) είναι περιορισμένη, και σκοπό δεν είχε βέβαια να δώσει το σύνολο των αποδείξεων, αλλά ένα δείγμα από το οποίο εκτός των άλλων να συνάγεται ότι η εργασία μου δεν είναι αντιγραφή κάποιας άλλης, ούτε μεταφορά απόψεων τρίτων, αλλά ότι αποτελεί πρωτογενή έρευνα, και ως τέτοια δεν θα ήταν φρόνιμο να δοθεί τμηματικά στο διαδίκτυο.

Δεν αποτελεί κατά συνέπεια το υλικό της ιστοσελίδας αποδεικτικό στοιχείο από μόνο του, αλλά με βάση το παραπάνω παράδειγμα, μπορούμε να το θεωρήσουμε ως ένα τμήμα από τα θραύσματα του αγγείου που συμπληρώνεται και συνδυάζεται με τα υπόλοιπα στοιχεία που βρίσκονται στο βιβλίο ‘Η Αθέατη Όψη του Ινδοευρωπαϊκού Ζητήματος’ και τα στοιχεία αυτά δεν είναι μόνο γλωσσολογικά, αλλά συνδυάζονται με άλλα γεωλογικής, ιστορικής, αρχαιολογικής και ανθρωπολογικής φύσεως. Αν έπρεπε να αποδείξω και να αντικρούσω κάτι, αυτό, σύμφωνα με την παραπάνω δεδηλωμένη αντίληψη μου (Φεβ. 2004), θα έπρεπε να γίνει με το σύνολο των στοιχείων που διαθέτω. Ως σύνολο λοιπόν παρέθεσα την πολυεστιακή απόδειξη μου για το εν λόγω ζήτημα στο βιβλίο μου και αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος που παραπέμπω σε αυτό για απαντήσεις.

Κατά τ΄άλλα, σε ευχαριστώ για την μέχρι τώρα ‘θερμή’ συνεργασία με τα ‘παιδιά’ σου και ευελπιστώ σε μια ακόμα πιο χρήσιμη ‘ανταλλαγή’ απόψεων στο μέλλον :) …


Φιλικά

Πελασγός
www.aegean-theory.gr


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2007, 20:52:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Αξιότιμε κύριε Σκανδάλη ή αλλιώς προελληνικέ κάτοικε του ελλαδικού χώρου ή αλλιώς σοφέ νομοθέτη της αρχαίας Αθήνας και εφαρμογέα της Σεισάχθειας,

Μερικές επισημάνσεις για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

1) Διακρίνεστε πράγματι από μπόλικη δόση συνομωσιολογίας. Προσωπικά μόνο άλλο ένα ψευδώνυμο έχω, αυτό του Jimmy81 στον διαδικτυακό χώρο του phorum.gr. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τους σχετικούς συντονιστές ή διαχειριστές των ανάλογων ιστοσελίδων.
Επομένως η ταύτιση που επιχειρήσατε να κάνετε μεταξύ εμού και των λοιπών ψευδωνύμων είναι παντελώς ατυχής. Δυστυχώς για εσάς, υπάρχουν αρκετοί ξεχωριστοί αναγνώστες που διαφωνούν όλο αυτό τον καιρό με τις απόψεις σας(γιατί άραγε?).

2) Θα ήταν πολύ πιο έντιμο και ειλικρινές να παραδεχτείτε απλά ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να δώσετε τις απαιτούμενες απαντήσεις στις ερωτήσεις / ενστάσεις που σας τέθηκαν σχετικά με την θεωρία σας. Το να επικαλείστε σπασμένα αγγεία από τα κομμάτια των οποίων αναζητάμε το πλήρες περίγραμμα κτλ, αποτελεί άλλο ένα φιλολογικό τέχνασμα υπεκφυγής εκ μέρους σας, κάτι που έχετε πράξει κατ'επανάληψη όταν το Πρωτοελληνικό προϊστορικό σας πλοίο αντιμετώπιζε δυνατές φουρτούνες και ερχόταν "τούμπα"

3) Το παραμύθι περί λοιπών στοιχείων πέραν των γλωσσικών, προκειμένου να σχηματιστεί μια περισσότερο ολοκληρωμένη θεωρία αφήστε το στην άκρη γιατί δεν ξεγελάει ούτε και τους πιο αφελείς. Εχω καταθέσει από τη σελίδα 26 πληθώρα αρχαιολογικών, ανθρωπολογικών, ιστορικών, μυθολογικών κτλ στοιχείων καθώς και έρευνες κοινωνιολόγων, συγκριτικών φιλόλογων και άλλων επιστημόνων μέσα στο κείμενο "Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ" πράγμα που δεν σας άρεσε γιατί προφανώς σας έφερε σε δύσκολη θεση. Δυστυχώς για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας, η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία αν και έχει κατά βάση γλωσσολογικό κορμό, βρίσκει στήριξη και από άλλους επιστημονικούς κλάδους.

4)Το παραμύθι περί εμπάθειας, έλλειψης σοβαρότητας, ύβρεων κτλ αφήστε το επίσης στην άκρη, διότι το "alter ego" σας, στο phorum.gr που αμαυαρώνει το όνομα του μεγάλου νομοθέτη της αρχαίας Αθήνας, κατέφυγε συχνά σε τέτοια σχόλεια εμπάθειας,αφορισμών,κοροϊδίας, εμπαιγμών των ψευδωνύμων των άλλων χρηστών. Χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι αυτό που ακολουθεί

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=57216&postdays=0&postorder=asc&start=375

Ταleporε γραφιάκο είσαι και αστείος εκτός από ταλαίπωρος ! Κοίτα καημένε να συμμορφώσεις τον εαυτό σου πρώτα και άσε τους άλλους ! Εσύ δεν είσαι σε θέση να απαγορεύσεις στη γελοιότητα να δραπετεύει από τον ακυρωμένο εγκέφαλο σου, και τολμάς να απαγορεύεις οτιδήποτε στους άλλους ? Εσένα ποιος σου απαγορεύει να διασύρεις την ιστορία αυτού του τόπου πουλημένε γραφιάκο ? Νομίζεις ότι θα βάλω καμιά πλερέζα αν με πεις μαλάκα ? Μήπως είσαι ικανός για τίποτε άλλο εκτός από το να καταφεύγεις σε απλοϊκές χυδαιότητες ? Η μήπως είναι ο κρετινικός συνοδοιπόρος σου ο φαλάσα που ενεργοποιείται μόνο για να βρίσει οτιδήποτε Ελληνικό και να βγάλει το κόμπλεξ απ΄το φτύσιμο που έχει φάει ? Αστείε γραφιάκο έχεις την ψευδαίσθηση ότι περιμένω απάντηση επί της ΟΥΣΙΑΣ από ΣΕΝΑ ?

Αυτός ήταν ο κύριος Σκανδάλης σε ένα αλησμόνητο ρεσιτάλ ευγένειας

5) Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι έχω εκδόσει κι εγώ όχι βιβλίο αλλά περιοδικό, μέσα στο οποίο πιθανόν θα βρείτε αρκετά θέματα που σας ενδιαφέρουν. Τα 5 τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα μπορείτε να τα βρείτε συνοπτικά στον δεσμό
http://strouganews.blogspot.com/2007/04/blog-post_3244.html

αν και η πρωτογενής(έκλεψα την λέξη από εσάς ως γνήσιος μεταφορέας απόψεων) έρευνα και δημοσιοποίηση έγινε εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7853&whichpage=7&ARCHIVE=
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=8&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=7853
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=9&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=7853

Ειδικά θέματα όπως το

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΚΟΥ ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ - ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ, ΑΝΝΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΨΕΜΑΤΙΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΩΝ:ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΞΙΑΔΗΣ-Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

καθώς και το

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ. «ΠΩΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟ 10.000 Π.Χ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΕΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΤΟ 6.300 Π.Χ.!!!». ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ!

ταιριάζουν γάντι με τη θεωρία της βυθισμένης Αιγηίδος και μπορεί μάλιστα να σας βοηθήσουν στην εύρεση νέων συγκλονιστικών στοιχείων για δεύτερο συγγραφικό έργο που θα ανατρέψει το κατεστημένο των Ινδοευρωπαϊστών γλωσσολόγων

Κλείνοντας θα πω ότι αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για δύο λόγους:

1) Για το γέλιο που μας προσφέρετε
2) Διότι παραδείγματα όπως η προβολή του βιβλίου σας εδώ και η ταυτόχρονη κατάρριψη του βασικού αρχικού του σκέλους, απέδειξε πόσο αναγκαίο είναι να προσέχει ο κόσμος τα βιβλία που αγοράζει των ελλαδέμπορων ελληνοκεντρικών πλασιέ, οι οποίοι συνεχώς εξαπατούν το κοινό, πλασάρωντας παραϊστορία, ψευδοαρχαιολογία, φαντασιοπληξία και συνομωσιολογία.

Μετά τιμής,

Ο "άγνωστος μεταφορέας απόψεων"

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2007, 09:04:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ άγνωστε μεταφορέα απόψεων,

Αν νομίζεις ότι βρήκες κάποιον επί τέλους να ασχοληθεί μαζί σου κάνεις λάθος,

Αν νομίζεις ότι θα με κάνεις να τρέχω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας πάλι κάνεις λάθος.

Αν νομίζεις ότι μπορείς να προσπερνάς όλα σου τα προβλήματα ‘αφήνοντας τα στην άκρη’, εδώ κι αν κάνεις λάθος. Στο τέλος θα ψάχνεις άκρη και δεν θα ξέρεις από που να αρχίσεις.

Αν νομίζεις ότι θα καταφέρεις να με ταυτίσεις με τους γραφικούς που μας αράδιασες, ας το καλύτερα … το έχουμε ξαναδεί το έργο ….δεν πιάνει ! Έχουν και οι άλλοι νου και γνώση, μην νομίζεις ότι έχεις πατεντάρει τις ιδιότητες αυτές.

Αν νομίζεις ότι θα θυμώσω με τη λάσπη που μου πετάς κάνεις λάθος .. είσαι μάλλον αξιοθρήνητος αλλά δεν μπορώ να θρηνήσω και εγώ για σένα.

Χαίρομαι απλά που με δικαιώνεις στο ότι διέκρινα από την αρχή ότι είσαι ο μοναδικός που δεν αξίζει τον χρόνο μου να απαντώ καν... ευτυχώς που μας παρουσίασες το άυλο ‘περιοδικό’ σου (sic) όπου γράφεις μέσα αποκλειστικά ότι σε εκφράζει. Είναι ένα πρώτης τάξεως ψυχογράφημα για όσους κατανοούν την γραφή ανάμεσα στις γραμμές.

Θα σου πρότεινα να μην χαίρεσαι τόσο για τον τίτλο που βιάστηκες να αποδεχθείς με ευχαρίστηση. Προσπάθησε από άγνωστος μεταφορέας απόψεων άλλων, να γίνεις κι εσύ γνωστός αναμεταδότης δικών σου ιδεών για να βρεις ανθρώπους να ασχοληθούν μαζί σου.

Το διαδίκτυο δεν είναι υποκατάστατο της πραγματικότητας. Μην καταφεύγεις σε αυτό με τη μάσκα του αγνώστου για να λύσεις προβλήματα που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις στην πραγματική σου ζωή. Ασχολήσου με κάτι πιο χειροπιαστό από το τριγυρίζεις στα site και να κατακρίνεις τους άλλους… η ανεργία είναι πάντα μήτηρ κακών.

Αντίο


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2007, 12:09:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Θα παρακαλούσα τους συμμετέχοντες να επιδείξουν ψυχραιμία στις τοποθετήσεις τους και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους.
Αν μη τι άλλω, είναι κρίμα να παρατηρείται μια "έξαψη" σε ένα θέμα τόσων σελίδων όπου έχουν κατατεθεί τόσες πολλές πληροφορίες και παρακολουθείται από αρκετούς ανθρώπους - είτε αυτοί είναι μέλη είτε είναι απλοί αναγνώστες.

Θα πρότεινα λοιπόν στους φίλους που συμμετέχουν να δώσουν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα διαλόγου...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2007, 13:03:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ Dying_Incubus

Εκτιμώ την παρέμβαση σου και ασπάζομαι τις ανησυχίες σου. Οι ευγενείς παραινέσεις αρμόζουν και απευθύνονται σε νοήμονες πολιτισμένους ανθρώπους και ως τέτοιες τις αποδέχομαι και θα τις εφαρμόσω επειδή θεωρώ ότι ανήκω στην περιορισμένη αυτή ομάδα.

Θα το εκτιμούσα όμως ακόμη περισσότερο αν έβλεπα και μια προσπάθεια αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης αυτών που δεν περιορίζονται από πολιτισμικές καταβολές και δεν έχουν ενδοιασμούς στο να διασύρουν αισχρά οποιονδήποτε αντιτίθεται στις κατεστημένες απόψεις.

Ο δικαστής οφείλει να τηρεί ίσες αποστάσεις προς τους εναγόμενους μέχρι να αποδειχθεί το έγκλημα κάποιου εξ αυτών. Όταν όμως το έγκλημα καταγράφεται μπροστά στα μάτια όλων, εάν τηρούνται ίσες αποστάσεις πως θα διαφυλαχθεί το κύρος του δικαστή ;

Με εκτίμηση

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2007, 14:21:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε Πελασγέ, δεν θεωρώ τον εαυτό μου δικαστή και γενικά δε μπορώ τα δικαστήρια!
Για αυτό το λόγο άλλωστε δε με έλκυε κι η Νομική ως κλάδος...

Σχετικά με την αποτελεσματικότερη παρέμβαση που αναφέρεις, πιστεύω πως υπό αυτές τις συνθήκες η επέμβαση μου ίσως είναι κι η πιο αποτελεσματική.
Έχοντας διαπιστώσει το γεγονός ότι η δική σου συμμετοχή κινείται σε γενικές γραμμές σε πολύ καλά κι ορθά πλαίσια κι η συνεισφορά σου είναι δημιουργική στις Συζητήσεις κι έχοντας διαπιστώσει ότι κι η συμμετοχή του Agnostic συγκεντρώνει παρόμοια χαρακτηριστικά, θεωρώ ότι προς το παρόν η παρέμβαση μου είναι αρκετή.
Γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε 2 ανθρώπους που έχουν επιδείξει μια πολύ καλή συμμετοχή στις Συζητήσεις μας κι έχουν αποδεδειγμένα δείξει ότι δεν προβαίνουν σε συγκρούσεις συχνά.

Χαίρομαι λοιπόν για την δική σου δέσμευση να τηρήσεις πιο χαμηλούς τόνους και θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα πράξει κι ο Agnostic.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2007, 11:34:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
Στο χωριό μου λένε: Απορία ψάλτου βηξ! Βλέπω λοιπόν ότι σε έχει πιάσει μεγάλος βήχας Πελασγέ, αφού δεν έχεις τίποτα να πεις επί τής ουσίας και αναλώνεσαι σε θεωρίες συνομωσίας, καθώς και διάφορα παχιά λόγια γιά την δήθεν "πολυεπίπεδη" (ή μήπως είναι πολυεδρική) θεωρία σου. Εχω να πω μόνο τα εξής:

quote:
Πελασγός
Αγαπητέ μου φίλε Leporello, Kynikos, Agnostic, Jimmy81, τουκιθεμπλόμ, Junk95, Lamogio, Foscilis ή όπως αλλιώς θα μεταμφιεσθείς μελλοντικά ‘ανανεώνοντας’ την ψηφιακή σου υπογραφή, χαίρομαι που αυτοβούλως αποκάλυψες έστω και μία από τις άλλες μορφές σου. Ίσως κάποιοι να με θεωρούσαν και συνωμοσιομανή αν δεν με βοηθούσες και συ λίγο…
Εκτός από συνωμοσιομανής μάλλον έχεις και μανία καταδίωξης. Ετσι, πιστεύεις ότι όλοι όσοι έχουν αντίθετες απόψεις από εσένα είναι στην πραγματικότητα ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με 'σένα. (ενώ προφανώς όλοι οι άλλοι συμφωνούν με σένα! ). Και γιά να σοβαρευτούμε, είμαι προφανώς ο ίδιος με τον χρήστη Leporello τού phorum. Οι I.P. διευθύνσεις απ'όπου μπαίνουμε είναι νομίζω διαθέσιμες στους διαχειριστές τού esoterica, οπότε τους εξουσιοδοτώ να αποκαλύψουν αν ταυτίζομαι με κάποιον από τους χρήστες που ανέφερες. Σε προκαλώ δε να κάνεις κι'εσύ να μας πεις αν είσαι ο ίδιος με τον χρήστη SOLON του phorum.

Το γεγονός ότι λες πως δεν μπορείς να απαντήσεις σε "αποσπασματικά" επιχειρήματα είναι τουλάχιστον γελοίο: Αν είχες σοβαρότητα, πριν τολμήσεις να εκδόσεις βιβλίο, θα είχες σκεφθεί όλες τις αντιρήσεις που μπορούσε να έχει κάποιος και θα είχες βρεί την απάντηση. Και δεν χρειάζεται να πεις κάτι γιά τις γραμματικές πτώσεις που αναφέρω (να μη σε μπερδεύω κι'όλας). Πες μας γιατί οι "παραγωγικές καταλήξεις" (που λες κι'εσύ) δεν απαντώνται στην Αρχαϊκή περίοδο. Η πες ποιό είναι το ρήμα που συνδέεται με την λέξη θυγάτηρ. Αυτά είναι βασικά σημεία τής θεωρίας σου και δεν ξέρεις την απάντηση;

Με την βεβαιότητα ότι ξεσκέπασα ένα τσαρλατάνο, σε χαιρετώ καθόλου φιλικά

Leporello


_______________________________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟΥ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ.
17/07/2007
_______________________________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2007, 09:20:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητέ συντονιστή Dying_Incubus

Σέβομαι τον ρόλο σου και φυσικά δεν εννοούσα ότι τον αντιστοιχώ κατά γράμμα με αυτόν του δικαστή παρά μόνον ως προς την ευρύτερη έννοια της απόδοσης ευθυνών για το υπάρχον κλίμα έντασης, και ο παραλληλισμός ήταν εντελώς καλοπροαίρετος μια και προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου άβολα με τα δικαστήρια …

Θα σου ζητούσα λοιπόν, επειδή θέλω να παραμείνω συνεπής στην υπόσχεση μου και εφ’ όσον πιστεύεις ότι η παρέμβαση σου θα είναι αποτελεσματική, να σε παρακαλέσω να απευθύνεις την ίδια έκκληση στους συνομιλητές Leporello και Agnostic, οι οποίοι παρ’ όλη την εκτενή παροχή εξηγήσεων που έχω κάνει στις 2 τελευταίες σελίδες, εξακολουθούν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν λόγω του προκλητικού τους ύφους και των εξυβριστικών προσβολών τους να με εξαναγκάσουν να τους απαντήσω επί της ουσίας.

Θα ήθελα λοιπόν να τους έλεγες εσύ, μια και εγώ δεν έχω τρόπο να το κάνω με εκφράσεις που να είναι συμβατές με την δέσμευση μου προς εσένα, ότι έχω και εγώ την βεβαιότητα ότι ξεσκέπασα όχι έναν αλλά ένα δίκτυο αφελών υβριστών.

Αφελών διότι οι παραπάνω δύο τουλάχιστον συνομιλητές, προφανώς αγνοούν το άρθρο 361 και τα επόμενα του Ποινικού Κώδικα περί δημόσιας εξύβρισης και τις ποινές που αυτός επισύρει στις περιπτώσεις γραπτής δημόσιας εξύβρισης (υπαρκτών) προσώπων. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σου επισημάνω πως αυτά που έχουν γράψει εναντίον μου και με τον τρόπο που τα έχουν διατυπώσει συνιστούν αναπόφευκτα αξιόποινη και κολάσιμη πράξη, και μάλιστα όχι στιγμιαία, αλλά με τρόπο ώστε η ζημία να προκαλείται εναντίον μου σε διαρκή και μόνιμη βάση (scripta manent).

Θα ήθελα ακόμη να τους έλεγες ακόμη ότι εκπροσωπώ μόνον τον εαυτό μου, και ότι αν αυτοί συνηθίζουν να συνδιαλέγονται δημόσια για τέτοιου είδους λεπτά θέματα υπό το κλίμα προσβολών και ύβρεων, θα τους προέτρεπα να συνεχίσουν να το κάνουν απευθυνόμενοι όχι πλέον προς εμένα, αλλά προς όσους συνήθως απευθύνονται, δηλαδή προς όσους αποδέχονται αδιαμαρτύρητα προσβολές καλύπτοντας την τιμή και την υπόληψη τους υπό την ανωνυμία ενός εφήμερου ψευδώνυμου.

Θα το εκτιμούσα επίσης αν έβρισκες έναν εύσχημο τρόπο να τους πεις πως είναι αφελές όντας οικειοθελώς ανώνυμος να προτείνει κανείς την αποκάλυψη της IP address του προς κάποιον οικειοθελώς επώνυμο, γιατί αν γενικά υπήρχε αυτή η επιλογή θα το είχα προτείνει και εγώ πολύ πριν στους κύριους αυτούς αν δεν ήταν κάτι που προσκρούει στον νόμο 2472 / 97 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επίσης θα ήθελα να τους διευκρίνιζες πως η επίκληση του ονόματος μου αλλά και το ότι έχω γνωστοποιήσει από πολύ καιρό την ταυτότητα μου, είναι γεγονότα που καθιστούν εφαρμόσιμο εναντίον τους το άρθρο 361 του Ποινικού Κώδικα.

Με αυτό το δεδομένο το να ζητήσουν δημόσια συγνώμη σίγουρα θα βοηθούσε, αφ ενός στο να πάψουν να εκθέτουν το esoterica, και αφ΄ετέρου ίσως να συνέβαλλε και στο να μειώσουν τις πιθανότητες για μια επώνυμη καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μια και τυχαίνει η προσωπική εξύβριση στη συγκεκριμένη περίπτωση, να χαρακτηρίζεται και αυτή ως ένα από τα αξιόποινα αδικήματα που συντελούνται με την βοήθεια του διαδικτύου.

Είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την περίπτωση η εν λόγω Υπηρεσία θα βοηθούσε τους κυρίους αυτούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βγουν από την ανωνυμία, και όλα αυτά επειδή πράγματι ισχύει το ‘καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται’.

Με εκτίμηση

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2007, 10:19:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Αγαπητέ Πελασγέ, στις 08/07/2007, 12:09:20 απέστειλα ένα μήνυμα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Ξεκινώντας το μήνυμα μου, έγραψα:

quote:
Θα παρακαλούσα τους συμμετέχοντες να επιδείξουν ψυχραιμία στις τοποθετήσεις τους και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους.

Εάν μάλιστα ανατρέξεις και στο υπόλοιπο μήνυμα μου, θα παρατηρήσεις ότι πουθενά δεν αναφέρθηκα σε κάποιον συμμετέχοντα συγκεκριμένα.
Η σύσταση μου ήταν γενική και προς όλα εκείνα τα μέλη τα οποία συμμετέχουν - τουλάχιστον κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα - στο παρόν θέμα.

Στην συνέχεια απέστειλες ένα μήνυμα απευθυνόμενος σε μένα και σ' αυτό το μήνυμα απάντησα.
Σίγουρα λοιπόν η σύσταση μου δεν απευθυνόταν μόνο σ' εσένα ή μόνο σε κάποιο άλλο μέλος.

Είναι αλήθεια πως στο μήνυμα που απέστειλα στις 08/07/2007, 14:21:59 αναφέρθηκα και στην σύγκρουση που είχες με τον Agnostic επειδή μου φάνηκε πιο έντονη απ' ό,τι με κάποιο άλλο μέλος.
Κλείνοντας εκείνο το μήνυμα μου μάλιστα, εξέφρασα και την σιγουριά μου - και συνάμα την ελπίδα μου - να επιδείξει ψυχραιμία κι ο Agnostic.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα περίμενα κάτι ανάλογο από κάποιον άλλο συμμετέχοντα, άλλωστε προέτρεψα όλους τους συμμετέχοντες να επιδείξουν ψυχραιμία και στο πρώτο μου μήνυμα.

Σχετικά με την IP address που αναφέρεις, πιστεύω ότι ο Leporello ζήτησε την δημοσίευση της IP του λόγω ενός προσωπικού σου συμπεράσματος που είχες εκφράσει στις 07/07/2007, 15:19:53 και συγκεκριμένα:

quote:
Αγαπητέ μου φίλε Leporello, Kynikos, Agnostic, Jimmy81, τουκιθεμπλόμ, Junk95, Lamogio, Foscilis ή όπως αλλιώς θα μεταμφιεσθείς μελλοντικά ‘ανανεώνοντας’ την ψηφιακή σου υπογραφή, χαίρομαι που αυτοβούλως αποκάλυψες έστω και μία από τις άλλες μορφές σου. Ίσως κάποιοι να με θεωρούσαν και συνωμοσιομανή αν δεν με βοηθούσες και συ λίγο…

και στο οποίο αναφέρεις - εμμέσως πλην σαφώς - ότι οι ανωτέρω συμμετέχοντες είναι στην ουσία ένας άνθρωπος.
Για αυτό όμως δεν υπάρχουν στοιχεία κι ούτε καν τέτοιες ενδείξεις...
Θεωρώ λοιπόν το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτέλεσμα κάποιας συναισθηματικής φόρτισης από την πλευρά σου.

Απευθυνόμενος σε όλους τους συμμετέχοντες, θα ήθελα να πω ότι ερχόμενοι εδώ προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε και να γνωρίσουμε κάποια πράγματα τα οποία αφενός αγνοούμε κι αφετέρου αποτελούν μια ευκαιρία προσέγγισης μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζονται.
Είναι απολύτως φυσιολογικό ο καθένας μας να έχει τις απόψεις και τις αλήθειες του και να τις καταθέτει.
Αυτές οι προσωπικές αλήθειες μπορούν να αποτελέσουν μια θαυμάσια αφορμή για να σκεφτούν οι υπόλοιποι κι αυτό το ενδεχόμενο αλλά και να συναισθανθούν σε κάποιο βαθμό τον άλλον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνούν.

Σ' όλη αυτή την διαδικασία είναι αναμενόμενες οι διαφωνίες μεταξύ μας και φυσικά είναι θεμιτό να εκφράζονται.
Αυτό όμως που απαιτεί μεγάλη προσοχή από όλους μας είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε την αντίθετη άποψη μας.
Πιστεύω πως σε κανένα μας δεν θα άρεσε να γίνει στόχος προσβλητικών σχολίων, εξυβρίσεων και χλευασμού.
Ας μην κάνουμε λοιπόν αυτό που δεν θέλουμε να βιώσουμε εμείς οι ίδιοι.
Κι αυτό δεν θα το κάνουμε μόνο για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας αλλά για να αποδείξουμε στον ίδιο μας τον εαυτό ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.
Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία.

Κάποιος μπορεί να έχει ψάξει επί σειρά ετών για κάποια στοιχεία, να έχει καταβάλλει μεγάλα χρονικά διαστήματα για την συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων και να τα εξετάζει μέσα από την δική του σκοπιά.
Το ίδιο ακριβώς όμως μπορεί να έχει κάνει κι ο διπλανός του και σίγουρα αξίζουν τον σεβασμό κι οι δύο τους.

Ας εξετάσουμε όμως όλα αυτά που μπορεί να αποκομίσουμε από την έκφραση της διαφωνίας μας σε πολιτισμένα πλαίσια.
Όταν γίνεται αυτό υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες τα αυτιά που βρίσκονται γύρω μας να παραμείνουν ανοιχτά για να μας ακούσουν...

Ομολογώ πως είναι πολύ εύκολο να καταφύγουμε σε χαρακτηρισμούς και προσβολές του συνανθρώπου μας.
Το δύσκολο είναι να καθίσουμε να δούμε τι έχει να μας δώσει αυτός, όσο κι αν αυτά που λέμε είναι αντίθετα μεταξύ τους.

Θέλουμε όμως να το κάνουμε αυτό?
Αν το θελήσουμε, σίγουρα θα βρούμε και κάποιους τρόπους για να το επιτύχουμε.

Το παρόν θέμα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να παρατεθεί ένα πλήθος στοιχείων και μια ποικιλία απόψεων.
Μην το κάνετε μόνο για εσάς, κάντε το και για αυτούς που σας βλέπουν...
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2007, 13:44:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
quote:
Πελασγός
Αφελών διότι οι παραπάνω δύο τουλάχιστον συνομιλητές, προφανώς αγνοούν το άρθρο 361 και τα επόμενα του Ποινικού Κώδικα περί δημόσιας εξύβρισης και τις ποινές που αυτός επισύρει στις περιπτώσεις γραπτής δημόσιας εξύβρισης (υπαρκτών) προσώπων.
Ειδικός στην εξύβριση είσαι εσύ, άρα προφανώς θα ξέρεις και ό,τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας σχετικά. Ενώ εγώ σου φέρνω επιχειρήματα εσύ απαντάς μόνο με ύβρεις. Λογικό είναι: ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι έχει. Η δική μου "ύβρις" όπως την αποκαλείς είναι πως σε προκαλώ να απαντήσεις επί τής ουσίας. Οποιος μπορεί, απαντά σε τέτοιες "ύβρεις" αμέσως: Αποστομώνει αυτόν που τις απεύθυνε φανερώνοντας σε όλους την ανακρίβεια αυτών που είπε. Αντίθετα, εσύ το μόνο που είπες είναι:
- Οτι είμαι το ίδιο πρόσωπο με κάποιους άλλους οι οποίοι δήθεν σε καταδιώκουν και σε καθυβρίζουν.
- Οτι δεν έχω την δυνατότητα να ασχοληθώ με πολύπλοκα θέματα.

Αυτό δείχνει τα όριά σου και την διαφορά επιπέδου μεταξύ μας.

Ακόμη, αποφεύγεις να δηλώσεις ξεκάθαρα ότι δεν είσαι ο χρήστης SOLON τού phorum, ενός χρήστη που μετείχε μόνο στο θέμα όπου διαφήμιζες το βιβλίο σου και δεν έγραψε παρά μόνο ύβρεις, παρόμοιες με τις δικές σου.

quote:
Πελασγός
και όλα αυτά επειδή πράγματι ισχύει το ‘καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται’.
Μα το θέμα είναι ότι δεν είσαι καθόλου καθαρός: Αν ήσουν δεν θα είχες κανένα πρόβλημα να απαντήσεις επί τής ουσίας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2007, 13:57:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
quote:
Dying_incubus
Απευθυνόμενος σε όλους τους συμμετέχοντες .....Αυτό όμως που απαιτεί μεγάλη προσοχή από όλους μας είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε την αντίθετη άποψη μας.
Πιστεύω πως σε κανένα μας δεν θα άρεσε να γίνει στόχος προσβλητικών σχολίων, εξυβρίσεων και χλευασμού.
Ας μην κάνουμε λοιπόν αυτό που δεν θέλουμε να βιώσουμε εμείς οι ίδιοι.
Καλά όλα αυτά, αλλά διαβάζοντάς τα μένει κάποιος με την εντύπωση ότι δύο είναι τα μέρη που υβρίζονται, ενώ υβρίζων είναι μόνο ο Πελασγός. Προσωπικά δεν με ενοχλεί και ούτε σκοπεύω να τού κάνω μύνηση όπως απειλεί αυτός: Μου αρκεί να τον γελοιοποιώ. (Οχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια άλλωστε, τα καταφέρνει καλά αυτογελοιοποιούμενος)
quote:
Dying_incubus
Θέλουμε όμως να το κάνουμε αυτό?
Αν το θελήσουμε, σίγουρα θα βρούμε και κάποιους τρόπους για να το επιτύχουμε.

Το παρόν θέμα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να παρατεθεί ένα πλήθος στοιχείων και μια ποικιλία απόψεων.
Μην το κάνετε μόνο για εσάς, κάντε το και για αυτούς που σας βλέπουν...


Προφανώς οι μισοί από εμάς (δηλ. ο Πελασγός) δεν το θέλουν. Εγώ θα χαιρόμουν αν μπορούσαμε να ανταλλάξουμε επιχειρήματα, πράγμα που θα γίνει αν ο Πελασγός αρχίσει γιά μιά φορά να συμπεριφέρεται κόσμια και να υποστηρίζει αυτά που λέει (όπως και όσο μπορεί).


Edited by - Leporello on 10/07/2007 13:58:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2007, 01:29:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Νομίζω ότι εδώ κάπου έχουμε χάσει το νόημα.

Όσο κι αν έχει υβρίσει ο καθ’ ένας, αυτό είναι κάτι που μένει εκεί… δεν έχει φύγει. Το πόσο έχω βρίσει εγώ και το αν είμαι ειδικός στο βρίσιμο θα είναι εύκολο να το διαβάσει κανείς νομίζω. Όμως όποιο κι αν είναι αυτό δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ποινικό αδίκημα και θα εξηγήσω το γιατί.

Κατ’ αρχάς δεν είμαι ο χρήστης Σόλων ούτε κανένας άλλος.

Ας δούμε όμως τι θα σήμαινε το αν πράγματι ήμουνα ο χρήστης αυτός, γιατί δεν υπάρχει λόγος να απαιτήσω από κανέναν να το πιστέψει έτσι απλά, και περιέργως όλη η επιχειρηματολογία τελευταία συγκεντρώνεται εκεί και επαναλαμβάνεται ανεξήγητα.

Αν ήμουνα χρήστης με δύο ή τρεις υπογραφές, τι ποιο επιλήψιμο θα είχα κάνει από τον χρήστη Agnostic που δήλωνε και Jimmy81, και τόσους άλλους που προφανώς το κάνουν ;

Αν ήμουνα ο χρήστης Σόλων και υποθέσουμε ότι είχα βρίσει αισχρά κάποιον σε αυτό ή άλλο forum, η πράξη αυτή θα έθιγε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, ή κάποιον άγνωστο καλυμμένο με ψευδώνυμο ;

Αν δεν υπήρχε αυτό το δεδομένο για όλους τους χρήστες, δεν θα είχα ξεκινήσει καν αυτή τη συζήτηση πριν από πέντε σχεδόν χρόνια γιατί απλούστατα δεν θα ήθελα και ταυτόχρονα δεν θα μπορούσα να αποφύγω να προσβάλλω κάποιον προσωπικά. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν αποκάλεσα κάποιον με συγκεκριμένη υβριστική ονομασία, αν και ειρωνεύτηκα ανελέητα, περιέπαιξα έντονα και λοιδόρησα αρκετά όποιον νόμιζα ότι το άξιζε, στο μέτρο που μου αναλογεί και πάντα με δεδομένο ότι ποτέ δεν υβρίζω υπαρκτά πρόσωπα. Όσα κι αν έχω πει δεν απευθύνονται ποτέ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά σε συγκεκριμένες απρόσωπες συμπεριφορές.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με διαφορετική περίπτωση και ας μην κάνουμε δήθεν πως δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει νομικά ο όρος ύβρις. και τον συγχέουμε αφελώς με τα παραπάνω.

Το να δηλώνεις γραπτώς σε δημόσιο χώρο ότι ξεσκέπασες έναν τσαρλατάνο είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία. Σύμφωνα με τα πιο έγκυρα λεξικά της ελληνικής η χρήση του όρου αποτελεί εξύβριση, και το να αποκαλείς κάποιον που έχει δηλώσει το πραγματικό όνομα του με αυτόν τον όρο δημόσια, σύμφωνα με την γνώμη έγκριτων νομικών είναι αξιόποινη πράξη, και εφ’ όσον δεν μπορέσεις να αποδείξεις αυτό που εγγράφως επικαλείσαι, το γεγονός αποτελεί κολάσιμο ποινικό αδίκημα. Όταν απευθύνεται σε κάποιον που δεν κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο και στο δημοσιευμένο έργο του, η πράξη αυτή επισύρει ποινές που δεν θέλω να αραδιάσω ώστε να κατηγορηθώ ότι τις χρησιμοποιώ για εκφοβισμό. Θέλω μόνο να δηλώσω ότι εάν δεν ανακαλέσουν την συγκεκριμένη ύβρη εγγράφως είμαι έτοιμος να κάνω χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος μου.

Όσο για το δήθεν στρίμωγμα και τον κωμικό στόμφο που επαναλαμβάνεται, με αφήνει παγερά αδιάφορο αν κάποιοι εκλάβουν τη στάση μου ως φυγομαχία. Έχω ξαναπεί ότι τα επιχειρήματα ανταλλάσσονται μεταξύ νοημόνων ανθρώπων και οι αποδείξεις μεταξύ εφορίας και δικαστηρίων. Έχω γράψει πολλά και για πολλά χρόνια γύρω από την ουσία πολλών επί μέρους θεμάτων αυτού του τεράστιου ζητήματος και έχω λάβει υπεκφυγές και σοφιστείες αντί απαντήσεων, δεν είμαι λοιπόν υποχρεωμένος από καμιά λογική να αγωνίζομαι αιωνίως να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, για να κάνω τη χάρη σε κάποιους αυτόκλητους κριτές.

Πελασγός

(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2007, 03:53:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Θα παρακαλέσουμε για ακόμα μία φορά να επιλυθούν οι όποιες διαφωνίες που δεν αφορούν το ίδιο το θέμα, με τρόπο ειρηνικό, καλοπροαίρετο και συνοπτικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστούμε να απενεργοποιήσουμε προσωρινά το θέμα, ώστε να "ηρεμήσουν τα πνεύματα".

Ελπίζουμε όμως ότι δε θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι τέτοιο.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2007, 10:24:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
quote:

Θα παρακαλέσουμε για ακόμα μία φορά να επιλυθούν οι όποιες διαφωνίες που δεν αφορούν το ίδιο το θέμα, με τρόπο ειρηνικό, καλοπροαίρετο και συνοπτικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστούμε να απενεργοποιήσουμε προσωρινά το θέμα, ώστε να "ηρεμήσουν τα πνεύματα".

Ελπίζουμε όμως ότι δε θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι τέτοιο.


Ενας τρόπος υπάρχει γιά να συνεχισθεί το θέμα με τρόπο ειρηνικό: Να επιστρέψουμε σε επιχειρήματα και να αφήσουμε τις ύβρεις. Αυτό εδήλωσα εγώ πως θα κάνω, επειδή έχω τα επιχειρήματα να συνεχίσω την συζήτηση. Εάν το κάνει και ο Πελασγός (στο μέτρο που μπορεί) το θέμα μπορεί να συνεχισθεί σαν να μην συνέβη τίποτα Ιαπό την πλευρά μου).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2007, 10:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
quote:
Πελασγός
Κατ’ αρχάς δεν είμαι ο χρήστης Σόλων ούτε κανένας άλλος.

Ας δούμε όμως τι θα σήμαινε το αν πράγματι ήμουνα ο χρήστης αυτός, γιατί δεν υπάρχει λόγος να απαιτήσω από κανέναν να το πιστέψει έτσι απλά, και περιέργως όλη η επιχειρηματολογία τελευταία συγκεντρώνεται εκεί και επαναλαμβάνεται ανεξήγητα.

Αν ήμουνα χρήστης με δύο ή τρεις υπογραφές, τι ποιο επιλήψιμο θα είχα κάνει από τον χρήστη Agnostic που δήλωνε και Jimmy81, και τόσους άλλους που προφανώς το κάνουν ;


Το ότι λες ξεκάθαρα ότι δεν είσαι ο SOLON είναι κατ'αρχάς ευχάριστο. Ας ακολουθήσουμε όμως τον συλλογισμό σου γιά το τι θα σήμαινε αν πράγματι ήσουν εκείνος:

- Θα σήμαινε πως σε μιά συζήτηση που γινόταν σχετικά με το βιβλίο σου μετείχες incognito και κατά τρόπο άνανδρο δεν απαντούσες στα επιχειρήματα, αλλά απεύθυνες μόνο ύβρεις σε ανθρώπους που δεν ήξερες. Αν αυτό είχε πράγματι συμβεί, θα είχες κάθε λόγο να ντρεπόσουν και να μη θέλεις να αποκαλυφθεί.

- Το να χρησιμοποιείς διαφορετικές υπογραφές σε διαφορετικά φόρα, δεν είναι αυτό καθ'εαυτό επιλήψιμο. Η ενδεχόμενη ταύτισή μου με τον συγκεκριμένο χρήστη (SOLON) θα ήταν επιλήψιμη λόγω τής ποιότητας τού λόγου τού συγκεκριμένου ατόμου. Επίσης, ο Agnostic δεν έκρυψε ποτέ ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με τον Jimmy81, εγώ δε μπήκα στο esoterica με το ίδιο όνομα ακριβώς γιά να ξέρεις ότι είμαι το ίδιο πρόσωπο που κατέριψε τις θέσεις σου στο phorum.

Τέλος, θα σου ήταν ευχάριστο αν ήταν αλήθεια πως "και περιέργως όλη η επιχειρηματολογία τελευταία συγκεντρώνεται εκεί και επαναλαμβάνεται ανεξήγητα" όπως λες. Πολύ απέχει αυτό από την αλήθεια. Γιά μένα ελάχιστη σημασία έχει η ταύτισή σου ή μη με τον SOLON. Ετσι κι'αλλιώς αρκετές ύβρεις έχεις απευθύνει και με το όνομα Πελασγός, και μάλιστα τής ίδιας ποιότητας. Γιά μένα όμως δεν είναι αυτό το κύριο, αλλά η αδυναμία σου να αντιτάξεις επιχειρήματα σε ένα δημόσιο διάλογο. Οι ύβρεις που απευθύνεις είναι απλώς ένα σύμπτωμα, όπως ο βήχας τού ψάλτη που δεν ξέρει τα λόγια τού τροπαρίου.

quote:
Πελασγός
Το να δηλώνεις γραπτώς σε δημόσιο χώρο ότι ξεσκέπασες έναν τσαρλατάνο είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία. Σύμφωνα με τα πιο έγκυρα λεξικά της ελληνικής η χρήση του όρου αποτελεί εξύβριση, και το να αποκαλείς κάποιον που έχει δηλώσει το πραγματικό όνομα του με αυτόν τον όρο δημόσια, σύμφωνα με την γνώμη έγκριτων νομικών είναι αξιόποινη πράξη, και εφ’ όσον δεν μπορέσεις να αποδείξεις αυτό που εγγράφως επικαλείσαι, το γεγονός αποτελεί κολάσιμο ποινικό αδίκημα.
Μα το θέμα είναι ακριβώς ότι μπορώ να αποδείξω τον ισχυρισμό μου: Εχεις εκδόσει ένα βιβλίο όπου παρουσιάζεις ανακριβείς ισχυρισμούς. Οταν κάποιος φανερώνει την ανακρίβειά τους δεν ανταπαντάς επί τής ουσίας αλλά καταφεύγεις σε ύβρεις. Αυτό εγώ χαρακτηρίζω τσαρλατάνικη συμπεριφορά.
quote:
Πελασγός
δεν είμαι λοιπόν υποχρεωμένος από καμιά λογική να αγωνίζομαι αιωνίως να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, για να κάνω τη χάρη σε κάποιους αυτόκλητους κριτές.
Αφού κατέφυγες στο διαδίτυο και μάλιστα σε φόρα γιά να διαφημίσεις το βιβλίο σου, προφανώς υπόκεισαι σε δημόσια κριτική είτε το θέλεις είτε όχι. Κατά τα άλλα, είσαι ελεύθερος είτε να αγωνιστείς να αποδείξεις την ακρίβεια των λεγομένων σου είτε όχι. Ετσι κι'αλλιώς, οι εντυπώσεις μένουν. Η στάση σου σ'αυτό το φόρουμ αξιολογείται από επίδοξους αναγνώστες τού βιβλίου σου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
seleykos
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2007, 14:27:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seleykos
Στο phoroum ο leporelo εβρισε (ειπε τον Solon μαλακα οταν τον ειπε ο Solon ταλαιπωρέλλο) και ο Solon απλα του απαντησε
Σαυτο το νημα ο Πελασγος δεν εβρισε κανεναν
Η μονη υβρης ηταν η λεξη Τσαρλατανος που ειπε ο Leporelo


Ο Λεπορελο δεν ταυτιζεται με τον Τζιμι 81 αφου ο Λεπο ειναι ρενφριουικος ενω ο τζιμι τζιμπουτικος. Ουτε ταυτιζεται με τους foscilis και toukithemplom αφου αυτοι μαχονται για την αναγνωριση σλαβοβουλγαρικης μειονοτητας με το ονομα Μακεδονικη. Ο Λεπορελο δεν εφτασε μεχρι αυτο το σημειο ακομα.

Ο ρολος του εισαγγελεα παντα μου αρεσε

Edited by - seleykos on 11/07/2007 14:54:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ωό
Νέο Μέλος


43 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2007, 06:04:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ωό
Χαιρετώ τους συνομιλιτές σε αυτό το σημείο του κυβερνοχώρου.Εξαιρετικά ενδιαφέροντα αυτά που γράφοντε σε αυτό το νήμα!Πελασγέ αν το όνομα σου εδώ ήταν Δραβίδης θα μου είσουν συμπαθέστερος (όχι ότι δεν μου είσαι τώρα)!

Edited by - Ωό on 12/07/2007 06:28:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ωό
Νέο Μέλος


43 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2007, 06:23:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ωό
Γνωρίζετε κάτι γύρω από το HELLENIC QUEST η αλλιώς CD-ROM TLG #E?Θα ήθελα την γνώμη των συνομιλητών επάνω σε αυτό το θέμα.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Edited by - Ωό on 12/07/2007 09:19:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2007, 09:01:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Αγαπητή Αμαλία,

Προσωπικά δεν βλέπω να εξάπτονται πνεύματα πέραν του δέοντος, εκτός βεβαίως από τις υβριστικές αναφορές στο πρόσωπο μου τις οποίες και προτίθεμαι να αντιμετωπίσω δια της νομίμου οδού. Οι τελευταίες σελίδες όντως έχουν αποκλίνει από την ουσία του θέματος, όμως αφορούν άμεσα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό και εν πάσει περιπτώσει η απόκλιση δεν γίνεται με ευθύνη δική μου ούτε από δική μου πρόθεση και επιθυμία. θα ήθελα να επισημάνω επίσης πως είτε κλειδωθεί τελικά το θέμα είτε όχι, θα πρέπει να παραμείνει συνεχώς προσβάσιμο στο κοινό, καθώς εμπεριέχει αποδεικτικά στοιχεία για την τέλεση αδικοπραξίας, και μια απόκρυψη του θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί –εσφαλμένα βεβαίως- ως κίνηση συγκάλυψης της εν λόγω αδικοπραξίας, πράγμα που γενικώς δεν συνάδει με την πράγματι αμερόληπτη στάση σας.

Αγαπητέ Σέλευκε,

Σε συγχαίρω για την αμεροληψία σου. Το μήνυμα σου με βοήθησε να καταλάβω ότι έδωσα -πιθανόν λόγω άστοχης διατύπωσης- σε προηγούμενο μήνυμα μου όπου απευθύνομαι συλλήβδην σε πολλούς χρήστες, την λανθασμένη εντύπωση ότι πιστεύω πως πίσω τους κρύβεται ένας μόνον άνθρωπος. Ίσως υπήρξα υπερβολικά αισιόδοξος σχετικά με το αν θα γινόταν κατανοητό αυτό που στην πραγματικότητα ήθελα να εκφράσω : ότι όλοι τους έχουν επιδείξει τέτοια παρόμοια προκλητική συμπεριφορά ώστε να μπορώ να απευθυνθώ προς αυτούς για οικονομία χώρου και χρόνου σαν να ήταν ένα άτομο, μια και μου έχουν δώσει την εντύπωση, -πολλές φορές και την βεβαιότητα-, ότι διαθέτουν ο καθ’ ένας τους πέραν του ενός ψευδωνύμου, το οποίο χρησιμοποιούν για υποστήριξη των θέσεων τους, και τη δημιουργία της ψευδούς εντύπωσης ότι υποστηρίζονται από πλήθος συνομιλητών.

χρήστη Leporello,

Βλέπω ότι δεν έθιξες καθόλου την νομική πλευρά του θέματος. Αυτό δείχνει ότι εξακολουθείς να έχεις την ψευδαίσθηση ότι μπορώ να συζητήσω μαζί σου επί της ουσίας την στιγμή που με έχεις αποκαλέσει τσαρλατάνο, και έχεις δηλώσει ότι ικανοποιείσαι με το να με γελοιοποιείς. Δείχνεις ακόμη ότι αποδέχεσαι ως φυσιολογικό το να επιχειρηματολογείς με τσαρλατάνους για αυτοϊκανοποίηση. Δεν γνωρίζω από πού προέρχεσαι αλλά πάντως στα μέρη τα δικά μου, δεν συζητάμε ποτέ βάσει επιστημονικών επιχειρημάτων με τους υβριστές αλλά πάντα βάσει των σφαλμάτων που κάνουν.

Ίσως τελικά, όντως να μην συνειδητοποιείς τι σημαίνει ο όρος εξύβριση και ακόμα περισσότερο να μην συνειδητοποιείς τις επιπτώσεις των πράξεων σου. Αν τις συνειδητοποιούσες θα είχες ήδη αναζητήσει την παροχή νομικών υπηρεσιών, και τότε είμαι σίγουρος ότι τότε δεν θα είχες καθόλου τη διάθεση να δώσεις προτεραιότητα σε φιλολογικές αντεγκλήσεις με αοριστολογικό περιεχόμενο του τύπου ‘τι θα γινόταν αν ο τάδε χρήστης είχε ρόδες κλπ’ .

Δηλώνεις γραπτώς ότι μπορείς να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου σύμφωνα με τον οποίο εγώ έχω εκδώσει ένα βιβλίο όπου παρουσιάζω ανακριβείς ισχυρισμούς, και πως όταν κάποιος φανερώνει την ανακρίβειά τους (εσύ προφανώς) δεν ανταπαντώ επί τής ουσίας αλλά καταφεύγω σε ύβρεις. Αυτό λες ότι το χαρακτηρίζεις ως τσαρλατάνικη συμπεριφορά. Σε κάποιο άλλο σημείο λες ότι με χαιρετάς με την βεβαιότητα ότι ξεσκέπασες ένα τσαρλατάνο ! και επίσης ότι δεν σκοπεύεις να μου κάνεις μήνυση διότι κατά δήλωση σου, σου αρκεί να με γελοιοποιείς !

Σκέφτομαι λοιπόν να σου δώσω την ευκαιρία να τα αποδείξεις όλα αυτά σε έναν χώρο πιο τρισδιάστατο και πιο ρεαλιστικό, μια και βλέπω ότι επιμένεις στις θέσεις αυτές,

Κατ’ αρχάς πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να θεωρείς καθόλου ικανοποιητικό το να γελοιοποιούμε τον άλλον .

Προσωπικά το βρίσκω εντελώς ανήθικο.

Αντίθετα η Ηθική Αποζημίωση ως όρος μου ακούγεται πολύ πιο ηθικός και σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί απείρως πιο ικανοποιητικός.

Σκέφτομαι κι εγώ μετά τη διαπίστωση ότι επιμένεις στα παραπάνω, πως μάλλον δεν θα ήταν σωστό να σου κάνω μήνυση… Η χρήση του Ποινικού Κώδικα μπορεί να αποδειχθεί χαλεπή οδός που οδηγεί σε αλλεπάλληλες τεχνικές αναβολές και καθυστερήσεις,, και μάλιστα όχι μόνο μέσα από στενά χρονικά περιθώρια, αλλά και με αμφίβολη παροχή ικανοποίησης…

Ίσως τελικά να αποδειχθεί νομικά πιο σωστό να σου κάνω αγωγή … Ο Αστικός Κώδικας σε τέτοιες περιπτώσεις με το άρθρο 57 και τα επόμενα, όπως και με το άρθρο 914 και τα επόμενα , είναι νομίζω πιο κατάλληλος για την απονομή δικαιοσύνης σε περιπτώσεις αδικοπραξιών προσβολής της προσωπικότητας.

Θα σου πρότεινα λοιπόν να συμβουλευτείς το δικηγόρο σου, όπως και στον χρήστη Agnostic, διότι προφανώς δεν γνωρίζετε ότι δεν επαρκεί να αποκαλείς κάτι ύβρη επειδή έτσι το αισθάνεσαι, και να συμψηφίζεις έτσι τις δήθεν ‘προσβολές’ που υποτίθεται ότι δέχεσαι ! ! Πρέπει αυτό να αποτελεί συγκεκριμένη και νομικά αναγνωρίσιμη ηθική προσβολή, και αυτός θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τι είναι νομικά εξύβριση και τι δεν είναι, καθώς και να πληροφορηθείς τους τρόπους με τους οποίους διώκεται σήμερα το ηλεκτρονικό έγκλημα, διότι σε λίγο η ανωνυμία δεν θα σε καλύπτει περισσότερο από ένα φύλλο συκής !

Πελασγός

(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ωό
Νέο Μέλος


43 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2007, 09:54:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ωό
Και για όσους βιαστούν να μιλίσουν για internet hoaxes ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.tlg.uci.edu/ όπως και εδώ http://www.tlg.uci.edu/Order.html και η τιμή τιμή δεν έχει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2007, 10:02:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
Ωραία Πελασγέ, το καταλάβαμε όλοι: Δεν μ πορείς να πείς τίποτα άλλο επί τού θέματος. Η συζήτηση τελείωσε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Πελασγός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
225 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2007, 11:30:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πελασγός
Η συζήτηση τελείωσε μόνο για σας χρήστη Leporello και Agnostic. Οφείλω να σας προειδοποιήσω πως οτιδήποτε γράψετε από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Για ενημέρωση σας, σας πληροφορώ ότι απο την στιγμή που η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος μου αποκαλύψει την ταυτότητα σας, ξεκινά να μετρά το περιθώριο των πέντε ετών για να σας υποβάλλω την αγωγή, και με δεδομένο ότι τα γραπτά δεν παλιώνουν, θα σας συμβούλευα εν τω μεταξύ να μην επιβαρύνετε την θέση σας με την επανάληψη του ιδίου αδικήματος μέσω νέων ψευδωνύμων….

Πελασγός


(=|=)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2007, 19:11:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Φίλε αναγνώστη (έχω κλέψει τη φράση από άλλο μέλος του Esoterica)

Τώρα καταλαβαίνω πώς αισθάνεται ο συνονόματος Τζιμάρας Πανούσης όταν πρέπει να λέει τη λέξη "ακατονομαστος" κάθε φορά που επιθυμεί να αναφερθεί στο πρόσωπο του γνωστού "εθνοπατέρα" τραγουδιστή μας.

Τέλος πάντων, αφού το θέμα πήρε εντελώς άσχετη τροπή ύστερα από την απροθυμία(εσύ φίλε αναγνώστη βρες ποιου μέλους) να δοθούν απαντήσεις στις ενστάσεις για την θεωρία που παρουσιάστηκε στις τελευταίες σελίδες, δεν έχει νόημα να ειπωθεί κάτι άλλο. Οποιος έχει μάτια και μυαλό, μπορεί να κρίνει ποια πλευρά έχει δίκιο παρουσιάζοντας σοβαρά επιστημονικώς τεκμηριωμένα και κοινώς αποδεκτά στοιχεία και ποια άδικο, παρουσιάζοντας ένα σωρό παραλογισμούς και ανυπόστατους ευφάνταστους ισχυρισμούς.

Φίλε αναγνώστη,

Είδες και μόνος σου το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε στις 2-3 τελευταίες σελίδες του θέματος. Σε συμβουλεύω -εφόσον σε ενδιαφέρει το θέμα- να προμηθευτείς τα 2-3 βιβλία που πρότεινα στη σελίδα 27, και να ξαναδιαβάσεις τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συζήτηση από εμένα και τα λοιπά αξιολογότατα μέλη που υπερασπίζονται την Ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία, μια αποδεδειγμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία που διδάσκεται σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, στα τμήματα συγκριτικής γλωσσολογίας, χωρίς κάποιον σοβαρό αντίλογο.

http://www.cc.uoa.gr/linguistics/index_main.htm(στα προπτυχιακά κοίτα φίλε αναγνώστη)

http://www.humnet.ucla.edu/pies/home.html

http://www.utexas.edu/cola/centers/lrc/iedocctr/ie-ling/ie-ling.html

http://www.indo-europeansummerschool.leidenuniv.nl/

http://www.classics.cam.ac.uk/faculty/staff-ling.html

http://indoeuro.bizland.com/links1.html

http://www.slav.uni-sofia.bg/Departments/BalkanEngl.htm

http://www.fas.harvard.edu/~lingdept/events.html

http://www.gradschool.cornell.edu/catalog/fields.php?a=4&id=03

http://artsandscience1.concordia.ca/cmll/linguistics/CMLL_Linguistics_Programs.htm

http://www.linguistics.uga.edu/facdir/klein.html

Φίλε αναγνώστη, σε διαβεβαιώνω, ότι ύστερα από πολυάριθμες διαδικτυακες αψιμαχίες στις οποίες έχω λάβει συμμετοχή για την ΙΕ θεωρία, το μεγαλύτερο ποσοστό αντίδρασης και διαφωνίας προέρχεται από άτομα με ιδεολογικά κίνητρα και κριτήρια και όχι επιστημονικά. Υπάρχει βέβαια και ένα απειροελάχιστο ποσοστό "φωτεινών εξαιρέσεων", αλλά αυτό αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Φίλε αναγνώστη, πρόσεχε τα βιβλία που αγοράζεις. Στις δύσκολες περιόδους της ακρίβειας και της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, είναι κρίμα τα χρήματα που βγάζεις με τον τίμιο ιδρώτα σου, να χαραμίζονται σε παραϊστορικά και ψευδοεπιστημονικά βιβλία.

Φίλε αναγνώστη, κλείνοντας αυτόν τον συγκινητικό μονόλογό μου, εγώ ο Agnostic, σε διαβεβαιώνω, ότι όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, ο χρόνος μου και οι ταπεινές μου γνώσεις, θα υπερασπίζομαι την λογική, την επιστήμη και την πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίγω διάλογο με τον κάθε τυχάρπαστο που θα φτάνει στο σημείο να εξαπολύει πάσης φύσεως απειλές. Θα προσκομίζω απλώς τα στοιχεία μου με μια δεδομένη επιχειρηματολογία και απο εκεί και πέρα είσαι εσύ φίλε αναγνώστη ελεύθερος να αξιολογήσεις τα στοιχεία που σε καλύπτουν περισσότερο.

Μετά τιμής,

ο "άγνωστος μεταφορέας απόψεων"

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2007, 11:14:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
Πρόθεσή μου δεν ήταν να εξυβρίσω τον κ. Σκανδάλη ή τον χρήστη Πελασγό (αν δεν ταυτίζονται) αλλά να καταρρίψω τα επιχειρήματά τους μέσω γόνιμης ανταλλαγής απόψεων. Αν μερικές εκφράσεις μου θεωρήθηκαν υβριστικές, εκφράζω την λύπη μου και προχωρώ στην αφαίρεση των επίμαχων φράσεων. Αυτό δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο ότι αποδέχομαι και ο ίδιος ότι τους εξύβρισα.

Edited by - Leporello on 16/07/2007 12:41:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Leporello
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2007, 12:08:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leporello
Τελικώς το αγόρασα το βιβλίο τού κ. Σκανδάλη. Ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν επειδή μέσα σ'αυτό το θέμα ο Πελασγός ισχυρίσθηκε ότι περιέχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα. Δεν είχα χρόνο μέχρι τώρα να το διαβάσω και έκανα απλώς ένα φυλλομέτρημα με το οποίο δεν έγινε δυνατόν να βρώ αυτές τις απαντήσεις. Το γεγονός ότι δεν τις βρήκα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, ούτε και έχω κάποιο λόγο γιά να πιστεύω ότι ο ισχυρισμός τού Πελασγού ήταν ψευδής. Ωστόσο, αν τελικά δεν υπάρχουν αυτές οι απαντήσεις και ακόμη χειρότερα, αν ο βιβλίο δεν ασχολείται κάν με το θέμα δηλώνω από τώρα ότι θα θεωρήσω τον εαυτό μου θύμα παραπλανητικής διαφήμισης, επιφυλασσόμενος να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Τελικά άλλαξα γνώμη: Η συζήτηση δεν τελείωσε. Εχω κι'άλλα πράγματα να πώ γιά το θέμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2007, 19:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Πλάκα πλάκα, κι εγώ έχω σκανδαλιστεί να βρω το συγκεκριμένο βιβλίο, για να διαπιστώσω αν όντως υπάρχουν οι απαντήσεις που υπόσχεται ο συγγραφέας, αλλά διάφοροι ευνόητοι λόγοι προς το παρόν με αποτρέπουν. Ωστόσο αν το βιβλίο, κάποια στιγμή "πέσει στα χέρια" μου, θα γράψω τις νέες ενστάσεις μου.

Αναμένω προς το παρόν τις δικές σου
φίλε μου Λεπ.


quote:

Leporello

Τελικά άλλαξα γνώμη: Η συζήτηση δεν τελείωσε. Εχω κι'άλλα πράγματα να πώ γιά το θέμα.


Θα έβρισκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον να παρέθετες εκείνα τα παραδείγματα της ομοιότητας της δοτικής ενικού της ελληνικής, με την τοπική άλλων ΙΕ γλωσσών που ανέφερες νωρίτερα. Πιστεύω πως είναι ένα ακόμη καλό παράδειγμα που τεκμηριώνει τη συγγένεια των ΙΕ γλωσσών και θα φανεί χρήσιμο σε αναγνώστες που πιθανόν να μην έχουν πεισθεί ακόμα γι'αυτήν.

Εγώ από τη μεριά μου, όταν βρω χρόνο θα παραθέσω επιπλέον στοιχεία(γλωσσικά, μυθολογικά, αρχαιολογικά κτλ) από σχετική βιβλιογραφία που θα τεκμηριώνει την Ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία και θα ανιχνεύει το παρελθόν μιας Πρωτο-ινδοευρωπαϊκής κοινωνίας, πραγμα που έκανα με ευχαρίστηση (αλλά και κόπο) και νωρίτερα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy