ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ..
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 56
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 14:41:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ think math, σκληρόν λακτίζειν προς
κέντραν και σύντομα, οπως λένε και ..αστρονομικοί κύκλοι,
απο ότι διαβάζω στο διαδίκτυο,
αναμένονται αλλαγές και γεωφυσικά φαινόμενα σε σχέση με
άστρα ήλιο και τότε, θα ήθελα να δούμε την επιστήμη τι εξηγήσεις
θα δίνει...Και ξέρεις ποιό είναι το χειρότερο;
Όταν λές πως ξέρεις κάτι, ότι είσαι επιστήμη, πραγματική, έχεις
βρει λύσεις κι αναλαμβάνεις την ευθύνη για το μέλλον του
πλανήτη και του ανθρώπου..Δεν είσαι ένα μικρό παιδί που
παίζει με τα παιχνίδια του...Για ότι γινεται και ότι κάνεις σε
προσδιορίζει..Και ειδικά, το πόσο μεριμνάς για την ανθρωπότητα...
Αλλά, αυτά είναι ψιλά, φαντάζομαι για σένα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 18:18:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Agnostic:
Ναι όντως, αδυνατώ να απαντήσω επιστημονικά στο ερώτημα "γιατί είσαι αδαής και δεν σκαμπάζεις από εξέλιξη" (και επιστημονική σκέψη γενικότερα). Αυτό αρχικά θα μπορούσε να το διαπιστώσει ένας ψυχολόγος.

A!!!!! ώστε έγινες τώρα και ψυχολόγος ε?......Μπράβο μπράβο.....εις ανώτερα......

quote:
Agnostic:
Απαραίτητη γιατί? Δεν του άρεσαν οι δεινόσαυροι ως δημιουργήματά του και είπε να φτιάξει άλλα που σκέφτονται περισσότερο? αυτά που λες είναι νοητικές ταρζανιές για να δικαιολογήσεις την σκληρή πραγματικότητα της αμείλικτης πολλές φορές στο παρελθόν φύσης.


Έτσι ακριβώς τα βαρέθηκε.......λόγο δεν είχε να δώσει σε κανέναν και τα εξαφάνισε.....νοήμων όντα δεν ήσαν και υποσχέσεις δεν τους είχε δώσει.
Δικά του τα γένια, δικά του και τα χτένια που λέει ο λαός.

quote:
Agnostic:
Η "εικόνα" που έχουμε είναι ότι πανάρχαια θαλάσσια είδη όπως τα σαρκοπτερύγια σταδιακά μπόρεσαν να προσαρμοστούν στην ξηρά αφού ήδη ήταν συνηθισμένα να ζουν σε ρηχά και λίγο οξυγονωμένα νερά. Αυτά διέθεταν και τα απαραίτητα εφόδια για να κινηθούν στην ξηρά όπως γερά πτερυγια σαν "ξυλοπόδαρα" σε θέση να στηρίζουν το βάρος του σώματος κατά την κίνηση. Από αυτά ξεκινάει η εξελικτική γραμμή των αμφίβιων με παλαιότερα είδη τον ιχθυόστεγο και την αρχερία. Από τα αμφίβια ξεκινάει η εξελικτική γραμμή που θα οδηγήσει στα σπονδυλωτά με τέσσερα άκρα και πάει λέγοντας. Ανοιξε κάποιο βιβλίο αν θες να αποκτήσεις λεπτομερή εικόνα. Το φόρουμ δεν είναι το προσωπικό σου ερωτηματολόγιο στο οποίο οι άλλοι πρέπει να λύνουν κάθε σου απορία. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβεις.

Δε διαφωνώ......ως προς την αρχή της δημιουργίας.
Σταμάτησες όμως απότομα........δεν έχει συνέχεια?
Άκου λοιπόν και τη δική μου συνέχεια......τα τετράποδα αυτά ήσαν όχι περιορισμένου αριθμού αλλά εκατομμύρια, υπήρχαν μικρά μεγάλα μεσαία και νανοειδή.
Από το κάθε ένα από αυτά, ξεπήδησε και ένα διαφορετικό από τα άλλα, είδος.

Από διάφορα τέτοια, βγήκαν τα διάφορα ανθρωποειδή.
Από ένα από αυτά τα ανθρωποειδή τώρα, το οποίο ήταν πολύ κοντά εμφανισιακά σε εμάς, προήλθε ο σημερινός άνθρωπος.

Από ένα άλλο, ή άλλα τελείως διαφορετικά, βγήκαν οι διάφοροι πίθηκοι.
Το ίδιο συνέβη με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Αλίμονο εάν περίμενε το δέντρο με τα σκουλήκια χιλιάδες!!! χρόνια.......πότε θα το πάρουν χαμπάρι!! (τα σκουλήκια μέσα του), ώστε να μεγαλώσει η μύτη του δρυοκολάπτη και να αποκτήσει η νυχτερίδα μεγάλο και μυτερό δάχτυλο.............θα είχε ξεραθεί.

quote:
Agnostic:
Αν η πλήρης φράση είναι "ερευνητής των Γραφών" σαφώς έχει περιορισμό.
Η πλήρης φράση ήταν ερευνάται τας γραφάς. Ως γνωστόν λέγοντας γραφή εννοούμε ότι περιέχει γραπτό λόγο.

-Ο Ιησούς είναι διαχρονικός, εάν δεν ήταν θα τους έλεγε ερευνάται την Παλαιά Διαθήκη. Οπότε έμμεσα απαντάει και σε εμάς.
Δε χρειάζεται όμως περισσότερα. Νομίζω ότι η προτροπή του στην έρευνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, παρά μόνο στους κακοπροαίρετους.
Εσύ ψάχνεις ντε και καλά να βρεις ψεγάδι. Και στο νερό να κοιτάξεις θα βρεις τρύπα.

quote:
Δεν θα το'λεγα. Μένουν ακόμα κάποια δισεκατομμύρια μη χριστιανοί που είτε δεν έχουν πειστεί από το κήρυγμα των τσοπανόβλαχων, είτε δεν τους κατέκτησαν ακόμα. Ακους εκεί...κατέκτησαν τον κόσμο...


Που θα πάει!!!......
Πάρε για παράδειγμα εμάς τους Ευρωπαίους πάνω από το 95% δηλώνουν Χριστιανοί είτε προτεστάντες είτε καθολικοί είτε Ορθόδοξοι.
Οπότε θες δε θες τον κατέκτησαν τον κόσμο.

quote:
Agnostic:
Πολλούς περισσότερους όμως τους έπεισαν οι πολιτικές αρχόντων και βασιλιάδων....μια και όχι και τόσο θεμιτή μέθοδος κηρύγματος αγάπης.


Σκέψου λοιπόν ότι αυτοί οι τσοπανόβλαχοι έπεισαν ακόμη και βασιλιάδες και άρχοντες. Εσύ τον μπαρπα-Βαγγέλη απέναντι! μπορείς να τον πείσεις?


quote:
Agnostic:
Διότι ο συνομιλητής μου πρέπει πρώτα να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα που του παρουσιάζω και να μάθει να δέχεται ότι υπάρχει και άλλο μονοπάτι πέραν του θρησκευτικού του δόγματος για να γνωρίσει τον κόσμο. Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει γέφυρα επικοινωνίας όπως διαφαίνεται άλλωστε από την παρούσα συζήτηση...


Να φανταστώ ότι και τότε, ο απλός λαός, αλλά και οι άρχοντες και οι βασιλιάδες, απέκτησαν τις βασικές γνώσεις στο αντικείμενο που πραγματεύονταν, οι για σένα «τσοπαναραίοι?»!!!!!!!!!!!!!

Είσαι τόσο λίγος απέναντί τους, που ούτε τη μισή αξία από μια άρρωστη γκιόσα που είχαν στην κατοχή τους αυτοί οι «τσοπαναραίοι» δε θα έπιανες.

quote:
Agnostic:
Είναι δυνατόν να μου διαφεύγει εφόσον εγώ πρώτος σου έφερα στοιχεία περί μαζικών αφανισμών ζώων κατά το παρελθόν?


Οι αφανισμοί αυτοί δεν έγινα μόνο μαζικά αλλά και σταδιακά. Γιατί λοιπόν να μην προσαρμοστούνε? Δεν πρόλαβαν? Απλά εάν μπορούσαν θα το έκαναν, είναι η απάντηση. Παράδειγμα ο άνθρωπος του neanderthalensis, γιατί να μην προλάβει? Ενώ εμείς προλάβαμε? Για ένα μεγάλοι χρονικό διάστημα ζούσαμε παράλληλα.

quote:
Agnostic:
Ολα τα είδη είναι δυνητικά φορείς μεταλλάξεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουν όλα και την καταστροφή ή τον αφανισμό. Συμβαίνουν μεταλλάξεις στα είδη που μπορεί να ωφελήσουν την προσαρμογή στο περιβάλλον αλλά και μεταλλάξεις που δεν βοηθούν την ικανοποιητική προσαρμογή στο περιβάλλον. Αυτά τα τελευταία ενδεχομένως θα εξαφανιστούν μετά από ένα διάστημα όταν χάσουν τον αγώνα για επιβίωση.


Δηλαδή εμείς σε τι μεταλαχτήκαμε και επιβιώσαμε σε σχέση με τον neanderthalensis? Όχι τίποτα άλλο για να δεις και μόνος σου, ότι με εικασίες δε γίνεται τίποτα.

quote:
Agnostic:
Αν και είναι από τα πιο ανθεκτικά ζώα, έχει και ο κροκόδειλος εξελικτικό παρελθόν από παλαιότερα ερπετά.
http://en.wikipedia.org/wiki/Archosauromorpha
Γιατί ο Θεός αν δεχτούμε ότι έφτιαξε έτσι τον κροκόδειλο εξ αρχής...δεν έφτιαξε το ίδιο ανθεκτικά και τα υπόλοιπα ζώα της περιοχής που εξαφανίστηκαν?


Πολύ απλά για να εξαφανιστούν. Η φύση ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Εάν δεν ήξερε, σου έχω ξαναγράψει ότι δε θα ήμασταν εδώ για να γράφαμε στο forum, τους προγόνους μας θα τους είχε φάει κανάς μαχαιρόδοντας.

quote:
Agnostic:
Εμαθες κι εσύ την καραμέλα των "ενδιάμεσων κρίκων" και την πιπιλάς. Σου έχω παραθέσει ιστοσελίδα με ένα περιορισμένο μόνο τμήμα απολιθωμάτων. Εκτός από αυτό δεν χρειάζονται "ενδιάμεσοι κρίκοι" για να υφίσταται η εξέλιξη. Είναι γνωστό στους κύκλους των παλαιοντολόγων η ευπάθεια των απολιθωμάτων, ειδικά των μικρότερων σκελετών. Οι κρίκοι που λες ότι λείπουν θα προσέθεταν ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, δεν αναιρούν την εξέλιξη εν γένει η οποία στηρίζεται και σε στοιχεία διαφορετικής φύσης από αυτά των απολιθωμάτων. Εχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι για να αποδέχονται την εξέλιξη τόσοι παλαιοντολόγοι, βιολογοι, γενετιστές, γεωλόγοι και λοιποί σχετικοί επιστήμονες...κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εσένα? Αφήνεις έστω ένα μικρό περιθώριο στους ειδικούς να γνωρίζουν το αντικείμενό τους καλύτερα από εσένα ή για μία ακόμη φορά η εγωιστική σου μεγαλομανία θα σε κυριεύσει? Αντε να δούμε....

Άσε τις καραμέλες και κάνε διάλογο. Έχω ξαναγράψει ότι δεν είμαι κατά της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών. Είμαι κατά τις θεωρίας της εξέλιξης από μερικά και μόνο αρχέγονα.
Ο κροκόδειλος πρώτα μπορεί να ήταν χέλι.
Από άλλο όμως χέλι βγήκε ο κροκόδειλο και από άλλο ο αλιγάτορας.
Το κάθε ένα από αυτά τα χέλια, βγήκε από διαφορετικές αχιβάδες αν το θέλεις έτσι. Το κάθε ζώο είχε και το δικό του αρχέγονο, γιατί ντε και καλά να ήταν μόνο δυο ή τρία. Γιατί?

quote:
Agnostic:
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Στο απόσπασμά σου διασαφηνίζεται τι εννοεί γενετική συγγένεια. Εννοεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος (δηλαδή εμείς) δεν έχει άμεσο πρόγονο τον Νεαντερντάλιο, αφού όντως ο Νεαντερντάλιος δεν είχε καμία συνεισφορά στο γονιδίωμα του σύγχρονου ανθρώπου. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι καταγόμαστε από τον Νεαντερντάλιο, οπότε τσάμπα μου αντιγράφεις τα παραπάνω.
Το απόσπασμά σου δεν αρνείται πουθενά ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μακρινο προγόνο τον Homo erectus. Αλλωστε από την ίδια σελίδα που παρέθεσες τα στοιχεία σου υποστηρίζεται ότι
http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman4.html
Ο Homo sapiens αρχίζει να διαμορφώνεται στην Αφρική πριν από 200.000 χρόνια, από τη γονιδιακή δεξαμενή του Homo erectus, με επικράτηση γενετικών αλλαγών που επηρέασαν τον τρόπο που ζούσε και σκεφτόταν το νέο είδος•
Και είναι άξιο απορίας με ποιο τρόπο έκρινες έγκυρο το πόρισμα των επιστημόνων για τους Νεαντερντάλιους ώστε να μου το πετάξεις στο φόρουμ, ενώ απορρίπτεις τα πορίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρμόδιων επιστημόνων για την εξέλιξη...
Μάλλον διαλέγεις στοιχεία που (νομίζεις ότι) σε βολεύουν...


Στο site παρουσιάσα http://3lyk-argyr.att.sch.gr/arg/books/newpdf/gl01s177_180.pdfγράφει ότι οι επιστήμονες δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη όσον αφορά την καταγωγή μας από τον Homo erectus. Και αυτό είναι το ζουμί!

Ότι και αυτοί μπερδεμένοι είναι. Όταν σκεφτούν ότι δεν ήταν ανάγκη να είναι μόνο ένα το αρχέγονο αλλά πολλά ταυτόχρονα μαζί, τότε θα τα πάνε καλύτερα.

Είμαι λοιπόν υπέρ της εξέλιξης όπως την παρουσιάζω και όχι όπως μου τη σερβίρουν. Αν θέλουν να με πείσουν θα πρέπει να βρουν τους ενδιάμεσους κρίκους. Αν τους βρουν σφύρα μου........... τσοπανίστικα!!!!


quote:
Agnostic:
Προς ενημέρωσή σου το DNA του Νεαντερντάλιου με του σύγχρονου ανθρώπου είναι κοινό κατά 99,5% έως 99,9%. (βλέπε Science Illustrated, τεύχος 30, Σεπτέμβρης 2007, σελ. 29)
Τα αποσπάσματά σου, άλλα λένε και άλλα καταλαβαίνεις.

Μια χαρά τα λένε. Έχουμε ένα είδος που είναι σχεδόν ίδιος ο άνθρωπος και το οποίο χρονικά προηγείται από εμάς. Άρα δεν βρίσκεται στην οριζόντια γραμμή συγγένειας αλλά στην κάθετη. Δεν είναι λοιπόν πρώτος εξάδελφος αλλά θείος.
Γιατί λοιπόν ο μπαρμπούλης μας να μην επιβιώσει? Δεν τον βοήθησε η αδελφή του ή ο αδελφός του?

Είναι απλές ερωτήσεις αλλά ακόμη ποιο απλές είναι οι απαντήσεις.
Δεν είχαμε καμία σχέση με αυτόν. Δεν προερχόμαστε από το ίδιο αρχέγονο αλλά από άλλο που ναι μεν μας έμοιαζε αλλά μέχρι εκεί.
Δεν σου έχει τύχει ποτέ να δεις κάποιον στο δρόμο που να μοιάζει εκπληκτικά με έναν οικείο σου? Τη συγγένεια έχουν? ΚΑΜΙΑ. Το ίδιο συνέβη κι εδώ.

Υπήρχαν αρκετά ανθρωποειδή και αρκετά πιθηκοειδή Από τα πιθηκοειδή προήλθαν οι μαϊμούδες και από τα ανθρωποειδή επέζησε μόνο ο άνθρωπος. Ο οποίος σημειωτέων όπου έβρισκε δολοφονούσε τον μπάρμπα του..........ίσως για κληρονομικούς λόγους.

quote:
Agnostic:
Παραλογίζεσαι ξανά. Επιστημονική θεωρία είναι αυτή που διαθέτει επιστημονικά ερείσματα και προσπαθεί να εξηγήσει τα δεδομένα με μεθοδικότητα κατά την παράθεση των στοιχείων, είτε έχει αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα, είτε όχι. Ενα παράδειγμα επιστημονικής θεωρίας που δεν έχει αποδειχθεί και μου'ρχεται τώρα στο μυαλό είναι η θεωρία του αρχαιολόγου Colin Renfrew για την καταγωγή των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών από την Ανατολία κατά τη νεολιθική εποχή. Ενώ διαθέτει επιστημονικά ερείσματα, κυρίως από τον χώρο της γενετικής, εν τούτοις δεν έχει αποδειχθεί, ούτε έχει γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των αρμόδιων επιστημόνων(γλωσσολόγων και αρχαιολόγων). Ομως κανένας από τους επικριτές της θεωρίας του δεν την χαρακτηρίζει ψευδοεπιστημονική ή τον ίδιο ψευδοεπιστήμονα.


Πολύ απλά γιατί δεν επαρκούν οι αποδείξεις τους. Όπως δεν επαρκούν και του ιδίου για να τους πείσει.
Πάντως με την ευκαιρία, δεν αποκλείεται ο άνθρωπος να είχε όχι μόνο ένα αρχέγονο αλλά πολλά. Έτσι κάθε Ήπειρος να είχε και το δικό της. Γιατί να είμαστε Δογματικοί? Γιατί ντε και καλά όλοι να ξεκίνησαν από την Αφρική?


quote:
Agnostic:
Αυτό που γράφεις δεν είναι απάντηση σε αυτό που ρωτάω. Διάβαζε λίγο πιο προσεκτικά πριν γράψεις.


Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα όπου η ίδια η επιστήμη αναθεώρησε τον εαυτό της. Γιατί το ίδιο να μη συμβεί και σχετικά με την καταγωγή μας από τον πίθηκο?

quote:
Agnostic:
Σύνελθε, άλλο απέκλεισαν οι επιστήμονες και δεν το κατάλαβες.
http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman4.html
Ο Άνθρωπος του Νεάντερταλ θεωρείται ο πρώτος μας ξάδελφος γιατί είναι το πρώτο είδος sapiens. Η μετάβαση γίνεται από τον Άνθρωπο τον όρθιο πριν 400.000 χρόνια, ενώ η εμφάνιση του Νεάντερταλ έγινε πριν 130.000 χρόνια και υπήρχε μέχρι 35.000 χρόνια πριν.
Και
Οι νεαντερντάλιοι προέρχονται από τον Homo erectus, όπως δείχνουν πολλά κρανία, τα οποία παρουσιάζουν ενδιάμεσα χαρακτηριστικά (Παλαιοντολογία Σπονδυλωτών, εκδ. Ζήτη, σελ.251)

Οντως ο σημερινός άνθρωπος προήλθε από έναν αρχικό πληθυσμό στην Αφρική πριν περίπου 200.000 χρόνια. Ομως κι αυτός ο πληθυσμός έχει παλιότερους προγόνους τους Homo erectus. Ξέρεις ευρωπαίε υπάρχουν και παλιότερα είδη ανθρώπων(Ηomo)...Εγώ το ξέρω, εσύ πότε θα το καταλάβεις? Ξεκινάς από τη μέση και δεν πας στην αρχή. Γιατί αυτοί ντε και καλά να είναι όλοι συγγενείς? Γιατί να μην προήλθαν από διαφορετικά τετράποδα εάν το θέλεις έτσι?

quote:
Agnostic:
Ακόμα και σε αυτό το ξυπνητζίδικο παράδειγμά σου τα τμήματα των δύο μεταφορικών μέσων έχουν κοινές καταβολές στα υλικά τους(μέταλλο, πλαστικό κτλ). Θεώρησέ τα όπως θες και όπως καταλαβαίνεις.


Λογικό αλλά έτερον εκάτερον. Δεν έγιναν από μόνα τους το καράβι! ή το αυτοκίνητο!
Κάποιος έκανε διαχείριση του υλικού.

Ο άνθρωπος λοιπόν (ενώ Θεός είχε θέσει προ πολλού τις συντεταγμένες), προέρχεται από το δικό του ξεχωριστό αρχέγονο το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις μαϊμούδες που είχαν τα δικά τους αρχέγονα.

quote:
Agnostic:
Γιατί πρέπει κάποιος να τον έφτιαξε? Γιατί αν τον έφτιαξε κάποιος πρέπει να είναι ο Θεός της δικής σου θρησκείας? Γιατί σκέφτεσαι τόσο ανθρωποκεντρικά? Οσο για το ΜΠΠΠΑΑΑΜΜΜΜ μακάρι να άνοιγες κάποιο σχετικό βιβλίο να δεις με βάση ποια στοιχεία υποστηρίζεται. Αλλιώς θα μένεις στην άγνοιά σου....

Το θέμα είναι εάν τον έφτιαξε ο Θεός ή όχι. Το ποιας θρησκείας ήταν είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Δε με ενδιαφέρει σε ένα τόσο συμπαντικό θέαμα το τι υποστηρίζουν. Με ενδιαφέρει η απόδειξη. Πού είναι?

quote:
Agnostic:
Να σου δώσω άλλο παράδειγμα τότε. Κόκκυγας - ό,τι απέμεινε από την ουρά που είχαμε κάποτε..
Τσέκαρε και άλλα υπολειμματικά όργανα που στηρίζουν την έννοια της εξέλιξης
http://news.pathfinder.gr/periscopio/useless-organs.html


Τίποτα δεν ήταν πειστικό. Κάποια παιδιά γεννιούνται με ουρά. Λάθος μετάλλαξη οπότε, όπως και το έκτο δάχτυλο, εάν ήταν μια τυχαία μετάλλαξη από την οποία θα είχε προέλθει ένα νέο είδος.....θα το είχαμε μάθει.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 21:56:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Αφού συγχαρώ τον veritas, για την πολύ ωραία τοποθέτηση, θα κάνω μία μικρή παρένθεση για να σου δείξω Think_Math, το πόσο άσχετος είσαι με τις γραφές.

Πριν από αυτό όμως να καλωσορίσω τον αγαπητό veritas, στο κλάμπ τον απολογητών. Τι να πω? Απολογητής? Γιατί? Τι έχει κάνει για να απολογηθεί?

Αγαπητέ Think_Math, εκεί από όπου αντέγραψες υπάρχει διαφορετική αρίθμηση. Αρκετά θέματα του ίδιου κεφαλαίου τα παρουσιάζουν ως ξεχωριστά και όχι μόνο, πολλές από τις παραγράφους τις έχουνε παραλείψει.
Το συγκεκριμένο εδάφιο βρίσκεται στο κεφάλαιο 40 το οποίο όμως σταματάει στο στοίχο 13, ενώ θα έπρεπε να σταματήσει στο στοίχο 26.
Αυτό συμβαίνει διότι το αντιστοιχίζει με τα Μασορίτικα κείμενα .

Το θέμα είναι ποιο κείμενο θα δεχτεί κάποιος για τη μετάφραση τής Παλαιάς Διαθήκης?
Ως γνωστών, δύο είναι τα βασικά κείμενα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις μεταφράσεις τής Αγίας Γραφής.

Το ένα είναι το Εβραϊκό Μασοριτικό κείμενο με 39 βιβλία. Η συγγραφή ξεκίνησε από τον 2 μ.Χ.

Όταν ο Τίτος κατέστρεψε τα Ιεροσόλυμα, η Μετάφραση των Ο’,
από την Ελληνιστική Συναγωγή είχε περάσει στη Ελληνόφωνη Χριστιανική Εκκλησία. Οι Χριστιανοί στις Χριστολογικές συζητήσεις τους με τους Ιουδαίους αναφέρονταν στα χωρία που μιλούσαν αναλυτικά για το Μεσσία και τον ταύτιζαν με τον Ιησού Χριστό.

Αυτό ήταν και η αιτία που οι Ιουδαίοι κατηγόρησαν του Χριστιανούς ότι νόθευσαν τη Μετάφραση. Έτσι την απέρριψαν από τη Συναγωγή και κατέστησαν τους Χριστιανούς Αποσυνάγωγους.
Έγραψαν τη δική τους μετάφραση με καθαρά Ιουδαϊκό τρόπο σκέψης.
Ενώ η μετάφραση των Ο’ χρησιμοποιείται αδιάλειπτα ως επίσημη Βίβλος από την Ορθόδοξη εκκλησία.
Στην προσπάθεια αυτή αγνοήθηκε τελείως η Μετάφραση των Ο', αλλοιώθηκαν κάποια Χριστολογικά χωρία και μέχρι σήμερα παρουσιάζονται πολλά και ανυπέρβλητα μεταφραστικά λάθη.
Έτσι στη μετάφραση των Ο’ γραφει ότι ο Μεσσίας θα γεννηθεί από παρθένα, ενώ στο Μασοριτικό κείμενο από νεαρή κοπέλα.

Και το άλλο είναι η Ελληνική μετάφραση τών Εβδομήκοντα, (Ο΄), με 49 βιβλία για την Παλαιά Διαθήκη, τα οποία μεταφράστηκαν από τον 3ο αιώνα π.Χ.
Έτσι, η Ελληνική μετάφραση τών Ο΄ , ήταν αρχαιότερο κείμενο,
μεταφρασμένο προ Χριστού, και μάλιστα από πιστούς Εβραίους, με την ευλογία τού Θεού.
Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Χριστιανοί τού πρώτου αιώνα, (όπως και όλων τών αιώνων), χρησιμοποιούσαν τη μετάφραση τών Ο΄ .


Ο veritas, λοιπόν πολύ σωστά το ανέφερε. Εγώ σου σκανάρω το κείμενο.
Και τα υπόλοιπα θα τα σχολιάσω όσο ποιο σύντομα μπορέσω."Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 23:20:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
gilgamesh:
Για αρχή φαντάζομαι, με τις εκφράσεις "ένα τέτοιο" και "ένα άλλο", αναφέρεσε στα πρωτόζωα εάν δεν κάνω λάθος.

Λοιπόν τα πρωτόζωα αφότου διχοτομηθούν, σύμφωνα με τους βιολόγους, μπορούν να παρουσιάσουν μια ποικιλομορφία στην εξελικτική τους πορεία ανάλογα με το περιβάλλον διαβίωσης τους.

Όσο για αυτό που αναφέρεις γιατί το ένα διχοτομημένο πρωτόζωο έγινε πίθηκος και το άλλο άνθρωπος ή αντίστοιχα γάιδαρος και άλογο, έχεις κάνει ένα τρομερό λάθος.

Τα πρωτόζωα δεν εξελίχθηκαν απευθείας στα ζώα της στεριάς και δη έτσι όπως τα φαντάζεσαι εσύ σήμερα. Στην αρχή εξελίχθηκαν σε οργανισμούς των υδάτων και στη συνέχεια σε οργανισμούς στεριάς και αέρα. Η εξέλιξη εμφανίζεται μέσω των αλλαγών στα γονίδια, δηλαδή στο τρόπο κατασκευή του κάθε οργανισμού. Όταν ένας οργανισμός αναπαράγεται, οι μεταλλάξεις, μικρές αλλαγές στο γενετικό υλικό, καθιστούν τον απόγονο διαφορετικό από τον γονέα. Μερικές φορές, αυτές οι αλλαγές βοηθούν τον απόγονο να επιζήσει και να αναπαραχθεί άλλες πάλι αλλαγές μπορεί να μην είναι επιτυχημένες (αυτό ήταν επίσης ένα σημείο σύγκρουσης με την Εκκλησία) και να οδηγήσουν τον οργανισμό στην εξαφάνιση ή στην βίαιη μετάλλαξη. Όταν αυτό συμβαίνει, τα γονίδια για τα ευεργετικά χαρακτηριστικά μεταφέρονται στον απόγονο του οργανισμού, και γίνονται πιο κοινά στην επόμενη γενιά ή και πάλι μπορεί να οδηγηθεί ο οργανισμός στην αποτυχία ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον που ζεί.

Αυτό υποστήριξαν και ακόμα υποστηρίζουν, με λίγες προσθήκες επιπλέον, οι βιολόγοι και άλλοι επιστήμονες.

Αυτή ακριβώς η θεωρία ήταν που έφερε πρώτα σε σύγκρουση την Εκκλησία με τους επιστήμονες ενώ στη συνέχεια η θεωρία του Δαρβίνου και των οπαδών της εξελικτικής θεωρίας οδήγησε σε δεύτερη σύγκρουση με την Εκκλησία.Να γίνει μια εξέλιξη του ίδιου του είδους ώστε να καλυτερεύσει τις δικές του συνθήκες διαβίωσης είναι λογικό, το να μεταλλαχθεί όμως σε κάτι άλλο δεν είναι παρά ταινία φρανκεστάιν χιλιάδων ετών.
Δεν μπορεί από το ίδιο πρωτόζωο να βγήκε ο μακάκας και από το ίδιο ο άνθρωπος, απλά εντυπωσιάζει αλλά είναι εσφαλμένο.
Τρανή απόδειξη τα χιλιάδες είδη ζώων που έχουν κατά καιρούς εξαφανιστεί, δε μεταλλάχθηκαν σε κάτι άλλο απλά εξαφανίστηκαν.
Το να το βαπτίσουμε αυτό "κακή τύχη", δεν είναι λύση.

Υπήρχαν λοιπόν εντελώς ξεχωριστά χιλιάδες, εκατομμύρια πρωτόζωα τα οποία ήσαν προγραμματισμένα να εξελιχθούν το καθένα σε ένα διαφορετικό είδος.
Και αυτό είναι δείγμα της σοφίας που υπάρχει στη φύση.
Δεν έχουμε λοιπόν καμία απολύτως συγγένεια με τους πιθήκους γιατί το δικό μας πρωτόζωο ήταν διαφορετικό προς το δικό τους.

Δε ισχυρίζομαι ότι τα πρωτόζωα "εξελίχθηκαν απευθείας στα ζώα της στεριάς και δη έτσι όπως τα φαντάζεσαι εσύ σήμερα."
Απλά για συντομία χρόνου εκφράζομαι έτσι.
Ισχυρίζομαι ότι ήσαν εκατομμύρια, με διαφορετικό προγραμματισμό το καθένα. Έτσι μπορεί το πρωτόζωο του ανθρώπου να ήταν σχεδόν ίδιο με του πιθήκου είτε εμφανησιακά, είτε λειτουργικά, αλλά δεν έμπλεξαν ποτέ μεταξύ τους. Δεν είχαν καμία απολύτως συγγένεια.

quote:
gilgamesh:
Πραγματικα χίλια συγνώμη αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις ή να υποστηρίξεις με αυτό. Ωραία αυτό είναι γνωστό αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που ανέφερες, απλά είναι πιο περιεκτικοί. Όταν έγραφα δεν καταλαβαίνω εννοούσα πραγματικά δεν καταλαβαίνω...τι σχέση έχει αυτό με την θεωρία που συζητάμε. Οδηγεί κάπου?
Διότι άμα οδηγεί ανέφερε το να το συζητήσουμε.

Αγαπητέ gilgamesh, αν θυμάμαι καλά εσύ ανέφερες ότι οι άνθρωποι ψήλωσαν ως απόδειξη της θεωρίας της εξέλιξης, για αυτό έφερα και αυτά τα παραδείγματα, για να σου πω ότι στη συγκεκριμένη φάση "η εξέλιξη" είχε να κάνει κυρίως, αν όχι μόνο, με τη διατροφή.

quote:
gilgamesh:
Τι απάντηση θες στο ότι δεν βγάλαμε φτερά ρε europaios2...
Για να αποκτήσουν τα είδη τη σημερινή τους εικόνα προηγήθηκαν και κάτι χιλιάδες χρόνια εξέλιξη.
Το ότι δεν βγάλαμε φτερά, δαγκάνες, 4 μάτια ή 8 χέρια ή καβούκι αναιρεί τη πορεία και τη θεωρία της εξέλιξης?
Κάθε τι που έχει ένας οργανισμός του ήταν χρήσιμο και για αυτό το απέκτησε μέσα από την εξέλιξη του.

-Ναι.
ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ: Eάν χρειαζόντουσαν χιλιάδες χρόνια για να μεταλλαχθούν όπως λες τα ζώα ώστε να σωθούν..........δε θα είχε μείνει ούτε κουνούπι.
- Εμάς δε θα ήσαν δηλαδή χρήσιμες οι φτερούγες? Δε θα μας έτρωγαν οι λύκοι!
Η φύση φίλε μου είναι σοφή, δεν άφησε τίποτα στην τύχη όπως ισχυρίζεσαι. Σκέψου για παράδειγμα να είχε φτερά ο ελέφαντας! και να έχεζε από ψηλά!!!!

quote:
gilgamesh:
Καλά δεν σου στέρησα το δικαίωμα...δεν έγραψα αυτό άλλωστε.
Έγραψα ότι εφόσον η άλλη προσπάθεια που προσφέρετε εμένα (και σε πολλούς άλλους) δεν μοίαζει λογική δεν μπορεί να επιβληθεί ως επικρατέστερη.

Φυσικά όχι...........εξάλλου εάν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις, η ζωή θα ήταν πολύ βαρετή.

quote:
gilgamesh:
Που δηλώνει ότι συμφωνώ μαζί σου ότι η Εκκλησία και η επιστήμη υπηρετείτε και από κακούς και από καλούς ανθρώπους και ότι η πρώτη κατηγορία (των κακών) δίνει κακές κατευθυντήριες γραμμές.

Και σαφώς το μεν αναφερότανε στους κακούς της Εκκλησίας και σαφώς το δε στους κακούς της επιστήμης. Άνθρωποι είμαστε όλοι και λάθη κάνουμε και πάθη έχουμε.

Άρα αποπροσανατολισμοί και τα τοιάυτα δεν χωράνε εδώ.Έγραψες:
gilgamesh:
"Συμφωνώ απολύτως...άνθρωποι διοικούν και την Εκκλησία.Άνθρωποι και την επιστήμη. Πολύ σωστά.
Άρα και οι μεν και οι δε μπορεί να κάνουν λάθος ή να οδηγούν τα άτομα εκεί που είναι τα συμφέροντα τους."
Οι μεν είναι η επιστήμη με την οποία συμφωνείς. Σωστά?
Οι δε είναι η εκκλησία με την οποία διαφωνείς. Σωστά?

Άρα αφού η επιστήμη για σένα δεν κάνει λάθος στο θέμα μας, ποιος έχει λάθος? η εκκλησία! άρα η εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους είτε που κάνουν λάθος είτε που έχουν συμφέρον.

Πάντως μετά τη διευκρίνησή σου θεωρώ το θέμα λήξαν και δεν επιμένω. Εξάλλου έχω ως άνθρωπος το δικαίωμα να μην καταλάβω κάτι. Δεν έχω όμως το δικαίωμα μετά από διευκρίνηση να εμμένω. Κακώς όμως το εξέλαβες εκ του πονηρού.

quote:
gilgamesh:
Την παραπάνω δήλωση δεν την καταλαβαίνω.
Δηλαδή τι χειρίστηκε? Δηλαδή τι θα μπορούσε να κάνει στραβά?
Τι ήταν και θεωρείς ότι δημιούργησε την όλη κατάσταση όπως έχει σήμερα?
Πολιτικάντης θεωρείς ότι ήταν ο Ιησούς και χειρίστηκε σωστά την υπόθεση?
Ομολογώ ότι τέτοιες αντιλήψεις οδηγούν και σε περίεργα συμπεράσματα.


-Θα μπορούσε να τα είχε βρει με τους Φαρισαίους, θα μπορούσε να μην είχε κάτσει καν να σταυρωθεί.
-Ήταν Θεάνθρωπος και γι' αυτό δημιουργήθηκε η όλη κατάσταση ως έχει.
-Εάν ήταν "Πολιτικάντης" δε θα είχε Σταυρωθεί.

quote:
gilgamesh:
Έτυχε και "γεννήθηκε" ή εμφανίστηκε ο Ιησούς ως Ιουδαίος στους Ιουδαίους? Τι θεωρείς?
Διότι "ο περιούσιος λαός του Θεού" ναι μεν ήταν μονοθεϊστικός αλλά ταυτόχρονα άμα διαβάσεις κοινωνιολόγους, αναλυτές θρησκειών και πολιτικούς αναλυτές...θα δεις ότι οι Ιουδαίοι πιστεύανε σε Έναν Θεό που τους λύνει όλα τα προβλήματα, που τους έχει υποσχεθεί να κατατροπώνει τους εχθρούς τους, που τους υπόσχεται εξουσία και δύναμη...και τους υπόσχεται έναν Μεσσία που θα τους οδηγήσει στη δόξα.
Και αυτόν περιμένουν μέχρι και σήμερα καθώς ο Ιησούς Χριστός άλλα δίδαξε από αυτά που περιμένανε οι Ιουδαίοι (ή αλλιώς Ισραηλίτες ή αλλιώς Εβραίοι τα άλλα τους ονόματα μαζί με πολλά άλλα).
Αυτό ακριβώς, το ότι δίδαξε άλλα από αυτά που περίμεναν, τους έστρεψε (τους Φαρισαίους) εναντίων του.

Και φυσικά δεν κατηγορώ με τα παραπάνω τον απλό λαό του Ισραήλ.
Γιατί και αυτοί απλοί άνθρωποι είναι όπως εμείς που δεν θέλουν τίποτα άλλο παρά μόνο ένα σπίτι, τη παρέα τους, τα παιδία τους να είναι γεμάτα υγεία και καθημερινά απλά πράγματα.
Με τα παραπάνω όμως κατηγορώ το ιερατείο τους (αρχαίο και νέο).

Συνεπώς ρωτάω εγώ, europaios2, πως μπορεί ο Ιησούς να συμπληρώνει μια Διαθήκη που μιλάει για έναν διαφορετικό Θεό που διδάσκει αυτός?Για μένα δεν έτυχε και γεννήθηκε Ιουδαίος.
Εάν η Παλαιά Διαθήκη ήταν Ελληνικής προελεύσεως θα είχε γεννηθεί Έλληνας, εάν ήταν Ινδικής Ινδός κ.ο.κ.
Εδώ κάνεις λάθος. Δεν περιμένανε τα πάντα από το Θεό. Μην ξεχνάς (εφόσον έχεις διαβάσει τη βίβλο), ότι ο Θεός μέσα από αυτήν τους κατηγορούσε και τους απειλούσε συχνά με αφανισμό και καταστροφές.
Πολλές φορές μάλιστα τους είχε δυστυχήσει όπως και οι ίδιοι έχουν γράψει.
Μέχρι και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ τους είχε προλογίσει.
Οπότε είναι λάθος ο ισχυρισμός σου. Εάν τα περίμεναν όλα από το Θεό δε θα είχε μείνει ίχνος τους.

Οι Φαρισαίοι στράφηκαν εναντίων Του γιατί τους έπαιρνε την πελατεία. Και όχι μόνο! τους κατηγορούσε ως υποκριτές! (εξού και ο φαρισαϊσμός).
Σε καμία περίπτωση δε μίλησε για διαφορετικό Θεό. Απόδειξη ότι το πρώτο που τους είπε είναι:"Μη νομίσετε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας, ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι."
Ήρθε λοιπόν να ολοκληρώσει να συμπληρώσει να βελτιώσει, να τους κάνει ποιο τέλειους και σωστούς δηλαδή να τους ολοκληρώσει.
Εξάλλου είχαν περάσει περίπου 1300 χρόνια από τότε.
Είναι σα να έχεις ένα σπίτι γιαπί (με τα τούβλα) και μετά να το δεις ετοιμοπαράδοτο, (με τις ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π.)

quote:
gilgamesh:
Αχά έτσι όπως ξεκινάνε όλα τα φαντασμαγορικά σώου...
Ο σκηνοθέτης Θεός, Στήβεν Σπίλμπεργκ που λέγαμε, ήθελε να δώσει το σύνθημα να καθήσουν όλοι αναπαυτηκά και να αρχίσουν να μασουλάνε ποπ-κορν...
Και στο απόλυτο τίποτα που λες εσύ ότι υπήρχε πριν τη δημιουργία...πως ακούστηκε ο κεραυνός και προπαντός από που ήρθε?

Ήρθε από το Θεό και ως εκ τούτου γιατί να μην ακούστηκε? Τον θεωρείς κάτω από τους νόμους της Φυσικής?.......αφού αυτός τους έφτιαξε! Ο δημιουργός κάνει ότι θέλει......σαν τον μηχανικό! παίρνει το αυτοκίνητο και το κάνει βίδες.......

quote:
gilgamesh:
Εμ έλα όμως που δεν πριν το μεγάλο ΜΠΑΜ που λές ο χώρος δεν ήταν...κενός που λες...δεν δημιουργηθήκαμε από το....τίποτα που λες.

Μπορεί να ακούς τους επιστήμονες να λένε ότι πριν την ύλη υπήρχε κενό...(λάθος μέγα και δικό τους που δεν εξηγούν τι πάει να πει κενό)
Αλλά αλλιώς αντιλαμβανόμαστε εμείς το κενό και αλλιώς είναι...
Και εγώ μικρότερος το φανταζόμουν σαν κάτι τελείως άδειο...κάτι ανύπαρκτο..με φόβιζε....
Όταν διάβασα φυσικούς και κατάλαβα τι είναι...τότε "έδεσε" στο μυαλό μου.

Τι είναι λοιπόν το ΚΕΝΟ...το τίποτα που λες...

Στη φυσική, ως κενό ορίζεται η απόλυτη απουσία ύλης σε μια περιοχή του χώρου. Δηλαδή απουσιάζει η ύλη, αλλά όχι η ενέργεια. Άρα δεν υπάρχουν υλικά στοιχεία αλλά υπάρχουν άυλα στοιχεία με ειδικό φορτίο. Ακόμη και το ιδεατό κενό, νοούμενο ως πλήρης απουσία οποιουδήποτε πράγματος, στην πράξη δεν θα παραμείνει άδειο.

Για παράδειγμα, σε έναν θάλαμο κενού που έχει εκκενωθεί εντελώς, με μηχανικούς τρόπους, η συγκέντρωση σωματιδίων ύλης είναι μηδενική, δηλαδή είναι παντελώς άδειο από σωματίδια. Τα τοιχώματα του θαλάμου θα δεχτούνε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υπό την μορφή ακτινοβολίας μέλανος σώματος. Η ακτινοβολία αυτή μεταφέρει ορμή και ενέργεια από το κενό στα τοιχώματα που δέχονται τη πίεση, άρα το κενό έχει ενεργειακό περιεχόμενο.
Το ίδιο συμβαίνει στο διάστημα και σε άλλους χώρους όπως το εσωτερικό των σωματιδίων.

Υπάρχουν πολλά είδη κενού.
Το κβαντικό κενό.
Το μηχανολογικό κενό.
Το υψηλό κενό.
Το κενό του διαστήματος.

Για αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις στη μέτρηση του κενού.

Συνεπώς αυτό που υποστηρίζουν οι φυσικοί, οι επιστήμονες, είναι ότι πριν την ύλη (τη σημερινή κατάσταση) υπήρχε μια κατάσταση ΚΕΝΟΥ...δηλαδή δεν υπήρχε ύλη αλλά μόνο ενέργεια..και η ενέργεια αυτή δημιούργησε αυτό το ΜΠΑΜ που αναφέρεις εσύ, την κοσμική έκρηξη.Και την ενέργεια ποιος την έκανε?

quote:
gilgamesh:
Προσωπικά εγώ, έτσι όπως καταλαβαίνω αυτά που λένε οι επιστήμονες δεν έρχονται ποτέ κόντρα με την Εκκλησία και τους πορωμένουν θρησκόληπτους ως προς τη δημιουργία του κόσμου.
Ενέργεια υποστηρίζουν οι επιστήμονες ότι υπήρχε.
Ενέργεια είναι και ο Θεός, άυλος, ασώματος, πανταχού παρών και παντοδύναμος σύμφωνα με την Εκκλησία.

Δεν έρχονται σε σύγκρουση οι δυο θεσμοί.
Με την επιστήμη (έρευνα) φτάνεις στη θρησκεία (πίστη) για να ανακαλύψεις το Θεό (αυτολοκλήρωση).
Να ανακαλύψεις ότι η Κοσμική Ενέργεια (Θεός) που δημιούργησε το Κόσμο (Ύλη) είναι μέσα σου, είναι γύρω σου ουσιαστικά είσαι εσύ(Ενέργεια).
Ο Θεός είσαι εσύ, ο διπλανός σου και ο Αυστραλός που ζει στην άλλη άκρη της Γης.

Αυτά δεν τα ισχυρίζομαι εγώ. Έχουν ήδη λεχθεί από επιστήμονες (φυσικούς) οι οποίοι με τη μελέτη των θεωριών της δημιουργίας φτάσανε να τα καταλάβουν. Είχα τη χαρά και τη τιμή να έχω κάποιες συζητήσεις με Έλληνες Ακαδημαϊκούς φυσικούς που τους έβλεπα να υποστηρίζουν όλα τα παραπάνω με ενθουσιασμό και φυσικά όταν τα εμπέδωσα και εγώ τα υποστήριξα και τα υποστηρίζω ακόμα με πολύ ενθουσιασμό και χαρά.

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.Η ενέργεια όμως είναι σοφή?
Εάν ναι τότε είναι νοήμων! άρα μιλάμε για το Θεό! σωστά?
Εάν όμως όχι τότε είμαστε απλά τυχεροί που υπάρχουμε.......σωστά?
Εγώ όμως δεν πιστεύω στην τύχη χωρίς την Αθηνά! ......και δε μιλάμε για το Λότο του €, αλλά για αυτό της ζωής!!!!


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 23:39:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas
Αγαπητέ Thin_Math

quote:

Που ψάχνω το εδάφιο που δίνεις εδώ :

http://www.rel.gr/index.php?rpage=agiaGrafi/palaia&rpage2=mainPD.php

και αντί για αυτό που δίνεις , βλέπω άλλα αντι άλλων ?Με συγχωρείς αλλά έγραψα από το μασοριτικό της βιβλικής εταιρείας και η αρίθμηση είναι διαφορετική στους εβδομήκοντα γι' αυτό σου έδωσα το παρόμοιο εδάφιο.

Γένεσις 15:5 "Και έφερεν αυτόν έξω και είπεν, Ανάβλεψον τώρα εις τον ουρανόν και αρίθμησον τα άστρα, εάν δύνασαι να εξαριθμήσης αυτά· και είπε προς αυτόν, Ούτω θέλει είσθαι το σπέρμα σου.

quote:

Μάλιστα . και τι σημαίνει αυτό δηλαδή ?

Αυτό το άποσπασμα βγάζει το νόημα , οτι υπάρχουν στο σύμπαν Δισεκατομμύρια άστρα και γαλαξίες ?

Ελεος ...


Σε απλά ελληνικά αυτό το απόσπασμα λέει ότι τα άστρα δεν αριθμούνται έτσι δεν είναι; Τώρα εσύ μπορεί να είσαι μεγαλωμένος σε πόλη, όμως εγώ που είμαι χωριάτης ξέρω ότι πολλοί αμόρφωτοι κάτοικοι της υπαίθρου αναγνωρίζουν ένα πλήθος άστρων. Μεγέθυνε το αυτό στο να περνάς όλη σου τη ζωή στο ύπαιθρο σαν το νομαδικό εβραϊκό λαό για να καταλάβεις τι λέω. Ο Ίππαρχος είχε κάνει κατάλογο των άστρων, οι βαβυλώνιοι το ίδιο, οι Μάγια επίσης, οι Κινέζοι, και άλλοι πολλοί. Μπορεί να μην τα έβγαζαν 8479 (μαζί με το νότιο ημισφαίριο), αλλά ήξεραν ότι είναι μετρήσιμα. Το "αρίθμησον τα άστρα" η επιστήμη το έμαθε πολύ πρόσφατα.

quote:

"Και αυτός ο Βάμβας ποιός είναι ? Θα έπρεπε να τον ξέρω και αυτόν και την μεταφρασή του ?

Κάνε μου την χάρη ...


Οχι φίλε μου δεν είσαι υποχρεωμένος να τον ξέρεις αν μπορείς και διαβάζεις από το πρωτότυπο. Πληροφοριακά και μόνο: "Νεόφυτος Βάμβας" 1770-1856. Αρχιμανδρίτης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπουδαγμένος στο Παρίσι μαζί με τον Κοραή, μαθηματικός, διδάκτωρ φιλοσοφίας, μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Έγραψε την Γραμματική της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής. Μετέφρασε την Βίβλο βασιζόμενος στο Μασοριτικό και στο textus receptus. Ένας από αυτούς που έκαναν το Γιουνανιστάν, ξανά Ελλάδα.

quote:

Γύρον , ντονέρ η κούρμπα , δεν εννοεί αυτο που θέλεις να περάσεις .


Ότι πεις. Αλήθεια τι είναι το ντονέρ;

quote:

Ο σταθμός η τα σταθμά , είναι όντως βάρη , αλλα βάρη για να ζυγίζουμε πράγματα .


????? Γιατί εσύ ξέρεις καμιά ζυγαριά που να ζυγίζει μάζα; Όλες βάρος ζυγίζουν και η μάζα προκύπτει έμμεσα.

quote:

Δεν νομίζω οτι η μετάφραση είναι σωστή , χωρίς να βάζω βέβαια το χέρι μου στην φωτιά .

Νομίζω οτι η έννοια χρησιμοποιείται μεταφορικά εδώ για να δηλώσει επίπεδο η ένταση ανέμου .

Αν ήθελε να εννοήσει βάρος γιατί δεν έγραφε απλά "Βάρος" να τελείωνει το θέμα ?

Ισως κάποιος άλλος φίλος να έχει καλύτερη άποψη .


Κατάλαβα. Τέκνο κι εσύ της πασοκικής εκπαίδευσης. Τι να κάνουμε, εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε κάτι αυτοκόλλητα στις ζυγαριές που γράφανε: διεύθυνση Μέτρων και Σταθμών.

quote:

Για τον Δημόκριτο το είχα διαβάσει σε κάποια βιογραφία του η οποία αναφέρεται και εδώ :

http://www.ekp2001-orosimo.gr/articles/%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%91%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5.pdf

Διάβασε την 2η σελίδα στο τέλος .


To link δεν δουλεύει. Εφόσον όμως εσύ ζητάς από μένα τα χωρία ακριβώς, για να μπορείς να κάνεις αντιπαραβολή, το ίδιο ζητώ κι εγώ. Πες μου πότε είπε ο Δημόκριτος κάτι για τη στήριξη της Γης στο κενό. (δεν το είπε) Σε βοήθησα ήδη με τους συγγραφείς που παραθέτουν τα χωρία του...

quote:

Τέλος να πώ οτι ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ :

1) Τι έγινε με το ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ τους φωστήρες την τρίτη ημέρα .

2) Τι έγινε με την δημιουργία πτηνών -ερπετών .

Σιγή... ιχθύος βλέπω .


Στο πρώτο το έχω εξηγήσει αναλυτικότατα και σε σχέση με το Faint young Sun paradox. Τι δεν κατάλαβες; Επίσης σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αστρονομικές παρατηρήσεις, γαλαξίες σαν το δικό μας βιώνουν περίπου ένα σουπερνόβα (ένα βιαίως εκρηγόμενο άστρο) κάθε 25 έτη. Τα αέρια και τα υπολείμματα σκόνης από τέτοιες εκρήξεις (όπως το Nebula) εκτείνονται ραγδαία προς τα έξω κι απομένουν ορατά για πάνω από ένα εκατομμύριο έτη. Παρά ταύτα τα όμορα μέρη του γαλαξία μας στα οποία μπορούμε να παρατηρήσουμε τέτοια υπολείμματα αερίων και σκόνης, περιέχουν μόνο 200 περίπου υπολείμματα σουπερνόβα. Ο αριθμός αυτός μπορεί να προκύψει με μόνο με διάρκεια του σύμπαντος τα 7000 έτη. Μην αναφέρεις λοιπόν τα σουπερνόβα σαν στοιχείο της εξέλιξης.

Στο δεύτερο σου είπα ότι θα σου απαντούσα σήμερα. Γιατί δεν το σέβεσαι; Δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια του χρόνου ξέρεις...

"Τι έγινε με την δημιουργία πτηνών -ερπετών;"

Πάρε και κανένα πιο πρόσφατο βιβλίο. Το περίφημο κινέζικο απολίθωμα του Archaeopteryx που έδειχνε τη μεταβατικη κατάσταση αποδείχθηκε πλαστό (όλα μαϊμού σ' αυτή τη χώρα;). Σύμφωνα τώρα με τους παλαιοντολόγους ο Archaeopteryx ήταν ένα πουλί σαν τα προϊστορικά της Μαδαγασκάρης κι όχι φτερωτός δεινόσαυρος. Αν βρω το National Geographic στη βιβλιοθήκη μου, θα στο σκανάρω.

quote:

Τέλος αν αυτά τα αποσπάσματα αποπνέουν ...θεοπνευστία τότε τι αποπνέει η αρχαία ελληνική γραμματεία και φιλοσοφία που έθεσε τις βάσεις του πολιτισμού ?

Ας δούμε τι πραγματικά είπαν οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι:

Αναξίμανδρος (6ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη αιωρείται.

Πυθαγόρας (6ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη είναι σφαιρική.

Φιλόλαος (5ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη κινείται.

Δημόκριτος (5ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι τα άστρα είναι ήλιοι.

Ηρακλείδης ο Ποντικός (388-315 π.Χ.) υπέθεσε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της.

Αρίσταρχος ο Σάμιος (310-230 π.Χ.) υπέθεσε ότι η Γη και οι πλανήτες κινούνται γύρω από τον Ήλιο.

Ερατοσθένης (276-192 π.Χ.) πρώτος μέτρησε την περιφέρεια της Γης, παρατηρώντας τις διαφορετικές γωνίες των ηλιακών σκιών σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη.


Και που μείωσα εγώ την προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό; Για τον Ανεξίμανδρο τα είπα εγώ πρώτος. Μήπως όμως θυμάσαι τι έγιναν όλοι οι παραπάνω; Εξορίσθηκαν στην καλύτερη περίπτωση. Με ενοχλεί όμως που το από πάνω το έκανες copy-paste.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να γράψω σήμερα το σεντόνι που σου υποσχέθηκα. Επιφυλάσσομαι...

Ευρωπαίος: “να καλωσορίσω τον αγαπητό veritas, στο κλάμπ τον απολογητών” Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ. Μιας και είμαι επισήμως διορισμένος θέλω το μισθό μου το ταχύτερο δυνατόν μπας και πάρω εκείνο τα αυτοκινητάκι στη γυναίκα μου και χαρταετό για την κόρη μου.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2009, 23:56:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas
Μου άνοιξε το link (ίσως υπήρχε πρόβλημα στο site πριν). Ένα PDF λες κι είναι γραμμένο για σχολική εγκυκλοπαίδεια. Αυτό ονομάζεις πηγή; Το original εδάφιο παρακαλώ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 00:12:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Eυρωπαίε δεν θεωρώ τον εαυτό μου γνώστη των γραφών .
Απλά έψαξα να βρώ κάτι που αναφέρθηκε και δεν το βρηκα στη θέση που υποδείχθηκε .

Ειναι ευθύνη αυτού που σου δίνει την πληροφορία να σε κατευθύνει σωστά και να σου αναφέρει με ακρίβεια που βρίσκεται το εδάφιο που δίνει .

Οπως είδες στη απαντησή μου δεν θεώρησα οτι το εδάφιο δεν υπάρχει , αλλά ζήτησα να μου υποδείξετε που βρίσκεται .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 01:28:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
άθεος:
η θρησκεία λέει ότι ο θεός έφτιαξε τον ήλιο την 3-4 μέρα ενώ η επιστήμη το έχει καταρρίψει γιατί ξέρουμε ότι πρώτα δημιουργείτε το άστρο(ήλιος) και μετά γύρο του δημιουργούνται οι πλανήτες που απαρτίζουν το πλανητικό σύστημα
δεν χρειάζεται να γράψω τα άλλα που έχει καταρρίψει η επιστήμη


Κάνεις λάθος.

Όταν ξεκινάει η Γένεσις γράφει:. "ΣΤΗΝ αρχή δημιούργησε ο Θεός τον ουρανό και τη γη."

Είναι αυτά με τα οποία θα ασχοληθεί, με τον ουρανό και τη γη.
Και στη συνέχεια εξιστορεί τη δημιουργία χρησιμοποιώντας τη σειρά με αριθμούς, πρώτη μέρα, δεύτερη μέρα...κ.ο.κ.
Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει να απευθυνθεί στους ανθρώπους της τότε εποχής, οι οποίοι δε θα μπορούσαν να καταλάβουν αλλιώς και αφήνει στο σύγχρονο σημερινό κόσμο τον αποσυμβολισμό κρίνοντας ότι "θα είμαστε πλέον σε θέση"

Πρόσεξε τώρα:........"Και είπεν ο θεός γενηθήτω στερέωμα ανάμεσον των υδάτων και ας διαχωρίζη ύδατα από υδάτων"
"και εποίησεν ο θεός το στερέωμα και διεχώρισε τα ύδατα τα υποκάτωθεν του στερεώματος από των υδάτων των επάνωθεν του στερεώματος και έγεινεν ούτω"
"και εκάλεσεν ο θεός το στερέωμα ουρανόν και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωί "ημέρα δευτέρα"

Πως είναι δυνατόν να ξαναφτιάχνει τον ουρανό? αφού ήδη τον είχε φτιάξει την πρώτη ημέρα?

Και μάλιστα τον ονομάζει "στερέωμα" και μιλάει για τα νερά πάνω από αυτόν και για τα νερά κάτω από αυτόν.
Με λίγα λόγια έφτιαξε το σύμπαν! τους γαλαξίες που δε φαινόντουσαν (πάνω από τον ουρανό) και το δικό μας γαλαξία (τα νερά κάτω από τον ουρανό) δεύτερη μέρα.

Διαβάζουμε ξεκινώντας στη Βίβλο:
1 Στην αρχή δημιούργησε ο Θεός τον ουρανό και τη γη.
2 Και η γη ήταν άμορφη και έρημη, και σκοτάδι υπήρχε επάνω στο πρόσωπο της αβύσσου. Και Πνεύμα Θεού φερόταν επάνω στην επιφάνεια των νερών.
3 Και είπε ο Θεός: Ας γίνει φως και έγινε φως
4 και είδε ο Θεός το φως ότι ήταν καλό και διαχώρισε ο Θεός το φως από το σκοτάδι.
5 και ονόμασε ο Θεός το φως Ημέρα και το σκοτάδι το ονόμασε Νύχτα.
Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα πρώτη


Άρα ή δεν τον είχε φτιάξει τον ουρανό την πρώτη ημέρα.....ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Παρατηρούμε όμως ότι στην πρώτη ημέρα φτιάχνεται ο ουρανός, η γη, αλλά και το φως και το σκοτάδι.

Γράφει ότι στην αρχή έφτιαξε τον ουρανό και τη γη!
Στη σειρά πρώτος είναι ο ουρανός και μετά η γη!
Ο ουρανός όμως είναι το σύμπαν, οι γαλαξίες και απλά με τη λέξη γη, γίνεται η εστίαση στον κόσμο του ανθρώπου. Ενώ παρόλο που υπήρχε ο ήλιος (ως μέρος του ουρανού ), η γη ήταν σε σκοτάδι! αφού η ακτινοβολία του ήλιου δεν μπορούσε ακόμη να τη διαπεράσει και ο γαλαξίας μας δεν είχε πάρει την τελική του μορφή ακόμη.


Γι΄ αυτό και ο Θεός είπε να γίνει φως κι έγινε! Δεν είπε να γίνει ο ήλιος! αυτός υπήρχε ως μέρος του ουρανού! Η ακτινοβολία του όμως δε διαπερνούσε τα νέφη της γης!

Ως γνωστόν, για να παραμένουν σε υγρή μορφή τα επιφανειακά νερά, ένας πλανήτης πρέπει να βρίσκεται σε κατάλληλη απόσταση από τον ήλιο του.

Παρόμοια, για να αναπτυχθεί η βλάστηση, χρειάζεται αρκετό φως. Και το αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με την αφήγηση της Γραφής, στη διάρκεια μιας αρχικής δημιουργικής περιόδου, ο Θεός έκανε το φως του ήλιου να διαπεράσει τα σκοτεινά σύννεφα των υδρατμών οι οποίοι περιέβαλλαν τη θάλασσα όπως το «σπάργανο» που τυλίγει ένα μωρό.—Ιώβ κεφάλαιο 38 στοίχοι:4-9

Τη δεύτερη ημέρα έφτιαξε τον ουρανό, (Στερέωμα) εδώ πλέον αναφέρεται αποκλειστικά στο δικό μας γαλαξία!
ενώ την τρίτη μέρα φτιάχνει τη στεριά που την ονομάζει γη! (με την οποία και ασχολήθηκε για αυτό και την ονόμασε), τη θάλασσα και πρασινίζει τη στεριά.
Όλα λοιπόν είναι στη σωστή τους σειρά.

quote:
άθεος
δεν αναφέρθηκα στο φως πριν από τον ήλιο ούτε στον αριθμό των άστρων είπα κάτι πολύ απλό

στην γέννεση λέει ότι την πρώτη ημέρα φτιάχνει την γη και την τρίτη μέρα φτιάχνει τον ήλιο και το φεγγάρι

που είναι λάθος δεν μπορεί να σταθεί πλανήτης χωρίς άστροΠουθενά δε λέει ότι την τρίτη φτιάχνει τον ήλιο και το φεγγάρι αυτά τα έφτιαξε ήδη από την πρώτη (ουρανός).

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 21/02/2009 01:51:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 01:37:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

veritas :

quote:

Γένεσις 15:5 "Και έφερεν αυτόν έξω και είπεν, Ανάβλεψον τώρα εις τον ουρανόν και αρίθμησον τα άστρα, εάν δύνασαι να εξαριθμήσης αυτά· και είπε προς αυτόν, Ούτω θέλει είσθαι το σπέρμα σου.

Σε απλά ελληνικά αυτό το απόσπασμα λέει ότι τα άστρα δεν αριθμούνται έτσι δεν είναι; Τώρα εσύ μπορεί να είσαι μεγαλωμένος σε πόλη, όμως εγώ που είμαι χωριάτης ξέρω ότι πολλοί αμόρφωτοι κάτοικοι της υπαίθρου αναγνωρίζουν ένα πλήθος άστρων. Μεγέθυνε το αυτό στο να περνάς όλη σου τη ζωή στο ύπαιθρο σαν το νομαδικό εβραϊκό λαό για να καταλάβεις τι λέω. Ο Ίππαρχος είχε κάνει κατάλογο των άστρων, οι βαβυλώνιοι το ίδιο, οι Μάγια επίσης, οι Κινέζοι, και άλλοι πολλοί. Μπορεί να μην τα έβγαζαν 8479 (μαζί με το νότιο ημισφαίριο), αλλά ήξεραν ότι είναι μετρήσιμα. Το "αρίθμησον τα άστρα" η επιστήμη το έμαθε πολύ πρόσφατα.


ΟΧΙ φίλε. Το απόσπασμα δεν λέει τέτοια πράγματα .
Εγω καταλαβαίνω άλλο πράγμα .
Οτι ο "Θεός" θελοντας εδώ να δώσει στον Ιερεμία μία ιδέα ενός μεγάλου αριθμού , αναφέρεται στον ουρανό και στο πλήθος των άστρων του .
Δεν αναφέρει πουθενά ούτε δισεκατομμύρια άστρα , ούτε οτι τα άστρα είναι αμέτρητα ( γιατί αν όντως ενοούσε το δισσεκατομμύρια άστρα , και πάλι πρακτικά αμέτρητα είναι ) ούτε τίποτα παρόμοιο .
Αυτά που γράφεις είναι χονδροειδέστατες γενικευσεις ένος ούτως ή άλλως αλληγορικού κειμένου .
Μην βγάζεις απο την μύγα ξύγκι . Δεν γίνεται .


quote:
Γιατί εσύ ξέρεις καμιά ζυγαριά που να ζυγίζει μάζα; Όλες βάρος ζυγίζουν και η μάζα προκύπτει έμμεσα.

Πλάκα μου κάνεις έτσι ?
Τα σταθμά είναι τα βάρη που τοποθετούνται στους ζυγούς , μέχρι να ισορροπήσει η ζυγαριά .
Τι είναι αυτό που έγραψες ? Ποιός είπε για μάζα ?
Γιαυτό σου είπα οτι η λέξη σταθμά δεν εννοεί κυριολεκτικά βάρος , αλλα μέτρηση , δηλαδή ένταση , αφού μιλά για ανεμο .

Παρεπιπτόντος δεν γίνεται αναφορά για αέρα , αλλά για άνεμο , αρα καμμία σχέση με τον ατμοσφαιρικό αέρα που ενοούμε στην φυσική .

quote:
Κατάλαβα. Τέκνο κι εσύ της πασοκικής εκπαίδευσης. Τι να κάνουμε, εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε κάτι αυτοκόλλητα στις ζυγαριές που γράφανε: διεύθυνση Μέτρων και Σταθμών.

Αυτό πάλι τι άσχετο είναι ?
Τι πασόκ και πράσινα άλογα ?
Τι σχέση έχει με το θέμα ?

quote:
Μου άνοιξε το link (ίσως υπήρχε πρόβλημα στο site πριν). Ένα PDF λες κι είναι γραμμένο για σχολική εγκυκλοπαίδεια. Αυτό ονομάζεις πηγή; Το original εδάφιο παρακαλώ...

Οπως σου είπα και εγώ σε βιογραφία του Δημόκριτου το διάβασα . Οχι σε αρχαίο κείμενο .
Ρώτα αυτούς που την έγραψαν . Ισως ξέρουν .
Αν δεν σου κάνει ο Δημόκριτος κράτα τον Αναξίμανδρο .
Τι διαφορά έχει ?


quote:
Στο πρώτο το έχω εξηγήσει αναλυτικότατα και σε σχέση με το Faint young Sun paradox. Τι δεν κατάλαβες;

Οχι άλλες μπούρδες . Ελεος .
Το κείμενο γράφει ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ την τρίτη μέρα .
Η πλάκα όμως ξέρεις πια είναι ?
Οτι πιάνεσαι απο μία επιστημονική ανακοίνωση για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα , όταν αυτή ταιριάζει με την φαντασίωση σου , ενω σε άλλες περιπτώσεις που η επιστήμη διαφωνεί , τότε η επιστήμη είναι λάθος !
Γιατί τέτοια αμετροέπεια ?

quote:
Στο πρώτο το έχω εξηγήσει αναλυτικότατα και σε σχέση με το Faint young Sun paradox. Τι δεν κατάλαβες; Επίσης σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αστρονομικές παρατηρήσεις, γαλαξίες σαν το δικό μας βιώνουν περίπου ένα σουπερνόβα (ένα βιαίως εκρηγόμενο άστρο) κάθε 25 έτη. Τα αέρια και τα υπολείμματα σκόνης από τέτοιες εκρήξεις (όπως το Nebula) εκτείνονται ραγδαία προς τα έξω κι απομένουν ορατά για πάνω από ένα εκατομμύριο έτη. Παρά ταύτα τα όμορα μέρη του γαλαξία μας στα οποία μπορούμε να παρατηρήσουμε τέτοια υπολείμματα αερίων και σκόνης, περιέχουν μόνο 200 περίπου υπολείμματα σουπερνόβα. Ο αριθμός αυτός μπορεί να προκύψει με μόνο με διάρκεια του σύμπαντος τα 7000 έτη. Μην αναφέρεις λοιπόν τα σουπερνόβα σαν στοιχείο της εξέλιξης

Καταρχήν δεν κατάλαβες καν τι έγραψα .
Τα υλικά που αποτελούν τον πλανήτη μας έχουν γεννηθεί στους πηρύνες αρχαίων άστρων πολλά δισεκατομμύρια χρόνια πρίν υπάρξει το ηλιακό σύστημα .
Συνεπως πριν ενφανιστεί η γή υπήρξαν πριν απο αυτήν πολλές γεννιές άστρων που συνέθεσαν τους βαρείς πηρύνες των υλικών που έχει ο πλάνήτης μας .
Συνεπώς η βίβλος στο σημείο αυτό έχει Κραχτό λάθος .
Δεν μπορεί η γη να εμφανίστηκε πρώτη πριν τους αστέρες .

Τα σουπερνόβα που εξακόντισαν στο διάστημα τα υλικά αυτά έχουν διαλυθεί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια .
Τι σχέση έχει αυτό με τα πρόσφατα σχετικά , σουπερνόβα ?

quote:
Πάρε και κανένα πιο πρόσφατο βιβλίο. Το περίφημο κινέζικο απολίθωμα του Archaeopteryx που έδειχνε τη μεταβατικη κατάσταση αποδείχθηκε πλαστό (όλα μαϊμού σ' αυτή τη χώρα;). Σύμφωνα τώρα με τους παλαιοντολόγους ο Archaeopteryx ήταν ένα πουλί σαν τα προϊστορικά της Μαδαγασκάρης κι όχι φτερωτός δεινόσαυρος. Αν βρω το National Geographic στη βιβλιοθήκη μου, θα στο σκανάρω.

Ποιός αρχαιοπτέρυξ και ιστορίες για αγρίους ?
Που διαβασες οτι το απόλιθωμα αυτό είναι πλαστό ?
Παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις στον τομέα αυτό, και μου φαίνεται απίθανο να μην το γνωρίζω .
Επειγόντως να μου πείς που το διάβασες .
Επιπλέον δεν είναι μόνο ο Αρχαιοπτέρυξ η αποδειξη για την καταγωγή των πτηνών απο τα ερπετά .
Υπάρχουν παρα πολλές ομοιοτητες στον φαινότυπο και στο γενετικό υλικό με τα ερπετά .
Αυτό το πράγμα έχει τόσες πολλές αποδειξεις που δεν επιδέχεται καμμία αμφισβήτηση .

quote:
Με ενοχλεί όμως που το από πάνω το έκανες copy-paste.

Η αλήθεια είναι οτι σε ενοχλεί αυτό που γράφει.
Είναι αλήθεια η όχι ?
Αυτό έχει σημασία .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 01:56:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas
Αφού επείγεσαι...
π.χ
Archaeopteryx - more evidence for a forgery, Spetner, Hoyle
Κι αφού ασχολείσαι με αστρονομία μην μου πεις πάλι:
"Και αυτός ο Sir Fred Hoyle" ποιός είναι ? Θα έπρεπε να τον ξέρω και αυτόν;"
Πιστεύω να βρω και το άρθρο στο μεταξύ...

quote:

Ρώτα αυτούς που την έγραψαν . Ισως ξέρουν.


Λαμπρά. Με τέτοιο στυλ θες να γίνεται η συζήτηση; Κι εγώ διάβασα σε μια άλλη σελίδα ότι ο Elvis ζει στην Ατλαντίδα. "Ρώτα αυτούς που την έγραψαν. ´Ισως ξέρουν".
Δεν χρειάζεται πιστεύω να χαμηλώνουμε τόσο τα στάνταρ της επικοινωνίας μας

Edited by - veritas on 21/02/2009 02:09:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 01:59:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Ευρωπαίε :

Είναι συγκινητική η προσπαθεια σου να κάνεις το μαύρο άσπρο άλλα το κείμενο της βίβλου σε διαψευδει.

1 ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸ ν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος .

Ο ουρανός δεν έχει το νόημα που δίνεις γιατί ακολουθεί το παρακατω :
"καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς"

Αν με την κατασκευή του ουρανού είχαν κατασκευαστει και τα άστρα και οι γαλαξίες όπως λές , μαζί τους θα είχε γεννηθεί και το φώς .
Γιατί λοιπόν κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο φώς η γέννεση ? Ε ?

Απο την μια λακούβα στη άλλη πέφτεις .
Είναι λογικό όμως γιατί προσπαθείς να "παντρέψεις" τον Δεσπότη , και όπως καλά ξέρεις αυτό δεν γίνεται ...

παρακάτω :
"καὶ εἶπεν ὁ Θεός· βλαστησάτω ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ ἐγένετο οὕτως."

Εδω έχουμε το προτοφανές να βλασταινει η γή πρίν υπάρξει ο Ηλιος . Η πλάκα είναι οτι κάποιος απολογητης το δικαιολόγησε αυτό με μια θεωρία περί αστραπών στην ατμόσφαιρα κ.ο.κ.
Για γέλια και για κλάματα .

Μετά :
"Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτωσαν φωστῆρες ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ εἰς φαῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς, τοῦ διαχωρίζειν ἀνὰ μέσον τῆς ἡμέρας καὶ ἀνὰ μέσον τῆς νυκτός·"

Μολίς τώρα λέει "γενηθήτωσαν φωστῆρες" δηλαδή άστρα .
Μα αφού έχουν είδη γεννηθεί κατα τους απολογητές με τον ουρανό ...
Γιατι τα ξαναγενάς βρε θεούλη μου . Επιτηδες το κάνεις ?

ΓΕΝΗΘΗΤΩΣΑΝ λέει. Μην υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη αυτών που διαβάζουν .

μετά :
"καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τοὺς δύο φωστῆρας τοὺς μεγάλους, τὸν φωστῆρα τὸν μέγαν εἰς ἀρχὰς τῆς ἡμέρας καὶ τὸν φωστῆρα τὸν ἐλάσσω εἰς ἀρχὰς τῆς νυκτός, καὶ τοὺς ἀστέρας. "

Εδώ έχουμε την δημιουργία της σελήνης και του ηλιου .
Το κείμενο λέει ΕΠΟΙΗΣΕ ΟΧΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ .
ΕΠΟΙΗΣΕ . Γνωρίζετε τι σημαίνει έτσι ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 02:02:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
veritas

Πάρε και κανένα πιο πρόσφατο βιβλίο. Το περίφημο κινέζικο απολίθωμα του Archaeopteryx που έδειχνε τη μεταβατικη κατάσταση αποδείχθηκε πλαστό (όλα μαϊμού σ' αυτή τη χώρα;). Σύμφωνα τώρα με τους παλαιοντολόγους ο Archaeopteryx ήταν ένα πουλί σαν τα προϊστορικά της Μαδαγασκάρης κι όχι φτερωτός δεινόσαυρος. Αν βρω το National Geographic στη βιβλιοθήκη μου, θα στο σκανάρω.Δεν ξέρω για το απολίθωμα της Κίνας αλλά έχουν εντοπιστεί απολιθώματα Αρχαιοπτέρυγα και στη Γερμανία, χωρίς να γίνεται λόγος για πλαστότητα και τα σχετικά από τους ειδικούς.

Το είδος θεωρείται μεταβατική μορφή μεταξύ ερπετών και πτηνών διότι διαθέτει μορφολογικά χαρακτηριστικά ενδιάμεσα μεταξύ των δύο ειδών. Τα ισχυρά δόντια στη γνάθο, η μακριά ουρά και ο μικρός αριθμός ιερών σπονδύλων "δείχνουν" ερεπτό. Ομως τα φτερά,τα σχετικά μακριά και κούφια οστά και η θέση του πρώτου δακτύλου προς την εσωτερική πλευρά του άκρου αποτελούν χαρακτηριστικά των πτηνών. (Παλαιοντολογία Σπονδυλωτών, εκδ. ΖΗΤΗ, σελ.123-124, 2004)

Απολίθωμα Αρχαιοπτέρυγα από τη Γερμανία

Ευρήματα όπως του Αρχαιοπτέρυγα αποδεικνύουν ότι υπήρχαν ενδιάμεσα είδη, αυτό που αποκαλούνε μερικοί "κρίκους", απλά είναι δύσκολο να τους ανακαλύψουμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 21/02/2009 02:21:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 02:26:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Veritas :

quote:
Archaeopteryx - more evidence for a forgery, Spetner, Hoyle
Κι αφού ασχολείσαι με αστρονομία μην μου πεις πάλι:
"Και αυτός ο Sir Fred Hoyle" ποιός είναι ? Θα έπρεπε να τον ξέρω και αυτόν;"
Πιστεύω να βρω και το άρθρο στο μεταξύ...

Αυτές οι αιτιάσεις είναι αρχαία ιστορία .
Θα σου πρότεινα εσύ να διαβάσεις κανένα πρόσφατο βιβλίο .
Η επιστήμη έχει εξηγήσει πολύ αναλυτικά τι λάθη έχουν γίνει απο τους Spetner, και Hoyle , στο υποτιθέμενο πλαστό απολίθωμα .
Διάβασε το παρακάτω αν σε ενδιαφέρει που τα εξηγεί όλα αναλυτικά :

http://www.talkorigins.org/faqs/archaeopteryx/forgery.html


quote:
Λαμπρά. Με τέτοιο στυλ θες να γίνεται η συζήτηση; Κι εγώ διάβασα σε μια άλλη σελίδα ότι ο Elvis ζει στην Ατλαντίδα. "Ρώτα αυτούς που την έγραψαν. ´Ισως ξέρουν".
Δεν χρειάζεται πιστεύω να χααμηλώνουμε τόσο τα στάνταρ της επικοινωνίας μας

Τίποτα επι της ουσίας έχεις να πείς ?
Αν η βιογραφία που διάβασα είναι λάθος δεν ευθύνομαι εγώ .
Και πέρα απο αυτό :
Δεν το είπε ο Δημόκριτος ? Το είπε ο Αναξίμανδρος .
Θεός ήταν και το ξερε ?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 07:12:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
europaios2

Έτσι ακριβώς τα βαρέθηκε.......λόγο δεν είχε να δώσει σε κανέναν και τα εξαφάνισε.....νοήμων όντα δεν ήσαν και υποσχέσεις δεν τους είχε δώσει.
Δικά του τα γένια, δικά του και τα χτένια που λέει ο λαός.


Ενδιαφέρουσα άποψη. Εννοοώ αυτή περί της βαρεμάρας του Θεού που προσδίδει στον Θεό ανθρώπινο χαρακτηριστικό(ένα από τα πολλά). Ενας από τους λόγους που θεωρώ τις θρησκείες απάτες είναι ο ανθρωπομορφισμός στον οποίο καταφέυγουν σχετικά με τους θεούς τους βλέπεις...
Υποτίθεται ότι ένα τέλειο και πάνσοφο θεϊκό ον, δεν φτιάχνει πλάσματα που του βγαίνουν "σκάρτα"...

quote:
europaios2

Δε διαφωνώ......ως προς την αρχή της δημιουργίας.
Σταμάτησες όμως απότομα........δεν έχει συνέχεια?
Άκου λοιπόν και τη δική μου συνέχεια......τα τετράποδα αυτά ήσαν όχι περιορισμένου αριθμού αλλά εκατομμύρια, υπήρχαν μικρά μεγάλα μεσαία και νανοειδή.
Από το κάθε ένα από αυτά, ξεπήδησε και ένα διαφορετικό από τα άλλα, είδος.

Από διάφορα τέτοια, βγήκαν τα διάφορα ανθρωποειδή.
Από ένα από αυτά τα ανθρωποειδή τώρα, το οποίο ήταν πολύ κοντά εμφανισιακά σε εμάς, προήλθε ο σημερινός άνθρωπος.

Από ένα άλλο, ή άλλα τελείως διαφορετικά, βγήκαν οι διάφοροι πίθηκοι.
Το ίδιο συνέβη με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Αλίμονο εάν περίμενε το δέντρο με τα σκουλήκια χιλιάδες!!! χρόνια.......πότε θα το πάρουν χαμπάρι!! (τα σκουλήκια μέσα του), ώστε να μεγαλώσει η μύτη του δρυοκολάπτη και να αποκτήσει η νυχτερίδα μεγάλο και μυτερό δάχτυλο.............θα είχε ξεραθεί.Μα αν δεν διαφωνείς ως προς την αρχή της εξελικτικής διαδικασίας που αναφέρω, τότε παύουν να έχουν νόημα και τα όσα γράφεις στη συνέχεια. Αν δεχεσαι δηλαδή ότι αρχικά κάποια ψάρια κατάφεραν να βγουν και να προσαρμοστούν στην ξηρά εξελισσόμενα στα πρώτα αμφίβια με τα οποία αρχίζει η εξέλιξη των σπονδυλωτών με τέσσερα άκρα, τότε ακυρώνονται οποιεσδήποτε "κατασκευές αρχέγονων για κάθε είδος εξαρχής" όπως υπαινίσσεσαι.

Δεν σταμάτησα για κάποιον ιδιαίτερο λόγο και μπορώ να σου παραθέσω τη συνέχεια, αλλά το θεωρώ ανούσιο αφού φαίνεται ότι έχεις διαμορφώσει εκ των προτέρων πάγιες απόψεις για την προέλευση του ανθρώπου και των λοιπών ζώων, αλλά και επειδή είναι χάσιμο χρόνου εφόσον νωρίτερα ισχυρίστηκες ότι ακόμα και καρέ-καρέ να σου παρέθετα σε φιλμ την εξέλιξη από "πίθηκο" σε άνθρωπο, θα έβαζες πίσω από αυτήν τον Θεό σου? Οπότε μάλλον πρέπει να αποδεχτώ ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει καμία γέφυρα επικοινωνίας μαζί σου.

Αναγνωρίζω βέβαια ότι είναι ένα είδος προόδου για εσένα η αποδοχή έστω και αυτής της διαστρευλωμένης εξέλιξης που λες ότι αποδέχεσαι...μιας και ξεφεύγει από τις πληροφορίες που σου δίνουν τα ιερά χριστιανικά κείμενα για την προέλευση των ειδών. Μπραβο ευρωπαίε.

quote:
europaios2

-Ο Ιησούς είναι διαχρονικός, εάν δεν ήταν θα τους έλεγε ερευνάται την Παλαιά Διαθήκη. Οπότε έμμεσα απαντάει και σε εμάς.
Δε χρειάζεται όμως περισσότερα. Νομίζω ότι η προτροπή του στην έρευνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, παρά μόνο στους κακοπροαίρετους.
Εσύ ψάχνεις ντε και καλά να βρεις ψεγάδι. Και στο νερό να κοιτάξεις θα βρεις τρύπα.Για να σου πω την καθαρή μου αλήθεια δεν με πολυενδιαφέρει και τόσο το θέμα, απλά θεωρώ ορθότερο όταν κάποιος επιθυμεί να ωθήσει τους ανθρώπους σε περαιτέρω έρευνα ακόμα και εκτός του κεντρικού δόγματος, να το διασαφηνίζει κάπως καλύτερα. Εν πάση περιπτώσει...

quote:
europaios2

Που θα πάει!!!......


Αν έριχνες μια ματιά στα στατιστικά και στους θρησκευτικούς χάρτες (δεν σου είπα να διαβάσεις το αγγλικό κείμενο) θα διαπίστωνες ότι υπάρχει τεράστιο ποσοστό μη χριστιανών ακόμα. Αρα δεν είστε κοντά και μου κάνει εντύπωση αυτή η μεγαλομανία και ο εγωισμός όπως προκύπτει από τη φράση σου "πού θα πάει!!". Δηλαδή σου φαίνεται παράξενο να μην ενδιαφέρονται χιλιάδες θρησκευόμενοι (ή άθρησκοι) για τον Ιησού και το χριστιανισμό γενικότερα? Θα ήθελα να δω πάντως πώς θα μπορούσατε να πείσετε φανατικούς μουσουλμάνους να αλλαξοπιστήσουν....

Οπως και να'χει θα πρέπει να μοιραστείτε τον κόσμο αυτό με ένα επίσης τεράστιο ποσοστό μη χριστιανών που θα συνεχίσουν να αδιαφορούν για το δόγμα σας.


quote:
europaios2

Πάρε για παράδειγμα εμάς τους Ευρωπαίους πάνω από το 95% δηλώνουν Χριστιανοί είτε προτεστάντες είτε καθολικοί είτε Ορθόδοξοι.
Οπότε θες δε θες τον κατέκτησαν τον κόσμο.


Ενδιαφέρουσα άποψη ότι ο κόσμος είναι μόνο οι Ευρωπαίοι, δεν λέω...


quote:
europaios2

Σκέψου λοιπόν ότι αυτοί οι τσοπανόβλαχοι έπεισαν ακόμη και βασιλιάδες και άρχοντες.


Ή απλά οι άρχοντες φρόντιζαν με καιροσκοπισμό να γλείφουν τα ιερατεία και τους πιστούς τους για να ικανοποιούν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.


quote:
europaios2

Εσύ τον μπαρπα-Βαγγέλη απέναντι! μπορείς να τον πείσεις?


Για να πείσω τον Μπαρμπά-Βαγγέλη απέναντι θα πρέπει...

1) Να είναι έτοιμος να δεχθεί ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες ερμηνευτικές οδοί για τον κόσμο πέρα από τα στεγανά της θρησκείας του

2) Να αποκτήσει μερικές βασικές γενικές γνώσεις πάνω στο θέμα, διαφορετικά θα νομίζει ότι του μιλάω Κινέζικα

3) Να έχει τη διάθεση να μην ακούσει μόνο εμένα αλλά να προμηθευτεί το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό ώστε να μη νομίζει ότι "αυτά του τα λέω μόνο εγώ" ή ότι του "κάνω κήρυγμα"

Αν ισχύσουν οι παραπάνω προϋποθέσεις ενδέχεται ο Μπαρμπά-Βαγγέλης να πειστεί..

Για την ενημέρωσή σου βέβαια δεν επιδιώκω να πείθω τον καθένα γύρω μου για παρόμοια θέματα. Μόνο αν το φέρει η κουβέντα, όπως εδώ αλλά και πάλι όταν ο άλλος είναι κεφάλι αγύριστο, προτιμώ όπως σου είπα να τον αφήσω να ζει στην άγνοιά του...


quote:
europaios2

Να φανταστώ ότι και τότε, ο απλός λαός, αλλά και οι άρχοντες και οι βασιλιάδες, απέκτησαν τις βασικές γνώσεις στο αντικείμενο που πραγματεύονταν, οι για σένα «τσοπαναραίοι?»!!!!!!!!!!!!!


Φαντάσου ό,τι θες, όμως οι βασικές γνώσεις για να αποδεχτείς το κήρυγμα ιερέων-ποιμένων είναι να μπορείς να ακούς και να διαβάζεις και παράλληλα να έχεις ανάγκη από ένα μεταφυσικό-ψυχολογικό στήριγμα που θα σε ξαλαφρώνει. Πάντως οι διάφορες αιρέσεις δείχνουν ότι ακόμα και στην γνώση των "βασικών αρχών" τα έκαναν μούσκεμα...


quote:
europaios2

Είσαι τόσο λίγος απέναντί τους, που ούτε τη μισή αξία από μια άρρωστη γκιόσα που είχαν στην κατοχή τους αυτοί οι «τσοπαναραίοι» δε θα έπιανες.Προσπαθώ να κάνω τον αντίστοιχο παραλληλισμό σκεπτόμενος εσένα από τη μία και έναν εξελικτικό βιολόγο ή παλαιοντολόγο από την άλλη, καταλήγοντας σε ακόμα τραγικότερο συμπέρασμα...


quote:
europaios2

Οι αφανισμοί αυτοί δεν έγινα μόνο μαζικά αλλά και σταδιακά. Γιατί λοιπόν να μην προσαρμοστούνε? Δεν πρόλαβαν? Απλά εάν μπορούσαν θα το έκαναν, είναι η απάντηση. Παράδειγμα ο άνθρωπος του neanderthalensis, γιατί να μην προλάβει? Ενώ εμείς προλάβαμε? Για ένα μεγάλοι χρονικό διάστημα ζούσαμε παράλληλα.


quote:
europaios2

Δηλαδή εμείς σε τι μεταλαχτήκαμε και επιβιώσαμε σε σχέση με τον neanderthalensis? Όχι τίποτα άλλο για να δεις και μόνος σου, ότι με εικασίες δε γίνεται τίποτα.Αυτό απαντήθηκε πρηγουμένως. Διότι οι μεταλλάξεις εμφανίζονται τυχαία. Δεν προκαθορίζει το ίδιο το άτομο ενός πληθυσμού πώς πρέπει να μεταλλάξει τα γονίδιά του για να αποφύγει μια δυσάρεστη κατάσταση. Απλά αν μια μετάλλαξη αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των φορέων της στο περιβάλλον τους τότε αυτοί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπαραχθούν πιο αποτελεσματικά, κληροδοτόντας έτσι την μετάλλαξη και στους απογόνους τους. Με τον τρόπο αυτό συσσωρεύονται από γενιά σε γενιά τα ευνοικά για την επιβίωση γνωρίσματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει βαθμιαία στη δημιουργία ενός νέου είδους.

Για τους Νεάντερταλ και την εξαφάνισή τους έχουν υποστηριχτεί ορισμένες θέσεις όπως ότι εξαφανίστηκαν λόγω των μεγάλων ρουθουνιών τους όντας πιο επιρρεπείς στα κρυολογογήματα, ότι τους αφάνισε ο σύγχρονος άνθρωπος, ότι υπέκειψαν σε επιδημίες ή όλα αυτά σε συνδυασμό. Το θέμα ακόμα ερευνάται.

Το είδος μας πάντως φαίνεται πως ήταν ευφυέστερο από τους Νεάντερταλ, κάτι που θα αποτελούσε πλεονέκτημα στον μεταξύ μας ανταγωνισμό.

quote:
europaios2

Πολύ απλά για να εξαφανιστούν. Η φύση ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Εάν δεν ήξερε, σου έχω ξαναγράψει ότι δε θα ήμασταν εδώ για να γράφαμε στο forum, τους προγόνους μας θα τους είχε φάει κανάς μαχαιρόδοντας.


Εφτιαχνε ζώα για να τα εξαφανίζει? Τα ζώα δηλαδή αντικείμενα ενός παιχνιδιάρη Θεού που λατρεύει τους αφανισμούς ζωντανών? Αφού τη βρίσκεις με τέτοιου είδους Θεό, ας μην στο χαλάω..

quote:
europaios2

Άσε τις καραμέλες και κάνε διάλογο. Έχω ξαναγράψει ότι δεν είμαι κατά της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών. Είμαι κατά τις θεωρίας της εξέλιξης από μερικά και μόνο αρχέγονα.
Ο κροκόδειλος πρώτα μπορεί να ήταν χέλι.
Από άλλο όμως χέλι βγήκε ο κροκόδειλο και από άλλο ο αλιγάτορας.
Το κάθε ένα από αυτά τα χέλια, βγήκε από διαφορετικές αχιβάδες αν το θέλεις έτσι. Το κάθε ζώο είχε και το δικό του αρχέγονο, γιατί ντε και καλά να ήταν μόνο δυο ή τρία. Γιατί?Τι γιατί? Διότι δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία.


quote:
europaios2

Στο site παρουσιάσα http://3lyk-argyr.att.sch.gr/arg/books/newpdf/gl01s177_180.pdfγράφει ότι οι επιστήμονες δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη όσον αφορά την καταγωγή μας από τον Homo erectus. Και αυτό είναι το ζουμί!


Η συντριπτική πλειοψηφία αποδέχεται την παλιότερη (δεν μιλάω για άμεση) καταγωγή μας από τον Homo erectus και αυτό είναι το ζουμί.

quote:
europaios2

Ότι και αυτοί μπερδεμένοι είναι. Όταν σκεφτούν ότι δεν ήταν ανάγκη να είναι μόνο ένα το αρχέγονο αλλά πολλά ταυτόχρονα μαζί, τότε θα τα πάνε καλύτερα.

Είμαι λοιπόν υπέρ της εξέλιξης όπως την παρουσιάζω και όχι όπως μου τη σερβίρουν.


Ωραία μας το είπες. Μπορείς να μας φέρεις και τα επιστημονικά σου στοιχεία για να ελέγξουμε τη θεωρία σου? Ή μήπως...λέω μήπως δεν έχει τύχει να έχεις μελετήσει σχετικά ευρήματα(απολιθώματα) στη ζωή σου?! Α ρε ευρωπαίε...


quote:
europaios2

Αν θέλουν να με πείσουν θα πρέπει να βρουν τους ενδιάμεσους κρίκους. Αν τους βρουν σφύρα μου........... τσοπανίστικα!!!!


Υποκρισία ευρωπαίε μου. Αφού και πάλι θα σκαρφιστείς κάτι με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Θεό σου, έτσι δεν είναι? Καλό θα ήταν επίσης να μη μιλάς για ενδιάμεσους κρίκους και γενικότερα για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις...

quote:
europaios2

Μια χαρά τα λένε. Έχουμε ένα είδος που είναι σχεδόν ίδιος ο άνθρωπος και το οποίο χρονικά προηγείται από εμάς. Άρα δεν βρίσκεται στην οριζόντια γραμμή συγγένειας αλλά στην κάθετη. Δεν είναι λοιπόν πρώτος εξάδελφος αλλά θείος.


Οπως και αν θες να τον ονομάσεις, θείο, ξάδελφο, κτλ η ουσία είναι ότι δεν αποτελεί το είδος αυτό πρόγονό μας, αλλά κάποιο άλλο είδος ανθρώπου που έζησε παράλληλα με τους προγόνους μας.


quote:
europaios2

Είναι απλές ερωτήσεις αλλά ακόμη ποιο απλές είναι οι απαντήσεις.
Δεν είχαμε καμία σχέση με αυτόν. Δεν προερχόμαστε από το ίδιο αρχέγονο αλλά από άλλο που ναι μεν μας έμοιαζε αλλά μέχρι εκεί.


Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνεις τι λες όταν μιλάς για αρχέγονα και σχέσεις. Τέλος πάντων δεν θα σε ακολουθήσω στον παραλογισμό σου, όταν έχω τις επιστημονικές πηγές μου που διασαφηνίζουν τη σχέση μας με τον Νεάντερταλ. Θα ήταν μέγιστο ατόπημα.

quote:
europaios2

Δεν σου έχει τύχει ποτέ να δεις κάποιον στο δρόμο που να μοιάζει εκπληκτικά με έναν οικείο σου? Τη συγγένεια έχουν? ΚΑΜΙΑ. Το ίδιο συνέβη κι εδώ.


Σύνελθε ευρωπαίε. Οταν μιλάμε για συγγένεια μεταξύ των ειδών Homo και των ειδών γενικότερα δεν αναφερόμαστε στο είδος της συγγένειας που αναφέρεις στο παράδειγμά σου. Καταφεύγεις σε βλακώδεις απλοποιήσεις δεν το καταλαβαίνεις?

quote:
europaios2

Πολύ απλά γιατί δεν επαρκούν οι αποδείξεις τους.


Δεν επαρκούν οι αποδείξιες τους για να πείσουν έναν άσχετο με το θέμα είναι η πλήρης πρόταση-απάντηση.

quote:
europaios2

Όπως δεν επαρκούν και του ιδίου για να τους πείσει.


Ναι αλλά χάνεις το point μου! Ενώ δεν αρκούν για να τους πείσει η θεωρία του Renfrew παραμένει επιστημονική και κανείς δεν την χαρακτηρίζει ψευδοεπιστημονική ούτε την βγάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκτός του επιστημονικού πλαισίου. Εχουμε δηλαδή μια επιστημονική θεωρία που δεν έχει αποδειχθεί σωστή. Ισως ποτέ να μην αποδειχθεί ή μπορεί να καταρριφθεί κιόλας στο μέλλον αλλά κανείς δεν αρνείται την επιστημονική της φύση. Το συγκεκριμένο παράδειγμα επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου περί επιστημονικής θεωρίας.

quote:
europaios2

Πάντως με την ευκαιρία, δεν αποκλείεται ο άνθρωπος να είχε όχι μόνο ένα αρχέγονο αλλά πολλά. Έτσι κάθε Ήπειρος να είχε και το δικό της. Γιατί να είμαστε Δογματικοί? Γιατί ντε και καλά όλοι να ξεκίνησαν από την Αφρική?


Εσύ το υποστήριξες (με ανάλογο copy-paste), εμένα ρωτάς?

quote:
europaios2

Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα όπου η ίδια η επιστήμη αναθεώρησε τον εαυτό της. Γιατί το ίδιο να μη συμβεί και σχετικά με την καταγωγή μας από τον πίθηκο?


Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αναθεώρηση σημαίνει επανεξέταση, συμπλήρωση με νέα δεδομένα, τροποποίηση επιμέρους διατυπώσεων χωρίς να καταρρίπτει τη γενική θεωρία (που δεν λέει ακριβώς αυτό που γράφεις αλλά έστω...)

quote:
europaios2

Εγώ το ξέρω, εσύ πότε θα το καταλάβεις? Ξεκινάς από τη μέση και δεν πας στην αρχή. Γιατί αυτοί ντε και καλά να είναι όλοι συγγενείς? Γιατί να μην προήλθαν από διαφορετικά τετράποδα εάν το θέλεις έτσι?


Γιατί το ένα, γιατί το άλλο, γιατί να μην ...εκείνο...γίνεσαι κουραστικός. Απάντησα και προηγουμένως. Από τα υπάρχοντα στοιχεία έχει καταλήξει στις σημερινές θεωρίες της η επιστήμη.

quote:
europaios2

Λογικό αλλά έτερον εκάτερον. Δεν έγιναν από μόνα τους το καράβι! ή το αυτοκίνητο!
Κάποιος έκανε διαχείριση του υλικού.

Ο άνθρωπος λοιπόν (ενώ Θεός είχε θέσει προ πολλού τις συντεταγμένες), προέρχεται από το δικό του ξεχωριστό αρχέγονο το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις μαϊμούδες που είχαν τα δικά τους αρχέγονα.Αυτή είναι η κλασική αλληγορική ανθρωποκεντρική απλοποίηση στην οποία καταφεύγουν αρκετοί θρησκευόμενοι. Ο άνθρωπος αποδεδειγμένα κάνει διαχείρηση του υλικού που μόνο του δεν μπορεί να μετατραπεί σε καράβι, όμως οι ζωντανοί οργανισμοί είναι αυτορυθμιζόμενοι και αυτοσυναρμολογούμενοι χωρίς αποδεδειγμένο σχεδιαστή-δημιουργό.

quote:
europaios2

Το θέμα είναι εάν τον έφτιαξε ο Θεός ή όχι. Το ποιας θρησκείας ήταν είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Δε με ενδιαφέρει σε ένα τόσο συμπαντικό θέαμα το τι υποστηρίζουν. Με ενδιαφέρει η απόδειξη. Πού είναι?


Σου είπα και πριν ότι το θέμα προέλευσης του σύμπαντος ακόμα ερευνάται. Κάποια στοιχεία μπορείς να βρεις εδώ, αλλά αμφιβάλλω αν θα σε βοηθήσουν...

http://www.physics4u.gr/articles/2006/vacuum_fluctuations_universe.html

Προσπαθώ ακόμα να κατανοήσω τη λογική σου. Δηλαδή μέχρι να εξηγήσει η επιστήμη πέραν πάσης αμφιβολίας ένα ζήτημα, πρέπει να μπαίνει από πίσω ο Θεός? Και γιατί όχι π.χ. μια ομάδα εξωγήινων με αδιανόητες για μας ιδιότητες που δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε? Οση "λογική" έχει το σενάριο του Θεού, άλλη τόση έχουν και οι εξωγήινοι που αναφέρω.

quote:
europaios2

Τίποτα δεν ήταν πειστικό.


Δεν εξηγείς όμως γιατί, οπότε την απάντησή σου την λαμβάνω ως συνέχιση της επίμονης αρνητικότητάς σου για την θεωρία της εξέλιξης.

quote:
europaios2

Κάποια παιδιά γεννιούνται με ουρά. Λάθος μετάλλαξη οπότε, όπως και το έκτο δάχτυλο, εάν ήταν μια τυχαία μετάλλαξη από την οποία θα είχε προέλθει ένα νέο είδος.....θα το είχαμε μάθει.


Ασχετα από τα συγκεκριμένα παιδιά που λες, όλοι μας γεννιώμαστε με κόκκυγα, δηλαδή αυτό το υπόλειμμα ουράς. Αυτό το απομεινάρι (όπως και τα υπόλοιπα) κάτι πρέπει να μας λέει σχετικά με τον φαινότυπό μας στο παρελθόν. Δεν είπα πουθενά ότι η ουρά αυτή οδήγησε σε κάποιο νέο είδος. Δεν κατάλαβα τι θες να πεις.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 21/02/2009 07:31:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2009, 22:14:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Think_Math:
Οταν εσείς οι ευρωπαίοι αλλάζετε βάρδιες , να ενημερώνεστε καλύτερα μεταξύ σας για το τι έχει ειπωθεί , γιατί η είκονα που παρουσιάζεται είναι για γέλια .

Άστο καημένε, κάνε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό σου μήπως και εστιάσεις.....πρόσεξε μόνο μην πέσεις.


quote:
Think_Math:
Ο σκύλος κυνηγά τις γάτες γιατί ενεργοποιούν το κυνηγετικό του ένστικτο , όπως οι λαγοί και οι μπεκάτσες .
Συνεπως , και αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με την ίδια επιθετική και βάναυση συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών .
Που είναι λοιπόν η αγαθότητα του δημιουργού ?

Ο Δημιουργός δε θα δώσει λόγο σε κανέναν για τα δημιουργήματά Του.
Από όλα αυτά ξεχώρισε τον άνθρωπο, έστειλε και το Λόγο Του, για να μας φωτίσει.......αλλά κάποιοι ξύπνιοι ίσως σαν και σένα Τον σταύρωσαν.
Ψάχνεις τον παράδεισο στη γη? Σου έχω ξαναγράψει ότι μόνο στον παράδεισο θα δεις τον λύκο παρέα με το αρνί (ως σχήμα λόγου).

Ο Θεός έφτιαξε απίθανα πράγματα, τα οποία ο άνθρωπος ποτέ δε θα καταφέρει να εξηγήσει.
Ο Θεός είναι πανάγαθος αρκεί να μην τον προκαλείς.
Τα ζώα σε αυτόν χρωστάνε την ύπαρξή τους, το ίδιο και ο άνθρωπος.
Έθεσε τις συντεταγμένες και άφησε τα πάντα ελεύθερα να εξελιχθούν. Η μοναδική Του παρέμβαση ήταν στον άνθρωπο γιατί αυτόν ξεχώρισε και σε αυτόν έστειλε το Λόγο Του.
Άσε λοιπόν τη γάτα να τρώγεται με το σκύλο......και ψάξε για την αγάπη Του στον άνθρωπο, όταν ενσάρκωσε τον ίδιο Του το λόγο για να μας φωτίσει.

quote:
Think_Math:
Γιατί κυριαρχούνται και αυτοί απο το ίδιο άγριο κυνηγετικό ένστικτο , που ο Θεούλης μας έδωσε .Πολύ απλο .

Τα ζώα κυνηγούν και σκοτώνουν είτε για να φάνε, είτε για λόγους ανταγωνισμού. Ο συγκεκριμένος όμως άνθρωπος κυνηγάει και σκοτώνει από χόμπι, έχοντας τη νόηση να ελέγξει το πάθος του.
Αλλά σε λίγο λέω να ρίξουμε την ευθύνη στο Θεό γιατί αφήνει τους ανθρώπους να μπλέκουν με τα ναρκωτικά........άσε που έκανε τη θάλασσα με αλάτι και τα ψάρια ανάλατα.......
quote:
Think_Math:
Πάνε και τα ζώα στον παράδεισο αγαπητέ απολογητή ?
Η τελικά πληρώνουν μόνο τα άγρια ανθρωπινα ένστικτα , χωρίς καμμία ανταμοιβή ?

Δε μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται με τις ψυχές των ζώων και δεν έκανα κάτι για να απολογηθώ.
Εσένα όμως δε σε νοιάζει τι γίνεται με τις ψυχές των ανθρώπων......οι ψυχές των ζώων σε μάραναν?
quote:
Think_Math:
Εξήγησε μου λοιπόν την σοφία στην σβερκολαίμα κότα .
ΠΟΣΟ ΣΟΦΟΣ πρέπει να είναι ο Θεούλης για να σκεφτεί κάτι τέτοιο ?
Εκει που καθόταν είπε :
Δεν φτιάχνω μία σβερκολαίμα κότα να περάσει και η ώρα ?
Ερε γέλια ...
Μέχρι δακρύων .

Αυτός που γελάει είμαι εγώ.
Εγώ έθεσα την ερώτηση και εσύ δεν μπόρεσες να το εξηγήσεις. Σου απέδειξα λοιπόν την ποικιλία που υπάρχει στη φύση και που είναι απόρροια της σοφίας της και όχι της μετάλλαξης για λόγους επιβίωσης ή βελτίωσης των συνθηκών ζωής.
Οπότε κάτσε και ξαναδιάβασε μπας και περάσεις στη Β' εξεταστική.


quote:
Think_Math:
Συγκλονιστική απόδειξη και πολύ... κατατοπιστική .

Φυσικά και είναι κατατοπιστική. Αφού η ποικιλία τους αδυνατεί να εξηγηθεί από το 1 προς 20.000 που μας έθεσες, το μόνο που μένει είναι η σοφία του πλάστη. Βρες τους άλλους 19.999 κρίκους και ύστερα παίχτο οδηγός.

quote:
Think_Math:
Ελα σε περίμενα .
Βλέπεις πάντα το τυρί αλλα όχι την φάκα κακόμηρε ...
Για να δούμε τώρα τι θα απαντήσεις στα παρακάτω :

http://www.religion-cults.com/heresies/

Στο προηγούμενο link γίνετε αναφορά σε καμμία διακοσαριά βασικές χριστιανικές αιρέσεις .
Τις βλέπεις ?

Μία απο αυτές τις αιρέσεις είναι οι προτεστάντες .
πρόσεξε τώρα τι λέει το παρακάτω ορθόδοξο link :

http://orthodox-world.pblogs.gr/tags/pentikostianoi-gr.html

"Αλλά και ο κατατεμαχισμός τους σε πολλές αιρέσεις και ομάδες είναι απόδειξη ότι δεν αποτελούν την αληθινή Εκκλησία του Θεού.
Ο Προτεσταντισμός αποτελείται από χιλιάδες αιρέσεις.
Μία από τις προτεσταντικές αιρέσεις είναι οι Πεντηκοστιανοί. Μόνο στις Η.Π.Α υπάρχουν 39 είδη Πεντηκοστιανών."

Δηλαδή (δεν μπορώ να κρατηθώ) ΜΙΑ απο τις 200 βασικές χριστιανικές αιρεσεις ( Προτεστάντες ) χωρίζεται σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλες , και ΜΙΑ απο τις χιλιάδες έχει 39 υποαιρέσεις .
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ευρωπαιε .
Ουτε τα του οίκου σου δεν ξέρεις , και παριστάνεις τον πολύξερο , στην Εξέλιξη και στην κοσμολογία , τρομάρα σου .


ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ


Χριστιανικές αιρέσεις και παραχριστιανικές ομάδες

Κατάλογος πού καταρτίστηκε ἀπό τήν Ε΄ Συνδιάσκεψη Ἐντεταλμένων γιά θέματα αἱρέσεων καί παραθρησκείας (Ναύπακτος, 13-18.5.1993) καί ἐγκρίθηκε ἀπό τήν Ἱερά Σύνοδο

Ἀδελφότητα Παιδικοῦ εὐαγγελισμοῦ

ΑΜG – Προωθώντας τίς Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου

Ἀνώνυμοι Χριστιανοί

Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἀποστολική Χριστιανική Ἐκκλησία

Ἀρχέγονη Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία

Βιβλική Ἑταιρεία Λόγος Ζωντανός

Βιβλικό Μήνυμα

Βιβλικός Κύκλος

Βιβλικός Σύνδεσμος

Γυναικεία Ἀδελφότητα AGLOW

Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου ὁ Φᾶρος

Διεθνές Ἱεραποστολικό Κέντρο

Διεθνής Ἀδελφότης Ἐπαγγελματιῶν τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Διεθνής Ἐκκλησία τοῦ Τετραγωνικοῦ Εὐαγγελίου

Εἰκονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία

Ἐκκλησία Εὐαγγελιστῶν

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Anderson

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Κλήβελαντ

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Προφητείας

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Ἐκκλησία τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ τῶν Ἁγίων τῶν Τελευταίων Ἡμερών (Μορμόνοι)

Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἐκκλησία τῶν Ἀδελφῶν

Ἐκκλησία τῶν Ἀντβεντιστῶν τῆς Ἑβδόμης Ἡμέρας

Ἐλευθέρα Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐλευθέρα Εὐαγγελική Ἐκκλησία (ΕΕΕ)

Ἑλληνική Ἐκκλησία Ἀποστολικῆς Πίστεως

Ἑλληνική Ἱεραποστολική Ἕνωση (ΕΙΕ)

Ἑλληνική Κίνηση Πνευματικῆς Ἀναγέννησης (ΕΚΠΑ)

Ἑλληνικό Κέντρο τῆς Βίβλου (ΕΚΒ)

Ἐπιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)

Ἐρευνᾶτε τάς Γραφάς – Ἱεραποστολή

Ἑταιρεία Βιβλικῶν Σπουδῶν

Ζωντανή Μαρτυρία

Ἡ Ἀποκαταλλαγή τῶν Πάντων

Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἡ Κίνηση Μαραναθᾶ (ΜCΜ)

Ἡ Κίνηση Φιλαδελφείας

Ἡ Μάχαιρα τοῦ Πνεύματος

Ἰνστιτοῦτο Ἐμμαούς

Κίνηση γιά τή Χριστιανική διαπαιδαγώγηση τοῦ παιδιοῦ

Κίνηση Unity

Κοινωνία Μαθητῶν τοῦ Χριστοῦ

Λόγοι Ζωῆς

Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ

Μελετητές τῆς Βίβλου

Νεοαποστολική Ἐκκλησία

Νεολαία μέ Ἀποστολή

Ὁμάδα Ἐργασίας Χριστιανῶν Ἐκδοτῶν (ΑCP)

Ὀρθόδοξη Πίστη

Ὁ Χριστός γιά τά Ἔθνη

Παγκόσμια Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Πανελλήνια Ἀδελφότητα Χριστιανική Ἀναμόρφωση (ΠΑΧΑ)

Πανελλήνια Ἱεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)

Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος

Πνευματικό Κέντρο Ἐπιστημόνων καί Φοιτητῶν

Reinhard Bonnke

Σύναξη τοῦ Θεοῦ (Assemblies of God)

Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας

Σταυροφορία Χριστιανικῆς Λογοτεχνίας (CLC)

Σταυροφορία Χριστιανικοῦ Ἐντύπου (ΣΧΕ)

Τά Καλά Νέα

Τό Εὐαγγέλιο σέ κάθε Σπίτι

Χριστάδελφοι

Χριστιανική Ἀλήθεια

Χριστιανική Ἐπιστήμη

Χριστιανική Κίνηση Ἀγάπης (ΧΚΑ)

Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικῆς Ἐνημέρωσης (CMP)

Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι

Χριστιανοί

ΣΎΝΟΛΟ 74
(Ἀπό τά ἐπίσημα κείμενα τῆς Συνδιασκέψεως)

Σημείωση: Στούς τίτλους αὐτούς πρέπει νά προστεθοῦν καί τίτλοι νεωτέρων ὁμάδων. Γιά περισσότερες πληροφορίες βλέπε στό βιβλίο τοῦ π. Ἀντωνίου Ἀλεβιζοπούλου, Ἐγχειρίδιο αἱρέσεων καί παραχριστιανικῶν ὁμάδων)

Να έχουνε βγει και άλλες 10? σύνολο 84

Υποψιάζεσαι το επόμενο βήμα? Σίγουρα όχι αλλιώς δε θα την πάταγες συνέχεια.
Η επίσημη λοιπόν εκκλησία τι λέει?.......

quote:
Think_Math:
Οταν θα ξαναμιλήσεις λοιπόν για στοιχεία να το σκεφτείς καλά , και να μην ξαναφάς το τυράκι ...

Δεν είσαι σε θέση να βάζεις τυράκι.....θες πολλά..... καρβέλια χωριάτικα.....

quote:
Think_Math:

Αφού δεν γνωρίζεις το αντικείμενο , και ούτε σε ενδιαφέρει να το μάθεις , γιατί μας ζαλίζεις ?

ΤΟ ΕΙΠΑ 100 ΦΟΡΕΣ :
Οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες .
Αν ευνοούν τον οργανισμό διατηρούνται στους απογόνους του , αν όχι χάνονται αφου ο οργανισμός πεθαίνει .
Το αν είναι καλές οι μεταλλάξεις ομως , το κρίνει το περιβάλλον και οι συνθήκες που ζεί ο οργανισμός .
Φαινομενικά οι μεταλάξεις δείχνουν να έχουν σκοπό να βοηθούν την επιβίωση και προσαρμογή των οργανισμών .
Αλλα αυτό είναι ψευδαισθηση που οφείλεται στο γεγονός οτι εσυ βλέπεις μόνο την μειοψηφία αυτών που επιβίωσαν λόγω της καλής μετάλαξης , και δεν βλέπεις την πλειοψηφία που πέθανε λόγω μιάς κακής .Θες να πεις ότι το συγκεκριμένο δέντρο απλά ήταν κωλόφαρδο?

quote:
Think_Math:
ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ :
Μέσα σε ένα ισόγειο κτηριο υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα (περιβάλλον) και γύρω απο αυτήν 10 πιθανές διέξοδοι για να βγείς απο την αίθουσα . (μεταλλάξεις).
Ομως μόνο μία απο αυτές οδηγεί έξω απο το κτήριο .
Οι υπολοιπες οδηγούν στο υπόγειο .
Μέσα στην αίθουσα υπάρχουν 10 άτομα (πληθυσμος οργανισμών).
Ξαφνικά γίνεται σεισμός και το κτήριο θα πέσει (περιβαλοντική αλλαγή).
Τα 10 άτομα επιλέγουν στην τύχη (τυχαία μετάλλαξη) απο μία έξοδο το καθένα , για να σωθούν .
Τελικά βέβαια μόνο το ένα σώζεται και τα 9 πεθαίνουν .

Και τώρα εσύ που βλέπεις το τυχερό άτομο να βγαίνει λές :

Ευρωπαίος : "Η φύση λειτουργει με σκοπό . Είχε προβλέψει να ανοίξει πόρτα ώστε το είδος να σωθεί , και η επιλογή του στην έξοδο που έπρεπε να πάρει ήταν σοφή ,γιατί ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να σωθεί . Πως το ήξερε όμως ?
Δεν γίνετε να το ήξερε . Αρα υπάρχει Θεός που καθοδήγησε σωστά το άτομο ."

Επιστήμονας :" Οχι . η επιλογή έγινε στην τύχη και απλά αυτό το άτομο ήταν τυχερό . Υπαρχουν πολύ περισσότερα που πέθαναν γιατί έκαναν λάθος επιλογή .
Ουτε το οτι υπήρχε πόρτα δείχνει σοφία , γιατί αν αντί για σεισμός γινόταν μία ξαφνική πλημμύρα , η πόρτα θα ήταν η αιτία να πεθάνουν όλα τα άτομα . Συνεπώς όλα είναι θέμα συμπτώσεων , οπου οι καλύτερες επιλογές οδηγούν στην επιβιωση και οι χειρότερες στο Θάνατο ."

Κατάλαβες πια είναι η αληθεια ?Το παράδειγμά σου ήταν λάθος και δεν πείθει. Βρες άλλο ποιο ρεαλιστικό.
1)Καμία αίθουσα και σε κανένα κτήριο δεν υπάρχει που να έχει 9 εξόδους προς το υπόγειο και μία προς την έξοδο.
2)Και εάν ακόμη ήταν γεγονός αυτός ο παραλογισμός, τα άτομα θα συνεργάζονταν μεταξύ τους. Έτσι αυτός που θα έβρισκε την πραγματική έξοδο απλά θα φώναζε και θα σώζονταν και οι άλλοι.
3)Ακόμη και συνεργασία να μην υπήρχε τα άτομα που θα οδηγιόντουσαν στο υπόγειο θα επέστρεφαν γρήγορα στην αίθουσα και θα έπαιρναν άλλη διαδρομή, τότε όμως θα συναντιόντουσαν με τα άλλα άτομα που και αυτά θα είχαν κάνει λάθος επιλογή. Οπότε γρήγορα θα έβρισκαν την πραγματική έξοδο.

Το παράδειγμά σου λοιπόν οδηγεί σε αδιέξοδο. Ψάξε για νέο ποιο ευπαρουσίαστο και όχι για γέλια.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 00:19:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Europaios :
quote:
Άστο καημένε, κάνε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό σου μήπως και εστιάσεις.....πρόσεξε μόνο μην πέσεις.

Ναι , ναι μας έπεισες .

quote:
Ο Δημιουργός δε θα δώσει λόγο σε κανέναν για τα δημιουργήματά Του.
Από όλα αυτά ξεχώρισε τον άνθρωπο, έστειλε και το Λόγο Του, για να μας φωτίσει.......αλλά κάποιοι ξύπνιοι ίσως σαν και σένα Τον σταύρωσαν.

Ωραια δικαιολογία .
Ο Θεός αφέντης που δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα ειναι η μόνη δικαιολόγια που σου έμεινε .
Πολύ πειστικό και αυτό .

Οσο για το άλλο που είπες , οτι κάποιοι σαν και μένα σταυρωσαν τον χριστό , είναι ακόμα ένα δείγμα της ανοησίας σου .
Ανθρωποι σαν και μένα δεν θα ασχολιόντουσαν ποτέ με θαυματοποιούς και προφήτες .
Αυτοί που σταυρωσαν τον Χριστό ήταν άτομα σαν αυτά που υπερασπίζεσαι , που φοβούνται μηπως χάσουν τα πρόβατα απο το μαντρί .
Ντροπή σου να λές τέτοιες ανοησίες για κάποιον που δεν ξέρεις .

quote:
Ψάχνεις τον παράδεισο στη γη?

Πιστευω απλά οτι ο παράδεισος δεν υπάρχει .
Πιστεύω όμως επίσης , οτι ο σκληρός κόσμος που ζούμε , έχει πολλές δυνατότητες βελτίωσης που χάνονται , γιατί κάποιοι διαδίδουν οτι είναι μία φαντασίωση .

quote:
Ο Θεός έφτιαξε απίθανα πράγματα, τα οποία ο άνθρωπος ποτέ δε θα καταφέρει να εξηγήσει.

Μιλάς σαν γριά 100 χρονών .

quote:
Ο Θεός είναι πανάγαθος αρκεί να μην τον προκαλείς.

Δεν φοβάμε το Θεό σου ευρωπαίε .
Οπως δεν τον φοβάται κανένας πιά .
Ειναι νεκρός .
Είναι μία φαντασίωση όπως και όλοι οι άλλοι Θεοί , που δημιουργησε ο άνθρωπος .
Πλησιάζει η ώρα που θα μπεί και αυτός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας , όπως ο Δίας , ο Μίθρας , Ο Οσιρις , και όλοι οι υπόλοιποι .

quote:
Άσε λοιπόν τη γάτα να τρώγεται με το σκύλο......και ψάξε για την αγάπη Του στον άνθρωπο, όταν ενσάρκωσε τον ίδιο Του το λόγο για να μας φωτίσει.

Ακόμα και αυτή η περιβόητη αγάπη του είναι άλλη μιά αποτυχία .
Αυτός ο Θεός είναι αποτυχημένος απο την εποχή του Νώε.
Τότε δεν ήξερε απο αγάπες και πράσινα άλογα .
Επνιξε όλο τον κόσμο για τον συνετίσει .

Απέτυχε οικτρά και δοκίμασε άλλη λύση :
Ανακάλυψε την ... Αγάπη και έστειλε τον Χριστό .
Απέτυχε και με αυτήν να συνετίσει τον άνθρωπο , τον οποίο ο ίδιος έφτιαξε .
Δεν του μένει τίποτα άλλο παρα να παραδεχτεί την ήττα του ,και να μας αφήσει ήσυχους .

quote:
Δε μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται με τις ψυχές των ζώων και δεν έκανα κάτι για να απολογηθώ.
Εσένα όμως δε σε νοιάζει τι γίνεται με τις ψυχές των ανθρώπων.

Οι ψυχές των ανθρώπων με νοιάζουν και με κόφτουν .
Γιατί δεν θέλω να πέσουν στα νύχια αετονύχηδων σαν τον Εφραίμ , και των άλλων καλοβολεμένων σωτήρων που υπόσχονται ένα αόρατο αυριο στους άλλους , τρωγοντας αυτοί τον αγλέουρα στο σήμερα .
Κατάλαβες φιλαράκο ?

quote:
Ο συγκεκριμένος όμως άνθρωπος κυνηγάει και σκοτώνει από χόμπι, έχοντας τη νόηση να ελέγξει το πάθος του.

Εχεις κυνηγήσει ποτέ ρε φίλε ?
Γιατί δεν γνωρίζεις τίποτα για το θέμα , απο αυτά που λές .


quote:
Εγώ έθεσα την ερώτηση και εσύ δεν μπόρεσες να το εξηγήσεις. Σου απέδειξα λοιπόν την ποικιλία που υπάρχει στη φύση και που είναι απόρροια της σοφίας της και όχι της μετάλλαξης για λόγους επιβίωσης ή βελτίωσης των συνθηκών ζωής.

Φίλε όσοι διαβάζουν κατάλαβαν .
Κατάλαβαν οτι η σβερκολαίμα κότα δεν είναι προίον σοφίας άλλα της καθαρής τύχης , γιατί το χαρακτηριστικό αυτό δεν έχει καμμία σκοπιμότητα .
Οι μεταλάξεις δεν γίνονται απο σκοπιμότητα .
Είναι λάθη στην αντιγραφή του γενετικου υλικού .
Οτι και να λές δεν πείθεις κανένα .
Ουτε τον εαυτό σου ...

quote:
ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ


Χριστιανικές αιρέσεις και παραχριστιανικές ομάδες

Κατάλογος πού καταρτίστηκε ἀπό τήν Ε΄ Συνδιάσκεψη Ἐντεταλμένων γιά θέματα αἱρέσεων καί παραθρησκείας (Ναύπακτος, 13-18.5.1993) καί ἐγκρίθηκε ἀπό τήν Ἱερά Σύνοδο

Ἀδελφότητα Παιδικοῦ εὐαγγελισμοῦ
ΑΜG – Προωθώντας τίς Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου

Ἀνώνυμοι Χριστιανοί
..
..
..
Να έχουνε βγει και άλλες 10? σύνολο 84

Υποψιάζεσαι το επόμενο βήμα? Σίγουρα όχι αλλιώς δε θα την πάταγες συνέχεια.
Η επίσημη λοιπόν εκκλησία τι λέει?.......


Αγόρι μου γλυκό γιατί βλέπεις τον κόσμο μέσα απο Το μακαρόνι ?
Ποιόν νομίζεις οτι κοροιδεύεις δηλαδή ?
Οταν μίλησα για χιλιάδες αιρέσεις του χριστιανισμού αναφερόμουν στο σύνολο της θρησκείας αυτής .
Γιατί κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλο σου ?
Πιστευεις δηλάδή οτι εσύ ως χριστιανός ορθοδοξος έχεις κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους ?

Αν βέβαια σε χαροποιεί το γεγονός οτι η αίρεση του χριστιανισμού που λέγεται ορθοδοξία έχει μόνο 84 υπόαιρέσεις στον Ελληνικό μικρόκοσμο , τότε πάω πάσο .
Είστε όντως ... ξεχωριστοί .


quote:
ο παράδειγμά σου ήταν λάθος και δεν πείθει. Βρες άλλο ποιο ρεαλιστικό.
1)Καμία αίθουσα και σε κανένα κτήριο δεν υπάρχει που να έχει 9 εξόδους προς το υπόγειο και μία προς την έξοδο.
2)Και εάν ακόμη ήταν γεγονός αυτός ο παραλογισμός, τα άτομα θα συνεργάζονταν μεταξύ τους. Έτσι αυτός που θα έβρισκε την πραγματική έξοδο απλά θα φώναζε και θα σώζονταν και οι άλλοι.
3)Ακόμη και συνεργασία να μην υπήρχε τα άτομα που θα οδηγιόντουσαν στο υπόγειο θα επέστρεφαν γρήγορα στην αίθουσα και θα έπαιρναν άλλη διαδρομή, τότε όμως θα συναντιόντουσαν με τα άλλα άτομα που και αυτά θα είχαν κάνει λάθος επιλογή. Οπότε γρήγορα θα έβρισκαν την πραγματική έξοδο.

Το παράδειγμά σου λοιπόν οδηγεί σε αδιέξοδο. Ψάξε για νέο ποιο ευπαρουσίαστο και όχι για γέλια.


Αυτά που γράφεις δείχνουν οτι δεν μπορεις να καταλάβεις τα στοιχειώδη .

Μου λές :
"Καμία αίθουσα και σε κανένα κτήριο δεν υπάρχει που να έχει 9 εξόδους προς το υπόγειο και μία προς την έξοδο."

Καταλαβες ότι πρόκειται για αλληγορία ? Το γράφω απο πάνω .
Δεν είναι πραγματικό κτήριο . Για να γελάσουμε τα γράφεις αυτά ?

Λές :
"2)Και εάν ακόμη ήταν γεγονός αυτός ο παραλογισμός, τα άτομα θα συνεργάζονταν μεταξύ τους. Έτσι αυτός που θα έβρισκε την πραγματική έξοδο απλά θα φώναζε και θα σώζονταν και οι άλλοι."

Αλληγορία είπαμε .
Τα άτομα δεν είναι άνθρωποι είναι οργανισμοί .
Δεν μπορούν να συνενοηθούν μεταξύ τους .

Λές :
"3)Ακόμη και συνεργασία να μην υπήρχε τα άτομα που θα οδηγιόντουσαν στο υπόγειο θα επέστρεφαν γρήγορα στην αίθουσα και θα έπαιρναν άλλη διαδρομή, τότε όμως θα συναντιόντουσαν με τα άλλα άτομα που και αυτά θα είχαν κάνει λάθος επιλογή. Οπότε γρήγορα θα έβρισκαν την πραγματική έξοδο."

Εντάξει Ευρωπαίε .
Τα καταλαβες όλα .
Ξέρεις τι είπες τώρα ?
Είναι σαν να λέει ο Χριστός την παραβολή του Ασώτου στους μαθητές και να πεταχτεί ένας μαθητής και να πεί :

" Οχι ρε δάσκαλε ... Μόλις κάνει ο Ασωτος την πρωτη ασωτία και χάσει χρήματα θα το καταλάβει και θα γυρίσει στον πατέρα του .
Πες μας καμμιά πιο ρεαλιστική παραβολή γιατί αυτή είναι για γέλια ..."
Κάγκελο ο Χριστός .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 00:23:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Sesostris:
Φίλε gilgamesh , στην εταιρεία που εργαζόμουν είχα στο γραφείο μου έναν φανατικό χριστιανό , μέλος παραθρησκευτικής οργανώσεως , ο οποίος σταύρωνε και το ποτήρι με το νερό πριν το πιει .
Γενομένης λοιπόν συζητήσεως γύρω από τα θρησκευτικά , ένας άλλος συνάδελφος του οποίου η κόρη ήταν καθηγήτρια θεολόγος του έδωσε ένα βιβλίο , έργο αρχιμανδρίτη , που χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές των θρησκευτικών ως βοήθημα διδασκαλίας για να το διαβάση . Μετά από μερικές ημέρες τον ρώτησε αν το διάβασε και τις εντυπώσεις του , και πήρε αρνητική απάντηση .

Το ίδιο επαναλήφθηκε και τις επόμενες ημέρες , μέχρι που τελικά του απήντησε ότι ρώτησε τον πνευματικό του αν θα πρέπη να διαβάση το εν λόγω βιβλίο ή όχι , και ο πνευματικός του δεν το ενέκρινε γιατί θεώρησε ότι μερικά από αυτά που περιείχε αν τα διάβαζε θα έβλαπταν την πίστη του ! Μιλάμε για πολύ μεσαίωνα !!!!
Τις γραφές που τους επιτρέπουν οι πνευματικοί τους να διαβάζουν φίλε gilgamesh ερευνούν οι καλοί χριστιανοί , και αυτών την λογική πρέπει να αποδέχονται . Τι θα διάβαζαν Πλάτωνα η Αριστοτέλη ;Να φανταστώ ότι κατά την τετράγωνη λογική σου είναι όλοι έτσι?
Πριν κάτι μήνες στη γιορτή του πατέρα μου, ο αδελφός του (θείος μου)μας άφησε άναυδους όταν άρχισε να ρητορεύει περί "αθεΐας"
Εδώ και χρόνια γνωρίζαμε ότι δεν ήταν χριστιανός! Ρήτορας όμως? Ποτέ δεν είχαμε πιάσει κουβέντα περί Θεού κ.λ.π. ούτε αυτός το είχε επιδιώξει ούτε εγώ! δεν είχα λόγο άλλωστε!

Με μεγάλη μου λοιπόν έκπληξη και αφού τελείωσε τη ρητορεία του τον άκουσα να μας προτείνει να παίρνουμε τον Δαυλό! για να ανοίξουμε τα μάτια μας!
Δεν χρειάστηκε παρά δύο συζητήσεις μαζί του! η μία επί τόπου στο γιορτινό τραπέζι και η άλλη όταν ήρθε για να του δείξω τα αποσπάσματα από διάφορα βιβλία που κατέρριπταν τις ασυναρτησίες του Δαυλού.
Έτσι ο Δαυλός έχασε ένα μέλος!........να φανταστώ λοιπόν ότι όλοι οι άθεοι είναι αδαής? .........που τρώνε με ευκολία ότι τους σερβίρουν? Σίγουρα όχι.
Ο θείος μου ήταν Χριστιανός πρώτα. Για κάποιους λόγους τον απαρνήθηκε, για κάποιους άλλους τον ξαναδέχτηκε.

Μην κρίνεις λοιπόν τους πιστούς της όποιας θρησκείας ή αίρεσης από ένα μόνο παράδειγμα. Αν θες να τους κρίνεις αυτό να το κάνεις επάνω σε θεολογικά ζητήματα. Γιατί πίστεψέ με, οι περισσότεροι άθεοι από όσους γνωρίζω «στην πραγματικότητα δεν έχουν το Θεό τους»......να φανταστώ ότι και οι συνομιλητές μου άθεοι είναι τέτοιοι χαρακτήρες επειδή είναι και η πλειοψηφία αυτών που γνωρίζω? (έστω και αυτών των λίγων.)

quote:
gilgamesh:
Αγαπητέ μου φίλε Sesostris, άστα να πάνε, έχω ακούσει και εγώ ιστορίες τέτοιας θρησκοληπτικής και δογματικής τρέλας αλλά ομολογώ όχι και σε τέτοιο βαθμό σχετικά με το τι βιβλία θα διαβάσει ο καθένας.

Δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω όπως και σαφώς δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι οι δογματικοί συνομιλητές μας θα ανοίξουν κάνα άλλο βιβλίο πλην των ιερών τους κειμένων.

Απλά και εγώ όπως και αρκετοί εδώ μέσα τοποθετούμαστε και θέτουμε και ερωτήματα όχι μόνο για να τα διαβάσουν οι ενεργοί συνομηλιτές μας αλλά και τα εν δυνάμει μέλη του φόρουμ, που διαβάζουν αλλά δεν γράφουν.

Γιατί, ευτυχώς, δεν είναι όλοι οι πιστοί ίδιοι.
Κάποιοι έχουν φτάσει στον ακραίο βαθμό που αναφέρεις αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν και μια τάση αναζήτησης.Μην λες κουταμάρες γιατί εκτίθεσαι. Αφού λοιπόν εσύ είσαι τόσο διαβασμένος!!! Και ως εκ τούτου έχεις απορρίψει το Χριστιανισμό, αυτό σημαίνει ότι τον έχεις μελετήσει και κατόπιν μελέτης τον απέρριψες σωστά?
Για να δούμε λοιπόν πόσα απίδια θα πιάσει ο σάκος......θα χαρώ το διάλογο μαζί σου.

quote:
Think_Math :
Ευρωπαίε
Είναι συγκινητική η προσπαθεια σου να κάνεις το μαύρο άσπρο άλλα το κείμενο της βίβλου σε διαψευδει.

1 ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸ ν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος .

Ο ουρανός δεν έχει το νόημα που δίνεις γιατί ακολουθεί το παρακατω :
"καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς"

Αν με την κατασκευή του ουρανού είχαν κατασκευαστει και τα άστρα και οι γαλαξίες όπως λές , μαζί τους θα είχε γεννηθεί και το φώς .
Γιατί λοιπόν κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο φώς η γέννεση ? Ε ?Μια χαρά τα γράφω, λέει: "ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸ ν καὶ τὴν γῆν."
Έφτιαξε λοιπόν τον ουρανό (ουράνια σώματα και τη γη.) Που το μεμπτό? Η γη ακολουθεί τον ουρανό.
Το φως δεν είχε φτάσει ακόμη στη γη. Ως γνωστόν η γη έχει ηλικία 4-5 δισεκατομμύρια έτη! Η ζωή όμως στη γη πόσο έχει γνωρίζεις? Πως λοιπόν να δημιουργηθεί ζωή αφού οι συνθήκες δεν ήσαν οι κατάλληλες?
Μην ξεχνάς ότι πρωτεύον ρόλο στη δημιουργία ζωής είναι το φως! Το πράγμα λοιπόν μιλάει από μόνο του.

quote:
Think_Math :
Απο την μια λακούβα στη άλλη πέφτεις .
Είναι λογικό όμως γιατί προσπαθείς να "παντρέψεις" τον Δεσπότη , και όπως καλά ξέρεις αυτό δεν γίνεται ...

Εδώ δεν έχουμε Δεσπότη, έχουμε ένα κι ένα κάνει δύο.
Ο ήλιος υπήρχε ως ουράνιο σώμα αλλά στη γη δεν έφτανε η ακτινοβολία του. Όταν έφτασαν οι ηλιαχτίδες του δημιουργήθηκαν και οι συνθήκες ζωής.

Πάρε για παράδειγμα τον Άρη. Εάν φτάσει ο ήλιος εκεί όπως στη γη και ανέβει η θερμοκρασία δε θα δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες ζωής?
Όμως νέφος σκόνης που αιωρείται στα κατώτερα στρώματα της Αρειανής ατμόσφαιρας εμποδίζει τον ήλιο καθώς η σκόνη προκαλεί την απότομη εξασθένιση του φωτός.
Και μην ξεχνάς ότι ο Άρης λόγο έλλειψης μαγνητικού πεδίου βομβαρδίζεται με κοσμική ακτινοβολία από παντού.
Ενώ η γη όχι. Οπότε με τον ήλιο να μην μπορεί να περάσει τα νέφη της η ζωή ήταν αδύνατη.
Γι αυτό και όταν όντως δημιουργήθηκε η γη όπως έπρεπε αναφέρεται και πάλι η δημιουργία της «την τρίτη ημέρα».
"Τότε είπε ο Θεός <<Να συναχθούν σε έναν τόπο τα νερά κάτω από τον ουρανό, και να φανεί η στεριά>>. Έτσι κι έγινε. Τα νερά που ήταν κάτω από τον ουρανό συνάχθηκαν στον τόπο τους και φάνηκε η στεριά.Και ονόμασε ο Θεός γη τη στεριά, και το σύναγμα των υδάτων το είπε θάλασσες.
Γιατί ο Θεός να ονομάσει γη τη στεριά? αφού γη είναι ο πλανήτης. Χάθηκε να την ονομάσει αλλιώς? σκέτο στεριά δεν ήταν αρκετό?

Απλά τότε δημιουργήθηκε η γη. Πρώτα ήταν μια άμορφη μάζα ένας αδημιούργητος πλανήτης. Γεμάτος νέφη και σκόνη σαν τον Άρη.
Όταν όμως δόθηκε η εντολή και οι ακτινοβολία του ήλιου έφτασε στη γη, τότε δημιουργήθηκε και ο πλανήτης μας.
Ο ήλιος λοιπόν προϋπήρχε ως ουράνιο σώμα. Αυτό όμως που δεν υπήρχε ήταν η ακτινοβολία του να φτάνει στην επιφάνεια της γης ως έπρεπε.
Κατανοητό?

quote:
Think_Math :
παρακάτω :
"καὶ εἶπεν ὁ Θεός· βλαστησάτω ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ ἐγένετο οὕτως."

Εδω έχουμε το προτοφανές να βλασταινει η γή πρίν υπάρξει ο Ηλιος . Η πλάκα είναι οτι κάποιος απολογητης το δικαιολόγησε αυτό με μια θεωρία περί αστραπών στην ατμόσφαιρα κ.ο.κ.
Για γέλια και για κλάματα .Άνθρωπέ μου άνοιξε λίγο τη βίβλο και διάβασε......δεν δαγκώνει!
Που γράφει ότι χωρίς τον ήλιο πρασίνισε η γη?
Αυτό συνέβη την τρίτη ημέρα. Αμέσως από εκεί που σταμάτησες γράφει Ήρθε το βράδυ ήρθε το πρωί τρίτη ημέρα!!!!!!

Ο ήλιος έχει δημιουργηθεί ήδη από την πρώτη ημέρα ενώ η ακτινοβολία έφτασε στην επιφάνεια της γης ως έπρεπε και πάλι την ίδια ημέρα την πρώτη. Δεν μπορεί όμως αμέσως να δημιουργηθεί ζωή! Χρειάζεται και κάποιος χρόνος δε νομίζεις?
Τα έγραψα αναλυτικά σε προηγούμενο μήνυμα μου λίγο ποιο πάνω.....δεν διαβάζεις?

quote:
Think_Math :
Μετά :
"Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτωσαν φωστῆρες ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ εἰς φαῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς, τοῦ διαχωρίζειν ἀνὰ μέσον τῆς ἡμέρας καὶ ἀνὰ μέσον τῆς νυκτός·"

Μολίς τώρα λέει "γενηθήτωσαν φωστῆρες" δηλαδή άστρα .
Μα αφού έχουν είδη γεννηθεί κατα τους απολογητές με τον ουρανό ...
Γιατι τα ξαναγενάς βρε θεούλη μου . Επιτηδες το κάνεις ?

ΓΕΝΗΘΗΤΩΣΑΝ λέει. Μην υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη αυτών που διαβάζουν .Τότε καθάρισε η ατμόσφαιρα της γης και φάνηκαν τα άστρα. Τι δεν καταλαβαίνεις? Σκέψου ένα παρατηρητή να είναι στη γη να υπάρχει ήδη το φως να έχει πρασινίσει η γη, αλλά να μην έχει ακόμη καθαρίσει η ατμόσφαιρα ως έπρεπε. Θα έβλεπε άστρα? Όχι.
Μόλις καθάρισε η ατμόσφαιρα φάνηκαν και τα άστρα. Εδώ έχουμε μια πολύ μεγάλη λεπτομέρεια την οποία η επιστήμη πότε την ανέφερε? γνωρίζεις?
quote:
Think_Math :μετά :
"καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τοὺς δύο φωστῆρας τοὺς μεγάλους, τὸν φωστῆρα τὸν μέγαν εἰς ἀρχὰς τῆς ἡμέρας καὶ τὸν φωστῆρα τὸν ἐλάσσω εἰς ἀρχὰς τῆς νυκτός, καὶ τοὺς ἀστέρας. "

Εδώ έχουμε την δημιουργία της σελήνης και του ηλιου .
Το κείμενο λέει ΕΠΟΙΗΣΕ ΟΧΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ .
ΕΠΟΙΗΣΕ . Γνωρίζετε τι σημαίνει έτσι ?Αρκεί να σκεφτείς ότι αυτό αναφέρεται στην τέταρτη ημέρα όταν ήδη το φως υπήρχε από την πρώτη!!! Και θα λύσεις μόνος σου την απορία.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 01:25:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Think_Math :
Ωραια δικαιολογία .
Ο Θεός αφέντης που δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα ειναι η μόνη δικαιολόγια που σου έμεινε .
Πολύ πειστικό και αυτό .

Οσο για το άλλο που είπες , οτι κάποιοι σαν και μένα σταυρωσαν τον χριστό , είναι ακόμα ένα δείγμα της ανοησίας σου .
Ανθρωποι σαν και μένα δεν θα ασχολιόντουσαν ποτέ με θαυματοποιούς και προφήτες .
Αυτοί που σταυρωσαν τον Χριστό ήταν άτομα σαν αυτά που υπερασπίζεσαι , που φοβούνται μηπως χάσουν τα πρόβατα απο το μαντρί .
Ντροπή σου να λές τέτοιες ανοησίες για κάποιον που δεν ξέρεις .Η ντροπή είναι δική σου που κοροϊδεύεις και ειρωνεύεσαι, όχι μόνο τη θρησκεία που ασπάζεται το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων αλλά και τους συνομιλητές σου......μήπως θες τίποτα υπενθυμίσεις?¨

quote:
Think_Math :
Πιστευω απλά οτι ο παράδεισος δεν υπάρχει .
Πιστεύω όμως επίσης , οτι ο σκληρός κόσμος που ζούμε , έχει πολλές δυνατότητες βελτίωσης που χάνονται , γιατί κάποιοι διαδίδουν οτι είναι μία φαντασίωση .

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει. Ο σκληρός κόσμος που ζούμε δεν έχει καμία δυνατότητα βελτίωσης γιατί πολύ απλά το χρήμα είναι αυτό που κυβερνάει. Πάρε για παράδειγμα εδώ τη χώρα μας.
Χάνεται κάποια ελπίδα γιατί κάποιοι διαδίδουν ότι είναι μία φαντασίωση? (αλήθεια που το άκουσες αυτό? και πως χάνεται αυτή η δυνατότητα?)
Ή χάνεται, γιατί οι κυβερνώντες κλέβουν μέρα μεσημέρι τα κόπια μας?
Αεροβατείς? ή μου φαίνεται?

quote:
Think_Math :
Μιλάς σαν γριά 100 χρονών .

Αυτό να το πεις όταν ο άνθρωπος τα εξηγήσει.....ως τότε κράτα τον χαρακτηρισμό σου στο συρτάρι σου.
quote:
Think_Math :
Δεν φοβάμε το Θεό σου ευρωπαίε .
Οπως δεν τον φοβάται κανένας πιά .
Ειναι νεκρός .
Είναι μία φαντασίωση όπως και όλοι οι άλλοι Θεοί , που δημιουργησε ο άνθρωπος .
Πλησιάζει η ώρα που θα μπεί και αυτός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας , όπως ο Δίας , ο Μίθρας , Ο Οσιρις , και όλοι οι υπόλοιποι .

ΜΠΟΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥ

quote:
Think_Math :
Ακόμα και αυτή η περιβόητη αγάπη του είναι άλλη μιά αποτυχία .
Αυτός ο Θεός είναι αποτυχημένος απο την εποχή του Νώε.
Τότε δεν ήξερε απο αγάπες και πράσινα άλογα .
Επνιξε όλο τον κόσμο για τον συνετίσει .

Απέτυχε οικτρά και δοκίμασε άλλη λύση :
Ανακάλυψε την ... Αγάπη και έστειλε τον Χριστό .
Απέτυχε και με αυτήν να συνετίσει τον άνθρωπο , τον οποίο ο ίδιος έφτιαξε .
Δεν του μένει τίποτα άλλο παρα να παραδεχτεί την ήττα του ,και να μας αφήσει ήσυχους .Κι όμως ο Χριστός έγινε γνωστός σε όλη τη γη, άρα πέτυχε.
Την εποχή του Νώε καλά έκανε και τους έπνιξε! Αφού η βίβλος μας λέει ότι αυτό συνέβη γιατί όλοι ήσαν αμαρτωλοί.
Θα έχει αποτύχει, όταν ποια δε θα έχει μείνει "πραγματικός" άνθρωπος, ούτε για δείγμα όπως επί Νώε.

quote:
Think_Math :
Οι ψυχές των ανθρώπων με νοιάζουν και με κόφτουν .
Γιατί δεν θέλω να πέσουν στα νύχια αετονύχηδων σαν τον Εφραίμ , και των άλλων καλοβολεμένων σωτήρων που υπόσχονται ένα αόρατο αυριο στους άλλους , τρωγοντας αυτοί τον αγλέουρα στο σήμερα .
Κατάλαβες φιλαράκο ?

Μπα? Και όταν πέφτουν στα νύχια αετονύχηδων, όπως όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις? Εκεί σε νοιάζει? Και εάν ναι σε ποιο θέμα έχεις εκφράσει την ανησυχία σου? ....για να δω τι γράφεις.

quote:
Think_Math :
Εχεις κυνηγήσει ποτέ ρε φίλε ?
Γιατί δεν γνωρίζεις τίποτα για το θέμα , απο αυτά που λές .

Όχι δε θα κάνω τον κυνηγό των δασών για να επιστρέψω με ένα κουνέλι προκαλώντας πίσω τους αληθινή καταστροφή. Εσύ κυνηγάς? σκοτώνεις τα αθώα πουλάκια? ή τον κακό λύκο?

quote:
Think_Math :
Φίλε όσοι διαβάζουν κατάλαβαν .
Κατάλαβαν οτι η σβερκολαίμα κότα δεν είναι προίον σοφίας άλλα της καθαρής τύχης , γιατί το χαρακτηριστικό αυτό δεν έχει καμμία σκοπιμότητα .
Οι μεταλάξεις δεν γίνονται απο σκοπιμότητα .
Είναι λάθη στην αντιγραφή του γενετικου υλικού .
Οτι και να λές δεν πείθεις κανένα .
Ουτε τον εαυτό σου ...

Αυτά τα λες εσύ σε ένδειξη αδυναμίας να απαντήσεις!!....το έριξες στην ΤΥΧΗ!!!

quote:
Think_Math :
Αγόρι μου γλυκό γιατί βλέπεις τον κόσμο μέσα απο Το μακαρόνι ?
Ποιόν νομίζεις οτι κοροιδεύεις δηλαδή ?
Οταν μίλησα για χιλιάδες αιρέσεις του χριστιανισμού αναφερόμουν στο σύνολο της θρησκείας αυτής .
Γιατί κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλο σου ?
Πιστευεις δηλάδή οτι εσύ ως χριστιανός ορθοδοξος έχεις κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους ?

Αν βέβαια σε χαροποιεί το γεγονός οτι η αίρεση του χριστιανισμού που λέγεται ορθοδοξία έχει μόνο 84 υπόαιρέσεις στον Ελληνικό μικρόκοσμο , τότε πάω πάσο .
Είστε όντως ... ξεχωριστοί .Αίρεση η Ορθοδοξία? Δόγμα είναι! Ούτε αυτό δεν ξέρεις?
Λες οι Καθολικοί να είναι αιρετικοί?
Πάντως προς πληροφόρησή σου και οι καθολικοί έχουν τις ίδιες αιρέσεις.
Οι Αιρέσεις αυτές στις οποίες αναφέρεται η εκκλησία δεν είναι τοπικού αλλά παγκόσμιου φαινομένου δεν περιορίζονται στην Ελλάδα γιατί η Ορθοδοξία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα....γκε-γκε?

quote:
Think_Math :
Μου λές :
"Καμία αίθουσα και σε κανένα κτήριο δεν υπάρχει που να έχει 9 εξόδους προς το υπόγειο και μία προς την έξοδο."

Καταλαβες ότι πρόκειται για αλληγορία ? Το γράφω απο πάνω .
Δεν είναι πραγματικό κτήριο .Για να γελάσουμε τα γράφεις αυτά ?Ακριβώς όπως το γράφεις για να γελάσουμε!!! για γέλια ήταν το παράδειγμά σου.
Άκου αλληγορία!!!!
quote:
Think_Math :
Λές :
"2)Και εάν ακόμη ήταν γεγονός αυτός ο παραλογισμός, τα άτομα θα συνεργάζονταν μεταξύ τους. Έτσι αυτός που θα έβρισκε την πραγματική έξοδο απλά θα φώναζε και θα σώζονταν και οι άλλοι."

Αλληγορία είπαμε .
Τα άτομα δεν είναι άνθρωποι είναι οργανισμοί .
Δεν μπορούν να συνενοηθούν μεταξύ τους .Μαμούνια δηλαδή?

quote:
Think_Math :
Λές :
"3)Ακόμη και συνεργασία να μην υπήρχε τα άτομα που θα οδηγιόντουσαν στο υπόγειο θα επέστρεφαν γρήγορα στην αίθουσα και θα έπαιρναν άλλη διαδρομή, τότε όμως θα συναντιόντουσαν με τα άλλα άτομα που και αυτά θα είχαν κάνει λάθος επιλογή. Οπότε γρήγορα θα έβρισκαν την πραγματική έξοδο."

Εντάξει Ευρωπαίε .
Τα καταλαβες όλα .
Ξέρεις τι είπες τώρα ?
Είναι σαν να λέει ο Χριστός την παραβολή του Ασώτου στους μαθητές και να πεταχτεί ένας μαθητής και να πεί :

" Οχι ρε δάσκαλε ... Μόλις κάνει ο Ασωτος την πρωτη ασωτία και χάσει χρήματα θα το καταλάβει και θα γυρίσει στον πατέρα του .
Πες μας καμμιά πιο ρεαλιστική παραβολή γιατί αυτή είναι για γέλια ..."
Κάγκελο ο Χριστός .'Άνθρωπε μου τι γράφεις? Η παραβολή του ασώτου μπορεί να συμβεί δεν είναι κάτι το αδύνατο! Αίθουσα που να έχει 9 διόδους προς υπόγειο και μία μόνο προς έξοδο όπου και να ψάξεις δε θα την βρεις!!!
Βλέπεις πόσο σαθρά είναι τα επιχειρήματά σου?
Ούτε ως αλληγορία δεν είναι ικανά να πείσουν!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 22/02/2009 01:33:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Michael Design
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uganda
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 02:16:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Michael Design
Χωρίς να μπώ στον κόπο να διαβάσω όλες τις απαντήσεις που δόθηκαν θα κάνω μια παρατήρηση για το ύφος ορισμένων ξερόλων εδώ μέσα οι οποίοι αντικατοπτρίζουν και το γενικότερο ύφος της κοινωνίας μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον Νο 1 ξερόλα και είρωνα εδώ μέσα, τον europaios2 ο οποίος με την επιλεκτική μνήμη που διαθέτει, επικαλείται εδάφια από την Αγία Γραφή για να υποστηρίξει τις απόψεις του, την στιγμή που ο ίδιος σε κάποιο άλλο θέμα είχε δηλώσει ότι... ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9392&whichpage=2&ARCHIVE=

Κάποιοι λοιπόν θα πρέπει να μάθουν να εκφράζονται με πιο μετριοπαθές ύφος, να σκέφτονται και λίγο πριν μιλήσουν και κυρίως να θυμούνται τι έχουν πει κατά το παρελθόν, καθώς επίσης και να σταματήσουν αυτήν την ανόητη ειρωνεία τους ( για να μην την χαρακτηρίσω αλλιώς ) και η οποία βέβαια ειρωνεία δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτε άλλο εκτός από την βλακεία τους.

•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gilgamesh
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
210 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 02:50:22  Εμφάνιση Προφίλ
Προς europaios2

quote:
Να γίνει μια εξέλιξη του ίδιου του είδους ώστε να καλυτερεύσει τις δικές του συνθήκες διαβίωσης είναι λογικό, το να μεταλλαχθεί όμως σε κάτι άλλο δεν είναι παρά ταινία φρανκεστάιν χιλιάδων ετών. Δεν μπορεί από το ίδιο πρωτόζωο να βγήκε ο μακάκας και από το ίδιο ο άνθρωπος, απλά εντυπωσιάζει αλλά είναι εσφαλμένο.
Τρανή απόδειξη τα χιλιάδες είδη ζώων που έχουν κατά καιρούς εξαφανιστεί, δε μεταλλάχθηκαν σε κάτι άλλο απλά εξαφανίστηκαν.

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό?
Όλα τα είδη εξελίχθηκαν σε μορφές ζωής πιο ικανές να καλύψουν τις νέες τους ανάγκες επιβίωσης και ικανές να υπερνικήσουν τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν.
Έχουμε βέβαια και εξαιρέσεις.
Κάποια είδη εξελίχθηκαν σε μορφές ζωής που δεν ήταν ικανές να νικήσουν τις νέες προκλήσεις που εμφανίστηκαν και φυσικά αυτά τα είδη, με την άτυχη εξέλιξη, αφανίστηκαν.
Κανένα είδος δεν έγινε τέρας...

quote:
Το να το βαπτίσουμε αυτό "κακή τύχη", δεν είναι λύση.

Δεν είναι ακριβώς τύχη. Τύχη το ονομάζουμε εμείς ως καθημερινή έκφραση.
Στη γλώσσα των βιολόγων και παλαιοντολόγων είναι "αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα που επικράτησαν".
Χάριν συντομίας το βαφτίζουμε τύχη στις συζητήσεις μας.
Σαφέστατα και όταν θα αρχίσει να διδάσκετε η εξέλιξη των ειδών στα σχολεία θα πρέπει να προσεχθούν τέτοιοιυ είδους εκφράσεις για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.

quote:
Υπήρχαν λοιπόν εντελώς ξεχωριστά χιλιάδες, εκατομμύρια πρωτόζωα τα οποία ήσαν προγραμματισμένα να εξελιχθούν το καθένα σε ένα διαφορετικό είδος.
Και αυτό είναι δείγμα της σοφίας που υπάρχει στη φύση.

Βασικά...δείγμα σοφίας της φύσης είναι ακριβώς να επιτρέπει στα έμβια όντα να εξελιχθούν ανάλογα με το πως αρμόζει στις περιστάσεις και όχι απλά να εξελιχθεί το καθένα σε ένα διαφορετικό είδος, όπως λες, συγκεκριμένα.
Διαφορετικές οι περιστάσεις σε 150.000 χρόνια από τώρα, διαφορετικές πριν από 150.000 χρόνια.

quote:
Αγαπητέ gilgamesh, αν θυμάμαι καλά εσύ ανέφερες ότι οι άνθρωποι ψήλωσαν ως απόδειξη της θεωρίας της εξέλιξης, για αυτό έφερα και αυτά τα παραδείγματα, για να σου πω ότι στη συγκεκριμένη φάση "η εξέλιξη" είχε να κάνει κυρίως, αν όχι μόνο, με τη διατροφή.

Αυτό με το ύψος μου φαίνεται το έγραψε ο Think_Math αλλά ούτε εγώ είμαι σίγουρος.
Εγώ απλά σε ρώτησα για αυτό απλά επειδή πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, εφόσον αυτό αποτελεί όντως περίσταση εξέλιξης και συμφωνείται και οι 2....σε αυτό...γιατί συνεχίζετε να το αναφέρετε?
Ήταν απλοί και καθαροί λόγοι περιέργειας (αυτή που σκότωσε τη γάτα.)

quote:
Η φύση φίλε μου είναι σοφή, δεν άφησε τίποτα στην τύχη όπως ισχυρίζεσαι. Σκέψου για παράδειγμα να είχε φτερά ο ελέφαντας! και να έχεζε από ψηλά!!!!

Ναι ειδικά αυτό για παράδειγμα είναι ότι πρέπει...
Εν πάση περιπτώση.

quote:
ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ: Eάν χρειαζόντουσαν χιλιάδες χρόνια για να μεταλλαχθούν όπως λες τα ζώα ώστε να σωθούν..........δε θα είχε μείνει ούτε κουνούπι.
- Εμάς δε θα ήσαν δηλαδή χρήσιμες οι φτερούγες? Δε θα μας έτρωγαν οι λύκοι!

Βασικά παίζουν ρόλο και ανατομικοί λόγοι αλλά δεν έχω διάθεση να απαντήσω σε τέτοιου είδους ερώτηση γιατί απλά την θεωρώ...γιούχου...
Σαν τις ερωτήσεις...γιατί μπαμπά....

quote:
-Θα μπορούσε να τα είχε βρει με τους Φαρισαίους, θα μπορούσε να μην είχε κάτσει καν να σταυρωθεί.
-Ήταν Θεάνθρωπος και γι' αυτό δημιουργήθηκε η όλη κατάσταση ως έχει.
-Εάν ήταν "Πολιτικάντης" δε θα είχε Σταυρωθεί.

Ναι αλλά πιο νωρίς έγραψες ότι χειρίστηκε τη κατάσταση όπως έπρεπε...λες και ήταν Μάνατζερ ο Ιησούς του Πατέρα του.
Αλλά γνωρίζουμε κιόλας ότι είχε αποστολή και κατέβηκε στη Γη και φανερώθηκε..άρα εφόσον η αποστολή του ήταν είδε προδιαγραμμένη τι χειρισμό μπορούσε να κάνει?
Αφού ο σκοπός του ήταν να έρθει, να διδάξει, να συγχωρήσει, να δικαστεί, να σταυρωθεί, να πεθάνει, να αναστηθεί, να αναληφθεί...ε τι χειρισμό έπρεπε και να κάνει κιόλας?

Αποφάσισε...το Θεό τον έκανες σκηνοθέτη, τον Ιησού Μάνατζερ...ε τι στο καλό και μετά λες τους άλλους άπιστους?
Χάθηκε κάθε νόημα θείας πρόνοιας και πίστης?

quote:
δώ κάνεις λάθος. Δεν περιμένανε τα πάντα από το Θεό. Μην ξεχνάς (εφόσον έχεις διαβάσει τη βίβλο), ότι ο Θεός μέσα από αυτήν τους κατηγορούσε και τους απειλούσε συχνά με αφανισμό και καταστροφές.
Πολλές φορές μάλιστα τους είχε δυστυχήσει όπως και οι ίδιοι έχουν γράψει.
Μέχρι και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ τους είχε προλογίσει.
Οπότε είναι λάθος ο ισχυρισμός σου. Εάν τα περίμεναν όλα από το Θεό δε θα είχε μείνει ίχνος τους.

Μια στιγμή.
Σε αυτό έχω απόλυτο δίκαιο.
Οι Ιουδαίοι...όλα μα όλα τα περιμένανε από τον Θεό.
Γιατί αλλιώς νοούνταν την έννοια του Θεού αυτοί.
Τώρα ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν ιστορικά και αποδόθηκαν σε θεϊκές δυνάμεις δεν αναιρεί τα πιστεύω τους.

Εγώ μιλάω για νοοτροπία θρησκείας (πιστεύω) που είχανε οι Ιουδαίοι και τα αποτυπώσανε στα κείμενα τους μαζί με ιστορικά γεγονότα που γίνανε και αποδόθηκαν σε θεϊκή παρέμβαση.

quote:
Ήρθε από το Θεό και ως εκ τούτου γιατί να μην ακούστηκε? Τον θεωρείς κάτω από τους νόμους της Φυσικής?.......αφού αυτός τους έφτιαξε! Ο δημιουργός κάνει ότι θέλει......σαν τον μηχανικό!

Μετά τον Θεό σκηνοθέτη έχουμε και τον Θεό μηχανικό-Μπομπ ο μάστορας...Πολυτάλαντος τελικά...

quote:
Και την ενέργεια ποιος την έκανε?

Υπάρχει ένας βασικός νόμος της φυσικής που αναφέρει ότι καμμία ενέργεια δεν παράγεται εκ του μηδενός και καμμία ενέργεια δεν καταλήγει στο μηδέν. Οι ενέργειες απλά αλλάζουν μορφή. (π.χ. από θερμική σε μηχανική και άλλα τέτοια)

Κάποιοι φυσικοί (ελάχιστοι) έχουν υποστηρίξει ότι αυτό συνέβαινε στο κόσμο πριν το Big Bang. Άλλοι πάλι το απορρίπτουν.
Αλλά όλοι συνηγορούν στο εξής: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό, καθήστε να φτάσουμε το σωματίδιο του "Θεού" πρώτα.

quote:
Η ενέργεια όμως είναι σοφή?
Εάν ναι τότε είναι νοήμων! άρα μιλάμε για το Θεό! σωστά?
Εάν όμως όχι τότε είμαστε απλά τυχεροί που υπάρχουμε.......σωστά?

Το εάν η ενέργεια είναι σοφή δεν νομίζω να το γνωρίζει κανείς...αλλά και δεν γνωρίζω και να μπορεί να το μελετήσει προς το παρών.

Μπορεί η ενέργεια να είναι Θεός. Ένας "συμπαντικός Θεός".
Στο κάτω κάτω ούτε εγώ, ούτε πολλοί φυσικοί φίλοι μου πάνε κόντα στην ύπαρξη ενός Θεού με τέτοια μορφή και ενέργεια.
Όλοι μας όμως πάμε κόντρα στο πρότυπο του Θεού που έχει περάσει ανά τους αιώνες στη συνείδηση του σύγχρονου ανθρώπου.
Έτσι απλά, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

quote:
Εγώ όμως δεν πιστεύω στην τύχη χωρίς την Αθηνά! ......και δε μιλάμε για το Λότο του €, αλλά για αυτό της ζωής!!!!

Ναι αλλά επειδή ο παράγοντας τύχη παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μας και έχει γίνει και αντικείμενο μελέτης και έρευνας ακόμα, δεν πρέπει να τον παραβλέπουμε.

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speakingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 03:46:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
europaios2

Μια χαρά τα γράφω, λέει: "ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸ ν καὶ τὴν γῆν."
Έφτιαξε λοιπόν τον ουρανό (ουράνια σώματα και τη γη.) Που το μεμπτό? Η γη ακολουθεί τον ουρανό.


Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι εννοούσε ο συγγραφέας του συγκεκριμένου αποσπάσματος όταν άναφέρεται στον ουρανό. Τα ουράνια σωματα και η ταύτισή τους με τον ουρανό είναι μια υπόθεση που εσύ κάνεις για να ταιριάξει στο σκεπτικό σου. Ο συγγραφέας όμως μπορεί να φανταζόταν απλά τον ουρανό "σκέτα" που βλέπουμε όλοι μας όταν στρέφουμε το βλέμμα μας προς τα πάνω.

quote:
europaios2

Γιατί ο Θεός να ονομάσει γη τη στεριά? αφού γη είναι ο πλανήτης.


Ισως γιατί ο συγγραφέας του αποσπάσματος να ήξερε ότι "γη" αποκαλούνε ενίοτε και την στεριά σε αντιδιαστολή προς την θάλασσα. Αλλωστε στη συνέχεια λέει το εδάφιο ..."και τη συγκεντρωση των νερών ονόμασε Θάλασσες".

quote:
europaios2

Που γράφει ότι χωρίς τον ήλιο πρασίνισε η γη?
Αυτό συνέβη την τρίτη ημέρα. Αμέσως από εκεί που σταμάτησες γράφει Ήρθε το βράδυ ήρθε το πρωί τρίτη ημέρα!!!!!!

Ο ήλιος έχει δημιουργηθεί ήδη από την πρώτη ημέρα ενώ η ακτινοβολία έφτασε στην επιφάνεια της γης ως έπρεπε και πάλι την ίδια ημέρα την πρώτη. Δεν μπορεί όμως αμέσως να δημιουργηθεί ζωή! Χρειάζεται και κάποιος χρόνος δε νομίζεις?Αναφέρει τη δημιουργία φωτός την πρώτη μέρα αλλά δεν διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το φως του ήλιου. Και πάλι δεν ξέρεις τι είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας όταν αναφέρεται στο φως της πρώτης ημέρας.

Αντίθετα στη Γένεση αναφέρεται σαφώς ότι τα δέντρα φτιάχτηκαν και καρποφόρησαν(1.11 και 1.12)την τρίτη ημέρα πριν φτιάξει τον ήλιο την τέταρτη μέρα (1.14, 1.15, 1.16), πράγμα αντιφατικό.

Αν τώρα διαπιστώνεις αντίφαση σ'αυτό επειδή πράγματι όπως λες αναφέρεται "έγινε εσπέρα, έγινε πρωί", τότε πρέπει να τα χώσεις σε αυτούς που έγραψαν τις συγκεκριμένες κραυγαλέες αντιφάσεις...δηλαδή στους συγγραφείς της Βίβλου.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
azmat
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 06:00:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους azmat
Χαιρετω .
Ωραιο θεμα , αλλα τελειως ακυρο .
Η επιστημη διερευνα το ''πως'' .
Η θρησκεια το ''γιατι'' και το ''ποιος'' .

Αυτα τα δυο δεν εφαπτονται πουθενα .
Ακομα και να δημιουργηθηκε και ο κοσμος με το Μπιγκ Νπανγκ , δεν λεει απολυτως τιποτα κατα της θρησκειας . Οπως και για την εξελιξη κτλ κτλ .

Η πηγη ειναι ενα κειμενο οχι επιστημονικο .
Πραγματα θα γραφτηκαν σιγουρα με ''κωδικες'' ή πιο απλοικα για τον μεσο ανθρωπο .
Οτι και να κανουν οι επιστημονες θα μεινουν προσκολλημενοι στην υλη ( αυτη , ο φυσικος κοσμος δλδ , ειναι αυτο που τους απασχολει , και καλα κανουν ) .
Ενα σημειο που θελει προσοχη ειναι πως οι επιστημονες δεν θα φτασουν ποτε στο επιπεδο του να ''δημιουργησουν'' απο το τιποτα .

Γενικα μιλοντας ειναι λογικο να υποστηριζω ''καποιον'' που σκεφτηκε να '' δημιουργησει'' τον κοσμο .

και αυτο γιατι :
1.Ειμαστε πεπερασμενα οντα .
2.Οντας τετοια δεν εχουμε αντικειμενικη γνωση , αλλα μονο απο την πλευρα μας και δεν μπορουμε να ξερουμε τιποτα παραπανω απο αυτα που μας εχουν δωθει .Επειδη δεν βλεπουμε κατι δεν σημαινει πως δεν υπαρχει . Αν καποιος το αρνειται απλα κανει λαθος .
3.Ειναι οξυμωρο να υπαρχουμε χωρις λογο . Δηλαδη ολα αυτα τα δημιουργηματα , ετσι ετυχε να υπαρχουν ? ολα αποσκοπουν στον ανθρωπο γυρω μας . Ο ανθρωπος ο ιδιος , να μην αποσκοπει πουθενα ?
Κατι που δεν μπορω σε καμμια περιπτωση να πιστεψω ειναι πως δεν εχουμε καποιο σκοπο .
Αν υπαρχουμε τυχαια σημαινει πως καποτε δεν υπηρχαμε . Επισης πως καποτε θα παιθανουμε . σωματικα και ψυχικα .
Δλδ : Μη υπαρξη- Υπαρξη - Μη υπαρξη . Αυτο δεν το χωραει ο νους μου .
Μετα , αυτο σημαινει πως ο σκοπος μας σαν ''γενος'' , ηταν να υπαρχουμε , να υποφερουμε να ''διατηρηθουμε'' εν τελει για τοσους αιωνες για το τιποτα ?
Αν ειναι ετσι γιατι να ζει καποιος ;
Για να τα θυμαται καποτε ?
Αφου δεν θα ''υπαρχει'' !
Γιατι λοιπον ?
Σε τι χρησιμευει η ζωη ?

Ο σκοπος της επιστημης ειναι να διευκολυνει την ''παρουσα'' ζωη του ανθρωπου , οσον αφορα τα υλικα αγαθα και τον υλικο κοσμο .
Απο κει και περα η επιστημη προσπαθει να επιβληθει σαν αυθεντια απο καποιους . Η ''επιστημη'' ειναι οι ιδιοι οι ανθρωποι και τιποτα παραπανω , αφου συμβαινει αυτο , κρατω επιφυλαξεις για θεματα τετοια της θρησκειας , στα οποια μερικες φορες διατεινεται να εκφραζεται , και μαλιστα υλιστικα , παραβλεποντας και το ''πνευμα'' ( ψυχη κτλ) .
Η επιστημη , αν και δεν θα επρεπε , ειναι σαν θρησκεια σημερα .
Υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν στην ''επιστημη'' και αλλοι στην ''θρησκεια'' . Και υστερα ''ιδεολογικος πολεμος '' .
Επειδη ρωτηθηκε :
Ο θεος δεν μπορει ''να αποδειχτει '' , γιατι αλλιως αφαιρειται το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης που εχεις .
Δλδ , την εξισωση την αποδεχεσαι ''θες ,δεν θες '' , ενω την πιστη την επιλεγεις μονος σου ( ο,τι πιο δημοκρατικο) , και αναλογα θα δρασεις και θα υποστεις την συμπεριφορα των αλλων .
Το να υποστηριζει καποιος την θρησκεια , γιατι ειναι φανατισμος ; υπαρχει ο αντιλογος που λεει πως ο χριστιανος λεει τα ιδια και τα ιδια παντα .
Ο χριστιανος αυτο πιστευε και αυτο πιστευει . Δεν γινεται να αλλαξει αυτο . Αλλαζει συνηθως κατι που ειναι λαθος . Εδω ομως δεν κανουμε πολιτικη για να αλλαζουμε αποψεις στα καλα καθουμενα .
Επειτα , πολλοι κρινουν , και μαλιστα οντας ''πολυ'' σιγουροι για την αληθεια τους , και μαλιστα χωρις να εχουν ''δει''( δοκιμασει) αυτο που υποστηριζει ο αλλος . Δεν ειναι σωστο να κρινουμε χωρις να εχουμε καποια εμπειρια επι του θεματος ...
Τελος παντων ... μακρυγορησα πολυ , και δεν ειπα πολλα σχετικα πιο αμεσα με το θεμα .
Αν εχετε καποια απορρια , κατι που δεν εξηγησα αρκετα ας ειπωθει .

http://www.pantocrator.info/gr/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=1062 εδω ενα αρχειο που λεει απλα να δοκιμαζουμε πριν κρινουμε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 08:13:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Εντάξει Ευρωπαίε .
Η αδυναμία σου να απαντήσεις σε οτιδηποτε είναι ολοφάνερη ,
αλλα πιο τραγική είναι η αδυναμία σου να συζητήσεις .
Τι να σχολιάσω απο το κατεβατό που έγραψες ?
Ειρωνία - ειρωνία και ξανά ειρωνία .

Οσοι διάβασαν κατάλαβαν .
Και δεν κατάλαβαν μόνο τον παραλογισμό που διακρίνει εσένα και τους υπόλοιπους απολογητές , αλλα και το ποιόν σας σαν ανθρώπους .
Κάνετε σε κάθε συζήτηση επίδειξη της αλαζονίας και του σκοταδισμού που σας διακρίνει , σαν γνήσιοι επίγονοι του Χριστόδουλου και του Εφραίμ , προσφέροντας κάκιστη υπηρεσία στην θρησκεία που υποτίθεται υπερασπίζεστε .

Νομίζω οτι όλοι είδαμε αρκετά .
Η συζήτηση δεν έχει πιά νόημα .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 08:55:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Γειά σου azmat .

quote:
Χαιρετω .
Ωραιο θεμα , αλλα τελειως ακυρο .
Η επιστημη διερευνα το ''πως'' .
Η θρησκεια το ''γιατι'' και το ''ποιος'' .

Μακάρι να ήταν ετσι φίλε μου .
Η θρησκεία διερευνα και το "πώς" και το "γιατί" και το "ποιός" και χώνει την μούρη της παντού .
Παίρνει θέση σε επιστημονικά ζητήματα όπως η προέλευση της ζωής , η εξωσωματική γονιμοποίηση , η άμβλωση η εξέλιξη κ.ο.κ.
Εχει μιά απάντηση για όλα , με τους ξερόλες Αρχιεπίσκοπους και παρατρεχάμενους σαν τον Ευρωπαίο .

Και γενικώς επιτίθεται συνεχώς στην επιστήμη απο την εποχή της Υπατίας , εγκληματώντας εναντίον κάθε αντίθετης άποψης .
Η κόντρα αυτή κρατά Αιώνες ολόκληρους .
Που βρίσκεται το άκυρο του Θέματος ?

quote:
Αυτα τα δυο δεν εφαπτονται πουθενα .
Ακομα και να δημιουργηθηκε και ο κοσμος με το Μπιγκ Νπανγκ , δεν λεει απολυτως τιποτα κατα της θρησκειας . Οπως και για την εξελιξη

Τότε γιατί βγάζουν σπυριά όλοι τους με το που ακούνε το όνομα "ΔΑΡΒΙΝΟΣ " ?
Οπως και να το δείς η θρησκεία έχει πρόβλημα με όλα αυτά .
Καταρέουν τα δόγματά της περί υπεροχής του ανθρώπου κ.ο.κ. γιατί η εξέλιξη τον υποβιβάζει απο κορωνίδα της δημιουργίας , σε ακόμα ένα έιδος ζωής και τίποτα περισσότερο .
Οπως επίσης και οι συγχρονες θεωρίες της φυσικής μπορούν να εξηγήσουν με λογικά επιχειρήματα πως προέκυψε ο κόσμος , χωρίς επικληση σε υπέρτατη δημιουργό δύναμη .
Ολα αυτά διώχνουν κόσμο απο το μαντρί , και οι θρησκείες το αντιλαμβάνονται και ανυτιδρούν .


quote:
Οτι και να κανουν οι επιστημονες θα μεινουν προσκολλημενοι στην υλη ( αυτη , ο φυσικος κοσμος δλδ , ειναι αυτο που τους απασχολει , και καλα κανουν ) .
Ενα σημειο που θελει προσοχη ειναι πως οι επιστημονες δεν θα φτασουν ποτε στο επιπεδο του να ''δημιουργησουν'' απο το τιποτα .

Νομίζω οτι δεν γνωρίζεις πολλά για την επιστήμη .

quote:
Γενικα μιλοντας ειναι λογικο να υποστηριζω ''καποιον'' που σκεφτηκε να '' δημιουργησει'' τον κοσμο .

και αυτο γιατι :
1.Ειμαστε πεπερασμενα οντα .


Αυτό τι αποδεικνύει ?

quote:
2.Οντας τετοια δεν εχουμε αντικειμενικη γνωση , αλλα μονο απο την πλευρα μας και δεν μπορουμε να ξερουμε τιποτα παραπανω απο αυτα που μας εχουν δωθει .Επειδη δεν βλεπουμε κατι δεν σημαινει πως δεν υπαρχει . Αν καποιος το αρνειται απλα κανει λαθος .

Τι σημαίνει "αντικειμενική γνώση" ?
Με την λογική σου επίσης μπορει να υπάρχει Ο Σούπερμαν , ο Μίθρας , ο Δίας ,η κοκκινοσκουφίτσα και οτι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου .

quote:
3.Ειναι οξυμωρο να υπαρχουμε χωρις λογο . Δηλαδη ολα αυτα τα δημιουργηματα , ετσι ετυχε να υπαρχουν ? ολα αποσκοπουν στον ανθρωπο γυρω μας . Ο ανθρωπος ο ιδιος , να μην αποσκοπει πουθενα ?
Κατι που δεν μπορω σε καμμια περιπτωση να πιστεψω ειναι πως δεν εχουμε καποιο σκοπο .

Καθόλου οξύμορο.
Ο σκοπός ειναι δημιούργημα του ανθρώπινου μυαλού .
Η φύση ακολουθεί νόμους , δεν έχει σκοπό .

quote:
Μετα , αυτο σημαινει πως ο σκοπος μας σαν ''γενος'' , ηταν να υπαρχουμε , να υποφερουμε να ''διατηρηθουμε'' εν τελει για τοσους αιωνες για το τιποτα ?
Αν ειναι ετσι γιατι να ζει καποιος ;
Για να τα θυμαται καποτε ?
Αφου δεν θα ''υπαρχει'' !
Γιατι λοιπον ?
Σε τι χρησιμευει η ζωη ?

Στην ιστορία της ζωής στον πλανήτη έχουν εμφανιστεί και εξαφανιστει εκατομμύρια είδη ζωής .
Η ζωη δεν έχει χρήση . Απλά υπάρχει .
Τα βλέπεις όλα ανθρωπομορφικά γιαυτό και μπερδεύεσαι .

quote:
Ο σκοπος της επιστημης ειναι να διευκολυνει την ''παρουσα'' ζωη του ανθρωπου , οσον αφορα τα υλικα αγαθα και τον υλικο κοσμο .
Απο κει και περα η επιστημη προσπαθει να επιβληθει σαν αυθεντια απο καποιους . Η ''επιστημη'' ειναι οι ιδιοι οι ανθρωποι και τιποτα παραπανω , αφου συμβαινει αυτο , κρατω επιφυλαξεις για θεματα τετοια της θρησκειας , στα οποια μερικες φορες διατεινεται να εκφραζεται , και μαλιστα υλιστικα , παραβλεποντας και το ''πνευμα'' ( ψυχη κτλ) .

Κάνεις το άσπρο μαυρο .
Αυτός που θέλει να επιβάλεται πάντα είναι η θρησκεία ώς αιώνια αυθεντία ενώ παράλληλα οι ισχυρισμοί της μπάζουν απο παντού .
Ο σκοπός της επιστήμης επίσης είναι να μάθει την αλήθεια .
Εκεί βρίσκεται και η κόντρα με την θρησκεία .


quote:
Ο θεος δεν μπορει ''να αποδειχτει '' , γιατι αλλιως αφαιρειται το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης που εχεις .

Αρα τα υποτιθέμενα "θαύματα" αφαιρούν το δικαίωμα μας στην ελευθερη επιλογή . Ετσι ?
Τότε γιατί γίνονται ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 10:02:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Michael Design:
Χωρίς να μπώ στον κόπο να διαβάσω όλες τις απαντήσεις που δόθηκαν θα κάνω μια παρατήρηση για το ύφος ορισμένων ξερόλων εδώ μέσα οι οποίοι αντικατοπτρίζουν και το γενικότερο ύφος της κοινωνίας μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον Νο 1 ξερόλα και είρωνα εδώ μέσα, τον europaios2 ο οποίος με την επιλεκτική μνήμη που διαθέτει, επικαλείται εδάφια από την Αγία Γραφή για να υποστηρίξει τις απόψεις του, την στιγμή που ο ίδιος σε κάποιο άλλο θέμα είχε δηλώσει ότι... ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9392&whichpage=2&ARCHIVE=Eσύ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις απαντήσεις πριν καν γίνεις μέλος του eosterica 18/09/2007, ήσουν τότε μέλος του esoterica?

Το μύνημά μου αναφερόταν σε συζήτηση που είχα με μάρτυρα του Ιεχωβά ο οποίος υποστήριζε ότι η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ έλεγε να μην πιάνουμε όπλο.
Γι' αυτό και είχα γράψει: "ΧΕΣΤΗΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ! (ΤΗ ΣΕΒΟΜΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ) ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΠΛΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ?Ο ΧΡΙΣΤΟ ΠΗΡΕ ΤΗ ΡΑΒΔΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!"
Σχήμα λόγου, οπότε άνθρακας ο θησαυρός......αλήθεια με ποιο ψευδώνυμο έγραφες τότε και γιατί το άλλαξες?.....ή ψάχνεις τη μάγισσα? Είδες πως εκτέθηκες? Πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος!!!!
quote:
Michael Design:
Κάποιοι λοιπόν θα πρέπει να μάθουν να εκφράζονται με πιο μετριοπαθές ύφος, να σκέφτονται και λίγο πριν μιλήσουν και κυρίως να θυμούνται τι έχουν πει κατά το παρελθόν, καθώς επίσης και να σταματήσουν αυτήν την ανόητη ειρωνεία τους ( για να μην την χαρακτηρίσω αλλιώς ) και η οποία βέβαια ειρωνεία δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτε άλλο εκτός από την βλακεία τους.

Το ποιος είναι βλάκας φρόντισες να μας το δείξεις με τον καλύτερο τρόπο!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 22/02/2009 10:04:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 10:31:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Αγαπητέ azmat, χτύπησες φλέβα που λέμε!
οπότε είπες αρκετά για το εν λόγω θέμα.

quote:
Agnostic:
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι εννοούσε ο συγγραφέας του συγκεκριμένου αποσπάσματος όταν άναφέρεται στον ουρανό. Τα ουράνια σωματα και η ταύτισή τους με τον ουρανό είναι μια υπόθεση που εσύ κάνεις για να ταιριάξει στο σκεπτικό σου. Ο συγγραφέας όμως μπορεί να φανταζόταν απλά τον ουρανό "σκέτα" που βλέπουμε όλοι μας όταν στρέφουμε το βλέμμα μας προς τα πάνω.

Ο συγγραφέας λοιπόν όταν έγραφε για τον ουρανό, μπορούσε κάλλιστα να φανταζόταν όχι μόνο τον κόσμο αλλά και το σύμπαν ολόκληρο. Μην ξεχνάς ότι η Αγία Γραφή και δή η Γένεσις ήταν Θεόπνευστο έργο.

quote:
Agnostic:
Ισως γιατί ο συγγραφέας του αποσπάσματος να ήξερε ότι "γη" αποκαλούνε ενίοτε και την στεριά σε αντιδιαστολή προς την θάλασσα. Αλλωστε στη συνέχεια λέει το εδάφιο ..."και τη συγκεντρωση των νερών ονόμασε Θάλασσες".

Ναι! αναφέρετε όμως στη γνωστή θάλασσα? Ήξεραν τότε 2.000 χρόνια π.Χ. ότι οι θάλασσες ήσαν πολλές?
Εδώ γράφει ο συγγραφέας ότι τα νερά που ήσαν κάτω από τον ουρανό συνάχθηκαν σε ένα σημείο και φάνηκε η στεριά! την οποία ονόμασε γη.
Και έτσι ήταν τα πράγματα με τα νέφη από τους υδρατμούς που είχε η γη, φαινόταν σα μια απέραντη θάλασσα, όταν αυτά συνάχθηκαν σε ένα σημείο και όχι παντού, η ακτινοβολία έφτασε στη γη, η οποία πλέον μπόρεσε να σχηματιστεί ως έπρεπε για να φιλοξενήσει ζωή.

quote:
Agnostic:
Αναφέρει τη δημιουργία φωτός την πρώτη μέρα αλλά δεν διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το φως του ήλιου. Και πάλι δεν ξέρεις τι είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας όταν αναφέρεται στο φως της πρώτης ημέρας.

Απλή λογική φίλε μου......απλή λογική!

quote:
Agnostic:
Αντίθετα στη Γένεση αναφέρεται σαφώς ότι τα δέντρα φτιάχτηκαν και καρποφόρησαν(1.11 και 1.12)την τρίτη ημέρα πριν φτιάξει τον ήλιο την τέταρτη μέρα (1.14, 1.15, 1.16), πράγμα αντιφατικό.

Δε γράφει ότι έφτιαξε τον ήλιο την τέταρτη μέρα!!!
Ως γνωστόν τα δέντρα μπορεί να καρποφορήσουν ακόμη και κάτω από τις ποιο δύσκολες συνθήκες.
Ήδη οι επιστήμονες, απεργάζονται ένα σχέδιο όπου θα μεταφέρουν "στοιχειώδη φυτά" στον Άρη τα οποία θα ρουφάνε το διοξείδιο του άνθρακα και θα αποβάλλουν το οξυγόνο.
Σκέψου λοιπόν σε πολύ ποιο ιδανικές συνθήκες, όταν άρχισε η ακτινοβολία να φτάνει στη γη, τι βλάστηση και δέντρα θα είχαν αναπτυχθεί!......Εξάλλου μην ξεχνάς ότι γράφει: "και εγένετο βράδυ και εγέντο πρωί" τέταρτη μέρα!!!
Πως εγένετο πρωί και βράδυ χωρίς τον ήλιο? Απλή λογική.......οπότε καμία αντίφαση! Αντιθέτως βλέπουμε επιστημονικές λεπτομέρειες........2.000 έτη π.Χ. Αυτό κι αν είναι θαύμα!!!

quote:
Agnostic:
Αν τώρα διαπιστώνεις αντίφαση σ'αυτό επειδή πράγματι όπως λες αναφέρεται "έγινε εσπέρα, έγινε πρωί", τότε πρέπει να τα χώσεις σε αυτούς που έγραψαν τις συγκεκριμένες κραυγαλέες αντιφάσεις...δηλαδή στους συγγραφείς της Βίβλου.

Καμία αντίφαση λοιπόν.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 11:55:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Διαβάζουμε ξεκινώντας στη Βίβλο:
1 Στην αρχή δημιούργησε ο Θεός τον ουρανό και τη γη.
2 Και η γη ήταν άμορφη και έρημη, και σκοτάδι υπήρχε επάνω στο πρόσωπο της αβύσσου. Και Πνεύμα Θεού φερόταν επάνω στην επιφάνεια των νερών.
3 Και είπε ο Θεός: Ας γίνει φως και έγινε φως
4 και είδε ο Θεός το φως ότι ήταν καλό
και διαχώρισε ο Θεός το φως από το σκοτάδι.
5 και ονόμασε ο Θεός το φως Ημέρα και το σκοτάδι το ονόμασε Νύχτα.
Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα πρώτη

Τι σόϊ θεός είναι αυτός που πρέπει πρώτα να φτιάξει κάτι και μετά να αποφανθεί αν είναι καλό ή όχι ; Δεν το ξέρει από πριν Δεν ξέρει από πριν πως η κατασκευή του / το δημιούργημά του, θα είναι καλό ; Πρέπει πρώτα να το φτιάξει και μετά να δει ότι είναι καλό Αν ναι, τότε που πάει η έννοια του "παντογνώστη" θεού ;

Μόνο και μόνο από αυτό, φαίνεται το προσωπολατρικό ύφος της βίβλου. Η εκ των υστέρων απόφαση του "θεού" πως το φως που έφτιαξε είναι καλό, φανερώνει αφ' ενός το τι χαρακτηριστικά αποδίδει η ίδια η βίβλος στον θεό (κάνει πειράματα ο θεός της βίβλου, δεν ξέρει τι θα φτιάξει, το φτιάχνει και μετά λέει "α, εντάξει, καλό είναι αυτό, ας το κρατήσουμε"), αφ' ετέρου καταρίπτει πανηγυρικά τον ισχυρισμό των φανατικών πως είναι τάχαμ "θεόπνευστο έργο".

Με τις υγείες σας ...

Edited by - zip on 22/02/2009 12:08:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 12:07:11  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Διαβάζουμε ξεκινώντας στη Βίβλο:
1 Στην αρχή δημιούργησε ο Θεός τον ουρανό και τη γη.
2 Και η γη ήταν άμορφη και έρημη, και σκοτάδι υπήρχε επάνω στο πρόσωπο της αβύσσου. Και Πνεύμα Θεού φερόταν επάνω στην επιφάνεια των νερών.
3 Και είπε ο Θεός: Ας γίνει φως και έγινε φως
4 και είδε ο Θεός το φως ότι ήταν καλό
και διαχώρισε ο Θεός το φως από το σκοτάδι.
5 και ονόμασε ο Θεός το φως Ημέρα και το σκοτάδι το ονόμασε Νύχτα.
Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα πρώτη


Τι σόϊ θεός είναι αυτός που πρέπει πρώτα να φτιάξει κάτι και μετά να αποφανθεί αν είναι καλό ή όχι ; Δεν το ξέρει από πριν Δεν ξέρει από πριν πως η κατασκευή του / το δημιούργημά του, θα είναι καλό ; Πρέπει πρώτα να το φτιάξει και μετά να δει ότι είναι καλό

Edited by - zip on 22/02/2009 11:58:42Έλα ντε;;
Αμ, με τον άνθρωπο;;
Δεν το ήξερε από πριν πως η κατασκευή του / το δημιούργημά του, θα είναι καλό ; Έρεπε πρώτα να το φτιάξει και μετά να δει ότι είναι καλό

Γιατί, φίλε zip, του έκατσε στραβή με το ανδρόγυνο;; Δεν το ήξερε από πριν;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 12:51:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
europaios2, 'ντάξει τώρα ; την άρπαξες την τάπα σου ; άντε τώρα ... μόκο ... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Michael Design
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uganda
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2009, 13:14:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Michael Design
quote:
europaios2
Eσύ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις απαντήσεις πριν καν γίνεις μέλος του eosterica 18/09/2007, ήσουν τότε μέλος του esoterica?

Σχήμα λόγου, οπότε άνθρακας ο θησαυρός......αλήθεια με ποιο ψευδώνυμο έγραφες τότε και γιατί το άλλαξες?.....ή ψάχνεις τη μάγισσα? Είδες πως εκτέθηκες? Πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος!!!!


Σχετικά με την απορία σου, αν ήμουν μέλος του esoterica το 2007 μπορείς να απευθυνθείς στους διαχειριστές του site για να σου απαντήσουν, καθώς αυτοί έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την διεύθυνση IP του κάθε μέλους και έτσι να ξέρουν αν κάποιος συμμετέχει ή συμμετείχε με διαφορετικό ψευδώνυμο. Αν και βέβαια ούτε και αυτοί μπορούν να είναι σίγουροι 100% για το ποιος κρύβεται πίσω από κάθε ψευδώνυμο, καθώς υπάρχει η περίπτωση κάποιος να συμμετέχει από πολλές διαφορετικές διευθύνσεις IP, οπότε να μπορεί να γράφει και με διαφορετικά ψευδώνυμα. Η απάντηση μου πάντως στις απορίες σου είναι ότι, τότε δεν ήμουν μέλος του esoterica καθώς ούτε είχα υπολογιστή, ούτε ήξερα να χειρίζομαι υπολογιστή. Επίσης δεν έχω την ανάγκη να συμμετέχω κάπου με διαφορετικά ψευδώνυμα καθώς έχω μια προσωπικότητα να εκφράσω. Έτσι με το ίδιο ψευδώνυμο συμμετέχω εκτός από εδώ και σε άλλα forums. Επίσης κάποιος μπορεί να αποκαλυφθεί και από το στιλ και το ύφος των γραφομένων του.


quote:
europaios2
Το ποιος είναι βλάκας φρόντισες να μας το δείξεις με τον καλύτερο τρόπο!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).Όσον αφορά για την ποιότητα των επιχειρημάτων σου, τι να πω… είναι αποστομωτικά. Εγώ απλώς σε παραπέμπω στην ρήση του Ηράκλειτου με την οποία υπογράφεις τα μηνύματα σου και με την οποία προφανώς προσπαθείς να μας δείξεις το πόσο ταπεινός άνθρωπος είσαι.


•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 56 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.46875
Maintained by Digital Alchemy