ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/04/2007, 12:02:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Καλή μου Avallon, αν ανοίξεις τη σελίδα της Ecowwek που δίνει ο Wayne, θα σου φύγει το παράπονο...

Τέλη Μαίου και μέσα στον Ιούνιο γίνονται αντοίστηχες εκδηλώσεις και προβολές και στην Αθήνα. Εξάλλου όσων αφορά την προβολή της ταινίας, αυτή γινόταν εδώ και μήνες στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδή-Κέντρο Γαία, για σχολεία.

Οπότε... δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράπονα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2007, 11:11:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
To κείμενο "Κλιματικές Αλλαγές και Τεχνικές Αλλοίωσης του Πλανήτη" έχει προστεθεί στην ιστοσελίδα του ATTAC-Hellas.
http://www.attac-hellas.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=33

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

angelos21
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2007, 03:52:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους angelos21
Παιδιά στις τελευταίες μέρες παρατηρώ συνέχεια αεροπλάνα ,πάνω από την Αθήνα να πετάνε σε σχετικά χαμηλό ύψος και να αφήνουν ένα μεγάλο μήκος καπνού.

Δεν είμαι σχετικός με το φόρουμ απλά πάτησα στο google και βγήκατε εσείς πρώτοι!!!

Επίσης έψαξα και σε άλλα sites και οι απόψεις διαφέρουν πολλοί και δεν έβγαλα άκρη .Δεν έχω διαβάσει και το ποστ από την αρχή του.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι πετάνε σε ζεύγη πάνω από την πόλη ,κάτι που δεν έχει νόημα αφού ούτε στρατιωτικά αεροπλάνα ούτε πολιτικά πετάνε κατά αυτό τον τρόπο.
Επειδή μένω σε ψηλό κτήριο ,πάντοτε μ΄άρεσε να παρατηρώ τα αεροπλάνα και πάντοτε έβλεπα να αεροπλάνα που πετούν σε μεγάλο ύψος να αφήνουν μια μεγάλη γραμμή καπνού.Μάλιστα κάποτε ρώτησα έναν αεροπόρο και μου είπε ότι μερικά από αυτά πετούν για μετερωολογικούς σκοπούς δηλαδή την πρόβλεψη του καιρού και να παίρνουν μετρήσεις.
Ελπίζω να ΄ναι για καλό ,δηλαδή την προστάσια μας από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να μην ισχύουν τα συνομοσιωλογικά που διάβασα.
Πάντος μένω κατάπληκτος με την αδιαφορία του κόσμου σε ένα περιέργο φαινόμενο που συμβαίνει καθημερινά.

Περιμένω τις απαντήσεις σας ,
Ευχαριστώ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2007, 08:43:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Το πρώτο αίτημα είναι η διαφάνεια. Οι δύο βουλευτές που υπέβαλαν ερωτήσεις στη βουλή δεν πήραν ικανοποιητική απάντηση. Θα πρέπει να τους ρωτήσουμε τι σκοπεύουν να κάνουν ως επόμενο τους βήμα. Αυτό θα κάνουμε σε λίγο όταν θα είμαστε έτοιμοι.

Εν τω μεταξύ διαβάστε το υλικό που έχει και εδώ και στην ιστοσελίδα http://www.enouranois.gr

Edited by - halva on 03/05/2007 08:45:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2007, 00:15:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Λοιπόν Άγγελε καλοσόρισες στο τόπικ. Πράγματι μέχρι πριν ένα χρόνο μόνο το δικό μας τόπικ εδώ έβρισκες σχετικά με το θέμα των chemtrails.
Από πέρυσι υπάρχει και η ιστοσελίδα ενουρανοίς, η οποία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το θέμα chemtrails και HAARP, όπως και τη Γεωμηχανική.

Δεν ξέρω τι μπορεί να διάβασες, πάντως πολλές από τις σελίδες του διαδυκτίου, παρόλο που μπορεί να σοκάρουν δεν είναι καθόλου συνωμοσιολογικές.

Ειδικά το θέμα των chemtrails είναι μία ορατή πραγματικότητα. Όπως είπε και ο halva, ήδη 2 έλληνες βουλευτές έκαναν σχετικές ερωτήσεις στη βουλή και δεν πήραν σαφή απάντηση.

Το θέμα των chemtrails δυστυχώς ΔΕΝ έχει να κάνει μόνο με τη Γεωμηχανική και σίγουρα ΔΕΝ αποτελεί τρόπο προστασίας από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό έχει αποδειχτεί πλέον επιστημονικά, ήταν μία θεωρία η οποία στην πράξη έδειξε πως δεν λειτουργεί, αλλά αντίθετα φυλακίζει επιπλέον θερμότητα στην ατμόσφαιρα και δεν την αφήνει να διαφύγει στο διάστημα.

Αν ήταν μάλιστα αυτός ο σκοπός τους δεν θα δίσταζαν οι κυβερνώντες ανά τον κόσμο να διαλαλίσουν πως το κάνουν για το καλό μας. Αντίθετα μάλιστα γελοιοποιούν όσους λένε πως πράγματι κάτι παρατηρούν στον ουρανό. Π.χ. αυτά που περιγράφεις θα ήταν μία συνωμοσιολογική τοποθέτηση...
Το γιατί συναιχίζεται αυτή η επιχείρηση έχει να κάνει με μία σειρά από στρατιωτικά πειράματα και εφαρμογές.

Πέρα από αυτά όμως ΟΤΙ και να ψεκάζουν καταλήγει στη Γη. Το αναπνέουμε ή καταλήγει στο έδαφος και στο νερό που πίνουμε. κοινώς μολύνουν τα πάντα.

Σε έρευνες που έχουν γίνει έχουν βρεθεί: άλατα βαρίου, μικροσωματίδια αλουμινίου, χαλαζίας και άλλα βαριά μέταλλα. Επίσης πολυμερές συνθετικό υλικό, βάκιλοι, ιοί και νανοβακτηρίδια που ζουν σε υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας. Τα τρία πρώτα είναι βαριά τοξικά και καρκινογόνα. Το δε αλουμίνιο συνδέετε άμεσα με την νόσο Αλτσχάιμερ.

Καταλαβαίνεις πως ΔΕΝ είναι για το καλό μας.

Αυτά τα λίγα περιληπτικά. Λυπάμε αν δεν είναι αυτό που θα ήθελες ίσως να ακούσεις. Αλλά τα πράγματα απαιτούν πλέον προσπάθειες για να σταματίσει η εφαρμογή τους.

Η Γεωμηχανική -καμία από τις τρελέες εφευρέσεις τους- δεν αποτελεί λύση για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όλοι μας πρέπει να είμαστε δύσπιστοι σε "λύσεις" που πλασσάρονται. Η μόνες λύσεις είναι άμεσες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, άμεση εφαρμογή πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον.

Δες με την ησυχία σου τη σελίδα ενουρανοίς. Θα βρείς πολύ ενδιαφέρον υλικό εκεί, γιατί εδώ θα χρειαστείς περισσότερη υπομονή σε τόσες σελίδες που έχουν γραφτεί.

Αλλά σε περιμένουμε και εδώ εννοείται πάντα για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων.

Φιλικά Τοξότης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2007, 00:29:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Λοιπόν παιδιά

πήγα χθες στην προβολή της ταινίας του Αλ Γκόρ που διοργάνωνε η Εcoweek.

Η ταινία ήταν όπως και το βιβλίο που έχω παρει ήδη στα γερμανικά, οπότε τίποτε νέο για μένα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί που δεν άκουσαν τίποτε για κλιματικές αλλαγές και για Γεωμηχανική.

Μάλιστα σε ερώτηση που έθεσα στο δημοσιογράφο της Καθημερινής που καθόταν στο πάνελ, αν έχει ακούσει και αν συμφωνεί με τις προτάσεις της Γεωμηχανικής μου είπε πως ΔΕΝ έχει ακούσει τίποτε σχετικά και πως είναι μάλλον επιστημονικά ζητήματα αυτά!


Αν είναι δυνατόν: Τόση "διαφήμιση" στη Γεωμηχανική πήγε στράφι!
Περιοδικά, εφημερίδες, τηλεόραση, ο κόσμος έχει βουίξει και ο κύριος λέει πως δεν έχει ακούσει τίποτε! Αλλά μάλλον ούτε και βλέπει, αφού πολλές φορές η γεωμηχανική βρίσκετε πάνω από το κεφάλι του!

Και μάλιστα είναι και ο ειδικός αρθρογράφος σε θέματα περιβάλλοντος της εφημερίδας...

Τι να πω τα σχόλια δικά σας...

Α! το άλλο κουφό, ένας χημικός και ένας άλλος κύριος εκεί μέσα στη συζήτηση που έγινε, ούτε λίγο ούτε πολύ έκαναν διαφήμηση στην πυρηνική ενέργεια!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2007, 08:23:11  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Μάλιστα σε ερώτηση που έθεσα στο δημοσιογράφο της Καθημερινής που καθόταν στο πάνελ, αν έχει ακούσει και αν συμφωνεί με τις προτάσεις της Γεωμηχανικής μου είπε πως ΔΕΝ έχει ακούσει τίποτε σχετικά και πως είναι μάλλον επιστημονικά ζητήματα αυτά!

Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω = ουδέν σχόλιον.
Πολύ φοβάμαι ότι ίσως και να ήξερε ο δημοσιογράφος...

quote:
Το θέμα των chemtrails δυστυχώς ΔΕΝ έχει να κάνει μόνο με τη Γεωμηχανική και σίγουρα ΔΕΝ αποτελεί τρόπο προστασίας από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό έχει αποδειχτεί πλέον επιστημονικά, ήταν μία θεωρία η οποία στην πράξη έδειξε πως δεν λειτουργεί, αλλά αντίθετα φυλακίζει επιπλέον θερμότητα στην ατμόσφαιρα και δεν την αφήνει να διαφύγει στο διάστημα

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για να πάψει να είναι η γη βιώσιμη και για να ελαττωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη. Το γιατί και το ποιός το αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια και φαντασία...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2007, 07:25:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
quote:

Αν ήταν μάλιστα αυτός ο σκοπός τους δεν θα δίσταζαν οι κυβερνώντες ανά τον κόσμο να διαλαλίσουν πως το κάνουν για το καλό μας. Αντίθετα μάλιστα γελοιοποιούν όσους λένε πως πράγματι κάτι παρατηρούν στον ουρανό.

Όπως έγραψα στο άρθρο μου "Στρατηγικές απέναντι στις Κλιματικές Αλλαγές": Δεν αποκλείεται η «αποσιώπηση» να οφείλεται ανάμεσα στα άλλα και στην ακόμα αμφίβολη - σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο - θέση της ‘γεωμηχανικής’, με όλα τα πολιτικα προβλήματα που συνεπάγεται αυτή η αμφιβολία. Το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας (πάλι στα μέσα της δεκαετίας του 90) από τον ειδικό στο περιβαλλοντικό δίκαιο δικηγόρο Bodansky.

Ανάμεσα στα ζητήματα που έθιξε είναι: ποιος θα έπρεπε να παίρνει της αποφάσεις σε σχέση με τη ‘γεωμηχανική’; Θα έπρεπε όλες οι χώρες να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων (αφού όλες θα επηρεάζονταν και θα είχαν και θετικές και αρνητικές επιπτώσεις); Πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της νομικής ευθύνης και της αποζημίωσης; Από νομική άποψη, τα σχέδια να εισβάλλουν σωματίδια στην ατμόσφαιρα είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις της ‘γεωμηχανικής’ αφού η ατμόσφαιρα πάνω από κάθε κράτος αποτελεί τμήμα του εναέριου του χώρου. Τα κράτη διεκδικούν την κυριαρχία πάνω από αυτόν τον εναέριο χώρο και δικαιούνται να εφαρμόζουν αυτές τις διεκδικήσεις π.χ. καταρρίπτοντας αεροσκάφη. Η δραστηριότητα ‘γεωμηχανικής’ στην ατμόσφαιρα θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας. Προφανώς ο πιο απλός τρόπος επίλυσης τέτοιων προβλημάτων – έως ότου πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τροποποιήσεις του διεθνούς δικαίου - είναι η άρνηση ότι συμβαίνει οτιδήποτε καινούριο.

Επειδή η γεωμηχανική είναι παράνομη, θα μπορούσε να είναι αντικείμενο μηνύσεων, όχι μόνο από καλοπροαίρετους πολίτες αλλά και από πολιτικούς εχθρούς όπως οι 'σκεπτικιστές' για τις κλιματικές αλλαγές. 'Ετσι, αυτό που θα μπορούσε να είναι το πιο συγκλονιστικό επιχείρημα των ακτιβιστών για τις κλιματικές αλλαγές (αν αυτή ειναί η 'λύση' είναι δυνατό να ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;) έχει γίνει όπλο στα χέρια των εχθρών τους/μας.

Edited by - halva on 06/05/2007 07:27:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2007, 20:55:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
quote:

Μάλιστα σε ερώτηση που έθεσα στο δημοσιογράφο της Καθημερινής που καθόταν στο πάνελ, αν έχει ακούσει και αν συμφωνεί με τις προτάσεις της Γεωμηχανικής μου είπε πως ΔΕΝ έχει ακούσει τίποτε σχετικά και πως είναι μάλλον επιστημονικά ζητήματα αυτά!
...
Και μάλιστα είναι και ο ειδικός αρθρογράφος σε θέματα περιβάλλοντος της εφημερίδας...

Ακρως καταρτισμένος ο κύριος!

quote:

Α! το άλλο κουφό, ένας χημικός και ένας άλλος κύριος εκεί μέσα στη συζήτηση που έγινε, ούτε λίγο ούτε πολύ έκαναν διαφήμηση στην πυρηνική ενέργεια!

Μην σου κάνει εντύπωση. Δεν είδες ότι οι περισσότερες χώρες προς τα κει κλείνουν; Ξαφνικά η πυρηνική ενέργεια έγινε "φιλική" προς τον χρήστη και προς το περιβάλλον.
Και να σκεφτείς ότι πριν λίγες μέρες ήταν η επέτειος του Τσερνόμπιλ.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2007, 03:23:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
quote:
Ξαφνικά η πυρηνική ενέργεια έγινε "φιλική" προς τον χρήστη και προς το περιβάλλον.
Και να σκεφτείς ότι πριν λίγες μέρες ήταν η επέτειος του Τσερνόμπιλ.

Ναι τι να σου πώ φιλικότατη. Τώρα κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα σε πυρηνική ενέργεια σχάσης και σύντηξης και είμαστε πολύ In...
τα ραδιενεργά απόβλητα τα αμπαλάρουμε και τα κάνουμε δωράκι -με το ζόρι- στην Αφρική και κατά τ'άλλα όλα καλά.

Από το ένα άκρο στο άλλο!

Δεν μας πειράζει λέει που είμαστε σεισμογενής χώρα -έτσι είπε ο χημικός στη συζήτηση- ας δούμε λέει το παράδειγμα της Ιαπωνίας.

Μα γιατί φίλε μου αναρωτιέμε να δούμε εμείς το παράδειγμα της Ιαπωνίας και να μην γίνουμε εμείς το παράδειγμα με π.χ. εξ' ολοκλήρου φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια από άνεμο, ήλιο και κύματα? Ή στο φινάλε ας κάνουμε πράξη την ελέυθερη ενέργεια του Τέσλα.

Αλλά σιγά, τι λέω τώρα, σιγά μη μας αφήσουνε και σθγά να μη θέλουμε...
Εδώ πάνε να κάνουν αιολικά πάρκα και φωνάζουμε.
Πάνε να κάνουν εργοστάσια ανακύκλωσης μπάζων και επίσης φωνάζουμε. Όχι εμείς τα μπάζα μας τα θέλουμε δίπλα ή μέσα στα ποτάμια μας -βλέπε Αξιο, Κηφησο κτλ- πιο ωραία είναι...

Τελικά αλήθεια πόσο "καθαροί είμαστε σαν λαός, όταν καθαρίζουμε τη βρωμιά μας και την πετάμε στο.. γείτονα?
πόσο έτοιμοι είμαστε να φορέσουμε "οικολογική συνείδηση"?
ποσο έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει και τι προκαλούμε στο περιβάλλον μας?

-ίσως αν τα βγάζανε σε προσφορά στα τρία το ένα δώρο, να ταρακουνιόμασταν λιγάκι...

σε καθημερινές συζητήσεις ακούω το εξής ωραίο: έλα μωρέ μην ασχολείσε εμείς να είμαστε καλά...

Μα είναι δυνατόν να είμαστε εμείς "καλά" αδιαφορώντας?

Τελικά πόσο πολύ έχουμε περιορίσει το οπτικό και αντιληπτικό μας πεδίο?

Ας είναι ευτυχείς όσοι χαίρονται με την στενομυαλιά και την αδιαφορία που μας δέρνει...θα πάρει μάλλον αρκετά για να αλλάξουμε νοοτροπία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2007, 15:59:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Νέο άρθτο του Κώστα Λάντου
H ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΝΟΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ
http://www.enouranois.gr/sygrafeis/lantos/indexlantos2.htm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2007, 10:52:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Νέο βίντεο στην ιστοσελίδα Enouranois.
http://www.enouranois.gr/video/monoelliniko.wmv

(για την Αίγινα)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2007, 10:56:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και Αριστερά»

Διήμερο του ΣΥΝ στις 18 και 19 Μαΐου 2007


«Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και Αριστερά» είναι το θέμα διήμερου που οργανώνει ο ΣΥΝ στις 18 και 19 Μαΐου 2007, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η συνεισφορά των ιστορικών στελεχών της Αριστεράς και παλαιών ευρωβουλευτών Λεωνίδα Κύρκου και Κώστα Φιλίνη, ενώ θα παραβρεθεί το ιστορικό στέλεχος της Ιταλικής Αριστεράς Λουτσιάνα Καστελίνα.

Θα συζητηθούν τα κεντρικά θέματα της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης - θεσμικά, κοινωνικά-οικονομικά, περιβάλλοντος, εξωτερικής πολιτικής - με ευρεία συμμετοχή και από άλλα κόμματα, από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 18 Μαΐου 2007 στις 18.00


 Εκδήλωση τιμής στον Λεωνίδα Κύρκο και τον Κώστα Φιλίνη

• Έναρξη των εργασιών από την Μαρίκα Φραγκάκη υπεύθυνη του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ
• Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου για την ευρωπαϊκή πολιτική του ΣΥΝ
• Ομιλία της Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικού στελέχους της Ιταλικής Αριστεράς και τ. ευρωβουλευτή και βουλευτή
• Προβολή δεκαπεντάλεπτης ταινίας, όπου ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Κώστας Φιλίνης αφηγούνται την πορεία διαμόρφωσης των θέσεων της σύγχρονης Αριστεράς σχετικά με την ευρωπαϊκή ενοποίηση

 1η θεματική ενότητα: Το μέλλον της Ευρώπης

Συμμετέχουν:

• Νίκος Κωνσταντόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τ. πρόεδρος ΣΥΝ
• Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΝ
• Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, τ. υπουργός, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ., Πρόεδρος Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής
• Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Συντονίζει ο Πάνος Τριγάζης, μέλος Π. Γ. του ΣΥΝ


Σάββατο 19 Μαΐου 2007 στις 9.00

 2η θεματική ενότητα: Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και Κοινωνική Ευρώπη.

Συμμετέχουν:

• Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος Π. Γ. και τ. βουλευτής ΣΥΝ
• Κωστής Χατζηδάκης, ευρωβουλευτής Ν.Δ
• Ελιζαμπέτ Γκωτιέ, μέλος Εθνικού Συμβουλίου Γαλλικού Κ.Κ., Διευθύντρια του Ιδρύματος Espaces Marx
• Μαρία Καραμεσίνη, πανεπιστημιακός
Συντονίζει η Μαρίκα Φραγκάκη, μέλος ΚΠΕ του ΣΥΝ


 3η θεματική ενότητα: Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και περιβάλλον

Συμμετέχουν:

• Μιχάλης Παπαγιαννάκης, μέλος Π. Γ. και τ. ευρωβουλευτής ΣΥΝ
• Νίκος Σηφουνάκης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
• Εκπρόσωπος της Greenpeace
• Νίκος Χρυσόγελος, Οικολόγοι - Πράσινοι
Συντονίζει η Ρίτα Καραβασίλη, εμπειρογνώμονας


 4η θεματική ενότητα: Η Ευρώπη στον κόσμο

Συμμετέχουν:

• Νίκος Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ και τ. ευρωβουλευτής ΣΥΝ
• Παναγιώτης Μπεγλίτης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
• Παύλος Κλαυδιανός, μέλος Γραμματείας της ΑΚΟΑ
• Εκπρόσωπος της Γερμανικής Αριστεράς
Συντονίζει η Σούλα Παναρέτου, μέλος ΚΠΕ του ΣΥΝ

 Συμπεράσματα: Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΝ

10/5/2007 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2007, 11:05:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Πόσο πειστική ήταν η απάντηση που πήρε ο Φώτης Κουβέλης;

(http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=4842)

Aεροψεκασμοί πάνω από την Αθήνα

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής 'Αμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο αεροσκάφη (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί.

Επειδή από την παρατήρηση αυτών των φαινόμενων δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί;
- Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

Πόσο πειστική ήταν η απάντηση που πήρε η Ασημίνα Ξηροτύρη;
http://www.enouranois.gr/epikairotita/indexxirotiri.htm

Αυτό το θέμα των αεροψεκασμών είναι τουλάχιστον πανευρωπαϊκό, (στην πραγματικότητα πλανητικό).

Δεν μπορεί - και δεν θα έπρεπε - να γίνει συζήτηση για τις κλιματικές αλλαγές χωρίς να συζητιούνται και αυτά τα δήθεν ‘αντισταθμιστικά μέτρα’ ‘γεωμηχανικής’..

ΑΣ ΜΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!

Το παράδειγμα έδωσε η Αίγινα
http://www.enouranois.gr/video/monoelliniko.wmv

http://www.enouranois.gr


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2007, 21:41:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Από χθες ξεκίνησε εδώ στη Θεσσαλονίκη ένα ρεσιτάλ ψεκασμών.

Ειληκρινά δεν ξέρω πόσα αεροπλάνα ψέκασαν...έχασα στην κυριολεξία το λογαριασμό.

Χθες παρατήρησα πως αρχικά είχανε δημιουργήσει δύο τεράστια "Χ" και σήμερα έμοιζε αρχικά να κινούνται στο χώρο αυτών των δύο "Χ" σε οριζόντια και κάθετη διάταξη. Μόνο όταν καλύφθηκε όλο το κομμάτι του ουρανού προχώρησαν και πιο δυτικά.

Οι στοφές που έκοβαν ήταν ολοφάνερες.
Ότι δεν πήγαιναν για προσγείωση επίσης.

Το αποτέλεσμα? Από το μεσημέρι ήδη ο ουρανός ήταν καλυμένος αό τη γνωστή "ομίχλη" Μέχρι το βραδάκι δεν έβλεπες πια "γαλάζιο"

Μάλιστα παρατήρησα πως η ένδειξη υγρασίας ήταν στο 48% και η θερμοκρασία 26ο C -γύρω στις 17:00-

Εννοείται πως τα αεροπλάνα δεν είχαν πάψει να καταφθάνουν το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, όταν είχαμε ψυχρότερο καιρό.

Οπότε αυτοί οι "δήθεν" σκεπτικηστές, που διαδίδουν πως είναι απλά "καυσαέρια" αεροπλάνων καλά θα κάνουν να σωπάσουν εντελώς πλέον.

Ο κόσμος αναρωτιέται, οι βουλευτές ρωτάνε, αλλά απάντηση κανείς δεν πέρνει και οι ψεκασμοί συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό...

Ποιο θα είναι το φινάλε????

Αλήθεια σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, παρατηρήσατε τις 2 τελευταίες μέρες τοίδιο έντονους ψεκασμούς?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2007, 23:11:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλησπέρα σε όλους

Βίκυ, χτες εδώ στο Αργοστόλι είχαμε το γνωστό φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται άπαξ ή και δις την εβδομάδα. Βέβαια είχε τόσο ήλιο, που παρά τις "γενναίες" προσπάθειες δεν επήλθε το "ποθούμενον", αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός καθαυτό.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1655 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2007, 03:57:15  Εμφάνιση Προφίλ
Παιδια καλησπέρα!Πριν λίγες μερες πήγα στο Παρίσι για διακοπούλες (3 μερες) και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι ή πετάνε πολλά αεροπλάνα, η γίνεται του ψεκασμού το πανηγύρι...στην Αθήνα τουλάχιστον βλέπουμε και ουρανό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2007, 04:36:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman
quote:

Παιδια καλησπέρα!Πριν λίγες μερες πήγα στο Παρίσι για διακοπούλες (3 μερες) και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι ή πετάνε πολλά αεροπλάνα, η γίνεται του ψεκασμού το πανηγύρι...στην Αθήνα τουλάχιστον βλέπουμε και ουρανό...

Λες να ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν το HAARP σε διαδηλωτές για κλιμάκωση της έντασης; Ώστε να δικαιολογήσουν ακόμα περισσότερη φασιστοποίηση της αστυνομίας; Αυτοί οι βάνδαλοι χάρισαν τη νίκη στο Σαρκοζί.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2007, 19:02:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
http://www.treehugger.com/files/2006/09/what_i_burned_o.php

Ένα σατυρικό μάτι, άλλά θίγει και τα αντικρουόμενα σενάρια σε σχέση με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εκπομπών από αεροσκάφη. Ζεσταίνουν ή ψυχραίνουν;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/05/2007, 05:33:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Μάλιστα...

εμένα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι αμέσως μετά τη μέρα των έντονων ψεκασμών άρχισαν οι "τρελές-πολυπόθητες βροχοπτώσεις"

Δεν ξέρω, αλλά θεωρητικά τουλάχιστον θα έπρεπε να μην έβρεχε, αν ψέκαζαν βαριούχες ενώσεις, σύμφωνα με τη θεωρία του Haderer.

Αν πάλι ψέκαζαν ΓΙΑ να βρέξει, θα είχαν σπεύσει πολύ νωρίτερα να καθησυχάσουν τον κόσμο πως πρόκειται για ψεκασμούς πρόκλησης βροχής.

Gentleman καλοσώρισες και από εδω.

Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση σου παραπάνω. Μέρχι σήμερα, ενώ μου είναι γνωστή αυτή η "maind controlling" διάσταση του HAARP δεν σκέφτηκα κάτι συγκεκριμμένο, αλλα δεν αποκλείεται να γίνεται εφαρμογή του.

Ευχαριστώ πολύ και τους νέους φίλους της παρέας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/05/2007, 07:49:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Ποιός μπορεί να μεταφράσει αυτό το νέο κείμενο της Rosalind Peterson για να είναι έτοιμο να μοιραστεί στην προβολή της ταινίας του Al Gore που θα γίνει στην Αίγινα στις 8 Ιουνίου;
http://newswithviews.com/Peterson/rosalind2.htm


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/05/2007, 12:21:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Ο Μαλτέζος το έχει κάνει αυτόματη μετάφραση αλλά δεν είναι σε χρησιμοποιήσιμη μορφή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2007, 02:39:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Μία πρώτη μετάφραση:

Θυμάστε την ταινία του Αλ Γκορ, του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ?

(Είναι και αυτός που προωθεί ως λύση την αλλαγή των λαμπτήρων πυρακτώσεως με "οικονομικούς λαμπτήρες, οι οποίοι όπως διαβάζω προκαλλούν άλλα προβλήματα: περιέχουν υδράργυρο και κατηγορούνται για επικύνδυνη εκπομπή ακτινοβολίας UV. Επιπλέον απαιτούν ειδηκή μεταχείρηση-ανακύκλωση, ως τοξικά καθώς περιέχουν εκτός από τον υδράρδυρο και μόλυβδο... περισσότερα σχετικά:http://newswithviews.com/Peterson/rosalind1.htm)

Εδώ είναι η απάντηση την ακτιβίστριας Ρόζαλιντ Πίτερσον στην αμφιλεγόμενη εkστρατία του Γκορ:

http://newswithviews.com/Peterson/rosalind2.htm

μία πρόχειρη μετάφραση στην ελληνική:

Ο Gore Al «θέλει» τους αμερικανούς πολίτες για να αγοράσουν τα όφσετ άνθρακα και να εξουδετερώσει έτσι τις εκπομπές μας. Ποιος πρόκειται να κάνει χρήματα με αυτό το σχέδιο;

Από Rosalind Peterson

Μάιος 29, 2007 NewsWithViews.com

Από το 2005, οι κύκλοι των ΜΜΕ έκαναν την κλιματική αλλαγή πρώτο θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον ίδιο τρόπο που προηγουμένως είχαν πουλήσει στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών τον πόλεμο του Ιράκ. Ονομάστηκε "κρίση" και ακολούθησε το απίστευτο "πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα" με τυμπανοκρουσίες τύπου έκτακτης ανάγκης και με «μπροστάρη» τον προηγούμενο αντιπρόεδρο Al Gore, που χρησιμοποιεί ως σάλπιγγα ένα βιβλίο, κατόπιν μία κινηματογραφική ταινία, που συνοδεύεται παράλληλα από μία τεράστια καλά-ενορχηστρωμένη προώθηση από τα ΜΜΕ και από σχετικές ομιλίες του σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.

Ο Gore σωστά δηλώνει στο βιβλίο του, «Μια άβολη αλήθεια» πως"...Η σχέση μεταξύ του ανθρώπινου πολιτισμού και της γης έχει πλήρως μετασχηματιστεί από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης πληθυσμών, την τεχνολογική επανάσταση, και την προθυμία να αγνοηθούν οι μελλοντικές συνέπειες των παρόντων ενεργειών μας..." Εντούτοις, ο Gore διαχειρίζεται σκόπιμα τις αντιλήψεις μας για την αλλαγή κλίματος, τις αιτίες και τις πιθανές λύσεις του, με έναν τρόπο που είναι ανειλικρινής, επειδή από τη μία κρύβει μερικές από τις πραγματικές αιτίες, ενώ από την άλλη εργάζεται έτσι ώστε να επιτρέψει σε αυτούς που πραγματικά μολύνουν την ατμόσφαιρα να αποκτήσουν μεγαλύτερες πιστώσεις στην αγορά του χρήματος, έχοντας ως βάση ένα ειδικά από τις εταιρίες σχεδιασμένο πλάνο τύπου "cap and trade", το οποίο θα επιτρέψει στη ρύπανση να συνεχίσει στο μέλλον με τον ίδιο ρυθμό.

Στο βιβλίο του ο Gore δηλώνει: «…με τον συνεργάτη μου David Blood, ξεκίνησα επίσης την εταιρία Generation Investment Management (Διαχείριση Επένδυσης Παραγωγής), μια εταιρία που αφιερώθηκε στην παρουσίαση αποδείξεων σχετικά με το ότι το περιβάλλον όπως και άλλοι παράγοντες, μπορούν να ενσωματωθούν πλήρως στον κεντρικό άξονα της διαδικασίας επενδύσεων που επικρατεί, με έναν τρόπο που ενισχύει την αποδοτικότητα προς όφελος των πελάτες μας, ενώ παράλληλα είναι ενθαρρυντική για τις επιχειρήσεις ώστε να λειτουργήσουν πιο συγκρατημένα» δείχνοντας τον «... τρόπο να χρησιμοποιηθεί η ισχυρή δύναμη της κεφαλαιοκρατικής αγοράς...».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο άνθρωπος πραγματικά επιταχύνει τις εκπομπές ρύπανσης σε όλο τον κόσμο. Στη δεκαετία του '70, οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούσαν εμπρός με μια πρόσφατα δημιουργημένη Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, για να καθαρίσουν τον αέρα μας, για να αντιστρέψουν τη διαδικασία μόλυνσης στους ποταμούς και τα ρεύματα μας, για να ρυθμίσουν τους μολυσματικούς παράγοντες στο πόσιμο νερό μας, και για να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση από μια ευρεία ποικιλία των βιομηχανικών πηγών ρύπανσης, που περιλαμβάνει επίσης -αλλά δεν περιορίζεται σε αυτή- τη μόλυνση από το ουράνιο και διαδικασίες μεταλλείων, στις εκπομπές εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας και τα ραδιενεργά απόβλητα που παράγουν. Η βελτίωση της ανθρώπινης υγείας ήταν ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την δημόσια κίνηση.

Το Κογκρέσο πέρασε πολλούς κανόνες και κανονισμούς που εφαρμόστηκαν από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής και της υγείας μας, μέσω του κανονισμού περί τοξικών εκπομπών, τοξικών ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων. Αυτοί οι Κανονισμοί λειτουργούν. Η EPA και πολλές περιβαλλοντικές ομάδες ώθησαν το αμερικανικό Κογκρέσο στην εφαρμογή αυτών των αλλαγών, καθώς οδηγήθηκαν από τους ίδιους τους αμερικανούς πολίτες που κουράστηκαν να πίνουν μολυσμένο νερό, να βλέπουν τα δέντρα τους να πεθαίνουν από την όξινη βροχή, και να πληρώνουν ολοένα αυξανόμενες ιατρικές δαπάνες για τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν από την έκθεση τους στη ρύπανση.
Ο Gore αναγνωρίζει στο βιβλίο του πως μια ακόμη έκπληξη γι’ αυτόν ήταν όταν οι επιστήμονες του έδειξαν ότι η παρουσία ατμοσφαιρικής ρύπανσης κοντά στο νότιο Πόλο, μειώθηκε ορατά στους πυρήνες πάγου λίγο μετά από την εφαρμογή του «Νόμου περί καθαρού αέρα» του 1970..."

Απόσπασμα από τον ιστοχώρο της EPA: "Τον Ιούλιο του 1970, ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο εργάστηκαν από κοινού για να καθιερώσουν την EPA (Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος) ως απάντηση στην αυξανόμενη δημόσια ζήτηση για καθαρότερα νερά, αέρα και έδαφος. Πριν από την καθιέρωση της EPA, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είχε τις δομές για να κάνει μια συντονισμένη επίθεση στους ρύπους που βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και υποβιβάζουν το περιβάλλον. Στην EPA ανατέθηκε ο αποθαρρυντικός ρόλος-στόχος αποκατάστασης της ζημίας που είχε ήδη γίνει στο φυσικό περιβάλλον και ο ρόλος καθιέρωσης νέων κριτηρίων, ώστε να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς στην πραγματοποίηση ενός καθαρότερου περιβάλλοντος... "

Ο Gore, εντούτοις, προφανώς δεν υποστηρίζει πως εργαζόμαστε στα πλαίσια της EPA, με τα αντίστοιχα υποκαταστήματα της, ώστε για άλλη μια φορά να αναγάγουμε τη δράση σε υπηρεσιακή εργασία με στόχο τη μείωση των επιβλαβών ρύπων. Επίσης ο Gore δεν έχει ποτέ προκαλέσει, όπως ισχυρίζεται, την κυβέρνηση Μπους, η οποία έχει κλείσει σχεδόν όλες -εάν όχι όλες- τις βιβλιοθήκες της EPA που χτίστηκαν με χρήματα των φορολογούμενων. Η σιωπή ήταν ιδιαίτερα εκκωφαντική όταν η κυβέρνηση Μπους έκανε πολιτικές εκτιμήσεις στην EPA, η οποία στη συνέχεια προχώρησε στην έκδοση και λογοκρισία των επίσημων επιστημονικών αξιολογήσεων και μελετών, εφαρμόζοντας παράλληλα ογκώδεις περικοπές προϋπολογισμών. Και η σιωπή έχει συνεχιστεί για χρόνια, δίνοντας την ελευθερία κινήσεων στην κυβέρνηση Μπους, δεδομένου ότι έκαναν αλλαγές στους κανονισμούς EPA που επιτρέπουν τώρα στους μολύνοντες να μολύνουν ακόμη περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιστρέφοντας κατά συνέπεια τα έτη προόδου.

Και γιατί δεν ήταν ο Gore έξω στο κοινό, μιλώντας, και δουλεύοντας προς τη μείωση ρύπανσης κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών που αυτός ήταν αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών; Τώρα σχεδόν αγνοεί εντελώς την EPA προκειμένου να προωθησεί ένα σχέδιο αγοράς χρημάτων, το οποίο ονομάζει "αγορά ανταλλαγής άνθρακα." Αναμένει ότι ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων, εταιριών ειδικού ενδιαφέροντος, θα δεσμευτούν αυτομάτως να μειώσουν τις εκπομπές τους και ότι αυτές οι εκπομπές αυτόματα «... θα μετατραπούν σε εμπορικές πιστώσεις... Εάν οι συμμετέχοντες μειώνουν τις εκπομπές τους κάτω από το στόχο τους, θα μπορούν να πωλούν τις πιστώσεις τους, από την μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακά, με αντάλλαγμα το κέρδος... εάν αποτυγχάνουν να μειώσουν τις εκπομπές τους, θα πρέπει να αγοράσουν πιστώσεις από άλλες επιχειρήσεις...». Γιατί αντ' αυτού να μην καλούνται να τηρήσουν τους κανόνες και τους κανονισμούς, και να μην τους επιβάλλονται ποινικές ρήτρες για τη μη εκτέλεση;

Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι ο Gore και άλλες εταιρίες σκοπεύουν να κερδίσουν χρήματα μέσω αυτού του τύπου σχεδίου επένδυσης. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Αυτό το σχέδιο εμφανίζεται να διεθνοποιεί τη ρύπανση μέσω των εμπορικών συναλλαγών, της αγοράς, και της πώλησης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι μολύνοντες θα συνεχίσουν να μολύνουν και να αγοράζουν από έναν μακρύ κατάλογο εκείνοι που έχουν τις πραγματικές ή πλαστές πιστώσεις ρύπανσης που πωλούν. Είναι μια «καταπληκτική» ιδέα, ιδιαίτερα για εκείνα τα «ειδικά εταιρικά ενδιαφέροντα» που καθιέρωσαν αυτόν τον νέο κερδοφόρο τομέα στην αγορά, επειδή ακριβώς θα πετύχουν πραγματικά φανταστικά κέρδη... αλλά η ιδέα αυτή δεν ρυθμίζει ούτε μειώνει την ρύπανση που είναι αρμόδια για την αλλαγή του κλίματος, τη μόλυνση του αέρα, των ποταμών και των θαλάσσιων ρευμάτων μας. Και δεν θα φέρει σημαντική μείωση των ρύπων, οι οποίοι προκαλούν μείωση της ανθρώπινης υγείας, άνοδο στο άσθμα παιδικής ηλικίας, και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.

Το σχέδιο "cap and trade" έχει και άλλα τεράστια μειονεκτήματα. Αποτυγχάνει να χρηματοδοτήσει την τεχνολογία, η οποία θα βοηθήσει τη βιομηχανία και όλους εμάς να μειώσουμε τη ρύπανση. Στους αμερικανούς πολίτες χρεώνεται ένας λογαριασμός για αγαθά, που δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένος. Αυτό που αποτυγχάνουμε να αντιληφθούμε είναι η "κρίση" που έχει παραχθεί προκειμένου να μας πείσει να «αγοράσουμε» αμφισβητήσιμα πειραματικά σχέδια γεωμηχανικής, πειραματικά προγράμματα καιρικής τροποποίησης, και ένα αμφισβητήσιμο σχέδιο για την απομάκρυνση άνθρακα, μέσα στα πλαίσια των τεράστιων σχεδίων της κεφαλαιαγοράς, τα αποκαλούμενα "caps and trades".

Οι Richard Drury, Κοινότητες για ένα Καλύτερο Πρόεδρο Περιβαλλοντικού Συμβουλίου, το έθεσε σε ένα άρθρο του 2006 ως εξής: "Πριν από τα προγράμματα εμπορικών συναλλαγών ρύπων, δεν υπήρχε κανένα "δικαίωμα" να μολύνει κανείς... Εντούτοις, για να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να αγοράζουν και να πωλούν "το δικαίωμα" να μολύνουν, ήταν για πρώτη φορά απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα νέο δικαίωμα ιδιοκτησιών πάνω στην ίδια την ρύπανση. Το νέο «δικαίωμα» να μπορεί κανείς να μολύνει θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα των πολιτών να κυβερνήσουν το περιβάλλον τους, ανατρέποντας τις εκατοντάδες ετών του νόμου και της καλής κυβέρνησης... "

Στο βιβλίο του, «μια άβολη αλήθεια», ο Gore απαριθμεί τι μπορούμε να κάνουμε ως άτομα για "να λύσουμε την κρίση κλίματος." Αποτυγχάνει στο να αναφέρει ότι όλοι εμείς συμμορφωθήκαμε με αυτές ακριβώς τις ίδιες ιδέες στη δεκαετία του '70 και τη δεκαετία του '80. Ξεκινήσαμε τα σχέδια ανακύκλωσης, η EPA πραγματοποίησε ογκώδεις μελέτες, και εφαρμόστηκαν κανόνες και κανονισμοί που μείωσαν τη ρύπανση. Οι επιχειρήσεις ευημέρησαν και αναπτύχθηκε νέα τεχνολογία που θα ήταν λιγότερο ρυπογόνος. Αλλάξαμε τους λαμπτήρες φωτισμού και αγοράσαμε αυτοκίνητα και φορτηγά που κατανάλωναν λιγότερη βενζίνη, όπως είχε απαιτηθεί εκείνη την περίοδο. Με τη βοήθεια PG&E στην Καλιφόρνια, δημιουργήσαμε νέες τεχνολογίες, κατασκευάσαμε προϊόντα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μονώσαμε τα σπίτια μας. Δεν μπορούσαμε να μεταπηδούμε συνεχώς στην «πράσινη δύναμη» επειδή δεν ήταν πάντα διαθέσιμη.

Οι άνθρωποι άλλαξαν και οι εταιρίες συμβιβάστηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA). Οι αλλαγές που κάναμε λειτούργησαν... όχι πάντα τέλεια... αλλά λειτούργησαν και θα είχαν συνεχίσει να λειτουργούν εάν δεν υπονομευόταν από διάφορους Προέδρους της Αμερικής, με χειρότερη την κυβέρνηση Μπους. Τώρα πολλές πολιτείες και υποψήφιοι, που τρέχουν για το γραφείο δημοσίων σχέσεων προωθούν αυτά τα σχέδια κεφαλαιαγοράς, όπως οι γερουσιαστές Καλιφόρνιας Feinstein και Boxer. Πως στέκεται το μέλος του Κογκρέσσου ή ο γερουσιαστής σας σε σχέση μα αυτά τα ζητήματα;

Όταν ο Gore ήταν αντιπρόεδρος, πού ήταν η δική του κίνησή για να βοηθήσει την EPA να ολοκληρώσει τόσο πολλούς περισσότερους στόχους σε αυτήν την χώρα ώστε να μειωθεί η ρύπανση και να βελτιωθεί η δημόσια υγεία; Δεν υπάρχει καμία πραγματική απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, εκτός αν η κυβέρνηση Clinton θέλησε να παραμείνει φιλική προς τις επιχειρήσεις και να συνεχίσει να αφήνει τους μολύνοντες να μολύνουν, μην κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές που θα ωφελούσαν όλους τους Αμερικανούς με τη μείωση της ρύπανσης. Έκαναν ο Clinton και ο Gore κάποια συμφωνία;

Ο καθένας αρέσκεται να λέει ότι οι Αμερικανοί εξαρτώνται από το πετρέλαιο... εντούτοις, εάν υπήρχαν εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα τις αγοράζαμε. Εάν υπήρχαν αυτοκίνητα πιο οικονομικά στην κατανάλωση ενέργειας και αερίου θα τα αγοράζαμε. Εάν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις που να αναπτύσσονται οι Αμερικανοί θα τις χρησιμοποιούσαν. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας, μας λένε να οδηγούμε λιγότερο και ρωτάμε γιατί δεν εφαρμόζουν τους μεγάλης ταχύτητας σιδηροδρόμους ως μεταφορικό μέσο, που θα ήταν λιγότερο επιβλαβής στο περιβάλλον και θα μείωνε τη ρύπανση; Οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι διαθέσιμες επειδή οι τόσο οι προηγούμενες και όσο και οι παρούσες κυβερνήσεις δεν τις προώθησαν, ώστε να μας δώσουν αυτές τις επιλογές. Αντ' αυτού αφήνουν πληρωμένους μεσάζοντες εταιρειών να υπαγορεύουν τις πολιτικές μας.

Όταν εκείνοι μιλούν δυναμικά για το υψηλό κόστος της βενζίνης σε άλλες χώρες ξεχνούν ότι η Ιαπωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ένα καλύτερο σύστημα σιδηροδρόμων από ότι εμείς, το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι, και το βελτιώνουν κάθε έτος. Όταν θα έχουμε εναλλακτικά μέσα ταξιδιού και καλύτερης κατανάλωσης καυσίμων στα αυτοκίνητα, τότε και εμείς επίσης θα είμαστε λιγότερο «σπάταλοι» από ότι σήμερα. Εξαρτάται από μας να πιέσουμε το κονγκρέσο εξ ονόματός μας για βελτίωση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία θα βελτιώσει την ανθρώπινη υγεία και θα καθαρίσει περισσότερο τα ποτάμια και τα ρεύματα μας, και θα προστατεύει τα δέντρα και τους ωκεανούς μας από την κωδωνοκρουσία θανάτου που προκαλεί η όξινη βροχή και η προκαλούμενη από τον άνθρωπο κλιματική αλλαγή.

Αντί της θετικής αλλαγής βρισκόμαστε να καθοδηγούμαστε προς την κατεύθυνση υποστήριξης αυτών των εμπορικών σχεδίων λόγω δήθεν "έκτακτων αναγκών" που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Δεν έχω δει τους γερουσιαστές Καλιφόρνιας Boxer ή Feinstein, να μιλούν σχετικά με ψηφίσματα νομοσχεδίων από το Κογκρέσο ώστε να εφαρμοστούν νέοι κανονισμοί της EPA και να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Φαίνεται πως μερικοί της ΕPA κλήθηκαν σε ακροάσεις στο Κογκρέσο ή τον Λευκό Οίκο, ώστε να αποκαλυφθεί τι έχουν κάνει κατά τα προηγούμενα έτη για να συγκρατηθούν οι ρύποι ή γιατί κλείνουν οι δημόσιες βιβλιοθήκες της ΕΠΑ. Όταν αυτοί οι πολιτικοί καλούνται να πιστοποιήσουν εταιρικό τους beat αναφέρονται μόνο στα ανεξέλεγκτα σχέδια κεφαλαιαγοράς, που περιλαμβάνουν τα “caps and trades”, την αγορά και πώληση «δικαιωμάτων ρύπανσης» μιας εταιρίας.

Την ίδια ώρα που τα καύσιμα diesel μολύνουν τον αέρα μας αποτυγχάνουμε να βάλουμε αμαξοστοιχίες στις σιδηροδρομικές διαδρομές για να μεταφέρουμε αποτελεσματικότερα τα εμπορεύματα μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντ' αυτού η κυβέρνηση Μπους φέρνει περισσότερα ανεξέλεγκτα φορτηγά και εργαζομένους από το Μεξικό για να τα οδηγηθούν και να μολύνεται περισσότερο ο αέρας μας. Φαίνεται πως πρόκειται να κατασκευαστεί ένας νέος "αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας" από το Μεξικό μέχρι τον Καναδά, από τον Συνεταιρισμό της Βορειοαμερικανικής Ένωσης Ασφάλειας και Ευημερίας, που θα επιτρέπει στους ανεξέλεγκτους οδηγούς και τα ιδιαίτερα ρυπογόνα φορτηγά να διανύουν τη μεγάλη αυτή απόσταση μέσα από αυτόν τον «διάδρομο» που θα διασχίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα κόστιζε λιγότερο η κατασκευή ενός σιδηροδρόμου, ο οποίος θα ήταν λιγότερο δαπανηρός για τους φορολογούμενους και θα προκαλούσε λιγότερη μόλυνση στο περιβάλλον; Και που θα μπορούσε ευκολότερα να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες εθνικής ασφάλειας. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας για άλλη μια φορά σιωπούν σχετικά με αυτά τα προγράμματα. Προωθήθηκε προς συζήτηση για την εκτίμηση αυτών των προγραμμάτων, έστω ένας από τους λογαριασμούς του Κογκρέσου σχετικά με αυτό το θέμα;

Ο Gore Al θέλει να βάλει τους αμερικανούς πολίτες να αγοράζουν «όφσετ διοξειδίου του άνθρακα» για να εξουδετερώσει τις εκπομπές ρύπων μας. Ποιος πρόκειται πλουτίσει με αυτό το σχέδιο; Αυτός εμφανίζεται να αγοράζει τα δικά του όφσετ έτσι ώστε να μπορεί να μολύνει ο ίδιος περισσότερο. Ποιο είδος μηνύματος στέλνει σε όλους εμάς; Μπορούμε να συνεχίσουμε να μολύνουμε εφ' όσον επενδύουμε σε αυτά τα σχέδια αγοράς και αγοράζουμε τις πιστώσεις για να μολύνουμε περισσότερο;

Αυτά τα σχέδια αγοράς είναι ακριβώς άλλος ένας πλαστός φόρος σε εμάς τους αμερικανούς πολίτες, όπως ακριβώς με τον προτεινόμενο "φόρο άνθρακα" που πρόκειται να επιβληθεί σε όλους τους αμερικανικούς πολίτες χωρίς παράλληλα να μας δοθούν οποιεσδήποτε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Τα χρήματα δεν θα πάνε σε εκείνους που μπορούν να αναπτύξουν τεχνολογία που να μειώνει τους ρύπους στη γένεση τους. Θα πάνε να πλουτίσουν μεγάλες εταιρίες και άτομα που θα μπουν στη "επιχείρηση αγοράς" για να πάρουν τα δικά σας χρήματά και να πλουτίσουν τους εαυτούς τους. Και πώς θα ξέρετε σε τι επενδύετε ή εάν οι πιστώσεις που αγοράζετε είναι πραγματικές ή πλαστές; Πολλοί άνθρωποι αποκαλούν αυτό το σχέδιο άλλη μια "μεγάλη αμερικανική εταιρική απάτη". Σύμφωνα με το Richard Drury: "... τα προγράμματα εμπορικών συναλλαγών ρύπων έχουν αποτύχει μέχρι τώρα σε μεγάλο ποσοστό να τηρήσουν την υπόσχεσή τους περί μειώσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης..." Και αυτά τα νέα ανεξέλεγκτα σχέδια αγοράς θα αποτύχουν βεβαίως χωρίς κατάλληλους κανονισμούς ελέγχου της ρύπανσης.

Ο Gore Al θα έρπεπε να εργάζεται για να χρηματοδοτήσει και να βρεί τις τεχνολογικές λύσεις στα προβλήματα ρύπανσής μας. Θα έπρεπε να ζητά από το αμερικανικό Κογκρέσο να επενδύσει στο μέλλον μας μειώνοντας τις επιδράσεις της ρύπανσης, για να βελτιωθεί η δημόσια υγεία, για να βελτιωθεί η μελλοντική τεχνολογία ελέγχου της ρύπανσής, για να εφεύρει την τεχνολογία που θα ωφελούσε τον καθένα μας. Θα έπρεπε να ζητά από τις εταιρίες να επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη των εναλλακτικών λύσεων σε τεράστια κλίμακα και να εφαρμόσουν εκείνες τις λύσεις που είναι ήδη διαθέσιμες, όπως π.χ. ένα εθνικό σύστημα σιδηροδρόμου που να λειτουργεί πραγματικά όπως στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει περισσότερο τη μαζικά μέσα μεταφοράς.

Γιατί ο Gore δεν ζήτησε μια παύση στην οικοδόμηση των ιδιαίτερα ρυπογόνων εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας με κάρβουνο (πολλοί προγραμμάτισαν να χτιστούν τέτοιες εγκαταστάσεις πολύ σύντομα στο Τέξας), έως ότου να έχουμε αναπτύξει την τεχνολογία που θα τους κάνει λιγότερο ρυπογόνους; Γιατί δεν αντιτάσσεται στην κατασκευή περισσότερων εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας, έως ότου να μπορούμε να ελέγξουμε τη ρύπανση από την εξόρυξη ουράνιου και να βρούμε έναν ασφαλή τρόπο αποκομιδής των πυρηνικών αποβλήτων;

Οι αμερικανοί πολίτες θα υποστηρίξουν και θα χρησιμοποιήσουν τις λύσεις ενάντια στη ρύπανση. Οι Αμερικανοί είναι μεγάλοι εφευρέτες και αυτές οι δεξιότητες πρέπει να παράγουν έργο και να χρηματοδοτηθούν. Δεν θα υπάρξει καμία λύση στη ρύπανση από " καλύμματα κεφαλαιαγοράς και εμπορικά σχέδια" (caps and trades). Αυτά είναι μόνο για να πλουτίσουν μερικοί και να ωφεληθούν αυτοί που μολύνουν και ρυπογόνες επιχειρήσεις. Και πρέπει να καθοδηγήσουμε άλλα έθνη στη μείωση των εκπομπών ρύπων.
Αυτή τη στιγμή οι εταιρίες θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο να αλλάξουν ή να μειώσουν τους ρύπους τους, επειδή μπορούν να κρύψουν τη ρύπανσή που προκαλούν σε κερδοφόρα σχέδια. Και επενδύουν αδρά σε ένα Κονγκρέσο που δεν θα θέσει τους υποχρεωτικούς στόχους μείωσης ρύπων.

Κάντε ένα βήμα πίσω και ρίξτε άλλη μία ρεαλιστική ματιά σε αυτό που καλείστε να κάνετε και γιατί. Εάν πιστεύετε, όπως πιστεύει ο Al Gore, πως ένα από τα "... κλειδιά για η επίλυση της κλιματικής κρίσης είναι στην εύρεση τρόπων ώστε να χρησιμοποιηθεί η ισχυρή δύναμη της κεφαλαιοκρατικής αγοράς..." υπάρχει πολύ μικρή ελπίδα πραγματοποίησης παγκόσμιων μειώσεων στους ρύπους που όλοι μας δημιουργούμε και ανακουφίσης μερικών από τους παράγοντες που αποτελούν αιτία μείωσης της ανθρώπινης υγείας. Προφανώς η μείωση της ρύπανσης και η βελτίωση της δημόσιας υγείας δεν είναι τόσο σημαντικές, όσο η πώληση αυτών των σχεδίων κεφαλαιαγοράς και επιβολής "φόρων άνθρακα" στους αμερικανούς πολίτες

Ας κάνουμε όλοι μας τις «σκληρές ερωτήσεις» σχετικά με αυτά τα εμπορικά σχέδια. Σιγουρέψου πως η κίνηση που κάνεις σήμερα θα επιφέρει πραγματική μείωση των ρύπων, δίχως να προκαλέσει άλλα προβλήματα ρύπων.
Εάν μεταπηδάς από τη χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως στους εξαιρετικά επικίνδυνους λαμπτήρες φθορισμού, που είναι γεμάτοι με υδράργυρο, αλλάζεις απλά ένα πρόβλημα με ένα ογκώδες άλλο πρόβλημα τοξικών αποβλήτων.

Βρισκόμαστε σχεδόν σε μία παύση για πάνω από δύο δεκαετίες στη μείωση ρύπανσης. Είναι ώρα να υποβληθούν οι σκληρές ερωτήσεις και να μελετηθούν πραγματικά οι λύσεις που παρουσιάζονται σε μας τώρα καθώς περιέχουν πολύ λίγη σκληρή πραγματικότητα και δεν περιέχουν κανένα πρότυπο ή κανονισμό, και καμία ποινική ρήτρα. Μην επιτρέπεται να σας κατευθύνουν στα σχέδια αγοράς που δεν θα μας ωφελήσουν στο τέλος ή δεν θα μειώσουν τη ρύπανση που προσκρούει αρνητικά στην υγεία κάθε Αμερικανού. Υποβάλετε σχετικά ερωτήματα στις αρχές και σε εκείνους που «τρέχουν» για αυτές. Και έπειτα λάβετε μέτρα, εκφράστε την άποψή σας, οργανωθείτε, γράψτε επιστολές, και ψηφίστε ώστε να σταματήσετε αυτούς τους «caps and trade” λογαριασμούς του Κογκρέσου.

Την προσεχή εβδομάδα: Μέρος ΙΙ - το ανεξιστόρητο μέρος αυτής της ιστορίας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2007, 02:56:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Τις τελευταίες μέρες πραγματικά χαίρομαι να βλέπω γαλάζιο ουρανό και φυσιολογικά σύννεφα, ΧΩΡΙΣ "γεωμετρικούς σχηματισμούς" και το κλασικό πήγαινε' έλα των αεροσκαφών...

από την άλλη διαπιστώνω εκ νέου, πως το θέμα των κλιματικών αλλαγών, της ρύπανσης του περιβάλλοντος αλλά και της απαραίτητης προστασίας του από ανθρωπογενείς ρυπογόνες δραστηριότητες, τείνει όλο και πιο ξεκάθαρα να "προσαρμοστεί" στην μόδα της εποχής:

"χρηματηστήριο αγοράς ρύπων".

Όχι η μόλυνση δεν είναι επικύνδυνη, βλαβερή ή ανεπιθύμητη, το αντίθετο είναι καθόλα χρήσιμη αφού γίνεται εμπορεύσιμο προίόν στα χέρια όσων επιθυμούν να πλουτίσουν από αυτό το εμπορικό παιχνίδι!

Γελιέστε εάν νομίζετε πως οι κυβερνόντες και ισχυροί ανά τον κόσμο επιθυμούν να δράσουν υπέρ της "σωτηρίας" της ανθρωπότητας ή του πλανήτη.

Το μόνο που επιθυμούν είναι να σώσουν την "τσέπη" τους -μάλλον να την παραφουσκώσουν- αγοράζοντας και πουλώντας πιστώσεις εκπομπών CO2!

Ευτυχώς στην Ελλάδα αργούν να εφαρμστούν οι νόμοι, γιατί αν προσπαθούσαν να περάσουν νόμο "φόρου άνθρακα", θα έβλεπα αρκετούς δυσαρεστημένους στο δρόμο...

Από την άλλη είχα πράγματικά απορρίσει με τον ιεραπόστολο Γκορ...
αλλά η εξήγηση δόθηκε παραπάνω από την Πίτερσον.

Αυτό που επίσης με ανησύχησε, είναι η επικυνδινότητα των "οικονομικών λαμπτήρων". Άλλο ένα επικύνδυνο προϊόν κυκλοφορεί ελεύθερα στην αγορά. Και αν η Πίτερσον μιλάει για έλλειψη σχετικών μονάδων σωστής αποκομιδής τέτοιων λαμπτήρων -περιέχουν μόλυβδο και υδράργυρο- τι να πεί η κατάσταση στην Ελλάδα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2007, 16:01:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
quote:
Τις τελευταίες μέρες πραγματικά χαίρομαι να βλέπω γαλάζιο ουρανό και φυσιολογικά σύννεφα, ΧΩΡΙΣ "γεωμετρικούς σχηματισμούς" και το κλασικό πήγαινε' έλα των αεροσκαφών...

Μάλλον βιάστηκα τελικά να χαρώ, αφού σήμερα από το πρωί ήδη η "προσπάθεια" των αεροπλάνων να κάνουν κατάλευκο τον ουρανό είναι ιδιαίτερα έντονη...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2007, 18:03:31  Εμφάνιση Προφίλ
Βίκυ είσαι σίγουρη ότι οι "οικονομικοί" λαμπτήρες και οι λαμπτήρες φθορισμού είναι το ίδιο?
Εχω την εντύπωση ότι είναι διαφορετικό... Τουλάχιστον ως προς την τιμή αλλά και την διάρκεια ζωής.
Αν κάποιος είναι ειδικός σε ηλεκτρολογικά ας μας απαντήσει."Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 01:34:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
Από την περασμένη Παρασκετή φαίνεται πως ξεκίνησε μία έντονη επιχείρηση chemtrails.
Χθες η μέρα ξεκίνησε με καθαρό μπλε ουρανό και λιακάδα. Από νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 9, άρχισαν οι πρώτες διελεύσεις αεροσκαφών και συνεχίστηκε η διαδικασία μέχρι αργά το βράδυ με αμείωτο ρυθμό. -Στις 9:15μμ τράβηξα την τελευταία φωτο, με αεροσκάφος να αφήνει πίσω του ουρά...)

-Ήθελα πολύ να βάλω μερικές από τις φωτο που τράβηξα αλλά η σύνδεση μου δεν μου το επέτρεψε, θα προσπαθίσω όμως εντός των ημερών ξανά.

Φίλη Avalon δεν στην παρακάτω σελίδα ολόκληρο το άρθρο και τη σχετική φωτο, έχω την εντύπωση, πως η Πίτερσον μιλάει για τους λαμπτήρες που εμείς ονομάζουμε "οικονομικούς", αν και τους ονομάζει FLUORESCENT LIGHT BULB

http://newswithviews.com/Peterson/rosalind1.htm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 02:12:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis
To "χθες" στο προηγούμενο πόστ μου, αφορά την Κυριακή,03.06.2007.

Παρακάτω οι φωτο που τράβηξα. Από την 1η προς την τελευταία φαίνεται η μεταβολή του ουρανού. Από καθαρός μπλε, μεταβάλεται σε "ομιχλώδης" και ο ήλιος καλύπτεται... (οι φωτο τραβήχτηκαν στη Νέα Ηράκλεια (Επανωμή) και οι περισσότερες δείχνουν τον ουρανό προς Θεσ/νικη.

Δείτε μόνοι σας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 13:52:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
Ο Κώστας Λάντος έχει βάλει στο blog παρόμοιες φωτογραφίες από την Αθήνα.
http://enouranois.blogspot.com/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

halva
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
271 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2007, 11:36:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους halva
O Γρηγόρης Μαλτέζος ανέλαβε να τοποθετηθεί εκ μέρους της Νέας Κίνησης Πολιτών στο θέμα των ψεκασμών και της γεωμηχανικής σε αυτή την εκδήλωση


Η Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Ημερίδα που οργανώνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007 και Ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα), στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης»
με θέμα:

«Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο ρόλος τους στη
σύγχρονη Ελληνική Πραγματικότητα»

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Μετά Τιμής
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ Μέρος

 Xαιρετισμός Προέδρου Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος κ. Νικόλαου Κανελλόπουλου.
 Ομιλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
 Ομιλία της Βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
 Ομιλία του Βουλευτή Β’ Αθηνών του Συνασπισμού κ. Φώτη Κουβέλη.


Β΄ Μέρος

 Συζήτηση με το κοινό και απαντήσεις ερωτήσεων.

Την Ημερίδα πρόκειται να συντονίσει ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος κ. Κώστας Μπαλωμένος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy