ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2"
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 43
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2016, 21:10:18  Εμφάνιση Προφίλ
Βασίλειε, βλέπεις γιατί σου γράφω ότι είσαι διασκεδαστής εδώ μέσa, εδικά με τον τρόπο που επιλέγεις, να γελάνε όλοι, εκτός από εσένα;
Παρόλα αυτά, είναι πολύ απλό το προβλήμά σου, θα σου συστήσω κάτι που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι κάνεις, αν έχεις διάθεση φυσικά.

Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο

Και μια άσκηση για το σπίτι:

Γιατί:

1) Η πρόταση "η κοσμογονική πρόταση που ισχυρίζεται η «επιστήμη», για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, δια της χωρίς αρχή και τέλος απρόσωπης και αυτόματης ενέργειας δημιουργήθηκε η ζωή καθώς και τα πάντα", είναι:

α) ψευδής, δηλαδή δεν ισχυρίζεται η επιστήμη αυτό που αναφέρεις, και

β) δεν είναι η αντίθετη πρόταση της "η κοσμογονική πρόταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας που εξαγγέλλει, βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός, δημιούργησε τη ζωή καθώς και τα πάντα"

2) Ποια είναι η πραγματικά αντίθετη πρόταση της 1β;

3) Ποια είναι η πραγματική θέση της επιστήμης για την "κοσμογονία";

Edited by - Heretic on 20/05/2016 21:19:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 03:38:48  Εμφάνιση Προφίλ
Θα κάνω μια μικρή παρέμβαση εδώ.

Από την αρχή της συμμετοχής μου στο forum είχα ξεκαθαρίσει, πως δεν ανακατεύομαι με τις θρησκευτικές αντιλήψεις του καθενός. Τις οποίες σέβομαι, όπως και να έχουν. Στην πορεία εξήγησα και τους λόγους.

Εδώ όμως, κι όπως ξετυλίγεται το καραγκιοζιλίκι με τον Χ.Ο. και τον Vassilis_1, κάπου θα πρέπει να βάλουμε ένα όριο. Τόσο τα μέλη, όσο και η Δ.Ο.

Μπορεί ο καθένας εκ των δύο να αναπτύσσει την προσωπική του αναπηρία εντός ενός φαινομενικά χριστιανορθόδοξου ζουρλομανδύα, αλλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, ας είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί. Οι υπόλοιποι.

Προφανώς και αμφότεροι οι προαναφερθέντες ανήκουν σε σέχτες, την ίδια ή και διαφορετικές, αλλά θα ήταν λάθος να τους αντιμετωπίζουμε σαν γνήσιους εκφραστές του όποιου επίσημου δόγματος.

Διαφωνώ με τη δομή οποιουδήποτε δόγματος. Με τη ρίζα και την ανάπτυξή της. Όσοι με έχουν πάρει χαμπάρι, καταλαβαίνουν πολύ καλά τί εννοώ. Ωστόσο.

Αν πρέπει να απαντηθούν δογματικές απορίες επί της ορθοδοξίας, προτείνω οι ερωτήσεις να αποτανθούν στους:

Aρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.
Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό.

Προσωπικά εκτιμώ την επιστημονική και ποιμαντική τους ικανότητα. Προφανώς και την χριστιανορθόδοξη επάρκειά τους. Άλλωστε είναι οι καθ'ύλην αρμόδιοι. Ασχέτως αν διαφωνώ επί της ουσίας και χρησιμότητάς τους.

Όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε καλαμπουρίστικο chat με το κάθε νούμερο.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 04:06:53  Εμφάνιση Προφίλ
Λιανή επέκταση. Αναφέρομαι κυρίως στον Σωτήρη και τον Γιάννη.

Αν νομίζετε, πως στοχοπειώντας το κάθε νούμερο, κάνετε κάτι, μάλλον χαλάτε το χρόνο σας. Στο μικροσύστημα του κάθε topic. Αντί να ψάχνετε τις γελοιότητες του κάθε πυροβολημένου, μήπως να βλέπατε επιτέλους τη μεγάλη εικόνα?

Κι αν βρε Σωτήρη θες να καταδείξεις τα σφάλματα του κάθε ψυχάκια, μπας και τύχει να διαβάζουν κάποιοι ξέμπαρκοι, μήπως να αναλάβεις την πρωτοβουλία σχολιασμού των καρκίνων στις κατάρες του κάθε Αμβρόσιου?

Κι εσύ βρε Γιάννη, μήπως αντί να διδάσκεις Λογική στον κάθε ταλιμπάν, θα ήταν σκοπιμότερο, να αναζητήσεις δημοσιεύσεις των καθ'ύλην αρμοδίων?

Το ξαναγράφω. Καλό το καλαμπουρίστικο chat με τα νούμερα, αλλά μήπως μπορούμε να βγάλουμε την ουσία από αλλού?

Σκέφτομαι γράφοντας, εξίσου.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 04:27:49  Εμφάνιση Προφίλ
Εις τελικήν ανάγνωσιν, πόσες αναρτήσεις θα κάνουν ακόμη ο Χ.Ο. και ο Vassilis_1, αν κανείς δεν ασχοληθεί με αυτές?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2059 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 09:14:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος

Ερώτηση: Ποια ήταν η γυναίκα του Κάϊν; Η γυναίκα του Κάϊν ήταν η αδερφή του;

Απάντηση: Η Βίβλος δεν μας λέει συγκεκριμένα ποια ήταν η γυναίκα του Κάϊν. Η μοναδική απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι η γυναίκα του Κάϊν ήταν αδερφή του ή ανιψιά ή κάποια μακρινή ανιψιά, κτλ. Στη Βίβλο δεν αναφέρεται πόσο χρονών ήταν ο Κάϊν, όταν σκότωσε τον Άβελ. (Γένεσις 4:8). Αφού και οι δύο ήταν αγρότες, πιθανών ήταν ήδη ενήλικες, και πιθανών είχαν ο καθένας είχε την οικογένειά του. Ο Αδάμ και η Εύα είχαν σίγουρα περισσότερα παιδιά εκτός τον Κάϊν και τον Άβελ, την εποχή όταν σκοτώθηκε ο Άβελ – και σίγουρα είχαν περισσότερα παιδιά αργότερα. (Γένεσις 5:4). Το γεγονός ότι ο Κάϊν φοβήθηκε για την ζωή του αφού σκότωσε τον Άβελ (Γένεσις 4:14) δείχνει ότι υπήρχαν πολλά αλλά παιδιά του Αδάμ και της Εύας και πιθανών εγγόνια και δισέγγονα την εποχή εκείνη. Η γυναίκα του Κάϊν (Γένεσις 4:17) ήταν κόρη η εγγονή του Αδάμ και της Εύας.

Αφού ο Αδάμ και η Εύα ήταν οι πρώτοι ( και μοναδικοί) άνθρωποι, τα παιδιά τους δεν είχαν άλλη επιλογή εκτός το να στεφανωθούν μεταξύ τους. Ο Θεός απαγόρεψε τον γάμο μεταξύ των στενών μελών της οικογένειας πολύ αργότερα, όταν στη Γη ήδη υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι και δεν χρειαζόταν να γίνονται γάμοι εντός της οικογένειας (Λευιτικόν 18:6-18). Ο λόγος ότι η αιμομιξία συνήθως προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα παιδία, είναι αυτός ότι όταν δύο άτομα που έχουν τα ίδια γονίδια ( παράδειγμα αδερφός και αδερφή ) έχουν παιδιά – γενετικές ανωμαλίες εμφανίζονται συχνότερα αφού και δύο γονείς έχουν τα ίδια γενετικά ελαττώματα. Όταν άνθρωποι από διαφορετικές οικογένειες έχουν παιδιά – η πιθανότητα είναι μικρή να έχουν και οι δύο τις ίδιες γενετικές ελλείψεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων ο ανθρώπινος γενετικός κώδικας έγινε πολύ “μολυσμένος”, αφού οι γενετικές ελλείψεις πολλαπλασιάστικαν, αυξήθηκαν, και μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν καθόλου γενετικές δυσμορφίες, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στις πρώτες γενιές οι απόγονοί τους να έχουν πολύ καλύτερη υγεία παρά εμείς σήμερα. Τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας είχαν μερικές, αν είχαν, γενετικές δυσμορφίες. Ως αποτέλεσμα αυτού, για αυτούς ήταν σίγουρα να στεφανώνονται μεταξύ τους. Ίσως μας φαίνεται παράξενο ή και απαίσιο αν σκεφτούμε ότι η γυναίκα του Κάϊν ήταν αδελφή του. Στην αρχή, επειδή ο Θεός ξεκίνησε με έναν άνθρωπο και μια γυναίκα, η δεύτερη γενιά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να στεφανωθούν μεταξύ τους.

http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-Cains-wife.html

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 12:01:11  Εμφάνιση Προφίλ
Σίγουρα το καύσιμο για να υπάρχουν αυτοί οι δύο που αναφέρεις εδώ μέσα, είμαστε εμείς. Το έχω περιγράψει σαφώς και άλλοτε, ότι εμείς οι υπόλοιποι, αποτελούμε και το μόνο κοινό τους στο esoterica. Ασχέτως αν πιστεύουν ότι θα μας πείσουν ή όχι, τους δίνουμε το βήμα να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Μιας και δεν έχουν κάτι άλλο να πουν, καταφέρνουν μόνο να συντηρούν το ψευδώνυμό τους στον αφρό. Αλλά, το θέμα δεν είναι τι ακριβώς λέει το δόγμα.

Έχω διαβάσει τις απόψεις και αυτών που αναφέρεις, αλλά κυρίως ορθοδόξων θεολόγων και ξέρω. Ο μόνος που έχει προσεγγίσει το θέμα σφαιρικά είναι ο Μιλτιάδης, είναι η πιο ολοκληρωμένη απάντηση που μπορείς να πάρεις εδώ μέσα. Το θέμα Μάνο είναι πως βρισκόμαστε στο θέμα "Περί Αθεΐας των μελών μας..." και οι συμμετέχοντες μπορεί απλά να θέλουν να εκφράσουν την αθεΐα τους (ή τον θεΐσμό τους) δημιουργικά ή ανταλλάσσοντας πασχαλιάτικες ρουκέτες, κατά την προσφιλή μέθοδο του esoterica.

Οι δυο αυτοί φίλοι του φόρουμ που βλέπεις, απλά τρολάρουν για να μας την σπάσουν, ο Βασίλης περισσότερο και ο Γεώργιος απλά για να συντηρεί το αποκαλυψιακό του προφίλ.

Το πρόβλημα τώρα που παρατηρείς να υφίσταται, είναι καθαρά τεχνικό στο esoterica, συμβαίνει και με άλλα μέλη που κάνουν περίπου τα ίδια σε άλλα θέματα συζητήσεων. Ελλείψει σοβαρών συνομιλητών ή συνομιλητών γενικά, ασχολούμαστε με αυτούς. Οπότε το ερώτημά σου καταλήγει -για μένα- στο εξής:

Καλύτερα να μην γράφεις καθόλου αν πρόκειται να συζητάς με δαύτους ή ποια ανάγκη σε βάζει να γράφεις, όταν αυτοί που απευθύνεσαι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν (οτιδήποτε);
Ερωτήματα ψυχολογικής, έως και υπαρξιακής φύσης. Ποιος ο λόγος να βρισκόμαστε εδώ μέσα λοιπόν, αφού συζήτηση ουσίας κάνουμε πολύ λίγοι; Μήπως να ανταλλάσσαμε emails μόνο; Τι νόημα έχει τελικά η ύπαρξη αυτού του φόρουμ; Αλλά μήπως και στα άλλα δεν γίνεται -εξακριβωμένα- το ίδιο; Μήπως και τα ποσοστά των συνομιλητών δεν είναι τα ίδια παντού;


--Αν συνεχίσω το συλλογισμό μου, θα καταλήξω στο περίφημο z%, το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί -γενικά- με το υπόλοιπο yy% (=100-z), ειδικά με το x% (x ∈ yy) που βρίσκεται στα αριστερά της καμπύλης του Bell. Οπότε προκύπτει και η ερώτηση τι πρέπει να κάνει τελικά αυτό το z% και αναφέρομαι στη μέθοδο δράσης του. Περισσότερα για αυτό, ίσως σε κάποιο άλλο θέμα


Edited by - Heretic on 21/05/2016 14:35:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 13:09:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
DSM
Αν νομίζετε, πως στοχοπειώντας το κάθε νούμερο, κάνετε κάτι, μάλλον χαλάτε το χρόνο σας. Στο μικροσύστημα του κάθε topic. Αντί να ψάχνετε τις γελοιότητες του κάθε πυροβολημένου, μήπως να βλέπατε επιτέλους τη μεγάλη εικόνα?

Για ποια μεγάλη εικόνα μιλάς Μάνο, άνοιξε κανένας σοβαρό θέμα όπως στο απώτατο παρελθόν, και δεν το πήρα είδηση; Όπως γνωρίζεις, μολονότι τα παρακολουθώ σχεδόν όλα τα θέματα, δεν πολυσυμμετέχω σε άλλα θέματα και ιδιαίτερα στα πολιτικής φύσεως, γιατί κατά τη γνώμη μου οι πολιτικοί δεν αξίζουν να ασχολείται κάποιος μαζί τους. Στο μόνο από τα εκτός Μύθου-Θρησκείας που επεκτάθηκα με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ρατσιστής , ήταν το θέμα των μεταναστών, στο οποίο δυστυχώς επαληθεύτηκα. Κάποια στιγμή που προσπάθησα να γράψω για τις άγνωστες θεότητες του ελληνικού πανθέου με βάση την ΩΓΥΓΙΑ του Αθ. Σταγειρήτη, εμπλουτισμένη με έρευνά μου σε σχετικές αναφορές αρχαίων ιστορικών, εκτός από κάποιες παρελκυστικές παρεμβάσεις της Panpam, κατέληξα να κάνω μονόλογο γιατί υπήρξε αδιαφορία από τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να γίνη διευρυνσή της συζήτησης.

Κατά τα άλλα, με κάλυψε με την απάντησή του ο Γιάννης.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 13:28:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
DSM
Κι αν βρε Σωτήρη θες να καταδείξεις τα σφάλματα του κάθε ψυχάκια, μπας και τύχει να διαβάζουν κάποιοι ξέμπαρκοι, μήπως να αναλάβεις την πρωτοβουλία σχολιασμού των καρκίνων στις κατάρες του κάθε Αμβρόσιου?

Τι να σχολιάσω Μάνο; Αυτοί οι χριστιανοταλιμπάν (ιερράρχες) όπως ο Αμβρόσιος, ο Σεραφείμ, ο Άνθιμος κ.α., δεν πρωτοτύπησαν. Απλώς αντέγραψαν από το καταρολόγιο του προϊσταμένου τους Γιαχβέ, το οποίο περιλαμβάνει κάθε είδους κατάρες, που μόνο ένας διεστραμμένος εγκέφαλος θα μπορούσε να επινοήση. Επειδή είναι μακρύς ο κατάλογος, σου παραθέτω για δείγμα μερικές, και αν ενδιαφέρεσαι τις υπόλοιπες μπορείς να τις διαβάσης στο ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ, από το 28, 15 έως το 69.

Εάν δεν ακούσης και δεν υπακούσης εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, ώστε να φυλάττης και να εφαρμόζης όλας τας εντολάς αυτού, τας οποίας εγώ σήμερον σου δίδω, θα έλθουν και θα ξεσπάσουν εναντίον σου όλαι αυταί αι κατάραι. Θα είσαι κατηραμένος εις την πόλιν και στον αγρόν. Κατηραμέναι θα είναι αι αποθήκαι σου και τα περισσεύματά σου. Κατηραμένα τα παιδιά σου και τα προϊόντα των αγρών σου, αι αγέλαι των βοδιών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου..........Ο Κυριος θα κολλήση επάνω σου αρρώστιες που φέρουν τον θάνατον, μέχρις ότου σε εξολοθρεύση μέσα εις την χώραν, προς την οποίαν πορεύεσαι τώρα να την κληρονομήσης. Θα σε κτυπήση ο Κυριος με εξαντλητικήν αδυναμίαν, με πυρετόν και ρίγος και φαγούραν και ελονοσίαν και κιτρίνισμα. Ολαι αυταί αι ασθένειαι θα σε καταδιώξουν, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσουν......

Οι νεκροί σου θα μένουν άταφοι, τροφή των πτηνών του ουρανού και των θηρίων της γης. Κανείς δεν θα ημπορέση να προλάβη και να σταματήση την καταστροφήν σου. Ο Κυριος θα σε κτυπήση με τας πληγάς της Αιγύπτου στο δέρμα σου, με αγρίαν ψώραν και με φαγούραν, ώστε να μη ημπορής να εύρης θεραπείαν. Θα σε κτυπήση ο Κυριος με παράλυσιν, με τύφλωσιν και φρενοοβλάδειαν. Εις το καταμεσήμερον θα ψηλαφής, δια να εύρης διάφορα αντικείμενα, όπως ψηλαφή ο τυφλός στο σκότος, και δεν θα κατευοδοθούν αι προσπάθειαί σου..... Συζυγον θα λάβης και άλλος άνδρας θα την έχη· οικίαν θα οικοδομήσης και δεν θα κατοικήσης εις αυτήν.....Θα σε κτυπήση ο Κυριος με σκληράς πληγάς εις τα γόνατα, εις τας κνήμας, από το πέλμα των ποδιών σου έως στο κεφάλι σου, τόσον βαρειά, ώστε να μη ημπορής να θεραπευθής.

Ο Κυριος θα οδηγήση εναντίον σου από μακράν, από τα άκρα της γης, έθνος ορμητικόν και ταχύ ωσάν τον αετόν, έθνος του οποίου δεν θα εννοής την γλώσσαν· λαόν αναίσχυντον και αδιάντροπον, ο οποίος δεν θα σεβασθή τον γέροντα και δεν θα λυπηθή το παιδί. Αυτός θα καταφάγη αυτά, που θα γεννούν τα ζώα σου, θα καταφάγη τα προϊόντα της γης σου, και δεν θα αφήση δια σε σιτάρι, οίνον, έλαιον, τα κοπάδια των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου, μέχρις ότου σε καταστρέψη, και σε εξοντώση από τας πόλεις σου, μέχρις ότου κρημνισθούν τα υψηλά και τα οχυρά τείχη, επί των οποίων συ είχες πεποίθησιν, εις όλην την έκτασιν της χώρας σου. Θα σε βασανίση και θα σε ταλαιπωρήση εις όλας τας πόλεις, τας οποίας σου έδωσεν ο Θεός. Και συ, παραζαλισμένος από την συμφοράν και την πείναν, θα φάγης τον καρπόν των σπλάγχνων σου, τα κρέατα των παιδιών σου και των θυγατέρων σου, όσα σου έδωκεν ο Θεός, εξ αιτίας της απογνώσεως και της θλίψεως, εις την οποίαν σε κατήντησεν ο εχθρός σου. Ο πλέον λεπτεπίλεπτος μεταξύ σας και ο πλέον τρυφερός, θα φθονή τον αδελφόν του, την γυναίκα του, που αυτός θα την έχη εις την αγκάλην του, και όσα παιδιά του απέμειναν από την πείναν· θα σκληρυνθή τόσον, ώστε να μη δώση εις κανένα εξ αυτών από τα κρέατα των τέκνων του, τα οποία αυτός θα τρώγη, διότι δεν θα του έχη απομείνει τίποτε άλλο προς χορτασμόν της πείνας του.

Είδες Μάνο κατάρες θεός της αγάπης; Αυτόν έχουν σαν οδηγό οι πάσης φύσεως ρασοφόροι ηγήτορες. Ας είναι καλά το κοπάδι που τους ακολουθεί και τους πιστεύει.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2059 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 13:42:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος
Σωτήρη,
να σου κανω μια προσωπική ερώτηση;
Εσενα ολα αυτα που περιγραφει το Δευτερονομιο,στα εκανε στην διαρκεια της ζωης σου ο Θεός,αφου δεν ακολουθησες τις εντολες Του;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 14:53:09  Εμφάνιση Προφίλ
Γεώργιε, δεν θα μπορούσε να κάνει κανένας θεός, σε κανέναν άνθρωπο, αυτά που γράφει το δευτερονόμιο. Πρώτον γιατί δεν προέρχεται από τον Θεό, από κανένα Υπέρτατο Ον συγκεκριμένα, αν υφίσταται τέτοιο ή τέτοια. Γιατί κρίνοντας από το περιεχόμενο, είναι προφανές ότι προέρχονται από τιποτένιους ανθρώπους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 17:27:12  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Heretic:

να γελάνε όλοι, εκτός από εσένα;


Αγαπητέ Heretic, θα γελούσατε με εμένα, αν το παράγωγο του «πανεπιστήμιου» (σελ 30, σχόλιο 08/05/2016, 17:33:21)
= η «επιστήμη», που βρίσκεται στην επικαιρότητα, η οποία σας πατρονάρει, ήταν σε θέση να σας εφοδιάσει με τις αποδεδειγμένες θέσεις της στο θέμα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή.
Λόγω όμως της παντελούς αγνωσίας της, ΔΕΝ είναι σε θέση να σας εφοδιάσει. Οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι, και μετά το αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης στο θέμα της κοσμογονίας (σελ. 32, σχόλιο 20/05/2016, 18:47:56) αυτοί που θα χαίρονται μονίμως θα είναι τα μέλη της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 18:03:18  Εμφάνιση Προφίλ
Να συμπληρώσω Heretic πως, ακριβώς επειδή η Βίβλος είναι παραμυθάκι, αναλαμβάνουν διαχρονικά δράση (και για λογαριασμό του Θεού τους) οι απανταχού αντιπρόσωποι και οι πιστοί του (Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι) για να πολεμήσουν τους άθεους (και όσους θεωρούν άθεους) με τον τρόπο που θα τους πολεμούσε και ο φανταστικός Θεός της Βίβλου.
Αυτοί λοιπόν, οι άνθρωποι, όπως ο Αμβρόσιος και λοιποί Ταλιμπάν, αν υποθετικά κάποια στιγμή η εξουσία περνούσε ολοκληρωτικά στην θρησκεία, ασφαλώς θα φρόντιζαν να γίνουν πράξη, όλα όσα αυτή την στιγμή μόνο εύχονται.
Σαν τον Αμβρόσιο υπάρχουν δυστυχώς, πάρα πολλοί πιστοί Χριστιανοί στην χώρα μας, οι οποίοι τώρα κρύβονται και δεν εκδηλώνουν ανοιχτά το μίσος τους. Κάποιες φορές βέβαια, τους ξεφεύγουν κάποιες ιαχές αγνού θρησκευτικού μίσους και έτσι, αναγνωρίζονται.
Στον τόπο μας, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, οι Παπάδες ελέγχουν συστηματικά την κουλτούρα του λαού μας και παράγουν μια αρρωστημένη αντίληψη του κόσμου. Τώρα, με το διαδίκτυο, αυτή η θρησκευτικο-πολιτική αντίληψη του κόσμου, εξαπλώνεται με μια πρωτοφανή δυναμική που θυμίζει μεσαίωνα.
Μην ξεχνάμε βέβαια και τον Μέγα κοτσανολόγο και Αρχάγγελο του μίσους, τον Χριστόδουλο. Το σύνολο των πιστών θεωρεί αυτόν τον υποκριτή, ήρωα και άγιο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 19:32:23  Εμφάνιση Προφίλ
Είναι πολύ απλό: Η καθιερωμένη θρησκεία, όπως και άλλες περιθωριακές, στοχεύουν στην αντίδραση αυτού του yy% που ανέφερα. Όσο η κατάσταση επιδεινώνεται, και αυτό θα γίνεται με πάσα βεβαιότητα εφόσον ζούμε σε μια αποικία χρέους, το ποσοστό αγανακτισμένων θα μεγαλώνει. Κι εφόσον η ελίτ δεν θα καταφέρνει πια να το διοχετεύσει σε πολιτικούς σχηματισμούς (έχουν αποδειχτεί όλοι στο κόλπο, συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής, όπου άνοδος της οποίας θα προκαλέσει αλυσίδες άλλων προβλημάτων), ενδέχεται το ποσοστό αυτό να το πάρει κάποιο κόμμα χριστιανοταλιμπάν.

Ένα μέρος των αγανακτισμένων θρησκευομένων έκλεψε με παραμύθια ο Καμμένος, ίσως κάτι να καταφέρει κι ο Καρατζαφέρης, που κάτι πάει πάλι να στήσει. Απλά θέλω να θυμίσω στο σκεπτόμενο κοινό του esoterica την περίπτωση της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Πως ξεκίνησε, σαν ένας συνασπισμός αγανακτισμένων, πολιτικών του αντιπάλων, μαρξιστών, αθέων και ισλαμιστών, ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του Σάχη, και στην κρίσιμη στροφή πήραν το τιμόνι οι μουλάδες. Ελπίζω να είμαι υπερβολικός στην προέκταση που δίνω, όσο αυξάνονται οι αγανακτισμένοι ηλίθιοι, τόσο οι ημέτεροι Ταλιμπάν θα ψαρεύουν στα θολά νερά αυτού του βούρκου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 21:30:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Ερώτηση: Ποια ήταν η γυναίκα του Κάϊν; Η γυναίκα του Κάϊν ήταν η αδερφή του;
Απάντηση: http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-Cains-wife.html


Τέτοιους απατεώνες απολογητές να διαβάζης Γιώργο, και θα πας καλά στην ζωή σου. Γιατί αν δεν ήταν απατεώνας, θα απαντούσε με σοβαρότερα επιχειρήματα, και όχι ερμηνεύοντας την Βίβλο σαν να ήταν ιστορικό ανάγνωσμα. Αυτά που γράφει υποτιμούν την νοημοσύνη των αναγνωστών του, εκτός κι αν απευθύνονται σε κοινό συγκεκριμένου επιπέδου νοημοσύνης.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2016, 21:45:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Σωτήρη,
να σου κανω μια προσωπική ερώτηση;
Εσενα ολα αυτα που περιγραφει το Δευτερονομιο,στα εκανε στην διαρκεια της ζωης σου ο Θεός,αφου δεν ακολουθησες τις εντολες Του;

Εμένα όχι Γιώργο γιατί δεν πιστεύω στα παραμύθια της Βίβλου των γιδοβοσκών της ερήμου, και των θρησκειών γενικότερα. Εσύ όμως αν παρεκκλίνεις απ' αυτά που πιστεύεις, μπορεί να πάθης τα ίδια και χειρότερα, γιατί τα πιστεύεις. Αυτό λέγεται αυθυποβολή και το χρησιμοποιούν ευρύτατα διάφοροι τσαρλατάνοι ανά τον κόσμο, για να εκμεταλλεύονται τα θύματά τους.
Ήδη είσαι θύμα των προφητειών, και αντί να κοιτάξης να φτιάξης την ζωή σου, αναλώνεσαι με το πότε θα έθη ο Ἂντίχριστος και πότε θα γίνη ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος, επειδή έτσι γράφουν τα παραμύθια της Χαλιμάς.


*

Edited by - Sesostris on 21/05/2016 21:59:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 03:07:45  Εμφάνιση Προφίλ
Γιάννη.
quote:
Απλά θέλω να θυμίσω στο σκεπτόμενο κοινό του esoterica την περίπτωση της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Πως ξεκίνησε, σαν ένας συνασπισμός αγανακτισμένων, πολιτικών του αντιπάλων, μαρξιστών, αθέων και ισλαμιστών, ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του Σάχη, και στην κρίσιμη στροφή πήραν το τιμόνι οι μουλάδες. Ελπίζω να είμαι υπερβολικός στην προέκταση που δίνω, όσο αυξάνονται οι αγανακτισμένοι ηλίθιοι, τόσο οι ημέτεροι Ταλιμπάν θα ψαρεύουν στα θολά νερά αυτού του βούρκου.

Δεν είναι μόνο αυτά. Αντίστοιχα, και μισόν αιώνα μετά, γίναν με την αραβική άνοιξη.

Μεταξύ μας τώρα, δεν κινδυνεύουμε από κανενός είδους ταλιμπάν. Αλλοδαπούς ή ημεδαπούς. Ούτε καν από ιδεοψυχαναγκαστικά απολιθώματα και λιγούρηδες κάθε είδους. Από έλλειψη αυτοσεβασμού κινδυνεύουμε κυρίως. Ή αλλιώς, από την αδυναμία αναγνώρισης της λέξεως 'αυτοσεβασμός'.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 11:33:48  Εμφάνιση Προφίλ
Αν η κατανόηση της έννοιας "αυτοσεβασμός" συμπεριλαμβάνει και όποιους εμπλέκονται σε συζητήσεις με αυτούς που αναφέραμε, τότε το θέμα ανάγεται σε κάτι ποιο ευρύτερο: Την ίδια τη συμμετοχή στο φόρουμ αυτό. Χαμένος χρόνος και φαιά ουσία; Υπάρχουν και προεκτάσεις σε διάφορες δραστηριότητες της καθημερινότητας, που καταλήγουν σε μια πιο συμφεροντολογική οπτική γωνία. Όπως κάποιο ερώτημα απολογισμού "σε τι ωφελήθηκα μέχρι σήμερα από όλα αυτά;". Και έτσι καταλήγει το όλο θέμα μια πιο δυσάρεστη τροπή, που ίσως είναι και πιο ρεαλιστική.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2059 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 12:43:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος
quote:

quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Σωτήρη,
να σου κανω μια προσωπική ερώτηση;
Εσενα ολα αυτα που περιγραφει το Δευτερονομιο,στα εκανε στην διαρκεια της ζωης σου ο Θεός,αφου δεν ακολουθησες τις εντολες Του;

Εμένα όχι Γιώργο γιατί δεν πιστεύω στα παραμύθια της Βίβλου των γιδοβοσκών της ερήμου, και των θρησκειών γενικότερα. Εσύ όμως αν παρεκκλίνεις απ' αυτά που πιστεύεις, μπορεί να πάθης τα ίδια και χειρότερα, γιατί τα πιστεύεις. Αυτό λέγεται αυθυποβολή και το χρησιμοποιούν ευρύτατα διάφοροι τσαρλατάνοι ανά τον κόσμο, για να εκμεταλλεύονται τα θύματά τους.
Ήδη είσαι θύμα των προφητειών, και αντί να κοιτάξης να φτιάξης την ζωή σου, αναλώνεσαι με το πότε θα έθη ο Ἂντίχριστος και πότε θα γίνη ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος, επειδή έτσι γράφουν τα παραμύθια της Χαλιμάς.


*

Edited by - Sesostris on 21/05/2016 21:59:17


Άρα,ειδες στην ζωή σου ποιος είναι ο Θεός της αγάπης,που δεν σε τιμωρεί όπως γράφει το Δευτεροβάθμιο,παροτι δεν ακολουθείς τις εντολές Του!Και μετά μου λες δεν πιστεύεις σε καμία θρησκεία....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 13:48:11  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Άρα,ειδες στην ζωή σου ποιος είναι ο Θεός της αγάπης,που δεν σε τιμωρεί όπως γράφει το Δευτεροβάθμιο,παροτι δεν ακολουθείς τις εντολές

Ούτε το Δευτεροβάθμιο, ούτε όμως και το πρωτοβάθμιο έχουν κάποιο λόγο να τιμωρήσουν τον Sesostri.
Και τι σχέση έχει το Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με τον Θεό;
quote:
Και μετά μου λες δεν πιστεύεις σε καμία θρησκεία....

Δεν είναι αυτά για σένα Χ.Ο. Ας πάμε σε κάτι πιο απλό...
Εσύ τι πιστεύεις; Είναι η Γη επίπεδη..;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2059 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 14:17:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος
Δευτερονομιο.Εφόσον ανατρεξαμε τόσο παλιά...Δεν ξέρω αν η γη είναι επίπεδη ή σφαιρική,αλλα ότι και να ναι δεν αλλάζει το γεγονός ότι οδεύει στο τέλος της..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 18:08:43  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Συνοδινός.1:

Να συμπληρώσω Heretic πως, ακριβώς επειδή η Βίβλος είναι παραμυθάκι


Αγαπητέ Συνοδινέ, από τη μία δείχνεις ότι συμβαδίζεις με την επιστήμη, και από την άλλη, σύμφωνα με αυτό που ισχυρίζεσαι, δείχνεις ότι την απορρίπτεις.

Μη ξεχνάς ότι η επιστήμη απέδειξε αληθή την βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής κοσμογονική πρόταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 19:44:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Vassilis_1, στο προηγούμενο μήνυμά σου επικαλείσαι την επιστήμη προκειμένου να αποδείξεις(;) την ιστορικότητα των κοσμογονικών περιγραφών της Αγίας Γραφής.
Σε προηγούμενο μήνυμά σου φέρεσαι να είσαι μάλλον αφοριστικός απέναντι στην επιστήμη.
Οπότε μου φαίνεται ότι είσαι αντιφατικός όσον αφορά τη χρησιμότητα της επιστήμης.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο θα πρέπει η θρησκεία να συγκρίνεται με την επιστήμη κι έχω δει στη ζωή μου αρκετούς θρησκευόμενους ανθρώπους να πασχίζουν να περιβάλλουν με ένα μανδύα επιστημονικότητας τη θρησκεία.
Αυτό δεν γίνεται, η θρησκεία στηρίζεται κυρίως στην πίστη ή μη των ανθρώπων.
Δεν μπορεί να αξιώσει κάποια επιστημονική απόδειξη και δεν μπορεί το περιεχόμενό της να επαληθευθεί επιστημονικά.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 19:44:21  Εμφάνιση Προφίλ
Vassilis_1
quote:
Αγαπητέ Συνοδινέ, από τη μία δείχνεις ότι συμβαδίζεις με την επιστήμη, και από την άλλη, μπλά μπλά μπλά...
Το κακό σου τον καιρό.
Τι σε ρώτησα βρε εγώ στην προηγούμενη σελίδα; Ως συνήθως, μόνο ότι θέλεις βλέπεις.
Λέγε βρε αποτυχημένο κύτταρο: "Είναι η γη επίπεδη ή σφαιρική..;"

Χριστιανός Ορθόδοξος

quote:
Δεν ξέρω αν η γη είναι επίπεδη ή σφαιρική
Να ρωτήσεις τον Vassilis_1 να σου πει.
Το πρόβλημά σας είναι εσωτερικό.
Ένας στους τρεις ορθόδοξους Χριστιανούς λέει ότι η γη είναι επίπεδη. Ένας στους τρεις ότι η γη είναι σφαιρική και ένας στους τρεις είναι αναποφάσιστος.
Να αποφασίσετε πρώτα μεταξύ σας, όλο το ποίμνιο, πως θα ερμηνεύεται τα θρησκευτικά παραμύθια σας και μετά, πρήζεται και μας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 22:16:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Άρα,ειδες στην ζωή σου ποιος είναι ο Θεός της αγάπης,που δεν σε τιμωρεί όπως γράφει το Δευτεροβάθμιο,παροτι δεν ακολουθείς τις εντολές Του!Και μετά μου λες δεν πιστεύεις σε καμία θρησκεία....

Μήπως το μήνυμά μου ήταν γραμμένο στην διάλεκτο Σουαχίλι και δεν το κατάλαβες; Γιατί η απάντησή σου δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτά που έγραψα. Εκτός αν δίνεις δικές σου αυθαίρετες ερμηνείες στα μηνύματα των συνομιλητών σου, προκειμένου να δώσης τις απαντήσεις που σε βολεύουν.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2016, 22:30:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
Και ενώ για όλα τ' άλλα Γιώργο είσαι λαλίστατος και ερμηνεύεις κατά το δοκούν, δεν σε είδα να σχολιάζης τις κατάρες του θεού σου, για να μας πληροφορήσης κατά πόσον τις εγκρίνεις. Εκεί τηρείς σιγή ιχθύος.


*

Edited by - Sesostris on 22/05/2016 22:31:33

Edited by - Sesostris on 22/05/2016 22:32:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2016, 01:17:59  Εμφάνιση Προφίλ
Τώρα θα μου επιτρέψετε λίγο τρολάρισμα, μιας και η διασκέδαση χρειάζεται πάντοτε, ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε:

Συγκλονιστικό θαύμα στον τάφο του Γέροντα Παϊσιου

Ενώ ήθελα και προσπαθούσα να φύγω με πιάσανε και… με το ζόρι με ξαπλώσανε στον τάφο του Γέροντα ανάσκελα. Είδα τότε το γέροντα να ανασηκώνεται από τη μέση και πάνω σαν να ξυπνά από ύπνο, όχι σαν νεκρός. Ήταν ακριβώς ο ίδιος με τα γένια και τα ράσα του. Ήταν θέμα δευτερολέπτου. Με ακούμπησε με το χέρι του στο μέτωπο και την ίδια στιγμή είδα να βγαίνει μαύρος καπνός από το στόμα μου.


Στο Supernatural φυσικά το κάνουν με λιγότερα εφέ:

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2016, 01:26:31  Εμφάνιση Προφίλ
Έχει κι άλλο:

Το μεγάλο τους Τσίρκο!


There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2016, 02:11:19  Εμφάνιση Προφίλ
Κι ακόμη ένα...
http://www.protothema.gr/greece/article/580121/sok-arhimandritis-parenohlouse-5hrono-stin-komotini/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2016, 02:19:49  Εμφάνιση Προφίλ
Επομένως, μένει να ασχοληθούμε με το Δευτερονόμιο πρωτοβαθμίως, και με την επιπεδότητα της Γης δευτεροβαθμίως.

Με τον αυτοσεβασμό επιφυλασσόμεθα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2016, 03:06:17  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν νομίζω ότι μειώνει τους Άθεους, το γεγονός, πως κάποιοι Χριστιανοί πιστεύουν στην επίπεδη γη της Βίβλου και προσπαθούν να εξαπλώσουν την προπαγάνδα τους και να αποκτήσουν περισσότερους οπαδούς.
Δεν είναι ένα θέμα που εμείς (ως Άθεοι) έχουμε κάποιο λόγο να το θάψουμε.
Απεναντίας, θα έπρεπε να ευχόμαστε να αναδειχτεί η επίπεδη γη της Βίβλου σε όλη την κοινωνία. Να πάρει ξεκάθαρη θέση η εκκλησία που προσπαθεί να παίζει σε δέκα ταμπλό.
Άλλοι, είναι αυτοί, που ζημιώνονται και προσπαθούν να θάψουν αυτές τις παιδαριώδης και πρωτόγονες αντιλήψεις του Χριστιανισμού και να συμμαζέψουν πιστούς σαν τον Χ.Ο και τον Vassilis_1.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 43 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy