ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2013, 18:29:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kondoras
Για να ενώσεις μία άσχετη μάζα ανθρώπων (και να αποσπάσεις την προσοχή των μελών της από τα οικεία τους προβλήματα, πραγματικά ή όχι) χρειάζεσαι είτε έναν κοινό στόχο, είτε έναν κοινό εχθρό. Αν δεν υπάρχει, τον κατασκευάζεις.

Ακριβώς έτσι!
Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, ετοιμαστείτε για νέα συσπείρωση της ανθρωπότητας, υπό την Νεα Τάξη, εναντίον "εξωγήϊνης εισβολής"!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2013, 19:14:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic

Υποθετικά όλα θα μπορούσαν να συμβούν αλλά οι Ρωμαίοι δεν ήταν τόσο μπλεγμένοι σε ανθρωποθυσίες όσο π.χ. οι Κέλτες της δυτικής Ευρώπης. Οι Ρωμαίοι ως πολιτικοί κυρίαρχοι της αυτοκρατορίας δύσκολα θα επέτρεπαν επανεμφάνιση ανθρωποθυσιών δεδομένης της πολιτικής τους να καταργούν τέτοια βάρβαρα για αυτούς έθιμα.


Σαν έθιμο να συμφωνήσω, σαν δημόσιο θέαμα όμως???

quote:

Στην Ιταλία οι ανθρωποθυσίες τουλάχιστον ως δημόσια-κρατική ιεροπραξία καταργήθηκαν με αυτοκρατορικές πρωτοβουλίες γύρω στο 97 π.Χ. όπως μας διηγείται ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος (Βιβλίο 30, 3.12)
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.02.0137%3Abook%3D30%3Achapter%3D3

Σωστά.
Εσένα καλέ μου Agnostic δεν σε τρομάζει τι γίνονταν μέχρι το 97 π.Χ ΕΠΙΣΗΜΩΣ???

Πόσοι αρχαιόπληκτοι (με την κακή έννοια) το γνωρίζουν έστω και αυτό?

quote:

Το ίδιο μας λέει και για τους Δρυίδες που οι τελετουργίες τους απαγορεύτηκαν από τον Τιβέριο.(Βιβλίο 30,4)
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.02.0137%3Abook%3D30%3Achapter%3D4

Έχουμε ήδη συμφωνήσει σ'αυτό από το thread των διωγμών.

quote:

Ανεξάρτητα απ' το πόσο πέτυχαν αυτές οι απαγορεύσεις η γενικότερη τάση των κυριάρχων της αυτοκρατορίας είναι προς περιορισμό των ανθρωποθυσιών στις ιεροπραξίες και όχι το αντίθετο.

Σωστό αλλά σου διαφεύγει το εκάστοτε Ιερατείο που μπορεί να ξεφύγει από την επίβλεψη της επίσημης πολιτικής εξουσίας αλλά και να έρθει αντιμέτωπο με το "κοινό αίσθημα".

Οι χρησμοί και οι νεκρομαντείες και οι οιωνοσκοπήσεις από τους ιερείς/μύστες/μάντεις (σε μυθικά πρόσωπα και περιστατικά κατ'εσέ) απαιτούσαν ΚΑΙ στον Ελλαδικό χώρο ανθρωποθυσία άσχετως αν αυτή έρχονταν σε αντίθεση με το αίσθημα και την ηθική των προγόνων μας και ασχέτως αν αυτή αντικαθίσταντο τελικά από ζώα.

quote:

quote:
PanosT

Ακόμα και για την Ελληνική επικράτεια (πάντα σύμφωνα με το Σταγειρίτη αλλά και όχι μόνον) η πρώτη σκέψη (δυστυχώς) ΗΤΑΝ ανθρωποθυσία, άσχετα (και ευτυχώς) που με δεύτερες και τρίτες (πιο ήρεμες/ορθολογικές/ελληνοπρεπείς) σκέψεις υπήρχε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ανθρώπου από κάποιο ζώο!!!


Μα κάποιες μυθικές κυρίως διηγήσεις έχουμε. Οι βασικές ιεροπραξίες της ελληνικής θρησκείας δεν περιλάμβαναν ανθρωποθυσίες και αυτό δείχνει ότι προφανώς δεν αποτελούσε "πρώτη σκέψη" των φορέων της ελληνικής θρησκείας.

Μα και ο Σταγειρίτης αυτό αναφέρει, ότι ο Δίας και οι υπόλοιποι θεοί ΔΕΝ επιθυμούσαν τις ανθρωποθυσίες και στενοχωρούνταν με τους ανθρώπους που τις συνέχιζαν.

Παρ'όλα αυτά, έστω και στα μυθικά περιστατικά, υπήρχε η ανθρωποθυσία. Πως το εξηγείς αυτό καλέ μου Agnostic?

Σε κάθε περίπτωση αυτή η "ειδυλιακή κατάσταση" που περιγράφεις (και συμφωνώ)είχε αρχίσει να αλλάζει λίγο πριν την εμφάνιση του Χριστιανισμού από την "εισαγωγή" αιμοβόρων θεοτήτων Κρόνιας προέλευσης από την Ανατολή κάτι που υπήρχε ακόμα και στα χρόνια του Πορφυρίου που είναι απόλυτα αποδεκτός από την άλλη πλευρά.

Πάντως αν τα μυθικά κατ'εσέ περιστατικά επανεμφανίζονται και μάλιστα πραγματικά αυτή τη φορά μέχρι τουλάχιστον τις αρχές του 4ου αιώνα όπου και πέθανε ο Πορφύριος υπάρχει ένα θέμα για εμένα τουλάχιστον.

quote:

quote:
PanosT

Σωστό καλέ μου Agnostic αλλά εμείς μιλάμε ακόμα και για τους πρώτους Χριστιανούς (των τριων πρώτων αιώνων) οι οποίοι φέρουν τον ίδιο ζήλο που έχεις παρατηρήσει και έχουν διωχθεί βιαίως (και θανατωθεί κάποιοι απ'αυτούς) και οι οποίοι δεν προέκυψαν από παρθενογέννεση αλλά από conversion (δεν λέω από προσηλυτισμό διότι ακούγεται λάθος με την κακή έννοια που έχουμε αποδώσει στη λέξη)


Θα έλεγα για τους ίδιους λόγους.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς.

quote:
Αυτά γιατί δεν αρκούν? Σε σχέση με τον μη προσηλυτιστικό χαρακτήρα των παγανιστικών θρησκειών (σε επίπεδο ιεραποστολών και κηρυγμάτων τουλάχιστον) είναι πρωτοφανή στοιχεία της νέας θρησκείας.

Οι διώξεις, οι δίκες, οι καταδίκες και οι εξορίες σωρείας πρωτοκλασάτων φιλοσόφων με το χαρακτηρισμό του ΑΘΕΟΥ σου αποδεικνύει το "μη προσηλυτιστικό χαρακτήρα των παγανιστικών θρησκειών"???

quote:

Κατ' αυτό τον τρόπο πιθανώς οι χριστιανοί υπήκοοι να έγιναν λίγο πιο μαχητικοί ως άνθρωποι (με τις αναμενόμενες εξαιρέσεις πάντα), κάτι που θα ευνοούσε μια χριστιανική αυτοκρατορία.

Οι Χριστιανοί υπήκοοι εκδιώκονταν από τα Ρωμαικά στρατεύματα και οι Μακεδόνες "παγανιστές" τα πήγαν μια χαρά με τον Μέγα Αλέξανδρο πριν από λίγους αιώνες από την περίοδο που συζητάμε ως προς τη δημιουργία Αυτοκρατορίας.

Συνταγή που κερδίζει γιατί να την αλλάξεις???

quote:

quote:
PanosT

Ίσως να θες να πεις κάτι άλλο ή εγώ δεν κατάλαβα καλά αυτό το τελευταίο.

Καλέ μου Agnostic μια μαζική απόρριψη θα είχε στόχο ΚΑΙ αυτές τις αντιδράσεις/πρακτικές (ανά τους αιώνες μάλιστα) της Εκκλησίας.

Με άλλα λόγια αυτοί που θα απέρριπταν το χριστιανισμό λίγο θα τους ένοιαζε η αντίδραση της Εκκλησίας επί των ημερών των.Θέλω να πω ότι η Εκκλησία μπορεί να προλάβει την απομάκρυνση πιστών και νέων αμφισβητιών της με τις έγκαιρες άμυνες που θα ορθώσει.

Σ'αυτούς που αναφέρεσαι δίνω πολύ μικρή πιθανότητα ούτως ή άλλως να έκαναν το μεγάλο βήμα προς τον αθεισμό.

Δεν βλέπεις πως και αυτοί που έκαναν τελικά το βήμα προς τον αθεισμό ότι ούτε στις δημοσκοπήσεις (κατά kondoras τουλάχιστον) δεν δηλώνουν άθεοι?

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kondoras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
272 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2013, 22:38:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT
quote:

Καλά βρε παιδιά, εδώ δεν φοβάστε το Θεό και φοβάστε τον υπάλληλο της εταιρίας δημοσκοπήσεων για να εκφράσετε με παρρησία τα πιστεύω σας???
Δηλαδή αν σας δίωκαν οι πρωτοχριστιανικοί Ρωμαίοι Αυτοκράτορες και σας βάζανε στις αρένες με τα λιοντάρια τι θα κάνατε???

Ναι ρε παληκάρι μου, κάποιοι φοβούνται ακόμη και αυτό το στοιχειώδες. Να πουν κατά πρόσωπο σε έναν ξένο και ίσως μπροστά στα παιδιά τους (που δεν θέλουν να τα «στιγματίσουν») ή στους γονείς τους (που δεν θέλουν να τους στενοχωρήσουν) ότι θεό στη ζωή τους δεν έχουν δει και δεν είναι σίγουροι ότι υπάρχει κιόλας. Σκέφτηκες ποτέ γιατί άραγε συμβαίνει αυτό ή γεννήθηκες χθες στη χώρα; Ό,τι η διαφορετικότητα διώκεται πολύ συχνά από την ίδια την κοινωνία, το έχεις βιώσει ή σκεφτεί ποτέ σου;
Άλλα έλεγες για τους φουκαράδες τους επιστήμονες που έπεσαν σε δυσμένεια εξαιτίας των διαφορετικών-μή γενικά αποδεκτών θεωριών τους.
Και για να μήν έχουμε παρανοήσεις, τα παραπάνω δεν τα λέω για μένα, εγώ στην έρευνα δήλωσα άθεος.

quote:

quote:

της οποίας οι πολιτικοί ηγέτες έπρεπε να βρουν ένα συνεκτικό ιστό για τους κατακτημένους λαούς της.

Συγγνώμη, υπονοείς ότι ο συνεκτικός ιστός όλων των ΜΗ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ κατακτημένων λαών ήταν ο Χριστιανισμός και όχι ο Παγανισμός που ούτως ή άλλως ίσχυε για ολόκληρους αιώνες???

Αυτή η "άσχετη μάζα ανθρώπων" ΕΙΧΕ κάτι σχετικό και κάτι κοινό στην καρδιά της θρησκεία της που ήταν μέσες-άκρες ο Παγανισμός και ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. Τα ονόματα και οι ιδιότητες των θεοτήτων άλλαζαν αλλά μικρό το κακό. Ήδη στην Ελληνική επικράτεια υπήρχαν "αντιδάνεια" Ανατολικών θεοτήτων στο κλασσικό Αρχαιοελληνικό Δωδεκάθεο.


Ο προηγούμενος μεγάλος κατακτητής, ο αγαπημένος του Ευμένη, Αλέξανδρος, κυρίως δέ οι επίγονοί του, χρησιμοποίησαν ως συνεκτικό ιστό τη γλώσσα. Οι κατακτημένοι από τους Πέρσες λαοί δεν ήξεραν περσικά; Η δική σου λογική λέει ότι θα έπρεπε να παραμείνει ως επίσημη γλώσσα η περσική, οι κατακτητές όμως κάνουν αυτό που βολεύει τους ίδιους, όχι αυτό που βολεύει τους λαούς. Τον Κωνσταντίνο (και την ελίτ της εποχής του) τον βόλευε να χρησιμοποιήσει το Χριστιανισμό και ένας από τους λόγους ήταν... μάντεψε! Η μετάφραση/συγγραφή της Βίβλου στην ελληνιστική κοινή που ήταν η πιο διαδεδομένη γλώσσα της εποχής. Έχεις ήδη μια κοινή γλώσσα και δημιουργείς και μια κοινή θρησκεία (με ορισμένα πολύ βολικά διδάγματα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Και η νέα κοινή θρησκεία πατάει πάνω σε παλιές δοξασίες, σε παλιά έθιμα, σε παλιές αντιλήψεις. Δες τις «παγανιστικές» γιορτές, τους θεούς τους, τα σύμβολά τους. Σε κάθε περιοχή, η καινούρια θρησκεία «έδεσε» με ντόπια στοιχεία, σε σημείο που άλλους αγίους (με την «παγανιστική» ορολογία, θεούς) και άλλα έθιμα έχουμε εμείς και άλλα π.χ. οι Ιταλοί.

Πάμε και στην αντιστοιχία του σήμερα. Έχεις ήδη μια κοινή γλώσσα (τα αγγλικά) και δημιουργείς μια καινούρια (παν)θρησκεία, η οποία πατάει πάνω σε τρεις προϋπάρχουσες. Την οποία εσύ φοβάσαι και πολεμάς, όπως οι «παγανιστές» της τότε εποχής, διότι θεωρείς ότι σου επιβάλλεται.

Και πάμε στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.
Γιατί λες να το κάνει αυτό η σημερινή ελίτ; Γιατί να μήν προωθήσει μία ήδη υπάρχουσα θρησκεία από τις τρεις (έστω αυτή με τους περισσότερους οπαδούς), αντί να φτιάχνει μια νέα πάνω στα απομεινάρια των παλιών, που αρχικά δεν θα έχει οπαδούς;

______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2013, 23:30:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σου απαντήσω εκτενώς αύριο αλλά με ιντρίγκαρε αυτό.
quote:

kondoras

Και πάμε στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.
Γιατί λες να το κάνει αυτό η σημερινή ελίτ; Γιατί να μήν προωθήσει μία ήδη υπάρχουσα θρησκεία από τις τρεις (έστω αυτή με τους περισσότερους οπαδούς), αντί να φτιάχνει μια νέα πάνω στα απομεινάρια των παλιών, που αρχικά δεν θα έχει οπαδούς;


Διότι το προσπάθησε ακόμη και πριν την επίσημη εμφάνιση του Χριστιανισμού φυτεύοντας δεξιά και αριστερά θεούληδες κάθε είδους.

Εντελώς επιγραμματικά.

Για μετά την εμφάνιση του Χριστιανισμού όπλισε τον Ιουδαισμό αλλά και τον ημιθανή Παγανισμό να αποτελειώσει τον Χριστιανισμό και όταν είδε ότι έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα και εξαπλώνωνταν σε Δύση και Ανατολή εφήυρε τον Μουσουλμανισμό σαν ανάχωμα. Επειδή ήταν αρκετά "χονδροκομμένος και υπεραπλουστευμένος και ρηχός" στην Ανατολή έπιασε μια χαρά ενώ στη Δύση ήταν σκέτη αποτυχία.

Στη Δύση ακολουθήθηκε άλλο σχέδιο και προσπάθησε εκ των έσω να διαλύσει το Χριστιανισμό μέσω του Καθολικισμού με τις κακοδοξίες του και τις πρακτικές της κοσμικής εξουσίας που ακολούθησε. Αυτό που κατάφερε ήταν η δημιουργία νέων αιρέσεων που προσπαθούσαν να "απολιτικοποιήσουν και συνάμα να θρησκειοποιήσουν" τον Καθολικισμό.

Το τελευταίο χαρτί είναι η Πανθρησκεία. Όλοι μαζί και αγαπημένοι κάτω από τον "Άγνωστο Θεό/θεούς".

Πας και ένα στοιχηματάκι ενός εκατομμυρίου?

Απ'όλες τις γνωστές θρησκείες μόνο η Ορθοδοξία θ'αντιδράσει τελικά στην Πανθρησκεία ενώ όλες οι άλλες ως ανθρώπινα κατασκευάσματα θα ομονοήσουν για "το κοινό καλό" (τρομάρα τους).

Επίσης η Πανθρησκεία ΔΕΝ είναι μια ΝΕΑ θρησκεία, είναι η θρησκεία που προκύπτει από τα κοινά σημεία όλων των θρησκειών και ΔΕΝ ξεκινάει χωρίς οπαδούς αλλά άπαξ και ομονοήσουν Πάπες, Ιμάμηδες, Δαλάι Λάμα και το κακό συναπάντημα θα έχει τους περισσότερους οπαδούς με το καλήμερα και χωρίς κόπο. (Οι όποιοι δικοί μας ορθόδοξοι Πατριάρχες ακολουθήσουν την Πανθρησκεία το μόνο που θα κουβαλήσουν θα είναι το σαρκίο τους και τα τσιράκια τους. Με το καλό να τους δεχθούνε)

Τώρα πάντως ξέρεις ποιος θα τους χαλάσει ΚΑΙ αυτά τα σχέδια...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kondoras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
272 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 00:56:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για μετά την εμφάνιση του Χριστιανισμού όπλισε τον Ιουδαισμό αλλά και τον ημιθανή Παγανισμό να αποτελειώσει τον Χριστιανισμό και όταν είδε ότι έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα και εξαπλώνωνταν σε Δύση και Ανατολή εφήυρε τον Μουσουλμανισμό σαν ανάχωμα. Επειδή ήταν αρκετά "χονδροκομμένος και υπεραπλουστευμένος και ρηχός" στην Ανατολή έπιασε μια χαρά ενώ στη Δύση ήταν σκέτη αποτυχία.


Όχι.
Ο Ισλαμισμός (και όχι Μουσουλμανισμός) ήταν απλώς η προσπάθεια μιας άλλης ανερχόμενης δύναμης (έξω από την παγκοσμιοποιημένη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που είχε πλέον καταρρεύσει) να ενώσει ετερόκλητους νομάδες και να τους μετατρέψει σε στρατιώτες. Πέτυχε με λίγα λόγια το απίστευτο: να κάνει τους λαγούς κοπάδια, υποσχόμενος καλύτερη ζωή μετά θάνατο (ξέρω, ακούγεται χαζό, αλλά νά που είχε πέραση)!
Μιλάω πάντα για τον Ισλαμισμό (όπως και για το Χριστιανισμό) ως κίνημα᾿ ο Μωάμεθ μπορεί και να ήταν φωτισμένος/οι άνθρωπος/οι, όπως και ο Χριστός (αν υπήρξαν).
Όσο για την αποτυχία του Ισλαμισμού στη Δύση (που καθόλου δεν υπερτερούσε πνευματικώς της Ανατολής, μάλλον το αντίθετο), αυτή μάλλον οφείλεται σε πιο πεζούς-στρατιωτικούς λόγους.

quote:
Στη Δύση ακολουθήθηκε άλλο σχέδιο και προσπάθησε εκ των έσω να διαλύσει το Χριστιανισμό μέσω του Καθολικισμού με τις κακοδοξίες του και τις πρακτικές της κοσμικής εξουσίας που ακολούθησε. Αυτό που κατάφερε ήταν η δημιουργία νέων αιρέσεων που προσπαθούσαν να "απολιτικοποιήσουν και συνάμα να θρησκειοποιήσουν" τον Καθολικισμό.


«Νέες» αιρέσεις υπήρξαν από την αρχή του Χριστιανισμού. Λογικότατο, αν σκεφτούμε ότι όλοι διαβάζουν πάνω-κάτω το ίδιο βιβλίο μέν, το οποίο όμως ο καθένας μπορεί να εξηγήσει διαφορετικά, με βάση τις δικές του σκέψεις και τα δικά του βιώματα. Κι εδώ είναι που αν υπάρχει θεός (που λες ότι έχει χιούμορ) έχει ρίξει το γέλιο της αρκούδας. Αυτοί που επαίρονταν ότι «εμείς ένα βιβλίο έχουμε μόνο, όχι σαν τους Έλληνες που έγραψαν ένα σωρό και διαφωνούν μεταξύ τους», κατάφεραν να δημιουργήσουν εκατομμύρια απόψεις πάνω στο ίδιο αντικείμενο. Και ο καθένας να πιστεύει ότι αυτός είναι ο σωστός και οι άλλοι οι λάθος.

______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 02:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πανος Τ
Τώρα πάντως ξέρεις ποιος θα τους χαλάσει ΚΑΙ αυτά τα σχέδια...

Εγώ ξέρω...

Ο πολέμαρχος του θεού!!

και δεν βάζω χαμογελαστά προσωπάκια αλλά αυτά

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 10:21:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νόμος της Προσφοράς και της Ζήτησης

Όταν απομακρύνεις κάτι απ' την αγορά για πολύ καιρό, η ζήτηση για αυτό το αγαθό αυξάνεται.
Όταν το επιστρέφεις στην αγορά, όλοι πέφτουν πάνω με τα μπούνια να το αγοράσουν, και όχι μόνο αυτό, αλλά αγοράζουν και επιπλέον προϊόν για να έχουν απόθεμα σε περίπτωση που ξαναβγεί απο την αγορά.
Αυτό ας πούμε θα συνέβαινε π.χ. με τα ντεπόν, τις ασπιρίνες κλπ. Αν λέγανε κόβουμε όλα τα ντεπόν και τις ασπιρινες για ένα χρόνο, τότε τον επόμενο χρόνο οι ελληναράδες θα αγόραζαν ασπιρίνη για τρία χρόνια μπροστά. (βάλτε στη θέση της ασπιρίνης όποιο φάρμακο ή γνωστό προϊόν θέλετε)

Το ίδιο συμβαίνει με τις θρησκείες
Πρώτα σου αφαιρούνε την αίσθηση της ασφάλειας που σου δίνει ο χριστιανισμός (ή όποια άλλη θρησκεία) πετώντας λάσπη σε αυτήν. Σαν αποτέλεσμα εσύ θα ψάχνεις για ασφάλεια κάπου αλλού. Αυτό δε γίνεται συνειδητά, γίνεται ασυνείδητα. Θα σε αφήσουν έτσι για αρκετό καιρό "να ψάχνεσαι" μέχρι που θα σου πλασάρουν κάτι που θα υποκαθιστά την ασφάλεια που σου προσέφερε η θρησκεία.
Αυτό μπορεί να ειναι μια άλλη θρησκεία, μπορεί να είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα, μπορεί να είναι ένα νέο φάρμακο κλπ. Οτιδήποτε μπορεί να είναι. Στην ουσία όμως τους αρκεί ο κόσμος να είναι σε διαφορετικά στρατόπεδα. Όσο υπάρχει διαχωρισμός, εκείνοι θα μπορούν να περνάνε τα σχέδιά τους.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/01/2013 10:25:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 15:59:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

kondoras

Ναι ρε παληκάρι μου, κάποιοι φοβούνται ακόμη και αυτό το στοιχειώδες. Να πουν κατά πρόσωπο σε έναν ξένο και ίσως μπροστά στα παιδιά τους (που δεν θέλουν να τα «στιγματίσουν») ή στους γονείς τους (που δεν θέλουν να τους στενοχωρήσουν) ότι θεό στη ζωή τους δεν έχουν δει και δεν είναι σίγουροι ότι υπάρχει κιόλας. Σκέφτηκες ποτέ γιατί άραγε συμβαίνει αυτό ή γεννήθηκες χθες στη χώρα; Ό,τι η διαφορετικότητα διώκεται πολύ συχνά από την ίδια την κοινωνία, το έχεις βιώσει ή σκεφτεί ποτέ σου;


Οι άθεοι λοιπόν που μας τα έχετε πρήξει με το πόσο σκεπτόμενοι είναι και δεν μπαίνουν σε μαντριά κτλ κτλ τρέμουν τη δίωξη της διαφορετικότητας και την υπάλληλο της εταιρίας δημοσκοπήσεων και παραμένουν κρυπτο-άθεοι???
Οι κατακόμβες σας λείπουν ρε συ!

Κάτι δεν μου κολλάει καλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ με το σκεπτικό σου.

quote:

Άλλα έλεγες για τους φουκαράδες τους επιστήμονες που έπεσαν σε δυσμένεια εξαιτίας των διαφορετικών-μή γενικά αποδεκτών θεωριών τους.

Ωπα, νάτο πάλι.

Τι έλεγα για τους "φουκαράδες τους επιστήμονες" που σχετίζεται με το φόβο των άθεων για τη δημοσιοποίηση των πιστεύω τους????

quote:

Τον Κωνσταντίνο (και την ελίτ της εποχής του) τον βόλευε να χρησιμοποιήσει το Χριστιανισμό και ένας από τους λόγους ήταν... μάντεψε! Η μετάφραση/συγγραφή της Βίβλου στην ελληνιστική κοινή που ήταν η πιο διαδεδομένη γλώσσα της εποχής. Έχεις ήδη μια κοινή γλώσσα και δημιουργείς και μια κοινή θρησκεία (με ορισμένα πολύ βολικά διδάγματα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Και η νέα κοινή θρησκεία πατάει πάνω σε παλιές δοξασίες, σε παλιά έθιμα, σε παλιές αντιλήψεις. Δες τις «παγανιστικές» γιορτές, τους θεούς τους, τα σύμβολά τους.

Βρε αγόρι μου, γιατί να δημιουργήσει μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (έστω μ'οοοοολα αυτά τα στοιχεία και τους σκοπούς που αναφέρεις και υπαινισσεσαι) όταν η ΠΑΛΑΙΑ είχε την αποδοχή του π.χ 97% και η ΝΕΑ το υπόλοιπο 3%.

Το πολύ ωραίο σκεπτικό σου μπάζει από τη στιγμή που η δική σου πλευρά ισχυρίζεται ότι για να πραγματοποιηθεί τελικά αυτό το transition απαιτήθηκε άκρατη βία αιώνων.
Ωραία αυτοκρατορική επιλογή με βάθος σκέψης και πρόγνωσης του μέλλοντος...

Σου θυμίζει σε τίποτα την περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ανέφερες στο ίδιο quote????

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 16:39:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kondoras
Όχι.
Ο Ισλαμισμός (και όχι Μουσουλμανισμός) ήταν απλώς η προσπάθεια μιας άλλης ανερχόμενης δύναμης (έξω από την παγκοσμιοποιημένη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που είχε πλέον καταρρεύσει) να ενώσει ετερόκλητους νομάδες και να τους μετατρέψει σε στρατιώτες.

Το σωστό είναι Ισλαμισμός και έχεις δίκιο.

Ποια εννοείς καλέ ως ανερχόμενη δύναμη, διότι Ισλαμιστές ΔΕΝ ήταν μόνο οι Οθωμανοί και το Ισλάμ ήταν ανέκαθεν πολύ μεγαλύτερο από τα όρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας? Εκτός αν βάζεις και τους Άραβες αλλά ουδέποτε αποτέλεσαν ΜΙΑ δύναμη με τους Οθωμανούς.

quote:

Πέτυχε με λίγα λόγια το απίστευτο: να κάνει τους λαγούς κοπάδια, υποσχόμενος καλύτερη ζωή μετά θάνατο (ξέρω, ακούγεται χαζό, αλλά νά που είχε πέραση)!

Καλά, αυτό το είχε υποσχεθεί ΚΑΙ ο Ιουδαισμός ΚΑΙ ο Χριστιανισμός για να μη μιλήσουμε και για τα πόσα άλλα στοιχεία "δανείστηκε" ο Μωάμεθ. Γιατί νομίζεις ότι χρειάστηκε μια τρίτη ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ θρησκεία για να πείσει τους "Ανατολίτες" με την ΙΔΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ???

quote:

Όσο για την αποτυχία του Ισλαμισμού στη Δύση (που καθόλου δεν υπερτερούσε πνευματικώς της Ανατολής, μάλλον το αντίθετο), αυτή μάλλον οφείλεται σε πιο πεζούς-στρατιωτικούς λόγους.

Προσπερνώ την άγνοια σου για το ποιοι αποδέχθηκαν πρώτοι τον Ισλαμισμό και ποιους θεωρούσαν οι πρόγονοί μας εκείνη την εποχή "βαρβαρικά φύλα" και ποια η γενεαλογία αλλά και ο βίος του ίδιου του Μωάμεθ κτλ κτλ.

Μιας που δε μας αναφέρεις αυτούς τους "πιο πεζούς-στρατιωτικούς λόγους", τουλάχιστον απάντησέ μας αν έχουν εκλείψει αυτή τη στιγμή που μλάμε?

Αν ναι, περιμένω να μου πεις γιατί οι Δυτικοί δεν πέφτουν με τα μούτρα στον Ισλαμισμό (που τον αποδέχθησαν και οι ανώτεροι πνευματικά Ανατολίτες κατ'εσέ πάντα) αλλά βλέπουν τον Ισλαμισμό και το Μουσουλμανικό στοιχείο και βγάζουν σπυριά...

quote:

quote:
Στη Δύση ακολουθήθηκε άλλο σχέδιο και προσπάθησε εκ των έσω να διαλύσει το Χριστιανισμό μέσω του Καθολικισμού με τις κακοδοξίες του και τις πρακτικές της κοσμικής εξουσίας που ακολούθησε. Αυτό που κατάφερε ήταν η δημιουργία νέων αιρέσεων που προσπαθούσαν να "απολιτικοποιήσουν και συνάμα να θρησκειοποιήσουν" τον Καθολικισμό.


«Νέες» αιρέσεις υπήρξαν από την αρχή του Χριστιανισμού.

Σωστό.
Αφού το σχέδιο να σβηστεί ο Χριστιανισμός από τα σπάργανα απέτυχε ξεκίνησαν οι αιρέσεις. Κάποιες από τις οποίες έγιναν με καλές αρχικά προθέσεις των εμπνευστών τους και κάποιες άλλες από πληρωμένα πρακτοράκια της εποχής.

Ανεξάρτητα από τις όποιες καλές προθέσεις η Ορθή Δόξα του Χριστιανισμού είναι Μια και όπως έγραψε πολύ σωστά ο Doc ότι είναι να ζήσει θα ζήσει και ότι είναι να πεθάνει θα πεθάνει.

Αυτές λοιπόν οι πρώτες αιρέσεις αποδείχθησαν πταίσματα μπροστά στο Σχίσμα των Καθολικών που έγινε μεταγενέστερα γι'αυτό και πήγα κατ'ευθείαν εκεί αφού και η αναφορά μου ήταν επιγραμματική όπως τόνισα εξ'αρχής.


Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 16:46:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:
Πανος Τ
Τώρα πάντως ξέρεις ποιος θα τους χαλάσει ΚΑΙ αυτά τα σχέδια...

Εγώ ξέρω...

Ο πολέμαρχος του θεού!!

και δεν βάζω χαμογελαστά προσωπάκια αλλά αυτά


Εγώ πάντως εννοούσα τους απλούς πιστούς που πιθανώς να πάνε ενάντια ακόμα και στους Αρχιεπισκόπους και Πατριάρχες τους που μπορεί να ενδώσουν στην Πανθρησκεία καθώς η Ορθοδοξία είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ πιστών και όχι θρησκεία θρησκευομένων.

Τώρα, τι κατάλαβες εσύ...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kondoras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
272 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 16:57:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT
quote:

Βρε αγόρι μου, γιατί να δημιουργήσει μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (έστω μ'οοοοολα αυτά τα στοιχεία και τους σκοπούς που αναφέρεις και υπαινισσεσαι) όταν η ΠΑΛΑΙΑ είχε την αποδοχή του π.χ 97% και η ΝΕΑ το υπόλοιπο 3%.

Ξεκινώ από αυτό γιατί στο μεταξύ έγραψες κι άλλα. Ποιά «παλιά θρησκεία» είχε το 97%; Πιάνεις και τσουβαλιάζεις δεκάδες διαφορετικές θρησκείες, από την Ελλάδα μέχρι την Ισπανία και από τη Βρετανία μέχρι την Καρχηδόνα, περιοχές της τότε παγκοσμιοποίησης. Τις ονομάζεις όλες «παγανισμό». Για σένα (για το Χριστιανισμό δηλαδή) θεωρούνται όλες το ίδιο εχθρικές. Και λογικό είναι με βάση την αρχική μισαλλόδοξη ιδέα του ενός και αληθινού θεού. Αυτό έλεγαν και οι Εβραίοι: Εμείς είμαστε οι σωστοί και όοοοολοι οι άλλοι γείτονές μας λάθος. Γιατί; Γιατί έτσι.

Ρωτάς γιατί να δημιουργήσει ο Κωστάκης μια νέα θρησκεία. Σου έχω ήδη απαντήσει σ' αυτό. Για τον ίδιο λόγο που το κάνει η σημερινή ελίτ. Οι ομοιότητες που είχαν οι παλιές (97%) θρησκείες μεταξύ τους είναι ανάλογες με αυτές που έχουν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες της εποχής μας. Ο PanosT του μέλλοντος λοιπόν, θα αναρωτιέται «γιατί στις αρχές του τότε 21ου αιώνα, προσπαθούσαν να φτιάξουν κάτι καινούριο, αφού οι μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων πίστευε (βάσει δημοσκοπήσεων, χαχα) τα ίδια πράγματα, ήτοι έναν πνευματικό θεό-δημιουργό, έναν παράδεισο και μια κόλαση»; Και ο Κόνδορας του μέλλοντος θα του απαντάει: «Διότι Πάνο μου τότε οι άνθρωποι αυτών των θρησκειών δεν το καταλάβαιναν αυτό και παρέμεναν χωρισμένοι όχι απλώς σε τρεις, αλλά σε ένα εκατομμύριο θρησκείες-αιρέσεις».

quote:

Σου θυμίζει σε τίποτα την περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ανέφερες στο ίδιο quote????


Τη διαφορά μεταξύ επικράτησης της ελληνικής γλώσσας και Χριστιανισμού, στην αφήνω να την καταλάβεις μόνος σου. Απλό είναι.

quote:

Οι άθεοι λοιπόν που μας τα έχετε πρήξει με το πόσο σκεπτόμενοι είναι και δεν μπαίνουν σε μαντριά κτλ κτλ τρέμουν τη δίωξη της διαφορετικότητας και την υπάλληλο της εταιρίας δημοσκοπήσεων και παραμένουν κρυπτο-άθεοι???

Πάμε και σ' αυτό. Είμαι σίγουρος ότι δεν σου τα έπρηξα εγώ με το πόσο σκεπτόμενοι είναι οι άθεοι.
Προσωπικά όπως σου έγραψα ήδη, απάντησα άθεος. Αν ήταν μπροστά μακαρίτισσα η γιαγιά μου, μπορεί και να απαντούσα Χ.Ο. (μπορεί και όχι), so fu..ing what? Ποιός ο λόγος να κακοκαρδίσω ένα άτομο που έχει μάθει ότι «ορθόδοξοι=καλοί, αλλόδοξοι=κακοί, άθεοι=κάκιστοι». Τί είχε να κερδίσει από μια τέτοια γνώση; Και τί είχα να χάσω άμα έλεγα και ένα ψέμα στο δημοσκόπο;

Από τη μεριά μου λοιπόν, δεν είναι φόβος. Είναι σεβασμός.

Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος. Λίγα χρόνια πριν, η ελληνική πολιτεία αποφάσισε (ορθώς) να καταργήσει την αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες. Θυμάσαι για ποιό λόγο ή ζούσες στο εξωτερικό;
Λίγα μόλις χρόνια μετά, η επί έτη αναπαραγόμενη άποψη περί «99% ορθοδόξων» φαίνεται ότι δεν ισχύει και τόσο. 13% δεν πιστεύουν στο θεό βγάζει η τηλεφωνική δημοσκόπηση του Agnostic. Και 95% Χ.Ο. η δική σου, η face to face. Γιατί ένα 4% το οποίο στο τμήμα ασφαλείας δήλωνε «Χ.Ο.», μπροστά στον υπάλληλο της Metron τα γύρισε;

______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;

Edited by - kondoras on 22/01/2013 17:12:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kondoras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
272 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 17:24:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εκτός αν βάζεις και τους Άραβες αλλά ουδέποτε αποτέλεσαν ΜΙΑ δύναμη με τους Οθωμανούς.

Νομίζω ότι είναι προφανές.

quote:

quote:

Πέτυχε με λίγα λόγια το απίστευτο: να κάνει τους λαγούς κοπάδια, υποσχόμενος καλύτερη ζωή μετά θάνατο (ξέρω, ακούγεται χαζό, αλλά νά που είχε πέραση)!

Καλά, αυτό το είχε υποσχεθεί ΚΑΙ ο Ιουδαισμός ΚΑΙ ο Χριστιανισμός για να μη μιλήσουμε και για τα πόσα άλλα στοιχεία "δανείστηκε" ο Μωάμεθ.Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι και οι τρεις θρησκείες (ή ο Ιουδαϊσμός και οι αιρέσεις του, που θα έλεγε και ο macedon...) έταξαν τα ίδια πράγματα.

quote:

Αν ναι, περιμένω να μου πεις γιατί οι Δυτικοί δεν πέφτουν με τα μούτρα στον Ισλαμισμό (που τον αποδέχθησαν και οι ανώτεροι πνευματικά Ανατολίτες κατ'εσέ πάντα) αλλά βλέπουν τον Ισλαμισμό και το Μουσουλμανικό στοιχείο και βγάζουν σπυριά...


Σου λέω καταρχήν τους στρατιωτικούς λόγους με μία λέξη, την πιο γνωστή: Πουατιέ. Το 732 το λοιπόν, ναι, η Ανατολή υπερτερούσε σε πνεύμα της Δύσης. Να φανταστείς και η χρονολογία που έγραψα είναι με αραβικούς χαρακτήρες, όπως την γράφει όλος ο δυτικός πολιτισμός. Τα άλλα άσχετα που έγραψες, δεν τα σχολιάζω.
Οι Δυτικοί βγάζουν σπυριά και με την Ορθοδοξία. Αλλά τότε είναι κακοί.

______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2013, 20:46:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

kondoras
Ποιά «παλιά θρησκεία» είχε το 97%; Πιάνεις και τσουβαλιάζεις δεκάδες διαφορετικές θρησκείες, από την Ελλάδα μέχρι την Ισπανία και από τη Βρετανία μέχρι την Καρχηδόνα, περιοχές της τότε παγκοσμιοποίησης. Τις ονομάζεις όλες «παγανισμό».

Εσύ το εξέλαβες αυτό. Εγώ μιλούσα και με τον Agnostic και εν συνεχεία με εσένα για τη λεκάνη της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα, Μικρά Ασία και Βόρεια Αφρική. Τα ποσοστά μάλιστα δεν είναι καν δικά μου αλλά της "απέναντι πλευράς". Αυτές οι περιοχές για την περίοδο που συζητάμε είχαν ως επίσημη θρησκεία το εκφυλισμένο Δωδεκάθεο καθώς οι Ρωμαικές και οι πιο Ανατολικές (Αιγυπτιοβαβυλωνιακές) θεότητες είχαν "εμπλουτίσει" το πάνθεον.

Τα υπόλοιπα ασχολίαστα...

quote:

Ρωτάς γιατί να δημιουργήσει ο Κωστάκης μια νέα θρησκεία.

Άστο kondoras...

Ρωτούσα (και ρωτάω) γιατί ο Υπερμέγιστος Κωνσταντίνος ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ αντί ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ με την ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ.


quote:

Σου έχω ήδη απαντήσει σ' αυτό. Για τον ίδιο λόγο που το κάνει η σημερινή ελίτ. Οι ομοιότητες που είχαν οι παλιές (97%) θρησκείες μεταξύ τους είναι ανάλογες με αυτές που έχουν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες της εποχής μας.

Μα καλά, εσύ με κατηγόρησες λίγο πριν (στο ΙΔΙΟ ποστ) ότι τσουβάλιασα όλες τις θρησκείες από τη....μισαλλοδοξία της ύπαρξης του ενός θεού και τώρα εσύ ο ίδιος βρίσκεις τόσες ομοιότητες

Εμφανίζεις τα ίδια συμπτώματα με τη συζήτηση για τα σπίτια της Ναζαρέτ.

Με την άδεια σου δεν θα ήθελα να συνεχίσω περαιτέρω.

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kondoras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
272 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2013, 00:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Βρε αγόρι μου, γιατί να δημιουργήσει μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (έστω μ'οοοοολα αυτά τα στοιχεία και τους σκοπούς που αναφέρεις και υπαινισσεσαι) όταν η ΠΑΛΑΙΑ είχε την αποδοχή του π.χ 97% και η ΝΕΑ το υπόλοιπο 3%.

Εσύ δεν το έγραψες αυτό ή θα αρχίσεις πάλι τα «πες μου πού το έγραψα αυτό» όπως στο θέμα της Ναζαρέτ;
Τελικά ποιά είναι η άποψή σου; Υπήρχε παλιά θρησκεία με 97% ή ήταν πολλές διαφορετικές με ομοιότητες; Ξεκαθάρισέ το αυτό, να σου απαντήσω και στα υπόλοιπα.

quote:
Ρωτούσα (και ρωτάω) γιατί ο Υπερμέγιστος Κωνσταντίνος ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ αντί ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ με την ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ.


Κι εγώ σου έχω απαντήσει. Δις. Μπροστά στα μάτια σου είναι. Δεν φταίω εγώ αν η απάντηση δεν σου αρέσει. Ο Χριστιανισμός του τότε ήταν η αντίστοιχη Πανθρησκεία του σήμερα. Την οποία ακούς και βγάζεις σπυριά (κι εγώ το ίδιο, σ' αυτό συμφωνούμε, χορτάσαμε πια από θρησκείες, δεν χρειαζόμαστε άλλη μια «νέα και βελτιωμένη»).
Α! Και σε πείραξε το «Κωστάκης»; Χαϊδευτικά το έγραψα, να το κάνω «Κωνσταντίναρος» να γουστάρεις;

quote:
Με την άδεια σου δεν θα ήθελα να συνεχίσω περαιτέρω.

Όπως αγαπάς.

______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2013, 17:01:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@kondoras


quote:
kondoras
quote:
PanosT
Βρε αγόρι μου, γιατί να δημιουργήσει μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (έστω μ'οοοοολα αυτά τα στοιχεία και τους σκοπούς που αναφέρεις και υπαινισσεσαι) όταν η ΠΑΛΑΙΑ είχε την αποδοχή του π.χ 97% και η ΝΕΑ το υπόλοιπο 3%.

Εσύ δεν το έγραψες αυτό ή θα αρχίσεις πάλι τα «πες μου πού το έγραψα αυτό» όπως στο θέμα της Ναζαρέτ;
Τελικά ποιά είναι η άποψή σου; Υπήρχε παλιά θρησκεία με 97% ή ήταν πολλές διαφορετικές με ομοιότητες; Ξεκαθάρισέ το αυτό, να σου απαντήσω και στα υπόλοιπα.


Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

Έγραψες (τα bolds δικά μου).


quote:

Τον Κωνσταντίνο (και την ελίτ της εποχής του) τον βόλευε να χρησιμοποιήσει το Χριστιανισμό και ένας από τους λόγους ήταν... μάντεψε! Η μετάφραση/συγγραφή της Βίβλου στην ελληνιστική κοινή που ήταν η πιο διαδεδομένη γλώσσα της εποχής. Έχεις ήδη μια κοινή γλώσσα και δημιουργείς και μια κοινή θρησκεία (με ορισμένα πολύ βολικά διδάγματα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Και η νέα κοινή θρησκεία πατάει πάνω σε παλιές δοξασίες, σε παλιά έθιμα, σε παλιές αντιλήψεις. Δες τις «παγανιστικές» γιορτές, τους θεούς τους, τα σύμβολά τους.

Και σου απάντησα ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στη λαθεμένη σου τοποθέτηση ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ τη φράση σου και προχωρώντας στο ερώτημά μου. Το λάθος μου ήταν ότι δεν έβαλα τα quotes στο "να δημιουργήσει μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" στην απάντησή μου που ήταν η παρακάτω.

quote:
PanosT
Βρε αγόρι μου, γιατί να δημιουργήσει μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (έστω μ'οοοοολα αυτά τα στοιχεία και τους σκοπούς που αναφέρεις και υπαινισσεσαι) όταν η ΠΑΛΑΙΑ είχε την αποδοχή του π.χ 97% και η ΝΕΑ το υπόλοιπο 3%.

H παρένθεση της παραπάνω απάντησης "(έστω μ'όοοοοολα(...))" αποδεικνύει και του λόγου το αληθές.

Η απάντησή σου (και μάλιστα δις) ότι ο Χριστιανισμός του τότε είναι σαν την Πανθρησκεία του σήμερα καταγράφηκε αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί σου όταν έχεις μια τέτοια άποψη σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι ο "Κωστάκης" ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ το Χριστιανισμό.

Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θες αλλά θα ήταν ανώφελη η όποια αντιπαράθεση μαζί σου πάνω σ'αυτές τις θέσεις.

Υ.Γ Το "Κωστάκης" ούτε καν το είδα (που λέει ο λόγος) αλλά οποτεδήποτε αναφέρομαι στο Μέγα Κωνσταντίνο (και είναι αρκετές οι φορές κυρίως με το macedon/Σωτήρη/Αίολο αλλά και πρόσφατα με τον Agnostic αν δεν κάνω λάθος) τον ονομάζω Υπερμέγιστο. Ακόμα και κανονικά να τον έλεγες εγώ πάλι Υπερμέγιστο θα τον έγραφα.

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2013, 17:18:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Μέγας ή όχι ο Κωνσταντίνος , χριστιανός δεν ήταν!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2013, 19:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

-Μέγας ή όχι ο Κωνσταντίνος , χριστιανός δεν ήταν!!!!Φίλε Notirk, άλλος είναι αυτός θα κρίνει...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2013, 10:42:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT

Σαν έθιμο να συμφωνήσω, σαν δημόσιο θέαμα όμως???


Δεν τα βάζω στο ίδιο τσουβάλι. Αλλο π.χ. το αίμα στις αρένες στο πλαίσιο "θεάματος" και άλλο το ζήτημα ανθρωποθυσιών στο πλαίσιο ιεροπραξιών. Η ηθική βελτίωση των ιεροπραξιών ήταν μια καλή αρχή, όμως μια ευρύτερη πολιτιστική-ηθική βελτίωση δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου.

quote:
PanosT

Σωστά.
Εσένα καλέ μου Agnostic δεν σε τρομάζει τι γίνονταν μέχρι το 97 π.Χ ΕΠΙΣΗΜΩΣ???


Προσπαθώ να μένω ψύχραιμος. Για το θέμα μας σημασία έχει ότι καταργήθηκαν αρκετά νωρίτερα από την αντιπαγανιστική νομοθεσία.

quote:
PanosT

Σωστό αλλά σου διαφεύγει το εκάστοτε Ιερατείο που μπορεί να ξεφύγει από την επίβλεψη της επίσημης πολιτικής εξουσίας αλλά και να έρθει αντιμέτωπο με το "κοινό αίσθημα".

Οι χρησμοί και οι νεκρομαντείες και οι οιωνοσκοπήσεις από τους ιερείς/μύστες/μάντεις (σε μυθικά πρόσωπα και περιστατικά κατ'εσέ) απαιτούσαν ΚΑΙ στον Ελλαδικό χώρο ανθρωποθυσία άσχετως αν αυτή έρχονταν σε αντίθεση με το αίσθημα και την ηθική των προγόνων μας και ασχέτως αν αυτή αντικαθίσταντο τελικά από ζώα.


Ok, θα μπορούσε να ξεφύγει. Θα επιθυμούσα όμως να στηριζόμαστε περισσότερο σε γεγονότα και όχι σε σενάρια για την περίπτωση αυτή.

Και έστω ότι ζητούσαν τέτοια πράγματα οι νεκρομάντεις, οι μάντεις, οι οιωνοσκόποι. Πόσο γενικό φαινόμενο είναι? Πόσο απειλητικό θα ήταν για κοινωνίες που τα είχαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους απορρίψει όπως η ελληνορωμαϊκή;

quote:
PanosT

Παρ'όλα αυτά, έστω και στα μυθικά περιστατικά, υπήρχε η ανθρωποθυσία. Πως το εξηγείς αυτό καλέ μου Agnostic?


Απομεινάρια μιας παλαιότερης και πιο "βάρβαρης" εποχής (ίσως από τα τέλη της εποχής του χαλκού) με λιγότερο εξελιγμένη ηθική, που πέρασαν στο μύθο, ενίοτε εξευγενισμένα. Σ' αυτά προσθέτω και κάποιες μεμονωμένες, σπάνιες, τοπικά περιορισμένες περιπτώσεις που μπορεί να διατηρήθηκαν στη σκιά του υπόλοιπου πολιτισμού και αργότερα.

quote:
PanosT

Δεν κατάλαβα τι εννοείς.


Εννοώ για τους λόγους που υποστήριξα και για τους προσηλυτισμένους πρώην παγανιστές δηλαδή "το μήνυμα και η ιδέα του προσηλυτισμού και της διάδοσης της πίστης που υπάρχει στο χριστιανισμό"

quote:
PanosT

Οι διώξεις, οι δίκες, οι καταδίκες και οι εξορίες σωρείας πρωτοκλασάτων φιλοσόφων με το χαρακτηρισμό του ΑΘΕΟΥ σου αποδεικνύει το "μη προσηλυτιστικό χαρακτήρα των παγανιστικών θρησκειών"???


Δεν είναι το ίδιο φαινόμενο. Στο χριστιανισμό υπάρχει μια έντονη διάθεση για διάδοση της πίστης, για σωτηρία όσο περισσότερων ψυχών γίνεται, και γενικότερα οι περιοδείες π.χ. του Παύλου σε όλη τη Μεσόγειο προδίδουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, πιο δραστήρια και ενεργητική, από τη στείρα των παγανιστικών θρησκειών.

Ok μπορεί να μην άρεσαν σε κάποιες ελίτ οι καινοφανείς διδασκαλίες ορισμένων φιλοσόφων και να τους τιμώρησαν, αλλά η διαφορά στο θέμα της θελημένης εξάπλωσης της πίστης είναι προφανής. Δεν είχαμε στην αρχαιότητα παθιασμένους ιερείς να παίρνουν σβάρνα το γνωστό κόσμο για να διαδόσουν το δωδεκάθεο στους Ιλλυριούς, στους Κέλτες, στους Θράκες, στους Φρύγες κλπ αλλά η όποια υιοθέτηση παρόμοιων θεοτήτων πραγματοποιούνταν μέσω πολιτιστικής επιρροής και ακτινοβολίας, όχι λόγω ένθερμου και επίπονου κηρύγματος.

Δεν εκδήλωσαν κάποια αγωνία οι Βίκινγκς για να πείσουν τους Άγγλους, Ιρλανδούς, Εσκιμώους και άλλους λαούς που κατέκτησαν ή με τους οποίους ήρθαν σε επαφή, να δεχτούν την πίστη στον Όντιν, το Θορ και τον Φρέυ.

Άλλοι φιλόσοφοι που μπορεί να διώχθηκαν επειδή π.χ. αποκάλυπταν μυστικές δοξασίες του θρησκευτικού τους συστήματος ή επειδή θεωρήθηκαν εχθρικοί προς το καθεστώς και για άλλους πολιτικούς λόγους, δεν έχουν σχέση με το ζήτημα. Ακόμα θα πρέπει να εξετάζουμνε αν πίσω από τον χαρακτηρισμό "άθεος" κρύβονταν άλλου είδους, μη θρησκευτικά κίνητρα. Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρώ σωστό να τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι αξιολόγησης.

quote:
PanosT

Οι Χριστιανοί υπήκοοι εκδιώκονταν από τα Ρωμαικά στρατεύματα και οι Μακεδόνες "παγανιστές" τα πήγαν μια χαρά με τον Μέγα Αλέξανδρο πριν από λίγους αιώνες από την περίοδο που συζητάμε ως προς τη δημιουργία Αυτοκρατορίας.

Συνταγή που κερδίζει γιατί να την αλλάξεις???


Τελικά όμως οι Ρωμαίοι δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την εξάπλωση του χριστιανισμού και η αυτοκρατορία του Μ.Αλεξάνδρου υπήρξε βραχύβια. Όχι ότι αρνούμαι την πολεμική ποιότητα των μακεδονικών και ρωμαϊκών στρατευμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί και να αξιοποιηθεί ένα συνεχώς ανερχόμενο κίνημα με ισχυρή συνοχή, έντονη και άκαμπτη πίστη και μαχητικότητα για το μέλλον της αυτοκρατορίας.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2013, 19:38:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αgnostic
quote:
PanosT

Σαν έθιμο να συμφωνήσω, σαν δημόσιο θέαμα όμως???


Δεν τα βάζω στο ίδιο τσουβάλι. Αλλο π.χ. το αίμα στις αρένες στο πλαίσιο "θεάματος" και άλλο το ζήτημα ανθρωποθυσιών στο πλαίσιο ιεροπραξιών. Η ηθική βελτίωση των ιεροπραξιών ήταν μια καλή αρχή, όμως μια ευρύτερη πολιτιστική-ηθική βελτίωση δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου.


Είναι η έξη στο ανθρώπινο αίμα και στη θανάτωση ανθρώπων (είτε για θέαμα είτε για "ιερό σκοπό") που αποτελεί τον κοινό παρονομαστή.

Αν κάθε ΣΚ αντί για γήπεδο πηγαίναμε σε ρωμαικές αρένες ποιες θα ήταν οι ηθικές μας αντιστάσεις ως ανθρωπότητα στην πιθανότητα επιστροφής ανθρωποθυσιών για "ιερό σκοπό" από κάποια νέα η παλαιά θρησκεία?

Αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να συνδέονται δεν θα επιμείνω άλλο.

Σε κάθε περίπτωση η Χριστιανική Ηθική μας γλίτωσε απ'όλα αυτά...

quote:

quote:
PanosT

Σωστά.
Εσένα καλέ μου Agnostic δεν σε τρομάζει τι γίνονταν μέχρι το 97 π.Χ ΕΠΙΣΗΜΩΣ???


Προσπαθώ να μένω ψύχραιμος. Για το θέμα μας σημασία έχει ότι καταργήθηκαν αρκετά νωρίτερα από την αντιπαγανιστική νομοθεσία.

Αν αυτό σε καλύπτει εμένα δε με απασχολεί.

Αφήνοντας λοιπόν κατά μέρος τις ανθρωποθυσίες πάμε και στα "απλά" και "αθώα" ειδωλόθυτα σφαγιασθέντων ζώων που ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύτηκαν από τους Βυζαντινούς κώδικες σαν θυσίες σε άλλους θεούς.

Χθες πόσταρα κάποια απόσπάσματα από την Αποκάλυψη για το Σωτήρη και για άσχετο θέμα.

Κοίτα λοιπόν πως ο Τριαδικός Θεός αντιμετωπίζει τη βρώση των ειδωλοθύτων από τις διάφορες ιεροπραξίες.

Απ Β‐20 ἀλλὰ ἔχω κατὰ σοῦ ὀλίγα, ὅτι ἀφεῖς τὴν γυναῖκά σου ᾿Ιεζάβελ, ἣ λέγει ἑαυτὴν προφῆτιν, καὶ διδάσκει καὶ πλανᾷ τοὺς ἐμοὺς δούλους πορνεῦσαι καὶ φαγεῖν εἰδωλόθυτα.
Απ Β‐21 καὶ ἔδωκα αὐτῇ χρόνον ἵνα μετανοήσῃ, καὶ οὐ θέλει μετανοῆσαι ἐκ τῆς πορνείας αὐτῆς.
Απ Β‐22 ἰδοὺ βάλλω αὐτὴν εἰς κλίνην καὶ τοὺς μοιχεύοντας μετ᾿ αὐτῆς εἰς θλῖψιν μεγάλην, ἐὰν μὴ μετανοήσωσιν ἐκ τῶν ἔργων αὐτῆς,
Απ Β‐23 καὶ τὰ τέκνα αὐτῆς ἀποκτενῶ ἐν θανάτῳ, καὶ γνώσονται πᾶσαι αἱ ἐκκλησίαι ὅτι ἐγώ εἰμι ὁ ἐρευνῶν νεφροὺς καὶ καρδίας, καὶ δώσω ὑμῖν ἑκάστῳ κατὰ τὰ ἔργα ὑμῶν.


Και σε άλλο σημείο


Απ Β‐14 ἀλλὰ ἔχω κατὰ σοῦ ὀλίγα, ὅτι ἔχεις ἐκεῖ κρατοῦντας τὴν διδαχὴν Βαλαάμ, ὃς ἐδίδαξε τὸν Βαλὰκ βαλεῖν σκάνδαλον ἐνώπιον τῶν υἱῶν ᾿Ισραὴλ καὶ φαγεῖν εἰδωλόθυτα καὶ πορνεῦσαι.
Απ Β‐15 οὕτως ἔχεις καὶ σὺ κρατοῦντας τὴν διδαχὴν τῶν Νικολαῑτῶν ὁμοίως,
Απ Β‐16 μετανόησον οὖν· εἰ δὲ μή, ἔρχομαί σοι ταχὺ καὶ πολεμήσω μετ᾿ αὐτῶν ἐν τῇ ῥομφαίᾳ τοῦ στόματός μου.

Την απλούστατη εξήγηση του γιατί τη δίνει ο Απόστολος Παύλος


Α Κρ Ι‐17 ὅτι εἷς ἄρτος, ἓν σῶμα οἱ πολλοί ἐσμεν· οἱ γὰρ πάντες ἐκ τοῦ ἑνὸς ἄρτου μετέχομεν.
Α Κρ Ι‐18 βλέπετε τὸν ᾿Ισραὴλ κατὰ σάρκα· οὐχὶ οἱ ἐσθίοντες τὰς θυσίας κοινωνοὶ τοῦ θυσιαστηρίου εἰσί;
Α Κρ Ι‐19 τί οὖν φημί; ὅτι εἴδωλόν τί ἐστιν; ἢ ὅτι εἰδωλόθυτόν τί ἐστιν;
Α Κρ Ι‐20 ἀλλ᾿ ὅτι ἃ θύει τὰ ἔθνη, δαιμονίοις θύει καὶ οὐ Θεῷ· οὐ θέλω δὲ ὑμᾶς κοινωνοὺς τῶν δαιμονίων γίνεσθαι.
Α Κρ Ι‐21 οὐ δύνασθε ποτήριον Κυρίου πίνειν καὶ ποτήριον δαιμονίων· οὐ δύνασθε τραπέζης Κυρίου μετέχειν καὶ τραπέζης δαιμονίων.
Α Κρ Ι‐22 ἢ παραζηλοῦμεν τὸν Κύριον; μὴ ἰσχυρότεροι αὐτοῦ ἐσμεν;

Αν σ'ενδιαφέρει, ολόκληρο το Ι κεφάλαιο της Α προς Κορινθίους Επιστολής (μέρος της οποίας είναι και το παραπάνω) αναφέρεται ακριβώς σ'αυτό.

quote:

Και έστω ότι ζητούσαν τέτοια πράγματα οι νεκρομάντεις, οι μάντεις, οι οιωνοσκόποι. Πόσο γενικό φαινόμενο είναι? Πόσο απειλητικό θα ήταν για κοινωνίες που τα είχαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους απορρίψει όπως η ελληνορωμαϊκή;

Θα ήταν τόσο απειλητικό όσο αναφέρει ο Πορφύριος και ο Σταγειρίτης.

quote:

quote:
PanosT

Παρ'όλα αυτά, έστω και στα μυθικά περιστατικά, υπήρχε η ανθρωποθυσία. Πως το εξηγείς αυτό καλέ μου Agnostic?


Απομεινάρια μιας παλαιότερης και πιο "βάρβαρης" εποχής (ίσως από τα τέλη της εποχής του χαλκού) με λιγότερο εξελιγμένη ηθική, που πέρασαν στο μύθο, ενίοτε εξευγενισμένα. Σ' αυτά προσθέτω και κάποιες μεμονωμένες, σπάνιες, τοπικά περιορισμένες περιπτώσεις που μπορεί να διατηρήθηκαν στη σκιά του υπόλοιπου πολιτισμού και αργότερα.

Είτε έχεις δίκιο είτε άδικο η μετέπειτα Χριστιανική Ηθική με όποιον τρόπο και αν θεωρείς ότι επιβλήθηκε, κινούμενη, αν θες, στην ίδια κατεύθυνση με τον ύστερο Ελληνορωμαικό πολιτισμό μας έσωσε απ'όλες αυτές τις δαιμονοπραξίες ώστε όλα αυτά τα τραγικά συμβάντα για το Ανθρώπινο Γένος να αποτελούν "απομεινάρια"...

quote:
Δεν είχαμε στην αρχαιότητα παθιασμένους ιερείς να παίρνουν σβάρνα το γνωστό κόσμο για να διαδόσουν το δωδεκάθεο στους Ιλλυριούς, στους Κέλτες, στους Θράκες, στους Φρύγες κλπ αλλά η όποια υιοθέτηση παρόμοιων θεοτήτων πραγματοποιούνταν μέσω πολιτιστικής επιρροής και ακτινοβολίας, όχι λόγω ένθερμου και επίπονου κηρύγματος.

Δε γνωρίζω τι είδους ιερείς είχε το Δωδεκάθεο αλλά, όπως έγραψα και στο Σωτήρη, το γεγονός ότι υπήρχε το κολάσιμο από το ΝΟΜΟ περί Αθείας και Απιστίας προς το Δωδεκάθεο με ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ μου αρκεί για να απορρίψω άμεσα την "πολιτιστική επιρροή και ακτινοβολία" που ισχυρίζεσαι.

Το "κατηγορώ" σας για τους Βυζαντινούς Κώδικες και το Χριστιανικό θρησκευτικό Φανατισμό το έχω δει πολλές φορές και από πολλά μέλη.

Αυτό που μένει να δω είναι το αντίστοιχο "κατηγορώ" σας και για την Αρχαιοελληνική Νομοθεσία και πρακτική ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ...


quote:

Άλλοι φιλόσοφοι που μπορεί να διώχθηκαν επειδή π.χ. αποκάλυπταν μυστικές δοξασίες του θρησκευτικού τους συστήματος ή επειδή θεωρήθηκαν εχθρικοί προς το καθεστώς και για άλλους πολιτικούς λόγους, δεν έχουν σχέση με το ζήτημα. Ακόμα θα πρέπει να εξετάζουμνε αν πίσω από τον χαρακτηρισμό "άθεος" κρύβονταν άλλου είδους, μη θρησκευτικά κίνητρα. Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρώ σωστό να τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι αξιολόγησης.

Επαναλαμβάνω, για να μη μπλεχτούμε με τα τσουβάλια και με τα αίτια που διώχθηκε ο κάθε φιλόσοφος από την ατελείωτη λίστα, πως δικαιολογείς ότι η Ανεξιθρησκεία, η Αθεία και η Απιστία στο Δωδεκάθεο ήταν ποινικά κολάσιμη με ποινή θανάτου στην Αρχαία Ελλάδα.

Τι θα απαντούσες σε κάποιον που θα ισχυριζόνταν ότι το ίδιο πνεύμα του νόμου ακολουθήθηκε και στους Βυζαντινούς Κώδικες?

quote:

quote:
PanosT

Οι Χριστιανοί υπήκοοι εκδιώκονταν από τα Ρωμαικά στρατεύματα και οι Μακεδόνες "παγανιστές" τα πήγαν μια χαρά με τον Μέγα Αλέξανδρο πριν από λίγους αιώνες από την περίοδο που συζητάμε ως προς τη δημιουργία Αυτοκρατορίας.

Συνταγή που κερδίζει γιατί να την αλλάξεις???


Τελικά όμως οι Ρωμαίοι δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την εξάπλωση του χριστιανισμού (...)

Ολόσωστο.

quote:

(...)και η αυτοκρατορία του Μ.Αλεξάνδρου υπήρξε βραχύβια.

Ολόσωστο.

quote:

Όχι ότι αρνούμαι την πολεμική ποιότητα των μακεδονικών και ρωμαϊκών στρατευμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί και να αξιοποιηθεί ένα συνεχώς ανερχόμενο κίνημα με ισχυρή συνοχή, έντονη και άκαμπτη πίστη και μαχητικότητα για το μέλλον της αυτοκρατορίας.

Με ποιο τρόπο η άκρατη και χωρίς όριο βία αιώνων έναντι δικαίων και αδίκων Παγανιστών οδηγούσε στo rehabilitation των ΙΔΙΩΝ των (πρώην) Παγανιστών αλλά ΚΑΙ των παιδιών τους σε Χριστιανούς με χαρακτηριστικά όπως "ισχυρή συνοχή, έντονη και άκαμπτη πίστη και μαχητικότητα" με ξεπερνά καθώς αδυνατώ να το κατανοήσω ίσως και λόγω έλλειψης λογικών επιχειρημάτων...

Ερευνάτε τας Γραφάς


Edited by - PanosT on 24/01/2013 19:42:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2013, 11:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εσύ το εξέλαβες αυτό. Εγώ μιλούσα και με τον Agnostic και εν συνεχεία με εσένα για τη λεκάνη της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα, Μικρά Ασία και Βόρεια Αφρική. Τα ποσοστά μάλιστα δεν είναι καν δικά μου αλλά της "απέναντι πλευράς". Αυτές οι περιοχές για την περίοδο που συζητάμε είχαν ως επίσημη θρησκεία το εκφυλισμένο Δωδεκάθεο καθώς οι Ρωμαικές και οι πιο Ανατολικές (Αιγυπτιοβαβυλωνιακές) θεότητες είχαν "εμπλουτίσει" το πάνθεον.


Εκφυλισμένη είναι η θρησκεία σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2013, 12:13:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εκφυλισμένη είναι η θρησκεία σου.
Εκφυλισμένη είναι η θρησκεία σου!


[img] Eumenis [/img]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2013, 12:19:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Εκφυλισμένη είναι η θρησκεία σου.
Εκφυλισμένη είναι η θρησκεία σου!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2013, 18:29:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT

Είναι η έξη στο ανθρώπινο αίμα και στη θανάτωση ανθρώπων (είτε για θέαμα είτε για "ιερό σκοπό") που αποτελεί τον κοινό παρονομαστή.

Αν κάθε ΣΚ αντί για γήπεδο πηγαίναμε σε ρωμαικές αρένες ποιες θα ήταν οι ηθικές μας αντιστάσεις ως ανθρωπότητα στην πιθανότητα επιστροφής ανθρωποθυσιών για "ιερό σκοπό" από κάποια νέα η παλαιά θρησκεία?


Δεν μου φαίνεται ρεαλιστικό το ερώτημα. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα διαθέτουμε ιστορικές πληροφορίες περί συνέχισης των βάρβαρων αγώνων αλλά απαγόρευσης των ανθρωποθυσιών. Μου φαίνεται και απίθανο να έκαναν τόσο προχωρημένες σκέψεις (για να εξαντλήσουν μια πιθανότητα επαναφοράς των ανθρωποθυσιών) οι νομοθέτες του Βυζαντίου που είναι και το ζητούμενο.

quote:
PanosT

Κοίτα λοιπόν πως ο Τριαδικός Θεός αντιμετωπίζει τη βρώση των ειδωλοθύτων από τις διάφορες ιεροπραξίες.


Ok, τα διάβασα. Ποια η χρησιμότητά τους στην κουβέντα μας διότι δεν είμαι σίγουρος τι θες να δείξεις μ' αυτά.

quote:
PanosT

Θα ήταν τόσο απειλητικό όσο αναφέρει ο Πορφύριος και ο Σταγειρίτης.


Αποσπασματική εικόνα προκύπτει απ' αυτούς θα έλεγα.

quote:
PanosT

Δε γνωρίζω τι είδους ιερείς είχε το Δωδεκάθεο αλλά, όπως έγραψα και στο Σωτήρη, το γεγονός ότι υπήρχε το κολάσιμο από το ΝΟΜΟ περί Αθείας και Απιστίας προς το Δωδεκάθεο με ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ μου αρκεί για να απορρίψω άμεσα την "πολιτιστική επιρροή και ακτινοβολία" που ισχυρίζεσαι.


Το ένα δεν συγκρούεται απαραίτητα με το άλλο. Δες για παράδειγμα συγκεκριμένες θεότητες που υιοθέτησαν οι Ρωμαίοι από τους Έλληνες (π.χ. Ερμής, Διόνυσος, η θεοποιημένη μορφή του Ηρακλή) χωρίς να τους το επιβάλλουν οι δεύτεροι.

quote:
PanosT

Επαναλαμβάνω, για να μη μπλεχτούμε με τα τσουβάλια και με τα αίτια που διώχθηκε ο κάθε φιλόσοφος από την ατελείωτη λίστα, πως δικαιολογείς ότι η Ανεξιθρησκεία, η Αθεία και η Απιστία στο Δωδεκάθεο ήταν ποινικά κολάσιμη με ποινή θανάτου στην Αρχαία Ελλάδα.

Τι θα απαντούσες σε κάποιον που θα ισχυριζόνταν ότι το ίδιο πνεύμα του νόμου ακολουθήθηκε και στους Βυζαντινούς Κώδικες?


Κοίταξε, δέχομαι αυτό που συζητάγαμε και στο topic των διωγμών, ότι δηλαδή δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά απαραβίαστη θρησκευτική ελευθερία. Σ' αυτό το πλαίσιο της έλλειψης απόλυτης θρησκευτικής ελευθερίας θα βρίσκουμε τέτοιες ποινές.

Και πάλι όμως υπάρχουν διαβαθμίσεις στην αυστηρότητα ενός θρησκευτικού συστήματος και στην έκτασή της.

Απ' όσα έχω λοιπόν μελετήσει συμπεραίνω ότι στην αρχαιότητα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη θρησκεία σε σχέση με το Βυζάντιο. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι οι εγκαταστημένοι Θράκες της Αττικής μπορούσαν να λατρεύουν την Βένδιδα, μια δική τους θεά, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Γνωρίζουμε ότι μία από τις θρησκευτικές τελετουργίες του Διονύσου των αρχαϊκών χρόνων (τα βακχικά όργια), δέχτηκε ισχυρότατη επίδραση από όμοια θρακοφρυγική λατρεία ώστε στα κλασικά χρόνια να έχει καθιερωθεί η άποψη ότι ο δικός της Διόνυσος ήταν ξενόφερτος θεός (με σαφή αναφορά στις Βάκχες του Ευρυπίδη).
Γνωρίζουμε ακόμη την εισαγωγή ανατολικών θεοτήτων που κέρδισαν πιστούς αργότερα στα ελληνιστικά χρόνια(Ισιδα, Μεγάλη Μητέρα, κλπ.)

Για την ποινή θανάτου στην αρχαία Ελλάδα θα πρέπει να δούμε πόσο γενική είναι. Λόγω της πολιτικής πολυδιάσπασης στην αρχαία Ελλάδα πρέπει να ελέγξουμε σε ποιες πόλεις-κράτη ισχύει. Αν την βρίσκουμε στην Αθήνα σημαίνει ότι ισχύει π.χ. και στη Ρόδο ή στην Ερέτρια? Τι στοιχεία έχεις γι' αυτό?

Από τα στοιχεία που έχω μέχρι τώρα διακρίνω μεγαλύτερη θρησκευτική καταπίεση και ανελευθερία στο Βυζάντιο, με περισσότερες και καλύτερα προσδιορισμένες θρησκευτικές ακρότητες. Για την αρχαία Ελλάδα έχουμε αποσπασματική εικόνα, για το Βυζάντιο πλήρη.

quote:
PanosT

Με ποιο τρόπο η άκρατη και χωρίς όριο βία αιώνων έναντι δικαίων και αδίκων Παγανιστών οδηγούσε στo rehabilitation των ΙΔΙΩΝ των (πρώην) Παγανιστών αλλά ΚΑΙ των παιδιών τους σε Χριστιανούς με χαρακτηριστικά όπως "ισχυρή συνοχή, έντονη και άκαμπτη πίστη και μαχητικότητα" με ξεπερνά καθώς αδυνατώ να το κατανοήσω ίσως και λόγω έλλειψης λογικών επιχειρημάτων...


Το συγκεκριμένο σχόλιό μου όμως αφορούσε "ένα συνεχώς ανερχόμενο κίνημα", δηλαδή εδώ δεν αναφερόμουν στους βιάιους εκχριστιανισθέντες παγανιστές. Για τους παγανιστές δέχομαι ότι οι πρώτοι προσήλυτοι πιθανώς να μην εμφάνιζαν τόσο φανατική συμπεριφορά, ίσως και καθόλου (αν και ποτέ δεν ξέρεις, διότι ο φανατισμός δεν είναι δύσκολο να εκδηλωθεί στις θρησκείες). Όμως σε βάθος λίγων γενιών, όταν οι απόγονοί τους δεν θα έχουν νιώσει στο πετσί τους την ίδια καταπίεση και σ' ένα περιβάλλον συρρικνωμένης ειδωλολατρίας θα μπορούσαν να είναι προσηλωμένοι με θέρμη στην πίστη τους. Η "ισχυρή συνοχή" αφορά τις κοινότητς των χριστιανιών και την Εκκλησία. Ε νομίζω σαφώς είχαν τέτοια...


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2013, 20:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gewkwn
Επειδη εχω διαφορετικη προσεγκιση
υπαρχει περιπτωση να εχω προβλημα;
Όπως είπα:
"Ναι ειναι λογικό αυτό που λες (και γενικα όλο το μήνυμά σου είναι λογικό) εκτός απο ένα σημείο"
Και το ξαναλέω: η προσέγγισή σου είναι λογική ΕΚΤΟΣ απο ένα σημείο. Και ποιο είναι αυτό το σημείο; Ότι κατ'εσέ το μήνυμα που παραδείγματος χάρη παρέθεσε ο Ευμενής στις 26/01/2013, 11:12:47 σε αυτό το θέμα, δεν είναι κοροϊδευτικό και προσβλητικό (καθώς και το μήνυμα στις 26/01/2013, 12:19:32).
Και λέω οτι αν εσύ δεν βλέπεις οτι είναι προσβλητικό τότε αυτό ακριβώς που λες οτι ο καθένας κοιτάει μέσα απο την οπτική της θρησκείας του (ή οτι άλλο στο οποίο έχει προσκόλληση), ισχύει και για σένα (με το παραπάνω).
quote:
Δηλαδη γιατι κοροιδευατε τους
Μουλσουμανους και την αντιδραση τους
Κατ'αρχάς πρέπει να μου πεις ποιον εννοείς με τον πληθυντικό, γιατί εγώ έιμαι ένα άτομο.
Ως προς τους μουσουλμάνους, εγώ προσωπικά δεν τους έχω κοροϊδεύσει για αυτό το θέμα. Αντιθέτως είχα πει οτι πίσω απο αυτή την ιστορία, βρίσκονται συμφέροντα, δηλαδή οτι ήταν τελείως υποκινούμενη.
Άλλες φορές που ενδεχομένως να έχω κοροϊδεύσει μουσουλμάνους και γενικά άτομα άλλων θρησκειών-αιρέσεων-πίστεων κλπ, είναι για τον ίδιο λόγο που το έκανα και στην περίπτωση του Ευμενής. Γιατί αυτά τα άτομα, ήταν φανατικά. Και άτομα που επιδεικνύουν φανατισμό για μένα είναι σε ένα βαθμό άξια κοροϊδίας. Το ίδιο ισχύει για τον φανατισμό σε πολιτικό, ιδεολογικό, ποδοσφαιρικό επίπεδο κλπ. Δεν είναι κάτι για το οποίο η θρησκεία είναι ειδική περίπτωση.
quote:
οι Χρηστιανοι οταν τους προσβαλαν τον
"προφητη" τους , σε εκεινα τα περιφιμα
σκιτσα που κοροιδευανε ,
Μετα ηρθε η περιπτωση του "παστιτσιου"
που αφορουσε τον Χρηστιανισμο και πεσατε
να φατε τον σκιτσογραφο...
Αυτοί που πέσαν να τον φάνε είναι οι αυτοθεωρούμενοι εθνικιστές Χρυσαυγίτες, αυτοί έθιξαν το θέμα, για να κερδίσουν ψηφαλάκια. Οι ίδιοι που ο ηγέτης τους έγραφε ύμνους του Πανός.
Όπως είχαν κάνει και με τη περίπτωση του Corpus Cristi που είχαν κάνει μπλόκο στην παράσταση οι Χρυσαυγίτες μαζί με κάποιους αιρετικούς. Δηλαδή και εκεί υπήρχε ελάχιστη έως καμία σχέση με την ορθοδοξία, για να μη πούμε για τον βουλευτή που ήταν εκεί και είναι γνωστό για τη σχέση του με τις πεντάλφες κτλπ. Όχι και ο πιο hardcore ορθόδοξος...

Μια παρένθεση εδώ: Είμαι φιλο-ορθόδοξος, όχι ορθόδοξος στο θρήσκευμα.

quote:
Οπως κοροιδευετε με την συμπεριφορα σας
τους "αλλοθρησκους" να μαθετε να δεχεστε και την
καζουρα απο αλλοθρησκους, ακομα και εαν σας προσβαλει
Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όποιος δίνει κριτική, λαμβάνει κριτική.
quote:
πρεπει να γνωριζεις οτι καποια στιγμη θα μοιρασει
και ο "αντιπαλος" και ειναι δεδομενο οτι θα συνεχιστει
το παιχνιδι οποτε καλυτερα ειναι να δεχτεις την καζουρα...
Επειδή αναφέρθηκες σε αντίπαλο (βέβαια δεν ειναι "αντίπαλος" είναι "αντίπαλ-οι") Σε παροτρύνω να διαβάσεις το πρώτο μήνυμα μου σε αυτή τη σελίδα.
quote:
Στην συνεχεια μου προτινεις να κοιταξω ενα θεμα που εκφερει
την προσωπικη του αποψη και επειδη στο τελος διαφωνεις
τον προσβαλεις !!!!
Θα έλεγα οτι η προπαγανδιστική του απόπειρα σε πέντε κατα σειρά φόρουμ (απο αυτά μόνο που βρήκα) τον προσβάλλει πάρα πολύ. Με τη διαφορά οτι δε φταιω εγώ για το οτι κάνει αντικομμουνιστική προπαγάνδα (και αντι-ορθόδοξη, αλλα αυτό ειναι ένα άλλο θέμα).
quote:
Του λεει οτι η αναλυση προταση-προταση δεν βοηθαει στην
εξελιξη του θεματος
και μετα χαρακτιριζει καποια "ζιζανια " που τον ωθουν
σε αυτη την συμπεριφορα !!!!


Εσυ τι κανεις φιλε μου στην αρχη αυτου του θεματος;
προκαλεις με την αυθαιρετη κινηση σου να προσδιορισεις
την συμπεριφορα του, ΝΑΙ Η ΟΧΙ;


Την συμπεριφορά του την προσδιορίζει κάποιος με τις πράξεις του.
Ότι υπήρξα ζιζάνιο για εκείνον σε εκείνο το θέμα, υπήρξα, δεν το αρνουμαι. Και ο ίδιος ήταν ζιζάνιο εξ αρχής, δυναμιτίζοντας την κουβέντα και χρίζοντάς τους πάντες κομμουνιστές. Σοβαρή τοποθέτηση έκανα, αλλά αυτός ενδιαφερόταν να κάνει αντικομμουνισμό. Οπότε και εγώ, του έκανα αντι-eumenisμό.

(Επι τη ευκαιρία δεν παρατήρησες αυτή τη φράση του Dying Incubus προς τον Eumenis:
"Θα σε παρακαλούσα για ακόμη μία φορά να λάβεις υπόψιν σου τα όσα προσπαθώ να σου επικοινωνήσω και να αναλογιστείς λίγο
τι σε ωθεί προς τη συμμετοχή σου στον παρόντα Χώρο και τι θες να αποκομίσεις και να προσφέρεις σ' αυτόν.")


(Ως προς το ποιος προκάλεσε πρώτος, συνέχισε να διαβάζεις)

quote:
Αυτη η θεση του συντονιστη δειχνει κατι πολυ σημαντικο
σχετικα με την συμπεριφορα του eygenhs και δειχνει και
το τι "ατομα" τον εχουν προκαλεσει ωστε να σε ενοχλει
η "προβλητικη" συμπεριφορα του σχετικα με την
Θρησκεια του Χρηστιανισμου .
Η συμπεριφορά του με ενόχλησε πριν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον χριστιανισμό, για αυτό και αποφάσισα να ανακαλύψω τι πραγματικά είναι. Και ανακάλυψα οτι είναι πολυθεϊστής.
(Αρχικά με ενδιέφερε όμως να ανακαλύψω την κομματική του κατεύθυνση.)

quote:
τελικα εσυ ειχες κρυφη αξεντα μια που τον
προκαλεις συνεχωμενα (εσυ γραφεις τσιγλαω)
Πάντα έχω σχέδιο, απλά αλλάζει κατα την υλοποίηση.

quote:
γιατι τον προκαλεσες με προθεση , επειδη
στα δικα σου ματια κοροιδευε.
Χαιρομαι που το παραδεχεσαι εμεσως ...
Στα δικά μου μάτια είναι ένας αλαζόνας. Και είπα να δοκιμάσω πόσο ανθεκτικό είναι το καλάμι του.
quote:
οποτε ειναι τουλαχιστον "ΛΑΘΟΣ"
( να μην χρησιμοποιησω αλλο χαρακτιρισμο)
να του την λες για κατι που εχεις
ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ
Εδώ δε σε πιάνω, τι έχω κάνει εγώ; Απλά εφάρμοσα την πρακτική του, στο έπακρό της, πάνω του.

Και για να ξεκαθαρίσουν και κάποια άλλα πράγματα, αυτή είναι η πρώτη φορά που μου απευθύνει τον λόγο ο Ευμενής:
"Kαλά θα κάνεις να ανοίξεις κανένα βιβλίο εκτός από Κροπότκιν και Μπακούνιν.

Αυτά δεν τα διδάσκουν στις ΚΟΒΕΣ"

Δε ξέρω κατα πόσο θεωρείς την παραπάνω πρόταση, εισαγωγική για διάλογο
ή αν είναι θέμα οπτικής... όπως και παραθέσεις του Ευμενής όπως αυτές.

Αν όμως θεωρείς οτι δικαιλογείται να μου απευθύνει έτσι τον λόγο, παρέθεσε άμα θες και το δικό μου κείμενο (κείμενο... 4 λέξεις) στο οποίο απαντούσε.

quote:
Ενα ακομη αυθερετο συμπερασμα ειναι
οτι ο χρηστιανισμος εχει τον "αλληθινο"
θεο και ολες οι αλλες ψευτικο.
Ποσο αυθερετο μπορει να ειναι αυτο ;

Στην τελικη ποσο αυθερετος μπορει
να ειναι καποιος που χαρακτιριζει
αυθερετες τις αποψεις καποιου αλλου
την στιγμη που οι δικες του αποψεις
ειναι αυθερετες;


Έλαμ ντε Εγώ δεν είμαι χριστιανός ορθόδοξος, οπότε δεν έχω πρόβλημα απο πολλές τέτοιες αυθαίρετες ιδέες. Και όπως δεν αφήνω τις γενικευτικές θρησκευτικές διαπιστώσεις του Ευμενή να πάνε στο ντούκου, έτσι δεν αφήνω και των ορθοδόξων. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα και πολυ πρόσφατα μάλιστα, στα οποία έχω μιλήσει ενάντια στην ιδέα οτι μια θρησκεία κατέχει την αλήθεια και οι άλλες όχι. Έχω μιλήσει άπειρες φορές για αυτά τα θέματα και ειναι μια απο τις διαφωνίες μου με τον Ευμενή.
quote:
Προσοπικη αποψη εκφραζει οπως ολοι μας
δεν υπαρχει σωστο και λαθος στην κοσμοθεωριση
του καθενος

Μηπως επειδη θεωρεις οτι εχεις δικαιο ;

Δεν ειναι αυθερετη μια τετοια συμπεριφορα
την στιγμη που εισαι πρακτικα ανικανος να το
αποδηξεις;


Πες μου τι θες να σου αποδείξω, για να δούμε αν είμαι πρακτικά ανίκανος. Το οτι ο Ευμενής κάνει προπαγάνδα μπορώ πολύ εύκολα να το αποδείξω.
quote:
κατα πασα πιθανοτητα εσυ τον εχεις
προκαλεσει και ξεκινησε αυτη η
"κοντρα" απλα δεν μπορεις να το
αντιλιφθεις λογο της προσεγκισης σου
σχετικα μετον κοσμο
"Kαλά θα κάνεις να ανοίξεις κανένα βιβλίο εκτός από Κροπότκιν και Μπακούνιν.

Αυτά δεν τα διδάσκουν στις ΚΟΒΕΣ"

Έτσι μου απηύθυνε για πρώτη φορά τον λόγο ο Ευμενής. (Βλ.)

Την πρώτη και τη δεύτερη και τρίτη δικιά μου προς αυτόν μπορείς να τη βρείς στο ίδιο θέμα.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/01/2013 20:47:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gewkwn
Μέλος 3ης Βαθμίδας


566 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2013, 00:02:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
gewkwn
Επειδη εχω διαφορετικη προσεγκιση
υπαρχει περιπτωση να εχω προβλημα;
Όπως είπα:
"Ναι ειναι λογικό αυτό που λες (και γενικα όλο το μήνυμά σου είναι λογικό) εκτός απο ένα σημείο"
Και το ξαναλέω: η προσέγγισή σου είναι λογική ΕΚΤΟΣ απο ένα σημείο. Και ποιο είναι αυτό το σημείο; Ότι κατ'εσέ το μήνυμα που παραδείγματος χάρη παρέθεσε ο Ευμενής στις 26/01/2013, 11:12:47 σε αυτό το θέμα, δεν είναι κοροϊδευτικό και προσβλητικό (καθώς και το μήνυμα στις 26/01/2013, 12:19:32).
Και λέω οτι αν εσύ δεν βλέπεις οτι είναι προσβλητικό τότε αυτό ακριβώς που λες οτι ο καθένας κοιτάει μέσα απο την οπτική της θρησκείας του (ή οτι άλλο στο οποίο έχει προσκόλληση), ισχύει και για σένα (με το παραπάνω).
quote:
Δηλαδη γιατι κοροιδευατε τους
Μουλσουμανους και την αντιδραση τους
Κατ'αρχάς πρέπει να μου πεις ποιον εννοείς με τον πληθυντικό, γιατί εγώ έιμαι ένα άτομο.
Ως προς τους μουσουλμάνους, εγώ προσωπικά δεν τους έχω κοροϊδεύσει για αυτό το θέμα. Αντιθέτως είχα πει οτι πίσω απο αυτή την ιστορία, βρίσκονται συμφέροντα, δηλαδή οτι ήταν τελείως υποκινούμενη.
Άλλες φορές που ενδεχομένως να έχω κοροϊδεύσει μουσουλμάνους και γενικά άτομα άλλων θρησκειών-αιρέσεων-πίστεων κλπ, είναι για τον ίδιο λόγο που το έκανα και στην περίπτωση του Ευμενής. Γιατί αυτά τα άτομα, ήταν φανατικά. Και άτομα που επιδεικνύουν φανατισμό για μένα είναι σε ένα βαθμό άξια κοροϊδίας. Το ίδιο ισχύει για τον φανατισμό σε πολιτικό, ιδεολογικό, ποδοσφαιρικό επίπεδο κλπ. Δεν είναι κάτι για το οποίο η θρησκεία είναι ειδική περίπτωση.
quote:
οι Χρηστιανοι οταν τους προσβαλαν τον
"προφητη" τους , σε εκεινα τα περιφιμα
σκιτσα που κοροιδευανε ,
Μετα ηρθε η περιπτωση του "παστιτσιου"
που αφορουσε τον Χρηστιανισμο και πεσατε
να φατε τον σκιτσογραφο...
Αυτοί που πέσαν να τον φάνε είναι οι αυτοθεωρούμενοι εθνικιστές Χρυσαυγίτες, αυτοί έθιξαν το θέμα, για να κερδίσουν ψηφαλάκια. Οι ίδιοι που ο ηγέτης τους έγραφε ύμνους του Πανός.
Όπως είχαν κάνει και με τη περίπτωση του Corpus Cristi που είχαν κάνει μπλόκο στην παράσταση οι Χρυσαυγίτες μαζί με κάποιους αιρετικούς. Δηλαδή και εκεί υπήρχε ελάχιστη έως καμία σχέση με την ορθοδοξία, για να μη πούμε για τον βουλευτή που ήταν εκεί και είναι γνωστό για τη σχέση του με τις πεντάλφες κτλπ. Όχι και ο πιο hardcore ορθόδοξος...

Μια παρένθεση εδώ: Είμαι φιλο-ορθόδοξος, όχι ορθόδοξος στο θρήσκευμα.

quote:
Οπως κοροιδευετε με την συμπεριφορα σας
τους "αλλοθρησκους" να μαθετε να δεχεστε και την
καζουρα απο αλλοθρησκους, ακομα και εαν σας προσβαλει
Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όποιος δίνει κριτική, λαμβάνει κριτική.
quote:
πρεπει να γνωριζεις οτι καποια στιγμη θα μοιρασει
και ο "αντιπαλος" και ειναι δεδομενο οτι θα συνεχιστει
το παιχνιδι οποτε καλυτερα ειναι να δεχτεις την καζουρα...
Επειδή αναφέρθηκες σε αντίπαλο (βέβαια δεν ειναι "αντίπαλος" είναι "αντίπαλ-οι") Σε παροτρύνω να διαβάσεις το πρώτο μήνυμα μου σε αυτή τη σελίδα.
quote:
Στην συνεχεια μου προτινεις να κοιταξω ενα θεμα που εκφερει
την προσωπικη του αποψη και επειδη στο τελος διαφωνεις
τον προσβαλεις !!!!
Θα έλεγα οτι η προπαγανδιστική του απόπειρα σε πέντε κατα σειρά φόρουμ (απο αυτά μόνο που βρήκα) τον προσβάλλει πάρα πολύ. Με τη διαφορά οτι δε φταιω εγώ για το οτι κάνει αντικομμουνιστική προπαγάνδα (και αντι-ορθόδοξη, αλλα αυτό ειναι ένα άλλο θέμα).
quote:
Του λεει οτι η αναλυση προταση-προταση δεν βοηθαει στην
εξελιξη του θεματος
και μετα χαρακτιριζει καποια "ζιζανια " που τον ωθουν
σε αυτη την συμπεριφορα !!!!


Εσυ τι κανεις φιλε μου στην αρχη αυτου του θεματος;
προκαλεις με την αυθαιρετη κινηση σου να προσδιορισεις
την συμπεριφορα του, ΝΑΙ Η ΟΧΙ;


Την συμπεριφορά του την προσδιορίζει κάποιος με τις πράξεις του.
Ότι υπήρξα ζιζάνιο για εκείνον σε εκείνο το θέμα, υπήρξα, δεν το αρνουμαι. Και ο ίδιος ήταν ζιζάνιο εξ αρχής, δυναμιτίζοντας την κουβέντα και χρίζοντάς τους πάντες κομμουνιστές. Σοβαρή τοποθέτηση έκανα, αλλά αυτός ενδιαφερόταν να κάνει αντικομμουνισμό. Οπότε και εγώ, του έκανα αντι-eumenisμό.

(Επι τη ευκαιρία δεν παρατήρησες αυτή τη φράση του Dying Incubus προς τον Eumenis:
"Θα σε παρακαλούσα για ακόμη μία φορά να λάβεις υπόψιν σου τα όσα προσπαθώ να σου επικοινωνήσω και να αναλογιστείς λίγο
τι σε ωθεί προς τη συμμετοχή σου στον παρόντα Χώρο και τι θες να αποκομίσεις και να προσφέρεις σ' αυτόν.")


(Ως προς το ποιος προκάλεσε πρώτος, συνέχισε να διαβάζεις)

quote:
Αυτη η θεση του συντονιστη δειχνει κατι πολυ σημαντικο
σχετικα με την συμπεριφορα του eygenhs και δειχνει και
το τι "ατομα" τον εχουν προκαλεσει ωστε να σε ενοχλει
η "προβλητικη" συμπεριφορα του σχετικα με την
Θρησκεια του Χρηστιανισμου .
Η συμπεριφορά του με ενόχλησε πριν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον χριστιανισμό, για αυτό και αποφάσισα να ανακαλύψω τι πραγματικά είναι. Και ανακάλυψα οτι είναι πολυθεϊστής.
(Αρχικά με ενδιέφερε όμως να ανακαλύψω την κομματική του κατεύθυνση.)

quote:
τελικα εσυ ειχες κρυφη αξεντα μια που τον
προκαλεις συνεχωμενα (εσυ γραφεις τσιγλαω)
Πάντα έχω σχέδιο, απλά αλλάζει κατα την υλοποίηση.

quote:
γιατι τον προκαλεσες με προθεση , επειδη
στα δικα σου ματια κοροιδευε.
Χαιρομαι που το παραδεχεσαι εμεσως ...
Στα δικά μου μάτια είναι ένας αλαζόνας. Και είπα να δοκιμάσω πόσο ανθεκτικό είναι το καλάμι του.
quote:
οποτε ειναι τουλαχιστον "ΛΑΘΟΣ"
( να μην χρησιμοποιησω αλλο χαρακτιρισμο)
να του την λες για κατι που εχεις
ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ
Εδώ δε σε πιάνω, τι έχω κάνει εγώ; Απλά εφάρμοσα την πρακτική του, στο έπακρό της, πάνω του.

Και για να ξεκαθαρίσουν και κάποια άλλα πράγματα, αυτή είναι η πρώτη φορά που μου απευθύνει τον λόγο ο Ευμενής:
"Kαλά θα κάνεις να ανοίξεις κανένα βιβλίο εκτός από Κροπότκιν και Μπακούνιν.

Αυτά δεν τα διδάσκουν στις ΚΟΒΕΣ"

Δε ξέρω κατα πόσο θεωρείς την παραπάνω πρόταση, εισαγωγική για διάλογο
ή αν είναι θέμα οπτικής... όπως και παραθέσεις του Ευμενής όπως αυτές.

Αν όμως θεωρείς οτι δικαιλογείται να μου απευθύνει έτσι τον λόγο, παρέθεσε άμα θες και το δικό μου κείμενο (κείμενο... 4 λέξεις) στο οποίο απαντούσε.

quote:
Ενα ακομη αυθερετο συμπερασμα ειναι
οτι ο χρηστιανισμος εχει τον "αλληθινο"
θεο και ολες οι αλλες ψευτικο.
Ποσο αυθερετο μπορει να ειναι αυτο ;

Στην τελικη ποσο αυθερετος μπορει
να ειναι καποιος που χαρακτιριζει
αυθερετες τις αποψεις καποιου αλλου
την στιγμη που οι δικες του αποψεις
ειναι αυθερετες;


Έλαμ ντε Εγώ δεν είμαι χριστιανός ορθόδοξος, οπότε δεν έχω πρόβλημα απο πολλές τέτοιες αυθαίρετες ιδέες. Και όπως δεν αφήνω τις γενικευτικές θρησκευτικές διαπιστώσεις του Ευμενή να πάνε στο ντούκου, έτσι δεν αφήνω και των ορθοδόξων. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα και πολυ πρόσφατα μάλιστα, στα οποία έχω μιλήσει ενάντια στην ιδέα οτι μια θρησκεία κατέχει την αλήθεια και οι άλλες όχι. Έχω μιλήσει άπειρες φορές για αυτά τα θέματα και ειναι μια απο τις διαφωνίες μου με τον Ευμενή.
quote:
Προσοπικη αποψη εκφραζει οπως ολοι μας
δεν υπαρχει σωστο και λαθος στην κοσμοθεωριση
του καθενος

Μηπως επειδη θεωρεις οτι εχεις δικαιο ;

Δεν ειναι αυθερετη μια τετοια συμπεριφορα
την στιγμη που εισαι πρακτικα ανικανος να το
αποδηξεις;


Πες μου τι θες να σου αποδείξω, για να δούμε αν είμαι πρακτικά ανίκανος. Το οτι ο Ευμενής κάνει προπαγάνδα μπορώ πολύ εύκολα να το αποδείξω.
quote:
κατα πασα πιθανοτητα εσυ τον εχεις
προκαλεσει και ξεκινησε αυτη η
"κοντρα" απλα δεν μπορεις να το
αντιλιφθεις λογο της προσεγκισης σου
σχετικα μετον κοσμο
"Kαλά θα κάνεις να ανοίξεις κανένα βιβλίο εκτός από Κροπότκιν και Μπακούνιν.

Αυτά δεν τα διδάσκουν στις ΚΟΒΕΣ"

Έτσι μου απηύθυνε για πρώτη φορά τον λόγο ο Ευμενής. (Βλ.)

Την πρώτη και τη δεύτερη και τρίτη δικιά μου προς αυτόν μπορείς να τη βρείς στο ίδιο θέμα.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/01/2013 20:47:10Καταρχην ειχα την εντυπωση οτι εισαι Χρηστιανος
γραφεις εδω οτι δεν εισαι , θα το δεχτω , δεν το πιστευω
απαραιτητα , οπως πολυ απλα και για εσενα μπορει να ειναι
"μπαρουφα" ο αυτοπροσδηορισμος του αθεου,
δτο κατω-κατω ανονημοι ειμαστε .


Ο Πληθηντικος που σου γραφω εχει να κανει με το γεγονος
οτι σε θεωρουσα Χρηστιανο και αυτοματα σε εβαζα
(ακομη δεν εχουν φυγει οι υποψιες μου)
στο πακετο με τα αλλα παιδια που προκαλουν απο την πλευρα
των Χρηστιανων.

Αυτο λοιπον με την αναφορα στους μουλσουμανους εγινε
διοτι υπηρχε μια κατακραυγη εναντιων των μουλσουμανων
που ειχαν "επικυρηξει" Εκεινο τον σκιτσογραφο που ειχε
κανει ασεμνα σχεδια του Μωαμεθ πριν απο μερικα χρονια
και αυτο ηταν κατι που η Εκλησια το χρησιμοποιησε.
και κολαει μαζι με το επομενο κομματι που εβαλες
για το πως τα βλεπουν οι χρηστιανοι τα πραγματα.Αυτο που γραφεις για τον "παστιτσιο" θα μου επιτρεψεις
και παλι να διαχωριστω και να ψιλοδιαχωρισω την θεση μου , οχι στο κομματι ψηφοθυριας της Χ.Α. που συνφωνω αλλα στον περιορισμο που εκανες σε αυτη , η Χ.Α. που λες δεν θα μπορουσε να το εκμεταλευτει, εαν δεν υπηρχε προσχαρο εδαφος για αυτη στο συγκεκριμενο "σκηνικο"
απο "Αου-Αου" Χρηστιανους.

κατσε να δω και γραφεις παρακατω...

λοιπων απο εδω και μετα θα αρχισω να σου γραφω την καθε προταση
γιατι αρχισα να μπερδευομαι .

Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όποιος δίνει κριτική, λαμβάνει κριτική.

Θα σου εγραφα για την φιλο χρηστιανικη σου διαθεση
αλλα με προλαβες με το επομενο σου σχολιο για την αποφαση σου
να αποκαλυψεις τι ακριβως ειναι ...


Επειδή αναφέρθηκες σε αντίπαλο (βέβαια δεν ειναι "αντίπαλος" είναι "αντίπαλ-οι") Σε παροτρύνω να διαβάσεις το πρώτο μήνυμα μου σε αυτή τη σελίδα.

Η αναφορα μου σε "αντιπαλο" εχει μια συγκεκριμενη στοχευση που αναφερεται σε ενα πολυ συγκεκριμενο πραγμα και ειναι στο πως αντιλανβανομαι οτι βλεπει "καποιος χρηστης" μια συγκεκριμενη
ομαδα ανθρωπων.

Θα έλεγα οτι η προπαγανδιστική του απόπειρα σε πέντε κατα σειρά φόρουμ (απο αυτά μόνο που βρήκα) τον προσβάλλει πάρα πολύ. Με τη διαφορά οτι δε φταιω εγώ για το οτι κάνει αντικομμουνιστική προπαγάνδα (και αντι-ορθόδοξη, αλλα αυτό ειναι ένα άλλο θέμα).


Συνφωνα παντα με την οπτικη σου γιατι εαν σε "καιει" το γεγονος οτι
εκανε αντικομμουνιστικη προπαγανδα (συνφωνα παντα με την οπτικη σου)ισως να ειχες καποιο επιπλεων λογο να γινεις "ζιζανιο"...

Την συμπεριφορά του την προσδιορίζει κάποιος με τις πράξεις του.
Ότι υπήρξα ζιζάνιο για εκείνον σε εκείνο το θέμα, υπήρξα, δεν το αρνουμαι. Και ο ίδιος ήταν ζιζάνιο εξ αρχής, δυναμιτίζοντας την κουβέντα και χρίζοντάς τους πάντες κομμουνιστές. Σοβαρή τοποθέτηση έκανα, αλλά αυτός ενδιαφερόταν να κάνει αντικομμουνισμό. Οπότε και εγώ, του έκανα αντι-eumenisμό.

Συνφωνω μαζι σου σε αυτο με την "μονη διαφορα" οτι η συμπεριφορα
που ελενχεται σε αυτη την απαντηση ή καλυτερα... ο λογος για τον οποιο ανταλασουμε τις αποψεις μας ειναι οτι υπηρξες "ζιζανιο" για
τον eygenhsκαι στο θεμα του skartados απο την αρχη ...
Επιπλεον μπορω να σου γραψω οτι ο συντονιστης γραφει οτι επανηλιμενος
γινεται οποτε δεν νομιζω οτι ειναι μονο αυτο το θεμα που προκαλεις
τον eygenhs σε τετοια συμπεριφορα ...

Θα σου δειξω το λαθος σου και απο αλλη οπτικη γωνια
στο συγκεκριμενο θεμα ο ευγενης εχει απο την συνδιασει
τον κομουνισμο με την θρησκεια και τον εχει συνδεσει
με τον χρηστιανισμο αποτην πρωτη κιολας σελιδα με την
απαντηση
Υπάρχει και μία ακόμη ομοιότης:
Η κλίσις πρός την γενοκτονία.

Χριστιανοί = Σκυθόπολις

Κομμουνισμός = Κατίν, Κιλλινγκ φίλντς, Ουκρανία, Σιβηρία.

Holodomor Victims, Ukraine

--------------------------------------------------

"Θα σε παρακαλούσα για ακόμη μία φορά να λάβεις υπόψιν σου τα όσα προσπαθώ να σου επικοινωνήσω και να αναλογιστείς λίγο
τι σε ωθεί προς τη συμμετοχή σου στον παρόντα Χώρο και τι θες να αποκομίσεις και να προσφέρεις σ' αυτόν.")

Λυπαμαι που στο γραφω αυτο αλλα αυτο φιλε μου πηγαινε στο
κομματι της αντιδρασης του και του γεγονοτος οτι δεν θα πρεπει
να αντιδραει ετσι στις προκλησεις που του κανουν τα "ζιζανια"
και αυτο το γραφω μονο και μονο γιατι εαν εχει κανει την συσταση
με τον τονο που εννοεις και μαλιστα δευτερη φορα , ειναι λογικο
να υπηρχαν "αλλες συνεπειες" στον eygenhs.

Η συμπεριφορά του με ενόχλησε πριν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον χριστιανισμό, για αυτό και αποφάσισα να ανακαλύψω τι πραγματικά είναι. Και ανακάλυψα οτι είναι πολυθεϊστής.
(Αρχικά με ενδιέφερε όμως να ανακαλύψω την κομματική του κατεύθυνση.)

Μαλλον κατι δεν μου γραφεις σωστα...
οχι τιποα αλλο αλλα την πρωτη του αναφορα στον Χρηστανισμο
την κανει στην πρωτη του σελιδα πριν ακομη γινεις "Ζιζανιο|
οσο για το γεγονος οτι δεν τασεται στον κουμουνισμο
ειναι δεδομενο απ οτην αρχη με τους συσχετισμους που κανει
απλα ειναι "ιδιαιτερος" ο τροπος που γραφει στην πορεια
γιατι εαν δεις στην αρχη φερνει και αναφορες που στιριζει τα
γραφωμενα του αλλα αντιμετοπιζει τους "αναρχοκομουνιστες" που
τον προκαλουν και καποια στιγμη ενφανιζεσαι και εσυ μονο και μονο
για να τον ρωτησεις κατι επειδη "καιει" του κουμουνιστες
με πραγματικα στοιχεια που σε πολλες περιπτωσεις ειναι και μεσα απο
το κομμα.

Να σου πω ρε μαγκα ποιος προκαλεσε τα "αναρχοαριστερα" παιδια
που με την θεση τους να μην απαντουν σε μια ερωτηση του
Eygenhs απο πολυ νωρις για τοπως γινεται να εισαι "αναρχοαριστερος"
την στιγμη που παρεθεσε ιστορικη πραγματικοτητα και την προθεση τους
να προκαλουν .
Ερχεσαι τωρα εσυ και μου λες οτι προκαλεσε ο Eygenhs...

πως ρε μαγκα προκαλεσε , οταν του κανεις μια ερωτηση
σχετικα με την Χ.Α. για να φυγει απο το θεμα που εχει πιασει
και εχει και ιστορικα στοιχεια για αυτο ;
επειδη δεν σου απαντησε σε προκαλεσε ;
Στην τελικη η περιφιμη συμπεριφωρα του που κανεις τοσο λογο για
αυτην εχει αποψη που βασιζεται σε ιστορικα γεγονοτα που εχουν γινει
η αποκαλυψη της ιστορικης αληθειας ειναι κατι που μπορει να χαρακτιριστει σαν προκληση ;

Πάντα έχω σχέδιο, απλά αλλάζει κατα την υλοποίηση.

Γραφεις δηλαδη για να παγιδευσεις τον συνομηλιτη
σου και μετα γραφεις οτι προκαλει ο eygenhs...

Στα δικά μου μάτια είναι ένας αλαζόνας. Και είπα να δοκιμάσω πόσο ανθεκτικό είναι το καλάμι του.

Οπα ρε συ το καλαμι αυτο δεν ειναι δικη σου δουλεια να το
ελενχεις ειναι δουλεια του εκαστοτε συντονιστη.
Οπως εχεις παραδεχτει τον προκαλεσες επιτηδες ,αρα καλο ειναι να σταματησεις το τον κατηγωρεις για κατι που κανεις συνηδειτα.

Εδώ δε σε πιάνω, τι έχω κάνει εγώ; Απλά εφάρμοσα την πρακτική του, στο έπακρό της, πάνω του.
Και για να ξεκαθαρίσουν και κάποια άλλα πράγματα, αυτή είναι η πρώτη φορά που μου απευθύνει τον λόγο ο Ευμενής:
"Kαλά θα κάνεις να ανοίξεις κανένα βιβλίο εκτός από Κροπότκιν και Μπακούνιν.
Αυτά δεν τα διδάσκουν στις ΚΟΒΕΣ"
Δε ξέρω κατα πόσο θεωρείς την παραπάνω πρόταση, εισαγωγική για διάλογο
ή αν είναι θέμα οπτικής... όπως και παραθέσεις του Ευμενής όπως αυτές.
Αν όμως θεωρείς οτι δικαιλογείται να μου απευθύνει έτσι τον λόγο, παρέθεσε άμα θες και το δικό μου κείμενο (κείμενο... 4 λέξεις) στο οποίο απαντούσε.

Ρε μαστορα δεν συνφωνησες με αυτον που ειχε αντιπαραθεση;
με την φραση σου "και που εισαι ακομα..."
Αυτοματα γινεστε δυο ειναι πολυ απλο ,απορω γιατι το βλεπεις σαν προκληση...

Δηλαδη το γεγονος οτι σου εγραψε με κοκκινο κατι εντονα
να διαβασεις και εσυ ειναι προκληση ;χαχαχαχα
Συγνωμη κιολας αλλα μου φαινεται αστειο αυτο που γραφεις.


Έλαμ ντε Εγώ δεν είμαι χριστιανός ορθόδοξος, οπότε δεν έχω πρόβλημα απο πολλές τέτοιες αυθαίρετες ιδέες. Και όπως δεν αφήνω τις γενικευτικές θρησκευτικές διαπιστώσεις του Ευμενή να πάνε στο ντούκου, έτσι δεν αφήνω και των ορθοδόξων. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα και πολυ πρόσφατα μάλιστα, στα οποία έχω μιλήσει ενάντια στην ιδέα οτι μια θρησκεία κατέχει την αλήθεια και οι άλλες όχι. Έχω μιλήσει άπειρες φορές για αυτά τα θέματα και ειναι μια απο τις διαφωνίες μου με τον Ευμενή.

Εδω φιλε μου θα μου επιτρεψεις να σε παραπεμψω στην αρχη της απαντησης μου γιατι σε θεωρουσα Χρηστιανο .

Πες μου τι θες να σου αποδείξω, για να δούμε αν είμαι πρακτικά ανίκανος. Το οτι ο Ευμενής κάνει προπαγάνδα μπορώ πολύ εύκολα να το αποδείξω.

Σε θρησκευτικα θεματα αναφερομαι οποτε πρακτικα δεν γινεται να
αποδειξει κανενας τιποτα .
Για την τελευταια σου προταση τωρα ...
χμ ...
Γραψε μου το ονομα του Χρηστιανου προπαγαδινστη
μεσα στο φορουμ , ετσι για να δω εαν εχεις πραγματικα
αυτη την ελευθερη προσεγκιση που θα σε κανει καταλληλο
να κρινεις το εαν ο eygenhs ειναι προπαγανδιστης...
χαχαχαχα
Πραγματικα υπαρχει ενα τετοιο ατομο και τον εχω εντοπισει
απο την συμπεριφορα σε ενα θεμα που με εκανε να τον ψαξω γενικα...

"Kαλά θα κάνεις να ανοίξεις κανένα βιβλίο εκτός από Κροπότκιν και Μπακούνιν.

Αυτά δεν τα διδάσκουν στις ΚΟΒΕΣ"

Έτσι μου απηύθυνε για πρώτη φορά τον λόγο ο Ευμενής. (Βλ.)

Την πρώτη και τη δεύτερη και τρίτη δικιά μου προς αυτόν μπορείς να τη βρείς στο ίδιο θέμα.

Για την ακριβεια σου απευθηνε τον λογο λιγο διαφορετικα προσθετοντας το "και εσυ" με κοκκινο χρωμα
προτρεποντας σε σε μελετη επειδη συνφωνησες στην ειρωνικη
διαθεση του IndustrialAngel.
Δεν διακρινω καμια προκληση απο μερους του σε εσενα
γιατι εαν ειχε τετοια προθεση θα "σε εκραζε" οταν τον ρωτησες για την
Χ.Α. αλλα εκει απλα το προσπερασε γιατι το θεμα του
ηταν η ειρωνικη διαθεση του IndustrialAngel .

Νομιζω οτι τον εχεις παρεξηγησει τον "πολυθειστη" της παρεας μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kondoras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
272 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2013, 01:19:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mister (*) και gewkwn. Μια απορία.
Τίτλος θέματος «Χριστιανισμός κλπ».
Τίτλος ενότητας «Μύθος και θρησκεία».

Ο Ευμένης ούτε μύθος είναι (υπαρκτό πρόσωπο από τα «αδικημένα» της ιστορίας ο ένας, troll ο άλλος), ούτε πολύ περισσότερο θρησκεία. Αν και για το τελευταίο διατηρώ ακόμη κάποιες αμφιβολίες᾿ δεν θα μου φανεί παράξενο αν ανοίξει κάποιος θέμα με τίτλο «είναι ο ευμενισμός θρησκεία».
Δεν θα ήταν πιο ταιριαστό να συνεχίζατε τον παραπάνω διάλογο σε κάποιο από τα - ουκ ολίγα - θέματα που άνοιξε η «πέτρα του σκανδάλου»;
Έχει πάρει ωραία τροπή το θέμα με τη συμμετοχή του Agnostic και του PanosT (κι ας μή μου μιλάει, τον συγχωρώ ) και θα είναι κρίμα να το χαλάσουμε.

ΥΓ1: (*) Mister σε αποκαλώ, μιας και αυτό το πρόσωπο διάλεξες να χρησιμοποιήσεις εδώ.
ΥΓ2: gewkwn. Αυτός που υπερασπίζεσαι λέγεται Ευμένης. Αν ήταν Ευγενής, θα τύχαινε και διαφορετικής αντιμετώπισης.

______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2013, 01:20:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λυπαμαι που στο γραφω αυτο αλλα αυτο φιλε μου πηγαινε στο
κομματι της αντιδρασης του και του γεγονοτος οτι δεν θα πρεπει
να αντιδραει ετσι στις προκλησεις που του κανουν τα "ζιζανια"

και αυτο το γραφω μονο και μονο γιατι εαν εχει κανει την συσταση
με τον τονο που εννοεις και μαλιστα δευτερη φορα , ειναι λογικο
να υπηρχαν "αλλες συνεπειες" στον eygenhs.
Υπήρχαν συνέπειες, στις σελίδες δύο και τρία έχουν γίνει παρεμβάσεις στα μηνύματά του για να διαγραφούν φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο ως εμπρηστικό. Και σε αυτές τις σελίδες εγώ δεν είχα εμφανιστεί ως (ας πούμε) "ζιζάνιο". Επομένως... σε τι ακριβώς αντιδρούσε; οεο;

Να και οι σελίδες:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11412&whichpage=3&ARCHIVE=
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11412

Τώρα, γιατί δεν υπήρχαν περαιτέρω κυρώσεις... γιατί θεωρούσαν οτι έτσι θα δικαίωναν εμένα, και αργότερα τον PanosT. Σημείωσε σε αυτό οτι "κυρώσεις" στα μηνύματα του Ευμενής υπήρξαν πριν την εμφανισή μου ενώ μετά την εμφανισή μου (που υποτίθεται οτι "αντιδρά" στις "ζιζανιές") δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.

Φαίνεται βέβαια οτι γενικά η διαχείριση ακολουθεί μάλλον (ίσως λόγω έλλειψης χρόνου ή διάθεσης) μια πολιτική "άσε τα πράγματα να ξεδιπλωθούν από μόνα τους" ενώ παλιότερα για μακράν πιο ασήμαντα ζητήματα θα υπήρχαν ισχυρές παρεμβάσεις.

quote:
Μαλλον κατι δεν μου γραφεις σωστα...
οχι τιποα αλλο αλλα την πρωτη του αναφορα στον Χρηστανισμο
την κανει στην πρωτη του σελιδα πριν ακομη γινεις "Ζιζανιο|
Αυτή δεν τη μετράω γιατί χρησιμοποιεί τον χριστιανισμό για να κάνει επίθεση στον κομμουνισμό. Δηλ. τουλάχιστον εμένα τη δεδομένη στιγμή που διάβαζα την παράθεση, δεν με ενόχλησαν οι αναφορές στον χριστιανισμό, θεώρησα that he was making a point. Και αν διαβάσεις την πρώτη μου παράθεση στο θέμα, που σίγουρα τη διάβασες, θα είδες οτι όχι μόνο δε με πείραξε, αλλα συμφώνησα και μαζί του οτι είναι εύστοχος ο παραλληλισμός.
quote:
οσο για το γεγονος οτι δεν τασεται στον κουμουνισμο
ειναι δεδομενο απ οτην αρχη με τους συσχετισμους που κανει
απλα ειναι "ιδιαιτερος" ο τροπος που γραφει στην πορεια
γιατι εαν δεις στην αρχη φερνει και αναφορες που στιριζει τα
γραφωμενα του αλλα αντιμετοπιζει τους "αναρχοκομουνιστες" που
τον προκαλουν και καποια στιγμη ενφανιζεσαι και εσυ μονο και μονο
για να τον ρωτησεις κατι επειδη "καιει" του κουμουνιστες
με πραγματικα στοιχεια που σε πολλες περιπτωσεις ειναι και μεσα απο
το κομμα.
Αν θες αναδιατύπωσε τα παραπαπάνω γιατί με αυτή τη σύνταξη χάνω λίγο το νόημα και δε ξέρω τι εννοείς. Κάνοντας ένα γενικό σχόλιο χωρίς να είμαι σίγουρος τι εννοείς, στο θέμα εκείνο υπήρχε μόνο ένας αναρχο-κομμουνιστής, ο IndustrialAngel, ο οποίος είναι γενικά σοβαρός συνομιλητής. Αν εσύ είδες κάποιον άλλο κουμμουνιστή, αναρχικό ή τα παρεμφερή, γράψε μου το όνομά του για να το επαληθεύσουμε.
Εγώ δεν ειμαι γραμμένος σε καμία πολιτική παρατάξη, ούτε εχω ψηφίσει ποτέ αριστερό κόμμα.
Σε άλλο θέμα έχω δηλώσει τι ψήφισα στις τελευταίες εκλογές.
Ο Ευμενής όχι. Ντρέπεται.
Και ως προς τα στοιχεία, ορισμένες απόψεις όντως τις τεκμηριώνει καλά. Όχι όλες βέβαια. Και όπως του είπε ο Αμεινίας:
"Ο IndustrialAngel και o Macedon είπαν ότι δεν υπήρχε η έννοια του κομμουνισμού στην αρχαία Σπάρτη και είχαν δίκιο.

Κι εσύ τους έστειλες να πάνε να διαβάσουν κανένα βιβλίο....

Μαζέψου λίγο,μίλα πιο όμορφα και διάβαζε ολόκληρα τα βιβλία,για να αντιλαμβάνεσαι τις έννοιες."

quote:
Να σου πω ρε μαγκα ποιος προκαλεσε τα "αναρχοαριστερα" παιδια
που με την θεση τους να μην απαντουν σε μια ερωτηση του
Eygenhs απο πολυ νωρις για τοπως γινεται να εισαι "αναρχοαριστερος"
την στιγμη που παρεθεσε ιστορικη πραγματικοτητα και την προθεση τους
να προκαλουν .
Ερχεσαι τωρα εσυ και μου λες οτι προκαλεσε ο Eygenhs...
Έχεις καμιά συγγένεια με τον Ευεμενής και βλέπεις παντού αναρχοαριστερούς;

quote:
πως ρε μαγκα προκαλεσε , οταν του κανεις μια ερωτηση
σχετικα με την Χ.Α. για να φυγει απο το θεμα που εχει πιασει
και εχει και ιστορικα στοιχεια για αυτο ;
Ας παρέθετε όσα ιστορικά στοιχεία για τον κομμουνισμό ήθελε, από μένα κάνενα πρόβλημα, αλλά αντί να λέει μόνο για την Παπαρήγα δεν θα ήταν άσχημο να έλεγε και τίποτα για τον Μιχαλολιάκο.... (Δεδομένου οτι έχουμε αρκετούς υποστηρικτές του στο φόρουμ)

quote:
επειδη δεν σου απαντησε σε προκαλεσε ;
Μόνο κάποιος παρανοϊκός θα το σκεφτόταν αυτό. Ελπίζω να μην είσαι.

quote:
Στην τελικη η περιφιμη συμπεριφωρα του που κανεις τοσο λογο για
αυτην εχει αποψη που βασιζεται σε ιστορικα γεγονοτα που εχουν γινει
η αποκαλυψη της ιστορικης αληθειας ειναι κατι που μπορει να χαρακτιριστει σαν προκληση;
Η αλαζονία είναι που προκαλεί, όχι η αλήθεια.
quote:
Γραφεις δηλαδη για να παγιδευσεις τον συνομηλιτη
σου και μετα γραφεις οτι προκαλει ο eygenhs...
Είπα απλά γράφω με σχέδιο, το πώς εσύ το ερμηνεύεις αυτό, δεν με αφορά.
quote:
Οπα ρε συ το καλαμι αυτο δεν ειναι δικη σου δουλεια να το
ελενχεις ειναι δουλεια του εκαστοτε συντονιστη.
Ο συντονιστής υποχρεούται κατα κάποιο τρόπο να δρα πάντα αντικειμενικά, αλλιώς θα του κάνουν επίθεση οτι πήρε μια υποκειμενική (λάθος) απόφαση. Είναι δηλαδή αναγκασμένος να δρα με έναν ορθόδοξο τρόπο. Υπάρχει μια δεοντολογία ας πούμε.
Η δεοντολογία όμως αυτή δεν υφίσταται για τα μέλη. Εγώ οτι κάνω, με εξαίρεση κάποιες περίπτωσεις, το κάνω για τον εαυτό μου. Βέβαια ομολογώ οτι κάποιες φορες δεν το κάνω μόνο για τον εαυτό μου, πάντως δεν παίζω τον ρόλο της διαχείρησης.
quote:
Οπως εχεις παραδεχτει τον προκαλεσες επιτηδες ,αρα καλο ειναι να σταματησεις το τον κατηγωρεις για κατι που κανεις συνηδειτα.
Στην ουσία εσύ τώρα με αναγκάζεις να μιλάω για αυτόν, γιατί τον υπερασπίζεσαι. Τώρα γιατί τον υπερασπίζεσαι τόσο θερμά και μάλιστα αποκαλείς κάποιον καταφανώς αγενή, Ευγενή.. είναι δικό σου θέμα. Αλλά θα με ενδιέφερε να μας πεις ολη την αλήθεια...

quote:
Ρε μαστορα δεν συνφωνησες με αυτον που ειχε αντιπαραθεση;
με την φραση σου "και που εισαι ακομα..."
Αυτοματα γινεστε δυο ειναι πολυ απλο ,απορω γιατι το βλεπεις σαν προκληση...
Δεν είναι ακριβώς οτι το θεώρησα πρόκληση, είναι οτι το θεώρησα αγένεια. Και όταν κάποιος είναι αγενής (και όχι eugenhs) χάνει το δικαίωμα να έιναι και οι άλλοι "ευγενείς" απεναντί του. Πρόκληση ήταν ο τρόπος που τσουβαλοποιούσε και η αλαζονία του.
quote:
Δηλαδη το γεγονος οτι σου εγραψε με κοκκινο κατι εντονα
να διαβασεις και εσυ ειναι προκληση ;χαχαχαχα
Συγνωμη κιολας αλλα μου φαινεται αστειο αυτο που γραφεις.
Και μένα μου φαίνεται αστείο οτι υπερσπαίζεσαι τον Ευμενής... κάτι με την λατρεία του αρχαιοελληνικού πνεύματος θα έχει να κάνει, κάποια κοινή προσκόλληση. Αλλα θα τη λήξουμε σύντομα αυτή τη κουβέντα γιατί βαρέθηκα.
quote:
Γραψε μου το ονομα του Χρηστιανου προπαγαδινστη
μεσα στο φορουμ , ετσι για να δω εαν εχεις πραγματικα
αυτη την ελευθερη προσεγκιση που θα σε κανει καταλληλο
να κρινεις το εαν ο eygenhs ειναι προπαγανδιστης...
χαχαχαχα
Πραγματικα υπαρχει ενα τετοιο ατομο και τον εχω εντοπισει
απο την συμπεριφορα σε ενα θεμα που με εκανε να τον ψαξω γενικα...
Ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, αυτός είναι απλός φανατικός. Η διαφορά ανάμεσα στον προπαγανδιστή και τον απλό φανατικό είναι η εξής: ο προπαγανδιστής 1) είναι οργανωμένος 2) Δεν αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για τον εαυτό του (κανένα αν γίνεται) 3) Κάνει προπαγάνδα κατα συρροήν
Αυτός στον οποίο αναφέρεσαι, πληρεί μόνο μια προϋπόθεση και αυτή όχι τόσο όσο ο άλλος για τον οποίο λέμε...

quote:
γιατι εαν ειχε τετοια προθεση θα "σε εκραζε" οταν τον ρωτησες για την
Χ.Α. αλλα εκει απλα το προσπερασε
Τι είπες; "Απλά το προσπέρασε"; Ενδιαφέρον αυτό. Για ανάλυσέ το λίγο (ρητορικό)

quote:
Νομιζω οτι τον εχεις παρεξηγησει τον "πολυθειστη" της παρεας μας.
Θεώρησέ το σαν μια δοκιμασία που πέρασε (αν την πέρασε - και αν σε καίει τόσο πολύ το ευ ζην του). Απο εδώ και στο εξής αν μιλάω, θα μιλάω με τον ίδιο τον κατηγορούμενο όμως και όχι με τον συνήγορό του. Μου έφαγε παρα πολύ χρόνο αυτή η ιστορία. Και προφανώς εσύ έχεις, αλλά εμένα δε μου περίσσευε.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/01/2013 02:31:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2013, 01:38:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
kondoras έχεις απόλυτο δίκαιο, και αν εσένα σε κούρασε μια φορά αυτή η κουβέντα, φαντάσου εμένα που συμμετείχα.
Από τη μεριά μου, το σταματάω εδώ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2013, 17:58:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic

quote:
PanosT

Είναι η έξη στο ανθρώπινο αίμα και στη θανάτωση ανθρώπων (είτε για θέαμα είτε για "ιερό σκοπό") που αποτελεί τον κοινό παρονομαστή.

Αν κάθε ΣΚ αντί για γήπεδο πηγαίναμε σε ρωμαικές αρένες ποιες θα ήταν οι ηθικές μας αντιστάσεις ως ανθρωπότητα στην πιθανότητα επιστροφής ανθρωποθυσιών για "ιερό σκοπό" από κάποια νέα η παλαιά θρησκεία?


Δεν μου φαίνεται ρεαλιστικό το ερώτημα. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα διαθέτουμε ιστορικές πληροφορίες περί συνέχισης των βάρβαρων αγώνων αλλά απαγόρευσης των ανθρωποθυσιών. Μου φαίνεται και απίθανο να έκαναν τόσο προχωρημένες σκέψεις (για να εξαντλήσουν μια πιθανότητα επαναφοράς των ανθρωποθυσιών) οι νομοθέτες του Βυζαντίου που είναι και το ζητούμενο.

Καταγράφηκε.
Πάμε παρακάτω φίλε Agnostic.

quote:

quote:
PanosT

Κοίτα λοιπόν πως ο Τριαδικός Θεός αντιμετωπίζει τη βρώση των ειδωλοθύτων από τις διάφορες ιεροπραξίες.


Ok, τα διάβασα. Ποια η χρησιμότητά τους στην κουβέντα μας διότι δεν είμαι σίγουρος τι θες να δείξεις μ' αυτά.

Στο πρώτο μου quote διατύπωσες τις ενστάσεις σου για τις προθέσεις των νομοθετών του Βυζαντίου όσον αφορά την πρόληψη του Νόμου για τη μελλοντική επαναφορά των ανθρωποθυσιών σε ιερουργικό επίπεδο.

Οι Βυζαντινοί Νόμοι ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύουν τις θυσίες σε παγανιστικούς/δαιμονικούς θεούς.

Για το λόγο αυτό σου παρουσίασα αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ γνώριζαν οι εν λόγω νομοθέτες για να μην εικοτολογούμε περί προχωρημένων ή μη αντιλήψεων.

Η βούληση του Θεού (από την Π.Δ έως την Αποκάλυψη) ήταν ενάντια στις θυσίες και ιδίως για τις ανθρωποθυσίες (στην Π.Δ) ξεπατώθηκαν ολόκληρες φυλές μέχρι και τα ζώα τους.

Αφού η Αυτοκρατορία λοιπόν, αποφάσισε να έχει ως επίσημη θρησκεία το Χριστιανισμό θα έπρεπε να ακολουθήσει το αντίστοιχο "δόγμα".

Ανεξιθρησκεία δεν υπήρχε και το γνωρίζουμε όλοι μας. Η ταμπακιέρα μας ήταν και είναι

α) αν οι Νόμοι είναι ΜΟΝΟ αυτοί που περιφέρονται στα Νεοπογανιστικά sites καθώς και

β) αν στην πράξη εφαρμόστηκαν με τέτοια και τόση βία όση αφήνεται να εννοηθεί από την αποσπασματική παράθεση των εν λόγω Νόμων.

quote:

quote:
PanosT

Θα ήταν τόσο απειλητικό όσο αναφέρει ο Πορφύριος και ο Σταγειρίτης.


Αποσπασματική εικόνα προκύπτει απ' αυτούς θα έλεγα.

Μα, δεν έχω ΚΑΙ άλλα κείμενα που να αναφέρουν, για παράδειγμα τα αντίθετα!
Μακάρι να είχαμε!
Με ότι έχουμε στη διάθεσή μας μ'αυτά συζητάμε.

quote:

quote:
PanosT

Δε γνωρίζω τι είδους ιερείς είχε το Δωδεκάθεο αλλά, όπως έγραψα και στο Σωτήρη, το γεγονός ότι υπήρχε το κολάσιμο από το ΝΟΜΟ περί Αθείας και Απιστίας προς το Δωδεκάθεο με ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ μου αρκεί για να απορρίψω άμεσα την "πολιτιστική επιρροή και ακτινοβολία" που ισχυρίζεσαι.


Το ένα δεν συγκρούεται απαραίτητα με το άλλο.

Sorry Agnostic αλλά διαφωνώ κάθετα!

quote:

Δες για παράδειγμα συγκεκριμένες θεότητες που υιοθέτησαν οι Ρωμαίοι από τους Έλληνες (π.χ. Ερμής, Διόνυσος, η θεοποιημένη μορφή του Ηρακλή) χωρίς να τους το επιβάλλουν οι δεύτεροι.

Μα, οι Ρωμαίοι ΟΝΤΩΣ ανέβηκαν επίπεδο αφήνοντας πίσω τους τις ανθρωποβόρες Κρόνιες θεότητες όπως έκαναν πάμπολλες φυλές/εθνότητες σ'όλον τον κόσμο και μάλιστα πολύ νωρίτερα απ'ότι οι Ρωμαίοι!

Το θέμα είναι ότι στην κοιτίδα του Δωδεκάθεου ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ανεξαρτήτως του πόσο πιο "ανθρώπινη"/αληθινή/δίκαιη ήταν η θρησκεία τους.

quote:

quote:
PanosT

Επαναλαμβάνω, για να μη μπλεχτούμε με τα τσουβάλια και με τα αίτια που διώχθηκε ο κάθε φιλόσοφος από την ατελείωτη λίστα, πως δικαιολογείς ότι η Ανεξιθρησκεία, η Αθεία και η Απιστία στο Δωδεκάθεο ήταν ποινικά κολάσιμη με ποινή θανάτου στην Αρχαία Ελλάδα.

Τι θα απαντούσες σε κάποιον που θα ισχυριζόνταν ότι το ίδιο πνεύμα του νόμου ακολουθήθηκε και στους Βυζαντινούς Κώδικες?


Κοίταξε, δέχομαι αυτό που συζητάγαμε και στο topic των διωγμών, ότι δηλαδή δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά απαραβίαστη θρησκευτική ελευθερία. Σ' αυτό το πλαίσιο της έλλειψης απόλυτης θρησκευτικής ελευθερίας θα βρίσκουμε τέτοιες ποινές.

Προσυπογράφω και με τα δυό μου χέρια και θέλω να προσθέσω ότι αυτό θα συμβαίνει ΑΚΟΜΑ και αν η εν λόγω θρησκεία (ακόμη και ως ανθρώπινο κατασκεύασμα) το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ στο "ΔΟΓΜΑ" της.

Θεωρώ ότι τελικά ίσως να είναι στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί ακόμα με "απάνθρωπα" μέσα να προφυλάξει αυτό που θεωρεί "ΚΑΛΟ" δεχόμενος μάλιστα τις καλύτερες προθεσεις.

Καταλαβαίνεις ότι αν βάλουμε στην εξίσωση και τα διάφορα πληρωμένα πρακτοράκια και τα καιροσκοπικά/μισαλλόδοξα λαμόγια τι έχει να γίνει...

quote:

Και πάλι όμως υπάρχουν διαβαθμίσεις στην αυστηρότητα ενός θρησκευτικού συστήματος και στην έκτασή της.

Απ' όσα έχω λοιπόν μελετήσει συμπεραίνω ότι στην αρχαιότητα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη θρησκεία σε σχέση με το Βυζάντιο. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι οι εγκαταστημένοι Θράκες της Αττικής μπορούσαν να λατρεύουν την Βένδιδα, μια δική τους θεά, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Γνωρίζουμε ότι μία από τις θρησκευτικές τελετουργίες του Διονύσου των αρχαϊκών χρόνων (τα βακχικά όργια), δέχτηκε ισχυρότατη επίδραση από όμοια θρακοφρυγική λατρεία ώστε στα κλασικά χρόνια να έχει καθιερωθεί η άποψη ότι ο δικός της Διόνυσος ήταν ξενόφερτος θεός (με σαφή αναφορά στις Βάκχες του Ευρυπίδη).
Γνωρίζουμε ακόμη την εισαγωγή ανατολικών θεοτήτων που κέρδισαν πιστούς αργότερα στα ελληνιστικά χρόνια(Ισιδα, Μεγάλη Μητέρα, κλπ.)


Όοοοολα αυτά που αναφέρεις, δυστυχώς, ενισχύουν το δικό μου επιχείρημα.

Το Ιερατείο (και δεν εννοώ μόνο το θρησκευτικό) ΔΕΝ θίγονταν από τα παραπάνω παραδείγματα διότι ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ και απλώς ανακύκλωναν την ίδια πλάνη με άλλα ονόματα και άλλες ιερουργικές τελετές. Ήταν δοξασίες και δεισιδαιμονίες επίσης απλών ανθρώπων ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ με τους γηγενείς.

Εκεί που η αντίδραση ήταν ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ήταν όταν πάρα πολλοί ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ (και όχι απλοί άνθρωποι) που ΟΝΤΩΣ έφερναν κάτι το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ.

Τα ολόσωστα παραδείγματα που έφερες αδυνατίζουν ΚΑΙ το επιχείρημά σου περί προσχηματικών θρησκευτικών διώξεων ενώ π.χ τα πραγματικά κίνητρα ήταν πολιτικά. Κανονικά θα έπρεπε, έστω και για τα μάτια του κόσμου να διωχθούν και κάποιοι π.χ από τους Θράκες για να καλυφθούν ακόμα καλύτερα τα πραγματικά πολιτικά κριτήρια που ίσχυαν για τους Φιλοσόφους.

quote:

Για την ποινή θανάτου στην αρχαία Ελλάδα θα πρέπει να δούμε πόσο γενική είναι. Λόγω της πολιτικής πολυδιάσπασης στην αρχαία Ελλάδα πρέπει να ελέγξουμε σε ποιες πόλεις-κράτη ισχύει. Αν την βρίσκουμε στην Αθήνα σημαίνει ότι ισχύει π.χ. και στη Ρόδο ή στην Ερέτρια? Τι στοιχεία έχεις γι' αυτό?

Όσα στοιχεία έχω επί του θεμάτος τα έχω αντλήσει από τους βίους φιλοσόφων του Λαέρτιου.

Δεν χρειάστηκε να το ψάξω παραπάνω διότι τα δικά μου κενά συμπληρώθηκαν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι τέτοιο το μέγεθος των Φιλοσόφων αλλά και των θέσεων που διατύπωσαν που δεν μπήκα καν στην διαδικασία να κρατήσω σημειώσεις σε ποια πόλη-κράτος διώχθηκε ο κάθε Φιλόσοφος.

Επίσης η ύπαρξη Ανεξιθρησκείας που αφήνεται να εννοηθεί από τους ντόποιους Νεοπαγανιστές για την Αρχαία Ελλάδα που βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με τη γενική Ιστορική άποψη (στο φόρουμ έχουμε αναφέρει του Gibbon και του Renan αν δεν κάνω λάθος) μου δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι εξ'αρχής ο στόχος όταν αναλύονται οι Βυζαντινοί Κώδικες.

quote:

Από τα στοιχεία που έχω μέχρι τώρα διακρίνω μεγαλύτερη θρησκευτική καταπίεση και ανελευθερία στο Βυζάντιο, με περισσότερες και καλύτερα προσδιορισμένες θρησκευτικές ακρότητες. Για την αρχαία Ελλάδα έχουμε αποσπασματική εικόνα, για το Βυζάντιο πλήρη.

Αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί κάποιος να στηριχτεί καθώς είναι ευθέως ανάλογο με το πλήθος των καταγεγραμμένων και διασωσμένων κειμένων που έχουμε στα χέρια μας ΣΗΜΕΡΑ.

Και για την Kim Kardashian έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά κάτι μου λέει ότι, από την "αποσπασματική εικόνα" που έχω, η Λαΐδα από την Κόρινθο θα την είχε για να τις κάνει τις δουλειές του "σπιτιού" της...

quote:

quote:
PanosT

Με ποιο τρόπο η άκρατη και χωρίς όριο βία αιώνων έναντι δικαίων και αδίκων Παγανιστών οδηγούσε στo rehabilitation των ΙΔΙΩΝ των (πρώην) Παγανιστών αλλά ΚΑΙ των παιδιών τους σε Χριστιανούς με χαρακτηριστικά όπως "ισχυρή συνοχή, έντονη και άκαμπτη πίστη και μαχητικότητα" με ξεπερνά καθώς αδυνατώ να το κατανοήσω ίσως και λόγω έλλειψης λογικών επιχειρημάτων...


Το συγκεκριμένο σχόλιό μου όμως αφορούσε "ένα συνεχώς ανερχόμενο κίνημα", δηλαδή εδώ δεν αναφερόμουν στους βιάιους εκχριστιανισθέντες παγανιστές.


Εγώ διάβασα

quote:
Αgnostic
αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί και να αξιοποιηθεί ένα συνεχώς ανερχόμενο κίνημα με ισχυρή συνοχή, έντονη και άκαμπτη πίστη και μαχητικότητα για το μέλλον της αυτοκρατορίας.

και επικεντρώθηκα στο "να παρατηρηθεί και να αξιοποιηθεί" καθώς και στο "το μέλλον της Αυτοκρατορίας".

Ο ΠΡΩΤΟΣ που το παρατήρησε και το αξιοποίησε ήταν ο Υπερμέγιστος Κωνσταντίνος και πράγματι οι Χριστιανοί είχαν τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις και επίσης πράγματι δεν έχω διαβάσει κάπου κάτι για "δύο ταχυτήτων" Χριστιανούς. Τους original (των πρώτων τριών αιώνων) και αυτούς που προήλθαν από βίαιο εκχριστιανισμό μέσω των Βυζαντινών Κωδίκων.

Θα ήταν αρκετά οξύμωρο άλλωστε, διότι ακόμα και οι πρώτοι-πρώτοι-πρώτοι Χριστιανοί που εμφάνιζαν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν προέκυψαν από παρθενογέννεση αλλά από conversion παγανιστών έστω και χωρίς βίαιο εκχριστιανισμό.


quote:

Για τους παγανιστές δέχομαι ότι οι πρώτοι προσήλυτοι πιθανώς να μην εμφάνιζαν τόσο φανατική συμπεριφορά, ίσως και καθόλου (αν και ποτέ δεν ξέρεις, διότι ο φανατισμός δεν είναι δύσκολο να εκδηλωθεί στις θρησκείες).

Κάτσε, ποιους εννοείς πρώτους καθώς σε κάποιους "πρώτους" στηρίχτηκε αρχικώς η νεότευκτη Χριστιανική Εκκλησία και αμέσως μετά ο Υπερμέγιστος Κωνσταντίνος.

quote:

Όμως σε βάθος λίγων γενιών, όταν οι απόγονοί τους δεν θα έχουν νιώσει στο πετσί τους την ίδια καταπίεση και σ' ένα περιβάλλον συρρικνωμένης ειδωλολατρίας θα μπορούσαν να είναι προσηλωμένοι με θέρμη στην πίστη τους. Η "ισχυρή συνοχή" αφορά τις κοινότητς των χριστιανιών και την Εκκλησία. Ε νομίζω σαφώς είχαν τέτοια...

Μα, αν ήταν έτσι η κατάσταση με την συρρικνωμένη ειδωλολατρεία και με την "όχι (όπου έτσι ήταν και συμφωνώ με όσους Ιστορικούς και να έχω διαβάσει) ποιος ο λόγος να εκδίδονται ξανά και ξανά ανείπωτης βίας Κώδικες (σε βάθος... 6,5 αιώνων κατά macedon) εναντίον των παγανιστων???


Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 28/01/2013 18:22:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gewkwn
Μέλος 3ης Βαθμίδας


566 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2013, 22:37:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπήρχαν συνέπειες, στις σελίδες δύο και τρία έχουν γίνει παρεμβάσεις στα μηνύματά του για να διαγραφούν φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο ως εμπρηστικό. Και σε αυτές τις σελίδες εγώ δεν είχα εμφανιστεί ως (ας πούμε) "ζιζάνιο". Επομένως... σε τι ακριβώς αντιδρούσε; οεο;

Να και οι σελίδες:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11412&whichpage=3&ARCHIVE=
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11412


Τώρα, γιατί δεν υπήρχαν περαιτέρω κυρώσεις... γιατί θεωρούσαν οτι έτσι θα δικαίωναν εμένα, και αργότερα τον PanosT. Σημείωσε σε αυτό οτι "κυρώσεις" στα μηνύματα του Ευμενής υπήρξαν πριν την εμφανισή μου ενώ μετά την εμφανισή μου (που υποτίθεται οτι "αντιδρά" στις "ζιζανιές") δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.

Φαίνεται βέβαια οτι γενικά η διαχείριση ακολουθεί μάλλον (ίσως λόγω έλλειψης χρόνου ή διάθεσης) μια πολιτική "άσε τα πράγματα να ξεδιπλωθούν από μόνα τους" ενώ παλιότερα για μακράν πιο ασήμαντα ζητήματα θα υπήρχαν ισχυρές παρεμβάσεις.Για τις σελιδες που θελεις να παρω θεση
δεν μπορω να το κανω γιατι πολυ απλα δεν μπορω
να τις δω .
Τι να σου γραψω οτι συνφωνω ;
δεν μπορω γιατι δεν εχω δει τις περιφημες
φωτογραφιες
Εδω θα επανελθω και αργοτερα για να το συνδεσω με κατι που γραφεις παρακατω για την συμπεριφορα της διαχειρισης κατα την δικη σου προσεγκιση


quote:

Αυτή δεν τη μετράω γιατί χρησιμοποιεί τον χριστιανισμό για να κάνει επίθεση στον κομμουνισμό. Δηλ. τουλάχιστον εμένα τη δεδομένη στιγμή που διάβαζα την παράθεση, δεν με ενόχλησαν οι αναφορές στον χριστιανισμό, θεώρησα that he was making a point. Και αν διαβάσεις την πρώτη μου παράθεση στο θέμα, που σίγουρα τη διάβασες, θα είδες οτι όχι μόνο δε με πείραξε, αλλα συμφώνησα και μαζί του οτι είναι εύστοχος ο παραλληλισμός.


Το τι μετρας εσυ για αναφορα ή οχι δεν εχει σημασια
γιατι Απλα εχει κανει αναφορα στον Χρηστιανισμο
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
Το εαν εσυ δεν την μετρας ή οχι δεν εχει σημασια ,
σημασια εχει οτι αυτη η αναφορα υπαρχει
Αντε ενταξει να μην μετρησω την πρωτη του αναφορα
δεν ξανακανει αναφορα στον χρηστανισμο με την λεξη
Σκυθοπολις ή καπως ετσι λιγο παρακατω;

Σοβαρεψου...Αν θες αναδιατύπωσε τα παραπαπάνω γιατί με αυτή τη σύνταξη χάνω λίγο το νόημα και δε ξέρω τι εννοείς. Κάνοντας ένα γενικό σχόλιο χωρίς να είμαι σίγουρος τι εννοείς, στο θέμα εκείνο υπήρχε μόνο ένας αναρχο-κομμουνιστής, ο IndustrialAngel, ο οποίος είναι γενικά σοβαρός συνομιλητής. Αν εσύ είδες κάποιον άλλο κουμμουνιστή, αναρχικό ή τα παρεμφερή, γράψε μου το όνομά του για να το επαληθεύσουμε.
Εγώ δεν ειμαι γραμμένος σε καμία πολιτική παρατάξη, ούτε εχω ψηφίσει ποτέ αριστερό κόμμα.
Σε άλλο θέμα έχω δηλώσει τι ψήφισα στις τελευταίες εκλογές.
Ο Ευμενής όχι. Ντρέπεται.
Και ως προς τα στοιχεία, ορισμένες απόψεις όντως τις τεκμηριώνει καλά. Όχι όλες βέβαια. Και όπως του είπε ο Αμεινίας:
"Ο IndustrialAngel και o Macedon είπαν ότι δεν υπήρχε η έννοια του κομμουνισμού στην αρχαία Σπάρτη και είχαν δίκιο.

Κι εσύ τους έστειλες να πάνε να διαβάσουν κανένα βιβλίο....

Μαζέψου λίγο,μίλα πιο όμορφα και διάβαζε ολόκληρα τα βιβλία,για να αντιλαμβάνεσαι τις έννοιες."ειναι πολυ απλο ειχατε μια πολυ καλη συζητηση
ερχεται ο Notirk προκαλει με την τοποθετηση του
απανταει ο Νικομαχος στην προκλητικη τοποθετηση
του Notirk απανταει με αναφορες ο eygenhs και μετα την
σκυταλη παιρνει το "αναχρο-αριστερο" παιδι οπως χαρακτιριζει
τον εαυτο του ο IndustrialAngel στην δευτερη σελιδα
εξου και η χρηση του "αναρχοαριστερου" στην δημοσιευση μου
( με την προσθηκη του Notirk που παροτι του εξηγει κατι
ο Νικομαχος συνεχιζει να μιλα για πολιτικες σκοπιμοτητες κ.τ.λ. )
quote:

Έχεις καμιά συγγένεια με τον Ευεμενής και βλέπεις παντού αναρχοαριστερούς;


Δεν ξερω εαν εχω καποια συγγενεια με τον Ευγενης ,
αλλα μπορει να εχω και με εσενα ...
Στο κατω-κατω ανονημοι χρηστες ειμαστε...
την λεξη "αναρχοαριστερα" σου τη εξηγησα παραπανω...

quote:

Ας παρέθετε όσα ιστορικά στοιχεία για τον κομμουνισμό ήθελε, από μένα κάνενα πρόβλημα, αλλά αντί να λέει μόνο για την Παπαρήγα δεν θα ήταν άσχημο να έλεγε και τίποτα για τον Μιχαλολιάκο.... (Δεδομένου οτι έχουμε αρκετούς υποστηρικτές του στο φόρουμ)


Δεν καταλαβες μαλλον κατι ...
Το θεμα της σηζητησης αφορουσε τον Κουμουνισμο με την
εννοια της θρησκειας.

Εδω πρεπει να σου γραψω οτι διακρινω μια "περιεργη"
διαθεση οταν αναφερεις τον συγκεκριμενα τον Μιχιαλολιακο γιατι "ξεχνας " τα αλλα "μεγαλα" κομματα που λειτουργουν
με απολυταχρικη διαθεση και επισης βγαζεις μια εκθρα εναντιων
των ψηφοφορων της Χ.Α.
Σωπα ρε μαγκα που ηθελες να κανει μονο αναφορα στον μηχαλολιακο
και την χρυση αυγη επιδη εσενα δεν σου αρεσει αυτη η προσεγκιση.
Οι κομματικες πεπειθησεις του καθενος φιλε μου ειναι κατι υποκειμενικο που δεν εχει χωρο για επιβολη αποψεων οπως ηθελες
μαλλον να κανεις με αυτη την δηλωση σου εδω ...
Δηλαδη ηθελες να χρησιμοποιησεις τον Ευγενης για να περασεις την δικια σου εκθρα στην Χ.Α.!!!


quote:

Μόνο κάποιος παρανοϊκός θα το σκεφτόταν αυτό. Ελπίζω να μην είσαι.


Τα παραπανω σχολια με καλυπτουν σε αυτο το σχολιο σου
Α! ρεσυ πως ακριβως μπαινουν τα διαλυτικα;

quote:

Η αλαζονία είναι που προκαλεί, όχι η αλήθεια.


Ε ,εαν ειναι αλλαζονας που δεν σου εκανε την χαρη να
απαντησει στην προτροπη σου για τον "χιλτερακο"
τοτε θεωρησε τον αλαζονα...

quote:

Είπα απλά γράφω με σχέδιο, το πώς εσύ το
ερμηνεύεις αυτό, δεν με αφορά.


Σου εγραψα παραπανω πως ερμηνευω την
συμπεριφορα σου στο Θεμα ,με τον
"κουμουνισμο-θρησκεια" και το γιατι
το γραφω αυτο .
Το εαν σε αφορα ή οχι δεν εχει τοσο
σημασια γιατι ειμαστε ανωνυμοι...
Δηλαδη και να μου γραψεις οτι σε αφορα
δεν θα κερδιζα κατι ουσιαστικο.
Μονο μια παραλογη "ικανοποιηση" οτι
"και καλα την ειπα" σε ενα ατομο στο διαδυκτιο
και οτι "και καλα ειμαι γ@μ@τος"

quote:
Ο συντονιστής υποχρεούται κατα κάποιο τρόπο να δρα πάντα αντικειμενικά, αλλιώς θα του κάνουν επίθεση οτι πήρε μια υποκειμενική (λάθος) απόφαση. Είναι δηλαδή αναγκασμένος να δρα με έναν ορθόδοξο τρόπο. Υπάρχει μια δεοντολογία ας πούμε.
Η δεοντολογία όμως αυτή δεν υφίσταται για τα μέλη. Εγώ οτι κάνω, με εξαίρεση κάποιες περίπτωσεις, το κάνω για τον εαυτό μου. Βέβαια ομολογώ οτι κάποιες φορες δεν το κάνω μόνο για τον εαυτό μου, πάντως δεν παίζω τον ρόλο της διαχείρησης.


Εδω φαινεσαι να δεχεσαι τον ρολο του συντονιστη γενικα
σε ενα θεμα και, για να το συνδεσω με το προηγουμενο που
σου εγραφα οτι θα συνεχισω παρακατω για τον "συντονισμο",
δεν τον αποδεχεσαι ομως στο θεμα "κουμουνισμος-θρησκεια"
γιατι παροτι εχουν παρθει μετρα για τις εικονες του
Ευγενης θεωρεις οτι εχει καποια προσωπικα εναντιων σας
η συντονιστικη ομαδα ( εσενα και τον ΠανοσΤ
Εμ δεν γινεται απο την μια να γραφεις οτι δεν τον
"καμπανιασανε " για να μην σας δωσουν δικαιο
και απο την αλλη να του εχουν διαγραψει φωτογραφιες
γιατι προσβαλουν ...

quote:

Στην ουσία εσύ τώρα με αναγκάζεις να μιλάω για αυτόν, γιατί τον υπερασπίζεσαι. Τώρα γιατί τον υπερασπίζεσαι τόσο θερμά και μάλιστα αποκαλείς κάποιον καταφανώς αγενή, Ευγενή.. είναι δικό σου θέμα. Αλλά θα με ενδιέφερε να μας πεις ολη την αλήθεια...


Υπερασπιζομαι την "ΚΑΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΘΕΣΗ" να προσβαλεις ενα
ατομο οχι τον ιδιο το ατομο.
Αυτο ειναι το ονομα του στο φορουμ πως να τον γραψω;

Η Αληθεια φιλε μου ειναι υποκειμενικη εαν δεν το εχεις
καταλαβει, οποτε δεν μπορεις νατην κρινεις ...
Παντως δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να σε ενδιαφερει
σαν ατομο κατι τετοιο οταν με προτρεπεις να σας πω ολη την αληθεια ...
Εχω πρερδευτει λιγο ...
Γραφεις για τον εαυτο σου ή εκπροωπεις μια καστα συγκεκριμενων
ανθρωπων στο φορουμ;

quote:

Δεν είναι ακριβώς οτι το θεώρησα πρόκληση, είναι οτι το θεώρησα αγένεια. Και όταν κάποιος είναι αγενής (και όχι eugenhs) χάνει το δικαίωμα να έιναι και οι άλλοι "ευγενείς" απεναντί του. Πρόκληση ήταν ο τρόπος που τσουβαλοποιούσε και η αλαζονία του.


Διατηρει το δικαιωμα του να γινεται αγενης οταν
του κανουν επιθεση φιλε μου , οπως επισης διατηρει
το δικαιωμα του να μην Γινεται "παιγνιο" χρηστη
(στην συγκεκριμενη περιπτωση εσενα) που θελει μεσω μιας
συζητησης για την περιπτωση ενος συσχετισμου
"Κουμουνισμου-θρησκειας" να κανει προπαγανδα κατα ενος
συγκεκριμενου πολιτικου κομματος...
Ακομα και τα πρωην "μεγαλα" κομματα εχουν κανει
με πολλα παραδειγματα "ολοκληρωτικες " συμπεριφορες
αλλα για αυτα καμια αναφορα απο εσενα, μονο για
τον Μηχαλολιακο που στην τελικη με την εκταση
που ειχε παρει το θεμα του στην περιοδο των εκλογων
και την "Αρνητικη δημοσιοτητα" που ελαβε ηταν
δεδομενο οτι δεν θα ειχε την απηχηση που θα του επετρεπε
να ειναι συμετοχος στις εξελιξεις .
Αλλα εκει εσυ μονο την Χ.Α. που θεωρουσες "κακη"
(δεν θα σου γραψω την πολιτικη μου προσεγκιση παρα μονο
οτι δεν ψιφησα Χ.Α.)
Ηθελες να χρησιμοποιησεις ενα ασχετο θεμα ετσι ωστε να
μετατραπει σε πολιτικο θεμα παγιδευοντας ενα αλλο χρηστη
να κανει την δουλεια σου και χαρακτιριζεις αυτον Αγενη;
σωπα ρε συ , πολυ εξυπνος εισαι...

quote:
Και μένα μου φαίνεται αστείο οτι υπερσπαίζεσαι τον Ευμενής... κάτι με την λατρεία του αρχαιοελληνικού πνεύματος θα έχει να κάνει, κάποια κοινή προσκόλληση. Αλλα θα τη λήξουμε σύντομα αυτή τη κουβέντα γιατί βαρέθηκα.


χαχαχαχα
Το τι σου φαινεται αστειο φιλε μου ειναι θεμα αντιλιψης
λογικο ειναι να γελαμε με διαφορετικες αιτιες
Για εμενα που λες αυτη την στιγμη μου φαινεται αστειο
το γεγονος οτι με χαρακτιριζεις προσκολιμενο στο αρχαιοελληνικο πνευμα οχι τιποτα αλλο αλλα περα απο τους Ορθοδοξους Χρηστιανους
αυτο το "πνευμα" ειναι αποδεκτο απο ολο τον κοσμο.
Εαν την παραδοχη ολου του κοσμου για το ΑρχαιοΕλληνικο περα απο
θρησκευτικες πεπηθησεις την θεωρεις εσυ προσκοληση , τοτε
εισαι μαλλον "Χρηστιανος" που δεν το δηλωνει και το κρυβει...

Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι ο λογος που σε χαρακτιζω "Χρηστιανο" ειναι για τους αναθεματισμους που αποφασισε η Εκλησια των "χρηστιανων" στην οικουμενικη συνοδο με αφορμη την διαμαχη "εικονομαχων-εικονολατρων" κατα οτυδηποτε εξεφραζε το ΑρχαιοΕλληνικο πνευμα.
Απο εκει και μετα εαν π.χ. πουμε ο Ιαπωνας (αλλοθρησκος) εχει προσκοληση στο ΑρχαιοΕλληνικο πνευμα συνφωνα με την οπτικη σου
αυτος θα το θεωρει λογικα πολυ καλο χαρακτιριστικο αυτο.
Στο κατω-κατω γιατι να μαθαινουν την γλωσσα ενος προσκολιματος;
χαχαχαχαχαχα
Εχεις πολυ πλακα με τις ακυρες υπουλες επιθεσεις σου ...quote:

Ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, αυτός είναι απλός φανατικός. Η διαφορά ανάμεσα στον προπαγανδιστή και τον απλό φανατικό είναι η εξής: ο προπαγανδιστής 1) είναι οργανωμένος 2) Δεν αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για τον εαυτό του (κανένα αν γίνεται) 3) Κάνει προπαγάνδα κατα συρροήν
Αυτός στον οποίο αναφέρεσαι, πληρεί μόνο μια προϋπόθεση και αυτή όχι τόσο όσο ο άλλος για τον οποίο λέμε...


Σου ζητησα να αναφερεις το ονομα για να πειστω
Δεν το εχεις αναφερει και μπορω να υποθεσω οτι απλα
δεν το ξερεις , γιατι πολυ απλα δεν γινεται να το
ξερεις οπως δεν γινεται να το ξερω και εγω ,
κατα προεταση δεν γινεται να ξερεις εαν ο Ευγενης
ειναι κατι αντοιστιχο .

Για τα χαρακτιριστικα που αναφερεις εχεις πολυ λαθος
και θα σου πω το γιατι ...

1)
Για να ξερεις οτι ειναι οργανωμενος
πρεπει να τον γνωριζεις ,
(ανωνημοι ειμαστε απλα υποθετεις)
Εαν υπαρχουν καποια ατομα που εχουν παραπλησιες
αποψεις ,δεν ειναι "συνενοχοι" ,
απλα συνφωνουν , και αυτο γιατι
(ανωνημοι ειμαστε απλα υποθετεις)

2)και να αποκαλυψει στοιχεια για τον
εαυτο του δεν εχει νοημα , πρεπει να
γνωριζεις προσοπικα το ατομο
(ανωνημοι ειμαστε απλα υποθετεις)

3)Ειναι θεμα οπτικης η προπαγάνδα
καποια πραγματα τα βρησκω προπαδανδα
καποια οχι , εσυ αντιστοιχα εχεις
αλλα στανταρ .
Δεν γινεται εισαι σιγουρος για τιποτα.

Θα παρω για παραδειγμα την τοποθετηση σου
για τον Ευγενης (αιτια της συγκεκριμενης
συζητησης) , για εμενα θα μπορουσε να
κρυβει μια υποκριτικη διαθεση σε σχεση
με το προσωπο του ευγενης γιατι πολυ
απλα ειναι "πολυθειστης" και εσυ εισαι
"φιλοχρηστιανος" συνφωνα με παραδοχη σου

Δεν γινεται να το ξερω ομως, μπορει να εκφραζω
τις υποψιες μου , οπως εκανα απο την αρχη
οταν σου το εγραφα, για υποψιες εγραφα

Προσεξε οτι υποθετω !!!
Δεν μπορω να Ξερω !!!
Οπως ΔΕΝ μπορεις αντιστοιχα και εσυ να ξερεις!!!

Εαν υποθετικα παρω την λογικη σου σαν σωστη χωρις
λαθη τοτε εχουμε να κανουμε με Ατομα-Απολογιτες
του Χρηστιανισμου μεσα στο φορουμ φιλε μου
Απολυτα αυτο χρησιμοποιωντας την λογικη σου .
Αλλα οπως σου εγραψα στην αρχη αυτο δεν γινεται
να ισχυει γιατι πολυ απλα ο καθενας μας υποθετει

Τωρα εαν στην τελικη εχεις καποιο χαρισμα και
καταλαβαινεις απολυτα τα χαρακτιριστικα που χαρακτιριζουν
τον καθε χρηστη ,βγαζοντας εξω την υποκοιμενικη ματια
του εξεταστη (εσενα στην συγκεκριμενη περιπτωση) , τοτε
να κανεις τα χαρτια σου σε καποιο γραφειο για καταχωριση
σηνηθειων απο τα γραφωμενα του καθενος ...
Παντα εαν εχεις αυτη την πεπειθηση....

quote:

[/b]Τι είπες; "Απλά το προσπέρασε"; Ενδιαφέρον αυτό. Για ανάλυσέ το λίγο (ρητορικό)
[/quote]
ρητορικα λοιπον τα αναλυω και
ΔΕΝ σου απανταω...

quote:
Θεώρησέ το σαν μια δοκιμασία που πέρασε (αν την πέρασε - και αν σε καίει τόσο πολύ το ευ ζην του). Απο εδώ και στο εξής αν μιλάω, θα μιλάω με τον ίδιο τον κατηγορούμενο όμως και όχι με τον συνήγορό του. Μου έφαγε παρα πολύ χρόνο αυτή η ιστορία. Και προφανώς εσύ έχεις, αλλά εμένα δε μου περίσσευε.
[/quote]

Η δοκιμασια ειναι απο τον θεο;
Συνηγορος ;
χμ...
Ναι, θα μπορουσες να με χαρακτιρισεις ετσι, μια που
τον υπερασπιζομαι εναντια σε εσενα με αφορμη κατι
που εκανες εσυ.

Στο κατω-κατω τον ιδιο ρολο καλουμαστε να παιξουμε...

Εγω τον Ευγενη και εσυ τον ΠανοΤ στο σημειο
που η δικαιωση απο τους συντονιστες δεν ηρθε
για εσενα και για τον ΠανοςΤ ...


Οσο για τον χρονο που γραφεις δεν εχω πολυ,
αντιστοιχος με τον δικο σου ειναι ο χρονος
που διαθετω,και αυτο φαινεται απο το γεγονος
οτι ειναι αντιστοιχα μακροσκελεις και οι δικες
σου απαντησεις που σχολιαζω με την σειρα μου .

Μιλα με τον "κατηγορουμενο" Λοιπον...
χαχαχαχαχα
Δικαστη μου εσυ ...

Υσ: Περα απο τις υποψιες μου για εσενα
εβαλες στην λιστα με τις υποψιες μου
και τον ΠανοςΤ.

Edited by - gewkwn on 28/01/2013 22:50:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.390625
Maintained by Digital Alchemy