ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 34
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2004, 04:08:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης πολλοί σύνεδροι και ιδιαίτερα δυο νομπελίστες, παραδέχτηκαν ότι ο Αριστοτέλης πάθαινε ορισμένες διαλείψεις. Γιατί σε κάποια βιβλία του ο Αριστοτέλης, ενώ έγραψε ένα κείμενο σωστό και λογικό, ύστερα έδινε λέξεις με 30 π.χ. γράμματα ή ένα κεφάλαιο ολόκληρο με συνεχόμενες κωδικές λέξεις. Εκεί μέσα σε αυτά τα σημεία των υποτιθέμενων «διαλείψεων» βρίσκεται το μεγάλο μυστικό.

Αν αληθεύει ότι οι κύριοι σύνεδροι είπαν ότι ο Αριστοτέλης πάθαινε διαλείψεις τότε πρέπει να συμβαίνει κάτι πολύ ύποπτο! Γιατί πολύ απλά εγώ αναρρωτιέμαι, αν όντως πάθαινε διαλείψεις, μετά όταν συνερχόταν, δε θα έβλεπε ότι έχει γράψει άλλα αντί άλλων και δε θα τα διόρθωνε;;;;; Θα τα άφηνε στα κείμενα για πλάκα;

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό, ας το γράψει γιατί εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας μιλώντας για διαλείψεις. Αν πάλι δεν πάθαινε διαλείψεις τότε γιατί έγραφε ακατανόητα κείμενα; Υπάρχουν εντέλει τέτοια κείμενα στα βιβλία του Αριστοτέλη;;


"Ο άνθρωπος πολλές φορές σκοντάφτει πάνω στην Αλήθεια ...αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2004, 10:13:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω ένα κείμενο που βρήκα για την κρυπτογραφία στα αρχαία χρόνια. Ίσως να μην έχει άμεση σχέση με τον Αριστοτέλη αλλά μας δείχνει ότι οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν την κρυπτογραφία με διάφορους τρόπους για να στείλουν μηνύματα.

ΠΗΓΗ: http://www.geocities.com/sfetel/gr/grafh_g.htm

Κρυπτογραφία

Μερικά μηνύματα έπρεπε πάντα να σταλούν με την μέγιστη ασφάλεια (και το PGP δεν ήταν πάντα διαθέσιμο!).
Χρησιμοποιήθηκαν διάφορες μέθοδοι ώστε τα μηνύματα να μπορούν να διαβαστούν μόνο απ' τον παραλήπτη και να είναι ακατανόητα σε βαθμό που να γίνονται άχρηστα για οποιονδήποτε άλλο. Μερικές μέθοδοι απ' αυτές δείχνουν πολύ απλοϊκές σήμερα, αλλά κάποιες άλλες δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί ακόμα!

Στην αρχαία Σπάρτη για την αποστολή απόρρητων στρατιωτικών μηνυμάτων, το μήνυμα γραφόταν σ' ένα κύλινδρο που γύρω του είχε τυλιχτεί μία στενή λωρίδα δέρματος σε διαδοχικές σειρές. Αυτή ήταν η περιβόητη σκυτάλη. Ο κύλινδρος αφαιρούνταν κι έμενε η λωρίδα που μπορούσε να ξαναδιαβαστεί μόνο αν τυλιγόταν με τον ίδιο τρόπο πάνω σε ολόιδιας διαμέτρου κύλινδρο. Κάθε άλλη διαφορετική διάμετρος κυλίνδρου έδινε ακατανόητα μηνύματα. Πολλές φορές γραφόταν σε συνδυασμό με καθρέπτη, ώστε να απαιτείται καθρέπτης και στην ανάγνωση.
'Αλλη απλούστερη μέθοδος ήταν η αντιστροφή συλλαβών όπως «δημοκρατία» που θα φαινόταν σαν «ηδομαρκίτα».

'Αλλη μέθοδος χρησιμοποιούσε την ουροδόχο κύστη κάποιου ζώου που φουσκωνόταν και πάνω της γραφόταν με οριακά μικρά γράμματα το μήνυμα. Όταν ξεφουσκωνόταν το μήνυμα έδειχνε πια σαν λεκές. Κατά την αποστολή της συνήθως κρυβόταν καλά, π.χ. σε δοχείο με λάδι και ο παραλήπτης έπρεπε να την φουσκώσει και πάλι για να μπορέσει να διαβάσει το μήνυμα.

Στην αρχαία Κίνα το μήνυμα γραφόταν σε λεπτή μεταξωτή κορδέλα η οποία τυλιγόταν σαν μικρό μπαλάκι και καλυπτόταν με κερί. Το μικρό κέρινο μπαλάκι το κατάπινε ο αγγελιοφόρος και έτσι το μετέφερε με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια!

Ακόμα σπανιότερη ήταν η μέθοδος που το μήνυμα γραφόταν στο ξυρισμένο κεφάλι κάποιου δούλου. Αφού μεσολαβούσε ο απαραίτητος χρόνος επαρκούς ανάπτυξης των μαλλιών του, ο δούλος στελνόταν να παραδώσει το μήνυμα και μετά το επόμενο ξύρισμα κεφαλιού το μήνυμα έβρισκε επιτέλους τον παραλήπτη του. Αυτό μάλλον δείχνει αρκετά καθαρά τις ταχύτητες επικοινωνίας που θεωρούσαν αποδεκτές στον αρχαίο κόσμο...

Οι αρχαίοι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν το αλφάβητό τους αντεστραμμένο (το τελευταίο γράμμα σαν πρώτο κοκ.) για να πετύχουν παρόμοια κρυπτογράφηση.

Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν απλούστερες μεθόδους μετάθεσης γραμμάτων κατά μία ή δύο θέσεις. Ο Ιούλιος Καίσαρ χρησιμοποίησε μέθοδο στην οποία υπήρχε μετατόπιση δύο θέσεων, το Α γινόταν Γ κλπ. Ο Αύγουστος Καίσαρ σχεδόν το ίδιο αλλά με μετατόπιση μιας θέσης.

Το αόρατο μελάνι ήταν μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιούταν αρκετά. Πάνω συνήθως από κάποιο άλλο κείμενο αδιάφορου περιεχομένου γραφόταν με χυμό λεμονιού αντί για μελάνι το κρυφό μήνυμα. Μετά μπορούσε να διαβαστεί στο φως κεριού μόνο από τον υποψιασμένο παραλήπτη.

Ακόμα και βρασμένα αυγά χρησιμοποιήθηκαν για την ασφαλή μεταφορά μηνυμάτων. Τον 16ο αιώνα στην Ιταλία ο Τζιοβάνι Πόρτα έγραφε με μελάνι φτιαγμένο από σκόρδο και ξίδι πάνω στο τσόφλι του αβγού. Το μελάνι απορροφούνταν στο εσωτερικό και εξωτερικά δεν φαινόταν τίποτα. Το μήνυμα όμως παρέμενε αποτυπωμένο πάνω στο ασπράδι του βρασμένου αβγού.

"Ο άνθρωπος πολλές φορές σκοντάφτει πάνω στην Αλήθεια ...αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Taigetos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


111 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2004, 03:40:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Taigetos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Loion ti egine ki edo?
Ti apeginan oloi aftoi pou eixan episkepthei ton k.Giolva?

Arkei na diabasete tis 5-6 protes selides tou topic gia na katalabete poious ennoo.

Pou pigan oloi afoti? Xathikan? Kanena neo? Telika ti isxyei?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alucardos
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 04:34:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alucardos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν μου λετε παιδακια....( ετσι μιλαω μην με βρισετε, δεν κοροιδευω)

Αυτο το περιβοητο Αρτεμις-30 που δεν το χει δει κανενας, μηπως ειναι αυτο που εχει:

Ακτινα πυρος 8.400 μιλια
βολες ανα λεπτο 800
αξιοπιστια 80%

αμα ειναι αυτο ρε παιδια, εχω και φωτογραφια του....Σιγα, δεν τρεχει και κατι.... (μηπως λεω πολλα;)


Συμφωνα με σελιδες εχουμε στην κατοχη μας 20 τετοια...
ειναι 30mm και μαλλον πρεπει να ειναι καλα (αν φανταστει κανεις πως τα rheinmetal που ειναι για περιπου ιδια δουλεια εχουμε 290....Εχω δει και χειριστει απο κοντα rheinmetal στο πολεμικο ναυτικο σε εξομοιωση....Αληθινο το οπλο αλλα πυρα εξομοιωσης. Ειχα πετυχει και 98 στα 100.....Εχω λυσει και εχω δεσει rheinmetal μαλιστα...)
τα δε rheinmetal (γερμανικης αν δεν κανω κατασκευης) ειναι 20 mm
Γνωριζω πως το αρτεμις 30 φτιαχτηκε στην ελλαδα το στα μεσα της δεκαετιας του 1980... Ειχε οντως ανεπτυγμενο συστημα στοχευσης....
Καλο μωρο δεν λεω, και εχει και δυο κανες ΝΑ μετα συγχωρησεως, αλλα φυσικα θελει και τον χειριστη του.....

Μηπως λεω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alucardos
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 12:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alucardos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εκανα ενα λαθακι....

8400 μετρα αντι μιλια...(τι καλα που θατανε να ταν μιλια ε;)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skeptic
Πλήρες Μέλος

Greece
1434 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 13:22:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skeptic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

εκανα ενα λαθακι....

8400 μετρα αντι μιλια...(τι καλα που θατανε να ταν μιλια ε;)


Αν είχε τεχνολογία μέηζερ...

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantismΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alucardos
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 16:44:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alucardos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μεηζερ και τετοια δεν ξερω....

Παντως αυτο το πολυσυζητημενο αρτεμις 30 εκτος απ το οτι ειναι ενα αξιολογο αντιαεροπορικο δεν νομιζω οτι ειναι και τιποτα το τοσο σπουδαιο.
Σιγουρα παντως ειναι καλυτερο απ το rheinmetal. Αμα τα βαλεις και τα δυο πλαι μαλλον θα καταλαβεις την υπεροχη του αρτεμις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

greekflavour
Νέο Μέλος

United Kingdom
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2004, 20:07:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους greekflavour  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
paidia prospatho ta links gia tis synentefxeis tou Ghiolva alla den bgenoun pouthena?? please xeirei kanenas pou mporo na bro tis dyo omilies tou??Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
orionboy
Νέο Μέλος


42 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2004, 21:58:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους orionboy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

μεηζερ και τετοια δεν ξερω....

Παντως αυτο το πολυσυζητημενο αρτεμις 30 εκτος απ το οτι ειναι ενα αξιολογο αντιαεροπορικο δεν νομιζω οτι ειναι και τιποτα το τοσο σπουδαιο.
Σιγουρα παντως ειναι καλυτερο απ το rheinmetal. Αμα τα βαλεις και τα δυο πλαι μαλλον θα καταλαβεις την υπεροχη του αρτεμις.Συμφωνώ και επαυξάνω. Στο στρατό ήμουν σκοπευτής αντιαεροπορικου σε πυροβολαρχία με reinmental. Exω δεί και το Αρτεμις δια ζώσης. Αυτήν την εικόνα έχω και γω για την σύγκριση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

greekflavour
Νέο Μέλος

United Kingdom
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2004, 23:18:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους greekflavour  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Giasas Paidia!!
Prospatho ta links gia tis synentefxeis tou Ghiolva alla den bgenoun pouthena??
Please xeirei kanenas pou mporo na bro tis dyo omilies tou??

EfcharistoΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sovereign Integral
Νέο Μέλος


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2004, 00:06:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sovereign Integral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
To A30 ηταν στον αρχικο σχεδιασμο να δουλευει με ακτινα, οχι με πυροβολο. Απλα στο τελος μπηκε ενα αντιαεροπορικο πυροβολο. Τωρα αυτο μπορει να εγινε:

α) γιατι καποια ανωτερη δυναμη, πανω απο κυβερνησεις και κρατη, μας "απαγορεψε" την χρηση τοσο υψηλης τεχνολογιας

ή

β) για δικο μας "ξεκαρφωμα" ωστε να "ηρεμησουν" οι αντιπαλοι μας, ενω εμεις θα εχουμε το αληθινο Α30 καβατζωμενο και ετοιμο προς χρηση.

Λογω της ελληνικης και παγκοσμιας ιστοριας, το Α δειχνει κατα 99.99% πιθανο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2004, 08:33:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Giasas Paidia!!
Prospatho ta links gia tis synentefxeis tou Ghiolva alla den bgenoun pouthena??
Please xeirei kanenas pou mporo na bro tis dyo omilies tou??

Efcharisto


Εδώ http://www.kostakis.gr/giolvas.htm θα βρεις τις συνεντεύξεις του Γκίολβα σε διάφορα περιοδικά του χώρου (και όχι μόνο) μαζί με τα έγγραφα & πιστοποιητικά μιας ευρεσιτεχνίας του..

Edited by - XD on 26/12/2004 08:34:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

greekflavour
Νέο Μέλος

United Kingdom
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2004, 21:00:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους greekflavour  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Efcharisto gia tin apantisi

Alla auto pou gyreuw einai dyo mp3 synenteuxeis tou Ghiolva pou exoun bpei links sto forum auto alla einai deactivated twra pleon'

mipos ta eixei kanena allo link pouthena??

EfxharistoΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2005, 02:44:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας.

Βλέπω το θέμα έχει μείνει ανενεργό για πολύ καιρό και ίσως πρέπει να αναθερμανθεί.

Υπάρχει πλέον η επίσημη ιστοσελίδα για τη συσκευή απομάκρυνσης των βλαβερών ουσιών από τα τσιγάρα "Nico-pal".

http://www.nicopal.gr


<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sierra_Echo
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2005, 11:56:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sierra_Echo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετε φιλες και φιλοι
Διαβαζοντας μ ενδιαφερον αλλα και με μεγαλη επιφυλαξη το ολο θεμα
θα ηθελα να καταθεσω καποιες σκεψεις που μου δημιουργηθηκαν.

Απ ολες τις παραπομπες τα σχολια και τις σελιδες που ειδα διαπιστωσα πως πολλα σχετικα με την αρχαιοελληνικη επιστημη και τεχνολογια πρωτη φορα τα διαβασα αν και στο λυκειο αρχαια διδαχ8ηκα και απο το πρωτοτυπο κειμενο. Σιγουρα αποδεικνυεται πως η γνωση που μας δω8ηκε ειναι επιλεγμενη για να μην πω κατευθυνομενη.

Παρατηρησα επισης πως ολη η πληροφορηση για την πρωσοπικοτητα αλλα και την επιστημονικη δραση του Κου Γκιολβα παλι ακολουθει την ιδια μεθοδο της επιλεγμενης αποκαλυψης στοιχειων.
Ετσι θεωρω πως ειναι δυσκολο να οδηγηθει κανεις σε βασιμα συμπερασματα.

Βαζοντας ομως στην ακρη καθε υπερβολικο και παραδοξο (με τα μετρα που δια8ετω για να το κρινω) θα η8ελα να εκφρασω μια ευχη.
Να φτασει καποτε το επιπεδο της παιδειας που παρεχεται στον κοσμο να ειναι ανταξιο και της ιστοριας αλλα και των καιρων αυτων.
Ελπιζω να μην με χαρακτηρισετε ρομαντικο.
ΓΝΩΣΗ = ΔΥΝΑΜΗ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2005, 01:26:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Σιγουρα αποδεικνυεται πως η γνωση που μας δω8ηκε ειναι επιλεγμενη για να μην πω κατευθυνομενη.


Καλώς ήρθες Sierra_Echo

Η γνώση είναι εξουσία, οπότε μην περιμένεις ποτέ να δοθεί στον κόσμο όλη η υπάρχουσα γνώση.
Από κει και πέρα, ας είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις "μυστικές" γνώσεις που κάποιοι υποτίθεται ότι κατέχουν και έρχονται να μας τις δώσουν με το σταγονόμετρο και έναντι αδράς αντικαταβολής.

Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι κυκλοφορούν και πολλές ανακρίβειες.
πχ το Ε σε αρχαία αγγεία που κανείς δεν έχει δει με τα μάτια του αλλά υποτίθεται ότι υπάρχουν στα μουσεία και που όπως λένε μερικοί ήταν η υπογραφή της αρχαίας ομάδας Εψιλον.'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sierra_Echo
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2005, 08:07:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sierra_Echo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ευχαριστω για το καλωσορισμα Ostria
Εχω παρατηρησει τον τελευταιο καιρο....(εδω και 9 μηνες περιπου)
μια εξαρση πανω στο θεμα της αρχαιοελληνικης τεχνολογιας.Διαβασα ακουσα πολλες εκδοχες αλλοτε υπερβολικες και αλλοτε να αγγιζουν τα ορια της επιστημονικης φαντασιας.

Θα ηθελα να παρατηρησω πως υπαρχει ενα μεγαλο παραδοξο σ ολα αυτα.
Η αρχαια Ελλαδα θεμελιωσε τον ορθολογισμο των επιστημων μακρια απο δοξασιες και δογματα.Ετσι θεωρω πολυ δυσκολο εως αδυνατο
να ισχυει η μυστικιστικη προσεγγιση τους που παρουσιαζεται σημερα.
Η ιδια αναγκη του αν8ρωπου να πιστευει στο υπερβατικο υπηρχε και τοτε οπως υπαρχει και σημερα.

Αν τοτε ας πουμε τα πλοια των Φαιακων ειχαν την ιδιοτητα να επικοινωνουν και να μεταφερουν τους επιβατες τους στον προορισμο τους χωρις την υπαρξη πληρωματος για τα τοτε τεχνολογικα δεδομενα ηταν επιστημονικη φαντασια.
Αρα ειναι λαθος να κρινουμε με σημερινα δεδομενα τον πρωτοποριακο οντως ποιητη οραματιστη και να ψαχνουμε κρυμμενες τεχνολογιες.

Το ιδιο αλλωστε δεν γινεται και σημερα?

Σιγουρα η επιστημονικη κοινοτητα χρησιμοποιησε την φαντασια και υλοποιησε τεχνικα θαυματα.Ειναι αλλωστε η τεχνη του εφικτου.
Ειναι ανθρωπινη ιδιοτητα - ισως η ομορφοτερη- να ακολουθεις ενα ονειρο και στο τελος να το πραγματοποιεις. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MAX - X5
Μέλος 1ης Βαθμίδας


72 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2005, 17:09:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MAX - X5  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ηθελα να παρατηρησω πως υπαρχει ενα μεγαλο παραδοξο σ ολα αυτα.
Η αρχαια Ελλαδα θεμελιωσε τον ορθολογισμο των επιστημων μακρια απο δοξασιες και δογματα.Ετσι θεωρω πολυ δυσκολο εως αδυνατο
να ισχυει η μυστικιστικη προσεγγιση τους που παρουσιαζεται σημερα.
Η ιδια αναγκη του αν8ρωπου να πιστευει στο υπερβατικο υπηρχε και τοτε οπως υπαρχει και σημερα.

Μια πολυ πολυ σωστη παρατηρηση....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2005, 22:02:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Θα ηθελα να παρατηρησω πως υπαρχει ενα μεγαλο παραδοξο σ ολα αυτα.
Η αρχαια Ελλαδα θεμελιωσε τον ορθολογισμο των επιστημων μακρια απο δοξασιες και δογματα.Ετσι θεωρω πολυ δυσκολο εως αδυνατο
να ισχυει η μυστικιστικη προσεγγιση τους που παρουσιαζεται σημερα.
Η ιδια αναγκη του αν8ρωπου να πιστευει στο υπερβατικο υπηρχε και τοτε οπως υπαρχει και σημερα.

Μια πολυ πολυ σωστη παρατηρηση....Θα συμφωνήσω. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι από την Ελληνιστική περίοδο (κυρίως) ο μυστικισμός της Ανατολής επηρέασε και την ελληνική σκέψη. Καλό ή κακό, μάλλον κακό κατά την ταπεινή μου γνώμη.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sierra_Echo
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2005, 19:08:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sierra_Echo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο στοχος Φιλε Φιλη Οστρια ο ιδιος ειναι.
Η αναζητηση της αλη8ειας και της ενοτητας ειτε ορ8ολογικα μεσω των επιστημων ειτε μεσω του διαλογισμου ειναι το ιδιο απιαστη.
Αποψη του Δημοκριτου νομιζω ηταν πως μεσα απο την γνωση και την ασκηση του νου επιτυνχανεται και η η8ικη ολοκληρωση του αν8ρωπου.
Αραγε και οι μεγαλοι δασκαλοι της ανατολης οπως και ο χριστιανισμος
το ιδιο δεν προσπα8ουν?
Απλα ο κα8ενας μας διαλεγει τον δρομο που του ταιριαζει καλυτερα
η φιλοσοφια ας πουμε δεν ειναι ενας αλλος τροπος προσεγγισης της αλη8ειας?
Η δευτερη μεγαλη προσφορα του Ελληνισμου μετα τις επιστημες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2005, 17:18:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KALISPERA SE OLOUS.

THA ANAFERTHO SE MIA FRASH POU EXOUN PEI OI PROGONOI MAS.
SYN ATHINA KAI XEIRA KINH.

AN EMEIS DEN KANOUME KATI GIA PIO LOGO NA SE VOITHISEI KAI H TRITONIA AKELSEKOMH ASANA ATHINA???????

GIA NA SYNEXISEI O KOSMOS NA ASXOLEITE ME REALITY SHOWS KAI TO TI EINAI TRENDY KAI IN.
TO NA PERIMENEIS NA SE SOSEI O <<THEOS>> EINAI KATHARA EVRAIKH NOOTROPIA KAI KATASTROFOLOGIA.

SYN ATHINA KAI XEIRA KINH.... PROTA EMEIS KAI META MAZI MAS KAI O<<THEOS>>

EREYNA-GNOSH-DYNAMH

ΑΣΑΝΑ


ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2005, 23:47:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
H TRITONIA AKELSEKOMH ASANA ATHINA???????

Τι είναι αυτό?
Μπορείς να μας πεις λίγα περισσότερα?


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/07/2005, 12:37:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FILE MOU AYTES EINAI ONOMASIES TIS ATHINAS POU DCEN TIS GNORIZEI O KOSMOS.

PANTOS EILIKRINA DEN AKSIZEI TON KOPO NA SXOLITHOUN MAZI MAS AN O KOSMOS DEN STAMATISEI NA VLEPEI REALITYS KAI NA ASXOLITAI ME OTI
M*****KIA THES.

EXOUME FOVERA STOIXEIA POU MPOROUN NA FEROUN TA PANO KATO. APLA O KOSMOS DEN EINAI ETOIMOS NA TA DEKTEI GIAIT DEN EXEI IDANIKA PAIDEIA KAI EINAI OI PERISSOTEROI ANISTORITOI.

ΑΣΑΝΑ

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zephyr
Μέλος 2ης Βαθμίδας


252 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/07/2005, 19:08:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ελλάνιε Ηχώρ,

στείλε εσυ τα στοιχεία και άσε τον κόσμο να τα αξιολογήσει.Δηλαδή

πότε νομίζεις ότι ο κόσμος θα είναι έτοιμος να τα δεχτεί;Μετα το 2011

η πρίν;Έλεος,έλιωσε πια αυτή η καραμέλα του μυστηρίου και

του "καθίστε και θα δείτε".Αν έχεις κάτι δέιξ'το αλλιώς τι περιμενεις

να καταλάβουμε από την "Ακελσεκόμη Ασανα Αθηνά" εμείς οι ανιστόρητοι

και ανίδεοι;;;Από αερολογίες και θεωρίες έχουμε χορτάσει,καιρός για

αποδείξεις...

Φιλικά πάνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2005, 18:14:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
TO ANISOTORITOI DEN PIGAINE SE ESENA KAI TA SYNAFH.

EINAI PRAGMATA TA OPOIA DEN GINETAI NA YPOTHOUN MESA APO TO DIADIKTIO.AKOMA KAI APO THLEFONO DEN TA ANAFEROUME KAPOIA PRAGMATA.
MILISA EGO GIA 2011? DEN MILISA FILE MOU. MHN STHRIZEIS PRAGMATA GIA TA OPOIA DEN EXO ANAFERTHEI. FILIKA TO LEO OK?

DEN MILISA GIA 2011 H 2012 KAI KLP...

EPANALAMVANO OPOIOS THELEI APO KONTA NA DEI KAI NA AKOUSEI PRAGMATA AS EPOIKINONISEI MAZI MOU STO lokagis@yahoo.gr

NA KANOUME MIA SYNANTHSH KAI ME TON GIORGO PALMO NA DEITE KAI TA PRAGMATA ME ALLO MATI KAI POLLES APODEIKSEIS.

EYXARSITO.


ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2005, 01:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύω να ακούσατε ότι βρέθηκαν τα οστά του καθηγητή Λιαντίνη στον Ταύγετο...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2005, 14:07:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΦΤΑΕΤΙΑ ?

ΕΛΛΑΝΙΕ,ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ...ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2005, 14:30:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΦΤΑΕΤΙΑ ?

Απ ότι άκουσα είχε παραδώσει ένα γράμμα σε κάποια συμβολαιογράφο με την εντολή να ανοιχτεί μετά από 7 χρόνια, αν εν τω μεταξύ δεν τον είχαν βρει...


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2005, 15:05:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όταν το 1998 έμαθα για την εξαφάνιση του καθηγητού και συν υπολογίζοντας το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του είχα γράψει τρία διαφορετικά πιθανά σενάρια για την κατάληξη του, διατηρώντας τα στο αρχείο μου.

Διαβάζοντας τα σήμερα υπό το πρίσμα των τελεσίδικων πια αποκαλύψεων με λύπη μου διαπιστώνω πως ο καθηγητής επέλεξε το τρίτο πιθανό σενάριο που δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την αυτοκτονία.

Όσον αφορά τους διάφορους «ερευνητές», η υπόθεση Λιαντίνη νομίζω ότι ήταν ένα εξαιρετικά διδακτικό μάθημα με τεράστιο αντίκτυπο και δεκάδες εκατοντάδες παραλήπτες.

Φυσικά όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις η παραφιλολογία θα συνεχισθεί καθώς ο καθηγητής διχοτομείται στον Λιαντίνη της αντικειμενικής αλήθειας που επέλεξε τον δρόμο της αυτοκτονίας σε μια σπηλιά (κατασκευασμένη από τον ίδιο, σύμφωνα με ανταπόκριση στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA) και σε εκείνον των διάφορων «ερευνητών» που ζει και (συν)εργάζεται υπέρ του Ελληνικού Έθνους..

Τον ποιόν εκ των δυο θα επιλέξετε είναι δικό σας θέμα.. εγώ όμως προτιμώ την αντικειμενική αλήθεια..

Ας αναπαυθεί επιτέλους η ψυχή του αποδίδοντας του τα δέοντα όπως επιτάσσουν τα (αρχαίο)ελληνικά ταφικά έθιμα.

Υ.Γ.
Η έννοια της επταετίας είναι πολυσήμαντη ειδικά για έναν άνθρωπο εβρισκόμενο υπό την επιρροή της αρχαιολατρίας ως ο Λιαντίνης.. εδώ σκεφθείτε εάν είναι άραγε τυχαίο ότι η περιοχή που επέλεξε να «κοιμηθεί» ονομάζεται σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Espresso «Πόρτες»;

Edited by - XD on 06/07/2005 15:09:03

Edited by - XD on 06/07/2005 15:10:48

Edited by - XD on 06/07/2005 15:14:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2005, 15:39:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΒΡΕ ΚΑΙ ΜΠΑΣ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ?

ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ(ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ..) ΑΡΚΕΤΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 34 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy