ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ..
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 56
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 05:20:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
europaios2

Η επιστήμη το έχει εξηγήσει αφού ξεκίνησε και μετά......χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Την αρχή να μας πει.
Και που εξήγησε τον Κεραυνό? Χαράς το πράγμα. Ο αντίστοιχος europaios2 της αρχαιότητας, άλλη σκασίλα δε θα είχε παρά από το που προέρχεται ο κεραυνός......μιας και μιλάς για τον αντίστοιχο.


Ισχύει ό,τι έγραψα στο σχόλιο που μου κάνεις quote. Οι ολοκληρωμένες απαντήσεις της επιστήμης δεν είναι δυνατόν να έρχονται στο σύντομο διάστημα που γουστάρεις εσύ. Εκτός από αυτό, είναι ατόπημα να μην λαμβάνεις υπόψη τα στοιχεία που ήδη έχει ανακαλύψει στις μέχρι τώρα απαντήσεις.

quote:
europaios2

Αμ δε γίνεται έτσι δουλειά......στο Ιππήλατο άρμα......ακούμπησε τους ίππους με το κεφάλι του? ή το πίσω μέρος το άρμα, το σκεύος δηλαδή. Έχει μεγάλη σημασία ώστε να εξετάσουμε με προσοχή το συμβάν.
Μπορεί οι ίπποι να είχαν μουλαρώσει........μπορεί να είχαν «μάτι». Τα άλογα ματιάζονται εύκολα ξέρεις. Εξού και οι χάντρες που τους βάζουν. Αν δεν πιστεύεις ρώτα κάποιον που έχει άμαξα.....σε κάποιο νησί για παράδειγμα στη Ζάκυνθο άν πας.


Η ιστορία δεν αναφέρει να πείραξε καθόλου άλογα αλλά ότι ακούμπησε το κεφάλι ευλαβικά στο πίσω μέρος του άρματος. Δεν έχει σχέση με τους ίππους διότι το άρμα δεν μετακινήθηκε ούτε όταν προσπάθησαν οι ελέφαντες να το μετακινήσουν. Τέλος πάντων...εγώ δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με θαύμα. Το παρέθεσα για να σου δείξω ότι η παραφιλολογία με τα θαύματα ανθεί σε όλες τις θρησκείες.

quote:
europaios2

Δεν κοροϊδεύω την επιστήμη που τη σέβομαι. Κοροϊδεύω, αυτούς τους επιστήμονες που βγήκαν με ελαφρά την καρδία να μιλήσουν για ένα κρότο από το πουθενά, που είχε ως αποτέλεσμα την απαρχή των πάντων. Δεν γενικεύω.


Δεν βγήκαν να μιλήσουν ελαφρά τη καρδία για το θέμα. Αν ανοίξεις ένα σχετικό βιβλίο θα διαβάσεις τεκμηρίωση, που έχει βασιστεί σε μελέτες, παρατηρήσεις, πειράματα και δεδομένα. Και φυσικά κοροϊδεύεις όπως δείχνουν οι εκφράσεις σου με τα περίφημα...ΜΜΜΠΠΠΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜ, αγνοώντας ότι το ζήτημα ακόμα μελετάται για καλύτερη κατανόηση και ορθότερες επισημάνσεις.


quote:
europaios2

Άποψή σου.


Εν μέρει και δική σου. Εσύ ο ίδιος σε άλλο θέμα ισχυρίζεσαι ότι ο Ελληνισμός έχει ταυτιστεί με την Ορθοδοξία.

quote:
europaios2

Επομένως με τους πιθήκους είμαστε κάτι σαν πρώτα ξαδέρφια....με τους ποντικούς δεύτερα......με τα σκουλήκια έκτα......κ.ο.κ.
Διαφωνώ ότι έχω την παραμικρή συγγένεια με αυτά τα ζώα.
Πάντως εδώ είναι το παραμύθι και όχι στη θρησκεία. Η θρησκεία στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιεί (πέρα από τους διδάσκαλούς της όπως ο Ιησούς) τη λογική. Ενώ η επιστήμη τη φαντασία.


1) Εσύ μπορείς να διαφωνείς όσο θες, η επιστήμη όμως σε διαψεύδει. Εσύ προφανώς δεν ανήκεις στα σπονδυλωτα και στα θηλαστικά αφού δεν έχεις την παραμικρή συγγένεια με αυτά τα ζώα, αλλά είσαι κάτι άλλο (να υποθέσω κάτι σαν κινούμενη χλαπάτσα?)...

2) Η θρησκεία δεν χρησιμοποιεί τη λογική. Η θρησκεία σου λέει μόνο να πιστεύεις (τις διατυπώσεις της προφανώς) και η "έρευνά" σου να περιορίζεται στις "γραφές".

quote:
europaios2

Μα τι να μου πεις τώρα? Ότι από το αρχέγονο για κάποιους λόγους η μαμά αρχέγονο έκανε τρίδυμα! κι έβγαλε έναν ποντικό, έναν άνθρωπο κι έναν πίθηκο?.........αδικώ το σκουλήκι αλλά είναι ποιο μακρινός συγγενής......έχουν άλλοι τα πρωτοτόκια....


Σοβαρέψου ρε ευρωπαίε, επιτέλους. Από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις...ποιος μίλησε για μαμά που έκανε τρίδυμα??


quote:
europaios2

Ναι και πριν εκατομμύρια χρόνια βγήκε το αρχέγονο κι έγινε δεινόσαυρος.......μετά έγινε η καταστροφή της γης από τον κομήτη, το ξανασκέφτηκε το αρχέγονο και αντί για δεινόσαυρος, γύρισε ως άνθρωπος.....σου λέει θα φτιάξω κανά καταφύγιο.....θα την σκαπουλάρω.....την επόμενη φορά.
Αν είναι ακαταλαβίστικα τα δικά μου, που χρησιμοποιούν την απλότητα και τη Λογική, σκέψου πόσο ακαταλαβίστικα είναι τα δικά σου......με την εξελικτική διαδικασία και τους επιστημονικούς όρους που βρίθουν φαντασίας, προκειμένου να την εξηγήσουν (εξέλιξη), χρησιμοποιώντας σπασμωδικά παραδείγματα ώστε νά καλύψουν το τεράστιο κενό ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη.


Βέβαια τώρα, γιατί δε νιώθει ο Γορίλας την ανάγκη της μετεξέλιξής του σε άνθρωπο, ώστε να γλιτώσει από την εξαφάνιση, ένας επιστήμονας γνωρίζει. Κανονικά θα έπρεπε βάση της Δαρβίνειας θεωρίας ο Γορίλας να αρχίσει να μιλάει και να έρθει σε διαπραγματεύσεις με τον άνθρωπο για τη σωτηρία του........δε νομίζεις?


Ευρωπαίε παραληρείς! Από αυτά που λες φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που γράφονται για την εξέλιξη. Λυπάμαι αλλά διάλογος έτσι δεν διεξάγεται.


quote:
europaios2

Από τα κρανία αυτά που παρέθεσες μόνο αυτά των τελευταίων 20-30.000 ετών ήσαν ανθρώπινα.
Είδα τα πιθηκοειδή κρανία από 6-7 εκατομμυρίων ετών και μέχρι τα 300.000 χρόνια να μην έχουν καμία μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και τεράστια με τα υπόλοιπα.
Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Homo sapiens, 300.000 ετών του οποίου το κρανίο όντως μοιάζει με το δικό μας.
Τον συνδετικό όμως κρίκο, ανάμεσα σε αυτόν και τα άλλα πιθηκοειδή, δεν τον είδα!
Το κρανίο όμως του Homo sapiens neanderthalensis που ήταν 50.000 ετών ήταν πιθηκοειδές και δε φαινόταν ως συνεχιστής του 300.000 ετών κρανίου όσον αφορά την εξέλιξη, αλλά συνεχιστής των άλλων πιθηκοειδών. Από τις φωτό αυτά είδα.


Μην αρχίζεις πάλι τις ασυναρτησίες της περίφημης "αξιολόγησης με το μάτι". Οσο για τους "κρίκους" που λες υπάρχουν πριν τον Homo sapiens οι Homo habilis και Homo erectus. Εσύ είδες ένα περιορισμένο αριθμό στοιχείων που σου έδωσα για αρκετά από τα οποία δεν υπήρχαν διαθέσιμες φωτογραφίες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

quote:
europaios2

Ο άνθρωπος δεν είναι ρούχο για να βρούμε τις κατάλληλες κλωστές. Είναι άνθρωπος και όταν θα πεις ότι κατάγεται από τις μαϊμούδες, θα πρέπει πρώτα να βρεις αυτές τις κλωστές και μετά να το κάνεις.


Ρε αγόρι μου, αλληγορικά μιλάω. Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνεις? Τα υπάρχοντα ευρήματα(απολιθώματα, DNA) συνθέτουν το "ρούχο" που έχουμε ως τώρα.


quote:
europaios2

Καθόλου αχταρμά, όταν οι δικοί μας φιλοσοφούσαν και παρήγαν επιστήμη όπως ο Αναξίμανδρος για παράδειγμα, την εποχή που ο άνθρωπος θυσίαζε στα τοτέμ ακόμη και ανθρώπους........σκέψου σήμερα αυτοί οι άνθρωποι τι θα έκαναν. Μόνο και μόνο η Ακρόπολη και ο τρόπος με τον οποίο έχει κτιστεί, νομίζω ότι είναι αρκετό για να σε πείσει.


Μόνο και μόνο η παγκόσμια ιστορία της επιστήμης δείχνει ότι ερευνητές πολλών εθνικοτήτων έχουν συμβάλλει στην επιστημονική πρόοδο της ανθρωπότητας. Και το ότι θα έκαναν πολλά οι Ελληνες δεν αρκεί για να τους προσδώσει κάποιου είδους αποκλειστικότητα στην επιστημονική πρόοδο...


quote:
europaios2

Οπότε όταν δεν αποδείξουν αυτό που παρατηρούν......τι μένουν? μόνο οι εικασίες.........
Άρα θα πω επιστήμη την απόδειξη και όχι την εικασία.........εικασίες κάνω και μόνος μου........


Εσύ μπορείς να λες ό,τι θες. Σύμφωνα με το Λεξικό Τριανταφυλλίδη επιστήμη είναι...η ορθολογική και μεθοδική έρευνα του επιστητού και το σύνολο των συστηματοποιημένων γνώσεων που προέρχονται από αυτή. Περιλαμβάνεται δηλαδή και η μεθοδική έρευνα (κατά την οποία θα γίνουν και εικασίες), όχι μόνο οι αποδείξεις.


quote:
europaios2

Εγώ θα έλεγα αντί για λόγια να βάλεις κανά χεράκι να βρεθεί το μπουζόνιο......


Εγώ θα έλεγα ότι απλά γράφεις...έτσι για να γράφεις...πράγματα χωρίς ουσία.


quote:
europaios2

Πρώτα θα μου πεις γιατί λανθάνει.


Διότι όταν λες ότι πρέπει να παρακαλάω να βρεθεί το μπουζόνιο, ενώ εσύ μέχρι τότε θα λές ΜΜΜΜΠΠΠΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜ, αφήνεις να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που βρεθεί ενδέχεται να αλλάξεις άποψη περί δημιουργίας του κόσμου ο οποίος πιστέυεις ότι δημιουργήθηκε από τον Θεό. Η συνεπής για τις αμετακίνητες απόψεις σου στάση θα ήταν να πεις ότι "ακόμα κι αν βρεθεί το μπουζόνιο, εγώ θα βάζω πάντα τον Θεό μου πίσω από κάθε νέα ανακάλυψη για τη δημιουργία του σύμπαντος"...που μάλιστα το είπες σε άλλο σημείο για την εξέλιξη του ανθρώπου. Απ'όλα αυτά τεκμαίρεται ότι οι απόψεις σου βρίσκονται σε κάποιου είδους σύγχυση,αναλογιζόμενος και την αντίφαση που παρατηρήθηκε με τον Ιωάννη και την υποτιθέμενη αδυναμία του δημιουργήματος να εξηγήσει τον δημιουργό

quote:
europaios2

Σε ντοκιμαντέρ στο Sky είχα παρακολουθήσει τους ανθρώπους να χασμουριόνται, μόλις είδαν έναν χιμπατζή να χασμουριέται πρώτος........Να φανταστώ ότι ήθελαν να κοινωνικοποιηθούν με το χιμπατζή? Εάν ναι!!! όταν αυτός άρχισε να ψειρίζει το διπλανό χιμπατζή, αυτοί γιατί δεν έκαναν το ίδιο?

Έχω παρατηρήσει επίσης ότι όταν κάποιος άνθρωπος ξύνει τη μύτη του σε δημόσιο χώρο.....όσοι τον πάρουν χαμπάρι, παρόλη την προσπάθεια του να κρυφτεί, δεν κάνουν το ίδιο!!! αλλά έναν μορφασμό. Αυτό πως εξηγείται? που είναι η κοινωνικοποίηση?


Δυστυχώς αν δεν δω το ντοκιμαντέρ και τι συμπέραναν ή πρότειναν οι επιστήμονες, δεν μπορώ να πάρω θέση σ'αυτό. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο ότι το ψείρισμα ή το ξύσιμο της μύτης θα πρέπει να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το χασμουρητό. Αν αποφασίσω να ψάξω και γι'αυτά θα σε ενημερώσω..


quote:
europaios2

Ο Θεός δε μίλησε για χασμουρητά......και δε θα το κάνω ούτε εγώ.


Ναι αλλά αν δεχτούμε ότι είμαστε δημιουργήματά του, πρέπει να δεχτούμε ότι μας το έδωσε και αυτό. Σαν πολλά πράγματα δεν μας έδωσε για τα οποία μας άφησε ανενημέρωτους? Ή μήπως τελικά αυτοί που έπλασαν τις εν λόγω θρησκευτικές ιστοριούλες δεν ασχολήθηκαν με τα χασμουρητά αφού δεν εξυπηρετούσε σε τίποτα τους σκοπούς τους και το κήρυγμά τους? Λέω εγώ τώρα...

quote:
europaios2

Η επιστήμη όμως εάν δεν μπορεί να βρει εδώ τη λύση πως θα τη βρει στο μπουζόνιο?


Μα οι δύο έρευνες είναι ανεξάρτητες και αφορούν σε διαφορετικά θέματα. Αλλες ομάδες επιστημόνων(διαφορετικού κλάδου) ερευνούν το Χ φαινόμενο και άλλες το Ψ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε ότι η έρευνα π.χ. για το χασμουρητό αποτελεί προστάδιο της έρευνας για το μπουζόνιο ή ότι αλληλοεξαρτώνται. Αχ, ευρωπαίε μου...αχταρμά τα έκανες πάλι...


quote:
europaios2

Κι όμως, εγώ την εξέλιξη αυτή τη γεύομαι ενώ ο επιστήμονας αδυνατεί.


Εσύ γεύεσαι φαγητό!


quote:
europaios2

Εσύ τι απαγγέλνεσαι εάν επιτρέπεται? επιστήμονας?


Εγώ σου δίνω τα στοιχεία, τις διατυπώσεις και τις ανακαλύψεις μέχρι τώρα τις επιστήμης. Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το κάνεις αυτό. Αντίθετα αυτός που απορρίπτει μονομιάς,χωρίς έρευνα, επιστημονικά στοιχεία και θεωρίες όντας άσχετος με τον εκάστοτε επιστημονικό κλάδο θα πρέπει να σκεφτεί..."μήπως είμαι βιαστικός και επιπόλαιος?", "μήπως πρέπει να είμαι πιο συγκρατημένος όταν απορρίπτω - και ακόμη χειρότερα - χλευάζω επιστημονικές έρευνες δεκαετιών που έχουν πραγματοποιηθεί από ειδικούς??"...

Για σκέψου το λίγο...


quote:
europaios2

Είναι εκατομμύρια. Οι επιστήμονες κάθε μέρα ανακάλυπταν κι ένα νέο είδος, ειδικά στο Βόρνεο. Στη θάλασσα και μόνο τη θαλάσσια χλωρίδα να πιάσεις, θα μαζέψεις εκατομμύρια είδη........δεν τα έχεις δει σε ντοκιμαντέρ?


Εκατομμύρια...όχι άπειρα. Και κάθε νέα ανακάλυψη πλουτίζει τις γνώσεις μας για τα είδη και τις ομοταξίες και συνακόλουθα για την ίδια την εξέλιξη των ειδών.

quote:
Πάλι η μετάλλαξη? Και τα άλλα χταπόδια? γιατί να μην αποκτήσουν αυτό το όπλο? Τους ξέχασαν οι προγόνοι τους στην κληρονομιά?

Δε με ικανοποιεί η απάντηση. Η απέραντη σοφία του Θεού μοιράζει τα πάντα..........δεν έκανε μόνο το φως.........αλλά και το σκοτάδι.


Δεν ευθύνομαι εγώ για τις μεταλλάξεις αφού αυτές συμβαίνουν! Τα άλλα δεν απέκτησαν δηλητήριο διότι προφανώς δεν έγινε κάποια σχετική μετάλλαξη στους δικούς τους μακρινούς προγόνους.

Ενδιαφέρουσα η ποιητική σου προσπάθεια με το "φως και το σκοτάδι" προκειμένου να συνταιριάξει η σοφία του (ξεχνάς το Πανάγαθος. Γιατί?)Θεού με τα αγαθά κομμάτια της δημιουργίας από τη μία και με τα ύπουλα, πανούργα και επικίνδυνα από την άλλη (όπως το δηλητήριο), αλλά προσωπικά δεν με ικανοποιεί...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 10/02/2009 05:45:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 09:59:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Πάντως εδώ είναι το παραμύθι και όχι στη θρησκεία. Η θρησκεία στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιεί τη λογική. Ενώ η επιστήμη τη φαντασία.

Αγαπητέ europaios2, για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα πράγματα αλλά και προκειμένου να μην υποβάλλουμε τον εαυτό μας στο να εθελοτυφλεί θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η επιστήμη καθοδηγείται από την απόδειξη, τη λογική και την έρευνα κι η θρησκεία από την πίστη, την εξ αποκαλύψεως αλήθεια και δεν ενσωματώνει στα πλαίσια της την έρευνα και την απόδειξη.

Όσον αφορά λοιπόν τους επιστήμονες οι οποίοι μετά από μια σειρά ετών έρευνας, μόχθου, πειραμάτων κλπ υποστηρίζουν και προτείνουν μια θεωρία, νομίζω ότι θα πρέπει να τη λαμβάνουμε υπόψιν μας λίγο πιο σοβαρά και να αναγνωρίζουμε ότι σίγουρα γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω από εμάς.
Εάν πάλι νομίζουμε ότι οι επιστήμονες είναι αδαείς και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, μπορούμε να προσπαθήσουμε να αναλάβουμε τα ηνία και να προτείνουμε κάποια θεωρία καλύτερη.
Μόνο που θα πρέπει να έχουμε κάνει τις απαραίτητες έρευνες, τους ελέγχους, τα πειράματα, τις καταγραφές, να λάβουμε την απαραίτητη εκπαίδευση κι ειδίκευση κλπ.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 14:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Για να δούμε λοιπόν, αγαπητέ μου Dying Incubus,
έχουμε απο τη μια μεριά μια επιστήμη που αλλάζει συχνά
τα πιατεύω της και απο την άλλη έχουμε τον χριστιανισμό,
που δεν αλλάζει τιποτε και όσο περνάει ο καιρός, η επιστήμη παραδέχεται όλο και περισσότερα απο όσα λέει, δίχως να
καταρρίπτει ποτέ κανένα...
Άρα, έχουμε μια ημιμαθή και επικίνδυνη επιστήμη, αν αυτή δεν κινείται
με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τη σοφία του Θεού που δημιούργησε
αυτόν το κόσμο, η οποία, με τις γνώσεις που αποκτά γίνεται
πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Απο την άλλη, ο χριστιανισμός
περιμένει τη σωτηρία του ανθρώπου απο το Θεό με ανθρώπους,
ώστε να τελειώσει αυτή η άσκοπη περιπλάνηση του ανθρώπου επι της
γής τόσες χιλιάδες χρόνια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 17:08:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
quote:
μια επιστήμη που αλλάζει συχνά
τα πιατεύω

Δηλαδή, εννοείς οτι δεν είναι δογματική!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 17:50:16  Εμφάνιση Προφίλ
Dying_Incubus
quote:
Αγαπητέ europaios2, για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα πράγματα αλλά και προκειμένου να μην υποβάλλουμε τον εαυτό μας στο να εθελοτυφλεί θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η επιστήμη καθοδηγείται από την απόδειξη,

Και ο Χριστιανισμός απο τι νομλίζεις οτι καθοδηγείται.
Για αυτο κ 'απειρες φορές λέω οτι ο χριστιανισμός είναι βιωμα όχι ιδεολογία.
Μόνο όμως κάποιοι άγιοι έχουν φτάσει να αποδείξουν το βίωμα. Οι υπόλοιποι δεν είναι απαραίτητα δυστυχισμένοι απλα η ευτυχία τους, η γνώση τους, καθώς και η δύναμη τους φτάνει εως ένα σημείο. Οι δε άγιοι έχουν γνώση της παραδείσου και την βιώνουν ανα καιρούς μέσω της θείας χάρης.

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 18:53:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Ότι δεν είναι συγκεκριμένη εννοώ αγαπητή mimosa....
Ότι αλλάζει και είναι σε θέση γνωριζοντας περισσότερα,
να αλλάξει όλα όσα έως τώρα πιστεύει...Ότι δεν έχει αξίωμα...
Βλεπεις,αυτο συζητάμε για την πίστη...Αποδεκνύεται κάθε
μέρα και πιο σωστή....Απο την ίδια την επιστήμη....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 19:53:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
Κακό είναι αυτό;
Όταν υπάρχουν νέες ιδέες, θεωρίες, δεδομένα φυσικό είναι να διώξουν τα παλιά ή να τα διευρύνουν, να αναθεωρήσουν να προσθέσουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 19:55:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
Και γενικά, γιατί να έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη αφού όλα είναι πιθανά;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 20:13:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa

Το πιο λαμπερό κβάζαρΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 20:22:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa

Εδώ το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble μας δίνει την ευκρινέστερη μέχρι στιγμής φωτογραφία ενός δίσκου σκόνης γύρω από ένα άστρο ηλικίας πέντε εκατομμυρίων ετών περίπου. Οι αστρονόμοι θεωρούν ότι τέτοιοι δίσκοι μακροπρόθεσμα σχηματίζουν πλανήτες, ώστε το άστρο να αποκτήσει το δικό του πλανητικό σύστημα όπως ο Ήλιος μας. Ο δίσκος στη φωτογραφία είναι πολύ σύνθετος και εμφανίζει μια δομή που μοιάζει με σπείρα. Το ένα άκρο της σπείρας φαίνεται να συνδέεται με το διπλό αστρικό σύστημα HD 141569BC, το οποίο μπορούμε να δούμε στην πάνω αριστερή γωνία.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 20:24:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το να επίσταται κανείς της γνώσεως και να είναι
συγχρόνως αδαής, είναι επικίνδυνο φίλη mimosa...
Η μόνη βάση είναι οι θεησκευτικές αντιληψεις, αυτά μένουν
σταθερά, όλα τα άλλα αλλάζουν και μετακινούνται..Πόσο
εμπιστοσύνη και πίστη μπορείς να έχεις σε κάτι που
δεν έχει έστω ένα στάτους αξιών...
Αντίθετα, ο χριστιανισμός, έχει στάτους αξιών αιωνίων που
δεν φθείρονται, άσχετα απο την ανθρώπινη επάρκεια και ανεπάρκεια
να εκτιμήσει και αξιοποιήσει ότι έχει....
Η συχνή αλλαγή αξιών και θέσεων, φέρνει τον άνθρωπο σε μια
κατάσταση ανυπόστατου και επιπόλαιου, όπου όλα είναι πιθανά,
καλά και άσχημα...
Μπορώ να πω ότι βλέπω πολύ καχύποπτα την πνευματική και ψυχική αναταραχή που βλέπω να κυριεύει όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό, σε
μια μαζική ψύχωση...Μιλάμε για πολύ χάι τέκ μαζική ύπνωση....

Όλα είναι πιθανά;Όχι κυρία μου, μόνο το καλό είναι πιθανό. Το
κακό είναι απίθανο γι αυτο και συμβαίνει ώς απιθανότητα...
Η διάρκεια του καλού είναι που δεν γίνεται αντιληπτή απο τον
άνθρωπο, ώστε να το προτιμήσει αφού το εννοήσει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 20:25:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
http://www.scienceillustrated.gr/uploads/hubble/images/screen/opo0318a.jpg

Αυτοί οι γαλαξίες δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, και μελετώντας τους οι αστρονόμοι μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας των πρώτων γαλαξιών. Στη φωτογραφία μπορούμε να δούμε χιλιάδες πρωτογαλαξίες, όπως αποκαλούνται, δηλαδή γαλαξίες που είναι υπό διαμόρφωση. Οι πρωτογαλαξίες υπήρχαν εκείνη τη χρονική στιγμή που το σύμπαν είχε ηλικία μικρότερη των δύο δισεκατομμυρίων ετών - σήμερα το σύμπαν είναι 13,7 δισεκατομμυρίων ετών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο πλαίσιο ενός πολύ μεγάλου προγράμματος, του αποκαλούμενου "Great Observations Origin Deep Survey (GOODS)", του πιο φιλόδοξου ερευνητικού προγράμματος που διεξήχθη ποτέ με θέμα το πρώιμο σύμπαν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 23:15:33  Εμφάνιση Προφίλ
mimosa, καλά σου λέει ο τρεχα...., να τον ακούς.

Τι θέλεις και ψάχνεις πώς έγινε ο άνθρωπος, πώς έγιναν οι πλανήτες, τι είναι το σύμπαν και σαχλαμάρες;;;

Ο θεός τα έφτιαξε, λογαριασμό θα σου δώσει;;

Βρέχει; Ο θεός κλαίει για την κατάντια μας. Δεν είναι καλλίτερο αυτό από το να προβληματίζεσαι με σύννεφα, πώς δημιουργούνται, γιατί δημιουργούνται και τρίχες...

Αστράφτει; Ο θεός μας τραβάει φωτογραφία... τι ηλεκτρικές εκκενώσεις και φούμαρα που λένε οι επιστήμονες, οι άσχετοι...

Μπουμπουνίζει; Ο θεός κυλάει τα βαρέλια του θυμωμένος.

Δέξου ότι όλα τα έκανε ο θεός και... καθάρισες, τι θέλεις και παιδεύεις το μυαλουδάκι σου, με θεϊκές υποθέσεις;;

Κάνε το και θα δεις ότι αυτομάτως, έχεις απαντήσει σε όλους τους προβληματισμούς σου... και θα έχεις και περισσότερο χρόνο να πηγαίνεις στους παπάδες να τον δοξάζετε μαζί, εσύ να πληρώνεις, εκείνοι να τα πέρνουν κι ας μην καταλαβαίνετε τι έκανε και πώς.
Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα πάντα εν σοφία εποίησε και τι θέλει από εσένα!!!

Τι άλλο θέλεις δηλαδή για να κάτσεις φρόνιμα;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 23:30:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:

Dying_Incubus :
Αγαπητέ europaios2, για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα πράγματα αλλά και προκειμένου να μην υποβάλλουμε τον εαυτό μας στο να εθελοτυφλεί θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η επιστήμη καθοδηγείται από την απόδειξη, τη λογική και την έρευνα κι η θρησκεία από την πίστη, την εξ αποκαλύψεως αλήθεια και δεν ενσωματώνει στα πλαίσια της την έρευνα και την απόδειξη.

Aγαπητέ Dying_Incubus, διαστρεβλώνεις τα γραφόμενά μου, αναφέρομαι όχι εν γένει στην επιστήμη, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα στον άνθρωπο του Δαρβίνου.

Δεν εθελοτυφλώ, εάν κι εσύ πιστεύεις ότι καταγόμαστε από τους πιθήκους χωρίς τεκμηριωμένες αποδείξεις αλλά μόνο με εικασίες.......

quote:
Think_Math

Πρίν περίπου 74.000 χρόνια έγινε μια τρομερή ηφαιστειακή υπερ-έκρηξη στο όρος Toba που προξένησε για 6 χρόνια έναν πυρηνικό χειμώνα, και μια παγετωνική εποχή που κράτησε 1000 χρόνια. Η στάχτη από την έκρηξη σκέπασε Ινδία και Πακιστάν με ένα στρώμα 5 μέτρων. Σαν αποτέλεσμα ήταν ο πληθυσμός των ανθρώπων να μειωθεί δραματικά σε λιγότερα απο 10.000 άτομα .
(πηγή : SCIENTIFIC AMERICAN )

Όλα εν σοφία εποίησε . Αμήν .Των ανθρώπων αποκλείεται.....του Homo sapiens neanderthalensis, μπορεί!!
quote:
Think_Math :
Γιατί ο Θεούλης δεν ρίχνει στα ζωάκια και σε μάς μάνα εξ' ουρανού να φάμε , και μας βάζει να αλληλοσφαζόμαστε ?
Το κρατάει μήπως για την επόμενη Εβραική έξοδο γιατί φοβάται μήπως του τελειώσει ?

Γιατί? οι Αμερικάνοι στο Ιρακ πήγαν για το μάνα εξ' ουρανού? ή για τον Μαμωνά?

quote:
Think_Math :
Αυτό ισχυρίζεται η θρησκεία σου .

Που ακριβώς?

quote:
Think_Math :
Η εμπάθεια σου για τους επιστήμονες είναι φανερή .
Οσο για το ποιό απο τα δύο είναι δυσκολότερο , να είσαι γεωργός , η επιστήμονας στο Cern , άστο γιατί γελάνε και οι πέτρες

Καμία εμπάθεια.
Το κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες τους. Χωρίς το γεωργό δε θα υπήρχε η επιστήμη. Χωρίς όμως την επιστήμη, ο άνθρωπος έζησε χιλιάδες χρόνια δε νομίζεις?


quote:
Think_Math :
Βασικά ώς άτομο , δεν μπαίνεις στον κόπο να εξηγήσεις τίποτα με την λογική .
Οποτε δεν μου προξενεί εντύπωση η αδυναμία σου .
Εχεις πιαστεί απο ένα παραμύθι , και έχεις εξηγήσει με αυτό απο τα πούπουλα και την ... καράφλα στις κότες μέχρι την διαφορά ανάμεσα στις μαρίδες και τις αθερίνες .

Τα παραδείγματα τα έφερα για να δεις ότι, αφού η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τη Δαρβίνεια θεωρία σε αυτά τα απλά παραδείγματα............πόσο μάλλον να την εξηγήσει για τον άνθρωπο.
quote:
Think_Math :
Τιποτα απο αυτά που γράφεις δεν αναιρεί την προτιμηση του αρχικά , σε έναν λαό , και τις σφαγές άλλων λαών και τελικά όλης της υφηλίου με τον κατακλυσμό .
Αν εσύ τα θεωρείς αυτά λογική αντίδραση πάνσοφου και ... Πανάγαθου (!) δημιουργού τότε όπως σου είπα να τον χαίρεσε.

Αυτό δείχνει την αγνοία σου για τον Χριστιανισμό.

quote:
Think_Math :
Οχι θα περιμένω να μου πείς εσύ Θεάνθρωπε ευρωπαίε γιατί θα γίνει το πείραμα .
Εγώ τι να ξέρω . Κοτζάμ Θεός είσαι ...

Εσύ το παίζεις επιστήμονας όχι εγώ.

quote:
Think_Math :
Πάρε ένα λίνκ να ενημερωθείς για να δείς πόσο μετριοπαθής ήμουν στην εκτιμησή μου .
Ουτε τα του οίκου σου δεν γνωρίζεις , ενώ ξέρεις τα πάντα για το ... Cern και τα ... μπουζόνια

Δε γράφει το λινκ αυτά που ισχυρίζεσαι.

quote:
Think_Math :
Δεν σου άρεσε το παράδειγμα ε ?
Εδώ βρε κακόμοιρε ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ και πάλι είναι λάθος .
Φαντάσου τί γίνεται αν το πιστεύεις με το ... ένστικτο .


Δε φταίω εγώ εάν εσύ μπερδεύεις το ένστικτο με την όραση.

quote:
Think_Math :
Το πρόβλημα σου δυστυχώς κακόμοιρε , είναι οτι δεν γνωρίζεις ούτε ανάγνωση .
Γιαυτό και δουλεύεις με το ένστικτο ...
Αν κατάλαβες το άρθρο που μας έδωσες ( που αμφιβάλλω ) λέει οτι τα ποντίκια και ο άνθρωπος έχουν πολλά ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ και οχι ΙΔΙΑ γονίδια με τον άνθρωπο όπως έχουν τα προτεύοντα θηλαστικά .
Ακουσες το ένστικτο σου και την πάτησες πάλι ...


Λήμα….. αντίστοιχος= συμμετρικός, όμοιος ή ίσος ή ανάλογος. (επιτροπή φιλολόγων ΤΕΛΕΙΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ)

quote:
Think_Math :
Τώρα θέλεις να σου κάνω μάθημα βιολογίας ?
Γιατί ?
Αφού τα ξέρεις όλα .
Πες μας εσύ λοιπόν γιατί ο Θεός έφτιαξε την σάλπα .
Μήπως για να έχει παρέα ο Σαργός ?

Δεν είναι απάντηση αυτή επιστήμονα σαν κι εσένα...

quote:
Think_Math :
Μνήμη χρυσόψαρου έχεις ?
Μου είπες οτι όλες οι θρησκείες είναι δρόμος για τον θεό , και όταν σου είπα γιατί κάνετε τότε ιεραποστολές , μου είπες "γιατί έτσι είπε ο Χριστός" . Αρα ο Χριστός διαφωνεί μαζί σου για τις άλλες θρησκείες , η εσύ διαφωνείς με τον εαυτό σου .
Αμα ξεμπερδέψεις ενημερωσέ με .

Γιατί να είμαι μπερδεμένος? Η κάθε θρησκεία από την πλευρά της οδηγεί στο Θεό, με το δικό της δρόμο.
Ο δρόμος του Ιησού είναι ο γρηγορότερος και ο ποιο σίγουρος.
quote:
Think_Math :
Ελα να προτείνεις εσύ κάποια άλλη μέθοδο σε τέτοιες περιπτώσεις .
Γνωριζε απλά όμως , οτι αρκετές φορές οι ερευνητές κάνουν πειραματόζωο και τον ίδιο τον εαυτό τους για χάρη της προόδου.
Γιαυτό ηρέμησε γιατί θα πέσεις στα χέρια κανενός επιστήμονα ετσι πώς εκνευρίζεσαι

Παρατηρήσεις κάνω.
quote:
Think_Math :
Τελικά είσαι ανισόρροπος τελείως .
Στα νοσοκομεία βρε επιστήμονες δεν υπάρχουν ?
Γιατί να σου φτιάξουμε νοσοκομείο λοιπόν ?
Αμα αρρωστήσεις ( που δεν στο εύχομαι) τράβα να κάνεις κανένα εξορκισμό να πιέις κανένα αγιασμό , να ροκανίσεις καμμία εικόνα , και να τυλιχτεις με κομποσκοίνια .
τι τα θές τα νοσοκομεία εσύ κοτζάμ παντογνώστης ?

Οι επιστήμονες των νοσοκομείων κάνουν ότι μπορούν για το καλό του ανθρώπου, με πενιχρούς μισθούς σε σχέση με το έργο ζωής που προσφέρουν.
Οι επιστήμονες που σπαταλάνε χρήματα μόνο και μόνο για να βρουν το μπουζόνιο, όπως εσύ μας λες.......τι καλό προσφέρουν? τη σπατάλη του Δημοσίου χρήματος? ή τα βάζουν από την τσέπη τους?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 10/02/2009 23:31:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 23:38:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Dr Jekyll Mr Hyde :

quote:
Και ο Χριστιανισμός απο τι νομλίζεις οτι καθοδηγείται.
Για αυτο κ 'απειρες φορές λέω οτι ο χριστιανισμός είναι βιωμα όχι ιδεολογία.
Μόνο όμως κάποιοι άγιοι έχουν φτάσει να αποδείξουν το βίωμα. Οι υπόλοιποι δεν είναι απαραίτητα δυστυχισμένοι απλα η ευτυχία τους, η γνώση τους, καθώς και η δύναμη τους φτάνει εως ένα σημείο. Οι δε άγιοι έχουν γνώση της παραδείσου και την βιώνουν ανα καιρούς μέσω της θείας χάρης.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τι ενοούμε οταν λέμε επιστημονική απόδειξη έτσι ;
Εκτός αν με την λέξη "απόδειξη" εννοείς κάτι άλλο .

Αυτό επίσης με αυτό που λές οτι "ο χριστιανισμός είναι βίωμα" τι θέλεις να πείς ?
Οτιδήποτε ακολουθείς , και ζείς σύμφωνα με τους κανόνες του , γίνεται μετα απο χρόνια βίωμα .
Με την ίδια λογική και το κομμουνιστικό σύστημα για κάποιυς ηλικιώμένους Ρώσσους είναι βίωμα και όχι ιδεολογία .
Τι ιδιαίτερο έχει ο χριστιανισμός εδώ ?

Επίσης όταν λές "κατάφεραν να αποδείξουν το βίωμα " τι εννοείς ?
Αν εννοείς οτι το βίωμα αυτό τους οδήγησε στην αγιότητα και στον Θεό , να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω οτι αυτό αποδεικνύει κάτι .
Γιατί απλά αυτό συμβαίνει και σε όλες τις υπόλοιπες θρησκείες , οπου και εκεί υπάρχουν άγιοι άνθρωποι .

Οπως επίσης συμβαίνει και σε πολλούς άθεους , που κάποιοι υπηρξαν πολυ αγιότεροι απο πολλούς άγιους του χριστιανισμού .

Το πρόβλημα που δεν αντιλαμβάνεσαι , είναι οτι έχεις δώσει ένα νόημα στη αγιότητα που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον Χριστιανισμό , την εκκλησία και τις αποφάσεις της ιεράς συνόδου.

Λες επίσης οτι "οι άγιοι έχουν γνώση του παραδείσου απο την θεία χάρη ."

Τα ίδια μας λένε όλοι .
Οι Βουδιστές άγιοι με την θεία χάρη φτάνουν στην νιρβάνα , οι χριστιανοί φτάνουν στον παράδεισο , και οι μουσουλμάνοι βλέπουν τα πιλάφια και τα ουρί του παραδείσου .
Ο καθένας απο αυτούς , φεύγει απο την πραγματικότητα με την προσευχή την νηστεία και την απομόνωση , αυθυποβάλλεται με χιλιαδυό τελετουργικά ,και αρχίζει να βλέπει οράματα και ενύπνια , προβολές δηλαδή του υποσυνείδητου και των επιθυμιών του μέσα στον εγκέφαλο , και τα μεταφράζει όπως του αρέσει .

Δεν λέω οτι τα παραπανω είναι οπωσδήποτε επιζήμια , αλλά απλά δεν αποδεικνύουν τίποτα που έχει να κάνει με την ύπαρξη του Θεού .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 00:12:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Agnostic:
Επομένως κάνουν λάθος όλοι οι θνητοί που έχουν αναφερθεί στη φύση του θεού μέσα στην Καινή Διαθήκη. Κάνουν λάθος και όλοι όσοι καταφεύγουν σε παρόμοιες επεξηγήσεις στη σημερινή εποχή (π.χ. καλόγεροι).

Toνίζω ότι μιλώ για τη δημιουργία-προέλευση του Θεού και εσύ απευθύνεσαι στη φύση του.
Είναι γνωστό ότι ο Θεός της Καινής Διαθήκης, είναι αγέννητος και προαιώνιος.........τι γράφεις και ξαναγράφεις?

quote:
Agnostic:
Ετσι υποτίθεται ότι έγινε στις διηγήσεις της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, οι οποίες όμως δεν συνιστούν ιστορικά κείμενα.

Άποψή σου.......

quote:
Agnostic:
Δεν αποδέχομαι τον ορισμό του, απλά τονίζω την αντίφαση που προκύπτει από τον ισχυρισμό σου. Το δημιούργημα δεν μπορεί να εξηγήσει τον δημιουργό, αλλά παραδόξως ένα τουλάχιστον δημιούργημα τον εξηγεί(κι αν ψάξουμε θα βρούμε κι άλλα). Μία από τις δύο εκδοχές πρέπει φυσιολογικά να απορριφθεί. Δεν γίνεται να ισχύουν και οι δύο δηλώσεις. Ιωάννης ή ευρωπαίος2 λοιπόν?

Μα τι είναι αυτά που γράφεις? ποια αντίφαση? Το προαιώνιος άναρχος και αγέννητος σε καλύπτει επιστημονικώς? Αυτό εννοώ.
Εμένα με καλύπτει ,εσένα όμως όχι. Για αυτό γράφω ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί από το δημιούργημά του......γιατί έχεις κολλήσει?

quote:
Agnostic:
Τα'παμε. Τώρα είναι σειρά σου να πάρεις θέση και ή να επιβεβαιώσεις τη δήλωση του Ιωάννη ακυρώνοντας τη δική σου ή να απορρίψεις τον Ιωάννη και να επιμείνεις στη θέση σου..."το δημιούργημα δεν μπορεί να εξηγήσει τον δημιουργό". Make your choice.

Έχω απαντήσει, δεν έχω την απαίτηση να μου εξηγηθεί επιστημονικά ο Θεός, αρκούμε στους Αποστόλους του. Εσύ που τα θεωρείς αυτά παραμύθια, απέδειξέ μας ότι είναι.

quote:
Agnostic:
Ανθρωπέ μου δεν αναφέρομαι στις καταστροφές που αναφέρονται στον Βιβλικό Κατακλυσμό και στο ανάλογο επισόδειο της Ελληνικής Μυθολογίας τα οποία χρονικά είναι πολύ όψιμα σε σχέση με τις καταστροφές που αναφέρω. Αναφέρομαι σε καταστροφές της ζωής που διαδραματίστηκαν πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος!


Ε και? Αναλώσιμα υλικά είναι. Εάν εσύ συγκινήθηκες από το χαμό τους.....θα πρέπει να είσαι και χορτοφάγος......γιατί και τα αρνάκια και τα κατσικάκια και τα μοσχαράκια και τα γουρουνάκια......ψυχούλα έχουν.....δε νομίζεις? Ή όταν τα βάζεις στο στομάχι σου.....είναι αλλιώς τα πράγματα?

quote:
Agnostic:
Οπως καταλαβαίνεις ευρωπαίε2 αυτά που λες για δομές των ανθρώπινων κοινωνιών είναι εκτός τόπου και χρόνου (στην κυριολεξία),αφού αναφέρομαι σε καταστροφές πολύ πριν την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους που δεν έχουν σχέση με τους κατακλυσμικούς μύθους των Εβραίων και των Ελλήνων οι οποίοι απ'ότι φαίνεται έχουν την προέλευσή τους στους παλιότερους κατακλυσμικούς μύθους της Μεσοποταμίας των αρχών της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. Απλά αντί για τους Νώε και Δευκαλίωνα οι πρωταγωνιστές είναι οι ήρωες Ζουζιούντρα (Σουμεριακή παράδοση) και Ουτναπίστιμ(Βαβυλωνιακή παράδοση) και φυσικά αναφέρονται σε τοπικά φαινόμενα πλημμύρας που συνεβαιναν συχνά στην αρχαία Μεσοποταμία, και όχι σε παγκόσμιο κατακλυσμό, άσχετα αν στους μύθους η καταστροφή γενικεύεται υπέρμετρα.


Είχες γράψει....
Agnostic: "Αυτά δεν αποτελούν κατά τη γνώμη μου ένδειξη θεϊκής σοφίας και αγαθοσύνης, αλλά μάλλον ένδειξη βαρβαρότητας και σαδισμού. Υστερα από αυτή την παρατήρηση, μπορούμε λοιπόν να δεχτούμε είτε ότι ο θεός είναι κτηνώδης σαδιστής που παίζει με τις ζωές των δημιουργημάτων του, είτε ότι απλά δεν υπάρχει σχέδιο θεϊκής σοφίας και αγαθότητας και είμαστε απλά ένα ασήμαντο στοιχείο του σύμπαντος το οποίο δεν καταλαβαίνει από φιλευσπλαχνίες και σοφία. "

Οπότε εάν δε θέλεις να είμαι εκτός τόπου και χρόνου, γιατί χώνεις τον άνθρωπο σε αυτές τις καταστροφές? Αυτό να το ισχυριζόσουνα εάν έγιναν στον καιρό των ανθρώπων.

quote:
Agnostic:
Αυτή λοιπόν η πραγματικότητα που λες ότι έφτιαξε είναι σαδιστική, εχθρική και πολύ συχνά απειλητική προς τον άνθρωπο και τα ζωντανά πλάσματα εν γένει. Δεν βλέπω πουθενά το στοιχείο της αγαθοσύνης και της σοφίας, παρά μόνο παραφροσύνη και σαδιστική διάθεση (αν δεχτούμε ότι ο κόσμος είναι δημιούργημα του Θεού).

Προς τον άνθρωπο εάν ήταν σαδιστική δε θα έστελνε τον ίδιο Του το Λόγο ενσαρκωμένο για να μας καθοδηγήσει και να μας μιλήσει για τη μεταθάνατο ζωή. Για το λοιπό ζωικό βασίλειο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά δε θα κάνω και τον πονόψυχο όταν είμαι κρεατοφάγος.
Εσύ στεναχωρήθηκες που χάθηκαν οι Δεινόσαυροι?


quote:
Agnostic:
Η απάντηση "ξέρει ο Θεός τι κάνει" που για πολλοστή φορά δίνεις κρίνεται ανεπαρκής και αντάξια για να πείσει φοβισμένα μικρά παιδιά του δημοτικού.

Άμα δεν είχαν συμβεί αυτά δε θα ήσουν εσύ τώρα εδώ για να έγραφες.
Αυτή είναι η απάντησή μου....οπότε μην κάνεις τον μάντη.

quote:
Agnostic:
Με λίγα λόγια πρώτα βασανίζει και μετά φροντίζει να βρίσκει ένα από τα υποτιθέμενα πολυάριθμα δημιουργηματά του φάρμακα. Αυτό για σένα είναι ένδειξη σοφίας και αγαθοσύνης? Διότι εμένα μου φαίνεται περισσότερο ένδειξη σαδιστικού παιχνιδιού. Και δεν αναφέρομαι σε ασθένειες που ενδεχομένως ο άνθρωπος είναι υπέυθυνος αλλά σε επιδημίες όπως η πανούκλα για την οποία υπεύθυνα ήταν συγκεκριμένο βακτήριο, οι ψύλλοι και τα τρωκτικά. Και εκεί υπήρχε θείο σχέδιο αγαθοσύνης?

Το βακτήριο αυτό βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση. Η φύση ακολουθεί τους κανόνες σε σχέση με όλα τα σημερινά δημιουργήματα. Τα βακτήρια κάνουν τη δουλειά τους και ο άνθρωπος τη δική του.
Δεν τα δημιουργεί με σκοπό το σαδισμό. Είναι μέσα στα γρανάζια της μηχανής που λέγεται σύμπαν και κόσμος.
Στον άνθρωπο του έδωσε τη νόηση να βρει τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα.
Τις περισσότερες όμως αρρώστιες, τις έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο άνθρωπος.

quote:
Agnostic:

Δεν αναφέρθηκα σε καταστάσεις και φαινόμενα για τα οποία έχει ευθύνες ο άνθρωπος. Αναφέρθηκα σε δυσάρεστες για τον άνθρωπο και τη ζωή καταστάσεις/φαινόμενα όπου δεν έχει ευθύνη για την εκδήλωσή τους ο άνθρωπος όπως οι φονικοί σεισμοί, τα τσουνάμι, οι αστεροειδείς, οι ανεμοστρόβιλοι, τα ηφαίστεια κτλ...

Επομένως είναι άσχετο και το παράδειγμά σου για τους Ινκας όπως άσχετο θα ήταν και οποιοδήποτε παράδειγμα από ανθρώπινες κοινωνίες.


Το παράδειγμα για τους Ίνκας το χρέωσα στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι στον φυσικό, απλά το ανέφερα........γι' αυτό όμως και το τόνισα, για να μην το παρεξηγήσεις.
Τα ηφαίστεια οι σεισμοί κ.λ.π. είναι απαραίτητα γεωλογικά φαινόμενα. Η γη είναι ένας ζωντανός πλανήτης και τα φαινόμενα αυτά είναι απαραίτητα για την ύπαρξή της.
Σου έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, εσύ ψάχνεις στη γη τον επουράνιο παράδεισο......λίγο δύσκολο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 00:53:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Europaios2:

quote:
Των ανθρώπων αποκλείεται.....του Homo sapiens neanderthalensis, μπορεί!!

Πληροφοριακά και μόνο , τα δύο υποείδη του ανθρώπου έζησαν παράλληλα στην την ίδια χρονική περίοδο .
Εκτός αν ισχυρίζεσαι οτι ο θεούλης καθάρισε μόνο τους Νεάτερνταλ , γιατί προηγούμένως ειχε φροντίσει να μεταφέρει τους δικούς μας προγόνους στον... Σείριο πρίν σκάσει το ηφαίστειο .
Ερε γέλια με τους χριστιανο - λιακόπουλους .

quote:
Γιατί? οι Αμερικάνοι στο Ιρακ πήγαν για το μάνα εξ' ουρανού? ή για τον Μαμωνά?

Πιωμένος είσαι βρέ ?
Τι σχέση έχουν οι Αμερικάνοι με αυτό που σε ρώτησα ?

quote:
Που ακριβώς? ( λέει ο χριστιανισμός οτι το σύμπαν έγινε για χάρη του ανθρώπου )

http://www.impantokratoros.gr/anastaseis.print.el.aspx

Πές μου αν συμφωνείς με αυτά που αναφέρουν άλλοι εν χριστό αδερφοί απο το άγιο όρος , γιατί θα μας τρελάνεις τελείως .
Αποφασίστε τι πιστευει επιτέλους η θρησκεία - λάστιχο που ευαγγελίζεσαι , τι πιστεύεις εσύ , και που συμφωνείς η διαφωνείς με τα παρακάτω :

"Η δημιουργία του κόσμου από τον Θεό προ της πλάσεως του ανθρώπου απέβλεπε στην ετοιμασία του βασιλείου, του οποίου ηγεμών επρόκειτο να εγκατασταθεί ο άνθρωπος."

"Ο κόσμος δεν αποτελεί αυτοαξία και αυτοσκοπό, δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον άνθρωπο στις ποικίλες ανάγκες του, στην διακονία του οποίου βρίσκεται το νόημα της υπάρξεώς του."

quote:
Τα παραδείγματα τα έφερα για να δεις ότι, αφού η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τη Δαρβίνεια θεωρία σε αυτά τα απλά παραδείγματα............πόσο μάλλον να την εξηγήσει για τον άνθρωπο.

Τι να δώ καημένε μου .
Η δαρβίνεια θεωρία ειναι για την σύγχρονη βιολογία , οτι και η νευτώνεια μηχανική για την φυσική , και οι αποδείξεις για την ισχύ της γεμίζουν εγκυκλοπαίδεια .

Χωρίς την Εξέλιξη δεν θα είχαμε την δυνατότητα να κατανοήσουμε οχι μόνο το γιατί είμαστε εδώ ,αλλά και τα μεγάλα θέματα της υγείας και του περιβάλλοντος που καθημερινά καταγράφει η τρέχουσα παγκόσμια επικαιρότητα.

Οπως :

• Γιατί ο ιός της γρίπης των πτηνών μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή,
• Γιατί η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών εξασθενίζει το οπλοστάσιό μας έναντι των παθογόνων μικροβίων,
• Γιατί είναι απομακρυσμένη χρονικά η δυνατότητα παραγωγής εμβολίου κατά του AIDS,
• Πώς δημιουργήθηκαν και γιατί δεν είναι ανεξάντλητα τα ορυκτά καύσιμα,
• Πώς διαμορφώθηκε και πώς επηρεάζεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα η ατμόσφαιρα και συνεπώς το κλίμα του πλανήτη.
• Ποιους κινδύνους εγκυμονεί για το περιβάλλον η απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Μιλάμε για πρακτικές εφαρμογές χρήσιμες για την ζωή μας , και εσύ μας γράφεις οτι " η εξέλιξη δεν μπορεί να εξηγήσει την καράφλή κότα " ( Κατ' εσε μόνο βέβαια ), αρα είναι λάθος.

Εχω η δεν έχω άδικο να σου πώ λοιπόν , οτι κοντέβεις να μας καραφλιάσεις όλους εδω μέσα , με τις μπουρδες που γράφεις ?

quote:
Αυτό δείχνει την αγνοία σου για τον Χριστιανισμό.

Αντε , αρχίσαμε τις κολοτούμπες τώρα ...

quote:
Εσύ το παίζεις επιστήμονας όχι εγώ.

Εγω δεν το παίζω τίποτα φίλε .
Εσύ το παίζεις παντογνώστης .
Πετάς συνεχώς παρόλες , κοροιδεύεις και ειρωνεύεσε συνεχώς για πράγματα που δεν γνωρίζεις , και ξέρεις για το πείραμα στο Cern περισσότερα κι απο τους φυσικούς .
Μέχρι και οτι είναι ασύμφορο μας είπες , και σου τρωει τα λεφτά .
Και φυσικός είσαι και οικονομολόγος , και βιολόγος και ο θεός ο ίδιος .
Εσύ τα έγραψες αυτά όχι εγώ .

quote:
Δε γράφει το λινκ αυτά που ισχυρίζεσαι.

Στραβός είσαι παιδί μου ?
Στην επικεφαλίδα το γράφει :
"περισσότερες απο 23000 οι ομολογίες των ευαγγελιστών "

ΜΟΝΟ των ευαγγελιστών . Ολοι μαζί γεμίζετε την εγκυκλοπαίδεια μπριτάνικα .

quote:
Λήμα….. αντίστοιχος= συμμετρικός, όμοιος ή ίσος ή ανάλογος.

Διαλεξε και πάρε . όμοιος , ίσος ή ανάλογος ?
Λέει πουθενά την λέξη ΙΔΙΟΣ ??
Αντε γειά ευρωπαίε .
Ουτε τι διαβάζεις δεν καταλαβαίνεις .

quote:
Δεν είναι απάντηση αυτή επιστήμονα σαν κι εσένα...

Εχεις ζαλιστεί .
ΔΕΝ απάντησα σε τίποτα .
Την δική σου απάντηση περιμένω .

quote:
Γιατί να είμαι μπερδεμένος? Η κάθε θρησκεία από την πλευρά της οδηγεί στο Θεό, με το δικό της δρόμο.
Ο δρόμος του Ιησού είναι ο γρηγορότερος και ο ποιο σίγουρος.

Οι άλλοι δρόμοι έχουν λακούβες δηλαδή ?

quote:
Οι επιστήμονες των νοσοκομείων κάνουν ότι μπορούν για το καλό του ανθρώπου, με πενιχρούς μισθούς σε σχέση με το έργο ζωής που προσφέρουν.
Οι επιστήμονες που σπαταλάνε χρήματα μόνο και μόνο για να βρουν το μπουζόνιο, όπως εσύ μας λες.......τι καλό προσφέρουν? τη σπατάλη του Δημοσίου χρήματος? ή τα βάζουν από την τσέπη τους?

Δηλαδή τωρα είσαι σοβαρός με αυτά που γράφεις ?
Είναι δυνατόν να προβλέψει κανείς μία επιστημονική ανακάλυψη τι προεκτάσεις θα έχει ?
Δηλαδή όταν ο Ραίντγκεν πειραματιζόταν με τις καθοδικές λυχνίες κενού φανταζόταν οτι το πρώτο πράγμα που θα κάνει κάποιος οταν μπαίνει για εξετάσεις σε νοσοκομείο είναι να βγάλει ακτινογραφία ?
Πας καλά , η μας δουλευεις όλους ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 09:05:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
europaios2

Toνίζω ότι μιλώ για τη δημιουργία-προέλευση του Θεού και εσύ απευθύνεσαι στη φύση του.
Είναι γνωστό ότι ο Θεός της Καινής Διαθήκης, είναι αγέννητος και προαιώνιος.........τι γράφεις και ξαναγράφεις?


Γράφω για να τονίσω την αντίθεση που παρατηρήθηκε σε σχέση με τον ισχυρισμό ότι το δημιούργημα δεν μπορεί να εξηγήσει τον δημιουργό. Οι έννοιες προαιώνιος και αγέννητος αφορούν σαφώς και στην δημιουργία-προέλευση και φυσικά αποτελούν μια απόπειρα εξήγησης του "Δημιουργού" αν και αρκετά ρηχή ομολογουμένως.


quote:
europaios2

Είχες γράψει....
Agnostic: "Αυτά δεν αποτελούν κατά τη γνώμη μου ένδειξη θεϊκής σοφίας και αγαθοσύνης, αλλά μάλλον ένδειξη βαρβαρότητας και σαδισμού. Υστερα από αυτή την παρατήρηση, μπορούμε λοιπόν να δεχτούμε είτε ότι ο θεός είναι κτηνώδης σαδιστής που παίζει με τις ζωές των δημιουργημάτων του, είτε ότι απλά δεν υπάρχει σχέδιο θεϊκής σοφίας και αγαθότητας και είμαστε απλά ένα ασήμαντο στοιχείο του σύμπαντος το οποίο δεν καταλαβαίνει από φιλευσπλαχνίες και σοφία. "

Οπότε εάν δε θέλεις να είμαι εκτός τόπου και χρόνου, γιατί χώνεις τον άνθρωπο σε αυτές τις καταστροφές? Αυτό να το ισχυριζόσουνα εάν έγιναν στον καιρό των ανθρώπων.


- Τις καταστροφές πριν την ύπαρξη του ανθρώπου τις ανέφερα ως απάντηση στη θέση σου "περί απέραντης σοφίας και συντεταγμένων που χωρίς αυτές θα ήμασταν κρανίου τόπος" για να σου δείξω ότι αρκετές φορές στο παρελθόν η γη είχε εξελιχθεί σε αφιλόξενο τόπο για την ζωή.

- Τον άνθρωπο τον "χώνω" στις αναρίθμητες καταστροφές που λαμβάνουν χώρα από την εποχή της εμφάνισής του μέχρι σήμερα και που συνεχώς θα μας ταλανίζουν.


quote:
europaios2

Προς τον άνθρωπο εάν ήταν σαδιστική δε θα έστελνε τον ίδιο Του το Λόγο ενσαρκωμένο για να μας καθοδηγήσει και να μας μιλήσει για τη μεταθάνατο ζωή.


Εδώ δεν δίνεις μια λογική απάντηση αλλά επικαλείσαι δογματικές θέσεις της θρησκείας σου. Ετσι σου είπαν ότι είναι, και έτσι νομίζεις ότι είναι. Καμία διάθεση για αναζήτηση πέρα από τη δογματική κληρονομιά που βρήκες έτοιμη από τις προηγούμενες γενιές...

quote:
europaios2

Για το λοιπό ζωικό βασίλειο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά δε θα κάνω και τον πονόψυχο όταν είμαι κρεατοφάγος.
Εσύ στεναχωρήθηκες που χάθηκαν οι Δεινόσαυροι?


Εξήγησα προηγουμένως γιατί ανέφερα τις καταστροφές μία εκ των οποίων παρέσυρε στον αφανισμό και τους δεινόσαυρους. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα αν στενοχωρήθηκα για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Η ερώτησή σου είναι έτσι για να 'χουμε να λέμε...


quote:
europaios2

Άμα δεν είχαν συμβεί αυτά δε θα ήσουν εσύ τώρα εδώ για να έγραφες.
Αυτή είναι η απάντησή μου....οπότε μην κάνεις τον μάντη.


Αλλοι κάνουν το μάντη ευρωπαίε...και μάλιστα βρίσκονται στο ηρωικό πάνθεον της θρησκείας σου.


quote:
europaios2

Το βακτήριο αυτό βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση. Η φύση ακολουθεί τους κανόνες σε σχέση με όλα τα σημερινά δημιουργήματα. Τα βακτήρια κάνουν τη δουλειά τους και ο άνθρωπος τη δική του.
Δεν τα δημιουργεί με σκοπό το σαδισμό. Είναι μέσα στα γρανάζια της μηχανής που λέγεται σύμπαν και κόσμος.
Στον άνθρωπο του έδωσε τη νόηση να βρει τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα.


Αυτά είναι σοφιστείες προς δικαιολόγηση του υποτιθέμενου πανάγαθου Θεού σε σχέση με την φανερά αμείλικτη φύση προς πάμπολλες μορφές ζωής η οποία μπορεί να τις "ξεπαστρέψει" με συνοπτικές διαδικασίες.


quote:
europaios2

Μα τι είναι αυτά που γράφεις? ποια αντίφαση? Το προαιώνιος άναρχος και αγέννητος σε καλύπτει επιστημονικώς? Αυτό εννοώ.
Εμένα με καλύπτει ,εσένα όμως όχι. Για αυτό γράφω ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί από το δημιούργημά του......γιατί έχεις κολλήσει?


Διότι ένα δημιούργημα(Ιωάννης) του οποίου την άποψη κανείς χριστιανός δεν αμφισβητεί (και πώς θα μπορούσε άλλωστε) επιδιώκει να εξηγήσει τον δημιουργό, έστω και με έναν σύντομο, απλοϊκό τρόπο.

quote:
europaios2

Έχω απαντήσει, δεν έχω την απαίτηση να μου εξηγηθεί επιστημονικά ο Θεός, αρκούμε στους Αποστόλους του. Εσύ που τα θεωρείς αυτά παραμύθια, απέδειξέ μας ότι είναι.


Τι να αποδείξω ότι είναι παραμύθι ρε ευρωπαίε? Οι άγγελοι, το περπάτημα πάνω στο νερό και οι νεκραναστάσεις? Νόμιζω ότι κάποια πράγματα που αντιβαίνουν στην κοινή λογική δεν χρειζεται να στα αποδείξουν. Εσύ μπορείς να μου αποδείξεις π.χ. ότι ο πολιτισμός των ανθρώπων δεν είναι δώρο συγκεκριμένων θεών που πρωταγωνιστούν στη θρησκευτική παράδοση των ινδουιστών (Μίτρα, Χανουμάν, Ματρίκα κτλ)?

quote:
europaios2

Τα ηφαίστεια οι σεισμοί κ.λ.π. είναι απαραίτητα γεωλογικά φαινόμενα. Η γη είναι ένας ζωντανός πλανήτης και τα φαινόμενα αυτά είναι απαραίτητα για την ύπαρξή της.


Και συνάμα καταστροφικά για πολλά είδη ζωής, μια ζωή που υποτίθεται προήλθε από πανάγαθο δημιουργό. Εδώ διακρίνω μια προβληματική αντίφαση.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 11/02/2009 09:09:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 10:06:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Άλλο λέω εγώ στη φίλη mimosa, αγαπητέ μου
Γιάπετ, αλλά το κουσούρι της συκοφαντίας και της
διαστρέβλωσης δεν κόβεται εύκολα....
Αυτό που λέω είναιότι ο κόσμος έχει μια δομή που δεν μαρτυρεί
απαραίτητα και την λειτουργία του σε πλήρη εφαρμογή και
δή για τον άνθρωπο, που είναι έα κυρίαρχο ον κι όχι απλά ένας
τροχός της άμαξας, ένα τμήμα του κόσμου....
Λέω ότι η επιστήμη συνέχεια κάνει λάθη και αλλάζει τις
κατρυθύνσειςτης, ενώ η πίστη μένει σταθερή...Και σ αυτό
αξίζει να επενδύει ο άνθρωπος αντί των πρόσκαιρων επιτευγμάτων
της επιστήμης....
Έναν ..επιπόλαιο του δίνεις ποτέ σημασία; Σε απασχολεί, δεν λέω,
αλλά σου λέει πάντα αυτά που ξέρεις δεν σου λέει τίποτε καινούργιο...Λέει απλά ότι καταλαβαίνει..Κι είναι πολύ φτωχό αυτό
που καταλαβαίνει για να αποδώσει το σχέδιο πίσω απο την κτίση
του κόσμου και του ανθρώπου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 11:03:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Για να δούμε λοιπόν, αγαπητέ μου Dying Incubus,
έχουμε απο τη μια μεριά μια επιστήμη που αλλάζει συχνά
τα πιατεύω της και απο την άλλη έχουμε τον χριστιανισμό,
που δεν αλλάζει τιποτε και όσο περνάει ο καιρός, η επιστήμη παραδέχεται όλο και περισσότερα απο όσα λέει, δίχως να
καταρρίπτει ποτέ κανένα...
Άρα, έχουμε μια ημιμαθή και επικίνδυνη επιστήμη, αν αυτή δεν κινείται
με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τη σοφία του Θεού που δημιούργησε
αυτόν το κόσμο, η οποία, με τις γνώσεις που αποκτά γίνεται
πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Φίλε trexagireve, το γεγονός ότι η επιστήμη αλλάζει συχνά τις παραδοχές της δεν είναι κάτι το αρνητικό.
Η φύση άλλωστε της επιστήμης την οδηγεί σε μια δυναμική διεύρυνση των παραδεδεγμένων αληθειών της, στην υθιοθέτηση νέων ιδεών και θεωριών, κάτι που την βοηθάει στο να είναι πιο ανοιχτή και λιγότερο δογματική.
Το γεγονός ότι μια θρησκεία δεν αλλάζει ποτέ τα πιστεύω της ίσως να της προσδίδει μια σταθερότητα αλλά από την άλλη μπορεί να την κάνει δογματική κι αναχρονιστική.

Επικίνδυνη κι ημιμαθή - ημιμαθής δε μπορεί να είναι μια επ - ιστήμη - δεν θα χαρακτήριζα ποτέ την επιστήμη διότι θα κινδύνευα να γίνω κι άδικος αλλά κι αφοριστικός.
Το να διαπνέεται η επιστήμη από την αγάπη προς τον Θεό - όπως είπες - είναι κάτι που δε μπορεί να γίνει διότι με αυτόν τον τρόπο θα καταστρατηγείτο κι η ελευθερία της αλλά και το ευρύ πεδίο των δράσεων της.
Άλλωστε, επί αιώνες η επιστήμη - ακόμα και σε μια πιο "σπαργανική μορφή" - ήταν υποταγμένη στην Εκκλησία κι αυτό δεν την ωφέλησε τόσο όσο την παρεμπόδισε.

Όσον αφορά αυτό που είπες ότι η επιστήμη δεν καταρρίπτει κάτι, θα ήθελα να τονίσω ότι στην διαδικασία εξέλιξης και προόδου της έχει διαψεύσει πολλές από τις πρότερες θεωρίες που έχουν εκφραστεί.
Τον 16ο αιώνα το μοντέλο της Πτολεμαϊκής αστρονομίας αρχίζει να κλονίζεται σε μεγάλο βαθμό από την Κοπερνίκεια θεωρία ώσπου να καταρριφθεί εν τέλει από τον Γαλιλαίο τον 17ο αιώνα.
Η αριστοτελική φυσική καταρρίπτεται και πάλι εκείνη την περίοδο.
Οι απόψεις του Γαληνού και του Ιπποκράτη για το ανθρώπινο σώμα, την καρδιά, τη ροή του αίματος κλπ καταρρίπτονται με τον Χάρβεϋ.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα ακόμη επιστημονικών θεωριών οι οποίες με το πέρασμα των αιώνων και με την παρουσίαση νέων, καταρρίφθηκαν.
Τη λειτουργία της Φύσης, την δομή του Σύμπαντος, των πλανητών, την ίαση ασθενειών που παλιότερα οδηγούσαν στον θάνατο, την ιστορία της Γης και πάρα πολλά άλλα πράγματα τα διδαχθήκαμε από την επιστήμη κι όχι από την θρησκεία.
Οπότε δε νομίζω ότι η επιστήμη είναι τόσο επικίνδυνη...

quote:
Και ο Χριστιανισμός απο τι νομλίζεις οτι καθοδηγείται.
Για αυτο κ 'απειρες φορές λέω οτι ο χριστιανισμός είναι βιωμα όχι ιδεολογία.
Μόνο όμως κάποιοι άγιοι έχουν φτάσει να αποδείξουν το βίωμα.

Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, η θρησκεία καθοδηγείται από την πίστη και την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.
Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις με ποιό τρόπο οι άγιοι απέδειξαν το βίωμα;

quote:
Δεν εθελοτυφλώ, εάν κι εσύ πιστεύεις ότι καταγόμαστε από τους πιθήκους χωρίς τεκμηριωμένες αποδείξεις αλλά μόνο με εικασίες.......

Η θεωρία του Δαρβίνου δεν αναφέρει ότι οάνθρωπος προήλθε από τον πίθηκο.
Αναφέρει ότι ενδεχομένως να είχαν κοινό πρόγονο.
Αυτές οι δύο προτάσεις εννοιολογικά απέχουν μεταξύ τους όσο απέχει η Αμερική από την Ωκεανία.

Επειδή όμως μίλησες για τεκμηριωμένες αποδείξεις, με ποιόν τρόπο η θρησκεία παρέχει τεκμηριωμένες αποδείξεις για την προέλευση του ανθρώπου;
Απ' όσο γνωρίζω, δεν παρέχει καμία αλλά μέσω των ιερών βιβλίων που έχει η εκάστοτε θρησκεία παρέχει μια εικασία και μια θεωρία η οποία δεν αποδεικνύεται.
=====================================================Δεν θα ήθελα να παρανοηθεί ο σκοπός αυτού του μηνύματος μου ούτε να διαμορφωθεί η αντίληψη ότι υπερεκτιμώ την επιστήμη κι ότι υποτιμώ των θρησκεία.
Για την ακρίβεια, δεν τις φαντάζομαι καν σε αντίθεση αλλά σε μια δυνητική σχέση αλληλοσυμπλήρωσης.
Έχουν διαφορετικό πεδίο δράσης και μπορούν να ωφελήσουν εξίσου τον άνθρωπο στην εξέλιξη του.
Αν και δεν είμαι πιστός κάποιας θρησκείας, αναγνωρίζω εντούτοις ότι μπορεί να ωφελήσει την ψυχική ανάταση του ανθρώπου εάν χρησιμοποιηθεί ως μέσο και στον κατάλληλο βαθμό.

Αυτό που με υποκίνησε να γράψω τα 2 τελευταία μηνύματα μου στο παρόν θέμα ήταν η επιθυμία μου να προτείνω μια θέαση των 2 αυτών τομέων του ανθρώπινου πνεύματος στον βαθμό και με τον σεβασμό που τους αρμόζει.
Καμία δεν υπερτερεί της άλλης διότι πολύ απλά δεν βρίσκονται σε σύγκρουση.
Σε σύγκρουση βρίσκονται από τον ίδιο τον άνθρωπο, από την χωριστική τάση του κι από την αδυναμία του να συνθέσει με το νου του το όλον και να ξεφύγει από το μέρος...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 12:01:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου Dying Incubus, το οτι αλλάζει η επιστήμη τις
θεσεις της συχνά, την κάνει αναξιόπιστη κι όχι σοβαρή,
αυτό είναι αρνητικό, αν δηλώνεις επ-ιστήμη....
Δεναπαξιώνω την επιστήμη, ή εφευρετικότητα κι αντίληψη του
ανθρώπου, αλλά είναι ικανότητες που εξελίσσονται και δεν
διεκδικούν τη νομοτέλεια....
Θέλω την επιστήμη, φυσικά, αλλά όχι στη θέση Θεού, που μας
οδηγεί...Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ύλη, έχει και πνεύμα, η
επιστήμη, το φυλακίζει σε προσωρινές αληθειες και δεν το αφήνει
ελεύθερο να κινείται στη διανόηση εννοιών..Το καθοδηγεί...
Αλλά η καθοδήγηση, μοιάζει τυφλου που οδηγεί τυφλό...Αν
πέσουν και γκρεμοτσακιστούν, ποιος θα κατηγορηθεί;
Η επιστήμη, τώρα τελευταία, απο αλλαζονία, έχει τραβήξει μόνη
της τον δρόμο και γι αυτό έγινε και πιο επικίνδυνη...Η γνώση
στα χέρια ηλιθίων, κατά το άσμα....Κάποτε ήταν μαζί με τη
θρησκεία σε μια πορεία...Αναζήτηση του αγνώστου, πρώτα μιλάμε
για Θεό, που έιναι άγνωστος και μετά για το πλάσμα του...Η
θρησκεία μπορεί και δίνει απαντήσεις στην επιστήμη, αλλά η
δεύτερη, ακόμη προσπαθεί να περάσει ώς ή γνωρίζουσα την αλήθεια...
Όταν αλλάζει αλήθειες τακτικά...
Η επιστήμη, πρέπει να παίρνει και να ερευνά τα όσα λέει η θρησκεία,
ίσως έτσι λύσει πιο πολά, αν έχει μπούσουλα την θρησκεία...Θα είναι
σίγουρα πιο ανθρώπινη...
Το ότι καταρρίπτει τον εαυτό της συχνά η επιστήμη, δεν είναι κι απο τα καλυτερότερα της....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 12:40:44  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, η θρησκεία καθοδηγείται από την πίστη και την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.
Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις με ποιό τρόπο οι άγιοι απέδειξαν το βίωμα;

Μα πώς αλλιώς, αποκτώντας επικοινωνία με τον ίδιο τον θεό. Κάνοντας θαύματα με τη Χάρη Του. Πολύ γνωστή περίπτωση πρόσφατου θαυματουργού αγίου είναι ο γέροντας Παϊσιος(δεν ξέρω αν έχει ανακηρυχτει ακόμα απο την εκκλησία βέβαια). Αρκετά γνωστός είναι και ο γέροντας Πορφύριος(Μαλακασα).

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 12:53:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Φίλε Dying_Incubus γεία σου .

Γενικά συμφωνω με την τελευταία σου τοποθέτηση , και αντιλαμβάνομαι οτι λόγω της θέσης σου , θέλεις να τηρήσεις κάποιες ισορροπίες γράφοντας :

quote:
Αυτό που με υποκίνησε να γράψω τα 2 τελευταία μηνύματα μου στο παρόν θέμα ήταν η επιθυμία μου να προτείνω μια θέαση των 2 αυτών τομέων του ανθρώπινου πνεύματος στον βαθμό και με τον σεβασμό που τους αρμόζει.
Καμία δεν υπερτερεί της άλλης διότι πολύ απλά δεν βρίσκονται σε σύγκρουση.
Σε σύγκρουση βρίσκονται από τον ίδιο τον άνθρωπο, από την χωριστική τάση του κι από την αδυναμία του να συνθέσει με το νου του το όλον και να ξεφύγει από το μέρος...

Η αλήθεια όμως είναι φυσικά διαφορετική .
Η θρησκεία και η επιστήμη βρίσκονται σε σύγκρουση , και αυτό δεν συμβαίνει τώρα , συμβαίνει απο την εποχή του Γαλιλαίου και μετέπειτα του Δαρβίνου .

Και για να είμαι ακριβής , η επιστήμη δεν έχει καμμία διάθεση να συγκρουστεί με την θρησκεία .
Η θρησκεία επιτίθεται συνεχώς στην επιστήμη οταν νιώσει οτι απειλούνται τα απαρχαιωμένα της δόγματα , και όταν βλέπει οτι χάνει πιστούς .

Οταν μιλάω βέβεια για θρησκεία , μιλάω για την οργανωμένη θρησκεία , δηλαδή την μασημένη τροφή , και οχι την θρησκευτικότητα εν γένει .
Γιατί η θρησκευτικότητα με την έννοια της λατρείας και του θαυμασμού προς την φύση , και την αναζήτηση της ουσίας του κόσμου , είναι απαραίτητο συστατικό για να υπάρξη η επιστήμη .
Αν εννοείς αυτου του είδους την συνύπαρξη τότε συμφωνούμε .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 12:55:54  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
...Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, η θρησκεία καθοδηγείται από την πίστη και την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.
Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις με ποιό τρόπο οι άγιοι απέδειξαν το βίωμα;...
Το βίωμα είναι δυναμική κατάσταση που είναι από τη φύση της αναπόδεικτη με αφηρημένη αποδεικτική. Γι' αυτό είναι "μυστικό" (κρυμένο). Αυτό σε όλα τα επίπεδα. Δεικνύεται αλλά δεν αποδεικνύεται.
Αν π.χ. χαίρομαι (βίωμα) μπορείς να δεις ότι χαίρομαι από τις εκδηλώσεις μου. Τη χαρά μου όμως καθ'αυτή ούτε να στη δείξω μπορώ, ούτε γίνεται, ούτε να τη δεις, ούτε και να στην αποδείξω. Μόνο μέσα από πράξεις και γεγονότα μπορείς να την συμπεράνεις.
Το πολύ πολύ - και στα θρησκευτικά βιώματα - μπορώ να σου πω "το δρόμο" που ακολούθησα, "δοκίμασε τον ίδιο" (ή ανάλογο) π.χ.
Ούτε τη χαρά, ούτε την αγάπη, ούτε το πένθος, κανένα βιώμα δεν μπορείς να το εξετάσεις αναζητώντας "απόδειξη" γιατί δεν είναι απτά πράγματα. Ο μόνος τρόπος για να κατανοηθεί το βιώμα άλλων είναι... να βιωθεί και από εμάς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 13:19:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Η αλήθεια δεν λέγεταi ισορροπία, αλλά εξυπνάδα, φίλε
think math...H επιστήμη είναι αυτή που στέκεται και αλλάζει
θέσεις, δεν μπορείς να την πάρεις για ..στάνταρ...
Η θρησκευτικότητα, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, είναι θετική
και μάλιστα καταλυτική...Πρέπει να ξεφύγουμε απο προκαταλείψεις,
αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια και στη θεωρία και στην πράξη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 16:30:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa
quote:
Δέξου ότι όλα τα έκανε ο θεός και... καθάρισες, τι θέλεις και παιδεύεις το μυαλουδάκι σου, με θεϊκές υποθέσεις;;

Πφφ, βαρέθηκα και μόνο που το είπες.
Πλάκα, πλάκα, αυτό το κβάζαρ δεν μοιάζει με Αρχάγγελο;;;;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 23:40:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου Dying Incubus, το οτι αλλάζει η επιστήμη τις
θεσεις της συχνά, την κάνει αναξιόπιστη κι όχι σοβαρή,
αυτό είναι αρνητικό, αν δηλώνεις επ-ιστήμη....
Δεναπαξιώνω την επιστήμη, ή εφευρετικότητα κι αντίληψη του
ανθρώπου, αλλά είναι ικανότητες που εξελίσσονται και δεν
διεκδικούν τη νομοτέλεια....

Φίλε trexagireve , τα πάντα ρει , όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος , μόνο τότε έρχεται η εξέλιξη . Άλλωστε τι περισσότερο είναι η πείρα από την γνώση που αποκτάται μέσα από λάθη και επιτυχίες ;
Άν η επιστήμη έμενε στατική όπως παραμένει η θρησκεία , τότε θα έχανε τις ιδιότητες της έρευνας , της αποδείξεως , και της τεκμηρίωσης και δεν θα ήταν πια επιστήμη αλλά δόγμα .
Η επιστήμη φίλτατε ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο , και το ότι αλλάζει με την πάροδο του χρόνου απόψεις και απορρίπτει παλαιότερες σημαίνει ότι είναι ζωντανή , ανανεώνεται και δεν παραμένει στατική .
Όταν κάποιος εργάζεται , πειραματίζεται και δημιουργεί , φυσικό είναι να κάνη και λάθη , όμως από αυτά τα λάθη του διδάσκεται και προχωρώντας παρακάτω εξελίσσεται . Ένα κινέζικο ρητό λέγει ότι κανένα ρολόι στον κόσμο δεν δείχνει σωστά την ώρα , και μόνο ένα σταματημένο ρολόι την δείχνει ακριβώς δυο φορές το εικοσιτετράωρο . Τέτοια σταματημένα ρολόγια είναι φίλε μου και οι θρησκείες .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 23:58:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

trexagireve:
quote:
Η αλήθεια δεν λέγεταi ισορροπία, αλλά εξυπνάδα, φίλε
think math...H επιστήμη είναι αυτή που στέκεται και αλλάζει
θέσεις, δεν μπορείς να την πάρεις για ..στάνταρ...

Τελικά είναι εκπληκτικό πώς κάνεις το άσπρο μαύρο .
Ελεος πιά βρε trexagireve .
Βγάλε την "μαρμελάδα" απο τα μάτια και τα αυτιά σου .

Η επιστήμη ΔΕΝ αλλάζει τους νόμους που βρίσκει , αλλά τους γράφει σε ακριβέστερη μορφή , τους εξελίσει βρίσκοντας καλύτερες θεωρίες , ωστε να περιγράφουν πιο αποτελεσματικά τα φαινόμενα του κόσμου .

Κλασικό παράδειγμα που αποδυκνύει τα παραπάνω είναι Νευτώνια θεωρία.
Αντικαταστάθηκε απο την θεωρία την σχετικότητας επειδή δεν είχε απόλυτη ακρίβεια στις προβλέψεις της .
Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι λάθος , αλλά ότι υπάρχει καλύτερη απο αυτήν .

Δεν έχασε όμως την σπουδαιότητα της , και χρησιμοποιείται και σήμερα 300 χρονια μετά την διατύπωση της απο τον Νεύτωνα
για να στείλουμε διαστημόπλοια σε άλλους πλανήτες .
Η επιστήμη δεν καταργεί λοιπόν τους νόμους που βρίσκει άλλα τους εξελίσει για να ταιριάζουν καλύτερα στις παρατηρήσεις .

Κατάλαβες ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΩΡΑ :
Η μόνη που κάνει κολοτούμπες συνεχώς και σε όλα είναι η θρησκεία :

1)Πρίν τον κοπέρνικό δεχόταν οτι η γή είναι το κεντρο του σύμπαντος.
Η επίστήμη την υποχρέωσε να αποδεχθεί το λάθος και να αναθεωρήσει .

2)Πριν τον Γαλιλαίο η θρησκεία πίστευε οτι η γή είναι ακίνητη .
Η επίστήμη την υποχρέωσε να αποδεχθεί το λάθος και να αναθεωρήσει . Μέχρι και συγνώμη ζήτησε ο πάπας για τα βάσανα που υπέστει ο κακόμοιρος ο Γαλιλαίος .

3)Πρίν τον Δαρβίνο πίστευε οτι ο άνθρωπος είναι κάτι ξεχωριστό απο την υπόλοιπη φύση .
Τώρα άρχισε να αναθεωρεί και να λένε διαφοροι αρχιερείς στο βατικανό οτι "η εξέλιξη δεν είναι μιά απλή υπόθεση " .
(Να με θυμηθείς οτι εδώ μελλοντικά θα ζητήσει πολλές φορές συγνώμη).

4)Τέταρτον και σπουδαιότερον η ίδια η ιστορία του χριστιανισμού δείχνει πόσο ευμεταβλητες είναι οι αποψεις των οπαδών και των αρχιερέων του .
Εχουν δημιουργήσει χιλιάδες διαφορετικές αιρέσεις , και ο καθένας λέει ότι του κατέβει .
Επειδή εσύ ακολουθείς μία απο αυτές τις αιρέσεις , βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος .

Η θρησκεία αυτή είναι σαν ένα αντικείμενο που διαλύεται σε χιλιάδες κομματια , και επειδή εσύ είσαι πάνω σε ένα απο τα κομμάτια , πιστεύεις οτι όλα είναι καλά και σταθερά , ενώ στην πραγματικότητα έχει διαλυθεί το σύμπαν ...

Αν λοιπόν πίστεψες οτι "βρήκες σταθερές απόψεις στην θρησκεία" , και είσαι ικανοποιημένος γιαυτό , είσαι τουλάχιστον για γέλια , αλλα οι παρωπίδες που φοράς δεν σου επιτρέπουν να το δείς .

Η επιστήμη φίλε για να κλείσω είναι 1000000000000000 φορές πιο σταθερή σε απόψεις απο την θρησκεία , γιατί οι απόψεις της έχουν κριτή , που είναι το πείραμα και η φυσική πραγματικότητα .
Δεν νομίζω να έχεις ακούσει ποτε για επιστημονικές αιρέσεις έτσι ?

Κατάλαβες πόσο λάθος είσαι ?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2009, 09:55:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε trexagireve, λυπάμαι αλλά δε μπορώ ούτε να θεωρήσω την επιστήμη αναξιόπιστη κι ασόβαρη επειδή εξελίσσεται και μεταβάλλεται δυναμικά ούτε να την απορρίψω και να δεχθώ την συνεισφορά της στην ανθρωπότητα.
Και φυσικά δεν θα συμφωνούσα ποτέ στο να προχωρά η επιστήμη έχοντας ως μπούσουλα την θρησκεία.
Κάτι τέτοιο θα την περιόριζε σημαντικά και θα την είχε κάνει να παραμείνει σε "νηπιακή ηλικία"...

Νομίζω πως δεν έχω να πω κάτι άλλο επί του θέματος.
Κάλυψα το συγκεκριμένο θέμα στο προηγούμενο μήνυμα μου και καλύφθηκα κι από κάποια σημεία των μηνυμάτων του Think _Math που αφορούν την σπουδαιότητα και την φύση της επιστήμης.

quote:
Μα πώς αλλιώς, αποκτώντας επικοινωνία με τον ίδιο τον θεό. Κάνοντας θαύματα με τη Χάρη Του. Πολύ γνωστή περίπτωση πρόσφατου θαυματουργού αγίου είναι ο γέροντας Παϊσιος(δεν ξέρω αν έχει ανακηρυχτει ακόμα απο την εκκλησία βέβαια). Αρκετά γνωστός είναι και ο γέροντας Πορφύριος(Μαλακασα).

Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, το να αποκτήσει - ή καλύτερα να αποφανθεί ότι αποκτά - κάποιος επαφή με τον Θεό είναι ένα γεγονός που βιώνει ο ίδιος.
Αυτό όμως δεν αποδεικνύεται στους υπόλοιπους συνανθρώπους του, συνεπώς δε μπορεί να αποτελέσει κάποια απόδειξη για την θρησκεία.
Θεωρώ και τον Παΐσιο και τον Πορφύριο προικισμένους ανθρώπους που είχαν αρκετά μεγάλο εσωτερικό πλούτο αλλά αυτό δε μπορεί να με οδηγήσει στο να σκεφτώ ότι η θρησκεία καθοδηγείται από την απόδειξη.
Βίωμα εξάλλου δεν υποτίθεται πως έχει ένας Χριστιανός πιστός.
Έχει κι ένας Δερβίσης, ένας Θιβετανός μοναχός, ένας Σαμάνος, ένας Αβατάρα, είχε η Πυθία κι οι ιερείς της προγονικής μας θρησκείας κλπ.
Αυτό αποδεικνύει ότι ο Θεός που πρεσβεύει η κάθε θρησκεία είναι αληθινός;

quote:
Γενικά συμφωνω με την τελευταία σου τοποθέτηση , και αντιλαμβάνομαι οτι λόγω της θέσης σου , θέλεις να τηρήσεις κάποιες ισορροπίες γράφοντας :

Φίλε Think_Math, η τελευταία τοποθέτηση μου όπως κι όλες οι τοποθετήσεις μου έως τώρα στις Συζητήσεις δεν κατατίθενται λόγω του συντονιστικού μου ρόλου αλλά επειδή τις πιστεύω και τις ασπάζομαι ως άνθρωπος.
Άλλωστε, εκ φύσεως δεν θα μπορούσα ποτέ να γράψω κάτι το οποίο δεν εκφράζει και τις προσωπικές μου πεποιθήσεις κι αντιλήψεις.

quote:
Οταν μιλάω βέβεια για θρησκεία , μιλάω για την οργανωμένη θρησκεία , δηλαδή την μασημένη τροφή , και οχι την θρησκευτικότητα εν γένει .
Γιατί η θρησκευτικότητα με την έννοια της λατρείας και του θαυμασμού προς την φύση , και την αναζήτηση της ουσίας του κόσμου , είναι απαραίτητο συστατικό για να υπάρξη η επιστήμη .
Αν εννοείς αυτου του είδους την συνύπαρξη τότε συμφωνούμε .

Εννοώ και την θρησκευτικότητα αλλά και την θρησκεία με την δομή που έχει όπως την γνωρίζουμε.
Κι η επιστήμη κι η θρησκεία όπως και κάθε άλλο δημιούργημα της διαδικασίας της ανθρώπινης νόησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέσα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του σε διάφορα επίπεδα.
Ως μέσα λοιπόν δε μπορούν να είναι θετικά ή αρνητικά, ως μέσα αποδίδουν αρνητικές ή θετικές ιδιότητες αναλόγως την χρήση τους από τον κάτοχο τους.

Η επιστήμη λοιπόν έχει συντελέσει κατά κόρον στην βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.
Μας έχει παράσχει τα μέσα ώστε να καταπολεμήσουμε ασθένειες που σε παλιότερες εποχές έφερναν τον θάνατο, να μάθουμε τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και των οργάνων του, τη λειτουργία και τις ιδιότητες των φυτών - ζώων, την δομή του Σύμπαντος και των πλανητών στους Γαλαξίες, τους νόμους της Φυσικής και των Μαθηματικών και μέσω της εφαρμογής τους μπορούμε να δούμε θεαματικά αποτελέσματα σε πλήθος εκφάνσεων της ζωής μας, τον τρόπο δημιουργίας της ζωής και πόσα άλλα ακόμα που αν τα έγραφα θα χρειαζόταν να γράψω ολόκληρες σελίδες.

Η θρησκεία από την άλλη μπορεί να ωφελήσει στην πνευματική - ψυχική γαλήνη ενός ανθρώπου εάν χρησιμοποιηθεί στον βαθμό που απαιτείται κι όταν δεν την χρησιμοποιούμε ως μέσο για να κατανοήσουμε την δημιουργία του κόσμου, για να εξηγήσουμε τα φυσικά φαινόμενα ή να την χρησιμοποιήσουμε για να υποκαταστήσουμε την επιστήμη.

Δεν υπάρχει λόγος να επέλθει σύγχυση στην πρόσληψη αυτών των δύο μέσων λοιπόν όταν η χρήση τους είναι σωστή κι ισορροπημένη.

Για να λάβει κάποιος τις γνώσεις και τις πληροφορίες του για ένα πλήθος πραγμάτων, φυσικά και θα πρέπει να προσφύγει στην επιστήμη.
Όταν αντιμετωπίσει μια δύσκολη στιγμή στην ζωή του, όταν θέλει να προσευχηθεί στην Ανώτερη Δύναμη επειδή απλά θέλει να το κάνει, όταν νιώσει ότι θέλει να επιχειρήσει μια ένωση με το Θείο ή όταν έχει μια αντίληψη για τη μεταθανάτια ζωή που τον καλύπτει και του κατευνάζει τον φόβο του θανάτου που βιώνει κάθε ανθρώπινο ον, δεν το θεωρώ κακό να κάνει μια προσευχή, να θελήσει να ανάψει ένα κερί, να πάει στο ναό λατρείας του Θεού της θρησκείας του κλπ.
Εάν πιστεύει ότι τον ωφελεί κι αν όλα αυτά δεν τον κάνουν δογματικό κι αρνητικό απέναντι σε κάθε διαφορετική κοσμοθέαση, ας το κάνει.
Ακόμη κι αν φτάσουμε στην ακραία θεώρηση ότι δεν υπάρχει Θείο - μια θεωρία που προσωπικά δεν ασπάζομαι - δεν χάνει και κάτι.

Τα μέσα, φίλε μου, υπάρχουν για να μας ελευθερώσουν αλλά και για να μας δώσουν την δυνατότητα να σκεφτούμε τι είναι χρήσιμο και τι όχι, που επέρχεται η αρμονία και πότε αυτή χάνεται.
Το αν ένα μέσο λοιπόν μας ελευθερώσει ή μας κάνει δέσμιους του - για Χ, Ψ λόγους - εξαρτάται καθαρά από τον ίδιο τον άνθρωπο.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2009, 11:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris, ποτέ δεν ήμουνα ενάντια στην ύπαρξη και
τον ρόλο που επιτελεί η επιστήμη..Αλλά τον ρόλο του Θεού που
της δίνουν μερικοί, θεωρώ επικίνδυνο....
Βλέπεις η πίστη σε κάτι και μετά απο λίγο και στο αντίθετο του, δημιουργείταραχή στον άνθρωπο..Όταν έως τώρα λέγαμε ότι υπαρχει ο
νόμος της βαρύτητας και όλα..πέφτουν, τώρα που λέμε για την
αντιβαρύτητα, ο απλός πολίτης μπερδεύεται..Ενώ, το να λές ότι ο Θεός το έκανε, με τις άπειρες δυνάμεις του, είναι πιο σταθερό, πως
να το κάνουμε....
Όσο για σταματημένες θρησκείες, φίλε μου, η αλήθεια δεν έχει ανάγκη
μετακίνησης..Είπαμε, οι νέοι σαν την επιστήμη, είναι για να αλλάζουν
γνώμη και γούστα.....
Αξιότιμε think math,δεν μιλάμε εδώ για εξελισσόμενη επιστήμη,
αλλά για αναστρεφόμενη επιστήμη, αφού πλέον υποστηρίζει και τους
αντίθετους απο τους έως τώρα νόμους της, για να βάλει σε μια
νομοτέλεια τον κόσμο, προκειμένου να μην αναγνωρίσει ότι είναι δύναμη Θεού που τα κινεί, άρα Θεός ζών, αλλά ένας σερβομηχανισμός
που έχει προφανώς και αυτοδιορθωτική ικανότητα...Με τι κριτήρια
αυτοδιορθώνεται; Με τι προοπτικές εξελίσσει τον άνθρωπο;
Δεν μπορεί η επιστήμη να σου εξηγήσει παρά μόνο , πως θα πας πιο γρήγορα στη δουλειά σου,ή να επικοινωνήσεις με κάποιον, σαν ύλη καθαρά...Πνευματικά, όμως, μόνο η θρησκεία μπορεί να σε πάει
σε ανώτερη σφαίρα αντιληψης....
Φίλε μου Dying Incubus,δεν απαξίωσα την επιστήμη, όπως παραπάνω αναφέρω, αλλά προσπαθώ να τη δούμε εκεί που ειναι, τουτέστιν, μια αιώνια ερασιτεχνεία της ατελούς υλικής μας φύσεως....Ενδιαφέρουσα,
δεν λέω κι απαραίτητη, για να ασκούμεθα, αλλά..... παιδικό παιχνίδι μπρός στη δόξα Θεού....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 56 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.296875
Maintained by Digital Alchemy