ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 15:26:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί

Tεραστια αστειοτητα ειναι αυτη.Με θυμιζει τον βενιζελο που λεει οτι δεν κοψαμε σε κανεναν το ρευμα για χαρατσι.Οτι ο κοσμος τρομοκρατηθηκε και στερηθηκε για να το πληρωσει,δεν το ειδε.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 16:24:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ Agnostic

Με πολύ χαρά σε βλέπω να ποστάρεις εδώ καθώς αποτελείς κατευναστική δύναμη για εμένα με την αντικειμενική σου και down to earth τοποθέτηση επί θεμάτων που γίνεται πανικός.

Πάμε και στην ουσία.

Θεωρώ φίλε Agnostic πως η μελέτη της νομοθεσίας για να καταλάβουμε τι έχει γίνει στην πραγματικότητα είναι μόνο ενδεικτική της επικρατούσας τάσης και δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να εξηγήσει ή/και να προσδιορίσει αυτό που τελικά έγινε.

Για παράδειγμα, όσο και να μελετάς την Ελληνική Νομοθεσία ουδέποτε θα οδηγηθείς στο γεγονός ότι η χώρα μας χρεοκόπησε.

Ακόμη και αν κάποιος σου δώσει αυτό το στοιχείο της χρεοκοπίας όσο και να ψάχνεις τη νομοθεσία δεν θα βρεις τους λόγους της χρεοκοπίας.

Το γελοίο αλλά και τραγικό της υπόθεσης είναι ότι θα πάρεις πολύ περισσότερη πληροφορία για τα αίτια της χρεοκοπίας αν έχεις πρόσβαση στις εφημερίδες τύπου espresso, ciao κτλ....

Πιο συγκεκριμένα για τους Βυζαντινούς Κώδικες από τη μία τονίζεται η απόλυτη αυστηρότητά τους και ταυτόχρονα και η "αστρονομική" τους διάρκεια για 6 αιώνες κατά macedon.

Αυτά όμως δεν μπορεί ποτέ να συμβαίνουν ταυτόχρονα αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί την άλλη πλευρά αφού θεωρεί ότι αν ισχύουν και τα δύο ακόμα χειρότερα τα πράγματα για το Χριστιανισμό άσχετα αν παραβιάζονται ευθέως οι κανόνες της απλή λογικής.

Επίσης θα πρέπει λίγο να εξετάσουμε τι εννοούν οι κώδικες όταν αναφέρονται σε αρχαίες θρησκείες, δεισιδαιμονίες και κυρίως θυσίες. Ποιες ήταν οι θυσίες που τελούνταν τελικά σ'εκείνους τους ναούς που ήταν υπό διωγμό και εν τέλει κατεδαφίστηκαν???

Έχουμε για παράδειγμα τη μαρτυρία του παγανιστή νεοπλατωνικού φιλοσόφου Πορφύριου (εκτός των άλλων πηγών που έχω αναφέρει) ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι μέχρι και τις μέρες του (3ος αι μ.Χ) γίνονταν ανθρωποθυσίες σ'όλη την ευρύτερη περιοχή που μας ενδιαφέρει.

Αφ΄ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ΄ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ΄ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος. (Πορφύριος, Περί Αποχής Εμψύχων Β΄ 27)

Για το Δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας δεν γνωρίζω να υπήρχαν τέτοια ζητήματα ύποπτων θυσιών και γι'αυτό φίλε μου Agnostic παρατήρησες ορθώς ότι οι κώδικες ήταν πιο ελαστικοί.

Και αυτό μας δείχνει ότι κυνηγήθηκε κάτι συγκεκριμένο και όχι η όποια προυπάρχουσα πίστη/λατρεία βρέθηκε μπροστά τους.

Από το μίσος για το Χριστιανισμό των νεοπαγανιστών, είναι λάθος πίσω από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που κυνηγήθηκαν αλύπητα να κρύβονται και οι "αγνοί φυσιολάτρες" ή φιλήσυχοι πιστοί άλλων δογμάτων που ουδέποτε κυνηγήθηκαν.

«(...) Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας. Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των, θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν. Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα».(Codex Theodosianus XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου)

Αλλά και η μετάφραση του Gibbon που παράθεσα με τη μαρτυρία του Αρχιπαγανιστή Συμμάχου που επικαλείται το εν λόγω εδάφιο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Οι κώδικες και τα έδικτα δεν τηρούνταν ποτέ κατά γράμμα όπως γίνεται σε κάθε νομοθεσία του κάθε κράτους και σίγουρα όχι όπως υποθέτουμε εμείς από τους καναπέδες μας ότι συνέβη μόνο και μόνο για να αποδείξουμε τις θέσεις μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που για αιώνες όλο και κάτι βρίσκονταν κάθε φορά να καταστραφεί.

Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό.

quote:

Το σοβαρό πλήγμα που επέφεραν στον εναπομείναντα παγανισμό είναι γενικά αποδεκτό από τους ιστορικούς ακόμα και από τις μεγαλύτερες αυθεντίες της βυζαντινής ιστοριογραφίας όπως η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ. Αυτό που όμως συνυπολογίζεται και που συνήθως αποκρύπτεται από την σημερινή φιλοπαγανιστική φιλολογία είναι η ύπαρξη πολλών χριστιανών και πριν την αυστηρή αντιπαγανιστική νομοθεσία καθώς και η εξασθένιση της παραδοσιακής θρησκείας, άρα η εν λόγω νομοθεσία δεν μπορεί να καλύψει από μόνη της το θέμα του εκχριστιανισμού της αυτοκρατορίας και ειδικότερα των ελληνικών πληθυσμών που μας καίει περισσότερο. Είναι πιο σύνθετο το φαινόμενο και πιθανώς κάποια πράγματα να έχουν ήδη ειπωθεί στην παρούσα συζήτηση (π.χ. το κοινωνικό πρόσωπο του χριστιανισμού τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες που αγκάλιασε τη φτωχολογιά).

Ακριβώς αυτό.
Δεν είναι δυνατόν δηλαδή Έλληνες Ιστορικοί και λόγιοι και πολιτικοί να είχαν δει τους ίδιους κώδικες και να μην είχαν καταλήξει στα σχετικά πρόσφατα συμπεράσματα των Νεοπαγανιστών.

Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει που για πολλούς και διαφόρους λόγους ξεφεύγει/αποκρύπτεται από τους όψιμους φιλοπαγανιστές.

Γι'αυτό και έφερα κάποιες πρώτες ρήσεις από Ίωνα Δραγούμη σχετικά με τη θρησκεία ο οποίος ως άθεος θα μπορούσε μια χαρά να τις είχε αποφύγει και να είχε βάλει ένα τεράστιο Χ στην υπόθεση Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Και για να επιστρέψουμε στο quote σου Agnostic, aυτό που γράφεις είναι κατ'εμέ το κλειδί της πραγματικής Ιστορικής έρευνας για το θέμα που συζητάμε.

Πόσοι ήταν οι Χριστιανοί πριν το έδικτο των Μεδιολάνων και ποια ακριβώς ήταν η θρησκεία των τότε παγανιστών και κυρίως πόση τελικά σχέση είχε με την πατρώα θρησκεία του Δωδεκάθεου όπως τη γνωρίζουμε από την Αρχαία Ελλάδα.

Αν σ'ενδιαφέρει πραγματικά το ζήτημα ένα από τα καλύτερα βιβλία είναι αυτό του μεγάλου Ιστορικού (και δηλωμένου άθεου) Robin Lane Fox με τίτλο Pagans and Christians: In the Mediterranean World from the Second Century AD to the Conversion of Constantine (στο είχα ξαναπροτείνει αν θυμάσαι).

Σταθερή αξία και ο Gibbon πάντα.


quote:

ΥΓ. Επειδή στις τελευταίες δημοσιεύσεις η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει με αχρείαστους, υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και γηπεδικές κραυγές, προτρέπω (για πολλοστή φορά) τους αγαπητούς συμμετέχοντες να αποφεύγουν τέτοια σχόλια και να ρίξουν τους τόνους.

Εγώ από τη μεριά μου δεσμεύομαι να το κάνω διότι σε σέβομαι πάρα πολύ όσο και να τύχει να διαφωνήσουμε.

Ερευνάτε τας Γραφάς


Edited by - PanosT on 20/11/2012 16:35:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 16:28:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί

Tεραστια αστειοτητα ειναι αυτη.Με θυμιζει τον βενιζελο που λεει οτι δεν κοψαμε σε κανεναν το ρευμα για χαρατσι.Οτι ο κοσμος τρομοκρατηθηκε και στερηθηκε για να το πληρωσει,δεν το ειδε.....

Φίλε skartados, δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί αλλιώς η στάση του Παγανιστή Αρχιερέα Συμμάχου την οποία επικαλείται ακριβώς από κάτω.

Δεν θα μπορούσαν να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Επειδή είσαι δυνατός μελετητής διάβασε και τον Robin Lane Fox που πρότεινα και στον Agnostic στο προηγούμενό μου ποστ.

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 17:01:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon δε σε ξέχασα και σ'ευχαριστώ πολύ που έβαλες στην κουβέντα μας ΚΑΙ τον Περικλή Γιαννόπουλο (με Βυζαντινή καταγωγή παρακαλώ).

Και εγώ με το "Εκκλησις προς στο πανελληνιον κοινον" θα ασχοληθώ...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 17:46:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
Και εγώ με το "Εκκλησις προς στο πανελληνιον κοινον" θα ασχοληθώ...

Τι μου λες... Σοβαρά;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 21:43:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
«(...) Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας. Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των, θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν. Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα».(Codex Theodosianus XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου)

Αυτό δεν εμπόδισε τον Θεόφιλο να λεηλατήση και να καταστρέψη τους πλουσιώτερους αιγυπτιακούς ναούς , καθώς και το Σεράπειο και όχι μόνο να μείνη ατιμώρητος για τις πράξεις του αυτές , αλλά και να τον δικαιώση αργότερα ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος , δηλώνοντας ότι καλώς έγινε γιατί το κατοικούσαν δαίμονες όπως φαίνεται στο παρακάτω απόσπασμα .

ςʹ. Καὶ ἵνα μάθητε, ὅτι οὐχ ἁγιάζει τὸν τόπον τὰ βιβλία, ἀλλὰ βέβηλον ποιεῖ τῶν συνιόντων ἡ προαίρεσις, ἱστορίαν ὑμῖν διηγήσομαι παλαιάν. Πτολεμαῖος ὁ Φιλάδελφος τὰς πανταχόθεν βίβλους συναγαγὼν, καὶ μαθὼν ὅτι καὶ παρὰ Ἰουδαίοις εἰσὶ γραφαὶ περὶ Θεοῦ φιλοσοφοῦσαι, καὶ πολιτείας ἀρίστης, μεταπεμψάμενος ἄνδρας ἐκ τῆς Ἰουδαίας, ἡρμήνευσεν αὐτὰς δι' ἐκείνων, καὶ ἀπέθετο εἰς τὸ τοῦ Σεράπιδος ἱερόν· καὶ γὰρ ἦν Ἕλλην ὁ ἀνήρ· καὶ μέχρι νῦν ἐκεῖ τῶν προφητῶν αἱ ἑρμηνευθεῖσαι βίβλοι μένουσι. Τί οὖν, ἅγιος ἔσται τοῦ Σεράπιδος ὁ ναὸς διὰ τὰ βιβλία; Μὴ γένοιτο! ἀλλ' ἐκεῖνα μὲν ἔχει τὴν οἰκείαν ἁγιότητα, τῷ τόπῳ δὲ οὐ μεταδίδωσι, διὰ τὴν τῶν συνιόντων ἐκεῖ μιαρίαν. Τὸ αὐτὸ τοίνυν καὶ περὶ τῆς συναγωγῆς λογιστέον. Εἰ γὰρ καὶ μὴ εἴδωλον ἕστηκεν ἐκεῖ, 48.852 ἀλλὰ δαίμονες οἰκοῦσι τὸν τόπον. Καὶ τοῦτο οὐ περὶ τῆς ἐνταῦθα λέγω συναγωγῆς μόνον, ἀλλὰ καὶ τῆς ἐν Δάφνῃ· πονηρότερον γὰρ ἐκεῖ τὸ βάραθρον, ὃ δὴ καλοῦσι Ματρώνης. Καὶ γὰρ πολλοὺς ἤκουσα τῶν πιστῶν ἀναβαίνειν ἐκεῖ, καὶ παρακαθεύδειν τῷ τόπῳ. Ἀλλὰ μὴ γένοιτό ποτε τούτους πιστοὺς προσειπεῖν. Ἐμοὶ καὶ τὸ Ματρώνης καὶ τὸ τοῦ Ἀπόλλωνος ἱερὸν ὁμοίως ἐστὶ βέβηλον. Εἰ δέ τίς μου τόλμαν καταγινώσκει, πάλιν ἐγὼ τὴν ἐσχάτην αὐτοῦ καταγνώσομαι μανίαν. Εἰπὲ γάρ μοι, ὅπου δαίμονες οἰκοῦσιν, οὐχὶ ἀσεβείας χωρίον ἐστὶ, κἂν μὴ ξόανον εἱστήκῃ; Ὅπου Χριστοκτόνοι συνέρχονται, ὅπου σταυρὸς ἐλαύνεται, ὅπου βλασφημεῖται Θεὸς, ὅπου Πατὴρ ἀγνοεῖται, ὅπου Υἱὸς ὑβρίζεται, ὅπου Πνεύματος ἀθετεῖται χάρις, μᾶλλον δὲ καὶ αὐτῶν ὄντων δαιμόνων, οὐ μείζων ἐντεῦθεν ἡ βλάβη; Ἐκεῖ μὲν γὰρ γυμνὴ καὶ περιφανὴς ἡ ἀσέβεια, καὶ οὐκ ἂν ῥᾳδίως ἐπισπάσαιτο, οὐδὲ ἀπατήσειε τὸν νοῦν ἔχοντα καὶ σωφρονοῦντα· ἐνταῦθα δὲ λέγοντες Θεὸν προσκυνεῖν, καὶ εἴδωλα ἀποστρέφεσθαι, καὶ προφήτας ἔχειν καὶ τιμᾷν, τοῖς ῥήμασι τούτοις πολὺ κατασκευάζοντες τὸ δέλεαρ, τοὺς ἀφελεστέρους καὶ ἀνοήτους ἀφυλάκτως εἰς τὰς ἑαυτῶν ἐμβάλλουσι πάγας. Ὥστε τὰ μὲν τῆς ἀσεβείας ἴσα αὐτοῖς καὶ Ἕλλησι, τὰ δὲ τῆς ἀπάτης χαλεπώτερον ὑπὸ τούτων δρᾶται. Καὶ γὰρ καὶ παρ' αὐτοῖς ἕστηκε βωμὸς ἀπάτης ἀόρατος, εἰς ὃν οὐχὶ πρόβατα καὶ μόσχους, ἀλλὰ ψυχὰς ἀνθρώπων καταθύουσιν.
Ι. Χρυσοστόμου "Λόγος κατά Ιουδαίων" 48.851 ςʹ κ.ε.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 22:53:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon
Οι θέσεις του Δραγούμη για τη θρησκεία είναι απλά οι θέσεις του Δραγούμη για τη θρησκεία.

Εμ, ποίου θα ήταν?
Δικές σου???

Ο Δραγούμης αν και άθεος αναγνωρίζει ΑΠΟΛΥΤΑ τον πολυδιάστατο ρόλο του Χριστιανισμού ανά τους αιώνες ως

α) Ιστορικό
(Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους)

β) Πολιτικό
γ) Πολιτισμικό

(Καλό είναι το όνομα Χριστιανός, φτάνει να μην έχει κανείς αντίκρυ του Βουλγάρους. Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, γιατί δεν είναι όμοιοι, ούτε μπορούν να γίνουν, ούτε και θα άξιζε ποτέ να γίνουνταν-Το όνομα Χριστιανός σκεπάζει πολλά όντα ανόμοια-Και οι Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί, αλλά οι Έλληνες δεν είναι Βούλγαροι. Πρέπει λοιπόν κάθε Έλληνας να μάθει να λέγει πως είναι Έλληνας και όχι Χριστιανός)

δ) Κοινωνικό
ε) Ψυχολογικό
(Όπου βρεθούνε δέκα Ρωμιοί φτειάνουν κοινότητα. Συνάζουν πρώτα χρήματα για την εκκλησιά. Άμα τη χτίσουνε φέρνουν παπά. Έπειτα και τις γυναίκες τους. Ύστερα, με τους δίσκους της εκκλησιάς, συνάζουν χρήματα και φτειάνουνε σκολειό. Τέλος φέρνουνε δάσκαλο για τα παιδιά τους - και νά την η κοινότητα.)

Σε καμία όμως περίπτωση και απόλυτα συμβατός με τα πιστεύω του ως άθεος δεν έδινε στο Χριστιανισμό υπόβαθρο

α) Θεολογικό

β) Σωτηριολογικό

Σε όσα του έργα έχω διαβάσει θεωρεί ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ το "μίγμα" Ελληνισμός-Χριστιανισμός για το Έθνος μας. Αυτό φαίνεται πολύ καθαρά (αν όχι καθαρότερα) ΚΑΙ στον Περικλή Γιαννόπουλο.

Αυτό που έπρεπε να αλλάζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις εκάστοτε Ιστορικές συγκυρίες, ήταν η αναλογία του μίγματος (πόσο "Ελληνισμός" και πόσο "Χριστιανισμός") έπρεπε να προβάλει το Έθνος ώστε να αντιμετωπίζει τον εκάστοτε κίνδυνο.

Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους το έθνος έπρεπε να προτάσει τον "Χριστιανισμό" περισσότερο διότι είχε να κάνει κυρίως με "αλλόπιστους".

Αντιθέτως στα χρόνια του Δραγούμη που ο κίνδυνος ήταν από το Βορρά και με δάκτυλους από τη Δύση και όχι αμιγώς από την Ανατολή (όπως και στον Α Π.Π που θα ακολουθούσε) το Έθνος επειδή είχε να κάνει με "ομόθρησκους" έπρεπε στο μίγμα να αυξήσει τον Ελληνισμό.

Ο Δραγούμης το λέει ξεκάθαρα και ορίστε άλλη μια

(Καλό είναι το όνομα Χριστιανός, φτάνει να μην έχει κανείς αντίκρυ του Βουλγάρους. Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, γιατί δεν είναι όμοιοι, ούτε μπορούν να γίνουν, ούτε και θα άξιζε ποτέ να γίνουνταν-Το όνομα Χριστιανός σκεπάζει πολλά όντα ανόμοια-Και οι Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί, αλλά οι Έλληνες δεν είναι Βούλγαροι. Πρέπει λοιπόν κάθε Έλληνας να μάθει να λέγει πως είναι Έλληνας και όχι Χριστιανός)

Αν μεταφέρουμε στο σήμερα το σκεπτικό του Δραγούμη για το μεταναστευτικό πρόβλημα επειδή η πλειονότητα των μεταναστών είναι "αλλόθρησκοι" θα πρέπει να αυξήσουμε τον "Χριστιανισμό" ώστε να μην αλλοιωθούμε εθνικά.

Γι'αυτό και οι κινήσεις της Χ.Α πέραν από τους προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους έχουν και το άχαστο προαιώνιο στανταράκι της θρησκευτικής διαφοροποίησης. Για παράδειγμα αν ανοίξει μεγάλο ιδιωτικό Μουσουλμανικό σχολείο θα πέσουν μερικές ψιλές αλλά όλα καλά μετά από λίγο.

Αν όμως ανοίξει επίσημο Μουσουλμανικό τέμενος στο κέντρο της Αθήνας με τα μισοφέγγαρα δεν τον γλιτώνουμε τον "πόλεμο"...

Αν ήταν αλλιώς οι διεθνείς συγκυρίες και είχαμε Ευρωπαίους παράνομους μετανάστες τότε στον υλικοτεχνολογικό πολιτισμό που θα κουβαλούσαν μαζί τους θα έπρεπε να αντιτάξουμε τον πνευματικό πολιτισμό του Ελληνισμού ώστε και πάλι να μην αλλοιωθείς εθνικά. Η όποια αύξηση του "Χριστιανισμού" δεν θα μας βοηθούσε σε τίποτα...


quote:

Τις αναλύει πολύ καλά ο Μεταλληνός,

Αλήθεια???

Μπράβο στο Μεταλληνό o οποίος ανασύρεται όταν μπορεί να μας καλύψει. Για να δούμε τι λέει που βολεύει τον macedon.

quote:
"Ο Δραγούμης, αντίθετα, δεν μπόρεσε, ή δεν θέλησε ποτέ να δει την Ορθοδοξία ως στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, πεμπτουσία και εντελέχεια του Ελληνισμού στην ιστορική του πορεία. Δεν απέρριπτε ρητά την Ορθοδοξία, όπως αυτός βέβαια την κατανοούσε, αλλά την ανεχόταν μόνον ως δεκανίκι για την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού".

Αν ο Δραγούμης είχε ΚΑΙ τα επιπλέον χαρακτηριστικά που επιθυμούσε ο Μεταλληνός περί της Ορθοδοξίας, πολύ απλά δεν θα ήταν άθεος αλλά πιστός Ορθόδοξος.

Μήπως ο Μεταλληνός δεν ήξερε την αθεία του Δραγούμη?
Φευ!

Άρα κάτι ΑΛΛΟ θέλει να δείξει ο Μεταλληνός όταν "κακίζει" τον Δραγούμη που δεν είναι "Χριστιανόπουλο".

Αυτό το κάτι θα γίνει σε όλους μας ολοφάνερα γνωστό όταν ο macedon κάνει τον κόπο να μας δείξει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πηγή απ'όπου μας έφερε το εν λόγω απόσπασμα.

Αναμένουμε λοιπόν τον macedon!

quote:

Ο ίδιος ο Δραγούμης έλεγε για τη σχέση θρησκείας-έθνους: "Τι θέλει το γένος μας; Η θρησκεία του χρησίμεψε, αλλά τώρα πάει πια, ξεθύμανε"


ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΨΕ macedon???

Το "πάει πια ξεθύμανε" στο εξήγησα παραπάνω με ΕΝΑ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, (δηλαδή εκχριστιάνησες Έλληνα μου και τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και πλέον πάμε γι'άλλα).


Πάντως επίσης ο ίδιος ο Δραγούμης έλεγε για τη σχέση θρησκείας-έθνους:

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Εσύ έχεις ΕΝΑ ΣΚΕΠΤΙΚΟ που να εξηγεί και τις δικές μου ρήσεις από Δραγούμη?


quote:

Φυσικά, οποιοσδήποτε που έχει διαβάσει έστω και περιστασιακά Δραγούμη, γνωρίζει πως η θρησκεία για τον Δραγούμη ήταν ένα αναγκαία ανεκτό κακό που ο ίδιος το θεωρούσε ξένο μεν προς το έθνος αλλά πολιτικά ωφέλιμο.

Yes, suuure...

Για πάμε άλλη μια.

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Πάντως αν θες να ολοκληρώσεις τη σκέψη σου πες μας γιατί η Ορθοδοξία ήταν για τον Δραγούμη το "αναγκαίο ανεκτό κακό" και "πολιτικά ωφέλιμη" ενώ για εσένα αν και είσαι λάτρης των ιδεών του μεγαλύτερου Έλληνα εθνικιστή δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλά αποτελεί χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις ταφόπλακα και απόλυτο εχθρό του Ελληνισμού???

quote:

Εσύ βέβαια θεωρείς πως ο Δραγούμης ήταν από ιδεολογία υπέρ της θρησκείας, αλλά ούτε εμένα με απασχολεί ιδιαίτερα ούτε τον Δραγούμη...

Από ιδεολογία ήταν υπέρ της θρησκείας αλλά όχι από θεολογικής ή σωτηριολογικής πλευράς. Ίσως ο ίδιος εκτός από άθεος να ήταν και άθρησκος αλλά καθαρά ιδεολογικώς υποστήριζε την θρησκεία ως "αναγκαία ανεκτο κακό" και "πολιτικά ωφέλιμη".

Κάτι άλλο θα ήθελες να γράψεις αλλά ας πάει και το παλιάμπελο...

Πάντως άλλη μια φορά please για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις...

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

quote:

Τα ίδια λέει και ο οποιοσδήποτε εθνικιστής και ο οποιοσδήποτε εθνικισμός: "Οποιαδήποτε θρησκεία είναι ανεκτή αρκεί το συμφέρον της να μην συγκρούεται με το συμφέρον του έθνους."

Πολύ ωραία και επειδή το έχεις ξαναγραψει αυτό σε ξαναρωτώ διότι δεν μου έχεις απαντήσει ακόμα.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ Ή ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Και ξέρεις γιατί σε ρωτάω?
Επειδή λίγες αράδες πιο πάνω γράφεις αυτό

quote:
macedon

Θα πρόσθετα επίσης (σ.σ δηλ. πέραν του ότι ο Χριστιανισμός είναι η ταφόπλακα του Ελληνισμού) πως ο χριστιανισμός είναι ο απόλυτος εχθρός του ελληνισμού


Για τον Ίωνα Δραγούμη (που σημειοτέον λατρεύεις τις ιδέες του) η Ορθοδοξία είναι κάτι που (τουλάχιστον) δεν το απορρίπτει ΡΗΤΑ.

Επιπλέον ακόμα και κατ'εσέ ο Δραγούμης είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ και όντως (τουλάχιστον) μη απορρίπτοντας την Ορθοδοξία είναι ΣΥΜΒΑΤΟΣ με τον ορισμό που δίνεις.

Μήπως τελικά, σύμφωνα με τον ορισμό που εσύ έδωσες περί σχέσεως Εθνικισμού και θρησκειών ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ???

quote:

Βέβαια, ο αδελφικός φίλος του Δραγούμη, ο έτερος Δάσκαλος του εθνικισμού, ο Περικλής Γιαννόπουλος, τα λέει πολύ πιο ωμά:

Τόσο ωμά που δεν ξέρω αν θα το αντέξεις...

Θα δείξει πάντως!

quote:

Η μεγαλύτερη αξία του χριστιανισμού δι' εμάς είναι ότι αποδεικνύει τον ειδωλολατρισμό και τη Γνησιότητά μας, υπό όλα τα φορέματα… Το ορθόδοξο Ελληνικό Πνεύμα να πολεμήσει τον κτηνώδη καλογερισμό δια να περιορίσει την θέση της θρησκείας στο πρέπον, δια να αφήσει το Πνεύμα ελεύθερον να φωτίσει τη Φυλή

Όταν πάρεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ώστε να βγάζει το σωστό νόημα και όχι ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΕΣ ρήσεις που σε βολεύουν, ακόμα και εσύ ο ίδιος θα δεις το λάθος σου...

quote:

quote:
(ΣΥΝΤΑΣΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ), με τη θέση ΣΟΥ (που προκύπτει ΚΑΙ από το παρών thread) ότι ο Χριστιανισμός είναι η ταφόπλακα του Ελληνισμού

Συντασσόμενος πλήρως με το Δραγούμη, θεωρείς και συ πως ο Δραγούμης θεωρεί το χριστιανισμό σαν αναγκαίο κακό για το έθνος;


Πότε το είπε αυτό ο ΙΔΙΟΣ ο Δραγούμης???

Εγώ συντάσσομαι πλήρως μ'αυτό

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

ΕΣΥ συντάσσεσαι μαζί του ως λάτρης των Ιδεών του???

Τώρα αν συντάσσεσαι και ως Εθνικιστής με το μεγαλύτερο Έλληνα εθνικιστή θεωρώντας (έστω και τουλάχιστον) την Ορθοδοξία ως "αναγκαία ανεκτό κακό" και "πολιτικά ωφέλιμη" αναμένω με αγωνία την απάντησή σου...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2012, 23:44:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

Επειδή
α) Αερολογείς και μάλιστα σε έκταση και
β) Δεν έχω καμία διάθεση να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια που μονότονα επαναλαμβάνεις σαν αυτιστικός,

να σου πω με δυο λόγια τις απόψεις μου.

1. Ο Δραγούμης θεωρούσε την Ορθοδοξία σαν αναγκαίο κακό. Όποιος έχει μελετήσει Δραγούμη, μπορεί να το διαπιστώσει μέσα από τα κείμενά του. Όποιος δεν το διαπιστώνει απλά δεν μπορεί να κατανοήσει τι λέει ο Δραγούμης.

2. Η δική μου άποψη είναι ότι ο Χριστιανισμός είναι ο ορκισμένος εχθρός του Ελληνισμού (όπως έδειξε η Ιστορία) και ιδεολογικός εχθρός του εθνικισμού, όπως προκύπτει από το ιδεολογικό περιεχόμενο και των δύο. Για την ασυμβατότητα εθνικισμού-χριστιανισμού, ρίξε μια ματιά στον "Αντίχριστο" του Νίτσε.

3. Το ελληνικό έθνος υπήρχε πολύ πριν την ασιατική πανούκλα, θα υπάρχει και πολύ μετά το τέλος της.

4. Προσωπικά μου είναι αδιάφορα αν συντάσσεσαι με ή αντιτάσσεσαι σε οποιονδήποτε ή αν με θεωρείς γιαλατζί ή γνήσιο εθνικιστή. Σε θεωρώ αρκούντως γελοίο για να δίνω ιδιαίτερη σημασία στις απόψεις σου ή στο άτομό σου.

5. Το παρόν θέμα έχει να κάνει με τη βίαιη επιβολή του χριστιανισμού και με τα εγκλήματά του. Ο Δραγούμης, ο Συκουτρής, ο Γιαννόπουλος, η Χρυσή Αυγή και οτιδήποτε άλλο σχετικό φέρεις, είναι εκτός θέματος και αυτή η προσπάθειά εκτροπής γίνεται γιατί πολύ απλά δεν έχεις τίποτε να πεις επί της ουσίας.

Μπορείς τώρα να παραθέσεις το επόμενο κατεβατό με τις γνωστές μαλακίες σου.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2012, 17:21:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

Επειδή
α) Αερολογείς και μάλιστα σε έκταση και


Ασύστολο ψέμα!

α) Σου παραθέτω Gibbon επί του θέματος από τις 7/5/12 και δεν είδα αντίλογο.

Σου παραθέτω Βυζαντινούς Κώδικες επίσης επι του θέματος από τις 7/5/12 (και ο europaios 2 από τις ...22/4/2008) και δεν είδα αντίλογο παρά μόνο από τον Agnostic.

Σου παραθέτω συγκεκριμένες ρήσεις από το Δραγούμη που είσαι λάτρης των ιδεών του και αποτελεί τον μεγαλύτερο Έλληνα Εθνικιστή κατ'εσέ, σχετικά με τη σχέση Ελληνισμού- Ορθοδοξίας, διότι αυτή είναι τελικά η ταμπακιέρα, που δεν καταφέρνεις να τις σχολιάσεις.

Αντ'αυτού φέρνεις άλλες πετσοκομένες ρήσεις του Δραγούμη προς παραπλάνηση, σου τις επιστρέφω σε πιο πλήρες κείμενο ώστε να βγαίνει το σωστό νόημα και δεν επανέρχεσαι.

Τι να υποθέσει κάποιος που παρατηρεί αυτή τη στάση σου?

quote:

β) Δεν έχω καμία διάθεση να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια που μονότονα επαναλαμβάνεις σαν αυτιστικός,

Συγγνώμη, δεν φταίω εγώ αλλά η στάση που κρατάς.

Ούτε εμένα μου αρέσει να μην καταφέρνεις να εκφέρεις την άποψή σου επί των στοιχείων που σου παραθέτω.

Δώσε μου τον αντίλογό σου και εννοείται πως δεν θα βλέπεις τα ίδια και τα ίδια.


quote:

να σου πω με δυο λόγια τις απόψεις μου.

Βεβαίως.

quote:

1. Ο Δραγούμης θεωρούσε την Ορθοδοξία σαν αναγκαίο κακό. Όποιος έχει μελετήσει Δραγούμη, μπορεί να το διαπιστώσει μέσα από τα κείμενά του. Όποιος δεν το διαπιστώνει απλά δεν μπορεί να κατανοήσει τι λέει ο Δραγούμης.

Γι'αυτό σου φέρνω κείμενα και ρήσεις από Δραγούμη (και θα σου φέρω και άλλα εδάφια όπως σου έχω υποσχεθεί από τα βιβλία "Ελληνικός Πολιτισμός" και "Όσοι Ζωντανοί"), αλλά βλέπεις κολλήσαμε στα βασικά.

Αν και διαφωνώ κάθετα λοιπόν ας μείνουμε ακριβώς σ'αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ ότι ισχύει και σε ερωτώ.

Εσύ, ως λάτρης των ιδεών του Δραγούμη ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ???

quote:

2. Η δική μου άποψη είναι ότι ο Χριστιανισμός είναι ο ορκισμένος εχθρός του Ελληνισμού (όπως έδειξε η Ιστορία) και ιδεολογικός εχθρός του εθνικισμού, όπως προκύπτει από το ιδεολογικό περιεχόμενο και των δύο.

Είσαι ξεκάθαρος.

Δεν αισθάνεσαι όμως ότι διαφοροποιείσαι τόσο από τις ιδέες του Δραγούμη, των οποίων έχεις δηλώσει λάτρης, όσο και με τις επεκφρασμένες δηλώσεις του προέδρου της Χρυσής Αυγής (κ.κ Μιχαλολιάκου) της οποίας είσαι ομιλητής σε συγκεντρώσεις ότι στο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι η Ορθοδοξία αποτελεί κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνικού Έθνους?

Ο κ. Μιχαλολιάκος ως πρόεδρος του μοναδικού εθνικιστικού κόμματος (κατά δήλωσή σου πάντα) και γνώστης και λάτρης των ιδεών του Δραγούμη (πάλι κατά δήλωσή σου) ισχυρίζεται το παραπάνω.

Όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο κακό η Ορθοδοξία αλλά κυρίαρχο εθνικό στοιχείο. Συνεπώς, ενώ ισχυρίζεσαι ότι όλοι οι Χρυσαυγίτες είσθε λάτρεις των ιδεών του Δραγούμη και τον θεωρείτε τον μεγαλύτερο Έλληνα Εθνικιστή φαίνεται ότι τουλάχιστον εσύ και ο Μιχαλολιάκος να διαφωνείτε τόσο με Δραγούμη όσο και μεταξύ σας (κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνισμού ο ένας, ορκισμένος εχθρός του Ελληνισμού ο άλλος και στη μέση (?) ο Δραγούμης ως αναγκαιο κακό πάντα συμφωνα κατ'εσέ).

Σύμφωνα με αυτά που έχω καταλάβει εγώ διαβάζοντας Δραγούμη και ακούγοντας Μιχαλολιάκο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Δραγούμης και Μιχαλολιάκος έχουν απόλυτη ταύτιση για τη σχέση Ορθοδοξίας-Ελληνισμού (και χωρίς κανένας από τους δύο να είναι Ορθόδοξος) με εσένα να αποτελείς έντονη παραφωνία.

Επίσης σύμφωνα με τον ορισμό που εσύ μας έδωσες

quote:
macedon
Τα ίδια λέει και ο οποιοσδήποτε εθνικιστής και ο οποιοσδήποτε εθνικισμός: "Οποιαδήποτε θρησκεία είναι ανεκτή αρκεί το συμφέρον της να μην συγκρούεται με το συμφέρον του έθνους."

οι Δραγούμης και Μιχαλολιάκος είναι μια χαρά Εθνικιστές ενώ εσύ φαίνεται να μην είσαι.


Μια χάρη λοιπόν.
Σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό, εξήγησέ μας σε παρακαλώ ποιος συμφωνεί με ποιον πάνω στο ζήτημα της σχέσης Ορθοδοξίας Ελληνισμού και ποιος είναι εθνικιστής σύμφωνα με το δικό σου ορισμό.

quote:

Για την ασυμβατότητα εθνικισμού-χριστιανισμού, ρίξε μια ματιά στον "Αντίχριστο" του Νίτσε.

Μα, ο Δραγούμης θεωρούσε κατ'εσέ αναγκαίο κακό την Ορθοδοξία και ουδέποτε μίλησε για ασυμβατότητα εθνικισμού χριστιανισμού.

Μήπως ήθελες να μου πεις ότι είσαι λάτρης των ιδεών του Νίτσε και εκ παραδρομής έγραψες Δραγούμης αντί για Νίτσε?

Αν δεν έχεις κάνει λάθος καλέ μου macedon έχουμε το Δραγούμη ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο Έλληνα Εθνικιστική και εσύ είσαι λάτρης των ιδεών του και θες να πάμε στο Νίτσε που τα λέει αλλιώς?

Πρώτα Δραγούμης, ύστερα Γιαννόπουλος και μετά πάμε όπου θες.

quote:

3. Το ελληνικό έθνος υπήρχε πολύ πριν την ασιατική πανούκλα, θα υπάρχει και πολύ μετά το τέλος της.

Να σε ενημερώσω ότι άμα κολλήσεις την πανούκλα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τη μεταδώσεις χωρίς ποτέ να μπορείς να απαλλαγείς από αυτήν.

Πάρε λίγο Περικλή Γιαννόπουλο που τα λέει ωμά!

«Ντροπή σας Έλληνες, να λέγεσθε Χριστιανοί, σαν την κοινή αγέλην των ανθρωποειδών»,
(γέλασε λίγο το χειλάκι σου macedon? Εντάξει, πάρε τώρα και τη συνέχεια της ΙΔΙΑΣ πρότασης)

«Σείς πρέπει να λέγεσθε ότι είσθε: Χριστιανοποιοί: Χριστιανώται» Εκκλησις προς το Πανελλήνιο κοινό σελ. 251

Αν είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις από Περικλή Γιαννόπουλο ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Μαζί μ'αυτήν την πανούκλα θα πορευθεί το Ελληνικό Έθνος μέχρι τη συντέλεια του Κόσμου και άρχισε σιγά-σιγά να το συνειδητοποιείς.

quote:

4. Προσωπικά μου είναι αδιάφορα αν συντάσσεσαι με ή αντιτάσσεσαι σε οποιονδήποτε ή αν με θεωρείς γιαλατζί ή γνήσιο εθνικιστή.

Τεκμηρίωσε εσύ τις απόψεις σου και δώσε μου τα αντεπιχειρήματά σου και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε...

quote:

Σε θεωρώ αρκούντως γελοίο για να δίνω ιδιαίτερη σημασία στις απόψεις σου ή στο άτομό σου.

Όσο συνεχίζεις να ποστάρεις δε με πειράζει τίποτα.

Μόνο που θα ήθελα να σε βλέπω πιο δραστήριο και πιο συμμετοχικό στο esoterica.

quote:

5. Το παρόν θέμα έχει να κάνει με τη βίαιη επιβολή του χριστιανισμού και με τα εγκλήματά του. Ο Δραγούμης, ο Συκουτρής, ο Γιαννόπουλος, η Χρυσή Αυγή και οτιδήποτε άλλο σχετικό φέρεις, είναι εκτός θέματος και αυτή η προσπάθειά εκτροπής γίνεται γιατί πολύ απλά δεν έχεις τίποτε να πεις επί της ουσίας.

Εκτροπή δεν είναι αλλά αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις του διαλόγου μη το βαπτίζεις αλλιώς.
Απλά παραδέξου το.

Και εγώ πάντως, μόνο εκτροπές θυμάμαι από εσάς σ'όλα τα θέματα αλλά δεν θυμάμαι να σε ενόχλησε ποτέ.

Τώρα σίγουρα κάτι σ'ενοχλεί και θέλεις να το αποφύγεις αλλά όσο δεν ξέρω τι είναι αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Αν θέλεις μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας και ότι περνάει από το χέρι μου σου υπόσχομαι ότι θα το κάνω.

quote:

Μπορείς τώρα να παραθέσεις το επόμενο κατεβατό με τις γνωστές μαλακίες σου.

Πιπέρι στο στόμα...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2012, 19:13:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
Σου παραθέτω Gibbon επί του θέματος από τις 7/5/12 και δεν είδα αντίλογο.

Έχει απαντηθεί το ίδιο στην σελίδα 4 του παρόντος θέματος.

quote:
Σου παραθέτω Βυζαντινούς Κώδικες επίσης επι του θέματος από τις 7/5/12 (και ο europaios 2 από τις ...22/4/2008) και δεν είδα αντίλογο

Έχουν απαντηθεί στο παρόν θέμα.

quote:
στο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι η Ορθοδοξία αποτελεί κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνικού Έθνους?

Η θέση της Χρυσής Αυγής για το χριστιανισμό δημοσιεύθηκε στη "Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών", στο τεύχος της "Χρυσής Αυγής" του Αυγούστου 1987.

Στα "καταστατικά" δημοσιεύονται οι διαδικασίες λειτουργίας ενός κόμματος, όχι οι ιδεολογικές του αρχές.

quote:
Όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο κακό η Ορθοδοξία αλλά κυρίαρχο εθνικό στοιχείο.

Κυρίαρχο εθνικό στοιχείο είναι, όπως είναι και επικρατούσα θρησκεία. Αυτό δεν την κάνει μη αναγκαίο κακό.

Και οι εμφύλιοι είναι κυρίαρχο εθνικό στοιχείο.

quote:
φαίνεται ότι τουλάχιστον εσύ και ο Μιχαλολιάκος να διαφωνείτε τόσο με Δραγούμη όσο και μεταξύ σας

Με τον Αρχηγό και τις ιδεολογικές αρχές του Κινήματος δεν διαφωνούμε σε κανένα απολύτως σημείο, διαφορετικά δεν θα βρισκόμουν στο χώρο του από το 1982. Φυσικά δεν έχει καμία σημασία τι καταλαβαίνεις εσύ και τι όχι.

quote:
Σύμφωνα με αυτά που έχω καταλάβει εγώ διαβάζοντας Δραγούμη και ακούγοντας Μιχαλολιάκο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Τότε η αντιληπτική σου ικανότητα είναι στο ίδιο επίπεδο με την αντιληπτική ικανότητα μιας κατεψυγμένης κότας.

quote:
Μα, ο Δραγούμης θεωρούσε κατ'εσέ αναγκαίο κακό την Ορθοδοξία και ουδέποτε μίλησε για ασυμβατότητα εθνικισμού χριστιανισμού.

Δε χρειάζεται να μιλήσει κανείς για ασυμβατότητα. Αν γνωρίζει το περιεχόμενο και των δύο ιδεολογιών, μπορεί να το διαπιστώσει μόνος του.

quote:
Μαζί μ'αυτήν την πανούκλα θα πορευθεί το Ελληνικό Έθνος μέχρι τη συντέλεια του Κόσμου και άρχισε σιγά-σιγά να το συνειδητοποιείς.

Τώρα γύρνα από την άλλη να τα δεις και έγχρωμα.

quote:
Τεκμηρίωσε εσύ τις απόψεις σου και δώσε μου τα αντεπιχειρήματά σου και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε...

Σιγά μην κάτσω να ζητήσω πιστοποιητικό εθνικισμού από σένα, έναν γραικύλο που έμαθε τον εθνικισμό από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.

quote:
Εκτροπή δεν είναι αλλά αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις του διαλόγου μη το βαπτίζεις αλλιώς.

Εκτροπή είναι όταν σε ένα θέμα που σχετίζεται με την βίαιη επιβολή του χριστιανισμού στους λαούς, οι αναρτήσεις σου αφορούν το Δραγούμη, τη Χρυσή Αυγή, το Μιχαλολιάκο, τον Νίτσε και ό,τι άλλο σου'ρχεται στο θολωμένο σου μυαλό.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2012, 22:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

quote:
Σου παραθέτω Gibbon επί του θέματος από τις 7/5/12 και δεν είδα αντίλογο.

Έχει απαντηθεί το ίδιο στην σελίδα 4 του παρόντος θέματος.


Όχι macedon. Ο pr_gid σου παραθέτει ένα μέρος του δικού μου αποσπάσματος (λείπει η μαρτυρία του Συμμάχου) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.

ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΟΥ περιμένουμε macedon...

quote:

quote:
Σου παραθέτω Βυζαντινούς Κώδικες επίσης επι του θέματος από τις 7/5/12 (και ο europaios 2 από τις ...22/4/2008) και δεν είδα αντίλογο

Έχουν απαντηθεί στο παρόν θέμα.


Εδώ δεν έχει σελίδα καλέ???

quote:

quote:
στο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι η Ορθοδοξία αποτελεί κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνικού Έθνους?

Η θέση της Χρυσής Αυγής για το χριστιανισμό δημοσιεύθηκε στη "Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών", στο τεύχος της "Χρυσής Αυγής" του Αυγούστου 1987.


Και η οποία τι λέει αν έχεις την καλοσύνη?

quote:

Στα "καταστατικά" δημοσιεύονται οι διαδικασίες λειτουργίας ενός κόμματος, όχι οι ιδεολογικές του αρχές.

Να διορθώσεις τον πρόεδρο σε παρακαλώ διότι στο 5.20 ομιλεί ρητώς περί καταστατικού.

http://www.youtube.com/watch?v=4FGTG4McgA0
Σ'ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρον.

quote:

quote:
Όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο κακό η Ορθοδοξία αλλά κυρίαρχο εθνικό στοιχείο.

Κυρίαρχο εθνικό στοιχείο είναι, όπως είναι και επικρατούσα θρησκεία.


Άντε ντε και μας έσκασες...

Έτσι να το λες δυνατά και θαρρετά!

Η Ορθοδοξία είναι κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνισμού!

quote:

Αυτό δεν την κάνει μη αναγκαίο κακό.

Στο δικό σου μυαλό μπορεί και δεν υπεισέρχομαι.

Πάντως όσο δεν το γράφει το καταστατικό σας και δεν το λέει ο Μιχαλολιάκος και δεν το έχει γράψει ο Δραγούμης εσύ διαφοροποιείσαι απ'αυτούς και ελπίζω να το καταλάβεις γρήγορα.

Κοίτα να δεις τι ξεστόμισε ο macedon τελικά...

Κυρίαρχο εθνικό στοιχείο η Ορθοδοξία....

Μωρέ μπράβο σου macedon!

Δεν το περίμενα από εσένα...

quote:

Και οι εμφύλιοι είναι κυρίαρχο εθνικό στοιχείο.

Άστο macedon, δε σώζεται με τίποτα λέμεεεε....

Εκτός αν υποννοείς ότι ο Μιχαλολιάκος... στηλιτεύει το Ελληνικό Έθνος που έχει ως κυρίαρχο εθνικό στοιχείο την Ορθοδοξία στο εν λόγω βίντεο!!!

Αλήθεια στο "Χυτήριο" γιατί πήγατε είπαμε???

Άστο λέμε, άστο...

quote:

quote:
φαίνεται ότι τουλάχιστον εσύ και ο Μιχαλολιάκος να διαφωνείτε τόσο με Δραγούμη όσο και μεταξύ σας

Με τον Αρχηγό και τις ιδεολογικές αρχές του Κινήματος δεν διαφωνούμε σε κανένα απολύτως σημείο, διαφορετικά δεν θα βρισκόμουν στο χώρο του από το 1982. Φυσικά δεν έχει καμία σημασία τι καταλαβαίνεις εσύ και τι όχι.


Κοίτα, για να πω τη μαύρη αλήθεια ΣΗΜΕΡΑ γράφοντας ότι η Ορθοδοξία αποτελεί κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνισμού βρέθηκες λίιιιγο πιο κοντά τόσο σε Μιχαλολιάκο όσο και σε Δραγούμη.

Το τελευταίο πράγμα όμως που θέλω είναι να τεμπελιάσεις και να σταματήσεις την προσπάθεια.

Έχεις πολύ δρόμο ακόμα...

quote:

quote:
Σύμφωνα με αυτά που έχω καταλάβει εγώ διαβάζοντας Δραγούμη και ακούγοντας Μιχαλολιάκο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Τότε η αντιληπτική σου ικανότητα είναι στο ίδιο επίπεδο με την αντιληπτική ικανότητα μιας κατεψυγμένης κότας.


Για πες μας πάλι τι αποτελεί η Ορθοδοξία για τον Ελληνισμό?

quote:

quote:
Μα, ο Δραγούμης θεωρούσε κατ'εσέ αναγκαίο κακό την Ορθοδοξία και ουδέποτε μίλησε για ασυμβατότητα εθνικισμού χριστιανισμού.

Δε χρειάζεται να μιλήσει κανείς για ασυμβατότητα. Αν γνωρίζει το περιεχόμενο και των δύο ιδεολογιών, μπορεί να το διαπιστώσει μόνος του.


Ε, μα αυτά δεν πρέπει να μένουνε κρυφά.
Γι'αυτό τα γράφουμε τα ρημάδια τα βιβλία, έτσι δεν είναι?

Πόσο μάλλον όταν στα εν λόγω βιβλία μιλάς για ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ στη σχέση θρησκείας-Έθνους...

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Τώρα, αν εσύ φαντασιώνεσαι για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους "ασυμβατότητες" για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα δεν με αφορά.

quote:

quote:
Μαζί μ'αυτήν την πανούκλα θα πορευθεί το Ελληνικό Έθνος μέχρι τη συντέλεια του Κόσμου και άρχισε σιγά-σιγά να το συνειδητοποιείς.

Τώρα γύρνα από την άλλη να τα δεις και έγχρωμα.


Σου λέει τίποτα το όνομα Περικλής Γιαννόπουλος ή το έσβησες ήδη από τη μνήμη σου???

Αυτό το χωρίο περίμενα να σχολιάσεις.

Δεν πειράζει αλλά τα επόμενα θα σου πέσουν μάλλον βαρύτερα.

Πόσο δίκιο είχες όταν έλεγες ότι ο Περικλής τα λέει "ωμα"...

Πιο "ωμά" και από sushi ένα πράγμα...

quote:

quote:
Τεκμηρίωσε εσύ τις απόψεις σου και δώσε μου τα αντεπιχειρήματά σου και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε...

Σιγά μην κάτσω να ζητήσω πιστοποιητικό εθνικισμού από σένα, έναν γραικύλο που έμαθε τον εθνικισμό από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.


Πιπέρι στο στόμα...

quote:

quote:
Εκτροπή δεν είναι αλλά αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις του διαλόγου μη το βαπτίζεις αλλιώς.

Εκτροπή είναι όταν σε ένα θέμα που σχετίζεται με την βίαιη επιβολή του χριστιανισμού στους λαούς, οι αναρτήσεις σου αφορούν το Δραγούμη, τη Χρυσή Αυγή, το Μιχαλολιάκο, τον Νίτσε και ό,τι άλλο σου'ρχεται στο θολωμένο σου μυαλό.


Δεν τα αφήνεις και αυτά τα περί "βίαιας επιβολής του Χριστιανισμού" στην άκρη σιγά-σιγά διότι ο Αρχηγός σου μπορεί και να στεναχωρεθεί.

Βλέπεις ότι με τους άθεους δεν τα πάει καλά και τους έχει στη μπούκα. Κάτσε και εσύ λίγο πιο ήσυχος βρε παιδάκι μου...

Για την ιστορία εγώ δεν ανάφερα τίποτα για Νίτσε αλλά αυτό το περί θολωμένων μυαλών μπορεί να εξηγήσει κάποια πράγματα...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2012, 01:56:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

Ο λόγος που σου απαντάω σε εκτός θέματος σχόλια είναι γιατί είσαι πολύ καλός στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και θα πρέπει οι ανοησίες σου να ανασκευάζονται.

quote:
Και η οποία τι λέει αν έχεις την καλοσύνη?

""Ο Ιουδαιοχριστιανισμός, εκκινώντας από τη γενέθλια γη του, εισέβαλε στην Ευρώπη ως μια ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ενέσκηψε ως μια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ που βαθμιαία προσέβαλε όλους τους Άριους λαούς."

quote:
Να διορθώσεις τον πρόεδρο σε παρακαλώ διότι στο 5.20 ομιλεί ρητώς περί καταστατικού.

Αυτό που ονομάζει "καταστατικό", απευθυνόμενος σε άτομα σαν και σένα (που δεν θα καταλάβαιναν τον όρο "Διακήρυξη ιδεολογικών αρχών"), δεν είναι τίποτε άλλο από τη διακήρυξη ιδεολογικών αρχών του 1993 που λέει ακριβώς τα ίδια που λέει και η διακήρυξη του 1988. Όσον αφορά στο θέμα θρησκεία, το "καταστατικό" λέει ότι:

"Οποιαδήποτε θρησκεία είναι ανεκτή εφ' όσον δεν συγκρούεται με το συμφέρον του έθνους". Αυτή είναι και η επίσημη πολιτική θέση της Χρυσής Αυγής για το θέμα και η επίσημη πολιτική θέση όλων των εθνικιστικών κινημάτων της Ευρώπης.

quote:
Η Ορθοδοξία είναι κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνισμού!

Είπαμε, όπως οι εμφύλιοι. "Κυρίαρχο στοιχείο" σημαίνει πως κυριαρχεί στη ζωή του έθνους, με τον ίδιο τρόπο που η εγκληματικότητα είναι "κυρίαρχο στοιχείο" της πρωτεύουσας. Έχει την ίδια σημασία με τον όρο "επικρατούσα θρησκεία", που είναι απλά μια στατιστική αναφορά στο θρήσκευμα. Απλά ελληνικά είναι.

Και φυσικά έχεις καταλάβει τι σημαίνει, αλλά κάνεις το χαζό.

Βέβαια, το παραπάνω έχει τεράστια διαφορά με το να λέει κανείς πως η ορθοδοξία αποτελεί "δομικό στοιχείο του έθνους", "απαραίτητο συστατικό" του έθνους, κτλ., κάτι που όμως δεν λέγεται από κανέναν. Παρ' όλη την διαστρέβλωση που επιχειρείς, οι όροι έχουν και διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετική σημασία και ο οποιοσδήποτε έχει σαν μητρική γλώσσα τα ελληνικά μπορεί να το κατανοήσει.

quote:
Κοίτα να δεις τι ξεστόμισε ο macedon τελικά...
Κυρίαρχο εθνικό στοιχείο η Ορθοδοξία....
Μωρέ μπράβο σου macedon!
Δεν το περίμενα από εσένα...

Δεν μιλάτε ελληνικά στο σπίτι σου, ε;

quote:
Αλήθεια στο "Χυτήριο" γιατί πήγατε είπαμε???

Για το λόγο που είπε ο συν. Παπάς: "Όχι γιατί θεωρήσαμε το έργο βλάσφημο", όπως ίσως εννοείς, "αλλά για να δείξουμε πως οι Έλληνες που διαμαρτύρονταν είχαν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, όταν ο κάθε λαθρομετανάστης έχει το δικαίωμα να καίει την Αθήνα επειδή ένας Αμερικανός έγραψε κάτι για τον προφήτη του και να τυχαίνει ασυλίας από το σύστημα."

Περίεργο που δεν διάβασες τις δηλώσεις του...

quote:
Πόσο μάλλον όταν στα εν λόγω βιβλία μιλάς για ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ στη σχέση θρησκείας-Έθνους...

Κάνεις τεράστιο λάθος. Δεν υπάρχει καμία ταύτιση και δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Χριστιανισμός χαρακτηρίζει το νεοελληνικό έθνος, δεν ταυτίζεται μ' αυτό ούτε είναι επιθυμητό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η σύφηλη μπορεί να χαρακτηρίζει ένα άτομο, χωρίς η ίδια βέβαια να είναι επιθυμητή...

Με άλλα λόγια, ο χριστιανισμός είναι όπως ένα καρκίνωμα που ναι μεν χαρακτηρίζει τον καρκινοπαθή και αποτελεί "κυρίαρχο στοιχείο" του οργανισμού του, αλλά ούτε ταυτίζεται με τον άνθρωπο ούτε είναι επιθυμητό.

Αν δεν το κατάλαβες και τώρα, δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά.

quote:
Τώρα, αν εσύ φαντασιώνεσαι για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους "ασυμβατότητες" για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα δεν με αφορά.

Μία ιδεολογία, όπως ο εθνικισμός που βασίζεται στην έννοια της φυλής δεν θα μπορούσε να είναι συμβατός με μία πανφυλετική θρησκεία που δεν διακρίνει έθνη και τους θεωρεί όλους το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Ορθοδοξία καταδίκασε τον φυλετισμό (τον ένα από τους δύο πυλώνες του εθνικισμού) στη σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το 1872.

Κι όπως λέει ο Νίτσε:
"Τι είναι πιο θλιβερό από οποιοδήποτε ελάττωμα; Η ενεργός συμπόνοια όλων των αποτυχημένων και των αδύναμων: Ο Χριστιανισμός!"

και παρακάτω:

"Ο Χριστιανισμός πήρε το μέρος όλων των αδύναμων, των παρακατιανών, των αποτυχημένων (...) διδάσκοντας ότι οι ανώτερες αξίες του πνεύματος είναι κάτι αμαρτωλό."

Αν θέλεις (και μπορείς) μου λες ένα σημείο ταύτισης του εθνικισμού με τον χριστιανισμό.

quote:
Δεν τα αφήνεις και αυτά τα περί "βίαιας επιβολής του Χριστιανισμού" στην άκρη σιγά-σιγά διότι ο Αρχηγός σου μπορεί και να στεναχωρεθεί.

Αυτά λέει η ιστορία, αυτά λέει και ο Αρχηγός. Εκτός αν θεωρείς πως η υποχρεωτική βάφτιση όλων των υπηκόων της αυτοκρατορίας (με ποινή άρνησης το θάνατο) δεν συνιστά βίαιο εκχριστιανισμό αλλά ... πράξη ελεύθερης βούλησης...

ΥΓ: Στο θέμα αυτό, περί της βίαιης επιβολής του χριστιανισμού σκοπεύεις να επιστρέψεις ή θα το εκτρέψεις το θέμα τελείως, συνεπεία και της αδυναμίας εκφοράς αντίθετου λόγου από μέρους σου;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2012, 19:58:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

Ο λόγος που σου απαντάω σε εκτός θέματος σχόλια είναι γιατί είσαι πολύ καλός στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και θα πρέπει οι ανοησίες σου να ανασκευάζονται.


Κοίτα πως γίνονται οι ανασκευές των ανοησιών για να μαθαίνεις!

quote:

quote:
Και η οποία τι λέει αν έχεις την καλοσύνη?

""Ο Ιουδαιοχριστιανισμός, εκκινώντας από τη γενέθλια γη του, εισέβαλε στην Ευρώπη ως μια ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ενέσκηψε ως μια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ που βαθμιαία προσέβαλε όλους τους Άριους λαούς."


Σ'ευχαριστώ πολύ macedon για το quote.

Λοιπόν, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟΣ με τη Χρυσή Αυγή!

Αλλά σ'αυτό που μας έφερες δεν βλέπω αυτό που ανάφερε ο Μιχαλολιάκος ότι η Ορθοδοξία είναι το κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Έθνους.

Μπορείς να μας παραθέσεις αν έχεις την καλοσύνη το εδάφιο εκείνο του Καταστατικού/Διακήρυξης ιδεολογικών αρχών που να φαίνεται αυτό που ισχυρίζετε ο "Αρχηγός σου"???

Σ'ευχαριστώ!

quote:

quote:
Να διορθώσεις τον πρόεδρο σε παρακαλώ διότι στο 5.20 ομιλεί ρητώς περί καταστατικού.

Αυτό που ονομάζει "καταστατικό", απευθυνόμενος σε άτομα σαν και σένα (που δεν θα καταλάβαιναν τον όρο "Διακήρυξη ιδεολογικών αρχών"),


Μπα???
Σε τόσο χαμηλή εκτίμηση έχει το νοητικό επίπεδο των Ελλήνων???

Μωρέ μπράβο τι εσωτερική πληροφόρηση μας χαρίζει ο macedon για τον "Αρχηγό του"...

Να'σαι καλά macedon που σ'ένα και μόνο σου ποστ τους έχεις ξεμπροστιάσει για τα καλά!

quote:

δεν είναι τίποτε άλλο από τη διακήρυξη ιδεολογικών αρχών του 1993 που λέει ακριβώς τα ίδια που λέει και η διακήρυξη του 1988. Όσον αφορά στο θέμα θρησκεία, το "καταστατικό" λέει ότι:

"Οποιαδήποτε θρησκεία είναι ανεκτή εφ' όσον δεν συγκρούεται με το συμφέρον του έθνους". Αυτή είναι και η επίσημη πολιτική θέση της Χρυσής Αυγής για το θέμα και η επίσημη πολιτική θέση όλων των εθνικιστικών κινημάτων της Ευρώπης.


α) Και να υποθέσω πως ο Χριστιανισμός ως "επιδημία" και ως "θρησκευτική πανούκλα" μάλλον (?) συγκρούετε με το συμφέρον του Έθνους ή κάνω λάθος???

Διαφώτισε με σε παρακαλώ διότι έχω μπερδευτεί...

β) Πάλι δεν βλέπω αυτό το όμορφο (και μάλλον (?) ασύμβατο με τα παραπάνω) "Η Ορθοδοξία αποτελεί κυρίαρχο εθνικό στοιχείου του Ελληνικού Έθνους".

Μα καλά που το έχετε καταχωνιασμένο βρε παιδάκι μου και μπερδευετε τον κόσμο???

Δώστο μας καλέ μου macedon διότι αλλιώς ο "Αρχηγός σου" φαίνεται ότι ψεύδεται και ότι αντιφάσκει!

Σ'ευχαριστώ εκ νέου.

quote:

quote:
Η Ορθοδοξία είναι κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Ελληνισμού!

Είπαμε, όπως οι εμφύλιοι.


Πωπω ρε συ???

Μόνος σου το σκέφθηκες αυτό???

Φοβερό εεε???

Για πάμε και παρακάτω διότι σου έχω εκπλήξεις...

quote:

"Κυρίαρχο στοιχείο" σημαίνει πως κυριαρχεί στη ζωή του έθνους, με τον ίδιο τρόπο που η εγκληματικότητα είναι "κυρίαρχο στοιχείο" της πρωτεύουσας. Έχει την ίδια σημασία με τον όρο "επικρατούσα θρησκεία", που είναι απλά μια στατιστική αναφορά στο θρήσκευμα. Απλά ελληνικά είναι.

Και φυσικά έχεις καταλάβει τι σημαίνει, αλλά κάνεις το χαζό.

Βέβαια, το παραπάνω έχει τεράστια διαφορά με το να λέει κανείς πως η ορθοδοξία αποτελεί "δομικό στοιχείο του έθνους", "απαραίτητο συστατικό" του έθνους, κτλ., κάτι που όμως δεν λέγεται από κανέναν. Παρ' όλη την διαστρέβλωση που επιχειρείς, οι όροι έχουν και διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετική σημασία και ο οποιοσδήποτε έχει σαν μητρική γλώσσα τα ελληνικά μπορεί να το κατανοήσει.


Όπως πετσοκόβεις τις Ιστορικές πηγές έτσι και από το σχετικό βίντεο του Μιχαλολιάκου έχεις περιοριστεί στην εν λόγω φράση, την έχεις διαστρεβλώσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει και βγάζεις άλλα αντί άλλων συμπεράσματα ώστε να σε βολεύουν.

http://www.youtube.com/watch?v=4FGTG4McgA0

Στο 5.10 για να μη μου χαθείς.

Για πάρε ΚΑΙ την απομαγνητοφώνηση (που τόσο επίμονα αρνήθηκες να την κάνεις για προφανείς λόγους όπως θα δούμε όλοι μας)

Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α Γερμενής δήλωσε ότι η Χ.Α αναγνωρίζει ΔΥΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. Το Χριστιανισμό ΚΑΙ το Δωδεκαθεισμό.

Ο "Αρχηγός σου" της απαντά

"Αυτή ήταν προσωπική άποψη του κ. Γερμενή, εμείς σύμφωνα με το καταστατικό που έχουμε και την πολιτική μας διακήρυξη λέμε ότι κυρίαρχο εθνικό στοιχείο είναι η Ορθοδοξία του Ελληνικού Έθνους ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ την ανεξιθρησκεία για δόγματα και θρησκείες τα οποία δεν θίγουν το έθνος, μέσα στα πλαίσια λοιπόν αυτά της ανεξιθρησκείας το είπε και αποτελει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ..."

Τα απλά Ελληνικά μου λένε ότι ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΠΑΝΤΑ!

Αν δεν το κατάλαβες, ο Μιχαλολιάκος κράτησε αποστάσεις ακόμα και από το ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟ ώστε να αναδείξει την Ορθοδοξία ως ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν συγκρούετε με τα συμφέροντα του Έθνους και αυτά περί "πανούκλας", "επιδημίας" και ότι δήθεν χρησιμοποίησε την έκφραση κυρίαρχο εθνικό στοιχειο όπως θεωρείς εσύ τον εμφύλιο είναι μόνο για τους αναγνώστες του Δαυλού.

Για εσένα η Ορθοδοξία είναι ορκισμένος εχθρός του Ελληνισμού και σύμφωνα με τη "Διακήρυξη" ως "πανούκλα" και "επιδημία" και ΑΡΑ συγκρούσετε με τα συμφέροντα του Έθνους και ΑΡΑ δεν θα έπρεπε να αναγνωρίζεται ως θρησκεία (πόσο μάλλον ως κυρίαρχο εθνικό στοιχείο) από το μοναδικό εθνικιστικό κόμμα κατ'εσέ που είναι η Χρυσή Αυγή.

Αυτό πως το εξηγείς????

Σε πόσους μήνες θα μας απαντήσεις επιτέλους???

Αν θες να παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι η Χ.Α του σήμερα έχει κάποια σχέση με τη Χ.Α που γνώρισες και αγάπησες είναι δικαίωμά σου.

Πάντως πιο σωστή ήταν η στάση σου στην απάντησή σου στο Συνοδινός 1 ότι η Χ.Α φαίνεται να υποστηρίζει τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ σήμερα απ'ότι υποστήριζε χθες μόνο και μόνο για να πετύχει το σκοπό της (μεγάλο πλειοψηφικό ποσοστό και με "Χριστιανικές ψήφους") καθώς όπως είχες χαρακτηριστικά γράψει "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Αυτό που επιχειρείς στα τελευταία ποστ έχει σαν αποτέλεσμα εσένα να σε εκθέτει και εμένα να με κάνει χαρούμενο...

Keep walking...

quote:

quote:
Κοίτα να δεις τι ξεστόμισε ο macedon τελικά...
Κυρίαρχο εθνικό στοιχείο η Ορθοδοξία....
Μωρέ μπράβο σου macedon!
Δεν το περίμενα από εσένα...

Δεν μιλάτε ελληνικά στο σπίτι σου, ε;


Πλέον έχεις και τις απομαγνητοφωνήσεις στα χέρια σου και μακάρι να ήταν θέμα των κατανόησης των Ελληνικών γιατί θα μπορούσα να σε βοηθήσω.

Είναι κάτι πιο "δομικό" που σε χαρακτηρίζει και δεν ξέρω αν μπορεί τελικά να κάνει ο οποιοσδήποτε κάτι για να σε βοηθήσει...

quote:

quote:
Αλήθεια στο "Χυτήριο" γιατί πήγατε είπαμε???

Για το λόγο που είπε ο συν. Παπάς: "Όχι γιατί θεωρήσαμε το έργο βλάσφημο", όπως ίσως εννοείς, "αλλά για (...)


Λες να μην εννόησα καλά???

Ώστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έτσι macedon???

Μη μας τα γυρίσεις σε λίγο, εντάξει???

Πάμε με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας macedon, οπότε επιστράτευσε τα καλύτερα Ελληνικά που διαθέτεις και τα πιο εντυπωσιακά ακροβατικά που έχεις στη διάθεσή σου ώστε να κάνεις το άπρο - μαύρο και να ανασκευάσεις τα ανασκεύαστα...

ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ!!!!

Πρώτο βίντεο: Κασιδιάρης

http://www.youtube.com/watch?v=R1S2aRGPTKI&feature=endscreen&NR=1

Πως προσβάλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων από ένα έργο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ macedon???

Δεύτερο βίντεο: Παναγιώταρος

http://www.youtube.com/watch?v=T7aL9It5EL0&feature=player_embedded

Ξεκάθαρα και μάλλον σε απλά Ελληνικά χαρακτηρίζει την παράσταση ΒΛΑΣΦΗΜΗ αλλά ας περιμένουμε και την έγκριση του macedon ότι δε μας διαφεύγει κάτι...

Το πιο ζόρικο κομμάτι όμως φίλτατε macedon είναι όταν χαρακτηρίζει εντελώς ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ τον Αμερικανό συγγραφέα ΚΙΝΑΙΔΟ, ΑΘΕΟ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ...

Εσένα ποιος χαρακτηρισμός σε πληγώνει περισσότερο όταν λέγεται τόσο ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ από έναν ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ???

Τρίτο βίντεο: Παππάς

http://www.youtube.com/watch?v=7Cl-37O9qec

Και εδώ σας έχω τη δεύτερη απομαγνητοφώνηση της ημέρας

«Οι Ελληνες δεν μπορεί να στέκουμε απαθείς, όταν υβρίζονται έργω ο Χριστός και η ορθόδοξη πίστη μας. Σε εποχές που ο λαός και η Ελλάδα δέχονται βάναυση επίθεση από όλες τις πλευρές είναι καθήκον των βουλευτών και της Πολιτείας να υπερασπίζονται σε νόμιμα πλαίσια τα δικαιώματά του»

α) Πως είναι δυνατόν να ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ο Χριστός και η Ορθόδοξη Πίστη από μία παράσταση που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗ

β) Στο "Ορθόδοξη Πίστη ΜΑΣ" το "ΜΑΣ" που αναφέρεται ρε macedon???

Για ψάξε λίγο τα καταστατικά και τις διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής άλλη μια φορά αν δε σου κάνει κόπο και ενημερώσέ μας...

Άντε να σ'έχει ο Χριστός καλά!!!!

quote:

Περίεργο που δεν διάβασες τις δηλώσεις του...

Για να είμαι ειλικρινής τον "συν.Παπά" τον αγνοώ εντελώς. Πάντως εσύ που τον ξέρεις και έκανε την ΑΝΤΙΘΕΤΗ δήλωση με τον γνωστό βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παππά (με δύο Π) δώσε μας το link ώστε να την απολαύσουμε ολόκληρη (και μην την κάνεις σαν του Μεταλληνού με το Δραγούμη που ακόμα την περιμένουμε ε???).

Και όταν καταφέρεις να απαντήσεις στα ανωτέρω 3 βιντεάκια έχει "Παστίτσιο" το μενού για να μας αναλύσεις και εκεί εμβριθώς τις θέσεις σου περί πανουκλας, επιδημίας, ταφόπλακας, ορκισμένου εχθρού και του...κυρίαρχου εθνικού στοιχείου (καλά κορυφαίο ρε μπαγάσα)

Τέλος για επιδόρπιο έχει την κόντρα του τύπου "εγώ είμαι πιο Χριστιανός από εσένα" μεταξύ Χρυσής Αυγής και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου!

Όρεξη να'χεις και θα φας καλά...
(και μη ξεχνάς και τα "ωμά" του...Περικλέους βεβαίως-βεβαίως)

quote:

quote:
Πόσο μάλλον όταν στα εν λόγω βιβλία μιλάς για ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ στη σχέση θρησκείας-Έθνους...

Κάνεις τεράστιο λάθος.


Αλήθεια???

Για πες, για πες...

quote:

Δεν υπάρχει καμία ταύτιση και δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Χριστιανισμός χαρακτηρίζει το νεοελληνικό έθνος, δεν ταυτίζεται μ' αυτό ούτε είναι επιθυμητό.

Είσαι σίγουρος γι'αυτό???

Για πάρε άλλη μια το "ψημένο" από Δραγούμη

«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».

Και δύο ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ ΩΜΑ από τον "Περικλέα"


«Η ίδρυσις του χριστιανικού μας κράτους είναι όχι μόνον πραγμάτωσις και κορύφωσις του Αλεξανδρινού έργου, αλλά και η βροντώδης απόδειξις δια αυτής ταύτης της νέας θρησκείας(=χριστιανισμός), δι’ ανεξαιρέτως όλων της των εκδηλώσεων, της εντελούς γνησιότητος και Έλληνος και Ελληνικού πνεύματος. Ότι όχι μόνον δεν ανεμίχθη με τίποτε, αλλά ότι επολέμησε δυνατότατα και κατά την Αλεξανδρινή και κατά την Ρωμαϊκή περίοδο όλας τας ανατολικάς ιδέας και επιδράσεις...»


και λίγες σειρές πιο κάτω


«...το κοσμοκρατικόν όνειρον, έργο με γιγάντια γρανιτικά θεμέλια, συντελείται απροσκόπτως, πνίγον εις το δρόμον του και αυτόν το Ρωμαίον, περίφημα υπηρετήσαντα και φουσκίσαντα την φυλή μας, τελειούται κατά φυσική ανάγκη και συνέπειαν εις την τελειωτική σύστασιν της χριστιανικής μας αυτοκρατορίας, δια της αρπαγής, ως προσχημάτων και ως όπλων επικρατήσεως, αφ’ ενός του Ρωμαϊκού Στέμματος, από το κεφάλι του Ρωμαίου...και αφ’ ετέρου ενός Τυχαίου, τυχαίως ευρεθέντος εις τον δρόμο μας, αλλά τυχηροτάτου και ευτυχεστάτου Θεού, του φωνάξαντος μόλις μας είδε: Τώρα θα δοξασθώ (...) »
σελ 247-248 Εκκλησις προ το Πανελλήνιο Κοινό.

Όποτε αισθανθείς βαρυστομαχιά πες μου να σου στείλω τις σόδες!!!

Σημείωση:
Τα παραπάνω σου απαντάνε και στις αιτιάσεις σου περί εκτροπής του θέματος.

Αν Δραγούμης και Γιαννόπουλος λένε αυτά για το Βυζάντιο και το Χριστιανισμό έχεις δύο επιλογές.

Είτε να τους απορρίψεις είτε να ξαναστρωθείς στο διάβασμα γιατί έχεις πιαστεί για πολλοστή φορά ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ.

quote:

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η σύφηλη μπορεί να χαρακτηρίζει ένα άτομο, χωρίς η ίδια βέβαια να είναι επιθυμητή...

Με άλλα λόγια, ο χριστιανισμός είναι όπως ένα καρκίνωμα που ναι μεν χαρακτηρίζει τον καρκινοπαθή και αποτελεί "κυρίαρχο στοιχείο" του οργανισμού του, αλλά ούτε ταυτίζεται με τον άνθρωπο ούτε είναι επιθυμητό.


Μετά από τους Δραγούμη-Γιαννόπουλο πόσο μίζερα ακούγονται αυτά που γράφεις...

quote:

Αν δεν το κατάλαβες και τώρα, δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια πρόταση προς εσένα ή θα απαιτήσεις πνευματικά δικαιώματα.

quote:

quote:
Τώρα, αν εσύ φαντασιώνεσαι για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους "ασυμβατότητες" για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα δεν με αφορά.

Μία ιδεολογία, όπως ο εθνικισμός που βασίζεται στην έννοια της φυλής δεν θα μπορούσε να είναι συμβατός με μία πανφυλετική θρησκεία που δεν διακρίνει έθνη και τους θεωρεί όλους το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Ορθοδοξία καταδίκασε τον φυλετισμό (τον ένα από τους δύο πυλώνες του εθνικισμού) στη σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το 1872.


Η Χρυσή Αυγή, ο Μιχαλολιάκος, ο Παππάς, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης κ.λ τα ξέρουν αυτά???

Τους τα έχεις πει???

Σε εκθέτουν και εκτίθενται και οι ίδιοι πάντως όσο παραμένεις αδρανής στο Κόμμα...

quote:

Κι όπως λέει ο Νίτσε:
"Τι είναι πιο θλιβερό από οποιοδήποτε ελάττωμα; Η ενεργός συμπόνοια όλων των αποτυχημένων και των αδύναμων: Ο Χριστιανισμός!"

και παρακάτω:

[blue]"Ο Χριστιανισμός πήρε το μέρος όλων των αδύναμων, των παρακατιανών, των αποτυχημένων (...) διδάσκοντας ότι οι ανώτερες αξίες του πνεύματος είναι κάτι αμαρτωλό."


Αυτές οι ρήσεις macedon σε χαρακτηρίζουν απόλυτα και εσένα και τον Εθνικισμό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου.

quote:

Αν θέλεις (και μπορείς) μου λες ένα σημείο ταύτισης του εθνικισμού με τον χριστιανισμό.

Αφού δεν τα κατάλαβες από Δραγούμη και Γιαννόπουλο τι σε κάνει να ελπίζεις ότι θα βρεθεί κάποιος να σε μεταπείσει.

Μια χαρά σε βρίσκω.

Keep walking...

quote:

quote:
Δεν τα αφήνεις και αυτά τα περί "βίαιας επιβολής του Χριστιανισμού" στην άκρη σιγά-σιγά διότι ο Αρχηγός σου μπορεί και να στεναχωρεθεί.

Αυτά λέει η ιστορία, αυτά λέει και ο Αρχηγός...


Yes, suuuure...

quote:

ΥΓ: Στο θέμα αυτό, περί της βίαιης επιβολής του χριστιανισμού σκοπεύεις να επιστρέψεις ή θα το εκτρέψεις το θέμα τελείως, συνεπεία και της αδυναμίας εκφοράς αντίθετου λόγου από μέρους σου;

Στη σελίδα 4 που με έστειλες ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΟΥ περί Gibbon και για τους Βυζαντινούς Κώδικες ακόμα περιμένω να μου δώσεις τις σελίδες όπου υπάρχει ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΟΥ όπως έχεις ισχυριστεί.
Εγώ δεν κατάφερα να τον βρω και το ίδιο και ο europaios 2 από το 2008 ...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2012, 22:08:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
Λοιπόν, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟΣ με τη Χρυσή Αυγή!

Με όλες τις θέσεις είμαι απόλυτα συμβατός με τη Χρυσή Αυγή.

quote:
Αλλά σ'αυτό που μας έφερες δεν βλέπω αυτό που ανάφερε ο Μιχαλολιάκος ότι η Ορθοδοξία είναι το κυρίαρχο εθνικό στοιχείο του Έθνους.

Το τι σημαίνει "κυρίαρχο" στο εξήγησα. Δεν θέλεις να το κατανοήσεις, δεν μ' απασχολεί.

quote:
Μα καλά που το έχετε καταχωνιασμένο βρε παιδάκι μου και μπερδευετε τον κόσμο???

Μόνον ηλίθιοι μπερδεύονται. Αν μπερδεύεσαι, ανήκεις σ'αυτούς.

quote:
Διαφώτισε με σε παρακαλώ διότι έχω μπερδευτεί...

Να που είχα δίκιο.

quote:
Μπορείς να μας παραθέσεις αν έχεις την καλοσύνη το εδάφιο εκείνο του Καταστατικού/Διακήρυξης ιδεολογικών αρχών που να φαίνεται αυτό που ισχυρίζετε ο "Αρχηγός σου"???

Αυτό το έφερες εσύ σαν επιχείρημα, όχι εγώ. Είναι δική σου ευθύνη να μας το παρουσιάσεις.

quote:
α) Και να υποθέσω πως ο Χριστιανισμός ως "επιδημία" και ως "θρησκευτική πανούκλα" μάλλον (?) συγκρούετε με το συμφέρον του Έθνους ή κάνω λάθος???

Μπορείς να υποθέσεις ό,τι θέλεις.

quote:
β) Πάλι δεν βλέπω αυτό το όμορφο (και μάλλον (?) ασύμβατο με τα παραπάνω) "Η Ορθοδοξία αποτελεί κυρίαρχο εθνικό στοιχείου του Ελληνικού Έθνους".

Δεν είναι καθόλου ασύμβατο γιατί το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

quote:
"Αυτή ήταν προσωπική άποψη του κ. Γερμενή, εμείς σύμφωνα με το καταστατικό που έχουμε και την πολιτική μας διακήρυξη λέμε ότι κυρίαρχο εθνικό στοιχείο είναι η Ορθοδοξία του Ελληνικού Έθνους ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ την ανεξιθρησκεία για δόγματα και θρησκείες τα οποία δεν θίγουν το έθνος, μέσα στα πλαίσια λοιπόν αυτά της ανεξιθρησκείας το είπε και αποτελει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ..."

Τα απλά Ελληνικά μου λένε ότι ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΠΑΝΤΑ!


Τα τουρκοκυπριακά ελληνικά σου δεν θα σου επέτρεπαν να κατανοήσεις ούτε τι γράφει στο περιτύλιγμα μιας σοκολάτας.

Αυτό που λέει ο Αρχηγός δεν είναι τίποτε διαφορετικό απ' αυτό που σου είπα εγώ. Ο όρος "κυρίαρχο" (και το αναφέρω για τους υπόλοιπους που διαβάζουν, όχι για τον αυτιστικό χριστιανό) αναφέρεται ως ποσοτική και όχι ως ποιοτική παράμετρος. Αν απευθυνόταν αποκλειστικά σε σένα ο Αρχηγός, θα σου έλεγε με άλλα λόγια:

"Οι πιο πολλοί είναι χριστιανοί και από κει και πέρα για όσους δεν ανήκουν στη θρησκεία των πολλών υπάρχει ανεξιθρησκεία, αν το θρήσκευμά τους δεν αντιτίθεται στο συμφέρον του έθνους".

Κι επειδή ούτε αυτό θα το κατανοούσες, θα τον ξαναρωτούσες προφανώς...

quote:
Ώστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έτσι macedon???

Μη μας τα γυρίσεις σε λίγο, εντάξει???


Εγώ σου είπα γιατί (ποια ήταν η αιτία δηλαδή) που βρέθηκε εκεί η Χρυσή Αυγή. Εσύ μου λες τι δήλωσαν στα κανάλια.

Επειδή εσύ ενημερώνεσαι από τα κανάλια κι εγώ από πιο ... αξιόπιστες πηγές, επέτρεψέ μου να ξέρω καλύτερα.

Φυσικά, μπορείς να με ξαναρωτήσεις άλλες 5-10 φορές το ίδιο πράγμα.

Για τα πετσοκομμένα τσιτάτα από τον Γιαννόπουλο και το Δραγούμη δυο λόγια για να τελειώνουμε:

1. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θεωρούσαν το χριστιανισμό δομικό στοιχείο του ελληνισμού αλλά ως αναγκαίο κακό. Αυτό προκύπτει από το σύνολο του έργου τους.

2. Ακόμη κι αν υποστήριζαν κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο, όπως πιστεύεις εσύ, δεν με απασχολεί. Καμία θρησκεία δεν αποτέλεσε ποτέ μείζον θέμα για οποιοδήποτε εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη.

3. Η άποψή μου είναι πως ο Χριστιανισμός είναι ορκισμένος εχθρός του ελληνισμού, όπως απέδειξε η ιστορία, και προσπάθησε επί 6,5 αιώνες να τον αφανίσει. Όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει, έγινε υποχρεωτικός και οδήγησε στο βίαιο εκχριστιανισμό των υπηκόωων της αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων. Δεν μ' απασχολεί επίσης αν οι θέσεις μου είναι σύμφωνες ή αντίθετες μ' αυτές του Δραγούμη ή του Γιαννόπουλου ή του θεού του ίδιου.

4. Η θέση της Χρυσής Αυγής στην διακήρυξη του 1993 λέει αυτό που σου ανέφερα: Όλες οι θρησκείες είναι ανεκτές εφ' όσον δεν συγκρούονται με το συμφέρον του έθνους. Σ'αρέσει, δεν σ'αρέσει, αυτό είναι.

quote:
Στη σελίδα 4 που με έστειλες ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΟΥ περί Gibbon και για τους Βυζαντινούς Κώδικες ακόμα περιμένω να μου δώσεις τις σελίδες όπου υπάρχει ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΟΥ όπως έχεις ισχυριστεί.

Διάβασε όλο το θέμα. Ο αντίλογός μου βρίσκεται εκεί. Αν δεν τον βλέπεις, είναι δικό σου πρόβλημα.

quote:
Εγώ δεν κατάφερα να τον βρω και το ίδιο και ο europaios 2 από το 2008 ...

Αυτός που έλεγε πως οι Εβραίοι το πρωί ντύνονταν με το σεντόνι τους, έβαζαν και τη μαξιλαροθήκη στο κεφάλι και πηγαίνανε στη δουλειά;

Ξέρεις να διαλέγεις συμμάχους...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2012, 22:51:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ασχολίαστα και τα 3 βίντεο, ασχολίαστος Δραγούμης Γιαννόπουλος, αναπάντητα όλα τα ερωτήματα που σου έθεσα, άφαντος ο αντίλογος της σελίδας 4 ως προς το Gibbon και ως προς τους Βυζαντινούς Κώδικες προσωπική επίθεση στον europaios 2...

Μια-μια ερώτηση ώστε να μην υπάρχουν διέξοδοι διαφυγής.

Ας αρχίσουμε από εδώ.
Γράφεις με πολύ κόπο για το σκεπτικό Μιχαλολιάκου

"Οι πιο πολλοί είναι χριστιανοί και από κει και πέρα για όσους δεν ανήκουν στη θρησκεία των πολλών υπάρχει ανεξιθρησκεία, αν το θρήσκευμά τους δεν αντιτίθεται στο συμφέρον του έθνους".

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤ'ΕΣΕ?

ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2012, 23:25:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT

Για το Δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας δεν γνωρίζω να υπήρχαν τέτοια ζητήματα ύποπτων θυσιών και γι'αυτό φίλε μου Agnostic παρατήρησες ορθώς ότι οι κώδικες ήταν πιο ελαστικοί.


Αν θυμάμαι καλά εκτός από τον Πορφύριο πρέπει να είναι και ο Παυσανίας που αναφέρει άλλη μια περίπτωση "ύποπτων" θυσιών. Θύμισέ μου αν έχεις την καλοσύνη ποιοι άλλοι αναφέρουν τέτοιες περιπτώσεις.

Γενικά πάντως η εντύπωση που μου δίνεται από τη συνολική αντιπαγανιστική νομοθεσία είναι μια ευρύτερη προσπάθεια καταστολής του παγανισμού. Δε νομίζω -τουλάχιστον κι απ' όσα έχω διαβάσει από mainstream ιστορικά βιβλία- ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ανθρωποθυσιών στο ανατολικό μέρος της αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή σε βαθμό που θα αποτελούσε πρωταρχικό αίτιο για την υιοθέτηση της αυστηρής αυτής νομοθεσίας (όσες αποτρόπαιες ιεροπραξίες επιζούσαν μοιραία θα της έπαιρνε η μπάλα με την γενικότερη εφαρμογή της νομοθεσίας).

Κατά τ' άλλα στα περισσότερα συμφωνούμε για την πρώιμη (ειρηνική) διάδοση του χριστιανισμού, την υποχώρηση της παλιάς θρησκείας και την ισορροπημένη αξιολόγηση των δεδομένων (νομικών, ιστορικών) από τους ειδικούς ιστορικούς που καταπιάνονται με την συγκεκριμένη περίοδο.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2012, 00:29:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
Ασχολίαστα και τα 3 βίντεο

Με ρώτησες γιατί πήγαμε στο "Χυτήριο" και σου απάντησα. Αν δεν σε ικανοποιεί η απάντησή μου, δικό σου πρόβλημα.

quote:
ασχολίαστος Δραγούμης Γιαννόπουλος,

Κάθε άλλο. Σου απάντησα και μάλιστα σε 2 μηνύματα. Δεν φταίω εγώ που είσαι σκράπας από Δραγούμη.

quote:
αναπάντητα όλα τα ερωτήματα που σου έθεσα,

Τα ερωτήματά σου απαντήθηκαν. Οι ανοησίες σου όχι.

quote:
προσωπική επίθεση στον europaios 2...

Προσωπική επίθεση; Πού την είδες; Απλή διαπίστωση ήταν. Αυτός είχε ισχυριστεί πως οι Εβραίοι ντύνονταν με τα σεντόνια τους όταν έβγαιναν έξω.

quote:
Γράφεις με πολύ κόπο για το σκεπτικό Μιχαλολιάκου

"Οι πιο πολλοί είναι χριστιανοί και από κει και πέρα για όσους δεν ανήκουν στη θρησκεία των πολλών υπάρχει ανεξιθρησκεία, αν το θρήσκευμά τους δεν αντιτίθεται στο συμφέρον του έθνους".


Δεν είναι "το σκεπτικό του Μιχαλολιάκου". Είναι η διακήρυξη των ιδεολογικών αρχών. Και πάλι συγνώμη, που δεν σε ρωτήσαμε όταν την φτιάχναμε...

quote:
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤ'ΕΣΕ?

ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???


Ναι, γιατί από την εμφάνισή της μέχρι σήμερα πολέμησε το έθνος μου και ό,τι αυτό εκπροσωπεί.

Και αν με ρωτήσεις στην επόμενη ερώτησή σου "τότε γιατί έχεις διαφορετική άποψη από τον Αρχηγό πάνω σ'αυτό" θα σου απαντήσω πως έχω το δικαίωμα να έχω την άποψή μου πάνω σ'αυτό το θέμα. Το θέμα της θρησκείας είναι μηδαμινής σημασίας για το εθνικιστικό κίνημα.

Επίσης, "δόγματα" ψάξε να βρεις στο κατηχητικό σου, όχι σε εθνικιστικά κινήματα.

(ΥΓ:) Αλήθεια, μια και ανακάλυψες τα βιβλία του Δραγούμη, μήπως μπορείς να μας παραθέσεις με δυο λόγια ποια είναι η "Μεγάλη Ιδέα";

macedon

Edited by - macedon on 23/11/2012 02:23:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2012, 12:47:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κατά τ' άλλα στα περισσότερα συμφωνούμε για την πρώιμη (ειρηνική) διάδοση του χριστιανισμού, την υποχώρηση της παλιάς θρησκείας και την ισορροπημένη αξιολόγηση των δεδομένων (νομικών, ιστορικών) από τους ειδικούς ιστορικούς που καταπιάνονται με την συγκεκριμένη περίοδο.Οταν ειχα διαβασει τις περιηγησεις του παυσανια,το πρωτο πραγμα που με εκανε εντυπωση,ηταν η παντελης ελειψη αναφορας σε χριστιανους -χριστιανισμο-χριστο κ.τ.λ.Παρολο που μιλαμε για 2ο αιωνα μ.χ,μεσα περιπου.Αρα για ποια εξαπλωση μιλαμε;Για παντελη απουσια μαλλον.Πως ειναι δυνατον αυτοι οι ανθρωποι που περιγραφει ο παυσανιας να μετατραπηκαν σε χριστιανοι,χωρις εξαναγκασμο;

Αν θα μπορουσαμε να παμε πισω στο χρονο,ειμαι σιγουρος οτι θα βλεπαμε πολλες οικογενειες,να συμβουλευουν τα παιδια τους,οπως σε αλλες εποχες,να μην δειχνουν τα πραγματικα τους πιστευω,για να μην εχουν προβληματα......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2012, 16:33:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic
quote:
PanosT

Για το Δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας δεν γνωρίζω να υπήρχαν τέτοια ζητήματα ύποπτων θυσιών και γι'αυτό φίλε μου Agnostic παρατήρησες ορθώς ότι οι κώδικες ήταν πιο ελαστικοί.


Αν θυμάμαι καλά εκτός από τον Πορφύριο πρέπει να είναι και ο Παυσανίας που αναφέρει άλλη μια περίπτωση "ύποπτων" θυσιών. Θύμισέ μου αν έχεις την καλοσύνη ποιοι άλλοι αναφέρουν τέτοιες περιπτώσεις.


Εδώ μπορείς να βρεις το δικό μου ποστ (προτελευταίο στη σελίδα).

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=11&TOPIC_ID=11330

Είχα βρει και ένα (πολύ) παλαιότερο θέμα εδώ στο esoterica (με τις ίδιες πάνω κάτω πηγές που αναφέρω και εγώ) αλλά αυτή τη στιγμή μ'ένα γρήγορο search δεν μπορώ να το βρω.

quote:

Γενικά πάντως η εντύπωση που μου δίνεται από τη συνολική αντιπαγανιστική νομοθεσία είναι μια ευρύτερη προσπάθεια καταστολής του παγανισμού. Δε νομίζω -τουλάχιστον κι απ' όσα έχω διαβάσει από mainstream ιστορικά βιβλία- ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ανθρωποθυσιών στο ανατολικό μέρος της αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή σε βαθμό που θα αποτελούσε πρωταρχικό αίτιο για την υιοθέτηση της αυστηρής αυτής νομοθεσίας (όσες αποτρόπαιες ιεροπραξίες επιζούσαν μοιραία θα της έπαιρνε η μπάλα με την γενικότερη εφαρμογή της νομοθεσίας).

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο παγανισμός ήταν ταυτόσημος με τις ανθρωποθυσίες αλλά στους Ανατολικούς λαούς υπήρχε θέμα με αιμοσταγείς θεότητες όπως ο Βάαλ, ο Μολώχ, η Κάλι κλπ.

Όπως σου είπα και στο προηγούμενο ποστ μου Agnostic θα πρέπει να ψάξουμε ακόμα και τον όρο παγανισμός με ποια έννοια χρησιμοποιήθηκε.

Για παράδειγμα κατά την μετέπειτα εμφάνιση του Μουσουλμανικού/Ισλαμιστικού στοιχείου (όπου δεν υπήρχαν ανθρωποθυσίες) υπήρξαν άλλοι κώδικες για να το διώκουν?

Από τα Ιστορικά βιβλία που έτυχε να μελετήσω θεωρώ ότι οι "αγνοί παγανιστές" (Ρωμαίοι και Έλληνες) ούτε διώχθηκαν ούτε και θα μπορούσαν να διωχθούν.

Το ότι δεν διώχθηκαν φαίνεται από τη μαρτυρία του Σύμμαχου, από την ελαστικότητα των νόμων στο Δυτικό κομμάτι, από τη συνεχή έκδοση και νέων Κωδίκων για το ίδιο θέμα το οποίο έπρεπε ήδη να είχε λυθεί από τους προηγούμενους και από την ύπαρξη ναών στο Ανατολικό κομμάτι για αιώνες μετά τους εν λόγω κώδικες και κάποιοι από αυτούς διεσώθηκαν μέχρι και τις μέρες μας (εδώ συνυπολογίστε και όλες τις καταγεγραμμένες καταστροφές ναών και μνημείων από Αλάριχο και άλλους βαρβάρους).

Το ότι δεν θα μπορούσαν να διωχθούν είναι ζήτημα απλής λογικής. Δεν μπορείς με ένα έδικτο ή με μια νομοθεσία να αλλάξεις τη μέχρι χθες Πίστη στη συντριπτική πλειοψηφία των υπηκόων σου με το έτσι θέλω επειδή είδες ένα όραμα και κατάφερες περιφανείς νίκες.

Όσο έντονα και να τα βίωσε αυτά τα γεγονότα ο Κωσταντίνος δεν υπάρχει περίπτωση να θεώρησε ότι μέσα σε χρόνο dt μπορούσε/έπρεπε/ήταν δυνατόν να αλλάξει την Πίστη των λαών.

Γνώμη μου είναι πως η (οποιαδήποτε) Πίστη όπως και οποιοδήποτε Βασίλειο/Αυτοκρατορία πέφτει ΠΑΝΤΑ εκ των έσω και μόνο όταν ωριμάσουν κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες κάθε φορά.

Κάπου είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι την πηγή ότι για την εν λόγω περίοδο (πρώτος αιώνας μ.Χ) υπήρχε ένα ζήτημα έντονης διαμάχης στις τάξεις των Παγανιστών αν η θεά Άρτεμις (αν δεν κάνω λάθος) είχε τα στήθη της έξω ή μέσα από τα ρούχα και ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των μαστών της κάθως υπήρχε σύγχυση με το εξ'Ανατολών "αντιδάνειο" με τη θεά Κάλι (πάλι αν δεν κάνω λάθος).

Τέτοια "αντιδάνεια" υπήρχαν και από το Ρωμαικό Δωδεκάθεο που "αλλοίωσε" το πρωτογενές Αρχαιοελληνικό. Δεν επεκτείνομαι όμως άλλο σε λεπτομέρειες καθώς δεν τα έχω πρόσφατα αλλά σίγουρα (και εφόσον κάποιος τα αγνοεί) μπορεί να κάνει σε πρώτη φάση ένα search στο net για να βρει κάποιες πηγές.

Αν κάποιο μέλος γνωρίζει σε τι αναφέρομαι μπορεί να ποστάρει ώστε να μάθουμε περισσότερα.

Να επανέρθουμε όμως.

Το Βυζάντιο σίγουρα δεν ήταν μια ανεξίθρησκη Αυτοκρατορία αλλά φαντάσου ότι κάποια στιγμή είχε να τα βάλει και με το επιθετικό Μουσουλμανικό στοιχείο (αλλά και με τους Ρωμαιοκαθολικούς από την άλλη πλευρά) οπότε οι εν λόγω κώδικες λειτουργούσαν συσπειρωτικά και ως στοιχείο διαφοροποίησης από τους γύρω λαούς (κατακτηθέντες ή απλά συνορεύοντες).

Οι Κώδικες λοιπόν έδωσαν το στίγμα της Νέας Αυτοκρατορίας που αναγνώρισε τη Νέα Θρησκεία και όχι μέτρο καταναγκαστικής επιβολής της έναντι της Παλαιάς.

Ο Κωνσταντίνος (άλλα και οι διάδοχοι) θα διοικούσαν πιο αποτελεσματικά και θα κοιμόνταν πιο ήσυχοι τα βράδυα στηριζόμενοι σε ευτυχισμένους παγανιστές υπηκόους παρά σε βιαίως εκχριστιανισθέντες. Αυτό λέει η κοινή λογική και αυτό πιστεύω και εγώ.

Αν μου εξηγήσει κάποιος ποιο το όφελος (πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, ηθικό, οικονομικό, ψυχολογικό κτλ) για έναν πολιτικοστρατιωτικό ηγέτη να αλλάξει τη θρησκεία του λαού του και μάλιστα με πρωτόγνωρη βία, σε σύγκριση με τη δεδομένη ζημία που θα υφίστατο, τότε θα μπω σε δεύτερες σκέψεις.

Μέχρι τότε και ο Gibbon και ο Renan και Robin Lane Fox και η Αρβελέρ και ο Παπαρρηγόπουλος και ο Δραγούμης και ο Γιαννόπουλος κ.α με καλύπτουν απόλυτα διότι στα μάτια μου αλληλοσυμπληρώνουν τέλεια το ιστορικό παζλ των εν λόγω αιώνων.

quote:

Κατά τ' άλλα στα περισσότερα συμφωνούμε για την πρώιμη (ειρηνική) διάδοση του χριστιανισμού, την υποχώρηση της παλιάς θρησκείας και την ισορροπημένη αξιολόγηση των δεδομένων (νομικών, ιστορικών) από τους ειδικούς ιστορικούς που καταπιάνονται με την συγκεκριμένη περίοδο.

Οκ!

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 23/11/2012 16:43:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2012, 21:35:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

quote:
Ασχολίαστα και τα 3 βίντεο

Με ρώτησες γιατί πήγαμε στο "Χυτήριο" και σου απάντησα. Αν δεν σε ικανοποιεί η απάντησή μου, δικό σου πρόβλημα.


Όχι macedon.
H σωστή σειρά είναι η εξής.

α) Σε ρώτησα γιατί πήγατε στο "Χυτήριο"

β)έδωσες ένα απόσπασμα κάποιου συν. Παπά χωρίς να μας δώσεις το link όλου του κειμένου (αν και στο έχω ζητήσει)

γ) παράθεσα 3 βίντεο με βουλευτές της Χ.Α που αντιφάσκουν με την πρόταση του συν. Παπά και εσύ

δ)........... (συμπληρώστε το κενό)


Εκτός από το Χυτήριο σ'έχω ήδη ρωτήσει γιατί η Χρυσή Αυγή

α) κυνήγησε με λύσσα τον "Παστίτσιο"

β) έκανε "κόντρες" για το ποιος είναι πιο Χριστιανός με τον (άκουσον, άκουσον) Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Γι'αυτές τις περιπτώσεις έχει γράψει κάτι ο συν. Παπάς ή όχι???

Το link του συν. Παπά για το Χυτήριο μη ξεχάσεις ώστε να δούμε τι αναφέρει σ'όλοκληρο το κείμενό του ο άνθρωπος.


quote:

quote:
ασχολίαστος Δραγούμης Γιαννόπουλος,

Κάθε άλλο. Σου απάντησα και μάλιστα σε 2 μηνύματα. Δεν φταίω εγώ που είσαι σκράπας από Δραγούμη.


Τα σχόλια που θυμάμαι είναι το γενικόλογο και αόριστο ότι εγώ δεν κατανοώ το Δραγούμη.

Δε θυμάμαι να προσπάθησες να εξηγήσεις τι εννοεί ο Δραγούμης.

Για τον Περικλή Γιαννόπουλο (αδελφικός φίλος του Δραγούμη όπως πολύ σωστά μας είχες ενημερώσει) θα είμαι διακριτικός, σεβόμενος την απόλυτα δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει...

quote:

quote:
αναπάντητα όλα τα ερωτήματα που σου έθεσα,

Τα ερωτήματά σου απαντήθηκαν. Οι ανοησίες σου όχι.


Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Δείξε μας τις απαντήσεις που ισχυρίζεσαι ότι έδωσες και φέρε με σε δύσκολη θέση.

Αν είσαι φτιαγμένος και για τα πιο δύσκολα φέρε και αυτές που θεώρησες εσύ ως ανοησίες και δεν τις απάντησες.

Για ότι ξεχάσεις εδώ είμαι εγώ.

quote:

quote:
προσωπική επίθεση στον europaios 2...

Προσωπική επίθεση; Πού την είδες; Απλή διαπίστωση ήταν. Αυτός είχε ισχυριστεί πως οι Εβραίοι ντύνονταν με τα σεντόνια τους όταν έβγαιναν έξω.


Βάφτισέ την όπως θες, απλά όταν παραθέτεις μια τέτοια "διαπίστωση" ως απάντηση στην ερώτηση σε ποια σελίδα υπάρχει ο αντίλογός σου στους Βυζαντινούς κώδικες που σου έφερε ο europaios 2 από το 2008 και εγώ από τις 7/5/2012 τότε υπάρχει θέμα, δεν νομίζεις???

quote:

quote:
Γράφεις με πολύ κόπο για το σκεπτικό Μιχαλολιάκου

"Οι πιο πολλοί είναι χριστιανοί και από κει και πέρα για όσους δεν ανήκουν στη θρησκεία των πολλών υπάρχει ανεξιθρησκεία, αν το θρήσκευμά τους δεν αντιτίθεται στο συμφέρον του έθνους".


Δεν είναι "το σκεπτικό του Μιχαλολιάκου". Είναι η διακήρυξη των ιδεολογικών αρχών. Και πάλι συγνώμη, που δεν σε ρωτήσαμε όταν την φτιάχναμε...


Εγώ ζήτησα απλά να μας παραθέσεις την εν λόγω παράγραφο από το καταστατικό/διακήρυξη όπως ακριβώς την ισχυρίζεται ο "Αρχηγός σου" .

Που είναι το δύσκολο και το αποφεύγεις???

quote:

quote:
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤ'ΕΣΕ?

ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???


Ναι, γιατί από την εμφάνισή της μέχρι σήμερα πολέμησε το έθνος μου και ό,τι αυτό εκπροσωπεί.


Nice.

quote:
macedon
Και αν με ρωτήσεις στην επόμενη ερώτησή σου "τότε γιατί έχεις διαφορετική άποψη από τον Αρχηγό πάνω σ'αυτό" θα σου απαντήσω πως έχω το δικαίωμα να έχω την άποψή μου πάνω σ'αυτό το θέμα.

Ώπα macedon!

Εσύ λίγα μόλις ποστς πιο πάνω και στην ίδια σελίδα γράφεις με υπερηφάνεια αυτό:

quote:
macedon
Με τον Αρχηγό και τις ιδεολογικές αρχές του Κινήματος δεν διαφωνούμε σε κανένα απολύτως σημείο, διαφορετικά δεν θα βρισκόμουν στο χώρο του από το 1982. Φυσικά δεν έχει καμία σημασία τι καταλαβαίνεις εσύ και τι όχι.

Τελικά ποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι το θέμα μας έτσι macedon???

Γιατί δε μας τo λες αυτό από την πρώτη στιγμή αλλά μόνο αφού χρησιμοποιήσεις όποιον πιθανό και απίθανο λογικό ακροβατισμό μπορέσεις μέχρι να στους καταρρίψω όλους.

Επί της ουσίας πάντως, ναι macedon αυτό θα σε ρώταγα, απλά μια διόρθωση.

Η διαφορετική άποψη δεν είναι μόνο με τον "Αρχηγό σου" αλλά και με τους βουλευτές και με την επίσημη θέση της Χ.Α.

Πάμε παρακάτω και θα δεις.

quote:

Το θέμα της θρησκείας είναι μηδαμινής σημασίας για το εθνικιστικό κίνημα.

Είσαι σίγουρος?

Ο Τατσόπουλος, οι συντελεστές της παράστασης "Corpus Christi" στο Χυτήριο, ο "Παστίτσιος", ο ...Ιερώνυμος, οι "υπερήφανοι" βουλευτές μας που επέλεξαν την αθεία και τη μασσονία κ.α συμφωνούν με αυτή σου την πρόταση τουλάχιστον για το εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής???

Πάμε παρακάτω

Από το επίσημο site της Χρυσής Αυγής διαβάζουμε στις θέσεις του κινήματος

http://www.xryshaygh.com/index.php/kinima/thesis

Ρε συ macedon αυτοί με τη λύσσα που τους έχει πιάσει υπέρ της Ορθοδοξίας προβλέπω να σας φέρνουν θεολόγους στο σχολείο για την αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών, απαραίτητη παρουσία και κλαρίνο όλοι στην πρωινή προσευχή και εισαγωγή του μαθήματος των Θρησκευτικών στις Πανελλήνιες εξετάσεις...

Αν εσένα βέβαι δε σ'ενοχλεί εμένα δε μου πέφτει λόγος.

Για πάμε και παρακάτω.

Από την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου διαβάζουμε αυτό

http://www.xryshaygh.com/index.php/gengramateas/view/enantia-sthn-logikh-twn-arithmwn-h-dunamh-ths-thelhshs-twn-pistwn#.UK-86obhfHQ

Βλέπεις?
Πρώτα η Πίστη στο Θεό εξηγώντας μάλιστα και το γιατί και ύστερα στην Πατρίδα και τα Εθνικά ιδανικά

Και ο τίτλος από ένα άλλο άρθρο του Μιχαλολιάκου δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 17 Ιουνίου του 2012

http://www.xryshaygh.com/index.php/gengramateas/view/17-iouniou-2012-chrush-augh-gia-pisth-patrida-eleutheria#.UK_AgYbherU

Και πάλι πρώτα η Πίστη, ύστερα η Πατρίδα και κατόπιν η Ελευθερία.

Και κάτι "πικάντικο" από τα Ιδεολογικά κείμενα.

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnas-kosmopoliths-atheos-h-anarchikos-den-logietai#.UK--robhfHQ

Το παράξενο βέβαια δεν είναι στο Χριστιανόπληκτο Παπαδιαμάντη που λέει αυτά που λέει αλλά στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής που φαίνεται για πολλοστή φορά να απαξιώνει τον Αθεισμό και τους Άθεους.

Υπάρχουν και άλλα διαμάντια από τα Ιδεολογικά κείμενα με αποσπάσματα από Γιαννόπουλο να αναπολεί τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και να γελοιοποιεί την τότε Ελλάδα αλλά δεν έχει νόημα να στα ποστάρω τώρα.

Αλήθεια, τι έχεις να πεις για όλα αυτά???

quote:

Επίσης, "δόγματα" ψάξε να βρεις στο κατηχητικό σου, όχι σε εθνικιστικά κινήματα.

Μπαα....

Κοίτα πόσο κοντά σου είναι τα ΔΟΓΜΑΤΑ (και αν θες απόρριψε τα)

Εδώ
http://www.xryshaygh.com/index.php/kinima

και εδώ
http://www.xryshaygh.com/index.php/kinima/thesis

Το ότι εσύ τα αποδέχεσαι ευχαρίστως (έστω και εκτός αυτό της θρησκείας) δε σημαίνει ότι δεν είναι ΔΟΓΜΑΤΑ απαράβατα για το Κίνημα.

Αλλά και αυτό της θρησκείας θα δεις ότι όσο πλησιάζουμε στις επόμενες εκλογές θα είναι τόσο έντονο ώστε είτε από μόνος σου είτε από εσωτερική εκκαθάριση των αντιφρονούντων (και πόσο μάλλον των άθεων που τους έχουν ήδη στην μπούκα) θα βρεθείς εκτός Χρυσής Αυγής...

quote:

(ΥΓ:) Αλήθεια, μια και ανακάλυψες τα βιβλία του Δραγούμη, μήπως μπορείς να μας παραθέσεις με δυο λόγια ποια είναι η "Μεγάλη Ιδέα";

Όπως σου υποσχέθηκα θα πάρεις σκαναρισμένα τα εν λόγω χωρία για να μη χαθούμε στις προσωπικές απόψεις του καθενός.

Πρώτα τα κείμενα και ύστερα ο σχολιασμός. Απλά σ'ένα γρήγορο ψάξιμο στη βιβλιοθήκη μου δεν τα βρήκα. Με την πρώτη ευκαιρία θα ψάξω καλύτερα και αν δεν τα βρω θα πάω να τα αγοράσω καινούρια. Απλά τα παλιά θα με βολεύαν γιατί έχω κρατήσει σημειώσεις επάνω τους αλλά τι να κάνουμε.

Επί της ουσίας πάντως συμφωνώ μ'αυτό που γράφει η wiki σ'αυτό το θέμα.

Δηλαδή:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8A%CF%89%CE%BD_%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B7%CF%82

Η πρώτη εκδοχή της Μεγάλης Ιδέας φαίνεται στο έργο του "Όσοι Ζωντανοί" ενώ η δεύτερη στο έργο του "Ελληνικός Πολιτισμός"

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 23/11/2012 21:47:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kondoras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
272 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2012, 23:20:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Απλά σ'ένα γρήγορο ψάξιμο στη βιβλιοθήκη μου δεν τα βρήκα. Με την πρώτη ευκαιρία θα ψάξω καλύτερα και αν δεν τα βρω θα πάω να τα αγοράσω καινούρια. Απλά τα παλιά θα με βολεύαν γιατί έχω κρατήσει σημειώσεις επάνω τους αλλά τι να κάνουμε.

«Όσοι ζωντανοί» εδώ.
Εξαιρετικό βιβλίο που θα έπρεπε να το διαβάσει κάθε Έλληνας. Και κυρίως αυτοί της Χ.Α. (ο macedon εξαιρείται) που έχουν μπλέξει τα μπούτια τους...

______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2012, 11:25:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

Πολύ ωραία όλα αυτά περί Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκου, εκλογών, κτλ. που είναι απόλυτα σχετικά με την βίαιη επιβολή του χριστιανισμού στους Έλληνες, με έναν τρόπο που μόνον εσύ καταλαβαίνεις...

Και, βέβαια, δεν έχω κατανοήσει ακόμη τι ακριβώς θέλεις να πεις...

Καμία ελπίδα να επιστρέψεις στο θέμα ή θα μας συνεχίσεις τώρα με το π.χ. οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής;

macedon

Edited by - macedon on 24/11/2012 11:48:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/11/2012, 12:09:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Οταν ειχα διαβασει τις περιηγησεις του παυσανια,το πρωτο πραγμα που με εκανε εντυπωση,ηταν η παντελης ελειψη αναφορας σε χριστιανους -χριστιανισμο-χριστο κ.τ.λ.Παρολο που μιλαμε για 2ο αιωνα μ.χ,μεσα περιπου.Αρα για ποια εξαπλωση μιλαμε;Για παντελη απουσια μαλλον.Πως ειναι δυνατον αυτοι οι ανθρωποι που περιγραφει ο παυσανιας να μετατραπηκαν σε χριστιανοι,χωρις εξαναγκασμο;


ο Χριστιανισμός επεβλήθηκε με το επιχείρημα: «Πίστευσον ή σε σφάζω»

Κύριε Διευθυντά,
Σας γράφω εις απάντησιν της επιστολής της Κας Μαστρογιάννη που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ στις 14-10-2006
Εξαίρετο το λογίδριό της για τον Χριστό που «έρχεται και κηρύσσει έναν κόσμο ενωμένο, αγαπημένο, χωρίς προκαταλήψεις», αλλά ικανό να συγκινήσει μόνο το ακροατήριο του κατηχητικού, αφού του λέει αυτό που θέλει να ακούσει.
Ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στις διδαχές του ευαγγελίου γιατί ο Ιησούς δίδαξε ακριβώς το αντίθετο:
«Πλήν τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντας βασιλεύσαι επ΄ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκ. Ιθ΄27)
Οι Χριστιανοί έχουν όμως διδαχθεί να μας παρουσιάζουν το μαύρο, άσπρο. Είναι γεγονός πως ο Χριστιανισμός δεν κατήργησε καμμία κοινωνική διάκριση – απλώς κοιτάξτε γύρω σας.
Είναι γεγονός πως η ρατσιστική διάκριση του Χριστιανισμού εναντίον «Αιρετικών», «Σχισματικών» και «Ειδωλολατρών» δεν άφησε κανένα ζωντανό.
Είναι γεγονός η ρατσιστική διάκριση του Χριστιανισμού εναντίον των «δούλων του Χριστού» που αποτελούν την κατώτερη κάστα στην Χριστιανική μας δημοκρατία. (Χριστιανική δημοκρατία, δύο αλληλοαναιρούμενοι όροι). Οι «δούλοι του Χριστού» καλούνται να ασπαστούν σαν ο ηττημένος λαός του Ρωμαίου δυνάστη το χέρι των ιεραρχών που φέρουν «ταπεινούς» τίτλους όπως «Πανοσιολογιώτατος», «Θεοφιλέστατος», «Μακαριότατος» ή «Παναγιώτατος». (ο Θεός «Άγιος», ο πατριάρχης «Παναγιώτατος»).
Είναι γεγονός η ρατσιστική διάκριση του Χριστιανισμού εναντίον των γυναικών γιατί αφ΄ ενός υπάρχουν πάμπολα αποσπάσματα στα «ιερά» Χριστιανικά κείμενα πού καθυβρίζουν την γυναίκα (γι αυτά σε άλλη επιστολή μου) και αφ΄ ετέρου της αποστερούν το ιερατικό αξίωμα.
Κύριε Διευθυντά, το υποτιθέμενο μένος που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια κατά του Χριστιανισμού είναι απολύτως κατανοητό. Ο Ρωμιός Έλληνας για πρώτη φορά έρχεται σε επαφή με τα δώρα της Αναγέννησης. Για πρώτη φορά διαβάζει τα απαγορευμένα έργα των προγόνων του. Διαβάζει τον «Αληθή Λόγο» του Κέλσου, το «Κατά Χριστιανών» του Πορφύριου το «Υπέρ των Ελληνικών ναών» του Λιβάνιου, το «Κατά Γαλιλαίων» του Ιουλιανού και τα άλλα έργα και εστεμμένου φιλοσόφου που τόσο καθύβρισαν οι «οπαδοί της θρησκείας της αγάπης».
Σήμερα οι Έλληνες μαθαίνουν πως ο Χριστιανισμός επεβλήθηκε με το επιχείρημα: «Πίστευσον ή σε σφάζω» και όσο νάναι τα παίρνει στο κρανίο.
Μετά τιμής
Βλαχόπουλος Σωτήριος
Μηχανικός

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κostakourtas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
245 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/11/2012, 16:48:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δεν λεει τι μηχανικος...ηλεκτρολογος πολιτικος αεροσκαφων αυτοκινητων???

Ποιός ήρθε?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2012, 00:58:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας αλλάξουμε λίγο τοπίο και ας πάμε -μιας και το θέμα εξετάζει την βίαιη επικράτηση του χριστιανισμού- σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιβολής του με άφθονη βία και αίμα, αρκετά μακριά από τα μέρη μας.

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΞΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟ

(Καρλομάγνος: ο σφαγέας και "απόστολος των Σαξόνων")

Ο αποκεφαλισμός 4500 Σαξόνων στο Βέρντεν το 782 επειδή αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα παγανιστικά τους έθιμα θεωρείται μια από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις του Καρλομάγνου και από τις πιο γνωστές περιπτώσεις βίας κατά τη διάδοση του χριστιανισμού στην ιστορία. Ας δούμε όμως τα πράγματα αναλυτικότερα.

Ο εκχριστιανισμός της Σαξονίας ήταν άμεση συνέπεια των μακροχρόνιων εκστρατειών του Καρλομάγνου στην περιοχή και ξεκίνησαν από το 772. Η διάδοση του χριστιανισμού στις περιοχές της Σαξονίας που κατακτούσαν τα φραγκικά στρατεύματα γινόταν αρχικά με ιεραπόστολους που συνοδεύονταν από βαριά οπλισμένους άνδρες. Από τους πιο φανατικούς ιεραπόστολους ήταν ο αββάς Στούρμις ο οποίος κήρυττε των αγώνα κατά των παγανιστών αξιώνοντας να καταστρέψουν τους ειδωλολατρικούς ναούς, να κόψουν τα ιερά άλση και να χτίσουν εκκλησίες. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η κατάκτηση του συνοριακού οχυρού Έρεσμπουργκ που για ένα μεγάλο διάστημα αποτέλεσε σημείο εκκίνησης των πολεμικών επιχειρήσεων του Καρλομάγνου στη Σαξονία. Εκεί κοντά κατέστρεψε το εθνικό σαξονικό ιερό ονόματι Ίρμινσουλ το οποίο ήταν ένας μεγάλος κορμός δέντρου μέσα σ’ ένα ιερό άλσος που λάτρευαν οι Σάξονες σαν την «κολώνα που στήριζε το σύμπαν». Επίσης πυρπολήθηκε το ιερό άλσος και στη θέση του δέντρου/κολώνας ανεγέρθηκε εκκλησία.

(Η καταστροφή του σαξονικού παγανιστικού ιερού Ίρμινσουλ από τον Καρλομάγνο)


Ο πανίσχυρος βασιλιάς των Φράγκων και ιδρυτής της Καρολίγγειας Δυναστείας στα πλαίσια των αγώνων του για να υποτάξει τους παγανιστές Σάξονες εξέδωσε επίσης μια σειρά από δρακόντεια μέτρα αντιπαγανιστικού κυρίως περιεχομένου. Το 782 εξέδωσε τα «Διατάγματα για τα μέρη της Σαξονίας» (Capitulatio de partibus Saxoniae) και το 797 το πιο ήπιο «Σαξονικό Διάταγμα» (Capitulare Saxonum). Η ισχυρή αντίσταση του σαξονικού λαού στον εκχριστιανισμό και ταυτόχρονα η επιμονή στα παγανιστικά του έθιμα ωθούσαν τον Καρλομάγνο στα αυστηρότατα αυτά μέτρα.
Από τους 14 κανονισμούς του Capitulatio (που είναι και το πιο αυστηρό) στους οποίους είχε επιβάλλει τη θανατική ποινή, οι 10 αφορούν μόνο παραπτώματα κατά του χριστιανισμού. Έχοντας λάβει και τη συμβουλή του Πάπα η αντιπαγανιστική νομοθεσία του Καρλομάγνου προσανατολιζόταν στην εξαφάνιση της ειδωλολατρίας ξεκινώντας από υποχρεωτικές βαφτίσεις και πλήρη αφανισμό των παγανιστικών ιεροπραξιών. Παράλληλα προστατεύονται οι εκκλησίες και ο χριστιανισμός. Μεταξύ άλλων και χρησιμοποιώντας την στερεότυπη φράση «morte moriatur» (ας πεθάνει με θάνατο) ορίζονται τα ακόλουθα:

- Αν κάποιος μπει βίαια σε μια Εκκλησία και αρπάξει κάτι από αυτήν ή κλέψει ή την πυρπολήσει, τότε ας πεθάνει με θάνατο.

- Αν κάποιος δεν τηρήσει την ιερή σαρανταήμερη νηστεία από περιφρόνηση στο χριστιανισμό και φάει κρέας, τότε ας πεθάνει με θάνατο.

- Αν κάποιος, κατά παγανιστικό έθιμο, αφήσει να φάει η φωτιά το σώμα ενός νεκρού ανθρώπου και κάψει τα οστά του μέχρι να γίνουν στάχτη, τότε ας πεθάνει με θάνατο.

- Αν κάποιος μελλοντικά κρυφτεί αβάφτιστος μέσα στον λαό των Σαξόνων και παραμελήσει να έρθει για βάφτισμα, επειδή θέλει να παραμείνει ειδωλολάτρης, τότε ας πεθάνει με θάνατο.

- Αν κάποιος από κοινού με τους παγανιστές σχεδιάζει κάτι κατά των χριστιανών και ζητάει μαζί με αυτούς να παραμείνει σε εχθρότητα με τους χριστιανούς ας πεθάνει με θάνατο. Και αν κάποιος δώσει την συγκατάθεσή του για αυτό το ίδιο έγκλημα εναντίον του βασιλιά και του χριστιανικού λαού, τότε ας πεθάνει με θάνατο.

Ακόμα και η παραβίαση της εντολής για νηστεία επέσυρε τη θανατική ποινή!
Επίσης διατάχθηκε: βάφτισμα στον πρώτο χρόνο της ζωής, επίσκεψη στην Εκκλησία όλες τις Κυριακές και αργίες, κατάθεση όρκου στις εκκλησίες και κυρίως η τήρηση των εκκλησιαστικών νόμων για το γάμο. Όπως γράφει ο τότε εκκλησιαστικός συγγραφέας Αλκουίνος «αξίωναν αυστηρές τιμωρίες για ελαφρότερα παραπτώματα».

Επειδή οι Σάξονες αντιστέκονταν σθεναρά στον χριστιανισμό έπρεπε να επιβληθεί η διατήρηση της Εκκλησίας δια της βίας. Όλοι (ευγενείς, ελεύθεροι, ημιελεύθεροι) έπρεπε να δώσουν τη δεκάτη από το εισόδημα των κτημάτων τους και από όλα τα εισοδήματα στην Εκκλησία. Πέρα απ’ αυτό κάθε εκκλησία έπρεπε να κρατήσει δύο ζευγάρια γης, δηλαδή δύο κτήματα, όπως και από κάθε 125 κατοίκους έναν δούλο και μια υπηρέτρια, γεγονότα με τα οποία εκμεταλλευόταν τη μάζα των Σαξόνων πολύ περισσότερο από οποτεδήποτε πριν.

Από το 803 χρονολογείται ο πιο ήπιος «Lex Saxonum», μια σειρά νόμων που προσπαθούσαν να συμφιλιώσουν τα παλιά σαξονικά έθιμα με τους νόμους της Φραγκικής αυτοκρατορίας, εξαλείφοντας όμως οτιδήποτε ήταν αντίθετο προς το πνεύμα του χριστιανισμού. Ταυτόχρονα διασφάλιζε τις κτήσεις των εκκλησιών.

Για την αντιπαγανιστική δράση του Καρλομάγνου ενάντια στους Σάξονες, ενδεικτική είναι η μαρτυρία του συγγραφέα και αυλικού του Εϊνάρδου: Ο αγώνας που διαρκούσε για πολλά χρόνια τελείωσε με τον όρο ότι οι Σάξονες θα απαρνηθούν τη «λατρεία των δαιμόνων» (daemonum cultu), ότι θα λάβουν τη χριστιανική πίστη και τα ιερά μυστήρια και ότι θα ενώνονταν με τους Φράγκους σε έναν λαό.(Vita Karoli Magni, 7)

Στο διάστημα μεταξύ των νικηφόρων εκστρατειών του Καρλομάγνου στη Σαξονία, οι Σάξονες οργάνωναν επαναστάσεις και στη διάρκειά τους κατέστρεφαν τις εκκλησίες που είχαν χτίσει οι Φράγκοι κατακτητές διώχνοντας τους ιεραπόστολους. Κάθε φορά όμως τα φραγκικά στρατεύματα επανέρχονταν και κατέπνιγαν όλες τις εξεγέρσεις επαναφέροντας την «τάξη» και ξανακάνοντας πρόσφορο και ασφαλές το έδαφος για την πρόοδο του χριστιανισμού. Ουσιαστικά από το 785 η σαξονική αντίσταση κάμφθηκε σημαντικά. Γύρω στα Χριστούγεννα του ίδιου έτους ο αρχηγός των Σαξόνων Βιδουκίνδος έφτασε μετά από διαπραγματεύσεις στο ανάκτορο του Καρλομάγνου στο Αττινιύ της Γαλλίας, δήλωσε υποταγή στο βασιλιά των Φράγκων και βαφτίστηκε χριστιανός με τον ίδιο τον Καρλομάγνο νονό. Μαζί μ’ αυτόν βαφτίστηκαν και οι σύμμαχοί του. Ο Βιδουκίνδος έλαβε πολύτιμα δώρα και εξαφανίστηκε από την ιστορία.

(Η υποταγή του Σάξονα ηγέτη Βιδουκίνδου στον Καρλομάγνο)

Κάποιες εξεγέρσεις ακολούθησαν και μετά την υποταγή του Σάξονα ηγέτη αλλά καμία δεν μπόρεσε να αλλάξει δραματικά την κατάσταση. Το 804 θεωρείται η χρονολογία οριστικής υποταγής των Σαξόνων στην αυτοκρατορία του Καρλομάγνου και συνεπώς και του εκχριστιανισμού τους.

ΠΗΓΕΣ:
Karlheinz Dechner: Η Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού, τ.6, σελ.274-304, εκδ. Κάκτος
http://en.wikipedia.org/wiki/Charlemagne#Saxon_Wars
http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_Verden
http://www.uah.edu/society/events/1999/spring/convivium/delectatio2.html
http://www.fordham.edu/halsall/basis/einhard.asp#Saxon%20War
http://en.wikipedia.org/wiki/Lex_Saxonum
Selections From The Laws Of Charles The Great
http://en.wikipedia.org/wiki/Irminsul

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2012, 12:04:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ποιός ήρθε?

Δραγούμη


«Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η συνέχεια της Ιστορίας του γένους».


Και η θρησκεία μας:

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2012, 13:38:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Eumenis

Και η θρησκεία μας μου:


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2012, 13:51:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Eumenis

Και η θρησκεία μας μου:
η συνέχεια της Ιστορίας του γένους μας μου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2012, 14:12:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α, είσαι απο κάποιο ξένο γένος;

Συγνώμη παρανόηση τότεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2012, 14:13:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για πες επι ευκαιρίας ρε Ευμενής, τι ειναι αυτό που καθιστά τον πολυθεϊσμό θρησκεία;
Ας πούμε, έχει ιερατείο;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.34375
Maintained by Digital Alchemy