ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 34
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2006, 23:03:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω και λέω δυστυχώς επειδή μπορείς να βγάλεις κάποια πιό σταθερά συμπεράσματα όταν μιλάς με τον άλλο πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλα βρε poseidona μου αν διαβάσεις όλες τις σελίδες θα δεις ότι αρκετοί ξεκινήσαμε με θετική γνώμη για τον Γκιόλβα και την εντύπωση ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει εδώ, απλώς στην συνέχεια και μετά από πολύ πολύ ψάξιμο δεν καταφέραμε να βρούμε παρά ελάχιστα στοιχεία που τον αφορούν.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2006, 08:25:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πράγματι αν αρχίσει κανείς να ψάχνει τα λεγόμενα του αείμνηστου Γκιόλβα (δοκίμασα να διασταυρώσω ορισμένες διηγήσεις από κάποια αποσπάσματα συνεντεύξεων του σε μορφή MP3 από κάποιο site φιλικά προσκείμενο στον Φουράκη), σύντομα συνειδητοποιεί πως τα περισσότερα από αυτά είναι άτοπα και δεν συνάδουν ιστορικά αλλά ούτε και λογικά, οπότε όσο καλή διάθεση και να έχεις συνειδητοποιείς την πλάνη.

Edited by - XD on 29/03/2006 08:26:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2007, 02:23:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ίσως τελικά τα πράγματα να είναι πιο απλά από όσο φανταζόμαστε. Η ομάδα "Ε" ίσως έχει μυθοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ανάπτυξη του ελληνισμού, η οποία στηρίζεται από πλούσιους και ισχυρούς έλληνες και όχι μόνο, μπορεί να είναι μία πραγματική κατάσταση.

Παραθέτω πιο κάτω έναν συσχετισμό (1 & 2) που μπορεί να είναι αυθαίρετος αλλά μπορεί να έχει και βάση. Δικά σας τα συμπεράσματα.

1. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΚΙΟΛΒΑ:

-Από όσα γνωρίζω, είστε ο μονός εν ζωή Ελληνας που έχει δηλώσει δημόσια ότι ανήκε στην παγκόσμια μυστική οργάνωση "Ε",για την οποία το "Penthouse" είχε κάνει ειδικό αφιέρωμα πριν από μήνες. Παραδεχτήκατε,μάλιστα,ότι ήσασταν και μέλος της πρυτανείας της οργάνωσης. Τι είναι, τελικά, αυτή η "Εψιλον" και γιατί δεν είστε πια μέλος της; Και,εν πάση περιπτώσει,τι σχέση μπορεί να έχει το πανανθρώπινο σύμβολο "Ε" στους Δελφούς με τις έρευνες για οπλικά συστήματα;

Κακώς είπα ό,τι είπα. Να μην κάνουμε ζημιές μεγάλες. Να, τώρα που θα πάω σπίτι μου, όπως χτες και προχτές και κάθε μέρα, κάποιος πηγαινοέρχεται ή στέκεται απέξω και κάνει δήθεν πως διαβάζει εφημερίδα. Πιο πάνω είναι μόνιμα σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και κάποιους επιβάτες με άγνωστες προθέσεις. Ωστόσο, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, η "Ε" είναι μια εθνική ομάδα με παγκόσμια δικτύωση και παρουσία, που ενδιαφέρεται για τον ελληνισμό. Μέσα στην ομάδα αυτή ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Γι' αυτό και τον εξόντωσαν. Οπως έκαναν με τον Μποδοσάκη και τον Πασσά, που ήταν μέλη της "Ε". Ετσι έφαγαν και τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο Ωνάση, ενώ δύο φορές επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Αργεντινής Νικολαΐδη. Στείλαμε ειδική επιτροπή στην Αργεντινή και επί τρεις μήνες διερεύνησε με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες θανάτου της Χριστίνας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε ντοκουμέντα, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η συμμετοχή της Μοσάντ. Η οικογένεια Ωνάση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της "Ε", όπως επίσης και ο Μποδοσάκης και ο Νικολαΐδης,που είναι ζάπλουτος. Ο Ωνάσης προ πάντων είχε δώσει πολλά. Ας αναφέρω μόνο τα υπερσύγχρονα εργαστήρια στη Νότια Αμερική, στα οποία έχουν κάνει προωτοποριακές έρευνες στον τομέα των οπλικών συστημάτων.
Το "Ε" είναι για μας ένα πατριωτικό έμβλημα. Και τόσο η ομάδα'Έ" όσο και άλλες εθνικές μυστικές ομάδες, που υπάρχουν και δρουν σε όλο τον κόσμο, στα καταστατικά τους αναφέρονται στην αναβίωση του αρχαιοελληνικού πανθέου. Γιατί η κακοδαιμονία της Ελλάδας και η καταστροφή του ελληνισμού οφείλονται στους Εβραίους, που ίδρυσαν τη χριστιανική θρησκεία. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στο εβραϊκό σύστημα βρίσκει κανείς να συνυπάρχουν η θρησκεία με την Ιερά Εξέταση, που τόσους και τόσους ανθρώπους οδήγησε στα πιο φρικτά βασανιστήρια και στην πυρά.

2. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ:

"Aθήνα 26.1.2007, 18:25
Συνολικά 57 υποτροφίες για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές σε Ελληνικά ΑΕΙ ή Πανεπιστήμια άλλων χωρών για το ακαδ. έτος 2007 – 2008, προκηρύσσει το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ειδικότερα, για τις 55 υποτροφίες αίτηση μπορούν να υποβάλουν πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι φοιτητές ΑΕΙ των εξής επιστημονικών κλάδων:
* Βιολογίας
* Διοικήσεως Επιχειρήσεων και Οικονομικών Σχολών, για ΜΒΑ ή για ειδίκευση στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων
* Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
* Περιβαλλοντικών Επιστημών
* Πληροφορικής
* Φυσικής, για ειδίκευση στην Ιατρική Φυσική - Ιατρική Τεχνολογία, Νανοτεχνολογία και Ρομποτική
* Ιατρικής, για έρευνα στην Ογκολογία, τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος ή τα Καρδιoαγγειακά Νοσήματα. Επίσης για σπουδές στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων ή στη Διοίκηση τομέα Δημόσιας Υγείας.
* Μηχανικών Πολυτεχνικών Σχολών. για ειδίκευση στη Μηχανική Περιβάλλοντος, Μηχανική Ιατρική – Ιατρική Τεχνολογία, Νανοτεχνολογία και Ρομποτική
* Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, για ειδίκευση στην Αντισεισμική Τεχνολογία, Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική.
* Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για ειδίκευση στην Ιατρική Τεχνολογία, Νανοτεχνολογία και Ρομποτική.

Οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ όλων των παραπάνω επιστημονικών κλάδων μπορούν να υποβάλλουν στο Ίδρυμα αίτηση για υποτροφία για τη λήψη πτυχίου ΜΒΑ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες την ιθαγένεια ή το γένος και περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας, ενώ θα πρέπει να έχουν γνώση της γλώσσας της χώρας που επιθυμούν να σπουδάσουν. Η γνώση αυτή να προκύπτει από το πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 550 (215) τουλάχιστον μονάδες, IELTS 6,5 για τις Αγγλόφωνες χώρες, τουλάχιστον το Superieur III ή Sorbonne II για Γαλλόφωνες χώρες και το Mittelstuffe II με άριστα για Γερμανόφωνες χώρες. Επίσης, ο μέσος όρος βαθμολογίας των μαθημάτων των ετών σπουδών για τους τελειόφοιτους καθώς και ο βαθμός πτυχίου για τους πτυχιούχους πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 για όλες τις Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η αναφορά Bien (16/20) γιά τα Γαλλικά Πανεπιστήμια, First Class Honours, γιά τα Αγγλικά Πανεπιστήμια, 3,2 μόρια στα 4 γιά τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια και Sehr Gut (1.5) γιά τα Γερμανικά Πανεπιστήμια.

Ως προς την ηλικία, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 30 ετών και των ιατρών μεγαλύτερη των 35. Ειδικά για τους Ιατρούς απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι οι υποψήφιοι να έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους και η μετεκπαίδευσή τους να μην είναι μέρος της απόκτησης ειδικότητας, στην περίπτωση όμως που επιθυμούν να ειδικευθούν στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων ή στη Διοίκηση τομέα Δημόσιας Υγείας θα γίνονται δεκτοί τελειόφοιτοι ή και πτυχιούχοι της Ιατρικής.

Οι υποτροφίες χορηγούνται μόνον γιά σπουδές πλήρους παρακολούθησης. Αιτήσεις γιά σπουδές μερικής παρακολούθησης ή εξ αποστάσεως δεν γίνονται δεκτές. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για μία μόνο ειδίκευση.
Προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 16η Φεβρουαρίου 2007, μετά την οποία καμμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.
– Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται από τον ίδιο τον υποψήφιο, με αντιπρόσωπο ή ταχυδρομικά (όχι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).
– Καμμιά αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή αν δεν συνοδεύεται από όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα σχετικά έντυπα από την Γραμματεία του Ιδρύματος (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 23Α, 3ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10 έως 12 π.μ. ή από το Διαδίκτυο στην Δ/νση www.bodossaki.gr."

ΙΣΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "Ε" ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ!

«Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της». "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2007, 09:15:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενδιαφέρον συσχετισμός - όμως είναι τουλάχιστον ανιστόρητο να λέγεται πως Πρόεδρος της Αργεντινής υπήρξε ο Νικολαϊδης αυτό είναι άλλη μια τρανταχτή αστοχία των διηγήσεων του Γκίολβα, όποιος αμφιβάλλει ας μελετήσει την ταραχώδη πολιτική ιστορία της Αργεντινής -όπως επίσης και την ιστορία του πολέμου των Falklands και θα καταλάβει τι φούμαρα έλεγε ο συμπαθής παππούς..

Edited by - XD on 14/02/2007 09:22:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ixwp12
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2007, 17:21:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ixwp12  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο στρατηγος Νικολαιδης ηταν μελος της κυβερνησης της Αργεντινης και με αλλους 2 στρατηγους αποτελουσαν την (ας πουμε) πρωθυπουργικη ομαδα της εποχης εκεινης. Αν δεν το ξέρεις ρωτα κανεναν Αργεντινο να το μαθεις και ο παππουλης που λες εδωσε ολη του την ζωη για την πατριδα και για ανθρωπους σαν τον κ.Γκιολβα να προσεχεις πως μηλας δεν ηταν κανενα φιλαρακι σου, λιγο σεβασμο
poseidona1 τι θελεις να μαθεις για τον Γκιολβα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2007, 19:29:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aposo exw diabasei o Ntolbas htan ena polu shmantiko atomo sthn omada epsilon kai polu megalos episthmonas.Apla den polukratouse to stoma tou kleisto wste na yparxei kai mia sxetikh mystikothta.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2007, 20:45:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο στρατηγος Νικολαιδης ηταν μελος της κυβερνησης της Αργεντινης και με αλλους 2 στρατηγους αποτελουσαν την (ας πουμε) πρωθυπουργικη ομαδα της εποχης εκεινης. Αν δεν το ξέρεις ρωτα κανεναν Αργεντινο να το μαθεις και ο παππουλης που λες εδωσε ολη του την ζωη για την πατριδα και για ανθρωπους σαν τον κ.Γκιολβα να προσεχεις πως μηλας δεν ηταν κανενα φιλαρακι σου, λιγο σεβασμο
poseidona1 τι θελεις να μαθεις για τον Γκιολβα;

Είναι φανερό πως δεν γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο την Πολιτική και Στρατιωτική Ιστορία της Αργεντινής (πόσους προέδρους-δικτάτορες είχε; σε πόσες περιόδους χωρίζεται; πότε δρα ο Νικολαΐδης; που δρα; και τι κατάληξη έχει; ποίος ο λόγος του πολέμου των Falklands; ποίος τον προξένησε; πόσο καιρό κράτησε; Τι ρόλο έπαιζε ο Ο.Η.Ε; τι συνέβη με την βρεταννική αποικία; από πότε ήταν εκεί; πώς διηγείται το νησί των ερευνών του ο Γκιόλβας; Πόσες μυστικές βάσεις είχε η Αργεντινή; Που ήταν αυτές οι βάσεις; Πότε ιδρύθηκαν; Γιατί; Πόσο καιρό λειτούργησαν; Πότε καταστράφηκαν; Μοιάζανε με τις διηγήσεις του Γκιόλβα κλιματολογικά; Από πόσους ανώτατους αξιωματικούς απαρτιζότανε το διοικητικό σώμα της χώρας επί δικτατορίας και σε ποιόν λογοδοτούσαν; Είχε ποτέ πρωθυπουργό η Αργεντινή; Τι περιλαμβάνει ο πόλεμος των Falklands; Γιατί δεν ανέπτυξαν την τεχνολογία των "Ε" στην Αργεντίνικη ενδοχώρα; Πού είναι ο Νικολαΐδης σήμερα; Ποία η σχέση του με τους Χριστιανικούς κύκλους της Αργεντινής; Πότε πέθανε ο Ωνάσης; Ποίος ο ουσιαστικός σκοπός του Πολέμου των Falklands για κάθε πλευρά; Σε ποία εγκλήματα αναμίχθηκε ο Νικολαΐδης; Ποίος ήταν ο βαθμός του σε κάθε χρονική περίοδο; που υπηρετούσε το 1960, 1970 και το 1980; Τι ήταν ο Βρόμικος Πόλεμος; κ.α.) οπότε σου συνιστώ να την διαβάσεις ώστε να εντοπίσεις μόνο σου τους αναχρονισμούς και τις υπόλοιπες λογικές αστοχίες των διηγήσεων του Γκιόλβα.

Αυτό που όμως θα σου πω είναι πως..

Ο παππούλης ήταν συμπαθέστατος πατριώτης αλλά για εμένα, παραμυθάς (δίχως το τελευταίο να αναιρεί το πρώτο)!

Και αν θες την γνώμη μου τα μεγαλύτερα παραμύθια τα είπε όταν έμπλεξε με κάποιες παρέες προς την δύση της ζωής του .

Μπορεί να είπε αυτά τα παραμύθια για λόγους στρατηγικής και από ένα σημείο και πέρα να εγκλωβίστηκε σε αυτά ηθελημένα ή αθέλητα (διαβάστε την άποψη του Παντελή Γιαννουλάκη που έζησε την νέο-μυθολογία "Ομάδα Ε" από την γέννηση της http://www.antidogma.gr/vb/showpost.php?p=40019&postcount=8) όμως σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι πως πρόκειται για μυθεύματα και εδώ δεν διαφωνεί κανένας σοβαρός ερευνητής!

Από εκεί και πέρα φυσικά, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις (όπως και εγώ) - ο καθένας με την έρευνα και τις γνώσεις του αγαπητέ μου, ευέξαπτε φίλε.

Καλή συνέχεια.

Υ.Γ.
Αν τον γνώριζα θα ήταν φιλαράκι μου - διότι είμαι πολύ καλός ακροατής .

Edited by - XD on 05/09/2007 22:16:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ixwp12
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 13:23:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ixwp12  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
kala einai apisteftos o tipos.(gia ton gianoulaki leo,i telos panton opios ipografi san gianoulakis). an theleis file mou na matheis tin alithia sigenis tou lefkofridi zoun akoma gia na tous rotiseis, ite an ixe sxesi me ton giolva, ite otidipote allo gia to vivlio. pantos to proto vivlio, to xirografo, ekrive ola ta mistika, to allo den dini kamia pliroforia. kai kati akoma, an ixes gnorisei ton giolva to pithanotero einai na itan filos sou, to sigouro einai oti tha eixes poli kaliteri apopsi gia to atomo tou ap oti exeis tora. min pistevis oti sou lene psaxe pio vathia. o giolvas mexri tis teleftaies tou stigmes stin edatiki katalavene kai antilamvanotane ta panta. oso gia ta foklant den itan monos tou ekei ipirxan ki alloi anthropoi, pou kai aftoi simera lene ta idia pou elege ki ekinos. einai oloi tous pseftes? mono oi (gianoulakides) lene alithia?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 20:21:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα ερωτήματα που σου έθεσα, βασίζονται σε προσωπική ιστορική έρευνα που αφιέρωσα για ένα χρονικό διάστημα επί του θέματος, συνδυάζοντας ερώτημα, πληροφορίες και ιστορικά δεδομένα από πολλές διαφορετικές και εν πολλοίς ανεξάρτητες πηγές. Μάλιστα στην συνολική τους μορφή δεν θα τις βρεις τουλάχιστον μέχρι τον καιρό της δημοσίευσης τους συλλήβδην σε κανένα περιοδικό του χώρου και των γνωστών ερευνητών!

Η τεκμηρίωση των ισχυρισμών του συχωρεμένου Γκιόλβα από εμένα δεν κατέστη δυνατή, αν παρόλα αυτά μπορείς να προσκομίσεις αποδεικτικό υλικό που να τις επιβεβαιώνει συνολικά (δίχως να εισάγουν σε μεταγενέστερα επίπεδα ερμηνείας προβλήματα, ασυνέχειες, αστοχίες κτλ.) με βάση τα λεγόμενα και τις διηγήσεις που έδωσε προς το τέλος της ζωής του ο Γκιόλβας, «ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα» που λένε .

Από εμένα όμως μην περιμένεις περισσότερη ανταπόκριση επί του θέματος, καθώς «χόρτασα» από αυτή την υπόθεση πια και δεν έχω καμία διάθεση να λογομαχώ με τον γλαφυρό περίγυρο (δεν μου πάει να τους πω ερευνητές..) - αυλή του συχωρεμένου.. άραγε εδώ ισχύει το «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποίος είσαι;» -άστο λοιπόν

Over and Out Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

r00t
Μέλος 1ης Βαθμίδας


143 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 22:57:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους r00t  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
XD, επειδή δεν έχω ψάξει όλες τις σελίδες του θέματος έχεις κάπου δημοσιευμένα (εδώ ή σε άλλο ιστότοπο) τα συνολικά πορίσματα της έρευνάς σου;

Που μπορούμε να τα βρούμε;

Eυχαριστώ.

Edited by - r00t on 27/09/2007 22:58:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2007, 10:05:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν τα έχω δημοσιεύσει συνολικά πουθενά, εντούτοις τα χρησιμοποιώ όταν παρίσταται ανάγκη σε συζητήσεις επί του θέματος.

Ένα παράδειγμα, οι ισχυρισμοί του Γκιόλβα για την Μυστική Βάση των «Έψιλον» (κάποτε αρκετά συμπτυγμένα το δημοσίευσα εδώ στο Esoterica αλλά δεν κατάφερα να το ξανά-εντοπίσω ):

Γκιόλβας: 6.400 σχέδια κατασκευαστικά μόνο πέρασαν από τα μάτια μου και από τα χέρια μου. Αυτά τα σχέδια μίλησα με την πρυτανεία της ομάδας Έψιλον, τον Νικολαϊδη και τον άλλο, τον Αριστοτέλη τον Ωνάση γιατί ήξερα ότι είναι έλληνες πραγματικοί, «φέρε να τα φτιάξουμε εδώ στην Αργεντινή δεν θα σου λείψει τίποτα, θα τα έχεις όλα [???]». Ο Νικολαϊδης λοιπόν μας δίνει ένα από τα διακόσια τόσα νησάκια τα Φόκλαντ τα οποία είναι της Αργεντινής, μου λέει «διάλεξε κ. Γκιόλβα ένα νησί», πέρασε μια βενζινάκατος, τα γυρίσαμε με κότερο εκεί και τα γυρίσαμε όλα, βρήκα ένα νησάκι ήσαν 1200 στρέμματα, ωραίο, παράδεισος σκέτος, ακατοίκητο τελείως, μας το παρεχώρησαν αυτό ο Νικολαϊδης σαν πρωθυπουργός της Αργεντινής που ήταν. Σκάψε 22 – 23 μέτρα βάθος χτίσαμε κάτω μια πολιτεία ολόκληρη [???] κάνανε τα εργαστήρια. Όταν φτάσαμε στο τέλος και είχαμε τελειώσει ένα όπλο ΜΠΕΒΑΤΡΟΝ και θα μπορούσαμε να τους γονατίσουμε είχαμε κάνει και πρόγραμμα, το πρώτο πρόγραμμα θα ρίχναμε όλους τους δορυφόρους, θα πατούσε ένα κουμπί αυτό, είχα κάνει Φώτο-δέσμη, το πλάσμα που έγινε από την σύντηξη 100δις δραχμές, λοιπόν, τα είχαμε ετοιμάσει όλα κάποιος κατάσκοπος από αυτούς που εργάζονταν εκεί που κάνανε ξέρω εγώ τι.. η CIA μπήκε μέσα, η MOSSAD , το κράτος ήτανε δικό μας [???] Νικολαϊδη, δεν μπορούσαν να μας κάνουν άλλο τίποτα, τι σοφίσθηκαν οι Εβραίοι; Κάποτε πριν 400 300 χρόνια τα Falklands ήτανε δικά μας λέει [???], θα πάμε να τα διεκδικήσουμε και στέλνουν τον Αμερικανικό στόλο, τον Αγγλικό στόλο, 1000 αεροπλάνα έφθαναν και άρχισαν να τα βάζουν με την Αργεντινή, με τα Falkland τα [???], στείλανε 10.000 βόμβες επάνω στο νησί το δικό μου και έχασα τέσσερις επιστήμονες που είχα εκεί

??? = αδυναμία απομαγνητοφώνησης (βλέπε εκπομπές περί Ομάδας Έψιλον του Κώστα Χαρδαβέλλα στο Alter).

[..]

Η δήλωση ΓΚΙΟΛΒΑ πως τα νησιά Falklands ανίκανε στην Αργεντινή την εποχή που δρα ο Νικολαϊδης, κρίνεται εκ των πραγμάτων ανακριβής καθώς οι τελευταίοι Αργεντινοί εκδιώχθηκαν από τους Βρετανούς το 1833. Οι όποιες διεκδικήσεις της Αργεντινής επί των Falklands βασιζόντουσαν σε Παπική Βούλα (δηλαδή απόφαση) του 1493 και αργότερα στην συνθήκη της Tordesillas του 1494 προβαλλόμενες από την κυβέρνηση του Μπουένος Άϊρες το 1820 η όποια είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί από την Ισπανία το 1816. Από το 1841 το καθεστώς διοίκησης των νησιών είναι (καλός ή κακός) Βρετανικό ενώ μέχρι το 1885 είχε δημιουργηθεί μια αυτοδύναμη Βρετανική κοινότητα 1,800 ατόμων (η οποία συνεχίζει να υπάρχει ως σήμερα) ανακηρύσσοντας τα Falkland το 1892 ως Βρετανική Αποικία μην δεχόμενη την πιθανότητα να υπαχθεί διοικητικά στην Αργεντινή εφ’ εξής. Οι διεκδικήσεις της Αργεντινής στα Falkland συνεχίζονται και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταθέτοντας το πρόβλημα στον Ο.Η.Ε. το 1965 -αυτό δεν το ήξερε ο κ. Γκιόλβας και η Πρυτανεία των Έψιλον όταν επέλεγαν την τοποθεσία της Μυστικής τους Βάσης;

Σύμφωνα με την διήγηση του ΓΚΙΟΛΒΑ, η βάση του σε κάποιο απόμερο νησάκι των Falklands ήταν ήδη πλήρως ενεργή, με έτοιμο κάποιο υπέρ-όπλο (εκ τις διήγησης φαίνεται ότι είχαν σκοπό να σχεδιάσουν και άλλα) ονόματι ΜΠΕΒΕΤΡΟΝ (πυρηνικός αντιδραστήρας) και μάλιστα έχουσα συγκεκριμένο στρατιωτικό σχεδιασμό που περιελάμβανε πρόγραμμα καταστροφή εχθρικών δορυφόρων. Η μετέπειτα αναφορά του ΓΚΙΟΛΒΑ στον «Πόλεμο των Falklands» τον οποίο συνδέει (αυθαίρετα όπως θα φανεί παρακάτω) με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του, οπωσδήποτε τοποθετεί χρονικά την αποπεράτωση της όλης κατασκευή ως τον Απρίλιο του 1982 οπότε είχε καταρτισμένο στρατιωτικό σχεδιασμό. Η φύση των εργασιών που ήταν απαραίτητες για τις υπόγειες εγκαταστάσεις υποδεικνύει ένα εύλογο χρονικό διάστημα εργολαβίας επί τούτου αλλά και αργότερα ανάλογο χρονικό διάστημα επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης (Research & Development -RD) προ του 1982 και φυσικά πριν τον θάνατο του Ωνάση το 1975 ή άμεσος μετά ώστε η βάση λίγο πριν την σύρραξη των Falkland να είναι επιχειρησιακά έτοιμη.

Από εκεί και πέρα η διήγηση Γκίολβα αρχίζει να παρουσιάζει χονδροειδέστατες ιστορικές ανακρίβειες διαστρεβλώνοντας εντελώς τα γεγονότα που αφορούν τα Falklands αφού η Βρετανική απόβαση εναντίων τους λαμβάνει χώρα ύστερα από την απόβαση των στρατευμάτων της Αργεντινής σε αυτά στις 2 Απριλίου του 1982 (δηλαδή πρόκληση της Αργεντινής προς την Βρετανία), την επομένη ημέρα η απόβαση επεκτείνεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Sandwich και Νότιας Georgia. Μέχρι το τέλος του μήνα είχαν εγκατασταθεί περίπου 10.000 στρατιώτες στα Falkland, North Georgia και Νότια Sandwich, προσαρτώντας τα βίαιος στην επικράτεια της Αργεντινής.

Δηλαδή με απλά λόγια, δεν ήταν ο Άγγλοι εκείνοι που επιτέθηκαν ή ξεκίνησαν τον πόλεμο στα Falklands (ως δικαιολογία για να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις του Γκίολβα) αλλά η απόβαση των στρατιωτικών δυνάμεων της Αργεντινής η οποία διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με την Βρετανία προβαίνοντας σε άμεση κατάληψη των νησιών. Εάν λοιπόν η Αργεντινή δεν προέβαινε σε αυτή την ενέργεια και δεδομένου ότι στα Falklands υπήρχε από τον 19ο αιώνα (1885) ακμάζουσα Βρετανική κοινότητα οι Αγγλικές δυνάμεις δεν είχαν λόγο να εισέλθουν σε συμπλοκή όπως δεν ενεπλάκησαν προς της δυνάμεις της Αργεντινής όταν το 1976 κατέλαβαν την νήσο «Θούλη» στο νησιωτικό σύμπλεγμα νότιων Sandwich απέχων αρκετά από τα Falkland (ας κρατήσουμε στην μνήμη μας αυτό το περιστατικό το οποίο θα δούμε αυτόνομα αργότερα).

Στις 25 Απριλίου οι Βρετανικές δυνάμεις απαντούν επανακτώντας την νήσο Νότια Georgia, ενώ στις 21 Μαΐου ανακαταλαμβάνονται τμήματα των Ανατολικών Falklands, στις 14 Ιουνίου παραδίδεται η μεγάλη στρατιωτική φρουρά της Αργεντινής οδηγώντας σε ουσιαστική λήξη την σύρραξη ενώ στις 20 Ιουνίου οι Βρετανικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν πλήρως τα νησιά Sandwich. Η ήττα της Αργεντινής στα Falkland θα επιταχύνει την πτώση του καθεστώτος Galtieri και την επιστροφή της δημοκρατίας ένα χρόνο αργότερα (1983).

Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποίος ο λόγος να καταλάβει η Αργεντινή στρατιωτικά τα Falklands και τα όμορα νησιά, την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την Βρετανία στα πλαίσια του Ο.Η.Ε. βρίσκονταν σε εξέλιξη ήδη από το 1965; Η απάντηση άπτεται των εσωτερικών οικονομικών και συνεπώς κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το καθεστώς Galtieri (έχοντας ήδη από την εποχή του Videla εγκαταλείψει τον «Περονισμό») οπότε σε μια προσπαθεί ανάσχεσης της όλο και αυξανόμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας πόνταρε σε μια σημαντική εθνική επιδίωξη και στρατιωτική επιτυχία. Η ελκυστικότητα αυτής της διεξόδου αυξήθηκε εκ της χλιαρής αντίδρασης της Βρετανίας στην κατασκευή θερινής βάσης στην νήσο «Θούλη» του νησιωτικού συμπλέγματος νότιων Sandwich το 1956 όσο και μικρής στρατιωτικής, μετρολογικής, τηλεπικοινωνιακής βάσης το 1976 στο ίδιο νησί. Η αντίδραση όμως της Βρετανίας απέναντι σε μια κατοχή του συνόλου των νησιών ήταν μη αναμενόμενη από το καθεστώς Galtieri!

Προβληματισμό (κοινή λογική) ακόμα δημιουργεί η ανάπτυξη της μυστικής βάσης πλησίον μιας Βρετανικής αποικίας η οποία εκ των πραγμάτων είναι εχθρική προς την Αργεντινή ειδικά όταν το καθεστώς αλλά και ο πανίσχυρος κατά τα λεγόμενα του ΓΚΙΟΛΒΑ στρατηγός Χ. Νικολαϊδης θα μπορούσε να του παραχωρούσε μια έρημη, απομονωμένη έκταση στην Αργεντινή και όχι μια περιοχή όπου τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ήταν τουλάχιστον αμφισβητούμενα υπό τις διαπραγματεύσεις του Ο.Η.Ε. (πολύ νωρίς -1965) ώστε να αναπτυχθεί με μεγάλο κόστος μια τόσο πολλά υποσχόμενη, σημαντική βάση που θα μπορούσε άνετα να καταστήσει την Αργεντινή (ας μην γελιόμαστε) κοσμοκράτειρα -εδώ η λογική αστοχία είναι κραυγαλέα, όπως και να το δει κανείς.

Γιατί η βάση του ΓΚΙΟΛΒΑ δεν μπορεί να ταυτιστεί με την βάση Corbeta Uruguay της Νήσος Θούλης;

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί θιασώτες των απόψεων ΓΚΙΟΛΒΑ προσπαθώντας να αποδώσουν κάποια ψήγματα ιστορικής αλήθειας στην διήγηση του υποστήριξαν πως η περίφημη βάση του ΓΚΙΟΛΒΑ δεν ήταν στα Falklands αλλά στα όμορα ακατοίκητα νησιά των Νότιων Sandwich και συγκεκριμένα στις ακτές της νήσου «Θούλης» ανεγερθείσα μυστικά από την Αργεντινή (περιελάμβανε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, στρατώνες) το 1976 και η οποία πράγματι καταλήφθηκε και μετέπειτα καταστράφηκε από τις Βρετανικές δυνάμεις σε διάφορες φάσεις μεταξύ του πολέμου στα Falklands.

Ο ισχυρισμός αυτός αν και κέρδισε έδαφος για ένα χρονικό διάστημα, σύντομα καταρρίφθηκε καθώς, αφενός μεν οι Άγγλοι εντόπισαν την βάση το 1978 και ως το 1982 δοκίμαζαν να λύσουν το πρόβλημα διπλωματικά, με την Αργεντινή να τους δίνει την λύση στο πιάτο (κατάληψη των Falklands το 1982). Ενώ και σημαντικότερα, από την περιγραφή Γκιόλβα προκύπτει πως το νησί ήταν «Παράδεισος» ενώ αντίθετα η Θούλη και κατ’ επέκταση η Corbeta Uruguay είναι ως επί το πλείστο καλυμμένη με πάγο ευρισκόμενη πλησίον των πόλων οπότε ευλόγως «παράδεισος» δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Υ.Γ.
Ελπίζω να τα βρεις ενδιαφέροντα!
Αν ψάξεις θα βρεις και άλλες λεπτομέρειες για όλους τους ήρωες της ιστορίας μας - αρκεί να έχει κέφι και διάθεση.

Όπως είπα και προηγουμένος, το θέμα κλείνει για μένα εδώ .

Edited by - XD on 28/09/2007 12:43:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2007, 00:00:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βαλτε Αλτερ,Χαρδαβελλα,εχει θεμα την ομαδα εψιλον.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2007, 00:17:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραίος! Ούτε καν είχα καταλάβει ότι άρχισε η εκπομπή φέτος!

«Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της». "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2007, 14:19:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ...ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ! ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ''Ε'' ΛΕΕΙ ΣΥΝΑΝΤΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΝΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.... ΤΡΟΓΛΗ ΗΤΑΝ.. ΚΑΤΙ ΤΕΤΙΟ. ΧΑΘΗΚΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ! ΑΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΓΡΑΜΜΤΑ 'Ε' ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ... LOVE STORI ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hurricane21
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
147 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 14:53:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hurricane21  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
λοιπον διαβασα ολο το θεμα και παρολο που εχει καποιο καιρο να μιλησει καποιος θα ηθελα να πω την αποψη μου..
τον κυριο γκιολβα δεν τον γνωριζω προσωπικα αλλα οταν γνωριζεις πολλα πραγματα που δεν γνωριζει ουτε καν υποψιαζεται ο υπολοιπος κοσμος,ειναι λογικο να λες πολλες μπουρδες αλλα μεσα σε αυτες να βρισκονται και μερικες αληθειες.δεν μπορεις να βγεις και να πεις ολη την αληθεια στο ισια γτ θα υπαρχουν διαφορες αντιδρασεις..στην ουσια το κανεις σιγα-σιγα και λες πολλες μπ[αρουφες αλλα μεσα σε αυτα περικλειεις καποιες αληθειες ωστε ο αλλος να αρχισει να υποψιαζεται..
τελος θα ηθελα να αναφερω για το αν εχετε παρατηρησει για το τι ταινιες βγαζει το χολιγουντ..αναφερω ενδεικτικα μερικες απο αυτες..2012 doomsday οπου μιλαει για το τι θα γινει το 2012,προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν μετραει και πολυ σαν ταινια αλλα λεει καποια πραγματα και δινει καποια στοιχεια που πολυς κοσμος δεν ξερει..λλη μια ταινια ειναι το 10.000 bc ειναι μια ταινια που αναφερεται στο τι συνεβαινε το 10.,000 π.χ. και δειχνει διαφορους πολεμους..δεν εχω δει την ταινια για να εκφερω καποια γνωμη οταν την δω θα επανελθω,,,
αυτα για την ωρα και ευχαριστω για τον χρονο σας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OmasEpsilon
Μέλος 2ης Βαθμίδας

n/a
216 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2008, 09:26:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
hurricane21 συμφωνώ μαζί σου. Απλά πολύς κόσμος δεν θέλει να δει. Εθελοτυφλεί. Δεν βλέπουνε ότι έχουμε εβραιοκρατούμενη κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες και όλα τα σχέδια για εφευρέσεις πηγαίνανε γραμμή προς Ισραήλ. Αυτό ήταν και το παράπονο του Γκιόλβα καθώς και πολλών άλλων διακεκριμένων. Για αυτό υπάρχει μυστικότητα πλέον. Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω όσο αναφορά το θέμα.

Ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε πλήρης ανεξάρτητο κράτος χωρίς να έχουμε ανάγκη κανένα και να φοβόμαστε ανταυτού βρησκόμαστε φυλακισμένοι στην ίδια μας την πατρίδα.
Όταν και αν φύγει η σαπίλα στην Ελλάδα τότε θα τρίβουμε τα μάτια μας το πόσο ισχυροί είμαστε. Και όταν λέω σαπίλα ενωώ από την κορυφή της κυβέρνησης εώς τον ασύμαντο απλό πολίτη.

Κάθοντε και κατακρίνουνε επιστήμονες ότι ξεφουρνίζουνε μπαρουφολογίες και δεν ξέρω γω τι άλλο και μόλις τους πεις την λέξη ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ δεν ακούς κιχ. δεν παν να δουν αν έρχομε λέω γω... μάθανε όλοι να εθελοτυφλούν μάθανε όλοι στο βόλεμα.. άιντε από κει σαπίλες..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μίνωας2112
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2008, 15:06:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μίνωας2112  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διάβασα προσεχτικά σχεδόν όλα τα topics με θέμα τους Έψιλον, το ρόλο, τη δράση τους και την ύπαρξή τους.
Διαπιστώνω, λοιπόν, τα ακόλουθα:
1. Βλέποντας την ημερομηνία κάποιων απο τα σχόλια (2003,2004,2005),φαίνεται πόσο επίκαιρα είναι κάποια απο αυτά σήμερα 11/2008 (επερχόμενη διάλυση των ΗΠΑ).
2. Υπάρχουν απόψεις που έχουν δομή και βάσιμες αποδείξεις, ενώ κάποιες άλλες απλά στηρίζονται ίσως στο ένστικτο, ίσως και σε ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Θα σας παραθέσω προσωπική μου εμπειρία και ακολούθως θα σας πω τη γνώμη μου για τους Έψιλον και τη δράση τους.

"Είχα την τύχη στα σχολικά μου χρόνια να είμαι συμμαθητής (και κάποια χρόνια μοιραζόμασταν το ίδιο θρανίο) με έναν αυθεντικό ΕΨΙΛΟΝ.
Βέβαια, κατάλαβα την πραγματική φύση της συγκεκριμένης ύπαρξης πρόσφατα, αξιολογώντας κάποια γεγονότα μέσα απο τις έρευνες που διεξάγω.
Γυμνάσιο, Λύκειο μαζί και όλο το σχολείο (καθηγητές και δάσκαλοι) πάντα υποκλίνονταν στην γνώση που είχε αυτός ο μικρός στο κεφάλι του.
-Στα μαθηματικά ασύλληπτος(έλυνε προβλήματα και εξισώσεις με διαφορετικούς έγκυρους τρόπους, αφήνοντας άφωνους τους πάντες, καθηγητές και μη.
-Η φιλοσοφική σκέψη και προσέγγισή του Απολλώνεια. Πόσο μπροστά ήταν σε πολλά θέματα!!!
-Κοινωνικός, και συνάμα διακριτικός, αφού δεν άφηνε τη μέγιστη γνώση του να μπει τροχοπέδη στις φιλίες του.
-Εξωτερικά χρακτηριστικά, γνήσια ελληνικά!
-Λάτρευε τον Μέγα Αλέξανδρο και τον δικέφαλο Αετό (Πάντα του άρεσε ο Πάοκ της Κωνσταντινούπολης)
-Στα αρχαία Ελληνικά απλά πέταγε...σαν να ήταν η μητρική του γλώσσα.Θυμάμαι συχνά αμφέβαλλε για την εγκυρότητα κάποιων αρχαίων θεμάτων και στοχασμών που μας μάθαιναν (κυρίως σε Ιλιάδα και Οδύσσεια).
-Μου έκανε πάντα εντύπωση που το όνομά του το έγραφε με "ι", Χρίστος.
Δώσαμε πανελλήνιες και πέρασε πρώτος σε όλη την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολή(δεν θα πω σε ποια και ποια χρονολογία).
Απο τότε χάσαμε τα ίχνη του...κανείς δεν ξέρει τι απέγινε...ένας κοινός φίλος που ήταν στην ίδια σχολή μου είπε πως δεν εμφανιζόταν γιατί είχε άλλες δραστηριότητες και ασχολίες (κανείς δεν ξέρει τι)..

Η άποψη μου για την πραγματική ομάδα Ε είναι γενικά η ακόλουθη:
-Δεν πρόκειται για οργάνωση με δομή και χαρακτήρα όπως ένας κοινός μέσος νους θα καταλάβαινε.
-Η επικοινωνία μεταξύ των μελών γίνεται(όσο κι αν φαντάζει τρελό)τηλεπαθητικά (επίφυση-υπόφυση)
-Τα μέλη (παλαιά και νέα) ενεργοποιούνται και κατευθύνονται απο τον ανώτερο τηλεπαθητικά (αυτό που λέμε με οδήγησε το ένστικτο)
-Συνάξεις και συναντήσεις δεν γίνονται, αφού δεν είναι απαραίτητες.Όταν υπάρχουν τυχαίες μεταξύ τους συναντήσεις δεν δίνουν δικαίωμα.
-Είναι στόχος και τους ψάχνουν πολλοί απο την άλλη πλευρά.
-Είναι ελεύθερα πνεύματα και τηρούν το γνώθι σ'αυτόν.
-Όταν μιλάνε ή στέκονται πραγματικά φεγγοβολούν!

Για την άποψη οτι ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ένας απο τους Εψιλον, δεν το ξέρω και δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.
Όμως, θα μπορούσα να εκθέσω 2 στοιχεία που μπορεί να είναι τυχαία.
Ο αρχαίος φιλόσοφος και διδάσκαλος Αριστοτέλης έλεγε πως η αλήθεια βρίσκεται στις λέξεις και τα ονόματα.
Αριστοτέλης ΩΝάσης.
Ο γιός του, που λέγεται οτι σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα,
Αλέξανδρος ΩΝάσης.
Και οι δύο έφεραν τα ονόματα του φιλόσοφου Αριστοτέλη και του μαθητή του (μετέπειτα μεγάλου στρατηλάτη) Αλέξανδρου.
Μπορεί και να είναι μια τυχαία σύμπτωση.

Χαιρετώ τους πάντες και εύχομαι πάντα να αναζητούμε και να μαθαίνουμε..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2008, 10:18:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


-Λάτρευε τον Μέγα Αλέξανδρο και τον δικέφαλο Αετό (Πάντα του άρεσε ο Πάοκ της Κωνσταντινούπολης)


Αγαπητέ Μίνωα να δεχτώ όλα αυτά που λες, ότι δλδ ο πρώην συμμαθητής σου ίσως και να είναι ένα μέλος τον Έψιλον, εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι, πως είναι δυνατόν να είναι μέλος αυτών από την μία και από την άλλη να λατρεύει τον δικέφαλο όταν είναι γνωστό σε όλους μας ότι το βυζάντιο ήταν η καταστροφή της Ελλάδας!!!!!!!!
Αν δεν κατάλαβα κάτι διόρθωσε με.....


Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2008, 00:36:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αγαπητέ Μίνωα να δεχτώ όλα αυτά που λες, ότι δλδ ο πρώην συμμαθητής σου ίσως και να είναι ένα μέλος τον Έψιλον, εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι, πως είναι δυνατόν να είναι μέλος αυτών από την μία και από την άλλη να λατρεύει τον δικέφαλο όταν είναι γνωστό σε όλους μας ότι το βυζάντιο ήταν η καταστροφή της Ελλάδας!!!!!!!!
Αν δεν κατάλαβα κάτι διόρθωσε με.....


Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!Αρχικά να σε καλοσωρίσω.

Κατά δεύτερον, θα ήθελα να σε ρωτήσω που είστε εσείς στους οποίους είναι γνωστό αυτό που λες;;

Μήπως κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή σωματείο; Αν έχετε κάποια στοιχεία που δεν τα έχει ο υπόλοιπος κόσμος, καλό θα ήταν να τα παραθέσετε έτσι ώστε να γίνουν γνωστά και στους υπόλοιπους.

Edited by - Ψηλός on 09/11/2008 00:41:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2008, 01:41:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατά πρώτον ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Κατά δεύτερον, όχι δεν είμαστε κάποια ομάδα ή κάποιο σωματείο, πειράζει???
Ναι έχεις δίκιο, δεν το γνωρίζει όλος ο κόσμος, λάθος διατύπωση, γιατί δυστυχώς έχουν φροντίσει να τον αποχαυνώσουν!!!!!!

Όσον αφορά τα στοιχεία που ζητάς, είναι μπροστά σου, μέσα στα βιβλία που διαβάζεις. Απλά χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που τα διαβάζεις για να τα δεις...
Δεν νομίζω όμως ότι είμαι εγώ η κατάλληλη να σε διαφωτίσω γιατί απ' ότι είδα σε αρκετά τόπικ εδώ μέσα υπήρξαν άτομα που μέσα από άπειρα ποστ σου έδωσαν στοιχεία, που απέρριψες, εσύ, και κάποιοι άλλοι, με αυτά τα όμορφα παραμυθάκια (ωραία τα παραμυθάκια αλλά δεν έχουν δράκο ξέρεις....) που μας μαθαίνουν στα σχολεία!!!!!!!
Αυτά.....
Καλώς σε βρήκα λοιπόν

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2008, 14:56:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ar_ia
Κατά πρώτον ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Κατά δεύτερον, όχι δεν είμαστε κάποια ομάδα ή κάποιο σωματείο, πειράζει???
Ναι έχεις δίκιο, δεν το γνωρίζει όλος ο κόσμος, λάθος διατύπωση, γιατί δυστυχώς έχουν φροντίσει να τον αποχαυνώσουν!!!!!!

Όσον αφορά τα στοιχεία που ζητάς, είναι μπροστά σου, μέσα στα βιβλία που διαβάζεις. Απλά χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που τα διαβάζεις για να τα δεις...
Δεν νομίζω όμως ότι είμαι εγώ η κατάλληλη να σε διαφωτίσω γιατί απ' ότι είδα σε αρκετά τόπικ εδώ μέσα υπήρξαν άτομα που μέσα από άπειρα ποστ σου έδωσαν στοιχεία, που απέρριψες, εσύ, και κάποιοι άλλοι, με αυτά τα όμορφα παραμυθάκια (ωραία τα παραμυθάκια αλλά δεν έχουν δράκο ξέρεις....) που μας μαθαίνουν στα σχολεία!!!!!!!
Αυτά.....
Καλώς σε βρήκα λοιπόν

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!Όχι βρε παιδί μου, δεν πειράζει!!!
Ποιοι έχουν αποχαυνώσει τον κόσμο; Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Το ALPHA ή το ANTENNA; Το BIG BROTHER ή η ΖΟΥΓΚΛΑ; .....

Όταν λες να αλλάξω τρόπο που διαβάζω τα βιβλία, μήπως εννοείς να γυρίσω το βιβλίο ανάποδα; Μήπως θα πρέπει να τα διαβάζω κάποια συγκεκριμένη ώρα του 24ώρου; Μήπως θα πρέπει να στέκομαι όρθιος με το ένα πόδι πάνω και να τα διαβάζω; Μήπως φταίει ο τόπος ή ο φωτισμός;

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "να αλλάξεις τον τρόπο που τα διαβάζεις";

Λες πως απέρριψα στοιχεία που μου έδωσαν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι με ποιο τρόπο βρήκαν το σωστό τρόπο να διαβάζουν τα βιβλία;
Μήπως τους ήλθε φώτιση από ψηλά ή μήπως έφαγαν ή ήπιαν κάτι που τους έκανε να βρουν το "σωστό" τρόπο;

Αν πάλι, είναι άλλα τα βιβλία και δεν είναι τα ίδια με αυτά που διαβάζει όλος ο κσόσμος, βάσει ποιων στοιχείων απέρριψαν αυτά που εσύ ονομάζεις "παραμυθάκια" και τα γνωρίζει ο "αποχαυνωμένος" κόσμος, και πέρασαν στα βιβλία που, κατ' εσέ, δεν είναι παραμυθάκια; Και ποια είναι τα βιβλία αυτά που δεν είναι παραμυθάκια;


****Εντάξει, μη βαράς για την εύθυμη διάθεση. Θα με ενδιέφερε πάντως, αν γίνεται, να μιλήσουμε πάνω σ' αυτά που αναφέρεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

George146
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 23:54:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους George146  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά καθόμουν επί ένα μήνα και διάβαζα με μανία όλο το φόρουμ και τα πόστς περί Γκιόλβα.Η αλήθεια είναι ότι είμαι σε πολλά διλλήματα.Δεν ξέρω τι να πιστέψω.Ξέρω ότι ακόμα άκρη δεν έχουμε βγάλει.Έχω όμως ρε παιδιά κάποιες απορίες.Άμα συμβαίνει κάτι στα αλήθεια γύρω απο τον αείμνηστο κ Γκιόλβα και ότι λέει να ισχύουν πιστεύετε ότι ψάχνωντας στο διαδίκτυο θα βρείτε αποδείξεις???Δεν νομίζω.Για να γίνει πραγματική έρευνα πρέπει να συναντήσουμε άτομα του χώρου π.χ. Φουράκη,Πάλμο και να μας πουν μερικά πράγματα που ξέρουν.Για να γίνει μια σωστή έρευνα παίρνουμε στοιχεία και τα ζυγίζουμε.Μετράμε την ορθότητά τους.Δεν νομίζω να υπάρχουν απτά στοιχεία αποδείξεων των θεωριών Γκιόλβα στο διαδίκτυο.Και αυτό γιατί αυτά που ισχυρίζεται είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν(Προσοχή δεν λέω οτι δεν ισχύουν)Βλέπω ότι κάποιοι που γράφατε εδώ ήσασταν προκατειλημένοι είτε θετικά προς τον κ Γκιόλβα είτε αρνητικά.Κατα τη γνώμη μου είναι και τα 2 λάθος.Όπως έλεγε και μια μεγάλη Ελληνική μορφή της αρχαιότητας "Για να φτάσει κάποιος στην αλήθεια πρέπει να έχει καθαρό μυαλό"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 20:34:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σήμερα θα κάνω ένα μικρό δώρο στους φίλους και οπαδούς του Γεώργιου Γκιόλβα τους οποίους έχω κακοκαρδίσει με προηγούμενες δημοσιεύσεις μου.

Το δώρο αυτό ονομάζεται «Γκιόλβας GAS» ή επί το ελληνικότερο «ΓΚΙΟΛΒΑ-ΚΑΖ» και από όσο γνωρίζω δεν έχει τύχει της δημοσιότητας που ενδεχομένως άξιζε εκτός από κάποιες ελάχιστες και ομιχλώδεις αναφορές του ιδίου σε διάφορες συνεντεύξεις πως κάποτε απέδειξε πως η βενζίνη δεν είναι αναγκαία για την μετακίνηση των οχημάτων σε διάφορες πολιτικές προσωπικότητες της εποχής της βασίλισσας Φρειδερίκης..

Νονός του δώρου δεν είμαι εγώ αλλά ένα μονόστηλο άρθρο της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» με ημερομηνία δημοσίευσης την 28 Ιουνίου του 1958 από το οποίο μαθαίνουμε πως το απόγευμα της 25ης Ιουνίου ο έλληνας «μηχανικός μηχανών εσωτερικής καύσεως» Γεώργιος Γκιόλβας κατάφερε να μετακινήσει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητό χρησιμοποιώντας ως καύσιμη ύλη όχι βενζίνη αλλά ένα «νέο αναφλέξιμο αέριο» το οποίο προέρχεται ως αποτέλεσμα χημικής διάσπασης κάποιου ορυκτού της Β. Ελλάδος. Το κόστος του νέου καυσίμου για έναν κινητήρα 28 ίππων και για απόσταση 30χλμ. κοστίζει κατά τα λεγόμενα του εφευρέτη μόλις 1 δραχμή (κατανάλωση 345γρμ. του νέου αερίου). Το πείραμα παρακολούθησαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του εφευρέτη σύμφωνα με το άρθρο, «πολλοί ειδικοί-τεχνικοί».

Το άρθρο περιλαμβάνει και άλλες λεπτομέρειες, όπως τα ονόματα ορισμένων συνεργατών του Γκιόλβα. Ενός χημικού και ενός λοχαγού του πυροβολικού, αυτή η τελευταία λεπτομέρεια έχει κάποιο ενδιαφέρον καθώς υποδεικνύει ότι ήδη από τότε ο Γκιόλβας είχε κάποια επαφή με τις Ε.Δ. Επαφή που θα συναντήσουμε ξανά προς το τέλος του 1970 αρχές του 1980 εκ της επιχορηγήσεως που θα λάβει στα πλαίσια έρευνας & ανάπτυξης στρατιωτικής τεχνολογίας.

Υ.Γ.
1. Το μονόστηλο είναι διαθέσιμο από το αρχείο εφημερίδων (e-φημερίς) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος : http://www.nlg.gr/dlefimerides.htm

2. Να μην ξανά ακούσω ότι αδικεί κανείς τον Γκιόλβα – τα λεγόμενα του περί Αργεντινής είναι αβάσιμα αλλά τα περί μετακίνησης των οχημάτων με κάποια μορφή αερίου που είχε ανακαλύψει, μπορούν ως έναν βαθμό να τεκμηριωθούν από πηγές εκείνης της εποχής. Όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες (ντοκουμενταρισμένες λέμε..) ευκαιρία είναι να τις αναρτήσει.

Καλή συνέχεια!!

Edited by - XD on 03/12/2008 23:04:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 23:42:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σήμερα θα κάνω ένα μικρό δώρο στους φίλους και οπαδούς του Γεώργιου Γκιόλβα τους οποίους έχω κακοκαρδίσει με προηγούμενες δημοσιεύσεις μου.

Που το ξέθαψες βρε XD? μπράβο σου!
Λοιπόν σύμφωνα με παλιότερη συνέντευξη του Γκιόλβα, ο λοχαγού του πυροβολικού εμφανίζεται την ίδια χρονιά το 1958 να εργάζεται ως σωματοφύλακας του -και με τον βαθμό του ταγματάρχη- στην Αιθιοπία, κατά την κατασκευή του τελεφερίκ.

Τώρα δεν ξέρω αν γίνεται να γίνεις από λοχαγός ταγματάρχης μέσα σε έναν χρόνο.

quote:
Για να γίνει πραγματική έρευνα πρέπει να συναντήσουμε άτομα του χώρου π.χ. Φουράκη,Πάλμο και να μας πουν μερικά πράγματα που ξέρουν.Για να γίνει μια σωστή έρευνα παίρνουμε στοιχεία και τα ζυγίζουμε.Μετράμε την ορθότητά τους.

Και εσύ νομίζεις ότι αυτοί ξέρουν περισσότερα πράγματα; Πολύ αμφιβάλλω φίλε μου. Αν κάποιος ξέρει κάτι, σίγουρα έχει μείνει στην σκιά και δεν πουλάει την γνώση του αυτή δεξιά και αριστερά.
Οπότε αν κάποιος γνωρίζει από μέσα τι ισχύει και τι όχι, και θέλει να κάνει κάποιες αποκαλύψεις, ανώνυμα, μπορεί να το κάνει εδώ.
Μόνο που θα πρέπει να έχει και κάποιες αποδείξεις για όσα λέει. Να υπάρχει τρόπος να τα διασταυρώσουμε...


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 09:55:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ostria να είσαι καλά! Βασικά προσπαθώ να βάλω μια τάξη στα λεγόμενα του Γκιόλβα στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Τώρα σχετικά με τον λοχαγό ή ταγματάρχη, ενδιαφέρουσα πληροφορία δεν την είχα υπόψη μου, δένει άψογα με την γενικότερη ιδιοσυγκρασία του Γκιόλβα η οποία χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης καθώς φαίνεται ότι ο μακαρίτης είχε την τάση να φουσκώνει και να μπερδεύει τα πράγματα σε υπερβολικό βαθμό.

Για παράδειγμα σύμφωνα με κάποια άλλη συνέντευξη του το «Γκιόλβα-GAS» εντυπωσίασε τον Καραμανλή (τον θείο φυσικά ) χρησιμοποιήθηκε για την μετακίνηση κάποιων στρατιωτικών αεροσκαφών για να καταλήξει τελικά στα χέρια των «Εβραίων» από την Ελληνική πολιτική ηγεσία. Όπως βλέπεις δηλαδή και εδώ υπάρχει μια τάση υπερβολής στην διήγηση η οποία εφορμά από ένα αντικειμενικό γεγονός για να καταλήξει μετέπειτα σε μια τερατώδη συνομωσία (όπως όλες οι διηγήσεις του -βλέπε «διήγηση Αργεντινής»).

Αν λοιπόν, έχω κατανοήσει την ψυχοσύνθεση του μέσα από τις συνεντεύξεις και τα λεγόμενα του όσο ήταν ζωντανός νομίζω ότι παίρνει μερικά πραγματικά γεγονότα, τα εκλαμβάνει ορισμένες φορές όπως επιθυμεί και ύστερα τα επεκτείνει, τα φουσκώνει, σε βαθμό γελοιότητας.

Δεν γνωρίζω αν ανέκαθεν έπραττε έτσι (άραγε μήπως αυτός είναι ο λόγος που το έργο του δεν αναγνωρίσθηκε ποτέ;) ή κατέληξε σε αυτή την συμπεριφορά από προχωρημένη ηλικία.

Τώρα σχετικά με τους επαγγελματίες ερευνητές, ο καθένας λέει «το μακρύ και το κοντό του», υπάρχουν έριδες, «στρατόπεδα» και φατρίες που διεκδικούν την πατρότητα της υποτιθέμενης «Ομάδας Έψιλον» και καθιστούν την εύρεση της αντικειμενικής Αλήθειας σχεδόν αδύνατη.

Edited by - XD on 04/12/2008 10:02:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

George146
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 18:07:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους George146  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ostria όπως λες και συ δεν νομίζω κάποιος που έχει τη γνώση του τι ακριβώς γίνεται να κάτσει να γράψει σε ένα φόρουμ.Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε κάποια επίσκεψη στο κέντρο του κύριου Γκιόλβα.Αλήθεια δόθηκε τόσο λίγη έμφαση γύρω απο αυτό το θέμα που απορώ.Επίσης ποιά είναι η άποψη σας για τον κ Λιακόπουλο???Παρακολουθώ χρόνια αυτά που λέει και βλέπω ότι πέφτει μέσα σε ότι λέει.Μήπως γνωρίζει και αυτός κάποια πράγματα???Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 19:25:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποίο «κέντρο του Γκιόλβα;» οφείλουμε να επισκεφθούμε αγαπητέ μου; Το «κύριος» παραλείπεται καθώς έχει αποβιώσει εδώ και αρκετό καιρό ο μακαρίτης.

Αν εννοείς ως «κέντρο» το «ινστιτούτο» (εντός πολλών εισαγωγικών) που φαντάζομαι τότε δοκίμασε μια αναζήτηση στο forum και θα πάψεις να απορείς γιατί δεν ασχολούμαστε μαζί του παρόλο που έχει περάσει πολύς καιρός ..

Σχετικά με τον Λιακόπουλο τώρα. Νομίζω ότι υπάρχει ανεξάρτητο θέμα ή θέματα επ’ αυτού και των ισχυρισμών του και είναι κρίμα να παρεκκλίνουμε την θεματολογία του παρόντος topic ασχολούμενοι μαζί του. Και εδώ χρησιμοποίησε την αναζήτηση του forum και θα ανταμειφθείς επαρκώς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

raival
Νέο Μέλος


43 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 22:28:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα δεν ξέρω αν γίνεται να γίνεις από λοχαγός ταγματάρχης μέσα σε έναν χρόνο.


Ταγματάρχης είναι ο αμέσως επόμενος βαθμός του λοχαγού. Δεν γίνεται η αλλαγή μέσα σε ένα χρόνο αλλά αν ο λοχαγός είναι ήδη παλιός 3-5 χρόνια τότε κάποια στιγμή είναι αναμενόμενο. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2008, 03:02:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ταγματάρχης είναι ο αμέσως επόμενος βαθμός του λοχαγού. Δεν γίνεται η αλλαγή μέσα σε ένα χρόνο αλλά αν ο λοχαγός είναι ήδη παλιός 3-5 χρόνια τότε κάποια στιγμή είναι αναμενόμενο.

Eυχαριστώ
Αρα αυτό μπορεί να ισχύει. Γίνεται μέσα στην ίδια χρονιά ταγματάρχης και ακολουθεί τον Γκιόλβα ως σωματοφύλακας του στην Αιθιοπία. (1958)

Πότε μπαίνει στο παιχνίδι η Αργεντινή; (δεν ξέρω αλλά εγώ έχω κολλήσει με την Αργεντινή)... Πότε έγινε το εργαστήριο στο νησάκι των Φώκλαντ? 1500 στρέμματα λέει, σωστός παράδεισος με καταρράχτες κλπ. Την Αργεντινή την πρότεινε ο Ωνάσης λέει (άρα πριν το 1975 που πέθανε) και το νησί το έδωσε ο Νικολαϊδης που είχε τα μέσα τότε. Πριν ή κατά την διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή? (1976-1983)
Και πώς χτίστηκε τέτοιο εργαστήριο από την Αργεντινή σε βρετανικό έδαφος από το 1833 και με κατοίκους βασικά βρετανούς υπηκόους?


Σύμφωνα με μία συνέντευξη του Γκιόλβα παρακολούθησε μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας στο ΓΕΣ από το 1969 μέχρι το 1973. Το 70 ήταν Ελλάδα και δούλευε την φωτοδέσμη πλάσματος (ηχητικό κανόνι) στο εργαστήριο του. Μετά το 1974 ήταν πάλι Ελλάδα και έφτιαχνε το Αρτεμις. Το 1975 έφυγε για την Ινδία και κάθησε εκεί ενάμιση χρόνο.

Οπότε έχουμε. Ο Γκιόλβας είναι αλλού από το 69 μέχρι το 77. Ο Ωνάσης πεθαινει το 75, ο Νικολαϊδης έχει ισχυρή θέση κυρίως μέσα στην δικτατορία στην Αργεντινή που ξεκινάει το 76. 'Αρα το εργαστήριο στα Φώκλαντ πότε φτιάχνεται; Και αν δεχτούμε ότι έγινε πριν πεθάνει ο Ωνάσης, ή έστω λίγο μετά που πέθανε και έγινε και δικτατορία στην Αργεντινή, και αν καταστράφηκε στον πόλεμο των Φώκλαντ το 82, τότε το εργαστήριο εκεί είχε ζωή 8-10 χρόνια ή κάτι τέτοιο.
Και μέσα σε αυτό το διάστημα σχεδόν είχαν τελειώσει το 'υπερόπλο' γι αυτό και οι Βρετανοί κατέστρεψαν το νησί (μόνο αυτό χτύπησαν λέει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του στον Πάλμο, το εξαφάνισαν σχεδόν τελείως από τον χάρτη και σκότωσαν και 5 επιστήμονες που δούλευαν εκεί).
Εψαξα να βρω τι καταστροφές έκαναν οι βρετανοί στα φώκλαντ και βρήκα κάτι ενδιαφέρον (αλλά προφανώς άσχετο).

Η συνέντευξη του Γκιόλβα με τις ημερομηνίες
http://www.omogenia.com/forums/showthreaded.php/Cat/0/Number/21509/an/0/page/0

Η συνέντευξη στον Πάλμο (youtube 2 μέρη)
http://www.youtube.com/watch?v=ZezzwVYhqQ4
http://www.youtube.com/watch?v=5TxBdSxIHao


Πίσω στον πόλεμο των Φώκλαντ, ή μάλλον πιο πριν.
Τον Νοέμβρη του 76 οι Αργεντινοί κατέλαβαν κρυφά το ερημονήσι λίγο πιο πάνω από την Ανταρκτική που λέγεται "Νότια Θούλη" (καλό ε;!) στα νησία Νότια Σάντουιτς. Εφτιαξαν μια βάση εκεί που ονομαζόταν Corbeta Uruguay. Η βάση αποτελείτο από ένα μετεωρολογικό, έναν ραδιοφωνικό σταθμό και στρατώνα/ες και ύψωσαν την σημαία της Αργεντινής.

Οι Βρετανοί το αντιλήφθηκαν τον Δεκέμβρη του 76 αλλά δεν έγινε δημιοσίως γνωστό μέχρι το 79 αν κατάλαβα καλά το άρθρο της wikipedia. Και μετά που έγινε γνωστό πάλι οι Βρετανοί έκαναν διαπραγματεύσεις και δεν εισέβαλαν στο νησί. Οι Αργεντινοί πήραν θάρρος και το 82 εισέβαλαν στα Φώκλαντ και στην Νότια Γεωργία.
Στην αρχή του πολέμου από την βάση Corbeta Urugyay μετακινήθηκαν 32 ειδικές ομάδες !!! της Αργεντινής και κατέλαβαν το Leith Harbour στην Νότια Γεωργία.
Η παρουσία των Αργεντινών στην Νότια Θούλη, έμεινε μέχρι και 6 μέρες μετά το τέλος του πολέμου. Τον Ιούνιο του 82 τα βρετανικά πλοία αποβίβασαν το βασιλικό ναυτικό (royal marines) και η φρουρά των Αργεντινών που ήταν στην βάση πολιορκήθηκε και τελικά παρέδωσε τα όπλα. Το νησί έμεινε έρημο αλλά 6 μήνες μετά βρετανικό πλοίο που περνούσε από κει, είδε πάλι την σημαία της Αργεντινής να κυματίζει στο νησί. Τα νέα έφτασαν στο Λονδίνο και τελικά τα Χριστούγεννα του 82 (προς 83 δηλαδή) πήγαν και κατέστρεψαν τελείως την βάση έτσι ώστε να την καταστήσουν μη κατοικήσημη. Άφησαν μόνο μια μικρή καλύβα με
εφόδια έκτακτης ανάγκης και την σημαία της Κοινοπολιτείας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Thule

Φωτός της βάσης Corveta Uruguay θα βρείτε στις εικόνες του google στην πρώτη σελίδα.

Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να συσχετιστεί με την ιστορία για το νησί που λέει ο Γκιόλβας αλλά ο τόπος εκεί είναι κρύος και αφιλόξενος (όχι παράδεισος με καταρράχτες κλπ) Δεν ξέρω αν θα ήταν κατάλληλος για να χτιστεί ένα επιστημονικό εργαστήρι (μάλλον είναι) αλλά όχι βέβαια σε βρετανικό έδαφος, έστω και ακατοίκητο.

Τι λέτε;


ps. Εχω την εντύπωση ότι ο Νικολαίδης ζει ακόμα στην φυλακή ή σε κατ' οίκον περιορισμό, αλλά ποιός τον βρίσκει να τον ρωτήσει..;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2008, 11:32:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όπως έχω ήδη εξηγήσει (σε ανώτερο post μου πέρσι) το νησάκι της Θούλης δεν έχει σχέση με το περίφημο νησί του Γκιόλβα διότι όπως εύστοχα διασταύρωσες και εσύ με την σειρά σου κλιματολογικά μόνο παράδεισος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί οπότε έρχεται σε αντίθεση με την ευφάνταστη διήγηση του συχωρεμένου εκτός και αν επρόκειτο για το νησί του Dr. NO που όντως ταιριάζει πλήρως με την περιγραφή του Γκιόλβα –δεν το γράφω τυχαία . Η δε βάση δεν έχει καμία σχέση με τα περιγραφόμενα, το ίδιο και το μέγεθος του, ενώ φυσικά το νησάκι εξακολουθεί να υπάρχει ακέραιο.

Σε επίπεδο κοινής λογικής όπως σωστά προβληματίζεσαι έχω από παλαιότερα γράψει ότι:

quote:

Προβληματισμό (κοινή λογική) ακόμα δημιουργεί η ανάπτυξη της μυστικής βάσης πλησίον μιας Βρετανικής αποικίας η οποία εκ των πραγμάτων είναι εχθρική προς την Αργεντινή ειδικά όταν το καθεστώς αλλά και ο πανίσχυρος κατά τα λεγόμενα του ΓΚΙΟΛΒΑ στρατηγός Χ. Νικολαϊδης θα μπορούσε να του παραχωρούσε μια έρημη, απομονωμένη έκταση στην Αργεντινή και όχι μια περιοχή όπου τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ήταν τουλάχιστον αμφισβητούμενα υπό τις διαπραγματεύσεις του Ο.Η.Ε. (πολύ νωρίς -1965) ώστε να αναπτυχθεί με μεγάλο κόστος μια τόσο πολλά υποσχόμενη, σημαντική βάση που θα μπορούσε άνετα να καταστήσει την Αργεντινή (ας μην γελιόμαστε) κοσμοκράτειρα -εδώ η λογική αστοχία είναι κραυγαλέα, όπως και να το δει κανείς.

Τώρα πάμε στις χρονολογίες. Αντικειμενικά γνωρίζουμε από το μονόστηλο του «Εμπρός» πως στις 25-Ιουνίου του 1958 ο Γκιόλβας βρισκότανε στην χώρα μας όπου έκανε επίδειξη του Γκιόλβα-GAS σε επιστημονικό κοινό. Το άρθρο κάνει λόγο για κάποιον λοχαγό του πυροβολικού (ονόματι Δημ. Μούστης) και έναν χημικό (Ελ. Μικρός) που υπήρξαν πρώτοι συνεργάτες του (άρα είχε και δεύτερους κτλ). Ο χημικός τον βοήθησε να μετακινήσει μάλιστα ένα τζιπ σε απόσταση 520 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Γκιόλβας τότε διατηρούσε «ειδικές εργαστηριακές εγκαταστάσεις» στην Νέα Σμύρνη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 89 –αν διακρίνω σωστά τον αριθμό).

Τώρα πότε φεύγει για Αφρική δεν το γνωρίζω, πάντως τον Ιούνιο του 1958 είναι εδώ και διατηρεί όπως λέει «εργαστηριακές εγκαταστάσεις». Την έρευνα στο ορυκτό (κοινό στα πετρώματα της Β. Ελλάδας) από το οποίο παράγεται το «Γκιόλβα-GAS» την είχε ξεκινήσει σύμφωνα με το άρθρο «από τότε που βρισκότανε στην Κατερίνη».

Πάμε τώρα στην υπόθεση του «Ηχητικού Κανονιού» ή διαφορετικά της «Σάλπιγγας του Θανάτου». Σύμφωνα με την αίτηση ευρεσιτεχνίας που κυκλοφορεί στο δια-δίκτυο (δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι αληθινή) φαίνεται ότι κατατέθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1970 (1:35 μμ) λήγουσα μάλιστα ως πατέντα στις 6 Νοεμβρίου του 1985 (15 χρόνια μετά). Η αίτηση ευρεσιτεχνίας δεν ομιλεί για φωτο-δέσμη αλλά αφορά κάποιο όπλο εκπομπής / κατεύθυνση υπέρ-χαμηλών συχνοτήτων (ας θυμηθούμε την υπόθεση Very Low Frequencies/VLF). Χρησιμοποιώ την λέξη «εκπομπή / κατεύθυνση» και όχι «παραγωγή» διότι η συγκεκριμένη πατέντα ασχολείται με τον τρόπο κατεύθυνσης και εκπομπής των VLF κυμάτων ενώ για την παραγωγή τους ο Γκιόλβας αναφέρει μια συσκευή παραγωγής «ειδικής συχνότητας» την οποία όμως δεν καταθέτει στην συγκεκριμένη πατέντα επιθυμώντας να διεκδικήσει στο μέλλον «έτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας» για αυτήν. Από την περιγραφή του «όπλου» προκύπτει ότι δεν έχει σχέση με λέιζερ κτλ αλλά είναι ένα αμιγώς υπό-ηχητικό σύστημα. Θα μπορούσα να επεκταθώ και σε κάποιες άλλες παρατηρήσεις αλλά θα ξεφύγουμε από το ζητούμενο μας..

Το «Ηχητικό Κανόνι» ήλπιζε ο Γκιόλβας ότι θα τραβούσε το ενδιαφέρον του ελληνικού στρατού πράγμα που φυσικά δεν έγινε (παρόλο που η αίτηση ευρεσιτεχνίας είναι στο κλίμα των 70s καμία λογική επιτροπή δεν θα την έπαιρνε στα σοβαρά –αλλά είπαμε θα ξεφύγουμε από το ζητούμενο μας..), οπότε σε συνέντευξη του μας πληροφορεί ότι σύντομα ήρθε σε επαφή με κάποιον καθηγητή του εξωτερικού και πούλησε το όπλο αυτό 50 ημέρες μετά στην πρεσβεία αυτής της χώρας (φημολογείται η Γαλλία) για 2.500.000 δραχμές του 1970 – 71 υποθέτω. Τέλος μας λέει ότι οι αγοραστές φτιάξανε μια ολόκληρη υπόγεια μεταλλική πόλη για να το δοκιμάσουν ...

Το λέιζερ του Γκιόλβα ονομαζότανε CG-4 και εργαζότανε σε αυτό σύμφωνα με την ίδια συνέντευξη το 1970 στο εργαστήριο του, οπότε διέκοψε προσωρινά την έρευνα για να ασχοληθεί με το «Ηχητικό Κανόνι» άρα τα δυο Projects δεν πρέπει να ταυτίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς το 1970 ήταν στην χώρα μας. Μάλιστα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κυκλοφορεί στο δια-δίκτυο φαίνεται να κατατίθεται από την εταιρία “GHIOLVA’S SYSTEMS HELLAS” με διακριτικό υπότιτλο «RAILROAD’S AUTOMATIC APPARATUSES” και σε σχέση με τις πληροφορίες του 1958 η διεύθυνση της εταιρίας (ή εργαστηρίου τέλος πάντων) φαίνεται να έχει αλλάξει (12 χρόνια μετά) –δυστυχώς η ανάλυση του εγγράφου που διαθέτω είναι χαμηλής ποιότητας οπότε οι χαρακτήρες είναι δυσδιάκριτοι και μπορεί να λένε 2? MARNI STREET T.T. 107?

Υ.Γ.
Ο Νικολαΐδης από το τέλος της δεκαετίας του 1990 βρίσκεται σε κατ’ οίκο περιορισμό ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Σαν πολιτική – στρατιωτική φιγούρα επρόκειτο για πραγματικό κάθαρμα όπως προκύπτει από τον ρόλο του στον «Βρώμικο Πόλεμο» (Dirty War), κάποια συνέντευξη του σε περιοδικό εποχής (1976) αλλά και ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ (List of Silence ή Greek “desaparecidos” |δηλαδή «έλληνες αγνοούμενοι» -ζητήθηκε η γνώμη του από το ντοκιμαντέρ αλλά αρνήθηκε να μιλήσει –η είδηση του ντοκιμαντέρ κυκλοφορεί την 22η/Φεβρουαρίου/2008 άρα υποθέτω ότι είναι (ή ηταν) ακόμα ζωντανός) που αφορά εκείνη την ταραχώδη περίοδο της Αργεντίνικης ιστορίας όπου ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών κρατουμένων (αντιφρονούντων) προς το δικτατορικό καθεστώς Videla «εξαφανίσθηκαν» δια πάντως από προσώπου γης (μεταξύ αυτών και ορισμένοι Έλληνες..) ή τα παιδιά τους (νεογέννητα στις φυλακές) έγιναν θύματα παράνομης υιοθεσίας από το καθεστώς που υπηρέτησε πιστά ο στρατηγός Νικολαϊδης (εμπορία βρεφών; Ουδείς γνωρίζει.. ακόμα τα αναζητούν οι γονείς τους –όσοι γλίτωσαν φυσικά) –κατά τα άλλα ήταν καλός πατριώτης Έψιλον (μπορώ να γράψω και κάποια άλλα πραγματάκια για αυτό το «υποκείμενο», που υπηρέτησε προ του 1976 για παράδειγμα.. αλλά αϊ σιχτίρ!).

Περισσότερα για την "Λίστα της Σιωπής" μπορείτε να βρείτε εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_17/02/2008_259368

Edited by - XD on 05/12/2008 13:27:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 34 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy