ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 17:14:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε OANNHSEA, κάνοντας edit στο μήνυμα που μου αναφέρεις για τις φωτογραφίες είδα ότι δεν υπήρχε πουθενά ο κώδικας [img][/img] οπότε ίσως να ξέχασες να πατήσεις το εικονίδιο ώστε να σου εμφανιστεί ο κώδικας.

Παρόλα αυτά, εάν θες κάνε μερικές δοκιμές με τον τρόπο που σου εξήγησα παραπάνω στο θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ.

Φίλε Agnostic, στα πολύ ωραία παραδείγματα που παρουσιάζες κάνοντας μια σύγκριση διαφόρων μύθων, να αναφέρω ότι από την Ελληνική μυθολογία έχουμε και δύο ακόμη παραδείγματα που κάποιος δράκος σκοτώθηκε από κάποιον άνθρωπο - θνητό ή αθάνατο.

Ο πρώτος είναι ο θάνατος του τέρατος Χίμαιρας από τον Βελλεροφόντη:

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον δράκο που σκότωσε η Μήδεια στην Κολχίδα για να πάρουν οι Αργοναύτες το Χρυσόμαλλο Δέρας.
Αυτή όμως η περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική αν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός ότι ο θάνατος του δράκου δεν έγινε με πάλη αλλά με μαγεία.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 18:22:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Τον ανέφερα τον Βελλεροφόντη Dying_Incubus

quote:
Agnostic

Σ'αυτά μπορούμε να προσθέσουμε τη μάχη του Ηρακλή με τη Λερναία Υδρα και πιθανόν κάποιες μυθικές φιγούρες της ελληνικής μυθολογίας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται κάπως με ερπετοειδή, όπως η Μέδουσα(με φίδια αντί για μαλλιά) και η Χίμαιρα(η ουρά της ήταν ένα φίδι) και τα οποία αντιμετώπισαν με επιτυχία ήρωες όπως ο Περσέας και ο Βελλερεφόντης αντίστοιχα.Το μύθο με τη Μήδεια τον σκέφτηκα κι εγώ. Αν δεν κάνω λάθος στην περίπτωση αυτή η Μήδεια αποκοίμισε τον δράκο με τα ξόρκια της, δεν τον σκότωσε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2007, 12:00:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Τον ανέφερα τον Βελλεροφόντη Dying_Incubus

Ουπς!

Παρόλα αυτά, θυμήθηκα κι έναν ακόμη μύθο όπου ένας θνητός, ο Κάδμος, σκότωσε έναν δράκο.
Όταν αναζητούσε την αδερφή του Ευρώπη, την οποία είχε αρπάξει ο Δίας, έλαβε από το μαντείο των Δελφών την εντολή να δημιουργήσει την Θήβα.
Κατά την αναζήτηση του τόπου που θα δημιουργούσε την πόλη, συνάντησε έναν δράκο, τον οποίο και σκότωσε.
Έβγαλε μάλιστα τα δόντια του δράκου, τα φύτεψε στο χώμα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν οι Σπαρτοί, πολεμιστές από τους οποίους οι πιο πολλοί αλληλοσκοτώθηκαν κι οι πέντε που παρέμειναν τον βοήθησαν στο χτίσιμο της Θήβας.

Σχετικά με τον δράκο της Κολχίδας που φυλούσε το Χρυσόμαλλο Δέρας, είχα την αίσθηση ότι η Μήδεια τον σκότωσε αλλά μπορεί να έχεις και δίκιο, δεν θυμάμαι.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Nερων
Νέο Μέλος

Greece
7 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2007, 02:43:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Nερων
Εχω κάποιες ερωτήσεις -ίσως γιά μερικούς χαζές- βρέ παιδιά.
1:Τά χρώματα καί τά χαρακτηριστικά όλων τών φυλών πού έφυγαν
από τήν ανατολή άλλαξαν καί σέ πόσα χρόνια μπορεί νά γίνει αυτό?
Γιατί στά διάφορα αγγεία τά χαρακτηριστικά τού 600 π.χ είναι ίδια μέ τά σημερινά? 2500 χρόνια τώρα παραμένουν σχεδόν αναλείωτα.
Δηλαδή στά προηγούμενα 2500 πρίν τού 600 π.χ άλλαξαν?
Π.Χ γιατί δέν έχουν μογγολικά ή κινέζικα ή ινδικά χαρακτηριστικά?
2:Αφού έγινε κατακλυσμός γιά ποιά εποχή μιλάτε? γιατί βλέπω μιά πιάνεστε από τήν μυθολογία καί μιά από τά γραπτά τού 600 π.χ.
Μπορεί κάποιος νά μού πεί πώς ήταν ό κόσμος πρίν τόν κατακλυσμό ?
Υπήρχε κάποιος πολιτισμός ? καί πού?
3:Πώς ένας τόπος πού δέν μπορεί νά θρέψει τό δημιούργημά του γέννησε
τήνζωή καί αναγκάστηκε όλος ό κόσμος νά φύγει γιά "άγνωστα" μέρη ?
Μέ έχετε μπερδέψει λίγο μέ τίς θεωρίες καί μέ τό.... ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΙΣ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2008, 20:03:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Σχετικά με τους σκύλους του κάτω κόσμου του θανάτου (Κέρβερος,Garmr, Cayama - Cabala),της ελληνικής, σκανδιναβικής και ινδικής μυθολογίας ξεχασα να αναφέρω τους αντίστοιχους σκύλους της Κελτικης μυθολογίας.

Πρόκειται για τους Cŵn Annwn(τα λαγωνικά του Άνουν). Άνουν στην κελτική μυθολογία και συγκεκριμένα στην ουαλική παράδοση θεωρείται ο "Άλλος Κόσμος" που κατοικούν οι νεκροί. Η τοποθεσία του ποικίλει ανάλογα με την κάθε παράδοση. Για παράδειγμα στην ιρλανδική παράδοση ο Άνουν μπορεί να βρίσκεται κάτω από τη γή, κάτω από τη θάλασσα, σε κάποιο νησί του δυτικού ωκεανού(Ατλαντικού) ή ακόμα και στο ύπαιθρο. Ο τόπος αυτός γινόταν προσιτός από μια λίμνη ή από μια σπηλιά.

Στον Άνουν κατοικούν λοιπόν τα συγκεκριμένα λαγωνικά, τα οποιά θεωρούνται οιωνοί θανάτου. Δεν έχουν ακριβώς το ρόλο του φύλακα μιας και μπορούν να βγαίνουν από τον Άνουν για αναζητηση "ψυχών" που τις φέρνουν στον κάτω κόσμο.
Κατά μία παράδοση είναι άσπρα με κόκκινα μάτια και κόκκινα αυτιά, ενω κατά μία άλλη κοκκινόγκριζα.


http://www.shanmonster.com/witch/wildhunt/hounds.html

http://www.elfwood.com/art/j/s/jsanders/cwnannwn.jpg.html

Όπως βλέπουμε μοιράζονται κι αυτά το κοινό στοιχείο του κάτω κόσμου των νεκρών που τους συνδέει με τα άλλα τέσσερα "σκυλάκια" της ελληνικης, σκανδιναβικής και ινδικής μυθολογίας. Και για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, η περίπτωση των δύο λαγωνικών του Άνουν είναι πιο κοντά στην πιο μακρινή γεωγραφικά ινδική μυθολογία, αφού κι εκεί έχουμε δύο σκυλιά του κάτω κόσμου και όχι ένα όπως στη σκανδιναβική και στην ελληνική.

Τυχαίο?

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 01/01/2008 20:26:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αμεινίας
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2008, 23:28:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αμεινίας
Καλώς σας βρήκα όλους.Ως εντελώς αρχάριος χρήστης forum (αυτό είναι το πρώτο μου post σε forum γενικώς) επιζητώ την επιοίκεια σας.
Έχοντας διαβάσει αποσπασματικά το ένα τρίτο από τις αρκετές σελίδες του συγκεκριμένου topic (προσπαθούσα να ακολουθήσω όσο μπορούσα μια διαδρομή τεσσάρων ετών, πράγμα λίγο δύσκολο αφού το "πάλεψα" σε 2-3 ώρες...) μου έκαναν εντύπωση τα παρακάτω:
1) πολλοί από εσάς πραγματικά προσπαθείτε να βρείτε στοιχεία είτε σε βιβλία είτε στο internet με αξιοσημείωτο ζήλο και μεράκι (ανεξαρτήτως αποτελέσματος ... και το λέω με καλή έννοια)
2) μπορεί να φένεται σε κάποιον τρίτο ότι δεν μένετε στο θέμα του topic συνεχώς αλλά για τέσσερα χρόνια θέμα καλά πάει.. :)
3) έχω βρεί καλά στοιχεία (όπως και κακά βέβαια) σε όλους τους σχολιαστές (και σαφώς αν παραμείνω στο forum κάποιος θα βρεθεί να πει το ίδιο και για μένα αργότερα :) (λέγεται κριτική αυτό και έχουν δικαίωμα όλοι σε αυτήν με τηνν προυπόθεση να γίνεται καλόπιστα)

Έλπίζοντας να είναι ακόμα στην πράξη ενεργή η συζήτησή σας θα ήθελα να καταθέσω τα εξής ως παρατηρήσεις στα όσα διάβασα στο topic...
a) Η γνώση είναι πάντα χρήσιμη όπως και η λογική... Ο συνδυασμός τους ακόμα καλύτερος.... όποιος προσπαθεί να τις βάλει αντιμέτωπες, μάλλον σφάλλει.
β) Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να υποστηρίξει μια θεωρία ένα σωστό επιχείρημα και ένα εντελώς ηλίθιο ταυτόχρονα...Το γεγονός αυτό τον καθιστά μάλλον ηλίθιο, αλλά δεν καθιστά το σωστό επιχείρημα λάθος ούτε είναι απαραίτητα ενδεικτικό για την ορθότητα ή όχι της προαναφερθείσας υποθετικής θεωρίας.
γ) Αν κάποιοι επιστήμονες υπεραμύνονται μιας θεωρίας και κάποιοι άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να την καταρίψουν δεν σημαίνει ότι οι μεν ή οι δε είναι λιγότερο ή περισσότερο επιστήμονες ...(αν ξέραμε ποιοι έχουν δίκιο εκ των προτέρων δεν θα μιλούσαμε περι θεωρίας αλλά περι αξιώματος, δόγματος, ή ιστορικής πραγματικότητος (ανάλογα με την περίπτωση).

Θεωρώ ότι αν κάποιος δεν τηρεί τους παραπάνω κανόνες οδηγείται σε ανούσιες αντεγκλήσεις ακόμα και όταν έχει τις καλλίτερες των προθέσεων.
Θα χαρώ παρα πολύ αν καταλάβω ότι το topic είναι ακόμα ενεργό και υπόσχομαι το επόμενο post να μην είναι γεμάτο γενικότητες όπως οι παραπάνω, που ελπίζω να μου συγχωρήσετε, αλλά εντός θέματος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

homo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
219 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2009, 01:10:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους homo
ο junk95 ειναι ο μονος με συγκροτιμενη σκεψη και αποψη στο φορουμ.εχει εξηγησει τοσα πραγματα με τεκμιριωμενη και σγκροτιμενη λογικη .προσωπικα δεν θα ειχα την υπομονη να μπω στην διαδικασια της αντιπαραθεσης με τοσο ανιδεους φανατικους και ημιμαθεις που επιμενουν να λενε τοσες μπουρδες και να προσπαθουν να βγαλουν λαθος ολους τους επιστημονες και να ακυρωσουν ολες τις επιστημες επιδη ετσι το ηθελε ενας Νταινεκεν η΄ ο καθε εθνικιστης ελληναρας ελλαδεμπορος.... οι ινδοευρωπαιοι υπηρξαν .τελια και παυλα. ΥΓ ΣΟΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ

η συνειδηση παμφωτη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2009, 20:12:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
γεια σε ολους .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2009, 20:16:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
γεια σε ολουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2009, 20:29:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Οι ελληνες με τους περσικους πολεμους και την εκστρατεια του Μ.Αλεξανδρου ηρθαν σε συνεχη επαφη με τους περσες και τους ινδους.Ειναι δυνατον αυτοι οι απιστευτα λεπτολογοι να μην αναφερουν πουθενα γλωσσικη συγγενεια?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 01:03:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Οι ελληνες με τους περσικους πολεμους και την εκστρατεια του Μ.Αλεξανδρου ηρθαν σε συνεχη επαφη με τους περσες και τους ινδους.Ειναι δυνατον αυτοι οι απιστευτα λεπτολογοι να μην αναφερουν πουθενα γλωσσικη συγγενεια?


Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε ακόμα η απαιτούμενη εξειδικευμένη γλωσσολογική γνώση για να διαπιστωθεί η γλωσσική συγγένεια, ούτε είχε μελετηθεί ο τεράστιος όγκος κειμένων από πολλές διαφορετικές γλώσσες. Τα διδάγματα της ιστορικοσυγκριτικής γλωσσολογίας είναι πιο πρόσφατη κατάκτηση και δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από τους αρχαίους λαούς να γνωρίζουν τα πάντα περί γλωσσών και των σχέσεών τους.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 11:14:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
δεν νομιζω να χρειαζεται εξειδικευση στην γλωσσολογια για να καταλαβει καποιος οτι ο αλλοδαπος συνομιλητης του χρησιμοποιει λεξεις κοινης ριζας και σημασιας τις οποιες ο ιδιος γνωριζει.Ολοι μας μπορουμε να καταλαβουμε (οχι ολες) αλλα σιγουρα αρκετες λεξεις με ελληνικη ριζα που χρησιμοποιει π.χ ενας αγγλος ομιλητηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 11:28:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Ο μονος λαος που αποδεδειγμενα θα μπορουσε να ονομαστει ινδοευρωπαιος ειναι οι τσιγγανοι.Αυτοι πραγματικα ξεκινησαν καποτε απο την ινδια και ηρθαν στην ευρωπη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 12:56:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

δεν νομιζω να χρειαζεται εξειδικευση στην γλωσσολογια για να καταλαβει καποιος οτι ο αλλοδαπος συνομιλητης του χρησιμοποιει λεξεις κοινης ριζας και σημασιας τις οποιες ο ιδιος γνωριζει.Ολοι μας μπορουμε να καταλαβουμε (οχι ολες) αλλα σιγουρα αρκετες λεξεις με ελληνικη ριζα που χρησιμοποιει π.χ ενας αγγλος ομιλητης


Οι λέξεις που αναφέρεις προέρχονται από δανεισμό και είναι πιο εύκολη η αναγνώρισή τους. Αντίθετα, κάποιες λέξεις που αποτελούν κληρονομιά από μια παλιότερη πρωτογλωσσα σε επιμέρους θυγατρικές γλώσσες, έχουν υποστεί φθογγολογικές μεταβολές με βάση φωνητικούς νόμους ανάλογα και με το εκάστοτε φωνητικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερα αναγνωρίσιμη η κοινή ρίζα τους με την ελληνική (π.χ. σύγκρινε το ελληνικό "τέσσαρες" και το σανσκριτικό "catvaras").
Επίσης η γλωσσική συγγένεια δεν διαπιστώνεται μόνο από λέξεις αλλά κυρίως από τη μελέτη ολόκληρης της γραμματικοσυντακτικής δομής των γλωσσών σε διαχρονικό επίπεδο, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί στην αρχαιότητα για αρκετές διαφορετικές γλώσσες.
Και φυσικά η επιστημονική έρευνα δεν μπορεί να σταματά μόνο στις διαπιστώσεις των αρχαίων. Επειδή δεν παρατήρησαν ένα γλωσσικό φαινόμενο οι αρχαίοι, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται αφού αυτό τεκμηριώθηκε από τη νεότερη επιστημονική έρευνα.

quote:
skartados

Ο μονος λαος που αποδεδειγμενα θα μπορουσε να ονομαστει ινδοευρωπαιος ειναι οι τσιγγανοι.Αυτοι πραγματικα ξεκινησαν καποτε απο την ινδια και ηρθαν στην ευρωπη.


Κολλάς σε θέματα περισσότερο ταμπέλας και λιγότερο ουσίας. Αλλωστε ο όρος "ινδοευρωπαίοι" δεν αφορά έναν λαό που από την Ινδία ήρθε στην Ευρώπη, όπως εσφαλμένα και παραπλανητικά λέγεται κατά καιρούς.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 14:46:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Για μενα ειναι σχεδον αδυνατον να μην παρατηρησαν αυτην την ομοιοτητα που λεσ οταν ειχαν καταλαβει πραγματα που δεν ειχαν τη δυνατοτητα να δουν.Εστω και ενας κατι θα ειχε προσεξει.Κανε ενα πειραμα.Παρε μια φωτογραφια με τους συμμαθητες σου απο το σχολειο και οταν βρεθεις στο εξωτερικο δειξτην σε καποιον ξενο και ρωτα απο που ειναι αυτα τα παιδια.Ολοι θα πουν ιταλια ελλαδα τουρκια και γενικα νοτιοανατολικη ευρωπη.Αν υπηρχε μια τετοια φυλη στον καυκασο πριν 4000 χρονια και καπου αλου θα υπηρχαν ανθρωποι που εστω και λιγο θα μοιαζαμεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 15:33:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Για μενα ειναι σχεδον αδυνατον να μην παρατηρησαν αυτην την ομοιοτητα που λεσ οταν ειχαν καταλαβει πραγματα που δεν ειχαν τη δυνατοτητα να δουν.Εστω και ενας κατι θα ειχε προσεξει.Κανε ενα πειραμα.Παρε μια φωτογραφια με τους συμμαθητες σου απο το σχολειο και οταν βρεθεις στο εξωτερικο δειξτην σε καποιον ξενο και ρωτα απο που ειναι αυτα τα παιδια.Ολοι θα πουν ιταλια ελλαδα τουρκια και γενικα νοτιοανατολικη ευρωπη.Αν υπηρχε μια τετοια φυλη στον καυκασο πριν 4000 χρονια και καπου αλου θα υπηρχαν ανθρωποι που εστω και λιγο θα μοιαζαμε

Η προσέγγισή σου και πάλι είναι υπεραπλουστευτική, παροδηγητική και δείχνει ότι δεν έχεις κατανοήσει την κεντρική ιδέα της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας. Κατ'αρχήν κανείς επιστήμονας γλωσσολόγος δεν λέει ότι υπήρχε αυτή η φυλή στον Καύκασο πριν 4000 χρόνια. Ο όρος "ινδοευρωπαίοι" αναφερεται σε ομόγλωσσο πληθυσμό και όχι σε φυλή με την έννοια που υπονοείς. Το 2000 π.Χ. η ΠΙΕ γλώσσα είχε ήδη κατακερματιστεί σε επιμέρους θυγατρικούς κλάδους. Επιπλέον, δύο ή περισσότερες γλώσσες μπορεί να είναι συγγενικές γενετικά αλλά οι ομιλητές τους να μην ομοιάζουν "φυλετικά". Για παράδειγμα οι γαλλόφωνοι νέγροι ή μιγάδες της Αϊτής μπορεί αν τους βάλεις δίπλα σε έναν λευκό μεσογειακό Ιταλό να διαφέρουν "φυλετικά"(έτσι όπως κρίνεις "με το μάτι") αλλά οι γλώσσες τους -δηλαδή γαλλικά και ιταλικά- είναι γενετικά συγγενικές καταγόμενες από την λατινική. Η διαφορετική "φυλετική" προέλευση των δύο πληθυσμών και η επιφανειακή ανθρωπολογική διαφορετικότητα δεν συνεπάγονται έλλειψη συγγένειας των γλωσσών τους όπως βλέπεις. Επομένως το απλοϊκό παράδειγμά σου με φωτογραφίες "νοτιοανατολικοευρωπαίων" μαθητών, δεν έχει καμία σχέση με την διαπίστωση γλωσσικών συγγενειών. Αλίμονο αν οι γλωσσικές συγγένειες τεκμηριώνονταν συγκρίνοντας ανθρώπινες φάτσες..."με το μάτι".

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 17:11:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Δηλαδη θελεις να πεις πως πριν 5000 η 6000 χρονια υπηρχαν ομμογλωσοι πληθυσμοι με ιδιες θρυσκευτιτες δοξασιες (συμφωνα με την ινδοευρωπαικη θεωρια)κατοικουσαν καπου στον καυκασο αλλα δεν ανηκαν στην ιδια φυλη.Μαλιστα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 17:17:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
οσον αφορα για τον καυκασο που επιμενω παρολα αυτα που ειπες εσυ μεχρι και σε χαρτη εχω δει την περιοχη που υποτιθεται οτι κατοικουσανΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 18:07:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Δηλαδη θελεις να πεις πως πριν 5000 η 6000 χρονια υπηρχαν ομμογλωσοι πληθυσμοι με ιδιες θρυσκευτιτες δοξασιες (συμφωνα με την ινδοευρωπαικη θεωρια)κατοικουσαν καπου στον καυκασο αλλα δεν ανηκαν στην ιδια φυλη.Μαλιστα.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπήρξε ένα πληθυσμός που μιλούσε μια γλώσσα προγονική της ελληνικής, της λατινικής, της χεττιτικής, της σανσκριτικής, της κελτικής και των υπολοίπων γλωσσών που περιλαμβάνονται στην ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία. Οι θρησκευτικές δοξασίες εν μέρει μόνο μπορούν να αποκατασταθούν λόγω έλλειψης λεπτομερών στοιχείων για το θρησκευτικό βίο των προϊστορικών ανθρώπων κάθε περιοχής..
Οσο για τη φυλετική διάσταση που δίνεις στο θέμα, σου έδειξα με το προηγούμενο παράδειγμα, ότι δεν υπάρχει λόγος να περιορίζεις μια γλώσσα μέσα σε αυστηρά φυλετικά στεγανά.

quote:
skartados

οσον αφορα για τον καυκασο που επιμενω παρολα αυτα που ειπες εσυ μεχρι και σε χαρτη εχω δει την περιοχη που υποτιθεται οτι κατοικουσαν


Εσύ μπορεί να έχεις δει πολλά. Το ζήτημα είναι τι καταλαβαίνεις από αυτά που βλέπεις και διαβάζεις. Υπάρχουν κάποια στοιχεία για να τοποθετηθούν οι ινδοευρωπαίοι κοντά στον Καύκασο, αλλά όχι το 2000 π.Χ. όπως ανέφερες,αλλά 1-2 χιλιετίες παλιότερα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 18:31:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Φιλε μου μολις ανακαλυψες την πρωτη πολυπολιτισμικη κοινωνια της ανθρωποτητας.το3000 η το 4000π.χ μαζευτηκαν διαφορες φυλες καπου κοντα στον καυκασο και χωρις να μαλωνουνε δημιουργησαν κοινη γλωσσα για να συνενοουνται και μετα απο 1000 η 2000 χρονια ηκαθε φυλη ξεχωριστα πηγε σε καποιο αλλο μερος.Μαλον στην υπολοιπη γη δεν θα φυτρωνε τιποτα για να στριμωχθουν ολοι εκειΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 18:36:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Φιλε μου μολις ανακαλυψες την πρωτη πολυπολιτισμικη κοινωνια της ανθρωποτητας.το3000 η το 4000π.χ μαζευτηκαν διαφορες φυλες καπου κοντα στον καυκασο και χωρις να μαλωνουνε δημιουργησαν κοινη γλωσσα για να συνενοουνται και μετα απο 1000 η 2000 χρονια ηκαθε φυλη ξεχωριστα πηγε σε καποιο αλλο μερος.Μαλον στην υπολοιπη γη δεν θα φυτρωνε τιποτα για να στριμωχθουν ολοι εκει


Θα σου πρότεινα να μην ευτελίζεις άλλο ένα ενδιαφερον θέμα. Αυτό που έγραψες είναι τουλάχιστον παιδαριώδες. Ανοιξε κάποιο επιστημονικό βιβλίο για την ιστορία των γλωσσών και αφού αποκτήσεις τα βασικά γνωστικά εφόδια ξαναπέρνα να συζητήσουμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 18:48:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Σε ενοχλει πολλυ η κοινη λογικη μαλλον.οι οποιες γλωσικες ομοιοτητες μπορει να εμφανιστηκαν πολυ αργοτερα απο οτι νομιζεται εξαιτιας καποιου λαου που ταξιδευε πολλυ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 19:13:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Σε ενοχλει πολλυ η κοινη λογικη μαλλον.οι οποιες γλωσικες ομοιοτητες μπορει να εμφανιστηκαν πολυ αργοτερα απο οτι νομιζεται εξαιτιας καποιου λαου που ταξιδευε πολλυ.


Οι ομοιότητες εμφανίζονται ήδη από τη δεύτερη προχριστιανική χιλιετία όπως μαρτυρούν τα χεττιτικά και λουβικά κείμενα της Ανατολίας, τα πρώιμα ινδικά κείμενα από τους Μιτανί της βόρειας Συρίας καθώς και η γραμμική Β από τον ελλαδικό χώρο.
Το μόνο που με ενοχλεί φίλε μου είναι η εμφανιση διαδικτυακών αλεξιπτωτιστών στα ελληνικά φόρα, που χωρίς να γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά πάνω σ'ένα θέμα διατείνονται ότι ανακάλυψαν μεγάλες αλήθειες που τάχα μου δεν μπορούσε να δει το "επιστημονικό κατεστημένο" τόσα χρόνια...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2009, 22:35:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
ΤΗ δευτερη χιλιετια ηδη υπηρχε μια ναυτικη δυναμη που ταξιδευε πολλυ.Σιγουρα διδαξε και διδαχτηκε πολλα.Αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα δεν θα υπηρχε τοση αμφισβητηση.39 σελιδες διαβασα πολλα κατεβατα επιστημονων.Ας χρησιμοποιησουμε και ενα δικο μας λογικο επιχειρημα που δεν το διαβασαμε απο καπουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2009, 01:40:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Διαπιστώνω ότι μιλάς με αοριστίες ενώ και από τα γραφόμενά σου είναι φανερό ότι είσαι τρομερά μπερδεμένος πάνω σε γλωσσικά θέματα. Γι'αυτό σου είπα πρώτα να μελετήσεις και μετά να συζητήσεις.
Οσο για την υποτιθέμενη αυξημένη αμφισβήτηση, προφανώς η εικόνα που έχεις είναι πλασματική, αφού αυτή η "αμφισβήτηση" εμφανίζεται κυρίως στους κύκλους περιθωριακών αντιεπιστημονικών ομάδων Ελλήνων και Ινδών εθνικιστών και των συρρικνωμένων οπαδών τους που καίτοι λίγοι σε αριθμό(και σε γνώσεις), τυχαίνει απλά να είναι λαλίστατοι στα φόρα. Αυτό είναι όλο.
Για το νορμάλ κόσμο εκεί έξω, για την παγκόσμια κοινότητα της επιστημονικής γλωσσολογίας, η ΙΕ ομογλωσσία είναι κοινή τεκμηριωμένη γνώση. Μια ματιά στην τεράστια επιστημονική βιβλιογραφία της και στα πανεπιστήμια που την διδάσκουν θα σε πείσει.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2009, 10:54:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Εγω φιλε μου απλως πηρα την αποφαση να γραψω καποιες σκεψεις πανω στο συγκεκριμενο θεμα.Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι πως αν υπηρχε η ΙΕ ομογλωσσια ως κοινος προγονος και οχι απλως καποια δανεικα στοιχεια απο τον ενα λαο στον αλλο οπως π.χ τα τελευταια χρονια εχουμε κανει εμεις με την αγγλικη γλωσσα(κουλαρε κ.τ.λ) ειναι τουλαχιστον αδιανοητο ενας λαος να ονομασει τους αλλους βαρβαρους λογο του ακατανοητου της γλωσσας που χρησιμοποιουσαν.Αν ο προσδιορισμος βαρβαροι ξεκινησε για αυτον το λογο μου φαινεται αδιανοητο να συνυπαρχουν κοινη προελευση και ακατανοητο.Μακρια απο μενα εθνικισμοι ανωτερες φυλες κ.τ.λ.Πριν απο λιγες μερες ενας ανηψιος μου ειπε οτι πηγε για νυφινγκΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2009, 19:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Εγώ πάντως τους παραδέχομαι αυτούς τους ινδοευρωπαίους..Πολύ
διακριτικοί άνθρωποι.....Εξαφανίστηκαν πραγματικά, δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2009, 21:39:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι εξαφανιστηκαν.Αυριο ο λιακοπουλος μπορει να γραψει οτι και αυτοι ζουν αναμεσα μας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2009, 22:35:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι πως αν υπηρχε η ΙΕ ομογλωσσια ως κοινος προγονος και οχι απλως καποια δανεικα στοιχεια απο τον ενα λαο στον αλλο οπως π.χ τα τελευταια χρονια εχουμε κανει εμεις με την αγγλικη γλωσσα(κουλαρε κ.τ.λ) ειναι τουλαχιστον αδιανοητο ενας λαος να ονομασει τους αλλους βαρβαρους λογο του ακατανοητου της γλωσσας που χρησιμοποιουσαν.Αν ο προσδιορισμος βαρβαροι ξεκινησε για αυτον το λογο μου φαινεται αδιανοητο να συνυπαρχουν κοινη προελευση και ακατανοητο.


Και πάλι είσαι λάθος. Εφόσον οι θυγατρικές γλώσσες της ΠΙΕ διαφοροποιήθηκαν γνωρίζοντας ανεξάρτητη εξέλιξη για εκατοντάδες χρόνια, ήταν λογικό οι λαοί που μιλούσαν τις ΙΕ γλώσσες της αρχαιότητας να μην κατανοούν την γλώσσα του άλλου. Αν στη μακροχρόνια διαφορετική εξέλιξη προσθέσεις και τις ξεχωριστές επιδράσεις που δέχθηκε κάθε ΙΕ γλώσσα από διαφορετικά γλωσσικά υποστρώματα, καταλαβαίνεις για πόσο μεγαλύτερη διαφορποίηση μιλάμε (άρα και μεγαλύτερη δυσκολία κατανόησης).

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2009, 12:25:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Συμφωνα με την αρχαια ελληνικη γραμματεια οι ελληνες ειχαν επαφες με δυο πολεις οι οποιες θα μπορουσαν να ειναι ο συνδετικος κρικος των οποιων γλωσσικων ομοιοτητων.Η πρωτη ειναι η τροια η οποια απο οτι φαινεταιειχε σχεσεις με τους χετταιους και σιγουρα και με αλλους λαους της ανατολης.Μαλιστα οπως αφηνει να εννοηθει ο ομηρος οι τρωες μιλουσαν ελληνικα.Το οτι ο τρωικος πολεμος εγινε πιθανον γυρω στο 1200π.χ αυτο δεν σημαινει οτι οι σχεσεις αρχισαν τοτε.Η αλλη πολη ειναι η κολχιδα.Ασχετα απο το αληθες η οχι της αργοναυτικης εκστρατειας υπηρχαν σιγουρα εμπορικες σχεσεις και με αυτον το λαο ο οποιος με την σειρα του επηρεασε και επηρεαστηκε απο βορειοτερους λαους.Βεβαια ολα αυτα ειναι υποθεσεις που ομως θελω να πιστευω δεν στερουνται λογικης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy