ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2007, 22:25:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Ok libero,

αν και σε ορισμένα σημεία υπεραπλουστεύεις, έχεις καλές ιδέες.

Σε πληροφορώ όμως,πως κανένας -μέχρι τώρα δηλ.-πολιτικός δεν έχει διάθεση να ανλάβει το πολιτικό κόστος. Γι' αυτό και οι υπεκφυγές του τύπου "ο αγώνας σου"....

Θεώρησα πως αναφερόσουν σε μεγαλύτερης κλίμακας επιχείρηση "φυλλάδια", του τύπου φειγ βολάν, τα μοιράζουμε παντού κι όποιος καταλάβει κατάλαβε.

από τιμές γνωρίζω καλά, ρητορική ήταν η ερώτηση,

Διαφώνω με την μη-ενημέρωση της...κουτσής Μαρίας και του μπακάλη (γενικότερα), γιατί αφορά τους πάντες, αλλά σαν ιδέα η ενημ΄ρωση κάποιων φορέων είναι πολύ καλή ιδέα.

Αν και θεωρώ πως γνωρίζουν ήδη και δεν περιμένουν εμας...δηλ., αλλά καλά είναι να δούνε πως είναι και παραέξω στους "κοινούς πολίτες" η ανυσηχία

Τέλος να πω πως εσύ μπορεί να μην είχες εκείνη τη στιγμή φωτογραφική μηχανή μαζί σου αλλά, τόσο εδω μέσα -δικές μου- όσο και γενικότερα στο ιντερνετ, μπορεί κανείς να βρεί τέτοια στιγμιότυπα,
αλλά μάλλον είναι η άρνηση να παραδεχτούμε το προφανές που μπλοκάρει την αντίληψη μας -όταν μάλιστα το προφανές στην επεξήγηση του ακολουθεί εξωφρενικά μονοπάτια...

Φιλικά


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

someone.
Νέο Μέλος


27 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2007, 22:38:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους someone.
Για τα αυξημένα ίχνη contrails στον ουρανό που λέτε ότι παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια:
εξηγούνται εύκολα από την αυξημένη αεροπορική κίνηση (air-traffic) που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της δημιουργίας του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος της αναβάθμισης του Αεροδρομίου Μακεδονία, την αναβάθμιση των αεροσυγκυνωνιών και την δραματική μείωση του αεροπορικού εισητηρίου. Ας μη γελιώμαστε, το αεροπορικό ταξίδι έχει φτάσει να είναι τόσο κοινό όσο σχεδόν και ένα ταξίδι με το Λεωφορείο!

Για τα επικίνδυνα χημικά που υποτίθεται ότι έχουν τα contrails:
Πρόκειται για μύθος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μικροσωματίδια, παγωμένοι κρύσταλλοι υγροποιημένων υδρατμών. Δείτε στο τέλος αυτής της δημοσίευσης τον ορισμό του contrail.

Για το ότι εμφανίζονται διαφορετικής διάρκειας ζωής contrails ταυτόχρονα στον ουρανό:
Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό που λέτε. Τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλες διαφορές. Συνήθως όταν η ατμόσφαιρα είναι τέτοια ώστε να σχηματίζονται μικρής ζωής contrails τότε όλα τους είναι τα ίδια. Σε περιπτώσεις με μεγάλης ζωής contrails τότε διαφοροποιούνται κάπως αλλά αυτό πρέπει να χει σχέση με τους ανέμους και τη θέση και το ύψος του κάθε αεροσκάφους που είναι συνήθως αρκετά διαφορετική ακόμα και αν βρίσκονται πάνω στην ίδια αερογραμμή για λόγους ασφαλείας.
Kαι παρατηρώ contrails σχεδόν κάθε μέρα στο καθημερινό μου ωριαίο περπάτημα. Σήμερα η ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που όλα τα α/φη σχημάτιζαν μικρής ζωής "short lived" contrails τα οποία εξαερώνονταν σχεδόν αμέσως μετά τον σχηματισμό τους με αποτέλεσμα να διακρίνονται σχετικά δύσκολα τα α/φη τα οποία βέβαια πετούν σε ύψος πάνω από τα 25.000 πόδια στην περιοχή μου η οποία δεν διαθέτει κάποιο κεντρικό αεροδρόμιο και διασχίζεται από 2 κύριες αερογραμμές μια δυτική και μία ανατολική.

Κλείνω με το αρθράκι από το USA Today:
--------------------------------------
Mια νέα θεωρία συνομωσίας σαρώνει το διαδίκτυο και ραδιοφωνικά τόλκ σόου που έχει οδηγήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στα άκρα.

Η Θεωρία αναφέρει ότι : Oι λευκές ουρές συμπυκνωμένων υδρατμών που αφήνουν τα α/φη τζετ στους ουρανούς, με την ονομασία “contrails”(*), είναι στην πραγματικότητα μια τοξική ουσία που η κυβέρνηση εσκεμμένα ψεκάζει στον ανύποπτο πληθυσμό!

Κυβερνητικοί γραφειοκράτες έχουν λάβει χιλιάδες τηλεφωνήματα, e-mails και γράμματα τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους που απαιτούν να μάθουν τι ακριβώς ψεκάζουν και γιατί. Κάποια από αυτά τα μηνύματα είναι μάλιστα και απειλητικά.

Είναι αδύνατο να πει κανείς πόσους ακριβώς υποστηριχτές έχουν αποκτήσει αυτές οι ιδέες, αλλά οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτές λένε ότι έχουν κουραστεί να απορρίπτονται συνεχώς από τους επισήμους. Και έχουν κουραστεί από προβλήματα υγείας που τα αποδίδουν στους «ψεκασμούς».

«Αυτό είναι σκανδαλώδες. Αυτό είναι αυταπόδεικτο» λέει ο Philip Marie Sr, ένας συνταξιούχος πυρηνικός μηχανικός από το Barlett, N.H, ο οποίος λέει ότι ο ουρανός πάνω από την ήσυχη πόλη του συχνά διασταυρώνεται από ίχνη «ψεκασμού».

«Κανείς δεν ενδιαφέρετε» λέει, «όλοι κωλυσιεργούν για αυτό το πράγμα»
Η κατάσταση στην οποία αναφέρετε ο Marie και άλλοι είναι σαν να είναι βγαλμένη μέσα από τα X-Files. Αυτός και άλλοι αναφέρουν ότι μια μέρα κοίταξαν ψηλά στον ουρανό και συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι βλέπουν αφύσικα contrails: contrails τα οποία παραμένουν στον ουρανό και απλώνονται σε σύννεφα, πολλαπλά contrails διατεταγμένα σε πλέγματα σαν το παιχνίδι «Τρίλιζα», contrails τα οποία διασπείρονται από λευκά αεροσκάφη δίχως διακριτικά!

Οι πιστοί της θεωρίας αποκαλούν αυτά τα ίχνη «chemtrails». Λένε ότι δεν γνωρίζουν για ποιον λόγο αυτά τα chemtrails ψεκάζονται, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει απ’το να υποθέσουν. Πολλοί υποθέτουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να επιβραδύνει το φαινόμενο της παγκόσμιας θέρμανσης με υλικά τα οποία ανακλούν το φως του ήλιου στον ουρανό. Μερικοί προτείνουν πιο δυσοίωνες θεωρίες, όπως μια κυβερνητική εκστρατεία που υποτίθεται ότι επιδιώκει να μειώσει τον υπερπληθυσμό εξοντώνοντας τους γέρους και τους άρρωστους.

Ωθούμενοι από τις επίμονες ερωτήσεις, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, η NASA, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και η Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία ένωσαν δυνάμεις το τελευταίο φθινόπωρο για να δημοσιεύσουν ένα έντυπο γεγονότων που εξηγεί την επιστήμη του σχηματισμού των contrails. Λίγους μήνες πιο νωρίς, η Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε το δικό της έντυπο γεγονότων, το οποίο προσπαθεί να ανατρέψει όλους τους αντίπαλους ισχυρισμούς σημείο προς σημείο.

«Εάν προσπαθήσεις να αντικρούσεις έντονα αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν στους ψεκασμούς» η συνήθης απάντηση που παίρνεις είναι: «είσαι και εσύ μέρος της συνομωσίας!», λέει ο ατμοσφαιρικός επιστήμονας Patrick Minnis του Langley Research Center της NASA στο Hampton, Va., συμπληρώνοντας: «Η λογική δεν είναι και το καλύτερο σημείο για τους περισσότερους από αυτούς»

Τίποτα δεν είναι «εκεί έξω» εκτός από υδρατμούς και παγωμένους κρυστάλλους, λένε εκνευρισμένοι επιστήμονες οι οποίοι μελετούν τα contrails. Μερικοί όπως ο Minnis, είναι αρκετά εξοργισμένοι από τους ισχυρισμούς των πιστών της θεωρίας για τα chemtrails, που αναγκάζονται να μπαινοβγαίνουν συνεχώς σε διαδικτυακά chat rooms για να διορθώσουν παραπληροφόρηση ή να μπούνε σε αντιπαράθεση με αυτούς.

«Ανοησίες συνωμοσιολογίας» αναφέρει για αυτές τις θεωρίες, ο Kenneth Sassen, ένας ατμοσφαιρικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ.,και συνεχίζει: «Αυτά τα πράγματα βρίσκονται στα 30.000 μέχρι και 40.000 πόδια στην ατμόσφαιρα. Είναι μικροσκοπικά σωματίδια. Δεν πρόκειται να επηρεάσουν κανέναν».

Τα contrail τα οποία σχηματίζουν νέφη που οι συνωμοσιολόγοι βρίσκουν τόσο δυσοίωνα είναι «τελείως φυσιολογικά» αναφέρει ο Minnis. Tα παράξενα σχήματα τρίλιζας και οι παράλληλες γραμμές που σχηματίζονται μπορούν να εξηγηθούν εύκολα ως contrails τα οποία σκορπίζονται μαζί από τον άνεμο, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πηγή: Traci Watson - USA TODAY (7/3/2001)

(*): Contrail: συντομογραφία του Condensation-trail = ίχνος «υγροποίησης» = χημ.: μετατροπή νερού από αέρια σε υγρή κατάσταση

Ίχνη από υγροποιημένο υδρατμό που δημιουργούνται στον αέρα από αεροσκάφη jet σε μεγάλα ύψη. (πηγή: Merriam-Websters)

Λωρίδα από νέφος που μερικές φορές παρατηρείται πίσω από ένα αεροσκάφος που πετάει σε καθαρό, ψυχρό, υγρό αέρα. (πηγή: Εγκυκλοπαίδεια Britannica)

Μια ορατή λωρίδα νέφους, συνήθως λαμπρή-λευκή στο χρώμα, που σχηματίζεται πίσω από ένα πύραυλο ή άλλο ιπτάμενο όχημα κάτω από ορισμένες συνθήκες. (πηγή: Υπουργείο Άμυνας: Λεξικό στρατιωτικής ορολογίας)

Tα contrails εμφανίζονται σε δύο μορφές: σταγονίδια νερού και παγωμένοι κρύσταλλοι.

Edited by - someone. on 10/01/2007 22:52:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2007, 00:48:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Aγαπητέ someone,

ευχαριστούμε πολύ που μπήκες στον κόπο -αν έκαανες ο ίδιος την μετάφραση του κειμένου από το http://enso.larc.nasa.gov/sass/usatoday_7mar01.html

αν και, αρκετά παλιό άρθρο που χρησιμοποιεί η nasa, για να αντικρούσει μία πραγματικότητα

αν είχες μπει στον κόπο να δεις παλαιότερες σελίδες του τοπικ, θα έβλεπες πως έχουν ήδη γίνει τοποθετήσεις επ' αυτού

Σχετικά με την αύξηση εναέριας κυκλοφορίας:
Κάποιοι ίσα ίσα λένε πως τα αερ/κα εισητήρια δεν αποκλείεται να έγιναν φθηνότερα επειδή εμπλέκονται στους ψεκασμούς=>πληρώνονται για αυτή την "υπηρεσία" τους και έτσι έχουν τη δυνατότητα να καταιβάζουν το κόστος εισητηρίου για τον ιδιώτη...who knows...
Πάντως και στον ελληνικό τύπο έγουν γραφεί σχετικά άρθρα, που τονίζουν τη σοβαρότατη μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις πτήσεις γενικότερα, μιας και οι εκπομπές αερίων σε εκείνα τα ύψη είναι πολλαπλλά βλαβερότερες απ' ότι κοντά στο έδαφος.( ούτως ή άλλως δηλαδή δεν είναι καθόλου αθώα...

quote:
Για τα επικίνδυνα χημικά που υποτίθεται ότι έχουν τα contrails:
Πρόκειται για μύθος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μικροσωματίδια, παγωμένοι κρύσταλλοι υγροποιημένων υδρατμών. Δείτε στο τέλος αυτής της δημοσίευσης τον ορισμό του contrail.

Πολύ απόλυτος μοιάζεις στην τοποθέτηση σου...Το τι είναι contrail, το γνωρίζουμε, ευχαριστούμε για τους ορισμούς, αλλά αυτά σχηματίζονται με την συμβολή της εκπομπής των υπολοιμάτων της καύσης των κινητήρων, που είναι καθαρά χημικής σύστασης (από απλώς βλαβερά έως τοξικά! βλέπε και καύσιμο JP-8)

quote:

Για το ότι εμφανίζονται διαφορετικής διάρκειας ζωής contrails ταυτόχρονα στον ουρανό:
Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό που λέτε. Τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλες διαφορές. Συνήθως όταν η ατμόσφαιρα είναι τέτοια ώστε να σχηματίζονται μικρής ζωής contrails τότε όλα τους είναι τα ίδια.

Αν συναιχίσεις να παρατηρείς, είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα σταθείς τυχαιρός και θα μπορέσεις να δεις τη διαφορά, οπότε θα ξεκαθαρίσεις -για σενα- τί είναι contrail και τι είναι chemtrail
(αλλά αν δεις με υπομονή τις περασμένες σελίδες, έχουμε τοποθετήσει τέτοιες φωτογραφίες μας και είναι στη διάθεση σου)

Σχετικά με τους ορισμούς που παραθέτεις για τα contrails λένε: "παρατηρείται πίσω από ένα αεροσκάφος"
πόσο πίσω από αυτό? σαν να ακολουθεί το αεροπλάνο και να σβήνει σύντομα? εδώ συμφωνούμε
μερικά χιλιόμετρα, να φαρδαίνει, να απλώνει και να γίνεται πέπλο πμόχλης? εδω διαφωνούμε (είναι chemtrail)

Πολύ απλά γιατί εξ' ορισμού τα contrails είναι η ορατή διαδικασία υγροποίησης (Ίχνη από υγροποιημένο υδρατμό)υδρατμών/παγοκρύσταλλων της ατμόσφαιρας σε εκείνο το ύψος και με κατάλληλες συνθήκες ψύχους και υγρασίας, από τη θερμότητα των εκπεμπόμενων καυσαερίων

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ=
μόλις απομακρύνεται η θερμότητα (το αεροπλάνο κινηθεί πιο πέρα) τα υγροποιημένα συστατικά της ατμόσφαιρας ξαναψύχονται(από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί), άρα δεν πρέπει να είναι πλέον ορατα σαν λευκή γραμμή
Πράγμα που πραγματικά συμβαίνει στις συμβατικές λευκές γραμμές ή contrails όπως τις λέμε

αλλά όχι στην περίπτωση των chemtrails

Αλήθεια, αν όντως δεν υπάρχουν, γιατί να ρωτά η βουλευτής της βουλής Κα Ξυροτύρη σε ποιο πρόγραμμα (αναφέρει τρία διαφορετικά) ανήκουν και κατά πόσο βλαβερά είναι? Λεμε τωρα...

Φιλικά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2007, 09:43:44  Εμφάνιση Προφίλ
Περίεργο...
Αν τα chemtrails δεν είναι μέρος της πραγματικότητας από που προέκυψε ψαφνικά ο "εξωτικός" όρος αιωρούμενα μικροσωματίδια

Το λέω αυτό γιατί χρόνια τώρα αυτά που εμείς ξέραμε και μετρούσαμε ως ρύπανση ήταν το διοξείδιο του αζώτου και το μονοξείδιο του άνθρακα αντε και το διοξείδιο του Θείου στο τσακίρ κέφι αλλά μικροσωματίδια?

Δείτε τώρα και τι λέει για αυτά η διεύθυνση Ατμοσφαιρικών ρύπων και αν εσάς σας καλύπτουν εγώ πάω πάσσο...
"...«Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια είναι ειδική περίπτωση, αφού είναι και πρωτογενούς και δευτερογενούς προέλευσης», λέει ο κ. Πάρις Ζήκος, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης. «Ενα μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε μεταφορά σκόνης από απομακρυσμένες περιοχές π.χ. Σαχάρα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν υψηλές τιμές παντού…»

Οι ρύποι διακρίνονται σε πρωτογενείς που εκπέμπονται απευθείας από τις πηγές ρύπανσης (μονοξείδιο άνθρακα και αζώτου, διοξείδιο θείου) και σε δευτερογενείς που σχηματίζονται με χημικές αντιδράσεις μεταξύ πρωτογενών, παρουσία ηλιοφάνειας και υψηλών θερμοκρασιών. «Δεδομένου ότι η κύρια πηγή ρύπανσης στην Αθήνα είναι η κυκλοφορία, μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πρωτογενών ρύπων εμφανίζονται στο κέντρο», εξηγεί ο κ. Ζήκος. Αντίθετα, οι δευτερογενείς (όζον) εμφανίζονται στην περιφέρεια, όπου ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων μεταφέρονται οι πρωτογενείς ρύποι. Κατά τη μεταφορά γίνονται οι χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν τους δευτερογενείς.""Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
giona
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2007, 13:00:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους giona
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ
http://video.google.com/videoplay?docid=-1652761461798361174&q=CHEMTRAILΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
someone.
Νέο Μέλος


27 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2007, 21:42:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους someone.
Ξαναλέω: τα contrails που σχηματίζονται πίσω από τις εξατμήσεις των α/φων (ή ακόμα και από τα πτερύγια τους) χωρίζονται σε επίμονα(δηλαδή μεγάλης διαρκείας) και μικρής ζωής. Το τι ακριβώς θα σχηματιστεί εξαρτάται από διάφορους μεταβλητούς παράγοντες, κυρίως την θερμοκρασία, την υγρασία και το ύψος.
Το ότι εμφανίζονται μερικές φορές ταυτόχρονα στον ουρανό διαφορετικής διάρκειας contrails έχει να κάνει με τη διαφορά θέσης και ύψους των αεροσκαφών και άρα με τις διαφορετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν ανάλογα με το ύψος. Τα επίμονα contrails τα οποία αργούν πολύ να εξαερωθούν, σχηματίζονται σε στρώματα άερος με υψηλή υγρασία.

Ας δούμε όμως τι λέει το έγγραφο γεγονότων της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος:

Είναι τα επίμονα contrails επιβλαβή στην υγεία του κοινού;

"Tα επίμονα contrails δεν παρουσιάζουν καμία άμεση απειλή στην δημόσια υγεία. Όλα τα contrails είναι γραμμές από νέφη που αποτελούνται από παγωμένα σωματίδια.
Αυτά τα παγωμένα σωματίδια εξαερώνονται όταν οι τοπικές ατμοσφαιρικές συνθήκες γίνονται αρκετά ξερές (αρκετά χαμηλή σχετική υγρασία). Τα παγωμένα σωματίδια στα contrails δεν φτάνουν την επιφάνεια της Γης διότι πέφτουν αργά και οι συνθήκες στην χαμηλή ατμόσφαιρα προκαλούν την εξάτμιση των παγωμένων σωματιδίων.
Τα νέφη των contrails μπορεί να συμβάλουν όμως στην ανθρωπογεννή αλλαγή του κλίματος. Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην δημόσια υγεία και στην προστασία του περιβάλλοντος."

Περισσότερα από αυτό το έγγραφο σε λίγες μέρες..όπου και θα κατατοπιστείτε πλήρως για το τί είναι τα contrails, από τι αποτελούνται και πως σχηματίζονται.

Όσον αφορά για την ΝΑSA την επιστημονική κοινότητα και τις κατηγορίες για συγκάληψη και προπαγάνδα.
Πιστεύω ότι είναι εντελώς άδικες και άστοχες οι εν λόγω κατηγορίες.
H NASA μελετάει προσεχτικά το φαινόμενο του αυξανόμενου αριθμού contrails(λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης) και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στο περιβάλλον, αλλά με την ορθή επιστημονική κατεύθυνση και όχι από την πλευρά των υποθετικών αναπόδεικτων θεωριών συνωμοσίας-chemtrails κλπ.

Eπιπλέον, βλέπουμε ότι λόγω της υπεραυξημένης παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια έντονη ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσουν αυτά τα τεχνητά νέφη των contrails, το παγκόσμιο κλίμα της Γης.
Διαβάζουμε στο έγκυρο-επιστημονικό APOD (Astronomy Picture Of the Day):

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ με εκατοντάδες contrails πάνω από την Γεωργία(ΗΠΑ)

Εξήγηση: Τεχνικά νέφη που δημιουργούνται από τους ανθρώπους μπορεί να γίνουν τόσο κοινά ώστε να αλλάξουν ακόμα και το κλίμα της Γης. Οι μακριές και λεπτές νεφώδεις λωρίδες που κατακλύζουν την παραπάνω δορυφορική φωτογραφία της Γεωργίας(ΗΠΑ) είναι contrails, θύσανος(*) που δημιουργείται από αεροσκάφη. Η εξάτμιση από ένα αεροπορικό κινητήρα μπορεί να δημιουργήσει ένα contrail με τον κορεσμό του περιβάλλοντος αέρα με επιπλέον υγρασία. Τα πτερύγια ενός αεροσκάφους μπορούν παρομοίως να δημιουργήσουν contrails ρίχνοντας τη θερμοκρασία και προκαλώντας τη δημιουργία παγωμένων κρυστάλλων. Τα contrails έχουν γίνει περισσότερο από μια παραξενιά – δύνανται να μεταβάλλουν σημαντικά την νέφωση της Γης, ανακλώντας ηλιακό φως πίσω στο διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, και θερμική ακτινοβολία πίσω στη Γη ακόμα και τη νύχτα. Η επίδρασή τους στο κλίμα είναι ένα θέμα που χρίζει αρκετής έρευνας. Μπορείτε να βοηθήσετε την ΝASA να μετρήσει το πραγματικό πλήθος των contrails συμμετέχοντας σε μια άσκηση καταμέτρησης contrail η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τις επόμενες δύο ημέρες.

(*): μετεωρ. Τύπος νέφους (cirrus-clouds)

Πηγή: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap041013.html
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2007, 14:11:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
someone, με συγχωρείς, αλλά έχω την εντύπωση πως προωθείς επιλεκτικά την τοποθέτηση σου. Και αποκλείεις εντελώς την πιθανότητα να υπάρχουν τα chemtrails με υπερβολικό "ζήλο" και απίστευτη σιγουρά.

Το λέω αυτό γιατί τοποθετήσε εξαιρετικά επιλεκτικά στις θέσεις μας.

Δεκτή η γνώμη σου βέβαια, ο καθ' ένας μας μπορεί να σχηματίζει όποια άποψη επιθυμεί και να την εκφράζει ελεύθερα. Το επισημαίνω όμως για την επιλογή των πηγών σου, που εκπροσωπούν μόνο τη μία πλευρά.

Επίσης ξαναρίχνεις ένα μπαλάκι περί "θεωρίας συνωμοσίας", το οποίο έχει ξεδυαλίνει ήδη. (βλέπε και άλλες πηγές:π.χ. συγγραφείς της σελίδας www.enouranois.gr, περιοδικό Raum&Zeit, περιοδικά Avaton, Strange, Nexus Ελλάς, όπου τοτποθετούνται και έλληνες επιστήμονες, όπως ο Κος Κατσαρός και ο Κος Λεωνίδας Φλεβαράκης, ο Κος Λεωνίδας Καρδαράς κ.α.)

Δέχομαι ωστόσο έστω και την παραδοχή από την πλευρά των πηγών σου, πως έστω ακόμη και τα contrails, "Tα επίμονα contrails δεν παρουσιάζουν καμία άμεση απειλή στην δημόσια υγεία." -Αφήνουν όμως ανοιχτό το ζήτημα της έμεσης απειλής, η οποία αφορά και την συζήτηση μας.- Όπως και την "ανθρωπογεννή αλλαγή του κλίματος. Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην δημόσια υγεία και στην προστασία του περιβάλλοντος." -πράγμα που αφορά επίσης το θέμα μας, μιας και αυτός είναι κατά μία προσέγγιση ο λόγος των ψεκασμών.


Αναφέρεσαι στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, ποιάς χώρας? Της Ελλάδας, της Αμερικής της Γερμανίας?

Συναιχίζεις όμως επίσης να επιμένεις στη συγκεκριμένη σελίδα της NASA, η οποία όπως ήδη εξήγησα, και γνωστή μας είναι και την έχουμε συζητήσει εδω μέσα παλαιότερα. Το γεγονός ότι τώρα την ανακάλυψες δεν σημαίνει κάτι καινούργιο για το τόπικ.

Οι επιπτώσεις όμως των contrails στην καταστροφή της κλιματολογικής ισσορροπίας, σε συνεργασία με τους άλλους ρύπους και την δημιουργία των φαινομένων θερμοκηπίου και ψύξης, είναι ένα θέμα που συζητάμε εκτενέστερα σε άλλο τόπικ:"Tα 'χει παίξει ο καιρός?"

Φιλικά

ΥΓ σε επικοινωνία μου σήμερα με το γραφείο της Κας Ξυροτύρη, έμαθα πως δόθηκε απάντηση στη σχετική ερώτηση που έθεσε στη Βουλή. Περιμένω να μου τη στείλουν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

someone.
Νέο Μέλος


27 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2007, 16:03:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους someone.
Μα και φυσικά αποκλείω την ύπαρξη των υποτιθέμενων ψεκασμών χημικών ως δήθεν κυβερνητική συνωμοσία σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για αναπόδεικτη νεομυθολογία και θεωρία συνωμοσίας από αυτές που είναι τελευταία της μόδας..
Δεν έχει αποδειχθει σε καμία περίπτωση ότι γίνονται κάποιου είδους εσκεμένου ψεκασμού χημικών ουσιών σε παγκόσμια κλίμακα βάση μυστήριου και μυστικού σχεδίου!..
Εσύ όμως που το πιστεύεις έχεις και το βάρος της απόδειξης. Που είναι λοιπόν οι ακράδαντες αποδείξεις σου;

Οι ουρές που βλέπουμε στον ουρανό απλά είναι στη συντριπτική πλειψηφία τους διαφόρων ειδών contrails(επίμονα ή μικρής ζωής) από επιβατικά-εμπορικά αεροσκάφη της γραμμής.
Σου έδωσα και φωτογραφία από σχηματισμό επίμονων contrails που
απλώνονται πολλά χιλιόμετρα στον ουρανό και διαρκούν ώρα:
Oρίστε πάλι η φωτογραφία επιβατικού αεροσκάφους που σχηματίζει επίμονο contrail:
http://www.strangevehicles.com/images/content/103685.jpg
δηλαδή υγροποιημένους υδρατμούς πίσω από τις εξατμήσεις των κινητήρων του, αλλά και ελαφρώς από τα πτερύγια-άτρακτο. Η κύρια παραγωγή των εξατμίσεων είναι υδρατμοί που αυτοί υγροποιούνται και μετατρέπονται σταδιακά σε παγωμένα σωματίδια σε αυτά τα ύψη (πάνω από τα 30.000 πόδια μέχρι το πολύ 40.000 πόδια) και ανάλογα με την υγρασία και την θερμοκρασία παραμένουν πολύ ώρα στον ουρανό σχηματίζοντας τεχνητά νέφη/θύσανο ή όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή εξατμίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το σχηματισμό τους. Και αυτά που γράφω είναι τεκμηριωμένα και καταγεγραμμένα από ειδικούς ατμοσφαιρικούς επιστήμονες. Σε προκαλώ να ρωτήσεις κάποιον πανεπιστημιακό ατμοσφαιρικό επιστήμονα για να δεις ότι θα τα επιβεβαιώσει.
Περισσότερα όμως σε λίγο και ακρως τεκμηριωμένα από επίσημες πηγές.

Όσον αφορά για τις πηγές σου αυτές είναι πηγές που ασχολούνται και με τα ΑΤΙΑ το παράξενο και τις (αναπόδεικτες) θεωρίες συνομωσίες. Το βρίσκω λογικό να αναφέρονται οι ψεκασμοί σ'αυτά τα έντυπα αλλά είναι και δικαίωμα μου να αμφισβητήσω την αξιοπιστία τους καθώς και τα κίνητρα τους.. Αυτά τα έντυπα ζούνε πουλώντας μυστήριο και τέτοιου είδους θεωρίες.


Και άλλα έντονα contrails:
http://ec.europa.eu/research/headlines/images2/contrails-image.jpg

contrails από βομβαρδιστικό B-52:
http://news.bbc.co.uk/media/images/36153000/jpg/_36153716_bomberap150.jpg

contrails από βομβαρδιστικά B-17 B'Παγκοσμίου Πολέμου:
http://home.att.net/~ww2aircraft/B-17formation.JPG

επίμονα contrais από μαχητικά α/φη στο Αφγανιστάν:
http://varifrank.com/images/afghan_contrails.jpg

contrails από επιβατικό α/φος τζετ:
http://k47.pbase.com/o4/19/399119/1/57519459.Contrails.jpg

contrails από παλαιό ελικοφόρο βομβαρδιστικό:
http://freepages.military.rootsweb.com/~josephkennedy/images/Combat/contrails.jpg

Mαζικά έντονα Contrails από επιδρομή βομβαρδιστικών στη Γερμανία Β'ΠΠ:

Έντονα Contrails από επιβατικo τζετ α/φoς:

B'ΠΠ contrails από επιδρομές βομβαρδιστικών πλημμυρίζουν τον ουρανό:
http://www.framlingham.co.uk/contrails.jpg

contrails από επιβατικό τζετ αεροσκάφος. Προσέξτε πως σχηματίζονται ακόμα και από τα πτερύγια και την άτρακτο με τον τρόπο που περιέγραψα σε προηγούμενο μήνυμα:

Στατιστικά (Χάρτης Παγκόσμιας κάλυψης επίμονων contrails από το 1992)
http://atst.nso.edu/site/sites/contrailsBig.gif


Edited by - someone. on 12/01/2007 16:35:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2007, 18:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Οπως ήταν και η αρχική τοποθέτηση μου -θέμα- πριν 2 χρόνια
ΔΕΝ έχω καμία διάθεση για συνωμοσιολογίες.
Εγώ και αρκετοί φίλοι εδω μέσα, έχουμε ανησυχίες σχετικά με το περιβάλλον και τα όποια πειράματα-λύσεις μπορεί να βρίσκονται σε εφαρμογή.

Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες πατέντες, που μπορούν να εφαρμόζονται από αέρος (ανάμεσα τους και η πατέντα Welsbach)είτε σαν πρπληπτικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, είτε ακόμη και σαν όπλα, δεν αφορά καμία συνομοσιολογική θεωρία, αλλά μία πραγματικότητα.

Το ότι η περιγραφή της πατέντας Welsbach, μοιάζει απόλυτα με αυτό που βλέπουμε σε κάθε επιχείρηση ψεκασμού, επίσης είναι μία πραγματικότητα.

Το ότι ακόμη και πολιτικοί όπως στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην αμερική ο Κουτσνιχ, δημόσια μιλούν για το ζήτημα και την ανησυχία τους για την εφαρμογή των chemtrails, είναι μία πραγματικότητα.


quote:
Μα και φυσικά αποκλείω την ύπαρξη των υποτιθέμενων ψεκασμών χημικών ως δήθεν κυβερνητική συνωμοσία σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για αναπόδεικτη νεομυθολογία και θεωρία συνωμοσίας από αυτές που είναι τελευταία της μόδας..
Δεν έχει αποδειχθει σε καμία περίπτωση ότι γίνονται κάποιου είδους εσκεμένου ψεκασμού χημικών ουσιών σε παγκόσμια κλίμακα βάση μυστήριου και μυστικού σχεδίου!..

Δεν μίλησα ποτέ για "κυβερνητική συνωμοσία σε παγκόσμια κλίμακα". Το ότι ίσως γνωρίζουν την εφαρμογή, αλλά είναι αναγκασμένοι σε συμμετοχή, δεν σημαίνει πως οι ίδιες οι κυβερνήσεις συνωμότησαν γι' αυτό.

Οι έρευνες έφεραν στο φως μελέτες εκτενέστατες τόσο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, (WHO) όσο και του IPCC που αναφέρουν ακόμη και τον αριθμό θυμάτων αυτής της εφαρμογής chemtrail στα 50 χρόνια που θεωρούν πως πρέπει να διενεργηθεί το πρόγραμμα. Μελέτες που δεν είναι κρυφές,αλλά πραγματικότατες και στο ευρύ κοινό προσβάσιμμες.
Μελέτες που ήταν αντικείμενο συζητήσεων και στην ΕΕ.

quote:
Εσύ όμως που το πιστεύεις έχεις και το βάρος της απόδειξης. Που είναι λοιπόν οι ακράδαντες αποδείξεις σου;

A! όλα κι όλα, μην πάμε στην απλή μέθοδο "σου πετάω το μπαλάκι"

Απόδειξε μου εσύ πως αυτά που λες και δείχνεις στις φωτογραφίες σου δεν είναι chemtrails. Απόδειξε μου εσύ πως ΔΕΝ διενεργούνται χημικοί ψεκασμοί. Απέδειξε μου πως αυτά που βλέπουμε είναι ελεύθερα από οξείδια αλουμινίου και άλατα βαρίου.
Απέδειξε μου πως ο ήλιος δεν εξαφανίζεται και δεν συνεφιάζει εντελώς κάθε ηλιόλουστη μέρα κατά την οποία φαίνονται τα αεροπλάνα να κόβουν βόλτες πάνω από τα κεφάλια μας αφήνοντας τα "χαρούμενα" σχεδιάκια τους, εξαιτίας κάποιου ειδικού χειρισμού. κτλ

Απέδειξε μου πως οι λευκές "ίνες" που γέμισαν τα δέντρα και οι θάμνοι, δεν είναι fallout των clusters πολυμερών που συνοδεύουν τις ψεκαζόμενες ουσίες...

Δύσκολο ε? Για να δούμε τις δικές σου "ακράδαντες" αποδείξεις λοιπόν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2007, 19:46:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Δες και το οξύμωρο αυτού που παραθέτεις:
quote:
και ανάλογα με την υγρασία και την θερμοκρασία παραμένουν πολύ ώρα στον ουρανό σχηματίζοντας τεχνητά νέφη/θύσανο ή όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή εξατμίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το σχηματισμό τους.

Τελικά ξηρή είναι ή υγρή η ατμόσφαιρα και την ίδια στιγμή, άλλα αεροπλάνα αφήνουν, άλλα δεν αφήνουν καθόλου contrails και άλλα αφήνουν τα λεγόμενα chemtrails? Γιατί με αυτό τον τρόπο δεν εξηγήται η ταυτόχρονη ύπαρξη αυτών των φαινομένων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2007, 20:58:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
quote:

Μα και φυσικά αποκλείω την ύπαρξη των υποτιθέμενων ψεκασμών χημικών ως δήθεν κυβερνητική συνωμοσία σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για αναπόδεικτη νεομυθολογία και θεωρία συνωμοσίας από αυτές που είναι τελευταία της μόδας..
Δεν έχει αποδειχθει σε καμία περίπτωση ότι γίνονται κάποιου είδους εσκεμένου ψεκασμού χημικών ουσιών σε παγκόσμια κλίμακα βάση μυστήριου και μυστικού σχεδίου!..

Someone/no-one....

Ποιά είναι η θέση σου για την ιδέα να ψεκάζονται μεταλλικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα ως μέθοδο αντιμετώπισης των συνέπειων των κλιματικών αλλαγών, όπως προτείνεται από την Εθνική Ακαδημία των Επιστήμων των ΗΠΑ
http://www.lightwatcher.com/chemtrails/smoking_gun.html

(Delivery Scenarios
"Aircraft Exhaust Penner et al. (1984) suggested that emissions of 1 percent of the fuel mass of the commercial aviation fleet as particulates, between 40,000- and 100,000-foot (12- to 30-km) altitude for a 10-year period, would change the planetary albedo sufficiently to neutralize the effects of an equivalent doubling of CO2. They proposed that retuning the engine combustion systems to burn rich during the high-altitude portion of commercial flights could be done with negligible efficiency loss.)

απο το εργαστηριο Lawrence Livermore
http://www.hoover.org/publications/digest/3522851.html

από το IPCC.
http://www.grida.no/climate/ipcc_tar/wg3/176.htm

Υπέρ ή κατά;

Εγώ είμαι υπέρ.

Αποδείξτε μας ότι δεν είναι απαραίτητοι αυτοί οι ψεκασμοί.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

someone.
Νέο Μέλος


27 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2007, 21:35:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους someone.
Γράφεις συνεχώς για την πατέντα Welsbach, αυτή είναι μια πατέντα κατά την οποία υψηλά ανακλαστικά μεταλλικά μικροσωματίδια όπως οξείδια του αλουμινίου μπορούν να διαλυθούν σε βενζίνη μηχανών τζετ ώστε να εκτοξευτούν στην ατμόσφαιρα και να βοηθήσουν υποτίθεται στην καταπολέμηση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει μια πατέντα είναι απαραίτητα αυτό που λέει σε πρακτική εφαρμογή. Υπάρχουν εκατοντάδες πατέντες με πραγματικά τρελές ιδέες που δεν έχουν ποτέ εφαρμοστεί στην πραγματικότητα. Υπάρχουν ακόμα και site αφιερωμένα σε αυτές τις τρελές ιδέες.

Επιπλέον, το να τοποθετήσει κανείς σωματίδια οξειδίου του αλουμινίου σε καύσιμο δεν είναι καθόλου πρακτικό.

Το να το περάσεις μέσα από το σύστημα καυσίμου θα είναι σκέτος εφιάλτης. Τα σωματίδια θα διαλύσουν τις γραμμές καυσίμων, τα στόμια και τα ακροφύσια. Τα μεγέθη τους θα αλλάζουν συνεχώς. Θα διεισδύσουν μέσα στο λιπαντικό και θα καταστρέψουν τα ρουλεμάν και τα υπόλοιπα ευαίσθητα μηχανικά τμήματα. Θα ήμουν συντηρητικός αν έλεγα ότι η χρήση τους θα μείωνε την διάρκεια ζωής του κινήτηρα κατά τουλάχιστον 10 φορές.
Επίσης θα αύξανε την πιθανότητα καταστροφικής αστοχίας και ατυχήματος.

Μετά είναι και το γεγονός ότι το οξείδιο του αλουμινίου δεν διαλύεται καλά σε καύσιμο για τζετ. Πράγμα που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε απόφραξη του συστήματος καυσίμου.

Εάν αμφισβητείς αυτά που γράφω στείλε ένα email σε μηχανολόγο αεροπορικών κινητήρων να σου πει πως νιώθει με την ιδέα να περάσει οξείδια του Αλουμινίου μέσα από τις μηχανές του.

Θα ήταν χρήσιμο επίσης να ψάξεις πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με τη χρήση προσθετικών καυσίμου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς συντηρητικοί όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες προτάσεις.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχει τεχνολογία που επιτρέπει την ροή Οξειδίου Αλουμινίου διαμέσου ενός αεροπορικού κινητήρα δίχως να του προκαλέσει ζημιά.

Θα χρειαζόταν νέα επαναστατική κατασκευή ειδικών κινητήρων που να το επιτρέπουν αυτό και μου φαίνεται πολύ παρατραβηγμένη η ιδέα να κατασκευάζονταν σε παγκόσμια κλίμακα τέτοια τεχνολογία, να επιστρατεύονταν τόσοι πόροι μόνο και μόνο για να δοκιμάσει μια ιδέα που μπορεί και εδώ που τα λέμε να είναι και εν τη γενέση της λανθασμένη. Δεν είναι κανένας απόλυτα σίγουρος κατά πόσο η διασπορά οξειδίων αλουμινίου μπορεί να πολεμήσει την παγκόσμια θέρμανση.

Επίσης θα σου πρότεινα να ψάξεις τις οδηγίες της ΥΠΑ σχετικά με τα εγκεκριμένα προσθετικά καυσίμου πριν αρχίσεις να διαδίδεις τις ιδέες σου.

Ξανά το ότι υπάρχει μια πατέντα δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα αυτό που λέει σε πρακτική εφαρμογή. Υπάρχουν εκατοντάδες πατέντες με πραγματικά τρελές ιδέες που δεν έχουν ποτέ εφαρμοστεί στην πραγματικότητα. Υπάρχουν ακόμα και site αφιερωμένα σε αυτές τις τρελές ιδέες.

Δεν έχω άλλο χρόνο. Θα σου απαντήσω στα άλλα από Δευτέρα διότι θα λείπω ΣΚ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2007, 23:37:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
quote:
Γράφεις συνεχώς για την πατέντα Welsbach, αυτή είναι μια πατέντα κατά την οποία υψηλά ανακλαστικά μεταλλικά μικροσωματίδια όπως οξείδια του αλουμινίου μπορούν να διαλυθούν σε βενζίνη μηχανών τζετ ώστε να εκτοξευτούν στην ατμόσφαιρα και να βοηθήσουν υποτίθεται στην καταπολέμηση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

όχι μονο ως προσθετικό καυσίμων αλλά και ως ξεχωρο σκεύασμα ψεκασμού μέσω ειδικών συστημάτων αναρτημένων σε αεροσκάφη, μιας και τα προβλήματα ανάμειξης είχαν γίνει αισθητά.

Το γενικής χρήσεως ΝΑΤΟϊκό καύσιμο JP-8 σου λέει κάτι?
Μέρος της σύστασης του δεν είναι σε κανένα ευρωπαϊκό υπουργείο αμύνης γνωστό, για λόγους δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατέντας). Παρ'όλ' αυτά προωθείτε σε όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ -άλλα και στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟϊκού προγράμματος Partnership for Peace,
ώστε ως το 2020 να χρησιμοποιούν όλες οι παραπάνω χώρες ίδιο καύσιμο για όλες τις ανάγκες μίας επιχείρησης ή άσκησης (το JP-8 είναι παντώς χρήσης: από τανκς έως jet αεροσκάφος και από την κουζίνα του στρατοπέδου για μαγείρεμα μέχρι κάθε άλλο μηχάνημα που χρησιμοποιείται, κατηγορείται ως υπερ-τοξικό και καρκινογόνο)

quote:
Επίσης θα αύξανε την πιθανότητα καταστροφικής αστοχίας και ατυχήματος.

Μετά είναι και το γεγονός ότι το οξείδιο του αλουμινίου δεν διαλύεται καλά σε καύσιμο για τζετ. Πράγμα που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε απόφραξη του συστήματος καυσίμου.


Και δεν έχουν πράγματι συμβεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά ατυχήματα-τραγωδίες στην ελληνική αεροπορία? Μέτρησε κανείς πόσα αερο/φη και ελικόπτερα έχουν πέσει? Είδε κανείς την εκπομπή όπυ πρωην πιλότος και ο παρουσιαστής φωτογράφιζαν "περίεργο καύσιμο", για του οποίου την αγορά και χρήση υπέγραψε το ελληνικό Υπ. Αμύνης?

Δεν είναι πολλά τα περίεργα?

quote:
Αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει μια πατέντα είναι απαραίτητα αυτό που λέει σε πρακτική εφαρμογή. Υπάρχουν εκατοντάδες πατέντες με πραγματικά τρελές ιδέες που δεν έχουν ποτέ εφαρμοστεί στην πραγματικότητα.

Και βέβαια υπάρχουν πάρα πολλές τρελές πατέντες!
Μόνο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να δεις πόσες τρελές ιδέες έχουν άκρως επιφανείς επιστήμονες: τεράστια κάτοπτρα γύρω από τη Γη, μπαλόνια με θειάφι στην ατμόσφαιρα, μικροκαθρεπτάκια σε τροχιά γύρω από τη Γη, διασκορπισμό σιδήρου στους ωκεανούς και δε συμαζεύεται κ.α.πολλά

για κάποια από αυτά έγιναν πειραματικές εφαρμογές, για άλλα μόνο εργαστηριακά πειράματα και κάποια -αξιολογήθηκαν κατά πως φαίνεται πιο αποδοτικά- εφαρμόζονται.

quote:
Επίσης θα σου πρότεινα να ψάξεις τις οδηγίες της ΥΠΑ σχετικά με τα εγκεκριμένα προσθετικά καυσίμου πριν αρχίσεις να διαδίδεις τις ιδέες σου.

Να μην επεναλαμβάνομαι...οι διατάξεις σαφώς θα πρέπει να είναι αυστηρότατες, αλλά η άνωθεν πίεση καμιά φορά....λόγω "δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας"π.χ. πολλά μπορεί να εισάγει...

Και...δεν είναι ιδέες μου...εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες μου σε όλη την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική.
(Και κοίτα που η κοινή λογική μάλλον θα έχει εκκλίψει φαίνεται. Όλοι είναι τρελοί και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι βλέπουν τα μάτια τους.
Ή καλύτερα "παθιασμένοι συνωμοσιολόγοι" -φοριέται πολύ τελευταία αυτή η καραμέλα, ιδιαίτερα όταν κάποιοι φροντίζουν να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ και να ξεφεύγουν απο το κοπάδι ξεβολεύοντας τον κάθε επιτείδιο τσομπάνη...)

Και για να μην το "ξεχάσεις", απάντησε μας και σ'αυτό σε παρακαλώ τη Δευτέρα:

quote:
Ποιά είναι η θέση σου για την ιδέα να ψεκάζονται μεταλλικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα ως μέθοδο αντιμετώπισης των συνέπειων των κλιματικών αλλαγών, όπως προτείνεται από την Εθνική Ακαδημία των Επιστήμων των ΗΠΑ, απο το εργαστηριο Lawrence Livermore, από το IPCC?

Είσαι υπέρ ή κατά?

Καλό ΣΚ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2007, 09:25:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
quote:

Eγώ είμαι υπέρ.

Αποδείξτε μας ότι δεν είναι απαραίτητοι αυτοί οι ψεκασμοί.


.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2007, 09:41:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Δεν είναι τρελλές οι προτάσεις.

Είναι λογικές.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

STERM
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2007, 10:40:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους STERM
Καταρχήν να χαιρετήσω τους συνομιλητές, έχω καιρό να γράψω και αυτό γιατί δεν έχω κάτι καινούργιο και ουσιώδες να πω έτσι προτιμώ να απέχω αλλά να παρακολουθώ την όποια εξέλιξη του topic.
Παρόλα αυτά δεν μπορώ να κρατηθώ..

Someone καλές οι ενστάσεις σου αλλά φαίνεται πως δεν έχει παρακολουθήσει όλες τις σελίδες του topic γιατί θα είχες διαβάσει για συζητήσεις που έχουν γίνει από επιφανείς πολιτικούς και επιστήμονες, για μεθόδους που έχουν προταθεί, προγράμματα και νόμους που έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται (και στην Ελλάδα με νόμο του 1982) και άλλα πολλά που αν τα συνδυάσεις βλέπεις ότι κάτι συμβαίνει.

Υποθέτω πως δεν ξέρεις την παρακάτω εταιρία, δες το link της και βγάλε τα δικα σου συμπεράσματα.......
http://www.weathermod.com/

Υπό τον όρο "Μέθοδος Τροποποιήσης του Καιρού" δυστηχώς γίνονται πολλά.......
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2007, 10:41:15  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Δες και το οξύμωρο αυτού που παραθέτεις:
quote:
και ανάλογα με την υγρασία και την θερμοκρασία παραμένουν πολύ ώρα στον ουρανό σχηματίζοντας τεχνητά νέφη/θύσανο ή όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή εξατμίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το σχηματισμό τους.

Aκόμη δε πιο οξύμωρο είναι ότι ενώ ισχυρίζεται ότι ξέρει για το πως σχηματίζονται οι Θύσανοι δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι είναι το είδος του σύννεφου που σχηματίζεται σε υψηλότερο ύψος από κάθε άλλο... Σε ύψος 8 - 9.000 μέτρα!!

Τα περισσότερα από αυτά που εμείς καλούμε chemtrails και συ θύσανους σχηματίζονται αρκετά χαμηλότερα ...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2007, 17:30:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero
Η συζήτηση «άναψε» για τα καλά.

Someone…
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν ψεκάζουν οξείδια βαρίου και αλουμινίου αλλά όχι επειδή το ξέρω, γιατί δεν ξέρω, δεν πέταξα ποτέ πίσω από αεροπλάνο για να αναλύσω τι περιέχουν τα καυσαέρια, (κάτι που θα ήθελα), αλλά επειδή με τις γνώσεις που έχω μέχρι σήμερα δεν μου φαίνεται λογικό. Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο τα καύσιμα, η οδός για τα «ενδεχόμενα οξείδια αλουμινίου και βαρίου» μπορείς να δεις τις φωτογραφίες στη σελίδα 26.
Για αυτήν την πατέντα Welsbach πρώτη φορά ακούω και δεν καίγομαι να μάθω κιόλας. Αλλά παρατηρώ στον ουρανό και μου φαίνονται όλα αυτά, μη φυσιολογικά και αρκετά για να προβληματιστώ.
Someone, λες ότι υπεραυξήθηκε παγκοσμίως η αεροπορική κίνηση. Κατά πόσο δηλαδή; Πριν από 10 χρόνια δεν παρατηρούσα κάτι παρόμοιο στον ουρανό. Διπλασιάστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια; Τριπλασιάστηκαν; Πόσο;
Αφού μπήκες τόσο φουριόζος στο θέμα δείχνοντας πως έχεις τη διάθεση να αποδείξεις όσα λες, θα μπορούσες να βρεις δεδομένα για τις καθημερινές πτήσεις (σχέδιο πτήσεων) των πολιτικών αεροσκαφών πάνω από την Ελλάδα; Έτσι, για παράδειγμα αν ξέρουμε πόσα αεροπλάνα περνάνε πάνω από την Θεσσαλονίκη την ημέρα, π.χ. 100 και μετρήσουμε 6 επίμονα contrails και 16 κανονικά από κάτω, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Το να μεταφέρεις τα λεγόμενα των site της NASA και άλλων διευθύνσεων, χωρίς, ίσως, να καταλαβαίνεις αυτά που γράφεις και χωρίς να μας λες την δική σου γνώμη, τις δικές σου σκέψεις, τι νόημα έχει;
Πράγματι, παρατηρούνται! αυτά τα νέφη Cirrus = θύσσανοι, με μεγάλη ποικιλία μορφών, όπως και το άσπρο πέπλο που σκεπάζει τον ουρανό οφείλεται σε αυτά τα νέφη. Μόνο που στο βιβλίο: Μαθήματα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας εκδώσεις ΖΗΤΗ, το οποίο διδάσκεται σε φοιτητές του ΑΠΘ λέει, ότι οι θύσσανοι παρατηρούνται σε ύψος 7000 μέτρα = 22965 πόδια, και πάνω. Δεν λέω ότι ανέβηκε ο συγγραφέας πάνω για να μετρήσει το ύψος τους και ούτε ότι έχει δίκιο αυτός σε αντίθεση με τους Αμερικανούς επιστήμονες, αλλά η τακτική, του να κλίνεις τα μάτια και να ακολουθείς τυφλά τους επιστήμονες (και γενικά οποιονδήποτε), παπαγαλίζοντας τις απόψεις τους, οι οποίες είναι χωρίς αποδείξεις, εμένα τουλάχιστον αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Αυτά γιατί, δεν είναι γνωστός πολύ καλά ακόμα ο μηχανισμός δημιουργίας της βροχής και αυτών, τουλάχιστο, των νεφών, στην συμβατική μετεωρολογία άρα και στους μετεωρολόγους στους οποίους μας παραπέμπεις (και πολύ καλά κάνεις). Μακάρι να είχαμε και μετεωρολόγους στο τόπικ αυτό.

quote:
(*): Contrail: συντομογραφία του Condensation-trail = ίχνος «υγροποίησης» = χημ.: μετατροπή νερού από αέρια σε υγρή κατάσταση

Ίχνη από υγροποιημένο υδρατμό που δημιουργούνται στον αέρα από αεροσκάφη jet σε μεγάλα ύψη. (πηγή: Merriam-Websters)

Λωρίδα από νέφος που μερικές φορές παρατηρείται πίσω από ένα αεροσκάφος που πετάει σε καθαρό, ψυχρό, υγρό αέρα. (πηγή: Εγκυκλοπαίδεια Britannica)

Μια ορατή λωρίδα νέφους, συνήθως λαμπρή-λευκή στο χρώμα, που σχηματίζεται πίσω από ένα πύραυλο ή άλλο ιπτάμενο όχημα κάτω από ορισμένες συνθήκες. (πηγή: Υπουργείο Άμυνας: Λεξικό στρατιωτικής ορολογίας)Το άσπρο χρώμα υποδηλώνει πάγο και όχι ύδωρ, το οποίο φαίνεται ή καλύτερα, δεν φαίνεται αμέσως μετά τους κινητήρες των αεροπλάνων μέχρι να μετατραπεί από αέρια – υγρή – στερεά κατάσταση. Άρα, οι παραπάνω ορισμοί είναι για πέταμα. Τώρα, γιατί εξαφανίζονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν μπορώ να το εξηγήσω, (ακόμα) γιατί υπάρχουν και τα φυσικά νέφη (οι περιβόητοι θύσσανοι) τα οποία δεν ξέρω, πως ακριβώς σχηματίζονται. Πάντως στο παραπάνω βιβλίο γράφει ότι: για σχηματιστούν νέφη, δεν είναι αρκετή μόνον η ψύξη του αέρα. Θα πρέπει να υπάρχουν και οι πυρήνες συμπύκνωσης, μικρά σωματίδια όπως: κυρίως, μόρια αλατιού και μεγάλα ιόντα της ατμόσφαιρας.


Αμάν πια μ’ αυτήν την φωτογραφία. Άλλες φωτογραφίες δεν υπάρχουν; Εξάλλου αυτή η φωτογραφία παρουσιάζεται σε όλα τα site που υποστηρίζουν την συνωμοσία των chemtrails, μπορεί να έχει αλλοιωθεί. Αν κάθε γραμμή αντιστοιχεί σε κάθε πτήση, σαν πολλές δεν είναι; Πολύ απότομα δεν διακόπτονται τα contrails στα βόρεια; Μόνο στις Η.Π.Α. πετάνε συχνά, τα αεροπλάνα; Υπάρχει για παράδειγμα παρόμοια φωτογραφία για άλλα μέρη του κόσμου; Πάντως αυτή η φωτογραφία μοιάζει με αυτές της Ε.Μ.Υ. εδώ…
http://www.hnms.gr/hnms/greek/observation/satelite_map_html?region=Europe&type=VI&date=2007-01-14%2011:45:00
http://www.hnms.gr/hnms/greek/observation/satelite_images_html

Αν είναι να αποδεικνύουμε αυτά που λέμε, με φωτογραφίες, ορίστε μερικές, με απολύτως φυσιολογικά Cirrus…

quote:
Kαι παρατηρώ contrails σχεδόν κάθε μέρα στο καθημερινό μου ωριαίο περπάτημα. Σήμερα η ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που όλα τα α/φη σχημάτιζαν μικρής ζωής "short lived" contrails τα οποία εξαερώνονταν σχεδόν αμέσως μετά τον σχηματισμό τους με αποτέλεσμα να διακρίνονται σχετικά δύσκολα τα α/φη τα οποία βέβαια πετούν σε ύψος πάνω από τα 25.000 πόδια στην περιοχή μου η οποία δεν διαθέτει κάποιο κεντρικό αεροδρόμιο και διασχίζεται από 2 κύριες αερογραμμές μια δυτική και μία ανατολική.


Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο αεροδρόμιο κοντά. Τα chemtrails που παρατηρώ στην Θεσσαλονίκη είναι από αεροπλάνα που δεν προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
quote:
Το ότι εμφανίζονται μερικές φορές ταυτόχρονα στον ουρανό διαφορετικής διάρκειας contrails έχει να κάνει με τη διαφορά θέσης και ύψους των αεροσκαφών και άρα με τις διαφορετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν ανάλογα με το ύψος.

Μπράβο! Δηλαδή, τα αεροπλάνα που βλέπουμε να πετούν δίπλα, δίπλα και έχουν διαφορετικό μήκος contrail, είναι λόγω διαφορετικών ατμοσφαιρικών συνθηκών, ενώ σε όλη αυτή την έκταση…

…οι συνθήκες είναι ίδιες!? τόϊνγκ!

quote:
«Εάν προσπαθήσεις να αντικρούσεις έντονα αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν στους ψεκασμούς» η συνήθης απάντηση που παίρνεις είναι: «είσαι και εσύ μέρος της συνομωσίας!», λέει ο ατμοσφαιρικός επιστήμονας Patrick Minnis του Langley Research Center της NASA στο Hampton, Va., συμπληρώνοντας: «Η λογική δεν είναι και το καλύτερο σημείο για τους περισσότερους από αυτούς»


…και η υπεροψία αυτού του Πάτρικ πως τον λένε, μάλλον είναι το καλύτερο σημείο του. Του αφιερώνω αυτά τα λόγια του Δημοσθένη:

Αυτοί που πήραν πραγματική μόρφωση, δεν θα πουν τίποτε το κομπαστικό για τον εαυτό τους, κι αν άλλος πει θα κοκκινίσουν. Ενώ οι αμόρφωτοι, που προσποιούνται το μορφωμένο, αναίσθητοι καθώς είναι, κάνουν τους μορφωμένους, που τους ακούνε, να πονούν.
(Δημοσθένης)

Από επιστήμονες τύπου Πατρικ έχουμε χορτάσει, γεμίσαμε από δαύτους. Ο Αϊνστάιν (και πολλοί άλλοι επιστήμονες), μετά το Νόμπελ που πήρε, δεν καβάλησε το καλάμι, αλλά συνέχισε να ψάχνει και να προβληματίζεται μέχρι τον θάνατό του. Ενώ σήμερα με ένα πτυχίο, άντε και θέση στο πανεπιστήμιο, παίρνουν τα μυαλά των αέρα, κάνουν τους έξυπνους και παντογνώστες, μαϊντανούς, υποτιμώντας τα «κοινά ανθρωπάκια». Και αυτό είναι δείγμα μόρφωσης, νομίζουν. Να κάθεσαι και να βαφτίζεις τα contrails σε επίμονα και ξε-επίμονα είναι επιστημονική έρευνα; Δηλαδή, αν σε μερικά χρόνια ένα αεροπλάνο αφήνει ένα contrail που θα καλύπτει όλο τον ουράνιο θόλο, τι θα πει; «ΩΩΩ..., αυτό είναι ενα "οικουμενικό" contrail» και αυτό, λέγεται επιστήμη; Το βόλεμα στον καναπέ και βάπτισμα των φαινομένων με «επιστημονικούς όρους» τύπου short, long, zong κτλ. είναι επιστημονική έρευνα;

quote:
Ανοησίες συνωμοσιολογίας» αναφέρει για αυτές τις θεωρίες, ο Kenneth Sassen, ένας ατμοσφαιρικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ.,και συνεχίζει: «Αυτά τα πράγματα βρίσκονται στα 30.000 μέχρι και 40.000 πόδια στην ατμόσφαιρα. Είναι μικροσκοπικά σωματίδια. Δεν πρόκειται να επηρεάσουν κανέναν».


…και να πει κάποιος στον Kenneth Sassen ότι, αυτό το πράγμα που λέγεται Ήλιος, βρίσκεται σε απόσταση 150.000.000 χλμ. (και όχι 30000-40000 πόδια) και χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ζωή στη Γη. Και ότι η περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε CO2 που τον περιβάλει, είναι 0,03% κατ’ όγκο, πολύ μικρή σε σχέση με το Αργό, Άζωτο και Οξυγόνο αλλά πολύ σημαντικό για την ζωή πάνω στην Γη, αλλά και ότι τα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται μέσα στον οργανισμό του, αν και σε ελάχιστες ποσότητες (γι’ αυτό λέγονται και ιχνοστοιχεία) πολύ σημαντικές για την υγεία του αν όχι και την ζωή του!
quote:
Μα και φυσικά αποκλείω την ύπαρξη των υποτιθέμενων ψεκασμών χημικών ως δήθεν κυβερνητική συνωμοσία σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για αναπόδεικτη νεομυθολογία και θεωρία συνωμοσίας από αυτές που είναι τελευταία της μόδας..
Δεν έχει αποδειχθει σε καμία περίπτωση ότι γίνονται κάποιου είδους εσκεμένου ψεκασμού χημικών ουσιών σε παγκόσμια κλίμακα βάση μυστήριου και μυστικού σχεδίου!..


Αν ήταν αποδεδειγμένη, δεν θα ήταν πια συνομωσία
Βέβαια ένα μειονέκτημα της συνωμοσίας αυτής (αν υπάρχει), είναι πως τα σχέδια της προσπάθειας αλλαγής της ατμόσφαιρας είναι μακροπρόθεσμα. Έτσι αυτοί που αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν, θα γευτούν τους καρπούς της στα γεράματα και άμα. Γιατί να το κάνουν, αν δεν το απολαύσουν; Για τα παιδιά τους κόπτονται;
Αν δεν υπάρχουν chemtrails, τότε σίγουρα τα επίμονα contrails είναι δείκτες, ότι η ατμόσφαιρα μας αλλάζει και ίσως, αν μάθουμε για το τι είναι ακριβώς αυτά τα επίμονα contrails, θα μάθουμε και τι είναι αυτό που αλλάζει στην ατμόσφαιρα…

Βίντεο με chremtrails που ξεκινά απότομα τίτλος: Chemtrail STOP & GO Operation
http://www.youtube.com/watch?v=Vjvty4Ig_qs&mode=related&search=
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

someone.
Νέο Μέλος


27 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2007, 22:21:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους someone.
Απαντώ σε λίγα κρίσιμα σημεία για την ώρα δεν έχω πολύ χρόνο. Τα υπόλοιπα στις επόμενες μέρες.

quote:
Αμάν πια μ’ αυτήν την φωτογραφία. Άλλες φωτογραφίες δεν υπάρχουν; Εξάλλου αυτή η φωτογραφία παρουσιάζεται σε όλα τα site που υποστηρίζουν την συνωμοσία των chemtrails, μπορεί να έχει αλλοιωθεί.

Όχι αυτή η φωτογραφία δεν είναι αλλοιωμένη και δεν παρουσιάστηκε σε συνωμοσιολογικό site. Παρουσιάστηκε στο ΑPOD (Astronomy Picture of the Day) το οποίο είναι ένα επιστημονικό site που σχετίζεται και με την NASA.
Και δεν είναι φυσικά η μόνη. Σαφώς και υπάρχουν δεκάδες τέτοιες δορυφορικές φωτογραφίες από όλον τον κόσμο αλλά κυρίως από εκεί που εντοπίζεται η πιο αυξημένη αεροπορική κίνηση (δηλαδή κυρίως ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία).
Οι επιστήμονες καταγράφουν και μελετούν προσεχτικά τέτοιες φωτογραφίες στην προσπάθεια τους να εκτιμήσουν κατά πόσο τα τεχνητά νέφη (θύσανος) που σχηματίζουν κατά τόπους τα contrails των επιβατικών (κυρίως) α/φων μπορούν να επηρεάσουν την κλιματολογική ισορροπία. Δεν έχει καμία σημασία αν υπάρχουν ή όχι chemtrails, τα κανονικά contrails λόγω της μαζικότητας τους ήδη αλλάζουν και απορρυθμίζουν το κλίμα!
Για την πρόταση ψεκασμού μεταλλικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που με ρωτήσατε αν συμφωνώ, πιστεύω ότι είναι ημίμετρα. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο.
Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η απευθείας σύγκρουση με το πρόβλημα δηλαδή να μειωθούν δραστικά τα αέρια θερμοκηπίου, και να ενισχύθουν οι εναλλακτικές ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας. Άλλα όλοι είδαμε τι έγινε στο ΚΙΟΤΟ οπότε μετά από αυτό πως μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος;
Τις μεταφράσεις τις κάνω κυρίως και γιαυτούς που δεν γνωρίζουν καλά ή καθόλου αγγλικά και για να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όλοι για το κρίσιμο αυτό περιβαντολογικό θέμα από αξιόπιστες επιστημονικές πηγές.

quote:
Μπράβο! Δηλαδή, τα αεροπλάνα που βλέπουμε να πετούν δίπλα, δίπλα και έχουν διαφορετικό μήκος contrail, είναι λόγω διαφορετικών ατμοσφαιρικών συνθηκών, ενώ σε όλη αυτή την έκταση…

Tα α/φη πετούν από μεταβλητά ύψη που φτάνουν τα 26.000 πόδια μέχρι και 35.000 ή και περισσότερο(σπανιότερα) ανάλογα με την αερογραμμή, την πορεία και τη θέση τους. Σε όλο αυτό το εύρος μπορούν να εμφανιστούν τα παγωμένα σωματίδια υδρατμών που ονομάζουμε contrails.
Πρέπει να κατανοήσετε ότι μιλάμε για υψομετρικές διαφορές της τάξης των 3-5 χιλιομέτρων για να τα μετατρέψω και στο δικό μας μετρικό σύστημα. Ασφαλώς και δεν είναι ίδια η ατμόσφαιρα στον κάμπο σε σχέση για παράδειγμα με την ατμόσφαιρα στην κορυφή του Ολύμπου στο Μύτικα έτσι δεν είναι;
Όταν εμφανίζεται παράλληλα ένα επίμονο με ένα μικρής ζωής contrail έχει να κάνει κυρίως με υψομετρική διαφορά, διαφορετικά στρώματα ατμόσφαιρας, διαφορετικές και μεταβλητές συνθήκες, πίεσης θερμοκρασίας, υγρασίας.
Έχετε παρατηρήσει για παράδειγμα τα διακεκομμένα contrails (προσωπικά έχω δει αρκετά) όπου διακόπτονται για κάποιο σημείο και μετά ξανασχηματίζονται; Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν το α/φος περνάει από στρώματα με σχετική χαμηλή υγρασία, και οι παγωμένοι κρύσταλλοι εξαερώνονται σταδιακά και ξαναεμφανίζονται κατόπιν όταν εισέρχεται σε περισσότερο φιλικό για τον σχηματισμό contrail περιβάλλον..

Αλλά για περισσότερα σε λίγο, στο έγγραφο με τα επιστημονικά πορίσματα της ΥΠΠ.

Edited by - someone. on 14/01/2007 22:36:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2007, 02:47:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Χμ...
να που αρχίσαμε να βρίσκουμε ορισμένα κοινά σημεία προσέγγυσης στο θέμα:

quote:
Για την πρόταση ψεκασμού μεταλλικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που με ρωτήσατε αν συμφωνώ, πιστεύω ότι είναι ημίμετρα. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο.

Όχι απλώς ημίμετρα αλλά καταστροφικές τρελές επιστιμονικές "πατέντες" που αντί να βελτιώσουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας και των μεγάλων κλιματολογικών μεταβολλών, πάνε να προσθέσουν άλλο ένα λιθαράκι στην καταστροφή του πλανήτη, μιας και παίζουν με ένα άκρως ευαίσθητό και ακόμη ανεξερεύνητο σύστημα ισσοροπίας.

quote:
Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η απευθείας σύγκρουση με το πρόβλημα δηλαδή να μειωθούν δραστικά τα αέρια θερμοκηπίου, και να ενισχύθουν οι εναλλακτικές ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας. Άλλα όλοι είδαμε τι έγινε στο ΚΙΟΤΟ οπότε μετά από αυτό πως μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος;

Όχι απλά η καλύτερη αλλά και η μόνη ορθόδοξη και λογική αντιμετώπιση.
Δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας όσο παραμένουμε αδρανείς και δεν πιέζουμε μαζικά τις κυβερνήσεις να προχωρίσουν με γοργά βήματα προς τις κατευθήνσεις που αναφέρεις ήδη.

quote:
Δεν έχει καμία σημασία αν υπάρχουν ή όχι chemtrails, τα κανονικά contrails λόγω της μαζικότητας τους ήδη αλλάζουν και απορρυθμίζουν το κλίμα!

Ναι, ακόμη και αν έχουμε διαφορετική άποψη για το αν υπάρχουν ή οχι τα chemtrails, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό το σημείο μαζί σου.

Σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι πλέον ζήτημα ζωτικής σημασίας να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε σε τρια σημεία:

1oν: Να απαιτήσουμε να μην γίνεται πειραματική παρέμβαση με καμία απολύτως μορφή στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον, για λόγους προστασίας από τις κλιματολογικές αλλαγές, ως αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πρακτικές που πιθανόν να ενέχουν ακόμη περισσότερους κινδύνους.

2ον: Να απαιτήσουμε να γίνουν στην πράξη εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άμεσες μειώσεις των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου

3ον: Εμείς οι ίδοι να γίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο συνειδητοποιημένοι προστάτες του περιβάλλοντος, με τις επιλογές μας, με τον τρόπο που ζούμε καθημερινά, με τα προϊόντα που προτιμάμε και με τις οργανώσεις και κινήσεις πολιτών που στηρίζουμε.

Και αυτά πλέον με ταχύτατους ρυθμούς γιατί τα περιθώρια στενεύουν μέρα με την ημέρα και κάπως έτσι θα γίνουμε...

(από σελίδα της greenpeace)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2007, 00:49:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
quote:

Για την πρόταση ψεκασμού μεταλλικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που με ρωτήσατε αν συμφωνώ, πιστεύω ότι είναι ημίμετρα.

Ημίμετρα. Πολύ σωστά. Θα έπρεπε να διπλασιαστούν ο αριθμός των ψεκασμών. Πόσοι ψεκασμοί θα χρειάζονται για να αναγνωρίσουν οι 'σκεπτικιστές' των κλιματικών αλλαγών ότι υπάρχει πρόβλημα;

quote:

Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο.
Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η απευθείας σύγκρουση με το πρόβλημα δηλαδή να μειωθούν δραστικά τα αέρια θερμοκηπίου, και να ενισχύθουν οι εναλλακτικές ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας. Άλλα όλοι είδαμε τι έγινε στο ΚΙΟΤΟ οπότε μετά από αυτό πως μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος;

Ακριβώς. Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Οπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τους ψεκασμούς. Αυτό είναι το αναπόφευκτο συμπέρασμα. Πες το ξεκάθαρά και με θάρρος, ειδικά στους 'σκεπτικιστές' για τις κλιματικές αλλαγές.. Θα αναλάβεις να κάνεις αυτό; Η θα συνεχίζεις να απευθυνθείς σε μας, σαν να είμαστε εμείς το πρόβλημα; Kαι να μας κουφάινεις με άσχετες φλυαρίες για το εάν οι contrails είναι chemtrails η αν οι chemtrails είναι contrails;

Eίδαμε τι έγινε στο ΚΙΟΤΟ και δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. ‘Αρα η μόνη λύση είναι να γεμίζουμε την ατμόσφαιρα της γης με τοξικά σωματίδια. Πες το. Βάλε λίγη συνοχή στη σκέψη σου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2007, 01:02:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Bίκη, δεν υπάρχει αυτή η «ακόμη και αν έχουμε διαφορετική άποψη για το αν υπάρχουν ή όχι τα chemtrails». Σε όποιον λέει ότι γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν chemtrails πρέπει να πούμε: ‘Κακώς, επειδή θα έπρεπε να υπάρχουν.’

Η υποκρισία αντιμετωπίζεται με υποκρισία.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2007, 07:48:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Tέτοιοι τύποι όπως ο someone/no-one βρίσκονται παντού στα αμερικάνικα φόρουμ, σπέρνουν συγχυση και κρατάνε όπως είναι την αμερικάνικη πολιτική για τις κλιματικές αλλαγές. Οι ανόητοι αμερικανοί καταναλώνουν όλη την ενέργεια τους σε άσκοπους καυγάδες για το εάν οι chemtrails είναι contrails ή οι contrails chemtrails και εάν οι κλιματικές αλλαγές οφείλουνται σε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2007, 12:11:21  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλοι μου καλημέρα...
έχω καιρό να γράψω στο θέμα αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω κάτι νεότερο (ακόμα περιμένω να μιλήσω με τον θείο μου...κάνε συγγενή να δείς καλό!),αλλά παρακολουθώ πάντα τις εξελίξεις...
Με λύπη μου βλέπω ότι αντί να βρούμε το τί τελικά είναι αυτά που βλέπουμε πάνω από το κεφάλι μας θα καταλήξουμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του φόρουμ,όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλα θέματα... Καλό είναι να μήν είμαστε πάντα όλοι τόσο απόλυτοι στις θέσεις μας... πρέπει να ψάξουμε για να δούμε τί πραγματικά συμβαίνει (γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι συμβαίνει)και να κάνουμε υγιή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2007, 13:53:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
quote:

Φίλοι μου καλημέρα...
έχω καιρό να γράψω στο θέμα αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω κάτι νεότερο (ακόμα περιμένω να μιλήσω με τον θείο μου...κάνε συγγενή να δείς καλό!),αλλά παρακολουθώ πάντα τις εξελίξεις...
Με λύπη μου βλέπω ότι αντί να βρούμε το τί τελικά είναι αυτά που βλέπουμε πάνω από το κεφάλι μας θα καταλήξουμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του φόρουμ,όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλα θέματα... Καλό είναι να μήν είμαστε πάντα όλοι τόσο απόλυτοι στις θέσεις μας... πρέπει να ψάξουμε για να δούμε τί πραγματικά συμβαίνει (γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι συμβαίνει)και να κάνουμε υγιή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.


Γειά σου Stan. Οι καυγάδες αρχίζουν από τη στιγμή που μπαίνουν αυτοί οι τύποι που λένε ότι ξέρουν ότι δεν υπάρχουν chemtrails. Λαμβάνουν ως δεδομένο ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα chemtrails. To θέμα δεν είναι τα chemtrails, είναι οι κλιματικές αλλαγές. ‘Οποιος ξεκινάει με ισχυρισμούς ότι ξέρει πως δεν υπάρχουν chemtrails ήρθε για να προκαλέσει καυγάδες, άρα ευθύνεται για τους καυγάδες.

Για να ξεφύγουμε από το θέμα του κύριου someone, ό οποίος ειλικρινά δεν αξίζει να μας απασχολήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο, ίσως θα σ’ενδιαφέρει, Stan, ότι ο νέος δήμαρχος Αίγινας έχει προσδιορίσει συντονιστή για τα chemtrails ένα δυναμικό οικολόγο, τον Μαλτέζο.

Ο θείος σου όμως ο κ. Μούρτζης πάντα θα έχει την τιμή του να ήταν πρώτος δήμαρχος του κόσμου που αναγνώρισε αυτό το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών σε όλες του τις διαστάσεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2007, 23:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero
Someone…
quote:
Βίντεο με chremtrails που ξεκινά απότομα τίτλος: Chemtrail STOP & GO Operation
http://www.youtube.com/watch?v=Vjvty4Ig_qs&mode=related&search=


Δεν ξέρω αν είδες το βίντεο, αλλά όταν το έβαλα στο μήνυμα μου περίμενα να μου πεις, αφού αποκλείεις το ενδεχόμενο να ψεκάζουν χημικά, την λογική απάντηση: «αυτό το βίντεο μπορεί να είναι στημένο από τις πηγές που ζούνε από αυτά, όπως απάντησες στην toxotis, και ότι το αεροπλάνο επίτηδες άφησε μια λευκή μπογιά παρόμοια με αυτά που αφήνουν τα πολεμικά αεροσκάφη κατά την διάρκεια των εθνικών εορτών για να στηρίξουν τα λεγόμενά τους, τα παραπάνω περιοδικά ».

Αλλά…, δεν…

Τυφλωμένος από το πάθος να υποστηρίξεις την NASA (σε ταΐζει και την υποστηρίζεις τόσο;) λες ότι τόσο απότομα! άλλαξαν οι καιρικές συνθήκες και εμφανίστηκε το επίμονο contrail. Το επιχείρημα αυτό είναι αστείο…

…και τέλος πάντων γιατί είσαι τόσο απόλυτος, αφού ούτε οι επιστήμονες ξέρουν αρκετά για το πώς δημιουργούνται τα νέφη και τα κατακρημνίσματα. Γιατί προσπαθείς να μας καθησυχάσεις? εγώ τουλάχιστο δεν είμαι τρομοκρατημένος.

Αφού όπως λες, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες (υγρασία,+,+,+)και εμφανίζονται τα επίμονα contrails, γιατί δεν εμφανίζονται τότε οι κανονικοί θύσανοι; Τι περιμένουν, τα αεροπλάνα? Πως και γιατί δημιουργούνται τα σύννεφα;

quote:
Όταν εμφανίζεται παράλληλα ένα επίμονο με ένα μικρής ζωής contrail έχει να κάνει κυρίως με υψομετρική διαφορά, διαφορετικά στρώματα ατμόσφαιρας, διαφορετικές και μεταβλητές συνθήκες, πίεσης θερμοκρασίας, υγρασίας

Το ότι οι συνθήκες αλλάζουν με το ύψος αυτό το ξέρει ο κάθε μαθητής δημοτικού, δεν το αμφισβητώ.
Ξέρεις όμως, ότι είναι δύσκολο να αποδείξω για το αν αυτά τα αεροπλάνα πετούσαν στο ίδιο υψόμετρο και για σένα ότι πετούσαν σε διαφορετικά ύψη, εκτός αν έχεις Radar και το υπολόγισες (όμως, χλομό το βλέπω, αφού όπως είπες:
quote:
Για το ότι εμφανίζονται διαφορετικής διάρκειας ζωής contrails ταυτόχρονα στον ουρανό:
Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό που λέτε.

δεν έχεις παρατηρήσει καν ταυτόχρονα, contrail και επίμονα-contrail).
Εκμεταλλεύεσαι δηλαδή το γεγονός ότι δεν μπορώ να το αποδείξω (αλλά ούτε κι εσύ) και να το χρησιμοποιείς ως «φθηνό επιχείρημα». [Σε αυτήν την δυσκολία στηρίζονται και οι μεν και οι δε (επιστήμονες και συνωμοσιολόγοι) και λένε τα δικά τους.]

Τέλος πάντων, δεν πειράζει.

quote:
Τα παγωμένα σωματίδια στα contrails δεν φτάνουν την επιφάνεια της Γης διότι πέφτουν αργά και οι συνθήκες στην χαμηλή ατμόσφαιρα προκαλούν την εξάτμιση των παγωμένων σωματιδίων


«Η εξάτμιση» των παγωμένων σωματιδίων δεν σημαίνει και εξαφάνιση. Τι γίνεται μετά, αφού εξατμιστούν; Ποια είναι η τύχη τους; Η Υ.Π.Π. δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την απάντηση;
quote:
Έχετε παρατηρήσει για παράδειγμα τα διακεκομμένα contrails (προσωπικά έχω δει αρκετά) όπου διακόπτονται για κάποιο σημείο και μετά ξανασχηματίζονται;

Φυσικά και έχω δει επίμονα όπως λες contrails με κενά, αλλά μετά από μερικά λεπτά και όχι αμέσως μετά την εξάτμιση, να εμφανίζεται το contrail όπως φαίνεται στο βίντεο.
quote:
Όχι αυτή η φωτογραφία δεν είναι αλλοιωμένη και δεν παρουσιάστηκε σε συνωμοσιολογικό site

Έλα τώρα...
http://www.whale.to/b/chemtrails.htmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2007, 08:11:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Libero, τι λες για τις ερωτήσεις που έκανα στο someone και τα σχόλια που έκανα για το someone?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2007, 08:17:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
quote:

Libero, τι λες για τις ερωτήσεις που έκανα στο someone και τα σχόλια που έκανα για το someone?


Kαι τι λες για την αποψή μου για το γιατί είναι 'τόσο απόλυτος' ο someone?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2007, 08:21:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Με αυτά τα δεδομένα γιατί μιλάμε στο someone? Δεν έχεις καλύτερη ιδέα για το τι θα έπρεπε να κάνουμε;

, τι λες για τις ερωτήσεις που έκανα στο someone και τα σχόλια που έκανα για το someone?

[/quote]

Kαι τι λες για την αποψή μου για το γιατί είναι 'τόσο απόλυτος' ο someone?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2007, 08:43:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Τι λες Stan from Greece?

Θα έπρεπε να καυγαδίζουμε με κάθε someone όπως οι κακομοίρηδες τα αμερικανάκια στα chemtrail forums ή θα έπρεπε να εποφεληθούμε από τις μοναδικές ευκαιρίες για δυναμική δράση που μας προσφέρονται εδώ στην Ελλαδα και στην Ευρώπη;

Τι λες Τι λέει ο θείος σου ο κύριος Μούρτζης;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy