ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Γήινοι και Εξωγήινοι
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 41
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 12:57:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
και ότι οι γαλαξίες πιθανόν να επεκτείνονται με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός

quote:
Εχω την εντύπωση ότι αυτό δεν είναι πλέον μόνο υποψία, αλλά έχει επιβεβαιωθεί κιόλας. Ας μας ενημερώσουν οι πιο ψαγμένοι και ειδικοί πληζ...


Έχει επιβεβαιωθεί (παρατηρηθεί) ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός;;
Πότε έγινε αυτό;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 15:28:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έχει επιβεβαιωθεί (παρατηρηθεί) ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός;;
Πότε έγινε αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πείραμα OPERA και επανάληψη εργαστήριο SASSO Ιταλία.

quote:

Nικόμαχε,
Mην τρέφεις αυταπάτες ότι δεν θα σε ρωτήσουμε!

Αυτά τα φυτίλια δεν τα πετάμε έτσι, και μετά φεύγουμε!



Ψάξτε μόνοι σας. Πότε ανακαλύφθηκε ο πιο απομακρυσμένος γαλαξίας και ποιά ήταν η αρχική εκτίμηση απόστασης.Βέβαια μετά κατέβηκε στα 13,4 δις, για να ταιριάζει με τον εβραίο.Επίσημα, αυτός είναι ο αρχαιότερος που έχει ανακαλυφθεί.
Ανεπίσημα...πιάσε το ωό και κούρευτο!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 16:16:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Κάτσε ρε συ Νικόμαχε. Το αρχικό αποτέλεσμα επικρίθηκε και κατόπιν διαψεύστηκε από επόμενες ερευνητικές ομάδες (η μία ήταν στο Sasso), η δε αρχική ομάδα μίλησε για 'ανωμαλία' και εν συνεχεία παραδέχτηκε σφάλμα στην μέτρηση (ο υπεύθυνος του προγράμματος OPERA παραιτήθηκε εξαιτίας του λάθους αυτού). Τέτοια λάθη βέβαια έχουν μεγάλη αξία διότι χρησιμοποιούνται προς γνώση στα επόμενα πειράματα. Υπάρχει κάποια συνωμοσία που δεν βλέπουμε;

Το άλλο περί 'υποστήριξης του εβραίου' δεν το καταλαβαίνω. Από τους 200 Νομπελίστες Φυσικής οι 50 είναι εβραϊκής καταγωγής. Δηλαδή τι, οι Εβραίοι ελέγχουν το 'κύκλωμα' ολόκληρης της Επιστήμης και επιβάλλουν τις δικές τους ιδέες και τα δικά τους παιδιά;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 16:53:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πείραμα OPERA

Η αρχική προδημοσίευση:

Η πειραματική ομάδα OPERA (Oscillation Project with Emulsion-tRacking Apparatus) έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των μετρήσεών της http://arxiv.org/abs/1109.4897 σύμφωνα με τις οποίες στοιχειώδη σωματίδια (νετρίνα) ταξίδεψαν ταχύτητες που απαγορεύει η θεωρία της Σχετικότητας του Einstein.

Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας του Einstein κανένα σώμα δεν μπορεί να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός.
Επίσης τα σωματίδια που δεν έχουν μάζα ηρεμίας (όπως τα φωτόνια) κινούνται στον ΚΕΝΟ χώρο με την ταχύτητα του φωτός. Για παράδειγμα το φως μέσα στο νερό κινείται με ταχύτητα μικρότερη του φωτός.
Τα σωματίδια που έχουν μάζα ηρεμίας μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες που πλησιάζουν πάρα πολύ την ταχύτητα του φωτός, ποτέ όμως δεν μπορούν να την φτάσουν.

Οι ερευνητές του πειράματος OPERA ανακοίνωσαν επίσημα ότι μέτρησαν την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν υψηλής ενέργειας νετρίνα και την βρήκαν μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός! Τα νετρίνα δημιουργήθηκαν στον επιταχυντή στο CERN κοντά στη Γενεύη και διανύοντας μια απόσταση 730 χιλιομέτρων ανιχνεύθηκαν στο υπόγειο εργαστήριο στο Gran Sasso της Ιταλίας.

Αν τα νετρίνα ταξίδευαν με την ταχύτητα του φωτός τότε θα διάνυαν την απόσταση των 730 χιλιομέτρων σε περίπου 2,4 ms (χιλιοστά του δευτερολέπτου). Οι πειραματικοί φυσικοί του OPERA βρήκαν αυτόν τον χρόνο κατά 60 ns(εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου) μικρότερο. Το σφάλμα στο νούμερο αυτό είναι περίπου 10%! Αυτή η μέτρηση οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν τα νετρίνα είναι κατά 0,0025% μεγαλύτερη από την ταχύτητα το φωτός.

Όμως υπάρχουν άλλες μετρήσεις που δείχνουν ότι τα νετρίνα κινούνται με την ταχύτητα του φωτός με εξαιρετικά καλή ακρίβεια (μέχρι 5 . 10-7%).

Για παράδειγμα οι μετρήσεις που αναφέρονται στα νετρίνα που δημιούργησε η έκρηξη του σουπερνόβα 1987Α. Πρώτα ανιχνεύθηκαν τα νετρίνα στους ανιχνευτές της Γης και στη συνέχεια μέσα σε τρεις ώρες όπως αναμενόταν έφτασε το φως της έκρηξης. Αυτά τα νετρίνα ταξίδευαν 168000 χρόνια, περίπου 5 τρισεκατομμύρια δευτερόλεπτα και έφθασαν στην Γη με διαφορά χρόνου μεταξύ τους 13 δευτερόλεπτα. Και 3 ώρες(10000 δευτερόλεπτα) νωρίτερα από το φως.

Αν τα νετρίνα ταξίδευαν με ταχύτητα κατά 1 εκατομμυριοστό γρηγορότερα από ταχύτητα του φωτός, θα είχαν φτάσει μήνες πριν από το φως.
Οι μετρήσεις που έκαναν οι ερευνητές του πειράματος OPERA θα πρέπει να έχουν εκπληκτική ακρίβεια. Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του πειράματος αναφέρεται ότι έχουν ακρίβεια 6-σίγμα σημαίνει ότι δεν υπάρχει στατιστικό λάθος.

Προφανώς υπάρχουν δυο περιπτώσεις:

1) Να πρόκειται για κάποιο νέο φαινόμενο στη Φυσική και οι ερευνητές του πειράματος OPERA βάζουν υποψηφιότητα για το νόμπελ φυσικής.

2) Κάτι να μην λειτούργησε σωστά στις συσκευές ή να έγινε κάποιο άλλο λάθος, οπότε η ανακοίνωση θα ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου.

Για την επιβεβαίωση ή την απόρριψη των αποτελεσμάτων του OPERA (αλλά και οποιουδήποτε πειράματος στη φυσική) χρειάζεται υπομονή. Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και άλλων σχετικών πειραμάτων (που σίγουρα έχουν ήδη ξεκινήσει!).

Από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πειράματος OPERA του Dario Autiero (μπορείτε να την παρακολουθήσετε από την αρχή ΕΔΩ), κατέστη σαφές ότι το πείραμα πραγματοποιήθηκε πολύ προσεκτικά, έγιναν πολλές διασταυρώσεις επαλήθευσης και όλες οι ερωτήσεις που έγιναν έλαβαν τουλάχιστον μια λογική απάντηση.

Στις μετρήσεις των χρονικών διαστημάτων και των αποστάσεων συνεργάστηκαν με ειδικούς μετρολόγους και είχαν μια ακρίβεια 1 προς μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, πράγμα δύσκολο μεν αλλά όχι αδύνατο. Για παράδειγμα η απόσταση που διάνυσαν τα νετρίνα υπολογίστηκε στα (731278±0,2) μέτρα!!

Η χρονική μέτρηση δεν γίνεται άμεσα, αλλά με έναν στατιστικό τρόπο. Οι παλμοί της δέσμης πρωτονίων που παράγουν παλμούς δέσμης νετρίνων κατανέμονται χρονικά σε ένα εύρος περίπου 10000 νανοδευτερολέπτων (Ας θυμηθούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι τα νετρίνα φθάνουν γρηγορότερα κατά 60 νανοδευτερόλεπτα). Και κανείς δεν μπορεί να μετρήσει το χρόνο που χρειάζεται το καθένα νετρίνο για να φτάσει στον ανιχνευτή.

Αντί γι αυτό μετρούνται προσεκτικά οι ιδιότητες των παλμών της δέσμης πρωτονίων, οπότε συνάγονται και οι ιδιότητες των παλμών των νετρίνων. Στη συνέχεια μετρώντας το timing της άφιξης των νετρίνων και πηγαίνοντας προς τα πίσω μπορούμε να υπολογίσουμε κατά μέσο όρο τον χρόνο που χρειάστηκαν τα νετρίνα για να διανύσουν την απόσταση CERN – Gran Sasso. Αυτό ακούγεται δύσκολο και θα μπορούσε να είναι ένα «αδύνατο» σημείο.

Ένα άλλο αδύνατο σημείο ίσως είναι το γεγονός ότι συνυπολογίζουν με τον ίδιο τρόπο τα συστηματικά και τυχαία σφάλματα.

Όταν συνδυάζονται δυο στατιστικά σφάλματα Ε1 και Ε2, τότε το συνολικό σφάλμα υπολογίζεται από την τετραγωνική ρίζα της ποσότητας Ε12+E22.

Tα συστηματικά όμως σφάλματα δεν είναι σαφές αν πρέπει να συνυπολογίζονται με τον παραπάνω τρόπο (Για παράδειγμα, αν ένας χάρακας έχει μικρότερο μήκος απ’ αυτό που είναι χαραγμένο πάνω του, τότε όταν μετράμε μήκη με αυτόν τον χάρακα θα υπολογίζουμε πάντα μεγαλύτερα μήκη). Αν συνυπολογίζονταν με διαφορετικό τρόπο τα συστηματικά σφάλματα ίσως το συνολικό σφάλμα της μέτρησης να αυξανόταν…

Πάντως ακόμη κι αν δεν προκύψει νέα φυσική από το πείραμα αυτό, είναι σίγουρο ότι βελτιώνει τις πειραματικές τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Πηγή: https://physicsgg.me/2011/09/23/opera-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Συνέχεια στο Πείραμα OPERA

Ο πρόσφατος ισχυρισμός Ευρωπαίων επιστημόνων ότι βρέθηκε για πρώτη φορά κάτι στο σύμπαν -το υποατομικό σωματίδιο νετρίνο- που σπάει το φράγμα ταχύτητας του φωτός, σε αντίθεση με τη θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν, προκάλεσε αναβρασμό στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, η οποία απαίτησε τον επανέλεγχο των πειραματικών δεδομένων.

Έτσι, οι φυσικοί της ομάδας OPERA, που χρησιμοποιούν έναν υπόγειο ανιχνευτή στο Γκραν Σάσο της κεντρικής Ιταλίας, όπου λαμβάνουν δέσμες νετρίνο, τα οποία έχουν σταλεί από το CERN στη Γενεύη, σε μια απόσταση περίπου 730 χιλιομέτρων, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν μια νέα σειρά πολύ ακριβών μετρήσεων για να κάνουν επανέλεγχο στο αρχικό συμπέρασμά τους -που απειλεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σύγχρονη φυσική.

Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν περίπου κατά ένα μήνα τη δημοσίευση των πορισμάτων τους σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό. Σοβαρές ενστάσεις και αμφιβολίες για την ορθότητα του επαναστατικού συμπεράσματος και για το κατά πόσο η σχετική δημόσια ανακοίνωση υπήρξε πρόωρη έχουν ήδη εκφράσει όχι μόνο επιστήμονες που δεν εργάστηκαν στο πείραμα OPERA, αλλά και ερευνητές – μέλη της ίδιας της κοινοπραξίας.

Η αρχική προδημοσίευση : https://arxiv.org/abs/1109.4897
έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου στην online υπηρεσία επιστημονικών δημοσιεύσεων arXiv και αμέσως ο διεθνής Τύπος κατακλύστηκε από τους σχετικούς τίτλους. Όπως ανακοινώθηκε τότε, μετά από παρατηρήσεις στο διάστημα 2009-2011, υπολογίστηκε ότι τα νετρίνο έκαναν την απόσταση CERN – Γκραν Σάσο κατά 60 νανοδευτερόλεπτα ταχύτερα από το φως. Όμως, μερικά μέλη της 160μελούς επιστημονικής κοινοπραξίας επιμένουν ότι χρειάζονται νέες μετρήσεις, ώστε να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ότι το ανατρεπτικό συμπέρασμα δεν είναι προϊόν σφάλματος.

Οι νέες μετρήσεις θα γίνουν, αφού προηγουμένως αλλάξει η ακτίνα νετρίνο που στέλνει το CERN, το οποίο παράγει τα συγκεκριμένα σωματίδια, κάνοντας συγκρούσεις παλμών πρωτονίων πάνω σε ένα στόχο από γραφίτη. Έως τώρα, ο κάθε παλμός διαρκούσε περίπου 10.500 νανοδευτερόλεπτα, ενώ πλέον ο παλμός θα διαχωριστεί σε δέσμες διάρκειας ενός έως δύο νανοδευτερολέπτων η κάθε μία, οι οποίες θα διαχωρίζονται μεταξύ τους από χρονικά κενά της τάξης των 500 νανοδευτερολέπτων. Με την αλλαγή αυτή, επιδιώκεται να συσχετισθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια κάθε εμφάνιση νετρίνο, που θα καταγράφει ο ανιχνευτής-δέκτης του OPERA, με μια απολύτως συγκεκριμένη εκπομπή νετρίνο στον επιταχυντή-αποστολέα του CERN. Στόχος είναι να γίνει με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια η μέτρηση του χρόνου που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο νετρίνο για να ταξιδέψει από το εργαστήριο της Γενεύης έως το εργαστήριο του Γκραν Σάσο.

Οι προηγούμενες μετρήσεις -και, κατά συνέπεια, το επαναστατικό συμπέρασμα- βασίστηκαν σε στατιστική ανάλυση, που συνέκρινε όχι τα επιμέρους νετρίνο, αλλά το σύνολο των σωματιδίων που εκπέμπονταν στο CERN, με αυτά που ανίχνευε το μηχάνημα του OPERA. Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι αυτή η μέθοδος στατιστικής ανάλυσης δεν είναι αξιόπιστη, όταν κανείς έχει να κάνει με τόσο αστραπιαίες ταχύτητες και με τόσο ασήμαντες χρονικές αποκλίσεις.

Οι ερευνητές του OPERA θα κάνουν επί δέκα μέρες νέες μετρήσεις και υπολογισμούς με βάση τη νέα μέθοδο, ξεκινώντας μάλλον αυτή την εβδομάδα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα πιστεύουν ότι θα έχουν την ευκαιρία να «πιάσουν» 12 νετρίνο και να μετρήσουν τον χρόνο του ταξιδιού τους. Έτσι, είτε θα επιβεβαιώσουν το προηγούμενο πόρισμά τους, είτε θα το ανατρέψουν.

Η επιστημονική κοινότητα αναμένει με μεγάλη ανυπομονησία τις νέες μετρήσεις, καθώς είναι ουκ ολίγοι οι φυσικοί που δηλώνουν βέβαιοι ότι κάποιο λάθος είχε γίνει πριν, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που προβληματίζονται για τις συνέπειες, αν τελικά η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί.

Πηγή: https://physicsgg.me/2011/10/24/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1-opera-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/

Πείραμα ICARUS

Τα νετρίνα δεν ξεπερνούν την ταχύτητα του φωτός.

Οι επιστήμονες του πειράματος ICARUS στο Gran Sasso της Ιταλίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν ενδείξεις υπερφωτεινών νετρίνων, σε αντίθεση με τα πρόσφατα αποτελέσματα του πειράματος OPERA, που στεγάζεται επίσης στο Gran Sasso.

Οι μετρήσεις του πειράματος OPERA έδειχναν ότι τα νετρίνα φθάνουν στο Gran Sasso (από το σημείο παραγωγής τους στο CERN) 60 νανο-δευτερόλεπτα νωρίτερα από το αναμενόμενο – γεγονός που σήμαινε πως κινούνται γρηγορότερα από το φως. Οι μετρήσεις του πειράματος ICARUS – που δημοσιεύθηκαν σήμερα – δείχνουν μια (ελάχιστη) καθυστέρηση 0,3 νανο-δευτερολέπτων που βρίσκεται μέσα στα όρια του σφάλματος.
Όπως και η ομάδα του πειράματος OPERA , οι φυσικοί του ICARUS μελέτησαν δέσμες νετρίνων που παράγονται στο CERN.

Το αποτέλεσμα του ICARUS έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της ομάδας OPERA , σχετικά με τον εντοπισμό σφαλμάτων σε πειραματικές συσκευές που πιθανώς να ευθύνονται για τις μετρηθείσες υπερφωτεινές ταχύτητες των νετρίνων….

Σύμφωνα με τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ και εκπρόσωπος του πειράματος ICARUS Carlo Rubbia «Το πείραμα ICARUS πραγματοποίησε έναν σημαντικό έλεγχο των παραδόξων αποτελεσμάτων που έδωσε το πείραμα OPERA πέρυσι … Αυτές οι δύσκολες και ευαίσθητες μετρήσεις, υπογραμμίζουν τη σημασία της επιστημονικής διαδικασίας».

Ο 600 τόνων ανιχνευτής ICARUS χρησιμοποιεί υγρό αργό για την ανίχνευση νετρίνων. Όπως σε ένα θάλαμο φυσαλίδων (των παλαιών εποχών της σωματιδιακής φυσικής), ο ανιχνευτής ICARUS επιτρέπει στους επιστήμονες να καταγράφουν τις τροχιές των φορτισμένων σωματιδίων που παράγει ένα νετρίνο – με τη διαφορά ότι η καταγραφή γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με φωτογραφίες, όπως γινόταν στο παρελθόν.www.symmetrymagazine.org

Πηγή: https://physicsgg.me/2012/03/16/icarus-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%b5%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%84/

GN-z11: ο πιο μακρινός γαλαξίας.

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ», ένα γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση 13,4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Είναι ο πιο μακρινός που έχει ποτέ εντοπισθεί στο σύμπαν, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που έως τώρα κατείχε ο γαλαξίας EGSY8p7, σε απόσταση 13,2 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

Ο γαλαξίας GN-z11, που βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου, είναι ορατός μόλις 400 εκατ. έτη φωτός μετά τη δημιουργία του σύμπαντος με την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ). Κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στην πρώτη γενιά γαλαξιών που υπήρξαν.
Ο γαλαξίας είναι 25 φορές μικρότερος από τον δικό μας και η συνολική μάζα των άστρων του είναι μόλις το 1% του δικού μας γαλαξία. Όμως αναπτύσσεται γοργά, δημιουργώντας νέα άστρα με ρυθμό 20 φορές μεγαλύτερο από ό,τι κάνει ο δικός μας σήμερα. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι τόσο φωτεινός, ώστε να καταστεί εφικτό να παρατηρηθεί.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Pascal Oesch του Πανεπιστημίου Γιέλ των ΗΠΑ, που θα κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», δήλωσαν ότι για να κάνουν την ανακάλυψη, χρειάστηκε να φέρουν το «Hubble» στα όρια των δυνατοτήτων του.

Μέχρι σήμερα, θεωρείτο ότι μόνο ο διάδοχος του «Χαμπλ», το διαστημικό τηλεσκόπιο «Τζέημς Γουέμπ», που θα εκτοξευθεί το 2018, θα μπορούσε να «δει» τόσο μακριά στο χώρο και στο χρόνο. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι το ρεκόρ απόστασης γαλαξία δεν θα καταρριφθεί ξανά από το «Χαμπλ» ή άλλο υπάρχον τηλεσκόπιο, έως ότου το «Τζεημς Γουέμπ» τεθεί σε λειτουργία.

Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι απρόσμενα φωτεινοί γαλαξίες βρίσκονται σε τεράστιες αποστάσεις απο τη Γη και δημιουργήθηκαν πολύ γρήγορα στο σύμπαν. Πάντως οι επιστήμονες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό να υπάρχει ένας τόσο μεγάλος σχετικά γαλαξίας μόλις 200 έως 300 εκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων άστρων στο σύμπαν, κάτι που δεν προβλέπουν οι έως τώρα θεωρίες. Έτσι, η δημιουργία του GN-z11 παραμένει ένα μυστήριο.

Για Φωτογραφίες κλπ: https://physicsgg.me/2016/03/04/gn-z11-%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Πηγή: http://www.spacetelescope.org/news/heic1604/

Σημείωση: Το θέμα δεν είναι σ’ αυτά, το θέμα είναι στην κύρτωση του χώρου, που μάλλον με 100-150 ευρώ προσομοιώνετε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 17:44:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Sol-Mix ποιός ο λόγος να αναρτήσεις όλα αυτά τα άρθρα; Την περίληψη την ανέφερα πιο πάνω. Επίσης ο τίτλος 'ο πιο μακρινός γαλαξίας' είναι λάθος. Η 'όρασή' μας φτάνει μέχρι τα 13,4 δις έτη φωτός, το τί συμβαίνει πιο πέρα άγνωστο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 18:59:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο λόγος που δημοσιοποίησα όλα αυτά τα άρθρα είστε εσείς εδώ μέσα, όχι προσωπικά εσύ, αλλά κάποιοι άλλοι, μπορείς να τους βρεις μέσα σε αυτή την ενότητα, που οτιδήποτε και αν έγραφα ζητούσαν στοιχεία και επιστημονικές διευθύνσεις στο διαδίκτυο ή σε βιβλία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 19:24:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Εξαρτάται τι υποστηρίζεις, εάν γράψεις κάτι τρελό, παράλογο και απίθανο, σαφώς και θα πρέπει να το υποστηρίξεις. Πολλές φορές ακόμα και απόψεις που φαντάζουν λογικές και αληθοφανείς, και που τις δεχόμαστε χωρίς δεύτερη κουβέντα, πρέπει να υποστηρίζονται με στοιχεία σε μία συζήτηση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2017, 08:56:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
kost,

μιας και ζήτησες να είμεθα "λιτοί και περιεκτικοί"

το κλου είναι ότι

α) Δεν έχουμε πειστεί ακόμα 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το φώς είναι ο ταχύτερος μάγκας στο Σύμπαν

β) Δεν έχουμε πειστεί ακόμα 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα μακρυνότερα αντικείμενα στο Σύμπαν [παρατηρούμενα από έμας] απέχουν το πολύ έως 13,4 δις.έτη φωτός - και άρα ούτε έχουμε πειστεί πως και η ηλικία του Σύμπαντος περιορίζεται έως αυτόν τον αριθμό.

Σωστά?


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2017, 12:21:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν έχουμε πειστεί ακόμα 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το φώς είναι ο ταχύτερος μάγκας στο Σύμπαν


Pythagora, έχουμε πειστεί ότι είναι ο ταχύτερος μάγκας μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Η Επιστήμη δεν βασίζεται στο ένστικτο, βασίζεται πρωτίστως στα μέχρι τώρα δεδομένα τα οποία όμως οφείλει διαρκώς να επανεξετάζει και αμφισβητεί.

Είναι αλήθεια πάντως ότι η διαφωνία -σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο- υφίσταται εδώ και πολύ καιρό.

Σε μία περιβόητη διαφωνία μεταξύ του Άρθουρ Κλαρκ και του Ισαάκ Ασίμοφ (οι δύο σύγχρονοι προφήτες της διαστημικής εποχής), ο μεν Ασίμοφ (άλλος ένας 'εβραίος') έλεγε πως 'τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός', ο δε Κλαρκ έλεγε ότι 'η ταχύτητα του φωτός μπορεί να ξεπεραστεί'. Εάν ρωτάς την ανειδίκευτη γνώμη και μαντεψιά μου τότε θα συμφωνήσω με τον Κλαρκ στο ότι 'ναι, κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό'. Άλλο όμως αυτό και άλλο το να λέμε ότι 'σίγουρα ισχύει' ή ότι 'έχει ήδη επιβεβαιωθεί'!


quote:
Δεν έχουμε πειστεί ακόμα 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα μακρυνότερα αντικείμενα στο Σύμπαν [παρατηρούμενα από έμας] απέχουν το πολύ έως 13,4 δις.έτη φωτός - και άρα ούτε έχουμε πειστεί πως και η ηλικία του Σύμπαντος περιορίζεται έως αυτόν τον αριθμό

Εξαρτάται ποιόν ρωτάς, υπάρχουν επιστήμονες που δηλώνουν πιο απόλυτοι για τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ άλλοι είναι πιο ελαστικοί και σκεπτικιστές. Εγώ γενικώς ανήκω στην δεύτερη κατηγορία διότι βλέπουμε εμπειρικά πως τα δεδομένα αλλάζουν και τίποτα δεν είναι 'θέσφατο' και οριστικό. Και πώς γίνεται Pythagora να εμπιστευτόμαστε τυφλά μετρήσεις μεγεθών και εννοιών που ξεπερνούν ακόμα και την φαντασία;;; Εδώ ακόμα και το πιο απειροελάχιστο τεχνικό ή μεθοδολογικό σφάλμα μπορεί να σε οδηγήσει σε εντελώς λάθος εκτιμήσεις! Χρειάζονται πολύ αργά και προσεκτικά βήματα, και γι'αυτό δοκιμασμένες θεωρίες στο χρόνο όπως η Σχετικότητα δεν πρέπει να απαξιώνονται ελαφρά την καρδία, ειδικά όταν η απαξίωση φαίνεται να εμπεριέχει και στοιχεία που δεν συνάδουν καθόλου με το επιστημονικό πνεύμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2017, 19:16:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κοστ

Γνωρίζεις για την ακαριαία ταχύτητα στο σύμπαν?
Γνωρίζεις για πειραματικές εφαρμογές που το απέδειξαν αυτό?

Αν όχι, θα πρέπει να το ψάξεις μόνος σου, να πάρεις τον χρόνο σου να το κατανοήσεις και τα ξαναλέμε.
Μην έχεις απαίτηση να σου τα εξηγεί κάποιος άλλος, σε ΄ςνα φόρουμ συζητήσεων.

Υ.Γ
Πετάς το καρφί σου για τον τρόπο αντιμετώπισης του εβραίου, από μερίδα της επιστήμης.Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μπαρούφες, που καθυστερούν την εξέλιξη 100 και πλέον χρόνια...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2017, 21:25:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Με μεγάλη χαρά ρε Νικόμαχε να ακούσουμε για τις πειραματικές αυτές εφαρμογές. Δεν είμαι αρνητικός απέναντι σε καμία ιδέα και καμία εφαρμογή, ίσα ίσα, άλλο όμως αυτό και άλλο να λέμε ότι κάτι έχει 'επιβεβαιωθεί' ή 'αποδειχθεί'.

Σε ένα πράγμα μόνο είμαι αρνητικός: σε προκαταλήψεις και στρεβλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική γνώση και επιστήμη.

Πιστεύω να έχεις καταλάβει την άποψη που έχω για τις περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας. Οι θεωρίες αυτές όχι μόνο δεν με βρίσκουν σύμφωνο αλλά με ενοχλούν κιόλας.

Αυτό που λες ρε φίλε λοιπόν είναι ο ορισμός της 'θεωρίας συνωμοσίας', πώς να το κάνουμε δηλαδή; Το θέτω πολύ κομψά και ευγενικά, και σε παρακαλώ μην με αναγκάσεις να το θέσω λιγότερο κομψά.

Ότι τάχα υπάρχει μία σχεδιασμένη προσκόλληση στην Θεωρία της Σχετικότητας ώστε η ανθρωπότητα να μην εξελιχθεί! Και ότι αξιόπιστα πειράματα διαψεύδονται επίτηδες από το δίκτυο της υπάρχουσας συνωμοσίας, και ότι διευθυντές 'παραιτούνται' εξαιτίας της υπάρχουσας συνωμοσίας...

Ωραία, να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 00:20:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kost

Κόψε τις πίπες.
Σε ρώτησα συγκεκριμένα αν γνωρίζεις τα κάτωθι:

quote:

Γνωρίζεις για την ακαριαία ταχύτητα στο σύμπαν?
Γνωρίζεις για πειραματικές εφαρμογές που το απέδειξαν αυτό?

Αν δεν γνωρίζεις, να το ψάξεις και τα ξαναλέμε.

Και επί τη ευκαιρία θέλω να βρεις μόνος σου και να μας το πεις εδώ, τι ακριβώς είναι το κβάζαρ ULAS J1342+0928 και ποιά είναι η ηλικία του.

Οταν τα ψάχνεις μόνος σου και δεν τα έχεις έτοιμα, ίσως τα κατανοήσεις καλύτερα.Μόλις έχω την απάντησή σου για το κβάζαρ, θα συνεχίσω με μια πολύ απλή ερώτηση.

Υ.Γ
Θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου.Οχι στα γραπτά μου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 09:56:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΕ Ενδιαφέρει και μένα, γιατί έχω, μια ίσως παρανοϊκή θεωρία, που δεν τολμώ να σας την γράψω, γιατί το πιθανότερο είναι να μου την πέσετε όλοι μαζί.

ULAS J1342+0928

Βρίσκεται σε απόσταση 13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, δηλαδή έχει ηλικία μόλις 690 εκατομμυρίων ετών μετά την αρχική «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ). Ήταν μια εποχή που το σύμπαν είχε μόνο το 5% περίπου της σημερινής ηλικίας του και μόλις είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτοι γαλαξίες.

Το συγκεκριμένο κβάζαρ ULAS J1342+0928, ένας από τους πρώτους γαλαξίες του σύμπαντος, εκτιμάται ότι διαθέτει μια μαύρη τρύπα με μάζα 800 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ήλιου μας. Η ύπαρξη μιας τόσο μεγάλης μαύρης τρύπας στο πρώιμο σύμπαν αναμένεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση των έως τώρα θεωρητικών μοντέλων για τις δυνατότητες πρώιμης ανάπτυξης των μαύρων οπών.

Κανείς δεν έχει μια επιστημονική εξήγηση με ποιo τρόπο είναι δυνατό να σχηματίσθηκε ένα τέτοιο τεράστιο αντικείμενο σε ένα τόσο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη γέννηση του σύμπαντος.

Βρήκα και αυτό.

SPT0311-58

Το ζεύγος των γαλαξιών «γολιάθ», με την κοινή ονομασία SPT0311-58, είναι τόσο μεγάλο που σχεδόν καταρρίπτει τις έως τώρα θεωρίες για το πώς εξελίχθηκε το σύμπαν. Ο ένας από τους δύο γαλαξίες είναι ο μεγαλύτερος που έχει ποτέ βρεθεί από την εποχή που το σύμπαν είχε ηλικία έως ενός δισεκατομμυρίου ετών μετά το «Μπιγκ Μπανγκ». Εκτιμάται ότι έχει μάζα περίπου όσο 273 δισεκατομμύρια ήλιοι, ενώ ο μικρότερος γαλαξίας έχει μάζα «μόνο» 40 δισεκατομμύρια ηλιακές μάζες.

Εκτιμάται ότι κατά τη στιγμή της παρατήρησής τους με το τηλεσκόπιο ALMA του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή, οι δύο γαλαξίες είχαν ηλικία σχεδόν 800 εκατομμυρίων ετών μετά το «Μπιγκ Μπανγκ» και το φως τους χρειάσθηκε περίπου 13 δισεκατομμύρια χρόνια για να φθάσει στη Γη.

Γύρω από το ζευγάρι των γαλαξιών υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη άλως σκοτεινής ύλης που τους περιβάλλει και η οποία υπολογίσθηκε ότι έχει μάζα τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας.

Τι σημαίνουν αυτά όμως, απλά ότι δεν έχουμε όργανα να μετρήσουμε, κάτι σαν την παρανοϊκή θεωρία μου, ή κάτι άλλο για σένα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 11:59:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Edw den mporoume na sinnenoithoume sta apla, ta kvazar mas maranane...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 14:36:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Edw den mporoume na sinnenoithoume sta apla, ta kvazar mas maranane...

kost

Κάποιοι πιστεύουν στον Αη-Βασίλη.
Κάποιοι πιστεύουν στην επίπεδη Γη.
Κάποιοι πιστεύουν ότι το Σύμπαν είναι 13,4 δις.ετών.
.
.
.
Νταξ, τι να λέμε τώρα?



.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 15:23:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για τη σταθερά λεπτής υφής, γνωρίζετε;

Απο το προσφιλές στον sol-mix, blog

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 17:14:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
SOL-MIX

Ας κάνουμε αυτή την συζήτηση μαζί, αφού ο αστρολόγος αντέκρουσε πρύμναν,γράφοντας την επική του μαλακία σε σοβαρή συζήτηση, την οποία ο ίδιος επιδίωξε...:

quote:
Κοστ
Edw den mporoume na sinnenoithoume sta apla, ta kvazar mas maranane...


Λοιπόν Sol-Mix

Oπως διαπίστωσες κι εσύ αυτό το κβάζαρ έχει ηλικία 13 δις ετων, σχεδόν όση και η ηλικία του σύμπαντος, κατά την ΒΒ άποψη.

Θα το πάμε σιγά-σιγά με ερωταποκρίσεις, ώστε να γίνει αντιληπτό από όλους.

Ερώτηση:
Ενα άστρο με μάζα τρείς φορές την ηλιακή, πόσο χρόνο χρειάζεται, ώστε μέσω της βαρυτικής κατάρρευσης, αφού πρωτίστως εξαντλήσει τα θερμοπυρηνικά του αποθέματα,να γίνει μαύρη τρύπα?


Απάντησε μόνο σε αυτό που ρωτώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 17:18:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για τη σταθερά λεπτής υφής, γνωρίζετε;

Απο το προσφιλές στον sol-mix, blog

Abyssus Abyssum Invocat


Γιάννη, ας μην πεταγόμαστε από το ένα θέμα στο άλλο.Ας τελειώσουμε τα προηγούμενα και μετά θα δεις τι σταθερές του κώλου έχουμε εισαγάγει στην αστροφυσική χάρις στην εβραϊκή μπαρούφα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 18:43:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mυρωδιά δεν έχεις αγαπητέ...Σε ένα σοβαρό περιβάλλον κριτικής και επιχειρηματων δεν αντεχεις ούτε πέντε λεπτά...σου λέμε "ένα και ένα κάνει δύο" και εσύ αντί να το παραδεχτείς σαν ενήλικος αντιδρας σαν κομπλεξικο δεκάχρονο. Δεν βαρέθηκες;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 21:40:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Για τη σταθερά λεπτής υφής, γνωρίζετε;

Απο το προσφιλές στον sol-mix, blog

Abyssus Abyssum Invocat


Γιάννη, ας μην πεταγόμαστε από το ένα θέμα στο άλλο.Ας τελειώσουμε τα προηγούμενα και μετά θα δεις τι σταθερές του κώλου έχουμε εισαγάγει στην αστροφυσική χάρις στην εβραϊκή μπαρούφα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.


Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σταθερά του κ... και το ανέφερα εντός θέματος. Η ιστορία πίσω από αυτό λέει πως ενώ θεωρείται παγκόσμια σταθερά, ενδέχεται να μην είναι, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Εκτός του ότι αμφισβητεί την ΓΘτΣ, υπαινίσσεται και κάτι άλλο: πως οι φυσικοί νόμοι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικοί σε διάφορα σημεία του σύμπαντος. Εκτός του ότι το σύμπαν δεν είναι ομογενές, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μεταβάλλεται χρονικά. Αρα λοιπόν, υπάρχει πάλι η περίπτωση, από τις μακρινές παρατηρήσεις που αμφισβητούν πότε το ένα και πότε το άλλο, να μην βγαίνει άκρη. Ούτε για την ακρίβεια της ΓΘτΣ ούτε για κάτι εναλλακτικό.

Παρόλα αυτά, όποιος φίλος αμφισβητεί, μπορεί να δημοσιεύσει ότι σχετικό έχει στα χέρια του και να το θέσει υπό peer review. Νομίζω πως αρκετοί πανεπιστημιακοί ψοφάνε για κάτι εναλλακτικό, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 22:06:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
NIKOMAXE
quote:

Κατά την άποψη μου η ΓΘΣ είναι σωστή μέχρι το σημείο που έφτασε.
Η ΕΘΣ έχει σοβαρά προβλήματα.

Δεν γνωρίζω γιατί ο Αϊνστάιν δεν συνέχισε την ΓΘΣ, δεν ήξερε ; δεν ήθελε ; δεν πρόλαβε ; δεν τον άφησαν ; η ΓΘΣ είναι, κατά την άποψή μου «η μισή αλήθεια», είναι ένα μέρος της πραγματικότητας.

Αν σκοπεύεις να γράψεις κάτι σκεπτόμενος εμένα δεν έχει νόημα, μια και δεν νομίζω, απ’ ότι έχω καταλάβει από τα γραφόμενα σου, ότι διαφέρουν οι απόψεις μας.

Για κάθε ενδιαφερόμενο εκτός του http://physics4u.gr/blog υπάρχει και το https://physicsgg.me/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 22:12:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να κάνω και μια ερώτηση στην διαχείριση, γιατί στον ΝΙΚΟΜΑΧΟ είναι ενεργοποιημένη η HTML ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 23:59:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εκτός του ότι αμφισβητεί την ΓΘτΣ, υπαινίσσεται και κάτι άλλο: πως οι φυσικοί νόμοι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικοί σε διάφορα σημεία του σύμπαντος.

Έχει να κάνει και με κάτι που προανέφερα Heretic, ότι οι θεωρίες του Αινστάιν έχουν θεωρηθεί από κάποιους ότι βασίζονται σε τοπικά δεδομένα (άρα ενδέχεται να μην ισχύουν παντού).

quote:
Παρόλα αυτά, όποιος φίλος αμφισβητεί, μπορεί να δημοσιεύσει ότι σχετικό έχει στα χέρια του και να το θέσει υπό peer review. Νομίζω πως αρκετοί πανεπιστημιακοί ψοφάνε για κάτι εναλλακτικό, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό

Δεν είναι όμως τόσο απλό. Η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης άρθρων σε σοβαρά περιοδικά έχει πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια. Εννοείται πως χρειάζεται πρωτοτυπία (η λέξη 'εναλλακτικότητα' δεν μού πολυαρέσει διότι οι 'εναλλακτικές' απόψεις συνήθως είναι βλακώδεις). Πέρα όμως από την πρωτοτυπία επιβάλλεται σε βάθος γνώση του αντικειμένου, άριστη γνώση όλης της σχετικής βιβλιογραφίας και συνεπής μεθοδολογία. Επίσης πριν την αποστολή ενός άρθρου χρειάζεται οπωσδήποτε να το δουν τουλάχιστον τρεις-τέσσερις σοβαροί άνθρωποι του χώρου οι οποίοι θα προτείνουν ή και θα υποδείξουν όλες τις ατέλειες, ασάφειες και γενικώς όλα αυτά που ο ερευνητής δεν μπορεί να δει. Διαφορετικά το άρθρο δεν έχει καμία τύχη...και το πιο πιθανό να απορριφθεί από την συντακτική ομάδα χωρίς καν να πάει για peer review.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2017, 00:28:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sol-Mix

Αν δεν επιθυμείς συνέχεια, μπορείς απλά να το ζητήσεις.
Μπορείς απλά να πεις δεν απαντώ.
Ισως έκανα λάθος που θεώρησα, πως θα "άρπαζες" την ευκαιρία.

Δεν είσαι μόνον εσύ Sol-Mix.Οι περισσότεροι άσχετοι εδώ μέσα, ξέρουν μόνο να κοντράρουν ανεπιτυχώς, κάθε σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους μου, να μοιραστώ γνώση.Ο βασικός λόγος που σταμάτησα να γράφω συχνά.

Δεν μπορώ να κατανοήσω τα επίπεδα αγνωσίας και ιδεοψυχαναγκασμών, που "δέρνουν" ανελέητα, τα περισσότερα μέλη του esoterica.Δεν μπορώ να κατανοήσω, ούτε την δική μου επιθυμία για διασυρμό των φελλών, που επιπλέουν ανά τις σελίδες και τα θέματα.

Μπορείς να αγνοήσεις όλα τα παραπάνω και να απαντήσεις στην ερώτησή μου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2017, 01:31:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sol-Mix:
Να κάνω και μια ερώτηση στην διαχείριση, γιατί στον ΝΙΚΟΜΑΧΟ είναι ενεργοποιημένη η HTML ;

Επίσημα: δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου...

(Aνεπίσημα: Είναι ΙΜΒΑ user)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2017, 02:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν είσαι μόνον εσύ Sol-Mix.Οι περισσότεροι άσχετοι εδώ μέσα, ξέρουν μόνο να κοντράρουν ανεπιτυχώς, κάθε σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους μου, να μοιραστώ γνώση.Ο βασικός λόγος που σταμάτησα να γράφω συχνά.

Δεν μπορώ να κατανοήσω τα επίπεδα αγνωσίας και ιδεοψυχαναγκασμών, που "δέρνουν" ανελέητα, τα περισσότερα μέλη του esoterica.Δεν μπορώ να κατανοήσω, ούτε την δική μου επιθυμία για διασυρμό των φελλών, που επιπλέουν ανά τις σελίδες και τα θέματα.


Πάρτα να μην στα χρωστάω...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2017, 10:23:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AitheroVamon

Πως έγραψε ο HERETIC αυτό ;

Για τη σταθερά λεπτής υφής, γνωρίζετε;

Απο το προσφιλές στον sol-mix, blog

Αν δεν είναι ενεργοποιημένη στην σύνταξη των άρθρων του, η HTML, σε μένα δεν είναι.

NIKOMAXE

quote:

αν και θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε και όλα αυτά, μάλλον όχι εδώ, ίσως είναι καλλίτερα το περιβάλλον σε ένα τσιπουράδικο

Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει έστω και ένας άλλος, εδώ μέσα, που να τον ενδιαφέρει μια τέτοια συζήτηση ;

Αν πάντως σε κάνει ευτυχισμένο θα σου απαντήσω, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο τέλος θα βγούμε και οι δύο χαμένοι.

Εξαρτάτε από την δομή του άστρου, δια χάρη της συζήτησης, ας πούμε περισσότερα από 15δις χρόνια.

Edited by - Sol-Mix on 08/12/2017 10:28:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2017, 12:32:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kost

Κάποιοι πιστεύουν στον Αη-Βασίλη.
Κάποιοι πιστεύουν στην επίπεδη Γη.
Κάποιοι πιστεύουν ότι το Σύμπαν είναι 13,4 δις.ετών.
.
.
.
Νταξ, τι να λέμε τώρα?



Θες να πεις ότι αυτές οι τρεις κατηγορίες μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι;; Έλεος ρε παιδιά, δεν μας λυπάστε;


Oι άνθρωποι της πρώτης κατηγορίας λέγονται 'παιδιά έως το πολύ 10 χρονών'.
Οι άνθρωποι της δεύτερης κατηγορίας λέγονται 'αθεράπευτα συνωμοσιολόγοι και απαίδευτοι'.
Οι άνθρωποι της τρίτης κατηγορίας λέγονται 'εξειδικευμένοι επιστήμονες που πορεύονται με βάση τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα ευρήματα'. Και ειδικά η τρίτη κατηγορία δεν χρησιμοποιεί το ρήμα 'πιστεύω'. Οι φράσεις που χρηιμοποιούν είναι 'φαίνεται πως' ή 'από τις τελευταίες παρατηρήσεις προκύπτει ότι...'.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2017, 12:36:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sol-Mix
Εξαρτάτε από την δομή του άστρου, δια χάρη της συζήτησης, ας πούμε περισσότερα από 15δις χρόνια.

Πολύ σωστά Sol-Mix.
Για να δώσουμε "χώρο" στους λάτρεις του ΒΒ ας πούμε τα μισά. 7 δις έτη.

Ας κάνουμε την πρόσθεση στην ηλικία της μαύρης τρύπας, που είναι 13 δις έτη.Τότε έχουμε 20 δις έτη από την δημιουργία έως την παρούσα κατάσταση του κβάζαρ.Επτά ολόκληρα δις χρόνια πριν το ΒΒ.

Μπααα, δεν θα είναι σωστό.Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2017, 12:41:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μου εξηγήσει κάποιος τι εννοεί ο sol mix!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 41 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy