ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 υπαρχει Δημιουργος;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 10:40:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Μπορώ πολύ άνετα να σου εξηγήσω αυτό που
Ζητάς,φτάνει να θυμηθείς κι εσύ ότι ο χρόνος
Έγινε για τον άνθρωπο κι ο διάβολος, που
Εχθρεύεται τον υιό του Θεού (τον άνθρωπο)
Φρόντισε τις προφητείες που αφορούσαν τον
Υιό του Θεού και Κύριο ημών Ιησού Χριστό,
Να τις κοπιάρει και μοιράσει λες κι υπάρχουν
Πολλοί χριστοί.

Αγαπητέ trexagireve, εννοείς ότι οι πολύ προγενέστεροι μύθοι από τον Ιησού όπως αυτός του Διονύσου - Ζαγρέα, του Μίθρα, του Όσιρη και του Ώρου οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλες ομοιότητες με το μεταγενέστερο Ιησού είναι αποτέλεσμα κάποιας "διαβολικής ενέργειας";

quote:
Για τους υπόλοιπους, στυλ βούδα, καλά θα ήταν
Να τον ρωτούσατε τον …άνθρωπο, που ήταν …χριστιανός
Όπως έχω ξαναγράψει, αν θα του άρεσε να τον χρησιμοποιείτε
Ενάντια στον Θεό του. Γιατί πρόκειται, επαναλαμβάνω,
Για μεγάλο άγιο της εκκλησίας μας κι όχι άλλης θρησκείας.
Κατά το διαίρει και βασίλευε…..

Ο Βούδας είναι άγιος της Εκκλησίας κι ήταν και Χριστιανός;
Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου παρέθετες κάποιο κείμενο στο οποίο ο Βούδας επιβεβαιώνει την χριστιανική του πίστη καθώς και πότε ακριβώς εορτάζεται η μνήμη του...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 10:51:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2

quote:
γιαπτε:
Φίλε elo, θα είχες και την εντύπωση ότι ο Μίθρα, ο Ασκληπιός, υπήρξαν πριν το Χριστό, έτσι;
Αμ δε.... Ο Ιουστίνος, ο Τερτυλλιανός και άλλοι, δεν συμφωνούν.
Ο σατανάς τους έβαλε να κάνουν ότι έκαναν, για να κατηγορηθεί... πολύ μετά ο Χριστός.
Ψέμματα είναι ότι ο Μίθρας έλεγε:

«Λάβετε φάγετε, αυτό είναι το σώμα μου...», όπως αναφέρουν τα μιθραϊκά κείμενα.

Ο Ιουστίνος, έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο σατανάς έβαλε στο στόμα του Μίθρα, τα λόγια του Ιησού.
Μη σταθείς στη λεπτομέρεια ότι ο Ιησούς, έσκασε μύτη, πολλούς αιώνες μετά, γιατί θα είσαι κι εσύ όργανό του!!!
Μη δίνεις σημασία ότι το βάπτισμα ληταν αρχαία Σουμερική τελετουργία, που, όπως αναφέρει ο Ντέσνερ, υπήρχαν ακόμη και οι κολυμβήθρες και γινόταν στην πόλη Εριντού, στο θεό Εα, για τους Έλληνες Ωάννη που οι εβραίοι τον έκαναν Γιοχανάν και οι χριστιανοί Ιωάννη.
Κι εδώ ο Ιουστίνος λέει ότι δαίμονες, επινόησαν μια παρωδία χριστιανικής βάφτισης.
Και πολλά άλλα, τέτοια τερτίπια του σατανά, όπως οι τρείς Μάγοι στη γέννηση του Μίθρα, τα θαύματα του Απολλώνιου και πολλά άλλα...


-Μίθρας............... Αρχαίος θεός στη θρησκεία του Ζωροάστρη, που εκπροσωπούσε μια απ' τις αγαθές δυνάμεις. Είχε στενή σύνδεση με το φως, γι' αυτό και τον θεωρούσαν ως ηλιακό θεό. Στην Ασία ήταν πολύ σπουδαία η λατρεία του. Απ' την εποχή του Ηρόδοτου ήταν γνωστός στην Ελλάδα. Στους Πέρσες εμφανίζεται κατά το 500 π.Χ. Έγινε το κέντρο μιας μυστηριακής θρησκείας. Υιοθετήθηκε απ' τους Ρωμαίους στην εποχή των Φλαβίων. Το τελετουργικό της θρησκείας του Μίθρα είναι σκοτεινό και δεν ερμηνεύεται. Οι οπαδοί του έκαναν θυσίες ζώων και συμπόσια ιερά.

-Ακόμα και η ομοιότητα της Θείας Ευχαριστίας των Χριστιανών με τους Μιθραϊστές, δεν δείχνει τίποτα το κλεμμένο. Οι Μιθραϊστές είχαν τέτοια ποικιλία τελετουργιών ανάλογα με τις διάφορες κάστες τους, που το παράξενο θα ήταν να μην υπήρχαν ομοιότητες με τους Χριστιανούς! Που και εκεί είχαν διαφορές, όπως το ότι το χρίσμα τους το έκαναν με πυράκτωση στο μέτωπο, το βάπτισμά τους μόνο στην κάστα των Στρατιωτών, και αντί για «οίνο» που έχουν οι Χριστιανοί στο δείπνο, είχαν νερό.
-Οι αδελφότητες του Μίθρα προσηλύτιζαν τα μέλη τους μόνον από τις γραμμές των ανδρών, μη έχοντας κάποια μύηση και για τις γυναίκες. Σε ελάχιστες περιπτώσεις που η συμμετοχή κάποιων γυναικών στην θρησκευτική ζωή της κοινότητας είχε έναν χαρακτήρα πιο ιδιαίτερο, δέχονταν και αυτές έναν μυητικό τίτλο, της «Ύαινας» ή της «Λέαινας». Οι γυναίκες κρατήθηκαν μακριά από τα μυστήρια και δεν είχαν ποτέ έναν ενεργό ρόλο στην τέλεση των θρησκευτικών τελετουργιών, οι οποίες βρίσκονταν στα χέρια των ιερέων, των πριγκίπων και των ηγετών των οικογενειών. Τα ιερά του Μιθραϊσμού.

-Μεταξύ των προϋποθέσεων οι οποίες απαιτούνταν για την μύηση απαριθμούνται μερικές «δοκιμασίες» αρκετά δύσκολες. Ο άγιος Γρηγόριος ο Ναζιαζηνός μιλά περί «βασανισμών και μυστικιστικών καυτηριασμών» στους οποίους υποβάλλονταν οι πιστοί του Μίθρα. Εκείνα τα εγκαύματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σημάδι που έθεταν στο μέτωπο τους οι μυούμενοι στον βαθμό του Στρατιώτη. Σύμφωνα με έναν σχολιασμό του Αγίου Γρηγορίου, οι βασανισμοί συνίσταντο στην δοκιμασία με την βοήθεια του νερού, της φωτιάς, του χιονιού, της πείνας, της δίψας και κάποιων εκτεταμένων αγώνων. Τηρούνταν αναμφισβήτητα η νηστεία και η εγκράτεια. Το μυητικό τελετουργικό διατηρούσε ορισμένες αιματηρές τελετές και αναπαραστάσεις κάποιων αγώνων στους οποίους υποβάλλονταν μύστες και μυούμενοι.
-Οι ανασκαφές φανέρωσαν μια πληθώρα σιδερένιων, ορειχάλκινων και μπρούντζινων μαχαιριών και ακόμα μερικές αλυσίδες που χρησιμοποιούνταν πιθανώς στο δέσιμο των θυμάτων. Θυσιάζονταν βόδια, πρόβατα, κατσίκες, γουρούνια, και ένας μεγάλος αριθμός από κότες. Φαίνεται ότι κάποιες φορές θυσιάζονταν και άγρια ζώα, όπως για παράδειγμα αγριόχοιροι, ελάφια, λύκοι και αλεπούδες. Επειδή αυτό το τελευταίο ζώο ήταν το ζώο του Αριμάν, δεν φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να φιγουράρει σε μια θυσία που θα προσφερόταν στους ουράνιους θεούς. Κατά συνέπεια είμαστε αναγκασμένοι να δεχθούμε ότι οι θιασώτες του Μίθρα τελούσαν και ένα τελετουργικό του Αριμάν και θυσίαζαν προς τιμή του. Εξάλλου, το γεγονός αυτό είναι επιβεβαιωμένο και από τα αφιερώματα στα οποία εμφανίζεται το όνομα του. Όσο αντίθετο να ήταν κάτι τέτοιο με τις αρχές της Αβέστα δεν πρέπει να μας εκπλήττει, επειδή η ύπαρξη της λατρείας του Αριμάν στους αρχαίους Πέρσες είναι επιβεβαιωμένη από τον Ηρόδοτο (Ηροδότου, VII, 113-114) και τον Πλούταρχο (Περί Ίσιδος και Οσίριδος, 33). Μόνο μια μεταρρύθμιση κυριαρχούμενη από μια θεολογική αρχή θα μπορούσε να στερήσει την έκφραση σεβασμού από έναν θεό τόσο πολύ ισχυρό. Στην παρούσα περίσταση τα μυστήρια δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά μόνον να διατηρούν την αρχαία παράδοση της περσικής λατρείας.

-Γεια σου βρε γιαπετ!.......................... για παρέθεσέ μας το εδάφιο .......<<«Λάβετε φάγετε, αυτό είναι το σώμα μου...», όπως αναφέρουν τα μιθραϊκά κείμενα.>>

quote:
Baker:
γεια σε ολους!διαβασα τις αποψεις σας για το θεμα αν υπαρχει δημιουργος και ειπα να πω την γνωμη μου.εγω δεν πιστευω γιατι απλα εχω σηζητησει με ατομα που πιστευουν και με ατομα που δεν πιστευουν.εχω ακουσει παρα πολλες αποψεις περι σφτου του θεματος και εχω καταλιξει στο οτι δεν υπαρχει.θα αναφερω μερικα παραδειγματα απο τα οποια πιστικα.
1ον υπαρχουν παρα πολες θρησκειες ποιος μου λεει εμενα οτι ο χριστιανισμος ειναι η σωστη γιατι δηλαδη να μην εφτιαξε τον κοσμο ο αλαχ;
2ον οι πρωτοι ανθρωποι που υπηρξαν στη γη ηταν οργανομενοι σε ομαδες παντα υπηρχε καποιος ο οποιος ελεγε οτι ηταν μαγος και οτι επηκινονουσε με πνευματα και με θεους για ποιο λογο να μην ειναι αφτη η σωστη θρησκεια και να ειναι ο χρηστιανισμος;
3ον αν υπαρχει θεος γιατι δεν βοηθαει τις τριτοκοσμικες χωρες στις οποιοες χιλιαδες παιδια γεννιουνται και πεθαινουν αμεσως;
ας σινελθουμε λιγο και ας σταθουμε στα ποδια μας και ας σταματησουμε να περιμενουμε καποιον απο εκει ψιλα να μας σωσει.
ο πλανητης μας πεθαινει και δεν κανουμε τιποτα.
αφτα ειχα να πω. σεβομαι οσους πιστευουν στο θεο οπως θελω να με σεβαστουν και εκεινοι.
(δεν ειμαι και πολυ καλος στην ορθογραφια και για αφτο ζητω συγνωμη)

1)Πέρα από το τι λέει η κάθε θρησκεία πρόσεξε και τον βίο αυτών που τα λένε! Ο Μωάμεθ για παράδειγμα χρησιμοποιούσε το σπαθί για την επιβολή της θρησκείας του, ο Χριστός γύρισε το μάγουλο. Ο Χριστός είναι ο μόνος που είπε ότι είναι Υιός Θεού.
2)Ο Χριστιανιμός δεν ήταν τυχαίος προετοιμάστηκε για εκατοντάδες χρόνια το έδαφος. Σε καμία άλλη θρησκεία δεν έγεινε αυτό, αν ναι ας το παραθέσει κάπιος για να το δω!
3)Ο Θεός έστειλε τον Υιό του για να δώσει το φως το αληθινό. Τον σταύρωσαν όμως, δε θα σταυρώσουν τον απλόάνθρωπο?
-Λες γιατί δεν επεμβαίνει! Γνώμη μου είναι ότι επενέβη προετοιμάζοντας το έδαφος και στέλνοντας τον Υιό του. Θέλει ίσως, ο ίδιος ο άνθρωπος να μην τα βρει έτοιμα, να παλέψει για να γίνει καθ΄ ομοίωση του! Έχει το σχέδιο του!

4)Μη ζητάς συγνώμη για την ορθογραφία σου! μόνο και μόνο ότι πιστεύεις ότι δεν υπάρχει! φθάνει για να μη σε πυροβολήσουν!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Baker
Νέο Μέλος

Greece
46 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 11:12:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Baker  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Baker
Αρα ο καθενας αναλογα με το που εχει γεννηθει και με το πως εχει μεγαλωσει πιστευει και σε διαφορετικο θεο.γι'αυτο δεν πιστευω γιατι το συμπαν το λενε θεο επειδη ακομα δεν εχουν αποδειξει οι επιστημονες πως δημιουργιθηκε.πριν χιλιαδες χρονια οταν εβρεχε ελεγαν οι 'μαγοι' οτι ηταν μυνημα απο τους θεους.τωρα πια δεν το λεει καινεις αφτο γιατι εχει αποδειχθει το πως γινετε η βροχη.αργα η γρηγορα οι επιστημονες θα αποδειξουν πως δημιουργιθηκε το συμπαν και τοτε πιστευω οτι θα διαληθουν ολες οι θρησκειες.
και κατι τελευταιο αφτα περι αγιου φωτος ειδα μια σχετικη εκπομπη οπου μηλουσε καποιος επιστημονας και ειπε οτι υπαρχει μια ουσια η οποια αναβει το κερι μονο του μετα απο μερικα λεπτα.δεν μπορω να πιστεψω οτι το κανει ο θεος αφτο.αν ειναι να κανει κατι στη γη να κανει κατι ουσιαστικο και ας αφησει τα κολπακια με τα κερια.οπως ειναι ο αγιος βασιλης για τα παιδια ειναι και ο θεος για τους μεγαλυτερους.Αυτη ειναι η γνωμη μου.


Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles BeaudelaireΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 11:18:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε D Incubus, μάλλον δεν διάβασες την απάντηση μου
Λίγο πριν. Αν επιμένεις όμως την ξαναστέλνω…
Για τον Άγιο Ιωάσαφ, δε, διάβασε τον Συναξαριστή
Της εκκλησιαστικής παράδοσης που τον αναφέρει 26 Αυγούστου,
Όπως ξαναέγραψα.
Δεν πειράζει…
Στα υπόλοιπα, με καλύπτει αρκετά, το φιλαράκι ο
Europaios2 για το πόσο βίαιες και διαστρεβλωτικές ήταν οι
Άλλες θρησκείες, γι’ αυτό και (παρά τον αναχρονισμό που
Παρατηρείται) λιγότερες. Αν θέλεις όμως, ξανατοποθετούμαι…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 11:25:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε Baker, δεν σε πρόλαβα...
Δηλαδή οι επιστήμονες σου λένε ότι έγινε κόλπο
κι η ....κολόνα
έσκισε κι άναψε μόνη της;
Λένε ότι υπάρχει κάποιο "κόλπο" για τα νερά του
Ιορδάνη που γυρίζουν πίσω την ημέρα των Φώτων,
λένε ότι υπάρχει επιστημονική εξήγηση για την
διατήρηση του αγιασμού, για χρόνια;
Τότε γιατί δεν μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη
να κοπεί κι αυτό το ...ρημάδι το χλώριο από το
νερό που πίνουμε,κλπ.
Σοφιστίες και ...ζήλιες υπάρχουν,αλλά,μόνο
όταν κάποιος εθελοτυφλεί.
Κι όποιος δεν θέλει να δει την αλήθεια είναι άξος
της μοίρας του...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Baker
Νέο Μέλος

Greece
46 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 15:10:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Baker  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Baker
δεν εθελοτυφλω φιλε μου απλα βλεπω τα πραγματα με λογικη ματια.σιγα μην πιστεψω οτι η πετρα σκιστηκε η αφτα λενε για τον ποταμο.ΞΟΙΠΝΗΣΤΕ εσεις εθελοτυφλιτε σας βουτιξαν σε μια κολιμπιθρα σας ειπαν μερικες μπαρουφες οταν εισασταν παιδια και τα πιστευετε.δηλαδη σκεψου λογικα αν υπηρχε θεος
1ον θα τσακονοταν με τον αλαχ τον βουδα τους 12 θεους του ολυμπου κλπ.
2ον δεν θα επαιζε με κερακια αλλα θα εκανε κατι για να μας σωσει.
και να σε ροτησω κατι;άφτοι που πιστευουν στον βουδα η στον αλαχ ειναι λαθος; και αφτοι που ειναι χριστιανοι ειναι οι σωστοι;;;


Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles BeaudelaireΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 17:11:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε Baker, ειλικρινά, με ξάφνιασες, εννοείς ότι δεν θέλεις
Να πιστέψεις. Καλό κι αυτό. Αλήθεια, σε ποιο «θεό», μένεις
Έτσι πιστός; Δηλαδή, το «σιγά μην κάτσω να πιστέψω ότι η
Πέτρα σκίστηκε»,σημαίνει ότι δεν έχει σημασία ότι και να
Πω. Συγνώμη, αλλά, έτσι δεν προσεγγίζεις τη γνώση.
Πάντως βλέπω ότι έχεις στυλ που αν σου κάτσει κανένα καλό
Γεγονός, τότε θα πιστέψεις, γιατί έχεις μονοκόμματη προσέγγιση.
Εύχομαι ,φίλε, να σου στείλει ο Θεός αυτά που θα σε ξυπνήσουν…
Πάντως ,άλλο θεωρία κι άλλο γεγονότα. Ρώτα αν έχεις περιέργεια,
Κάποιους δικούς σου γι’ αυτά που σου γράφω. Ίσως τα δεχτείς
από κει. Άλλο εγώ δεν έχω να σου πω. Απλά, πρέπει να βρεις
κάποια βάση για επικοινωνία και μπούσουλα . Δεν είναι καλό
να αρνείσαι έτσι από ….κόντρα, πράγματα χειροπιαστά…
Ειδικά όταν υπογράφεις με τέτοιο τρόπο για το ωραίο, γιατί
Με επιβεβαιώνεις…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 18:05:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Baker:...<<αφτα ειχα να πω. σεβομαι οσους πιστευουν στο θεο οπως θελω να με σεβαστουν και εκεινοι>>.

Λίγο μετά:....Baker:...<<ΞΟΙΠΝΗΣΤΕ εσεις εθελοτυφλιτε σας βουτιξαν σε μια κολιμπιθρα σας ειπαν μερικες μπαρουφες οταν εισασταν παιδια και τα πιστευετε>>

trexagireve:......Φίλε Baker, ειλικρινά, με ξάφνιασες....

Γιατί να ξαφνιαστείς φίλε trexagireve? 8 στους 10 άθεους-άθρησκους όπως θέλουν ας αυτοαποκαλούνται, την έννοια του σεβασμού την έχουν ξεχάσει, εκεί κοντά που ξέχασαν και το φόβο Θεού!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 18:49:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2008, 19:43:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
-Έλα ντε!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 00:19:23  Εμφάνιση Προφίλ
europaios2

quote:
-Μίθρας............... Αρχαίος θεός στη θρησκεία του Ζωροάστρη, που εκπροσωπούσε μια απ' τις αγαθές δυνάμεις. Είχε στενή σύνδεση με το φως, γι' αυτό και τον θεωρούσαν ως ηλιακό θεό. Στην Ασία ήταν πολύ σπουδαία η λατρεία του. Απ' την εποχή του Ηρόδοτου ήταν γνωστός στην Ελλάδα. Στους Πέρσες εμφανίζεται κατά το 500 π.Χ. Έγινε το κέντρο μιας μυστηριακής θρησκείας. Υιοθετήθηκε απ' τους Ρωμαίους στην εποχή των Φλαβίων. Το τελετουργικό της θρησκείας του Μίθρα είναι σκοτεινό και δεν ερμηνεύεται. Οι οπαδοί του έκαναν θυσίες ζώων και συμπόσια ιερά.


Έχω την άποψη, ότι αυτές οι πηγές (live-pedia, απ' όπου πήρες το άρθρο και λοιπές -pedia), δεν είναι ασφαλείς, άσχετα με το τι λένε, δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει.

Κάνε μια προσπάθεια, να διαβάσεις το παρακάτω απόσπασμα, παρμένο από πηγή, το οποίο είναι ενυπόγραφο:

Κωνσταντίνος Τσοπάνης-Δρ. Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων.

"Ο Τερτυλλιανός λέει ότι ο διάβολος σύστησε στα πλαίσια της λατρείας του Μίθρα την «προσφορά του ψωμιού». Όμως η προσφορά των ψωμιών συναντιέται σχεδόν παντού στις αρχαίες λατρείες.
Το ότι το συγκεκριμένο μiθραϊκό τελετουργικό είχε μια μεγάλη ομοιότητα με το χριστιανικό αντίστοιχο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προσφορά στην μιθραϊκή λατρεία δεν ήταν μια απλή προσφορά, αλλά αποτελούσε το μιθραϊκό ισοδύναμο του χριστιανικού δείπνου και λάμβανε χώρα σε συνθήκες απολύτως όμοιες με εκείνες στις οποίες στις οποίες τελείται το χριστιανικό δείπνο. Αυτή η σχέση εξέπληξε ήδη τον άγιο Ιουστίνο, ο οποίος όπως και ο Τερτυλλιανός, έζησε αρκετά κοντά για πολύ καιρό τον παγανισμό πριν να προσηλυτιστεί στην πίστη του Χριστού.
Περιγράφοντας το χριστιανικό δείπνο, στο οποίο δεν έπαιρναν μέρος παρά μόνον οι βαπτισμένοι πιστοί, ο άγιος Ιουστίνος λέει ότι το ψωμί και η κούπα με το κρασί δεν θεωρούνται ότι είναι κοινό ψωμί και ποτό.
Όπως μέσω της δύναμης του Θεϊκού Λόγου, ο Ιησούς Χριστός απέκτησε σώμα και αίμα για την σωτηρία των ανθρώπων, το ίδιο και η τροφή η οποία πρέπει να θρέψει το σώμα και το αίμα του πιστού είναι εξαγιασμένη με την προφορά της ευχαριστιακής προσευχής και έγινε σώμα και αίμα του Ενσαρκωμένου Λόγου, όπως μπορούμε να δούμε στις «Πράξεις των Αποστόλων».
Και όπως διαβάζει τους λόγους της σύστασης, ο άγιος Ιουστίνος τους ερμηνεύει με τον ακόλουθο τρόπο: «είναι εκείνα που οι κακοί δαίμονες με την μίμηση παρέγραψαν και τα μιμήθηκαν και στα μυστήρια του Μίθρα. Επειδή στις τελετές μύησης παρουσιάζονται το ψωμί και μια κούπα με κρασί, ξαφνικά με ορισμένες μορφές τις οποίες ξέρετε ή μπορείτε να μάθετε». Η πληροφορία είναι ακριβής.
Ο άγιος Ιουστίνος γνώριζε τέλεια την μιθραϊκή λατρεία, το τελετουργικά και τις μορφές της. Μπορεί να αποφεύγει να διαβάσει αυτά τα λόγια για να μην σοκάρει υψηλά πρόσωπα στα οποία απευθύνεται επαναλαμβάνοντας μερικές κουβέντες του μυστηρίου, ή ίσως να ενεργεί έτσι ίσως επειδή το περιεχόμενο των τύπων τον έκανε και αυτόν να διστάζει.
Οι μιθραϊκοί τύποι ήταν κάποιες μυστικές εκφράσεις ανάλογες με το «Αυτό είναι το σώμα μου», «Αυτό είναι το αίμα μου», που θυμίζουν στον χριστιανό την υψηλή σημασία της Θείας Ευχαριστίας.
Ο Τερτυλλιανός χαρακτηρίζει την μιθραϊκή λειτουργία ως προσφορά ψωμιού, και ο άγιος Ιουστίνος ισχυρίζεται ότι το σερβιριζόμενο ποτό ήταν νερό.
Μπροστά στους μύστες ήταν τοποθετημένα ψωμιά ενώ εκείνοι ήταν ξαπλωμένοι σε μαξιλάρια που βρίσκονταν κατά μήκος του ναού. Στην συνέχεια τους προσφέρονταν οι κούπες. Οι ιερές ευχές προφέρονταν από αυτούς, ή ίσως από τον «πατέρα των Πατέρων».

Και αλλού, ο ίδιος γράφει:

""Ο Στρατιώτης ανήκε, όπως φαίνεται στην κατηγορία των λεγομένων μυστών. Στην οικονομία των μυστηρίων, ο τίτλος έχει μια ψηλή θρησκευτική σημασία.
Στην παλιά διαμόρφωση των τάξεων των μυστών , οι Στρατιώτες ήταν χωρίς αμφιβολία μια αδελφότητα νεαρών σχηματισμένη από αληθινούς πολεμιστές, που ως αποστολή τους είχαν το κυνήγι και η μάχη.
Ο Τερτυλλιανός που φαίνεται να γνώριζε καλά τα μυστήρια του Μίθρα, μιλά επί μακρόν για την μύηση του Στρατιώτη.
Ο διάβολος λέει ο Τερτυλλιανός «βαπτίζει ορισμένους από τους πιστούς του.
Τους υπόσχεται ότι τα αμαρτήματα τους θα συγχωρεθούν αφότου λουσθούν. Και εάν αναφερθώ ακόμα περισσότερο στον Μίθρα, εκείνος (ο διάβολος) τους σημαδεύει στο μέτωπο τους στρατιώτες του, τελεί την προσφορά του ψωμιού, δίνει μια εικόνα της ανάστασης και της εξωνήσης με την κορώνα και με το σπαθί».
Το συμπέρασμα που εξάγεται από εδώ είναι ότι η μύηση των Στρατιωτών περιελάμβανε μια βάπτιση με την ευκαιρία της οποίας έκαναν κάποιο σημάδι στο μέτωπο του μυούμενου.
"

Μακάρι αυτό το απόσπασμα να γίνει αφορμή να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, που, αν μη τι άλλο, θα σου προσφέρει ιστορική γνώση.

Υ.Γ. Προσωπικά, σπάνια χρησιμοποιώ σαν πηγή,το ιντερνετ και τώρα το κάνω διότι πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 00:29:30  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
trexagireve
Φόβο Θεού έχουν οι πνευματικοί άνθρωποι, οι υλιστές
Τι φόβο Θεού να έχουν;

Τι φόβο μπορεί να έχει ο άνθρωπος απέναντι σε ένα δημιούργημά του; Ο θεός φτιάχτηκε από τον άνθρωπο για να του φορτώσει ό,τι δεν καταλάβαινε και αν θέλει ο άνθρωπος τον χαλάει και φτιάχνει δέκα σαν και δαύτον.

Φόβο έχουν μόνον οι δούλοι για τα αφεντικά τους.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 02:51:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
quote:
trexagireve Φόβο Θεού έχουν οι πνευματικοί άνθρωποι, οι υλιστές
Τι φόβο Θεού να έχουν;

Φόβο θεού έχουν οι άνθρωποι που περιμένουν στις πράξεις/πιστεύω τους μια ανταπόδοση, κάνεις το καλό, πρώτη θέση στον παράδεισο, κάνεις το κακό, βουρ για την κόλαση .
Προσέξτε η τελική κρίση καραδοκεί…

Άραγε οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν φόβο προς τον «θεό» ή σεβασμό προς αυτό που λέμε με την ανθρώπινη αντίληψη μας θεό .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 07:27:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
trexagireve
Φίλε Sesostris, για τον βουδισμό το κάνω, λέγοντας σου
Ότι στις 26 Αυγούστου γιορτάζει ο Άγιος Ιωάσαφ των
Ινδιών (λάθος φίλε elo, για τον τόπο γέννησης του Γκαουτάμα
Κι όχι γκωτάμα, Σιντάρτα ) ο βίος του οποίου έχει γραφτεί
Παλιότερα απ’ ότι ήρθε στην δύση ο βουδισμός κι αν τον διαβάσεις
Θα καταλάβεις πόσο αποσπασματικός είναι ο βούδας σε σχέση
Με τον Άγιο Ιωάσαφ, που διδάχτηκε κι όχι πέτυχε μόνος του
Από τον προφήτη Βαρούχ, που τον πήρε ο Θεός, κυριολεκτικά
Από τα μαλλιά και τον μετέφερε στην Ινδία για να διδάξει
Το έτοιμο να διδαχτεί πνεύμα του νεαρού Σιντάρτα.
Για τον Μωάμεθ, το μόνο που θέλω να μου πείς είναι
Αν δίδαξε κάτι καινούργιο, ή αν «μεταφράζει» την Αγία Γραφή
Στο «κοράνι του» στα μέτρα των αράβων. Αν πιστεύουν στον
Ιησού επίσης, ως προφήτη, κλπ…Αυτά τα διδάχτηκε η γενιά μου
Από το δημοτικό. Τι άλλο να σου πω;…

Αυτό που σου ζήτησα . Δηλαδή να μου δώσης τίτλους βιβλίων και εκδόσεων , προκειμένου να τα αγοράσω και να διαβάσω από πρώτο χέρι και με περισσότερες λεπτομέρειες αυτά που αναφέρεις περί εβραϊκής καταγωγής του Μωάμεθ και τα περί Βούδα .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Baker
Νέο Μέλος

Greece
46 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 08:55:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Baker  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Baker
μιλας φιλε μου για χειροπιαστα πραγματα την ωρα που ολοκληρη η θρησκεια στηρηζεται σε μυθους.τιποτα δεν εχει αποδειχθει μεχρι τωρα.αν εστω και κατι ειχε αποδειχθει τοτε αφτοι που δεν πιστευουν θα πιστευαν.εγω δεν ειμαι 'αντι'χριστος απλα πας με βαση τι λογικη και δεν μπορω να πιστεψω κατι που δεν εχει αποδειχθει.


Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles BeaudelaireΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 12:44:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αν ψάξει κανείς τις ημερομηνίες γέννησης, σταύρωσης
Ανάστασης, ευαγγελισμού, κλπ, θα δείτε ότι σε σχέση με το μήλο ,
την πτώση του εωσφόρου, την εξορία του Αδάμ και της Εύας,
έγιναν οι νέες (με τον Κύριο Ιησού) για να αγιαστούν
οι πύλες της αμαρτίας του ανθρώπου. Αυτό λέει η θρησκεία μας,
ώστε να μπορέσουνε να ανοίξουνε αυτές οι πύλες και να μπορεί
να επιστρέψει ο άνθρωπος…
Όσο για την ταυτοποίηση θρησκευτικών εκδηλώσεων και τυπικών,
Ξαναέγραψα ότι ο διάβολος, γνώριζε καλά τι θα γίνει και έφτιαξε
Δικά του για να προλάβει τον Κύριο της δόξης. Πέραν του
Παρελθόντος, έχει έρθει ήδη κι ο αντίχριστος, γιατί αυτόν δεν μπορούσε
Να φτιάξει το ίδιο εύκολα…
Ο διάβολος του ανθρώπου είναι και βασιλιάς του χρόνου κι όπως
Ξαναέγραψα, στον τρίτο του πειρασμό προς τον Χριστό, του έδειξε
Όλα τα βασίλεια της γης, τότε παρόντος και μέλλοντος και του τα
Υποσχέθηκε αν τον προσκυνούσε. Φυσικά ο Κύριος είπε το «μη
Προσκυνήσεις άλλον πλην Κύριο τον Θεό σου» ανεξαρτήτως πλούτου
Και γηΐνης δόξης…
Από κει κι έπειτα, δεν χρειάζονται μυθιστορήματα για το αυτονόητο…
Φίλε Macedon, ο φόβος έχει κι άλλη έννοια απ’ αυτήν που ξέρεις..
Συμβολίζει και το δέος, τον σεβασμό, αλλά, για τα …παιδιά, ο φόβος που
Λες, είναι καμιά φορά χρειαζούμενος….
Φίλε Sesostris, καλό το κόλπο, αλλά όταν δεν πιάνει καλά είναι να το
Παίρνεις απόφαση…
Ίσως δεν διάβασες, αλλά, εγώ δεν τα ξαναγράφω, διάβασε τα προηγούμενα
Που είχανε σχέση με σένα μηνύματα μου. Κι όχι βρε ώψιμε βιβλιοαναγνώστη,
δεν Ανακάλυψες την Αμερική στο διάβασμα. Το κάνουνε χιλιάδες χρόνια τώρα
Πολλοί άλλοι, όπως φυσικά κι εγώ που σου ρίχνω καμιά δεκαριά χρόνια στο
Κεφάλι. Κι ημουνα σε πληροφορώ βιβλιοφάγος…
Όσο για τον Baker, τι να πω, η διαφήμιση ακόμη και αρνητική για κάποιους
Είναι καλύτερη από την αφάνεια…Κι αν τα θαύματα της χριστιανικής θρησκείας
Δεν τα έχεις δει, είναι γιατί δεν έχεις πάει εκεί που γίνονται. Μην περιμένεις
Να ρθούν να σε βρούν.
«Όποιος ψάχνει , βρίσκει…»
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 13:36:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
quote:
trexagireve Αν ψάξει κανείς τις ημερομηνίες γέννησης, σταύρωσης
Ανάστασης, ευαγγελισμού, κλπ, θα δείτε ότι σε σχέση με το μήλο ,
την πτώση του εωσφόρου, την εξορία του Αδάμ και της Εύας,
έγιναν οι νέες (με τον Κύριο Ιησού) για να αγιαστούν
οι πύλες της αμαρτίας του ανθρώπου. Αυτό λέει η θρησκεία μας,
ώστε να μπορέσουνε να ανοίξουνε αυτές οι πύλες και να μπορεί
να επιστρέψει ο άνθρωπος…

trexagireve για εξήγησε μου καλύτερα το παραπάνω για να καταλάβω τι εννοείς ????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 13:53:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό που εννοώ είναι ότι έχουμε τις «καταραμένες» ημερομηνίες
Όπου ο διάβολος επήρθη κι έπεσε, η Εύα έδωσε το μήλο κι έφαγαν κι οι δύο,
Εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο,κλπ.
Από την άλλη, η γέννηση του Κυρίου , η σταύρωση, η ανάσταση, κλπ συμπίπτουν
Με τις ανωτέρω «καταραμένες» για να τις καθαρίσουν και μέσω των νέων
Ο άνθρωπος να ξαναβρεί τον δρόμο προς τον Παράδεισο. Αυτά τα λέει η φιλοσοφία
Της θρησκείας μας…
Αν διαβάσεις λίγο θα τα βρείς μόνος σου…
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι ο Θεός δεν θέλησε να μας αφήσει στην κακιά μας μοίρα και έστειλε τον Υιό του για να μας σώσει;
Βλέπεις πως ο Δημιουργός, συνεχίζει να ενεργεί;
Αν υπάρχει Δημιουργός, φαίνεται κι από το συνεχές ενδιαφέρον του για το πλάσμα του, χωρίς να το καθοδηγεί...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 14:44:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
quote:
trexagireve Αυτό που εννοώ είναι ότι έχουμε τις «καταραμένες» ημερομηνίες
Όπου ο διάβολος επήρθη κι έπεσε, η Εύα έδωσε το μήλο κι έφαγαν κι οι δύο,
Εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο,κλπ.
Από την άλλη, η γέννηση του Κυρίου , η σταύρωση, η ανάσταση, κλπ συμπίπτουν Με τις ανωτέρω «καταραμένες»

trexagireve αν κατάλαβα καλά, εννοείς ότι αυτά που γνωρίζουμε από την Γένεσις (Π. διαθήκη) έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες .
Και από την άλλη αυτά που λέει η Κ. διαθήκη για την γέννηση του Κυρίου, σταύρωση, ανάσταση, συμπίπτουν ως χρονικά γεγονότα με τα παραπάνω ;

Αν δεν μιλάς υποθετικά/συμβολικά, θα ήθελα ειλικρινά να δω αυτά τα στοιχεία .

quote:
trexagireve Αν υπάρχει Δημιουργός, φαίνεται κι από το συνεχές ενδιαφέρον του για το πλάσμα του, χωρίς να το καθοδηγεί...

Ξέρεις πως αυτό μπορεί να το ερμηνεύσει ο καθένας βάση την προσωπική του «πίστη»..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Baker
Νέο Μέλος

Greece
46 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 17:43:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Baker  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Baker
μα και παλι φιλε μου, μου μιλας για θαυματα τα οποια δεν εχει αποδειχθει το πως γινονται.και ολα αφτα περι μηλου αδαμ και ευας ουτε αφτα εχουν αποδειχθει.λοιπον δεν εχει νοιμα να σινεχησουμε τον διαλογο δεν βγαζει πουθενα ο καθενας εχει τα πιστευω του και δισκολα αλλαζουν.δεν μπορω να σου αποδειξω οτι δεν υπαρχει θεος αλλα ουτε εσυ μπορεις να μου αποδειξεις οτι υπαρχει.χαρικα που τα ειπαμε :)


Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles BeaudelaireΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 17:55:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ elo, αυτά που γράφω δεν είναι δικά μου, απλά τα μεταφέρω.
Αληθώς ούτως εί και έχει λάβει χώρα. Αυτό δε, που εγώ συνιστώ, είναι
Η ανάγνωση της Αγίας Γραφής που αναφέρει τα ρήματα αυτά και είναι
Εύκολο εις τον καθένα, όπως εξάγει τα ιδία συμπεράσματα, άμα τη αναγνώσει
Αυτών των ιδίων κειμένων.
Υπάρχουν, δε, πλην του Βιβλίου των Βιβλίων και άγιοι και σοφοί που έχουν
Εντρυφήσει εις αυτές τις επεξηγήσεις, μαθηματικής υπακοής ορμούμενοι
Και ουχί αυθαιρετούντες.
Ημέρα 25 Μαρτίου ο διάβολος έδωσε το μήλο στην γυνή του Αδάμ, Εύα
Όπως και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ το μήνυμα τη παρθένω,και ούτω καθεξής…
Δεν αρμόζει εις εμέ διδάσκειν, ή μη συνδιαλέγεται ότι άλλος ήτο ο Μέγας
Διδάσκαλος, Κύριος αυτός Ιησούς Χριστός και μένει διδάσκαλος εις τους
Αιώνας. Ο ευτελής εγώ, μεταφέρω τα αυτού κείμενα και ρήσεις…

Όσο για το ενδιαφέρον του Δημιουργού, θα σου αναφέρω τίνα παραδείγματι
Συγκρίνω τη σχέση του μεθ ημών.
Ως πλήρης διαυγείας Μέγας Ανήρ μετά μωρού εν καταστάσει μέθης και
Σκοτασμού ψυχής….
Τις διάλογος δύναται αποδοθεί μεταξύ των;…
Ουχί ως νέος και σοφός, όπως ήθελες ακούσει, αλλά, ως αποδόθει …
Γι’ αυτό,μην συγκρίνεις τα της χριστιανικής πίστεως άρρητα μυστήρια
Μετά των σοφισμάτων εταίρων
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 22:00:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Baker:
μιλας φιλε μου για χειροπιαστα πραγματα την ωρα που ολοκληρη η θρησκεια στηρηζεται σε μυθους.τιποτα δεν εχει αποδειχθει μεχρι τωρα.αν εστω και κατι ειχε αποδειχθει τοτε αφτοι που δεν πιστευουν θα πιστευαν.εγω δεν ειμαι 'αντι'χριστος απλα πας με βαση τι λογικη και δεν μπορω να πιστεψω κατι που δεν εχει αποδειχθει.

-Πιο είναι αυτό που δεν έχει αποδειχτεί? Η ύπαρξη του Ιησού? ο βίος και τα θαύματα των Αγίων? για να το συζητήσουμε λίγο με ενδειαφέρει πολύ η λογική σου προσέγγιση γιατί με βάση αυτής εγώ πιστεύω το ακριβώς με αντίθετο με εσένα!
quote:
Baker:
μα και παλι φιλε μου, μου μιλας για θαυματα τα οποια δεν εχει αποδειχθει το πως γινονται.και ολα αφτα περι μηλου αδαμ και ευας ουτε αφτα εχουν αποδειχθει.λοιπον δεν εχει νοιμα να σινεχησουμε τον διαλογο δεν βγαζει πουθενα ο καθενας εχει τα πιστευω του και δισκολα αλλαζουν.δεν μπορω να σου αποδειξω οτι δεν υπαρχει θεος αλλα ουτε εσυ μπορεις να μου αποδειξεις οτι υπαρχει.χαρικα που τα ειπαμε :)

-Ας αρχίσουμε με την Εύα και τον Αδάμ...............
-Ο Θεός έκρινε κάποια στιγμή ότι έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με τον άνθρωπο να τον κάνει καθ'εικόνα και καθ'ομοίωση! πως νομίζεις έπρεπε κάποιες εκατοντάδς χρόνια π.Χ. να ξεκινήσει την προσέγγισή Του στον άνθρωπο, αν όχι με απλά λόγια? Τα πάντα νε σοφία εποίησε και για αυτό ακόμη και η Παλαιά Διαθήκη η οποία είναι γεμάτη με παραβολές για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείται και Θεόπνευστη γιατί πέρα από ιστορικά στοιχεία και διδαχές μέσα από τις παραβολές αλλά και τις προφητείες ξετυλίγεται ένα Θεόπνευστο έργο!
-Εσύ πως θα απευθυνόσουν 2.000 χρόνια πριν το Χριστό! για να εξηγήσεις στον άνθρωπο το πως δημιουργήθηκε και για πιον σκοπό! αν όχι με παραβολές. Για σκέψου τον 17ο αιώνα μ.Χ. πήγαν να κάψουν τον Γαλιλαίο επειδή είπε ότι <<η γη γυρίζει!>>..........................
-Το σκηνικό είανι απλό! με παραβολές απευθύνθηκε στο π.Χ. με πραγματικά γεγονότα στην εν Χριστώ εποχή! και με προφητείες που δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η εμηνεία των Γραφών! στους μελλοντικούς ανθρώπους! το μόνο που χρειάζεται είναι η νόηση και η λογική...........ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 22:48:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
trexagireve
Ίσως δεν διάβασες, αλλά, εγώ δεν τα ξαναγράφω, διάβασε τα προηγούμενα
Που είχανε σχέση με σένα μηνύματα μου. Κι όχι βρε ώψιμε βιβλιοαναγνώστη,
δεν Ανακάλυψες την Αμερική στο διάβασμα.

Τα δίαβασα φίλτατε αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω τίποτε περισσότερο από ένα θρησκόληπτο παραλήρημα . Καμία ιστορική αναφορά , κανένα τεκμήριο.
quote:
trexagireve
Κι όχι βρε ώψιμε βιβλιοαναγνώστη,
δεν Ανακάλυψες την Αμερική στο διάβασμα. Το κάνουνε χιλιάδες χρόνια τώρα
Πολλοί άλλοι, όπως φυσικά κι εγώ που σου ρίχνω καμιά δεκαριά χρόνια στο
Κεφάλι. Κι ημουνα σε πληροφορώ βιβλιοφάγος…

Τί λες βρε θηρίο !!! Είσαι 80 ετών ;;;!!!! Μπράβο σου !
Ελπίζω τα βιβλία να μην τα έφαγες κατακέφαλα και σου προκάλεσαν διάσειση .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2008, 23:17:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 00:46:10  Εμφάνιση Προφίλ
Γιατί συνεχίζω να πιστεύω ότι θα έπρεπε να ντρέπεσαι;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 01:57:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
europaios2

8 στους 10 άθεους-άθρησκους όπως θέλουν ας αυτοαποκαλούνται, την έννοια του σεβασμού την έχουν ξεχάσει, εκεί κοντά που ξέχασαν και το φόβο Θεού!


Αλλη μια αστήρικτη μπαρούφα από το στόμα του φίλου europaios2. Δε μου λες ρε...έχουν διεξαχθεί σχετικές έρευνες για τη συμπεριφορά των άθεων-άθρησκων που να απέδειξαν τον παραπάνω ισχυρισμό σου ή απλώς την βρίσκεις να πετάς διαδικτυακά τούβλα σε ρυθμό πολυβόλου? Μήπως είσαι και μέλος της Κάπα Research?

Ασε που από τα λεγόμενά σου διαφαίνεται η τραγική σύνδεση της έννοιας του σεβασμου με τον φόβο Θεού. Η γνώση για την έννοια του σεβασμού μπορεί να επιτευχθεί μέσω καλλιέργειας ηθικής ανάπτυξης ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων και φυσικά χωρίς φόβο Θεού. Αντίθετα οι θρησκόληπτοι χρειάζονται έναν Θεό-μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι τους για να τους εμπνέει σεβασμό, πάντα φυσικά με όρους ανταπόδωσης (εισητήριο πρώτης θέσης για τον παράδεισο κτλ)...τι μίζερο...τι θλιβερό...

Πόσο χαίρομαι που διαφέρουμε....

quote:
trexagireve

Φόβο Θεού έχουν οι πνευματικοί άνθρωποι, οι υλιστές
Τι φόβο Θεού να έχουν;


Αλλο ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Οι πνευματικοί άνθρωποι δεν διακατέχονται απαραίτητα από τέτοιες φοβίες θεϊκής φύσεως. Πνευματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που καλλιεργούν το μυαλό και τις γνώσεις τους, αυτοί που εκφράζουν δημιουργικά τους συλλογισμούς τους, αυτοί που προβληματίζονται και φιλοσοφούν για ζητήματα της ζωής, της κοινωνίας και του κόσμου μας γενικότερα ανεξάρτητα απ'τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Τώρα ο φόβος Θεού αδυνατώ να καταλάβω πως προκύπτει...εκτός αν θεωρείς πνευματικους ανθρώπους αποκλειστικά τους ιερείς και τους εξομολόγους...κάτι που δεν με παραξενεύει και πολύ, κρίνοντας από τις φαντεζί θρησκόληπτες απόψεις σου μέχρι τώρα στο forum.

Πάντως εσύ και ο europaios2 πάτε πακέτο. Αχτύπητο δίδυμο μιλάμε! Παρόμοιες απόψεις, παρόμοιος παραλογισμός...ρε μπας και είστε συνάδελφοι (κλόουν σε κάποιο τσίρκο ας πούμε)?


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 10:05:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 10:07:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10
Όσον αφορά την ύπαρξη Δημιουργού , μια διευκρίνηση :
Μιλάμε για τον ίδιο παντοδύναμο Δημιουργό που ..σχίζει κολώνες και θάλασσες στα δύο , έβλεπε π.χ. την μάνα με τα 4 παιδιά να καίγονται ζωντανοί ενώ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να τους σώσει ; Θα μου πείς δικά του δημιουργήματα ήταν , ότι θέλει τα κάνει.....Nαι , ναι ξέρω υπάρχει ......και το θεϊκό σχέδιο !!!!!
Τώρα γιατί εμένα σε ανάλογη περίπτωση θα με έβριζαν , θα με έπερναν με τις πέτρες , θα με έκλειναν στη φυλακή ..κ.λ.π. .....δεν ξέρω . Αφού έχω και εγώ τα ...σχέδιά μου !!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 13:25:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 15:55:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
θα μπορουσε καποιος να συμαζεψει τα πραγματα;

σαν να εχετε ξεφυγει τελειως ολοι...

τρεχαγυρευε ξερεις το ονομα του Δημιουργου;
ξερεις το σκοπο που Αυτος εχει για την ανθρωποτητα;

ξερεις γιατι οι αθρησκοι-αθεοι ειναι αθρησκοι-αθεοι;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy