ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ..
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 56
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 03:56:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
europaios2

Αυτή είναι η εκτίμησή σου αλλά δεν τη στοιχειοθετείς με αποδείξεις αλλά με εικασίες.


Τι να στοιχειοθετήσω με αποδείξεις? Οτι είσαι αδαής και άσχετος με την εξέλιξη και την επιστημονική σκέψη γενικότερα? Αυτό φαίνεται νομίζω από τα γραπτά σου και τις ασυναρτησίες που λες.

quote:
europaios2

Καταγέλαστος γίνεσαι εσύ όταν κατηγορείς το Θεό για βαρβαρότητα επειδή εξαφάνισε τους δεινόσαυρους........δε λεώ συγγενείς σου ήσαν και αυτοί και είχες κάθε λόγο.....


Ηταν λοιπόν πράξη αγάπης και ευσπλαχνίας. Α ρε φουκαρά ευρωπαίε...

quote:
europaios2

Γιατί πολύ απλά δεν είχαν το ίδιο αρχέγονο. Αλήθεια εάν ήταν μόνο του το αρχέγονο πως πολλαπλασιάστηκε?......


Δεν ήταν μόνο του. Αναφερόμαστε σε προγονικούς πληθυσμούς.


quote:
europaios2

Η λέξη κλειδί είναι το «ερευνάται»........αναφερόταν στις γραφές και τους είπε να ερευνάται εάν αναφερόταν στην επιστήμη θα έλεγε το ίδιο.....τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις? χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα?


Αρχισες πάλι τις σοφιστείες με λέξεις "κλειδια". Το ερευνάτε όπως αποδέχεσαι με την επόμενη πρότασή σου δεν φεύγει έξω από τα όρια των γραφών, δηλαδή του κεντρικού δόγματος. Γι'αυτό λοιπόν ο περιορισμός της έρευνας μόνο σε κείμενα αρκετά εκ των οποίων έγραψαν δεισιδαίμονες τσοπανόβλαχοι, δεν ικανοποιεί ένα σκεπτόμενο άνθρωπο με διάθεση να επεκτείνει τους ορίζοντες γνώσεών του με βάση πραγματικά στοιχεία και ορθολογισμό.


quote:
europaios2

Κάτι έλεγες για καφενείο......


Είδες λοιπόν πόσο ανούσιες για τη συζήτηση είναι πολλές από τις απαντήσεις σου?

quote:
europaios2

Είναι η πραγματικότητα.........αλλά δε σε βολεύει ε? Εσύ δεν είπες ότι τα ζώα προκειμένου να διευκολύνουν τη ζωή τους μεταλλάχτηκαν? Ο άνθρωπος γιατί να μη βγάλει φτερά να λύσει το κυκλοφοριακό? Δεν το είχε σκεφτεί το αρχέγονο? και πως το σκέφτηκε ο πελαργός? μακρινή συγγένεια δεν έχουμε?.......Γιατί να μην είχαμε φτερά από παλιά να μη μας πιάνουν οι τίγρεις και τα λιοντάρια?


Οχι δεν είπα αυτό, με παρερμηνεύεις. Είπα σε γενικές γραμμές ότι αν η μετάλλαξη είναι χρήσιμη για την επιβίωση του είδους, τότε αυτή θα μεταδοθεί και στους απογόνους(διότι θα αναπαράγεται το είδος και πιο αποτελεσματικά). Εσύ νομίζεις ότι η εξέλιξη γίνεται επειδή "σκέφτεται" ένα ον ποιες δυσκολίες θα συναντήσει στο μέλλον και αλλάζει τον φαινότυπό του...γι'αυτό σου λέω ότι έχεις ξεφύγει και δεν ξέρεις τι λες. Η εικόνα που έχεις πλάσει στο μυαλό σου για την θεωρία της εξέλιξης είναι διαστρευλωμένη.

quote:
europaios2

Γιατί δεν έχει αποδειχτεί αλλιώς! Ας αποδειχτεί πρώτα και μετά έλα να τα πούμε.


Η εξέλιξη έχει αποδειχθεί απλά εσύ είσαι αδαής και δεν καταλαβαίνεις την τύφλα σου από τις επιστήμες που χλευάζεις. Οσα βιβλία ή ιστοσελίδες και να σου προτείνει κανείς με στοιχεία δεν θα βοηθήσουν από τη στιγμή που παραμένεις δογματικά κολλημένος. (Και που να πιάσουμε αυτές που είναι στα αγγλικά...)

Επιπλέον ο μπακάλικος συλλογισμός σου που αντικαθιστά τις επιστημονικές θεωρίες με έναν θεό συγκεκριμένη θρησκείας από τις εκατοντάδες που υπάρχουν και που δεν μπορεί υποτίθεται να εξηγηθεί από τα δημιουργήματα του, μέχρις ότου βρεθούν (υποτίθεται) οι "αποδείξεις" των επιστημονικών ερευνών είναι απίστευτα παρανοϊκή. Γιατί ο Θεός σου και όχι κάποιος άλλος ή άλλη "ανώτερη δύναμη"?

quote:
europaios2

Τα στοιχεία είναι ελλιπή.


Τα στοιχεία υπέρ της εξέλιξης είναι συντριπτικά, απλά εσύ είσαι άσχετος και γελάνε όλοι μαζί σου.

Ορίστε μερικά στοιχεία ακόμα
http://www.biopolitics.gr/HTML/PUBS/SYLLAB/greek/biologyd.htm

υπάρχουν διαφορετικά είδη που παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά υποδηλώνοντας κοινή καταγωγή. Για παράδειγμα, όλα τα σπονδυλωτά έχουν έναν μεγάλο αριθμό ομόλογων οργάνων, όπως είναι η καρδιά, το κεντρικό νευρικό σύστημα, τα άκρα. Αυτά πρέπει να κατάγονται από τα ίδια προγονικά όργανα και έκτοτε να έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις λειτουργίες τους,

-πολλοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπινων, παρουσιά-ζουν υποτυπώδη όργανα, δηλαδή όργανα που σταδιακά έχασαν τη λειτουργία τους αλλά διατηρούνται ακόμα σε ατροφική μορφή. Τέτοια όργανα είναι η σκωλικοειδίτις, το τρίτο βλέφαρο στο ανθρώπινο μάτι, το τριχωτό του σώμα-τος, κλπ,

-τα έμβρυα διαφορετικών βιολογικών ειδών εμφανίζουν παρόμοια χαρακτη-ριστικά. Ο βαθμός της ομοιότητας εξαρτάται από την έκταση, στην οποία συνδέονται οι οργανισμοί. Σε οργανισμούς, στους οποίους η συγγένεια είναι πιο μακρινή, η αποκάλυψη παρόμοιων χαρακτηριστικών εμφανίζεται μόνο στα πρώτα στάδια της εμβρυακής ανάπτυξης. Αυτός ο νόμος της ανακεφαλαίωσης, που παρουσιάστηκε αρχικά από τους Mueller και Haeckel με εφαρμογή στα σπονδυλωτά, πρόσφατα φάνηκε να ισχύει ακόμα και στους μικρο-οργανισμούς,

-η ομοιότητα της ακολουθίας των αμινοξέων των πρωτεινών όπως η φερρεδοξίνη και το κυτταρόχρωμα c στηρίζουν την έννοια της εξέλιξης και διευρύνουν επίσης τις γνώσεις μας, ως προς τις εξελικτικές σχέσεις ανάμεσα στους οργανισμούς,

quote:
europaios2

Καμία σχέση η βίβλος μιλάει για θρησκεία και χρησιμοποιεί τη λέξη θαύμα. Η επιστήμη όμως είναι υποχρεωμένη να πείσει με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις.


Μόλις παραπάνω σου έφερα επιπλέον αποδείξεις για την εξέλιξη.


quote:
europaios2

Τα στοιχεία είναι ελλιπή.
"Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ερευνητές
πίστευαν ότι ο σύγχρονος άνθρωπος (Homo sapiens sapiens) αποτελεί άμεσο απόγονο του Homo sapiens neanderthalensis, συγκριτικές μελέτες Γερμανών και Αμερικανών επιστημόνων, που εξέτασαν τα DNA των οστών τόσο του Homo neanderthalensis όσο και σύγχρονων ανθρώπων, αλλά και προχώρησαν στην κλωνοποίηση του DNA των οστών του Homo neanderthalensis, απέκλεισαν ρητώς τη γενετική συγγένεια των δύο ειδών. "
Αυτό είναι ένα παράδειγμα για τις βιαστικές τοποθετήσεις της επιστήμης σε θέματα που δε μπορεί να κατανοήσει. Αλήθεια από ποιο αρχέγονο προήλθε Homo sapiens neanderthalensis αφού δεν ήταν ίδιο με αυτό του ανθρώπου?
Για να σε δω......


Τι να δεις? Γιατί αυτό νομίζεις ότι αναιρεί την εξέλιξη του ανθρώπου? Είναι πλέον γνωστό ότι δεν προερχόμαστε από τους neanderthal αλλά από τη γενετική δεξαμενή του Homo erectus. Ο neanderthal προήλθε κι αυτός από τον Homo erectus.


quote:
europaios2

Ασυναρτησία αποτελεί η προσπάθειά σου να αποδείξεις με ενδείξεις τη θεωρία της συγγένειας ανθρώπου και μαϊμούς και τη δημιουργία του σύμπαντος με έναν κρότο..........με ένα ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!


εμ, γι'αυτό έχεις καταντήσει περίγελος του φόρουμ


quote:
europaios2

Aκριβώς! στα ανθρώπινα αυτιά ακούγεται ως ρηχή και αυτό είναι απόδειξη της αδυναμίας εξήγησης του Θεού. Εμείς οι Χριστιανοί αρκούμαστε σε αυτό.


Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει, τουλάχιστον έτσι όπως σου τον πλάσαραν οι τσοπανόβλαχοι πριν 2000 χρόνια, είτε ότι είναι παιχνιδιάρης μιας και του αρέσει να παίζει κρυφτούλι με τα πλάσμαστά του.

quote:
europaios2

Αντιθέτως η ερώτησή μου είναι ιδιαίτερα εύστοχη. Αναφέρθηκες για έναν άσπλαχνο, Θεό επειδή καταστράφηκαν οι δεινόσαυροι ή κάποιες μαϊμούδες!!.......


Το τι έκανα εγώ, δηλαδή αν στενοχωρήθηκα ή όχι δεν έχει, σημασία για ένα αποδεδειγμένα καταστροφικό γεγονός. Προφανώς λοιπόν ο κόσμος θα μπορούσε να είναι πολύ πιο φιλόξενος αν ήταν αποτέλεσμα πανάγαθου δημιουργού.

quote:
europaios2

Μα εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει το Θείο!!!
Σε αυτές τις παραδόσεις ο Θεός έστειλε κανέναν δικό του για να γνωστοποιήσει τις διαθέσεις του στους ανθρώπους? Αυτοί οι Θεοί είχαν ζωή ενάρετη και ταπεινή? θυσιάστηκαν για να βοηθήσουν τον άνθρωπο? Νίκησαν το θάνατο αποδεικνύοντας ότι η ζωή είναι μεν εφήμερη αλλά συνεχίζει η ψυχή τη δράση της μετά το θάνατο?.......Εάν ναι ευχαρίστως να τα εξετάσουμε...............εάν όχι........άστα να πάνε.


Σοφιστείες. Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει το παράλογο. Τα υπόλοιπα που γράφεις για νίκη επί του θανάτου, απεσταλμένους σωτήρες, θυσίες για να βοηθήσουν τον άνθρωπο κτλ είναι αστήρικτες εικασίες είτε τις πρεσβεύει μόνο ο χριστιανισμός είτε όχι. Πώς αποδείχτηκε ρε αγόρι μου ότι η ζωή είναι μεν εφήμερη αλλά συνεχίζει η ψυχή τη δράση της μετά το θάνατο? Ετσι σου είπαν όταν ήσουν μπόμπιρας και περνούσες δύσκολα χρόνια γι'αυτό έχεις συνδεθεί στενά με τα φαντασιοκοπήματα της θρησκείας σου.

quote:
europaios2

Δεν είναι προβληματική αντίφαση. Είναι πραγματικότητα. Δεν έφτιαξε αποκλειστικά εμάς ο Θεός, έφτιαξε και άλλα πράγματα, το ότι στάθηκε γενναιόδωρος απέναντί μας αυτό δε σημαίνει ότι έφτιαξε και έναν γήινο παράδεισο.
Τον παράδεισο που σκέφτεσαι, τον έφτιαξε για να μπουν οι ψυχές και όχι τα σώματα.


Ετσι σου'παν να λες...απλά με την ανάγνωση ιερών βιβλίων γραμμένα από δεισιδαίμονες τσοπανόβλαχους...πριν 2000 χρόνια

Κάποιο τεκμήριο? Μάλλον πρέπει να αρκεστώ στον παπά της γειτονιάς και τους συγγενείς του χωριού ε?

quote:
europaios2

Ναι μάντεψαν και τον ερχομό του Μ. Αλεξάνδρου και το τέλος του αιώνες πριν.......αμφιβάλεις?

Βεβαίως αφού δεν έχει βρεθεί το συγκεκριμένο κείμενο πριν την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου. Η μεταγενέστερη παραφιλολογία ήταν συχνό φαινόμενο στην αρχαιότητα, ειδικά πάνω σε κοινωνικά φαινόμενα και προσωπικότητες που προκαλούσαν ριζικές αλλαγές στην ιστορία μιας περιοχής.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 18/02/2009 04:24:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 08:02:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
europaios2
Δεν έφτιαξε αποκλειστικά εμάς ο Θεός, έφτιαξε και άλλα πράγματα, το ότι στάθηκε γενναιόδωρος απέναντί μας αυτό δε σημαίνει ότι έφτιαξε και έναν γήινο παράδεισο. Τον παράδεισο που σκέφτεσαι, τον έφτιαξε για να μπουν οι ψυχές και όχι τα σώματα.


Τον σταφιδοτσιροβάκο, ποιος τον έφτιαξε ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 08:12:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
O Θεός, έτσι όπως θέλουνε τα γνωστά Αβρααμικά δόγματα να είναι, για την παγκόσμια κουλτούρα έχει πεθάνει. Schwabe

Και έχει πεθάνει επειδή τον δολοφόνησαν - και τον δολοφονούν καθημερινά - άνθρωποι του τύπου trexagireve, άνθρωποι του τύπου europaios2. Ό,τι κι αν λέτε, όσο και να χτυπιέστε, τέτοιος Θεός δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ. Είναι dead, πεθαμένος, νεκρός, είναι ψόφιος κοριός όπως ψόφια είναι και όσα λέτε.

topic uploaded
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 08:27:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Παρά τούτο το γεγονός, η ανθρωπότητα σε ένα μεγάλο βαθμό, εξακολουθεί να συντηρεί μέσα της το αίσθημα της πίστης και της θρησκευτικότητας. (βλ. σελ. 2, 3 & 4 του παρόντος θέματος και σχετικές έρευνες στα link που παραθέτονται). Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από το σύνολο αυτών των ανθρώπων που πιστεύουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην ύπαρξη ενός Αβρααμικού ντιζάϊν θεού, το δικαίωμα να το κάνουν. Οι λόγοι για τους οποίους εξακολουθεί η θρησκευτικότητα να υπάρχει ακόμη στις ψυχές και στις καρδιές των ανθρώπων, θα πρέπει να αναζητηθούν στο γενικότερο ψυχολογικό προφίλ της ανθρωπότητας και στους θεσμούς των κοινωνιών της. (αν θέλετε δηλ. να κάνουμε σοβαρή κουβέντα και να μην σταφιδοτσιροβακούμε ... )

Περιμένω κάποια σοβαρά σχόλια πάνω σ' αυτές τις προτάσεις (όσοι πραγματικά επιθυμούν τον διάλογο δηλ ...)

Τα ερωτήματα λοιπόν που οφείλουμε να διερευνήσουμε είναι

α) Ποιοι, κατά την γνώμη σας, είναι οι λόγοι που συντηρείται η θρησκευτικότητα στις καρδιές των ανθρώπων ανα τους αιώνες ;

β) Ποιος ο ρόλος των οργανωμένων ανά μονοθειστική θρησκεία εκκλησιών και αν και πόσο αυτές έχουν επηρρεάσει την συνειδησιακή εξέλιξη των ανθρώπων ;

γ) Πως, κατά την γνώμη σας, θα σχηματιζόταν το ψυχολογικό προφίλ μιας κοινωνίας χωρίς θρησκευτικότητα και χωρίς αίσθημα πίστης ;


Edited by - zip on 18/02/2009 08:52:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 08:34:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Τελικά πραγματικά το παράλογο έχει βασιλεία επι γής....
Κι επειδή, όντως δεν θέλουν οι γνωστοί, 12θειστές, υλιστές
και όλα τα στές, να κάνουν διάλογο, απλά μιλάνε μεταξύ τους
και δη φληναφώντας, ώς άλλο χάος....
Ρε παιδιά, σε καφετέρια μονιμα θα είστε;
Καλά είναι να πιστεύετε τια δικά σας, να αγνοείτε τα των άλλων και
να ερμηνεύετε κατα ΒΟΎΛΗΣΗΝ, πράγματα αιώνια λές κι είναι ο κυρ
Θανάσης, δίπλα ο περιπτεράς, αλλά και το γελοίο,έχει όρια....
Και προπάντων, μην το εξηγείτε, το παραφράζετε, εκτέλεση τα 3 μέτρα....Αφού δεν έχετε το μυαλό για διάλογο, γιατί η προσπάθεια...
Τα παιδία παίζει...
Αλήθεια,όμως, ρε παιδιά, πολύ γέλιο προσφέρετε....Μπήκατε
στο χώρο του παραμυθιού και του κουφαλόγου, αφου ότι σας λένε αρνείστε να το ακούσετε...
Αλλά, πιστεύω,ότι μια φορά, πρέπει να καταλάβετε κ εσείς ότι
δεν γίνετε έτσι διάλογος, αλλα του Κουτρουλη ο γάμος, οπου ο καθένας
λεει τα ΔΙΚΆ ΤΟΥ, βαράει κι ένα ..ζεμπεκικο και φεύγει...
Και βέβαια, εδώ πρέπει να σταθούμε για λίγο στους...φωστήρες της
νύκτας..Αυτά τα ..αστέρια που πετάνε ότι πάρει ο χάρος κι όποιον
πάρει ο χάρος με τις κοτσάνες τους....Ρε σεις, λίγο ντροπή, που
θα πατε με τις κοτσάνες που σας προσδιορίζουν;

Νάστε καλά ρε παιδιά, μαζί σας γελάει κάθε πικραμένος,....
Ζείτε ηθελημένα, ένα παραμύθι που επειδή νομίζετε ότι είναι νέο
φτάσατε στο σημείο να πιστεύετε ότι παύει να είναι παραμύθι...
Απο ότι καταλαβάινω, νομίζετε ότι ο σνομπισμός σας κάνει άτομα...
Αν κανείς τον 12χρονο πιτσιρικά τον θεωρεί άτομο, τότε είστε...Στο κάτω κάτω, στα παιδιά ανήκει η βασιλεία των ουρανών...
Αλλά, αλήθεια έχετε κανά κατοικίδιο;Έτσι να το κοιτάτε να αλλάζει......Απο γάτα σε σκύλο, ας πούμε...
Για να φύγει απο την αμάθεια και ημιμάθεια ο άνθρωπος, πρέπει να
αναγνωρίζει ότι είναι ημιμαθής, αν πιστεύει ότι δεν είναι στραβά θα αρμενίζει μια ζωή...Κι αυτά έχουν συνέπειες και στην προσωπική ζωή
του καθενός..
Περί θεωρίας εξςλίξεως, εν κατακλείδι, απο τότε που βγήκε μέχρι
σήμερα, δεν έχει πάει βήμα παραπέρα, αφού δεν έχει που να στηριχθεί υλικά ή μη μόνο στη θεωρία του...Κάνει λοιπόν βόλτες στο σαλονάκι
του ο κ. Δαρβίνος και δεν πάει πουθενά...Αυτό είναι το αποτέλεσμα
της θεωρίας του..Αδιέξοδο...Κι ομως,για να είμαστε τρέντυ και "ίν", τον ακολουθάμε...Στο γκρεμό;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 08:50:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Βρε trexagireve ...
Αν δεν λυπάσαι εμάς , λυπήσου τον κακομοίρη τον σκύλο
του Sesostris
Ελεος ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 08:55:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
trexagireve, ρωτάω 3 συγκεκριμένα πράγματα :

quote:
α) Ποιοι, κατά την γνώμη σας, είναι οι λόγοι που συντηρείται η θρησκευτικότητα στις καρδιές των ανθρώπων ανα τους αιώνες ;

β) Ποιος ο ρόλος των οργανωμένων ανά μονοθειστική θρησκεία εκκλησιών και αν και πόσο αυτές έχουν επηρρεάσει την συνειδησιακή εξέλιξη των ανθρώπων ;

γ) Πως, κατά την γνώμη σας, θα σχηματιζόταν το ψυχολογικό προφίλ μιας κοινωνίας χωρίς θρησκευτικότητα και χωρίς αίσθημα πίστης ;


Έχεις διάθεση να κουβεντιάσουμε επ' αυτών ; Θέλεις να γράψεις την άποψή σου ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 09:29:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου think math και χωρίς παρεξήγηση, θα προτιμούσα
να γελάει μαζί μου ο σκύλος του sesostris, παρά ο κόσμος όλος
σήμερα και αύριο, όταν όλα θα έχουν εξηγηθεί....Υπάρχει κι η
ρημάδα η ..υστεροφημία...
Βλέπεις έχει σημασία να βλέπεις τα πράγματα προορατικά κι όχι
κοντόφθαλμα,μόνο με ότι έχεις εκείνη τη στιγμή σαν παγιωμένη
επιστήμη, όταν αυτή είναι εν εξελίξει....
Φίλε μου zip, ο Θεός υπάρχει μέσω θαυμάτων και υπερφυσικών
φαινομένων κι όχι απο τους ανθρώπους...Οι θείσκοι ναι, όχι ο
Θεός...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 09:31:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia
traxagireve
quote:

Αλλά, αλήθεια έχετε κανά κατοικίδιο;Έτσι να το κοιτάτε να αλλάζει......Απο γάτα σε σκύλο, ας πούμε...Έχει οSesostris αλλά το έχετε βάλει σκοπό να του τον πεθάνετε!!!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Η ώρα του κινητού!!! :)
http://www.youtube.com/watch?v=Hf6E7gb7fYk&feature=related

ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 09:41:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
trexagireve, ας δούμε λίγο μία από τις απαντήσεις σου (τουλάχιστον δηλ. μία εξ αυτών που μπορεί να γίνει κάπως κατανοητή γιατί οι περισσότερες είναι ... τρέχα γύρευε ) :

quote:
trexagireve
θα έλεγα να ασχοληθούμε λίγο με την αδυναμία του ανθρώπου να τα καταφέρει κι ότι η βοήθεια του Θεού, θα είναι καθοριστική...

Εδικά σε μια εποχή σαν τη δική μας, τόσο επικίνδυνη... Ενός Θεού, που ξέρει πολύ καλά πότε να μιλήσει και πότε να κάνει τις πρέπουσες ενέργειες...


Φαίνεται αρχικά, πως κι εσύ ο ίδιος αναγνωρίζεις μια αδυναμία στον άνθρωπο και κατά συνέπεια θεωρείς πως ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια η οποία θα προέλθει από τον Θεό, έναν θεό που ξέρει πολύ καλά πότε να μιλήσει και πότε να κάνει τις πρέπουσες ενέργειες, όπως χαρακτηριστικά λες. Με αυτό τον τρόπο καθορίζεις λοιπόν μια σχέση Θεού - ανθρώπου, σχέση η οποία βασίζεται - απ' ότι καταλαβαίνω - στην ευσπλαχνία του Θεού έναντι του ανθρώπου, στην αγάπη του και στο κλισέ θρησκευτικό σλόγκαν "ο Θεός βοηθάει τον άνθρωπο". Η φράση αυτή είναι μια πεποίθηση ασφαλώς και κανένας δεν σου στερεί το δικαίωμα να την πιστεύεις στο ιδεολογικό σου επίπεδο. Πρακτικά όμως, σε ένα πιο πρακτικό, σε ένα πιο πραγματικό, πιο χειροπιαστό δηλ. επίπεδο, πως πιστεύεις πως ο θεός βοηθάει τον άνθρωπο ; Ποιες είναι δηλ. οι ενέργειες, αυτές οι πρέπουσες δηλ. που λες, που ο θεός κάνει έναντι του ανθρώπου ώστε να τον βοηθήσει ; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 09:46:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
trexagireve,

Φίλε μου zip, ο Θεός υπάρχει μέσω θαυμάτων και υπερφυσικών fαινομένων κι όχι απο τους ανθρώπους...Οι θείσκοι ναι, όχι ο Θεός...


Ρε φίλε μου, ρε φίλε μου ... σε ρωτάω 3 συγκεκριμένα πράγματα. Τι σχέση έχει αυτή η απάντηση με αυτά που σε ρωτάω ; Θέλεις να μου απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάω για να κάνουμε μια ουσιαστική κουβέντα ; Δεν σε ρωτάω εγώ πως υπάρχει ο Θεός. Σε ρωτάω για την θρησκευτική πίστη. Θέλεις να κουβεντιάσουμε επ' αυτού ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 09:48:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia
quote:
Think_Math
Φίλη ar_ia καλημέρα .

quote:
αυτό:
http://www.12830.gr/De-Galileos/peri-tou-%C2%ABpisteye-kai-mh-ereyna%C2%BB.html

Και αυτό:
http://oodegr.com/oode/dogma/erevna1.htm

Εγώ τι πρέπει να πιστέψω κατά την άποψή σου?


Πέρα απο το γεγονός οτι θα ακούσεις και πάλι ασυναρτησίες για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα , νομίζω οτι δεν είναι ανάγκη να συζητήσουμε τίποτα ιδιαίτερο για την περιφημη φράση του Χριστού "Ερευνάτε τας γραφάς" . Γιατί ?

Γιατί είναι παραλλαγή του "πιστευε και μη ερεύνα" .
Ο χριστός είπε : "Ερευνέτε τας γραφάς"
Δεν είπε :
"Ερευνάτε την φιλοσοφίαν " ούτε
"Ερευνάτε την επιστήμη " ούτε
"Ερευνάτε την αρχαια ελληνική γραμματία "

Αρα , η ερευνα που θα γίνει;
Σε ένα σύνολο δογμάτων και θείων αποκαλύψεων .
Τι σόι έρευνα να μπορεί να γίνει δηλαδή εκεί και με τι στόχο ?
Αναμάσηση της ίδιας μασημένης τροφής για την καλύτερη εμπέδωση της , αφού δεν επιδέχεται αμφισβήτησης .
Απλά πράγματα .


Καλημέρα αγαπητέThink_Math

Απλά μου έκαναν εντύπωση οι ερμηνείες που δίνουν στη σελίδα τους.....
Όπως το, πιστεύεις δεν πιστεύεις να ερευνάς!!!!
Μα είναι γελοίο για τον απλούστατο λόγο ότι αυτος που δεν πιστεύει αν ερευνήσει θα τις αμβισβητήσει 10 φορές όχι μία, οπότε δεν τους συμφέρει αυτό, να προτρέπουν δλδ αυτόν που δεν πιστεύει να το κάνει.
Αυτός τώρα που πιστεύει, ή δεν θα το κάνει, ή αν το κάνει θα γίνει με τον τρόπο τον δικό τους. Δλδ, μην αμφισβητήσεις πιστέ τις γραφές γιατί είναι αμαρτία και ο Θεός σε βλέπει!!!

Έχεις δίκιο!!!!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Η ώρα του κινητού!!! :)
http://www.youtube.com/watch?v=Hf6E7gb7fYk&feature=related

ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 09:52:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Kαλημέρα Zip .

quote:
Παρά τούτο το γεγονός, η ανθρωπότητα σε ένα μεγάλο βαθμό, εξακολουθεί να συντηρεί μέσα της το αίσθημα της πίστης και της θρησκευτικότητας. (βλ. σελ. 2, 3 & 4 του παρόντος θέματος και σχετικές έρευνες στα link που παραθέτονται). Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από το σύνολο αυτών των ανθρώπων που πιστεύουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην ύπαρξη ενός Αβρααμικού ντιζάϊν θεού, το δικαίωμα να το κάνουν. Οι λόγοι για τους οποίους εξακολουθεί η θρησκευτικότητα να υπάρχει ακόμη στις ψυχές και στις καρδιές των ανθρώπων, θα πρέπει να αναζητηθούν στο γενικότερο ψυχολογικό προφίλ της ανθρωπότητας και στους θεσμούς των κοινωνιών της. (αν θέλετε δηλ. να κάνουμε σοβαρή κουβέντα και να μην σταφιδοτσιροβακούμε ... )

Περιμένω κάποια σοβαρά σχόλια πάνω σ' αυτές τις προτάσεις (όσοι πραγματικά επιθυμούν τον διάλογο δηλ ...)


Το πρόβλημα δεν βρίσκεται αγαπητέ φίλε ούτε στην θρησκευτικότητα , ούτε στην ανάγκη κάποιου να πιστέψει κάπου .
Αυτές οι λειτουργίες είναι φυσιολογικές και απαραίτητες ίσως για τους ανθρώπους .

Οχι σε όλους , αλλά σίγουρα ένας μεγάλος αριθμός έχει την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι , το οποίο να είναι στυλοβάτης της ζωής του .

Η θρησκευτικότητα δε , είναι απαραίτητη και στους επιστήμονες , με την έννοια του θαυμασμού για το μεγαλείο του σύμπαντος και της δημιουργίας , που ωθούν έναν άνθρωπο να ψάξει τα βαθύτερα αιτια που βρίσκονται πίσω απο τα φαινομενα του κόσμου .

Οπως είπε και ο Αινστάιν : (ο ψευτοεπιστήμονας κατα τον trexagireve)

<< Μόνο το κοσμικό θρησκευτικό συναίσθημα είναι το ισχυρότερο και ευγενέστερο κίνητρο για την επιστημονική έρευνα. Η θρησκεία των απλών ανθρώπων είναι διαφορετική από των επιστημόνων. Για τους απλούς ανθρώπους ο Θεός είναι ένα Όν που ελπίζουν να επωφεληθούν από την καλοσύνη του, και που φοβούνται την τιμωρία του».
Το θρησκευτικό όμως συναίσθημα των επιστημόνων παίρνει τη μορφή ενός παράφορου θαυμασμού του φυσικού νόμου που αποκαλύπτει μια ανώτερη διάνοια. >>

Βέβαια αν πω στον trexagireve οτι είμαι περισσότερο θρησκευόμενος απο αυτόν , θα γελάσει γιατί έχει συνδυάσει στο μυαλό του την έννοια Θεός με τον Χριστό , και την έννοια θρησκεία με τον Χριστιανισμό , αδυνατόντας να δεί πέρα απο την μύτη του .

Το πρόβλημα ξεκινά λοιπόν απο το γεγονός οτι ορισμένοι , που είναι πολλοί δυστυχώς , έχουν μάθει να αρκούνται στην μασημένη τροφή μιάς αμφιβόλου προελεύσεως θρησκευτικής παράδοσης , που νομίζει οτι είναι η μοναδική που γνωρίζει την αλήθεια .

Επειδή είναι τεμπέληδες και βαριούνται να ψαξούν αρκούνται σε όσα τους έμαθαν στο κατηχητικό , χωρίς καμμία αμφισβήτηση .

Και πάνω στην πλάτη τους στήνεται ένας μηχανισμός εξουσίας που δεν έχει καμμία σχέση με την θρησκευτικότητα , και λέγεται Οργανωμένη θρησκεία .

Εκεί χάνεται το παιχνίδι και αρχίζουν τα προβλήματα και τα δεινά του ανθρώπου , γιατί ο μηχανισμός αυτός προκειμένου να επιβιώσει υποτάσει συνειδήσεις με τον φόβο , και εγκληματεί εναντίον οποιου του αντιστέκεται .

Αυτό το καταλαβαίνει κανείς εύκολα αν σκεφτεί ποιός σκότωσε τον ίδιο τον Χριστό , αν υπήρξε , πριν 2000 χρόνια .
Η απάντηση απλή : Μια οργανωμένη θρησκεία .

Συνεπώς το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην θρησκευτικότητα ή την πίστη σε κάτι , αλλά στον αιμοσταγή μηχανισμό που λέγεται Οραγανωμένη θρησκεία , που είναι υπεύθυνος για εκατομμύρια εγκλήματα .
Αυτόν έχουν σιχαθεί οι άνθρωποι , και μαζί με αυτόν παίρνει η μπάλα και την έννοια του θεού .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 10:25:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
think_math

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται αγαπητέ φίλε ούτε στην θρησκευτικότητα , ούτε στην ανάγκη κάποιου να πιστέψει κάπου . Αυτές οι λειτουργίες είναι φυσιολογικές και απαραίτητες ίσως για τους ανθρώπους .


Ωραία, εντάξει, αν πούμε πως είναι φυσιολογικές και απαραίτητες, γιατί να είναι ; καταλαβαίνεις ; γιατί δηλ. η θρησκευτικότητα είναι κάτι το φυσιολογικό ; Και τι σημαίνει "φυσιολογικό" ; Η φύση π.χ εμπεριέχει μέσα της την έννοια της θρησκευτικότητας ; Όχι - κατά την άποψή μου. Ένα φυτό π.χ ένα λουλούδι, έχει θρησκευτικότητα μέσα του ; ένα ποτάμι ; ένα βουνό ; καταλαβαίνεις ; γιατί λοιπόν θεωρούμε πως η θρησκευτικότητα είναι κάτι φυσιολογικό ; Μήπως ... δεν είναι

quote:
Η θρησκευτικότητα δε , είναι απαραίτητη και στους επιστήμονες , με την έννοια του θαυμασμού για το μεγαλείο του σύμπαντος και της δημιουργίας , που ωθούν έναν άνθρωπο να ψάξει τα βαθύτερα αιτια που βρίσκονται πίσω απο τα φαινομενα του κόσμου .

Σαφώς, με αυτήν την έννοια, φυσικά. Συμφωνώ. Εμένα, οι αντιρρήσεις μου δεν αφορούν την έννοια του Θεού έτσι όπως την εννοούσε ο Αϊνστάιν - το δέος απέναντι στα μυστήρια του Σύμπαντος και της φύσης - αλλά την ύπαρξη του Θεού έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι περισσότερες θρησκείες και οι πιστοί τους, ως ενός προσώπου - δημιουργού, ο οποίος γνωρίζει την παραμικρή σκέψη και κίνησή μας και μπορεί να αναστήσει τους νεκρούς. Αυτή η θρησκευτικότητα αυτών των πιστών, γιατί να είναι αναγκαία δηλ. ;

Ήδη, από έναν φανατικό, έχουμε ένα είδος ομολογίας του τύπου "ε, χμ, να, ξέρετε, οι άνθρωποι είναι αδύνατοι και ο θεός τους βοηθάει να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους. Δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο γίνεται αυτό, γιατί ο θεός πράττει σε ένα υπερφυσικό επίπεδο και οι πράξεις / επεμβάσεις του γίνονται μέσω θαυμάτων και υπερφυσικών φαινομένων". Με απλά λόγια ... μην την ψάχνεις, σου λέει. Εδώ, υπάρχει ένα βαθύτερο ψυχολογικό αίτιο που ωθεί τον πιστό / φανατικό να έχει μια τέτοια θεώρηση. Ποιο είναι αυτό το ψυχολογικό αίτιο ;

Κατά την γνώμη μου, ένας πιστός / φανατικός, κακώς εμπλέκεται σε μια αναζήτηση που σχετίζεται με την ύπαρξη ή όχι του Θεού, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ίδια την πίστη του. Προσωπικά, έχω την αίσθηση, πως το αίσθημα της πίστης στον άνθρωπο δεν είναι κάτι που μπορεί να χαρακτηρισθεί "φυσιολογικό", ούτε "αναγκαίο" και "απαραίτητο". Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει - και μάλιστα πάρα πολύ όμορφα και αρμονικά - χωρίς αυτό το αίσθημα της πίστης που σημειωτέον, εμφανίζεται κατ' εξοχήν από την άγνοιά του. Η άγνοια είναι αυτή που δημιουργεί την πίστη. Ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τον θεό αλλά πιστεύει στον θεό. Το ερώτημα είναι > γιατί, σώνει και ντε, πρέπει να τον γνωρίσει ; Γιατί δηλ. πρέπει σώνει και ντε αυτός ο θεός να γνωστοποιήσει την ύπαρξή του στον άνθρωπο ; Γιατί να μην παραμείνει άγνωστος ;

Βλέπεις κι εσύ ο ίδιος think_math, πως αυτοί οι άνθρωποι, παρ' ότι τους γίνονται συγκεκριμένες ερωτήσεις, αποφεύγουν να μιλήσουν για συγκεκριμένα πράγματα και αρκούνται στο να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Αυτό συμβαίνει γιατί ούτε και οι ίδιοι - παρά τις προθέσεις τους βέβαια - γνωρίζουν αυτό που πιστεύουν. Στην ουσία αρέσκονται σε μια θεωρία. Την γουστάρουν δηλ. Υπάρχει όμως ένα βαθύτερο ψυχολογικό αίτιο που συμβαίνει αυτό.

Μια απ' αυτές τις μέρες, θα ανοίξω ένα καινούργιο θέμα με τίτλο "Η φυσιολογία της Πίστης", όπου εκεί θα αναπτύξω περισσότερο το σκεπτικό μου.

Edited by - zip on 18/02/2009 11:29:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 11:29:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

φίλε zip :

quote:
Ωραία, εντάξει, αν πούμε πως είναι φυσιολογικές και απαραίτητες, γιατί να είναι ; καταλαβαίνεις ; γιατί δηλ. η θρησκευτικότητα είναι κάτι το φυσιολογικό ; Και τι σημαίνει "φυσιολογικό" ; Η φύση π.χ εμπεριέχει μέσα της την έννοια της θρησκευτικότητας ; Όχι - κατά την άποψή μου. Ένα φυτό π.χ ένα λουλούδι, έχει θρησκευτικότητα μέσα του ; ένα ποτάμι ; ένα βουνό ; καταλαβαίνεις ; γιατί λοιπόν θεωρούμε πως η θρησκευτικότητα είναι κάτι φυσιολογικό ; Μήπως ... δεν είναι

Η φύση φυσικά δεν εμπεριέχει θρησκευτικότητα .
Αυτό είναι παράγωγο , μιάς ανεπτυγμένης συνειδητότητας .

Η θρησκευτικότητα με την έννοια του θαυμασμού προς την φύση , προυποθέτει έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο ο οποιος να είναι σε θέση να διατυπώνει ερωτήματα και να αναζητά απαντήσεις .
Αρα είναι δημιουργημα και ίσως ανάγκη , μίας ανεπτυγμένης διάνοιας .

Οι πρώτοι άνθρωποι παρατηρούσαν τον κόσμο , και μην μπορώντας να δώσουν απαντήσεις στα φαινόμενα που έβλεπαν , Θεοποιούσαν τις φυσικές δυνάμεις .
Εκει βρίσκονται οι απαρχές της θρησκευτικότητας και της αναζήτησης για την ουσία του κόσμου .


quote:
αλλά την ύπαρξη του Θεού έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι περισσότερες θρησκείες και οι πιστοί τους, ως ενός προσώπου - δημιουργού, ο οποίος γνωρίζει την παραμικρή σκέψη και κίνησή μας και μπορεί να αναστήσει τους νεκρούς. Αυτή η θρησκευτικότητα αυτών των πιστών, γιατί να είναι αναγκαία δηλ.

Οταν δεν έχεις τις δυνάμεις η την θέληση να αναζητήσεις την αλήθεια δια μέσου της γνώσης και της έρευνας , θα στηριχθείς αναγκαστικά σε δεκανίκια .
Τέτοιο δεκανίκι είναι η "θρησκευτικότητα" των πιστών της κάθε θρησκείας .

Εναποθέτουν τις αγωνίες και τις απαντήσεις στα ερωτηματά τους σε ένα σύστημα αξιών που είναι λύση-πακέτο για τα πάντα .
Και ο βασικός λόγος ειναι , οτι το ίδιο το συστημα δεν τους αφήνει να γνωρίσουν κάτι άλλο , γιατί τους ασκεί ψυχαναγκασμό με τις φοβίες που καλλιεργεί .

Η αναγκη συνεπώς για την ύπαρξη της "θρησκευτικότητας" αυτής δημιουργείται στην ουσία απο την ίδια !
Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Αγνοια - τυφλή πίστη - Αγνοια - τυφλή πίστη κ.ο.κ.

Απαξ και δημιουργηθεί απο κάποιους πονηρούς το σύστημα αυτό , ανατροφοδοτεί τον εαυτό του .

Γιαυτό και όλες οι θρησκείες μάχονται λυσσαλέα την γνώση .
Γιατί η γνώση κλείνει τον φαύλο κύκλο .
Ο ίδιος ο "Θεός" της παλαιάς διαθήκης ( Δηλαδή ο πονηρός που λέγαμε παραπάνω ) πως ονόμαζε το δέντρο που ήταν η αιτία για την τιμωρία των πρωτόπλαστων ?
Το έλεγε δέντρο της γνώσης.
Γιατί άραγε ; Ο νοών νοήτω .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 12:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Καλη μέρα αγαπητέ zip και μιας και ρωτάς, να σου πώ, πιο συγκεκριμένα,τι πιστεύω...Αυτό, λοιπόν, που πιστεύω είναι ότι ο άνθρωπος, είναι σε μια μεγάλη μήτρα τη γη, όπου μεγαλώνει, ώστε να
βγει στον κόσμο του πνεύματος. Κι ο πατέρας του, Θεός,παρακολουθεί την διαδικασία και τον περιμένει να βγει..
Τυχόν ...αβαρίες που γίνονται, κατά την διάρκεια της ..κυοφορίας προσέχει σαν πατέρας να βοηθήσει το παιδί του να βγεί απο τον λαβύρινθο της μη υπαρξης στην ύπαρξη....
Κιόχι σαν αιτιατό πλάσμα, αλλά σαν αυτόφωτο ον,όπως αξίζει σε θεό,
αυτή τη λογική έχει η ύπρξη ενός θεού...Αυτό θα γίνουμε, μέσα απο
το σχέδιο του Θεού, που δεν παρεμβαίνει,αλλά, βοηθά στην άνοδο κι εξέλιξη αλλα μέσα απο τα πλαίσια που επιτρέπουν την ελεύθερη βούληση...
Επιμένεις περί θρησκευτικής πίστης λές κι αυτή προέρχεται απο τον
άνθρωπο...Η ύπαρξη του Θεού, είναι αναγνωρισμένη απο τον άνθρωπο
και γι αυτό τον αισθανεται και τα ανάλογα συναισθήματα...Δεν έφτιαξε
ο άνθρωπος τον Θεό, αλλά ο Θεός τον άνθρωπο....

Αγαπητε think math,δεν ξέρω πόσο ανάγκη έχεις να αισθανθείς εσύ
καλά και βγάζεις τους άλλους άρρωστους, αλλά διάλογο επι του
άλλου, μεγαλε, γράφεις....
Για το θέμα τιποτε;Έχει πλάκα τ ότι προσπαθείτε να εκπροσωπήσετε κάποιο χώρο, που δεν υπάρχει..Κι εκεί είναι φυσιολογικό να ασχοληθείς
με τον άλλο...Αφού δεν έχεις τι να πεις,φίλε μου, γιατί οι .....
ψυχαναλύσεις; Πιστεύεις ότι σε κολακεύει;
Κι ο ρατσισμός, για τη διαφορά του σύμπαντος και της αντίληψης του
Θεού, απο τον μέσο πολίτη και τον επιστήμονα, πίστεψε με δείχνει
πργματικά πόσο προοδευτικά βλεπεις τα πράγματα...Το σύμπαν είναι
ίδιο για όλους,άσχετα πόσο το ξέρουν...Δεν μιλάει άλλη γλώσσα,δεν
είναι μακρύτερα ...
Το ίδιο και ο Θεός, είναιτόσο κοντά στον απλό άνθρωπο, όσο και στον
επιστήμονα, εσείς κάνετε διακρίσεις, όχι ο Θεός..
Αλλά αυτός ο διάλογος, επαναλαμβάνω,δείχνει πρωτόγονος...
Παλαιολιθικός, θα έλεγα...Όπως κι οι ιδέες οι παλιές που έρχονται
για καινούργιες...

τε καιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 13:36:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
trexagireve

Αυτό, λοιπόν, που πιστεύω είναι ότι ο άνθρωπος, είναι σε μια μεγάλη μήτρα τη γη, όπου μεγαλώνει, ώστε να βγει στον κόσμο του πνεύματος. Κι ο πατέρας του, Θεός,παρακολουθεί την διαδικασία και τον περιμένει να βγει.. Τυχόν ...αβαρίες που γίνονται, κατά την διάρκεια της ..κυοφορίας προσέχει σαν πατέρας να βοηθήσει το παιδί του να βγεί απο τον λαβύρινθο της μη υπαρξης στην ύπαρξη....


Αυτό ρε φίλε μου που λες ... είναι πάρα πολύ θεωρητικό δηλ. πολύ βαρύ ρε παιδί μου ... εγώ δεν μπορώ να το σηκώσω δηλ. Κάτι πιο απλό ; Μια πιο απλή θεώρηση δεν έχεις ; Πες το λίγο πιο απλά, για να το καταλάβω κι εγώ αλλά κι οι συνομιλητές σου - αν θέλεις.

quote:
Επιμένεις περί θρησκευτικής πίστης λές κι αυτή προέρχεται απο τον άνθρωπο...

Εμ, από που προέρχεται η θρησκευτική πίστη ; Από τον άνθρωπο δεν προέρχεται ρε trexagireve; Από που προέρχεται ;

quote:
Η ύπαρξη του Θεού, είναι αναγνωρισμένη απο τον άνθρωπο
και γι αυτό τον αισθανεται και τα ανάλογα συναισθήματα...

Επ, εδώ κάνεις λάθος φίλτατε. Δεν είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ η ύπαρξη του θεού. Είναι πιθανή. Ο άνθρωπος ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙ για την ύπαρξη του θεού. Υπάρχουν άνθρωπου που δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη θεού, μην το ξεχνάμε αυτό. Υπάρχουν κι άλλοι που είναι σίγουροι πως υπάρχει, ok, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ΓΕΝΙΚΑ ο άνθρωπος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη του θεού. Πιθανολογούμε πως υπάρχει, πιθανολογούμε πως δεν υπάρχει. Άμα ήταν αναγνωρισμένη ρε trexagireve, τότε ποιος ο λόγος για όλο αυτόν τον σαματά ;

quote:
Δεν έφτιαξε ο άνθρωπος τον Θεό, αλλά ο Θεός τον άνθρωπο....

Περιέργως, εγώ νομίζω το αντίθετο. Αλλά αυτό είναι μια βασική διαφορά μας ...

Βασικά, να σε ρωτήσω κάτι > Μπορείς να δεχτείς - βαθιά, μέσα σου δηλ. - πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον θεό σου ; Μπορείς να το δεχτείς αυτό ; Να το αποδεχτείς και να ζεις μ' αυτό ; Ειλικρινά όμως θέλω να μου πεις ... το δέχεσαι ή απορείς γι' αυτό ;


Edited by - zip on 18/02/2009 13:54:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 14:36:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό λέμε φίλε μου zip, ότι όπως δεν δημιούργησε τον κόσμο ο
άνθρωπος, έτσι δεν δημιούργησε και τον δημιουργό του....
Η πιθανολόγηση που λές, περί Θεού, δεν λέγεται πιθανολόγηση,
αλλά, θέση, με ιστορία και μαρτυρία χιλιετιών, σταθερή,
επαναλαμβάνω,χωρίς αλλαγές, που πέρα απο την όποια αρτηριοσκλήρωση της, έχει το ακλόνητο του αλάθητου..
Το τι θα αποδειχτεί στο τέλος ξέρουμε και
καλά θα κάνει κανείς, να μην βιαστεί να κρίνει...
Είναι πολύ μακρυά, αυτό το τέλος, όχι σε χρόνο, αλλά σε νού...

Η αμφισβήτηση είναι ίδιον της νεότητος, φίλε μου.Είναι καλό να
υπάρχει, αλλά όχι τυφλά...Βλέπουμε ένα τεράστιο αρμονικό σύμπλεγμα
απίθανων δυνάμεων γύρω μας ώς κόσμο, τι λες, δεν έχουν δημιουργό;
Κι ένας τετοιος ασύλληπτος δημιουργός, πιστεύεις οτι θα ήταν
αντιληπτός απο τις διάνοιες μας, τόσο εύκολα;Εμείς, απλά αυτοκολακευόμαστε, λέγοντας ότι εμείς βλέπουμε..Τυφλοί ειμαστε,
βλέπουμε μόνο ότι μπορούμε να δούμε....
Και φυσικά, η επιστήμη,δεν δικαιούται να δογματίζει, έτσι νέα που ειναι πάντα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 16:33:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Think_Math:
Ηταν άνθρωποι ρε φίλε η όχι ?
ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΟΧΙ ? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .
Τι σημασία έχει αν είχαν αναπτύξει πολιτισμό ?
Τι σημασία έχει επίσης άν ήταν κανίβαλοι ή όχι ?
Τι σημασία έχει αν ήταν καν άνθρωποι ?
Τι ανοησίες είναι αυτές ?
Δηλαδή αν ο Θεός ρίξει έναν λιμό και εξαφανίσει ολες τις μορφές ζωής εκτός απο τον άνθρωπο εσύ θα είσαι εντάξει έτσι ?
Δεν βλέπεις καμμία δόση παράνοιας σε αυτό .
Το πόσο υποτιμάς την ζωή σαν αξία , δείχνει και τον χαρακτήρα σου ως άνθρωπο . Λυπάμαι για σένα .

Έχω την εντύπωση ότι είσαι αυστηρά χορτοφάγος ή κάνω λάθος?
Ξέρεις πόσα εκατομμύρια κότες φονεύονται ετησίως για να τις φάμε?
Γνωρίζεις ότι τα αθώα γουρουνάκια τα έχουν το ένα επάνω στο άλλο? μέσα σε 4 τετραγωνικά έχουν περίπου 3 γουρούνια......γιατί να σε νοιάξει όμως?

Ξαναδιάβασε λίγο......και μετά παίχτο Ξανθόπουλος.

"Τέλος, πριν 35.000-10.000 χρόνια (Ανώτερη Παλαιολιθική Εποχή) εμφανίστηκε ο σύγχρονος άνθρωπος, ο Homo sapiens sapiens, του οποίου διακρίθηκαν δύο τύποι: ο τύπος Cro-Magnon (Δυτική Ευρώπη) με πλατύ πρόσωπο και χαμηλό κρανίο και ο τύπος Bruenn (Κεντρική Ευρώπη) με στενό και μακρύ κρανίο. Ίχνη του Homo sapiens sapiens εντοπίστηκαν στην Αφρική, στην Ευρώπη και στην Ασία, που γνώρισαν και τους παλαιότερους ανθρωπολογικούς τύπους, ενώ στην Αμερική και στην Ωκεανία, που κατοικήθηκαν με βεβαιότητα για πρώτη φορά μόλις από το 35.000 πριν από σήμερα.

quote:
Think_Math:
Πρέπει να είσαι ο μοναδικός που δεν κατάλαβε τι εννοώ και απο ότι βλέπω εξακολουθείς .
Σε ρωτάω λοιπόν δεύτερη φορά : (Ασε τους ανθρώπους απ'εξω)
Γιατί Ο θεός δεν χαρίζει δωρεάν την τροφή στα πλάσματα του και τα βάζει να αλληλοσκοτώνονται ?
Που είναι η σοφία και η αγαθοτητά του ?
Γιατί ο κόσμος είναι κατασκευασμένος με τόση σκληρότητα ?
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .

Δεν είμαι μάντης, καταλαβαίνω από αυτά που γράφει ο άλλος και όχι από αυτά που έχει στο μυαλό του. Και σου επαναλαμβάνω τι ακριβώς είχες γράψει.
Είχες γράψει.......
Think_Math: "Γιατί ο Θεούλης δεν ρίχνει στα ζωάκια και σε μάς μάνα εξ' ουρανού να φάμε , και μας βάζει να αλληλοσφαζόμαστε ?"
Πρώτα λοιπόν θα παραδεχτείς το λάθος σου, θα δώσεις εξηγήσεις για την υποκριτική σου και μετά θα σου απαντήσω......αυτά τα "Πρέπει να είσαι ο μοναδικός που δεν κατάλαβε τι εννοώ και απ’ ότι βλέπω εξακολουθείς" να τα πεις μόνο όπου σε παίρνει.


quote:
Think_Math:
Αν ο άνθρωπος είναι ο μόνος που έχει ψυχή , και τα υπόλοιπα ζώα είναι απλώς μηχανές , η υπαρξή τους δεν έχει κανένα νόημα .
Συνεπως ο κόσμος φτιάχτηκε για τον άνθρωπο και μόνο.
Συνεπώς γράφεις κοτσάνες .
Και για να στο αποδείξω , πες μου τι νόημα έχει η ύπαρξη των ζώων για σένα η για την θρησκεία σου .
Περιμένω .

Το ζωικό και φυτικό βασίλειο δείχνουν το μεγαλείο και τη σοφία του πλάστη..........εάν εσύ αυτό το θεωρείς κοτσάνα.....περίμενε το επόμενο τρένο.
quote:
Think_Math:
Εισαι σοβαρός τώρα ?
Πέραν οτι σου απάντησε ο Agnostic και στα δύο , είναι δύο ερωτήματα ανευ ουσίας .
Η εξέλιξη σου δίνει το γενικό πλαίσιο της μεταβολής των οργανισμών , και τους μηχανισμούς της .
Δεν είναι δυνατόν η επιστήμη να μελετήσει και τα 30.000.000 είδη που υπάρχουν στον πλανήτη και να έχει μία απάντηση για το καθένα . Είναι αστείο αυτό που ζητάς .
Και να το απαντήσει κάποιος , θα ρωτήσεις μετά :
"Γιατί η χρυσόμυγα είναι πράσινη και δεν είναι μαύρη ?"
Πλάκα μας κάνεις ?
Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει 10000 και περισσότερα είδη , και κατέληξαν στους ίδιους εξελικτικούς μηχανισμούς σε όλα .
Συνεπώς και για τα υπόλοιπα είδη ισχύουν οι ίδιοι κανόνες .
Μεχρι σήμερα καμμία παρατήρηση δεν έχει διαψευσει τους κανόνες αυτούς .
Αν πιστεύεις οτι τους διαψευδει το κοτέτσι σου , γράψε τους λόγους , και στείλτους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μαζί με μία ... σβερκολαίμα κότα για περαιτέρω διερεύνηση .
Ασε μας καημένε ...

Αυτά δεν είναι απάντηση, είναι υπεκφυγή. Δε ρώτησα για το χρώμα της μύγας αλλά για άλλα ουσιαστικά πράγματα. Όπως ο τελείως ανώφελος για "την ύπαρξη" της κότας διαχωρισμός της σε σβερκολαίμα και στη κοινή.
Έφερα αυτό το παράδειγμα, γιατί αυτό έχω στο σπίτι μου. Φαντάσου να ζούσα σε δάσος........πόσα παραδείγματα θα έφερνα. Στατιστικά και μόνο όπως ακριβώς λες εσύ 1 προς 20.000.
Η ποικιλία που υπάρχει στη φύση δεν είναι αποτέλεσμα της γενετικής μετάλλαξης. Είναι δείγμα της σοφίας της φύσης. Η μετάλλαξη ενός είδους γίνεται σίγουρα για τη βελτίωση των συνθηκών του, έτσι για παράδειγμα ο άνθρωπος έχασε το πυκνό τρίχωμα που δεν του χρειάζεται ποια και τα δάχτυλα του έγινα ποιο λεπτά..........δεν ξεπήδηξε όμως από αυτόν κάποια μαϊμού ή ένα άλλο ζώο.......
Άλλο όμως η δημιουργία ενός είδους και άλλο η εξέλιξη του.

Ο trexagireve, στο εξήγησε αλλά ο φανατισμός σου το προσπέρασε.

quote:
Think_Math:
Διαβασες τι λέει η παραπομπή ?
Σιγά μη διάβασες .
Οι εκατοντάδες αιρέσεις που αναφέρει είναι μόνο σε ΜΙΑ χώρα .
Να πουμε οτι είναι 200 ?
200 Χ 150 χώρες = 30.000 χριστιανικες αιρέσεις παγκοσμίως κατα προσέγγιση .
Οσο για το ποία είναι η νούμερο 100 , να αναφερθείς στην ιερά σύνοδο , και στο Αγιο όρος που γράφουν τις ιστοσελίδες αυτές .


Ωραία παρουσιασέ μου εδώ στην Ελλάδα 40 χριστιανικές αιρέσεις, όχι περισσότερες. Θες 30? ........30....ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....

Πάντως είναι τόσο χαζά τα επιχειρήματά σου, που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Έτσι με βάζεις στον πειρασμό να σε ρωτήσω: Πιστεύεις ότι η κάθε χώρα έχει τα δικά της Ευαγγέλια? Αφού όπως λες σε κάθε χώρα υπάρχουν εκατοντάδες αιρέσεις και μόλις πάμε σε μιά άλλη δεύτερη χώρα, αυτή θα έχει άλλες εκατοντάδες διαφορετικές με την πρώτη.........τι άλλο να συμπεράνει κανείς παρά το ότι η κάθε χώρα έχει τα δικά της Ευαγγέλια?......

quote:
Think_Math:
Η ασχετοσύνη σας για το τι σημαίνει εξέλιξη βγάζει μάτια σε κάθε αναφορά που κάνετε .
Ξαναλέω λοιπόν (μήπως και αντιληφθείτε τι κοτσάνες γράφετε)
οτι στην εξέλιξη δεν υπάρχει μετατροπή ενός ειδους σε άλλο ,
Αλλα διακλάδωση ενός είδους σε 2 ή περισσότερους κλάδους .
Οταν έχουμε λοιπόν για παράδειγμα το άλογο και το γαιδούρι ,
που είναι συγγενικά είδη , δεν υπήρξε ποτέ Γαιδουροάλογο όυτε Αλογογαίδουρο για να σας το φέρουμε να το δείτε κακόμοιροι απολογητές .
Τα ζώα απλά έχουν κοινό πρόγονο που διακλαδίστηκε σε δύο είδη .


Να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς οικιακά ζώα.........ως χωριάτης τα γνωρίζω καλά και ενδεχομένως να σε φέρω σε δύσκολη θέση όπως τώρα.
Εάν ζευγαρώσει το άλογο με το γαϊδούρι, έχουμε το μουλάρι..........Ερώτηση γιατί τα μουλάρια είναι στείρα? Απάντησε σε αυτό και τα λέμε.........
quote:
Think_Math:
ΑΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ο συνδετικός κρικος υπάρχει μόνο ώς απολίθωμα γιατί εχεί ζήσει εκατομμύρια χρόνια πρίν .
Κατάλαβες trexagireve ?
Η Δε φαινομενική απουσία όλων των ενδιάμεσων σταδίων της διαφοροποιησης στα απολιθώματα , εξηγείται πολύ απλά απο το γεγονός οτι τα απολιθώματα είναι ΠΟΛΥ σπάνια .

b]Στατιστικά μόνο το 1 στα 20.000 ενδιάμεσα μικροστάδια της μετατροπής ανακαλύπτεται ως απολίθωμα , εξ΄αιτίας της σπανιότητας τους .
[Δηλαδή τι θέλετε να σας κάνουμε για να πειστήτε ?
Να σας βάλουμε σε μηχανή του χρόνου για να σας δείξουμε τον πρόγονο του Γαίδαρου και του Αλόγου ?Και περιμένεις με την αναλογία 1 προς 20.000 να πουλήσεις θεωρία?
Ε! τι πλάκα!!!!!!!
Όχι μην πας τόσο μακριά, να μου εξηγήσεις γιατί το μουλάρι είναι στείρο......

quote:
Think_Math:
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ : (Μπάς και καταλάβετε επιτέλους )

Ενας κεραμοποίος (φύσική επιλογή) παίρνει ένα κομμάτι πηλού , (αρχικό είδος) και το χωρίζει σε δύο κομμάτια .
Με το ένα φτιάχνει μία κανάτα (γαιδαρος), και παράλληλα με το άλλο μία τσαγιέρα (Αλογο) .

Και αφού τελείωσει , ένας παρατηρητης (επιστήμονας) λέει :

"Είναι φανερό οτι και τα δύο αντικείμενα προέρχονται απο το ίδιο κομμάτι πηλού γιατί ο πηλός έχει την ίδια ακριβώς σύσταση και στα δύο " ( DNA ).

Και ο trexagireve με τον europaio ρωτάνε :

1) Πως προέκυψε η κανάτα απο την τσαγιέρα ?
Επιστήμονας : "Δεν προέκυψε το ένα απο το άλλο , έχουν κοινό πρόγονο τον πηλό "

Ο trexagireve με τον europaio δεν καταλαβαν τίποτα και ξαναρωτάνε :

2)Μα αφού δεν υπάρχει Κανατοτσαγιέρα ουτε τσαγιεροκανάτα πως προέκυψαν το ένα απο το άλλο ?

Εκεί παίρνεις το καπέλο σου και φεύγεις .

Πάσο ρε μάγκες τα πιάνετε όλα ...Αρκετά μάγκες για να σου πούμε ότι έτσι ακριβώς λειτούργησε και ο Θεός. Χάραξε τις συντεταγμένες και δε δημιουργήθηκε ένα αρχέγονο αλλά εκατομμύρια αρχέγονα, τα οποία απλά εξελίχθηκαν.
Στο παράδειγμά σου ο κεραμοποιός, μπορεί και να τα βάψει. Μπορεί να βάλει μέσα και άλλα υλικά όπως επίχρυσο για παράδειγμα........και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτός είναι ο πλάστης και τα κάνει όπως γουστάρει.
Σε καμία όμως περίπτωση η τσαγιέρα ή η κανάτα, δε θα εξελιχθούν σε κάτι άλλο. Μπορεί να βαφτεί η τσαγιέρα, μπορεί στην κανάτα να βάλουμε χώμα δυο λουλούδια και να την κάνουμε βάζο.
Τον κώλο μας όμως να χτυπήσουμε κάτω, η τσαγιέρα δε θα γίνει ποτέ πιάτο.

Κατάλαβες τώρα?[/b]


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 16:46:25  Εμφάνιση Προφίλ
Ομολογώ ότι σπάνια στη ζωή μου είχα την ευκαιρία να γελάσω τόσο πολύ και με τόση διάρκεια.

Να'στε καλά αγαπητοί χριστιανοί... Να'στε καλά.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 17:26:59  Εμφάνιση Προφίλ
Αυτός ο κόσμος δεν φτιάχτηκε με τη δυνατότητα να γίνει ευτυχισμένος.
Το κακό με το κακό συνηπάρχουν-το λέει και το ευαγγέλιο. Το να προσπαθείς να εξαλήψεις οποιαδήποτε απο τα δύο είναι αστείο. Εν'τούτοις, μπορείς να απομονώσεις καθώς και να μειώσεις τα αρνητικά("αναρχικά" που λέμε) "στοιχεια"[/b]

Το να λες πάλι οτι η ανθρωπότητα είναι εντάξει όσο σε αυτή υπάρχει η ζήλεια, μίσος, πόλεμος και ότι άλλο καταδικάζει ο Χριαστιανισμός καθώς και άλλες θρησκείες δείχνει όχι αθεϊστικές αλλα αυτοκαταστροφικές. Πάντα βέβαια πίστευα οτι η πλειοψηφία των άθεων είναι αυτη που είναι πιο κοντά και νιωθει πιο προσκολλημένη με την μαυρίλα. Την καταστροφή. Κάποιοι πρέπει να χουν πιαστεί σε έναν ατέλειωτο κύκλο ασωτίας και τασης προς τη μαυριλα-διαστροφη->καταστροφή.

Το να λες οτι ο θεός πεθαίνει στη συγκεκριμένη χώρα που έχουμε τη συγκεκριμένη θρησκεία είναι σαν να λες πεθαίνουν τα ιδανικά αυτού του θεού, μέσα στα οποία είναι η αγάπη, η ειρήνη, η δικαιωσύνη και άλλα. Βέβαια τα ιδανικά αυτού του θεού δεν επικρατησαν ποτέ στο κόσμο αλλα πρέπει να διαγραφούν και επισήμος?? Να αφήσουμε δηλαδη κάθε ελπίδα στην άκρη? Η διαστροφή να βασιλέψει ακόμα πιο ανενόχλητη(ήταν που ήταν) απο πριν?
Τι λογική υπάρχει σε αυτό?

Τη λογική της "αλήθειας" που φέρνει καταστροφή?
Ωραία λογική είναι αυτή..
Εγωιστική..


http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 17:57:43  Εμφάνιση Προφίλ
(το προηγούμενο μήνυμα διορθωμένο)


Αυτός ο κόσμος δεν φτιάχτηκε με τη δυνατότητα να γίνει ευτυχισμένος.
Το κακό με το κακό συνηπάρχουν-το λέει και το ευαγγέλιο. Το να προσπαθείς να εξαλήψεις οποιαδήποτε απο τα δύο είναι αστείο. Εν'τούτοις, μπορείς να απομονώσεις καθώς και να μειώσεις τα αρνητικά("αναρχικά" που λέμε) "στοιχεια"

Το να λες πάλι οτι η ανθρωπότητα είναι εντάξει όσο σε αυτή υπάρχει η ζήλια, το μίσος, ο πόλεμος και ότι άλλο καταδικάζει ο Χριαστιανισμός καθώς και άλλες θρησκείες δείχνει όχι αθεϊστικές αλλα αυτοκαταστροφικές τασεις. Πάντα βέβαια πίστευα οτι η πλειοψηφία των άθεων είναι αυτη που είναι πιο κοντά και νιωθει πιο προσκολλημένη με την μαυρίλα. Την καταστροφή. Κάποιοι πρέπει να χουν πιαστεί σε έναν ατέλειωτο κύκλο ασωτίας και τασης προς τη μαυριλα-διαστροφη->καταστροφή.

Το να λες οτι ο θεός πεθαίνει στη συγκεκριμένη χώρα που έχουμε τη συγκεκριμένη θρησκεία είναι σαν να λες πεθαίνουν τα ιδανικά αυτού του θεού, μέσα στα οποία είναι η αγάπη, η ειρήνη, η δικαιωσύνη και άλλα. Βέβαια τα ιδανικά αυτού του θεού δεν επικρατησαν ποτέ στο κόσμο αλλα πρέπει να διαγραφούν και επισήμος?? Να αφήσουμε δηλαδη κάθε ελπίδα στην άκρη? Η διαστροφή να βασιλέψει ακόμα πιο ανενόχλητη(ήταν που ήταν) απο πριν?
Τι λογική υπάρχει σε αυτό?

Τη λογική της "αλήθειας" που φέρνει καταστροφή?
Ωραία λογική είναι αυτή..
Εγωιστική..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 18:03:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
gilgamesh :
Η αναπαραγωγή των πρωτοζώων γίνεται με αγενή τρόπο, δηλαδή με διαίρεση (διχοτόμηση ή εκβλάστηση) και με εγγενή σπάνια.

Η διχοτόμηση είναι ένας μονογονικός τρόπος αναπαραγωγής των προκαρυωτικών μικροοργανισμών (βακτήρια, πρωτόζωα και μύκητες). Είναι ένας μη-σεξουαλικός τρόπος αναπαραγωγής.Σωστά. Αφού όμως είναι έτσι γιατί να βγει μόνο ένα και όχι 10.000.000! και το κάθε ένα να εξελιχθεί στην αρχική μορφή του σημερινού ζώου ή πτηνού?
Για παράδειγμα μιας και αναφέραμε το άλογο και το γαϊδούρι, ένα τέτοιο το οποίο έγινε γάιδαρος και ένα άλλο το οποίο έγινε άλογο.
Ένα τέτοιο το οποίο έγινε μαϊμού και ένα άλλο, το οποίο έγινε άνθρωπος. Γιατί ντε και καλά να δημιουργηθεί ένα τετράποδο, το οποίο τη μια θα γεννήσει το γάιδαρο και τήν άλλη το άλογο?
Γιατί να δημιουργηθεί ένα μόνο δίποδο, το οποίο δίποδο κάποια στιγμή θα διασπαστεί άνευ λόγου και αιτίας και από το ένα θα βγει ο άνθρωπος και από το άλλο ο πίθηκος?
Εσένα, ποιο σου φαίνεται ποιο λογικό?

quote:
europaios2:
Και ο μέσος όρος ζωής ανέβηκε......γιατί άραγε?

gilgamesh :
Δεν την καταλαβαίνω την ερώτηση.Πολύ απλά βελτιώθηκαν οι συνθήκες ζωής, βελτιώθηκε η διατροφή. Εκεί οφείλεται κυρίως το ύψος όπως και η αύξηση του ορίου ζωής.

quote:
gilgamesh :
Eμ είδες...
Δεν βγάλαμε φτερά αλλά ούτε και μερικοί του είδους μας δεν βάλανε μυαλό.....ονόματα δεν λέμε...υπολήψεις δεν θίγουμε...
Αυτό το παράδειγμα θα ήταν πιο επιτυχημένο εάν ήθελες να αμφισβητήσεις την θεωρία...παρά αυτό με τα φτερά πελαργού.

Απάντηση θέλω όχι ρητορεία.

quote:
gilgamesh :
Ενώ από την άλλη...μας προσφέρετε μια πιο λογική προσπάθεια...ότι μας έπλασαν σε 6 μέρες...μας παράτησαν εδώ παρέα με ένα φίδι και μια μηλία...

Έχω ξαναγράψει ότι εδώ έχουμε παραβολισμό.
Εγώ σου λέω ότι ο Θεός ως σοφός κάποια στιγμή έστησε το όλο σκηνικό και άρχισε η ζωή από το μηδέν. Χρησιμοποιώ λοιπόν το θαύμα. Έχω όλο το δικαίωμα να το κάνω.
Εσύ όμως αφού διαφωνείς και δεν πιστεύεις σε θαύματα θα πρέπει να φέρεις τις αποδείξεις για τον ισχυρισμό σου.

quote:
gilgamesh :
Α μπράβο...
Συμφωνώ απολύτως...άνθρωποι διοικούν και την Εκκλησία.Άνθρωποι και την επιστήμη. Πολύ σωστά.
Άρα και οι μεν και οι δε μπορεί να κάνουν λάθος ή να οδηγούν τα άτομα εκεί που είναι τα συμφέροντα τους.

Γιατί μου αναφέρεις μόνο την Παπική Εκκλησία? Στην Ορθόδοξη δεν είναι άνθρωποι οι θρησκευτικοί ηγέτες?Πρώτον μη γενικεύεις. Να λες κάποιοι από αυτούς.
Δεύτερον η παπική εκκλησία για παράδειγμα δίκασε τον Γαλιλαίο και όχι η Ορθόδοξη.
Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται στο ότι τότε η Ορθόδοξη είχε τα δικά της προβλήματα (Τουρκοκρατία).
Στις μέρες μας νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να παρασυρθεί είτε από την επιστήμη είτε από τη θρησκεία παρά μόνο οι αφελείς.
Εγώ για παράδειγμα γράφω στο εν λόγω θέμα, ότι γράφω, γιατί η επιστήμη απλά δε με έχει πείσει. Ακόμη καί εάν αύριο το πρωί βγει η Ορθόδοξη εκκλησία και δεχτεί την καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο, εγώ εάν δεν με πείσουν τα στοιχεία της επιστήμης θα το απορρίψω.
Έχω νομίζω την ελευθερία να κρίνω με βάση την ιδιοσυγκρασία μου και όχι των άλλων.
quote:
gilgamesh :
Πολύ σωστά και εδώ europaios2...
Nα κάνω μια ερώτηση? Ποίος λέει ότι οι εξωγήινοι είναι δαίμονες?
Η Εκκλησία ή ο Λόγος του Ιησού?

Ο Λόγος του Θεού ποτέ δε μίλησε για εξωγήινους. Και το θεωρώ φυσικό αφού θα του έβαζαν αμέσως ζουρλομανδύα εκείνη την εποχή.
Ο Ιησούς χειρίστηκε την όλη κατάσταση τέλεια. Αν κάτι είχε πάει στραβά, σήμερα δε θα μιλούσαμε για Χριστιανισμό και αυτό νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη σε αυτό που λέω.
Δε γνωρίζω τι λέει η εκκλησία για τους εξωγήινους και τη θεωρώ αναρμόδια να το κάνει. Σίγουρα όμως ως ζωντανός οργανισμός θα μπορεί να εκφράσει τη γνώμη της.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι. Γιατί άλλωστε να μην υπήρχαν. Επειδή δεν τους ανέφερε ο Ιησούς? Δεν υπήρχε περίπτωση να τους αναφέρει ο Ιησούς.
quote:
gilgamesh :
ΑΑΑΑΑΑ έφτασες σε ωραίο ζουμάκι εδώ europaios2...
Η Παλαιά Διαθήκη γράφει με παραβολικό τρόπο τη δημιουργία του κόσμου?

Η Παλαιά Διαθήκη τι είναι?
Δεν είναι ουσιαστικά η γραπτή ιστοριά και μυθιστορία των Εβραίων? Των Ιουδαίων?

Γιατί να μιλάς για το παραβολικό τρόπο που δημιουργήθηκε η Πλάση από τη Παλαιά Διαθήκη και όχι με το παραβολικό τρόπο που δημιουργήθηκε ο κόσμος μας όπως το διηγούνται οι Ινδικοί μύθοι, οι Ελληνικοί μύθοι και οι μύθοι των Βίκινγκς?Γιατί την Παλαιά Διαθήκη ήρθε και την έκανε Καινή ο Ιησούς. Δεν ήρθε κανένας για τους Ινδικούς μύθους ή την Ελληνική μυθολογία.

quote:
gilgamesh :
Και ξέρεις γιατί αναφέρομαι σε αυτούς του μύθους?
Γιατί όπως υπάρχουν μελετητές του παραβολικού τρόπου γραφής της Παλαιάς Διαθήκης υπάρχουν και μελετητές του παραβολικού τρόπου γραφής των μύθων διαφόρων λαών.

Το ξέρεις ότι πολλοί μύθοι λαών υποδεικνύουν τη δημιουργία του σύμπαντος μέσα από μια μεγάλη "βροντή"? Άλλοι τη παρομοιάζουν λέει σαν "να χτυπάνε 1000 τύμπανα"...
Μήπως τέτοιοι μύθοι υποδεικνύουν ένα μεγάλο ΜΜΠΠΠΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜ?Πολύ πιθανόν η αρχή να ξεκίνησε με έναν θόρυβο με ένα μεγάλο Κεραυνό ή βροντή ο οποίος να υποδήλωνε την έναρξη του σχεδίου του Θεού. Αυτό όμως προϋποθέτει αυστηρά "τη Θεική βούληση", χωρίς αυτήν δεν μπορεί να συμβεί τίποτα. Είναι αδιανόητο από το τίποτα να δημιουργηθεί κάτι. "Είναι αντιεπιστημονικό." Και για αυτό δε θα μπορέσουν ποτέ να βρουν το μπουζόνιο.
Ενδεχομένως πίσω από κάθε μύθο να υπάρχει και μια μικρή αλήθεια. Τα στοιχεία όμως είναι ελλιπή και ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει. Με μεγάλη άνεση μπορώ να σου παρουσιάσω την κλοπή στοιχείων από την Ελληνική μυθολογία προς όφελος την Παλαιάς Διαθήκης ή το ανάποδο.
Αυτό συμβαίνει γιατί χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία μπορείς να ερμηνεύσεις τα πράγματα όπως θέλεις.

Έχουμε όμως το εξής φαινόμενο.
Εμφανίστηκε κάποιος "άνθρωπος" ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας για τον οποίο μιλούσαν οι Γραφές. Κάνει θαύματα πεθαίνει, ανασταίνεται, δεν ήταν ο Ιηαούς "Δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει" , ότι λέει ότι θα συμβεί, γίνεται και η θεωρία του σύντομα γίνεται παγκοσμίως γνωστή.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν εμφανίζεται ως ο συνεχιστής της Παλαιάς διαθήκης, την οποία όπως ο ίδιος αναφέρει, ήρθε όχι για να την καταργήσει (άρα δεν είναι παραμύθι), αλλά για να την συμπληρώσει (άρα να την εκσυγχρονίσει), οπότε με τον Ιησού αγαπητέ μου φίλε έχουμε ένα επιπλέον στοιχείο, μία επιπλέον απόδειξη ώστε να λάβουμε υπόψη μας την Παλαιά Διαθήκη και όχι την Ελληνική μυθολογία για παράδειγμα.

quote:
gilgamesh :
Πολύ σωστή άποψη και αυτή.
Γιατί δεν γίνεται πράξη?
Τότε θα ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι, ήρεμοι και χαλαροί και θα έκανε ο καθένας τη δουλεία του και μόνο.

Μα δεν ανακατεύεται! Είδες κανά δικαστήριο προς την επιστημονική έρευνα? Απλά βγαίνει και λέει την άποψή της.
Για παράδειγμα είναι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων ή των αμβλώσεων. Δεν έκανε όμως μήνυση σε κάποιο ζευγάρι ομοφυλοφίλων, ούτε σε κάποια γυναίκα που έκανε άμβλωση.
Ως γνωστόν γίνονται συνεχώς πειράματα γενετικής. Διασταυρώνουν ανθρώπινο γενετικό υλικό με ζώων και ποιος ξέρει τι τέρατα δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν (δεν αναφέρομαι στους ιατρικούς σκοπούς αλλά σε αυτούς τύπου Φρανκεστάιν).
Απλά έχει εκφράσει την αντίθεση της αλλά μέχρι εκεί. Οπότε γιατί να μην είσαι ήρεμος και χαλαρός?


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 18:26:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Φίλε trexagireve, θέλεις να μου απαντήσεις σ' αυτά που σε ρωτάω ; Δες - αν έχεις την καλοσύνη - παραπάνω κάποιες ερωτήσεις που κάνω, κι αν θες, μου απαντάς, ok ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 18:58:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Καλά ρε φίλε zip, μή βαράς, αφού θέλεις επακριβείς διατυπώσεις
έγινε....
α. Οι λόγοι που υπάρχει η θρησκευτικότητα στους πιστούς, ανα τους
αιώνες, παραμένει, είναι ότι είναι μια σταθερή αξία μέσα τους,
έχουν πιστέψει ότι είναι εκ Θεού, όπως οτν αντιλαμβάνονται ως δημιουργό και ανώτερο ¨Ον, ενώ, μέσω των πεποιθήσεων τους,
πιστεύουν σε ένα μέλλον καλύτερο, για τον άνθρωπο και φυσικά, μέσα
απο την ίδια τη θρησκεία και την ενέργεια του Θεού, που δείχνει
μέσα απο ανθρώπους που έχει μεγαλύτερη επαφή, μέσω της καλής τους
συμπςεριφοράς,έργα και ενέργειες, πνευματικές μελέτες και βιώσεις.
Ακόμη, η θρησκευτικότητα μένει στον άνθρωπο γιατί αποτελεί κομμάτι
του, αφού κι ο ίδιος είναι θεός, άρα είναι και θρησκευτική του
έκφραση...Υπάρχουν πολλοί λογοι ακόμη, αλλά ας μείνουμε προς το
παρόν σε αυτούς...
β.Ο ρόλος των εκκλησιών, ξεκίνησε σαν κοινότητες αλληλουποστηριζόμενων χριστιανών, απο τις διώξεις και σαν αγάπες και
κήρυγμα του Λόγου του Θεού. Απο κει κι έπειτα, η ανάγκη για εκκλησιασμό, να έρθεις δλδ, κοντά στον Θεό, οι επικοινωνίες μέσω
αυτής με τον Θεό, μέσω μυστηρίων, τελετών και προσευχών..Είναι αναγκαία η κοινωνία ανθρώπου Θεού, για την εξέλιξη του ανθρώπου
στο ον που θα γίνει, αφού υπάρχει τελεολογική ερμήνεια στην θέση
της εκκλησίας.Οι οργανωμένοι, όρος όχι ορθός, αλλά τέλος πάντων, ναοί
αποτελούν κεραίες συντονισμού των πιστών, με τον Θεο, αφού ο νους
είναι διάχυτος και δεν μπορεί να είναι διαρκώς συγκεντρωμένος....
γ. Ένα χάος...Μια ζούγκλα, όπου οι αρχές του ενός θα συγκρούονταν
με τις αρχές των άλλων κι όπου η αυτοκαταστροφή, πράγμα που ακολουθεί
την ύλη, θα ήταν αλλεπάλληλη...
Εντάξει φίλε μου;
Τώρα εσύ...
Γιατί αμφισβητεί ο άνθρωπος τον Θεό;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 19:30:07  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
europaios2
Έχω ξαναγράψει ότι εδώ έχουμε παραβολισμό

Μήπως θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσετε πάνω στη "Γένεση", αν είναι "παραβολισμός" (sic) ή κυριολεξία; Κι αυτό γιατί μερικοί χριστιανοί εδώ μέσα (Ψηλός, trexagireve) έχουν δηλώσει ότι ήταν κυριολεξία, εσύ λες ότι ήταν "παραβολισμός" ... τελικά τί ήταν;

Υ.Γ. Τι θα πεί ακριβώς "παραβολισμός"; Δεν κατάφερα να το βρω στο λεξικό...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 19:58:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
trexagireve,

Εντάξει φίλε μου;


Σωστός, αυτό είναι! Τώρα κάτι πάμε να κάνουμε ... ok! Λοιπόν, να σου πω κατ' αρχήν την γνώμη μου πάνω σ' αυτό που ρωτάς >

quote:
Γιατί αμφισβητεί ο άνθρωπος τον Θεό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι > Βασικά, νόμιζω πως μερικοί άνθρωποι αμφισβητούν τον θεό, γιατί πιθανόν δεν έχουν κάποια χειροπιαστή απόδειξη της ύπαρξής του. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι τον αμφισβητούν γιατί πιθανόν έχουν απογοητευτεί από ό,τι άσχημο συμβαίνει στον κόσμο και με το μυαλό τους απλοϊκά σκέφτονται "καλά, δεν υπάρχει θεός να δει όλα αυτά τα αίσχη ;". Επίσης, κάποιοι άνθρωποι έχοντας μελετήσει κάποια πράγματα και παρατηρώντας την ιστορικότητα και την πιστότητα ορισμένων στοιχείων, έχουν καταλήξει πως ο θεός των Αβρααμικών δογμάτων δεν υπάρχει. Άλλοι πάλι, βλέποντας τις αντιφάσεις και τις ανακρίβειες της Βίβλου, πάλι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τέτοιος θεός όπως αυτός περιγράφεται σ' αυτό το ιερό κείμενο. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι φίλε μου trexagireve, περισσότερο εξιδικευμένοι όπως π.χ η αναχρονιστικότητα του θεού σε ορισμένες μονοθεϊστικές θρησκείες όπως είναι π.χ ο Μωαμεθανισμός. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 20:09:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Ας δούμε λοιπόν τώρα τι λες >

quote:
trexagireve
α. Οι λόγοι που υπάρχει η θρησκευτικότητα στους πιστούς, ανα τους αιώνες, παραμένει, είναι ότι είναι μια σταθερή αξία μέσα τους, έχουν πιστέψει ότι είναι εκ Θεού, όπως οτν αντιλαμβάνονται ως δημιουργό και ανώτερο ¨Ον, ενώ, μέσω των πεποιθήσεων τους, πιστεύουν σε ένα μέλλον καλύτερο, για τον άνθρωπο και φυσικά, μέσα απο την ίδια τη θρησκεία και την ενέργεια του Θεού, που δείχνει μέσα απο ανθρώπους που έχει μεγαλύτερη επαφή, μέσω της καλής τους συμπςεριφοράς,έργα και ενέργειες, πνευματικές μελέτες και βιώσεις. Ακόμη, η θρησκευτικότητα μένει στον άνθρωπο γιατί αποτελεί κομμάτι του, αφού κι ο ίδιος είναι θεός, άρα είναι και θρησκευτική του έκφραση...Υπάρχουν πολλοί λογοι ακόμη, αλλά ας μείνουμε προς το παρόν σε αυτούς...

Από αυτούς που πιστεύουν στον θεό, πόσοι νομίζεις πως πιστεύουν ό,τι είναι και "εκ θεού", όπως λες, και πόσοι νομίζεις πως πιστεύουν πως είναι οι ίδιοι θεοί ; Καταλαβαίνεις την ερώτηση ; Δηλ. λες > "η θρησκευτικότητα μένει στον άνθρωπο γιατί αποτελεί κομμάτι του αφού κι ο ίδιος είναι θεός". Πόσοι από τους πίστους το πιστεύουν αυτό νομίζεις ; Πολλοί ; Λίγοι ; Οι περισσότεροι ;


Edited by - zip on 18/02/2009 20:13:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 20:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Think_Math:
Πέρα απο το γεγονός οτι θα ακούσεις και πάλι ασυναρτησίες για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα , νομίζω οτι δεν είναι ανάγκη να συζητήσουμε τίποτα ιδιαίτερο για την περιφημη φράση του Χριστού "Ερευνάτε τας γραφάς" . Γιατί ?

Γιατί είναι παραλλαγή του "πιστευε και μη ερεύνα" .
Ο χριστός είπε : "Ερευνέτε τας γραφάς"
Δεν είπε :
"Ερευνάτε την φιλοσοφίαν " ούτε
"Ερευνάτε την επιστήμη " ούτε
"Ερευνάτε την αρχαια ελληνική γραμματία "

Αρα , η ερευνα που θα γίνει;
Σε ένα σύνολο δογμάτων και θείων αποκαλύψεων .
Τι σόι έρευνα να μπορεί να γίνει δηλαδή εκεί και με τι στόχο ?
Αναμάσηση της ίδιας μασημένης τροφής για την καλύτερη εμπέδωση της , αφού δεν επιδέχεται αμφισβήτησης .
Απλά πράγματα .Έίσαι τόσο απρόσεκτος........ και βλέπεις μόνο γύρω από τον άξονά σου και όχι μακριά.
Ο Ιησούς κάλεσε τους πιστούς να ερευνήσουν τι? και γιατί τους κάλεσε να τις ερευνήσουν?
Όταν τον αμφισβήτησαν τους κάλεσε να ερευνήσουν την Παλαιά Διαθήκη. Αυτό δε σου κάνει καθόλου κούκου?
Όταν λοιπόν καλεί κάποιον που τον αμφισβητεί και του λέει να ερευνήσει, αν μή τι άλλο αυτό θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις.
Εάν λοιπόν ήταν απλά φιλόσοφος, θα τους έλεγε ερευνάται τα φιλοσοφικά κείμενα.
Εάν ήταν επιστήμονας θα τους έλεγε να ερευνήσουν την επιστήμη.
Εάν η αρχαία Ελληνική γραμματεία έγραφε για τον επερχόμενο μεσσία, θα τους έλεγε να την ερευνήσουν.

Οι ασυναρτησίες λοιπόν σου ανήκουν και πέρασέ τες και με κανά λούστρο........να φαίνονται ποιο όμορφες.....έτσι όπως τις παρουσιάζεις μόνο παλιατζής θα τις αναζητήσει για κανά παζάρι!

quote:
gilgamesh
Περί του "πίστευε και μη ερεύνα"...

1. Αθανασίου Θεολόγου: αλλά πίστευε είς πατέρα, μη ερευνήσεις δε το πράγμα. Προσκύνει τον Υιόν, μη πολυπράγμων την αυτού γέννησιν. Ανυμνεί το πνεύμα το Άγιον, μη εκζητών το της Αγίας Τριάδος μυστήριον

2. Ιωάννου Χρυσοστόμου: Πιστεύω εις ένα Θεόν Πατέρα παντοκράτορα. Πιστεύω, ουκ ερευνώ...ού διώκω το ακατάληπτον...ού μετρώ το αμέτρητον

3. Κυρίλλου: πως δέ ούκ άτοπον τε και αμαθές το μεν Πνεύμα πιστεύειν έρευναν τε και ειδεναι τα βάθη του Θεού…;

4. Εφραίμ Σύρου: πίστευε, μή ερευνών...ο Θεός ο Πατήρ έπεμψε τόν μονογενή Υιόν...εσαρκώθη εν μήτρα τής αγίας Παρθένου, καί ετέχθη εξ αυτής εκ Πνεύματος Αγίου, έχε πληροφορίαν εις τήν καρδίαν σου...θεωρών ειλικρινώς εν οφθαλμοίς πίστεως αυτά τά πεπραγμένα καί ίδε τόν Κύριον εν οφθαλμοίς καρδίας

5. Μέγας Βασίλειος: ή τις επόψεται τα απόρρητα; Απρόσιτος μεν γαρ αυτών η θέα, δυσερμήνευτος δε παντελώς των νοηθέντων λόγος. Πλην αλλ' επειδή παρά τω δικαίω κριτή και υπέρ μόνου του προέλεσθαι τα δέοντα, ουκ ευκαταφρόνητοι εισίν αφωρισμένοι μισθοί, μη αποκνήσομεν προς έρευνανΌλοι αυτοί αναφέρονται στην ερμηνεία του Θεού. Ο θεός λοιπόν δεν μπορεί να ερμηνευτεί και εκεί ακριβώς αναφέρονται. Για παράδειγμα ο Άγιος Αθανάσιος ανέφερε το "μη ερευνήσεις δε το πράγμα" αναφερόμενος στους άλλους ιεράρχες και στην κόντρα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια, σχετικά με το πρόβλημα του Αρειανισμού που είχε προκύψει.
Μιλάμε δηλαδή για συγκεκριμένες θεολογικές συζητήσεις που γινόντουσαν "κυρίως" για την εξέταση και αντιμετώπιση των αιρέσεων και όχι για μια γενίκευση έτσι όπως οι ιστοσελίδες από τις οποίες αντιγράφεις παρουσιάζουν.
quote:
gilgamesh:
Πες φίλε μου Think_Math ότι αποφασίζουν να θυμηθούν το "ερευνάτε τας γραφάς" δίχως να τους έχει γίνει υπόδειξη ποίες γραφές να ερευνήσουν, ούτε από τον Ιησού...αυτοί είναι το θέμα...από μόνοι τους...ποίες γραφές θα ανοίξουν να διαβάσουν.
Έχουν τη θέληση και το κουράγιο να ανοίξουν κάνα άλλο βιβλίο?


Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να ανοίξει και να μελετήσει τα βιβλία και να μην επαφίεσαι στις διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που κάνουν οι διάφορες ιστοσελίδες, που ως σκοπό έχουν τη συκοφάντηση του Χριστιανισμού και τίποτα περισσότερο.
Καλή μελέτη λοιπόν.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 22:46:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος
quote:
Ωραία παρουσιασέ μου εδώ στην Ελλάδα 40 χριστιανικές αιρέσεις, όχι περισσότερες. Θες 30? ........30....ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....

έχω έχω και τι δεν έχω μην σπρώχνεις όλοι θα πάρετε

http://www.kivotoshelp.gr/Pages/Lista500.htm

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ( SECTES... )

( τονίζονται μέ κόκκινο, οί πιό γνωστές στήν Ελλάδα )

1. Αδελφότητα Παιδικού ευαγγελισμού
2. ΑΜG – Προωθώντας τις Διακονίες του Ευαγγελίου
3. Ανώνυμοι Χριστιανοί
4. Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής
5. Αποστολική Εκκλησία του Θεού
6. Αποστολική Εκκλησία του Χριστού
7. Αποστολική Χριστιανική Εκκλησία
8. Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία
9. Βιβλική Εταιρεία -- Λόγος Ζωντανός
10. Βιβλικό Μήνυμα
11. Βιβλικός Κύκλος
12. Βιβλικός Σύνδεσμος
13. Γυναικεία Αδελφότητα AGLOW
14. Διακονίες του Ευαγγελίου ο Φάρος
15. Διεθνές Ιεραποστολικό Κέντρο
16. Διεθνής Αδελφότης Επαγγελματιών του Πλήρους Ευαγγελίου
17. Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου
18. Εικονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία
19. Εκκλησία Ευαγγελιστών ( Ευαγγελικών)
20. Εκκλησία του Θεού / Anderson
21. Εκκλησία του Θεού / Κλήβελαντ
22. Εκκλησία του Θεού της Πεντηκοστής
23. Εκκλησία του Θεού της Προφητείας
24. Εκκλησία του Θεού του Πλήρους Ευαγγελίου
25. Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Μορμόνοι)
26. Εκκλησία του Χριστού
27. Εκκλησία των Αδελφών
28. Εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας
29. Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής ( Πεντηκοστιανοί )
30. Ελευθέρα Ευαγγελική Εκκλησία (ΕΕΕ)
31. Ελληνική Εκκλησία Αποστολικής Πίστεως
32. Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (ΕΙΕ)
33. Ελληνική Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (ΕΚΠΑ)
34. Ελληνικό Κέντρο της Βίβλου (ΕΚΒ)
35. Επιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)
36. Ερευνάτε τας Γραφάς – Ιεραποστολή
37. Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών
38. Ζωντανή Μαρτυρία
39. Η Αποκαταλλαγή των Πάντων
40. Η Εκκλησία του Χριστού
41. Η Κίνηση Μαραναθά (ΜCΜ)
42. Η Κίνηση Φιλαδελφείας
43. Η Μάχαιρα του Πνεύματος
44. Ινστιτούτο " Πρός Εμμαούς "
45. Κίνηση για τη Χριστιανική διαπαιδαγώγηση του παιδιού
46. Κίνηση Unity
47. Κοινωνία Μαθητών του Χριστού
48. Λόγοι Ζωής
49. Μάρτυρες του Ιεχωβά
50. Μελετητές της Βίβλου
51. Νεοαποστολική Εκκλησία
52. Νεολαία με Αποστολή
53. Ομάδα Εργασίας Χριστιανών Εκδοτών (ΑCP)
54. Ορθόδοξη Πίστη
55. Ο Χριστός για τα Έθνη
56. Παγκόσμια Εκκλησία του Θεού
57. Πανελλήνια Αδελφότητα Χριστιανική Αναμόρφωση (ΠΑΧΑ)
58. Πανελλήνια Ιεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)
59. Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος
60. Πνευματικό Κέντρο Επιστημόνων και Φοιτητών
61. Reinhard Bonnke
62. Σύναξη του Θεού (Assemblies of God)
63. Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας
64. Σταυροφορία Χριστιανικής Λογοτεχνίας (CLC)
65. Σταυροφορία Χριστιανικού Εντύπου (ΣΧΕ)
66. Τα Καλά Νέα
67. Το Ευαγγέλιο σε κάθε Σπίτι
68. Χριστάδελφοι
69. Χριστιανική Αλήθεια
70. Χριστιανική Επιστήμη
71. Χριστιανική Κίνηση Αγάπης (ΧΚΑ)
72. Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (CMP)
73. Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι
74. Χριστιανοί

75. Χριστιανική Εκκλησία της Νέας Πεντηκοστής

76. Ευαγγελική Εκκλησία Νέα Ζωή

77. Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος

78. Χριστιανική Κίνηση Αγάπης

(Από τα επίσημα κείμενα της Συνδιασκέψεως)

Σημείωση: Στους τίτλους αυτούς πρέπει να προστεθούν και τίτλοι νεωτέρων ομάδων ( 75 - 78 ).

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου «Εγχειρίδιο αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ -- sectes ( σέκτες )

1. Aarti (Babaji)
2. A W R (Μούν)
3. Agapi - Centre Scopelos
4. Αγγελιοφόροι του Φωτός
5. Αγιουρβέντα (γκουρού Μαχαρίσι)
6. Agni Yoga Society
7. Advanced Organization Saint Hill for Europe and Africa (Σαηεντόλοτζυ)
8. Αδελφότης Εσσαίων
9. Αδελφότης Μύριαμ
10. Αδελφότης τού Σταυρού καί Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star- (Κύπρος)
11. Αδελφότητα τού Κρόνου - Orlo Saturni
12. Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Osho Rajneesh)
13. Αδελφότητα του Ram
14. Aeroterra Retreats
15. Αθηναίων Εταιρεία γιά τήν Επιστήμη καί τήν Ανάπτυξη τού Ανθρώπου
16. Αιώνιος Ηνίοχος
17. Academy for Fortune Science (Babaji)
18. Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών
19. Ακαδημία Ράτζ Γιόγκα (Μαχαράτζι)
20. Aquarious SA
21. Aldebaran
22. Alkaest
23. Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι
24. AMORC (Ροδόσταυροι)
25. Ανάντα Μάργκα
26. Ανθρωπιστικό Κέντρο Άμεσης Επικοινωνίας (Silo)
27. Ανθρωπιστικό Κίνημα (Silo)
28. Ανθρωποσοφία (τού Rudolf Steiner)
29. Ανωτάτη Εποχή Προβλέψεων Σωμάτων ο Πύθιος Απόλλων (Πίτ Παπαδάτος)
30. Auroville International (Αουροβίλ)
31. Applied Scholastics (Σαηεντόλοτζυ)
32. Αποστολή Θείου Φωτός (Μαχαράτζι)
33. Arica Institut Inc
34. Αριθμολογία
35. Arcana Center ΕΠΕ
36. Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα
37. Association Zen international
38. Association for Better Living and Education (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσία)
39. Astral
40. Astrolinea
41. Αστρολογία
42. Astrologia Nova
43. Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle 'Sangwa Rikma' (βουδιστές)
44. Ahmadiya
45. Babaji Center
46. Bawa Muhaiyadden Fellowship
47. Bada Ram Dass
48. Βιβλιοπωλείο Εσωτερισμού Κάρμα
49. W M C (Μούν - Παγκόσμια Συνέδρια Μέσων Ενημέρωσης)
50. Body Control Center (Νέα Εποχή)
51. World Institut of Scientology Enterprise - WISE (Παγκόσμιο Ινστ. Επιχειρήσεων )
52. "Vitality" Ενεργειακές-Εναλλακτικές θεραπείες
53. Vipassana Meditation
54. World Mission (Παιδιά του Θεού)
55. Brahma Kumaris
56. Βρετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης ΡΑΪ ΑΝΑΝΑΔΑ
57. Bubications Organizations (Σαηεντόλοτζυ)
58. White Eagle Lodge
59. Γαλλο-Αμερικανικό Ινστιτούτο Μεταφυσικής (Ακαδημία Εσωτεριστικών Μελετών)
60. Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ
61. Γκόν-Πό Τσάκ (βουδιστές)
62. Γνωστική Αποστολική Ροδοσταυρική Εκκλησία
63. Γνωστικός Σύλλογος Ανθρωπολογικών καί Επιστημονικών Μελετών
64. Δίαυλος
65. Golden Flower Tai Chi Association
66. Διεθνές Άστρο-βιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ
67. Διεθνές Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δόριζας)
68. Διεθνές Κολέγιο Εσωτερικών Σπουδών
69. Διεθνής Ένωση γιά τήν Συνείδηση του Κρίσνα (ISKCON)
70. Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού (γκουρού Μαχαρίσι)
71. Διεθνής Εταιρεία Reiki
72. Διεθνής Κύκλος Πολιτιστικών καί Πνευματικών Ερευνών (CIRCES)
73. Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελλάδος (βουδιστές)
74. Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδοσταύρου
75. ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Πολιτισμού καί Αναζήτησης
76. Εγώ Ειμί - Κίνηση (I am)
77. Ecclesia Gnostica Apostolica Universalis
78. Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ (Scientology Church)
79. Εκκλησία της Σατανιστικής απελευθέρωσης
80. Εκκλησία της Σατανιστικής Αδελφότητας
81. Εκκλησία του Σατανά
82. Εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης (Bessarion) - (Tserkov Poslednego Zaveta) Ρωσία
83. Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία
84. Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Μεταφυσικής Επιστήμης, Φιλοσοφίας
85. Ελληνική Οργάνωση Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
86. Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφική Εταιρεία
87. Ελληνική Ραελική Εταιρεία
88. Ελληνική Φλόγα
89. Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Τεχνολογίας Μαχαρίσι του Ενοπ. Πεδίου (Μαχαρίσι)
90. Ελληνικό Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δόριζας)
91. Ελληνικόν Ειδύλλιον (Σελιανίτικα Αιγίου)
92. Ελληνικός Σύλλογος Γιόγκα
93. Ελληνικός Φιλοσοφικός Σύλλογος (γκουρού Μαχαράτζι)
94. Ελληνοϊνδικός Φιλοσοφικός Σύνδεσμος (γκουρού Σάι Μπάμπα)
95. Ενανθρωπότητα Πνευματικό Ησυχαστήριο (Ακρογιάλι Αβίας, Χάρη Βακάλ)
96. Ένωση Γιόγκα Ηλίανθος
97. Ένωση Ελλήνων Εσωτεριστών
98. Ένωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων με Μέντιουμ "Ο Άγιος Νεκτάριος"
99. Ενωτική Εκκλησία τού Μούν
100. Εξαίσιος Τρόπος - Πολιτιστικός Σύλλογος (Emin Approach)
101. Extra Sensory Perception Society
102. Επαναστατική Σχολή Υπερβατικής Σοφίας
103. Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kirpal publications)
104. Επιταγή του Black Ram
105. Επιτροπή Ρούμι Ελλάδος (Τάκις 'Αλεξίου)
106. Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας Ράιτ
107. Έργο Διάσωσης του Ιησού Χριστού (G.Wittek)
108. Ερμητικό Τάγμα Χρυσής Αυγής
109. Εσσαϊκή Αδελφότητα
110. Εταιρεία Αρχαιοελληνικών Μελετών "Διιπετές" ( νεοειδωλολάτρες)
111. Εταιρεία Εσωτεριστικών Μελετών "Ώρος" --- Μονάδα υπηρεσίας καλής θέλησης
112. Εταιρεία Παγκόσμιας Ενοποίησης (του Μούν)
113. Εταιρεία "ΠΝΟΗ : Νέοι Τρόποι Ζωής"
114. Εταιρεία Φιλοσοφικών Μελετών Αλίκη Μπέιλη
115. Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών (Α. Τανάγρα)
116. "ΗΛΙΟΝ ΦΩΣ" (του Παναγιώτη Τουλιάτου)
117. Ηλιοχόος (Τσαγκαράδα Πηλίου, Κύπρος)
118. Η Οικογένεια (Παιδιά του Θεού)
119. Η Ομάδα (Παιδιά του Θεού)
120. Θεοσοφική Εταιρεία
121. Θιβετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης
122. Θιβετανικό Κέντρο "Καρούνα" (στο Μόλυβο Λέσβου)
123. Θιβετανικός Βουδισμός Κουζάνα-Ντορόζ
124. I am -Bridge to Freedom
125. Ιάμβλιχος- Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης
126. Ίδρυμα γιά τήν Διατήρηση της Μαχαγιάνα Παράδοσης (βουδιστές)
127. Ίδρυμα Γκουρτζίεφ ( Φαινόμενο Geller )
128. Ίδρυμα Εντγκαρ Κέυση
129. Ίδρυμα Roerich (Fond Rerikha) - Ρωσία
130. Ιεραποστολική Εργασία (Παιδιά του Θεού)
131. ICUS (Μούν-Διεθνής Συνδιάσκεψη γιά τήν Ενότητα των Επιστημών)
132. Illium Center of light
133. Insight
134. International Association of Scientologists (Σαηεντόλοτζυ)
135. Ινστιτούτο Ανθρωπολογικών Ερευνών Πυθαγόρας (Νέα Ακρόπολη)
136. Ινστιτούτο Διαθρησκευτικής Εκπαίδευσης (Μούν)
137. Ινστιτούτο Εναλλακτικών Σπουδών (Institut Voor Alternatieve)
138. Ινστιτούτο Εξέλιξης του Ανθρώπου
139. Ινστιτούτο Έρευνας γιά Διεύρυνση της Συνείδησης (H. J. Ament)
140. Ινστιτούτο Ερευνών των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων (EMIN Formed)
141. Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επιστήμης Βιοενεργητικής - Πανεπιστήμιο ρίγια Γιόγκα
142. Ινστιτούτο Μελετών γιά τον Άνθρωπο
143. Ινστιτούτο Μερκούριο (Νέα 'Ακρόπολη)
144. Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αστρολογίας
145. Ινστιτούτο Παραψυχολογίας Αθηνών (Γ. Βουλούκου)
146. Ινστιτούτο Σπουδών Μαχαγιάνα (Βουδιστές)
147. Ινστιτούτο Φιλοσοφίας Διανοητών Ελλάδος (Σαηεντόλοτζυ)
148. IOWC (Μούν-Διεθνής Σταυροφορία γιά Ενοποιημένο Κόσμο)
149. Ιππότες του Χρυσού Λωτού
150. IRF (Μούν-Διεθνές Ίδρυμα Θρησκειών)
151. IRFWP (Μούν-Διαθρησκευτική Ομοσπονδία γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη)
152. ISC(Μούν-Διεθνές Συμβούλιο Ασφαλείας)
153. Ishi To-Ken
154. I Help (Σαηεντόλοτζυ)
155. Καθολική Γνωστική Εκκλησία
156. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (Νέα Ακρόπολη)
157. Karma Berchen Ling (Ορεινή Κορινθία-Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών)
158. Karma Drubcin Cho Khorling (βουδιστές)
159. Karma Rick Drol Ling
160. CARP (του Μούν, Collegiate Association for the Research of Principles)
161. Karuna (Μόλυβος Λέσβου)
162. CAUSA International (Μούν)
163. "Καφέ Σχολειό" (του Κώστα Φωτεινού)
164. CWR (Μούν-Συμβούλιο γιά τις Θρησκεrες του Κόσμου)
165. Κέντρο Aeroterra
166. Κέντρο Ανάντα Μάργκα
167. Κέντρο Ανθρωπιστικής καί Νεοραϊχικής Ψυχολογίας-Ψυχοθεραπείας
168. Κέντρο "Αρμονική Ζωή"
169. Κέντρο Αστρολογικών Ερευνών Ελλάδος
170. Κέντρο Aum - Πνευματικό Κέντρο Aum (Κέντρο ΟΜ, Κέντρο Εσωτερικής Αναζήτησης Aum-γκουρού Sri Chinmoy)
171. Κέντρο γιά τήν Αρμονική Ανάπτυξη του Ανθρώπου "3Α"
172. Κέντρο γιά Χαλάρωση καί Συνείδηση (γκουρού Ραζνίς)
173. Κέντρο Γιόγκα Αθηνών (του γκουρού Σατυανάντα)
174. Κέντρο Γιόγκα Λωτός
175. Κέντρο Γκουρτζίεφ - Ουσπένσκι
176. Κέντρο Γνωστικής Ανθρωπολογίας
177. Κέντρο Διαισθητικής Πρακτικής καί Σωματικής Ανάπλασης (Ανάντα μάργκα)
178. Κέντρο Διαλογισμού του Οσσο
179. Κέντρο Διάσπασης
180. Κέντρο Δύναμης της Σκέψης
181. Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών Ερευνών-Μελετών (Κ.Ε.Φ.Ε.Μ.)
182. Κέντρο Επιστημονικής Αστρολογίας (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας-Ράιτ Κέντρο Αθηνών, International School of Astrology AFA ffiliate)
183. Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας των Πνευματικών Φαινομένων, Η Χρυσή Ατραπός
184. Κέντρο Ερευνών Μεταφυσικών Φαινομένων
185. Κέντρο Εσωτερικών Θεωρήσεων "Ένδον" (Κρήτη)
186. Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος-ΚΕΦΕ (Σαηεντόλοτζυ)
187. Κέντρο Ζωής καί Έμπνευσης
188. Κέντρο τής Θεοτόκου (Bogorodischny Tsentr) - Ρωσία
189. Κέντρο Θιβετιανής Φιλοσοφίας καί Διαλογισμού (βουδιστές)
190. Κέντρο Θιβετιανού Διαλογισμού
191. Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών καί Διαλογισμού (Karma Drub Cho Khor ing)
192. Κέντρο Καργκυούπα (βουδιστές)
193. Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας (τού γκουρού Σατυανάντα)
194. Κέντρο Μάντιραμ
195. Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης
196. Κέντρο Μεταφυσικής Ossiris-Isis (Κέντρο Παραψυχολογίας-Μεταφυσικής "Osirissis")
197. Κέντρο Μεταφυσικών Ερευνών "Γενικός καί Χριστιανικός Εσωτερισμός"
198. Κέντρο Νυίμαπα ( βουδιστές)
199. Κέντρο Παραψυχολογικών Ερευνών ΔΕΚ ΕΠΕ
200. Κέντρο Ποίησης καί Σοφίας
201. Κέντρο Σαχάτζα Γιόγκα
202. Κέντρο Σωματικής καί Πνευματικής Άσκησης Θεραπευτικό ΤΑΟ (Greek Healing Tao Center)
203. Κέντρο Σωματικής, Συναισθηματικής, Πνευματικής Εναρμόνισης "Τό μήλον της Έριδος"
204. Κέντρο Σπουδών Γνωστικής Ανθρωπολογίας
205. Κέντρο Τρίχρονης Απομόνωσης - Κάρμα Ρίκ Ντρόλ Λίνγκ (βουδιστές) Κέντρο Πρακτικής Φιλοσοφίας καί Ψυχολογίας)

206. Κέντρο Ψυχικών Ερευνών
207. Κέντρο Ψυχολογίας καί Μεταφυσικής
208. Centuries Soft Ware (Aστρολογικά προγράμματα)
209. Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης ( Iάμβλιχος)
210. Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (τού γκουρού Μαχαρίσι)
211. Κίνηση Unity
212. Κιρπάλ Λάιτ Σάτσανγκ (ή Φιλοσοφικός Σύνδεσμος)
213. Kirpal Ruhani Satsang
214. Citizens Commission on Human Rights Groups (Σαηεντόλοτζυ)
215. Club (Παιδιά τού Θεού)
216. Κοινότης Drogchen (βουδιστές)
217. Κοινότητα τής κοινής Πίστεως - Ρωσία
218. Κοινότητα Χριστιανών (Ανθρωποσοφία)
219. Κοινωνία τού Porfiry Ivanov (Obschestvo Porfiria Ivanova) - Ρωσία
220. Κόμμα τού Φυσικού Νόμου (γκουρού Μαχαρίσι)
221. Κορίτσια τού ΠΡΑΟΥΤ (Girls' PROUT)
222. Cosmic Patterns
223. Criminon (Σαηεντόλοτζυ)
224. Quartus (New Age)
225. Κύκλοι Έρευνας της Αληθείας
226. Κύκλος "Ελιφάς Λεβί"
227. Κύκλος Μελέτης Ραμακρίσνα-Βεδάντα
228. Κύκλος τού Δράκοντα
229. Κύκλος των Ένδων - Ερευνητές τής Αλήθειας (Στυλιανός Αττεσλής - Κύπρος)
230. Κυρίαρχο Μυητικό Τάγμα τού Ναού
231. Christian Children's Mission (Παιδιά τού Θεού)
232. Λευκή Αδελφότης (Yusmalos) (Beloye Bratstvo) - Ρωσία
233. Little Augle Ballet (Μούν)
234. Life Eternal Trust
235. Λόγος (τού Μούν)
236. Locus 7
237. Lucis Trust
238. "Μάλλικα" Κέντρο Διαλογισμού τού Osho (Osho Rajneesh)
239. Μασονία-Τεκτονισμός (διάφοροι τύποι, στοές, τάγματα, σχολές)
240. Μαύρος Οιωνός (The Black Omen)
241. Μεγάλη Εθνική Εκκλησία των 'Ελλήνων ( νεοειδωλολάτρες)
242. Μεταφυσική Αδελφότης Πνευματικής Τελειώσεως (Γ. Βασιλείου)
243. Μεταφυσική Ακαδημία τής Αιτίας καί του Αποτελέσματος
244. Μονοπάτι τής Ευτυχίας (Ανάντα Μάργκα)
245. Μπακτιβεντάντα ΕΠΕ (Χάρε Κρίσνα)
246. Μπαχάι-Θρησκεία
247. Μυθολογικό Κέντρο "Τρισήλιον" (Agni Yoga Society)
248. Μυρινούντα (Αρμονική Ζωή)
249. Ναός τού Ηλίου ( France )
250. Ναός τού Σέτ-Temple of Set
251. Narconon (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
252. Νέα Ακρόπολη
253. "Νέα 'Εποχή"
254. Νέας Ανθρωπότητας Κέντρο (τού Χάρη Βακάλ)
255. Νέας Ανθρωπότητας Όμιλος (τού Χάρη Βακάλ)
256. New Era Publications International (Μούν-Νέα Οικουμενική Εταιρεία Ερεύνης) (Σαηεντόλοτζυ - Μόσχα)

257. Νεο-ανθρωπιστικό Κέντρο (Ανάντα Μάργκα)
258. Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών τού Κόσμου
259. Νεο-παγανιστικές ομάδες (Russian Cosmism) (Neo-yazychestvo, Russkii Kosmism) - Ρωσία
260. Νιτσίρεν Σόσου
261. Ντο-Ναγκ Ζούνγκ-Τζούγκ Λίνγκ (βουδιστές)
262. Οι Κύριοι των Δακτυλιδιών (Gospodari Prstenova) - Σερβία
263. Οικογένεια ( τού Μώ)
264. Οικογένεια Αγάπης (τού Μώ)
265. Οικουμενική Εκκλησία (τού Μούν)
266. Οικουμενική Ζωή (τής G. Wittek)
267. Οικουμενική καί Θριαμβεύουσα Εκκλησία
268. Οικουμενική Ρωσική Μαριανική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία - (The Ecumenical Russian Marian Orthodox - Catholic Church ) - Ρωσία

269. Ομάδα Εσωτερικών Μελετών τού Τάγματος των Ιπποτών τού Ναού
270. Ομάδα Διαβίβασης Ενεργειών
271. Ομάδες Εσωτερικής Εργασίας (Ατζακα)
272. Ομακόειο Αθηνών
273. Ομάς Σατσιτανάντα
274. Όμιλος Βιολογίας-Ενέργειας Γιόγκα
275. Όμιλος Εξυπηρετητών
276. Όμιλος Εργατών Εσωτερισμού ΦΑΕΘΩΝ
277. Όμιλος Ερευνών, Μελετών καί προστασίας τού 'Ανθρώπου καί του Περιβάλλοντος (Γαία Αειφόρος)
278. Όμιλος Μελετών
279. Όμιλος "Πυθαγόρας Πλάτων"
280. Όμιλος Υπηρεσίας
281. Ομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων Ελλάδος
282. Ομοσπονδία των Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
283. Omoto Kyo
284. Οντολογικές Προπονήσεις (Hannes School)
285. Orden Fiat Lux (Uriella Bert Schinger)
286. Ορθόδοξη Σατανιστική Εκκλησία τού τυπικού (Nethilum Rite)
287. OSC (Μούν - σταυροφορία γιά τον Xναν κόσμο)
288. Office of Special Affairs (Σαηεντόλοτζυ)
289. Ουράνιο Τόξο (Εκδόσεις βιβλίων τού Osho Rajneesh)
290. Παγκόσμια Καλή Θέληση
291. Παγκόσμια Λευκή 'Αδελφότητα (Αιβανχόφ)
292. Παγκόσμια Συνεργασία γιά έναν Καλύτερο Κόσμο (Brahma Kumaris)
293. Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ
294. Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο Brahma Kumaris
295. Παιδιά του Θεού (του Μώ)
296. Πανελλήνια Ένωση Γνωστικών Σπουδών γιά τήν Έρευνα τού Ανθρώπου
297. Πανελλήνια Επαγγελματική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών και Αστρολογίας
298. Πανελλήνια Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
299. Πανελλήνιο Επιστημονικό Κέντρο Μεταφυσικής, Πνευματισμού και Αστρολογίας
300. Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών
301. Πανελλήνιο Κέντρο Διαλογισμού (Brahma Kumaris)
302. Πανελλήνιος Σύνδεσμος γιά καλύτερη Ζωή καί Εκπαίδευση
303. Πανελλήνιο Σωματείο Ψυχικών Ερευνών καί Τηλεπάθειας "Άπω Ανατολή"
304. Πανεπιστήμιο MIU (γκουρού Μαχαρίσι)
305. Παραψυχοκοινωνιολογική Εταιρεία
306. Πνευματικό Κέντρο Αρμονική Ζωή
307. Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumari
308. Πνευματικό Κέντρο "Μήλον τής Έριδος"
309. Πνευματικός Όμιλος Αθηνών "Το θείο φως"
310. Πνευματιστικός Όμιλος Αθηνών
311. ΠΝΟΗ-Νέοι Τρόποι Ζωής
312. Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Mokiti Okada
313. Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη
314. Πρακτική Φιλοσοφία (Κύπρος)
315. Πρόσκληση για Ζωή
316. Proutist Universal (Ανάντα Μάργκα)
317. "Ράμνος" Όμιλος Εσωτερικής Αναγνώρισης και Υπηρεσίας
318. Ράντα Σουάμι Σάντσανγκ Μπέας Ελλάδος
319. Rennaissance Universale (Ανάντα Μάργκα)
320. Religious Technology Center (Σαηεντόλοτζυ)
321. Rissho-Kosei-Kai
322. Ροδοσταυρική Εταιρεία
323. Ροδοσταυρικό Τάγμα AMORC
324. Ρουχανί Σάτζαγκ Γιόγκα
325. RYS (Μούν-θρησκευτική υπηρεσία νεότητος)
326. Saint Germain Foundation (Εγώ Ειμί-Κίνηση)
327. Sagitarius-Κέντρο Νοητικής και Σωματικής Εξάσκησης
328. Σαρακήνειον Ίδρυμα Συμπαράστασης
329. Σαρακήνειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα
330. Satyananda Yoga Center
331. Σατυανάντασραμ Ελλάδας
332. Σάτυα Σαι Μπάμπα-Κίνηση
333. Self-Realization Fellowship (SRF-του γκουρού Παραμαχάνσα Γιογκανάντα)
334. Σεμινάρια Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας "Κυβερνητική του Νου" (Κύπρος)
335. Σεμινάρια Νους και Σώμα
336. Σεμινάριο "τα τρία σημεία" (Δώρα Μορφίτου, Κύπρος)
337. Σεμινάριο τής Αποκάλυψης (Κύπρος)
338. Σηννανώι Σοσσυόρ
339. Sidha Yoga (Muktananda)
340. Silva Mind Control
341. Scientology Missions (Αθήνα, Κολωνός, Σόφια - Harghita, Ρουμανίας -Briask,Kagalyn, Μόσχα - st. Peterlurg, Tver, Volgograd, Ρωσίας - Harkov Ουκρανίας -Koper, Σλοβενίας)
342. Soka Gakkai (βουδιστική αίρεση)
343. Σοροπτιμίστριες
344. Σουλεϊμάν Μορσέντ (Συρία)
345. Σουμπούντ (Subud)
346. Σουφανία (Χαρισματική - Δαμασκός, Συρία)
347. Sri Vaisnaba Society
348. Στέκι τής Γειτονιάς (Silo)
349. Success Dynamics-Η Δυναμική τής Επιτυχίας (Α. Καλογήρου)
350. Σύλλογος Αποφοίτων Ελέγχου του Νου
351. Σύλλογος Γνωστικής Ανθρωπολογίας καί Επιστήμης
352. Σύλλογος Επιστημονικής Μελέτης Φιλοσοφικών καί Μεταφυσικών Θεμάτων (Radha Suami)
353. Σύλλογος Θιβετανικών Μελετών (Karma Drub Gin Chor Ling) (βουδιστές)
354. Σύλλογος Προσκυνητών Ακτίστου Φωτός "Άγιος Πατάπιος" (Ομακόειον)
355. Σύλλογος Σρί Ουρομπίντο
356. Συμβουλευτικό Κέντρο Έρις (Γ. Βασιλείου)
357. Summit Council of World Peace (Μούν - συμβούλιο κορυφής γιά την παγκόσμια ειρήνη)
358. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων
359. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων καί Σωματείων Φυσικής Υγιεινής "Αθήναιον"
360. Share International Foundation (Ελληνικό περιοδικό : Η Aνάδυση)
361. Σχολεία Βάλντορφ (Ανθρωποσοφία)
362. Σχολή Αρκέην
363. Σχολή Ζέν-Σιατσού (γκουρού Ραζνίς)
364. Σχολή Νέας Εσωτερικής Σοφίας (Χάρης Βακάλ)
365. Σχολή Tai-Chi
366. Σχολή Φιλοσοφίας τού Όντος
367. Σωματείο γιά τήν Προϋπόθεση τού Φυσικού καί Ανώδυνου Τοκετού (γκουρού Ραζνίς)
368. Τάγμα Αγίου Γεωργίου
369. Τάγμα Αγίου 'Ιωάννου
370. Τάγμα Αργυρού Αστέρα
371. Τάγμα Εκλεκτών Ιερέων τού Σύμπαντος
372. Τάγμα Ερμού τού Τρισμέγιστου
373. Τάγμα Κριναετών Εωνική Εταιρεία
374. Τάγμα Ραμακρίσνα
375. Τάγμα τής Κίρκης, τού Αίματος τού Σκύλου
376. Τάγμα τής Νεκροκεφαλής καί των Οστών
377. Τάγμα τού Αγίου Δισκοπότηρου
378. Τάγμα τού Κρίνου καί τού Αετού (τρεις διαφορετικές ομάδες με το ίδιο όνομα)
379. Τάγμα τού Κρόνου-Ordo Saturni
380. Τάγμα τού Λευκού Κρίνου
381. Τάγμα τού Ναού
382. Τάγμα τού Ναού τής Ανατολής (ΟΤΟ)
383. Τάγμα τού Ναού τού Ηλίου-Temple of the Sun
384. Τάγμα των Πτωχών Ιπποτών τού Χριστού
385. Τάγμα των Σούφι στη Δύση
386. Τάγμα Thelema
387. Τάγμα Χρυσού Ρόδου
388. Τα θεμέλια γιά Ανώτερη Πνευματική Μάθηση (εσώτερη αδελφότητα των Αναληφθέντων Δασκάλων τής Σοφίας, Κόρινθος)
389. Tao Te Puh (γκουρού Ραζνίς)
390. Tara Center
391. Το Δέντρο (Κέντρο Άσκησης γιά τήν εναρμόνιση Σώματος, Νου και Ψυχής)
392. Το 20λεπτο Μυστικό (Φάνης Θεοφανίδης, Κύπρος)
393. Το Ενσόφιον τής Ενανθρωπότητος (τού Χάρη Βακάλ)
394. Το Κίνημα (Silo)
395. Tong il Company (Μούν-Εταιρεία Ένωσης τής Οικονομίας)
396. Το Φιλοσοφικόν (τού Θεοφάνη, Κύπρος)
397. The Way International
398. The Way for Happiness Foundation (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
399. The International Cultural Foundation (Mun)
400. The Rosicrurian Fellowship
401. U-Man International- (Scientology)
402. U-Man Hellas-Σύμβουλοι Παραγωγικότητας (Scientology)
403. United Human Organisation bep (H.J.Ament)
404. Υπερβατικός Διαλογισμός (γκουρού Μαχαρίσι)
405. Family Service (Παιδιά τού Θεού)
406. Φαράχ-Κέντρο Τεχνών (Δ. Πιτιανούδη)
407. Fellowship of friends
408. Φίλοι τού Οσσο
409. Φιλοσοφική Ομάδα Σάι Μπάμπα
410. Φιλοσοφικό καί Μυθολογικό Κέντρο Ελλάδος ('Α. Ασημακόπουλου)
411. Φιλοσοφικό Κέντρο Αθηνά (Σαηεντόλοτζυ)
412. Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα 'Ακρόπολη
413. Four P. Society
414. Freedom Magazine Offices (Σαηεντόλοτζυ)
415. Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις ή Κέντρο Σέραπις (Νέα Ακρόπολη)
416. Haven' s Magic (Παιδιά τού Θεού)
417. Haidakhandi Spiritual Unity Center
418. Haidakhan Samaj
419. Haven's Love (Παιδιά τού Θεού)
420. Χριστιανική Επιστήμη (Christian Science)
421. Χρυσός τού Ήλιου
422. Ψυχολογική Σχολή τής Ράτζα Γιόγκα (Ομακόειο)

Οί παραπάνω κατάλογοι καταρτίστηκαν από την Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995).

«Οί κατάλογοι αυτοί καταρτίστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα σε ειδική συνεδρία υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από την Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη της Αλιάρτου. Δεν υποδηλώνουν κανέναν συσχετισμό των ομάδων αυτών, που είναι μεταξύ τους, ως επί το πλείστον, εντελώς άσχετες. Δεν εκφράζουν ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση των μελών τους. Δεν υποδηλώνουν μισαλλοδοξία ή διακρίσεις.

Αντίθετα, αποτελούν καρπό ποιμαντικής φροντίδας για κάθε πολίτη, ο οποίος θα θελήσει να ενταχθεί σε μια από τις ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του να είναι συνειδητή και ελεύθερη. Αποδεικνύει, ακόμη, την αγάπη και την στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, που συνήλθαν στην Αλίαρτο, προς τους αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ’ αυτές τις ομάδες, χωρίς να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν ή να νοθεύσουν το περιεχόμενο της πίστεώς τους και το Ορθόδοξο φρόνημά τους.

Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν το αληθινό τους πρόσωπο και δεν εμφανίζονταν με ποικίλα προσωπεία και με τον ισχυρισμό ότι είναι καί αυτοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τότε δέν θά χρειαζόταν καί αυτός ό κατάλογος ενημέρωσης"

Πηγή:

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/heresies/heresies-0019.html

ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Ρωμαιοκαθολικοί - Παπικοί

Προτεστάντες - Ευαγγελικοί

Έντυπα Χριστιανικών αιρέσεων είναι:

Σκοπιά -- Ξύπνα -- Τά καλά Νέα -- Χριστιανισμός -- Οί Νικητές -- Ό δρόμος

Καιροί αναψυχής -- Η φωνή τού Ευαγγελίου -- Ό επιούσιος άρτος -- Πρός Εμμαούς

Ζωντανή μαρτυρία -- Ηχώ τής αλήθειας -- Ή μάχαιρα τού πνεύματος --

Λόγοι ζωής -- Ή αγγελία μας -- Ουράνιο τόξο -- Νέα πνοή -- Παιδικοί αντίλαλοι

-- Ημεροδείκτης τού Χριστιανού -- Ευαγγελικό φώς -- Λυτρωμένα νειάτα -- Πνευματικοί

αντίλαλοι

Τηλεοπτικοί καί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί :

Hellas 62 ( TV) --

Ρ/Σ " Χριστιανισμός " ( Πεντηκοστιανοί )

Τηλεφωνικά μηνύματα :

Διαφημίζονται τηλεφωνικοί αριθμοί γιά Χριστιανικά μηνύματα συμπαράστασης.

Προσοχή ! Τό 90% από αυτά τά μηνύματα, ανήκουν σέ αιρέσεις...

Έντυπα Εξωχριστιανικών ομάδων είναι:

Δαυλός ( περιοδικό Νεοειδωλολατρών)

Διϊπετές ( '' '' )

Τρίτο Μάτι ( UFO - αποκρυφισμός )

Πύρινος Κόσμος ( διακίνηση αποκρυφιστικών βιβλίων )

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 56 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.28125
Maintained by Digital Alchemy