ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ..
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 56
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 23:02:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Agnostic :
Τι να στοιχειοθετήσω με αποδείξεις? Οτι είσαι αδαής και άσχετος με την εξέλιξη και την επιστημονική σκέψη γενικότερα? Αυτό φαίνεται νομίζω από τα γραπτά σου και τις ασυναρτησίες που λες.

Aυτό δεν είναι επιστημονική απάντηση. Είναι προσωπική εκτίμηση που απορρέει από την αδυναμία σου να απαντήσεις.
quote:
Agnostic :
Ηταν λοιπόν πράξη αγάπης και ευσπλαχνίας. Α ρε φουκαρά ευρωπαίε...


Ήταν μια πράξη απαραίτητη, η οποία δεν κατέστρεψε κανένα νοήμων ον.
Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι οι θάλασσες αδειάζουν σιγά σιγά από ψάρια.....έτσι δεν είναι?
Όταν λοιπόν ο Θεός άδειασε τον κόσμο τότε από διάφορες μορφές ζωής αμέσως στη θέση τους έβαλε άλλες. Σήμερα όμως τα ψάρια που εξαφανίζονται δεν αντικαθίστανται από άλλα, νέα. Συνεπώς η κατάσταση είναι όχι απλά τραγική αλλά κάτι παραπάνω.........να φανταστώ ότι κλαις και οδύρεσαι σε καθημερινή βάση?

quote:
Agnostic :
Δεν ήταν μόνο του. Αναφερόμαστε σε προγονικούς πληθυσμούς.


Άρα είχε παρέα σωστά? Γιατί λοιπόν να ήσαν ένα ή δύο ζευγάρια, τα οποία άρχισαν να γενούν τη μια πιθήκους και την άλλη ανθρώπους και να μην ήσαν πολλά και ανεξάρτητα μεταξύ τους?
Υπάρχει εικόνα που δείχνει από τη θάλασσα να βγαίνουν μόνο ένας ή δύο οργανισμοί η οποίοι μετά άρχισαν να διασπούνται? Γιατί να μη βγήκαν χιλιάδες διαφορετικοί οργανισμοί? οι οποίοι εξελίχθηκαν σε διαφορετικά όντα χωρίς συγγένεια μεταξύ τους παρά μόνο τη γειτνίαση?

quote:
Agnostic :
Αρχισες πάλι τις σοφιστείες με λέξεις "κλειδια". Το ερευνάτε όπως αποδέχεσαι με την επόμενη πρότασή σου δεν φεύγει έξω από τα όρια των γραφών, δηλαδή του κεντρικού δόγματος. Γι'αυτό λοιπόν ο περιορισμός της έρευνας μόνο σε κείμενα αρκετά εκ των οποίων έγραψαν δεισιδαίμονες τσοπανόβλαχοι, δεν ικανοποιεί ένα σκεπτόμενο άνθρωπο με διάθεση να επεκτείνει τους ορίζοντες γνώσεών του με βάση πραγματικά στοιχεία και ορθολογισμό.

Η λέξη ερευνητής έχει περιορισμό? Γιατί λοιπόν να έχει η έρευνα?
Οι δεισιδαίμονες τοσπανόβλαχοι κατέκτησαν τον κόσμο με το κήρυγμά τους. Εσύ? που έχεις αρκετά διευρυμένη την αντίληψή σου και τις γνώσεις σου πως και δεν μπορείς να πείσεις ούτε έναν συνομιλητή σου με διαφορετική άποψη?
Μην ξεχνάς ότι οι τοσπανόβλαχοι και δεισιδαίμονες αυτοί άνθρωποι έπεισαν τους δικούς τους συνομιλητές.

quote:
Agnostic :
Είδες λοιπόν πόσο ανούσιες για τη συζήτηση είναι πολλές από τις απαντήσεις σου?

Την αδυναμία σου είδα, που προέρχεται από το φανατισμό των "γνώσεών σου και του πολιτισμού σου"

quote:
Agnostic :
Οχι δεν είπα αυτό, με παρερμηνεύεις. Είπα σε γενικές γραμμές ότι αν η μετάλλαξη είναι χρήσιμη για την επιβίωση του είδους, τότε αυτή θα μεταδοθεί και στους απογόνους(διότι θα αναπαράγεται το είδος και πιο αποτελεσματικά). Εσύ νομίζεις ότι η εξέλιξη γίνεται επειδή "σκέφτεται" ένα ον ποιες δυσκολίες θα συναντήσει στο μέλλον και αλλάζει τον φαινότυπό του...γι'αυτό σου λέω ότι έχεις ξεφύγει και δεν ξέρεις τι λες. Η εικόνα που έχεις πλάσει στο μυαλό σου για την θεωρία της εξέλιξης είναι διαστρευλωμένη.


Μήπως σου διαφεύγει πόσα εκατομμύρια ζώα εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων? Αυτά γιατί δεν μεταλλάχτηκαν?
Πρόσφατα στη Νόβα είδα ένα ντοκιμαντέρ. Έλεγε ότι η έρημος Σαχάρα, κάποτε ήτανε πεδιάδα γεμάτη από χιλιάδες ή και εκατομμύρια ζωντανούς οργανισμούς-ζώα.
Μέχρι εδώ καλά. Όταν όμως έγινε έρημος εξαφανίστηκαν όλα αυτά τα ζώα εκτός πολύ λίγων.
Τα ζώα αυτά περιορίστηκαν στις οάσεις οι οποίες κατά διαστήματα και κυρίως στις μεγάλες ξηρασίες εξαφανίζοντε τελείως.
Μάντεψε ποιο διατηρεί από τότε (όταν η έρημος Σαχάρα ήταν πεδιάδα) την ύπαρξή του.
Ο κροκόδειλος. Οι επιστήμονες για πολλά χρόνια δε γνώριζαν πως ο κροκόδειλος εξαφανίζεται μαζί με την όαση και τη μικρή λίμνη που σχηματίζεται εκεί και πως εμφανίζεται πάλι όταν τα νερά γεμίζουν και πάλι τη μικρή αυτή λίμνη.
Τελικά πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι ο κροκόδειλος σκάβει κάτω από τον πυθμένα της λίμνης όταν αυτή αρχίζει και χάνει τα νερά της, φτάνοντας σε πολύ μεγάλο βάθος.
Εκεί πέφτει σε νάρκη και κάθεται ακίνητος και κοιμισμένος για πολλούς μήνες. Μόλις επιστρέψουν τα νερά ο κροκόδειλος ανεβαίνει και πάλι στη λίμνη.

Αυτό νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του ισχυρισμού μου. Ότι δηλαδή τα ζώα δεν μπορούν να μεταλλαχτούν σε άλλα ζώα. Μπορεί να βελτιώσουν τις αντοχές τους αλλά μέχρι εκεί.
Όλα τα άλλα ζώα εξαφανίστηκαν γιατί?
Ο κροκόδειλος θα είχε και αυτός εξαφανιστεί αλλά ήταν έτσι η κατασκευή του "εξ αρχής" που τα κατάφερε μια χαρά.

quote:
Agnostic :
Η εξέλιξη έχει αποδειχθεί απλά εσύ είσαι αδαής και δεν καταλαβαίνεις την τύφλα σου από τις επιστήμες που χλευάζεις. Οσα βιβλία ή ιστοσελίδες και να σου προτείνει κανείς με στοιχεία δεν θα βοηθήσουν από τη στιγμή που παραμένεις δογματικά κολλημένος. (Και που να πιάσουμε αυτές που είναι στα αγγλικά...)

Δογματικά κολλημένος είσαι εσύ. Που χωρίς αποδείξεις αλλά στηριζόμενος σε πολύ λίγα οστά, που απέχουν πολύ μεταξύ τους, προσπαθείς να εξηγήσεις το "ανεξήγητο"
Που είναι λοιπόν οι ενδιάμεσοι κρίκοι?"

Ο άνθρωπος του Νeanderthaler αποδείχτηκε ότι δεν έχει καμία απολύτως συγγένεια με το σύγχρονο άνθρωπο μέσω dna......σκέψου τώρα τη συγγένεια με τις μαϊμούδες.

Νεάντερταλ σε μεγάλη ηλικία

Νεάντερταλ σε μικρή ηλικία


Ενώ παλαιότερα οι ερευνητές πίστευαν ότι ο σύγχρονος άνθρωπος (Homo sapiens sapiens) αποτελεί άμεσο απόγονο του Homo sapiens neanderthalensis, συγκριτικές μελέτες Γερμανών και Αμερικανών επιστημόνων, που εξέτασαν τα DNA των οστών τόσο του Homo neanderthalensis όσο και σύγχρονων ανθρώπων, αλλά και προχώρησαν στην κλωνοποίηση του DNA των οστών του Homo neanderthalensis, απέκλεισαν ρητώς τη γενετική συγγένεια των δύο ειδών.

quote:
Agnostic :
Επιπλέον ο μπακάλικος συλλογισμός σου που αντικαθιστά τις επιστημονικές θεωρίες με έναν θεό συγκεκριμένη θρησκείας από τις εκατοντάδες που υπάρχουν και που δεν μπορεί υποτίθεται να εξηγηθεί από τα δημιουργήματα του, μέχρις ότου βρεθούν (υποτίθεται) οι "αποδείξεις" των επιστημονικών ερευνών είναι απίστευτα παρανοϊκή. Γιατί ο Θεός σου και όχι κάποιος άλλος ή άλλη "ανώτερη δύναμη"?


Καμία θεωρία δεν είναι επιστημονική εάν δεν αποδειχτεί. Το αντίθετο είναι όντως μπακάλικος συλλογισμός.
Και πρώτα πίστευαν στη θεωρία οι επιστήμονες ότι μόλις σπάσει ο άνθρωπος την ταχύτητα του φωτός θα γυρίσει πίσω στο χρόνο. Σήμερα όμως νεώτερες θεωρίες το αποκλείουν. Μάντεψε λοιπόν τι θα ισχυριζόσουνα τότε όταν υποστήριζαν ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε στο μέλλον να κάνει ταξίδια στο χρόνο.

quote:
Agnostic :
Τα στοιχεία υπέρ της εξέλιξης είναι συντριπτικά, απλά εσύ είσαι άσχετος και γελάνε όλοι μαζί σου.

Ορίστε μερικά στοιχεία ακόμα
http://www.biopolitics.gr/HTML/PUBS/SYLLAB/greek/biologyd.htm

υπάρχουν διαφορετικά είδη που παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά υποδηλώνοντας κοινή καταγωγή. Για παράδειγμα, όλα τα σπονδυλωτά έχουν έναν μεγάλο αριθμό ομόλογων οργάνων, όπως είναι η καρδιά, το κεντρικό νευρικό σύστημα, τα άκρα. Αυτά πρέπει να κατάγονται από τα ίδια προγονικά όργανα και έκτοτε να έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις λειτουργίες τους,

-πολλοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπινων, παρουσιά-ζουν υποτυπώδη όργανα, δηλαδή όργανα που σταδιακά έχασαν τη λειτουργία τους αλλά διατηρούνται ακόμα σε ατροφική μορφή. Τέτοια όργανα είναι η σκωλικοειδίτις, το τρίτο βλέφαρο στο ανθρώπινο μάτι, το τριχωτό του σώμα-τος, κλπ,

-τα έμβρυα διαφορετικών βιολογικών ειδών εμφανίζουν παρόμοια χαρακτη-ριστικά. Ο βαθμός της ομοιότητας εξαρτάται από την έκταση, στην οποία συνδέονται οι οργανισμοί. Σε οργανισμούς, στους οποίους η συγγένεια είναι πιο μακρινή, η αποκάλυψη παρόμοιων χαρακτηριστικών εμφανίζεται μόνο στα πρώτα στάδια της εμβρυακής ανάπτυξης. Αυτός ο νόμος της ανακεφαλαίωσης, που παρουσιάστηκε αρχικά από τους Mueller και Haeckel με εφαρμογή στα σπονδυλωτά, πρόσφατα φάνηκε να ισχύει ακόμα και στους μικρο-οργανισμούς,

-η ομοιότητα της ακολουθίας των αμινοξέων των πρωτεινών όπως η φερρεδοξίνη και το κυτταρόχρωμα c στηρίζουν την έννοια της εξέλιξης και διευρύνουν επίσης τις γνώσεις μας, ως προς τις εξελικτικές σχέσεις ανάμεσα στους οργανισμούς.Και τα αυτοκίνητα έχουν μηχανή καλώδια, ανεμιστήρες, ψυγεία, μπαταρίες, ντεπόζιτο, χώρο αποσκευών, καθίσματα......
Το ίδιο και τα καράβια..........να φανταστώ ότι είναι μακρινά ξαδέρφια?
Πολλοί άνθρωποι έχουν βγάλει τις αμυγδαλές τους να υποθέσω ότι τους ήσαν άχρηστες.
Δε γνωρίζω εάν παλαιότερα χρησίμευε σε κάτι ή όχι η σκωληκοειδήτις

quote:
Agnostic :
Μόλις παραπάνω σου έφερα επιπλέον αποδείξεις για την εξέλιξη.

Εικασίες έφερες και όχι απόδειξη.
Λογικό είναι κάποιος οργανισμός να εξελίσσει τις λειτουργίες τους. Δεν μπορεί όμως να αλλάξει σε έναν νέο διαφορετικό οργανισμό από αυτόν από τον οποίο προήλθε.
Επίσης είμαι σαφής εξ΄ αρχής, δεν είμαι κατά του μηχανισμού της εξέλιξης των ειδών ως έχουν, αλλά της μεταμόρφωσής τους σε νέα διαφορετικά είδη.

quote:
Agnostic :
Τι να δεις? Γιατί αυτό νομίζεις ότι αναιρεί την εξέλιξη του ανθρώπου? Είναι πλέον γνωστό ότι δεν προερχόμαστε από τους neanderthal αλλά από τη γενετική δεξαμενή του Homo erectus. Ο neanderthal προήλθε κι αυτός από τον Homo erectus.

Εδώ οι επιστήμονες απέκλεισαν ρητώς τη γενετική συγγένεια!!
Η θεωρία ακόμη για την καταγωγή μας από τον Homo erectus
δεν είναι αποδεκτή από όλους τους επιστήμονες.
Ενώ μελέτες της μοριακής βιλογίας πάνω στην κληρονομικότητα του μιτοχοδιακού dna δίνουν σήμερα στους επιστήμονες τη δυνατότητα να θεωρούν ότι "ο σημερινός άνθρωπος εμφανίστηκε ως ένας ιδιαίτερος πληθυσμός στην Αφρική πριν περίπου 200.000 χρόνια."

ΕΔΩ

quote:
Agnostic :
εμ, γι'αυτό έχεις καταντήσει περίγελος του φόρουμ

Περίγελος συνήθως γίνεται αυτός που ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις για κάτι........αλλά που περιορίζονται στη θεωρία.

quote:
Agnostic :
Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει, τουλάχιστον έτσι όπως σου τον πλάσαραν οι τσοπανόβλαχοι πριν 2000 χρόνια, είτε ότι είναι παιχνιδιάρης μιας και του αρέσει να παίζει κρυφτούλι με τα πλάσμαστά του.

Εάν δεν υπάρχει τότε ποιος έφτιαξε τον κόσμο? μαζεύτηκε το κενό και ήταν τόσο μεγάλο που δε χώρεσε και ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!

quote:
Agnostic :
Το τι έκανα εγώ, δηλαδή αν στενοχωρήθηκα ή όχι δεν έχει, σημασία για ένα αποδεδειγμένα καταστροφικό γεγονός. Προφανώς λοιπόν ο κόσμος θα μπορούσε να είναι πολύ πιο φιλόξενος αν ήταν αποτέλεσμα πανάγαθου δημιουργού.

Γι΄ αυτό λένε......μεγάλη μπουκιά φάε μικρή κουβέντα πες.

quote:
Agnostic :
Σοφιστείες. Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει το παράλογο. Τα υπόλοιπα που γράφεις για νίκη επί του θανάτου, απεσταλμένους σωτήρες, θυσίες για να βοηθήσουν τον άνθρωπο κτλ είναι αστήρικτες εικασίες είτε τις πρεσβεύει μόνο ο χριστιανισμός είτε όχι. Πώς αποδείχτηκε ρε αγόρι μου ότι η ζωή είναι μεν εφήμερη αλλά συνεχίζει η ψυχή τη δράση της μετά το θάνατο? Ετσι σου είπαν όταν ήσουν μπόμπιρας και περνούσες δύσκολα χρόνια γι'αυτό έχεις συνδεθεί στενά με τα φαντασιοκοπήματα της θρησκείας σου.

Σοφιστείες? Αυτή είναι η απάντησή σου?........τι άλλο εξάλλου να πεις?

quote:
Agnostic :
Ετσι σου'παν να λες...απλά με την ανάγνωση ιερών βιβλίων γραμμένα από δεισιδαίμονες τσοπανόβλαχους...πριν 2000 χρόνια

Κάποιο τεκμήριο? Μάλλον πρέπει να αρκεστώ στον παπά της γειτονιάς και τους συγγενείς του χωριού ε?Σού έχω απαντήσει για τον χαρακτηρισμό που τους αποδίδεις.....πείσε πρώτα έναν συνομιλητή σου με διαφορετική από εσένα άποψη και μετά πες τους τσοπανόβλαχους........γιατί αυτοί τα κατάφεραν μια χαρά.

quote:
Agnostic :
Βεβαίως αφού δεν έχει βρεθεί το συγκεκριμένο κείμενο πριν την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου. Η μεταγενέστερη παραφιλολογία ήταν συχνό φαινόμενο στην αρχαιότητα, ειδικά πάνω σε κοινωνικά φαινόμενα και προσωπικότητες που προκαλούσαν ριζικές αλλαγές στην ιστορία μιας περιοχής.

Η σύνθεση της Παλαιάς Διαθήκης και η μετάφραση της από τα πρωτότυπα έγινε στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια της Βασιλείας του Πτολεμαίου Β, του Φιλαδέλφου (284-246 π.Χ.). Την πρωτοβουλία την είχε αναλάβει ο ίδιος ο Πτολεμαίος και το έργο δημιουργήθηκε από τη μετάφραση των πρωτότυπων κειμένων.
Ξανασκέψουτο αυτό με τη μεγάλη κουβέντα που σου είπα......θα σου κάνει καλό.
Υ.Γ.
Άθεε, από αυτό που μας παρουσίασες και ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα είδα καμιά 10ρια αιρέσεις στην Ελλάδα και γύρω στις 80 σε όλον τον κόσμο. Δεν είδα τις δεκάδες χιλιάδες.
Ακόμη μας παρουσιάζεις τις εξωχριστιανικές ομάδες. Όπως τους σατανιστές ή τους αστρολόγους........πως λένε αλλιώς το καμία σχέση με το θέμα?.......στη γλώσσα σου δηλαδή!!!


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 18/02/2009 23:44:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 23:10:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Μα έκανα αναζήτηση στο google και βρήκα

αυτό:
http://www.12830.gr/De-Galileos/peri-tou-%C2%ABpisteye-kai-mh-ereyna%C2%BB.html

Και αυτό:
http://oodegr.com/oode/dogma/erevna1.htm

Εγώ τι πρέπει να πιστέψω κατά την άποψή σου?


Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Η ώρα του κινητού!!! :)
http://www.youtube.com/watch?v=Hf6E7gb7fYk&feature=related

ΑΜΗΝΤα δεδομένα αμφοτέρων είναι γενικώς ορθά.
Το 12830 παραθέτει κάτι για να κατηγορήσει το χριστιανισμό.
Το οοδε να υπερασπίσει.
Τα δεδομένα είναι αυτά που είναι. Το πως ερμηνεύονται...
άλλη ιστορία... βλέπεις τα επιχειρήματα και κρίνεις.
Το 12830, imo, έχει δίκιο στο ότι κάτι παραπλήσιο έχει ειπωθεί από Χριστιανούς. Όμως το τραβάει απ' τα μαλλιά για να δείξει τη θέση του: Κάποιος χριστιανός είπε κάτι σε συνόδου το 431. Δείχνει άγνοια του χριστιανισμού η προσπάθεια να πείσει ότι αφού το είπε οι χριστιανοί το θεωρούν και "θεόπνευστο". Δεν θεωρείται θεόπνευστο κάτι μόνο και μόνο επειδή το λέει ένας επίσκοπος σε ομιλία. Και αυτό που είπε δεν είναι το γενικό απόφθεγμα που κυκλοφορεί σήμερα.
Το οοδε σωστά λέει ότι το "ερευνάτε τα γραφάς" είναι εντελώς άσχετο με το θέμα, όπως και το "κόμμα" (και παρουσιάζει και προχριστιανικές ρίζες στον Πλάτωνα). Δείχνει ακόμα κι άλλες περιπτώσεις ανάλογων ρήσεων από χριστιανούς - καμιά με γενική έννοια.
Καταλήγω στο ότι πράγματι κάποιοι χριστιανοί διακίνησαν παραπλήσιες ιδέες, που εξελίχθηκαν στο γνωστό, αλλά ως προσωπικές απόψεις, χωρίς αξιωση "θεοπνευστίας" ούτε βιβλική θεμελίωση. Άρα το "πίστευε και μη ερεύνα" δεν είναι χριστιανική θέση, δόγμα, αλλά μια προσωπική άποψη κάποιων που η πλειοψηφία των χριστιανών απορρίπτει.
quote:
...Απλά μου έκαναν εντύπωση οι ερμηνείες που δίνουν στη σελίδα τους.....
Όπως το, πιστεύεις δεν πιστεύεις να ερευνάς!!!!
Μα είναι γελοίο για τον απλούστατο λόγο ότι αυτος που δεν πιστεύει αν ερευνήσει θα τις αμβισβητήσει 10 φορές όχι μία, οπότε δεν τους συμφέρει αυτό, να προτρέπουν δλδ αυτόν που δεν πιστεύει να το κάνει....

Ούτε στην πίστη μπορεί να φτάσει κανείς χωρίς έρευνα και αμφισβητήσεις, τόσες όσες και για τη μη-πίστη.

Edited by - panpam on 18/02/2009 23:20:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 23:28:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Δεν υπάρχει πίστευε και μη ερεύνα, υπάρχει πίστευε
και μη, ερεύνα..Με τη λογική, ότι πρέπει να έχεις πίστη
στη δύναμη της θρησκείας σου, ότι θα αποδειχτει σωστή στο
τέλος, όπως έγινε πάντοτε...
Γι αυτό και συμπληρώνει το ερευνάται τας γραφάς, που λέει
τα ίδια...Κάθε παρεξήγηση είναι απλά κακοπροαίρετη....Θέμα
δεν υπάρχει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2009, 23:53:44  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
trexagireve
υπάρχει πίστευε
και μη, ερεύνα..

Πού το γράφει αυτό πάλι; Στη βίβλο του ... trexagireve? Γιατί πουθενά αλλού δεν το γράφει... κανείς!

quote:
europaios2
...(ασυναρτησίες)...

Μια απορία: Γιατί αντί για τη θεωρία του "ΜΜΠΠΠΑΑΑΜΜΜ" που προτείνει η επιστήμη, να δεχτούμε τη θεωρία "Φτου, φτου(*)... πλάθω ανθρωπάκια με τα δυο χεράκια" που προτείνουν οι τσοπαναραίοι της ερήμου;

(*) Φτύσιμο στα χέρια πριν ξεκινήσουμε κάποια σοβαρή δουλειά, όπως συνηθίζουν οι χτίστες, οι σκαφτιάδες, ο Γιαχβέ...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 03:38:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Europaios :
quote:
Έχω την εντύπωση ότι είσαι αυστηρά χορτοφάγος ή κάνω λάθος?
Ξέρεις πόσα εκατομμύρια κότες φονεύονται ετησίως για να τις φάμε?
Γνωρίζεις ότι τα αθώα γουρουνάκια τα έχουν το ένα επάνω στο άλλο? μέσα σε 4 τετραγωνικά έχουν περίπου 3 γουρούνια......γιατί να σε νοιάξει όμως?
Ξαναδιάβασε λίγο......και μετά παίχτο Ξανθόπουλος.

Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε οπως πάντα η απάντηση σου.
Εγω μίλησα για ποιό λόγο ο Θεός φαίρεται τόσο σκληρά , και εσύ μου λές οτι οάνθρωπος σφάζει κότες για να φάει ...
Αει γειά ...


quote:
"Τέλος, πριν 35.000-10.000 χρόνια (Ανώτερη Παλαιολιθική Εποχή) εμφανίστηκε ο σύγχρονος άνθρωπος...
...παλαιότερους ανθρωπολογικούς τύπους, ενώ στην Αμερική και στην Ωκεανία, που κατοικήθηκαν με βεβαιότητα για πρώτη φορά μόλις από το 35.000 πριν από σήμερα.

Μια ερώτηση .
Τα άσχετα κείμενα που βάζεις εμβόλιμα κάθε λίγο και λίγάκι και είναι άσχετα με αυτά που ρώταω τα έχεις για φερετζέ ;
Για να δείξεις οτι δήδεν έχεις κάτι να πείς ?
Τι σχέση έχει το παραπάνω με την ερώτηση που έκανα ?
Και τι σχέση έχει και η απάντηση σου με αυτό που ρώτησα ?


quote:
Δεν είμαι μάντης, καταλαβαίνω από αυτά που γράφει ο άλλος και όχι από αυτά που έχει στο μυαλό του. Και σου επαναλαμβάνω τι ακριβώς είχες γράψει.
Είχες γράψει.......
Think_Math: "Γιατί ο Θεούλης δεν ρίχνει στα ζωάκια και σε μάς μάνα εξ' ουρανού να φάμε , ...
...
απ’ ότι βλέπω εξακολουθείς" να τα πεις μόνο όπου σε παίρνει.

Εντάξει κατάλαβα οτι δεν μπορείς να απαντήσεις .
πάμε παρακάτω .

quote:
Το ζωικό και φυτικό βασίλειο δείχνουν το μεγαλείο και τη σοφία του πλάστη..........εάν εσύ αυτό το θεωρείς κοτσάνα.....περίμενε το επόμενο τρένο.

Αλλη μία ... σχετική απάντηση με το θέμα .
Εντάξει , εντάξει δίκιο έχεις ...

quote:
Αυτά δεν είναι απάντηση, είναι υπεκφυγή. Δε ρώτησα για το χρώμα της μύγας αλλά για άλλα ουσιαστικά πράγματα. Όπως ο τελείως ανώφελος για "την ύπαρξη" της κότας διαχωρισμός της σε σβερκολαίμα και στη κοινή.

ΟΠΑ . Τωρα έβγαλες λαβράκι .
Αν θεωρείς οτι ο διχωρισμός της κότας είναι ανώφελος , που δεν διαφωνώ , τότε αυτό ακριβώς αποδεικνύει το ανάποδο απο αυτό που ισχυρίζεσαι .
Οτι δηλαδή η φύση με σοφία και σκοπό διαχωρίζει τα είδη .
Αμ'έλα που δεν συμβαίνει αυτο .
Οι μεταλλάξεις και οι μετατροπές ειναι τυχαίες και δεν έχουν σκοπό . Απλώς οι ανώδυνες επιβιώνουν και οι βλαβερές εξαφανίζονται απο την φυσική επιλογή .
Η σβερκολαίμα λοιπόν , είναι μια ανώδυνη για το ζώο μετάλλαξη , εντελώς ανώφελη αλλά ουτε και επιζήμια .
Οπως αντιλαμβάνεσαι η θεωρία σου φάσκει και αντιφάσκει .

Κακόμηρε απολογητη πάλι σε λακούβα έπεσες μόνος σου ...

quote:
Η ποικιλία που υπάρχει στη φύση δεν είναι αποτέλεσμα της γενετικής μετάλλαξης. Είναι δείγμα της σοφίας της φύσης. Η μετάλλαξη ενός είδους γίνεται σίγουρα για τη βελτίωση των συνθηκών του, έτσι για παράδειγμα ο άνθρωπος έχασε το πυκνό τρίχωμα που δεν του χρειάζεται ποια και τα δάχτυλα του έγινα ποιο λεπτά..........δεν ξεπήδηξε όμως από αυτόν κάποια μαϊμού ή ένα άλλο ζώο.

Καμμία βιολογική αποδειξη έχεις για τα παραπάνω ?
Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω αρλούμπες .

quote:
Πάντως είναι τόσο χαζά τα επιχειρήματά σου, που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Έτσι με βάζεις στον πειρασμό να σε ρωτήσω: Πιστεύεις ότι η κάθε χώρα έχει τα δικά της Ευαγγέλια? Αφού όπως λες σε κάθε χώρα υπάρχουν εκατοντάδες αιρέσεις και μόλις πάμε σε μιά άλλη δεύτερη χώρα, αυτή θα έχει άλλες εκατοντάδες διαφορετικές με την πρώτη.........τι άλλο να συμπεράνει κανείς παρά το ότι η κάθε χώρα έχει τα δικά της Ευαγγέλια?.

Αμ το γέλιο δεν είναι εκεί κακόμηρε απολογητη .
Το γέλιο είναι οτι έχουν ολοι το ίδιο ευαγγέλιο και το μεταφράζουν με 30.000 διαφορετικούς τρόπους .
Οπως αρέσει στον καθένα .
Τρανή απόδειξη εσύ ο ίδιος , και οι μοναχοί του Αγίου όρους που δεν μπορείτε να συμφωνήσετε αν τελικά ο κόσμος φτιάχτηκε για τον άνθρωπο ή όχι .
Καθένας απο σάς είναι και μία αίρεση .
Βέβαια εδω δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι ευαγγελιστές , εσείς θα συμφωνήσετε ?
Αστεία πράγματα ...

quote:
Να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς οικιακά ζώα.........ως χωριάτης τα γνωρίζω καλά και ενδεχομένως να σε φέρω σε δύσκολη θέση όπως τώρα.
Εάν ζευγαρώσει το άλογο με το γαϊδούρι, έχουμε το μουλάρι..........Ερώτηση γιατί τα μουλάρια είναι στείρα? Απάντησε σε αυτό και τα λέμε..

Ναι τρόμαξα τόσο πολύ που μου σηκώθηκε η τρίχα ...

Να σου απαντήσω γιατί ?
Εχεις απαντήσει εσύ σε τίποτα που ρώτησα ?
Βαρέθηκα να δίνω απαντήσεις και στοιχεία , και ως απάντηση στις ερωτήσεις που θέτω να μου θέτεις πάλι ερωτήσεις .
Βρες το μόνος σου στο Ιντερνετ .
Κι απο μένα μασημένη τροφή θέλεις ?
Ολα Νιανιά πια ? Ελεος .

quote:
Και περιμένεις με την αναλογία 1 προς 20.000 να πουλήσεις θεωρία?
Ε! τι πλάκα!!!!!!!

Είσαι όντως ανόητος , η το κάνεις για να μας σπάσεις τα νευρα ?
Η θεωρία της εξέλιξης στηρίζεται μόνο στα απολιθώματα , κακόμοιρε απολογητή ?


quote:
Αρκετά μάγκες για να σου πούμε ότι έτσι ακριβώς λειτούργησε και ο Θεός. Χάραξε τις συντεταγμένες και δε δημιουργήθηκε ένα αρχέγονο αλλά εκατομμύρια αρχέγονα, τα οποία απλά εξελίχθηκαν.
Στο παράδειγμά σου ο κεραμοποιός, μπορεί και να τα βάψει. Μπορεί να βάλει μέσα και άλλα υλικά όπως επίχρυσο για παράδειγμα........και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτός είναι ο πλάστης και τα κάνει όπως γουστάρει.

Βαρεθηκα να ακούω τις ίδιες και τις ίδιες μπούρδες .
ΑΠΟΔΕΞΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
ΕΣΤΩ ΜΙΑ ?
ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 04:01:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Europaios :

quote:
Μήπως σου διαφεύγει πόσα εκατομμύρια ζώα εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων? Αυτά γιατί δεν μεταλλάχτηκαν?

Γιατί οι μεταλλάξεις γίνονται στην τύχη και δεν έχουν σκοπό .

quote:
Αυτό νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του ισχυρισμού μου. Ότι δηλαδή τα ζώα δεν μπορούν να μεταλλαχτούν σε άλλα ζώα. Μπορεί να βελτιώσουν τις αντοχές τους αλλά μέχρι εκεί.
Όλα τα άλλα ζώα εξαφανίστηκαν γιατί?
Ο κροκόδειλος θα είχε και αυτός εξαφανιστεί αλλά ήταν έτσι η κατασκευή του "εξ αρχής" που τα κατάφερε μια χαρά.

Πάλι κοτσάνα έγραψες .
Τα ζώα εξαφανίστηκαν γιατι οι μεταλλάξεις δεν γίνονται κατα παραγγελία , και ο χρόνος που χρειάζεται για την διακλάδωση ενός είδους υπερβαίνει κατα πολύ την αλλαγή του κλίματος της σαχάρας που συντελέστηκε σε μία διάρκεια 500 χρόνων περίπου :

http://news.pathfinder.gr/periscopio/sahara-desert.html

Οπότε δεν υπήρχε η χρονική δυνατότητα για καμμία μεταβολή .

Αρα άνθρακες ο "θησαυρός" που βρήκες .
Σκεψου κάτι καλύτερο ...
Αυτό που κανει εντύπωση είναι πόσο ρηχά ψαχνεις τις δήθεν αποδείξεις που φέρνεις .
Επειδή όμως ειναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού , δεν θέλω να σε αποθαρύνω .
Ψαξε και για άλλες ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 06:27:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
europaios2

Aυτό δεν είναι επιστημονική απάντηση. Είναι προσωπική εκτίμηση που απορρέει από την αδυναμία σου να απαντήσεις.


Ναι όντως, αδυνατώ να απαντήσω επιστημονικά στο ερώτημα "γιατί είσαι αδαής και δεν σκαμπάζεις από εξέλιξη" (και επιστημονική σκέψη γενικότερα). Αυτό αρχικά θα μπορούσε να το διαπιστώσει ένας ψυχολόγος.

quote:
europaios2

Ήταν μια πράξη απαραίτητη, η οποία δεν κατέστρεψε κανένα νοήμων ον.


Απαραίτητη γιατί? Δεν του άρεσαν οι δεινόσαυροι ως δημιουργήματά του και είπε να φτιάξει άλλα που σκέφτονται περισσότερο? αυτά που λες είναι νοητικές ταρζανιές για να δικαιολογήσεις την σκληρή πραγματικότητα της αμείλικτης πολλές φορές στο παρελθόν φύσης.

quote:
europaios2

Άρα είχε παρέα σωστά? Γιατί λοιπόν να ήσαν ένα ή δύο ζευγάρια, τα οποία άρχισαν να γενούν τη μια πιθήκους και την άλλη ανθρώπους και να μην ήσαν πολλά και ανεξάρτητα μεταξύ τους?
Υπάρχει εικόνα που δείχνει από τη θάλασσα να βγαίνουν μόνο ένας ή δύο οργανισμοί η οποίοι μετά άρχισαν να διασπούνται? Γιατί να μη βγήκαν χιλιάδες διαφορετικοί οργανισμοί? οι οποίοι εξελίχθηκαν σε διαφορετικά όντα χωρίς συγγένεια μεταξύ τους παρά μόνο τη γειτνίαση?


Η "εικόνα" που έχουμε είναι ότι πανάρχαια θαλάσσια είδη όπως τα σαρκοπτερύγια σταδιακά μπόρεσαν να προσαρμοστούν στην ξηρά αφού ήδη ήταν συνηθισμένα να ζουν σε ρηχά και λίγο οξυγονωμένα νερά. Αυτά διέθεταν και τα απαραίτητα εφόδια για να κινηθούν στην ξηρά όπως γερά πτερυγια σαν "ξυλοπόδαρα" σε θέση να στηρίζουν το βάρος του σώματος κατά την κίνηση. Από αυτά ξεκινάει η εξελικτική γραμμή των αμφίβιων με παλαιότερα είδη τον ιχθυόστεγο και την αρχερία. Από τα αμφίβια ξεκινάει η εξελικτική γραμμή που θα οδηγήσει στα σπονδυλωτά με τέσσερα άκρα και πάει λέγοντας. Ανοιξε κάποιο βιβλίο αν θες να αποκτήσεις λεπτομερή εικόνα. Το φόρουμ δεν είναι το προσωπικό σου ερωτηματολόγιο στο οποίο οι άλλοι πρέπει να λύνουν κάθε σου απορία. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβεις.

quote:
europaios2

Η λέξη ερευνητής έχει περιορισμό? Γιατί λοιπόν να έχει η έρευνα?


Αν η πλήρης φράση είναι "ερευνητής των Γραφών" σαφώς έχει περιορισμό.

quote:
europaios2

Οι δεισιδαίμονες τοσπανόβλαχοι κατέκτησαν τον κόσμο με το κήρυγμά τους.


Δεν θα το'λεγα. Μένουν ακόμα κάποια δισεκατομμύρια μη χριστιανοί που είτε δεν έχουν πειστεί από το κήρυγμα των τσοπανόβλαχων, είτε δεν τους κατέκτησαν ακόμα. Ακους εκεί...κατέκτησαν τον κόσμο...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_religious_populations

quote:
europaios2

Μην ξεχνάς ότι οι τοσπανόβλαχοι και δεισιδαίμονες αυτοί άνθρωποι έπεισαν τους δικούς τους συνομιλητές.


Πολλούς περισσότερους όμως τους έπεισαν οι πολιτικές αρχόντων και βασιλιάδων....μια και όχι και τόσο θεμιτή μέθοδος κηρύγματος αγάπης.

quote:
europaios2

Εσύ? που έχεις αρκετά διευρυμένη την αντίληψή σου και τις γνώσεις σου πως και δεν μπορείς να πείσεις ούτε έναν συνομιλητή σου με διαφορετική άποψη?


Διότι ο συνομιλητής μου πρέπει πρώτα να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα που του παρουσιάζω και να μάθει να δέχεται ότι υπάρχει και άλλο μονοπάτι πέραν του θρησκευτικού του δόγματος για να γνωρίσει τον κόσμο. Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει γέφυρα επικοινωνίας όπως διαφαίνεται άλλωστε από την παρούσα συζήτηση...

quote:
europaios2

Μήπως σου διαφεύγει πόσα εκατομμύρια ζώα εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων?


Είναι δυνατόν να μου διαφεύγει εφόσον εγώ πρώτος σου έφερα στοιχεία περί μαζικών αφανισμών ζώων κατά το παρελθόν?

quote:
europaios2

Αυτά γιατί δεν μεταλλάχτηκαν?


Ολα τα είδη είναι δυνητικά φορείς μεταλλάξεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουν όλα και την καταστροφή ή τον αφανισμό. Συμβαίνουν μεταλλάξεις στα είδη που μπορεί να ωφελήσουν την προσαρμογή στο περιβάλλον αλλά και μεταλλάξεις που δεν βοηθούν την ικανοποιητική προσαρμογή στο περιβάλλον. Αυτά τα τελευταία ενδεχομένως θα εξαφανιστούν μετά από ένα διάστημα όταν χάσουν τον αγώνα για επιβίωση.

quote:
europaios2

Μάντεψε ποιο διατηρεί από τότε (όταν η έρημος Σαχάρα ήταν πεδιάδα) την ύπαρξή του.
Ο κροκόδειλος. Οι επιστήμονες για πολλά χρόνια δε γνώριζαν πως ο κροκόδειλος εξαφανίζεται μαζί με την όαση και τη μικρή λίμνη που σχηματίζεται εκεί και πως εμφανίζεται πάλι όταν τα νερά γεμίζουν και πάλι τη μικρή αυτή λίμνη.
Τελικά πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι ο κροκόδειλος σκάβει κάτω από τον πυθμένα της λίμνης όταν αυτή αρχίζει και χάνει τα νερά της, φτάνοντας σε πολύ μεγάλο βάθος.
Εκεί πέφτει σε νάρκη και κάθεται ακίνητος και κοιμισμένος για πολλούς μήνες. Μόλις επιστρέψουν τα νερά ο κροκόδειλος ανεβαίνει και πάλι στη λίμνη.

Αυτό νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του ισχυρισμού μου. Ότι δηλαδή τα ζώα δεν μπορούν να μεταλλαχτούν σε άλλα ζώα. Μπορεί να βελτιώσουν τις αντοχές τους αλλά μέχρι εκεί.
Όλα τα άλλα ζώα εξαφανίστηκαν γιατί?
Ο κροκόδειλος θα είχε και αυτός εξαφανιστεί αλλά ήταν έτσι η κατασκευή του "εξ αρχής" που τα κατάφερε μια χαρά.


Αν και είναι από τα πιο ανθεκτικά ζώα, έχει και ο κροκόδειλος εξελικτικό παρελθόν από παλαιότερα ερπετά.

http://en.wikipedia.org/wiki/Archosauromorpha

Γιατί ο Θεός αν δεχτούμε ότι έφτιαξε έτσι τον κροκόδειλο εξ αρχής...δεν έφτιαξε το ίδιο ανθεκτικά και τα υπόλοιπα ζώα της περιοχής που εξαφανίστηκαν?

quote:
europaios2

Δογματικά κολλημένος είσαι εσύ. Που χωρίς αποδείξεις αλλά στηριζόμενος σε πολύ λίγα οστά, που απέχουν πολύ μεταξύ τους, προσπαθείς να εξηγήσεις το "ανεξήγητο"
Που είναι λοιπόν οι ενδιάμεσοι κρίκοι?"


Εμαθες κι εσύ την καραμέλα των "ενδιάμεσων κρίκων" και την πιπιλάς. Σου έχω παραθέσει ιστοσελίδα με ένα περιορισμένο μόνο τμήμα απολιθωμάτων. Εκτός από αυτό δεν χρειάζονται "ενδιάμεσοι κρίκοι" για να υφίσταται η εξέλιξη. Είναι γνωστό στους κύκλους των παλαιοντολόγων η ευπάθεια των απολιθωμάτων, ειδικά των μικρότερων σκελετών. Οι κρίκοι που λες ότι λείπουν θα προσέθεταν ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, δεν αναιρούν την εξέλιξη εν γένει η οποία στηρίζεται και σε στοιχεία διαφορετικής φύσης από αυτά των απολιθωμάτων. Εχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι για να αποδέχονται την εξέλιξη τόσοι παλαιοντολόγοι, βιολογοι, γενετιστές, γεωλόγοι και λοιποί σχετικοί επιστήμονες...κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εσένα? Αφήνεις έστω ένα μικρό περιθώριο στους ειδικούς να γνωρίζουν το αντικείμενό τους καλύτερα από εσένα ή για μία ακόμη φορά η εγωιστική σου μεγαλομανία θα σε κυριεύσει? Αντε να δούμε....


quote:
europaios2

Ενώ παλαιότερα οι ερευνητές πίστευαν ότι ο σύγχρονος άνθρωπος (Homo sapiens sapiens) αποτελεί άμεσο απόγονο του Homo sapiens neanderthalensis, συγκριτικές μελέτες Γερμανών και Αμερικανών επιστημόνων, που εξέτασαν τα DNA των οστών τόσο του Homo neanderthalensis όσο και σύγχρονων ανθρώπων, αλλά και προχώρησαν στην κλωνοποίηση του DNA των οστών του Homo neanderthalensis, απέκλεισαν ρητώς τη γενετική συγγένεια των δύο ειδών.


Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Στο απόσπασμά σου διασαφηνίζεται τι εννοεί γενετική συγγένεια. Εννοεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος (δηλαδή εμείς) δεν έχει άμεσο πρόγονο τον Νεαντερντάλιο, αφού όντως ο Νεαντερντάλιος δεν είχε καμία συνεισφορά στο γονιδίωμα του σύγχρονου ανθρώπου. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι καταγόμαστε από τον Νεαντερντάλιο, οπότε τσάμπα μου αντιγράφεις τα παραπάνω.

Το απόσπασμά σου δεν αρνείται πουθενά ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μακρινο προγόνο τον Homo erectus. Αλλωστε από την ίδια σελίδα που παρέθεσες τα στοιχεία σου υποστηρίζεται ότι

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman4.html

Ο Homo sapiens αρχίζει να διαμορφώνεται στην Αφρική πριν από 200.000 χρόνια, από τη γονιδιακή δεξαμενή του Homo erectus, με επικράτηση γενετικών αλλαγών που επηρέασαν τον τρόπο που ζούσε και σκεφτόταν το νέο είδος·

Και είναι άξιο απορίας με ποιο τρόπο έκρινες έγκυρο το πόρισμα των επιστημόνων για τους Νεαντερντάλιους ώστε να μου το πετάξεις στο φόρουμ, ενώ απορρίπτεις τα πορίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρμόδιων επιστημόνων για την εξέλιξη...

Μάλλον διαλέγεις στοιχεία που (νομίζεις ότι) σε βολεύουν...

quote:
europaios2

Ο άνθρωπος του Νeanderthaler αποδείχτηκε ότι δεν έχει καμία απολύτως συγγένεια με το σύγχρονο άνθρωπο μέσω dna......σκέψου τώρα τη συγγένεια με τις μαϊμούδες.


Προς ενημέρωσή σου το DNA του Νεαντερντάλιου με του σύγχρονου ανθρώπου είναι κοινό κατά 99,5% έως 99,9%. (βλέπε Science Illustrated, τεύχος 30, Σεπτέμβρης 2007, σελ. 29)

Τα αποσπάσματά σου, άλλα λένε και άλλα καταλαβαίνεις.

quote:
europaios2

Καμία θεωρία δεν είναι επιστημονική εάν δεν αποδειχτεί. Το αντίθετο είναι όντως μπακάλικος συλλογισμός.


Παραλογίζεσαι ξανά. Επιστημονική θεωρία είναι αυτή που διαθέτει επιστημονικά ερείσματα και προσπαθεί να εξηγήσει τα δεδομένα με μεθοδικότητα κατά την παράθεση των στοιχείων, είτε έχει αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα, είτε όχι. Ενα παράδειγμα επιστημονικής θεωρίας που δεν έχει αποδειχθεί και μου'ρχεται τώρα στο μυαλό είναι η θεωρία του αρχαιολόγου Colin Renfrew για την καταγωγή των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών από την Ανατολία κατά τη νεολιθική εποχή. Ενώ διαθέτει επιστημονικά ερείσματα, κυρίως από τον χώρο της γενετικής, εν τούτοις δεν έχει αποδειχθεί, ούτε έχει γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των αρμόδιων επιστημόνων(γλωσσολόγων και αρχαιολόγων). Ομως κανένας από τους επικριτές της θεωρίας του δεν την χαρακτηρίζει ψευδοεπιστημονική ή τον ίδιο ψευδοεπιστήμονα.

quote:
europaios2

Και πρώτα πίστευαν στη θεωρία οι επιστήμονες ότι μόλις σπάσει ο άνθρωπος την ταχύτητα του φωτός θα γυρίσει πίσω στο χρόνο. Σήμερα όμως νεώτερες θεωρίες το αποκλείουν. Μάντεψε λοιπόν τι θα ισχυριζόσουνα τότε όταν υποστήριζαν ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε στο μέλλον να κάνει ταξίδια στο χρόνο.


Αυτό που γράφεις δεν είναι απάντηση σε αυτό που ρωτάω. Διάβαζε λίγο πιο προσεκτικά πριν γράψεις.

quote:
europaios2

Εδώ οι επιστήμονες απέκλεισαν ρητώς τη γενετική συγγένεια!!
Η θεωρία ακόμη για την καταγωγή μας από τον Homo erectus
δεν είναι αποδεκτή από όλους τους επιστήμονες.


Σύνελθε, άλλο απέκλεισαν οι επιστήμονες και δεν το κατάλαβες.

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman4.html

Ο Άνθρωπος του Νεάντερταλ θεωρείται ο πρώτος μας ξάδελφος γιατί είναι το πρώτο είδος sapiens. Η μετάβαση γίνεται από τον Άνθρωπο τον όρθιο πριν 400.000 χρόνια, ενώ η εμφάνιση του Νεάντερταλ έγινε πριν 130.000 χρόνια και υπήρχε μέχρι 35.000 χρόνια πριν.

Και
Οι νεαντερντάλιοι προέρχονται από τον Homo erectus, όπως δείχνουν πολλά κρανία, τα οποία παρουσιάζουν ενδιάμεσα χαρακτηριστικά (Παλαιοντολογία Σπονδυλωτών, εκδ. Ζήτη, σελ.251)

quote:
europaios2

Ενώ μελέτες της μοριακής βιλογίας πάνω στην κληρονομικότητα του μιτοχοδιακού dna δίνουν σήμερα στους επιστήμονες τη δυνατότητα να θεωρούν ότι "ο σημερινός άνθρωπος εμφανίστηκε ως ένας ιδιαίτερος πληθυσμός στην Αφρική πριν περίπου 200.000 χρόνια."


Οντως ο σημερινός άνθρωπος προήλθε από έναν αρχικό πληθυσμό στην Αφρική πριν περίπου 200.000 χρόνια. Ομως κι αυτός ο πληθυσμός έχει παλιότερους προγόνους τους Homo erectus. Ξέρεις ευρωπαίε υπάρχουν και παλιότερα είδη ανθρώπων(Ηomo)...

quote:
europaios2

Και τα αυτοκίνητα έχουν μηχανή καλώδια, ανεμιστήρες, ψυγεία, μπαταρίες, ντεπόζιτο, χώρο αποσκευών, καθίσματα......
Το ίδιο και τα καράβια..........να φανταστώ ότι είναι μακρινά ξαδέρφια?


Ακόμα και σε αυτό το ξυπνητζίδικο παράδειγμά σου τα τμήματα των δύο μεταφορικών μέσων έχουν κοινές καταβολές στα υλικά τους(μέταλλο, πλαστικό κτλ). Θεώρησέ τα όπως θες και όπως καταλαβαίνεις.

quote:
europaios2

Περίγελος συνήθως γίνεται αυτός που ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις για κάτι........αλλά που περιορίζονται στη θεωρία.


Προφανώς δεν εχεις καταλάβει το νόημα της επιστημονικής θεωρίας.

quote:
europaios2

Εάν δεν υπάρχει τότε ποιος έφτιαξε τον κόσμο? μαζεύτηκε το κενό και ήταν τόσο μεγάλο που δε χώρεσε και ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!


Γιατί πρέπει κάποιος να τον έφτιαξε? Γιατί αν τον έφτιαξε κάποιος πρέπει να είναι ο Θεός της δικής σου θρησκείας? Γιατί σκέφτεσαι τόσο ανθρωποκεντρικά? Οσο για το ΜΠΠΠΑΑΑΜΜΜΜ μακάρι να άνοιγες κάποιο σχετικό βιβλίο να δεις με βάση ποια στοιχεία υποστηρίζεται. Αλλιώς θα μένεις στην άγνοιά σου....

quote:
europaios2

Δε γνωρίζω εάν παλαιότερα χρησίμευε σε κάτι ή όχι η σκωληκοειδήτις


Να σου δώσω άλλο παράδειγμα τότε. Κόκκυγας - ό,τι απέμεινε από την ουρά που είχαμε κάποτε..

Τσέκαρε και άλλα υπολειμματικά όργανα που στηρίζουν την έννοια της εξέλιξης
http://news.pathfinder.gr/periscopio/useless-organs.html

quote:
europaios2

Σοφιστείες? Αυτή είναι η απάντησή σου?........τι άλλο εξάλλου να πεις?


Δεν βλέπω όμως κι εσύ να απαντάς με κάποιο τεκμήριο σε αυτό που σε ρωτάω....

quote:
europaios2

Η σύνθεση της Παλαιάς Διαθήκης και η μετάφραση της από τα πρωτότυπα έγινε στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια της Βασιλείας του Πτολεμαίου Β, του Φιλαδέλφου (284-246 π.Χ.). Την πρωτοβουλία την είχε αναλάβει ο ίδιος ο Πτολεμαίος και το έργο δημιουργήθηκε από τη μετάφραση των πρωτότυπων κειμένων.
Ξανασκέψουτο αυτό με τη μεγάλη κουβέντα που σου είπα......θα σου κάνει καλό.


Και πάλι αναφέρεσαι σε εποχή μετά την εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου. Αλήθεια ποιος σου εγγυάται ότι κατά τις "μεταφράσεις" δεν έγιναν μερικές επιπλέον προσθήκες?

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 19/02/2009 07:20:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 08:34:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Βασικά αγαπητέ Μακεδών ο πρώτος ήχος ήταν..κλάν!!!!,΄οχι
μπάμ, γιατί περι .....κλασίματος προκειται..Ευθυμήσαμε
πάλι...
Αλλά γιατί δεν είπες ότι πετούσε πέτρες ο Δευκαλίων;¨Εχει
πλάκα...Κι όποιον πετύχαινε τι γινότανε; Του έκανε μήνυση;
Σε απλό ειρηνοδικείο, ή ...αρεοπαγήτικα, λόγω και εποχής...παγετώνων;
Φαντάσου κλάσσιμο παγωμένο! Ανατριχίλα...Νά σαι καλά ρε Μακεδώ, λές
ότι εμίςσε φδιασκεδάζουμε, εμείς δεν λέμε ΄τιποτε, μήν σταματήσεις και σε χάσουμε.....

Φίλε think math,αποδείξεις δεν λέγονται οι θεωρίες...Αποδείξεις
λέμε εκείνα τα πραματάκια, που δεν μιλάνε, δείχνουν....
Κι αν ολόκληρο σύμπαν δεν σε καλύπτει σαν απόδειξη του Θεού
Δημιουργού, τότε φίλε μου, μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο, ίσως φανεί
χρήσιμη....
Αντιθέτως, εσύ και οι όμοιοι σου, εξελικτές, δεν ειπατε την θεωρία
του Δαρβίνου, μόνο και τελειώσατε...¨Ερχονται και τα καλυτερα, όπως
δεν καθομολογούνται: Ρατσιστικές διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων, ένας αξιοσέβαστος μεσαίωνας, προβάρει την στολή του, οραματιζόμενος, ότι φέτος είναι η χρονιά του...
Κοιμάστε στραβά....
Θα ξυπνήσετε απότομα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 10:07:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia
trexagireve
quote:

Φίλε think math,αποδείξεις δεν λέγονται οι θεωρίες...Αποδείξεις
λέμε εκείνα τα πραματάκια, που δεν μιλάνε, δείχνουν....
Κι αν ολόκληρο σύμπαν δεν σε καλύπτει σαν απόδειξη του ΘεούΦέρε λοιπόν ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι υπάρχει ο Θεός!!!!

Και μην αρχίσεις πάλι να μας λες για αποδείξεις του τύπου....γραφές, θαύματα κλπ.

Αφού μιλάτε με τόση μεγάλη σιγουριά, φέρε ΑΠΟΞΕΙΞΕΙΣ απλό είναι...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Η ώρα του κινητού!!! :)
http://www.youtube.com/watch?v=Hf6E7gb7fYk&feature=related

ΑΜΗΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 13:26:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό λέγεται θράσσος αγαπητή ar_ia..
Εγώ ζήτησα αποδείξεις για εξελίξεις ζώων σε άλλα..
Όσο για αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός
είπαμε, ο δημιουργός το σύμπαντος και του ανθρώπου, έχει τα
εργα του για απόδειξη, συν το ότι απο όλα όσα λέει η θρησκεία,
η επιστήμη δεν έχει καταρρίψει ποτέ κανενα....
Εγώ στη θέση σου, δεν θα μιλουσα....
Κάνε την απλή ανστροφή σε ότι λές και θα καταλάβεις...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 13:54:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος
quote:
είπαμε, ο δημιουργός το σύμπαντος και του ανθρώπου, έχει τα
εργα του για απόδειξη, συν το ότι απο όλα όσα λέει η θρησκεία,
η επιστήμη δεν έχει καταρρίψει ποτέ κανενα....

για να δούμε

quote:
16 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τοὺς δύο φωστῆρας τοὺς μεγάλους, τὸν φωστῆρα τὸν μέγαν εἰς ἀρχὰς τῆς ἡμέρας καὶ τὸν φωστῆρα τὸν ἐλάσσω εἰς ἀρχὰς τῆς νυκτός, καὶ τοὺς ἀστέρας. 17 καὶ ἔθετο αὐτοὺς ὁ Θεὸς ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ, ὥστε φαίνειν ἐπὶ τῆς γῆς 18 καὶ ἄρχειν τῆς ἡμέρας καὶ τῆς νυκτὸς καὶ διαχωρίζειν ἀνὰ μέσον τοῦ φωτὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σκότους.

η θρησκεία λέει ότι ο θεός έφτιαξε τον ήλιο την 3-4 μέρα ενώ η επιστήμη το έχει καταρρίψει γιατί ξέρουμε ότι πρώτα δημιουργείτε το άστρο(ήλιος) και μετά γύρο του δημιουργούνται οι πλανήτες που απαρτίζουν το πλανητικό σύστημα

δεν χρειάζεται να γράψω τα άλλα που έχει καταρρίψει η επιστήμη

quote:
Εγώ στη θέση σου, δεν θα μιλουσα....

και πολύ καλά θα κάνεις σουςςς λοιπόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 14:05:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Που είσαι εσύ ρε παλικάρι,άθεε τόσον καιρό;
Μας έλειψες;
Λές λοιπόν, ότι η επιστήμη έχει καταρρίψει το ότι ο Θεός έφτιαξε
τον ήλιο στην αρχή κι όχι όπως λέει η επιστήμη, ότι τον
έφτιαξε μετά...
Μα εσύ αν ήσουν δημιουργός, θα έφτιαχνες κάτι όπως το ήθελες,
ή θα ακολουθούσες κανόνες φυσικής;Δεν υπακούει σε νόμους ο Θεός...Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανώτερο Όν , για μας ακατανόητος
και όταν τα έφτιαξε, τα έφτιαξε όλα μαζί,στον ουρανό, να δείχνουν ανάλογα..Αλλά αυτό ποιά επιστήμη, θα το βρει;Αυτή που άλλαξε ήδη
την θεωρία του ΜΠΑΜΜΜΜΜΜ!!!!! και το έκανε, αναρρόφηση;Αφού αναγνωρίζει, πλέον ότι απο άλλη γωνία, υπάρχει και αντιστροφη
κίνηση, όχι μόνο προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα...
Κοινώς..ΜπούμΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!
Πές μας κι άλλα πές μας κι αλλα...
Ας παραμορφωθούμε λίγο κι εμείς...Όχι μόνο οι άλλοι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 16:08:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_MathΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 17:11:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2

quote:
macedon:
Μια απορία: Γιατί αντί για τη θεωρία του "ΜΜΠΠΠΑΑΑΜΜΜ" που προτείνει η επιστήμη, να δεχτούμε τη θεωρία "Φτου, φτου(*)... πλάθω ανθρωπάκια με τα δυο χεράκια" που προτείνουν οι τσοπαναραίοι της ερήμου;

Και γιατί να τη δεχτείς?
Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε με ένα Μπαμ, μέχρι να αποδειχτεί κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί.
Στη θρησκεία η Παλαιά Διαθήκη μιλάει για τη δημιουργία του κόσμου από τον ίδιο το Θεό. Το περίεργο θα ήταν αφού πιστεύουν οι πιστοί σε Θεό, να μην πιστεύουν ότι αυτός δημιούργησε τον κόσμο.

"Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει."

Όσο για τα κουλουράκια, εδώ απλά υπάρχει παραβολή. Εδώ σημαίνει ότι ο Θεός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον άνθρωπο. Του έδωσε τη νόηση. Και μάλιστα έφτιαξε τον άντρα ίσο με τη γυναίκα, αφού αφαίρεσε τμήμα του για να τη φτιάξει. Εξυψώνοντας έτσι τη γυναίκα, τη στιγμή που οι άντρες τότε τη θεωρούσαν σχεδόν δούλα.
Υ.Γ.έγραψες europaios2......από κεκτημένη ταχύτητα?


quote:
Think_Math:
Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε οπως πάντα η απάντηση σου.
Εγω μίλησα για ποιό λόγο ο Θεός φαίρεται τόσο σκληρά , και εσύ μου λές οτι οάνθρωπος σφάζει κότες για να φάει ...
Αει γειά ...

Ρωτάς όμως ως υποκριτής και αυτό είναι το λάθος σου.
Ρώτα παράλληλα γιατί ο Θεός να μην είχε μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 22-30 βαθμούς Κελσίου, ώστε να μην υποφέραμε από το κρύο.
Γιατί να γίνονται εργατικά ατυχήματα και να μην εμφανίζεται ένας άγγελος που να σώζει τον εργάτη ή να αποτρέπει τα τροχαία.
Στα πλαίσια της υποκριτικής οι ερωτήσεις του στιλ "γιατί μπαμπά" είναι ευπρόσδεκτες....

quote:
Think_Math:
Μια ερώτηση .
Τα άσχετα κείμενα που βάζεις εμβόλιμα κάθε λίγο και λίγάκι και είναι άσχετα με αυτά που ρώταω τα έχεις για φερετζέ ;
Για να δείξεις οτι δήδεν έχεις κάτι να πείς ?
Τι σχέση έχει το παραπάνω με την ερώτηση που έκανα ?
Και τι σχέση έχει και η απάντηση σου με αυτό που ρώτησα ?

Μα αυτό δεν είναι το θέμα μας ο άνθρωπος η εμφάνισή του και η καταγωγή του?......ή κάνω λάθος?

quote:
Think_Math:
Εντάξει κατάλαβα οτι δεν μπορείς να απαντήσεις .πάμε παρακάτω .

Παρόλο που η διατύπωσή σου ήταν τελείως λάθος, εγώ σου απάντησα......αλλά δεν μπόρεσες να το δείς.
Όπως και να χε και μάνα εξ’ ουρανού να έπεφτε, οι αλληλοσφαγές θα γινόντουσαν. Πάρε για παράδειγμα τη γάτα με το σκύλο. Για ποιο λόγο ο σκύλος κυνηγάει τη γάτα? για να τη φάει?
Για ποιο λόγο οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σπουργίτια? Για να τα φάνε?
Ο Θεός έφτιαξε τα πάντα με σοφία, τα πάντα είναι προσεγμένα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Εσύ όμως ψάχνεις για παράδεισο.....σε λάθος μέρος όμως.

quote:
Think_Math:
ΟΠΑ . Τωρα έβγαλες λαβράκι .
Αν θεωρείς οτι ο διχωρισμός της κότας είναι ανώφελος , που δεν διαφωνώ , τότε αυτό ακριβώς αποδεικνύει το ανάποδο απο αυτό που ισχυρίζεσαι .
Οτι δηλαδή η φύση με σοφία και σκοπό διαχωρίζει τα είδη .
Αμ'έλα που δεν συμβαίνει αυτο .
Οι μεταλλάξεις και οι μετατροπές ειναι τυχαίες και δεν έχουν σκοπό . Απλώς οι ανώδυνες επιβιώνουν και οι βλαβερές εξαφανίζονται απο την φυσική επιλογή .
Η σβερκολαίμα λοιπόν , είναι μια ανώδυνη για το ζώο μετάλλαξη , εντελώς ανώφελη αλλά ουτε και επιζήμια .
Οπως αντιλαμβάνεσαι η θεωρία σου φάσκει και αντιφάσκει .

Κακόμηρε απολογητη πάλι σε λακούβα έπεσες μόνος σου ...Δεν πέφτω εύκολα σε λακκούβες και ειδικά εδώ που υπάρχει ίσωμα.
Δεν υπάρχει τυχαία μετάλλαξη υπάρχει σοφία. Και μέρος της σοφίας είναι και η ποικιλία.
Σκέψου να σου κάνουν το τραπέζι.........και να δεις ένα ατελείωτο τραπέζι με λογιών λογιών εδέσματα και κρασιά-αναψυκτικά. Και στο διπλανό δωμάτιο να είναι άλλο ένα τραπέζι με ένα ποτήρι νερό και με ένα μόνο, αλλά χορταστικό, πιάτο φαγητό........που θα καθίσεις για να φας?

quote:
Think_Math:
Καμμία βιολογική αποδειξη έχεις για τα παραπάνω ?
Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω αρλούμπες .

Ναι τα ίδια τα είδη.

quote:
Think_Math:
Αμ το γέλιο δεν είναι εκεί κακόμηρε απολογητη .
Το γέλιο είναι οτι έχουν ολοι το ίδιο ευαγγέλιο και το μεταφράζουν με 30.000 διαφορετικούς τρόπους .
Οπως αρέσει στον καθένα .
Τρανή απόδειξη εσύ ο ίδιος , και οι μοναχοί του Αγίου όρους που δεν μπορείτε να συμφωνήσετε αν τελικά ο κόσμος φτιάχτηκε για τον άνθρωπο ή όχι .
Καθένας απο σάς είναι και μία αίρεση .
Βέβαια εδω δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι ευαγγελιστές , εσείς θα συμφωνήσετε ?
Αστεία πράγματα ...

Είδες πόσο εύκολα εκτίθεσαι? Το ότι οι μοναχοί στο Άγιο Όρος έχουν διαφορετική άποψη από εμένα ή από άλλον ένα πιστό, αυτό δεν αποτελεί αίρεση.
Ο άθεος σου έφερε τις αιρέσεις παγκοσμίως περίπου 80 και στην Ελλάδα περίπου 10. Για ποιες χιλιάδες και πράσινα άλογα λες?
Έχεις μπερδέψει την αίρεση με την άποψη.....διορθώσου.

quote:
Think_Math:
Ναι τρόμαξα τόσο πολύ που μου σηκώθηκε η τρίχα ...


Να σου απαντήσω γιατί ?
Εχεις απαντήσει εσύ σε τίποτα που ρώτησα ?
Βαρέθηκα να δίνω απαντήσεις και στοιχεία , και ως απάντηση στις ερωτήσεις που θέτω να μου θέτεις πάλι ερωτήσεις .
Βρες το μόνος σου στο Ιντερνετ .
Κι απο μένα μασημένη τροφή θέλεις ?
Ολα Νιανιά πια ? Ελεος .Έλα να σε βοηθήσω τότε λίγο, τα αρσενικά μουλάρια μπορούν να αφήσουν απογόνους τα θηλυκά όμως όχι, (πλην ελαχίστων έως ανύπαρκτων περιπτώσεων)......γιατί?

quote:
Think_Math:
Είσαι όντως ανόητος , η το κάνεις για να μας σπάσεις τα νευρα ?
Η θεωρία της εξέλιξης στηρίζεται μόνο στα απολιθώματα , κακόμοιρε απολογητή ?

Το ποιος είναι ανόητος φαίνεται από τα στοιχεία που φέρνει και μετά του γυρίζουν μπούμερανγκ.....σου επέστησε την προσοχή και ο άθεος.......
quote:
Think_Math:
Βαρεθηκα να ακούω τις ίδιες και τις ίδιες μπούρδες .
ΑΠΟΔΕΞΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
ΕΣΤΩ ΜΙΑ ?
ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ?

Τι θέλεις δηλαδή φωτογραφία του Θεού να φτιάχνει τον κόσμο?
Θαύμα φίλε μου θαύμα.......

Εσύ που δεν πιστεύεις ότι ήταν θαύμα, παρά ένα απλό φυσικό φαινόμενο, καλείσαι να πάρεις ένα μπαλόνι να το φουσκώσεις με τίποτα και μετά να το σκάσεις.....παράλληλα να αποθανατίσεις τη στιγμή και να μας εμφανίσεις τον δικό σου κόσμο......
Μεγαλύτερη απόδειξη από το 1 προς 20.000 που εσύ ο ίδιος μας έφερες....δε νομίζω να υπάρχει......αλήθεια τα άλλα 19.999 τι έγιναν?

quote:
Think_Math:
Γιατί οι μεταλλάξεις γίνονται στην τύχη και δεν έχουν σκοπό .

Φτουυυυυ.....καντέμηδες δεινόσαυροι......ο Μητσοτάκης τους είχε βαπτίσει......

quote:
Think_Math:
Πάλι κοτσάνα έγραψες .
Τα ζώα εξαφανίστηκαν γιατι οι μεταλλάξεις δεν γίνονται κατα παραγγελία , και ο χρόνος που χρειάζεται για την διακλάδωση ενός είδους υπερβαίνει κατα πολύ την αλλαγή του κλίματος της σαχάρας που συντελέστηκε σε μία διάρκεια 500 χρόνων περίπου :

http://news.pathfinder.gr/periscopio/sahara-desert.html

Οπότε δεν υπήρχε η χρονική δυνατότητα για καμμία μεταβολή .

Αρα άνθρακες ο "θησαυρός" που βρήκες .
Σκεψου κάτι καλύτερο ...
Αυτό που κανει εντύπωση είναι πόσο ρηχά ψαχνεις τις δήθεν αποδείξεις που φέρνεις .
Επειδή όμως ειναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού , δεν θέλω να σε αποθαρύνω .
Ψαξε και για άλλες ...Η επιστήμη υποστηρίζει ότι η εξέλιξη έχει να κάνει περισσότερο με την αναγκαιότητα και λιγότερο με την χρονική διάρκεια.
Αν θυμάμαι καλά κάπου ειπώθηκε, ότι ένα είδος νυχτερίδας (σε κουβέντα που είχες με τον Dr Jekyll Mr Hyde), ανέπτυξε μεγάλο δάχτυλο για να σκάβει ένα συγκεκριμένο δέντρο και να τρώει τα σκουλήκια που υπήρχαν σε αυτό............Λες να χρειαζόταν εκατοντάδες χρόνια για να γίνει αυτό?.......θα είχαν φύγει τα σκουλήκια..........εξάλλου γιατί να μην το είχαν πάρει χαμπάρι και τα άλλα είδη νυχτερίδας?

Ο κροκόδειλος είχε το πλεονέκτημα λόγω κατασκευής και έτσι σώθηκε, τα άλλα ζώα όχι και πάπουυυυυ.......


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 17:56:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas
quote:
άθεος:
η θρησκεία λέει ότι ο θεός έφτιαξε τον ήλιο την 3-4 μέρα ενώ η επιστήμη το έχει καταρρίψει γιατί ξέρουμε ότι πρώτα δημιουργείτε το άστρο(ήλιος) και μετά γύρο του δημιουργούνται οι πλανήτες που απαρτίζουν το πλανητικό σύστημα
δεν χρειάζεται να γράψω τα άλλα που έχει καταρρίψει η επιστήμη

@άθεος
Γένεσις:
1 εν αρχη εποιησεν ο θεος τον ουρανον και την γην
2 η δε γη ην αορατος και ακατασκευαστος και σκοτος επανω της αβυσσου και πνευμα θεου επεφερετο επανω του υδατος
3 και ειπεν ο θεος γενηθητω φως και εγενετο φως

14 και ειπεν ο θεος γενηθητωσαν φωστηρες εν τω στερεωματι του ουρανου εις φαυσιν της γης του διαχωριζειν ανα μεσον της ημερας και ανα μεσον της νυκτος και εστωσαν εις σημεια και εις καιρους και εις ημερας και εις ενιαυτους
15 και εστωσαν εις φαυσιν εν τω στερεωματι του ουρανου ωστε φαινειν επι της γης και εγενετο ουτως
16 και εποιησεν ο θεος τους δυο φωστηρας τους μεγαλους τον φωστηρα τον μεγαν εις αρχας της ημερας και τον φωστηρα τον ελασσω εις αρχας της νυκτος και τους αστερας
17 και εθετο αυτους ο θεος εν τω στερεωματι του ουρανου ωστε φαινειν επι της γης
18 και αρχειν της ημερας και της νυκτος και διαχωριζειν ανα μεσον του φωτος και ανα μεσον του σκοτους και ειδεν ο θεος οτι καλον
19 και εγενετο εσπερα και εγενετο πρωι ημερα τεταρτη

Οι επιστήμονες του 18ου αιώνα γελούσαν με αυτές τις παραγράφους κι έλεγαν σαν κι εσένα:
"α) Πως είναι δυνατόν να σχηματίζεται το φως πριν από το φωτοδότη Ήλιο.
β ) Πως η βίβλος μιλάει για πλήθος άστρων σαν την άμμο την στιγμή που υπάρχουν μόνο 8.479 άστρα (max 2.500 ανά τοποθεσία);".


Έλα όμως που η επιστημονική έρευνα τους αποστόμωσε για τα καλά...
Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια άστρα πολύ παλιότερα από τον δικό μας Ήλιο με ανυπολόγιστο αριθμό ηλιακών συστημάτων, και ότι τα ορατά άστρα είναι μόλις μια μικρή μειονότητα.
Ιερεμίας 33:22 "Όπως η στρατιά τού ουρανού δεν μπορεί να απαριθμηθεί ούτε η άμμος τής θάλασσας να μετρηθεί, έτσι θα πληθύνω το σπέρμα τού Δαβίδ τού δούλου μου"

Ο Ήλιος και η σελήνη που εμφανίσθηκαν την τρίτη "ημέρα" της δημιουργίας, πράγματι εμφανίσθηκε τότε στον ουρανό μιας και τότε έγινε ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας από τα νέφη. Τι, δεν το πιστεύεις; Κρίμα γιατί η επιστήμη αυτό πιστεύει:
"Faint young Sun problem

Theoretical models of the Sun's development suggest that 3.8 to 2.5 billion years ago, during the Archean period, the Sun was only about 75% as bright as it is today. Such a weak star would not have been able to sustain liquid water on the Earth's surface, and thus life should not have been able to develop. However, the geological record demonstrates that the Earth has remained at a fairly constant temperature throughout its history, and in fact that the young Earth was somewhat warmer than it is today. The consensus among scientists is that the young Earth's atmosphere contained much larger quantities of greenhouse gases (such as carbon dioxide, methane and/or ammonia) than are present today, which trapped enough heat to compensate for the lesser amount of solar energy reaching the planet."

Σου γράφω από τη wikipedia για πηγή για να μπορέσεις να το ελέγξεις εύκολα. Το άρθρο λέει με απλά λόγια, για το πρώιμο φαινόμενο του θερμοκηπίου από ηφαιστειακά αέρια που συγκράτησαν τη θερμοκρασία σε ικανό επίπεδο ώστε να διαμορφωθεί η ζωή στη Γη. Όταν τα νέφη διαλύθηκαν ΤΟΤΕ πρόβαλλαν ο Ήλιος και η Σελήνη.

Κι αφού σου αρέσει τόσο να ειρωνεύεσαι την Βίβλο. Για πες μου και γι’ αυτά:
1. Ησαΐας 40:22 «Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης». (Τον καιρό που όλοι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη)

2. Ιώβ 28: 25 «διά να ζυγίζει το βάρος των ανέμων». (Έπρεπε να περιμένουμε τον Μπόιλ, τον Λαβουαζιέ και τον Τοριτσέλι για να ανακαλύψουμε ότι τα αέρια έχουν βάρος

3. Ιώβ 26:7 «Εκτείνει τον βορέαν επί το κενόν• κρεμά την γην επί το μηδέν.». Την εποχή που η αντίληψη της εποχής ήθελε τη γη στους ώμους του Άτλαντα, ή ελεφάντων, ή χελώνας κι όποιος διατύπωνε διαφορετική άποψη εξορίζονταν.
Για να μην συνεχίσουμε κι αναφέρουμε τους κατεστραμμένους κόσμους π.χ τον ολοκληρωτικό κατακλυσμό στην Β΄ Πέτρου, ή τους άπειρους κόσμους που αναφέρουν τα πρωτοβιβλικά κείμενα και το Ζοχάρ, θέματα που ακόμη τα συζητά η σύγχρονη επιστήμη.

Τέλος θέλω να σου πω, ότι η Βίβλος είναι γραμμένη ώστε να περιγράψει κοσμολογικά και ιστορικά γεγονότα σε ανθρώπους που πιθανώς δεν είχαν την απαιτούμενη παιδεία για να τα κατανοήσουν. Είναι πρωτίστως θεολογικό βιβλίο κι όχι επιστημονικό εγχειρίδιο. Θα ήταν άδικο π.χ να μειώσουμε με την ίδια λογική το έργο του Ομήρου ή του Αριστοτέλη, λέγοντας ότι έκανε λάθος για τη βαρύτητα ή όταν έλεγε ότι η θερμοκρασία του αίματος καθορίζει την εξυπνάδα.


Edited by - veritas on 19/02/2009 18:11:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gilgamesh
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
210 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 18:30:37  Εμφάνιση Προφίλ
Προς europaios2

quote:
Σωστά. Αφού όμως είναι έτσι γιατί να βγει μόνο ένα και όχι 10.000.000! και το κάθε ένα να εξελιχθεί στην αρχική μορφή του σημερινού ζώου ή πτηνού?
Για παράδειγμα μιας και αναφέραμε το άλογο και το γαϊδούρι, ένα τέτοιο το οποίο έγινε γάιδαρος και ένα άλλο το οποίο έγινε άλογο.
Ένα τέτοιο το οποίο έγινε μαϊμού και ένα άλλο, το οποίο έγινε άνθρωπος. Γιατί ντε και καλά να δημιουργηθεί ένα τετράποδο, το οποίο τη μια θα γεννήσει το γάιδαρο και τήν άλλη το άλογο?
Γιατί να δημιουργηθεί ένα μόνο δίποδο, το οποίο δίποδο κάποια στιγμή θα διασπαστεί άνευ λόγου και αιτίας και από το ένα θα βγει ο άνθρωπος και από το άλλο ο πίθηκος?
Εσένα, ποιο σου φαίνεται ποιο λογικό?

Για αρχή φαντάζομαι, με τις εκφράσεις "ένα τέτοιο" και "ένα άλλο", αναφέρεσε στα πρωτόζωα εάν δεν κάνω λάθος.

Λοιπόν τα πρωτόζωα αφότου διχοτομηθούν, σύμφωνα με τους βιολόγους, μπορούν να παρουσιάσουν μια ποικιλομορφία στην εξελικτική τους πορεία ανάλογα με το περιβάλλον διαβίωσης τους.

Όσο για αυτό που αναφέρεις γιατί το ένα διχοτομημένο πρωτόζωο έγινε πίθηκος και το άλλο άνθρωπος ή αντίστοιχα γάιδαρος και άλογο, έχεις κάνει ένα τρομερό λάθος.

Τα πρωτόζωα δεν εξελίχθηκαν απευθείας στα ζώα της στεριάς και δη έτσι όπως τα φαντάζεσαι εσύ σήμερα. Στην αρχή εξελίχθηκαν σε οργανισμούς των υδάτων και στη συνέχεια σε οργανισμούς στεριάς και αέρα. Η εξέλιξη εμφανίζεται μέσω των αλλαγών στα γονίδια, δηλαδή στο τρόπο κατασκευή του κάθε οργανισμού. Όταν ένας οργανισμός αναπαράγεται, οι μεταλλάξεις, μικρές αλλαγές στο γενετικό υλικό, καθιστούν τον απόγονο διαφορετικό από τον γονέα. Μερικές φορές, αυτές οι αλλαγές βοηθούν τον απόγονο να επιζήσει και να αναπαραχθεί άλλες πάλι αλλαγές μπορεί να μην είναι επιτυχημένες (αυτό ήταν επίσης ένα σημείο σύγκρουσης με την Εκκλησία) και να οδηγήσουν τον οργανισμό στην εξαφάνιση ή στην βίαιη μετάλλαξη. Όταν αυτό συμβαίνει, τα γονίδια για τα ευεργετικά χαρακτηριστικά μεταφέρονται στον απόγονο του οργανισμού, και γίνονται πιο κοινά στην επόμενη γενιά ή και πάλι μπορεί να οδηγηθεί ο οργανισμός στην αποτυχία ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον που ζεί.

Αυτό υποστήριξαν και ακόμα υποστηρίζουν, με λίγες προσθήκες επιπλέον, οι βιολόγοι και άλλοι επιστήμονες.

Αυτή ακριβώς η θεωρία ήταν που έφερε πρώτα σε σύγκρουση την Εκκλησία με τους επιστήμονες ενώ στη συνέχεια η θεωρία του Δαρβίνου και των οπαδών της εξελικτικής θεωρίας οδήγησε σε δεύτερη σύγκρουση με την Εκκλησία.

quote:
europaios2:
Και ο μέσος όρος ζωής ανέβηκε......γιατί άραγε?

gilgamesh :
Δεν την καταλαβαίνω την ερώτηση.

europaios2:
Πολύ απλά βελτιώθηκαν οι συνθήκες ζωής, βελτιώθηκε η διατροφή. Εκεί οφείλεται κυρίως το ύψος όπως και η αύξηση του ορίου ζωής.


Πραγματικα χίλια συγνώμη αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις ή να υποστηρίξεις με αυτό. Ωραία αυτό είναι γνωστό αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που ανέφερες, απλά είναι πιο περιεκτικοί. Όταν έγραφα δεν καταλαβαίνω εννοούσα πραγματικά δεν καταλαβαίνω...τι σχέση έχει αυτό με την θεωρία που συζητάμε. Οδηγεί κάπου?
Διότι άμα οδηγεί ανέφερε το να το συζητήσουμε.

quote:
Απάντηση θέλω όχι ρητορεία.

Τι απάντηση θες στο ότι δεν βγάλαμε φτερά ρε europaios2...
Για να αποκτήσουν τα είδη τη σημερινή τους εικόνα προηγήθηκαν και κάτι χιλιάδες χρόνια εξέλιξη.
Το ότι δεν βγάλαμε φτερά, δαγκάνες, 4 μάτια ή 8 χέρια ή καβούκι αναιρεί τη πορεία και τη θεωρία της εξέλιξης?
Κάθε τι που έχει ένας οργανισμός του ήταν χρήσιμο και για αυτό το απέκτησε μέσα από την εξέλιξη του.

quote:
Εγώ σου λέω ότι ο Θεός ως σοφός κάποια στιγμή έστησε το όλο σκηνικό και άρχισε η ζωή από το μηδέν.

Κοίτα να δεις που ο Θεός έγινε και Στήβεν Σπίλμπεργκ.

quote:
Χρησιμοποιώ λοιπόν το θαύμα. Έχω όλο το δικαίωμα να το κάνω.
Εσύ όμως αφού διαφωνείς και δεν πιστεύεις σε θαύματα θα πρέπει να φέρεις τις αποδείξεις για τον ισχυρισμό σου.

Καλά δεν σου στέρησα το δικαίωμα...δεν έγραψα αυτό άλλωστε.
Έγραψα ότι εφόσον η άλλη προσπάθεια που προσφέρετε εμένα (και σε πολλούς άλλους) δεν μοίαζει λογική δεν μπορεί να επιβληθεί ως επικρατέστερη.

quote:
Πρώτον μη γενικεύεις. Να λες κάποιοι από αυτούς.

Δεν γενικεύω μην προσπαθείς με μικροπολιτικές τακτικές και δημοσιογραφικές τεχνικές να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Έγραψες

quote:
Άλλο εκκλησία, άλλο θρησκεία και άλλο επιστήμη.
Η εκκλησία είναι γνωστό ότι αποτελείται από ανθρώπους, όπως και η επιστήμη άλλωστε, υπάρχουν και καλοί και κακοί επιστήμονες.
Επιστήμονες που έδωσαν την ατομική βόμβα και επιστήμονες που μας έδωσαν τα φάρμακα. Υπήρχαν έτσι και καλοί και κακοί αρχηγοί της εκκλησίας, που έδιναν αναλόγως καλές ή κακές κατευθυντήριες γραμμές

Έγραψα

quote:
Α μπράβο...
Συμφωνώ απολύτως...άνθρωποι διοικούν και την Εκκλησία.Άνθρωποι και την επιστήμη. Πολύ σωστά.
Άρα και οι μεν και οι δε μπορεί να κάνουν λάθος ή να οδηγούν τα άτομα εκεί που είναι τα συμφέροντα τους.

Που δηλώνει ότι συμφωνώ μαζί σου ότι η Εκκλησία και η επιστήμη υπηρετείτε και από κακούς και από καλούς ανθρώπους και ότι η πρώτη κατηγορία (των κακών) δίνει κακές κατευθυντήριες γραμμές.

Και σαφώς το μεν αναφερότανε στους κακούς της Εκκλησίας και σαφώς το δε στους κακούς της επιστήμης. Άνθρωποι είμαστε όλοι και λάθη κάνουμε και πάθη έχουμε.

Άρα αποπροσανατολισμοί και τα τοιάυτα δεν χωράνε εδώ.

quote:
Εγώ για παράδειγμα γράφω στο εν λόγω θέμα, ότι γράφω, γιατί η επιστήμη απλά δε με έχει πείσει. Ακόμη καί εάν αύριο το πρωί βγει η Ορθόδοξη εκκλησία και δεχτεί την καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο, εγώ εάν δεν με πείσουν τα στοιχεία της επιστήμης θα το απορρίψω.
Έχω νομίζω την ελευθερία να κρίνω με βάση την ιδιοσυγκρασία μου και όχι των άλλων.

Φυσικά και έχεις την ελευθερία. Φυσικά και κανένας δεν σου στερεί δικαιώματα (ούτε Εκκλησία, ούτε επιστήμονες, ούτε πολιτεία) εάν δεν το θες εσύ ο ίδιος πρώτα πρώτα. Σωστότατη και ακέραια πεποίθηση.

quote:
Ο Ιησούς χειρίστηκε την όλη κατάσταση τέλεια. Αν κάτι είχε πάει στραβά, σήμερα δε θα μιλούσαμε για Χριστιανισμό και αυτό νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη σε αυτό που λέω.

Την παραπάνω δήλωση δεν την καταλαβαίνω.
Δηλαδή τι χειρίστηκε? Δηλαδή τι θα μπορούσε να κάνει στραβά?
Τι ήταν και θεωρείς ότι δημιούργησε την όλη κατάσταση όπως έχει σήμερα?
Πολιτικάντης θεωρείς ότι ήταν ο Ιησούς και χειρίστηκε σωστά την υπόθεση?
Ομολογώ ότι τέτοιες αντιλήψεις οδηγούν και σε περίεργα συμπεράσματα.

quote:
Γιατί την Παλαιά Διαθήκη ήρθε και την έκανε Καινή ο Ιησούς. Δεν ήρθε κανένας για τους Ινδικούς μύθους ή την Ελληνική μυθολογία.

Εμφανίστηκε κάποιος "άνθρωπος" ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας για τον οποίο μιλούσαν οι Γραφές. Κάνει θαύματα πεθαίνει, ανασταίνεται, δεν ήταν ο Ιηαούς "Δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει" , ότι λέει ότι θα συμβεί, γίνεται και η θεωρία του σύντομα γίνεται παγκοσμίως γνωστή.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν εμφανίζεται ως ο συνεχιστής της Παλαιάς διαθήκης, την οποία όπως ο ίδιος αναφέρει, ήρθε όχι για να την καταργήσει (άρα δεν είναι παραμύθι), αλλά για να την συμπληρώσει (άρα να την εκσυγχρονίσει), οπότε με τον Ιησού αγαπητέ μου φίλε έχουμε ένα επιπλέον στοιχείο, μία επιπλέον απόδειξη ώστε να λάβουμε υπόψη μας την Παλαιά Διαθήκη και όχι την Ελληνική μυθολογία για παράδειγμα.


Ας μη σχολιάσουμε καλύτερα τα παραπάνω δηλαδή για αναστάσεις και θαύματα "άλλων" θεανθρώπων γιατί και οι δυο γνωρίζουμε τις ανάλογες απόψεις και φυσικά γνωρίζουμε και τις ανάλογες αντιδράσεις. (Για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω διότι δεν έχω άποψη ή κάποια έστω ιδεά για το εξής αλλά για να μην οδηγηθούμε πάλι στα ίδια που έχουμε δει σε άλλα θέματα). Ας μείνουμε στο εξής:

quote:
ήρθε όχι για να την καταργήσει (άρα δεν είναι παραμύθι), αλλά για να την συμπληρώσει (άρα να την εκσυγχρονίσει),

Έτυχε και "γεννήθηκε" ή εμφανίστηκε ο Ιησούς ως Ιουδαίος στους Ιουδαίους? Τι θεωρείς?
Διότι "ο περιούσιος λαός του Θεού" ναι μεν ήταν μονοθεϊστικός αλλά ταυτόχρονα άμα διαβάσεις κοινωνιολόγους, αναλυτές θρησκειών και πολιτικούς αναλυτές...θα δεις ότι οι Ιουδαίοι πιστεύανε σε Έναν Θεό που τους λύνει όλα τα προβλήματα, που τους έχει υποσχεθεί να κατατροπώνει τους εχθρούς τους, που τους υπόσχεται εξουσία και δύναμη...και τους υπόσχεται έναν Μεσσία που θα τους οδηγήσει στη δόξα.
Και αυτόν περιμένουν μέχρι και σήμερα καθώς ο Ιησούς Χριστός άλλα δίδαξε από αυτά που περιμένανε οι Ιουδαίοι (ή αλλιώς Ισραηλίτες ή αλλιώς Εβραίοι τα άλλα τους ονόματα μαζί με πολλά άλλα).
Αυτό ακριβώς, το ότι δίδαξε άλλα από αυτά που περίμεναν, τους έστρεψε (τους Φαρισαίους) εναντίων του.

Και φυσικά δεν κατηγορώ με τα παραπάνω τον απλό λαό του Ισραήλ.
Γιατί και αυτοί απλοί άνθρωποι είναι όπως εμείς που δεν θέλουν τίποτα άλλο παρά μόνο ένα σπίτι, τη παρέα τους, τα παιδία τους να είναι γεμάτα υγεία και καθημερινά απλά πράγματα.
Με τα παραπάνω όμως κατηγορώ το ιερατείο τους (αρχαίο και νέο).

Συνεπώς ρωτάω εγώ, europaios2, πως μπορεί ο Ιησούς να συμπληρώνει μια Διαθήκη που μιλάει για έναν διαφορετικό Θεό που διδάσκει αυτός?

quote:
Πολύ πιθανόν η αρχή να ξεκίνησε με έναν θόρυβο με ένα μεγάλο Κεραυνό ή βροντή ο οποίος να υποδήλωνε την έναρξη του σχεδίου του Θεού.

Αχά έτσι όπως ξεκινάνε όλα τα φαντασμαγορικά σώου...
Ο σκηνοθέτης Θεός, Στήβεν Σπίλμπεργκ που λέγαμε, ήθελε να δώσει το σύνθημα να καθήσουν όλοι αναπαυτηκά και να αρχίσουν να μασουλάνε ποπ-κορν...
Και στο απόλυτο τίποτα που λες εσύ ότι υπήρχε πριν τη δημιουργία...πως ακούστηκε ο κεραυνός και προπαντός από που ήρθε?

quote:
Είναι αδιανόητο από το τίποτα να δημιουργηθεί κάτι. "Είναι αντιεπιστημονικό." Και για αυτό δε θα μπορέσουν ποτέ να βρουν το μπουζόνιο.

Εμ έλα όμως που δεν πριν το μεγάλο ΜΠΑΜ που λές ο χώρος δεν ήταν...κενός που λες...δεν δημιουργηθήκαμε από το....τίποτα που λες.

Μπορεί να ακούς τους επιστήμονες να λένε ότι πριν την ύλη υπήρχε κενό...(λάθος μέγα και δικό τους που δεν εξηγούν τι πάει να πει κενό)
Αλλά αλλιώς αντιλαμβανόμαστε εμείς το κενό και αλλιώς είναι...
Και εγώ μικρότερος το φανταζόμουν σαν κάτι τελείως άδειο...κάτι ανύπαρκτο..με φόβιζε....
Όταν διάβασα φυσικούς και κατάλαβα τι είναι...τότε "έδεσε" στο μυαλό μου.

Τι είναι λοιπόν το ΚΕΝΟ...το τίποτα που λες...

Στη φυσική, ως κενό ορίζεται η απόλυτη απουσία ύλης σε μια περιοχή του χώρου. Δηλαδή απουσιάζει η ύλη, αλλά όχι η ενέργεια. Άρα δεν υπάρχουν υλικά στοιχεία αλλά υπάρχουν άυλα στοιχεία με ειδικό φορτίο. Ακόμη και το ιδεατό κενό, νοούμενο ως πλήρης απουσία οποιουδήποτε πράγματος, στην πράξη δεν θα παραμείνει άδειο.

Για παράδειγμα, σε έναν θάλαμο κενού που έχει εκκενωθεί εντελώς, με μηχανικούς τρόπους, η συγκέντρωση σωματιδίων ύλης είναι μηδενική, δηλαδή είναι παντελώς άδειο από σωματίδια. Τα τοιχώματα του θαλάμου θα δεχτούνε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υπό την μορφή ακτινοβολίας μέλανος σώματος. Η ακτινοβολία αυτή μεταφέρει ορμή και ενέργεια από το κενό στα τοιχώματα που δέχονται τη πίεση, άρα το κενό έχει ενεργειακό περιεχόμενο.
Το ίδιο συμβαίνει στο διάστημα και σε άλλους χώρους όπως το εσωτερικό των σωματιδίων.

Υπάρχουν πολλά είδη κενού.
Το κβαντικό κενό.
Το μηχανολογικό κενό.
Το υψηλό κενό.
Το κενό του διαστήματος.

Για αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις στη μέτρηση του κενού.

Συνεπώς αυτό που υποστηρίζουν οι φυσικοί, οι επιστήμονες, είναι ότι πριν την ύλη (τη σημερινή κατάσταση) υπήρχε μια κατάσταση ΚΕΝΟΥ...δηλαδή δεν υπήρχε ύλη αλλά μόνο ενέργεια..και η ενέργεια αυτή δημιούργησε αυτό το ΜΠΑΜ που αναφέρεις εσύ, την κοσμική έκρηξη.

Προσωπικά εγώ, έτσι όπως καταλαβαίνω αυτά που λένε οι επιστήμονες δεν έρχονται ποτέ κόντρα με την Εκκλησία και τους πορωμένουν θρησκόληπτους ως προς τη δημιουργία του κόσμου.
Ενέργεια υποστηρίζουν οι επιστήμονες ότι υπήρχε.
Ενέργεια είναι και ο Θεός, άυλος, ασώματος, πανταχού παρών και παντοδύναμος σύμφωνα με την Εκκλησία.

Δεν έρχονται σε σύγκρουση οι δυο θεσμοί.
Με την επιστήμη (έρευνα) φτάνεις στη θρησκεία (πίστη) για να ανακαλύψεις το Θεό (αυτολοκλήρωση).
Να ανακαλύψεις ότι η Κοσμική Ενέργεια (Θεός) που δημιούργησε το Κόσμο (Ύλη) είναι μέσα σου, είναι γύρω σου ουσιαστικά είσαι εσύ(Ενέργεια).
Ο Θεός είσαι εσύ, ο διπλανός σου και ο Αυστραλός που ζει στην άλλη άκρη της Γης.

Αυτά δεν τα ισχυρίζομαι εγώ. Έχουν ήδη λεχθεί από επιστήμονες (φυσικούς) οι οποίοι με τη μελέτη των θεωριών της δημιουργίας φτάσανε να τα καταλάβουν. Είχα τη χαρά και τη τιμή να έχω κάποιες συζητήσεις με Έλληνες Ακαδημαϊκούς φυσικούς που τους έβλεπα να υποστηρίζουν όλα τα παραπάνω με ενθουσιασμό και φυσικά όταν τα εμπέδωσα και εγώ τα υποστήριξα και τα υποστηρίζω ακόμα με πολύ ενθουσιασμό και χαρά.

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speakingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 19:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος
quote:
Οι επιστήμονες του 18ου αιώνα γελούσαν με αυτές τις παραγράφους κι έλεγαν σαν κι εσένα:
"α) Πως είναι δυνατόν να σχηματίζεται το φως πριν από το φωτοδότη Ήλιο.
β ) Πως η βίβλος μιλάει για πλήθος άστρων σαν την άμμο την στιγμή που υπάρχουν μόνο 8.479 άστρα (max 2.500 ανά τοποθεσία);".δεν αναφέρθηκα στο φως πριν από τον ήλιο ούτε στον αριθμό των άστρων είπα κάτι πολύ απλό

στην γέννεση λέει ότι την πρώτη ημέρα φτιάχνει την γη και την τρίτη μέρα φτιάχνει τον ήλιο και το φεγγάρι

που είναι λάθος δεν μπορεί να σταθεί πλανήτης χωρίς άστροΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 19:48:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas
...καλά άνθρωπέ μου διάβασες τίποτα από αυτά που έγραψα;
Ο Ήλιος ήταν εκεί όπως και η Γη, η Σελήνη, κι όλα τα άλλα άστρα μιας και δημιουργήθηκαν (bara) την πρώτη "μέρα". Εμφανίστηκε όμως μετά στο ουράνιο στερέωμα . Και πλέον δεν το λέει ένα αρχαίο κείμενο, αλλά η επιστήμη την οποία αδέξια προσπαθείς να επικαλεστείς.

Edited by - veritas on 19/02/2009 19:51:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 20:09:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Όταν λέει γή, δεν εννοεί τη γή που λέμε, πλανήτης
γή, φίλε άθεε...Έφτιαξε το στερέωμα...Στερέωμα είναι
και ο ουρανός....
Αλλά, πέραν αυτού, το θέμα είναι ότι αν είναι Θεός, δεν έχει
ανάγκη και δεν χρησιμοποιεί νόμους πο έφταξε ο ίδιος,γιατί
΄δεν υπάγεται σε αυτούς, ώς δημιουργός των...Μιλάμε για το
πώς είναι απο θρησκευτικής πλευράς...
Απο την άλλη, η επιστήμη, δεν έχει σταθερές θέσεις, ώστε να
απορρίψει η όχι την γέννεση και τα άλλα της θρησκείας...
Άρα, εφόσον η επιστήμη δεν έχει σταθερή θέση, αφού αλλάζει ανά
καιρούς, τότε δεν μπορεί να κατανοήσει καν τον τρόπο που δημιουργήθηκε το σύμπαν κι ο κόσμος, γενικά, ώστε να πεις
ότ η επιστήμη κατέριψε κάποια θέση της θρησκείας....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 22:49:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Φίλε veritas :

Πραγματικά είναι απίστευτο τι μπορείτε να σκαρφιστείται όλοι οι απολογητές της πλάκας για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα .
Αυτα που γράφεις είναι τραγικά .

quote:
Έλα όμως που η επιστημονική έρευνα τους αποστόμωσε για τα καλά...
Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια άστρα πολύ παλιότερα από τον δικό μας Ήλιο με ανυπολόγιστο αριθμό ηλιακών συστημάτων, και ότι τα ορατά άστρα είναι μόλις μια μικρή μειονότητα.
Ιερεμίας 33:22 "Όπως η στρατιά τού ουρανού δεν μπορεί να απαριθμηθεί ούτε η άμμος τής θάλασσας να μετρηθεί, έτσι θα πληθύνω το σπέρμα τού Δαβίδ τού δούλου μου"

Ο Ιερεμίας στο συγκεκριμένο εδάφιο γράφει :

Κεφ 33 -22 : " καὶ ἐξαπέστειλεν ὁ βασιλεὺς ἄνδρας εἰς Αἴγυπτον, 23 καὶ ἐξηγάγοσαν αὐτὸν ἐκεῖθεν καὶ εἰσηγάγοσαν αὐτὸν πρὸς τὸν βασιλέα, καὶ ἐπάταξεν αὐτὸν ἐν μαχαίρᾳ καὶ ἔῤῥιψεν αὐτὸν εἰς τὸ μνῆμα υἱῶν λαοῦ αὐτοῦ. "
Να ενημερώσεις τις πηγές σου και να μας πείς που βρίσκεται το εδάφιο που έβαλες .
Ελεος . Ουτε που βρίσκονται αυτα που γράφετε δεν ξέρετε .

quote:
Ο Ήλιος και η σελήνη που εμφανίσθηκαν την τρίτη "ημέρα" της δημιουργίας, πράγματι εμφανίσθηκε τότε στον ουρανό μιας και τότε έγινε ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας από τα νέφη. Τι, δεν το πιστεύεις; Κρίμα γιατί η επιστήμη αυτό πιστεύει:
"Faint young Sun problem

Αυτό που γράφεις εδώ είναι για γέλια .
η γέννεση γράφει " Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτωσαν φωστῆρες ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ ..."
ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ λέει , δεν λέει "εκαθαρίσθην η ατμόσφαιρα " ΕΛΕΟΣ.

quote:
Κι αφού σου αρέσει τόσο να ειρωνεύεσαι την Βίβλο. Για πες μου και γι’ αυτά:
1. Ησαΐας 40:22 «Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης». (Τον καιρό που όλοι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη)

Αλλη μία αστειότητα .
Αυτο δεν υπονοεί οτι η γή είναι σφαίρα .
Μιλάει για ΚΥΚΛΟ.
Δηλαδή οτι η γή έιναι δίσκος με παγωμένα άκρα όπως πιστευόταν απο αρκετούς αρχαίους λαούς , και αρκετοί φανατικοί χριστιανοί το πιστεύουν και σήμερα :

http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth_Society

quote:
2. Ιώβ 28: 25 «διά να ζυγίζει το βάρος των ανέμων». (Έπρεπε να περιμένουμε τον Μπόιλ, τον Λαβουαζιέ και τον Τοριτσέλι για να ανακαλύψουμε ότι τα αέρια έχουν βάρος

Αλλη μία κοτσάνα .
Ιώβ 28: 24- 25 :
" αὐτὸς γὰρ τὴν ὑπ᾿ οὐρανὸν πᾶσαν ἐφορᾷ εἰδὼς τὰ ἐν τῇ γῇ πάντα, ἃ ἐποίησεν, 25 ἀνέμων σταθμὸν ὕδατος μέτρα· "

Που αναφέρει εδώ για βάρος του αέρα και πράσινα άλογα ?
το "Ανέμων σταθμον" υπονοεί ένταση ανέμου όχι βάρος .

quote:
Ιώβ 26:7 «Εκτείνει τον βορέαν επί το κενόν• κρεμά την γην επί το μηδέν.». Την εποχή που η αντίληψη της εποχής ήθελε τη γη στους ώμους του Άτλαντα, ή ελεφάντων, ή χελώνας κι όποιος διατύπωνε διαφορετική άποψη εξορίζονταν.

Σιγά τα αυγά .
Θεωρείες για γη που αιωρειται στο κενό , έχουμε απο πολλούς αρχαιους έλληνες φιλόσοφους . Για παράδειγμα απο τον Δημόκριτο .
Τίποτα σπουδαίο λοιπόν και εδώ .

Παρεπιπτόντως τα σφάλματα στην γέννεση είναι πολλά ακόμα :

1) Λέει ας πούμε οτι άρχικά έγινε ο ουρανός και η γή .
Αυτό αποκλείεται να έχει συμβεί .
Η γη για να δημιουργηθεί χρειάζεται υλικά με βαρείς πηρύνες που κατασκευάζονται στους πυρήνες των άστρων και στις εκρήξεις σούπερνόβα .
Συνεπώς έπρεπε να έχουν προηγηθεί πολλές γεννιές άστρων πριν εμφανιστεί η γή , και όχι τα άστρα να γεννηθούν την τρίτη μέρα όπως λέει .

2) Ισχυρίζεται επίσης οτι πρώτα έγιναν τα πτηνά , και μετά τα ερπετά .
Εντελώς άκυρο επίσης , όπως γνωρίζουμε απο την παλαιοντολογία .

Θέλεις και άλλα ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 23:34:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas
1.
Χα, χα. Δεν ξέρω ποιό είναι μεγαλύτερο, το θράσος ή η ανοησία σου. Για τον Ιερεμία σου έδωσα την αρίθμηση από τη μετάφραση του Βάμβα σαν πιο προσιτή στον αναγνώστη. Για να μην μου αγχώνεσαι όμως η βίβλος το λέει και αλλού:
Γένεσις 15:5 "Και έφερεν αυτόν έξω και είπεν, Ανάβλεψον τώρα εις τον ουρανόν και αρίθμησον τα άστρα, εάν δύνασαι να εξαριθμήσης αυτά· και είπε προς αυτόν, Ούτω θέλει είσθαι το σπέρμα σου."

2.
chuwg (khoog) είναι η λέξη που χρησιμοποιείται στο εβραϊκό πρωτότυπο και σημαίνει κούρμπα. Οι εβδομήκοντα είναι που το μεταφράζουν "γύρον"

3.
και ο Βάμβας και ο Φίλος και ΟΛΟΙ οι μεταφραστές το μεταφράζουν ΒΑΡΟΣ. Εσύ τι πτυχίο είπαμε ότι έχεις;

4.
Εγώ είπα ότι αυτό:

ήταν η επίσημη θρησκευτική θέση στην αρχαία Ελλάδα. Η επίσημη θρησκευτική θέση της βίβλου ήταν ότι η γη κρέμεται στο κενό. Γιατί διαστρεβλώνεις τα λόγια μου; Εγώ είπα ότι υπήρχαν φωτεινοί νόες που πίστευαν διαφορετικά π.χ Ανεξίμανδρος αλλά έρχονταν σε σύγκρουση με το κατεστημένο. Για δώσε μας όμως εσύ πολυμαθή φίλε μας το απόσπασμα του Δημοκριτου που μιλά για τη "στήριξη" της Γης. Περιμένω...

5.
Συνεπώς έπρεπε να έχουν προηγηθεί πολλές γεννιές άστρων πριν εμφανιστεί η γή , και όχι τα άστρα να γεννηθούν την τρίτη μέρα όπως λέει...

Σε αυτό θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω αύριο γιατί η ώρα είναι περασμένη, και γιατί θέλω να σου παραθέσω ένα σεντονάκι. Για να σου δώσω όμως λίγο homework κάτσε και διάβασε για τα σουπερνόβα που αναφέρεις, πόσα υπήρξαν, με τη συχνότητα εμφανίζονται, πόσα έπρεπε να βλεπουμε (κανονικά) στο νυχτερινό ουρανό, πόση διάρκεια ζωής έχει το φως τους, και τα λέμε ταχιά. Άμα δεν ξέρεις ένα θέμα μην πετάς χαζομάρες γιατί εκτίθεσαι.

Edited by - veritas on 19/02/2009 23:51:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2009, 23:48:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas
Τώρα που το θυμήθηκα, ο Ανεξίμανδρος πίστευε μεν ότι η Γη κρέμεται στο κενό, αλλά επίσης έλεγε ότι είναι κύλινδρος και οι άνθρωποι ζουν στην επίπεδη επιφάνεια. Περιμένω το εδάφιο όμως από τον Δημόκριτο.
...Α, ξέχασα τα έργα του δε σώζονται. Από τους σχολιαστές του τότε, π.χ Σέξτος Εμπειρικός όπου διάβασες το απόσπασμα. Για να δούμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 00:35:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Europaios2 :

quote:
Ρωτάς όμως ως υποκριτής και αυτό είναι το λάθος σου.
Ρώτα παράλληλα γιατί ο Θεός να μην είχε μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 22-30 βαθμούς Κελσίου, ώστε να μην υποφέραμε από το κρύο.
Γιατί να γίνονται εργατικά ατυχήματα και να μην εμφανίζεται ένας άγγελος που να σώζει τον εργάτη ή να αποτρέπει τα τροχαία.
Στα πλαίσια της υποκριτικής οι ερωτήσεις του στιλ "γιατί μπαμπά" είναι ευπρόσδεκτες....

Εντάξει μας έπεισες ...
Απάντηση δεν έχεις . Το καταλάβαμε .


quote:
Μα αυτό δεν είναι το θέμα μας ο άνθρωπος η εμφάνισή του και η καταγωγή του?......ή κάνω λάθος?

Οταν εσείς οι ευρωπαίοι αλλάζετε βάρδιες , να ενημερώνεστε καλύτερα μεταξύ σας για το τι έχει ειπωθεί , γιατί η είκονα που παρουσιάζεται είναι για γέλια .

quote:
Παρόλο που η διατύπωσή σου ήταν τελείως λάθος, εγώ σου απάντησα......αλλά δεν μπόρεσες να το δείς.
Όπως και να χε και μάνα εξ’ ουρανού να έπεφτε, οι αλληλοσφαγές θα γινόντουσαν. Πάρε για παράδειγμα τη γάτα με το σκύλο. Για ποιο λόγο ο σκύλος κυνηγάει τη γάτα? για να τη φάει?

Ο σκύλος κυνηγά τις γάτες γιατί ενεργοποιούν το κυνηγετικό του ένστικτο , όπως οι λαγοί και οι μπεκάτσες .
Συνεπως , και αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με την ίδια επιθετική και βάναυση συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών .
Που είναι λοιπόν η αγαθότητα του δημιουργού ?

quote:
Για ποιο λόγο οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σπουργίτια? Για να τα φάνε?

Γιατί κυριαρχούνται και αυτοί απο το ίδιο άγριο κυνηγετικό ένστικτο , που ο Θεούλης μας έδωσε .
Πολύ απλο .

quote:
Ο Θεός έφτιαξε τα πάντα με σοφία, τα πάντα είναι προσεγμένα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Εσύ όμως ψάχνεις για παράδεισο.....σε λάθος μέρος όμως.

Πάνε και τα ζώα στον παράδεισο αγαπητέ απολογητή ?
Η τελικά πληρώνουν μόνο τα άγρια ανθρωπινα ένστικτα , χωρίς καμμία ανταμοιβή ?

quote:
Δεν υπάρχει τυχαία μετάλλαξη υπάρχει σοφία. Και μέρος της σοφίας είναι και η ποικιλία.

Εξήγησε μου λοιπόν την σοφία στην σβερκολαίμα κότα .
ΠΟΣΟ ΣΟΦΟΣ πρέπει να είναι ο Θεούλης για να σκεφτεί κάτι τέτοιο ?
Εκει που καθόταν είπε :
Δεν φτιάχνω μία σβερκολαίμα κότα να περάσει και η ώρα ?
Ερε γέλια ...
Μέχρι δακρύων .

quote:
quote:Think_Math:
Καμμία βιολογική αποδειξη έχεις για τα παραπάνω ?
Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω αρλούμπες .

Ναι τα ίδια τα είδη.


Συγκλονιστική απόδειξη και πολύ... κατατοπιστική .

quote:
Είδες πόσο εύκολα εκτίθεσαι? Το ότι οι μοναχοί στο Άγιο Όρος έχουν διαφορετική άποψη από εμένα ή από άλλον ένα πιστό, αυτό δεν αποτελεί αίρεση.
Ο άθεος σου έφερε τις αιρέσεις παγκοσμίως περίπου 80 και στην Ελλάδα περίπου 10. Για ποιες χιλιάδες και πράσινα άλογα λες?
Έχεις μπερδέψει την αίρεση με την άποψη.....διορθώσου.

Εντάξει , εντάξει οτι πείς .

quote:
Το ποιος είναι ανόητος φαίνεται από τα στοιχεία που φέρνει και μετά του γυρίζουν μπούμερανγκ.....σου επέστησε την προσοχή και ο άθεος.......

Ελα σε περίμενα .
Βλέπεις πάντα το τυρί αλλα όχι την φάκα κακόμηρε ...
Για να δούμε τώρα τι θα απαντήσεις στα παρακάτω :

http://www.religion-cults.com/heresies/

Στο προηγούμενο link γίνετε αναφορά σε καμμία διακοσαριά βασικές χριστιανικές αιρέσεις .
Τις βλέπεις ?

Μία απο αυτές τις αιρέσεις είναι οι προτεστάντες .
πρόσεξε τώρα τι λέει το παρακάτω ορθόδοξο link :

http://orthodox-world.pblogs.gr/tags/pentikostianoi-gr.html

"Αλλά και ο κατατεμαχισμός τους σε πολλές αιρέσεις και ομάδες είναι απόδειξη ότι δεν αποτελούν την αληθινή Εκκλησία του Θεού.
Ο Προτεσταντισμός αποτελείται από χιλιάδες αιρέσεις.
Μία από τις προτεσταντικές αιρέσεις είναι οι Πεντηκοστιανοί. Μόνο στις Η.Π.Α υπάρχουν 39 είδη Πεντηκοστιανών."

Δηλαδή (δεν μπορώ να κρατηθώ) ΜΙΑ απο τις 200 βασικές χριστιανικές αιρεσεις ( Προτεστάντες ) χωρίζεται σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλες , και ΜΙΑ απο τις χιλιάδες έχει 39 υποαιρέσεις .
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ευρωπαιε .
Ουτε τα του οίκου σου δεν ξέρεις , και παριστάνεις τον πολύξερο , στην Εξέλιξη και στην κοσμολογία , τρομάρα σου .

Οταν θα ξαναμιλήσεις λοιπόν για στοιχεία να το σκεφτείς καλά , και να μην ξαναφάς το τυράκι ...

quote:
Η επιστήμη υποστηρίζει ότι η εξέλιξη έχει να κάνει περισσότερο με την αναγκαιότητα και λιγότερο με την χρονική διάρκεια.
Αν θυμάμαι καλά κάπου ειπώθηκε, ότι ένα είδος νυχτερίδας (σε κουβέντα που είχες με τον Dr Jekyll Mr Hyde), ανέπτυξε μεγάλο δάχτυλο για να σκάβει ένα συγκεκριμένο δέντρο και να τρώει τα σκουλήκια που υπήρχαν σε αυτό............Λες να χρειαζόταν εκατοντάδες χρόνια για να γίνει αυτό?.......θα είχαν φύγει τα σκουλήκια..........εξάλλου γιατί να μην το είχαν πάρει χαμπάρι και τα άλλα είδη νυχτερίδας?

Αφού δεν γνωρίζεις το αντικείμενο , και ούτε σε ενδιαφέρει να το μάθεις , γιατί μας ζαλίζεις ?

ΤΟ ΕΙΠΑ 100 ΦΟΡΕΣ :
Οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες .
Αν ευνοούν τον οργανισμό διατηρούνται στους απογόνους του , αν όχι χάνονται αφου ο οργανισμός πεθαίνει .
Το αν είναι καλές οι μεταλλάξεις ομως , το κρίνει το περιβάλλον και οι συνθήκες που ζεί ο οργανισμός .
Φαινομενικά οι μεταλάξεις δείχνουν να έχουν σκοπό να βοηθούν την επιβίωση και προσαρμογή των οργανισμών .
Αλλα αυτό είναι ψευδαισθηση που οφείλεται στο γεγονός οτι εσυ βλέπεις μόνο την μειοψηφία αυτών που επιβίωσαν λόγω της καλής μετάλαξης , και δεν βλέπεις την πλειοψηφία που πέθανε λόγω μιάς κακής .

ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ :
Μέσα σε ένα ισόγειο κτηριο υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα (περιβάλλον) και γύρω απο αυτήν 10 πιθανές διέξοδοι για να βγείς απο την αίθουσα . (μεταλλάξεις).
Ομως μόνο μία απο αυτές οδηγεί έξω απο το κτήριο .
Οι υπολοιπες οδηγούν στο υπόγειο .
Μέσα στην αίθουσα υπάρχουν 10 άτομα (πληθυσμος οργανισμών).
Ξαφνικά γίνεται σεισμός και το κτήριο θα πέσει (περιβαλοντική αλλαγή).
Τα 10 άτομα επιλέγουν στην τύχη (τυχαία μετάλλαξη) απο μία έξοδο το καθένα , για να σωθούν .
Τελικά βέβαια μόνο το ένα σώζεται και τα 9 πεθαίνουν .

Και τώρα εσύ που βλέπεις το τυχερό άτομο να βγαίνει λές :

Ευρωπαίος : "Η φύση λειτουργει με σκοπό . Είχε προβλέψει να ανοίξει πόρτα ώστε το είδος να σωθεί , και η επιλογή του στην έξοδο που έπρεπε να πάρει ήταν σοφή ,γιατί ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να σωθεί . Πως το ήξερε όμως ?
Δεν γίνετε να το ήξερε . Αρα υπάρχει Θεός που καθοδήγησε σωστά το άτομο ."

Επιστήμονας :" Οχι . η επιλογή έγινε στην τύχη και απλά αυτό το άτομο ήταν τυχερό . Υπαρχουν πολύ περισσότερα που πέθαναν γιατί έκαναν λάθος επιλογή .
Ουτε το οτι υπήρχε πόρτα δείχνει σοφία , γιατί αν αντί για σεισμός γινόταν μία ξαφνική πλημμύρα , η πόρτα θα ήταν η αιτία να πεθάνουν όλα τα άτομα . Συνεπώς όλα είναι θέμα συμπτώσεων , οπου οι καλύτερες επιλογές οδηγούν στην επιβιωση και οι χειρότερες στο Θάνατο ."

Κατάλαβες πια είναι η αληθεια ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4897 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 00:36:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
gilgamesh
Πες φίλε μου Think_Math ότι αποφασίζουν να θυμηθούν το "ερευνάτε τας γραφάς" δίχως να τους έχει γίνει υπόδειξη ποίες γραφές να ερευνήσουν, ούτε από τον Ιησού...αυτοί είναι το θέμα...από μόνοι τους...ποίες γραφές θα ανοίξουν να διαβάσουν.
Έχουν τη θέληση και το κουράγιο να ανοίξουν κάνα άλλο βιβλίο?

Φίλε gilgamesh , στην εταιρεία που εργαζόμουν είχα στο γραφείο μου έναν φανατικό χριστιανό , μέλος παραθρησκευτικής οργανώσεως , ο οποίος σταύρωνε και το ποτήρι με το νερό πριν το πιει .
Γενομένης λοιπόν συζητήσεως γύρω από τα θρησκευτικά , ένας άλλος συνάδελφος του οποίου η κόρη ήταν καθηγήτρια θεολόγος του έδωσε ένα βιβλίο , έργο αρχιμανδρίτη , που χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές των θρησκευτικών ως βοήθημα διδασκαλίας για να το διαβάση . Μετά από μερικές ημέρες τον ρώτησε αν το διάβασε και τις εντυπώσεις του , και πήρε αρνητική απάντηση .

Το ίδιο επαναλήφθηκε και τις επόμενες ημέρες , μέχρι που τελικά του απήντησε ότι ρώτησε τον πνευματικό του αν θα πρέπη να διαβάση το εν λόγω βιβλίο ή όχι , και ο πνευματικός του δεν το ενέκρινε γιατί θεώρησε ότι μερικά από αυτά που περιείχε αν τα διάβαζε θα έβλαπταν την πίστη του ! Μιλάμε για πολύ μεσαίωνα !!!!
Τις γραφές που τους επιτρέπουν οι πνευματικοί τους να διαβάζουν φίλε gilgamesh ερευνούν οι καλοί χριστιανοί , και αυτών την λογική πρέπει να αποδέχονται . Τι θα διάβαζαν Πλάτωνα η Αριστοτέλη ;

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gilgamesh
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
210 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 02:03:31  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητέ μου φίλε Sesostris, άστα να πάνε, έχω ακούσει και εγώ ιστορίες τέτοιας θρησκοληπτικής και δογματικής τρέλας αλλά ομολογώ όχι και σε τέτοιο βαθμό σχετικά με το τι βιβλία θα διαβάσει ο καθένας.

Δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω όπως και σαφώς δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι οι δογματικοί συνομιλητές μας θα ανοίξουν κάνα άλλο βιβλίο πλην των ιερών τους κειμένων.

Απλά και εγώ όπως και αρκετοί εδώ μέσα τοποθετούμαστε και θέτουμε και ερωτήματα όχι μόνο για να τα διαβάσουν οι ενεργοί συνομηλιτές μας αλλά και τα εν δυνάμει μέλη του φόρουμ, που διαβάζουν αλλά δεν γράφουν.

Γιατί, ευτυχώς, δεν είναι όλοι οι πιστοί ίδιοι.
Κάποιοι έχουν φτάσει στον ακραίο βαθμό που αναφέρεις αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν και μια τάση αναζήτησης.


Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speakingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 02:08:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Φίλε Veritas ...
quote:
Χα, χα. Δεν ξέρω ποιό είναι μεγαλύτερο, το θράσος ή η ανοησία σου.

Αν έχασες την ψυχραιμία σου απο τώρα χαιρετίσματα ...
Ποιο είναι το Θράσος μου δηλαδή ? Ε ?

Που ψάχνω το εδάφιο που δίνεις εδώ :

http://www.rel.gr/index.php?rpage=agiaGrafi/palaia&rpage2=mainPD.php

και αντί για αυτό που δίνεις , βλέπω άλλα αντι άλλων ?
Να μου πείς που ακριβώς το λέει αυτό στον ΙΕΡΕΜΙΑ .
Για να ξέρω με ακρίβεια τι λέει .
Και αυτός ο Βάμβας ποιός είναι ? Θα έπρεπε να τον ξέρω και αυτόν και την μεταφρασή του ?
Κάνε μου την χάρη ...

quote:

Γένεσις 15:5 "Και έφερεν αυτόν έξω και είπεν, Ανάβλεψον τώρα εις τον ουρανόν και αρίθμησον τα άστρα, εάν δύνασαι να εξαριθμήσης αυτά· και είπε προς αυτόν, Ούτω θέλει είσθαι το σπέρμα σου."

Μάλιστα . και τι σημαίνει αυτό δηλαδή ?
Αυτό το άποσπασμα βγάζει το νόημα , οτι υπάρχουν στο σύμπαν Δισεκατομμύρια άστρα και γαλαξίες ?
Ελεος ...

quote:
chuwg (khoog) είναι η λέξη που χρησιμοποιείται στο εβραϊκό πρωτότυπο και σημαίνει κούρμπα. Οι εβδομήκοντα είναι που το μεταφράζουν "γύρον"

Γύρον , ντονέρ η κούρμπα , δεν εννοεί αυτο που θέλεις να περάσεις .

quote:
και ο Βάμβας και ο Φίλος και ΟΛΟΙ οι μεταφραστές το μεταφράζουν ΒΑΡΟΣ. Εσύ τι πτυχίο είπαμε ότι έχεις;

Ο σταθμός η τα σταθμά , είναι όντως βάρη , αλλα βάρη για να ζυγίζουμε πράγματα .
Αρα χρησιμοποιούνται ώς μέτρο σύγκρισης , και αναφοράς .
Δεν νομίζω οτι η μετάφραση είναι σωστή , χωρίς να βάζω βέβαια το χέρι μου στην φωτιά .
Νομίζω οτι η έννοια χρησιμοποιείται μεταφορικά εδώ για να δηλώσει επίπεδο η ένταση ανέμου .
Αν ήθελε να εννοήσει βάρος γιατί δεν έγραφε απλά "Βάρος" να τελείωνει το θέμα ?
Ισως κάποιος άλλος φίλος να έχει καλύτερη άποψη .


quote:
Εγώ είπα ότι αυτό:

ήταν η επίσημη θρησκευτική θέση στην αρχαία Ελλάδα. Η επίσημη θρησκευτική θέση της βίβλου ήταν ότι η γη κρέμεται στο κενό. Γιατί διαστρεβλώνεις τα λόγια μου; Εγώ είπα ότι υπήρχαν φωτεινοί νόες που πίστευαν διαφορετικά π.χ Ανεξίμανδρος αλλά έρχονταν σε σύγκρουση με το κατεστημένο. Για δώσε μας όμως εσύ πολυμαθή φίλε μας το απόσπασμα του Δημοκριτου που μιλά για τη "στήριξη" της Γης. Περιμένω...


Τι σημασία έχει αν είναι επίσημη θέση της βίβλου και πράσινα άλογα ?
Επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν επίσης παλαιότερα , οτι η γή στέκεται ακίνητη στο κέντρο του σύμπαντος.
Η ουσία είναι οτι αυτά που λέει η βίβλος ειχαν λεχθεί προτύτερα απο άλλους , όπως ο ιδιος παραδέχεσαι .
Για τον Δημόκριτο το είχα διαβάσει σε κάποια βιογραφία του η οποία αναφέρεται και εδώ :

http://www.ekp2001-orosimo.gr/articles/%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%91%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5.pdf

Διάβασε την 2η σελίδα στο τέλος .

quote:
Συνεπώς έπρεπε να έχουν προηγηθεί πολλές γεννιές άστρων πριν εμφανιστεί η γή , και όχι τα άστρα να γεννηθούν την τρίτη μέρα όπως λέει...

Σε αυτό θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω αύριο γιατί η ώρα είναι περασμένη, και γιατί θέλω να σου παραθέσω ένα σεντονάκι. Για να σου δώσω όμως λίγο homework κάτσε και διάβασε για τα σουπερνόβα που αναφέρεις, πόσα υπήρξαν, με τη συχνότητα εμφανίζονται, πόσα έπρεπε να βλεπουμε (κανονικά) στο νυχτερινό ουρανό, πόση διάρκεια ζωής έχει το φως τους, και τα λέμε ταχιά. Άμα δεν ξέρεις ένα θέμα μην πετάς χαζομάρες γιατί εκτίθεσαι.


Πληροφοριακά αγαπητε απολογητη και επειδή ρώτησες παραπάνω , είμαι Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην Αστρονομία .
Τώρα το ποίος θα εκτεθεί άσε να το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν .
Για την ώρα κάτσε εσύ να μελετήσεις αυτό που έγραψα γιατί εγώ προφανώς το κατέχω πολύ καλά , και τα ξαναλέμε .

Τέλος να πώ οτι ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ :
1) Τι έγινε με το ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ τους φωστήρες την τρίτη ημέρα .
2) Τι έγινε με την δημιουργία πτηνών -ερπετών .

Σιγή... ιχθύος βλέπω .

Τέλος αν αυτά τα αποσπάσματα αποπνέουν ...θεοπνευστία τότε τι αποπνέει η αρχαία ελληνική γραμματεία και φιλοσοφία που έθεσε τις βάσεις του πολιτισμού ?

Ας δούμε τι πραγματικά είπαν οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι:

Αναξίμανδρος (6ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη αιωρείται.

Πυθαγόρας (6ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη είναι σφαιρική.

Φιλόλαος (5ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη κινείται.

Δημόκριτος (5ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι τα άστρα είναι ήλιοι.

Ηρακλείδης ο Ποντικός (388-315 π.Χ.) υπέθεσε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της.

Αρίσταρχος ο Σάμιος (310-230 π.Χ.) υπέθεσε ότι η Γη και οι πλανήτες κινούνται γύρω από τον Ήλιο.

Ερατοσθένης (276-192 π.Χ.) πρώτος μέτρησε την περιφέρεια της Γης, παρατηρώντας τις διαφορετικές γωνίες των ηλιακών σκιών σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη.

Αν η βίβλος είναι θεόπνευστη και η απόδειξη είναι 3 αράδες , τότε να με συγχωρείς αλλά μπροστα στην ελληνική φιλοσοφία είναι για γέλια ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 10:01:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε Think_Math, σκόπευα να γράψω κάποια πράγματα για την αστρονομία στην αρχαία Ελλάδα αλλά νομίζω ότι με κάλυψαν οι αναφορές που έκανες στο τελευταίο μήνυμα σου.
Να αναφέρουμε επίσης ότι ένα μοντέλο αστρονομίας και κίνησης των πλανητών προσπάθησε να δώσει κι ο Αριστοτέλης και φυσικά έχουμε τον Πτολεμαίο με τους επίκυκλους κλπ.
Μια θεωρία που ναι μεν ανήκει σε αυτές που γεννιούνται για να σώσουν τα φαινόμενα αλλά παρόλα αυτά επέδρασε καταλυτικά για πολλούς αιώνες μέχρι τον Κοπέρνικο.

quote:
Πληροφοριακά αγαπητε απολογητη και επειδή ρώτησες παραπάνω , είμαι Μαθηματικός [u]με μεταπτυχιακό στην Αστρονομία[/u[ .

Επειδή το μεταπτυχιακό που έχεις κάνει μου ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, θα σου στείλω ένα e-mail ώστε να λάβω κάποιες πληροφορίες.
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 10:27:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Πάντα ο λόγος του νεωτεριστή είναι τραχύς και χειμαρώδης,
φίλε think math, αλλά, αφού είσαι μαθηματικός και με μεταπτυχιακό
στην Αστρονομία,τι παραπάνω έχεις απο όλους στο να ερμηνεύσεις
το πως έγινε ο κόσμος;Αντιληψη, τι μυαλό κουβαλάς κι απο πτυχία,
παρηγοριά στον άρρωστο...Εδώ άλλοι τα κάνουνε ταπετσαρία στους τοίχους...Η αλλαζονία σε κάνει ευπρόσβλητο και επιρρεπή στα λάθη..
Η πίστη σοτ ότ η γή είναι ακίνητη, ήταν της επχήε, όχι του
χριστιανισμου..Και Έλληνες πιστεύανε ότι η γή είναι ακίνητη
και θα πέσουν στο τέλος, αν θυμάσαι...
Δείχνεις ότ θέλεις, όπως το θέλεις και όπου το θέλεις...Μήπως
είσαι και μάγος;
Φίλε μου, ερευνάταιτας γραφάς, αν δεν θέλετε να λέτε αρλούμπες...
Δεν ξέρετε τι λέει ο χριστιανισμός και δεν σας ενδιαφέρει,
απλα το κομμάτι σας κάνετε να την πέσετε κι εσείς στο "κατεστημένο"
τον χριστιανισμό, να δείξετε κι εσείς, όπως οι πιτσιρικάδες, το
αγωνιστικό κι ετοιμοπόλεμο πνεύμα σας...
Στην ουσία,΄ομως, απλά ακροβατείται σε ότι δεν ξέρετε και που παρά το ότι έχετε γίνει ανεμοδούρες, συνεχίζετε να δογματίζεται στο
θέμα της εξουσία επι της φύσης των πραγμάτων...Τυφλός, οδηγά
ποτέ τυφλούς;
Φίλε μου είναι άγνωστος ο κόσμος, δεν είναι το εργαστήρι κανενός τρελού επιστημονα, ή μαθητών κάποιου εργαστηρίου..Δημιουργούνται
αντδράσεις σε κάθε δράση....Άρα, προσέχετε,μην διαταράξετε αρμονίες
που διέπουν τα πράγματα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 11:19:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Dying_Incubus :

quote:
Επειδή το μεταπτυχιακό που έχεις κάνει μου ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, θα σου στείλω ένα e-mail ώστε να λάβω κάποιες πληροφορίες.

Στην διάθεδη σου αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι φίλε μου .

trexagireve :

Οπως σου εξηγησα δεν έχει νόημα να συζητήσω τίποτα μαζί σου .
Γραφεις τις ίδιες και τις ίδιες χιλιοείπωμένες μπαρούφες όπως θα κάνεις και μετά απο αυτο το μήνυμα μου .
θα σου πρότεινα να κάνεις copy-paste το προηγούμενο μήνυμα σου για να μην κουράζεσαι άδικα .


να δείξετε κι εσείς, όπως οι πιτσιρικάδες, [/b]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 11:21:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math
quote:

Dying_Incubus :

[quote] Επειδή το μεταπτυχιακό που έχεις κάνει μου ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, θα σου στείλω ένα e-mail ώστε να λάβω κάποιες πληροφορίες.


Στην διάθεδη σου αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι φίλε μου .

trexagireve :

Οπως σου εξηγησα δεν έχει νόημα να συζητήσω τίποτα μαζί σου .
Γραφεις τις ίδιες και τις ίδιες χιλιοείπωμένες μπαρούφες όπως θα κάνεις και μετά απο αυτο το μήνυμα μου .
θα σου πρότεινα να κάνεις copy-paste το προηγούμενο μήνυμα σου για να μην κουράζεσαι άδικα .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 56 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.3740234
Maintained by Digital Alchemy