ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2006, 19:22:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Tο μυστικό της μακροζωίας συνέχεια


Σύμφωνα λοιπόν με τις γραφές λοιπόν και συγκεκριμένα στη Βίβλο ένα ``μυστήριο`` που κατά αλλους εχει να κάνει με την κάλυψη απλά των γενεαλογιών και κατ` αλλους με… πραγματικότητα…
Ετσι λοιπόν σε χρόνους και τόπους αλλοτινούς έχουμε κάποιους που φαίνεται να νίκησαν το χρόνο….με πρώτο τον Μαθουσάλα.. προπάππου του Νώε με 969 χρόνια ζωής. Τον Νώε με 950 τον Αδάμ με 930..αλλά και τους άφθαρτους Τιτάνες , ημίθεους κλπ…
Αξιοσημείωτο είναι ότι στις γραφές αναφέρεται και η υποδεικνύουσα από το Δημιουργό τροφή προς τους θνητούς .
Το αυτό επαναλαμβάνεται και σε μια άλλη κοσμογονία .. του Ησίοδου.. οπου το χρυσούν γένος.. το πρώτο αναφερόμενο ανθρώπινο γένος.. δεν ετρέφετο με σάρκα.
Αφήνεται επίσης να εννοηθεί και στη Βίβλο στο προκατακλυσμιαίο γένος oτι η βρώση σάρκας δεν ήταν εφικτή..ακόμα και μετά απο τα μετακλυσμιαία γένη...
Η σημειωθείσα ιδιότητα τους αυτή που τους διέκρινε γίνεται γνωστή ακόμα και στις μέρες μας χωρίς όμως να πτοεί τις διατροφικές μας συνήθειες.
Σύμφωνα με πηγές της απόκρυφης γνώσης το γένος αυτό θεωρούσε εκτός από αμάρτημα τη σαρκοφαγία … και συνήθεια κατωτέρων πνευματικώς οντοτήτων.
(συνεχίζεται)..

Edited by - allzzaro on 04/09/2006 19:39:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2006, 20:06:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
εχεις αναφερθει κατα καιρους σε βοτανα με μικροβιοκτονο-αντιφλεγμονωδη δραση.ποιο ειναι το καλυτερο στην περιπτωση αυτη;τι αλλο υπαρχει;


Eνα απο τα πολλά...

Glycyrrhiza glabra
(Γλυκύρριζα)
Glycyrrhiza glabra (G. inflata, G. uralensis) Papilionaceae Licorice, Γλυκύρριζα η λεία, γλυκόρριζα
Η γλυκύρριζα είναι πολυετές φυτό της εύκρατης ζώνης, με χαρακτηριστική μακρά, κυλινδρική, εύκαμπτη και διακλαδιζόμενη ρίζα.
Στην Ελλάδα απαντάται κυρίως στη Μακεδονία. Τα όργανα του φυτού είναι κάτω απο τη γή, ξεθάβονται το Φθινόπωρο, πλένονται και ξηραίνονται στον ήλιο.Χρειάζονται 3-4 χρόνια, πριν η ρίζα της να φθάσει σε κατάσταση συλλογής. Αυτή η αποξηραμένη γλυκιά ρίζα του φυτού με τα ριζίδια της, είναι από τις πλέον χρησιμοποιούμενες και πιο μελετημένες φαρμακευτικές δρόγες σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα μάλιστα στην Κίνα, όπου είναι παρούσα στις περισσότερες φυτοθεραπευτικές φόρμουλες. Την ονομασία του το φυτό την οφείλει στον Διοσκουρίδη. Η παρουσία της έχει βεβαιωθεί σε πήλινα σκεύη των Ασσυρίων (2500 πΧ), αναφέρεται σε Αιγυπτιακούς παπύρους, οι Αραβες την χρησιμοποιούσαν ως αντιβηχικό, ενώ στους Έλληνες φαίνεται ότι έγινε γνωστή από τους Σκύθες. Ο Θεόφραστος, τον 3ο πχ αιώνα, παρήγγειλε και δοκίμασε την δράση διαφόρων ριζών, ανάμεσά τους και η γλυκύρριζα, που βρήκε πως ήταν κατάλληλη για θεραπείες άσθματος και κατά του ξηρού βήχα. Βεβαίως, στην Κίνα, συμπεριλαμβάνεται και αξιολογείται στην Materia Medica που αποδίδεται στον Sheng Nung, (2.700 πΧ.), όπως πιθανολογείται από συγγραφικά ευρήματα ανώνυμου συγγραφέα το 100 περίπου πΧ.
Η ρίζα είναι πλούσια σε σαπωνίνες και, ανάμεσά τους, σε γλυκυρριζίνη, (γλυκυρριζικό οξύ), σε ποσοστό 6-10%, μια ουσία 50 φορές πιο ισχυρή ως γλυκαντικό από τη ζάχαρη. Περιέχει ακόμη φλαβονόνες, αμίνες (1-2%), αμινοξέα, γλυκόζη και σακχαρόζη, και ένα πτητικό αιθέριο έλαιο (0.047%). Τα φαρμακολογικά χαρακτηριστικά της γλυκύρριζας, όπως έχουν προκύψει από τις μελέτες, είναι πολύπλευρα: Παρουσιάζει οιστρογονική δράση, δράση κορτιζόλης (αντιφλεγμονώδες), αντιαλλεργική, αντιβακτηριακή, είναι αποτελεσματική κατά των ιών, των τριχομονάδων, χολαιρετικό, αποχρεμπτικό, αντιβηχικό. Πρέπει να θυμηθούμε ότι η γλυκύρριζα περιέχει πολλά συστατικά, ιδιαίτερα φλαβονοειδή, για να αιτιολογήσουμε ένα τόσο πλούσιο φαρμακολογικό προφίλ.
Πιο συγκεκριμένα, η γλκύρριζα θεωρείται ότι ασκεί μια παράπλευρη δράση στον μεταβολισμό των οιστρογόνων, έτσι ώστε, όταν τα επίπεδά τους στο αίμα είναι υψηλά δρα παρεμποδιστικά, ενώ όταν είναι χαμηλά, εμφανίζει οιστρογονική δράση. Τέτοια δράση έχει παρατηρηθεί σε φυτά που περιέχουν ισοφλαβόνες.
Σε μεγάλες δόσεις η γλυκυρριζίνη καταστέλλει το ένζυμο 5-β-ρεδουκτάση, που είναι υπεύθυνο για την αδρανοποίηση της κορτιζόλης, αλδοστερόνης και προγεστερόνης στο ήπαρ, με συνέπεια την εμφάνιση εικόνας «συνδρόμου αλδοστερόνης», δηλαδή αύξηση της αρτηριακής πίεσης, απώλειες καλίου και κατακράτηση νατρίου.
Γι’ αυτό η γλυκύρριζα αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν υψηλή πίεση. Από την άλλη πλευρά όμως, αυτή η δράση είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση της λεγόμενης νόσου του Addison, δηλαδή μια κατάσταση ανεπάρκειας του φλοιού των επινεφριδίων όπου παράγεται η κορτιζόλη. Αυτή η δυνατότητα της γλυκύρριζας να εμποδίζει την αποδόμηση της κορτιζόλης, (αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ημιζωής της), αιτιολογεί προφανώς και τις αντιαλλεργικές της ιδιότητες.
Αντίστοιχα, η δράση τύπου κορτιζόλης, σχετίζεται με την παρεμπόδιση του ενζύμου φωσφωλιπάση-Α2, που «ξεκολλάει» τα λιπίδια από τις κυτταρικές μεμβράνες, με αποτέλεσμα να κινητοποιείται η παραγωγή προσταγλανδινών και λευκοτριένιων.
Έτσι η γλυκύρριζα σε πειράματα, παρεμποδίζει τη σύνθεση των προσταγλανδινών, γι’ αυτό και δρα σαν αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Μελέτες επίσης, έδειξαν ότι η γλυκύρριζα παρακινεί τη δράση της ιντερφερόνης, που είναι ο φυσικός σύμμαχος του οργανισμού κατά των ιών. Αλκοολικά βάμματα γλυκύρριζας έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά αντιμοκροβιακά κατά του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aurens), του στρεπτόκοκκου (Streptococcus mutans), του μυκοβακτηρίου (Mycobacterium smegmatis) και του Candida albicans.
Το άγλυκο παράγωγό της, το DGL (deglycyrrhizinated licorice) έχει καταχωρηθεί από την Γερμανική Επιτροπή Ε, σαν κατάλληλο για την ανακούφιση από πόνους του στομάχου, σε γαστρίτιδα, προβλήματα γαστρικής οξύτητας. Χρήσεις: Η γλυκυρριζίνη, χρησιμοποιείται κατά των ιώσεων, κατά του ιού του κοινού κρυολογήματος, διαταραχών του κύκλου στις γυναίκες, στην εμμηνόπαυση, σαν αντιβηχικό, σαν ήπιο καθαρτικό και τοπικά με την μορφή αλοιφών, κατά του έρπητα, εκζεμάτων, ψωρίασης. Έχει επίσης διερευνηθεί η δράση της γλυκύρριζας σε ηπατικά προβλήματα, κίρρωση, ηπατίτιδα. Προφυλάξεις: Η γλυκύρριζα, για τους λόγους που περιγράψαμε (δράση κορτιζόλης), δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 6 εβδομάδων και όχι σε ημερήσια δόση μεγαλύτερη των 3 γραμμ. Προληπτικά, μπορεί κανείς να ακολουθεί μια δίαιτα πλούσια σε κάλιο και χαμηλή σε νάτριο.
Να αποφεύγεται από άτομα με ιστορικό υπέρτασης, νεφρικής ανεπάρκειας και όσους χρησιμοποιούν παρασκευάσματα διγιτοξίνης (digoxin).


Edited by - allzzaro on 04/09/2006 20:10:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

LordThomas
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
495 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2006, 13:57:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους LordThomas
φιλε allzzaro εχω ξεκινησει το Regaine και ηθελα να μου προτεινεις και καποιο σαμπουαν καλο που να βοηθαει και αυτο οσο γινεται στο να μην πεφτουν αρκετες τριχες.Για τις Priorin τις καψουλες τι λες;

Φιλικα LordThomasΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2006, 16:19:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Oχι φίλε μου.. μην χρησιμοποιείς τίποτα αλλο απολύτως εκτός απο το regain.. Τυχόν επιπρόσθετα θα εμποδίσουν τη δράση του.
Μην σε ανησυχούν οι τρίχες που πέφτουν..
Στη θέση τους θα βγούν αλλες .. αλλά ασθενέστερες..
Με το regain αυτές οι ασθενέστερες θα δυναμώσουν..

Φίλε μου επειδή είσαι αρκετά νέος..θα ήθελα να σου συστήσω το εξής.
Μην πανικοβάλλεσαι εαν βλέπεις τρίχες να πέφτουν.
Το regain κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά δεν κρατάει για πάντα..
9 μήνες είναι το οριο του...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2006, 16:44:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro

Tο μυστικό της μακροζωίας συνέχεια


Aς αφήσουμε όμως την ανέφικτη πλέον αφθαρσία που εμπεριέχεται στους μύθους και να δούμε το τι είναι εφικτό….

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους.

Σήμερα η διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει κατά μέσο όρο διπλασιαστεί σε σύγκριση με τους προηγούμενους αιώνες καθώς ο μέσος άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι την ηλικία των 88 χρόνων και πολλοί φτάνουν το όριο των 100 χρόνων .

Τι είναι αυτό που επιτρέπει όμως σε αυτούς τους ανθρώπους να είναι δυνατοί, να διατηρούν το πνεύμα και το σώμα τους, σε τόσο καλή κατάσταση μετά την παρέλευση ενός αιώνα ζωής τους;
Η αύξηση της ηλικίας δημιουργεί συνεχείς αλλοιώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι αλλοιώσεις φυσικά είναι αναπόφευκτες αλλά ο ρυθμός με τον οποίο η γήρανση προχωρά, είναι διαφορετικός από άνθρωπο σε άνθρωπο και οι αλλοιώσεις αυτές αφορούν ιστούς και όργανα.

Το μέγεθος της καρδιάς αυξάνεται με την αύξηση του χρόνου και η μέγιστη ικανότητα κατανάλωσης οξυγόνου κατά τη διάρκεια της σωματικής εξάσκησης μειώνεται κατά 10% στους άνδρες για κάθε δεκαετία που περνά. Στις γυναίκες μειώνεται κατά 7,5%.

Η ικανότητα των πνευμόνων μειώνεται δραματικά καθώς η αναπνευστική λειτουργία, μειώνεται κατά 40% στην ηλικία των 70 ετών.

Ο εγκέφαλος χάνει αρκετούς από τους νευρώνες του, ενώ άλλοι νευρώνες υφίστανται βλάβες. Και προσπαθώντας να αντεπεξέλθει στις απώλειες αυτές, δημιουργεί νέες συνδέσεις μεταξύ των υγιών νευρώνων.
Οι νεφροί χάνουν σταδιακά την ιδιότητα που έχουν να καθαρίζουν το αίμα από ουσίες που πρέπει να αποβληθούν.

Επίσης η ουροδόχος κύστη χάνει από την αποτελεσματικότητα και χωρητικότητά της. Εμφανίζεται επίσης ακράτεια ούρων η οποία εκδηλώνεται λόγω ατροφίας των ιστών.

Η αύξηση της ηλικίας δεν προκαλεί μείωση του σωματικού λίπους. Γίνεται όμως μια αναδιανομή της τοποθέτησης και αποθήκευσής του. Μετακινείται από τα επιφανειακά στρώματα, από κάτω από το δέρμα προς τα βαθύτερα μέρη.

Από την ηλικία των 30 ετών μέχρι την ηλικία των 70 ετών, η απώλεια μυϊκής μάζας λόγω απουσίας σωματικής εξάσκησης, ανέρχεται στο 23% για τους άνδρες και στο 22% για τις γυναίκες.
Τα προβλήματα της όρασης λόγω δυσκολιών στην εστίαση σε μικρές αποστάσεις (πρεσβυωπία) μπορεί να αρχίσουν ήδη από την ηλικία των 40 ετών.
Με την αύξηση της ηλικίας γίνεται δυσκολότερο να ακούσει κάποιος τις ψηλές συχνότητες. Η απώλεια της ακοής γίνεται γρηγορότερα στους άνδρες παρά στις γυναίκες.
Η πρόωρη γήρανση του δέρματος
Η μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης προκαλεί τη διαδικασία αφυδάτωσης, την απώλεια της ελαστικότητας και της συνοχής του δέρματος.
Η δράση της ηλιακής ακτινοβολίας UV, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του καπνού του τσιγάρου, του στρες και όλων των καθημερινών συνθηκών που φαίνονται ανώδυνες, τελικά κάνουν το δέρμα μας να οξειδώνεται και να θαμπώνει.
Πολύ γρήγορα ξεκινά η πρόωρη γήρανση που οφείλεται στη δράση των ελεύθερων ριζών οι οποίες προκαλούν βλάβες στο DNA, στα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών, στις πρωτείνες κλπ...
συνεχίζεται....

Edited by - allzzaro on 06/09/2006 16:47:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aga
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2006, 00:36:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aga
quote:

Allzaro καταραχάς πέρα το οτι σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που είπες και ιδιαίτερα όσο αναφορα την ψυχική διάθεση ,την ψυχολογία κάθε ατόμου που καθορίζει και την επίδραση οποιουδήποτε θεραπευτικού βοτάνου σε αυτον.Απλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο αυτό που μου είπες για εξωτερική χρήση γιατι δεν κατάλαβα τι είναι και πως γίνεται .Τέλος αν μπορείς στείλε μου συγκεκριμένες τροφές και βότανα που μπορούν να βοηθήσουν την περίπτωσή μου.!!Ευχαριστω.

aga


agaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

niki2
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 13:50:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους niki2
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΧΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ FORUM ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ALZARRO ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΔΙΨΝ ΑΥΤΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΞΕΚΗΝΙΣΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ALZARRO ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ! ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ. ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΥΓΕΙΑ!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 16:35:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Tο μυστικό της μακροζωίας συνέχεια

Δύο ορμόνες φαίνεται να παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη μακροζωία αλλά και υγιή γήρανση του ανθρώπινου σώματος η αυξητική ορμόνη και η αδιπονεκτίνη.
Η αδιπονεκτίνη βρέθηκε να υπάρχει σε ψηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο σε γυναίκες άνω των 100 χρονών. Η προαγωγή της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης από τον ανθρώπινο οργανισμό, βρέθηκε ότι δίνει νέα εφόδια νεότητας σε άτομα των 60 έως 80 ετών.
Η αυξητική ορμόνη
Η γήρανση συνοδεύεται από μείωση στο αίμα της αυξητικής ορμόνης.
Κατά συνέπεια μειώνεται η μυϊκή μάζα και δύναμη, με μείωση των λειτουργικών ικανοτήτων των ανθρώπων. Γίνονται αδύναμοι, ασταθείς, χάνουν την αυτονομία τους και σταδιακά δεν μπορούν να ζουν μόνοι ή να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες τους.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, εξέτασαν τη σχέση της ορμονικής μείωσης και προοδευτικής σταδιακής μείωσης των λειτουργικών ικανοτήτων των ανθρώπων.
Ταυτόχρονα εξέτασαν εάν η αύξηση της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης, είναι σε θέση να σταματήσει ή να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία των ηλικιωμένων ανθρώπων.
Σε 395 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 65 έως 84 ετών, διερεύνησαν τη δράση του πειραματικού φαρμάκου καπρομορελίνη (capromorelin, δεν είναι διαθέσιμο εμπορικά). Το φάρμακο αυτό αυξάνει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης.
Διαπιστώθηκε ότι πράγματι στους συμμετέχοντες στην έρευνα που λάμβαναν την καπρομορελίνη, υπήρχε αύξηση της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης με αύξηση της μυϊκής μάζας, βελτίωση της ισορροπίας και καλύτερη ικανότητα ανάβασης σκαλοπατιών.
Στους 6 και 12 μήνες μετά την έναρξη λήψης της καπρομορελίνης, παρατηρήθηκε μια σημαντική βελτίωση των σωματικών ικανοτήτων των ηλικιωμένων που τη λάμβαναν.
Η αύξηση παραγωγής της αυξητικής ορμόνης στους ηλικιωμένους αυτούς, τους έδινε νέα εφόδια νεότητας ανατρέποντας έτσι τη φθίνουσα πορεία που επέφερε η γήρανση.
Η αδιπονεκτίνη
Η αδιπονεκτίνη είναι ορμόνη που παράγεται από τους λιπώδεις ιστούς. Φαίνεται ότι έχει σημαντικό ρόλο στους μηχανισμούς της μακροζωίας.
Είναι πρωτεΐνη με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Συμβάλλει στην απαλλαγή των αιμοφόρων αγγείων από τις εναποθέσεις λιπαρών ουσιών.
Η αδιπονεκτίνη έχει επίσης σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό, ιδιαίτερα στη ρύθμιση της χοληστερόλης και της γλυκόζης αίματος.
Τα χαμηλά επίπεδα αδιπονεκτίνης, συμβάλλουν στην παχυσαρκία, στην ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, στη γένεση του διαβήτη, στην αθηρωμάτωση δηλαδή συνολικά στην παθολογική οντότητα που είναι γνωστή ως μεταβολικό σύνδρομο.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πολωνίας, μελέτησαν τη αδιπονεκτίνη σε 133 γυναίκες ηλικίας 20 έως 102 ετών. Μεταξύ αυτών, οι 25 ήσαν ηλικίας 100 έως 102 ετών.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα αδιπονεκτίνης ήσαν σημαντικά ψηλότερα στις αιωνόβιες γυναίκες. Το γεγονός αυτό μπορεί να σχετίζεται με το μεταβολισμό, με την ποιότητα της γήρανσης και τη μακροζωία τους.
Οι Πολωνοί γιατροί βρήκαν ότι τα ψηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης στις αιωνόβιες γυναίκες συνοδεύονταν από χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης και της ορμόνης του λίπους, λεπτίνης.
Η ολική τους χοληστερόλη, η ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη και η αρτηριακή τους πίεση, βρίσκονταν σε καλύτερα επίπεδα από ότι σε νεότερες γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης. Συνολικά είχαν λιγότερα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου.
Τα ευρήματα αυτά, οδήγησαν τους Πολωνούς γιατρούς στο συμπέρασμα ότι η αδιπονεκτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στους μηχανισμούς της υγιούς γήρανσης και της μακροζωίας.
Συνοπτικά βλέπουμε από τις δύο αυτές πρόσφατες ανακοινώσεις ότι η αυξητική ορμόνη και η αδιπονεκτίνη, έχουν καθοριστική επιρροή στους μηχανισμούς γήρανσης και μακροζωίας.
Βέβαια ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τις μακροχρόνιες επιδράσεις της χορήγησης των ορμονών αυτών. Επίσης οι μηχανισμοί δράσης των ορμονών είναι πολύπλοκοι, εμπλέκονται σε άλλα επίπεδα και σε άλλους μηχανισμούς. Για αυτό είναι πιθανόν η χορήγηση τους να συνοδεύεται από απρόσμενες ανεπιθύμητες επιπτώσεις.

συνεχίζεται...

Το επόμενο πόστ θα είναι η ``κρίση του μεσήλικα``..

Edited by - allzzaro on 11/09/2006 18:55:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

whiz
Μέλος 2ης Βαθμίδας


196 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 19:16:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους whiz
Καλησπερα,

καταρχην συγχαρητηρια για την περιφημη δουλεια που κανεις

θα ηθελα την βοηθεια σου κι εγω φιλε μου.
Εμαι τρομερα δυσκοιλια,δεν υπαρχει κατι που να με βοηθησει ειτε φυσικο ειτε χημικο.(απο οσα εχω δοκιμασει φυσικα)
Οτι και να παρω λειτουργει για μια ή δυο φορες και μετα και παλι σιωπη.Εχω πρηξηματα σε σημειο να περνιεμαι για εγκυος κι αυτο απ΄την μια στογμη στην αλλη.
Εχω δοκιμασει απο φυλλα σεννας ή Αλεξανδρειας μεχρι τα καθαρτικα και κανενα δεν ειχε αποτελεσμα.Το εντερο μου ειναι ενταξει συμφωνα με τους γιατρους ενω το βαρος μου ειναι.68κιλα με υψος 1,61.οπως καταλαβαινεις ειμαι παχουλη.Προσεχω οσο γινετε χωρις να αφειρω τροφες ή γευματα,κι εφτασα τα 68 απο 71+.Το θεμα ειναι πως στην αρχη εχανα κατα μεσο ορο 120γρ την ημερα και μετα 85γρ.Ευτυχως δεν εχω χασει μυικη μαζα μονον λιπωδη.(το γνωριζω λογο της ζυγαριας που εχει τετοιες μετρησεις).
Τι με συμβουλευεις μια και οι διαιτες μου προκαλουν ακομα χειροτερη δυσκοιλιωτητα της ταξεως να μην ενεργηθω για 1μηνα.Δεν υπερβαλω ηταν η φορα που πηρα καθαρτικα αλλα δεν απεδιδαν.

Ευχαριστω εκ των προτερων ΆνταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 19:42:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Τι με συμβουλευεις μια και οι διαιτες μου προκαλουν ακομα χειροτερη δυσκοιλιωτητα της ταξεως να μην ενεργηθω για 1μηνα.Δεν υπερβαλω ηταν η φορα που πηρα καθαρτικα αλλα δεν απεδιδαν.

Λογικό είναι μετά απο μια μακροχρόνια κακή διατροφή να ακολουθεί μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες για χάσιμο βάρους.
Μετά απο κάτι τέτοιο τα φαινόμενα της δυσκοιλιότητας είναι το κύριο χαρακτηριστικό.

3 πραγματάκια λοιπόν...

1ον Περπάτημα φίλη μου ... σε καθημερινή βάση...

2ον Συχνά γευματάκια με μεγάλη ποικιλία τροφής σε ολα τα γεύματα (καλό πρωινό με γιαούρτι , φυτικές ίνες, δημητριακά, φρούτα, οσπρια, λαδερά φαγητά κλπ) γευματάκια με 40% υδατάνθρακες 30% πρωτείνη 20% λίπος.. και χωρίς αλάτι...

3ον Το νερό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και θα πρέπει να αντικαταστήσει τους καφέδες .. και γενικώς τα αναψυκτικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

whiz
Μέλος 2ης Βαθμίδας


196 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 21:34:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους whiz

Σε ευχαριστω παρα πολυ!

Νερο πινω ανελοιπος,οσο για τα μικρα γευματα και πλουσια ειναι στο μενου μου.Και παλι δεν μπορω να καταλαβω.
Εχω κανει εξετασεις ορμονολογικες και γυναικολογικες,θυρωιδη κ.α χωρις αποτελεσμα.

Ομως παρολα αυτα ειμαι τυχερη αν ενεργηθω 2 φορες την εβδομαδα.
Πολλες φορες και η μια ειναι αρκετη.
Μηπως ξερεισ καποιο αλλο βοτανο που ισως με βοηθησει?

Με εκτιμηση Άντα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 16:42:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Tο μυστικό της μακροζωίας συνέχεια....



ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΗΛΙΚΑ

Οι περισσότεροι μεσήλικες άνδρες ειδικά στην σημερινή εποχή περνούν σε κάποια στιγμή μια μορφή κρίσης. Την "κρίση του μεσήλικα".

Eνα φαινόμενο που πλέον δεν περνά απαρατήρητο και παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην υγιή γήρανση.

Η ``κρίση του μεσήλικα`` χαρακτηρίζεται από σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές και μπορεί να είναι ήπιας μορφής ή ακόμη να είναι περισσότερο έντονη, με διαταραχές και επηρεάζουν τη ψυχική διάθεση και τη σεξουαλική ζωή του άνδρα.

Γύρω στα 50 λοιπόν ο μεσήλικας παρατηρεί τα εξής συνηθισμένα φαινόμενα...

--Αλλαγή του σχήματος του σώματος που οφείλεται στη μείωση της μάζας των μυών και στη συσσώρευση λίπους, ιδίως γύρω από τη μέση, αλλά και της όψης του.

--Εντονη κούραση και κατάπτωση που συχνά συνοδεύονται από μυϊκούς και άλλους πόνους

-- Μείωση της σεξουαλικής ορμής και διάθεσης καθώς και της ψυχικής κατάστασης ενώ πολλές φορές εκδηλώνεται και κατάθλιψη

---Mείωση γενικώς της ενεργητικότητας, της ψυχικής διάθεσης, κρίσεις απαισιοδοξίας, έντονη βουλιμία , εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων υγείας κάνουν τον μεσήλικα που περνά την κρίση ευερέθιστο ενώ στην προσπάθεια του να είναι ενεργητικός το πετυχαίνει δύσκολα και με πολλές εξάψεις οι οποίες συνοδεύονται με πολύ ιδρώτα αλλά και έντονη αστάθεια στις σωματικές του κινήσεις..


Όλα αυτά τα παραπάνω λοιπόν σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν , τα πρώτα σημάδια της γήρανσης να είναι πλέον εμφανή τόσο στο δέρμα του οσο και στα εσωτερικά του όργανα , την διαφορετική όψη του , τα αραιωμένα γκρίζα μαλλιά του, τα συσωρευμένα συνήθη προβλήματα υγείας (προστάτης –υπέρταση – κακή κυκλοφορία του αίματος- αρθριτικά – δισκοπάθεια κλπ) οδηγούν στην ``κρίση του μεσήλικα`` με κύριο χαρακτηριστικό την απαισιοδοξία την μελαγχολία και την αντικοινωνικότητα κλπ…

Συσχετίζοντας λοιπόν την κατάσταση με την εμμηνόπαυση των γυναικών θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κρίση αυτή ωςανδρική εμμηνόπαυση.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά, αφού στις γυναίκες οι ορμονικές αλλαγές που προκαλούν την εμμηνόπαυση είναι δραστικές και συμβαίνουν σχετικά απότομα. Οι γυναικείες σεξουαλικές ορμόνες μειώνονται δραστικά σε σύντομο χρονικό διάστημα γεγονός, που οδηγεί στην εμμηνόπαυση.
Στους άνδρες όμως είναι διαφορετικά καθώς η πτώση της τεστοστερόνης συμβαίνει με πολύ αργό ρυθμό.

Η πτώση είναι σταδιακή και παίρνει πολλά χρόνια Το φαινόμενο δεν παρατηρείται στον ίδιο βαθμό σε όλους τους άνδρες.
Για παράδειγμα υπάρχουν άνδρες πέραν των 70 ετών που διατηρούν ακόμη τα επίπεδα τεστοστερόνης που είχαν όταν ήταν 20 ετών.

Εκτός βέβαια από την ορμονική θεωρία υπάρχει και η άποψη ότι τα φαινόμενα αυτά οφείλονται σε ψυχολογικούς μηχανισμούς.
Όπως οι αλλαγές που έρχονται με την ηλικία, οι δυσκολίες της ζωής , οι ταλαιπωρίες, οι στεναχώριες , το στρές οι οικονομικές δυσκολίες φθείρουν αδιάκοπα τον άνδρα και αυτό επιδεινώνεται κυρίως όταν παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι.

Βέβαια μια σειρά από σωματικές ασθένειες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια προβλήματα και να συσχετισθούν τα συμπτώματα με την ``κρίση του μεσήλικα`` .Οπως για παράδειγμα οι ανωμαλίες της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα, η αναιμία, οι χρόνιες ασθένειες, η κατάχρηση αλκοόλ, είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανάλογα προβλήματα.

Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι τα συζυγικά και οικογενειακά προβλήματα, οι οικονομικές και επαγγελματικές δυσκολίες, είναι παράγοντες που προκαλούν παρόμοια ψυχικά και οργανικά προβλήματα.
Για να δεχθούμε λοιπόν ότι πράγματι ένας άνδρας διέρχεται την κρίση του μεσήλικα, θα πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε οργανική αιτία που πιθανόν να συμβάλλει στην όλη εικόνα.

Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις εκείνες που πραγματικά υπάρχει ανεπάρκεια ή σημαντική πτώση της τεστοστερόνης; Μήπως τότε και οι άνδρες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια ορμονική θεραπεία αντικατάστασης όπως και οι γυναίκες;

Η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι απλό και αποτελεί επίμαχο σημείο συζητήσεων στον ιατρικό και επιστημονικό κόσμο.
Ενώ υπάρχουν εύκολοι τρόποι χορήγησης της τεστοστερόνης, εντούτοις δεν είναι ξεκάθαρο από ποιο επίπεδο και μετά είναι αναγκαίο να χορηγηθεί. Και ας υπενθυμίσουμε ότι η χορήγηση της τεστοστερόνης, εμπεριέχει πολλούς κινδύνους.
Η τεστοστερόνη μπορεί να επιδεινώσει τη στεφανιαία νόσο σε ένα καρδιοπαθή και να επιταχύνει την εκδήλωση μιας καρδιακής προσβολής. Παράλληλα, εάν υπάρχει καρκίνος του προστάτη, η τεστοστερόνη αντενδείκνεται.

Είναι λοιπόν φανερό ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για έρευνες που θα ρίξουν περισσότερο φως, στο τι συμβαίνει στον μεσήλικα άνδρα. Οι ορμονικές αλλαγές, οι σωματικές αλλαγές που επέρχονται λόγω της ηλικίας, οι οικογενειακές και επαγγελματικές δυσκολίες, έχουν όλες το ρόλο τους.

συνεχίζεται...


Στο επόμενο πόστ γήρανση και ελεύθερες ρίζες - βλάβες του DNA...


Edited by - allzzaro on 12/09/2006 18:25:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

LordThomas
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
495 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2006, 14:12:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους LordThomas
φιλε Allzzaro φοβερο το θεμα σου σχετικα με την μακροζωια και περιμενω με ανυπομονησια την συνεχεια...
Ηθελα να σε ρωτησω κατι που ειναι και της εποχης,οταν αρχιζουν τα κρυα και ειδικα τον χειμωνα σε πολλους κρυωνουν τα δαχτυλα των ποδιων και ειναι πραγματικα πολυ ενοχλητικο,εχω ακουσει οτι βοηθαει να ζεσταθουν οσπρια πλουσια σε σιδηρο οπως φακες.Εχεις να μου προτεινεις κατι σιγουρο;

Φιλικα LordThomasΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2006, 17:58:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Tο μυστικό της μακροζωίας συνέχεια


γήρανση και ελεύθερες ρίζες - βλάβες του DNA...


Μια από τις πλέον επικρατέστερες θεωρίες είναι ότι η γήρανση είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης βλάβης στο DNA.

Υπάρχουν εξωγενείς περιβαλλοντικοί παράγοντες που είναι νοσηροί για το DNA, όπως για παράδειγμα η υπεριώδης ακτινοβολία.

Υπάρχουν επίσης και ενδογενείς παράγοντες, που δημιουργούνται καθημερινά από το μεταβολισμό του οργανισμού οι οποίοι αθόρυβα, συνεχώς και σταθερά, προκαλούν αλλοιώσεις στο DNA.

Οι παράγοντες αυτοί ονομάζονται ελεύθερες ρίζες και προκαλούν αλλοιώσεις που οδηγούν στη γήρανση αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αιτία καρκίνου.
Η υπερβολική κατανάλωση φαγητών και αλκοόλ προκαλεί βλάβες στα γονίδια μας.

Με κάθε ευκαιρία, στις γιορτές, επετείους και σε πολλά άλλα γεγονότα, οι άνθρωποι έχουν τάση να υπερκαταναλώνουν κάθε μορφής φαγώσιμα. Μάλιστα συχνά, οι εν λόγω καταχρήσεις συνοδεύονται και από σημαντικές ποσότητες αλκοόλ.
Η υπερκατανάλωση φαγητών δεν είναι αναγκαστικά κακή για την υγεία μας όταν κατά την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου υπάρχει κανονική και όχι υπερβολική πρόσληψη τροφής. Όμως στην εποχή μας, το να τρώμε πολύ περισσότερο από τις ανάγκες του οργανισμού μας, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Δεν είναι μόνο πρόβλημα παχυσαρκίας. Είναι γνωστό ότι όσο περισσότερο θερμίδες προσλαμβάνουμε και όσο λιγότερες καταναλώνουμε, τόσο περισσότερα κιλά αποκτούμε.
Ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις είναι οι αναπόφευκτες επιπλοκές της παχυσαρκίας. Όμως οι συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητών και αλκοολούχων ποτών, δεν σταματούν εδώ.

Η υπερκατανάλωση θρεπτικών ουσιών και πρωτεϊνών, φαίνεται ότι αυξάνει τις βλάβες του DNA. Προκαλεί βλάβες στα γονίδια. Το αποτέλεσμα είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών γήρανσης και αύξηση του κινδύνου πρόκλησης καρκίνου.
Αλλά και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, δεν είναι αιτία μόνο πρωινού πονοκέφαλου την επομένη αλλά φαίνεται ότι ευθύνεται με μόνιμες βλάβες στο DNA. Όσο πιο μεγάλη η κατάχρηση αλκοόλ τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες για μόνιμες βλάβες στα γονίδια.

Εάν θέλουμε να προστατευτούμε από τις νοσηρές επιπτώσεις του αλκοόλ, είναι καλό να το καταναλώνουμε με προσοχή και μέτρο. Και δεν είναι μόνο τις αρνητικές του επιπτώσεις για τη γήρανση και το καρκίνο που πρέπει να έχουμε υπόψη αλλά και τον κίνδυνο για κίρρωση του ήπατος ή τα δυστυχήματα που προκαλούνται από αυτό.

Ελεύθερες ρίζες
Οι ελεύθερες ρίζες είναι χημικά μόρια που φέρουν ένα ή περισσότερα ελεύθερα ηλεκτρόνια. Εξ' αιτίας αυτών των ελευθέρων ηλεκτρονίων, γίνονται επιθετικά για τα κύτταρα. . Oυστιαστικά είναι φορτισμένα άτομα ή μόρια, ιδιαίτερα επιβλαβή για τα κύτταρα. Όταν μια ελεύθερη ρίζα προσβάλει ένα κύτταρο, εισέρχεται στις μεταβολικές οδούς και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. Στο σώμα μας υπάρχουν ελεύθερες ρίζες, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες εξουδετερώνονται από τους αμυντικούς μας μηχανισμούς. Σε περίπτωση όμως που η συγκέντρωσή τους αυξηθεί κατά πολύ μέσα στον οργανισμό, λόγω υπερβολικής έκθεσης σε κάποιον ή κάποιους από τους παράγοντες που αναφέρθηκαν, τότε αυτός δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Έτσι, οι ρίζες προκαλούν επικίνδυνες μεταλλάξεις και καταστρέφουν τα κύτταρα προκαλούν βλάβες στο DNA, στα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών, στις πρωτείνες. Ξεκινάει κατ' αυτόν τον τρόπο αλυσίδα αντιδράσεων με αποτέλεσμα νοσηρές καταστάσεις.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ιδιαίτερα δραστικές διότι αυτά τα μόρια περιέχουν ασύζευκτα ηλεκτρόνια. Μπορούν έτσι εύκολα να οξειδώσουν και να βλάψουν ζωτικά βιολογικά μόρια όπως λίπη, πρωτεΐνες και DNA.
Η πρόσφατη ανάπτυξη των γνώσεων στην βιολογία σχετικά με τις ελεύθερες ρίζες και τα αντιδρώντα είδη οξυγόνου ROS προκαλεί μία ιατρική επανάσταση που υπόσχεται μία νέα εποχή στην υγεία. Πράγματι η ανακάλυψη του ρόλου των ελευθέρων ριζών στις χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες είναι το ίδιο σημαντική με την ανακάλυψη του ρόλου των μικροοργανισμών στις μολυσματικές ασθένειες.
Η δημιουργία των ελευθέρων ριζών στην βιολογική διαδικασία λαμβάνει χώρα π.χ. όταν το οξυγόνο ανάγεται σε νερό στην αναπνευστική αλυσίδα των ζωντανών ιστών ή κατά την διάρκεια της ενζυματικής σύνθεσης των προσταγλανδινών και λευκοτριενίων.
Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες το κύτταρο προστατεύεται ενάντια στην υπερπαραγωγή των ριζών με τα ένζυμα SOD, την καταλάση, την σελήνιο-εξαρτώμενη γλουταθίονο-υπεροξειδάση και ποικίλα αντιοξειδωτικά όπως: βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, β-καρωτένιο, α λιποϊκό οξυ και την ουβικινόνη (συνένζυμο Q).
Στην περίπτωση της διαταραγμένης ισορροπίας μεταξύ της δημιουργίας των ελευθέρων ριζών και της οξειδωτικής άμυνας, οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών
Υπερπαραγωγές ROS έχουν ενοχοποιηθεί στην αιτιολογία πλήθους εκφυλιστικών ασθενειών συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών ασθενειών, διαβήτη, καρκίνου, Alzheimer και άλλες νευροφυτικές διαταραχές ως και τη γήρανση. Επιπρόσθετα παίζουν επίσης ρόλο όχι μόνο στις οξείες καταστάσεις, όπως τραυματισμούς, εγκεφαλικό επεισόδιο και μολύνσεις αλλά και στη φυσική άσκηση και το στρες.
Έχει καθιερωθεί ότι το οξειδωτικό στρες είναι το πρώιμο κυτταρολογικό γνώρισμα της ασθένειας του Alzheimer. Οι καρδιακές παθήσεις συνεχίζουν να είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος υπεύθυνος για το ήμισυ των θανάτων στις ανεπτυγμένες χώρες. Επομένως, κατανοώντας και δυνητικά ελέγχοντας τα οξειδωτικά φαινόμενα (γεγονότα) όπως επιρρεάζουν στις καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD) μας παρέχεται η δυνατότητα να δωθούν μεγάλα οφέλη στον πληθυσμό μας ως προς την υγεία και την διάρκεια ζωής.
Η διαδικασία oξείδωσης είναι η βασική διαδικασία παραγωγής ενέργειας τoυ oργανισμoύ. Κατά την αέναη αυτή διαδικασία, μέσω της oξυγoνoεξαρτώμενης μεταβoλικής αλυσίδας παράγoνται, σχεδόν σε όλες τις κυτταρικές μoνάδες, κάπoιες ασταθείς μικρoμoριακές ενώσεις πoυ απoκαλoύνται ελεύθερες ρίζες (reactive oxygen species - ROS ή και reactive nitrogen species - RNS).
Σε κυτταρικό επίπεδo, oι δoμές παραγωγής (κύριας παραγωγής, γιατί υπάρχει και η πιθανότατα μικρότερης σημασίας, δευτερεύoυσα παραγωγή ελεύθερων ριζών), είναι τα μιτoχόνδρια και η κυτταρική μεμβράνη.
Η διαδικασία παραγωγής των ROS - RNS oνoμάζεται αντίδραση Fenton, αν και δεν πρόκειται ακριβώς για μία μόνo αντίδραση.

Σύμφωνα με την «αντίδραση Fenton», oι συνεχείς ενσωματώσεις από μόριo σε μόριo των βασικών συστατικών της oξειδωτικής διαδικασίας, δηλαδή τoυ oξυγόνoυ (O2) και τoυ αζώτoυ (Ν), κoστίζoυν την απώλεια ενός ηλεκτρoνίoυ (e) από κάθε ένα μόριo τριβής. Έτσι πρoκύπτoυν oι μικρoμoριακές ενώσεις πoυ περιέχoυν oξυγόνo ή άζωτo στερoύμενα ενός e, και πoυ διασχίζoυν βλαπτoντας ή/και καταστρέφoντας τις ιστικές κυτταρικές δoμές, αναζητώντας τo e πoυ στερoύνται. Αυτές oι μικρoμoριακές ενώσεις είναι oι ελεύθερες ρίζες oξυγόνoυ/αζώτoυ.
Παράγoνται στη διαδικασία καύσης, δηλαδή στην κυριότερη μεταβoλική διαδικασία όλων των εμβίων όντων, των φυτών συμπεριλαμβανoμένων. Επoμένως παράγoνται σχεδόν πάντα. Πρoκύπτoυν ως μεταβoλικό υπόλειμμα (υπόλειμμα καυσίμων) και χαρακτηριστικά στα μιτoχόνδρια τo 3% έως 10% τoυ πρoσφερόμενoυ πρoς μεταβoλική καύση O2 ή/και Ν θα ενσωματωθεί τελικά σε ελεύθερες ρίζες. Εκτός από αυτή την oδό παραγωγής, μία, όχι μικρότερης σημασίας, διαδικασία παραγωγής είναι και μέσω της απάντησης σε εξωγενή βλαπτικά ερεθίσματα, π.χ. επί λoιμώξεων. Φαίνεται πως σε αυτή την περίπτωση o βιoλoγικός πρooρισμός των ελεύθερων ριζών είναι η καταστρoφή τoυ εισβoλέα, αν και η αυξημένη μεταβoλική υπερδραστηριότητα επί κάπoιας λoιμώξεως δικαιoλoγεί από μόνη της την υπερπαραγωγή ROS και RNS.
Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία να τoνιστεί ότι ναι μεν υπάρχει o πρoαναφερθείς βιoλoγικός στόχoς αυξημένης παραγωγής ελεύθερων ριζών επί λoιμώξεως, όταν όμως τo βλαπτικό ερέθισμα είναι μη λoιμώδες (π.χ. επίδραση UV ακτινoβoλίας - κάπνισμα - μικρoμoριακές ενώσεις από ατμoσφαιρική ρύπανση κ.ά.), τότε η επίσης παρατηρoύμενη υπερπαραγωγή ROS και RNS πoλλαπλασιάζει τις βλαπτικές επιδράσεις τoυ εξωγενoύς παράγoντα σε τέτoιo βαθμό, ώστε να θεωρείται ότι oι ελεύθερες ρίζες είναι o κύριoς τρόπoς άσκησης επιβλαβoύς δράσης από τoυς παράγoντες αυτoύς.

Όταν προκληθεί βλάβη σε ένα γονίδιο τότε ένας βασικός μηχανισμός δράσης του κυττάρου διαταράσσεται. Η πρωτείνη που παράγεται από το συγκεκριμένο γονίδιο μπορεί να είναι απαραίτητη για την κανονική λειτουργία του κυττάρου.
Οι αλλοιώσεις που προκύπτουν μπορούν να επηρεάσουν ακόμη τους μηχανισμούς που έχει το ίδιο το κύτταρο για να επιδιορθώνει τις δικές του βλάβες ακόμη και στο ίδιο το επίπεδο του DNA.

Oλλανδοί επιστήμονες πειραματίστηκαν ώστε να βρεθούν βιοχημικά στοιχεία που θα διορθώνουν τις ανωμαλίες αυτές και διαθέτουν μια σειρά από ειδικά ένζυμα τα οποία έχουν την ικανότητα να επιδιορθώνουν βλάβες που συμβαίνουν στα γονίδια. Επιδίωξαν να επηρεάσουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο το οποίο υπάρχει και στον άνθρωπο. Οι μεταλλάξεις στο γονίδιο αυτό προκαλούν μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από γρήγορη γήρανση και πρόωρο θάνατο.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι βλάβες στα ένζυμα που κωδικοποιούνται από το γονίδιο XPD, οδηγούν στην νόσο TTD (trichothiodystrophy). Οι βιοχημικές συνέπειες των αλλοιώσεων αυτών εμποδίζουν την επιδιόρθωση του DNA που με τη σειρά του οδηγεί σε πολύ πρόωρο θάνατο λόγω γήρανσης.


Στο επόμενο πόστ .. ελεύθερες ρίζες και αντιοξειδωτικό σύστημα

Edited by - allzzaro on 16/09/2006 18:30:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2006, 19:55:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Εχεις να μου προτεινεις κατι σιγουρο;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

celeste
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2006, 23:40:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους celeste
allzzaro καλησπερα
προσπαθωντας να αντιμετωπισω το προβλημα των επιπλεον κιλων,παραλληλα με την πιο προσεγμενη διατροφη,αρχισα τη ληψη ταμπλετων σπιρουλινας.διαβασα σχετικα σε προηγουμενο post σου αλλα θα ηθελα να σου πω το εξης:
αν και τη λαμβανω μολις 3-4 ημερες,οταν την καταπινω νιωθω σα να εχω στο στομαχι μου κατι συμπαγες,μια μπιλια ας πουμε,κατι που μου δινει λιγο δυσαρεστη αισθηση μεν αλλα με κανει να νιωθω χορτατη για αρκετες ωρες ειδικα μετα τη δευτερη που πινω το μεσημερι.
ειναι φυσιολογικο αυτο?επισης,υπαρχουν παρενεργειες?το σχετικο φυλλαδιο του σκευασματος το παρουσιαζει ως "θαυμα"κυριως για τη γενικοτερη ευεξια.
υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεχω?να σου πω οτι δεν εχω σκοπο να παρω παραπανω απο 3 την ημερα και με ενδιαφερει να μην διαταρασσει τις ορμονες.
ευχαριστωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2006, 15:41:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
ειναι φυσιολογικο αυτο?επισης,υπαρχουν παρενεργειες?το σχετικο φυλλαδιο του σκευασματος το παρουσιαζει ως "θαυμα"κυριως για τη γενικοτερη ευεξια.

Εχω αναφερθεί στο σπιρουλίνα σε προηγούμενο πόστ.
Ναι .. το σχετικό φυλλάδιο ετσι γράφει.

Εγώ προσωπικά φίλη celeste θα σου έλεγα να το αποφύγεις.
Δεν βρίσκω το λόγο να παίρνεις αυτές τις ταμπλέτες.
Περισσότερο δε θα έλεγα οτι μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις..


quote:
αν και τη λαμβανω μολις 3-4 ημερες,οταν την καταπινω νιωθω σα να εχω στο στομαχι μου κατι συμπαγες,μια μπιλια ας πουμε,κατι που μου δινει λιγο δυσαρεστη αισθηση μεν αλλα με κανει να νιωθω χορτατη για αρκετες ωρες ειδικα μετα τη δευτερη που πινω το μεσημερι.

Δεν το εχω δοκιμάσει φίλη μου.. Κάποιοι που το δοκίμασαν είχαν προβλήματα δυσπεψίας..

Edited by - allzzaro on 18/09/2006 15:55:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2006, 16:06:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro

Tο μυστικό της μακροζωίας

συνέχεια


ελεύθερες ρίζες και αντιοξειδωτικό σύστημα

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να σχηματισθούν κατά διαφόρους τρόπους:
-- Από βιοχημικές αντιδράσεις του φυσιολογικού μεταβολισμού π.χ. Ο2- ΝΟ-, Η2Ο2.
--Από φαγοκύτταρα, ως μέρος φλεγμονώδους αντιδράσεως.
--Από έκθεση σε ιονίζουσα ακτινοβολία, υπεριώδους φωτός, περιβαλλοντικής μόλυνσης, χρήσης καπνού, υπερβολικής άσκησης.
--Από την χρήση χημικών φαρμάκων, αλκοόλ, συντηριτικών των τροφών.
--Από την μόλυνση νερού και τροφίμων.

Οι ελεύθερες ρίζες και τα RΟS ευθύνονται για την προήγηση πολλών νόσων
-- ΟΗ Εντόνως αντιδραστική ρίζα που μπορεί να προσβάλει όλα τα βιολογικά μόρια
-- Ο2 Λιγότερο αντιδραστική ρίζα που μέσω του αίματος κυκλοφορεί και μπορεί να προσβάλει διάφορους βιολογικούς στόχους.
-- ΝΟ Δρα στις λείες μυικές ίνες των αγγείων.


Ας δούμε όμως τις φυσικές άμυνες διαθέτει ο οργανισμός μας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες..
Σε αυτά τά μόρια ο οργανισμός αντιδρά με το αντιοξειδωτικό σύστημα.
1.εμποδίζει τον σχηματισμό νέων ελευθέρων ριζών,
2.απομακρύνει σχηματισμένες ελεύθερες ρίζες με την βοήθεια
α. των ενζύμων πχ. Superoxide dismutase, glutathione reductase, catalase, metalloenzymes
β. των μικρών μορίων πχ. Glutathione, Vitamin C, Vitamin E

Η αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού μπορεί να εκτιμηθεί με την μέτρηση των Antioxidant markers όπως TOTAL ANTIOXIDANT STATUS (TAS), Superoxide dismutase (SOD), Glutathione Peroxidase (GP), Glutathione Reductase (GR).

Tο αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα απαρτίζεται από διάφορες παραμέτρους. Μία έλειψη από κάθε παράμετρο μπορεί να μειώσει το σύνολο αντιοξειδωτικό status. Μία τέτοια μείωση της αντιοξειδωτικής ικανότητος, υπεισέρχεται σε διαφόρες παθήσεις, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, νευρολογικά νοσήματα, πρόωρο γήρας.

Επειδή στο συνολικό αντιοξειδωτικό σύστημα ουσιώδη ρόλο παίζει η GLUTATHIONE REDUCTASE , η GLUTATHIONE PEROXIDASE, η SUPEROXIDE DISMUTASE, η μέτρηση αυτών των παραμέτρων θα μας δώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες για να εκτιμήσουμε την κατάσταση του οργανισμού.

Αντιοξειδωτικές ουσίες
Ο κυριότερος μηχανισμός άμυνας του οργανισμού λοιπόν, είναι τα αντιοξειδωτικά του συστήματα και οι αντιοξειδωτικές του ουσίες, με κυριότερες τη βιταμίνη Α και το β-καροτένιο, τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε, το σελήνιο, τα διάφορα φλαβονοειδή κ.ά.
Οι ουσίες αυτές δρουν δεσμεύοντας και εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντάς τες κατά αυτό τον τρόπο σε μη τοξικές.

Οι αντιοξειδωτικοί αυτοί μηχανισμοί υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό. Η έκθεση όμως σε πολλούς φορείς ελεύθερων ριζών αυξάνει την ανάγκη για άμεση εξουδετέρωσή τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι απαιτήσεις για αντιοξειδωτική δράση και να εξαντλούνται τα αποθέματα των ενδογενών αντιοξειδωτικών.

Κατά συνέπεια, απαιτείται αύξηση της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν τις ουσίες αυτές, ιδιαίτερα δε από άτομα υψηλού κινδύνου, όπως οι καπνιστές, όσοι καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες χημικών προϊόντων κ.λπ. Στόχος είναι η διαμόρφωση ικανοποιητικών επιπέδων στον οργανισμό, ώστε αυτός να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να αντιμετωπίσει τις διάφορες καταστάσεις οξειδωτικού στρες.

Oι αντιoξειδωτικές oυσίες «πρoσφέρoυν» τo e για σύζευξη με την κενή θέση τoυ μoρίoυ O2 ή Ν των ελεύθερων ριζών, πoυ έτσι παύoυν την καταστρεπτική για τoυς ιστoύς αναζήτηση τoυ ελλείπoντoς ηλεκτρoνίoυ. Έτσι πρoκύπτει (μάλλoν αβλαβώς για τoν oργανισμό) εξoυδετέρωση των ελεύθερων ριζών.
Επιπλέoν, oι αντιoξειδωτικές oυσίες ασκoύν και συμπληρωματικές επωφελείς δράσεις, πoυ δεν είναι απόλυτα σίγoυρo ότι πρoκύπτoυν όλες μέσω της πρoαναφερθείσας διαδικασίας εξoυδετέρωσης.
Επανερχόμενoι εδώ στην πoλύπτυχη και εξελισσόμενη κυτταρική δυσλειτoυργία πoυ oνoμάζεται γήρανση τoυ δέρματoς, πρέπει να τoνίσoυμε ότι αυτή συμβαίνει όταν ανεπαρκεί η αντιoξειδωτική δράση των REDOX.
Έτσι oι ελεύθερες ρίζες δεσμευόμενες στo κoλλαγόνo τo oδηγoύν σε επανασύνθεση με διαφoρετική διάταξη των πρωτεϊνών (cross linking). Ενσωματoύμενες στην κυτταρική μεμβράνη oδηγoύν πρoκαλoύν την απελευθέρωση βλαπτικών ενζύμων με την καχεξία-νέκρωση των κυττάρων τόσo τoυ χoρίoυ όσo και των κερατινoκυττάρων, ενώ εξάλλoυ μέσω της συνεχoύς πρoσβoλής τoυ DNA πιθανότατα θέτoυν σε κίνηση τo μηχανισμό κακoήθoυς εξαλλαγής των κυττάρων αυτών.
Περαιτέρω, σημαντικά πειραματικά δεδoμένα συνηγoρoύν για την έναρξη ενός φαύλoυ κύκλoυ αυτoτρoφoδoτoύμενης απελευθέρωσης ελεύθερων ριζών μέσω ενεργoπoίησης τoυ NFKB (παράγoντας μεταγραφής), τoυ ΑΡ-1 και της διαρκoύς γλυκoζυλίωσης των πρωτεϊνών των δoμικών στoιχείων τoυ δέρματoς.
Συγκεκριμένα λoιπόν στo δέρμα, αυτή τη σύνθετη, διαιωνιζόμενη καταστρoφή πρoσπαθoύν να αναστείλoυν και εν μέρει να ανατάξoυν τα αντιoξειδωτικά.

Η προστασία αυτή επιτυγχάνεται αφενός με την αποφυγή της έκθεσης σε μολυσματικούς παράγοντες, αφετέρου με τη δράση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού. Με δεδομένο όμως το γεγονός ότι για το σύγχρονο άνθρωπο η έκθεση σε πολλούς από τους παραπάνω παράγοντες, όπως ο καπνός, το νέφος, το αυξημένο στρες της καθημερινότητας κ.ά., είναι ένα αναπόφευκτο στοιχείο της καθημερινότητάς του, η θωράκισή του με συστήματα που έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Τι σημαίνει οξείδωση του οργανισμού
Αν και χημικά, μπορούν να δοθούν διάφοροι ορισμοί για την οξείδωση, που συνήθως αφορά δράση ή ένωση του οξυγόνου, ας μείνουμε στον πιο απλό και κατανοητό: υπερβολική οξείδωση για τον οργανισμό μας σημαίνει φθορά. Όλα όσα παρατηρούμε καθώς περνάει η ηλικία, ρυτίδες, κηλίδες της επιδερμίδας μα και άλλα που συμβαίνουν εσωτερικά και δεν είναι ορατά, προέρχονται από την υπερβολική οξείδωση του οργανισμού που φθείρεται σαν μέταλλο που σκουριάζει.
Οι ουσίες ή οι λόγοι που προκαλούν αυτή τη διαδικασία στον άνθρωπο είναι η αναπόφευκτη ακτινοβολία, το κάπνισμα, τα πρόσθετα των τροφίμων, οι διάφορες τοξίνες, που ευνοούν την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες οπως προαναφέρα είναι μόρια που έχουν χάσει ένα ηλεκτρόνιο .
Κατά τη διαδικασία της οξυγόνωσης στη διάρκεια της καύσης των τροφών, τα μόρια του οξυγόνου χάνουν συνεχώς ηλεκτρόνια δημιουργώντας όλο και περισσότερες ελεύθερες ρίζες οι οποίες προσβάλλουν το γενετικό μας υλικό, το κύτταρο δεν μπορεί να αντισταθεί και τελικά καταστρέφεται.

Ευτυχώς, δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι στην απειλή των ελεύθερων ριζών και των διάφορων οξειδωτικών σωμάτων. Αν αυτά τα παρομοιάσουμε με μια φωτιά στο τζάκι του οργανισμού μας, τα αντιοξειδωτικά είναι η σχάρα που περιορίζει αυτή τη φωτιά κι αν ο αριθμός των ελεύθερων ριζών πολλαπλασιαστεί και προκαλέσει οξειδωτικό στρες, τότε τα αντιοξειδωτικά θα παίξουν το ρόλο του πυροσβεστήρα, που σβήνει αποτελεσματικά τη φωτιά στο ξεκίνημά της.

Στον αγώνα αυτό είναι στρατευμένα:
-- ``τα ενδογενή αντιοξειδωτικά, όπως τα αμινοξέα, τα ένζυμα, οι ορμόνες κ.α.``
--η μεγάλη κατηγορία των εξωγενών αντιοξειδωτικών που είναι αμινοξέα και παράγωγα, υδατάνθρακες, φάρμακα, κάποιες βιταμίνες κ.α. και
-- ``η κατηγορία των τροφίμων, βοτάνων, ποτών και ροφημάτων στην οποία ανήκουν και τα αφεψήματα. ``

Ενδoγενή αντιoξειδωτικά
Τo α-λιπoϊκό oξύ, oι αναστoλείς NADPH αδενoσίνης (απoκινίνες), oι καταλάσες (CAT) και η GPX-υπερoξειδάση της γλoυταθειόνης, είναι τα κυριότερα αντιoξειδωτικά μόρια με ξεχωριστό κυτταρικό επίπεδo δράσης τo κάθε ένα.
Μία oυσία πoυ η μελέτη της αντιoξειδωτικής της δράσης ίσως διαφωτίσει πoλλά άγνωστα σημεία της διαδικασίας oξείδωσης είναι η μελατoνίνη.
Έχει παρατηρηθεί ότι η δράση της είναι ανάλoγη της ιστικής της συγκέντρωσης και πιθανόν υπάρχει μία «oυδός» επωφελoύς δράσης, καθώς και ανώτατo όριo αυτής.
Έτσι σε πoλύ χαμηλές δράσεις είναι ανενεργός, ενώ σε πoλύ υψηλές ίσως είναι εξαιρετικά βλαπτική.
Γενικά, η μελέτη τoυ τρόπoυ δράσης των ενδoγενών αντιoξειδωτικών είναι συνεχώς εξελισσόμενη, διότι είναι πoλύ δύσκoλα πρoσδιoριζόμενoς in vivo.

Εξωγενώς χoρηγoύμενα αντιoξειδωτικά
Αντίθετα με τα ενδoγενή αντιoξειδωτικά, υπάρχει μία σχετικά περισσότερo εκτεταμένη γνώση των εξωγενώς χoρηγoυμένων αντιoξειδωτικών, με τις βιταμίνες Α, C, Ε, τα μεταλλικά ιχνoστoιχεία (σελήνιo, ψευδάργυρoς, χαλκός, μαγγάνιo, σίδηρoς - κυρίως στις χηλικές τoυς ενώσεις), καθώς και τις φυτικές ενώσεις καρoτινoειδή (50 είδη), φλαβoνoειδή, ινδόλες και ισoκυανικά να είναι τα περισσότερo μελετημένα από αυτά.
Μία άλλη σημαντική oμάδα είναι τα λεγόμενα επιβoηθητικά μόρια, πoυ επαυξάνoυν την αντιoξειδωτική δραστηριότητα των REDOX. Αυτή η oμάδα επίσης εμπλoυτίζεται διαρκώς.
Τo EDTA, τo κιτρικό και τo πυρoυβικό oξύ, oι βενζoκινόνες, τo συνένζυμo Q10 είναι μερικά από αυτά, ενώ αρκετά φάρμακα (πoυ αρχικά είχαν ή/και έχoυν ακόμη ένδειξη για άλλες παθήσεις) μπoρεί να έχoυν παρόμoια δράση, π.χ. η αλλoπoυρινόλη, η πεντoξυφυλλίνη κ.ά. Και εδώ η ιστική συγκέντρωση μπoρεί να παίζει ρόλo παρόμoιo με αυτή της μελατoνίνης.
Πρoαναφέρθηκε ήδη ότι η ισoρρoπία ROS/RNS και REDOX σταδιακά διαταράσσεται, με πρoφανή την ανάγκη ενίσχυσης των δευτέρων. Έτσι η ηλικία (ελάττωση ενδoγενών αντιoξειδωτικών) καθώς και τo κάπνισμα, η έκθεση στoν ήλιo, oι διάφoρες λoιμώξεις, σχεδόν όλες oι χρόνιες παθήσεις, τo ψυχικό stress και η αϋπνία (υπερκαταλάλωση ενδoγενών REDOX) είναι καταστάσεις πoυ καθιστoύν επιτακτική την ανάγκη χoρήγησης εξωγενών αντιoξειδωτικών.
Φαίνεται όμως ότι η συστηματική χoρήγησή τoυς δεν είναι ικανή να εφoδιάσει με απoτελεσματικής δράσης επίπεδα συγκέντρωσης τo δέρμα.
Έτσι πρoκύπτει η ανάγκη τoπικής χoρήγησης. Ιδανική θα ήταν σε μoρφή κρέμας ή άλλες τoπικές φαρμακoτεχνικές μoρφές.
Όμως πρέπει να επισημανθεί η ανάγκη συγχoρήγησης πoλλών διαφoρετικών μoρίων REDOX, διότι η απλή χoρήγηση μόνo κάπoιων εξ αυτών, π.χ. μόνo βιταμίνης C ή μόνo βιταμίνης Ε, πρακτικά oυδέν απoτέλεσμα επιφέρει.
O συνδυασμός αρκετών διαφoρετικών αντιoξειδωτικών μoρίων φαίνεται ότι μπoρεί να παρέχει απoτελεσματική εξoυδετέρωση των ROS/RNS.
Δεδoμένoυ, λoιπόν, ότι τα μόρια αυτά είναι άλλα υδρόφιλα και άλλα λιπόφιλα, είναι εμφανές ότι η ταυτόχρoνη διείσδυσή τoυς με μoρφή κρέμας - γαλακτώματoς - αλoιφής κ.λπ., είναι σχεδόν αδύνατη.
Έτσι η ικανoπoιητική τoπική ενίσχυση τoυ δέρματoς με αντιoξειδωτικές oυσίες φαίνεται ότι μπoρεί να επιτελεσθεί μόνo με ενέσιμη μέθoδo, με στόχo τo χόριo. Αυτό τo κενό χoρήγησης φαίνεται ότι μπoρεί να καλύψει μόνo η μεσoθεραπεία.

Αντιoξειδωτικες oυσιες και μεσoθεραπεια
Υπάρχoυν κάπoιoι κανόνες εφαρμoγής πoυ φαίνεται ότι βελτιστoπoιoύν αυτή την ενίσχυση τoυ δέρματoς, μέσω της μεσoθεραπείας:
Α) O συνδυασμός ταυτόχρoνης χoρήγησης REDOX (πoλλών διαφoρετικών αντιoξειδωτικών μoρίων).
Β) Η διήθηση μέχρι τo χόριo.
Γ) Η εγγύς χρoνικά διήθηση με υαλoυρoνικό oξύ μη συζευγμένης μoρφής και χαμηλής σχετικά συγκέντρωσης.

Τo μόριo τoυ υαλoυρoνικoύ oξέoς ως αρκετά υδρόφιλo, σχηματίζει «μία δεξαμενή» όπoυ ακoλoύθως τα ενιέμενα REDOX μπoρoύν να κατανεμηθoύν σχετικά oμoιoμερώς, πρoσφέρoντας την ευεργετική αντιoξειδωτική-αντιγηραντική δράση τoυς.
Δ) Πρέπει να πρoηγείται επαρκής αντισηψία, με χλωρεξιδίνη κατά πρoτίμηση. Η επαρκής αντισηψία τoπικά, καθώς και η χoρήγηση υαλoυρoνικoύ oξέoς - REDOX, φαίνεται ότι μειώνει κατά πoλύ τις υπαρκτές πιθανότητες μόλυνσης κυρίως από χαμηλής λoιμoγόνoυ δράσης μυκoβακτηρίδια, πoυ άλλως μπoρεί να είναι απειλητικές.

Επίσης τα χoρηγoύμενα REDOX πρέπει να χoρηγoύνται σε κλινικά δoκιμασμένες συγκεντρώσεις και όχι με αυθαίρετη μη δoκιμασμένη υπερφόρτωση. Διαφoρετικά, τα απoτελέσματα μπoρεί να είναι oλέθρια .

Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά
Τα βασικά αντιοξειδωτικά των αφεψημάτω
ν και προπάντων του τσαγιού, είναι τα φλαβονοειδή.
Ιδιαίτερα σημαντικά θεωρούνται τα ΡΡ, τα πολυμερή φλαβονοειδή που είναι πλούσια σε κατεχίνες, ουσίες που κι αυτές χωρίζονται σε μικρότερες υποκατηγορίες στη χημεία.
Εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι τα πολυμερή φλαβονοειδή μπορούν να λάβουν μέρος σε πολλά συστήματα του οργανισμού με αποτέλεσμα ένα πλήθος ωφελειών για την υγεία μας, από την αναχαίτιση των καρκινικών κυττάρων του μαστού ή του προστάτη μέχρι την υποστήριξη σε περίπτωση kαρδιαγγειακών νοσημάτων.
Οι περισσότερες έρευνες έγιναν στο πράσινο τσάι που είναι πλουσιότερο σε πολυμερή φλαβονοειδή. Προέρχεται από το φυτό Camelia sinensis και διαφέρει από το τσάι του βουνού, με το οποίο συγχέεται συχνά. Ωστόσο, και τα αφεψήματα άλλων βοτάνων έδωσαν δείγματα της πολύτιμης βοήθειας τους στην προστασία της υγεία μας.

Οι θησαυροί της φύσης
Όλα τα βότανα είναι πολύτιμα και έχουν να μας προσφέρουν πολλά… Μερικά όμως μας προσφέρουν ακόμα περισσότερα όπως το πράσινο τσάι, το δίκταμο, το φασκόμηλο, το φλαμούρι, η μέντα, το τσάι του βουνού, το χαμομήλι, το τσάι Earl Grey που είναι τσάι στο οποίο έχουν προστεθεί αιθέρια έλαια περγαμόντου και το μαύρο τσάι.
Οι πολύτιμες ουσίες που διαθέτουν είναι οι πολυφαινόλες. Από αυτές κάποιες αναπτύσσουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση.
Η έρευνα χρησιμοποιεί τον δείκτη IC50 σαν κοινό παρονομαστή που ορίζει με μια ενδεικτική τιμή τη συγκέντρωση πολυφαινολών που απαιτείται για να αναστείλει ένα αντιοξειδωτικό στο 50% του όγκου του. Αυτή είναι μια παράμετρος που δείχνει πόσο ισχυρό είναι το αφέψημά μας. Για παράδειγμα, το πράσινο τσάι έχει ΙC50 -0,345 κι έτσι είναι πιο δυνατό από το χαμομήλι που έχει 0,300.

Ο πίνακας βαθμολογίας
Κατά σειρά του δείκτη IC50, τα αφεψήματά μας από το πιο δυνατό στο ασθενέστερο κατατάσσονται: Πράσινο τσάι, Δίκταμο, Φασκόμηλο συσκευασμένο, Φασκόμηλο χύμα, Φλαμούρι, Μέντα, Τσάι του βουνού, Χαμομήλι, Earl Grey, Μαυρο τσάι.
Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει αυτό, επισημαίνουμε ότι όσο πιο μικρός σε αριθμό είναι ο δείκτης IC50, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντιοξειδωτική δράση του αφεψήματος.
IC50 = 1:αντιοξειδωτική δράση
Τα θετικά συστατικά των αφεψημάτων, ορίζονται με CPP που σημαίνει γενικά τη συγκέντρωση των πολυφαινολών. Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε δέκα χαρακτηριστικά παραδείγματα αφεψημάτων βοτάνων σε σειρά που τα κατατάσσει από το πλουσιότερο στο φτωχότερο σε πολυφαινόλες και δίπλα την κατάταξή τους με τον δείκτη IC50.

ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ (σε mg/200 ml αφεψήματος = 1 κούπα)
Α/ΑΣυγκέντρωση πολυφαινολών Cpp Αντιοξειδωτική IC50 ικανότητα
1.Πράσινο τσάι 59,60...........Πράσινο τσάι -0,345
2.Earl Grey 137,61.............Δίκταμο 0,144
3.Φασκόμηλο συσκευασμένο 90,7..Φασκόμηλο 0,180 απλό
4.Μαύρο τσάι 83,55.............Φασκόμηλο 0,184 συσκευασμένο
5.Μέντα 78.45..................Φλαμούρι 0,187
6.Δίκταμο 50,55................Μέντα 0,213
7.Τσάι του βουνού 34,15........Τσάι του βουνού 0,284
8.Φλαμούρι 16,50...............Χαμομήλι 0,300
9.Χαμομήλι 14,20...............Earl Grey 0,323
10Φασκόμηλο απλό 11,15.........Μαύρο τσάι 0,343

Η σημασία της κατάταξης εκείνο που αξίζει να προσέξουμε σ’ αυτό το συγκριτικό πίνακα, είναι ότι κάποια αφεψήματα με μεγάλη περιεκτικότητα πολυφαινολών, δεν έχουν την αντίστοιχη αντιοξειδωτική ικανότητα.
Αντιστοιχία βρίσκουμε μόνο στο πράσινο τσάι που έρχεται πρώτο και στις δύο κατηγορίες και στο τσάι του βουνού. Για παράδειγμα, το μαύρο τσάι και το Earl Grey είναι τσάγια πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες όμως έχουν υποστεί οξείδωση κατά την επεξεργασία ζύμωσης των φύλλων του φυτού.
Αυτός είναι και ο λόγος που έρχονται τελευταία σε αντιοξειδωτική ικανότητα στον πίνακά μας. Αν το Earl Grey προηγείται του μαύρου τσαγιού, είναι επειδή το περγαμόντο που περιέχει, διαθέτει κι αυτό τα δικά του αντιοξειδωτικά. Παρατηρούμε στο φασκόμηλο, ότι το συσκευασμένο είναι πλουσιότερο σε πολυφαινόλες, ενώ το απλό, το χύμα, τις χάνει επειδή είναι εκτεθειμένο στον αέρα και στην υγρασία της ατμόσφαιρας. Παρόλα αυτά, το χύμα φασκόμηλο δε χάνει την αντιοξειδωτική του ικανότητα γιατί εκείνες οι πολυφαινόλες που δρουν σαν καλύτερα αντιοξειδωτικά παραμένουν προστατευμένες ώστε τελικά να έχουν την ίδια απόδοση με το συσκευασμένο.

Οι φρουροί της υγείας μας
Την ευεργετική δράση των αφεψημάτων την γνώριζαν από παλιά οι γιαγιάδες μας. Τα τελευταία χρόνια όμως την αποδεικνύουν και οι επιστημονικές έρευνες. Α
Ας δούμε λοιπόν ποια νοσήματα προλαμβάνουν αλλά και θεραπεύουν τα αφεψήματα:
Οξειδωτικό στρες (υπερβολική οξείδωση στον οργανισμό και κυρίως των λιπιδίων)
Καρδιαγγειακά (θρομβώσεις, συσσώρευση αιμοπεταλίων, αθηρωμάτωση)
Νόσος του Parkinson (μειώνουν τη συγκέντρωση σιδήρου στους νευρώνες συγκεκριμένης περιοχής)
Φλεγμονές
Ασθένειες του κολλαγόνου
Καρκίνος
(πνεύμονα, δέρματος, πεπτικού, μαστού, προστάτη)
Μικροβιακές λοιμώξεις (αναστέλλουν την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων που προκαλούν διάρροια, καταπολεμούν ιούς της γρίπης και πνευμονικούς και εμποδίζουν την αγωγή ιόντων της ουρίας).
Καταρράκτης (επιβραδύνουν την εξέλιξη της θάμπωσης των φακών)
Παχυσαρκία (μειώνουν την απορρόφηση του λίπους από τον οργανισμό και συνεργάζονται με την καφεΐνη του τσαγιού στην διαδικασία κατανάλωσης ενέργειας).
Διαβήτης (αυξάνουν τη δράση της ινσουλίνης και μερικά ενισχύουν τα υπογλυκαιμικά φάρμακα).
Τερηδόνα (εμποδίζουν την προσκόλληση στα δόντια μας του Streptococcus mutans που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της)

Πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών

Οι κυριότερες διατροφικές πηγές αντιοξειδωτικών διαφοροποιούνται ανάλογα με τη βιταμίνη ή το ιχνοστοιχείο στο οποίο αναφερόμαστε.

Συγκεκριμένα:
Πηγές
Βιταμίνη Α -- Αβγό, Βούτυρο, Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, Βούτυρο, Συκώτι, Ιχθυέλαια,
Β-καροτένιο --Φρούτα (κυρίως εσπεριδοειδή πορτοκάλια, μανταρίνια, κίτρα) Λαχανικά, ιδιαίτερα τα κίτρινα και πορτοκαλί
Βιταμίνη C -- Φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλα, φράουλες, Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι) και ανθακραμβοειδή (μπρόκολο, κουνουπίδι).

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βιταμίνη Α και Ε συγκαταλέγονται στις λιποδιαλυτές βιταμίνες, οι οποίες για να απορροφηθούν από τον οργανισμό απαιτούν την παρουσία λίπους. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να εξαιρεθούν τα προϊόντα που τους έχουν αφαιρεθεί πλήρως τα λιπαρά, εκτός και αν αυτά προσλαμβάνονται παράλληλα με κάποια λιπαρή τροφή.

Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι το β-καροτένιο, τα καροτενοειδή και η βιταμίνη C έχουν μεγάλη φωτοευαισθησία, με αποτέλεσμα η έκθεση αυτών στο φως χωρίς προστασία να τα καταστρέφει.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξής τους, όπως να μη μένουν εκτεθειμένα πολλή ώρα μετά τον καθαρισμό τους τα φρούτα, οι χυμοί κ.ά., να προτιμούνται τα ωμά από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς με το μαγείρεμα, ιδιαίτερα σε υψηλές θερμοκρασίες, χάνουν ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής τους αξίας.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω συνηγορούν στην άποψη ότι η προστασία και η θωράκιση του σύγχρονου ανθρώπου έναντι του στρες και των επιβαρυντικών παραγόντων της καθημερινότητας θα πρέπει να έχουν ως βάση τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά και λιγότερο κόκκινο κρέας και ζωικό λίπος.

Τελικώς το μυστικό της μακροζωίας είναι μήπως είναι κάτι που ΔΕΝ τρώγεται??..

συνεχίζεται...

Στο επόμενο πόστ.. Αφυπηρέτηση και πρόωρη γήρανση...


Edited by - allzzaro on 18/09/2006 18:15:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2006, 16:21:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro

Tο μυστικό της μακροζωίας

συνέχεια


Πρόωρη αφυπηρέτηση και μακροζωία

Τις εδραιωμένες αντιλήψεις ότι η πρόωρη αφυπηρέτηση oδηγεί στη μακροζωία έρχεται να ταρακουνήσει μια ειδική έρευνα πάνω στο θέμα αυτό.
Aν και οι αντιλήψεις αυτές συνάδουν με το ότι η εργασία σε συνδυασμό με το άγχος τις κακουχίες την κούραση.. φθείρει –οξειδώνει τον οργανισμό… το κατά πόσο αυτό είναι σωστό ή λάθος .. εχει να κάνει οπωσδήποτε με το είδος της εργασίας αλλά και με το πόσο αγαπά κάποιος το βιοποριστικό του επάγγελμα αλλά και με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσει τις αδρανείς δραστηριότητες του την περίοδο αυτή.

Κατά την έρευνα λοιπόν.. σε ότι αφορά το πέρασμα σε μια κατάσταση σχετικής αδράνειας που προκαλείται από μια πρόωρη αφυπηρέτηση… προκύπτει...

-- Οι εργαζόμενοι που αφυπηρέτησαν στα 55 τους είχαν σημαντικά πιο αυξημένη θνησιμότητα από ότι αυτοί που αφυπηρέτησαν στα 65 τους.

-- Στην πραγματικότητα, κατά τα 10 πρώτα χρόνια που ακολούθησαν την αφυπηρέτηση, οι θάνατοι σε αυτούς που αφυπηρέτησαν στα 55 τους, ήταν σχεδόν διπλάσιοι σε σύγκριση με εκείνους που αφυπηρέτησαν στα 65 τους

-- Αντίθετα εκείνοι που αφυπηρέτησαν στα 60 τους, είχαν διάρκεια ζωής ανάλογη με τη διάρκεια ζωής των εργαζομένων που αφυπηρέτησαν στα 65 τους

-- Το αποτέλεσμα της ερευνας κατέληξε ότι η εργασία, η επαγγελματική απασχόληση, προσφέρει πολλά στον άνθρωπο μεταξύ αυτών την αυτοεκτίμηση, κοινωνικές επαφές, ψυχική ικανοποίηση, εισόδημα, πνευματική δραστηριοποίηση και συχνά σωματική άσκηση.

Τα παραπάνω αποτελούν τα υπέρ σε έναν εργασιακό χώρο και πολύ δύσκολα κάποιος-α θα μπορέσει να τα ενσωματώσει στην καθημερινή του ζωή σε μια περίοδο μετασυνταξιοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα σε ότι αφορά τον παράγοντα ότι η μειωμένη διάρκεια ζωής αυτών που αφυπηρετούν πρόωρα, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόωρη αφυπηρέτηση μπορεί να γίνεται εξαιτίας προβλημάτων υγείας…λήφθηκε υπόψιν.. μιας και ένα μεγάλο ποσοστό πρόωρων συντάξεων .. οφείλεται σε δήθεν προβλήματα υγείας.

Η μείωση της διάρκειας ζωής σε εργαζομένους που αφυπηρετούσαν πρόωρα, παρατηρείτο τόσο στις χαμηλές όσο και στις ψηλές κοινωνικοοικονομικές τάξεις.

Aν και το ότι εδώ επικρατεί και μια άλλη αντίληψη .. ότι η ``Η χαμηλότερη κοινωνική τάξη σχετίζεται με πιο γρήγορη γήρανση`` αυτό δεν συσχετίζεται με την πρόωρη αφυπηρέτηση κάτι που θα το δούμε στο επόμενο πόστ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sidhe
Νέο Μέλος


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2006, 16:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sidhe
Καλησπέρα,

Allzzaro συγχαρητήρια για τις γνώσεις σου. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εχω εντυπωσιαστεί! Ειναι πολύ όμορφο το έργο που κάνεις.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις κάποιο βότανο το οποίο θα με βοηθούσε να προστατεψω το δέρμα μου κυρίως απο τον ήλιο γιατι είναι πολύ ευαίσθητο.

Συγνώμη αν έχεις αναφερθει σε κάτι τέτοιο σε άλλες σελίδες του τόπικ αλλα δεν το έχω διαβάσει ακόμη.

Ευχαριστω πολύ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2006, 19:15:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις κάποιο βότανο το οποίο θα με βοηθούσε να προστατεψω το δέρμα μου κυρίως απο τον ήλιο γιατι είναι πολύ ευαίσθητο.


Φίλη μου.. τροφές πλούσιες σε καροτινοειδή βιταμίνη Α ..εχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά ``το κίτρινο ή πορτοκαλί`` χρώμα του ήλιου.

Αυτές είναι το καρότο, τα βερίκοκα, τα μούσμουλα, το πεπόνι, οι γιαρμάδες, η κολοκύθα, τα κολοκυθάκια, οι κίτρινες πιπεριές κλπ.
Οι τροφές αυτές διεγείρουν την παραγωγή της μελανίνης στον οργανισμό.

Επίσης τα πορτοκάλια και γενικά τα εσπεριδοειδή καθώς και όλα σχεδόν τα πράσινα λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολα κλπ) ενδείκνυται επίσης λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν και η οποία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και έχουν ευεργετική επίδραση τόσο στην ενυδάτωση οσο και στην ελαστικότητα του δέρματος.Τέλος τα καρπούζια οι ντομάτες είναι από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά.


Για τα ευαίσθητα πολύ ανοικτά δέρματα (που πρέπει να έχεις από ότι αντιλαμβάνομαι.. ) είναι το χαμομήλι , το βερίκοκο , το καρότο, ο καρπός αγριας τριανταφυλλιάς.. καθώς κουκούτσια σταφυλιών.. και αβοκάντο…

Πολύ εύκολα λοιπόν μπορείς να φτιάξεις εκχυλίσματα σε λαδάκια και να τα εφαρμόσεις απευθείας στο δέρμα.
Τρίβεις αρκετά καρότα και τα αποξηραίνεις στον φούρνο αρκετά καλά..
κατόπιν τα τοποθετείς σε ένα βαζάκι.. ρίχνεις κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και σε 2 εβδομάδες είναι έτοιμο....
Το αυτό γίνεται και με τα βερίκοκα και το χαμομήλι εάν δεν είναι αποξηραμένο…
Το λάδι από καρπό άγριας τριανταφυλλιάς είναι απίθανο.. και πανεύκολο.. για το λάδι αβοκάντο χρησιμοποιούμε ξύσματα από τη φλούδα του..
Ετσι λοιπόν έχεις καροτέλαιο - βερυκοκέλαιο – χαμομηλέλαιο- λάδι αγριας τριανταφυλλιάς- έλαιο αβοκάντο κλπ…

Μπορείς λοιπόν να ανατρέξεις σε προηγούμενα πόστ να δείς πως προτείνω να παρασκευάσεις λοσιόν και κρεμούλες με τα λαδάκια αυτά.. καθώς τις μίξεις από αιθέρια έλαια αλλά και αλλες αντιγηραντικές ουσίες...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seirina
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2006, 16:51:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirina  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος seirina
Γειά σας!!!!
Καλό μήνα σε όλους!!!
Allzzaro για άλλη μια φορά συγχαρητήρια , το θέμα μακροζωία είναι πολλύ όμορφο , κατανοητό και καλογραμένο . Ευχαριστούμε πολλύ.!!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις τίποτα για την "Διαφραγματοκύλη" . Πρόσφατα είπε ο γιατρός στον πατέρα μου οτι πάσχει από αυτό το σύνδρομο .
Υπάρχει κάποιο βότανο ή μίγμα που θα μπορούσε να διευκολύνει τα συμπτώματα?
ΕυχαριστωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
LordThomas
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
495 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2006, 17:21:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους LordThomas
Καλο μηνα σε ολους!
Φιλε Allzzaro το θεμα της μακροζωιας ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον και περιμενουμε με ανυπομονησια καθε μερα για την συνεχεια.
Θα ηθελα να μου πεις σχετικα την γνωμη σου σχετικα με το προιον κατα της τριχοπτωσης της VICHY,το DERCOS AMINEXIL SP94,αν ειναι καλυτερο απο το Regaine.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
LordThomas
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
495 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2006, 17:24:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους LordThomas
Καλο μηνα σε ολους!
Φιλε Allzzaro το θεμα της μακροζωιας ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον και περιμενουμε με ανυπομονησια καθε μερα για την συνεχεια.
Θα ηθελα να μου πεις σχετικα την γνωμη σου σχετικα με το προιον κατα της τριχοπτωσης της VICHY,το DERCOS AMINEXIL SP94,αν ειναι καλυτερο απο το Regaine.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
seirina
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2006, 12:44:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirina  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος seirina
quote:

Γειά σας!!!!
Καλό μήνα σε όλους!!!
Allzzaro για άλλη μια φορά συγχαρητήρια , το θέμα μακροζωία είναι πολλύ όμορφο , κατανοητό και καλογραμένο . Ευχαριστούμε πολλύ.!!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις τίποτα για την "Διαφραγματοκύλη" στο στομάχι (παλινδρόμηση στομάχου). Πρόσφατα είπε ο γιατρός στον πατέρα μου οτι πάσχει από αυτό το σύνδρομο .
Υπάρχει κάποιο βότανο ή μίγμα που θα μπορούσε να καταπραύνει κάπως τα συμπτώματα?
Ευχαριστω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2006, 15:45:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Καλο μηνα σε ολους!
Φιλε Allzzaro το θεμα της μακροζωιας ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον και περιμενουμε με ανυπομονησια καθε μερα για την συνεχεια.

Eυχαριστώ.. lord tomas εχει και συνέχεια.. και μας ενδιαφέρει ολους μας .. αλλους άμεσα και αλλους έμμεσα...

quote:
Θα ηθελα να μου πεις σχετικα την γνωμη σου σχετικα με το προιον κατα της τριχοπτωσης της VICHY,το DERCOS AMINEXIL SP94,αν ειναι καλυτερο απο το Regaine.

Το regaine χρησιμοποιεί 5% minoxidil ουσία που ευθύνεται κατά της αλωπεκίασης.. το vichy χρησιμοποιεί και αυτό 2% minoxidil σε κάποια σκευάσματα.. τα υπόλοιπα χρησιμοποιούν αλλες ουσίες .. δεν γνωρίζω...

Το minoxidil δεν εχει παρενέργειες.. σχεδόν καμμία καλό θα είναι να αρκεστείς σε αυτό.
Μία αλλη ουσία που σε συνεργασία με το minoxidil κάνει πολύ καλή δουλειά είναι το finosterade αλλα οι δερματολόγοι το συστήνουν με πολύ προσοχή και μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις λόγω των παρενεργειών...

Edited by - allzzaro on 02/10/2006 16:17:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2006, 17:57:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Καλό μήνα σε όλους!!!
Allzzaro για άλλη μια φορά συγχαρητήρια , το θέμα μακροζωία είναι πολλύ όμορφο , κατανοητό και καλογραμένο . Ευχαριστούμε πολλύ.!!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις τίποτα για την "Διαφραγματοκύλη" στο στομάχι (παλινδρόμηση στομάχου). Πρόσφατα είπε ο γιατρός στον πατέρα μου οτι πάσχει από αυτό το σύνδρομο .
Υπάρχει κάποιο βότανο ή μίγμα που θα μπορούσε να καταπραύνει κάπως τα συμπτώματα?

Kαλό μήνα και σε εσένα φίλη μου..
Ευχαριστώ και χαίρομαι που τα διαβάζετε...

Φίλη μου ``διαφραγματοκήλη`` και ``παλινδρόμηση στομάχου`` είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις.. μπορεί βέβαια να συνυπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο....

Πρόσεξε...
Το διάφραγμα είναι μια πλατειά μυική μεμβράνη που χωρίζει το θώρακα από την κοιλιά.
Μέσα απο μία τρύπα της μυικής μεμβράνης περνάει ο οισοφάγος με προορισμό προς το στομάχι.
Στο σημείο εκείνο λοιπόν ..υπάρχει ενας σφιγκτήρας οπου απαγορεύει στα οξέα του στομάχου να ανεβαίνουν προς τον οισοφάγο.

Αυτό ουσιαστικά.. δρα σαν βαλβίδα που παραμένει κλειστή μέχρι να καταπιούμε κάτι και τότε ανοίγει, επιτρέπει την είσοδο στο στομάχι και ξανακλείνει, αποτρέποντας την παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου πίσω στον οισοφάγο.
Ουσιαστικά λοιπόν αυτή είναι η παλινδρόμηση του στομάχου.

Όταν oμως ο σφικτήρας που μεσολαβεί μεταξύ οισοφάγου και στομάχου είναι χαλαρός, τότε ο οισοφάγος, που δεν έχει παχύ προστατευτικό στρώμα βλέννας σαν αυτό που έχει το στομάχι, ερεθίζεται από τα οξέα του στομάχου, φλεγμαίνει, πονάει και τότε έχουμε οισοφαγίτιδα.

Πολλές φορές ομως τμήμα του στομάχου λόγω της χαλαρότητας του σφιγκτήρα, αντί να βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα, περνάει μέσα στο θώρακα ή κάποιο μέρους αυτού.

Η πάθηση αυτή λέγεται διαφραγματοκήλη.

Οχι φίλη μου κανένα βότανο δεν μπορεί να βοηθήσει...
Απλά θα πρέπει να ακολουθήσει τις συμβουλές του γιατρού και να προσέχει τι τρώει...κάπνισμα , καφέδες κλπ..

Edited by - allzzaro on 02/10/2006 18:19:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2006, 19:14:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro

Tο μυστικό της μακροζωίας

συνέχεια




Kοινωνική τάξη και γήρανση

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι άνθρωποι χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας .
Αυτό επιβεβαιώνεται με νέες έρευνες οπου δείχνουν ότιη βιολογική τους ηλικία είναι μεγαλύτερη από ότι η βιολογική ηλικία ατόμων που χρονολογικά είναι συνομήλικοι τους.

Η σημαντική αυτή διαπίστωση προέκυψε από τη μελέτη των τελομερών του DNA από κύτταρα του αίματος.
Τα τελομερή είναι τεμάχια του γενετικού κώδικα που βρίσκονται στις άκρες των χρωμοσωμάτων.
Αποτελούνται από επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες βάσεων του DNA που το προστατεύουν από διάφορες βλάβες με την αύξηση της ηλικίας, το μήκος των τελομερών μειώνεται και επέρχεται το γήρας.

Τα τελομερή λοιπόν προστατεύουν τα χρωμοσώματα και συμβάλλουν στην ορθή διαίρεση των χρωμοσωμάτων κατά τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του οργανισμού μας.
Όσο μικραίνουν τα τελομερή, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν λάθη και να προκληθούν ασθένειες.
Όταν τα τελομερή μικραίνουν στο ελάχιστο, τα κύτταρα πεθαίνουν.
Το μήκος των τελομερών έχει σχέση με την ηλικία και με την εμφάνιση ασθενειών.
Στους νέους ανθρώπους, υπάρχει το ένζυμο που ονομάζεται τελομεράση, η οποία ξαναδημιουργεί τα τελομερή και βοηθά στη διατήρηση του μήκους των τελομερών. Στους ηλικιωμένους ο μηχανισμός αυτός δεν λειτουργεί πλέον κανονικά.
Η μείωση του μήκους των τελομερών, αφήνει το DNA περισσότερο εκτεθειμένο στο οξειδωτικό στρες και στη γένεση αλλοιώσεων που επηρεάζουν την επιβίωση των κυττάρων.
Όσο πιο μικρά είναι τα τελομερή στα χρωμοσώματα, τόσο πιο βιολογικά αυξημένη είναι η ηλικία.
Μικρότερο μήκος των τελομερών μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερη ευπάθεια στις ασθένειες, γρηγορότερη γήρανση και μικρότερη διάρκεια ζωής.
Τα τελομερή των χρωμοσωμάτων μας, κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται μικραίνουν. Με την αύξηση της ηλικίας, λόγω του ότι οι διαιρέσεις των κυττάρων γίνονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ζωής, τα τελομερή μικραίνουν.
Κατά τη γήρανση, η σταδιακή απώλεια του DNA των τελομερών, οδηγεί στον εκφυλισμό του σώματος λόγω γήρανσης, στο θάνατο των κυττάρων και σε δημιουργία καρκίνων.
Η σμίκρυνση των τελομερών δημιουργεί τις προϋποθέσεις εμφάνισης ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνους, μολύνσεις και άλλες.

Με λίγα λόγια μπορεί δύο άτομα με την ίδια χρονολογική ηλικία, να έχουν διαφορετική βιολογική ηλικία. Για παράδειγμα μπορεί δύο άνθρωποι να είναι συνομήλικοι αλλά ο ένας να είναι πιο γερασμένος βιολογικά από τον άλλο εξαιτίας του μήκους των τελομερών των κυττάρων του.

Είναι κατανοητό ότι σε όμοιους δίδυμους, η σύγκριση του μεγέθους των τελομερών τους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εάν όμως ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές τάξεις, τότε μπορεί να έχουν διαφορετικό μήκος των τελομερών τους…
Δηλαδή ενώ έχουν πανομοιότυπο κληρονομικό γενετικό υλικό και χρωμοσώματα, οι επιδράσεις της ζωής, του περιβάλλοντος επηρεάζουν διαφορετικά τη βιολογική τους γήρανση.

Για να απαντήσουν στα ενδιαφέροντα αυτά ερωτήματα, Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές, μελέτησαν 1.552 γυναίκες που ήσαν δίδυμες.
Το DNA από τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος τους απομονώθηκε και μετρήθηκαν τα τελομερή τους.

Στη συνέχεια συλλέχθηκαν στοιχεία για την επαγγελματική τους κατάσταση, το μορφωτικό τους επίπεδο, το εισόδημα, το κάπνισμα, τη σωματική άσκηση, το βάρος και το ύψος…

Τα αποτελέσματα έδειξαν τα ακόλουθα ενδιαφέροντα σε σχέση με τους μηχανισμούς γήρανσης:

1. Υπήρχαν μεγάλες διαφοροποιήσεις στις γυναίκες αυτές όσον αφορά στο μήκος των τελομερών του DNA

2. Το μήκος των τελομερών ήταν σημαντικά μικρότερο στις γυναίκες που ανήκαν σε χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

3. Υπολογίστηκε ότι το χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο επιταχύνει τη βιολογική γήρανση κατά 7 χρόνια

Σε 17 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων γυναικών που ενώ είχαν ξεκινήσει τη ζωή τους από το ίδιο κοινωνικοοικονομικό στρώμα, η εξέλιξη στη ζωή (κυρίως λόγω γάμου) τις έφερε σε διαφορετικά επίπεδα. Στις δίδυμες που ανήκαν σε ανώτερες κοινωνικές τάξεις, τα τελομερή είχαν σημαντικά μεγαλύτερο μήκος από τις πανομοιότυπες δίδυμες αδελφές τους που είχαν φτάσει σε πιο χαμηλά κοινωνικά επίπεδα.

Στις περιπτώσεις αυτές, η διαφορά βιολογικής και χρονολογικής ηλικίας υπολογίστηκε στα 9 χρόνια. Δηλαδή η δίδυμη γυναίκα που ήταν χαμηλότερου κοινωνικού στρώματος, ήταν κατά 9 χρόνια πιο γερασμένη βιολογικά από ότι η πανομοιότυπη γενετικά, δίδυμη αδελφή της που ανήκε σε ψηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος των τελομερών περιλαμβάνουν το κάπνισμα, την παχυσαρκία, το στρες, την αύξηση της χρονολογικής ηλικίας. Τώρα φαίνεται ότι η κοινωνικοοικονομική τάξη παίζει ρόλο στο μήκος του τελομερούς του DNA.
Το στρες που βιώνουν άτομα των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων, φαίνεται να έχει σχέση με την ψυχολογική καταπόνηση του ότι δεν μπορούν να έχουν περισσότερο έλεγχο στη ζωή τους, την αυτοεκτίμηση, το ανισοζύγιο που υπάρχει μεταξύ των προσπαθειών τους και της αμοιβής που παίρνουν στη ζωή τους.

Η διάρκεια της ζωής μας λοιπόν φαίνεται λοιπόν ότι είναι προκαθορισμένη από ορισμένα γενετικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται πάνω στο DNA των χρωμοσωμάτων μας.

Υπάρχουν μάλιστα στην ανθρώπινη παθολογία ασθένειες όπως η dyskeratosis congenita, όπου παθολογικά και πρόωρα, καταστρέφονται τα τελομερή. Στην κατάσταση αυτή εμφανίζονται νωρίς στη ζωή των ασθενών, παθήσεις που κανονικά εμφανίζονται σε πιο προχωρημένη ηλικία και έτσι οι ασθενείς πεθαίνουν πρόωρα.

Το μήκος των τελομερών που βρίσκονται στην άκρη του DNA των χρωμοσωμάτων δεν είναι το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι θα υποστούν με το πέρασμα του χρόνου, με διαφορετική ταχύτητα τις παθολογικές αλλοιώσεις που θα τους οδηγήσουν στο θάνατο.

Στην έρευνα των γιατρών από το Salt Lake City, αυτό τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά. Τα αποτελέσματα τους, που βασίστηκαν σε παρακολούθηση 20 ετών μετά από μια πρώτη λήψη αίματος για υπολογισμό των τελομερών, έδειξαν:

• Τα άτομα που είχαν τα μικρότερα σε μήκος τελομερή, είχαν τη μικρότερη διάρκεια ζωής

• Όσοι είχαν μικρότερα τελομερή, είχαν αυξημένο κίνδυνο να αποβιώσουν από μολύνσεις. Συγκεκριμένα είχαν 8 φορές πιο ψηλό κίνδυνο θανάτου από μολύνσεις σε σύγκριση με αυτούς που είχαν μεγαλύτερα τελομερή.

Τα άτομα με μικρότερα τελομερή, είχαν 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από ασθένειες της καρδίας σε σύγκριση με αυτούς που είχαν μεγαλύτερα τελομερή.

Στον οργανισμό μας υπάρχει το ένζυμο τελομεράση το οποίο έχει σαν στόχο την ανανέωση των τελομερών. Φαίνεται όμως ότι οι μηχανισμοί ανανέωσης των τελομερών δεν λειτουργούν το ίδιο καλά σε όλους τους ανθρώπους.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα τελομερή μικραίνουν στους ανθρώπους με διαφορετική ταχύτητα.

Τα δεδομένα αυτά είναι εντυπωσιακά.
Είναι τα πρώτα στο είδος τους που δείχνουν ότι το μέγεθος των τελομερών συσχετίζεται με τη διάρκεια ζωής. Μάλιστα με μια λήψη αίματος μπορεί να γίνει η εξέταση αυτή.

φυσικά συνεχίζεται..

Edited by - allzzaro on 02/10/2006 19:46:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/10/2006, 18:16:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro

Tο μυστικό της μακροζωίας

συνέχεια




ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η θεά Δήμητρα, μεταμορφωμένη σε γριά, κατέφυγε στην Ελευσίνα ψάχνοντας για την Περσεφόνη οπου έγινε υπηρέτρια στο παλάτι του Κελεού και τροφός του μικρού Δημοφώντα. Αγάπησε το μικρό παιδάκι και θέλησε να το κάνει αθάνατο, καίγοντάς το στις φλόγες. Η Μετάνειρα μόλις είδε το παιδί στις φλόγες άρχισε να φωνάζει. Η Δήμητρα σταμάτησε την διαδικασία, κι έτσι ο Δημοφώντας έμεινε θνητός.


Δεν είναι λοιπόν λίγες οι φορές που μύθοι μιλούν για θνητούς που έγιναν αθάνατοι όπως ο μικρός Δημοφώντας ή και ο Αχιλλέας και σε ολες τις αναφορές σε ότι αφορά τη διαδικασία αυτή της αθανασίας.. η διαδικασία αυτή είναι επίπονη.
Βλέποντας λοιπόν τον μύθο από μια άλλη οπτική γωνία θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάποια υπερτεχνολογία οπου θα μπορούσε να κάνει τον θνητό αθάνατο…
Τα πάντα λοιπόν στην ύλη αποτελούνται από μόρια και άτομα τα οποία και αυτά με την σειρά τους, αποτελούνται από άλλα μικρότερα υποατομικά σωματίδια.
Η ίδια η συγκρότηση στην ύλη και συνεργασία των σωματιδίων συντελείται και στους ζωντανούς οργανισμούς,αποτέλεσμα του οποίου είναι ο άνθρωπος.
Η υπερτεχνολογία των νανορομπότ είναι η κατασκευή πανέξυπνων μηχανών ρομπότ, με απίστευτες διαστάσεις ενός εκατομμυριοστού ή δισεατομμυριοστού του μέτρου, οι οποίες διαθέτουν ειδικούς νανουπερυπολογιστές.
Αυτοί έχουν απίστευτη πυκνότητα αποθήκευσης στοιχείων.Αυτά λοιπόν μπορούν να μπουν στο ανθρώπινο σώμα και να κατασκευάσουν ή να αναπλάσουν ένα ή περισσότερα ζωτικά όργανα.

Η γήρανση άσχετα με τον παράγοντα που την προκαλεί, έχει σαν απότέλεσμα τη φθορά των ζωτικών οργάνων και την οξείδωση των κυττάρων. με συνέπεια την σταδιακή κατάρευση όλων των συστημάτων και με φυσικό επακόλουθο τον θάνατο.
Ο οργανισμός βέβαια προσπαθεί να διορθώνει τις βλάβες μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά δυστυχώς ο αριθμός των κυττάρων που υπάρχει δεν επαρκεί.Και τούτο διότι κάποια στιγμή οι βλάβες πολλαπλασιάζονται με τέτοια πρόοδο, όπου όλες οι προσπάθειες καταλήγουν μάταιες.
Τα ειδικά νανορομπότ μπορούν να συναρμολογούν διάφορα όργανα του σώματος, τα οποία έχουν υποστεί βλάβη ή ακόμα και καταστροφή.
Η εκπληκτική αποστολή τους είναι να κτίζουν και να επαναδομούν.

Η εποχή της γήρανσης τελειώνει, οι αρρώστιες και ο θάνατος θα πάψουν να υφίστανται.Τα πάντα θα κατασκευάζονται μόριο προς μόριο και ο άνθρωπος δεν θα γερνάει ποτέ.
Βέβαια μιλάμε για μια βιοτεχνολογία η οποία αυτή την στιγμή είναι στα χέρια των λίγων.Όμως η νέα εποχή ήρθε και βρίσκεται προ των πυλών.Η νανοτεχνολογία είναι ένα από τα θαύματα που θα αλλάξουν εντελώς τον κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Προτού αποπειραθεί κανείς να προβλέψει τα θαυμαστά πράγματα που μπορεί να πραγματοποιήσει για μας η νανοτεχνολογία - στους κομπιούτερ, στην ιατρική, στις πρώτες ύλες, στην εξερεύνηση του διαστήματος -- πρέπει να αντιληφθεί τα όσα δεν μπορεί να κάνει η
νανοτεχνολογία.

Η φύση επιβάλλει πάντοτε ορισμένα φυσικά όρια σε όλες τις τεχνολογίες και από τον κανόνα αυτό δεν μπορεί να εξαιρεθεί η νανοτεχνολογία.
Ορισμένα προβλήματα βρίσκονται πέρα από τις δυνατότητες της νανοτεχνολογίας. Εφ' όσον ο άνθρωπος έχει εξαφανίσει πολλά είδη,
ένας μεγάλος όγκος γενετικών πληροφοριών έχει χαθεί δια παντός, ίσως πέρα από το σημείο που θα μας επιτρέψει ποτέ να τα ξαναφέρουμε στη ζωή ανακαλύπτοντας πάλι τα χαμένα γονίδιά τους.

Και όσο και αν η νανοτεχνολογία θα φέρει επανάσταση στη γεωργία, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρει σε όλους επαρκή τρόφιμα, τα αποθέματα της γης είναι περιορισμένα.
Και αν ο ανθρώπινος πληθυσμός συνεχίσει να αναπτύσσεται υπερβολικά λόγω της καλύτερης ιατρικής και του μεγαλύτερου μέσου όρου ζωής, οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να καταφύγουν στο διάστημα όπου οι πόροι και ο χώρος είναι άφθονοι.
Η νανοτεχνολογία μπορεί να μας φέρει πιο κοντά από ποτέ στα όρια που μας επιβάλλει η φύση, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει αυτά τα όρια.

Αν σκεφθούμε προς στιγμή ένα δέντρο, που μεγαλώνει σιωπηλά και αθόρυβα σε ένα δάσος.
Προσλαμβάνει νερό και ηλιακή ενέργεια για καύσιμα και αποδίδει νερό και οξυγόνο σαν απόβλητα.

Αυτό που ξεκίνησε σαν ένας μικρός σπόρος ο οποίος περιέκλειε το γενετικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δέντρου, τώρα απλώνεται και
καταλαμβάνει έκταση όσο ένα σπίτι.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φύση γνωρίζει καλά νανοτεχνολογία.
Τα κύτταρα του δέντρου είναι οι αναπαραγωγικοί συναρμολογητές της, που μιτώνονται αδιάκοπα βάσει οδηγιών από το DNA -- μια προσέγγιση εκ των κάτω προς τα άνω που χρησιμοποιείται σε όλα τα "εργοστάσια" της φύσης.

συνεχίζεται...


Edited by - allzzaro on 05/10/2006 18:43:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2006, 15:29:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΣΑΝΙΕΙΔΗ ΟΡΜΟΝΕΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2460938
Maintained by Digital Alchemy