ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 XA
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 14:06:00  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Doc
macedon εγώ έχω την εξής απορία, απο πού χρηματοδοτείται η Χρυσή Αυγή; Και μπορούμε να δούμε κάπου τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης;

Edit "Από που χρηματοδοτούνταν μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή" είναι η σωστή ερώτηση.

Από σήμερα τη χρηματοδοτούμε από το Δημόσιο Ταμείο (όπως και τους υπόλοιπους ρεζίληδες/χαραμοφάηδες/ανίκανους/απατεώνες βέβαια...)

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 14:10:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
Συμφωνώ Ντοκτορ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 14:31:29  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

macedon εγώ έχω την εξής απορία, απο πού χρηματοδοτείται η Χρυσή Αυγή; Και μπορούμε να δούμε κάπου τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης;


quote:
Και να σου πω φίλε Άλεξ, ότι ακόμα και σε κόμματα όπως το ΚΚΕ, που δεν έχουν φανερά τα οικονομικά τους, κόβονται κανονικά αποδείξεις, για όλες τις δουλειές.
Άρα λοιπόν πρέπει να εξετάσουμε την διαφάνεια της Χρυσής Αυγής, για να δούμε ποιος δίνει πόσα, και πού πάνε αυτά.
Βέβαια, στο κράτος το οποίο ζούμε, δεν είναι και δύσκολο να ζήσει κάποιος στην α-διαφάνεια, αλλά καλό είναι να ξέρουμε, τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 15:25:34  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

macedon

quote:
Αυτό είναι μια δική σου αυθαίρετη ερμηνεία macedon.

Δεν είναι καθόλου αυθαίρετη ερμηνεία αλλά η επίσημη "ορολογία". Ο "πατριωτικός χώρος" είναι οι αστοί αντικομμουνιστές δεξιοί, οι παλιοί εθνικόφρονες. Αυτούς που χαρακτηρίζει ο Δενδρινός ως "θύματα της διεθνούς".Καλέ μου macedon είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Δάκογλου ΔΕΝ αναφέρετε στην αστική τάξη των ψηφοφόρων της ΝΔ (αλλά και του ΠΑΣΟΚ) και ότι μιλάει για τα δικά σας ιδεολογικά χωράφια

quote:

quote:
Ο άνθρωπος λέει καθαρά και με λύπη του (δες λίγο πιο κάτω το γιατί) ότι δεν υπάρχει πατριωτικό κίνημα και αναφέρετε αμέσως μετά στον "κακό χαμό" που υπάρχει στον "εθνικοπατριωτικό" χώρο σήμερα και που δεν είναι κάτι καλό για τον εν λόγω ιδεολογικό χώρο.

Ο "εθνικοπατριωτικός χώρος" δεν έχει ιδεολογία ή μάλλον είναι φιλελεύθερης ιδεολογίας. Ανέκαθεν ήταν ο καλύτερος συνεργάτης του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησίας.


Τα quotes δείχνουν ότι ο όρος "εθνικοπατριωτικός χώρος" στην συγκεκριμένη πρόταση είναι δικής μου εμπνεύσεως για να σου δώσω να καταλάβεις σε ποιον χώρο αναφέρομαι εγώ.

Εσύ πας να ερμηνεύσεις και εμένα τι ήθελα να πω ρε macedon...

Τέσπα.
Ο Δάκογλου σαφώς αναφέρετε στο χώρο που δραστηριοποιείτε το ΛΑΟΣ η Χρυσή Αυγή το ΕΝΕΚ κτλ.

Εσύ macedon όσο μπλέκεσαι με τις ορολογίες θα χάνεις το νόημα και τη σκέψη του Δάκογλου

quote:

quote:
Επιπλέον, και προς απόδειξη των λόγων του Περικλή Γιαννόπουλου δεν βάζει ούτε το Μιχαλολιάκο, ούτε τον Κασιδιάρη, ούτε τον Καιάδα αλλά τον Παναγιωτακόπουλο της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ

Ούτε υπήρχε περίπτωση να το κάνει


Εξήγησέ μας το γιατί σε παρακαλώ.

quote:

quote:
Μόνο ΛΑ.Ο.Σ βλέπω εγώ το οποίο χαρακτήρισες ως βασιλοχουντικό

Εγώ το χαρακτήρισα; Δηλαδή εσύ έχεις κάποια άλλη ιδέα για το ΛΑΟΣ;


Όχι, και ταυτιζόμαστε απόλυτα.
Επαναλαμβάνω τη "βασιλοχουντικότητα" του ΛΑΟΣ ώστε να αναδείξω την απόλυτη αντίφαση της άποψής σου ότι ο Δάκογλου δεν ήταν Ιωαννιδικός και διαγράφηκε μαζί με την ομάδα του από την ΕΝΕΠ ώς εθνικιστής.

Αν ήταν έτσι τα πράγματα η λογική λέει ότι θα έπρεπε ο Δακογλου και τα στελέχη να βρίσκονται κοντά στη Χρυσή Αυγή που είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (κατ'εσέ και όχι κατ'εμέ) και όχι στο ΛΑΟΣ που είναι βασιλοχουντικό (πάλι κατέσέ αλλά και κατ'εμέ).

quote:

Αν όντως έγινε και δεν είναι εφεύρημα της στιγμής, η μόνη λογική εξήγηση είναι πως η αιτία είναι ακριβώς η ίδια που οδήγησε τα μέλη της εθνικιστικής ομάδας "το Κίνημα" (και τον ίδιο) να ενταχτούν στη Νεολαία της παλαιοκομματικής χουντοβασιλικής Εθνικής Παράταξης.

Γιατί δε μας την λες επιτέλους την αιτία η οποία για εσένα δεν ήταν καν κοινό μυστικό τότε.

quote:

quote:
Το παράξενο όμως είναι, ότι δεν έχει κάνει καν νύξη για Χρυσή Αυγή ούτε και έχει δώσει κάποια αντίστοιχη συνέντευξη στο ομώνυμο περιοδικό της...

Ο λόγος ήταν πως το ΕΝΕΚ ήταν πιο κοντά στον εθνικισμό του Ρουσώ και το εθνικό καθεστώς του Μεταξά, ενώ η ομάδα Μουσταΐρα ήταν κοντά στον σκληρό εθνικοσοσιαλισμό.


Έτσι (περίπου) έχουν τα πράγματα macedon. Η ένσταση μου είναι ότι το ΕΝΕΚ ήταν κοντά ΚΑΙ στην Επταετία (κάτι το οποίο δε δέχεσαι) και γι'αυτό αρχικά ήταν όλοι μαζί παρέα στην Εθνική Παράταξη σαν ΕΝΕΠ.

Βέβαια όταν μας αναφέρεις την άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία όπου "καλοί εθνικιστές" προσχώρησαν σε "κακούς αμερικανοκίνητους βασιλοχουντικούς" θα συμβουλευτώ εκ νέου την "πηγή" μου και μπορεί να σε επιβεβαιώσω και δημοσίως αν έχεις δίκιο.

Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι εκείνη την εποχή απλά δεν υφίστατο καν ο διαχωρισμός που κάνεις και είναι "αιώνες" μεταγενέστερος και μάλιστα δεν είναι απόλυτα αποδεκτός ούτε καν από το Μιχαλολιάκο ο οποίος διορίστηκε από τον "κακό αμερικανοκίνητο χουντικό" Παπαδόπουλο ως πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Μύλος...

quote:

Η κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες σε ηγετικό επίπεδο ήταν πολύ έντονη, ίσως γιατί και οι δύο ένιωθαν να απειλούνται η μια από την άλλη. Η πλειοψηφία όμως των μελών του Κινήματος (τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη) κινούνταν άνετα ανάμεσα στους δύο χώρους, καθώς ουσιαστικές διαφορές δεν υπήρχαν.

Αυτή η παράγραφος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένη από blog της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με τίτλο "Οι Έλληνες του Παραπετάσματος" πάντως...

quote:

Θυμάμαι, όταν περνούσα από Πυρήνα Υποδοχής* είχαμε μάθημα για την ελληνικής φυλής" και σαν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνταν το βιβλίο του Πουλιανού "Η καταγωγή των Ελλήνων". Στο βιβλίο αυτό ο Πουλιανός σημειώνει πως οι Έλληνες ήταν αυτόχθονες και δεν σχετίζονταν με καμία "κάθοδο των Αρίων" (όπως υποστήριζε ο Αντρέ Λεφέβρ στο ομώνυμο βιβλίο του). Αυτή η απλή διαφωνία κόντεψε να τινάξει στον αέρα την Τοπική Θεσσαλονίκης, καθώς είχαμε χωριστεί σε δύο ομάδες: "τους αυτόχθονες" και "τους Άριους". Χρειάστηκε η επέμβαση του ίδιου του Πολύδωρου για να "εξομαλυνθούν" τα πράγματα, χωρίς όμως ουσιαστικά να εξαλειφθεί η διαφωνία.

Αυτή η "απλή διαφωνία" δηλώνει την παράνοια που επικρατεί ΣΗΜΕΡΑ στον ιδεολογικό σας χώρο και στηλίτευσε και ο Δάκογλου στον Ελεύθερο Κόσμο.

Εξηγεί επίσης γιατί ο Δάκογλου είναι κοντά στο ΛΑΟΣ (με όοοοολα του τα κουσούρια) και όχι στη Χρυσή Αυγή.

Επειδή θεωρώ χωρίς καν να σε ρωτήσω ότι ανήκεις στους "αυτόχθονες" η ερώτησή μου είναι γιατί προσχώρησες στους "Άριους" της Χρυσής Αυγής?

Το ότι τα αντεθνικά κέντρα χρηματοδοτούσαν τη Χρυσή Αυγή δεν σου λέει κάτι?

quote:

Το παραπάνω είναι ενδεικτικό για την κόντρα που υπήρχε ανάμεσα στις δύο εθνικιστικές ομάδες και γιατί ο Δάκογλου αντιμετώπιζε τους εθνικιστές της "Ελεύθερης Σκέψης" (και αργότερα της Χρυσής Αυγής) με εχθρότητα που δικαιολογεί και τις ειρωνείες τις ομάδας Δενδρινού για τα αποτελέσματα του ΕΝΕΚ στις ευρωεκλογές του 1984.

Εσύ το γράφεις αλλά δεν φαίνεται να το κατανοείς στην ουσία του macedon.

Εννοείται ότι προσυπογράφω αυτά που γράφεις παραπάνω πλήν της καζούρας Δενδρινού που μοιάζει με ανέκδοτο που επιτρέπεται σε κατηχητικό σχολείο σε σχέση με αυτό που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή σήμερα...

quote:

quote:
Αυτό πάντως, ότι οι διαδηλώσεις έδιωξαν τους Άγγλους από την Κύπρο δεν μπορω να το πιστέψω πως το έγραψε ο εν λόγω συγγραφέας με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο.

Δε λέει αυτό ούτε εγώ είπα κάτι τέτοιο. Ο Taber λέει ότι οι διαδηλώσεις και ειδικά η ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων να θρυμματίσει με ένα σφυρί το άγαλμα της Ελισάβετ, έκαναν τον γύρο της Ευρώπης και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των Άγγλων να αποχωρήσουν από την Κύπρο. Αν το βρεις, διάβασέ το.


Μπούρδες macedon.

Ουδέποτε εξουσία/κράτος που είχε πολιτική/διπλωματική/οικονομική/στρατιωτική ισχύ για να προχωρήσει σε κατακτήσεις και προσαρτήσεις ξένων εδαφών δεν επηρεάστηκε από τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες.

Απόδειξη ότι ούτε στους Άγγλους "ξανασυνέβη" τέτοια "αναδίπλωση" ούτε σε κανένα άλλο κράτος.

Ακόμα και αν το επικαλούνταν οι ίδιοι οι Άγγλοι αυτό το περιστατικό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα καταγράφονταν στην Ιστορία ως "ΑΦΟΡΜΗ" και όχι ως το πραγματικό "ΑΙΤΙΟ" της αποχώρησής τους από την Κύπρο.

Sorry αν σου σπάω το συννεφάκι ή σου κάνω πιο επώδυνο το ξύλο (ΠΟΥ ΚΑΚΙΣΤΑ) δέχτηκες αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα στον "ψεύτικο ντουνιά" που ζούμε.

Ιω Η‐32 καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.


Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 22/06/2012 15:41:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 17:02:37  Εμφάνιση Προφίλ
doctor

quote:
macedon εγώ έχω την εξής απορία, απο πού χρηματοδοτείται η Χρυσή Αυγή;

Αγνοώ. Γιατί δεν τους ρωτάς;

quote:
Και μπορούμε να δούμε κάπου τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης;

Υποθέτω πως αν το ζητήσεις ευγενικά, θα σου παραχωρήσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Αλλωστε, στο τέλος του χρόνου θα είναι δημοσιευμένα στα πρακτικά της Βουλής.

Αν πάλι βιάζεσαι, πάρε στο 215 530 3112 και ζήτα τους ό,τι στοιχεία χρειάζεσαι...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 17:44:56  Εμφάνιση Προφίλ
PanosT

quote:
Καλέ μου macedon είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Δάκογλου ΔΕΝ αναφέρετε στην αστική τάξη των ψηφοφόρων της ΝΔ (αλλά και του ΠΑΣΟΚ) και ότι μιλάει για τα δικά σας ιδεολογικά χωράφια

Δεν υπάρχουν "ιδεολογικά χωράφια". Υπάρχει ο εθνικιστικός χώρος και υπάρχει ο αυτοπρισδιοριζόμενος "πατριωτικός χώρος" (κάτι αντίστοιχο με τον "δημοκρατικό χώρο" των αριστερών). Ο Δάκογλου απευθύνεται στο ΛΑΟΣ και όχι στα "δικά μας ιδεολογικά χωράφια".

Δεν έχουν τίποτε κοινό οι δύο "χώροι".

quote:
Τα quotes δείχνουν ότι ο όρος "εθνικοπατριωτικός χώρος" στην συγκεκριμένη πρόταση είναι δικής μου εμπνεύσεως για να σου δώσω να καταλάβεις σε ποιον χώρο αναφέρομαι εγώ.

Εσύ πας να ερμηνεύσεις και εμένα τι ήθελα να πω ρε macedon..


Δεν πάω να σε ερμηνεύσω. Ο χώρος αυτός είναι η δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Και ισχύουν αυτά που έγραψα: Είναι νεοφιλελεύθερος χώρος, ο καλύτερος συνεργάτης του κεφαλαίου και της εκκλησίας.

quote:
Ο Δάκογλου σαφώς αναφέρετε στο χώρο που δραστηριοποιείτε το ΛΑΟΣ η Χρυσή Αυγή το ΕΝΕΚ κτλ.

Ο Δάκογλου αναφέρεται στο χώρο του ΛΑΟΣ. Αν αναφερόταν στο χώρο του ΕΝΕΚ ή της ΧΑ θα έλεγε "ο εθνικιστικός". Γνωρίζει πολύ καλά τις διαφορές. Τους κορόιδευε τότε στις ομιλίες του, λες να άλλαξε γνώμη;

quote:
Εσύ macedon όσο μπλέκεσαι με τις ορολογίες θα χάνεις το νόημα και τη σκέψη του Δάκογλου

Η ορολογία καθορίζει και τα όρια ανάμεσα στους εθνικιστές, τους φιλελεύθερους και τους διεθνιστές.

Αν και δεν είναι θέμα ορολογίας, η σωστή ορολογία καθορίζει το αντίστοιχο περιεχόμενο ιδεών.

Εν πάσει περιπτώσει, αν έχεις απορίες για τα λόγια ή τις ενέργειες του Δάκογλου, μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο. Δε νομίζω να έχω δηλώσει πουθενά "εκπρόσωπος τύπος του Δάκογλου".

quote:
Επαναλαμβάνω τη "βασιλοχουντικότητα" του ΛΑΟΣ ώστε να αναδείξω την απόλυτη αντίφαση της άποψής σου ότι ο Δάκογλου δεν ήταν Ιωαννιδικός και διαγράφηκε μαζί με την ομάδα του από την ΕΝΕΠ ώς εθνικιστής.

Ε, άμα τα ξέρεις καλύτερα εσύ, εγώ τι να πώ;

quote:
Η ένσταση μου είναι ότι το ΕΝΕΚ ήταν κοντά ΚΑΙ στην Επταετία

Για να το λες εσύ... Πού να ξέρω εγώ ο καημένος που πέρασα 13 χρόνια μέσα στο ΕΝΕΚ; Θα μου διέφυγε φαίνεται...

Πώς γίνεται τώρα τα μέλη του ΕΝΕΚ να μην προτίμησαν το ΛΑΟΣ (που κατ' εσέ είναι συγγενούς ιδεολογίας) και να πήγαν στη Χρυσή Αυγή... ίσως μα το εξηγήσεις...

quote:
Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι εκείνη την εποχή απλά δεν υφίστατο καν ο διαχωρισμός που κάνεις

Δεν τα γνωρίζεις καλά φαίνεται. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στους εθνικιστές και τους "δεξιούς" υπήρχε από τα τέλη του 1977 και ήταν και υπαρκτός και ουσιώδης. Και όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία και στην Ισπανία και στο Βέλγιο και στη Γαλλία.

quote:
Αυτή η "απλή διαφωνία" δηλώνει την παράνοια που επικρατεί ΣΗΜΕΡΑ στον ιδεολογικό σας χώρο και στηλίτευσε και ο Δάκογλου στον Ελεύθερο Κόσμο.

Αυτή η απλή διαφωνία το 1982 δηλώνει την "παράνοια" το 2012? Αυτή η δήλωση από μόνης της είναι παρανοϊκή.

Αυτό που δείχνει, προς όποιον έχει τη στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα, είναι πως το εθνικιστικό κίνημα στις αρχές της διαμόρφωσής του έψαχνε να βρει τους προσανατολισμούς του και τα πατήματά του. Ήταν επόμενο να υπάρχουν διαφωνίες τέτοιες, που μάλιστα δεν καλύπτονταν από την "νέα" (τότε) εθνικιστική βιβλιογραφία.

Δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να συγκρίνει τις δύο εποχές. Τότε οι εθνικιστές ήταν 18 άτομα στη Θεσσαλονίκη. Τώρα υπάρχουν 18 εθνικιστές βουλευτές. Διαφορετικοί καιροί, διαφορετικά μέτρα και σταθμά.

quote:
Εξηγεί επίσης γιατί ο Δάκογλου είναι κοντά στο ΛΑΟΣ (με όοοοολα του τα κουσούρια) και όχι στη Χρυσή Αυγή.

Θα έχει τους λόγους του. Όπως και οι 2 παλιοί μου συναγωνιστές που τώρα είναι στη ΝΔ.

quote:
Βέβαια όταν μας αναφέρεις την άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία όπου "καλοί εθνικιστές" προσχώρησαν σε "κακούς αμερικανοκίνητους βασιλοχουντικούς" θα συμβουλευτώ εκ νέου την "πηγή" μου και μπορεί να σε επιβεβαιώσω και δημοσίως αν έχεις δίκιο.

Ε, κάνε και κάτι μόνος σου. Ρώτα απ' ευθείας την πηγή σου να σου πει την αιτία.

quote:
Επειδή θεωρώ χωρίς καν να σε ρωτήσω ότι ανήκεις στους "αυτόχθονες" η ερώτησή μου είναι γιατί προσχώρησες στους "Άριους" της Χρυσής Αυγής?

Εφ' όσον υποθέτεις για τις θέσεις μου, μπορείς θαυμάσια να υποθέσεις και για τις ενέργειές μου.

quote:
Το ότι τα αντεθνικά κέντρα χρηματοδοτούσαν τη Χρυσή Αυγή δεν σου λέει κάτι?

Μου λέει ότι:
1. Βλέπεις πολλές ταινίες.
2. Αν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια για κάτι τέτοιο, το θέμα θα έπαιζε σε καθημερινή βάση σε όλα τα ΜΜΕ.
3. Το μόνο κόμμα που χρηματοδοτούνταν αποδεδειγμένα από αντεθνικά κέντρα ήταν το ΚΚΕ.

quote:
Εννοείται ότι προσυπογράφω αυτά που γράφεις παραπάνω πλήν της καζούρας Δενδρινού που μοιάζει με ανέκδοτο που επιτρέπεται σε κατηχητικό σχολείο σε σχέση με αυτό που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή σήμερα...

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, δεν έχεις ιδέα ούτε τι εκπροσωπούσε το ΕΝΕΚ τότε, ούτε τι εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή σήμερα ούτε τι εκπροσωπεί ο εθνικισμός γενικά. Και, εφ' όσον δεν έχεις καμία όρεξη ν' ακούσεις, γιατί κάνεις αυτήν την κουβέντα;

Σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης (;) σου, ο Μουσολίνι ήταν ιδεολογικά κοντά στους κομμουνιστές γιατί στα νιάτα του είχε ενταχτεί στο σοσιαλιστικό κόμμα της Ιταλίας.

quote:
Μπούρδες macedon.

Ουδέποτε εξουσία/κράτος που είχε πολιτική/διπλωματική/οικονομική/στρατιωτική ισχύ για να προχωρήσει σε κατακτήσεις και προσαρτήσεις ξένων εδαφών δεν επηρεάστηκε από τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες.


Δεν βλέπεις τι γράφω, ε;

Κατ' αρχήν, το "μπούρδες" πές στο στον Taber, δική του άποψη είναι. Ύστερα, δεν υποστηρίζει ο άνθρωπος ότι εξ αιτίας των διαδηλώσεων έφυγαν οι Άγγλοι. Λέει ότι στην Ευρώπη είχε δημιουργηθεί μία εχθρική στάση απέναντι στους Άγγλους, εξ αιτίας κυρίως των απαγχονισμών στις Φυλακές της Λευκωσίας. Η ενέργεια του δημάρχου (απέναντι σε έναν σχετικά πρόσφατο "σύμμαχο", ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι).

Πώς το είχε πει ο Μάο; "Μια σπίθα αρκεί να βάλει φωτιά στα χωράφια". Ξέρω, "μπούρδες" και ο Μάο.

quote:
Sorry αν σου σπάω το συννεφάκι

Τίποτε δεν μου χαλάς. Άλλωστε, πόσες φορές έχουμε την τύχη να συναντάμε έναν πραγματικό ξερόλα;

ΥΓ: Γιατί δεν ανοίγεις κι ένα θέμα για τις νέες μεθόδους θεραπείας του καρκίνου του παγκρέατος; Είμαι σίγουρος πως κι εκεί δεν θα έχεις αντίλογο...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 18:24:14  Εμφάνιση Προφίλ
Πάνο άρχισες πάλι να γράφεις,κάνοντας πώς δεν καταλαβαίνεις.
Εκτός κι άν πραγματικά δεν καταλαβαίνεις.

Πετάς μια...βλακεία,επειδή εσυ την βλέπεις σωστή και την υπερασπίζεσαι κι απο πάνω,αγνοώντας τον συνομιλητή σου,που σου εμφανίζει την λογική ή τον παραλογισμό των λόγων σου.

quote:
Πάνος
Οι μη Χριστιανοί (με τη μαθηματική έννοια του όρου) επιχειρούν το αντίθετο δηλ. μέσω της Επιστήμης και της Αναλυτικής Σκέψης ντεμέκ να "αποδείξουν" τη μη ύπαρξη Θεού.

Αυτό σας κατέρριψα ΝΙΚΟΜΑΧΕ χρησιμοποιώντας την Φυσική Επιστήμη και την Αναλυτική Σκέψη.


Π@π@ρια μας κατέρριψες.Ετσι νομίζεις.
Και ξέρεις Πάνο,τι διαφορά έχει το νομίζω απο το ξέρω?

Κοίτα προσεκτικά τι σου είπα:

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:Panos T
Μπορεί ποτέ ένα τέτοιο Εργαλείο Σκέψης να δώσει Απαντήσεις περί Θεού Δημιουργίας, Θρησκείας κτ

Οχι δεν μπορεί,επειδή δεν καλείται να το κάνει.
Επίσης δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και περι του αντιθέτου.πάλι επειδή δεν καλείται να το κάνει.

η αναλυτική σκέψη κάνει μόνο αυτό που πραγματεύεται ο όρος.

Αναλύει,σπάζει σε κομμάτια ένα θέμα και τα εξετάζει ένα πρός ένα και σε σχέση του ενός με το άλλο και εν τέλει σε σύνολο.Απλά,ψυχρά,χωρίς συναισθήματα.

Δίνει πιθανότητες επι ποσοστιαίας εκτίμησης,υπέρ της μιας ή της άλλης,ή των πολλών πιθανών ερμηνειών.

Ομως φίλε Πάνο,η αναλυτική σκέψη δεν διακατέχεται απο συναισθήματα και δεν εμπεριέχει αυτά στις όποιες εκτιμήσεις της.


quote:Πανος
Σύμφωνα με την Αρχή της Απροσδιοριστίας του Heisenberg η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ μας βγάζει τη ΓΛΩΣΣΑ και μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ και ΕΜΑΣ (ως Ανθρωπότητα) και την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ (ως ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΣ να μάθουμε κάτι φαινομενικά απλό και εύκολο το οποίο όμως θα μας άνοιγε το δρόμο για να μάθουμε ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.


οχι φίλτατε.Οχι.

Σύμφωνα με την ανωτέρω αρχή,η φυσική κάνει το αντίθετο απο αυτό που λές.Ανοίγει και διερύνει τους ορίζοντες,ώστε να χωρέσει κάθε πιθανή ερμηνεία.Τι σημαίνει αυτό?

ο φυσικός,είναι πάντα έτοιμος,να δεχθεί κάθε νέα θεωρία,απόδειξη,ένδειξη,περί του διαφορετικού,των αξιωμάτων που μέχρι τώρα έχει ανακαλύψει.

Ο χριστιανός και ο κάθε φανατικός,ποτέ δεν θα είναι έτοιμος να δεχθεί κάτι τέτοιο.Στον φανατισμό,στον συναισθηματικό κόσμο του φανατικού πιστού,στον μη αναλυτικά σκεπτόμενο,η Αρχη της Απροσδιοριστίας,δεν έχει καμμία εφαρμογή.

Είναι"φωνή βοώντος εν τη ερήμω"!!!

quote:Πάνος
Δεν μπορεί λοιπόν ο Παμέγιστος Άνθρωπος ο εν δυνάμει θεός με τη Λογική που τόσο βάναυσα ευνούχησε ο Χριστιανισμός/Ισλαμισμός/Ιουδαισμός κτλ κτλ να μάθει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τη θέση και την ταχύτητα στοιχειωδών σωματιδίων όπως π.χ τα ταπεινά και γνωστά μας ηλεκτρόνια...

Οχι φίλε μου κι εδώ πάλι λάθος το αντιλαμβάνεσαι.
Μπορούμε ανα πάσα στιγμη να γνωρίζουμε την ταχύτητα και την θέση των στοιχειωδών σωματιδίων.

Αρκεί μόνο να τα παρατηρούμε!!!
Αν δεν τα παρατηρούμε,τότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,που ακριβώς και με τι ταχύτητα κινούντο,πρίν τα παρατηρήσουμε.Λογικότατο είναι Πάνο μας αυτό.

Επομένως η όλη χρήση της αρχής του Χαϊσενμπεργκ στο θέμα,ήταν ατυχής εκ μέρους σου.Προφανώς εκ παραδρομής,επειδή δεν νομίζω ότι είσαι συνομιλητής που χρησιμοποιεί βαρύγδουποες έννοιες για εντυπωσιασμό!

quote:Πάνος
Πρώτα λοιπόν αγαπητοί μου άθεοι θα ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ στους εαυτούς σας και σε εμάς, κάνοντας χρήση της ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ σας ΣΚΕΨΗΣ (όπως ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ), το ΓΙΑΤΙ Η ΦΥΣΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ-ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ.

Οχι Πάνο μας.Εμείς οι άθεοι,χρησιμοποιώντας την αναλυτική σκέψη,οδηγούμαστε στο συμπέρασμα,βάσει των δεδομένων και των ζητούμενων,ότι ο άγνωστος Χ [θεός],έχει την τιμή Χ=Ο.

Ομως φίλε Πάνο,εμείς οι άθεοι,είμαστε πανέτοιμοι,να αποδεχθούμε την ύπαρξη θεού,άν αυτό αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας.

Δηλαδή χρησιμοποιώντας την αναλυτική σκέψη,οδηγηθούμε στην τιμή:Χ=Θεός!!

εσείς είστε έτοιμοι,να αποδεχθείτε την ανυπαρξία θεού?
Είστε έτοιμοι να δεχθείτε,παραδειγματικώς το αναφέρω,ότι ο Γιαχωβάς Θεός,δεν είναι τίποτα άλλο,παρα ενα σαυροειδές με αναπτυγμένη νοημοσύνη,που σας εξαπατά χιλιάδες χρόνια τώρα?Ξανατονίζω,ένα ακραίο παράδειγμα ανέφερα,θέλοντας να δείξω,ότι εμείς οι χρήστες της αναλυτική σκέψης,είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τα πάντα,αρκεί να είναι αποδεκτά ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ!


Το ότι δεν κατάλαβες τ ί π ο τ α απο τα ανωτέρω,το αποδεικνύει η αμέσως επόμενη απάντησή σου.:

quote:
Πάνος
@ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Σε παρακαλώ φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ μην ασχολείσαι με πράγματα που αγνοείς παντελώς.

Η Αρχής της Απροσδιοριστίας ήταν τόσο καταλυτική και απόλυτη που "στοίχειωσε" τους Φιλοσόφους (έβαλε ουσιαστικά ταφόπλακα στο φιλοσοφικό ρεύμα του Ντετερμινισμού (Αιτιοκρατίας) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1 ) αλλά και τους Φυσικούς που τους "στέκεται στο λαιμό" για τους λόγους που ανάφερα και κάνουν το παν να την παρακάμψουν αλλά δεν...

Απλό το αρθράκι, από ενημερωτικό site, ώστε να είναι κατανοητό προς όλους...
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231111807

Σου ζητώ συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω να μιλάω μαζί σου για θέματα Φυσικής όσο εκφέρεις κατάφωρα λανθασμένες προσωπικές απόψεις περί Φυσικής.

Αυτό είναι παράνοια στην οποία δεν προτίθεμαι να εισέλθω.

Ερευνάτε τας ΓραφάςΔηλαδή απαντάς σε μένα,με άρθρα της Βικιπαδια και του news.in.
Και επι πλέον,ζητάς συγνώμη που δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί μου για θέματα φυσικής,επειδή εχω λανθασμένες απόψεις...!!!


Κατεβαίνοντας μερικά ακόμη...σκαλοπάτια,θα σου απαντήσω,με μερικές λέξεις που έμαθα μικρός στους δρόμους της γειτονιάς:
Δεν μας...γαμάς ρε Πάνο,να ασπρίσουμε,αφου μας βλέπεις σαν αράπηδες?

Παίρνω μόνος μου κίτρινη 48 ωρών.
Θα επανέλθω μετά την 18.25 ώραν της 24/6/12!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 21:22:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

macedon
Ο Δάκογλου απευθύνεται στο ΛΑΟΣ και όχι στα "δικά μας ιδεολογικά χωράφια".

Δεν έχουν τίποτε κοινό οι δύο "χώροι".


O Δάκογλου μέχρι πρότινος ήταν εθνικιστής κατ'εσέ και ως εθνικιστής διεγράφη αυτός και η ομάδα του από την ΕΝΕΠ.

Πως έγινε και απευθύνεται πλέον στο βασιλοχουντικό ΛΑ.Ο.Σ?

Άρχισες να τα γυρίζεις ή είναι η ιδέα μου?

quote:

Ο Δάκογλου αναφέρεται στο χώρο του ΛΑΟΣ. Αν αναφερόταν στο χώρο του ΕΝΕΚ ή της ΧΑ θα έλεγε "ο εθνικιστικός". Γνωρίζει πολύ καλά τις διαφορές. Τους κορόιδευε τότε στις ομιλίες του, λες να άλλαξε γνώμη;

Σε μια γενική ερώτηση τι συμβαίνει 30 χρόνια μετά στο πατριωτικό μήνυμα ο Δάκογλου λες να αναφέρετε ΜΟΝΟ στο ΛΑ.Ο.Σ και μάλιστα να ξεκινάει την απάντησή του "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ"???

Πόσα θες για να μας τρελλάνεις ρε macedon???

Για να ξαναθυμηθούμε το σχετικό χωρίο από τη συνέντευξη

Προσωπική μου άποψη είναι ότι εσύ άλλαξες ρότα και για να είσαι συμβατός πας να αλλάξεις, ανεπιτυχώς βέβαια, και την σύγχρονη Ελληνική πολιτική Ιστορία...

quote:

Εν πάσει περιπτώσει, αν έχεις απορίες για τα λόγια ή τις ενέργειες του Δάκογλου, μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο. Δε νομίζω να έχω δηλώσει πουθενά "εκπρόσωπος τύπος του Δάκογλου".

Ότι έχω καταθέσει περί Δάκογλου συμφωνούν και με την προσχώρηση στην ΕΝΕΠ και με τη διαγραφή του από την ΕΝΕΠ και με την πορεία που ακολούθησε το ΕΝΕΚ και με τα γεγονότα μετά τη παύση λειτουργίας του και με την τωρινή στάση του όσον αφορά το ΛΑ.Ο.Σ.

Τα δικά σου ζιγκ-ζαγκ δεν μπορούν να εξηγήσουν τίποτα γι'αυτό από τη μια μας κρατάς κρυφό γιατί εθνικιστικά στελέχη προσχώρησαν στην ΕΝΕΠ και από την άλλη με παραπέμπεις στο Δάκογλου για τις δικές σου λογικές αντιφάσεις...


quote:

Πώς γίνεται τώρα τα μέλη του ΕΝΕΚ να μην προτίμησαν το ΛΑΟΣ (που κατ' εσέ είναι συγγενούς ιδεολογίας) και να πήγαν στη Χρυσή Αυγή... ίσως μα το εξηγήσεις...

Αφού το ξέρεις ότι σου έχω αδυναμία μέχρι... παρεξηγήσεως.
Σου έχω εξηγήσει ακόμη και το όνειρο...

Τις φαντασιώσεις όμως που έχεις μέσα στο κεφάλι σου sorry αλλά ΔΕΝ μπορω να τις εξηγήσω.

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΑΚΟΓΛΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ ΝΥΞΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Λέω να πιστέψω το Δάκογλου αν δεν έχεις και εσύ αντίρηση...

Αν θέλεις εσύ να μας εξηγήσεις γιατί ο Δάκογλου μας λέει ψέμματα είμαι πολύ πρόθυμος να ακούσω...

quote:

Δεν τα γνωρίζεις καλά φαίνεται. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στους εθνικιστές και τους "δεξιούς" υπήρχε από τα τέλη του 1977 και ήταν και υπαρκτός και ουσιώδης. Και όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία και στην Ισπανία και στο Βέλγιο και στη Γαλλία.

Αν αυτός ο διαχωρισμός ήταν ξεκάθαρος αναμεταξύ σας ώστε να ξεχωρίζετε ποιον δέρνετε και από ποιον τις τρώτε δεκτόν.

Για όοοοοολο τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό Κεντρο-αριστερής προέλευσης ο όρος "Δεξιά" σήμαινε Βασιλιά, Χούντα και ΝΔ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. (Κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας)

Το σύνθημα που άγγιζε μέχρι τελευταίου κυττάρου όλους τους ΠΑΣΟΚΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ "Ο Λαός Δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" είναι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι θα πρέπει μέσω ύπνωσης η Διαλογισμού να ανατρέξεις στην εφηβεία σου και να ξαναρίξεις μια ματιά στα γεγονότα...

Η λεπτή διάκριση που υπαινίσσεσαι μεταξύ Εθνικιστή και Δεξιού δεν υπάρχει ούτε καν σήμερα σε μεγάλη μερίδα της κεντρο-αριστεράς πόσο δε μάλλον το...1977!!!!

quote:

quote:
Αυτή η "απλή διαφωνία" δηλώνει την παράνοια που επικρατεί ΣΗΜΕΡΑ στον ιδεολογικό σας χώρο και στηλίτευσε και ο Δάκογλου στον Ελεύθερο Κόσμο.

Αυτή η απλή διαφωνία το 1982 δηλώνει την "παράνοια" το 2012? Αυτή η δήλωση από μόνης της είναι παρανοϊκή.


Βαριά κατηγορία αλλά για να την εκτοξεύεις θα μπορείς να την υποστηρίξεις μάλλον...

Για να δούμε λοιπόν?

quote:

Αυτό που δείχνει, προς όποιον έχει τη στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα, είναι πως το εθνικιστικό κίνημα στις αρχές της διαμόρφωσής του έψαχνε να βρει τους προσανατολισμούς του και τα πατήματά του. Ήταν επόμενο να υπάρχουν διαφωνίες τέτοιες, που μάλιστα δεν καλύπτονταν από την "νέα" (τότε) εθνικιστική βιβλιογραφία.

Ρε macedon πόσα θες να μας τρελλάνεις???

Παραθέτω δύο δικά σου quotes back to back που λένε και στο χωριό μου

quote:

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στους εθνικιστές και τους "δεξιούς" υπήρχε από τα τέλη του 1977 και ήταν και υπαρκτός και ουσιώδης.

Ναι αλλά μέχρι και το 1982 κατά macedon

quote:

το εθνικιστικό κίνημα στις αρχές της διαμόρφωσής του έψαχνε να βρει τους προσανατολισμούς του και τα πατήματά του.

Δηλαδή, ναι μεν από το 1977 υπήρχε υπαρκτός και oυσιώδης διαχωρισμός Εθνικιστή και Δεξιού καθώς και ότι το 1979 εκδιώχθηκαν από την ΕΝΕΠ των "κακών βασιλοχουντικών" ο Δάκογλου και η ομάδα του κατηγορούμενοι μάλιστα ως "Εθνικιστές"
ΑΛΛΑ
ακόμα και το 1982 που ήταν, προσοχή προσοχή, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (κατά macedon) έψαχνε τον προσανατολισμό και τα πατήματά του

Εγώ φίλε macedon ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΩ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!

Γρήγορα μια αναδρομή στο πσρελθόν σου μέσω ύπνωσης διότι έχω την αμυδρά υποψία ότι εκ παραδρομής ψήφισες Χρυσή Αυγή...

quote:

Δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να συγκρίνει τις δύο εποχές. Τότε οι εθνικιστές ήταν 18 άτομα στη Θεσσαλονίκη. Τώρα υπάρχουν 18 εθνικιστές βουλευτές. Διαφορετικοί καιροί, διαφορετικά μέτρα και σταθμά.

Λάστιχο λοιπόν η εθνικιστική θεωρία με διαφορετικά μέτρα και σταθμά ανά εποχή...

quote:

quote:
Εξηγεί επίσης γιατί ο Δάκογλου είναι κοντά στο ΛΑΟΣ (με όοοοολα του τα κουσούρια) και όχι στη Χρυσή Αυγή.

Θα έχει τους λόγους του. Όπως και οι 2 παλιοί μου συναγωνιστές που τώρα είναι στη ΝΔ.


Χμμμ...
Είναι η δεύτερη σπόντα στο ίδιο ποστ που πετάς για το Δάκογλου.

Πες μου σε παρακαλώ αν ισχύει η χθεσινή σου άποψη περί Δάκογλου και είναι ακριβώς αυτή.

quote:

Ο Πολύδωρος Δάκογλου είναι ένας άνθρωπος που τον γνώρισα από κοντά (έστω και λίγο, λόγω της απόστασης) και με σημάδεψε βαθιά, όχι τόσο με τον πύρινο λόγο του και τους αγώνες του, όσο με αυτά που έβλεπα και μάθαινα από πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά του.

Ακόμη κι αν τον έβλεπα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολύδωρος είναι για μένα το πρότυπο του ανιδιοτελή αγωνιστή που χαίρει της μεγάλης εκτίμησης και του σεβασμού μου και τίποτε σήμερα, μετά από 31 χρόνια που τον γνώρισα, δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω την άποψή μου για τον Συναγωνιστή αυτόν.


Πάμε παρακάτω.

quote:

quote:
Βέβαια όταν μας αναφέρεις την άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία όπου "καλοί εθνικιστές" προσχώρησαν σε "κακούς αμερικανοκίνητους βασιλοχουντικούς" θα συμβουλευτώ εκ νέου την "πηγή" μου και μπορεί να σε επιβεβαιώσω και δημοσίως αν έχεις δίκιο.

Ε, κάνε και κάτι μόνος σου. Ρώτα απ' ευθείας την πηγή σου να σου πει την αιτία.


Συγγνώμη????
Εδώ και τρεις ημέρες σου γράφω από μνήμης αυτά που θυμάμαι από την "πηγή" μου σχετικά με την ΕΝΕΠ, το ΕΝΕΚ, το Δάκογλου κτλ κτλ.
Ο Δάκογλου και η ομάδα του διαγράφηκαν από την ΕΝΕΠ ως Ιωαννιδικοί από τους Παπαδοπουλικούς και όχι ως Εθνικιστές όπως υποστηρίζεις εσύ καθώς ο όρος αυτός ως διαχωριστικός από τον όρο Χουντικός απλά δεν υπήρχε όχι μόνο τότε αλλά και πολλά χρόνια ακόμα.

Τουλάχιστον για μέχρι και το 1982 σύμφωνησες και εσύ macedon.

Σε παρακαλάω εδώ και τρεις ημέρες να μου πεις ΚΑΙ ΕΣΥ για ποιο λόγο εξ'αρχής οι αγνοί και καθαροί Εθνικιστές του Δάκογλου και του Δενδρινού προσχώρησαν στην βασιλοχουντική και αμερικανοκίνητη Εθνική Παράταξη και το αποφεύγεις λέγοντάς μου να ρωτήσω την "πηγή" μου.

Μα ότι σου γράφω για εκείνη την εποχή είναι της "πηγής" μου. Παρ'όλα αυτά σου υποσχέθηκα ότι αφού αναρτήσεις τη δική σου γνώμη θα ξαναρωτήσω εκ νέου την "πηγή" μου.

Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις σ'αυτό που σου γράφω???


quote:

quote:
Επειδή θεωρώ χωρίς καν να σε ρωτήσω ότι ανήκεις στους "αυτόχθονες" η ερώτησή μου είναι γιατί προσχώρησες στους "Άριους" της Χρυσής Αυγής?

Εφ' όσον υποθέτεις για τις θέσεις μου, μπορείς θαυμάσια να υποθέσεις και για τις ενέργειές μου.


Πίστεψέ με, δεν το θέλεις κάτι τέτοιο...

quote:

quote:
Το ότι τα αντεθνικά κέντρα χρηματοδοτούσαν τη Χρυσή Αυγή δεν σου λέει κάτι?

Μου λέει ότι:
1. Βλέπεις πολλές ταινίες.


Μπααα...
Με τόσο που ασχολούμαι με το esoterica δε μένει χρόνος για άλλες ασχολίες.

quote:

2. Αν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια για κάτι τέτοιο, το θέμα θα έπαιζε σε καθημερινή βάση σε όλα τα ΜΜΕ.

Μπαααα....
Αυτοί έχουν περισσότερο χεσμένη τη φωλιά τους.

quote:

3. Το μόνο κόμμα που χρηματοδοτούνταν αποδεδειγμένα από αντεθνικά κέντρα ήταν το ΚΚΕ.

Μπαααα...
Βάλε σίγουρα ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ που αποδεδειγμένα χρεοκόπησαν τη χώρα, ΛΑ.Ο.Σ που αποδεδειγμένα έπαιξε στην τελευταία πράξη του δράμματος και ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα της επόμενης μέρας της χρεοκοπίας που θα ολοκληρώσει το έργο ησύχως και χωρίς πολλές αντιδράσεις από το πόπολο...

Τέλος η Χρυσή Αυγή είναι εκεί για να ντραπεί και ο τελευταίος Έλληνας να πει δημόσια ότι είναι πατριώτης ή ότι αγαπάει την πατρίδα του.

Η Χρυσή Αυγή είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του Εθνικισμού στην Ελλάδα και οι κινήσεις του Δάκογλου αυτό πιστοποιούν...

quote:

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, δεν έχεις ιδέα ούτε τι εκπροσωπούσε το ΕΝΕΚ τότε, ούτε τι εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή σήμερα ούτε τι εκπροσωπεί ο εθνικισμός γενικά. Και, εφ' όσον δεν έχεις καμία όρεξη ν' ακούσεις, γιατί κάνεις αυτήν την κουβέντα;

Χμμμ...
Η δική μου άποψη εξηγεί και τα γεγονότα του χθες και τα γεγονότα του σήμερα και όοοοοολα τα βίντεο που σου έχω παραθέσει με Πλεύρη, Μιχαλολιάκο και Χρυσή Αυγή γενικότερα.

Η δική σου άποψη από την άλλη

α)μας κάνει ναζάκια και δεν μας δίνει στοιχεία για τη διάσπαση της ΕΝΕΠ,

β)δεν εξηγεί τη στάση του Δάκογλου απέναντι στη Χρυσή Αυγή αλλά ούτε τη σχέση Δάκογλου-ΛΑ.Ο.Σ,

γ) δεν εξηγεί ΚΑΝΕΝΑ βιντεάκι,

δ) δεν εξηγεί πως ο Μιχαλολιάκος ενώ είχε διοριστεί από τον έγκλειστο χουντικό και αμερικανοκίνητο Παπαδόπουλο ως πρόεδρος της Νεοελαίας της ΕΠΕΝ τον δέχεσαι ως Πρόεδρο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. (Αλήθεια σε ποια κολυμπήθρα αναγεννήθηκε ρε macedon?)

quote:

Σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης (;) σου, ο Μουσολίνι ήταν ιδεολογικά κοντά στους κομμουνιστές γιατί στα νιάτα του είχε ενταχτεί στο σοσιαλιστικό κόμμα της Ιταλίας.

Πως ακριβώς οδηγήθηκες σ'αυτό το βαρύγδουπο επιχείρημα???

quote:
Ύστερα, δεν υποστηρίζει ο άνθρωπος ότι εξ αιτίας των διαδηλώσεων έφυγαν οι Άγγλοι. Λέει ότι στην Ευρώπη είχε δημιουργηθεί μία εχθρική στάση απέναντι στους Άγγλους, εξ αιτίας κυρίως των απαγχονισμών στις Φυλακές της Λευκωσίας. Η ενέργεια του δημάρχου (απέναντι σε έναν σχετικά πρόσφατο "σύμμαχο", ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι).

Δε συμφωνώ macedon με τον Taber.
Πάει ενάντια στη κοινή λογική και την ιστορική πρακτική...

quote:

Πώς το είχε πει ο Μάο; "Μια σπίθα αρκεί να βάλει φωτιά στα χωράφια". Ξέρω, "μπούρδες" και ο Μάο.

Το θέμα είναι αν κρίθηκε τουλάχιστον ο Μάο από την Ιστορία...
Ποια είναι η γνώμη της Χρυσής Αυγής.

Κοίτα μήπως έχεις εσύ πρόβλημα που θαυμάζεις και το Μάο πάντως.
Να δεις που φταίει αυτή η ΣΥΡΙΖΑΙΑ η συνάδελφός σου...

Μαο, Στάλιν και Χίτλερ είναι και οι ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ και τίποτα παραπάνω και να τους χαίρεσαι ως μέντορες...

quote:

Τίποτε δεν μου χαλάς. Άλλωστε, πόσες φορές έχουμε την τύχη να συναντάμε έναν πραγματικό ξερόλα;

Εσύ φταις που εμφανίζομαι ως "ξερόλας" μπροστά σου.

Αφου κρύβεσαι, ακροβατείς και εν τέλει δεν εμφανίζεις αντεπιχειρήματα σε κανένα θέμα που έχουμε διαξιφιστεί σου λέει ο άλλος πάλι ο Πάνος ξέρει περισσότερα, πάλι ο Πάνος ξέρει καλύτερα κτλ κτλ

Πολύ θέλει για να σου βγει το όνομα???

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2012, 21:31:22  Εμφάνιση Προφίλ
@NIKOMAXOΣ

Για εμένα δεν τρέχει κάστανο και όσο περνά από το χέρι μου ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΝΗ.

Η ένστασή μου ΝΙΚΟΜΑΧΕ είναι ΚΥΡΙΩΣ ΕΔΩ.

quote:

Οχι φίλε μου κι εδώ πάλι λάθος το αντιλαμβάνεσαι.
Μπορούμε ανα πάσα στιγμη να γνωρίζουμε την ταχύτητα και την θέση των στοιχειωδών σωματιδίων.

Αρκεί μόνο να τα παρατηρούμε!!!
Αν δεν τα παρατηρούμε,τότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,που ακριβώς και με τι ταχύτητα κινούντο,πρίν τα παρατηρήσουμε.Λογικότατο είναι Πάνο μας αυτό.


Άσε λοιπόν wiki και τα υπόλοιπα sites και δείξε μου ότι πιο σοβαρό μπορείς (σε site, blog, βιβλίο κτλ) που να γράφει και να συμφωνεί με τα παραπάνω.

Σε παρακαλώ μόνο να το κάνεις στο thread "Περι Αθείας..."

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 00:58:24  Εμφάνιση Προφίλ
PanosT

Ρε Πάνο, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τι γράφω; Έχεις έναν αχταρμά μέσα στο κεφάλι σου για διάφορα θέματα που συζήτησες με μια "πηγή" κάποτε και απ' αυτά βγάζεις συμπεράσματα για πρόσωπα που ποτέ δεν γνώρισες και καταστάσεις που ποτέ δεν έζησες. Και πάνω απ' όλα, προσπαθείς να μας πείσεις για το "δίκιο" σου.

quote:
O Δάκογλου μέχρι πρότινος ήταν εθνικιστής κατ'εσέ και ως εθνικιστής διεγράφη αυτός και η ομάδα του από την ΕΝΕΠ.

Πως έγινε και απευθύνεται πλέον στο βασιλοχουντικό ΛΑ.Ο.Σ?


Γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο; Πού να ξέρω εγώ γιατί ο Δάκογλου απευθύνεται στο ΛΑΟΣ;

quote:
Ότι έχω καταθέσει περί Δάκογλου συμφωνούν και με την προσχώρηση στην ΕΝΕΠ και με τη διαγραφή του από την ΕΝΕΠ και με την πορεία που ακολούθησε το ΕΝΕΚ και με τα γεγονότα μετά τη παύση λειτουργίας του και με την τωρινή στάση του όσον αφορά το ΛΑ.Ο.Σ.

Ό,τι έχεις καταθέσει εσύ είναι ένα μάτσο αρλούμπες.

quote:
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΑΚΟΓΛΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ ΝΥΞΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Τα οποία είναι ποιά; Γιατί εγώ δεν ξέρω κανένα "στέλεχος" ή μέλος του ΕΝΕΚ να προσχώρησε στο ΛΑΟΣ. Και πόσα νομίζεις ότι ήταν τα στελέχη; Στη Θεσσαλονίκη ήταν 1.

quote:
Λέω να πιστέψω το Δάκογλου αν δεν έχεις και εσύ αντίρηση...

Και γιατί νομίζεις πως έχει ιδιαίτερη σημασία για οποιονδήποτε εδώ μέσα το τί πιστεύεις εσύ;

quote:
Η λεπτή διάκριση που υπαινίσσεσαι μεταξύ Εθνικιστή και Δεξιού δεν υπάρχει ούτε καν σήμερα σε μεγάλη μερίδα της κεντρο-αριστεράς πόσο δε μάλλον το...1977!!!

Μεταξύ δεξιών και εθνικιστών υπάρχει άβυσσος, όχι "λεπτή διάκριση", παντογνώστη Πάνο.

quote:
Δηλαδή, ναι μεν από το 1977 υπήρχε υπαρκτός και oυσιώδης διαχωρισμός Εθνικιστή και Δεξιού καθώς και ότι το 1979 εκδιώχθηκαν από την ΕΝΕΠ των "κακών βασιλοχουντικών" ο Δάκογλου και η ομάδα του κατηγορούμενοι μάλιστα ως "Εθνικιστές"
ΑΛΛΑ
ακόμα και το 1982 που ήταν, προσοχή προσοχή, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (κατά macedon) έψαχνε τον προσανατολισμό και τα πατήματά του

Τελικά έχει δίκιο ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ (όχι ότι το αμφισβήτησα ποτέ).

Προσπαθείς απλά να δημιουργήσεις εντυπώσεις με το γνωστό σου βλακώδες ύφος, όχι μόνον αγνοώντας αυτά που σου γράφουν αλλά προσπαθώντας να πείσεις τους συντάκτες πως έγραψαν άλλα απ' αυτά που διαβάζουν όλοι.

Αυτό που έγραψα ήταν:
1. Το εθνικιστικό κίνημα ήταν ήδη διαμορφωμένο σαν πολιτικός-ιδεολογικός χώρος ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '70.
2. Στα πρώτα του βήματα, το ΕΝΕΚ (όχι το εθνικιστικό κίνημα) προσπαθούσε να διαμορφώσει τις λεπτομέρειες της ιδεολογίας του, όπως είναι αυτό που σου έγραψα.
3. Το 1982 το ΕΝΕΚ είχε 2,5 χρόνια ζωής και ήταν όντως στις αρχές του.

quote:

macedon
Δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να συγκρίνει τις δύο εποχές. Τότε οι εθνικιστές ήταν 18 άτομα στη Θεσσαλονίκη. Τώρα υπάρχουν 18 εθνικιστές βουλευτές. Διαφορετικοί καιροί, διαφορετικά μέτρα και σταθμά.
PanosT
Λάστιχο λοιπόν η εθνικιστική θεωρία με διαφορετικά μέτρα και σταθμά ανά εποχή...

Αν από τη διαφορετική αριθμητική του Κινήματος μετά από 30 χρόνια, προκύπτει ότι η εθνικιστική θεωρία είναι λάστιχο... τι να πω. Δεν μπορώ να κατανοήσω τις διεργασίες που γίνονται στο κεφάλι σου και καταλήγεις σε παρανοϊκά συμπεράσματα... Αυτό που μπορώ να συμπεράνω (για μια ακόμη φορά) είναι πως οποιαδήποτε συζήτηση μαζί σου είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων.

quote:
Πες μου σε παρακαλώ αν ισχύει η χθεσινή σου άποψη περί Δάκογλου και είναι ακριβώς αυτή.

Ισχύει. Όπως ισχύει και η εξής:

"Ούτε άτομο της εμπιστοσύνης του είμαι ούτε κοντά στον Πολύδωρο είμαι ή ήμουν ποτέ. Τον Δάκογλου τον είδα 2-3 φορές στην Θεσσαλονίκη κι άλλες 2-3 φορές που κατέβηκα στην Αθήνα και τελευταία φορά τον είδα μετά από πολλά χρόνια τον Οκτώβριο του 2009. "

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει: "ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΝΕΚ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΟΣ (το οποίο δημιουργήθηκε 10 χρόνια μετά τη διάλυση του ΕΝΕΚ) ΕΝΩ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ".

Επίσης, το ίδιο μπορεί να σημαίνει: "Να κι αν είπε να πάνε στο ΛΑΟΣ, να κι αν δεν είπε. Ο πολύς κόσμος πήγε στη ΧΑ".

quote:
Η Χρυσή Αυγή είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του Εθνικισμού στην Ελλάδα και οι κινήσεις του Δάκογλου αυτό πιστοποιούν...

Η ταφόπλακα του εθνικισμού στην Ελλάδα δοκιμάστηκε να πέσει από την χούντα και από την Εθνική Παράταξη. Και, είναι αλήθεια, έριξαν το εθνικιστικό κίνημα πολλά χρόνια πίσω. Αλλά δεν το κατάφεραν τελικά.

Όσο κι αν δεν σου αρέσει, οι εθνικιστές έχουν αυτή τη στιγμή 18 έδρες και 7%. Πώς το έλεγες; Ξυδάκι!

quote:
Η δική μου άποψη εξηγεί και τα γεγονότα του χθες και τα γεγονότα του σήμερα και όοοοοολα τα βίντεο που σου έχω παραθέσει με Πλεύρη, Μιχαλολιάκο και Χρυσή Αυγή γενικότερα.

Ε, άμα παράθεσες τα βιντέκια... τι να πώ. Τα φοβερά ντοκουμέντα του Φυτράκη ωχριούν μπροστά τους.

quote:
Η δική σου άποψη από την άλλη

Η δική μου άποψη από την άλλη, παρουσιάζει τα γεγονότα όπως τα έζησα από μέσα, απέναντι σε κάποιον που:

1. Δεν ξέρει τι είναι εθνικισμός
2. Δεν έχει ιδέα για το τι συνέβηκε τότε
3. Δεν ξέρει κανένα απο τα πρόσωπα για τα οποία συζητάει.
4. Αγνοεί παντελώς τα γεγονότα με τα οποία καταπιάνεται
5. Δεν μπορεί να κατανοήσει απλά πράγματα

... και παρ' όλα αυτά, προσπαθεί να μας πείσει πως αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή 10.000.000 Έλληνες και είναι η νύχτα, είναι απλά μια αυθαίρετη ερμηνεία του περιβάλλοντός μας.

quote:
Δε συμφωνώ macedon με τον Taber.

Να είσαι σίγουρος πως θα το πάρει πολύ σοβαρά. Όπως όλοι μας άλλωστε!

quote:
Εσύ φταις που εμφανίζομαι ως "ξερόλας" μπροστά σου.

Μάλλον η παιδική σου ηλικία. Αλλά πάλι, δεν είμαι ειδικός για να βρω την αιτία.

quote:
Αφου κρύβεσαι, ακροβατείς και εν τέλει δεν εμφανίζεις αντεπιχειρήματα σε κανένα θέμα που έχουμε διαξιφιστεί

Αντεπιχειρήματα στη βλακεία, όσο και να προσπαθήσω, δεν θα μπορέσω να βρω. Τελικά, η κουβέντα μαζί σου, είναι απλά χάσιμο χρόνου. Οπότε:

1. Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις για τις προθέσεις, την ιδεολογία, το αγαπημένο φαγητό ή το αγαπημένο χρώμα του Δάκογλου ή του Μιχαλολιάκου. Δεν μ'απασχολεί καθόλου, ούτε κανέναν εδώ μέσα. Αν απασχολεί κάποιον, μπορείς να το συζητήσεις μαζί του.

2. Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις για το εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα, από το 1977 μέχρι σήμερα. Ούτε εμένα ούτε το εθνικιστικό κίνημα μας απασχολεί ιδιαίτερα.

3. Μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις για τη Χρυσή Αυγή, τις ιδέες της, τις πρακτικές της και τους λόγους που την υποστηρίζω. Ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε εγώ πρόκειται να χάσουμε τον ύπνο μας.

4. Τέλος, μπορείς να νομίζεις ό,τι θέλεις για όποιο θέμα θέλεις. Έχω γράψει σε δυο σελίδες τρεις φορές τα ίδια πράγματα και εσύ με ξαναρωτάς. Μπορεί εσένα να σ'αρέσει το trolling (γιατί αυτό που κάνει, trolling είναι, όταν παραθέτεις μία πηγή 5 φορές σε 5 διαφορετικά συνεχόμενα μηνύματα, θεωρώντας όσους διαβάζουν τα κείμενά σου ως ηλίθιους, ενώ ο μόνος πιστοποιημένος είσαι εσύ) αλλά εμένα δεν μ'αρέσει και δεν έχω σκοπό να σε ενθαρρύνω.

5. Το θέμα περί Δάκογλου, ΕΝΕΚ, ΧΑ κτλ., σε ό,τι έχει σχέση με τη συζήτηση με σένα, θεώρησέ το ως λήξαν. Αν έχεις επιπλέον απορίες, απευθύνσου στους ίδιους.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 15:10:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
Ρε παιδιά δεν ανοίγουμε ένα θέμα "ΔΑΚΟΓΛΟΥ : Εργα και Ημέρες" να συνεχιστεί εκεί η αντιπαράθεση ???? Αν είμαι μόνο εγώ που έχω κουραστεί από αυτή την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση - ζητώ συγνώμη, αλλά μήπως να συμφωνούσαμε να πάμε παρακάτω ????????

Τι σημασία έχει τι ήταν η Χρυσή Αυγή πριν είκοσι και βάλε χρόνια.
Μπορούμε να δούμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά μας ???

Θα μπορέσει η Χρυσή Αυγή να διαδραματήσει σοβαρό ρόλο στην πολιτική της χώρας μας ή θα περιοριστεί σε φάπες και μπινελίκια προς την Αριστερά ???

Κρίνοντας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα εθνικιστικά κινήματα έχουν πλέον εκπροσώπιση σε κυβερνητικούς συνασπισμούς και διαμορφώνουν πολιτικές. Θεωρώ πως σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τόσους κινδύνους να παραμονεύουν, μια εθνικιστική φωνή είναι απαραίτητη. Θα είναι η Χρυσή Αυγή η φωνή αυτή, ή πρέπει να υπάρξει μια νέα πολιτική κίνηση ? Προφανώς ένα σημαντικό μέρος των ελλήνων πολιτών, αναζητάει μια τέτοια πολιτική αντιπροσώπευση...

Edited by - KERRY KING on 23/06/2012 15:12:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 15:16:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
quote:
Κρίνοντας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα εθνικιστικά κινήματα έχουν πλέον εκπροσώπιση σε κυβερνητικούς συνασπισμούς και διαμορφώνουν πολιτικές.

Για του λόγου το αληθές :

Τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη δεν κερδίζουν μόνο εκλογικό έδαφος. Ο ρόλος τους στα εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο έχει αναβαθμισθεί και όχι σπάνια συμμετέχουν πια ενεργά και σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Η σημερινή Ακροδεξιά της Ευρώπης εμφανίζεται εκμοντερνισμένη και φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα μη προνομιούχα στρώματα, τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση, βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται.

Η γαλλική εφημερίδα «Figaro» παρουσιάζει τον ακροδεξιό χάρτη της Ευρώπης.

Λετονία

Το ακροδεξιό κόμμα «Όλα για τη Λετονία» προήλθε από τον συνασπισμό δυο συντηρητικών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές του 2010 και εξασφάλισε ποσοστό 7,6%.

Λιθουανία

Το εθνικό-λαϊκιστικό κόμμα «Τάξη και Δικαιοσύνη», με επικεφαλής τον Rolandas Paksas κέρδισε την προεδρία το 2003 και πήρε ποσοστό 12,7% στις βουλευτικές εκλογές του 2008. Έχει εκλέξει 15 ακροδεξιούς βουλευτές στους 141.

Νορβηγία

Με ποσοστό 23% το «Κόμμα της Προόδου» είναι σήμερα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας. Είναι λαϊκιστικό κόμμα, κατά των μεταναστών και είχε για ένα διάστημα μέλος του τον δολοφόνο Αντερς Μπρέιβικ. Εχασε ωστόσο στις δημοτικές εκλογές πέρυσι τον Ιούλιο, μετά τις μαζικές δολοφονίες του Μπρέιβικ. Έχει εκλέξει 41 βουλευτές στους 169.

Φινλανδία
Το κόμμα Αληθινοί Φινλανδοί πήρε ποσοστό 19% στις εκλογές που διεξήχθησαν στον Απρίλιο του 2011. Είναι κόμμα ευρωσκεπτικιστικό και τάσσεται κατά της παροχής οικονομικής βοήθειας για τη διάσωση ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Δανία
Το ακροδεξιό κόμμα του Λαού της Δανίας κέρδισε ποσοστό 14% το 2011. Οπως και τα άλλα ακροδεξιά κόμματα των σκανδιναβικών χωρών τάσσεται υπέρ μιας αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Χωρίς να συμμετάσχει στην κυβέρνηση στήριξε από το 2001 έως το 2011 τη δεξιά κυβέρνηση ζητώντας πολιτικά ανταλλάγματα, όπως η ενίσχυση των μέτρων κατά των μεταναστών.

Βουλγαρία
Το ακροδεξιό κόμμα Ataka «γεννήθηκε» το 2005. Είναι κατά της «τσιγγανοποίησης» και της «τουρκοποίησης» της Βουλγαρίας.

Ιταλία
Η Λέγκα του Βορρά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2008 κέρδισε το καλύτερο ποσοστό (8%) που πήρε ποτέ στην ιστορία της.

Ουγγαρία:
Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik υπερασπίζεται τις αξίες της θρησκείας, της οικογένειας και της τάξης. Το ντεμπούτο του στο κοινοβούλιο της χώρας έγινε στις εκλογές του 2010. Το κόμμα επέσπασε το 16%.

Αυστρία
Το FPO είναι ένα ακροδεξιό κόμμα νοσταλγών του 3ου Ράιχ και θεωρείται φαβορί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Ελβετία
Η Δημοκρατική Ενωση του Κέντρου, λαικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα, με επικεφαλής τον Τόνι Μπράνερ και είναι η πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας.

Γαλλία
Δυο βουλευτές εξέλεξε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) στη Γαλλία στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, ύστερα από 24 χρόνια εκτός Βουλής (η τελευταία φορά που εξέλεξε βουλευτές ήταν στις ενδιάμεσες εκλογές του 1986, για να τους χάσει όλους μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις εκλογές του 1988). Η 22χρονη εγγονή του ιδρυτή του κόμματος είναι πλέον η βουλευτής της Βοκλύζ στην Προβηγκία της νότιας Γαλλίας.

Βέλγιο
Με ποσοστό 12% τον Ιούνιο του 2010, το Vlaams Belang έχασε τις δυνάμεις που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2004 (24%). Αυτό το εθνικιστικό φλαμανδικό κόμμα υπερασπίζεται τη διάσπαση του Βελγίου και την εκδίωξη των μεταναστών.

Ολλανδία
Με ποσοστό 16% και 24 έδρε το Κόμμα της Ελευθερίας του Geert Wilders, με ευρωσκεπτικιστικό και ισλαμοφοβικό πρόγραμμα, σάρωσε στις εκλογές του Ιούνιου του 2010 με ποσοστό 16% και 24 έδρες.

Πηγή :http://www.newsbeast.gr/world/arthro/370667/pos-ehei-diamorfothei-o-hartis-tis-akrodexias-stin-europi/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 15:48:22  Εμφάνιση Προφίλ
Για πες εσύ ρε KERRY KING , απού πού χρηματοδοτείται η οργάνωση της Χ.Αυγής; Οι διαφημίσεις και τα σχετικά..

(Ρώτησαν τον macedon, αλλά δεν ήξερε, και μου είπε να πάρω τηλέφωνο)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 15:54:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
@Dr Jekyll Mr Hyde

Προφανώς λάβανε χρηματοδότιση ως κόμμα που μπήκε στην Βουλή (αναφέρομαι στα διαφημιστικά σποτ μετά τις εκλόγές του Μαΐου). Από εκεί και πέρα μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Πάντως τα μπλουζάκια της έχουνε σουξέ αν το έχεις προσέξει (και δεν είναι και φτηνά...).

Τώρα που ρωτάς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκει το χρήμα για την προβολή της ???
Να υποθέσουμε από "απαλλοτριώσεις" ??????Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:20:19  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Τώρα που ρωτάς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκει το χρήμα για την προβολή της ???
Να υποθέσουμε από "απαλλοτριώσεις" ??????

Χαχα... αυτό είναι μια άλλη καλή απορία

Γενικά τα άκρα πού βρίσκουν τα χρήματα για αυτά που κάνουν είναι το ζήτημα... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:27:38  Εμφάνιση Προφίλ
KERRY KING

quote:
Ρε παιδιά δεν ανοίγουμε ένα θέμα "ΔΑΚΟΓΛΟΥ : Εργα και Ημέρες" να συνεχιστεί εκεί η αντιπαράθεση ????

Α, μπράβο! Γεια στο στόμα σου.

quote:
Θα μπορέσει η Χρυσή Αυγή να διαδραματήσει σοβαρό ρόλο στην πολιτική της χώρας μας ή θα περιοριστεί σε φάπες και μπινελίκια προς την Αριστερά ???

Αυτό είναι το ζητούμενο.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:31:56  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Θα μπορέσει η Χρυσή Αυγή να διαδραματήσει σοβαρό ρόλο στην πολιτική της χώρας μας ή θα περιοριστεί σε φάπες και μπινελίκια προς την Αριστερά ???

Αυτό είναι το ζητούμενο.

macedonΑφού παρέμεινε στη Βουλή, κρατόντας σταθερές τις δυνάμεις της... θα δείξει.
Τώρα θα πρέπει να λάβει ενεργό ρόλο...
Θα πρέπει να μας πείσει λοιπόν, οτι άξιζε τους ψήφους του κόσμου, και αν θέλει να παραμείνει στη Βουλή και στο μέλλον, θα πρέπει να δείξει και λόγια και έργα...
Μην ξεχνάμε πως και στο παρελθόν υπήρξαν κόμματα που έκαναν το πέρασμά τους από τη Βουλή... και μετά εξαφανίστηκαν ακριβώς επειδή δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι το διαφορετικό ώστε να αξίζουν την ψήφο των πολιτών... (πχ ΔΗΚΚΙ, ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛ.ΑΝΟΙΞΗ, ΛΑΟΣ κτλ)

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:33:33  Εμφάνιση Προφίλ
doctor

quote:
Για πες εσύ ρε KERRY KING , απού πού χρηματοδοτείται η οργάνωση της Χ.Αυγής; Οι διαφημίσεις και τα σχετικά..

Γιατί δεν μας λες εσύ ρε ντόκτορ από πού χρηματοδοτείται η "Ένωση Κεντρώων" που με τους πολύ λιγότερους ψηφοφόρους είχε για χρόνια μέχρι και δικό της τηλεοπτικό κανάλι, και γραφεία σε όλες τις πόλεις όταν η Χρυσή Αυγή με το πλήθος των οικονομικών υποστηρικτών με το ζόρι κατάφερε να έχει ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο που εκπέμπει για 2 ώρες την εβδομάδα;

Μη μου πεις από τις εισφορές των μελών της

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:43:34  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
η "Ένωση Κεντρώων" που με τους πολύ λιγότερους ψηφοφόρους είχε για χρόνια μέχρι και δικό της τηλεοπτικό κανάλι


Το περίφημο κανάλι 69;


http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY&feature=related


"Να πεθάνουν, να πεθάνουν, να στείλει ο Θεός καρκίνο!!!"

Ρε Κώστα σοβαρά μιλάς;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:46:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

doctor

quote:
Για πες εσύ ρε KERRY KING , απού πού χρηματοδοτείται η οργάνωση της Χ.Αυγής; Οι διαφημίσεις και τα σχετικά..

Γιατί δεν μας λες εσύ ρε ντόκτορ από πού χρηματοδοτείται η "Ένωση Κεντρώων" που με τους πολύ λιγότερους ψηφοφόρους είχε για χρόνια μέχρι και δικό της τηλεοπτικό κανάλι, και γραφεία σε όλες τις πόλεις όταν η Χρυσή Αυγή με το πλήθος των οικονομικών υποστηρικτών με το ζόρι κατάφερε να έχει ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο που εκπέμπει για 2 ώρες την εβδομάδα;

Μη μου πεις από τις εισφορές των μελών της

macedonΟ Βασίλης Λεβέντης, μπορώ να σου πώ πως παίρνει ο ίδιος τους δρόμους παραμάζωμα, και ψάχνει να βρεί κάποιους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά το κόμμα...
Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ... μέχρι που τον κορόιδεψε ο Αντρέας... και στην συνέχεια ήταν και υποψήφιος της ΝΔ... όμως και από εκεί κάποια στιγμή "έφαγε πόρτα"...
Ίσως αν δίναμε περισσότερη προσοχή σε αυτά που λέει, και όχι στον τρόπο του και στην φάτσα του, να βλέπαμε πολλά σωστά πράγματα...

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:49:25  Εμφάνιση Προφίλ
stanfromgreece

quote:
Θα πρέπει να μας πείσει λοιπόν, οτι άξιζε τους ψήφους του κόσμου, και αν θέλει να παραμείνει στη Βουλή και στο μέλλον, θα πρέπει να δείξει και λόγια και έργα...

Αυτό είπα. Το εθνικιστικό κίνημα, για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια περίπου, έχει μια μοναδική ευκαιρία: Να προτείνει λύσεις πέρα από το γνωστό πλαίσιο του παλαιοκομματικού κατεστημένου, προς όφελος της πατρίδας και του λαού. Το αν το 7% γίνει 37% ή 0,7% είναι αποκλειστικά στο χέρι του.

quote:
Μην ξεχνάμε πως και στο παρελθόν υπήρξαν κόμματα που έκαναν το πέρασμά τους από τη Βουλή... και μετά εξαφανίστηκαν ακριβώς επειδή δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι το διαφορετικό ώστε να αξίζουν την ψήφο των πολιτών... (πχ ΔΗΚΚΙ, ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛ.ΑΝΟΙΞΗ, ΛΑΟΣ κτλ)

Δεν είναι ίδια η σύγκριση. Τα κόμματα που αναφέρεις δημιουργήθηκαν γιατί οι αρχηγοί τους είχαν προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικές κόντρες με τον αρχηγό του κόμματος απ' όπου προέρχονταν. Δεν είχαν καμία ιδεολογία, δεν είχαν καμία καινούρια πρόταση, ήταν καιροσκοπικοί σχηματισμοί με γνωστά (και αμαρτωλά) πρόσωπα και, όπως λες, ήταν "μία από τα ίδια".

Το ίδιο θα συμβεί και με τον καιροσκόπο Καμμένο. Είναι ο άνθρωπος που υποκριτικά και ψηφοθηρικά ζητάει την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν ο ίδιος καλύφθηκε πίσω απ' αυτήν ενώ η Δικαιοσύνη τον καταζητούσε το 1996 για κακούργημα (απιστία κατά του Δημοσίου).

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:50:35  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

stanfromgreece

quote:
Θα πρέπει να μας πείσει λοιπόν, οτι άξιζε τους ψήφους του κόσμου, και αν θέλει να παραμείνει στη Βουλή και στο μέλλον, θα πρέπει να δείξει και λόγια και έργα...

Αυτό είπα. Το εθνικιστικό κίνημα, για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια περίπου, έχει μια μοναδική ευκαιρία: Να προτείνει λύσεις πέρα από το γνωστό πλαίσιο του παλαιοκομματικού κατεστημένου, προς όφελος της πατρίδας και του λαού. Το αν το 7% γίνει 37% ή 0,7% είναι αποκλειστικά στο χέρι του.

quote:
Μην ξεχνάμε πως και στο παρελθόν υπήρξαν κόμματα που έκαναν το πέρασμά τους από τη Βουλή... και μετά εξαφανίστηκαν ακριβώς επειδή δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι το διαφορετικό ώστε να αξίζουν την ψήφο των πολιτών... (πχ ΔΗΚΚΙ, ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛ.ΑΝΟΙΞΗ, ΛΑΟΣ κτλ)

Δεν είναι ίδια η σύγκριση. Τα κόμματα που αναφέρεις δημιουργήθηκαν γιατί οι αρχηγοί τους είχαν προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικές κόντρες με τον αρχηγό του κόμματος απ' όπου προέρχονταν. Δεν είχαν καμία ιδεολογία, δεν είχαν καμία καινούρια πρόταση, ήταν καιροσκοπικοί σχηματισμοί με γνωστά (και αμαρτωλά) πρόσωπα και, όπως λες, ήταν "μία από τα ίδια".

Το ίδιο θα συμβεί και με τον καιροσκόπο Καμμένο. Είναι ο άνθρωπος που υποκριτικά και ψηφοθηρικά ζητάει την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν ο ίδιος καλύφθηκε πίσω απ' αυτήν ενώ η Δικαιοσύνη τον καταζητούσε το 1996 για κακούργημα (απιστία κατά του Δημοσίου).

macedonΣωστός!

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 16:54:44  Εμφάνιση Προφίλ
IndustrialAngel

quote:
Το περίφημο κανάλι 69;

Το κανάλι 67 που ίδρυσε το 1990 και που αργότερα το πούλησε στον Κουρή. Ναι, αυτό λέω. Το οποίο ίδρυσε, παρεμπιπτόντως 2 χρόνια πριν φτιάξει το κόμμα του!

quote:
Ρε Κώστα σοβαρά μιλάς;

Σοβαρότατα.

macedon

Edited by - macedon on 23/06/2012 16:57:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 17:05:10  Εμφάνιση Προφίλ
stanfromgreece

quote:
Ο Βασίλης Λεβέντης, μπορώ να σου πώ πως παίρνει ο ίδιος τους δρόμους παραμάζωμα, και ψάχνει να βρεί κάποιους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά το κόμμα...

Μάλιστα. Και γιατί να μην κάνουν το ίδιο και οι άλλοι, οι οποίοι -όπως και να το κάνουμε- έχουν πιο αφοσιωμένους οπαδούς;

quote:
Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ... μέχρι που τον κορόιδεψε ο Αντρέας... και στην συνέχεια ήταν και υποψήφιος της ΝΔ

Τα είπες προηγουμένως . Ο άνθρωπος θέλει ντε και καλά να εκλεγεί βουλευτής. Πήγε στο ΠΑΣΟΚ, μετά έφυγε από κει, έφτιαξε τους "Οικολόγους", δεν είδε χαϊρι, πήγε στη ΝΔ, μετά έφυγε από κει, έφτιαξε δικό του κόμμα, κτλ. κτλ.

Εκτός από τη συνέπεια των ιδεών του, η οποία είναι προφανής (από το μαρξιστικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στο οικολογικό κίνημα από κει στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και μετά στους Κεντρώους), δεν μου απάντησες πού βρήκε τα χρήματα να φτιάξει έναν τηλεοπτικό σταθμό όντας αποτυχών πολιτευτής και πολύ πριν φτιάξει το κόμμα του, όταν ολόκληρος Δήμος Θεσσαλονίκης για να φτιάξει το TV100 την ίδια περίοδο, έφτυσε αίμα.

Με το μισθό του; Με την προίκα της γυναίκας του; Κέρδισε στο ΛΟΤΤΟ;

quote:
Ίσως αν δίναμε περισσότερη προσοχή σε αυτά που λέει, και όχι στον τρόπο του και στην φάτσα του, να βλέπαμε πολλά σωστά πράγματα...

Ίσως να μας απαντούσε και στο ερώτημα: "Γιατί βρίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους οποίους υπηρέτησε και με τους οποίους ήταν υποψήφιος" ή στο επίσης σημαντικό: "Αν είχε εκλεγεί με κάποιο από τα δύο αυτά κόμματα, θα έλεγε σήμερα αυτά που λέει";

Θα ήθελα πάντως την άποψη του doctor που δηλώνει "ψηφοφόρος" του (αρχικά νόμιζα ότι απάντησε αυτός!)

macedon

Edited by - macedon on 23/06/2012 17:09:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 17:10:30  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

doctor

quote:
Για πες εσύ ρε KERRY KING , απού πού χρηματοδοτείται η οργάνωση της Χ.Αυγής; Οι διαφημίσεις και τα σχετικά..

Γιατί δεν μας λες εσύ ρε ντόκτορ από πού χρηματοδοτείται η "Ένωση Κεντρώων" που με τους πολύ λιγότερους ψηφοφόρους είχε για χρόνια μέχρι και δικό της τηλεοπτικό κανάλι, και γραφεία σε όλες τις πόλεις όταν η Χρυσή Αυγή με το πλήθος των οικονομικών υποστηρικτών με το ζόρι κατάφερε να έχει ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο που εκπέμπει για 2 ώρες την εβδομάδα;

Μη μου πεις από τις εισφορές των μελών τηςΑπο τις εισφορές των μελών της και κατα κύριο λόγο του Β. Λεβέντη, ακριβώς. Το έχει πει άλλωστε, να καταργηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις και να χρηματοδοτούνται όλα τα κόμματα όπως και η ένωση κεντρώων από τα μέλη της.
Έτσι δε θα χρειάζεται να πληρώνουμε όλοι οι πολίτες την διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Τσιπρα, της Χ.Α. και οπουδήποτε άλλου.
Αλλά... κάποιοι θέλουν να πληρώνουνε

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/06/2012 17:11:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 17:24:46  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Ίσως αν δίναμε περισσότερη προσοχή σε αυτά που λέει, και όχι στον τρόπο του και στην φάτσα του, να βλέπαμε πολλά σωστά πράγματα...

Ίσως να μας απαντούσε και στο ερώτημα: "Γιατί βρίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους οποίους υπηρέτησε και με τους οποίους ήταν υποψήφιος" ή στο επίσης σημαντικό: "Αν είχε εκλεγεί με κάποιο από τα δύο αυτά κόμματα, θα έλεγε σήμερα αυτά που λέει";

Θα ήθελα πάντως την άποψη του doctor που δηλώνει "ψηφοφόρος" του (αρχικά νόμιζα ότι απάντησε αυτός!)Στο ΠΑΣΟΚ ενεπλάκη ως ιδρυτικό μέλος και προφανώς όταν το κόμμα άρχισε να γίνεται πορνείο και να φέυγει από την κατευθυνση που αυτός θεωρούσε πολιτικά και κοινωνικά ορθή, έφυγε από το κόμμα.
Έπειτα μπήκε ως υποψήφιος της ΝΔ το '89 δηλαδή την ίδια περίοδο που μπήκε ως βουλευτής της ΝΔ και Ο μίκης Θεοδωράκης. Αυτό έγινε προφανώς επειδή τα χρόνια της διακυβέρνησής του το ΠΑΣΟΚ είχε διαλύσει τη χώρα, και έπρεπε να ανατραπεί. Η μοναδική δύναμη που μπορούσε ν αντισταθεί στην ΠΑΣΟΚική λαίλαπα λόγω των ισχυρών θεμελίων του δικομματισμού, ήταν Η Ν.Δ., για αυτό και είδαμε τις περίεργες πολιτικές συμμαχίες που έγιναν εκείνη την εποχή.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/06/2012 17:29:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 18:46:35  Εμφάνιση Προφίλ
doctor

quote:
Απο τις εισφορές των μελών της και κατα κύριο λόγο του Β. Λεβέντη, ακριβώς.

Ε, άμα το πιστεύεις αυτό...

quote:
Έτσι δε θα χρειάζεται να πληρώνουμε όλοι οι πολίτες την διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Τσιπρα, της Χ.Α. και οπουδήποτε άλλου.

Από την κρατική επιχορήγηση, η ΧΑ πήρε 10.000 μόνο (μία μέρα πριν τις εκλογές), τα οποία πήγαν όλα στην οργάνωση των 2 κοινωνικών παντοπωλείων.

quote:
Στο ΠΑΣΟΚ ενεπλάκη ως ιδρυτικό μέλος

Άρα ήταν μαρξιστής, μια και το ΠΑΣΟΚ ήταν τέτοιο, σύμφωνα με δήλωση του Α. Παπανδρέου.

quote:
Έπειτα μπήκε ως υποψήφιος της ΝΔ το '89

Δηλαδή, από μαρξιστής έγινε νεοφιλελεύθερος! Μάλιστα.

quote:
δηλαδή την ίδια περίοδο που μπήκε ως βουλευτής της ΝΔ και Ο μίκης Θεοδωράκης.

Ρε ντόκτορ, ώρες-ώρες νομίζω ότι θεωρείς όλον τον κόσμο εδώ μέσα της ίδιας αντιληπτικής ικανότητας με τον ... Πάνο.

Ο Θεοδωράκης δέχτηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ. Το ψηφοδέλτιο επικρατείας στελεχώνεται (συνήθως) από άτομα που δεν ανήκουν στο κόμμα αλλά έχουν ευρύτερη κοινωνική αποδοχή (ενίοτε και με οσφυοκάμπτες που επιστρέφουν στο κόμμα απ' όπου έφυγαν κι επειδή ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν, τοποθετούνται εκεί).

Σε κάθε περίπτωση, το να συγκρίνεις το Λεβέντη με τον Θεοδωράκη είναι μάλλον αστείο, δε νομίζεις;

Απλά, ήθελα να ρωτήσω: Ποιά ακριβώς είναι η ιδεολογία του Λεβέντη φέτος; Δηλαδή, ως κεντρώος (που δηλώνει) είναι π.χ. φίλος του κεφαλαίου ή εχθρός του; Είναι φιλελεύθερος, σοσιαλιστής ή κάτι άλλο;

Πάντως στο ερώτημα δεν απάντησες Σε κανένα από τα δύο.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2012, 23:39:03  Εμφάνιση Προφίλ
macedon
quote:
Ε, άμα το πιστεύεις αυτό...
Γιατί να μη το πιστέψω; Μήμπως ενεπλάκη σε κάποιο σκάνδαλο; Μήμπως έδειξε οτι παίζει ρόλο δημιουργίας ακραίων κινημάτων; Μήμπως τραμπούκισε κανέναν; Μήμπως είπε ψέματα πολλάκις δημοσίως;


quote:
Ο Θεοδωράκης δέχτηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ. Το ψηφοδέλτιο επικρατείας στελεχώνεται (συνήθως) από άτομα που δεν ανήκουν στο κόμμα αλλά έχουν ευρύτερη κοινωνική αποδοχή (ενίοτε και με οσφυοκάμπτες που επιστρέφουν στο κόμμα απ' όπου έφυγαν κι επειδή ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν, τοποθετούνται εκεί).

Σε κάθε περίπτωση, το να συγκρίνεις το Λεβέντη με τον Θεοδωράκη είναι μάλλον αστείο, δε νομίζεις;


Δεν νομίζω, γιατί απλά δε κάνω σύγκριση. Λέω το ευνόητο, ότι όλοι εκείνοι την εποχή θέλανε να ρίξουνε το ΠΑΣΟΚ. Τι δε κατάλαβες απο αυτό; Αν δεν καταλάβες ξαναδιάβασε, και αν πάλι δεν καταλάβεις, δε πειράζει.
quote:
Απλά, ήθελα να ρωτήσω: Ποιά ακριβώς είναι η ιδεολογία του Λεβέντη φέτος; Δηλαδή, ως κεντρώος (που δηλώνει) είναι π.χ. φίλος του κεφαλαίου ή εχθρός του; Είναι φιλελεύθερος, σοσιαλιστής ή κάτι άλλο;
Δεν έχει τοποθετηθεί κατ'αυτό τον τρόπο "είμαι φίλος του κεφαλαίου" "είμαι εχθρός του κεφαλαίου". Όλα τα παραπάνω είναι παρωχημένες και χιλιοχρησιμοποιημένες έννοιες που έχουν γίνει κουρελόχαρτα για την προεκλογική εκστρατεία πολιτικάντζη. "Εχθρός του κεφαλαίου" τι πάει να πει; Οι βλακείες που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα "επαναστατικά" κόμματα; Και φίλος του κεφαλαίου τι πάει να πει; Ο κάθε μεγαλοκεφαλαιούχος να κάνει ό,τι γουστάρει; Για τον σοσιαλισμό πια... ας μη μιλήσω. Αν περιμέναμε από τέτοιες χιλιοτσαλακωμένες λέξεις και έννοιες, να καταλάβουμε το πραγματικό περιεχόμενο κάποιου κόμμματος, ζήτω που καήκαμε.

Καλό θα ήταν να ξεχάσουμε όλες αυτές τις έννοιες και τους όρους. Αν έχουμε δημιουργικά πολιτικά μυαλά, δεν μας χρειάζονται καθόλου οι παλιοί όροι, παρα μόνο στα πλαίσια της κατανόησης του λαουτζίκου, που έχει προγραμματίσει το μυαλό του με βάση απαρχαιωμένα πολιτικά μοντέλα.

quote:
Πάντως στο ερώτημα δεν απάντησες Σε κανένα από τα δύο.
..Και εμένα δεν μου απάντησες πού βρίσκει τα λεφτά της η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μου απάντησες. Τι να κάνουμε.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/06/2012 23:40:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2012, 02:46:33  Εμφάνιση Προφίλ
doctor

quote:
Λέω το ευνόητο, ότι όλοι εκείνοι την εποχή θέλανε να ρίξουνε το ΠΑΣΟΚ.

Το ευνόητο είναι οι ιδρυτές του ΠΑΣΟΚ να θέλουν να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ?

quote:
Τι δε κατάλαβες απο αυτό;

Δεν κατάλαβα πώς ένας σοσιαλμαρξιστής μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερο για να περάσει μέσω της Οικολογίας στον κεντρώο χρόνο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και να έχει το θράσος να κατηγορεί άλλους γι' αυτά που έκανε ο ίδιος επί σειρά ετών.

quote:
"Εχθρός του κεφαλαίου" τι πάει να πει;

Εχθρός του κεφαλαίου π.χ. πάει να πει πως δεν θα φτιάξεις μία συλλογική σύμβαση κατά πως συμφέρει την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών αλλά τον εργαζόμενο κυρίως.

Εχθρός του κεφαλαίου πάει να πει πως δεν φορολογείς τα κέρδη των τραπεζών με 7% και το εισόδημα του μισθωτού με 30%. Επίσης, πως δεν φορολογείς κάθε τράπεζα με διαφορετικό συντελεστή, ανάλογα με το τι γνωριμία έχεις με τα στελέχη της.

... και πολλά άλλα πρακτικά ζητήματα.

quote:
Για τον σοσιαλισμό πια... ας μη μιλήσω. Αν περιμέναμε από τέτοιες χιλιοτσαλακωμένες λέξεις και έννοιες, να καταλάβουμε το πραγματικό περιεχόμενο κάποιου κόμμματος, ζήτω που καήκαμε.

Το περιεχόμενο ενός κόμματος βρίσκεται:
1. Στην ιδεολογία του που καθορίζει τις βασικές του θέσεις.
2. Στο πρόγραμμά του που τοποθετείται πάνω σε ειδικότερα ζητήματα της καθημερινής ζωής των πολιτών.
3. Στην συμφωνία των προγραμματικών του θέσεων με τις ιδεολογικές του θέσεις.
4. Στο εφικτό των παραπάνω.

quote:
Καλό θα ήταν να ξεχάσουμε όλες αυτές τις έννοιες και τους όρους.

Το ότι οι σοσιαλμαρξιστές του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκαν καιροσκόποι και νεοφιλελεύθεροι στην πράξη, δεν απαξιώνει τον σοσιαλισμό. Απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του.

quote:
..Και εμένα δεν μου απάντησες πού βρίσκει τα λεφτά της η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μου απάντησες.

Να σου απαντήσω: Από τις εισφορές των 18.000 γραμμένων μελών, από ιδιώτες μη μέλη και στο μέλλον από την κρατική επιχορήγηση. Άλλωστε τα έξοδα δεν είναι πολλά. Ούτε κανάλια έχουμε, ούτε γραφεία σε κάθε πόλη.

Σειρά σου τώρα:

- Γιατί ο Λεβέντης βρίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους οποίους υπηρέτησε και με τους οποίους ήταν υποψήφιος;

- Αν είχε εκλεγεί με κάποιο από τα δύο αυτά κόμματα, θα έλεγε σήμερα αυτά που λέει;


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2012, 10:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22
http://news247.gr/eidiseis/article1828627.ece

Μα τι παράξενο,τα περιστατικά βίας συνεχίζονται.

Να πώ και την παρατήρησή μου.Σε αυτό το περιστατικό η αστυνομία κυνηγά τους δράστες, σωστά? Στο άλλο περιστατικό όμως που μαχαίρωσαν τον μετανάστη(ή λαθρομετανάστη,κανείς δεν ξέρει) στο μετρό δεν έγινε τίποτα απολύτως.Και μιλάμε οτι ο ανθρωπος κατα πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι νεκρός τώρα.Τέλος πάντων,απλά αναφέρω την παρατήρηση,δεν θέλω να υποδείξω κάτι.Νομίζω οτι είναι σημαντικό να μάθουμε να βλέπουμε και πέρα απο τα εγωιστικά συμφέροντα.Για το καλό όλων μας.

Το χειρότερο είναι οτι ανάλογα περιστατικά κατα πάσα πιθανότητα συμβαίνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα στο παρασκήνιο.

Edited by - alex22 on 24/06/2012 11:07:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy